pénztárca kímélő megoldások
 
Origo - Autó hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2014. október 23, csütörtök

00:00  Cikket közölt a Financial Times az internetadóról [5 óra 33 perce]
  "Magyarország a világon elsőként vezetne be internetadót" - ezzel a címmel ír az új adóval kapcsolatos kormányzati elképzelésekről a Financial Times.

2014. október 22, szerda

23:42  Taps és döbbenet követte a salgótarjáni döntést [5 óra 51 perce]
  Salgótarjánból Balassagyarmatra kerül át Nógrád megye önkormányzatának székhelye - döntöttek többségi szavazattal a testület alakuló ülésén szerdán. Az új testület szervezeti és működési szabályzatának tárgyalásakor Barna János (Fidesz-KDNP) alelnök javasolta a székhely áthelyezését. Az újonnan megválasztott elnök, Skuczi Nándor (Fidesz-KDNP) viszont hangsúlyozta: nem támogatja a javaslatot, és ezt kéri a közgyűlés tagjaitól is.
22:02  Strasbourgban nyert az őrizetbe vett igazgató [7 óra 31 perce]
  Császy Zsolt a vagyonkezelő volt vezetőjét 2010. augusztus 31-én vették őrizetbe. Délelőtti kihallgatását követően azt kérte, engedjék el délután nevelőanyja temetésére. Az ügyész megtagadta a kérést, mondván, annak nincs jogszabályi alapja.
21:46  Tovább ütötték a Telekomot és a diszkont kincstárjegyeket [7 óra 47 perce]
  Ahogy arra számítani lehetett kedd után szerdán is a telekommunikációs cégek részvényei, valamint a diszkont kincstárjegyek voltak a nap vesztesei.
20:32  Garnélarákra mozdult a Kehi az Ökotárs-ügyben [9 óra 1 perce]
  Szabálytalanul, a támogatott programhoz nem kapcsolódóan elszámolt garnélarák és egy csomag férfi zoknin "bukott el" az Ökotárs Alapítvány a norvég civil alap pénzeinek felhasználását ellenőrző Kehi szerint. A jelentést - amely előre kiszivárgott a Magyar Nemzethez -, nyilvánosságra hozták, Lázár János mindent újratárgyalna a norvégokkal.
20:11  Varga: van lehetőség az internetadó módosítására [9 óra 22 perce]
  Az internetadó bevezetésére vonatkozó javaslatról egyeztetett a nemzetgazdasági miniszter a távközlési szolgáltatókkal szerdán.
19:56  Nem kell új polgármestert választani Zuglóban [9 óra 37 perce]
  A Fővárosi Választási Bizottság szerdai, nem jogerős döntése értelmében nem kell megismételni Zugló 3-as számú egyéni választókerületében sem a képviselő-, sem pedig a polgármester-választást. A testület ezzel megváltoztatta a helyi választási bizottság ezzel ellentétes határozatát.
19:30  Svájcba indultak a miskolci romák [10 óra 3 perce]
  Tizenkét miskolci roma család, összesen 56-an indultak el október huszadikán a miskolci Stadion térről Svájcba. Ez a szám a többszörösére növekedhet a következő hetekben, akár ezren is elhagyhatják Miksolcot, mondta az Origonak Váradi Gábor a Miskolci Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. A roma önkormányzat nem támogatja a kiutazást, azt mondják a problémákat helyben kell megoldani.
19:12  Megszólalt a NAV elnöke [10 óra 21 perce]
  Napok óta minden szerkesztőség az adóhatóság elnökét keresi, de úgy tűnik, egyedül az RTL-nek sikerült szóra bírnia. Vida Ildikó persze nem önszántából szólalt meg.
18:34  Kevesli a jogdíjak csökkentését a BKIK [10 óra 59 perce]
  A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) üdvözli, hogy átlagosan 19,5 százalékkal csökkentené az Artisjus a vendéglátó üzletek által fizetett zenei jogdíjakat jövőre, azonban a mértéket kevesli, legalább 50 százalékos mérséklést javasol - közölte a BKIK szerdán az MTI-vel.
17:57  Példátlan összegű "mentőövet" kért a legnagyobb orosz olajvállalat [11 óra 36 perce]
  A legnagyobb orosz olajvállalat több mint 48 milliárd dolláros (több mint 2 billió rubelt) támogatást kért a Nemzeti Jóléti Alapból - jelentette be Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter szerdán.
17:50  Meg kell ismételni a polgármester-választást Ózdon [11 óra 43 perce]
  Helybenhagyta a Debreceni Ítélőtábla a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Választási Bizottság pénteki döntését, így meg kell ismételni a polgármester-választást Ózdon.
17:42  Fideszes felemás korlát az internetadóra [11 óra 51 perce]
  Kormányzati és kormánypárti megszólalások alapján úgy tűnik, kihátrál a Fidesz az internetadó mögül. Mind Varga Mihály, az adótörvények beterjesztője, mind Rogán Antal és Lázár János arról beszélt, hogy nincsenek kőbe vésett tények.
17:34  Az Erste sem vidáman távozott szerdán a bíróságról [11 óra 59 perce]
  Az Erste Bank Hungary Zrt. magyar állam ellen indított devizahiteles perében másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla szerdán kihirdetett határozatában két hiteltermék kivételével - amelyekre nem vonatkozik a jogszabály - helyben hagyta a Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletét, amely szerint nem feleltek meg a tisztességesség kritériumainak a pénzintézet által rögzített általános szerződési feltételek (ászf).
17:34  Ezekre a hírekre jó lesz rápihenni [11 óra 59 perce]
  A kedden délután bejelentett adótörvény tervezet, és a 2016-tól induló államreform is fajsúlyos téma. Ezekről szólt az ünnep előtti utolsó rádiós bejelentkezésünk. Ha lemaradt az mfor.hu híreiről a Jazzy Rádióban, most pótolhatja.
17:11  Termékdíjas lesz a művirág [12 óra 22 perce]
  Adótörvények - Deloitte: termékdíjat kellene fizetni bizonyos műanyag, és vegyipari termékek, valamint az irodai papír után.
16:57  220 embert küld el a Külgazdasági és Külügyminisztérium [12 óra 36 perce]
  Kétszázhúsz embert, vagyis minden negyedik dolgozót elbocsájtanak jövő héten a Külgazdasági és Külügyminisztériumból (KKM) - közölte az Origo szerdán. A portál értesüléseit Szijjártó Péter miniszter megerősítette.
16:34  Jön a nagy államreform! [12 óra 59 perce]
  Délután Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter tartott sajtótájékoztatót a kormányülésen megszületett döntésekkel kapcsolatban. Bejelentette: készülnek a nagy államreformra.
16:34  MOSZ: az alacsony jövedelműeket sújtja a cafeteria adóterhének emelése [12 óra 59 perce]
  A Liga Szakszervezetekhez hasonlóan a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) is tiltakozik a béren kívüli juttatások (cafeteria) adóterhének "jelentős emelése" ellen, és arra kéri a kormányt, fontolja meg a javaslat visszavonását.
16:30  Finomítják a szociális temetést [13 óra 3 perce]
  Egyeztetnének a kormánnyal az egyházak és a temetkezési szakma képviselői a szociális temetésről, mert álláspontjuk szerint "finomításokra" lesz szükség a hamarosan hatályba lépő törvénnyel kapcsolatban.
16:23  Eurómilliárdokat helyez ki a Európai Beruházási Bank [13 óra 10 perce]
  Az Európai Beruházási Bank (EIB) igazgatótanácsa 8,4 milliárd értékű hitel kihelyezéséről döntött szerdán, ebből 2,9 milliárd eurót kis- és középvállalkozásoknak (kkv), valamint közepes tőkeerejű társaságoknak, 3,4 milliárd eurót pedig infrastrukturális projektekre szánnak.
15:57  Tiltakozik az internetadó ellen a kábeltelevíziós szövetség [13 óra 36 perce]
  Tiltakozik az internetadó bevezetése ellen a Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség (MKHSZ), amelynek tagjai jellemzően az ország kistelepülésein végeznek internet, kábeltelevízió, és telefonszolgáltatást.
15:46  Rogán: a Déli Áramlat meg fog épülni [13 óra 47 perce]
  A Déli Áramlat meg fog épülni, de fontos lenne, hogy a magyarországi szakasz megépítéséért minél többen versenyezhessenek, "ezt teszi lehetővé a gazdasági bizottság által javasolt módosítás" - közölte Rogán Antal, a testület fideszes elnöke az MTI szerdai érdeklődésére adott válaszában.
14:57  2 milliárdos áfacsalás ügyében nyomoz a NAV [14 óra 36 perce]
  A kormány minden eszközzel fellép az áfacsalások és a különböző visszaélések ellen - szögezte le a nemzetgazdasági miniszter szerdán az Országházban újságírók előtt, amikor egy amerikai étolajgyártó cég élelmiszerkereskedelmi csalásokkal kapcsolatos felvetéseinek kormányvizsgálatáról számolt be.
14:46  A korábbi elnök tér vissza a Total élére [14 óra 47 perce]
  A Total francia olajcég igazgatótanácsa Christophe de Margerie elnök-vezérigazgató halálát követően a vállalat élére vezérigazgatónak Patrick Pouyannét választotta meg, aki eddig az olajfinomításért felelős ágazatot vezette, az elnöki posztot pedig ismét Thierry Desmarest tölti be - közölték szerdán szakszervezeti források.
14:11  Internetadó: a Fidesz célszerűnek tartja a felső korlát bevezetését [15 óra 22 perce]
  A Fidesz-frakció szerint a tervezett "internetadó" megfizetésénél is meg kellene határozni egy felső korlátot. A képviselőcsoport emellett ragaszkodik ahhoz, hogy ezt az adót is a szolgáltatók fizessék meg.
13:57  PSZ: az internetadó veszélyezteti a köznevelés rendszerének működését [15 óra 36 perce]
  A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint a tervezett internetadó súlyosan veszélyezteti a köznevelés egész rendszerének a működését, korlátozza az információs szabadságot, a tanítás szabadságát, a tanuláshoz való jogot. A tömörülés a parlamenti pártoktól azt kéri, ne szavazzák meg a javaslatot.
13:56  Feljelentést tesz a Kehi a norvég pénzek ügyében [15 óra 37 perce]
  Lezárult a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vizsgálata a Norvég Civil Támogatási Alap ügyében: a Kehi a vizsgált 63 projektből 61 esetben állapított meg szabálytalanságot. Az Ökotárs Alapítvány tevékenységével és a támogatások felhasználásával kapcsolatban felmerül a hűtlen kezelés, a költségvetési csalás, a magánokirat-hamisítás és a jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűncselekményének gyanúja - közölte a hivatal, amely ezekben az ügyekben feljelentést tesz.
13:56  A Magyar Telekom visszavonatná az internetadót [15 óra 37 perce]
  A Magyar Telekom támogatja az iparág piaci szereplőit tömörítő Hírközlési Érdekegyeztető Tanács állásfoglalását, amelyben a szolgáltatók az internetadó bevezetésének visszavonását sürgetik.
13:48  Forgalomkorlátozások Budapesten, október 23-án [15 óra 45 perce]
  Forgalomkorlátozásokra, és emiatt több közösségi közlekedési járat menetrendjének megváltozására kell számítani az október 23-i események miatt szerda délután, valamint csütörtökön és szombaton - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.
13:46  Havi 245 forint internetadóból meglenne a 20 milliárd [15 óra 47 perce]
  Bár az internet-használati szokásokat tekintve hatalmas a szórás az egyes felhasználók között, az e-mailt és Facebook-ot hébe-hóba megnéző és a nap 12 órájában visszatöltő torrentező között, ha átlagot számolunk, akkor egészen elenyésző összeget jutna egy előfizetésre.
13:38  Felfüggesztett büntetést kapott az ikreket gázoló nő [15 óra 55 perce]
  Első fokon 2 év 6 hónapnyi fogházbüntetésre ítélte szerdán a Budaörsi Járásbíróság azt a nőt, aki autójával 2012 nyarán Érden elsodort egy ikerbabakocsit, és ezzel két kisgyermek halálát okozta. A kiszabott büntetési tétel felét három évre felfüggesztették.
13:12  Óriási adócsalás: négyen vannak előzetesben [16 óra 21 perce]
  A szerdai kormányülésen megvizsgálták az egyik amerikai növényolajgyártó (Bunge Zrt., a Vénusz gyártója) jelzését az áfacsalások kapcsán. Többen előzetes letartóztatásban vannak, a kormány újabb információkat vár az amerikaiaktól.
13:11  220 embert rúgnak ki a külügyből [16 óra 22 perce]
  Minden negyedik dolgozót elbocsájtják jövő héten a Külgazdasági és Külügyminisztériumból, hogy hatékonyabb legyen a munkavégzés - erősítette meg az Origo információját Szijjártó Péter miniszter.
13:11  Üzlet képekben: Ilyen új IC vonatokkal utazhatunk [16 óra 22 perce]
  Forgalomba állt a MÁV-START két saját fejlesztésű és gyártású IC+ kocsija, melyek 2014. október 22-étől kezdve az ország több térségében szállítják az utasokat.
12:57  Az MKB is elhasalt másodfokon [16 óra 36 perce]
  A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla szerdán kihirdetett határozatában helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék MKB Bank Zrt. ügyében hozott elsőfokú ítéletét, amelyben elutasította a hitelintézet magyar állam ellen, az általános szerződési feltételekhez (ászf) kapcsolódó vélelem megdöntése iránti keresetét.
12:54  Visszaveti a kafetéria juttatásokat az adóemelés [16 óra 39 perce]
  Jelentősen megdrágítja a kormány az új adótörvényekkel a béren kívüli juttatások rendszerét: egyes cafetéria-elemek adója 35,7 százalékról 51,17 százalékra nőne.
12:46  A Prezi alapítókat tartják a legbefolyásosabbakat a digitális piacon [16 óra 47 perce]
  A Legmeghatározóbb Emberek a Digitális Piacon" listát idén a Prezi három alapítója vezeti, a Marketing&Média listáján az élbolyba került Uj Péter és Fehér Gyula is.
12:36  Adócsalásért felfüggesztett börtön járt a gyömrői polgármesternek [16 óra 57 perce]
  leírás nincs publikálva
12:34  Az IBM-é lesznek a Lufthansa számítóközpontjai [16 óra 59 perce]
  A Lufthansa eladja az IBM-nek számítóközpontjait és feloszlatja informatikai részlegét - jelentette be a német légitársaság szerdán.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest