pénztárca kímélő megoldások
 
OrientPress - Belföld hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2014. november 01, szombat

11:27  Szilárd alapokra építhet a hazai tenyésztés-szervezés [12 perce]
  Komoly kihívás előtt áll a hazai tenyésztés-szervezés, hiszen egyre élesebb versenyben kell helytállni a magyar tenyésztőszervezeteknek, ahol a tőkeerős, nemzetközi beágyazottsággal rendelkező versenytársak igyekeznek mind több ország állattenyésztésében a nemesítő munkát, a tenyészállat-előállítás irányítását a saját kezükbe venni - derült ki a Tenyésztés-szervezés Magyarországon - múltunk és jövőnk tudományos tanácskozást megelőző sajtótájékoztatón.
10:37  Jön az abroncsnyomás-ellenőrző rendszer [1 óra 2 perce]
  A Magyar Autós Szakmai Szövetség (MASS) és a Magyar Gumiabroncs Szövetség (HTA) üdvözli az Európai Unió azon döntését, mely szerint 2014. november elsejét követően csak olyan személyautókat lehet forgalomba hozni, amelyeket felszereltek abroncsnyomás-ellenőrző rendszerrel (Tire Pressure Monitoring System, TPMS).
10:02  Százhét dolgozót küldenek el a KKM-től [1 óra 37 perce]
  Százhét munkatársat küldenek el a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól (KKM) péntek, 17 órai hatállyal. Szijjártó Péter miniszter - a Hivatalos Értesítőben közzétett - utasításában az áll, hogy a KKM feladataiban bekövetkezett változások és a hozzájuk kapcsolódó szervezeti és munkaszervezési átalakítások a minisztérium létszámának racionalizálását tették szükségessé.
09:12  Életbe lépett az elszámolási törvény [2 óra 27 perce]
  November elsején hatályba lép az elszámolási törvény, amelynek alapján a bankoknak el kell számolniuk ügyfeleikkel az árfolyamrés semmissége és az egyoldalú szerződésmódosítások miatt keletkezett túlfizetéseket. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) rendelete, amely az elszámolás részletes módszertanát tartalmazza, november legelején jelenik meg - közölte az MTI érdeklődésére a jegybank.
08:32  Az NGM kezdeményezte az internetadó visszavonását [3 óra 7 perce]
  A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kezdeményezte a távközlési adóról szóló törvény kiterjesztéséről szóló javaslat visszavonását az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnökénél - közölte a tárca az MTI-vel. Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban jelentette be, hogy a távközlési adó kiterjesztése ebben a formában nem vezethető be, így módosítani kell a parlament előtt fekvő adótörvény-javaslatot.
07:54  Feketében, fehérben, színesben - így gyászoltak őseink [3 óra 45 perce]
  Minden kultúrában más módon búcsúznak el szeretteiktől az emberek. Arról, hogy itthon miként alakultak az elmúlt évszázadok alatt a temetkezési és a gyász szokások, a Rádió Orient műsorában Dankó Dalma művészettörténész, a világszerte is ritkaságszámba menő, hazánkban pedig teljesen egyedi Kegyeleti Múzeum vezetője beszélt.

2014. október 31, péntek

18:01  Márton napra várja a vendégeket a vasvári Pál Múzeum [17 óra 38 perce]
  A Vasvári Pál Múzeum november 08-án, szombaton Márton napi rendezvénnyel várja az érdeklődőket. Az előző évekhez hasonlóan a programok már kora délelőtt elkezdődnek a gyerekek megismerkedhetnek Szent Márton történetével, de többek közt készíthetnek Márton napi vásárfiát és lampiont is.
17:50  Az NGM kezdeményezte a távközlési törvény kiterjesztéséről szóló javaslat visszavonását [17 óra 49 perce]
  A Nemzetgazdasági Minisztérium kezdeményezte a távközlési törvény kiterjesztéséről szóló javaslat visszavonását az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának Elnökénél.
17:36  A V4-ek kiálltak Ukrajna területi egysége mellett [18 óra 3 perce]
  Közös nyilatkozatban álltak ki Ukrajna területi egysége és függetlensége mellett Nagy-Britannia és a visegrádi négyek (V4) külügyminiszterei csütörtöki pozsonyi találkozójukon. A tanácskozás másik fő témája az Európai Unió előtt álló kihívások, valamint az EU és az Egyesült Államok között készülő szabadkereskedelmi megállapodás volt.
17:21  Ötödször is megrendezi az ELTE a Virtuális Állásbörzét [18 óra 18 perce]
  Az ELTE Hallgatói Karrier- és Szolgáltató Központ november 11-13. között immár ötödik alkalommal rendezi meg az ELTE Virtuális Állásbörzét. Az ELTE karrier platformján most is 50-nél több munkáltató hirdeti meg a fiatal egyetemistákat megcélzó pozíciót, köztük az ország vezető tanácsadó, kereskedelmi és innovációs társaságaival.
17:05  Látogatóközpont épül a Tapolcai-Tavasbarlangnál [18 óra 34 perce]
  A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a Tapolcai-tavasbarlangnál a földalatti világ titkait bemutató a Tapolcai-Tavasbarlang Látogatóközpont - A Bakony-Balaton Geopark Nyugati Kapuja látogatóközpont megvalósítására 299.997.644 forint uniós támogatást nyert a Turisztikai szolgáltatások fejlesztése című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében.
16:49  Elindult az Európa Belvárosa Program II. üteme [18 óra 50 perce]
  Elindult az Európa Belvárosa Program II. üteme. A 622 millió forintos beruházással folytatódik a józsefvárosi Palotanegyed fejlesztése. A józsefvárosi Önkormányzat célja, hogy a városrész újra Budapest egyik legvonzóbb, pezsgő kulturális életű helyszínévé alakítsa. A program most elindult második ütemében az Önkormányzat folytatja az első időszak közterületi fejlesztéseit, 24 társasház, több utca és tér is is megújul - adta hírül Józsefvárosi Önkormányzata.
16:37  Soron kívül tárgyalt az ECOFIN az uniós költségvetésről [19 óra 2 perce]
  Rendkívüli egyeztetésen tárgyalta az ECOFIN (Gazdasági- és Pénzügyek Tanácsa) az Unió idei és jövő évi költségvetését az olasz elnökség kezdeményezésére. A pénteken, Velencében tartott informális fórum egy új kezdeményezés, amely a novemberi rendes ECOFIN ülés előkészítését szolgálja. Magyarországot Rákossy Balázs európai uniós forrásokért felhasználásért felelős államtitkár képviselte a fórumon.
16:35  Gyorsabb és ügyfélközpontúbb a katasztrófavédelem informatikai rendszere [19 óra 4 perce]
  Az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program (EKOP) keretében valósult meg az a projekt, amely a katasztrófavédelem belső hatósági és szakhatósági folyamatainak elektronizálását tűzte ki célul, és amelynek köszönhetően azok integrálhatóvá válnak az eljárások egészét illetően központi és helyi szinten egyaránt - áll az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjének közleményében.
16:22  Csepreghy: 2018-ra mindenhol lesz internetet [19 óra 17 perce]
  A kormánynak az a célja, hogy 2018-ig az ország teljes területén legyen szélessávú internet-szolgáltatás, amire 180 milliárd forint keretösszeget különítettek el - közölte az európai uniós fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár pénteken Debrecenben. Csepreghy Nándor szerint ez a lakosságnak lehetővé teszi az elektronikus ügyintézést, a vállalkozások pedig kizárólag digitális úton adhatják majd be a pályázati dokumentumokat.
16:07  Gyömrőt díszíti Az Év beltéri zöldfala [19 óra 32 perce]
  A gyömrői takarékszövetkezet épületének dísze az idei év nyertes beltéri zöldfala. A Zöldtető- és Zöldfal Építők Országos Szövetsége által kiírt országos versenyre 25 pályamű érkezett. A neves hazai és nemzetközi szakemberekből álló zsűri a Beltéri zöldfal kategória 1. helyezettjének a GreenFortune Kft. által tervezett és kivitelezett zöldfalat választotta, amely a Pátria Takarékszövetkezet épületében javítja az ott dolgozók és a látogatók közérzetét, emeli az épület esztétikai értékét és hangsúlyozza a környezettudatos gondolkodást.
15:52  Brutális alapkamat emelésről döntött az orosz jegybank [19 óra 47 perce]
  Az orosz jegybank alelnöke már korábban utalt arra, hogy október 31-én akár kamatemelésre is kényszerülhetnek, hiszen az infláció 3 éve nem látott ütemben gyorsult, októberben például 8,4 százalékot mértek, ami jócskán meghaladja a központi bank idei 5 százalékos célját. Február óta már összesen 250 bázisponttal emelték meg az alapkamatot, hogy erősítsék az árstabilitást és fékezzék a rubel rohamos leértékelődését, amely idén a 3. leggyengébb teljesítményt mutatta a devizák között.
15:37  Európa jövője a fenntartható fogyasztás? [20 óra 2 perce]
  Mennyire aggódik a fenntartható fogyasztás ügye miatt? Hajlandó lenne változtatni akár személyes fogyasztási szokásain? Hogyan csökkentsük a háztartásunkban keletkezett hulladék mennyiségét? Hasonló kérdéseket vitattak meg a Parliaments and Civil Society in Technology Assessment (PACITA) elnevezésű projekt keretében szervezett állampolgári konzultáció résztvevői.
15:22  Kis mértékben nőttek az ipari termelői árak [20 óra 17 perce]
  Nőttek a magyar ipari termelői árak szeptemberben, havi szinten 0,1 százalékkal. Éves összevetésben azonban 0,3 százalékos csökkenés volt. Viszonylag jelentősen emelkedtek a gépek és berendezések termelői árai, míg a vegyi anyagok és vegyi termékek ára számottevően csökkent - közölte a KSH.
15:07  Megújul a természettudományos oktatás Keszthelyen [20 óra 32 perce]
  Elindultak a természettudományos labor építési munkálatai, a felújítások pedig már be is fejeződtek a TÁMOP-3.1.3-11/2-2012-0012 azonosítószámú A természettudományos oktatás megújítása a keszthelyi Vajda János Gimnáziumban című projekt megvalósítása során.
14:52  Szezonzáró Halloween parti a Holnemvolt Parkban [20 óra 47 perce]
  Október 31-én este; mindenszentek előestéjén szezonzáró Halloween partit tartanak a Holnemvolt Parkban, ahol november 3-tól lezárul a játéküzemek idei szezonja. Az Állatkert április végén megnyitott új területét egyébként az elmúlt hét hónapban több mint 420 ezer fő kereste fel, vagyis jóval többen, mint ahányan a Vidámparkot látogatták az utolsó években.
14:37  Orbán: Magyarország a tolerancia földje [21 óra 2 perce]
  Magyarországon mindenki szabadon gyakorolhatja vallását, de történelmünk és hagyományunk okán mindenkitől elvárjuk, hogy adja meg a kereszténységnek a kijáró tiszteletet. A reformáció napján fontos hangsúlyozni, hogy Magyarország a tolerancia földje - jelentette ki a miniszterelnök pénteken Soltvadkerten, az új evangélikus óvoda átadásán.
14:22  A bankok forráshiánya akadályozhatja a Rossz Bank felfutását [21 óra 17 perce]
  A közeljövőben induló Rossz Bank elsődleges feladata a hazai bankok céges hitelportfoliójának kitisztítása lenne, azonban a BDO Magyarország álláspontja szerint a bankok tőkehiánya akadályozhatja a rossz portfoliók eladását. Noha a tavalyi csúcsról az idei év felére a nem teljesítő hitelek aránya a teljes hitelállományhoz képest 14,4 százalékra csökkent, ez az érték továbbra is túl magas.
14:07  Kövér Ausztráliába és Új-Zélandra látogat [21 óra 32 perce]
  Kövér László, az Országgyűlés elnöke november 2-17. között hivatalos látogatásra Ausztráliába és Új-Zélandra utazik. A házelnök megbeszélést folytat parlamenti és kormányzati képviselőkkel, meglátogatja a magyarság helyi szervezeteit - adta hírül az Országgyűlés Sajtóirodája.
13:52  Deutsch felel a nemzeti konzultációért [21 óra 47 perce]
  Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője lesz felelős az internettel kapcsolatos jövő évi nemzeti konzultáció tartalmi kérdéseiért és az egyeztetések lebonyolításáért - közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója.
13:37  Kedvezően fogadják a cégek az NHP hosszabbítását [22 óra 2 perce]
  Megkönnyebbültek a nagyberuházást tervező cégek, hogy a Növekedési Hitelprogramot egy évvel meghosszabbították - számolt be Hodina Péter a K&H Vállalati ügyfélkapcsolatok igazgatóságának vezetője. A K&H a továbbiakban is mindent megtesz, hogy a program keretében minél több hitelt folyósítson a vállalkozások számára.
13:22  Pannon Filharmonikusok: koncert és gyertyaláng [22 óra 17 perce]
  Közös mécsesgyújtással kísért hangversenyre várja közönségét a Pannon Filharmonikusok október 31-én, pénteken 19 órakor. A pécsi Kodály Központ előtti lépcsőn és márványpadokon a zenekar néhai tagjai emlékére gyújt gyertyát, és arra kéri a koncertre ellátogató közönségét, hogy adjon lángot egy mécsesnek, amely elhunyt szerettei emlékét megidézve ég el a hangverseny ideje alatt.
13:07  Újrahasznosítja cigarettacsikkeit az V. kerület [22 óra 32 perce]
  A cigarettacsikkek újrahasznosítására indít programot az V. kerületi önkormányzat a vendéglátóhelyek bevonásával. A speciális gyűjtőben összeszedett csikkeket egy raktárba juttatják el, ahol elkülönítik a papírt, a hamut és a dohányt, majd komposztálják. A csikkekből kivonják a műanyagot is, amit kétféle módon hasznosítanak.
12:52  Átadták a Károli Gáspár-díjakat a Reformáció Napján [22 óra 47 perce]
  Felhősné Csiszár Sarolta, a vásárosnaményi Beregi Múzeum nyugalmazott igazgatója, Bódis Tamás karnagy, egyházzenész és kórusművész, valamint Benczúr László építész kapta az idei Károli Gáspár-díjakat a Reformáció Napján. Az átadón mondott köszöntőjében Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere úgy fogalmazott munkájukkal mindhárman bizonyították, hogy méltók Károli Gáspár szelleméhez.
12:37  Üjabb húszmilliárd forint többletforrást kap a Klik [23 óra 2 perce]
  Azonnali hatállyal újabb 20 milliárd forintot biztosítanak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) működésére az idei költségvetésből. A legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent kormányzati döntés szerint a települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatai támogatásának terhére csoportosítják át a pénzt az intézményfenntartó működésére.
12:24  Balog megnevezte az egyetemi kancellárokat [23 óra 15 perce]
  Bejelentette a felsőoktatási intézmények működtetésére kiválasztott szakemberek, a kancellárok névsorát Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter pénteken. A 29 helyre több mint 300 pályázat érkezett, de nyolc egyetem élére nem találtak megfelelő pályázót. Az eseményen Palkovics László államtitkár kifejtette, a kancellárnak pénzügyi, humánerőforrással kapcsolatos, jogi és közbeszerzési feladatokat kell majd ellátnia.
12:12  Magyarország külkereskedelmi többlete elérte a 4 milliárd eurót [23 óra 27 perce]
  Az idei év első nyolc hónapjában hazánk kivitele 7,6, behozatala 8,6 százalékkal bővült, az export értéke ezzel elérte az 55,1 milliárd eurót, míg az import 51,1 milliárd euró volt. A növekvő teljesítmények köszönhetően a külkereskedelmi többlet már 4 milliárd euróra nőtt, ami 20 millió euróval több, mint egy évvel korábban - közölte a KSH.
11:54  Négyéves csúcson a magyarok havi megtakarítása [23 óra 45 perce]
  A magyarok 87 százaléka tartja fontosnak a takarékoskodást, ami 2013-hoz képest 5 százalékpontos növekedést jelent - derül ki az Erste Group megbízásából készített nemzetközi felmérésből. Havonta átlagosan több mint 15 ezer forintot tudnak félretenni a magyarok, ami 5 százalékkal magasabb a tavalyi összegnél.
11:47  Geokronológiai és a geofizikai laboratóriumot alakítottak ki Szegeden és Temesváron [23 óra 52 perce]
  A régészeti és a földtani kutatásokat segítő geokronológiai és a geofizikai laboratóriumot alakítottak ki uniós támogatással a Szegedi Tudományegyetemen és a Temesvári Nyugati Egyetemen (Universitatea de Vest din Timisoara) - tájékoztatta Sipos György projektvezető pénteken az MTI-t.
11:35  Kedvező fordulat a hazai öngondoskodásban [1 napja]
  Az elmúlt években mért kisebb visszaesés után újra felfelé vette az irányt az OTP Öngondoskodási Index. Tavaly óta két ponttal erősödött, jelenleg 36 ponton áll a mutató. Mindez kedvező változásokat jelez előre, van ok a bizakodásra, még ha a pénzügyi tudatosság terén szükség is van további jelentős javulásra - mondja Kovács Antal, OTP Bank Retail divíziójának vezérigazgató-helyettese.
11:22  Fűtésköltség csökkentés brikettált Erzsébet-utalvánnyal [1 napja]
  A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány egyetértésével az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. ismét brikettpályázatot hirdet az ország leghátrányosabb helyzetű kistérségeinek alap és/vagy középfokú oktatási intézményei számára. A pályázat keretében a felhasznált és érvénytelenített Erzsébet-utalványokból előállított brikett nyerhető meg, amellyel a hagyományos fűtőanyagok kiválthatóak, így a nyertes intézmények fűtési költségei jelentősen csökkennek.
11:09  Családtámogatási akcióprogramot indít a kormány [1 napja]
  A kormány célja, hogy a vágyott gyermekek megszülethessenek és ezzel fenntartható demográfiai fordulat álljon be, ezért egy öt pontból álló családtámogatási akcióprogramot indít - közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. Ide tartozik a családi és az első házasok adókedvezménye, a szocpol, a nők munkába állásának segítése és a bölcsődék számának növelése.
10:54  A mezőgazdasági kibocsátás 15,8 százalékát adta tavaly a kertészet [1 napja]
  A kertészeti ágazat adta a magyar mezőgazdasági kibocsátás 15,8 százalékát a múlt évben, a növénytermesztésen belük pedig 26,9 százalékot tett ki - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára az Agrya szakmai konferenciáján. Feldman Zsolt elmondta, ez 2010-hez képest 27 százalékos növekedést jelent.
10:37  Átadták a Nyíregyházát nyugatról elkerülő új útszakaszt [1 napja]
  A 2,2 km hosszan megvalósult beruházás az M3-as autópályát köti össze a Kálmánházi úttal. A Nyíregyházát nyugatról, új nyomvonalon, 2x1 sávon elkerülő útszakaszt 2014. október 31-től használhatják a közlekedők. A létesítményt Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere és Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs vezetője adták át a forgalomnak - tudatta közleményében az NFM.
10:19  Optimistábbak a férfiak és a fiatalok [1 napja]
  Javult a vásárlási kedv mutatója, optimistábbak lettek a férfiak és a fiatalok - összességében ezt mutatja Magyarországon a Nielsen fogyasztói bizalmi indexe, amely ismét a legutóbbi időszak rekord szintjét érte el: 56 pontot a harmadik negyedévben, ahogyan a második negyedévi felmérés során is. Ennél nagyobb mutatót hazánkban az elmúlt évek során 2010. negyedik negyedévében regisztráltak: 59 pontot.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest