pénztárca kímélő megoldások
 

Archívum

 

Adózóna

2017. június 15, csütörtök

06:10  Bérvita miatt munkalassítás lesz a Tescónál
  Június 20-án tartják a következő bértárgyalást a Tesco áruházlánc vezetői és a szakszervezetek között, ezt követően nyilvánosságra kerül, pontosan mikor és milyen törvényes eszközökkel fejezik ki elégedetlenségüket a dolgozók az üzletlánc évek óta elhibázott bérpolitikája miatt érte, írja a Magyar Idők értesülésére hivatkozva az MTI.
05:04  Amikor a kapott támogatásnak adó lesz a vége
  Mikor eredményezhet a támogatás a támogatásban részesülő adózónál társaságiadó-kötelezettséget? Ismertetjük.
04:00  Ők a NAV nagy adósai
  A NAV közzétette azoknak a magánszemélyeknek és egyéni vállalkozóknak a listáját, akiknek adótartozása meghaladja a 10 millió forintot.

2017. június 14, szerda

20:36  Munkáltatója bejelenti alkalmazottait? Itt megnézheti!
  Összesen több mint 4200 olyan adózó szerepel a NAV legfrissebb, alkalmazottakat bejelentés nélkül foglalkoztatók listáján.
19:34  Milliárdos adócsalás gyanújával vett őrizetbe többeket
  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dél-alföldi pénzügyi nyomozói egy munkaerő-közvetítéssel foglalkozó bűnszervezetet lepleztek le, a több milliárd forintos kárt okozó gyanúsítottakat őrizetbe vették, az érintett cégek és személyek vagyonát zárolták - közölte az MTI érdeklődésére szerdán Barnáné Horváth Melinda, a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense.
18:33  Adócsalási vád: reagált Cristiano Ronaldo
  Tiszta a lelkiismerete Cristiano Ronaldónak, a Real Madrid portugál labdarúgójának az ellene indított adócsalási per kapcsán.
15:46  Nőtt a munkabalesetek száma
  Enyhén nőtt a munkabalesetek száma az év első három hónapjában: 4646-an váltak baleset miatt három napnál hosszabb időre munkaképtelenné, míg az előző év azonos időszakában 4633-an, miközben a halálos kimenetelű munkabalesetek száma jelentősen, a 2016 első negyedévében mért 16-ról 22-re emelkedett - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkafelügyeleti főosztályának jelentésében, amelyet a tárca honlapján tettek közzé.
14:44  Holnaptól megszűnnek a roamingdíjak az Európai Unióban
  Június 15-étől megszűnnek a roamingdíjak az Európai Unióban, így a távközlési cégeknek belföldi díjakért kell mobilszolgáltatást biztosítaniuk az unión belül időszakosan külföldre utazók számára.
13:42  7 milliárd forintos támogatás egyházi turisztikai fejlesztésekre
  7 milliárd forint támogatást nyert el egyházi turisztikai fejlesztésre öt egyházközösség - jelentette be Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára. Hozzátette: A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, a Magyar Katolikus Egyház Székesfehérvári Egyházmegye, a Győri Egyházmegye, a Magyar Katolikus Egyház Pécsi Egyházmegye, illetve a Tiszántúli Református Egyházkerület 100 százalékos támogatással valósíthatja meg fejlesztéseit.
12:40  768 sértett, 10 milliárd forintos bűncselekmény - vádemelés Bróker Marcsi ellen
  Vádat emelt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség a milliárdos csalással gyanúsított, Bróker Marcsiként elhíresült nő ügyében - tájékoztatta a vádhatóság szerdán az MTI-t.
11:34  Minden, amit a diákmunkáról tudni kell
  A nyári szünidő alatt sok diák szeretne munkát vállalni. A munkáltatók pedig ennek kifejezetten örülnek, hiszen a munkaerőhiány egyre több ágazatot sújt.
10:32  Mától 2 millió új 50 forintos kerül forgalomba
  A Magyar Nemzeti Bank a 2017-ben Magyarországon megrendezésre kerülő 17. FINA Világbajnokság alkalmából 50 forintos címletű érmét bocsát ki.
09:31  Nőtt a megbízható adózók száma
  Decemberhez képest húszezerrel több vállalkozás büszkélkedhet azzal, hogy megbízható minősítést kapott a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól. Idén már az "alvó" cégeket is kidobja a rendszer, ezért gazdasági teljesítmény nélkül egy cég sem kerülhet a megbízható kategóriába - közölte a NAV.
08:30  Csökkent is, nőtt is az ipari termelés
  2017 áprilisában az ipari termelés volumene 3,0 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.
07:12  Az elővásárlási jog gyakorlásának határidejéről döntött a Kúria
  Meddig érvényesíthető az elővásárlási jog? Erről határozott a Kúria.
06:10  Mától olcsóbban tankolhat
  Csökkentette bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin és 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.
05:09  Ingatlanlízing: így kaphat illetékkedvezményt
  A két cikkből álló sorozatban bemutatjuk, hogy hogyan fejlődött az ingatlanlízingre vonatkozó illetékszabályozás, illetve milyen változások lesznek e tekintetben a tegnap elfogadott adócsomagban. Az első cikkben az ingatlan pénzügyi lízing illeték viszonyát elemezzük, tisztázzuk azt, hogy mikor is lehetséges kedvezményes vagyonszerzési illetéket alkalmazni.
03:30  Civilszervezetek, figyelem! Be kell vallani a 7,2 millió forintnál több külföldi támogatást
  Elfogadta a parlament kedden a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényt.

2017. június 13, kedd

15:45  Új NAV-nyomtatvány jön a pénzmosási bejelentésekhez
  Változik a nyomtatvány, amelyen a pénzmosás és a terrorizmus megelőzését szolgáló bejelentéseket kell megtenniük a gazdálkodóknak.
14:35  Megszavazták az adócsomagot és a 2018-as költségvetést megalapozó törvényjavaslatot
  Elfogadta az Országgyűlés - több egyéb mellett - az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról, valamint Magyarország 2018. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot.
12:57  Nagy pácban Cristiano Ronaldo! Adócsalás miatt per indul ellene
  A spanyol ügyészség adócsalás vádjával pert indít Cristiano Ronaldo, a Real Madrid portugál labdarúgója ellen.
11:52  Lombikprogram: a munkajogi védelem keretei
  Az emberi reprodukciós eljárásban, vagy ahogyan a köznyelvben összefoglalóan hívjuk, a lombikprogramban résztvevő párok száma sajnos napról-napra nő. Bár a munkajogi szabályok biztosítják a védelmet, mégsem annyira egyértelműek, mint várandósság esetén. Meddig tart egy eljárás? Az mikor minősül befejezettnek? Két kezelés között, illetve minden egyes megkezdett eljárás esetén jár védelem?
10:59  Székhelyszolgáltatók húzhatják le a rolót? Drasztikus változás júliustól
  Egy július 1-től hatályos minisztériumi rendelet várhatóan ellehetetleníti Magyarországon a legtöbb, professzionálisan működő székhelyszolgáltató működését. Az új szabályozás ugyanis előírja, hogy székhelyszolgáltatás alapjául a jövőben csak olyan ingatlan szolgálhat, amely a székhelyszolgáltató kizárólagos tulajdonában ál. A legtöbb professzionális székhelyszolgáltató azonban ma Magyarországon bérelt irodában nyújtja ezeket a szolgáltatásokat - hívja fel a figyelmet a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.
09:55  Egekbe szöktek a mezőgazdasági termelői árak áprilisban
  Áprilisban felgyorsult a mezőgazdasági termelési árak növekedési üteme: 4,1 százalékos volt az éves drágulás a márciusi 1,4 százalékot követően - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
08:34  Hamarosan nem kell receptért orvoshoz menni
  Az e-egészségügyi szolgáltatási rendszerben nem lesz szükség arra, hogy valaki elmenjen a rendelőbe gyógyszer felíratni - ecsetelte Ónodi-Szűcs Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán.
07:16  Állami céget és közösségi bankot bírságolt az MNB
  A Magyar Nemzeti Bank a Garantiqa Hitelgarancia Zrt.-re 5,3 millió forintos, a MagNet Bankra pedig 6,5 millió forint bírságot szabott ki a társaságoknál folytatott ellenőrzések során feltárt mulasztások, jogszabálysértések miatt - közölte honlapján a jegybank.
05:06  Nyugdíj, árvasági ellátás, emelés méltányosságból: ezek a feltételek
  Megállapítható nyugdíj, illetve árvasági ellátás azok számára is, akik nem teljesítik az ellátások folyósításához szükséges általános előírásokat. Ugyanakkor a méltányossági megállapítás és emelés szintén feltételekhez kötött.

2017. június 12, hétfő

22:27  Újabb áldozat a dízelbotrányban: luxusterepjáró akadt fenn a rostán
  A német közlekedési minisztérium utasította a szövetségi közlekedési hivatalt (KBA), hogy ellenőrizze a Porsche által gyártott városi terepjáró (SUV) károsanyag-kibocsátását - közölte a minisztérium szóvivője.
19:28  Fő vonalakban kész a 2018-as költségvetés - ki, mit gondol róla?
  Elfogadta az Országgyűlés 124 igen, 55 nem szavazattal és 5 tartózkodással a 2018-as költségvetés összegző módosító javaslatát, ennek alapján az Országgyűlés az államháztartás központi alrendszerének bevételi és kiadási főösszegét mintegy 11 milliárd forinttal megemelte, a deficit változatlan maradt. A jövő évi költségvetéshez elfogadott módosítások az államháztartás tervezett, GDP-arányos 2,4 százalékos hiányán nem változtatnak.
19:28  Fő vonalakban kész a 2018-as költségvetés
  Elfogadta az Országgyűlés 124 igen, 55 nem szavazattal és 5 tartózkodással a 2018-as költségvetés összegző módosító javaslatát, ennek alapján az Országgyűlés az államháztartás központi alrendszerének bevételi és kiadási főösszegét mintegy 11 milliárd forinttal megemelte, a deficit változatlan maradt. A jövő évi költségvetéshez elfogadott módosítások az államháztartás tervezett, GDP-arányos 2,4 százalékos hiányán nem változtatnak.
17:08  Munkavédelmi kampány indul a mezőgazdasági dolgozók érdekében
  A mezőgazdasági munkavégzés biztonságára fókuszáló, kétéves, országos munkavédelmi kampányt indít a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával (NAK) és a Szent István Egyetemmel együttműködve - jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Cseresnyés Péter, az NGM munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára.
15:53  Hajnalban csap le a GVH a kartellekre: érdemes együttműködni
  Nagyon fontos az együttműködés a hatósággal a kartellek feltárására is indított, úgynevezett "hajnali rajtaütések" során, mert annak megtagadása esetén az érintett cég éves nettó árbevételének egy százalékáig bírságolható, egy eljárás során akár több alkalommal is - hangsúlyozta Miks Anna, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenytanácsának tagja a GVH által a témában rendezett üzleti reggelin.
14:37  Olcsóbb lesz a benzin és a gázolaj
  Bruttó 3 forinttal csökkenti a 95-ös benzin, és 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI.
13:31  Nagy lépésre készül a GE
  Tárgyalásokat kezdett fényforrás üzletágának teljes eladásáról a General Electric (GE), ami a cég magyarországi üzemeinek nagy részét és dolgozóinak mintegy felét érinti - erősítette meg az MTI értesülését hétfőn az amerikai cég.
11:45  Több dolgozót küldene el egyszerre? A csoportos létszámleépítés kiskátéja
  Ha a munkáltató nagyobb létszámú munkavállaló munkaviszonyát kívánja megszüntetni, speciális szabályok vonatkozhatnak az eljárásra.
10:37  Mi várható a jövőben a Kúriától?
  Változnia kell a bírói gondolkodásnak, tágulnia kell a bírói jogértelmezés kereteinek és bátrabban kell alkalmazni az alapjogi szempontokat az ítélkezésben - szögezte le Kalas Tibor, a Kúria Közigazgatási-Munkaügyi Kollégiumának vezetője a legfelsőbb bírói fórum joggyakorlat-elemzésének tanulságait ismertetve egy múlt heti háttérbeszélgetésen.
09:28  MNB-bírság egy takarékszövetkezetnek
  Megbírságolta a Hajdú Takarék Takarékszövetkezetet a Magyar Nemzeti Bank (MNB), egyebek között hitelkockázat-kezelési, ügyfél-minősítési, értékbecslési, befektetési, informatikai nyilvántartási és adatszolgáltatási hiányosságok miatt - közölte a jegybank.
08:19  Jövedéki adózás: NAV-tájékoztató az elektronikus ügyintézésről
  Felhívást tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a jövedéki bevallási, bejelentési és adatszolgáltatási kötelezettségek elektronikus úton történő teljesítéséről.
05:15  Senki nincs a tiltólistán részesedés kedvezményes megszerzése esetén
  A hatályos szabályok alapján 2017. január 1-jétől lehetőség van jogi személy, egyéb szervezet forgalomképes tagi részesedésének kedvezményes megszerzésére.
04:14  A MÁK szerint nem kell aggódniuk a nyugdíjasoknak
  A Magyar Államkincstár (MÁK) 2017 november elsejétől látja el az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság feladatait. A szervezet most készül fel arra, hogy ezt a munkát a tőle elvárt pontossággal végezze el - mondta el a MÁK elnöke az MTI-nek.

<<<Előző oldalKövetkező oldal >>>


Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
 Miért ez a kedvencem...

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest