pénztárca kímélő megoldások
 

Archívum

 

Honvédelem

2017. június 18, vasárnap

10:07  Látogatás a Petőfi Sándor laktanyában
  A Gödi Németh László Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 6.D osztálya látogatott el a napokban Budapestre, a Petőfi laktanyába.
09:01  Koronázási évforduló
  A Centenáriumi Hagyományőrző Honvéd Gyalogdandár - amely a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum együttműködő partnere és összefogja az Osztrák-Magyar Monarchia, valamint első világháború katonai hagyományőrzőit - I. Ferenc József és Erzsébet magyar királlyá és királynévá koronázásának 150. évfordulója alkalmából tartott megemlékezést a napokban Budapesten, a Kossuth téren visszaállított Andrássy-szobor oldalánál található koronázási domborműnél.
07:01  A Gripen E első sikeres repülése
  A védelmi és biztonsági profilú Saab által fejlesztett Gripen E új generációs vadászrepülőgép végrehajtotta első sikeres repülését.
07:01  A radarosok ünnepén…
  Az MH 54. Veszprém Radarezred nélkülözhetetlen az ország légtérvédelme szempontjából - húzta alá Sáfár Albert dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság, légierő haderőnem főnöke az alakulat csapatünnepén, június 16-án.
06:01  Koszovói előkészületek
  Feléhez érkezett az MH KFOR Kontingens 17. váltás ősszel szolgálatba lépő állományának missziós felkészítése. A kontingens több mint háromszáz tagja nagy erőbedobással készül a balkáni feladat ellátására a hódmezővásárhelyi laktanyában.

2017. június 17, szombat

20:01  Bemutatkozott az első, Japánban készült F-35A
  Az amerikai Lockheed Martin vállalat megerősítette, hogy a napokban Japánban, Nagoyaban, bemutatta az MHI (Mitsubishi Heavy Industries) vállalat az első, a szigetországban gyártott F-35A Lightning II típusú ötödik generációs vadászrepülőgépet.
19:01  Az összetartó közösségekre épül a nemzet
  Az összetartó közösségekre épül a nemzet, amelyet meg kell védeni a globalizációtól és az illegális bevándorlástól - mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter június 17-én, szombaton a Tiszavasvári Járási Gasztro Pikniken.
18:01  Reflektorfényben - kihívás a kamera túloldalán
  Kommunikációs tréningen és média előtti felkészítő foglalkozáson vett részt az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) harmincöt katonája június második hetében.
17:01  Játékos profizmus - irodalmi stílustárral
  A Honvéd Férfikar estjével indult az idei nyár koncertsorozata június 15-én Balatonakarattyán, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban. A férfikar a fantasztikus zenei élmény mellett egy kis irodalmi kalandozással is készült a közönségnek.
15:04  Több mint százezer civil rekedt Moszulban
  Több mint százezer civil rekedt Moszulban az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet uralta városrészben, amelyet az iraki hadsereg ostromol az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció légi támogatását élvezve - adta hírül június 16-án, pénteken az ENSZ menekültügyi hivatala, a UNHCR.
14:01  Elsőként bizonyítottuk be: megállítható a népvándorlás
  Magyarország elsőként bizonyította be, hogy a megállíthatatlannak nevezett népvándorlás megfékezhető, megállítható és visszafordítható - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, a Hősök terén, ahol 1206 rendőr tiszthelyettes tett ünnepélyes esküt szombaton. A rendezvényen Pintér Sándor belügyminiszter és dr. Simicskó István honvédelmi miniszter is részt vett.
12:02  Mindenki győztes - a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából
  Kétszeres olimpiai bajnok, világbajnok vízilabdázó. Mindent elért, amit sportolóként el lehet érni, s bár lett volna lehetősége imádott sportága közvetlen közelében maradni, idén januártól más irányba fordult pályafutása. Gergely Istvánnal, a Budapesti Honvéd Sportegyesület (BHSE) év elején megválasztott ügyvezető elnökével beszélgettünk.
10:24  Terrortámadásokban 142-en haltak meg tavaly Európában
  Nyolc európai uniós tagállamban összesen 142-en estek terrorista támadások áldozatául, közülük 135-en vesztették életüket dzsihadistákhoz köthető merényletekben 2016-ban. A halálos áldozatok mellett 379-en sebesültek meg - közölte az Europol friss jelentésében szereplő összesítésre hivatkozva a La Libre Belgique című belga napilap június 16-án, pénteken.
09:01  Teljessé vált a szaúdi Typhoon flotta
  Több internetes hírportál a napokban arról számolt be, hogy 2017. június 6-án a brit BAE Systems vállalat átadta Szaúd-Arábiának az utolsó, 72. Eurofighter Typhoon vadászbombázót is.
08:01  Pentagon: a miniszter nagyobb jogköre önmagában nem jelent csapatnövelést Afganisztánban
  Az amerikai Pentagon (védelmi minisztérium) június 14-én, szerdán bejelentette, hogy a miniszter kiszélesített jogköre önmagában még nem jelent csapatnövelést Afganisztánban.
08:01  Inter arma caritas - 212. adás
  "Életünk hajócskájának horgonya az Istenbe vetett bizalom. Ez biztosít, hogy a hullámok el ne sodorjanak" - Páduai Szent Antal gondolatával üdvözli a hallgatókat a szerkesztő, Fodor Endre.
06:01  Kitelepülési gyakorlaton a KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalj
  Előretolt Műveleti Bázist telepített az április vége óta kizárólag magyar katonákból álló KFOR Tartalék Harcászati Zászlóalj június elején, az orahovaci lőtéren.

2017. június 16, péntek

20:01  Valószínűleg megölték az IÁ vezérét egy május végi orosz légicsapásban
  Az orosz védelmi tárca ellenőrzi azt az értesülést, amely szerint az orosz légierő egy Rakka melletti csapásával május végén megölték Ibrahim Abu-Bakr al-Bagdadit, az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet vezérét - közölte június 16-án, pénteken Moszkvában a minisztérium.
19:01  Washingtonnak át kell gondolnia a katari légitámaszpont használatát
  Az Egyesült Arab Emírségek washingtoni nagykövete szerint az Egyesült Államoknak át kell gondolnia a katari légitámaszpont igénybe vételét.
18:01  Véget ért a szomáliai túszdráma
  A szomáliai biztonsági erők június 15-én, csütörtök hajnalban véget vetettek az éttermi túszdrámának Mogadishuban, az összes támadót megölték - közölte egy magas rangú rendőrtiszt. Legkevesebb 19 civil áldozata van az újabb vérengzésnek.
18:01  Hazai győzelem a nemzetközi járőrbajnokságon
  Huszonharmadik alkalommal rendezte meg éves nemzetközi regionális járőrbajnokságát az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár június 15-én, csütörtökön Püspökszilágyon. A megmérettetésen öt csapat állt rajthoz.
18:01  Összefogás Európa védelméért
  "Nemet mondunk a terrorizmusra, nemet mondunk az illegális tömeges migrációra, nemet mondunk az embercsempész bandák tevékenységére. Ezzel szemben igent mondunk a biztonságra és igent mondunk természetesen a szabadságjogainkra" - fogalmazott dr. Simicskó István június 16-án, Bácsalmáson.
17:01  A terrorfenyegetettség a legnagyobb veszély Ausztriában
  Az iszlám szélsőségesség és a terrorfenyegetettség továbbra is a legnagyobb veszély Ausztria belső biztonságára - idézte az osztrák alkotmányvédelmi és terrorelhárítási hivatal (BVT) vezetőjét, Peter Gridlinget a Kurier című lap online kiadása június 15-én, csütörtökön.
15:01  A haza szolgálatában - a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából
  Korszakhatárhoz ért a Magyar Honvédség 2007 elején, amikor Székesfehérváron megalakult egy új középszintű irányító-vezető szerv.
14:01  Újabb terrorellenes intézkedéseket vezetnek be Németországban
  Újabb terrorellenes intézkedéseket vezetnek be Németországban, a szövetségi kormány és a tartományi kormányok belügyminisztereinek június 14-én, szerdán véget ér tanácskozásán a többi között megállapodtak abban, hogy 6 éves kortól minden menedékkérőtől ujjlenyomatot vesznek.
13:01  Hazaérkezett a hetedik váltás
  Elismeréssel köszöntötte az afgán hadsereg légierejének kiképzését végző RSM egyéni tanácsadó csoport tizenegy fős váltását újra Szolnokon Kiss Róbert ezredes, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis törzsfőnöke.
13:01  Rákosmenti rendvédelmi és katonai napok
  Hatodik alkalommal rendezik meg a rendvédelmi és katonai napokat a XVII. kerületben június 16-18. között. A programsorozaton a Magyar Honvédség és a Zrínyi Kiadó is képviselteti magát.
12:01  Magyar Honvéd 2017. június
  A Honvédelmi Minisztérium képes magazinja minden hónapban áttekintést ad a Magyar Honvédség hazai gyakorlatairól és külföldi szerepvállalásairól, a tárca kiemelkedő eseményeiről, a haditechnika újdonságairól és a honvédelemhez kapcsolódó érdekességekről.
11:01  Elfoglalta Oszama bin Laden egykori rejtekhelyét az Iszlám Állam
  Az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet fegyveresei elfoglalták az al-Kaida terrorszervezet néhai vezetője, Oszama bin Laden egykori erődjének számító Tora Borát, a tálibok kulcsfontosságú rejtekhelyét Afganisztán keleti részén - közölte június 14-én, szerdán egy helyi tisztségviselő.
10:01  Határ menti látogatásra érkezett az osztrák védelmi miniszter
  Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter Hódmezővásárhelyen fogadta osztrák partnerét, Hans Peter Doskozil osztrák védelmi és sportminisztert június 16-án, pénteken.
10:01  Ajándék UH-1-eseket kapott Burkina Faso
  A tajvani kormány a napokban ingyen és bérmentve 2 darab UH-1H típusú forgószárnyast adott át Burkina Faso-nak. Az ünnepélyes átadáson részt vett a Tajvani Légierő parancsnoka, Wang Shin-Lung altábornagy is, aki épp az országban tartózkodott.
09:01  Véget ért a Saber Strike 2017 gyakorlat
  Június 6-14. között rendezték meg az amerikai vezetésű, többnemzeti Saber Strike 2017 gyakorlat utolsó fázisát. Ennek részeként, a dél-németországi Ulmban települt Többnemzeti Összhaderőnemi Parancsnokság tizenhat nemzet képviselőit magában foglaló törzse is számítógéppel támogatott parancsnoki és törzsvezetési gyakorlatot hajtott végre a Grafenwöhrben található, amerikai Joint Multinational Simulation Center bázisán. A gyakorlaton törzsben állandó beosztást ellátó, illetve megerősítésként kiérkezett magyar törzstisztek is részt vettek.
08:01  Kilenc feltételezett terrorista ellen emeltek vádat Koszovóban
  Vádat emeltek kilenc koszovói állampolgár ellen június 14-én, szerdán Pristinában, mert tavaly novemberben terrortámadást terveztek az Albánia-Izrael labdarúgó-mérkőzés idejére - számolt be róla a honlapján a Koha Ditore című koszovói napilap.
06:07  Fehér Hajnal 2017 gyakorlat Csobánkán
  Parancsnoki és törzsvezetési gyakorlatot tartottak a szentendrei MH Altiszti Akadémia csobánkai gyakorlóterén. A háromnapos, komplex zárógyakorlaton a hallgatói állomány különböző szituációkban bizonyíthatta felkészültségét.

2017. június 15, csütörtök

20:01  Megemelték a terrorfenyegetettség szintjét Finnországban
  Megemelte a finn biztonsági és hírszerző szolgálat (SUPO) a terrorfenyegetettség szintjét, arra hivatkozva, hogy tudomást szerzett terrorcselekményekkel összefüggő "komolyabb" tervekről.
18:01  Ötödik lett az idei MILTROPA kupán az MH BHD focicsapata
  Idén Budapest adott otthont a MILTROPA nemzetközi katonai labdarúgó- bajnokságnak, amelyen hat csapat mérte össze tudását június 13-án és 14-én.
17:01  Horvát megrendelésben reménykedik a Saab
  A Saab értékesítési igazgatójának közelmúltbéli nyilatkozatában abbéli reményének adott hangot, hogy Horvátország hamarosan a Gripen-vásárlók közé kerül.
17:01  Lett házelnöki látogatás a honvédelmi miniszternél
  Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter udvariassági látogatás keretében fogadta hivatalában Inára Mürniece, a lett parlament elnöke által vezetett delegációt június 15-én, Budapesten.
15:07  James Mattis: "Nem állunk nyerésre Afganisztánban"
  A Fehér Ház várhatóan James Mattis védelmi miniszterre ruházza a döntési jogkört az afganisztáni csapatnövelésről - jelentették június 13-án, kedden az amerikai hírközlő eszközök.
15:01  A haza védelme a legszentebb kötelesség
  Ünnepélyes keretek között, önkéntes területvédelmi tartalékosok írtak alá szerződést a június 14-ei veszprémi honvédelmi napon. Az újoncok soraiban dr. Kovács Zoltán, területi közigazgatásért felelős államtitkár mellett számos megyei kormánymegbízott is vállalta ezt a szolgálatot.

<<<Előző oldalKövetkező oldal >>>


Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
 Miért ez a kedvencem...

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc