pénztárca kímélő megoldások
 

Archívum

 

Adózóna

2017. április 26, szerda

19:01  Ötmilliárdos foglalkoztatási program indul
  Ötmilliárd forint keretösszegű programot indít a kormány a hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztatása érdekében - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Debrecenben.
17:56  A tavalyinál jobb osztalékot fizet a Richter
  Részvényenként 106 forint osztalékot fizet az idén a Richter Gedeon gyógyszergyár, erről döntött a társaság éves közgyűlése szerdán.
15:45  Üzemszünet lesz a NAV-nál
  Karbantartás miatt üzemszünet lesz a NAV-nál.
15:24  Vállalkozások ezreit fenyegetheti szokatlanul nagy, 20 millió forintos mulasztási bírság
  Akár két-háromezer céget is érinthet hazánkban az az új változás-bejelentési kötelezettség, amelyről a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) adóelkerülés visszaszorítását célzó akcióterve nyomán hamarosan, a májusi "adósaláta" részeként szavazhat a magyar Országgyűlés. A nemzetközi cégcsoportok tagjainak a jogszabály hatálybalépését követően várhatóan csak néhány hónapjuk lesz majd arra, hogy teljesítsék a követelményeket, míg a mulasztással nemzetközi viszonylatban is példátlan mértékű bírságot kockáztatnak.
13:52  Nem titkolózhat az adókedvezményekről az NGM
  A Kúria szerdai döntése értelmében nyilvánosságra kell hozni a kormánnyal stratégiai megállapodást kötött nagyvállalatoknak nyújtott adókedvezményeket - erről a jogi eljárás kezdeményezője, az LMP társelnöke tájékoztatta az MTI-t.
13:31  258 millió forint bírság pénzügyi szolgáltatókra fogyasztói panaszok miatt
  Az MNB fogyasztóvédelmi fókuszában tavaly többek közt a lakáshitelek kamatkockázata, a fogyasztási hitelek THM-en kívüli költségei, a biztosítási félreértékesítés és a KGFB-szerződésekkel kapcsolatos tájékoztatások álltak. Mindezek kapcsán a jegybank figyelmeztet: a fogyasztóknak ajánlott szerződéskötés előtt a lehető legalaposabb tájékozódás - olvasható az MNB 2016-os fogyasztóvédelmi jelentésében. A jegybank kiemelten vizsgálta az elszámolás, forintosítás végrehajtását és a tőkepiaci szereplők tájékoztatási kötelezettségeinek betartását is.
12:20  Azonnali felmondás jogosságáról döntött a Kúria
  Panaszok érkeztek a postai kézbesítő munkájára, ezért a munkáltató azonnali hatállyal elbocsátotta.
11:17  Minimálbérnél kevesebb is lehet a fizetés: mikor és hogyan?
  A minimálbér, illetve a garantált bérminimum több lépcsőben történő, eltérő mértékű emelését követően a kétféle minimális díjazás közötti olló szétnyílt. Ennek következtében nem csak az a kérdés került a figyelem középpontjába, hogy mely feltételek jogosítanak garantált bérminimumra, hanem az is, hogy mely esetekben mentesülhet a munkáltató a minimális díjazás megfizetése alól. Az alábbiakban sorra vesszük a kivételeket.
09:54  Bérmegállapodás a BKV-nál: Tarlós reménykedik
  Tarlós István azt valószínűsíti, hogy még a héten megszülethet a BKV-nál a bérmegállapodás. A főpolgármester kedden, az Inforádió Aréna című műsorában elmondta, az ehhez a szükséges, megközelítőleg hétmilliárd forintos forrást a fővárosi önkormányzat és a közlekedési társaság nagyjából fele-fele arányban biztosítja.
07:40  Ha vissza akarja kapni az olasz áfát, erről ne feledkezzen meg!
  Kiegészítette a belföldön letelepedett adóalanyokat Olaszországból megillető hozzáadott-értékadó visszatérítéssel kapcsolatban (ELEKÁFA nyomtatvány) kiadott korábbi tájékoztatóját a NAV.
06:39  Olcsóbb lett az üzemanyag
  Csökkentette bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin és 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.
05:06  Fogas kérdések az áfában
  Mi a teljesítés helye a külföldi vállalkozás és fióktelepe, illetve kereskedelmi képviselete közötti szolgáltatásnál, termékértékesítésnél, hogyan kell elszámolni az áfát? Összefoglaltuk.

2017. április 25, kedd

18:25  Költségvetési csalás, hűtlen kezelés - kétes pénzköltés egy munkaügyi programban
  Hűtlen kezelés miatt nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság az Országos Roma Önkormányzatnál (ORÖ) a Híd a munka világába program kétes pénzköltései miatt - erősítette meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság az MTI-nek a Magyar Nemzet értesülését.
16:41  A nők hitelhez jutását segítő programot indított Merkel és Ivanka Trump
  A nők hitelhez jutását segítő kezdeményezést indított útjára ma Berlinben a világ legfejlettebb ipari államait és legnagyobb feltörekvő országait összefogó G20 csoport soros német elnökségének keretében Angela Merkel német kancellár és Ivanka Trump, Donald Trump amerikai elnök tanácsadója és lánya.
14:32  Döntött a kamatról az MNB
  Nem változtatott az alapkamat 0,9 százalékos szintjén a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa mai ülésén. A kamatfolyosó sem módosult.
13:38  Új tantárgy szeptembertől a szakgimnáziumokban
  Idén szeptembertől már minden szakgimnázium tantárgyi keretek között nevelheti diákjait pénzügyi tudatosságra - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára kedden, Budapesten a III. PénzSztár konferencián.
12:18  Gyorshír! Visszavonja a bizottság a munka törvénykönyvét módosító javaslatot
  Visszavonja az Országgyűlés gazdasági bizottsága a munkaidő-szervezés egyes kérdéseiről szóló T/15035. számú törvényjavaslatát - közölte Czomba Sándor, a bizottság alelnöke Kövér László házelnökkel.
11:14  Be kell tanítanunk utódunkat? - a munkavállaló felmondásáról
  Milyen módon szüntetheti meg munkaviszonyát a munkavállaló? Mit takar a munkakörátadási és az elszámolás kötelezettség? Be kell-e tanítani az átadott ügyek vitelére az utódot? Hogyan kell eljárnia a munkáltatónak? Kell-e és milyen esetben végkielégítést fizetni? Mi adhat alapot a dolgozó azonnali hatályú felmondására? - íme egy pár fontos, a munkaviszony megszüntetése kapcsán felmerülő kérdés. Mutatjuk a válaszokat.
10:10  Minimálbér-emelés: így harcolnak a munkáltatók a költségnövekedés ellen
  Azt mondják, a bűvész sosem árulja el a titkát. A GKI Gazdaságkutató Zrt. februári vállalati felmérése során azonban bebizonyosodott, soha ne gondold, hogy soha! A kutató cég kérdésére ugyanis csaknem ezer cég nyilatkozott arról, hogyan kerüli el a minimálbér-emelés okozta költségnövekedést.
08:54  80 millió európai munkahelyet veszélyeztetnek a hamis termékek
  A kalózkodás és hamisítás különböző fajtái miatt évente csaknem 50 milliárd eurótól, vagyis az össz értékesítésük 7,4 százalékától esnek el a szellemi tulajdonjogokhoz köthető iparágak az Európai Unióban - hívja fel a figyelmet a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület a szellemi tulajdon világnapja alkalmából.
08:03  Vigyázat, egyre több a munkahelyi baleset!
  Május elsejét követően e-mailben, illetve személyesen minden pénteken segítséget kérhetnek a Munkástanácsok Országos Szövetségétől (MOSZ) a munkahelyi balesetet szenvedő munkavállalók - mondta Palkovics Imre, a szakszervezet elnöke kedden az M1 aktuális csatornán.
05:10  Nők kedvezményes nyugdíja: nem mindegy, miből jön össze a 40 év
  A nők kedvezményes nyugdíjszabályainál sokan összetévesztik a jogosultsági időt a szolgálati idővel. Ezért csalódnak, amikor kiderül, hogy a tervezettnél csak később lehetnek nyugdíjasok.

2017. április 24, hétfő

17:01  Mindent és mindenkit megfigyelnének? Személyes azonosítókat kaphat meg a KSH
  Személyes azonosítókkal együtt is megkaphatná a jövőben a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az állampolgárok adatait a parlament előtt lévő, Semjén Zsolt, a KDNP frakcióvezetője által jegyzett törvényjavaslat szerint - adta hírül a Népszava.
15:07  Új adóslistákat közölt a NAV
  Legalább fél éve folyamatosan nagy összegű adóval tartozó magánszemélyek, illetve egyéni vállalkozások, valamint nem magánszemély adózók legfrissebb listáit közölte ma honlapján a NAV.
12:56  Megtévesztő étrendkiegészítők miatt bírságolt a versenyhivatal
  Megtévesztő étrend-kiegészítő- és gyógyszerreklámok miatt bírságolt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), a jogsértésért összesen több mint 38 millió forint bírságot szabtak ki több cégre - közölte a versenyhivatal.
11:38  Így is növelhető évente százezrekkel a nyugdíjas korra szánt megtakarítás
  Aki nyugdíjbiztosítási szerződést köt saját maga, hozzátartozója, vagy akár az élettársa, barátja javára, a biztosított személy majdani nyugdíját nem csak a biztosítóhoz befizetett összeggel, hanem az adójából érvényesíthető kedvezmény összegével és mindezek hozamaival is növelheti, ha munkabér, megbízási díj, személyes közreműködési díj, vállalkozói kivét, bérbeadásból származó jövedelem, vagy egyéb, az összevont adóalapba tartozó jövedelem után személyi jövedelemadót fizet.
10:32  Áfaügy: újabb iránymutató döntés a Kúriától, megint elkaszálta a NAV-ot
  A "lábon álló erdő" nem azonos a földterülettel, annak nem alkotórésze, adójogi szempontból ingónak minősül, ezért az értékesítéséről kibocsátott számla alapján az adózó levonhatja az áfát - mondta ki a Kúria a Kfv.V. 35.657/2016/5 számú ügyben meghozott ítéletében.
09:29  Megy a hercehurca munka törvénykönyve körül
  Nem várható döntés a munka törvénykönyvének módosításáról ezen a héten, mivel a kormány képviselői a jövő hétre hívták össze a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fórumát, ahol a szociális partnerek javaslatait is várják - tudta meg a Magyar Idők.
08:25  300 milliós támogatás a NOE-nek
  300 millió forintos támogatást kap idei munkájához a Nagycsaládosok Országos Egyesülete - jelentette be az emberi erőforrások minisztere a NOE ünnepi közgyűlésén.
07:15  Egyetemek: hat visszavont engedély
  Mióta az Oktatási Hivatal tavaly megkezdte a Magyarországon működési engedéllyel rendelkező külföldi felsőoktatási intézmények működési engedélyének felülvizsgálatát, hat eljárásban született jogerős lezáró döntés, mind a hat esetben visszavonják az engedélyt.
05:02  Ekkor behajthatatlan a magánszemély adótartozása
  Mikor minősíti behajthatatlannak a NAV a magánszemély adótartozását? És mire jó ez az adóhatóságnak? Cikkünkből megtudhatja.
04:12  Figyelje a növényvédelmi előrejelző portált!
  A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által létrehozott és a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara felderítési adatain alapuló növényvédelmi előrejelző portál hetente frissülő szolgáltatása ingyenesen elérhető, országos lefedettségű, és támpontot nyújt számos szántóföldi és kertészeti kultúra növényvédelmi kezeléseinek megtervezéséhez.

2017. április 23, vasárnap

18:52  Legújabb NAV-fogás
  Csempészek átalakított autóiban találtak több millió forint értékű magyar adójegy nélküli cigarettát a pénzügyőrök Ásotthalmon és Röszkén - tájékoztatta a NAV az MTI-t.
16:39  Nyugati minimálbérek: trükköznének a fuvarozók, de könnyen lebukhatnak
  Fuvarozó kft. úgy oldaná meg a külföldi országokban (osztrák, német, francia) kötelező, rájuk vonatkozó minimálbért, hogy a jelenlegi munkavállalóknak adna 5-5 százalékos részesedést. Zárná a munkaviszonyukat és mint résztulajdonosok társas vállalkozóvá válnának, a rájuk vonatkozó szabályok alapján vallaná be és fizetné a járulékokat. Elfogadható-e ez a megoldás? - kérdezte olvasónk. Dr. Kéri Ádám munkajogász szakértőnk válaszolt.
14:50  Jelentős adócsökkentés az USA-ban? - a német miniszter nem aggódik
  A Nemzetközi Valutaalap és a Világbank tavaszi közgyűlése alkalmából a német Wirtschaftswoche magazinnak Washingtonban adott nyilatkozata szerint Wolfgang Scháuble német pénzügyminiszter egyáltalán nem aggódik az amerikai társasági adó esetleges csökkentése miatt.
12:47  Trump: szabadkereskedelmi megállapodás az EU-val?
  Brit sajtóértesülés szerint az amerikai kormány Nagy-Britannia helyett először mégis inkább az Európai Unióval kötne szabadkereskedelmi megállapodást, jóllehet Donald Trump amerikai elnök még nemrégiben is azt ígérte, hogy London lesz "a sor elején", amikor az Egyesült Államok kétoldalú nemzetközi kereskedelmi egyezményekről kezd tárgyalásokat.
08:22  Nőttek a bérek
  A munkaerőhiány is hozzájárult a bérek elmúlt időszakbeli emelkedéséhez; a leggyorsabb ütemű bérnövekedés a költségvetési szerveknél volt, amelyeknél jelentős volt a lemaradás - mondta Csath Magdolna közgazdász, egyetemi tanár az M1-en.
05:31  Értékcsökkenés: lehet-e halasztani, egy összegben könyvelni?
  Mi a teendő, ha egy vállalkozás a tárgyi eszköz aktiválásának évében (2013), és azóta sem számolt el értékcsökkenést? Egy összegben lekönyvelhető, vagy visszamenőleg kell évente módosítani? - kérdezte olvasónk. Tirpák Anita mérlegképes könyvelő, adószakértő válaszolt.

2017. április 22, szombat

16:15  Így értelmezendő az állásidőre járó alapbérfizetési kötelezettség
  Van-e foglalkoztatási kötelezettsége a munkáltatónak a munkavállaló munkaköre betöltésére való egészségügyi alkalmatlansága esetében, a munkaviszony megszüntetése hiányában? Megvalósulnak-e ilyenkor az állásidőre járó díjazás feltételei? - a Kúria döntése.
12:09  Több pénz rehabilitációs foglalkoztatásra
  A minimálbér és a garantált bérminimum emelésének kompenzálása miatt márciusban 5,1 milliárd forinttal, több mint 39 milliárd forintra nőtt a megváltozott munkaképességűek rehabilitációs foglalkoztatására szánt összeg - mondta Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkára a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában.

<<<Előző oldalKövetkező oldal >>>


Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
 Miért ez a kedvencem...

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen