pénztárca kímélő megoldások
 
Népszabadság - Belföld hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2014. október 23, csütörtök

12:42  Az Ökotárs szerint már csak a tények hiányoznak a KEHI-jelentésből [10 perce]
  Az Ökotárs Alapítvány igazgatója szerint lehetetlen érdemben reagálni a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) által készített jelentésben szerepelő "tényekkel alá nem támasztott" vádakra.
12:34  Félő, hogy keményen odavágnak a tüntetőknek [18 perce]
  Verekedések, összetűzések voltak a választási reformok kiszélesítését követelő tüntetők és ellenzőik között Hongkongban, egy gyújtogatót ártalmatlanítottak - jelentette csütörtökön a helyi online média.
12:24  Hatalmas szadomazo botrány a kétnapos miniszter körül [28 perce]
  Japán új kereskedelmi minisztere arra kényszerült, hogy megvédje magát, miután kiderült, hogy az őt támogató politikai csoport néhány tagja évekkel ezelőtt 18 ezer jent költött el egy hirosimai szadomazo bárban.
12:11  Háromkulcsos áfa Csehországban [41 perce]
  A prágai felsőház is jóváhagyta a harmadik áfakulcs bevezetését, amely januártól lesz hatályos. A törvénytervezetet Milos Zeman elnök minden bizonnyal napokon belül aláírja.
11:34  A főtanácsnokok szerint az E.ON-nak és a UPC-nek is igaza van [1 óra 18 perce]
  A panaszosoknak adnak igazat két magyar ügyben is - az E.ON Földgáz Trade által az energiahivatal ellen, valamint a UPC Magyarország által a fogyasztóvédelmi hatóság ellen indított perben - a luxembourgi székhelyű Európai Bíróság főtanácsnokai csütörtökön ismertetett állásfoglalásuk szerint.
11:00  Varga szerint mindig tudtuk [1 óra 52 perce]
  Katonai tiszteletadás mellett felvonták az ország nemzeti lobogóját az 1956-os forradalom és szabadságharc 58. évfordulóján, csütörtök reggel, Budapesten a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.
10:57  Szabadesésben a Tesco [1 óra 55 perce]
  Bejelentette távozását csütörtökön Sir Richard Broadbent, a Tesco elnöke, miután a cég eredménye több mint 90 százalékkal zuhant és a néhány hete kiderült, hatalmas mértékű előzetes eredménykalkulációs hiba is nagyobbnak bizonyult az eddig becsültnél.
10:46  Épületre dőlt egy daru Budapesten [2 óra 6 perce]
  Egy épület teteje tartott meg két, emelőkosárban dolgozó férfit, aki alatt megdőlt a daru tartószerkezete csütörtök reggel a XVIII. kerületben - közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.
10:11  Halálra gázoltak egy kerékpárost Tárnokon [2 óra 41 perce]
  leírás nincs publikálva
10:11  Hat út van még lezárva a Dunántúlon a belvíz miatt [2 óra 41 perce]
  Hat mellékút van még lezárva vízátfolyások, valamint ár- és belvíz miatt a Dunántúlon - tájékoztatta Magyar Közút Nonprofit Zrt. csütörtökön az MTI-t.
09:46  A fiát használta paravánként a korrupt képviselő [3 óra 6 perce]
  Andrei Hrebenciuc ellen pénzmosás, szervezett bűnözés és befolyással való üzérkedésben való bűnrészesség gyanújával indult eljárás. Az ügyészek szerint az ő cégei segítségével mosták tisztára politikus apja korrupcióval szerzett pénzét.
09:28  Kanadát nem lehet megfélemlíteni [3 óra 24 perce]
  szerdán pedig a kanadai parlament ellen intéztek támadást. Kanada a hónap elején jelentette be, támogatja az USA-vezette koal
09:12  Már 4900 halálos áldozata van az ebolának [3 óra 40 perce]
  Az érintett országok egészségügyi hatóságai október 19-ig összesen 9936 fertőzöttet regisztráltak, és közülük 4877 ember - majdnem minden második fertőzött - belehalt a vérzéses lázba.
09:12  Ukrajnának már van receptje a korrupció ellen [3 óra 40 perce]
  A törvény a 2014 és 2017 közötti időszakra határozta meg a korrupcióellenes küzdelem stratégiáját.
09:11  Legrondább arcát mutatja továbbra is az ősz [3 óra 41 perce]
  Október 23-án nem kedvez az időjárás a szabadtéri programoknak. Az országban mindenütt borús, csapadékos idő várható, néhol a szél viharos erősségűvé fokozódik a nap folyamán.
09:06  Tömegbe hajtott egy palesztin merénylő [3 óra 46 perce]
  Az izraeli rendőrség lelőtte a feltételezhetően palesztin merénylőt, aki kocsijával kilenc embert gázolt el.
09:06  Megsértette Észtország légterét egy orosz katonai gép [3 óra 46 perce]
  Az elektronikai felderítésre és hírszerzésre alkalmas gép nagyjából egy percen keresztül tartózkodott az ország légterében, mielőtt a portugál F-16-os vadászgépek befogták volna.
08:02  Lázár Magyarországon tisztázná a norvég miniszterrel [4 óra 50 perce]
  Tájékoztatta Tove Skarsteint, a Norvég Királyság nagykövetét a Kormányzati és Ellenőrzési Hivatal (Kehi) Norvég Civil Támogatási Alap ügyében folytatott vizsgálat eredményéről szerdán Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára, és egyben átnyújtotta a dokumentáció angol nyelvű leiratát.
07:38  Az őrkutyák kaptak el egy férfit a Fehér Ház területén [5 óra 14 perce]
  a behatolót, 23 éves, a marylandi Bel Air-be való Dominic Adesanyát kórházba szállították. Két kutyát az elszenvedett sérüléseik miatt állatorvosnak kellet ellátnia.
07:22  Szijjártó szerint nagy belső vita van [5 óra 30 perce]
  A magyar kormány kész kivizsgálni az Egyesült Államok által megfogalmazott korrupciós állításokat, amelyek nyomán Washington megtiltotta több magyar hivatalos személy beutazását, ugyanakkor az amerikai diplomaták nem készségesek abban, hogy ismertessék a vádak mögött álló részleteket - írta szerdán internetes kiadásban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterre hivatkozva az amerikai USA Today.
07:20  Adományokkal pótolnák a közfinanszírozást [5 óra 32 perce]
  Lakossági és egyéb adakozásból vásárolna korszerű orvosi eszközöket a fővárosban lévő Margit Kórház.

2014. október 22, szerda

22:22  Meg kell ismételni a polgármester-választást Ózdon [14 óra 30 perce]
  Helyben hagyta a Debreceni Ítélőtábla a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei területi választási bizottság (tvb) pénteki döntését, így meg kell ismételni a polgármester-választást Ózdon - tájékoztatta Fórizs Ildikó, a táblabíróság szóvivője szerdán az MTI-t.
21:46  FT: Magyarország elsőként vezet be a világon netadót [15 óra 6 perce]
  leírás nincs publikálva
21:46  Kétszáz ember volt veszélyben a XXIII. kerületben [15 óra 6 perce]
  Tüzérségi lövedékeket találtak Budapesten, a XXIII. kerületben az Orbánhegyi dűlőnél szerda délután. Mintegy kétszáz embernek kellett ideiglenesen elhagynia otthonát.
21:46  Hazudott a nemi erőszakról az énekesnő [15 óra 6 perce]
  Úgy tűnik, mégsem igazak azok a súlyos vádak, amelyekkel Kesha illette korábbi menedzserét. Az amerikai énekesnő korábban azt állította, a férfi majd egy évtizeden át bántalmazta fizikailag és lelkileg is, valamint többször bedrogozta.
21:11  Összeomlott a rendszer, lefagyott a fűtéspályázat [15 óra 41 perce]
  A nagy érdeklődés miatt már az első napon összeomlottak a budapesti és Pest megyei lakossági fűtéskorszerűsítési pályázatokat befogadó szerverek, ezért a beadás most szünetel, a jelentkezőket hat nap múlva újra várják - szűrhető le az egyelőre csak a kiírás hivatalos internetoldalának alrovatában fellelhető közleményből.
20:11  Áradnak a folyók Vasban [16 óra 41 perce]
  A Rába szentgotthárdi és körmendi szakaszán elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el. Több patak is kilépett a medréből, a megye több pontján is homokzsákokkal, szivattyúzással védekeznek.
20:11  Internetadó: Varga Mihály megfontolja a felső korlátot [16 óra 41 perce]
  Szerda délután igyekezett megmagyarázni Varga Mihály a távközlési szolgáltatóknak, mi is a nagy politikai vihart kiváltó internetadó. A miniszter azt ígérte: megfontolja, hogy legyen felső korlát.
20:00  KEHI kontra Ökotárs: 10 milliós nagyságrendet érintő feljelentés [16 óra 52 perce]
  A KEHI összesen 500 milliós költést vizsgált a Norvég Civil Támogatási Alap ügyében: ebből 200 millió forintra vonatkozóan találtak szabálytalanságokat, de a KEHI-feljelentés csak 10 milliós nagyságrendet érinthet. Lázár János új megállapodást kötne a norvégokkal.
19:18  Hongkong: A kormányzó háza előtt tüntetnek [17 óra 34 perce]
  A demokráciapárti tüntetők Leung Csun-jing lakóhelyéhez vonultak, miután a keddi tárgyalások eredménytelenül záródtak a kormány és demonstrálók képviselői között.
18:46  Újabb világsztárok forgatnak Budapesten [18 óra 6 perce]
  A Trónok harca sztárja, Sean Bean is csatlakozott a Marson játszódó új Ridley Scott-sci-fi szereposztásához, amit a hírek szerint nagyrészt Budapesten fognak forgatni.
18:22  Sukoró-ügy: Strasbourgban nyert az őrizetbe vett igazgató [18 óra 30 perce]
  A magyar állam megsértette Császy Zsoltnak, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. egykori értékesítési igazgatójának a családi élet tiszteletben tartásához fűződő jogát, amikor nem biztosította, hogy kihallgatása után részt vehessen nevelőanyja temetésén - állapította meg a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bírósága.
17:54  Új választás lesz Győr egyik szavazókörzetében [18 óra 58 perce]
  Az ítélőtábla elrendelte az önkormányzati képviselőválasztás megismétlését a győri 24-es számú szavazókörzetben, az eddigi eredményt pedig megsemmisítette - tudtuk meg Ferenczy Tamás szóvivőtől.
17:24  Románia: Dezertáló polgármesterek [19 óra 28 perce]
  leírás nincs publikálva
17:24  Lövések a kanadai parlamentben [19 óra 28 perce]
  Az ottawai háborús emléklmű előtt egy katonára lőttek rá, a két támadó közül az egyik a parlamenti negyed felé menekült, a törvényhozás épületében pedig állítólag szintén dördültek lövések. A környéket hermetikusan lezárták.
17:04  Egy kongói orvos az idei Szaharov-díjas [19 óra 48 perce]
  Denis Mukwege nőgyógyász kapta a gondolatszabadságért járó elismerést az Európai Parlamenttől. A Szaharov-díjat elnyerő orvos több évet szentelt a konfliktusok sújtotta Kongói Demokratikus Köztársaságban a csoportos erőszakot elszenvedő nők megsegítésére.
17:02  Nincs ok Ebola-pánikra [19 óra 50 perce]
  Az ÁNTSZ szerdán a Nemzeti Biztonsági Laboratóriumba összehívott sajtóbeszélgetésen ismét megnyugtatta a közönséget, hogy jól védik az országot az Ebolától. Egyúttal bejelentették, hogy a múlt heti brüsszeli európai koordinációs ülésen Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár a nemzeti víruslaboratórium üres kapacitását fölkínálta más országoknak.
16:50  Vegyes reakciók a Juncker-bizottságra [20 óra 2 perce]
  A Jean-Claude Juncker vezette új Európai Bizottság, az Európai Unió központi javaslattevő-végrehajtó testülete nagyon széleskörű támogatást kapott az Európai Parlamentben. Ezt Martin Schulz nyilatkozta a szerdai strasbourgi szavazás után.
16:50  Lövések a kanadai parlamentnél [20 óra 2 perce]
  Az ottawai háborús emléklmű előtt egy katonára lőttek rá. A két támadó közül az egyik a parelament felé menekült. A környéket már lezárták.
16:38  Szaakasvili: Putyin Magyarországot is megkörnyékezte Ukrajna felosztásával [20 óra 14 perce]
  Miheil Szaakasvili is tudott a lengyel miniszterelnök és Vlagyimir Putyin között lezajlott 2008-as beszélgetésről, amelyben az orosz elnök Ukrajna felosztását javasolta.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár