pénztárca kímélő megoldások
 
Hír3 - Autó hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2014. augusztus 20, szerda

15:54  Iszlám Állam - Berlin és Róma is kész fegyverszállítással támogatni az iraki kurdokat [14 óra 19 perce]
  A német és az olasz kormány is hajlandó fegyverszállításokkal támogatni az Iszlám Állam (IÁ) szélsőséges szunnita szervezet ellen harcoló északi-iraki kurdokat - jelentették be szerdán Berlinben, illetve Rómában.
15:54  Lakástűzben meghalt egy férfi Fegyverneken [14 óra 19 perce]
  Lakástűzben meghalt egy fegyverneki férfi - tájékoztatta a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi szóvivő szerdán az MTI-t.
15:54  Augusztus 20. - Kelemen Hunor: a székelységnek a kereszténység és a magyar kultúra megtartó erő [14 óra 19 perce]
  A kereszténység és a magyar kultúra tartotta meg évszázadokon keresztül a székelységet a Keleti-Kárpátok lábánál, és erre alapozhatja jövőjét is - mondta Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke szerdán a Hargita megyei Ajnádon, a templomépítés ötszázadik évfordulója alkalmából rendezett Szent István-napi ünnepségen.
15:41  Amerikai zavargások - Kairó visszafogottságra inti a tüntetések kezelésében Washingtont [14 óra 32 perce]
  Az egyiptomi belügyminisztérium szóvivője ötpontos használati útmutatóval látta el az amerikai rendvédelmi erőket, és visszafogottságra szólította fel Washingtont a St. Louis-ban lassan két hete tartó zavargások kezelésében - írta szerdán internetes oldalán az al-Maszri al-Jóm című napilap.
15:30  Ukrán válság - Ukrán ellenőrzés alá vontak egy várost Donyecknél, áldozatok [14 óra 43 perce]
  Az ukrán fegyveres erők ellenőrzésük alá vonták a Donyeck közelében lévő Ilovajszk városát - közölte szerdán a Nemzeti Gárda sajtószolgálata.
15:28  Már kamatemelésre is szavaztak a Bank of England ülésén [14 óra 45 perce]
  Három éve először megosztottan szavazott a Bank of England - a brit jegybank - monetáris tanácsa az augusztus eleji kamatdöntő ülésen, amelyen a kilenctagú testület két tagja kamatemelésre voksolt.
15:25  Augusztus 20 - DK: a magyarság számára a Nyugatnak, Európának nincs alternatívája [14 óra 48 perce]
  A Demokratikus Koalíció szerint Szent István a magyar állam megalapításával kijelölte a magyarok ezeréves nemzeti célját: Európát, mert tudta, hitte és örökül hagyta, hogy a magyarság számára a "Nyugatnak, Európának nincs alternatívája".
15:24  Augusztus 20. - LMP: a közösség bármikor új alapokra helyezheti addigi működését [14 óra 49 perce]
  Az LMP főpolgármester-jelöltje szerint Szent István ünnepének pártjuk választói számára az a tanulsága, hogy a közösség bármikor új alapokra helyezheti addigi működését.
14:40  Halálos baleset történt Tapolca külterületén [15 óra 33 perce]
  Árokba hajtott egy személyautó szerdán Tapolca külterületén, a balesetben egy ember meghalt - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője az MTI-vel.
14:21  Augusztus 20. - Esernyők és esőkabátok színezték tarkára a rakpartot és a budai Várat [15 óra 52 perce]
  Esernyők és esőkabátok színezték tarkára augusztus 20-án a budai Várat és a Bem rakpartot, hiszen a rossz idő ellenére is sokan keresték fel a Mesterségek Ünnepe programjait és a Magyar Ízek Utcáját, ahol idén határon túli ételkülönlegességeket kóstolhattak a látogatók.
14:02  Jóváhagyta a vízexport tilalmát a szlovák kormány [16 óra 11 perce]
  Jóváhagyta a vízexport csaknem teljes körű tilalmát bevezető alkotmánymódosítás tervezetét Robert Fico kabinetje szerdán Pozsonyban, a szlovák kormány öthetes nyári szünetét követő első ülésén.
13:54  Csúcstechnológiás Föld-figyelő műholdat küldött az űrbe Kína [16 óra 19 perce]
  Eddigi legfejlettebb, akár egyméteres tárgyakról éles képet készíteni képes Föld-figyelő műholdját állította pályára Kína - jelentette be a nemzetbiztonsági ügyek tudományos, technológiai és ipari állami hivatala.
13:52  Külföldi sajtó Magyarországról - Der Standard, Frankfurter Allgemeine Zeitung [16 óra 21 perce]
  A Der Standard című osztrák lap Kertész Imre kitüntetéséről, a Frankfurter Allgemeine Zeitung az 1989-es páneurópai piknik évfordulóján tartott megemlékezésekről írt szerdán.
13:40  Augusztus 20. - Botka László: egy ország nem csupán emberek sokasága, hanem közös sors [16 óra 33 perce]
  A történelem kiemelkedő pillanatai a közös ünnepek, amelyek kifejezik az együvé tartozást, bizonyítékai annak, hogy egy ország, egy nép, egy város nem csupán emberek sokasága, hanem közös lélek, közös sors - fogalmazott augusztus 20-ai ünnepi beszédében Botka László (MSZP) polgármester Szegeden.
13:24  Augusztus 20. - Kenyeret osztott az Együtt-PM józsefvárosi polgármesterjelöltje [16 óra 49 perce]
  Kétszáz darab félkilós kenyeret osztott ki segítőivel az arra járóknak szerdán a fővárosi Blaha Lujza téri aluljáróban az Együtt-PM VIII. kerületi polgármesterjelöltje, Erőss Gábor. Előzőleg sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy Kocsis Máté, Józsefváros fideszes polgármestere augusztus 20. minden üzenetét "lábbal tiporja".
13:06  Augusztus 20. - MSZP: a mai állam nem demokratikus [17 óra 7 perce]
  Az MSZP elnöke szerint a jelenlegi állam nem demokratikus, hanem az önkény, az államkapitalizmus és a rendiség a sajátja.
11:00  Ebola - Maláriás a Berlinben Ebola-fertőzés gyanújával kórházba került beteg [19 óra 13 perce]
  Maláriában szenved az Ebola-fertőzésre utaló tünetekkel Berlinben kórházba került beteg.
10:47  Augusztus 20. - Áder: érdekeinket magunknak kell képviselnünk [19 óra 26 perce]
  Áder János köztársasági elnök szerint az elmúlt ezer év nemzedékeinek sorsa azt taníthatta, hogy nekünk, magyaroknak az igazságunkat, az érdekeinket magunknak kell képviselnünk, és érdekeink gyakran csak mások érdekeivel együtt érvényesülhetnek.
07:23  Augusztus 20. - Tizennégy megyében és a fővárosban van érvényben figyelmeztetés heves esőzések miatt [22 óra 50 perce]
  A várható heves zivatarok, illetve a felhőszakadás veszélye miatt tizennégy megyére és a fővárosra adott ki elsőfokú figyelmeztetéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára.
03:52  Önként jelentkezett rabosításra a texasi kormányzó [1 napja]
  Önként jelentkezett rabosításra kedden Austinban Rick Perry republikánus texasi kormányzó, miután a hatalommal való visszaélés miatt két pontban vádat emeltek ellene.

2014. augusztus 19, kedd

16:50  Együtt-PM: Magyarország hamarosan az EU legszegényebb állama lesz [1 napja]
  Az Együtt-PM véleménye szerint Magyarország hamarosan az Európai Uniós legszegényebb állama lesz - közölte az MTI-vel az Eurostat adataira hivatkozva a szövetség társelnöke. Szabó Tímea azt írta, hogy politikusaik olyan javaslatokat nyújtanak be az Országgyűlésnek, amelyek a családok és a gyermekek szegénységét is csökkentik.
16:50  Ukrán válság - Folytatódnak a harcok Luhanszk "felszabadításáért" [1 napja]
  Egy kerületet felszabadítottak az ukrán fegyveres erők a kelet-ukrajnai Luhanszkban, jelenleg már a városközpontban folynak harcok a terrorellenes erők és az oroszbarát szakadárok között - közölte az ukrán Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanács (RNBO) szóvivője keddi kijevi sajtótájékoztatóján.
16:50  Jelentősen bővül az aranysakál-állomány Magyarországon [1 napja]
  Az aranysakál a kilencvenes évek elején bukkant fel újra Magyarországon, az állományt mára már 8800 körülire becsülik, és bár az állatok elsősorban pockokra vadásznak, károkat okoznak a vadállományban is.
16:48  Reklámadó - A VOSZ a jogértelmezésről egyeztetett az NGM-mel [1 napja]
  A reklámadó jogértelmezéséről egyeztetett a Nemzetgazdasági Minisztériummal (NGM) a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) nyolc másik érdekképviseleti szervezettel és szövetséggel együtt, tekintettel az augusztus 21-i bevallási határidő közelségére - közölte a szövetség kedden az MTI-vel.
16:44  Ebola - Információtovábbítási munkacsoportot hoznak létre a főbb légügyi szervezetek a WHO-val [1 napja]
  Az információtovábbítás javítása érdekében munkacsoportot hoznak létre az Ebola-járvány ügyében az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) közösen a főbb nemzetközi légügyi szervezetek - közölte a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) kedden honlapján.
16:44  Három férfit gyanúsít a rendőrség a siófoki rablógyilkossággal [1 napja]
  Három férfit gyanúsít a rendőrség a pénteken Siófokon történt rablógyilkossággal - közölte Szijártó István, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi helyettese kedden Kaposváron sajtótájékoztatón.
16:44  Gázai konfliktus - Megszegték a tűzszünetet [1 napja]
  Az éjfélig érvényes, meghosszabbított ötnapos tűzszünetet megszegve három rakétát lőttek palesztin területről izraelire kedd délután - közölte az izraeli közszolgálati rádió. Benjámin Netanjahu miniszterelnök és Móse Jaalon védelmi miniszter gázai katonai célpontok elleni támadásra utasította az izraeli hadsereget.
16:36  LMP: a kormány segítse a családi napköziket! [1 napja]
  Az LMP felszólítja Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert, tegye lehetővé a családi napközik létrehozásához megítélt uniós támogatások kifizetését, ha pedig ez nem lehetséges, a kormány nemzeti forrásból segítse ezek létrejöttét.
15:54  MSZP: az agrárium fekete éve lesz az idei [1 napja]
  Az MSZP szerint a magyar agrárium fekete éve lesz az idei, a kormány ugyanis a termelőkkel szembefordulva a külföldi konkurenciát támogatja, mindezt pedig tetézi Oroszország embargója.
15:46  Ősi maja városokat fedezett fel egy szlovén kutatócsapat Mexikóban [1 napja]
  Egy szlovén expedíció két ősi maja város maradványaira bukkant Mexikó dél-keleti részén - számolt be róla a régészettel foglalkozó PastHorizons internetes portál.
15:34  Áfacsökkentést javasol a Jobbik [1 napja]
  A Jobbik továbbra is az alapvető élelmiszerek és a gyermekneveléshez szükséges eszközök áfájának 5 százalékra csökkentését szorgalmazza, emellett a multinacionális cégek dolgozóinak bérét is felemeltetné.
15:12  Romániai elnökválasztás - Újabb jelölt a jobboldalon [1 napja]
  Elena Udreát, jelenlegi vezetőjét indítja a romániai államfőválasztáson a Traian Basescu leköszönő elnök védnökségével létrehozott Népi Mozgalom Párt (PMP) - döntött kedden a PMP országos tanácsa.
14:34  Miro Cerart kérte fel kormányalakításra a szlovén elnök [1 napja]
  Miro Cerart, a szlovéniai előre hozott parlamenti választások győztesét kérte fel kormányalakításra kedden Borut Pahor szlovén államfő.
13:53  Pert indít az MNV Zrt. ellen az LMP a kiadófelvásárlások ügyében [1 napja]
  Pert indít a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. ellen az LMP a kiadófelvásárlásokra vonatkozó adatok megismerhetősége érdekében - közölte az ellenzéki párt kedden az MTI-vel.
13:47  Önkormányzat 2014 - LMP: csődöt mondott a vidékfejlesztés [1 napja]
  A magyar vidékfejlesztés csődöt mondott az elmúlt huszonöt évben, amit az is mutat, hogy évente 60-70 ezer ember kér legálisan letelepedési engedélyt európai uniós országokban - mondta Sallai Róbert Benedek, az LMP országgyűlési képviselője kedden Szekszárdon, sajtótájékoztatón.
13:33  Közép-Európa 1989 - Együtt-PM: Orbán felmondta közös értékeinket [1 napja]
  Az Együtt-PM szövetség szerint Orbán Viktor tusnádfürdői beszédével ellene ment mindannak, amiről a páneurópai piknik szólt, az álnemzeti Orbán-rendszer ellentétes a nemzeti érdekkel, és szemben áll mindazzal, ami az európai hagyományban érték.
13:24  DK: a társadalmi békét fenyegeti az Orbán-kormány politikája [1 napja]
  A Demokratikus Koalíció (DK) szerint az Orbán-kormány politikája évről-évre fokozza a magyarországi szegénységet, az elkeseredett emberek számának növekedése pedig előbb-utóbb a társadalmi békét veszélyezteti majd.
13:10  Gázai konfliktus - Brit zsidó szervezetek tiltakoznak az izraeli termékeket kínáló áruházak elleni akciók miatt [1 napja]
  Nyilatkozatban ítélték el a legnagyobb brit zsidó szervezetek azokat a nem egyszer erőszakos akciókat, amelyeket egyes kampánycsoportok hajtottak végre az elmúlt hetekben izraeli termékeket kínáló nagy-britanniai áruházak ellen az izraeli hadsereg gázai hadműveletei ellen tiltakozva.
13:00  Ukrán válság - Angela Merkel Ukrajnába látogat [1 napja]
  Angela Merkel német kancellár Petro Porosenko ukrán államfő meghívására szombaton Ukrajnába látogat - jelentette be kedden Berlinben a német kormányszóvivő.
12:55  Együtt-PM: a kormány lesre futott a futballakadémiai rendszerrel [1 napja]
  Az Együtt-PM szerint a kormány "lesre futott" a futballakadémiai rendszerrel, amelynek támogatására másfél milliárd forintot költ idén, egy az akadémiák működéséről készített jelentés azonban elkeserítő állapotokról számol be.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc