pénztárca kímélő megoldások
 
HVG - Cégautó hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2014. október 30, csütörtök

15:38  Hadihajó-ügy: mást mondanak az oroszok, mást a franciák [1 óra 7 perce]
  Egyelőre nincsenek meg a feltételek ahhoz, hogy átadják az első Mistral osztályú francia helikopterhordozót Oroszországnak - közölte csütörtökön Michel Sapin francia pénzügyminiszter az RTL rádióban. A miniszter ezzel ellentmondott annak a korábbi orosz bejelentésnek, amely szerint november 14-én, a nyugat-franciaországi Saint-Nazaire kikötővárosban a szerződés szerint átadják az elkészült hadihajót az oroszoknak.
15:36  A Prezi is megszólalt az internetadó ügyében [1 óra 9 perce]
  Magyarország legismertebb startup cégei nyilatkozatot adtak ki az internetadóval kapcsolatban. Az NNG, a Ustream, a Prezi, valamint a startupokat tömörítő közös szervezet, a Bridge Budapest vezetői amellett érveltek, hogy milyen fontos a korlátozatlan internet az ország versenyképességének növeléséhez.
15:30  Magyar média: a szankciók nem lógnak ki a sorból az NMHH szerint [1 óra 15 perce]
  A magyar médiaszabályozás alapvetően megfelel az EU-tagállamokban jellemző szabályozásnak - hangzott el a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa mellett működő Médiatudományi Intézet és a Magyar Tudományos Akadémia Médiatudományi Kutatócsoportja által szervezett, a sajtószabadságról és a médiaszabályozásról tartott konferencián.
15:21  Itt van az első fotó egy új budapesti villamosról [1 óra 24 perce]
  Már gyártják az új budapesti villamosokat a CAF spanyolországi gyárában Zaragozában. A BKK Facebook-oldalán fotókat tettek közzé az egyik jármű vázáról, amely már lefestettek sárgára. Összesen 47 új villamos érkezik Budapestre a következő két évben.
15:18  Megszólalt a NAV is egy reklámadóról szóló vitán [1 óra 27 perce]
  Nehezen méltányolható, hogy a megrendelt reklám esetén belföldi közzétevő esetén is a megrendelőnek kell nyilatkozatot beszerezni arról, hogy az adókötelezettséget a közzétevő teljesíti - hangzott el a napi.hu szerint a reklámadóval kapcsolatban a nemrégiben megrendezett BrandFestival Special Editionön. A rendezvényen a NAV szakértője néhány részletet is tisztázott az adóval kapcsolatban.
15:15  "Amit tettem, nem múlik el nyomtalanul" - Bérczesi-interjú [1 óra 30 perce]
  12 éves drogkorszak, majd több hónapos pszichiátriai kezelés után Istenhez fordulva tér vissza Bérczesi Róbert. A magyar gang-alternatív Hiperkarma kultikus frontembere új, saját bevallása szerint utolsó életet kezd, melyben reményei szerint a dalain felnőtt, megcsalt generáció zsivaja belemosódik majd a Hit Gyülekezetének szeretetteljes igéibe. Bérczesivel kegyetlen óvodásokról, álomdrogról és a Jóisten arculköpéséről beszélgettünk. Aki az új Hiperkarma-albumra kíváncsi, görgessen a cikk végére, ott a Konyharegény - egy nappal a hivatalos megjelenés előtt - elejétől a végéig meghallgatható.
15:04  Megszavazták: Balassagyarmatra költözik a Nógrád megyei önkormányzat [1 óra 41 perce]
  Balassagyarmat önkormányzata egyhangúlag szavazta meg csütörtökön, hogy ingyenesen adja használatba a Nógrád megyei önkormányzatnak szükséges helyiségeket a vármegyeháza épületében.
14:59  Vivane Reding szerint "kibírhatatlan" Orbán kormányzása [1 óra 46 perce]
  Éles kirohanást intézett az internetadó ellen az Európai Bizottság volt alelnöke a Twitteren. Mikor ér már véget ez a kibírhatatlan történet - kérdezte?
14:53  2016-tól jöhet az autópályadíj Németországban [1 óra 52 perce]
  Németországban a közlekedési tárca elkészítette a külföldi autósokat terhelő autópályadíj tervét. Az éves díj legfeljebb 130 euró, vagyis átszámítva nagyjából 40 300 forint lehet, és várhatóan 2016-tól kell majd megfizetni.
14:50  Mága Zoltán betör az USA-ba, amerikai tévécsatorna forgat vele [1 óra 55 perce]
  Magyarországot és a magyar kultúrát is népszerűsítő önálló show-műsort készít Mága Zoltán hegedűművésszel az amerikai PBS televízió.
14:35  Elton John hősként tekint Ferenc pápára [2 óra 10 perce]
  Elton John már most szentté avatná Ferenc pápát: a brit zenész az AIDS elleni küzdelmet támogató évi jótékonysági rendezvényén beszélt arról, hogy a homoszexuálisok katolikus egyházon belüli elfogadására irányuló megnyilvánulásai miatt tekint "hősként" a pápára.
14:31  Pucér videója miatt perelné az RTL Klubot Bódy Sylvi [2 óra 14 perce]
  A Celeb vagyok, ments ki innen című műsorban szereplő playmate fürdőzéséről szóló képsorok kitakarva kerültek adásba, de az internetre már kitakaratlanul tette ki a videót a csatorna, így a képek menten terjedni kezdtek. A Comment.com szerint Bódynak külön azért fizetett a Playboy, hogy bejelentse: náluk vetkőzött utoljára.
14:27  Pancser drogkertész bukott le Tarnaörsön [2 óra 18 perce]
  Rendőröket hívott a házába egy tarnaörsi férfi azzal a szöveggel, hogy betörők vannak nála. Kiderült, hogy nem jártak ott betolakodók, de az egyenruhások találtak valami mást, amikor átkutatták a portát: marihuánanövényeket a melléképületben. Az anyukája azt mondta: nem tudta, hogy a fia drogot termeszt.
14:15  Ebola: Karantén vár az ebolás területekről visszatérőkre Kaliforniában [2 óra 30 perce]
  Karanténba helyezik huszonegy napra az Egyesült Államok nyugati partján fekvő Kaliforniában azokat, akik az ebolával érintett nyugat-afrikai államokból térnek haza, és közvetlen kapcsolatba kerültek fertőzöttekkel - jelentette be helyi idő szerint szerdán a szövetségi állam közegészségért felelős ügyosztályának igazgatója.
14:06  Kirepült az autóból és meghalt egy férfi Ópusztaszernél [2 óra 39 perce]
  Az 53 éves férfi autójával fának csapódott. Mivel nem használta a biztonsági övet, kirepült a kocsiból.
13:57  14 éves fiú akart felrobbantani egy bécsi pályaudvart - terrorizmussal gyanúsítják [2 óra 48 perce]
  A Westbahnhof felrobbantását tervezte a török származású fiú, ehhez az interneten szerzett be bombakészítéshez szükséges információkat. A fiút hetek óta figyelik a nyomozók, akik szerint többször beszélt arról, hogy Szíriába akar utazni, hogy az Iszlám Államhoz csatlakozzon.
13:55  Új csatornákat indít a köztévé, jön a Petőfi TV és az M4 Sport [2 óra 50 perce]
  Új csatornákat indít a közmédia, az MTVA bejelentése szerint a Petőfi TV a 16-35 év közötti korosztálynak szóló műsorokat sugároz majd az M2-esen este 8-tól akár reggelig, az M4 Sport pedig a 16 kiemelt magyar sportágról, az olimpiáról, a világ- és Európa Bajnokságokról, illetve a magyar sportsikerekről számol majd be.
13:52  Varga előállt a költségvetéssel [2 óra 53 perce]
  Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter átnyújtotta Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének a 2015-ös költségvetés tervezetét. A kormány 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel, és 2,4 százalékos deficittel számol jövőre. Marad a családi adókedvezmény, növelik a rendvédelmi dolgozók bérét.
13:49  Ünnepi ceremónián köszöntették az első marihuánaültetvényt Chilében [2 óra 56 perce]
  Latin-Amerikában elsőként Chilében termesztenek gyógyászati célokra marihuánát. Rákos betegek fájdalmait akarják enyhíteni az elültetett növényekből nyert olajjal. A szert kétszáz rákbeteg kapja, őket egy fővárosi hatóság és az orvosi célú marihuána legalizálása mellett kiálló Daya Alapítvány választja majd ki.
13:46  Az ön utcájában van korrupció? Ezzel a térképes alkalmazással megnézheti [2 óra 59 perce]
  A K-Montiro által fejlesztett mobilapp térképes felületén piros gombostűk jelölik az adott helyszínhez kapcsolódó korrupciós vagy vagy a sajtó szerint problémás ügyet, kék gombostűk pedig a megjelölt helyszínen EU-támogatással megvalósult vagy megvalósuló beruházásokat.
13:38  Tíz évnél is többet kapott az autópályán lövöldöző német sofőr [3 óra 7 perce]
  Frusztrálta a közlekedés, ezért évekig lövöldözött a német autópályákon közlekedő teherautók utánfutóira és pótkocsijaira saját járművének kormánya mögül az a német kamionsofőr, akit a würzburgi bíróság csütörtökön tetteiért tíz és fél év börtönbüntetésre ítélt.
13:35  FAZ: Orbánék bumerángot dobtak el, amit nehéz lehet elkapni [3 óra 10 perce]
  Németországban az internetadó elleni tüntetéssel kapcsolatban közölt kommentárt a konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) és a liberális Süddeutsche Zeitung és a Handelsblatt című üzleti lap is.
13:15  Amikor centiken múlik az ember élete - videó [3 óra 30 perce]
  Íme, egy félelmetes összeállítás olyan közúti balesetekről, ahol centimétereken múlott, hogy a kisodródó járművek elsodorják a gyalogosokat, de szerencsére egyik esetben sem történt komoly baj.
13:12  PIN-kódjáért halálra kínozták egyik áldozatukat - életfogytiglanra ítélték a bandatagokat [3 óra 33 perce]
  Öt idős embert megölt, közülük többet meg is kínzott egy Romániából Budapestre települt rablóbanda. Hat embert ítélt el nem jogerősen a Főváros Törvényszék, két embert bizonyítottság hiányában felmentettek. Az elsőrendű vádlott tényleges életfogytiglant, a másodrendű életfogytiglani börtönbüntetést kapott.
13:12  Kövér nyitotta meg a Rembrandt-kiállítást a Szépművészetiben [3 óra 33 perce]
  Több mint 10 ország 44 múzeuma adta hozzá a maga kincseit a Szépművészeti 17. századi holland remekműveihez. Megnyílt a Rembrandt és a holland arany évszázad című kiállítás.
13:06  Ferenc pápánál járt az Európai Parlament elnöke [3 óra 39 perce]
  Ferenc pápa és Martin Schulz találkozója negyven percig tartott, a pápa november 25-én viszonozza a látogatást.
13:06  Eddig 361 millió euróba került az Erstének a devizahiteles törvény [3 óra 39 perce]
  A 2014 első kilenc hónapjára vonatkozó eredmény megfelel a nyár folyamán kiadott előrejelzésnek - közölte Andreas Treichl, az Erste Group Bank AG vezérigazgatója. Ahogyan várható volt, az idei év első három negyedévében 1484,0 millió euró nettó veszteség keletkezett a banknál, pedig a 2013-as azonos időszakban még 430,6 millió eurós nyeresége volt.
13:02  Orbán bizottsági meghallgatását kezdeményezi az LMP [3 óra 43 perce]
  Az LMP kezdeményezi, hogy hallgassák meg a miniszterelnököt a külügyi és a nemzetbiztonsági bizottságok összevont ülésén - közölte csütörtökön a párt társelnöke.
12:59  Kijött az utolsó előzetes a várva várt Éhezők viadala 3-hoz [3 óra 46 perce]
  Már tényleg nem kell sokat várni Az Éhezők viadala új részének premierjére, Most még egy utolsó hangulatvideó fokozza a kedélyeket. Az Éhezők viadala 3.- A kiválasztott első része november 20-án debütál világszerte, a filmben többek között az azóta elhunyt Philip Seymour Hoffman és a pucér fotós botrányban érintett Jennifer Lawrence játssza majd a főszerepet.
12:55  Szék mellett a padlóra [3 óra 50 perce]
  Az Orbán-kormány megpróbálta eljátszani a nagypályás játékost, de kiderült róla, hogy kisstílű seftes, akinek a nagyok végül az orrára koppintottak.
12:53  Vállalna 8 órás munkanapot, ami 5-től 22 óráig tart? [3 óra 52 perce]
  Hat év után pénteken pont kerülhet a helyközi járatokon dolgozó buszvezetők zsebét érzékenyen érintő kérdésre: munkaidőnek számít-e, amikor a menetrend miatt a végállomáson kell várakozniuk. A Volánbusz szerint ilyenkor ők nem dolgoznak, a sofőrök viszont kiakadtak és pereltek, amiért például egy reggel 5-től este 22 óráig tartó munkanap után abban a tudatban érnek haza, hogy aznap is "csak" 8 órát dolgoztak. Ezalapján mindenféle munkakörnél lehetne csak a ténylegesen ledolgozott órákat fizetni?
12:43  Tordai: jól szervezett csel, provokáció volt a visszahívásom [4 óra 2 perce]
  A Budapesti Zsidó Hitközség szerda esti közgyűlésén visszahívták elnöki tisztségéből Tordai Péter, Schwezoff Dávid ügyvezető igazgatót azonban nem. Tordai szerint a közgyűlés illegitim és morálisan is megkérdőjelezhető volt, ennek ellenére semmilyen lépést nem kíván tenni.
12:35  Majdnem elkapták Roman Polanskit Varsóban [4 óra 10 perce]
  Az évtizedek óta körözött Roman Polanski filmrendezőt Varsóban a rendőrség kihallgatta, de az amerikai hatóságok kérése ellenére nem vették őrizetbe.
12:28  Tényleg különleges: itt a HP billentyűzet- és egérgyilkos, kétképrnyős PC-je [4 óra 17 perce]
  Egy egészen újszerű windowsos számítógépet mutatott be a HP.
12:25  Pester Lloyd: Nincs listánk az Amerikából kitiltottakról [4 óra 20 perce]
  Nem sértettek törvényt és nem közöltek konkrét listát az Egyesült Államokból kitiltottakról, csak a napilapok információit szedték össze cikkükben - közölte a Pester Lloyd német nyelvű lap.
12:14  Orbán volt minisztere differenciáltan kezelné a multikat [4 óra 31 perce]
  Differenciált megközelítést igényelnek a multinacionális vállalatok gazdaságpolitikai és társadalmi szempontból, teljesen más szerepet játszanak ágazatonként - mondta Chikán Attila egyetemi tanár, a Versenyképesség Kutató Központ igazgatója a Világgazdaság által rendezett Multi cégek Magyarországon: hoztak, láttak, vittek? című konferencián.
12:09  Phil Collinsnak elege van Adele kétszínűségéből [4 óra 36 perce]
  Nem lett semmi a két előadó közös számából, holott annak tervéről már régóta lehetett hallani. Phil Collins szerint nem rajta múlott, mivel Adele hosszú ideig válaszra sem méltatta a Genesis egykori dobosát. Közben felerősödtek a pletykák, hogy hamarosan jöhet az új Adele album.
12:07  Átvette a Motorola mobil üzletágát a Lenovo, a Google kiszállt [4 óra 38 perce]
  A Lenovo és a Google bejelentette, hogy lezárult a Motorola Mobility akvizíciója - közölte a kínai vevő.
11:59  Öt évet kapott a másfél éves gyermekét földhöz vágó férfi [4 óra 46 perce]
  Jogerősen ötéves börtönbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Győri Ítélőtábla azt a devecseri férfit, aki 2011 februárjában úgy vágta földöz másfél éves gyermekét, hogy az három nappal később a kórházban belehalt sérüléseibe.
11:58  Az SZDSZ irodaháza miatt nyújtott be törvényjavaslatot Lázár [4 óra 47 perce]
  Lázár János azt javasolja, hogy ne minősüljenek banktitoknak a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által korábban pártiroda vásárlására biztosított kölcsön adatai.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest