pénztárca kímélő megoldások
 
Computerworld - Adatbiztonság hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2017. április 28, péntek

11:42  Okosságok az egészségért [15 óra 22 perce]
  Több ember halálát okozza a szükséges adatok hiánya, mint amennyi haláleset az adatok jogos vagy illegális megosztása miatt következik be - hangzott el nemrégiben egy egészségügyi informatikai konferencián.
11:35  Kórházak a felhő szélén [15 óra 29 perce]
  A novemberi éles indulást megelőzően folyik az e-egészségügyi szolgáltatási rendszer tesztelése. A csatlakoztatandó kórházi informatikai rendszerek szállítói már sok tapasztalattal rendelkeznek, ám az érintett felhasználók, az orvosok mintha még kevés információt kaptak volna.
11:25  Jól érzik magukat a nők a technológiai iparban [15 óra 39 perce]
  Egy nemzetközi felmérés szerint a nők karrierje szempontjából a legvonzóbb iparág a technológiai ipar. Itt a legkedvezőbbek a lehetőségek, a munkahelyi környezet és az előrejutás is. Az öt legjobb IT vállalat között található e szempontok szerint az Ericsson is, ahol 2020-ra nemcsak az a cél, hogy a foglalkoztatottak egyharmada nő legyen, hanem hogy a vezetők között is ilyen legyen az arány.
11:20  Bemutatkozik a TRENDnet [15 óra 44 perce]
  A rossz internet élményét gyakorta az elavult, rosszul megtervezett vagy túlterhelt hálózati eszközeink is okozhatják. Az ilyen, nem megfelelő készülékek jól tudnak rejtőzködni, a munkahelyen a bosszankodáson felül nem feladatunk ezzel foglalkozni, otthon pedig a család nagyobbik része nem ért a hálózatok lelkivilágához. Ne dőljünk be annak, ha sok antennát látunk egy eszközön sem, önmagában ez sem oldja meg a problémát! Manapság már inkább megéri AC szabványú hálózatra váltani és ebben a világban élenjáró az amerikai TRENDnet.

2017. április 27, csütörtök

17:43  Fontos frissítési jó tanács a Windows 10-hez [1 napja]
  Várjuk meg, amíg a Windows Update kezdeményezi a Creators Update telepítését, mert ez biztosítja, hogy a számítógép megfelelően fog működni a frissítés után, mondja a Microsoft.
10:42  Talált tehetségek [1 napja]
  Önjelölt IT-biztonsági szakértőből több van a kelleténél, igazi szakemberből annál kevesebb. A hiány házon belüli toborzással is csökkenthető.
10:33  A világháló sötét oldala [1 napja]
  Zömmel ismert veszélyekkel állunk szemben, hiszen láthattuk a mára legelterjedtebb kibertámadási formák kialakulását. Vannak azonban új kockázati tényezők is, amelyekre fel kell készülnünk.
09:00  FinTechShow 2017: digitális pénzügyeink [1 napja]
  Április 11-én tartották Budapesten a FinTechShow-t, amelyen a legígéretesebb hazai fintech startupok mérték össze erejüket. Közülük mutatunk be néhányat a teljesség igénye nélkül.
07:00  A Zyxel bemutatja új Nebula portfólióját [1 napja]
  Vezeték nélküli és vezetékes biztonság - egyetlen felületről menedzselve.

2017. április 26, szerda

13:24  Profi kiberbűn-szolgáltatás: crime-as-a-service [2 napja]
  "Mindig előre jelezzük bizonyos szintjét, de sohasem jelezzük előre a teljes kiterjedtségét" - nyilatkozta Steve Durbin, az Information Security Forum (ISF) ügyvezető igazgatója, amikor a 2016-os évben tapasztaltakról beszélt. Úgy fest, a kiberbűnözés mértéke előre nem látható.
12:21  Egymillió megabájt adatforgalmat ad ügyfeleinek a Vodafone [2 napja]
  A mobilinternet egyre fontosabb mindannyiunk életében. Ezért most a Vodafone 1 millió MB adatforgalmat ad az első három hónapra minden új lakossági és üzleti Red előfizetőnek, valamint azoknak, akik megújítják Red előfizetésüket, jelentette be a Vodafone.
09:00  A mamutokat körbefutjuk [2 napja]
  A digitalizáció és az IoT forgószelében nagy múltú vállalatok keresik a kapaszkodót. A disztribútori piacon világméretű átrendeződés zajlik. Milyen fogódzói vannak egy magyar tulajdonú disztribútorcégnek?
07:00  A GDPR és mi [2 napja]
  Európai mutatók is igazolják, hogy bár nagyobb ütemben nő a cloud-felhasználók száma, továbbra is visszatartó erő, hogy adatainkat nem érezzük biztonságban felhős környezetben. Hogyan változik ez a GDPR bevezetése után?

2017. április 25, kedd

17:54  Vírusnak nézte a Windowst az antivírus program! [3 napja]
  Egyes fájlok karanténba helyezése miatt több ezer számítógép bénult le egy frissítést követően.
17:25  UPC meglepetés anyák napjára [3 napja]
  Páratlan lehetőséget kínál a gyerekeknek a UPC arra, hogy május első vasárnapján minden eddiginél kreatívabban köszönthessék fel édesanyjukat. A május 1-ig beküldött gyerekrajzok és hozzájuk írt rövid történetek közül kiválasztott alkotásokból animációs filmeket készít a UPC, amelyeket anyák napján a televízióban lehet megnézni.
11:12  Veszélyben a Windows 10 böngészőjét használók [3 napja]
  A Microsoft Edge nem javított biztonsági résének a kihasználásával jelszavakat lophatnak tőlük a hackerek.
10:55  Az energiaipart is forradalmasíthatja a blockchain technológia [3 napja]
  Képzeljük el, hogy bármilyen értéket átruházhatunk vagy komplex szerződést érvényesíthetünk harmadik fél közreműködése nélkül, szinte azonnal és megbízhatóan. A blockchain-technológia mindezt lehetővé teszi egyéni felhasználók részére, ráadásul teljesen automatizáltan, olvashatjuk a PwC közleményében. Friss elemzésük azt mutatja, hogy a technológia nemcsak a pénzügyi iparágat, hanem az energiaipart is forradalmasíthatja.

2017. április 24, hétfő

17:45  Ezért vannak különös veszélyben a windowsos PC-k [4 napja]
  A fenyegetésekkel szembeni védekezés egyik fontos eleme, hogy mindig telepítsük operációs rendszerünk biztonsági frissítéseit.
11:32  Startup verseny egészségügyi innovátoroknak [4 napja]
  Egészségügyi újításokkal foglalkozó start-upok, kis- és középvállalkozások számára írt ki versenyt az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) által életre hívott és támogatott EIT Health.
10:06  Legyél Te is Informatikus: megduplázták a csapatok számát [4 napja]
  Több mint 100 iskola csapata jelentkezett a Telekom és a T-Systems Magyarország Legyél Te is Informatikus! programjának Kihívására, az online programozói kalandjátékba. A hatalmas érdeklődésre tekintettel a szervezők megemelték a résztvevő csapatok számát, így 20 helyett 40 középiskolásokból álló csapat vehet részt a játékban.
07:00  Veszélybe kerülhet a betegellátás [4 napja]
  Kórházak és egyéb intézmények számítógépeinek tízezreit éri zsarolóvírusos támadás napi szinten, az utóbbi időben ez lett a hackerek egyik kedvenc új pénzszerzési forrása. Az egészségügyi intézmények a zsaroló programok egyik kitüntetett célpontjainak számítanak. Az informatikai rendszert ért támadások következményeként a kórházi ellátások egy része veszélybe kerülhet, sőt le is állhat egy időre- véli a Sophos.

2017. április 23, vasárnap

17:00  Most már biztos: ősszel jönnek az ARM lapkán futó Windows 10 PC-k [5 napja]
  A Qualcomm megerősítette a megjelenés időpontját.
09:00  Telepatikus eszközt fejleszt a Facebook! [5 napja]
  Az új technológia lényege, hogy elég kigondolnunk a szöveget, és az megjelenik a képernyőn.

2017. április 22, szombat

17:00  Öngyilkosságra készül a Google? [6 napja]
  A cég hirdetésblokkolót tesz a Chrome-ba, és ezzel látszólag egy csomó pénztől megfosztja magát. A lépésnek azonban racionális okai vannak.
09:00  Súlyosan sebezhető egy halom népszerű router! [6 napja]
  A Linksys két tucat modelljéről derült ki, hogy a heckerek lebéníthatják őket, fontos adatokat lophatnak el rólunk, és a hálózatba is behatolhatnak rajtuk keresztül.

2017. április 21, péntek

17:45  Fontos hír a Windows 10 frissítéséről [7 napja]
  Elkötelezte magát a Microsoft, hogy évente kétszer frissíti kiterjedt mértékben a Windows 10 operációs rendszert és az Office 365 irodai csomagot.
11:36  Ingyenes digitális képzés [7 napja]
  A Google bejelentette Digital Workshop programjának bővítését a magyar kis- és középvállalkozások támogatására. Az ingyenes képzés és oktatási anyag a digitális világ adta lehetőségek kihasználásában segíti a vállalkozásokat, amely hosszútávon a magyar gazdaság növekedését segítheti elő. Az online platform tavalyi elindulását követően, 2017-ben a program ingyenes előadásokkal és személyes konzultációval bővül az ország több mint 30 városában.
10:49  Új app egyetemistáktól [7 napja]
  Az innováció és fejlesztés támogatását, a fiatal tehetségek felkarolását, valamint saját ötleten alapuló projektek beindítását tűzte ki célul az ELTE Innovációs Központ, amelynek Innovatív Hallgatói Ötletpályázatára bármilyen tudományterületen tanuló hallgató jelentkezhetett. Az előremutató kezdeményezéshez idén először a Jófogás is csatlakozott, különdíjjal jutalmazva azt a fejlesztőcsapatot, amely egy Z generációs szokásrendszerre szabott, Q&A mobilapplikációval nevezett a versenybe.
10:49  Új Q&A app egyetemistáktól [7 napja]
  Az innováció és fejlesztés támogatását, a fiatal tehetségek felkarolását, valamint saját ötleten alapuló projektek beindítását tűzte ki célul az ELTE Innovációs Központ, amelynek Innovatív Hallgatói Ötletpályázatára bármilyen tudományterületen tanuló hallgató jelentkezhetett. Az előremutató kezdeményezéshez idén először a Jófogás is csatlakozott, különdíjjal jutalmazva azt a fejlesztőcsapatot, amely egy Z generációs szokásrendszerre szabott, Q&A mobilapplikációval nevezett a versenybe.
10:42  Az Epson készüléke nyerte a legjobb fotónyomtatóért járó TIPA-díjat [7 napja]
  A világ különböző fotós magazinjainak szerkesztői, újságírói egy Epson terméket is díjaztak a 2017-es TIPA díjátadón. A japán gyártó idei nyertes készüléke a SureColor SC-P5000 volt, ami a legjobb fotónyomtatónak járó elismerést kapta meg.
10:37  Az MVM OVIT a Schneider Electricet választotta az Év Beszállítójának [7 napja]
  A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője bejelentette, hogy 2016-os együttműködésük alapján az Év Beszállítójának választotta az MVM OVIT Zrt. A tavalyi év során a Schneider Electric számos különféle projekthez biztosított termékeket és szolgáltatásokat az MVM OVIT Zrt. részére, beleértve távközlési és erőműveket, illetve alállomásokat érintő fejlesztéseket, továbbá egyéb, hazai magánberuházású projekteket. A díjat Veres Zsolt, a magyarországi leányvállalat országigazgatója vette át az OVIT Beszállítói Napon április 20-án.

2017. április 20, csütörtök

17:45  Megveszi Charles Simonyi cégét a Microsoft [1 hete]
  A legendás fejlesztő és amatőr űrhajós Simonyi és vállalata, az Intentional Software segíteni fog a Microsoftnak tökéletesíteni az Office 365 programcsomag csapathatékonyságot növelő képességeit.
10:56  Stresszoldás az IT-biztonságban [1 hete]
  Április a stressz elleni küzdelem hónapja, ebben az időszakban a téma szakértői igyekeznek még erőteljesebben felhívni a figyelmet a probléma fontosságára, kialakulásának okaira és a megelőzési módszerekre. Mivel a fenyegetések száma folyamatosan nő a kibertérben, a stressz jelentős mértékben érinti az IT-biztonságért felelős informatikusokat is. A NetIQ szakértői sorra vették a szakemberek életében legnagyobb stresszforrást jelentő négy területet és a lehetséges megoldásokat.
10:49  Pályakezdőknek indít programot a Lufthansa Systems Hungária [1 hete]
  Budapest a légiközlekedési informatika egyik fontos központjává vált az elmúlt években. A Lufthansa System Hungária szakemberei több száz légitársaság és repülőtér mindennapi biztonságos és hatékony működését segítik a fővárosból. Az IT Young Professional Programban a pályakezdő fiataloknak is lehetősége nyílik, hogy kipróbálják magukat ebben a különleges iparágban.
07:00  Ha én ERP-szállító lennék, ezeket soha, de soha nem tenném [1 hete]
  Hosszú ideje érlelődik bennem ez a bejegyzés. És tudom, hogy nem lesz népszerű. Azt is hangsúlyozom, hogy nem igaz minden egyes ERP-szállítóra amit leírok, sőt; de sajnos elég széles körben jellemző. 20 év alatt annyi arcpirítóan otromba, arrogáns, pocsék szállítói hozzáállásból fakadó rémtörténettel találkoztam, amiből akár egy könyvet is írhatnék. Öveket becsatolni, bemutatjuk az ERP-szállítók főbűneit.

2017. április 19, szerda

18:23  Energiát megtakarító funkció a Windows 10-ben [1 hete]
  Egyelőre csak a tesztelők számára elérhető az akkumulátor-üzemidőt kiterjesztő technológia.
12:08  Stabil internet a megbízható üzleti működés alapja [1 hete]
  A kisvállalatok vezetőinek informatikai előképzettsége és nyitottsága jelentősen meghatározhatja a cég jövőjét - derült ki az Invitel és a BellResearch 2016-os közös őszi felméréséből. A kutatásban résztvevő kisvállalati cégvezetők többsége fejleszthetőnek értékelte telekommunikációval és informatikával kapcsolatos tudását, miközben többségük egyetértett azzal az állítással, hogy a korszerű távközlési megoldások alkalmazása hozzájárul a vállalkozás gazdaságos és sikeres működéséhez is.
12:04  Rekordévet zárt a Simple [1 hete]
  Minden korábbi évet felülmúló növekedést ért el az OTP Mobil 2016-ban. A Simple alkalmazáson keresztülmenő tranzakciók összértéke meghaladta az egymilliárd forintot és pozitív előrejelzést mutat az idei évre, hogy az applikáció 2017 első negyedévében is kimagaslóan teljesített, hiszen több mint félmilliárd forintos forgalmat generált, ami a négyszer több mint a tavalyi év azonos időszakában. A kereskedőket támogató SimplePay online fizetési platform pedig másfél éves működése alatt közel 19 milliárd forintos forgalmat hozott és több mint 2 millió tranzakciót kezelt sikeresen.
11:54  Kiválósági díjjal ismerték el a tajvani hálózati gyártó termékeit [1 hete]
  Zsinórban tizenkettedik alkalommal nyerte el a Zyxel a tajvani Nemzetgazdasági Minisztérium "Tajvan Kiválósága" díját, a nemzetközi piacokon nyújtott teljesítményüknek köszönhetően. A márka portfoliójából idén tíz termékét is díjaztak, összesen pedig immár 75 eszközük érdemelte ki a rangos elismerést.
07:00  Gépi tanulással modellezett gondolkodás [1 hete]
  Egyre több nagyvállalat használja ki a technológia korai alkalmazásában rejlő üzleti lehetőségeket.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok