pénztárca kímélő megoldások
 
Origo - Autó hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2014. július 30, szerda

06:46  Mutatja az MNB, hogy kell átszámolni a devizaszerződéseket [6 perce]
  A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a fogyasztói kölcsönszerződéseknek az árfolyamrés semmissége miatti átszámításához módszertani iránymutatást tett közzé, amelynek jogszerűségét hivatalból ellenőrizni fogja.
05:57  Univerzális bank lehet az MKB [55 perce]
  A magyar állam "univerzális bankként" szeretné tovább működtetni az MKB-t, a banknál szükséges egy "reorganizáció, feljavítás" is - mondta Varga Mihály kedden az Inforádió Aréna című műsorában, hozzátéve, hogy a bank további sorsáról a szerdai kormányülésen döntenek.
05:57  Mennyit lehet keresni a slágerszakokkal? [55 perce]
  Nem volt meglepetés, hogy idén is a műszaki és a gazdasági szakok voltak a legnépszerűbbek. Ezeken a területeken ugyanis jóval a magyar átlagbér felett lehet keresni.
00:02  Így bombázzák az amerikai szőlőkabócát Zalában [6 óra 50 perce]
  leírás nincs publikálva

2014. július 29, kedd

23:34  Ötven ember kaptak el drog miatt az OZORA fesztiválon [7 óra 18 perce]
  Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség Sárbogárd környékén, ahol kedden kezdődött az O.Z.O.R.A. fesztivál. Eddig ötven embert kaptak el droggal, hármat őrizetbe is vettek.
22:14  A minisztérium szerint félrevezetik a zöldgazdákat [8 óra 38 perce]
  leírás nincs publikálva
20:23  Szinte semmi forgalom nem volt kedden a tőzsdén [10 óra 29 perce]
  A BUX 0,21 százalékos csökkenéssel, 17 865 ponton zárt kedden.
19:40  Megcincálta a vihar Újpestet és Rákospalotát [11 óra 12 perce]
  leírás nincs publikálva
17:46  Hallgassa meg híreinket: lakásépítés, devizahitel, uniós pályázatok [13 óra 6 perce]
  A reggeli lakásépítési adat mellett az is kiderült kedden, hogy egyre kevesebb építőipari cég van még talpon. Az NGM államtitkára szerint pedig akár nyár végén megjelenhetnek az első uniós pályázatok.
17:34  Bukják a cégek a fel nem használt SZÉP-kártya adóját [13 óra 18 perce]
  Ugyan a SZÉP-kártyákra utalt, és május 31-ig el nem költött pénzeket a vállalatok visszakapják, ám az adókötelezettség szempontjából irreleváns, hogy az adott juttatást ténylegesen felhasználták-e, közölte a NAV.
17:26  Meghalt Kiss Péter, az MSZP alelnöke [13 óra 26 perce]
  leírás nincs publikálva
16:23  Monopóliumellenes vizsgálat folyik a Microsoft ellen Kínában [14 óra 29 perce]
  Monopóliumellenes vizsgálat indult az amerikai Microsoft szoftveróriás kínai üzleti vállalkozásai ellen - jelentették be hivatalosan kedden Pekingben.
15:57  Venezuela lehet a kínai autók egyik nagy piaca [14 óra 55 perce]
  Tizenháromezer kínai autó Venezuelába történő exportjáról kötött megállapodást a kelet-kínai központú Chery Automobile Co. autógyár - jelentette be a vállalat kedden.
15:46  Új üzemcsarnokot kapott a GE Fóton [15 óra 6 perce]
  Egy 11 ezer négyzetméteres, 4,5 milliárd forintba került új üzemcsarnokot adott át a Wing Zrt. a fóti üzleti parkjában - az East Gate Business Parkban (EGBP) - a General Electricnek (GE).
15:34  Még mindig rengeteg építőipari cég szűnik meg [15 óra 18 perce]
  Rendületlenül emelkedik a megszűnő cégek száma az építőiparban. Noha 2014 második negyedéve nem döntötte meg, csak megközelítette 2013 második negyedévi rekordot, az első félév egésze már 3162 megszűnést hozott. Ez a tavalyi első félévhez képest 12 százalékos, 2012 első feléhez képest pedig 35 százalékos növekedés.
14:57  A nagy döntések - Milyen jövő vár Közép-Európára? [15 óra 55 perce]
  A térség országainak napjainkban egy sor kérdésre kell választ adniuk. A jövő nagyrészt a most meghozott döntésektől függ.
14:46  Munkát még nem a közösségi médiában kersünk [16 óra 6 perce]
  Üzleti kapcsolattartásra, munkakeresésre tízből hat, közösségi oldalon tagsággal rendelkező ember egyáltalán nem használja a közösségi médiát, azokon inkább ismerősökkel és a családdal tartják a kapcsolatot a leggyakrabban - derül ki a Kutatópont legutóbbi piackutatásából. A 2 ezer felnőtt személyes megkérdezésével készített felmérés fényt derített arra is, hogy melyek a legnépszerűbb közösségi platformok.
14:16  Október 12-én lesznek a nemzetiségi választások is [16 óra 36 perce]
  A Nemzeti Választási Bizottság kedden kitűzte a nemzetiségi önkormányzati képviselők választását a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásának napjára, a határozat értelmében 2715 településen lesz valamilyen nemzetiségi választás október 12-én.
14:08  Hoffmann Rózsa utódja megnézte az új tankönyveket [16 óra 44 perce]
  Az ütemezés szerint halad a megújuló tankönyvek nyomdai előállítása, a kiszállítás pedig időben megkezdődik az iskolákhoz - közölte a közoktatásért felelős államtitkár kedden Debrecenben.
13:50  Népszerű kocsma helyett üres épület [17 óra 2 perce]
  Az ellenzék is beszállt az V. kerületi önkormányzat és a Becketts Irish Bar történetébe.
13:50  Második esély: lehet pótfelvételizni [17 óra 2 perce]
  Elérhetőek a felsőoktatási intézmények által a pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések, a kérelmeket augusztus 12-ig lehet benyújtani kizárólag elektronikus úton.
13:40  Késnek a vonatok a záhonyi vonalon [17 óra 12 perce]
  Műszaki hiba miatt 35-40 perces késéssel közlekednek a vonatok a Budapest-Szolnok-Záhony vonalon kedd délután - tájékoztatott a Mávinform.
13:34  Javultak a nagyvállalati szektor kilátásai a második negyedévben [17 óra 18 perce]
  A K&H nagyvállalati növekedési index eredményei alapján a hazai vállalatok várakozásai javultak. Ennek oka nagyobb részt a makrokörnyezet változásának pozitív megítélése, kisebb részt pedig a vállalat saját kilátásainak javulása. A szektorokat tekintve az ipari cégek a legoptimistábbak, az export árbevételek várt növekedése miatt.
13:22  A DK is elítélte Orbán tusnádfürdői szavait [17 óra 30 perce]
  A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor miniszterelnök Tusnádfürdőn mondott beszédével megkezdte az ország kivezetését az Európai Unióból.
13:11  Raiffeisen: jelentős károkat okozhatnak a kormány lépései [17 óra 41 perce]
  A Raiffeisen Bank International (RBI) vezérigazgatója a Wirstschaftsblattnak adott nyilaktozatában úgy vélte: a kormány devizahiteleseket megmentő lépései az egész bankszektornak károkat okozhatnak.
12:46  A Microsoft ex-vezérének kezébe kerülhet a Clippers [18 óra 6 perce]
  Egy Los Angeles-i bíró elutasította Donald Sterling klubtulajdonos keresetét, így minden akadály elhárult az elől, hogy kétmilliárd dollárért Steve Ballmer kezébe kerüljön az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA) szereplő csapat.
12:11  A megyei városok lemaradtak, az üdülők erőre kaptak [18 óra 41 perce]
  Az első negyedéves kirobbanó számok tükrében csalódás keltő eredményeket produkált a második negyedévben a lakásépítési piac.
12:02  Szanyi: Orbán bátorítja Putyint [18 óra 50 perce]
  Az MSZP szerint Orbán Viktor miniszterelnök keleti nyitás politikája, szövetsége Oroszországgal szembemegy Magyarország szomszédságpolitikai érdekeivel. Erről Szanyi Tibor, az MSZP európai parlamenti képviselője beszélt kedden Budapesten sajtótájékoztatón, ahol az ukrán válság mielőbbi békés rendezését is szorgalmazta.
11:52  Előzetesben marad a feleséggyilkos [19 óra 0 perce]
  Három hónappal meghosszabbította a Győri Járásbíróság nyomozási bírája annak a darnózseli férfinak az előzetes letartóztatását, akit felesége megölésével gyanúsítanak - közölte Máté Kinga, a megyei törvényszék szóvivő bírája.
11:34  Apadó hozam mellett 5 milliárddal több forrásbevonás [19 óra 18 perce]
  Keddi szokásos 3 hónapos diszkont kincstárjegy-aukcióját tartotta az adósságkezelő, ahol 40 milliárdnyi forrás bevonása volt a terv.
11:26  Rontott az MSZP, javult a Jobbik [19 óra 26 perce]
  A Fidesz-KDNP stabil vezető pozícióból várhatja az őszi önkormányzati választásokat, a baloldal végleg szétszakadni látszik - állapította meg a Századvég a július végén készített országos kutatása alapján, amelynek eredményei szerint a Jobbik az első számú ellenzéki párt, az MSZP pozíciója romlott.
11:08  Az egyetemekkel együtt döntenek az alapszakok megszüntetéséről [19 óra 44 perce]
  Nem tartja jónak a 2005-ben bevezetett bolognai típusú rendszert a felsőoktatásban, de a duális képzéshez nagy reményeket fűz Palkovics László. A felsőoktatási szakállamtitkár az Origónak adott interjúban elmondta, hogy az egyetemekkel együtt vizsgálják meg bizonyos alapszakok létjogosultságát.
10:57  Az orosz szankciók miatt aggódik a BP [19 óra 55 perce]
  Negyedéves jelentésében bevételi adatainak javulásáról számolt be a nagy-britanniai BP olajipari cég, de kiemelte, hogy további nemzetközi szankciók kedvezőtlenül érinthetik oroszországi befektetéseit.
10:46  A Szanálási Alapot is fel kell töltenie a bankoknak [20 óra 6 perce]
  Megtartotta alakuló ülését a Szanálási Alap Igazgatótanácsa a hatályba lépett a pénzügyi közvetítőrendszer egyes szereplőinek biztonságát erősítő intézményrendszer továbbfejlesztéséről szóló (2014. évi XXXVII.) törvény alapján. A hitelintézetek és befektetési vállalkozások által feltöltendő pénzalap célja, hogy az adófizetők helyett a szektor szereplői önmaguk finanszírozzák a bajba jutott intézmények helyzetének rendezését.
10:40  A rablásnál szerzett fegyver buktatta le [20 óra 12 perce]
  Csaknem 100 millió forintot rabolt egy pénzszállító autóból 2005-ben a vád szerint egy férfi, akit az a nála hat évvel később megtalált fegyver buktatott le, amelyet a rabláskor vett el a pénzszállító vagyonőrétől. Vádat emelt ellene a Fővárosi Főügyészség.
10:34  A szerbek ellen azért a tévé előtt is tömeg volt [20 óra 18 perce]
  A múlt héten azt elemeztük, hogy hiába a vízilabda válogatott remeklése ellenére, nincs annyi nézője az eseménynek, mint amennyi a foci-vb-nek volt. A vasárnapi magyar-szerb nem érte el a világbajnoki döntő közönségarányát, ám így is jelentős számú nézőt érdekelt.
10:32  Szegeden is helyesírási hibákkal készült egy emlékmű [20 óra 20 perce]
  Hosszú vita bontakozott ki arról, hogy ki hol hibázott, amikor rosszul került fel egy felirat a Szabadság téren felállított német megszállási emlékműre. Szegeden is hibás feliratok jutottak az örmény genocídium emlékművére.
10:04  Teljes útzár a 83-as úton [20 óra 48 perce]
  Baleset miatt teljes szélességében lezárták a 83-as főutat Győrszemerénél - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.
10:04  Nem a Fidesz van többségben, hanem a budapestiek [20 óra 48 perce]
  Napokon belül megegyezhet a közös főpolgármester-jelöltről, és más, még nyitott kérdésekről is az őszi önkormányzati választásra összefogni készülő három ellenzéki párt, az MSZP, az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció. A szocialista Horváth Csaba szerint a legesélyesebb jelöltet kell indítani Tarlós István ellen, és felkészült arra is, hogy ez nem ő lesz. Szerinte Budapestnek ma nincs vezetője, illetve ha mégis, akkor az Orbán Viktor, Tarlós pedig páholyból nézte végig a város kormányzati kifosztását, és nem állt ki a budapestiekért.
09:57  Már a nyár végén megjelenhetnek az első uniós pályázatok [20 óra 55 perce]
  Várhatóan az eredetileg tervezettnél korábban, egy hónapon belül kiírják a 2014-2020 közötti új uniós fejlesztési időszak első pályázatait - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) uniós források felhasználásáért felelős államtitkára Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedden.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs