pénztárca kímélő megoldások
 
FN - Belföld hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2014. július 24, csütörtök

17:54  A fiatalokkal szemben többet megengednek a munkahelyeken [5 óra 38 perce]
  A Nemzeti Munkaügyi Hivatal elmúlt hetekben kiadott jelentései szerint a fiatalok számítanak az egyik legkiszolgáltatottabb csoportnak - derül ki több szakszervezet ifjúsági tagozatának közös közleményéből.
17:49  Pénztárgépes szövetség jöhet létre [5 óra 43 perce]
  A Micra-Metripond Kft. egy év alatt 33 ezer online pénztárgépet helyezett üzembe. A forgalmazó cég a jövőben oktatási központtal is segíti a partnereket, és a kezdeményezésükre megalakul egy iparági szövetség is.
17:27  Kétszázötvenezer ember az út szélén [6 óra 5 perce]
  Ismét a márciusi szint közelébe csökkent a munkanélküliek száma. Abban azonban nincs változás, hogy több mint felük semmilyen ellátást nem kap az államtól.
15:49  A banknyomorgatás miatt üti a magyar kormányt a Der Standard [7 óra 43 perce]
  A devizahitelek átváltása olyan populista-nacionalista intézkedés, amely a külföldi vállalatok rovására könnyít a hazai választók terhein - írja az osztrák liberális lap.
12:49  Megveszi a magyar állam az MKB-t [10 óra 43 perce]
  A közlemény szerint a kormány 55 millió eurót fizet a bankért. A BayernLB ugyanakkor elengedi az MKB 270 millió eurós tartozását. Az ügyletet a tervek szerint szeptemberig véglegesítik.
12:21  Váratlanul nagyot kaszált a Facebook [11 óra 11 perce]
  Még mindig megállíthatatlanul növekszik a Facebook: a profit 237 százalékkal nőtt egy év alatt, de a felhasználók tábora is tovább bővült.
11:17  A legaljasabb húzásoktól sem riadnak vissza a termékbemutatókon [12 óra 15 perce]
  Egyre gyomorforgatóbb praktikákkal palizzák be a gyanútlan időseket és a gyerekvállalás előtt álló nőket a termékbemutatókon.
10:05  Jövőre már gyerekszámtól függhet a nyugdíj [13 óra 27 perce]
  "Lehetne itt Obama a kormányfő, ő sem tudna csodát tenni, ugyanis az elmúlt 20-24 évben sem a demográfiai, sem a gazdasági mutatók érdemben nem változtak" - mondta Botos Katalin a Figyelőnek.
09:54  Durva leépítést jelentett be a Magyar Telekom [13 óra 38 perce]
  A társaság mintegy 1700 munkavállalójától válik meg a következő két év során.

2014. július 23, szerda

14:41  MSZP: eltűnik a magyar tej és hús a boltokból [1 napja]
  Az MSZP szerint Orbán Viktor és Lázár János az agrártámogatási rendszer átalakításával eltünteti a magyar tejet és a magyar húst a boltok polcairól. Erről Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese és Beke Károly, a párt országos elnökségének tagja beszélt szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
14:37  Széttagolt ország, kevesebb cégalapítás [1 napja]
  Egyértelműen látszik az ország kelet-nyugat irányú széttagoltsága, mivel a keleti országrészben jóval nagyobb valószínűséggel válnak fizetésképtelenné a cégek, mint nyugaton - derül ki a Bisnode-csoport elemzéséből.
14:35  Újabb országban lesz euró [1 napja]
  Litvánia 2015. január 1-jén bevezetheti az eurót - hozta meg szerdán a hivatalos döntést az Európai Unió szakminisztereit tömörítő tanács.
13:21  A GVH is rábólintott az Axel Springer és a Ringier házasságára [1 napja]
  Létrejöhet az Axel Springer és a Ringier AG magyarországi fúziója, miután a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) is megadta ehhez a hozzájárulását.
13:17  Ukrán válság - Putyin taccsra vághatja Oroszországot [1 napja]
  Újabb amerikai és európai uniós szankciók várhatnak Oroszországra a múlt héten Kelet-Ukrajnában lelőtt maláj gép miatt, amit a gyanú szerint az oroszok által támogatott kelet-ukrán szeparatisták szedtek le. Ez recesszióba küldheti az ottani gazdaságot.
11:48  Kamatcsökkentés után - De lehet-e hinni Matolcsynak? [1 napja]
  Az MNB tartós kamattartásra rendezkedne be 2015 végéig. Az elemzők szerint kérdéses, be tudják-e tartani ezt az ígéretet.
10:05  Új szégyenlistát adott ki a NAV [1 napja]
  A be nem jelentett foglalkoztatottak miatt megcsípett cégek adatait tette közzé az adóhatóság, amelyen a Napi.hu ismerős neveket is talált, van köztük milliárdos forgalmú soproni pékség, balatoni bolthálózat és cukrászda is.
09:27  A Nokia húzta le a Microsoft profitját [1 napja]
  A Nokia mobiltelefon üzletágának áprilisi megvásárlása miatt csökkent a Microsoft amerikai számítástechnikai vállalat nyeresége a második negyedévben az egy évvel korábbival összevetve, bevételben felülmúlták a várakozásokat.
07:27  Ha ez nem magyar siker, akkor nem tudom mi az [1 napja]
  "Zsebre dugott kézzel nem lehet létrát mászni" - ez a mottója a 24 éves Somogyi Tibornak. Tibor három évvel ezelőtt egy társsal és 500 ezer forinttal vágott bele saját üzletébe. Mára több milliós árbevételük van, és esélyesek rá, hogy üzletük piacvezetővé váljon Európában.

2014. július 22, kedd

15:21  Vége a kamatvágásnak! [2 napja]
  Matolcsyék bejelentették, nem lesz több alapkamat-csökkentés.
14:12  Matolcsyék még mindig tudnak meglepetést okozni [2 napja]
  Az elemzők 10 bázispontos vágásra számítottak. De nem ennyi lett végül. A forint rögötn reagált is.
12:49  A kkv-knál vannak leginkább veszélyben a munkavállalók [2 napja]
  A VDSZ elnöke szerint nem kedvez a munkabiztonságnak a munkavédelmi felügyelet kormányhivatalokba történő integrálása, de arra is kitért, hogy a kisebb cégeknél a legrosszabb a munkavédelem helyzete.
12:12  Borzasztóan rosszul fizet az állam [2 napja]
  Rossz példát mutatnak a költségvetési szervek: 2,5 milliárd forinttal nőtt lejárt tartozásuk. A majdnem 100 milliárdos összeg több mint 80 százalékát a vállalkozók, szállítók és szolgáltatók várják hiába.
11:17  Április óta egy forintot sem kaptunk az uniótól [2 napja]
  Hivatalos formában nem függesztették fel a finanszírozást, csak éppen nem fogadják be az új rendszerben készült számlákat, amelyeket április óta nem is küldött el a magyar kormány - írja a 444.hu.
10:49  Varga szerint nem kell aggódnia a hiány miatt [2 napja]
  A féléves államháztartási hiány jóval magasabb lett, mint tavaly, vagy tavalyelőtt. A nemzetgazdasági miniszter viszont szerint csak a szokásos lefutás jellemzi az idei számot.
08:48  Közzétették Lázár újabb áldozatainak listáját [2 napja]
  A Napi Gazdaság megjelentette azon cégeknek több mint 400-as listáját, amelyektől a legújabb bejelentett intézkedés szerint elveszik a területalapú uniós támogatást, mert 1200 hektárnál nagyobb terület után igényelték azt.

2014. július 21, hétfő

15:17  Senkinek nem kellett a 3 milliárdos munka [3 napja]
  Egyetlen ajánlat sem érkezett a Budapest Főváros IX. kerület, Ferencváros Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala új épületének kivitelezésére kiírt, becsült értéken 3 milliárd forintos tenderre - olvasható a hétfői Közbeszerzési Értesítőben.
15:12  300 millióba került a magyar biosör [3 napja]
  Már több áruházlánc polcain megtalálható az Alakor, 400-460 forintért adják az 0,33 literes üveget.
12:17  Durván összement a cigipiac [3 napja]
  Jól megreformálták. Legálisan egyre kevesebb fogy a füstölni valóból, miközben sorra buknak le az illegális dohányforgalmazók.
11:17  Kevesebb áramszünet, megbízható áramellátás [3 napja]
  Tavaly csaknem 12 százalékkal csökkent az áramkimaradások gyakorisága és időtartama az előző évhez képest.
11:17  Pékségláncra csapott le a NAV [3 napja]
  Be nem jelentett alkalmazottak és igazolatlan eredetű árukészlet miatt 4,5 millió forintos bírságot szabtak ki aegy külföldi tulajdonú, pékárut forgalmazó üzletláncra. Vizsgálják, mennyi bevételt titkolt el a cég
10:59  Nyugdíjasok: sokba kerülnek, de hatalmas üzletet jelentenek [3 napja]
  Folyton arról beszélünk, hogy egyre több az idős ember, és hogy az állami nyugdíjkasszák vajon meddig bírják fedezni a járandóságukat. De van az éremnek egy másik oldala is.
10:11  Megbukott a Tesco vezére [3 napja]
  Philip Clarke lemond vezérigazgatói pozíciójáról, miután a vállalat profitfigyelmeztetést adott ki a várható nyereség visszaeséséről.
09:54  Varga Mihály: jövőre jöhet a devizahitelek forintosítása [3 napja]
  A devizahitelek forintra váltásáról a törvényeket idén el kell fogadni, hogy jövőre megtörténhessen az átváltás - mondta a gazdasági miniszter a hvg.hu-nak, aki a brüsszeli "harcokról" és az adóscsökkentési ígéretekről is beszélt.
08:11  Csak a kivándorlás növekedése várható [3 napja]
  A legutóbbi intézkedések, és a várható gazdasági pálya alapján nincs alternatívája az emigrációnak, és várhatóan mi is megközelítjük majd a lengyel 4-5 százalékos arányt - írja a Világgazdaság.
07:59  Romlottak az üzleti várakozások [3 napja]
  Már harmadik hónapja nem igazán derűlátóak a vállalkozások. Pedig áprilisban, a választás hónapjában még csúcson volt az optimizmus.
06:17  Félmillióan szednek antidepresszánsokat Magyarországon [3 napja]
  Évente mintegy 8,5 milliárd forintot költ el az egészségbiztosító az antidepresszánsok támogatására - írja a Magyar Nemzet.

2014. július 19, szombat

10:49  Ideje az áramzabáló bojlereket lecserélni [5 napja]
  Ma már többféleképpen állíthatjuk elő az otthonunkban szükséges meleg vizet. A legtöbb háztartásban még mindig bojlerrel melegítik fel a fürdéshez és a mosogatáshoz szükséges vizet, ám léteznek ennél jóval környezetbarátabb és energiatakarékosabb megoldások is.
08:21  Seszták: a kormány nem államosít [5 napja]
  A nemzeti fejlesztési miniszter szerint csak az állami szerepvállalást növeléséről van szó. És ezt még tovább kívánják erősíteni. Azt nem árulta el, melyik cégek felvásárlását tervezik még.

2014. július 18, péntek

16:12  Mártha Imre: Ma a távközlésben több a kreativitás, mint az energetikában [6 napja]
  Sikeres volt a profilbővítés az Invitelnél - fogalmazott a Bitport.hu-nak adott interjúban az Invitel operatív főigazgatója. A szakember kérdésre válaszolva elmondta: amíg a magyar költségvetésnek szüksége van az ágazati adókból befolyó bevételekre, addig az energetikai, a banki, a média és a kereskedelmi szektornak várhatóan együtt kell élnie a különadókkal.
13:41  A szlovákoknak is nagy pofon a komáromi gyárbezárás [6 napja]
  A Nokia határközeli üzemében nemcsak magyarok dolgoznak.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya