pénztárca kímélő megoldások
 
OrientPress - Belföld hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2015. április 18, szombat

17:37  Minden magyart sikerült kimenekíteni Jemenből [11 óra 8 perce]
  Szombatra virradóra az utolsó olyan magyarokat is sikerült evakuálni Jemenből, akik ezt kérték. A kimenekített két család hat tagja éjjel fél egykor megérkezett a jordániai Ammanba - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Dunakeszin tartott sajtótájékoztatóján. Összesen 13 család 42 tagját kellett kimenekíteni két és fél hét alatt.
16:37  Legjobb film díjat nyert a Liza, a rókatündér Amszterdamban [12 óra 8 perce]
  Ujj Mészáros Károly első mozifilmje, a LIZA, A RÓKATÜNDÉR nyerte a legjobb európai fantasztikus film Ezüst Méliès-díját péntek este Amszterdamban.
14:49  Átadták a látványmedencéket a Veszprémi Állatkertben [13 óra 56 perce]
  Átadták a borjúfókákat és pápaszemes pingvineket bemutató látványmedencéket és építményeket szombaton a Veszprémi Állatkertben. Az átadóünnepségen Navracsics Tibor, az Európai Unió kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa kijelentette: a Veszprémi Állatkert egy olyan fejlesztési program közepén van, amelynek eredményeként Közép-Európa, sőt talán Európa egyik legszebb és leglátványosabb állatkertje lesz.
14:37  Önkéntes munkát segítő honlapot indít az Emmi [14 óra 8 perce]
  Fiatalok önkéntes munkáját segítő honlapot hoz létre az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) májusban - mondta Schanda Tamás János, a tárca ifjúságpolitikáért felelős helyettes államtitkára a Rólad szól konzultációs programsorozat eddigi tapasztalatai alapján az M1 aktuális csatornának.
13:49  Ismét lebukott egy vecsési illegális fémkereskedő [14 óra 56 perce]
  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei másodszorra számolták fel az illegális fémtelepet Vecsésen és lefoglaltak közel 2 tonna fémet.
11:49  Minden idők legmelegebbje volt 2015 első negyedéve [16 óra 56 perce]
  Minden idők legmelegebbje volt az idei március és 2015 első negyedéve, az észak-sarki jégkiterjedés az eddigi legkisebb volt márciusban - közölte pénteken az amerikai Országos Oceanográfiai és Légköri Hivatal (NOAA).
11:17  Mesélő száz éves épületek hétvégéje Budapesten [17 óra 28 perce]
  A Rózsafüzér Királynéja Templom és a József Telefonközpont mellett idén éppen száz éves a budapesti közlekedés is - többek között ezeket mutatja be az érdeklődőknek a Budapest100 április 18-19-én. Az épületek mögött valódi emberi sorsok, a vészterhes idők, és a lakók háborús emlékei is feltárulnak a látogatók előtt - mondta a Rádió Orientnek Horváth Zsuzsanna és Maczó Balázs, a rendezvény két programkoordinátora.
10:49  Jelentős támogatásra számíthatnak az őshonos állattartók [17 óra 56 perce]
  A következő években nagyobb támogatásra számíthatnak az őshonos állatokat tartók az állomány növeléséhez - jelentette ki a földművelésügyi miniszter Apajon egy szakmai tanácskozáson. Fazekas Sándor megerősítette, hogy a 2015-2020 közötti ciklusban az EU agrártámogatásából a korábbinál 180 milliárd euróval nagyobb összeg jut az állattartó ágazatnak.
08:17  SZÉP-kártya: május végéig még 2,8 milliárdot kell elkölteni [20 óra 28 perce]
  A 2013-ban feltöltött 67,8 milliárdból még 2,8 milliárd forint van a SZÉP-kártyákon; a pihenőkártyákra tavalyelőtt utalt pénzt május 31-ig lehet elkölteni, ezt követően a kártyán maradt összeg elvész a kártyabirtokosok számára - figyelmeztet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

2015. április 17, péntek

17:49  A szabadkereskedelmi megállapodás árnyoldalai [1 napja]
  A kidolgozás alatt álló EU-USA szabadkereskedelmi megállapodás megkötése összességében pozitívan értékelhető, ugyanakkor Magyarország az egyeztetések során számos fenntartásának is hangot adott - hangzott el Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Colleen Bradley Bell az Egyesült Államok nagykövetének megbeszélésén.
17:37  Így változna a felsőoktatás [1 napja]
  A felsőoktatás átalakítási folyamatában elvégezte a bolognai rendszer felülvizsgálatát az Emberi Erőforrások Minisztériumának Felsőoktatásért Felelős Államtitkársága. Az egy évtizedes rendszer áttekintésével és a korrekciós javaslatok megfogalmazásával az oktatás és a finanszírozás hatékonyságát kívánja erősíteni a kormányzat, választ adva a szakmai, a társadalmi és a gazdasági igényekre is.
17:17  Egészségügyi prevencióra 15 milliárd jut 2020-ig [1 napja]
  A kormány a 2020-ig terjedő időszakban 15 milliárd forintot fordít egészségügyi prevencióra az ezzel kapcsolatos operatív program keretében - mondta Zombor Gábor, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára Kecskeméten. A legfontosabb feladatként azt határozta meg, hogy a három megyében zajló vastagbélrákszűrést kiterjesszék az ország egészére - tette hozzá.
16:49  Közel 50 milliós támogatás közösségi tévéknek, rádióknak [1 napja]
  Kilenc televízió és három rádió jutott pénzügyi forráshoz a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa által kiírt rezsipályázat legutóbbi fordulójában, a Magyar Média Mecenatúra program keretében. A testület legutóbbi ülésén eredményt hirdetett a nyíregyházi és komlói rádiós pályázatokon. A Médiatanács legfrissebb tanulmányából kiderül, a kisebbségi szereplők megjelenése némileg csökkent 2014 második felében a hírműsorokban.
16:49  Szlovén nemzetiségi vezetőkkel tárgyalt Soltész [1 napja]
  Példamutató az együttműködés Magyarország és Szlovénia nemzetiségi politikájában - hangoztatta pénteken a Rábavidéken élő szlovén nemzetiségi vezetőkkel folytatott találkozóját követően Soltész Miklós, az Emmi egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára a szentgotthárdi Szlovén Kulturális és Információs Központban.
16:17  Szijjártó: a munkahelyteremtő beruházások kellenek [1 napja]
  Szijjártó Péter úgy vélte, hogy a munkahelyteremtő beruházások fogják visszahozni Európa versenyképességét, Jyrki Katainen uniós biztos, az Európai Bizottság alelnöke pedig azt hangsúlyozta, hogy az európai gazdaságok mélyen gyökerező gondja a beruházások hiánya, éppen ezért döntöttek az Európai Stratégiai Beruházási Alap létrehozásáról, amelynek keretében 315 milliárd euróval finanszíroznak új beruházásokat.
15:49  Megrepedt HÉV födémje a Batthyány térnél [1 napja]
  Megrepedt a mennyezet a szentendrei HÉV alagútjában - számolt be az M1 Híradója. A javítás miatt mindenképp korlátozni kell az utasforgalmat. Jelenleg azzal számolnak, hogy a jövő hét végéig lesz szükség forgalomkorlátozásra.
15:37  Több ezer álláskeresőre számítanak a Bálnában [1 napja]
  Elsősorban a kis- és középvállalkozások munkaerőigényét célozza meg a Budapesti Kereskedelmi- és Iparkamara (BKIK) Álláshely - Lehetőséget mindenkinek elnevezésű rendezvénye június 9-10-én a Bálnában. Elindult az az álláskeresési roadshow is, amelynek állomásain az ÁLLÁSHELY-i Járat elnevezésű kisbusz várja az érdeklődőket. A Fővárosi Kormányhivatal szakemberei olyan konkrét kérdésekben is adnak tanácsot, mint például a megfelelő önéletrajz megszerkesztése.
15:17  Új villamosmegálló épül a Rudas fürdő előtt [1 napja]
  A Budai Vár és környéke közlekedés fejlesztése című EU támogatott KÖZOP-5.5.0-09-11-2011-0027 projekt keretében új villamosmegállót és gyalogátkelőhelyet építenek a Szent Gellért rakparton.
14:49  Új hangár épül a budapesti repülőtéren [1 napja]
  Ismét gigantikus munkagépek dolgoznak a Liszt Ferenc repülőtéren, a két nagy szerelő és javító hangár közötti területen. A Budapest Airport egy vadonatúj hangárt épít a Wizz Air számára, amely idén szeptembertől hozza Budapestre karbantartó bázisát.
14:37  Döntött az osztalékról az OTP-közgyűlés [1 napja]
  A testület részvényenként 145 forintot szavazott meg, a bank 40,6 milliárdot fizet ki a tulajdonosoknak. Az OTP-csoport 2014 egészében 102,258 milliárd forintos veszteséget szenvedett el.
14:17  Fejlesztenék a magyar-kubai kereskedelmet [1 napja]
  Kubában nagyon kedvelik Magyarországot, de nem tudják pontosan, mit kínálhat nekik - mondta Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken. Fejleszteni kell a magyar-kubai kereskedelmi kapcsolatokat, növelni kell a két ország között kereskedelmi forgalmat - tette hozzá.
13:49  Nyilvánosak a kis patikák működési célú támogatásai [1 napja]
  Közzétették a kormány honlapján a kis forgalmú gyógyszertárak működési támogatásának négyhavi adatait, ezek alapján csaknem 182 millió 770 ezer forintot kapnak összesen az érintett gyógyszertárak.
13:37  Bélyegen az első budapesti autóbusz [1 napja]
  A Magyar Posta alkalmi bélyeg kibocsátásával örökíti meg az első budapesti menetrend szerinti autóbuszjárat indításának centenáriumát. A bélyegképen az első két budapesti autóbusz látható. A bélyeget Andor András grafikusművész tervei alapján 200.000 példányban az ANY Biztonsági Nyomda gyártotta. Április 16-tól kapható az ország nagyobb postáin.-tudatta a Magyar Posta Zrt.
13:17  Thaiföld virágzó kincsei a Vajdahunyadvárban [1 napja]
  Bár az orchidea őshazája Délkelet-Ázsia, napjainkra kontinensünkön is elterjedtek a trópusi fajok. Vajon az eltérő éghajlati adottságok ellenére hogyan maradhat meg tartósan hazánkban ez a különleges virág? Többek között erre is választ kaphat, aki április 17. és 19. között ellátogat a Vajdahunyadvárba, a thaiföldi fajokat bemutató orchidea kiállításra. A rendezvényről és az orchidea lakásban tartásának titkáról Tátrai Zsuzsa, a Magyar Orchidea Társaság kommunikációs referense beszélt a Rádió Orienten.
12:49  Már tízezren látták a Csók István-kiállítást [1 napja]
  Pénteken érkezett meg a Derűs élet festője című Csók István-kiállításra a tízezredik látogató. Szabóné Molnár Ildikót a Várkert Bazárban Sárváry István, a Miniszterelnökség kiemelt kulturális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára és Gyutai Csaba, a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte ajándékcsomaggal pénteken, a helyszínen.
12:37  Szijjártó: Dél-Korea is várja az exportképes magyar kkv-ket [1 napja]
  A Koreai Köztársaságnak fontos szerepe lehet abban, hogy a jelenlegi négyszeresére növeljük az exportképes magyar kis- és közepes vállalkozások számát - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten, a magyar-koreai technológiai üzleti fórumon.
12:17  Jelentős fizetésemelés jöhet a közszférában [1 napja]
  Nettó 30-50 százalékos keresetnövekedést eredményezne a közszolgálati életpályamodell bevezetése - jelentette ki Latorcai Csaba államtitkár a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetségének 25 éves jubileuma alkalmából tartott rendezvényen. A kormány tervei szerint a közszolgálati életpályamodellt 2016. július 1-jével fogják elindítani.
11:49  Felhívás az ivóvízminőség-javító projektek dokumentációinak előkészítésére [1 napja]
  Megjelent Az ivóvízminőség-javító projektek műszaki-gazdasági előkészítéséhez szükséges szakmai háttér dokumentáció és adatállomány elkészítése című (KEOP - 7.12.0 kódszámú) felhívás a Széchenyi 2020 keretében. A pályázat benyújtására 2015. április 22-től van lehetőség.
11:37  Közlekedésbiztonsági pályázat általános iskoláknak [1 napja]
  Második fordulójához ért a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) általános iskoláknak szóló közlekedésbiztonsági pályázata. Az első körben több mint 500 intézmény szerepelt sikerrel, a közülük újra jelentkezők közül választják ki a legjobb saját koncepciót benyújtó három nyertest. A pályázatok beadásának határideje 2015. április 30.
11:37  Visszér-vagy szívpanaszokkal küzd? Tudjon meg többet állapotáról Doppler vizsgálattal [1 napja]
  A szív-és érrendszeri problémák nem csak Magyarországon, hanem az egész világon népbetegségnek számítanak, melynek szövődményei a vezető halálokok közt szerepelnek. Éppen ezért érdemes panaszok esetén - illetve ha nagyobb kockázati csoportba tartozik- ellenőriztetni erei állapotát, hogy elkerülhesse a súlyosabb problémákat. Az artériák és a vénák ultrahangos vizsgálatáról Szabó Andrea, az Ultrahang Központ radiológus főorvosa beszélt.
11:17  A megújultak Mátraverebély-Szentkút ez évi búcsúi [1 napja]
  Május végétől, vagyis pünkösdtől október derekáig, Magyarok Nagyasszonya ünnepéig szinte minden hétvégén jelentős búcsús események várják a zarándokokat Mátraverebély-Szentkúton. A nemzeti kegyhelyen hamarosan befejeződnek az két éve tartó, nagyszabású felújítási és fejlesztési munkálatok, így a kor követelményeinek minden szempontból megfelelő körülmények fogadják a híveket.
10:49  Parlament előtt a pénzügyi szolgáltatók felügyeletét szigorító javaslat [1 napja]
  Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által csütörtökön benyújtott javaslat a pénzügyi fogyasztóvédelem erősítése érdekében szigorítja a pénzügyi szolgáltatók felügyeletére vonatkozó szabályozást, másrészt uniós szabályokat ültet át a magyar jogrendbe.
10:37  Mégsem indul még a világ legrövidebb nemzetközi légi járata [1 napja]
  Egyelőre mégsem indul el a világ legrövidebb, két ország közti légi járata, amely mindössze 20 perc alatt tette volna meg a bécsi és a pozsonyi repülőtér közti 47 kilométeres távolságot. Az Air Berlin német fapados légitársaság osztrák leányvállalata, a Niki megerősítette, hogy egyelőre mégsem lesz légi összeköttetés az osztrák és a szlovák főváros között.
10:37  Átadták a Fővárosi Törvényszék új épületét [1 napja]
  Átadták a Fővárosi Törvényszék új épületét csütörtökön a II. kerületi Tölgyfa utcában, ahová a szervezet hat egysége költözik. A megnyitón Vízkelety Mariann államtitkár azt hangsúlyozta, hogy a bíróságok alkotmányos működéséhez a megfelelő létszám mellett az infrastrukturális feltételek megléte is elengedhetetlenül szükséges.
10:17  Újabb magyar siker a csillagászatban [1 napja]
  Magyar csillagászok nyithatnak új fejezetet a Naprendszer kisbolygóinak kutatásában. A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Csillagászati Intézetének kutatói a Kepler-űrtávcső segítségével a világon elsőként mérték meg sikeresen két nagyon távoli, a Neptunuszon túl keringő égitest forgását - tudatta az MTA.
09:49  Az orosz légvédelem nem befolyásolja az amerikaiakat [1 napja]
  Moszkvának az a döntése, hogy föld-levegő rakétarendszereket ad el Teheránnak, nem változtat a Pentagon arra vonatkozó tervein, hogy szükség esetén katonai fellépéssel akadályozza meg Irán nukleáris fegyverhez jutását - jelentette ki csütörtökön Washingtonban Martin Dempsey tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke.
09:37  Szijjártó: erős gazdaság nem kerülheti ki Kínát [1 napja]
  A magyar-kínai kapcsolatok kérdése nem pártpolitikához kötött; a kormányok több éve dolgoznak azon, hiszen az az ország, amely ma erős akar lenni, nem kerülheti ki a kínai kapcsolatokat - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Konfuciusz Intézete és a Szegedi Közéleti Kávéház közös rendezvényén csütörtökön.
09:37  Devizahitelek - 30 napig lehet panaszt benyújtani [1 napja]
  A szakemberek azt javasolják, a hitelesek figyelmesen nézzék át az elszámolási értesítőket. Erdősi Éva pénzügyi szakértő arra hívta a figyelmet, hogy aki harminc napon belül nem jó panaszt nyújt be, és azt elutasítják, annak a panasza érvényét veszti, és a kiszámolt tartozásán nem változtatnak.
09:17  A nemzet egységét hangsúlyozta Kövér Székelykevén [1 napja]
  A nemzet egységét és oszthatatlanságát hangsúlyozta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a vajdasági Székelykevén, a Kárpát-medence egyik legdélebbi magyar településén, ahol kiemelte: látogatásával egyebek mellett azt szerette volna kifejezni, hogy senkiről sem feledkeznek el.
08:49  Emelkedett a benzin és a gázolaj ára [1 napja]
  A 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát bruttó 2 forinttal, a gázolajét pedig 4 forinttal emelte pénteken a Mol Nyrt. Az emeléssel a 95-ös benzin literenkénti átlagára 360-362 forintra, míg a gázolajé 365-366 forintra nőtt. A Mol legutóbb április 15-én változtatott az árakon, akkor bruttó 2 forinttal csökkentette a benzin literenkénti nagykereskedelmi árát.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác