pénztárca kímélő megoldások
 
Hír3 - Autó hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2015. március 03, kedd

12:14  Hat hónap ismeretség után házasodna a színésznő [15 óra 15 perce]
  Hat hónap ismeretség után karácsonykor eljegyezte Sofia Vergarát Joe Manganiello.
10:24  OGY - Az uniós szabályokhoz igazította a gáztörvényt a parlament [17 óra 5 perce]
  A gázév három hónappal eltolódik, kapacitást lekötni pedig negyedévre és napon belül is lehet - egyebek mellett ezt tartalmazza a földgázellátásról szóló törvény módosítása, amelyet kedden - 131 igen szavazattal, 65 nem ellenében - fogadott el az Országgyűlés.
10:17  OGY - Egységes kormányhivatali rendszer jöhet létre [17 óra 12 perce]
  Megszűnik a gyámhivatalok, a társadalombiztosítási igazgatási szervek, a munkaügyi központok, a földhivatalok, a bányakapitányságok és a környezetvédelmi felügyelőségek eddigi önállósága, hatásköreik a kormánymegbízott és a járási hivatal vezetőjéhez kerülnek.
10:17  Buda-Cash - Varga: háromévente kell ellenőrizni a befektetési vállalkozásokat [17 óra 12 perce]
  Varga Mihály célszerűnek tartaná, ha a hitelintézetekhez hasonlóan a legalább háromévente lenne köteles megvizsgálni a felügyelet a befektetési vállalkozásokat is a jelenlegi ötéves határidő helyett.
10:12  Reklámadó - A kormány 3-5 százalékos reklámadót mérlegelhet [17 óra 17 perce]
  A kormány 3-5 százalékos reklámadót mérlegelhet, és arra törekszik, hogy a kisebb médiacégeket megvédje - ez körvonalazódott az Országgyűlés gazdasági bizottságának keddi ülésén Lázár János és Rogán Antal szavaiból.
10:09  OGY - Paksi erőmű - Harminc évre titkosították a bővítés adatainak egy részét [17 óra 20 perce]
  Az Országgyűlés kedden a paksi atomerőmű bővítésével kapcsolatos változtatásokat fogadott el, amelyek egyike kimondja, hogy a beruházás végrehajtásával megbízott orosz és magyar szervezetek és alvállalkozóik által kötött szerződésekben szereplő üzleti és műszaki adatok, valamint a megvalósítási megállapodások és az egyezmény előkészítésével kapcsolatos, a döntéseket megalapozó adatok a keletkezésüktől számított harminc évig közérdekű adatként nem ismerhetők meg.
10:01  Százhuszonöt kiló aranyat raboltak el egy pénzszállító autóból Észak-Karolinában [17 óra 28 perce]
  Aranyat szállító kocsira támadt és négymillió dollár (több mint egymilliárd forint) értékben 125 kilogramm aranyrudat zsákmányolt három fegyveres az Egyesült Államokban, egy észak-karolinai autópályán.
10:01  Veszprémi választás - Átvette megbízólevelét Kész Zoltán [17 óra 28 perce]
  Átvette megbízólevelét Veszprém megye 1-es választókerületének február 22-én megválasztott országgyűlési képviselője, a független jelöltként induló Kész Zoltán kedden Veszprémben.
09:57  Ombudsman: számos probléma van a pedagógus besorolási rendszerrel [17 óra 32 perce]
  Az ombudsman számos jogalkotási, jogalkalmazási és jogértelmezési problémát tárt fel a pedagógus életpályamodellnek és minősítési rendszerének kialakításával, valamint működésével kapcsolatban. Székely László megküldte korrekciós ajánláslistáját az illetékes miniszternek - közölte az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala kedden az MTI-vel.
09:41  Ethan Hawke is szerepel A hét mesterlövész felújításában [17 óra 48 perce]
  Ethan Hawke, Denzel Washington és Chris Pratt is szerepel A hét mesterlövész című klasszikus western felújításában, amit Antoine Fuqua rendez.
09:33  Négy és fél kiló kokaint találtak a Liszt Ferenc-repülőtéren [17 óra 56 perce]
  Csaknem négy és fél kilogramm kokaint próbált kézipoggyászában Magyarországra csempészni egy spanyol férfi a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője kedden az MTI-t.
09:27  NFL - A rögbisztár San Franciscóban próbál szerencsét [18 óra 2 perce]
  A tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) folytatja pályafutását Jarryd Hayne ausztrál rögbijátékos, akit a San Francisco 49ers együttese szerződtetett.

2015. március 02, hétfő

14:14  Jobbik: álljon el a kormány az egészségügyi átalakításoktól! [1 napja]
  A Jobbik azt kéri a kormánytól, hogy álljon el az egészségügyi átalakításoktól, és alaposabb, kevésbé feszes tempóban készült terveket dolgozzon ki arra, hogy a párhuzamosságokat tényleg meg lehessen szüntetni.
13:54  Buda-Cash - Matolcsy távozását követeli az LMP [1 napja]
  Az LMP szerint a Matolcsy György által vezetett Magyar Nemzeti Bank (MNB) nem képes megfelelően kezelni a Buda-Cash botrányt, az ellenzéki párt ezért a jegybankelnök távozását, valamint szigorúbb felügyeleti szabályokat követel.
13:39  Előzetesben az élettársát késsel bántalmazó pénzügyőr [1 napja]
  Emberölés bűntettének kísérlete miatt a Debreceni Nyomozó Ügyészség folytat nyomozást egy konyári férfi ellen, mert a gyanúsított a vám- és pénzügyőrség hivatásos állományú tagja, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egyik megyei vám- és pénzügyőri igazgatóságának vezető tisztségviselője - közölt a hajdú-bihari főügyész hétfőn az MTI-vel.
13:39  Megérkeztek az erdei fafajoktól származó első minták a globális magtárba [1 napja]
  Megérkezett az erdei fafajoktól származó első magszállítmány a vetőmag világbankba, amelyet hét évvel ezelőtt hoztak létre a Spitzbergákon, hogy megőrizzék a Földön használt összes vetőmag mintáját egy esetleges nukleáris háború vagy világméretű természeti katasztrófa esetére.
13:09  Ukrán válság - Lengyel lap: Csehország korszerű nyugati fegyvert szállít Oroszországnak [1 napja]
  A kilenc hónapja érvényben lévő uniós embargó ellenére Csehország fegyvert szállít Oroszországnak - írta hétfőn saját forrásaira hivatkozva a lengyel Rzeczpospolita napilap.
13:01  Banki elszámolás - Az Erste 50 féle értesítőlevelet küld ki ügyfeleinek [1 napja]
  Az Erste Bank az elszámolás és a forintosítás keretében több mint 400 ezer érintett kölcsön- és lízingszerződéshez kapcsolódóan mintegy 50 féle értesítőlevelet küld ki ügyfeleinek - közölte a pénzintézet hétfőn az MTI érdeklődésére.
12:50  Görög adósság - Varufakisz: "okos" adósság-átütemezésre van szüksége Görögországnak [1 napja]
  Újabb mentőcsomag vagy az államadósság egy újabb részének elengedése helyett az adósság átütemezésének "okos" megoldása és egy nagyszabású beruházási program segítheti ki a válságból Görögországot - mondta a görög pénzügyminiszter egy hétfői interjúban.
12:37  Először múlta felül a kínai mozik havi bevétele az amerikai mozikét [1 napja]
  A holdújévi ünnepek alatt idén akkorát ugrott a kínai mozik forgalma, hogy nagyrészt ennek köszönhetően februári bevételük először múlta felül az amerikai mozikét. Ezzel a múlt hónapban Kína lett a világ vezető filmpiaca - ismertette a The Hollywood Reporter.
12:36  OGY - Miniszteri biztos: Magyarország megőrizte vezető szerepét a Duna-stratégiában [1 napja]
  Magyarország megőrizte vezető szerepét a Duna-stratégiával kapcsolatos munkában, és komoly együttműködést alakított ki több érintett országgal - mondta Joó István, a Duna-régió stratégia végrehajtásáért felelős miniszteri biztos az Országgyűlés európai ügyek bizottságának hétfői ülésén.
12:08  Műszaki hiba miatt leállították Franciaország legrégebbi atomerőművét [1 napja]
  Műszaki hiba miatt szombat este óta teljesen szünetel a termelés Franciaország legrégebbi atomerőművében, az ország keleti részén található Fessenheimben.
11:32  Lapinformációk szerint Szlovákiából való távozását fontolgatja a Tesco [1 napja]
  A cég kondíciójavító terveinek részeként a Tesco Szlovákiából való távozásának lehetőségét fontolgatják az anyagi gondokkal küzdő brit üzlethálózat menedzserei - közölte a liberális Sme szlovák napilap, egy meg nem nevezett brit befektetőtől származó információkra hivatkozva hétfőn.
11:28  Feljelentést tesz az Együtt a "kamutanulmányok" miatt [1 napja]
  Az Együtt feljelentést tesz hűtlen kezelés alapos gyanújával amiatt, hogy a Népszabadság információi szerint "két hét alatt megírt tanulmányért zsebelt be négymillió forintot az országos zöldhatóság volt főigazgatója, T. Jánosné" - közölte az ellenzéki párt hétfőn az MTI-vel.
11:23  Nyemcov-gyilkosság - Elhagyhatja Oroszországot a Moszkvában őrizetbe vett ukrán parlamenti képviselő [1 napja]
  Elhagyhatja Oroszországot Olekszij Honcsarenko ukrán parlamenti képviselő, akit vasárnap vittek be az egyik moszkvai rendőrőrsre - közölte az orosz főváros rendőrségének sajtószolgálata hétfőn.
11:03  Sorsok Háza - Közalapítvány: Lázár János akadályozza az intézmény megnyitását [1 napja]
  A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány szerint Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szándékosan akadályozza a holokauszt gyermekáldozatainak emléket állító Sorsok Háza megnyitását, ám az alapítvány szeretné folytatni a megkezdett munkát, hogy az intézmény megnyithassa kapuit a józsefvárosi pályaudvar volt területén.
10:40  Alan Rickman Kristián-díjat kap a prágai Febiofesten [1 napja]
  Alan Rickman brit színész és rendező Kristián-díjat kap a Febiofest prágai nemzetközi filmfesztivál megnyitóján március 19-én - közölte Martina Chvojka Reková, a filmszemle szóvivője hétfőn Prágában.
10:24  Emma Stone fejét Bradley Cooper csavarja el Hawaii szigetén [1 napja]
  Emma Stone katonai egyenruhába bújik Cameron Crowe rendező kedvéért. Az Aloha című film azonban nem háborús dráma, hanem romantikus komédia lesz. Az események középpontjában a hadsereg sármos szépfiúja áll, akit Bradley Cooper alakít. A férfi egymás után hálózza be a seregben szolgáló nőket. A felvételek Hawaiin készülnek.
10:14  LMP: tisztázza magát Fazekas Sándor Kiss Szilárd ügyében! [1 napja]
  Az LMP szerint Fazekas Sándor földművelésügyi miniszternek tisztáznia kell magát a Kiss Szilárd, Magyarország volt moszkvai mezőgazdasági attaséjának ügyében. Az ellenzéki párt kezdeményezi, hogy a minisztert hallgassa meg az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága.
10:14  Kigyulladt egy kilencemeletes ház egyik lakása Kecskeméten [1 napja]
  Kigyulladt egy kilencemeletes ház egyik negyedik emeleti lakása hétfőn Kecskeméten - közölte a katasztrófavédelem a honlapján. Az épületből húsz embert menekítettek ki, ketten könnyebben megsérültek.
10:14  Tom Cruise-t zavarja a Csillagok háborúja [1 napja]
  A The Hollywood Reporter információja szerint karácsonyról július 31-re hozta előre a Paramount stúdió a Mission Impossible ötödik részének bemutatóját.
10:04  Emma Watson a szörnyeteg párja [1 napja]
  A Facebookon jelentette be Emma Watson, hogy megkapta a Disney élőszereplős Szépség és a szörnyeteg mozijának főszerepét, így ő játszhatja Belle-t a filmben. "Szürreális, hogy a gyerekkorom dalaira fogok táncolni - írja Watson. Alig bírok a hatéves önmagammal!" A Disney-nél bíznak abban, hogy a recept ismét kasszasiker lesz.
09:54  Négy év börtönre ítélték a polgármestert bántalmazó férfit [1 napja]
  Nem jogerősen négy év börtönbüntetésre ítélte a Fehérgyarmati Járásbíróság azt a férfit, aki megverte az egyik szatmári falu polgármesterét - tájékoztatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vezetője hétfőn közleményben az MTI-t.
09:49  Berecz Zsombor ezüstérmes az andalúz vitorlázó olimpiai héten [1 napja]
  A riói olimpiai induló Berecz Zsombor a második helyen végzett Finndingiben a Cádízban rendezett andalúz olimpiai hét elnevezésű nemzetközi vitorlás versenyen.
09:26  Ötven éve nem látott áradások Spanyolországban [1 napja]
  Ötven éve nem volt akkora áradás Észak-Spanyolországban, mint az utóbbi napokban. Az Ebro menti településeken több ezer ember várja bizonytalanságban, hogy el kell-e hagynia otthonát, az árvíz egy emberéletet is követelt - írta hétfői számában az ABC című spanyol napilap.
09:24  Kendall Jenner Hollywood új üdvöskéje [1 napja]
  A modellkedés kipipálva, jöhet a filmes karrier - Kim Kardashian 19 éves féltestvére a kifutók után a mozivásznon is szeretné kipróbálni magát. Jenner ennek érdekében egy ideje drámaórákat vesz, és már idén szeretné eljátszani első szerepét, amelyben édesanyja, Kris Jenner is támogatja. A lányait előszeretettel menedzselő mama szerint Kendall lehet az új Audrey Hepburn.
09:24  Sean Penn a nevére veszi Charlize Theron kisfiát [1 napja]
  Az eljegyzésről szóló pletykák után újabb hírek láttak napvilágot Sean Pennről és Charlize Theronról. A színész állítólag úgy döntött, hogy ha összeházasodnak, a nevére veszi Charlize Theron most három éves, adoptált kisfiát, Jacksont. Madonna ex-férjének egyébként már van egy 23 éves lánya és egy 21 éves fia is második feleségétől, Robin Wrighttól, akitől 2010-ben vált el.
09:16  Ujhelyi pártokon átívelő összefogást kezdeményez a roamingdíjak eltörléséért [1 napja]
  Pártokon és tagállamokon átívelő összefogást kezdeményez Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője a roamingdíjak eltörlése érdekében - közölte hétfőn a politikus irodája.
09:04  Görög adósság - Dijsselbloem: már márciusban folyósíthatnak új forrásokat Görögországnak [1 napja]
  Görögország nemzetközi hitelezői már márciusban átutalhatják az országnak nyújtott pénzügyi mentőcsomagból megmaradt 7,2 milliárd euró egy részét, ha Athén elkezdi bevezetni a szükséges reformokat - közölte Jeroen Dijsselbloem holland pénzügyminiszter és az eurócsoport elnöke.
09:04  Egy évet késik az Avatar folytatása [1 napja]
  James Cameron bejelentette, hogy csúszik az Avatar trilógia második részének bemutatása: 2016 vége helyett csak 2017-re készülhet el a film. A rendező a késést az újabb epizódok megírásának terhével indokolta, amely szerinte annyira összetett feladat, hogy kénytelen volt elhalasztani a forgatást.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest