pénztárca kímélő megoldások
 
OrientPress - Belföld hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2014. november 21, péntek

18:04  Átadták az ország legnagyobb szabadtéri piacát [9 óra 22 perce]
  Törekednünk kell a tájegységeken belüli önálló termelés kialakítására, a mezőgazdaság helyi tradíciókon alapuló termelési módjainak támogatására, növény- és állatfajtáink megőrzésére - hangsúlyozta az agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár a 2500 m2-es piac átadó ünnepségén, Nyíregyházán.
17:52  Nemzetközi kiállítás a szentendrei MűvészetMalomban [9 óra 34 perce]
  A szentendrei MűvészetMalomban november 21-én 18 órakor nemzetközi kiállítás nyílik KONSTRUKTÍV + INTER + KONKRÉT címen, ahol 16 kortárs művész reflektál a művészet és a kultúra ezredforduló után tapasztalható változásaira.
17:37  Öt cég kapott bányászati koncessziót [9 óra 49 perce]
  A nemzeti fejlesztési miniszter a pályázatok értékelésére létrehozott minősített bizottságok javaslata alapján döntést hozott a második körben meghirdetett bányászati koncessziók megadásáról.
17:21  Kortárs művészek alkotásából nyílt tárlat a Várkert Bazárban [10 óra 5 perce]
  Több mint százhetven kortárs magyar képző- és iparművész műveibe pillanthatnak be az érdeklődők 2014. november 21. és 2015. január 31. között a Várkert Bazár Déli palotájában. A megújult épületben a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Vizuális Művészetek Kollégiuma által meghirdetett pályázat nyertesei állítják ki alkotásaikat.
17:08  Így segítenek a devizahiteleseken [10 óra 18 perce]
  A kormány betartja az ígéretét, törlesztőrészletek 25-30 százalékkal fognak csökkenni - hangzott el Trócsányi László igazságügyi, és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek a devizahiteles mentőcsomagról pénteken délután tartott közös sajtótájékoztatóján. A két miniszter kiemelte, hogy a banki elszámoltatást, a forintosítást és a fair bank törvényt együttesen kell kezelni.
16:53  50 éves az új budapesti Erzsébet híd [10 óra 33 perce]
  Ötven éve, 1964. november 21-én adták át az Erzsébet hidat. Utolsóként a háborúban értelmetlenül elpusztított hidak közül. Ez alkalomból a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum kiállításon mutatja be a híd történetét.
16:37  Harminc település nyerte el idén a Kerékpárosbarát címet [10 óra 49 perce]
  A kormány továbbra is elkötelezetten támogatja a környezetbarát közlekedési formák térnyerését, így a kerékpározás népszerűsítésében is aktívan részt vesz - jelentette ki Hegmanné Nemes Sára vagyonpolitikáért felelős helyettes államtitkár a Kerékpárosbarát Település és Munkahely elismerő címek idei díjátadó ünnepségén pénteken, Balatonkenesén - tájékoztat közleményében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
16:21  Stratégiai partnerség a bírói egyesület és az IM között [11 óra 5 perce]
  Stratégiai partnerségi megállapodást kötött az Igazságügyi Minisztérium (IM) és a Magyar Bírói Egyesület (Mabie) a bírák jogállását és a bírósági szervezetet meghatározó jogszabályok előzetes véleményezéséről az egyesület választmányi ülésén Szegeden pénteken - közölték a felek az MTI-vel.
16:09  Kiújultak a harcok Kelet-Ukrajnában [11 óra 17 perce]
  Ukrajna pénteken azzal vádolta Oroszországot, hogy - a szeptemberi minszki megállapodások óta először - tüzérségi támadásokat intézett kelet-ukrajnai területek ellen.
15:54  Magyar cégek termékeit mutatták be Szingapúrban [11 óra 32 perce]
  Szingapúrban 28 magyar élelmiszer-ipari cég termékeit mutatták be mintegy félszáz helyi élelmiszer-forgalmazónak, valamint szálloda- és étteremvezetőnek a Szingapúri Magyar Kereskedőház (HTHS), a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. (MNKH) és a Szingapúri Séfszövetség közös rendezvényén - közölte a HTHS pénteken az MTI-vel.
15:37  KKM: dinamikusan fejlődnek a magyar-spanyol kapcsolatok [11 óra 49 perce]
  Dinamikusan fejlődnek a magyar-spanyol gazdasági kapcsolatok, jó lehetőségek kínálkoznak a két ország közötti együttműködésre - mondta Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken az MTI-nek. Kiemelte, a két ország sok tekintetben hasonlít: az autóipar, az innovatív technológiák, az IT, a gyógyszeripar mindkét országnak erőssége.
15:21  Az FM megtiltaná a termőföld tulajdonlásának megadóztatását [12 óra 5 perce]
  A földművelésügyi tárca kezdeményezi az adótörvény módosítását, amelyben megtiltanák a termőföld tulajdonlásának megadóztatását - mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára pénteken az MTI-nek.-tudatta az FM Sajtóiroda.
15:10  Orbán: új Európa-politika kellene [12 óra 16 perce]
  Orbán Viktor miniszterelnök szerint a projekt, amit Európai Uniónak nevezünk, elakadt, ezért a kormányfő megújult Európa-politikát tart szükségesnek, de úgy látja, nincs, aki meghirdesse, nincs, aki megcsinálja, az idő pedig ellenünk dolgozik, így ezt nekünk kell megcsinálnunk. A kormányfő minderről pénteken beszélt a németországi Baden-Badenben, a Családi Vállalkozásokért Alapítvány (Stiftung Familienunternehmen) rendezvényén.
14:53  Döntöttek: elkezdődhet a Széll Kálmán tér felújítása [12 óra 33 perce]
  A Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) határozata szerint a Budapesti Közlekedési Központ jogszerűen járt el a Széll Kálmán tér felújítására vonatkozó tenderrel kapcsolatban. A döntőbizottság a BKK-nak adott igazat, a jogorvoslati eljárást kezdeményező ajánlattevő kérelmét elutasította, így aláírhatják a kivitelezői szerződést - írja közleményében a BKK.
14:37  Elindult a Danke Ungarn kampány Németországban [12 óra 49 perce]
  Elindult a Danke Ungarn című kampány Németországban pénteken, amellyel a 25 évvel ezelőtti határnyitás eseményeire emlékeznek, megköszönve Magyarország akkori intézkedéseit. A kampány keretében 1400 óriásplakátot helyeznek ki összesen 9 városban, így Berlinben, Münchenben, Stuttgartban, Ingolstadtban, Drezdában, Lipcsében, Frankfurtban, Bonnban és Gerlingenben is.
14:21  Tarlós: folyamatosan emelkednek az új autó eladások [13 óra 5 perce]
  Véget ért a 2008 óta tartó recesszió, amelyben az autókereskedők 60 százaléka ment tönkre, az utóbbi 14 hónapban újra és folyamatosan emelkednek az új autó eladások - hangsúlyozta Budapest főpolgármestere pénteken a Mobilitás autókiállítás és vásár megnyitóján Budapesten, a Syma csarnokban.
14:08  Szijjártó: Magyarország érdeke a térség energiabiztonsága [13 óra 18 perce]
  Magyarországnak hármas érdeke van a közép-európai térségben: legyen béke, legyen energiabiztonság és legyenek szorosabb kereskedelmi-gazdasági kapcsolatok - hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter a magyar sajtónak pénteken, az Ivica Dacic szerb külügyminiszterrel folytatott belgrádi tárgyalások után.
13:54  Új csúcson a forint [13 óra 32 perce]
  Mario Draghi EKB-elnök november 21-én délelőtt elmondott szavainak köszönhetően új öthavi csúcsra erősödött a forint az euróval szemben. A magyar devizát a kedvező befektetői hangulat is segíti.
13:37  Tarnai: megszűnne a dolgozók kiszolgáltatott helyzete [13 óra 49 perce]
  A Pest megyei kormánymegbízott szerint az üzletek vasárnapi nyitva tartásának korlátozásával megszüntethető lenne a munkavállalók jelenlegi, sokszor kiszolgáltatott helyzete a munkaadókkal szemben. Tarnai Richárd erről pénteken sajtótájékoztatón beszélt, miután a Munkástanácsok Országos Szövetségével és a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetével egyeztetett Budapesten.
13:21  Elindult a Mézes reggeli program [14 óra 5 perce]
  Megkezdődött pénteken a Mézes reggeli elnevezésű program, amelynek célja a mézfogyasztás és az egészséges táplálkozás népszerűsítése az általános iskolások körében. A Mézes reggelit Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Ksenija Ĺ krilec, a programot eredetileg kezdeményező Szlovénia nagykövete indította el Szigetszentmiklóson, a József Attila Általános Iskolában. A program részeként 67 iskolában kínáltak mézes kenyeret a tanulóknak országszerte.
13:10  Átalakul a szociális támogatások rendszere [14 óra 16 perce]
  Az állam által biztosított támogatási formákon túl az emberek szociális támogatással való ellátása a jövőben az önkormányzatok feladata lesz, a szociális törvény pedig csak a kötelező ellátásokra vonatkozó szabályokat tartalmazza majd - derül ki a jövő évi költségvetés megalapozásáról szóló törvényjavaslatból, amely az Országgyűlés honlapján olvasható.
12:54  Sikeres az Aki ad,az nyer filozófiára épülő modell [14 óra 32 perce]
  Munkahelyeket teremtenek, növelik cégüket, jutalékmentes árbevételt generálnak - adnak, és ezzel nyernek. Az Aki ad, az nyer! üzleti gyakorlatot követő 730 magyar vállalkozás körében végzett legfrissebb felmérés idén is számos pozitív eredményre világított rá.
12:37  Kövér: a felsőoktatás a nemzetgazdaság egyik legsikeresebb ága [14 óra 49 perce]
  A nemzetgazdaság egyik legsikeresebb és legversenyképesebb ágazatának nevezte a felsőoktatást a házelnök pénteken, az Óbudai Egyetem Napján. Kövér László hozzátette: minden lehetőség adott, hogy létrehozzák Közép-Európa legjobb felsőoktatási rendszerét.
12:21  Adventi koncert az Autista Segítő Központ szervezésében [15 óra 5 perce]
  A Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány fenntartásában működő Autista Segítő Központ adventi koncertet rendez Gyöngyösön, a Kolping Házban (Török Ignác út 1.) november 29-én 17.30 órától.
12:12  Restaurálták az Emberek a havason-t [15 óra 14 perce]
  Az 1941-es Szőts István-film felújított változatát ma mutatják be az Urániában. A film teljes körű digitális restaurálása a MaNDA kezdeményezésére, a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával valósult meg, a fél évig tartó munkában részt vett Sára Sándor operatőr, Szőts István tanítványa is.
12:02  Nagymértékben csökken a tőketartozás és a hitelek kamata [15 óra 24 perce]
  A forintosításról és a fair bankokról szóló törvényjavaslatok eredményeként a devizahitelesek tőketartozása és a hitelek kamata is nagymértékben csökken - mondta az igazságügyi miniszter az Országgyűlésben.
11:50  Közzétették a Philae landolásának hangfelvételét [15 óra 36 perce]
  A Német Űrügynökség (DLR) honlapján közzétette holnapján a Philae landolásának hangfelvételét. Egy rövid, de jelentős zörgés - értékelték a kutatók csütörtöki sajtótájékoztatójukon a hangot, amelyet a Rosetta űrszonda Philae leszállóegysége keltett, amint múlt héten elérte a 67P/Csurjumov-Geraszimenko üstökös felszínét.
11:37  Megéri költeni a fogyatékossággal élők foglalkoztatására [15 óra 49 perce]
  Magyarország jó úton jár a fogyatékossággal élő személyek foglalkoztatása terén - mondták az Európai Parlament által megbízott független szakértők. Az Európai Parlamentben bemutatott tanulmány azt vizsgálja, vajon megéri-e fogyatékossággal élő személyeket foglalkoztatni. A dokumentum Magyarországgal kapcsolatosan kiemeli a minősítési rendszer példaértékű átalakítását.
11:21  Nagy az érdeklődés az energiahatékonysági pályázatok iránt [16 óra 5 perce]
  A kezdeti technikai nehézségek után zökkenőmentes a lakossági energiahatékonysági pályázatok befogadása, a várakozásoknak megfelelően a kiírások iránt nagy az érdeklődés - mondta Hevesi Zoltán Ajtony, zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár.
11:10  Harmincöt kastély újulhat meg a Nemzeti Kastélyprogramban [16 óra 16 perce]
  A kormány támogatja és kiemelt célnak tekinti a Nemzeti Kastélyprogram megvalósítását, a programban szereplő kiemelt jelentőségű, a nemzeti kulturális örökség részét képező 35 kastély fejlesztését és egységes kezelését - derül ki a Magyar Közlönyben csütörtökön megjelent kormányhatározatból.
10:54  Meglepő fordulat a román elnökválasztáson [16 óra 32 perce]
  November 16-án köztársasági elnökválasztás volt Romániában. Az előzetes felmérések szerint esélyes miniszterelnök, Victor Ponta helyett azonban a választást Nagyszeben szász származású polgármestere, Klaus Johannis nyerte. A meglepő fordulatról Illyés Gergely politológust, a Nemzetpolitikai Kutatóintézet munkatársát kérdeztük a Rádió Orient műsorában.
10:37  Egyre több áldozatot követel a szélsőséges időjárás az USA-ban [16 óra 49 perce]
  Legkevesebb tízre nőtt a korai tél halálos áldozatainak száma csütörtökre az Egyesült Államok északi részén, ahol New York állam nyugati régióiban a nap folyamán ismét havazott. Jelenleg New York állam 10 megyéjében szükségállapot van érvényben, és 225 kilométernyi autópályán szünetel a közlekedés.
10:32  Tolna megye élen jár az áldozatsegítésben [16 óra 54 perce]
  Bár a pályázatban rögzített feladatok végrehajtása a végéhez közeledik, a sértettek továbbra is számíthatnak a munkatársak kiemelt figyelmére - hangzott el a 2014. november 20-án tartott TÁMOP projekt zárórendezvényén. Az áldozattá válás megelőzését és az áldozatsegítést célzó kezdeményezés 2012. december elsején indult.
10:19  KSH: tovább gyorsult a keresetek emelkedése szeptemberben [17 óra 7 perce]
  Szeptemberben 2,4 százalékra gyorsult a havi bruttó és nettó átlagkeresetek emelkedése az egy évvel korábbihoz képest az augusztusi 2,2 százalékról, a közfoglalkoztatottak nélkül az éves növekedési ütem 4,4 százalékra emelkedett a megelőző havi 3,9 százalékról - közölte a KSH pénteken.
10:07  Módosul az örökségvédelemről szóló törvény [17 óra 19 perce]
  A Kormány benyújtotta a kulturális örökség védelméről szóló 2001. évi LXIV törvény módosítására vonatkozó javaslatát. Az indítvány tárgyalását november utolsó hetében kezdi meg a Parlament, döntés pedig december közepén születhet - tudatta a Miniszterelnökség Parlamenti Államtitkársága.
09:54  Az orosz arany szaporodik, az ukrán nem [17 óra 32 perce]
  Ukrajna több mint a harmadával csökkentette aranytartalékát októberben, miközben Oroszország már a hetedik egymást követő hónapban növelte azt a Nemzetközi Valutaalap (IMF) pénteki közlése szerint.
09:37  Bemutatkozott a huszonötödik budapesti kelésű pingvinfióka [17 óra 49 perce]
  Jubileumi pingvin mutatkozott be a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A Rosie nevű állat ugyanis épp a huszonötödik Budapesten kikelt pingvinfióka. A jövevény már csaknem két hónapos és két kilót nyom, de a testét még a fiókákra jellemző pihés tollazat fedi. A nagyközönség előreláthatólag januártól láthatja majd a pingvinkolónia új tagjaként.
09:34  Újabb mandátumot szerzett az EU-ellenes brit párt [17 óra 52 perce]
  Megszerezte második parlamenti mandátumát az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártja (UKIP), amelynek elsődleges politikai programja Nagy-Britannia kilépése az Európai Unióból. Az eset érdekessége, hogy Mark Reckless politikus a saját lemondása miatt kiírt időközi választáson szerezte vissza mandátumát, igaz más párt színében.
09:21  A Janssen felgyorsítja az ebola elleni oltások fejlesztését [18 óra 5 perce]
  A Johnson & Johnson bejelentette, hogy 200 millió dollárt elérő kötelezettségvállalással meggyorsítja az ebola elleni vakcina fejlesztési programját, melyért a Janssen Pharmaceutical Companies felel. A Janssen a vakcinából 2015-ben több mint egymillió dózis gyártását tervezi, és ebből várhatóan 250.000-et 2015 májusáig, a klinikai vizsgálatok széles körű felhasználására le is szállítanak.
09:12  Római kori fürdőkomplexum került elő Komáromnál [18 óra 14 perce]
  Minden várakozást felülmúló régészeti leleteket tártak fel idén ősszel a Komárom és Almásfüzitő között végzett ásatáson. Az ókori Brigetio városának díszes fürdőkomplexuma, valamint csatornázott, padlófűtéses házai kerültek elő - mondta a Rádió Orienten Borhy László, az ásatás irányítója, az ELTE Régészettudományi Intézetének igazgatója.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen