pénztárca kímélő megoldások
 
Népszabadság - Belföld hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2014. december 25, csütörtök

09:46  Havat hoz a vasárnap [24 perce]
  A legfrissebb számítások szerint vasárnap egy mediterrán ciklon éri el hazánkat, mely meghozhatja az idei első havazást.
09:34  Halálos gázolás Albertirsánál [36 perce]
  Halálra gázolt egy férfit a Budapestről Ceglédre tartó személyvonat Albertirsa vasútállomásán csütörtökön.
08:55  Halott csecsemő Csepelen: kizárták az idegenkezűséget [1 óra 15 perce]
  Az igazságügyi orvos szakértő megállapítása szerint nem idegenkezűség okozta annak az újszülött halálát, akinek holttestét szerdán Csepelen találták meg.
07:42  Ünnepi menetrend a tömegközlekedésben [2 óra 28 perce]
  leírás nincs publikálva
02:20  "Az elveszett bárány maga az emberiség" [7 óra 50 perce]
  Jézus az igazi pásztor, aki az örök dicsőségből az elesett emberiség keresésére indul, hogy a vállán vigye haza az eltévedt bárányt - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek Budapesten a zsúfolásig megtelt Szent István-bazilikában.
02:04  "Jézus születésének a fényét az egyszerű emberek látták meg" [8 óra 6 perce]
  A világnak gyengédségre, szelídségre és jóságra van szüksége - mondta Ferenc pápa a szenteste a Szent Péter-bazilikában bemutatott misén. Homíliájában az egyházfő úgy fogalmazott, Jézus születésének fényét az egyszerű emberek látták meg, ők voltak képesek befogadni az isteni üzenetet. A fényt nem látták meg az önteltek, gőgösek, azok, akik a törvényeket saját személyükre szabják és önmagukba zárkóznak.

2014. december 24, szerda

18:30  Zarándokok ezrei ünnepelnek Betlehemben [15 óra 40 perce]
  leírás nincs publikálva
17:34  Csepelen találtak egy halott csecsemőt [16 óra 36 perce]
  leírás nincs publikálva
17:29  Kreatív karácsonyra készül a Vatikán [16 óra 41 perce]
  Újdonságok is lesznek a Ferenc pápa által a Szent Péter-bazilikában szerda este bemutatandó szentmisén - közölte a Vatikán. A szertartás alatti felcsendülő zenét a katolikus egyházfő választotta ki.
16:57  Csak nem indul időben a gáz [17 óra 13 perce]
  Műszaki szempontból nincs akadálya annak, hogy a jelenlegi próbaüzemet követően január elejétől mégiscsak elinduljon a magyar-szlovák gázvezeték kereskedelmi üzeme - vélekedett az üggyel kapcsolatos kedvezőtlen hírekre reagálva lapunknak Pap Géza, a vezeték hazai szakaszának fővállalkozója, az OT Industries (volt Olajterv) igazgatósági tagja, a beruházás főkoordinátora.
16:46  Kisrepülőgép zuhant le Kiskunlacházán [17 óra 24 perce]
  A korábbi információkkal ellentétben nem egy sárkányrepülő, hanem egy kisrepülőgép gyulladt ki, majd zuhant le Kiskunlacházánál szerdán kora délután, a pilóta súlyosan megsérült.
16:43  Beindult a Szőlőőr [17 óra 27 perce]
  Rákaptak a borászatok a Szőlőőrre, amióta a fejlesztők bekerültek a legjobb nyolc közé az Intel technológiai versenyén. A védelmi rendszert, amely szenzorok és szoftverek segítségével segíti a termesztőket az ültetvények gondozásában, olyan neves borászatoknál telepítették, mint a Sauska vagy a Royal Tokaji.
16:15  Előzetesben az anyagyilkos hercegszántói férfi [17 óra 55 perce]
  A Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója szerdán előzetes letartóztatásba helyezte azt a 31 éves férfit, akit megalapozottan gyanúsítanak édesanyja meggyilkolásával - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-vel.
15:39  A szelektíven gyűjtött hulladékért is jönni fog a kukás [18 óra 31 perce]
  A szelektíven gyűjtött háztartási hulladékból is minél többet a háztól kell elszállítania a szolgáltatónak a hulladéktörvény január 1-jétől hatályos módosítása szerint.
15:19  "Tégy úgy, mint Isten, légy emberré!" [18 óra 51 perce]
  leírás nincs publikálva
15:08  Snowdenért versenyeztek a nők [19 óra 2 perce]
  Óvintézkedések közepette, de szabadon él Moszkvában az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) egykori informatikusa, Edward Snowden. Bár jelentkező bőven volt, az orosz lányok nem tudták elcsavarni a fejét, rendszeresen látogatja viszont amerikai kedvese, akivel házasságot terveztek.
15:07  Kigyulladt és lezuhant egy sárkányrepülő Kiskunlacházán [19 óra 3 perce]
  leírás nincs publikálva
15:03  Gigantikus bírságot kapott az Alstom [19 óra 7 perce]
  Rekordnagyságú, 772 millió dolláros büntetés megfizetésében egyezett meg a budapesti metrókocsik gyártója, a francia Alstom az amerikai Igazságügyi Minisztériummal, s ezzel lezárult a cég globális korrupciós gyakorlatát feltáró, hatéves vizsgálatsorozat.
14:46  Még van idő elkészíteni: villámgyors ünnepi sütik [19 óra 24 perce]
  Most azokra gondoltunk, akik a nagy karácsonyi hajszában a félig feldíszített karácsonyfa, a félig sült pulyka mellett és a konyha romjain arra eszmélnek, a vacsora után a családi asztalra mindössze szétrepedezett bejglit és fájdalmasan száraz püspökkenyeret tudnak tenni. Ám ezzel a három gyors sütivel még meg lehet menteni a karácsonyt.
14:32  "Cserélhetővé kellene tenni a Makovecz-szobor fejét" [19 óra 38 perce]
  Makó városképét száz évre meghatározza az a 12 épület, amelyet Makovecz Imre tervei alapján emeltek az elmúlt húsz évben. A deklaráltan jobboldali építész a Prima Primissima díjas Novák István egykori makói (és szegedi) főépítész közvetítésével került a hagymavárosba - ahol 1994 és 2014 között a szocialista Buzás Péter volt a polgármester.
13:51  A német nyitás sikeresebb a keletinél [20 óra 19 perce]
  A lassulás jelei a külkereskedelmi mérlegben láthatóak: októberben 351 millió eurós többletet mutatott ki a Központi Statisztikai Hivatal, ez az egy évvel korábbinak alig több mint a fele. Kimutatásuk szerint a kivitel értéke 7,5 milliárd eurót tett ki, ezzel szemben a behozatal 7,2 milliárd euró volt. Az euróban mért export 2,2 százalékkal csökkent, míg az importnál 2,6 százalékos növekedést regisztráltak.
13:33  Kerekesszékes brit kisfiúnak segít az otthonról kidobott pécsi vizsla [20 óra 37 perce]
  Hogy mennyire hálás tud lenni egy kidobott kutya, arra ékes bizonyíték Hunter, a Vizslamentés védencének esete, aki trénerével és az alapítvány önkénteseivel együtt mindent megtett azért, hogy mielőbb új családjához kerülhessen. A vizsla megtanult alkalmazkodni a mozgássérült emberekhez, érti az alapvető kézjeleket, póráz nélkül megy a kerekesszék mellett és lesi gazdája minden kívánságát. Mesébe illő történet egy kidobott kutyáról és egy mozgássérült kisfiút is nevelő brit családról.
13:23  Az MNB nem változtat a címleteken [20 óra 47 perce]
  leírás nincs publikálva
12:03  Orvoshalál a síneken [22 óra 7 perce]
  A fiatal orvos lehajtott fejjel telefonált, és a vasúti síneken szembe sétált az érkező szerelvénnyel. A győri albérletétől távoli átjáróban hajnali hatkor ütötte el a vonat. Kollégái szerint valószínűleg drogot tettek az italába abban a diszkóban, ahol aznap este tizenegyen együtt szórakoztak. Erre azonban egyelőre nincs bizonyíték.
11:47  Január 14-én távozik az olasz köztársasági elnök [22 óra 23 perce]
  A 89 éves Giorgio Napolitano a kora miatt mond le tisztségéről. Utódáról egyelőre nincs egyetértés a pártok között.
11:44  Feszítő-vágóval szabadították ki a frontális ütközés után [22 óra 26 perce]
  Frontálisan ütközött két személyautó a 471-es út 6-7. kilométerszelvényénél, Debrecen és Hajdúsámson között, többen megsérültek, az utat lezárták - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletes szóvivője.
11:11  "Az örömhír elűzi a félelmet" [22 óra 59 perce]
  A karácsonyi örömhír képes elűzni az ember szívéből az otthontalanságtól, a társtalanságtól és a jövőtlenségtől való félelmet - mondta a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke az MTI-nek.
10:57  Megerőszakoltak egy nőt Kisteleken [23 óra 13 perce]
  A rendőrség néhány percen belül elfogta a támadót.
10:18  Karambol miatt félpályán lezárták a 4-es utat Kabánál [23 óra 52 perce]
  leírás nincs publikálva
09:59  Orbánt most végleg leírták [1 napja]
  Az Európai Unió minden csalódással, konfliktussal, önzéssel együtt a modern európai történelem egyik nagy sikere - nyilatkozta a Népszabadságnak a 85 esztendős Paul Lendvai. Az Europáische Rundschau főszerkesztőjét, tizenhat Kelet-Európáról szóló, számos nyelvre lefordított könyv szerzőjét elsősorban kontinensünk állapotáról kérdeztük. Szerinte a magyar kormányfő már soha nem fogja tudni visszaszerezni Európa bizalmát, és bármi is lesz Magyarországon, biankó csekket a Nyugat senkinek nem ad.
09:46  Tavaszias lesz az idei karácsony [1 napja]
  Nem elég, hogy megint nem lesz fehér karácsonyunk, de ma akár 13°C is lehet. Szombaton esetleg már várható egy kis hószállingózás.
09:32  Ötvenezer cipősdoboznyi ajándék a baptistáktól [1 napja]
  Összesen 51 ezer 300 cipősdoboznyi ajándékot gyűjtött, majd osztott szét a rászoruló gyerekek között a Baptista Szeretetszolgálat az advent ideje alatt - tudatta a szervezet szerdán az MTI-vel.
09:20  Ma sem százas az előrejelző [1 napja]
  Csaknem negyedmillió ember halt meg, és 1,7 millióan váltak földönfutóvá az éppen tíz éve, 2004 karácsonyán bekövetkezett ázsiai szökőár nyomán. Könnyű mindent a természetre fogni. 2012-re a katasztrófaelőrejelző-teszt csődöt mondott Indonéziában - emberi okokból.
08:46  Ez nem az a tánc, Feri! [1 napja]
  Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke pártjelvények viselésére, és zászlók lobogtatására biztatja híveit a következő, január 2-i tüntetésen, a demonstráció szervezői viszont arra kérnek mindenkit, hagyja otthon a pártszimbólumokkal ellátott kellékeket.
08:28  Összesen 350 millióra bírságolt idén a Nébih [1 napja]
  Jelentős eredményeket ért el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégiában meghatározott célok teljesítésében az idén: javult az ellenőrzések hatékonysága, és a lakosság is egyre többször fordul a hivatalhoz - összegezte a 2014-es év legfontosabb eredményeit Oravecz Márton elnök az MTI-nek.
08:23  Halálos gázolás a sormási ipari parknál [1 napja]
  Halálra gázoltak egy gyalogost Sormáson, az ipari parknál - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.
08:06  "A lényeg a közös ünneplés" [1 napja]
  Karácsony örömhíre az, hogy Isten szolidáris lett az emberiséggel, amikor megszületett erre a világra - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az MTI-nek.
07:56  Kiegyezés a Fidesszel [1 napja]
  Egyes vélemények szerint lepaktált a Fidesszel és a Jobbikkal a XV. kerület DK-s polgármestere, aki azonban állítja, hogy a kerület működőképességének megőrzése érdekében kellett politikai egyezséget kötnie a kormánypártokkal. A megállapodásban a szélsőjobbról szó sincs - hangsúlyozta.
06:52  Ezután nehéz lesz fegyvert népirtásra használni [1 napja]
  Elvileg. Szerdán lép hatályba a globális fegyverkereskedelmi szerződés, amelyet az Amnesty International (AI) történelmi jelentőségű áttörésnek nevezett két évtizede folytatott emberi jogi kampányában.
06:43  Négyig közlekednek a nappali járatok [1 napja]
  A Volánbusz és a MÁV-Start is a megszokottól eltérő menetrendet alkalmaz.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác