pénztárca kímélő megoldások
 
Népszabadság - Belföld hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2015. november 26, csütörtök

09:04  Meghátrál a kormány rezsiügyben [20 perce]
  leírás nincs publikálva
08:53  Elítélték a felesége megölését Facebookon bejelentő férfit [31 perce]
  Bűnösnek találta a bíróság azt a floridai férfit, aki megosztotta a közösségi oldalon a meggyilkolt felesége fényképét.
07:57  Hernádi Zsolt lekerült az Interpol-listáról [1 óra 27 perce]
  Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója tegnap eltűnt az Interpol körözési listájáról, ahová két éve horvát korrupciós vádak miatt került fel. Egyszer már megesett hasonló, de ez most komolynak tűnik.
07:35  Orosz gép: Az USA nagyon szeretné elkerülni a feszültséget [1 óra 49 perce]
  Nyugalomra szólította fel telefonon Szergej Lavrov orosz külügyminisztert egy nappal az orosz harci gép Törökország általi lelövése után John Kerry, az amerikai diplomácia vezetője, aki egyúttal párbeszédet sürgetett Moszkva és Ankara között.
06:56  Pánik van az utazási irodákban a terror miatt [2 óra 28 perce]
  leírás nincs publikálva
06:40  Brüsszel fél, de kinyitott [2 óra 44 perce]
  Kinyitottak az iskolák és a tömegközlekedés is újraindult tegnap Brüsszelben. Szombaton rendelte el a kormány a legmagasabb szintű készültséget terrorveszélytől tartva, emiatt keddig teljesen lebénult az Európai Unió fővárosa. Angela Merkel katonai segítséget ajánlott fel Franciaországnak.
06:39  Milliókat fizetnek a háziorvosok véleményéért [2 óra 45 perce]
  Most már biztosan nem mondhatják a háziorvosok, hogy senki sem kérdezi őket, menyire elégedettek a praxisuk finanszírozásával. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) csaknem tízmillió forintos megbízást adott a Kutatópont Kft.-nek, hogy mérje fel, mennyire elégedettek az érintettek a közfinanszírozással.
06:34  Milliókat fizetnek a házirovosok véleményéért [2 óra 50 perce]
  Most már biztosan nem mondhatják a háziorvosok, hogy senki sem kérdezi őket, menyire elégedettek a praxisuk finanszírozásával. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) csaknem tízmillió forintos megbízást adott a Kutatópont Kft.-nek, hogy mérje fel, mennyire elégedettek az érintettek a közfinanszírozással.
06:08  Osztrák gazdáé lett a Simicska-bérlet [3 óra 16 perce]
  leírás nincs publikálva
06:02  Tíz kórháznyi orvos hiányzik, a hallgatók közel fele külföldi [3 óra 22 perce]
  Tíz kórháznyi orvos hiányzik a magyar egészségügyből, miközben a négy orvosi egyetemen már a hallgatók majd fele külföldi. Nincs is esély a gyors fordulatra: uniós csatlakozásunk óta voltak olyan évek, amikor több orvos hagyta el az országot, mint ahány gyógyító végzett az egyetemen. A súlyos rendszerprobléma megoldása egyelőre nem látszik.

2015. november 25, szerda

22:26  Dél-Franciaországba kirándult egy svéd cica [10 óra 58 perce]
  Egy svéd macskatulajdonosnak komoly fejtörést okozott, hogyan bukkant fel elveszett cicája Nimesben, 1700 kilométerre az otthonától.
21:50  A Philip Morris is beadta a derekát [11 óra 34 perce]
  A multik eddig vártak Brüsszelre, ám nem kaptak segítséget, így jobb híján belementek a Fidesz-diktálta nagykereskedelmi rendszerbe. A megegyezéssel elhárult a cigarettahiány réme, rövidesen újra lehet kapni Marlborót is a trafikokban.
21:46  Orosz pilóta: lehet, hogy megsértette a gép a török légteret, de nem szándékosan [11 óra 38 perce]
  Ajdar Tljauberdin nyugalmazott orosz pilóta az M1 aktuális csatornán szerda este azt mondta: lehetséges, hogy megsértette a török légteret a kedden lelőtt orosz vadászgép, de biztos, hogy nem szándékosan.
21:30  Hollande: elfogadhatatlan a menekültek és a terroristák összemosása [11 óra 54 perce]
  Francois Hollande francia államfő azt kérte szerdán Németországtól, hogy vállaljon nagyobb szerepet az Iszlám Állam dzsihadista szervezet elleni katonai fellépésben Szíriában és Irakban. Egyben sürgette, hogy ne mossák össze a menekülteket és a terroristákat.
21:30  Feketébe öltözött próbababákkal gyászolják a nők elleni erőszak áldozatait [11 óra 54 perce]
  Az összes spanyol nagyvárosban különböző utcai megmozdulásokat tartottak szerdán a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából. A civilek mellett a spanyol autonóm közösségek és a politikai pártok vezetői is demonstrálták, hogy elítélik ezeket a bűncselekményeket.
21:20  Hagyományőrzőket csíphetett el a TEK [12 óra 4 perce]
  Sikeres terrorellenes akciósorozatról számolt be a TEK, s a párizsi támadást és a nemzetközi szálakat is emlegető közlemény azt sugallta: veszélyes terroristákat fogtak. Ehhez képest szerda este úgy tűnik, valójában hagyományőrzőkre csaptak le.
21:18  Terítenie kell a Miniszterelnökségnek a Századvégről [12 óra 6 perce]
  Nyert a VS.hu újságírója, a Kúria döntése értelmében a Miniszterelnökségnek ki kell adni azt a 30 ezer oldalnyi dokumentumot, amelyet 2011 végén kért az Orbán-kormány a Századvég Politikai Iskola, a Századvég Gazdaságkutató és a Strategopolis konzorciumától.
20:58  Vonatgázolás Nagykőrösnél [12 óra 26 perce]
  Halálra gázolt egy nőt a vonat Nagykőrös és Katonatelep között a Budapest-Cegléd-Szeged vonalon.
20:56  A franciák megszavazták a szíriai beavatkozás meghosszabbítását [12 óra 28 perce]
  A francia képviselők elsöprő többsége megszavazta szerdán az Iszlám Állam dzsihadista szervezet elleni légicsapások meghosszabbítását Szíriában, amelyről Francois Hollande államfő szeptemberben döntött, és amelyek a 130 halálos áldozatot követelő november 13-ai merényleteket követően fokozottabbá váltak.
20:56  Minden listás mandátumot vitt esz-Szíszi [12 óra 28 perce]
  Az egyiptomi elnök támogatásának céljával összeállt pártkoalíció nyerte el az összes listás mandátumot a parlamenti választásokon - derül ki az észak-afrikai ország legfelsőbb választási bizottságának szerda esti bejelentéséből.
20:53  Az EBRD üzletet kötött a Raiffeisennel [12 óra 31 perce]
  Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) tőkeemeléssel megszerzi az ukrajnai Raiffeisen Bank Aval (RBA) részvényeinek 30 százalékát - közölte szerdán a Raiffeisen Bank International AG (RBI).
20:43  Hangfelvétel cáfolja az orosz pilótát [12 óra 41 perce]
  A török hadsereg nyilvánosságra hozott szerdán egy hangfelvételt, melyen hallani, hogy felszólítják az orosz gépet, változtasson irányt.
20:23  A forint régen látott mélységben a dollárral szemben [13 óra 1 perce]
  A dollárral szemben gyengült, más vezető valutákhoz képest alig mozdult a forint szerda estére a bankközi piacon.Az említett gyengülés viszont emlékezetes.
20:16  Bevándorlás: Gyurcsány nem változtat véleményén [13 óra 8 perce]
  Nem változtat a bevándorlással kapcsolatos, a menekültek befogadását pártoló álláspontján Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök akkor sem, ha a magyarok, sőt saját pártja tagjainak többsége nem ért egyet vele.
20:15  A magyar politikus csak hús, nincs emberi méltósága [13 óra 9 perce]
  A közhatalmat gyakorló személy csupán a hatalom biológiai megtestesítője, s annak nevében jár el, de a hatalomnak nincs se jó hírneve, se emberi méltósága - állítja Dojcsák Dalma, a TASZ programvezetője. A jogvédő ezzel indokolja, miért ne kezdeményezhessen közszereplő személyiségi jogi pert.
20:11  16 "legjobb munkahely" akadt az idén [13 óra 13 perce]
  leírás nincs publikálva
20:11  Nagy fogás Debrecenben [13 óra 13 perce]
  Debrecen külterületén a rendőrség két házkutatást is tartott, ahol egy 25 éves férfitől közel 9 kilogramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le.
20:04  130 milliót dobtak össze Juhásznak, hogy leleplezze az önkormányzatot [13 óra 20 perce]
  A belvárosi ingatlanügyben nyolc hónapja tartó nyomozás sarokpontja, hogy az önkormányzat formálisnak tűnő bérleti szerződések alapján nyújtott vételárkedvezményt. Ez a gyakorlat azóta sem változott. Az az ügyvédi iroda, amely most áron alul szerezhet meg egy Deák téri helyiséget, bérletidíj-csökkentést is kapott.
19:50  Emberi hiba miatt bombázták le az amerikaiak a kórházat [13 óra 34 perce]
  John Campbell tábornok, az afganisztáni amerikai erők parancsnoka szerdán elismerte, emberi hiba vezetett az Orvosok Határok Nélkül kunduzi kórházának lebombázásához. Neveket, és azt, hogy hány ember felelős a történtekért, nem árulta el, azonban azt mondta, az illetőket felfüggesztették a szolgálat alól.
19:40  A Krím megszakítja a kereskedelmi kapcsolatokat Törökországgal [13 óra 44 perce]
  A Krím félsziget felfüggeszti gazdasági, kereskedelmi és közlekedési kapcsolatait Törökországgal, beleértve a tengeri hajózást is - jelentette be szerdán Szerhij Akszjonov, a Moszkva által törvénytelenül elcsatolt ukrán terület oroszbarát vezetője.
19:20  Figyelmeztetés nélkül lőtték le az orosz gépet a pilóta szerint [14 óra 4 perce]
  Megszólalt Konsztyantin Murahtyin százados, a török F-16-osok által kilőtt orosz Szu-24-es harci gép navigátora. Azt állítja, egy pillanatra sem sértették meg a török légteret.
19:04  Körbekerekezhető a Fertő-tó [14 óra 20 perce]
  Teljessé vált a Fertő tavat megkerülő kerékpárút-hálózat magyarországi szakasza, elkészült ugyanis a Sopronhoz tartozó településrész, Balf és Fertőrákos között az új nyomvonal.
19:04  Tuzson szerint Magyarország nem tudná ellátni a kvóta alapján érkező migránsokat [14 óra 20 perce]
  Magyarország nem tudná ellátni, eltartani a kötelező uniós kvótarendszer alapján ide küldött migránsokat - közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára a szerda este a Heves megyei Lőrinciben tartott lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón.
18:50  "Politikai leszámolás áldozata vagyok" [14 óra 34 perce]
  Elhagyta a remetineci börtönt Ivo Sanader volt horvát kormányfő szerdán késő délután a zágrábi megyei bíróság tanácsának aznapi döntése alapján.
18:12  Néhány milliárdot elhallgattak a paksi bővítés árából [15 óra 12 perce]
  A közvélemény megnyugtatása és az orosz ajánlat versenyképességének bizonyítása érdekében a vámot és az áfát kihagyták a paksi bővítés eddig kommunikált árából. A nettósítás szakértők szerint részben azt is megmagyarázza, hogy miért nem tenderen választották ki a kivitelezőt: valódi versenyben a vámköteles orosz berendezések és technológiák elvérezhettek volna egy esetleges uniós versenytárssal szemben.
17:58  Sokaknak nem tetszett, hogy divatbemutató volt a templomban [15 óra 26 perce]
  Szóbeli intésben részesítette Kató Béla püspök a Kolozsvár-Belvárosi Református Egyházközség elnökségét, amiért lehetővé tette, hogy november 13-án divatbemutatót tartsanak a kolozsvári Farkas utcai református templomban - közölte szerdán honlapján az Erdélyi Református Egyházkerület.
17:42  Több tucat árva maradt a párizsi terror után [15 óra 42 perce]
  Több mint harminc gyerek veszítette el egy vagy mindkét szülőjét a novemberi 13-i párizsi merényletekben, őket 21 éves korukig feltehetően meg fogja illetni az anyagi támogatással járó "nemzet árvája" státus - írta szerdán a Le Figaro.
17:15  "Meg kell tanulni lenyelni" - a Klik jóvoltából maradhat a diáklányokkal flörtölő tanár [16 óra 9 perce]
  "Hát nem láttam ma az ikreket! :D :D :D" - írta egy Veszprém megyei szakközépiskola testnevelés tanára egyik diákjának, aki hiányzott aznap az iskolából. A lány először nem is értette, mire gondolhat a tanár.
16:50  A trafikokba kényszerítik az e-cigarettát is [16 óra 34 perce]
  Csak a nemzeti dohányboltokban árusítható, és kizárólag dohányzásra kijelölt helyen lehet rágyújtani elektronikus cigarettára is egy a parlament előtt lévő törvényjavaslat szerint. A tervezet szerdai szakbizottsági vitájában az ellenzék próbált lazítani a jövő nyártól hatályos szigorításokon, ám egyetlen módosító indítványukat sem támogatták a kormánypárti képviselők.
16:36  "A helyzet tarthatatlan" - Már azok is ezt mondják, akik várták a menekülteket [16 óra 48 perce]
  Az európai országok nem képesek befogadni még több menekültet - nyilatkozta Manuel Valls. Véleményével koránt sincs egyedül, Svédország és Norvégia is aggodalmának adott hangot.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya