pénztárca kímélő megoldások
 
OrientPress - Belföld hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2014. december 18, csütörtök

07:54  Amit tudni kell az EKÁER működéséről [8 perce]
  2015. január 1-től indul az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer. A cél a jogkövető piaci szereplők pozíciójának erősítése, az áruforgalom átláthatósága, a gyakran emberi egészséget veszélyeztető élelmiszerekkel kapcsolatos visszaélések kizárása és nem utolsó sorban az adóelkerülők kiszűrése.

2014. december 17, szerda

18:07  Elfogadta az EP az EU 2015-ös büdzséjét [13 óra 55 perce]
  Elfogadta szerdán az Európai Parlament (EP) az Európai Unió 2015-ös költségvetését és a 2014-es büdzsé kiegészítését. Az EP sajtószolgálatának közleményéből kiderül, hogy az Európai Unió jövőre 145,32 milliárd euró értékben vállalhat kötelezettségeket, és 141,21 milliárd eurót folyósíthat kifizetések formájában. A 2014-es költségvetést pedig 4,25 milliárd euróval toldotta meg a strasbourgi uniós parlament.
17:54  Fiatal vállalkozók csökkenthetnék a munkanélküliséget [14 óra 8 perce]
  Vállalkozói szemléletű fiatalok segítését tűzte ki célul Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége - Kereskedők, Vállalkozók Budapesti Szervezete. A programba 18 éves kortól lehetne jelentkezni - tudatták az OrientPress-hez eljuttatott közleményükben.
17:37  Megtörtént a tököli szennyvíztisztító telep műszaki átadása [14 óra 25 perce]
  A több mint 14 ezer háztartást és közel 46 ezer lakost érintő tököli szennyvíztisztító telep kapacitásbővítés és technológiai fejlesztés kivitelezése a végéhez közeledik, a szennyvíztisztító telep műszaki átadása 2014. december 10-én megtörtént. A Tököl-Szigethalom-Halásztelek települések által létrehozott társulás másfél milliárd forintot meghaladó összeget nyert a környezetvédelmi szempontból is jelentős beruházásra.
17:21  Hosszabb ideig élhet, aki fiatalabbnak érzi magát [14 óra 41 perce]
  Egy brit kutatás szerint hosszabb ideig élhetnek azok az idős emberek, akik koruknál három-négy évvel fiatalabbnak érzik magukat, mint azok, akik annál idősebbnek. A kutatók egy öregedésről szóló tanulmány adatait elemezték, melyben 6489 résztvevőt vizsgáltak, átlagéletkoruk 65,8 év volt - idézte a JAMA Internal Medicine aktuális számát a Medicalpress egészségügyi portál.
17:12  Az európai fogyasztókat szolgálja az új GMO szabályozási javaslat [14 óra 50 perce]
  Az Európai Parlament Környezetvédelmi Bizottsága a mai napon megszavazta a genetikailag módosított szervezetekre (GMO) vonatkozó irányelvet. Az új szabályozás szabad döntést biztosít a GMO-k termesztésének tagállami korlátozásához és szigorítja a határon átnyúló szennyezésekkel kapcsolatos felelősségi szabályokat - áll Hölvényi György szerdai közleményében.
17:01  Környezetbarát termék védjegyet nyert el a MOL gumibitumen [15 óra 1 perce]
  A MOL által kifejlesztett útépítő anyag, a gumibitumen elnyerte a Környezetbarát Termék védjegyet. A Környezetbarát Termék védjegyet azoknak a termékeknek ítélik meg, melyek életciklusuk egy vagy több szakaszában jelentős környezeti előnnyel rendelkeznek a piaci átlaghoz képest.
16:48  Elektronikus eljárás a civil szervezetek nyilvántartási ügyeiben [15 óra 14 perce]
  2015. január 1-től a civil nyilvántartási eljárásokban nem csak lehetőség, hanem egyes szervezetekre nézve kötelező is a kérelmek elektronikus úton való előterjesztése - tudatta az OBH sajtóközleménye.
16:34  Kevesebb a fogyasztóvédelmi szabálysértés a karácsonyi vásárokon [15 óra 28 perce]
  Az idei karácsonyi vásárokon végzett ellenőrzések 38 százalékánál találtak szabálysértést a fogyasztóvédelmi ellenőrök, egy évvel korábban az az arány még 42 százalék volt - számolt be a javuló tendenciáról Koszorús László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.
16:20  Évzáró konferenciát rendeztek a Nemzeti Művelődési Intézetben [15 óra 42 perce]
  A közművelődési ágazat stratégiai fejlesztő és szolgáltató intézményeként működő Nemzeti Művelődési Intézetben (NMI) jelenleg 12 projekt fut, köztük a kulturális közfoglalkoztatási program - mondta Závogyán Magdolna, az intézet főigazgatója az NMI szerdán tartott budapesti évzáró konferenciáján.
16:07  Lengyelország kész tárgyalni ukrajnai fegyverszállításról [15 óra 55 perce]
  Amennyiben Ukrajna érdeklődést mutat, Lengyelország teljességgel nyitott arra, hogy fegyverszállításról tárgyaljon vele - közölte Bronislaw Komorowski lengyel elnök szerdán Varsóban, miután tárgyalt Petro Porosenko ukrán államfővel.
15:54  Deli Andror: ne büntessék alaptalanul a magyar fuvarozókat [16 óra 8 perce]
  Az Európai Parlament mai szavazásával visszautasította azt a bizottsági rendeletet, amely a közúti fuvarozók jó hírnevének elveszítését eredményező súlyos jogsértések osztályozásáról szól. Az EP most tehát azt kéri a Bizottságtól, hogy készítsen új javaslatot és abban súlyos jogsértésként kezelje az elsősorban közép-kelet európai tagállamok fuvarozó vállalatai által végzett ún. kabotázs szabályok elleni esetleges vétségeket. A magyar néppárti delegáció nem támogatta az indítványt, mivel komoly veszélyét látta annak, hogy a jogsértések körének bővítése hátrányos módon érintheti a magyar fuvarozókat.
15:52  A lakosság többsége a drogtesztek mellett áll [16 óra 10 perce]
  A magyar lakosság döntő része egyetért az önkéntes iskolai kábítószertesztek ötletével - derült ki a Századvég Alapítvány legfrissebb felméréséből. A megkérdezettek többsége a bizonyos szakmákban végrehajtott drogteszteket is támogatja, és túl megengedőnek tartja a kábítószer-fogyasztás jelenlegi szabályozását - közölte az OrientPress-el az alapítvány.
15:37  Czerván: várhatóan idén is eredményes évet zár a magyar mezőgazdaság [16 óra 25 perce]
  Várhatóan idén is eredményes évet zár a magyar mezőgazdaság, az előzetes adatok alapján az ágazat kibocsátása 2014-ben 2400 milliárd forint körül alakul, szemben a tavalyi 2280 milliárd forinttal - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
15:21  Mindenki Karácsonya a Westend bevásárlóközpontban [16 óra 41 perce]
  December 19-én a WestEnd Bevásárlóközpont Cinema City mozitermében 300 hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő gyermeknek rendez karácsonyi ünnepséget az Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és támogató partnerei, Budapest Főváros Önkormányzata és a házigazda WestEnd City Center. A karácsonyfa alól természetesen az ajándékok sem hiányozhatnak.
15:12  Lázár János: a gyűlöletkeltést megtorolja a magyar jogrendszer [16 óra 50 perce]
  Aki gyűlöletet kelt, az arra számíthat, hogy a magyar jogrendszer nem hagyja annyiban tettét - jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Zsidó Közösségi Kerekasztal szerdai ülése után újságíróknak.
14:54  Változatlanul alacsony a Diákhitel kamata [17 óra 8 perce]
  Stabilan alacsony marad a Diákhitelek kamata a következő fél évben. A Diákhitel Központ 5,75%-ban határozta meg a szabad felhasználású Diákhitel1 kamatát a 2015. január 1-je és június 30-a közötti időszakra vonatkozóan is. A kötött felhasználású Diákhitel2 kamatlábából az állami kamattámogatás folytán az ügyfelekre eső rész továbbra is fix 2%.
14:47  Az együttműködés lehetőségeit tárgyalta Orbán a szerb kormányfővel [17 óra 15 perce]
  Gazdasági, mezőgazdasági, vállalkozási és rendőrségi együttműködési lehetőségekről tárgyalt Orbán Viktor magyar és Aleksandar Vucic szerb kormányfő a Kelet-Közép-Európa (KKE) - Kína csúcstalálkozó keretében folytatott kétoldalú megbeszélésen szerdán Belgrádban.
14:32  Háromoldalú megállapodás az idegrendszeri betegségek leküzdéséért [17 óra 30 perce]
  A tudományos, az egészségügyi és a vállalati szféra erőforrásait összefogó idegtudományi-adatkezelési kutatási együttműködésben vesz részt az MTA Természettudományi Kutatóközpont. Az Országos Klinikai és Idegtudományi Intézettel és a Teradata Magyarország Kft.-vel kötött közös megállapodásának köszönhetően új megközelítésben vizsgálhatók egyes idegrendszeri betegségek - tudatta az MTA.
14:17  Csekkbefizető automatákat telepít a posta [17 óra 45 perce]
  A gyorsabb és rugalmasabb kiszolgálás érdekében húsz csekkbefizető automatát állít üzembe jövő év elején több forgalmas postán és bevásárlóközpontban a Magyar Posta Zrt. - közölte Szarka Zsolt, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója az automata bemutatóján szerdán, Budapesten.
14:02  Pálfi György projektje a legjobb filmterv [18 óra 0 perce]
  A Les Arcs European Film Festival koprodukciós fórumán Pálfi György, Nagy V. Gergő és Ruttkay Zsófia A hang (The Voice) című filmterve elnyerte az Arte legjobb filmtervnek járó díját. Pálfiék filmtervét 26 projekt közül találták a legjobbnak. A tervet Pusztai Ferenc, a film producere mutatta be a fórumon, és hétfőn este személyesen vette át a 6000 euróval járó elismerést.
13:49  Több mint ötven törvényjavaslattal készül a kormány a tavaszra [18 óra 13 perce]
  Ötvenhat törvényjavaslatot tartalmaz az Országgyűlés 2015-ös tavaszi ülésszakára vonatkozó kormányzati törvényalkotási program, amelynek alapján jövőre új, egységes családtámogatási törvény születhet, továbbá változhat több oktatási és energetikai tárgyú jogszabály.
13:34  Varga: minden makroadat javult [18 óra 28 perce]
  Nem tudok olyan szegmenst mondani a magyar makrogazdaság eredményei közül, amelyekben ne értük volna el jó eredményt az elmúlt év során - jelentette ki Varga Mihály a Díj a Sikeres Vállalkozásokért átadóünnepségén. A hónap beruházója a Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft., a hónap kis- és középvállalkozója a Hidrofilt Vízkezelést Tervező és Kivitelező Kft., a hónap induló vállalkozása pedig az Indivizo Kft. lett.
13:21  Megelőzés és megszüntetés - zajlik a Megfélemlítés Elleni Program [18 óra 41 perce]
  Ugyan még az elején jár a program, máris komoly eredményeket mutathat fel a Megfélemlítés Elleni Program. Egyre inkább körvonalazódik az is, a jövőben milyen feladatok előtt állnak a megfélemlítés ellen küzdő szakemberek. A Rádió Orient műsorában Huber Károly, a Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány programigazgatója és Tarr Andrea gyermekvédelmi szakember ismertette, hol tart a program, s eddig milyen eredményeket hozott.
13:08  A reformátusok üdvözlik a hitéleti támogatás megszavazását [18 óra 54 perce]
  A Magyarországi Református Egyház bizakodással tekint az egyházak támogatásáról szóló kormányzati egyeztetések elé, miután az Országgyűlés a jövő évi költségvetésben megszavazta az egyházaknak juttatandó, 1,72 milliárd forintos kiegészítő hitéleti támogatást.
12:54  Szabályozás és együttműködés a korrupció ellen [19 óra 8 perce]
  Az új közbeszerzési szabályozás és a legfontosabb korrupcióellenes lépések kiemelt helyen szerepeltek a Miniszterelnökség által szervezett Nemzetközi Korrupcióellenes konferencia napirendjén 2014. december 11-12-én. A konferencián az elismert hazai előadók mellett az Európai Bizottság Belső Piaci Igazgatóságának vezetői is részt vettek.
12:37  Parádés Újév-köszöntő a Hagyományok Házával [19 óra 25 perce]
  Kétfelvonásos előadással köszönti az új esztendőt az MTVA és a Hagyományok Háza január 6-án, felelevenítve a magyarság évet fordító hagyományait. Az Adjon Isten minden jót elnevezésű programban fellépnek a Magyar Állami Népi Együttes és a Fölszállott a páva győztesei is.
12:21  Ülést tartott a Magyar-Izraeli Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottság [19 óra 41 perce]
  Megtartotta harmadik ülését a Magyar-Izraeli Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottság hétfőn és kedden Budapesten. A testület kiemelt együttműködési területei között szerepelt az energetika, a mezőgazdaság, a vízgazdálkodás, a kutatás-fejlesztés, az egészségügy és a turizmus -írja közleményében a Külgazdasági és Külügyminisztérium.
12:12  Legyen munkátok és örömötök - A pápa roma családokkal találkozott [19 óra 50 perce]
  Ferenc pápa a napokban a Róma közeli előváros, Primavalle plébániatemplomában tartott misét, miután helyi roma családokkal találkozott. A környéken jelentős, Romániából bevándorolt roma közösség él.
11:54  A jövő évben változik a népegészségügyi termékadó [20 óra 8 perce]
  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az alábbi tájékoztatót tette közzé a népegészségügyi termékadó 2015. évtől hatályos változásairól, mely rögzíti, hogy a törvény a köteles termékek körébe emeli az un. alkoholos italokat.
11:54  Orbán: végre pozitív irányban változik a történelem [20 óra 8 perce]
  Aláírtuk a Belgrád és Budapest közötti vasútvonal kiépítéséről szóló megállapodást - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Belgrádban. Az Európai Unió és Kína közötti együttműködés legfontosabb pillanatához érkeztünk el. Ez a vasútvonal végre lehetővé teszi majd, hogy Magyarország kedvező földrajzi fekvését megfelelő módon használjuk ki - tette hozzá.
11:37  Csütörtökön derül ki, hogy ki az év sportolója [20 óra 25 perce]
  Csütörtökön derül ki, hogy az idén kik lettek az Év sportolói. A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) által 57. alkalommal megszervezett szavazás eredményhirdetésére hagyományosan a Sportcsillagok Gálaestje keretében kerül sor.
11:33  Fizetésemelésre számítunk jövőre [20 óra 29 perce]
  A magyar lakosság közel fele fizetésemelésre számít 2015-ben, noha a többség nem számol a gazdaság bővülésével - derül ki a Randstad személyzeti tanácsadó cég legfrissebb felméréséből. A 34 országra kiterjedő, reprezentatív vizsgálat szerint még Belgiumban vagy Luxemburgban is kevesebben számítanak fizetésemelésre, mint Magyarországon, igaz a luxemburgiak a jövő évi gazdasági fejlődés lehetőségét is az egyik legpesszimistábban látják.
11:21  Megszűnik a Polgárdi Járás [20 óra 41 perce]
  Magyarország Kormánya elfogadta, és a Magyar Közlöny 2014. évi 170. számában kihirdetésre került a járási hivatalok illetékességi területének változtatásával kapcsolatos, 308/2014(XII.9.) kormányrendelet. A Fejér megyét érintő változások az alábbiak.
11:11  Több ezer hibás Suzukit hívnak vissza [20 óra 51 perce]
  Több ezer Suzukit hívnak vissza a légzsák, illetve a motor lehetséges meghibásodása miatt - erősítette meg az Origo értesülését az MTI-nek a cég. Ruska Viktória, a Magyar Suzuki Zrt. kommunikációs vezetője elmondta, 17 ezer Magyarországon értékesített Wagon R+ tulajdonosának kell szervizbe mennie, mert hibás lehet az utasoldali légzsák felfújóegysége.
10:54  Sikeres a bécsi kóbor macska projekt [21 óra 8 perce]
  Idén már több mint négyszáz gazdátlan cicát ivartalanítottak és vittek vissza a revírjükbe Bécsben, ahol 2013-ban indult a kóbor macskák populációjának kordában tartását célzó projekt. A város cicahoteleket is készíttetett a számukra.-közölte a Compress.
10:47  Otthonról is elérhetők lesznek a könyvtárak dokumentumai [21 óra 15 perce]
  Bemutatták a magyar könyvtárak új elektronikus szolgáltatását, az Elektronikus Dokumentumküldés Országos Rendszere, Adatbázisa és Dokumentumtára (ELDORADO) elnevezésű fejlesztést, mely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a könyvtárak digitális tartalmait otthonról is elérhessék.
10:35  Tovább csökkent a benzin ára - több éve nem volt ilyen olcsó [21 óra 27 perce]
  Tovább csökkentette, több éves mélypontra mérsékelte az üzemanyagárakat szerdán a Mol Nyrt.: a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát bruttó 9 forinttal, a gázolajét pedig 7 forinttal. A csökkentéssel a 95-ös benzin literenkénti átlagára 341-342 forintra, a gázolajé 366-367 forintra mérséklődött.
10:21  Közelebb állunk az olimpia rendezéséhez, mint valaha [21 óra 41 perce]
  Az Európába visszatérő első olimpiai játékok megrendezését kell Magyarországnak megcéloznia - hangsúlyozta Bienerth Gusztáv, a Roland Berger elnöke, a Budapesti Olimpiai Mozgalom egyik alapítója. A BOM támogatója, Oszkó Péter volt pénzügyminiszter szerint kifizetődhet, hogy itthon már 2002 óta téma a kandidálás lehetősége. Mint elhangzott, egy magyarországi olimpia megrendezése az új szabályokkal elérhető közelségbe került.
10:10  Hatékonyabb közigazgatás Vácon - lezárult a szervezetfejlesztési projekt [21 óra 52 perce]
  Átfogó szervezetfejlesztési munka zajlott Vácon ez év márciusa és decembere között. A tisztán pályázati finanszírozású, összesen 40 millió Ft költségvetésű projekt során több szempontból is átvilágították az önkormányzat és a hozzá tartozó intézmények működését és javaslatok készültek annak hatékonyabbá tételére.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác
 

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros