pénztárca kímélő megoldások
 
Népszabadság - Belföld hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2015. március 31, kedd

06:57  Megkapta a Főgáz az országos engedélyt [1 óra 23 perce]
  Noha a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnak a hiánypótlásokat nem számítva a beérkezéstől 90 napja lett volna arra, hogy elbírálja a Főgáz szolgáltatásának országossá tételét, erre a kormányzat által megfogalmazott kívánságoknak megfelelően elegendőnek bizonyult egy hónap. Pedig a hétfőn közzétett engedély tanúsága szerint még hiánypótlásra is szükség volt.
06:16  Otthonosan mozog fideszes körökben a leendő emirátusi nagykövet [2 óra 4 perce]
  Diplomáciatörténeti eseménynek tekinthető, hogy az Országgyűlés külügyi bizottsága hétfői zárt ülésén elfogadta az Egyesült Arab Emirátusba nagykövetnek jelölt, jordániai keresztény családból származó Naffa Oszama kinevezését.

2015. március 30, hétfő

21:54  Ezerötszázan tüntettek a Ságváriért [10 óra 26 perce]
  Ahogy elállt a zuhogó eső, megtelt Szegeden az Aradi vértanúk tere fiatalokkal. Kevés lett a fáklya és a kitűző, többen jöttek el, mint amennyire a szervezők számítottak.
21:38  Quaestor-ügy: lefoglalták a győri ETO stadiont [10 óra 42 perce]
  A vagyonvisszaszerzési eljárásban a győri ETO Parkot és a stadiont is lefoglalta a nyomozó hatóság - mondta a fővárosi főügyész az M1 aktuális csatornának hétfő este.
20:23  Kiváltságosok vásárnapja [11 óra 57 perce]
  Egyes Mol-kutak shopjai nyitva lehetnek vasárnap, a Shell töltőállomásokon üzemelő üzletek viszont nem. A vasárnapi zárva tartásról szóló törvényt sikerült úgy módosítani, hogy még az üzemanyagpiacon is torzíthatja a versenyt. Sok kúton szombat estétől hétfő hajnalig nem lehet venni még egy ásványvizet sem.
20:11  Sztrájkszerűségre készülnek II. Erzsébet alkalmazottai [12 óra 9 perce]
  Munkajogi akcióra készülnek a brit uralkodó első számú rezidenciájának alkalmazottai, akik elégedetlenek bérezésükkel és munkakörülményeikkel.
20:02  Amikor a Quaestor hozza össze a nagykoalíciót [12 óra 18 perce]
  Elfogadta a brókerbotrányok áldozatai kártérítéséről szóló módosításokat a parlament szakbizottsága. A szigorításokat a Jobbik és az MSZP is támogatja.
19:34  Vonat gázolt halálra egy férfit Tiszatenyőn [12 óra 46 perce]
  A helyszínen belehalt sérüléseibe egy idős férfi, akit elgázolt a vonat a tiszatenyői vasútállomás közelében hétfőn - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.
19:32  Orbán: Maradt még Simicska-ember pozícióban? [12 óra 48 perce]
  Orbán nem cáfolta, hogy a Simicska-Nyerges érdekkör a kormányba is bevette magát, annál hangosabban moszkvázott és brókerezett a parlamentben.
19:11  Nem ússzuk meg a nyuszis szelfiket [13 óra 9 perce]
  Ne vegyenek élő nyuszit otthonra a gyereknek! - ezt üzeni minden felelős állattartó Húsvét környékén, hiszen a néhány napos szórakozás után nem tudnak mit kezdeni velük a gyerekek.
19:06  Családi szavazással döntöttek a komlói börtönről [13 óra 14 perce]
  Megszavazta a komlói képviselő-testület, hogy a város ingyenes telek felajánlásával befogad egy 500 férőhelyes, új börtönt. Eközben a városháza előtt a börtön ellen tüntettek.
18:57  Halálos baleset miatt késnek a vonatok a Debrecen-Nyírbátor vonalon [13 óra 23 perce]
  Egy ember meghalt abban a közúti balesetben, amely miatt késnek a vonatok a Debrecen-Nyírbátor vasútvonalon hétfő délután.
18:52  Tumultust okozhat a vakcina hiány a gyerekorvosoknál [13 óra 28 perce]
  A következő hetekben előfordulhat, hogy egy kötelező védőoltást az előre egyeztetett időpontban nem, csak később kap meg a gyerek. Az ÁNTSZ szerint átmeneti ellátási zavar alakult ki az úgynevezett Di-PerTe oltásokkal kapcsolatban, amely már nem három, hanem öt - torokgyík, szamárköhögés, merevgörcs, járványos gyermekbénulás, Haemophilus influenza b - betegség ellen nyújt védelmet.
18:46  Öt évvel ezelőtt már ugyanazt tervezte, mint Lubitz [13 óra 34 perce]
  Öt évvel a francia Alpokban történt tragédia előtt a British Airways egyik pilótája is egy repülés során akart öngyilkosságot elkövetni és magával vinni utasait, több mint száz embert a halálba. Az, hogy ez mégsem történt meg, nem a társaságon múlt. A légitársaságok semmit sem tanultak az esetből.
18:28  Kirúgott cégvezetőt igazolt a BKK [13 óra 52 perce]
  Szakmai alkalmatlanság miatt kirúgott cégvezetőt igazolt le a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Szeged önkormányzata novemberben "vezető állású munkavállalótól elvárható képességek hiánya miatt" mondott fel a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezető igazgatójának, Tóth István Tibornak. A felmondási időre sem tartottak igényt.
18:06  Lesöpörték az asztalról a civilek népszavazási kérdéseit [14 óra 14 perce]
  A civilek kezdeményezése egyelőre kudarcra van ítélve.
16:57  Újabb Quaestor-pozíciót szerzett az egykori közmunkás [15 óra 23 perce]
  A Quaestor Invest Befektető, Vagyonkezelő és Pénzügyi Tanácsadó Kft. ügyvezetői székében Tarsolyné Rónaszéki Erikát is Orgován Béla tápiósági lakos követte, a változás március 9-től hatályos, amit a Cégbíróság március 24-én jegyzett be - derül ki az online Cégközlönyből.
16:44  Quaestor-ügy: két hét semmittevés? [15 óra 36 perce]
  A Legfőbb Ügyészhez intézett nyílt levelet a Transparency International Magyarország (TI) a Questor ügy körüli visszásságok miatt. A szervezet a súlyos problémákra mutat rá, s azok kivizsgálását, tisztázását kéri, s válaszokat vár.
16:40  Öngyilkossági hajlam miatt kezelték Lubitzot [15 óra 40 perce]
  A pilótajogosítvány megszerzése előtt öngyilkossági hajlam miatt kezelték Andreas Lubitzot, az Airbus A320-as másodpilótáját, aki egy hete manőverezte a halálba a repülőgépet francia Alpoknál.
16:20  Erdélyből származik a "halálpilóta" [16 óra 0 perce]
  Anyai ágon romániai felmenőkkel rendelkezik Andreas Lubitz. A 150 ember halálát okozó német másodpilóta nagyszülei a múlt század hetvenes éveiben vándoroltak ki a németországi Neuburgba - írta a román sajtó a Donau Kurier német újság értesülésére hivatkozva.
16:20  Sokakat elkaszálhat Rogán túlbuzgó javaslata [16 óra 0 perce]
  Mit oldana meg Rogán Antal fideszes frakcióvezető törvényjavaslata "a brókerbotrányok áldozatainak kártérítését szolgáló vagyon biztonságba helyezéséről"? Ezt a kérdést tettük fel a gazdasági jogban jártas hat szakembernek. Ők azzal a feltétellel válaszoltak, hogy nevüket nem írjuk le.
15:46  Simicska, Csányi és Leisztinger érdekeltségei nyerték a legtöbb agrártámogatást [16 óra 34 perce]
  Az előző évekhez hasonlóan 2014-ban is Csányi Sándor, Simicska Lajos és Nyerges Zsolt, valamint Leisztinger Tamás érdekeltségei gyűjtötték be a legtöbb agrártámogatást.
15:46  Orbánnal repülhet felcsúti pártfogoltja Kazahsztánba [16 óra 34 perce]
  Mészáros Lőrinc és házastársa is Asztanába utazhat a kormányfői delegációval. Hajrá, Kazahsztán, hajrá, Búzakalász 66 Ktf.!
15:46  Orbán kétmondatban valaszolt Tarsolynak [16 óra 34 perce]
  Tarsoly Csaba Quaestor-vezérnek "dodonai kétmondatos" választ küldött a miniszterelnök. Az azonban titok, mi volt az üzenet.
15:46  Megismételt ellenőrzés miatt késik a gyerekek oltóanyaga [16 óra 34 perce]
  Időben megtörtént a szükséges mennyiségű, ötkomponensű kötelező védőoltás gyártása, a késedelem a legyártott oltóanyag szállítási engedélyezése előtti, rutin minőségellenőrzési vizsgálatok során észlelt kisebb eltérés miatt van, ugyanis emiatt az összes legyártott vakcinát újraellenőrzik - közölte az oltóanyag gyártója, a Sanofi Pasteur az MTI megkeresésére hétfőn.
15:38  Zárolná Orbán vagyonát az ellenzék [16 óra 42 perce]
  Sem Orbán Viktor, sem kormányának miniszterei nem voltak a parlamenti patkóban, amikor az ellenzék napirend előtt össztüzet zúdított a kabinetre a Quaestor-ügyben. Helyettük államtitkárok védekeztek, míg az ellenzéki képviselők kormánytagok vagyonának zárolását követelték.
15:24  Szijjártó intézte Tarsoly útlevelét [16 óra 56 perce]
  Parlamenti belépője és diplomata útlevele is volt a letartóztatott Quaestor-vezérnek, a hivatalos okmány Szijjártó szerint "könnyítést jelentett az utazásnál".
15:23  Ezért nem borotválkoznak a férfiak [16 óra 57 perce]
  A szakáll kétségtelenül férfias viselet, melynek divatja koronként és társadalmanként változik. Hogy ezt a változatosságot mi okozza, arra a Nyugat-ausztráliai Egyetem kutatói főemlősfajok vizsgálatán keresztül keresték a választ.
15:06  Habony átlépte a záróvonalat, aztán vakkantott kettőt [17 óra 14 perce]
  Orbán Viktor tanácsadója Andy Vajna filmügyi biztossal az oldalán szegett meg szinte minden közlekedési szabályt, amelyet egy kisbusszal csak megszeghetett vasárnap a Fő utcában.
14:57  Idén is repkednek a milliárdok a stadionokra [17 óra 23 perce]
  Idén 97 milliárd forint megy sportlétesítmény-fejlesztésre, csaknem fele a Puskás stadionra.
14:48  Seselj nem akar visszamenni Hágába [17 óra 32 perce]
  A háborús bűnökkel vádolt szerb ultranacionalista Vojislav Seselj hétfőn kijelentette: önként nem tér vissza a hágai Nemzetközi Törvényszék börtönébe, és ha vissza akarják vinni, akkor le kell őt tartóztatni.
14:46  Magyar céget is vizsgálhat az USA korrucióellenes hivatala [17 óra 34 perce]
  leírás nincs publikálva
14:46  Egymás karjában halt meg a brit idős pár [17 óra 34 perce]
  Lelőttek egy idős brit párt a spanyolországi Alicantéban. Feltehetőleg rablógyilkosság történt.
14:26  Pockot akartak irtani, az őzeket is megmérgezték? [17 óra 54 perce]
  Tömeges vadpusztulás történt Békés megyében, az Orosházi Dózsa György Vadásztársaság területén. Elhullott őzeket szednek össze a vadászok. Egyes hírek szerint a már a korábbi években elszaporodott mezei pockok ellen raktak ki méregkészítményeket, amelyeket azonban a vadállatok, madarak, sőt háziállatok is elfogyaszthattak.
14:23  A lengyel jegybank megáll, innen nincs tovább [17 óra 57 perce]
  leírás nincs publikálva
14:12  Édesanyjával és nagymamájával együtt zuhant le egy kislány [18 óra 8 perce]
  A tizenkét éves Emma Solera Pardo, édesanyja Emma Pardo Vidal és nagymamája Emma Vidal Bardan egy vidám kirándulásra készült. A Barcelona közelében élő jómódú család tagjai Düsseldorfból repültek volna Manchesterbe, azonban a repülőgép, melyen utaztak, lezuhant.
14:00  "Orbán és Matolcsy vagyonával kell feleljen a Quaestor csődjéért" [18 óra 20 perce]
  A Demokratikus Koalíció hiányosnak tartja a Fidesz vagyonzárolási javaslatát.
13:46  A Főgáz az egész országra ráborul [18 óra 34 perce]
  A Főgáz Zrt. ma kapja meg az országos egyetemes gázszolgáltatási jogosultságot a Világgazdaság információi szerint. E jogosultság szükséges ahhoz, hogy az ország egészében kínálhasson állami szolgáltatóként gázt a szegmens lakosság ügyfelei számára.
13:46  Előzetesbe kerülhet Markó Attila [18 óra 34 perce]
  A román parlament jogi bizottsága hétfőn engedélyezte Markó Attilának, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) képviselőjének őrizetbe vételét és előzetes letartóztatásba helyezését.
13:30  Túltolta a habzsi-dőzsit a volt siófoki polgármester [18 óra 50 perce]
  Hűtlen kezelés gyanújával tett feljelentést Lengyel Róbert, Siófok független polgármestere, mivel szerinte hiányosak az adatok arról, 2011-ben miként finanszírozták közpénzből a város akkori irányítóinak és családtagjaiknak amerikai útját.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest