pénztárca kímélő megoldások
 
OrientPress - Belföld hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2015. július 02, csütörtök

17:49  Balog: a szabadságért nap mint nap újra meg kell küzdeni [7 óra 4 perce]
  Kollektív erkölcsi, nemzeti és politikai kötelezettség az idősebb nemzedékek számára, hogy átadják az általuk átélt diktatúrák történelmi tapasztalatait a következő nemzedékeknek - jelentette ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az 1989 - a változások éve, Kelet-Közép-Európa útjain 1939-1989 című, a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében rendezett szabadtéri kiállítás ünnepélyes megnyitóján csütörtökön.
17:37  Lázár: heteken belül meg kell kezdeni a határzár kiépítését [7 óra 16 perce]
  Heteken belül meg kell kezdődnie az ideiglenes határzár létesítésének a szerb-magyar határon - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Kiemelte, eddig körülbelül egymillióan küldték vissza a bevándorlásról szóló - július 15-ig meghosszabbított - nemzeti konzultáció kérdőívét, és 800 ezer ív kiértékelése után továbbra is az látszik, hogy a válaszolók döntő többsége határozottan elutasítja az illegális bevándorlást.
17:17  Stoltenberg: Görögország erős és elkötelezett szövetségese a NATO-nak [7 óra 36 perce]
  Az adósságválsággal küzdő Görögország erős és elkötelezett szövetségese a NATO-nak, és továbbra is az marad - jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár csütörtökön Bukarestben.
16:49  Átadták a felújított mátraházi edzőtábort [8 óra 4 perce]
  Átadták csütörtökön a több mint 1,1 milliárd forintból felújított mátraházi edzőtábort, amely tíz év után nyitotta meg ismét kapuit.
16:37  Megkezdődött a tököli szennyvíztisztító bővítése [8 óra 16 perce]
  A múlt heti munkaterület átadást követően elindultak a tököli szennyvíztisztító telep bővítési és fejlesztési programjához kapcsolódó kiegészítő beruházások. A Tököl-Szigethalom-Halásztelek települések által létrehozott társulás másfél milliárd forintot meghaladó összeget nyert a környezetvédelmi szempontból is jelentős szennyvíztisztító fejlesztésre. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, mint Közreműködő Szervezet a projekt során keletkezett maradványösszeg terhére 60 millió Ft értékben elszámolható kiegészítő beruházásokat engedélyezett.
16:17  Szülői kisokos strandoláshoz [8 óra 36 perce]
  A nyár, a vakáció, pihenés időszaka. Sokan túl vannak már az első babás nyaraláson, s felkészülten várják az előttük álló napokat, de vannak, akik ezen a nyáron kelnek először útra kisgyermekkel. Most következzen útravalóként néhány jó tanács bőrgyógyász szakértőnktől - a nyári bőrvédelemről.
15:49  Hétfőn megnyitják a Nyugati pályaudvart [9 óra 4 perce]
  Befejeződnek július 5-én éjfélig a Nyugati pályaudvaron a felújítási és karbantartási munkálatok, így július 6-án, hétfőn a hajnali üzemkezdettől megindul a menetrendszerinti forgalom - közölte Lőcsei Virág, a MÁV Zrt. szóvivője csütörtökön az eddig elvégzett munkálatokról tartott sajtótájékoztatón a helyszínen.
15:49  Nyári nosztalgiázás a BKK-val [9 óra 4 perce]
  Idén júliusban is útra kelnek a BKK és a BKV nagy népszerűségre szert tett nosztalgiajáratai, a buszok, villamosok és trolik. A BKK idén nyáron is számos nosztalgiamenettel várja az érdeklődő közlekedésbarátokat. Az elmúlt évek során rendkívül népszerűvé vált hétvégi nosztalgiamenetek most további különleges útvonalakra térnek: rendkívüli helyszíneken örökíthetnek meg a fotósok kivételes járműveket, a régmúlt szerelmesei pedig számos nosztalgia-autóbusz, -trolibusz és -villamos közül választhatnak.
15:37  Magyarország 16. a kutatás-fejlesztési források lehívásában [9 óra 16 perce]
  Magyarország a beadott pályázatok számát és értékét tekintve is a 16. helyezést érte el a tagországok között az EU kutatás-fejlesztésre kiírt, tavaly zárult hétéves pályázati ciklusában - tette közzé a projektek ellenőrzéséért európai szinten felelős KPMG. Programszinten a beadott 7391 magyar pályázatból kereken 1500 nyert összesen 278 millió eurót. A legsikeresebb magyar pályázó a Budapesti Műszaki Egyetem volt a maga 113 sikeres projektjével.
15:17  Szijjártó: minden eddiginél nagyobb a szükség a magyarság összekapaszkodására [9 óra 36 perce]
  A Közép-Európát, Magyarországot és a magyarságot érintő legfontosabb aktuális kérdésekről beszélt a XIII. Vajdasági Szabadegyetem megnyitóján Szijjártó Péter csütörtökön Kishegyesen. A külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, új világrend van kialakulóban, illetve emlékeztetett arra, hogy a II. világháború lezárása óta Európának nem kellett egyszerre ennyi problémával szembenéznie.
14:49  Nyártól magyar nyelvű online felületen is lehet külföldi autópálya-matricát venni [10 óra 4 perce]
  Elindult az első magyar nyelvű, külföldi autópálya-matricákat árusító weboldal, a megallasnelkul.hu, jelenleg négy szomszédos ország, Ausztria, Csehország, Szlovákia és Szlovénia vignettája érhető el érvényességi idő szerinti bontásban, személygépjárművel utazók részére - közölte az oldal alapítója az MTI-vel.
14:37  Ősszel folytatódik Helyi termék éve programsorozat [10 óra 16 perce]
  Szeptemberben folytatódik a földművelésügyi miniszter által meghirdetett Helyi termék éve idén áprilisban elindított programsorozat, amely egészen 2016 márciusáig tart - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) csütörtökön.
14:17  Óriási siker az újranyitott tanyabusz pályázat [10 óra 36 perce]
  A 2007-2013-as uniós ciklus forrásainak teljes mértékű felhasználását is ösztönző, áprilisban újranyitott tanyabusz pályázat nyertesei összesen 22 milliárd forint támogatáshoz jutnak. A támogatás célja, hogy ösztönözze a szolgáltatáshiányos településeken, településrészeken a különböző alapszolgáltatások körének fejlesztését és bővítését.
13:49  MNB: több tízmilliárd forint a záloghitel-forgalom Magyarországon [11 óra 4 perce]
  Több tízmilliárd forint a záloghitel-forgalom Magyarországon, sok ember él ezzel a lehetőséggel, ezért fontos, hogy a jegybank kiemelten figyelje a területet az utóbbi időben megszaporodott 1-3 napos, extrém rövid lejáratú konstrukciók miatt - erről Binder István, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője beszélt az M1 aktuális csatornán csütörtökön.
13:37  Gyermek- és/vagy munkavállalás? - a kismamák jogairól [11 óra 16 perce]
  Egy jó munkahely támogatja munkavállalóit abban, hogy megtalálják az egyensúlyt a munka és a magánélet között, hogy ne kelljen választaniuk, mi fontosabb számukra: a gyermek- vagy a munkavállalás. Ma már hazánkban is erősödik a tendencia, hogy a nők csak egy-másfél évet maradnak távol a munkától gyermekvállalás esetén. A kismamákat a jogszabályok is támogatják a munka világába történő visszatérésben.
13:17  Varga: 1,6 milliárddal támogatja a kormány az Óbudai Egyetemet [11 óra 36 perce]
  A kormány 1,6 milliárd forinttal támogatja az Óbudai Egyetem jelenleg üresen álló Kandó Kálmán Kollégiumának felújítását - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten. Varga Mihály kiemelte: a beruházással a magyar műszaki felsőoktatás egyik legnépszerűbb intézményének kollégiumi férőhelygondjait oldja meg a kormány.
12:49  Kovács Árpád: előnyökkel járhat a korai költségvetés [12 óra 4 perce]
  A makrogazdasági pálya meghatározása szempontjából is kedvező, hogy a költségvetés, illetve az adótörvények ilyen hamar meghirdetésre kerültek, és így a gazdasági szereplők is jó előre tudják, hogy mire számíthatnak - mondta a Rádió Orientnek Kovács Árpád. Noha az elfogadott költségvetési törvényt bármikor lehet módosítani, ezzel azonban a kormánynak csak nagyon indokolt esetben szabad élnie - tette hozzá a Költségvetési Tanács elnöke.
12:37  Dunai halételek a Keszegfesztiválon [12 óra 16 perce]
  Dunai halételek várják szombaton a Bátai Keszegfesztivál közönségét, a kulturális, gasztronómiai programot tizedik alkalommal rendezik meg a sárközi községben.
12:17  Inkubátor programot indít a filmalap [12 óra 36 perce]
  Öt fiatal rendezőnek biztosít lehetőséget első animációs, dokumentum- vagy játékfilmjének elkészítésére a Magyar Nemzeti Filmalap (MNF) első alkalommal meghirdetett inkubátor programja. A pályázók a november 10-i pitch fórumon mutathatják be terveiket.
11:49  Erdélyben gyógyítottak a Gyermekmentő önkéntes orvosai [13 óra 4 perce]
  Befejeződött a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat idei májusi erdélyi gyógyító körútjának az összesítése. A szervezet önkéntes orvosai kórházban, iskolákban, óvodákban szűrték, vizsgálták és gyógyították a rászoruló gyermekeket, közel 6000 vizsgálatot végeztek egy hét alatt.
11:37  További terrorista merényletek várhatók Észak-Afrikában a lengyel titkosszolgálat szerint [13 óra 16 perce]
  További terrorista merényletek várhatók nemcsak Tunéziában, hanem Egyimptomban is - figyelmezetette csütörtökön a TVN24 lengyel hírtelevízióban az Észak-Afrikába készülő lengyel turistákat Marek Biernacki államtitkár, a lengyel titkosszolgálatok felügyelője.
11:37  Jövőre elkezdődik az M4-es Üllő és Albertirsa közötti szakaszának előkészítése [13 óra 16 perce]
  A tervek szerint jövőre a kisajátításokkal és a régészeti munkával elkezdődik az M4-es gyorsforgalmi út Üllő és Albertirsa közötti szakaszának építése - jelentette be nagykátai és a monori térség fideszes országgyűlési képviselője, Pogácsás Tibor és Czerván György sajtótájékoztatón csütörtökön Monoron.
11:17  Növekvő bevétel az e-útdíjakból [13 óra 36 perce]
  Idén az első fél évben mintegy 125 milliárd forint folyt be az autósoktól az utak használatáért, a legnagyobb tétel a két éve bevezetett elektronikus útdíjrendszernek köszönhető-tudatta a Világgazdaság.
10:49  Zarándokház épül Nyírszőlősön [14 óra 4 perce]
  Zarándokház épül a közép-európai kegyhelyeket összekötő, az ausztriai Mariazelltől a romániai Csíksomlyóig tartó Mária-út Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakaszán, a Nyíregyházához tartozó Nyírszőlősön - közölte a projekt menedzsere. Kovácsné Kozák Mariann elmondta, hogy a 35 személyes zarándokház a Széchenyi 2020 program keretében épül, az Európai Unió 113 millió forint összegű támogatásával.
10:37  Készpénzzel utazik a magyar [14 óra 16 perce]
  Még mindig a készpénzt részesítik előnyben a magyarok külföldi utazásaik során, köztük olyanok is, akik itthon szívesebben fizetnek bankkártyával - derül ki a CIB Bank nyári pihenési és utazási szokásokat vizsgáló, ötszáz fős mintán végzett reprezentatív kutatásából.
10:17  Bevándorlókkal találkozik Ferenc pápa [14 óra 36 perce]
  A Vatikán közzétette Ferenc pápa szeptemberi Egyesült Államokbeli és kubai látogatásának programját. A news.va portálja szerint az egyházfő szeptember 19-én hagyja el a Fiumicino repülőteret, s délután 16 órára érkezik Havannába.
10:17  Újra tárgyalnak Koszovóról [14 óra 36 perce]
  A belgrádi és pristinai politikai vezetők jövő héten ismét tárgyalóasztalhoz ülhetnek, de csak azt követően, hogy Angela Merkel német kancellár a szerb fővárosba látogat - írta a Vajdaság Ma portálja. Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője már a jövő hétre Brüsszelbe invitálhatja Belgrád és Pristina vezetőit, értesült a Tanjug az Európai Bizottsághoz közeli körökből.
09:49  Gyanúsan olcsó tejet forgalmazó cégláncolatot derített fel a NAV [15 óra 4 perce]
  Az uniós áfaszabályok kijátszásával hozott forgalomba Szlovákiából származó tejet az a céghálózat, amelyet a NAV adóellenőrei göngyölítettek fel Budapesten. Az esetet feltáró adóigazgatóság feljelentést tett a NAV pénzügyi nyomozóinál bűncselekmény gyanúja miatt.
09:37  Nógrádi: a görögök bennmaradása a kisebbik rossz [15 óra 16 perce]
  A kisebbik rossz az, ha a vasárnapi népszavazáson az eurózónában maradásra szavaznak a görögök - mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő csütörtök reggel az M1 műsorában. Ebben az esetben eurómilliárdokat kellene kapnia Athénnek, amihez arra van szükség, hogy Alekszisz Ciprasz kormányának el kellene fogadnia a hitelezői feltételek többségét, ami a nem egészen fél éve hivatalba lépett kabinet lemondását vonná maga után.
09:17  Önkéntesek segítik a bevándorlók ellátását Szegeden [15 óra 36 perce]
  Az egyik közösségi oldalon szerveződött önkéntesek csoportja segíti a menedékkérők ellátását Szegeden a vasútállomásnál, elsősorban azok szorulnak támogatásra, akik az utolsó vonat budapesti vonat indulása után érkeznek a pályaudvarra és kénytelenek ott éjszakázni.
08:49  Megindult a kereskedelmi forgalom a szlovák-magyar gázvezetéken [16 óra 4 perce]
  Szerdától beindult a kereskedelmi forgalom a Szlovákiát Magyarországgal összekötő gázvezetéken - jelentette be Vagram Cugurjan, az Eustream szlovák vezetéküzemeltető cég vezetője, akit a Ria Novosztyi orosz hírügynökség idézett. Robert Fico szlovák és Orbán Viktor magyar miniszterelnök tavaly tavasszal adta át szimbolikusan a vezetéket.
08:37  Rétvári: segély helyett egyre többen élnek munkából [16 óra 16 perce]
  Segély helyett egyre többen élnek munkából, a közfoglalkoztatási programnak köszönhetően egyre többen dolgoznak - mutatott rá Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Kiemelte: jövőre mintegy 70 milliárddal nő a közfoglalkoztatásra rendelkezésre álló forrás.
08:17  Leminősítette Görögországot a Moodys [16 óra 36 perce]
  Leminősítette Görögország eddig is mélyen spekulatív - vagyis messze nem befektetési ajánlású - államadós-osztályzatát a Moodys Investors Service, azzal a véleményével indokolva a lépést, hogy a hivatalos hitelezők nyújtotta további pénzügyi támogatás nélkül Görögország előbb-utóbb törlesztési csődbe kerül a magánszektorbeli hitelezőkkel szemben fennálló adósságaival.
07:49  Pályázat a könyvtári digitális tartalmak online elérhetőségének javítására [17 óra 4 perce]
  A Széchenyi 2020 keretében megjelent a Könyvtári digitális tartalmak online elérhetőségének javítása című (TÁMOP-3.2.16-15 kódszámú) kiemelt projekt felhívás. Rendelkezésre álló keretösszeg 70 millió forint. A projektjavaslatok benyújtása a felhívás megjelenésétől -2015. július 1.- számított 30. napig lehetséges.

2015. július 01, szerda

17:49  Merkel: csak a referendum után lehet szó újabb tárgyalásokról [1 napja]
  Az ajtó továbbra is nyitva áll a görög kormánnyal való tárgyalások előtt, de egy új segélyprogramról csakis a hét végére tervezett görögországi referendum után lehet tárgyalni - jelentette ki a Bundestag szerdai rendkívüli ülésén Angela Merkel. A német kancellár ugyanakkor bírálta a görög kormányt, hangoztatva, hogy Görögország egyoldalúan megszakította a tárgyalásokat a hitelezőkkel, továbbá az Eurócsoporttal, és nem tett eleget korábban vállalt kötelezettségeinek.
17:37  Fokozott ellenőrzést rendeltek el Debrecenben [1 napja]
  Debrecen egész területére kiterjedő fokozott ellenőrzést rendelt el a város rendőrkapitánya szerda déltől július 15-én 24 óráig - közölte a rendőrség. A közlemény szerint a fokozott ellenőrzés célja a közrend, a közbiztonság fenntartása, a jogellenes cselekmények elkövetésének megelőzése, megakadályozása, az elkövetett szabálysértések, bűncselekmények felderítése.
17:17  Lóra pattantak a rendőrök a bajai tanyavilág védelméért [1 napja]
  A Bajai Rendőrkapitányság körzeti megbízottai a helyi lovas polgárőrökkel, a közterület-felügyelőkkel és a városőrökkel közös szolgálatot láttak el a külterületeken.
16:49  Egymilliárd forintból újult meg az ópusztaszeri emlékpark [1 napja]
  Többfunkciós látogatóközponttal, új vendégváró kapuval, négy vadonatúj kiállítással, karbantartó és örökségműhelyekkel gazdagodott az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark. A beruházás a Dél-Alföldi Regionális Operatív Program keretében 1.089.509.830 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.
16:37  Két új koncerthelyszín és neves nemzetközi fellépők az idei VeszprémFesten [1 napja]
  Két új helyszínnel és neves nemzetközi fellépőkkel, köztük Emeli Sandé és Roger Hodgson koncertjével várja az érdeklődőket július 15. és 18. között a 12. VeszprémFest - hangzott el az M1 műsorában.
16:17  Kibővültek a bíróságokon elektronikusan intézhető lehetőségek [1 napja]
  A polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény Hetedik részének módosított szabályai - a törvényszék első fokú hatáskörébe tartozó pereken túlmenően - valamennyi polgári peres ügyben július elsejétől lehetővé teszik, hogy a fél vagy képviselője - a keresetlevelet, továbbá minden egyéb beadványt, okirati bizonyítékot és ezek mellékletét választása szerint elektronikus úton is benyújthatja.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest