pénztárca kímélő megoldások
 

Archívum

 

Klubrádió

2017. november 29, szerda

16:45  November 29.
  November 29. Ismét 6-8 rendőr akadályozta meg, hogy tibeti zászlóval tiltakozzon Hendrey Tibor a Tibetet Segítő Társaság elnöke a kínai miniszterelnök budapesti látogatása ellen. Nemcsak Hendreyt igazoltatták a rendőrök, hanem a Klubrádió riporterét is, jóllehet őt csak négy készenlétis fogta körbe. Tegnap este pedig órákig várakoztatták a környéken lakókat a hidegben. Ezek tükrében kérdezzük Szikinger István ügyvédet, mi a fontosabb: a személyes szabadság- és a szabad véleménynyilvánítás joga, vagy a vendégdiplomaták védelme? A KSH adatai szerint több tízezer munkavállaló hiányzik az egészségügyből, és a feldolgozóiparból; a szakértő szerint gyakorlatilag nincs olyan munkakör, ágazat, amelyet ne sújtana a munkaerőhiány Magyarországon. A megoldás a közmunkások átképzése lehetne. Csak az akarat hiányzik? Egyszerűen kitiltották a szegedi melegeket az Új Nemzedék közösségi tereiből, mert politizálnak, vagyis kiállnak a jogaikért. Az aktivisták még bíznak benne, hogy valamiféle félreértés vagy információhiány állhat a háttérben, hisz panasz sose volt rájuk, kárt nem okoztak, együtt tudtak működni a hellyel. Ennyire naivak lennének? Esti Gyors 18 órától Rózsa Péterrel.
15:49  Nemzeti konzultáció: folytatódik a számháború a kormány és az LMP között
  Tuzson Bence, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár azt állítja, hogy Eeddig több mint 2,2 millióan küldték vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet. Az LMP társelnöke viszont továbbra sem hiszi el a kormány által mondott számot. Hadházy Ákos a Klubrádiónak azt mondta azzal kapcsolatban, hogy a kormány szerint bocsánatot kellene kérnie, ezt éppen a kabinetnek kellene megtennie, mert átverte az embereket.
14:47  Halálos baleset a körmendi csúszós úton
  A havazással a csúszós utak is kialakultak, több helyen. Körmend és Csákánydoroszló között egy kisteherautó és az autó ütközött össze. A tűzoltók a kocsiban utazó két embert feszítővágó segítségével emelték ki a járműből, de egyikükön már nem lehetett segíteni, a helyszínen életét vesztette.
14:11  Sztrájksorozat jöhet, ha nem emelik meg az önkormányzati dolgozók bérét
  Sztrájksorozatot hirdet az önkormányzati dolgozók béremelése érdekében a jövő év első három hónapjára a Magyar Közalkalmazottak, Köztisztviselők és Közszolgálatban Dolgozók Szakszervezete, ha nem születik megegyezés az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács ülésén - jelentette be a szakszervezet elnöke.
13:43  Ismét készenlétis rendőrök akadályozták meg, hogy tibeti zászlóval tiltakozzon Hendrey Tibor
  A készenléti rendőrök már a Bajza utcánál várták Hendrey Tibort, aki ismételten tibeti zászlóval akart tiltakozni a kínai miniszterelnök budapesti látogatása ellen. Ahogy vasárnap, ma sem engedték meg a Tibetet Segítő Társaság alapító elnökének, hogy felemelje a zászlót. Nemcsak Hendrey Tibort, hanem a Klubrádió riportét is igazoltatták.
12:33  Feloldották a forgalomkorlátozásokat Budapesten
  Feloldották a Kína-Közép-Kelet-Európa csúcstalálkozó miatt elrendelt ideiglenes forgalomkorlátozásokat és területlezárásokat Budapesten - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.
12:23  Botrány az ítélethirdetésen: mérget ivott a volt boszniai tábornok
  Felfüggesztette az ítélethirdetést a hágai Nemzetközi Törvényszék hat, háborús bűncselekményekkel vádolt volt boszniai horvát vezető ügyében, miután egyikük, Slobodan Praljak felállt a tárgyalóteremben, és kiivott egy, állítása szerint "mérget" tartalmazó üveget.
12:14  November 30.
  November 30. A csütörtöki Ötösben, a "filmes műsorban" Csákvári Géza Julianne Moore-ral beszélget a Suburbicon című új filmje kapcsán; a film rendezője, George Clooney munkásságát pedig Varga Attila "Sixx" újságíróval nézi át. Vendégül látja Bognár Pétert, a Magyarhangya mozgalom ügyvezetőjét; valamint Katona Ágnes fordítóval beszélget arról, mennyire nehéz az Agatha Christie könyveket filmre adaptálni. Hallgassanak minket 10 órától (is)!
12:13  A Fidesz az uniós pénzek segítségével akar hatalmon maradni - nyílt levelet írtak Junckernak
  A Magyarországnak járó uniós támogatások ideiglenes felfüggesztését kéri négy neves politikus az Európai Bizottság elnökének írt nyílt levelében. Az Európai Néppárton belül is komoly támogatottsága lehet a kezdeményezésnek – így látja a DK európai parlamenti képviselője. Niedermüller Péter a Reggeli gyorsban azt mondta, az Európai Bizottság elnöke semmiképp sem mehet majd el a kifizetések leállítását szorgalmazó politikai gesztus mellett.
11:42  bizonytalan, hogy kik oszthatnak ételt a közterületeken
  Továbbra is bizonytalan, hogy a jövőben kik oszthatnak a rászorulóknak ételt közterületen.
11:29  Ez itt a kérdés! - 11.29.
  Az MSZP továbbra is közös listát és közös miniszterelnök-jelöltet szeretne a többi ellenzéki párttal. A Demokratikus Koalíció viszont csak az egyéni körzetekről állapodna meg és a külön listákat támogatja. Ha ön szerint ebben a Molnár Gyula vezette MSZP-nek van igaza, szavazzon igennel, ha pedig Gyurcsány Ferenccel és a DK-val ért egyet, szavazzon nemmel a kérdésre! Hívja a 06-91-334-001-es telefonszámot, és ha a válasza igen, akkor nyomja meg az 1-es gombot, ha a nemre voksolna, akkor válassza a 2-es gombot. Legutóbbi kérdésünk így szólt: Önök szerint az Orbán-kormány és a kínaiak közötti tárgyalásokon szempont az emberi jogok tiszteletben tartása? A betelefonálók 20 százaléka igennel, 80 százaléka nemmel válaszolt.
11:16  November 29.
  November 29. Lehet-e még szerelmet vallani válogatás-kazettával, vagy a mai tizenévesek többségének már fogalma sincs, mi az a kazetta? Megölte-e a Spotify a kísérletező kedvünket? Kik döntik el, milyen zenét tolnak az arcunkba a streaming-szolgáltatók? Rónai András könnyűzenei szakújságíróval ma 15 órától arról beszélgetünk, pontosan mit és hogyan is fogyasztunk, ha zenéről van szó.
11:13  Budapesten már havazik
  Budapesten és a Mátrában már havazik. Az előrejelzés szerint, ma éjfélig néhány helyen akár 8 centiméter hó is eshet.
11:07  Az észak-koreai rakétakísérletet elítélte a NATO
  Határozottan elítélte a NATO és az Európai Unió az Észak-Korea által végrehajtott újabb ballisztikus rakétakísérletet. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár kiemelte: Phenjan a lépéssel ismételten megsértette az ENSZ Biztonsági Tanácsa által hozott határozatokat, veszélyeztetve a térség és a világ biztonságát.
10:50  Vádat emeltek Izsák fideszes polgármestere ellen
  Az ügyészség vádat emelt a fideszes izsáki polgármester, Mondok József ellen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt . Izsák polgármestere saját maga használja az uniós támogatásból általa építtetett vadászpanziót. Az ügyben több ellenzéki párt is feljelentést tett és az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz fordult.
10:41  Brexit: London hajlandó fizetni az uniónak - Financial Times
  Londoni sajtóértesülések szerint a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről folyó szakértői szintű tárgyalásokon létrejött egy elvi megállapodás arról, hogy az Egyesült Királyság teljesíti az Európai Unióval fennálló pénzügyi kötelezettségeit. A konkrét összeg azonban várhatóan csak a távolabbi jövőben lesz ismert.
10:21  Az illiberális demokrácia hamis demokrácia - Nemzetközi lapszemle
  Az illiberális demokrácia hamis demokrácia, vagyis nem demokrácia – érvel a Der Standard című osztrák lapban Alexander Somek, a bécsi egyetem jogfilozófus professzora azon elgondolás ellenében, hogy Ausztria – a visegrádi országok csoportjához csatlakozva és azon belül, fejlettségénél fogva mintegy az első az egyenlők között szerepét betöltve, Nagy-Ausztriát úgymond helyreállítva – megnövelhetné Közép-Európa súlyát, és érvényesíthetné a nemzetek Európája koncepciót Brüsszellel szemben. Kárpáti János nemzetközi lapszemléje.

2017. november 28, kedd

19:01  Méltatlanul bizalmatlanok egymással szemben az ellenzéki szereplők - Keszthelyi András
  A Gyurcsány és Bajnai kormányok korábbi tanácsadója szerint a baloldali pártok nem tanultak a 2014-es összefogásból. Keszthelyi András a Klubrádiónak adott interjújában beszélt a Jobbikkal való együttműködésről és arról is, hogy nem lenne olyan rémes a helyzet, ha az ellenzék nem nehezíteni meg a saját dolgát.
18:40  November 29.
  November 29. Szerdán Pikó András búcsúztatja a főváros életét megállító kínai delegációt, 8:30-tól együtt integetnek nekik a reggeli személlyel, Hendrey Tiborral, a Tibetet Segítő Társaság elnökével.
18:23  Nyomoznak a Feneketlen-tó melletti telek privatizációja ügyében
  Hűtlen kezelés gyanúja miatt kezdett nyomozni a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós Főosztálya a Feneketlen-tó melletti volt ÉMI-telek privatizációja ügyében. Az egyik feljelentő az Együtt választmányi elnöke volt. Szigetvári Viktor közleményében úgy fogalmazott, a magyar emberek 4-5 milliárd forintos, pofátlan megkárosítása nem maradhat következmények nélkül. Hozzátette: szerinte felháborító és elfogadhatatlan, hogy ilyen módon játsszák ki a közvagyont Fidesz-közeli cégeknek.
18:15  Ismét lecsapott a festékező Simicska
  Újra festékes flakont ragadott Simicska Lajos, ezúttal a Soros-terv elleni nemzeti konzultációt reklámozó kormányzati plakátra írta fel a szokásos trágár mondatát, Orbán Viktorral kapcsolatban – írja a 444.hu. A portál szerint az ex-fideszes milliárdos hajnalban Budapestről tartott haza Veszprémbe, amikor három plakátot is lefújt, mert régóta zavarták. A plakáton ott van, hogy ne hagyjuk szó nélkül, ő pedig úgy döntött, hogy nem hagyja.
17:54  Nem lesz népszavazás a december 24-i munkanapról
  Nem gyűlt össze a szükséges, jogszabályban rögzített számú érvényes aláírás a december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánítása ügyében kezdeményezett népszavazáshoz. A kezdeményező Bíró Zoltán az összegyűjtött mintegy 66500 aláírást kedden adta le a Nemzeti Választási Irodának.
17:35  2019-re lanyhulhat a magyar gazdasági növekedés - OECD
  Jól teljesít a magyar gazdaság, de egy-két éven belül a növekedés lassulni, az infláció pedig gyorsulni fog, ezért nagyon oda kell figyelni a gazdaságpolitikára - röviden ezt üzeni a magyar kormánynak az OECD legfrissebb, megjelent gyorselemzésében.
17:05  Mai témáink:
  Egyre többen szólalnak meg már nyíltan is a MOK működését kritizálva, miután jelentős tagdíjemelés várható. Nem elsősorban a pénzről, inkább az átláthatatlannak mondott működésről van szó. Lehet változás? Várhatóan még 30-40 ezer autós vált kötelező biztosítást. Az átlagosan 26 százalékkal emelkedő díjak miatt akár 160 ezren is lecserélhetik kötelező biztosításukat. Mi kerül ezen ennyibe? A Társaság a Szabadságjogokért civil jogérvényesítő tevékenységbe kezd a 2018-as parlamenti választások kapcsán. Mindent figyelni fognak. Rohad a sokszor átadott Várbazár, a kormány szerint minden ok, csak túl népszerű. Komolyan? Esti gyors hattól Kárpáti Ivánnal!
12:49  Ez itt a kérdés! - 11.28.
  Önök szerint az Orbán-kormány és a kínaiak közötti tárgyalásokon szempont az emberi jogok tiszteletben tartása? Hívja a 06-91-334-001-es telefonszámot, és ha a válasza igen, akkor nyomja meg az 1-es gombot, ha a nemre voksolna, akkor válassza a 2-es gombot. Legutóbbi kérdésünk így szólt: Önök elképzelhetőnek tartják, hogy a Kormányzati Tájékoztatási Központ trükközik a nemzeti konzultációs ívekkel, és nem igaz az, hogy már több mint 1 millió 754 ezer 128 kérdőívet küldtek vissza? A betelefonálók 96 százaléka igennel, 4 százaléka nemmel válaszolt.
12:39  Logikusabban is szervezéssel el lehetett volna kerülni a fél város lezárását
  Kiemelt veszélyhelyzetet jelent a kínai miniszterelnök és a többi vezető jelenléte Budapesten, azonban okosabb szervezéssel is lehetne garantálni a biztonságukat – mondta a Klubrádió által megkérdezett nemzetbiztonsági szakértő. Kis-Benedek József szerint praktikusabb megoldások mellett nem lenne szükség a közlekedés ilyen szintű korlátozására.
12:29  Csatát nyert a vegyipar az uniós állampolgárok egészségével szemben - Greenpeace
  Felháborító és elkeserítő – így kommentálta a Greenpeace vegyianyag szakértője, hogy tegnap az Európai Unió tagállamainak minősített többsége megszavazta a glifozát gyomirtó szer 5 éves uniós újraengedélyezését. Az engedélyezést Magyarország és a korábban tartózkodó Németország is támogatta – emelte ki Simon Gergely, aki szerint a vegyipar nyert az emberek egészségével szemben, ugyanis a glifozát több vizsgálat szerint is rákkeltő.
12:13  Jogsértő volt a tibeti zászlóval demonstráló férfi rendőrségi akadályozása – Nehéz-Posony Márton
  A Klubrádiónak nyilatkozó jogász szerint jogsértő módon jártak el a rendőrök, amikor testi kényszer alkalmazásával akadályozták meg egy tüntetőnek, hogy Kína Tibet politikája ellen tiltakozzon a miniszterelnöki konvoj elhaladásakor.
12:05  Még nem látni, hogy térül meg Magyarországnak a kínai vasúti beruházás
  Elsősorban Kína számára kedvező a Budapest-Belgrád vasútvonal felújítása - vélik a Klubrádiónak nyilatkozó szakértők. A felújításról szóló közbeszerzés, azaz a tervezés-kivitelezés beszerzési eljárás részvételi felhívása tegnap jelent meg a MÁV honlapján.
11:57  December 1.
  December 1. A kormány gyakorlatilag háborút folytat a szegények ellen - így látta Ferge Zsuzsa szociológus már 2014-ben is. Vele beszéli meg Szénási Sándor este héttől azt, hogyan növelte mérhetetlenné a társadalmi egyenlőtlenségeket a harmadik Orbán kormány a szociális ellátások megvágásával, a közmunka programnak nevezett kiéheztetéssel, az egykulcsos adóval és számos más eszközzel, melynek nyomán milliókat löktek az út szélére.
11:55  December 2.
  December 2. Ugyan hazánkban még nem közismert a társadalmi vállalkozások fogalma, Európában már privát befejtetői források is érkeznek azokhoz az üzleti vállalkozásokhoz, amelyek profitjuk nagy részét visszaforgatják valamilyen pozitív társadalmi hatás elérése érdekében. Az egyik kereskedelmi bank és a NESsT Magyarország idén is meghirdette a Lépj Velünk! elnevezésű társadalmi innovációs programot. Erről beszélgetünk mai vendégeimmel, Vörös Évával, a NESsT operatív menedzserével, valamint Dely Gézával, a korábbi díjazott NemAdomFel! Kávézó képviseletében.
11:47  Jó irány, hogy korlátozzák az utólagos normakontrollt - Sepsi Tibor alkotmányjogász
  Az Alkotmánybíróság szerepéről és feladatairól, és a konzultációs kérdőívekről is beszélt a Reggeli gyors vendégeként Sepsi Tibor. Az alkotmányjogász úgy vélte, az, hogy az alkotmánybírókat nem lehet újraválasztani, megteremti annak lehetőségét, hogy a bírók a jelölőktől független véleményt fogalmazzanak meg.
11:33  Novembert 28.
  Novembert 28. Anno Budapest - az Önök emlékeiből rakja össze a főváros képét a Klubrádió új műsora. Lakások három forint harmincért, budapesti Lottóházak az Annóban. A keddi nyerőszám a 6-os. A f***t, a 9-es! 15 órától élnek a vonalak, hívják a 06-1-2407953 számot!
11:16  November 29.
  November 29. A mai Felütésben Ittzés Mihállyal és Kirschner Péterrel a Metró Galéria Kodály-kiállításáról beszélgetünk.
10:27  Orbán a régi Európa pótlékaként ünnepli Kína bevásárlóútját – nemzetközi lapszemle
  Több külföldi lap is terjedelmes elemzést szentel a kínai miniszterelnök és a kelet- és közép-európai országok vezetőinek részvételéveltartott budapesti csúcstalálkozóról. A bécsi Der Standard cikke szerint Orbán Viktor miniszterelnök a régi Európa pótlékaként ünnepli Kína bevásárlóútját. Az elemzés felhívja a figyelmet arra, hogy lényegében nagyszabású infrastruktúra-projektekről és azok finanszírozásáról van szó.

2017. november 27, hétfő

18:13  Migránsozás volt a kormányzati válasz az Isztambuli Egyezmény hiányát firtató kérdésre
  Az isztambuli egyezményről kérdezte a Parlamentben a miniszterelnököt Bangóné Borbély Ildikó. A szocialista képviselő emlékeztetett rá, hogy Magyarország 2014 márciusában írta alá az Európa Tanács egyezményét a nők elleni és a családon belüli erőszak megelőzéséről és felszámolásáról, de annak a magyar jogrendbe emelése mostanáig nem történt meg.
18:01  November 28.
  November 28. Ébredjenek kedden Lampé Ágnessel! A nap témáját - hogy miért éljen a megbonthatatlan kínai-magyar barátság - minden bizonnyal a dugóban állva hallgatják majd. A reggeli személlyel 9-re Keszthelyi András politikai tanácsadó érkezik.
17:53  Összecsapna Orbánnal a Jobbik elnöke
  Vitára hívta a Jobbik elnöke Orbán Viktort a parlamentben. Vona Gábor szerint a választások előtt a két legerősebb párt miniszterelnök-jelöltjének le kell ülnie egymással, hogy Magyarország jövőjéről és jelenéről beszéljenek, mert a vita a magyar emberek érdeke, akiknek meg kell ismerniük az esélyes jelöltek programját. Orbán Viktor rövid válaszában azt mondta, szerinte Vona Gábor „pótvizsgára” jelentkezik.
17:36  A Magyar Postával is bizniszelnek a kínaiak
  Kínai-magyar vegyesvállalatot hoz létre a Magyar Posta Zrt. két kínai logisztikai társasággal közösen, 3 millió eurós vagyis 900 millió forint törzstőkével, az erről szóló megállapodást ma írták alá Kína, valamint 16 kelet-közép-európai ország gazdasági és kereskedelmi fórumán Budapesten. A közös vállalattal lehetőség nyílik arra, hogy a Kínából érkező küldemények gyorsabban érjenek célba Európában és Magyarországon.
17:25  Tibet zászlóval a nyakában szólalt fel Szél Bernadett a parlamentben
  Az LMP miniszterjelöltje a mai plenáris ülésen egyszerre üzent a Budapesten tartózkodó kínai miniszterelnöknek és a magyar rendőrségnek is, amely erővel akadályozta meg, hogy egy tüntető tegnap felmutassa a Kína által megszállt Tibet zászlaját a kormányfői konvojnak.

<<<Előző oldalKövetkező oldal >>>


Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
 Miért ez a kedvencem...

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest