pénztárca kímélő megoldások
 
OrientPress - Belföld hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2014. szeptemper 19, péntek

11:27  Simicskó: Magyarország is küzd a sportban tapasztalható korrupció ellen [12 perce]
  Magyarország hamarosan megkezdi az Európai Uniónak a sportban tapasztalható korrupció elleni új egyezménye aláírásához és ratifikálásához szükséges eljárások előkészítését - mondta Simicskó István sportért felelős államtitkár az Európa Tanács sportért felelős miniszteri értekezletén.
11:27  A főváros már tervezi a Bubi bővítését [12 perce]
  Több mint egy hete lehet közbiciklivel közlekedni Budapesten, ha valaki megveszi az ehhez szükséges jegyet, bérletet. A bérlések száma a várakozásoknál is kedvezőbben alakul, a legnépszerűbb gyűjtőállomások a belvárosban, a Deák, a Kálvin és a Szent Gellért téren vannak - mondta a közszolgálati rádióban a BKK vezérigazgatója.
11:12  Mennyire gyógyítható a függőség? [27 perce]
  Azoknak a korábbi kábítószerfüggőknek, akik kigyógyultak betegségükből, kisebb a kockázatuk az újabb addikció kialakulására a jövőben, összehasonlítva azokkal, akik korábban soha nem hódoltak ilyen élvezetnek - állítja egy új tanulmány, amelyről a Fox News számol be.
10:54  Még egy hétig lehet delegáltakat küldeni a választási bizottságokba [45 perce]
  Az októberi önkormányzati választáson induló jelölteknek még egy hetük van arra, hogy tagokat delegáljanak az ország mintegy 11 ezer szavazatszámláló bizottságába. A delegálás elsősorban a jelöltek és a jelölőszervezetek érdeke, mert így saját embereiken keresztül győződhetnek meg a választás tisztaságáról.
10:54  Naperőmű épül Sierra Leone-ban [45 perce]
  Összesen 6 MW névleges teljesítményű naperőmű felépítéséről írt alá megállapodást június végén Ernest Bai Koroma, Sierra Leone elnöke - jelentette Sierra Leone Pénzügyi- és Gazdasági Minisztériuma.
10:41  Nagy károkat okozott az eső a napraforgóföldeken [58 perce]
  Az őszi esők óriási károkat okoztak a napraforgóföldeken - írta a Népszabadság pénteki számában. Ha újabb esők jönnek, és pár napon belül nem kezdődhet el a betakarítás, a termés fele kárba veszhet - mondta a lapnak a Gabonatermesztők Országos Szövetsége elnöke.
10:27  Ma érkezik az S&P felülvizsgálati eredménye Magyarországról [1 óra 12 perce]
  Pénteken zárás után teszi közzé az S&P hitelminősítő felülvizsgálatának eredményét Magyarországgal kapcsolatban, azonban nem biztos, hogy közlemény is érkezik. Ez történt ugyanis júliusban is, amikor a Moodys bejelentette, hogy nem történt felülvizsgálat - írják az Equilor elemzői.
10:12  Fiataloknak szóló weboldal indult a holokausztról [1 óra 27 perce]
  Mi közöd hozzá? címmel honlap indul fiatalok számára, a holokauszt-emlékév programsorozatának részeként. A Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) és a PlotPoint kampányának alapjául 11 rövidfilm szolgál, amelyekben olyan emberek szólalnak meg, akiknek van véleményük a témában és merik is azt vállalni - mondta el Csepregi János projektvezető csütörtökön, a társadalmi célú kampányt elindító budapesti sajtótájékoztatón.
10:12  Nőtt az átlagkereset [1 óra 27 perce]
  A KSH péntek reggeli közlése szerint, éves szinten 3 százalékkal nőttek a keresetek a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozások, a költségvetési intézmények és a nonprofit szervezetek körében. 2014. január-júliusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete 235 200 forint volt.
09:54  Czomba: csökkenteni kell a térségek közötti különbségeket [1 óra 45 perce]
  Csökkenteni kell a térségek közötti különbségeket a gazdaság, a foglalkoztatás szempontjából is - jelentette ki Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Edelényben, lakossági fórumon. Kiemelte, évek óta javul a helyzet Borsodban is, ám a közfoglalkoztatás ott nagyobb mértékben van jelen.
09:41  Megújult a józsefvárosi Horváth Mihály tér [1 óra 58 perce]
  Felavatták a megújult Horváth Mihály teret a főváros VIII. kerületében csütörtökön. Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere ünnepi beszédében a kerület igazi főtereként beszélt a közterületről, amely méltó lesz a nemzeti ünnepek, rendezvények, karácsonyi vásárok megtartására, és koncerteknek, iskolai vagy más közösségi programoknak is otthont ad. A parkot állandóan őrzik majd.
09:27  Továbbra is Budapesten a legmagasabb az átlagkereset [2 óra 12 perce]
  Még mindig Budapest az ország legfejlettebb megyéje: itt a legmagasabb a nettó átlagkereset, a foglalkoztatottság, itt van a legtöbb beruházás és vállalkozás. A legnehezebben továbbra is a Nógrádban és Borsodban élők boldogulhatnak - derül ki a KSH friss adataiból, amelyről a Világgazdaság számol be.
09:12  Októberig lehet jelentkezni a Vera Molnár ösztöndíjra [2 óra 27 perce]
  A Kepes Intézet és az Eszterházy Károly Főiskola a Balassi Intézet támogatásával megalapította a Vera Molnár Ösztöndíjprogramot. A Program célja, hogy olyan művészeket támogasson, akik a tudomány-technika-művészet kapcsolatával foglalkoznak és a tudományos felfedezéseket, legújabb technikákat kihasználva előre mutató, újszerű alkotásokat hoznak létre. Jelentkezési határidő: 2014. október 1.
09:12  Kurucz: a kormány eltökélt a bankok elszámoltásában [2 óra 27 perce]
  A kormány továbbra is eltökélt abban, hogy elszámoltassa a bankokat, amelyek tisztességtelen hitelezési gyakorlatukkal magyar családok százezreit juttatták a csőd szélére - közölte a kormányszóvivő. Kurucz Éva közleményében a Bankszövetség csütörtöki, a devizahiteleseket megsegítő törvényt bíráló nyilatkozatára reagált. Kovács Levente, a Bankszövetség főtitkára szerint a 10 milliós magyar társadalom sokkal többet veszíthet a törvénnyel, mint amennyit a hitelfelvevők jó néhány százezres tábora nyerhet.
08:54  ENSZ: a békét fenyegeti az Ebola [2 óra 45 perce]
  A nemzetközi békét és stabilitást is fenyegeti a nyugat-afrikai Ebola-járvány, az ellene való fellépés érdekében a következő fél évben egymilliárd dollárnyi támogatásra lenne szükség az ENSZ Biztonsági Tanácsa szerint. A testület csütörtökön rendkívüli ülést tartott a témáról, és határozatot fogadott el, amelyben arra szólította a világszervezet tagországait, hogy a lehető leghamarabb nyújtsanak helyszíni és anyagi segítséget a válság kezeléséhez.
08:41  Létrejön az Igazságügyi Hivatal [2 óra 58 perce]
  A Közigazgatási és Igazságügyi Hivatalból való kiválással létrejön az Igazságügyi Hivatal, amely a többi között a jogi segítségnyújtással, az áldozatsegítéssel, a kárpótlással és egyes - nem büntetés-végrehajtással összefüggő - pártfogó felügyelettel kapcsolatos feladatokat lát el a Magyar Közlönyben csütörtökön megjelent és október 1-jén hatályba lépő kormányrendelet szerint.
08:41  Csökkennek a gyógyszerárak októbertől [2 óra 58 perce]
  Csökkennek a gyógyszerárak októbertől. A Magyar Nemzet az OEP tájékoztatása alapján azt írja, hogy több száz, elsősorban a népbetegségek kezelésére szolgáló készítmény ára csökken, csaknem 10 százalékkal. A csökkenő árak alapvetően gyártói árversenyeztetés, az úgynevezett vaklicit következményei.
08:27  Lemond miniszteri megbízatásáról Navracsics Tibor [3 óra 12 perce]
  A külgazdasági és külügyminiszter hivatalosan is értesítette Áder János köztársasági elnököt és Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy lemond miniszteri megbízatásáról. Navracsics Tibor - akit oktatási, kulturális, ifjúsági és állampolgársági ügyekkel foglalkozó biztosnak jelölt Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke - az október elsejei európai parlamenti meghallgatásra történő eredményes felkészülése érdekében mond le megbízatásáról.
08:12  Skócia nem lesz önálló [3 óra 27 perce]
  A függetlenséget elvető tábor megnyerte a skóciai népszavazást, miután a péntek reggelig közölt részeredmények szerint behozhatatlan előnyre tett szert. Skócia így nem lesz önálló állam. A skót miniszterelnök már el is ismerte a függetlenségellenes tábor győzelmét. David Cameron brit miniszterelnök péntek reggel telefonon gratulált a függetlenségellenes kampányt irányító szervezetnek.
07:54  Ápolási díj 2014 - alanyi jogon [3 óra 45 perce]
  A tartósan gondozásra szoruló személy otthoni ápolását ellátó nagykorú hozzátartozó részére folyósított anyagi hozzájárulás az ápolási díj, amely alanyi jogon jár és független a jövedelmi helyzettől. Az a nagykorú hozzátartozó jogosult az ápolási díjra, aki tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos személyt ápol.

2014. szeptemper 18, csütörtök

19:05  Alulteljesítő volt a hazai értéktőzsde [16 óra 34 perce]
  A Magyar Telekom mélyrepülése miatt alulteljesítő volt a hazai értéktőzsde. A BUX 0,1 százalékot gyengült, 18 749 pontra.
17:54  Magyarország letöltési sebessége már a 20 legjobb között van [17 óra 45 perce]
  Az Európai Unió átlagát jelentősen meghaladva Magyarország a 20. leggyorsabb letöltési sebességgel rendelkező ország a Földön. Míg februárban 23,4 Mbps-mal még a 27. helyet foglalta el a rangsorban, addig szeptemberre 33,2 Mpbs-os átlagos letöltési sebességgel hazánk hét helyet javítani tudott. A kelet-közép-európai régióban csupán Románia ért el jobb helyezést 55,7 Mbps-mal. A nagyvárosok listáján Budapest is jelentősen előrelépett, a februári 80. helyről (28,9 Mbps) a 49.-re (40,9 Mbps) - adta hírül az Internetet.hu távközlési ár-összehasonlító portál.
17:41  Elkészült a közlekedésfejlesztési stratégia [17 óra 58 perce]
  Elkészült a Nemzeti Közlekedési Infrastruktúra-fejlesztési Stratégia, amelyet a kormány már el is fogadott - közölte a Nemzeti fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedésért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten egy szakmai konferencián, az Urbania21 Szakkiállításon.
17:27  Trócsányi: hatékonyabb igazságszolgáltatás a cél [18 óra 12 perce]
  Az a cél, hogy az igazságszolgáltatás legyen minél gyorsabb, pontosabb, és működjön a korábbinál hatékonyabban - hangsúlyozta az új kormányzati ciklus jogpolitikájáról szólva Trócsányi László igazságügyi miniszter a tizenkettedik magyar jogászgyűlésen, csütörtökön Balatonalmádiban.
17:12  Az édesítőszerek is növelhetik a vércukorszintet [18 óra 27 perce]
  Nem feltétlenül jó választás a cukorbetegeknek és a fogyókúrázóknak a mesterséges édesítőszerekkel ízesített termékek választása, mert annak ellenére, hogy nem tartalmaznak vagy csak nagyon kevés mértékben kalóriát, ugyanúgy megemelhetik a vércukorszintet - figyelmeztet egy új, izraeli tanulmány, amelyről a Health Day számol be.
16:54  Napelemek termelik az energiát Budakeszin [18 óra 45 perce]
  Budakeszin közel 100 millió forintos európai uniós támogatásból napelemes rendszert építettek ki a Polgármesteri Hivatalban, a Széchenyi Általános Iskolában és a Pitypang Óvodában. A beruházás idén augusztus közepén vette kezdetét, és szeptember 18-án a műszaki átadás-átvétellel zárult le.
16:41  Polgármester: októberig készülhet el a Lánchíd utca [18 óra 58 perce]
  Várhatóan októberig elkészül a fővárosi Várkert Bazár előtt húzódó Lánchíd utca és hamarosan megnyílik a mélygarázs is - közölte a RádióOrient műsorában Budavár polgármestere. Nagy Gábor Tamás reagált a felújított Várbazár átadása körüli sajtóhírekre, illetve beszélt a kerületi tematikus játszóterekről és az útfelújítások állásáról is.
16:27  Orbán: tartós növekedés elé néz a magyar gazdaság [19 óra 12 perce]
  A magyar gazdaság olyan szakaszba jutott, amikor nem átmeneti, hanem tartós növekedésről beszélhetünk, ami azt mutatja, a magyar gazdaság rátalált a helyes útra - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Kecskeméten, az Univer Zrt. 3,5 milliárd forintos élelmiszer-ipari beruházásának átadásán.
16:12  Elárvult orangután kölyök életéért küzdenek az Állatkertben [19 óra 27 perce]
  Mesterségesen nevelik a Fővárosi Állat- és Növénykert legifjabb, két héttel ezelőtt született orangutánját. Erre azért van szükség, mert Jambi, az anyaállat az ellés utáni napokban sajnos elpusztult. A gondozók és az állatorvosok most azért küzdenek, hogy a kölyök állapota tartósan stabil maradjon, illetve a súlya megnyugtatóan gyarapodni kezdjen. Legutóbb 2010-ben születtek orangutánok az állatkertben.
15:54  Csepreghy: a munkahelyteremtésre koncentrál a kormány [19 óra 45 perce]
  A gazdaságfejlesztésre és a munkahelyteremtésre koncentrál a kormány a 2020-ig tartó európai uniós költségvetési időszak forrásainak felhasználásakor - jelentette ki a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten.
15:41  Ismerje fel időben a terhességi cukorbetegséget! [19 óra 58 perce]
  Az adott, aktuális várandósság időszakában legelső alkalommal észlelt kóros szénhidrát anyagcserezavart nevezzük gesztációs, vagy terhességi diabétesznek. Kialakulását az örökletes hajlam, fizikai állapot és az életmód mellett a terhesség alatt bekövetkező hormonális változások is elősegítik. Kezelésével kapcsolatban Turi Zsuzsanna szülész-nőgyógyász, a Nőgyógyászati Központ problémás terhességek gondozására specializálódott orvosa nyilatkozott.
15:27  Klubokat és előzenekarokat is támogat az NKA [20 óra 12 perce]
  Hétfőn éjfélkor jár le a pályakezdő előadók és zenekarok támogatására kiírt pályázat beadási határideje, de rövidesen megjelennek a vidéki klubokat, illetve az előzenekarokat támogató új pályázatok - jelentette be Hoppál Péter, az EMMI kultúráért felelős államtitkára és Doncsev András, a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke csütörtökön. Mindhárom lehetőség a magyar könnyűzene támogatására meghirdetett Cseh Tamás Program részét képezi.
15:12  Több 100 ezer forintba is kerülhet a tanévkezdés a felsőoktatásban [20 óra 27 perce]
  Egy-egy félév során átlagosan 320 ezer forint kiadása van az egyetemistáknak, amelynek jelentős része a tanév elején jelentkezik. Főként az elsőévesek számíthatnak magas számlákra, ám sok múlik a választott szakon is. Az orvos-, vagy építészhallgatók akár 120-150 ezer forintot is költhetnek szakkönyvekre és különböző orvosi-, illetve rajzeszközökre, de a bölcsészhallgatóknak is 40-50 ezer forintba kerülhetnek a jegyzetek és a fénymásolás a tanév elején - derül ki a CIG Pannónia számításaiból.
14:54  Czibere: változás kell a szociálpolitikában [20 óra 45 perce]
  Fenntartható és kiszámítható szociálpolitika kell, s ehhez elengedhetetlen a szakmai szervezetekkel való egyeztetés - hangsúlyozta Czibere Károly, szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár csütörtökön, az Ökumenikus Segélyszervezet konferenciáján. Kiemelte, folytatódik a szociális szakemberek életpályamodelljének tervezése, a kitűzött célok között szerepel a szakmai létszám átvizsgálása, a finanszírozás átgondolása, és a belső motivációs rendszer újratervezése is.
14:41  Egyre több fiatal mobilon keres állást [20 óra 58 perce]
  Számos munkaerőpiaci elemző magyar sajátosságnak tartja, hogy legtöbben olyan helyen szeretnének dolgozni, amelyikhez nem kell költözni vagy naponta túl sokat ingázni. A földrajzi helyhez kötött hirdetések közötti böngészés lehetősége magyarázhatja ezt a sikert, ami a jobline.hu nemrég piacra dobott mobil oldalát fogadta. Egy hónap alatt közel 60.000 felhasználó látogatott a mobil állásportálra, ami egyben a mobilos állásjelentkezések számának megháromszorozódását is jelentette.
14:27  DNS-vizsgálattal megállapítható a prosztatarák stádiuma [21 óra 12 perce]
  Egy DNS vizsgálatra kiterjedő vérteszttel pontosabban állapíthatják meg az orvosok a pácienseknél a prosztatarák előrehaladásának mértékét, így egyénre szabott, célzott kezelési módszereket tudnak kidolgozni - írja a Health Day.
14:27  Vasúti jegypénztár nyílt az Óbudai Egyetemen [21 óra 12 perce]
  Újabb felsőoktatási intézményben nyílt vasúti pénztár. Immáron az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Karán is lehetőség van vasúti belföldi menetjegyek és bérletek, valamint a BKK egyes termékeinek megvásárlására. A felsőoktatási intézményekben éves szinten több mint százezer darab menet- és pótjegyet értékesít a MÁV-START. Éves szinten több mint százezer darab menet- és pótjegyet vásárolnak már országszerte felsőoktatási intézményekben.
14:12  Ingatlanpiac: a stabil keresletnövekedés beindíthatja az árak emelkedését [21 óra 27 perce]
  Sokéves stagnálás után 2014 első félévében növekedés tapasztalható a lakóingatlanok piacán. Szakértők szerint a forgalom a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva több mint 10 százalékkal nőtt. A sikeres első félév után a Lakásbörze szervezői úgy döntöttek, idén ősszel is lehetőséget biztosítanak az érdeklődőknek, hogy egy helyen egyszerre közel 100 ezer ingatlan között szemezgethessenek.
13:41  Harkályok tartják rettegésben a lakótelepeket [21 óra 58 perce]
  2009 nyarától érkeznek bejelentések a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülethez (MME) azzal kapcsolatban, hogy harkályok lyukakat vájnak épületek szigetelésébe. Úgy tűnik, hogy a káresetek száma ősszel megemelkedik és a jelenség az ország egész területét érinti. A harkályok ténykedése milliós károkat okozhat az épületekben, csökkentve ezek forgalmi értékét és a szigetelés hatékonyságát.
13:41  EKB-lazítás: fából vaskarika? [21 óra 58 perce]
  Az Európai Központi Bank által bejelentett monetáris lazítás (QE) csak korlátozottan tudja betölteni azt a szerepet, amely a döntés indoklásában szerepelt, de ezzel valószínűleg az EKB is tisztában van - ezt mondta Nagypál József, a Pioneer Alapkezelő portfóliómenedzsere. A QE és a kamatcsökkentés egyidejű bejelentése azt mutatja, hogy az EKB a gazdaság élénkítésében kénytelen az euró gyengítésére támaszkodni.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd