pénztárca kímélő megoldások
 

Archívum

 

Objektív Hírügynökség

2017. április 21, péntek

13:04  Balesetveszély miatt nem látogathatóak egyes területek a Pilisi Parkerdőben
  Az elmúlt napokban nagy mennyiségű csapadék, a magasabban fekvő régiókban hó és jégdara zúdult az országra. A hegyvidéki területeken a hóréteg még nem olvadt el, ezért számos turistaút jelenleg is csúszós, nehezen vagy egyáltalán nem járható. Súlyosbította a helyzetet a rendkívül erős szél is, így a nedves hó súlya alatt a frissen kilombosodott fák koronái meghajlottak, sok helyen kidőltek, eltörtek a fák - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Pilisi Parkerdő Zrt.
13:04  Halálos baleset Kecskeméten
  Egy kerékpárost ütöttek el a megyeszékhelyen - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.
13:04  Kihívás Napja - Május utolsó napján az egész ország sportolni fog
  Idén május 31-én lesz a Kihívás Napja. A Magyar Szabadidősport Szövetség ezúttal is várja azon önkormányzatok, iskolák, tűzoltóparancsnokságok, munkahelyek valamint médiacsapatok jelentkezését, amelyek 2017-ben is csatlakoznak a Kihívás Napja programjaihoz - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a MSZSZ Sajtó.
12:42  24 tonna jelöletlen burgonyát foglalt a NÉBIH
  24 tonna teljesen jelöletlen burgonyát zároltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonság Hivatal (NÉBIH) szakemberei egy lengyel rendszámú kamionban. A foglalásra a NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának szervezésében tartott EKÁER ellenőrzésen került sor. A lefoglalt tételt az érintett vállalkozó a hatóság jelenlétében megsemmisíttette - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

2017. április 20, csütörtök

13:11  Véget ért a tűzgyújtási tilalom
  A Földművelésügyi Minisztérium kedd este azonnali hatállyal feloldotta a Magyarország teljes területére március 3-án elrendelt általános tűzgyújtási tilalmat - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Fejért Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
12:53  Összbírói értekezlet a Szegedi Ítélőtáblán
  A Szegedi Törvényszékkel egy napon, április 20-n tartotta összbírói értekezletét a Szegedi Ítélőtábla. A két tanácskozást megelőzően a törvényszék épületében sajtótájékoztató keretében a két bíróság elnöke, dr. Harangozó Attila (Szegedi Ítélőtábla) és dr. Tárkány-Szűcs Babett (Szegedi Törvényszék) foglalta össze a két bíróság tavaly végzett munkájának legfontosabb jellemzőit. A magyar bíróságok munkájáról dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke, míg a bírói etikai kódexben meghatározott, a bírókkal szembeni elvárásokról dr. Hámori Attila, az Országos Bírói Tanács (OBT) tagja beszélt - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Bátyi Zoltán sajtótitkár.
10:53  Torna Eb: Három magyar finálé, Berki az élen
  A tornászok kolozsvári Európa-bajnokságán a férfiak közül három magyar versenyző jutott döntőbe, Beki Krisztián lólengésben, Kardos Botond és Babos Ádám pedig egyéni összetettben - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Kaszala Claudia.
10:42  Feladták magukat
  A Székesfehérváron történt garázdaság elkövetői feladták magukat a rendőrségen - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.
08:20  Sebességmérés Jász-Nagykun-Szolnok megyében
  Jász-Nagykun-Szolnok megye közútjaira tervezett sebességmérő ellenőrzésekről tájékoztatott közleményében a megyei RFK sajtószolgálata - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökség.
08:20  Baleset a 61-es főúton
  Két jármű ütközött össze csütörtökön reggel, ezért teljes útlezárás van érvényben Előszállás és Dunaföldvár között - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.
08:04  Lezárt akta: Halálos baleset az 53-as számú főúton
  Az ittasan okozott baleset következtében ketten életüket vesztették - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

2017. április 19, szerda

13:20  Csúszós és veszélyes turistautak a Pilisben
  Szerdán reggel óta nagy mennyiségű csapadék, a magasabban fekvő régiókban pedig hó és jégdara zúdult az országra, ráadásul a hirtelen téliesre fordult időjárásnak még nincs vége. A hegyvidéki területeken a nedves hóréteg nem olvad el, ezért számos turistaút csúszós, nehezen vagy egyáltalán nem járható. Súlyosbítja a helyzetet a helyenként felerősödő szél is. A nedves hó súlya alatt a frissen kilombosodott fák meghajlanak, további terhelés esetén kidőlhetnek, eltörhetnek - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Pilisi Parkerdő Zrt.
09:53  Az ország több területén havazik
  Jellemzően a Duna vonalában, Bács-Kiskun megye nagy részén, Heves, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megye magasabban fekvő területein a hajnali óráktól váltakozó intenzitással havazik - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Magyar Közút Nonprofit Zrt.
08:31  Több mint száz féle lejárt terméket talált a NÉBIH egy kisboltban
  Egérrágta és több éve lejárt élelmiszereket is találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakemberei április elején egy Baranya megyei bolt ellenőrzése során. Az üzlet működését, a súlyos higiéniai hiányosságok miatt, azonnali hatállyal felfüggesztették a hivatal ellenőrei, továbbá elrendelték 105, javarészt lejárt, továbbá nem nyomon követhető, illetve egérrágta élelmiszertétel megsemmisítését - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
08:31  Rendőrkézen a balatonföldvári emberölés gyanúsítottja
  A somogyi rendőrök a bejelentéstől számított 4 órán belül elfogták az életellenes bűncselekmény elkövetőjét - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.
08:31  Ideiglenesen szünetel az átléptetés Tompán
  Az áramszolgáltatás kimaradása miatt szünetel az átléptetés a Tompa Közúti Határátkelőhelyen - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

2017. április 18, kedd

19:20  Torna: A magyar nők is jól vették a pódiumedzést
  A Kovács Zsófia, Dévai Boglárka, Jakab Noémi, Al-Salty Dália alkotta női tornászválogatott a férfiakhoz hasonlóan jól teljesített az április 19-én kezdődő kolozsvári Európa-bajnokság pódiumedzésén - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Kaszala Claudia.
12:42  Magyar karate világbajnok készített filmet Amerikában
  Hollywoodi nagyjátékfilmet készített a korábbi magyar válogatott karatés Nádas Tamás és felesége, Nádas Tímea. A közelmúltban elkészült Fierce Target (szó szerint ádáz célpontnak fordítható) egy gyors tempójú vérbeli akciófilmnek megfelelően tele van látványos bunyókkal, autós üldözésekkel, gyönyörű nőkkel és egzotikus helyszínekkel. A filmet Hollywoodban, Santa Monicán, Malibun, Los Angeles-ben és Mexikóban forgatták, és a produceri teendők mellett Nádas Tamás alakította az egyik főszereplőt, egy különleges ügynököt - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Magyar Karate Szakszövetség.
09:42  Parafekvenyomóink sikere a szlovák nemzetközi bajnokságon
  Kiválóan teljesített a magyar parafekvenyomó-válogatott a szlovák nemzetközi bajnokságon, amelynek Bánovce adott otthont - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Bányász Árpád.
09:09  Ezer új odú várja a hazatérő szalakótákat
  Új típusú, korszerűbb odúkra cserélték az elöregedett faodúkat, és számos, költésre alkalmas helyen újonnan kirakott odúk várják az Afrikából már hazaindult szalakótákat - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság.

2017. április 17, hétfő

11:53  Kenuval túrázókat mentettek a tiszai vízirendőrök
  A vízirendőrök hét bajba jutott kenust mentettek ki a Tisza-tó nádasából - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.
08:04  Baleset történt a 4-es számú főúton, Karcag közelében
  Személyi sérüléses baleset miatt teljes útlezárásra kell számítania a közlekedőknek a 4-es számú főúton 171-es kilométerszelvényében - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.
08:04  Pótkerékbe rejtett kábítószer Röszkén
  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei több mint 7 kilogramm kábítószergyanús anyagot találtak egy személygépkocsiban Röszkén. A kábítószergyanús anyagot, valamint a sofőrt feljelentéssel átadták a rendőrség munkatársainak - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Némedi-Varga Éva pénzügyőr alezredes sajtóreferens.
08:04  Félpályán megindult a forgalom Karcag külterületén
  Megszűnt a teljes útlezárás és félpályán halad a forgalom a 4-es főút 171-es kilométerszelvényénél - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

2017. április 16, vasárnap

18:53  Forgalomkorlátozás az M5-ös autópályán
  Egy személyautó kigyulladt Hetényegyháza közelében, csak egy sávon haladhatnak a közlekedők - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

2017. április 15, szombat

22:53  Halálos baleset az 52-es számú főúton
  Solt belterületén egy személyautó elgázolt egy gyalogost, aki a helyszínen meghalt - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

2017. április 14, péntek

14:20  Baleset történt a 44-es számú főúton
  Lakitelek külterületén két személyautó összeütközött pénteken délután, csak félpályán haladhatnak a közlekedők - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.
14:20  Torna: Kovács jó formában várja az Eb-t
  A Kovács Zsófia, Dévai Boglárka, Jakab Noémi, Al-Salty Dália alkotta női tornászválogatott a férfiakkal együtt szombaton indul az április 19-én kezdődő kolozsvári Európa-bajnokságra - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Kaszala Claudia.
09:04  Bárányok húsvétra - vadasparki módra
  A cím természetesen nem egy receptre utal, hanem egy örömteli eseményre. Ugyanis ezen a héten négy muflonbárány születésének örülhettek a Szegedi Vadasparkban, illetve annak, hogy szépen, egészségesen fejlődnek az erdei kifutójukban - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
09:04  Készülnek a tojások a vadászathoz!
  Húsvét - Vadaspark - tojásvadászat, e három szó már jó néhány éve egy fogalmat alkot, egy üzenetet hordoz sok szegedi számára: irány a város legnagyobb zöld övezete, az állatkert, ahol az év talán legizgalmasabb játéka, élménye, szórakozása vár kicsit és nagyot egyaránt - tudatta a OBJEKTÍV Hírügynökséggel közleményében a Szegedi Vadaspark titkársága.
09:04  Uzsorásokat fogtak a ceglédi rendőrök
  A házaspár füzetben vezetett kimutatást azokról, akiknek aránytalanul magas kamatra kölcsönt adtak - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.
09:04  Országos rendőrségi összesítő
  Az elmúlt 24 óra eseményeiről számolt be számokban az ORFK Kommunikációs Szolgálat - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökség.

2017. április 13, csütörtök

14:04  Formaruhába bújtak a Világjátékokra készülő sportolók
  Öltözködnek és fotózkodnak a Világjátékokra utazó magyar sportolók. Többek között aerobikosok, karatésok, búvárúszók és táncosok vettek részt első körben a ruhapróbán, és a csapatkönyv-fotózáson - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a NVESZ sajtó.
09:09  Élő nyulat húsvétra? Maradjunk inkább a csokinál…
  A húsvéti időszak közeledtével sokan döntenek úgy, hogy élő nyulat vásárolnak házi kedvencnek. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szeretné felhívni mindenki figyelmét, hogy az élő állat tartása komoly felelősséggel jár, az elhamarkodott, meggondolatlan döntés akár végzetes következménnyel is járhat kedvencünk számára. Háziállat vásárlása előtt - ünneptől függetlenül - legyünk körültekintőek, mérlegeljük a ránk váró felelősséget! Ha pedig nem tudunk lemondani a nyuszisimogatásról, válasszuk inkább az e célból szervezett rendezvényeket - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

2017. április 12, szerda

19:53  Torna: Eb-re kész a magyar válogatott
  Remekül teljesítettek az Eb-re utazó válogatott tornászok a szerdán megrendezett kontinensviadal előtti utolsó ellenőrző versenyen. A férfiak a budapesti Tornacsarnokban, míg a nők a tatai edzőtáborban vettek részt a szólításon - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Kaszala Claudia.
16:04  Véget ért a vektormentes időszak Magyarországon
  A rovartani vizsgálatok eredményei alapján véget Magyarországon a kéknyelv betegség szempontjából a vektormentes időszak. A törpeszúnyogok megjelenésével a betegség ismételt előfordulása és további terjedése várható, ezért továbbra is érvényes az országos főállatorvos kéknyelv betegség elleni vakcinázásra vonatkozó határozata. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) felhívja az állattartók figyelmét, hogy részben módosultak az állatszállításokra vonatkozó szabályok - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
14:20  Baleset az 52-es számú főúton
  Kecskemét közelében félpályán lezárták az utat a rendőrök - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.
13:20  2,5 milliárd forint összértékű beruházás a vitorlás turizmus fejlesztésére
  Fontos mérföldkőhöz érkezett a vitorlás turizmus, mint az aktív turizmus egyik válfajának fejlesztése. A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében megvalósuló fejlesztéseknek köszönhetően egyre szélesebb körben válik elérhetővé a vitorlázás az aktív turisták számára. A tematikus túralehetőségek mentén létrejövő, összehangolt, gyalogos, kerékpáros, vitorlás, kenus és lovas turisztikai hálózatfejlesztés Európai Uniós forrásokból valósul meg - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Magyar Vitorlás Szövetség.
11:20  Segítség a díjtámogatott biztosításokkal kapcsolatos ügyintézésben
  A mezőgazdasági biztosításokhoz díjtámogatás vehető igénybe, azonban tavaly közel ezer gazdálkodó nem részesülhetett díjtámogatásban adategyezőségi hibák, vagy a támogatás igénylés hiánya miatt. Az adathibás szerződések csökkentése érdekében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a Magyar Biztosítók Szövetsége és a Magyarországi Nonprofit Biztosító Egyesületek Szövetsége együttműködése keretében szakemberek, például a Kamara falugazdászainak bevonását javasolja - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.
11:09  Spárgát az ünnepi asztalra
  Hazánkban egyelőre kevésbé elterjedt, így többnyire csak csemegének számít a spárga fogyasztása. Pedig a most szezonális zöldség számos jó tulajdonsággal bír. Ráadásul a magyar termesztőknél kiváló minőségben kapható a nyúlárnyék néven is ismert zöldség. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) összegyűjtötte a spárgával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

<<<Előző oldalKövetkező oldal >>>


Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
 Miért ez a kedvencem...

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron