pénztárca kímélő megoldások
 
OrientPress - Belföld hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2014. július 31, csütörtök

11:12  Nemzetstratégiai minősítést kapott a bankvásárlás [6 perce]
  Nemzetstratégiai jelentőségű összefonódásnak minősítette a kormány versenyügyi szempontból az MKB bank állami felvásárlását. A rendelet szerint a kormány a tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló törvény alapján az MKB Bank Zrt.-ben a magyar állam részesedés szerzését - tekintettel a munkahelyek megőrzésére, a fontos fennálló szerződések fennmaradásának elősegítésére és mindezeken keresztül a pénzügyi ellátás biztonságának fokozására - közérdekből nemzetstratégiai jelentőségű összefonódásnak minősíti.
10:54  Emelkedtek az ipari termelői árak Magyarországon [24 perce]
  A KSH közlése szerint júniusban átlagosan 0,8 százalékos volt az emelkedés havi szinten nézve, éves alapon azonban 0,6 százalékos csökkenés volt. A feldolgozóipari ágazatokon belül a gyógyszergyártás, a számítógép, elektronikai, optikai termékek gyártása és a járműgyártás árai voltak legnagyobb hatással az árnövekedésre.
10:54  A zöldségek gyakrabban okoznak betegséget, mint a húsok [24 perce]
  A zöldségek és a gyümölcsök valójában többször okoznak emberi betegséget, mint a marha-vagy a sertéshúsok fogyasztása - állítja egy új jelentés, amely a CDC, az amerikai járványügyi hivatal adatai alapján készült, s amelyről a Fox News számol be.
10:41  Még mindig nyerő a részvénypiac [37 perce]
  A várhatóan folytatódó kedvező befektetői hangulat miatt az előttünk álló hónapok befektetési favoritjai továbbra is a részvénypiacok lehetnek. Mivel azonban a kockázatvállalási hajlandóság magasra hajtotta az árfolyamokat, további emelkedést pedig leginkább a vállalati profitkilátások javulása hozhat, ezért bármikor várható kisebb-nagyobb korrekció. Így továbbra is a részvénypiaci eszközöket ajánljuk, de az árfolyamesések kockázatának kivédése érdekében védett formában - tanácsolja Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója.
10:27  Kicsit fékezett a magyar gazdaság [51 perce]
  Júliusban lassult a magyar gazdaság növekedési üteme, de egyelőre nem kell visszaesésre készülni annak ellenére sem, hogy a havi index gyakorlatilag stagnálást mutat. A növekedés éves üteme hat hónap után bukott 3 százalék alá a Világgazdaság mutatószáma szerint, amiben az egyre javuló bázis játszhatja a legfontosabb szerepet.
10:12  Augusztusig nyilatkozhatnak a tárcák a zárolásokról [1 óra 6 perce]
  A tárcáknak augusztus elejéig kell bejelenteniük a Magyar Államkincstárnak a 110 milliárd forintos költségvetési zárolással kapcsolatos javaslataikat - mondta a Napi Gazdaságnak Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium költségvetésért felelős államtitkára.
10:12  Kulturális ínyencségekkel vár a Szentendrei Nyár [1 óra 6 perce]
  A festői szépségű kisváros nagy múltra visszatekintő kulturális rendezvénysorozata a Szentendrei Nyár idén nagyszabású Czóbel emlékkiállításnak ad otthont. Emellett a 45. évadát nyitó Szentendrei Teátrum ősbemutatót és neves kőszínházakkal közös produkciókat kínál. A Duna-parti város programkínálata augusztusban is bővelkedik még kulturális eseményekben, melyeket Kálnoki-Gyöngyössy Márton, a Ferenczy Múzeum igazgatója ajánlott a Rádió Orient hallgatóinak figyelmébe.
09:54  Világháborús kiállítás Veszprémben [1 óra 24 perce]
  Az első világháború egy rendkívül szívszorító részletével foglalkozó kiállítás nyílik szeptember 5-én A katonai kórházak és a tábori lelkészek az első világháború alatt címmel a veszprémi Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjteményhez tartozó Piarista templomban.
09:41  A FED rontotta a piaci hangulatot [1 óra 37 perce]
  Elromlott a hangulat tegnap a New York-i tőzsdén, miután a Fed bejelentette, hogy újabb 10 milliárd dollárral csökkentik a QE3-at, egyben erősnek ítélték az amerikai gazdaságot, és felhívták a figyelmet az emelkedő inflációra is. A havi keret 25 milliárd dollár lesz, amiből 15 jut államkötvények vásárlására és 10 jelzálogfedezetű értékpapírokra.
09:41  Tovább erősítik a nevelőszülői rendszert [1 óra 37 perce]
  Az év első négy hónapjában több mint hatszáz gyermek került nevelőszülőkhöz, miközben több mint kétezer új férőhelyet engedélyeztek a családoknál - értesült a Magyar Nemzet. Folyamatosan zajlik a 3 év alatti, eddig otthonban élő kisgyermekek nevelőcsaládhoz adása, az ellátásba újonnan bekerült 12 év alatti gyerekek pedig azonnal nevelőszülőhöz kerülnek. A cél, hogy minden gyermek családban nőjön fel.
09:27  Magyar tehetségeket keresnek [1 óra 51 perce]
  A tehetség csak kiindulópont, amely lehet egy szép és alkotó élet kezdete, de rossz esetben lehet egy elvesztegetett életé is - mondta Milován Orsolya, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának Főosztályvezetője a Tehetség a Kárpát-medencében konferencia megnyitóján, a Magyarság Házában, szerdán.
09:12  Miniszteri megbízottat neveztek ki a halgazdálkodás fejlesztésére [2 óra 6 perce]
  Fazekas Szabolcsot jelölte ki a földművelésügyi miniszter a halgazdálkodás fejlesztéséért felelős miniszteri megbízottnak - közölte a tárca az MTI-vel szerdán.
09:12  Rosszul jár az agrárium derékhada? [2 óra 6 perce]
  Százezer kis és közepes mezőgazdasági vállalkozást lehetetlenít el az 1200 hektár feletti területalapú támogatások teljes megvonása a MOSZ szerint. Ezzel éppen a legfontosabb agrárréteg kerül nehéz helyzetbe - írja a Magyar Nemzet.
08:54  Kiújultak a harcok a Gázai övezetben [2 óra 24 perce]
  A Hamász nem fogadta el a négyórás, szerda délutánra meghirdetett részleges izraeli tűzszünetet, s a szerdai nap második felében ismét heves harcok dúltak. A palesztin halottak száma megközelítette a százat. A harcokban egy izraeli elitkommandó három katonája is meghalt egy aláaknázott épület felrobbanásakor.
08:41  Csütörtökre az egész országra figyelmeztetéseket adtak ki [2 óra 37 perce]
  A várható heves zivatar és felhőszakadás veszélye miatt az egész országra figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat. Az ország jelentős részén, köztük a fővárosban is másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben.
08:41  Navracsics bejelentette EU-biztosi jelötségét [2 óra 37 perce]
  Hivatalosan is jelölt az európai uniós biztosi tisztségre Navracsics Tibor. A külgazdasági és külügyminiszter ezt szerdán Twitter-oldalán jelentette be. Ezzel csaknem egy időben Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-nek eljuttatta Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos levelét, amelyben bejelenti Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság új elnökének, hogy Navracsics Tibor a magyar jelölt.
08:27  Tátongó biztonsági rések a kisvállalatok honlapján [2 óra 51 perce]
  Minden harmadik kisvállalat weboldalán súlyos vagy közepes besorolású biztonsági hiba mutatható ki. A tátongó biztonsági réseket kihasználva percek alatt komoly, akár a vállalkozás teljes működésére kiterjedő károkat lehetne okozni. Száz kisvállalati honlap vizsgálatából az is kiderült, hogy az egyedi fejlesztésű weboldalak egyáltalán nem garantálnak nagyobb biztonságot.
08:12  Szakmai Tanévnyitó Konferencia Budapesten, Miskolcon és Pécsett [3 óra 6 perce]
  Szakmai Tanévnyitó Konferenciát rendeznek 2014. augusztus 26-28. között az ország három különböző nagyvárosában. Az idei évben megújul a tanévnyitó konferencia: három egymást követő napon, három különböző helyszínen, de ugyanazzal a programmal zajlik, így közel 3000 pedagógus értesülhet a legújabb köznevelési irányokról.
07:54  Augusztus 3-ig igényelhető még méhanya támogatás [3 óra 24 perce]
  A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) felhívja a méhész-gazdálkodók figyelmét, hogy a Magyar Méhészeti Nemzeti Program keretében a méhcsaládok számának szinten tartásához (méhanya támogatás) 2014. augusztus 3-ig nyújthatják be kifizetési kérelmeiket személyesen vagy postai úton a Hivatalhoz.

2014. július 30, szerda

17:54  Varga: a főváros hitelt vehet föl a 3-as metró felújításához [17 óra 24 perce]
  A kormány engedélyezi, hogy a főváros hitelt vegyen föl a 3-as metróvonal felújításához, sőt kész állami garanciával segíteni a hitelfelvételt - jelentette be Varga Mihály szerdán Budapesten. A nemzetgazdasági miniszter közölte azt is, a kormány sem a nyugdíjrendszerben, sem a nyugdíjak értékét tekintve nem tervez semmilyen változást.
17:54  Ismét megáll az M1-es metró a Kodály köröndön [17 óra 24 perce]
  Július 30-án, szerdától a Rendőrség engedélyével immár mindkét irányban újra megáll az M1-es metró, a 105-ös és a 979-es busz a Kodály köröndön - tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ.
17:41  Új szakaszába lép a veszélyelhárítás az Andrássy úti palotánál [17 óra 37 perce]
  A Terézvárosi Önkormányzat tájékoztatása szerint jó ütemben halad a külső életveszély-elhárítás a július 15-én kigyulladt köröndi palotánál. A kivitelező megtisztította az Andrássy út 83-85. külső koronázópárkányainak többségét, eltávolította az elszenesedett szarufákat, feltakarította az utcára hullott bádoglemezdarabokat, üszkös tetőelemeket, palákat. Legyártotta a sarkon álló oromdíszek rögzítéséhez szükséges acélszerkezetet. A cég legfrissebb jelentése alapján két héten belül befejeződik az első ütem.
17:27  Így legyen egészséges, olcsón! [17 óra 51 perce]
  Sokan gondolják úgy, hogy az egészséges étkezés drága, amiben van némi igazság, azonban egy kis odafigyeléssel olcsón is élhet valaki egészséges életmódot. Egyen sok zöldséget, igyon vizet, aludjon eleget - többek között ezek szerepelnek a Fox News tanácsai között.
17:12  Jogszabály készül a szarvasgombáról [18 óra 6 perce]
  A következő parlamenti ülésen terjeszti elő a szarvasgombával foglalkozó jogszabályjavaslatát a földművelésügyi tárca - jelentette be Fazekas Sándor, a minisztérium vezetője. A szarvasgomba-kultúra már most is erős Magyarországon, a további értékőrzés érdekében fontos, hogy szarvasgombával foglalkozó jogszabály lépjen érvénybe, csakúgy mint a tokaji aszú esetében - mondta a miniszter.
16:54  Véleményezhetők a Natura 2000 területek készülő fenntartási tervei [18 óra 24 perce]
  Az ország számos pontján készülnek jelenleg Natura 2000 területekre vonatkozó fenntartási tervek, amelyek többsége a napokban válik véleményezhetővé. A gazdálkodók, földbérlők, tulajdonosok és egyéb érintettek most ismerhetik meg a tervek tartalmait és tehetnek javaslatokat, észrevételeket falufórumokon, terepbejárásokon, vagy akár postai úton is.
16:41  Magyar film a San Sebastian-i Nemzetközi Filmfesztiválon [18 óra 37 perce]
  Gerő Marcell Káin gyermekei című dokumentumfilmjét beválogatták a világ egyik legrangosabb A-kategóriás filmes mustrájára, a 62. San Sebastian Film Fesztiválra. A fesztivál fiatal tehetségeket bemutató New Directors szekciójának programjában főleg játékfilmekkel együtt versenyez a Káin gyermekei. San Sebastianban több mint 10 éve nem volt magyar film, legutóbb Pálfi György Hukkle című nagy sikerű alkotása mutatkozott itt be 2002-ben.
16:27  Ebola-vírus: a hazai szakemberek felkészültek [18 óra 51 perce]
  A Nyugat Afrikában egyre nagyobb problémát okozó Ebola-járvány komoly kihívás elé állítja a közegészségügyi szakembereket. Hazánkban az Ebola-vírus diagnosztikája az Országos Epidemiológiai Központban és az ott működő Nemzeti Biztonsági Laboratóriumban teljes körűen megoldott, a szakemberek felkészültek a vírus kimutatására, a minta beérkezésétől számított néhány órán belül eredményt adva - közölte az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala.
16:12  Szeptember 15-ig kell befizetni a kárenyhítési hozzájárulást [19 óra 6 perce]
  A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) az elmúlt hetekben határozatban értesítette a kárenyhítési kockázatközösség tagjait a kárenyhítési hozzájárulás-fizetési kötelezettségükről, mely befizetés határideje 2014. szeptember 15-e.
15:54  Több mint 45 millió adag gyümölcs az iskolagyümölcs-programban [19 óra 24 perce]
  A 2014/15-ös tanévben is folytatódik az iskolagyümölcs-program, amelynek keretében több mint 45 millió adag, közvetlenül a hazai termelőktől származó gyümölcsöt és százszázalékos gyümölcslevet osztanak szét a hazai általános iskolák 1-6. osztályos diákjai között - hangsúlyozta Bittsánszky Márton, a Földművelésügyi Minisztérium főosztályvezető-helyettese a programról rendezett konferencián szerdán Budapesten.
15:41  Még a csekkbefizetést is kóruszene kíséri Debrecenben [19 óra 37 perce]
  Július 30. és augusztus 3. között immár 26. alkalommal rendezik meg Debrecenben a Bartók Béla Nemzetközi Kórusversenyt és Folklórfesztivált. Az amatőr és hivatásos énekkarok sorában az 5 magyar csapat mellett az idei évben kanadai és izlandi kórusok is vannak. A kóristák a csekkbefizetést és a villamosozást sem hagyják zene nélkül - Korponai Tibor kulturális menedzser mutatta be a nemzetközi kórusversenyt és az azt kísérő folklórfesztivál programjait.
15:27  3 milliárddal nő a kkv-k beruházásának támogatása [19 óra 51 perce]
  A jelentős igény miatt a kormány 3 milliárd forinttal megemelte a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) beruházásának támogatására az év elején 13 milliárd forinttal indított program forrását; a többletből további 371 pályázó kaphat támogatást, amelynek köszönhetően 1600 új munkahely jöhet létre - jelentette be Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerő-piaci és képzési államtitkára szerdán Budapesten.
15:27  Szerencsétlenség okozta a dinoszauruszok kihalását? [19 óra 51 perce]
  A dinoszauruszok egy aszteroida-becsapódás hatására haltak ki akkor, amikor a legsebezhetőbbek voltak - állítja egy új tanulmány, amelyről a BBC számol be. Az Edinburgh Egyetem professzora, Steve Brusatte szerint a becsapódás miatti tengerszint emelkedése és a vulkanikus tevékenység tett sok fajt hajlamosabbá a kihalásra.
15:12  Mobil ügyfélszolgálat a Körös-toroki Napokon [20 óra 6 perce]
  A Csongrádi Járási Hivatal csütörtöktől szombatig a Körös-toroki Napok ideje alatt, napi két órában biztosítja a hivatali ügyintézés lehetőségét a fesztiválozóknak. A mobil ügyfélszolgálat július 31-én, csütörtökön 14 órakor kezdi meg működését, amit sajtónyilvánosan indít el Juhász Tünde kormánymegbízott.
14:54  Kárpát-medencei szabadidős sportmozgalom indul [20 óra 24 perce]
  Sportol a nemzet néven Kárpát-medencei szabadidős sportmozgalom indul, amely célja, hogy a nemzet minél többet, minél rendszeresebben és minél több sportágat kipróbálva mozogjon - jelentette be Hoffmann Pál, a kezdeményezés egyik ötletgazdája szerdán Szegeden.
14:41  Szabályozzák az orvhalászok bírságát [20 óra 37 perce]
  A halászati törvényben meghatározott 50 ezer és 500 ezer forint közötti halgazdálkodási bírsághoz képest jóval alacsonyabb bírság-tételeket is tartalmaz az a rendelettervezet, amely szerdán került fel a kormány honlapjára. A halgazdálkodási és halvédelmi bírságról szóló rendelet megalkotására a parlament által tavaly elfogadott halászati törvény hatalmazza fel a kormányt.
14:27  A demenciásoknak nagyobb valószínűséggel lesz pacemakerük [20 óra 51 perce]
  A demenciában szenvedő betegek nagyobb valószínűséggel kapnak beültethető pacemakert a szívritmus szabályozására az olyan betegségek miatt, mint a szabálytalan szívverés, a pitvarfibrilláció, összehasonlítva azokkal, akik nem szenvednek a kognitív zavarban - írja a Futurity.
14:12  Megnyílt az első afrikai magyar kereskedőház [21 óra 6 perce]
  Accrában, Ghána fővárosában megnyílt az első afrikai magyar kereskedőház, ezzel tizenháromra bővült a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. külképviseleteinek száma. Szabó László külgazdasági és külügyi államtitkár a megnyitón kiemelte: Ghána a világ egyik legdinamikusabban fejlődő országa, amelyre kiemelt figyelmet kell fordítania Magyarországnak, ezért hosszú távú, mindkét ország számára előnyös együttműködésre és a diplomáciai szálak erősítésére törekszik a magyar kormány. Az államtitkár felajánlott tíz ösztöndíj lehetőséget az afrikai országnak, a megnyitót követően pedig Hannah Tetteh külügyminiszterrel egy külön találkozó keretében egyeztetett a két ország további együttműködési lehetőségeiről.
13:54  Érdekli a fiatalokat a magyar történelem? [21 óra 24 perce]
  A Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) megbízásából 2014 tavaszán közvélemény-kutatás készült a 18 és 30 év közötti magyar fiatalok hazájukról alkotott történelemképével és a nemzeti örökséghez/emlékezethez fűződő viszonyával kapcsolatban. Az eredmények meglepőek, a kutatásból készült összefoglaló elérhető a Nemzeti Örökség Intézete a honlapján is.
13:41  Még nem lehet közvetlenül a kakaótermelésbe invesztálni [21 óra 37 perce]
  A közel 12 milliárd dolláros éves kakaóbab-kereskedelem ellenére a pénzügyi befektetőknek még nincs lehetőségük közvetlenül a kakaótermelésbe invesztálni. Ez azonban változhat: az új ültetvények telepítői közül néhány valószínűleg lehetővé teszi, hogy az alaptőke egy részét pénzügyi befektetők jegyezzék le - írja a Conclude Daily Gold.
13:27  Már huszonhat vasútállomást üzemeltet önkormányzat [21 óra 51 perce]
  A MÁV Zrt.-vel együttműködésben 2011 óta országszerte számos település önkormányzata vállalta, hogy ellátja a vasútállomások üzemeltetési feladatait és fejleszti azok környezetét. Idén júliustól a Békés megyei Mezőkovácsháza és Mezőkovácsháza-felső vasútállomás üzemeltetéséről és környékének rendezéséről, tisztán tartásáról is a helyi önkormányzat gondoskodik.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs