pénztárca kímélő megoldások
 
Adózóna hírek  Üzlet
 

2017. október 19, csütörtök

06:20  Ázsiából érkezhetnek vendégmunkások [21 perce]
  Akár 3-5 éven belül reális opció lehet kínai, vietnami, indonéz és pakisztáni vendégmunkások szerződtetése, hogy megoldják a magyarországi építőipari cégek munkaerőhiányát - mondta Scheer Sándor, a Market Zrt. elnök-vezérigazgatója a csütörtöki Világgazdaságban.
05:10  Újfajta vagyonosodási vizsgálattal próbálkozik a NAV [1 óra 31 perce]
  Az újtípusú vagyonosodási vizsgálat elindításában a legnagyobb szerepe a NAV Felszámolási és Végelszámolási Osztályának van, ahol a bevallások utólagos vizsgálatára irányuló ellenőrzést végeznek a felszámolás alatt lévő cégeknél. Főleg olyan társaságok vannak a célkeresztben, akik semmilyen iratanyagot nem szolgáltattak a felszámolónak.
04:06  További tehercsökkentést ígért az államtitkár [2 óra 35 perce]
  A makrogazdasági feltételek kedvező alakulására tekintettel - a szociális hozzájárulási adó 22-ről 19,5 százalékra mérséklését kezdeményezik 2018. január 1-jétől, ami a tervezettnél 0,5 százalékponttal nagyobb mértékű csökkentés, foglalja össze a kormányportál Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzését felelős államtitkárnak az Országgyűlésben elmondott expozéját. A teljes csökkentéssel 200 milliárd forintot hagy a kormány a vállalkozásoknál, amiből a további 0,5 százalékpontos mérséklés mintegy 40 milliárd forintot tesz ki.

2017. október 18, szerda

20:34  Fizetési gondokkal, törlesztési nehézségekkel küszködő britek [10 óra 7 perce]
  Milliók küszködnek napi fizetési gondokkal Nagy-Britanniában, és a felnőtt lakosság fele potenciálisan sérülékeny a pénzügyi helyzetében bekövetkező valamilyen kedvezőtlen fordulattól - áll a brit pénzügyi szektor felügyeleti hatósága által összeállított átfogó tanulmányban.
18:30  Az adóhatóság általános végrehajtó lesz [12 óra 11 perce]
  A végrehajtások gyorsabbá és hatékonyabbá tételével, ugyanakkor az adósok érdekeinek védelmével is indokolta az adóhatóság által foganatosítandó eljárások körét tartalmazó előterjesztést expozéjában a nemzetgazdasági tárca államtitkára.
17:21  Ösztöndíjak adómentességéről és a kamatjövedelmek adóztatásáról tárgyalt az Országgyűlés [13 óra 20 perce]
  Az egyes ösztöndíjak adómentességéről szóló előterjesztést tárgyalta az Országgyűlés szerdán. A képviselők ezután áttértek a kamatjövedelmek adóztatásáról szóló nemzetközi megállapodások módosításának megvitatására.
15:01  Újabb pályázat kkv-knek [15 óra 40 perce]
  Új pályázati felhívás jelent meg 3,3 milliárd forint keretösszeggel a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) a mikro-, kis és középvállalkozások (kkv) versenyképességének és hatékonyságának növelésére - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára szerdán az MTI-t.
13:59  Kopint-Tárki: javuló gazdasági kilátások [16 óra 42 perce]
  Javította az idei és a 2018-as GDP-növekedési előrejelzését a Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet: 2017-ben a júliusban prognosztizált 3,7 százalék helyett 3,9 százalékos, jövőre pedig még gyorsabb, a korábban várt 3,5 százalékkal szemben 4 százalékos növekedést jeleznek előre.
12:57  Kábítószerfogás Röszkénél [17 óra 44 perce]
  Huszonkét kilogramm marihuánát találtak a pénzügyőrök egy montenegrói férfi autójában elrejtve a röszkei határátkelőhelyen - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-t.
11:38  Így lehet akár 280 ezer forint szja-t visszakapni - Példákkal! [19 óra 3 perce]
  A 2017. évi összevont adóalap megfizetett adójából 280 ezer forintot is visszakaphat az, akinek van 1 millió 400 ezer forint megtakarítása, ha ezt az összeget még az év vége előtt meghatározott célra használja fel.
09:48  Kedvezőbb pályázati feltételek a gyógy- és fűszernövény-termesztés támogatásánál [20 óra 53 perce]
  A kertészeti ágazat beruházásainak sikeres megvalósítása érdekében módosította a Miniszterelnökség a gyógy- és...
08:46  Gyakoribb ellenőrzést és büntetést várnak a hamisítókra a fogyasztók [21 óra 55 perce]
  Tavaly óta enyhén emelkedett a hamisított termékek iránti kereslet a magyar lakosság körében, a legnépszerűbb csoportot továbbra is a ruhatermékek jelentik a hamis termékek vásárlása kapcsán, derült ki a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) és a Tárki legfrissebb közös kutatásából. A felmérés arra is rámutatott, hogy leginkább a férfiak, illetve a Budapesten élők vásároltak a nagyobb arányban hamis terméket az elmúlt évben.
07:44  Vállalkozói tévedések - figyelmeztet a NAV [22 óra 57 perce]
  Gyakori, hogy a cégek szabálytalanul számolják el a munkavállalóknak adott különféle juttatásokat - hívja fel a figyelmet a NAV.
06:42  A gépi kávétól a falusi vendégasztalig - lakossági felmérés az élelmiszerlánc-biztonságról [23 óra 59 perce]
  Hol vásárol élelmiszert, ellenőrzi-e a termék összetételét, lejáratát, árát, országeredetét? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tesz fel kérdőívén a Nébih, a felnőtt lakosság élelmiszerlánc-biztonsággal kapcsolatos véleményét tudakolva.
05:05  Új fogalmak és új tarifák a környezetvédelmi termékdíjban [1 napja]
  A környezetvédelmi termékdíjköteles termékek definícióját, illetve néhány esetben a díjtételeket is módosítja az Országgyűlés által október 17-én megszavazott törvényjavaslat.

2017. október 17, kedd

21:20  Mi lesz a britekkel? Ezt gondolja a Brexitről az OECD [1 napja]
  Jót tenne a brit gazdaságnak, ha az Egyesült Királyság mégsem lépne ki az Európai Unióból - olvasható a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) ma Londonban ismertetett éves országjelentésében. A brit kormány visszautasította a felvetést.
19:52  Letartóztatták a több százmilliós kárt okozó fakereskedőket [1 napja]
  Százmilliós károkat okozó fakereskedő bűnözőkre csaptak le egyszerre két helyen is a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) észak-alföldi pénzügyi nyomozói. Négy embert előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság.
18:34  Új versenyjogi, perrendtartási, csődeljárási szabályok jönnek [1 napja]
  A határokon átnyúló fizetésképtelenségi eljárások hatékonyabbá tételéről, versenyjogi törvénymódosításokról, az új polgári perrendtartási szabályokról, illetve a bírósági eljárások költségkedvezményéről is szavazott ma a parlament.
17:25  Alkotmánysértő a Nemzeti Földalap szabályozása, de nem kell új törvény [1 napja]
  Mulasztásos alkotmánysértést állapított meg a Nemzeti Földalap vagyonát érintő hiányos szabályozás miatt az Alkotmánybíróság (Ab) mai nyilvános ülésén kihirdetett határozatában.
16:22  Megszűnik a családi házak kéményeinek kötelező ellenőrzése, engedélymentesek a kerti kutak [1 napja]
  Megszüntette az Országgyűlés a családi házak, pontosabban az egylakásos ingatlanok kötelező kéményseprő-ipari ellenőrzését.
15:18  Jön az azonnali átutalás: milliárdok kellenek a rendszerfejlesztéshez [1 napja]
  Az azonnali fizetések rendszerének 2019-es bevezetéshez át kell alakítani a bankok és az egyes magyarországi bankokat összekötő átutalási rendszert, amelyet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tulajdonában álló GIRO Zrt. működtet, mindez pedig vélhetően több milliárd forintba kerül majd - hangsúlyozta Bartha Lajos, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója az M1 aktuális csatornán.
14:02  A szocho csökkentése önmagában kevés lesz az adótanácsadók szerint [1 napja]
  Kétséges, hogy a napokban bejelentett - a tervezetthez képest 0,5 százalékkal nagyobb - szociálishozzájárulásiadó-csökkentés valóban hatékonyan járul-e hozzá a cél eléréséhez - véli Zara László, az Adótanácsadók Egyesületének elnöke.
12:54  Figyelmeztetés és óvadék előzheti meg a közigazgatási bírságokat [1 napja]
  Új törvényt szavazott meg az Országgyűlés mai ülésén a közigazgatási szabályszegések szankcióiról, s egyben elfogadta a közigazgatási bírságot enyhébb esetekben megelőző figyelmeztetésre és óvadékra vonatkozó szabályokat.
11:45  Átvette vagy nem vette át a NAV-határozatot? A hatósági kézbesítésről [1 napja]
  A Kúria szerint az adóhatósági irat személyes kézbesítésekor az átvétel megtagadása nem csak kifejezett nyilatkozattal valósulhat meg, hanem a kézbesítési körülmények értékelése alapján ráutaló magatartással is.
10:38  Fontos változás a cégvezetők felelősségi szabályaiban [1 napja]
  Akkor is mentesülhet a felelősség alól a cégvezető, ha be tudja bizonyítani, hogy a fizetésképtelenséggel fenyegető helyzet bekövetkeztét követően nem vállalt a cég pénzügyi helyzetéhez képest indokolatlan üzleti kockázatot, a nyáron hatályba lépett törvénymódosítás révén. Azaz a jövőben a vezetőnek már nem kell minden nap azzal a gondolattal ébrednie, hogy hogyan is tudja a hitelezők veszteségét minimalizálni.
09:22  Bekeményít a Waberers, megtámadja a román adóhatóság döntését [1 napja]
  A Waberers romániai leányvállalata a romániai adóhatóság által követelt adóhátralék kisebb részét rendezi, a fennmaradó összeget közigazgatási, szükség esetén bírósági úton támadja meg, és emellett kérelmezi a döntés végrehajtásának felfüggesztését - közölte ma a Waberers International Nyrt. a tőzsde honlapján.
07:52  Ez az új sláger a foglalkoztatásban [1 napja]
  Fél év alatt majdnem hatszázezer alkalmi és idénymunkást jelentettek be a munkáltatók az adóhivatalhoz, szemben az egy évvel korábbi 520, illetve a két évvel ezelőtti 490 ezerrel - írja a Magyar Idők. Ennek köszönhetően az államhoz is nagyobb bevétel érkezett; hat hónap alatt majdnem hétmilliárd forint, ez negyedmilliárddal több, mint a múlt év első felében.
05:08  Foglalás, letiltás: részletesen az adóvégrehajtási törvényjavaslatról [2 napja]
  Számos ponton módosult, illetve kiegészült a kormány által "Az adóhatóság által foganatosítandó végrehajtási eljárásokról" szóló T/17782. számú törvényjavaslat (Avt.) a jogszabály tervezetéhez képest.
04:01  Nyugdíjprémium fogyatékossági ellátásban részesülőknek, megváltozott munkaképességűeknek [2 napja]
  Nemcsak a nyugdíjkorhatárt betöltött idősek, hanem a fiatalabb, nyugdíjszerű ellátásban részesülők is megkapják novemberben a nyugdíjprémiumot a kormány legutóbbi ülésén hozott döntés értelmében - jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. Megerősítette: a nyugdíjprémiumot és az egyszeri kiegészítést is a novemberi nyugdíjakkal együtt fizetik ki.

2017. október 16, hétfő

21:52  Újabb fővárosba repül a Wizz Air [2 napja]
  A Wizz Air új útvonalat indít Budapestről Athénba. A legújabb járat március 25-étől közlekedik, kezdetben hetente négy indulással, majd szeptembertől naponta.
17:56  Százmillió szegény és majd ugyanennyi tonna étel a kukában az EU-ban [2 napja]
  Könnyítene az élelmiszeradományozás szabályain az Európai Unió, ezzel is erősítve az élelmiszerhulladék keletkezése elleni fellépést - közölte az uniós bizottság.
16:34  Ők finanszírozzák az államadósság egynegyedét [2 napja]
  A forint lakossági állampapírok állománya 6513 milliárd forintot tett ki szeptember végén, 154 milliárd forinttal emelkedett az előző hónaphoz képest és 1445,8 milliárd forinttal január óta, mely kétszerese az egész évre tervezett növekménynek - közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
14:59  Alkotmányjogi panaszok: sok fennakad az előzetes szűrőn [2 napja]
  Sikeres az alkotmányjogi panaszok befogadására kialakított eljárás; ez az alapja annak, hogy az Alkotmánybíróság (Ab) az érdemi ügyekre koncentrálhasson - mondta Sulyok Tamás, az Ab elnöke a Kúria teljes ülésén tartott előadásában.
12:37  Nagy fogás Horvátországban! Letartóztatta a rendőrség az Agrokor volt vezetőit [2 napja]
  Nagyszabású akcióban letartóztatta a rendőrség Horvátország legnagyobb magántulajdonú vállalata, a súlyos pénzügyi gondokkal küzdő Agrokor volt vezetőit - közölte az N1 horvát hírcsatorna.
11:34  Mi lesz a nyugdíjjal, ha a munkáltató nem fizette meg a járulékot? [2 napja]
  Ha a foglalkoztató nem fizette meg a dolgozótól levont nyugdíjjárulékot, mi lesz a tb-ellátásokkal és a nyugdíjjal? - merül fel pánikszerűen a kérdés a munkavállalókban, amikor szembesülnek munkáltatójuk hanyagságával, mulasztásával.
10:12  Gagyi lakások épülhetnek? Nincs elég építőanyag, és az is drága, ami van [2 napja]
  Heteket, sőt van, hogy hónapokat kell várni egyes építőanyagokra, mindenekelőtt a szálas hőszigetelők szállítási ideje és ára nőtt meg, utóbbi átlagosan 10-20 százalékkal - írja a Világgazdaság.
08:58  Azt a mindenit! 1,2 milliárd forinttal lóg a NAV-nak egy budapesti lakótelepre bejelentett adózó [2 napja]
  Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a jelentős összegű adóhiánnyal érintett adózók legfrissebb listáját, amelyen összesen kilencven név szerepel.
07:42  Befektetők védelme: minden költséget be kell mutatniuk a bankoknak [2 napja]
  Januártól minden költséget be kell mutatni a befektetési szolgáltatóknak szerződéskötéskor az ügyfélnek, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) engedélye kell a határidős energia- vagy szén-dioxid-kvóta kereskedéshez, és befektetővédelmi aggályok esetén az MNB megtilthatja egyes, különösen kockázatosnak ítélt tőkepiaci termékek forgalmazását - nyilatkozta az MTI-nek Szeniczey Gergő, a jegybank ügyvezető igazgatója.
05:15  Így hat majd az új polgári perrendtartás a hétköznapjainkra [3 napja]
  Ha pereskedne, még ebben az évben indítsa el, mert a 2018 januárja után indított bírósági eljárásokban már teljesen más szabályokat kell alkalmazni. Sokkal nagyobb szükség lesz professzionális jogi képviselőre, mert nagyobb az esély eljárási hibák elkövetésére, egyúttal a per elvesztésére. Cikkünkből kiderül, hogy a mindennapi peres ügyekben milyen változásokat hoz a jövő év.
04:00  Itt vannak az idei agrártámogatási mértékek [3 napja]
  Megjelent a földművelésügyi miniszter rendelete az egyes agrártámogatások 2017. évi összegeiről.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks