pénztárca kímélő megoldások
 
OrientPress - Belföld hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2014. április 19, szombat

17:59  Júliustól szülésznő is végezhet terhesgondozást [11 óra 20 perce]
  Egy csaknem tíz éve kiadott európai uniós irányelv szerint a tagállamok biztosítják, hogy a szülésznőknek módjuk legyen az önálló terhesgondozásra, valamint szüléslevezetésre. Ehhez képest Magyarországon szülést még mindig csak elvben vezethetnek le, de egy új jogszabálynak köszönhetően legalább a várandósok gondozását ez év közepétől már végezhetik a szülésznők - adta hírül a Világgazdaság.
17:12  Olcsóbb lesz lakáshitel a jó múltú adósoknak [12 óra 7 perce]
  Közép-Európa két részre szakadt hitelezési szempontból, egyes tagállamokban a válság óta felfutott a háztartási hitelezés, máshol pedig visszaesett - mondta Bába Ágnes, a K&H Bank vezérigazgató-helyettese a társaság sajtótájékoztatóján. Magyarországon a többi régiós tagállamhoz képest kirívóan magas a nem teljesítő hitelek aránya - adta hírül a
16:41  Biztonsági jel lesz a földszerződéseken [12 óra 38 perce]
  Május első napjától a mező- és erdőgazdasági hasznosítású föld tulajdonjogát érintő jogügylet ügyvédi ellenjegyzéséhez biztonsági jelet kell használni - ezt a szabályt az új Polgári törvénykönyv (Ptk.) végrehajtására múlt év végén hozott törvény tartalmazza.
15:41  Nem emeli a jegyárakat a Balatoni Hajózási Zrt. [13 óra 38 perce]
  Tudatos üzletpolitikai döntés volt, hogy a tavalyi szinten tartjuk a jegyárakat - mondta Halmos Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója a 169. balatoni hajózási szezon kezdetén rendezett ünnepségen Balatonfüreden szombaton az MTI-nek.
14:41  Idollá silányultak ősi szimbólumaink [14 óra 38 perce]
  A szimbólumok egész életünket végigkísérik, segítik utunkat. Amennyiben elveszítjük őket, önmagunk megismerésében segítő útjelzők nélkül maradunk. A modern ember azonban elfelejtette a szimbólumokat, jelképeink kiüresedtek, idollá silányultak. A Rádió Orient műsorában Dávid Katalin művészettörténész életének emlékezetes találkozásairól, a Szent Korona hazahozataláról, valamint a húsvét jelképeiről beszélt.
14:27  Szamárháton érkezett Jézus Krisztus a belvárosba [14 óra 52 perce]
  A mai világban a család, a templom és az iskola megszokott közege már nem elegendő az evangélium közvetítésére, korszerű formákat kell találni Jézus üzenetének képviseletére. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) formabontó flashmob keretében, Krisztus budapesti sétájával kívánta korszerű formába önteni a húsvét mondanivalóját. Kéthelyi Miklós a Rádió Orient műsorában elmondta, május 4-én a sörszentelés évszázados hagyományát élesztik újjá - így töltik meg tartalommal és lélekkel Budapest mindennapjait.
13:27  EBESZ-megfigyelők Ukrajnában [15 óra 52 perce]
  Az ukrajnai válság megoldására összehívott genfi négyoldalú találkozón csütörtökön az USA, Oroszország, Ukrajna és az EU megállapodtak abban, hogy az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ, angolul: OSCE) megfigyelői részt vesznek a genfi megállapodás megvalósításában.
12:41  Bemutatta határon túli képviselőjelöltjeit a Fidesz-KDNP [16 óra 38 perce]
  Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke, a Fidesz-KDNP EP-választási listavezetője mutatta be a pártszövetség határon túli képviselőjelöltjeit.
12:12  Új eljárás a mentőszolgálatnál [17 óra 7 perce]
  Az Országos Mentőszolgálat egy új életmentő módszert alkalmaz a betegek megmentésére. Az eljárást sokféle esetnél alkalmazzák, de főként súlyos sérüléseknél, mély eszméletlenségnél.
11:41  Házhoz megy a szelektív hulladékgyűjtő Miskolcon [17 óra 38 perce]
  A szelektív hulladékgyűjtést segítő két járművel bővül a miskolci önkormányzati tulajdonú, ugyanakkor térségi feladatokat is ellátó MiReHuKöz Miskolci Regionális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. járműparkja, az új autóknak köszönhetően házhoz megy a szelektív hulladékgyűjtő - közölte Majoros Róbert, a cég ügyvezetője az MTI-vel.
10:59  Kitüntetéseket adtak át a műemléki világnap alkalmából [18 óra 20 perce]
  Winkler Barnabás építészmérnök vehette át a műemlékvédelmi Forster Gyula-, Horváth Ferenc régész pedig a régészeti örökségvédelemért járó Schönvisner István-díjat a műemléki világnap alkalmából, pénteken a Belügyminisztériumban.
10:12  Tisztítják a Tisza-tavat [19 óra 7 perce]
  Csaknem kétszázezer köbméter iszaptól szabadították meg eddig a Tisza-tavat az európai uniós és magyar állami forrásból finanszírozott Komplex Tisza-tó Projekt keretében - közölte Lovas Attila, az üzemeltető Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) vezetője az MTI-vel.
09:41  Húsvét alkalmából ételt osztanak a Krisna-hívők a Blahán [19 óra 38 perce]
  Április 19-én, 12 órai kezdettel a Krisna-hívők Ételt az Életért Programja kiemelt rendezvénnyel várja a rászorulókat. A mindennapos ételosztásokkal ellentétben ez az akció ismét a Blaha Lujza téren kerül megrendezésre. A hátrányos helyzetű családok és gyermekek megsegítésére kívánja felhívni a figyelmet az akció.
09:12  Mezőgazdasági tudásközpont létrehozását célzó kutatás indult [20 óra 7 perce]
  Mezőgazdasági tudásközpont létrehozását célzó kutatást indított a Hewlett-Packard Informatikai Kft., a Széchenyi István Egyetem, a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézete (MTA SZTAKI), és az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft., a projekthez a konzorcium több mint 2 milliárd forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán - közölték a résztvevők az MTI-vel.
08:27  Gólyalábas pásztorok és óriási deszkajuh a Skanzenben [20 óra 52 perce]
  Egy öt éves európai uniós projekt zárásaként nyolc ország, köztük Magyarország juhtartó és pásztorkultúrája kerül az idei évben a Szentendrei Skanzen tematikájának középpontjába. A Rádió Orientnek Sári Zsolt tudományos igazgató nyilatkozott a projekt részleteiről, a magyar és európai pásztorélet érdekességeiről. Tudták például, hogy a gascogne-i juhászok gólyalábon lépegetve őrizték nyájukat - és közben kötögettek?
07:59  KSH: csökkent az engedélyezett lakáshitelek száma és összege tavaly [21 óra 20 perce]
  Tavaly több mint 40 000 lakáshitelt engedélyeztek Magyarországon, összesen 157 milliárd forint értékben, ami 2012-höz képest a hitelek számában 25, összegében pedig 24 százalékos csökkenést jelent - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Statisztikai Tükör című kiadványában.

2014. április 18, péntek

17:59  EP-választás: bővül a Nemzeti Választási Bizottság [1 napja]
  Akár már a jövő héten új tagokkal bővülhet a Nemzeti Választási Bizottság (NVB), mert az európai parlamenti (EP-) választásra nyilvántartásba vett és listát állító pártok is küldhetnek egy-egy delegáltat a testületbe.
17:59  Szombaton rajtol a Gerecse 50 Decathlon túra [1 napja]
  A Gerecse 50 az ország túrázóinak egyik legnagyobb sportrendezvénye. Most szombaton, április 19-én harmincharmadik alkalommal rajtol a mezőny a Jubileum parkból. Az elmúlt évben több mint hatezren vettek részt a teljesítménytúrán, az elmúlt harminckét évben, több mint ötvenhétezren vágtak neki az erdei utaknak. A Gerecse 50 Decathlon túra az Egészséges Tatabányáért Program része, így az egészséges életmódra, táplálkozásra, a környezetvédelem fontosságára is felhívja a figyelmet.
17:41  Egressy-bicentenárium: emlékérmét bocsát ki az MNB [1 napja]
  Egressy Béni zeneszerző születésének 200. évfordulója alkalmából 10 ezer forintos címletű ezüst emlékérmét és 2 ezer forintos címletű rézötvözetű emlékérmét bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) - olvasható a pénteki Magyar Közlönyben.
17:27  Mire jók az innovatív fényforrások? [1 napja]
  Első alkalommal rendezték meg a CENILS (Central European Network for knowledge based on Innovative Light Sources) elnevezésű nemzetközi együttműködés szakmai workshop-ját az olaszországi Triesztben. A kétnapos, laborlátogatással egybekötött szakmai workshop célja az innovatív fényforrások alkalmazásában legjelentősebb ítélt közép-európai kutatás-fejlesztési, akadémiai és ipari szereplők közötti dialógus és közös gondolkodás elősegítése volt.
17:12  Nőtt az ittasan okozott balesetek száma [1 napja]
  Pénteken a megyei, illetve a fővárosi kormányhivatalok közlekedési felügyelőségeinek munkatársai a rendőrökkel és a polgárőrökkel közösen akcióznak 67 helyszínen. A Józan húsvét alapvető célkitűzése a megelőzés - közölte a Nemzeti Közlekedési Hatóság, amelynek adatai szerint az idei év első negyedében nőtt az ittasan okozott balesetek száma.
16:59  Gyutai: sikeres pénzügyi évet zárt Zalaegerszeg [1 napja]
  Rendkívül sikeres pénzügyi évet zárt Zalaegerszeg, a nyugat-dunántúli városok legjobb pénzügyi teljesítményét nyújtotta tavaly - mondta a zalai megyeszékhely polgármestere pénteki sajtótájékoztatóján. Gyutai Csaba kifejtette: 12,9 milliárd forintos induló költségvetéssel nyitotta a város a tavalyi évet, de a jelentős pályázati aktivitásnak, az adósságkonszolidációnak és a kiegészítő állami támogatásoknak köszönhetően 20,4 milliárd forintra emelkedett év végére a költségvetési főösszeg.
16:41  Húsvétkor tavaszias időre számíthatunk [1 napja]
  A húsvéti hosszú hétvégén továbbra is változékony lesz az időjárás, de fokozatosan melegszik a levegő, több helyen 20 Celsius-fok fölé emelkedik a hőmérséklet - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzésében, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
16:27  Hogyan védjük otthonunkat az ünnepek alatt? [1 napja]
  Húsvét, május 1., pünkösd - a közeljövőben több hosszú hétvége is vár ránk, ilyenkor sokan döntenek úgy, hogy kiszakadnak a hétköznapokból, és elutaznak néhány napra. Átlagosan 17 százalékkal megemelkedik a betörések száma ezeken a hétvégéken. Néhány egyszerű lépéssel azonban nagyobb biztonságban tudhatjuk otthonunkat.
16:12  Továbbra is népszerű a Nemzeti Közszolgálati Egyetem [1 napja]
  Az idei felvételi jelentkezésekkel kapcsolatban több internetes hírportálon is jelentek meg olyan cikkek, amelyek szerint csökkent a Nemzeti Közszolgálati Egyetem népszerűsége, vonzereje. A felvételi adatok alapján azonban nem tekinthető megalapozottnak ez a megállapítás, ugyanis az intézmény szinte valamennyire szakára, képzésére idén is nagyon jelentős a túljelentkezés - tudatta közleményében az intézmény.
15:59  Cukorbetegségre is jó a mediterrán diéta [1 napja]
  A 2-es típusú diabétesszel diagnosztizáltak körében a mediterrán diéta sokkal inkább lassítja a betegség progresszióját, mint a zsírszegény étrend - állítja egy új elemzés, amelyről a Fox News számol be.
15:41  VM: garantáljuk a magyar termőföld védelmét [1 napja]
  Továbbra is garantált a magyar termőföld védelme, mert az országgyűlés által elfogadott mező- és erdőgazdálkodási földek forgalmáról szóló törvény május elsején életbe lép - jelentette ki Simon Attila István, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) jogi, igazgatási és agrárszakképzési ügyekért felelős helyettes államtitkára pénteken az MTI érdeklődésére. Leszögezte: a helyi földbizottságok megalakítása és működése csak az egyik garanciális elem, amely biztosítja, hogy magyar termőföld ne kerülhessen külföldiek kezébe.
15:27  Műemlékmentő program indul Zalában [1 napja]
  A Zala megyei műemlékek közel 20 százaléka veszélyeztetett állapotban van. A Műemléki Világnap alkalmából, a Zala Megyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatala útjára indítja a Tandor Ottó Műemlékmentési Programot, amellyel felhívja a közvélemény figyelmét a műemlékekre, elsősorban azokra, amelyek megmentéséhez segítségre van szükségük.
15:12  Elkészült Veszprém első naperőműve [1 napja]
  Hivatalosan is átadták a veszprémi naperőművet, amely hálózatra termelve 150 háztartás éves szükségletét tudja fedezni. A csütörtöki avatóünnepségen Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár arról beszélt, hogy hazánk versenyképessége nagymértékben függ az energiaellátás biztonságától.
14:59  Beadható a kifizetési igénylés az erdei létesítmények támogatására [1 napja]
  Beadható az erdei létesítmények megvalósításához nyújtott támogatás kifizetési kérelme - írta közleményében a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH).
14:41  Tizennyolc film versenyez Cannes-ban [1 napja]
  Huszonnyolc országból 49 alkotást, köztük öt elsőfilmet és 15 női rendező munkáját választott be a 67. cannes-i filmfesztivál hivatalos programjába Thierry Frémaux művészeti igazgató a közel 1750 nevezés közül, a filmek közül 18 versenyezhet a mustra fődíjáért, az Arany Pálmáért - jelentették be a szervezők.
14:27  Böjttől húsvétig - hogyan étkezünk az ünnepek alatt? [1 napja]
  A húsvét előtti böjt korábban negyven napos volt, mára a szokást őrző katolikus egyház enyhített a szabályozáson: a szigorú megtartóztatást hamvazószerdára és nagypéntekre írja elő. Hogyan jutunk el az ételektől való tartózkodástól a húsvéti dőzsölésig, miért éppen sonka és tojás kerül az asztalra? Ennek néztünk utána.
14:12  Elemzők szerint tovább nőhetnek a keresetek [1 napja]
  A keresetek növekedésére számítanak ebben az évben az MTI által megkérdezett elemzők, akik arra is felhívták a figyelmet, hogy a közfoglalkoztatás továbbra is jelentősen lehúzza az átlagot. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken közölt adatai szerint az átlagkeresetek 1,3 százalékkal nőttek az idén január-februárban a nemzetgazdaságban az egy évvel korábbihoz képest, a közfoglalkoztatottak nélkül 6,4 százalékos volt a növekedés.
13:59  Művészeti központtá válhat a Kepes Intézet [1 napja]
  Nemcsak kiállító tér, hanem a társművészetekkel szorosan együttműködve kortárs művészeti központ szeretne lenni a Kepes - mondta Offenbacher Ferenc, az intézet igazgatója. Ennek első lépéseként májusban bérletes koncertsorozatot indítanak el az Egri Szimfonikus Zenekarral, és nyitnak a fiatalok felé is: teret adnak a Slam Poetry költőversenynek.
13:41  Visszatérhet Ukrajnába a megbuktatott Janukovics [1 napja]
  A Nyezaviszimaja Gazeta szerint Putyin Janukovicsot támogató kijelentései alátámasztják azokat a híreszteléseket, amelyek szerint a Moszkva támogatását élvező bukott ukrán elnök a közeljövőben visszatérhet Ukrajnába és ezt a politikus sem cáfolta korábban.
13:27  Május 6-án ül össze az országgyűlés [1 napja]
  Május 6-ára hívja össze az Országgyűlés alakuló ülését Áder János köztársasági elnök - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal sajtóigazgatója. Altorjai Anita közleménye szerint az államfő az alakuló ülés összehívásáról levélben tájékoztatta az országgyűlési választásokon parlamentbe jutott pártok listavezetőit és egyben felkérte őket, hogy kezdjék meg az Országgyűlés alakuló ülésével kapcsolatos előkészítő tárgyalásokat.
13:12  Génmutáció miatt okoznak rákot a feldolgozott húsok [1 napja]
  A feldolgozott húsok gyakori fogyasztása növeli a bélrák kialakulásának kockázatát legalábbis azoknál, akik hordozzák az erre hajlamosító speciális gént. A legnagyobb húsfogyasztóknak kétszer nagyobb a kockázatuk a betegség kialakulására összehasonlítva azokkal, akik egyáltalán nem vagy csak nagyon kevés feldolgozott hústerméket fogyasztanak - írja a The Telegraph.
12:59  Májusban jöhet a fordulat az államadósságban [1 napja]
  A következő hónapokban tovább emelkedhet az államadósság - ez derül ki az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. május-július közötti kibocsátási tervből, ám májusban már jön egy devizatörlesztés amely megállíthatja a január óta növekvő trendet. Az ÁKK 2014-es éves kibocsátási tervében elvként fogalmazódik meg a biztonsági tartalékok megtartása, sőt növelése - ezzel magyarázható, hogy tovább növelik a kibocsátásokat.
12:41  A Parapács bemutatja Bébocsātlak című lemezét [1 napja]
  Lemezbemutató koncertet tart a 2012-es Fölszállott a páva című műsor győztese, a Parapács zenekar. A Bébocsātlak című albumot először a Hagyományok Házában hallhatja majd a közönség, április 24-én este hétkor. A dalokban közreműködik Bastyúr Bertalan, Éva és Anna zenész adatközlők Szepsiből, valamint Agócs Gergely, Pál István Szalonna és Kubinyi Júlia is.
12:27  Egy életre okoz károkat a bántalmazás [1 napja]
  A gyerekkori bántalmazás vagy megfélemlítés nemcsak a tinédzserkort befolyásolja, de annak mellékhatásai az egész életre kihatnak - mutatott rá egy tanulmány, amelyről a The Telegraph számol be.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác