pénztárca kímélő megoldások
 

Archívum

 

C-PRESS Hírügynökség

2017. május 20, szombat

09:45  Portik megúszta az életfogytiglant, Rohác nem: itt a jogerős ítélet
  Az Aranykéz utcai robbantás és a Fenyő-gyilkosság ügyében született jogerős ítélet. Lényegében helyben hagyta a Fővárosi Ítélőtábla pénteken kihirdetett másodfokú határozatával a két évtizeddel ezelőtti Aranykéz utcai, négy halálos áldozatot követelő robbantás és a Fenyő-gyilkosság ügyében a korábbi elsőfokú döntést.

2017. május 19, péntek

08:30  Kínzó kérdés: miért éppen egy alapítványnak adta Simicska az Indexet?
  Simicska Lajosnak sok pénze van, állítólag 200 milliárd forintnál is nagyobb vagyona. Bár lenne miből, azt mégse pletykálják róla, hogy megrögzött adakozó volna, vagy hogy előszeretettel jótékonykodna. Ezért is volt furcsa, amikor április vége felé bejelentették, hogy ugyan megvette az ország egyik legnagyobb híroldalát, arról önként lemondott, és a tulajdonjogokat egy alapítványnak adta át. Azt mondták, a lépésre azért volt szükség, hogy az Index független maradhasson. Vagyis, hogy Simicska saját magától megvédje saját tulajdonát. Csakhogy van itt egy másik, kevésbé vicces magyarázat is, mégpedig hogy az egész műveletet azért csinálták, hogy elkerüljék a vizsgálódást az üzlet körül.
08:12  Nagy lépés a cigányság felemelkedéséért
  Örököltük problémáit, most lesz pénz a megoldásukhoz, ígéri az államtitkár.
08:00  Kiakadt a Jobbik cukisága miatt Novák Előd
  Közösségi oldalán kelt ki magából a Jobbik cukiskodása miatt Novák Előd, a párt korábbi alelnöke. A Jobbik szócsövének tekinthető Alfahír című lapban ugyanis a „néppártosodásról” írt a párt egyik tagja, ami kiverte a biztosítékot a párt vezetéséből kigolyózott Nováknál.
07:49  Lenyúlta a gyerekek pénzét a fideszes tanár úr az iskolai alapítványból
  Eltűnt egy V. kerületi általános iskola és gimnázium alapítványának pénze, amit a szülők adtak össze a gyerekeik táborozására, kirándulásra, tanulmányi jutalmakra – tudta meg a hvg.hu. Az alapítvány vagyonát kezelő tanár egyben a Fidesz–KDNP delegáltja a kerületi önkormányzatnál. Amikor kiderült, hogy lemerítette a számlát, gyorsan szabadságra ment, a kollégáival pedig aláírattak egy titoktartási nyilatkozatot, nehogy kitudódjon a pénz eltűnése – végül mégsem sikerült eltussolni az ügyet.
07:38  Orbán Viktornak volt egy freudi elszólása reggeli interjújában
  Soros-jelentés, Ahmed H., Kína nyugodt, derűs, harmóniára törekvő filozófiája, szemben Brüsszel konfliktusokat okozó, túlzásba vitt szabadságvágyával. És persze megvédjük Magyarországot. Ma is üzent a népnek a miniszterelnök.
07:27  Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról
  Ezt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
07:21  Dobrev Klára megint beperli Lázár Jánost
  Dobrev Klára, az Altus Zrt. vezérigazgatója és Gyurcsány Ferenc neje, ismét beperli Lázár Jánost.

2017. május 18, csütörtök

07:07  Kísérleti program indul a leghátrányosabb járásokban
  A területi felzárkózást segítő programot indít a kormány összesen kétmilliárd forintból az öt leghátrányosabb helyzetű járásban - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán sajtótájékoztatón, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Cigándon.
06:59  Ha Orbán nem lesz gyáva és eljön, szembesíteni fogom!
  “Ha Orbán nem lesz gyáva, szembesítem a birtokomban lévő információkkal a nemzetbiztonsági bizottság ülésén.
06:53  Puzsér Róbert: Ekkora gátlástalansággal Botka miért nem igazol át a Fideszbe?
  Felkértük a független kritikust, hogy értékelje Botka László mai ígéretét a 13. havi nyugdíjról. Puzsér Róbert véleménycikke következik a Nyugati Fényen.
06:45  Az EP megszavazta a Magyarországot elítélő határozatot, felfüggeszthetik a szavazati jogunkat
  Az Európai Parlament szerdán 393 igen szavazattal elfogadta a magyar jogállamiság leépülését elítélő határozatát. 221 képviselő szavazott ellene és 64-en tartózkodtak.
06:38  Mindent a Cigányokért Fórum Párt a törvényszék által bejegyzésre került.
  A rendezvény célja, hogy a médiákon keresztül bejelentsük indulási szándékunkat a 2018-as Parlamenti választásokon.

2017. május 17, szerda

08:25  Kérdezzen Ön is az Új Kezdet Párt elnökétől a Facebook oldalon!
  Minden szerdán, 17 és 18 óra között élőben jelentkezik Gémesi György, az Új Kezdet elnöke itt, az Új Kezdet Facebook-oldalán és válaszol kérdéseikre.
08:12  Macskajaj című műsor: Romákról, nem csak romáknak
  A Macskajaj című műsor vendége volt: Csík Tamásnak, a C-PRESS roma hírportál főszerkesztője. Műsorvezető: Forgács István.
06:51  Nincs szükségük a cigányoknak saját Mózesre
  Máshogy gondolkodik a cigánykérdés megoldásán, mint ahogyan a többi cigány értelmiségi teszi. Azt mondja: be kell fejezni a hisztit, és tudatossá, illetve tudatosabbá kell tenni a roma közösségeket – felhasználva az állam által kínált és valóban sokra érdemes lehetőségeket. Forgács István romaügyi szakértő szerint a kedvező gazdasági folyamatok, az uniós források és az aktuális munkaerőhiány évtizedek óta nem tapasztalt lehetőséget kínál a hazai cigányságnak, de ehhez a fejekben is rendet kellene tenni végre. Interjú Forgács Istvánnal.
05:50  Gémesi: Azt üzenik, hogy nincs rátok szükség
  Ellehetetlenítené a kistelepüléseket egy nem hivatalos kormányzati terv – Gémesi György, Gödöllő polgármestere szerint.
05:33  Képzéssel segíti a kormány a nők foglalkoztatottságát
  Képzéssel támogatja a kormány a nők foglalkoztatottságát, a programra az önkormányzatok május 19-től adhatnak be pályázatot a források kimerüléséig vagy legkésőbb 2018. május 21-ig - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára hétfőn, a GE Magyarország negyedik Dolgozó szülők napjának megnyitóján Budapesten.
05:19  Rogán Antal: Nem én vagyok az egyetlen kormánytag, aki ott lakik
  Az esélytelenek nyugalmával kértünk interjút a nemzeti konzultációs fórum kezdése előtti percekben Rogán Antal minisztertől, és láss csodát, nyilatkozott. Igaz, később ezt fel is használta: a fórumon többször hivatkozott arra, lám, ő a hvg.hu-nak is nyilatkozik, nem kivételezik. Annak a lapnak, amelyet fideszes fórumokon bizonyítékok nélkül a Soros-médiahálózat részeként mutogatnak. Igaz, nem is tudnák állításukat igazolni.

2017. május 16, kedd

05:21  Tanuld ki magad a szegénységből! Szűk ösvényen keresik útjukat a borsodi roma fiatalok
  Szakápoló, hentes, eladó, rendőr – ezeket a szakmákat választották maguknak a borsodi Perkupán élő Dudu család gyermekei. Miért érdekes ez? Pusztán azért, mert a helyi közösségben ma még ritkaságnak számít, hogy egy cigány család megpróbáljon szakmát adni az összes gyermeke kezébe. Perkupa polgármestere szerint pedig nincs más út a romák előtt: ha integrálódni akarnak, tanulniuk kell. Az is látszik, hogy a romák számára ez az ösvény rendkívül szűk. Bár végig lehet menni rajta, a szegregált iskolák világában ez csak kivételesen sikerülhet.

2017. május 14, vasárnap

08:12  Pápai Joci nyolcadik lett
  Hoppál Péter, Kultúráért felelős államtitkár a Facebook oldalán hangot adott véleményének, a versenylebonyolítás és végeredményével kapcsolatban, amit szerkesztés nélkül itt olvasható el:

2017. május 13, szombat

16:45  Jól megszívatta az állam a hazacsábított fiatalokat
  Nagyon érdekesen sikeredett a kormány fiatalokat hazacsábítani akaró programja, amely valószínűleg végleg meggyőzte a résztvevőket arról, hogy valahol máshol kellene szerencsét próbálniuk. A Nemzetgazdasági Minisztérium és az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) által megálmodott és kivitelezett Gyere haza fiatal! program sikertelenségéről már többször írtunk mi is.
16:37  Botka: Nem indulhatnak azok, akik miatt 2010-ben a Fidesz győzött
  Botka László szegedi polgármester, az MSZP miniszterelnök-jelöltje elkészítette 60 oldalas programját, amiben a Magyar Idők cikke szerint olyan kemény kijelentések vannak, mint például, hogy
16:28  Legalizálná Fodor Gábor a kannabisz használatát
  Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke, független országgyűlési képviselő legalizálná a kannabisz használatát Magyarországon. Erről pénteken törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek.
16:11  Orbánék titokban gigantikusra hizlalták a CÖF-öt
  Nehéz erről azt állítani, hogy ez nem egy az egyben a kormány kampánya. Pedig nem, a Civil Összefogás Fórum és a vele együttműködő Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) csinálta mindezt, amely papíron civilként, támogatásokból és adományokból működik, és bár mondhatnánk, hogy mindenkinek szíve joga arra költeni a legálisan megkapott pénzt, amire akarja, azért ne tetessük magunkat teljesen hülyének, több súlyos probléma is van ezzel az egésszel.
15:52  Elhunyt Pásztor Albert volt rendőrkapitány
  62 éves korában, tragikus hirtelenséggel. Miskolc rendőrkapitányaként 2000 és 2010 között dolgozott.

2017. május 09, kedd

10:34  Farkas Flórián egykori szövetségeséhez állnak át a roma politikusok
  Hegedüs Norbert fideszes képviselő, akiről egykor vezető kormánypárti politikusok zengtek dicshimnuszokat. Apja miatt azonban kitették a Farkas Flórián vezette Lungo Dromból. Most egy új szervezet létrehozásán dolgozik, ami miatt állítólag százak fordítanak hátat a miniszterelnöki biztos által vezetett formációnak.

2017. május 08, hétfő

08:41  Új Kezdet első bemutatkozó nagygyűlése
  Dr. Gémesi György által vezetett politikai párt, megkezdi első budapesti bemutatkozó nyilvános fórumát.
07:45  Macron lett az új francia elnök
  Harminc százalék előnnyel győzte le Emmanuel Macron Marine Le Pent az exit poll szerint.
07:32  Mészáros Lőrinctől elvették a hírhedt budai villa építését
  Átvette budai villája építéstét Mészáros Lőrinc cégétől a megrendelő Szíjj László, az új Puskás Ferenc Stadionon is dolgozó Magyar Építő Zrt. közvetett tulajdonosa.

2017. május 04, csütörtök

11:47  Beszéd helyett roma cselekvés és társadalmi felelősség vállalás!
  Nincs más út, mint, hogy a saját sorsunkat kézbe vegyük és azt Mi alakítsuk! Eladjuk a 19 darabból álló Szentandrássy István Kossuth díjas festőművész alkotásait, magángyűjteményből, akár egyesével is, mert számunkra fontos a cigányok élete és jövője! Senki nem oldja meg helyettünk a kritikus társadalmi, szociális gondunkat és helyzetünket!
06:39  Macskajaj című műsor: Romákról, nem csak romáknak
  A Macskajaj mindenkinek szót ad - ezen a héten csütörtök este 21.00 órától Csík Tamásnak, a C-Press roma hírportál főszerkesztőjét köszönthetjük majd élőben a műsorban.
06:01  Befőttek lesznek a közmunkások, ami megbuggyan
  A cigány nők helyzetéről beszélt az ENSZ konferenciáján Bogdán László cserdi polgármester, aki szerint a roma férfiak körében elterjedt macsó szemlélet súlyos károkat okoz az egész országnak. Bogdán László a Hír TV online-nak nyilatkozott arról, miért nem működik a közmunkaprogram, hogy miért lenne jó egy női miniszterelnök és hogy Cserdi „mezítlábas cigány nők” érdekében indít kampányt.
05:56  Látta már a Kétfarkú nemzeti konzultációs plakátjait? Hamarosan fogja
  Megmutatta a viccpárt, milyen üzenetekkel veszi fel a harcot a kormányzati propagandával.
05:47  Medián: Félmillió szavazó hagyta el a Fideszt, Áder és Orbán nagyot zuhant
  Megtépázta a kormánypárt és az államfő népszerűségét az elmúlt három hónap - derül ki a Medián felméréséből, amelyet a HVG hetilap közöl.
05:29  Biznisznácizás: Bírósági szakaszba jutott a politikusok vitája
  Nem békült ki egymással Ujhelyi István szocialista és Sneider István jobbikos képviselő, így ősszel a bíróságon folytatódik a rágalmazási per. Ujhelyi István három évvel ezelőtt az ATV-ben fajgyűlölőnek nevezte Sneider Tamást, akit a Jobbik éppen akkor jelölt az Országgyűlés alelnökének. A jobbikos politikus még 2015-ben tett feljelentést.

2017. május 02, kedd

09:45  A régi Vona Gábor is benézett az ablakon a Jobbik majálisán
  Cigányozott, alig leplezetten zsidózott, és részben eltolta maguktól Simicskát, a Jobbik majálisán.
09:23  Ügynök volt a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója
  Filozófus fedőnéven jelenthetett a protestáns egyházi élet szereplőiről az a Lehel László, aki ma az államnál és a kormánynál igen jól pozícionált Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója. Beszervezési dossziéja szerint "a szocialista rendszerrel szemben lojális, a hálózati munkát szívesen vállalta". Jelentései azonban nem kerültek elő.
09:00  A CÖF szigorúbb törvényt akar, most még ők is titkolhatják egy félmilliárdos támogatás okát
  Továbbra sincs válasz arra az egyszerű kérdésre, hogy mire kapott tavaly félmilliárd forintot a kormánypárti CÖF-CÖKA az állami energiacégtől. Arra már sok magyarázatuk lenne, miért hitványság feltenni a kérdést.
08:46  Nem véletlenül szabadul most autójától rengeteg taxis
  Lejár az utolsó határidő, amely még a négy éve bevezetett, "rendszerváltó" fővárosi taxisrendeletből maradt.

<<<Előző oldalKövetkező oldal >>>


Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
 Miért ez a kedvencem...

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest