pénztárca kímélő megoldások
 
Computerworld - Adatbiztonság hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2017. január 18, szerda

10:38  Technológiai előrejelzések 2017-re [18 óra 16 perce]
  A digitális startupok merész újításai világszerte keresztülhúzzák a működő cégek számításait, olvashatjuk Dienes-Oehm Tivadar (Regional Sales Director, Dell EMC Hungary( közleményében. Szinte minden második vállalatra igaz, hogy maguk sem tudják biztosan, vajon 3-5 év múlva jelen lesznek-e még a piacon. De a bizonytalanság lehetőségeket is rejt - méghozzá igen komolyakat.
10:15  Varga Mihály a Huawei-csoport vezetőivel egyeztetett [18 óra 39 perce]
  Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter dél-kínai útjának utolsó napján Zhang Chunxiang-gal és Pang Jimin-nel, a Huawei Technologies elnök-helyetteseivel tárgyalt.
07:00  A terroristák nyerhetik meg a digitális fegyverkezési versenyt [21 óra 54 perce]
  Szakértők szerint az országoknak össze kell fogniuk, és hatékonyabb ellenlépéseket kell foganatosítaniuk.

2017. január 17, kedd

17:42  Gmail-ezők komoly veszélyben [1 napja]
  Új támadási kampány van kibontakozóban a Google levelezőszolgáltatását használók ellen.
10:57  Miért késtek a karácsonyi csomagok? [1 napja]
  Bár a webáruházak a 2016-os karácsonyi szezonra is minden tudásukat bevetve készültek, és a futárszolgálatok is csúcson jártak a kapacitásukat illetően, mégis minden hatodik 18 év feletti internetező átélhetett több vagy kevesebb aggodalmat a karácsonyi időszakban késéssel érkező internetes rendelései miatt.
10:45  Optimistábbak a vezérigazgatók [1 napja]
  Bár a vezérigazgatók világszerte úgy érzik, hogy az idei év számos aggodalomra okot adó fejleményt tartogat, saját cégük, illetve a világgazdaság növekedési kilátásaival kapcsolatban ismét bizakodóak.
10:34  Ez várható a zsarolóprogramoktól 2017-ben [1 napja]
  Idén a zsarolóprogramok olyan széles körű pusztítást fognak végezni, hogy még ha valaki nem is válik áldozattá, bizonyára van olyan ismerőse, akivel ez megtörténik majd, olvashatjuk James Slaby, az Acronis globális kampányokat vezető főigazgatójának előrejelzésében.
07:01  Szép új hálózatos világ [1 napja]
  Új alkalmazások és üzleti modellek, mobiltechnológiai innovációk és szabványosítás, valamint a csökkenő eszközárak ösztönzik az IoT megállíthatatlan terjedését.

2017. január 16, hétfő

17:45  Hasznos tippek: mire jó egy okosotthon? [2 napja]
  Okostelefon, önvezető autó, intelligens háztartási gépek: néha csak kapkodjuk a fejünket, ha a hétköznapi technológiák fejlődéséről van szó.
11:55  Megfelezhető a hálózatok telepítésére fordított idő [2 napja]
  A fejlett és fejlődő piacokon működő szolgáltatókkal végzett, sikeres kísérleti projekteket követően az Ericsson elindította Accelerated Network Build megoldását, ami lehetővé teszi a szolgáltatók számára a rövidebb piaci bevezetést és a befektetések gyorsabb megtérülését.
11:20  Partnerségi megállapodást kötött a Softline AG és az IPR-Insights [2 napja]
  A szoftvereszköz-gazdálkodás (SAM), IT biztonság, virtualizáció és infrastruktúra-menedzsment területekre fókuszáló nemzetközi IT tanácsadó csoport, a Softline Group partnerségi megállapodást kötött az átfogó szoftvereszköz-gazdálkodási (SAM) szolgáltatásokat és licenctanácsadást nyújtó IPR-Insights-szal.
11:15  Hálózatbővítés a Telekomnál [2 napja]
  Két év alatt egymillió további háztartásba jutott el a Telekom szélessávú hálózata - 2017-ben 270 ezer háztartás lefedése a cél.
07:00  Titkos hátsó ajtó van a WhatsAppban! [2 napja]
  A Facebook tud róla, de nem izgatja magát különösebben.

2017. január 15, vasárnap

17:00  Így varázsolhatjuk szebbé a Windows 10-et [3 napja]
  Hamarosan a Windows Áruházból tölthetünk majd le témákat az operációs rendszerhez. A szolgáltatás az áprilisi Creators Update-ben fog feldübörögni, de első változata már a legfrissebb 15007-es buildben megjelent.
09:00  Személyiségi jogokat kaphatnak az önvezető autók [3 napja]
  Az Európai Parlement bizottsága az autonóm robotokkal kapcsolatos jogi és etikai kérdések rendezését sürgeti.

2017. január 14, szombat

17:00  Képszerkesztő digitális asszisztenst fejleszt az Adobe [4 napja]
  Az új fotóalkalmazás szóbeli parancsokkal vezérelhető, és állítólag bonyolultabb szerkesztéseket is el tud majd végezni.
08:40  Gonosz lángelmék írták a legújabb zsarolóvírust [4 napja]
  A Spora megoldja a lehetetlent: anélkül is hatékonyan titkosít, hogy kapcsolatba lépne a vezérlőszerverrel, és a fizetési modellje is újszerű.

2017. január 13, péntek

11:15  Új kódolatlan csatornák a Telekomnál [5 napja]
  Csatornanyitás a Telekomnál: az Eurosport 1 és az Eurosport 2 kódolatlanul elérhető szinte minden digitális tv előfizetőinek január végéig.
11:08  Tulajdonosváltás az Invitel Csoportnál [5 napja]
  A Matel B.V. adásvételi szerződést kötött a China-CEE Fund-dal .
09:54  A vevőé az irányítás [5 napja]
  Ma már elképzelhetetlen, hogy a gyártók, szolgáltatók Henry Fordnak az autógyártást alapjaiban megváltoztató, a tömegtermelést megalapozó mondását kövessék: "Vevőink minden színigényét ki tudjuk elégíteni, feltéve, hogy fekete kocsit rendelnek".
07:02  Legérdekesebb technológiai újdonságok a közeljövőben [5 napja]
  A Gartner piackutató cég évről évre közzéteszi digitális jövőképét, az elkövetkező időszakra jellemző főbb trendeket. Az előttünk álló és a következő évekre jellemző irányok némelyike talán meglepőnek tűnik, mások viszont már korábban kirajzolódtak.

2017. január 12, csütörtök

17:45  Ötödik éve egyre kevesebb PC fogy [6 napja]
  Tavaly 269,7 millió személyi számítógép talált gazdára, ami 6,2 százalékos csökkenést jelent 2015-höz képest.
13:08  Értékoptimalizálás a dolgok internetén [6 napja]
  Két éven belül közel a kétszeresére bővülhet a magyar IoT-piac, de nemcsak az üzleti lehetőségek nagyok - az akadályok sem lebecsülendők a dolgok internetére vezető úton.
12:50  Doboztologatás helyett felhőnagyker [6 napja]
  A világpiac egészére vagy egy-egy térségre kiható akvizíciókban érintett IT-nagykereskedők mindegyike szeretné, ha ügyfelei az összeolvadás után több és jobb termékhez, szolgáltatáshoz, maguk pedig nagyobb piachoz, bevételhez és hatékonysághoz jutnának. Idővel derül csak ki, hogy számításaik miként válnak be. A dolgok internetének gyors bővülése azonban a disztribútorokat is új helyzettel szembesíti, amelyben gyorsan kell lépniük.
12:41  5G: álomból valóság [6 napja]
  Az ötödik generációs hálózatok fejlesztéséhez, valamint a szolgáltatásokban rejlő üzleti lehetőségek kiaknázásához elengedhetetlen az iparág vezető szereplőinek nyílt párbeszéde és együttműködése.
12:24  Király az ügyfélélmény [6 napja]
  Gyorsan más szolgáltató után néznek, ha valamiért elégedetlenek, és ennek a közösségi hálókon is hangot adnak a mobilügyfelek, táboruk pedig rohamosan nő. A szervezeteknek minden lehetséges csatornán utánuk kell nyúlniuk, de erőfeszítéseiket gondosan össze kell hangolniuk, és ez komoly technológiai nehézségekbe ütközhet.
07:00  Új típusú Wi-Fi hálózatok jönnek [6 napja]
  Az Ericsson és a Cisco kiterjesztik stratégiai partneri megállapodásukat egy új Wi-Fi megoldásra, az úgynevezett Evolved Wi-Fi hálózatokra (EWN).

2017. január 11, szerda

18:05  Viselhető eszköz az émelygés (pl. tengeri betegség) elkerülésére [7 napja]
  A Neurowave nevű csuklópánt az émelygést blokkoló ideget stimulálja impulzusokkal.
11:52  A stopjelzés és az elosztott intelligencia [7 napja]
  Megint az elosztott számítástechnika kora jön. Helyesebben már benne vagyunk. A felhőnek pedig vége. Még pontosabban: lesz felhő továbbra is, de más szerep vár rá, mint eddig. Olyasvalaki mondja ezt, akire érdemes hallgatni, mert tele a zsebe pénzzel.
11:35  Innovációtól hajtva [7 napja]
  Garázscégként indult, majd belekóstoltak a "nagypályások" világába, ma pedig a dolgok internetét építik a Netlife munkatársai.
11:14  Új ügyvezető az LG Electronics Magyar Kft. élén [7 napja]
  Bumseop Lee regionális vezetőként Magyarország mellett a régió 10 országában felel az LG tevékenységéért.
11:08  Időzített adatbiztonsági bomba a nyomtatás? [7 napja]
  Nem kezelik prioritásként a nyomtatás biztonságát a vállalatok, annak ellenére, hogy több mint 60 százalékuk elszenvedett már nyomtatással összefüggő adatszivárgást, derült ki a Quocirca felméréséből.

2017. január 10, kedd

13:12  Vérvétel nélküli vércukorszintmérő [1 hete]
  Nagymértékben csökkenti a glükózszintméréssel járó kellemetlenségeket egy új, viselhető eszköz.
11:59  Még újdonság hazánkban a CRM [1 hete]
  Magyarországon, a KSH 2014-es IKT (Információ és Kommunikációs Technológiák) elemzése szerint a kis- (10-49 fő), közép- (50-249 fő) és nagyvállalatok (250+ fő) közül a számítógépet használók sorrendben 11, 25, 36 százaléka használ valamilyen CRM szoftvert, és az internetet is használók 2, 3, 4, 5 százaléka használ felhő alapú CRM alkalmazást.
11:42  Változás a Telekom Csoport felsővezetésében [1 hete]
  A Magyar Telekom bejelenti, hogy Gyenes András vezérigazgató-helyettes 2017. január 10-i hatállyal távozik a Társaságtól. A Magyar Telekom új lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettese 2017. január 11-től Rékasi Tibor, aki egyúttal a T-Systems Magyarország Zrt. újonnan létrehozott Igazgatóságának elnöke lesz. A T-Systems Magyarország Zrt. ideiglenesen megbízott vezérigazgatója 2017. január 11-től Kaszás Zoltán.
07:43  Kereskedelmi igazgatóként az Avnethez igazolt Szegvári János [1 hete]
  A vállalati informatikai disztribúciós szektor vezető vállalata, az Avnet Magyarország új pozíciót létrehozva, kereskedelmi igazgatóként igazolta le Szegvári Jánost.

2017. január 09, hétfő

17:45  Superman-né tesznek a Hyundai viselhető robotjai [1 hete]
  A kísérleti fázisban lévő gépek segítenek nehéz súlyokat emelni és hosszabb ideig futni elfáradás nélkül.
10:32  A Huawei fogyasztói üzletága 178 milliárd jüan bevételre számít [1 hete]
  A Huawei fogyasztói üzletága ismertette a 2016-os pénzügyi eredményeivel kapcsolatos várakozásait, amely szerint az üzletág 178 milliárd kínai jüan bevételre számít. Ez az előző évhez képest 42 százalékkal nagyobb bevételt jelent, ezzel a vállalat az egymást követő ötödik évben folytatja a növekedést.
10:24  Félmilliárd forintos váltságdíj zsarolásért [1 hete]
  A hazai vállalatok az elmúlt két évben félmilliárd forintot fizethettek ki váltságdíjként a zsarolóvírusok fejlesztőinek. Egy amerikai felmérés szerint a cégek nagyobb valószínűséggel engednek a zsarolásnak, mint a magánemberek.
07:00  Zuhanórepülésben a Mac [1 hete]
  2011 óta nem állt ilyen rosszul az Apple szénája a személyi számítógépes piacon.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd