pénztárca kímélő megoldások
 
OrientPress - Belföld hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2015. március 30, hétfő

10:49  Erős földrengés rázta meg Pápua Új-Guineát [12 perce]
  Erős, 7,7-es földrengés rázta meg Pápua Új-Guinea északkeleti részét hétfő reggel. A természeti katasztrófa epicentrumának ezer kilométeres körzetében szökőárriadót rendeltek el, de néhány óra múlva visszavonták.
10:49  Új funkciót kaphat az államkincstár [12 perce]
  Új szerepkört kaphat a Magyar Államkincstár (MÁK): még ebben a kormányzati ciklusban átvennék az önkormányzati számlavezetést a bankoktól - értesült a Világgazdaság. A lap szerint volt már egyeztetés a témában a kormányzat kezdeményezésére. A terv viszont nem új, a kincstár szerepének ilyen irányú kibővítése már többször felmerült az elmúlt ciklusban is.
10:37  Szeptemberben újabb pedagógusbér-emelés lesz [24 perce]
  A 2013-ban elkezdett béremelés egy újabb részletét kapják meg szeptemberben a pedagógusok. Ez átlagosan 4-10 ezer forint pluszt jelent havonta. Azok pedig, akik időközben fokozatot váltottak, még többet vihetnek haza. Czunyiné Bertalan Judit az Emmi köznevelésért felelős államtitkára a köztévében beszélt arról is, hogy a Klik megalakulása óta 30 százalékkal javult a felsősök szakoktatói ellátottsága. Megemlítette azt is, hogy az alapfokú oktatásban résztvevők kétharmad kap immár ingyen tankönyvet.
10:17  A végtörlesztők már csak két napig kérhetik az elszámolást [44 perce]
  Már csak két napjuk van a kedvezményesen végtörlesztő ügyfeleknek, hogy tízezer forintos díj ellenében igényeljék pénzügyi intézményüktől az elszámolást. Az MNB március közepi tájékoztatása szerint ugyanis a többi ügyféllel ellentétben maguknak kell kérniük az elszámolást bankjuktól.
09:49  Államtudományi intézménnyé alakul a közszolgálati egyetem [1 óra 12 perce]
  A kormány döntése értelmében államtudományi felsőoktatási intézménnyé válik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE). A lassú folyamat során az egyetem kutatási és oktatási tevékenységében előtérbe kerül az állam stratégiai elemzése és a kormányzati intézkedések komplex vizsgálata. Kis Norbert továbbképzési és nemzetközi rektorhelyettes elmondta, ennek elősegítésére alkották meg a Jó Állam Indexet, amellyel egzakt módon mérhető a reformok hatékonysága.
09:49  Elindult az átalakított fogaskerekű [1 óra 12 perce]
  A hétvégén forgalomba állt a módosított fogaskerekű szerelvény, mely az eddigi nyolc helyett már 16 kerékpár kényelmes és biztonságos szállítását teszi lehetővé.
09:37  Európa sem akarja, hogy Nagy-Britannia távozzon az EU-ból [1 óra 24 perce]
  David Cameron szerint a brit EU-tagságról tervezett népszavazásnak nem az a célja, hogy Nagy-Britannia távozzon az Európai Unióból. A brit kormányfő a The Sunday Telegraph című tekintélyes vasárnapi konzervatív brit lapnak a közelgő, május 7-én esedékes parlamenti választások utáni időszak kormányzati célkitűzéseiről nyilatkozva kijelentette: változatlan az a törekvés, hogy a Nagy-Britanniában letelepülő bevándorlók nettó száma évi 100 ezer alá csökkenjen.
09:17  Pilótafülke: Ausztrália is szigorít [1 óra 44 perce]
  Ausztrália elrendelte hétfőn, hogy a legénység legalább két tagja tartózkodjon egyszerre a nagyobb belföldi és a nemzetközi járatokon közlekedő repülőgépek pilótafülkéjében. Korábban az ausztrál légitársaságoknál engedélyezték, hogy a pilótáik egyedül tartózkodjanak a pilótafülkében.
08:49  Indul az agrárbiztosítási szezon [2 óra 12 perce]
  Indul a mezőgazdasági biztosítási szezon, azok a gazdák, akik a tavaszi fagykárok ellen is szeretnének már védelmet, sürgősen meg kell kössék a szerződésüket. A biztosításokra immár negyedik éve állami támogatás is kérhető, igaz, ennek pontos összege körül az idén van még egy kis bizonytalanság.
08:49  Megszűnik az uniós tejkvóta [2 óra 12 perce]
  Visszaszerezné elvesztett befolyását a hazai piac felett a tejipar, az olcsó importtermékek helyét a kiváló minőségű magyar áruk vehetnék át. A versenyképes alapanyagár adott, a feldolgozás azonban korszerűsítésre szorul. A szakma erre a célra a következő években negyven-ötvenmilliárd forint támogatást tart szükségesnek.
08:37  Lufthansa: nem biztos, hogy előkerül a második fekete doboz [2 óra 24 perce]
  Ideális esetben egy-két hónapig tarthat a Franciaországban lezuhant Germanwings-gép áldozatainak azonosítása szakértők szerint. Közben a Lufthansa egyik vezetője azt mondta, elképzelhető, hogy a második fekete doboz olyannyira károsodott, hogy nem küld jeleket.
08:17  A jobboldal nyert a francia választásokon [2 óra 44 perce]
  A kormányzó szocialisták jelentős vereséget szenvedtek tegnap Franciaországban a helyhatósági választásokon, ahol az ellenzéki jobboldal a 101 megyéből 64-70 megyét irányíthat a következő hat évben - derül ki a France2 közszolgálati televízióban ismertetett első becslésekből.
07:49  Gyengült a forint a hét végén [3 óra 12 perce]
  Az euróval szemben csak kevéssé, a többi devizával szemben valamivel nagyobb mértékben gyengült a forint péntek estéről hétfő reggelre a bankközi devizakereskedelemben.

2015. március 29, vasárnap

17:49  Brókervagyonok zárolásáról dönthet az országgyűlés [17 óra 12 perce]
  Az országgyűlés következő kéthetes ülésének első felében hétfőtől szerdáig ülésezik, a képviselők pedig akár már kedden elfogadhatják a kormánypártok azon javaslatát, amely segítséget nyújt a brókerbotrányban érintett társaságok vezetőinek vagyonának zárolásában.
16:37  Szembetegsége is lehetett a másodpilótának [18 óra 24 perce]
  Szembetegsége és súlyos depressziója lehetett a lezuhant Germanwings-gép másodpilótájának vasárnapi német lapok beszámolói szerint. Munkaadója nem tudott egészségi gondjairól, de környezetében tudták, hogy kezelés alatt áll.
14:49  Szolid növekedés várható a régió biztosítási piacán [20 óra 12 perce]
  A következő három évben a biztosítási piac Közép-Kelet-Európában 2-3 százalékkal bővülhet évente, ezen belül a nem-életbiztosításoknál évi 2,8 százalékos, míg az életbiztosítási szegmensben 2 százalékos növekedés várható - közölte a Roland Berger globális stratégiai tanácsadó.
14:17  Ferenc pápa: a keresztények válasszák az alázat útját [20 óra 44 perce]
  A megaláztatások és szenvedések közepette is embertársait szerető Jézus példájáról beszélt Ferenc pápa a római Szent Péter téren virágvasárnap bemutatott szentmisén, amellyel megkezdődtek a húsvéti szent hét egyházfő vezette szertartásai. Nincsen más út mint az alázat, de nincsen alázat megaláztatás nélkül - fogalmazott. Ezzel ellentétes a világiasság, a hiúság, büszkeség, a sikerre törekvés - mondta az egyházfő.
13:49  Speciális egészségügyi képzést tart a TEK [21 óra 12 perce]
  Terrorelhárító és kommandós egységekben szolgálatot teljesítő egészségügyi dolgozóknak tart ötnapos képzést a Terrorelhárítási Központ (TEK) a Semmelweis Egyetemmel és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel együttműködve. A hétfőn kezdődő, úgynevezett taktikaimedicina-képzésre hét országból érkeznek résztvevők Budapestre.
12:49  Felújítják és kormányablakká alakítják a székesfehérvári okmányirodát [22 óra 12 perce]
  Széles körű együttműködésnek köszönhetően, kormányzati, önkormányzati és uniós pályázati források bevonásával újítják fel, és alakítják kormányablakká a székesfehérvári okmányirodát. A több mint 200 millió forint értékű beruházásnak köszönhetően az ország egyik legnagyobb kormányablaka jön létre a Koch László utcában, ahol megfelelő körülmények között fogadják majd az ügyfeleket.
11:17  Négyezerrel csökkenhet idén az építőipari cégek száma [23 óra 44 perce]
  A januári rekorddal szemben februárban meglepően kevés cég szűnt meg az építőiparban, de az év így is rosszabbul indult, mint bármikor korábban - derül ki az Opten céginformációs szolgáltató frissen közzétett adataiból. Az ágazat megrendelésállománya sok jót nem vetít előre, a várakozások inkább stagnálást vagy csökkenést valószínűsítenek, mintsem növekedést, így tovább emelkedhet a megszűnési ráta.
10:37  Sötétbe borult a Times Square és az Empire State Building [1 napja]
  New York több jelképe, illetve nevezetessége is sötétségbe borult egy órára szombat este a Föld órája globális környezetvédelmi akció keretében.
09:37  Tét nélküli elnökválasztás kezdődött Üzbegisztánban [1 napja]
  A győztes biztosra vehető, ugyanis nem kétséges, hogy az országot megszakítás nélkül 26 éve vezető Iszlam Karimovot újabb öt évre államfőnek választják.
08:37  Konferenciával emlékszik az első világégésre a Hadtörténeti Intézet és Múzeum [1 napja]
  Idén is folytatódnak az első világháború centenáriumi ünnepségei és programjai a Hadtörténeti Intézet és Múzeum szervezésében. A szembenálló felek erőviszonyait és küzdelmét május 14-én a gorlicei áttörésre és a Przemysl erődben harcoló magyar katonákra fókuszálva nemzetközi történész konferencia keretein belül vizsgálják - mondta Kovács Vilmos, az intézmény vezetője a Rádió Orienten.

2015. március 28, szombat

18:11  Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás [1 napja]
  Vasárnap megkezdődik a nyári időszámítás: hajnali 2-kor 3 órára kell az órákat átállítani. Az óraigazítással csaknem 40 ezer háztartás éves felhasználását lehet megspórolni. Vasárnap emiatt változik a közösségi közlekedés menetrendje, de érinti a MÁV és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) több járatát is.
17:16  Izrael független gázai államot akar [1 napja]
  Izrael ismét olyan terveket sző, amelyek értelmében a Gázai övezet helyén jönne létre egy független állam, míg Ciszjordánia mindössze autonóm területté válna Jeruzsálem nélkül - figyelmeztette a palesztin elnök szombaton az Arab Liga sarm-es-sejki csúcstalálkozóján jelenlévő arab vezetőket.
16:31  Novák: a fiatal tehetségek támogatása össznemzeti ügy [1 napja]
  A fiatal tehetségek támogatása olyan össznemzeti ügy, amelyet a civil szervezetekkel összefogva a kormánynak továbbra is támogatnia kell - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombaton az országos tehetségnap budapesti rendezvényén tartott sajtótájékoztatón.
16:15  Megnyílt a VI. Duna-Tisza Közi Agrár Expo [1 napja]
  Eredményesek a vidékfejlesztés érdekében tett kormányzati intézkedések - mondta a Miniszterelnökség agrár- és vidékfejlesztésért felelős államtitkára Kiskőrösön. A hétvégén nyitva tartó VI. Duna-Tisza Közi Agrár Expon 150 kistermelő vesz részt.
15:36  A repülési főszezonban tovább növekedhet a forgalom [1 napja]
  Rövidesen több új légitársaság is megjelenik Budapesten, mások pedig bővítik járataik számát. Tavaly több mint kilencmillióan fordultak meg a ferihegyi repülőtéren, idén tovább növekedhet az utasforgalom-tudatta a napigazdasag.hu
15:00  Ismét indul a szociális földprogram [1 napja]
  Ebben az évben is meghirdette a szociális földprogramot az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). Czibere Károly, a tárca szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára pénteken elmondta, a nyílt pályázat eredményeként 3500 rászorulónak javulhat az életminősége.
14:11  Bővülnek a diákigazolványhoz kötődő kedvezmények [1 napja]
  Folyamatosan bővül a diákigazolvánnyal kedvezményes vásárlást kínáló üzletek köre, az okostelefonokon pedig mostantól egy továbbfejlesztett kereső is segít az elfogadóhelyek megtalálásában - közölte a Diákkedvezmény Nonprofit Kft.
13:36  A másodpilóta azt akarta, mindenki emlékezzen rá [1 napja]
  A lezuhant Germanwings-gép másodpilótája, Andreas Lubitz korábban arról beszélt, hogy egy napon valami olyat fog tenni, ami megváltoztatja az egész rendszert,és mindenki emlékezni fog a nevére - mondta a férfi volt barátnője a Bild című német lap szombati cikke szerint.
13:06  A költészet napján nyílik újra a József Attila Emlékhely [1 napja]
  A Magyar Költészet Napján, április 11-én színes programsorozat keretében adják át a megújult József Attila Emlékhelyet, a Gát utcában - hívta fel a figyelmet a Rádió Orient műsorában Bácskai János polgármester és Kállay Gáborné alpolgármester, akik emellett kitértek a március elsejétől megváltozott szociális támogatási rendszer kerületi hatásaira is.
12:26  Lázár: állami beavatkozásra lenne szükség az élelmiszer-kereskedelemben [1 napja]
  Állami beavatkozásra lenne szükség az élelmiszer-kereskedelemben a kisebb mezőgazdasági termelők érdekében - jelentette ki Lázár János a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Földeákon.
11:44  Idén drágább a húsvéti bárány, mint tavaly [1 napja]
  A tavalyinál mintegy 15-20 eurócenttel drágább a magyar húsvéti bárány kilója az idén, az exportszállítások azonban a legjobb esetben is a múlt évi szintet érhetik csak el - közölte Bátor Árpád, a Juh Terméktanács elnöke az MTI megkeresésére.
11:09  Csaknem az egész országban viharos szél várható [1 napja]
  Öt megye: Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Csongrád kivételével az ország egész területére elsőfokú figyelmeztetést adott ki szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat az erős szél veszélye miatt.
10:34  Kiterjesztené az ekáert a FruitVeB [1 napja]
  A Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) a nagybani piac kereskedőire is kiterjesztené az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszert (ekáer), ez segíthetné szerintük az ágazat teljes megtisztítását a feketekereskedelemtől - írta a Magyar Nemzet.
10:00  Föld Órája: a világ legnagyobb önkéntes kezdeményezése [2 napja]
  A Föld Órája minden év utolsó szombatján megrendezett mozgalom 2007-ben indult útjára Sydney városából. A helyi akció mára a világ legnagyobb önkéntes kezdeményezésévé vált, az idei évben pedig városzöldítési akcióval kapcsolódott össze - mondta Benkő Dániel a WWF Magyarország Éghajlatváltozási és Energetikai Programjának projektmenedzsere a Rádió Orienten.
09:11  Leminősítették Görögországot, 5 éven belül jöhet az államcsőd [2 napja]
  Görögország eddig is mélyen spekulatív - tehát nem befektetési ajánlású - államadósság-besorolása ezzel újabb mélységben van, a hitelminősítő azzal indokolta a CCC besorolást, hogy megnőtt a görög szuverén törlesztési csőd kockázata. Londoni elemzőházak 5 éven belüli görög államcsőddel számolnak.
08:35  Ismét lehet pályázni a szőlőültetvények szerkezetátalakítási támogatására [2 napja]
  2015. április 1. és július 15. között újra lehetőség nyílik a jóváhagyott egyéni tervekhez kapcsolódó támogatási kérelmek benyújtására a szőlőültetvények szerkezetátalakítására vonatkozó jogszabály alapján (142/2012. (XII. 27.) VM rendelet).
07:55  Mindig két ember lesz a német repülőgépek pilótafülkéiben [2 napja]
  A német légiközlekedési vállalatok szövetségének (BDL) közleménye szerint a légitársaságok megállapodása alapján ezentúl soha nem lehet pilóta egyedül a fülkében. A pilóták szakszervezete (Vereinigung Cockpit - VC) üdvözölte a döntést, közleményük szerint a négy szem elv bevezetése lehetőséget kínál arra, hogy kiküszöböljék a veszélyforrásokat, amelyekre a keddi katasztrófa felhívta a figyelmet.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest