pénztárca kímélő megoldások
 
OrientPress - Belföld hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2015. január 31, szombat

18:17  Bemutatták a családi kedvezményeket ismertető kiadványokat [10 perce]
  A családi kedvezményeket ismertető kiadványokat jelentetett meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A tájékoztatókat Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár mutatta be a Papp László Budapest Sportarénában rendezett esküvői kiállításon tartott szombati sajtótájékoztatóján.
17:37  Összeült Minszkben a kontaktcsoport [50 perce]
  A tárgyalások újabb fordulójába kezdtek az ukrán válság rendezésére létrehozott összekötő csoport tagjai szombaton Minszkben, miközben Kelet-Ukrajnában folytatódtak a harcok a hadsereg és az oroszbarát szakadárok között.
17:07  Komoly kockázatokkal jár a D-vitamin hiánya [1 óra 20 perce]
  A súlyos D-vitamin-hiány a halálozási kockázatot több mint 50 százalékkal növeli a súlyos és krónikus betegeknél - mondta a Semmelweis Egyetem Kettes Számú Gyerekgyógyászati Klinikájának igazgatója. Szabó András szerint ezért érdemes odafigyelni a D-vitamin pótlására.
16:21  Február végéig látogatható a Művészeti Alkotások Kiállítása [2 óra 6 perce]
  Az eredetileg tervezettnél egy hónappal tovább, február 28-ig látható a kortárs képző- és iparművészeti alkotások legjavát felvonultató időszakos tárlat, a Művészeti Alkotások Kiállítása. Az NKA Vizuális Kollégiumának 2013-as pályázatán nyertes grafikák, festmények, szobrok, kerámiák, textil- és designalkotások a Várkert Bazárban tekinthetők meg.
15:46  Másodfokú árvízvédelmi készültség van Ipolytarnócon [2 óra 41 perce]
  Az Ipoly vízszintje folyamatosan emelkedik, délelőtt tizenegy órakor már 327 centiméter volt.
14:54  Gyermekgyógyász szakorvosjelöltek pályázhatnak ösztöndíjra [3 óra 33 perce]
  Az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal Nyílt Pályázatot Hirdet Általános Orvosi Diplomával Rendelkezők Számára Csecsemő- és Gyermekgyógyász Szakorvosjelöltek Méhes Károly Ösztöndíjára. A pályázatok beadásának határideje: 2015. február 26.
14:15  Varga: eltűnnek a devizahitelek [4 óra 12 perce]
  Február 1-jétől nem lesz deviza alapú lakáshitel, és más típusú devizahitel Magyarországon, az ebből eredő gondok eltűnnek a hazai pénzügyi rendszerből - mondta a nemzetgazdasági miniszter szombaton Budapesten sajtótájékoztatón. Varga Mihály kiemelte: február elseje történelmi fordulónap, megkezdődik az elszámolás és a forintosítás, valamint hatályba lép a fair bankrendszerről szóló törvény is.
13:34  Kormányablakká alakult Budapest legforgalmasabb okmányirodája [4 óra 53 perce]
  A gazdaság versenyképességéhez nem csak a vállalkozások száma, de az állami szolgáltatások minősége is hozzájárul - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, országgyűlési képviselő a főváros II. kerületében található, eddig okmányirodaként működő kormányablak átadásán. Az új szolgáltatás révén 265-féle ügytípust egy helyen intézhetnek el az állampolgárok.
12:59  Norvég-japán léggömb-balett lesz a Trafóban [5 óra 28 perce]
  A norvég Heine Avdal és a japán Sinozaki Jukiko együttműködéséből megszületett különleges léggömb-balettet láthatnak az érdeklődők február 6-án és 7-én a Trafó Kortárs Művészetek Házában.
12:16  A modell és múzsa - Csinszka a kortársak szemével [6 óra 11 perce]
  A Petőfi Irodalmi Múzeum Csinszka - a modell és a múzsa tárlata részint Boncza Berta Életem könyve memoárjára, részint fotók, a kortársak visszaemlékezése, és Márffy Ödön festményei alapján mutatja be a Nyugat vezéralakjának, Ady Endrének szerelmét. A tárlat arra világít rá, hogy milyen is volt valójában az éretlen, szertelen lány először a korszak legnagyobb költőjének, majd a korszak legnagyobb festőjének oldalán feleségként és múzsaként. Boncza Berta életéről a kiállítás kurátorát, Hegyi Katalint kérdeztük.
11:21  Biró Marcell: a megújított államigazgatás hatékonyan működik [7 óra 6 perce]
  Hatékonyabban működik az államigazgatás a reformok óta, feladatát gyorsabban és eredményesebben látja el - szögezte le stúdiónkban Biró Marcell, a Belügyminisztérium kabinetfőnöke. Csonka Ernő közigazgatási szakértő műsorának vendége a helyi önkormányzatokat érintő változásokat, az új közszolgálati életpályát, valamint az e-közigazgatás eddigi tapasztalatait elemezte.
10:51  Ellenzi a görög adósság csökkentését a német kormány [7 óra 36 perce]
  A görög adósság elengedése ellen foglaltak állást német politikusok hétvégi sajtónyilatkozataikban. Angela Merkel kancellár nem lát lehetőséget az adósság további csökkentésére, Wolfgang Scháuble pénzügyminiszter pedig felelőtlenségnek tartana egy ilyen lépést.
10:17  Hétfőig lehet a munkáltatótól adómegállapítást kérni [8 óra 10 perce]
  A munkavállalók legkésőbb február 2-ig nyilatkozhatnak arról, kérik, hogy munkáltatójuk készítse el személyijövedelemadó-bevallásukat. Tavaly csaknem 870 ezer adózó szja-bevallását készítette el munkáltatója.
09:08  800 éves Szent Ferenc életrajzra bukkantak [9 óra 19 perce]
  Jacques Dalarun, a ferences rendtörténet ismert kutatója Celanói Tamásnak egy eddig ismeretlen Szent Ferenc életrajzát fedezte fel. A kis kódexet, mely eredetileg egy magán gyűjtemény darabja volt, Dalarunnak köszönhetően a párizsi Francia Nemzeti Könyvtár megvásárolta 60 ezer euróért - tájékoztatott erről a Ferences Sajtóközpont a Le Monde és a Corriere della Sera lapokra hivatkozva.
08:30  Tovább bővülhetnek a magyar-lengyel gazdasági kapcsolatok [9 óra 57 perce]
  Adottak a politikai keretek ahhoz, hogy tovább bővüljenek a magyar-lengyel kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok - mondta Szabó László külgazdasági és külügyi államtitkár pénteken, miután a gazdasági együttműködés fejlesztési lehetőségeiről, az energiabiztonságról tárgyalt Varsóban és Krakkóban.
08:30  Átadták a Év Példaképe Díjakat [9 óra 57 perce]
  Átadták az Év Példaképe Díjakat pénteken Budapesten.
07:35  A magyar modell bevezetését követelik a szomszédos országok devizaadósai [10 óra 52 perce]
  Folytatódtak a tüntetések Bukarestben, az emberek azt követelik a kormánytól, hogy enyhítsen gondjaikon. Közben a Román Nemzeti Bank vezetője azt mondta: a svájci frank kérdésében hagyni kell, hogy a dolgok maguktól elrendeződjenek. A hitelesek Romániában és Szerbiában is azt szeretnék, hogy a magyarországihoz hasonlóan rendezzék a devizahitelesek ügyeit.

2015. január 30, péntek

18:04  Banai: 2015 is sikeres gazdaságpolitikai év lesz [1 napja]
  Jól teljesített Magyarország 2014-ben a gazdasági mutatók és a makrogazdasági folyamatok területén: a növekedés 3,2 százalékot mutatott, szinte alig volt infláció, jelentősen csökkent a munkanélküliség, folyamatosan emelkedtek a reálbérek, az államháztartási hiány pedig érdemben 3 százalék alatt maradt. Banai Péter Benő elmondta, 2015-ben a szakértők az államadósság további csökkenésével számolnak. Az államháztartásért felelős államtitkár a 2015-ös év fő sarokpontjaiként a gazdaság fehérítéséből származó hasznokat, a belföldi adósságfinanszírozás előtérbe helyezését, a kétezer milliárd feletti uniós kifizetéseket, valamint az egészségügy adósságkonszolidációját és racionalizálását emelte ki.
17:48  Az olaszok 40 százaléka otthagyná az euróövezetet [1 napja]
  Az olaszok 40,1 százaléka örömmel venné, ha az ország kilépne az euróövezetből, míg egy éve csak 25,7 százalékuknak volt az a véleménye, hogy Olaszország jobban boldogulna a közös valuta nélkül.
17:35  A kamattámogatásos hitelekre is vonatkozik a fair bankokról szóló törvény [1 napja]
  A jövőben kiszámíthatóan változnak majd az állami kamattámogatást élvező hitelek kamatai is, amelyekre külön jogszabályban meghatározott eltérésekkel vonatkoznak a fair bankokról szóló törvény rendelkezései, mivel azokat speciális feltételekkel nyújthatták, nyújthatják a hitelintézetek - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM.
17:20  Tiszafüreden adott át kormányablakot Fazekas Sándor [1 napja]
  Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Baltay Tímea, kormányablakokért felelős helyettes államtitkár Tiszafüreden adta át a térségben élők könnyebb és gyorsabb ügyintézését segítő kormányablakot.
17:04  Az új görög kormány gazdasági programjával ismerkedik az eurócsoport elnöke [1 napja]
  Az új görög kormány gazdasági programjával ismerkedik Jeroen Dijsselbloem, az eurócsoport elnöke, aki péntek délután Athénban egymás után találkozik Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnökkel és a kulcstárcák vezetőivel.
16:46  Megnyílt a Dobogókői Sícentrum [1 napja]
  A Dobogókői Sícentrum is várja hétvégére a téli sportolásra vágyókat az elmúlt napok havazásának köszönhetően - közölte a Pilisi Parkerdő Zrt. pénteken.
16:21  Már XXI. századi színvonalon intézhetik ügyeiket a gyáliak [1 napja]
  A hétvégén az ország 26 pontján kerül sor új típusú kormányablak átadására, így összesen százra emelkedik az integrált ügyfélközpontok száma - mondta el Palich Etelka helyettes államtitkár a gyáli kormányablak átadóján. A kormányablakok létesítésével a személyes intézés XXI. századi lehetőségét biztosítja a kormány - jelentette ki az ünnepi átadón Tarnai Richárd kormánymegbízott.
16:13  Nőtt a szelektíven gyűjtött italos kartondobozok aránya [1 napja]
  Tavaly 23 százalékra nőtt az italos kartondobozok szelektív gyűjtési aránya Magyarországon, az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) adatai szerint a szelektíven gyűjtött és újrahasznosított tejes, illetve gyümölcsleves dobozok mennyisége elérte a 2700 tonnát, ami 120 tonnával több, mint egy évvel korábban.
15:59  Stratégiai megállapodást kötött a Takarékbank és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara [1 napja]
  Stratégiai megállapodást kötött a Takarékbank Zrt. a szövetkezeti hitelintézeti integráció nevében a Nemzeti Agrárgazdasági (NAK) Kamarával pénteken Budapesten, az AGROmashEXPO szakkiállításon.
15:37  Olasz-elnökválasztás - Eredménytelen lett a második forduló is [1 napja]
  A parlamenti pártok többsége stratégiai megfontolásból üres szavazócédulát dobott az urnába Olaszországban az államfőválasztás pénteken tartott második fordulójában is, amely így az új köztársasági elnök megválasztásához szükséges kétharmados többség nélkül zárult.
15:21  Tiszakécskén 277 milliós energetikai korszerűsítés valósul meg [1 napja]
  Az Új Széchenyi Terv keretében Tiszakécske 277 millió forint pályázati forrásból napelemeket telepít több intézményére - jelentette be Kovács Ernő, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja pénteken Kecskeméten tartott sajtótájékoztatóján.
15:12  NATO-főtitkár: fekete év volt 2014 [1 napja]
  Fekete esztendő volt 2014 az európai biztonság szempontjából - mondta pénteki évértékelő sajtótájékoztatóján Brüsszelben Jens Stoltenberg NATO-főtitkár. NATO-gépek tavaly négyszáz alkalommal voltak kénytelenek úgynevezett befogó manővert végrehajtani orosz gépekkel szemben, és ebből 150 alkalommal a NATO baltikumi légi járőrözést végző gépeire hárult ez a feladat.
14:54  Kétszázmillió forintos egészségügyi fejlesztés valósult meg Mezőtúron [1 napja]
  Új egészségházat és mentőállomást adtak át pénteken Mezőtúron. A kétszázmillió forint értékű beruházás javarészt európai uniós támogatásból valósult meg.
14:37  Elektronikusan is visszaválthatóak a megyei e-matricák március 15-ig [1 napja]
  Elektronikusan is visszaválthatóak a feleslegessé vált megyei e-matricák február elsejétől március 15-ig a véglegesített, február elsején hatályba lépő díjrendelet értelmében a személyes vagy postai ügyintézés mellett - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) pénteki közleményében.
14:21  Zarándokokkal lendítené fel turizmusát Pest megye [1 napja]
  Elfogadta 2015. évi költségvetését idei első, pénteki ülésén Pest megye közgyűlése, amely döntött a Mária Út Egyesülethez való csatlakozásról is a régió idegenforgalmának növelése érdekében - közölte a megyei önkormányzat hivatalának sajtófőnöke.
14:12  Péntek délutántól változik az Árpád fejedelem útjának forgalmi rendje [1 napja]
  Pénteken 17 órától módosul a fővárosi II. kerületi Árpád fejedelem útja forgalmi rendje a budai fonódó villamoshálózat építése miatt. A Margit hídról lehajtóknak már nem kell korlátozásokra számítaniuk - adta hírül a Budapesti Közlekedési Központ.
13:54  Három modell szerint fizethetik vissza a svájci hiteleket Horvátországban [1 napja]
  Három modell szerint fizethetik vissza a svájci frank alapú hiteleket Horvátországban: euróra válthatják, egy úgynevezett ballon törlesztési típusú hitelszerződés szerint vagy úgy, hogy a hitelre vásárolt ingatlanok a bankok tulajdonába kerülnek és a banktól bérlik tovább az adósok. Ebben egyezett meg Boris Lalovac pénzügyminiszter, a központi bank és a kereskedelmi bankok képviselőivel - írta a Jutarnji List pénteken.
13:37  Februárban kerülhet a kormány elé az országos taxirendelet [1 napja]
  A taxis tevékenységet országosan szabályozó kormányrendelet tervezetének szakmai előkészítő munkája és közigazgatási egyeztetése tavaly novemberben lezárult, a szakmailag egyeztetett előterjesztést a fejlesztési tárca legkorábban február végén tervezi benyújtani a kormány elé - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM pénteken.
13:21  Sebhelyek alapján vizsgálták a tünékeny csőrös ceteket [1 napja]
  Az óceán legrejtélyesebb bálnafaját tanulmányozó kutatók kiderítették, hogy egyedei hosszú távú szövetségekbe tömörülnek.
13:12  Nemzetközi vasúti munkacsoport tárgyalt Budapesten [1 napja]
  Nemzetközi vasúti munkacsoport tárgyalt csütörtökön és pénteken Budapesten: a Transzszibériai Szállítások Koordinációs Tanácsa (TSZKT), az Oroszországi Vasutak (RZD) és a MÁV Zrt. munkacsoporti ülésének fő témája a magyar-orosz együttműködés, és a transzszibériai fuvarozás volt - közölte a MÁV pénteken.
12:54  Elfogadta költségvetését a hajdú-bihari önkormányzat [1 napja]
  Hajdú-Bihar megye önkormányzati közgyűlése 321 millió 558 ezer forint bevételi és kiadási főösszeggel pénteken elfogadta 2015. évi költségvetését. Pajna Zoltán, a testület fideszes elnöke kiemelte: a központi költségvetés az idén 4 milliárd 891,3 millió forintot biztosít a megyei önkormányzatok feladatainak ellátására, amelyből a Hajdú-Bihar megyei önkormányzat támogatása 283 millió forint.
12:46  Kormányablak nyílt Mezőkövesden [1 napja]
  Ünnepélyes keretek között adták át a mezőkövesdi kormányablakot 2015.január 29-én. Mezőkövesd az első helyszíne az elkövetkezendő háromnapos Kormányablak-átadó sorozatnak. Az új szolgáltatás révén a jövőben 265-féle ügytípust egy helyen intézhetnek el az állampolgárok.
12:33  KSH: 0,4 százalékkal csökkentek tavaly az ipari termelői árak [1 napja]
  Tavaly 0,4 százalékkal csökkentek az év egészében a belföldi és az exportárváltozás eredőjeként az ipari termelői árak az előző évhez képest - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen