pénztárca kímélő megoldások
 
OrientPress - Belföld hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2014. október 21, kedd

14:54  D-vitaminnal enyhíthetők az ekcéma tünetei [28 perce]
  A naponta szedett D-vitamin segíthet az ekcémával küzdő gyerekek tüneteinek enyhítésében, amelyek a tél közeledtével súlyosbodhatnak - állítja egy új tanulmány, amelyről a Health Day számol be.
14:37  Navracsics: mélyen hiszek az európai integrációban [45 perce]
  Navracsics Tibor mélyen hisz az európai integrációban, meglátása szerint semmiképpen sem kell átgondolni Magyarország uniós tagságát, az ország Európához tartozik, itt van a helyünk. Az Európai Bizottságba jelölt magyar tag erről az Országgyűlés európai ügyek bizottságának keddi ülésén beszélt.
14:27  Idén 5000 jegyet oszthatnak szét a védőnők [55 perce]
  Idén kilencedik alkalommal rendezik meg a BabaMama Expót november 14-16. között, melynek ismét a Gyerekvilág lesz a kísérőrendezvénye. A fővédnök Emberi Erőforrások Minisztériuma és a főszponzor OTP Lakástakarék kezdeményezésének köszönhetően ebben az évben 5000 ingyenes jegyet oszthatnak szét a védőnők.
14:12  Vendel-napi pásztorvigasságok a szentendrei Skanzenben [1 óra 10 perce]
  Az októberi hosszú hétvégén a Szent Vendel napjától Dömötörig tartó számadás időszakához kapcsolódóan a ma már nem mindennapi pásztortudást, hagyományokat eleveníti fel a Skanzen. A négy nap során látványos birkaterelés várja a látogatókat, ahol felsorakoznak a magyar pásztorkutyafajták, és tudásuk legjaváról adnak számot a juhtartáshoz kapcsolódó mesterségek képviselői; jelen lesznek spanyolozók, fafaragók, szűrszabók, kalapkészítők.
13:54  Szélessávot biztosítanának a szakminiszterek [1 óra 28 perce]
  Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter képviselte Magyarországot az infokommunikációs és távközlési tárcavezetők éves találkozóján október 19-én, a dél-koreai Busanban. A rendezvényen résztvevő 52 ország szakterületi miniszterei a szektor globális jövőképét rögzítő közös nyilatkozatot fogadtak el.
13:37  Norvég Alap: a Kehi elkészült a jelentéssel [1 óra 45 perce]
  Várhatóan szerdán kerül a kormány elé a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal jelentése a norvég civil támogatások ügyében - tudta meg a
13:27  A fiatal vállalkozók már a neten bankolnak [1 óra 55 perce]
  Egyre népszerűbbek a cégek körében az elektronikus banki szolgáltatások, amelyeket a kis- és középvállalkozások immár 40 százaléka használ rendszeresen. Ugyanakkor - noha népszerűségük gyorsan nő - még mindig csupán minden ötvenedik vállalkozás használja rendszeresen a mobiltelefonról elérhető banki alkalmazásokat.
13:12  Világszínvonalú fejlesztések az OKITI-ban [2 óra 10 perce]
  Világszínvonalú, 3 teslás mágneses rezonanciás (MR) képalkotó berendezést adtak át kedden az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben (OKITI). Nagy Zoltán, az intézmény főigazgatója elmondta, a berendezés beszerzéséhez 600 millió forint állami támogatást kaptak, a gép 558 millió forintba került, a fennmaradó összegből pedig egy gyermekaneszteziológiai szobát alakítottak ki, hiszen a gyermekek vizsgálatát altatásban végzik.
12:54  Nőtt az elektronikus fizetéseink összege [2 óra 28 perce]
  Gyorsan terjed a bankkártyahasználat, a csoportos fizetési megbízások aránya csökken, a mobilfizetés pedig dinamikus fejlődés előtt áll - ezt jelzi többek között a dijnet.hu által idén októberben bevezetett elektronikus fizetési mutató, amely a magyar háztartások elektronikus fizetéseinek fejlődését követi nyomon. A mutató induló értéke 18,7 százalék, amely a 2013 első félévére kalkulált 17 százalékhoz képest jelentős emelkedést mutat.
12:37  Közös családi étkezésekkel megelőzhető a gyerekkori elhízás [2 óra 45 perce]
  A támogatást, szeretetet és megerősítést biztosító családi légkör különösen a közös étkezések során csökkenti a gyerekkori elhízás kialakulásának kockázatát - számol be egy új tanulmány eredményeiről a Fox News.
12:27  Hétvégén óraátállítás, kezdődik a téli időszámítás [2 óra 55 perce]
  A MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító ZRt. becslése szerint évente egy nagyobb város villamosenergia-fogyasztását takaríthatjuk meg azzal, hogy október 26-án, vasárnap hajnali háromkor egy órával visszaállítjuk az óráinkat. Ezzel visszatérünk a normál vagy télinek is nevezett időszámításra.
12:27  Borsodban jelentős változást hozott a közigazgatás korszerűsítése [2 óra 55 perce]
  Folyamatosan fejlődött Borsod-Abaúj-Zemplén megye a közigazgatás területén - az országos reformhoz igazodva itt is létrejött a szakigazgatási szerveket integráló kormányhivatal, s a történelmi idők logikáját követő járási felosztás, folyamatosan bővül az e-közigazgatás ügyköre, és olyan plusz szolgáltatásokkal állnak az ügyfelek rendelkezésére, mint az ügysegédek. A változások helyi megvalósulásáról, a valós attitűdbeli átalakulásról beszélt a megyei kormánymegbízott, Demeter Ervin a Rádió Orient műsorában.
11:54  Zombor: megéri majd háziorvosnak lenni [3 óra 28 perce]
  Az egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint olyan jövedelmi rendszert alakítanak ki, amelyben már megéri háziorvosnak lenni, reményeik szerint így a jelenleg üres helyeket is betölthetik majd.
11:54  Élményalapú programozó iskola nyílt gyerekek számára [3 óra 28 perce]
  A programozást egészen fiatal korban el lehet kezdeni; már az alsó tagozatosok is könnyen megtehetik az első lépéseket. Az ehhez szükséges tudást és az első sikerélményeket az idén indult, Budaörs és Gödöllő után az első fővárosi iskoláját nyitó Logiscool-ban szerezhetik meg a gyerekek - tudatta közleményben a cég.
11:37  Átadták a Magyar Nyelvőr díjakat [3 óra 45 perce]
  Balázs Géza nyelvész, néprajzkutató, az ELTE tanszékvezető tanára és Tóth Etelka főiskolai docens, több magyar helyesírási kiadvány szerkesztője vehette át a Magyar Nyelvőr Díjat hétfőn Budapesten. Péntek János nyelvésznek, a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem tanárának, a Kolozsvári Akadémiai Bizottság elnökének október 3-án Marosvásárhelyen adták át az elismerést.
11:27  NÉBIH: Lejárt, penészes sajtokat öntöttek új formába [3 óra 55 perce]
  Újabb hiányosságokat tárt fel a NÉBIH tejágazati célellenőrzése: több autóval terítették Budapesten és környékén a Nógrád megyében engedély nélkül palackozott tejet, egy fővárosi sajtgyártó üzemben pedig bevett gyakorlatnak számított, hogy lejárt alapanyagokat és selejt késztermékeket hőkezeltek és használtak fel újra a gyártás során. A friss termékekbe több éve lejártak is bedolgozásra kerülhettek. A lejárt termékek jelentős része gusztustalan, szennyezett, penészes, rovarokkal belepett volt - tudatták közleményben az OrientPressel.
11:12  Csaknem 3 százalékkal nőttek a reálbérek idén [4 óra 10 perce]
  2,9 százalékkal nőttek a reálkeresetek az év első 8 hónapjában a KSH közlése szerint. A versenyszektorban - a legalább 5 embert alkalmazó vállalkozásoknál - jelentős mértékű, több mint 54 ezres létszámbővülés következett be augusztusban egy év alatt. Az idei év első nyolc hónapjában az átlagos bruttó kereset 234 600 forint, közfoglalkoztatás nélkül 246 400 forint volt Magyarországon.
10:54  Hende: jövő évtől illetményemelést kaphatnak a katonák [4 óra 28 perce]
  A honvédelmi tárca jelentős illetményemelést tervez, amely már a jövő évtől ugrásszerű javulást eredményezhet a katonák életében - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter kedden az M1 Ma reggel című műsorában.
10:37  Húsba csomagolva kapják a védőoltást a rókák [4 óra 45 perce]
  Heves megye déli részén veszettség ellen immunizálják a rókákat, ezért az M3 autópályától délre a kutyákat sem szabad elengedni. Legutóbb 2013 őszén jelent meg a veszettség több megyében, ezért is van szükség a vakcinázásra.
10:37  Sokaknak befagyhatnak a pénztári számlái [4 óra 45 perce]
  December végéig személyesen is azonosítaniuk kell magukat a magyarországi önkéntes pénztárak tagjainak, ha 2015-től kezdve is hozzá szeretnének jutni a pénztári megtakarításaikhoz. Erre a pénzmosásról szóló jogszabályok miatt van szükség, és minden olyan pénztártag érintett lehet, aki 2013. július 1-je előtt lépett be valamelyik önkéntes nyugdíj-, egészség- vagy önsegélyező pénztárba - írja a Világgazdaság.
10:27  Ökoturisztikai programokkal készülnek Gemencen [4 óra 55 perce]
  A hosszú hétvégén Védett fények címmel a természetfotózás iránt érdeklődőknek kínál nem mindennapi programot Gemenc Zrt. Természetesen a bakancsos turisták is örömüket lelhetik Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejében, hiszen a Kerülj erdőt erdésszel, valamint az Avartaposó túra is különleges élményeket ígér.
10:12  A nagyvállalatok harmada kiszervezi bérszámfejtését [5 óra 10 perce]
  Bár a bérszámfejtés kiszervezését a köztudat még mindig a kisebb cégekhez köti, a legnagyobb hazai cégeknek is mintegy harmada él ezzel lehetőséggel. A BDO Magyarországnak a TOP 200 hazai vállalat körében végzett felmérése szerint e döntésben a költséghatékonyság mellett számos szempont, így a szakszerűség, a rugalmasság is szerepet játszott. A válaszadó cégek háromnegyede a bérszámfejtés mellett más tevékenységeket, így a cafeteria kezelését, a könyvelést vagy akár a teljes HR szolgáltatások körét is jellemzően ugyanahhoz a szolgáltatóhoz szervezi ki - áll a cég közleményében.
09:54  Nemsokára kiderül, ki lesz az EU ebola-felelőse [5 óra 28 perce]
  Koordinátort nevez ki az Európai Unió ebolajárvánnyal kapcsolatos feladatokhoz. Laurent Fabius francia külügyminiszter az uniós külügyminiszterek tárgyalása után azt mondta, hogy a következő napokban azt is elmondják, kit bíznak meg ezzel a munkával.
09:54  Mozgással legyőzhető a depresszió? [5 óra 28 perce]
  A fizikailag aktív embereknél kevésbé alakul ki depresszió, emellett a testmozgás azok hangulatát is javítja, akiknél már diagnosztizálták a mentális betegséget, azonban a fő probléma, hogy a tünetekkel együtt jár a fizikai aktivitás szintjének a csökkenése - állapította megy tanulmány, amelyről a Health Day számol be.
09:37  180 millióból újult meg a Károlyi-kastély fogadóközpontja [5 óra 45 perce]
  Felavatták a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély turisztikai fogadóközpontját. A beruházásnak köszönhetően létrejött egy olyan idegenforgalmi igényeket kielégítő helyszín, amely kiegészíti, illetve színesíti a kastélyegyüttes kultúrában és turizmusban betöltött szerepét. A Károlyi-kastély a Közép-Dunántúli Régió Székesfehérvár körüli kastélygyűrűjének egyik legfontosabb eleme. A fejlesztés a térség idegenforgalmi kínálatának bővítésével növeli a régió látogatottságát.
09:27  Nagyot csökkentene az Artisjus a jogdíjakon [5 óra 55 perce]
  Elképzelhető, hogy jövőre már kevesebbet kell fizetniük a vendéglátósoknak, ha zenét szeretnének lejátszani. Átlagosan 19,5 százalékkal csökkennének a vendéglátó üzletek által fizetett zenei jogdíjak 2015-ben, az Artisjus legalábbis ezt kéri jövő évi díjszabástervezetében a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalától - írja a Világgazdaság.
09:12  30 milliárdot menekítettünk haza [6 óra 10 perce]
  Az év eleje óta közel 30 milliárd forint landolt a stabilitás megtakarítási értékszámlákon, miután 444 magánember döntött úgy, hogy hazahozza adózatlan jövedelmét. A harmadik negyedévben 155 stabilitás megtakarítási számlát nyitottak, amelyekre összesen 10,25 milliárd forintot fizettek be - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Napi Gazdasággaal. Ezzel az első három negyedévben már 444 számlát nyitottak és 29,37 milliárd forintot fizettek be az adóamnesztiaként szolgáló konstrukció keretén belül.
09:12  Még nincs vége: tömeges óvás a választás után [6 óra 10 perce]
  Több mint egy héttel az önkormányzati választás után még mintegy 70 helyen nem tudtak végeredményt hirdetni - közölte az NVI elnöke. Pálffy Ilona hozzátette: 32 olyan település van, ahol a választás megismétlését kérik, két esetben már döntés is született az újrázásról, az összes többinél még ítélőtáblai döntésekre várnak.
08:54  Újabb importtilalmat hoztak az oroszok [6 óra 28 perce]
  Oroszország a másodlagos marhahústermékek importjának tilalmán túl más állati termékek behozatalát is korlátozza az európai uniós tagállamokból. Eszerint mától ideiglenes korlátozást vezetnek be a sertés-, és szárnyaszsír, valamint az állati húsból és másodlagos termékekből készült, finomra, illetve durvára őrölt lisztre.
08:37  Elismerésben részesült négy kormánytisztviselő Fejér megyében [6 óra 45 perce]
  Elismerő címet vehetett át a Fejér Megyei Kormányhivatal négy kormánytisztviselője: Csókás Lászlóné, Fabók Lászlóné, Hortobágyiné Breznyánczky Ánges Klára és Mikó Judit - közelgő nemzeti ünnepünk alkalmából, hosszú időn át végzett, példamutató szakmai munkájáért. Az elismerő címeket tanúsító okleveleket Simon László kormánymegbízott adta át október 20-án, hétfőn a Megyeházán.
08:37  Még idén EU-bevándorlási korlátozásokat jelent be London [6 óra 45 perce]
  David Cameron brit miniszterelnök még karácsony előtt intézkedéseket jelent be az európai uniós társállamokból Nagy-Britanniába érkező munkavállalók bevándorlásának korlátozására - közölték hétfőn brit kormányforrások a BBC-vel.
08:27  Rekord alacsony a kínai GDP, a piacok egyelőre nyugodtak [6 óra 55 perce]
  2009 óta a legalacsonyabb kínai GDP adat érkezett ma hajnalban együtt egy csokorban egy csomó másik nagyon fontos hírrel. Ahogy azt sejteni lehetett, a lassulás hátterében a megtorpanó ingatlanpiac, a csökkenő hazai kereslet és a világméretű keresletcsökkenés miatti visszaeső ipari termelés áll.
08:27  Költségvetés: 2015 a 2,5 százalék éve lesz [6 óra 55 perce]
  A Világgazdaság értesülése szerint megtört a reformlendület a jövő évi büdzsében nem kell nagy változásokra számítani. A lap úgy tudja, a kabinet maradt az eredeti prognózisoknál is, és 2,5 százalékos növekedésre alapoz, miközben sikerült megoldani a hadügyi büdzsé vállalt duplázását is.
07:54  Pályázat innovatív, kísérleti haltartó rendszerek kialakítására [7 óra 28 perce]
  Megjelent a Halászati Operatív Program Irányító Hatóságának (HOP IH) 1/2014. (X. 15.) IH közleménye a Halászati Operatív Program 3. prioritási tengelye szerinti intézkedések keretében az Innovatív, kísérleti haltartó rendszerek kialakítása és az azokhoz kapcsolódó oktatási infrastruktúra fejlesztésének támogatásáról szóló pályázati felhívás közzétételéről.

2014. október 20, hétfő

18:12  Musical fesztivált rendeznek a fővárosban [21 óra 10 perce]
  Musical Fesztivált tartanak november 8-án a Papp László Budapest Sportarénában. Az eseménysorozat első estjén mások mellett Koós Réka, Miller Zoltán, Mahó Andrea, Sasvári Sándor, Csengeri Attila és Nagy Sándor is színpadra lép.
17:54  Czibere: meg kell erősíteni a szociális alapellátásokat [21 óra 28 perce]
  Meg kell erősíteni a szociális alapellátásokat, hatékonyabbá és igazságosabbá kell tenni a forrásfelhasználást - mondta a szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár a Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesületének XVI. konferenciáján, hétfőn Siófokon.
17:37  Egyre több fiatalnál is jelentkezik a porckopás [21 óra 45 perce]
  A porckopás jellemzően az idősebbek betegsége, ám egyre több fiatalnál is jelentkezhet a probléma. Bár a rendszeres mozgás megelőzheti az állapot kialakulását, ám tanulmányok szerint a megerőltető edzések akár fokozhatják is a porcréteg leépülését. Dr. Váradi Éva főorvosnőtől, a Fájdalomközpont aktív fájdalomcsillapítás specialistájától megtudhatja, hogy mégis mit lehet tenni, ha a porckopás miatt fájdalom kínozza, ám nem szeretne lemondani a testedzésről.
17:27  Újabb 37 külföldi diák nyert felvételt agrár felsőoktatási intézménybe [21 óra 55 perce]
  Hazánk kedvező természeti adottságai, a vidéki emberek földhöz való ragaszkodása, a mezőgazdasági kutatásban és fejlesztésben elért eredmények, valamint a magyar agrárkormányzat intézkedései együttesen azt eredményezik, hogy Magyarország mezőgazdasága kiváló minőségű és megfelelő mennyiségű élelmiszert tud előállítani - mondta Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkára a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karon hallgató külföldi diákok tanévnyitóján.
17:12  Hoppál: a kultúra a társadalmi felzárkózás erősítésére is alkalmas [22 óra 10 perce]
  Történelmi példák alapján a kulturális és kreatív szempontból felívelő korszakok a legtöbbször gazdasági sikerekhez vezetnek - mondta Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára az ASEM (Asia Europa Meeting) kulturális miniszteri találkozón Rotterdamban. Hoppál Péter a rendezvény hétfő délelőtti hivatalos megnyitóját követő plenáris ülésen angol nyelvű felszólalásában hangsúlyozta: a kultúra alkalmas eszköz a társadalmi felzárkózás erősítésére, ezért kormányzati politikáink folyamatosan arra törekszenek, hogy a kulturális szolgáltatásokhoz és kreatív javakhoz a hozzáférhetőséget lehetővé tegyék - írja közleményében a Kultúráért Felelős Államtitkárság.
16:54  A 21. század legnagyobb kihívása a kriminalitás [22 óra 28 perce]
  Napjaink globalizált, kockázati társadalmában egyre fontosabb szerepet tölt be a bűnmegelőzés: a kihívások sorában a kriminalitás messze megelőzi a környezetszennyezést, a munkanélküliséget, vagy az energiaválságot - mondta a Rádió Orient műsorában Garamvölgyi László. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója kiemelte, nem paranoid felnőttekre, hanem mindössze megfelelő tájékoztatásra és szocializációra van szükség.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok