pénztárca kímélő megoldások
 
Népszabadság - Belföld hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2015. július 28, kedd

16:58  Tarlósnak Los Angelesszel és Torontóval kell megküzdenie [3 perce]
  Boston hétfői visszalépésével kérdésessé vált az Egyesült Államokbeli helyszín a 2024-es olimpia rendezési jogáért folytatott versenyben. A korábban is jelentkező Los Angeles mellett Torontó is érdeklődik a lehetőség iránt.
16:46  Orosz propaganda, de magyarok nélkül nem menne [15 perce]
  Kárpátalján nincs jele szeparatizmusnak, az erről szóló hírek az orosz propaganda és a Russia Today orosz állami hírtévé produceri képzelőerejének termékei - vallja Geoffrey Pyatt kijevi amerikai nagykövet, aki a múlt héten járt a magyar határ menti régióban.
16:20  Kigyulladt egy bútorgyár, rengetegen bent égtek [41 perce]
  Legalább 19 emberrel végzett kedden egy egyiptomi bútorgyárban pusztító tűz - jelentette az egyiptomi egészségügyi minisztérium.
15:46  Hajtóműgyár Oroszlányban [1 óra 15 perce]
  Az amerikai tulajdonú BorgWarner TTS Kft. átadta kedden hétmilliárd forintos beruházással Oroszlányban épült hajtóműgyárát, amely induláskor 160 embert foglalkoztat.
15:23  Testközelben az atombomba [1 óra 38 perce]
  A Nagaszakira 1945-ben ledobott atombomba teljesen élethű, az eredeti atomfegyverhez hasonlóan sárgára festett másolatát vehetik szemügyre a látogatók a japán város egyik múzeumában.
15:20  Német volt az "egytonnás" merénylő [1 óra 41 perce]
  Bonnban élt a német-szomáliai kettős állampolgár, akit a vasárnapi mogadishui öngyilkos merénylettel gyanúsítanak.
15:11  Zöldövezet a betondzsungel közepén [1 óra 50 perce]
  Kánikulában minden fok számít - az utóbbi hetekben ismét megtapasztalhattuk. Különösen a belvárosi utcák ontják magukból a meleget, lehűlésről még este sem igen lehet beszélni. Egészen más a helyzet ott, ahol a sokemeletes házak belső udvara zöldövezetté vált.
14:56  Ingyenes európai vonatjegyért lobbiznak [2 óra 5 perce]
  Korlátlan európai utazásra feljogosító ingyenes havibérletet adna minden diáknak két német fiatalember, akik az EU-ban lobbiznak ötletük megvalósíthatóságáért. Az Európai Bizottság egyelőre hallani sem akar róla.
14:40  Gettósítás után tisztogatás Nagybányán [2 óra 21 perce]
  A rendőrség naponta ellenőrzi a város szélén élőket, hogy megállítsa az "illegális térfoglalást".
14:11  70 ezer hepatitis C beteg lehet hazánkban [2 óra 50 perce]
  Mintegy 70 ezerre tehető Magyarországon a hepatitis C-fertőzöttek száma, közülük 40 ezren lehetnek azok, akik már kezelést igényelnének, de csak 20 ezret kezelnek - mondta a Vírusos Májbetegek Országos Egyesületének elnöke az M1 aktuális csatornán kedden.
14:06  Szétperelhetik Orbánék felháborító tervét [2 óra 55 perce]
  Nemzetközi jogi és környezetvédelmi szakértők álláspontja szerint többszörösen jogsértő a rapid kerítésépítés a magyar-szerb határon. A beruházás ugyanis környezeti hatásvizsgálat-köteles lenne, és a hatásvizsgálati eljárásba a szerb felet is be kellett volna vonni.
14:02  Luxuskirándulásokkal jutalmazták a román orvosokat [2 óra 59 perce]
  Megvesztegetés elfogadásával gyanúsítja több onkológiai klinika és kórházi részleg vezetőjét a román korrupcióellenes ügyészség (DNA), amely kedden hét megyében és Bukarestben több mint hatvan házkutatást végzett.
13:57  Tavalyi pénzt költ a kormány [3 óra 4 perce]
  A múlt évi költségvetés kötelezettségvállalással terhelt maradványainak, illetve a kötelezettségvállalással terhelt, de időközben meghiúsulás miatt kötelezettségvállalással nem terheltté vált költségvetési maradványok felhasználásáról döntött a kormány - az erről szóló határozat a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.
13:57  Super siker: dől a lé az uniótól [3 óra 4 perce]
  Felfestette a fényes jövőt Csepreghy Nándor. A miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára szerint minden másképp lesz 2020 után.
13:42  A NATO erőteljesen elítéli a törökországi merénylete [3 óra 19 perce]
  A NATO erőteljesen elítéli a törökországi terrortámadásokat. Mindenekelőtt ezt tartalmazza az a közös közlemény, amelyet kedden adott ki a NATO-tagállamok nagyköveteinek soron kívüli, török kezdeményezésre összehívott tanácskozását követően az észak-atlanti szövetség legfontosabb döntéshozó testülete, az Észak-atlanti Tanács.
12:57  A levegőből vadásznak a parlagfüves területekre [4 óra 4 perce]
  Megkezdődött a parlagfűvel fertőzött területek légi felderítése, amelyet idén a Belügyminisztérium és a Földművelésügyi Minisztérium együttműködése alapján az Országos Rendőr-főkapitányság helikoptereivel végeznek augusztus végéig.
12:52  Összecsaptak az izraeli telepesek és a biztonsági erők [4 óra 9 perce]
  Az izraeli rendőrség és határőrség egységei kedd hajnalban összecsaptak telepes fiatalok százaival, akik két lerombolásra ítélt épületet védtek Ciszjordániában - közölte az izraeli média.
12:52  Kövér: Nemzetellenes politikát folytatott az előző kormányok egy része [4 óra 9 perce]
  A második Orbán-kormány által 2010-ben megfogalmazott nemzetpolitika közvetlenebb célja a nemzethatárok fölötti újraegyesítés elindítása, amellyel kimondtuk azt is, hogy a két világháború közötti revíziós nemzetpolitikával szemben, a realitásoknak megfelelően, alkalmazkodni kívánunk a fennálló geopolitikai rendhez, tiszteletben akarjuk tartani a határokat - jelentette ki Kövér László a Rákóczi Szövetség Kárpát-medencei magyar irodalomtanárok találkozóján kedden Gyöngyösön.
12:46  Kevésbé bízik a magyar fogyasztó [4 óra 15 perce]
  Magyarországon a fogyasztói bizalom indexe az első negyedévhez képest két ponttal, 55 pontra csökkent a második negyedévben - közölte a Nielsen.
11:50  "A kormány a továbbtanulás, a diplomaszerzés ellen van" [5 óra 11 perce]
  Az MSZP szerint azzal, hogy a kormány szűkíti a felsőoktatásba bejutók számát, a leendő középosztályt akarja megtépázni.
11:50  Felesége javaslatára kapott ötmilliós bánatpénzt, de nem érti, mi ezzel a baj [5 óra 11 perce]
  Ellenzéki felszólítások és feljelentések ellenére sem mond le Simon Miklós fideszes parlamenti képviselő a nyírbogáti polgármestersége lezárása után kapott végkielégítéséről és szabadságmegváltásáról, amit a felesége vezette önkormányzat utalt ki. Simon nem kívánta kommentálni, hogy más volt fideszes polgármesterek nem vettek fel bánatpénzt - köztük Kósa Lajos sem.
11:34  Hip-hip Hipersuli [5 óra 27 perce]
  leírás nincs publikálva
11:32  Halálra ítélték a diktátor fiát [5 óra 29 perce]
  Szeif al-Iszlámot, Moammer Kadhafi néhai líbiai diktátor fiát háborús bűnökért halálra ítélte Líbiában.
11:23  "Tudtam, hogy meg akar ölni" - sorozatgyilkossal végzett a prostituált [5 óra 38 perce]
  Neal Falls a neten találta az egyik prostituált hirdetését. A férfi a nő charlestoni lakására fegyverrel érkezett és agresszívan viselkedett, végül a nő dulakodás közben megszerezte a pisztolyt és lelőtte.
11:14  Királyhalmi gyilkosság: valakit átadtunk Szerbiának [5 óra 47 perce]
  Átadta a szerb hatóságoknak a magyar rendőrség kedd hajnalban azt az afgán férfit és három társát, akik összefüggésbe hozhatók a hétfőre virradóra a vajdasági Királyhalmon történt dulakodással, amelyben egy szintén afgán férfi meghalt - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
10:46  Kedvet csinálnának az újabb forintosításhoz [6 óra 15 perce]
  Az ügyfelek számára nem lesz kötelező, de kedvet csinálna a devizaalapú autóhitelek és személyi kölcsönök forintra váltásához a kormány. A kabinet csak olyan megoldást támogat, amely megfelel az EBRD-vel kötött megállapodásnak és a bankok is támogatják.
10:46  Saját számlájára fejleszt a Varga Pincészet [6 óra 15 perce]
  Az idén uniós támogatás nélkül mintegy 400 millió forintos beruházással növeli szőlőfeldolgozó és erjesztő kapacitásait a Varga Pincészet.
10:34  Trónfosztás az autópiacon [6 óra 27 perce]
  Globálisan is népautóvá vált a Volkswagen, amely az idei első féléves eladási statisztika szerint letaszította trónjáról a Toyotát, ráadásul három évvel korábban, mint a világelsőség elhódítását Wolfsburgban maguk elé célul kitűzték.
10:26  Prostik melléről szívta fel a kokaint - lemondott a képviselő [6 óra 35 perce]
  John Sewel brit politikus kedden benyújtotta lemondását, miután vasárnap nyilvánosságra kerültek olyan felvételek, amelyeken prostituáltak társaságában, összetekert papírpénzzel szívja fel a kokaint.
10:11  Megtalálhatták Maddie McCann holttestét [6 óra 50 perce]
  A Scotland Yard és az ausztrál rendőrség közösen vizsgálja egy valószínűsíthetően gyilkosság áldozatául esett gyermek halálának körülményeit, miután olyan - hivatalosan meg nem erősített - találgatások terjedtek el a brit és az ausztrál sajtóban, hogy a több mint nyolc éve eltűnt skót kislány, Madeleine McCann földi maradványaira bukkanhattak egy ausztráliai országút mentén.
09:57  Kötelező vizsgázniuk az utcazenészeknek [7 óra 4 perce]
  A brüsszeli metrómegállókban muzsikáló utcazenészeknek meghallgatáson kell bizonyítaniuk, hogy értenek ahhoz, amit csinálnak. A tömegközlekedési eszközökön tilos, a földalatti állomásain viszont szabad zenélni, igaz, ott is csak engedéllyel.
09:46  Angelina elitegyetemen tanult, aztán pornósztár lett [7 óra 15 perce]
  leírás nincs publikálva
09:26  Legyen népszavazás a budapesti olimpiáról? [7 óra 35 perce]
  leírás nincs publikálva
09:11  Holtan találtak egy családot Nagymegyeren [7 óra 50 perce]
  Holtan találtak egy háromtagú családot hétfőn a szlovákiai Nagymegyeren. Egyes hírek szerint méreggel végeztek magukkal. A rendőrség vizsgálja az ügyet.
09:06  Putyin Nobel-díjat adna Blatternek [7 óra 55 perce]
  "Azt gondolom, hogy az olyan emberek mint Blatter úr, és a nemzetközi sportszervezetek és olimpiai bizottságok vezetői, különleges elismerést érdemelnek. Ha vannak, akik megérdemlik a Nobel-díjat, akkor ők azok" - mondta Vlagyimir Putyin a svájci RTS-nek adott interjúban.
08:57  Itthon is bukhatunk a kínai lufi kidurranása miatt [8 óra 4 perce]
  Kis pihenő után ismét esni kezdett a kínai tőzsde. A szárazföldi - vagyis nem hongkongi - börze, a Shanghai Composite Index jókora lufivá fúvódott az utóbbi egy évben, s ennek most akár a magyarországi ázsiaialap-tulajdonosok is kárát láthatják.
08:57  Rekordbírságot kapott a FIAT Chrysler [8 óra 4 perce]
  leírás nincs publikálva
08:46  Hízókúrán a Teva [8 óra 15 perce]
  leírás nincs publikálva
08:44  L. Simon hirtelen elfelejtette, mivel is foglalkozik [8 óra 17 perce]
  Rákellenes táplálék-kiegészítőként árult barackmagot a honlapján L. Simon László családi borászata. Az RTL Klub híradójának az államtitkár azt mondta, az egészhez semmi köze és egyébként sem adtak el egy zacskót sem a magokból.
08:06  Balla Irma-ügy: nem hibázhatnak újra [8 óra 55 perce]
  Szeptember végéig meghosszabbította a nyomozás határidejét az ügyészség a 2007 húsvétján meggyilkolt debreceni önkormányzati képviselő, Balla Irma halála ügyében. Korábban rendőrségi források augusztus végi vádemelést prognosztizáltak, az ügyészek azonban a legapróbb részletek tisztázásáig nem emelnek vádat.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya