pénztárca kímélő megoldások
 

Archívum

 

STOP.hu

2017. április 29, szombat

15:49  Teljes zavar a kormányban
  Orbán Viktor ezek után ki sem jött sajtótájékoztatót tartani, Rogán Antalnak kellett valami zavaros közleményt kiadnia arról, hogy de jó az EU-ban lenni.Az ember ilyenkor azt hinné, hogy a Fidesz és a KDNP agytrösztjei összeülnek és kitalálják, hogy miként is lehetne kijönni ebből a pöcegödörből, amibe ők maguk ugrottak bele. De nem...Ezek a jó képességű legények - akiket olyan szereplési vággyal áldott meg a teremtő, hogy gyakran még az ipari kameráknak is nyilatkoznak - egymás után adják ki a hülyébbnél hülyébb nyilatkozatokat.Az egyik ilyen szorgalmas fiú, aki állandóan nyilatkozik, Tuzson Bence. Valószínűleg vagy nem tudta feldolgozni a mai történéseket és sokkot kapott vagy még tegnap este írta meg a nyilatkozatát, mikor még nem ismerte a mai tárgyalási eredményeket, de egy biztos, a közleménye köszönő viszonyban sincs a mai történésekkel.Idézet Tuzson Bence kiáltványából:"Magyarország soha nem látott nyomás alatt van, így soha nem volt aktuálisabb, hogy a magyar emberek kiálljanak Magyarország érdekében. Ennek a legjobb eszköze a nemzeti konzultációs kérdőív kitöltése és visszaküldése. Egy ország politikája csak akkor lehet sikeres, ha amögött ott állnak az emberek. A nemzeti konzultáció legfontosabb kérdése a bevándorláspolitikáról szól, Brüsszel ugyanis arra kívánja kényszeríteni Magyarországot, hogy illegális migránsokat engedjen be." Azt nem is merjük feltételezni, hogy Tuzson Bence nem olvas híreket, hiszen mégiscsak a kormányzati kommunikációért felelős államtitkárról van szó. Mindenesetre érdemes átvenni megint a leckét: ameddig Magyarország az Európai Unió tagja és ameddig a magyar kormány a gazdaságot a brüsszeli pályázati forrásokból tartja életben, addig igenis alkalmazkodni kell az EU szabályrendszeréhez. A másik lángészt - aki ma nem tudott csöndben maradni - Hollik Istvánnak hívják. Igazából teljesen lényegtelen, csak a tisztesség kedvéért említem meg, ő egy kereszténydemokrata országgyűlési képviselő. Az ő siránkozásaiból is idéznék pár sort:"A Fidesz-KDNP azt követeli, hogy árulják el, miről tárgyalt Soros György két napon át titokban az Európai Unió legfontosabb vezetőivel. Soros György azért volt Brüsszelben, hogy nyomást gyakoroljon Magyarországra. Soros György és Brüsszel azt akarja, hogy Magyarország adja fel a szuverenitását a bevándorláspolitikában, és ne álljon útjába annak a tervnek, hogy az Európai Unió vezetői migránsokkal akarják elárasztani Európát."Hollik István közleményében hangsúlyozta: soha nem engednek az ilyen típusú nyomásgyakorlásnak, a nemzeti konzultációval pedig a magyar emberek is ugyanezt a határozott üzenetet küldhetik.Erre szokták azt mondani: Ülj le fiam, egyes! Sosem fogom megérteni, hogy miért kell így keménykedni? Miért kell ellenségeket gyártani? Miért kell lejáratni Magyarországot? Miért kell elüldözni minden fiatalt? Miért kell lesütnünk a szemünket külföldön, mikor kiderül, hogy honnan érkeztünk? Miért? Miért? Miért?
14:54  Orosz Nagydíj - Vettel nyerte az időmérőt
  A 29 éves versenyzőnek ez az idei első, pályafutásának pedig már a 47. pole pozíciója, s utoljára a 2015. szeptember 20-i, szingapúri GP-n nyert időmérőt. Sikerével megszakadt a Mercedes istálló nagy sorozata, a legutóbbi 18 futamon ugyanis mindig a német csapat valamelyik pilótája szerezte meg az első rajthelyet.A Ferrari autói 2008. június 22. óta először foglalják el az első sort a rajtrácson, Szocsiban ugyanis Vettel csapattársa, a finn Kimi Ráikkönen lett a második az időmérőn.A harmadik pozícióból Valtteri Bottas, a Mercedes finn pilótája startolhat.
14:27  Harcolnak a rendőrök az elcsalt illetményükért
  Pongó Géza, a FRSZ főtitkára az atv.hu-nak azt mondta, másfél éve indult az első ilyen jellegű ügyük az egyik vidéki rendőr-főkaptányság ellen, azóta országszerte tömegével kérnek tőlük segítséget a kollégák.Az érdekképviseletek több kúriai állásfoglalás alapján viszik a pereket, és a nyilvánvaló munkajogi hiba miatt folyamatosan meg is nyerik azokat. Az eljárásokban a bíróságok 3 évre visszamenőlegesen több százezer forintokat ítélnek meg a közalkalmazottaknak. A rendőrség vezetése azonban továbbra sem hajlandó akceptálni a Kúria véleményét, mert az elmaradt járandóság visszamenőleges teljesítése és a perköltség kifizetése még így is jobban megéri, mint a probléma minden érintettre kiterjedő, sokmilliárdot felemésztő rendezése - írja az atv.hu
13:24  Harcban a rendőrök az elcsalt illetményük miatt
  Pongó Géza, a FRSZ főtitkára az atv.hu-nak azt mondta, másfél éve indult az első ilyen jellegű ügyük az egyik vidéki rendőr-főkaptányság ellen, azóta országszerte tömegével kérnek tőlük segítséget a kollégák.Az érdekképviseletek több kúriai állásfoglalás alapján viszik a pereket, és a nyilvánvaló munkajogi hiba miatt folyamatosan meg is nyerik azokat. Az eljárásokban a bíróságok 3 évre visszamenőlegesen több százezer forintokat ítélnek meg a közalkalmazottaknak. A rendőrség vezetése azonban továbbra sem hajlandó akceptálni a Kúria véleményét,mert az elmaradt járandóság visszamenőleges teljesítése és a perköltség kifizetése még így is jobban megéri, mint a probléma minden érintettre kiterjedő, sokmilliárdot felemésztő rendezése - írja az atv.hu
12:49  Lehet, hogy utánad is kémkednek?
  A magyar adatok szerint tőlünk 172 adatkérelem érkezett, ezzel a 122 országból a 27. helyre kerültünk a kíváncsiság-listán. A kérelmek 216 fiókra vonatkoztak, és 92 darabot, vagyis több mint a felét teljesítette is a Facebook. Ezek között egy sürgős ügy volt, amit azonnal teljesítettek is. A kormányok emellett kérhetik azt is, hogy egyes fiókok tartalmát a Facebook őrizze meg, amíg folyik a jogi eljárás, hogy ha a bíróság úgy dönt, a kormány kérhesse a hozzáférést. Ilyen adatmegőrzést a magyar kormány 19 esetben, 33 felhasználóval kapcsolatban kért.Forrás: privatbankar.hu
12:09  A NAV új csodafegyvere azonnal kiszűri a csalást
  A célja az, hogy az új rendszer a lehető legkisebb adminisztrációval járjon, rendkívül egyszerűen legyen működtethető, és a tesztelésére a vállalkozásoknak elegendő idejük maradjon - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.Az online számlázással, vagyis a számlázó programok online adatszolgáltatásával gyakorlatilaga vállalkozók teljes forgalmára rálát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a kockázatelemzők az adatok összegzését követően azonnal kiszűrik a csalárd cégeket.A tisztességes vállalkozások nemcsak újabb megrendeléseket nyerhetnek a csalások visszaszorulásával, hanem egyszerűsítést is, hiszen a rendszerrel érintett számláknál megszűnne a számlákra vonatkozó tételes áfa nyilatkozattételi kötelezettség, ami csökkenti az adminisztratív terheket - emeli ki az NGM közleménye.
11:49  Orbán Viktor csatát vesztett Brüsszelben
  Manfred Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti frakcióvezetője szombaton Brüsszelben azt mondta: Orbán Viktornak Magyarország miniszterelnökeként joga van ahhoz, hogy bemutassa az álláspontját, a végén azonban meg kell felelnie az Európai Bizottság által támasztott követelményeknek a magyar felsőoktatási törvény módosításáról.Arra kérte a magyar kormányfőt az EPP vezetése, hogy tartsa tiszteletben a pártcsalád egyik fő alapelvét, a tudomány szabadságát; az egyetemek bezárása elfogadhatatlan - hangsúlyozta Manfred Weber.Orbán leszögezte, hogy kormánya teljes mértékben eleget kíván tenni az Európai Bizottság által a magyar felsőoktatási törvény módosítása kapcsán támasztott feltételeknek.Ez azt jelenti, hogy a magyar kormánynak egy hónapon belül elő kell állnia egy tervezettel, hogy miként kívánja összhangba hozni a vitatott törvényt a brüsszeli testület elvárásaival.
11:44  Orbán Viktor megfutamodott Brüsszelben
  Manfred Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti frakcióvezetője szombaton Brüsszelben azt mondta: Orbán Viktornak Magyarország miniszterelnökeként joga van ahhoz, hogy bemutassa az álláspontját, a végén azonban meg kell felelnie az Európai Bizottság által támasztott követelményeknek a magyar felsőoktatási törvény módosításáról.Arra kérte a magyar kormányfőt az EPP vezetése, hogy tartsa tiszteletben a pártcsalád egyik fő alapelvét, a tudomány szabadságát; az egyetemek bezárása elfogadhatatlan - hangsúlyozta Manfred Weber.Orbán leszögezte, hogy kormánya teljes mértékben eleget kíván tenni az Európai Bizottság által a magyar felsőoktatási törvény módosítása kapcsán támasztott feltételeknek.Ez azt jelenti, hogy a magyar kormánynak egy hónapon belül elő kell állnia egy tervezettel, hogy miként kívánja összhangba hozni a vitatott törvényt a brüsszeli testület elvárásaival.
11:19  Ezt okozza a növekedési hormon a magyar úszóknál
  leírás nincs publikálva
10:54  Rogán: Magyarországnak az EU-ban a helye
  A miniszter azt mondta, a Fideszt is a soraiban tudó Európai Néppárt csúcstalálkozóján Orbán Viktor miniszterelnök megerősítette, Magyarország kész minden kérdésben folyamatosan tárgyalni az Európai Bizottsággal."Tehát bármilyen jogi eljárás indul ellenünk, akkor a kormány minden egyes jogi érvet, amit az Európai Bizottság közöl azt természetesen komolyan fontolóra vesz" - hangsúlyozta.
10:17  A kormány szerint 75 év felett már nem kell meggyógyulni
  A döntés indoklása szakemberek szerint etikailag elfogadhatatlan, mert azt sugallja, minél idősebb valaki, annál kevesebb joga van a gyógyuláshoz. Pedig külföldi felmérések szerint az onkológiai kezelésen átesett hetvenéves, de egyébként egészséges nők várható átlagos élettartama további 15,7 év.Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint az említett készítmények befogadási eljárása jelenleg is folyamatban van, s amíg ez tart, a rászoruló betegek egyedi méltányosság keretében juthatnak hozzá a gyógyszerhez. Azonban fontos tudni, hogy az egyedi méltányossági engedélyek elbírálása során mit vesznek figyelembe:A korlátozás indoklásában az szerepel, hogy bizonyos életkor feletti betegektől származó adatok mennyisége túlságosan korlátozott ahhoz, hogy az adott populációra vonatkozóan következtetéseket lehessen levonni.Habár az államtitkárság szerint fontos hangsúlyozni, hogy életkor alapján nem dönthetnek a betegek méltányossági kérelméről, a készítmények alkalmazási előírásában részletesen feltüntetésre kerül, mely betegcsoportban tesztelték a termék hatásosságát. Magyarán úgy szorulnak ki az idősek a kezelések alól, hogy egyszerűen az életkoruk miatt nem kapják meg az egyedi méltányosságot...
09:29  Ezeken a területeken már a közmunka sem segít
  A munkanélküliség Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Baranya, Tolna és Somogy megyében a legnagyobb - tette hozzá.Úgy vélte, munkahelyeket ezekben a régiókban leginkább a helyi kisvállalkozások tudnának teremteni, ezért ezeket kellene helyzetbe hozni.A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken közölte, hogy a január-márciusi időszakban a munkanélküliek száma az egy évvel korábbihoz képest 66 ezerrel, 207 ezerre, a munkanélküliségi ráta 1,5 százalékponttal, 4,5 százalékra csökkent.
09:10  Orbán újabb fejmosást kap ma Brüsszelben
  Zárt ülést tart az Európai Néppárt frakciója, hogy rávegye Orbán Viktort a CEU ellen hozott törvény módosítására. Az elnökség arra fogja kérni a magyar miniszterelnököt, hogy az Európai Bizottság által megszabott egy hónapos határidőn belül hozza összhangba a felsőoktatási törvényt az uniós szabályokkal, közölte korábban a Bruxinfóval a Néppárt szóvivője. A Néppárt számára az akadémiai, oktatási szabadság semmiféle korlátozása nem elfogadható.Az elnökségi ülésen a Brüsszel megállítására felszólító nemzeti konzultáció is napirenden lesz.
08:39  Százmillió kaszinózott össze a debreceni foci
  Tavaly a Lokit működtető gazdasági társaságnak 988 milliós értékesítésből származó árbevétele volt az előző évi 981 millió után. Ez két tételnek köszönhető: a vagyon értékű jogok hasznosítása és az UEFA-tól kapott szolidaritási hozzájárulás is növekedett.Ellenben a jegy- és bérletértékesítésből származó bevétel jócskán visszaesett, 166 millióról 95-re, és a reklámszolgáltatás bevétele is 79 millió volt a korábbi 134 millió után, de csökkent a kereskedelmi tevékenységből származó bevétel is.Kiugróan magas összeg, 1,148 milliárd forint folyt be a kasszába a múlt évi játékos-eladási láz nyomán. A legjobb üzletnek Balogh Norbert (699,5 millió), Bódi Ádám (163,9 millió) és Korhut Mihály (146,9 millió) játékjogának értékesítése bizonyult.Problémát okoz, hogy a meccsek helyszíni nézettsége sajnos továbbra sem mutat növekedést. Azt is elismerik a klubnál, hogy nem nagyon tudják, miért maradnak távol a szurkolók. További gondként említik, hogy nehéz megtalálni azt a szponzorációs piacot, amely bevételi forrást növelhetné.
08:14  Megmenekülhet több ezer adós
  Jelenleg 135 ezer lakáshiteles nem törleszti legalább három hónapja hitelét - mondta el Bodzási Balázs, az igazságügyi minisztérium (IM) helyettes államtitkára a Portfolió Hitelezés 2017 konferenciáján. Közülük 15 ezren legalább két jelzáloghitelük részleteit nem fizetik. A hátralékos adósok egyébként is átlagosan két kölcsönt cipelnek, esetenként egy embernek hatféle hitele is akad.Alighanem ez is közrejátszhat abban, hogy a magáncsőd intézménye a jelenlegi formájában megbukott. Az eljárásra azoknak van ugyanis egyáltalán esélye, akiknek van egy úgynevezett főhitelezője (praktikusan, akik egyetlen lakáshitelt nem tudnak fizetni). Ők kaphatnak 2015 ősze óta törlesztési támogatást is az államtól. A magáncsődbe mindenesetre eddig mintegy hétszázan léptek be.Kivehetik a szabályokból a kötelező gyámkodástA magáncsőd szabályozásának átalakítása már többször felmerült, ezt igazán komolyan ígérték 2016 őszére. Most azonban az április 5-ei kormányülésen döntöttek is arról, hogy az IM keretén belül el kell kezdeni a szakmai egyeztetést a szakmai szervezetekkel és a KDNP-frakció szakértőivel, hogy még a tavaszi ülésszakban el lehessen fogadni a módosításokat. Információink szerint májusban kerülhet az új szabályozás a parlamenthez.Az IM helyettes államtitkára azenpenzem.hu-nak elmondta, hogy úgy látják: az adósokat sokszor a "gyámság" előírása tartotta vissza. Bodzási Balázs szerint vagyonfelügyelőre nincs szükség, őket ki lehet iktatni a rendszerből. Az változatlan marad, hogy a magáncsőd fő célcsoportjába azok tartoznak, akik képesek viselni és vállalják is a csökkentett terheket. Bodzási azt gondolja, hogy a módosítást követően egy éven belül 10 ezren mehetnének a magáncsődbe, összesen pedig a várakozások szerint 30 ezer bajban levő adóson segíthet ez a megoldás.
07:37  Juhász Péter lemondott az önkormányzati tisztségéről
  Úgy érzi, már megmutatta, hogy működik ez a "korrupt fideszes rendszer", ma az a feladatom, hogy mindenütt az országban megmutassam, ezzel erősítsem az Együttet és hogy új alternatívát kínáljak a választóknak" - mondta.Juhász azt ígérte, hogy Orbán fütyülését is folytatni fogják. Sőt, a párt Áder János ellen is szervez egy hangos megmozdulást. Az Együtt közölte, hogy Áder János elnöki beiktatása alatt a Kossuth téren hangos üzenetekkel fog tiltakozni, és arra buzdítanak mindenkit, hogy készítsenek rövid hangfelvételt, és küldjék el a pártnak.
07:14  Kósa Lajos érti a viccet, csak nem szereti
  Fennáll a veszélye, hogy valaki Svájcból jelentkezik, hogy hát ő is Soros György ügynöke, hogy állítsuk meg Lausanne-t"- tréfált Szombathy Pál, Kósa Lajossal, a Fidesz frakcióvezetőjével. A téma az volt, hogy a fideszes Borkai Zsoltnak kihívója lesz a MOB tisztújításán, egyikőjük Kulcsár Krisztián, aki korábban a svájci Lausanneban is dolgozott.Kósa előbb nagy komolyan bedobja Simicskát és Puchot, majd mérgesen Szombathy vélt vagy valós politikai elkötelezettségére tereli a szót.
06:59  Óriási sztrájkok Brazíliában
  Péntek hajnalban több nagyváros tömegközlekedése is megbénult, sok gyár, iskola és üzlet pedig nem nyitott ki. Több helyütt, így Sao Paulóban és Rióban is barikádokat emeltek a tüntetők a jelentősebb utakon, és autógumikat égettek.A rendőrség könnygázt is bevetett, hogy feloszlassa a nemzetközi repülőtérhez vezető utakon táborozókat. A Rio de Janeiro-i Santos Dumont repülőtéren a tüntetők elárasztották a terminált az indulási oldalon, és lebontották a sorelválasztókat. A legutóbbi adatok szerint a munkanélküliségi ráta 13,7 százalékos az országban.
06:39  Újabb rakétateszt Észak-Kóreában
  A főváros, Phenjan mellett lőtték föl - állítólag sikertelenül - a ballisztikus rakétát, amely már a sokadik tavaly év eleje óta annak ellenére, hogy a környező országok, az Egyesült Államok és az ENSZ Biztonsági Tanácsa is rendszeresen figyelmezteti az észak-koreai vezetést a nukleáris fegyverkezést tiltó nemzetközi egyezményekre.Donald Trump, aki az elmúlt hetekben többször is kemény fellépést helyzett kilátásba, ezúttal azt írta a Twitteren, hogy Észak-Korea tiszteletlen volt, amikor ma kilőtt - ha sikertelenül is - egy rakétát. Nem helyes!A dél-koreai külügyi szóvivő ennél konkrétabban fogalmazott mondván, hogy ha Észak-Korea továbbra is játszik a tűzzel a nemzetközi közösség bosszúságára, és nem hajlandó leszerelni nukleáris arzenálját súlyos büntetőintézkedésekre számíthat az ENSZ Biztonsági Tanácsától és másoktól is. A dél-koreai kormány mindenesetre tovább növeli elrettentő erejét, amely az Egyesült Államokkal közös védelmi stratégián nyugszik. Meg fogják védeni a lakosságot, és az ország biztonságát - tette hozzá a szöuli diplomácia szóvivője szombaton.Washington majdnem három hete indította útnak Carl Vinson nevű repülőgéphordozóját hadihajók kötelékében a Koreai-félsziget felé. Egy pár nappal ezelőtti féreértés után tisztázódott, mostanra elérte a térséget, bármikor bevethető.
06:29  A kormány tagjai közvetlenül szeretnének beszélgetni az...
  Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár péntek este elmondta, hogy összesítik az adatokat, és szombatra pontosabb számot is tudnak majd mondani.Hangsúlyozta: minden magyar véleménye fontos, ezért arra biztatta az állampolgárokat, hogy vegyenek részt a konzultációban, amely szavai szerint sorskérdésekről szól.A Fidesz nemzeti konzultációval kapcsolatos országjárását fontos eszköznek nevezte Tuzson Bence. Lényeges, hogy a fórumokon közvetlen beszélgetés alakulhasson ki az állampolgárokkal - tette hozzá. A konzultáció központjában most is a migrációs kérdések állnak, ugyanis minden támadás ezekre "vezethető vissza" - vélekedett az államtitkár. Fontos elem azonban a rezsicsökkentés is - fűzte hozzá -, amelyet folyamatosan meg kell védeni, hogy ne lehessen külföldről "szétszedni". Tuzson Bence azt mondta: a magyar kormány az adócsökkentés politikáját folytatja, ez azonban sokaknak nem tetszik Brüsszelben.Az államtitkár szerint nem helyes, hogy az Európai Unió vezetői Soros Györggyel találkoznak, egy olyan emberrel, "aki pénzügyi spekulációkkal szerezte a vagyonát".

2017. április 28, péntek

21:28  Pintér Sándor titkolózik Hunguard ügyben
  Tóth Bertalan szocialista képviselő kérdésére Pintér Sándor azt válaszolta, a titkolózás oka, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatok tevékenysége nem a nyilvánosság előtt zajlik.A kormány rendelete szerint minden magyar banknak és befektetési vállalkozásnak auditálnia kell az informatikai rendszerét, korábban a közműcégeknek és távközlési cégeknek kellett elvégezniük hasonló tanúsítást. A kialakított feltételek szerint azonban az auditot lényegében egyetlen magáncég végezhette, a Hunguard, amely Rogán Antal feltalálótársához, Csik Balázsékhoz kötődik. A Hunguard az elmúlt években már kiemelkedően jól keresett az ilyen, államilag előírt üzleteken -írja az index.hu.
19:44  Elbukott Lázár megyekeresztelős terve
  Ahogy az Index írja, a javaslatot előterjesztő fideszes közgyűlési elnök, Szabó István szerint "a megyék neve kifejezője e történelmi folytonosságnak, összetevője a helyi közösség identitásának".Az előterjesztés felidézi Pest megye elnevezésének történelmét: Pest 1467-ig önálló egység volt, ekkor egyesült hivatalosan Pilis megyével, de valójában már korábban is közös közgyűléseket tartottak. 1569-ben Solt vármegyét is hozzácsatolták Pest-Pilishez, 1876-ban pedig Kiskunt. A megye neve így 1950-ig Pest-Pilis-Solt-Kiskun volt, ezt követően egyszerűsítették vissza Pestnek.A rendszerváltás idején felmerült a megye át(vissza)nevezése, de akkor arra jutottak, hogy ez nem időszerű. Az Index közgyűlési forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a mostani ötlet valóban a Miniszterelnökségtől jött.A képviselők végül nem döntöttek a pénteki közgyűlésen a névmódosításról - tájékoztatta Ambrus András, a Pest Megyei Önkormányzat sajtófőnöke az MTI-t péntek délben. Úgy határoztak, hogy a kérdésről "csak a várható következmények teljesebb megismerése után döntenek". Nincs elegendő információjuk a névmódosítással járó pénzügyi hatásokról, valamint a névváltoztatás egyéb társadalmi-gazdasági következményeiről - közölte a sajtófőnök.Az átnevezésre pedig egy még hosszabb névötlet merült fel: Pest-Pilis-Hont.
18:44  Orbán Viktor ördögi bibliája
  Arra, hogy miért is van szükség a folyamatos hadviseléshez, maga a kormányfő adta meg a választ egy évekkel ezelőtti fórumon. "Én azt tanultam meg a politikában, ha van erő, akkor van összefogás" - mondta Orbán.Harcolt már a civilek, az EU, a migránsok, az RTL klub, a multik, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ügyvivője, a kommunisták és most Soros György és a CEU ellen.Azok, akik Habony Árpádnak tulajdonítják az állandósult háborús állapotokat, tévednek. Már közel 30 évvel ezelőtt, Noam Chomsky világhírű nyelvész tíz tételben összefoglalta a hatalom tömegeket manipuláló mesterkedéseinek lényegét. A magyar miniszterelnök nem tesz mást, mint újra és újra felmondja a szinte szentírásként tisztelt tíz pontot:1.) Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket. 2.) A nép úgy kell tekintsen politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire. Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és nemlétező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a problémákat. Hálásak lesznek.3.) A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik. Ennek sulykolása érdekében használd fel a "fehér" propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a "szürkét" (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a "feketét" (amelyekről senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak).Ezek karöltve azon kell munkálkodjanak, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövő egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentsék a nemzet feje felől. A kemény, megszorító intézkedéseket fokozatosan kell bevezetni, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sőt: örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be.4.) A nemzetet meg kell győzni arról, hogy minden rossz dolog ami történik, az kizárólag azért van, hogy a szebb jövőt biztosítsuk számára. Vagy ha nem a számára, akkor a gyermekei számára. Az emberek reménytelenül idealisták és hiszékenyek, akik ezt az érvet ("majd a következő generációknak sokkal jobb lesz, nekünk ezért kell áldozatokat hoznunk") évszázadokon keresztül hajlandó benyelni és elfogadni.5.) Az embereket le kell szoktatni a gondolkodásról, s arról, hogy a történésekben felfedezzék az ok-okozati kapcsolatokat. Ennek érdekében a politikai vezetők egyszerűen kell megfogalmazzák az üzeneteiket, már-már infantilis módon, minimális szókinccsel, rövid mondatokban. A hallgatóság ily módon megszokja a felületességet, naív lesz és hajlamos az információs beetetések elfogadására.6.) Minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire kell hatni, nem a racionális gondolkodásukra. Bátorítani kell mindenféle emocionális megnyilvánulást, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a rációt.7.) Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a működésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze.8.) A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezőjét próbálják elérni.9.) A nyájszellem erősítése prioritás! Az egyénben fel kell ébreszteni a szégyen- és tehetetlenség-érzetet, s választható (pontosabban választandó!) alternatívaként ezzel szembe kell állítani az igazodási, csatlakozási kényszert. Az egyéniségeket nélkülöző nyájat mindig könnyebb irányítani, ellenőrizni és befolyásolni.10.) Megfoghatatlan, érzelmi töltetű, nagy és közös célokat kell kitűzni, amelyek alkalmasak arra, hogy lelkesítsék a tömegeket. Ha nyilvánosságra kerülnek, ezeket a törekvéseinket határozottan (ha kell: erőszakosan) tagadni és cáfolni kell.
17:04  Juszt: Orbán tudatosan veszi magát körbe kreténekkel
  Az iszonyatos Csepreghy Nándor a következőt bírta kijelenteni egy paksi vitában: "Az oroszokat sok mindenért le lehet nézni, de az atomerőművekhez értenek". Pufffff!Ilyenkor vajon mit gondol nem csak Putyin vagy az orosz kormány, de elsősorban az orosz emberek? Mi is az a "sok minden", amiért le lehet őket nézni? Mitől oly fensőbbséges ez Csepreghy, akinek az egész élete nem ér annyit, mint Tolsztoj, Csajkovszkij, Ciolkovszkij vagy Szolzsenyicin egyetlen perce?Egyre világosabban látszik, hogy a miniszterelnök tudatosan választ maga köré totál kreténeket, ami persze egyfelől szórakoztató, de azért inkább kártékony vezetői módszer.
16:54  A Fidesznek fontos az egészségügy! - Jövőre választások...
  Az államtitkár a Magyar Kórházszövetség XXIX. kongresszusán úgy fogalmazott, "kemény másfél év van mögöttünk, és erős eredményeket értünk el.Emlékeztetett arra, hogy 2016 áprilisa és decembere között 120 milliárd forintot fordítottak a kórházak adósságának rendezésére, ezen felül 15 milliárd forintra pályázhattak a működésük racionalizálását célzó programokkal. Ezzel kapcsolatban megjegyezte: hogy évek óta csökken az intézmények által termelt adósság, míg 2014-ben 4,5 milliárd forint volt a havi össznövekedés, addig 2015-2016-ban már csak 2,5 milliárd forint volt havonta.Ónodi-Szűcs Zoltán beszélt arról is, hogy a két nagy intézmény - a volt Országos Egészségbiztosítási Pénztár és az Országos Tisztiorvosi Hivatal - átalakítása nagyobb zavarok nélkül zajlott le.A humánerőforrás-helyzetet említve "trendváltásról" beszélt az államtitkár, mint mondta, mind az orvosoknál, mind a szakdolgozóknál csökkent az elvándorlás, és emelkedett az orvosegyetemre jelentkezők létszáma is.Arra a fórumon elhangzott kérdésre, hogy az egészségügyben gazdasági-műszaki területen dolgozók mikor kapnak béremelést, az államtitkár azt válaszolta, hogy a 26 ezer -ezen a területen dolgozó - munkavállalóból 17 ezren érintettek voltak a januári minimálbér- és garantált bérminimum-emelésben.A gond ott van, mondta , hogy ezen munkavállalók a közalkalmazotti (és nem az egészségügyi) bértábla szerint kapják fizetésüket, és egészségügyi államtitkárként nincs ráhatása a közalkalmazotti bértáblát szabályozó jogszabályra, arra pedig, hogy a kjt.-t "megbontsák", nem lát lehetőséget. Ónodi-Szűcs Zoltán szerint az lenne a cél, hogy az egészségügy a nemzetgazdaság ágak átlagbér szerinti sorrendjében a 3.-4. helyet foglalja el a mostani 11. helyett. Hozzátette: "a lengyel egészségügyi bérszintet már elértük, a szlovákot éppen súroljuk, a cseh még mindig előttünk van 500 euróval".
16:24  Gyurcsány: új alkotmányt kell készíteni
  Az Új Köztársaságért Alapítvány pénteki, a "IV. Magyar Köztársaság közjogi rendszere" című konferenciáján Gyurcsány Ferenc az egyik legfontosabb feladatnak egy olyan új alkotmány megalkotását nevezte, ami megőrzi az 1989-es alkotmány szellemiségét, miközben tartalmazza a rendszerváltozás óta eltelt 28 év tanulságait. A mostani magyar alaptörvény ugyanis illegitim, "lényegében egypárti diktátum" - tette hozzá indoklásként. Meg kell szüntetni az alaptörvényt ideológiailag megalapozó rendelkezéseket - mondta a preambulumra utalva. El kell törölni a kormányozhatóságot akadályozó szabályokat, radikálisan csökkenteni kell a kétharmados törvények számát, el kell távolítani a független intézmények éléről a pártkatonákat, az új alkotmányt pedig népszavazással kell majd megerősíteni - foglalta össze véleményét. Arra is kitért, hogy a mainál nagyobb stabilitást kellene adni az alkotmánynak. Az Eötvös Károly Intézet például azt javasolja, hogy két, egymást követő parlament erősítse meg az új alkotmányt, aztán arról végül írjanak ki népszavazást - közölte.Másik lehetőségként említette azoknak az úgynevezett merev szabályoknak az alkotmányba való beépítését, amelyeket a későbbiekben semmilyen többséggel nem lehet megváltoztatni. Ezek közé sorolta az alapvető állampolgári és szabadságjogokat, a köztársasági államformát vagy a többpárti politikai szerkezet meglétét.Újra biztosítani kell minden állampolgár számára annak lehetőségét, hogy közvetlenül fordulhasson az Alkotmánybírósághoz - jelentette ki. A DK csökkenteni szeretné a tiltott népszavazási tárgyak körét, de egyúttal kijelölnének olyan témákat is, amelyeket kötelező lenne referendummal megerősíttetni.Az alapvető alkotmányos jogoknak nagyobb garanciákat kell kapniuk, az Alkotmánybíróságnak pedig lehetőséget kell adni arra, hogy dönthessen az alapjogok hierarchikus sorrendjéről - érvelt a pártelnök. Egyúttal kijelentette, hogy a munkavállalóknak a mainál lényegesen szélesebb körű alkotmányos védelemre van szükségük.Gyurcsány Ferenc, bár nem tartja tisztességesnek a jelenlegi választási rendszert, de nem ért egyet egy arányos választási rendszer bevezetésével. Arányos választási rendszert az akar, aki vereségre készül, és minimalizálni akarja a vereségét - fogalmazott. A többségi rendszer viszont annak kedvez, aki győzni akar, hisz magában és azt gondolja, hogy stabil többséget tud létrehozni - tette hozzá.A Demokratikus Koalíció azt szeretné, ha többen vennének részt a választásokon - mondta, bár nem tartotta volna szerencsésnek, ha bevezetnék a kötelező részvételt. Ehelyett azt javasolta, hogy a választásokat hétköznap bonyolítsák le, a résztvevők pedig kapjanak fizetett szabadnapot. A külföldön élő szavazók kérdéséről beszélve leszögezte, hogy az állampolgárságot senkitől nem lehet elvenni, de a voksolás jogát ahhoz kell kötni, hogy a szavazásra jogosultak valamennyi ideig életvitelszerűen Magyarországon éljenek. A DK visszaállítaná az attól megfosztott közösségek egyházi státuszát és felülvizsgálná a Vatikáni Megállapodást - jelentette be. Hozzátette, hogy az egyházi személyeknek és az egyházaknak pedig ugyanolyan közteherviselési kötelezettségi lennének, mint mindenki másnak.
14:19  Orvosi vélemény: a tünetei alapján Orbán beteg
  Dr. Czinege Imre, a ceglédi Toldy Ferenc Kórház nyugalmazott főorvosa, volt MSZP-s országgyűlési képviselő ma délelőtti Facebook bejegyzésében arra kérte Orbán Viktort, hogy forduljon orvoshoz. A jelenleg a DK-ban tevékenykedő Czinege doktor azután fogalmazta meg szakmai véleményét, miután meghallgatta a miniszterelnök ma reggeli közrádiós szózatát.Mint írja, idáig egyetlen bejegyzésében sem élt vissza azzal a ténnyel, hogy orvos."Tudom, hogy mik a betegség tünetei. A miniszterelnök ma reggeli, a mikrofonállványnak adott interjúja alapján kénytelen vagyok azt mondani, hogy forduljon orvoshoz. Ezt az orvosi esküm alapján, az ő és családja érdekében teszem." - írja dr. Czinege Imre.
13:39  "Orbán-kormány maga alá gyűri a baloldali, kritikus...
  A tekintélyelvű államokban pedig új, esetenként a határokon átnyúló intézkedésekkel próbálják megszerezni a média feletti ellenőrzést - állapítja meg pénteken nyilvánosságra hozott jelentésében a Freedom House (FH) amerikai központú emberi jogi szervezet a sajtószabadság tavalyi helyzetéről szóló jelentésében.A nonprofit szervezet 199 országra kiterjedő jelentésének általános megállapításai között szerepel az, hogy a világ lakosságának mindössze 13 százaléka élvezi a teljes sajtószabadságot biztosító körülményeket.A világ lakosságának negyvenöt százaléka olyan országokban él, ahol a sajtó nem szabad. A jelentés tíz országot említ külön, ahol megállapítása szerint a legrosszabb helyzet: Azerbajdzsán, az Oroszország által annektált Krím, Kuba, Egyenlítői-Guinea, Eritrea, Irán, Észak-Korea, Szíria, Türkmenisztán és Üzbegisztán.Összefoglalójában a Freedom House külön megemlíti Lengyelországot, Magyarországot és az Egyesült Államokat.Magyarország sajtószabadság-indexe négy ponttal esett, 44 pontra (a nulla a legerősebb, a száz a leggyengébb pontszám), és a "részlegesen szabad" országok közé sorolták. A szervezet azt írja, hogy a Fidesz vezette kormány a hatalomra kerülése óta fokozatosan konszolidálja a média feletti ellenőrzést, s tavaly új fejlemény volt több sajtóorgánum eladása zavaros tulajdonosi háttérrel rendelkező "struktúráknak", amelyekről azt tartják, hogy szoros kapcsolatban állnak a kormánnyal. Külön említést tesz a jelentés a Népszabadság bezárásról és eladásáról, ami - a Freedom House szerint - arról tanúskodik, hogy a kormány maga alá gyűri a baloldali, kritikus hangvételű sajtót.A Freedom House a sajtószabadság terén elkönyvelt legnagyobb visszaesést produkáló országok közé sorolja Lengyelországot, Törökországot, Burundit, Magyarországot, Bolíviát, Szerbiát és a Kongói Demokratikus Köztársaságot.
12:49  Lecsukták a migránsokat ijesztgető magyar kamionost
  A hírt az Alfahír találta meg a Forecourt Trade brit szakportálon - eszerint a 47 éves, magyar férfit 3 év börtönbüntetésre ítélték április 18-án Angliában csempészésért.Jeddi Árpád Leventét a brit határőrök 2016. október 19-én kapták el, 880 kilogramm csempészett dohányt találtak a kamionja rakterében 174 328 font (62 millió forint) értékben. A csempészárut karácsonyi csomagolópapírban rejtették el.Miután Jeddit átkutatták, 6 gramm kokaint, 81 gramm amfetamint, könnygázt és több kést is találtak nála.A bíróság 11 vádpontban találta bűnösnek Jeddit, aki április 20-án meg is kezdte 3 éves börtönbüntetését.
11:59  Bánki Erik tud pénzt varázsolni
  Szóval ez a ízig-vérig magyar férfi, kitűnővel végezte el az orbáni varázsló iskolát, pénzvarázsló szakon. Diplomamunkájában több tízmillió forint varázslását mutatta be.Ugyanis úgy fektetett be hetvenmillió forintot, hogy vagyonnyilatkozata alapján nem is volt annyi pénze. (Ne ezt csinálja utána valaki!)Bánki Erik a gazdasági bizottság elnökeként még 2013-ban vásárolta be magát Mészáros (csodaszerelő) Lőrinc későbbi cégébe, az Opimusba. Ez pont akkor történt, amikor a 2015-ben csődbe ment Buda-Cash brókerház milliárdokat fektetett be a vállalkozásba.A kormánypárti képviselőnek egy évvel korábbi vagyonnyilatkozata szerint összesen negyvenmillió forint körüli megtakarítása és tizenegymilliós tartozása volt. 2014-re pedig már kilencvenmillióval nőtt a vagyona úgy, hogy közben az adóssága is csökkent.Hát nem csodálatos?!
11:27  Puzsér: Gyurcsány a harmadik magyar köztársaság hóhéra
  A hetvenkét óra pedig lejárt. Gyurcsány Ferenc bejelentette, hogy amennyiben az általa látott dokumentumok hitelesek, továbbá amennyiben képes lesz hozzájutni ezekhez az iratokhoz, a miniszterelnök börtönbe megy. Jelezte, hogy Orbán Viktor jobban teszi, ha imádkozik.Puzsér Róbert, magyar állampolgár ezennel bejelentem, hogy amennyiben a következő hetvenkét percben hiteles dokumentumot szerzek arról, hogy Gyurcsány Ferenc nem lopta a vagyonát, nem követett el választási csalást, továbbá nem adott utasítást a 2006-os rendőrattak végrehajtására, azt azonnali hatállyal nyilvánosságra hozom. Ezek hiányában azonban úgy tekintek Gyurcsány Ferencre, mint Orbán Viktor ügynökére, aki szabadságát a magyarországi baloldal tudatos és módszeres szétverésével szolgálja meg a nemzeti együttműködés rendszerének.
11:18  Megint bajban a zöld sasok
  Tudni kell, hogy a Groupama Arénában minden igényt kielégítő, az előírásokat jócskán meghaladóan felszerelt a játékvezetői öltöző, benne nagy képernyős televízió, kanapé, a mérkőzések alatt gyümölcstál, és üdítő várta a játékvezetőket, akik közvetlen a VIP-bejárat előtt parkolhattak a meccsek alatt.Tavasszal a Ferencváros visszavett és csak az MLSZ által előírt szabályoknak maximálisan megfelelő komfortot és eszközöket biztosítja. A játékvezetők autóinak már nem közvetlen a VIP-bejárat előtt szorítottak helyet a rendezők, hanem a stadion közelében, az építkezési terület szélén szabadon maradt apró területen, az eddigitől nagyjából 200 méterre.A Fradi mérkőzésekre delegált játékvezetők nehezményezték mindezt. Nem a banán, a narancs, az ananász, vagy a kanapé elvesztése, hanem a séta okozta a gondot. Ezért a Videoton elleni bajnokin és a Honvéd elleni kupameccsen tapasztalt hiányosságok okán, a hatályos Infrastruktúra Szabályzat 7. § (2.) pontjára hivatkozva az MLSZ megbüntette a Ferencvárost. A szabályzat ugyanis előírja, hogy "az "A"-kategóriás stadionokban (mint amilyen a Groupama Stadion is) a játékvezetők és az ellenőrök részére az öltözőépület közvetlen közelében kell elkülönített parkolót biztosítani."- írja a 24.hu.
11:09  Konok Péter egy mondatban foglalta össze Csepreghy Nándor...
  "Az oroszokat sok mindenért le lehet nézni, de az atomerőművekhez értenek" - mondta (amúgy a csernobili katasztrófa évfordulóján) Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára. Nos, én nem nézem le "az oroszokat". Semmiféle népcsoportot nem nézek le amúgy kollektíven, nem azért, mert az nem szép dolog, hanem mert veretes baromság. Csepreghy Nándort persze mélyen lenézem sok mindenért, ráadásul megkérdezném, hogy mégis mi a büdös franchoz ért egyáltalán?
10:41  Néhány méter séta miatt, 400 ezres büntetés a Fradinak
  Tudni kell, hogy a Groupama Arénában minden igényt kielégítő, az előírásokat jócskán meghaladóan felszerelt a játékvezetői öltöző, benne nagy képernyős televízió, kanapé, a mérkőzések alatt gyümölcstál, és üdítő várta a játékvezetőket, akik közvetlen a VIP-bejárat előtt parkolhattak a meccsek alatt.Tavasszal a Ferencváros visszavett és csak az MLSZ által előírt szabályoknak maximálisan megfelelő komfortot és eszközöket biztosítja. A játékvezetők autóinak már nem közvetlen a VIP-bejárat előtt szorítottak helyet a rendezők, hanem a stadion közelében, az építkezési terület szélén szabadon maradt apró területen, az eddigitől nagyjából 200 méterre.A Fradi mérkőzésekre delegált játékvezetők nehezményezték mindezt. Nem a banán, a narancs, az ananász, vagy a kanapé elvesztése, hanem a séta okozta a gondot. Ezért a Videoton elleni bajnokin és a Honvéd elleni kupameccsen tapasztalt hiányosságok okán, a hatályos Infrastruktúra Szabályzat 7. § (2.) pontjára hivatkozva az MLSZ megbüntette a Ferencvárost. A szabályzat ugyanis előírja, hogy "az "A"-kategóriás stadionokban (mint amilyen a Groupama Stadion is) a játékvezetők és az ellenőrök részére az öltözőépület közvetlen közelében kell elkülönített parkolót biztosítani."- írja a 24.hu.
10:37  16 éves magyar lány az autóversenyzés élvonalában - videó
  13 éves koromban kezdtem a versenyzést, egy Suzuki Swifttel, a Suzuki Kupában" - meséli Keszthelyi Vivien, aki pár napot tölt csak Magyarországon, aztán már utazik is az autóversenyzés egyik fellegvárába, a németországi Hockenheimbe, ahol május 5-én áll rajthoz egy 340 lóerős Audi TT Cup Racer volánja mögött. "Magyarországon 12 éves kortól lehet megszerezni a versenyzői jogosítványt, a licencet, ha valaki leteszi a versenyzői vizsgát, és a szakmai mentora is úgy gondolja, hogy tud annyira vezetni. 2013-ban kint voltunk a kamionos Európa-bajnokságon, ahol láttam a Suzuki Kupa egyik versenyét is. Akkor mondtam először, hogy ki szeretném magam próbálni ebben a sportban.""Az első versenyemen 2014-ben indultam, sikerült is egyből a harmadik helyet megszereznem" - mesélte Vivien. "A versenyzőtársaim alaposan meg is lepődtek, meg persze nagyon le akartak nyomni, hogy ne egy lány legyen előttük, de én küzdő típus vagyok, ezért sosem adtam fel. Úgy állok hozzá, hogy ez tényleg egy fiús sport, de én ugyanúgy küzdök, mint ők." - mondta.Idén márciusban bejelentést tett a versenyzői karrierjét egyengető Team VRS csapat. Vivien mostantól az Audi Sport TT Kupában versenyezhet majd. A sorozat lényege, hogy tökéletesen azonos teljesítményű és beállítású autók küzdenek egymással, így tehát kizárólag a versenyzők képességei alapján dől el, hogy ki hányadik helyen fut be a célba. Azt, hogy milyen erős mezőnyről van szó, jól szemlélteti a tény, hogy a 22-24 versenyző közül az első 15 1,7 másodpercen belül ért be a célba a legutóbbi teszteken. Teljes cikk a nlcafe oldalán olvasható.
10:29  Két hete van hátra a 7 milliárdot kaszáló lottónyertesnek
  A játékos eltalálta az Eurojackpot 5+2 számát, és elvitte a 7 milliárd forintos főnyereményt. Ekkora összeget Magyarországon még soha senki nem nyert korábban. A lottónyertes ugyanakkor azóta sem jelentkezett az álomnyereményért, pedig arra már csak két hete maradt.A milliárdos és milliós nyerteseknek egy külön erre a célra fenntartott telefonszámon kell jelentkezniük a pénzért, miután leellenőrizték az igény valódiságát, az illetőt személyes találkozóra hívják. Az egyeztetést követően a Szerencsejáték Zrt-nek 30 nap áll rendelkezésére, hogy a nyereményt átutalja a tulajdonos bankszámlaszámára - írja a Bors.
08:54  Orbán már javában kampányol 2018-ra
  A kormányfő pénteken a Kossuth rádióban a fő intézkedések közül kiemelte a minimálbér és a szakmunkás-minimálbér emelésének folytatását, a két gyermek után járó családi adókedvezmény mértékének növelését, továbbá az éttermi szolgáltatások, az internet és a halhús áfájának 5 százalékra csökkentését.A munkát terhelő adók is csökkennek, és "a teljes foglalkoztatottságot meg fogjuk közelíteni" - mondta, hozzátéve, hogy a korábban meghirdetett életpályamodelleket is végigviszik.Orbán Viktor fontosnak nevezte, hogy a korábbiaknál sokkal többet fognak költeni a magyarok biztonságának garantálására.
08:49  Egy újabb Sorost támadó fideszes közlemény
  Halász János azt mondta: éppen akkor történt ez, amikor Magyarország ellen méltatlan támadások történnek Brüsszelben, elsősorban azért mert nem akarja feladni határozott migránspolitikáját.Emlékeztetett arra, hogy csaknem egy éve Soros György azt mondta, migránsok tömegeit kellene befogadnia Európának, ehhez hitelt felvenni, és valamennyi migránsnak 15 ezer euróval kellene segíteni az életkezdését.A frakciószóvivő közölte: ezeket a javaslatokat a spekuláns a Soros-hálózaton keresztül akarja megvalósítani; ez történik Magyarországon is, amikor a Soros-szervezetek támadják a migránsokat távoltartó magyarországi intézkedéseket.Soros György hivatalos fogadása az Európai Bizottság elnöke által annál inkább felháborító, mert a spekuláns európai emberek millióinak életét nehezítette meg, amikor két és fél évtizeddel ezelőtt megtámadta az angol fontot, a legutóbbi devizaválság idején pedig támadást intézett a legnagyobb magyar bank ellen is - mondta Halász János.
08:39  106 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma az első...
  A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 67,1 százalékra emelkedett - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.Az elsődleges munkaerőpiacon dolgozók száma 121 ezerrel emelkedett, miközben a magukat közfoglalkoztatottnak vallók száma, valamint a külföldi telephelyen dolgozóké kis mértékben csökkent.
07:59  Orbán: ez a kerítés bármilyen embertömeg feltartóztatására...
  A kerítésrendszer - amelyet pénteken adnak át - bármilyen embertömeg feltartóztatására alkalmas, gyakorlatilag nem lehet áthatolni rajta - jelentette ki a miniszterelnök.Jelezte ugyanakkor, hogy az Európai Bizottság, Soros György és a nem kormányzati szervezetek (NGO-k) támadás alá vették a magyar migránsszabályozást, azt akarják ugyanis, hogy Magyarország bontsa le a kerítést, változtasson a jogi előírásokon, és engedje be az illegális migránsokat.A CEU-ügyben a kormányfő arról beszélt, hogy Soros György magyarországi egyetemének ügyei átláthatatlanok, "jogi zűrzavar" van. A kormány viszont átlátható helyzetet szeretne teremteni. Kiemelte ugyanakkor, hogy a kötelezettségszegési eljárást indító Európai Bizottság szerint sem az oktatás szabadságáról, hanem pénzügyi kérdésekről van szó. Magyarország áll a tárgyalások elébe - közölte.Soros György brüsszeli látogatásával kapcsolatban Orbán Viktor úgy fogalmazott: megdöbbentőnek tartja, hogy az EU vezetői egy pénzügyi spekulánst ilyen "ajnározásban", kitüntetésben, "megdicsőítésben" részesítenek.

<<<Előző oldalKövetkező oldal >>>


Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
 Miért ez a kedvencem...

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác
 

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest