pénztárca kímélő megoldások
 
Computerworld - Adatbiztonság hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2017. június 26, hétfő

07:00  Csúnyán elbántak a hackerek a népszerű Netflix-sorozattal [9 óra 33 perce]
  Miután elloptak a teljes évadot, kisebb vagyont zsaroltak ki a stúdiótól, hogy ne szivárogtassák ki a részeket a bemutató elő. De hiába kapták meg a pénzt, közzétették az epizódokat.
06:30  Trendek és szeszélyek [10 óra 3 perce]
  Elsősorban a kormányzati szektor beruházási kedve határozza meg az informatikai szolgáltatások piacát is, ami a jövő évi parlamenti választások közeledtével még szembetűnőbb. A kilengéseket a versenyszféra digitalizációs törekvései csak részben ellensúlyozzák.

2017. június 25, vasárnap

17:00  Változások a Windows 10-ben [23 óra 33 perce]
  Az őszi frissítés a rendszer felhasználói felületének megjelenésén is igazít. A legújabb fejlesztői változat betekintést enged az újdonságokba.
09:01  A Huawei és a dolgok internete [1 napja]
  Nyolc év múlva már csaknem 100 milliárd IoT-eszköz működik majd a dolgok internetében, és óránként 2 millió szenzort fognak telepíteni. Az IHS piackutató cég előrejelzése szerint az IoT-eszközök globális megrendelései 2020-ra meghaladják majd a 180 milliót, és piaci részesedésük 30 milliárd amerikai dollár körül lesz.
09:00  Újabb rugás a Windows mobilokba [1 napja]
  A Wall Street Journal visszavonja appját a Windows Store-ból.

2017. június 24, szombat

17:00  A Google Maps teljesen megbízhatatlan? [1 napja]
  Az indiai kormány szerint legfeljebb alkalmi turistáknak jó, komolyabb célokra hasznavehetetlen.
09:00  Életveszélyes lehet a Snapchat új funkciója [2 napja]
  A Snap Map térképen jeleníti meg helyünket. Sajnos, akkor is, amikor nem is számítunk rá.
05:13  Főállású angyalok kerestetnek [2 napja]
  Immár hetedik alkalommal hirdeti meg Főállású Angyal Programját a Vodafone Magyarország Alapítvány. A nyertesek akár főállásban is végezhetik segítő tevékenységüket, hiszen - mint eddig is minden alkalommal - a Vodafone jóvoltából egy évig versenyképes, havi bruttó 400 ezer forintos fizetést kapnak.

2017. június 23, péntek

17:45  Ettől még jobban fogják utálni a szállodák az Airbnb-t [2 napja]
  A szálláshely-megosztó portál prémiumkategóriát hoz létre, amellyel a drága hotelek vendégeit próbálja meg elszipkázni.
13:21  Az MLSZ nem nyilatkozik a fortunaweb.hu állításairól [3 napja]
  Szerkesztőségünk lezártnak tekinti ezt a dossziét
09:06  Transzformációs tévhitek [3 napja]
  Elég sok szó esik mostanában arról, miben is áll a digitális transzformáció, arról annál kevesebb, mit nem nevezhetünk annak. Testvérlapunk a digitális átalakulás körüli tévhiteknek eredt a nyomába.
07:00  Az iPhone azért lett, mert Steve Jobs berágott egy microsoftos arcra! [3 napja]
  Az illető a Microsoft tablet-fejlesztésével hencegett. Nem kellett volna...

2017. június 22, csütörtök

17:30  A Fujitsu kutatása feltérképezi a digitális oktatáshoz vezető utat [3 napja]
  A digitalizáció nyomán mélyreható átalakulás indult el az oktatási szektorban, ám a Fujitsu "A digitális oktatáshoz vezető út" (The Road to Digital Learning) címmel kiadott jelentése szerint számos oktatási intézmény nehezen tart lépést a digitális változás ütemével. A jelentés hét ország 600 általános és középiskolai, főiskolai és egyetemi IT-vezetőjének véleménye alapján1, átfogó képet ad a digitális oktatás globális helyzetéről.
10:59  Meghosszabbított pályázati határidő a Fenntarthatósági sajtódíjra [4 napja]
  A Telekom és a Fenntarthatósági Média Klub sajtódíj-pályázatára meghosszabbított határidővel, 2017. július 17-ig lehet pályázni. A pályázat kiírói azokat az újságírókat, szerkesztőket, bloggereket, vloggereket díjazzák, akik az elmúlt időszakban kiemelkedő teljesítményt nyújtottak akár személyes sorsfordító történetek, akár a Föld egészét érintő témák feldolgozásával. Pályázni három kategóriában lehet, a díjazás kategóriánként nettó 300 ezer forint.
10:38  Tanúsított szoftverek már a SUSE felhő és tárolási megoldására is [4 napja]
  A Commvault és a SUSE bejelentette, hogy lezárult a tanúsítási folyamat, és mostantól a Commvault adatvédelmi és -helyreállítási szoftverének 11-es kiadása is tanúsított a SUSE Enterprise Storage eszközön. Ezzel is tovább bővül azon megoldások köre, amelyek már nem csupán a SUSE Linux Enterprise Server rendszereken, de a SUSE OpenStack Cloud és SUSE Enterprise Storage szoftvereken is teljes körűen támogatottak és tanúsítottak.
09:59  A Cisco bemutatta a jövő hálózatát [4 napja]
  A Cisco bemutatta szándék alapú (intent-based) hálózati megoldásait, amelyek jelentős áttörést jelentenek a vállalati hálózatok területén. Az új hálózati megoldások olyan intuitív rendszert alkotnak, amely megállítja a biztonsági fenyegetéseket, valamint folyamatosan tanul és fejlődik. Az új hálózati infrastruktúra több éves kutatás és fejlesztés eredménye.
09:44  Hasznos új funkció jön a Windows 10-be [4 napja]
  Immár a grafikus processzor teljesítményéről is kapunk információkat a Feladatkezelőben.

2017. június 21, szerda

10:35  Képességjavulás kényszer hatására [5 napja]
  Bővebb a szókészlete az angol nyelvnek a digitalizáció tárgyában, mint a magyarnak. A különbség nem nagy, az angolé mindössze egyetlen szóval több, aminek viszont jelentősége lehet. A tudósok szerint a nyelv a gondolkodás tükre - ezek szerint mi másként gondolkodunk e témáról?
10:28  Hasznos videó a gyermekek biztonságos internetezéséről [5 napja]
  A napokban ért véget a tanév, a szünidő két és fél hónapja alatt a diákoknak a szokásosnál jóval több ideje marad szabadidős tevékenységre, így internetezésre is. A szülők - akik a családok többségében nem tudják végig gyermekeikkel tölteni a nyári szünetet - az Ipsos kutatása szerint jóval kevesebb figyelmet szánnak gyermekeik internethasználatára, mint az indokolt lenne.
09:45  Emberközpontú digitalizáció a gyakorlatban [5 napja]
  Sokan aggódnak, hogy a piacokat, az üzleti modelleket és a vállalati szerepköröket átformáló digitalizáció következtében elveszíthetik munkahelyüket. Csakhogy élő példák bizonyítják, hogy a most zajló legújabb technológiai forradalom sem veszi el az emberek kenyerét. Interjú Juan Porcarral, a Fujitsu Kelet-Európát, Oroszországot és a többi FÁK-államot, valamint Afrikát felölelő EERA régióját vezető alelnökével.
09:21  Mobilfizetési szolgáltatást indított az OTP Bank [5 napja]
  Az OTP Bank újabb mérföldkőhöz érkezett a digitális fejlesztések terén, a mai napon elindította érintéses mobilfizetési megoldását. A mobilfizetés területén folyamatos fejlesztéseket hajt végre a hitelintézet, június elején már megújult a Simple alkalmazás, az új, érintéses mobilfizetési szolgáltatás bevezetése pedig ennek a folyamatnak egy újabb lépése.

2017. június 20, kedd

17:00  Kiszivárgott egy video az új iPhone 8-ról! [5 napja]
  Az előlap látható rajta: a jelek szerint az Apple keret nélküli megoldásban gondolkodik.
14:56  Analítika sokszínűen [6 napja]
  Bár a nagyadat elveszíteni látszik hívószó-erejét, korai lenne temetni az olyan technológiákat, mint a Hadoop. Gombamód szaporodnak a változatos formátumokban elérhető és gyorsan változó, nagy adattömegek minél gyorsabb és sokrétűbb, mégis könnyű elemzését támogató, nyílt és zárt forráskódú eszközök. Az üzleti analitikai megoldások piaca az elemzők szerint az iparági átlagot messze túlszárnyaló dinamikus növekedés elé néz, miközben a bőség zavarában a vállalatoknak fejtörést okoz majd az üzlet igényeit legjobban szolgáló eszközök kiválasztása.
08:42  Okos egészségügyi eszközök a Nokiától [6 napja]
  A legnagyobb és legszélesebb skálával rendelkező egészségmegőrzésre fókuszáló termékcsaládot mutatta be a mai napon a Nokia.
08:31  A Fujitsu immár ötödik éve az élen a Gartner szerint [6 napja]
  A Fujitsu ismét a "vezetők" szegmensében kapott helyett a az adatközponti outsourcing- és infrastruktúra-szolgáltatások európai piacáról készített idei Gartner Magic Quadrant felmérésben. A vállalat immár ötödik éve őrzi helyét a Gartner értékelésében a piac vezetői között.
07:00  Steve Ballmer a Microsoftnál reggeltől estig tévésorozatokat nézett! [6 napja]
  Igaz, hogy csak az utolsó néhány héten: új projektekbe már nem akart bekapcsolódni, ezért reggeltől estig netflixezett.

2017. június 19, hétfő

17:45  Vigyázat: újabb 800 vírusos app az Android áruházban! [6 napja]
  Már megint megtörtént, aminek nem lenne szabad megtörténnie: az állítólag ellenőrzött Google Play áruházban vírusos appokat talált a Trend Micro.
12:45  Biztonságosak-e az okos városok? [7 napja]
  Néhány éve még elképzelhetetlennek tűnt, hogy a mobilunkon nézzük, mikor jön a busz vagy hol van parkolóhely, hogy internethez csatlakozó kamerák őrzik a biztonságunkat az utcákon és okos rendszerek vigyáznak az egészségünkre a légszennyezettség mérésével. A fejlődésnek azonban ára van, hiszen minden eszközt fel lehet törni, ami az internethez csatlakozik, erre a hollywoodi sikerfilmek mellett már a való életben is egyre több ijesztő példa akad az okos városokban. A Trend Micro friss tanulmányában arra hívja fel a figyelmet, hogy a megfelelő odafigyeléssel a kockázatok minimalizálhatók.
08:35  Kódolási versenyt rendezett a Telekom [7 napja]
  A Kihívás nevű online kalandjátékon keresztül kódolási versenyre hívta a Telekom Csoport Legyél Te is Informatikus programja az IT iránt érdeklődő középiskolásokat és tanáraikat.
07:00  Elkapták a férfit, aki feltette a Facebookra a Deadpoolt [7 napja]
  Az FBI eredt a nyomába. A szerzői jogok megsértéséért három év börtönt kaphat.

2017. június 18, vasárnap

17:00  Megjelent minden idők legjobb Firefoxa! [7 napja]
  A Firefox 54 négy folyamatra bontja szét a tartalmakat. Így gyorsul a működés, és a memóriahasználat sem szökik az egekbe.
09:00  Felpörgeti az öreg routereket egy új Nokia-kártya [1 hete]
  Az új modellek pedig szárnyakat kapnak tőle: az FP4 lapkákkal szerelt Nokia 7950 XRS-XC fél petabitet tud másodpercenként!

2017. június 17, szombat

17:00  Veszélyben sok millió Samsung-mobil! [1 hete]
  A Samsung okostelefonok millióit tette ki a meghekkelés veszélyének azzal, hogy sorsára hagyott egy domaint, amelyre eszközei a háttérben kapcsolódni próbálnak.
09:00  Játék közben tölti az egeret a Logitech új egérpadja [1 hete]
  A PowerPlay egérpad augusztusban jön ki, a vele kompatibilis egerek már június végén.

2017. június 16, péntek

17:45  Minden eddiginél nagyobb károkat okozhat egy új vírus [1 hete]
  Az ESET kutatói kielemeztek egy kifinomult és rendkívül veszélyes kártevőt, amelyet kritikus ipari folyamatok szabotálására terveztek. A szakemberek véleménye szerint a kiberbűnözők egy tavaly év végi, ukrán áramszolgáltatót érintő támadás során tesztelték a vírust.
17:08  Öt fontos kiberbiztonsági intézkedés [1 hete]
  A kiberbűnözők folyamatosan keresik a sebezhető célpontokat, ugyanúgy, ahogyan a betörők figyelik a biztonsági kameráktól mentes kertes övezetekben a könnyű prédának tűnő házakat, illetve az erre utaló jeleket. A legtöbb vállalatnál nincs arra erőforrás, hogy minden biztonsági szoftvert megvegyenek, felkészülve a legkülönfélébb veszélyekre.
08:37  Erről minden feltöltőkártyás vodafone-osnak tudnia kell [1 hete]
  A Vodafone Magyarország az elmúlt hónapokban már több százezer prepaid adategyeztetést bonyolított le. A gyorsabb ügyintézés érdekében a szolgáltató a nagyobb Vodafone üzletekben dedikált kiszolgálással, információs és kommunikációs eszközökkel, az ügyfélszolgálaton pedig külön menüponttal segíti ügyfeleit és mindent megtesz, hogy a lehető legkisebb bonyodalmat okozva valósuljon meg az adategyeztetés folyamata.
08:15  Látványos funkcióval robbant a Firefox [1 hete]
  Elhozza a virtuális valóságot a webre a Mozilla böngészőjének következő változata.

2017. június 15, csütörtök

19:26  Újra itt a Motorola [1 hete]
  A Lenovo száz százalékos tulajdonában lévő Motorola budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy mostantól hazánkban is Motorola márkanév alatt, a Telekom és nagyobb viszonteladó partnereinek kínálatában kezdi meg okostelefonjai értékesítését a Moto G5 és G5 Plus modellekkel.
17:45  Most akkor halott az XP, vagy nem? [1 hete]
  Az utóbbi időben kétszer is frissítette a visszavonultatott operációs rendszert a Microsoft: először a WannaCry zsarolóvírus elleni védelem érdekében, most pedig egy sebezhetőség aktív kihasználása miatt.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác