pénztárca kímélő megoldások
 

Üzlet heti top100 hírek

 
Megváltozott a bizonyítással járó költségek a polgári eljárásokban [ProfitLine]
Megváltozott a bizonyítással járó költségek előlegezésének és viselésének szabálya a január 1-jén életbe lépett új polgári perrendtartás (pp) nyomán.
Ők nyerték az első Dal 2018 válogatót [ProfitLine]
A Leander Kills és Süle Zsolt nyerte holtversenyben A Dal 2018 első válogatóműsorát szombaton. A zsűri döntésével még Király Viktor, Ceasefire X és Knoll Gabi, a tévénézők szavazataival Vastag Tamás jutott tovább az elődöntőbe a közmédia showműsorában.
Hamarosan a postánál is elérhető lesz a Minority SafePack aláírásgyűjtő íve [ProfitLine]
Január végétől elérhetővé válik a Minority SafePack kisebbségvédelmi kezdeményezés aláírásgyűjtő íve és egy ingyenes válaszboríték a Magyar Posta hivatalaiban - közölte a Rákóczi Szövetség pénteken az MTI-el.
Diákok tüntettek a jobb oktatásért [ProfitLine]
Diákok tüntettek a jobb oktatásért a budapesti Alkotmány utcában pénteken. A szónokok igazságosabb, demokratikusabb, diákközpontú és modern, a tanulókat nem túlterhelő oktatási rendszert követeltek.
Új globális hulladékkezelési stratégiát hirdetett a Coca-Cola [Ma.hu - Gazdaság]
A vállalat célja, hogy csomagolóanyagai 2025-ig 100 százalékban újrahasznosíthatók legyenek, 2030-ig pedig 100 százalékra növelje palackjai visszagyűjtési és újrahasznosítási arányát.
Így juthatnak gyorsabban hitelhez a hazai kkv-k [ProfitLine]
Idén januártól egy új termék bevezetésével járul hozzá a hazai kis- és középvállalkozások (kkv-k) forráshoz jutásának még gyorsabbá tételéhez a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. Az úgynevezett portfóliógarancia keretében a vállalkozások hiteleihez vállalt kezességek átfutási ideje minimálisra csökken - közölte a garanciatársaság az MTI-vel.
Az emberek 30 százaléka tartja megfelelőnek Trump elnökségét [ProfitLine]
A Gallup közvélemény-kutató intézet 134 országban végzett felmérése szerint a megkérdezettek 30 százaléka tartja megfelelőnek az Egyesült Államok vezető szerepét Donald Trump elnöksége idején.
A lakosság egy százalékáé lett a megtermelt vagyon 82 százaléka [Adózóna]
A világon tavaly megtermelt vagyon 82 százaléka a Föld lakosságának leggazdagabb egy százalékához került, a milliárdosok száma pedig rekordot ért el az Oxfam hétfői jelentése szerint.
Új kampány indul a téli kikapcsolódás népszerűsítésére [ProfitLine]
Új belföldi kommunikációs kampányt indított a téli kikapcsolódás, az egészségturizmus és a gyógyvíz népszerűsítésére a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), a hétfőtől egy hónapon át tartó akcióhoz eddig több mint 200 szálláshely és fürdő csatlakozott speciális ajánlatokkal - jelentette be Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója sajtótájékoztatón hétfőn, Budapesten.
Ilyen programok lesznek a magyar kultúra napján [ProfitLine]
Kiállításokkal, előadásokkal, koncertekkel és gyermekprogramokkal ünneplik a magyar kultúra napját Győr-Moson-Sopron megyében.
Így változnak az átlagkeresetek [ProfitLine]
teljes munkaidőben foglalkoztatottak; havi nettó átlagkereset; költségvetés és a versenyszféra; forint/hó
Csökkent a hal ára az áfamérséklésnek köszönhetően [ProfitLine]
Az üzletek döntő többségében 10-15 százalékkal csökkent a hal fogyasztói az áfacsökkentésnek köszönhetően - mondta a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (Mahal) ügyvezető igazgatója szerdán az MTI megkeresésére.
Nagy lépést tettek az illegális gyógyszerkereskedelem ellen [ProfitLine]
A büntető törvénykönyv (Btk.) módosítása nagy lépést jelent az illegális gyógyszerkereskedők elleni harcban - közölte Dr. Ilku Lívia, a HENT (Hamisítás Elleni Nemzeti Testület) gyógyszerhamisítás elleni munkacsoportjának vezetője az M1 aktuális csatorna műsorában kedden.
Stagnált a munkanélküliségi ráta az OECD-tagállamokban [ProfitLine]
Stagnált a munkanélküliségi ráta novemberben a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagállamaiban, miután az előző hónapban először a 2008-ban kirobbant pénzügyi világválság előtti szintre csökkent.
Burkolt reklámok miatt bírságolt a médiatanács [ProfitLine]
Burkolt reklámok miatt 175 ezer forintra bírságolta a médiatanács a hatoscsatornát, és eredményesen zárult egy miskolci, valamint egy szolnoki rádiós pályázat - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) csütörtökön az MTI-vel.
Folyamatosan csökken a bűnözés Szlovákiában [ProfitLine]
Történelmi mélypontra csökkent tavaly Szlovákiában a bűncselekmények száma, miközben ezek felderítettsége az eddigi legmagasabb arányt mutatta - jelentette be Robert Kalinák szlovák belügyminiszter hétfőn az országos rendőrfőkapitánnyal közösen tartott sajtótájékoztatóján Pozsonyban.
A tokaji borvidéket is népszerűsítik Kínában az EU-Kínai Turisztikai Év című programban [ProfitLine]
Számos európai világörökségi helyszín mellett a tokaji borvidéket is népszerűsíti a pénteken kezdődött EU-Kínai Turisztikai Év (ECTY) című program a távol-keleti országban.
Minden iparágban a digitális technológiák lesznek a legfontosabbak [ProfitLine]
Minden iparágban a digitális technológiák lesznek a legfontosabbak a következő években, ezt jelenti a negyedik ipari forradalom - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön az Élni és dolgozni a digitális világban címet viselő zalakarosi konferencián.
Nem csak a lakásboom növeli az építőipari árakat [ProfitLine]
"Tavaly novemberben is folytatódott az építőipar, azon belül is az épületek építésének gyors növekedése az egy évvel korábbi alacsony bázishoz képest, ám az új lakásépítési engedélyek száma akár hamarosan csökkenésbe válthat, mégpedig a kedvezményes, 5 százalékos áfakulcs jövőjével kapcsolatos bizonytalanság miatt - kommentálta a KSH 2017. novemberi építőipari gyorstájékoztatójának adatait Földi Tibor, a Futureal-csoporthoz tartozó Cordia Zrt. vezérigazgatója.
Másfél milliárd forintos városfejlesztési program indul Komáromban [ProfitLine]
A komáromi önkormányzat több pályázaton másfél milliárd forintot meghaladó forrást nyert el városfejlesztési célokra, a beruházások megvalósulása arculatváltást jelent a település számára - ismertették sajtótájékoztatón kedden.
Szupergyors internet lesz Zalaegerszeg térségében [ProfitLine]
Zalaegerszeg térségében 33 települést kiszolgáló, szupergyors internetezést lehetővé tevő hálózatot épít a Magyar Telekom és a Tarr Kft. konzorciuma, a beruházásra több mint 1,1 milliárd forint támogatást nyertek.
2 milliárdból fejlesztik az újbudai egyházi gimnáziumokat [ProfitLine]
Több mint 2 milliárd forintból fejlesztik, bővítik a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium és a Szent Margit Gimnázium tornatermeit, sportcsarnokait - jelentette be Simicskó István honvédelmi miniszter, Újbuda országgyűlési képviselője kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
Többfelé is havazhat a hétvégén [ProfitLine]
A hétvégén is többször várható csapadék: esőre, ónos esőre, havazásra is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.
Stagnált a befektetési alapok vagyona decemberben [ProfitLine]
A befektetési alapok vagyona tavaly decemberben mindössze 0,1 százalékkal, 6 milliárd forinttal csökkent a tőkeáramlás és a hozamok eredőjeként - közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) szerdán az MTI-vel. A szervezet tagjai 2017 december végén 6135 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban, egy év alatt 5,7 százalékkal, 331 milliárd forinttal nőtt az alapok vagyona.
Ennyien házasodnak Magyarországon - ábrán mutatjuk [ProfitLine]
A házasságkötések száma, ezer
Európa erdeinek több mint a fele eltűnt [ProfitLine]
Európa erdeinek több mint a fele eltűnt az elmúlt 6000 évben a mezőgazdasági területek iránti megnövekedett igény és a fa tüzelőanyagként való hasznosítása miatt - állapították meg a Plymouth Egyetem kutatói.
Kínai hajók segítettek Észak-Koreának az ENSZ-szankciók kijátszásában [ProfitLine]
Legalább hat kínai hajó segített Észak-Koreának az ENSZ szankciók kijátszásában - jelentette csütörtökön a The Wall Street Journal (WSJ).
Nem nőtt az inflációs nyomás az Egyesült Államokban [ProfitLine]
Nem nőtt az inflációs nyomás az Egyesült Államokban az elmúlt bő másfél hónapban - áll az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerdán közzétett Bézs Könyv jelentésében.
Napjainkban felértékelődik az edzők szerepe [ProfitLine]
Napjainkban felértékelődik az edzők szerepe, mert a jóléti társadalomban egyre több az emberek szabadideje, így több a sportra fordított idejük is - hangzott el az Edző leszek - nincs akadály! elnevezésű országos programsorozat keretében rendezett érdi szakmai konferencián.
Nem valószínű, hogy Nagy-Britannia visszalépne az EU-ba [ProfitLine]
A brit kormány második legmagasabb rangú tisztviselője szerint nem valószínű, hogy Nagy-Britannia újból csatlakozna az Európai Unióhoz, ha az jelenlegi formájában működik a jövőben is. David Lidington szombaton megjelent lapnyilatkozatában ugyanakkor utalást tett arra, hogy ha az EU átalakul, a jövőbeni brit döntéshozók megfontolhatják, hogy az új szerkezetű európai együttműködési formával milyen kapcsolatrendszert alakítsanak ki.
Biztonságosabb riasztási rendszert vezettek be Hawaiin [ProfitLine]
A szombati hamis rakétariadó után biztonságosabb riasztási rendszert vezettek be Hawaiin.
7 százalékkal nőtt a nemzetközi turizmus 2017-ben [ProfitLine]
A nemzetközi turizmus 7 százalékkal nőtt 2017-ben, meghaladva az 1,3 milliárd utazót a világon, ez felülmúlja a várakozásokat - közölte a madridi székhelyű Turisztikai Világszervezet (UNWTO) hétfőn nyilvánosságra hozott jelentésében.
10 ok, amiért a kriptovérfürdő bekövetkezett [Gazdasági Rádió - Privátbankár.hu]
Mi ez a tánc, fiatalok? Miért estek ekkorát a kriptodevizák? Valójában sokan várták már, az óriási emelkedések után igazán ideje volt egy nagy korrekciónak. De az okok sokrétűek, legalább három ország kormánya, műszaki buktatók, csőd, tömegpszichózis, remegő kezű kisbefektetők, tőzsdecápák és bálnák együtt okozhatták.
Az energiafogyasztás legalább 35 százalékát megújuló forrásokból kellene fedeznie 2030-ra az EU-nak [ProfitLine]
A teljes energiafogyasztás legalább 35 százalékát megújuló forrásokból kellene fedeznie 2030-ra az Európai Uniónak, s ezzel párhuzamosan az energiahatékonyságot is ugyanekkora mértékben kellene növelni az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén szerdán elfogadott tárgyalási mandátum értelmében.
A The Wall Street Journal rosszul idézte Trumpot [ProfitLine]
A The Wall Street Journal a neki adott interjúban rosszul idézte Donald Trump amerikai elnököt, amikor azt írta, az elnök szerint "valószínűleg jó kapcsolata van" Kim Dzsong Un észak-koreai diktátorral - tudatta helyi idő szerint szombat éjjel a Fehér Ház.
Game over: A gyenge jelszóvédelem a gamereknek veszedelem [ProfitLine]
Az online játékok gyártása és üzemeltetése viszonylag rövid idő alatt rendkívül jövedelmező iparággá vált, olyannyira, hogy több online regisztráció van, mint valaha. A Kaspersky Lab legfrissebb kutatása szerint az emberek 53%-a játszik rendszeresen, ugyanez az arány picit nő a fiatalabb korcsoportban, 25-34 évesek 64%-a, míg a 16-24 évesek 67%-a. Ugyanakkor ez hasonlóan jövedelmező pénzforrás a bűnözőknek, hiszen a feltört fiókokat könnyedén értékesíthetik a feketepiacon. A kiberfenyegetések ellenére az online játékosok rendszeresen sebezhetővé teszik a fiókjaikat, az elmentett játékmeneteiket, a személyes adataikat - potenciálisan akár pénzt is.
Citigroup - Első ránézésre: sokkoló [ProfitLine]
Első ránézésre sokkolhatná a befektetőket a Citigroupnegyedik negyedévre publikált eredménye, ami egyszeri tételekkel együtt 18,3 milliárd dolláros veszteséget mutatott.
Nemzetközi IT-biztonsági konferenciát tartanak Budapesten [ProfitLine]
SecOps Europe címmel IT-biztonsági konferenciát tartanak Budapesten január 24-25-én, a nemzetközi rendezvényre a szakma legjobbjai érkeznek - közölte a program fő szervezője, a BlackCell IT Security hétfőn az MTI-vel.
Európába látogat Rex Tillerson amerikai külügyminiszter [ProfitLine]
Rex Tillerson amerikai külügyminiszter a jövő héten Londonba és Párizsba látogat, majd a davosi konferenciáról Varsóba indul - jelentette be csütörtökön Washingtonban Heather Nauert külügyi szóvivő.
A macedón elnök nem írta alá az albán nyelvet hivatalossá tevő törvényt [ProfitLine]
Gjorge Ivanov macedón elnök nem írta alá az albán nyelvet hivatalossá tevő törvényt, amelyet a szkopjei parlament múlt csütörtökön fogadott el - közölte a Vesti.mk macedón hírportál.
Van bőven férőhely az éjjeli menedékhelyeken [ProfitLine]
Ma Magyarországon senkinek nem kell az éjszakát közterületen töltenie, van bőven férőhely a hajléktalanellátó helyeken. A hajléktalan emberek számára fenntartott éjjeli menedékhelyek kihasználtsága januárban eddig országosan 77 százalék volt - közölte az Emberi Erőforrások Minisztérium (Emmi) kedden az MTI-vel
Hat meghökkentő tény, amit csak kevesen tudnak az amerikai milliomosokról [HVG - Gazdaság]
Számos tévhit kering az Egyesült Államok gazdag lakóiról, különösen azok körében, akiknek nincs hétjegyű összeg a bankszámlájukon.
Mindenki rosszul főzi a kávét? [ProfitLine]
A kotyogóst mindenki ismeri, szinte minden háztartásban megtalálható és sokan használják nap, mint nap. Azt viszont már valószínűleg kevesen tudják, hogyan kell az eszközzel igazán jó kávét főzni. Pedig a titok nyitja egyszerű.
Így alakulnak a mezőgazdasági árak [ProfitLine]
A mezőgazdasági termelői árak alakulása Magyarországon; Növényi és kertészeti termékek; élő állat és állati termékek; összesen
A bankok kis trükkjei: így fizetsz rá a számlacsomagodra [Pénzcentrum]
Így lesz a 6 ezres számlavezetési díjból 60 ezer forint....
Esélyesek lehetünk a legjobb európai úti cél címre [ProfitLine]
Február 8-ig lehet szavazni a legjobb európai úti célokra a European Best Destinations versenyén, amelyre a szervezet Budapestet is jelölte - hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki adásában.
Becslések szerint húsvétra lehet német kormány [ProfitLine]
A legoptimálisabb becslések szerint húsvétra lehet német kormány - mondta szombaton Gálik Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem docense az M1 aktuális csatornán a német koalíciós tárgyalásokról.
Székesfehérvár igent mondott a környezettudatos közlekedésre [ProfitLine]
A város környezettudatos szemléletéhez igazodóan gazdaságos, zöld gépkocsik használata kezdődik meg a polgármesteri hivatal és intézményeinek napi működésében. Az E.ON E-flotta programja által biztosított gépkocsik használatával a városüzemeltetési feladatok hatékony ellátása mellett a környezetkímélő közlekedés terjedéséért és az elektromos autózás széles körű népszerűsítéséért is tesz a város.
18A60 [APEH]
Összesítő nyilatkozat az Európai Közösség területén belül történő közösségi termékértékesítésekről és szolgáltatásnyújtásokról, valamint az Európai Közösség területéről történő termékbeszerzésekről és szolgáltatás igénybevételekről
Rekordot döntött az utasforgalom a debreceni repülőtéren [ProfitLine]
A debreceni repülőtér utasforgalma 2017-ben meghaladta a tervezett 300 ezret - közölte a légikikötő járatfejlesztési igazgatója kedden az MTI-vel.
Összeomlott egy tőzsde épülete [Gazdasági Rádió - Privátbankár.hu]
Ezúttal tényleg szó szerint kell érteni a tőzsdei összeomlást.
Mi vár idén a befektetőkre? [Piac és Profit]
A klasszikus befektetések közül az idei évre kétségtelenül a részvények rendelkeznek a legjobb kilátással. A K&H befektetési szakemberei szerint azonban nem árt résen lenniük a megtakarítóknak, ugyanis a tavalyihoz hasonló, gyakorlatilag esés nélküli emelkedést már felválthatják a nagyobb árfolyamingadozásokkal tarkított hónapok.
Új határőrizeti szerződést köt Párizs és London [ProfitLine]
Emmanuel Macron francia elnök és Theresa May brit miniszterelnök egy új határőrizeti szerződést jelent be a Nagy-Britanniába átjutni próbáló migránsok kezelését hivatott Le Touquet-megállapodás kiegészítésére - közölte szerdán a francia elnöki hivatal.
Júliustól indul az online számlázás [ProfitLine]
Idén július elsejétől élesben indul a gazdaságfehérítés újabb eszköze, az online számlázás, a kormány több mint egy éves felkészülési időt biztosít az átállásra, amelyhez az adóhivatal minden segítséget megad - hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
Sikeresen zárta a múlt évet a NAK [ProfitLine]
Sikeresen zárta a múlt évet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), számos, a gazdálkodást könnyítő intézkedés született a NAK kezdeményezésére - hangsúlyozta a testület elnöke kedden Budapesten évindító sajtótájékoztatóján.
A Himnusszal kapcsolatos ereklyéket állítanak ki Nyíregyházán [ProfitLine]
Kölcsey Ferenc Himnuszának autográf kéziratát, valamint a költeményt megzenésítő Erkel Ferenc Himnusz-partitúra kéziratának eredeti példányát is megtekintheti a nagyközönség a magyar kultúra napjának alkalmából pénteken és szombaton Nyíregyházán.
Magyarok, figyelem! Jöhet az európai minimálbér! [Origo - Menedzs. Fórum]
A német koalíciós kormányzás egyik feltétele lehet a bérintézkedés.
Elégedettek a budapestiek a városvezetéssel [ProfitLine]
Elégedettek a budapestiek a városvezetéssel - írta a Nézőpont Intézet az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.
Jönnek a gigabírságok: ráfázhat, akinek családi háza, lakása van [Pénzcentrum]
50 ezerbe is kerülhet 2018-ban ez a rossz szokás....
Felmondás stílusosan - torkig volt a dolgozó a bánásmóddal [Adózóna]
Sándor rendszeresen, ellentételezés nélkül túlórázik, a fizetése felét zsebbe adja a munkáltató, a szabadsága tartamára nem kap díjazást, és állandóak a munkabérből történő, jogalap nélküli levonások is. Volt olyan időszak is - ahogyan az utólagosan tudomására jutott -, hogy csak napi 4 órára volt bejelentve, miközben ténylegesen napi 8 órában foglalkoztatták. Ezek mindegyike külön-külön is megalapozná az azonnali hatályú felmondást, de a bizonyítás nem egyszerű, ráadásul a munkáltató sem ma kezdte a trükközést.
Itt van minden, amit az influenzáról tudnod kell [ProfitLine]
Az influenza egy vírus által okozott igen ragályos fertőzőbetegség. Jelenleg az egyetlen olyan kórokozó, amelyik a mai napig világjárványokat képes okozni! Kevesen tudják, hogy az influenza azonos a spanyolnáthaként elhíresült megbetegedéssel, amely 1918-19 között pusztított és Európában több mint egy millió ember, világszerte több mint 17 millió ember halálát okozta!
Davosban találkozik Theresa May és Donald Trump [ProfitLine]
A davosi világgazdasági fórumon találkozik Theresa May brit kormányfő és Donald Trump amerikai elnök - közölte péntek este May hivatala.
Megszűnt a műszaki biztonsági felülvizsgálat a gázszolgáltatásnál [Ma.hu - Gazdaság]
Helyette az elosztó társaság a tényleges veszélyt jelentő gázszivárgást fogja ingyen vizsgálni.
1891 [APEH]
Bevallás a távközlési szolgáltatást nyújtók távközlési adójáról
18P90 [APEH]
Bevallás a pénzügyi szervezetek, valamint a forgalmazó és a befektetési alap különadójáról
Kiválás az EU-ból: van visszaút? [Adózóna]
Az EU-brit kilépési tárgyalások állása uralta az EP keddi plenáris ülésének vitáját, ahol napirend szerint a decemberi EU-csúcs eredményeiről lett volna főként szó. A Brexit kapcsán Donald Tusk azon üzenete adta meg a hangot, miszerint az EU nyitott az egész kiválási folyamat visszacsinálására.
Megerősödhetnek az ausztrál-magyar gazdasági kapcsolatok [ProfitLine]
Erősödtek az ausztrál-magyar kapcsolatok, és ennek üteme a következő időszakban tovább gyorsulhat - összegezte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Steven Ciobo, Ausztrália kereskedelemért, turizmusért és beruházásokért felelős miniszterével folytatott találkozóján.
Meglepő kutatás: olyan károsak a mikrosütők, mint 7 millió autó [Pénzcentrum]
Először vizsgálták a sütők környezetre gyakorolt hatását....
Rossz hír a közmunkásoknak, évekre beragadhat a bérük [Origo - Menedzs. Fórum]
Lázár János szerint 80 ezer ember mindig közmunkás marad.
Részvények 2018-ban - 2008 óta ez az év lehet a legfontosabb [ProfitLine]
Habár a részvényárak már így is rekordmagasságokban járnak, és a hangulat is majdnem minden fronton felfokozott, még nem biztos, hogy lufit látunk. Az már sokkal valószínűbb, hogy korrekció fog bekövetkezni, és a befektetőknek érdemes az árak alakulását figyelni az esetleges szuper-exponenciális növekedés kialakulásának jeleit keresve, de ugyancsak figyelemmel kell lenni a központi bankok monetáris politikájára és az infláció alakulására.
1865 [APEH]
ÁFA BEVALLÁS (BEVALLÁS, ADATSZOLGÁLTATÁS)
1886 [APEH]
Áfa bevallás a speciális adózói körbe tartozó adózók részére (bevallás, adatszolgáltatás)
Idén is ösztöndíjjal támogatják a fiatal orvosokat Egerben [ProfitLine]
Az idén is ösztöndíjjal támogatja az egri Markhot Ferenc Kórház a fiatal orvosokat első szakvizsgájuk megszerzésében - tájékoztatta az intézmény csütörtökön az MTI-t.
Így alakult az infláció az unióban [ProfitLine]
2016. december/2017. december - a fogyasztói árak 12 havi változása; EU-28; euróövezet; tagállamok
Hamarosan bemutatják A Viszkist a romániai mozikban [ProfitLine]
Január 26-án mutatják be Antal Nimród A Viszkis című filmjét a romániai mozikban.
Idén is igényelhető az első házasok adókedvezménye [ProfitLine]
Idén is lehet igényelni az első házasok adókedvezményét - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
20 százalékkal nőttek Romániában a külföldi tőkeberuházások [ProfitLine]
Tavaly az első tizenegy hónapban csaknem 20 százalékkal, 4,377 milliárd euróra nőtt a külföldi közvetlen tőkeberuházások értéke Romániában a tavalyi azonos időszaki 3,651 milliárdhoz mérten - közölte hétfőn a Román Nemzeti Bank (BNR).
Új belföldi kampány indult a téli kikapcsolódás népszerűsítésére [Ma.hu - Gazdaság]
A hétfőtől egy hónapon át tartó akcióhoz eddig több mint 200 szálláshely és fürdő csatlakozott speciális ajánlatokkal.
A franciaországi IKEA kémkedett az alkalmazottai után? Nyomozás indult [HVG - Gazdaság]
A Versailles-i ügyészség vizsgálatot indított 15 személy ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy professzionális megfigyelő, lehallgató rendszert működtetnek a cég francia áruházaiban. A gyanúsítottak között 4 rendőr is van, akik a gyanú szerint illegálisan együttműködtek az IKEA belső kémhálózatának kiépítésében.
A Boehringer Ingelheim az eddiginek több mint a duplájára, 250 millió euróra növeli Vállalkozási Alapjának támogatását, amely jelzi a vállalat innováció iránti elkötelezettségét [ProfitLine]
A Boehringer Ingelheim bejelentette, hogy 100 millióról 250 millió euróra növeli a cég vállalkozási alapjának (Boehringer Ingelheim Venture Fund, BIVF) támogatását. A támogatást sokat ígérő, korai fázisban lévő startup cégekbe fektetik be, amely cégek működési területe elsősorban a regeneratív gyógyászat, a fertőző betegségek kezelése és az immun-onkológia, továbbá a támogatásból növelik az USA-beli portfoliót, és belépnek a digitális egészségügy területére is. A jelentős támogatásnövelés mellett megduplázzák a befektetési menedzserek számát is.
Lehetnek problémák az emelkedő fizetésekkel [Origo - Menedzs. Fórum]
A nettó fizetések továbbra is emelkedőn vannak, ahogy a reálbérek is, ugyanakkor szembetűnőek az országon belüli egyenlőtlenségek, de más kockázattal is számolni kell.
Semmissé nyilvánított egy svájci frank alapú jelzáloghitelt a szlovén legfelsőbb bíróság [Ma.hu - Gazdaság]
Ez az első jogerős ítélet nemcsak Szlovéniában, hanem az Európai Unióban is.
Megválasztották az új Országos Bírói Tanács tagjait - Az új OBT első ülését január 30-án tartja [Jogi fórum]
A bíróságok szervezetéről szóló törvény szerint a bíróságok központi igazgatásának felügyeletét ellátó Országos Bírói Tanács (OBT) megbízatása 6 évre szól. A 2012-ben megalakult testület mandátuma idén lejárt. Az új OBT tagjait megválasztó küldöttértekezletet 2018. január 15-én tartották a Magyar Igazságügyi Akadémián.
A CIA statisztikája szerint vészesen fogy a magyar [HVG - Gazdaság]
Térképen nézhetők meg az európai populáció 2050-re prognosztizált változásai.
Tavaink és folyóink is savasodnak, nemcsak az óceánok [Piac és Profit]
Köztudott, hogy az óceánok nagy széndioxid-elnyelők, ám a túlzott CO2-elnyelés savasodást is előidéz bennük, ami miatt elpusztulnak a korallzátonyok és sokféle mészvázú élőlény. Tudósok most azt állítják, hogy az édesvizeket is szennyezi a légkör túl magas üvegházgázkoncentrációja.
Rendkívüli ülésszakra hívják össze a bukaresti parlamentet [ProfitLine]
Rendkívüli ülésszakra hívják össze a bukaresti parlamentet, hogy beiktassák Románia új kormányát - jelentette be szerdán Liviu Dragnea házelnök, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, miután az államfő kormányalakítási megbízást adott a párt nőszervezete vezetőjének, Viorica Dancila EP-képviselőnek.
Sok-sok évig álom marad még Orbánék célja [Origo - Menedzs. Fórum]
Többször is megfogalmazták már azt a célt a kormány tagjai, hogy 5 millió foglalkoztatott legyen Magyarországon. Hiába azonban az optimizmus, belátható időn belül maga a kormány sem látja ezt elérhetőnek.
Tovább terjed a kanyaró Ukrajnában [ProfitLine]
Ukrajna egyre több régiójából jelentenek újabb kanyarós fertőzéseket, a délnyugati Csernyivci megyében már csaknem ötszáz esetet jegyeztek fel, a fővárosban, Kijevben csak az év eleje óta 87-en, többségükben kisgyermekek betegedtek meg a veszélyes vírustól - közölte hétfőn az UNIAN ukrán hírügynökség állami egészségügyi központok adataira hivatkozva.
Súlyos szabálytalanságok uniós pénzügyi források felhasználásánál - A Legfőbb Ügyészség megkapta az OLAF ajánlását [Jogi fórum]
A Legfőbb Ügyészség megkapta az Európai Unó Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) jelentését, amely igazságügyi ajánlást tartalmaz. Az ügy iratait a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező főügyészséghez fogja továbbítani - közölte Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője.
102 liter alkohol a házilag átalakított autóban [APEH]
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 102 liter alkoholt és 173 doboz adózatlan cigarettát foglaltak le két személyautóban, Ásotthalmon és Röszkén.
Mi lesz itt? Putyin titokban tárgyal, összeomlottak az orosz-amerikai kapcsolatok [Gazdasági Rádió - Privátbankár.hu]
Viszont az orosz elnöki szóvivő szerint Putyin és Trump nincsenek rosszban.
Ezek a tiltott városok vonattal Budapestről: óriási bukó lehet a vége [Pénzcentrum]
Jól gondold át, mielőtt jegyet váltanál....
Most akkor tényleg ki kellene dobnunk az összes mikrohullámú sütőt? [Gazdasági Rádió - Privátbankár.hu]
Egy friss tanulmány az autók környezetszennyezéséhez hasonlítja a mikrohullámú sütőket, és meglepő eredményre jut - főleg ha figyelembe vesszük, hogy az összes lehetséges módszer közül még a mikrózás a legkörnyezetbarátabb sütési-főzési módszer. Egyre gyakrabban cseréljük le a háztartási eszközeinket, egyre jobban terhelve a környezetet.
Szakad az IBM, pedig nincs nagy meglepi [ProfitLine]
Nem okozott nagy meglepetést negyedik negyedéves gyorsjelentésében az IBM, még akkor sem, ha 22 negyedévet követően ismét növekedni tudott az árbevétel év/év alapon.
Cégtörvényességi felügyeleti eljárások - Átfogó kép a bírói gyakorlat tükrében - tanulmány [Jogi fórum]
leírás nincs publikálva
Bérelt teherautóval szállította a dohányt [APEH]
Egy bérelt kisteherautóvalpróbált csaknem 200 kilogramm szárított dohánylevelet Szlovákiába szállítaniegy gesztelyi férfi. Az illegális szállítmányt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal(NAV) pénzügyőrei Tokajnál lefoglalták. A sofőr ellen jövedékkel visszaéléselősegítése miatt indítottak büntetőeljárást a pénzügyi nyomozók.
Senkinek sem kellett a Bálna [Origo - Menedzs. Fórum]
A Duna-parti épületre nem érkezett be ajánlat. Korábban a kormány és a jegybank is jelezte, hogy vinné, de most mégsem.
Itt a Toyota válasza az autóipari trendekre [Piac és Profit]
A világ második legnagyobb autógyártója radikális mobilitási és logisztikai koncepcióval állt elő. Új járműve, az átlásztó e-Palette mobilklinikaként éppúgy használható lenne, mint kisbuszként, furgonként, sőt mobil irodaként, miniboltként és hotelszobaként. Appokkal lehetne rendelni és lefoglalni az utakat vele. Üdvözöljük a megosztásalapú gazdaság közlekedésében.
Világíts rá! címmel hirdetett pályázatot a Világítástechnikai Társaság [ProfitLine]
Világíts rá! címmel hirdetett pályázatot a Világítástechnikai Társaság, hogy felhívja a figyelmet a lámpák és világító testek (izzók, fénycsövek) szelektív gyűjtésének és újrahasznosításának fontosságára - jelentette be Nagy János, a társaság elnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
Baj van az euróövezettel? Reformokat sürgetnek a németek és a franciák [Gazdasági Rádió - Privátbankár.hu]
Komoly szakmai tekintélyek állítják, hogy lenne mit javítani az euróövezet biztonságán.


Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
 Miért ez a kedvencem...

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest