pénztárca kímélő megoldások
 
Népszabadság - Belföld hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2014. július 24, csütörtök

18:28  Célkeresztben az orosz bankszektor [22 perce]
  Várhatóan csak a jövő héten dönt véglegesen az Európai Unió azokról az új szankciókról, amelyekkel rá akarják venni Oroszországot, hogy tegyen többet a kelet-ukrajnai Moszkva-barát lázadók megfékezéséért, fegyverellátásuk leállításáért. Legalábbis ezt közölte a brüsszeli bizottság szóvivője.
17:58  Újhelyi: A fideszesek csak feljelenteni tudnak Brüsszelben? [52 perce]
  leírás nincs publikálva
17:42  A fiatalokat szivatják a legjobban a munkahelyeken [1 óra 8 perce]
  leírás nincs publikálva
17:23  Szörnyű állapotok vannak a magyar szájakban [1 óra 27 perce]
  Magyarország világelső a rosszindulatú szájüregi daganatok előfordulásának listáján az Egészségügyi Világszervezet (WHO) felmérése szerint. Az okok életmódbeli és szájhigiénés hiányosságokra vezethetők vissza. A korai felismerés megoldást jelenthetne a magas halálozásra, de ehhez időben el kellene menni fogorvoshoz.
17:18  Izraeli találat ért egy gázai ENSZ-iskolát [1 óra 32 perce]
  A csütörtöki tüzérségi támadásnak eddig 15 halálos áldozatáról tudni. A Beit Hanún-i iskola a Hamász és Izrael közötti konfliktusban földönfutóvá vált palesztinok menedékhelyeként működik.
17:10  Lemondott az ukrán miniszterelnök [1 óra 40 perce]
  Arszenyij Jacenyuk a döntést azzal indokolta, hogy felbomlott a kormánya politikai hátterét adó parlamenti koalíció, és a törvényhozás a kabinet több kezdeményezését is megtorpedózta.
17:00  Nyolc megállónyi villamos: sok hűhó semmiért? - Videó [1 óra 50 perce]
  Tarlós István főpolgármester ünnepélyesen átadott kereken nyolc megállónyi villamospályát az 1-es vonalán, majd sietve távozott. Kérdéseket nem lehetett feltenni, pedig lett volna miről: például, ha csak a közlekedést nézzük, szívesen hallottunk volna arról, hogy hogyan és miből kívánják megszüntetni a problémákat az életveszélyessé vált hármas metró vonalán.
16:57  Alig tesz valamit a kormány az energiahatékonyságért [1 óra 53 perce]
  Ígéretekkel nem takarékoskodik a kormány az energiatakarékosság terén, tettekkel azonban annál inkább - derül ki a Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) Kft. helyzetértékeléséből: az új nemzeti fejlesztési tárcavezetőtől sokat remélnek. Az EU a minap új energiahatékonysági célokat fogalmazott meg.
16:57  Valentin napra a mozikba kerül A szürke ötven árnyalata - trailer! [1 óra 53 perce]
  leírás nincs publikálva
16:46  Nyolc megállónyi villamos: sok hűhó semmiért? - Videó [2 óra 4 perce]
  Tarlós István főpolgármester ünnepélyesen átadott kereken nyolc megállónyi villamospályát az 1-es vonalán, majd sietve távozott. Kérdéseket nem lehetett feltenni, pedig lett volna miről: például, ha csak a közlekedést nézzük, szívesen hallottunk volna arról, hogy hogyan és miből kívánják megszüntetni a problémákat az életveszélyessé vált hármas metró vonalán.
16:08  Újabb hatóság szállt rá az Ökotárs Alapítványra [2 óra 42 perce]
  Péterfalvi Attiláék azt vizsgálják, jogszerűen tagadta-e meg az adatszolgáltatást a Lázár János által kipécézett alapítvány.
15:56  Nagy Testvér az utakon [2 óra 54 perce]
  Megteremti a teljes megfigyelés és ellenőrzés feltételeit a kormány. Műszaki korlát nincs, a korszerű közlekedési és hatósági kamerarendszerek az éjszaka sötétjében is leolvassák az autók rendszámát, felismerik az utcán sétálók arcát, míg a mobillal parkolók maguk árulják el, mikor, hol, mennyi ideig tartózkodnak.
15:30  Mizsei Kálmánt nevezték ki az ukrajnai EU-misszió vezetőjének [3 óra 20 perce]
  A missziót kedden hozták létre hivatalosan az EU-országok külügyminisztereinek ülésén. Fegyverük és intézkedési jogkörük nincs.
15:23  Hétvégén záporok zavarják meg a strandidőt [3 óra 27 perce]
  A hétvégén ismét több felé 30 fok felett alakulnak a maximumok, de a sok napsütés mellett többfelé lehetnek záporok, zivatarok is - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.
15:14  Metróbotrány: Tarlósék hangulatkeltéssel vádolják a sajtót [3 óra 36 perce]
  leírás nincs publikálva
15:11  Így készül a bazsalikomos paradicsomlekvár - Videó [3 óra 39 perce]
  Kicsit édes, nagyon bazsalikomos paradicsomlekvárt főz Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója. Ebből lágy kecskesajthoz, sajtos szendvicsekhez, pecsenyékhez, hideg sültekhez, de akár a rántotta mellé is kanalazhatunk. A paradicsomgőztől ihletett állapotba kerülő mester azt is végiggondolja, hogyan főzne bloody mary lekvárt.
15:11  Bicskával akarta leszúrni feleségét egy férfi Budapesten [3 óra 39 perce]
  Emberölés előkészítése miatt folytat eljárást Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya egy 67 éves férfi ellen, aki életveszélyesen megfenyegette feleségét majd el is ment az asszony munkahelyéhez, hogy végezzen vele.
14:57  Túl a kétmilliárdos forgalmon a Mapei [3 óra 53 perce]
  leírás nincs publikálva
14:40  Az ET-ombudsman is kifogásolja a civilek elleni hadjáratot [4 óra 10 perce]
  Aggodalmának adott hangot Nils Muiznieks, az Európa Tanács emberi jogi biztosa a civil szervezetekkel szemben Magyarországon alkalmazott "megbélyegző retorika" miatt.
14:22  Megválasztották az iraki elnököt [4 óra 28 perce]
  leírás nincs publikálva
14:08  Rendkívüli biztonsági intézkedések Norvégiában [4 óra 42 perce]
  leírás nincs publikálva
14:08  Elhunyt Borbándi Gyula [4 óra 42 perce]
  Életének 95. évében meghalt Borbándi Gyula Széchenyi-díjas író, történész, rádiós- és folyóirat-szerkesztő, a magyar emigráció kiemelkedő alakja - közölte a család. A tájékoztatás szerint szerdán délután hunyt el budapesti otthonában, csendben, családja körében.
13:57  Mégis hungarikum lesz a kürtőskalács? [4 óra 53 perce]
  A szerencsi csokoládé és a kürtőskalács is hungarikum lehet hamarosan - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter csütörtökön Budapesten, amikor megnyitotta az első Hungarikum Hétvégét.
13:46  Gúr: Ki a felelős a gyárbezárási hullámért? [5 óra 4 perce]
  Az MSZP szerint politikai reklámfogások voltak a kormány által kötött stratégiai megállapodások, ezt igazolja a gyárbezárási hullám. Ezt Gúr Nándor, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője közölte csütörtökön az MTI-vel.
13:38  Nem lesz tűzszünet, míg Izrael le nem áll [5 óra 12 perce]
  leírás nincs publikálva
13:23  Megszökött a bölcsödéből egy pécsi kisgyerek [5 óra 27 perce]
  Kiszökött a bölcsődéből és hazament egy négyéves gyermek a közelmúltban Pécsen, az ügyben eljárást indított a rendőrség.
13:11  A medvefókákat is fenyegeti az antarktiszi klímaváltozás [5 óra 39 perce]
  Csaknem három évtized megfigyelései azt mutatják, kisebb nőstények születnek, és azok, amelyek megérik a nemzőképes kort, később szaporodnak.
12:58  "Gúzsba kötve nem kívánok táncolni" [5 óra 52 perce]
  A múlt pénteken tárgyalt a kormány a 3-as metróról a főváros előterjesztése alapján, de a döntést elnapolták - tudta meg a Népszabadság. Egyik forrásunk azt mondta munkatársunknak: mivel Tarlós István szívügye a 3-as metró felújítása, és a főpolgármester köztudottan "konok ember", félő, hogy ha még a nyáron, augusztus végéig nem születik meg a pozitív döntés a kormánygaranciáról, képes lesz az önkormányzati választási kampány alatt vitába keveredni saját kormányával.
12:34  Tovább demonstrálnak a termelők az olcsó importtej ellen [6 óra 16 perce]
  Kifejezetten azok ellen demonstrálnak a jövőben a tejtermelők, akik nem tesznek azért, hogy kínálatukban növekedjen a belföldön előállított tejtermékek aránya - mondta Istvánfalvi Miklós, a demonstrációs bizottság tagja csütörtökön a fővárosban újságírók előtt.
12:26  Egy angol gép is elvesztette a kapcsolatot a légi irányítással [6 óra 24 perce]
  leírás nincs publikálva
12:26  Fogolyszállítóra támadtak fegyveresek Irakban [6 óra 24 perce]
  leírás nincs publikálva
12:06  Tanterem-mutyi: ugyanazt az anyagot fizették ki újra és újra? [6 óra 44 perce]
  Az LMP szerint sok helyen szinte szóról szóra megegyeznek azok a pedagógiai szakmai koncepciók, amelyeket az Öveges Program keretében rendeltek meg darabonként ötmillió forint plusz áfáért.
12:04  Feloszlatták a kommunista frakciót az ukrán parlamentben [6 óra 46 perce]
  Olekszandr Turcsinov házelnök bejelentette a kommunista frakció feloszlatását az ukrán parlament csütörtöki ülésén. A képviselőcsoport feloszlatását a házelnök azzal indokolta, hogy a kommunista frakció tagjainak száma jelentősen csökkent: a frakció 33 képviselővel jött létre, most viszont már csak 23 tagja van.
11:50  Eltűnt egy repülőgép Burkina Faso felett [7 óra 0 perce]
  Az Air Algerie, Algéria nemzeti légitársasága elvesztette a kapcsolatot a Burkina Faso felett repülő járatával.
11:50  Olaszországban él tovább a halálraítélt keresztény [7 óra 0 perce]
  leírás nincs publikálva
11:40  LMP: Orbán leleplezte, hogy kamu a pályázat [7 óra 10 perce]
  A Lehet Más a Politika (LMP) írásbeli kérdéssel fordult a miniszterelnökhöz, azt tudakolva, honnan tudja Orbán Viktor miniszterelnök már a pályáztatás lebonyolítása előtt, hogy kiket fog kancellárnak kinevezni.
11:34  Indul az új TT Coupe sorozatgyártása Győrben [7 óra 16 perce]
  Mától indul az Audi TT és TTS Coupé sorozatgyártása Győrben. Az A3 Limousine, az S3 Limousine és az új A3 Cabriolet után mostantól az új Audi TT is a győri gyártósorokról gördül le. Valamennyi modell teljes mértékben a kisalföldi megyeszékhelyen készül.
11:34  Német lapok szerint az OTP veszi meg az MKB-t [7 óra 16 perce]
  leírás nincs publikálva
11:30  Megtalálta közös jelöltjét a baloldal Veszprémben [7 óra 20 perce]
  Katanics Sándor, a Demokratikus Koalíció (DK) veszprémi szervezetének elnöke, a Magyar Szocialista Párt (MSZP), a DK és az Együtt-PM közös polgármesterjelöltje az őszi önkormányzati választáson - jelentette be a három szervezet csütörtökön Veszprémben.
11:20  Orosz pénzek a brit kormánypártban [7 óra 30 perce]
  Nagy-Britannia is ad el fegyvereket Oroszországnak, ráadásul növekvő mennyiségben - derül ki a londoni parlamenti alsóház egyik bizottságának jelentéséből. A dokumentum szerint legalább 251, összesen több mint 131 millió font - a tavalyinál másfélszer nagyobb - értékű szerződés van érvényben, és London eddig mindössze 34 megállapodást bontott fel, noha a tavasszal bejelentette, hogy teljesen leállítja a fegyvereladást Oroszországnak.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest