pénztárca kímélő megoldások
 

Archívum

 

Honvédelem

2017. április 27, csütörtök

22:01  További C-295-ösöket rendelt Kazahsztán
  Az Airbus Military Aircraft a napokban megerősítette, hogy szerződést kötöttek a kazah védelmi minisztériummal újabb 2 darab C-295-ös teherszállító repülőgép eladásáról.
21:01  Újra fellángoltak a harcok a Donyec-medencében
  Nehéztüzérségi fegyverek bevetésével ismét felélénkültek a harcok a Donyec-medencében, az elmúlt napban három katona vesztette életét és négy sebesült meg - hozta nyilvánosságra április 26-án, szerdán a kijevi hadműveleti parancsnokság sajtószolgálata.
20:01  Az MCDC új ciklusa
  A közelmúltban Zürichben rendezték meg a Többnemzeti Képességfejlesztési Program (Multinational Capability Development Campaign - MCDC) irányító testületének ülését.
19:01  Észak-Irakban mért csapást a török légierő a kurd felkelőkre
  Az észak-iraki Zap térségében mértek csapást április 26-án, szerdán a török légierő harci repülőgépei a szakadár Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) hadállásaira, 6 fegyveres lázadó meghalt - közölte a török haderő.
17:08  Attasé-partner program Ráckevén
  Idén először invitálta kulturális kikapcsolódásra a HM Nemzetközi Együttműködési Főosztály a Magyarországra akkreditált véderő-, katonai és légügyi attasék partnereit. A partnerprogram részeként április 25-én, kedden a Csepel-sziget legszebb városába, Ráckevére látogattak.
16:01  A Katonai Filmstúdió munkatársainak sikere a Lakiteleki Filmszemlén
  Egyebek közt az Országgyűlés elnöke, valamint a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által felajánlott különdíjakat Wonke Rezső Sose akartam más lenni, mint katona című alkotása kapta az idei lakiteleki rendszerváltó filmszemlén.
16:01  Négy embert előállítottak a francia terrorelhárítók
  Terrorelhárítási akciót hajtott végre április 26-án, szerda reggel a francia titkosszolgálat a Párizshoz közeli Trappes településen, ahol négy embert előállítottak - erősítették meg rendőrségi források a Le Parisien című napilap értesülését.
16:01  Az Európai Unió biztonságáról tárgyalt a honvédelmi miniszter Máltán
  Az Európai Uniónak azon kell dolgoznia, hogy garantálni tudja a biztonságot állampolgárainak - mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter április 27-én, csütörtökön a Kossuth rádiónak.
15:01  Törökország számára létérdek a NATO-tagság és az EU-val ápolt partnerség
  A sikeres népszavazást követően elnöki rendszer lép életbe Törökországban, ami a gyakorlatban Recep Tayyip Erdogan államfő hatalmának konzerválását jelenti. A honvedelem.hu által megkérdezett szakértő szerint a változások inkább hosszabb távon látszanak majd, a török kül- és biztonságpolitikában pedig csak az alkotmányjogi keretek módosulása miatt nem kell fordulatra számítani.
14:01  Nőtt a török légicsapás áldozatainak száma Szíriában
  Emelkedett a szíriai kurd Népvédelmi Egységek (YPG) hadállásaira mért török légicsapások halálos áldozatainak száma; az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontjának (OSDH) április 26-ai, szerdai értesülése szerint 28-an vesztették életüket Szíria északkeleti részén előző nap.
13:01  Elismerték a kiemelkedő helytállást
  Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár déli határszakaszon szolgálatot teljesítő katonái kaptak elismerést április végén.
12:01  Vízre bocsátották az első saját gyártású kínai repülőgép-hordozót
  Az ázsiai nagyhatalom vízre bocsátotta első, teljes mértékben saját gyártású repülőgép-hordozóját április 26-án, szerdán. A korábban beszerzett exszovjet repülőgép-hordozóval jelenleg is kiképzési feladatokat teljesítenek.
11:01  A zene eszközével védik a hazát
  Koncerttel, előadással, állománygyűléssel és koszorúzással ünnepelték a magyar katonazene napját április 26-án, szerdán, Budapesten. A központi rendezvényen részt vettek a Magyar Honvédség katonazenekarainak aktív és nyugállományú karmesterei is.
10:01  Megkezdődött az amerikai rakétavédelmi rendszer teljes mértékű telepítése Dél-Koreában
  Az amerikai hadsereg a THAAD rakétavédelmi rendszer újabb elemeit telepítette április 25-én, kedden a tervezett dél-koreai helyszínre.
09:01  A vonat, amiről három ország beszél
  Idén harmadik útjára indul az első világháborús szlovéniai és olasz hadszíntereket bejáró Isonzó Expressz, a vonat, amiről három ország beszél. A 2015 óta minden évben megszervezett vasúti körutazásról Budapesten, a Nyugati Pályaudvaron tartottak sajtótájékoztatót április 26-án, szerdán.
07:08  Pokolgépes merénylet Pakisztánban
  Egy kisbusz legalább tíz utasa életét vesztette, több ember pedig megsebesült Pakisztán északnyugati, törzsi területén, miután szélsőségesek működésbe hoztak egy távirányítású robbanószerkezet - mondta el Sáhid Ali Hán helyi tisztségviselő.
06:01  Új netes adatbázis a tűzszerészeknek
  Funkcióiban és tartalmában is megújítják azt az adatbázist, amelyet a Szlovákiában működő NATO Tűzszerész Kiválósági Központ (NATO EOD CoE) fog üzemeltetni a szövetségen belüli katonák közreműködésével. Az új felületen a technikai eszközök használóinak véleménye központi szerepet kap.

2017. április 26, szerda

22:01  Peru helikoptereket és szállítógépeket vásárol
  A perui kormány a napokban elfogadta és rábólintott az új helikopterek és szállító repülőgépek beszerzésére. A döntést a nemrégen bekövetkezett természeti katasztrófák miatt hozták meg.
21:01  Az orosz médiában megnevezték a szentpétervári merénylet feltételezett megrendelőjét
  Egy Szíriában harcoló kirgizisztáni ujgur dzsihadista parancsnok, Abu Szalah al-Uzbeki (valódi nevén Szirozsiddin Muhtarov) volt a szentpétervári metróban április 3-án elkövetett öngyilkos merénylet megrendelője - írta a kirgiz nemzetbiztonsági állami hivatalra hivatkozva április 25-én, kedden a Gazeta.ru orosz hírportál.
20:08  A terrorszervezetek elleni fellépés jegyében találkoztak Európa vezérkarfőnökei
  Az erőszakos, szélsőséges szervezetek elleni katonai tevékenység témájával foglalkozó konferencián vett részt a németországi Wiesbadenben dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök április 26-án, szerdán.
20:01  Nemzetközi katonai üdültetési konferencia Budapesten
  Április 25-27. között rendezik Budapesten a katonai üdültetés éves nemzetközi konferenciáját. A rendezvényt a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban nyitották meg kedd este.
19:01  Nemzeti gyászszertartáson búcsúztatták a Párizsban múlt héten lelőtt rendőrt
  Francois Hollande francia államfő nemzeti gyászszertartáson búcsúzott április 25-én,kedden Párizsban attól a rendőrtől, aki a múlt héten a Champs-Elysées sugárúton végrehajtott merényletben vesztette az életet. Búcsúbeszédében a leköszönő köztársasági elnök azt kérte utódjelöltjeitől, hogy minden szükséges eszközt adjanak meg a jövőben a rendőri erőknek a franciák biztonságának szavatolására.
17:08  Eredményes évet zárt a BEOSZ
  Eredményes és sikeres évet zárt a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) - hangzott el a szervezet éves beszámoló küldöttgyűlésén április 25-én, kedden a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.
16:01  Lavrov: meg kell erősíteni az EBESZ-megfigyelők biztonságát
  Meg kell szigorítani az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Donyec-medencei megfigyelői biztonságát szolgáló intézkedéseket - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, miután április 25-én, kedden Moszkvában megbeszélést folytatott Lamberto Zannierrel, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) főtitkárával.
15:01  Irány a sereg!
  Harckocsi, gázálarc és hatástalanított fegyverek: április 25-én, kedden rendezték a III. Katonai Toborzónapot Székesfehérváron.
14:01  Barcelonában a brüsszeli merénylőkkel kapcsolatba hozható feltételezett dzsihadistákat vettek őrizetbe
  Őrizetbe vettek a katalán rendőrök kilenc feltételezett dzsihadistát április 25-én, kedd hajnalban Barcelonában, közülük négyről azt gyanítják, hogy kapcsolatban állhattak a tavalyi márciusi brüsszeli robbantások elkövetőivel.
13:01  Elszállították a Székesfehérváron talált tüzérségi lövedéket
  Egy 82 milliméteres szovjet aknagránátot találtak Székesfehérváron, a Béla út 57. szám előtti vízvezeték-építkezésen, a tűzszerészek a robbanótestet április 26-án, szerda kora délutánra elszállították.
13:01  Több katonával folytatná az Iszlám Állam elleni missziót a Magyar Honvédség
  A kormány javasolja a Magyar Honvédségnek az Iszlám Állam elnevezésű terrorszervezet elleni nemzetközi fellépésben való további részvételét, egyúttal az iraki missziós létszám bővítését.
12:01  Újabb tüzérségi lövedéket találtak Székesfehérváron
  Székesfehérváron, a Béla úton, azaz a 811-es számú főúton zajló vízvezeték-építés közben újabb, vélhetően aknavető gránátot találtak - közölte az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs tisztje az MTI-vel április 26-án, szerdán.
11:01  Élsportoló katonák
  Negyvenegy élsportoló jelentkezett a Magyar Honvédség Sportszázadába. A jelentkezők teljes körű alkalmassági vizsgálaton esnek át. Jelenleg a fizikai állapotfelmérés zajlik, amely ugyanaz, mint minden szerződéses katonánál: 3200 méter futás, fekvőtámasz, vagy húzódzkodás, illetve felülés.
10:01  Több mint 600 dzsihadistát tartanak nyilván Belgiumban
  Több mint 600 dzsihadistát tartanak nyilván a terrorista harcosok belga adatbázisában, az adatok szerint eddig 121 dzsihadista tért vissza a Szíriából Belgiumba - közölte a La Libre Belgique című napilap április 25-én, kedden.
09:01  Hímzett hadtörténelem
  A csapatkarjelzés a katonai szervezethez tartozás jelképe. A köznapi és a társasági zubbony ujjain egy-egy, a gyakorlóöltözeten egy viselhető. Három felvarrója tehát a legtöbb katonának van. Több ezer darabból álló kollekcióval azonban kevesen büszkélkedhetnek. Magó Károly zászlós és Tóth Zoltán Tibor százados közéjük tartoznak.
08:01  Éles tüzérségi hadgyakorlatot tartott Észak-Korea
  Nagyszabású éles tüzérségi hadgyakorlatot hajtottak végre április 25-én, kedden Észak-Koreában a hadsereg megalapításának 85-ik évfordulója alkalmából - értesült a Yonhap dél-koreai hírügynökség szöuli kormányforrásokból.
06:08  Ahol az alvást vizsgálják
  Több mint húsz évvel ezelőtt az országban elsőként itt kezdték el vizsgálni az alvási problémákkal hozzájuk forduló pácienseket, ma már naponta száznál is több beteget vizsgálnak, kezelnek és gondoznak. A Honvédkórház Alvásdiagnosztikai és Terápiás Centrumában, illetve a részleghez szorosan kapcsolódó neurológiai osztályon jártunk.

2017. április 25, kedd

21:01  Átvette a huszadik T-129 ATAK helikoptert Törökország
  A török szárazföldi erők a napokban átvehették a huszadik TAI (Turkish Aerospace Industries) vállalat által fejlesztett T-129 ATAK harci helikoptert.
20:01  Trump erőteljesebb szankciókat vár el Észak-Koreával szemben
  Donald Trump amerikai elnök új és erőteljesebb szankciókat vár el az ENSZ-től Észak-Koreával szemben. Trump elnök a Fehér Ház Ovális Irodájában fogadta a Biztonsági Tanács tagállamainak ENSZ-nagyköveteit, és előttük fejtette ki álláspontját.
19:01  Irán ismét bemutatta a Qaher F-313-ast
  Több iráni hírforrás a napokban újabb fotókat és videókat tett közzé a Qaher F-313 hazai fejlesztésű vadászrepülőgépről - írja a theavaitionist.com.
18:01  Újabb légicsapás Szíriában
  Légicsapás ért egy piacot az észak-szíriai Hán Sejkún településén április 24-én hétfőn, legalább hét civil, köztük egy gyermek életét vesztette - közölte a szíriai konfliktust szorosan figyelemmel követő Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).
18:01  Lakástüzet oltottak a honvéd középiskola növendékei
  Valószínűleg egy könyvespolc tetején égve felejtett mécses okozott tüzet Debrecenben, a Lehel utca 2. számú lakóház egyik földszinti lakásban április 24-én, hétfőn délután. A tűz oltásában a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium növendékei is segítséget nyújtottak.
16:08  Csapatgyakorlat a győri ezrednél
  Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred az alaprendeltetéséből, valamint a migrációs válsághelyzet kezeléséből fakadó feladatai ellátása mellett nagy hangsúlyt fektet a jövő légvédelmi rakétás honvédeinek szakmai képzésére is. Mi sem példázza ezt jobban, mint az, hogy jelenleg tiszt- és altisztjelöltek részére is csapatgyakorlatot biztosítanak, amelynek keretében a hallgatók első kézből szerezhetik meg a majdani hivatásuk ellátásához nélkülözhetetlenül szükséges szakmai ismeretek alapjait.

<<<Előző oldalKövetkező oldal >>>


Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
 Miért ez a kedvencem...

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác