pénztárca kímélő megoldások
 

Szórakozás heti top100 hírek

 
Rófusz Ferenc és Szemadám György életműdíjat kapott a szolnoki képzőművészeti filmfesztiválon [Ma.hu - Kultúra]
Rófusz Ferenc és Szemadám György életműdíjat kapott a szolnoki képzőművészeti filmfesztiválon, amely vasárnap ért véget a díjazott filmek vetítésével.
Textúra 2016 - Tíz kortárs magyar író művei a Nemzeti Galériában [Ma.hu - Kultúra]
Tíz kortárs magyar szerző írt szövegeket a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) gyűjteményének tíz főművéhez; a rövid jelenetek neves színművészek előadásában láthatók november 8-tól az MNG-ben a Textúra 2016 sorozat hat estjén.
Újra Héttorony Fesztivál, ezúttal tizenegy helyszínen [Ma.hu - Kultúra]
November 4-től 20-ig tizenegy helyszínen rendezik meg a Makovecz Imre örökségéhez kapcsolódó Héttorony Fesztivált. A Fonó szervezésében a nép- és világzenei színtérről fellép a Muzsikás együttes és Alexander Balanescu, Lajkó Félix, a Cimbaliband és Szokolay Dongó Balázs is.
Időutazás a Gödörben: Happy Dead Band-, Puszi- és Csókolom-koncert [Ma.hu - Kultúra]
Egyfajta időutazás részese lehet a közönség október 29-én a fővárosi Gödör Klubban. A nyolcvanas-kilencvenes évek és a jelen közötti kapocsként fellép a Puszi és a Csókolom együttes, az ef Zámbó Happy Dead Band pedig régi Bizottság-számokat fog játszani.
Sztárban sztár - Radics Gigi az újabb kieső [Zene]
Véget ért a Sztárban sztár új szériájának hatodik adása. [Dátum: 2016.10.16. 21:57]
A dzsesszlegenda újjáéled: Rákfogó-koncert a Müpában [Ma.hu - Kultúra]
A három máig aktív alaptag hosszú évtizedek óta először áll színpadra.
A Times Square-en ropta a Magyar Nemzeti Táncegyüttes - videó [Ma.hu - Kultúra]
Az együttes amerikai turnéra ment, ahol több 1956-os előadáson vesz részt.
Megelevenedik a történelem a Szentendrei Skanzenben [Ma.hu - Kultúra]
A látogatók megismerhetik, mit érzékelt a vidék lakossága az októberi eseményekből.
Bezerédi Zolán Esterházy-estje látható a Gödör Klubban [Ma.hu - Kultúra]
Bezerédi Zoltán estje látható pénteken a Volt egyszer egy Kaposvár című sorozat részeként a Gödör Klubban. A színművész előadása Esterházy Péter szövegei alapján készült.
Elhunyt Tóth István fotográfus [Ma.hu - Kultúra]
A Magyar Fotóművészek Szövetsége alapító tagját 93 éves korában érte a halál.
Ben Affleck A könyvelő című akciófilmje ugrott a hétvégi kasszasikerlista csúcsára [Ma.hu - Kultúra]
A filmben Affleck autista könyvelőzsenit alakít, akinek menekülnie kell, mikor rájön egy nagyvállat könyvelésében előbukkanó hibák okára.
Portugál filmnapokat rendez a Camoes Intézet [Ma.hu - Kultúra]
Október 27. és 30. között rendezi meg a Portugál Filmnapokat a Camoes Intézet Portugál Nyelvi Központ a Kino Cafe Moziban Budapesten.
Húsz játékfilm a 16. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon [Ma.hu - Kultúra]
Húsz játékfilmmel, valamint rövid- és dokumentumfilmekkel várja a közönséget péntektől egy héten át a 16. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál, amely idén az 1956-os események 60. évfordulója előtt tiszteleg.
Leonard Cohen tizennegyedik albuma jelenik meg [Ma.hu - Kultúra]
A tágabb értelemben vett rockzene egyik leghitelesebb dalszerzője és előadója 82 évesen készítette el You Want It Darker című anyagát.
1956 - Női sorsokat mutat be a Hadtörténeti Múzeum új kiállítása [Ma.hu - Kultúra]
Időszaki kiállítás nyílt 56 könnycsepp - Női sorsok az 1956-os forradalom és szabadságharc napjaiban címmel pénteken a Hadtörténeti Múzeumban.
Keresztény film- és könyvnapokat tartanak az Uránia moziban [Ma.hu - Kultúra]
A vetítésekkel párhuzamosan a filmszínház kávézójában beszélgetéseket tartanak a vincés, a cenacolo közösségről és az idén 800 éves domonkos rendről.
Véget ért a Kicsi Óriások - íme kategóriák győztese [Zene]
Vasárnap este elérkezett a Kicsi Óriások fináléja, amelyben kiderült, hogy kik lettek az egyes kategóriák - énekesek, táncosok, kis tehetségek - egyéni győztesei. [Dátum: 2016.10.16. 21:38]
Kihirdették a 100 szóban Budapest pályázat díjazott munkáit [Ma.hu - Kultúra]
Kihirdették a 100 szóban Budapest pályázat legjobb pályamunkáit és kiállítás nyílt a budapesti Városháza Parkban pénteken a kiválasztott 12 illusztrált írásból.
Országszerte megemlékezések, a fővárosban koncertek is lesznek a hétvégén [Ma.hu - Kultúra]
Országszerte számos megemlékezést tartanak a hétvégén az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából, több helyen már péntekre szerveztek ünnepséget.
Radar: "a lendületes rock zenét részesítjük előnyben" [Zene]
A 2005.ben alakult kisvárdai Radar zenekart számos rock rajongó ismeri szerte az országban motoros találkozók, művelődési házak, klubok, rock fesztiválok színpadjáról. A közönség körében ki is alakult egy rigmus, amivel a fellépések alatt szokták éltetni a klasszikus, de nyers, ugyanakkor dallamosan érzéki rock és heavy metal ötvözetet játszó kedvencüket, mely így hangzik: Ki a jobb 1-2-3? A Radar! Túl vannak tíz éven és három lemezen, készül a következő jövőre, és egy igen csak aktív idei évet tudhatnak maguk mögött. Ezek apropóján készítettünk egy interjút Velük. [Dátum: 2016.10.16. 19:53]
Fátyol Viola nyerte az idei Capa-nagydíjat [Ma.hu - Kultúra]
Fátyol Viola nyerte Ha van szíved, neked is fáj, amit velem tettél című pályaművével a Robert Capa Magyar Fotográfiai Nagydíjat. A nemzetközi zsűri döntését pénteken ismertették a budapesti Capa Központban.
A hétköznapokban rejlő feszültségekről szól Molnár Csaba új koreográfiája [Ma.hu - Kultúra]
A fájdalom és az öröm kettőssége, a testi-lelki bántalmazás és a mindennapi kapcsolatokban rejlő feszültség áll a középpontjában Molnár Csaba Az ökör című koreográfiájának, amely október 27-én és 28-án mutatkozik be a magyarországi közönség előtt a Trafó Kortárs Művészetek Házában.
Veres Mónika boldogan közölte [Zene]
Veres Mónika a jó hírt október közepén boldogan közölte a hivatalos oldalán. [Dátum: 2016.10.16. 13:58]
Száz országból várnak résztvevőket az idei Womex világzenei expóra [Ma.hu - Kultúra]
Mintegy száz országból vár résztvevőket a 16. World Music Expóra (Womex) az észak-spanyolországi Santiago de Compostela városa, amely ebben az évben ad otthont a világzene első számú nemzetközi eseményének október 19. és 23. között.
Szédítő magasságban készült az év természetfotója [Ma.hu - Kultúra]
Szédítő magasságban lévő fügéket vadászó orangutánról készített kép nyerte a fődíjat az idei Wildlife Photographer of the Year (Az év természetfotósa) versenyen.
Dolores Redondo bűnügyi regénye nyerte a spanyol Planeta-díjat [Ma.hu - Kultúra]
A regényt, amelynek cselekménye egy híres író közlekedési balesetnek tűnő halála körül bonyolódik, a zsűri méltatásában Agatha Christie krimijeihez hasonlította.
Kiállításokkal, koncerttel emlékeznek 1956-ra Szekszárdon [Ma.hu - Kultúra]
Képzőművészeti és fotókiállításokkal, komolyzenei koncerttel, színpadi produkcióval emlékeznek az 1956-os forradalomra az esemény 60. évfordulóján Szekszárdon.
Ötven helyszínen várja idén az érdeklődőket az Országos Rajzfilmünnep [Ma.hu - Kultúra]
A kínálatában magyar, nemzetközi, klasszikus és kortárs művek is sorakoznak.
Nemzeti színekbe borult Budapest legmagasabb építménye [Ma.hu - Kultúra]
Piros-fehér-zöldbe borult a főváros legmagasabb építménye, a Főtáv Zrt. 203 méter magas Kunigunda úti kéménye.
Kocsis Zoltánnak pihennie kell, koncertjei nagy részét lemondja [Ma.hu - Kultúra]
Külföldi hangversenykörútjait és hazai fellépéseinek nagy részét lemondja Kocsis Zoltán zongoraművész, orvosai ugyanis néhány hónapos pihenést írtak elő számára.
Washingtonban is van már Pesti srác-szobor [Ma.hu - Kultúra]
Az amerikai fővárosban felavatták az 56-os forradalmat jelképező Pesti srác szobrot, majd a Redskins-stadionban köszöntötték a Gogolák-testvéreket.
Sztárban sztár - így érkezett meg az új szűritag, Ábel Anita [Zene]
Stílusosan, férfiak gyűrűjében érkezett Ábel Anita a Sztárban sztár zsűrijébe. Nézd meg, hogy fogadták Majkáék. [Dátum: 2016.10.16. 19:36]
Már berendelték a The Walking Dead nyolcadik évadát [Ma.hu - Kultúra]
Már a nyolcadik évadot is megrendelte az AMC csatorna a The Walking Dead című zombis sorozatból, amelynek hetedik évada október 24-én debütál Magyarországon.
Három vidéki város arénáiban táncol Diótörőt a Győri Balett [Ma.hu - Kultúra]
A Győri Balett a világhírű moszkvai Bolsoj balett-társulatának szólistáival állítja színpadra az idei karácsonyi szezonban Csajkovszkij klasszikusát, a Diótörőt: a balett, a cirkuszművészet és a show elemeit ötvözi a látványos vetítéstechnikával kiegészített táncjáték.
Fenyő László csellistával nyit a Pannon Filharmonikusok Müpa-sorozata [Ma.hu - Kultúra]
Vivaldi, Schumann és Richard Strauss művei szólalnak meg Fenyő László gordonkaművész és a Pannon Filharmonikusok előadásában november 11-én a Müpában.
Természetvédelem, zene és tánc az Őrség őszi fesztiválján [Ma.hu - Kultúra]
Természetvédelem és kultúra, zene és tánc kapcsolódik össze a hétvégén az Őrség őszi fesztiválján, amelyet Természetesen, Őrség címmel szervezett az Őri Alapítvány.
Kicsi Óriások - ma este jön a Finálé [Zene]
Múlt hétvégén kiderült, hogy Oláh Gergő és a Fenegyerekek lettek a legjobb csapat, azonban a tehetségmutató itt nem ér véget! [Dátum: 2016.10.16. 17:04]
Sztárban Sztár 2016 búcsú - az egyik zsűritag ma lesz utoljára [Zene]
Liptai Claudia elbúcsúzik a nézőktől egy időre. A TV2 népszerű műsorvezetője hamarosan világra hozza második gyermekét, Claudia terhessége utolsó heteiben jár már. [Dátum: 2016.10.16. 17:15]
Prince ritka zenei felvételeinek kiadását jelentette be a Warner Bros Records [Ma.hu - Kultúra]
A jövő hónapban jelenik meg a Prince 4Ever című összeállításon például a Moonbeam Levels című dal, melyet egy 1999-es lemez felvételeikor rögzítettek, de az album végleges változatára nem került fel
Rófusz Ferenc és Szemadám György életműdíjat kapott a szolnoki képzőművészeti filmfesztiválon [Prae]
leírás nincs publikálva
Vasárnap elmarad a népszerű műsor [Zene]
Október 23-án lesz Magyarország, szeretlek? - íme a válasz. [Dátum: 2016.10.22. 15:49]
Karácsonyi kaktusz - mit tegyünk, hogy karácsonykor nyíljon? [Édenkert]
A karácsonyi kaktusz látványától mindenkinek felderül az arca. Nagyon kedves ötlet karácsonyi kaktuszt ajándékozni, de tudnunk kell, hogyan gondozzuk megfelelően e kényes növényt. Íme, néhány ötlet!
2018-ban nyílik a Nemzeti Táncszínház új játszóhelye [Prae]
leírás nincs publikálva
Előkerült Czóbel Béla Körhinta című, elveszettnek hitt festménye [Prae]
leírás nincs publikálva
Hogyan tanítsuk meg díszmadarunkat fellépni? [Háziállat]
Ahogy egy fiatal kölyökkutyának elsőként az "ül" parancsot tanítjuk meg, úgy a papagájoknál is van egy parancs, melyet mindenek előtt meg kell tanuljon. Ez a parancs az "lépj fel", amely könnyen megtanítható, mivel mozogni naponta többször is szokott.
Legyen Halloween a kertben is! [Édenkert]
Halloween közeledtével a kertészeknek új ötletekre van szükségük, amivel kísértetiesebbé tehetik kertjüket. A cikkből kiderül mely állatok segítségével érhetjük el ezt a hatást, és hogyan vonzhatjuk kertünkbe őket.
Keszthely elérte határait [Monitor Magazin]
Az utóbbi évek tendenciája idén még markánsabban érzékelhető; továbbra is növekvőben van a Balaton népszerűsége. Siófokon 9,1 százalékkal, Keszthelyen 5 százalékkal, Balatonfüreden 5,7 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma nyár végéig, azaz az év első nyolc hónapjában.
1956 - Női sorsokat mutat be a Hadtörténeti Múzeum új kiállítása [Prae]
leírás nincs publikálva
1956 - Életútjáról mesél könyvében Deák Ernő bécsi filozófiaprofesszor [Prae]
leírás nincs publikálva
Beszéljünk a mosnivalóról! [Lakáskultúra]
Az internetes csatlakozás háztartási készülékeinkhez gyakori beszédtéma napjainkban. De valójában hogyan segíthet ez az embereknek?
Boros Misi a Nemzeti Filharmonikusokkal lép színpadra a Müpában [Prae]
leírás nincs publikálva
Hogyan etessük az öregedő cicust? [Háziállat]
Napjainkban a macskák sokkal tovább élnek, mint ezelőtt. A megfelelő étrend hozzásegít ahhoz, hogy egy hosszú életet éljenek.
Az első világháborúról nyílik kiállítás a Szentendrei Skanzenben [Ma.hu - Kultúra]
Az első világháború mindennapjait, a harcmezőkön és a hátországban élő erdélyi emberek életét idézi meg Pozsony Ferenc tüzér tábori levelei alapján a Szentendrei Skanzen kedden nyíló legújabb időszaki kiállítása.
Mireille Mathieu jövő márciusban az Arénában énekel [Ma.hu - Kultúra]
A világhírű francia sanzonénekesnő 2017. március 17-én együttese kíséretében koncertet ad a Papp László Budapest Sportarénában.
1956 - Építkezésen talált 56-os fotókból nyílt tárlat Kaposváron [Prae]
leírás nincs publikálva
Kiállítás Nagy Sándor szobraiból [Prae]
leírás nincs publikálva
Konyhakert ásás, kapálás nélkül? [Édenkert]
Termelj úgy, hogy ne kelljen fél napokat a kertben gyomlálnod.Hagyd, hogy a talajélőlények dolgozzanak helyetted! - hirdeti A bőség kertje című könyvében Krumpach Erzsébet.
Kelly Reichardt Egyes nők című drámája nyerte a Londoni Filmfesztivál fődíját [Prae]
leírás nincs publikálva
Felhívás: Mostantól lehet magasító állványra helyeztetni a veszélyes fehér gólya fészkeket! [Háziállat]
A fehér gólya az egyetlen olyan madarunk, amit már fiókakorban is érint az áramütésveszély. Az 5000-5500 párra becsült hazai költőállomány túlnyomó többsége az elektromos hálózat oszlopain költ.
Phil Collins visszatér! [Ma.hu - Kultúra]
A hétszeres Grammy-díjas zenész, énekes és dalszerző jövő júniusban kezdi meg Londont, Párizst és Kölnt érintő visszatérő turnéját.
Elhunyt Szekér András forgatókönyvíró [Prae]
leírás nincs publikálva
Milbacheré a 2016-os Margó-díj [Prae]
leírás nincs publikálva
Életműdíjat kapott Hollywoodban Ridley Scott filmrendező [Ma.hu - Kultúra]
Az American Cinemateque életműdíját korábban Reese Witherspoon, Samuel L. Jackson, George Clooney, Michael Douglas és Matt Damon is megkapta.
Kiszökött egy gorilla a londoni állatkerti otthonából [Háziállat]
Az állatkertekkel foglalkozó állami szakértői bizottsághoz fordult a Born Free Foundation természetvédelmi szervezet és azonnali vizsgálatot sürgetett a londoni állatkert csütörtökön kiszökött gorillája, Kumbuka ügyében.
Képregény készült a mecseki szabadságharcosokról [Ma.hu - Kultúra]
Képregényben dolgozták fel az 1956-os forradalom pécsi eseményeinek legfontosabb történetét, a Mecseki Láthatatlanok néven ismert szabadságharcos csoport históriáját.
Már több mint ötszáz sírt tártak fel Tázláron a régészek [Prae]
leírás nincs publikálva
Zongoraáriák címmel rendeznek jótékonysági koncertet az Operában [Prae]
leírás nincs publikálva
CAFe Budapest - Milbacher Róbert nyerte az idei Margó-díjat [Prae]
leírás nincs publikálva
Ben Affleck A könyvelő című akciófilmje ugrott a hétvégi kasszasikerlista csúcsára [Prae]
leírás nincs publikálva
Életműdíjat kapott Hollywoodban Ridley Scott filmrendező [Prae]
leírás nincs publikálva
Santiago de Compostela mintegy száz országból vár résztvevőket az idei Womex világzenei expóra [Prae]
leírás nincs publikálva
Keresztény film- és könyvnapokat tartanak az Uránia moziban [Prae]
leírás nincs publikálva
A Cabaret Medrano 15. születésnapját ünnepli a Gödör Klubban [Prae]
leírás nincs publikálva
Díjat kapott a Tiszta szívvel a chicagói filmfesztiválon [Prae]
leírás nincs publikálva
Portugál filmnapokat rendez a Camoes Intézet [Prae]
leírás nincs publikálva
Fenyő László csellistával nyit a Pannon Filharmonikusok Müpa-sorozata [Prae]
leírás nincs publikálva
Újjászületett a legendás klip, csak több benne a pucér nő [FN - Kultúra]
És kevesebb a meztelen férfi.
Nem fáznak a halak az akváriumban? [Háziállat]
Az akváriumi halfajok többsége melegvízi. Tartásukhoz az optimális vízhőmérséklet 18-27°C között ingadozhat. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a halak hidegvérű állatok, és a testhőmérsékletük megegyezik a külső környezet, vagyis a víz hőmérsékletével.
Be kell szállni a licitbe! [Monitor Magazin]
Minden cselekvőképes felnőtt embernek definiálnia szükséges a céljait és a megjárandó stációkat. Szüksége van egy fórumra, ahol a gondolatok megfogannak, és szüksége van egy felelős vezetőre, aki a hangját meghallja. E fórumoknak adnak teret a civil szervezetek, de ha a működésük nem érzékelhető, át kell őket alakítani – véli Miklós György Zoltán közgondolkodó, amatőr (közösségi) közlekedési szakértő és „villanyász”. A jelenleg Németországban dolgozó férfi úgy véli, kiszámítható makrokörnyezet nélkül nincs gazdasági robbanás.
A forradalom előtt tisztelgő tárlat nyílt a Pesti Vigadóban [Ma.hu - Kultúra]
Októberi emlékezés címmel több mint 80 alkotó munkáiból nyílt kiállítás az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából szerdán a Pesti Vigadóban.
Kortárs alkotók új zeneművei is hallhatók A hallgatás napján [Prae]
leírás nincs publikálva
Jan Saudek alkotásaiból nyílik kiállítás a szegedi Reök-palotában [Prae]
leírás nincs publikálva
Vujity Tvrtko csendben kivándorolt az országból [HVG - Kultúra]
Sem az RTL-hez, sem a köztévéhez nem igazolt az augusztus vége óta feltűnően elérhetetlen Vujity Tvrtko, hanem az Egyesült Államokba költözött. Fiai is ott járnak iskolába.
Mobilógia / A dal ugyanaz marad - Hegedűs István-Andrássy Bálint [Zene]
Két szerző, két könyv, egy kötet, amelyet a P.Mobil és Schuster Lóránt személye köt össze. No meg a szerzők P.Mobil munkássága iránti elkötelezettsége. Formáját tekintve forgatókönyv, ami azt jelenti, hogy az olvasás - elforgatva - bármelyiknél kezdhető; ugyanakkor azt is, hogy egyik sincs a másiknak alá-, illetve fölé rendelve. Új olvasnivaló a P.Mobilról 460 oldalon, részletes diszkográfiával, illetve eddig nem publikált, különleges fotókkal. Most rocktóberben jelent meg a P.Mobil zenekar teljes munkásságát átölelő könyv, amit a Rock diszkontban, vagy magától a zenekartól lehet beszerezni a rajongóknak. Elolvastuk, elemeztük, kötelező darab… [Dátum: 2016.10.16. 19:41]
A dzsesszlegenda újjáéled: Rákfogó-koncert a Müpában [Prae]
leírás nincs publikálva
Amikor a részeges karatemester találkozik Frankie-vel [HVG - Kultúra]
A könyvelő egy vicc. Egy afféle hétköznapi amerikai hőst kreálós poén, amit az alkotók majdnem végig halálosan komolyan vettek. Megnéztük Ben Affleck új filmjét. Az egész valahogy úgy kezdődhetett, hogy a Warnernél összedobtak 44 millió dollárt és azt ráhúzták Bill Dubuque új sztorijára. A fickó jegyzi a két évvel ezelőtt meglepően jó számokat produkáló A bírót, és mivel az új forgatókönyve szerethetőnek tűnt a "majdnem autista, de inkább zseni számbűvész, aki másodállásban amúgy igazságosztó" történetével, gondolhatták, hogy nagyot bukni nem lehet majd vele. [[ YouTube Video (t0UJq-spPuE) ]] Meglepően jól castingoltak. Rendezőnek megvették Gavin OConnort (akinek keze nyomát leginkább a The Americans tévésorozat 2013-as atmoszférateremtő pilotjából, illetve A zsaruk becsülete (2008) Norton-Farell drámájából ismerhetjük), a titkos szuperharcos főhős minimális mimikára késztető szerepére Ben Afflecket, aki kellőképpen nagy sztár ahhoz, hogy a hátára vegyen egy ilyen produkciót. Mellé, amolyan színészi alakítás ellensúlynak meg J.K. Simmonst (az álmából fleverve is tökéletes nyugdíj előtti hivatalnok drámját hozni képes), John Lithgowt (aki a Káin ébredése (1992), illetve legutóbb a Dexter 4. évadában (2009) produkálta magabiztosan a kétarcú gonoszt), Jon Bernthalt (aki a Wall Street farkasától a Sicarión át a Haragig kiválóan emelte meg játékával a főhősök karakterét). És persze Anna Kendricket, aki 31 évesen még mindig elhiteti velünk hogy létezik a poszt-tinédzseres szűzlány figurája - amit George Clooney oldalán domborított először az Egek urában, éppen nyolc éve.
Egy felvidéki villanyszerelő találmánya forradalmasíthatja az oktatást [FN - Kultúra]
Építőkockákkal játszani sosem volt még ekkora buli.
Még a WC-ben is elmerül egy jó poénért - Danny Boyle 60 [HVG - Kultúra]
Megszállott idealista, akitől féltették a londoni olimpia megnyitóját, mégis olyat hozott össze ott is, mint a filmjeiben: már a nyitójelenetben beránt egy titokzatos helyre, ahonnan a varázslat végéig képtelenek vagyunk szabadulni. Elrángatott már minket skót heroinisták mocskos szobáiba, indiai gettóba és Steve Jobs gondolataiba is. Danny Boyle, a britek Tarantinója 60 éves lett, itt volt az idő, hogy rangsorba szedjük mozifilmjeit.
Ashes to Ashes - A magyar David Bowie-tribute koncert utoljára [Prae]
leírás nincs publikálva
Kiderült, ki volt az 56-os forradalom titokzatos rajzolója [HVG - Kultúra]
A Nemzetiben most nyílt, Rejtjelek című kiállításon a fia ismert rá apjára egy emblematikus 56-os fotón.
Csernus Imre: "Már a háromévesek is tudják manipulálni a szüleiket" [HVG - Kultúra]
Karcos stílusa és drogbetegekkel kapcsolatos rendkívüli eredményei nyomán ismerte meg a szélesebb közvélemény. Nemrég új kötettel jelentkezett. Függőségekről, felnövésről, a médiaszereplés hatásairól beszélgettünk Csernus Imrével.
Megnyílt Latin-Amerika első elefántmenhelye [Háziállat]
Brazíliában megnyílt Latin-Amerika első elefántmenhelye, mely a térség nagyjából 50 cirkuszi elefántjának fog otthont nyújtani - írta a BBC.
1956 - A New York-i ENSZ-palotában emlékezett meg a magyar misszió a forradalomról és szabadságharcról [Prae]
leírás nincs publikálva
Körbe-körbe a saját szigetünkön - míus-lemezpremier [HVG - Kultúra]
A kellemesen darkos míus tavaly óta működik az amúgy építészként és filmesként is alkotó Álmos Gergely szólóprojektjeként. Az egy.két.há sorozat mostani részében bemutatjuk az Isolát. Az utolsó idei míus koncert október 22-én az A38 Hajón lesz.
Kirúgták a Trump-videóban szereplő műsorvezetőt [HVG - Kultúra]
Az NBC elbocsátotta Billy Bush műsorvezetőt, aki Donald Trump republikánus párti elnökjelölttel trágárkodott a tizenegy évvel ezelőtt készült videofelvételen.
Lesz nyugdíja a fiataloknak? [Monitor Magazin]
Lesz nyugdíja a fiataloknak? Erről kérdeztük az utca emberét. #KiBeszél
Cserepes jácint ősszel és télen is! [Édenkert]
Itt van az ősz, de a cserepes jácint (Hyacinthus) most is hódít! Az elmúlt szezonban a jácint elhozta a tavaszt az otthonunkba, ősszel pedig ideális névnapi ajándékként és karácsonyi dekorációként mutatkozik be.
Tudta? Orosz katonák erőszakolták meg a nőnek öltözött Rákosit [FN - Kultúra]
S vajon teherbe esett? Nem történelmi, még csak nem is nőgyógyászati a kérdés. Hanem irodalmi.
Mementó 1956: "András, kérem, ez forradalom" [HVG - Kultúra]
Forradalmat nem lehet előrelátni, de a Magyar Nemzet szerkesztőségében a gépírónő mégis így kiáltott fel már előző este, amikor Hegedűs B. András, a Petőfi Kör titkára telefonon diktálta követeléseiket: "András, kérem, ez forradalom!" A tüntetésre készülő diákokat pedig megerősítette szándékaikban a hivatalos pártlap támogató vezércikke.
Dr. Albannal tekerednek újra a kolbászok jövő héten Békéscsabán [HVG - Kultúra]
Több mint 110 ezer vendéget várnak az október 28-án kezdődő 20. Csabai Kolbászfesztiválra.


Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
 Miért ez a kedvencem...

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs