pénztárca kímélő megoldások
 
Népszabadság - Belföld hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2015. április 21, kedd

21:04  Kun-Mediátor botrány: visszasült a Fidesz csodafegyvere [4 óra 1 perce]
  A kormánypárt izzadságszagú közleményben próbálta rátolni a szocialistákra a Kun-Mediátor balhét. Elég hamar lebuktak.
20:57  GVH: 10 százalékkal növelhetik az árakat a kartellek [4 óra 8 perce]
  Az ajánlattevők összejátszása közbeszerzési vagy koncessziós eljárásban veszélyezteti a közpénzek racionális felhasználását, óvatos becslések szerint akár több mint 10 százalékkal növelve az árakat - állapították meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szakemberei.
20:48  Elvonult a Határozottság Vihara [4 óra 17 perce]
  Több mint három hét után a Szaúd-Arábia vezette nemzetközi koalíció véget vet a húszi lázadók elleni légicsapásoknak.
20:46  Chip-olvasókkal segítik a kóbor kutyák hazajutását [4 óra 19 perce]
  A kóbor kutyák azonosításának megkönnyítése érdekében 25 budapesti kutyabarát vendéglátóhelyre kerül majd mikrochip-leolvasó a Vigyél Haza Alapítvány jóvoltából.
20:23  Varga: Munkahelyteremtés helyett adócsökkentés [4 óra 42 perce]
  Költsünk és fogyasszunk - ez itt a lényeg. Varga Mihály is megmondta.
20:18  Kun-Mediátor botrány: "Beveszem az összes gyógyszeremet és kész, vége!" [4 óra 47 perce]
  Fórumot tartottak a karcagi Kun Mediátor-ügy károsultjainak, akiket nem biztatnak azzal, hogy viszontlátják a pénzüket. Volt, aki mindenét elveszítette azzal, hogy az illegális pénzügyi tevékenységet, azaz piramisjátékot űző utazási iroda tönkrement. Karcagon nem csupán a kétségbeesettek gyülekeztek, feltűnt Gyurcsány Ferenc is.
20:18  Három évvel megúszhatja az auschwitzi könyvelő [4 óra 47 perce]
  SS-tizedesként az aushcwitzi "létesítménykezeléshez" tartozott, Oskar Gröninget azonban "Könyvelőnek" hívták. Kedden az utolsó Aiscwitz-perek egyikében beismerő vallomást tett.
20:11  Agyonverte, majd bőröndbe tuszkolta leendő anyósát [4 óra 54 perce]
  18 év börtönre ítélte az indonéz bíróság azt a 21 éves amerikai fiút, aki tavaly augusztusban gyilkolta meg barátnője anyját.
19:58  Egymilliót fizethet Gyurcsány besározásáért a Magyar Nemzet [5 óra 7 perce]
  Nem jött be a kormánybarát média ötlete, hogy Gyurcsányon vegyen revansot Schmitt Pál plágiumbotránya miatt.
19:58  Jogtiprótól akar tanulni a magyar ügyészség [5 óra 7 perce]
  A magyar és a kazah ügyészség tapasztalatokat cserél "az emberi jogok és alapvető szabadságok védelmének az ügyészi munkát érintő kérdéseiről" - derül ki a két szervezet közötti együttműködési megállapodásból. Hogy ettől Polt Péter mit remél, azt talán maga sem tudja.
19:22  Szijjártó bebetonozná friss nagyköveteit [5 óra 43 perce]
  Hosszabb lehet a nagykövetek kiküldetésének időtartama a jelenlegi három évnél - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az InfoRádió Aréna című műsorában.
18:28  Százával teszik az utcára a családokat Kőbányán [6 óra 37 perce]
  A moratórium lejárt, eddig ebben az évben már 26 családot lakoltattak ki. Többekre hamarosan ugyanez a sors vár - hangzott el a Kovács Róbert polgármester kezdeményezte háttérbeszélgetésen. Öt év alatt háromszáz családot tettek az utcára.
18:12  Elakadt az alkotmánymódosítás [6 óra 53 perce]
  Bizonytalanná vált Romániában az új alkotmány elfogadása a tervezet kidolgozásával megbízott parlamenti bizottság elnöke szerint.
18:12  Sógorcsontváz lapult a miniszter szekrényében [6 óra 53 perce]
  Pavol Pavlis szlovák gazdasági miniszter azonnali hatállyal lemond a tisztségéről. Erről még ma tájékoztatja a kormányfőt - jelentette be a tárca szóvivője.
18:06  Hagyó-per: terítéken az irányított közbeszerzés [6 óra 59 perce]
  A BKV Zrt.-nek jelentős kárt okozó takarítási szerződésre vonatkozó, korábban módosított vádpont bizonyítási eljárását folytatta kedden a Kecskeméti Törvényszék a Hagyó Miklós egykori szocialista főpolgármester-helyettes és társai ellen folyó perben.
17:23  Bűnösnek vallotta magát az AC/DC dobosa [7 óra 42 perce]
  Phil Rudd helyi idő szerint kedden reggel, az új-zélandi Tauranga körzeti bíróságon elismerte, hogy halálosan megfenyegetett valakit, azt viszont nem, hogy pénzt, motort, az egyik kocsiját vagy egy házat ajánlott fel valakinek a bérgyilkosságért. A halálos fenyegetés miatt hét évet kaphat.
17:11  96 milliárd hiányzik a Buda-Cashből [7 óra 54 perce]
  Mintegy 96 milliárd forint hiányzik a felszámolás alatt álló Buda-Cash Brókerház Zrt.-nél - közölte Matolcsy György jegybankelnök.
16:50  Vádat emeltek a román Hófehérke ellen [8 óra 15 perce]
  Vádat emelt a román korrupcióellenes ügyészség két volt miniszter ellen, köztük Elena Udrea volt regionális fejlesztési tárcavezető ellen - közölte kedden a vádhatóság.
16:36  A Wallenberg iskola ügyében is visszakozhat a kormány [8 óra 29 perce]
  Jó híréhez méltó körülmények közé költözik majd a fővárosi Raoul Wallenberg szakközépiskola - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere kedden az M1 aktuális csatorna délutáni híradójában.
16:34  Először jár börtön a farkasvadászatért Norvégiában [8 óra 31 perce]
  Illegális farkasvadászat szervezésért börtönbüntetéssel sújtottak öt embert Norvégiában, az észak-európai országban ez volt az első ilyen jellegű bűnvádi eljárás.
16:14  Súlyosan megsérült az Iszlám Állam vezére [8 óra 51 perce]
  Abu Bakr al-Bagdadi egy március 18-i támadásban szenvedett életveszélyes sérüléseket. Nem halt meg, de elveszítette az ellenőrzést a szunnita szélsőséges szervezet napi irányítása felett.
16:11  Tőzsdére viszik a Slovak Telekom kisebbségi részvénycsomagját [8 óra 54 perce]
  A szlovák kormány a pozsonyi, illetve a londoni tőzsdére viszi a Slovak Telekom társaságban birtokolt 49 százalékos tulajdonrészét. Egy részvény kikiáltási árát 17,7-től 23,6 euró között állapították meg.
16:04  Visszavették a renitens ápolónőt [9 óra 1 perce]
  Folytathatja a munkáját Sándor Mária a Péterfy Sándor utcai kórházban. Ezzel zárult a kedd délelőtti munkaügyi egyeztetés az intézmény menedzsmentje és a szombaton indulatosan fölmondó ápolónő között - tudta meg a Népszabadság. Az ápolók ettől függetlenül a Normafánál gyászolnak.
15:56  A pécsiek munkát akarnak [9 óra 9 perce]
  A pécsi önkormányzat valamennyi háztartásba kiküldött egy levelet, hogy megkérdezze a helybélieket, milyen fejlesztésekre fordítsa a város az uniótól 2020-ig érkező 32-40 milliárd forint támogatást.
15:52  A csehek nem akarják az eurót [9 óra 13 perce]
  Az Ipsos prágai közvélemény-kutató intézet kedden nyilvánosságra hozott felmérése szerint a cseh polgárok 85 százaléka ellenzi, hogy hazájuk csatlakozzék az euróövezethez. Mindössze 12 százalékuk támogatná ezt a lépést.
15:24  Túlélték az emberkereskedők a líbiai hajóbalesetet [9 óra 41 perce]
  A líbiai partoknál felborult hajó túlélői között volt az a két férfi, akit az olasz hatóságok kedden vettek őrizetbe, mivel a több mint 800 illegális bevándorlót szállító emberkereskedőknek tartják őket.
15:23  Varga Mihálynak nem volt pénze a Kun-Mediátornál [9 óra 42 perce]
  A karcagi Kun-Mediátornál keletkezett kárt nem körülbelül húsz, hanem néhány milliárd forintra teszi a jegybank. A karcagi Varga Mihály nemzetgazdasági tárcavezető hárítja, hogy bármi köze lett volna a pilótajátékba dőlt céghez, ellenben az ellene hasonló vádakat megfogalmazó, szintén karcagi születésű Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció politikusa kapcsán ködösen célozgatott a cég vezetője "mögött-mellett" álló körökre. A jegybank megbüntette a Rum és Vidéke Takarékszövetkezetet.
15:11  Böllérek csapnak össze Héhalomban [9 óra 54 perce]
  Huszonöt csapat, mintegy 250 versenyző méri össze tudását szombaton a Nógrád megyei Héhalomban zajló Böllér Bajnokok Ligájában, amelyet a helyszínen olimpikonok, élsportolók népszerűsítenek, és amelynek bevételét a kárpátaljai Sárosoroszinak ajánlják fel - tájékoztatta az MTI-t kedden Héhalom polgármestere.
15:04  Túszdráma Macedóniában [10 óra 1 perce]
  Legalább 40, egyenruhát viselő férfi hatolt be és foglalt el egy rendőrkapitányságot a Koszovóval határos észak-macedóniai Gosincében.
14:57  Jövőre 16-ról 15 százalékra csökkenhet az szja [10 óra 8 perce]
  Jövőre 16 százalékról 15 százalékra csökkenhet a személyi jövedelemadó (szja) kulcsa. Ezt javasolja Varga Mihály nemzetgazdasági tárcavezető.
14:52  Habony mintha kezdene kínos lenni a miniszterelnöknek [10 óra 13 perce]
  Orbán Viktort kedden egy Kriza Ákos polgármesterrel tartott közös miskolci sajtótájékoztatón kérdezték a tanácsadójáról.
14:52  Az ultimátum lejárta előtt kapitulált a kormány [10 óra 13 perce]
  Megmarad a nemzetközi tanulmányok és a kommunikáció szak a jövőben is - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatási államtitkára a Felsőoktatási Kerekasztal keddi budapesti ülése után.
14:40  A Napi Gazdasághoz igazoltak a célpontosok [10 óra 25 perce]
  A Napi Gazdasághoz szerződik le a Hír TV Célpont című műsorának stábja, négyből hárman Liszkay Gábor lapjához mennek át.
14:23  1,8 százalékra csökkent az alapkamat [10 óra 42 perce]
  A monetáris tanács 15 bázisponttal 1,8 százalékra mérsékelte az alapkamatot.
14:11  Új Wizz Air- és Ryanair-járatok [10 óra 54 perce]
  A Wizz Air Debrecenből Milánóba, a Ryanair Budapestről Koppenhágába indít új menetrendszerinti repülőjáratot október 25-től.
14:11  Hajléktalanok bódéja égett porig a Nap utcában [10 óra 54 perce]
  Kigyulladt egy hajléktalan által használt bódé a Budapesten a VIII. kerületi Nap utcában kedden kora délután.
14:04  Most megúszta a halálbüntetést a volt egyiptomi elnököt [11 óra 1 perce]
  Húsz év szabadságvesztésre ítélte a kairói büntetőtörvényszék kedden Mohamed Murszi volt elnököt hatalommal való visszaélés és a békés tüntetők megkínzása miatt.
13:23  Autópálya Miskolc és Kassa között [11 óra 42 perce]
  leírás nincs publikálva
12:57  Felszámolják a BTelt [12 óra 8 perce]
  Az Altera Nyrt. lejárt követelései miatt felszámolási eljárást kezdeményezett a tőzsdén jegyzett Business Telekom (Btel) ellen, amit a bíróság elfogadott és elrendelte a régóta problémákkal küszködő telekomcég felszámolását.
12:42  Gőgös: Ilyen aljassághoz nem kívánunk asszisztálni [12 óra 23 perce]
  leírás nincs publikálva

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác