pénztárca kímélő megoldások
 

Archívum

 

STOP.hu

2017. június 20, kedd

06:48  Kósa Lajos szerint minden rendben Farkas Flórián körül
 
06:33  Aranymisén járt Semjén Zsolt és Kövér László
  Semjén Zsolt kiemelte: Márfi Gyula egyházi és nemzetszolgálata azon az alapon nyugszik, hogy Isten népe egyszerre tagja az anyaszentegyháznak és polgára a magyar hazának. Szent István óta a kettő nem állítható egymással szembe, hanem a kettő egymásra mutat - mondta Semjén Zsolt, hozzátéve, hogy Márfi Gyula mindig kiállt a család és a magzati élet védelme mellett.A miniszterelnök-helyettes rámutatott arra, hogy az érsek nem tér ki a kemény kérdések elől. A migrációra utalva azt, mondta, Márfi Gyula "nemcsak teológiai megalapozással, hanem prófétai módon mutatta ki azt, hogy egyfelől kötelességük a bajbajutottakon segíteni, másfelől viszont egy nemzetnek joga van az önvédelemhez".Az aranymisén felolvasták Áder János köztársasági elnök köszöntőlevelét, amelyben az államfő azt írta: Márfi Gyula "közössége jó pásztoraként" mindig a szeretet megélésére és cselekedeteinek gyakorlására buzdít. Ezzel pedig megmutatja, hogy "az egyházak jelenléte természetes módon túlmutat saját kereteiken, és küldetésüket vállalva egy egész társadalom, egy nemzet erőforrását jelentik" - tudatta.Szintén levélben köszöntötte az érseket Orbán Viktor miniszterelnök, aki kiemelte: Márfi Gyula az igehirdetés mellett nemcsak a szeretetteljes útmutatás szolgálatát vállalja fel, hanem "a kereszténységünkből fakadó felelősség keményebb szavainak kimondását is". Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is levélben üdvözölte Márfi Gyulát.Alberto Bottari de Castello pápai nuncius Ferenc pápa jókívánságait kifejező üzenetét tolmácsolta, köszöntötte az érseket Steinbach József református püspök is.Az aranymise után Erdő Péter bíboros az érseki palotában mondott pohárköszöntőjében arról beszélt: Márfi Gyula személyében, valamint az egyházmegye lelkiségében ott van a jelen és a jövő is.Márfi Gyula 1943. december 17-én született a Zala megyei Pördeföldén, Pannonhalmán a bencés gimnáziumban érettségizett 1962-ben, majd 1967 június 18-án szentelték pappá Szombathelyen. Teológiából Budapesten doktorált 1969-ben, 1976-1978 között Párizsban tanult ösztöndíjasként. Káplánként dolgozott Pákán (1967-1968), Nyőgérben (1969-1973) és Kőszegen (1973-1976), 1995. december 2-án, Egerben szentelték püspökké. Veszprémi érseki hivatalába 1997. szeptember 6-án iktatták be. Jelmondata: "a szeretet soha el nem múlik".
06:13  Wittner Mária szerint a baloldali emberek hazaárulók
  Wittner Mária a lapnak elmondta, hogy szellemileg kell kiállni önmagunkért, mert egy egész globális világ akarja elnyelni az államokat. Szerinte a nemzettudatunk felbontása, a népek mesterséges összekeverése a céljuk, hogy ne legyen nemzeti identitása az embereknek. A pénz és a sötétség áll szemben a magyar nemzettudattal. A szeretet nagyhatalom, nekünk a szeretet erejével kell legyőznünk a gonoszságot - hangsúlyozta a volt képviselő.Az interjúban elmondta még, hogy Magyarország fölemelkedéséért fog tevékenykedni a legutolsó lélegzetvételéig, és azt is el fogja mondani mindig, hogy a kommunistáknak, a mostani szocialistáknak, baloldaliaknak semmilyen erkölcsi alapjuk nincs arra, hogy törvényt alkossanak az országban. Szerinte minősített hazaárulókká váltak többszörösen, az ötvenhatos megemlékezések ötvenedik évfordulóját vérbe fojtották, legutolsó nyolcéves uralkodásuk alatt pedig kiárulták, leépítették a gazdaságot és elszegényítették Magyarországot. Hozzátette: folyamatosan járja az országot, mindenhol látja, hogy mik épülnek és hogyan szépül az ország. Ez a fejlődés nem hitelből van, hanem az adóforintjainkból, ami óriási eredmény! - mondta Wittner Mária.
05:48  Orbán Viktor és a hős TEK-lovagok
  A Blikk vetette fel, hogy a miniszterelnök ellen irányulhatott a támadás, ami után a Magyar Idők is úgy találta, Orbán Viktor lehetett a célpont, mivel ezt támasztják alá a házkutatás során talált, a támadás szándékát bizonyító jegyzetek. Az is kiderült, hogy M. Pétert rablógyilkosság előkészületével vádolják, azaz ezek alapján kifosztani és meggyilkolni akarták a miniszterelnököt.Pallagi Ferenc, a Bors egykori főszerkesztője szokásos vasárnapi jegyzetében azt írta, ügyes húzás, hogy hivatalosan semmilyen állami szerv és egyetlen politikus sem ismerte el, hogy Orbán Viktort akarták meggyilkolni. Csupán nem cáfolták az újságok szalagcímeit - jegyzi meg. Mint írja, ez pontosan elég volt arra, hogy megszülessen a Nagy Merénylet legendája a hős TEK-lovagokkal, a nyilvános rendezvényt az életveszély ellenére higgadtan ledaráló miniszterelnökkel, a közrendet fenyegető szélsőjobboldali terrorszervezettel egyetemben, amitől természetesen a kormány fog minket megvédeni. Arra viszont édeskevés, hogy két öregurat terroristaként ítéljen el a bíróság.Hiszen ha a TEK-nek olyan biztos információk voltak birtokában, melyek révén tudhattak a merénylet tervéről, akkor azok nyilván felhasználhatóak lettek volna a nyomozás utóbbi másfél évében. Tanúk, lehallgatások, egyéb bizonyítékok - írja Pallagi. El nem tudom képzelni, hogyan juthattunk el a lőszerrel való visszaéléstől a rablógyilkosság előkészületéig. Amit el tudok képzelni, hogy a két férfiból nagyjából úgy lett terrorista, mint azokból a fiatal, történelemrajongó fegyvergyűjtőkből, akiket először szintén terroristának néztek.
05:23  Egy ilyen ember hogy lehet még államtitkár?
  Az atv.hu-nak nyilatkozva Orbán Viktor a 8-1-es amszterdami vereség utáni helyzethez hasonlította az andorrai kudarcot, Tállai András szerint a szövetségi kapitánynak a meccs után azonnal le kellett volna mondania, míg volt aki pont az ellenkezőjét mondta, szerinte egy botlásból nem lehet ilyen súlyos következtetéseket levonni.Volt azonban a nyilatkozók között egy kakukktojás, aki páros lábbal rongyolt bele a nemzeti érzésbe. Nem tudjuk, hogy Orbán Viktor tisztában van-e azzal, hogy Fónagy János személyében tulajdonképpen egy kígyót melenget a keblén? Olyan embert, akinek nyilatkozata mélyen aláássa a focializmusba vetett hitünket?Ugyanis az atv.hu beszámolója szerint Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára a kapitány lemondását firtató kérdésre visszakérdezett, miszerint "Ki az a Bernd Storck? Ő ki?"Majd hozzátette, hogy nem tudja le kell-e mondania vagy sem. Ezt követően hangzottak el azok a mondatok, amelyek akár a felségsértés gyanúját is felvethetik: "Minden szakmai önéletrajzomban benne van, hogy úgy voltam kohászati vezető, hogy nem tudok ultizni, úgy voltam téesz-vezető, hogy nem vadásztam soha, és úgy voltam Fidesz-miniszter, hogy életemben nem voltam futballmeccsen. VIP-páholyban sem". Hoppá! És ha még nem lett volna elég, Fónagy tovább sokkolt, elmondta azt is, hogy amíg a tavaly nyári futball Európa-bajnokság idején alatt a boldogság mámorában fürdőző drukkerek éppen a körúti villamos megállításával voltak elfoglalva, addig ő a minisztériumban dolgozott, ahogy teszi ezt egyébként minden Európa-bajnokság vagy világbajnokság alatt.Ezek után joggal vethető fel a kérdés: egy ilyen ember hogy lehet még államtitkár?
05:03  Pofátlanul kiszámlázott milliók a Kliknél
  Nettó 45 ezer forintos órabért fizetett ki a Klik tanárok továbbképzéséért - írta meg az Átlátszó. Az előadásokon részt vevő tanárok harminc órában kaptak tanulási problémákkal kapcsolatos képzést, további öt órában pedig az egészséges életre nevelésről hallgathattak tudnivalókat. Ezért a 35 óráért összesen 1 593 900 forintot kapott az előadó, Uzsalyné Pécsi Rita.Az előadó pedagógiai-nevelési szakértőként rendszeres fellépő egyházi, vagy egyházi kötődésű szervezetek rendezvényein, saját rovata van az Új Emberben, előadásairól beszámol a Magyar Kurír, rendszeres előadója a Sapientia Hittudományi Főiskolának - emlékeztetett a portál.A kötelező továbbképzést ráadásul egy olyan intézményben tartották, ahol az akkor még egyetlen központból működtetett Klik elég szűkmarkú volt a finanszírozással: havi 100 oldalnyi limitet vezettek be a fénymásolónál, a különböző pluszmunkákért pedig 3-4 hónapos késéssel érkeztek meg a kifizetések. A hasonló előadásokért nagyjából háromezer forint körüli órabér az általános, de külsős képzőknél is 10 ezres a bérplafon.A továbbképzést EU-s keretből fizették. A portál szerint ez tipikus ciklusvégi pénzszórás jegyeit viseli magán - mindegy mire, csak el legyen költve az uniós forrás.Az előadó úgy kapott nagyjából másfélmillió forint EU-s pénzt, hogy korábban már nagyban kritizálta az EU-t. Ezen a videón például 26 perctől azt hallhatjuk, ahogyan kifejti: az EU-ban szerinte kötelező a genderideológia, ami nála azt jelenti, hogy nincs nemünk, sőt, az a megdöbbentő helyzet is előfordulhat, hogy két nőből vagy két férfiból áll egy család.
04:37  Szijjártó: óriási balhé volt!
  Mosolyogva mesélte, hogy akkora vita volt a migrációról, hogy Federica Mogherini, az unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője a szót is elvette. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy személyeskedésekig menő vita zajlott, ahol az egyik oldalt alapvetően az osztrák és a magyar álláspont képviselte.A miniszter lelkendezéséről a Hír TV tett közzé felvételt:
01:46  Kálmán Olga bugyit kapott Schmuck Andortól? - videó
  leírás nincs publikálva
01:41  Döbbenet! Ezért vannak veszélyben a magyar csecsemők
  Ócsai Lajos, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal nyugalmazott főosztály-vezetője mindehhez hozzátette: a baktérium által okozott agyhártyagyulladás a gyenge immunrendszerű csecsemőket, a közösségbe kerülő fiatalokat és a rossz szociális körülmények között élőket veszélyezteti leginkább.A meningococcus betegség hirtelen magas lázzal, eszméletvesztéssel, idegrendszeri tünetekkel jár. A megkaphatóság és lefolyás szempontjából nincs különbség abban, hogy valaki B vagy C törzstől kapta meg a betegséget, mindkét esetben ugyanaz a probléma jelentkezik - mondta el az InfoRádiónak a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke.Póta György hangsúlyozta: egyértelműen gyors lefolyású és súlyos betegségről van szó. "Annyira gyors lefolyású, hogy az első tünetek megjelenésétől kezdve szinte pár óra alatt életveszélyes állapotba kerülhet a beteg, sőt az esetek egynegyedében akármit csinálunk, akkor is halállal végződik a betegség" - mutatott rá a gyermekorvos.A betegséget kizárólag védőoltással lehet megelőzni, nincs ennek alternatívája - hangsúlyozta Póta György. Patikai forgalomban pedig - tette hozzá - Európában csak egyetlen oltóanyag van. Ezért lett hiánycikk is, mert nem tudja teljesíteni a gyártó a megnövekedett igényeket. Nincs folyamatos szállítás, amikor megérkezik egy adag oltóanyag az országba, azt szétkapkodják és utána megint nincsen egy darabig - mutatott rá a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke. A meningococcus akármilyen enyhe lefolyású is, nagyon nehezen gyógyítható és sokszor maradványtüneteket okozó megbetegedés, amelynek megelőzése nagyon lényeges - hívta fel a figyelmet Ócsai Lajos.Hozzátette azt is, hogy a rossz szociális körülmények között élők körében szintén terjed ez a baktérium. Esetükben a nem megfelelő tápláltság, a környezetben előforduló erős dohányzás, a nem megfelelő fűtés miatt előforduló áthűlés mind közvetett hatással van az immunrendszerre, és gyengíti az ellenálló-képességet.

2017. június 19, hétfő

20:33  35 milliót kell visszafizetnie a csaló fideszes...
  Izsák fideszes polgármestere két vadászházat épített az Európai Uniótól kapott pénzből. Papíron vendégházak ezek, de az egyikbe ő költözött be, a másikból sem jelentettek le egyetlen vendéget sem.Az államkincstár január 26-án rendkívüli ellenőrzést tartott az ügyben. "A vizsgálat megállapította, hogy a szálláshelyet szabálytalanul, magáncélra használják, az ingatlant túlnyomóan Mondok József és ismeretségi köre veszi igénybe, ezért a Magyar Államkincstár a támogatási jogosultság megszüntetésével egyidejűleg a kifizetett támogatás visszafizetésére kötelezte a Mondok Kft.-t" - írta a Miniszterelnökség.A Mondok Kft. jogi képviselője fellebbezett az elsőfokú határozatok ellen. A fellebbezéseket időközben elbírálták, és megállapították, hogy azok megalapozottak voltak, ezért a 35 milliós büntetés jogerős.
19:12  Deutsch Tamás nagyobb sebességre kapcsolna
  Közlése szerint a 4G-t váltó új technológiával valós idejű adatátvitelre lesz lehetőség, ami például az önvezető autók működésének szempontjából elengedhetetlen.A két technológia közötti különbséget azzal érzékeltette, hogy míg most néhány 10 percet vesz igénybe letölteni az internetről egy filmet, az 5G-vel ez "gombnyomásnyi gyorsasággal" történhet. Az új technológia körülbelül tízszer gyorsabb a jelenleg elérhető adatátviteli sebességnél - tette hozzá."Ez olyan technológiai újítások előtt nyitja meg a lehetőséget, hogy ma a digitális fejlesztésekben a világon az egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb kérdésnek azt tekintik, mikor tudja egy adott ország, egy adott régió a technológiát, az 5G technológiát alkalmazni" - fogalmazott a miniszterelnöki biztos.A magyarországi 5G koalíció alapító nyilatkozatát hétfőn írták alá Budapesten: a 46 kormányzati és piaci szereplő, szakmai szervezet, ipari érdekképviselet és egyetem technológiai összefogása az ötödik generációs mobiltechnológia fejlesztését, valamint sikeres és gyors magyarországi bevezetését tűzte célul.
18:53  A Lengyelek átadták, Orbán Viktor átvette
  Orbán Viktor miniszterelnök az ebből az alkalomból Varsóban rendezett ünnepségen hangsúlyozta, ha a V4-ek nem fogtak volna össze, akkor még mindig akadálytalanul áramlanának százezrek Európa felé, tovább rontva ezzel a kontinens népeinek biztonságos életét.Magyarország Lengyelországtól veszi át, és júliustól 2018 júniusáig tölti majd be a V4-csoport (Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia) elnöki tisztségét.Orbán Viktor a Királyi Várban tartott ünnepségen köszönetet mondott V4-es miniszterelnök-társainak a határvédelemben Magyarországnak nyújtott segítségért."Nekünk négyünknek az elmúlt két évben nemcsak Magyarországot, hanem Európa déli határait is sikerült megvédeni" - jelentette ki, hozzátéve, a V4-ek támogatása miatt tudta, hogy Magyarország nem marad egyedül, amikor határai megvédésének jogáért küzd.Orbán Viktor köszönetét fejezte ki Beata Szydlo lengyel miniszterelnöknek országa V4-elnökségéért, amelyet rendkívül sikeresnek minősített.Miniszterelnök-társaitól azt kérte, hogy a gazdasági együttműködés bátorítása, a diplomáciai kapcsolatok építése és a négy ország tekintélyének növelése mellett fektessenek hangsúlyt a fiatal nemzedékekre, hozzanak létre ösztöndíjakat, szervezzenek gyakornoki programokat. "Tegyük lehetővé a fiatal nemzedék számára is, hogy átélhesse azt, amit mi közép-európaiságnak nevezünk!" - szorgalmazta Orbán Viktor, aki szerint Közép-Európa tartósan is Európa leggyorsabban fejlődő régiója maradhat. "A magyar elnökség egy évét ennek a célnak fogjuk alárendelni" - zárta szavait.Az Európai Uniónak a visegrádi országcsoporthoz hasonlóan kellene fejlődnie - jelentette ki Beata Szydlo lengyel kormányfő az ünnepségen. A V4 olyan országcsoport, mely "mindenekelőtt az állampolgárainak az ügyeivel foglalkozik" - mondta. Hangsúlyozta, a V4-ek között előfordulhatnak nézeteltérések, "ez természetes, mivel minden államnak megvannak a maga céljai, szuverén országok vagyunk". A V4-eket "az állampolgáraik biztonsága, a szolidaritás közös felfogása, az egymás iránti tisztelet, az önazonosságuk, kultúrájuk megértése köti össze" - tette hozzá."Azt szeretnénk, hogy az EU oly gyorsan fejlődjön, mint a V4-csoport. Biztonságosan, gyorsan. Figyeljen oda lakosai ügyeire" - húzta alá a lengyel kormányfő.Beata Szydlo a V4-soros elnökség jelképes átadásával együtt az árpádházi Szent Hedviget ábrázoló ezüstérmet adományozta Orbán Viktornak. Elmondta, az érem mintájául a varsói Királyi Várban található portré szolgált. "Jelképesen összekapcsolva országaink történelmét és jövőjét, ezzel az ajéndékkal együtt a legjobb kívánságokat adom át, sikert kívánok a magyar elnökségnek, Orbán Viktornak, mindnyájunknak" - mondta.A V4-soros elnökségének átadása előtt rendezték meg a lengyel fővárosban a visegrádi országok és a Benelux-államok kormányfőinek csúcstalálkozóját. A találkozó után a magyar miniszterelnök a többi között arra mutatott rá, hogy a különböző kulturális alapokból különböző migrációs politikák származnak.
18:27  Halál a vérszívókra
  Mukics Dániel helyettes szóvivő tájékoztatása szerint az időjárás miatt elmaradt permetezéseket a Balatonnál, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is bepótolják.A Dunakanyarban ismételt kezeléseket végeznek, míg Budapesten, Baja és Mohács térségében a korábbi légi permetezések után földi technológiával is irtják majd a szúnyogokat, de a Velencei-tónál is dolgoznak a vérszívók gyérítésén.A központi program keretén belül eddig 182 ezer hektárt kezeltek a szakemberek.
17:58  A századvég szerint aggodalomra semmi okunk
  Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményük szerint a növekedést mindkét évben a fogyasztás és a beruházások húzzák majd.A gazdaságkutató hangsúlyozta, hogy pozitív és negatív kockázati tényezőkkel is számol, a növekedés akár a 4 százalékot is meghaladhatja, ha kedvezőbb lesz a külső kereslet vagy a beruházások jobban bővülnek. Egy esetleges kedvezőtlen időjárás miatti rosszabb mezőgazdasági teljesítmény vagy a vártnál magasabb olajárak miatt viszont szerényebben, 3,5 százalék körül is alakulhat a GDP növekedése.Az előrejelzés szerint a bérek idén 12, míg jövőre 8,6 százalékkal emelkednek, a fogyasztás bővülése az idén 3,7, jövőre 4 százalék lehet. A válság előtti időszakkal szemben a fogyasztás emelkedése nem a lakosság eladósodásából, hanem a jövedelmek emelkedéséből következik - hangsúlyozta a Századvég.A beruházások tavalyi visszaesése után idén és jövőre is jelentős bővülést várnak, az új uniós költségvetési ciklus forrásainak, illetve a társasági adó 9 százalékra csökkentésének hatására.Bár az export volumenének idei növekedésére vonatkozó előrejelzést is növelték, az idén 7,7, jövőre 5,2 százalékra, az import 9,3, illetve 5,7 százalékos növekedése miatt a nettó export várhatóan sem idén, sem jövőre nem tud hozzájárulni a gazdaság növekedéséhez, mivel a belső kereslet bővülése magasabb behozatalt indukál - írtákAz előző negyedéves előrejelzéséhez képest a Századvég 0,1 százalékponttal csökkentette az idei, és ugyanennyivel növelte a 2018-as inflációs várakozásását, 2,4, illetve 3 százalékra. Az intézet az alacsony jegybanki kamat fennmaradására számít, nem kizárva ugyanakkor egy kisebb kamatemelést 2018-ban.Várakozásaik szerint folytatódnak a kedvező költségvetési tendenciák, de további adócsökkentésekről még korai beszélni. Idén és jövőre is 2,4 százalék lehet a GDP-arányos deficit. Idén lehet tehát sorozatban a hatodik olyan év, amelyben sikerül a 3 százalék alatti Maastricht-i deficitcélt teljesíteni - tette hozzá a Századvég.
17:33  Élete végéig ingyen repülhet
  A Szaúd-Arábiából indult járat legénysége és egyik utasa, aki képzett ápolónő, 10 688 méteres magasságban segítette világra a koraszülött babát vasárnap - írta a BBC News.Az édesanyát és kisfiát kórházba szállították, miután a Boeing 737-es gép leszállt Mumbaiban. A légitársaság közlése szerint az anya és a gyermek is jó egészségnek örvend.A vállalat köszönetet mondott a legénységnek és Mini Wilson ápolónőnek a helytállásért.A Jet Airways hozzátette, hogy ez volt az első alkalom, hogy gyermek született az egyik úton lévő járatán.Idén áprilisban a Turkish Airlines egyik Isztambulba tartó gépén, csaknem 13 ezer méteres magasságban hozta világra kislányát egy 18 éves guineai-francia nő. A legtöbb légitársaság nem engedélyezi a repülést a 36. héten túli terhességek esetében, és ezt megelőzően is orvosi engedélyhez köti a várandós nők felszállását.
17:08  Íme az ország igazi problémái
  - Eddig elment 600 ezer magyar, és további kétszer ennyi akar távozni- A középiskolások közel fele külföldön akar élni, tehát nem Magyarországon alapítana családot, nem itt adózna, nem itt szülne unokát, nem itt akar boldogulni- A nyugdíjasok egyre rosszabbul élnek, még azt a juttatást sem kapják meg, ami törvény szerint járna nekik- Lefokoztak, megaláztak rokkantakat, elvették a rendőrök, tűzoltók szolgálati nyugdíját- Nem jön ide befektető egy sem. Magyarország ma három autógyár sikerétől és az uniós pénzek folyósításától függ- Az Európai Unió 10 legszegényebb régiójából 4 Magyarországon van- Százezrek estek ki a munkanélküliségi ellátásból- A diákok és a tanárok az iskolákban túlterheltek, utóbbiak politikai nyomás alatt dolgoznak- A szegény, de tehetséges diáknak esélye sincs bekerülni az egyetemre, mert a családja képtelen kifizetni a brutális tandíjat- Krónikus az orvoshiány és ápolóhiány. Szakértők szerint 10 év múlva nem lesz, aki operáljon és ágytálat cseréljen- Csak tavaly 32 ezren haltak meg olyanok, akik tisztességes orvosi ellátás esetén most is élhetnének- A középiskolai felvételi rendszert tönkre tették- A legtöbb vizsgálatot magyarok ellen folytatja az Unió csalásügyi hivatala, és hiába adja át a dokumentumokat a magyar hatóságoknak, a fideszes érdekeltség miatt nem nyomoznak, nem indul semmilyen eljárás- Magyarországon ma minden negyedik gyermek szegény, több tízezren nem jutnak naponta meleg ételhez- A lopás, a korrupció a rendszer része, nincs hatóság, amelyik üldözné- 600 milliárdot költöttek futballra, miközben többen halnak meg kórházi fertőzésben, mint közlekedési balesetbenA felsorolás minden adata tény, mégis esetleges. Másik ötven akut problémát is írhattam volna. Tíz hónapunk van arra, hogy ezekre orvosságot találjunk, hogy a választók végre befejezzék a fanyalgást, hogy bízzanak bennünk. A DK kész javaslatokkal rendelkezik, rajtunk nem fog múlni, hogy a kormányváltás után új irányba állítsuk Magyarországot.
17:08  Japán viszi a mangalicát, mint a cukrot
  Fazekas Sándor emlékeztetett, Japán dinamikusan bővülő piaca a magyar termékeknek, és egyben Magyarországon a legnagyobb ázsiai beruházó. Így Magyarország nagy várakozással tekint a távol-keleti szigetország bemutatkozására a 78., szeptember második felében megrendezendő OMÉK-on. Kiemelte, a japán emberek előszeretettel fogyasztják a jó minőségű, magyar prémium termékeket. Példaként említette erre a mangalicából készült magyar élelmiszereket.Dzsunicsi Koszuge, Japán magyarországi nagykövete arról beszélt, hogy a távol-keleti szigetország kormánya a köz- és magánszférával közösen tesz erőfeszítéseket a japán élelmiszeripari termékek megismertetésére a világban, és az export növelésére. Ebbe a folyamatba illeszkedik a budapesti bemutatkozás - mondta.Daróczi László, az Agrármarketing Centrum (AMC) ügyvezető igazgatója az MTI kérdésére közölte, idei költségvetésük mintegy 3 milliárd forint. Ebből az OMÉK-ra 1,2 milliárd forint költhető, amit a kormány további 600 millió forinttal toldott meg. Remélik, hogy a látogatók és a kiállítók száma is több lesz a két évvel ezelőttinél, amikor 87 ezren látogattak ki a 900 kiállítót felvonultató vásárra - mondta az ügyvezető igazgató.
17:03  Véget érhet a plakátháború
  A lex Simicska néven elhíresült jogszabály-tervezetről múlt szerdán szavazott az Országgyűlés, a javaslat több rendelkezésének elfogadásához kétharmados többségre volt szükség. Kétharmados támogatás azonban egyik rendelkezés sem kapott, az ellenzék összezárása miatt az Országgyűlés csak a törvény egyszerű többséget igénylő rendelkezéseit fogadta el. Ám Áder János nem írta alá a megszületett jogszabályt, hanem megfontolásra visszaküldte a parlamentnek, és azt kérte, hogy teljes egészében tárgyalják újra a törvényt. A köztársasági elnök szerint a szabályozás normatív tartalommal nem bíró, ellentmondásos, értelmezhetetlen és végrehajthatatlan rendelkezéseket tartalmaz. Teljesen újraszabályozná a versenyt az MSZPAz MSZP átfogó, a választásokon induló pártok esélyeit kiegyensúlyozó törvénymódosítást javasolt azon az ötpárti egyeztetésen, amely a péntekre összehívott parlamenti rendkívüli ülés előtt kezdeményeztek. A szocialisták felfrissítették és átdolgozták egy korábbi javaslatuk, így ezzel állnak majd ma a többi párt elé, javasolva: pénteken kerüljön ez a kampánycsomag napirendre, hogy a következő választásokon már az új szabályok legyenek érvényben.Tóth Bertalan, a szocialisták parlamenti frakcióvezetője elmondta, hogy egy régi tervezetüket veszik elő. A javaslat értelmében az országos listát állító pártok egyenlő összegű állami támogatást kapnának. Ezt azonban vissza kellene fizetniük, ha listájuk nem éri el az egyszázalékos szavazatarányt. Ezzel egyrészt mérséklődne az eleve csak a haszonszerzésre és a választások megzavarására létrehozott kamupártok veszélye, másrészt megnőne a kockázat a jelentős társadalmi támogatottság nélkül induló pártok számára.A pártok csak úgy kaphatnának kampányukhoz állami támogatást, ha előre bejelentenék, hogy szükség esetén mely vezető testületük tagjai fizetik vissza a pénzt. A kötelezettség elmulasztása esetén az adóhatóság gondoskodna a kamatokkal megnövelt tartozás behajtásáról. Az állami és nem állami támogatások rendeltetésszerű felhasználását az Állami Számvevőszék ellenőrizné. Támogatásnak minősülne többek között a pártnak térítésmentesen átadott eszköz, az átvállalt tartozás, az elengedett követelés, az ellenérték nélkül nyújtott szolgáltatás, illetve a piaci és a párt által fizetett ár esetleges különbözete is.A javaslat szerint kampányidőszakon kívül egyáltalán nem, a kampány idején pedig csak piaci áron lehetne politikai plakáthelyet vásárolni, a közpénzből való plakátolást pedig kampányidőszakban és azon kívül is megtiltanák. A módosítással egyebek között azt szeretnék elérni, hogy közpénzből kampányidőszakban ne hirdethessenek se a kormány, se a helyi önkormányzatok, a költségvetési szervek, a köztulajdonban álló gazdálkodó szervezetek vagy az általuk támogatott személyek és szervezetek. Az MSZP azt szeretné, hogy az olyan "álcivil" szervezetek, mint amilyen a Civil Összefogás Fórum, egyáltalán ne tudjanak politikai kampányt folytatni.A kezdeményezés értelmében az országos listát állító pártok és egyéni jelöltek kampányplakátjait lajstromszámmal látnák el, a választási irodának pedig bejelentenék, és az interneten közzétennék, hogy ki, hány plakátot és mennyiért vásárolt, illetve belefért-e a törvény által biztosított pénzügyi keretbe. A plakátokért minden pártnak azonos, előre bejelentett árat kellene felszámolni. Emellett törvénybe foglalnák, hogy kampányidőszakban a jelöltek a villanyoszlopokon ingyen helyezhetnek el plakátot, viszont megtiltanák a tömegközlekedési eszközökön közpénzből folytatott kampányt.A Fidesz még tanulmányozza, a KDNP nem zárkózik el Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője úgy értékelt, még tanulmányozzák a szocialisták javaslatát, van azonban jónéhány része, amely alkotmányos aggályokat vet fel.Elmondta, a Fidesz elnöksége kedden tárgyal a kérdésről. Nem tartotta kizártnak, hogy még egy egyeztetést kell tartani, mert messze vannak az egyetértéstől.Azt mondta, a céljuk az, hogy ne lehessen politikai pártokat feketén finanszírozni. Szeretnék, ha megszűnne az, hogy van egy súlyosan korrupciós helyzet és a komplett ellenzék ennek a fenntartása mellett szavazott - mondta.
16:53  Az oroszoknak tetszik a Paks II.projekt külön minisztere
  Limarenko emlékeztetett arra, hogy a kormányközi megállapodás alapján a beruházás mintegy 40 százalékát magyar vállalkozók valósítják meg. Méltatta, hogy Budapest külön minisztert nevezett ki a projekt megvalósítására.Az idei Atomexpón - amelyen 62 ország 600 cégének mintegy 5 ezer képviselője vett részt - felszólalt Süli János, paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter és Aszódi Attila, a projekt kerítésen belüli beruházásait és műszaki kérdéseit felügyelő államtitkár.Süli János Paks II megvalósításával kapcsolatban magyar újságíróknak elmondta, hogy az uniós jóváhagyás után megkezdett belföldi engedélyeztetési folyamatban a környezetvédelmi engedély és a telephely megszerzése után most a létesítési engedély megszerzése van soron."A munka a műszaki fázisba ér. Mindenekelőtt azokat a lépéseket fogjuk megtenni, amelyek a terület előkészítését célozzák, ugyanakkor Pakson is akarjuk már látni a nyomát az építkezésnek 2018-ban, tehát a felvonulási épületeket, a lakóterület előkészítését" - mondta.A miniszter közlése szerint az erőmű építésén dolgozókat nemcsak Pakson, hanem a régió más olyan településein is szeretnék elhelyezni, ahonnan az erőmű elérhető, olyan szállásokon, amelyek később más célokra is hasznosíthatók lesznek. Feladatként nevezte meg az úthálózatot megerősítését, hogy se a munkások, se az anyagok szállítása ne ütközzön akadályba.A miniszter és az államtitkár egyaránt hangsúlyozta, hogy nagyon fontos az orosz partnerekkel való napi kapcsolattartás. Süli János elmondta: moszkvai tárgyalásainak az volt a célja, hogy "minél hamarabb, a megadott határidőre és költségkereten belül el tudjuk végezni a munkát, és ezt napi, heti egyeztetés, havi koordináció keretében lehet csak biztosítani"."Úgy gondolom, hogy az ütemezés tekintetében jól haladunk, az orosz féllel napi szintű a kapcsolat. Erre is szükség van, mert egy ilyen nagy projektben nagyon sok koordinálási feladat van, mi ezen az úton haladunk tovább a jövőben is" - emelte ki Aszódi Attila.Az államtitkár az Atomexpón ismertette a kiégett üzemanyagok kezelésére 2015-ben kidolgozott, az Európai Bizottsághoz benyújtott hosszú távú magyar nemzeti programot. Az Atomexpón a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern és az MVM Zrt. az együttműködés fejlesztéséről szóló szándéknyilatkozatot írt alá. A megállapodás célja a kétoldalú együttműködés fejlesztése a paksi atomerőmű szervízelése, illetve a nukleáris üzemanyag szállítása terén, közös atomenergetikai projektek megvalósítása Oroszországban, valamint harmadik országokban, a nukleáris képzés, illetve szakemberképzés, valamint a tudományos kutatások és fejlesztések vonatkozásában.
16:29  A spenót tuti receptje
  Hozzávalók:60 dkg spenót3 dl tej2 gerezd fokhagyma2 evőkanál liszt1 dl olajsóA spenótot mosd meg, majd tedd egy lábosba. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, sózd meg ízlésed szerint, és tedd bele a zúzott fokhagymát. Ha puha, szedd ki a vízből, és turmixold össze, daráld le, vagy deszkán vágd apróra. Az olajból és a lisztből készíts rántást, add hozzá a spenótot, és tejjel hígítsd megfelelő állagúra. Ízlés szerinti feltéttel tálald.
16:20  Gombás-juhtúrós cukkíni
  Hozzávalók:4 db kisebb cukkíni30 dkg gomba2 paradicsom10 dkg juhtúró1 csokor petrezselyem3 gerezd fokhagyma2 dl tejföl1 evőkanál olajzsemlemorzsasóborsA megmosott cukkínit hosszában vágd ketté, majd lobogó, sós vízben 10 percig főzd elő. Ezután alaposan csepegtesd le, vájd ki a magjait, és egy keveset a húsából is, amit tegyél félre.Egy evőkanál olajon pirítsd meg a vékonyra szeletelt gombát, majd, ha levet eresztett, mérsékeld a hőfokot, és add hozzá a meghámozott, darabolt paradicsomot, a kivájt padlizsánhúst, a vágott petrezselymet, valamint a zúzott fokhagymát. Ízlésed szerint sózd, borsozd, majd fedő alatt párold puhára. Tedd a négy cukkínit egymás mellé egy kiolajozott tepsibe, szórj a mélyedésbe juhtúrót, majd töltsd meg a gombás töltelékkel, hintsd meg zsemlemorzsával, locsold meg a tejföllel, és süsd 10-15 percig a 180 fokra előmelegített sütőben.
16:12  Semjén olyat mondott a kínaiaknak, hogy most eszi őket a...
  Az eseményen Semjén Zsolt biztosította a kínai vendégeket afelől, hogy Magyarország motorja kíván lenni a Kína és a kelet-közép-európai térség egészségügyi együttműködésének.A KDNP-s politikus szerint itt az idő, hogy ne csak pénzügyi és ipari, hanem egészségügyi és egészséggazdasági területen is legyen együttműködés Kína és a térség között.Aztán úgy vélte a konferencia visszajelzés arról, hogy Magyarország egészségügyi teljesítménye nemzetközi téren is figyelemreméltó, és más országoknak is hasznos példát nyújthat.
16:12  Ukrán harcosok gyerekeit nyaraltatjuk a Velencei tónál
  Soltész Miklós tájékoztatása szerint önkéntesek vették számba azokat a 6 és 13 év közötti ukrán, valamint kárpátaljai magyar gyerekeket, akiknek édesapja Kelet-Ukrajnában harcolt vagy jelenleg is harcol. Emlékeztetett arra, hogy a táborozás harmadik éve folyik. Első alkalommal 550, tavaly 600, idén pedig további tíz százalékkal több gyermek és kísérője kapcsolódhat ki a Velencei-tavi Vízi Sportiskola agárdi objektumában.Az államtitkár megjegyezte, hogy ilyen jellegű támogatást egyik európai ország sem nyújt a háború sújtotta kelet-európai államnak.
15:20  Fogta és elvitte az asztalt a szkanderbajnoknő
  A Magyar Szkander Szövetség közreműködésével megkapta azt a speciális asztalt, amelyen az Eb-döntője zajlott. Az ünnepélyes átadást Budapesten, a Pólus Centerben tartották, ahol válogatott versenyző az Eb-bronzérmes Kovács Caroline-nal és a többszörös világ- és Európa-bajnok Lucia Debnarovával is asztalhoz állt."Ennek az ereklyének a nappalimban lesz a helye. Ez mindig emlékeztetni fog az első Európa-bajnoki címemre. Korábban többször álltam dobogón kontinensbajnokságon, de most, idén sikerült megszerezni az Eb-aranyat" - mondta Kőváriné Ivánfi Brigitta, aki gőzerővel készül az őszi budapesti világbajnokságra."A világbajnokság szeptember 2-án kezdődik, és 11-éig tart. Várhatóan több mint 50 ország legjobbjai érkeznek majd Budapestre. A vb helyszíne a MOM Sportközpont lesz" - összegzett Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség elnöke, aki egyben a sportág világszövetségének és az európai szövetségének is alelnöke.
14:53  Izrael-Magyarország, van esélyünk?
  A bajnok Honvéd alaposan megjárta, hiszen a Hapoel Beer-Shava lett az ellenfél. Mielőtt bárki legyintene, hogy erről a csapatról még sosem hallott, pár infó: a Hapoel 13 pont előnnyel nyerte meg az izraeli bajnokságot. Tavaly is ők győztek, amely után eljutottak az Európa Liga csoportkörébe, ahol a Southamptont, és az Intert is megelőzték. (Ezek ugye már ismerősebb csapatnevek.) A Honvédnak még akkor is kevés esélye lenne ellenük, ha nem hagyta volna ott őket a bajnokság után az edzőjük, és ki tudja hány játékosuk.Izraeli csapat jutott a Vasasnak is, mégpedig a hatszoros bajnok Beitar Jerusalem. A gárda szurkolói nagy csalódásként érték meg, hogy csak a harmadikok lettek legutóbb. Nyilván az EL-ben akarják kárpótolni őket, sajnos éppen a piros-kékek ellen. Öt minőségi idegenlégiósuk van, így a Vasasnak vajmi kevés az esélye a továbbjutásra.Jóval sanszosabb a Videoton, amely a máltai Balzan FC ellen kezd. Bár Andorra óta tudjuk, hogy a magyar focistákkal bármi előfordulhat, ebből a párharcból azért csak a magyar csapatnak kellene továbbjutnia. Ha ugyanis a máltai ezüstérmes kiveri a kupából a Vidit, akkor az tényleg mindennek az alja lesz...A Ferencváros az elmúlt években nem kápráztatta el a szurkolóit, és most is veszélyes ellenfelet kapott. A lett Jelgava tavaly a Slovan Bratislavát is búcsúztatta, az pedig semmivel sem rosszabb csapat a Fradinál. A Sztárklikk tippjei:A Honvéd és a Vasas kiesik, a Videoton továbbjut, a Fradit meg majd meglátjuk...
14:48  Ez a két mondat tökéletesen bemutatja a Fidesz kormányzását
  1.) Kövér a kelet-közép-európai és Kína egészségügyi minisztereinek budapesti találkozóján a magyar egészségügy eredményeit, vívmányait méltatta.2.) A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete gyűjtést szervezett, hogy az abból befolyt pénzből tudjanak vásárolni kézfertőtlenítőt a betegek és látogatóik részére.
13:47  A nyár ne a hasmenésről szóljon
  A melegben a kórokozók könnyebben találnak ideális életkörülményeket a szaporodásukhoz és a terjedésükhöz, elsősorban a nem megfelelően tárolt vagy nem gondosan megtisztított élelmiszerekben, sőt a használati tárgyakon is. A mikroorganizmusok némelyike széklettel szennyezett élelmiszerrel vagy ivóvízzel terjed, de a magas hőmérséklet igencsak kedvez a nyers ételekben megtalálható kórokozók gyors szaporodásának is. A nyári szezonban frissen fogyasztott, földön termelt, trágyázott, ám csak felületesen megmosott zöldségektől, gyümölcsöktől is kaphatunk bélfertőzést. A nem megfelelően elkészített és helytelenül tárolt ételekkel a mikroorganizmusok ugyancsak bejuthatnak gyomor- és bélrendszerünkbe, ahol hasmenéses, hányásos tüneteket okozhatnak.Gyerekeknél leggyakrabban a rota-, felnőtteknél a norovírus, a szalmonella és a campylo, az E-coli, valamint a shigella nevű baktériumok támadása hívja elő az akut hasmenést. További probléma, hogy továbbadhatjuk, mert emberről emberre is terjed(het), mégpedig közvetlen érintkezés, piszkos kéz, élelmiszerek, ivó- és fürdővíz, valamint fertőzött tárgyak útján.Mivel a bélfertőzés kínzó, sőt olykor ijesztő tünetekkel járhat, sokan bevetik a különféle gyógyszereket annak érdekében, hogy mielőbb talpra álljanak. Ezzel szemben az orvosok azt ajánlják, hogy csak akkor használjunk hányáscsillapítókat, különféle hasfogó gyógyszereket, ha órákon át megállíthatatlannak tűnik a hányás, ha a szinte kortyonként elfogyasztott sós, cukros folyadékot is azonnal kihányjuk, vagy ha már vízszerű székletet ürítünk.A láz csillapítását is csak a 38 fok feletti testhőmérsékletnél ajánlják. Az antibiotikus kezelés pedig csak tartós láz, véres-gennyes széklet, kínzó hasgörcsök mellett indokolt. A bélfertőzéses megbetegedések többségére is igaz, az amúgy egészséges emberek gyógyszerrel is, gyógyszer nélkül is pár nap alatt kilábalnak belőle. Fordítsunk fokozott gondot a higiénés szabályok betartására.
13:37  A Fidesz szerint Gyurcsány tette tönkre az egészségügyet
  A Fidesz-frakció közleményében arra reagált, hogy Oláh Lajos, a Demokratikus Koalíció politikusa hétfői sajtótájékoztatóján százmilliárdos pluszforrást kért az egészségügynek. A Fidesz képviselőcsoportja szerint Gyurcsány Ferenc a kormányzása alatt 600 milliárd forintot vont ki az egészségügyből, több ezer egészségügyi dolgozót üldözött el a pályáról és több száz települést hagyott háziorvos nélkül. A polgári kormány 2010 óta pótolja az egészségügytől elvett pénzeket, országszerte újítja fel a kórházakat, rendelőket és béremelést biztosít az egészségügyi dolgozóknak, háziorvosoknak - írták.
13:23  Ujhelyi: Orbán sötét zsákutcába került
  A Fidesz már korábban egyértelművé tette, hogy a formálisan július elsejével kezdődő magyar V4-elnökség egyik kiemelt témája az EU reformja lesz. Az európai közösség napirenden lévő átalakulását pedig épp a populista hazugságok miatt vélhetően elkerülhetetlenné váló brit kiválás és az erre születő, az orbáni szándékokkal merőben ellentétes európai válaszlépések mutatják. A Fidesz elnöke az elmúlt időszakban hiába próbálta magát Európa új "megváltójaként" felépíteni, az illiberális mozgalom sötét zsákutcába került, az általa vizionált "lázadás éve" érdeklődés hiányában elmaradt.A V4-ek szövetsége fontos pillére lehetne az átalakuló Uniónak, de csak akkor, ha a szándékok nem a közösség - nagyhatalmi támogatással történő - szétverésére, hanem az Unió józan és bölcs megerősítésére irányulnak. Erős Európa nélkül ugyanis nincsenek erős visegrádi országok sem. A V4-ek szövetsége fontos katalizátor lehet az Unió sikeres reformjában, de a jelenlegi illiberális, populista dogmákat követő és hazugságokkal operáló politikai vezetők irányításával egyelőre épp ennek ellenkezőjére törekszik. Ha ezt folytatják, végzetesen kiiratkoznak az európai közösségből és ami a valódi veszély: magukkal rántanak minden európai magyar állampolgárt is.Most, amikor az európai magországok épp szorosabbra fűzik az együttműködésüket, a V4-ek nemzetei sem fordulhatnak szembe a közös európai érdekekkel, vagyis saját érdekeikkel. Ne legyenek illúzióink, Orbán a végén itt is magára fog maradni: a visegrádi országok egymás után fogják bejelenteni, hogy végül az egységes Uniót választják.
12:53  Balhé volt a vasárnapi civil tüntetésen - videó
  leírás nincs publikálva
12:37  Orbán tovább alázza a pedagógusokat - videó
  Kiemelte: hetvenezer forinttal kevesebbet vihet haza ahhoz képest egy pályakezdő, mint amit a kormány a pedagógusok bérrendezésekor ígért. A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint a pedagógus-életpályamodell utolsó béremelése sem érint minden pedagógust."2017. szeptember 1-jétől az utolsó részlete a pedagógus béremelésnek az már differenciáltan kerül szétosztásra. Magyarul, ne számítson minden pedagógus arra, hogy béremelést fog kapni" - emelte ki Galló Istvánné.
12:23  Kukacsőd: a számla nem, de a fizetési felszólítás megérkezik
  Folytatódik a bénázás az állami kukás cégnél. Több mint egy éve működik a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Holding, de még mindig nem tudják megmondani, hogy mikortól számíthat a lakosság kiegyensúlyozott működésre - írja cikkében az Index. A tavaly tavaszi indulás óta borzalmasan működik a cég számlakibocsátó rendszere. Az állami cég az első időszakban nem is tudta vállalni a számlák elkészítését, így bérszámlázási szerződést kellett kötnie azokkal a területi szolgáltatókkal, amelyek kiváltására létrehozták azt.Mivel ezek a külsős szerződések tavasszal lejártak, a terv az lett volna, hogy idéntől már rendben, saját erőből lesz képes a cég számlákat kibocsátani. Nem így történt.A helyzetre jellemző, hogy a legsűrűbben tapasztalt probléma, hogy a számlák nem érkeznek meg, a fizetési felszólítások illetve a behajtással való fenyegetőzés viszont igen.Az Index megkeresésére nem reagált az állami holding, a lap viszont úgy tudja, hogy a számlázási rendszer júliusban állhat helyre, legalábbis ez a belső várakozás a cégnél a lap szerint.
12:21  A plakátháború vége
  Tóth Bertalan, a szocialisták parlamenti frakcióvezetője sajtóértekezletén elmondta, hogy egy régi tervezetüket veszik elő. A javaslat értelmében az országos listát állító pártok egyenlő összegű állami támogatást kapnának. Ezt azonban vissza kellene fizetniük, ha listájuk nem éri el az egyszázalékos szavazatarányt. Ezzel egyrészt mérséklődne az eleve csak a haszonszerzésre és a választások megzavarására létrehozott kamupártok veszélye, másrészt megnőne a kockázat a jelentős társadalmi támogatottság nélkül induló pártok számára.A pártok csak úgy kaphatnának kampányukhoz állami támogatást, ha előre bejelentenék, hogy szükség esetén mely vezető testületük tagjai fizetik vissza a pénzt. A kötelezettség elmulasztása esetén az adóhatóság gondoskodna a kamatokkal megnövelt tartozás behajtásáról. Az állami és nem állami támogatások rendeltetésszerű felhasználását az Állami Számvevőszék ellenőrizné. Támogatásnak minősülne többek között a pártnak térítésmentesen átadott eszköz, az átvállalt tartozás, az elengedett követelés, az ellenérték nélkül nyújtott szolgáltatás, illetve a piaci és a párt által fizetett ár esetleges különbözete is.A javaslat szerint kampányidőszakon kívül egyáltalán nem, a kampány idején pedig csak piaci áron lehetne politikai plakáthelyet vásárolni, a közpénzből való plakátolást pedig kampányidőszakban és azon kívül is megtiltanák. A módosítással egyebek között azt szeretnék elérni, hogy közpénzből kampányidőszakban ne hirdethessenek se a kormány, se a helyi önkormányzatok, a költségvetési szervek, a köztulajdonban álló gazdálkodó szervezetek vagy az általuk támogatott személyek és szervezetek. Az MSZP azt szeretné, hogy az olyan "álcivil" szervezetek, mint amilyen a Civil Összefogás Fórum, egyáltalán ne tudjanak politikai kampányt folytatni.A kezdeményezés értelmében az országos listát állító pártok és egyéni jelöltek kampányplakátjait lajstromszámmal látnák el, a választási irodának pedig bejelentenék, és az interneten közzétennék, hogy ki, hány plakátot és mennyiért vásárolt, illetve belefért-e a törvény által biztosított pénzügyi keretbe. A plakátokért minden pártnak azonos, előre bejelentett árat kellene felszámolni. Emellett törvénybe foglalnák, hogy kampányidőszakban a jelöltek a villanyoszlopokon ingyen helyezhetnek el plakátot, viszont megtiltanák a tömegközlekedési eszközökön közpénzből folytatott kampányt.
12:08  Németh Szilárd Röszkén járt és hülyeségeket beszélt
  A parlament nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke a röszkei tranzitzónában tett látogatása utáni sajtótájékoztatóján azt mondta, a határzár és a menekültügyi szabályok biztosítják, hogy ellenőrzés nélkül senki ne léphessen Magyarország és az Európai Unió területére.A menedékkérők a tranzitzónában a magyarországi intézményekéhez hasonló ellátást kapnak, az adatok pedig azt mutatják, hogy nagyobb arányban részesülnek nemzetközi védelemben, mint korábban - hangsúlyozta a politikus.Hozzátette: a rendőrök a tranzitzónán belül is a jogszabályoknak megfelelően végzik munkájukat, a rendkívüli eseményeket naplóban rögzítik, és nincs annak nyoma, hogy bármikor is kényszerítő eszközt kellett volna alkalmazniuk.Németh Szilárd úgy fogalmazott, az embercsempészek nem tettek le arról, hogy Magyarország felé egyszer szabadon vehetik az irányt. Ezt sokan megígérték nekik, köztük Botka László és mindenki, aki Brüsszelt és Soros Györgyöt támogatja, és arról beszél, hogy jövőre, a választások után le fogják bontatni a kerítést - jelentette ki a fideszes politikus.
11:48  Zavar a Fidesz kommunikációjában
  Mint ismeretes, hétfő hajnalban egy furgon az észak-londoni Finsbury Park mecsetjének tagjai közé hajtott, akik a ramadán böjtjét követő éjszakai imádságról távoztak. A rendőrség végleges adatai szerint egy ember meghalt, nyolc sérültet kórházba szállítottak. Két ember könnyebb sérüléseket szenvedett, őket a helyszínen látták el.A londoni rendőrség főparancsnok-helyettese hétfő délelőtt jelentette be, hogy a Scotland Yard terrorcselekményként kezeli az észak-londoni muszlim közösség elleni támadást. Neil Basu, aki a Scotland Yard országos terrorelhárítási tevékenységének összehangolását irányítja, elmondta, hogy az elhunyt és a sérültek mindegyike a helyi muszlim közösség tagja. Megerősítette azt is, hogy a furgon vezetőjét a közösség tagjai feltartóztatták, és a rendőrség gyilkossági kísérlet gyanújával vette őrizetbe.A magas rangú rendőrtiszt elismerően szólt a támadót feltartóztatók által tanúsított önmérsékletről és a rendőrségnek nyújtott segítségükről.Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója a délelőtt folyamán nyúlfarknyi közleményt juttatott el a távirati irodához, amelyben közölte, hogy a Fidesz elítéli az újabb londoni támadást, részvétét fejezi ki az áldozat családjának és a sérülteknek mielőbbi felépülést kíván. "Bár az incidens körülményeit még vizsgálják, az újabb embertelen támadás ismét aláhúzza: a magyar kormány helyesen jár el, amikor első helyen kezeli a magyarok és Magyarország biztonságának megőrzését" - olvasható a közleményben.Csak emlékeztetőül: a London hídon történt gázolást követően június 4-én a Fidesz frakció a fenti, szinte szó szerinti részvétnyilvánításon túl arról írt, hogy a terroristák szándéka félreérthetetlen, nem riadnak vissza a keresztény civilizáció elleni frontális támadástól. Továbbá sokadik jelzés ez Brüsszelnek, hogy meg kell változtatnia az elhibázott, terrorveszélyt hordozó bevándorláspárti politikáját.A mostani közleményből mindez kimaradt.
11:12  Óvjuk gyermekeinket a szexuális zsarolóktól
  Szongoth Richárd, a KR NNI kiberbűnözés elleni főosztályának vezetője arról beszélt, hogy elsősorban az online szexuális zsarolásra fókuszálnak figyelemfelkeltő kampányfilmjeik, amelyek igaz történeten alapulnak.A sajtótájékoztatón bemutatott kampányfilmben egy fiatal lánnyal cseveg az interneten egy ismeretlen, majd szexuális tartalmú képet kér tőle, és azzal zsarolja, hogy ha nem találkozik vele a lány, közzéteszi az interneten az általa küldött a tartalmakat. A kisfilm arra is figyelmeztet, hogy a bűnözők szexuális tartalmú fotókat vagy pénzt kérnek áldozataiktól.Szabó Henrik, az ORFK bűnmegelőzési osztályának kiemelt főreferense azt hangsúlyozta: a fiatalok sokszor nincsenek tisztában azzal, hogy milyen céllal közelítenek feléjük a világhálón. Hozzátette, az elkövetők gyakran álprofilt használnak, adataikat változtatják. Bárki mondhatja magát bárkinek az interneten, akit személyesen nem ismerünk, azt idegennek kell tekinteni - hívta fel a figyelmet. A rendőrség azt tanácsolja a fiataloknak, hogy ne osszanak meg intim felvételeket, és ha szexuális tartalmú képet kérnek tőlük vagy zsarolni próbálják őket, azonnal szakítsák meg a kapcsolatot. A rendőrség arra is figyelmeztet, ne fizessenek a fiatalok a zsarolóknak és merjenek segítséget kérni. Ugyancsak javasolják, hogy őrizzék meg a bizonyítékokat, például készítsenek a beszélgetésről képernyőfelvételt. Nem utolsó sorban pedig azt tanácsolják, ha valakit ilyen bűncselekmény ér, haladéktalanul tegyen bejelentést a rendőrségen. A mostani kampány az Europol koordinációjával 29 országban valósul meg azzal a céllal, hogy növeljék a fiatal internethasználók és hozzátartozóik tudatosságát és megelőzzék az áldozattá válást.
11:08  Befejezte a forgatást Kulka János
  A fordulatokban gazdag, skandináv típusú krimiben olyan színészeket láthatunk majd, mint Balsai Móni, Schmied Zoltán, Bede-Fazekas Szabolcs, és ezzel a filmmel tér vissza a vászonra Kulka János.A történet Budapesten játszódik. Egy rendőrnyomozó összefüggést fedez fel több gyilkosság között, a fő kérdés pedig, hogy sikerül-e kinyomoznia a rejtélyt: ki követi el ezeket a gyilkosságokat és miért?A rendező az InfoRádiónak nyilatkozva elmondta, hogy Kulka Jánosnak már korábban odaígérte a szerepet. Tavaly februárban beszélgettek először erről, majd jött a betegsége, de augusztusban már azt mondta: örömmel vállalja.Ujj Mészáros Károly szerint a film jövő év elejére készen lesz, ám szeretnék elvinni valamilyen fesztiválra, így attól függ a bemutató időpontja, hogy milyen fesztiválprogramba sikerül nevezniük.
11:08  Botka: A kerítésnek állnia kell, amíg a magyarok félnek
  Az Orbán-kormány ideiglenesnek nevezi rendeletében a határzárat. Azt kell mondanom Önöknek, hogy ez a határzár életünk része lesz egy jó darabig - mondta Botka László. Kijelentette: az Orbán-kormány és az Unió a felelős azért, hogy a magyar emberek félnek. Az Európai Unió felelőtlen volt, mert képtelen volt megvédeni a határait.Elmondta: Az Uniót és így a magyar embereket is veszélyeztette az, hogy az Orbán-kormány a menekültválság kirobbanása után több mint 200 000 embert juttatott ellenőrzés nélkül a nyugati határra. Az Uniót és így a magyar embereket is veszélyezteti az, hogy az elmúlt években 20 ezer embert fogadtunk be a letelepedési kötvényekkel, akik között számolatlanul lehetnek kémek, bűnözők és terroristák. De azt sem hallgathatjuk el, hogy honfitársaink azért félnek, mert az Orbán-kormány gyűlöletet és félelmet keltett a menekültekkel szemben - fűzte hozzá.Botka László szerint a menekültválságra a megoldás csak közös, uniós lehet, ezért álláspontja szerint minden olyan politika, mely gyengíti az Unió hatékony fellépését, kártékony és veszélyes, veszélyezteti az uniós polgárok, köztük a magyarok biztonságát.Nekem az a célom, hogy a magyar embereknek ne kelljen félniük. Félelemkeltés helyett én nyugalmat és békét szeretnék Magyarországon - hangsúlyozta.
10:43  Főügyészt lejárató hangfelvételeket szivárogtattak ki
  Tudorel Toader igazságügyi miniszter hétfőn a bírák és ügyészek szakmai szervezete (a Legfelsőbb Bírói Tanács - CSM) keretében működő Igazságszolgáltatási Felügyelethez fordult, hogy vizsgálja meg a felvételek valóságtartalmát.A hangfelvételeken a beosztottai teljesítményével elégedetlen Kövesi - feltehetően a DNA egy munkaértekezletén - hatékonyabb munkát és több "fontos" ügyet követel a DNA ügyészeitől, akiknek a szemére veti, hogy öt hete nem gyanúsítottak meg senkit. Kövesi azt fejtegeti, hogy legalább egy újabb miniszter lebuktatására vagy más fontos ügyre van szükség ahhoz, hogy azok, akik nyilvánosan támadják a DNA-t, ne "másszanak rá" a vádhatóságra, ne bátorodjanak fel, ne érezzék úgy, hogy a DNA meggyengült és ideje visszaszorítani.Az egyik hangfelvételen Kövesi kijelenti: azt szeretné, ha Jean Uncheselu - az a DNA-ügyész, aki az akkor kormányfői tisztségben lévő Victor Ponta ellen 2015-ben bűnvádi eljárást indított - "eljutna a miniszterelnökig, aki aláírta a szerződéseket azoknak a házaknak az ügyében". A román média úgy értelmezte, hogy ezúttal Sorin Grindeanu jelenlegi kormányfőről van szó, akiről felmerült, hogy temesvári alpolgármesterként illegális visszaszolgáltatásokhoz járult hozzá. A politikus tagadta a vádat.A DNA szóvivője nem sokkal a hangfelvételek megjelenése után, vasárnap este úgy nyilatkozott: Kövesi egy nyilvános munkaértekezleten elhangzott szavai közé olyan kifejezéseket "ékeltek be" utólag, amelyek teljesen kiforgatják az ott elhangzottak jelentését.A román médiában nagy visszhangot kiváltó kiszivárogtatás időzítését mindenki a jelenlegi kormányválsággal hozza összefüggésbe, de arról, hogy kinek az érdekeit szolgálná a - nyilvánvalóan hetekkel, hónapokkal korábban készült - hangfelvételek nyilvánosságra hozatala, eltérő értelmezések láttak napvilágot.A román alkotmánybíróság február végén megállapította, hogy a DNA túllépte hatáskörét, és ezzel alkotmányos természetű jogi konfliktust idézett elő, amikor vizsgálatot indított és kormánytagokat vont felelősségre a büntetőjog korrupcióellenes szigorát enyhítő, országos tiltakozási hullámot kiváltó kormányrendelet ügyében.
10:23  Orbán csak az erőszakban hisz
  Ezt az üzenetet én kaptam egy mindenre elszánt fideszes hölgytől azután, hogy valóban a fenti jelzővel illettem a kormányszócső Echo tévét. A csatorna egyik "riportere" ugyanis napok óta üldöz, hogy a Párbeszéd a civilekkel együtt "kiképzőtáborokat" szervez a kormány megdöntésére. Szerintem erre a legjobb szó valóban az, hogy elmebetegek. A kormánypropaganda hazudik, ráadásul hirtelen úgy csinál, mintha az erőszakmentes ellenállás bűn volna. Mintha békés eszközökkel tiltakozni a kormány gaztettei ellen valamiféle ördögtől való dolog lenne. Persze csak akkor, ha nem Orbán csinálja, mert akkor szerintük rendben van. Elképesztően béna ez a hazudozás. A történetből egyébként annyi igaz, hogy a Párbeszéd alapítványa civilekkel együtt tartott egy vitaestet az erőszakmentes(!) ellenállásról, amiről minden információ nyilvánosan is elérhető. Orbán azért nem érti ezt, mert ő már csak az erőszakban hisz, ezért nem tudja elképzelni, hogy vannak más eszközök is a leváltására. Mi viszont Mahatma Gandhi, az erőszakmentes ellenállás atyjának tanításait követjük, aki azt mondta: "Ellenzem az erőszakot, mert ha úgy tűnik is, hogy hasznos, a haszon csak átmeneti, de a szörnyűség, amit okoz, maradandó."Mi nem fogjuk hagyni, hogy Orbán hatalomittasságában erőszakkal tönkretegyen mindent, hogy az egész országot egy csatatérré változtassa! Ennek valóban a végsőkig ellen fogunk állni! És le is fogjuk váltani őket!

<<<Előző oldalKövetkező oldal >>>


Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
 Miért ez a kedvencem...

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron