pénztárca kímélő megoldások
 
HVG - Cégautó hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2014. december 19, péntek

18:00  Itt egy meglepően olcsó 7"-es okostelefon [1 óra 0 perce]
  Tény, hogy egy 7"-es kijelzővel felruházott eszköz inkább tablet, mint telefon. Mégis van olyan gyártó, aki ilyen okostelefonban látja a sikert.
17:47  Súlyos baleset bénítja a Szentendrei utat és az M0-st [1 óra 13 perce]
  Az M0-áson több kilométeres dugó van a budakalászi körfordalom környékén, a Szentendrei út mindkét irányban beállt. Öt autó karambolozott a 11-es úton, hárman megsérültek.
17:27  FBI: Észak-Korea áll a Sony elleni támadás mögött [1 óra 33 perce]
  Elegendő információt gyűjtött az FBI ahhoz, hogy megállapítsa: észak-koreai hackerek által kifejlesztett malware-t használtak a Sony elleni támadásban.
17:16  Leminősítették Ukrajnát [1 óra 44 perce]
  A Standard & Poors szerint Ukrajna a következő hónapokban törlesztési államcsődbe kerülhet.
17:03  Jövőre ezrekkel kevesebbet vihetnek haza a pedagógusok [1 óra 57 perce]
  2015-ben havi 3000-6000 forinttal kevesebbet pénzt kapnak kézhez a pedagógusok a jövő évi költségvetés elfogadása után. 2015-től nem a minimálbérhez, hanem a vetítési alaphoz kötik a pedagógusok illetményalapját.
17:00  Kevesebb a középiskolás, mint tavaly [2 óra 0 perce]
  Mintegy 6 százalékkal csökkent a nappali rendszerű középfokú oktatásban részt vevők száma az idei tanévben az előzőhöz képest - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Statisztikai tükör című kiadványából. Ugyanakkor több általános iskolás van.
16:50  Ezt a különadót Orbánék is megirigyelnék [2 óra 10 perce]
  Igencsak egyedi megoldást vezet be Fehéroroszország arra, hogy gátat szabjon a fehérorosz rubel más devizára történő átváltásának: 30 százalékos pénzváltás-adót vezetnek be. A döntést azzal indokolják, hogy megnövekedett a kereslet a fehérorosz rubel átváltására.
16:29  Stabilra javította az MFB kilátását a Moodys [2 óra 31 perce]
  Eddig negatív volt a fejlesztési bank hosszú távú besorolásainak kilátása, ezt a nemzetközi hitelminősítő stabilra javította.
16:20  Tábort vert A Város Mindenkié a Kossuth téren [2 óra 40 perce]
  20 sátorból álló tábort alakított ki A Város Mindenkié csoport a Kossuth téren, hogy így tiltakozzanak a közterületen élő hajléktalan emberek hatósági üldözése és a szegénységben élők ellehetetlenítése ellen. A csoport nem jelentette be a tüntetést, aktivistái este 10 óráig tiltakoznak.
16:08  Deutsch Tamás a Lázár-Pokorni csörtéről is beszélt a konzultáción [2 óra 52 perce]
  Deutsch Tamás újságírókkal konzultált. A netadó halott, a békés egyetnemértés él.
16:04  Egy fotón a Fidesz ellenségképének két fő megtestesítője [2 óra 56 perce]
  Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és André Goodfriend, az Egyesült Államok budapesti ügyvivője Az elszigetelt Magyarország és a globális világ című DK-s konferencián mutatkoztak együtt, és az MTI lefotózta őket.
16:01  Bővítette nagysebességűinternet-lefedettségét a Magyar Telekom [2 óra 59 perce]
  Ezzel 30 ezerrel több háztartást ér el vezetékes szélessávú internet-, TV- és hangszolgáltatásaival a cég.
16:00  Gyorsan töltse le: ingyenes a hét alkalmazása [3 óra 0 perce]
  Aki szemfüles, jó pár, egyébként fizetős appot tölthet le ingyen magának. Az alábbi is ezek közé tartozik, legalábbis egy hétig.
15:40  Hipermarketeket kigáncsoló törvényeket dobott vissza Áder [3 óra 20 perce]
  Visszaküldött az államfő két olyan törvényt a parlamentnek, amelyek a hipermarketeket büntették volna.
15:06  Matolcsyék már betették a lábukat az MKB-ba [3 óra 54 perce]
  A Magyar Nemzeti Bank által kirendelt szakértők átvették az irányítást az MKB-ban
15:05  Meglepő eredményt hozott a katalán függetlenségi közvélemény-kutatás [3 óra 55 perce]
  A katalánok többsége már nem akar elszakadni Spanyolországtól, igaz, a két tábor között nagyon kicsi a különbség.
14:52  Orbánék megállapodtak a svájci alappal [4 óra 8 perce]
  Addig is, amíg tart a vizsgálat az Ökotárs Alapítványnál, a Széchenyi Programiroda veszi át tőlük a kifizető szerepét, így a svájci pénz eljut a nyertes pályázókhoz - közölte Csepreghy Nándor.
14:42  Letartóztatási parancsot adtak ki Erdogan legfőbb ellenfele ellen [4 óra 18 perce]
  török hatóságok letartóztatási parancsot adtak ki az Egyesült Államokban önkéntes száműzetésben élő Fethullah Gülen muzulmán hitszónok ellen, akit Recep Tayyip Erdogan államfő azzal vádol, hogy hatalmának megdöntésére törekszik - jelentette pénteken .
14:39  Szijjártó: Magyarországnak erős Ukrajnára van szüksége [4 óra 21 perce]
  Éppen 100 ezer euróval járul hozzá Magyarország az Ukrajnát segítő NATO-alaphoz, 20 sebesült ukrán katonát ellát a magyar egészségügy, és az EBESZ-misszióban is részt veszünk.
14:29  Hat évvel tovább él a világ népessége, mint 1990-ben - ezek az okok [4 óra 31 perce]
  A gazdag országokban a rák és a szívbetegségek csökkenő halálozási rátáinak, a szegényebb országokban pedig a gyomorhurut, a tébécé és a malária jobb túlélési esélyeinek köszönhetől, hogy 1990 óta átlagosan hat évvel nőtt a születéskor várható élettartam a világon.
14:11  Megszűnik a Magyar Vidék Hitelszövetkezet [4 óra 49 perce]
  A felügyeleti biztos ma átvette a szövetkezeti hitelintézet irányítását, és a végelszámolás elrendeléséig gondoskodik a megfelelő működésről.
14:10  Eltiltották az iskolától az osztálytársait terrorizáló 8 évest [4 óra 50 perce]
  Hat hónapra felgüggesztve eltiltották a tanév folytatásától azt a 8 évest, aki miatt az osztálytársak szülei úgy döntöttek, nem viszik iskolába a gyereküket, amíg ő is ott van. Ha a kisfiú újra verekedésbe keveredik, el kell mennie az iskolából, külön fegyelmi eljárás nélkül.
14:02  "Én nem látom, hogy olyan nagy elégedetlenség lenne" - videó [4 óra 58 perce]
  "Ön szerint jövő ilyenkor is Orbán Viktor lesz Magyarország miniszterelnöke?" A többség igent mond, de azért akad fideszes is, aki bizonytalankodik. "Milyen lesz 2015?" A válaszok itt már sokkal színesebben: "szörnyű lesz", "a folytatás éve", "nyugodtabb lesz, mint az idén" "a teljes leszakadás és a kasztrendszer éve", "a helyzet fokozódik". Képviselőkkel jósoltattunk 2015-ra az év utolsó parlamenti ülésnapján.
13:58  Már a bankválság jelei is láthatók Oroszországban [5 óra 2 perce]
  Londoni pénzügyi elemzők szerint egyre több jele mutatkozik annak, hogy a rubelválság kezd átterjedni az orosz bankrendszerre.
13:42  Orbán Ráhel törölte magát a Facebookról [5 óra 18 perce]
  Törölte magát a Facebookról Orbán Viktor legidősebb lánya azután, hogy egy nappal korábban hosszú posztban védte meg magát és apját.
13:29  Ferenc pápa eddig zárt rezidenciáját is megnézheti bárki [5 óra 31 perce]
  Nyári rezidenciája, a Castel Gandolfo termeit is megnyitja a látogatók előtt Ferenc pápa: az apostoli palota egy részét múzeummá alakítják.
13:19  A rubelválság miatt bezuhant a zloty is [5 óra 41 perce]
  Tizenöt havi mélypontjára esett a lengyel zloty árfolyama az euróval szemben a bankközi devizapiacon az orosz rubelválság nyomán.
13:19  Visszaadna néhány jogkört az Alkotmánybíróságnak a fideszes Gulyás [5 óra 41 perce]
  Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke szerint már nincs szükség rohanó jogalkotásra, személyes véleménye szerint pedig vissza kellene adni az Alkotmánybíróságnak néhány elvett jogkört. Stumpf István alkotmánybíró a kétharmados parlamenti többség gyakorlatára utalva azt mondta: szeretné megóvni az országot és az alkotmányozó hatalmat attól, hogy a visszaélésszerű, úgynevezett felülalkotmányozás tankönyvi példájává váljon.
13:12  Az oroszok újabb komoly taslit kaptak [5 óra 48 perce]
  Nemcsak az árakat emelik egyes autógyártók Oroszországban a gyengülő rubel miatt, hanem egyes típusokhoz egyáltalán nem is lehet már hozzájutni.
13:08  Thatcher szobrot kap a Falkland-szigeteken [5 óra 52 perce]
  Az 1982-es Falkland-szigeteki brit-argentin háború idején Thatcher volt a brit kormányfő. Cameron a szigeteknek írt karácsonyi üdvözletében azt írta, a tervezett bronz mellszobor méltó módja annak, hogy megemlékezzenek a tavaly elhunyt politikusról, aki fontos szerepet játszott a szigeteket megszálló argentin csapatok legyőzésében.
13:06  Veszprém: 12 párt állítana jelöltet [5 óra 54 perce]
  12 párt jelezte eddig, hogy ringbe szállna Navracsics Tibor megüresedett parlamenti helyére.
12:57  A fizetős M0-s miatt két rendkívüli ülést is tarthat a Ház [6 óra 3 perce]
  A Ház jövő kedden dönt arról, hogy kivételes eljárásban tárgyalja-e a magyar autópálya-hálózat városi elkerülő szakaszai díjmentességének biztosításáról szóló, MSZP-s kezdeményezésű határozati javaslatot. Ha a parlament többsége úgy dönt, kivételes eljárásban tárgyalja meg a határozati javaslatot, akkor annak vitája és határozathozatala december 29-én, hétfőn lehet.
12:56  Az év pere: Deutsch még idén megteszi az első lépést [6 óra 4 perce]
  Deutsh Tamás még idén elindítja a jogi eljárást Juhász ellen.
12:46  Megint megemelte a kormány az MMA-tagok életjáradékát [6 óra 14 perce]
  A Fekete György-féle Magyar Művészeti Akadémia tagjai jövőre több életjáradékot kapnak, mint eddig. Igaz, nem ez az első eset, hogy megemelik a járandóságot.
12:36  Drágább lesz az élet a szegedieknek [6 óra 24 perce]
  Jövőre drágul Szegeden a tömegközlekedés, a gyermekétkeztetés, a kéményseprés, valamint a szociális bérlakások díja, és jelentősen növelik a legdrágább parkolási zóna nagyságát.
12:27  Róna Péter: a magyar gazdaság végletesen duális [6 óra 33 perce]
  Új alternatív kölstégvetést készít az LMP szerint a szövetkezetekre és a helyi termelőkre alapozott gazdaságfejlesztésre, a kis- és középvállalkozásokon alapuló zöld beruházásokra, az oktatás és a képzés fejlesztésre, illetve a korrupció elleni fellépésre lenne szükség az ország érdekében.
12:20  Két szakszervezet hagyta faképnél a kormányt [6 óra 40 perce]
  Kivonult az Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács mai üléséről két munkavállalói szakszervezet, mielőtt a jövő évi béremelési ajánlat került napirendre. Ezzel akarták nyomatékosítani, hogy nem értenek egyet a készülő megállapodás körülményeivel.
12:19  A Jézus Krisztus Szupersztár és a Macskák szerzője készíti a Rocksuli-musicalt [6 óra 41 perce]
  Érdekes páros állt be Jack Black híres filmjének musical-feldolgozása mögé: Andrew Lloyd Webber zeneszerző mellett a Downton Abbey egyik írója dolgozik a Rocksuli színpadi változatán.
12:08  NGM: nem vagyunk felelősel, de kártalanítjuk a Széchenyi Bank betéteseit [6 óra 52 perce]
  Az Országos Betétbiztosítási Alap 30 millió forintig áll helyt az arra jogosultaknak, az állam a 30 millió forint fölöttt rész 49 százalékát téríti meg, a Széchenyi Bankban meglévő tulajdoni hányadának megfelelően.
12:05  Hiába a tűzszünet, újabb katonák haltak meg Ukrajnában [6 óra 55 perce]
  Most már csak kézi lőfegyverekkel támadnak, nem használnak harckocsikat vagy tüzérségi eszközöket a szakadárok, de öt ukrán katona mégis meghalt az elmúlt 24 órában.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya