pénztárca kímélő megoldások
 
Népszabadság - Belföld hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2016. július 30, szombat

19:54  Annyira kevés az informatikus, hogy az már komoly kárt okoz az országnak [16 perce]
  A hazai informatikaoktatás mintha az ellenkező irányba tartana, mint a munkaerőpiac. Ezért egyre több iparági cég próbálja saját programokkal támogatni a szakemberképzést.
19:04  Megrongálták a kétnyelvű utcanévtáblákat Szenczi Molnár Albert szülővárosában [1 óra 6 perce]
  Ismeretlen tettesek több kétnyelvű utcanévtábla magyar szövegét bemázolták a Pozsonyhoz közeli Szencen - közölte a pozsonyi Új Szó internetes kiadása.
18:40  Egy utasszállító repülőgép miatt riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit [1 óra 30 perce]
  Riasztották a Magyar Honvédség készültségi szolgálatában lévő Gripenjeit szombaton délután, amikor egy Zürichből Hongkongba tartó utasszállító repülőgép nem létesített kapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással.
16:22  Putyin miatt bedugultak az utak [3 óra 48 perce]
  Közlekedési dugók alakultak ki Ausztriában és Olaszországban is szombat kora reggel óta a szigorú biztonsági intézkedések és forgalomkorlátozások miatt, amelyeket Vlagyimir Putyin orosz elnök szlovéniai látogatása idejére vezettek be a szlovén hatóságok - jelentette a szlovén sajtó.
16:08  Berze Zsófia (1992-2016) - búcsú a Turay Ida Színház szervezési vezetőjétől [4 óra 2 perce]
  Berze Zsófia, a Turay Ida Színház szervezési vezetője csütörtök éjszaka megpróbálta megakadályozni, hogy ellopják az autóját. A tolvaj azonban rálépett a gázra, majd egy árokba borult, melynek következtében Zsófia az autó alá került, s a helyszínen életét vesztette. Berze Zsófia mindössze 24 éves volt. Lengyel Anna, a PanoDráma vezetőjének nekrológját közöljük.
15:34  Ittas fürdőzőt kellett újraéleszteni Szigligeten [4 óra 36 perce]
  Tizenkét percen át kellett újraéleszteni egy asszonyt pénteken, miután ittasan ment a vízbe Szigligetnél.
15:08  Sünökre figyelmeztető KRESZ-táblákat helyeztek ki a XII. kerületben [5 óra 2 perce]
  Tábla figyelmeztet a sünökre a XII. kerületben.
14:19  Dél felé épül a román interkonnektor [5 óra 51 perce]
  Felgyorsul a földgázvezetékek építése, miután az Európai Bizottság vizsgálatot indított a román és a bolgár állami vállalat ellen azzal a gyanúval, hogy szándékosan akadályozzák az energiahordozó exportját.
14:04  101 évesen alkotta a szobrot [6 óra 6 perce]
  Szent István ünnepén, augusztus 20-án avatják fel Jászárokszállás új köztéri szobrát, Tősér János Csörsz vezért ábrázoló alkotását, írja a szoljon.hu.
13:36  "Amilyen állapotban vannak a fővárosi kórházak, az úgy nem maradhat" - Interjú Cserháti Péterrel [6 óra 34 perce]
  Sok a nyitott kérdés - nyilatkozta a Népszabadságnak Cserháti Péter, akit azzal bíztak meg, hogy előkészítse a budapesti ellátórendszer átalakítását. A feladatra máris kapott 50 milliárdot, aminek költése a másodvonalas kórházak feljavításával kezdődhet. Hogy hova, mire, és mennyi jut ebből a pénzből, csak később dől el. Az ígért szuperkórházak építése akár egy évtizedig is elhúzódhat.
13:35  Mentőhelikoptert kellett riasztani a balesethez [6 óra 35 perce]
  Két gépkocsi ütközött szombat délelőtt a 64-es úton Enyingnél, a helyszínelés és a mentés idejére a rendőrök az utat lezárták, a forgalmat elterelik - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője az MTI-vel.
13:19  Nincs nyoma a tíz éve eltűnt szentesi asszonynak [6 óra 51 perce]
  2006 júliusában rejtélyes körülmények között tűnt el szentesi otthonából Koncz Judit. A delmagyar.hu annak próbált utánajárni, hogy tudunk-e ma többet arról, mi történt az asszonnyal?
13:14  Fenyegetésre hivatkozva ellenőriznek az amszterdami repülőtéren [6 óra 56 perce]
  Óriási forgalmi dugók alakultak ki az amszterdami Shiphol repülőtérnél, miután a holland rendőrség fokozta a járőrözést.
12:34  Fico terrorizmussal riogat [7 óra 36 perce]
  Andrej Kiska szlovák államfő szerint semmilyen alapja nincs annak, hogy Robert Fico kormányfő azzal riogatja a közvéleményt: nőtt a terrorfenyegetettség Szlovákiában.
12:08  Ingyen szállíthatók kerékpárok a szegedi villamosokon [8 óra 2 perce]
  Díjmentesen szállíthatók kerékpárok a szegedi villamosokon, az új szolgáltatást csúcsidőn kívül vehetik igénybe az utasok.
12:08  Babócabirodalmat épített a pénzügyesből lett sajtkészítő [8 óra 2 perce]
  A bankszektorban eltöltött évek után kezdett el kecsketenyésztéssel és sajtkészítéssel foglalkozni Csányi Alexandra. A békési édesanya mára huszonhárom egyedből álló állománnyal rendelkezik, és szinte a nap 24 órájában foglalkozik velük. A kecskesajtkészítőről a beol.hu írt portrét.
11:46  Emberöléssel gyanúsítják a gödöllői autótolvajt [8 óra 24 perce]
  leírás nincs publikálva
11:42  Nem kesereg, tanulni és dolgozni akar a kezét elvesztő férfi [8 óra 28 perce]
  "Tegnap a kezét veszítette el, holnap a lakhatását fogja." Ez a felhívás terjedt a Facebookon néhány napja. Az írás hátterében annak a fiatalembernek a fotója, aki június 30-án súlyos balesetet szenvedett egy miskolci sütőüzemben. A dagasztógép leszakította jobb keze alkarját. A balesetet szenvedett férfi küzdelméről a boon.hu-ban olvashatunk.
11:10  Merényletre készülő terrorista testvérpárt fogtak Belgiumban [9 óra 0 perce]
  Terrortámadásra készülhetett egy testvérpár Belgiumban, akiket egy éjszakai razzia során tartóztattak le a hatóságok.
10:32  Orbán forradalomra készül Európában, átvenné a vezetést is [9 óra 38 perce]
  Orbán Viktor szellemileg fényévekkel van az európai kollégái előtt, és így valóban vezeti Európát. Ennek ellenére mindig körön kívüli politikus marad, ez törvényszerű karaktere - G. Fodor Gábor, a Századvég igazgatóhelyettese fogalmazta meg ezt a némileg túlzó értékelést egy héttel ezelőtt, a miniszterelnök tusnádfürdői beszéde után. Munkatársunknak viszont a kormányoldalon azt mondták, hogy Orbán Viktor nem néptribuni, hanem intézményesített európai posztot céloz meg.
10:10  Meg kell ismerni a terroristákat [10 óra 0 perce]
  Makai Gábor klinikai szakpszichológus szerint ahhoz, hogy érdemben lehessen küzdeni a terrorizmussal, ismerni kell a terroristák motivációját, gondolkodását, működését.
09:57  Kamurokonok próbálják megkaparintani Prince örökségét [10 óra 13 perce]
  A minnesotai bíróság elutasította 29 ember kérvényét, akik igényt tartottak volna Prince örökségére.
09:34  Erdogan kegyelemben részesíti sértegetőit [10 óra 36 perce]
  Visszavon minden pert Recep Tayyip Erdogan török elnök, amelyeket olyan emberek ellen indított, akik megsértették őt.
09:34  Hiába erőlködtek a jelentkezők, egymilliárd hiányzik a hűtőkasszából [10 óra 36 perce]
  Hiába jelentkeztek sok ezren a hűtőtámogatásra. A fejlesztési tárca milliárdos költségvetési segítségben bízva hagyta erőlködni a jelentkezőket.
09:19  Németországban fogták el a szolnoki csalót [10 óra 51 perce]
  A rendőrök őrizetbe vettek egy szolnoki férfit, aki a gyanú szerint több mint ötven sértettet károsított meg azzal, hogy a kölcsönkért pénzt nem vagy csak részben fizette vissza - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-t.
08:57  Új őrület Magyarországon: mindenki személyi kölcsönt akar [11 óra 13 perce]
  2008 vége óta nem vett fel annyi új lakáshitelt a magyar lakosság, mint idén júniusban. Rég érkezett annyi pénz az emberek folyószámlájára, mint a múlt hónapban, és a magyar bankok vállalati hitelezése is a szebbik arcát mutatta - olvasható ki az MNB legutóbb közzétett adataiból, írja a Portfolio.
08:48  Hét hónap késéssel, de a háziorvosok végre megkapják a pénzt [11 óra 22 perce]
  Szerdáig valamennyi háziorvos és házi-gyermekorvosi vállalkozás számlájára érkezik egymillió-negyvenezer forint.
08:08  Kétszer akkora kártérítést is ad a Volkswagen, mint amennyibe az autó kerül [12 óra 2 perce]
  Egy kaliforniai bíróság a napokban jóváhagyta az autótulajdonosok és a német VW konszern megállapodását arról, milyen kártalanítás illeti azokat az autótulajdonosokat, akik a VW dízelbotrányban érintett kocsijait vásárolták meg.
07:52  Az MSZP mindent megtesz, hogy ne csalhassák el negyedmillió ember akaratát [12 óra 18 perce]
  Az MSZP mindent megtesz azért, hogy a Fidesz irányítása alatt álló Nemzeti Választási Iroda ne csalhassa el csaknem negyedmillió ember akaratát, és megtartható legyen a földrablások ellen kezdeményezett Fidesz-ellenes népszavazás - tudatta még csütörtökön közleményében Gőgös Zoltán, a párt elnökhelyettese. Szerinte az iroda utasításra minősít annyi aláírást érvénytelennek, "amennyit csak kell".
07:26  Emberek sorát riogatták feleslegesen a járási hivatalok [12 óra 44 perce]
  A téves jogértelmezésből fakadó helytelen tájékoztatásért az érintett járási hivatali dolgozók elnézést kértek, a hibát javították, ezért az ügyet lezártnak tekintjük - válaszolta kérdésünkre a Miniszterelnökség sajtóirodája.
05:54  Hihetetlen, amit megint a kormány művel, a törvény ellenére hozzávágtak Lezsákhoz 1,3 milliárdot [14 óra 16 perce]
  Lezsák Sándor Lakitelek Népfőiskola magánalapítványához kerül a Nemzeti Művelődési Intézet központja, és ezzel adóforintok milliárdjai.
05:34  Szijjártó megköszönte a Mercedest a szocialistáknak [14 óra 36 perce]
  Egy közel 600 millió eurós fejlesztés áprilisi bejelentése után most egymilliárdos beruházást indít a Mercedes, másfélszerezik a létszámot.
05:34  Senkit nem rúgnak ki az Auditól Győrben, de mindenkinek külföldre kell mennie [14 óra 36 perce]
  Az Audi 750 magyar munkavállalóját viszi ki dolgozni Németországba, ameddig az új Q3-as gyártása el nem kezdődik Győrben.

2016. július 29, péntek

22:46  Elsodorta a vonat az idős asszonyt Nagylakon [21 óra 24 perce]
  A kórházba szállítást követően életét vesztette egy idős nő, akit pénteken Nagylak belterületén sodort el egy vonatszerelvény - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
21:34  Eltűnt egy vitorlásról a Balatonba ugró férfi [22 óra 36 perce]
  Balatonboglárnál eltűnt egy férfi a Balatonban, akinek a keresését sötétedéskor felfüggesztették, de szombaton pirkadattól tovább folytatják - közölte Orbán Zoltán, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtóreferense péntek este az MTI-vel.
21:04  Szülészetet ért légicsapás Szíriában [23 óra 6 perce]
  Több mint 300 gyermek született havonta abban az északnyugat-szíriai kórházban, amelyet pénteken leromboltak egy légicsapásban.
20:46  A gyűlöletes szex [23 óra 24 perce]
  A bíróság előtt is nehéz dolguk van a nemi erőszak áldozatainak. Hogyan bizonyítsa egy nő, hogy ellenállt? Ki tanúsítja az esetleges igent? Az aljasságot még mindig könnyen meg lehet úszni.
20:20  Clintont balra tolták [23 óra 50 perce]
  Kissé unalmas beszéddel és baloldali programmal fogadta el az elnökjelöltséget Hillary Clinton.
19:23  Sikerült megfúrni Lázárt, Seszták nagyot nyert [1 napja]
  Elveszik Lázártól az MFB-t, a Magyar Postát és az Első Nemzeti Közműszolgáltatót. A Seszták Miklós vezette Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz (NFM) került a három kiemelt terület.
18:32  Hatalmas a felháborodás a Fideszben, jöhet az élet-halál harc Orbán-kormány ellen [1 napja]
  Óriási áldozatokkal jár minden olyan "jobbító" koncepció, amely a főváros közigazgatási szerkezetén változtatna. A jobb- és a baloldal politikusai számára több mint két évtizede világos, a rendszerváltáskor kialakult önkormányzati struktúra közel sem a leghatékonyabb, de hogy mit és hogyan kellene megváltoztatni, azt még senkinek sem sikerült elfogadható koncepcióba foglalni.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen