pénztárca kímélő megoldások
 
OrientPress - Belföld hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2014. augusztus 22, péntek

13:27  Megújulnak és zöldülnek a közterületek Józsefvárosban [11 perce]
  ​A héten átadott józsefvárosi Golgota tér 75 millió forintból született újjá. A több mint 16 ezer négyzetméteres területen a kerületi lakosokat felújított sétálóutak, új padok és a tér egy részén új díszburkolat fogadja. 2010 óta a kerület közterületei folyamatosan megújulnak és idén őszre a munkálatok befejeződnek.
13:12  Piacot keres az almának a földművelésügyi tárca [26 perce]
  A kormány arra törekszik, hogy minimalizálja a magyar almatermelők orosz exporttilalom miatti veszteségeit - mondta a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió műsorában, hozzátéve, a tárca azon dolgozik, hogy piacot találjon az almának. Nagy István szerint Magyarország előnyben van több más országgal szemben a hónapokkal ezelőtt meghirdetett keleti nyitás politikája miatt.
12:54  Megkezdődött a Savaria Történelmi Karnevál Szombathelyen [44 perce]
  A Vesta-templomban ismét fellobbant a láng, csütörtök este kezdetét vette a Savaria Történelmi Karnevál Szombathelyen, ahol a következő három napban 25 különböző helyszínen 250 program várja a karneválozókat.
12:41  Magyarország hadfelszereléssel segíti az iraki biztonsági erőket [57 perce]
  Magyarország mint a NATO és az Európai Unió tagja hadfelszerelési anyagokat ad át térítésmentesen az iraki biztonsági erőknek a terroristák elleni harchoz - közölte a Honvédelmi Minisztérium. A közleményben kiemelték: az Iszlám Állam terrorszervezet térnyerése Irakban már a keresztény közösségeket és más kisebbségek létét fenyegeti. A szélsőséges szervezet előretörése aláássa a teljes régió biztonságát.
12:27  Sikeresen zárult Európa legnagyobb nemzetközi folklórfesztiválja Százhalombattán [1 óra 11 perce]
  Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár mondott beszédet a XXI. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár zárórendezvényén. Köszöntőjében hangsúlyozta, jelezhetjük a világnak, hogy minden kultúra békésen megfér egymás mellett, és hogy mindegyik egytől-egyig hordozza azt az erőforrást, amely jobbá tesz bennünket, közösségeinket.
12:12  Varga Mihály: az uniós szankciók sértik a magyar gazdaság érdekeit [1 óra 26 perce]
  Az uniós szankciók sértik a magyar gazdaság érdekeit, a szankciókra adott orosz válasz magyar vállalkozásokat sodorhat bajba - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken. A kormány folyamatosan egyeztet a vállalkozói érdekképviseletekkel, folyamatosan figyelik, hogyan lehet új piacokat, és olyan közvetítőket találni, amelyek ezt a szankciós helyzetet feloldják, és a magyar termékeket el tudják juttatni az orosz és ukrán piacokra - hangsúlyozta a miniszter.
12:12  A bahreini delegáció tagjait fogadta a sportállamtitkár [1 óra 26 perce]
  Simicskó István sportért felelős államtitkár udvariassági látogatáson hivatalában fogadta a bahreini delegáció tagjait. A hazánkba látogató sportvezetők a két ország együttműködésének lehetőségeiről és a magyar kormány sportpolitikájának eredményeiről érdeklődtek. A beszélgetésen az államtitkár kiemelte, hogy az egyik legfontosabb társadalmi cél, hogy minél több gyermek sportolhasson. A kormány kiemelt feladatának tekinti, hogy e célhoz a korszerű és minőségi feltételrendszert biztosítsa.
11:41  Az Alföld nagy részén harmadfokú riasztás a parlagfű miatt [1 óra 57 perce]
  A Hajdúság és a Hortobágy kivételével az Alföld teljes területére harmadfokú riasztást adott ki az Országos Környezetegészségügyi Intézet az elmúlt heti mérések alapján - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat. Közleményük szerint közeledünk a 2014-es parlagfűszezon csúcsához, de a csapadékos időjárás miatt - a korábbi előrejelzéssel szemben - később, szeptember első hetében várható a tetőzés.
11:41  Répássy: nem lesz könnyű dolga a bankoknak [1 óra 57 perce]
  A kormány felkészült a devizahitelesek védelmére - jelentette ki az igazságügyi tárca államtitkára. Répássy Róbert a közrádióban egyértelművé tette, hogy a tisztességtelenül szerzett előnyt nem tarthatják meg a bankok.
11:27  Miért sírjunk Argentínáért? [2 óra 11 perce]
  Az argentin államfő bejelentette, hogy Argentína Buenos Airesben létrehozandó számlákon keresztül kívánja törleszteni adósságát hitelezőinek. Az amerikai bíróság korábban megtiltotta, hogy a július végén esedékes kamatokat kifizessék azelőtt, hogy a régi igényeket rendezték volna. Ezzel a lépéssel azonban az ország megkerülheti New York-i kifizetéseit zároló és technikai államcsődöt előidéző amerikai bírói ítéletet. A számlákat hozzáférhetővé tennék az internetes bankon keresztül, tehát nem számítanak a kötvényturizmus fellendülésére.
11:12  Rendelet készül az import borok azonosíthatóságáért [2 óra 26 perce]
  Rendelet készül az import borok egyértelmű azonosíthatósága érdekében, várhatóan a rendeletre a napokban minden szükséges aláírás rákerül - mondta az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottsága Szőlő-, bor-, pálinka albizottságának elnöke. Font Sándor a testület csütörtöki ülését követő sajtótájékoztatón elmondta: a rendeletre azért van szükség, hogy az import borok forgalombahozatali eljárásának meghosszabbítása 15-ről 90 napra a lédig (folyó) boroknál is hatásosan alkalmazható legyen.
10:54  Jelentősen megnőtt a tűzoltói pálya iránti érdeklődés [2 óra 44 perce]
  Szeptember elsején indul el a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humánszolgálata szervezésében a rendészeti szakközépiskolákban az új rendszerű, moduláris tűzoltó szakképzés ötödik üteme. A felkészítés november elejétől a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban folytatódik. A tűzoltói pálya iránti érdeklődés jelentősen megnőtt, míg korábban négy-ötszörös volt a túljelentkezés, addig a most szeptemberben induló szakképzés kilencven helyére több mint tízszer ennyien jelentkeztek.
10:54  Parragh: ki kell állni a magyar cégek kártalanítása mellett [2 óra 44 perce]
  Határozottan ki kell állni az orosz embargó miatt kárt szenvedő magyar cégek kártalanítása mellett a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint. Parragh László elmondta: a tilalom minden félnek kárt okoz, és elképzelhető, hogy bővül az embargó sújtotta termékek köre is.
10:41  Kiszállhatnak a hitelezők a mezőgazdaságból? [2 óra 57 perce]
  Jelentősen, akár több tízmilliárd forinttal is csökkenhet az agrárfinanszírozás volumene szakértők szerint, miután a közelmúltban több olyan változás is történt, ami rontja az eddig legjobb adósnak számító vállalkozások bevételi helyzetét - írja a Világgazdaság.
10:27  Aggtelek: ez még a kutatókat is meglepte [3 óra 11 perce]
  Egy Európai Uniós projekt keretében szlovák és magyar szakemberek vizsgálódtak az Aggteleki Nemzeti Parkban. Azt eddig is tudták, Szlovákiából szennyezik a magyar forrásokat, mert a szlovákiai oldal magasabban fekszik, mind a magyarországi források, de most kiderült: van olyan terület, ahol Magyarországról a föld alatt Szlovákiába folynak a karsztvizek.
10:12  Kiderült, hol alszanak a legkevesebbet a világon [3 óra 26 perce]
  Singapore a világon az egyik olyan város, ahol a legkevesebbet alszanak az emberek, ezt azt jelenti, hogy napi átlagosan 6 óra 32 percet töltenek pihenéssel. A listát Tokyo vezeti mindössze 5 óra 46 perccel, a várost pedig Dél-Korea követő csupán néhány perccel több 5 óra 55 perces átlagos alvási idővel - írja a The Straits Times.
10:12  KSH: nőttek az átlagkeresetek [3 óra 26 perce]
  A KSH péntek reggeli közlése szerint 3 százalékkal nőttek az átlagkeresetek Magyarországon, a január és júniusi időszak között éves alapon nézve. A teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete 235 000 forint volt az első hat hónapban.
09:54  Több mint 11 ezer devizapert függesztettek fel a bíróságok [3 óra 44 perce]
  Az első, júliusi adósmentő jogszabály alapján több mint 11 ezer devizapert függesztettek fel a bíróságok: az eljárások részben vagy egészben az árfolyamrés, az egyoldalú kamatemelés jogszerűségéről szóltak - tudta meg a Magyar Nemzet az Országos Bírósági Hivataltól. Az ügyfeleket a bíróságok már értesítették. A perek azt követően folytatódhatnak, hogy az Országgyűlés megalkotja a bank és az adós közötti elszámolás módját rendező második devizatörvényt.
09:41  Török segítséggel újulhat meg az egri minaret [3 óra 57 perce]
  Török segítséggel újulhat meg az egri minaret. A műemlék állami tulajdon, korábban egy belső megerősítésre volt pénz, de ismét kell a felújítás. Ezért tárgyalt Eger a török nagykövettel és a Török Fejlesztési Ügynökséggel - hangzott el a Kossuth Rádió műsorában.
09:41  Egyeztetést kezdeményezett Magyarország az orosz embargóról [3 óra 57 perce]
  A magyar-orosz kétoldalú gazdasági-kereskedelmi kapcsolatok fejleményeinek és jövőjének megvitatása érdekében Szijjártó Péter, a magyar-orosz kormányközi gazdasági együttműködési bizottság magyar társelnöke csütörtökön kezdeményezte Nyikolaj Fjodorov orosz mezőgazdasági miniszternél, a bizottság orosz társelnökénél a társelnökök és delegációik találkozóját - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium.
09:27  Balog: az esélyteremtés az egyik legfontosabb feladat [4 óra 11 perce]
  Az esélyteremtés az állam egyik legfontosabb feladata az ifjúságpolitikában - jelentette ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Szegeden. A miniszter a Gál Ferenc Főiskola Klebelsberg-termében tartott szimpóziumon azt mondta, tisztázni kell, mivel tartozik a magyar állam a saját polgárainak, függetlenül attól, hogy valaki hol, milyen körülmények között született.
09:12  Országos gyász Malajziában a lelőtt gép utasaiért [4 óra 26 perce]
  Megérkezett pénteken Kuala Lumpurba az Ukrajnában lezuhant malajziai utasszállító gép áldozatainak földi maradványait szállító első repülőgép. A Malaysia Airlines légitársaság gépe húsz áldozatot szállított Amszterdamból a malajziai főváros repülőterére, ahol a maláj királyon, az uralkodócsalád és a kormány tagjain kívül gyászolók sokasága gyűlt össze.
08:54  Mégis folytatódhat az iskolai papírgyűjtés [4 óra 44 perce]
  A kormány az ősszel törvénymódosítással igyekszik megteremteni a lehetőségét annak, hogy az iskolák folytathassák a papírgyűjtést - írta a Népszabadság. A lap pénteki számában idézik a Földművelésügyi Minisztérium tájékoztatását, e szerint a jogszabály-módosítás előkészítés alatt áll.
08:54  ÁKK: jövőre többségbe kerülhetnek az államadósság belföldi finanszírozói [4 óra 44 perce]
  Az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgató-helyettese szerint kedvező esetben már jövőre az államadósság nagyobb része belföldi kézben lehet - írja a Magyar Nemzet. Borbély László András azt mondta, ez kedvezően befolyásolhatja az ország kockázati besorolását is, hiszen a hazai befektetők egy esetleges krízis esetén nem hátrálnak ki a magyar papírok mögül.
08:41  Összevonják a Volánt és a MÁV-ot? [4 óra 57 perce]
  A Magyar Nemzet értesülése szerint összevonnák a vasúti és a közúti közösségi közlekedési szolgáltatókat. Iparági források szerint, a kormányzat már dolgozik az átszervezési terven, amely a MÁV-csoportot és a Volán-vállalatokat érintené. A cél az, hogy megszüntessék a párhuzamosságokat, és valóban elsőbbséget kapjon a vasút a közúti közlekedésben.
08:27  Őszre kiderül, megmentik-e az autóhiteleseket [5 óra 11 perce]
  Varga Mihály szerint ősszel eldől, hogy az autós devizahitelekre kiterjed-e majd a forintosítás. A nemzetgazdasági miniszter este a Magyar Televízióban azt mondta, a kormány álláspontja eddig az volt, hogy elsősorban a lakáshitelesek helyzetét kell rendezni, de meg fogják vizsgálni, hogy a fogyasztói hitelek körébe tartozó devizaalapú hiteleknél ez az elszámolás, forintosítás megoldható-e. Varga Mihály azt mondta, ma 150 ezer devizaalapú autóhitel van, a még élő autós devizahitelek összértéke 162 milliárd forint.
08:12  A Magyar Táncművészeti Főiskola gazdálkodását ellenőrizte az ÁSZ [5 óra 26 perce]
  A Magyar Táncművészeti Főiskola 2009-2012 közötti időszakra kiterjedő ellenőrzése során az Állami Számvevőszék megállapította, hogy a főiskola pénzügyi egyensúlya az ellenőrzött időszakban biztosított volt. Megállapította továbbá, hogy az intézmény pénzügyi és vagyongazdálkodása összességében nem felelt meg a jogszabályokban és a belső szabályozásokban előírtaknak. Az ÁSZ számos hiányosságot tárt fel a belső kontrollrendszer kialakítása és működtetése területén is.
07:54  Keressük együtt Magyarország 10 legizgalmasabb autós útvonalait! [5 óra 44 perce]
  A Shell küldetésének tekinti, hogy szenvedéllyé tegye a vezetést minden magyar autós számára, ezért most egy országos verseny keretében keresi a legizgalmasabb élményt nyújtó hazai autós útvonalakat. Ehhez nincs más teendő, mint a www.shell.hu/legizgalmasabbautosutak honlapon egy saját fényképpel vagy videóval nevezni és megosztani, hogy Ön számára melyik a legizgalmasabb magyarországi autós útvonal.

2014. augusztus 21, csütörtök

18:12  Meggyógyult az ebolás amerikai orvos [19 óra 26 perce]
  Meggyógyult, és csütörtökön kiengedték a kórházból azt az amerikai orvost, aki a nyugat-afrikai Libériában betegedett meg az Ebola-vírustól, és kezelésre hazaszállították az Egyesült Államokba.
17:54  Trócsányi: egyszerre magyarnak és európainak lenni [19 óra 44 perce]
  Ma is érvényes a Szent István-i formula: egyszerre magyarnak és európainak lenni, ami különleges kihívás elé állít jogalkotót és jogalkalmazót, a korábbiaknál nagyobb nyitottságot kíván - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter csütörtökön az Áder János köztársasági elnök által az államalapítás ünnepe alkalmából adományozott kitüntetések átadásakor Budapesten.
17:41  Teleltetési szolgálat működik mediterrán növényeknek Bécsben [19 óra 57 perce]
  Mivel sokan nem tudják hol átteleltetni a teraszon burjánzó citromfát, angyaltrombitát vagy leandert, Bécsben egyre népszerűbb a teleltetési szolgáltatás. A kertészek ősszel elviszik, egész télen ápolják, majd tavasszal visszaviszik a gondjaikra bízott cserepes óriásokat.
17:27  Szeptembertől újabb rezsicsökkentés jön [20 óra 11 perce]
  A rezsicsökkentésről hozott februári törvény szerint a múlt év őszihez képest 5,7 százalékkal kevesebb összeg szerepelhet szeptembertől a villanyszámlán. Ennek a feltétele az, hogy a fogyasztás - azonos árszabás mellett - azonos energia mennyiségre és azonos számú hónapra vonatkozzon.
17:12  Inflációt meghaladó árbevétel és nyereségnövekedéssel számolnak a cégek [20 óra 26 perce]
  A hazai nagyvállalati szektor pozitívan látja pénzügyei jövőbeni alakulását. A legnagyobb cégek árbevétel és eredményvárakozásai nagymértékben megugrottak. A vállalatok átlagosan 3,8%-os árbevétel és 3,3%-os profitnövekedést valószínűsítenek a következő egy évben. Az exportértékesítésből várt árbevétel növekedés mértéke meghaladja a belföldi eladásokból várt bevétel növekedést - derül ki a K&H nagyvállalati növekedési index kutatás legutóbbi eredményeiből.
16:54  Elindult a Cseh Tamás Program [20 óra 44 perce]
  A Nemzeti Kulturális Alap honlapján megjelent a Cseh Tamás Program első pályázati felhívása. Az NKA Zenei Kollégiuma olyan pályakezdő előadók és zenekarok első hang- és képfelvételének elkészítését, valamint a pályára lépést segítő kommunikáció megvalósítását kívánja támogatni, akik igazolni tudják, hogy a pályázat megjelenése előtt legalább 12 hónappal már működtek és minimum két nyilvános fellépésük volt. A pályázatok beadásának határideje: 2014. szeptember 22.
16:41  Az új lakásokon már hozamprémium érhető el [20 óra 57 perce]
  A rövid távú diszkont-kincstárjegyhez képest idén már 5 százalékos hozamprémium érhető el az új lakásokon, de használt lakásokat még nem érdemes befektetési céllal vásárolni - állítja az MNB honlapján megjelent tanulmány.
16:27  Nincs menekvés az online világban? [21 óra 11 perce]
  Az online világban számos veszély leselkedik ránk, de a különösen veszélyeztetett gyermekekre leginkább. Ha nem vigyáznak, sokan válnak például netes zaklatás, vagy személyiséglopás áldozatává. A baj megelőzésének legjobb módszere a tartalommegosztás minimalizálása, valamint az adatvédelmi beállítások gondos tanulmányozása és szigorú beállítása. A Rádió Orient műsorában Szántó Zsófia, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH), adatvédelmi szakértője mutatta be a Hatóság (jog)tudatos és biztonságos netezést segítő projektjeit.
16:27  A laktóérzékenyek is fogyaszthatnak tejterméket [21 óra 11 perce]
  Tejtermékek fogyasztása után fellépő hasmenés, puffadás, hasi görcsök- néhány tünet, melyek laktózérzékenységre utalhatnak. Az állapot egyre több embert érint kisebb-nagyobb mértékben, hazánkban az egészséges lakosság közel 15%-a tejcukorérzékeny. Bár elsőre sokan megijednek, hogy abszolút ki kell zárniuk a tejtermékek fogyasztását a táplálkozásukból, valójában ennyire nem szigorú ez a diéta Varga Dóra dietetikus, a Budai Endokrinközpont dietetikusa szerint.
16:12  Idén jobban oda kell figyelni a szabadságolásra [21 óra 26 perce]
  A Munka törvénykönyvének (Mt.) januári módosítása szerint megszűnt az a lehetőség, hogy az alapszabadság és az életkor után járó pótszabadság összegének harmada a felek közti megállapodással átvihető a következő évre. Idén erre már csupán az életkor szerinti pótszabadság (kortól függően 1-10 nap) esetében van lehetőség, igaz, ott teljes mértékben - olvasható a Trenkwalder sajtóközleményében.
15:54  Felhívás az iraki keresztények megsegítésére [21 óra 44 perce]
  Iraki keresztényekért hirdet összefogást a Magyarországi Evangélikus Egyház és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet. Az alábbi felhívásukban arra kérik a gyülekezeteket, hogy csatlakozzanak az összefogáshoz, és hirdessenek rendkívüli adománygyűjtést augusztus utolsó vasárnapjára távoli keresztény testvéreket segítő magyar segélyprogram támogatására.
15:41  Depresszióval társulhat a Parkinson-kór [21 óra 57 perce]
  A depresszió és a szorongás kétszer gyakoribb a Parkinson-kórral újonnan diagnosztizált betegek körében, összehasonlítva az átlaglakossággal. Ráadásul ez a mentális probléma a legtöbbször kezeletlen marad - írja a BBC.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen