pénztárca kímélő megoldások
 
OrientPress - Belföld hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2015. március 01, vasárnap

17:55  Ezekről tárgyalnak a héten a honatyák [14 óra 7 perce]
  A házelnök javaslata alapján elfogadott új munkarenddel folytatja munkáját hétfőn az Országgyűlés. Ez alapján két hétre fogadják el a napirendet, szavazások és viták azonban csak az első héten lesznek. A képviselők kedden harminc évre titkosíthatják a paksi atomerőmű bővítésével kapcsolatos üzleti és műszaki adatok egy részét.
17:11  Nagyvállalatok is támogatják az erdők helyreállítását [14 óra 51 perce]
  Több nagyvállalt is felajánlotta támogatását a tavaly decemberi jégkár miatt jelentősen károsodott erdők helyreállítására. A felajánlásokat a közmédia S. O. S. Bajban az erdő! című tematikus napjának keretében jelentették be vasárnap.
16:25  Szerelem első olvasásra - Rudolf Péter a Kossuthkifliről [15 óra 37 perce]
  Mitikus és misztikus elemekkel tarkított vadromantikus, groteszk, történelmi road movie, amelynek története egy-két szóval leírhatatlan - ez a Kossutkifli. A Fehér Béla regényéből készült, az 1848-49-es forradalom alatt játszódó hatrészes sorozat első epizódját március 15-én mutatják be a Duna Televízión. A szereplők kiválasztásáról és a forgatások izgalmáról Rudolf Péter rendezőt kérdeztük a Rádió Orienten, aki szerint nem szabad félni, hanem bele kell vágni a történelmi témájú filmek elkészítésébe.
15:46  Átalakult a települési segélyek rendszere [16 óra 16 perce]
  Bár 3,3 milliárd forinttal növelték erre az évre a szociális ellátórendszer keretösszegét, 760 önkormányzat rosszabbul jár az e hónaptól hatályos új szabályozással. Az új rendszerben szétválnak a foglalkoztatási támogatások és az önkormányzati segélytípusok, előbbiek a járási hivatalokhoz kerülnek, utóbbiakról pedig már az önkormányzatoknak kell dönteniük - mondta az InfoRádiónak Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára.
15:03  Tovább tesztelik az új közlekedés ellenőrző rendszert [16 óra 59 perce]
  Tovább teszteli a rendőrség az új közlekedésellenőrző rendszert - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata vasárnap.
14:18  A vállalati projektek sikerének kulcsa: a kommunikáció [17 óra 44 perce]
  Életünk másból sem áll, mint döntések meghozatalából. Nincs ez másképp a vállalatok életében sem, akik komoly árat fizethetnek, ha egy-egy kitűzött cél nem valósul meg. Ehhez hatékony belső kommunikáció, személyre szabott feladatok, ellenőrzési pontok és minden esetben visszacsatolás szükséges. Emellett nem árt, ha a munkavállalót is érdekeltté tesszük adott feladat elvégzésében - hívta fel a figyelmet a Rádió Orienten Hónig Péter tanácsadó.
13:34  Colleen Bell: Nagyon melegen fogadtak Magyarországon [18 óra 28 perce]
  A magyar és az amerikai kormány között sok területen kiváló az együttműködés, miközben vannak kihívások, amelyeket együtt kell megoldaniuk - jelezte az Egyesült Államok új magyarországi nagykövete az MTI-nek adott interjújában, hangsúlyozva: ő személy szerint minden téren hozzá szeretne járulni az amerikai-magyar kapcsolatok elmélyítéséhez.
12:41  Lenkovics Barnabás: a jogállam szakadatlan tanulási folyamat [19 óra 21 perce]
  Ahogyan az állam, úgy a jogállam struktúrái sem örök időkre adottak, egy szakadatlan tanulási folyamatról van szó, melyben az egyes jogállami intézmények funkciója, feladata is módosulhat. Az Alkotmánybíróság (Ab) sem akadályozhatja meg a hatékony kormányzati intézkedéseket, feladata az, hogy megvonja a politikai mérlegelés, mozgástér alkotmányos kereteit, melyeken belül még jogállami egy jogalkotói döntés - mondta Lenkovics Barnabás.
11:58  Új szabályok a HÖOK-ban [20 óra 4 perce]
  A charta egyebek között rögzíti, hogy a hallgatói érdekképviseletet ellátó hallgatóknak tiszteletben kell tartaniuk önmaguk és mások emberi méltóságát. A hallgatók elfogadták a választási kódexet is, amelyben a hallgatói önkormányzati és részönkormányzati voksolások feltételeit rögzítették.
11:09  Ma eldől, ki a legjobb problémamegoldó [20 óra 53 perce]
  Vasárnap rendezik az Országos Középiskolai Problémamegoldó Verseny (OKPV) döntőjét, az idén a vetélkedőre - amelyen Tisza István magyar miniszterelnöknek adnak tanácsot a diákok - mintegy száz csapat jelentkezett.
10:35  Petőfi selfie - pályázat [21 óra 27 perce]
  A Petőfi Irodalmi Múzeum pályázatot hirdet Petőfi selfie címmel. A kiírók arra a kérdésre keresik a választ, hogy mit jelent Petőfire és a forradalomra való emlékezés városunkban, otthonunk környékén vagy bárhol? A pályázat során Petőfi és az 1848-49-es forradalom és szabadságharc témakörben keresik az emlékezet helyeit. Beküldési határidő: 2015. március 20.
09:59  Megállják a helyüket a nők a mezőgazdaságban? [22 óra 3 perce]
  Ugyan elsőre sokan férfias ágazatként tekintenek a mezőgazdaságra, mégis bőven akad benne olyan munkakör, amit a gyengébbik nem is tökéletesen el tud látni. A statisztikák alapján pedig az elmúlt évtizedek során emelkedett az arányuk ezen a területen. A Rádió Orient műsorában Benedek Borbála családi gazdálkodó, kertészmérnök mesélt a nők szerepéről és saját vállalkozásukról.
09:11  Négy településen van időközi választás [22 óra 51 perce]
  Négy településen, Vámosmikolán, Gyomaendrődön, Karcagon és Tapsonyban tartanak ma időközi önkormányzati választást. Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet. A polgármester- és képviselő-választáson az a jelölt nyer, aki - a megjelent szavazók számától függetlenül - a legtöbb voksot kapja. A nemzetiségi választáson pedig a három legtöbb szavazatot kapó jelölt szerzi meg a mandátumot.
08:38  Hatályba lép a bírósági végrehajtók ellenőrzéséról szóló rendelet [23 óra 24 perce]
  A jogszabályt az önálló bírósági végrehajtók ügyvitelének, hivatali működésének és magatartásának ellenőrzésére kell alkalmazni. Az Igazságügyi Hivatal által végzett ellenőrzések célja az igazságszolgáltatásba vetett közbizalom megerősítése és megóvása. A kormányrendelet március elsején hatályba lép - tájékoztat közleményében az Igazságügyi Minisztérium.
08:05  Francia védőeszközök önkéntes tűzoltóinknak [23 óra 57 perce]
  Több millió forint értékben kapott használt, de újszerű védőeszközt és -felszerelést a Magyar Tűzoltó Szövetség Franciaországból, a kamionnyi mennyiségű eszközt önkéntes tűzoltóságoknak adják - közölte a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke az MTI-vel.

2015. február 27, péntek

18:04  Elindult a próbaüzem az 1-es villamos új szakaszán [2 napja]
  A villamosvezetők oktatásával megkezdődött pénteken az utasforgalom nélküli próbaüzem az 1-es villamos meghosszabbított szakaszán - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).
17:54  Az államé lett a Grassalkovich-kastély kápolnája [2 napja]
  A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., a Gödöllői Római Katolikus Egyházközség és a Váci Egyházmegye aláírta, a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező földhivatal pedig bejegyezte azt az adás-vételi szerződést, amelynek keretében a gödöllői Grassalkovich-kastély kápolnája a magyar állam tulajdonába kerül. A tranzakció célja, hogy kápolna kiemelt műemlékként, állami segítséggel épülhessen újjá.
17:37  2038-ban járunk a klímaváltozás elleni küzdelemben [2 napja]
  Már most eleget tesz Magyarország az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését előíró, 2020-ig szóló megállapodásnak - erről beszélt a Kossuth Rádióban Kőrösi Csaba, az államfői hivatal környezeti igazgatója.
17:21  Több százezer levelet küldenek ki a bankok [2 napja]
  Az OTP Bank és a K&H Bank március-április folyamán küldi ki érintett ügyfeleinek az elszámoló leveleket, és mindkét pénzintézet folyamatosan készül a várhatóan megnövekedő igények kiszolgálására.
17:05  A világon élők kétharmada nem használja az internetet [2 napja]
  A világon élők mindössze 40 százaléka használta legalább egyszer az internetet, míg évente egy alkalommal 37,9 százalékuk - derül ki az Internet.org tanulmányából. A Facebook vezetésével létrejött szervezet elemzése szerint alapvetően három okra vezethető vissza, hogy miért nem használja a netet rendszeresen a Föld lakosságának közel kétharmada.
16:54  Orbán: egyéni ambíció nem kerülhet a haza szolgálata elé [2 napja]
  Sem egyéni ambíció, sem egyéni vagy csoportérdek nem kerülhet a haza érdeke és szolgálata elé - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Budapesten, a Várkert bazárban tartott évértékelő beszéde elején. A kormányfő szerint Európa olyan kérdésekkel szembesül napjainkban, amelyekre lehetetlen a liberális multikulturalizmus keretében válaszolni.
16:37  Akár 2016-ban bevezethetik a szociális dolgozók életpályamodelljét [2 napja]
  A tavaly bevezetett bérpótlékrendszer remélhetőleg az idén újabb emeléssel lesz kiegészíthető, jövő januártól pedig elindulhat a szociális dolgozók új életpályamodellje is - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára pénteken Szolnokon.
16:21  Pest megye együttműködik a szlovákiai Nyitra megyével [2 napja]
  Határon átnyúló együttműködésről döntött pénteken a Pest megyei közgyűlés, az Európai Területi Társulást (ETT) a szlovákiai Nyitra megye, valamint Pest megye hozza létre - tájékoztatta a Pest megyei önkormányzati hivatal sajtófőnöke az MTI-t.
16:05  Balog: a polgári együttműködés nem lejárt szavatosságú termék [2 napja]
  A magyar polgári együttműködés nem lejárt szavatosságú kereskedelmi termék - hangoztatta Balog Zoltán a miniszterelnök évértékelője előtt elmondott beszédében pénteken Budapesten, a Várkert Bazárban. Hozzátette: még mindig van elszámolnivaló a kommunizmus átkos örökségével.
15:54  Több mint 446 milliárd vesztesége volt tavaly a magyar bankoknak [2 napja]
  A magyarországi bankok 2014-ben összesen 446,5 milliárd forint adózott veszteséget szenvedtek el, szemben a 2013-as, 31 milliárd forintot meghaladó nyereséggel - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján pénteken közzétett előzetes adatokból.
15:37  Bemutatták a Csók István-emlékérmét [2 napja]
  Emlékérmet bocsátott ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Csók István születésének 150. évfordulójára. Az érme 10 ezer forintos ezüst és 2000 forintos színesfém változatban jelent meg. Az emlékérmet pénteken mutatta be L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára és Gerhardt Ferenc, az MNB alelnöke a Várkert Bazár Testőrpalotájában, a Csók - A derűs élet festője című kiállításon.
15:21  8 milliárdból folytatódik a fővárosi hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése [2 napja]
  Több mint nyolcmilliárd forintos újabb európai uniós támogatásból folytatódik a fővárosi hulladékgazdálkodási rendszer környezetbarát technológiáinak bővítése és fejlesztése - közölte a városfejlesztéséért felelős főpolgármester-helyettes pénteken Budapesten.
15:05  Segít az adóhivatal a Buda-Cash áldozatainak [2 napja]
  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal méltányosan jár el azokkal szemben, akik az érintett pénzintézetek valamelyikénél vezetik pénzforgalmi számlájukat, illetve fizetési számlájukat, és emiatt nem tudnak határidőben eleget tenni az adó- és járulékfizetési kötelezettségeiknek - írja közleményében a Hivatal.
14:54  Vasárnaptól ingyen meg lehet nézni az Országház-makettet [2 napja]
  Vasárnaptól március végéig ingyenesen tekinthető meg a magyar Parlamentről készült makett az Országház Látogatóközpontjában - közölte az Országgyűlés sajtóirodája pénteken.
14:37  Új oktatóközpontot hoz létre az Opel Szentgotthárdon [2 napja]
  Ötszázfős létszámbővítést hajt végre, valamint új oktató- és szolgáltatóközpontot hoz létre az amerikai General Motors (GM) és leányvállalata, az Opel Magyarországon - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Joachim Koschnicke, az Opel csoport kormányzati kapcsolatokért felelős európai alelnöke sajtótájékoztatón pénteken Budapesten, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.
14:21  A németek meghosszabbítják a görög mentőprogramot [2 napja]
  Németországban a törvényhozás alsóháza nagy többséggel megszavazta a görög mentőprogram meghosszabbításáról szóló kormányzati javaslatot. A Bundestag pénteken az euróövezeti válságkezelő programok történetében a legnagyobb többséggel fogadta el az előterjesztést, a 631 fős testületben 542-en szavaztak igennel.
14:16  30 évig titkosak lesznek a paksi bővítés adatai [2 napja]
  Harminc évig nem lenne megismerhető közérdekű adatként a paksi erőmű bővítésével kapcsolatos üzleti és műszaki adatok egy része egy módosítás értelmében, amelyet éles vita után, pénteki ülésén fogadott el az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának kormánypárti többsége az atomerőmű-beruházással kapcsolatos egyes törvények módosításáról szóló előterjesztéshez.
14:02  Korszerűsödik a makói és a hódmezővásárhelyi kórház [2 napja]
  Uniós támogatással, mintegy 2,7 milliárd forintból korszerűsítik a makói és a hódmezővásárhelyi kórházat - jelentette be Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója pénteken a Maros-parti városban.
13:47  Változatlanok a diákok képességei [2 napja]
  Nincs változás a diákok kompetencia eredményeiben: a tanulók képességei matematikából a 6-ról a 8 évfolyamra jelentős mértékben fejlődnek, míg a 8-ról a 10. osztályra kevésbé - egyebek között ez derül ki a tavalyi országos kompetenciamérés eredményeiből, amelyek pénteken jelentek meg. A mérésen tavaly 4348 iskolából 244 577 tanuló vett részt 6., 8. és 10. évfolyamokon.
13:33  Fazekas: a magyar mezőgazdaság bővült legjobban az EU-ban [2 napja]
  A magyar mezőgazdaság kibocsátása bővült 2014-ben a leggyorsabban az Európai Unióban - mondta a földművelésügyi miniszter pénteken Budapesten az Agrya Fiatal gazdakonferenciáján. Fazekas Sándor a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségének (Agrya) fórumán közölte: a magyar mezőgazdaság múlt évi, 2410 milliárd forintos kibocsátása folyó áron az előző évit 4,2 százalékkal haladta meg. Az EU egészében a múlt évben 2,4 százalékkal csökkent az ágazat kibocsátása.
13:19  Szigorú ellenőrzéssel fenyegette meg Horvátországot az EB [2 napja]
  Az Európai Bizottság a rendelkezésére álló legszigorúbb ellenőrzéssel fenyegette meg Horvátországot, ha Zágráb májusig nem nyújt be egy olyan meggyőző nemzeti reform programot, amely elég ambiciózus ahhoz, hogy meggyőzze a bizottságot - írta a Vecernji List horvát napilap pénteken.
13:04  Vasárnap lehet jogerős a veszprémi választás eredménye [2 napja]
  Amennyiben nem érkezik jogorvoslat a Veszprém megyei 1-es számú országgyűlési egyéni választókerület választási bizottsága (oevb) csütörtöki eredménymegállapító döntése ellen, vasárnap délután jogerőre emelkedik a veszprémi időközi választás eredménye.
12:50  Németország erősítené világpolitikai szerepét [2 napja]
  Németország mint az Európai Unió legjelentősebb gazdasága és egyben legnépesebb tagállama a jövőben nagyobb szerepre készül a világpolitikában. Ez vonható le abból a még 2013 végén indult vitasorozatból, amelynek célja Berlin külpolitikájának korszerűsítése volt.
12:36  Sugárhajtóművet nyomtattak 3D-ben [2 napja]
  Ausztrál szakemberek a világon elsőként gyártottak le sugárhajtóművet háromdimenziós nyomtatási technológiát alkalmazva. A kutatók szerint az eljárás idővel könnyebb, olcsóbb és az üzemanyag-fogyasztás szempontjából is hatékonyabb repülőket fog eredményezni.
12:21  Varga: kezdődik a devizahitel-elszámolás [2 napja]
  A jövő héttől kezdődően minden devizahiteles ügyfél számára kézzelfoghatóvá válik, hogy a bankoknak vissza kell adniuk a tisztességtelen, egyoldalú szerződésmódosításból és az árfolyamrésből származó bevételüket - hangoztatta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter annak kapcsán, hogy a pénzügyi intézményeknek március 1-jétől meg kell kezdeniük az elszámolást devizahiteles ügyfeleikkel.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs