pénztárca kímélő megoldások
 

Archívum

 

Objektív Hírügynökség

2017. június 09, péntek

11:46  Őrizetben a rablók
  A bicskei rendőrök fél nap alatt azonosították annak a háromfős társaságnak a tagjait, akik kiraboltak egy 51 éves férfit - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.
10:20  Lezárt akta: Holttest Kecskeméten
  A megalapozott gyanú szerint a 29 éves férfi előre kitervelte, hogy anyagi haszonszerzés céljából felkeresi áldozatát és a magával vitt késsel megöli őt - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.
10:04  Dolgos vakáció
  A nyári munkát vállaló diákok a foglalkoztatás és a közteherviselés szempontjából felnőttnek számítanak. Bejelentésükre, adózásukra - a diákszövetkezeten keresztül vállalt munka kivételével - ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalók esetében - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Dr. Kis Péter András adószakmai szóvivő.
10:04  Májusban sem pihent a NÉBIH Állami Halőri Szolgálata
  Egyetlen hónap alatt 10 kisszerszámos halászt ért tetten, 13 jelöletlen halászeszközt foglalt le, továbbá mintegy 50 szabálytalanul tevékenykedő horgásszal szemben intézkedett a NÉBIH Állami Halőri Szolgálata. A halőrök az ellenőrzések során több mint egy mázsa illegálisan kifogott halat engedtek vissza a vízbe - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

2017. június 08, csütörtök

16:20  "Nyugdíjas akták"
  Rendhagyó bűnmegelőzési előadás bemutatására került sor Kiskunfélegyházán nyugdíjasoktól nyugdíjasoknak - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.
16:20  Az ágazat helyzetét értékelték a Cseresznye- és meggy tanácskozáson
  Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár a csütörtöki Cseresznye- és meggy tanácskozáson és fajtabemutatón hangsúlyozta: a meggy a második legfontosabb gyümölcskúltúránk az alma mögött, de a cseresznye is igen közkedvelt a magyar fogyasztók körében - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az FM sajtóiroda.
15:04  Baleset az 52-es főúton
  Árokba hajtott kamion műszaki mentése miatt félpályás forgalomkorlátozásra kell számítani csütörtökön délután Izsák közelében - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.
15:04  2016 a rekordok éve a mezőgazdaságban
  A hazai mezőgazdaság, és azon belül a szántóföldi növénytermesztés sikeres ágazatnak minősíthető, hiszen az elmúlt évek mindegyikében pozitívan járult hozzá a gazdasági növekedéshez, a 2016-os évben pedig számos történelmi rekord is megdőlt - jelentette ki Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője a Bajai Gabona Partnerség kilencedik alkalommal megrendezett szakmai konferenciáján - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az FM sajtóiroda.
15:04  Ideiglenes forgalomkorlátozás Székesfehérváron
  Rallye bajnokság miatt útlezárásra kell számítani 2017. június 10-én és június 11-én Székesfehérvár belterületén - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.
12:53  Nagy lépés a nemzetközi szinten is elismert, innovatív magyar agrárium irányába
  Az innováció a gazdasági növekedés egyik motorja, melynek szerepe egyre inkább felértékelődik - mondta az agrártárca parlamenti államtitkára a Kutatás-fejlesztés - innováció az agrárium szolgálatában című könyv bemutatóján a Földművelésügyi Minisztériumban - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
12:53  Kezdődik, amire sokan vártak - indul a tiszavirágzás
  Az elmúlt napok megfigyelései alapján bármelyik pillanatban beindulhat a kérészek tömeges rajzása a Tiszán - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság.
12:09  Megmenekült a tenger pandája
  Óriási siker az Óceánok Világnapján! A WWF május eleje óta sürgeti a Mexikó partjainál élő, kritikusan veszélyeztetett kaliforniai disznódelfin védelmét, és a fajt veszélyeztető halászhálók tilalmát, amely most megvalósul! A mexikói kormány, a Leonardo DiCaprio Alapítvány és a Carlos Slim Alapítvány ugyanis megállapodást kötött a Kaliforniai-öböl, és ezzel együtt a világ legkisebb cetfajának megmentése érdekében - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a WWF Magyarország.
10:34  Torlódás az M7-es autópályán
  Velence térségében, a Budapest felé vezető oldalon több kilométeres torlódás alakult ki útépítési munkálatok miatt - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.
10:34  Illegális migránsokat tartóztattak fel Bács-Kiskun megyében
  Jogellenesen próbált meg bejutni Magyarországra 36 illegális migráns Hercegszántónál - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

2017. június 07, szerda

16:46  Ismét eredményre vezetett az összefogás
  A rendőrök a polgárőrökkel együttműködve találták meg a Jakabszállásról eltűnt 82 éves férfit - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.
16:42  A kormány támogatja a tejtermelés és a feldolgozás korszerűsítését
  A kormány különböző támogatásokkal segíti a tejtermelés korszerű körülményeinek kialakítását, modern tejfeldolgozó üzemek létesítését - mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára szerdán a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács tej világnapi rendezvényén, Budapesten - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
16:42  13 tanács a VAKÁCIÓRA
  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság 13 jó tanáccsal szolgál a nyári szünidő gondtalan eltöltéséhez - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
16:42  Cél a fenntartható fejlődés támogatása
  Környezetünk klímájára, termőhelyi viszonyaira, az ott megjelenő növénytársulásokra, így az erdőkre, és a védett állatfajok állományaira is pozitív hatással vannak az erdei kisvíztározók - mondta V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár Szombathelyi Erdészeti Zrt. által, az Európai Fenntarthatósági Hét alkalmából rendezett terepi programon - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az FM Sajtóiroda.
07:04  Villámcsapás okozott tüzet Székesfehérváron
  A délutáni órákban villámcsapás miatt kigyulladt egy családi ház fából készült tetőszerkezete június 6-án. A tűzeset a székesfehérvári Nagyszombati utcában történt - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
07:04  Malacok kapták a moslékot a menhelyi kutyák helyett
  Egy többszereplős csalás leleplezése érdekében egy időben három helyszínen tartottak ellenőrzést május 29-én Győr-Moson-Sopron és Vas megyében a NÉBIH szakemberei. Az állati eredetű melléktermékek visszagyűjtését végző cégtől papíron egy állatmenhelyhez került mintegy 2500 tonna élelmiszer-hulladék, vélhetően azonban több sertéstelep állataival etették fel azt. A gazdasági haszonállatok moslékkal történő etetése szigorúan tilos, mivel annak komoly járványügyi kockázata van - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

2017. június 06, kedd

19:31  Kerékpáros alagút épül az M1 alatt
  Különleges műszaki megoldással keresztezi az Etyektől Bicskén keresztül Tarjánba tartó kerékpárút az M1-es autópályát. A szakemberek átsajtolásos eljárással alagutat építenek a sztráda töltése alatt az autóforgalom korlátozása nélkül, amelyen biztonságosan haladhat a biciklis forgalom. A munka legérdekesebb szakasza a napokban kezdődött - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács.
19:11  Háromnegyed óra múlva kattant a bilincs
  A kecskeméti járőrök kevesebb, mint egy óra alatt elfogták a rablás gyanúsítottját - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.
09:20  Forgalomkorlátozás a 7-8-as számú főút közös szakaszán
  Két jármű ütközött össze Székesfehérvár térségében - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.
09:11  Gyermekével együtt menekült a körözött orgazda
  Házkutatás céljából érkeztek a NAV észak-alföldi pénzügyi nyomozói, üldözés lett belőle. A száguldozó elkövető élettársával és hároméves kislányával menekült, ötmillió forint értékű cigaretta miatt kockáztatva életüket. Az adózatlan cigaretta mellett a nyomozók illegális potencianövelő-szert is lefoglaltak - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Simon Béla őrnagy sajtóreferens.
09:04  Elhunyt Jókai Anna
  Hosszantartó, türelemmel viselt súlyos betegség után, 84 éves korában Pünkösdhétfőn elhunyt Jókai Anna Kossuth-nagydíjas író - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Magyar Írószövetség.

2017. június 05, hétfő

19:09  Baleset az 52-es főúton
  Forgalomkorlátozásra számíthatnak a közlekedők az 52-es úton Fülöpszállás közelében - tudatta az OBJEKTÍV Híügynökséggel a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.
19:09  Ritmikus gimnasztika: Kis Alexandra bravúrja az országos bajnokságon
  Ismét szőnyegre léptek a budapesti ritmikus gimnasztika Eb-n remeklő magyar versenyzők, méghozzá az országos bajnokságon, ahol Kis Alexandra, Pigniczki Fanni és Váray Míra brillírozott. Csapatban elsők lettek, míg egyéniben összetettben és minden szeren elfoglalták a dobogót - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Kaszala Claudia.
12:57  Baleset az 54-es főúton
  Félpályás forgalomkorlátozás van érvényben baleset miatt az 54-es úton Bócsa közelében - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságtól.
12:57  Egy bőröndnyi gyógyszerrel érkezett Röszkére
  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 98 doboz gyógyszert találtak egy szerb autóban Röszkén. A gyógyszerszállítmányt lefoglalták, a járművet vezető férfi ellen feljelentést tettek - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Némedi-Varga Éva pénzügyőr alezredes sajtóreferens.

2017. június 04, vasárnap

16:20  40 illegális migráns Bács-Kiskun megyénél
  Jogellenesen próbált meg bejutni Magyarországra 40 illegális migráns Bács-Kiskun megyénél - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

2017. június 03, szombat

09:09  Gyógyszerszállítmány az utánfutóban
  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 1570 doboz gyógyszert találtak egy utánfutóban Röszkén. A gyógyszerszállítmányt lefoglalták, a járművet vezető férfi ellen feljelentést tettek - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Némedi-Varga Éva pénzügyőr alezredes.
09:09  Öten kerültek előzetes letartóztatásba
  15 helyszín, 6 gyanúsított. Rendőrök és ügyészek közösen tartottak házkutatásokat Jászkarajenőn - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

2017. június 02, péntek

16:09  Mentés a Tiszán csónakkal és jet skivel
  Szituációs mentési gyakorlat volt Szolnokon - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.
15:46  Különleges programok a Nemzeti Összetartozás napján
  Idén is több napos rendezvénysorozattal emlékezik meg Magyarország a Nemzeti Összetartozás Napjáról. A kulturális programok, filmvetítések, koncertek, rendhagyó történelemórák fő helyszínei a Magyarság Háza és a Szentháromság tér lesznek - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
11:53  Megoldódik a vonóhorogra szerelhető kerékpárszállítók ügye
  Révész Máriusz kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal és a Belügyminisztériummal egyeztetve, a kerékpárosok kérésének megfelelően javaslatot tett a szürke rendszám szabályozásának módosítására. A kormány elfogadta a kezdeményezést, így a jövőben nem lesz szükség a kerékpárszállító eszköz műszaki szemléjére, egyszerűbb és olcsóbb lesz a kiváltás folyamata. A szürke rendszámot az okmányirodákban lehet igényelni, a legyártást követően pedig ugyanott lehet átvenni - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
11:20  Jellegzetes szag terjengett az autó körül
  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei megközelítőleg húsz kilogramm marihuánagyanús anyagot találtak egy személyautóban Röszkén - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Némedi-Varga Éva pénzügyőr alezredes sajtóreferens.
11:20  Ismét megjelent Magyarország határában a sertéspestis
  Ismét megjelent a magyar határ közelében az afrikai sertéspestis (ASP). A vírust egy Beregújfalunál elhullott vaddisznó tetemből mutatták ki. A betegség az emberre nézve nem, ugyanakkor a sertésekre, vaddisznókra rendkívül veszélyes, nem gyógyítható. Az Unióban 2014-ben jelent meg először. A betegség nagyon gyorsan terjed mind a Baltikumban, Lengyelországban, mind Ukrajnában nyugati irányba. A vírus behurcolásának rendkívül nagy a kockázata, ezért az Országos Főállatorvos felhívja az állattartók, a vadászok és a lakosság figyelmét a megelőzés fontosságára - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az FM Sajtóiroda.

2017. június 01, csütörtök

16:23  Parlagfűmaggal szennyezett díszmadáreleség került a boltokba
  Parlagfűmagot (Ambrosia artemisiifolia) tartalmazó madáreleség szállítmányok kerültek forgalomba Európa tizenegy országában, köztük hazánkban is. A riasztásról a RASFF-on keresztül, Svájc bejelentése alapján értesült az Unió. Magyarországra Németországból érkezett az alábbi termékből, kizárólag a Fressnapf üzletekbe - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
14:11  Biztonságban a szünidőben
  Polgárőrök és rendőrök közösen tartottak bűn- és baleset-megelőzési programot Lakiteleken - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.
14:11  Megvannak Magyarország legsportosabb települései
  Magyarország lakosai szeretik a szabadidősportot - ez derült ki a 2017-es Kihívás Napján (is), amelyet a hagyományoknak megfelelően május utolsó szerdáján rendeztek meg - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Magyar Szabadidősport Szövetség.

<<<Előző oldalKövetkező oldal >>>


Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
 Miért ez a kedvencem...

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen