pénztárca kímélő megoldások
 

Archívum

 

Klubrádió

2017. június 17, szombat

16:47  A DK tiltakozik a Horthy-szobor ellen
  Tiltakozik a Demokratikus Koalíció az ellen a Horthy szobor ellen, amelyet az óbudai Attila Nagykirály Hotel udvarán állítanak fel.
11:44  Napok alatt egymilliárd forintnyi adomány gyűlt össze a londoni tűzvész áldozatainak
  Több mint hárommillió font, azaz több mint egymilliárd forint gyűlt össze adakozásból a londoni toronyházban pusztító tűzvész áldozatainak megsegítésére – derül ki egy adakozásra szakosodott honlap mai adataiból.
11:20  A kormányfő szerint megállítható a népvándorlás
  Magyarország elsőként bizonyította be, hogy a megállíthatatlannak nevezett népvándorlás megfékezhető, megállítható és visszafordítható - mondta a miniszterelnök Budapesten, a Hősök terén, ahol ma 1206 rendőr tiszthelyettes tett ünnepélyes esküt.
08:52  A főpolgármester szerint megvan a pénz a metrófelújításra
  Minden alapot nélkülöznek a Demokratikus Koalíció állításai arról, hogy még mindig hiányzik a fedezet a 3-as metró felújítására – mondta a HírTv Newsroom című műsorában a főpolgármester.
08:12  Mától tíz napig rövidebb útvonalon járnak a nagykörúti villamosok Budapesten
  Mától június 27-ig rövidített útvonalon járnak Budapesten a 4-es és 6-os villamosok, éjszakánként és egy hétvégén pedig egyáltalán nem közlekednek - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.
07:20  Már jövő pénteken újratárgyalhatják a plakáttörvényt
  Miután első körben nem sikerült átnyomni a plakáttörvényt, jövő pénteken lehet az a rendkívüli parlamenti ülés, amelyen ismét szavazásra bocsátják – értesült a Magyar Idők kormányzati forrásból.

2017. június 16, péntek

20:52  Július 17.
  Június 17. -A migrációs válság kezelésének lehetséges formáiról, a magyar kormány jogsértéseiről és a hazai menekültügyi rendszer lebontásáról is szó esett a Republikon intézet „Kerítés után” című konferenciáján. Elhangzott, hogy a menekültkérdésről nagyon nehéz ma már józanul beszélni, pedig kellene, mert Európának meg kell találnia a közös megoldást. -Minél szegényebb és iskolázatlanabb valaki, annál rövidebb ideig él, Budapest 1. és 8. kerülete közt 10 év a különbség a fériaknál- ez derült ki a héten egy konferencián. -Miért nem lehet átvilágítani nemzetbiztonsági szempontból Orbán Viktort? Interjú Demeter Mártával. -Az illiberális állam lélektanáról tartott előadást Forgács József szociálpszichológus, sydney-ben élő és dolgozó egyetemi professzor, aki az Európa klubban tartott előadása után Váradi Júliának adott interjút. A hét eseményeit Gergely Zsófiával, Berecz Annával és Bolgár Györggyel beszéli meg a műsorvezető, Dési János.
18:39  Elhunyt Helmut Kohl volt német kancellár
  Elhunyt pénteken Helmut Kohl volt német kancellár. A Bild című német lap szerint a Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa péntek reggel, ludwigshafeni otthonában hunyt el. A CDU megerősítette a halálhírt.
12:51  Késsel mászkált a londoni parlamentnél egy férfi
  Őrizetbe vette a londoni parlament közelében egy embert, akinél kés volt. A rendőrség tájékoztatása szerint sérülés nem történt, az incidens véget ért, a környéket nem zárták le.
12:47  Kihátrál Obama Kuba-nyitás politikájából Trump
  Kihátrál Obama Kuba-nyitás politikájából Donald Trump. Ennek részleteit jelenti ma be Miamiban. Csernyánszky Judit beszámolója.
12:07  Ha kérte volna a NAV, odaadtuk volna a szerződéseket - Magyar György
  A 24.hu információi szerint a Jobbik április-májusi plakátkampány-szerződései és címlistái mellett az MSZP-vel kötött üzleti megállapodást is elvitték az adóellenőrök a Mahír Cityposter Kft. irodáiban tartott csütörtöki helyszíni vizsgálódás után.
11:47  Ez itt a kérdés! - 06.16.
  Önök szerint, az Andorra elleni vereség után, Csányi Sándort, az MLSZ elnökét, és Bernd Storck szövetségi kapitányt is le kellett volna váltani Ha a válasza igen, nyomja meg az 1-es gombot, ha a válasza nem, a 2-est. Ha véleményét szeretné megosztani velünk, hívja a 06 91-334 001-es telefonszámot. Az emelt díjas hívással a Klubrádiót is támogatja. A hívás díja 330 forint. A legutóbbi kérdés így hangzott: Kósa Lajos egy szerdai sajtótájékoztatón azt mondta tréfálkozva, hogy a Fidesz eddig 42 milliárd forinttal tömte ki az MSZP-t, úgy, hogy Rogán Antal és Szijjártó Péter teszi tescós nejlonzacskókba az ötforintosokat, és Lázár vezeti a "pótos Ifát", amivel Molnár Gyula és Botka László házához viszik a pénzt. Önök szerint Kósa úrnak jó humora van? Minden válaszadó nemmel szavazott.
11:42  Nem érti Áder, mi a gondja a civileknek
  A köztársasági elnök szerint nem befolyásolja a parlamentben kedden elfogadott törvény a 7,2 millió forintnál több külföldi támogatást kapó szervezetek tevékenységét, csupán további adminisztrációs kötelezettségük keletkezik, ezért Áder János aláírta a jogszabályt.
11:36  Június 16.
  Június 16. Dr. Bubnó magyar hangja Csőre Gábor!
11:35  Fegyelmezett ellenzékre lesz szükség a rendkívüli ülésen
  A rendkívüli ülést a képviselők egyötödének kezdeményezése után kötelezően össze kell hívnia a házelnöknek, az ülésnap ténylegesen pedig a jelenlévők egyszerű többségének egyetértésével tartható meg. Az LMP társelnöke szerint ismét nagy fegyelemre lesz szükség az ellenzék részéről, mert nem valószínű, hogy a Fidesz az ellenzék számára elfogadható formában viszi újra Országgyűlés elé a törvényt. Szél Bernadett azt ígéri, az LMP mindenképpen részt vesz az ülésen, hogy ha kell, megakadályozza a kétharmados többséget.
11:09  Június 16.
  Június 16. 1. 60 éves az Élet és Irodalom - kiállítás a Godot Galériában- Váncsa István 2. Jordánt végre egyhangulag kinevezték a Szombathelyi Színház élére- A Jordán sztori- interjú kötet- Balogh Gyula 3. Különutak - K.H.Adler és magyar absztrakció- Kassák és Kiscelli- Branczik Márta és Sasvári Edit 4. Gömöri György legújabb verseskötete a hontalanságról, az emigráció magányáról, a Brexitről- Gömöri György
11:05  Üdvözli a Magyar Gyógyszerész Kamara elnöke az új receptrendszert
  Az új rendszer nem a több orvoshoz járó és többekkel receptet felíratók lebuktatására szolgál, hanem a beteg érdekében történik, azért hogy ne szedjen feleslegesen gyógyszert és ki lehessen zárni a párhuzamos gyógyszerelést és a gyógyszerek közti kölcsönhatásokat – mondta Hankó Zoltán a Reggeli gyorsban.
10:29  Drámai a helyzet a korai gyermekvállalás és a fiatalkorúak alkoholfogyasztása terén
  Minden ötödik gyermek relatív jövedelmi szegénységben él Magyarországon, és több mint 50 százalékuk él többszörös megfosztottságban, ami az EU tagállamok között a harmadik legrosszabb eredmény – többek között ez derül ki az UNICEF Innocenti Kutatóközpontja által kiadott legfrissebb jelentésből.
09:53  Június 16.
  Június 16. Éppen ma lenne 86 éves. Költő, író, s ha kellett forradalmár volt. Barátja volt Allen Ginsbergnek, jó kapcsolatban volt Paul McCartneyval. Nekünk egy másik barátja és nagy tisztelője beszélt róla. A Panoptikum mai figurája Eörsi István. Szénási Sándor beszélgetőpartnere: Vágvölgyi B. András író, újságíró, filmrendező.
09:45  Június 16.
  Június 16. A pénteki Ötösben Gálvölgyi János vendége Körner András, író, építész lesz. A műsor második felében Bóta Gábor színházkritikai rovatát hallhatják, majd Ámon Heni, gasztroblogger ajánl könnyű, nyári húsmentes recepteket.
09:44  Rendkívüli parlamenti ülést hív össze a Fidesz a plakáttörvény miatt
  Az ülés célja, hogy ezt a törvényt "valamilyen módon lezárjuk" - mondta az állami médiában a párt frakcióvezetője.
09:21  Nagy Imre és mártírtársainak kivégzésére és újratemetésére emlékeznek
  Nagy Imre egykori miniszterelnökre és mártírtársaira emlékeznek ma Budapesten és az ország több városában, kivégzésük 59. és újratemetésük 28. évfordulóján.
08:23  Olyan nincs, hogy polgári engedetlenség - Orbán
  A kormányfő szerint nincs olyan a magyar jogrendszerben, hogy polgári engedetlenség. Így kommentálta az állami rádióban a miniszterelnök azt, hogy a civilellenes törvény elfogadása után a Helsinki Bizottság és a TASZ bejelentette, bojkottálni fogják a törvényt. Orbán Viktor azt mondta, „Ha valakinek pénzt adnak, annak oka van. Nekünk pedig jogunk van tudni, hogy kik és miért adták azt a pénzt. Hozzátette, a törvényt pedig mindenkinek be kell tartani.
07:51  Utcai provokációkat vizionál Lázár
  Utcai provokációkat vizionál a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János azt mondta, sok ilyen jelentetet látunk majd ősszel, ami a szerinte brutálisnak ígérkező kampány része lesz. Megjegyezte, nem volt rossz tapasztalta a rendőrség munkájáról, eddig jól biztosították a rendezvényeket. Gulyás Márton civil aktivista szerint éppenhogy a kormányban vannak provokátorok, a Klubrádiónak nyilatkozó elemző pedig úgy látja, a tüntetések komolyan erodálhatják a Fideszt. Árpási Bence információi.
07:34  Lehűlés, viharos szél esőkkel
  Ma délelőtt jellemzően erősen felhős, vagy borult lesz az ég, naposabb tájak a Tiszántúlon fordulhatnak elő. Több helyen várható zápor, zivatar - elsősorban a Dunától nyugatra eső területeken illetve az északi megyékben. Délután már országszerte borongós, felhős időre készülhetünk, többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Többfelé megélénkül, északnyugaton megerősödik a nyugati, északnyugati szél, zivatarok környezetében pedig viharos széllökések is előfordulhatnak. A maximumhőmérséklet 22, 28 fok között várható.
07:17  Orbán alatomossága - külföldi lapszemle
  A New York Times és a Washington Post internetes oldala egyaránt átvette azt a hírügynökségi jelentést, amely ismerteti a tekintélyes Pew közvélemény-kutató intézet friss felmérésének eredményeit, miszerint erőteljesen növekedett az elmúlt egy évben az Európai Unió elfogadottsága a tagállamok többségében.
07:13  Mától nyári menetrend szerint jár a BKK
  Mától a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint járnak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatai.
07:09  Még egy esélyt kap Storck
  Bernd Storck marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a magyar szövetség (MLSZ) elnökségi ülésének csütörtöki döntése nyomán.
07:09  Még egy esélyt kap Storck
  Bernd Storck marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a magyar szövetség (MLSZ) elnökségi ülésének csütörtöki döntése nyomán.

2017. június 15, csütörtök

19:28  Visszaküldte Áder a plakáttörvényt az Országgyűlésnek
  Megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek a plakáttörvényt Áder János köztársasági elnök.
19:27  Vajon Trump is fennakad az ügyész hálóján?
  Az már teljesen biztos, hogy az amerikai elnök veje, Jared Kushner fennakadt a különleges ügyész hálóján. Ő már vizsgálat alatt van. Aki következik, az pedig maga Donald Trump. A kérdés: akadályozta-e az igazságszolgáltatást. Merthogy minél több a szenátusi meghallgatás, annál több olyan állítás hangzik el, amely ellentmond az elnök kijelentéseinek. Csernyánszky Judit összeállítása.
18:45  Attól, hogy valami szabályos jogilag, még szólhat a közpénz ellopásáról
  Az I. kerületi polgármester korábban egymaga döntött az önkormányzati lakások kiadásáról úgy, hogy arról a képviselő-testület nem tudott, kizárólag egy zárt bizottság és maga a polgármester. Februárban módosult ez a szabály, most már nem egy titkos testület dönti el, hogy a pályázati úton meghirdetett bérlemények ki veheti bérbe, hanem képviselő-testület hozza meg a döntést. Erről V. Naszály Márta, a Párbeszéd kerületi képviselője beszélt az Esti gyorsban. Az ellenzéki képviselő elmondta, persze a fideszes többség bármikor keresztül tudja vinni az akaratát most is, de legalább kiderülnek az olyan visszásságok, mint pl. a polgármester a Vár legértékesebb részein fillérekért bérel lakást, akárcsak rokonai, barátai és üzletfelei.
18:27  Június 16.
  Június 16. Péntek reggel a Pikó-Pálinkás párossal ébredhetnek! Témájuk lesz, hogy novembertől mindenki csak a saját nevére kiállított gyógyszereket válthatja ki, hogy jogerős ítélet született arról, hogy a Fővárosi Levéltár nem sértett törvényt, amikor kiadta Kiss László büntetőügyének iratait, beszélnek a tranzitzónában kialakult börtönállapotról és arról, hogy milyen amikor valaki 9 éve küzd az Orbán családdal.
18:18  Nem tudták volna megakadályozni a 71 menekült halálát a magyar hatóságok - BM
  Nem állt a magyar hatóságok rendelkezésére olyan információ 2015 augusztus végén, amely alapján megakadályozható lett volna annak a 71 migránsnak a halála, aki egy hűtőkamionban utazott Ausztria felé - közölte a Belügyminisztérium.
18:10  Köt(v)ény
  Azért népszerű, mert olcsó, gyors és egyszerű az ügyintézés,
18:00  Ezüst érmet kardozott össze Szilágyi Áron
  A kardozó Szilágyi Áron ezüstérmet nyert a grúziai vívó Európa-bajnokságon, Tbilisziben.
17:57  Erős lehűlés, zivatarok - ez jön hétvégén
  A hétvégén markáns hidegfront vonul át a Kárpát-medence fölött, emiatt sokfelé szeles, a több-kevesebb napsütés ellenére - főként szombaton - hűvös időre lehet számítani - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.
17:17  Június 17.
  Június 17. 9.00 Sági György író, Maschera ti saluto című könyvéből néhány mondat: Fiatalember: magának élénk a fantáziája. A zsidók akkortájt még nem nagyon sakkoztak. Akkoriban ez még nem számított zsidó sportnak. Nem is sporteseménynek szánták. Életre-halálra szóltak ezek a küzdelmek. 9.30 Péterfy Gergely író, a Könyvkiadók és Könyverjesztők Egyesületének új főtitkára 10.00 Kováts Kriszta énekes, színész, legújabb - Nyáry Krisztiánnal közös könyvének címe: Játékok és szerelmek. 10.30 Csörsz Rumen István irodalomtörténész 11.00 Melega Tibor közgazdász 11.30 Iványi Gábor lelkész
16:55  Lázárnak sem tetszik, amit a Budavári Önkormányzat csinál
  Nem tartja szerencsésnek az I. kerületi fideszes polgármester önkormányzati lakásokkal kapcsolatos gyakorlatát, de politikai harcostársak fölött nem akar pálcát törni – erről is beszélt Lázár János a Kormányinfón. A miniszterelnökség vezetőjét annak kapcsán kérdezték, hogy a közelmúltban kiderült: Nagy Gábor Tamás budavári polgármester, és több rokona is jóval a piaci ár alatt bérel lakást az önkormányzattól. Lázár János szerint ha nem lennének önkormányzati lakások, ilyen ügyek nem merülnének fel.
16:54  június 16.
  Június 16. A héten elfogadta a magyar parlament azt a civil törvényt, melyet az USA-tól kezdve az Európai Unión át a Velencei Bizottságig sokan bíráltak az elmúlt időszakban. Milyen következményekkel járhat az, hogy egyre erősödik az illiberalizmus hazánkban? Most már hivatalosan is elindult a vizsgálat Donald Trumppal szemben, mert a gyanú szerint akadályozta az igazságszolgáltatást James Comey FBI-igazgató eltávolításával. Az amerikai elnök szerint pusztán boszorkányüldözésről van szó - tényleg csak ennyiről lenne szó? A műsor második felében a friss közép-kelet-európai és balkáni folyamatoknak járunk utána, miután Romániában elhúzódó kormányválságra lehet számítani, Koszovóban pedig csak fokozta a bizonytalanságot a múlt héten lezajlott előrehozott választás.

<<<Előző oldalKövetkező oldal >>>


Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
 Miért ez a kedvencem...

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác