pénztárca kímélő megoldások
 
OrientPress - Belföld hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2015. november 27, péntek

17:57  Szijjártó Péter: 17 százalékkal nőtt az autóipar teljesítménye [3 óra 35 perce]
  Az autóipar teljesítménye 17 százalékkal bővült az idén az első kilenc hónapban, termelési értéke pedig 6000 milliárd forintot tett ki - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Kecskeméten, az indiai Samvardhana Motherson Group (SMG) beruházásaként létrejövő gyár ünnepélyes alapkőletételén.
17:27  Megnyitotta kapuit a Magyar Ízek Karácsonyi Vására [4 óra 5 perce]
  Megnyílt a Magyar Ízek Karácsonyi Vására, amely december 23-ig idén is nagyszabású ingyenes karácsonyi vásárral várja a legjobb minőségű, magyar és határon túli élelmiszerek kedvelőit az Erzsébet téren.
17:12  A hirdetőoszlop humoristái [4 óra 20 perce]
  November 27-től látogatható A hirdetőoszlop humoristái, Káldor László, Kassowitz Félix és Macskássy Gyula reklámgrafikái a Magyar Nemzeti Galéria plakátgyűjteményében című kiállítás.
16:57  Magyar-kínai katonai felsőoktatási együttműködésről állapodtak meg Pekingben [4 óra 35 perce]
  Az oktatás és a kutatás területén új kapukat nyit a magyar-kínai katonai felsőoktatási együttműködésben az a megállapodás, amelyet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) kötött pénteken a kínai Népi Felszabadító Hadsereg Nemzetvédelmi Egyetemével - közölte az NKE tudományos rektorhelyettese, Padányi József mérnök dandártábornok pénteken Pekingben.
16:52  Varga Mihály: eredményesek a foglalkoztatást segítő kormányzati intézkedések [4 óra 40 perce]
  Eredményes volt a kormánynak az a törekvése, hogy minél több ember találjon munkalehetőséget - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések pénteki átadó ünnepségén Budapesten.
16:42  Gázközlekedés-fejlesztési projekt indul Magyarországon [4 óra 50 perce]
  Gázközlekedés- fejlesztési programot indít a Magyar Gázüzemű Közlekedés Klaszter Egyesület (MGKKE), a 17 millió euró költségvetésű PAN-LNG Projekt megvalósításával Magyarország 2017-re becsatlakozhat az európai LNG-töltőhálózatba.
16:27  Támad a tél: erősítsük az immunrendszerünket! [5 óra 5 perce]
  Eljött a gyakori megbetegedések időszaka. Elkerülhetetlen, hogy jobban odafigyeljünk az immunrendszerünkre. A télen egy-két megbetegedés még normálisnak számít, de ha úgy érzi, hogy az átlagnál többször megbetegszik, feltétlenül vizsgáltassa ki magát.
16:12  Továbbra sincs megállapodás a jövő évi bérekről [5 óra 20 perce]
  Továbbra sem született megállapodás a jövő évi minimálbérről és a garantált bérminimumról a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF); a munkáltatói oldal bruttó 3 százalékos emelést javasolt, a munkavállalói oldal azonban bruttó 9 százalékot szeretne - közölték a munkaadói és a szakszervezeti oldal képviselői pénteken a VKF-tárgyalást követően az mti-t.
15:59  Szigorítják az e-cigaretta használatát [5 óra 33 perce]
  A kormányzat tervei szerint a jövőben e-cigarettát is csak dohányzásra kijelölt helyen szabad majd használni, és emellett csak trafikban lehetne e-cigarettát és utántöltőt vásárolni - derül ki egy lapunk által megismert törvénytervezetből. A tervezet felháborodást váltott ki, a bírálók szerint ugyanis az e-cigarettát használók nem akarnak egy légtérbe szorulni a dohányzókkal.
15:42  Kövér László: Szolidárisnak kell lenni azokkal, akik veszélyben érzik magukat [5 óra 50 perce]
  Az Országgyűlés elnöke szerint a szövetségesek védelempolitikai és geostratégiai gondolkodásának különbözősége ellenére a NATO egységes a transzatlanti összetartozás és szolidaritás megerősítésében.
15:26  Véradókat és véradássegítőket tüntettek ki [6 óra 6 perce]
  Kitüntetéseket adott át a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika téri kápolnájában pénteken, a véradók napján. Az eseményen a sokszoros véradókat, a véradóbarát munkahelyeket és a véradás ügyének támogatóit díjazták, 69-en vehettek át elismerést.
15:10  Közel 1,5 milliárd forintos támogatással korszerűsödött Marcali csatornahálózata [6 óra 22 perce]
  Marcali város csatornahálózatának és szennyvíztisztító telepének fejlesztése tárgyú projekt keretében Marcaliban és a Horvátkúti városrészben valósultak meg a fejlesztések. A projekt az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében Európai Uniós és hazai központi költségvetési előirányzatból, valamint BM EU Önerő alapból mintegy 1.474.000.000 - Ft vissza nem térítendő támogatással valósul meg.
14:42  Mikola István: a nemzeti kisebbségeknek és a bevándorlóknak is a hazájukban kell biztosítani a jobb esélyeket [6 óra 50 perce]
  A nemzeti kisebbségek védelmének ügyét és a migrációs helyzet kezelését nem szabad összekeverni, de van egy közös szempont: mindkét esetben a szülőföldön kell biztosítani a fennmaradást, az identitás védelmét, a jobb esélyeket - mondta Mikola István biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár pénteken Budapesten.
14:27  Uniós támogatással korszerűsödtek Kétsoprony középületei [7 óra 5 perce]
  A Környezet és Energia Operatív Program keretében, az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap 68 millió forintos támogatásával a napokban fejeződött be Kétsopronyban az orvosi rendelő, a községháza, a fogászati rendelő és a két idősek klubja épületeinek nyílászárócseréje, valamint homlokzati hőszigetelése.-tudatta a község önkormányzata.
14:12  Ismét itt a nitrát adatszolgáltatási időszak [7 óra 20 perce]
  A Fejér Megyei Kormányhivatal közleményében felhívja a figyelmet, hogy a magánszemélyek háztartási igényeit meghaladó mértékben állattartást végző, valamint a nitrátérzékeny területeken növénytermesztést folytató gazdálkodóknak úgynevezett nitrátjelentést kell készíteniük, és benyújtaniuk a Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földművelésügyi Főosztály Növény- és Talajvédelmi Osztályához.
13:57  Fontos határidőre figyelmeztette a boltokat a Nébih [7 óra 35 perce]
  A napi fogyasztási cikket értékesítő üzleteknek december 30-ig helyesbítő bevallást kell tenniük az élelmiszerlánc felügyeleti díjról, miután megváltozott annak számítási módja - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
13:42  Elraboltak öt lengyel tengerészt egy teherhajóról Nigéria partjainál [7 óra 50 perce]
  Elraboltak öt lengyel tengerészt a Szafir nevű lengyel teherhajóról Nigéria partjai előtt, 11 másik matróz pedig elbarikádozta magát a fedélzeten, hogy ne essen a támadók kezére - közölte Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter pénteken.
13:27  Hamarosan ismét bővülhetnek a beruházások [8 óra 5 perce]
  Az egy évvel ezelőtti magas bázis hatására 3,4 százalékkal csökkentek a beruházások a harmadik negyedévben. A negyedik negyedévben a 2004-2013-as EU ciklus lezárása, valamint az egy évvel ezelőtti kissé gyengébb bázis miatt jelentősen élénkülhetnek a beruházások, így az idei év egészét tekintve 1-2 százalékos növekedésre számítunk - írja Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője.
13:12  Frenák Pál kapta a Moholy-Nagy Díjat [8 óra 20 perce]
  A kortárs magyar táncművészet meghatározó alakja, Frenák Pál vehette át a Moholy-Nagy Díjat Fülöp József rektortól a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem november 26-i ünnepségén. A rendezvényen Zsótér László Ferenczy Noémi-díjas tervezőgrafikusnak professor emeritus címet adományozott az egyetem.
12:57  Megnyílt az Ökumenikus Segélyszervezet Adománypontja [8 óra 35 perce]
  Felépítette szeretet.éhség. Adománypontját az Ökumenikus Segélyszervezet a budapesti Szent István Bazilika előtt. Az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat helyszínén elkészült Adománypont idén is két házikóból áll. Az egyikben működő mézeskalácsszív sütödében egészen karácsonyig váltják majd egymást a mézeskalácsszíveket készítő önkéntesek.
12:42  Kulturális versenyekkel ünnepel Békés megye [8 óra 50 perce]
  Békés megye újraszervezésének 300. évfordulóját rendezvénysorozattal ünnepli a megyei önkormányzat - számol be a Magyar Idők. Az események jó alkalmat jelentenek a helyieknek arra, hogy áttekintsék az utóbbi három évszázadot.
12:27  Szabó Tünde: támogatásra számíthat a Testnevelési Egyetem [9 óra 5 perce]
  Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára szerint a Testnevelési Egyetem a magyar sport és tudomány fellegváraként megújulásra, támogatásra számíthat. Az államtitkár erről azon az egész napos konferencián beszélt, amelyet a Magyar Tudomány Ünnepe és a Testnevelési Egyetem fennállásának 90. évfordulója alkalmából rendeztek.
12:12  Fontosnak tarjuk, mégsem takarékoskodunk idős korunkra [9 óra 20 perce]
  A hazai lakosság kétharmada nem tervez félre tenni a nyugdíjas éveire, pedig 85 százalékának fontos lenne az anyagi gondoktól mentes időskor - derült ki az OTP Öngondoskodási Indexéből. Ugyanakkor az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár szerint bizakodásra adhat okot, hogy a pénztári taglétszámuk másfél éve növekszik.
11:57  NÉBIH: December 30-ig kell helyesbíteni a felügyeleti díj bevallásokat [9 óra 35 perce]
  Idén december 30-ig helyesbítő bevallást kell tenniük a napi fogyasztási cikket értékesítő üzleteknek - hívja fel a figyelmet közleményében a NÉBIH. Mint írták, a helyesbítő felület várhatóan december második hetétől lesz aktív, a beküldés megkönnyítése érdekében - a naptári évtől eltérő üzleti évet alkalmazók kivételével - lehetőség lesz a bevallási rendszer által, az eredetileg feltüntetett árbevételi adatok ezrelékes díjszabás alapján újrakalkulált díj elfogadására is.
11:42  Rétvári: jövőre 71 milliárd forint jut gyermekétkeztetésre [9 óra 50 perce]
  Az idei 58 milliárd forint után 2016-ban 71 milliárd forintot fordít gyermekétkeztetésre a kormány - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Rétvári Bence hangsúlyozta, idén szeptembertől a korábbinál több gyermek részesül ingyenes étkeztetésben, az ebben az ellátásban részesülő bölcsődés és óvodás gyerekek száma a korábbi 92 ezerről 318 ezerre nőtt.
11:27  Németországból vásárolhattak fegyvereket a párizsi merénylők [10 óra 5 perce]
  Több fegyvert Németországból szerezhettek be az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet két héttel ezelőtti párizsi támadásait elkövető merénylők - írta a Bild című német lap pénteken. Az újság szerint a német hatóságok letartóztattak egy 34 éves férfit, akinek okostelefonján négy e-mail arról tanúskodik, hogy értékesített fegyvereket egy párizsi arabnak.
11:12  Sikeres volt az esélyteremtő program a Gandhiban [10 óra 20 perce]
  A hátrányos és a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók részére befogadó és eredményes oktatási rendszert hoztak létre a pécsi Gandhi Gimnázium és Kollégiumban. Az Arany János Kollégiumi Programot az iskola pedagógusai fejlesztették tovább, a diákokat és azok szüleit is bevonva a munkába. Az Esélyháló című pályázati projekt közel 30 millió forintos európai uniós támogatás révén valósult meg. Eredményeit az iskola alapdokumentumaiba is beépítik.
10:57  Trombózist okozhat a vashiány [10 óra 35 perce]
  A vashiány kellemetlen és gyakran nem diagnosztizált állapot. A szédüléssel, sárapadtsággal, és fáradékonysággal járó betegség jól ismert szövődménye a vashiányos vérszegénység, ám prof. Blaskó György, a Trombózisközpont véralvadási specialistája felhívta a figyelmet egy másik kevéssé ismert veszélyére is.
10:57  Magas a törölt építőipari cégek száma és alacsony a cégalapítási kedv [10 óra 35 perce]
  A megelőző havival hajszálra megegyezően összesen 645 cég szűnt meg októberben az építőiparban Magyarországon. Az ágazatban zajló megtisztulási folyamat tempóját jól mutatja, hogy míg idén negyedik alkalommal emelkedett hatszáz fölé a törlések száma, korábban egyetlen ilyen hónap sem volt - mondja Pertics Richárd, az adatokat közzétevő Opten céginformációs szolgáltató igazgatója. A törlések mellett komoly problémát jelent az alacsony cégalapítási szám is.
10:42  Japán kuriózum érkezik Magyarországra [10 óra 50 perce]
  Idén ismét hazánkba látogat a Nemzetközi Japán Fesztivál. A Pesti Vigadóban november 28-29-én megrendezett eseményen Japán negyvennyolc kulturális központjának tanárai és diákjai adnak nem mindennapi ízelítőt országuk sokszínű kultúrájából.
10:27  Mérséklődött a hazai munkanélküliség [11 óra 5 perce]
  A munkanélküliek száma 27 ezerrel 290 ezerre, a munkanélküliségi ráta 0,7 százalékponttal 6,4 százalékra csökkent augusztus-októberben az egy évvel korábbihoz képest. A férfiak körében alacsonyabb volt a munkanélküliség, ugyanakkor a javulás a nőknél volt nagyobb mértékű - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.
10:12  Magyarország kitart a szabályozott energiaárak mellett [11 óra 20 perce]
  Az Energiaunió irányítási rendszerére vonatkozó tanácsi következtetések elfogadásával az Európai Unió ellátásbiztonságát és versenyképességét növelő, a globális klímacélok elérését segítő folyamat veheti kezdetét - mondta Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár az Energia Tanács ülésén, Brüsszelben.
09:57  A fiatalkori bűnelkövetés megelőzésében segít a H52 [11 óra 35 perce]
  A nemrég megnyílt H52 ifjúsági közösségi pont nemcsak a fiatalkori bűnelkövetés megelőzésében, de a pályaválasztásában és a munkavállalásban is segítséget nyújt a ferencvárosi fiataloknak. Mint azt a Rádió Orientnek Gedeon Andor elmondta, a prevenció azért fontos, mert rossz embernek senki sem születik, a körülmények azok, amelyek bűnözéshez vagy deviáns viselkedéshez vezetnek. Ennek megelőzése a szociális ellátórendszer feladata - mutatott rá a szakember.
09:42  Jövőre már e-jeggyel utazhatnak a fővárosi idősek [11 óra 50 perce]
  Év végén megkezdődik Budapesten az elektronikus közlekedési jegyrendszer fokozatos elindítása - írja a Világgazdaság. A Budapesti Közlekedési Központ több mint 1500 munkatársa decemberben elsőként kapja meg elektronikus kártyáját. A tervek szerint a 65 éven felüliek, utána pedig az éves és havi Budapest-bérlettel utazók számára nyílik meg a lehetőség a rendszer használatára, végül 2017-ben a bérlettel és a jeggyel utazók igényelhetik az utazáshoz szükséges elektronikus chipkártyát.
09:27  Emelné a jogászképzés színvonalát az igazságügyi tárca [12 óra 5 perce]
  A jogászképzés színvonalát emelő programokat indít jövőre az Igazságügyi Minisztérium, az ösztöndíjakra és kutatási támogatásokra félmilliárd forint áll rendelkezésre a 2016-os költségvetésben - közölte Trócsányi László, a tárca vezetője.
09:27  Színes képzéseket jövőre indít a Balatonalmádi Járási Hivatal [12 óra 5 perce]
  Széles képzési kínálattal készül az új évre a Balatonalmádi Járási Hivatal: többek között óvodai dajka, szakács, kisgépkezelő, asztalos és ápolási asszisztens tanfolyamokat indítanak. A Rádió Orienten Tar Viktória hivatalvezető elmondta, 2016 januárjától lépcsőzetesen ütemezik a támogatott képzéseket.
09:12  Egybeesik a Fekete Péntek és a Ne vásárolj semmit! nap [12 óra 20 perce]
  Egy felmérés szerint a 18-59 éves hazai internethasználók egyötöde, körülbelül egymillió ember tervezi, hogy vásárolni fog a pénteki akciókban, a karácsonyi bevásárlási szezon kezdetét jelentő Black Friday napon. Idén azonban ugyancsak péntekre esik a fogyasztói böjtként ismert Ne vásárolj semmit! nap.
08:57  Jó évet zárhatnak a magyar fürdők [12 óra 35 perce]
  Jó évet zárhatnak a magyarországi fürdők, vendégforgalmuk a tavalyi 37,9 millió után elérheti a 40 milliót - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára. Ruszinkó Ádám a Magyar Fürdőszövetség őszi közgyűlésén hangsúlyozta: a magyarországi turizmusnak európai szinten is versenyképesnek kell lennie.
08:42  Hétvégén nem áll meg a metró a Széll Kálmán téren [12 óra 50 perce]
  Ezen a hétvégén sem állnak meg a metrószerelvények a Széll Kálmán téren, ugyanis folytatják a metróépület felújítását. Újjáépítik a homlokzatot, és belsőépítészeti munkákat végeznek - közölte a Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalán.
08:27  Már a kkv-k is kiszervezik tevékenységeiket [13 óra 5 perce]
  A nagyvállalatok mellett egyre több kkv is kiszervezi egyes háttértámogató folyamatait, jelentősen megnövelve ezzel versenyképességüket. A kihelyezés leginkább fokozott költséghatékonyságot és kapacitást biztosít - derül ki a Profession.hu által végzett felmérésből. Mint írták a vállalatok annál hajlamosabbak a kiszervezésre, minél komplexebb folyamatokat tudnak más cégre bízni.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen