pénztárca kímélő megoldások
 
OrientPress - Belföld hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2014. július 25, péntek

18:12  Ellenőrzések az UHT tej miatt [4 óra 20 perce]
  A Földművelésügyi Minisztérium a tejpiaci anomáliák miatt UHT tej nyomonkövetési ellenőrzést rendelt el a nagykereskedelmi egységeknél - áll a tárca közleményében.
17:54  Veszélyeztetett állatfajta lett a magyar merinó [4 óra 38 perce]
  A Földművelésügyi Minisztérium tájékoztatása szerint szakmailag indokolttá vált a fajta védelme és génállományának megőrzése, miután a hazai gyapjúipar háttérbe szorulásával a korábban keresett merinó gyapjú szinte értéktelen melléktermékké vált, és a piaci igények változása miatt a felhasználás a húshasznú fajták irányába tolódott el.
17:41  Az Eurobarométer szerint az európaiak egyre optimistábbak [4 óra 51 perce]
  Egyre több európai gondolja úgy, hogy a válság nehezén már túl van - idézte az Európai Bizottság pénteki közleménye a 2014-es tavaszi Eurobarométert. Az Európai Unió által félévente elvégzett közvélemény-kutatás legújabb eredményei azt mutatják, hogy az európai lakosság 24 százaléka szerint a gazdasági helyzet a következő 12 hónapban javulni fog, közel háromnegyedük pedig nem számít negatív tendenciára.
17:27  Újjászületett a Clark Ádám tér [5 óra 5 perce]
  A Budavári Önkormányzat beruházásában elkészült a Clark Ádám tér felújítása és rendezése. Az újjászületett teret Nagy Gábor Tamás, az I. kerület polgármestere adta át.
17:12  Ferenc pápa menzán ebédelt [5 óra 20 perce]
  A vatikáni dolgozók menzáján ebédelt pénteken Ferenc pápa, aki váratlanul jelent meg és másokkal együtt sorba állt az ételért. A történtekről Franco Paini, a vatikáni menza szakácsa számolt be a Vatikáni Rádiónak. Elmondta, hogy előzetes értesítés nélkül a pénteki ebédidőben egyszer csak megjelent Ferenc pápa. Kézbe vett egy műanyag tálcát és beállt a vatikáni dolgozók közé a sorba.
16:54  Munkaerő-kölcsönző bűnszervezetet buktatott meg a NAV [5 óra 38 perce]
  A régióban idén másodszorra csaptak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai olyan bűnözői csoportra, amely munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozott. A most lebuktatott csapat ügyeskedései révén több mint 160 millió forint adót csalt el.
16:41  Az új finanszírozási rendszer segíti az önkormányzatokat [5 óra 51 perce]
  A feladatfinanszírozással stabil gazdasági rendszer jött létre az önkormányzatoknál, ami tartósan biztosítja a működésüket - jelentette ki Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára az MTI-nek adott interjújában. Arról is beszámolt: olyan egységes információs rendszert alakítanak ki, amellyel a helyhatóságok gazdálkodásával kapcsolatos összes anomália előre jelezhető.
16:27  A kormány stratégiai együttműködési megállapodást kötött Festóval [6 óra 5 perce]
  Az automatizálás technikával foglalkozó német Festo vállalattal kötött stratégiai együttműködési megállapodást a kormány, az erről szóló dokumentumot Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, és Curt Michael Stoll, a cégcsoport tulajdonosa írta alá pénteken Budapesten. Az aláírás után letették a Festo 10 millió eurós beruházással épülő új gyáregységének alapkövét is.
16:12  A barátoknak gyakran hasonló a DNS-ük [6 óra 20 perce]
  Valószínűleg az emberek nem szándékosan választanak olyan barátokat, akiknek hasonló a DNS szekvenciájuk, de mégis erre lettek figyelmesek a kutatók - mutatott rá egy új elemzés, amelyről a Fox News számol be.
15:54  Milliárdok Szolnok árvízvédelmére [6 óra 38 perce]
  Az Új Széchenyi Terv keretében több mint 2,3 milliárd forint értékű árvízvédelmi fejlesztés zárult le Szolnokon. Az Európai Unió 100 százalékos támogatásával megvalósított projektben a Tisza mentén a belvárosi szakaszokat és az iparterületi árvízvédelmi fővédvonalat egyaránt kiépítették az előírás szerinti mértékre.
15:41  Ürgecsaládokat telepítettek ki Székesfehérváron [6 óra 51 perce]
  Az új nyomvonalon épülő elkerülő mentén, közel 20 fokozottan védett ürge él. A faj az egész európai elterjedési területen veszélyeztetett, fennmaradása csak összehangolt emberi beavatkozással biztosítható. A mai áttelepítésről Loppert Dániel a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője tartott sajtótájékoztatót.
15:27  Tilos felvonni a székely zászlót [7 óra 5 perce]
  A Kovászna megyei prefektúra megtiltotta a székelyföldi Kézdivásárhely önkormányzatának, hogy megtartsa a szombatra tervezett székelyzászló-felvonást, a rendezvényről azonban nem mond le az önkormányzat. Kézdivásárhely polgármesteri hivatala közleményben jelezte, a prefektusi hivatal tiltása ellenére megtartják szombat este a zászlófelvonást.
15:12  Kártalanítják az Orgovány Takarékszövetkezet betéteseit [7 óra 20 perce]
  Megkezdi és 20 munkanapon belül befejezi az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet betéteseinek kártalanítását. A takarékszövetkezet ügyfelei egyenként maximum 100 ezer eurónak megfelelő, közel 31 millió forintot kaphatnak, függetlenül attól, hogy magánszemélyről vagy vállalkozásról van szó.
14:54  Magyar-román közös utak [7 óra 38 perce]
  Magyar-román közútfejlesztési keretmegállapodást írt alá csütörtökön Bukarestben Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter Liviu Dragnea román regionális fejlesztési és közigazgatási miniszterrel, ennek nyomán húsz, határon átnyúló közúti és kerékpáros út épülhet meg európai uniós forrásokból.
14:41  Partnerség a fiatalok foglalkoztatásáért [7 óra 51 perce]
  Magyarországon elsőként, a fiatalok foglalkoztatását segítő partnerségi megállapodást írt alá az Új Nemzedék Központ és a Nestlé Magyarország. Az együttműködés célja, hogy tanácsadással és gyakorlati tapasztalatokkal segítsék a fiatalok sikeres helytállását a magyar munkaerőpiacon. Ennek keretében a fiatalok bővíthetik tudásukat a munkaadók elvárásairól és alaposabban felmérhetik saját képességeiket, lehetőségeiket.
14:27  Barna zsírral javítható az anyagcsere [8 óra 5 perce]
  Egy új tanulmány szerint a barna zsír lehet a kulcsa az elhízás megelőzésének, valamint a cukorbetegség elleni küzdelemnek annak köszönhetően, hogy javítja az anyagcserét - írja a tv3.ie.
14:12  Gyorsító sáv nyílt a Budapest Airporton [8 óra 20 perce]
  Egyszerűen kikerülheti a sort bármelyik utas a budapesti repülőtéren a Fast Track, vagyis gyorsító sáv használatával, ami mostantól még könnyebben elérhető. A Budapest Airport termináljain a napokban helyezték üzembe azokat a jegykiadó automatákat közvetlenül biztonsági ellenőrzés bejárata előtt, amik segítségével gyakorlatilag másodpercek alatt hozzáférhető lesz a gyorsító sáv.
13:54  Csepreghy: a kifizetéseket nem függesztették fel [8 óra 38 perce]
  Csepreghy Nándor szerint megfelel a követelményeknek az uniós források felhasználásának magyar intézményrendszere a vizsgálatok eddigi eredményei alapján, a kifizetéseket pedig nem függesztették fel: április 15. óta több mint 400 milliárd forint uniós forrás érkezett Magyarországra.
13:37  Felvételi: gépészmérnöknek jelentkeztek legtöbben [8 óra 55 perce]
  A több mint 106 ezer jelentkezőből, közel 74 ezren nyertek felvételt idén felsőoktatási intézménybe, ebből 56 913 fő állami ösztöndíjas, 17 060-an önköltséges képzésben tanulhatnak - közölte Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkára pénteken.
13:27  A boszniai árvízkárosultak újrakezdését segítik [9 óra 5 perce]
  Egyenként mintegy harmincezer forint az értéke annak a 178 humanitárius csomagnak, melyeket ingatlanjaik felújításához kapnak segítségül kosovai (Bosznia, Maglaj járás) családok az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársaitól. Balkáni segélyprogramjának ezen szakaszát a Diakonie osztrák partnerszervezet illetve Bécs város önkormányzatának támogatásából valósítja meg az Ökumenikus Segélyszervezet.
13:12  Megjelentek a rendeletek az önkormányzati választás végrehajtásához [9 óra 20 perce]
  Áder János köztársasági elnök október 12-re tűzte ki az önkormányzati választások időpontját. A választási eljárásról szóló törvényben kapott felhatalmazás alapján Trócsányi László igazságügyi miniszter aláírta az önkormányzati választás végrehajtásához szükséges miniszteri rendeleteket, melyek a Magyar Közlöny 102.számában, július 24-én jelentek meg.
12:54  Erzsébet tábort avattak az erdélyi Ivóban [9 óra 38 perce]
  A székelyföldi Hargita hegység lábánál fekvő Ivóban (Izvoare) Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes felavatta pénteken a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által építtetett Erzsébet tábort. A gyermektábor első 156 lakója Erdély szórványvidékeiről érkezett, de a jövő évtől magyarországi gyermekeket is várnak a festői környezetben fekvő táborba.
12:41  FM: hazánk teljes területéről exportálható sertéshús Japánba [9 óra 51 perce]
  A japán Mezőgazdasági, Erdészeti és Halászati Minisztérium 2014. július 23-án bejelentette, hogy Magyarország teljes területéről ismét megindulhat a sertéshús exportja.
12:27  NAIH: külön követeléskezelő törvényre van szükség [10 óra 5 perce]
  A termékbemutatók és a követeléskezelő cégek vizsgálata áll a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) 2014-es évének fő fókuszában. A Rádió Orient műsorában Balogh Gyöngyi osztályvezető elmondta, leginkább a megfelelő tájékoztatást, a célhoz kötöttséget, és a túl széles adatkör nyilvántartását tartják problémásnak. A vizsgálatok szerint a jogszabályok további szigorítására van szükség - a NAIH már készíti ajánlását a jogalkotók számára.
12:12  Újdonságokkal vár a 24. Művészetek Völgye [10 óra 20 perce]
  A hazai fesztiválforgatagban mindig is különleges helyet foglalt el a Művészetek Völgye, mely 1989-es indulása óta évről évre gyökereiben mit sem változva, mégis felfrissülve vár mindenkit július 25-től tíz napon keresztül. Idén már egy mobil alkalmazást is segít eligazodni a több mint 1000 program között. További újdonság például Harcsa Veronika saját udvara, a Fonó együttes FolkUdvara, de kivonul Kapolcsra a Design Terminál is - mondta el rádiónkban Jakab Natália marketing- és programigazgató.
11:54  MNB: elrendelték az Orgoványi takarék felszámolását [10 óra 38 perce]
  Elrendelték az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet felszámolását, így húsz munkanapon belül megtörténik a betétesek kártalanítása - közölte a Magyar Nemzeti Bank pénteken a honlapján. A takarékszövetkezethez kirendelt felügyeleti biztosok megállapították, hogy az intézmény vagyona nem fedezi kötelezettségeit, ezért a jegybank kezdeményezése alapján a Fővárosi Törvényszék elrendelte az intézmény felszámolását.
11:54  Szaglás- és látásvizsgálattal korán kimutatható az Alzheimer-kór [10 óra 38 perce]
  Mialatt a tudósok egyre közelebb kerülnek egy olyan vérteszt kidolgozásához, amely már az Alzheimer korai stádiumában ki tudja mutatni a betegséget, egy indiai származású professzor szerint szem-és szaglásvizsgálattal olcsóbb és egyszerűbb módon lehetne diagnosztizálni a betegséget - adta hírül a The Times of India.
11:41  Globális lassulást okoznak a hosszú és véres háborúk [10 óra 51 perce]
  A Valutaalap előrejelzései szerint a háborús konfliktusok több kulcsfontosságú ország és nyersanyaglelőhely ütőereit találták el, a hadi kiadások emelkedése az állami egyéb kiadások lefaragását hozzák, a nyersolaj ára továbbra is az egekben, ami ismert módon szivárog majd be a mindennapi kenyér árába.
11:27  Zöldszám a daganatos betegek informálására [11 óra 5 perce]
  Ingyenesen hívható információs vonalat hoztak létre rákos betegek és hozzátartozóik számára, amelyen bárki érdeklődhet a kezelés részleteiről - legyen szó az első lépésekről, a kemoterápia mellékhatásainak enyhítéséről, vagy a lehetséges kezelések megbeszéléséről.
11:12  200 millió forinttal megemelték a nyári diákmunkaprogram keretét [11 óra 20 perce]
  A diákmunka program idei 1,5 milliárd forintos keretét több mint 200 millió forinttal megemelték - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiaci és képzési államtitkára a Kossuth Rádióban.
10:54  Dübörög az Ős-Dráva program Baranya megyében [11 óra 38 perce]
  2012-ben vette kezdetét a Baranya megye leginkább hátrányosnak mondható területe, az Ormánság hosszú távú fejlődősét szolgáló Ős-Dráva program, melynek keretében a térség gazdasága, társadalma és természeti szférája is fejlődő pályára állhat. A megvalósítás során olyan beruházások is elkezdődnek, melyek kifejezetten a térség kulturális életét és idegenforgalmi jelentőségét támogatják, mint például a jelenleg zajló kerékpáros turizmus fejlesztésére irányuló program.
10:41  Húszmilliárd forint jött össze az adóamnesztiás számlákon [11 óra 51 perce]
  Megduplázódott a második negyedévben az adózatlan jövedelmek állománya az első negyedévhez képest az adóamnesztia részeként kidolgozott stabilitás megtakarítási számlákon. Júliusig több mint 19 milliárd forint érkezett a számlákra - írja a Napi Gazdaság.
10:41  Mire vágynak a magyarok? [11 óra 51 perce]
  A lakásvásárlás és -felújítás, a gyermekek és idős szülők támogatása, valamint az utazás és az autóvásárlás a legnépszerűbb célok, amikre félretennének az emberek, derül ki 140 ezer, megtakarítási tanácsadásban részesült banki ügyfél válaszaiból. Az adatokból az is látható, hogy a férfiak hosszabb távra terveznek, egy lakásvásárláshoz 8-10 millió forintot tesz félre egy átlagos család, illetve a gyermekek jövőjére takarékoskodnak a leghosszabb ideig.
10:27  Több mint 900 millióba került az elektronikus anyakönyvezés [12 óra 5 perce]
  Telefonos támogatóközpont segítségével és kisebb programhibák folyamatos javítása mellett zavartalanul működik a július 1-jén bevezetett elektronikus anyakönyvi nyilvántartási rendszer - közölte a Vetési Iván, a Közigazgatási Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának elnöke - írja a Világgazdaság.
10:12  Gázai hadművelet: már több mint 800 palesztin áldozat [12 óra 20 perce]
  A gázai mentőszolgálat összesítése szerint csütörtökön mintegy százan haltak meg az izraeli támadásokban, a halálos áldozatok többsége civil volt. Ezzel a halottak száma nyolcszáz fölé emelkedett. Az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) adatai szerint a halottak közül 181-en gyerekek, a sebesültek száma pedig 1200.
10:12  Pénztárgépek: eddig 260 milliós bírságot szabtak ki [12 óra 20 perce]
  Az idén már több mint 25 ezer célzott ellenőrzést végzett az online pénztárgépekre vonatkozóan a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), az esetek 12 százalékában (háromezernél) talált valamilyen hiányosságot és 260 millió forint bírságot szabott ki - közölte az adóhatóság.
09:41  A nőstény garnélarákok agresszívabbak, mint hím társaik [12 óra 51 perce]
  A harapós garnélarák nőstény egyedei jóval agresszívabbak, mint hím társaik - mutatott rá egy tanulmány, amelyről a BBC számol be. A szakemberek a vizsgálat kezdetekor pont az ellenkezőjére számítottak, hogy mint általában, a hímneműek viselkednek erőszakosabban.
09:41  Ősszel dönthetnek az ipari rezsicsökkentésről [12 óra 51 perce]
  Ősszel dönthet a kormány a vállalkozók energiaterheinek csökkentéséről, az úgynevezett ipari rezsicsökkentés részletei azonban egyelőre nem tisztázottak. Annyi azonban már jól látható, hogy ha a teljes szektorban mérséklik az árakat, akkor az intézkedés legnagyobb haszonélvezői a multicégek lehetnek, amelyek a kis cégekhez képest már ma is olcsóbban jutnak energiához - írja a Magyar Nemzet.
09:27  Hogy segíti Brüsszel a multikat, ha leépítésre kerül sor? [13 óra 5 perce]
  Európában továbbra is az egyik legkényesebb téma a munkaerő-piaci helyzet, a fiatalok állástalanságáról szóló adatok riasztóak - mondta Andor László a Gazdasági Rádióban. Az uniós biztos szerint fél éve pozitívan változik a kép, mégis jelenleg is kell szembesülnünk nagy létszámú elbocsátással, ilyen a Nokia bejelentése, ami Komáromban majdnem 2000 embert érint. Az elmúlt években például az autógyártás, acélipar területén voltak nagy létszámú leépítések, az ilyen esetek áthidalására jött létre egy uniós alap, ami a dolgozók bérét, vagy átképzését fedezi.
09:12  Nyilvánosak az idei felsőoktatási ponthatárok [13 óra 20 perce]
  Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat csütörtök este. A www.felvi.hu oldalon közzétett adatok alapján - államilag támogatott képzésben - az egyik legmagasabb pontszám, 465, az alkalmazott közgazdaságtan szakra, gazdaságelemzési képzésre és nemzetközi tanulmányok szakra kellett.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd