pénztárca kímélő megoldások
 
Népszabadság - Belföld hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2015. január 31, szombat

22:38  A másik japán túszát is lefejezte az Iszlám Állam [12 óra 19 perce]
  A Goto Kendzsi haláláról készített videófelvételt szombat este hozták nyílvánosságra.
22:06  Szilágyi Zsolt az EMNP új elnöke [12 óra 51 perce]
  Szilágyi Zsoltot, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) korábbi alelnökét és államfőjelöltjét választotta a párt elnökévé az EMNP Marosvásárhelyen ülésező harmadik országos küldöttgyűlése szombaton.
22:00  Merkel miatt módosítják a tömegközlekedést is [12 óra 57 perce]
  A közösségi közlekedésben is változások várhatóak hétfőn, mivel Angela Merkel német kancellár budapesti látogatása miatt több főútvonalat is lezárnak időszakosan a fővárosban - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombat este az MTI-vel.
21:20  Hálózatban erős a terrorista [13 óra 37 perce]
  Legalább 27 halott az Egyiptomhoz tartozó Sínai-félszigeten, félszáz Pakisztánban, miközben a Fülöp-szigeteken nemzeti gyásznapot tartottak a lázadó fegyveresek 44 kommandós áldozatának emlékére. Kezd riasztó lenni a globális terrorizmus mérlege.
20:22  Orbán nem szokott ajándékokat kapni [14 óra 35 perce]
  Nincs autója, nem érdekelt vállalkozás(ok)ban, nem szokott ajándékokat kapni, egy 233 négyzetméteres házban él - többek között ezeket állítja magáról Orbán Viktor friss vagyonnyilatkozatában, amelyből az is kiderül, hogy a miniszterelnök vagyoni helyzete saját bevallása szerint nem módosult jelentősen tavaly óta.
20:12  Leállt a vonatközlekedés a Déliben [14 óra 45 perce]
  Szombat este fél hét után néhány perccel újabb kövek estek le a vágányra és tovább csúszott a támfal földje a Déli és a Kelenföldi pályaudvarok közötti alagútnál, ezért nem közlekednek a vonatok a Déli pályaudvarra - közölte a Mávinform az MTI-vel.
19:18  Vona leváltaná az elmúlt 25 évet [15 óra 39 perce]
  A Jobbik elnöke szerint le kell váltani az elmúlt 25 évet, és olyan rendszerre van szükség, amit az emberek sajátjuknak érezhetnek.
19:18  Fidesz: Európa élén járunk a gazdasági növekedésben [15 óra 39 perce]
  Gyurcsány Ferenc ugyanazt a szélsőséges politikát folytatja, amivel egyszer már tönkretette az országot - reagált a Fidesz-frakció sajtóirodája a Demokratikus Koalíció (DK)elnökének szombati évértékelőjére.
19:17  Gyurcsány szerint embertelen kormányunk van [15 óra 40 perce]
  Gyurcsány Ferenc szerint 2014-ben a remény és a reménytelenség között bukdácsolt Magyarország - a pártelnök erről szombaton, az immár 14. alkalommal megtartott évértékelőjén beszélt.
19:08  A magyar modellre esküsznek a tüntető devizahitelesek [15 óra 49 perce]
  Nemcsak Magyarországon kerültek bajba a devizahitelesek és vonulnak ez miatt időről-időre az utcára. Szerbiában és Romániában tovább folytatódnak a devizahiteles tüntetések. Belgrádban például a nemzeti bankhoz mentek a demonstrálok, és házaik, lakásaik kulcsát a bank küszöbére tették. Azt mondják, a bankok előbb utóbb úgyis elveszik az otthonaikat.
19:02  Figyelmeztetés a köd és a hó miatt [15 óra 55 perce]
  Az ország nagy részére a sűrű köd, három délnyugati megyére a havazás veszélye miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra.
18:40  Új kódexet írtak maguknak a fair bankok [16 óra 17 perce]
  Február elsejével hatályba lépnek az úgynevezett fair bankokról szóló, még tavaly novemberben elfogadott törvény előírásai. Változnak a hitelszerződés megkötése előtt nyújtott tájékoztatásra vonatkozó szabályok, valamint a pénzintézetek csak szigorú feltételek mellett módosíthatnak egyoldalúan a lakossági kölcsönök feltételein. Az ügyfél számára hátrányosan kizárólag a hitelkamaton, a kamatfeláron, a költségen és a díjon változtathatnak a bankok, egyéb feltételen nem.
18:26  Előzetesben a dzsihádista kapcsolatokkal vádolt francia állampolgárok [16 óra 31 perce]
  A francia hatóságok előzetes letartóztatásba helyezték, és Párizsba szállították azt az öt férfit, akik szerepet játszottak egy dzsihádista toborzó hálózatban egy kis dél-franciaországi városban, ahonnan mintegy 20 fiatal ment harcolni Szíriába és Irakba.
17:40  Heves harcok árnyékolják be a minszki béketárgyalásokat [17 óra 17 perce]
  Ukrán tisztségviselők jelentése szerint a donyecki összetűzésekben 15 katona és 12 civil vesztette életét az elmúlt 24 óra alatt. A lázadók 13 áldozatról számoltak be.
17:27  Kordonba zárt világörökség [17 óra 30 perce]
  Nyolc hónap telt el azóta, hogy az állam visszavette az addigi bérlőktől a Citadellát, ám az ígért nagy rendrakásnak eddig nem élvezhették előnyeit a látogatók, sőt, azóta nincs kávézó, étterem, szuvenírbolt, és az egyetlen szolgáltatás a sajátos euróárfolyamot alkalmazó konténeres illemhely.
17:26  Devizahitelesek tüntettek a Hősök terén [17 óra 31 perce]
  Devizahitelesek tüntettek a főváros XIV. kerületében, a Hősök terén szombat délután.
17:26  Háztetőről leesve halt szörnyet Hódmezővásárhelyen egy férfi [17 óra 31 perce]
  Meghalt egy ház tetejéről leeső férfi Hódmezővásárhelyen szombat délután - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
17:16  Orbán követelése öt és fél millió forint [17 óra 41 perce]
  Ugyanannyi ingatlana van, a tartozása kevesebb, a bankban lévő, feleségével közös pénze viszont valamivel több lett tavaly májushoz képest Orbán Viktor kormányfőnek, a Fidesz elnökének, akinek vagyonnyilatkozatából kiderül az is, hogy könyvkiadásból 5,5 millió forint követelése származik.
16:34  Falhoz állítják a szén-monoxid-mérőket [18 óra 23 perce]
  A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság februárban rendkívüli ellenőrzés keretében megvizsgálja a forgalomban lévő szén-monoxid-mérő készülékek biztonságosságát és megfelelőségét - az ellenőrzésre Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter adott utasítást. Tavaly a fogyasztóvédelmi hatóság két alkalommal is vizsgálta az érzékelőket. Az ellenőrzések során kiderült, hogy a készülékek többsége nem felel meg az előírásoknak.
16:23  Kritikus állapotban szállították kórházba Val Kilmert [18 óra 34 perce]
  Az 55 éves színészt malibui otthonából torokvérzés miatt vitték be és azonnal megműtötték. A Mindörökké Batman sztárja állítólag torokrákkal küzd.
16:18  "Merkelnek kell mentenie a helyzetet Magyarországon" [18 óra 39 perce]
  A Magyarországon tevékenykedő német cégek helyzetéről közölt írást szombaton a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív német lap Angela Merkel német kancellár budapesti látogatásával kapcsolatban.
16:16  "Hankiss vallása a tisztesség volt és a szabadság" [18 óra 41 perce]
  Utolsó útjára kisérték szombaton a Farkasréti temetőben Hankiss Elemér szociológust, irodalomtörténészt, a Magyar Televízió korábbi elnökét, aki rövid, súlyos betegség után, 86 éves korában hunyt el január 10-én.
16:08  Spanyolok tízezrei várják türelmetlenül a radikális baloldal győzelmét [18 óra 49 perce]
  Több tízezer ember gyülekezik a madridi fővárosban, ahol a radikális baloldali párt, a Podemos hívott össze szombaton "A változás menete" néven megszorítás-ellenes demonstrációt. A görög Sziriza spanyolországi "testvérpártja" ezzel megkezdte a felkészülést az idei választásokra, amelyen a jóslatok szerint nagyon jó eredményt érhet el.
16:04  Puccskísérlettel vádolják a macedón ellenzék vezérét [18 óra 53 perce]
  Zoran Zajevet, a macedón ellenzék vezetőjét azzal vádolta meg szombaton a rendőrség, hogy külföldi hírszerző szolgálatokkal játszik össze a jelenlegi kormány megbuktatása érdekében.
15:26  A Fidesz új vagyonnyilatkozatot követel Bajnaitól [19 óra 31 perce]
  A Fidesz arra szólítja fel Bajnai Gordon volt miniszterelnököt, adjon be igazi vagyonnyilatkozatot, mert amit benyújtott, arról kiderült, hogy hazugság - mondta Dunai Mónika, a kormánypárti frakció szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján.
15:17  Súlyos buszbaleset történt Szlovákiában [19 óra 40 perce]
  Két utas meghalt és 24 személy különböző sérüléseket szenvedett egy cseh busz balesetében szombat reggel Kelet-Szlovákiában
14:21  A megnyitó alatt a NAV még nem tudott Vajna új kaszinójáról [20 óra 36 perce]
  Átadta negyedik kaszinóját Andy Vajna filmügyi biztos. Az Atrium EuroCenter megnyitásakor még nem volt nyoma az adóhatóság internetes oldalán, hogy a játékterem rendelkezik a szükséges engedéllyel.
14:16  Bajnai az Országgyűlés gyakorlatát követte [20 óra 41 perce]
  Szigetvári Viktor, az Együtt társelnöke szerint Bajnai Gordon volt miniszterelnök nem követett el jogsértést vagyonnyilatkozatával, csupán az Országgyűlésben kialakult joggyakorlat követte, amikor nem tüntette fel, mekkora osztalékot vett fel cégétől.
14:10  Így dédelgeti az Orbán-kormány a hű állami fejeseket [20 óra 47 perce]
  Példátlanul bőkezű az Orbán-kormány az állami autóhasználattal: évről évre nő, és ma már az ezret közelíti azon állami tisztviselők száma, akiknek az adófizetők pénzéből biztosítanak személyi használatú gépkocsit. Számos európai országban teljességgel ismeretlen ez az úri allűr.
14:10  A tanyaprogram pénzéből Hold utcai piac [20 óra 47 perce]
  Az LMP szerint a kormány rosszul hasznosítja a vidékfejlesztési forrásokat, ezt jól szimbolizálja, hogy a tanyaprogram forrásaiból a Budapest V. kerületében lévő Hold utcai piacot támogatta.
13:42  Az Együtt látni szeretné a keszthelyi kikötő dokumentumait [21 óra 15 perce]
  Az Együtt felszólította Keszthely önkormányzatának fideszes többségét, hogy hozza nyilvánosságra azokat a zárt ülésen elfogadott dokumentumokat, amelyek révén a helyi kikötő "Orbán Viktor családja tulajdonába és kezelésébe" került.
13:41  Végre van elnöke Olaszországnak [21 óra 16 perce]
  Az olasz törvényhozásban még ugyan folytatódott a szavazás, ám szombaton 13 órakor meglett az új köztársasági elnök Sergio Mattarella személyében, akit Mario Renzi miniszterelnök terjesztett elő a balközép Demokrata Párt (PD) jelöltjeként.
13:30  Megússzák a százezres pluszköltséget a vidéki taxisok [21 óra 27 perce]
  Az immár az egész országra érvényes, a taxis tevékenységet szabályozó kormányrendelet szakmai egyeztetésen átesett előterjesztését legkorábban február végén terjesztheti a kormány elé a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) - közölte a tárca pénteken. Az MTI jelentése szerint a jogszabálytervezet a taxis tevékenység folytatását országosan egységes feltételekhez köti majd.
13:11  Szén-monoxid-mérgezést kapott az elromlott gáz-cirkótól [21 óra 46 perce]
  Szén-monoxid-mérgezés gyanújával szállítottak kórházba egy 60 év körüli férfit Budapesten, a II. kerületi Tárogató útról.
12:41  Elhunyt Richard von Weizsácker [22 óra 16 perce]
  A konzervatív politikus az újraegyesített Németország első államfője volt.
12:32  Keményen kivágta a biztosítékot a szélsőjobbos rongyrázás [22 óra 25 perce]
  A bécsi Akadémikus Bálja minden évben mágnesként vonzza az európai szimpatizánsokat és a tüntetőket is. Péntek este több tucat embert tartóztattak le, miután a demonstrálók összecsaptak a rendőrökkel az osztrák fővárosban.
12:22  Merkel bírja a magyar sóskiflit [22 óra 35 perce]
  Magyarországi emlékeit felidézve a Római parti kemping iránt érdeklődött Angela Merkel, amikor Prőhle Gergely egykori berlini nagykövet 2000-ben bemutatkozó látogatáson felkereste őt. Németország mai kancellárja - aki hétfőn látogat Budapestre - ekkor még a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke, illetve parlamenti frakcióvezetője volt.
12:08  MSZP: A köztársaságból csak a társaság maradt [22 óra 49 perce]
  Méltósággal és demokratikus eszközökkel állítjuk vissza a köztársaságot - mondta az MSZP elnök-frakcióvezetője szombaton Budapesten a Magyar Köztársaságra emlékező kőnél.
11:51  Fodor szerint német adófizetőknek is köszönheti milliárdjait Mészáros és Tiborcz [23 óra 6 perce]
  A magyarországi demokrácia állapota, az emberi jogok érvényesülése és a sajtóviszonyok mellett az Európai Uniós forrásokat is felhasználó sikeres magyar vállalkozókra hívná fel a hétfőn Budapestre látogató Angela Merkel német kancellár figyelmét a Magyar Liberális Párt.
11:40  Facebook-katonákat képez ki a brit hadsereg [23 óra 17 perce]
  A brit hadsereg közösségi médiára szakosodott egység létrehozásáról döntött, amelynek tagjai a Facebookot használják majd a pszichológiai hadviseléshez.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros
 

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs