pénztárca kímélő megoldások
 
OrientPress - Belföld hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2016. május 28, szombat

17:27  Higannyal szennyezett kardhal steaket találtak [1 óra 56 perce]
  Higannyal szennyezett kardhal steak-ről érkezett riasztás a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalhoz az Európai Unió gyors-vészjelző rendszerén (RASFF) a belga hatóságtól. A Seaboy márkanéven forgalmazott, 1 kg-os kiszerelésű, vietnami eredetű fagyasztott termékből Magyarországra is érkezett. A kifogásolt termék egyszeri, vagy rövid időszakon keresztül történő fogyasztásától egészségártalom nem valószínűsíthető.
16:45  Palkovics: a régiók helyzetét javítják az egyetemi közösségi képzőközpontok [2 óra 38 perce]
  Magyarország versenyképessége szempontjából mindig is meghatározó volt, hogy miként tudott megélhetést és továbbtanulást biztosítani a vidéken élők számára, és a régiók versenyhelyzetének javítását szolgálják a szeptemberben induló egyetemi közösségi képzőközpontok is - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkára szombaton a Zala megyei Felsőrajkon.
15:54  Ötvenezer civil rekedt az Iszlám Állam markában [3 óra 29 perce]
  Több mint ötvenezer civil rekedt Falúdzsában miután az iraki hadsereg és milíciák befejezték a település teljes körbekerítését. Az ENSZ értesülései szerint az elmúlt héten közel nyolcszáz fő menekült ki a dzsihádisták ellenőrzése alatt álló külvárosi területekről.  
15:12  Átadták a Jósika Miklós-díjat [4 óra 11 perce]
  Ünnepélyes keretek között - barátai és tisztelői jelenlétében - adta át a Jósika Miklós-díjat Bobory Zoltán költő és írónak Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes május 27-én Székesfehérváron.
13:45  Színes programok a nemzeti összetartozás hetén [5 óra 38 perce]
  Szakmai konferencia, kerekasztal-beszélgetések és számos kulturális program várja az érdeklődőket a nemzeti összetartozás hetén, hétfőtől szombatig a budapesti Magyarság Házában.
12:59  Rugalmasan működik majd a Klik [6 óra 24 perce]
  Szakmai kérdésekbe a fenntartó ezután sem szólhat bele, az intézményvezetők viszont a korábbinál nagyobb jogkört kapnak mind a munkaügyi, mind a gazdálkodási kérdésekben, az önkormányzati működtetésű iskolák átvételével pedig az iskolaigazgató lesz a főnöke mindenkinek, aki ott dolgozik – erről is beszélt lapunknak Pölöskei Gáborné, a Klik elnöke. 
12:10  A beadott pályázatok harmada hibás [7 óra 13 perce]
  Hibás pályázatok sokasága érkezett be eddig az európai uniós támogatások elosztásáért felelős minisztériumokhoz. A támogatási kérelmek zöménél hiánypótlásra volt szükség, ám még így is a pályázatok közel harminc százalékát kellett elutasítaniuk az irányító hatóságoknak – tájékoztatta a Magyar Időket a Miniszterelnökség.
11:00  Jubileumi zarándoklatot tartanak május 28-án [8 óra 23 perce]
  Idén tizedik alkalommal rendezik meg a fővárost körülölelő élő Rózsafüzér zarándoklatot. A 18. kerületet az imádságos kirándulás két szakasza is érinti, a végállomás pedig a Havanna-lakótelep lesz.
10:49  Törvényben szabályoznák a hazai boltok kínálatát [8 óra 34 perce]
  A jövőben törvény szabályozhatja a hazai kiskereskedelemben, hogy négyzetméteralapon az egyes üzletekben mekkora és milyen jellegű lehet az a termékkínálat, amellyel kiszolgálják a vásárlókat – értesült a Magyar Idők. A kormány azonban egyetlen árucikk esetén sem határozza meg, milyen súllyal kell szerepelnie a hazai termékeknek a polcokon.
10:05  Nem csökken a menekülthullám az olasz partoknál [9 óra 18 perce]
  Pénteken több mint kétezer migránst mentett ki az olasz partiőrség a Földközi-tengeren hánykolódó csónakokból. Olaszország immár harmadik éve küzd a bevándorlási hullámmal, amely a nyár közeledtével nem csökken, hanem meredeken emelkedik. Csak a héten összesen 14 ezer embert mentettek ki. 
08:45  Helyt álltak a Gripenek [10 óra 38 perce]
  Véget ért az 55. NATO Tiger Meet repülőharcászati gyakorlat, amit idén Spanyolországban, Zaragozában rendeztek. A magyarok 5 Gripennel és 50 fős kontingenssel vettek részt, s összesen ötven felszállással, hatvankét órát repültek.
08:10  Aranyérmes lett a Szimbiózis Alapítvány [11 óra 13 perce]
  A Szimbiózis Alapítvány idén harmadik alkalommal vett részt a Nemzetközi Speciális Sporttalálkozón, mely Lengyelországban, Tarnow városában került megrendezésre. A 2016. május 22-26 közötti eseményen aranyérmesek lettek Miskolc para-sportolói megszerezve ezáltal az „Európa határok nélkül 2016” serlegét.
07:59  Aranyérmesek lettek a Szimbiózis Alapítvány [11 óra 24 perce]
  A Szimbiózis Alapítvány idén harmadik alkalommal vett részt a Nemzetközi Speciális Sporttalálkozón, mely Lengyelországban, Tarnow városában került megrendezésre. A 2016. május 22-26 közötti eseményen aranyérmesek lettek Miskolc para-sportolói megszerezve ezáltal az „Európa határok nélkül 2016” serlegét.
07:25  Bakondi: nem lesz erőszakos betörés a tranzitzónák felől [11 óra 58 perce]
  A műszaki határzárnak visszatartó ereje van, így nem fenyeget erőszakos betörés a röszkei és a tompai tranzitzóna felől - mondta Bakondi György az M1 csatornán péntek este. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója hozzátette, indokolt a tranzitzóna megnyitása Ásotthalomnál.

2016. május 27, péntek

21:25  80 éve város Pestszentlőrinc [21 óra 58 perce]
  A kerek évfordulót május 24-én egy konferenciával ünnepelték, melyen arra is fény derült, hogy a helytörténeti gyűjtemény immáron Tomori Lajos Múzeumként folytathatja munkásságát. A város történetéről Heilauf Zsuzsa helytörténész mesélt a Rádió Orientnek.
17:25  Eredményes évet zárt a Balatoni Hajózási Zrt. [1 napja]
  A Balatoni Hajózási (Bahart) Zrt. 6,8 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 116 millió forint adózás előtti eredménnyel zárta a 2015-ös gazdasági évet. A társaság közgyűlése az adózott eredményből 30 millió forint osztalék kifizetését rendelte el, az eredmény nagyobb részét így fejlesztésre fordíthatja a cég - írja a vg.hu.
17:05  A Déli bezárásának több lehet a hátránya, mint az előnye [1 napja]
  Jövő hét pénteken tárgyal a kormány a fővárosi pályaudvarok sorsáról - jelentette be csütörtökön a kancelláriaminiszter. Lázár János még a múlt héten azt mondta: a Déli pályaudvar esetében a bezárás lehetőségét is vizsgálja a kabinet, de az csak akkor történhet meg, ha a pályaudvart ki tudják váltani, például Kelenföld fejlesztésével. Szakértők szerint nagy hiba lenne, ha a kormány a bezárás mellett döntene.
16:45  Akár még idén elkészülhet a Luther- kápolna gyülekezeti háza [1 napja]
  Pünkösdvasárnap lerakták a kápolna alapkövét, amelynek felépítése több fázisban zajlik majd. A 800 négyzetméteres telken elterülő Luther-kápolna szerkezetkész állapota és gyülekezeti háza az előzetes tervek szerint még idén, vagy 2017 tavaszára készül el – mondta Győri Gábor esperes. 
16:25  Fizet a biztosító terrortámadás idején? [1 napja]
  A terrortámadásokból adódó sérülések kezelését több biztosító is fedezi, de közel sem mindegyik, ezért utazás előtt érdemes tájékozódni a lehetőségekről. Ám ha a turista figyelmen kívül hagyja a konzuli szolgálat figyelmeztetését, és háborús zónába megy, nem számíthat segítségre.
16:05  G7: Kínának üzentek Japánból [1 napja]
  Az egyeztetések középpontjába került Kína a Dél-kínai-tenger vitatott területein folyó hadmozdulatai miatt a hetek csoportjának (G7) kétnapos csúcsértekezletén, amely csütörtökön nyílt meg Japánban, Ise-Shimában.
15:45  Kampány indult az Alföld vonzerejének növeléséért [1 napja]
   „Alföld Spa” néven egy új turisztikai brand bontogatja szárnyait Nyíregyházától – Mórahalomig. A teljes alföldi térséget lefedő projekt a Magyar Turisztikai Ügynökség koordinálásával valósul meg, 3 évre megtervezett, tudatos marketingkoncepció mentén. Célja, hogy az Alföldet mint desztinációt, illetve egészségturisztikai attrakcióit újrapozicionálja, erősítve azok hazai, és nemzetközi szintű versenyképességét, minél több potenciális látogatót megszólítva - tudatta közleményében az OrientPress Hírügynökséggel a Magyar Turisztikai Ügynökség.
15:25  Szijjártó a kétoldalú gazdasági együttműködésről tárgyalt a kínai nagykövettel [1 napja]
  Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken fogadta Tuan Csie-lung budapesti kínai nagykövetet, és áttekintették a magyar-kínai gazdasági együttműködés alakulását - közölte a tárca az MTI-vel.
15:15  Huszonkét településre jutnak el a Máltai Szeretetszolgálat mozgó játszóterei [1 napja]
  A Magyar Máltai Szeretetszolgálat meghatározása szerint a játék nem más, mint a gyermek felhőtlen örömhöz való jogának megjelenése, a gondtalanság kifejezése, mely minden gyermeknek jár. Az ország több mint száz településén rászoruló gyermekek ezrei számára adja meg a lehetőséget a játékra, kikapcsolódásra a karitatív szervezet nap mint nap - közölte a Máltai Szeretetszolgálat.
15:10  Hirosimába látogatott Obama [1 napja]
  Barack Obama pénteken elsőként látogatott az amerikai adminisztrációból a hiroshimai atomtámadás helyszínére. A szimbolikus látogatás üzenete a nukleáris fegyverektől mentes világ kialakítása. 
14:45  Új sportudvarral gazdagodott a Csanádi iskola [1 napja]
  Csanádi-nap keretében avatta fel pénteken a Csanádi Árpád Általános Iskola, Sportiskola és Középiskola új sportudvarát Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára. Az ünnepség keretében koszorút helyezett el az iskola névadója, Csanádi Árpád, Deák Ferenc labdarúgó örökös gólkirály és az iskola alapítójának, Schlégel Oszkár egykori igazgatónak a domborművénél - tájékoztatott az EMMI.
14:25  Újabb béremelések Józsefvárosban [1 napja]
  A bölcsődei dolgozók után a szociális ágazatban dolgozók bére 18 százalékkal emelkedik Józsefvárosban - közölte az önkormányzat.
14:25  Újabb béremelések Józsefvárosban [1 napja]
  A bölcsődei dolgozók után a szociális ágazatban dolgozók bére 18 százalékkal emelkedik Józsefvárosban. Az önkormányzat célja, hogy ezzel is kifejezze irántuk a megbecsülését és ha megfeszítve is, de lehetőségeihez mérten segítsen azoknak, akiknek alacsonyabb a bérük. 
14:05  Az ország legkisebb fesztiválja Újbudán [1 napja]
  Az esélyegyenlőség feladataira, fontosságára és a családbarát szemlélet kialakítására kívánja felhívni a figyelmet az ország legkisebb fesztiválja, a pénteken megrendezésre kerülő Esélyek utcája. Újbuda Önkormányzatának kezdeményezésére civil szervezetek, vállalatok és neves előadóművészek közreműködésével megvalósuló programnak a Tranzit Art Cafe ad helyet.
13:45  Hiroshimába látogatott Obama [1 napja]
  Barack Obama pénteken elsőként látogatott az amerikai adminisztrációból a hiroshimai atomtámadás helyszínére. A szimbolikus látogatás üzenete a nukleáris fegyverektől mentes világ kialakítása. 
13:40  Megújulnak az M0 déli szektorának zajvédő falai [1 napja]
  Az akusztikai követelményekhez igazodva 3-5 méter magas új zajárnyékoló falak épülnek az M0 déli szektor M7-M6 közötti szakaszán. A kiemelten helyeken a már meglévő zajvédőket további fél méteres úgynevezett reduktorokkal erősítik meg. A fejlesztés 85 százalék uniós és 15 százalék hazai forrás bevonásával valósul - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Zrt. (NIF Zrt).
13:27  Rétvári: nagyobb figyelmet kap a serdülőkori rehabilitáció [1 napja]
  A fiatalok egyre korábban nyúlnak a drogokhoz: egy felmérés szerint minden ötödik iskolás élt már illegális szerekkel. A kormányzat éppen ezért tartja fontosnak a prevenció mellett a serdülőkori rehabilitáció megerősítését. Rétvári Bence parlamenti államtitkár a Kőbányán rendezett Új irányok és módszerek a szenvedélybetegség komplex kezelésében című konferencián kiemelte, megduplázták gyermek- és ifjúság addiktológiai rehabilitáció forrásait, továbbá 50 új serdülőrehabilitációs ágyat alakítottak ki. 
13:25  Rétvári: nagyobb figyelmet kap a serdülő rehabilitáció [1 napja]
  A fiatalok egyre korábban nyúlnak a drogokhoz: egy felmérés szerint minden ötödik iskolás élt már illegális szerekkel. A kormányzat éppen ezért tartja fontosnak a prevenció mellett a serdülőkori rehabilitáció megerősítését. Rétvári Bence parlamenti államtitkár a Kőbányán rendezett Új irányok és módszerek a szenvedélybetegség komplex kezelésében című konferencián kiemelte, megduplázták gyermek- és ifjúság addiktológiai rehabilitáció forrásait, továbbá 50 új serdülőrehabilitációs ágyat alakítottak ki. 
13:20  Az összetartozás jegyében ünnepelnek a Kinizsi Parkban [1 napja]
  Negyedik alkalommal rendezi meg a Kinizsi Park Fábiánsebestyénben a Kinizsi Juniálist, amely nem más, mint a környező 22 település egymás közötti, játékos vetélkedője. Június 4-én, szombaton a közösség-, és csapatépítő találkozó keretében a résztvevők együtt emlékeznek meg a trianoni békediktátum évfordulójáról is. Az idei rendezvény fővédnöke dr. Juhász Tünde, Csongrád megye kormánymegbízottja, díszvendége pedig Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes lesz - közölte a Csongrád Megyei Kormányhivatal.
12:55  Újabb két településen kezdődhetnek el sportberuházások [1 napja]
  Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében épülő tanuszodák alapköveit tették le Edelényben és Bélapátfalván, 2016. május 27-én. Az ünnepélyes eseményeken Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár elmondta, hogy a diákok várhatóan már a 2016/2017-es tanévben birtokba vehetik a létesítményeket.
12:05  A Várkertbe költözik a Budapest A Cappella Fesztivál [1 napja]
  Izgalmas nemzetközi produkciókkal és a műfaj legjobb itthoni előadóival jelentkezik Budapest friss zenei fesztiválja, a tisztán vokális, de térben, időben és műfajban szerteágazó zenéket felvonultató Budapest A Cappella Fesztivál. A program a Hangvető szervezésében, a Dunapest kortárs összművészeti fesztivál részeként lesz látható a Várkert Bazár Öntőház udvarán, június 17-19 között.
11:49  Miniszteri elismerést kapott az ExperiDance [1 napja]
  Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott az ExperiDance tánctársulatnak Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere több mint másfél évtizede tartó munkájuk elismeréseként, mellyel a mai néző számára is izgalmassá teszik és így továbbörökítik a tradicionális magyar tánckultúrát.
11:30  A kisállatoknak is kell útlevél, ha külföldre utaznak [1 napja]
  Sokan szeretnék házi kedvencüket magukkal vinni a külföldi nyaralásra. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a kisállat utaztatásra is léteznek egységes Európai Uniós szabályok, a különböző országok pedig speciális feltételeket is előírhatnak. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a kutyák, macskák és görények külföldi utaztatásáról.
11:12  Megerősített konzuli szolgálattal készül a Külügy a foci Eb-re [1 napja]
  A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) megerősített konzuli szolgálattal készül a hamarosan kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságra - mondta a tárca vezetője pénteki sajtótájékoztatóján, Budapesten.
10:55  Önálló, nagy lakásra vágynak a fiatalok [1 napja]
  A 30 év alattiak kétharmada 3 éven belül költözne, lehetőség szerint egy háromszobás lakásba. Minden harmadik megkérdezett akár hitelt is felvenne céljai eléréséhez - derül ki az OTP Bank és a Szeretlek Magyarország portál közös kérdőíves felméréséből. Az ár mellett a legnépszerűbb ingatlan választási szempont az elhelyezkedés, illetve a könnyű megközelíthetőség.
10:40  Nem minden szamóca, ami annak látszik [1 napja]
  Kora nyáron az erdei szamóca hívogatja a turistákat a hazai erdőkben melyet nem szabad összetéveszteni a szintén abban az időszakban érő indiai pimpóval, amely nagyon hasonlít a szamócára, de íze és a szervezetre gyakorolt hatása merőben eltér az előzőtől - hívta fel a figyelmet közleményében a Pilisi Parkerdő Zrt.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen