pénztárca kímélő megoldások
 

Archívum

 

Objektív Hírügynökség

2017. november 25, szombat

12:39  Körözött Audi Tompán
  Egy svéd hatóság által körözött gépkocsit foglaltak le a Tompa Közúti Határátkelőhelyen - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.

2017. november 24, péntek

17:28  Baleset az 52-es úton
  Teljes útlezárásra kell számítani Fülöpháza térségében, ahol baleset történt - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a megyei RFK sajtószolgálatától.
16:28  A hungarikum szabályozás partnerséget kínál a helyi közösségek számára
  A magyarországi közösségekben megvan az igény, hogy bemutassák értékeiket, hisz az elmúlt években több mint ezer helyi értéktár jött létre Magyarországon, ahol több mint hétezer értéket tartanak számon - mondta Szakáli István Loránd agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár a Hévízen megtartott Hungarikum Konferencián - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az FM Sajtóiroda.
12:46  Több macska spot-on is elbukott a NÉBIH legújabb terméktesztjén
  29, macskáknak szánt, külső élősködők elleni rácsepegtető oldatot, úgynevezett spot-on készítményt vizsgált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) legújabb Szupermenta terméktesztjén. A laboratóriumi vizsgálatokon 6 termék bukott el, mivel nem tartalmazták a gyártó által garantált hatóanyag mennyiséget. A hivatal eljárást indít a készítmények gyártóival, illetve hazai forgalmazóival szemben - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
08:46  Black Friday az interneten
  A NAV tapasztalatai szerint egyre többen rendelnek a Black Friday idején az internetről. Nem mindegy azonban, honnan érkezik az áru: Magyarországról, az Európai Unióból vagy távolabbról. Az Unión kívülről érkező áruk biztonságos rendeléséhez szolgál hasznos tanácsokkal a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapja - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
08:39  November 25. - emléknap
  Koszorúzással tisztelegnek a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléke előtt 2017. november 25-én, 11 órakor a GULAG áldozatainak emlékkövénél, az V. kerületi Honvéd téren - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
07:57  21 idős embert károsított meg
  Vádemelési javaslattal zárták le az óbudai rendőrök annak a férfinak az ügyét, aki pénzt csalt ki idős emberektől - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a megyei RFK sajtószolgálatától.
07:46  Migránsokat tartóztattak fel Bács-Kiskunban
  Jogellenesen próbált bejutni Magyarországra 40 illegális migráns - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.

2017. november 23, csütörtök

11:28  Közös cél a fenntartható fejlődés
  Kiemelten fontos a kormány szerepe a környezetvédelemben, hiszen keretet ad a környezetvédelmi célkitűzések megvalósításához, és biztosítja azokat a szakpolitikai, jogi, gazdasági peremfeltételeket, amelyek lehetővé teszik az ország fenntartható fejlődési pályára állítását - jelentette ki V. Németh Zsolt a Deloitte Fenntartható Fejlődés Szakmai Napján, amelynek keretében kihirdették az idei Zöld Béka Díj nyerteseit - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az FM Sajtóiroda.
11:17  Baleset Székesfehérváron
  Összeütközött két személyautó csütörtökön a reggeli órákban Székesfehérváron, a Budai úton - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
11:06  Lezárt akta: életveszélyesen megsérült
  A keceli gyanúsítottak porszívó- és hidraulika csővel bántalmazták áldozatukat - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.

2017. november 22, szerda

18:01  Baleset az 55-ös főúton
  Egy személyautó és egy lovas kocsi ütközött össze Baja külterületén - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.
14:28  Budapesten tartották az Európai Halászati Ellenőrző Hivatal szemináriumát
  A magyar halgazdálkodási stratégia teljes mértékben illeszkedik az európaiba, ennek középpontjában a vízi környezet és az őshonos halállományok védelme áll - jelentette ki Ugron Ákos Gábor a Földművelésügyi Minisztérium (FM) állami földekért felelős helyettes államtitkára egy budapesti szemináriumon - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az FM sajtóiroda.
14:28  Európa ikonikus vadvilágát és őserdeit fenyegeti a környezeti bűnözés
  Az ENSZ, a WWF és az Eurac Research ma publikált jelentésében arra figyelmeztet, hogy az illegális fakitermelés, a kaviárkereskedelem, a vadon élő madarak tömeges pusztítása, valamint a medvékre, farkasokra és hiúzokra irányuló orvvadászat súlyosan veszélyezteti a 15 európai országon átívelő Duna-Kárpát régió élővilágát és biológiai sokféleségét - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a WWF Magyarország.
14:28  Ítélet adócsalás és más bűncselekmények ügyében Bács-Kiskunban
  Részben megváltoztatta a Szegedi Ítélőtábla az I. fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék ítéletét a H. Csaba és társai ellen adócsalás bűntette és más bűncselekmények miatt indított büntetőügyben. Részben változott a jogi minősítés, és a táblabíróság a 27 vádlott közül 23 esetében egyes vádpontokban felmentő ítéletet hozott. Ennek megfelelően az ítélőtábla több vádlott börtönbüntetésén, illetve a felfüggesztett büntetések próbaidején enyhített. Nem változott az I. rendű vádlott H. Csaba 4 éves börtönbüntetése, akit adócsalás bűntette és más bűncselekmények miatt öt évre eltiltottak a gazdasági társaság vezető tisztségviselője foglalkozástól is, és a táblabíróság közel 60 millió forintra vagyonelkobzást rendelt el vele szemben - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Bátyi Zoltán sajtótitkár.
14:28  Négy bűncselekmény három hét alatt
  Soltvadkerten és Kiskunfélegyházán is "dolgozott" az autófeltörő - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.
14:28  Szingapúr is elismeri a magyar állategészségügyi hatóság intézkedéseit
  A szingapúri Agro - Élelmiszer és Állategészségügyi Hatóság (AVA) november 21-ei értesítése alapján elismeri a magyar állategészségügyi felügyelet madárinfluenza elleni védekezéssel kapcsolatos előírásait, intézkedéseit. A döntés azt eredményezi, hogy egy jövőbeni járvány során a korábbiakkal ellentétben mindössze a kitöréssel érintett megye, illetve a korlátozás alatti terület kerülhet tiltólistára a szingapúri kiszállítások során - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az FM sajtóiroda.
08:57  Elfogták a cserbenhagyó gázolót
  A rendőrök néhány órán belül beazonosították és elfogták azt a férfit, aki Győr belvárosában elütött egy idős embert, majd elhajtott a helyszínről - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a megyei RFK sajtószolgálatától.
08:34  Mikrobusszal szállította a migránsokat
  Őrizetbe vették a rendőrök azt az embercsempészt, aki migránsokat akart illegálisan külföldre juttatni - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a megyei RFK sajtószolgálatától.
08:28  Akár kétszámjegyű kedvezmény decembertől az e-vonatjegyekre
  A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) jóváhagyásával újabb kedvezményeket vezethetnek be az elektronikus csatornákon értékesített menetjegyekre a hazai vasúttársaságok. Az intézkedéscsomag eredményeként az automatás vásárlások öt, az otthon nyomtatott vagy mobileszközön bemutatott menetjegyek tíz százalékkal lesznek olcsóbbak a decemberi menetrendváltástól. A MÁV-START egyes járataira szóló e-vonatjegyei árát a jobb kihasználtság érdekében ötödével csökkentheti - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
07:46  T-Dexter kiszimatolta
  A nyomozók a bejelentéstől számított hat órán belül elfogták a 19 éves nagytilaji és a 25 éves batyki férfit - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a megyei RFK sajtószolgálatától.
07:39  Kábítószer-kereskedőket fogtak el
  Az öttagú bűnszervezetre Budapesten csaptak le a rendőrök - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az ORFK Kommunikációs Szolgálat.

2017. november 21, kedd

18:17  Újra járható az 5-ös főút
  Mostanra befejeződött a helyszínelés az 5-ös főút Lajosmizse és Kecskemét közötti szakaszán, ahol két személyautó ütközött össze kedden délután - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.
17:06  "TUDAT-ÁLLAPOT"
  Gyermekjogi és a Nők elleni erőszak megszüntetése világnapok alkalmából a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakmai napot tartott - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
17:06  Baleset az 5-ös főúton
  Két személyautó ütközött össze Lajosmizse és Kecskemét között - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.
17:06  Torna: Berki válla szépen javul
  Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász, Berki Krisztián válla a várakozásoknak megfelelően egyre jobb állapotban van, továbbá nézőként részt vesz a jövő hétvégén rendezendő, Swietelsky Kupáért zajló Mesterfokú Bajnokságon is - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Kaszala Claudia.
17:01  Barátját rabolta ki
  Az elvett mobiltelefon árából akart tovább szórakozni - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
12:28  Drogkereskedő rendőrkézen
  A rendőrök őrizetbe vették azt a férfit, aki az elmúlt időszakban Dunaújvárosban árult kábítószert - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.
11:50  A büntetés: 16 év fegyház
  Súlyosította a Szegedi Ítélőtábla az I. fokú bíróság ítéletét az előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember, részben 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt K. Pál ellen indított büntetőügyben. Így a vádlott jogerős büntetése 16 év fegyház és 10 év közügyektől eltiltás lett, és gyermekei vonatkozásában megszűnt a vádlott szülői felügyeleti joga is - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Bátyi Zoltán sajtótitkár.
09:28  Összehangolják tevékenységüket az erdőirtások ellen küzdő EUTR hatóságok
  Október közepén Bukarestben tanácskoztak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) faanyag-kereskedelmi lánc ellenőrzésért felelős erdészeti szakemberei és a román társszervek képviselői. A kétoldalú egyeztetés célja az volt, hogy elősegítse az illegális erdőirtások útján kitermelt, jogszerűtlenül forgalomba hozott, illetve szállított faanyag közös erőkkel történő kiszűrését. A tanácskozás fontosságát és eredményességét jól mutatja, hogy az újonnan szerzett ismeretek révén több száz mázsa igazolatlan eredetű faanyagot helyeztek hatósági zár alá novemberben a NÉBIH szakemberei - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

2017. november 20, hétfő

18:39  Baleset az M7-esen is
  Szabadbattyán külterületén két személyautó ütközött össze hétfőn koraeste - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.
17:11  Baleset az M5-ösön
  Teljes útlezárásra kell számítani Lajosmizse közelében, ahol két autó ütközött - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a megyei RFK sajtószolgálatától.
07:57  Véget ért az ENSZ klímacsúcs - nemzetközi koalíció alakult a szénkorszak lezárásár
  Múlt hét végén ért véget a 23. ENSZ klímakonferencia, amelynek célja a Párizsi Megállapodás megerősítése volt. Az egyik legérdekesebb fejlemény, hogy a konferencia alatt egy nemzetközi koalíció alakult, amelynek célja a szén alapú villamosenergia-termelés befejezése 2030-ig. A koalícióhoz 27 ország és az Egyesült Államok két állama szinte azonnal csatlakozott. Itthon azonban még mindig napirenden van a Mátrai Erőmű által tervezett lignittüzelésű blokk engedélyeztetése. A tervezett blokk további bővítését, annak környezetvédelmi engedélyét ma tárgyalja a bíróság - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a WWF Magyarország.

2017. november 19, vasárnap

17:57  Baleset az 54-es főúton
  A főutat teljes szélességében lezárták a bugaci lejárónál - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.
16:01  Torna: Szujó Dorkáé a gerendáért járó Kanyó Kupa
  A tornászok utánpótlás országos bajnokságának szerenkénti fináléjában gerendán Szujó Dorka az első helyen végzett az ifiknél, így idén a TC Békéscsaba versenyzője szerezte meg a Kanyó Éva Kupát - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Kaszala Claudia.
16:01  Baleset Székesfehérvár külterületén
  Úrhida irányában egy sávon lehet haladni a 7201-es úton, ahol baleset történt vasárnap délután - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a megyei RFK sajtószolgálatától.
13:57  Óriási lehetőség a méhészeti ágazatnak
  Óriási eredmény, hogy az Európai Parlament a méhészeti ágazattal foglalkozik - mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Gödöllőn, a Magyar Méhészek 10. Világtalálkozóján - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az FM sajtóiroda.

2017. november 18, szombat

17:57  Torna: Schermann Bianka nyerte a Kanyó Éva Kupát
  A Kanyó Éva Kupáért zajló leány utánpótlás egyéni országos bajnokság első versenynapján egyéni összetettben hirdettek bajnokot, amely egyben selejtező is volt a vasárnapi szerenkénti finálékra - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Kaszala Claudia.
09:06  55 betörés a rovásán
  A budaörsi rendőrök vádemelést javasolnak az ügyben - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
08:57  Előzetesben a gödi díler
  Az illetékes bíróság elrendelte az 50 éves férfi előzetes letartóztatását - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

<<<Előző oldalKövetkező oldal >>>


Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
 Miért ez a kedvencem...

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron