pénztárca kímélő megoldások
 

Szórakozás heti top100 hírek

 
Kitiltották Oszter Sándor nejét az Operából a kora miatt [HVG - Kultúra]
Nemkívánatos személy lett az Operában a zongoraművész Failoni Donatella, Oszter Sándor felesége, akinek még a belépőkártyáját is letiltották - írta a Blikk.
Gyász! Eltemették a magyar énekesnőt [Zene]
Eltemették Csordás Ilonát, Plexit a Hungária énekesnőjét [Dátum: 2014.11.22. 07:16]
Őrület! Ilyet még biztosan nem láttál az énekesnőtől! [Zene]
Felrobbantotta a közösségi médiát Beyoncé legújabb klipjével, ami a 7/11 címet viseli. A videóban Bey és néhány barátnője meglehetősen alulöltözötten, őrült módjára rázza magát, bulizik, és sűrűn beterpeszt a kamerának. [Dátum: 2014.11.24. 08:15]
Isten pénze - Bemutató a Budapesti Operettszínházban [Ma.hu - Kultúra]
Az Isten pénze című musicalt tűzi műsorra a Budapesti Operettszínház; Tolcsvay László, Müller Péter és Müller Péter Sziámi művének bemutatóját november 28-án tartják.
A kiskorúak védelmének zászlóshajója a Bűvösvölgy [Ma.hu - Kultúra]
Több lábon áll a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kiskorúak védelmében kifejtett tevékenysége.
Csütörtökön premier az HBO-n: Káin gyermekei [Prae]
leírás nincs publikálva
Az Orosz Nemzeti Zenekar Pécsen és Budapesten [Ma.hu - Kultúra]
Magyarországon koncertezik az Orosz Nemzeti Zenekar: a komolyzenében a világ legjobbjai közé sorolt együttes január 23-án a pécsi Kodály Központban, 24-én a budapesti Erkel Színházban lép fel.
A túlon túl című film nyerte az Anilogue fesztivál fődíját [Ma.hu - Kultúra]
"Az Anilogue-on megfordult külföldi vendégek és kollégák véleménye szerint a fesztivál programja világszínvonalú."
Elkezdődött az Országos Mikulás Fesztivál a Fejér megyei Nagykarácsonyban [Ma.hu - Kultúra]
A Mikulásház udvarán idén is megtekinthetők a szánhúzó szarvasok, a miniállatkert, az ajándékládikákban más gyerekek által elrejtett játékok lapulnak, míg a Jóság Kútja azokat várja, akiknek vannak eltitkolt csínytevéseik.
Stravinsky-maratonnal folytatódik a BFZ és a Müpa közös sorozata [Ma.hu - Kultúra]
Az egész napos hangversenyfolyamban az ország legjobb zenekarai oldalán olyan szólistákat hallhat a közönség, mint Kelemen Barnabás, Jandó Jenő és Perényi Miklós, az esti zárókoncerten pedig a Tavaszi áldozat csendül fel a Fischer Iván vezényelte BFZ előadásában.
Tours kastélyában nyílt meg Müller Miklós fotóművész tárlata [Ma.hu - Kultúra]
Alkotásai most először láthatók Franciaországban: a mintegy 125 fotó és dokumentum a fotóművész lánya, Ana Muller spanyolországi gyűjteményéből származik.
Gálaműsorral ünnepli negyvenéves jubileumát a Nyírség Táncegyüttes [Ma.hu - Kultúra]
Nagyszabású gálaműsorral és az együttes történetéről szóló fotókiállítással ünnepli fennállásának negyvenedik évfordulóját a Nyírség Táncegyüttes.
Asztali beszélgetések: Lovász László és Orosz Gábor Viktor [Prae]
leírás nincs publikálva
Károli Gáspárra emlékeztek a megújult katolikus templomban [Ma.hu - Kultúra]
A "Károlyi Gáspár Program" megvalósítására a kormány 450 millió forintot biztosított, ebből a pénzből egyebek mellett öt egyházi ingatlan újult, illetve újul meg.
Felnőtteknek is szól az első szerelem varázsáról mesélő Eleanor & Park [Ma.hu - Kultúra]
Két tinédzser első szerelméről szól Rainbow Rowell Eleanor & Park című, a Scolar Kiadó gondozásában megjelent kötete, amely nemcsak ifjúsági regény: az 1986-ban játszódó történet a felnőtt korosztályt is megszólítja.
Tiszta politika: a celebhíradó-függő hullaházi éjjeliőrtől a látomásait versbe öntő jósig [Ma.hu - Kultúra]
A szerző elmondta: új könyvét azoknak szánta, akik kedvelik a humort, és szeretnek nevetni azon is, amin első ránézésre talán sírni kellene.
Személyes, érzelmi témák a Kistehén hetedik lemezén [Ma.hu - Kultúra]
"A koncertek a négyes felállással rockosabb karaktert kapnak, a figyelem és az energia jobban összpontosul. A csütörtöki lemezbemutatón az A38 hajón azért lesz egy billentyűs közreműködő, Heigl László."
Adventi fényüzenetek a püspöki palota homlokzatán [Ma.hu - Kultúra]
Adventi fényüzeneteket vetítenek a székesfehérvári püspöki palota homlokzatára, a különleges és egyedi díszkivilágítást szombaton kapcsolják fel.
Év végére befejeződhet a Rezéti-Duna újjáélesztése [Ma.hu - Kultúra]
Jól halad és az év vége előtt befejeződhet a Duna leghosszabb gemenci mellékágának élőhely-revitalizációja, amelyet a Duna-Dráva Nemzeti Park (DDNP) több mint 700 millió forintos, európai uniós projekt keretében végez.
Neoklasszicista épületek domborművei ékszereken [Ma.hu - Kultúra]
A budapesti bérházak homlokzatának jellegzetes domborműveit jeleníti meg Végh Sarolta formatervező legújabb ékszerkollekciója, amely a karácsonyi Ajándék Terminálon is bemutatkozik.
A Toscával folytatódik a szentmargitbányai operafesztivál [Ma.hu - Kultúra]
A fesztivál folytatódik és megújul, új partnerek bevonásával próbálnak lépést tartani a legmodernebb kihívásokkal és megfelelni az operarajongók minden igényének.
Most érkezett! Deák Bill Gyula reagált a pletykákra [Zene]
A legenda hivatalos oldalán reagált a pletykákra. [Dátum: 2014.11.21. 18:17]
Szürreális kutya, pálcikaember, torrero - táncban [Ma.hu - Kultúra]
Bizarr táncelőadás érkezik decemberben a Trafóba.
Hazakerült egy elveszettnek hitt főmű - el is árverezik [Ma.hu - Kultúra]
Egy művészettörténész 2009 karácsonyán a Stuart Little, kisegér című filmet nézte gyermekével a tévében, amikor a díszletben feltűnt neki a kép.
Ezt mondta valójában Ferenc pápa az Európai Parlamentben - hallgassa meg! [Ma.hu - Kultúra]
"Az ember transzcendens méltóságát, elidegeníthetetlen értékeit helyezzék a gazdasági érdekek elé."
A Bécs-Budapest Tranzit vendége: Klaus Hándl [Prae]
leírás nincs publikálva
Gálával zárt a Kárpát-medencei Magyarok Zenéje 2014 [Ma.hu - Kultúra]
Ünnepélyes gálaműsorral zárult a Kárpát-medencei Magyarok Zenéje 2014 (KmMZ) elnevezésű koncertsorozat szombaton a fővárosi Pesti Vigadóban.
Kean, a színész Zalaegerszegen [Ma.hu - Kultúra]
Az év utolsó nagyszínpadi premierjére készül a Hevesi Sándor Színház társulata: a Kean, a színész című komédiát november 28-án mutatják be Sztarenki Pál rendezésében.
X-faktor 2014 hatodik Párbaj: Jakab-Péter Izabella [Zene]
Jöjjön Demjén Ferenc - A szabadság vándorai. [Dátum: 2014.11.22. 23:54]
X-faktor 2014 hatodik Párbaj: Tha Shudras [Zene]
Íme Seress Rezső - Szomorú vasárnap. [Dátum: 2014.11.22. 23:52]
Német nap lesz a közmédiában [Ma.hu - Kultúra]
Vendégségben Németország címmel német tematikus napot tart a közmédia november 30-án, vasárnap. Az egész napos műsorfolyamban a televíziós és rádiós csatornákon számos érdekességgel találkozhatnak a nézők és a hallgatók.
Az a cappella királyai a Művészetek Palotájában [Ma.hu - Kultúra]
A legtöbb Grammy-jelölést kapott és tíz díjat el is nyert énekegyüttes, az amerikai Take 6 újra Budapesten koncertezik. December 2-án a Művészetek Palotájában gospelek, karácsonyi énekek, RnB slágerek és dzsesszörökzöldek egyaránt felcsendülnek.
Poirot-est Sophie Hannah-val, belépés bajuszban [Prae]
leírás nincs publikálva
Krzysztof Zanussi: ideálokra és áldozatkészségre van szükség [Prae]
leírás nincs publikálva
Ilcsi néni töltött paprikája [Édenkert]
Vannak olyan ételek, amelyeket mindig szívesen fogyasztunk. Ezekből soha nem lehet eleget főzni, ezért folyamatosan szerepelnek a listánkon, és nagyon szívesen vesszük, ha hallunk egy apró módosításokkal elkészíthető variációt a finom fogásból. A tölteni való paprika jó árban van a héten a piacokon, ezért lássuk Ilcsi néni töltött paprikájának receptjét! Csak az ízéért...
Főpróbán esett össze a Magyar Színház színésze, elvitték a mentők [HVG - Kultúra]
Simon András az Anyegint próbálta épp, amikor a színpadon rosszul lett. A kórházban megoperálták a szívét, már jobban van.
Bemutatták Vidnyánszky Attila filmjét az Urániában [Ma.hu - Kultúra]
Az alkotók jelenlétében mutatták be kedden A szarvassá változott fiú című Juhász Ferenc-költeményből, Vidnyánszky Attila rendezésében készült filmet Budapesten, az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
Thomas Hampson a klasszikus zene üzenetéről [Ma.hu - Kultúra]
"Nincs mese, elő kell venned az energiádat, a fantáziádat, és minden tudásodat, hogy mindezt a zene szolgálatába állíthasd."
My life after - a Trafóban [Ma.hu - Kultúra]
A Lola Arias rendezte előadásban hét személyes történetet mutatnak be az alkotók, saját élményeikre támaszkodva. A helyszín az 1970-es évek Argentínája.
Tommy Vig népszerű hazai zenészekkel játszik együtt [Ma.hu - Kultúra]
Tommy Vig, a 2006-ban hazatelepült vibrafonművész, dobos, zeneszerző fél évszázadon át aratott sikereket az Egyesült Államok dzsesszszínpadain.
Szeretni kell - megjelent Makk Károly filmrendező könyve [Ma.hu - Kultúra]
Makk Károly az írásról szólva úgy fogalmazott: "az elején egy játék, a közepén egy munka, a végén egy gyötrelem". Elmondta: úgy gondolta, hogy a könyvvel 3-4 hónap alatt elkészül, de végül ez nagyobb feladatnak bizonyult.
Kamaraprodukciók és világsztárok a Zeneakadémia 2015-ös kínálatában [Ma.hu - Kultúra]
Kamaraprodukciók, valamint külföldi és magyar művészek együttműködésében megvalósuló hangversenyek állnak a Zeneakadémia 2015-re meghirdetett koncertkínálatának középpontjában. A bérletek keddtől vásárolhatók meg.
Barokk dívák párbaja a Müpában [Ma.hu - Kultúra]
A késő barokk éra dívapárbajainak világát elevenítik fel az itáliai operairodalom első aranykorának ünnepelt előadói, Simone Kermes és Vivica Genaux a Cappella Gabetta barokk zenei együttes kíséretében december 1-jén a Művészetek Palotájában (Müpa).
Az Urániában adják át a Média Építészeti Díjakat [Ma.hu - Kultúra]
Idén tizedik alkalommal adják át a legjobb kortárs magyar építészeknek járó Média Építészeti Díjakat csütörtökön, az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
Ismeretlen Capek-útirajzokat találtak [Prae]
leírás nincs publikálva
Karácsonyi dalok: Edda Művek - Ünnep [Zene]
Közeleg a karácsony. Egyre gyakrabban látunk fenyőfás, Mikulásos, rénszarvasos reklámokat, és a bevásárló központok is felvették ünnepi díszüket, egyre gyakrabban hallgatunk karácsonyi dalokat, lapunkban is napról-napra mutatjuk be az ünnephez köthető zenei csemegéket. Jöjjön Edda - Ünnep. [Dátum: 2014.11.24. 19:22]
Jókairól rendeznek konferenciát Balatonfüreden [Prae]
leírás nincs publikálva
Különleges nézői voltak a Musicalmesék mai előadásának! []
A Magyar Rendvédelmi Kar a rendvédelmi szervezetek szolgálat közben életüket vesztett, megsérült kollégáinak hozzátartozói valamint nagycsaládosok részére a Budapesti Operettszínházban a Musicalmesék című darab zártkörű előadást tartott. Az esemény sajtótájékoztatón a darab szereplői közül Füredi Nikolett, Vágó Bernadett és Kékkovács Mara volt jelen. Továbbá Lőrinczy György a Budpesti Operettszínház főigazgatója és Tasnádi László a belügyminisztérium államtitkára. Az előadásról: Musicalmesék a Budapesti Operettszínházban 3-99 éves korig! A családi zenés varázslat a nagyszínpadon tekinthető meg, különleges látvánnyal, s Janza Katával, Kékkovács Marával és Polyák Lillával, akik közös albumukon megtalálható gyerekmusical- és filmslágerekből énekelnek. Váltójuk a Bűbáj című Disney-mese Giselle-jének magyar hangját kölcsönző Vágó Bernadett és a közelmúltban ugyancsak gyereklemezt kiadott Siménfalvy Ágota. Vendégük pedig a Szép Nyári Nap című Neoton-musical sztárja, Szabó Dávid/Sánta László, illetve a koreográfus, Kocsis Tamás is közreműködik. Részletek hangzanak el a gyerekek legkedveltebb musicaljeiből és rajzfilmjeiből. Többek között az Óz, a nagy varázsló, az Oroszlánkirály, a Muzsika hangja, a Mary Poppins, a Kis hableány, a Herkules, a Madagaszkár, a Vuk és Hugó a víziló című produkciókból. Az élőzenés műsorhoz az IzzóVízió formáció készített a gyerekek és felnőttek számára is izgalmas látványt, de talán még érdekesebb lesz a nézők számára az az igazi színházi varázslat, aminek során minden mozog a színpadon és környékén, a zenekari ároktól a süllyesztőig, a vasfüggönytől a díszletig...
Rising Star: Szakács Gergő kiesett [Zene]
Az érzékeny srác Mester Tamás dalával lépett színpadra. [Dátum: 2014.11.23. 20:17]
Rising Star: Gondi Helén ismét továbjutott [Zene]
Helén Whitney Houston ismert slágerével indította a Rising Start. Helén felrobbantotta a Rising Star színpadát, 91 %-kal jutott tovább. [Dátum: 2014.11.23. 20:12]
Zéró Gravitáció a hátrányos helyzetű gyerekeknek [Ma.hu - Kultúra]
Hátrányos helyzetű gyerekeket vár jótékonysági előadásaira a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA) a Fővárosi Nagycirkuszban.
X-faktor 2014 - Extra produkció: Oláh Gergő [Zene]
Jöjjön Oláh Gergő - Te vagy. [Dátum: 2014.11.22. 21:58]
X-faktor 2014: Spoon - 6. élő show [Zene]
Jöjjön Survivor - Eye Of The Tiger. [Dátum: 2014.11.22. 21:11]
Akitől Londonban is lefagytak - egy magyar rendező sikere [HVG - Kultúra]
Egyetlen emaillel kezdődött, végül nemzetközi sikersztori lett belőle. Simon Balázs, a fiatal magyar rendező Nils Frahm egyik dalához készített álomszerű animációt, amit azonnal felkaptak a legtöbb videómegosztó oldalon. A klip a rangos UK Video Music Awards jelöltjei közé is bekerült, ide pedig már csak a műfaj krémje kap meghívást. Simon Balázzsal a felfutó magyar animációról, a klip hátteréről, és a videoklip műfajának jelenlegi sztárjairól beszélgettünk.
Vujicsics-koncert a Müpában sztárvendégekel [Ma.hu - Kultúra]
Az Illés- és Tolcsvay-dalok harmonika és hegedű után kiáltanak - ez az egyik apropója a 40. születésnapját idén ünneplő Vujicsics együttes november 26-i koncertjének a Művészetek Palotájában (Müpa). Az esten sztárvendégek egészítik ki a Kossuth-díjas zenekart.
Magyar sikerek a bakui nemzetközi sportfilmfesztiválon [Ma.hu - Kultúra]
A 2012-es olimpia magyar versenyzőit bemutató filmet Németh Gábor Péter rendezte, aki a helyszínen vette át a bakui sportfilmfesztivál elismerését, valamint Kocsis Tibor katalán dokumentumfilmje is nyert.
Adventi ünnep a Bazilikánál [Ma.hu - Kultúra]
Élményekkel teli karácsonyi vásár nyílik a Szent István téren, a Bazilika előtt november 28-tól 2015. január 1-ig.
Virtuózok: Kiss Zoltán, Szauer Bianka és Boros Misi döntős - videók [Zene]
A Kicsik korcsoportjából döntőbe jutott: Kiss Zoltán, Szauer Bianka és Boros Misi! Egyikük már biztosan megnyeri az amerikai koncertlehetőséget, de a döntősnek a nézők által odaítélt 12 millió forintos fődíjra is esélye van! [Dátum: 2014.11.21. 23:11]
Az éhezők viadala visszavett a tempóból, de még mindig üt [HVG - Kultúra]
A látványos aréna-harcokat hidegháborús taktikázás váltotta fel, de a belassulás ellenére még mindig magasan kiemelkedik a fiataloknak szánt regényadaptációk közül. Jennifer Lawrence újra hódít, Philip Seymour Hoffman pedig az utolsó szerepében tűnik fel a sorozat kettévágott fináléjának első részében.
Ismét lesz Palócgála Egerben [Ma.hu - Kultúra]
A hétvégén huszonötödik alkalommal rendezik meg Egerben a Palócgálát, amelyre mintegy hetven, közöttük hét szlovákiai fellépőt várnak a rendezők.
Kex Remake: egy legendás zenekar újragondolva [Ma.hu - Kultúra]
Újjáéledtek a Kex, az 1969 és 1971 között létezett legendás beatzenekar dalai. A Kex Remake elnevezésű formáció vezetője az egykori dobos, Kisfaludy András, a számokat Tóth János Rudolf gitáros dolgozta át, a CD-n is megjelenő anyagot december 5-én mutatják be.
Marley után szabadon: Érkeznek a cannabisos kencék! [Zene]
A világ első cannabis márkáját indította el nemrég a néhai jamaicai raggae előadó, Bob Marley családja. A márka neve Marley Natural lesz és cannabis-tartalmú bőrápolókat, krémeket és különféle kiegészítőket takar majd. [Dátum: 2014.11.21. 04:13]
Ez érdekes! József Attila vershez forgattak videót [Zene]
Az indie/alter Újhold verszenekar elkészítette legújabb videoklipjét a tavaly decemberben megjelent albumukhoz. A klipet József Attila Nem emel föl című verséhez rögzítették. [Dátum: 2014.11.21. 03:42]
Nem csak mellnagyobbításról szól… [Monitor Magazin]
Amellett, hogy a testi-lelki egészséget szolgálja, az emberek önbecsülését is visszaadja a plasztikai sebészet, amely nagy, komplex, több orvosi szakma határterületeit is magába foglaló, folyamatosan fejlődő szakma – vallja dr. Pór Ferenc, a hévízi ZENA Beauty + Med Center plasztikai sebésze.
Hintalovakból nyílik kiállítás Leányfalun [Ma.hu - Kultúra]
A hintaló népszerűsége máig töretlen, variánsai száma rendkívül gazdag, nemcsak szerkezetükben, hanem megjelenésükben is és számos szabadalom kapcsolódik hozzá. Némelyik egészen bonyolult belső szerkezettel rendelkezik.
Gyerekvers-botrány: a költő örül a szenvedélyes gyűlöletnek is [HVG - Kultúra]
Lackfi János szerint az irodalom halála az unalom, ezért kifejezetten örült az egyik tankönyvbe bekerült verse miatt kirobbanó Facebook-botránynak.
A világ legjobb utcaművészeivel dolgozott együtt a U2 [Ma.hu - Kultúra]
A U2 utcaművészekkel filmesítette meg a nemrég megjelent Songs Of Innocence című albumának dalait, a 11 videóból álló alkotás decemberben jelenik meg.
Három generáció receptjei a Rosenstein Szakácskönyvben [Ma.hu - Kultúra]
Három generáció receptjeit, hagyományos és modern fogásokat gyűjt össze a budapesti Rosenstein Vendéglő zsidó-magyar étterem újonnan megjelent szakácskönyve.
Adventi hétvégék Kismartonban [Ma.hu - Kultúra]
Karácsonyi vásár, koncertek és gyerekprogramok fogadják a látogatókat a kismartoni Esterházy-kastélyban, Fraknó várában és Lakompakon advent hétvégéin.
Magna Cum Laude: új lemez és 15 éves jubileumi koncert [Ma.hu - Kultúra]
Fennállása 15. évfordulóját és friss stúdióalbuma, a Köszönet megjelenését egyaránt ünnepli a Magna Cum Laude december 29-én a Papp László Budapest Sportarénában egy nagyszabású koncerttel.
Megvan az új Star Wars magyar címe is [HVG - Kultúra]
Egyre pörög a Star Wars-felvezető kampánya. Noha az új epizód csak egy év múlva kerül mozikba, egyre több részlet szivárog ki a várva várt filmről. Most a magyar forgalmazó is beszállt: bejelentette, mi lesz az új epizód hivatalos magyar címe.
Kiderült, mi lesz a magyar címe a Star Wars 7. részének [HVG - Kultúra]
Megvan, mi lesz a magyar címe a Star Wars mozisorozat legújabb részének.
Túl a hitelességen - Beach Boys az Arénában [HVG - Kultúra]
Szerda este az Arénában járt a könnyűzenére meghatározó hatást gyakorló kaliforniai együttes, igaz, legfontosabb tagjai nélkül, de ez ott akkor mégsem zavart senkit. Megpróbáljuk megfejteni az öreges nosztalgiakoncertek létjogosultságát.
Pénteken kezdődik a Kortárs Drámafesztivál [Prae]
leírás nincs publikálva
Sing Singers - Christmas Musical - Show - Jegyek itt! []
Sing Singers - Christmas Musical Show címmel kerül bemutatásra a RAM Colosseumban 2014. december 16-án a SingSingSing Musical Show Sztárjainak karácsonyi műsora. Fellépők: Egyházi Géza Vastag Tamás Füredi Nikolett Buch Tibor Halas Adelaida Savanyu Gergely Kiss Norbert Kálmán Petra És az MTS tánckara Az előadásra már árulják a jegyeket! Jegyvásárláshoz kattints ide!
Marilyn Monroe-t ábrázoló fotókat árvereznek el [Ma.hu - Kultúra]
A kizárólag interneten folyó árverésen Monroe-ról szóló mintegy ötven könyvre is lehet licitálni. Az amerikai sztár képeinek ez az egyik legnagyobb magángyűjteménye.
Wolf Kati újra indulna az Euróvízión - ezzel a dallal [HVG - Kultúra]
Wolf Kati újra indulna az Eurovíziós Dalfesztiválon, legalábbis ismét jelentkezett A Dal című előválogatóba - jelentette a delmagyar.hu, amely szerint az énekesnő új versenydalát a londoni Eurofest című rendezvényen mutatta be. Wolf Kati 2011-ben már elindulhatott magyar színekben, akkor a Szerelem, miért múlsz? című dallal a 25 döntős közül a 22. lett.
18 milliárból felújítanák az Operaházat [HVG - Kultúra]
Ókovács Szilveszter főigazgató szerint hamarosan a kormány elé kerül az Operaház mint épület felújításáról szóló tervezet, amely az előterjesztés szerint 18 milliárd forintból kivitelezhető lenne.
Sportaréna: idén is eléri a félmilliót a látogatók száma [Ma.hu - Kultúra]
Az idei sikeres koncertek közé tartozott a Deep Purple, Robbie Williams, Kylie Minogue és James Blunt fellépése, a jövőre érkezők között szerepel a Slipknot, a Cirque du Soleil, a Roxette és a OneRepublic.
Csaknem egy hónapos ünnepi rendezvénysorozat Szegeden [Ma.hu - Kultúra]
Az egész belváros fénybe öltözik, lesznek jótékonysági akciók, ismét megnyílik a szalma labirintus és Jégvarázs Fesztivált is rendeznek a dél-alföldi városban
Helyi példaképeket keresnek [Ma.hu - Kultúra]
Leleményes hőseink címmel helyi példaképek felkutatására ösztönzi a fiatalokat az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkársága és a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) ifjúsági közösségi programja.
Vetélkedő a Nemzeti Színház történetéről [Ma.hu - Kultúra]
"Laborfalvi Rózától Törőcsik Mariig..." címmel a teátrum történetéről szóló vetélkedőt indít a Nemzeti Színház.
Csütörtöktől látható a mozikban a Drága Elza című, második világháborús játékfilm [Ma.hu - Kultúra]
A film egy keleti fronton harcoló magyar katona, Lombos Mihály honvéd pokoljárásáról, valamint a jó és a rossz az ember lelkéért folyó örök harcáról szól.
A kínaiak örülhetnek Kertész Imre könyveinek [HVG - Kultúra]
A Nobel-díjas Kertész Imre öt újabb műve jelent meg két kötetben kínai fordításban az egyik legnagyobb sanghaji kiadó gondozásában.
Reese Witherspoon és Nicole Kidman tévésorozatot vállaltak be [HVG - Kultúra]
Reese Witherspoon és Nicole Kidman Oscar-díjas filmsztárok egy új amerikai tévésorozatban vállaltak főszerepet, melynek forgatókönyvét az Ally McBeal-szériát is jegyző David E. Kelley írja.
Mintha csak saját otthonában filmezne - ilyen ágymozizni [HVG - Kultúra]
Álmosan semmiképp se érkezzen a frissen nyílt ágymoziba, mert a vetített film előrehaladtával egyre inkább elfeldkezhet arról, hogy egy moziban ül vagy fekszik. A Buda Bed Cinemát főleg gyerekes családok fogják megkedvelni, és talán azok, akik már régóta leszoktak a moziba járásról. Kipróbáltuk az első európai ágymozit.
Továbbra is Bán Teodóra vezeti a budapesti fesztiválközpontot [HVG - Kultúra]
Bán Teodóra maradt további öt évre a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője - így döntött zárt ülésen Tarlós István főpolgármester előterjesztésére a Fővárosi Közgyűlés szerdán.
Jövőre vetítik a mozikban a Kurt Cobainról szóló dokumentumfilmet [HVG - Kultúra]
Kurt Cobainról, a Nirvana együttes énekesének életéről és korai haláláról készít dokumentumfilmet Brett Morgan Oscar-jelölt rendező. Az HBO produkciójában születő Kurt Cobain: Montage of Heck című filmet jövőre mutatják be a mozik, és a tévécsatorna is műsorára tűzi.
Megtaláltak egy kilecven éve eltűnt, világhírű magyar festményt - fotó [HVG - Kultúra]
Berény Róbert Alvó nő fekete vázával című, kilencven éve eltűnt festményét találta meg a Virág Judit Galéria, amit szerdán mutattak be a nagyközönségnek.
Meglepetéssel készül a Back II Black [Zene]
A sokak által kedvelt és elismert zenekar most is valami olyanra készül, ami nem csupán a rajongók számára lehet különleges, hanem minden zenekedvelőnek, akik szeretik az igényes muzsikát. [Dátum: 2014.11.26. 08:11]
Nagy Bordói Kóstoló több mint hatvan pincészet boraival [Ma.hu - Kultúra]
Otthonra találtak-e Magyarországon a nagy bordeaux-i házasítások alapját adó fajták, a cabernet franc, a merlot és a cabernet sauvignon?
Teljesen akadálymentesített előadást tartanak a Vörösmarty Színházban [Ma.hu - Kultúra]
Az előadás a Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány és a Fejér Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház szervezésében valósul meg.
Megjött a Jurassic Park 4. első előzetese - videó [HVG - Kultúra]
Megérkezett az első előzetes a Jurassic Park sorozat negyedik részéről, a Jurassic Worldről, amely júniusban kerülhet a mozikba. Az első rész óta 22 év telt el a történet szerint és a korábbi tervek szerint megépült és működik is a dinós szabadidőpark.
Egyházi Géza Plusz - Élőzenés Valentin napi koncert! Jegyek itt! []
2015. február 15-én 16:00-kor lesz Egyházi Géza Valentin napi élőzenés koncertje a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ színpadán. Ez lesz Egyházi Géza első saját koncertje Budapesten. Kedvezményes jegyvásárlás és dedikálás! 2014. november 30-án a Musical Plusz szünetében 10% kedvezménnyel lehet vásárolni jegyeket a koncertre. Ráadásul a jegyeket a szünetben Egyházi Gézától lehet megvásárolni, aki akár dedikálja is a jegyeket. A kedvezmény csak vasárnap lesz érvényes! Természetes Egyházi Géza koncertjén nem lesz egyedül. Janza Kata és Szomor György a különleges Valentin napi koncerten két vendége. Online jegyvásárlás ide kattintva!
Szerelmes filmet akar Dustin Hoffmann a 79 éves Judi Dench-csel [HVG - Kultúra]
Dustin Hoffman szívesen forgatna szerelmi történetet Judi Dench-csel közösen. A filmsztár erről az után beszélt, hogy az Esio Trot gyerekregény feldolgozásában együtt szereplelt a 79 éves színésznővel.
Ellenszélben készült sikerfilm az állami korrupcióról [HVG - Kultúra]
Nyíltan ellenezték, az állam sem támogatta, mégis megvalósult. Magyarországon szinte elképzelhetetlen, de Lengyelországban film készült egy olyan valós történetről, melyben csak úgy hemzsegnek a korrupt és hatalmukkal visszaélő állami szereplők, akik ártatlan embereket juttatnak börtönbe. A mindig bátor témákat választó rendezővel, Ryszard Bugajskival beszélgettünk a demokráciák sötét oldaláról, és a film nagy vihart kavaró előéletéről.
Fotók: Így ünnepelték Törőcsik Mari 79. születésnapját a Nemzetiben [HVG - Kultúra]
A Nemzeti Színházban ünnepelték Törőcsik Mari Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, a nemzet színészének 79. születésnapján hétfő este. Az ünnepséget Makszim Gorkij Éjjeli menedékhely című színdarabjának előadása után tartották.
Nahát: könyvvel népszerűsítik az olvasást Bécsben [Ma.hu - Kultúra]
Anna Gavalda Egyedül nem megy című könyvével próbálják felkelteni az érdeklődést az olvasás iránt a hétfőn induló Egy város, egy könyv akció keretein belül Bécsben.
228 ezer látogatóval zárt az idei Velencei Biennálé [Ma.hu - Kultúra]
Hat hónap alatt 228 ezren látogattak ki a vasárnap zárult 14. Velencei Nemzetközi Építészeti Biennáléra, amelyen 65 nemzet vett részt kiállítóként.
Dokumentumfilm-fesztivál a visegrádi országokról [Prae]
leírás nincs publikálva


Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
 Miért ez a kedvencem...

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen