pénztárca kímélő megoldások
 
OrientPress - Belföld hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2015. május 27, szerda

11:17  Az Országgyűlés elé kerül a II. Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia [2 perce]
  Az éghajlatváltozás káros hatásaival szembeni fellépés közös, nemzeti érdek, melynek kulcsa az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése és a klímaváltozáshoz való alkalmazkodásra irányuló egységes szempontrendszer kialakítása. E célokat hivatott szolgálni a II. Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia, amelynek tervezetét a kormány 2015. május 20-i ülésén fogadta el.
11:17  Nyolcezer liter tejet zárolt a Nébih [2 perce]
  A május 6-án kezdett kéthetes célellenőrzés alatt országszerte 218 forgalmazó helyen mintegy 300 tételt vizsgáltak a szakemberek, nyomonkövethetőségi problémák miatt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a megyei kormányhivatalok élelmiszerbiztonsági felügyelői mintegy 8000 liter tejet zároltak - közölte a hivatal szerdán az MTI-vel.
10:49  Könnyen megtudható, melyik szolgáltatóhoz tartozik egy telefonszám [30 perce]
  A statisztikák alapján egy hónapban átlagosan 10 ezer mobiltelefonszámot hordoznak el egyik szolgáltatótól a másikhoz, emiatt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a tudatos fogyasztói magatartást ösztönző új online számhordozási tudakozót indított.
10:49  KSH: Hét százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom [30 perce]
  Márciusban a nyers adat szerint 6,5, százalékkal, a naptárhatástól megtisztítva 5,1 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom az egy évvel korábbival összevetve. Az első negyedévben 7,0 százalékkal, a kiigazított adat szerint 6,7 százalékkal nőtt a forgalom volumene - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a második becslés alapján. Az adatok megegyeznek a május 6-án közzétett első becsléssel.
10:17  Hamis luxuscikkeket foglaltak le az ellenőrök [1 óra 2 perce]
  25 millió forintot meghaladó azoknak a hamis ruházati kiegészítőknek az értéke, amelyeket pénzügyőrök találtak egy budapesti gyártelepen a rendőrséggel végzett közös ellenőrzés alkalmával. A NAV ellenőrei ismeretlen tettes ellen iparjogvédelmi jogok megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek.
09:49  Kezdődik az energiaspórolás [1 óra 30 perce]
  Évi másfél százalék új energia-megtakarítást kell elérni 2020-ig a most megjelent törvény szerint. A kormány több eszközzel is a megtakarítás irányába terelheti a piaci szereplőket: adókkal, pénzügyi támogatással, tájékoztatással és szabályozással. Szigorú lesz a megtakarítások auditálása, ahogyan azok auditálókra vonatkozó előírások is.
09:49  Ismét összeül a magyar zeneipari szakma Egerben [1 óra 30 perce]
  Harmadszor rendezik meg Egerben a Music Hungary konferenciát. A magyar zeneipar, a könnyűzene szakmai találkozóját csütörtökön és pénteken tartják.
09:37  Nukleáris együttműködést kötött Magyarország és Kína [1 óra 42 perce]
  A nukleáris oktatás, ismeretterjesztés és a kutatási-fejlesztési tevékenységek területén történő együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot írt alá Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Nur Bekri, a Kínai Népköztársaság Nemzeti Energia Hivatalának vezetője kedden Budapesten.
09:37  260 millióból megszépült és korszerűsödött a Csillag-palota [1 óra 42 perce]
  Lezárult az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő belvárosi székhelyének és telephelyének energiahatékonyságát célzó rekonstrukció. A Csillag-palota homlokzata megújult, a korszerű nyílászáróknak és a modern fűtési rendszernek köszönhetően a belvárosi épület üzemeltetési költségei jelentősen csökkennek a jövőben.
08:49  A Csárdáskirálynő áll a Budavári Palotakoncert középpontjában [2 óra 30 perce]
  Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettje áll a középpontjában az idei Budavári Palotakoncertnek, amelyet augusztus 7-én és 8-án tekinthet meg a közönség a Budavári Palota Oroszlános udvarán.
08:49  Minden ötödik ember számít szegénynek Spanyolországban [2 óra 30 perce]
  Egyre több, már minden ötödik ember szegény Spanyolországban, azaz a szegénységi küszöb alatt, kevesebb mint 663 euróból (204 ezer forint) él havonta - közölte a spanyol statisztikai hivatal (INE) a legfrissebb, a 2014-es évről szóló adatokat kedden Madridban.
08:37  Módosítja az ideit, majd a jövő évi büdzséről tárgyal az Országgyűlés [2 óra 42 perce]
  Az Országgyűlés mai ülésén több ponton módosíthatja az idei költségvetést, majd megkezdi a jövő évi büdzsé péntek estig tartó általános vitáját. A Ház ülése reggel 9 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit a reklámadó módosításáról szóló javaslat összevont vitája követ.
08:17  Ismét nyereséget hoz a vagyonbiztosítás [3 óra 2 perce]
  Két év után ismét profitot termelnek a vagyonbiztosítások: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) publikált adatai szerint a biztosítók biztosítástechnikai eredménye a nem életágon az év első három hónapjában meghaladta az 5,9 milliárd forintot - olvasható a vg.hu-n.
07:49  Hódmezővásárhely veszi át a Szűrési Stafétát [3 óra 30 perce]
  Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egészségügyért Felelős Államtitkársága 2014. évben Magyarországon elindította a Szűrési staféta rendezvénysorozatot. A szervezet és az Országos Tisztifőorvosi Hivatal ebben az évben is kiemelt feladatának tekinti a népegészségügyi mozgósítást, ezen belül is a népegészségügyi szűrések népszerűsítését, az egyének egészségtudatosságának növelését. A Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya ennek érdekében idén áprilistól havonta igyekszik különféle programokkal ráirányítani a figyelmet a prevenció fontosságára. 2015. május 27-én a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely Emlőszűrő Központja veszi át a stafétát.

2015. május 26, kedd

17:49  Idén is meghirdeti CSR Best Practice pályázatát az MPRSZ [17 óra 30 perce]
  Az MPRSZ tavaly megalakult CSR tagozata ismét meghirdeti a CSR Best Practice pályázatot, melynek keretében idén is keresi a társadalmi felelősségvállalás vállalati és közintézményi legjobb gyakorlatait, követendő példáit. Az elbírálás szempontjai között a zsűri kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a pályázó szervezet működésében a felelősségvállalás milyen mélységig érvényesül az alaptevékenységben, és valósul meg az érintettekkel folytatott napi kapcsolatokban. A pályázatok leadását 2015. július 31-ig várja a Szövetség.
17:37  Tovább csökkent az alapkamat [17 óra 42 perce]
  A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa az elemzői várakozásoknak megfelelően, 15 bázisponttal, újabb történelmi mélypontra, 1,65 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot keddi ülésén. Az óvatos kamatcsökkentés mindaddig folytatódhat, amíg az a középtávú inflációs cél elérését támogatja - közölte az ülését követően a tanács.
17:17  Csepreghy: Nagyvállalatokat támogatna a kormány [18 óra 2 perce]
  A kormány egy olyan nagyvállalati támogatási program kidolgozását tervezi, amely érdekeltté teszi a magyarországi nagyvállalatokat a további fejlesztésekben - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár.
16:49  Pozsonyban tanácskoznak a V4-ek igazságügyi szakpolitikusai [18 óra 30 perce]
  Szakmai tanácskozást kezdtek Pozsonyban a visegrádi országok, valamint Horvátország és Szlovénia igazságügyi tárcáinak szakpolitikusai. A résztvevő országok igazságszolgáltatási rendszereinek hatékonysága valamint az ezzel kapcsolatos tapasztalatok cseréje került napirendre, ugyanakkor más aktuális szakmai kérdésekről is szó esett - tájékoztatott Berke Barna, az Igazságügyi Minisztérium európai és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkára.
16:37  Szeptemberben jelenik meg A magyar helyesírás szabályai új kiadása [18 óra 42 perce]
  Szeptemberben jelenik meg A magyar helyesírás szabályai legújabb, tizenkettedik kiadása, amelynek összeállításáról 2003 novemberében döntöttek - közölte az MTI-vel a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) kedden. Az MTA által kidolgozott, jóváhagyott és kanonizált magyar helyesírási szabályok gyűjteményének első változata 1832-ben jelent meg, legutolsó kiadása pedig 1984-ben látott napvilágot.
15:49  35 éve kezdődött az első magyar űrrepülés [19 óra 30 perce]
  Farkas Bertalan űrrepülése a magyarokat a világon hetedikként beemelte az űrhajós nemzetek sorába. Emellett megalapozta a hazai űrtevékenység máig ható fejlődési irányait - jelentette ki Kara Ákos államtitkár május 26-án, Budapesten. Az évfordulón számos külföldi űrhajós és az Európai Űrügynökség képviselői tisztelegtek a magyar űripar szakembereinek teljesítménye előtt.
15:17  Áder: A természet szeretete összeköt minket [20 óra 2 perce]
  A természet szeretete és tisztelete is összeköti egymással azokat, akik a magyar-osztrák-szlovén határtérségben, három ország és három nemzeti park találkozási pontján élnek - mondta Áder János. A köztársasági elnök Magyarország legnyugatibb pontján lévő hármashatár emlékhelyen szólalt fel, ahol az Európai nemzeti parkok napja alkalmából Heinz Fischer osztrák és Borut Pahor szlovén köztársasági elnökkel találkozott.
14:49  Biztonságosak a hazai állampapírok [20 óra 30 perce]
  A magyar állam az általa ténylegesen kibocsátott és értékesített állampapírok után a befektetőknek járó kamatot /hozamot és tőkét minden esetben, teljes összegben, értékhatár nélkül kifizeti.
14:37  Soltész: nyolckamionnyi segélyszállítmány indul Ukrajnába [20 óra 42 perce]
  Nyolckamionnyi, nagyságrendileg százmillió forint értékű segélyszállítmány indul jövő kedden Kárpátaljára és a Kárpátokon túlra - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára kedden Budapesten.
14:17  Erre figyeljünk megbízási szerződésnél [21 óra 2 perce]
  A Budapesti Békéltető Testülethez több olyan vállalkozással szemben nyújtottak be fogyasztók kérelmet, akik szóban azt az ígéretet kapták, hogy az üdülési jogukra találnak vevőt. Azonban a felek által aláírt megbízási szerződésben már az értékesítésről, a közvetítésről egy szó sem esett, a fogyasztók pedig el sem olvasták a szerződést. Csak a szerződés határidejének lejárta után szembesültek azzal, hogy a kifizetett több százezer forintot nem fogják visszakapni annak ellenére, hogy az üdülési jogukat nem is értékesítették.
13:49  Orbán: Életminőség-javító fejlesztések kezdődnek Székesfehérváron [21 óra 30 perce]
  Életminőség-javító fejlesztések kezdődnek Székesfehérváron, kibővül a belváros, hangversenyterem, valamint multifunkciós sport- és rendezvénycsarnok épül, és lakásépítési program indul el - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök kedden, miután a Modern városok program keretében együttműködési megállapodást írt alá Székesfehérvár polgármesterével, Cser-Palkovics Andrással.
13:37  Hosszú Katinka: Sosem szedtem teljesítménynövelő szereket [21 óra 42 perce]
  Soha nem szedtem teljesítménynövelő szereket, és szentül vallom, nincs az a pénz, hírnév, nincs az a győzelem, ami visszaigazolná: megérte eladni a lelkemet - jelentette ki Hosszú Katinka úszó. A háromszoros világbajnok a Swimming World Magazine internetes oldalán múlt szerdán megjelent doppingvádakra reagálva egy ügyvédei által jóváhagyott nyilatkozatot olvasott fel keddi sajtótájékoztatóján jelentős médiaérdeklődés mellett.
13:17  Vidékfejlesztési konferenciát rendeznek Gödöllőn [22 óra 2 perce]
  A Magyar Önkormányzatok Szövetsége 2015. március és május között konferencia-sorozatot szervezett a településvezetők számára Vidékfejlesztés, mint fenntartható fejlődés címmel. A sorozat záró, összegző állomása a Fenntarthatóság a településüzemeltetésben című konferencia, amelyet május 27-én, Gödöllőn rendez a Szövetség.
13:17  Csökken a boltok száma [22 óra 2 perce]
  Elszakadt egymástól a KSH kiskereskedelmi folyóáras adatsora, illetve a volumenindex, így nem lehet pontosan megállapítani, hogyan teljesít a kiskereskedelem, márpedig a szektor több mint 10 százalékkal részesedik a hazai össztermék előállításából - írja cikkében a Világgazdaság .
12:49  Mégsem vezetik be idén a szociális temetést [22 óra 30 perce]
  Az önkormányzatoknak és az államnak is további felkészülési időre van szükségük, valamint kapacitáshiányról is kaptak visszajelzéseket az önkormányzatoktól - közölte a szociális temetés bevezetésének további halasztásáról a Belügyminisztérium. Várhatóan 2016-tól vezetik be a szegények temetését.
12:37  Több mázsa fémhulladék akadt fent a NAV ellenőrzésen [22 óra 42 perce]
  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Érden derítettek fel egy, román állampolgárok által illegálisan működtetett fémátvevő telepet, és az ott talált több mint 400 kilogramm fémhulladékot lefoglalták. Az engedély nélkül végzett tevékenység miatt mintegy félmillió forint bírság kiszabása várható.
12:17  Most tarthatják markukat a részvényesek [23 óra 2 perce]
  Javában tart az osztalékszezon a Budapesti Értéktőzsdén, a cégek többsége már közzétette az osztalék kifizetésének rendjét, a gyorsabbak pedig már a kifizetésen is túl vannak. A tőzsde osztalékfizető cégei közül idén a Zwack és az ANY Biztonsági Nyomda részvényesei járnak a legjobban, 6,7 és 7,5 százalék körüli osztalékhozammal - erről közöl cikket a Világgazdaság .
11:49  Miniszterelnökség: Gazdaságélénkítő lesz az új közbeszerzési törvény [23 óra 30 perce]
  A gazdaságélénkítés katalizátora lesz az új közbeszerzési törvény - mondta kedden reggel az M1 csatorna hírfolyamában a közbeszerzések felügyeletéért felelős helyettes államtitkár. Alapvetően olyan keretrendszert alkottunk, amelyben egyrészt szükségszerűen nagyobb a verseny, másrészt nagyobb az átláthatóság és egy fair, széleskörű versenyt kezdeményez - fogalmazott Császár Dániel.
11:37  Júniustól online is lekérdezhetjük adatainkat [23 óra 42 perce]
  Június elejétől akár online is lekérdezhetők a személyes adatok a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalától. Nagy Lajos, a szervezet elnökhelyettese elmondta, a személyi- és lakcímnyilvántartóban tárolt adatokról kaphatunk információt, azt tudhatjuk meg, hogy a hatóság milyen adatokat tárol rólunk. Emellett pedig az egyéni vállalkozók is gyorsabban és könnyebben intézhetik majd ügyeiket.
11:17  Nem csak a bér motivál [1 napja]
  Tévedés azt hinni, hogy pusztán a fizetés bárkit motivál. Ugyanez igaz a cafeteriára is, főként, ha azt az alacsony bérszint emelésére használják vagy nem a munkatársak élethelyzetéhez igazítva adják. A legjobb motivációs eszközök korántsem anyagi természetűek. Ilyen például a jó kommunikáció, az odafigyelés vagy a kollégák véleményének kikérése.
11:17  Reális a költségvetés tervezete az ÁSZ szerint [1 napja]
  Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) értékelése szerint még a 2015-ös büdzsé előzetes számainál is reálisabb értékeket tartalmaz a jövő évi költségvetési törvény tervezete - jelentette ki az ÁSZ elnöke kedden az M1 műsorában. Ez azt jelenti, hogy amíg tavaly a bevételi oldalnak még 49 százalékát értékelte bizonytalanként az ÁSZ, az idén már csupán 16 százalékát - közölte Domokos László.
10:49  Emelkedni fog az allergiások száma Európában [1 napja]
  A globális felmelegedés miatt a század közepére egyre többen prüszkölnek és szipognak majd Európában. Egy új tanulmány szerint megnégyszereződhet a parlagfű pollenjének szintje a kontinens legnagyobb részén.
10:37  Változhat Berlin és Varsó viszonya [1 napja]
  A lengyelországi elnökválasztás kimenetele alighanem érinteni fogja a Berlin és Varsó közti kapcsolatot is, mert mint a konzervatív Andrzej Duda győzelmével foglalkozó német kommentárok kiemelik, az új államfő már a választási kampány során kilátásba helyezte az eddigi viszony átértékelését.
10:17  Csaknem négyszázmillió forintos áfacsalást leplezett le a NAV [1 napja]
  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói egy hússal kereskedő bűnszervezet tevékenységét számolták fel, akik csaknem 400 millió forint áfát csaltak el, az ügyben költségvetési csalás miatt hat embert vettek őrizetbe, közölte a NAV kedden.
09:49  GKI: Romlanak az üzleti, de javulnak a fogyasztói várakozások [1 napja]
  Májusban némi hullámzás mellett már ötödik hónapja stagnált a GKI-Erste konjunktúra-index szezonális hatásoktól megtisztított értéke, amelynek szintje így továbbra is viszonylag optimista hangulatot tükröz. A GKI által az EU támogatásával végzett felmérés szerint az üzleti várakozások kissé rosszabbak, a fogyasztóiak viszont valamivel jobbak lettek az áprilisinál.
09:37  Magyarországi képviseletet nyitott a Roszatom [1 napja]
  Magyarországi képviseletet nyitott a Roszatomhoz tartozó atomerőmű-tervező és építő cég - közölte hétfőn az orosz állami atomenergetikai vállalat. A képviselet megnyitása és a geodéziai felmérések megkezdése az atomerőmű területén jelentik az első lépéseket a paksi ötös és hatos erőművi blokkok megépítésében a megvalósítási szerződés alapján - írták a közleményben.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest