pénztárca kímélő megoldások
 
Népszabadság - Belföld hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2015. október 05, hétfő

23:01  "Ez nem csak a magyar vidék ügye, a város is katasztrofális helyzetbe kerül" [14 perce]
  Országszerte összesen tizenkét településen tiltakoztak hétfőn a gazdák - többnyire az ellenzéki pártok, az LMP mellett főként az MSZP és a Párbeszéd Magyarországért szervezésében - a magyar földvagyon kiárusítása ellen.Az egyik vezérszónok, Ángyán József volt fideszes államtitkár, szerint Orbán Viktor nem ezt ígérte. VIDEÓ
22:12  Kérdőre vonják az Európai Bizottságot az Orbán-kormány miatt [1 óra 3 perce]
  Az EP liberális frakciójának nem sikerült megszereznie a politikai csoportok többségének a támogatását, ezért a magyar kormány elleni szankciós eljárás megindítása egyelőre nem kerül napirendre az Európai Parlament állampolgári jogi bizottságában.
22:12  Az oroszok zavarba hozták Amerikát [1 óra 3 perce]
  Hétfőn előbb két orosz vadászgép légi határsértése miatt tiltakoztak a törökök, majd azért vertek riadót, mert egy MiG-29 provokált két, a szír határ mentén járőröző török F-16-os vadászgépet.
21:43  Választást rendeztek, de mindenki veszített [1 óra 32 perce]
  Noha néhány hónappal ezelőtt még a Szocialista Párt győzelmét jósolták a közvélemény-kutatások, vasárnap a többség mégis a 2011 óta kormányzó, a jobbközép Szociáldemokrata Pártból (PSD) és a Demokratikus és Szociális Központból (CDS-PP) álló pártszövetségre, a Portugália Előre nevű koalícióra szavazott a vasárnapi portugáliai választásokon.
21:34  Repülés közben vesztette életét a pilóta [1 óra 41 perce]
  Másodpilóta tette le az American Airlines Phoenixből Bostonba tartó gépét, miután a kapitány életét vesztette.
21:13  "Jön majd a Mészáros Lőrinc és a többi egyhetes gazda" [2 óra 2 perce]
  Traktoros happening a parlamentnél, forgalomlassító demonstrációk országszerte, demonstráció a Kossuth téren - korlátozott hatósugarú, de összehangolt fellépéssel tiltakozott az ellenzék a kormány lassan élesbe forduló földeladási tervei ellen. A sztárfellépő Ángyán József szerint buknia kell annak a rendszernek, amelyik elveszíti a morális talapzatát.
20:18  Előfordulhat, hogy egy magyar képviselőnek kurvázni kell munkaidőben? [2 óra 57 perce]
  2011. június 15-én egy parlamenti képviselő, a plenáris ülésről kiszökve, az egyik Országházhoz közeli hotelben 160 ezer forintot fizetett egy prostituáltnak egy másfél órás együttlétért - írja a Direkt36. A politikus kilétét a rendőrség nem igyekszik kideríteni. A parlamenti képviselők véleményét kérdeztük az ügyről. Valakinek rémlett egy eset, más szerint a képviselő "rosszul tette", hogy munkaidőben örömlányokkal találkozott, és volt olyan is, aki szerint előfordulhat olyan helyzet, hogy egy képviselő nem tud megjelenni az ülésteremben, de ez nem az az eset volt.
20:18  Botrányok között megszüntették a Neptun utcai iskolát, aztán adtak az utódoknak 743 milliót [2 óra 57 perce]
  A kormány 743 millió forintot fordít a magyarországi, kínai nyelven folytatott alapfokú oktatás feltételeinek fejlesztésére és a középfokú oktatás kialakítására - az erről szóló határozat a Magyar Közlöny hétfői számában jelent meg.
19:34  Már húsz emberéletet követelt a zord időjárás [3 óra 41 perce]
  Húszra emelkedett a hétvégi özönvízszerű esőzésben meghaltak száma a francia Riviérán - közölte hétfőn a helyi prefektúra.
19:23  Második világháborús gránátot vitt iskolába egy diák [3 óra 52 perce]
  Evakuálni kellett egy párizsi iskolát, miután az egyik diák egy második világháborús gránátot vitt be magával az intézménybe.
19:17  NATO: az orosz légtérsértés rendkívüli veszéllyel fenyeget [3 óra 58 perce]
  A NATO arra szólította fel hétfőn Oroszországot, hogy azonnal szüntesse be a szíriai ellenzékiek és civilek elleni támadásait, és az Iszlám Állam dzsihadista szervezet elleni harcra összpontosítsa erőfeszítéseit.
18:43  Harminc éve koronázták meg a tragikus sorsú szépségkirálynőt [4 óra 32 perce]
  Pontosan 30 ével ezelőtt, 1985. szeptember 5-én került fel a korona Molnár Csilla Andrea fejére. Ötven év óta ő volt Magyarország első szépségkirálynője. A verseny és a koronázás médiatörténeti esemény volt, a később kiderült botrányok pedig kortörténetei a szocializmus utolsó éveinek, egyúttal személyes tragédiája egy fonyódi családnak.
18:34  Negyed óra után felvették az egyetemre a kilencéves kisfiút [4 óra 41 perce]
  Túl van az első biokémiai előadáson a kilencéves Carlos Santamaría, Mexikó legfiatalabb egyetemi hallgatója. A kisfiú már ötévesen megtanulta a periódusos rendszert, s negyedóra alatt felvételt nyert az egyetemre.
18:24  Szíria bombázását méltatták az orosz időjárás-jelentésben [4 óra 51 perce]
  Októberben olyan szép idő lesz a Közel-Kelet felett, hogy az tökéletesen megfelel a szíriai légicsapásoknak - számolt be az időjós, az orosz állami televízióban.
18:15  Aludni sem tud az idegességtől Orbán bejelentése után [5 óra 0 perce]
  Alig százan maradtak a debreceni menekülttáborban, amelyet a tervek szerint novemberben bezárnak. Vagy nem. A lakók kivárnak, nem tudják, hogy mi lesz velük, de abban biztosak: Európában akarnak maradni.
17:38  Olyan időket élünk, hogy mindenki mindenkit feljelent [5 óra 37 perce]
  A jutalomútra küldött közfoglalkoztatottak éppen ebédhez készültek Pakson, amikor egy helyi lakos rendőrt hívott rájuk, mert menekülteknek hitte őket.
17:29  Erdogan: A mi országunk az, amely veszélyben van [5 óra 46 perce]
  A török államfő brüsszeli tárgyalásain arra emlékeztetett, hogy Törökország az elmúlt években 2,5 millió menekültet fogadott be, míg egész Európába összesen 250 ezret.
17:24  Így akciózott az ellenzék a Szentendrei úton [5 óra 51 perce]
  leírás nincs publikálva
17:05  Lázárra ragadhat a energiabotrány [6 óra 10 perce]
  Miközben Lázár János csütörtökön bejelentette, hogy a lakossági energiafelújításra szánt uniós százmilliárdokat inkább kormányépületek felújítására fordítják, tavalyi parlamenti meghallgatásán még azt ígérte, hogy az energetikai célú több mint ezermilliárd forint uniós forrás több mint negyedét a kormány lakossági energetikai korszerűsítésre fordítja - hívják fel a figyelmet a szocialisták. Ezért szerintük a kancelláriaminiszternek le kellene mondania.
16:45  A román hírszerzés szerint Magyarország egyre jobban fenyeget [6 óra 30 perce]
  Nőtt a "magyarveszély" Romániában a Román Hírszerző Szolgálat éves jelentése szerint. A kormányközeli Antena3 hírtelevízió vasárnapi esti műsorában bemutatott dokumentum szerint külföldi titkosszolgálatok intenzív munkát folytatnak azzal a céllal, hogy megerősítsék kormányuk ellenőrzését "az azonos etnikumú romániai közösség és főbb szervezetei" felett.
16:26  Kósa szerint bosszút akarnak állni Magyarországon [6 óra 49 perce]
  Liberális és baloldali furkósbot-politika, bosszú és zsarolás - Kósa Lajos minősítette így az EP liberális frakciójának a kezdeményezését. Az új fideszes frakcióvezető nem gondolja, hogy az Európai Tanács végül megvonná Magyarország szavazati jogát. Szerinte a kötelező EU-kvóta "a semmi semmije".
16:11  Három forinttal csökken a benzinár [7 óra 4 perce]
  Szerdától a várakozásoknál kisebb mértékben, három forinttal csökken a benzinár.
16:09  Az alkalmazottak majdnem meglincselték az Air France vezetőit [7 óra 6 perce]
  Feldühödött munkavállalók támadtak az Air France légitársaság vezetőségi tagjaira. A leépítések miatt tiltakozó alkalmazottak két vezetőségi tagról a ruhát is letépték a dulakodásban.
15:57  Orbán Viktor segítségével buktatnák meg Farkas Flóriánt [7 óra 18 perce]
  Egyetlen akadálya van a roma integrációnak: Farkas Flórián - ezt Hegedüs István, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke jelentette ki, aki egy rejtélyes hangfelvételről is beszélt. Meg például arról, hogy életveszélyes fenyegetéseket kapott. Farkas eltávolítása érdekében kész a miniszterelnökhöz fordulni.
15:32  Elnöki látogatással javítanák a horvát-magyar viszonyt [7 óra 43 perce]
  Áder János köztársasági elnök meghívására keddtől háromnapos hivatalos látogatást tesz Magyarországon Kolinda Grabar-Kitarovic, a Horvát Köztársaság elnöke.
15:23  Száz cseh katonát vezényelhetnek Magyarország déli határára [7 óra 52 perce]
  Csehország kész arra, hogy akár két héten belül mintegy száz katonát, illetve rendőrt küldjön Magyarország déli határára - jelentette be a prágai kabinet hétfői ülését követően Martin StropnickĂ˝ védelmi miniszter.
14:33  NATO-központ lesz Magyarországon és Szlovákiában is [8 óra 42 perce]
  E héten, október 8-án a NATO brüsszeli központjában döntenek többek között arról, hogy Szlovákiában és Magyarországon is létrehozzák az észak-atlanti katonai szövetség kontaktcsoportjait.
14:05  Százszázalékos kamatra adott kölcsönt egy sajókazai nő [9 óra 10 perce]
  Uzsorást fogtak el Sajókazán, a gyanú szerint a 38 éves helybéli asszony százszázalékos kamatra adott kölcsönöket többeknek - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hétfőn az MTI-t.
14:03  Ferenc pápa: az egyház ne ítélkezzen [9 óra 12 perce]
  Szolidaritásra, bátorságra és őszinteségre szólította fel a rendes püspöki szinódus résztvevőit Ferenc pápa a családról szóló egyházi tanácskozás hétfői megnyitóján.
13:47  Czunyiné: A pedagógusok több pénzt kapnak, és örülnek [9 óra 28 perce]
  Ismét emelkedtek a pedagógusbérek: az életpályamodell keretében átlagosan 3,4 százalékos emelés érkezett az érintetteknek a szeptemberi fizetéssel - mondta a köznevelési államtitkár hétfőn Budapesten, a pedagógusok világnapján tartott sajtótájékoztatón.
13:36  Vörösiszap: csak az EU harcolhat ki megoldást [9 óra 39 perce]
  Öt évvel a kolontári vörösiszap-baleset után továbbra sincsenek jogi eszközök a hasonló környezeti katasztrófák megelőzésére, illetve a károk rendezésére. A magyar kormányt nem sikerült rávenni a probléma kezelésére, a nem hivatalos kormányálláspont szerint a biztonsági garanciák túlságosan megdrágítanák a termelést.
13:36  Traktorral ment a parlamentbe egy képviselő [9 óra 39 perce]
  Egy fellobogózott traktorral állta el átmenetileg a parlamenti pincegarázs bejáratát Sallai R. Benedek LMP-s képviselő hétfő délelőtt. A politikus az állami földek eladása ellen kívánt tiltakozni, az akció az országszerte zajló hasonló demonstrációk sorába illeszkedett.
13:23  Pisztolyt találtak a rendőrök Lionel Messi bátyjánál [9 óra 52 perce]
  Tiltott fegyverviselés miatt a rendőrség előállította az FC Barcelona labdarúgójának, Lionel Messinek a bátyját, Matiast Rosario városában.
13:17  Elindultak a béke irányába az oroszbarát szakadárok [9 óra 58 perce]
  Megkezdődött a 100 milliméternél kisebb kaliberű tüzérségi fegyverek, valamint harckocsik visszavonása a frontvonaltól Luhanszk megyében, az ukrán fegyveres erők által ellenőrzött oldalon - jelentette be hétfőn Heorhij Tuka, Luhanszk megye kormányzója.
13:05  "A kormány ártatlanok megveretésével gerjesztett konfliktust" [10 óra 10 perce]
  A Demokratikus Koalícióhoz tartozó képviselők kezdeményezik, hogy parlamenti vizsgálóbizottság tárja fel, mi történt Röszkénél szeptember közepén, amikor a magyar rendfenntartók és a határt átlépni kívánó menekültek összecsaptak - közölte hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján a párt alelnöke.
12:24  "Fagyhalál vár ránk" - háromnapos ülősztrájk a kormányhivatalok előtt [10 óra 51 perce]
  - A tél beköszöntével fagyhalál vár ránk és családtagjainkra - állítják az ESZOSZ károsultjai, akik háromnapos ülősztrájkot hirdettek három keleti megye kormányhivatala előtt.
12:17  Prága: leváltások a gatyabotrány miatt [10 óra 58 perce]
  Milos Zeman cseh elnök rövid időn belül két magas rangú tisztet menesztett, miután prágai emberjogi aktivisták nagyméretű vörös gatyát akasztottak ki a prágai elnöki palota egyik zászlótartójára.
11:54  Az Orbán-közeli MET mossa kezeit [11 óra 21 perce]
  Valószínűleg nem a Dunamenti Erőművet jelenleg tulajdonló kormányfő-közeli MET-től, hanem az egységet 2014 előtt birtokló francia GDF Sueztől kellene visszakövetelni azt a milliárdosra tartott összeget, amit 2004 után az akkori magyar állam jogtalanul csorgatott át az erőműhöz.
11:47  Minden megváltozott Marcsika miatt a városban [11 óra 28 perce]
  Eddig nyolcszáz károsultról és több mint 15 milliárdos kárértékről tudnak Kun-Mediátor-ügyben, de ez a szám még mindig nem végleges. Mivel a cég egykori vezetője, Dobrádi Sándorné, Marcsika még mindig szökésben van, a károsultak egyelőre hiába futnak a pénzük után. Karcagon minden megváltozott az ügy miatt.
11:34  Nem kaphat életfogytiglant a kaposvári mészáros [11 óra 41 perce]
  "Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel és felfegyverkezve elkövetett rablással" vádolja a Somogy Megyei Főügyészség a 20 éves B. Pétert, aki április 22-én Kaposvárott a kasszában lévő 23 400 forintért halálra szurkálta G. Fruzsinát, a Fő utca 40 alatt lévő trafik alkalmazottját.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks