pénztárca kímélő megoldások
 
FN - Belföld hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2014. április 19, szombat

12:47  Figyelem, változás jön a földszerződéseknél! [1 napja]
  Május első napjától a mező- és erdőgazdasági hasznosítású föld tulajdonjogát érintő jogügylet ügyvédi ellenjegyzéséhez biztonsági jelet kell használni - ezt a szabályt az új Polgári törvénykönyv (Ptk.) végrehajtására múlt év végén hozott törvény tartalmazza.
10:48  Várkonyi Andrea: "Úgy élek, mint bárki más, csak pepitában" [1 napja]
  Már gyerekkorában "természetvédő" volt, bár akkoriban ezt csupán jólneveltségnek hívták. Még véletlenül sem szemetelt, imádott kint lenni a szabadban, megtanulta tisztelni az erdőt és a földet, ahol egyébként hétvégente maga is dolgozott a szüleivel. Várkonyi Andrea, a TV2 műsorvezető-riportere nem várta meg, amíg feltalálják a "jövőtudatosság" szót, számára a környezet megóvása - a mindennapok szintjén - mindig magától értetődő volt.

2014. április 18, péntek

18:43  7+1 katasztrófa, ami a magyar társadalomra vár [1 napja]
  Ezekre a problémákra kellene megoldást találni. Nem lesz könnyű.
14:49  Kormány: nem kevesebb, több lesz a közmunka [2 napja]
  Május elsejétől indíthatnak majd újabb programokat az önkormányzatok.
12:41  Áremelés, hamis számlák: így verik át az utasokat a budapesti taxisok [2 napja]
  Hét hónap alatt 3782 taxit vizsgáltak meg a Fővárosi Önkormányzat közlekedésszervezőjeként eljáró Budapesti Közlekedési Központ járműminősítő munkatársai: minden negyedik eljárásban szabálytalanságot tártak fel.
10:48  Okos villanyóra is segítheti a jövő háztartásait [2 napja]
  Az okos technológia, így az egymással kommunikáló, távolról is követhető eszközök várhatóan nemcsak a tele- és infokommunikációban, hanem az energiafelhasználásban is meghatározóak lesznek a jövőben.
10:31  Önnek sem nőtt a fizetése, ugye? Nem baj! [2 napja]
  Az átlagos kereset tavalyhoz képest egyetlen százalékkal emelkedett év elején. De ez nem biztos, hogy rossz dolog.
10:08  Üvegdarabkákkal lehet tele egy Pennyben kaptható színesbors [2 napja]
  Visszavonja a TeutoMarkenvertrieb GmbH gyártó vállalat a "Timbu Színesborsfűszerkeverék, pikáns Egészbors, 35 g" terméket - közölte a cég pénteken az MTI-vel.
08:59  Csak a nagyon gazdagoknak telik majd csokira? [2 napja]
  Annyira drága lehet hamarosan a csokoládé, hogy luxuscikként tekinthetünk majd rá.
06:50  Perelhetnek a bankok a gigabüntetés miatt [2 napja]
  A múlt hónapban elmarasztalt bankok eleget tesznek a központ bank határozatának, a rájuk kirótt büntetést megfizetik, de továbbra is vitatják a döntés jogosságát, és lesz olyan pénzintézet, amelyik perre megy - írja Napi Gazdaság.

2014. április 17, csütörtök

16:07  Sorra rúgják ki a közmunkásokat [2 napja]
  Lezajlott a választás, elfogyott a pénz?
14:12  Matolcsyt pocskondiázza a New York Times [3 napja]
  Kivételesen csupa rossz okból.
12:54  Kipukkant az ingatlanlufi a Dunakanyarban [3 napja]
  Bár korábban a dunakanyari ingatlanok ára megközelítette a fővárosét, ma már jelentősen visszaeset, igaz, még így is megelőzi Balatont.
12:27  Ellophatatlanná válnak a mobilok [3 napja]
  A távolból tehetjük majd használhatatlanná az ellopott telefonunkat.
12:26  EU-s százmilliárdokat ölünk a kátyúkba - hiába [3 napja]
  A magyar úthálózat annyira rossz állapotban van, hogy a főleg uniós pénzből elköltött százmilliárdok sem igen segítenek rajta.
11:21  A 200 négyzetméter alatti irodák pörögnek Budapesten [3 napja]
  Jelentősen nőtt tavaly a kis alapterületű iránti kereslet a budapesti irodapiacon, a tranzakciók felét ezek tették ki.
11:17  Egyre jobban fáj a bankoknak a különadó [3 napja]
  Még mindig a 2009-es mérlegfőösszeg után kell fizetni a pénzügyi vállalkozásokra kirótt adót. Ez azt jelenti, hogy több nagybnak jóval nagyobb sarcot kénytelen leróni, mintha az aktuális év után kellene perkálniuk.

2014. április 16, szerda

18:49  Menekül az OTP Krímből [3 napja]
  A további banki működés ellehetetlenülése miatt az OTP Bank április 18-ától beszünteti működését a Krímben - közölte az OTP Bank az MTI-vel szerdán.
16:27  Segítjük Amerikát az adóelkerülés elleni harcban [3 napja]
  Magyarország és az USA között hamarosan megindulhat az automatikus adóügyi információcsere.
12:59  MNB: Százmilliárdnál is többet költhetnek ellenőrizetlenül [4 napja]
  Hatalmas összeget költhet el a Magyar Nemzeti Bank, ingatlanokat vesznek és újítanak fel, de Lajkó Félix is kap egy hegedűt adófizetői pénzből.
11:40  Meglódulhatnak a felvásárlások [4 napja]
  Fellendülés jöhet idén a közepes felvásárlások piacán. Észak-Amerika mellett a közép- és kelet-európai régió lehet a legaktívabb.
11:21  Nagyon nagy a baj Európában [4 napja]
  Recesszió felé tántorog Németország, konfliktus van Oroszországgal és a választók azon töprengenek: van-e egyáltalán értelme az Európai Uniónak.
10:58  Bekeményítettek a Simon millióit befogadó banknál [4 napja]
  A MagNet Bank adózott nyeresége a 2012-es 102 millió forintról tavaly 312 millió forintra nőtt - mondta Fáy Zsolt, az igazgatóság elnöke a pénzintézetsajtóbeszélgetésén Budapesten.
10:49  Hibás törvény miatt veszélyben a fizetés [4 napja]
  Az a munkavállaló, akik akár csak mikroszkopikus részesedést is kapott egy cégből, a béréhez sem juthat hozzá, ha a társaság nem fizet osztalékot - hívta fel a figyelmet egy ügyvédi iroda.
10:34  A rugalmas munkavégzés növeli a kreativitást [4 napja]
  Milyen stratégiával lehet erősíteni a vállalkozó szellemet a szervezeten belül? Egyre több cég ismeri fel annak fontosságát, hogy alkalmazottai között legyenek innovatív gondolkodók is, akik ötleteikkel viszik előre a vállalat szekerét.
10:17  Brutális sarcot húz a magyar állam a bérekre [4 napja]
  Magyarország a világon a negyedik az OECD adóelvonási rangsorában. Majdnem másfélszer akkora nálunk a fizetésekre rakódó közteher, mint amekkora az átlagos mérték.
09:08  Nem minden magyar, ami annak látszik [4 napja]
  A többség szívesebben vásárol hazai terméket, ha teheti. Vannak azonban olyan termelők, akik előszeretettel trükköznek a jelzésekkel.
08:36  Milliós támogatást kaptak a gazdák [4 napja]
  Élénk volt az érdeklődés a még 2006 és 2010 között indított, támogatott földvásárlási és birtok-összevonási célú hitelprogramok iránt - írja szerdai számában a Napi Gazdaság. Több mint 66 millió forint támogatást kértek összesen 315 hektár megvásárlására.
06:36  Húsvét: bosszankodhat, ha még nem fogalt szállást [4 napja]
  Megteltek a belföldi hotelek az ünnepekre, alig találni szabad szobát - derül ki az MTI tudósítói által készített körképből.

2014. április 15, kedd

18:48  Távozik Gyuris Dániel az OTP-től [4 napja]
  A vezérigazgató-helyettes április 15-i hatállyal távozik a pénzintézettől, munkaviszonyát közös megegyezéssel megszüntetik - jelentette be a hitelintézet a BÉT honlapján.
17:49  24 milliárd euró a magyar EU-mérleg [4 napja]
  A 2013-as év végleges számai ugyan még nem állnak rendelkezésre, de a bevételi és kiadási adatok eddigi összesítése szerint az EU tavaly lezárult 2007-2013 közötti költségvetési ciklusában mintegy 24 milliárd euró pozitív szaldóval zárt Magyarország - mondta Fazakas Szabolcs, az Európai Számvevőszék tagja kedden a Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Karán tartott előadásában.
16:49  Ettől félünk otthonunk kapcsán a leginkább [4 napja]
  Az egyik magyarországi biztosító szerint a lakáskárok háromnegyedét meg lehetne előzni.
14:15  Új számon hívhatja a tudakozót [5 napja]
  Az Invitel nyerte az NMHH pályázatát, így az év második felétől a vállalat látja el az országos belföldi tudakozó szolgáltatást.
13:59  A magyar gazdaság így fest a sörön át nézve [5 napja]
  Nézzük a Heineken vezérigazgatója, Joris Huijsmans "szemüvegén" keresztül, mi várható a második Orbán-kormánytól.
13:37  Megdöbbentő adatok: így szakadt ketté az EU [5 napja]
  Hatalmas különbségek vannak az Európai Unió (EU) 272 NUTS 2 besorolású régiója közti munkanélküliségi mutatókban. Az EU statisztikai hivatala, az Eurostat közleménye szerint Németország egyes részein csak 2,6 százalékos munkanélküliség van, míg Spanyolországban 36,3 százalékos munkanélküliséggel rendelkező régió is akad.
13:37  Súlyos bírságot kockáztatnak a trehány vállalkozások [5 napja]
  A vállalkozások jelentős részénél továbbra is alapvető hiányosságok vannak a kötelező adatszolgáltatásban. A hiányzó adatok miatt jelentős pénzbírsággal is sújthatják a társaságokat, illetve adott esetben a vezető tisztségviselőt is.
11:49  Csődveszély: a turizmus legyűrte az építőipart [5 napja]
  Eddig a legnagyobb bedőlési arány az építőipart fenyegette a magyar gazdaságban, de 2014 első negyedévében a szektort már megelőzte a szálláshely-szolgáltatás és a vendéglátás. Feltehetően a nagy kedvezményeket kínáló kuponos akciók sem tettek jót a szektornak.
11:21  Veszélyesebb üzem lett a cégvezetés - Mit tehetnek a főnökök? [5 napja]
  Az új Polgári törvénykönyv hatályba lépése óta kockázatosabbnak számít a cégvezetés. Ha ugyanis a vezető tisztségviselő mulasztása kárt okoz, vállalkozásával együtt ő is felelőssé válhat - akár teljes vagyonával. A szakértők szerint a megelőzés, az átvállalás, illetve a felelősségbiztosítás segíthet.
10:17  A horvátok bármikor vihetik az INA koncesszióit [5 napja]
  Bár a horvát kormányfő nem szeretné, hogy az országok közti küzdőtérré alakuljon a cég, de megszellőztette, hogy már holnaptól átszabhatnák azt.
10:10  Ügyeskedőkre hajt a NAV [5 napja]
  Célzottan ellenőrzi az adóhivatal az online pénztárgépek megrendelését, üzembe helyezését és szabályos működtetését. Az ellenőrök elsősorban azokat a kereskedőket és vendéglátókat keresik fel, ahol kétséges a szabályszerű számla- és nyugtaadás, valamint a valós forgalomnak megfelelő online adatszolgáltatás.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron