pénztárca kímélő megoldások
 
Adózóna hírek  Üzlet
 

2017. június 26, hétfő

14:52  Javítani kell a kis- és középvállalkozások termelékenységét [1 óra 42 perce]
  Fel kell gyorsítani a kis- és középvállalkozások termelékenységének növekedését a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (Organisation for Economic Cooperation and Development, OECD) főtitkára szerint. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kiemelte: a magyar kis- és közepes vállalkozások (kkv) elsősorban a magyarországi beszállító hálózatokon keresztül képesek csatlakozni a nemzetközi vállalatokhoz,
12:58  Melyik Magyarország legjobb fürdője? [3 óra 36 perce]
  Harmadik alkalommal keresik az ország a kedvenc fürdőit, az online közönségszavazáson csaknem 200 hazai fürdő, három kategóriában verseng a voksokért - közölte a Magyar Fürdőszövetség.
11:49  Eladná a cégét vagy tőkéstársat keres? Így értékelje az üzletrészét [4 óra 45 perce]
  Gyakran halljuk, hogy a tulajdonos kiöregedésével az utódok már nem akarják folytatni az előző generáció által felépített vállalkozást, inkább értékesítenék azt. Az sem ritka, hogy a fellendülőben lévő cég további fejlődéséhez szakmai vagy pénzügyi befektetőre lenne szükség. Előfordul az is, hogy a tulajdonosok maradnának ugyan, de a növekedéshez hitelt vennének fel, esetleg pályázatokon indulnának. Ilyenkor szükség van a cég (üzletrész) értékének megállapítására.
10:31  Bírság a Budapest Banknak [6 óra 3 perce]
  Több mint 20 millió forintra bírságolta a Budapest Bank csoportot az MNB.
09:29  Veszik a lakossági állampapírt, mint a cukrot [7 óra 5 perce]
  Jelentős volt belföldön a forintállampapírok iránti kereslet a nagybani és a lakossági piacon is; a nettó lakossági értékesítés ezermilliárd forint felett volt, ami meghaladta az éves célt. A nagybani piacon is jobban alakult az értékesítés az éves terv időarányos részénél, ezért jelentős tartalék van - nyilatkozta Barcza György, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója a Világgazdaság mai számában megjelent interjúban.
08:18  Növekedési hormont rejtett a kocsi ülése [8 óra 16 perce]
  Magyarországon nem engedélyezett gyógyszert, 60 ampulla növekedési hormont foglaltak le a pénzügyőrök az M70-es autóúton - tudatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
05:01  Változások a szochóban, nő az egészségügyi szolgáltatási járulék [11 óra 33 perce]
  A június 19-én kihirdetett "Az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról" szóló 2017. évi LXXVII. törvény módosítja többek között az egészségügyi szolgáltatási járulék mértékét és szociális hozzájárulási adó szabályait is.

2017. június 25, vasárnap

18:43  Továbbra is vámmentesen exportálhatnak a szegény fejlődő országok a brit piacokra [21 óra 51 perce]
  A brit kormány az EU-tagság megszűnése után is biztosítja a legszegényebb fejlődő gazdaságoknak a jelenlegi vámmentes hozzáférést a brit piachoz.
16:49  Miért is kell bejelenteni az ingyenes részesedésszerzést? [23 óra 45 perce]
  Mi az értelme annak, hogy be kell jelenteni a NAV-nak az ingyenes részesedésszerzést, és azt milyen értéken kell kimutatni a könyvekben? - kérdezte olvasónk. Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértőnk válaszolt.
13:16  Kérdéses, hogy lesz-e szabadkereskedelmi megállapodás a britek és az EU között [1 napja]
  A Brexit-tárgyalásokért felelős brit miniszter szerint nagyon valószínű, de nem teljesen bizonyos, hogy a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről folyó tárgyalássorozaton sikerül szabadkereskedelmi megállapodást elérni az Európai Unióval.
12:08  Óriási károkat okozott a szárazság Olaszországban [1 napja]
  Olaszországban idén eddig 1 milliárd euró veszteséget okozott a mezőgazdaságnak az átlagosnál magasabb hőmérséklet és a kiadós esők hiánya - közölte az olasz mezőgazdasági termelők szövetség.
06:29  Pénz a falból: ötven éve működnek a bankjegykiadó automaták [1 napja]
  Ötven éve, 1967. június 27-én helyezték üzembe Londonban az első bankjegykiadó automatát, a banki szolgáltatásokat forradalmasító ATM elődjét. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumából származik a következő összeállítás:
05:35  Meglepődtek a boltosok, hogy műszakpótlékot kellene fizetniük [1 napja]
  Egy kft.-nél munkaügyi ellenőrök azt állapították meg, hogy nem fizetett a cég műszakpótlékot a dolgozóknak. Élelmiszerboltról van szó, ahol az egyik alkalmazott 06.00-13.30-ig, a másik 12.30-19.00 óráig dolgozik. Minden héten váltják egymást, havi bruttó 161 ezer forinttal vannak bejelentve. Ha kell műszakpótlékot fizetni, azt 18-19 óráig, azaz csak napi egy órára, 30 százalékot? - kérdezte olvasónk. Hajdu-Dudás Mária munkajogász szakértőnk válaszolt.

2017. június 24, szombat

19:07  55 balatoni strand újul meg az idén [1 napja]
  Csaknem 2 milliárd forintnyi hazai támogatással 38 Balaton-parti település 55 strandján, 344 beruházás, felújítás valósul meg az idén - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója az MTI-vel szombaton.
16:40  Őstermelő mellett egyéni vállalkozó, kft.: mi a szabály? [1 napja]
  Több olvasónk is kérdezett az őstermelés szabályairól. A kérdésekre Szarvas Imréné könyvvizsgáló, adószakértő válaszolt.
13:02  Mentesítést kért a vízkészletjárulék fizetése alól az agrárkamara [2 napja]
  A biztonságos élelmiszertermelés fenntartása érdekében vízhiányos időszak megállapítását kezdeményezte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) - június 1-jétől visszavonásig - Pintér Sándor belügyminiszternél. Ha a tárcavezető elfogadja a kamara javaslatát, akkor a gazdálkodóknak az adott időtartamban nem kell vízkészlet-járulékot fizetniük az öntözéshez, halgazdálkodáshoz és rizstermeléshez használt víz után.
09:20  Feltöltőkártyások figyelem, lejár az adategyeztetési határidő! [2 napja]
  Egy hetük maradt adategyeztetésre a feltöltőkártyás mobiltelefon előfizetőknek, a nem azonosított SIM-kártyák előfizetése július 1-jétől megszűnik. A Telenor szerint a hátralevő idő nem lesz elég minden ügyfél azonosítására.
05:07  Sportrendezvény juttatásainak és bevételeinek elszámolása [2 napja]
  Sportegyesület sportrendezvényen étellel és itallal kínálja versenyzőit és meghívott vendégeit. Díjakat oszt, szállásköltséget fizet, illetve fizettet. E témakörben több kérdést is kaptunk, melyekre Pölöskei Pálné okleveles könyvvizsgáló és Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.

2017. június 23, péntek

13:45  Bírságra változhat Messi börtönbüntetése [3 napja]
  Az illetékes ügyész nem ellenzi az adócsalás miatt elítélt Lionel Messi 21 hónapos börtönbüntetésének pénzbírsággal történő kiváltását.
12:43  Ajánlat az Egyesült Királyságban tartózkodó uniós állampolgároknak [3 napja]
  Az Egyesült Királyság kész a Brexit után a jelenlegiekkel nagyjából megegyező jogokat biztosítani több mint 3 millió EU-polgárnak, ha előzőleg már legalább öt éve a szigetországban tartózkodtak - ezt a meglepetésszerű ajánlatot tette csütörtök este, az uniós csúcs első napján Theresa May, brit miniszterelnök.
11:41  Új adózási szabályok a praxisjog értékesítésére [3 napja]
  Az orvosi praxisjog értékesítéséből származó jövedelem adózási szabályait is változtak a nemrégiben elfogadott legújabb adótörvény-módosítási csomagban.
08:38  Bővült a kiskereskedelmi üzletek forgalma [3 napja]
  2017 áprilisában az előző év azonos időszakához képest a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 3,2, naptárhatástól megtisztítva - főként a húsvéthatás miatt - 1,7 százalékkal nőtt.
07:36  Változik a kenyér összetétele [3 napja]
  Péntektől megváltozik a kenyerek összetétele, a rozskenyérnek például minimum 60 százalék, míg a rozsos kenyérnek legalább 30 százalék rozslisztet kell tartalmaznia.
06:34  Kábítószerfogás Röszkén [3 napja]
  Több mint tizenhárom kiló marihuánagyanús anyagot találtak egy személyautóban Röszkén - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) péntek reggel az MTI-vel. A rendőrség a külföldi sofőrt őrizetbe vette.
05:04  Gyakorlati teendők a reklámadó módosítása miatt [3 napja]
  A korábbi években megfizetett reklámadó túlfizetésnek minősül, megszűnik a saját célú reklámok utáni adókötelezettség, nő a reklámadó mértéke. Mindez számos kötelezettséget keletkeztet az érintett adózóknál.

2017. június 22, csütörtök

17:32  Szárazság, vízhiány, vészhelyzet Olaszországban [3 napja]
  Katasztrófa sújtotta területnek nyilvánította és a víz adagolását rendelte el az olasz kormány Parma és Piacenza városok térségében Emilia-Romagna tartományban a szárazság okozta vízhiány miatt csütörtökön. A szárazság Olaszország más részein is kritikus helyzetet teremtett.
14:04  Elégedett az elektronikus szja-bevallással a miniszter [4 napja]
  Az szja-bevallási korszak idén véget ért; a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elektronikus szja-rendszere minden adózót mentesített a bevallás kitöltésének kötelezettsége alól - jelentette ki budapesti tájékoztatóján Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter elmondta, a magyar e-szja példaértékű lehet az Európai Unióban. Tállai András miniszterhelyettes, a NAV vezetője bejelentette: szeretnék továbbfejleszteni a rendszert, hogy az adózóknak minél kevesebb időt kelljen adminisztrációval eltöltenie.
13:00  Kosz és más szabálysértések miatt zártak be egy pékséget [4 napja]
  Az egész üzemre jellemző rendkívüli szennyezettség és penészesedés, illetve súlyos élelmiszer-higiéniai és élelmiszer-biztonsági hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztette egy fővárosi pékség tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
11:41  Bérelőleget kérne munkáltatójától gondjai enyhítésére? Így kell adóznia [4 napja]
  Előfordulhatnak olyan élethelyzetek, amikor a munkavállalónak nincs más lehetősége anyagi gondjai enyhítésére, mint előleget kérni a munkáltatótól a jövőbeni bére terhére. A nyári szabadság előtt is sokan élnek ezzel a lehetőséggel.
10:22  Érdemes várni a tankolással [4 napja]
  Csökkenti bruttó 2-2 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI csütörtökön.
09:20  Munkaügyi jogsértést követtek el az ellenőrzöttek 60 százalékánál [4 napja]
  Az idei év első negyedében 3853 munkáltatónál végeztek munkavédelmi ellenőrzést, illetve 5524 munkáltatónál munkaügyi vizsgálatot; 76,9 százalékuknál (2963 cégnél) állapítottak meg különféle munkavédelmi szabálytalanságot, illetve 60 százalékuknál (3314 cégnél) munkaügyi jogsértést, írja a feketelista.hu.
08:18  Tiltott szereket foglaltak le Röszkén [4 napja]
  Egy kisbuszban két kilogramm marihuánát, egy teherautóban pedig 6438 levél Magyarországon nem engedélyezett gyógyszert, illetve potencianövelőt találtak a pénzügyőrök Röszkén - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-t.
07:17  Lemondott a vatikáni főrevizor [4 napja]
  Olasz sajtóértesülések szerint a pápai állam pénzügyi hivatalai közötti ellentétek vezettek Libero Milone főrevizor hirtelen távozásához, ami tovább nehezíti a Ferenc pápa indította gazdasági-pénzügyi reformok megvalósítását.
06:16  Hőségben ezekre figyeljen a munkában [4 napja]
  A hőség idején a munkáltatóknak hűtött védőitalt, rendszeres - óránként legalább 5, de legfeljebb 10 perces - pihenőidőt kell biztosítaniuk a szabadban dolgozó munkavállalók számára, lehetőleg hűvösebb, árnyékos helyen - hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkavédelmi főosztálya.
05:15  Elmulasztott törzstőkeemelés - ezek a következmények [4 napja]
  Az új polgári törvénykönyv 2014. március 15-ei hatálybalépésével a korlátolt felelősségű társaságok törzstőkéjének (jegyzett tőkéjének) minimum összege 3 millió forintra emelkedett. Mi történik azokkal a cégekkel, amelyek elmulasztották teljesíteni a kötelező tőkeemelést?
04:07  Iratminták - Ön mit gondol róla? [4 napja]
  Tisztelt Olvasónk! Felhasználóink körében gyakran merül fel kérdés egy-egy szerződés, pénzügyi szabályzat, egyéb okirat konkrét formáját, tartalmát illetően. Szeretnénk megtudni, hogy önnek milyen személyes tapasztalatai vannak e téren, milyen iratmintákra van leggyakrabban szüksége.

2017. június 21, szerda

14:22  Így alakul az üzemanyagok adója júliustól [5 napja]
  Júliustól hordónként 51,257 dolláros ásványolaj átlagár alapján számítják az üzemanyagok adóját.
13:22  213 milliárd forint volt a hiány májusban [5 napja]
  Az államháztartás központi alrendszerének 2017. május végi halmozott hiánya 213,4 milliárd forintot tett ki - közölte honlapján a Nemzetgazdasági Minisztérium.
11:41  Bérfizetés euróban, dollárban, egyéb valutában: kinek lehetséges? [5 napja]
  A munka törvénykönyve kötelező jelleggel írja elő, hogy magyarországi munkavégzés esetén a munkabért forintban kell megállapítani és kifizetni. Mi történik, ha mégis abban állapodnak meg a felek, hogy a munkavállaló például euróban kapja meg a munkája ellenértékét? Miben tér el a külföldön történő munkavégzés, illetve az ügyvezető helyzete? Ki viseli a munkabér utalásának költségét?
09:14  Tilos a tűzgyújtás az erdőkben [5 napja]
  Június 20-ától, átmeneti időszakra vonatkozó általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a földművelésügyi miniszter az erdőkben és fásításokban, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetében lévő külterületi ingatlanokon.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks