pénztárca kímélő megoldások
 
OrientPress - Belföld hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2014. október 26, vasárnap

08:27  Még sok helyen várni kell az önkormányzati választás eredményére [2 perce]
  Az önkormányzati választással kapcsolatos jogorvoslati kérelmekről kell dönteniük a bíróknak. Bár vasárnap lesz két hete, hogy polgármestereket és képviselőket választottunk, vannak helyek, ahol még két hetet kell várni a jogerős végeredményre. Az elmúlt napokban már több településen született döntés arról, hogy meg kell ismételni a választást.
08:04  Megkezdődött a rendkívüli parlamenti választás Ukrajnában [25 perce]
  Vasárnap helyi idő szerint reggel nyolckor (közép-európai idő szerint hét órakor) kinyitottak a szavazóhelyiségek Ukrajnában, és megkezdődött az előre hozott parlamenti választás. A szavazóhelyiségek este nyolcig várják a csaknem 35,4 millió szavazásra jogosult ukrán állampolgárt,

2014. október 25, szombat

18:12  A gazdaság kifehérítését szolgálja az NM számlarendelete [15 óra 17 perce]
  A bizonylatolási fegyelem erősítését és a gazdaság fehérítését szolgálja a Nemzetgazdasági Minisztérium számlarendelete, amely révén november 15-től kiszűrhetővé válnak a gyanús szoftverek - közölte a tárca szombaton.
17:12  Amerikát okolja Putyin [16 óra 17 perce]
  Az Egyesült Államokat és a szövetségeseit okolta Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken Szocsiban a Valdaj nemzetközi vitaklub tanácskozásán a stabilitás hiányáért a világ egyes térségeiben.
16:27  Átadták a Budapesti Operettszínház díjait [17 óra 2 perce]
  Boncsér Gergely kapta Az évad operettszínésze, Nádasi Veronika pedig Az évad musicalszínésze díjat péntek este a Budapesti Operettszínházban, ahol a magyar operett napja alkalmából adtak át elismeréseket.
15:37  Változás előtt a fogyasztóvédelem [17 óra 52 perce]
  Akcióba kezdett a Békés Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége, karöltve a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal, hogy segítsék a békéscsabai kolbászfesztiválra kitelepülő vállalkozók munkáját.
14:54  A hospice ellátás arról szól, hogy még élünk! [18 óra 35 perce]
  Magyarországon évente 32 ezer ember hal meg rákbetegség következtében. A kezelésben már nem részesülő rákos betegek utolsó 6-12 hónapját kíséri végig a Magyar Hospice Alapítvány, személyre szabott ápolással fájdalommentessé és szeretetteljessé téve azt. Az ellátás célja mindvégig megőrizni a beteg méltóságát, mellette állni és segítséget nyújtani félelmei közepette. A Rádió Orient műsorában Muszbek Katalin orvosigazgató mutatta be a hopspice ellátást, mely a vélekedésekkel ellentétben nem a halálról, hanem éppen az élet iránti feltétlen tiszteletről szól.
14:12  Kiterjesztik az ingyenes gyermekétkeztetési és tankönyvellátási jogosultságot [19 óra 17 perce]
  Kiterjesztik az ingyenes gyermekétkeztetést és az ingyenes tankönyvellátásra való jogosultságot a nevelt gyerekre és az utógondozott fiatalokra, derül ki a szociális törvény és a gyermekvédelmi törvény tervezett módosításából - írja a Magyar Nemzet szombati számában.
13:12  Vasárnap kezdődik a téli időszámítás [20 óra 17 perce]
  Vasárnap hajnali háromkor egy órával vissza kell állítani az órákat, ezzel visszaáll a normál, más néven a téli időszámítás, amely március 29-éig tart. A nyári időszámításnak köszönhetően évente egy nagyobb város, 30-40 ezer háztartás éves villamosenergia-fogyasztása - 120 gigawattóra - takarítható meg a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. becslése szerint.
12:37  Ebola: egészségügyi személyzetet ígérnel az afrikai országok [20 óra 52 perce]
  Az afrikai országok ígéretet tettek arra, hogy több mint ezer fős egészségügyi személyzetet küldenek az ebolajárvány sújtotta három nyugat-afrikai országba - jelentette be Freetownban Nkosazana Dlamini-Zuma, az Afrikai Unió elnöke.
11:54  Két tucat bank bukott meg a stressz-teszten [21 óra 35 perce]
  Az Európai Központi Bank (EKB) bankterhelési próbáján (stressz-teszt) 25 euróövezeti bank bukott meg a tavaly év végi állapot alapján, főleg olyan országokban, mint Görögország, Ciprus, Szlovénia és Portugália, és közülük tíz pénzintézet még mindig bajban van - ezt közölték a vizsgálat meg nem nevezett ismerői pénteken a Reuters hírügynökséggel.
11:12  Program indul a gyermekkori elhízás megelőzésére [22 óra 17 perce]
  Hároméves program indult a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSz) szakmai vezetésével a gyermekkori elhízás megelőzésére Dunaharasztiban - írja a Magyar Nemzet szombati számában. Dunaharasztiban a Gyere - Gyermekek Egészsége kezdeményezés legfontosabb célja, hogy a helyi közösség tagjait hozzásegítsék az aktív, egészséges életmódhoz, és annak hosszú távú fenntartásához.
10:37  Szennyezett puding a magyar polcokon [22 óra 52 perce]
  Magas hidrogén-peroxid tartalom miatt Kids World Dessert elnevezésű csokoládé-vanília ízű pudingot vontak ki a kereskedelmi forgalomból kilenc európai tagállamban, köztük Magyarországon is - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
10:12  Ügyeljünk a megfelelő szellőztetésre a fűtési szezonban! [23 óra 17 perce]
  A fűtési szezonban ügyelni kell a lakások megfelelő szellőztetésére, mert így elkerülhető a belső térben megtalálható allergének, valamint a szén-dioxid és a szén-monoxid okozta egészségkárosodás - figyelmeztet az Országos Környezetegészségügyi Intézet.
09:12  Orbán: nem jelent nehéz terhet a magyar büdzsére az új EU-stratégia [1 napja]
  Magyarország számára fontos szempont volt, hogy az Európai Unió új klíma- és energiastratégiája ne rójon súlyos terhet a magyar költségvetésre, és ezt sikerült teljesíteni - közölte az EU állam-, illetve kormányfőinek kétnapos brüsszeli tanácskozása után Orbán Viktor miniszterelnök.
08:37  Balog Zoltán átvette a világzenei vásár stafétáját [1 napja]
  Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere pénteken Spanyolországban, Santiago de Compostelában átvette a World Music Expo (Womex), a világzene első számú nemzetközi eseménye stafétáját. Budapest 2015 októberében lesz házigazdája a vásárnak. Kelet-Közép-Európában még sohasem rendeztek Womexet, ezért is óriási a jelentősége annak, hogy Budapest lesz a házigazda, hiszen egy egész térség mutatkozhat be - mondta Balog Zoltán.
07:54  Véget ért az uniós csúcs [1 napja]
  Véget ért mind az Európai Tanács ülése, mind az azt követő eurozóna-csúcstalálkozó pénteken Brüsszelben. A tanácskozásokat lezáró sajtótájékoztatón a megbeszélések eredményeinek ismertetése mellett José Manuel Barroso, az Európai Bizottság távozó elnöke és Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke is elbúcsúzott, miután mindkettejük számára a mostani volt az utolsó uniós csúcs, amelyen részt vettek.

2014. október 24, péntek

18:12  Fekete György: félidőnél jár az akadémia teljes felépülése [1 napja]
  Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia újra megválasztott elnöke szerint infrastrukturális szempontból és szellemi értelemben is félidőnél jár a szervezet felépülése. Fekete György elmondta: a tagozatok teljessége mellett a nem akadémiai tagok száma, valamint a különféle társzervezetekkel folyó közös akciók tekintetében is a fele idejénél tart az intézmény.
17:27  Mossák az Árpád hidat, korlátozások várhatók hétvégén [1 napja]
  Mossák az Árpád hidat a hétvégén, emiatt szombaton és vasárnap is részleges sávlezárásra kell számítani - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. pénteken. Az FKF Zrt. arra kéri a járművezetőket, hogy a munkaterületek mellett fokozott figyelemmel közlekedjenek.
16:54  NGM: csúcson a születések és a női foglalkoztatás [1 napja]
  Magyarország jó példa arra, hogy akkor születik több gyermek, ha több nő dolgozik, s ennek következtében nagyobb biztonságban érzik magukat a családok - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken, reagálva a Központi Statisztikai Hivatal friss adataira.
16:27  Jó évet zárhatnak a szállodák [1 napja]
  Idén kedvező évet zárhatnak a magyarországi szállodák - mondta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára. Kovács István a nyári szezont értékelve kifejtette: az igazi nyári hónapokban a szállodák vendégforgalmának növekedése kissé elmaradt az első fél évben tapasztalttól, de a múlt évinél nagyobb volt. A vendégéjszakák száma júliusban 2,8 százalékkal, augusztusban 3,1 százalékkal nőtt, az első fél évben a növekedés 5,5 százalék volt.
15:54  Szijjártó: újabb kanadai befektetések várhatók [1 napja]
  A közeljövőben újabb kanadai befektetések várhatók Magyarországon, és számítani lehet a kétoldalú kereskedelem bővülésére is - jelentette ki az MTI-nek telefonon Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután csütörtökön Ottawában megbeszélést folytatott John Bairddel, a kanadai diplomácia vezetőjével.
15:27  Bajor Gizi Szalon néven új játszóhely nyílik a Nemzeti Színházban [1 napja]
  Bajor Gizi Szalon néven új játszóhely nyílik november végén a Nemzeti Színházban; az új színpadon Udvaros Dorottya, Voith Ági és Bodrogi Gyula estjeit láthatják a nézők az évad első felében.
14:54  Schulz: még nincs vége a válságnak [1 napja]
  A válság legsötétebb napjait már magunk mögött tudhatjuk, de még nincs vége - figyelmeztetett Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke abban a beszédében, amelyet a csütörtök délután kezdődött EU-csúcs résztvevői előtt mondott el. Schulz arra hívta fel a figyelmet, hogy a Nemzetközi Valutaalap reálisnak tartja Európa tartós leszakadásának veszélyét, hiszen továbbra is alacsony a növekedési ráta, magas a munkanélküliség, és csúcsokat dönt az eladósodás.
14:27  Árhullám vonul le a Dunán, a Lajtán és a Rábán [1 napja]
  Várhatóan az első fokú készültség szintje fölé emelkedik a Duna vízállása Nagybajcsnál a péntek délutáni óráktól, miután az elmúlt 72 órában jelentős mennyiségű csapadék hullott a folyó ausztriai szakaszán - közölte honlapján az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság.
13:54  Koordinátor vezeti az EU ebola elleni műveleteit [1 napja]
  Hrisztosz Sztilianidisz, az Európai Bizottság humanitárius segítségnyújtásért és válságkezelésért felelős leendő biztosa lesz az Európai Unió ebola elleni műveleteinek koordinátora - közölte csütörtök este az egyik népszerű közösségi oldalon Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke.
12:54  Továbbra is a vonat a legbiztonságosabb [1 napja]
  Tavaly több mint ezren haltak meg vasúti balesetekben Európában - derült ki a Nemzetközi Vasútegylet (UIC) által csütörtökön közzétett jelentésből. Az UIC emellett leszögezte, hogy ennek ellenére a statisztikák alapján továbbra is a vonat a legbiztonságosabb közlekedési eszköz.
12:12  Az állami közműholding lehet a legolcsóbb [1 napja]
  Az állami közműholding lesz a legolcsóbb - írja a Magyar Nemzet pénteki számában. Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára a lapnak adott interjúban elmondta: rövidesen dönthet a kormány arról, hogy új áramszolgáltató építésével vagy egy meglévő társaság felvásárlásával biztosítja-e a villamos energiát a lakosságnak a közműholdingban.
11:37  Gazdaságpolitikai témák uralják a második napot az EU-csúcson [1 napja]
  Gazdaságpolitikai témák megvitatásával - a növekedés és munkahelyteremtés ösztönzési lehetőségeinek áttekintésével - folytatták pénteken az előző napon megkezdett brüsszeli tanácskozásukat az EU-országok állam-, illetve kormányfői.
11:12  Íjgyártó: Krakkó ugródeszka Lengyelország többi részéhez [1 napja]
  Krakkó jelentős magyar emlékekkel és kapcsolatokkal rendelkezik, itt hagyományosan nagyon nyitottak a magyar kultúra értékeire. Krakkóra úgy tekintünk, mint ugródeszkára Lengyelország többi részéhez - mondta Íjgyártó István kulturális diplomáciáért felelős államtitkár, miután megnyitotta csütörtökön a 18. Krakkói Nemzetközi Könyvvásárt, amelynek idén Magyarország a díszvendége.
10:27  Megállt az ebolajárvány a határoknál [1 napja]
  Csütörtöki közlése szerint az Egészségügyi Világszervezet (WHO) meglehetősen biztos abban, hogy a három nyugat-afrikai országot sújtó ebolajárvány nem terjedt át a szomszédos országokra. Fukuda Keidzsi, a WHO helyettes főigazgatója genfi sajtóértekezletén egy kérdésre válaszolva valószínűtlennek mondta, hogy a közös határ miatt Bissau-Guineában és Elefántcsontparton is lehetnek megbetegedések, anélkül, hogy az ottani hatóságok tudnának vagy jelentést adnának róla.
09:54  Az 56-os események három szemszögből [1 napja]
  A vidék forradalma 1956 címmel jelentetett meg tanulmánykötetet a Történelmi Ismeretterjesztő Társulat Egyesület. A kötet szerzői közül hárman, Marshall Adrienn, Éhmann Gábor és Galambos István ismertették kutatási eredményeiket a Rádió Orienten, október 23-hoz kapcsolódva: Tabódy István, huszárból lett pap életpályáját, valamint Csolnok és Várpalota eseményeit.
09:27  Az Európai Tanács kinevezte az új Európai Bizottságot [2 napja]
  Hivatalosan kinevezte az Európai Unió állam- illetve kormányfőiből álló Európai Tanács a Jean-Claude Juncker vezette Európai Bizottságot - közölte csütörtök késő este a tanács sajtószolgálata. Az Európai Tanács azt követően nevezhette ki a testületet, hogy az Európai Parlament szerdán bizalmat szavazott az új összetételű brüsszeli testületnek.
08:54  Befejezte munkáját az operatív törzs [2 napja]
  Véget értek az 56-os forradalom emléknapjának központi programjai, a rendezvények biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs befejezte a munkát a Honvédelmi Minisztérium épületében - közölte a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal (HM NRH) csütörtök este. Az operatív törzshöz rendkívüli eseményről nem érkezett bejelentés, a megemlékezések, és más tömegrendezvények is rendben zajlottak.
08:27  Áder: 1956 a bizonyíték arra, hogy van értelme az áldozatnak [2 napja]
  Október 23-a nemcsak más nemzetek tagjainak adott reményt, hanem a 89-es szabadságküzdelmekhez is erkölcsi példát nyújtott - hangsúlyozta Áder János csütörtök este a forradalom és szabadságharc 58. évfordulója alkalmából az Operában rendezett díszelőadáson elmondott beszédében. A köztársasági elnök szerint 1956 a bizonyíték arra, hogy van értelme az áldozatnak, van értelme a bátor kiállásnak, van értelme az erkölcsi helytállásnak.
08:12  Megállapodtak a klíma- és energiastratégiáról az EU-csúcson [2 napja]
  Megállapodásra jutottak az Európai Unió állam-, illetve kormányfői a közösség 2030-ig szóló klíma- és energiastratégiájáról. Az egyezség értelmében a tagállamok kötelezően, kikényszeríthető módon az 1990-es szinthez képest legalább 40 százalékkal mérséklik szén-dioxid-kibocsátásukat, 27 százalékra növelik a megújuló forrásokból származó energia arányát energiatermelésükben és az előrevetített számításokhoz képest szintén 27 százalékkal javítják az energiafelhasználás hatékonyságát.

2014. október 23, csütörtök

17:54  Megkezdődött a krakkói könyvvásár [2 napja]
  Íjgyártó István kulturális diplomáciáért felelős államtitkár október 23-i megnyitó beszédével vette kezdetét az évről-évre több tízezer látogatót vonzó krakkói könyvvásár. 2002 után ismételten hazánk lett a díszvendége a mostani, XVIII. krakkói könyvvásárnak.
17:27  Ferenc pápa: az életfogytiglani büntetés rejtett halálos ítélet [2 napja]
  A halálbüntetés és az életfogytiglani börtönbüntetés eltörlését, valamint a börtönkörülmények javítását szorgalmazta Ferenc pápa a Nemzetközi Büntetőjogi Társaság tagjait fogadva a Vatikánban. Figyelmeztetett arra, hogy a halálbüntetés esetében is fennáll a bírói tévedés lehetősége, valamint kijelentette, hogy gyerekeket és időseket nem szabad börtönre ítélni.
16:37  Két koncerttel készül az Óbudai Danubia Zenekar novemberben [2 napja]
  Széles repertoárból válogatva készül a Héja Domonkos alapította Danubia Zenekar az őszi évadra. A mind itthon, mind világviszonylatban sikeres együttes most többek között Liszt, Beethoven és Schubert műveit tűzi műsorra. Az első koncertet november 2-án tartják Oliver von Dohnányi karmester vezetésével a Zeneakadémián - adta hírül a kultura.hu.
15:37  A közösségi közlekedés minőségének javításáról tartottak fórumot [2 napja]
  A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., illetve a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium képviselői, a Közlekedési Központok vezetőivel és a Volán társaságoknál működő szakszervezetekkel újabb fórumot tartottak a régiós átalakítás menetéről, jelenlegi státuszáról, illetve a társaságoknál tervezett járműmodernizációs programról.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest