pénztárca kímélő megoldások
 

Archívum

 

Adózóna

2017. szeptemper 27, szerda

18:10  Ebzárlat és legeltetési tilalom lesz az ország kétharmadán
  2017. szeptember 30. és október 14. között zajlik hazánkban a rókák őszi veszettség elleni vakcinázása. Az érintett térségekben az illetékes járási főállatorvos - a vakcinázás kezdetétől számított huszonegy napig - ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendel el. A csalétekszórás a lakott, beépített területeket nem érinti.
15:54  Megkezdődött a bányászati koncessziós pályázatok kiértékelése
  Idén kilenc szénhidrogénes (Békéssámson, Drávapalkonya, Fedémes, Hatvan, Körösladány, Őrség, Somogybükkösd, Somogyvámos és Tab) és egy geotermikus területre (Gádoros) nyújthattak be pályázatot az iparági befektetők. A hét pályázat közül formailag hat minősült érvényesnek, négy területre (Hatvan, Fedémes, Körösladány és Tab) nem érkezett ajánlat, olvasható a kormányportálon.
14:52  Útmutató a kettős minőségű élelmiszerek ellen
  Útmutatót adott ki kedden az Európai Bizottság az uniós élelmiszerjog és fogyasztóvédelmi jog kettős minőségű élelmiszerekre történő alkalmazásáról. A tagállami hatóságok 2018 első negyedévében egységes módszer alapján vizsgálhatják a gyanús termékeket.
12:45  A razzia során kiderült: hamis gyógyszert, kötszert és óvszert is árusítanak
  Több mint százhatvanmillió forint értékben foglalt le csaknem százezer darab gyógyszert a rendőrség Magyarországon a Pangea elnevezésű, hamis és illegális gyógyszerek kereskedelme elleni nemzetközi akcióban - jelentette be a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület gyógyszerhamisítás elleni munkacsoportjának vezetője szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.
11:48  Sok a félreértés a bérpótlékok számításánál: ezekre figyeljen oda!
  A bérpótlékokra vonatkozó szabályok a munka díjazásával összefüggésben kiemelten fontosak. Az alábbiakban a leggyakoribb félreértéseket mutatjuk be, illetve javaslatot is teszünk a bérpótlékszámítás szabályainak egyszerűsítésére.
10:15  A férfiak foglalkoztatási mutatója jobban nőtt, mint a nőké
  A 2017. június-augusztusi időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 444 ezer fő volt, 58 ezer fővel több, mint egy évvel korábban. A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 68,6 százalékra emelkedett. A férfiak foglalkoztatási mutatója nagyobb mértékben javult, mint a nőké - jelentette a KSH.
09:14  Gyanakszik a GVH, versenyfelügyeleti eljárást indított
  A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított a BLT Group Zrt.-vel szemben az összefonódás idő előtti végrehajtásának gyanúja miatt.
08:58  Felfüggesztik a gázkonvektor-támogatási pályázatot a dél-alföldi régióban
  A dél-alföldi régióban szerdán 10 óráig lehet vissza nem térítendő támogatást igényelni a gázkonvektorok cseréjéhez, ezután a pályázatbenyújtás lehetőségét határozatlan időre felfüggesztik - tájékoztatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerdán az MTI-t.
08:13  Így kell bejelenteni a kenőolaj szállítását
  A kenőolaj szállításának bejelentési módjáról és helyéről közölt tájékoztatót a NAV.
07:12  Kilenc helyezést javított Magyarország a versenyképességi ranglistán
  Kilenc helyezést lépve előre a 60. helyen áll Magyarország a World Economic Forum (WEF) globális versenyképességi ranglistáján - közölte az NGM Varga Mihály miniszter értékelését a szervezet szerdán megjelent felméréséről.
06:11  Olcsóbb a benzin, drágult a gázolaj
  Csökkentette bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát és emelte bruttó 3 forinttal a gázolaj árát szerdán a Mol Nyrt.
05:10  Ennyi a tb, ha dolgozik, tanul, vagy nyugdíjas és egyidejűleg vállalkozó is
  Gyakori, hogy valaki a munkaviszonya, tanulmányai, nyugdíja mellett egyéni vagy társas vállalkozóként, illetve több vállalkozásból is szerez jövedelmet. Ismertetjük, hogy ilyen esetekben hogyan és mennyi tb-terhet kell fizetni.

2017. szeptemper 26, kedd

17:03  Nyugdíjprémium is jöhet év végén - ígéri az államtitkár
  Idén először - az emelésen kívül - valószínűleg prémiumot is kaphatnak a nyugdíjasok - közölte Banai Péter Benő. A Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára a Világgazdaságnak adott interjúban.
15:37  Veszélyes étrendkiegészítőt találtak, ne egye!
  Túl magas nikotinsav (niacin) tartalmat mutatott ki a német hatóság egy Amerikai Egyesült Államokból (USA) származó, sportolóknak szánt Musclepharm Assault MP nevű készítményben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalhoz (Nébih) az Európai Bizottság gyorsriasztási rendszerén (RASFF) érkezett riasztás szerint.
13:59  Ön miből él? Statisztikusok vizslatják a háztartások pénzügyi helyzetét
  Egész Európára kiterjedő felmérés indul a háztartások pénzügyeiről, jövedelmi helyzetéről, fogyasztási és megtakarítási szokásairól. Az Európai Központi Bank (EKB) által koordinált felmérésben a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) október 2-ától gyűjt információkat Magyarországon - jelentette be sajtótájékoztatón Janák Katalin, a KSH életmód-, foglalkoztatás- és oktatásstatisztikai főosztályának főosztályvezetője.
12:46  Áll a bál Oroszországban, ezzel gyanúsítják Szerbiát
  Moszkva gyanúsnak tartja, hogy az idén jelentősen nőtt az Oroszországba irányuló szerb zöldség- és gyümölcsexport. Felmerült, hogy Szerbia az Európai Unió országaiból is szerzett be gyümölcsöt, és azt szállította tovább Oroszországba, noha Moszkva tiltja az EU-ból származó termékek bevitelét - értesült a Politika című belgrádi napilap.
11:44  Munkaszerződés: amit feltétlenül írjon bele, és amit biztosan ne!
  Sokszor merül fel a munkáltatók részéről a kérdés, hogy mit kell, illetve célszerű munkaszerződésben szabályozni. Bizonyos elemek nélkül ugyanis a munkaviszony létre sem jön. Más elemek munkaszerződésben történő feltüntetése nem kötelező ugyan, de hasznos. Olyan elemek is vannak azonban, amelyek feltüntetése kifejezetten hátrányos a munkáltatók számára. Végezetül pedig vannak olyan elemek is, melyeket egyszerűen szükségtelen munkaszerződésben szabályozni. Lássuk, mire kell különösen ügyelni.
10:36  Figyelem, megszállják az adóellenőrök a Vásárcsarnokot!
  Szeptember 27-én (szerdán) a Vámház krt. 1-3. szám alatti Nagyvásárcsarnokban ellenőrzik a NAV Dél-budapesti Adó-és Vámigazgatóságának munkatársai a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek szabályszerű használatát - közölte az igazgatóság az adóhatóság honlapján.
09:23  Jelentős áfaügyben döntött a Kúria
  A bíróság ítéletében nem állapíthatja meg a számla szerinti gazdasági esemény hiányát, ha azt az adóhatóság határozatában nem vitatta - szögezte le a Kúria a Kfv.VI.35.321/2017. számú általános forgalmi adót érintő jelentős ügyben.
08:06  Mol-részvények felaprózva: mától 125 forintos névértékkel forognak
  Mától az 1000 forint névértékű törzsrészvények nyolcadolásával létrejött új, 125 forint névértékű Mol-részvényekkel folytatódik a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT); az 1000 forint névértékűekkel utoljára szeptember 25-én volt kereskedés.
06:59  Ne rejtegesse a bizonyítékokat NAV-ellenőrzéskor! Később mehetnek a kukába?
  Gyakori hiba, hogy a vállalkozások az ellenőrzési eljárás alatt nem adnak át lényeges iratokat az adóhatóságnak, és az iratok csatolását a jogorvoslati eljárásban próbálják pótolni. Jövőre az adóhatóság az ilyen késve beadott iratokat visszautasíthatja, és ezzel a vállalkozás végleg eleshet a számára kedvező bizonyítékok felhasználásától.
05:04  Nők kedvezményes nyugdíjazása: fontos a részletek ismerete
  Számos olyan részletszabálya van a köznyelven "nők 40" néven használt kedvezményes nyugdíjazásnak, amely befolyásolja az ellátásra való jogosultságot.

2017. szeptemper 25, hétfő

23:21  Veszély az Erste Banknál! Adathalászok támadhatnak
  Adathalász tevékenységre figyelmezteti ügyfeleit honlapján az Erste Bank. A pénzintézet információi alapján fennáll a veszélye egy olyan új adathalász tevékenységnek, amely célzottan az Erste Bank ügyfeleire irányul.
21:15  Kényszerítő eszközök a NAV-nál: új rendelettervezet, lapozzon bele!
  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal hivatásos állományú tagjának szolgálati intézkedéseiről, a rendszeresített kényszerítő eszközök alkalmazásáról, valamint az elfogott, előállított, őrizetbe vett és fogva tartott személyek kísérésének és őrzésének eljárási szabályairól szóló rendelettervezetet tett közzé a nemzetgazdasági miniszter a kormany.hu oldalon.
17:21  Biciklivel menne Budapestről a Balatonig? Ennyit kell még várnia a kerékpárútra
  A Budapest-Balaton kerékpárúthoz kapcsolódó fejlesztések 2019 nyarára készülnek el, így a fővárosból kerékpáron is el lehet majd jutni a Balatonra - jelentette be ma Révész Máriusz, a kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos Velencén, ahol sajtótájékoztatón mutatták be a Velencei-tó kerékpáros forgalmát számláló berendezést.
16:07  Drágul a gázolaj, olcsóbb lesz a benzin
  Bruttó 2 forinttal csökkenti a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát, ellenben literenként bruttó 3 forinttal drágábban adja a gázolajat a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásból az MTI.
14:32  Mikor lesz már december 24. munkaszüneti nap?
  A lakosság számára fontos, hogy december 24-ét is minél előbb munkaszüneti nappá nyilvánítsák, hiszen így szenteste napján a munkavállalók többségének nem kellene dolgozni, illetve ezt a napot nem is kellene más időpontban, például szombaton ledolgozni - derül ki a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) több mint ezer ember megkérdezésén alapuló online, nem reprezentatív felméréséből.
13:13  Itt a Tesco jelentése a munkavállalók helyzetéről
  Eljuttatta a Tesco ma a társaságnál működő két munkavállalói érdekképviselethez, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetéhez (KDFSZ) és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetéhez (KASZ) az általuk korábban kért béremelésre és a létszámra vonatkozó jelentést - közölte a Tesco Global Áruházak Zrt.
11:57  Lakhatási támogatás: itt vannak a részletek, kinek, hogyan adható
  A vállalkozások munkaerőhiányának enyhítése, a munkavállalók elhelyezkedésének elősegítése érdekében a munkáltatók kedvező adózási feltételekkel úgynevezett mobilitási célú lakhatási támogatást adhatnak a munkavégzés helyétől távol lakó munkavállalóik számára. Cikkünk ismerteti e juttatásra vonatkozó szabályokat.
10:52  NAV-figyelmeztetés: összeférhetetlen a nyomtatványkitöltővel az új JAVA!
  Nem kompatibilis a 2017. szeptember 21-én kiadott, Oracle új JAVA (Java SE 9, platform JDK, JRE) verziója a jelenlegi ÁNYK programmal (v2.77) - figyelmeztet honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
09:56  Ő a Buda-Cash csődjének legnagyobb áldozata?
  Valószínűleg a Buda-Cash-brókerbotrány legnagyobb károsultja a fitneszguru Schobert Norbert - írja a Blikk.
08:51  Tesco: újabb sztrájkok jönnek?
  Újabb sztrájkokra készülnek a Tesco dolgozói, mivel a multicég a mai határidőig nem bocsátotta a szakszervezetek rendelkezésére a valós állapotot tükröző bolti létszámadatokat. A következő országos sztrájk becslések szerint kétmilliárd forintnál nagyobb veszteséget is okozhat majd a cégnek - írja a Magyar Idők.
06:16  Diplomásbér-minimumot követel a szakszervezet
  A minimálbér és a szakmunkás bérminimum mellé diplomásbér-minimumot követel a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) elnöksége. Javaslatuk szerint a minimálbérnél 30 százalékkal kellene nagyobb legyen a szakmunkás bérminimum, s ennek további 35 százalékát kellene hozzátenni a diplomásbér-minimumhoz.
05:05  Külföldön vállal munkát? Ezeket tudnia kell a járulékfizetésről
  A külföldön munkát vállalóknak a kiutazást megelőzően rendezniük kell a magyar egészségbiztosításukat. Összefoglaltuk, hogy mikor kell, és mikor nem kell egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetniük a külföldön munkát vállaló magyaroknak, továbbá ismertetjük ehhez kapcsolódó bejelentési kötelezettségüket.
04:03  Ebben is bakizni szoktak az adózók
  A rehabilitációs hozzájárulás a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatási rehabilitációját szolgálja. Fizetésére az a munkaadó köteles, akinél a foglalkoztatottak létszáma meghaladja a 25 főt, de a megváltozott munkaképességű személyek száma nem éri el az 5 százalékot (azaz a kötelező foglalkoztatottsági szintet) - emlékeztet közleményében a NAV.

2017. szeptemper 24, vasárnap

23:01  Lebuktak, mert be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztattak
  Összesen 4126 adózó szerepel a NAV be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók legfrissebb listáján.
16:34  Útiköltség-térítés megbízási jogviszony esetén
  Adott egy cég, ahol az ügyvezető megbízási jogviszonyban látja el a feladatot (másik cégben 8 órás alkalmazott). Élettársának autóját használja a céges ügyek intézéséhez. Milyen módon lehet megtéríteni az útiköltségét? - kérdezte olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.
12:00  Környezetvédelmi okokból vasútra tereli az áruforgalmat Kína
  A súlyos légszennyezés miatt vasútra tereli át Kína a dízel kamionokkal közúton bonyolított ömlesztett teheráru forgalom jelentős hányadát.
08:51  Alkalmazottai tíz százalékát bocsátja el a Hewlett Packard Enterprise
  Alkalmazottainak mintegy tíz százalékát bocsátja el még az év vége előtt az amerikai Hewlett Packard Enterprise informatikai szolgáltató konszern.
07:20  Így lát bele a NAV a tranzakciókba
  Az online számlázás tesztüzeme sikeresen lezajlott, a számlázó programok adóhivatalhoz történő bekötésével évi 50 ezer milliárd forint összegű számlaforgalom válik láthatóvá és követhetővé a Nemzeti Adó- és Vámhivatal számára - közölte Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-vel.

<<<Előző oldalKövetkező oldal >>>


Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
 Miért ez a kedvencem...

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros