pénztárca kímélő megoldások
 

Archívum

 

OrientPress - Belföld

2017. november 29, szerda

12:31  Átadták a nemzet fiatal tehetségeiért ösztöndíjakat
  Átadta a nemzet fiatal tehetségeiért ösztöndíjat az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.
12:11  Megindulhat a méz exportja Kínába
  A tartományokkal való együttműködés kiszélesítése és a tudományos együttműködés fejlesztése mellett számos további mezőgazdasági együttműködésre is lehetőség nyílik a magyar-kínai magas szintű tárgyalások eredményeként - jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Az agrártárca vezetője a megbeszéléseket követően partnerével aláírta a Kínába irányuló méz exportjáról szóló megállapodást - tájékoztatta az OrientPress Hírügynökséget a Földművelésügyi Minisztérium (FM).
11:49  Kiemelkedő siker Amerikában az 1945
  New Yorktól Los Angeles-ig számos amerikai mozi műsorra tűzte Török Ferenc sokszorosan díjnyertes történelmi filmjét, az 1945-öt. A mozibemutató kapcsán nagy presztízsű újságokban jelentek meg méltató kritikák- közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az OrientPress Hírügynökséggel.
11:27  Pénteken ismét V4 várkoncert
  A V4 koncertsorozat keretében december 1-jén Lovász Irén - Horváth Kornél - Mizsei Zoltán: a Groove & Voice Trió lép színpadra a Bazaar Eclectica-ban. Meghívott vendég a Jitka Šuranská Trio - közölték a szervezők.
11:11  Így készítse fel a télre a házat és nyáralót!
  Röpködő mínuszok, repedő vezeték - a héten már előfordulnak fagyok, ám sokan még a kerti csapot sem zárták el. Hogyan készüljünk a télre és mire figyeljünk a ház körül?
10:49  Lucfenyőhiány miatt drágább lesz a karácsonyfa
  Húsz százalékkal emelkedhetnek idén a fenyőárak a tavalyihoz képest - mondta a Fenyőfa.hu munkatársa az InfoRádiónak. Virovecz Mária szerint 2017-ben a luc lesz a legkelendőbb fenyőfajta.
10:27  Heves megyében még alacsony az influenza aktivitás
  A Figyelőszolgálatban résztvevő megyei praxisokból származó adatok alapján készített becslés szerint 2017. november 20. és november 26. között 95 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. A megbetegedéseket a HMKH Egri és a Füzesabonyi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályához jelentették. A Hatvani Járási Hivatal illetékességi területéről nem jeleztek megbetegedést- közölte a Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály.
10:11  41 ezerrel többen dolgoztak, mint egy évvel korábban
  Az augusztus-októberi három hónapos időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 445 ezer volt, 41 ezerrel több, mint egy évvel korábban. A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 1,4 százalékponttal 68,7 százalékra emelkedett - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
09:27  A tél egyik legjobb gyógyszere a gyömbér!
  Viszonylag olcsó, kevés is elég belőle, természetes gyógyhatású és nagyon finom, remekül erősíti az immunrendszert - írja a hirado.hu.
09:11  Észak-Korea rakétáival elérheti az Egyesült Államok területét
  Észak-Korea sikeres kísérletet hajtott végre Hvaszong-15 típusú, új fejlesztésű interkontinentális ballisztikus rakétájával (ICBM), amely képes elérni az Egyesült Államok egész területét - jelentette be szerdán a világtól elzárkózó ország állami médiája.
08:49  Népzenei- és Néptánctalálkozót tartottak Szolnokon
  Tizedszerre rendezték meg a megyeszékhelyen az Itt-Honi Népzenei- és Néptánctalálkozót, amelyen Kállai Mária kormánymegbízott köszöntötte a gála résztvevőit. A rendezvénynek idén is az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ adott otthont - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal.
08:27  Három zeneművész részesült miniszteri elismerésben
  Az emberi erőforrások minisztere három jeles zeneművésznek, Tóth Péternek, Gyöngyösi Leventének és Balatoni Sándornak kiemelkedő szakmai teljesítményéért elismerő oklevelet adományozott, melyet Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár adott át Budapesten.
08:11  Épületenergetikai fejlesztéseket valósított meg a kormányhivatal Pásztón
  Újabb energiahatékonysági kivitelezések valósultak meg a Nógrád Megyei Kormányhivatal beruházásában. Ezúttal két megújult pásztói ingatlant: a Pásztói Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya Vasút utcai, továbbá a Földhivatali Osztály Fő utcán található épületét adtak át - olvasható a Nógrád Megyei Kormányhivatal közleményében.
07:59  Mikulás-napi kisvonatozást szervez a MÁV
  Mikulás-nap kisvonatozást a MÁV-START és a Majorka Turisztikai és Rendezvényközpont december 2-án és 3-án Balatonfenyves és Imremajor között tartja - közölte a MÁV Magyar Államvasutak Zrt.
07:27  Hazánk csatlakozott a SINO-CEE Fund tőkebefektetési alaphoz
  Urbán Zoltán, az EXIM vezérigazgatója és Csiang Csien-csing, a SINO CEE alap elnöke kedden aláírta a Magyarország SINO-CEE Fund elnevezésű tőkebefektetési alaphoz csatlakozásáról szóló megállapodást - tájékoztatott az Exim.
07:11  Ónos eső és havazás miatt figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
  Szerdára ónos eső és havazás veszélye miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetéseket néhány megyére és a fővárosra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2017. november 28, kedd

17:05  Nem gyűlt össze elég aláírás a december 24-éről szóló népszavazáshoz
  Nem gyűlt össze a szükséges, jogszabályban rögzített számú érvényes aláírás a december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánítása ügyében kezdeményezett népszavazáshoz; az összegyűjtött mintegy 66,5 ezer aláírást kedden adta le a kezdeményező Bíró Zoltán a Nemzeti Választási Irodának (NVI).
16:21  Rekord nézőszámmal zárult a Velencei Képzőművészeti Biennále
  November 26-án befejeződött az 57. Velencei Képzőművészeti Biennále. Idén is folytatódott a tendencia miszerint évről évre rekordot dönt a Velencei Biennále látogatottsága. A kiállítást idén több mint 615 ezer látogató kereste fel, mely 23 százalékos növekedést jelent a 2015. évi látogatószámhoz képest. Ezen belül a fiatal, 26 év alatti látogatók 31 százalékot képviselnek.
16:05  Vasárnaponként újra jár az M3-as metró
  Három adventi vasárnap (december 3-án, 10-én és 17-én) napközben, valamint 2017. december 23-a és 2018. január 2-a között egész nap Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között jár az M3-as metró, segítve a karácsonyi bevásárlás miatt megnövekedő forgalmat, valamint az év végi ünnepi időszak kényelmesebb közösségi közlekedését. Bronz-, ezüst- és aranyvasárnap reggel 8 óra és este 20:30 között, valamint az év végén és a jövő év első napjaiban a teljes üzemidőben szünetel tehát a metróvonal-felújítás miatti hétvégi teljes vonalas pótlás. A Lehel tértől Újpest felé ezeken a napokon is pótlóbusszal lehet továbbutazni.
15:49  Modernizáció a minőségi oktatás záloga
  November 28-án került sor az "Oktatás modernizációja az Európai Unióban" című szemináriumra, melyet Bocskor Andrea néppárti és Krystyna Lybackával szocialista EP-képviselők szerveztek az Európai Parlamentben. A rendezvényen részt vett Navracsics Tibor, oktatásért, kultúráért, ifjúságügyért és sportért felelős uniós biztos, valamint több mint harminc szakmai szervezet, oktatáskutató, pedagógus, ifjúsági és civil szervezet - közölte Bocskor Andrea, az EP Kulturális és Oktatási Bizottságának alelnöke.
15:36  Mintegy 2,900 milliárdos projekt indul az államigazgatásban
  A Pest Megyei Kormányhivatal vezette konzorcium 2,900 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült a Közigazgatás- és Közszolgáltatás- Fejlesztési Operatív Program KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15 "Adminisztratív terhek csökkentése" című konstrukció keretében - írta közleményében a Kormányhivatal.
14:56  Könnyíti a vállalkozások adminisztrációs terheit a kormány
  Az adóadminisztráció átalakításában központi helyet foglal el a vállalkozások terheinek csökkentése, adminisztrációs feladataik egyszerűsítése - mondta Tamásné Czinege Csilla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkára egy szakmai rendezvényen kedden Budapesten.
14:31  Emmi: 34 milliárdért osztanak ételt a rászorulóknak
  Mintegy 34 milliárd forintos új forrás áll rendelkezésre a rászorulókat támogató programban, hogy hajléktalanok, idősek, megváltozott munkaképességűek és nehéz helyzetű kisgyermekes családosok kapjanak ételcsomagokat - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.
14:11  OECD-jelentés: a világgazdaság bővül, de a beruházási ráta túl gyenge
  A világgazdaság folyamatosan nő, 2010 óta a leggyorsabb ütemben bővül, de az eladósodottság mértéke veszélyesen magas, a tervezett beruházási ráták pedig túl alacsonyak ahhoz, hogy fenntartható maradjon a növekedés lendülete - figyelmeztetett a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) kedden kiadott legfrissebb előrejelzésében.
14:10  A Seuso-kincsekből nyílt kiállítás Zalaegerszegen
  A Seuso-kincset bemutató kiállítás azt bizonyítja, hogy Magyarország a napi küzdelmek mellett is megbecsüli kulturális értékeit - jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kedden Zalaegerszegen, a késő római ötvösművészet legjelentősebb, ismert leletegyüttesét bemutató vándorkiállítás megnyitóján.
13:51  A macedón parlament megtámadása miatt vettek őrizetbe embereket
  A macedón rendőrség őrizetbe vett kedden több mint harminc embert, közöttük a volt belügyminisztert, illetve több egykori rendőrt és ellenzéki politikust azzal a gyanúval, hogy részt vettek a macedón parlament áprilisi megtámadásában - jelentette a szkopjei Telma Televízió kedden.
13:26  Megnyílt a Seuso-kincs kiállítás Zalaegerszegen
  A Seuso-kincset bemutató kiállítás azt bizonyítja, hogy Magyarország a napi küzdelmek mellett is megbecsüli kulturális értékeit - jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kedden Zalaegerszegen, a késő római ötvösművészet legjelentősebb, ismert leletegyüttesét bemutató vándorkiállítás megnyitóján.
13:16  A Mikulás idén is a Budakeszi Vadasparkba látogat
  December 6-án, egy remélhetőleg hóval borított szerdán, a Budakeszi Vadaspark lesz a Mikulás földkörüli útjának következő állomása. A híres gyerekdalnak megfelelően hóból lesz a subája, jégből lesz a cipője, lengeni fog a szakálla, és szánnal érkezik majd Budakeszire, hogy egy egész délelőttön keresztül pakolja ki zsákjából a sok minden jót. A Mikulás várva várt látogatása idején ráadásul a 14 éven aluli gyermekek ingyenesen léphetnek be a vadasparkba!
13:01  Áprilistól kötelező az elektronikus közbeszerzés
  Kötelezővé válik 2018. április 15-től az elektronikus közbeszerzési rendszer használata. A digitális közbeszerzési folyamattól az eljárások átláthatóságának fokozását és az ügymenet gyorsítását várják. A felkészületlen ajánlattevők akár többmilliós megbízásoktól eshetnek el.
12:36  Mintegy 200 milliós beruházást zárt Sülysáp
  Befejeződtek Sülysáp Város önkormányzati tulajdonú épületeinek épületenergetikai korszerűsítései. A beruházás teljes költsége több mint 200 millió forint volt, amelyet az Európai Unió Kohéziós Alapjának támogatásával valósítottak meg.
12:16  Orbán: Magyarország kész méltányos alkut kötni az INA visszaadásáról
  Magyarország készen áll arra, hogy méltányos alkut kössön, hogy minél előbb le lehessen zárni a Magyarország és Horvátország történelmileg jó kapcsolatát mérgező vitát a Mol szerepéről az INA horvát energiavállalatban - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, miután megbeszélést folytatott Andrej Plenkovic horvát miniszterelnökkel.
12:11  Ülésezett a Komárom-Esztergom Megyei Védelmi Bizottság
  A Komárom-Esztergom Megyei Védelmi Bizottság november 24-én tartotta a második féléves rendes ülését a kormányhivatal épületében - írja a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal.
12:05  Első alkalommal képeztek önkéntes területvédelmi tartalékosokat Szolnok járásban
  A legalapvetőbb utasításoktól kezdve tanították katonai alapismeretekre azokat az önkéntes területvédelmi tartalékosokat, akik a hétvégén Rákóczifalván vettek részt a 120 órás felkészítésen - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal.
11:36  Négy magyar kutató nyert 2 millió eurós európai csúcstámogatást
  Két idegtudós - Makara Judit és Szabadics János az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézetből -, Pete Gábor matematikus az MTA Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézetből és Egry Gábor a Politikatörténeti Intézetből pályázott eredményesen az Európai Kutatási Tanács önálló csoporttal rendelkező kutatók számára kiírt pályázati támogatására, a Consolidator Grantre. A nyertesek ötéves, legfeljebb 2 millió eurós támogatással járó kutatási programot indíthatnak el - közölte az MTA.
11:26  Idén is a Budakeszi Vadasparkba látogat a Mikulás
  December 6-án, a Budakeszi Vadaspark lesz a Mikulás földkörüli útjának következő állomása. A nap folyamán a 14 éven aluli gyermekek ingyenesen léphetnek be a vadasparkba - közölte az intézmény az OrientPress Hírügynökséggel.
10:56  Jelentős magyar részvétel az idei moszkvai könyvvásáron
  Önálló magyar standdal, könyvbemutatókkal, műfordítói mesterkurzussal és tematikus programokkal szerepel idén Magyarország a Non/Fiction Nemzetközi Könyvvásáron, Moszkvában. Oroszország egyik legrangosabb, november 29-december 3. között zajló könyvfesztiválján nemcsak a legújabb oroszul megjelent magyar irodalmi műveket ismerheti meg a közönség, de számos kísérőprogram is színesíti majd a magyar megjelenést a Moszkvai Magyar Kulturális Intézet szervezésében, a KKM-Balassi Intézet Publishing Hungary programjának támogatásával.
10:12  Péntektől már válthatók az éves matricák 2018-ra
  Idén már december 1-től beszerezhetők a 2018-as országos éves és megyei e-matricák - közölte kedden a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
09:49  Atomerővel hasítana az űrben Kína
  A tervek szerint egy egész flottát építenének, amellyel a bolygók között közlekednének.
09:27  A fogyasztókat védik Fejér megyében is
  Fogyasztóvédelmi fórumra várják az érdeklődőket a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházába csütörtök délelőtt.
08:51  18,3 százalékkal nőttek a beruházások a harmadik negyedévben
  Az idei harmadik negyedévben 18,3 százalékkal nőtt a beruházások volumene az egy évvel korábbi alacsony bázishoz viszonyítva, az előző negyedévi 26,8 és az első negyedévi 23,3 százalékos emelkedés után - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

<<<Előző oldalKövetkező oldal >>>


Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
 Miért ez a kedvencem...

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen