pénztárca kímélő megoldások
 
Népszabadság - Belföld hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2015. augusztus 28, péntek

08:54  Hetvenegy halott volt a teherautóban [13 perce]
  A szíriai menekülteket szállító, s az osztrák Parndorf melllett megtalált csempészautóban a legfrissebb hírek szerint hetvenegyen haltak meg.
08:54  Markó járulékos áldozatnak tartja magát [13 perce]
  leírás nincs publikálva
07:34  Hatszázmillió forintot fordít Paks stadionépítésre [1 óra 33 perce]
  Mintegy 3000-3500 férőhelyessé bővítik a Paksi FC stadionját. Az Országgyűlés által megszavazott 800 millió forint mellé 600 millió forint saját forrás biztosításáról döntött a paksi városvezetés.
07:34  Kelenföld az új Keleti [1 óra 33 perce]
  Megerősített rendőri ellenőrzést vezettek be a Kelenföldi pályaudvaron az Ausztrián át Münchenbe tartó vonatok indulása előtt: úgy tudjuk, szerdától vezényeltek ki a szokásosnál is több egyenruhást a pályaudvarra. Az intézkedés nem váratlan, mert az utóbbi napokban egyre több menekült próbálta kikerülni Kelenföldön a Keleti pályaudvaron már korábban bevezetett szigorú ellenőrzést.
07:26  Parókát, napszemüvegeket találtak a két amerikai tévés gyilkosának autójában [1 óra 41 perce]
  Parókát, napszemüvegeket, három rendszámtáblát és nagy mennyiségű lőszert találtak Vester Lee Flanagan gépkocsijában, aki élő közvetítés közben lőtt agyon két televízióst, ami arra utal, hogy az elkövető bízott a menekülés lehetőségében és nem előre eltervelt módon követett el öngyilkosságot - közölte csütörtökön a virginiai állami rendőrség.
07:06  A szerk.: Parancs [2 óra 1 perce]
  leírás nincs publikálva
06:58  Beelőzte a Jobbik határvédelem-ügyben a Fideszt [2 óra 9 perce]
  A Jobbik az Alaptörvény hatodik módosításával hatalmazná fel a kormányt arra, hogy humanitárius katasztrófa megelőzésére és elhárítására is bevethesse a honvédséget. Így a migrációs nyomás fokozódása esetén részben vagy egészen lezárhatná például az ország határát, és lőhetne is a határsértőkre. Bűncselekménnyé nyilvánítanák a tiltott határátlépést, s akit e bűncselekményért elítéltek, nem kaphatna menedékjogot Magyarországon.
06:16  Már Magyarországon megtörténhetett a tragédia [2 óra 51 perce]
  A volt nickelsdorfi határátkelőn nyitották fel csütörtök este az osztrák hatóságok annak a magyar rendszámú teherautónak a rakterét, amely menekültek halálos csapdájává vált. Burgenland rendőrfőnöke bűncselekményről beszél, és nem zárta ki, hogy ötven áldozat is lehet, köztük gyerekek és nők. A járművet az A4-es autópályán hátrahagyó embercsempészek ellen hajtóvadászat indult.
06:08  Olimpia: Los Angeles kevesebb helyszínnel számol, mint Budapest [2 óra 59 perce]
  A 2024-es budapesti olimpia hatástanulmányában szereplő 1043 milliárd forintnál nagyjából 20 százalékkal több (4,6 milliárd dollár, csaknem 1300 milliárd forint) kiadással számol a Los Angeles ötkarikás pályázatát készítő csapat. A szakértők egyelőre a pályázat vázlatát tették közzé.
06:08  A kormány bármit megtenne, hogy elriassza a migránsokat [2 óra 59 perce]
  Újabb "biztonsági létesítménnyel" bővülhet a déliműszaki zár: az épülő kettős kerítés közé egy harmadikat is telepítene a kormány. Lázár János szerint hamarosan eljön az idő, hogy rendőrsorfal védi majd a magyar-szerb határt.

2015. augusztus 27, csütörtök

22:28  Holokauszt-emlékművet állított a magyar kormány Ukrajnában [10 óra 39 perce]
  Fontos, különösen napjainkban, hogy minden ember a saját döntését úgy hozza meg, hogy legyen tudatában minden lehetséges következménnyel - hangsúlyozta Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára csütörtökön, miután részt vett a magyar kormány által állított holokauszt-emlékmű felavatásán az Ukrajna délnyugati részében lévő Kamjanec-Pogyilszkijben.
21:18  Menekültek: Tömegverekedés volt egy német befogadóállomáson [11 óra 49 perce]
  Tömegverekedés volt csütörtökön a németországi Alsó-Szászország tartományban egy befogadóállomáson, ahol felnőtt kísérő nélkül érkezett kiskorú menedékkérőket helyeztek el, a helyi rendőrség közleménye szerint hatan megsérültek.
20:50  Biden leverné Trumpot, ha indulna [12 óra 17 perce]
  Joe Biden amerikai alelnök demokrata elnökjelöltként jobban szerepelne egy most megtartandó általános választáson a lehetséges republikánus riválisokkal szemben, mint Hillary Clinton volt külügyminiszter - derül ki a Quinnipiac Egyetem csütörtökön nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatásából.
20:46  Épp az országos rendőrfőkapitányhoz törtek be a peches betörők [12 óra 21 perce]
  Papp Károly országos rendőrfőkapitány lakásába tört be két betörő a múlt heti nagy vihar idején.
20:22  "A Jégbüfé pultja olyan, mint egy színház" [12 óra 45 perce]
  leírás nincs publikálva
20:11  Rokkantnyugdíjat kap egy wifire allergiás nő [12 óra 56 perce]
  Egy francia nő azt állítja, elektromágneses túlérzékenysége miatt egy pajtában kénytelen élni, ahol még áram sincsen.
20:00  Dekriminalizálnák az illegális határátlépést Németországban [13 óra 7 perce]
  A német bűnügyi rendőrség (Kriminalpolizei) szakszervezete (Bund Deutscher Kriminalbeamter - BDK) szerint meg kell szüntetni a jogcím nélküli határátlépés bűncselekményi tényállását - írta csütörtökön a Spiegel Online hírportál.
20:00  Légitámadás végzett az IS legnagyobb kiberterroristájával [13 óra 7 perce]
  Hivatalos amerikai források szerint az Iszlám Állam legfontosabb kiberterroristája halt meg az Egyesült Államok által vezényelt légi támadásokban.
19:23  "Lőporos hordó vagyok" - rasszizmusra panaszkodott a tévések gyilkosa [13 óra 44 perce]
  Dühös, a kollégáival folyamatosan konfliktusban lévő emberként ismerték meg azt a volt amerikai riportert, Vester Lee Flanagant, aki élő adásban, bosszúból lőtte le egykori kollégáit Virginiában.
18:46  Magyar Gripenek tanítják rendre az orosz gépeket [14 óra 21 perce]
  Csütörtökön megérkeztek Litvániába a Magyar Honvédség Gripen típusú vadászrepülői, amelyek szeptembertől négy hónapig segítik a balti légtér védelmét - számolt be csütörtökön a honvédelem.hu.
18:46  Háromszáz romát lakoltattak ki egy párizsi nyomortelepről [14 óra 21 perce]
  Rendőrök evakuáltak egy észak-párizsi kerületben található, roma bevándorlók lakta kunyhótelepet csütörtökön. A Samaritain nyomornegyed már mintegy hét éve működött.
18:34  Péntekre ígérnek információt a teherautóban találta halottakról [14 óra 33 perce]
  Péntekre ígérik az osztrák hatóságok az osztrák A4-es autópályán sorsára hagyott teherautóban csütörtök délelőtt talált halottakkal kapcsolatos további információkat.
18:20  Esélyük sem volt a teherautóban megfulladt menekülteknek [14 óra 47 perce]
  leírás nincs publikálva
17:40  "A siralmas helyzetet Zombor távozása nem oldja meg" [15 óra 27 perce]
  Az ellenzéki pártok szerint a kormány egészségpolitikája megbukott, Zombor Gábor távozása az egészségügyi államtitkárság éléről az eddigi kudarcok beismerése, de mivel nem áll rendelkezésre több forrás a területre, így változás önmagában nem várható ettől. Az Együtt szerint szakmailag tapasztaltabb embert kell kinevezni Zombor helyére.
17:34  Autós felvonulás: így közlekedjen szombaton Budapesten [15 óra 33 perce]
  Forgalomkorlátozásra kell számítani Budapesten szombat délután autós felvonulás miatt, a BKK több felszíni járata is módosított menetrend szerint közlekedik.
17:12  Először vezeti nő Görögországot [15 óra 55 perce]
  Vasziliki Thanu-Krisztofilut, a legfelsőbb bíróság elnökét nevezte ki az ügyvivő kormány élére csütörtökön Prokopisz Pavlopulosz, görög államfő.
16:46  Meztelen nőket alkalmaztak gyümölcstálcaként [16 óra 21 perce]
  Közfelháborodást okozott egy igényes sydney-i bár, miután meztelen nőket alkalmaztak gyümölcstálcaként egyik rendezvényük során. Az ausztrálok bojkottálni akarják a helyet, és ennek a közösségi médiában is hangot adnak.
16:46  Meghalt a szeptember 11-i terrortámadás "arca" [16 óra 21 perce]
  42 éves korában, gyomorrákban elhunyt Marcy Borders, akinek fényképe a 2001. szeptember 11-i terrortámadás egyik ikonikus felvételévé vált. A nőt a World Trade Centerből kimenekülve, porral beborítva kapta le egy fotós.
16:16  400 milió forint felett a júliusi viharkárok Budapesten [16 óra 51 perce]
  Több mint 400 millió forintra becsülik a szakértők a július 8-i fővárosi viharkárok helyreállítási költségeit - derült ki a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésére benyújtott előterjesztésből.
16:00  Tovább dagad a lengyel lehallgatási botrány [17 óra 7 perce]
  A tavaly nyáron kirobbant lengyel lehallgatási botrány eddig nyilvánosságra nem került anyagai között Donald Tusk volt lengyel kormányfő, valamint a júliusban elhunyt leggazdagabb lengyel, Jan Kulczyk Ukrajnára vonatkozó beszélgetése is szerepel - írta csütörtökön Gazeta Wyborcza balliberális napilap.
15:54  Itt van az ötödik hőségriadó [17 óra 13 perce]
  A hétvégétől a jövő hét elejéig újabb hőhullám várható, az országos tiszti főorvos másodfokú hőségriadót rendelt el.
15:54  Böjte József: Az igazság Petrás Mária ügyében [17 óra 13 perce]
  Hirtelen jött betegség, nem pedig a Petrás Mária körüli botrány miatt mondta le a részvételt a Muzsikás Együttes a Zsidó Kulturális Fesztiválon - állítja a rendezvény művészeti vezetője, Böjte József.
15:34  Hiába ment csődbe a biztosító, a díjat be kell fizetni [17 óra 33 perce]
  Több százezer ügyfelet és még ennél is több szerződést hagyhat maga után Magyarországon a romániai Astra biztosító, amennyiben a napokban kezdődött csődeljárás végén befejezi tevékenységét, azonban a még hiányzó díjakat be kell fizetniük az ügyfeleknek - figyelmeztetett a CLB Biztosítási alkusz csütörtöki közleményében.
15:23  Huszonegy embercsempészt fogtak Budapesten [17 óra 44 perce]
  Huszonegy embercsempészt fogtak el a rendőrök Budapesten, valamint 102 illegális bevándorlót, továbbá lefoglaltak 16 autót - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség honlapján.
15:18  A Facebook nem védi eléggé a menekülteket [17 óra 49 perce]
  A német igazságügyi miniszter határozottabb fellépést kér a Facebook közösségi portál vezetésétől a rasszista, idegenellenes, gyűlölködő kommentárok, bejegyzések ellen.
14:58  Súlyosbodik a helyzet a kelet-ukrajnai fronton, hét katona meghalt [18 óra 9 perce]
  Jelentősen kiéleződött a helyzet csütörtökre Kelet-Ukrajnában, Kijev szerint az Oroszország által támogatott szakadárok nehézfegyverekkel lőtték előző nap és az éjjel a frontvonal szinte egész szakaszát.
14:57  Nyárias hétvége az iskolakezdés előtt [18 óra 10 perce]
  Napsütéses, száraz, nyárias idő várható a hétvégén, jellemzően 30 Celsius-fok feletti maximumértékekkel - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos előrejelzésből.
14:56  Heteken belül több tízezer lázongó migráns lehet az országban [18 óra 11 perce]
  leírás nincs publikálva
14:48  Ezért távozhatott az államtitkár [18 óra 19 perce]
  Orbán Viktor nem volt elégedett teljesítményével, ráadásul Lázár Jánossal sem értett egyet néhány dologban - többek között ezek az okok vezettek Zombor Gábor államtitkár távozásához a Népszabadság értesülései szerint. A politikus viszont azt mondta, szívbetegsége miatt kérte felmentését.
14:46  Mindenhol van barátod: itt a privát őrszem [18 óra 21 perce]
  Aki bajba kerül, telefonja segítségével 3 másodpercen belül segítséget kérhet. Bemutatták a magyar fejlesztésű Private Sentinel alkalmazást, amelynek könnyű használatával támadás, baleset, tűz és terrorveszély idején lehet riasztójelzést küldeni. A rendszer riasztás esetén automatikus üzeneteket továbbít az előre beállított személyeknek, elsősorban a Sentinel-közösség tagjainak, egy nyilvános oldal közbeiktatásával pedig a hatóságoknak. Az SOS-jelzés megjelenik a közösségi média felületein is.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár