pénztárca kímélő megoldások
 
FN - Belföld hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2014. július 28, hétfő

13:21  Újabb barátja van a kormánynak [52 perce]
  Hétfőn stratégiai megállapodást kötöttek a Schwarzmüller Járműgyártó Kereskedelmi Kft.-vel. Ez a harmadik osztrák cég, akivel aláírtak.
12:21  Profitlesen: kevesebb pénzre számítanak a cégek [1 óra 52 perce]
  Az év elejéhez képest szolidabb pénzügyi eredményekkel terveznek a vállalkozások.
11:37  Az oroszok elleni szankciók áldozata lehet Paks 2 [2 óra 36 perce]
  A Paksi Atomerőmű bővítésének előkészítését egyelőre nem befolyásolják az Oroszország ellen tervezett nemzetközi szankciók - mondta Aszódi Attila, az atomerőmű bővítéséért felelős kormánybiztos hétfőn a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
11:17  Siker, pénz, csillogás és magány? Ezzel is küzdhetnek a nagyfőnökök [2 óra 56 perce]
  Sokan irigylik a vállalati, szervezeti piramis tetején lévőket, de küzdelmeik nekik is lehetnek. Természetesen a felvetésnek rengeteg vetülete van, ellenérveket is könnyen lehet sorolni, és főnöke válogatja, hogy ki hogyan éli meg, ha ő diktál. Mi most szakértőnkkel a vezetői magány problémáját jártuk körbe.
09:49  1165 milliárdot követelhetnek az oroszokon [4 óra 24 perce]
  A már nem működő Yukos orosz olajvállalat részvényesei pert nyertek hétfőn Oroszország ellen a hágai Állandó Választottbíróságon - jelentette a Kommerszant orosz napilap és a Reuters egy meg nem nevezett bírósági forrásra hivatkozva.
09:21  Seszták véthetett az etikai szabályok ellen [4 óra 52 perce]
  Az új nemzeti fejlesztési miniszter korábban több olyan cég ügyében is eljárt ügyvédként, melyekben saját maga is érdekelt volt. Ezt tiltják a kamarai előírások.
08:17  Magyaroké az afrikai gyémántbánya [5 óra 56 perce]
  Gyémántbányába fektet Sierra Leonéban a budapesti tőzsdén jegyzett TWD Investments - írja a Magyar Nemzet.
07:36  Orbánék nemet mondtak az EU pénzére [6 óra 37 perce]
  A Magyar Nemzet szerint 72 milliárdos ajánlatot utasítottak el, rejtélyes okok miatt.
06:17  Varga szerint nem lesznek bankcsődök [7 óra 56 perce]
  A devizahiteles mentőcsomag miatt nem kerül veszélybe a magyar bankrendszer, és a pénzintézeteknek eszük ágában sincs kivonulni az országból - mondta a Világgazdaságnak adott, hétfőn megjelent interjújában Varga Mihály.

2014. július 27, vasárnap

14:59  Kánikulában ezt kérjük a főnöktől [23 óra 14 perce]
  A nyári hőségben rendszeres pihenőidő és védőital jár a munkahelyeken, nem csak a szabadban, de az irodákban is. Ha szükséges, emlékeztessük erre a főnökünket!
08:59  A diplománál többet érhet egy jó szakma [1 napja]
  A piacképtelen diplomák tömegénél biztosabb megélhetést nyújthat egy jó szakma. A Profession.hu szerint egyre több fiatal látja ezt be.

2014. július 26, szombat

13:05  Orbán álma máris valóra vált [2 napja]
  Megvalósult a miniszterelnök álma: az MKB Bank megvásárlásával a bankrendszeren belül meghaladta az 50 százalékot a magyar tulajdon aránya.
11:27  A GVH hárommilliárd felett bírságolt [2 napja]
  A versenyhivatalhoz továbbra is sok panasz érkezett az egészségre ható készítményekkel, a fogyasztói csoportokkal és az üdülési jogokkal kapcsolatban.
11:11  Ez nem sci-fi: testbeszédolvasó programmal fejthetünk meg másokat [2 napja]
  Speciális, értékesítés-támogató alkalmazást fejlesztett ki a DLM Solutions Kft. Az androidos táblagépekre letölthető DLM Pulse első körben az autókereskedőknek készült, de a későbbi verziót akár az állásinterjúkon is bevethetik a HR-sek. A fejlesztés idén a középvállalati kategóriában Invitel InnoMax Díjat nyert.
09:41  Keveset túlóráznak a magyarok [2 napja]
  A magyar munkavállalók kevesebbet dolgoznak, és kevesebbet is túlóráznak, mint az uniós átlag. Legalábbis a statisztikusok szerint.

2014. július 25, péntek

16:05  Csányi szinte összes cégével lepaktál a kormány [2 napja]
  A Csányi Sándor érdekeltségi körébe tartozó Bonafarm Csoport nyolc cégével köt stratégiai megállapodást a kormány
14:49  INA-ügy: falakba ütközött a Mol Zágrábban [2 napja]
  A Mol szerint nem sikerült előrehaladást elérni a horvát kormánnyal folytatott pénteki tárgyalásokon az INA horvát energiaügyi csoport jövőjéről.
11:21  Új táncrendet kellett megszokniuk a magyar vállalatoknak [3 napja]
  Az Invitel operatív főigazgatója szerint tudomásul kell venni, hogy a kormányzatnak határozott elképzelései vannak, amihez a piaci szereplők kénytelenek alkalmazkodni. A telekommunikációs szektorban a 2010 óta dúló háborúnak - amelyben a kormány az Invitelre szürke eminenciásként támaszkodott - a Telekommal kötött békeszerződéssel lett vége - nyilatkozta Mártha Imre a Vs.hu-nak.
10:21  Újabb munkaerő-kölcsönző bűnszervezet bukott le [3 napja]
  Az idén már másodszorra buktatott le a NAV olyan bűnözői csoportot, amely munkaerő-kölcsönzéssel csalt adót.
07:37  Dübörög az adóamnesztia [3 napja]
  Megduplázódott az adózatlan jövedelmek állománya az első negyedévhez képest az adóamnesztia részeként kidolgozott stabilitási megtakarítási számlákon - olvasható a Napi Gazdaság pénteki számában.

2014. július 24, csütörtök

17:54  A fiatalokkal szemben többet megengednek a munkahelyeken [3 napja]
  A Nemzeti Munkaügyi Hivatal elmúlt hetekben kiadott jelentései szerint a fiatalok számítanak az egyik legkiszolgáltatottabb csoportnak - derül ki több szakszervezet ifjúsági tagozatának közös közleményéből.
17:49  Pénztárgépes szövetség jöhet létre [3 napja]
  A Micra-Metripond Kft. egy év alatt 33 ezer online pénztárgépet helyezett üzembe. A forgalmazó cég a jövőben oktatási központtal is segíti a partnereket, és a kezdeményezésükre megalakul egy iparági szövetség is.
17:27  Kétszázötvenezer ember az út szélén [3 napja]
  Ismét a márciusi szint közelébe csökkent a munkanélküliek száma. Abban azonban nincs változás, hogy több mint felük semmilyen ellátást nem kap az államtól.
15:49  A banknyomorgatás miatt üti a magyar kormányt a Der Standard [3 napja]
  A devizahitelek átváltása olyan populista-nacionalista intézkedés, amely a külföldi vállalatok rovására könnyít a hazai választók terhein - írja az osztrák liberális lap.
12:49  Megveszi a magyar állam az MKB-t [4 napja]
  A közlemény szerint a kormány 55 millió eurót fizet a bankért. A BayernLB ugyanakkor elengedi az MKB 270 millió eurós tartozását. Az ügyletet a tervek szerint szeptemberig véglegesítik.
12:21  Váratlanul nagyot kaszált a Facebook [4 napja]
  Még mindig megállíthatatlanul növekszik a Facebook: a profit 237 százalékkal nőtt egy év alatt, de a felhasználók tábora is tovább bővült.
11:17  A legaljasabb húzásoktól sem riadnak vissza a termékbemutatókon [4 napja]
  Egyre gyomorforgatóbb praktikákkal palizzák be a gyanútlan időseket és a gyerekvállalás előtt álló nőket a termékbemutatókon.
10:05  Jövőre már gyerekszámtól függhet a nyugdíj [4 napja]
  "Lehetne itt Obama a kormányfő, ő sem tudna csodát tenni, ugyanis az elmúlt 20-24 évben sem a demográfiai, sem a gazdasági mutatók érdemben nem változtak" - mondta Botos Katalin a Figyelőnek.
09:54  Durva leépítést jelentett be a Magyar Telekom [4 napja]
  A társaság mintegy 1700 munkavállalójától válik meg a következő két év során.

2014. július 23, szerda

14:41  MSZP: eltűnik a magyar tej és hús a boltokból [4 napja]
  Az MSZP szerint Orbán Viktor és Lázár János az agrártámogatási rendszer átalakításával eltünteti a magyar tejet és a magyar húst a boltok polcairól. Erről Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese és Beke Károly, a párt országos elnökségének tagja beszélt szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
14:37  Széttagolt ország, kevesebb cégalapítás [4 napja]
  Egyértelműen látszik az ország kelet-nyugat irányú széttagoltsága, mivel a keleti országrészben jóval nagyobb valószínűséggel válnak fizetésképtelenné a cégek, mint nyugaton - derül ki a Bisnode-csoport elemzéséből.
14:35  Újabb országban lesz euró [4 napja]
  Litvánia 2015. január 1-jén bevezetheti az eurót - hozta meg szerdán a hivatalos döntést az Európai Unió szakminisztereit tömörítő tanács.
13:21  A GVH is rábólintott az Axel Springer és a Ringier házasságára [5 napja]
  Létrejöhet az Axel Springer és a Ringier AG magyarországi fúziója, miután a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) is megadta ehhez a hozzájárulását.
13:17  Ukrán válság - Putyin taccsra vághatja Oroszországot [5 napja]
  Újabb amerikai és európai uniós szankciók várhatnak Oroszországra a múlt héten Kelet-Ukrajnában lelőtt maláj gép miatt, amit a gyanú szerint az oroszok által támogatott kelet-ukrán szeparatisták szedtek le. Ez recesszióba küldheti az ottani gazdaságot.
11:48  Kamatcsökkentés után - De lehet-e hinni Matolcsynak? [5 napja]
  Az MNB tartós kamattartásra rendezkedne be 2015 végéig. Az elemzők szerint kérdéses, be tudják-e tartani ezt az ígéretet.
10:05  Új szégyenlistát adott ki a NAV [5 napja]
  A be nem jelentett foglalkoztatottak miatt megcsípett cégek adatait tette közzé az adóhatóság, amelyen a Napi.hu ismerős neveket is talált, van köztük milliárdos forgalmú soproni pékség, balatoni bolthálózat és cukrászda is.
09:27  A Nokia húzta le a Microsoft profitját [5 napja]
  A Nokia mobiltelefon üzletágának áprilisi megvásárlása miatt csökkent a Microsoft amerikai számítástechnikai vállalat nyeresége a második negyedévben az egy évvel korábbival összevetve, bevételben felülmúlták a várakozásokat.
07:27  Ha ez nem magyar siker, akkor nem tudom mi az [5 napja]
  "Zsebre dugott kézzel nem lehet létrát mászni" - ez a mottója a 24 éves Somogyi Tibornak. Tibor három évvel ezelőtt egy társsal és 500 ezer forinttal vágott bele saját üzletébe. Mára több milliós árbevételük van, és esélyesek rá, hogy üzletük piacvezetővé váljon Európában.

2014. július 22, kedd

15:21  Vége a kamatvágásnak! [5 napja]
  Matolcsyék bejelentették, nem lesz több alapkamat-csökkentés.
14:12  Matolcsyék még mindig tudnak meglepetést okozni [6 napja]
  Az elemzők 10 bázispontos vágásra számítottak. De nem ennyi lett végül. A forint rögötn reagált is.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros