pénztárca kímélő megoldások
 
HVG - Cégautó hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2016. október 24, hétfő

16:40  "Alpári nagy hazugság": kilakoltatták a Roma Parlamentet - videó [35 perce]
  Egy október 20-i önkormányzati végzés alapján hétfő délelőtt a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ rendőrök segítségével elkezdte kiüríteni a Phralipe, illetve a Roma Parlament irodáit a Tavaszmező utcában. Arra hivatkoztak, hogy életveszélyessé vált az épület. Az aktivisták szerint ez hazugság, és az utolsó meghatározó civil központot teszik most tönkre.
16:40  Az angol nyelvleckék után bő egymilliárdért utaztatják is Matolcsy munkatársait [35 perce]
  A Magyar Nemzeti Bank 1,2 milliárd forint keretösszeggel írt ki közbeszerzést, amelyre utazásszervezők pályázhatnak. A tendert néhány nappal azután írták ki, hogy kiderült: az oslói nagykövet cége taníthatja angolra az MNB munkatársait.
16:31  Nézze, ez történelem: 70 éve így fotózták le először, milyen a Föld az űrből [44 perce]
  A második világháborúban több ezer ember életét követelő rakéta továbbfejlesztésével 1946. október 24-én készült az első fotó, amelyen a Föld a világűrből látszik.
16:20  Ha nem engedték be sípolni vasárnap, százezrekre perelheti a szervezőket [55 perce]
  Bármilyen idegesítő is, ha valaki fülsiketítően sípol mellettünk, a véleménynyilvánításnak ez a formája idehaza bevett dolognak számít a rendszerváltás óta. A jogászok szerint jogsértés volt ebben megakadályozni embereket, ahogy ki sem vezethették volna őket a Kossuth tér elkordonozott részéről. Akivel ez történt, és bizonyítani is tudja, perelhet is.
16:20  Itt az első lépés a letelepedési kötvény eltörléséhez? [55 perce]
  Legkésőbb november közepéig a parlament elé kerül az államháztartási törvény módosítása, ebben lehet majd állást foglalni a letelepedési kötvényről - mondta Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője hétfői délután újságíróknak Budapesten.
16:18  Róna Péter:Túl sok kedvezményt kapnak a multik Magyarországon [57 perce]
  A juttatások felhasználásának nyomon követése nem biztosított, így nem tudni, hogy a kedvezményezettek mire költik a támogatást - mondta a Magyar Nemzetnek a közgazdász.
16:01  Megjött a világ legnagyobb kapacitású 2,5"-es merevlemeze [1 óra 14 perce]
  A Seagate vadonatúj BarraCuda merevlemeze akkora tárolási kapacitást kínál 2,5"-es kivitelben, amelynek jelenleg nincsen párja a világon.
15:49  Hidroterápiás futópad kutyáknak: kis magyar pénzlenyúlási ötletekre figyelt fel az EU [1 óra 26 perce]
  Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) 2012 óta összesen 24 ajánlást tett a Legfőbb Ügyészségnek, ezek a hivatal közigazgatási vizsgálatai alapján felvetik a bűncselekmény gyanúját - mondta Fazekas Géza szóvivő. A Fővárosi Főügyészség hétfőn emelt vádat az egyik ilyen ügyben. Olyan is volt, hogy kutyáknak kialakított hidroterápiás futópad továbbfejlesztésére kértek támogatást úgy, hogy valóban nem is volt ilyen szándék.
15:45  Mitől félnek az amerikaiak? Nálunk belehalnának a rettegésbe [1 óra 30 perce]
  Azt gondolná, hogy leginkább a 9/11 jellegű támadástól tartanak az Egyesült Államok lakói? Hát nem, az csak a második legijesztőbb dolog a szemükben.
15:38  Úgy motorozik a falon ez a szőke hölgy, mintha bárki tudnak ilyet - videó [1 óra 37 perce]
  Ahogyan a neve is mutatja, a "Wall of Death" vagyis a halál fala nevezetű motoros mutatvány nem tartozik a legbiztonságosabb manőverek közé.
15:25  "Legyen Zsivány. Zsivány Egyes" - itt a magyar előzetes [1 óra 50 perce]
  Kevesebb mint két hónap múlva moziba kerül az első különálló Star Wars-film, amihez most kiadták a legfrissebb szinkronos előzetest, és egy újabb posztert, amit azonnal raknánk ki a falra.
15:24  Háromezer embert akarnak kivinni ma a calais-i dzsungelből - videó, fotó [1 óra 51 perce]
  Hosszú sorokban állnak a menekültek a calais-i migránstábor gyűjtőpontjánál, amelyet a hatóságok a kiürítéshez kijelöltek. A területről buszokkal szállítják el az embereket az ország különböző pontjain kialakított befogadóközpontokba. A BBC videóján látszik, hogy már az első napon is volt lökdösődés, de nagyobb rendbontásról eddig nem jött hír.
15:18  Családi gazdaságban dolgozik? Erre érdemes nagyon figyelni [1 óra 57 perce]
  A családi gazdaság tagjainak jövedelme az adóév utolsó napján meglévő létszám alapján állapítható meg, nincs jelentősége annak, hogy a tagok mikor léptek be a családi gazdaságba, és annak sincs, hogy az év közben belépőhöz köthetően mikor érkezett bevétel, és mikor merült fel költség. Annak viszont nagy jelentősége van, hogy a tagok milyen lakcímre, illetve tartózkodási helyre vannak bejelentve, mivel feltétel a közös háztartás.
15:07  Megnéztük, kik állítják, hogy vasárnap kifütyülték a Himnuszt. Árulkodó lista [2 óra 8 perce]
  Hogy miért tették? Hm...
14:49  A rendőrség most megmutatja, mit csináljon a telefonjával [2 óra 26 perce]
  Figyelemfelhívó kampányt indul uniós szinten, hogy tájékoztassák az állampolgárokat, milyen veszélyben vannak az adataik, ha nem tesznek még csak minimális intézkedéseket sem az adatvédelemre. Figyeljen, mert gifekből lehet okosabb, de ha nagyon óvatos akar lenni, nézzen körül a kormányzati oldalakon is.
14:39  Mert igény van rá - így áll a szombathelyi stadionprojekt - fotók [2 óra 36 perce]
  Még majdnem egy évet kell várni arra, hogy elkészüljön, a várható végköltség most 13 milliárd körül van, de ez persze még nőhet.
14:34  Bevetette kreatív sajtóelhárító módszerét az egyik fideszes képviselő - videó [2 óra 41 perce]
  Ha akarta, akkor sem tudott volna nyilatkozni az újságíróknak a fideszes Vigh László a parlamentben, hiszen éppen telefonált. Vagy mégsem?
14:34  1,2 milliárd forint még egy ilyen McLarenért is arcpirító [2 óra 41 perce]
  Nem kevesebb, mint 4,3 millió dollárt kérnek a közúti használatra átalakított P1 GTR-ért.
14:20  A vallonok beintettek az EU-nak és Kanadának [2 óra 55 perce]
  Kiakadtak az ultimátumon, így nincs szabadkereskedelmi egyezmény az EU és Kanada között.
14:08  Új elnökhelyettes a GVH-nál [3 óra 7 perce]
  Az elnök és a másik helyettese maradt a posztján, kaptak újabb hat évet.
14:07  Tizennégy évet kapott a csecsemőgyilkos lány, de hamarabb szabadulhat [3 óra 8 perce]
  Az akkor 19 éves lány és barátja készültek arra, hogy megölik születendő gyereküket 2014 nyarán. A Debreceni Ítélőtáblán hétfőn 14 évet kapott a lány, 10 évet a barátja, de a büntetésbe mindkettőjüknél beszámítják az előzetes letartóztatásban eltöltött időt - derül ki a Dehir.hu tudósításából.
14:01  Itt egy videó arról, mekkorát változtak az autós számítógépes játékok 40 év alatt [3 óra 14 perce]
  Kevés olyan sport létezik, ami annyira megihlette volna a számítógépes játékok készítőit, mint a Forma-1. Az első "szimulátort" már 1976-ban Atarira készült el, azóta pedig folyamatosan jönnek az újabb és újabb játékok - a grafikai különbség pedig egészen látványos.
13:48  Fotó: slusszkulcsot találtak a kőbányai tolvajoknál - ki ismeri fel? [3 óra 27 perce]
  A rendőrök Kőbányán igazoltattak két férfit, akiknél több autó indítókulcsát is megtalálták. Az egyik kulcscsomó fotóját hétfőn tették közzé a rendőrség oldalán: a kulcsok mellett két kislány fotója is rajta van, keresik a tulajdonosát.
13:47  Keresztény diáklányok menekültek meg az Iszlám Állam harcosai elől [3 óra 28 perce]
  Vasárnap este újabb offenzívát indítottak a kurd és török erők Moszul felszabadításáért a város északkeleti részéről. Több eredendően keresztény települést viszont már most visszafoglaltak a koalíciós erők az Iszlám Államtól. Az iszlamisták megpróbálták a kereszténység minden nyomát eltüntetni. Egy keresztény diáklányok lakta kollégiumba is bevették magukat.
13:46  1 millió zöldautót ígér a Honda, de mikorra [3 óra 29 perce]
  A Honda is csatlakozik a zöldautó-forradalomhoz, igaz, kicsit lassabban, mint a többiek.
13:36  Megvastagíthatják a határzárat Szlovénia és Horvátország között [3 óra 39 perce]
  Meg kell erősíteni a határzárat a szlovén-horvát határon, a korábban felállított drótkerítést le kell cserélni egy biztonságosabbra, hogy egy lehetséges ellenőrizetlen migránsáradatot irányítás alatt lehessen tartani - ezt nyilatkozva Miro Cerar szlovén miniszterelnök hétfőn Belgrádban a szerb és a szlovén kormány együttes ülése után.
13:35  Ritka szarvasfélével bővült a Budakeszi Vadaspark állománya [3 óra 40 perce]
  A rendkívül ritka Dybowski-szikaszarvasok a hazai vadonban szabadon egyáltalán nem találhatóak meg, az első példányok még 1975-ben, betelepítés útján kerültek Magyarországra.
13:19  Brutális szemléletváltást sürget a vállalkozók szövetsége [3 óra 56 perce]
  Bengednék a vendégmunkásokat, 100 állami alkalmazottat irányítanának át a piacra, növelnék a minimálbér-közmunkabér-különbséget, látványos járulékcsökkentést akarnak.
13:12  Magyarország a demokrácia és a diktatúra közötti szürke zónában van [4 óra 3 perce]
  Orbán Viktor beszédét, az őt kifütyülőket, a kormányfő államálmát és egy mélyen megosztott ország gondjait elemzik október 23-a után Európában.
13:00  Nyugdíj: milliókat szakíthat, ha időben ébred [4 óra 15 perce]
  Nem riogatás: aki tisztességes nyugdíjat akar, kezdjen el minél előbb gondoskodni magáról! Segítünk a számolásban.
12:58  Ahol nem ritka a napi egyetlen órácskát dolgozó közszolga [4 óra 17 perce]
  Erről panaszkodott egy kerekasztal vitában Szaúd-Arábia közszolgálati minisztere. Ha minden így megy tovább, akkor három év múlva itt a csőd.
12:41  Két autót tört fel, ezt a férfit keresik [4 óra 34 perce]
  Egy férfi azonosításához kérik a lakosság segítségét a győri rendőrök.
12:41  Parlament: a fideszes államtitkár szerint a letelepedési kötvény hasznot hoz az országnak [4 óra 34 perce]
  Ülésnap van, október 23. után a pártok is emlékeznek a forradalomra, és a tegnap történtekre. Cikkünk folyamatosan bővül.
12:40  Cáfolta Marquard, hogy köze lenne a Népszava felvásárlásához [4 óra 35 perce]
  A svájci médiamogul először szólalt meg, mióta kiderült, hogy új tulajdonosa van a Népszavának és a Geomédia portfóliójának.
12:18  Tankoljon, ismét drágul az üzemanyag [4 óra 57 perce]
  A benzin literének átlagára is eléri a 350 forintot.
12:00  10+ billió forintról van szó: hamarosan nyélbe ütik a félvezetőipar eddigi legnagyobb felvásárlását [5 óra 15 perce]
  A tech-világ történetének egyik legnagyobb, a félvezetőiparénak viszont tényleg a legnagyobb felvásárlására kerülhet sor néhány napon belül.
12:00  Billiós üzletkötés: hamarosan nyélbe ütik a félvezetőipar eddigi legnagyobb felvásárlását [5 óra 15 perce]
  A tech-világ történetének egyik legnagyobb, a félvezetőiparénak viszont tényleg a legnagyobb felvásárlására kerülhet sor néhány napon belül.
11:53  Meghalt a Csengetett, mylord? írója [5 óra 22 perce]
  Jimmy Perry 1971-ben BAFTA-díjat kapott az Ükhadsereg című komédiáért.
11:46  Hétmillió dolláros házat vásárolt nyolcadik gyermeke anyjának Mick Jagger [5 óra 29 perce]
  A 73 éves Rolling Stones énekes nyolcadik gyermeke még az idén megérkezik. A boldog mama állítólag végkielégítésként kapta a szép házat New Yorkban.
11:37  A baj csőstül jön - vízben úszik pár utca a XIII. kerületben [5 óra 38 perce]
  Több mint egy hónapja nehezíti útfelújítás a XIII. kerületi Dráva utcán közlekedők életét. Hétfőn reggel ehhez még jött egy csőtörés, amely a Dráva utca-Kárpát utcánál történt, de a víz a kijjebb lévő Révész utcát is elönti éppen.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen