pénztárca kímélő megoldások
 

Archívum

 

Honvédelem

2017. november 27, hétfő

20:01  Irán növelheti rakétáinak hatótávolságát
  Ha Európa veszélyezteti Iránt, Teherán kétezer kilométernél hosszabbra növeli rakétáinak hatótávolságát - jelentette ki Hosszein Szalami, az iráni Forradalmi Gárda parancsnokhelyettese, akit a Fars hírügynökség idézett.
19:01  Miskolcon tartott előadást a honvédelmi miniszter
  A haza az egyetlen közös nevező, amely minden magyar ember számára fontos kell, hogy legyen - mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter november 27-én, hétfőn a Miskolci Egyetemen tartott előadásában.
18:01  Lefejeztek a dzsihadisták egy állítólagos kémet
  Rendkívül kegyetlen módon végzett ki az Iszlám Állam terrorszervezet egy állítólagos kémet Afganisztánban. A közösségi hálózatokon pénteken a dzsihadisták afganisztáni logójával megjelent videó szerint a férfinek először két karját vágták le, majd lefejezték.
17:01  Komoly érdeklődés a honvédelmi nevelés iránt
  Nyílt napot tartottak a szentesi HSC Zsoldos Ferenc Szakgimnáziuma és Szakiskolájában, amelyen a műszaki ezred katonái és a honvédelmi nevelésben részt vevő tanulók bemutatót tartottak a katonai pálya iránt érdeklődő általános iskolásoknak.
16:01  Az ENSZ is segíti a rohingják hazatérését
  Mianmar és Banglades elfogadta az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) segítségét a mianmari muzulmán kisebbség Bangladesbe menekült tagjainak hazatelepítésében - jelentette be Abdul Haszan Mahmud Ali bangladesi külügyminiszter.
15:05  Biztató a török-magyar kapcsolatok helyzete
  Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter múlt heti törökországi látogatása alkalmával feltérképezte a két ország közötti együttműködés lehetőségeit, és elmondhatjuk, hogy a kétoldalú katonai kapcsolatainkban nincs nyitott, megoldatlan kérdés.
15:01  "Minden ország támogassa a békéért való harcot!"
  Sorozatunkban a száz évvel ezelőtt megjelent magyar napilapokból, a Nagy Háborúval kapcsolatos írásokból szemlézünk.
15:01  Balog Zoltán: a fiataloknak hiteles példákra van szükségük
  Az emberi erőforrások minisztere szerint nagy felelősség, hogy hiteles embereket, jó példákat állítsanak a fiatalok elé, és hogy ezzel olyan értékekre tanítsák őket, amelyek nélkül a nemzet jövője elképzelhetetlen.
13:01  Kiemelt dzsihadista célpont Egyiptom
  Kiemelt célpontnak számít Egyiptom a dzsihadisták körében - mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán.
11:01  Szakmai nap fegyverszakértők számára
  A Magyar Honvédség Logisztikai Központ Hadfelszerelés Vizsgáló Osztálya szakmai napot tartott Táborfalván a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara kriminalisztikai szakmai tagozata számára.
10:01  Összecsapások Iszlámábád közelében
  A hatóságok mintegy 4000 emberrel elkezdték szombaton felszámolni azt az ülősztrájkot, amellyel egy radikális iszlamista párt támogatói csaknem három hete blokkolnak több, a fővárosba, Iszlámábádba vezető főutat. A rendőrök éles lőszert nem, de gumibotot, könnygázt és vízágyúkat vetettek be, és összetűztek a mintegy ezer tüntetővel.
09:01  Új-régi fenyegetések
  Új-régi fenyegetések címmel aktuális biztonságpolitikai kérdésekről, társadalmi kihívásokról szóló kerekasztal-beszélgetést tartottak november 23-án, csütörtökön a Stefánia Palota − Honvéd Kulturális Központban.
08:01  Újabb tragédia Líbia partjainál
  Tengerbe veszett szombaton legkevesebb 25 migráns Líbia partjainál, a hajótörés túlélőit az arab ország parti őrsége visszaszállította egy kikötővárosba - közölték tisztségviselők.
06:01  Diagnosztika és terápia radioaktív izotópokkal
  Nukleáris medicina. Az első hallásra kicsit futurisztikusnak tűnő kifejezés egy olyan szakterületet takar, ami a második világháborút követően jelent meg az orvostudományban és a mai napig dinamikusan fejlődik. Igaz ez a Honvédkórház Nukleáris Medicina Osztályára is.

2017. november 26, vasárnap

22:01  Életet mentettek a katonák Budapesten
  Vasárnap kora délután a Vörösmarty téren és környékén szolgálatot teljesítő katonák arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi összeesik az utcán. Az MH Katonai Rendészeti Központ állományába tartozó Bagyura János törzszászlós és Dusnoki István szakaszvezető azonnal értesítette az adventi vásár egészségügyi biztosításáért felelős szakembereit.
20:01  Washington nem ad több fegyvert a szíriai kurdoknak
  Donald Trump amerikai elnök elrendelte, hogy Washington ne küldjön több fegyvert a szíriai kurd Népvédelmi Egységek (YPG) nevű milíciának, amelyet Törökország terrorszervezetnek tart - jelentette be Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter Ankarában, miután Trump és Recep Tayyip Erdogan török elnök telefonon egyeztetett egymással.
18:01  Haríri: Libanon érdekét kell előtérbe helyezni
  "Az elmúlt időszak ébresztőként szolgált mindnyájunk számára, hogy Libanon érdekeire összpontosítsunk a problémák helyett" - mondta a szunnita politikus egy banki konferencián Bejrutban.
16:05  Cáfolják, hogy titkos küldetésben járt volna a San Juan
  Semmiféle különleges küldetést nem hajtott végre a San Juan, amely több mint egy hete, az utolsó bejelentkezését követően tűnt el - szögezte le pénteken Buenos Airesben a dél-amerikai ország haditengerészetének szóvivője, aki valószínűtlennek tartotta azt a feltételezést is, hogy a tengeralattjárót támadás érte.
15:01  Tisztjelöltek látogattak ki a Long Knife 2017 gyakorlatra
  A Long Knife 2017 elnevezésű gyakorlatra látogattak ki a Ludovika Zászlóalj lövész szakos honvéd tisztjelöltjei az MH 25. Klapka György Lövészdandár segítségével.
12:01  Amerikai intés Pakisztánnak
  Az Egyesült Államok figyelmeztette Pakisztánt, hogy árthat a kétoldalú kapcsolatoknak, ha Iszlámábád nem tesz intézkedéseket a 2008-as mumbai merénylet értelmi szerzőjének tekintett, a héten szabadon engedett, Háfiz Szaíd őrizetbe vételére és vád alá helyezésére.
10:01  Gyakorlattervező tanfolyam
  Hiánypótló szakanyagot állított össze az MH Hadkiegészítő Felkészítő és Kiképző Parancsnokság, amelyet a Magyar Honvédség gyakorlattervező konferenciáján, november 20-24. között mutattak be.
10:01  Elkészült a legújabb Albatros, az L-39CW
  November 20-án jelentette be a gyártó cég, hogy elkészültek a legújabb L-39-es könnyű kiképző- és támadó repülőgép-változattal, az L-39CW-vel.
09:01  Menekülttáborokban helyezik el a visszatérő rohingjákat
  Ideiglenes menekülttáborokban helyezik el a Bangladesből Mianmarba önkéntesen visszatérő rohingja menekülteket - jelentette be Abdul Haszan Mahmud Ali bangladesi külügyminiszter. Mianmar és Banglades csütörtökön előzetes megállapodást kötött arról, hogy két hónapon belül megkezdődhet a menekültek hazatérése.
07:01  Ünnepélyes katonai esküt tett a Csongrád megyei kormánymegbízott
  November 23-án Szentesen, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred laktanyájában és a Csongrád Megyei Védelmi Bizottság ülését megelőzően, a bizottság tagjai és a sajtó nyilvánossága előtt tett ünnepélyes katonai esküt dr. Juhász Tünde Csongrád megyei kormánymegbízott, és ezzel önkéntes tartalékos ezredesként csatlakozott a Magyar Honvédség tartalékos rendszeréhez.

2017. november 25, szombat

18:01  Új technikai eszközök a szentesi műszakiaknál
  Az Európai Unió Kohéziós Alapja támogatásával és a magyar állam társfinanszírozásával megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően a Magyar Honvédség a jelenleginél még magasabb színvonalon nyújthat segítséget a természeti katasztrófák elleni védekezésben, valamint a károk felszámolásában.
18:01  Az egész világot sokkolta a kegyetlen egyiptomi merénylet
  Robbantással és lőfegyverekkel tömeggyilkos merényletet követtek el pénteken Egyiptomban egy mecsetnél. A halálos áldozatok száma az egyiptomi állami televízió közlése szerint legkevesebb 235, a sebesülteké 109. A merényletet a Sínai-félszigeten követték el, Bír-el-Abdban.
16:01  A (műszaki) katonáknak ehhez is érteniük kell
  Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonáinak az alakulat alaprendeltetéséből adódó feladataikon túl elengedhetetlenül fontos, hogy műveleti területen is megállják a helyüket. Ennek érdekében az MH Altiszti Akadémia Nemzetközi Kiképző Alosztály kiképzői egynapos felkészítést tartottak részükre C-IED ismeretekből, azaz a rögtönzött robbanóeszközök felderítési keresési és telepítési módszereiből.
14:01  Trump a külföldön állomásozó katonáknak: "Nyerésre állunk"
  Donald Trump amerikai elnök telefonos videokonferenciát tartott a külföldön állomásozó katonáknak, és azt üzente: amióta ő az elnök, az amerikai katonák győzelemre állnak.
13:01  Áldozatok és hősök
  A Honvédelmi Minisztérium támogatásával felújított, első világháborús emlékművet, és katonasírokat avattak fel ünnepélyes körülmények között a székesfehérvári evangélikus temetőben, november 25-én.
12:01  Tökölről érkezett az ország karácsonyfája az Országház elé
  Tizenhat méter magas és közel öt tonna súlyú az ország karácsonyfája, amely idén a Pest megyei Tökölről érkezett Budapestre. A fenyőfát az MH Katonai Közlekedési Központ munkatársai egy speciális tehergépjárművel szállították fel Budapestre, az Országház elé november 24-én.
11:01  Páncélozott harcjárműveket kap Szabadszállás városa
  Páncélozott felderítő úszó gépkocsi, valamint páncélos szállító harcjármű és egy T−34-es harckocsi gazdagítja rövidesen Szabadszállás vagyonát.
09:01  Az iszlamista terrorizmus elleni egységet állít fel a "német FBI"
  Az iszlamista terrorizmus elleni ügyosztályt állítanak fel mintegy ezer fővel az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) után német FBI-nak is nevezett német Szövetségi Bűnügyi Hivatalnál (BKA) - írta november 23-án a Die Welt című lap.
06:33  Véget ért a Wise Foresight 2017 gyakorlat
  "A gyakorlat a bizalom és a kiképzettség nagyon magas fokát mutatta meg. A zászlóalj eredményes és kész arra, hogy akár bevetésben is részt vegyen" - fogalmazott dr. Ruszin Romulusz dandártábornok november 24-én, a Wise Foresight 2017 elnevezésű magyar-román hadgyakorlaton.
06:01  Nyílt nap Szentendrén
  A Szentendrei Református Gimnázium 14 éves tanulói látogattak el az MH Altiszti Akadémiára, hogy érdekes foglalkozások keretében bepillantást nyerjenek a katonák mindennapjaiba és segítséget kapjanak a későbbi pályaválasztáshoz.

2017. november 24, péntek

20:01  Inter arma caritas - kétszázharmincnegyedik adás
  Hinni akarok az Atya Istenben, aki gyermekeként szeret engem, és Jézusban, az Úrban, aki kiárasztotta lelkét életemre, hogy felvidítson és elvezessen az élet örök országába - Ferenc pápa gondolataival köszönti a hallgatókat a szerkesztő, Fodor Endre.
19:01  Fejlesztések Pristinában
  Ünnepélyes keretek között vehették át a Pannónia névre keresztelt magyar házat az elmúlt hétvégén a koszovói békefenntartó misszióban egyéni beosztást betöltő magyar katonák a pristinai főparancsnokságon.
18:01  Átadták az első norvég AW-101 kutató-mentő helikoptert
  Az olasz Leonardo vállalat a napokban tette közzé a hírt, miszerint átadták az első AW-101 típusú kutató-mentő feladatkörű forgószárnyast Norvégiának.
16:01  Nyugdíjas logisztikusok
  Ismét nyugállományú katonák tettek látogatást Kaposváron, az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezrednél. A program a Magyar Katonai Logisztikai Egyesület 11 tagjának kiváló alkalom volt arra, hogy megtekintsék az elmúlt években végbement változásokat.
16:01  A védelmi ipar megerősítése közös érdekünk
  Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter törökországi hivatalos programjának második napján ellátogatott az ankarai Atatürk Mauzóleumba, ahol - a két nép barátságát hangsúlyozva - koszorút helyezett el a független Törökország első elnökének síremlékénél.
15:01  Szent Márton-napi megemlékezés
  Szent Mártonra, a felderítők védőszentjére kétnapos programsorozat keretében emlékeztek az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj katonái.

<<<Előző oldalKövetkező oldal >>>


Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
 Miért ez a kedvencem...

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok