pénztárca kímélő megoldások
 
HVG - Cégautó hírekNézet: Dobozos Friss    
 

2014. szeptemper 16, kedd

12:00  Veszélyesek lehetnek az okosórák? [1 óra 16 perce]
  Azt már tudjuk, hogy számítógépeinkre, telefonjainkra szemet vetettek már a kíberbűnözők. De ne legyenek kétségeink, hamarosan a hordható okoseszközök kerülnek célkeresztbe.
11:59  Költségvetési kiigazítás jöhet októberben egy hazai elemző szerint [1 óra 17 perce]
  Az Equilor Befektetési Zrt. azzal számol, hogy a kormány októberben újabb költségvetési kiigazításról dönthet az államadósság csökkentése érdekében. A brókercég keddi elemzése szerint továbbra is javulnak a magyar makrogazdasági mutatók, de az államadósság szintje és az orosz-ukrán konfliktus hatásai komoly fejtörést okozhatnak a következő hónapokban.
11:49  Négy magyar egyetem is bekerült a világ legjobbjai közé [1 óra 27 perce]
  Négy magyar egyetem került fel a Quacquarelli Symonds (QS) legfrissebb, 2014/2015-ös felsőoktatási világrangsorára, amelyet kedd hajnalban hoztak nyilvánosságra - közölte az Eduline.
11:43  Kirúghat 150-200 embert a Frankfurter Allgemeine Zeitung [1 óra 33 perce]
  Leépítésre készül a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német konzervatív lapot kiadó vállalat - írta kedden a Handelsblatt.
11:42  Iránban betiltották a hvg.hu-t és az Indexet? [1 óra 34 perce]
  Iráni proxyszerveren keresztül kipróbáltuk, és igaznak bizonyult a hír: Iránban elérhetetlen a két hírportál, miközben például a kormány.hu és a nol.hu zavartalanul működik. A jelenségre még várjuk a hivatalos magyarázatot.
11:30  Megmérgeztek egy vakvezető kutyát [1 óra 46 perce]
  Félmillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki egy alapítvány Rusty, a golden retriever megmérgezése ügyében. Amellett, hogy a kutyának "borzalmas kínokat", gazdájának pedig nagy szomorúságot és nehézségeket okoztak, az anyagi kár is jelentős.
11:28  Megszavazták az Ukrajna egyben tartására kidolgozott javaslatot [1 óra 48 perce]
  Az ukrán parlament keddi zárt ülésén elfogadta a Donyeck és Luhanszk megye egyes területeinek különleges státusáról szóló, Petro Porosenko államfő által benyújtott törvényjavaslatot.
11:24  Vitára hívják ki fideszes ellenfeleiket a DK polgármesterjelöltjei [1 óra 52 perce]
  A Demokratikus Koalíció (DK) valamennyi polgármesterjelöltje nyilvános vitára hívja ki az adott kerület vagy település fideszes jelöltjét - közölte a DK szóvivője kedden.
11:21  Több pénzt kerestek a magyarok a NAV szerint [1 óra 55 perce]
  A magánszemélyek tavaly 8761 milliárd forint jövedelmet szereztek az szja-bevallások alapján, ami 4 százalékkal, azaz 333,5 milliárddal haladja meg az egy évvel korábbit, adókötelezettségük ugyanakkor 1356,9 milliárdról 1318,3 milliárd forintra mérséklődött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adatai szerint.
11:20  Távozik az MTVA vezérigazgató-helyettese [1 óra 56 perce]
  Távozott a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) gazdasági vezérigazgató-helyettese, feladatait ideiglenesen a vezérigazgató veszi át.
11:16  Ezek a legjobb gyorséttermek - itthon egy sincs közülük [2 óra 0 perce]
  A gyorséttermek hazája az USA, így, ami ott a menő, az feltehetően tényleg jó. Most választották meg a legjobbakat, kár, hogy Magyarországon még a neve sem ismerős egyiknek sem.
11:03  RTL-vezér: papírunk van róla, hogy kérhetünk programdíjat [2 óra 13 perce]
  Az RTL Klubnak szerződése van az NMHH-val arról, hogy programdíjat szedhet, erről még a médiatörvény megalkotásakor megegyezés született - mondta az RTL Klubot vezető Dirk Gerkens egy keddi sajtóbeszélgetésen. Szerinte az előfizetési díjról a piaci szereplőknek kell megegyezni, a reklámadóról pedig azt mondta, hogy az olyan abszurd, hogy nyugat-európai partnerei el sem hiszik.
10:59  Orbán: az egészségügyet nem lehet üzleti alapon működtetni [2 óra 17 perce]
  A 2008-as szociális népszavazás legfontosabb eredménye az volt, hogy sikerült megakadályozni az egészségügy privatizációját, mert az egészségügyet nem lehet üzleti szempontok szerint működtetni - közölte Orbán Viktor kormányfő Baján, a Szent Rókus Kórház új épületének átadásán.
10:46  Ezek a szobrok biztosan nem férnének az új Műcsarnokba - fotók [2 óra 30 perce]
  A Műcsarnok új igazgatója, Szegő György szerint a kortárs képzőművészet egy olyan lufi, ami hamarosan ki fog pukkanni. Ezek szerint a kiállító intézmény biztosan nemet mondana egy Nathan Sawaya munkáit bemutató tárlatra, hiszen ő nem hagyományos, sok évszázadra visszanyúló technikával dolgozik. A művész ugyanis a festék helyett a lego darabkákban látott fantáziát.
10:45  10 millió forint büntetést oszthatnak ki az ajánlóívekkel csúszó pártok között [2 óra 31 perce]
  955 ajánlóívet nem vittek vissza határidőre a választáson induló pártok, és ajánlóívenként 10 ezer forint büntetést szabnak ki ezért a választási bizottságok - mondta Pálffy Ilona.
10:42  Megbillent egy daru, lezárták a Kodály körönd egy részét [2 óra 34 perce]
  Már az autósok forgalmát is korlátozzák a szétszerelés közben megsérült daru miatt Budapesten, az Andrássy úton, a Kodály köröndnél - közölte a rendőrség.
10:40  "Így hajtottuk végre a feladatot" [2 óra 36 perce]
  A rezsim felmondta a deal-t: nem működik. Ez akkor különösen nem vicces, ha emberéletekről van szó.
10:32  Több tízezren pártoltak el a Gyermekrák Alapítványtól [2 óra 44 perce]
  Támogatóinak a kétharmadát elveszítette a Gyermekrák Alapítvány azt követően, hogy több újságcikk visszaélések gyanújáról írt az alapítvánnyal kapcsolatban. Bár 21 ezer felajánló így is őket támogatta.
10:31  Magyar fiatalok Európa legígéretesebb vállalkozásai között [2 óra 45 perce]
  Megvannak a nyolc hónapja indult Intel Business Challenge Europe 2014 verseny európai döntősei. Az számítástechnikai vállalat a legkreatívabb és leginnovatívabb üzleti elképzeléseket kidolgozó diákokat és végzősöket keresi és támogatja szerte Európában. A harmadik helyezett egy magyar csapat lett.
10:26  Hoffmann Rózsát is felháborította a gólyatábori nemi erőszak - szigorítást javasol [2 óra 50 perce]
  A volt köznevelési államtitkár szigorúbban fogná a hallgatói önkormányzatokat. Alaposan át kell tekinteni, van-e olyan jogosítványuk, amely visszaélésre ad lehetőséget - mondta Hoffmann Rózsa.
10:22  Teljesen lezárták az M0-ást egy tüzérségi lövedék miatt [2 óra 54 perce]
  Lezárják az M0-s egy szakaszát egy feltételezett robbanótest miatt - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje kedd délelőtt.
10:21  Schmidt Mária bírálta a volt Mazsihisz-vezető kormányzati kinevezését [2 óra 55 perce]
  A Terror Háza főigazgatója szerint Zoltai Gusztáv megtesteíti mindazt, ami ellen a Fideszt megalapították, és a volt zsidóvezető tevékenysége szembemegy a jobboldali politikai közösség értékrendjével.
10:16  Ürülék és vécépapír bűzlik a Fudzsin, a turistákat hibáztatják [3 óra 0 perce]
  Szúrós szag rontja a Fudzsi levegőjét, a nyári turistaroham után a japánok legmagasabb hegyére látogató helyi illetékesek nagy halom ürüléket és szétszórt vécépapírt találtak a világörökségi helyszínen.
09:43  Index: maffia osztja a magyar állampolgárságot Kárpátalján [3 óra 33 perce]
  Az utóbbi években rengeteg csaló ukrán és orosz szerzett az EU-n belüli szabad mozgást lehetővé tevő magyar állampolgárságot, a közvetítésre kemény maffia épült rá - írja az Index.hu.
09:40  Strasbourgban elmeszelték Magyarországot parlamenti képviselők bírságolása miatt [3 óra 36 perce]
  A szabad véleménynyilvánításhoz fűzödő jogot sértett Magyarország azzal, hogy megbírságolta a parlamentben különböző molinókkal demonstráló LMP-s és Együtt-PM-es képviselőket - döntött az Emberi Jogok Európai Bírósága Strasbourgban. Mások mellett Karácsony Gergelynek, Szél Bernadettnek és Szabó Rebekának adtak igazat.
09:34  Trócsányi új időszámítást kezdene a bankrendszerben [3 óra 42 perce]
  A fogyasztókkal szembeni elszámolások befejezése után új időszámításnak kell kezdődnie a magyar bankrendszerben - hangsúlyozta Trócsányi László igazságügyi miniszter kedden az elszámolási törvényjavaslat általános vitáját megnyitó parlamenti expozéjában.
09:32  LMP: Matolcsynak le kell mondania, ha nem számol el [3 óra 44 perce]
  Az LMP szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) vezetése offshore hátterű cégekkel köt alaptevékenységéhez nem tartozó üzleteket, ezért Matolcsy György jegybankelnöknek vagy azonnal magyarázatot kell adnia ezekre a kiadásokra, vagy távoznia kell posztjáról - mondta Schmuck Erzsébet, az LMP országgyűlési képviselője.
09:30  Így is tehet az, aki nem akar parkolási bírságot fizetni - videó [3 óra 46 perce]
  Van, aki nem nyugszik bele abba, hogy el akarják szállítani a tiltott helyen parkoló autóját és radikális megoldáshoz folyamodik…
09:07  HírTV: lesznek változások, de nem szűnik meg a műsorok harmada [4 óra 9 perce]
  Érinti a reklámadó a HírTV-t is, de túloznak azok a sajtóértesülések, amelyek szerint takarékossági okokból megszüntetnék a műsorok harmadát - mondta a Korda Judit, a HírTV vezérigazgatója az mmonline.hu kérdésére.
09:03  Húsz percen belül három nőt inzultált az óbudai szatír [4 óra 13 perce]
  Szombaton a Római téren fogták el a 31 éves K. Stefánt, aki a környéken több nőt is ugyanazzal a módszerrel zaklatott.
09:00  Kinek érdemes iPhone 6-ra váltani? [4 óra 16 perce]
  A címben feltett kérdésre az azonnali válasz persze az, hogy akinek van elég pénze, azonban ha ettől eltekintünk, máris árnyaltabbá válik a kép.
08:59  Magyarország mégis szóba került tegnap Strasbourgban [4 óra 17 perce]
  A civil szervezetek ügyét vetette fel Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti (EP-) képviselője az EP hétfő esti strasbourgi plenáris ülésén, az úgynevezett egyperces hozzászólások között.
08:57  Nem kérte a feleség a kávét, gumikalapáccsal verte szét a férj [4 óra 19 perce]
  A válófélben lévő nő iratokat vitt a férjének, de nem ment be hozzá, ezért a férfi utánabiciklizett és megverte.
08:50  Oszter-ügy: a MÚOSZ szerint megsértette az ügyészség a sajtószabadságot [4 óra 26 perce]
  A MÚOSZ közleményt adott ki, amelyben rendkívül aggályosnak nevezi, hogy a közelmúltban az ügyészség bírósági végzés nélkül arra kényszerítette a Blikk újságíróját, hogy adja át mobiltelefonját, és megpróbálták kihúzni belőle egy informátorának kilétét.
08:48  Darubaleset történt a Kodály köröndnél, nem áll meg ott a metró [4 óra 28 perce]
  Egy szétszerelés közben megsérült daru miatt korlátozzák a gyalogosforgalmat az Andrássy úton, a Kodály köröndnél - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedd reggel.
08:44  Kiszámolták, mennyit bukik az RTL és TV2 Lázárék újabb pofonja miatt [4 óra 32 perce]
  A kábelszolgáltatóktól beszedett díj mindkét országos kereskedelmi csatorna 2015-ös üzleti tervében szerepel. A TV2 és az RTL Klub is 6-8 milliárdos bevételre számított a díjból, amelynek a beszedését egy új törvényjavaslat teszi kétségessé.
08:37  Kósa: ilyen lúzer csapatot még nem látott a világ [4 óra 39 perce]
  Már az interneten is az folyik, hogy ilyen lúzer csapatot még nem látott a világ, mint a magyar baloldal élén a frissen megválasztott vezetőkkel - mondta kedd reggel Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke a köztévében.
08:36  Már Forma-1-es pályán a Mercedes AMG GT - videó [4 óra 40 perce]
  Gőzerővel promózza a Mercedes a néhány napja bemutatott, Porsche-verőnek szánt újdonságot, az AMG GT-t, amelyet a Forma-1-es Amerikai Nagydíj helyszínére, az austini Circuit of the Americas-ra is felvettek.
08:04  TV2-s kamu aranytömb miatt vette elő Klapka Györgyöt a NAV [5 óra 12 perce]
  Berki Krisztián műsorában aranyszínűre festett hungarocell tömböt adtak el háromkilós aranyként. Az adóhatóság a 27 milliós kamu adás-vétel papírjait követelte Klapkán.
08:02  Egy hét alatt másfél havi eső esett [5 óra 14 perce]
  Egy hét alatt másfélszer annyi eső esett, mint egy hónapban szokott - közölte a meteorológiai szolgálat.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen