pénztárca kímélő megoldások
 
HVG - Cégautó hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2015. október 13, kedd

12:38  Gáláns óradíjért épülhetett a kerítés a szerb határon [55 perce]
  A Honvédelmi Minisztérium vagyonkezelő cége nyerte el szupergyors, meghívásos eljárásban a határvédelmi kerítés építését csaknem 2 milliárd forintért - tárta fel az Index. A cég igazgatósági elnöke, Dankó István a tendert kiíró honvédelmi tárca államtitkára is. A HM EI nevű céggel megkötött szerződésben bruttó tízezer forintos óradíjjal számoltak, bár már a kerítésépítés kihirdetésekor megkezdték az ingyemunkaerő toborzását.
12:35  MHB: Börtönben vannak a kiutasítottak [58 perce]
  A Magyar Helsinki Bizottság beszámolója szerint több csomag ruhát vittek a szegedi börtön nagyfai objektumába a Segítsünk Együtt a Menekülteknek csoport önkéntesei. Minderre azért volt szükség, mert Szerbia nem fogad vissza egyetlen kiutasított személyt sem, viszont zárt őrizetüket börtönben oldják meg a magyar hatóságok, noha erre léteznének zárt táborok is.
12:31  Mit tippel, vajon mennyivel mehet ez a gyönyörű sportautó? Nagyon meg fog lepődni [1 óra 2 perce]
  Hamarosan állásajánlatokkal bombázhatják majd azt a lelkes kínai amatőrt, aki egy egészen lenyűgöző autót épített.
12:09  Közösen támadja meg a Jobbik, az MSZP és az LMP a földeladást [1 óra 24 perce]
  Alkotmánybírósághoz fordulnak az ellenzéki pártok az állami földek tervezett eladása miatt. A szükséges ötven aláírás LMP-s, MSZP-s, jobbikos és független képviselőktől érkezett. Az MSZP-s Legény Zsolt szerint keveset lehet tudni a 380 ezer állami föld eladásáról, és arról, hogy a várhatóan befolyó több száz milliárd forintos bevételt mire akarják fordítani.
12:01  Tegyen le mindent, ezt a két videót látnia kell a holdra szállásról [1 óra 32 perce]
  Ha valaki nem csak állóképekben szeretné látni a történelem egyik legnagyobb tudományos sikerét, a holdra szállást, annak most két lenyűgöző videót mutatunk. Az egyik pörgős-játékos, a másik nyugodt-elgondolkodtató.
11:56  A pálinkaharcot elbuktuk [1 óra 37 perce]
  Be kell vezetnünk a párlat adójegyet, literenként 700 forintot fizetnek a pálinkafőzők.
11:55  Páncéltörővel lőttek Munkácson [1 óra 38 perce]
  Keddre virradó éjjel egy munkácsi üzeltközpontra páncéltörő gránátvetővel lőttek ismeretlenek. Az esetnek köze lehet a júliusi, három halálos áldozatot követelő lövöldözéshez.
11:51  DiCaprio már rá is ugrott a Volkswagen-botrány filmváltozatára [1 óra 42 perce]
  Leonardo DiCaprio produkciós cége gyorsan megvette az autógyár körül kirobbant botrányról szóló, még meg sem jelent könyv megfilmesítési jogait.
11:40  Nem vagyok képes erőszakszervezetként működtetni az iskolát [1 óra 53 perce]
  A piros és fekete pontokra, jegyekre építő lehangoló értékelési rendszert váltotta fel egy különleges módszerrel az örkényi iskola tanítója: egyfajta pénzt vezetett be a mindennapos iskolai munkába. Aki jól tanul, segít, dolgozik, garast érdemel, aki rosszat tesz, verekszik, nem dolgozik, garast fizet. Murinai Angela nem gondolja, hogy ezzel anyagiasságra nevelné a diákjait, viszont a tavaly még kezelhetetlen, hátrányos helyzetű gyerekekkel teli osztály hihetetlenül megváltozott. Megszűntek a fegyelmezési problémák, a gyerekek szabadidejükben is feladatokat kérnek. A központi előírások, a kötelező osztályzatok viszont erősen az - egyébként számos személyközpontú pedagógiai elemmel megtámogatott - "garasos rendszer" ellen hatnak.
11:31  Meghúzza a nadrágszíjat a Volkswagen a dízelbotrány miatt [2 óra 2 perce]
  A Volkswagen német autógyártó vállalat azt tervezi, hogy felgyorsítja a költségek csökkentését célzó programját, és éves szinten egymilliárd euróval mérsékli befektetéseit a dízelbotránnyal kapcsolatos, előre nem látható kiadások miatt.
11:24  Deutsch: fordulat állt be az Altus-botránnyal kapcsolatos "uniós viszonyulásban" [2 óra 9 perce]
  A héten elkezd foglalkozni a DK-elnök cége vezette konzorcium által elnyert uniós közbeszerzés ügyével az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottsága.
11:24  Menekültek és Volkswagen-botrány miatt szoronganak a magyar sikervárosban [2 óra 9 perce]
  A korábbinál erősebben érzékelhető a szorongás a győriekben - mondta a Petz Aladár kórház osztályvezető pszichiátere. Sokan attól tartanak, hogy a képzeltenebb, Nyugatról visszatoloncolt menekültek a nyugati határszélen telepednek majd le, ott várnak a továbbállás lehetőségére. Másokat az aggaszt, hogy a Volkswagen-botrány milyen hatással lesz az Audira.
11:22  Háromórás eposz lesz Tarantino új filmje [2 óra 11 perce]
  Az Aljas nyolcas közepén még szünet is lesz, ahogy az a klasszikus hollywoodi gigafilmeknél volt szokás.
11:03  Mi más lehetne a Ferrari azonosítója a tőzsdén mint "RACE"? [2 óra 30 perce]
  Jövő hétfőn, minden jel szerint, bevezetik az olasz sportkocsigyár részvényeit a New York-i tőzsdére. A céges tőzsdei azonosítók közt már most nyert a Ferrari.
10:41  Tüzérségi lövedék miatt lezárják a Margit híd környékét [2 óra 52 perce]
  A Margit hídon át jelenleg nem lehet Budára jutni, mert a budai hídfőnél világháborús lövedéket találtak. Az Árpád fejedelem útját és a budai rakpartot 200-200 méteren lezárják, az intézkedés egy lakóépületet is érint.
10:40  Belga házaspár gyilkosait keresik: emelték a nyomravezetői díjat [2 óra 53 perce]
  Kétmillióról hárommillióra módosították a nyomravezetői díjat egy kunszállási tanyán történt emberölési ügyben. Egy belga házaspár tagjait olyan súlyosan bántalmazták az ismeretlen tettesek, hogy a pár mindkét tagja életét vesztette.
10:34  Tőzsdére megy a Duna House [2 óra 59 perce]
  Jelentősen növelte árbevételét és eredményét az első fél évben a Duna House (DH), az ingatlanpiaci csoport azt is bejelentette, hogy részvényértékesítésre és tőzsdei bevezetésre készül.
10:27  Jövőre 2,5 százalékos növekedést vár a Kopint-Tárki [3 óra 6 perce]
  A Kopint-Tárki 3 százalékra módosította idei növekedési előrejelzését a korábban prognosztizált 3,2 százalékról, míg jövőre a korábban közöltnél árnyalatnyival magasabb, 2,5 százalékos bruttó hazai termék (GDP) emelkedéssel számol.
10:20  Egy egész különleges koncert a MüPában [3 óra 13 perce]
  A szenegáli származású Cheikh Lő több szempontból pályája csúcsára ért: a WOMEX 2015 Életműdíj díjazottja a World Music Charts Europe album ranglistáját is vezeti. Október 25-én a Müpában lép színpadra.
10:12  Ezen a héten 4 napig olcsóbb lesz a mozizás [3 óra 21 perce]
  A Cinema City idén negyedik alkalommal rendezi meg minden fővárosi és vidéki mozijában négynapos eseménysorozatát, a FilmÜnnepet, október 15. és 18. között. A résztvevők 730 és 930 forintért vásárolhatnak jegyet 30 különféle filmre, melyek közül ötöt premier előtt, hármat premieren mutat be a mozihálózat. A filmezés élményét tematikus filmklubok, közönségtalálkozók is színesítik.
10:11  Elég egy x, és a NAV bevallja az adónkat [3 óra 22 perce]
  Kész a törvénymódosítás, itt-ott átírják az adózás szabályait: elég lesz egy x és egy aláírás a NAV-nak, és megcsinálják az szja-bevallásunkat. Három kategóriába sorolják a cégeket, attól függően, hogy jól viselkednek-e. Kedvezményekkel halmozzák el az elektromos autó tulajdonosokat és a fuvarozókat.
10:10  Határzár: fuccs a cigicsempészek bizniszének [3 óra 23 perce]
  Csalódott dohánycsempész nyilatkozott a Blikknek. A déli határ mellett élő férfi korábban napi 155-200 ezret is megkeresett olcsó csempészcigi behozatalával, de a határzár miatt fel kellett hagynia 15 éve űzött tevékenységével.
09:51  Ez a 3 Toyota a bizonyíték, eljött az idő a jövő autói számára [3 óra 42 perce]
  A japán cég semmit sem bíz a véletlenre, olyan koncepcióautókat mutat be a hónap végén, ami nemcsak a tervezőasztalon néz ki jól.
09:47  Támadás érte a damaszkuszi orosz nagykövetség környékét [3 óra 46 perce]
  Tüzérségi támadás érte kedd reggel a damaszkuszi orosz nagykövetség környékét, az első jelentések szerint a szíriai felkelők hajtották végre a támadást, és egyetlen diplomatának sem esett baja.
09:47  Az orosz nagykövetséget lőtték Damaszkuszban [3 óra 46 perce]
  Kormánypárti tüntetők gyülekeztek Oroszország szíriai nagykövetség környékén kedd reggel, amikor két tüzérségi lövedék becsapódott. Diplomatáknak nem esett baja, a tüntetők pánikba estek.
09:40  Ed Sheeran dalát hallgatták meg a legtöbbször a Spotify-on [3 óra 53 perce]
  Ed Sheeran brit énekes Thinking Out Loud című slágerét több mint 500 millió alkalommal hallgatták meg a Spotify-on, ezzel a dal új rekordot állított fel.
09:35  Lapértesülés: Orosz gyártmányú rakéta lőtte le a maláj gépet [3 óra 58 perce]
  A holland Volkskrant lap szerint Buk típusú föld-levegő rakéta találta el az MH17-es járatot, ami július 17-én az oroszbarát szakadárok ellenőrzése alatt álló kelet-ukrajnai területen zuhant le 298 emberrel a fedélzetén.
09:10  Megnevezték az új egészségügyi államtitkárt [4 óra 23 perce]
  Ónodi-Szűcs Zoltán, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ eddigi főigazgatója lett Zombor Gábor utódja.
09:05  Pici lányt szedtek el a rendőrök részegen dühöngő apjától a múlt éjjel [4 óra 28 perce]
  Az 53 éves apa a szegedi Mars téren handabandázott, egy két és fél éves kislány mindenhová követte. A rendőrök elszedték az apától az elhanyagolt gyermeket, akit egyedül nevelt. A kislány nevelőszülőkhöz kerül.
09:00  Amit nem hittünk, azt a Zynga megoldotta: jönnek a szerethető reklámok [4 óra 33 perce]
  A neves játékgyártó Zynga kitalálta, hogyan lakjon jól a kecske, miközben a káposzta is megmarad: olyan reklámozási módszert talált ki, amelynek a hirdetők és a felhasználók is örülhetnek.
08:54  Elsőre nem csukták le, ismét lecsapott a zalai pedofil [4 óra 39 perce]
  Felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt a férfi Evykeee álnéven ismerkedett az interneten lányokkal, akik közül a legfiatalabb mindössze 9 éves volt. Arra kérte őket, hogy meztelenül pózoljanak, amit ő webkamerán keresztül rögzített. Letöltendő szabadságvesztést javasolt neki az ügyészség.
08:50  November elsejéig még ellenőrizne a határokon Németország [4 óra 43 perce]
  20 nappal meghosszabbítaná Németország a szeptember közepén bevezetett határellenőrzést, mert a menekültáradat nem apad.
08:41  Lecserélte parlamenti frakcióvezető-helyetteseit a Jobbik [4 óra 52 perce]
  Az eddigi frakcióvezető-helyettesek, Gyöngyösi Márton, Sneider Tamás, Volner János és Z. Kárpát Dániel munkáját a Jobbik hétfői döntése értelmében Dúró Dóra, Lukács László és Staudt Gábor veszi át. Ugyanakkor Farkas Gergely általános frakcióvezető-helyettes, Bana Tibor pedig frakcióigazgató lesz a továbbiakban is.
08:40  Hont: Egy politikailag teljesen korrekt írás [4 óra 53 perce]
  Írtam végre egy kiváló cikket, csak a vallásosságra vonatkozó, illetve Európa kereszténységét megkérdőjelező kitételeket kihúzta a KDNP. A szexista kiszólásokat a feministák. Mások munkakörének ellátásával, közmegbízatásának teljesítésével összefüggő, a becsület csorbítására alkalmas kifejezéseket a Btk. szövegezői. A zsidóvicceket valamint Izrael kritikáját a Mazsihisz. A magyarok történelmi felelősségét pedzegető részeket a Veritas Intézet. A "marhajó" és hasonló jelzőket az állatvédők. A fogyasztók érdekeit hangsúlyozó mondatokat a hirdetők. Egyes termékeket és szolgáltatásokat dicsérőket a fogyasztóvédők. Füstölgéseimet és a pipás megjegyzéseket az Országos Dohányfüstmentes Egyesület. Az idegen szavakat, az anglicizmusokat és germanizmusokat továbbá biztonság kedvéért a névelőket a Nyelvstratégiai Intézet. A szlenget a sznobok. A tagadószókkal, az igekötőkkel és az időjárás jelenségeivel szemben szerencsére senkinek nem volt kifogása. Íme.
08:29  Andy Vajnáé a TV2 [5 óra 4 perce]
  A napokban aláírták a szerződést: Andy Vajna a TV2 új tulajdonosa - értesült a Figyelő. A hírt a héten hivatalosan is bejelenthetik. Simon Zsolt és Yvonne Dederick nem jár rosszul az üzlettel, amelynek értéke állítólag több mint 20 milliárd forint.
08:26  "Nekem visszajár a múlt idő" - Morrissey a Millenárison [5 óra 7 perce]
  Budapesten koncertezett a nyugati populáris kultúra elmúlt évtizedeinek egyik legegyedülállóbb figurája, az egykori Smiths frontembere. Elmerengtünk a múlton és megnéztük a jelent.
08:25  Nagy probléma a sok öreg magyar kémény [5 óra 8 perce]
  Rengeteg az elöregedett kémény Magyarországon. Budapesten kicsit jobb a helyzet, mint országosan. A szakemberek figyelmeztetnek: a kéményekhez kéményseprő-ipari engedély nélkül nem lehet hozzányúlni.
08:20  TEK-es szakértő: nincs komoly terrorkockázat az illegális migrációban [5 óra 13 perce]
  Egy tavaly év végi tanulmányában a Terrorelhárítási Központ Tudományos Tanácsának elnöke azt írta: az illegális migrációban nincs komoy terrorkockázat. A tanulmány hétfő este lekerült a TEK honlapjáról.
08:13  Elkapták a tolvajt, aki kifosztotta a finn válogatott tagját Budapesten [5 óra 20 perce]
  Elit szállodákban lopkodott pofonegyszerű módszerrel egy 28 éves férfi: szállóvendégnek adta ki magát, és takarítás közben kisétált a szobában lakók értékeivel. Tavaly novemberben a finn válogatott egyik tagjától is lopott. Vádat emeltek ellene.
08:04  Eszméletlenre vert két idős embert és ki is rabolta őket egy fiatal férfi [5 óra 29 perce]
  A hónapokon át tartó nyomozás eredményeként a kecskeméti rendőrök beazonosították azt a 31 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint egy éjszaka alatt két ingatlanba is betört és bántalmazta az ott lakó idős sértetteket.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác