pénztárca kímélő megoldások
 
OrientPress - Belföld hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2015. augusztus 29, szombat

17:49  Ősszel jöhet az új vadgazdálkodási törvény [4 óra 47 perce]
  Ősszel szavazhatja meg az országgyűlés az új vadgazdálkodási törvényt, amelynek központjában az ésszerű, reális természetvédelem áll, valamint a tájegységi vadgazdálkodás megteremtése - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) állami földekért felelős államtitkára szombaton a Győr-Moson-Sopron megyei Göbös-majorban tartott megyei vadásznapon.
16:59  Új tankönyv jelent meg a magyarországi németek történetéről [5 óra 37 perce]
  Új, korszerű tankönyv jelent meg a magyarországi németek történetéről - közölte a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata szombaton az MTI-vel. Az országos önkormányzat közleménye szerint a 220 oldalas, 9-12. osztályosoknak szóló tankönyv alapjául Gerhard Seewann történészprofesszor 2012-ben megjelent, a magyarországi németek történetét bemutató kétkötetes, átfogó munkája szolgált.
16:37  3 milliárdos keret nyílik az iparvállalatok beruházásainak támogatására [5 óra 59 perce]
  A kormány 3 milliárd forint támogatást biztosít az idén azon feldolgozóipari vállalatok számára, amelyek bővítenék kapacitásukat, és ezzel munkahelyeket teremtenek - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.
15:37  Megjelent a Magyar Helyesírás Szabályainak tizenkettedik kiadása [6 óra 59 perce]
  Alapvető változásokat nem tartalmaz a Magyar Helyesírás Szabályainak napokban megjelent, tizenkettedik kiadása, amelynek összeállítói igyekeztek könnyebben használható, rugalmasabb szabályzatot a felhasználók kezébe adni. A Magyar Tudományos Akadémia Magyar Nyelvi Osztályközi Állandó Bizottsága nem tartotta észszerűnek az írásrendszer nagyobb mérvű átalakítását, és megítélése szerint a beszélőközösség sem igényelt nagyobb mérvű változásokat.
14:49  Egyre nő a fogvatartottak száma [7 óra 47 perce]
  Másfélszeresére nőtt a fogvatartottak száma a büntetés-végrehajtási (bv) intézetekben 2008-hoz képest - mondta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szombati budapesti sajtótájékoztatóján. Kontrát Károly szerint a szigorúbb törvények következtében az emberek nagyobb biztonságban vannak.
13:59  Rekordszámú tánciskola csatlakozott idén a Tánciskolák éjszakájához [8 óra 37 perce]
  Tizenkét budapesti és nyolc vidéki helyszínen kóstolhatnak bele a különböző stílusokba a táncok szerelmesei a szeptember 11-ére meghirdetett VI. Tánciskolák éjszakáján.
13:17  Horgos polgármestere: nagy kárt okoznak a migránsok [9 óra 19 perce]
  A vajdasági Horgos polgármestere szerint nagy kárt okoznak az illegális bevándorlók a településen. Bacskulin István az M1 szombat reggeli adásában azt mondta: Horgoson naponta több ezer migráns halad át, és van olyan ültetvény, ahol tavaly 35 tonna barackot szedtek le, idén azonban egyetlen szemet sem, mert a bevándorlók éretlenül megették a fáról.
12:49  Szeptember 15-éig lehet jelentkezni a Minőség-Innováció nemzetközi pályázatra [9 óra 47 perce]
  Szeptember 15-éig lehet jelentkezni a finn államelnök által a vállalatok és szervezetek vevőorientált minőségfejlesztési tevékenységének elismerésére 2007-ben alapított Minőség-Innováció nemzetközi pályázatra - hívta fel a figyelmet a nemzeti forduló lebonyolítását végző Európai Minőségügyi Szervezet (EOQ) Magyar Nemzeti Bizottsága.
11:59  A lakosság töredéke rendelkezik nyugdíjcélú megtakarítással [10 óra 37 perce]
  Magyarországon a legtöbb 65 év feletti lakos szinte kizárólag az állami nyugdíjra bízza magát, és a lakosságnak mindössze 3 százaléka rendelkezik nyugdíjcélú megtakarítással OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár számításai szerint. Nagy Csaba, a pénztár ügyvezető igazgatója arra figyelmeztet, hogy ezzel az emberek kiszolgáltatják magukat a társadalmi és gazdasági trendeknek, ezek pedig jelenleg nem mutatnak kedvező képet, hiszen egyre kevesebbeknek kell eltartani egyre több nyugdíjast.
11:19  Csaknem 650 ezer iskolás kapja ingyen a tankönyveket [11 óra 17 perce]
  Csaknem 650 ezer iskolás kapja ingyen a tankönyveket a most kezdődő tanévre - mondta a köznevelésért felelős államtitkár pénteken. Czunyiné Bertalan Judit kifejtette: a jövő héten több mint 1,2 millió általános és középiskolás diák kezdi meg a 2015/2016-os tanévet. A kormány mindent megtesz, hogy csökkentse a családok ezzel járó anyagi terheit: majdnem 20 százalékkal nő a térítésmentes tankönyvet használók aránya, és több mint félmillióan étkezhetnek kedvezményesen .
10:27  Ideiglenes határellenőrzést szorgalmaz a burgenlandi tartományi vezető [12 óra 9 perce]
  Ideiglenes határellenőrzés bevezetését szorgalmazta a migránsok ausztriai tragédiája nyomán a burgenlandi tartományi vezető a pénteken délután Kismartonban (Eisenstadt) tartott sajtótájékoztatóján, amelyen bemutatta öt pontból álló cselekvési tervét is a menekültválság enyhítésére.
09:49  Nem járnak a vonatok a Röszke-Horgos szakaszon [12 óra 47 perce]
  A vonatközlekedés biztonságáért határozatlan ideig szünetelteti a vasúti forgalmat a Röszke-Horgos szakaszon péntek délutántól a MÁV-Start. A vasúttársaság pénteki közleményében azt írta: a Szeged és Horgos között közlekedő napi két vonatpár csak Röszkéig jár, és onnan visszafordul. A szerb vasúttársaságot is értesítették a döntésről.
08:57  Palkovics: át kell alakítani a doktori képzést [13 óra 39 perce]
  Katasztrofálisnak nevezte a doktori képzés helyzetét és annak átalakítása mellett érvelt a felsőoktatásért felelős államtitkár Pécsett pénteken. Palkovics László a Doktoranduszok Országos Szövetségének Nyári Tábora megnyitóján rámutatott: a PhD-hallgatók mintegy fele jut el a végszigorlatig, s mindössze 23-25 százaléka szerzi meg a doktori fokozatot, ez pedig sem a megfelelő egyetemi oktatói, sem a kutatói utánpótlás biztosítására nem elég.
08:25  Életbe lépett a hőségriasztás [14 óra 11 perce]
  Életbe lépett a másodfokú hőségriasztás, amely kedd éjfélig tart. Idén ez az ötödik hőségriasztás. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban egyre melegebb levegő áramlik az ország fölé, emiatt és a sok napsütés következtében a napi középhőmérséklet szombattól keddig 25 Celsius-fok körül, illetve az Alföldön jellemzően e fölött alakul.
07:54  Lázár: szeptember közepe után bűncselekmény lesz a tiltott határátlépés [14 óra 42 perce]
  Szeptember közepe után a tiltott határátlépés bűncselekmény lesz, amit szankcionálni fognak - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken a Csongrád megyei Kiszomboron. Lázár János közölte, a kormány szeptember elsején részletes tájékoztatást ad az Országgyűlés Nemzetbiztonsági, valamint Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának arról, hogy az augusztus 31-én elkészülő gyorstelepítésű határzár, valamint a határra vezényelt rendőrség fellépése milyen eredményekkel járt.

2015. augusztus 28, péntek

17:49  Hatvan kilométernyi gyorsforgalmi utat adnak át még idén [1 napja]
  Még ebben az évben legalább hatvan kilométernyi gyorsforgalmi utat adnak át Magyarországon - jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM)közlekedéspolitikáért felelős államtitkára pénteken Öskün, a 8-as főút Hajmáskér és Pétfürdő közti 6,5 kilométeres szakaszának átadásán.
17:37  Tranzitzónák létesülhetnek a határon [1 napja]
  Az államhatáron létesítendő tranzitzónák kialakítására és egy új jogi kategóriára, a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetre is javaslatot tesz a kormány és a Fidesz abban az összesen 13 törvény módosítását kezdeményező javaslatcsomagban, amelyet pénteken nyújtanak be, és egy hét múlva dönthet róla a parlament - közölte Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese budapesti sajtótájékoztatóján.
17:17  Varga: a gazdasági fejlődéséhez magasabb színvonalú szakképzés kell [1 napja]
  Magyarország további gazdasági fejlődése nem képzelhető el egy eddiginél sokkal magasabb színvonalú szakképzési rendszer nélkül - mondta a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály hangsúlyozta, a világ technológiai élvonalába tartozó nagyvállalatok már az országban vannak, az ország versenyképessége növelésének ugyanakkor gátat szab a modern termelésbe bevonható szakképzett munkavállalók hiánya.
16:59  Újabb segítség a kárpátaljai magyar kisiskolásoknak [1 napja]
  Tanszereket és füzetcsomagokat visz a kárpátaljai magyar kisiskolásoknak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és Óbuda Békásmegyer Önkormányzata. A két szervezet minden első osztályos magyar anyanyelvű kisdiákjának ajándékba adja a tanévkezdéshez szükséges kellékeket. Kárpátalján kilencvenkilenc olyan iskola működik, ahová magyar anyanyelvű gyerekek járnak, ezekben az intézményekben most szeptemberben kétezer gyerek kezdi meg tanulmányait. Ők valamennyien ajándékba kapják az első osztályban szükséges tanszereket.
16:49  142 ezren étkeztek ingyen a nyáron [1 napja]
  A pénteki nappal lezárult a nyári gyermekétkeztetési program, amelynek köszönhetően mintegy 142 ezer gyermek részesült ingyenes étkeztetésben a szünidőben - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a hajdúhadházi Földi János Általános Iskolában.
16:37  Csak álom a korrupciómentes közigazgatás? [1 napja]
  Magyarországon mélyen gyökerező kulturális probléma a korrupció. A közigazgatás rendszere akkor lehet integráns, ha értéktudatos elvek alapján tud működni. Ezt csak hosszú távon és pozitív, demokratikus valamint korrupciómentes nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező szakemberek segítségével lehet elérni - mondta el a Rádió Orientnek Pallai Katalin, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Integritás Tudásközpontjának létrehozója.
16:17  Félmilliónyi ukrán kaphat orosz állampolgárságot [1 napja]
  Mintegy félmillió ukrán menekült kaphat nemsokára egyszerűsített eljárásban orosz állampolgárságot - írta pénteken a Nyezaviszimaja Gazeta című orosz napilap. A független újság értesülése szerint az orosz Szövetségi Migrációs Szolgálat (FMSZ) elkészítette az ehhez szükséges törvénytervezetet.
15:59  Megjelent a vidékfejlesztési programot bemutató agrárkamarai kézikönyv [1 napja]
  Elkészült a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) új kézikönyve, amely az országban elsőként ad átfogó és hiteles tájékoztatást a lehetséges pályázók számára az új vidékfejlesztési programról - közölte az agrárkamara az MTI-vel pénteken.
15:49  2018-ra egymillió háztartásban lehet a szélessávú internet [1 napja]
  Megjelent az Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése című pályázat a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében, amelynek keretében 70 milliárd forint uniós támogatással elérhető, hogy minden háztartás legalább 30 Mbit/s sávszélességű internet-hozzáféréssel rendelkezzen - tudósít közleményében az Infotér Egyesület .
15:37  Migránsok halála - Nincs magyar a gyanúsítottak között [1 napja]
  A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai három bolgár és egy afgán állampolgárt fogtak el és vettek bűnügyi őrizetbe csütörtökön az ausztriai A4-es autópályán hagyott, 71 menekült holttestét rajtő teherautó ügyében. A gyanúsítottak között nincs magyar állampolgár - közölte az MTI érdeklődésére az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken.
15:17  Kövér László felszólal a Parlamenti Elnökök Világkonferenciáján [1 napja]
  Az Országgyűlés elnöke New Yorkban részt vesz és felszólal a Parlamenti Elnökök 4. Világkonferenciáján. Az ülésnek az ENSZ Közgyűlés székháza ad otthont augusztus 31. és szeptember 2. között. Észak-amerikai látogatása során a házelnök New York-ban találkozik a magyar közösségek vezetőivel és Arthur Schneier rabbival, a Lelkiismeret Hangja alapítvány elnökével, valamint részt vesz a 60. Jubileumi Cserkésznapok rendezvényén.
14:59  Úttörő kutatás a Lendület program fiataljától [1 napja]
  A bazális előagyban található kolinerg idegsejtek tanulásban betöltött szerepének vizsgálatát folytatja majd a Lendület program egyik idei nyertese, Hangya Balázs. Az egyesült államokbeli Cold Spring Harbor Laboratoryban megkezdett munkáját az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézetében viszi tovább. Az idegkutató és munkatársai amerikai kutatási eredményeiről a Cell folyóirat augusztusi számában jelent meg beszámoló.
14:49  Olasz EU-államtitkár: Európa nem tud mindenkit befogadni [1 napja]
  A megélhetési bevándorlók előtti kapuzárást és a menekültek befogadását sürgette Sandro Gozi, az olasz kormány európai uniós ügyekért felelős államtitkára az Il Messaggero című római napilap pénteki számában megjelent interjúban.
14:37  Molnár Zsolt: terrorszervezetek akarnak bejutni az unióba [1 napja]
  Vannak arra utaló jelek, hogy különböző terrorszervezetek, terroristák megpróbálnak a migrációs hullámot kihasználva bejutni az Európai Unióba - mondta az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke pénteken Budapesten. A testület ülése után Molnár Zsolt azt mondta: ennek a veszélye a Balkán, Ázsia és Észak-Afrika felől is fennáll. Ezzel együtt viszont kiemelte: a migráció, a terrorizmus és a betegségek sem ismerik az államhatárt.
14:17  Fejlesztene a cégek fele [1 napja]
  Az év eleji mélypontot követően megugrott a hazai vállalkozások beruházási hajlandósága, jelenleg a cégek fele tervez valamilyen fejlesztést. A célokat tekintve az index történetében először a gépek, berendezések korszerűsítése áll az élen, megelőzve az informatikai beruházásokat. A fejlesztési szándék mérettől és ágazattól függetlenül egyaránt nőtt, kivéve a kereskedelmi szektort, ahol igencsak alább igencsak alább hagyott a beruházási kedv - derül ki az egyik hazai pénzintézet bizalmi indexének adataiból.
13:59  Továbbra is sokan hagyják el Romániát [1 napja]
  Románia továbbra is emigráns ország, amelyből tavaly is többen költöztek el, mint ahányan letelepedtek - közölte pénteken a román statisztikai hivatal (INS) az ország népességéről szóló ideiglenes jelentésében.
13:49  Közel 40 milliárdból fejleszthet Komárom-Esztergom megye [1 napja]
  A napokban elfogadott integrált területi programok alapján Komárom-Esztergom megye uniós forrásokból közel 40 milliárd forintot fordíthat fejlesztésre a következő hét évben - mondta a megyeházán tartott sajtótájékoztatóján pénteken a megye fejlesztési biztosa.
13:37  Torlódik a Szerbiából belépő forgalom Röszkén [1 napja]
  Többórás várakozás alakult ki a röszkei autópálya-határátkelőhely belépőoldalán a személyforgalomban a szabadságról Nyugat-Európába visszainduló vendégmunkások miatt - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője pénteken.
13:17  Szakmaiság és hagyományőrzés a Gandhi Gimnáziumban [1 napja]
  Európa első cigány/roma nemzetiségi, érettségit adó intézményének idei esztendeje eseménydúsnak ígérkezik. Az oktató-nevelő munka célja változatlan: az, hogy a Gandhit minél több hátrányos helyzetű, de tehetséges gyerek válassza - olyan, akiből az iskola segítségével majd a társadalom értékes tagja, új ismeretekre nyitott, ugyanakkor a hagyományaira is büszke felnőtt válhat.
12:59  Mol Petrolkémia Zrt. lett a Tiszai Vegyi Kombinátból [1 napja]
  Nevet váltott a Tiszai Vegyi Kombinát (TVK) Zrt., a cég, a Mol 100 százalékos tulajdonú leányvállalata Mol Petrolkémia Zrt. néven folytatja működését - tudatta a Mol honlapján. A tájékoztatás szerint a névváltás összhangban van a Mol stratégiájával, melynek célja a társaság termelési értékláncának bővítése, illetve hogy feldolgozás-kereskedelmi üzletága a régió legjobbjává váljon.
12:49  Támogatják az AH új főigazgató-jelöltjét [1 napja]
  Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága pénteki ülésén ellenszavazat nélkül, két tartózkodás mellett alkalmasnak találta Kiss Zoltánt az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) főigazgatói posztjára. Az AH főigazgatóját a belügyminiszter előterjesztésére a miniszterelnök nevezi ki és menti fel.
12:37  Közel 110 milliárdos uniós fejlesztési keret Szabolcsban [1 napja]
  Több mint 110 milliárd forint összegű európai uniós fejlesztési keret áll rendelkezésre 2020-ig Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte a térség fejlesztésekért felelős miniszteri biztosa nyíregyházi sajtótájékoztatóján pénteken.
12:17  Felülmúlta a várakozásokat a balatoni főszezon [1 napja]
  Felülmúlta a várakozásokat a Balaton idei főszezonja - közölte a Balatoni Hajózási Zrt. (BH), a kompok forgalma 4 százalékkal nőtt, és 5 százalékkal több biciklit szállítottak, mint tavaly. A személyhajózásból származó árbevétel a némileg csökkenő utaslétszám mellett is 3-4 százalékkal emelkedett, köszönhetően a fellendülőben lévő programhajózásnak.
11:59  Indul a vadászati főidény Somogyban [1 napja]
  Szeptember elsején megkezdődik a vadászati főidény Somogyban, egyúttal az erdőkben részleges látogatási tilalmat vezetnek be - közölte Ihárosi Péter, a SEFAG Erdészeti és Faipari (SEFAG) Zrt. szóvivője az MTI-vel pénteken.
11:59  Tartalékait éli fel a Föld [1 napja]
  Tovább nyújtózkodunk, mint ameddig a takarónk ér: 2015-ben kevesebb, mint 8 hónap alatt feléltük a Föld egy évre jutó természeti erőforrásait. Augusztus 13-a óta már olyan tartalékokat használunk, amelyekre az utánunk jövő generációknak lenne szükségük.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest