pénztárca kímélő megoldások
 
OrientPress - Belföld hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2015. július 29, szerda

14:49  Finomak és biztonságosak a fagylaltok a Balatonon [23 perce]
  Rendhagyó módon nem csak termékeket, hanem fagylalt előállító létesítményeket is tesztelt legújabb szuper-menta akciójában a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A hatóság húsz népszerű Balaton-parti fagylaltozót és termékeit tette mikroszkóp alá. A komplex vizsgálat összesítésében a balatonfüredi Bergmann Cukrászda végzett az élen. Élelmiszer-biztonsági szempontból kifejezetten jó a helyzet, azonban a kisebb hiányosságok miatt 9 létesítménnyel - köztük egy fagylalt alapanyag forgalmazóval - szemben összesen 800.000 forint bírságot szabtak ki a szakemberek.
14:49  Tárki: nem változtak a pártpreferenciák tavasz óta [23 perce]
  Az elmúlt negyedévben egyetlen parlamenti párt támogatottsága sem mozdult el számottevően, egyedül a bizonytalan szavazók aránya növekedett - tartalmazza a Tárki legfrissebb, júliusi pártpreferencia-kutatásának eredménye. A pártválasztók körében a Fidesz-KDNP az április 38 százalék után júliusban 39, a Jobbik pedig mindkét hónapban 24 százalékot kapott.
14:37  Czomba: súlyos következményei lehetnek a nyugdíjrendszer átalakításának [35 perce]
  Foglalkoztatási szempontból súlyos következményei lehetnek annak, ha a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazása miatt átalakítják a nyugdíjrendszert - hangsúlyozta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón, újságírói kérdésre válaszolva.
14:17  Munkavállalásra készítik fel a fiatalokat [55 perce]
  A fiatal munkavállalók körében köztudottan magas a munkanélküliség aránya, a dolgozó fiatalok között pedig előfordulhat illegális foglalkoztatás. A pályakezdők körében a munkahelyi balesetek kockázata szintén magasabb, mint az idősebb munkavállalók körében - emelte ki a Nemzetgazdasági Minisztérium a TÁMOP 2.4.8-12 azonosítószámú A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése című projekt anyagában.
13:59  Javuló befektetői hangulat, erősödő forint [1 óra 13 perce]
  Bár tegnap még nem kezdődtek meg a harmadik görög mentőcsomagról szóló tárgyalások, a hitelezők (EKB, Európai Bizottság, IMF) delegációi megérkeztek Athénba, úgyhogy a mai nap már biztosan asztalhoz ülnek a felek. Ez a hír is elégnek bizonyult a jobb befektetői hangulathoz. A főbb tőzsdeindexek Európában és a tengerentúlon is 1% közeli, többnyire valamelyest azt meghaladó mértékben emelkedtek.
13:49  Rekordméretű heroinszállítmányt lepleztek le [1 óra 23 perce]
  Románia eddigi legnagyobb drogfogását jelentették be szerdán a bukaresti hatóságok: a nyomozók 330 kilogramm, több mint hatvanszázalékos tisztaságú heroint foglaltak le előző nap a Pete (Petea) - Csengersima közúti határátkelőnél.
13:37  A németek a vártnál több menedékkérőre számítanak [1 óra 35 perce]
  Németországban a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) belső számításai szerint a menekülthullám erősödése felülírta a korábbi becsléseket és így a vártnál jóval többen adhatnak be az idén menedékjogi kérelmet. A Der Tagesspiegel című berlini lap szerint már érvénytelennek tekintik a 400-450 ezer menedékkérőről szóló eddigi becslést és azzal számolnak, hogy az év végéig 600 ezren kérnek menekült státuszt Németországban.
13:17  Ellenőrizze útlevelét, ha külföldre utazik [1 óra 55 perce]
  Külföldi utazás tervezésekor fontos időben ellenőrizni az útlevél érvényességét, de pótdíj megfizetése esetén akár már 24 órán belül kiállítják az új okmányt - közölte a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEK KH) sajtóirodája szerdán.
12:59  Kelemen Hunor: Európának önmaga számára is tisztáznia kell identitása alapjait [2 óra 13 perce]
  Európának önmaga számára is tisztáznia kell identitásának alapjait, amelyek között a keresztény hagyományok is fontos helyet foglalnak el - jelentette ki Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke a gyimesközéploki II. erdélyi lutheránus ifjúsági találkozón.
12:49  A cégek vezetői bíznak az elkövetkező időszak gazdasági növekedésében [2 óra 23 perce]
  A KPMG nemrég megjelent nemzetközi tanulmánya vezérigazgatókat kérdezett arról, mit várnak a következő három évtől. A megkérdezettek pozitívan látják az elkövetkező időszak növekedési lehetőségeit, és a világgazdaság jövőjére is optimistán tekintenek.
12:37  Szerbia: biztonsági kockázatot jelenthetnek az illegális bevándorlók [2 óra 35 perce]
  Biztonsági kockázatot jelenthetnek az illegális bevándorlók Szerbiában - hangsúlyozta Aleksandar Nikolic belügyi államtitkár a Danas című szerb napilap szerdai számában.
12:17  Czomba: 23 éves csúcson a foglalkoztatottság [2 óra 55 perce]
  A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) mérésének kezdete, 1992 óta nem dolgoztak annyian mint most, több mint 4 millió 200 ezren Magyarországon, a munkanélküliség pedig tíz éve nem volt ilyen alacsony - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón a KSH munkaerő-piaci adataira reagálva.
11:59  Bútoradománnyal zárul a Máltai Szeretetszolgálat szerbiai akciója [3 óra 13 perce]
  Több mint egy éven át segítette a Szerbiában pusztító árvíz után a károsult családokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A tavaly május óta tartó humanitárius segélyakció zárásaként július utolsó napjaiban több mint száz családnak visz új bútort a karitatív szervezet Obrenovacban.
11:49  Emelkedik a mediációs eljárások száma a bíróságokon [3 óra 23 perce]
  Olcsóbbak, gyorsabbak és megnyugtatóbb megoldást eredményeznek a pereskedésnél a medációs eljárások, amelyek száma évről évre emelkedik - erről Tolnai Kata, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) munkatársa beszélt az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.
11:37  Együttműködés a repterek ellenőrzésére [3 óra 35 perce]
  Július 28-án együttműködési megállapodást kötött a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Nemzeti Közlekedési Hatóság. A dokumentumban lefektetett feltételek teljesülése után már a katasztrófavédelem arra felkészített szakemberei is hajthatnak végre célellenőrzést a repterek meghatározott körében-tudatta a BM OKF.
11:17  Pályázatok a jövő tehetségeiért [3 óra 55 perce]
  Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának 2015-2016. évi cselekvési programja alapján 42 pályázati kiírást hirdetett meg. A Nemzeti Tehetség Program pályázatainak keretében a fiatalok tehetségük jellegének és szintjének megfelelő segítséget kapnak képességük kibontakoztatásához és hasznosulásához. A nyílt pályázatok beadási határideje: 2015. szeptember 11.
10:59  Budapesten lesz a Siketek Világszövetségének konferenciája [4 óra 13 perce]
  A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (Sinosz) rendezheti meg 2017-ben a Siketek Világszövetségének (World Federation of the Deaf, WFD) III. nemzetközi konferenciáját, miután megnyerte a rendezésére kiírt pályázatot.
10:59  Ismét lesznek lakossági energetikai pályázatok [4 óra 13 perce]
  A lakossági ingatlanok energetikai felújítását és a távfűtési rendszerek korszerűsítését célzó új pályázatok is elérhetőek lesznek hamarosan - erről Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára beszélt az M1 aktuális csatornán szerdán.
10:49  Megjelentek a KEHOP első felhívásai [4 óra 23 perce]
  A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP), 2015. július 28-án meghirdetett öt felhívása ivóvízminőség-javító, szennyvízkezeléssel és hulladékgazdálkodással összefüggő projekteket támogat több mint 57 milliárd forint értékben.
10:37  Emberi gondatlanság okozza a legtöbb erdőtüzet [4 óra 35 perce]
  Még a kijelölt tűzrakó helyeken sem lehet tüzet gyújtani a tilalmi időszak alatt - mondta el a Rádió Orientnek Bérczi László, tűzoltó dandártábornok. Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság ügyvezető elnöke felhívta a figyelmet, hogy a legtöbb esetben gondatlanságból keletkeznek az erdőtüzek, ezért is rendkívül fontos a megfelelő tájékoztatás. A tilalom ugyanakkor nem vonatkozik lakott területekre, a kerti grillezésről tehát nem kell lemondani.
10:17  Kedvezően változtak a diákhitel feltételei [4 óra 55 perce]
  Eddig több mint 360 ezren vették igénybe a diákhitelt, összesen 278 milliárd forint értékben - derült ki a Diákhitel Központ 2014-es jelentéséből. Bugár Csaba vezérigazgató a Napi Gazdaságnak elmondta, hogy a hitelt felvevők 97 százaléka pontosan törleszti a részleteket, elsősorban azok nem fizetnek, akik nem fejezik be a felsőfokú tanulmányaikat.
09:59  Tovább csökkent a munkanélküliség [5 óra 13 perce]
  Idén április-júniusban 310 ezer volt a munkanélküliek száma, 49 ezerrel kevesebb, mint egy évvel korábban, a munkanélküliségi ráta 1,2 százalékponttal, 6,9 százalékra csökkent - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
09:49  Szigorúbb ellenőrzések lesznek a nyelvvizsgákon [5 óra 23 perce]
  Gyakoribb és szigorúbb ellenőrzésekre lehet számítani a jövő hónaptól a nyelvvizsgákon, a Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ ugyanis plusz óvintézkedések bevezetését tartja indokoltnak a vizsgázók megnövekedett létszáma miatt - írja a Magyar Nemzet.
09:49  Pénteken kezdődnek a nagyvázsonyi Kinizsi-napok [5 óra 23 perce]
  Pénteken kezdődnek a nagyvázsonyi Kinizsi-napok, a három napos programon fellép például a Csík Zenekar, emellett népi ételekkel és ősi mesterségekkel ismerkedhetnek meg a látogatók - tájékoztatta az MTI-t a Kinizsi Vár kapitánya.
09:37  Átadták a gyöngyösi kórház új épületszárnyát [5 óra 35 perce]
  Felavatták a gyöngyösi Bugát Pál Kórház másfél milliárd forint uniós forrásból felépített, új épületszárnyát kedden. A megnyitón Mészáros János egészségügyi koordinációért és EU-ügyekért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta, a beruházás minden kórház számára követendő példa.
09:17  Ismét csökkent az üzemanyagok ára [5 óra 55 perce]
  Csökkentette bruttó 2-2 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.
08:59  Nem várt szaporulat a Schönbrunni Állatkertben [6 óra 13 perce]
  Váratlanul, testvérek nászából született kis oroszlánfóka a Schönbrunni Állatkertben. A kicsi jól van, és már a közönség is láthatja.
08:49  Több és jobb a búza idén [6 óra 23 perce]
  Váratlanul sok búza termett idén, ráadásul az étkezési minőségű termés aránya is jóval jobb lett, mint tavaly. Problémát jelent ugyanakkor a termelőknek, hogy az árak világszerte alacsonyak, és jelentős emelkedés nem várható. Az őszi terméssel is lehetnek még gondok: a hőség megviselte a napraforgót, és valószínűleg tönkretett 120-150 ezer hektárnyi kukoricát.
08:49  Elkészült a kispesti Csillagfény bölcsőde [6 óra 23 perce]
  Ma adják át a 230 millió forintból - 150 millió forint európai uniós pályázati támogatásból, valamint önkormányzati forrásból - készült Csillagfény bölcsődét. Csaknem 500 négyzetméterrel bővült az intézmény, amely így további 25 gyermeket tud fogadni-tudatta Kispest Önkormányzata.
08:37  Augusztustól hatályosak a közlekedési kártya szabályai [6 óra 35 perce]
  Augusztusban lépnek hatályba a módosított személyszállítási törvénynek a közlekedési kártyára vonatkozó szabályai, amelyek - egyebek mellett - kimondják, hogy az utazási kedvezmény igénybevétele a kártya kiváltásához köthető.
08:17  Erdei túrával gyógyít a kórház [6 óra 55 perce]
  Szó szerint mutat utat az egészség felé a Budapesti Szent Ferenc Kórház, amely kreatív módon segíti a szív- és érrendszeri betegséggel vagy magasvérnyomás-betegséggel élők, illetve cukorbetegek életét. A kórház ugyanis az intézmény szomszédságában rehabilitációt segítő túraösvényt alakított szakmai partnere: a Sanofi, valamint a Pilisi Parkerdő Zrt. együttműködésével, amelyet a kórházban fekvő betegek mellett bárki - egészséges és beteg egyaránt - használhat.
07:59  Roham az adókártyákért [7 óra 13 perce]
  Akár több százezer családot is érinthet az a változás, hogy január elsejétől a családi adókedvezményt kizárólag olyan gyerek után lehet igénybe venni, akinek van adóazonosító jele. Sokan egyelőre nem értesültek erről, az igazán nagy roham ősszel várható az adóhatóságnál. Információk szerint azonban már most van olyan kirendeltség, ahol naponta csaknem százan próbálnak a megfelelő nyomtatvány kitöltésével adókártyát kérni a gyereküknek.
07:59  Rekord látogatóra számítanak a Sziget szervezői [7 óra 13 perce]
  Már csak ezen héten lehet olcsóbban Sziget jegyet kapni, július utolsó napjával lezárul az elővételes időszak. Érdemes sietni a jegyvásárlással, mert a tavalyihoz hasonló tempóban fogynak a jegyek - mondják a szervezők.

2015. július 28, kedd

17:49  Szabó Zsolt: 2017 végéig be kell zárni a víziközmű-ollót [21 óra 23 perce]
  A Környezet- és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében kiírt pályázatok célja, hogy 2017 végére Magyarországon bezáruljon a víziközmű-olló, az ivóvízellátás és a csatornázottság lefedettsége közötti különbség megszűnjön. Erre összesen több mint 300 milliárd forintos forrás áll rendelkezésre - jelentette ki Szabó Zsolt kedden Erdőtelken.
17:49  Nem fenyegeti bezárás az Örökmozgó mozit [21 óra 23 perce]
  Nem fenyegeti bezárás az Örökmozgó mozit - adta hírül közleményben a Budapest Film Zrt.
17:37  Elkészült a kispesti Csillagfény bölcsőde [21 óra 35 perce]
  230 millió forintból - 150 millió forint európai uniós pályázati támogatásból, valamint önkormányzati forrásból - készült el a Csillagfény bölcsőde. Csaknem 500 négyzetméterrel bővült az intézmény, amely így további 25 gyermeket tud fogadni.
17:17  A Főgáz ajánlatot tett a Tigáz lakossági szolgáltatására [21 óra 55 perce]
  A Főgáz Zrt. adott be ajánlatot a határidőig arra a nyilvános felhívásra, amelyet a Tigáz Zrt. földgáz egyetemes szolgáltatásra jogosult lakossági fogyasztóinak ellátására írt ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH). A MEKH az MTI-vel kedden közölte, hogy a jogszabályban rögzített öt munkanapon belül értékeli a pályázatot.
16:59  MNB: megkezdte munkáját a felügyelőbizottság [22 óra 13 perce]
  A Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyelőbizottsága (fb) megtartotta alakuló ülését és megkezdte működését - közölte a jegybank kedden.
16:59  Külhoni magyar középiskolások táboroznak Győrben [22 óra 13 perce]
  Félszáz külhoni magyar középiskolás táborozik Győrben augusztus 5-ig, a 32. alkalommal megrendezett anyanyelvi táborban nemzettudatukat erősítik - tájékoztatta a szervező Rákóczi Szövetség győri csoportjának elnöke.
16:37  Ezres kárbejelentések, százmilliós károk a hétvégi vihar miatt a biztosítóknál [22 óra 35 perce]
  A hétvégi viharok miatt 857-2200 kárbejelentés érkezett a nagyobb biztosítókhoz, a károk értéke az egyes biztosítóknál eléri a 100-300 millió forintot - közölték a biztosítók kedden. A legtöbb kárról a Generali Biztosító számolt be, nagyjából 300 millió forint értékben.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest