pénztárca kímélő megoldások
 
Népszabadság - Belföld hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2016. augusztus 27, szombat

12:36  Gyász Olaszországban, a halottak száma lassan eléri a háromszázat [25 perce]
  Nemzeti gyász kezdődött Olaszországban, miután szerdán halálos földrengés pusztított az ország középső részén.
11:32  Itt a taxis hiénák aranykora? [1 óra 29 perce]
  A taxisok 72 százaléka megbukott a Budapesti Közlekedési Központ által szervezett ellenőrzések során, mert hamis számlát állított ki, pörgette az órát, esetleg engedély nélkül fuvarozott. A Liberálisok szerint itt a hiénák aranykora.
11:16  Brit kisfiú tűnt fel az Iszlám Állam kivégzős videójában [1 óra 45 perce]
  Újabb propagandavideót tett közzé az Iszlám Állam. A felvételen öt gyerek - köztük egy brit kisfiú - végez ki foglyokat Szíriában.
11:08  Tizenhatan haltak meg egy orosz raktártűzben [1 óra 53 perce]
  leírás nincs publikálva
11:06  Orbán bemondta, de egyelőre nem tudni, milyen lesz a "masszívabb határzár" [1 óra 55 perce]
  Újabb kerítéssor felállítását ígérte a szerb határra Orbán Viktor pénteken. Szerettük volna megtudni, mire gondolt, de a Belügyminisztérium szombaton csak annyit árult el, hogy most zajlik a munka annak felmérésére, hogy mely határszakaszokon milyen "masszívabb határzárra" van szükség, és azt hogyan kellene megépíteni.
10:36  Nagykövet volt? Ha tud jobb kormányos autót vezetni, lehet kukásautó-sofőr [2 óra 25 perce]
  Ismét egy volt ellenzéki politikus vállal külszolgálatot: Ertsey Katalin, az LMP korábbi képviselője külgazdasági attasé lesz Prágában - értesült a Népszabadság.
10:35  Eltűnt egy magyar búvár Horvátországban [2 óra 26 perce]
  Eltűnt egy magyar búvár egy víz alatti barlangban a Kvarner-öbölben, Cres szigetétől nem messze. Keresése továbbra is nagy erőkkel folyik - közölte az MTI-vel a rijekai székhelyű tengeri mentő és kutató szolgálat (MRCC).
10:18  Van olyan tankönyv, amit mobilon is lehet olvasni [2 óra 43 perce]
  Új generációs kísérleti tankönyvek elkészültéről számolt be az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet vezetője: ezek a könyvek tableten és mobiltelefonon is olvashatók.
10:08  Egy bögre teával intézte el a betörőket a volt rögbijátékos [2 óra 53 perce]
  Betörést sikerült meghiúsítania egy 78 éves volt angol rögbijátékosnak Máltán. A férfi mindössze egy bögre teát használt a három rabló ellen.
09:56  Orbán biztosan nem örül neki, de idén már 300-an kaptak menekültstátust [3 óra 5 perce]
  Hiába minősítette egy tavaly nyári kormányrendelet Szerbiát biztonságos harmadik országnak, az onnan érkező menekültek egy részét mégiscsak nemzetközi védelemben részesítik Magyarországon. Orbán Viktor bizonyára úgy véli, ezért a Soros György által fizetett emberi jogi aktivisták a felelősek.
09:30  Kampányt csinálnak az Iszlám Államnak a burkini betiltásával [3 óra 31 perce]
  A francia államtanács pénteken megállapította, hogy alapvető szabadságjogokat sért a muzulmán fürdőruha tilalma, ám ez aligha csitítja el a világszerte fellángoló társadalmi vitát.
09:08  Hajdú Péter nem kell a TV2-nek [3 óra 53 perce]
  Hajdú Péter a Blikknek erősítette meg, hogy képernyős munkája a TV2-nél szeptember 1-től véget ér.
08:57  Robbantásokkal fenyegetőzött egy férfi Szolnokon [4 óra 4 perce]
  Bombarobbantással fenyegetőző szolnoki férfit fogtak el a rendőrök - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-vel.
08:52  Aki nem szerez diplomát, fizethet [4 óra 9 perce]
  A felvett pénz felét vissza kell fizetniük azoknak az állami ösztöndíjas hallgatóknak, akik a megadott határidőig nem szereznek oklevelet.
08:34  Drogkereskedő családot számolt fel a rendőrség [4 óra 27 perce]
  Egy héttagú, családi alapon szervező kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó csoport tagjait fogta el a rendőrség Budapesten - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata a rendőrség honlapján szombaton.
08:18  Többnyire vidéken készülnek az őszre a pártok [4 óra 43 perce]
  Alig több mint két hét múlva kezdődik az őszi ülésszak, s erre valamennyi parlamenti frakció "évadnyitó" ülésen készül fel. A Fidesz Balatonfüredet, a szocialisták Visegrádot választották helyszínül, a Jobbik Dunakilitibe vonul el, és csak az LMP marad Budapesten.
07:34  A Bosch is sáros lehet a dízelbotrányban [5 óra 27 perce]
  leírás nincs publikálva
07:08  Halálra gázoltak egy 19 éves fiút az Andrássy úton [5 óra 53 perce]
  Két gyalogost ütött el egy személyautó szombatra virradó éjszaka Budapesten, az Oktogon közelében. Egyikük, egy 19 éves férfi a helyszínen meghalt - közölte honlapján a rendőrség.
06:34  Milliárdos harcot vív a Tigáz [6 óra 27 perce]
  A behajtásiköltségátalány-ügyben a Tigáznak most vissza kell fizetnie az üzleti fogyasztóitól e jogcímen beszedett milliárdokat; a cég ellenáll.
05:58  Hatalmasat bukik az állam Rogán ötletén, Habony barátai meg jól járnak [7 óra 3 perce]
  Sokat veszít az állam a letelepedési államkötvények kamatán, miközben Habony Árpád ismerősei vagyonokat keresnek az üzleten.
05:50  Teljesen hülyére vették a magyar kormányt [7 óra 11 perce]
  A gyűjtés első nyolc napja alatt 22 millió forint támogatás gyűlt össze a Kétfarkú Kutya Párt ellenplakátkampányára.

2016. augusztus 26, péntek

21:26  Elbeszélt egymás mellett a V4 és Merkel [15 óra 35 perce]
  Angela Merkel német kancellár találkozott a visegárdi kormányfőkkel. A menekültek ügyében továbbra sincs egyetértés.
20:18  Nagyon rendezni akarják a szíriai helyzetet, csak az amerikai-orosz meccs ne lenne [16 óra 43 perce]
  Lehet, hogy csalódniuk kell azoknak, akik áttörést reméltek az amerikai és az orosz külügyminiszter pénteki megbeszélésétől.
19:48  Rasszizmussal vádolja egymást Clinton és Trump [17 óra 13 perce]
  Kemény hangvételű reklámspotokban támadja egymást Hillary Clinton és Donald Trump a csütörtökön, illetve pénteken közzétett videók tanúsága szerint.
19:16  Orbán menesztette az Óbudai Egyetem kancellárját [17 óra 45 perce]
  A hvg.hu a Magyar Közlönyre hivatkozva azt írja, hogy a miniszterelnök menesztette az Óbudai Egyetem kancellárját. Hogy miért, azt nem tudni.
18:24  Bayer letette a szent fogadalmat, hogy nem szitkozódik többé [18 óra 37 perce]
  A Magyar Hírlap publicistája a Mandinernek adott hosszú interjújában jelentette be, hogy a kitüntetése hatására lemond a szitokszavakról a politikiai írásaiban. A politikából is szóltak neki.
18:23  Milliók menekülnek a Pokémon Gótól [18 óra 38 perce]
  Esik a pokémonvadászok száma, egy hónap alatt 15 millió játékost veszített az internetes alkalmazás - írja a Vous portál.
17:56  Hidegháború óta nem látott kor jön a magyar-szerb határon [19 óra 5 perce]
  Két kerítés hatásosabb, mint egy - ennyi haszna biztosan lesz az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett második kerítésnek - mondta kérdésünkre egy, a zöld határ közelében lakó ásotthalmi tanyatulajdonos.
17:56  Megint jönnek a törökök, de most a fákat is kivágjuk előttük [19 óra 5 perce]
  Több mint félszáz fa esik a török-magyar kulturális együttműködés áldozatául: Szigetváron és Budán is fűrésszel kezdődött az ünnepi előkészület.
17:38  Orbán ezt is elhallgatta, humanitárius katasztrófát okozhat a döntés [19 óra 23 perce]
  Újabb kerítéssor, több százezer ember feltartóztatására alkalmas "komoly létesítmény" felépítésének tervét jelentette be Orbán Viktor pénteken. Hozzáértők szerint ez vélhetően vasbeton falat jelenthet, de ha azon valóban százezrek akadnának fenn, az szinte megoldhatatlan humanitárius katasztrófát okozna.
16:08  Hatvankét évig együtt éltek, az állam elszakította egymástól az idős házaspárt [20 óra 53 perce]
  Hatvankét évnyi együttélés után szétválasztottak egy idős kanadai párt egymástól. A család a közösségi médiát használva kért segítséget. A történet bejárta a Facebookot.
16:02  A PKK vállalta a törökországi robbantást [20 óra 59 perce]
  A Kurd Munkáspárt (PKK) vállalta magára azt a merényletet, amelyben 11 ember meghalt és 78 megsebesült péntek reggel, Törökországban. A robbantásos merénylet célpontja egy rendőrkapitányság volt a kurdok lakta délkeleti országrészben, a szíriai és az iraki határ közelében fekvő Cizre városában.
15:46  Elindultak az első buszok Darajából [21 óra 15 perce]
  Szíriában megkezdődött a hadsereg ostromgyűrűjébe zárt damaszkuszi előváros, Daraja kiürítése. A kormányerők és a lázadók csütörtökön egyeztek meg abban, hogy a civil lakosok és az ott állomásozó felkelők elhagyhatják a települést.
15:46  Újabb fordulat a Johnny Depp válásában [21 óra 15 perce]
  Johnny Depp újabb fordulattal lepte meg volt feleségét: Amber Heard ugyanis korábban kijelentette, hogy jótékony szervezeteknek juttatja a válás során számára megállapított milliókat, ám Depp nem Heardnek utalt, hanem egyenesen az általa megnevezett szervezeteknek - számolt be róla pénteken a BBC News.
15:38  Döntött a bíróság, mégis lehet burkinit viselni Franciaországban [21 óra 23 perce]
  Felfüggesztette a francia legfelső közigazgatási bíróság, az államtanács egy az egész testet eltakaró, főleg muszlim nők által használt fürdőruhára elrendelt tilalmat.
15:16  Geert Wilders kiléptetné Hollandiát az EU-ból és kitiltaná a muszlimokat [21 óra 45 perce]
  A muszlim országokból érkező menedékkérők és migránsok kitiltását, és az Európai Unió elhagyását sürgette pénteken közzétett választási programjában Geert Wilders, a jobboldali, holland Szabadságpárt (PVV) vezetője.
14:57  Hány másodperc alatt találja meg a halat a képen? [22 óra 4 perce]
  Búvárkodó kollégánk lőtt egy érdekes képet az Adrián, Pula környékén. Nekünk is eltartott egy darabig, de végül sikerült megtalálnunk a halat a képen. Önnek mennyi időre lesz szüksége?
14:32  Iványi Gábor is felajánlja állami díjait [22 óra 29 perce]
  Megválok én is azoktól a kitüntetéseimtől, melyeket az elmúlt években kaptam - jelentette be Iványi Gábor lelkész, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője.
14:24  Fegyvertelen palesztint lőttek le Ciszjordániában [22 óra 37 perce]
  leírás nincs publikálva
14:19  Vandálok rongálták meg a tatabányai szupervécét [22 óra 42 perce]
  leírás nincs publikálva

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs