pénztárca kímélő megoldások
 

Szórakozás heti top100 hírek

 
Blikk: az elfekvőből hozták ki Paudits Bélát [HVG - Kultúra]
Többszöri sikertelen műtét után súlyos betegen fekszik otthonában Paudits Béla, írja a Blikk.
Bogányi Gergely: a "csodazongora" felülmúlja a várakozásainkat is [Ma.hu - Kultúra]
Egy új típusú hangversenyzongorát fejlesztett ki az elmúlt évek folyamán Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész.
X-faktor: Jonathan befejezte, és nyilatkozott [Zene]
Jonathan reméli, hogy hihet a mentoroknak [Dátum: 2014.11.16. 06:48]
Ejtették a vádakat mégsem beszélnek dobosukkal az AC/DC tagjai [Zene]
A letartóztatása óta nem beszéltek zenésztársai Phil Rudd dobossal - állítja az AC/DC. A zenészt november 6-án vették őrizetbe, mert a vádak szerint részt vett egy gyilkosság kitervelésében. [Dátum: 2014.11.15. 03:37]
Stravinsky-maratonnal folytatódik a BFZ és a Müpa közös sorozata [Ma.hu - Kultúra]
Az egész napos hangversenyfolyamban az ország legjobb zenekarai oldalán olyan szólistákat hallhat a közönség, mint Kelemen Barnabás, Jandó Jenő és Perényi Miklós, az esti zárókoncerten pedig a Tavaszi áldozat csendül fel a Fischer Iván vezényelte BFZ előadásában.
Fekete lyuk, féreglyuk - mi igaz a Csillagok között világából? [HVG - Kultúra]
Tudja, milyen fogadásokat szokott kötni Stephen Hawking? És azt, hogy a tét egy Penthouse magazin? De legalább azt tudja, mi a különbség a fekete lyuk és a féreglyuk között? Ha nem, nézze meg a Csillagok között című sci-fit, ennyire élethűen még nem ábrázolták e jelenségeket. És hogy ez miért fontos? Fizikusok nekünk azt mondták, lényegében ez lehet a nagybetűs Jövő.
Több mint harminc új magyar zenemű a Fészek Művészklubban [Ma.hu - Kultúra]
Hasonlóan a korábbi évekhez, az idei koncertek is tág perspektívában mutatják be az alkotók különböző generációit a "nagy öregektől" a legfiatalabbakig, színes képet nyújtva a mai magyar zeneszerzés stílusirányzatairól, alkotóműhelyeiről az intim kamarazene-daraboktól a crossoverig.
Adventi családi programok a Néprajzi Múzeumban [Ma.hu - Kultúra]
Virágkötészeti kiállítás, kézműves és bibliadráma-foglalkozások, valamint koncertek is várják az érdeklődőket az adventi készülődés jegyében november 21. és 23. között a budapesti Néprajzi Múzeumban.
Vasárnap nyílik az Imák Auschwitz után című kiállítás [Ma.hu - Kultúra]
A tárlat zenei aláfestését Kurtág György A csüggedés és keserűség dalai című műve és öt vallás egymásba mosódó imái adják.
Miért alszanak állva a lovak, ha le tudnak feküdni? [Háziállat]
A vadon élő lovak szinte sohasem alusszák az igazak álmát, hiszen menekülő prédaállatok, akikre minden pillanatban valamilyen veszély leselkedhet. A lovak többnyire állva szenderegnek, de lefeküdni és mélyen elaludni csak biztonságban, védelemben tudnak.
Rekordáron keltek el Man Ray munkái Párizsban [Ma.hu - Kultúra]
Az amerikai szürrealista művész munkáinak eddigi legjelentősebb árverésén a 400 műtárgyért összesen 2,7 millió eurót (826 millió forint) fizettek.
Néptánc produkciókat filmeznek és mutatnak be [Ma.hu - Kultúra]
A táncokat filmre is veszik, és eljuttatják szakmai fórumokra, a Táncművészeti Főiskolára, szakközépiskolákba, tudományos archívumokba, ezzel számukra is felidézhetővé, taníthatóvá téve e kor művészeti eredményeit.
Az Egyesült Államokban fejezi be A játékost Hajdu Szabolcs [Ma.hu - Kultúra]
Az Egyesült Államokba készül, hogy befejezze a megfeneklett, félig leforgatott A játékos című Dosztojevszkij-adaptációt Hajdu Szabolcs, akinek a Délibáb című filmjét a héten mutatták be a magyar mozik.
Thomas Hampson a Müpában [MyMusic.hu]
A világ legjelentősebb koncerttermeinek és operaházainak sztárját, Thomas Hampsont fogadja vendégül a Művészetek Palotája, hogy elhozza nekünk Mahler és Schubert műveit. A hangversenyre 2014. november 25-én kedden kerül sor.
Köszönet a Magna Cum Laudétól [MyMusic.hu]
A Hard Rock Caféban, egy minikoncert keretében ünnepelte meg a Magna Cum Laude új albumát a megjelenés napján, 2014. november 12-én. Mostmár kapható a Köszönet, tessék sokat hallgatni, hogy mindent kívülről fújjunk december 29-re - akkor lesz a 15 éves jubileumi koncert a Sportarénában!
Unalomba fulladt díjkiosztó [Music]
Bár a Music Television egyre kevesebb zenét közvetít, Európa legrangosabb könnyűzenei díjkiosztóját továbbra is a tévécsatorna rendezi. A közönségszavazásra épülő MTV Europe Music Awardsot idén a skóciai Glasgow-ban tartották.
Isten pénze - Bemutató a Budapesti Operettszínházban [Ma.hu - Kultúra]
Az Isten pénze című musicalt tűzi műsorra a Budapesti Operettszínház; Tolcsvay László, Müller Péter és Müller Péter Sziámi művének bemutatóját november 28-án tartják.
Kilenc koncerten 65 zeneszerző 84 műve Szegeden [Ma.hu - Kultúra]
A záró esten a kiváló szegedi fuvolás, Varga Laura és vendégei koncerteznek.
Vidnyánszky: a rendszerváltás óta nem csökkent színházak nézőszáma [Ma.hu - Kultúra]
"A magyar az egyik legtöbbet színházba járó ember a világon."
Izlandi atmoszferikus rock zúz a Dürer Kertben [Ma.hu - Kultúra]
A múló idővel egyre érettebbé, egyre hangulatosabbá válni - a jó borokhoz hasonlóan a szerdán Budapesten koncertező izlandi rockzenekar, a Sólstafir is ezt az utat járja.
Készítsük fel leanderünket a télre [Édenkert]
Több más mediterrán növényhez hasonlóan a leander (Nerium oleander) sem fagytűrő növény. A következőkben Bálint Károly kertészeti szakértő mutatja be, hogyan teleltessük a leanderünket, főleg akkor, ha már nem szeretnénk nagyobb cserépbe átültetni.
X-faktor: Spoon - 5. élő show [Zene]
Jöjjön Spice Girls - Wannabe. [Dátum: 2014.11.15. 22:15]
Elárverezik Elvis Presley első fizetett hangfelvételét [Ma.hu - Kultúra]
A még pihés állú Elvis Presley első hangfelvételére licitálhatnak januárban a rock n roll királyának rajongói.
Rising Star: Majka érdekes nyilatkozata [Zene]
A tehetségeknek még mindig van lehetőségük bejutni az élő show-ba. [Dátum: 2014.11.15. 03:48]
Újdonság a Youtube-on! [Zene]
Előfizetéses szolgáltatást indít a Google YouTube videómegosztója, ami lehetővé teszi, hogy a felhasználók hirdetések nélkül nézhessék meg kedvenc videóikat és letölthessék azokat offline használatra. A Music Key 10 fontba kerül majd havonta és tagságot jelent a Google Play All Accessben is, ami a cég jelenlegi dalletöltő lehetősége. [Dátum: 2014.11.15. 03:35]
Öt műtárggyal gyarapodott a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum [Ma.hu - Kultúra]
Az intézmény Tevan Margit ötvösművész két munkáját és Kolozsváry-Stupler Éva Los Angelesben élő kortárs képzőművész három alkotását szerezte be egy támogatás segítségével.
Filmzenés est a Brass On the Road és a TánCentrum előadásában [MyMusic.hu]
A Brass On the Road zenekar amatőr zenészekből álló együttes. A zenekar 9 fúvós hangszerből, 2 gitárból és 1 dobból áll, repertoárjukban a jazz sztenderdektől kezdődően a latin és pop slágereken át a filmzenékig mindenféle dalok megtalálhatóak.
A Bánk bán korszerűsített változata az Újvidéki Színházban [Ma.hu - Kultúra]
"Ez Bánk bán története lesz. Elmeséljük a történetet, de lesznek olyan jelenetek is, amelyek nem Katona József tollából származnak, hanem a próbák folyamán születtek meg."
Poirot-est Sophie Hannah-val, belépés bajuszban [Prae]
leírás nincs publikálva
Colosseum-koncert a Petőfi Csarnokban [Ma.hu - Kultúra]
Négy év után ismét Budapesten játszik a fúziós zene úttörő zenekara, a Colosseum. Az 1968-ban alakult brit dzsesszrock csapat vasárnap a Petőfi Csarnokban ad koncertet, ahol Time On Our Side című új lemezét is bemutatja.
Lemeszelték a John Lennon-falat Prágában [Ma.hu - Kultúra]
A Lennon-fal a hetvenes évek elején jött létre, amikor megjelentek ott az első, a korabeli szocialista rendszert bíráló versek, szövegek. Később egy Lennon-portré is a falra került. A Velkoprevorské tér a Lennon-megemlékezések, illetve olykor az ellenzéki találkozók színhelyéül is szolgált.
Szeparációs szorongás: amikor a kutya fél egyedül [Háziállat]
Amikor egy kutyának hiányzik gazdája, elhagyatottnak érzi magát, és hihetetlen ostobaságokra képes. A szeparációs szorongásban szenvedő kutyák nem viselik el az egyedüllétet, és ezt miden lehetséges módon gazdájuk értésére adják.
Nemzet Művésze díj: Szabó István örül, Sebő Ferenc büszke az elismerésre [Ma.hu - Kultúra]
Szabó István filmrendező és Sebő Ferenc zenész, zenetudós egyaránt hatalmas megtiszteltetésnek nevezte, hogy a hétfőn első alkalommal átadott Nemzet Művésze díjban részesült 69 alkotó között lehet.
Elhunyt Lucien Clergue francia fotóművész [Ma.hu - Kultúra]
Nyolcvanéves korában elhunyt Lucien Clergue francia fotóművész, Európa legjelentősebb fotófesztiválja, az Arles-i Találkozók alapítója.
A teljes Radnóti-hagyatékot nem lehet elárverezni [Ma.hu - Kultúra]
"A költő februárban elhunyt özvegyének ugyanis nem egyetlen örököse van."
Hajdú Eszter és Gerő Marcell nyerte a Verzió díjait [Ma.hu - Kultúra]
A közönség szavazatai alapján Hajdú Eszter Ítélet Magyarországon című filmje nyerte el az ezer dolláros Verzió-díjat, a diákzsűri által odaítélt 100 ezer forintos különdíjjal Gerő Marcell Káin gyermekei című alkotását jutalmazták Budapesten a 11. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál vasárnapi zárónapján.
Ismét Budapesten a fúziós zene úttörői! [Zene]
2010 után ismét Budapesten játszik a fúziós zene úttörő zenekara, a Colosseum. Az eredetileg 1968-ban alakult brit jazz-rock csapat november 23-án lesz látható a Petőfi Csarnokban, ahol többek között a Time On Our Side című új lemezt is bemutatja. [Dátum: 2014.11.16. 23:11]
Rising Star: Orsovai Renáta bekerült a következő élő adásba [Zene]
Orsovai Renáta újraszínezte a Rising Star színpadát - Mező Misi legnagyobb örömére. [Dátum: 2014.11.16. 22:06]
Interaktív Kockabirodalom a Vam Design Centerben [Ma.hu - Kultúra]
Gépek és szerkezetek működési elveit ismerhetik meg az érdeklődők a budapesti Vam Design Center pénteken nyílt interaktív kiállításán.
Rising Star: Singh Viki megríkatta a zsűritagot [Zene]
Singh Viki vokalistaként dolgozik hazai énekesek mögött. A Rising Starba azért jött, hogy pár lépéssel előrébb állhasson a színpadon. A zsűri 4 igennel jutalmazta Vikit a meghallgatáson, aki ezúttal egyedül lép a rivalda fénybe, erre pedig testileg és lelkileg is készült. [Dátum: 2014.11.16. 21:08]
Magyar slágertörténet a Müpában [Ma.hu - Kultúra]
Káel Norbert dzsesszzongorista új ruhába öltöztette a magyar populáris dalköltészet klasszikusait. A The Hungarian Songbook című műsort, amelyben két színművész, Nagy-Kálózy Eszter és Hirtling István énekli el a zenekara és az MR Szimfonikusok által kísért számokat, háromszor is láthatja a közönség a Művészetek Palotája (Müpa) Fesztivál Színházában, először november 20-án.
X-faktor: Benji - 5. élő show [Zene]
Koncz Zsuzsa - Ha én rózsa volnék [Dátum: 2014.11.15. 22:22]
Listamustra 2014/45 [Music]
Az Egyesült Királyságban a karácsonyvárás fontos része a John Lewis áruházlánc ünnepi reklámfilmje és annak kísérőzenéje, amely slágerátdolgozás. A kísérőzene az elmúlt két évben listavezető volt a brit rangsorban. Az ideit az 1990-es születésű Tom Odell énekli.
Nagyon édes! Caramel kislányáról nyilatkozott [Zene]
Reggeli, vagyis inkább hajnali rituáléjukról mesélt Caramel Hajdú Péternek. Kiderült, az is, hogy az énekes tartotta pelenkázástól. [Dátum: 2014.11.15. 03:52]
Bravó! Hevesi Tamás Európa-bajnoki címet szerzett [Zene]
Hevesi Tamás 28 éve cukorbeteg, és edzőként szép sikereket ér el a diabéteszes foci válogatottal. [Dátum: 2014.11.15. 03:44]
Kiakadtak: Privát információkat hoztak nyilvánosságra a zenekarról! [Zene]
Komolyan felhúzta magát Mick Jagger, mert bizalmas orvosi információkat is felfedtek egy biztosítási kárigény miatti jogi csatározás során. Pénteken a Rolling Stones egy biztosítókkal folytatott 12,7 millió dolláros vita végére tett pontot, miután elhalasztották a koncertjeiket, amikor az énekes barátnője meghalt. [Dátum: 2014.11.15. 03:35]
Két Warhol-mű volt a sztárja a Christies rekordbevételt hozó árverésének [Ma.hu - Kultúra]
A Triple Elvis című alkotás leütési árát 81,9 millió dollárig (20 milliárd forint) tornázták fel a licitálók.
A tuzlai színházi fesztiválon lép fel a Pécsi Balett [Ma.hu - Kultúra]
Az októberben bemutatott Carmennel kedden a Művészetek Palotájába utaznak a pécsi táncosok.
Megszűnik a TV2 egyik legismertebb műsora 17 év után [HVG - Kultúra]
Megszűnik a TV2 riportmagazinja, a Napló, amelynek utolsó adását november 29-én láthatják a nézők - közölte az Origo.
Törőcsik Mari is szerepel a salgótarjáni sortűzről készülő filmben [Ma.hu - Kultúra]
A Nemzet Művésze és a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színésznő az az asszony lesz a filmben, akinél egy fiatal salgótarjáni orvosházaspár lakik albérletben.
A 110 éve elhunyt Jókai Mórra emlékeznek pénteken Gödöllőn [Ma.hu - Kultúra]
A 110 éve elhunyt Jókai Mórra emlékeznek pénteken Gödöllőn, a rendezvényen egyebek mellett szó lesz arról is, hogy az író és Petőfi Sándor barátsága termékenyítően hatott a magyar irodalom mindkét kiemelkedő alakjának munkásságára.
Nem csak mellnagyobbításról szól… [Monitor Magazin]
Amellett, hogy a testi-lelki egészséget szolgálja, az emberek önbecsülését is visszaadja a plasztikai sebészet, amely nagy, komplex, több orvosi szakma határterületeit is magába foglaló, folyamatosan fejlődő szakma – vallja dr. Pór Ferenc, a hévízi ZENA Beauty + Med Center plasztikai sebésze.
Hintalovakból nyílik kiállítás Leányfalun [Ma.hu - Kultúra]
A hintaló népszerűsége máig töretlen, variánsai száma rendkívül gazdag, nemcsak szerkezetükben, hanem megjelenésükben is és számos szabadalom kapcsolódik hozzá. Némelyik egészen bonyolult belső szerkezettel rendelkezik.
Gyerekvers-botrány: a költő örül a szenvedélyes gyűlöletnek is [HVG - Kultúra]
Lackfi János szerint az irodalom halála az unalom, ezért kifejezetten örült az egyik tankönyvbe bekerült verse miatt kirobbanó Facebook-botránynak.
A világ legjobb utcaművészeivel dolgozott együtt a U2 [Ma.hu - Kultúra]
A U2 utcaművészekkel filmesítette meg a nemrég megjelent Songs Of Innocence című albumának dalait, a 11 videóból álló alkotás decemberben jelenik meg.
Három generáció receptjei a Rosenstein Szakácskönyvben [Ma.hu - Kultúra]
Három generáció receptjeit, hagyományos és modern fogásokat gyűjt össze a budapesti Rosenstein Vendéglő zsidó-magyar étterem újonnan megjelent szakácskönyve.
Bukarestben mutatják be Pozsgai Zsolt darabját [Ma.hu - Kultúra]
Pozsgai Zsolt Liselotte és a május című darabját mutatják be Bukarestben csütörtökön Happy End címmel a Godot Színházban, román nyelven.
Emléktáblát avattak Popper Péter tiszteletére egykori lakóházának falán [Ma.hu - Kultúra]
Popper Péter Budapesten született 1933. november 19-én. Fő kutatási területe a pszichoterápia, a társadalmi beilleszkedési zavarok és a valláspszichológia volt. Tudományos tevékenységén kívül foglalkozott szépirodalommal is, írt három színdarabot, a televízióban pedig 1963-tól készített műsorokat.
Könyv jelent meg Tata barlangjairól [Ma.hu - Kultúra]
A létesítményt a Kálvária domb közelében lévő kőbányában egy robbantás után fedezték fel, eredeti, természetes bejáratának nyomát sem lehet találni.
Andrej Gavrilov bal keze ismét Magyarországon a Pannon Filharmonikusok vendégeként [Prae]
leírás nincs publikálva
Videópályázat a rászoruló gyerekeknek [Ma.hu - Kultúra]
Rászoruló gyerekeknek írtak ki pályázatot: az érdeklődőknek az elkészített rövidfilmekben, videókban a mese jelentőségét kell bemutatniuk, a beküldési határidő december 10.
Fotó: Újjávarázsolták egy budapesti iskola falát [HVG - Kultúra]
Mesebeli tájat ábrázoló falfestmény került a XVIII. kerületi Kandó Téri Általános Iskola egyik épületének falára, a Színes Város Csoport köztérszínesítő akciójának keretében.
Segítség a Kutya-hidegben! [Háziállat]
A Vigyél Haza Alapítvány és a Hangya Közösség kampányt indított több száz árva kutya megmentése érdekében. Sztárok közreműködésével jótékonysági gálát szerveznek a civilek, a fagyban segítségre szoruló, árva kutyák javára.
Bemutatták az ebola elleni harcra mozgósító új Band Aid dalt [Ma.hu - Kultúra]
"Amikor ezt éneklitek, ne feledjétek, hogy az egész világ veletek fog énekelni!"
50 millió forintért kelt el egy André Kertész-gyűjtemény Párizsban [Ma.hu - Kultúra]
André Kertész volt idén a sztárja a világ egyik legjelentősebb fotóvásárának, a Paris Photónak: a magyar származású fotóművész aukcióra bocsátott munkái több mint 165 ezer euróért (50 millió forintért) találtak gazdára.
Rajzfilmek a vörös kultúra szolgálatában [Ma.hu - Kultúra]
Rajzfilmekben feldolgozott "vörös történetekkel" egészítik ki az úgynevezett kortárs vörös kultúrát Kínában, hogy a vörös turizmus és a vörös dalok után ily módon népszerűsítsék "az alapvető szocialista értékeket."
Isten pénze musical az Operettszínházban - Jegyek és szereposztás itt! []
2014. november 28-án mutatja be a Budapesti Operettszínház az Isten pénze című musicalt. A Charles Dickens Karácsonyi ének című klasszikus kisregényéből írt magyar zenés mű a legtöbbet játszott musicalek toplistáján az előkelő nyolcadik helyet foglalja el. A 2014/2015-ös évad premierjén igazi újdonság lesz, hogy Tolcsvay László zeneszerző kifejezetten az Operettszínház számára készíti el az élő zenekarra hangszerelt új zenei változatot, hiszen a korábbi szériákban előre rögzített zenekari alapra adták elő a művet. Az Isten pénze musical főhőse a lelkileg sivárrá vált, idősödő milliomos, Ebeneezer Scrooge, egy uzsorás, aki annyira a pénzéért él, hogy még karácsonykor is csak az anyagi ügyek foglalkoztatják. Nem adományoz pénzt a szegényeknek, mert úgy gondolja, hogy megérdemlik sorsukat. Úgy véli, hogy a társadalomban is a természeti törvényeknek kell uralkodni: a gyengének pusztulni kell. Ez a velejéig kapzsi ember kap még egy utolsó esélyt, s hősünket halott üzlettársának szelleme ekkor látogatja meg, és időutazásra invitálja életének korábbi szentestéire. Scrooge múltbéli karácsonyai filmként peregnek le szemei előtt és emlékeiben kalandozva eszébe jut, hogy mennyivel gazdagabb volt, amikor még nem a pénz volt az egyetlen érték, amiért lelkesedni tudott. A képi világ a modern technika vívmányainak felhasználásával egy légies szellemvilágba repíti a nézőket, ahol megszűnik a tér és az idő dimenziója. Ami volt, ami van, ami lesz - együtt létezik. Múltunk emlékei, jelenünk valói, jövőnk árnyai mind arról vallanak, kik voltunk, kik vagyunk, kivé vagy mivé válhatunk… Egy legendás karácsonyi történet, amit mindenki ismer. Egy valódi mese, nem csak fiataloknak. Az Isten pénze musicalre már árulják a jegyeket! Jegyeket ide kattintva vásárolhattok! Az Isten pénze musical szereposztása: Ebenezer Scrooge: Földes Tamás / Szomor György Jacob Marley: Szabó P. Szilveszter / Németh Attila Bob Cratchit: Szerényi László / Pálfalvy Attila Mr. Fezziwig: Serbán Attila / Peller Károly Fred: Szabó Dávid / Gömöri András Máté Belle: Váge Bernadett / Kékovács Mara Fiatal Scrooge: Kerényi Miklós Máté / Veréb Tamás Mrs. Dilber: Lehoczky Zsuzsa / Kolti Helga Fanny: Vágó Zsuzsi / Simon Panna Mrs. Cratchit: Nádasi Veronika / Kalocsai Zsuzsa Joe bácsi / Iskolamester: Dézsy Szabó Gábor Mosónő: Vásári Mónika / Ullmann Zsuzsa Kapitány: Petridisz Hrisztosz Jonatan: Marik Péter
Lesöpörték a 180 méteres Háromszög Torony tervét Párizsban [HVG - Kultúra]
A francia főváros közgyűlése elutasította hétfőn a Tour Triangle (Háromszög Torony) nevű 180 méter magas felhőkarcoló megépítésének tervét, amelyet Anne Hidalgo szocialista főpolgármester viszont támogat. Negyven év után ez lett volna az első ilyen jellegű építkezés a francia fővárosban.
Kreatív írás és művészeti kritika mesterszak a Pázmányon [Prae]
leírás nincs publikálva
Szulák Andrea koncertje a Vigadóban - Jegyek itt! []
2014. december 28.-án kerül megrendezésre Szulák Andrea és a Győri Filharmonikus Zenekar közös koncertje a Pesti Vigadóban. Szulák Andrea EMeRTon díjas énekes, színész. Nevét és hangját egy ország ismeri. Együttműködése a Győri Filharmonikus Zenekarral tavaly kezdődött és az első találkozást egyből országos turné követte. A közös munka idei, utolsó koncertjét 2014. december 28-án este a Pesti Vigadóban tartják. Szulák Andrea a sikerekben gazdag és izgalmas évét egy igazán minőségi és exkluzív fellépéssel, egy ünnepi hangulatú koncerttel zárja. Az énekes-színésznő életének meghatározó állomásaihoz kötődő, számára fontos dalokat, be nem teljesült vagy éppen valóra vált álmait öltöztette nagyzenekari hangszerelésbe, amelyek között kedvenc szerepeiből éppúgy ízelítőt ad majd, mint francia sanzonokból, de pop-zenei különlegességekre is számítani lehet. Mindez persze az évszaknak és az ünnepnek megfelelő köntösbe bújtatva. Az ünnepi koncertre már árulják a jegyeket! Jegyvásárláshoz kattints ide! A világsikerek nagyzenekari kísérettel, Szulák Andrea és a Győri Filharmonikusok előadásában, a tél egyik legvarázslatosabb koncertje lesz a város szívében, a Pesti Vigadóban. Vezényel: Silló István
Divat-látvány-színház-tánc: előadásmix a Trafóban [Ma.hu - Kultúra]
Divat, látvány, színház és tánc ötvöződik a Természetes Vészek Kollektíva és a Góbi Rita Társulat aUTONÓM zÓNA című új előadásában: a Szűcs Edit és a MOME textiltervező szakos hallgatóinak ruhakreációit felvonultató testmaszk show-t november 21-én és 22-én nézhetik meg az érdeklődők a Trafó Kortárs Művészetek Házában.
Párizs szívébe költözött Pierre Cardin múzeuma [Ma.hu - Kultúra]
Pierre Cardin divattervező átköltöztette a több mint hatvanéves munkásságát bemutató múzeumát a Párizs belvárosában található Marais negyedbe.
Erkel operájával emlékeznek [Zene]
A Dózsa-féle parasztfelkelés 500. évfordulóján, Erkel Dózsa György című művét tűzi műsorra az Opera az Erkel Színházban, november 17-én. [Dátum: 2014.11.17. 00:33]
Az államtól vár anyagi segítséget a Scala új intendánsa [Prae]
leírás nincs publikálva
"Egyszer csak jön valaki, akinél betelik a pohár" - Hajdú Szabolcs-interjú [HVG - Kultúra]
Minden filmjével kockáztat, és vállalja a konfliktusokat. Most is egy számára eddig ismeretlen műfajhoz nyúlt: westernt rendezett a magyar pusztában. A magyar társadalom legnagyobb hibájának azt tartja, hogy az érdek- és nem értékközösség, és hogy a politika illetve a kulturális közeg is egyre jobban elfeledkezik a vidékről. Hajdu Szabolcs szerint kiszámíthatatlan, hogy mikor telik be a pohár a most még csak zúgolódó Facebook-Ludas Matyiknál, és mikor lesz elegük az embereknek az elnyomó Döbrögikből. A mindig bátran nyilatkozó Hajdu Szabolccsal beszélgettünk.
A Monarchia hadserege volt a legveszélyesebb a saját katonáira [HVG - Kultúra]
Gyávaság, parancsmegtagadás, dezertálás miatt több ezer katonát végzett ki a saját hadserege az I. világháborúban. A franciák egy ízben megtizedelték saját soraikat, de a Monarchia katonáinál alkalmazták leginkább ezt a kegyetlen fegyelmezési módot. Az Anno Filmklub legutóbb Kubrick A dicsőség ösvényei című filmjét vetítette.
Vasarely nevét viseli a franciaországi Antony új kulturális központja [Ma.hu - Kultúra]
Victor Vasarely magyar származású világhírű festőművészről nevezték el a Párizstól húsz kilométerre délre található Antony új kulturális központját, amely szombaton nyílt meg a nagyközönség számára.
Vita a színházi felsőoktatásról a Katona József Színházban [Prae]
leírás nincs publikálva
X-faktor: Tha Shudras- 5. élő show [Zene]
Jöjjön Cserháti Zsuzsa - Boldogság, gyere haza. [Dátum: 2014.11.15. 21:22]
Kiállítás nyílik az OSZK archív fotóiból [Ma.hu - Kultúra]
Képsorsok címmel nyílik kiállítás november 19-én az Országos Széchényi Könyvtárban az intézmény első világháborús, tematikus, archív gyűjteményéből, kiemelten Müllner János fotóiból.
Vita a színházi felsőoktatásról [Ma.hu - Kultúra]
A színházi képzést nyújtó felsőoktatási intézmények helyzete lesz a témája a budapesti Katona József Színház kultúrpolitikai vitasorozatának következő estjén csütörtökön.
A zuglói Tücsökzenekart is dirigálta Simon Rattle [Ma.hu - Kultúra]
A zuglói Szent István Király Zeneiskola legkisebbjeiből álló Tücsökzenekarnak és a gimnazista korúak fúvószenekarának tartott zenekari próbát Simon Rattle, a Berlini Filharmonikusok vezető karmestere, aki zenekarával másnap, péntek este nagysikerű hangversenyt adott a Művészetek Palotájában a berlini fal leomlásának 25. évfordulója alkalmából.
Egyedülálló koncert zárja a Radio Espace 2 magyar heteit [Ma.hu - Kultúra]
Egyedülálló, a bartóki muzsika népzenei alapjait és dzsesszes továbbgondolását is bemutató koncert koronázza meg a svájci Radio Espace 2 Magyarországgal foglalkozó, csaknem kéthetes műsorfolyamát november 21-én, pénteken.
Vágtázó Csodaszarvas-koncert az A38 hajón [Ma.hu - Kultúra]
Az egykori VHK-alapító-frontember, Grandpierre Atilla zenekara, az ősi rítusokat magyar népzenével ötvöző Vágtázó Csodaszarvas jó ideje minden év végén fellép a fővárosi A38 hajón.
Sosem lesz ilyen kvalitású államférfink [Ma.hu - Kultúra]
Egy Rubens-tanítvány elveszettnek hitt Zrínyi-portréja mellett további mintegy száz műtárgy, fegyver, személyes tárgy idézi fel a 350 éve elhunyt Zrínyi Miklós alakját a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) pénteken megnyílt, Költő, hadvezér, államférfi című kiállításán. Mert Zrínyi az volt.
Két új koncertteremmel gazdagodik Párizs [Ma.hu - Kultúra]
Két új koncertteremmel gazdagodik Párizs az elkövetkező hónapokban: pénteken nyílik a közszolgálati rádió székháza, a Maison de Radio felújított auditóriuma. A Philharmonie nevű hangversenypalotát pedig január 14-én avatják fel.
Egy Csepp Világnap: ingyenes szűrések, egészségmegőrző programok a hétvégén [Ma.hu - Kultúra]
Koncertet ad Wolf Kati, fellépnek az X-Faktor versenyzői, a Kolompos együttes, Csonka András, Kocsis Tibor és a Csillagszemű gyermektáncegyüttes, valamint a Black Time tánciskola...
Őszi nagytakarítás a fűszerkertben [Édenkert]
A hidegebb teleken a fűszernövények mellett más növények is védelmet igényelnek, ilyen például a magnólia, pünkösdi rózsa, rododendron, rózsa.
Lechner, az alkotó géniusz - Jubileumi kiállítás az Iparművészeti Múzeumban [Ma.hu - Kultúra]
Lechner, az alkotó géniusz címmel tiszteleg épületének tervezője előtt a mester halálának századik évfordulóján az Iparművészeti Múzeum (IMM) november 20-tól látogatható időszaki kiállítása.
Erkel Dózsa György című operája az Erkel Színházban [Ma.hu - Kultúra]
A Dózsa-féle parasztfelkelés 500. évfordulója alkalmából kerül színre a kisnemes vitézkapitány alakját megidéző, a kiegyezés után bemutatott Erkel-opera.
Függésben - Ifjúsági előadás a Kolibri Színházban [Ma.hu - Kultúra]
A Szücs Zoltán Függésben című művéből készült előadás egy 12 lépéses programon alapuló, felépülő szenvedélybetegeknek létrehozott drogterápián játszódik, az egyik szereplő történetén keresztül mutatja meg a felépülés fázisait.
Makovecz-kiállítás nyílt Berlinben [Prae]
leírás nincs publikálva
Philippe Zibung: a magyar hetek ötletét az első világháborús centenárium adta [Ma.hu - Kultúra]
Philippe Zibung, a svájci, lausanne-i székhelyű kulturális rádiócsatorna, a Radio Espace 2 intendánsa szerint a csatornán futó magyar hetek ötlete onnan jött, hogy az első világháborús centenáriumra és az azóta eltelt száz évre egy közép-európai ország szemüvegén keresztül szerettek volna ránézni.
Angelina Jolie már csak néhány filmszerepre vállalkozik [HVG - Kultúra]
Angelina Jolie még néhány filmet vállal színésznőként, utána csak rendezni fog. Rendezőként jegyzett második, Rendíthetetlen című filmjének ausztráliai bemutatója alkalmából egy lapnak azt nyilatkozta, hogy szeret rendezni, és sokkal boldogabbá teszi, mint a színészi munka.
Illés 50 - Beatünnep lesz Debrecenben [Ma.hu - Kultúra]
Nem búcsúkoncertre készülünk, arra már esély sincs, mert csak hárman maradtunk a zenekarból - mondta Szörényi Levente csütörtökön Debrecenben az Illés 50 - Beatünnep debreceni koncertjének beharangozó sajtótájékoztatóján.
Kex Remake [Prae]
leírás nincs publikálva
Meghalt a Nem félünk a farkastól Oscar-díjas rendezője [HVG - Kultúra]
Nyolcvanhárom éves korában elhunyt Mike Nichols Oscar-díjas amerikai televíziós-, színházi- és filmrendező, akinek egyebek közt a Nem félünk a farkastól, a Diploma előtt és a Testi kapcsolatok című filmeket köszönheti a közönség.
Elhunyt a Diploma előtt Oscar-díjas rendezője [HVG - Kultúra]
Az idős korában is aktív Mike Nichols 83 éves korában hunyt el. Olyan híres filmeket rendezett, mint a Nem félünk a farkastól vagy a Charlie Wilson háborúja.
Legendás magyar zenekart exhumálnak [HVG - Kultúra]
Az egykori dobos, Kisfaludy András vezetésével támad fel a hatvanas évek végének meghatározó beatzenekara, a Kex.
Kex Remake: egy legendás zenekar újragondolva [Hír3 - Zene]
Újjáéledtek a Kex, az 1969 és 1971 között létezett legendás beatzenekar dalai. A Kex Remake elnevezésű formáció vezetője az egykori dobos, Kisfaludy András, a számokat Tóth János Rudolf gitáros dolgozta át, a CD-n is megjelenő anyagot december 5-én a fővárosi MOM Parkban mutatják be.


Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
 Miért ez a kedvencem...

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya