pénztárca kímélő megoldások
 
Népszabadság - Belföld hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2016. május 24, kedd

18:36  Dörzsölt nehézfiút küldött Orbánra Putyin [18 perce]
  leírás nincs publikálva
17:46  Újra látták a gigantikus balatoni pontyszörnyet! [1 óra 8 perce]
  Ilyen még sohasem fordult elő a balatoni horgásztörténelemben. Először történt meg, hogy másodjára is kifogtak egy hatalmas tükörpontyot.
17:20  Bankba menni rosszabb, mint a fogorvoshoz [1 óra 34 perce]
  Sem a magyar, sem a világgazdaság nem "szereti" a bankokat. Pedig, ebben a két negyedévben a hazai gazdaságnak szinte nincs más pénzforrása, hiszen az uniós támogatások lényegében leálltak az első két negyedévben - derült ki Magyarország tíz év múlva című konferencián.
15:46  A Volkswagennek elege lett, vett egy iskolát Szlovákiában [3 óra 8 perce]
  Egyre nagyobb a szakemberhiány a szlovákiai autógyáraknál, a nagy bérversenyből a munkások profitálnak. A Volkswagen viszont megunta az állam bénázását, megvett egy szakközépiskolát, saját magának neveli ki az utánpótlást.
14:47  Szlovákia fél év alatt megoldaná a menekültkérdést [4 óra 7 perce]
  Ambiciózus célokat tűzött ki Szlovákia a júliusban kezdődő fél éves uniós elnökségének idejére, amelyek eléréséhez nyilvánvalóan a huszonnyolc tagország együttműködése és kompromisszumkészsége szükséges - jelentette ki a pozsonyi parlamentben Miroslav Lajcák, külügyminiszter.
14:47  Nem kímélte Orbánt az új kancellár sem [4 óra 7 perce]
  Sajtótájékoztatón szúrt oda a magyar kormányfőnek a nemrégiben kinevezett új osztrák szövetségi kancellár. Szijjártó Péter nem maradt adósa, és Christian Kernnek is bemutatta a kétoldalú kapcsolatokat oly kis hatékonysággal ápoló méregzsák-diplomáciát.
14:34  Visszahívtak egy macskaeledelt, mert túl sok benne a vas [4 óra 20 perce]
  A megengedettnél magasabb vastartalom miatt a Hills Pet Nutrition cég visszahívott néhány macskaeledelt, Magyarországon Science Plan Sterilised Cat Chicken és Science Plan Sterilized Cat Mix2 termékek közül néhányat - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden az MTI-el.
14:20  Még mindig nyomoznak a 71 migráns halála ügyében [4 óra 34 perce]
  Még tart a nyomozás a tavaly nyáron az osztrák autópályán egy csempészjárműben holtan talált menekültek ügyében.
13:57  Húsz év után ítélték 19 évre a zuglói gyilkost [4 óra 57 perce]
  Jogerősen 19 év fegyházbüntetésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla azt a férfit, akit azzal vádoltak, hogy 1995-ben több késszúrással megölt egy idős zuglói házaspárt.
13:39  Bohócok búcsúztatják az Idomeniből távozó gyerekeket [5 óra 15 perce]
  A görög hatóságok kedden hajnalban megkezdték annak a 8400 embernek az elszállítását, akik a balkáni menekültútvonal lezárásával a görög-macedón határ görög oldalán, az Idomeni melletti táborban rekedtek.
13:20  Rászálltak a lázadó tanárra, kiemelt ügy a rendőrségen Pukli esete [5 óra 34 perce]
  Bár a rendőrség tegnap még nem volt hajlandó egyenes választ adni kérdésünkre, az óta bizonyosságot szereztünk: nyomoz a rendőrség Pukli István ellen. Nem is akármilyen szinten!
12:58  Taxis cégektől jön az Uber kihívója [5 óra 56 perce]
  Egy alapjaiban megváltozott okostelefonos applikációt mutatott be kedden a Mastercarddal együttműködésben a Budapest Taxi és a City Taxi. Az alkalmazás - bár a két fuvarszervező vállalat igyekezett kerülni az Uber megnevezést, s kevéssé rámutatni utóbbi cég és saját rendszerük hasonlóságára - egyértelműen az amerikai hátterű vállalat szolgáltatásának kíván konkurenciát állítani a fővárosban.
12:53  Ők leússzák a távot, te pénzt adhatsz egy jó ügynek [6 óra 1 perce]
  Futni már többször lehetett jótékony célra, úszni valószínűleg először a Swimathon 2016 elnevezésű eseményen, amelyet június 18-ra a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány (FKA) szervez.
12:36  Leharapta tulajdonosa fejét az őrjöngő teve [6 óra 18 perce]
  Megölte a tulajdonosát egy teve Indiában, miután a férfi egy egész napon át a tűző napon hagyta kikötözve abban az államban, ahol néhány napja 51 fokot mértek.
12:02  Baán: Egy év múlva alakulhat ki a Városliget végső rendezési terve [6 óra 52 perce]
  A parkrehabilitációs pályázat díjazott terveinek legjobb elemeiből nagyjából egy év múlva alakulhat ki a Városliget végső rendezési terve - mondta el a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa, Baán László az M1 televízió kedd reggeli műsorában.
11:49  Megbüntették a román adóhivatalt a szégyenlista közléséért [7 óra 5 perce]
  Megbírságolta a román adatvédelmi hatóság az adóhivatalt (ANAF), amiért az közzétette az 1500 lejnél (105 ezer forint) nagyobb adótartozást felhalmozott magánszemélyek listáját - közölte az Agerpres hírügynökség kedden.
11:47  Pedofil úszóedző vadászterülete volt a sportuszoda? [7 óra 7 perce]
  Újabb uszodai szexbotrányról számol be az Átlátszó.hu oknyomozó portál egy most a harmincas évei végén járó nő története alapján. Eszerint úgy tűnik, a margitszigeti uszoda a szexuális visszaélések, sőt, pedofil bűncselekmények gócpontja lehetett évtizedekig.
11:30  Tarlós szerint fizessenek Orbánék, ha már miattuk büntet az EU [7 óra 24 perce]
  A kormánynak kell kifizetnie a behajtási díj bevezetésének elmaradása miatt kiszabott uniós bírságot, Budapestnek ugyanis erre nem lesz pénze - mondta a Népszabadságnak Tarlós István. A főpolgármester nem tud arról, hogy már döntés született volna az ügyben.
11:09  Az öreg autókat veszik a magyarok, egyre kevesebbet adnak a presztízsre [7 óra 45 perce]
  Az év első harmadában közel 45 ezer használt autó özönlött be az országba, amelyek 61,5 százaléka legalább tízéves - közölte a Használtautó.hu autós portál kedden, azaz továbbra sem fiatalodnak az importált használ tautók.
10:57  A boltok lehetnek a metrófelújítás nagy vesztesei [7 óra 57 perce]
  A 3-as metró felújításának egyes szakaszaiban az aluljárókban és a peronokon működő üzletek nem tudnak majd kinyitni, ráadásul többek szerződését fel is mondhatja a BKV Zrt. - tudta meg a Világgazdaság.
10:35  Összedobták a hököt kritizáló újságíró több százezres büntetését [8 óra 19 perce]
  Nem egészen öt nap alatt, a határidő előtt ismerősök és ismeretlenek összedobták azt a 340 970 forintot, amelyet Szalai Balázsnak kell fizetnie több éves pereskedés után. Végrehajtást kért ugyanis az újságíró ellen a Szegedi Tudományegyetem, mivel Szalai az Átlátszó Oktatáson 2013-ban cikket írt az egyetemen működő hallgatói önkormányzati választásról. Azt állítják, ezzel megsértette az EHÖK hírnevét. Szalai támogatói a pnzadománnyal is jelzik felháborodásukat, az ítélet ugyanis arra utal: nem érheti kritika a HÖK-öt.
10:31  Ostoba módon bukott le az álmagyar álüzletember [8 óra 23 perce]
  A magát oknyomozó újságírónak tartó, modern információs hadviseléssel foglalkozó James OKeefe megpróbált beépülni a Soros György által létrehozott Nyílt Társadalom Intézetbe azzal a szándékkal, hogy kínos ügyeket derítsen fel. OKeefe, akinek állítólag van beépített embere Hillary Clinton kampánycsapatában is, egy nagyon ostoba hibával bukott le.
09:43  Durvul a harc a Jobbikban, botrány lehet a kongresszuson [9 óra 11 perce]
  Vona Gábor továbbra is azt szeretné, hogy Novák Előd ne újrázzon Jobbik-alelnökként, ám a párt legerősebb radikális politikusa felvette a kesztyűt, indul a vasárnapi tisztújításon. Novák arra játszik, hogy a hétvégi kongresszuson élesedik konfliktusa a pártelnökkel.
09:11  Egyre nehezebben izzadjuk ki a rezsit [9 óra 43 perce]
  leírás nincs publikálva
08:34  Csak napi négy tanóra lenne alsóban [10 óra 20 perce]
  Erős konszenzus van az oktatás szereplői közt arról, hogy az általános iskola első négy évfolyama csak az alapkészségek fejlesztéséről szóljon, és a diákoknak egy nap alatt legfeljebb négy - 45 perces - órája legyen a jövőben - nyilatkozta a Magyar Időknek Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) elnöke.
08:30  Orbán beteg, elmarad a kampányút is [10 óra 24 perce]
  leírás nincs publikálva
08:09  Összeverekedett két férfi a halasi menekülttáborban [10 óra 45 perce]
  Összeveszett két külföldi férfi a kiskunhalasi menekülttáborban. A Baon.hu úgy tudja, egy afgán férfi úgy megütötte vitapartnerét, hogy kórházba kellett vinni.
07:34  Felhőszakadás, viharos szél és még jégeső is lehet [11 óra 20 perce]
  Az ország háromnegyedére figyelmeztetés van érvényben heves esőzések veszélye miatt.
07:10  Zagyva: A terrorvád soviniszta, magyarellenes blöff [11 óra 44 perce]
  leírás nincs publikálva
05:55  Polt: Nincs okom lemondani [12 óra 59 perce]
  Konkrét ügyekkel nem foglalkozik, de az ügyészségen amúgy sem egy emberen múlik, hogy "miből lesz ügy", és miből nem. Ezért minden alapot nélkülöz az a feltevés, hogy nem várható pártatlan eljárás az ügyészségtől az MNB alapítványainak ügyében, amiatt, hogy a felesége elnök, illetve tag két alapítvány felügyelő bizottságában. Egyebek között erről, valamint a korrupció elleni fellépés anomáliáiról és a Quaestor-ügyről is nyilatkozott lapunknak Polt Péter legfőbb ügyész.
05:38  Vidéken tarolt a szélsőjobb [13 óra 16 perce]
  Történelmet írt Alexander Van der Bellen, aki a levélben leadott szavazatok "segítségével", mindössze 31 026 (!) vokssal nyerte meg az osztrák elnökválasztást. A 72 éves közgazdászprofesszorral először került zöldpolitikus ilyen magas tisztségbe. A szélsőjobboldali Szabadságpárt (FPÖ) jelöltje, Norbert Hofer elismerte vereségét. - Ausztria másik fele is fontos - mondta a győztes utalva az 50,3-49,7 százalékos végeredményre.

2016. május 23, hétfő

21:38  Menekültválság: mindenki a pénzt hiányolja [21 óra 16 perce]
  leírás nincs publikálva
20:34  Jön a vihar, jég is lehet [22 óra 20 perce]
  Tizenegy megyére és a fővárosra a felhőszakadás veszélye, hétben közülük a várható heves zivatarok miatt is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre.
20:01  Betelt a pohár, még az ellenzékkel is lepaktálnak a szakszervezetek [22 óra 53 perce]
  Nyílt levélben követelik a kormánytól a személy- és teherfuvarozás területén működő közlekedési szakszervezetek az ágazatra egységesen érvényes életpályamodell kidolgozását, a bérek rendezését, a munkakörülmények javítását.
19:23  Kövér: A kötelező betelepítés elfogadhatatlan [23 óra 31 perce]
  A kötelező betelepítés elfogadhatatlan, a betelepítésnek csak önkéntes alapon lehet helye, a tervezett pénzbeli szankcionálás pedig nem európai szolidaritás, hanem annak megcsúfolása - jelentette ki felszólalásában Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Európai Unió parlamenti elnökeinek luxembourgi konferenciáján hétfőn.
19:07  Nem vágynak Európába [23 óra 47 perce]
  leírás nincs publikálva
18:20  Jön a nagy fapados árzuhanás? [1 napja]
  A nagyon olcsó olaj miatt csökkenti jegyárait a Ryanair, ha hihetünk a vezérigazgatónak.
18:12  Felavatták Göncz Árpád emléktábláját [1 napja]
  Felavatták Göncz Árpád író, műfordító, volt köztársasági elnök emléktábláját hétfőn a főváros III. kerületében, annak a háznak a falán, amelyben élt és alkotott 1947 és 1990 között.
18:12  Orbánékkal tárgyal Paksról az orosz külügyminiszter [1 napja]
  A kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséről, valamint olyan nemzetközi kérdésekről fog szerdai budapesti munkalátogatása alkalmából tárgyalni Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, mint Oroszországnak a NATO-hoz és az EU-hoz fűződő viszonya.
17:51  Titkolják, hogy nyomoznak-e Pukli István ellen [1 napja]
  Nyomozás indult a tanártüntetéseket és az iskolai sztrájkot szervező iskolaigazgató, Pukli István ellen - írta a Blikk hétfő délben. Az iskolaigazgató nem tudott róla, a rendőrség pedig nem kommentálta az esetet. Csak az tűnik biztosnak, hogy Tényi István a feljelentő.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen