pénztárca kímélő megoldások
 

Archívum

 

Objektív Hírügynökség

2017. szeptemper 20, szerda

10:57  Torna: Kovács és Dévai egyre jobb formában
  Az október 2-án kezdődő montreali torna világbajnokságra utazó hölgyek, Kovács Zsófia, Dévai Boglárka, Al-Salty Dália és Tömböl Boglárka megfelelő ütemben halad a felkészüléssel - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Kaszala Claudia.

2017. szeptemper 19, kedd

15:07  Csellel menekült meg támadójától
  A kiérkező körzeti megbízottak a közeli erdőben percek alatt fogták el a rablással gyanúsítható 41 éves petőfiszállási férfit - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.
15:07  Év végéig döntés születhet a negyedik paksi blokk üzemidő-hosszabbításáról
  Magyarországon az atomenergia a villamosenergia-termelés megbízható forrásaként biztosítja a fogyasztók számára a stabil ellátást, és a jövőben is a hazai áramszükséglet jelentős részét fedezheti - mondta felszólalásában a magyar delegáció vezetője, Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) 2017. szeptember 18-22. között zajló 61. közgyűlésén Bécsben - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
10:29  Torna: Berki Tokióra készül, nem indul a vb-n
  Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász, Berki Krisztián a tokiói olimpiára készül, így nem indul az október 2-án kezdődő montreáli világbajnokságon, mivel vállproblémája miatt egy kisebb beavatkozáson esik át - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Kaszala Claudia.
10:29  Kábítószer az autó padlója alatt
  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei több mint 5 kilogramm marihuánagyanús anyagot találtak egy személyautóban Röszkén - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Némedi-Varga Éva sajtóreferens.
10:29  Hatékonyabban szűrhetőek ki a túlsúllyal közlekedő teherautók
  Mától küldhet figyelmeztetést a Nemzeti Tengelysúlymérő Rendszer a szabálysértő fuvarozóknak, miután 2017. szeptember 19-ével elindul annak objektív felelősség elve alapján funkcionáló automatikus üzemmódja - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

2017. szeptemper 18, hétfő

15:46  Magyar sikerek a legnagyobb hazai karate versenyen
  Rekordlétszámot hozott a legnagyobb hazai karate versenynek számító Budapest Open. A huszadszor megrendezett jubileumi eseményen 30 ország közel 1500 sportolója lépett tatamira. A felnőttek mezőnyében több magyar versenyző is itthon tartotta az aranyérmet. Hárspataki Gábor duplázott, miután a súlycsoportos elsőség mellett az abszolút kategóriában is diadalmaskodott - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Magyar Karate Szakszövetség.
15:46  Tragikus baleset a finomítóban
  Halálos közlekedési baleset történt Százhalombattán - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.
13:18  A Szegedi Ítélőtábla sajtótitkára "Az év jogász írója"
  Az Irodalmi Rádió szerkesztősége ez év elején több országos pályázatot írt ki "Az év jogász írója és költője" Az év orvos írója és költője" valamint "Az év pedagógus írója és költője" címmel. Mindhárom kategória díjátadására szeptember 16-án szombaton Budapesten a Csokonai Művelődési Központban került sor."Az év jogász írója kategóriában az I. helyezést dr. Bátyi Zoltán, a Szegedi Ítélőtábla sajtótitkára nyerte el "Külvárosi ária" című novellájával - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel dr. Harangozó Attila az ítélőtábla elnöke.
13:11  Engedély nélkül vadásztak
  Vadászati engedély nélkül, egy engedély nélkül tartott puskával lelőttek egy őzbakot a tiszaalpári gyanúsítottak - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.
13:11  Szakmai napot szervezett a NÉBIH a hazai akáctermesztés témájában
  "Az akáctermesztés jövője - Tapasztalatok a hazai akác fajtavizsgálatokban" címmel tartott erdészeti fajtabemutatót a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szeptember 14-én. A szakmai napot a "125 éves a növényfajtakísérlet" című jubileumi programsorozat részeként rendezte meg a hivatal. Az összejövetel középpontjában a Helvéciai Fajtakísérleti Állomáson mintegy 20 éve elkezdett akác fajtavizsgálatok eredményei álltak - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
13:11  Exportra is megy a magyar gomba
  Hazánkban a legjelentősebb termesztett gombafaj a csiperke és a laska. A gomba nagyon egészséges, ennek ellenére az egy főre eső gombafogyasztás Magyarországon nagyon alacsony, 1-1,5 kilogramm évente - derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképéből - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökség.

2017. szeptemper 17, vasárnap

20:51  Torna: Dévai Világkupa-szériagyőztes
  Nagy meglepetéssel és óriási magyar sikerrel zárult a párizsi Torna Challenge Világkupa, a szerdöntők után Világkupa-szériagyőztest is hirdettek, és ugrásban Dévai Boglárka vitte el a győztesnek járó díjat - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Kaszala Claudia.
20:51  Torna: Dévai ezüstérmes a párizsi Világkupán
  A francia rendezésű Torna Challenge Világkupán Dévai Boglárka ismét fantasztikusan szerepelt ugrásban, ugyanis a szerenkénti fináléban a második helyen végzett - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Kaszala Claudia.

2017. szeptemper 15, péntek

21:57  Mentések a Velencei-tavon
  A vízi rendőrök két bajba jutott embert mentettek ki a másodfokú viharjelzés ideje alatt - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.
21:51  Két megyén át menekült az embercsempész
  Az M5-ös autópálya Csongrád megyei szakaszán vették észre, Bács-Kiskun megyében fogták el az ukrán embercsempészt a rendőrök - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.

2017. szeptemper 14, csütörtök

18:51  Közös út, közös jövő: szeptember 16-tól ismét Mobilitási Hétvége Budapesten
  Idén tizenhatodik alkalommal, szeptember 16-22. között rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés programsorozatát. A Mobilitási Hétvégén, hazánk legnagyobb zöld eseményén a szeptember 16-17-i hétvégére ismét a gyalogosoké, kerékpárosoké az Andrássy út. A színes programok részletesen megismerhetők a www.bkk.hu/mobilitasihet oldalon - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Budapesti Közlekedési Központ.
18:51  Vízipipadohány szaga áradt a kocsiból
  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 63 kilogramm vízipipadohányt találtak egy személyautóban, Röszkén. A dohányt lefoglalták, a sofőr ellen feljelentést tettek - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Némedi-Varga Éva sajtóreferens.

2017. szeptemper 13, szerda

18:02  Illegális migránsok Bács-Kiskunban
  43 illegális migránssal szemben intézkedtek a rendőrök a Bács-Kiskun megyei határszakaszon - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.
17:46  Jön a második Adókonzultáció
  Várhatóan az e-számlák adatszolgáltatása is szóba kerül a második Nemzeti Adókonzultáción, a legjelentősebb könyvvizsgálók és a NAV szakembereinek találkozóján. A szeptember 28-án és 29-én tartandó adószakmai konferencián résztvevők egyebek mellett képet kaphatnak a jogszabályi változásokról, a NAV új szemléletének eredményeiről, a hivatal pedig megismerheti mindezzel kapcsolatos tapasztalatukat, véleményüket - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

2017. szeptemper 12, kedd

21:34  Regisztráció október 2-ig
  Az a civil szervezet, amely korábban nem regisztrált a NAV-nál és 2018-ban részesülni szeretne az 1 százalékos felajánlásokból, a 17EGYREG adatlapon regisztrálhat 2017. október 2-ig. A határidő után pótlásra nincs lehetőség - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

2017. szeptemper 10, vasárnap

21:34  TápióFeszt: hagyomány és jövőépítés
  Immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre Nagykátán a TápióFeszt elnevezésű hagyományőrző, kulturális gasztrofesztivál. A fesztivál külön érdekessége, hogy azzal egyidejűleg zajlik a Nemzetközi Kátai Tánctalálkozó, amely idén 34. alkalommal várja vendégeit - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az FM Sajtóiroda.

2017. szeptemper 09, szombat

20:18  TápióFeszt: hagyomány és jövőépítés
  Immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre Nagykátán a TápióFeszt elnevezésű hagyományőrző, kulturális gasztrofesztivál. A fesztivál külön érdekessége, hogy azzal egyidejűleg zajlik a Nemzetközi Kátai Tánctalálkozó, amely idén 34. alkalommal várja vendégeit - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az FM Sajtó.

2017. szeptemper 08, péntek

20:51  Átadták a Káld-Hidegkúti Kisboldogasszony kápolnát
  A Földművelésügyi Minisztérium 25 millió forintos vissza nem térítendő támogatással járult hozzá a Káld-Hidegkúti Kisboldogasszony kápolna felújításához, melyet szeptember 8-án dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök ünnepélyes keretek között áldott meg. Az eseményen V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, valamit dr. Bitay Márton állami földekért felelős államtitkár mondott köszöntőt - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az FM Sajtóiroda.
20:51  Új madárfaj költött a szegedi Fehér-tónál
  Egy fészekalj fiókát nevelt fel a nyáron egy pásztorgém pár a Szeged melletti Fehér-tó nádrengetegének takarásában. Ez az első alkalom, hogy ez az inkább meleg égövi tájakon fészkelő faj itt költött - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság.
20:40  Arany ékszerek a gyári üregben
  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei több mint 530 gramm arany ékszert találtak egy személyautóban, Röszkén - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Némedi-Varga Éva pénzügyőr alezredes sajtóreferens.
20:40  Elképesztő magyar fölény a kick-box Eb-n
  Nem kevesebb, mint 37 magyar vívhat döntőt a Szkopjéban zajló korosztályos kick-box Európa-bajnokságon. A macedóniai kontinensviadalon 37 ország közel 1500 sportolója indult három korosztályban és hat szabályrendszerben. Magyarországot 105 versenyző képviseli - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a NVESZ sajtó.

2017. szeptemper 07, csütörtök

21:34  Megkezdődött a Hagyó-ügy tárgyalása a Szegedi Ítélőtáblán
  Az ügyész vádbeszédével kezdődött meg csütörtökön a Hagyó Miklós és társai ellen indított büntetőügyben a Szegedi Ítélőtáblán zajló II. fokú nyilvános ülés, amelyen a 14 vádlottnak mintegy fele jelent csak meg a 14 ügyvéd mellett. A vádlottak egyike sem járult hozzá, hogy róla a tárgyaláson kép- és hangfelvétel készülhessen - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Bátyi Zoltán sajtótitkár.
21:11  Chips-teszt: vegyes eredménnyel zártak a ropogtatnivalók
  Legújabb terméktesztjén 10 sajtos chipset ellenőrzött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A szakemberek laboratóriumban vizsgálták a chipsek glutaminsav-, transz-zsírsav-, akrilamid-, zsír- és sótartalmát. Az akrilamid figyelmeztető szintjét meghaladó értékek miatt két vállalkozásnak felül kellett vizsgálnia terméke előállítási folyamatát. Jelölési hiányosságok miatt pedig a hatóság figyelmeztetésben részesít több vállalkozót és kötelezi őket a hibák kijavítására - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

2017. szeptemper 06, szerda

14:34  Egészségügyi kockázata is van a hamisított méznek
  A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) sürgeti az Európai Unió döntéshozóit, hogy megfelelő szabályozással és ellenőrzésekkel lépjenek fel a - főképp Kínából beáramló - hamis méz ellen. Az ismeretlen eredetű hamisított mézek az emberi egészségre nézve is kockázatot hordozhatnak - hívják fel a figyelmet. A két szervezet az egész unióban egyértelmű eredetjelölési és a magyarhoz hasonló nyomonkövetési rendszer bevezetését javasolja. Emellett dolgoznak a méhészeket segítő mobilapplikáció létrehozásán is - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.
14:34  Derékig hevertek a baromfitestek a vágóhíd padozatán
  Súlyos technológiai hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei baromfi vágóhíd működését. A hatósági ellenőrzés magában foglalta nemcsak a vágóhíd tevékenységének, hanem az ott bérvágatást végző élelmiszer-vállalkozás termékeinek ellenőrzését is. Az eljárás eddig lezárult szakasza során a hatóság összesen több mint 24 tonna nem nyomon követhető, jelöletlen, illetve emberi fogyasztásra alkalmatlan terméket vont ki a forgalomból. További több mint 100 tonna, selejtként megjelölt hús megsemmisítésére hatósági felügyelet mellett kerül sor - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
14:34  Tragikus ütközés Kecskeméten
  Egy motoros vesztette életét szerdán kora reggel Kecskeméten - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.

2017. szeptemper 05, kedd

21:34  Magyarország rendezhette meg a Finn-világbajnokságot
  Egyelőre jó arcát mutatja a Balaton az Opel Finn Gold Cupon. A balatonföldvári világbajnokság szeptember 10-én zárul - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Bányász Árpád.
21:29  Hatalmas sportdiplomáciai siker kick-boxban
  A kick-box európai szervezete, a WAKO Europe első alelnökének választották Király Istvánt a sportág korosztályos Európa-bajnokságát megelőző tisztújító közgyűlésen. A Magyar Kick-Box Szakszövetség alelnöke eddig elnökségi tagként tevékenykedett a szervezetben, jelenlegi megbízatása négy évre szól. Király István szerint ezzel Magyarország megítélése tovább erősödött kick-boxban, és reméli, hogy a novemberi felnőtt világbajnokság után újabb világversenyeket sikerül majd Budapestre hozni - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a NVESZ sajtó.

2017. szeptemper 04, hétfő

21:11  Több tucat érmet vár az elnök a kick-box Eb-n
  A válogatottól dobogót, egyéniben több tucat érmet vár Galambos Péter, a Magyar Kick-Box Szakszövetség elnöke a korosztályos Eb-n. A szeptember 5. és 9. között a kadetek és juniorok számára kiírt kontinensviadalon Szkopjéban száznál is több magyar fiatal méretteti meg magát. A sportvezető büszke rá, hogy jelentős anyagi támogatással tudták segíteni a csapatot - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a NVESZ sajtó.
20:57  IV. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó 2017
  Kiskunfélegyháza negyedszer adott otthont augusztus 10.-től 12.-ig Közép-Európa legnagyobb oldalkocsis találkozójának. Az aszimmetrikus 3 kerék megszállottjai színes turisztikai, családi, szakmai, közösségi és zenei programokon vehettek részt a három napos fesztiválon - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Ónodi Árpád főszervező.

2017. szeptemper 03, vasárnap

20:02  Újabb embercsempész bukott le
  A 23 éves román sofőr egy albán férfit szállított, aki magyarországi tartózkodását hitelt érdemlően nem tudta igazolni - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.
20:02  Összefoglaló Bács-Kiskun megyéből
  Az elmúlt 24 óra közlekedési baleseteiről tájékoztatta az OBJEKTÍV Hírügynökséget a megyei RFK sajtószolgálata.

2017. szeptemper 01, péntek

16:40  Erdőtüzet oltanak Budaörs határában
  A Pilisi Parkerdő újra fel szeretné hívni minden erdőlátogató figyelmét, hogy jelenleg is tűzgyújtási tilalom van érvényben, vagyis még a kijelölt tűzrakó helyeken is tilos a tűzgyújtás, valamint a közút- és vasút menti fásításokban, beleértve parlag- és gazégetést is - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökség.
16:23  Finn-vb előtt
  Idén bővelkedett hazánk a vizes sporteseményekben, amelyek között különös hangsúlyt érdemel a Finn olimpiai hajóosztály világbajnoksága, amelynek a Balaton ad otthont szeptember elején, először a hajóosztály 1952-től számított történetében - írja közleményében a Balatoni Yacht Club - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

<<<Előző oldalKövetkező oldal >>>


Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
 Miért ez a kedvencem...

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok