pénztárca kímélő megoldások
 

Szórakozás heti top100 hírek

 
Először sikerült jeladót ültetni egy kifejlett nagy fehércápába [Háziállat]
A világon elsőként sikerült jeladót ültetni egy felnőtt, több mint öt méter hosszú nagy fehércápába (Carcharodon carcharias) Ausztráliában a cápamegfigyelési program keretében. Szakemberek szerint ez nagy áttörést hozhat a cápakutatás terén.
Szomorú nyilatkozat! Megszólal Kovács Erzsi barátja [Zene]
Legfőbb célja, hogy tisztára mossa elhunyt barátja Kovács Erzsi táncdalénekes nevét. [Dátum: 2014.04.18. 04:28]
Haszonnövényeink védelme [Édenkert]
A növényvédelem során elsősorban a kártevők fellépését kell meggátolnunk; az ennek érdekében végzett tevékenységet nevezzük megelőzésnek. Így tehát beszélhetünk mechanikai-, biológiai-, kémiai- és integrált növényvédelemről.
Rosszul lett a fellépésen Bódi Margó [Zene]
Nagyon megijedt a Bódi család, mikor Margó rosszul lett másfél hete egy fellépés után. [Dátum: 2014.04.17. 04:31]
Szinetár Dóráék győztek és választottak - Szombat Esti Láz 2014 [Zene]
Dóra és párja rövid gondolkozást követően döntött. [Dátum: 2014.04.14. 04:38]
Akár 10 kilósra is nőhet a húsvéti nyúl [Háziállat]
Vajon mekkorára nő majd az ajándékba kapott nyuszi? Egyáltalán, kinek ajánlott nyulat venni? Mivel tehetjük komfortossá az új jövevény életét? És egyáltalán miért a nyuszi tojja a tojást?
Tojásból vár a Gyulai Vár [Ma.hu - Kultúra]
Épül a világ legtörékenyebb vára Gyulán, a Harruckern János Közoktatási Intézmény tanműhelyében, ahol mintegy tízezer hímes tojásból készítik el a Gyulai Vár hű mását.
Szombat Esti Láz: Szinetár Dóra és Angyal András győzött a 2. körben - videó [Zene]
Szatírt, cowboy-t és fenéksöprögetőt is láthattunk a Második Félrelépés során, mégsem ők, hanem egy harcos páros győzött Rezes Judit és Lehoczky György előtt! [Dátum: 2014.04.13. 04:44]
Könnyes szemmel nézzük! Eltemették Szabó Gyulát [Zene]
Eltemették Szabó Gyula Kossuth-díjas színészt, a nemzet színészét. A rokonokon kívül rengeteg barátja, kollégája kísérte el utolsó útjára. A temetésen a pályatársak nevében Szikora János, a tanítványai nevében pedig Gesztesi Károly búcsúzott tőle. [Dátum: 2014.04.17. 04:20]
Ismét feltűnt az ázsiai unikornis [Háziállat]
Történelmi pillanat Vietnamban: a WWF szakembereinek 15 év után először sikerült lencsevégre kapni az ázsiai unikornisnak nevezett szaolát.
Eladó a világ legtökéletesebb kék gyémántja [Ma.hu - Kultúra]
Eladó a világ legnagyobb tökéletes csiszolt kék gyémántja, a páratlan drágakő a Christies aukciósház május 14-i genfi árverésén kerül kalapács alá, a várakozások szerint 21-25 millió dolláros (4,66-5,54 milliárd forintos) összegért.
Laibach-koncert az A38 hajón [Ma.hu - Kultúra]
Visszatér Budapestre friss lemeze, a Spectre turnéján az ipari zene és a techno egyik úttörője, a Laibach.
Az Európa Könyvkiadó újdonságai a Fesztiválra [Prae]
Az Európa Könyvkadó könyvújdonságai a XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon
Az ének iskolája: Érdekes infok Karczagi Józsikáról [Zene]
Farkas Zsolti volt a kedvence az első évfolyamból. [Dátum: 2014.04.16. 04:11]
Tervezz kertet! - 10 hasznos tipp [Édenkert]
Kiskert, nagy kert, hátsó udvar - nem a méret a lényeg. Az legjobb kert, ahol az ember jól érzi magát minden időben. Ha van egy talpalatnyi zöld felület, amit megművelhetünk, az már a mi kertünk.
Elfeledett felvételek Hajós Andrásról [Zene]
"Ez Hajós?" - kérdezte Friderikusz Sándor. [Dátum: 2014.04.14. 04:44]
Így nézett ki gyerekként Nagy Feró - érdekes fotók [Zene]
Olyan fotókat mutatott meg gyerekkorából, amelyeket még nem láthattál korábban! [Dátum: 2014.04.12. 04:30]
Miért hasznos állat a hangya? [Háziállat]
Láttál már hangyavárat? A teteje akár két méterrel is a talaj fölé magasodhat. A föld alatti része még ennél is nagyobb. Bonyolult járatrendszer szövi át.
Enyhe volt a tél, több a kullancs [Háziállat]
A kullancsok fokozott számban támadnak idén - nem volt ugyanis fagyos, hideg tél, amely kiirthatta volna őket az elmúlt hónapok során.
Érdekes video! Zenére táncoltak a kutyák [Zene]
Kutyatánc bajnokság volt Budapesten, most először. Zenére ugráltak, futkároztak a kutyák, persze a gazdákkal együtt. Aztán a bírók értékeltek, művészeti és technikai pontszámokat is kaptak a kutyák, vagyis értékelték, hogy milyen a koreográfia és mennyire táncoltak szépen. Volt egyébként kvartett, hobbi és veterán csoport is. [Dátum: 2014.04.14. 04:09]
Műemlékmentési programot hirdettek Zalában [Ma.hu - Kultúra]
Az Országház tervezésében, építésében és Steindl Imre halála után a befejezésében játszott nagy szerepet Tandor Ottó nagykanizsai származású építészmérnök, akinek nevét műemlékmentési program viseli Zalában.
Hetedhét országra szóló Péterfy Bori [MyMusic.hu]
"Baromi jó itt a buli, de mostmár vissza kéne mennem dolgozni!" - mondta Péterfy Bori az Akváriumban 2014. április 11-én, miután besétált a közönség legsűrűjébe. Aztán visszament, és megadta a módját az ünneplésnek: elég óriási bulit csináltak a banda szülinapja alkalmából! Éljen a hét éves Péterfy Bori és a Love Band!
Fásy Ádám mindig kitalál valami furát [Zene]
Fásy Ádám és Fásy Zsüliett az életükről és a forgatásról beszéltek a Mokkában. A híres mulatós nem szeret szomorú lenni, és természetesen azt sem szereti, ha a családjának rossz a kedve. [Dátum: 2014.04.16. 04:17]
Ajándékba kapták, mégis visszaadják [Ma.hu - Kultúra]
Visszaszolgáltatja eredeti tulajdonosa örököseinek egy nácik által elrabolt festményt a Bécsi Filharmonikusok, amely 1940-ben kapta ajándékként a képet a francia tábori rendőrségtől.
Húsvéti locsolóversek gyerekeknek [Édenkert]
Összegyűjtöttünk pár kedves, a kisebb gyermekek által is megtanulható húsvéti locsolóveset, hogy ők sem maradjanak ki ebből a régi és szép hagyományból.
Artmozik Éjszakája - négy helyen, premier előtti vetítéssel [Ma.hu - Kultúra]
Idén már négy helyszínen, a Toldi, a Művész és a Puskin mellett a felújított Tabán moziban is várják a filmek szerelmeseit május 16-ról 17-re virradóra a 3. Artmozik Éjszakáján, amelyen az idei cannes-i filmfesztivál nyitófilmjét premier előtt láthatja a közönség.
Soerii & Poolek: Új klip és Akváriumos koncert [MyMusic.hu]
2013 augusztusában Soerii & Poolek elbúcsúztatta közel 5 évig működő kaotikus, ámde annál izgalmasabb színpadi műsorát és ígéretük szerint egy megújult koncepcióval jelennek meg idén a klubok és fesztiválok színpadain. Zeneileg is átgondoltabb és kevésbé öncélú dalokat sejtetnek, amit náluk egyátalán nem szabad készpénznek venni, hiszen ha valami, akkor a korlátok nélküliség a legfőbb jellemzőjük. Ennek a váltásnak az előhírnöke, a már rádióban is hallható "Baby" című dal, melyre most elkészült a videoklip is.
Rekordösszeget várnak a Stradivari-brácsáért [Ma.hu - Kultúra]
Hatvan év után először adnak el árverésen Stradivari-brácsát, amelyért rekordösszeget vár a Sothebys aukciósház.
Akár egymilliárd dollárt is érhet a híres Oscar-selfie [Ma.hu - Kultúra]
Legkevesebb 800 millió, de akár egymilliárd dollárt (175-220 milliárd forintot) is érhet piaci hatásai tekintve a februári Oscar-díjátadó gálán számos világsztárral készült selfie.
Az ének iskolája 2014 - érkeznek az új diákok [Zene]
Vasárnap újra kinyitja kapuit Az ének iskolája! A tanári kar és a hangulat a régi, csak a diákok újak. És amit bemutatnak, arra nincsenek szavak... Hihetetlen tehetségek, elképesztő hangok: indul a felvételi! Az ének iskolája 2. évfolyam vasárnap este a TV2-n! [Dátum: 2014.04.13. 04:59]
Eurovízió 2014: Érthetetlen Grúzia választása [Zene]
Mi ez? - kiált fel az ember első hallásra. Aztán mikor kezdené megszokni, hogy nem érti mi történik a dalban, jön a "normális" ének, ami annyira nem passzol a korábban hallottakhoz, hogy felüdülésként ér, amikor a Shin visszatér a nóta elején megszokott kaotikus kerékvágásba. [Dátum: 2014.04.18. 04:24]
Az érem sokadik oldala - Ivan & the Parazol [MyMusic.hu]
Ivan & the Parazol: Mode Bizarre (2014)| Napjaink "legtrendibb" magyar zenekarának második lemeze csaknem egy hónapja jelent meg, itt az ideje tehát, hogy mi is kivesézzük azt. Az eredmény egy, az előzőnél jóval érettebb, tudatosabb anyag, amely számos pozitívumot, meglepetést tartogat. Nem csak a stílus szerelmeseinek ajánlott.
A Tankcsapdával nyit az EFOTT [MyMusic.hu]
Pop, rock, hip-hop, elektro - az idei EFOTT-on egyikben sem lesz hiány. Idén az aktuális hazai kedvencek mellett ráadásul a 90-es évek ikonikus pop bandáit is elhozza Miskolctapolcára a legnagyobb és legrégibb hallgatói fesztivál. A nyitónap nagy durranását pedig a 25 éves Tankcsapda egyedülálló showja garantálja.
Haldokló társát gondozta egy vadon élő hím majom [Háziállat]
Vadon élő hím majmot figyeltek meg és filmeztek le, miközben haldokló társát gondozta - számolt be az esetről kedden a BBC News.
Charles Dutoit karmester kapta az ICMA életműdíját, Eötvös Péter felvétele is díjazott lett [Prae]
Charles Dutoit svájci karmesternek ítélték oda idén az International Classical Music Awards klasszikus zenei díj életműdíját. A varsói díjátadón Eötvös Péter egy CD-jét is díjazták.
Listamustra 2014/12 [Music]
Sokat vártunk rá: George Michael újra a brit albumeladási lista élén szerepel. Az angol sztár a Budapestet is érintő 2011/12-es Symphonica Tour című európai turnéján rögzített Symphonica című koncertlemezéből 49 989 példányt értékesített a szigetországban a megjelenés hetében. Az egykori Wham! frontembere legutóbb 2006 novemberében adott ki albumot, a karrierösszegző Twenty Five címűt.
TOPSIN-M 70 WDG a kiskertek kórokozói ellen [Édenkert]
A TOPSIN (tiofanát-metil) felszívódó, szisztémikus hatású hatóanyag mely, hatékonyan alkalmazható a lisztharmat, monilia, szklerotinia, botritisz ellen.
Titanic a Tabánban: Szombaton pótvetítések a legnépszerűbb filmekből [Prae]
A fesztivál legnépszerűbb filmjeiből pótvetítést szervez a Titanic stábja. A Titanic záró napján, április 12-én, szombaton a Budapest Film Zrt-vel együttműködve a most nyíló, felújított Tabán Kinotékában fut majd a Kálvária, a Lovak és emberek és Novák Erik akció-thrillere, a Fekete leves.
Ez történt április 19-én [Monitor Magazin]
Elfogadták a Pragmatica Sanctiót, amely a nőági örökösödést is elismerte a Habsburg-dinasztián belül. 1713. 04. 19. - 301 éve
Újra koncertet ad a Nulladik Változat [Zene]
Újra eredeti felállásban lép fel a rendszerváltás utáni alternatív zene egyik legérdekesebb, "sötét" színfoltja, a Nulladik Változat. A zenekar megalakulásának 25. évfordulója alkalmából Nulladik Változat Origin néven adnak néhány koncertet a régi és a fiatalabb rajongók nagy örömére. [Dátum: 2014.04.18. 04:23]
Teltházas lesz a Kispál és a Borz visszatérése a Fishingen [MyMusic.hu]
Azt az információt kaptuk, hogy nem meglepő módon teltházas lesz a 2014-es Fishing on Orfű nulladik napja, ahol négy év szünet után újra színpadra áll a Kispál és a Borz. Pánikra azonban még nincs ok, hiszen a fesztiválra továbbra is kaphatóak 3 napos bérletek.
Minták és ötletek tojásfestéshez [Édenkert]
Összeszedtem nektek egy rakás tojásfestős ötletet, hogy egy helyre gyűjtve is megtaláljátok. Az elmúlt években jobbára a hagyományos tojásfestési technikákkal foglalkoztam, idén viszont egy kicsit modernebb mintákat is hoztam. Válogassatok kedvetekre!
Növényvédő szer forgalmi kategória könnyítések kiskertesek számára [Édenkert]
A magyar növényvédelmi hatóság tavaly a számos növényvédő szer engedélyének Európai Uniós visszavonása után és közben (a növényvédő szer visszavonások még nem fejeződtek be), komoly, a házikerti növnyvédő szer felhasználást segítő lépésre szánta el magát.
Ciki előadások az RTL Klubon - Oláh Gergő hangosan nevetett [Zene]
Amikor a villalakók megtudták, hogy hamarosan vendégek érkeznek hozzájuk, óriási lett az izgalom, a lányok rohantak öltözni és sminkelni, és még Krisztián cipőt is húzott. [Dátum: 2014.04.16. 04:03]
Öten lettek rosszul a budapesti klubban [Zene]
A szén-monoxid vetett véget egy bulinak Budapesten. 5 ember lett rosszul a mérgező gáz miatt egy Aranykéz utcai bárban, hajnalban. [Dátum: 2014.04.14. 04:15]
Nagy Márta Júlia Ophélia a kádban című kötete a Friss Kötetek Estjén [Prae]
Nagy Márta Júlia Ophélia a kádban című első kötetének bemutatója 2014. április 14-én 20 órakor kezdődik a RoHAM Bárban. A szerzővel a József Attila Kör sorozatszerkesztői, Orcsik Roland és Sopotnik Zoltán beszélgetnek.
A galagonya gyógyhatásai [Édenkert]
"A legjobb eredményt adó növényi szívszer a galagonya". Ezt írja Dr. Oláh Andor "A természet patikája" c. könyvében. Ismerteti továbbá a galagonya hatóanyagainak a szívműködést kedvezően befolyásoló hatásait: javítja a szív koszorús ereiben a véráramlást, véd az angina pectoris (szívgörcs, szívnyomás) ellen.
Villant a bugyi a TV2 gyerekműsorában - videó [Zene]
A bűvészethez is ért Az ének iskolája diákja. [Dátum: 2014.04.19. 04:10]
Lecsaptak a "hamis zenét" játszó DJ-re [Ma.hu - Kultúra]
"3,5 millió forint vagyoni hátrányt" okozott.
Igen, ezt egy 16 éves gyerek rajzolta [HVG - Kultúra]
Döbbenetesen élethű portrékat rajzol az az 16 éves lány aki idén megnyerte Írország egyik gyerekeknek kiírt művészeti versenyét.
Küss Mich Ex-Yu parti a Müsziben [MyMusic.hu]
Április 19-én, a Küss Mich soron következő buliján az egykori Jugoszlávia utódállamainak hibrid, vad és öntörvényű szintis-technós-posztpunk kultúrájának jó nagy szelete mutatkozik be.
Háromnapos gyász Gabriel García Márquez halála miatt [Ma.hu - Kultúra]
"Egész Kolumbia sokkal tartozik neki. Hangot adott a hallgatásunknak és nagyszüleink legendáinak".
Zöldség, gyümölcs, fűszernövény - Mit ehet a nyúl? [Háziállat]
A nyuszi táplálkozása a természetben sem egyhangú, hisz az élőhelyükön a mindenkori évszaknak megfelelően találnak táplálékot. Ezen kívül- a gazdák örömére- a bevetett területeket is látogatják.Az otthon tartott nyulaknak is biztosítani kell, hogy az étrendje változatos legyen. Ezért időnként változtathatjuk a táplálékuk összetételét.
Húsvéti Roham Bál a Kistehénnel! [MyMusic.hu]
Húsvét hétfő előestéjén megalapozandó a másnapi locsolást, egy őrületes bállal készül fiúknak és lányoknak egyaránt az egykor kultikus Metro Klub helyén újra nyílt Roham Bár. A hangulatfelelős a fesztiválszezon előtti utolsó klubkoncertjét itt tartó Kistehén zenekar, ebben lesz segítségükre az őrületes szentendrei Ricsárdgír csapata, a The Shy Lips akik egyenesen Svédországból érkeznek aktuális európai turnéjuk keretein belül, az estét pedig egy vadonatúj formáció, a Hám nyitja április 20-án vasárnap ste 8-kor.
Játékfilm készül a haiti földrengésről [Ma.hu - Kultúra]
Játékfilmet készít Haiti elismert filmrendezője a szigeten 2010-ben pusztító földrengésről, a produkció a katasztrófát követő hetek emberi drámáit ábrázolja.
Megkezdődött a Magyar Filmek Hete [Ma.hu - Kultúra]
Vasárnap kezdődött a Magyar Filmek Hete című program a Tabán Kinotékában, amely közelmúlt hazai alkotásaiból nyújt válogatást.
Zene.hu Top 50 videoklip - 2014.04.12: újdonságokkal [Zene]
Ma ismét jövünk a videoklipes slágerlistánkkal, és mutatjuk az elmúlt 168 óra legnézettebb klipjeit. [Dátum: 2014.04.12. 17:54]
Húsvéti programok a budai Várban [Ma.hu - Kultúra]
Idén is színes programokkal, így koncertekkel, állatsimogatóval és táncházzal is várják a Budavári Húsvéti Sokadalom látogatóit április 19. és 21. között.
Természetes tojásfestékek [Édenkert]
Húsvéti tojásfestés. Festeni lehet hideg és meleg vízben is. Az elsőnél főtt, a másodiknál nyers tojást használunk, és a színezőanyaggal együtt főzzük.
Az AC/DC cáfolja a pletykákat [Zene]
Nem vonulnak vissza, szögezte le az AC/DC, miután a zenekar gitárosáról és alapító tagjáról, Malcolm Youngról olyan hírek jelentek meg, hogy szünetet kell tartania betegség miatt. A felröppenő hírek után olyan pletykák is szárnyra kaptak, hogy az ausztrál rockcsapat 40 év után feloszlik. [Dátum: 2014.04.18. 04:20]
Russel Crowe Amanda Seyfried apja? [Ma.hu - Kultúra]
Sztárszereposztásban forgatják Pittsburghben a Fathers and Daughters (Apák és lányok) című amerikai filmdrámát, amelynek két fő szerepét Russell Crowe és Amanda Seyfried alakítja, akik mellé a producerek megnyerték Jane Fondát, Diane Krugert, Aaron Pault és Octavia Spencert is.
Teljes a Fölszállott a páva döntőseinek listája [Zene]
A zsűri választása értelmében Vaszi Levente, Balogh Károly, Kurdi Gábor, valamint a Szinvavölgyi Néptáncműhely jutott tovább a Fölszállott a páva második középdöntőjéből a népi tehetségkutató műsor döntőjébe. [Dátum: 2014.04.13. 05:07]
Megasztár 10! - Egy műsor, ami álmokat váltott valóra - 5. széria [Zene]
Egy legendás műsor 5. szériájának legemlékezetesebb produkciói és a sztárok akiknek minden álmát valóra váltotta. [Dátum: 2014.04.13. 05:04]
Emmausz-járás: húsvéthétfői vigasság Bólyban [Ma.hu - Kultúra]
Jézus feltámadását követő megjelenésének Lukács evangéliumában részletezett történetét idézik fel húsvéthétfőn a Baranya megyei Bólyban az Emmausz-járás megtartásával. A programot folklórműsorok színesítik.
Tragikus baleset: Elhunyt a népszerű táncos [Zene]
Autóbalesetben elhunyt Cheo Feliciano puerto ricoi salsa legenda. A rendőrség közlése szerint Feliciano Jaguárját vezette, amikor egy betonoszlopnak ütközött a főváros, San Juan külvárosában. A salsa és bolero slágerek zeneszerzője és énekese 78 éves volt. [Dátum: 2014.04.19. 04:06]
Hazánkba jön a londoni Globe Színház Hamletje [Zene]
Shakespeare születésének 450. évfordulóján világszerte különleges eseményekkel emlékeznek meg a színháztörténet és a drámairodalom legnagyobb hatású alkotójáról. A londoni Globe Színház ez alkalomból nemzetközi turnéra indul, érintve hazánkat is. A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon június 21-én este 8 órakor kezdenek. [Dátum: 2014.04.19. 03:05]
Budapesten a Moszkvai Klasszikus Balett [Zene]
A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a magyar-orosz kulturális kapcsolatok ápolása céljából a Moszkvai Klasszikus Balett hagyományos előadásában tekinthető meg a Tűzmadár és a Tavaszi áldozat. [Dátum: 2014.04.19. 03:03]
Aranyhasú mangábé majmok érkeznek a Fővárosi Állat-és Növénykertbe [Háziállat]
Aranyhasú mangábé (Cercocebus chrysogaster) hímek érkeznek az Egyesült Államokból a Fővárosi Állat- és Növénykertbe.
Legyen ez a HÚSVÉT más, csokinyúl a megoldás! [Háziállat]
Rossz magyar szokás, hogy ilyenkor ,,húsvéti" élő nyúllal lepjük meg gyermekeinket, sokszor bele sem gondolva, hogy mi lesz az állat sorsa az ünnep elmúltával.
A kutyák képesek felismerni fajtársaikat fotók alapján [Háziállat]
A kutyák képesek felismerni és csoportosítani fajtársaik fotóit, függetlenül attól, hogy azok melyik fajtához tartoznak - fedezték fel francia kutatók.
Ez történt április 18-án [Monitor Magazin]
Meghalt Albert Einstein német Nobel-díjas fizikus. 1955. 04. 18. - 59 éve
Ehető dísznövények [Édenkert]
Az ehető dísznövényekkel teli díszkertek kialakítása a 2011-es év egyik trendjévé vált. Szerencsére sok ehető növény közül válaszhatunk, így nem csak a kertünk lesz szép, hanem még el is fogyaszthatjuk a kertbe ültetett szépségeket. Lássuk, milyen ehető dísznövények jöhetnek szóba!
Kiengedték a magyar énekest a börtönből [Zene]
A másfél hete szabadlábon lévő Varga Zsolt, és az ügyvédje, Dr. Szigeti Szabolcs voltak a Frizbi vendégei. Az UFO együttes volt énekesének büntetését lakhelyelhagyási tilalomra enyhítették. [Dátum: 2014.04.17. 04:11]
Nagyon vicces video! A villalakók első énekórája [Zene]
Az X-faktor döntősei ismét megérkeztek a VV6 lakókhoz, így kezdődhetett a tanulás. [Dátum: 2014.04.17. 04:03]
Ez történt április 17-én [Monitor Magazin]
Bevezették az egységes (méter, kilogramm, liter) mértékrendszert. 1874. 04. 17. - 140 éve
Országos bajnok a keszthelyi atléta, Zarnóczai Zalán [Monitor Magazin]
A megyei és a budapesti elődöntőkön induló 1277 csapat és 7619 versenyző közül 1774 diák és 295 csapat állt rajthoz a mezeifutó Diákolimpia keddi országos döntőjén.
Nyolcvanéves lett Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze [Ma.hu - Kultúra]
Április 15-én ünnepli nyolcvanadik születésnapját Bodrogi Gyula Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, érdemes és kiváló művész, a Nemzet Színésze. Isten éltesse sokáig!
25 millió dollárt ér Jeff Koons Popeye-szobra [Ma.hu - Kultúra]
A népszerű képregényfigurát ábrázoló, több mint két méter magas szobor egy háromdarabos sorozat része.
Titanic Filmfesztivál - A Viktoria című bolgár film kapta a Hullámtörők-díjat [Prae]
A Viktoria című bolgár film, Maya Vitkova első rendezése kapta a 21. Titanic Filmfesztivál 8000 euróval járó Hullámtörők-díját szombaton a Szász János filmrendező vezette nemzetközi zsűri döntése nyomán.
Szombat Esti Láz 2014 második adás: Makranczi Zalán és Práger Kitty - video [Zene]
Makranczi Zalán és Práger Kitty - Quickstep-et táncolt - videó. [Dátum: 2014.04.12. 21:30]
Szex és szocializmus [Ma.hu - Kultúra]
Mit és hogyan lehetett a szexualitásról beszélni a Kádár-korban és milyen volt akkoriban a szexuális felvilágosítás.
Zene.hu Top 50 retro magyar dal - 2014.04.18 [Zene]
Ma ismét jövünk a retro magyar dalok slágerlistánkkal, és mutatjuk az elmúlt 168 óra legkedveltebb örökzöldjeit. A retro dalok közé az 1990 előtt született szerzeményeket soroljuk. [Dátum: 2014.04.18. 23:07]
A Magyar Napló Kiadó a Könyvfesztiválon [Prae]
A Magyar Napló Kiadó a XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon mutatja be Erdal Öz Korkut apó történetei c. kötetét
Tízmilliós zongorán koncertezhetnek Hévízen [Monitor Magazin]
Közel tízmillió forint értékű versenyzongorát szerzett be a közelmúltban Hévíz önkormányzata. Az értékes hangszert a város egy Leader-pályázat keretében vásárolta, a zongora a Városháza dísztermében kap helyet.
20 ország 500 mozijában közvetítik XXIII. János és II. János Pál szentté avatását [Ma.hu - Kultúra]
Húsz ország mintegy ötszáz mozijában közvetítik XXIII. János és II. János Pál pápák április 27-ei szentté avatását a Vatikánból.
Jaden Smith játssza a főszerepet a James McBride díjnyertes regényéből készülő filmben [Prae]
Jaden Smith lesz az egyik főszereplője a James McBride amerikai ír The Good Lord Bird című díjnyertes regényéből készülő mozifilmnek.
VIVA Comet 2014: ők lesznek a sztárvendégek [Zene]
Szuperdögös popdance előadó és svéd zenei csillag a díjátadó színpadán. [Dátum: 2014.04.17. 15:01]
Bodrogi Gyulát ünnepelték: Meglepetésbuli a színpadon [Zene]
Hatalmas vastapssal ünnepelte a közönség Bodrogi Gyulát 80.-ik születésnapján. [Dátum: 2014.04.17. 04:26]
Új klip! Samantha Jade - Up! [Zene]
Nézd meg Samantha Jade - Up! klipjét. [Dátum: 2014.04.16. 20:25]
Új klip! Vastag Tamás - Egy biztos hely [Zene]
Nézd meg Vastag Tamás - Egy biztos hely klipjét. [Dátum: 2014.04.16. 20:23]
Elbúcsúztatták Szabó Gyula színművészt [Zene]
Családja, pályatársai, barátai, tanítványai és tisztelői szerdán kísérték utolsó útjára Szabó Gyulát, a nemzet színészét. A Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színészt, érdemes és kiváló művészt a Farkasréti temető művészparcellájában helyezték örök nyugalomra. [Dátum: 2014.04.16. 17:26]
Zsolnay Fesztivál lesz májusban [MyMusic.hu]
A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. és a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzat egy olyan közös, kreatív csapatot hozott létre, amelynek célja, hogy egyesített erővel, magas színvonalú, nagy érdeklődésre számot tartó és különleges rendezvény jöhessen létre. E koprodukció eredményeként május első hosszú hétvégéjén a Zsolnay Negyedben és a Kodály Központban kerül megrendezésre a Zsolnay Fesztivál és Egyetemi Napok.
Nagycsütörtöki szertartások országszerte [Ma.hu - Kultúra]
Országszerte nagycsütörtöki szertartásokat tartanak a katolikus templomokban. Erdő Péter bíboros főpapi szentmise keretében szenteli meg a szent olajokat délelőtt a budapesti Szent István-bazilikában, s a szertartás alkalmával újítja meg a főegyházmegye papsága a papi ígéreteit.
Megújul a Göcseji Múzeum Kisfaludi-terme [Ma.hu - Kultúra]
Kisfaludi Strobl Zsigmond kétszeres Kossuth-díjas szobrászművész születésének 130. évfordulója alkalmából mintegy 30 millió forintot fordítanak a nevét viselő kiállítóterem átépítésére Zalaegerszegen, a Göcseji Múzeumban.
Zagar Debrecenben és Miskolcon - Nyerj belépőt! [MyMusic.hu]
Egy új, műsorral nyitja meg a fesztiválszezont a Zagar zenekar - ha nem is hivatalosan, de annál hatékonyabban. A nemzetközi zenei színtéren is elismert együttes eddigi albumai (Local Broadcast, Szezon, Cannot Walk Fly Instead, Light Leaks) legsikeresebb számait fogja uptempósabb, azaz pörgősebb változatban prezentálni. A teljesen új, táncos hangszerelések mellett megelevenednek majd olyan producerek Zagar remixei is mint: Miami Kidz, Terry Lee Brown Jr., Yonderboi vagy az angol NME újságíró/műsorvezető DJ Goldierocks.
Repülőrajttal indult a Road jubileumi turnéja [MyMusic.hu]
Minden várakozást felülmúlt a Road rendhagyó, jubileumi turnéjának startja. A tizedik születésnapját ünneplő rockzenekar tíz városban adott dupla koncertet, amelyekre napokkal, hetekkel korábban elővételben elkeltek a belépők. A Road a hétvégén elkezdte a fesztiválszezont, és még idén újabb születésnapi meglepetésekkel készül a rajongóinak.
Megjelent a Turbo új lemeze! [MyMusic.hu]
Pentagram címmel április 9-én online jelentette meg harmadik, 12 számot tartalmazó nagylemezét a budapesti Turbo zenekar. A lemezen található Soul Sister című dalhoz még tavaly decemberben mutatták be a különleges technikával forgatott videójukat, most pedig az album beharagozójaként minden tag egy-egy rövid videóanyaggal jelentkezett.
Melyiket válasszuk: vetőmag vagy palánta? [Édenkert]
Hobbikertészek között egy gyakori kérdés, hogy hogyan lehetséges jó minőségű vetőmagot venni, számít-e az ár, illetve melyiket jobb, a mag vagy a palánta? Lássuk hát az összehasonlítást!
Fura kérdés a Szombat Esti Lázban [Zene]
Esztergályos Cecília nem rejtette véka alá kíváncsiságát. [Dátum: 2014.04.14. 04:33]
Ez történt április 14-én [Monitor Magazin]
Útban Southamptonból New Yorkba 2200 utassal a fedélzetén jéghegynek ütközött és elsüllyedt a Titanic. 1912. 04. 14. - 102 éve


Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
 Miért ez a kedvencem...

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc