pénztárca kímélő megoldások
 
Computerworld - Adatbiztonság hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2017. február 27, hétfő

09:10  Ingyenes IT tanfolyam indul [29 perce]
  Ismét várja hallgatóit az a tanfolyam, amely az üzleti informatika legizgalmasabb területeibe vezeti be a résztvevőket. A többlépcsős kurzus teljesen ingyenes, és nyitott a hazai felsőoktatási hallgatók számára. A programot az SAP Hungary Kft. szervezi a MAVE Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete, és az ELTE Informatikai Kar Hallgató Önkormányzata támogatása mellett.
09:00  Álomszép és nagyon zöld az Apple új főhadiszállása [39 perce]
  Áprilisban megnyílik a 12000 dolgozónak otthont adó Apple Park, ahol még a vécék formatervezése is az iPhone-okat idézi.
07:00  Erre vágynak a nők [2 óra 39 perce]
  Nemrégiben elvégzett nagyszabású kutatásában az InHerSight portál arra keresett választ, hogy melyek a női munkavállalók legfontosabb elvárásai a munkahelyeken.

2017. február 26, vasárnap

17:49  Itt vannak az új Nokia mobilok [15 óra 50 perce]
  Az HMD Global bemutatta a Nokia okostelefonok új generációját, amely az egész készülékcsaládra jellemző új dizájnt, kiemelkedő minőséget és magasfokú felhasználói élményt kínál, olvashatjuk a kiadott közleményben.
17:00  Új vírus leselkedik a Chrome böngészőt használókra [16 óra 39 perce]
  Bizonyos webhelyek csapdába ejtik a böngészőt, és rákényszerítenek egy rosszindulatú bővítmény telepítésére.
12:31  Vizsgálódik az Apple egy "felrobbant" iPhone ügyében [21 óra 8 perce]
  Egyelőre úgy tűnik, hogy az eset nem érint más iPhone-okat.
09:00  Szintet léptek az androidos zsarolóvírusok [1 napja]
  A legújabb már hangfelismerésre is képes!

2017. február 25, szombat

17:00  Adatlopásra használható a merevlemez LED-je! [1 napja]
  Kutatók vírussal jeladót csínáltak az ártalmatlannak tűnő kis égőből.
09:00  Mobiltöltés falból sugárzó energiával [2 napja]
  Az új, vezeték nélküli technológiát a Disney Research fejlesztette ki, és először a Disney vidámparkjaiban fogják használni.

2017. február 24, péntek

21:05  Pályázat fenntartható szervezetek számára [2 napja]
  A Magyar Telekom idén is meghirdeti DELFIN Díj pályázatát, amely keretében azon vállalkozások és szervezetek tevékenységét díjazza, akiknek a fenntartható fejlődés iránti elkötelezettsége kimagasló, tevékenységükhöz viszonyított fenntarthatósági teljesítménye példamutató.
11:35  Hatékony üzemeltetés és megalapozott döntések az adatközpontokban [2 napja]
  Egy igazán fejlett DCIM-rendszer nem csupán az adatközpont hatékony működtetését segíti elő: az egyéb rendszerek által gyűjtött adatok integrálásával és megjelenítésével többek között a döntéshozatalban is képes segíteni a vezetőket.
11:28  Kódolatlan csatorna négy hétig [2 napja]
  Négy hétig kódolatlanul érhető el a Humor+ műsora minden MinDig TV néző számára, a 43. programhelyen. A 2017. február 24. és március 24. közötti időszak alatt 750 ezer háztartásban klasszikus sorozatokat és premiereket is ingyenesen láthatnak a nézők.
11:00  Adattudomány vegyes csoportokban [2 napja]
  Akárcsak női szoftverfejlesztőből, női adattudósból is hiány van. A Stanford Egyetem kezdeményezésével párhuzamosan Budapesten is megpróbáltak kedvet csinálni a lányoknak az adattudományokhoz. Az egyetemeknek és a cégeknek az egyetértésen túl tennivalójuk is akad.
09:00  Felhőbe húz az analitika [3 napja]
  Nagyságrenddel gyorsabban bővül a nyilvános felhőben elérhető analitikai megoldások hazai piaca, mint a házon belül bevezetett szoftvereké. Az eszközök követik az adatokat, mondhatnánk erre, de a kép ennél azért árnyaltabb.
07:09  Nem elégedett az adatgyűjtést érintő Windows 10-módosításokkal az EU [3 napja]
  A Windows 10 adatgyűjtésében megvalósított változtatások nem elégítik ki a privátszféra megóvását fontosnak tartó uniós hatóságokat.

2017. február 23, csütörtök

17:45  Zsarolóprogram járvány kirobbanása várható [3 napja]
  Tarolni fognak a zsarolóprogramok 2017-ben, figyelmeztet az Acronis. A pusztítás olyan méreteket ölt majd, hogy ha valakit el is kerül, ismerősei között biztosan lesznek áldozatok. Érdemes ezért a vállalatoknak és a fogyasztóknak egyaránt olyan, többféle platformot egységesen kezelő eszközökkel felvértezniük magukat, amelyek az adatok biztonsági mentését és visszaállítását vírusvédelemmel, valamint kikezdhetetlen hitelesítéssel ötvözik.
15:30  Takargatják offshore-ozásukat az amerikai cégek [3 napja]
  Hat szenátor változtatna ezen egy törvénnyel, amely arra kötelezné a tőzsdén jegyzett vállalatokat, hogy tegyék közzé, hány alkalmazottnak adnak munkát az Egyesült Államokban.
13:07  Egyre fontosabbak a partneri minősítések az IT-szektorban [3 napja]
  Újabb elismerést kapott az Invitech Solutions adatközponti területe, miután a társaság mostantól a Microsoft Gold Partner Datacenter Competency minősítést is a magáénak tudhatja. Az informatikai és telekommunikációs iparág meghatározó szolgáltatója már korábban is számos tanúsítványt tudott felmutatni, amelyek közül jó párat egyedüliként szerzett meg Magyarországon, a mostani elismeréssel azonban egy újabb elitklubnak lett tagja.
11:11  Ígéretes hazai startupok [3 napja]
  Alzheimer előrejelzéssel, természeti katasztrófák után túlélőket kereső drónokkal, és lopásgátló iPhone tokkal teszik jobb hellyé a világot a magyar startupperek. Az elmúlt hétvégén több mint 120 résztvevővel lezajlott az első hazai Startup Live.
09:00  Döcög a digitalizáció szekere [4 napja]
  Minden az internetre fog csatlakozni a jövőben, és ez forradalmi változást hoz az emberek életébe éppúgy, mint a vállalatokéba. Javában zajlik már a folyamat, ezért ahhoz, hogy a lehetőségeket megragadják, és a kockázatokat elkerüljék, a vállalatoknak digitális átalakuláson kell átmenniük. Mindenki erről a transzformációról beszél, derült ki egy friss felmérésből. Sokan csinálják is, de csak kevesen jók benne igazán.
08:02  Szárnyal a hazai online kiskereskedelem [4 napja]
  Elérte a bűvös éves 1 milliárd eurós értékhatárt az összesített hazai online kiskereskedelmi forgalom.
07:00  Összeomlott a PC-je? Lehet, hogy naprendszerünkön túli erők tehetnek róla [4 napja]
  A zavart ugyanis a kozmikus sugárzás is előidézheti.

2017. február 22, szerda

17:00  Segíthet megtervezni a Google következő okostelefonját [4 napja]
  A termékfelelős Krishna Kumar a Pixel User Community oldalán kéri a felhasználókat, jelezzék, milyen funkciókat szeretnének a Google Pixel 2-ben.
11:00  Készülődés az adatunióra [4 napja]
  Az adat a gazdasági növekedés, a munkahelyteremtés és a társadalmi fejlődés alapvető erőforrásává vált - olvasom egy uniós dokumentumban, amelynek a címe: Az európai adatgazdaság építése. Kóstolgatom az idézett mondatot, méregetem a súlyát. Annyi bizonyos, hogy az Európai Bizottság mondani akar valamit.
09:00  A fenntarthatóság platformja [5 napja]
  Interjú Veres Zsolttal, a Schneider Electric magyarországi országigazgatójával.
07:00  Űrben tesztelt tabletek [5 napja]
  A Panasonic Toughpad-táblagépek megjárták a világűrt és a földetérés után is tökéletesen működtek. A gépeket 34 ezer méter magasra vitték fel a kísérlet során, mínusz 67 °C-os hidegnek voltak kitéve, majd több mint 400 km/órás sebességgel zuhantak a Föld felé.

2017. február 21, kedd

17:45  Egy hasznos funkció az Android-mobilok védelmére [5 napja]
  Automatikusan ellenőrzi a Google a telepíteni kívánt appokat a felhasználók eszközein.
17:00  Nem csak a pénz fontos az informatikusoknak [5 napja]
  A főnökökkel kialakított jó viszony és a szakmai fejlődési lehetőség iránt komoly igény mutatkozik.
15:45  Robotok a kórházban [5 napja]
  Az egészségügynek gyakran változó és szigorodó minőségi szabványoknak és előírásoknak kell megfelelnie.
13:43  Hackertámadás legális szoftverrel [5 napja]
  Legális szoftvert használnak eddig nem azonosított támadók a felhasználók számítógépeinek megfertőzésére.
11:19  Az éberség a hackerek legnagyobb ellensége [5 napja]
  Az európai vállalatoknak éberebben kell fáradozniuk a kiberbűnözés megelőzésén annak érdekében, hogy a támadók ne okozhassanak zavart alapvető működési folyamataikban, figyelmeztet a Fujitsu.
11:09  Fixtelepítésű projektorok üzleti és oktatási célra [5 napja]
  Az Epson bemutatta üzleti és oktatási célú, fixtelepítésű projektorainak új sorozatát, amely kedvező áron kínál kiemelkedő fényerőt, tartós és megbízható működést, olvashatjuk a kiadott közleményben. Az EB-5530U (WUXGA), az EB-5520W (WXGA) és az EB-5510 (XGA) modellek funkciók széles választékát kínálják a felhasználók számára.
11:03  Tízéves a Vodafone M-Pesa mobilfizetési rendszer [5 napja]
  A Vodafone M-Pesa nem csupán a világ vezető mobilfizetési rendszere, de jelentős mértékben javítja a használók életminőségét, biztonságát és egészségügyi ellátását is.
10:56  Újabb magyar gázpiaci exportsiker [5 napja]
  Ismét nagy volumenű gázpiaci tendert nyert el az IP Systems Kft. külföldön. Ezúttal a horvát energetikai piac egyik legnagyobb szereplője, a HEP Group számára szállít a teljes gázkereskedelmi tevékenységet támogató, a kapacitásoptimalizálást és fogyasztási előrejelzést is magába foglaló informatikai megoldást mintegy 150 millió forint értékben.

2017. február 20, hétfő

17:47  Tarol a Windows 10 [6 napja]
  Várhatóan egyre több nagyvállalat tér át az új operációs rendszerre az elkövetkező időszakban.
12:15  Adaptív, hatékony és megbízható tápellátás-védelem [6 napja]
  A Schneider Electric bemutatta a Galaxy VX kompakt háromfázisú szünetmentes áramforrást (UPS), amely ideális választás az üzleti szempontból kritikus alkalmazásokat támogató adatközpontok és nagyobb létesítmények számára, mivel magas hatásfokkal működik, könnyen telepíthető, és rugalmasan választható üzemmódokat kínál.
09:59  Átadták az Év Menedzsere 2016 díjakat [6 napja]
  A Menedzserek Országos Szövetsége február 18-án, szombaton adta át az Év Menedzsere és az Év Fiatal Menedzsere díjakat a XXIII. Menedzser Bál és Díjátadó Gálán, a Corinthia Hotel Budapestben.
09:04  Csúcson az SAP felhő megoldása [7 napja]
  A humán erőforrás menedzsment megoldások piacát az SAP felhős hr megoldása uralja, derül ki a Forrester Research, a Gartner és az IDC piacelemzők tanulmányaiból. Az SAP SuccessFactors szoftvereit világszerte több mint 6000 vállalat 45 millió felhasználója veszi igénybe.
07:00  A zsarolóvírusok kezdenek életveszélyessé válni [7 napja]
  A bűnözők kritikus infrastruktúrákat is megtámadhatnak velük.

2017. február 19, vasárnap

17:00  Veszélyben lehetnek a Windowst használók a javítások csúszása miatt [7 napja]
  A februári foltok is a márciusiakkal együtt érkeznek. A magyarázat több, mint gyanús.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen