pénztárca kímélő megoldások
 
Origo - Autó hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2016. október 24, hétfő

11:45  Erősödött a feldolgozóipar az euróövezetben [13 perce]
  Erősödött októberben az euróövezet feldolgozóiparának és szolgáltató szektorának aktivitása.
11:34  Hamis parfümöket talált a NAV [24 perce]
  Tizenhétmillió forint értékű hamis parfümöt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy lengyel rendszámú teherautóban az M15-ös úton, Rajka közelében - tájékoztatta a NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtószóvivője.
10:43  Vonat gázolt halálra egy férfit Rákospalotán [1 óra 15 perce]
  Halálos vasúti gázolás történt Rákospalota és Újpest határán, késésekre számíthatnak a Budapest- Vác-Szob vonalon utazók.
10:33  Előzetesbe kerülhet a bicskei gyermekotthon vezetője [1 óra 25 perce]
  A gyanú szerint nyolc éven át zaklatta rájuk bízott gyermekeket.
10:11  Számlagyárból gazdagodtak meg a trükkös erdészek [1 óra 47 perce]
  Több százmilliós uniós támogatást szerzett meg túlszámlázással egy magyar erdészeti cég, az Európai Csalás Elleni Hivatal is felfigyelt ügyeskedésükre.
10:11  Közel másfélszer drágább lesz a pesti rakpart a vizes vb-re [1 óra 47 perce]
  A becsült árnál 46 százalékkal magasabb áron fogják rendbe hozni a pesti rakpartot a 2017-es vizes vb-re.
10:07  Nem mehetnek szabadságra decemberben a kiskereskedelmi dolgozók [1 óra 51 perce]
  Nem engedik decemberi szabadságra dolgozóikat az áruházláncok, több vállalatnál elrendelték: a munkavállalóknak kötelező legkésőbb november végéig kivenniük idei szabadnapjaikat, mert az ünnepi forgalomban kevés lesz a rendelkezésre álló kiszolgálószemélyzet a boltokban - írja a Magyar Idők.
09:56  Uniós tisztviselőkkel zuhant le egy kisgép Máltán [2 óra 2 perce]
  Lezuhant egy luxemburgi lajstromozású katonai kisrepülőgép a máltai nemzetközi repülőtéren, legalább öt ember meghalt. Uniós határvédelmi tisztviselők lehettek a gép utasai - jelentette hétfőn a Times of Malta című napilap honlapja.
09:31  Rétvári: Megháromszorozódott a roma hallgatók aránya a felsőoktatásban [2 óra 27 perce]
  Miindenki közös érdeke, hogy minél több roma szerezzen diplomát. Az európai uniós átlag alá vitte a kormány a magyarországi iskolai lemorzsolódás.
09:21  Másé sem lehetsz: kivégezte volna szeretőjét a győri férfi [2 óra 37 perce]
  Szakítani akart, de az már nem tudta elviselni, hogy szeretője is új életet kezdhet: a győri vádlott vadászkéssel szurkálta meg fiatalabb barátnőjét, életre szóló sérüléseket okozva.
08:34  44,2 százalékon a hazai gáztárolók töltöttsége [3 óra 24 perce]
  A tavaly októberinél több, a 2014-es őszi mennyiségnél viszont kevesebb földgáz van jelenleg a hazai tárolókban, a tárolókban lévő és a folyamatosan érkező földgáz, valamint a hazai kitermelés fedezi a lakosság teljes téli igényét a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal számításai szerint - írta hétfői számában a Magyar Idők.
07:11  Hármas karambol, hatalmas dugó az M5-ösön [4 óra 47 perce]
  Személyautók ütköztek Felsőpakony mellett, az M5-ös autópályán, több kilométeres a torlódás a főváros felé vezető oldalon.
06:51  Tabletet követelt a bicskás zsaroló [5 óra 7 perce]
  Bicskával rabolt telefont, majd életveszélyes fenyegetésekkel szerzett mellé pénzt, és tabletet egy valkói férfi -de ez sem volt elég neki.
06:45  A BKK vezérigazgatója szerint mondvacsinált a KDB döntése [5 óra 13 perce]
  Dabóczi Kálmán, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója szerint mondvacsinált, szakmailag elfogadhatatlan okra hivatkozva semmisítette meg a 3-as metrópótló busz tendert a Közbeszerzési Döntőbizottság szerdán. A BKK vezérigazgatója erről a hétfői Népszavának beszélt.
06:41  237 határsértőt tartóztattak föl a hétvégén [5 óra 17 perce]
  Péntektől vasárnapig 237 határsértőt tartóztattak föl az ország területén - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.
06:11  Vádemelés készül az M0-áson talált halott nő ügyében [5 óra 47 perce]
  Vádemelési javaslattal lezárta a nyomozást a rendőrség az M0-áson talált nő megölése ügyében. A gyilkossággal egy 38 éves férfit gyanúsítanak.
05:57  3 éves mélyponton a GKI konjunktúraindexe [6 óra 1 perce]
  Bár októberben nem sokat romlott a GKI konjunktúraindexe, mégis hároméves mélypontjára került, az üzleti várakozások is romlottak, a fogyasztóiak viszont jelentősebb romlásuk ellenére kedvezőbbek az év elejinél - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt.
05:45  Januártól jön a legolcsóbb internetcsomag [6 óra 13 perce]
  Minden magyarországi szolgáltató kínálatában elérhető lesz 2017. január 1-jétől a Digitális Jólét Alapcsomag - írta a hétfői Világgazdaság a Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos által vezetett Digitális Jólét Program titkárságának tájékoztatására hivatkozva.
05:33  Busztender: Mondvacsinált okokat emleget a BKK-vezér [6 óra 25 perce]
  A BKK vezérigazgatója szerint szakmailag elfogadhatatlan a metrópótló-tender megsemmisítése. Dabóczi Kálmán a Népszavának azt mondta, az üggyel szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés is foglalkozik.
04:45  3000 ember veszítette el a segélyét hirtelen [7 óra 13 perce]
  Egyetlen hónap alatt 2,3 százalékkal nőtt az ellátás nélküli álláskeresők száma, a megugrás azonban "természetes" az év ezen szakaszában.

2016. október 23, vasárnap

22:18  30 éve halt meg a C-vitamin felfedezője [13 óra 40 perce]
  1986. október 22-én halt meg Szent-Györgyi Albert, a C-vitamin felfedezője, az első és máig az egyetlen magyar tudós, aki a világ legnagyobb tudományos elismerését, a Nobel-díjat Magyarországon végzett munkájáért kapta meg.
21:45  Köddel indul a nap [14 óra 13 perce]
  Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
21:01  A rádió előtt lőttek meg [14 óra 57 perce]
  "Szerettem a hazámat, szerettem az életet, és vágytam a szabadságra. Ezért mentem el 1956. október 23-án a felvonulásra" - ezt mondta Bácskai Endre, aki akkor húszéves volt. A fiatal forradalmár a rádió elé is elment tüntetni. Ott a tűzharcban meglőtték - egy tankból kilőtt robbanólövedék találta el a lábát. Utána két évig menekült, bujkált. Egy orvos segített neki. Bácskai Endre az Origónak mesélte el elképesztő, megrázó történetét - bejártuk vele a helyszíneket is. Nézze meg Vági Barbara és Talán Csaba megrendítő, 12 perces filmjét.
20:01  Orbán Viktor kitüntette Tőkés Lászlót [15 óra 57 perce]
  Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Becsület Rend kitüntetését adta át Tőkés Lászlónak és Olofsson Placid bencés szerzetesnek. Tőkés László kitüntetéséről azután döntöttek, hogy a román államfő visszavonta Románia Csillaga kitüntetését, miután európai parlamenti képviselőként felvetette, hogy Magyarország vállaljon védhatalmi. szerepet Erdély érdekében.
19:34  Dudákkal és fütyüléssel zavarták meg Orbán beszédét [16 óra 24 perce]
  Sípokkal, dudákkal és kereplőkkel igyekeztek megzavarni tüntetők a Kossuth téri állami ünnepséget vasárnap délután.
19:23  Orbán: meg kell menteni Brüsszelt az elszovjetesedéstől [16 óra 35 perce]
  Európa szabadságszerető népeinek ma az a feladatuk, hogy megmentsék Brüsszelt az "elszovjetesedéstől" - mondta Orbán Viktor vasárnap Budapesten, a Kossuth Lajos téren, az 1956-os forradalom 60. évfordulóján rendezett állami díszünnepségen. A kormányfő beszédében "évezredes igazságként" azt is mondta: "fő dolgokban egység, egyebekben szabadság, és mindenekben szeretet".
18:51  Orbán: Kigyógyítottuk hazánkat a diktatúra szövődményeiből [17 óra 7 perce]
  Európa szabadságszerető népeinek ma az a feladatuk, hogy megmentsék Brüsszelt az "elszovjetesedéstől" - mondta Orbán Viktor vasárnap Budapesten, a Kossuth Lajos téren, az 1956-os forradalom 60. évfordulóján rendezett állami díszünnepségen. A kormányfő beszédében "évezredes igazságként" azt is mondta: "fő dolgokban egység, egyebekben szabadság, és mindenekben szeretet". Orbán Viktor előtt Andrzej Duda lengyel elnök is beszédet tartott, sok lengyel zászlót is lehetett látni a téren.
17:51  Mentősöket vert a drogos férfi [18 óra 7 perce]
  Mentősökre támadt egy férfi. Egy embert kétszer-háromszor, a kollégáját pedig még ennél is többször ütötte meg. Utóbbi súlyosabban megsérült.
16:51  A himnuszt is kifütyülték a tüntetők a Kossuth téren [19 óra 7 perce]
  A Juhász Péter és az Együtt felhívására sípokkal érkező tüntetők azt ígérték a gyülekezésnél, hogy csak Orbán Viktor miniszterelnök beszéde alatt fütyülnek majd. Nem így lett.
16:31  Botrány a Jobbik megemlékezésén [19 óra 27 perce]
  leírás nincs publikálva
16:21  Kósa Lajos: A szabadság a függetlenséghez kapcsolódik [19 óra 37 perce]
  Magyarországon, a magyar történelemben a szabadság a függetlenséget jelenti - mondta a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője az október 23-i megemlékezésen Debrecenben.
16:18  Hihetetlen hova teszik a világsztárok a pénzüket [19 óra 40 perce]
  Időnként elképesztő üzleti ötleteket próbálnak világsztárok megvalósítani. Egy része ugyanakkor a maga képtelensége ellenére is működik.
16:07  Meleg, tavaszias idő vár ránk a jövő héten [19 óra 51 perce]
  A következő napokban általában borús, felhős lesz az ég, néhol esőre is készülni kell, de enyhe lesz az időjárás, több helyen 20 Celsius-fok körül alakulhatnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.
16:01  Rétvári: a diktatúra nem tudott mit kezdeni a művészet világával [19 óra 57 perce]
  A magyar történelemben a forradalmak és a szabadságharcok általában együtt jártak, egyszerre kellett küzdeni a szabadságjogokért és a nemzeti szuverenitásért - emelte ki a Magyar Írószövetség 1956-os megemlékezésén vasárnap Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.
15:21  Elkezdődött a baloldali ellenzéki pártok közös budapesti tüntetése [20 óra 37 perce]
  Vasárnap délután megkezdődött az a fővárosi demonstráció, amelyet magánszemélyek jelentettek be, de azon ellenzéki politikai pártok vezetői is felszólalnak.
14:34  Matolcsyékon a piac szeme jövő héten [21 óra 24 perce]
  A jegybank monetáris tanácsának keddi kamatdöntő ülésére figyel a piac a jövő héten, emellett munkaerőpiaci, és kiskereskedelmi adatok is megjelennek.
13:56  Osztrák kancellár: az Európai Unió mélyponton van [22 óra 2 perce]
  Az unió mélypontjának nevezte az Európai Unió és Kanada között tervezett szabadkereskedelmi megállapodás (CETA) körül kialakult helyzetet Christian Kern osztrák kancellár a Kronen Zeitung című lap vasárnapi számában megjelent interjújában.
13:31  Kedden emlékezik 1956-ra az Országgyűlés [22 óra 27 perce]
  Négynapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a következő két hétben. A képviselők kedden külön, egyórás ünnepi ülésen emlékeznek az 1956-os forradalomra és szabadságharcra.
13:22  Fazekas Sándor: A magyarságnak kell a saját sorsát alakítania [22 óra 36 perce]
  Fazekas Sándor szerint a magyarságnak kell a saját sorsát alakítania, mert csak egy egységes nemzet tud alakítani történelmet, akár világtörténelmet is. A földművelésügyi miniszter vasárnap Karcagon tartott beszédet az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának tiszteletére rendezett ünnepi megemlékezésen.
13:18  Hamarosan elhagyják a bankok Londont [22 óra 40 perce]
  A Brit Bankszövetség vezérigazgatója szerint heteken belül elkezdődhet a bankok elvándorlása a londoni City pénzügyi központjából a brit EU-tagság megszűnéséből eredő üzleti bizonytalanságok miatt.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác