pénztárca kímélő megoldások
 

Szórakozás heti top100 hírek

 
"Remélem, itt fogsz megrohadni" - botrány a TV2 stúdiójában [HVG - Kultúra]
Tatár Csilla a tegnapi Mokkában mindenki megdöbbenésére élőben, majd kamerán kívül is lehordta kollégáját, Kárász Róbertet, miután műsorvezetőtársa a magánéletével viccelődött. Tatár Csilla hamarosan a közmédiához igazol.
Balázs Klári üzent az aggódó rajongóknak [Zene]
Az énekesnő, párja Korda György állapotáról nem közölt infokat. [Dátum: 2014.12.14. 04:09]
Venczel Vera és Bodor Böbe veheti át elsőként a Szepes Mária-díjat [Ma.hu - Kultúra]
Venczel Vera Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész és Bodor Böbe színész-rendező veheti át elsőként a Szepes Mária-díjat januárban.
Újra kigyulladt az esztergomi bazilika - szerencsére csak a díszkivilágítása [Ma.hu - Kultúra]
Ismét működik az esztergomi bazilika díszkivilágítása, a fények péntek este gyulladtak ki újra.
Kiállították Nagysándor József búcsúlevelét a Nemzeti Múzeumban [Ma.hu - Kultúra]
Szombattól látható a Magyar Nemzeti Múzeumban (MNM) Nagysándor József aradi vértanú búcsúlevele, melyet december 5-én vásárolt meg a magyar állam.
Január 10-ig lehet filmekkel nevezni a Mediawawe-re [Ma.hu - Kultúra]
25. évfordulóját ünneplő Mediawave Film és Zenei Együttlét 2015-ös programjának kiemelt témája a falak, utalva a huszonöt évvel ezelőtti világeseményekre.
Életrajzi lexikont készített a magyar statisztikáról a KSH [Ma.hu - Kultúra]
Megjelent a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Könyvtárának legújabb kiadványa Portrék a magyar statisztika és népességtudomány történetéből címmel.
A várnai hadjáratról szól Bán Mór Hunyadi-sorozatának 7. kötete [Ma.hu - Kultúra]
A Hunyadi János élettörténetét feldolgozó regénysorozat hetedik kötete egyetlen esztendő, 1444 történéseire koncentrál, így sokkal sűrűbb és feszesebb lett mint az előző részek.
Csaknem tízezren látták a Mojszejev Balett fergeteges műsorát hazánkban [Ma.hu - Kultúra]
"Óriási sikerünk volt, a publikum éppoly temperamentumosnak bizonyult, mint amilyen lendületesek a magyar néptáncok."
Rekordáron kelt el Berény Róbert kalandos úton hazakerült festménye [Prae]
leírás nincs publikálva
Ragyogó tételek a Kieselbach Galéria aukcióján [Ma.hu - Kultúra]
A műgyűjtőház idei téli aukciója a legerősebb árverési anyag a gazdasági világválság kirobbanása óta.
Vezető pekingi zenepedagógust díjaztak a Kodály-módszer népszerűsítéséért [Ma.hu - Kultúra]
Kodály Zoltán születésének 132. évfordulójához kapcsolódva, a Kodály-módszer népszerűsítéséért végzett áldozatos munkájáért a Pro Cultura Hungarica díjat vehette át Kao Csien-csin asszony, a Kínai Központi Zeneakadémia zenei nevelés tanszékének vezetője pénteken Pekingben, a magyar kulturális intézetben.
Karácsonyi hárfaestet ad a Zeneakadémián Vigh Andrea [Ma.hu - Kultúra]
Vigh Andrea neves zenésztársai, barátai közreműködésével karácsonyi hárfakoncertet ad a Zeneakadémián december 19-én, pénteken az MVM Koncertek keretében.
A temesvári börtönben találkoztak az egykori letartóztatottak [Ma.hu - Kultúra]
A temesvári börtönben találkoztak kedden délelőtt az 1989-es temesvári népfelkelés egykori letartóztatottjai. A zárt intézet a 25. évfordulóra nyitotta meg először kapuit azok előtt, akiket a kommunista diktatúra utolsó napjaiban tartóztattak le és börtönöztek be.
Ötödik alkalommal adják át a Magyar Teátrum Díjakat [Ma.hu - Kultúra]
A Békéscsabai Jókai Színházban a színházi háttérszakmák elismerésére hivatott díjakat szombaton vehetik át.
Versek szódával, Szabó T. Anna estje a Nemzeti Színházban [Prae]
leírás nincs publikálva
Művészetelméleti kutatóműhely alakult az MMA támogatásával [Ma.hu - Kultúra]
A művészeti, művészetelméleti és -történeti célú kutatások támogatását célzó program keretében az MMA felsőoktatási intézmények, kutatóintézetek, kutatási tevékenységet folytató szakmai és civil szervezetek kutatómunkáját segíti.
A OneRepublic Budapestre jön a nyáron! [MyMusic.hu]
A 2002-ben Ryan Tedder énekes és Zach Filkins gitáros által alapított, középiskolai barátokból álló banda először akkor került a zeneipari szakemberek látóterébe, amikor teljesen ismeretlenül, bármilyen lemezkiadói szerződés és támogatás nélkül komoly kereskedelmi sikert értek el a MySpace-en. Most meg már várhatóan teltházas koncertet adnak jövő júniusban Budapesten is! Kitaláltátok, mire készüljetek nyár elejére? OneRepublic koncert lesz 2014. június 7-én a Budapest Arénában!
Kakukkszó és Selyemhernyó - Rowling-krimiket adaptálnak televízióra [Ma.hu - Kultúra]
Tévésorozatot készít a BBC műsorszolgáltató J.K. Rowling álnév alatt írt bűnügyi regényeiből. Hosszabb lesz, mint a Harry Potter.
A Szászcsávási Zenekar muzsikál az Utolsó Óra végén [Ma.hu - Kultúra]
A Szászcsávási Zenekar és Jámbor István Dumnezu prímás fellépésével szombaton zárul a Fonó Budai Zeneházban az Utolsó Óra gyűjtés program, amelynek során tíz magyarországi, erdélyi, kárpátaljai és felvidéki zenekar idős előadói léptek a színpadra a holokauszt emlékévhez kapcsolódóan.
Rekordszámú látogatót vonzott Stonehenge [Ma.hu - Kultúra]
1,3 millió turista látogatott el tavaly december óta Stonehenge-hez, Nagy-Britannia leghíresebb történelemelőtti kulturális emlékéhez.
Miniatűr szobor okozott nagy örömet a régészeknek [HVG - Kultúra]
Artemisz istennőt ábrázoló aprócska szobor töredékére bukkantak osztrák régészek az epheszoszi Artemisz-templom maradványainak egyik rétegében, a mindössze 3,6 centiméteres alak igazán "nagyszabású lelet" az Osztrák Régészeti Intézet (ÖAI) szerint.
Szarajevóban és Isztambulban is bemutatnák az Orient című magyar darabot [Ma.hu - Kultúra]
A szarajevói polgármester és a török nagykövet már a szombati premier szünetében jelezte, hogy mindenképp szeretné, ha az Orient című zenés-táncos darabot saját országában is bemutatnánk.
Mi lett volna, ha Ady nem hal meg 1919 telén...? [Ma.hu - Kultúra]
Zelei Miklós darabját tűzte műsorra az újbudai Csontváry Művészeti Udvarház: a Situs inversus - Az Isten balján című előadást Katkó Ferenccel a főszerepben láthatja a közönség.
Rising star Top12: Gondi Helén bekerült a következő körbe [Zene]
Helén magabiztosan lépett be a következő adásba. [Dátum: 2014.12.14. 21:14]
Aranyszem - Dobos Tamás kapta az év operatőrének járó díjat [Ma.hu - Kultúra]
Dobos Tamás kapta az év operatőrének járó Illés György-díjat, valamint a legjobb kisjátékfilmnek járó Hegyi Barnabás-díjat is a 11. Aranyszem operatőr fesztiválon.
Az első világháború zsidó katonáiról nyílt kiállítás Rómában [Ma.hu - Kultúra]
A Mindenekelőtt olaszok - A római zsidók és a nagy háború című, március 16-ig nyitva tartó kiállítás a száz évvel ezelőtt kirobbant első világháború egyik kevéssé ismert fejezetét kívánja megismertetni a látogatókkal.
Korrektúra Médiadíj: nyert a Sztárban Sztár is [Ma.hu - Kultúra]
Átadták a Rádiós Korrektúra és a Kamera Korrektúra díjakat a Média Korrektúra Konferencia keretében Budapesten, a Várkert Bazárban.
Lenyűgöző 3D-animáció Nagy Sándor sírjáról [Ma.hu - Kultúra]
Elkészítették az észak-görögországi Amphipolisz ókori város közelében feltárt, Nagy Sándor (III. Alekszandrosz - Kr.e. 356-323) makedón uralkodóhoz köthető monumentális sír épületszerkezetének háromdimenziós animációját.
Feloszlik az Illés zenekar [HVG - Kultúra]
Többet senki sem hallhatja élőben Szörényiéktől, hogy a Szó veszélyes fegyver, vagy hogy Little Richard énekel. December 28-i koncertjük lesz az utolsó, utána feloszlik az együttes.
Műút lapszámbemutató és Nívódíj-átadás a RoHAMban [Prae]
leírás nincs publikálva
Horváth Györgyi kötetbemutatója a Nyitott Műhelyben [Prae]
leírás nincs publikálva
Borkarácsonyfa és Adventi Balaton Szalon a Műjégpályán [Ma.hu - Kultúra]
Adventi Balaton Szalon néven Balaton-kóstolót és régiós adventi vásárt tartottak vasárnap a Városligeti Műjégpályán; a Balatoni Kör által szervezett esemény során a jégbe öntött Balaton-sziluett mellé a borászok "borkarácsonyfát" is állítottak.
Kritikák: Támadják a legújabb Band Aid dalt Bob Geldof mégsem aggódik [Zene]
Bob Geldof azt mondja, nem aggódik az új Band Aid jótékonysági dalt ért kritikák miatt, és leszögezte: valójában ez egy jó dolog. A kezdeményezés megálmodója akkor beszélt erről, amikor a kislemez CD formátumban is megjelent a boltokban. A dal - ami 2014 leggyorsabban fogyó kislemeze lett több mint 312 000 letöltéssel megjelenésének hetében - a nyugat-afrikai Ebola krízis enyhítéséhez gyűjt pénzt. [Dátum: 2014.12.14. 03:58]
A sírból hozza vissza a dalokat: Új albummal jelentkezik Bob Dylan! [Zene]
Új albummal jelentkezik Bob Dylan, aki ezúttal olyan előadók klasszikusaihoz nyúlt, mint Frank Sinatra - jelentette be a zenész. A Shadows in the Night az előadó 36. stúdiólemeze, ami február 2-án lát napvilágot, rajta "nem feldolgozásokkal". [Dátum: 2014.12.14. 03:58]
Berlinben díjazták a magyar zenekart [Zene]
Két sikeres klip után új csemegével jelentkezik a különleges és ellenállhatatlan trió a Naked Truckers, amely rockabilly-zenekarnak indult, de ma már ugyanúgy hasonlít egy modern, dögös gitárzenekarra is. Az együttes, mely idén adta ki új nagylemezét, előző zenés kisfilmjével nemzetközi versenyt nyert Berlinben. [Dátum: 2014.12.14. 03:57]
X-faktor 2014 - a Tha Shudras kiesett és furán nyilatkoztak [Zene]
Az X-Faktor 2014 legsikeresebb csapata a kiesése után is tovább dolgozik azon, hogy a földlakók ne feledkezzenek meg róluk. Trap kapitány elárulta, hogy terveik között szerepel egy nagylemez kiadása, és hogy "szétturnézzák" az agyukat, sőt, még egy saját musicalt is írnak, amivel remélhetőleg világsztárok lesznek. [Dátum: 2014.12.14. 03:49]
X-faktor 2015 kilencedik élő show: Horányi Juli - Második produkció [Zene]
Adele - Someone like you [Dátum: 2014.12.13. 22:16]
Háttér volt Stuart Little mögött, most rekordáron kelt el a Berény-festmény [Ma.hu - Kultúra]
70 millió forintért kelt el Berény Róbert mintegy kilenc évtized után, kalandos körülmények között hazakerült, Alvó nő fekete vázával című főműve a Virág Judit Galéria szombat esti aukcióján.
Megcsinálják Ganxstát! [MyMusic.hu]
"Merényletek" sora készül a Ganxsta Zolee és a Kartel fennállásának 20. születésnapjára! Az első 2014. december 11-én csütörtökön volt, amikor az Akkezdet Phiai részéről Saiid és a Brains közös munkájának köszönhetően született meg egy különlegesen erős feldolgozás a mindenki által jól ismert "Rossz Vér" című legendás dalból, ami bombaként robbant, a You Tube-on. A dalhoz készült lyric videót, óránként több ezren tekintik meg. De miről is van itt szó tulajdonképpen?
Több száz millió forintos fejlesztés kezdődik Gorsiumban [Ma.hu - Kultúra]
Mintegy nettó 800 millió forint összköltségű beruházás indul a Tác melletti Gorsium Régészeti Park és Szabadtéri Kiállítás területén.
Bon-Bon: Két évtizede úton [Ma.hu - Kultúra]
Szolnoki Péter énekes és Török Tamás basszusgitáros popduója jövőre ünnepli 20. születésnapját, a két évtizedet könyvben foglalták össze.
A legaranyosabb karácsonyi állatos képek [Háziállat]
Karácsonykor minden gazdi kényszert érez, hogy valamilyen díszt kutyája vagy macskája, netán nyuszija vagy hörcsöge fejére biggyesszen. Nincs is ezzel semmi baj, amíg az állat is élvezi... Összegyűjtöttünk pár cuki fotót, nézzétek!
Megszólalt a vonatvezető, aki halálra gázolta Latinovitsot [HVG - Kultúra]
"Jaj, beugrik" - ezr orította a vezetőfülkében Elsik László társa 1976. június 4-én, amikor Latinovits Zoltán meghalt. A mozdonyvezető biztos benne, hogy öngyilkosság történt. Latinovits a pálya mellett, a bal oldalon sétált, majd egy kitaposott zugátjárónál megállt, hogy bevárja a vonatot.
Megkoszorúzták a 200 éve született Ganz Ábrahám síremlékét [Ma.hu - Kultúra]
Ganz Ábrahám a 19. század magyar ipari fejlődés fellendítésének meghatározó személyisége gazdasági sikereit legfőképpen a korabeli vasúti kerekek korábbiaktól eltérő, jobb minőséget és tartósságot szavatoló technológiájának kidolgozásával, és e technológia megújításával érte el.
Megválasztották az E-MIL új elnökét [Ma.hu - Kultúra]
Karácsonyi Zsolt költőt, a kolozsvári Helikon irodalmi folyóirat főszerkesztőjét választotta elnökévé szombaton tartott kolozsvári közgyűlésén az Erdélyi Magyar Írók Ligája (E-MIL).
28 millió dollár egy bronzszoborért [Ma.hu - Kultúra]
Huszonnyolcmillió dollárért szerezte meg az amszterdami Rijksmuseum Adriaen de Vries németalföldi szobrász egy ritka bronzszobrát egy New York-i árverésen.
BET 2015: Kanye West és Usher is a kitüntetettek között [Zene]
Kanye Westet és Ushert is kitüntetik a Black Entertainment Television, vagyis a BET díjkiosztóján. A 37 éves amerikai rapper egyike annak az öt kiválasztottnak, akik a művészet, a zene, a színház, a technológia és üzlet terén alkottak nagyot és maradandót. [Dátum: 2014.12.14. 03:56]
Egy Kiss Erzsi Zene: Szabad a szív [Ma.hu - Kultúra]
A magyar könnyűzenei élet unikális jelensége, az általa kreált kitalált nyelveken éneklő Kiss Erzsi és zenekakara új lemezén tőle szokatlan módon több magyar szövegű számot is előad.
Több mint 300 alkotás ácsingózik az aranyszobrocska után [Ma.hu - Kultúra]
Háromszázhuszonhárom alkotás közül választhatja ki idén az amerikai filmakadémia a legjobb film Oscar-díjára esélyes jelölteket.
10 karácsonyi dal, amitől végre nem fordul fel a gyomrunk [HVG - Kultúra]
Eljött az időszak, amikor lépten nyomon a csilingelő, és a hamar iszonyúan idegesítővé váló karácsonyi dalokba botlunk. Létezik azonban egy miniuniverzum a butikoknak és áruházaknak szánt válogatás CD-ken kívül is. És ezek a dalok nem is olyan rosszak, sőt, talán az ünnep hangulatából is elkapnak valamit. Ígérjük, Mariah Carey és Wham! sem lesz a most következő összeállításban.
Virtuózok - íme a győztesek [Zene]
Virtuózok - Gyöngyösi Ivett, Lugosi Dániel Ali és Boros Misi nyerte a versenyt. [Dátum: 2014.12.13. 09:18]
"Már nem is illik dícsérni, csak köszönni lehet..." [Ma.hu - Kultúra]
A nagyok mezőnyében Gyöngyösi Ivett, a tinik közül Lugosi Dániel Ali, a kicsik között pedig Boros Misi nyerte a közmédia komolyzenei tehetségkutatója, a Virtuózok péntek esti döntőjét. A zsűri különdíját Demeniv Mihály vehette át.
13 tuti könyv karácsonyra [HVG - Kultúra]
Minden könyvesboltnak megvan a saját sikerlistája, de mi karácsonyra inkább olyan köteteket ajánlunk, amelyeket mi nagyon szerettünk, és ezért jó szívvel ajánljuk másoknak is olvasásra. Nincsen a listánkban tanácsadó könyv, sem Coelho, sem celebéletrajz, csak olyan, amit nem csupán ajándékozni jó, hanem az ünnepek alatt elvonulni és belemerülni.
Itt az új Harry Potter sztori - trükkel lehet letölteni [HVG - Kultúra]
Megjelent az első új Harry Potter novella J. K. Rowling tollából a poterrmore.com oldalon, igaz, egy kis trükkel lehet csak letölteni.
Teljes A Dal elődöntőseinek névsora [Ma.hu - Kultúra]
Teljessé vált A Dal 2015 elődöntőseinek 30-as listája. A pénteken délelőtt a Petőfi Rádióban bemutatott tíz előadó között volt Dér Heni, Gájer Bálint, Keresztes Ildikó, a New Level Empire és Oláh Gergő is.
Boban & Marko Marković Orkestar - dupla újévi koncert a Müpában [MyMusic.hu]
Boban és Marko Marković mindent elért, amit zenekar elérhet a világ e szegletében: több százezer eladott lemez, klub- és fesztiválkoncertek százai, rajongók tízezrei követik zenélésüket, bárhol is játsszanak földrészünkön. Idei budapesti újévi nagykoncertjük apropóján sem ígérhetünk mást, mint önfeledt, szabad örömzenélést, ahol a Balkán, az európai zenei hagyományok keverednek Boban és Marko muzsikájában.
Premier - Sziget Aftermovie 2014 [MyMusic.hu]
Megérkezett a 2014-es Sziget aftermovie-ja, vagyis sok-sok emlékezetes pillanatot tartalmazó hangulatfilmje. Az utóbbi évek egyik legerősebb Szigetének múltidéző videóját a hajtás után mutatjuk.
Liza, a rókatündér februártól a mozikban [Prae]
leírás nincs publikálva
Hosszú Katinka úszónő és Berki Krisztián tornász az év legjobb női és férfi sportolója [Monitor Magazin]
A magyar sportújságírók szavazatai alapján Hosszú Katinka érdemelte ki az év legjobb női sportolója címet, az év férfi sportolójának a lólengésben idén harmadszor világbajnok Berki Krisztiánt választották.
Több mint 1 millió forint gyűlt össze a Design Terminál árverésén [Ma.hu - Kultúra]
Kalapács alá került többek között egy Eosine bőr nyakék, emellett a Folqa Collection darabjaira, a Rienne Fashion Jewlery fülbevalójára, a Plié by Ateliér egy bútordarabjára, valamint egy Linda Sieto táskára is lehetett licitálni. Valamennyi tárgy kikiáltási ára 3 ezer forint volt.
Megfutamdott a Sony, rég várt filmet dobnának a kukába [HVG - Kultúra]
Megdöbbentek a sztárok azon, hogy a Sony nem mutatja be, az észak-koreai vezető megölésére szőtt összeesküvésről szóló vígjátékot, a The Interview-t.
Ettől a holdsétától Michael Jackson is eldobná az agyát - videó [HVG - Kultúra]
Ezen a lenyűgőző videón bátor hősünk szinte tényleg megérinti kezével a holdat
"A legtöbb korszakban mások döntötték el, hogy lehetsz-e magyar" - interjú Nyáry Krisztiánnal [HVG - Kultúra]
Papp Laci nemzeti ikon, de nem tudjuk róla általában, hogy a bürokrácia akadályozta meg a profi pályafutását. Semmelweis Ignácot egy elmegyógyintézetben verték agyon. Sok hősünkről maximum utcanevek emlékeznek, miközben azt sem tudjuk, kik ők. Új kötettel jelentkezett Nyáry Krisztián, aki szerint a magyarok a jó pillanataikban igenis képesek nyitottak és befogadóak lenni. Interjú.
Hogyan vásárolj mákot? [Édenkert]
Mákot lehet piacokon is vásárolni, ezeket is ellenőrzi a hatóság, persze nem tudják tételesen az összeset megvizsgálni. Mire figyeljünk a mák vásárlásakor? És persze ajánlunk egy remek mákos bejgli receptet is!
Pénzre nyomtatják Gabriel García Márquez arcképét Kolumbiában [Ma.hu - Kultúra]
Ez a kezdeményezés amellett, hogy tisztelgés, arra szolgál, hogy a jövőbeli generációk is tudják, ki volt ez jelentős kolumbiai humanista, irodalmár, demokrata.
Egy művészbarátság története a Nemzeti Galériában [Ma.hu - Kultúra]
A magyar festészetet megújító Rippl-Rónai József és az európai szobrászat számára új utat mutató Aristide Maillol barátságának történetét idézi fel több mint 200 művön keresztül a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) szerdától látogatható kiállítása.
André Goodfriend egy VI. kerületi díjátadón bukkant fel [HVG - Kultúra]
A Hanukatalizátor Díj átadásán, a Bálint zsidó közösségi házban bukkant fel szerda este André Goodfriend amerikai ügyvivő.
A hobbit 3: Szép volt, jó volt, elég volt [HVG - Kultúra]
Így kell kinyírni az ember ingerküszöbét. Az indokolatlanul három részessé duzzasztott A hobbit-filmsorozat utolsó filmjében már szinte fel sem kapjuk a fejünket a megalomániás látványvilágra, de még így is annyi szív van Tolkien meséjében, hogy a trilógia legjobb darabját kapjuk.
Lezáratnák Polanski 37 éves liliomtiprási ügyét [HVG - Kultúra]
A rendező ügyvédei újabb kérvényt nyújtottak be a Los Angeles-i Legfelsőbb Bírósághoz. Azt akarják bizonyítani, hogy októberi lengyelországi látogatásakor a 81 éves filmes ellen az amerikai hatóságok "hibás" kiadatási kérelmet küldtek lengyel kollégáiknak. Emellett a Polanski-ügy sorozatos eljárási hibáira is rá akarnak mutatni.
Szédítő videón nézheti végig az év leglátványosabb felvételeit [HVG - Kultúra]
Luc Bergeron 2014 legjobb felvételeiből válogatott, és 233 vírusvideóból vágott össze egy nagyon sűrű, mindössze hét perces, lélegzetelállító összefoglalót.
Így nem indul a Millenium Falcon hiperhajtóműve [Ma.hu - Kultúra]
Tudja, mi mindent használtak fel egyetlen hangeffekthez a Csillagok háborújában? Van itt elforduló tanktorony, rezgő vízcsövek, egy 1928-as kétfedelű repülőgép beindítása - a többi pedig a cikkben.
Díjazták a HírTv beszámolóját az internetadó elleni tüntetésről [HVG - Kultúra]
Nagyrészt jobboldali tévéknek és rádióknak adtak át díjakat kedd este a Várkert Bazárban. Nyert a Kossuth Rádió több műsora és a HírTV, különdíjas az Echo TV és a Lánchíd Rádió. Bochkor Gábor is kapott egy közönségdíjat.
Új helyen mutatják be ezentúl Tutanhamom híres kincseinek egy részét [HVG - Kultúra]
Megnyitották a Kairói Múzeum felújított termeit, amelyekben Tutanhamon kincsét nézhetik meg a látogatók. Hét évig tartott a renoválás, amelynek költségeit egyiptomi és külföldi forrásokból fedezték. Az EU jövőre egy másik épületrész felújításához ad pénzt.
Kiválasztották a Berlinale Panoráma szekciójának filmjeit [Ma.hu - Kultúra]
Tizenegy művészfilmet és nyolc dokumentumfilmet válogattak be eddig a 65. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál Panoráma szekciójában bemutatandó alkotások közé, amelyben az európai és amerikai filmek mellett tajvani, dél-koreai, uruguayi és kenyai mozik is versenyeznek.
Mádl Dalma tárgyaira is lehet szerdán licitálni [Ma.hu - Kultúra]
Klasszikus és 20. századi modern és kortárs festményeket, szobrokat, kerámiákat, ékszereket, ezüsttárgyakat, Zsolnay-porcelánokat, könyv- és papírrégiségeket, valamint távol-keleti értékeket kínál a Pintér Galéria és Aukciósház szerda esti árverése Budapesten, amelyen licitálni lehet Mádl Dalma, Mádl Ferenc köztársasági elnök özvegye által felajánlott tárgyakra is.
Jelenczki István filmrendező vehette át a Szkíta Aranyszarvas díjat [Ma.hu - Kultúra]
A Szkíta Aranyszarvas díj magánszemélyek által alapított, évente kiosztott filmművészeti elismerés, amely azokat a magyar alkotókat jutalmazza, akik több évtizedes munkásságukkal itthon és külföldön elismerést szereztek a magyar filmnek, és alkotásaikban a magyar és az európai szellemiség együtt van jelen.
Robin Williams az élen a Google idei toplistáján [Ma.hu - Kultúra]
Robin Williams, a labdarúgó-világbajnokság és az ebola foglalja el a dobogós helyeket a Google idei toplistáján, amely a világ legfelkapottabb kereséseit összegzi.
A vár visszafoglalására emlékeznek szerdán Egerben [Ma.hu - Kultúra]
Szerdán lesz 327 éve, hogy 91 évnyi uralom után elvonulásra kényszerítették a keresztény szövetségesek a törököket. Az évfordulót hatodik alkalommal ünnepli meg közintézményekkel és civil szervezetekkel összefogva az egri önkormányzat.
Amikor ötvenezer dominó közé dobnak bombát - videó [HVG - Kultúra]
A dominó-döntő videók mindig lélegzetelállítóan néznek ki videón, most egy újabb Guiness-rekordról készült felvétel landolt a YouTube-on.
PÁLYÁZAT: Mindenkiben rejlik kreativitás! [Lakáskultúra]
A Trilak, Magyarország vezető festékgyártója jövőre ismét átadja az Arany Ecset Díjat. Újdonság, hogy a hivatásos festők és a lakberendezők mellett egy új kategóriában már a lakosság is pályázhat.
Christian Bale falja a nőket Terrence Malick új filmjében - előzetes [HVG - Kultúra]
A különc rendező várva várt új filmjében egy hedonista életmódot folytató férfit (Christian Bale) követhetünk, Malicktől szokatlan módon ezúttal kortárs környezetben, de a tőle elvárt varázslatos látványvilággal.
Nápoly középkori magyar emlékeit mutatja be Prokopp Mária új könyve [Ma.hu - Kultúra]
A mű V. István magyar király lánya, Mária nápolyi királyné (1254-1323) művészetpártoló tevékenysége nyomán létrejött páratlan alkotásoknak állít emléket tudományos alapossággal, mégis olvasmányos és közérthető módon.
Pályázatot írtak ki a Győri Balett igazgatói posztjára [Ma.hu - Kultúra]
A pályázat benyújtási határideje 2015. január 14. A nyertes pályázó 2014. július 1. és 2020. június 30. között tölti be az intézmény vezetői posztját.
Az Illés-tagok kézlenyomatai a rockcsillagok falán [Ma.hu - Kultúra]
Megörökítette kézlenyomatát és aláírását az 50 éves Illés-zenekar három tagja, Szörényi Levente, Bródy János és Szörényi Szabolcs hétfőn Budapesten egy belvárosi étteremben. A gipsznyomatok a Magyar Rockcsillagok Falára fognak kerülni a Rockmúzeumban.
Take That: Fellépnének de a szervezők nem vesznek róluk tudomást [Zene]
Legalábbis ezt állítja a fiúcsapat. A Take That szerint készek lennének játszani a Glastonburyn, de a fesztivál szervezője, Michael Eavis nem válaszolt a hívásukra. A BBC Music Awardson - ahol These Tays című slágerüket adta elő a fiúcsapat - Howard Donald elárulta: "történelmileg, soha nem csináltunk fesztiválokat - megpróbáltuk, és felvettük a kapcsolatot Michael Eavisszel, de nem válaszolt". [Dátum: 2014.12.15. 22:02]
Nemzeti emlékhely lehet az egri vár [Ma.hu - Kultúra]
"Az egri vár szívünkben-lelkünkben eddig is egyfajta nemzeti emlékhely volt. Ha holnap a nagy jelentőségű döntést meghozza az Országgyűlés, akkor ez immár törvényben is foglaltatik".
Eurovízió: 20 perc alatt elfogyott a döntőre szóló jegyek első adagja [Ma.hu - Kultúra]
Húsz perc alatt elfogyott hétfőn a 2015-ös ausztriai Eurovíziós Dalfesztivál döntőjére szóló jegyek első adagja, a rendezvény belépőit árusító oldalak szerverei majdnem lefagytak a nagy érdeklődés miatt.
Amerikában a kultúra lett az év szava [HVG - Kultúra]
A kultúra (culture) a 2014. év szava a Merriam-Webster amerikai angol szótár szerint.
A Mikulás még sohasem volt ennyire stílusos - képek [HVG - Kultúra]
A Mikulás talpig Saint Laurent vagy Kenzo cuccokban? A designerxsanta.com oldalon nem akármilyen karácsonyi üdvözlőkártyákat rendelhet. A jó öreg finn apót ugyanis a legfrissebb divat szerint öltöztetheti fel.
A pasik imádják Péter Szabó Szilvi új videóját [Zene]
Péter Szabó Szilviát nem kell bemutatni a hazai közönségnek, hiszen a NOX énekesnőjeként beírta magát a magyar zenetörténelembe, ezen kívül számtalan díjat és slágert is magáénak tudhat. [Dátum: 2014.12.15. 15:19]
Fotókon az első magyar Star Wars plakátok [HVG - Kultúra]
A kézzel rajzolt plakátok hőskorában Magyarországon is egészen zseniális módon interpretálták a Csillagok Háborúja-mítoszt.
Bud Spencer is besegített: több mint 167 millió forint a segélyszervezet számláján [Ma.hu - Kultúra]
A herendi tál 1 millió 450 ezer forintért, Bud Spencer csuklószorítója 410 ezer forintért, Tim Howard labdarúgó meze 250 ezer forintért kelt el.
Karácsonyi dalok: Wham - Last christmas [Zene]
Közeleg a karácsony. Egyre gyakrabban látunk fenyőfás, Mikulásos, rénszarvasos reklámokat, és a bevásárló központok is felvették ünnepi díszüket, egyre gyakrabban hallgatunk karácsonyi dalokat, lapunkban is napról-napra mutatjuk be az ünnephez köthető zenei csemegéket. Jöjjön Wham - Last christmas. [Dátum: 2014.12.14. 22:56]
Rising star: Fehérvári Gábor Alfréd bekerült a 6 közé [Zene]
Az énekes 73 %-ot gyűjtött, így biztosan lépett tovább. [Dátum: 2014.12.14. 19:21]
Megölni nem kell félnetek [HVG - Kultúra]
Vérfürdőbe torkolló előadást rendezett Alföldi Róbert Shakespeare modern nyelvre újrafordított drámájából, amelyben nem csak a jelmezek utalnak a mára.
Aleppóban is ünnepelték az Arab Idol szíriai győztesét - videó [HVG - Kultúra]
Egy 21 éves szíriai énekes nyerte meg az Arab Idol televíziós tehetségkutató versenyt, amelynek döntőjét szombat este rendezték Bejrútban. Az Aleppóból származó Házim Saríf győzelme után Istenhez imádkozott, hogy vessen véget a viszontagságoknak polgárháború sújtotta hazájában.
A Rijksmusem 28 millió dollárért szerzett meg egy ritka Adriaen de Vries szobrot [Prae]
leírás nincs publikálva
Karácsonyi Zsolt költőt választották az E-MIL elnökévé [HVG - Kultúra]
Karácsonyi Zsolt költőt, a kolozsvári Helikon irodalmi folyóirat főszerkesztőjét választotta elnökévé szombaton tartott kolozsvári közgyűlésén az Erdélyi Magyar Írók Ligája (E-MIL) - közölte a Főtér.ro portál.
10 tuti könyv gyerekeknek [HVG - Kultúra]
A kisebbeknek Tökmag-sorozat, a kicsit nagyobbaknak Klementin, a tinilányoknak az új Leiner Laura-kötet, fiúknak pedig a Percy Jackson-sorozat legújabb epizódja, és az "ifjúsági Dan Brown". Ma is a legnépszerűbb ajándék a könyv, de a túlkínálatban nehéz megtalálni az igazán értékes kiadványokat. Ebben próbálunk segíteni.


Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
 Miért ez a kedvencem...

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen