pénztárca kímélő megoldások
 
Origo - Autó hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2014. augusztus 23, szombat

08:11  Ezt várja a piac: Matolcsyék nem változtatnak a kamaton [1 óra 11 perce]
  Két év után először a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa nem változtat az alapkamaton a jövő keddi kamatdöntő ülésen - vélték egy kivételével a Reuters hírügynökség által megkérdezett elemzők.
00:39  Élő közvetítés a budapesti Ironman Világkupáról [8 óra 43 perce]
  Megkezdődött az Ironman Budapest 70.3 elnevezésű nemzetközi triatlon viadal a fővárosban, ami a világkupa-sorozat hivatalos féltávú versenye. Berlin és Koppenhága után Budapest a harmadik olyan európai város, ahol megrendezik a versenyt. Hazánk ezzel felkerült a triatlon világtérképére. Kövesse velünk élőben a viadalt!

2014. augusztus 22, péntek

20:11  Az orosz gazdaságot még az ág is húzza [13 óra 11 perce]
  Az ukrajnai válság járulékos hatásai mellett az olajárak csökkenése is jelentősen visszavetheti az orosz gazdaság növekedését, főleg hosszabb távon - jósolták pénteki helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.
19:57  Nagyot bukott az OTP pénteken [13 óra 25 perce]
  A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 161,46 pontos, 0,90 százalékos csökkenéssel, 17 802,52 ponton zárt pénteken.
19:57  Újabb 18 kereset érkezett a Fővárosi Törvényszékhez [13 óra 25 perce]
  Egy újabb bank és 18 pénzintézet nyújtott be keresetet a Fővárosi Törvényszékre pénteken a devizahiteles szerződések egyoldalú módosításának tisztességtelenségét vélelmező törvénnyel kapcsolatban.
19:46  A kormány kész megvédeni a devizahiteleseket [13 óra 36 perce]
  A kormány felkészült a devizahitelesek védelmére - mondta Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken az MTI-nek. A kormányszóvivő pedig azt közölte, hogy a mai nap megmutatta, hogy sikerrel meg tudják védeni a devizahiteleseket a bankokkal szemben.
18:20  Már Luhanszkban vannak a segélyt szállító oroszok [15 óra 2 perce]
  Elérték Luhanszkot az első segélyszállító orosz teherautók - jelentette az Interfax orosz hírügynökség a kelet-ukrajnai várost hatalmukban tartó szakadárokra hivatkozva. Petro Porosenko ukrán elnök már előzőleg felszólította Moszkvát, hogy állítsa vissza a legális állapotot.
17:46  A devizahitelek voltak pénteken a fókuszban [15 óra 36 perce]
  A nap legfontosabb híre, hogy elsőfokon lezárult a magyar állam és egy pénzintézet közötti per, amelyben Fővárosi Törvényszék szerint a Kéthely és Vidéke Takarékszövetkezet egyoldalú szerződésmódosításai tisztességtelenek voltak. Ha lemaradt a Jazzy Rádión, most meghallgathatja az mfor.hu híreit.
17:23  Folytatja a tőkeemelést a Széchenyi Bank [15 óra 59 perce]
  A Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. tovább folytatja a korábban elhatározott tőkeemelést - közölte a pénzintézet pénteken honlapján. A bank közgyűlése még júniusban döntött a 9,562 milliárd forintos tőkeemelésről.
17:11  Yellen: a recesszió ütötte sebek még nem gyógyultak be [16 óra 11 perce]
  Bátorítóak az amerikai munkaerőpiacon az elmúlt időszakban bekövetkezett változások, de a recesszió ütötte sebek még nem gyógyultak be teljesen - mondta az amerikai jegybank (Fed) elnöke pénteken az egyesült államokbeli Jackson Hole-ban.
16:58  Valódi megoldást sürget az ellenzék [16 óra 24 perce]
  Az Együtt-PM szövetség szerint a kormány csak húzza az időt, azonban a devizahitelezés kapcsán kialakult válságot képtelen megoldani. A Liberálisok pedig azt mondják, hogy a bíróságnak formai okokból nem szabadna elutasítania a pénzintézetek keresetleveleit.
16:54  Nem minden kampány, ami annak látszik [16 óra 28 perce]
  Szinte büntetlenül kijátszhatók a kampányszabályok, ezt pedig Budapesten és vidéken is megteszik a kormánypártok. A Fideszt elmarasztalták már emiatt, bár meg nem büntették.
15:56  Végső búcsú Bajor Imrétől [17 óra 26 perce]
  Családja, kollégái és rajongói, ezer ember vett végső búcsút Bajor Imrétől a Farkasréti temetőben. A 25-ös parcellában, más nagy művészek között nyugszik majd.
15:46  Braun Róbert nem tart Matolcsyék feljelentésétől [17 óra 36 perce]
  Korábbi kijelentései miatt feljelentette Braun Róbertet a Magyar Nemzeti Bank, aki szerint a jegybank az alaptevékenységének a végzése helyett luxusvásárlásokat folytat. A nemzeti bank véleménye szerint Braun állításai nem felelnek meg a valóságnak.
15:38  Répássy nem kommentálta az ítéletet [17 óra 44 perce]
  A kormány felkészült a devizahitelesek védelmére - ezt mondta egy interjúban Répássy Róbert. Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint a kormány mindent megtett a devizahitelesek érdekében. A mai ítéletet azonban nem akarta kommentálni.
15:34  Tőzsdére megy a Norbi Update [17 óra 48 perce]
  Nyilvános részvényértékesítést tart szeptemberben Schobert Norbert cége, a Norbi Update Lowcarb Nyrt., amely a sikeres kibocsátás után kérvényezi részvényeinek a tőzsdei bevezetését.
15:11  Csúcson ragadt a nem teljesítő deviza lakáshitelek aránya [18 óra 11 perce]
  A deviza alapú lakáshitelek 17,7 százaléka továbbra is 90 napon túli késedelemben van. A teljes állomány ezzel együtt kismértékben 1,1 százalékkal esett vissza.
14:11  Bukta az első pénzintézet a perét a devizahiteles ügyben [19 óra 11 perce]
  Elutasította az első devizahiteles banki keresetet a Fővárosi Törvényszék a Kéthely és Vidéke Takarékszövetkezet kontra magyar állam perben pénteken kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében.
13:23  Az alkotmánybírósághoz fordulna az első devizahiteles felperes [19 óra 59 perce]
  Az eljárás felfüggesztését kérte a felperes Kéthely és Vidéke Takarékszövetkezet az első bankok által indított devizahiteles perben pénteken a Fővárosi Törvényszéken és azt indítványozta, forduljanak az Alkotmánybírósághoz (Ab). A bíróság várhatóan már kora délután ítéletet hirdet pénteken.
12:20  A kagylók okozzák a legtöbb sérülést a Balatonon [21 óra 2 perce]
  Ezen a nyáron is a kagylóvágás volt a slágersérülés a Balatonnál. A Magyar Vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó szolgálatának önkéntesei az idei szezonban 3581 strandoló sérüléseit látták el, közülük a legtöbben kagyló okozta vágás és rovarcsípés miatt fordultak hozzájuk.
12:11  Rekord: 355 milliárdot buktak a bankok 3 hónap alatt [21 óra 11 perce]
  A saját tőkéjük közel 10 százalékát bukták el a bankok a második negyedévben, a háttérben a devizahitelek érvénytelenségi ügye áll - derül ki az MNB ma közzétett adatsoraiból. Ilyen arányú veszteségre az elmúlt évtizedben nem volt példa. Ugyanakkor az is megjósolható, hogy a második félévük sem lesz jobb a bankoknak.
12:11  Varga Mihálynak is fájnak az orosz szankciók [21 óra 11 perce]
  Varga Mihály is nemtetszésének adott hangot az Oroszországgal szembeni uniós szankciók kapcsán, azok ugyanis szerinte veszélyeztetik a magyar gazdaság érdekeit.
11:57  Focisták vásárlására is van pénze a szombathelyi önkormányzatnak [21 óra 25 perce]
  Húszmillió forint rendkívüli támogatást nyújt a Haladás labdarúgócsapatának új játékosok igazolására a többségi tulajdonos szombathelyi önkormányzat - jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Puskás Tivadar.
11:34  Busszal ütközött egy személyautó Budapesten [21 óra 48 perce]
  Egy halálos áldozata, egy súlyos és három könnyebb sérültje van a balesetnek, amely pénteken délelőtt történt Budapesten a XVII. kerületi Jászberényi úton.
10:46  Félmillió magyar tag a világ legnagyobb üzleti közösségében [22 óra 36 perce]
  A Linkedin a világ legnagyobb online üzleti, szakmai közössége és egyben a világ harmadik legnagyobb közösségi média platformjának világszerte 300 millió tagja van, melyből félmillió volt magyar augusztus közepén.
10:11  37 ezer dolgozó tűnt el idén egy ágazatból [23 óra 11 perce]
  A legfrissebb adatok szerint 37 ezerrel dolgoztak kevesebben júniusban, mint májusban az egyik nemzetgazdasági ágazatban. Ott, ahol egyébként is meglehetősen problémás a helyzet - többek között a fizetésekkel összefüggésben is.
09:23  Piacot keres a kormány a magyar almának [23 óra 59 perce]
  A kormány arra törekszik, hogy minimalizálja a magyar almatermelők orosz exporttilalom miatti veszteségeit - mondta a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában, hozzátéve, a tárca azon dolgozik, hogy piacot találjon az almának.
08:34  Kínát is bevonná az oroszok elleni embargóba az USA [1 napja]
  Az Egyesült Államok megpróbál rábeszélni különféle országokat, hogy csatlakozzanak az Oroszország elleni szankciókhoz - közölte egy magas rangú amerikai külügyi tisztségviselő, megemlítve ilyen szövegösszefüggésben Kínát is.
08:11  Mégis folytatódhat az iskolai papírgyűjtés [1 napja]
  A kormány az ősszel törvénymódosítással igyekszik megteremteni a lehetőségét annak, hogy az iskolák folytathassák a papírgyűjtést - írta a Népszabadság.
07:57  A Gyermekrák Alapítvány kapta a legtöbb szja-támogatást [1 napja]
  A civil szervezetek az idén több támogatáshoz jutottak a személyi jövedelemadó egy százalékából, mint tavaly, de az így kapott 7,3 milliárd forint így is jóval elmarad a korábbi csúcsoktól, 2008-ban még 9 milliárd forinthoz jutottak ebből a forrásból - írta a Népszabadság.
07:23  Varga pontosította magát, Lázárnak volt igaza [1 napja]
  Varga Mihály szerint az ősszel dől el, hogy az autós devizahitelekre kiterjed-e majd a forintosítás.
07:11  Borbély: jövőre többségbe kerülhetnek az államadósság belföldi finanszírozói [1 napja]
  Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgató-helyettese szerint kedvező esetben már jövőre az államadósság nagyobb része lehet belföldi kézben - írta a Magyar Nemzet.
06:46  Kevesebb orvos megy külföldre, de még mindig nagy a baj [1 napja]
  Csökkent valamelyest a Magyarországról elvándorló orvosok száma, de még mindig sokan keresnek boldogulást külföldön. Könnyen lehet, hogy pár éven belül nem lesz felkészült szakembergárda a hazai intézmények egy részében. A rezidensszövetség szerint további béremelésre lenne szükség, de ez sem oldana meg minden gondot. A rossz felszereltség és a hálapénz még mindig komoly rákfenéje a hazai egészségügynek.
06:34  Tovább szakad a HVG és a Népszabadság [1 napja]
  A hazai nyomtatott lappiac fellendülésének halvány reménysugarai sem mutatkoztak az idei második negyedévben az értékesített példányszámok alapján.
06:20  Mégis gyűjthetnek majd papírt az iskolák [1 napja]
  A kormány az ősszel törvénymódosítással igyekszik megteremteni a lehetőségét annak, hogy az iskolák folytathassák a papírgyűjtést.

2014. augusztus 21, csütörtök

18:34  Az SAP fogja elemezni a Bayern focistáit [1 napja]
  Az informatikai óriás és a német topklub három éves megállapodást kötött. Az SAP segítette a német válogatott felkészülését is a világbajnokságra.
18:20  A bahreini szultán fiai Budapesten versenyeznek [1 napja]
  Versenyzőként indul a szombati Ironman 70.3 Budapest- triatlonversenyen a bahreini szultán három fia: Nasser bin Hamad Al Khalifa, Khalid bin Hamad Al Khalifa és Mubarak bin Hamad Al Khalifa. Közel 50 testőr kíséri őket és vagy fél milliárd forintot költenek.
18:10  Négymillió, AK-47-esbe való lőszert adunk ingyen Iraknak [1 napja]
  Ingyen, Magyarország NATO-tagságából eredő segítségnyújtásként küldünk Irakba több millió lőszert - döntött csütörtökön a kormány.
17:57  Hasított az OTP és a Mol [1 napja]
  9 milliárdos forgalom az összes blue chip pluszban zárta a kereskedést a magyar tőzsdén.
17:46  Ma sem rágtuk le a körmünket az izgalomtól [1 napja]
  Kevés érdekes hír volt csütörtökön, ezek közül az államháztartás hiánya, és költségvetési szervek kifizetetlen számlái tűntek ki. Hallgassa meg az mfor.hu csütörtöki híreit.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya