pénztárca kímélő megoldások
 
Ma.hu - Autó hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2015. március 31, kedd

04:23  Szabó T. Anna Kyoko Senki madara című kisregénye mese két ember egymásra találásáról [35 perce]
  Két magányos ember egymásra találásáról szól a Senki madara, Szabó T. Anna Kyoko napokban megjelenő első kisregénye, amelyhez Rofusz Kinga készített a szöveget tökéletesen kiegészítő illusztrációkat.
03:22  Világkiállítás: Olaszország pavilonja nem készül el a megnyitóra [1 óra 36 perce]
  Verseny futnak az idővel a május elsején nyíló Expo2015 milánói világkiállítás építkezési területén, ahol az olasz sajtó értesülései szerint a legnagyobb késésben éppen a házigazda Itália pavilonja van.
02:23  Első világháborús kiállítás nyílt Szegeden [2 óra 35 perce]
  Hazatérnek... 1914-1918 címmel nyílt első világháborús kiállítás szombaton a szegedi Móra Ferenc Múzeumban, a tárlat különleges installációkkal, korabeli dokumentumok és tárgyak segítségével mutatja be a korszakot.
01:23  Könyv Veres Győzőről [3 óra 35 perce]
  Könyv jelent meg Veres Győzőről, a hazai és az egyetemes súlyemelés egyik legkiemelkedőbb alakjáról, aki a sportág első magyar ötkarikás érmese és világbajnoka volt.
00:46  Napi előrejelzés 12 jegy számára [4 óra 12 perce]
  A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
00:23  Május végén kiállítás nyílik a Várkert Bazárban [4 óra 35 perce]
  Az értelemre és az érzelmekre egyaránt ható első világháborús kiállítás nyílik május végén a Várkert Bazárban.

2015. március 30, hétfő

22:22  A korrupció hatékonyabb felderítése érdekében módosítanák a Btk.-t [6 óra 36 perce]
  Többek között a korrupció hatékonyabb felderítését célozza az a kormány honlapján olvasható nagy terjedelmű tervezet, melyben az Igazságügyi Minisztérium számos büntető tárgyú törvény módosítását kezdeményezi.
21:52  Autóval készült berontani a katonai létesítménybe, lelőtték [7 óra 6 perce]
  Két női ruhát viselő férfi megpróbált terepjáróval betörni hétfőn egy Maryland állambeli katonai létesítménybe, tűzpárbaj alakult ki, a kocsiban ülők egyike életét vesztette, a másik pedig megsebesült.
21:52  Édesszájú betörő: csak csokit és sütit lopott [7 óra 6 perce]
  Ha egy betörő az éjszaka közepén feltöri egy pizzéria ajtajának a zárját, alighanem két dologra fájhat a foga: a pénzre, amit a kasszában hagytak, vagy egy kis pizzára és üdítőre. De van, aki csokiért megy.
21:23  Kulcscsonttörést szenvedett a vb-ezüstérmes norvég kerékpáros [7 óra 35 perce]
  Kulcscsonttörést szenvedett a világbajnoki ezüstérmes norvég országúti kerékpáros, Edvald Boasson Hagen, így legalább egy hónapig nem versenyezhet.
20:52  Elégedetlen alkalmazottak: lázadozik a brit királynő udvartartása [8 óra 6 perce]
  Munkajogi akcióra készülnek a brit uralkodó első számú rezidenciájának alkalmazottai, akik elégedetlenek bérezésükkel és munkakörülményeikkel, de csak kedden szavazzák meg, hogy megindítják-e az akciót.
20:23  Színházi világnap: díjak a MASZK gálaestjén [8 óra 35 perce]
  A MASZK Országos Színészegyesület és a kulturális tárca által alapított Gobbi Hilda-életműdíjat az idén Papp János színművész kapta.
20:06  Bizottsági igen a brókerbotrányok áldozatainak kártérítését szolgáló törvényjavaslatra [8 óra 52 perce]
  Ügyészi indítvány lesz szükséges a vagyonzároláshoz, és a vagyon zár alá vétele szempontjából vizsgálhatók lesznek azok a tranzakciók is, amelyek a büntetőeljárást megelőző egy évben történtek.
19:57  Fertőtlenítőt injekcióztak a lábába, le kellett vágni [9 óra 1 perce]
  Amputálni kellett egy nő lábát, miután tévedésből a kórházban fertőtlenítőszert injekcióztak bele. A tragikus tévedésnek azonban mégis volt egy haszna - igaz, ez Gina lábát már nem hozza vissza.
19:52  Bombafenyegetés miatt hajtott végre kényszerleszállást egy török utasszállító [9 óra 6 perce]
  A 256 utassal Isztambulból Sao Paulóba tartó gép egyik mosdójában a "bomba" feliratot találták, s ezért döntöttek a pilóták az előírások alapján a kényszerleszállás mellett.
19:52  Szakállt növesztett, ezért börtönt kapott [9 óra 6 perce]
  Hat év börtönre ítélt egy ujgur férfit Kasgarban a kínai bíróság, mert hosszú szakállt növesztett.
19:38  Idős férfit gázolt a vonat Tiszatenyőn [9 óra 20 perce]
  A helyszínen belehalt sérüléseibe egy idős férfi, akit elgázolt a vonat a tiszatenyői vasútállomás közelében hétfőn.
19:22  A dollárral szemben gyengült a forint [9 óra 36 perce]
  Este hét órakor az eurót 299,12 forinton, a dollárt 276,45 forinton, a svájci frankot 285,38 forinton, a japán jent pedig 2,3024 forinton jegyezték.
19:22  Felborult autó okoz torlódást Kakasdnál [9 óra 36 perce]
  Felborult egy személyautó a 6-os úton Kakasdnál. A baleset miatt csak egy sávon lehet közlekedni a főút érintett szakaszán.
19:06  Katapultálható fekete dobozokkal szerelik fel az Airbus óriásgépeit [9 óra 52 perce]
  A repülési adatokat és a pilótafülkében zajló kommunikációt rögzítő fekete dobozokat felszerelnék egy olyan érzékelővel, amely egy esetleges összeütközés vagy becsapódás előtt automatikusan katapultálná a készülékeket.
18:52  Közlekedési hatóság: kockázata van a hirtelen szabályváltoztatásnak [10 óra 6 perce]
  A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) szerint kockázatos a légiközlekedés szabályain hirtelen, "indulatból" változtatni, mert újabb biztonsági kérdéseket vethet fel egy esetleges módosítás.
18:52  Április elsején indul a nemzeti közműszolgáltató [10 óra 6 perce]
  A fogyasztók a Főgáz ügyfélszolgálatain és a Magyar Posta egységeiben megnyitott ügyfélszolgálati pontokon tájékozódhatnak a lehetőségről.
18:52  Baleset miatt késnek a vonatok a Debrecen-Nyírbátor vonalon [10 óra 6 perce]
  Egy ember meghalt abban a közúti balesetben, amely miatt késnek a vonatok a Debrecen-Nyírbátor vasútvonalon hétfő délután.
18:36  Hét civil kezdeményezést utasított el az NVB [10 óra 22 perce]
  Hét "rendszerbontó" civil népszavazási kezdeményezés hitelesítését utasította el hétfői ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB), ez azt jelenti, hogy egyelőre csak abban a két kérdésben - a tankötelezettségről és a gazdasági kamarai hozzájárulási díj fizetéséről - lehet népszavazást tartani, amelyet a testület a legutóbbi ülésén fogadott el.
18:36  Menekülttáborra mértek csapást: legalább 45 halott Jemenben [10 óra 22 perce]
  Legkevesebb 45-en meghaltak és 65-en megsebesültek hétfőn Jemen északnyugati részén, egy menekülttáborra mért légicsapásban.
18:23  Újszülött törpevíziló a Nyíregyházi Állatparkban [10 óra 35 perce]
  Broutille, a tizenhat éves anyaállat nagyon gondosan, naponta négy-öt alkalommal szoptatja kicsinyét, aki 2-4 hónapos korában kezd majd el fogyasztani a szilárd táplálékot, ami szénából, zöldség- és gyümölcsfélékből áll.
18:06  Csillagpark épült a Zselicben [10 óra 52 perce]
  A "Zselici Csillagpark" a Nemzetközi Csillagoségbolt-park címet 2009-ben elnyert több mint 10 ezer hektárnyi egybefüggő erdőség, a Zselici Tájvédelmi Körzet központjában épült fel.
18:06  Megkezdődött a Tisza-tó feltöltésének második üteme [10 óra 52 perce]
  A második ütem során a 670 plusz-mínusz 5 centiméteres vízszintet a hónap végére 700 plusz-mínusz 5 centiméterre emelik.
17:57  Kihűlés okozhatta a rejtélyes hüllő halálát [11 óra 1 perce]
  Holtan találtak a görögországi Kréta szigetén egy rejtélyes krokodilt, amelynek eddig még a léte sem volt teljesen bizonyított.
17:52  Buda-Cash/Quaestor: csütörtökön közlik, mely állami intézmények érintettek [11 óra 6 perce]
  Csütörtökre ígérte Orbán Viktor miniszterelnök a közvélemény tájékoztatását arról, mely állami háttérintézményeknek volt pénzügyi kapcsolata brókercégekkel.
17:52  Három autó és egy teherautó ütközött, egy ember meghalt [11 óra 6 perce]
  Három személygépkocsi és egy teherautó ütközött össze hétfő délután a 471-es főúton Nyíradonynál, a balesetben az egyik személykocsi utasa a helyszínen meghalt, ketten megsérültek.
17:52  Elcsábították, perverz szexre vették rá, majd megölték a diáklányt [11 óra 6 perce]
  Három éves gyilkossági ügy végére került pont a napokban, amikor egy 19 éves diáklány gyilkosai nemcsak beismerték a tettüket, de elmondták azt is, hova rejtették áldozatuk holttestét.
17:46  Két görög focista elhagyhatta a kórházat [11 óra 12 perce]
  Elhagyhatta a kórházat a görög labdarúgó-válogatott két játékosa, akik hétfő reggel sérültek meg egy halálos áldozattal is járó balesetben a Liszt Ferenc-repülőtérre vezető úton.
17:22  Börtönbüntetésre ítélték a lengyel korrupcióellenes hivatal volt főnökét [11 óra 36 perce]
  Három évi börtönbüntetésre és a közügyektől való tízéves eltiltásra ítélte el a varsói kerületi bíróság hétfőn Mariusz Kaminskit, a lengyel korrupcióellenes hivatal (CBA) volt főnökét, a legnagyobb ellenzéki párt, a konzervatív Jog és Igazságosság (PiS) elnökhelyettesét.
17:06  Öngyilkossági hajlam miatt kezelték a másodpilótát [11 óra 52 perce]
  A Franciaországban lezuhant német utasszállító másodpilótáját öngyilkossági hajlam miatt kezelték a pilótaengedély megszerzése előtti időkben.
16:52  Fizettek a meggyilkolt orosz katonák családjainak hallgatásáért? [12 óra 6 perce]
  Jelentős összeget kaptak a Donyec-medencében meghalt orosz katonák családjai hallgatásukért és titoktartási nyilatkozatot írattak alá velük - írta Ilja Jasin orosz ellenzéki politikus a meggyilkolt Borisz Nyemcov kutatásai alapján hétfőn.
16:36  Két héttel a merénylet után ismét fogad látogatókat a tuniszi múzeum [12 óra 22 perce]
  A múzeumnál majdnem két hete két fegyveres megölt 23 embert - köztük húsz külföldi turistát - és negyven másikat megsebesített.
16:36  Erősödött hétfőn a forint [12 óra 22 perce]
  Délután fél ötkor az eurót 299,14 forinton, a dollárt 275,94 forinton, a svájci frankot 285,90 forinton, a japán jent pedig 2,3010 forinton jegyezték.
16:23  Érezze magát egy népmese kellős közepén! [12 óra 35 perce]
  Gazdag folklórprogrammal, palóc gasztronómiával és népszokásokkal, locsolkodással, koncertekkel várják a vendégeket a Hollókői Húsvéti Fesztiválra szombattól hétfőig.
16:06  Háborús bűntetté nyilváníttatná az újságírók elleni támadást az AP [12 óra 52 perce]
  Régebben a "Sajtó" feliratú mellény vagy autó védelmet nyújtott, mert a riportereket a konfliktus fejleményeiről beszámoló, független civileknek tekintették a harcoló felek, mostanra azonban Pruitt szerint e felirat oltalom helyett inkább fokozza a fenyegetettséget, célponttá tesz.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác