pénztárca kímélő megoldások
 
Origo - Autó hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2014. november 01, szombat

13:23  Újabb 5 milliárd dollárt "égetett el" Oroszország [32 perce]
  Oroszország arany- és devizatartaléka csaknem 5 milliárd dollárral, 2010 márciusa óta legalacsonyabb szintre csökkent az október 14-én záródott héten.
12:52  Nem tudtak alpolgármestereket választani a XV. kerületben [1 óra 3 perce]
  Nem fogadta el a bizottsági struktúráról szóló önkormányzati határozatot Budapest XV. kerülete önkormányzatának képviselő-testülete péntek délutáni alakuló ülésén.
11:50  Ingyenes wifit ad a Jobbik [2 óra 5 perce]
  Ingyenes internetet biztosítanak a jobbikos vezetésű települések főterein - jelentette be a párt alelnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján.
10:58  Morbid molinó a szolnoki temetőnél [2 óra 57 perce]
  Nehéz eldönteni, hogy morbid, vagy inkább vicces, mindenesetre a szolnoki köztemető üzemeltetői versbe szedve szólítják fel a halottak napjára érkező látogatókat arra, hogy lopni nem szép.
10:47  Két gép nem tudott leszállni a köd miatt a Liszt Ferenc-repülőtéren [3 óra 8 perce]
  A reggeli sűrű köd miatt két repülőgép személyzete döntött úgy, hogy nem száll le a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren - közölte a repülőteret működtető Budapest Airport helyettes szóvivője.
10:12  Vona Gábor az amerikai titkosszolgálatot sejti a tüntetők mögött [3 óra 43 perce]
  A Jobbik elnöke a Facebookon értékelte az internetadó elleni tüntetéseket - geopolitikai szempontból.
09:46  Öthavi mélyponton az októberi kínai feldolgozóipari BMI [4 óra 9 perce]
  Öthavi mélypontra csökkent októberben a kínai feldolgozóipari szektor aktivitását tükröző beszerzésimenedzser-index (BMI).
08:34  101 milliárddal több adót várnak tőlünk Orbánék jövőre [5 óra 21 perce]
  A lakosság összesen 1801 milliárd forinttal gyarapíthatja az államkasszát 2015-ben, ellenben a cégektől kevesebb bevételt várnak Orbánék.
07:38  Horgászfelszerelést ajándékoz karácsonyra a Vas megyei egyesület [6 óra 17 perce]
  A Horgász karácsony címmel meghirdetett akció keretében horgászengedélyt és a hal kifogásához szükséges felszerelést ajándékoz a rászoruló, hátrányos helyzetű gyerekeknek a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége.
07:31  Hatályba lépett a devizahiteles elszámolási törvény [6 óra 24 perce]
  November elsején hatályba lép az elszámolási törvény, amelynek alapján a bankoknak el kell számolniuk ügyfeleikkel az árfolyamrés semmissége és az egyoldalú szerződésmódosítások miatt keletkezett túlfizetéseket. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) rendelete, amely az elszámolás részletes módszertanát tartalmazza, november legelején jelenik meg - közölte az MTI érdeklődésére a jegybank.

2014. október 31, péntek

23:49  Százmillióból tervezik a Városliget új múzeumát [14 óra 6 perce]
  Az Új Nemzeti Galéria-Ludwig Múzeum épületére kétfordulós, nyílt nemzetközi tervpályázatot hirdettek, összesen 325.000 eurós értékben.
22:30  Baleset miatt lezárták a ferihegyi gyorsforgalmi utat [15 óra 25 perce]
  leírás nincs publikálva
21:31  Üvegszilánkoktól sebesültek meg a busz utasai [16 óra 24 perce]
  Két autóbusz ütközött péntek délután a Somogy megyei Bábonymegyeren, a balesetben többen megsérültek. Egy utas részletes beszámolója a balesetről.
20:22  Netadó és a költségvetés finomságai voltak a fókuszban [17 óra 33 perce]
  Pénteken az internetadó elnapolása volt az egyik legfontosabb hír. Kiderült az is, hogy mire lehet számítani a jövő évi költségvetés alapján. Mfor.hu gazdasági hírösszefoglaló a Jazzy Rádióban.
20:10  Gyorsan lépett az NGM netadó ügyben [17 óra 45 perce]
  A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kezdeményezte a távközlési adóról szóló törvény kiterjesztéséről szóló javaslat visszavonását az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnökénél - közölte a tárca pénteken az MTI-vel.
20:06  A konzultációról is konzultálna Deutsch Tamás [17 óra 49 perce]
  Az internettel kapcsolatban tervezett nemzeti konzultációnál már a kérdések összeállításáról is széles körű és alapos párbeszédet akar Deutsch Tamás. A fideszes európai parlamenti képviselő a nemzeti konzultáció tartalmi kérdéseiért és az egyeztetések lebonyolításáért felelős
19:55  Kitart a Svájcba menekült romák egy csoportja [18 óra 0 perce]
  Noha kevés esély mutatkozik arra, hogy menekültstátusz kapjanak azok a miskolci romák, akik október végén utaztak Svájcba ezért, egy részük kitart. Mára a 65 fős csoportból 35-en maradtak az országban, de ők ragaszakodnak a menekültstátuszhoz.
19:31  50 milliárdot vittek ki a háztartások a bankokból [18 óra 24 perce]
  Szeptemberben is folytatódott a lakossági betétkivonás a hazai bankokból.
18:55  107 embert küld el Szijjártó minisztériuma pénteken [19 óra 0 perce]
  Százhét munkatársat küldenek el a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól (KKM) péntek, 17 órai hatállyal.
18:22  Aki tegnap Telekomot vett, ma jól járt [19 óra 33 perce]
  Megtette hatását Orbán nyilatkozata, amely szerint a jelenlegi formában nem lehet bevezetni a netadót.
18:16  A minisztérium vonta vissza az internetadót [19 óra 39 perce]
  A Nemzetgazdasági Minisztérium kezdeményezte a távközlési törvény kiterjesztéséről szóló javaslat visszavonását az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnökénél. Legalábbis ez áll a szaktárca közleményében.
18:10  Ezer roboteladót alkalmaz a Nestlé Japánban [19 óra 45 perce]
  Ezer roboteladót állít munkába a Nestlé svájci élelmiszeripari konszern Japánban, hogy kapszulás kávéfőzőit árusítsa.
17:14  Százhét dolgozót küldtek el a külügytől [20 óra 41 perce]
  Százhét munkatársat küldenek el a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól péntek, 17 órai hatállyal.
16:56  Feldarabolják Orbán ajándék repülőjét [20 óra 59 perce]
  Darabokban szállítják el a Győr melletti Abdáról azt a régi repülőgépet, amelyet januárban ajándékozott Orbán Viktor kormányfő a volt szlovák államfőnek, Rudolf Schusternak. A gépet Kassán állítják ki.
16:38  Tüntetve ünneplik Orbán reggeli bejelentését [21 óra 17 perce]
  Bár Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában bejelentette, hogy a jelenlegi formájában nem vezetik be az internetadót, és januárban nemzeti konzultációt indítanak, ennek ellenére immár harmadszor mégis utcára vonulnak az internetadó ellen. A tiltakozók ünneplésre gyűlnek össze, de emellett azt is szeretnék elérni, hogy a terv teljes kerüljön le a napirendről.
16:34  Az unió költségvetéséről tárgyalt az Ecofin [21 óra 21 perce]
  Az EU-országok gazdasági, illetve pénzügyminiszterei (Ecofin) pénteken Velencében rendkívüli egyeztetésen tárgyaltak az unió idei és jövő évi költségvetéséről az olasz soros elnökség kezdeményezésére - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken.
16:26  Holttest a Feneketlen-tónál [21 óra 29 perce]
  Egy olvasónk jelezte, hogy pénteken délelőtt Budapesten, a Bartók Béla úton helyszínelő rendőröket látott, akik a tér egy részét lezárták.
16:02  Ukrán katonákat ápolnak a Honvédkórházban [21 óra 53 perce]
  Október 28-án három ukrán háborús sérült érkezett Magyarországra, lőtt, repeszsérülések miatt látták el őket a Honvédkórházban. Állapotuk stabil, a következő napokban fizikoterápián vesznek részt.
15:36  Két busz ütközött Somogy megyében [22 óra 19 perce]
  Két autóbusz ütközött péntek délután a Somogy megyei Bábonymegyeren, a balesetben többen, könnyebben sérültek.
15:22  Csepreghy: 2018-ig mindenütt lesz szélessávú internet [22 óra 33 perce]
  A kormánynak az a célja, hogy 2018-ig az ország teljes területén legyen szélessávú internet-szolgáltatás, amire 180 milliárd forint keretösszeget különítettek el - közölte az európai uniós fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár pénteken Debrecenben.
15:18  A tüntetés hatására lemondott az államfő [22 óra 37 perce]
  Lemondott a Burkinai Köztársaság (Burkina Faso) elnöke pénteken, miután napok óta zavargásokba torkolló tüntetéseken követelték távozását.
14:34  60 milliárddal vágják meg a segélyeket Orbánék [23 óra 21 perce]
  Ha a költségvetésből megpróbáljuk összeszedni azokat a munkaerőpiaci támogatásokat, melyek közvetlenül a munkanélküliek "kezébe" irányulnak, akkor az látható, hogy mintegy 60 milliárd forinttal kevesebb jut nekik jövőre.
14:32  Milliárdos költség lehet az új nemzeti konzultáció [23 óra 23 perce]
  Újabb nemzeti konzultációt indít Orbán Viktor januárban. Egyelőre csak a téma, az internetadó ismert, a forma, a költség és a módszer nem. A miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan az Origo kérdésére annyit közölt, hogy "nemzeti konzultáció lesz", a részletekről "a kellő időben" adják meg "a szükséges tájékoztatást."
14:31  Beomlott egy kolumbiai bánya, tucatnyian rekedtek a föld alatt [23 óra 24 perce]
  Heves esőzések miatt beomlott egy szénbánya Kolumbia északnyugati részén, a helyi idő szerint csütörtökön történt balesetben tucatnyi bányász rekedt a föld alatt.
14:14  Az ügyész súlyosítást, a védelem új eljárást kért a Wieszt-ügyben [23 óra 41 perce]
  Az ügyész súlyosítást, a védelem új eljárást, illetve felmentést, enyhítést kért a korrupciós cselekmények miatt első fokon négy évre ítélt Wieszt János újbudai volt szocialista politikus és társai ügyében a Fővárosi Ítélőtáblán pénteken.
14:05  Porosenko ukrán elnök Jacenyukot javasolta miniszterelnöknek [23 óra 50 perce]
  Petro Porosenko ukrán elnök azt javasolta a mögötte álló és a nevét viselő pártszövetség leendő kéviselőcsoportjának, hogy Arszenyij Jacenyuk miniszterelnököt jelöljék ismét a kormányfői posztra. Ezt az államfő pénteken közölte a Twitteren.
13:47  Teherautók ütköztek, óriási a dugó az M0-son [1 napja]
  leírás nincs publikálva
13:36  LMP: Gyorsítja az elszegényedést a jövő évi büdzsé [1 napja]
  Az LMP szerint a jövő évi büdzsé gyorsítja az emberek elszegényedését, rontja életminőségüket, és feléli a jövőt.
13:28  Az Európai Bizottság üdvözölte Orbán döntését [1 napja]
  Jó hírnek nevezte szóvivője útján Neelie Kroes, az Európai Bizottság leköszönő alelnöke, hogy Orbán Viktor egyelőre nem vezeti be az internetadót. A biztos korábban a keddi tüntetésen való részvételre búzdított.
13:23  Futószalagon érkeznek a módosítók az adótörvényekhez [1 napja]
  A jövő évi adótörvényekhez 34 módosító javaslat érkezett a képviselőktől, ezek közül 3 kormánypárti, 16 jobbikos, 8 LMP-s, 6 MSZP-s és 1 független képviselőtől érkezett.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd