pénztárca kímélő megoldások
 
OrientPress - Belföld hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2016. július 17, vasárnap

17:27  Megérkeznek a szemétszállítási csekkek [6 hete]
  A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint augusztusban minden ügyfelük megkapja a második negyedéves hulladékszállításról szóló csekket, amely csúsztatott fizetési határidőt biztosít majd.
16:19  Új sportkomplexum épülhet Nyíregyházán [6 hete]
  Új uszodával és jégcsarnokkal valamint szabadidő és sportparkkal gyarapodhat a közeljövőben Nyíregyháza - ezt Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere jelentette be sajtótájékoztató keretében a szabolcsi megyeszékhelyen.
16:14  A NATO-ban erősítenének a britek [6 hete]
  A korábbinál jelentősebb szerepvállalásra készül az Egyesült Királyság az uniós kilépés után a NATO-ban - mondta a Budapestre akkreditált brit nagykövet. A Brexit után sokkal jelentősebb lehet az Egyesült Királyság szerepe a NATO-ban - mondta Iain Lindsay, Budapestre akkreditált brit nagykövet.
15:34  A NATO-ban erősítenének a brittek [6 hete]
  A korábbinál jelentősebb szerepvállalásra készül az Egyesült Királyság az uniós kilépés után a NATO-ban - mondta a Budapestre akkreditált brit nagykövet. A Brexit után sokkal jelentősebb lehet az Egyesült Királyság szerepe a NATO-ban – mondta Iain Lindsay, Budapestre akkreditált brit nagykövet.
14:59  Könnyelműségből lesz a legtöbb baleset a vízen [6 hete]
  A Balatonfüredről Siófokra tartó hajón lett rosszul egy 68 éves férfi még csütörtökön délután, akihez a hajó kapitánya rádión kért segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata zánkai központjából. Tizenöt percen belül a VMSZ „Rupert” Sürgősségi mentőhajójának legénysége átszállt a hajóra, ahol megkezdték a férfi ellátását, és szállításra alkalmas állapotba hozták. A vízimentők évente négyezer elsősegélynyújtást végeznek, 1999 óta több mint háromezer ember életét mentették meg.
14:04  Rendezvényközpont és múzeum lehet Ferihegy 1-ből? [6 hete]
  Az állam és a kulturális tálca együttműködésével a 18. kerületi önkormányzat kezdeményezésére kulturális rendezvényközpont és interaktív múzeum jöhet létre a Ferihegyi Repülőtér 1-es terminálja helyén – mondta a Rádió Orientnek Ughy Attila. Mint azt a kerület polgármestere kiemelte, emellett fontos céljuk a légi iparhoz kapcsolódó munkahelyek teremtése, ami nélkül elképzelhetetlen a gazdasági fejlődés a térségben.
13:29  Szijjártó örül a brit külügymniszternek [6 hete]
  Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter elítélte az új brit külügyminiszter Boris Johnson elleni megnyilvánulásokat. Szijjártó Péter vasárnap azt mondta: kifejezetten előnyösnek tartja, hogy nem egy diplomata stílusú ember fogja vezetni a brit külügyet.
12:14  Jó évet vár a hazai konzervipar [6 hete]
  Némileg csökkenő árak és kisebb termésmennyiség mellett is jó évet vár a hazai konzervipar. A nehéz helyzetben lévő gabonások, sertéstartók és tejtermelők mellett ez a szektor bizakodhat.
11:37  Patyi: új képzések és fejlesztések a közszolgálati egyetemen [6 hete]
  Modern oktatási épületet, sportközpontot építenek, az Orczy-park eddig elhanyagolt és kihasználatlan részeit rendbe teszik, s összességében növelik a zöldfelület nagyságát - mondta az intézmény rektora. Emellett Patyi András a Nemzeti Választási Bizottság elnökeként részvételre buzdít az október 2-i népszavazáson.
10:59  Most ne induljon Horvátországba [6 hete]
  Hatalmas fennakadásokat okoz a közlekedésben a rendkívül rossz időjárás, a Zágrábot Dalmáciával összekötő autópályán a zuhogó eső és a csúszós út miatt rengeteg a baleset, ráadásul a turistaszezon kellős közepén százezrek indultak a tengerpart felé vagy éppen onnan haza.
10:09  Nő az érdeklődés az állami támogatási konstrukciók iránt [6 hete]
  Főleg a 30-as éveikben járók tervezik, hogy biztosan vagy nagy valószínűséggel ingatlant vásárolnak a következő három évben, ebben a korosztályban 22 százalék a potenciális vásárlást komolyan fontolgatók aránya - derül ki a K&H biztos jövő indexéből, amely a 30-59 éves korosztály lakásvásárlási terveit vizsgálta.
09:34  Erdogan a helyén marad [6 hete]
  A katonai hatalomátvétel elbukott, a harcoknak több mint 260 halottja és mintegy 1500 sebesültje van. Az Egyesült Államok cáfolta, hogy köze lett volna a puccskísérlethez, és bírálta az ezzel ellentétes ankarai megnyilatkozásokat. Az amerikaiaknak egyébként nem javasolják, hogy Törökországba utazzanak. Az Egyesült Államok az ENSZ BT-ben az ankarai kormány mellett való kiállást tartalmazó nyilatkozatot fogadtatott volna el, ezt azonban Egyiptom megakadályozta.
08:54  Tehergépkocsi és autóbusz ellenőrzés Európa-szerte [6 hete]
  Július utolsó hetében az európai rendőrök a legnagyobb közúti járművek, a tehergépkocsik és autóbuszok forgalmát fokozottan ellenőrzik. A magyar rendőrség – mint a TISPOL tagja – aktívan veszi ki a részét az európai szintű kampányból.
08:49  75 éve élnek itt a bukovinai székelyek [6 hete]
   Csibi Krisztina, a Magyarság Háza igazgatója elmondta: még a 18. század második felében vándorolt ki a Székelyföldről egy nagyobb közösség, akik előbb Moldvában töltöttek el néhány évet, majd innen az Észak-Moldvában található Bukovinába vándoroltak. A bukovinai székelyek az elmúlt 75 évben bebizonyították, hogy hű honpolgárai Magyarországnak, megőrizték hitüket és magyarságukat - mondta a nemzetpolitikáért felelős államtitkár szombaton Bátaszéken.
08:49  Rogán: a több bevándorló nagyobb terrorveszélyt jelent [6 hete]
  A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter szerint Európának szembe kell néznie azzal a ténnyel, hogy minél több bevándorló érkezik Európába, annál nagyobb lesz a terrorveszély.
07:27  Rogán: több bevándorló, nagyobb terrorveszély [6 hete]
  A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter szerint Európának szembe kell néznie azzal a ténnyel, hogy minél több bevándorló érkezik Európába, annál nagyobb lesz a terrorveszély.

2016. július 16, szombat

17:49  Sportinfrastruktúra-fejlesztésekbe kezdhet Nyíregyháza [6 hete]
  Új uszodával és jégcsarnokkal valamint szabadidő és sportparkkal gyarapodhat a közeljövőben Nyíregyháza – ezt dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere jelentette be sajtótájékoztató keretében a szabolcsi megyeszékhelyen.
17:17  Nemzeti értéktárba került a tiszai halászlé [6 hete]
  A Hungarikum Bizottság által meghatározott nemzeti értéktárba került a tiszai halászlé - jelentette be a földművelésügyi miniszter szombaton, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaderzsen, a község önkormányzata és a Derzsi Szabadidős Egyesület által szervezett VIII. Kárásznapon.
15:44  Potencianöveléstől a fogyásig - vágyainkat adják el a neten a gyógyszerhamisítók [6 hete]
  „A gyógyszerhamisítás a legnagyobb biznisz a világon, hiszen rengeteg költséget és időt spórolnak meg az erre szakosodottak” – mondta a Rádió Orientnek Ilku Lívia. Ezek sok esetben életveszélyesek is lehetnek.
14:54  Folytatódik a Honvédség szarajevói szolgálata [6 hete]
  A Törökországban kialakult helyzet miatt a Magyar Honvédség EUFOR Kontingens Szarajevóban szolgáló katonái - több mint 200 fő - az EUFOR parancsnokának kérésére, a Magyar Honvédség Vezérkar Főnökének jóváhagyásával tovább folytatják szolgálatukat.
14:04  Jövő héten visszatér az igazi nyár [6 hete]
  Szerdától visszatér a napsütés, pénteken pedig már 30 fok körüli hőségre lehet számítani.
13:14  Kannavirág Napok Zalakaroson [6 hete]
  A rendezvény keretein belül megválasztják a Kannavirág Királynőt is.
12:24  Magyarország elítéli a puccskísérletet [6 hete]
  Magyarország a leghatározottabban elítéli a törökországi puccskísérletet - jelentette ki a külügyi és külgazdasági miniszter szombaton Budapesten.
11:34  Elítélik a puccskísérletet a világ vezetői [6 hete]
  A világ vezetői elítélték a szombatra virradóan végrehajtott törökországi puccskísérletet. Az Unió vezetői és az Egyesült Államok kormánya mellett a NATO tagországok is az ankarai kormányt támogatják.
11:04  Az éves búzaszükséglet már a raktárakban van [6 hete]
  Magyarország éves búzaszükségletének már duplája van a raktárakban - mondta a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnökhelyettese szombaton az M1 csatornán.
10:54  Gabonatermesztők szövetsége: az éves búzaszükséglet már a raktárakban van [6 hete]
  Magyarország éves búzaszükségletének már duplája van a raktárakban - mondta a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnökhelyettese szombaton az M1 csatornán.
10:29  Újabb konzultáció a bürokratikus terhek csökkentésére [6 hete]
  Az ügyfelek és a szakemberek véleményére támaszkodva akarja a Kormány tovább egyszerűsíteni a közigazgatási eljárásokat, enyhíteni az állampolgárokat és a vállalkozásokat terhelő fizetési kötelezettségeket- hívta fel közleményében a figyelmet Simon László kormánymegbízott, a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője. Ennek megvalósítására indult július 11-étől újabb konzultáció.
10:29  Ister lesz a főszereplő Szentendrén július 23-24-én [6 hete]
  Július 23-24-én a Duna, azaz – ógörög vagy kelta eredetű nevén – az Ister lesz a hétvége főszereplője Szentendrén. A Duna-korzón, a Duna-parton és a Duna hullámain egész nap színes programok várnak mindenkit.
10:19  Újabb konzultáció indult a bürokratikus terhek csökkentésére [6 hete]
  Az ügyfelek és a szakemberek véleményére támaszkodva akarja a Kormány tovább egyszerűsíteni a közigazgatási eljárásokat, enyhíteni az állampolgárokat és a vállalkozásokat terhelő fizetési kötelezettségeket- hívta fel közleményében a figyelmet Simon László kormánymegbízott, a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője. Ennek megvalósítására indult július 11-étől újabb konzultáció.
09:44  Szentendrén Ister lesz a július 23-24-i hétvége főszereplője [6 hete]
  Július 23-24-én a Duna, azaz – ógörög vagy kelta eredetű nevén – az Ister lesz a hétvége főszereplője Szentendrén. A Duna-korzón, a Duna-parton és a Duna hullámain egész nap színes programok várnak mindenkit.
09:35  Még a nyáron testvérvárosi megállapodást köt a 18. kerület Técső várossal [6 hete]
  Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata nagy figyelmet szentel a kerületben élő kisebbségek kultúrájának, hagyományának ápolására. Mint azt Szarvas Attila, alpolgármester a Rádió Orientnek elmondta, az önkormányzat mintegy 14 millió forint pályázati forrást biztosít a 18. kerületben élő mintegy tíz nemzetiség hagyományait bemutató programok támogatására. Emellett testvérvárosi kapcsolatok ápolásával ismertetik meg a fiatalokkal a kisebbségek kultúráját, életét.
09:19  Újabb két régióban nyílik meg a hűtőgépcsere-pályázat a jövő héten [6 hete]
  Folytatódik a július 4-én indult, államilag támogatott hűtőgép- és fagyasztócsere-program, jövő hétfőn a nyugat-dunántúli régióban, kedden pedig a dél-dunántúli régióban nyílik meg a jelentkezések benyújtásának lehetősége.
08:49  Nagy a kereslet a tégla iránt [6 hete]
  Óriási a kereslet a téglára, a gyártók az első fél évben mintegy ötven százalékkal bővítették termelésüket a múlt esztendő elejéhez képest - írja a Magyar Idők.
08:12  Tíz nemzetiség színesíti a 18. kerület életét [6 hete]
  Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata nagy figyelmet szentel a kerületben élő kisebbségek kultúrájának, hagyományának ápolására. Mint azt Szarvas Attila, alpolgármester a Rádió Orientnek elmondta, az önkormányzat mintegy 14 millió forint pályázati forrást biztosít a 18. kerületben élő mintegy tíz nemzetiség hagyományait bemutató programok támogatására. Emellett testvérvárosi kapcsolatok ápolásával ismertetik meg a fiatalokkal a kisebbségek kultúráját, életét.
07:29  Katonai puccskísérlet zajlik Törökországban [6 hete]
  Sikertelennek bizonyult puccskísérletet hajtottak végre Törökországban szombatra virradóra, egy zűrzavaros, átláthatatlan éjszaka után Recep Tayyip Erdogan államfő Isztambulban nyilvánosan tett ígéretet arra, hogy a puccsistákat felelősségre vonják, de a kora reggeli órákban még nem csendesedtek el teljesen a harcok.

2016. július 15, péntek

17:14  18 millió forintból újították fel Kunhegyes történelmi utcáját [6 hete]
  A nagykunsági és alföldi városok értékeinek védelmét hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a kunhegyesi felújított Zádor utca átadó ünnepségén. A település 1889-ben épített első szilárd burkolatú útját a városi önkormányzat már több mint egy évtizede helyi műemlékvédelem alá helyezte.
16:54  Focipálya után a levegőben: Németh Krisztiánnal köröztek az Air Race-en [6 hete]
  Németh Krisztián, a magyar labdarúgó-válogatott csatára a Red Bull Air Race budapesti versenyhétvégéjén első kézből tapasztalhatta meg, milyen is az, amikor az ember 300 km/órás sebességgel, fejjel lefelé száguld a levegőben.
16:39  Egy nizzai hős akadályozta meg a még nagyobb pusztítást [6 hete]
  Egy ismeretlen férfi ugrott fel a terroristához a kamionba, hogy megpróbálja megállítani, és elvenni a fegyverét. Szemtanúk szerint számos további életet követelhetett volna a merénylet, ha nem lép közbe a hőssé vált ember a tömegből -írja az Independent.
16:19  Lovasversenyt rendeznek a hétvégén Harkányban [6 hete]
  Kétnapos díjugrató versennyel, látványos bemutatókkal, továbbá színes gyermekprogramokkal és lovaskocsikázással várja a lovak és a lovaglás szerelmeseit a Harkány Gyógyfürdő Kupa. Július 16-17-én a harkányi Xavin Hotel melletti területet veszik birtokba a versenyzők és a szervezők, akik szeretettel várnak minden érdeklődőt.
16:04  Nem emeltek itthon a közepes szintű terrorfokozaton [6 hete]
  Magyarországon nem emelkedett a biztonsági készültségi szint a nizzai terrortámadás miatt, ugyanakkor megerősítik a magyarországi francia érdekeltségek őrzését - mondta a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója az M1 aktuális csatornán péntek délután. Bakondi György közölte, a nizzai merénylet után összeült a terrorellenes koordinációs bizottság, amely értékelte az információkat, és úgy döntött, nem szükséges emelni a márciusban elrendelt közepes szintű terrorfokozatot.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc