pénztárca kímélő megoldások
 
OrientPress - Belföld hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2015. október 06, kedd

11:13  Folytatódik a Millenáris bővítése [14 perce]
  Újabb szakaszához érkezett a Millenáris bővítése; a zöld pihenőpark és a mélygarázs építését a korábban földfelszínig elbontott gyárépületek alapjainak eltávolításával folytatják - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, miután megtekintette az építkezést.
11:13  Visszaszorult az embercsempészek tevékenysége [14 perce]
  A rendőrség tapasztalatai szerint visszaszorult a szervezett bűnözői csoporthoz nem kötődő embercsempészek tevékenysége - mondta Csiszér-Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője kedden az M1 aktuális csatornán. Mint mondta, év eleje óta 318 054 illegális bevándorlóval szemben intézkedett a rendőrség.
10:58  Módosították a villamos energiáról szóló törvényt [29 perce]
  Módosította az Országgyűlés kedden a villamos energiáról szóló törvényt annak érdekében, hogy rendezze azt az esetet, ha egy társaság fel akar hagyni egyetemes áramszolgáltatói tevékenységével. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter előterjesztését 130 igen szavazattal, 31 nem ellenében fogadták el a képviselők.
10:43  A befektetők februártól anonim módon lekérdezhetik adataikat [44 perce]
  Egy törvénymódosításnak köszönhetően a jövő évtől - első ízben a januári adatokra vonatkozóan februárban - a befektetési szolgáltatók ügyfelei az MNB elektronikus felületén anonim módon lekérdezhetik az intézményüknél vezetett értékpapír- és ügyfélszámlájuk egyenlegét. A jogszabály életbe lépéséig a jegybank a befektetők biztonsága érdekében szúrópróbaszerűen egyes ügyfeleket megkeresve is áttekinti, hogy egyeznek-e a befektetési vállalkozások által nyilvántartott és a nekik meg küldött értékpapírszámla adatok-tudatta az MNB közleménye.
10:28  Megkezdődtek a nemzeti gyásznap eseményei [59 perce]
  Katonai tiszteletadás mellett ünnepélyesen felvonták a nemzeti lobogót az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján, az aradi vértanúk emléknapján kedd reggel a Parlament előtti Kossuth téren. A kegyelet kifejezéseként Magyarország lobogója egész nap félárbócon marad a nemzeti gyásznapon.
10:28  Takács: a remény cselekvő hőseit is észre kell vennünk [59 perce]
  Takács Szabolcs miniszteri biztos, a Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség (IHRA) elnöke beszédet mondott a pozsonyi Magyar Intézetben az Egyházak és embermentés a II. világháborúban című tudományos szimpóziumon 2015. október 5-én.
10:13  Mennyire jó a szoros határidő a közigazgatásban? [1 óra 14 perce]
  A közigazgatási hatósági eljárásokra jellemző, hogy legtöbbször a harminc napos ügyintézési határidő legutolsó napjára halasztják a döntést, ha pedig ekkor nem tudják az ügyet megoldani, hiánypótlást kérve még kitolják a döntés meghozatalát. A szoros határidők miatti állandó cselekvési kényszer mechanikussá teszi az ügyintézők munkáját és az indoklást hasonló ügyekben sokszor előre megfogalmazzák - mondták a Rádió Orientnek Szmetana György, Józsa Fábián és Gyergyák Ferenc szakértők.
09:58  Novembertől indulhat a licit az állami földekért [1 óra 29 perce]
  November közepétől indulhat a licit az állami földekért nyilvános árverésen, ami gazdabarát program, a tüntetések pedig gazdaellenesek - mondta a földművelésügyi miniszter az M1 aktuális csatornán kedden. Hozzátette, a kormány célja, hogy a magyar földművesek minél több állami területet béreljenek, és ahol erre van lehetőség, megvásároljanak. A várakozások szerint a programmal tovább nő a kis és közepes családi gazdaságok által használt földterület nagysága Magyarországon.
09:43  Biztonsági szigorításokról döntött az izraeli kormány [1 óra 44 perce]
  Szigorításokat fogadott el az éjszaka összeült izraeli nemzetbiztonsági kabinet a terrorhullám megfékezésére - közölte a jeruzsálemi közszolgálati rádió kedd reggel. Benjámin Netanjahu miniszterelnök arra utasította az illetékes igazságügyi szerveket, hogy gyorsítsák fel a merénylők házának lerombolási eljárását. A testület döntött arról is, hogy szükség szerint megerősíti a Ciszjordániában állomásozó izraeli csapatokat.
09:43  Mire ügyeljenek a fogyasztók? [1 óra 44 perce]
  Akciós ajánlatok, olcsó tarifák, jobb szolgáltatás - a Budapesti Békéltető Testülethez érkező beadványokból az látszik, hogy az egyre kedvezőbb ajánlatok ellenére nem élnek a fogyasztók a szolgáltatóváltás lehetőségével. Ha mégis megpróbálják, gyakran az okoz problémát, hogy nincsenek tisztában az előírásokkal. Néha pedig egész egyszerűen a cég mulasztása miatt támad vita a felek között. A Testület az ügyek tapasztalatai alapján összeállította aranyszabályait, amelyek betartásával a fogyasztók sok felesleges gondtól kímélhetik meg magukat, ha váltásra adják a fejüket és nyugodtabban élvezhetik a jobb szolgáltatás adta előnyöket.
09:33  Irányváltás várható a német menekültpolitikában [1 óra 54 perce]
  Változik a menekültkérdés megítélése Németországban - jelentette ki az MTI-nek adott interjújában Kiss J. László, aki szerint a közhangulat, illetve a közvélemény-kutatások egyaránt irányváltást valószínűsítenek. A Németország-szakértő szerint azt az optimizmust, amit Angela Merkel képviselt, nevezetesen, hogy az ország képes minderre, illetve a menedékjognak nincsenek felső, számszerűsített határai, egyre kevesebben osztják.
09:13  Gaziantepbe kalauzol a Budapesti Török Kulturális Központ [2 óra 14 perce]
  Idén októberben kétéves budapesti jelenlétét ünnepli a Yunus Emre Enstitüsü Budapesti Török Kulturális Központ. Az évforduló alkalmával október 9. és 12. között Törökország hatodik legnagyobb városával, a délkelet-anatóliai Gazianteppel ismerkedhetnek meg az érdeklődők.
08:58  Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Oktatási és Kulturális Szakbizottsága [2 óra 29 perce]
  A szakbizottsági ülésen Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár felvezetőjében elmondta, hogy a magyar köznevelés átalakulása komoly hatást gyakorol a külhoni magyar oktatásra is. Kiemelte, hogy Magyarországon már bevezetésre került a második szakma ingyenes megszerzésének lehetősége, valamint a huszonöt éves korhatár bevezetése-tudatta a Miniszterelnökség.
08:43  Az életmódorvoslás a hosszú és egészséges élet titka [2 óra 44 perce]
  Bizonyított tény, miszerint életvitelünk jelentős hatással van egészségi állapotunkra, és a legtöbb civilizációs betegség visszavezethető a nem megfelelő táplálkozásra, a mozgáshiányra valamint lelki egyensúly elvesztésére. Az életmódorvoslás több mint a gyógyszeres kezelés, hiszen itt a páciens aktív részvevője a gyógyításnak, mely során megtanulja a helyes étkezés, a testedzés és a mentális egészség alapjait-vallják az Életmód Orvosi Központ szakemberei.
08:43  Kósa: értelmetlen és abszurd a kvótarendszer [2 óra 44 perce]
  Értelmetlen és abszurd a kvótarendszer, az Európai Unió a tagállamok önrendelkezését érintő kérdésben vont el jogot úgy, hogy arra nem kapott felhatalmazást - mondta Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a TV2 Mokka című műsorában kedd reggel.
08:28  Készülünk a Tesla európai kapacitásbővítésére [2 óra 59 perce]
  Rendszeresebbé, közvetlenebbé kell tenni a kapcsolatot a Tesla autógyárral, hogy fel legyünk készülve, ha döntés születik a cég kapacitásbővítéséről - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn az M1 aktuális csatornán. A tárcavezető kifejtette: a Tesla komoly gazdasági sikereket érhet majd el Európában, és az ilyen nagy autógyáraknál a gyártástelepítés egyik legfontosabb szempontja az, hogy melyik piacot tartják fontosnak.
08:13  Bürokráciacsökkentésről tárgyal a parlament [3 óra 14 perce]
  Az Országgyűlés mai ülésén kezdi tárgyalni a Miniszterelnökség bürokrácia csökkentésére törekvő javaslatait. A Ház ülése reggel 9 órakor az aradi vértanúk október 6-i gyásznapjára történő emlékezéssel, majd napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. Az ezt követő szavazásokon összesen hat előterjesztést fogadhatnak el, köztük a bűnügyi nyilvántartási rendszer módosítását.
07:58  Az aradi vértanúkra emlékezünk [3 óra 29 perce]
  Számos megemlékezést és több konferenciát tartanak az október 6-ai nemzeti gyásznapon az 1848-49-es forradalom és szabadságharc leverését követően Aradon kivégzett tizenhárom vértanúra, és a Pesten kivégzett Batthyány Lajosra, Magyarország első felelős miniszterelnökére emlékezve.
07:43  9,2 milliárd forint ösztöndíj külföldi tanulmányok támogatásra [3 óra 44 perce]
  A magyar főiskolai és egyetemi hallgatók mobilitását ösztönző programot indít az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) - jelentette be Palkovics László, a tárca felsőoktatásért felelős államtitkára a Budapesti Gazdasági Főiskolán hétfőn tartott sajtótájékoztatóján.

2015. október 05, hétfő

17:58  NGM: a növekedéshez legjobban hozzájáruló ágazatok hitelezését kell ösztönözni [17 óra 29 perce]
  A vállalkozói hitelezés fellendítéséről tárgyalt a magyarországi bankok vezetőivel Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn; a megbeszélésen elhangzott, hogy az eredményes gazdaságfejlesztéshez célzottan, a növekedéshez legjobban hozzájáruló ágazatok hitelezését kell ösztönözni - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn.
17:43  Csehország 25 katonát és műszaki eszközöket küld Magyarországra [17 óra 44 perce]
  Csehország 25 katonát és szárazföldi műszaki eszközöket küld Magyarországra, hogy segítsen a schengeni határ őrzésében. A cseh katonák két hónapig lesznek Magyarországon - közölte Martin Stropnicky védelmi miniszter hétfőn a cseh kormány ülése után.
17:43  Ismét megjelent a szőlő legveszélyesebb kórokozója [17 óra 44 perce]
  A szőlő egyik legveszélyesebb kórokozója, a Flavescence dorée ismételt megjelenése miatt országos felderítést rendelt el a növényvédelmi főfelügyelő a terjedés megakadályozása érdekében. A felmérést a NÉBIH Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóságának szakmai irányításával a megyei kormányhivatalok növényvédelmi felügyelői végzik.
17:28  Rendezői díjat kapott a Saul fia a háborús filmek fesztiválján [17 óra 59 perce]
  Nemes Jeles László nyerte el a legjobb rendezés díját a Saul fia című alkotásáért a háborús filmek fesztiválján a franciaországi Chalons-en-Champagne-ban. Harmadik alkalommal rendezték meg szeptember 30. és október 4. között Franciaországban a War on Screen című rendezvényt, a világ legjelentősebb háborús tematikájú fesztiválját, amelyre nyolcvan háborús film kapott meghívást, közülük kilenc a versenyprogramban mutatkozhatott be.
17:13  Gyógypedagógiai iskola épül Budaörsön [18 óra 14 perce]
  Négy tantermes, negyven tanuló fogadására alkalmas gyógypedagógiai iskola építése kezdődött Budaörsön. A Bleyer Jakab német nemzetiségi általános iskolához tartozó intézményt a jövő év szeptemberében adják át - közölte a Pest megyei város önkormányzatának sajtószóvivője hétfőn.
16:58  Először rendeznek Széchenyi Vízi Emléktúrát szombaton [18 óra 29 perce]
  Első alkalommal rendezik meg október 10-én a Széchenyi Vízi Emléktúrát Vác és Budapest között. A 30 km-es verseny a Gróf Széchenyi Család Alapítvány a Budapesti Sportszövetségek Uniójával (BSU), a Magyar Evezős Szövetséggel és a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel együttműködve azzal a céllal jött létre, hogy a futás és úszás mellett népszerűsítse az evezős és kajak-kenu sportokat is.
16:28  Keresik az év fiatal vállalkozóját [18 óra 59 perce]
  A FIVOSZ hetedik alkalommal hirdeti meg az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat. Már várják azoknak a vállalkozóknak a jelentkezését, akik fiatal koruk ellenére sikeresek a gazdasági életben, és jó példaként szolgálhatnak társaik számára. A pályázatokat november 16-ig várják.
16:13  A konyha-nyelv áll idén a Transzfer fesztivál középpontjában [19 óra 14 perce]
  Nyolcadik alkalommal rendezi meg 2015-ben a Petőfi Irodalmi Múzeum a Budapest Transzfer fesztivált, melyen minden évben a szervezők egy aktuális témát, művészeti ágat vagy tudományterületet emelnek ki és ezzel az irodalom - elsősorban a kortárs irodalom - kapcsolódási pontjait veszik górcső alá. Idén az irodalom és a gasztronómia kapcsolata kerül fókuszba.
15:58  Csökken a benzin ára [19 óra 29 perce]
  Csökkenti bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn. Az autósok akár 15-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.
15:43  Mobilitást ösztönző programot indít az Emmi [19 óra 44 perce]
  A magyar főiskolai és egyetemi hallgatók mobilitását ösztönző programot indít az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) - jelentette be Palkovics László, a tárca felsőoktatásért felelős államtitkára hétfői, a Budapesti Gazdasági Főiskolán tartott sajtótájékoztatóján.
15:28  Ferenc pápa: az egyház ne ítélkezzen, a családok javát keresse [19 óra 59 perce]
  Szolidaritásra, bátorságra és őszinteségre szólította fel a rendes püspöki szinódus résztvevőit Ferenc pápa a családról szóló egyházi tanácskozás hétfői megnyitóján. A katolikus egyházfő hangsúlyozta, hogy a szinódus nem parlamentként működik, vagyis nem az a célja, hogy alkut vagy kompromisszumot kössön. Azt nevezte a háromhetes püspöki tanácskozás feladatának, hogy az egyház és a családok javát keresse, s ne ítélkezzen.
15:13  Magyarországra jön a horvát államfő [20 óra 14 perce]
  Áder János köztársasági elnök meghívására keddtől háromnapos hivatalos látogatást tesz Magyarországon Kolinda Grabar-Kitarovic, a Horvát Köztársaság elnöke. A vendég szerdán találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel és ellátogat a Budapesti Corvinus Egyetemre is.
14:58  Megkezdték a harckocsik visszavonását Luhanszkban [20 óra 29 perce]
  Megkezdődött a 100 milliméternél kisebb kaliberű tüzérségi fegyverek, valamint harckocsik visszavonása a frontvonaltól Luhanszk megyében, az ukrán fegyveres erők által ellenőrzött oldalon - jelentette be hétfőn Heorhij Tuka, Luhanszk megye kormányzója. A 112 Ukrajina televíziónak adott nyilatkozatában a kormányzó közölte, hogy tudomása szerint a fegyverzet-visszavonás a szakadár oldalon is elkezdődött a megyében.
14:43  Rákóczi-emlékhét lesz Kassán [20 óra 44 perce]
  A magyar-szlovák kapcsolatok erősítése érdekében Rákóczi-expressz elnevezéssel emlékhetet tartanak Kassán október végén a fejedelem, illetve az 1956-os forradalom évfordulóihoz kapcsolódva - jelentette be a fővédnök, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke a Parlamentben tartott sajtótájékoztatón hétfőn.
14:28  Mintegy 6500 program az Országos Könyvtári Napokon [20 óra 59 perce]
  Mintegy 6500 program, többek között könyvbemutatók, vetélkedők és előadások is várják az érdeklődőket a 10. Országos Könyvtári Napokon hétfőtől vasárnapig.
14:28  Cseh nagykövet: hosszú távú megoldást kell találni [20 óra 59 perce]
  Nemcsak a jelenlegi bevándorlási helyzet kezelésére kell közös megoldást találni, hanem a kérdés hosszú távú rendezésére is - mondta Juraj Chmiel budapesti cseh nagykövet az Országgyűlés európai ügyek bizottságának hétfői ülésén. Csehország nem támadja meg jogilag a kvótákról született döntést, de az unión belüli szabad mozgás joga miatt nem hiszi, hogy a jelenlegi jogi környezetben a kötelező kvótarendszer jelentené a megoldást. A megoldás az Európai Unión kívül van - tette hozzá.
14:13  Megnyílt az Országház Kőtára [21 óra 14 perce]
  A Kossuth tér északi oldalán helyreállított egykori szellőzőalagútban nyílt meg hétfőn az Országház Kőtára, amely a Parlament felújításakor az épületről lekerült homlokzatdarabokat és a tér történetét mutatja be a látogatóknak. A 40 millió téglából épített Országházra elhelyezett több mint félmillió burkolókő kétharmada cserélődött ki az épület átadása óta - emlékeztetett a hétfői megnyitón az Országgyűlés elnöke.
13:58  Borban az igazság - mennyire töretlen az aszú népszerűsége? [21 óra 29 perce]
  A hazai édes borok közül kétség kívül az aszú a legnépszerűbb és előállítási technológiája, költsége miatt a legdrágább is. A nemzetközi piaci trendek ugyanakkor azt mutatják, hogy leginkább a száraz borok iránt nőtt meg a kereslet, így az elkövetkező években az aszú termelési mennyisége csökkenhet, ezzel együtt minősége tovább javulhat - vélik az OrientPress Hírügynökség által megkérdezett borászok.
13:43  Czunyiné: ismét emelkedtek a pedagógusbérek [21 óra 44 perce]
  Ismét emelkedtek a pedagógusbérek: az életpályamodell keretében átlagosan 3,4 százalékos emelés érkezett az érintetteknek a szeptemberi fizetéssel - mondta a köznevelési államtitkár hétfőn Budapesten, a pedagógusok világnapján tartott sajtótájékoztatón. Czunyiné Bertalan Judit felidézte, hogy 2013 augusztusa és 2014 szeptembere között háromszor nőtt a pedagógusok bére.
13:28  Fertőző betegségek kutatói kapták az orvosi Nobel-díjat [21 óra 59 perce]
  A fertőző betegségek kutatása területén elért eredményeiért William C. Campbell ír, Omura Szatosi japán, illetve Juju Tu kínai tudós kapja az idei orvosi-élettani Nobel-díjat - jelentették be hétfőn a Karolinska Intézetben Stockholmban. Az illetékes bizottság indoklása szerint William C. Campbell és Omura Szatosi a fonálféreg-fertőzések, Juju Tu pedig a malária elleni újfajta kezelés kidolgozásáért érdemelte ki az elismerést.
13:13  Megduplázható az új lakások száma [22 óra 14 perce]
  Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) számítása szerint tartósan kiszámítható feltételek, 3-4 százalékos kamatszint és 5-12 százalék közötti áfa mellett a következő 2-2,5 évben duplájára, évi 18-19 ezerre nőhetne az új építésű lakások száma - mondta Koji László, az ÉVOSZ elnöke hétfőn az M1 csatornán.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron