pénztárca kímélő megoldások
 
Ma.hu - Autó hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2014. október 23, csütörtök

03:23  Újabb vombatbébi született a Fővárosi Állat- és Növénykertben [45 perce]
  Újabb utóda született Mollynak és Wallynak, a Fővárosi Állat- és Növénykert vombatpárjának: a babszem méretű kölyök létére egyelőre csak anyja erszényének dudorodásából lehet következtetni.
03:22  Október 23: forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapesten [46 perce]
  Forgalomkorlátozásokra, és emiatt több közösségi közlekedési járat menetrendjének megváltozására kell számítani az október 23-i események miatt szerda délután, valamint csütörtökön és szombaton.
02:23  Leonardo DiCaprio a gorillák védelméről szóló filmen dolgozott [1 óra 45 perce]
  A Virunga című film Orlando von Einsiedel rendezésében arra a küzdelemre hívja fel a figyelmet, amelyet vadőrök folytatnak vadorzókkal a veszélyeztetett gorillák megvédelmezésére a Kongói Demokratikus Köztársaság területén fekvő Virunga Nemzeti Parkban.
02:22  Harmadik repülőgép-hordozóját építi hamarosan Kína [1 óra 46 perce]
  A kelet-kínai Sanghaj városában készül majd Kína harmadik repülőgép-hordozója, amely a második hazai fejlesztésű vízi jármű lesz osztályában.
01:23  A korral járó gerincproblémáktól szenvedtek az egyiptomi fáraók [2 óra 45 perce]
  A XVIII., XIX. és XX. dinasztia korabeli múmiák igen jó állapotban maradtak fenn, és a korábban elvégzett röntgenvizsgálatok három uralkodónál - II. Amenhotepnél, II. Ramszesznél, valamint Merenptahnál, II. Ramszesz 13. fiánál fedeztek fel Bechterew-kórra (spondylitis ankylopoetica), a gerincoszlop ízületeinek és kötőszöveteinek krónikus, gyulladásos megbetegedésére utaló elváltozásokat.
00:46  Napi előrejelzés 12 jegy számára [3 óra 22 perce]
  A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
00:23  Climate Change: Szakcsi Lakatos Béla lemeze amerikai sztárokkal [3 óra 45 perce]
  Climate Change címmel megjelent Szakcsi Lakatos Béla idén tavasszal három amerikai sztárelőadóval közösen rögzített koncertje. A dzsesszanyag számait az éghajlatváltozás miatt előállt helyzet, a Föld jövője iránti aggodalom ihlette.

2014. október 22, szerda

23:23  Az Ahogy tetszik, a Svejk és Csukás-ősbemutató Szegeden [4 óra 45 perce]
  Shakespeare Ahogy tetszik című vígjátéka, a Svejk, a derék elsőháborús katona című komédia, valamint Csukás István és Nagy Imre Erik Szökevény csillagok című daljátékának ősbemutatója szerepel a Szegedi Nemzeti Színház novemberi műsorán.
22:22  Számottevően csökkent a kivégzések száma Kínában [5 óra 46 perce]
  Az előző évekhez képest jelentősen csökkent a kivégzések száma Kínában - állítja a témáról rendszeresen jelentő Dui Hua (Párbeszéd) Alapítvány legfrissebb tanulmányában.
21:52  Az iskolában akasztják fel a halott tanárt - ez volt az utolsó kívánsága [6 óra 16 perce]
  Szokatlan végakaratot fogalmazott meg egy néhai biológiatanár az elhunyta előtt, a hatóságok pedig zöld utat adtak a kérésének. Mostantól ott fog lógni a csontváza, ahol a fél életét töltötte.
21:23  Megvan Nagy Sándor harmadik feje [6 óra 45 perce]
  Megtalálták a fejét a már korábban feltárt két fej és szárny nélküli szfinx egyikének a régészek a Nagy Sándor (III. Alekszandrosz - Kr.e. 356-323) makedón uralkodóhoz köthető monumentális sír harmadik kamrájában az észak-görögországi Amphipolisz ókori város közelében.
20:57  Pisztolyt nyomtatott, két év börtön lett a jutalma [7 óra 11 perce]
  Hatlövetű pisztolyt nyomtattak 3D-s eljárással Japánban, és noha néhány része továbbra sem műanyagból készült, egy helyi bíróság két éves börtönbüntetéssel "jutalmazta" a sikert.
20:23  Napi cuki: nandu-fiókák a Nyíregyházi Állatparkban [7 óra 45 perce]
  A struccok rendjébe tartozó nandu fiókák keltek ki a Nyíregyházi Állatparkban, amelyek a kifutójukban most már láthatók is.
20:23  Küzdelmes mérkőzésen pontosztozkodás Kecskeméten [7 óra 45 perce]
  A Kecskemét és a Győr az esőzés miatt a hetedik fordulóban félbeszakadt mérkőzés szerdai újrajátszásán 1-1-es döntetlent játszott egymással a labdarúgó OTP Bank Ligában.
20:23  A hajrában fordított, és ezzel dobogós a Paks [7 óra 45 perce]
  A Paks a hajrában három gólt szerezve legyőzte a vendég Diósgyőrt a labdarúgó OTP Bank Liga hetedik fordulójából elhalasztott, most pótolt mérkőzésén.
20:22  Kártérítést fizethet a román állam egy volt kommunista börtönparancsnok kegyetlenségei miatt [7 óra 46 perce]
  Alexandru Visinescut, aki 1956 és 1963 között a hírhedt Ramnicu Sarat-i börtönt irányította, emberiesség elleni bűncselekmények miatt állították bíróság elé. Azzal vádolják, hogy a politikai foglyokat kínozta, és legalább 12 fogoly haláláért közvetlenül felelős.
20:11  Egy, a forradalomban megsérült szekrényt állít ki az Iparművészeti Múzeum [7 óra 57 perce]
  Az 1956-os forradalomra emlékezve egy, az októberi harcokban repesztalálatot szenvedett kabinetszekrényt állított ki a hónap műtárgyaként az első emeleti kerengőben az Iparművészeti Múzeum.
20:08  Balassagyarmat lesz a Nógrád megyei önkormányzat székhelye [8 óra 0 perce]
  Egyrészt dörgő taps és ünneplés, másrészt nagy döbbenet fogadta, amikor a képviselők - 8 igen, 1 nem szavazattal, 5 tartózkodás mellett - az áthelyezésre szavaztak a salgótarjáni megyeházán.
20:08  Pisztolylövés vetett véget a ferencvárosi vitának [8 óra 0 perce]
  A IX. kerületi Ifjúmunkás utca egyik társasházának lépcsőházában szerdán kora este alakult ki szóváltás két férfi között.
19:57  Gasztronómiai programok a nemzeti parkokban az ünnepi hétvégén [8 óra 11 perce]
  A magyar nemzeti parkok és a natúrparkok ízei mutatkoznak be és várják az érdeklődőket a hosszú hétvégén a tájegységekre jellemző ínyencségekkel, kézműves termékekkel országszerte hét helyszínen.
19:52  Kórház lett a romantikusnak induló tengerparti szex vége [8 óra 16 perce]
  Kevés romantikusabb dolog van annál, mint a tengerparton, vagy még inkább a parttól kicsit beljebb, a vízben szeretkezni, ám egy olasz pár valószínűleg soha többet nem próbálkozik ilyesmivel.
19:52  Több mint ötszázan vettek részt az ünnepi felvonuláson [8 óra 16 perce]
  A felvonulás résztvevői - sokan nemzeti színű zászlóval - azután indultak el a Műegyetem elől, miután ott befejeződött az 1956. október 22-ei nagygyűlésre emlékező rendezvény.
19:52  Megalakult az operatív törzs [8 óra 16 perce]
  Szerda délután a Honvédelmi Minisztérium épületében megalakult a nemzeti ünnep biztonságos lebonyolítását felügyelő operatív törzs.
19:38  Kilenc embert gázolt el egy szándékosan a tömegbe hajtó férfi Jeruzsálemben [8 óra 30 perce]
  Szándékosan a tömegbe hajtott egy autós szerdán Jeruzsálemben, majd megpróbált futva elmenekülni. Az izraeli rendőrség lelőtte a feltételezhetően palesztin merénylőt, aki kocsijával kilenc embert gázolt el. Egyikük, egy csecsemő belehalt sérüléseibe.
19:22  Tovább gyengült a forint [8 óra 46 perce]
  Az euró este hét órakor 307,15 forinton forgott, míg délután négy órakor 306,69, reggel hét óra körül pedig 305,98 forinton állt az árfolyam. A nap legalacsonyabb jegyzése 305,97, a legmagasabb pedig 307,43 forint volt.
19:22  Internetadó: Varga Mihály a szolgáltatókkal egyeztetett [8 óra 46 perce]
  Az internetadó bevezetésére vonatkozó javaslatról egyeztetett a nemzetgazdasági miniszter a távközlési szolgáltatókkal szerdán.
19:22  Nem kell megismételni a zuglói polgármester-választást [8 óra 46 perce]
  A Fővárosi Választási Bizottság (FVB) szerdai, nem jogerős döntése értelmében nem kell megismételni Zugló 3-as számú egyéni választókerületében sem a képviselő-, sem pedig a polgármester-választást.
19:22  Hubertus-per: ismét új eljárásra kötelezték a bíróságot [8 óra 46 perce]
  A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet által indított Hubertus-perben a Debreceni Ítélőtábla másodszor is hatályon kívül helyezte a Kaposvári Törvényszék első fokú ítéletét eljárásjogi hiba miatt, új eljárásra kötelezve az elsőfokú bíróságot.
19:11  Kínai író kapta a Franz Kafka-díjat [8 óra 57 perce]
  Jen Lien-ko kínai író kapta idén a Franz Kafka nemzetközi irodalmi díjat, amelyet immár 14 éve a prágai Franz Kafka Társaság adományoz. Az 56 éves neves kínai irodalmár, akinek a prágai sajtó szerint az utóbbi időben komoly problémái vannak a pekingi kommunista rendszerrel, személyesen vette át a díjat szerda délután a prágai óvárosi városháza dísztermében megrendezett ünnepségen.
18:57  Miért nő be a körmünk? [9 óra 11 perce]
  Tudta, hogy már a hetedik század óta próbálnak az orvosok megoldást találni a benőtt köröm problémájára? A 21. századra úgy tűnik, végül sikerrel járnak.
18:52  Internetadó: tiltakozik a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület [9 óra 16 perce]
  "Az internet-hozzáférés nem luxus, nem termel extraprofitot, ugyanakkor a hétköznapi élet, az egyéni boldogulás, a gazdasági prosperitás elengedhetetlen eszköze, amely közvetlen és közvetett hatásain keresztül pozitívan befolyásolja az életminőséget, a tudáshoz való hozzáférést, megkönnyíti az emberek közötti személyes, családi és gazdasági kapcsolatainak működését."
18:46  Hamarosan kezdődik a Budaörsi úti kétszintes közúti csomópont építése [9 óra 22 perce]
  Az előkészítést követően vasárnap elkezdődik a Budaörsi úti új, kétszintes közúti csomópont kiépítése a 4-es metró projekt részeként, Őrmezőnél sávelhúzásra, sebességkorlátozásra kell számítani.
18:23  Látássérültek javára ad koncertet Zorán [9 óra 45 perce]
  A fehér bot világnapja alkalmából a látássérültek javára ad koncertet szombaton Sztevanovity Zorán a Budaörsi Városi Sportcsarnokban.
18:22  Meg kell ismételni a polgármester-választást Ózdon [9 óra 46 perce]
  Helyben hagyta a Debreceni Ítélőtábla a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Választási Bizottság pénteki döntését, így meg kell ismételni a polgármester-választást Ózdon.
18:11  Steib növelte előnyét a Győr-Budapest ultramaratonon [9 óra 57 perce]
  A keddi első szakasz után a szerdai második etapot is Steib Péter nyerte meg, így növelte előnyét összetettben Bogár János előtt a Győr-Budapest ultramaratoni futóverseny.
18:08  Szakértő: az internetadó miatt esett a Magyar Telekom, így a BUX is [10 óra 0 perce]
  A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 195,11 pontos, 1,12 százalékos csökkenéssel, 17 298,24 ponton zárt szerdán.
17:52  Több mint száz lakóházat kiürítenek a XXIII. kerületben [10 óra 16 perce]
  Tüzérségi lövedékeket találtak Budapesten, a XXIII. kerületben az Orbánhegyi dűlőnél szerda délután. Több mint száz lakóházat ki kell üríteni.
17:52  Kis híján lerohadt a füle az elrontott piercing miatt [10 óra 16 perce]
  Hajszál híja volt, hogy nem veszítette el a fülét a diáklány, miután egy piercinget rakatott bele. Az apró ékszer körül elfertőzödőtt a szövet és már a porcot is felemésztette a gyulladás.
17:46  Magyarország a 18. krakkói könyvvásár díszvendége [10 óra 22 perce]
  Magyarország lesz a díszvendége a 18. krakkói könyvvásárnak, amely Íjgyártó István kulturális diplomáciáért felelős államtitkár megnyitó beszédével veszi kezdetét csütörtökön.
17:38  Vihar: közlekedési fennakadások, áramszünetek Ausztriában [10 óra 30 perce]
  Helyenként százötven kilométeres óránkénti széllökésekkel vonult át szerdára virradóra Ausztria felett a vihar, és az ország több részén közlekedési fennakadásokat, több ezer háztartásban áramszüneteket okozott.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd