pénztárca kímélő megoldások
 
Népszabadság - Belföld hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2014. október 24, péntek

22:12  New York polgármestere óv a pániktól [4 óra 13 perce]
  Nincs ok riadalomra, mert New York teljes mértékben felkészült az ebola kezelésére - jelentette ki pénteki sajtóértekezletén Bill de Blasio polgármester, miután a városban fertőzöttnek nyilvánították az Orvosok Határok Nélkül nevű szervezet egy nemrég Nyugat-Afrikában járt amerikai orvosát.
21:22  Iskolai lövöldözés egy Seattle melletti városban [5 óra 3 perce]
  Az első jelentések szerint 2-6 sebesültje lehet egy Seattle környéki középiskolában kitört lövöldözésnek. Az incidens az iskola étkezdéjében történt.
21:11  Mutyiáradat átlátszó minisztériumi hazugsággal [5 óra 14 perce]
  A kistelepülési trafikpályázatoknál is a korábban ismertetettel azonosan, manipuláltnak tűnő módon osztogatták a pályázatokra adott pontokat. Csak különösen jó és kirívóan rossz üzleti tervvel pályáztak a trafikokra, közepessel nem. A pályázatot lebonyolító dohánykereskedelmi monopólium és a szaktárca hónapok óta hallgat vagy mellébeszél.
21:08  Vegyi fegyverrel támad az Iszlám Állam [5 óra 17 perce]
  Szédüléssel, hányingerrel és légzési zavarokkal vittek kórházba szeptemberben tizenegy iraki rendőrt, miután az Iszlám Állam (IS) terrorszervezet fegyveresei minden jel szerint klórgáztámadást hajtottak végre ellenük Bagdadtól 80 kilométernyire északra.
20:48  Hajfesték volt a pudingban [5 óra 37 perce]
  Magas hidrogén-peroxid tartalom miatt Kids World Dessert elnevezésű csokoládé-vanília ízű pudingot vontak ki a kereskedelmi forgalomból kilenc európai tagállamban, köztük Magyarországon is - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken az MTI-vel.
20:34  Két éven át tettette, hogy kómában van [5 óra 51 perce]
  Egy brit férfi és a felesége komplett színjátékot folytatott két éven át: a lakásukban külön kórházi részleget rendeztek be, a férfi pedig azt színlelte, hogy kómában van. Így akarta megúszni a börtönt.
20:18  Harminchét kilót fogyott az szlovák hatósági zaklatás miatt [6 óra 7 perce]
  Jana Teleki hosszú sóhajjal fogad. - Őszintén csodálom Malina Hedviget, akit nem tört meg a hosszas rendőri meghurcoltatás, nem ment rá az egészsége. Közös a sorsunk, hiszen a csallóközi fiatalasszony a jogállamnak még csak véletlenül sem nevezhető Szlovákiából szeretteivel Magyarországra emingrált, én pedig a férjemmel Prágába - szakad ki belőle.
19:36  Megismételik a választást Balatonszárszón [6 óra 49 perce]
  A polgármester- és a képviselő-választást is meg kell ismételni Balatonszárszón a Somogy megyei területi választási bizottság (tvb) pénteken meghozott nem jogerős döntése szerint.
19:34  A bankok ötöde elbukott a nagy teszten [6 óra 51 perce]
  leírás nincs publikálva
19:34  Huszonöt épületet ürítettek ki a repeszgránát miatt [6 óra 51 perce]
  leírás nincs publikálva
19:34  Több tízezren akarnak statisztálni a Trónok harcában [6 óra 51 perce]
  Rajongók milliói várják izgatottan a nagysikerű sorozatot ötödik évadát, amelyet jelenleg egy kis spanyolországi városban forgatnak. Az azonban még készítőket is meglepte, milyen sokan jelentkeztek egy eredetileg néhány száz fősre tervezett csatajelenet statiszta szerepére. A település nagyon örül a stábnak, abban bíznak, a forgatások hatására fellendül a turizmus.
18:52  "A hatalom folyosóin borzalmas a hangulat" [7 óra 33 perce]
  A kormányzó pártban is sokan úgy látják, Orbán Viktor a múltba vezeti vissza az országot - írja a BBC News számára az 1956-os évforduló kapcsán írt budapesti tudósításában Nick Thorpe. A cikk idézi Róna Pétert, aki szerint Matolcsy György lehet a kormányfő veszte.
18:44  Magyar katonák mennek Litvániába [7 óra 41 perce]
  A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár egy százada november 1-jétől részt vesz az Iron Sword 2014 elnevezésű hadgyakorlaton Litvániában, a technikai eszközöket péntek este vasúton szállítják Hajdúhadházról a helyszínre - közölte a Honvédelmi Minisztérium az MTI-vel.
18:40  Nem akarnak fizetni a britek [7 óra 45 perce]
  Nagy-Britannia nem hajlandó teljesíteni az Európai Bizottság által követelt 2,13 milliárd eurós pótlólagos befizetést - mondta pénteken a brit miniszterelnök.
18:10  Kinek a fejét akarja Amerika az Orbán-kormánytól? [8 óra 15 perce]
  Az Egyesült Államok nem kér semmilyen konkrét lépést Magyarországtól, de André Goodfriend ideiglenes ügyvivő célzott rá, hogy néhány személycserének jelképes üzenete lenne, s tényként beszélt a kormányzati korrupció létéről. Az amerikai nagykövetség vezetője egy hét alatt már a harmadik sajtóértekezletét tartotta pénteken.
18:08  Gulyás csak fogalmi vitákat hall [8 óra 17 perce]
  Nemcsak durva ténybeli tévedésbe esik, hanem meg is sérti a forradalom hőseinek emlékét az, aki vitatja a magyarországi demokrácia és jogállamiság létét - mondta Gulyás Gergely (Fidesz), az Országgyűlés alelnöke pénteken Berlinben a magyar nagykövetségen, az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.
17:57  Jövőre szerényebben bővül a magyar gazdaság [8 óra 28 perce]
  leírás nincs publikálva
16:56  Salgótarjánnak is van már polgármestere [9 óra 29 perce]
  leírás nincs publikálva
16:48  Kilenc éven át a bírósággal fizettette a fonyódi kikötőbérletét [9 óra 37 perce]
  A a Somogy Megyei Bíróság volt vezetőjét, Ujkéry Csabát hűtlen kezeléssel vádolják.
16:42  Berlusconi jó kisfiú lett [9 óra 43 perce]
  A 78 éves olasz exkormányfő jó magaviselete eredményeként büntetéscsökkentésben részesül, és a kiszabott ítélet határideje előtt befejezi a közmunkát. Utána vissza akar térni az aktív politikai életbe és részt akar venni a következő olasz választásokon.
16:12  Egymillió ebolavakcina 2015 végéig [10 óra 13 perce]
  leírás nincs publikálva
16:11  Twittelni kezdett II. Erzsébet [10 óra 14 perce]
  A 88 esztendős brit uralkodó "Elizabeth R." szignóval látta el élete első személyes Twitter-üzenetét.
15:52  Kirúgás is lehet a kitiltásból [10 óra 33 perce]
  Általában gondot okoz, hogy a közszolgálatban foglalkoztatottaknak nincs bejelentési kötelezettségük például akkor, ha pert vagy szabálysértési eljárást kezdeményeznek ellenük - állítják munkajogi kérdésekben járatos forrásaink.
15:52  Orbán: fontos volt, hogy az EU stratégiája ne veszélyeztesse a rezsicsökkentést [10 óra 33 perce]
  Magyarország számára fontos szempont volt, hogy az Európai Unió új klíma- és energiastratégiája ne rójon nehéz terhet a magyar költségvetésre, és ezt sikerül teljesíteni - közölte az Európai Unió állam-, illetve kormányfőinek tanácskozása után Orbán Viktor miniszterelnök.
15:46  Vészjósló ütemben lassul a kínai gazdaság [10 óra 39 perce]
  leírás nincs publikálva
15:38  Goodfriend: a magyar kormánytól nem várnak lépést a korrupciós ügyben [10 óra 47 perce]
  Az Egyesült Államok szívesen együttműködik Magyarországgal a korrupció visszaszorításában - mondta André Goodfriend, a budapesti amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője pénteki sajtótájékoztatóján.
15:23  Áramszolgáltatót is venne az állam [11 óra 2 perce]
  leírás nincs publikálva
15:22  Orbán szerint valótlanságot állítanak az amerikaiak [11 óra 3 perce]
  A miniszterelnököt az EUrológusnak sikerült megszólaltatnia Brüsszelben az amerikai-magyar botrányról.
14:58  Fordulat: mégis vizsgálják a Jáksó-ügyet [11 óra 27 perce]
  Egy kis dorgálással elintézte volna az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt, hogy a Szépművészeti Múzeum szabálytalanul adott kölcsön értékes festményeket a Jáksó László résztulajdonában álló cégnek, ám aztán úgy döntöttek a tárcánál: belső vizsgálatot indítanak. A minisztérium bizonytalansága is jelzi, ingoványos terület az állami tulajdonú műtárgyak kikölcsönzése.
14:46  Az osztrák hegyekben 139 turista halt meg idén nyáron [11 óra 39 perce]
  Az osztrák hegyekben 139 turista halt meg az idei nyári szezonban, tízzel kevesebb, mint az előző év hasonló időszakában.
14:34  Albínó keleti sün lakik a Szegedi Vadasparkban [11 óra 51 perce]
  Albínó keleti sünt (Erinaceus roumanicus) gondoznak a Szegedi Vadaspark természetvédelmi mentőközpontjában, a hófehér szőrű és tüskéjű, rózsaszín orrú, piros szemű kisemlős jól érzi magát fajtársai között - közölte Veprik Róbert igazgató.
14:28  Adóztatás helyett az internet fejlesztését javasolja az MSZP [11 óra 57 perce]
  Az internetadóról szóló javaslat visszavonására szólítja fel a kormányt az MSZP. A párt szerint a frekvenciaértékesítésből befolyt pénzekből és uniós forrásokból fejleszteni kellene a világhálóhoz való hozzáférést.
14:04  Az első hivatalos koszovói külügyminiszteri vizit Szerbiában [12 óra 21 perce]
  Először járt Szerbiában hivatalos látogatáson koszovói külügyminiszter - Enver Hoxhaj kormányközi találkozón vett részt, amelynek célja a térségbeli országok közötti kapcsolatok javítása volt - közölte a Euronews. A miniszter békemegállapodás megkötését sürgette Belgráddal, még mielőtt Szerbia EU-taggá válna.
13:57  Mit titkol az új adókról a kormány? [12 óra 28 perce]
  A költségvetési törvényt várhatóan csak a jövő héten nyújtja be a kormány az Országgyűlésnek, a javaslat egyelőre a Költségvetési Tanács előtt van. A képviselők csak azt követően kapják meg a lehetőséget a vitára, ha a tanács már kifejtette a véleményét. Az elmúlt napokban bejelentett adóváltozások ugyanakkor meglehetősen komoly kérdéseket vetnek fel a tekintetben, valóban olyan erős-e az ország gazdálkodásának pénzügyi stabilitása, mint ami a kormányzati propagandában szerepel?
13:34  Vasvillával szúrta át a kiskutyát a biofarmer [12 óra 51 perce]
  Brutális módon végzett egy kistestű vadászkutyával egy biogazdálkodó Németországban. A földjére beszaladó állatot vasvillával átszúrta, majd a sorsára hagyta. A szerencsétlen állatra a gazdája talált rá, kórházba vitte, s bár azonnal életmentő műtétet hajtottak végre rajta, a három éves Bobo néhány nap múlva elpusztult.
13:34  Végleg az állam kezében maradhat az MKB? [12 óra 51 perce]
  Egyelőre nincs döntés arról, hogy a nemrég állami kézbe került MKB csak átmenetileg, például két-három évre, vagy huzamosabb ideig, netán végleg állami tulajdonban marad. Ez a kérdés jelenleg nincs napirenden - mondták megkeresésünkre a Miniszterelnökségnél.
13:32  Szó sem volt Ukrajna felosztásáról [12 óra 53 perce]
  leírás nincs publikálva
13:32  Irán aknákat lőtt Pakisztánra [12 óra 53 perce]
  leírás nincs publikálva
13:16  2015-től jöhetnek a svájcikumok [13 óra 9 perce]
  leírás nincs publikálva
13:10  Százmilliók a fideszes holdudvarnál [13 óra 15 perce]
  Közel százmillió forintos közpénzes megbízást kapott a volt kulturális államtitkár, Halász János ismerősének családi cége attól a szervezettől, amelyet Halász másik régi ismerőse vezet - adtuk hírül a nyáron. Mostanra kiderült: egy másik - Czomba Sándor államtitkárhoz köthető - pályázó kétszer ennyire szerződött.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc