pénztárca kímélő megoldások
 

Archívum

 

Klubrádió

2017. április 28, péntek

10:42  Lényegében teljes foglalkoztatottság van - elemző
  A január-márciusi időszakban a munkanélküliek száma az egy évvel korábbihoz képest 66 ezerrel, 207 ezerre, a munkanélküliségi ráta 1,5 százalékponttal, 4,5 százalékra csökkent - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Lényegében teljes foglalkoztatottságról lehet beszélni Magyarországon - így látja a Klubrádiónak nyilatkozó szakértő. Az Erste Bank vezető elemzője Ürmössy Gergely ugyanakkor felhívta a figyelmet, vannak még rejtett tartalékok a munkaerőpiacon.
10:31  Nevetségesnek nevezte a Fidelitas próbálkozását Bánáti
  Nevetségesnek nevezte Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke, hogy a Fidelitas a kamara és a Magyar Helsinki Bizottság együttműködését firtatja.
09:55  Lőrinczy György az NKA új vezetője
  Lőrinczy György kulturális menedzsert nevezi ki az Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnöki feladatainak ellátására május 1-től Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, az NKA elnöke - közölte a tárca sajtóirodája.
08:57  Orbán nem érti, a Néppárt kérését, szerinte rendben van a CEU-törvény
  Az Európai Bizottság, Soros György és a nem kormányzati szervezetek (NGO-k) támadás alá vették a magyar migránsszabályozást, azt akarják ugyanis, hogy Magyarország bontsa le a kerítést, változtasson a jogi előírásokon, és engedje be az illegális migránsokat - közölte az állami médiában a kormányfő.
08:38  Azt fogja kérni a Néppárt Orbántól, hogy írják át a CEU-törvényt
  Az Európai Bizottság által megszabott, egy hónapos határidőn belül írják át a felsőoktatási törvényt úgy, hogy figyelembe veszik a testület jogi kifogásait – ezt fogja kérni a Fidesz pártcsaládja, az Európai Néppárt elnöksége szombaton Orbán Viktortól – közölte a Bruxinfóval a Néppárt szóvivője.
08:26  Nyugaton 10 fok se lesz, Keleten 23-25
  Pénteken a keleti tájak kivételével többfelé kell számítani esőre, záporokra, a középső országrészben zivatarok is kialakulhatnak. Helyenként kiadósabb mennyiségű eső is hullhat. A Dunántúlon az északnyugati, az Alföldön a déli-délnyugati szelet kísérhetik élénk, erős lökések. Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, nyugaton 10 fok alatti, az Alföld nagy részén 23-25 fok körüli maximumokat mérhetünk. Kettősfronti hatás érvényesül.
07:31  Nyílhatnak a paksi akták
  Jelentős mértékben csökkenhet a paksi bővítés titkossága – állítja Lázár János A Miniszterelnökséget vezető miniszter lépésüket azzal indokolta, hogy többen is megvádolták a kormányt, tisztességtelen alkut kötött Oroszországgal. Az Energiaklub nem tudja értelmezni a politikus bejelentését, az LMP pedig továbbra is népszavazást szeretne. Árpási Bence összeállítása.
07:19  Meg fogjuk mondani Orbánnak - külföldi lapszemle
  Az Európai Néppárt azt reméli, hogy jobban tudja ellenőrizni Orbán Viktort, ha családon belül tartja, mint ha kitaszítja. Legalábbis ezt az érvelést hallotta a Le Monde című francia liberális lap tudósítója Brüsszelben, azzal kapcsolatban, hogy a jobbközép, kereszténydemokrata szellemiségű pártcsalád – amelyhez a Fidesz is tartozik – holnap az EU-csúcstalálkozó előtt saját körben tartandó egyeztetésen megvitatja a magyar testvérpárt legújabb viselt dolgait, és eldönti, tesz-e bármilyen lépést az európai értékek – illetve saját presztízse – védelme érdekében.
07:08  Nyomoznak Magomed-ügyben
  A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy kényszerítés gyanújával nyomozást rendelt el az V. kerületi ügyészség Magomed Daszajev ügyében. A nyomozásra az V. kerületi Rendőr-kapitányságot jelölte ki a kerületi ügyészség, és utasították a hatóságot, hogy hallgassa ki tanúként Komáromy Gergőt, aki festékkel dobálta meg szovjet emlékművet, ezután került fel a netre egy felvétel, amin Magomed társaságában nyilvánosan bocsánatot kért.
07:03  Orbán telefonon gratulált Erdogannak hatalma kiterjesztéséhez
  Orbán Viktor este telefonon beszélt a török elnökkel, és szóban is gratulált neki a hatalmát kiterjesztő népszavazás eredményéhez.

2017. április 27, csütörtök

19:27  Gyurcsány szerint 10-15%-uk lesz jövőre
  Gyurcsány Ferenc szerint a jövő évi parlamenti választáson a Demokratikus Koalíció (DK) fogja okozni a legnagyobb pozitív meglepetést, 10-15 százalék közötti eredményt ér majd el.
19:06  Se Macron, se Marine! - rendőrök szedték szét a diákokat és a rendbontókat
  Összecsaptak a rendőrökkel a francia elnökjelöltek ellen tüntető gimnazisták közé keveredő rendbontók és anarchisták Párizsban és Rennes-ben.
18:24  Április 29.
  Április 29. „A jövő tudatos adózói” címmel indított társadalmi felelősségvállalási programot 2016 őszén a Magyar Adótanácsadók Egyesülete. A rendhagyó osztályfőnöki órák keretében a szervezet önkéntes tagjai 5 témában tartanak ingyenes előadásokat a programra jelentkező iskolákban. A cél, hogy a tágabb társadalmi környezetre hatást gyakorolva javítsák az adózási morált. Vendégeim az egyesület alelnöke, Siklós Márta, valamint Fülep Gáborné Ágnes, a programot már ismerő egyik iskola intézményvezető-helyettese.
18:14  Nem mond igazat Lázár - CEU
  Nem mondott igazat Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány mai sajtótájékoztatóján amikor azt állította, hogy a kötelezettségszegési eljárás kizárólag a szolgáltatások szabad áramlására vonatkozik, a tanszabadságra nem.
18:03  Április 28.
  Április 28. A pénteki Ötösben Gálvölgyi János vendége Pogány Judit színművész lesz, majd a műsor második órájában Bóta Gábor színházkritikai rovatát hallhatják, valamint Ámon Heni gasztroblogger mondja el, hogyan keszítsünk otthon fesztivál étkeket.
18:00  Április 28.
  Április 28. Vajon kirakják-e a Fideszt az Európai Néppárt soraiból? Végleg elege van az európai uniós politikusoknak Orbán Viktorból? Elszigetelődik-e Magyarország az EU-n belül, vagy újfent sikerül elsimítani végül a feszültségeket? Mindezeket a kérdéseket járjuk körbe mai műsorunkban. A műsorvezető Kárpáti János
17:45  Április 28.
  Április 28. A Reggeli gyorsban pénteken 6-tól Pikó és Pálinkás urak segítik a közlekedést - mindenkiét -, megbeszélik lesz-e néppárti a Fidesz még vasárnap is, valamint tippeket adnak egy hasznosan eltöltött május elsejéhez.
17:36  Már az Európa Tanács is odapörkölt Orbánéknak
  Az Európa Tanács parlamenti közgyűlése elfogadott határozatában arra szólította fel a magyar kormányt, hogy függessze fel a civilellenes törvényről szóló jogalkotást, illetve a CEU-törvény alkalmazását, amíg a Velencei Bizottság nem készíti el szakértői véleményét - írja a hvg.hu.
16:14  A népszavazásnak nincs alternatívája - így reagált Lázárra az LMP
  A népszavazásnak nincs alternatívája - így reagált Lázár János bejelentésére az LMP társelnöke. Szél Bernadett szerint a paksi projekt ezután sem lesz szimpatikusabb az embereknek.
15:59  Április 27.
  Haldokló piacba tesz 3000 milliárdot a kormány. Brutális veszteségek után becsődölt a világ egyik legfontosabb atomipari cége, a Westinghouse, mindeközben március elején az Európai Bizottság nagy nehezen rábólintott a minden idők legnagyobb összegű magyarországi beruházásának ígérkező paksi atomerőmű-bővítésre. Az egész atomenergia ipar haldoklik, és ezek után egyértelművé vált, hogy nem éri meg atomerőművet építeni. Mi mégis fejjel megyünk a falnak, és adósítjuk el az országot évtizedekre a soha meg nem térülő haszon reményében. Újabb lepel hullt le a TAO pénzekről, illetve azok szabálytalan elköltéséről. Most egymilliárd forintnak üthetjük bottal a nyomát, a teljes összeget a labdarúgó-utánpótlás kisgömböce nyelte el. Az orvosok közel száz százaléka elítéli a hálapénz rendszerét, azonban annyira keveset keresnek, hogy szükségük van rá a biztos megélhetéshez, derül ki egy felmérésből. Úgy tűnik, ez egy soha véget nem érő történet, az orvos és a beteg között. Az orvos nem szeret kapni, a beteg pedig nem mer nem adni, vagyis minden marad a régiben?
15:41  A kormány törvénybe iktatja a pedagógushiányt - Párbeszéd
  A Párbeszéd Magyarországért véleménye szerint a kormány "törvénybe iktatja" a pedagógushiányt azzal a javaslattal, amelynek alapján képesítés nélküli tanárok is taníthatnának az iskolákban.
15:14  Nem újságírás, ami az origónál, vagy a 888.hun történik - Urbán Ágnes
  Médiáról, annak szerepéről, kiegyensúlyozottságáról beszélgetett a Reggeli Gyors szerdai vendégével, Urbán Ágnessel Pikó András. A Mérték Médiaelemző Műhely kutatója három olyan területet is említett, ahol érdemes lenne – akár nemzetközi – diskurzust folytatni; nevezetesen a tartalomellenőrzésről, a közszolgálatiságról és az újságírói viselkedésről.
15:12  Soros György látogatása nem befolyásolja az Európai Bizottság döntéseit
  Soros György látogatása nem befolyásolhatja az Európai Bizottság döntéseit a magyar felsőoktatási törvénnyel vagy a migrációs válság kérdésével kapcsolatban, a brüsszeli testület teljesen függetlenül működik - jelentette ki csütörtökön a bizottság vezető szóvivője újságírói kérdésre válaszolva.
14:52  Mégsem lesz teljesen titkos Paks2 szerződés
  Jelentős mértékben csökkenti a paksi atomerőmű-bővítés dokumentációjának titkosságát Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.
14:31  Beszélhetünk 40 évnyi kommunizmusról, de az országot a mi generációnk szúrja el - Lattmann Tamás
  A Parlament előtt levő civilellenes törvényről, a lex CEU-ról, Magyarország és az EU viszonyáról és az Európai Bizottság a nemzeti konzultációra adott reakciójáról is kérdeztük Lattmann Tamás nemzetközi jogászt a Reggeli Gyorsban.
14:24  Lejárt az Orbánnak adott határidő - Gyurcsány
  Lejárt az Orbán Viktornak adott 72 órás ultimátum és azóta nem tisztázta magát - közölte Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció elnöke azt állította,
13:20  Juncker találkozott Sorossal
  Jean-Claude Juncker az Európai Bizottság elnöke ma találkozott Soros György amerikai üzletemberrel a Nyílt Társadalom Alapítvány létrehozójával és a CEU ügyéről, illetve Ukrajnáról tárgyalt vele.
12:56  Április 27.
  Április 27. A jó gyermekkor sokaknak csak álom! Magyarországon 2016-ban több, mint 15 gyermek ellen követtek el erőszakos cselekményt, ebből minden tizedik esetben szexuális bántalmazás is történt. A gyerekek 10% nem jutott megfelelő ételhez és oktatáshoz. Közel 25 ezer gyermek élt a családjától távol, egyharmaduk gyermekotthonban. 4500 gyermeknek nem volt érvényes lakcíme, emiatt láthatatlanok voltak az egészségügy és az oktatás számára . Több, mint 10 ezer 18 éven aluli lány esett teherbe, ebből négyezer az abortusz mellett döntött. A 15 éves fiatalok negyede ivott már alkoholt, ötödük drogot is fogyasztott. Kiszúrja a szemünket a Hintalovon alapítvány 2016-os gyermekjelentése.
12:41  Az LMP kikéri a közszolgálati egyetem pályázati anyagait
  Az LMP közérdekű adatigényléssel kikéri a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) valamennyi pályázati anyagát, mivel az ellenzéki párt szerint az eddig nyilvánossá vált információk komolyan felvetik a korrupció gyanúját.
12:19  Április 27.
  Április 27. Rab László és Kelen Károly ma egy órára ismét felélesztik a lapot. Sőt, mondhatni nyilvános, posztumusz szerkesztőségi értekezletet tartanak, hiszen az utolsó főszerkesztő, Murányi András érkezik, kezében legújabb könyvével, amelyben a Népszabadság végnapjait dolgozta fel. A történetmesélésbe bekapcsolódik a lap még egy volt újságíró munkatársa, Urbán Csilla is. Ma, este nyolckor a Klubrádióban.
12:12  Erősödött a Fidesz áprilisban a Závecz Research szerint
  A Fidesz minimálisan, egy százalékponttal még növelte is országos támogatottságát az elmúlt időszakban a ZávA Fidesz minimálisan, egy százalékponttal még növelte is országos támogatottságát az elmúlt időszakban a Závecz Research friss kutatása szerint.ecz Research friss kutatása szerint.
12:09  Alig érezte meg a Fidesz a tüntetéshullámot
  Szinte meg sem érzete az eddigi tüntetéshullámot a Fidesz népszerűsége- ezt mérte a Republikon intézet.
12:01  Közérdekű adatigénylést nyújt be az Együtt
  Közérdekű adatigénylést nyújt be az Együtt az MVM-hez, és a CöF-höz.
11:49  Tiltakozik a Pedagógusok Szakszervezete
  A Pedagógusok Szakszervezete tiltakozik a köznevelési törvény tervezett módosítása ellen.
11:41  Állampolgárság nélküli és hontalan a csecsen fenyegető
  Nincs állampolgársága a szovjet emlékmű leöntése után bosszút kiáltó Magomed Daszajev-nek.
11:33  Lelassult a nagykörúti Combinó
  Öt év után a BKK felfüggesztette a villamosbarát lámpaprogramot. A beszámolók alapján reggel már érezhető volt a változás. Az Unió által támogatott program lényege az volt, hogy a körúti lámpákat úgy állították be, hogy nem az autóközlekedésnek, hanem a villamosoknak kedvezett. Ezt azonban csak a kötelezően elírt ideig, vagyis 5 évig tartották fenn.
11:19  Ez itt a kérdés! - 04.27.
  Csütörtökön megjelent a napi.hu 2017-es gazdag listája, amiből kiderül, hogyan alakult az ország száz legvagyonosabb emberének anyagi helyzete az elmúlt évben. Az idei lista legérdekesebb szereplője minden bizonnyal az 5. helyen tanyázó felcsúti polgármester és gázszerelőből lett vállalkozózseni, Mészáros Lőrinc. Orbán Viktor barátjának vagyonát 120 milliárd forintra becsülik, pedig 2016-ban még csak 23,8 milliárdot tett ki, ami a 31. helyhez volt elég. Ez több mint ötszörös gyarapodást jelent, vagyis minden bizonnyal a magyar gazdaságtörténet leggyorsabb vagyonnövekedésével van dolgunk. A Mészáros család tényleges vagyonát igen nehéz megbecsülni, mivel számos olyan értékes cég van, amelyben névleg nincsenek benne, de üzlettársakon keresztül befolyást gyakorolhatnak rá. Az idei száz leggazdagabb magyar közül az ötödik, a felcsúti polgármester és gázszerelőből lett vállalkozózseni, Mészáros Lőrinc. Orbán Viktor barátjának vagyonát 120 milliárd forintra becsülik. Önök szerint Mészáros Lőrinc vagyona, Mészáros Lőrinc vagyona? Ha a válasza igen, nyomja meg az 1-es gombot, ha a válasza nem, a 2-est. Ha véleményét szeretné megosztani velünk, hívja a 06 91-334 001-es telefonszámot. Az emelt díjas hívással a Klubrádiót is támogatja. A hívás díja 330 forint. Legutóbb azt kérdeztük: Ön szerint indokolt volt a Magyar Kétfarkú Kutya Párt akciója, hogy gúnyt űzött a népszavazás jogintézményéből, és a döntéshozói testületekből, például azzal a kérdéssel is, hogy a Nemzeti Választási Bizottság ne minősíthesse a választópolgárok számára túl bonyolultnak az atomenergiával kapcsolatos népszavazási kérdéseket? A válaszadók 92 százaléka igennel, 8 százaléka nemmel szavazott erre a kérdésre.
10:31  Az EU a britek távozása után is erős marad - Merkel
  Az Európai Unió az Egyesült Királyság távozása után is egyedülálló értékközösség és a világ egyik legerősebb gazdasági térsége marad - hangsúlyozta Angela Merkel német kancellár csütörtökön a német szövetségi törvényhozás alsóházában (Bundestag).
10:21  Ingyenes lesz az első nyelvvizsga a fiataloknak
  Ingyenesé teszi a kormány az első nyelvvizsga megszerzését a jövő év elejétől a 35 évesnél nem idősebbeknek - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten.
09:51  Dőlt a pénz a kormányközeli lapokhoz
  Kormányközeli lapokhoz dőlt a pénz a múlt év végén. A csaknem 1 milliárdos összeggel eredetileg a nehéz helyzetben lévő vidéki folyóiratok boldogulását segítették volna, a támogatás csaknem felét végül nem vidéki, de Fideszes kötődésű baráti lapok kapták- írja a Magyar Narancs.

<<<Előző oldalKövetkező oldal >>>


Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
 Miért ez a kedvencem...

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros