pénztárca kímélő megoldások
 
Origo - Autó hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2016. február 12, péntek

09:38  Vízügyi igazgatóság: érezhető a klímaváltozás hatása [28 perce]
  Vízügyi szakemberek már évek óta érzékelik az éghajlatváltozás hatását; a szokásos tavaszi és őszi árvíz mellett a legváratlanabb időpontokban is fel kell készülni hirtelen, jelentős árhullámokra - mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője az állami tévében.
09:28  Stabilan nő a német gazdaság [38 perce]
  A harmadik negyedévivel megegyező GDP-növekedést ért el a negyedik negyedévben Németország - közölte pénteken a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis.
09:23  7,5 százalékkal nőtt az ipari termelés 2015-ben [43 perce]
  Tavaly decemberben az ipari termelés volumene 9,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, 2015-ben a termelés 7,5 százalékkal volt magasabb, mint 2014-ben - erősítette meg a második becslésével a február 5-én közölt előzetes adatokat pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
09:23  8,1 százalékkal emelkedett az építőipari termelés decemberben [43 perce]
  Az építőipar termelési volumene 2015. decemberben 8,1 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, szezonálisan és munkanappal kiigazított index alapján 2,3 százalékkal emelkedett novemberhez viszonyítva - közölte a Központi Statisztikai Hivatal pénteken az MTI-vel.
09:02  Bankfoglalás a Flórián téren [1 óra 4 perce]
  A Nem adom a házamat Facebook-csoport aktivistái elfoglalták az OTP Bank Flórián téri fiókját.
08:57  Így teljesített a magyar gazdaság tavaly [1 óra 9 perce]
  Az utolsó negyedévben gyorsult a magyar gazdaság növekedése, viszont az egész évet tekintve lassult a teljesítmény 2015-ben.
08:26  Fogdába vitték a rendőrök a fideszes képviselőt [1 óra 40 perce]
  Egy több mint két évvel ezelőtt eltűnt személy megölése miatt tartóztattak le két férfit, egyikük Gál Roland, a Fidesz dunaújvárosi önkormányzati képviselője, aki egyébként a Közbiztonsági Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának az elnöke.
07:50  Megölte feleségét egy 95 éves férfi Tatán [2 óra 16 perce]
  Holtan találtak otthonában egy nőt hajnalban, Tatán. A rendőrség a nő 95 éves férjét gyanúsítja a gyilkossággal.
07:11  A lakásépítésekhez lesz elég szakember [2 óra 55 perce]
  A jó szakemberekből hiány van az építőiparban, de a kormányzati intézkedések hatására nagyobb számban megkezdődő lakásépítésekhez van elegendő szakmunkás erre az évre - írja pénteken megjelenő számában a Magyar Idők.
06:57  Ma már érdemes lesz tankoni [3 óra 9 perce]
  Az autósok péntektől több helyen is 300 forint alatti benzinárral találkozhatnak.
06:30  Történelmi pápa-pátriárka-találkozó lesz ma [3 óra 36 perce]
  Jó reggelt! Indítsa a napot az Origóval. Lídia és Lívia napja van. Ma változékony idő lesz, felhősebb égbolt és eső is várható. Vigyen esernyőt, jó lesz az. Ma ünnepli 36. születésnapját Christina Ricci színésznő, az Addams Family szereplője. Kollégáival hamarosan Ön is a gravitációs hullámokról elmélkedik majd, ezért olvassa el összefoglalónkat. Történelmi pápa-pátriárka-találkozó lesz az 1054-es egyházszakadás óta először, órákon belül. De Harry Potter-lázban ég a világ újra. Tudja meg az Origótól, mi történt éjszaka és reggel, kövesse az eseményeket percről percre! Ha érdekességet lát, fényképezze le és küldje el az Origo Facebook-oldalára vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
06:11  13 milliárdért vesz buszokat a főváros [3 óra 55 perce]
  Buszokkal helyettesítenék a felújítás alatt a 3-as metrót, nem lesz olcsó.
05:44  Fegyveres rablót fogtak Kisvárdán [4 óra 22 perce]
  A rendőrség két órán belül elfogta azt a férfit, aki a gyanú szerint csütörtök este fegyverrel rabolt ki egy büfét a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.
05:23  Félezer közmunkás kellett a Kliknek év végén [4 óra 43 perce]
  A tavalyi év utolsó hónapjára 559 új közmunkást vett fel a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ - derül ki a Belügyminisztérium adataiból.

2016. február 11, csütörtök

20:58  Feljelentették a Felcsút-Bicske-Etyek kisvasutat [13 óra 8 perce]
  A SpeciálTerv Kft. által kiválasztott, és hivatalosan támogatott vonalvezetés ellen tiltakoznak, akiknek a telkén, lakóházukhoz közel menne az etyeki kisvasút.
19:06  Ítélet a kiskunhalasi erőszak ügyében [15 óra 0 perce]
  Hivatalos személy elleni erőszak miatt, gyorsított eljárásban hat migránst ítélt el csütörtökön első fokon a Kiskunhalasi Járásbíróság. A bíróság a csoport kilenc tagját szerdán ítélte el első fokon nem jogerősen.
18:46  A legfontosabb tudnivalók az egyszerűsített szja bevallásról [15 óra 20 perce]
  Az egyszerűsített szja bevallási forma választásának közelgő, és egyben jogvesztő határideje 2016.február 15. A bevallásról az RSM DTM szakembere készített összefoglalót.
18:28  Az esés ellenére is felülteljesítő volt a magyar piac [15 óra 38 perce]
  Az európai tőzsdéknél kisebb veszteséget szenvedett el a magyar piac, a forint még erősödött is.
18:23  Lázár szerint 10 háttérintézmény sorsa még kérdéses [15 óra 43 perce]
  Mintegy tíz háttérintézmény sorsáról zajlik még az egyeztetés a minisztériumokkal a megszüntetendő 73 hivatal közül - mondta a csütörtöki Kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
16:50  Veszekedni jobban tudnak, mint összefogni a baloldali pártok [17 óra 16 perce]
  Nem valószínű, hogy az ellenzéki baloldali pártok az amerikaihoz hasonló előválasztási rendszerben döntenek majd a közös miniszterelnök-jelölt személyéről - legalábbis ez derült ki a Republikon Intézet erről szóló kerekasztal-beszélgetésén. Az MSZP, a DK, a PM és a Liberálisok képviselői alig fél óra együttlét után már személyeskedő megjegyzéseket tettek egymásra, pedig egyelőre csak magáról az előválasztás ötletéről beszélgettek, a konkrét játékszabályok szóba sem kerültek. Abban mindenesetre mindannyian egyetértettek, hogy az összefogásra igenis szükség van.
15:57  Ismételhet az IMF vezére [18 óra 9 perce]
  Christine Lagarde az egyetlen jelölt a Nemzetközi Valutaalap (IMF) élére - áll a washingtoni székhelyű nemzetközi szervezet igazgatótanácsának csütörtökön nyilvánosságra hozott közleményében.
15:50  Önálló minisztériumot akarnak az orvosok [18 óra 16 perce]
  Azonnali bérrendezés, saját minisztérium és legalább 600 milliárd forint - többek között ezt kérték csütörtökön a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal tagjai. Ülésükre eljött a Jobbik és az MSZP és a kormány képviselője is, épp csak a javaslatokat nem szavazták meg.
15:46  3 százalékot ajánlott a MÁV, de lesöpörték a szakszervezetek [18 óra 20 perce]
  A MÁV vezetése újabb bérajánlatot tett a szakszervezetekkel folytatott kollektív munkaügyi vitában; átlagosan 3 százalékos alapbérfejlesztést kínált fel. Meleg János, a Vasutasok Szakszervezetének (VSZ) elnöke az MTI-nek elmondta, hogy az érdekképviseletek nem fogadták el a munkáltató ajánlatát, pénteken jelentik be a sztrájk időpontját.
15:39  Nagy bajba kerülhetnek a jogsértő árubemutatók [18 óra 27 perce]
  A hatóságok együttműködnek az árubemutatókkal kapcsolatos eljárásaik során, és szigorúan fellépnek a jogsértő vállalkozásokkal szemben - hívta fel a figyelmet a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) közös közleményében.
15:02  Lázár János nem mondta ki Habony nevét [19 óra 4 perce]
  A csütörtöki Kormányinfón Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az Origo kérdésére azt mondta: örülni kell, hogy vannak, akik érdeklődnek a 18. századi képzőművészet iránt, nem lát abban kifogásolni valót, hogy műtárgyakat kölcsönöznek a múzeumok.
14:39  Nagyon kellett a lakosságnak az állampapír [19 óra 27 perce]
  Az ÁKK egy hónap alatt gyűjtött annyi lakossági forrást, mint amivel négy hónapra számítottak.
14:08  Orbán: Brüsszelből és délről is veszély fenyeget [19 óra 58 perce]
  Brüsszelből a kötelező betelepítési kvóták, délről a növekvő migrációs nyomás fenyegeti Magyarországot Orbán Viktor szerint. A kormány elrendelte a műszaki határzár megerősítését.
13:32  Fiú unokát jósolnak Orbán Viktornak az Origo olvasói [20 óra 34 perce]
  Gyermeket vár Orbán Viktor miniszterelnök legidősebb lánya, Ráhel. A hír kapcsán megkérdeztük az Origo olvasóit, hogy szerintük kisfiúnak, kislánynak, esetleg ikreknek ad majd életet.
13:25  Alacsony kereslet, emelkedő hozamok a csütörtöki aukción [20 óra 41 perce]
  A meghirdetett mennyiségnél alacsonyabb összegben, hozamemelkedéssel értékesített 12 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki aukcióján.
12:56  Tagad a szerdai késelés gyanúsítottja [21 óra 10 perce]
  Sokkot kapott a vértől, ezért hajtott el a helyszínről az áldozat autójával - ezt mondta rendőrségen a szerdai fővárosi késelés gyanúsítottja.
12:23  Az MNB inflációs mutatója már emelkedést jelez [21 óra 43 perce]
  Az inflációs alapfolyamatokat megragadni hivatott és az MNB által számított inflációs alapmutatók az előző hónaphoz képest enyhén emelkedtek, de a mutatók szintje továbbra is visszafogott inflációs környezetre utal - állapította meg a KSH-nak a januári inflációról kiadott jelentése után csütörtökön a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
12:20  Gazdálkodási szabálytalanságok két budapesti kórháznál [21 óra 46 perce]
  A Péterfy Sándor utcai kórházban elmaradt a közbeszerzés, a Jahn Ferenc kórházban 93 százalékkal nőtt a szállítói tartozás öt év alatt - derül ki az Állami Számvevőszék vizsgálatából. Az ellenőrzések alapján több javaslatot is tettek az Állami Egészségügyi Ellátó Központnak, illetve a két intézménynek.
12:11  Az elemzőket is meglepte a Tesla vesztesége [21 óra 55 perce]
  A Tesla Motors csütörtökön sorban a tizenegyedik negyedéves veszteségéről számolt be, ami ráadásul messze nagyobbnak bizonyult az elemzői várakozásoknál. A bíztató eredmény-előrejelzést azonban ennek ellenére is a részvény árfolyamának erősítésével jutalmazták az értékpapírpiacok.
12:02  Lezárták az M7-est [22 óra 4 perce]
  Felborult egy nyerges vontató az M7-es autópályán Balatonszemesnél, a sztrádát Budapest irányába lezárták a mentés idejére - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.
11:57  600 helyen lehet majd enni Torkos Csütörtökön [22 óra 9 perce]
  A torkos csütörtökkel kezdetét vette a Magyar Turizmus (MT)Zrt. Gasztroélémények éve 2016 programsorozata, a néphagyományra épülő gasztronómiai akcióhoz idén több mint 600 étterem csatlakozott, ahol ezen a napon fél áron lehet fogyasztani - jelentették be a szervezők képviselői sajtótájékoztatón.
11:51  Lázár János elárulhatja, miről beszélt Orbán Viktor [22 óra 15 perce]
  A 39. Kormányinfón Lázár Jánost többek között megkérdezzük arról, miről beszélt Orbán Viktor Lillafüreden. Kiderül az is, hogy mi lesz a kormányzati háttérintézményekkel.
11:08  Hófehér cipője buktatta le a rablót [22 óra 58 perce]
  Túlzottan is kiöltözött a támadás előtt, emiatt találták meg a rablással gyanúsított encsi férfit.
11:00  Jozef Rohác újra Magyarországon van [23 óra 6 perce]
  Múlt héten visszaszállították Magyarországra Jozef Rohácot, akit januárban vittek át Szlovákiába egy pszichiátriai vizsgálatra. Az ügyvédje szerint már itt is marad.
10:12  Tarolt a sertéshús januárban [23 óra 54 perce]
  Egyértelműen érezhető volt a setéshús áfájának csökkentése az év első hónapjában, hiszen a statisztikai adatok is azt mutatják, az áfacsökkentés beépült a fogyasztói árakba.
10:06  ÁVH-s módszerekkel kínoztak Hajdúdorogon [1 napja]
  Adósság miatti vita fajult el Hajdúdorogon, a pár cigarettával égette, palacsintasütővel verte az áldozatot - nem kímélték nemi szervét sem.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest