pénztárca kímélő megoldások
 

Archívum

 

Vital

2012. június 15, péntek

15:15  1-2 kg mikroorganizmus él az egészséges emberen
  Először azonosították amerikai kutatók, hogy normális körülmények között hány mikroorganizmus faj él egy egészséges ember testén. Az emberi mikrobiom "népszámlálási" eredményei szerint az emberrel több mint 10 ezer mikrobafaj él együtt, amelyeknek összesen 8 millió génje van.
13:15  A vega étrendből hiányzó tápanyagok
  A vegetáriánus étrend követésének kedvező egészségügyi hatásait sok kutatás bizonyította, de a hús, vagy az állati eredetű élelmiszerek akár teljes mellőzése esetén bizonyos tápanyagokhoz egyáltalán nem, vagy csak minimális mértékben jut hozzá a szervezet. Az egyik ilyen fontos anyag az L-Karnitin.
11:15  Mégsem olyan hasznos a halolaj, mint gondoltuk
  Az eddig rendelkezésre álló vizsgálati eredmények szerint a halolajkapszulák szedése nem óv a demenciától, nem csökkenti az Alzheimer-kór kialakulásának valószínűségét, állapította meg a Cochrane Review című nyílt hozzáférésű internetes orvosi adatbázis kutatócsapata.
10:15  Hogyan hatnak az antidepresszánsok?
  Amerikai kutatók szerint az antidepresszánsok hatása részben a beteg érzelmi temperamentumának rendbe hozatalán alapszik.
10:15  A nyugati étrend miatt gyakoribb a bélgyulladás
  Egyes telített zsírok, amelyek gyakran használatosak a nyugati típusú étrendben, megváltoztathatják az emésztőrendszer baktériumflóráját, és gyulladásos bélbetegségeket válthatnak ki az erre érzékeny embereknél - vélik egérkísérleteik alapján amerikai kutatók.

2012. június 14, csütörtök

14:15  Nyári útravaló szeplősöknek
  A tavaszi napfény megérkeztével a szeplős bőrűek tudják, hogy sok apró pöttyük a nap erős ultraibolya sugárzásának hatására sötétedni kezd. Így védekezzen!
13:15  Megfejtették a terhesség legnagyobb rejtélyérét
  A terhességet övező egyik legnagyobb rejtély az, hogy miért nem löki ki az anya immunrendszere a fejlődő magzat szövetét, mint idegentestet.
12:15  Rákkeltő a dízelmotorok füstje
  Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakértői szerint a dízelmotorokból származó kipufogógáz erősen rákkeltő, többek között tüdőrákot és húgyhólyagrákot is okozhat.
11:15  Szájhigiénia és rák - van összefüggés
  Svéd kutatók összefüggést találtak a szegényes szájhigiénia és a rákos megbetegedés miatti korai halálozás magasabb kockázata között.
11:15  Veszélyes lehet a celebek másnaposságűző módszere
  A hollywoodi hírességek körében egyre népszerűbb, hogy egészségüket intravénás vitaminkoktéllal turbózzák fel - vagy épp a másnaposság tüneteit próbálják így megúszni. Szakértők szerint azonban semmi nem bizonyítja az invazív intravénás vitamin hasznát, sőt, alkalmazása komoly veszélyeket rejthet.

2012. június 13, szerda

16:15  Alkoholba menekülnek a biszexuális fiatalok
  A nemi identitással való tisztába jövés időszaka a fiatal felnőttkor, ám ez a folyamat feszültséggel teli és kockázatos lehet. Amerikai kutatók szerint ugyanis azok, akik nem sorolják magukat sem a heteroszexuálisok, sem pedig a homoszexuálisok közé, sokkal gyakrabban isznak, mint akik tisztában vannak nemi identitásukkal.
14:15  Így fogyhatsz könnyedén a hasadról
  Fogyókúrázok gyakran találják szemben magukat azzal a problémával, hogy fogynak ugyan, de az oldalhájak, úszógumik mégis rajtuk maradnak. Csüggedésre semmi ok, erre is van jó megoldás.
11:15  Amit minden vegetáriánusnak tudnia kell
  A vegetáriánus étrend követésének kedvező egészségügyi hatásait sok kutatás bizonyította, de a hús, vagy az állati eredetű élelmiszerek akár teljes mellőzése esetén bizonyos tápanyagokhoz egyáltalán nem, vagy csak minimális mértékben jut hozzá a szervezet. Az egyik ilyen fontos anyag az L-Karnitin.
11:15  A közös hálószoba a hosszú élet egyik titka
  Arra már számos korábbi felmérés felhívta a figyelmet, hogy a tartós párkapcsolat pozitívan hat az egészségre, ám egy friss tanulmány szerint a pároknak további számos előnyük származik abból, ha együtt alszanak.
11:15  Három szülővel elkerülhetők az örökletes betegségek
  Egy befolyásos brit bioetikai csoport szerint bizonyos örökletes betegségek magas kockázata esetén lehetővé kellene tenni a lombikmódszert választó szülőknek, hogy két nő petesejtjét használhassák fel az embrió létrehozásához.

2012. június 12, kedd

15:15  Emberi csontot növesztettek őssejtekből
  Emberi csontot növesztettek őssejtekből laboratóriumi körülmények között izraeli kutatók - számolt be róla a The Daily Telegraph című brit napilap online kiadása. A fejlesztés megnyitja az utat a csonttörések új típusú kezelése előtt, sőt lehetővé teheti teljes csontok testen kívüli növesztését is a páciensek saját sejtjeiből.
14:15  Hihetetlen tudomány: mesterséges hasnyálmirigy cukorbetegeknek
  Öt éven belül engedélyezhetnek egy vagy több készüléket az 1-es típusú cukorbetegséggel élők számára - vélik a mesterséges hasnyálmirigy kifejlesztésével foglalkozó kutatók, akik eredményeikről a hét végén számoltak be az Amerikai Diabétesz Szövetség éves philadelphiai találkozóján.
12:15  Miért éreznek bűntudatot a depressziósok?
  Már Freud óta tudjuk, hogy a bűntudat a depresszió igen gyakori tünete lehet, nemrégiben pedig arra derült fény, hogy a depresszióval küzdők esetében a két, bűntudathoz kapcsolódó agyterület közti kommunikációban zavar észlelhető.
10:15  3 hetes fogyókúra: 6-10 kiló mínusz
  Az alábbi fogyókúraprogramban szerepel a már sokak által ismert káposztaleves, de a program teljesen más alapokon nyugszik, a káposzta a tisztító hatása miatt részese diétánknak. A 3 hetes fogyókúrával - alkati adottságtól, étkezési szokástól függően - 6-10 kg-tól szabadulhatunk meg. Éhezni nem kell, de a szabályokat szigorúan tartsuk be! Súlytöbblettől függően a kúrát hetente megszakíthatjuk, de maximum három egymást követő héten át ismételhetjük.
10:15  Növeli a rák kockázatát a gyermekkori CT-vizsgálat
  A gyermekkorban elvégzett CT-vizsgálat mintegy háromszorosára növeli az agydaganat és a leukémia kialakulásának kockázatát - olvasható a Lancet hasábjain.

2012. június 11, hétfő

15:15  Árt a fogmosás közvetlenül evés után
  Sokan az ajánlottnál többször, akár minden evés után megmossák a fogukat, ez azonban a szakértők szerint súlyosan károsíthatja a fogzománcot és az alatta lévő rétegeket.
13:15  Több amerikai tini füvezik, mint dohányzik
  Több amerikai tizenéves szív marihuánát, mint ahány dohányzik - derült ki az amerikai Járványvédelmi és Megelőzési Központok által pénteken nyilvánosságra hozott adatokból.
13:15  Zöldségevéssel könnyebb leszokni a dohányzásról
  Ha valaki felhagyna a dohányzással, egy új tanulmány szerint jól teszi, ha több zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt: bár a pontos okát még nem ismerik, a szerzők szerint így könnyebb lehet letenni a cigarettát.
10:15  Egészséges életmód vegetáriánus módra
  A vegetáriánus étrend követésének kedvező egészségügyi hatásait sok kutatás bizonyította, de a hús, vagy az állati eredetű élelmiszerek akár teljes mellőzése esetén bizonyos tápanyagokhoz egyáltalán nem, vagy csak minimális mértékben jut hozzá a szervezet. Az egyik ilyen fontos anyag az L-Karnitin.
10:15  Étkezési tanácsok Candida ellen
  A Candida albicans sarjadzógomba normális körülmények között is előfordul szervezetünkben kis mennyiségben, de túlzott elszaporodása a candidiasis nevű, sok kellemetlenséggel járó, ismert fertőzést válthatja ki.

2012. június 10, vasárnap

10:15  Rontja a nők önbizalmát, ha párjuk pornót néz
  Amerikai vizsgálatok kiderítették, hogy azok a nők, akiknek párja rendszeresen néz pornót, boldogtalanabbnak érzik magukat a kapcsolatukban. Bár nem minden kapcsolatot visel meg a pornográfia ténye, egyes nők önbizalmára romboló hatással lehet.

2012. június 09, szombat

15:15  Minden kilencedik baba koraszülöttként jön világra
  Világszerte minden kilencedik gyerek koraszülöttként jön világra - derül ki a The Lancet című orvosi folyóirat legújabb számában közzétett tanulmányból, amelyben 65 ország mutatóit elemzik a kutatók.

2012. június 08, péntek

16:15  Új megállapítások a vízivással kapcsolatban
  Egy ausztrál szakértő szerint szervezetünknek körülbelül két liter folyadékra, de nem kifejezetten vízre van szüksége, és szerinte az sem igaz, hogy a sok víz ivásától karcsúbbak leszünk.
13:15  Tíz érdekes tény az emberi agyról
  A történelem során rengetegen próbálták megfejteni az emberi agy titkait. Manapság a technológiai fejlődésnek és a különböző kutatásoknak köszönhetően egyre többet tudhatunk meg központi szervünkről. Következzék róla tíz, eddig talán nem ismert tény.
11:15  Tudományos fordulat: mi okozza valójában a stroke-ot?
  Egy korábban nem ismert őssejttípus lehet felelős az érelzáródásokért, amelyek szívrohamhoz vagy szélütéshez vezetnek - vélik egérkísérleteik eredménye alapján amerikai kutatók.
09:15  Katonadolog: egy XVII. századi katonaorvos tanácsai
  Hogy miért lesz egészségesebb a katona, ha erényes életet él? Legyen az egyszerű közlegény, büszke lovag netán mindenre kapható zsoldos, ha lelkiismerete tiszta, úgy a katona nem csak betegségekkel szemben lesz védettebb, de a sebesüléseket is könnyebben kiheveri. Minderről Raymundus Minderer a százéves háború idején a hadorvostudomány tárgyában írott, s annak idején igencsak népszerű művében olvashatunk.
08:15  Cellulitisz ellen való só
  A bőr állapota határozza meg külső megjelenésünket. Bőrünkbe öltözve lépünk ki a világba, ezért különösen a szívünkön kell viselnünk ápolását. A bőrnek speciális ásványi anyagokra van szüksége feladatai ellátásához. Ezeket kell megadnunk neki.

2012. június 07, csütörtök

15:15  Elhízástól véd a tej egyik összetevője
  Egyfajta új vitaminhoz hasonlítják a tejnek azon összetevőjét kutatók, amely kísérletükben még akkor is védte a kísérleti egereket az elhízástól, ha zsírban gazdag étrendet követtek.
14:15  Miért érdemes minden nap keserű csokit enni?
  Egy új kutatás szerint egy darabka keserű csokoládé napi fogyasztása csökkentheti a szívroham és a stroke kockázatát a magas kockázati csoportba tartozó emberekben.
11:15  Így fogyókúráznak a sztárok Liv Tyler, Naomi...
  A New York-diétaként világszerte ismert fogyókúrát olyat sztárok tették ismertté, mint Heidi Klum, Naomi Campbell, vagy Liv Tyler. A fogyókúra és a hozzá kapcsolt edzésprogram szigorú, de nagyon eredményes, ahogy azt a reflektorfényben álló hírességek kondíciója is mutatja. A program egészséges embereknek ajánlott; segítségével akár 6 kg-ot is fogyhatunk már az első két hét alatt. A fogyás mellett erőteljes alakformálást is megcéloz
11:15  Az orgazmuskészségről árulkodik a nők járása
  Belga kutatók azt állítják, a nők járásából következtetni lehet arra, miféle szexuális örömben volt korábban részük, illetve képesek-e a vaginális orgazmusra.
10:15  Aromaterápia a menopauza tüneteire
  Egy tanulmány szerint az alternatív megoldások híveinek segíthet a menopauza kellemetlen tüneteinek leküzdésében az illóolajokkal végzett masszázskezelés.

2012. június 06, szerda

16:15  A ginszeng enyhítheti a rákbetegek fáradtságát
  Az amerikai Mayo Klinika vizsgálatában a ginzeng kivonata jelentősen enyhítette a rákkal összefüggő fáradtságot a placebóhoz képest, noha több hétre volt szükség a növény hatásának kifejlődéséhez a pácienseknél.
15:15  Megjelenhet a kanyaró a foci Eb-n
  Könnyen megjelenhet a kanyaró a július végén kezdődő londoni olimpián és a héten induló, lengyel-ukrán rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon - figyelmeztet az Egészségtudatos Utazásért Program.
14:15  Kinek a hibája, ha rossz a szex?
  Az orvos válaszol.

 Következő oldal >>>


Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
 Miért ez a kedvencem...

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros