pénztárca kímélő megoldások
 

Szórakozás heti top100 hírek

 
Faludy Fanny tönkrement [HVG - Kultúra]
Faludy Fanny, a költő Faludy György özvegye egy férje emlékét őrző múzeumot akart létrehozni, de tönkrement anyagilag és most egy panellakásban él a költő hagyatékával.
Eurovíziós Dalfesztivál - Hivatalosan is megkezdődött a bécsi fesztivál [Prae]
leírás nincs publikálva
Amatőr színházi találkozót rendeznek Komlón [Ma.hu - Kultúra]
Tizenkét társulat meghívásával és számos kísérőprogrammal amatőr színházi találkozót rendeznek június 12. és 14. között Komlón.
Csíksomlyó-videó: ilyen, amikor százezrek éneklik a magyar himnuszt [Ma.hu - Kultúra]
Százezrek gyűltek össze szombaton délelőtt a csíksomlyói hegynyeregben a pünkösdi zarándoklatra, amelynek végén teljes búcsúval járó pápai áldásban is részesültek a zarándokok.
Életműkoncerttel érkezik az Akvárium Klubba az Einstürzende Neubauten. [Prae]
leírás nincs publikálva
Eurovíziós Dalfesztivál 2015 döntő: Boggie pontszámai [Zene]
Huszonhét fellépő közül huszonkettedikként lépett színpadra az Eurovíziós Dalverseny május 23-ai döntőjében Boggie. Íme a magyar versenyző pontszámai. [Dátum: 2015.05.24. 00:48]
Eurovíziós Dalfesztivál: Svédország nyert, Csemer Boglárka Boggie a 20. [Ma.hu - Kultúra]
Szombaton este tartották az osztrák fővárosban a 60. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét, amelyben 27 ország előadója lépett színpadra, köztük a magyar Csemer Boglárka Boggie Wars For Nothing című dalával.
Megjelent a Borkiválóságok Könyve idei vörösboros kötete [Ma.hu - Kultúra]
Száznyolcvanöt tétel került be a Borkiválóságok Könyve 2015-ös vörösboros kötetébe; a Földművelésügyi Minisztérium Nemzeti Borkiválóság Programjának keretében megjelent kiadványban idén is a szekszárdi és villányi vörösborok szerepeltek a legjobban.
Magas kocsma Székesfehérváron [Prae]
leírás nincs publikálva
Shakespeare hiteles portréjára bukkantak egy 400 éves botanikai könyvben [Ma.hu - Kultúra]
Egy négyszáz éves növénytani könyvben bukkant rá egy brit tudós Shakespeare mindeddig egyetlen olyan portréjára, amely még életében készült.
David Puttnam az Északi-sark védelmében forgat filmet [Ma.hu - Kultúra]
David Puttnam, a Tűzszekerek Oscar-díjas producere hosszú idő után ismét visszatér a filmezéshez: zöld aktivisták északi-sarki akciójáról készülő mű producere lesz. A brit filmes azt reméli, hogy a produkcióval egy fiatalabb generációt tud megnyerni a környezetvédelem ügyének.
Cannes - Szerelmi drámáké a hétvége [Ma.hu - Kultúra]
Két szerelmi drámát mutattak be vasárnap a 68. cannes-i fesztivál versenyprogramjában.
Budapest Folk Fest hat helyszínen, öt napon át [Ma.hu - Kultúra]
Hat helyszínen, a Fonó Budai Zeneházban, az A38 hajón, a Kobuci kertben, a Hagyományok Házában, a Nagytétényi kastélyban és a Budatétényi Rozáriumban rendezik meg idén a Budapest Folk Festet június 10-től 14-ig.
Eurovízió 2015 döntő: Túl a fellépésen Boggie! Most már a szavazatokon múlik minden! [Zene]
Huszonhét fellépő közül huszonkettedikként lépett színpadra az Eurovíziós Dalverseny ma esti döntőjében Boggie. A Wars for nothing kisebb-nagyobb népszerűségnek örvendett kezdettől fogva nemzetközi szinten, a fogadóirodák a mezőny második felében található helyek valamelyikére várják a magyar versenydalt. [Dátum: 2015.05.23. 22:51]
Elindult a székesfehérvári hadisírok felújítását célzó adománygyűjtés [Ma.hu - Kultúra]
A gyűjtés a hadiözvegyek és hadiárvák támogatását, valamint fehérvári katonai emlékhelyek felújítását célozza.
Rob Birch (Stereo MCs): mindig fejlesztjük a hangzást [Ma.hu - Kultúra]
Kilencedik alkalommal ad koncertet Magyarországon a Stereo MCs, a hiphop/elektronikus tánczene történetének egyik kiemelkedő brit csapata.
Országjáró túrára indul a Természettudományi Múzeum [Ma.hu - Kultúra]
Tízállomásos országjáró túrára indul szombaton a Magyar Természettudományi Múzeum, hogy A kaland házhoz jön című projekt keretében a különböző települések lakóival jobban megismertesse környezetük természeti kincseit.
A gyermekek versenyével zárul a XXIV. Országos Táncművészeti Fesztivál [Ma.hu - Kultúra]
A gyermekek, vagyis az óvodás és az alsó tagozatos korosztály versenyével zárul szombaton a budapesti Erzsébetligeti Színházban a XXIV. Országos Táncművészeti Fesztivál, az amatőr táncosok legnagyobb seregszemléje.
Frissítő: Mán-Várhegyi Réka és Totth Benedek [Prae]
leírás nincs publikálva
A Szentlélek eljövetelét ünneplik a keresztények [Ma.hu - Kultúra]
Pünkösd alkalmából szentmiséket, istentiszteleteket tartanak ma országszerte, húsvét után ötven nappal a Szentlélek eljövetelét ünneplik a keresztények.
Hatodszor lesz dzsesszfesztivál Ózdon [Ma.hu - Kultúra]
Jövő héten pénteken-szombaton immár hatodik alkalommal kerül sor a dzsesszparádéra. Hét-nyolc zenekar, mintegy 60-70 zenész játszik a várhatóan több ezres közönség előtt, köztük lesznek a város több pontján utcazenészek is.
Eurovízió Dalverseny 2015: Boggie a 22. helyen áll [Zene]
A csalódást jelentő 22. helyen áll Magyarország dala, a Wars for nothing Boggie előadásában a Bécsben megrendezett 60. Eurovíziós Dalfesztiválon. [Dátum: 2015.05.24. 00:28]
Cannes - A Saul fia elnyert egy rangos francia díjat is [Prae]
leírás nincs publikálva
Turisztikai "élménycsomagot" kínálnak a vendégeknek [Ma.hu - Kultúra]
Komplex turisztikai "élménycsomaggal" várja vendégeit a Margitszigetre a június 12-én kezdődő Budapesti Nyári Fesztivál, amely csaknem 150 programot kínál három hónapon keresztül.
Pünkösdi programok a Szennai Skanzenben [Ma.hu - Kultúra]
Pünkösdi királyválasztás, ügyességi próbatétel, gyöngykaláris készítés, ételkóstoló, számos kézműves program, pajta portéka, bábelőadás és hagyományos magyar népzene várja a látogatókat a Szennai Skanzenben május 25-én.
Eurovízió Dalverseny 2015 győztese: Mans Zelmerlöw - Heroes [Zene]
Mans Zelmerlöw svéd énekes nyerte Heroes (Hősök) című dalával a 60. Eurovíziós Dalfesztivált, amelynek döntőjét szombaton késő este rendezték Bécsben. A Magyarországot képviselő Csemer Boglárka Boggie Wars For Nothing című számával a 20. helyen végzett. [Dátum: 2015.05.24. 01:01]
Eurovíziós Dalfesztivál 2015 döntő: infok a pontok bejelentéséről [Zene]
Az EBU bejelentette a 2015-ös Eurovízió szavazási eredményeinek bejelentési sorrendjét. A pontbemondásnál fontos szempont, hogy úgy alakítsák ki, hogy minél érdekesebb és izgalmasabb legyen a szavazás. A zsűrik szavazatai alapján határozták meg a végső sorrendet. [Dátum: 2015.05.23. 22:10]
Eurovíziós Dalfesztivál: Csemer Boglárka Boggie döntős [Ma.hu - Kultúra]
Bejutott Csemer Boglárka Boggie és a Wars For Nothing című dal a 60. Eurovíziós Dalfesztivál fináléjába kedden este Bécsben.
Megjelent a Liza, a rókatündér filmzenealbum [Ma.hu - Kultúra]
"A számokat rövid filmrészletek kötik össze: emblematikus mondatok az őrmestert alakító Reviczky Gábortól, Lizától, amint rókatündérré változik, vagy a haspók Károlytól, aki a Lekváros gombapörkölt látványára elragadtatottan kiált fel"
Négyezerötszáz éves királyszobor-töredéket tártak fel Egyiptomban [Ma.hu - Kultúra]
Szahuré fáraó négyezerötszáz éves szobrának töredékét tárták fel Egyiptomban, az Asszuáni kormányzóságban belga régészek.
Pünkösd a Sóstói Múzeumfaluban [Ma.hu - Kultúra]
Pünkösdi királynéjárásra és királyválasztásra, valamint Árpád-kori udvari játékokra és szabadtűzi főzésre várják a látogatókat pünkösdhétfőn a Sóstói Múzeumfaluba.
Nagy-Szín-Pad!: az Ocho Macho, a The Biebers és a Kelemen Kabátban jutott a döntőbe [Ma.hu - Kultúra]
A tehetségmutató győztese Robbie Williams előtt lép fel a nagyszínpadon a Sziget fesztivál mínusz egyedik napján, John Newman, Fatboy Slim és Ákos előtt a VOLT-on, és nagyszínpadon játszik a Strand - Nagyon Zene Fesztiválon.
A Wellhello a Budapest Parkban ad koncertet pénteken [Ma.hu - Kultúra]
Napjaink egyik legnépszerűbb hazai popzenekara, a villámkarriert befutott Wellhello ad koncertet pénteken a Budapest Parkban. Fluor és Diaz duójának Rakpart című száma az utóbbi egy év legnagyobb slágere.
Mundruczó: A Fehér isten nemzetközi érvényű film lett [Prae]
leírás nincs publikálva
Koncertekkel színesített piknik és gyereknap Pécsen [Ma.hu - Kultúra]
Csemer Boglárka, az Eurovíziós Dalfesztivál döntőse, a Csík Zenekar és a Takáts Eszter Beat Band is fellép mások mellett a hónap utolsó hétvégéjén zajló Zsolnay Pikniken és a Pécsi Gyereknapon a baranyai megyeszékhelyen.
Magyar film kapta a nemzetközi kritikusok díját [Monitor Magazin]
Nemes Jeles László első filmje, a Saul fia nyerte el a Nemzetközi Filmkritikusok Szövetségének (FIPRESCI) díját a 68. cannes-i filmfesztiválon.
Negyvenegy produkciót mutattak be a szolnoki táncművészeti fesztiválon [Ma.hu - Kultúra]
Az ország kilenc alap- és középfokú művészeti iskolájából érkezett több mint 250 növendék lépett fel az ötödik alkalommal megrendezett Szolnoki Táncművészeti Fesztivál és Koreográfus Versenyen az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban pénteken.
Új igazgató a berlini és bécsi magyar intézet élén [Ma.hu - Kultúra]
A Bécsi Collegium Hungaricum vezetésére Molnár Mária művészettörténész, szakíró kapott megbízást május 15-től, míg a Collegium Hungaricum Berlint Kopek Gábor fotográfus-médiaművész, egyetemi tanár irányíthatja június 1-jei kinevezésével.
A Genesis együttesről szóló dokumentumfilm csütörtöktől a mozikban [Ma.hu - Kultúra]
A másfél órás mű végigvezeti a nézőt a zenekar teljes pályafutásán a hatvanas évektől, a kezdeti útkereséstől kezdve a teátrális progresszív rockkorszakon keresztül a popsztárságig.
Kolozsvári Állami Magyar Színház vendégjátéka a Vígszínházban [Ma.hu - Kultúra]
A Kolozsvári Állami Magyar Színház két előadással érkezik Budapestre: szerdán a Vígszínházban, csütörtökön a Pesti Színházban játszik a társulat. Június elején a székesfehérvári Vörösmarty Színház vendégjátéka látható a budapesti teátrumban.
Pénteken kezdődik a Balatonfüredi Művészeti Fesztivál [Ma.hu - Kultúra]
Koncertek, Picasso- és Capa-kiállítás, különböző családi programok várják az érdeklődőket.
Már első hétvégéjén több mint duplán megtérült a Tökéletes hang 2 [Ma.hu - Kultúra]
Már első hétvégéjén több mint duplán megtérült a Tökéletes hang 2 című amerikai zenés vígjáték az észak-amerikai mozikban.
Paulo Coelho a következő PopJAK témája [Prae]
leírás nincs publikálva
Lengyel írók is részt vesznek az idei Margó Irodalmi Fesztiválon [Ma.hu - Kultúra]
A kortárs magyar irodalom nagyjai mellett a lengyel tényirodalom három képviselőjét, Katarzyna Brejwót, Grzegorz Szymanikot és Lidia Ostalowskát is vendégül látja az idei Margó Irodalmi Fesztivál, amely június 3. és 7. között várja az érdeklődőket Budapesten.
Cannes - Hangmérnöki díjat is kapott a Saul fia [Prae]
leírás nincs publikálva
Jacques Audiard filmje kapta az Arany Pálmát, Nemes Jeles László műve a Nagydíjat [Ma.hu - Kultúra]
Jacques Audiard francia rendezőnek a párizsi külváros erőszakos világával szembesülő Srí Lanka-i tamil menekültekről szóló alkotása, a Dheepan kapta a legjobb filmnek járó Arany Pálmát a 68. cannes-i filmfesztiválon vasárnap este. Nemes Jeles László első nagyjátékfilmjét, az auschwitzi koncentrációs táborban játszódó Saul fiát a zsűri Nagydíjával tüntették
Cigány filmfesztivál az Örökmozgóban [Ma.hu - Kultúra]
A filmvetítések mellett koncert, kiállítás és kerekasztal-beszélgetés is várja az érdeklődőket a Nemzetközi Cigány Filmfesztiválon május 29. és 31. között a budapesti Örökmozgó Filmmúzeumban.
A svédek nyerték meg az Eurovíziós Dalversenyt [HVG - Kultúra]
A bécsi Eurovíziót a svéd énekes nyerte meg. Mans Zelmerlöw Heroes című dalával nyűgözte le az eurovíziós közönséget. Boggie a 20. helyen végzett.
Jirí Kylián táncművész-koreográfus kapta az idei Seregi-díjat [Prae]
leírás nincs publikálva
Cannes - Francia világsztárok az utolsó versenyfilmekben [Ma.hu - Kultúra]
Gérard Depardieu, Isabelle Huppert és Marion Cotillard alakítják a 68. cannes-i fesztivál hivatalos versenyprogramjában bemutatásra kerülő utolsó alkotások főszerepeit.
Újra Budapesten lép fel Juan Diego Flórez perui tenor [Ma.hu - Kultúra]
Újra Budapesten lép fel Juan Diego Flórez. A világhírű perui tenor június 2-án áriaestet ad a Magyar Állami Operaházban.
Wolf Kati száma üvöltött a stadionban az Eurovízión - videó [HVG - Kultúra]
Wolf Kati korábbi What about my dreams című versenydalát is bevetették a hangulatfelelősök a bécsi Eurovíziós Dalfesztivál két nappal ezelőtti felvétele előtt.
Szentpéterváron vendégszerepel a Vígszínház [Ma.hu - Kultúra]
A szentpétervári Vera Komisszarzsevszkaja Színházban lesz látható május 23-án este a Vígszínház Mikve című előadása.
Eurovíziós Dalfesztivál 2015 - Boggie döntős [Zene]
A magyar énekesnővel találkozunk a bécsi fináléban is, hiszen a keddi elődöntőből továbblépett. [Dátum: 2015.05.19. 23:15]
Cannes - Nemes Jeles László: megrázó érzés a semmiből a filmes világ közepébe kerülni [Prae]
leírás nincs publikálva
Nagy-Szín-Pad! - Az Ocho Macho, a The Biebers és a Kelemen Kabátban jutott a döntőbe [Prae]
leírás nincs publikálva
Múzeum lett Joszif Brodszkij másfél szobájából [Prae]
leírás nincs publikálva
Cannes - Jacques Audiard filmje kapta az Arany Pálmát, Nemes Jeles László műve a Nagydíjat [Prae]
leírás nincs publikálva
Történelmet ír a Saul fia? - kiosztják a díjakat Cannes-ban [HVG - Kultúra]
Nagyon rég izgulhattunk ennyire egy cannes-i díjkiosztó miatt. Nemes Jeles László drámája, a Saul fia a rendkívüli fogadtatása miatt nagyon komoly esélyese a legfontosabb díjaknak. A mezőny azonban nagyon erős, és világsztárokat kell legyőzni ahhoz, hogy a magyar film történelmet írjon. Cikkünk folyamatosan frissül a díjkiosztó gálán történtekkel.
Adam Nussbaum amerikai sztárdobos a Modern Art Orchestrával zenél [Prae]
leírás nincs publikálva
Világsikerek a Thália Színház következő évadában [Prae]
leírás nincs publikálva
Jirí Kylián táncművész-koreográfus kapta az idei Seregi-díjat [Ma.hu - Kultúra]
Jirí Kyliánnak, a világ táncművészete egyik legnagyobb hatású alkotójának ítélték idén a Seregi-díjat. A cseh táncművész személyesen nem tudott jelen lenni az Erkel Színházban szombat este megrendezett díjátadón, de üzenetében köszönetet mondott az elismerésért.
Eurovíziós Dalfesztivál 2015 - ez történt a döntőben [Zene]
Mans Zelmerlöw svéd énekes nyerte Heroes (Hősök) című dalával a 60. Eurovíziós Dalfesztivált, amelynek döntőjét szombaton késő este rendezték Bécsben. A Magyarországot képviselő Csemer Boglárka Boggie Wars For Nothing című számával a 20. helyen végzett. [Dátum: 2015.05.24. 05:00]
Örökség fesztivál a Szentendrei Skanzenben [Ma.hu - Kultúra]
A magyar nemzeti jegyzéken szereplő szellemi örökségeket ismerhetik meg a látogatók vasárnap és hétfőn a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum pünkösdi Örökség fesztiválján.
Koncertekkel színesített pikniket és gyereknapot rendeznek a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben [Prae]
leírás nincs publikálva
Átadták Veszprém megújult művelődési központját [Ma.hu - Kultúra]
Az épület 685 millió forint uniós forrásból teljes megújuláson ment keresztül, és 150 látogatóval többet képes befogadni, mint korábban.
Pátkai Rozina-koncert a BMC-ben [Ma.hu - Kultúra]
Samba Chuva című friss EP-jét mutatja be Pátkai Rozina május 26-án kedden a Budapest Music Centerben (BMC). A hazai dzsessz-színtér egyik kiemelkedő énekesének Ai, Nao című dalát nemrég jelölték a rangos Independent Music Awards (IMA) elismerésére.
Kortalan RoXXXette-jubileum az Arénában - képekben [Zene]
Az ABBA és az IKEA mellett a legnépszerűbb svéd "exportcikk", a Roxette együttes 30. jubileumát ünneplő koncertturnéjának budapesti állomásán a pozitív érzelmek teljes skáláját bejáratta a tomboló tömeggel. [Dátum: 2015.05.22. 22:17]
Impresszionista és expresszionista mesterművekből nyílt kiállítás Berlinben [Ma.hu - Kultúra]
Az Alte Nationalgalerie ImEx című tárlata 160 alkotás révén mutatja be a klasszikus modern festészet két meghatározó irányzatának kapcsolódási pontjait és eltéréseit.
Eurovíziós Dalfesztivál: kialakult a döntő mezőnye [Ma.hu - Kultúra]
Kialakult a 27-es döntő mezőnye a bécsi 60. Eurovíziós Dalfesztiválon, miután a csütörtöki második elődöntőből újabb tíz előadó jutott a szombati fináléba. Utóbbiba a magyar Csemer Boglárka Boggie már kedden bekerült.
Szombaton rajtol a Nemzeti Bor Maraton [Ma.hu - Kultúra]
Hajósról rajtol szombaton a megszakítás nélkül, 11 napon át tartó, Magyarország mind a 22 borvidékének 103 települését érintő Nemzeti Bor Maraton, amelynek célja, hogy felállítsa a leghosszabb maratonváltó világrekordját.
Meghalt Bob Belden Grammy-díjas szaxofonos, zeneszerző [Hír3 - Zene]
Meghalt Bob Belden háromszoros Grammy-díjas dzsessz-szaxofonos, zeneszerző és producer, aki Miles Davis zenéjének egyik legnevesebb szakértője volt.
Síri csend és vastaps Cannes-ban: a kreatív munka végeredménye [Ma.hu - Kultúra]
A Saul fiát rendező Nemes Jeles Lászlónak szigorú, komoly elképzelése volt a filmről, ami alapjaiban nem változott meg az előkészítő munka során, de nyitott volt a produkció többi alkotóinak és szereplőinek kreatív ötleteire, és ezekből néhány be is került a filmbe.
Meghalt a Grammy díjas zeneszerző [Ma.hu - Kultúra]
Elhunyt Bob Belden háromszoros Grammy-díjas dzsessz-szaxofonos, zeneszerző és producer, aki Miles Davis zenéjének egyik legnevesebb szakértője volt.
Melocco Miklós 80 [Prae]
leírás nincs publikálva
Egy napra elhallgat a zene Spanyolországban [Ma.hu - Kultúra]
Egy napra elhallgat a zene Spanyolországban szerdán, a művészek így tiltakoznak a kulturális területet, így az élőzenei koncerteket érintő 21 százalékos áfakulcs ellen.
Boggie jó, de vannak jobbak az idei Eurovízión [HVG - Kultúra]
A finnek nem jutottak be. Ez csak jóval később tűnt fel, hisz arra koncentráltunk, hogy Boggie viszont igen. Az eurovíziós hangulatot felmérve azonban inkább az észtek vagy az oroszok a befutók ebből a mezőnyből, és második elődöntőn túl a fix döntősök között is lehet még pár nagyon ígéretes.
Gagyi europop vs Boggie - van-e esélye Bécsben a magyar indulónak? [HVG - Kultúra]
Nem lesz nehéz dolga Boggie-nak kedd este az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjén, ahol a tizenhatos mezőnyből csak nagyon kevés előadó rúghat labdába mellette.
Fotó: Már forog Almodóvar új filmje [HVG - Kultúra]
A rendező testvére, egyben producere Augustín Almodóvar dobott ki egy fotót a Silenció forgatásáról.
Múzeum, másfél szobában [Ma.hu - Kultúra]
Múzeum lett Joszif Brodszkij másfél szobás szentpétervári lakásából, amelyet az emigrációba kényszerült Nobel-díjas orosz költő, esszéíró születésének 75. évfordulójára nyitottak meg vasárnap. Egyelőre csak egyetlen napra, hogy aztán folytathassák a felújítást.
Eurovíziós Dalfesztivál - Svéd győzelem, Boggie 20. lett [Prae]
leírás nincs publikálva
Elrajtolt a VIII. Keszthelyi Kilométerek futóverseny mezőnye [Monitor Magazin]
2015. május 24-én, 16 órakor rajtolt el a VIII. Keszthelyi Kilométerek futóverseny mezőnye.
Mi a baj Boggie-val? [HVG - Kultúra]
Kezdtünk hozzászokni, hogy egyre jobb helyezéseket érünk el az Eurovízión, erre jött 2015.
Az egyház és a társadalom megújulását szorgalmazta Ferenc pápa [Ma.hu - Kultúra]
Az egyház és a társadalom megújulását szorgalmazta Ferenc pápa vasárnap a Szent Péter-bazilikában bemutatott pünkösdi szentmisén, amely a Szentlélek eljövetelét ünnepelte.
Koreai-magyar fotókiállítás a kArton Galériában [Prae]
leírás nincs publikálva
Ismét színpadon a bomba csajok [Zene]
Koncert: Kihagyhatatlannak ígérkezik a június 6-a a Zeg Zugban. Két rockzenekar várja a keményebb zene híveit, így aki egy igazán zúzós estét szeretne, csatlakozzon. Ja és lesznek csajok! A színpadon is... [Dátum: 2015.05.24. 12:29]
Eurovízió 2015: Boggie nyilatkozata a döntő után [Zene]
Csemer Boglárka Boggie számára hatalmas élmény volt a dalfesztivál és alig várja, hogy újra nagy közönség előtt énekelhessen. [Dátum: 2015.05.24. 08:42]
Az ötös lottó 2015. 21. heti nyerőszámai és nyereményei [Monitor Magazin]
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 21. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
A Luxor 2015. 21. heti nyerőszámai és nyereményei [Monitor Magazin]
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 21. heti Luxor-számsorsolás nyerőszámai a következők:
Ingyenes program: ismét itt a Szimpla Zenede [Zene]
Ismét itt a Szimpla Zenede basszusgitár kiadása! [Dátum: 2015.05.23. 19:03]
Eurovíziós Dalfesztivál 2015: A magyar öltözőbe járt a belga énekes [Zene]
A belga versenyző szerint a magyar dal a legjobb az idén. [Dátum: 2015.05.23. 16:08]
Eurovíziós Dalfesztivál 2015: Boggie utolsó interjúja a döntő előtt [Zene]
Miért kapta el a svéd énekes Boggie-t? Mit szólt hozzá a férje? Mit változtatnak a magyar produkción a döntőre? Kinek a dala jár a fejében, és melyik országnak örülne, ha nyerne? [Dátum: 2015.05.23. 11:29]
Ha Auschwitz az emberiség rémálma, akkor a Saul fia jelenti az ébredést [HVG - Kultúra]
A Saul fia kétségkívül az egyik legegyedibb, legmélyebb alkotás holokauszt-témában. Egyetlen szereplő vezeti végig a film nézőjét a haláltábor fojtogató bűzén és mocskán, ő tolmácsolja szavak nélkül a halálraítéltek közönyét, és a tábor mindennapi abszurditását. Nemes Jeles László filmje kikerül minden konvenvciót, és kompromisszum nélkül szembesít az emberiség történelmének legnagyobb szégyenfoltjával. Az alkotógárda bizakodva várhatja a cannes-i díjkiosztót, de ez a film akár még messzebbre is juthat.
Audiovizuális előadás készült Jake Smiles 1 trip című regényéből [Ma.hu - Kultúra]
E művel 2001-ben az álnéven publikáló alkotó megnyerte az origo.hu és a Magvető Könyvkiadó regénypályázatát.
Ma kezdődik a Magyar Világtalálkozó [Ma.hu - Kultúra]
Ma kezdődik az V. Magyar Világtalálkozó, amelyen május végéig konferenciák, kulturális és szórakoztató programok is várják az érdeklődőket országszerte több helyszínen.
A francia külvárosi erőszak Audiard legújabb filmjében [Ma.hu - Kultúra]
A párizsi külváros erőszakos világával szembesülő Sri Lanka-i tamil menekültekről szól a francia Jacques Audiard Dheepan című filmje, amelyet csütörtökön mutattak be a 68. cannes-i fesztivál hivatalos versenyprogramjában.
Katari milliárdos vehette meg a világrekorder Picassót [Ma.hu - Kultúra]
Az algíri nők - O változat című Picasso-festmény 179,365 millió dollárért (csaknem 50 milliárd forintért) kelt el a Christiesnél május 11-i New Yorkban.
Kutyameleg van? Irány a kutyastrand! [Háziállat]
Tavaly nyáron nagy port kavart, és felkapott téma lett, hogy a kutyások hol strandolhatnak együtt kedvenceikkel, hivatalosan hol engedhetik őket a vízbe. Eddig saját környékükön keresetek olyan félreeső partszakaszt, ahol nem zavar senkit ha a kutya ott úszik, vagy megrázza vizes bundáját.
Pünkösd, Gourmet, királyság csirkepörkölttel! [Ma.hu - Kultúra]
A hazai gasztronómia legjava egy helyen, egy időben: ezt kínálja idén is a Gourmet Fesztivál a Millenárison, május 21-24 között.
Eurovíziós Dalfesztivál 2015: Bemutatjuk a magyar delegációt [Zene]
Ismerd meg Boggie csapatát. [Dátum: 2015.05.19. 20:18]


Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
 Miért ez a kedvencem...

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks