pénztárca kímélő megoldások
 
Origo - Autó hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2014. szeptemper 18, csütörtök

09:28  Vádat emeltek az Aranykéz utcai robbantás ügyében [3 perce]
  Két ember ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség az Aranykéz utcai robbantás ügyében. Jozef Rohácnak és Portik Tamásnak is előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen, sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés miatt kell felelnie. Életfogytiglant kaphatnak.
08:46  Egymillió autóban van magyar fejlesztésű elektromos kormánymű [45 perce]
  Már egymillió autóba szerelték be világszerte azt az elektromos kormányművet, amit a ThyssenKrupp budapesti kompetenciaközpontjában fejlesztenek - közölte a ThyssenKrupp Presta Hungary Kft. szerdán az MTI-vel.
07:40  Harmincnyolc kamupártot szüntetne meg az ügyészség [1 óra 51 perce]
  Két országgyűlésen sem indított jelölteket sok párt, ezért ezek megszüntetését kezdeményezte az ügyészség. Harmincnégy párt szűnhet meg úgy, hogy egyesületként tovább működhet, négy pártot mindenestül megszüntetnének.
07:11  Rogán: jövőre jöhetnek létre a non-profit rezsiszolgáltatók [2 óra 20 perce]
  Két, közösségi tulajdonban lévő nonprofit rezsiszolgáltató cég jöhet létre, ezek struktúrája a jövő év elején körvonalazódhat - közölte a Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerdán az InfoRádió Aréna című műsorában.
07:11  Lassan eltűnik a vaklicittől remélt megtakarítás [2 óra 20 perce]
  Kifulladni látszik a gyógyszergyárakat készítményeik árának csökkentésére kényszerítő, úgynevezett vaklicit intézménye, legalábbis erre lehet következtetni az októbertől hatályos új gyógyszerárakból - írta a Világgazdaság csütörtöki számában.
07:04  Rálőttek gázpisztollyal egy taxisra Pesten [2 óra 27 perce]
  leírás nincs publikálva
06:54  Deutsch Tamás kaján mosollyal fogadja az Orbán-Simicska háború híreit [2 óra 37 perce]
  A reklámadó mögött valóban voltak politikai törekvések, az RTL Klub vissza fog kullogni a hátsó lépcsőn, az adót pedig bevezetik. Többek között erről beszélt Deutsch Tamás a Fidesz Európa Parlamenti képviselője a Népszabadságnak. Az interjúból kiderül az is, miért fogadja "kaján mosollyal" a Simicska Lajos és Orbán Viktor között állítólag dúló háborúról szóló híreket.
06:46  Alba takarék: indul a felszámolás és a betétkifizetés [2 óra 45 perce]
  Az MNB kezdeményezése alapján a Fővárosi Törvényszék elrendelte az ALBA Takarékszövetkezet felszámolását. Húsz munkanapon belül így megtörténik a betétesek kártalanítása, közölte a jegybank.
06:34  Nem változtatott a Fed sem a kamaton, sem a szövegezésen [2 óra 57 perce]
  A Fed az általános várakozásoknak megfelelően szinten tartotta a 0-0,25 százalékos irányadó kamatot. Emellett nem változtatott monetáris politikai szándéknyilatkozata megszövegezésének azon a tételén, miszerint még "huzamosabb ideig" az alacsony kamat politikáját követi.
06:11  Felgyorsulhat a magyar hadiipar újjáépítése [3 óra 20 perce]
  A hazai munkaerőre alapozott, nagy hozzáadott értéket előállító magyar hadiipar létrehozása évek óta kormányzati cél, az aktuális geopolitikai helyzet és a honvédelmi költségvetés várható növelése felgyorsíthatja a folyamatot - írta a Napi Gazdaság csütörtöki számában.
05:46  3 éves osztalékrekord volt a hazai bankoknál tavaly [3 óra 45 perce]
  Tavaly 16,8 százalékkal több osztalékot fizettek ki a hazai bankok a tulajdonosaiknak, mint 2012-ben tették. Ez 2010 óta a legmagasabb összeget is jelenti egyben - derült ki a 2013-as Aranykönyvből.

2014. szeptemper 17, szerda

23:48  Tebész szerint problémás a Norbi Update kommunikációja, a társaság cáfol [9 óra 43 perce]
  A Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (Tebész) szerint megkérdőjelezhető a Norbi Update Lowcarb Nyrt. jelenleg folyó részvényértékesítésének jogszerűsége, ezért a szövetség kéri a Magyar Nemzeti Bankot (MNB), mint felügyeleti hatóságot a nyilvános részvényértékesítés azonnali felfüggesztésére. A cég visszautasítja a Tebész vádjait, amelyek szerinte valótlan állításokat tartalmaznak.
23:42  Csatát nyert a BKK a trolibusztender ügyében [9 óra 49 perce]
  A Budapesti Közlekedési Központ javára döntött a bíróság a Közbeszerzési Döntőbizottsággal szemben a trolibusztender ügyében.
22:50  Rogán: 2016-ra kivezetjük a devizahiteleket! [10 óra 41 perce]
  A Fidesz parlamenti frakcióvezetője bízik abban, hogy a magánszemélyek esetében a ciklus második feléig vezethetők ki teljes egészében a lakossági devizahitelek. Rogán Antal azt is mondta, hogy két rezsiszolgáltató cég lesz Magyarországon.
22:14  Újabb gyanús honosítási kérelem [11 óra 17 perce]
  Magyar állampolgárságot kért egy ukrán férfi, aki nem beszél és nem is ért magyarul - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.
21:54  Megtalálták az elsőként ellopott Bubit! [11 óra 37 perce]
  Megpróbáltak meglovasítani egy közbringát a Corvin-negyed metróállomásánál. A kerékpárt előzőleg nem rögzítették szabályszerűen, ezért tudták kivenni a helyéről. Nincs könnyű dolga ha Bubit akarnak lopni, hiszen a GPS-rendszernek köszönhetően hamar megtalálják tettest.
21:18  Kövér: Szavazni erkölcsi kötelesség [12 óra 13 perce]
  Mindenki számára erkölcsi kötelesség a választási részvétel - mondta az Országgyűlés elnöke a Fidesz balatonkenesei lakossági fórumán. Kövér László a rezsicsökkentésről is beszélt. Közölte: nem engedik, hogy extraprofitot vegyenek ki az emberek zsebéből.
20:11  Látványosan javult szerdán a forint [13 óra 20 perce]
  Ismét 313 forint alatt jegyezték szerdán az eurót, a tőzsde és az állampapírpiac viszont csak kisebb mozgást mutatott.
20:06  Az Ipsos szerint növelte táborát a Fidesz [13 óra 25 perce]
  Az elmúlt egy hónapban a Fidesz valamelyest növelte táborát, a többi politikai erőé nem változott; Budapesten a Fidesz jelöltje, Tarlós István a leginkább esélyes a főpolgármesteri posztra - ismertette az Ipsos a szeptember első felében végzett közvélemény-kutatásának eredményét.
19:46  Egy ország sikertelensége az antiszociális emberek számától függ [13 óra 45 perce]
  A közgazdaságtan egy alapkérdése, hogy vajon miért gazdagabb az egyik ember, mint a másik, vagy miért gazdagabb az egyik ország, mint a másik. Egy híres kutatás arra mutat rá, hogy nagyon erős összefüggés van az antiszociális viselkedésminta és az ország sikeressége/sikertelensége között.
19:22  Budapesti rendőröket ítéltek el egy vesztegetési ügyben [14 óra 9 perce]
  Több budapesti rendőrt is elítélt egy tizennégy vádlottat felvonultató vesztegetési ügyben nem jogerősen a Zalaegerszegi Törvényszék szerdán.
19:22  Rékasi Károly nem kommentálta lánya politikai szerepvállalását [14 óra 9 perce]
  Nem akarja kommentálni Rékasi Károly azt, hogy lánya, Eszter politikai pályára lépett. Ahogyan arról beszámoltunk, az idén nyáron elvált Rékasi-Détár színészházaspár lánya, Rékasi Eszter a főváros II. kerületének 9-es számú választókerületében indul az Együtt színeiben.
17:23  Napos szerdára jó hírek jutottak [16 óra 8 perce]
  Többségében pozitív hírek kerültek szerdán az mfor.hu gazdasági hírösszefoglalójába a Jazzy Rádión.
16:58  Tüntetők zárták le a Nyugati téri felüljárót [16 óra 33 perce]
  Csaknem 20 autóval tartanak vonulásos demonstrációt hitelkárosultak a fővárosban.
16:23  Hivatalos: 146 milliárd forintért épít üzemet az Apollo Magyarországon [17 óra 8 perce]
  Az indiai Apollo Tyres Magyarországon valósítja meg első európai zöldmezős beruházását: mintegy 146 milliárd forintos befektetéssel Gyöngyöshalász közelében épül fel az Apollo gumigyár, amely 975 új munkahelyet teremt majd.
16:23  Olcsóbb lesz a tankolás péntektől [17 óra 8 perce]
  Csökkenti bruttó 2-2 forinttal a gázolaj és a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.
15:11  Ezeket az uniós pályázatokat hirdeti meg idén a kormány! [18 óra 20 perce]
  A kedden megjelent kormányhatározat már a 2014-2020-as fejlesztési időszakhoz kapcsolódó pályázatokat listázza. Összesen 68,9 milliárd forint kerülhet ezeken belül szétosztásra.
15:02  Die Presse: Kötélidegzetre lesz szüksége Navracsicsnak [18 óra 29 perce]
  leírás nincs publikálva
14:57  200 millió eurós EIB-forrást kap az Eximbank [18 óra 34 perce]
  Újabb 200 millió eurónyi forrás segíti a magyar export növekedését, az Eximbank és az Európai Beruházási Bank sikeres együttműködése lehetővé teszi, hogy a kis- és közepes vállalkozások egyre jelentősebb szerepet kapjanak a magyar exportban - mondta Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdán Budapesten.
14:52  Bűnben élnek a házasság előtt szexelők [18 óra 39 perce]
  A házasságon kívüli nemi érintkezés bűn, ahogy az azonos neműek tudatos közeledése is, írja a Szent István Társulat hetedik osztályosoknak szánt hittankönyve. A kötet csak a keresztény egyház nézeteit közvetíti - véli a kiadó, az oktatásért felelős államtitkárság szerint pedig a hittantanár felelőssége, hogy mit ad át a gyerekeknek. Ma Magyarországon több mint 400 ezren élnek élettársi - az egyházi felfogás szerint bűnös - kapcsolatban.
14:34  Jövő hétfőtől elérhetőek az új lakossági energiahatékonysági pályázatok [18 óra 57 perce]
  Jövő hétfőtől lesznek elérhetőek a kormány új lakossági energiahatékonysági pályázatai, összesen 2,72 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás áll rendelkezésre három különböző pályázatból - jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
12:39  Fegyelmik és kirúgások várhatók a gólyatábori erőszak miatt [20 óra 52 perce]
  Két fegyelmi eljárás indult az ELTE-n a gólyatábori nemi erőszak miatt. A végén valószínűleg elbocsátják majd az egyetemről az ügy gyanúsítottját és a Tanító- és Óvóképző Kar hallgatói önkormányzatának elnökét is.
12:23  Tovább hasít az X-Faktor, nagyot ugrott a Sztárban sztár [21 óra 8 perce]
  Az első heti kiemelkedő számok után, ahogy várható volt, a botcsinálta sztárjelöltek továbbra is óriási érdeklődést váltottak ki. Az X-Faktor így a második hetében is remekelt.
11:52  18 évre börtönbe küldték a kislányát agyonlövő apát [21 óra 39 perce]
  Helyben hagyta a Fővárosi Ítélőtábla az első fokú bíróság döntését a kislányát agyonlövő abonyi apa ügyében. A férfi 18 év börtönt kapott, mert aljas indokból, előre kitervelten ölte meg akkor tíz éves gyerekét.
11:26  Bokrosnak egyedül lenne esélye Tarlós ellen [22 óra 5 perce]
  Bokros Lajos megszorongathatná az önkormányzati választáson a főpolgármestert, ám ehhez az kellene, hogy egyedüli kihívója legyen az ellenzéki oldalon az újrainduló Tarlós Istvánnak. A pártok azonban presztízskérdésnek tekintik az önálló indulást, így aligha lépnek vissza Bokros javára.
10:57  Kampánnyal próbálják az itthon ragadt almát eladni [22 óra 34 perce]
  Rekordtermés várható az idén almából, amelynek értékesítését az orosz embargó is nehezíti, ezért a Földművelésügyi Minisztérium (FM) több intézkedéssel is segíti az almafogyasztás népszerűsítését, és a termelők támogatását - számolt be a kormányszóvivő és a földművelésügyi miniszter sajtótájékoztatón szerdán, Budapesten.
10:40  Jó üzlet a rákbetegek kihasználása [22 óra 51 perce]
  Bajor Imre nem az egyetlen, de valószínűleg legnevesebb áldozata az intravénásan adagolt B17-terápiának, amely nagy népszerűségnek örvendett a daganatos betegségekre alternatív terápiákat keresők körében. Pedig rengeteg esetben bizonyosodott be róla, hogy nem ér semmit.
10:22  Találja ki, melyik a legjobb egyetem! [23 óra 9 perce]
  Négy magyar egyetem is felkerült a legfrisseb felsőoktatási világranglistára, amelyet idén is amerikai és brit egyetemek vezetnek. A listát összeállító londoni székhelyű Quacquarelli Symonds a magyar intémények közül a Szegedi Tudományegyetemnek adta a legjobb eredményt, de idén is felkerült a listára az ELTE, a Debreceni Egyetem és a Corvinus is. A szegedi rektor büszke a teljesítményére, de úgy véli, a rangsorolásból nem szabad messzemenő következtetéseket levonni.
10:11  Kiszállt a Wing a Marketből [23 óra 20 perce]
  Adásvételi szerződést kötött a Wing Zrt. és a Garharrt Invest 2014 Zrt., aminek értelmében a Wing Zrt. eladta a Market Építő Zrt-ben meglévő 51 százalékosos részesedését a Garharrt Zrt-nek, áll a Wing Zrt. közleményében.
09:36  Mégis lebontják a Király utca 40-et [23 óra 55 perce]
  leírás nincs publikálva

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest