pénztárca kímélő megoldások
 
Origo - Autó hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2015. november 28, szombat

21:12  Putyin aláírta a töröket sújtó szankciókat [8 óra 36 perce]
  Aláírta Vlagyimir Putyin a Törökországot sújtó szankciókról szóló rendeletet. Ennek értelmében bizonyos török árúkat kitiltanak Oroszországból és az utazási irodák sem szervezhetnek oda utakat.
20:24  A TEK-akció, az RTL-kitiltás és a BKV mozgatta a politikát [9 óra 24 perce]
  Amikor már mindenki a magyar terrorelhárításon röhögött, kiderült, hogy egy másik akciójuk mégsem volt lyukra futás. Az RTL eközben visszatérne a Házba, a hazai terrorveszély 2-es vagy 3-as fokozatú, Orbán mindenhol terroristát lát, Brüsszelben megint téma "a magyar ügy", a BKV-ért pedig nem akarnak áldozatot hozni a fővárosi kerületek. Ez történt a héten a magyar belpolitikában.
15:58  Bizalmi szavazást akart maga ellen az MSZP elnöke [13 óra 50 perce]
  Nem volt nyílt lázadás az MSZP kongresszusán, de ettől még csendes forradalom zajlik a pártban. Tóbiás József elnök pozíciója pedig annak ellenére nem erősödött, hogy a küldöttek nagy többséggel hagyták jóvá a tervezett alapszabály-módosítást. Cikkünk folyamatosan frissül.
15:08  Kósa: Az Uniónak át kell gondolnia a menekültpolitikáját [14 óra 40 perce]
  A Fidesz parlamenti frakciójának vezetője szerint mindent meg kell tenni azért, hogy az Európai Unió átgondolja bevándorláspolitikáját és a kötelező kvótarendszerrel kapcsolatos álláspontját.
15:06  A hóhelyzet egyre fokozódik [14 óra 42 perce]
  Budapest környékén sűrűn havazik. A Következő fotót az M0-ról kaptuk az olvasónktól. Az útinform szerint nem alakult ki sehol nagyobb torlódás, balesetről sem számoltak be. Vigyázzanak magukra, maradjon ez így.
15:04  Rendelettel szabályoznák a hitel-tanácsadókat [14 óra 44 perce]
  Kormányrendelet készül a jelzáloghitel-tanácsadói tevékenység szabályozásáról, amely egyebek mellett az ügyfelek részletesebb tájékoztatását írja elő.
14:26  Jön még hó a hétvégén [15 óra 22 perce]
  Éjszaka nyugat felől csökken a felhőzet, kezdetben elszórtan, majd keleten, északkeleten várható eső, havas eső, hó, a Dunántúlon már csak egy-egy zápor, hózápor lehet.
13:56  Farkas Flóriánnál maradt egy százmilliós ingatlan kulcsa [15 óra 52 perce]
  Farkas Flórián még egy évvel az után is használja az Országos Roma Önkormányzat százmilliós luxus-villáját, hogy hivatalosan semmi köze a szervezethez.
13:20  Nem visz magyar javaslatot Orbán a holnapi EU-csúcsra [16 óra 28 perce]
  A parlamenti pártok frakcióvezetőivel egyeztet a vasárnapi rendkívüli európai uniós csúcson képviselendő magyar álláspontról Orbán Viktor. Az Origo értesülései szerint nem lesz külön magyar javaslat.
13:12  Lezuhant egy gyerek a csobánkai Holdvilág-ároknál [16 óra 36 perce]
  Lezuhant egy 10 év körüli kisfiú Csobanka közelében, a Holdvilág-árok kirándulóhelyen.
12:44  Először hóesés, majd ez! [17 óra 4 perce]
  Joulupukki, a lappföldi Mikulás megérkezik a Liszt Ferenc-repülőtérre, ahol gyerekek fogadták.
11:53  Vajhiány fenyeget Japánban [17 óra 55 perce]
  A csökkenő termelés miatt felment a vaj ára Japánban, és a kormány márciusig átmenetileg enyhíti a vaj magánimportjának korlátozását, hogy mérsékelje a hiányt - írja a Nikkei című gazdasági napilap.
10:56  Megbüntették gyorshajtásért, pedig ott sem járt [18 óra 52 perce]
  Aláírás és bélyegző nélküli bírságot kapott 45 euróról gyorshajtásért egy győri nő - egy olyan autóra, amellyel nem is járt Ausztriában, sőt, az udvarból sem mozdult ki.
10:46  Jön a lengyel bankadó és kiskereskedelmi különadó? [19 óra 2 perce]
  Bankadót készül bevezetni Lengyelország januárban, amit az év folyamán később a kiskereskedelmi áruházláncokra kivetett adó követ majd - közölte Henryk Kowalczyk tárca nélküli miniszter, a miniszterelnöki tanács elnöke a TVN24 BiS tévécsatornának adott interjúban.
10:23  Szállodaszövetség: teltház lesz szilveszterkor a szállodákban [19 óra 25 perce]
  Jobb lesz az idei karácsonyi foglaltság a fővárosi és a vidéki szállodákban is, mint tavaly, szilveszterkor pedig országszerte teltházra számítanak - mondta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) főtitkára az MTI érdeklődésére.
10:20  Nézzen ki az ablakon! Esik a hó [19 óra 28 perce]
  Akik korán kelnek még láthatják, hogy szállingóznak le az idei első hópelyhek. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a nap második felében nyugat felől fokozatosan gyengül, majd megszűnik a csapadékesés, ami lehet eső, havas eső vagy hó. Mi szerencsések vagyunk, havat látunk a szerkesztőségünkből.
09:34  MNB: megalakult a szanálási vagyonkezelő [20 óra 14 perce]
  Megalakult az MSZVK Magyar Szanálási Vagyonkezelő Zrt.(MSZVK Zrt.), amelynek feladata a szanálás alatt álló intézményekről leválasztott eszközök kezelése - olvasható a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján.
08:53  50 éve avatták a Tiszai Vegyi Kombinátot [20 óra 55 perce]
  1965. november 29-én avatták fel a teljes kapacitással működő Tiszai Vegyi Kombinátot (2015-től Mol Petrolkémiai Zrt.), amely ma Magyarország meghatározó vegyipari vállalata, egyetlen poliolefin-gyártója.
07:10  Nem jár a szentendrei HÉV és a kisföldalatti a hétvégén [22 óra 38 perce]
  Építkezés miatt nem közlekedik a hétvégén a szentendrei (H5-ös) HÉV egy szakaszon, szombat este és vasárnap pedig a kisföldalatti nem jár felújítás miatt. Az utasokat pótlóbuszok szállítják.
07:10  Szigorodhat a magán- és alapítványi iskolák szabályozása [22 óra 38 perce]
  Szigorodhat a magán- és alapítványi iskolák szabályozása, ugyanis az elmúlt időszakban több szabálytalanságra is bukkantak az ellenőrzések során - mondta Czunyiné Bertalan Judit egy háttérbeszélgetésen.
06:53  6 évet öregedett az EU az utóbbi 20 évben [22 óra 55 perce]
  Jelentősen öregedett az Európai Unió lakossága az utóbbi két évtizedben: a tagállamokban élők fele tavaly 42,2 évnél idősebb volt, míg húsz évvel ezelőtt még 36,2 év volt az úgynevezett medián életkor, amely az adott népességcsoportot két egyenlő részre osztja, vagyis a lakosság egyik fele fiatalabb, másik fele idősebb ennél a kornál.
04:53  A kínai bankközi piacra lépett az MNB [1 napja]
  A Magyar Nemzeti Bank (MNB) az elsők között regisztrált a kínai devizakereskedési rendszerbe - közölte a jegybank.

2015. november 27, péntek

23:04  Bezárná az illegális muszlim imahelyeket az olasz kormány [1 napja]
  Az olasz kormány azt tervezi, hogy bezáratja az illegálisan működő muszlim imahelyeket a terrorizmus elleni intézkedések keretén belül - közölte pénteken Angelino Alfano olasz belügyminiszter.
20:57  Zöld jelzést kapott az Erste Jelzálogbankja [1 napja]
  A Magyar Nemzeti Bank (MNB) engedélyezte, hogy az Erste Bank Hungary Zrt. megalapítsa jelzálogbankját - a Pénzügyi Stabilitási Tanács (PST) erről szóló határozata pénteken jelent meg a jegybank honlapján.
20:42  Kétszer három sávosra bővült az M0-s autóút M1 és M7 autópályák közötti szakasza [1 napja]
  Kétszer három sávosra bővült az M0-s autóút az M1 és az M7 autópálya közötti szakaszon. A 2,7 kilométer hosszú, kibővült útrészt pénteken adták át ünnepélyesen Törökbálint közelében.
20:38  Nem teljesít jól Magyarország emberi jogokból [1 napja]
  Az európai menekültválság során a kontinens államainak továbbra is be kell tartaniuk emberi jogi kötelességeiket, de "attól tartok, hogy Magyarország nem tesz eleget ennek a kihívásnak" - közölte Nils Muiznieks, az Európa Tanács emberi jogi biztosa pénteken.
19:42  A Richter ma sem tudott hibázni [1 napja]
  Miközben minden vezető papír korrigált, a Richter ára tovább emelkedett.
19:34  Mikor jár egyenlő bér a belsős és a kölcsönzött munkavállalóknak? [1 napja]
  A kölcsönzöttek tavaly átlagosan havi 163 ezret kerestek, bár többségük betanított vagy segédmunkás volt. Sokat segített számukra, hogy az esetek többségében a belsős munkatársakkal azonos javadalmazásban kell őket részesíteni.
19:26  Fitch: az idén már nyereséges lesz a magyar bankrendszer [1 napja]
  Az idén valószínűleg már nyereséges lesz a magyar bankrendszer a tavalyi rekordveszteség után - jósolta pénteken Londonban ismertetett szektorelemzésében a Fitch Ratings.
19:22  Eddig 900 ezer magyar a betelepítési kvóta ellen [1 napja]
  Már több mint 900 ezren aláírták az Európai Unió kötelező betelepítési kvótája elleni íveket, ami meghaladja a várakozásokat - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő.
19:11  A harmadik negyedévben 2418 fedezeti lakóingatlant értékesítettek a bankok [1 napja]
  A harmadik negyedévben 2418 fedezeti lakóingatlant értékesítettek a hitelintézetek és a pénzügyi vállalkozások, 404-gyel többet, mint az előző negyedévben - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján közölt adatokból.
18:54  Kétszer három sávos lett az M0-ás egy szakasza [1 napja]
  Kétszer három sávosra bővült az M0-s autóút az M1 és az M7 autópálya közötti szakaszon. A 2,7 kilométer hosszú, kibővült útrészt pénteken adták át.
18:02  Csak díszlet volt Pintér Sándor fegyverarzenálja [1 napja]
  Nagyon oda akarta tenni magát a Belügyminisztérium azon a sajtótájékoztatón, amelyen a TEK korábbi fiaskóját akarták megmagyarázni, ezért egy asztalnyi gránátot, lőszert, bombát tettek ki a sajtó számára. Csakhogy azoknak köze sem volt a TEK által lefoglalt fegyverekhez, azok mindössze szemléltető eszközök voltak.
16:30  Célegyenesben az ország karácsonyfája [1 napja]
  Már a fővárosban van az ország leendő karácsonyfája. Katonai tréler hozza Dabasról a 22 méter hosszú, 2,5 tonnás fenyőt. Magánadomány, egy dabasi család kertjéből kerül a Kossuth térre.
16:20  Sérelemdíjat fizethet a volt Fidesz-elnök [1 napja]
  Sérelemdíjat fizet Lengyel Róbert siófoki polgármesternek a korábbi helyi Fidesz-elnök, valamint a KDNP siófoki szervezetének elnöke - a peres felek ebben állapodtak meg a bíróság előtt. Továbbá Szalai István volt siófoki Fidesz-elnök és Démuth Pál, a KDNP helyi elnöke több médiumban közölt írással erkölcsi elégtétellel is szolgál.
15:53  Épp csak egy kis nyeresége volt a hazai bankoknak [1 napja]
  Alig nőtt a bankszektor nyeresége a harmadik negyedévben; a hitelintézetek összesített adózott eredménye 141,3 milliárd forint volt az első háromnegyed évben, a harmadik negyedévben csak 1,3 milliárddal nőtt. Tavaly az első kilenc hónapban még 333,7 milliárd forint vesztesége volt a bankszektornak.
15:34  Felavatták Kéthly Anna szobrát [1 napja]
  Kövér László házelnök pénteken felavatta Kéthly Anna szociáldemokrata képviselő szobrát a fővárosi Kossuth tér mellett található Olimpia parkban. A házelnök beszédében úgy jellemezte Kéthly Annát, mint aki lelkében magyar, eszméiben szocialista, értékeiben demokrata, azaz magyar szociáldemokrata volt.
14:37  Ukrajna biztosítja az orosz földgáz tranzitját [1 napja]
  Ukrajna teljes egészében biztosította az Európába irányuló orosz földgáz tranzitját szerdán, aznap, amikor a Gazprom orosz gázipari vállalat felfüggesztette ukrajnai földgázexportját.
13:23  Surányi: illuzórikus, hogy kkv-k jelenjenek meg a tőzsdén [1 napja]
  Surányi György pozitívnak nevezte a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) tervezett fejlesztését és a vállalatok tőzsdei megjelenésének támogatását egy pénteki konferencián, azt azonban illuzórikusnak nevezte, hogy kis- és középvállalatok jelenjenek meg a tőzsdén.
13:23  Minimálbér: 6 éve nem voltak ilyen szűkmarkúak a munkaadók [1 napja]
  Továbbra sem született megállapodás a jövő évi minimálbérről és a garantált bérminimumról a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF) - írja az MTI.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest