pénztárca kímélő megoldások
 

Archívum

 

Háziállat

2017. március 09, csütörtök

18:57  Hallottál már a bajusz-barát tálról?
  A macskák bajsza érzékeny, és a legkisebb nyomásra is reagál - így kedvencünket megzavarhatja, ha bajsza hozzáér az etetőtálhoz. Ezért fejlesztette ki a Whiskas az új, bajusz-barát tálat, amely nem zavarja azokat az okos bajszokat.
10:15  Vajon miért szeret minden cica dobozba bújni?
  Ha megnézed az alábbi képeket, te is megérted! Nincs jobb hely egy kiürült papírdoboznál. Sőt, minél kisebb. annál nagyobb a kihívás!

2017. március 08, szerda

09:15  Videón a három kis fehér oroszlánkölyök!
  Három fehér oroszlán (Panthera leo krugeri) született a Nyíregyházi Állatparkban. Hallgasd meg félelmetes oroszlánbőgésüket!

2017. március 07, kedd

09:15  Hogyan adjunk halnak gyógyszert?
  Fogjuk be az orrát, és amikor kitátja a száját.... nem, ez így nem lesz jó. De akkor mit csináljunk?
09:15  Csipked az egykor szelíd pónim. Mit tegyek?
  A Dr. Háziállat szakértője hasznos tanácsot adott a csipkedő póni kérdésre, érdemes elolvasni a választ.

2017. március 06, hétfő

10:15  Kocogás a kutyával - etikett
  A kutyával való kocogás veszélyes lehet, ha bizonyos szabályokat és etiketteket nem követsz. Másrészt a kutyát hozzá kell szoktatni a közlekedési szabályokhoz, még mielőtt elkezdenéd a szaladásos programot vele, mert ez jobb edzőpartnerré teszi.
10:15  A kutyák és az emberek tanulás utáni alvása hasonló
  A kutyák alvás alatti agytevékenységét vizsgálva egy magyar tudóscsoport kimutatta, hogy a tanulás jelentősen befolyásolja az azt követő alvás alatt a kutyák agytevékenységét.

2017. március 05, vasárnap

08:15  Biotermék lesz a magyar szürke szarvasmarha?
  Stratégia együttműködésben állapodott meg a Magyar Szürke Szarvasmarha Tenyésztők Egyesülete (MSzTE), a Magyar Biokultúra Szövetség és a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. pénteken Budapesten azzal a céllal, hogy népszerűsítsék az ökotermékek fogyasztását, segítsék az ökológiai gazdálkodás és termékfeldolgozás terjedését, a magyar szürke szarvasmarha biotermékké válását.

2017. március 03, péntek

12:15  Madárcsicsergés 4 fal közt ülöknek
  Vétek ebben a szikrázó tavaszi napsütésben egy irodában, négy fal között ülni. Akik még sem tudnak kiszabadulni, küldünk egy kis madárcsicsergést.

2017. március 02, csütörtök

09:14  Tíz érdekes tény a nagymacskákról
  Márciusban az oroszlánoké, párducoké és tigriseké a főszerep a NatGeo Wildon, a természetfilm-csatorna ugyanis immár hetedik éve rendezi meg Nagymacskák hónapja elnevezésű programsorozatát. A tematikus hónap célja, hogy felhívja a figyelmet a kihalás szélére került nagymacskák védelmére, és ismeretterjesztő filmek által bemutassa az egyes fajok életét és küzdelmeit a vadonban.

2017. február 28, kedd

10:15  Még szép: a macskatartás nem károsítja a mentális egészséget
  Nem találtak összefüggést a macskatartás és a lelki eredetű betegségek között a University College London (UCL) kutatói, kételyeket támasztva olyan korábbi feltételezésekkel szemben, amelyek szerint nagyobb a kockázata a mentális betegségek kialakulásának, ha macska társaságában nőnek fel az emberek.

2017. február 27, hétfő

13:15  Tények a tengerimalacról (Cavia porcellus)
  A tengerimalac egykor népszerű kísérleti állat volt, de manapság tanulékonysága és könnyen tarthatósága miatt nagyon népszerű háziállat.
10:15  Drón késztetett menekülésre 1500 szarvast a magas hóban
  Dróntól ijedt meg 1500 szarvas, mintegy 800 méteren át menekültek a szerkezet elől a nyugat-wyomingi nemzeti szarvaspark területén - adta hírül pénteken a helyi média.

2017. február 24, péntek

13:10  Kutya és sör - fogadd örökbe, egy rekesz sör jár hozzá!
  A Mad Scientist kisüzemi sörfőzde a Noé Állatotthon Alapítvány négylábú lakóinak végleges, szerető otthonra találását támogajta egy rekesz sör felajánlásával az örökbefogadóknak.

2017. február 21, kedd

11:15  Állat munkahely: plusz egy hét szabadság kutyatulajoknak
  A kézműves söröket készítő BrewDog nemcsak Nagy-Britanniában, hanem az Egyesült Államokban hamarosan megnyíló sörfőzdéjében is bevezeti a nem mindennapos juttatást - adta hírül pénteken a The Sun című brit bulvárlap.
10:15  1% felajánlás: 5 dolog, amit tudni kell egyéni vállalkozóként
  Az elmúlt évek statisztikái szerint az adózók közel fele nem rendelkezik személyi jövedelemadójának 1 százalékáról, így óriási összegtől, 6-8 milliárd forinttól esnek el a civil szervezetek, iskolai és kórházi alapítványok évente.

2017. február 20, hétfő

13:15  Minden kilencedik vásárló a kutyáját is magával hozza
  A budapesti AsiaCenter éppen egy évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a háziállattal vásárolni érkező látogatók előtt. A kezdeményezés annyira sikeresnek bizonyult, hogy már minden 9. vásárló él ezzel a lehetőséggel.
11:15  Elkezdődött a tavaszi madárvonulás - az első jeladós fehér gólyánk is elindult
  Báró az egyik, ha nem a legkorábban haza érkező gólyánk évről évre. Miközben fajtársai többnyire csak március végén, április elején jelennek meg a fészeknél, ő már február végén megérkezik. Báró fészkét egy webkamera figyeli éjjel-nappal.
08:15  Tavasszal hirtelen támad a kullancs - megelőzés és kezelés
  A hirtelen ébredező tavasz a kullancsok szaporodását is gyorsítja. Mielőtt erdőn-mezőn kirándulnánk, érdemes informálódni a kullancs által okozott betegségekről. Hogyan előzzük meg, és hogyan kezeljük a kutyák és macskák kullancscsípését?

2017. február 17, péntek

08:15  Párban érzi jól magát a zebrapinty
  A háziasított zebrapiny viselkedése némileg eltér vad őseiétől. A madár párkapcsolatban érzi jól magát, a magányosan tartott zebrapinty csak kínlódik a kalitkában.

2017. február 15, szerda

10:15  Új gekkófajt fedeztek fel, amely védekezéskor megválik a pikkelyeitől
  "Letéphető bőrű" pikkelyes gekkófajt fedeztek fel Madagaszkáron német kutatók

2017. február 14, kedd

14:15  Hamis állatgyógyszer forgalmazása miatt tett feljelentést a NÉBIH
  Hamis állatgyógyszer forgalmazásáról értesült a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A "Neostomosan koncentrátum A.U.V." szer kutyák külső élősködők elleni kezelésére szolgál. A hamisítványok elsősorban a keleti országrészben (Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben) érhetők el.
10:15  Rendkívüli macska-örökbefogadó nap a Rexnél
  A bújóstól a játékosig, a tornásztól a rövidtávfutóig mindenféle személyiségű macska várja gazdáját február 18-án, szombaton a Rex Alapítványnál. A Macskák Világnapja alkalmából szervezett rendkívüli örökbefogadó napon ideiglenes macskakávézó is nyílik a Rex Állatszigeten, az örökbefogadók pedig ajándékot kapnak új kedvencük mellé.

2017. február 13, hétfő

15:02  Demény, az első számú magyar celEbvizsla
  Kutya-e a vizsla? Létezik a Kóborok Köztársasága? Van menekvés a macskamaffia elől? Hogyan mentsd a májadat, ha liba vagy? És természetesen a legfontosabb: van-e szerelem a kukaborogatás árnyékában? Kalandos road movie kutyaszemmel!
10:15  Hirtelen sántít a kutyád? Keresztszalag szakadás?
  Kutyák esetében térdszalag szakadásnál túlnyomó többségben a térdízületben lévő kettő keresztszalag közül az elülső sérül, károsodik, aminek következtében a kutyus egyből komoly fájdmat érez és sántítani kezd.
06:15  Ilyen játékokkal szórakoztathatod nyuszidat
  A nyuszi nagyon szeret játszani, és ösztönösen ás, kapar, rágcsál. Ha szeretnéd elégedettnek látni kedvencedet, de nem szeretnéd, hogy kárt tegyen magában, és szétszedje a lakást, érdemes néhány dolgot szem előtt tartani.

2017. február 09, csütörtök

11:15  A guruló pók technikáját mi is átvehetnénk, ha sietős a dolgunk
  Ez ám a sivatagi show! A Szaharában élő guruló pók nem mászik, hanem lábait kerekekké gömbölyítve kényelmesen legurul a homokdűnéken. De ha üldözik, felfelé is képes gurulni!

2017. február 08, szerda

10:15  Díszhalak, a kisméretű lakások ideális háziállatai
  Sokan szeretnének kutyát vagy macskát, de életkörülményeik nem teszik lehetővé számukra egy örökmozgó háziállat tartását. Nekik találták ki az akváriumi díszhalakat

2017. február 07, kedd

09:15  Visszatér "A csodálatos kutyadoki"!-Cesar Millan újra Magyarországon
  "Hatalmas öröm számomra, hogy az európai közönség visszavár. Igyekszem majd ismét boldoggá tenni a rajongóimat, és persze a kutyájukat is. Hiszen az előadásaim célja éppen ez: egy boldogabb, harmonikusabb és modernebb kutya-gazdi kapcsolat kialakítása." - mesélte a lelkes kutyamágus.
07:15  Hogyan kell gondozni a cukorbetegségben szenvedő cicát?
  A cukorbetegség előfordulhat bármilyen életkorú vagy fajtájú macskánál és a tulajdonos azzal, hogy tudja mit kell ilyen esetben tenni, elérheti azt, hogy hosszú évekig élvezhesse cicája társaságát.

2017. február 06, hétfő

14:15  Miénk volt Európa legidősebb sziamangja
  Elpusztult Európa legidősebb sziamangja (Hylobates syndactylus), az 54 éves főemlős a Nyíregyházi Állatpark lakója volt - közölte a park szóvivője.
07:15  Kiscica vagy agg macska? Nem mindegy mennyit eteted!
  Naponta hányszor adj enni a macskádnak? A kiscicákat gyakrabban kell-e etetni, mint a felnőtt macskákat? A következő cikk ezekre, és más hasonló jellegű kérdésekre ad választ.

2017. február 03, péntek

07:15  Hal ízű víz cicáknak?
  Piacra kéne dobni a cicáknak való hal ízű port, melyet az ivóvízbe szórhatunk, s így tennénk élvezetesebbé cicánk innivalóját. Hősünk hátul állt a sorban, amikor a vadászösztönt osztották...

2017. február 02, csütörtök

13:15  Madárinfluenza - Országos zártan tartást rendelt el a főállatorvos
  Magyarország teljes területére elrendelte a baromfik zártan tartását Bognár Lajos országos főállatorvos.
09:15  A degu és a cukorbetegség
  Ha már kialakult a degunál a cukorbetegség, azt onnan vehetjük észre, hogy az állat sok vizet iszik (próbálja ezzel is hígítani a vérében lévő cukorkoncentrációt), a szemlencse elhomályosodik, fehérnek tűnik az állat szeme.

2017. február 01, szerda

10:10  Medveles a Budakeszi és a Szegedi Vadasparkban
  Február elején ha a barnamedve meglátja árnyékát, visszabújik, mert még hosszú, kemény tél áll előttünk. Ha azonban odakint csikorgó hideggel szembesül, érzi, hogy hamarosan tavaszodni kezd. Medvelesre várnak Szegeden és Budakeszin.

2017. január 27, péntek

15:15  A macskák ugyanolyan intelligensek lehetnek, mint a kutyák
  Japán tudósok szerint a macskák ugyanolyan jól teljesítenek bizonyos memóriateszteken, mint a kutyák, ami azt sugallja, hogy a két állat egyformán intelligens lehet.

2017. január 26, csütörtök

10:15  Madárinfluenza - A járvány 230 gazdaságot érintett az országban
  Az elmúlt hónapokban a madárinfluenza miatt 230 gazdaságban, több mint 3 millió állat leölését rendelték el a hatóságok, ami azt jelenti, hogy 3 milliárd forint értékű állományt kellett felszámolni, amelynek 80 százaléka víziszárnyas volt.
08:15  Mit tegyek, ha hasvízkóros az aranyhalam?
  Ez a betegség nem minden esetben fertőző. Egyes belső szervek (vesék) rendellenes működése okozza. A hal teste láthatóan megnagyobbodik, és a rajta lévő pikkelyek elállnak a testtől.

2017. január 25, szerda

10:11  Cápainvázióra figyelmeztetnek Észak-Izraelben
  Mintegy százötven cápa lepte el Hadera városnál az észak-izraeli tengerpartot - jelentette a Jiszráél Hajom (Izrael Ma) című újság kedden.

<<<Előző oldalKövetkező oldal >>>


Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
 Miért ez a kedvencem...

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc