pénztárca kímélő megoldások
 
Adózóna hírek  Üzlet
 

2017. március 24, péntek

15:15  Április 15-éig jelenthetik be a gazdák a fagykárt [1 óra 1 perce]
  Április 15-éig igényelhetnek kárenyhítést a gazdák a téli fagy miatt; a fagykár bejelentésére a határidőt követően már nem lesz lehetőség - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az MTI-hez eljuttatott közleményében.
13:51  Jövedéki adó: 17 új információs füzet a NAV-tól [2 óra 25 perce]
  A NAV a mai napon közzétette "A jövedéki adóval kapcsolatos adózási szabályok és a jövedéki ügyekben alkalmazandó eljárási szabályok" című 76., valamint "A jövedéki adókötelezettség és adófizetési kötelezettség általános szabályai" című, 77. számú információs füzetét - további 15 másik, a témában kiadott útmutató mellett.
12:40  Áprilisban jönnek az emelt fizetések [3 óra 36 perce]
  Várhatóan áprilisban kapják meg a megemelt fizetést az állami cégeknél dolgozók, januárig visszamenőleg - mondta az NFM parlamenti államtitkára pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
11:16  Adózatlan vagyon tisztára mosása utólagos adófizetéssel [5 óra 0 perce]
  Hét banknál - OTP, MKB, Erste, Raiffeisen, FHB, UniCreditet, Gránit Bank - lehet igénybe venni az új adóamnesztiát azoknak, akik kedvező adózási feltételek mellett haza szeretnék hozni vagyonukat. Ennek feltétele, hogy a személyi jövedelemadó alapjául szolgáló pénzösszeget 2017. június 30-áig befizetés vagy utalás alapján jóváírják.
10:05  Ilyen a felelős pénztárkezelés [6 óra 11 perce]
  A pénztár kezeléséért egyszemélyi felelősséggel tartozó munkavállalónak nem róható fel azon magatartása, hogy a felettesével történt szóváltást követően utasítás ellenére a pénzkezelési szabályzatban foglaltak betartása nélkül nem adja át a páncélszekrény kulcsát - mondta ki a Kúria.
09:03  Útmutató az új jövedékiadó-ellenőrzési szabályokhoz [7 óra 13 perce]
  2017. július 1-jén lépnek hatályba a jövedéki adóról szóló 2016. évi LXVIII. törvény (a továbbiakban: Jöt.) és az új Jöt. egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 45/2016. (XI. 29.) NGM rendelet (a továbbiakban: Vhr.) ellenőrzésekre és jogkövetkezményekre vonatkozó szabályai.
08:03  Magyar sofőrök Ausztriában - mi lesz a bérekkel? [8 óra 13 perce]
  A VOLÁN Egyesülés álláspontja szerint súlyosan sérti az európai uniós joganyagot és mesterségesen teremt versenyhátrányt a külföldi, így a magyar fuvarozási vállalkozások számára az a jogszabály, amely az Ausztrián áthaladó gépjárművezetők bérét az ausztriai minimálbérhez igazítja.
07:07  Pedagógusminősítés: március végéig lehet jelentkezni [9 óra 9 perce]
  Március végéig adhatják le jelentkezési lapjukat a pedagógusok a jövő évi minősítésre - írja a Magyar Hírlap.
05:15  Ügyvezetők munkaviszonyban [11 óra 1 perce]
  A társasággal munkaviszonyban álló ügyvezető sajátos helyet foglal el a munkáltató szervezetén belül. Egyszemélyes kft. ügyvezetője vajon állhat-e munkaviszonyban, azaz lehet-e egyszemélyben a munkáltatói jogok gyakorlója és a munkavállaló? Az ügyvezető munkaviszonyának megszüntetéséhez elegendő-e a taggyűlés általi visszahívás, vagy külön felmondást is kell közölni? Cikkünk ezekre a kérdésekre is keresi a választ.
04:05  4321 tételes NAV-lista a be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatókról [12 óra 11 perce]
  A NAV közzétette honlapján azon adózók adatait, akik (amelyek) tekintetében jogerős és végrehajtható közigazgatási vagy bírósági határozat megállapította, hogy nem tettek eleget a munkaviszony létesítésével összefüggő bejelentési kötelezettségüknek.

2017. március 23, csütörtök

21:04  Ez a legújabb divat a csempészett holmi elrejtésére [19 óra 12 perce]
  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 1905 doboz adózatlan cigarettát találtak egy szerb gépkocsiban Röszkén. A dohányterméket lefoglalták, a sofőr ellen büntető feljelentést tettek.
18:55  Nőtt a kiskereskedelmi üzletek forgalma [21 óra 21 perce]
  2017. januárban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 4,8, naptárhatástól megtisztítva 3,8 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest - jelentette a KSH.
17:45  Ingyen gyógyszer, nyugdíjminimum-emelés: ezeket ígéri az MSZP [22 óra 31 perce]
  Az MSZP vizsgálja, hogyan lehetne ingyenessé tenni a 65 év felettiek számára a háziorvosok által felírható gyógyszereket - közölte a párt elnöke egy, az MSZP, valamint több nyugdíjas szakszervezet által szervezett csütörtöki budapesti rendezvényen.
15:52  Csökkenhetnek az üzemanyagárak [1 napja]
  Beépíti a jövedéki adó változásait az üzemanyagárakba a Mol Nyrt., aminek eredményeként várhatóan csökkennek majd az üzemanyagárak - mondta a Mol Magyarország kiskereskedelmi vezetője csütörtökön az olajkonszern megújult töltőállomásának átadóján az MTI-nek, Budapesten.
13:26  Alapkezelőt bírságolt a GVH [1 napja]
  A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) visszavonta a Diófa Alapkezelő Zrt. Euro-Mall Kft. feletti irányításszerzését engedélyező határozatot, egyúttal 7 millió forint eljárási bírságot szabott ki, mert a Diófa Alapkezelő Zrt. félrevezető tájékoztatást adott a vállalatcsoport irányítási viszonyairól.
12:20  Bírság a Cofidisre [1 napja]
  Az MNB 20 millió forint bírsággal sújtotta a Cofidis Magyarországi Fióktelepét, mivel egyes hitel- és pénzkölcsön-szerződéseinél megsértette a fogyasztók túlzott eladósodásának elkerülését célzó adósságfék-szabályokat. A jegybank a JTM-re vonatkozó hiányosságokon túl nyilvántartási és adatszolgáltatási problémákat is feltárt.
11:16  Viszály az egyházi főiskolán - rendkívüli felmondás a rektornak [1 napja]
  Egy a napokban született Kúriai határozat megállapította: megalapozott a munkáltató rendkívüli felmondása, ha a rektor mint munkavállaló az egyházzal mint fenntartóval, valamint a főiskola egyes oktatóival szemben elfogadhatatlan magatartást tanúsít. A döntés azt is kimondta, hogy a főiskolát fenntartó egyház a munkáltatói jogkört oly módon is gyakorolhatja, hogy a rektorral kapcsolatban azt az Egyházi Tanács vezetőjére delegálja, a főiskolai munkavállalóknál pedig a fenntartóhoz vonja.
10:00  Több tízmilliós kártérítést ítélt meg a Kúria jogellenesen felmondott kölcsönszerződés miatt [1 napja]
  Egy vállalkozó beperelte a vele hitel- és más finanszírozási szerződéseket kötő társaságot, kártérítést követelve tőle, mert az felmondta a szerződéseket. Az ügyre a Kúria tett pontot.
08:56  Mielőbb ellenőrizze a NAV által készített szja-bevallási tervezetet! [1 napja]
  Sokan már az első pillanatban felkeresték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal új, internetes e-SZJA felületét, hogy minél előbb kiderüljön, mit tartalmaz szja-bevallási tervezetük - jelezte honlapján a NAV.
07:54  Támogatásra pályázhatnak termelői csoportok [1 napja]
  A Miniszterelnökség 11,29 milliárd forint keretösszeggel hirdette meg a "Termelői csoportok és szervezetek létrehozása" című pályázati felhívást. A Vidékfejlesztési Program keretében megjelent pályázatra a 2014. január 1-jénél nem régebben alakult, elismeréssel rendelkező termelői csoportok nyújthatják be kérelmeiket.
06:48  Önkéntespénztári munkáltatói hozzájárulás: itt van a NAV tájékoztatója [1 napja]
  Nem kell nyilatkozatot kérnie a munkáltatónak arról, hogy munkavállalója rajta kívül más juttatótól is részesült-e önkéntespénztári hozzájárulásban - közölte a NAV.
05:10  Nyugdíjnövelés: sokan összetévesztik a két szabályt. Példákkal [1 napja]
  A nyugdíj összegének megállapításánál a szabályok díjazzák a korhatáron túli munkát, de az azonos elnevezésű előírás más akkor, ha a nyugdíj megállapítása mellett dolgozik valaki, és más, ha még nem kérte a nyugdíjat. Ismertetjük a különbséget.
04:04  Támogatást kaphatnak a kacsa- és libatenyésztők [1 napja]
  Jövedelempótló támogatást kaphatnak a madárinfluenza miatti károkkal leginkább érintett kacsa- és libatenyésztők. A támogatásra 1,7 milliárd forintot különített el az agrártárca, amelyet még idén tavasz végéig megkaphatnak az érintett állattartók - olvasható a Földművelésügyi Minisztérium honlapján.

2017. március 22, szerda

22:15  Félmilliárd forintos pénzmosással gyanúsítanak két férfit [1 napja]
  Több mint félmilliárd forintos pénzmosást követett el két férfi - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon szerdán.
21:10  Kábítószergyanús csomagok voltak a lökhárítóban [1 napja]
  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei megközelítőleg 10 kilogramm marihuánagyanús anyagot találtak egy személyautóban Röszkén. A kábítószergyanús anyagot, valamint a sofőrt feljelentéssel átadták a rendőrség munkatársainak.
19:20  Kulcsár-ügy: enyhítették az ítéleteket [1 napja]
  Többrendbeli sikkasztás és más bűncselekmények miatt jogerősen öt év szabadságvesztésre és ötmillió forint pénzbüntetésre ítélte a 2003-ban kipattant brókerügy elsőrendű vádlottját, Kulcsár Attilát szerdán a Fővárosi Ítélőtábla Debrecenben eljáró, Elek Balázs vezette tanácsa.
15:48  Jelzáloghitel-közvetítés csak engedéllyel [2 napja]
  Kizárólag MNB-engedély birtokában folytatható jelzáloghitel-közvetítői tevékenység - figyelmeztet honlapján az MNB.
14:45  Magyar reakció az osztrákok családtámogatási terveire [2 napja]
  Ha valamelyik ország elégedetlen, akkor sem cselekedhet egyoldalúan, ezt a többi tagállammal egyetértésben kell tennie - idézi a kormányportál Balog Zoltán emberi erőforrások miniszterének az osztrák közszolgálati televízió (ORF) híradójában elhangzott kijelentését. A miniszter arra reagált, miszerint az osztrák kormány a családtámogatás változtatásával csökkentené az Ausztriában dolgozó magyarok juttatását.
13:43  Külföldiek földvásárlása: szigorítanának a szlovákok [2 napja]
  A külföldiek földvásárlását szabályozó törvények szigorítására készül a szlovák kormány - írta a pozsonyi Hospodárské Noviny (HN) gazdasági-közéleti napilap az illetékes szlovák minisztériumtól származó információkra hivatkozva szerdán.
12:03  Aránytalan bírság az úthasználati díj megfizetésének elmulasztása miatt [2 napja]
  Ellentétes az uniós joggal az a magyar szabályozás, amely az úthasználati díj megfizetésének elmulasztását úgy bünteti, hogy nem veszi figyelembe a jogsértés súlyát, a szabályok bármekkora megsértése esetén átalányösszegű bírság kiszabását írja elő - mondta ki ítéletében az Európai Unió Bírósága szerdán.
11:32  Családi járulékkedvezmény: erre figyeljen az szja-bevalláskor! [2 napja]
  Meglehetősen sokan vannak, akik nem kérik adóelőleg-nyilatkozatukban a családi adókedvezmény (még inkább a családi járulékkedvezmény) figyelembevételét, és csak a személyijövedelemadó-bevallásukban élnek a lehetőséggel, az adótöbbletet visszaigényelve. Tudni kell, hogy a magánszemélyeknek idén már a NAV készít adóbevallás-tervezetet, amit kiegészíthetnek, korrigálhatnak, javíthatnak május 22-éig.
09:50  Nyugdíj: nagypéntek miatt változik a kifizetési nap [2 napja]
  Nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítása miatt 2017. április 14-e (péntek) munkaszüneti nap. Erre tekintettel a Magyar Posta Zrt. által a nyugdíj-kifizetési naptárban adott korábbi tájékoztatástól eltérően a rendszeres ellátás kifizetése módosul azon ügyfelek tekintetében, akik 2017. április 12-14-e közti időszakban kapták volna kézhez az ellátásukat.
08:48  Sztrájkolnak a vasutasok Romániában [2 napja]
  Egy előre meg nem hirdetett munkabeszüntetés miatt nem fogadnak vonatokat a román vasutasok, ezért a nemzetközi járatok csak a határállomásig közlekednek szerdán - közölte a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel.
08:12  Adótraffipax: ezekre a helyekre garantáltan mennek ellenőrök [2 napja]
  Egyebek között a nyugta-kibocsátást, a bizonylatadást, az online pénztárgépekkel kapcsolatos szabályok betartását, továbbá az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik több helyszínen az adórevizorok a NAV legfrissebb traffipax információi szerint.
07:10  Újabb hungarikumok [2 napja]
  A Hungarikum Bizottság a hungarikumok sorába emelte az Egri Bikavért, a Kodály-módszert, a magyar pásztor- és vadászkutya fajtákat, valamint a tiszai halászlét; a Magyar Értéktár újabb kilenc értékkel bővült - a döntést Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter jelentette be kedden Egerben a bizottság ülése után.
05:10  Ingatlan átalakításakor, felújításakor ezektől függ az áfa [2 napja]
  Ingatlan átalakításával, felújításával kapcsolatos kérdésekre várt választ olvasónk. Dr. Bartha László adójogi szakjogász válaszolt.

2017. március 21, kedd

17:14  MNB-bírság a biztosítónak kiszervezési és közvetítői jogsértések miatt [2 napja]
  Kiszervezési és biztosításközvetítői jogsértések miatt 20 millió forint bírság megfizetésére, és a jogszabályszerű működésre kötelezte a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.-t (CIG Pannónia Biztosító) a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A biztosító már megkezdte a feltárt hiányosságok rendezését.
16:07  Milliós bírság két cégnek a viszonteladói árak rögzítése miatt [3 napja]
  Együttesen mintegy 1,2 millió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az Óceán-L Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-re (Óceán-L Kft.) és a Hüperion Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-re (Hüperion Kft.), mert a két vállalkozás versenykorlátozó megállapodást kötött a Laddomat kazántöltő egységek internetes viszonteladói árai minimális szintjének rögzítésére 2014 júliusa és 2015 áprilisa között - közölte a GVH.
14:52  Internetáfa: nem enged a kormány az alacsonyabb adókulcsból [3 napja]
  Magyarország ragaszkodik az internetáfa csökkentéséhez, mivel minden fontos állami és más, kereskedelmi célú szolgáltatás az interneten keresztül érhető el, valamint hozzájárul a gazdaság dinamizálásához is - szögezte le Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az uniós pénzügyminiszterek tanácskozása után Brüsszelben, a közmédia újságírói előtt.
13:55  Veszélyes méreg ömlött ki! Elfogták a csempészt a NAV pénzügyőrei [3 napja]
  Egy kisteherautó ellenőrzésére készültek a NAV pénzügyőrei a Tótkomlós-Makó közötti útszakaszon, amikor a kisteherautó sofőrje - észlelve az ellenőrzést - még az ellenőrzőpont előtt hirtelen irányt váltott, és megpróbált elmenekülni a járőrök elől.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok