pénztárca kímélő megoldások
 
Origo - Autó hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2014. július 23, szerda

18:11  Szenvedett a Richter, tovább erősödött a forint [3 mp]
  Továbbra is rendkívül alacsony az érdeklődés a pesti börzén, ráadásul a 4,2 milliárdos forgalmat követően a tőzsde hivatalos indexe, a BUX 0,55 százalékkal csökkent.
17:23  Hallgassa meg híreinket - mi történt a magyar kiskereskedelemmel [48 perce]
  Ezúttal a gazdaság és a romantika nem találkozott egymással, volt viszont szó kiskereskedelmi forgalomról, uniós pénzekről és magyar-horvát csatározásról is. Mfor.hu hírösszefoglaló a Jazzy Rádión.
17:11  Romlott a fogyasztói hangulat az euróövezetben [1 óra 0 perce]
  Romlott a fogyasztói bizalom júliusban az euróövezetben - derült ki az Európai Bizottság szerdán közzétett előzetes gyorsbecsléséből.
16:57  Jövőre a litvánok is euróval fizethetnek [1 óra 14 perce]
  Litvánia 2015. január 1-jén bevezetheti az eurót - hozta meg szerdán a hivatalos döntést az Európai Unió szakminisztereit tömörítő tanács.
16:40  Fidesz: Sipos Pál álljon a nyilvánosság elé! [1 óra 31 perce]
  A Fidesz szerint senki nem úszhatja meg, hogy életre szóló sebeket ejtett azóta már felnőtt embereken. Azt várják, hogy Sipos Pál tisztázza magát. Az egykori magyartanár huszonöt évvel ezelőtt állítólag molesztálta az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium diákjait.
16:34  Négymilliárdot buktak a magyar fociklubok [1 óra 37 perce]
  A mérlegek és üzleti beszámolók alapján 4 milliárd forint veszteséget termeltek a labdarúgó OTP Bank Liga csapatai a 2013-as naptári évben.
16:34  Hitelből próbálják a Molt kivásárolni a horvátok [1 óra 37 perce]
  A horvát kormány keresi a hitelfelvételi lehetőséget a Mol INA-részvényeinek visszavásárlásához szükséges források előteremtéséhez - jelentette ki Ivan Vrdoljak gazdasági miniszter szerdán sajtóértekezletén.
14:57  Így nyomul be privát szféránkba az önmagát vezető autó [3 óra 14 perce]
  Nem kell már évtizedeket várni és valóba megjelennek a vezető beavatkozása nélkül forgalomban közlekedő autók. A technológia azonban újabb vitákat indított, többek között arról, hogy mi legyen azzal a mérhetetlen mennyiségű személyes adattal, amely a rendszer működése közben keletkezik.
14:57  Még több hibrid busza lesz a BKV-nak [3 óra 14 perce]
  Rába Jármű Kft. szállít majd dízel-elektromos buszokat a fővárosi tömegközlekedés számára.
13:11  Összeolvadhat az Axel Springer és a Ringier [5 óra 0 perce]
  Létrejöhet az Axel Springer és a Ringier AG magyarországi fúziója, miután a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) is megadta ehhez a hozzájárulását - tájékoztatta az Axel Springer operatív ügyvezetője szerdán az MTI-t.
13:04  Milliárdos ingatlancsalás Debrecenben [5 óra 7 perce]
  .A most leleplezett debreceni banda 2005 januárja és 2011 decembere között vett részt a csalássorozatban. Ez alatt több mint 200 lakásvásárlótól vettek át pénzt, amit azonban nem utaltak tovább a bankok felé, hanem saját céljaikra költötték el. A sértetteknek így joguk sincs az ingatlanok használatára - számolt be az esetről a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.A társaság hét tagját - 37 és 60 év közötti férfiakat, nőket - sikkasztás, hűtlen kezelés, pénzmosás, csődbűncselekmény, valamint köz- és magánokirat-hamisítás gyanújával hallgatták ki. Július 15-e után a rendőrség vádemelési javaslatot tett ügyükben, amiről az illetékes járási ügyészség hozhat döntést.
13:03  Kiürítik a világ legmagasabb nyomortelepét [5 óra 8 perce]
  Több mint 700, mélyszegénységben élő családnak kell új otthont keresnie, miután a caracasi hatóságok hozzáláttak a világ legmagasabb nyomortelepeként számon tartott, 45 emeletes Dávid Tornyának kiürítéséhez. A felhőkarcoló a WTC venezuelai megfelelője lett volna, ma már azonban a pénzügyi összeomlás és a chavezi politika emlékművének tartják.
12:46  Rogán helyetteseinek vagyonnyilatkozatáért perel az Együtt-PM [5 óra 25 perce]
  Hiába kérte Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület jelenlegi és Puskás András volt alpolgármesterének vagyonnyilatkozatát az Együtt-PM a kerülettől, ezért pert indítanak az adatokért. Juhász Péter társelnök szerint azt akarják megtudni, miből tellett Puskásnak nagy értékű laskásra a Pasa Parkban, ahol Rogán Antal is él. Arra is kíváncsiak, Szentgyörgyvölgyi hogyan jutott kedvezményesen önkormányzati lakáshoz.
12:28  Még az államosítás előtt bedőlhet a BKV [5 óra 43 perce]
  Felélte tartalékait a BKV, most a beruházásokra félretett pénzből és a beszállítói számlák kifizetésének halasztásából tud talpon maradni, de adósságának következő törlesztőrészletét már nem tudja kifizetni. A főváros kasszája üres, a bankok pedig állami garancia nélkül nem hajlandóak pénzeli a céget, amely akár még a küszöbön álló államosítás előtt bedőlhet.
12:23  Jól állunk az uniós pénzek lehívásában [5 óra 48 perce]
  Az élmezőnyben van Magyarország a 2007-2013-as európai uniós támogatási ciklus forrásainak lekötésében, a kifizetések üteme alapján pedig a középmezőnyhöz tartozik a KPMG legfrissebb jelentésében vizsgált 11 kelet-közép-európai állam közül.
12:23  Szigorúbb NAV-ellenőrzésre lehet számítani az adómentes utalványoknál [5 óra 48 perce]
  Az adómentes utalványok kezdetben csak az ismerősök között kezdtek el gazdát cserélni, de gyorsan kialakultak ennek intézményesített formái is. Az év eleji törvénymódosítás a visszaváltható, pénzzé tehető utalványok körét kizárta mind az adómentes, mind a kedvezményes adózási körből. Az esetleges NAV-ellenőrzések során ezentúl kiemelt figyelmet fordítanak eme juttatásokra, olvasható az RSM DTM blogján.
12:11  Jövő nyárra hatékonyabb lesz az elektronikus közigazgatás [6 óra 0 perce]
  Várhatóan 2015. nyár elejére befejeződik a Nemzeti Távközlési Gerinchálózat (NTG) fejlesztése, amelynek révén hatékonyabbá válhat az elektronikus közigazgatási szolgáltatás.
12:02  Hadházy Ákos az LMP szekszárdi polgármesterjelöltje [6 óra 9 perce]
  leírás nincs publikálva
11:57  6 év recesszió után jöhet némi növekedés Görögországban [6 óra 14 perce]
  A görög gazdaság idén 0,7 százalékkal erősödhet hat év recesszió után az athéni központú IOBE gazdaságkutató intézet szerdán közölt legújabb előrejelzése szerint.
11:57  Holnap indul az albérleti roham - ezek most az árak [6 óra 14 perce]
  Július 24-én nyilvánosságra hozzák a felvételi ponthatárokat, és ezzel nemsokára elkezdődik a diákok albérletkeresésének időszaka, amikor felbolydul a főváros és az egyetemi városok bérlakás piaca és szinte alig marad kiadandó lakás.
11:44  Az önkormányzati választás napján lesz önálló Balatonakarattya [6 óra 27 perce]
  leírás nincs publikálva
11:34  Az orosz események is hatottak a magyar ingatlanpiacra [6 óra 37 perce]
  A közép- és kelet európai régióba 15 százalékkal több tőke érkezett, különösen Románia, Csehország és Magyarország javított tavalyi teljesítményén, Oroszország viszont nagyon visszaesett.
11:16  Az ausztrálok szerint sok holttest lehet még a maláj gép körül [6 óra 55 perce]
  Az ausztrál kormányfő aggódik, mert szerinte nem szakszerűen gyűjtötték össze a lezuhant maláj gép utasainak holttesteit, és még sok tetem lehet a gép roncsa körül, kitéve az időjárás és az állatok pusztításának.
11:16  Orvvadászokat kaptak el Zalában [6 óra 55 perce]
  leírás nincs publikálva
11:08  Megint olcsóbb lett a benzin [7 óra 3 perce]
  A 95-ös benzin már több mint harminc forinttal olcsóbb, mint két éve áprilisban.
10:58  Október 12-én lesz az önkormányzati választás [7 óra 13 perce]
  Az Alkotmánybíróság hétfői döntése pontot tett a választások rendjét befolyásoló vitás kérdések mindegyikére, minden akadály elhárult a választások kiírása elől.
10:46  Óvatosan az adóköteles hitelelengedéssel: ezeket is vizsgálja a NAV [7 óra 25 perce]
  2013 vége óta számos esetben adóköteles hitelelengedéssé minősített - korábban nem kifogásolt - hitel-tőke konverziós ügyleteket a NAV - hívja fel a figyelmet a MAZARS. A vezető könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat szerint a jogorvoslati eljárások lezárultáig érdemes magasabb költséggel és alacsonyabb adókockázattal, két lépésben - tőkeemeléssel és kölcsöntörlesztéssel - kiváltani az egylépéses hitel-tőke konverziót.
09:46  Új utakon az MNB [8 óra 25 perce]
  A korábbi években az MNB ugyanolyan ortodox inflációkövetést hajtott végre, mint az ECB.
09:28  Vádat emeltek a fegyveres műfogsorrablók ellen [8 óra 43 perce]
  A három férfi fegyverrel kirabolt egy családi házat, majd olyan gyorsan menekültek, hogy gyanúsak lettek a rendőröknek, így egyből le is buktak.
09:11  Az előzetesen közöltnél valamivel gyengébb lett a májusi kiskereskedelem [9 óra 0 perce]
  Szerda reggel közölte a május hónapra vonatkozó második becslését a statisztikai hivatal.
08:46  Ilyen károkat okozhat a szélsőséges időjárás a repülésben [9 óra 25 perce]
  Az Eurocontrol előrejelzése szerint a szélsőséges időjárás 2050-re mintegy évi 700 millió euró kárt okoz a légi közlekedésben, ezért a légitársaságoknak és a repülőtér-üzemeltetőknek is fel kell készülniük a várható hatásokra.
08:34  100 százalékon a győri Audi gyár [9 óra 37 perce]
  Az augusztusban induló háromműszakos munkarenddel teljes kihasználtsággal működik majd a győri járműgyár, a következő években pedig újabb motorváltozatok gyártása indulhat meg itt - nyilatkozta az MTI-nek Axel Strotbek, az Audi AG igazgatótanácsának pénzügyekért és szervezeti kérdésekért felelős tagja.
08:16  Csütörtökön derülnek ki a felvételi ponthatárok [9 óra 55 perce]
  leírás nincs publikálva
07:57  Zágráb szerint az INA visszavásárlása a legjobb megoldás [10 óra 14 perce]
  A horvát kormány gazdasági minisztere a legjobb megoldásnak azt tartaná, ha a horvát állam visszavásárolná a Mol INA-részesedését. A Mol a miniszter szavaira reagálva jelezte, lépéseivel egy célt kíván szolgálni: azt, hogy az INA piaci alapokon működő cég maradjon.
07:34  Borbély: 53 százalékra csökkenhet a külföldiek aránya az adósságban [10 óra 37 perce]
  Borbély László András szerint az év végére 53 százalékra csökkenthet az államadósság finanszírozásában a külföldiek aránya. Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgató-helyettese a Hír TV-ben arra is felhívta a figyelmet, hogy az államadósság éven belüli mértéke jelentősen ingadozhat, és megerősítette, hogy a Bónusz kötvényeket ezentúl már csak magánszemélyek vásárolhatják.
07:11  Nem jár kompenzálás rágcsálók miatt [11 óra 0 perce]
  Nem jár kárenyhítés és biztosítást sem lehet kötni mezei pockok okozta károkra, ezért az idei pocokinvázió teljes, országosan akár forint-tízmilliárdokat kivető kockázatát a termelők viselik - olvasható a szerdai Napi Gazdaságban.
06:57  Két hónap alatt 50 ezer hektár cserélt gazdát [11 óra 14 perce]
  Év elejére, a földforgalmi törvény hatályba lépése elé időzítették a gazdák a földvásárlást és számos új bérleti szerződés megkötését is; az adatok szerint közel 50 ezer hektár cserélt gazdát két hónap alatt, de megugrott a haszonbérleti szerződésekhez köthető földhasználati bejelentések száma is - olvasható a Napi Gazdaság szerdai számában.
06:46  Négy gyanúsított a lépfene-ügyben [11 óra 25 perce]
  leírás nincs publikálva
05:57  Benedekék nem a brazilok [12 óra 14 perce]
  A magyar vízilabda válogatott magabiztosan verte legnagyobb riválisait a hazai rendezésű Európa-bajnokságon. Ám ez sem repítette az M1-et vissza a nézettségi lista élére.

2014. július 22, kedd

22:32  Olimpikonnal erősített a Fidesz [19 óra 39 perce]
  Kozmann György kenubajnok lesz a Fidesz polgármester-jelöltje Pakson. Szerinte a paksiak mostantól egy hajóban eveznek majd és nem ellenzi az atomerőmű bővítését.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron