pénztárca kímélő megoldások
 
Adózóna hírek  Üzlet
 

2017. április 28, péntek

23:04  Érdemes várni a tankolással [4 óra 1 perce]
  Csökkenti bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát vasárnap a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI.
21:17  Csalással vádolják a siklósi cég volt vezetőjét [5 óra 48 perce]
  Többrendbeli csalás miatt vádat emelt a Siklósi Járási Ügyészség a város távhő- és melegvíz-szolgáltató cégének volt vezetője ellen, aki több mint 25 millió forintos kárt okozott a társaságnak - tájékoztatta a vádhatóság pénteken az MTI-t.
20:15  Több mázsa csempészáruval buktak le Záhonynál [6 óra 50 perce]
  Több mint 160 millió forint értékű csempészárut, borostyánkövet és cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy ukrán rendszámú autóbuszban a záhonyi magyar-ukrán határátkelőhelyen - közölte az adóhatóság Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei adó- és vámigazgatóságának sajtóreferense pénteken az MTI-vel.
19:10  Turizmus: Spanyolország továbbra is kedvelt célpont [7 óra 55 perce]
  Mintegy 13 millió külföldi turistát fogadott Spanyolország az első negyedévben, 9,3 százalékkal többet, mint 2016 első három hónapjában - tette közzé legfrissebb adatait a spanyol statisztikai hivatal (INE) pénteken.
17:20  Elbocsátásokra készül az Erste [9 óra 45 perce]
  Az Erste Bank Hungary jelentős átalakításokra, mintegy 7-9 százalékos létszámleépítésre szánta el magát, a brókercéget beolvasztják a bankba, ezzel a bank költség-bevétel mutatója 60 százalék alá csökkenhet 2018-ban - mondta Jelasity Radován elnök-vezérigazgató az Erste sajtó-háttérbeszélgetésén pénteken, Budapesten.
16:17  Hét év börtön költségvetési csalás miatt [10 óra 48 perce]
  Hét év börtönre ítélte Vizoviczki Lászlót vendéglátóipari tevékenységgel összefüggő költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Törvényszék pénteken kihirdetett elsőfokú döntésével.
15:19  Számottevő béremelés lesz a BKV-nál [11 óra 46 perce]
  Létrejött a bérmegállapodás a BKV-nál a szakszervezetekkel - jelentette be Tarlós István főpolgármester pénteken budapesti sajtótájékoztatóján.
12:30  Emelkedtek az ipari termelői árak [14 óra 35 perce]
  2017 márciusában az ipari termelői árak átlagosan 4,2 százalékkal emelkedtek az előző év azonos időszakához képest - közölte a KSH.
11:37  Egyszerűsített foglalkoztatás: itt az NGM állásfoglalása a szabadságról [15 óra 28 perce]
  Közeledik az egyszerűsített foglalkoztatás, alkalmi munkavállalás szezonja, így érdemes áttekinteni a munka- és pihenőidő vonatkozó szabályait. Ezek a szabályok biztosítják ugyanis ennek az atipikus munkavégzési formának a kellő rugalmasságát, illetve népszerűségét. A szabályok értelmezése ugyanakkor nem mindig egyszerű, különös tekintettel a szabadság megváltására vonatkozó rendelkezésekre. A jogértelmezésben támpontként szolgálhat a Nemzetgazdasági Minisztérium legújabb állásfoglalása is.
10:19  A majálisokon is ott lesznek az adóellenőrök [16 óra 46 perce]
  A NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai május elsején a megye több településén - többek között Gyomaendrődön, Szarvason, Mezőberényben, Orosházán, Mezőhegyesen, Tótkomlóson - közterületi rendezvényeken, majálisokon végeznek ellenőrzéseket.
09:17  KSH: 106 ezer fővel dolgoztak többen, mint egy évvel korábban [17 óra 48 perce]
  A 2017. január-márciusi időszakban a foglalkoztatottak létszáma 4 millió 368 ezer fő volt, 106 ezer fővel több, mint egy évvel korábban. A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 67,1 százalékra emelkedett - közölte a KSH. A férfiakat magasabb foglalkoztatási szint jellemezte, mint a nőket, és esetükben a javulás mértéke is nagyobb volt.
08:15  Ingyenes lesz az első nyelvvizsga a fiataloknak [18 óra 50 perce]
  Ingyenes lesz az első nyelvvizsga megszerzését a jövő év elejétől a 35 évesnél nem idősebbeknek - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára.
07:13  Online kasszák: öt nap múlva lejár a határidő [19 óra 52 perce]
  A januártól online pénztárgép használatra kötelezetteknek még öt napjuk van arra, hogy igénybe vegyék az 50 ezer forintos állami támogatást. Ehhez viszont május 2-áig üzembe kell helyezniük a pénztárgépet - figyelmeztet az NGM. A vállalkozások már több mint harminc pénztárgéptípusból választhatnak.
06:26  Olcsóbban tankolhat [20 óra 39 perce]
  Csökkentette bruttó 4-4 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.
06:11  4,5-szeres is lehet az adó a víz- és a szennyvíz-vezetékekre [20 óra 54 perce]
  A közművezetékek sávos adóztatását javasolja 2018. január 1-jétől Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter.
05:04  Mit kell tudni a bevallási tervezetről? [22 óra 1 perce]
  2016. január 1-jétől léptek hatályba az adóbevallási tervezetre vonatkozó rendelkezések az Szja. tv. és az Art. rendelkezései között, melynek eredményeként a NAV elkészíti az arra jogosult magánszemélyek személyi jövedelemadó bevallását a 2016. évre vonatkozóan. Mivel ez az első év, így sok meglepetéssel is számolhatunk még.
04:02  Kutak engedéllyel és anélkül, visszajáró illeték: részletek a törvényjavaslatból [23 óra 3 perce]
  Engedély és bejelentés nélkül fúrható 80 méternél sekélyebb kút - egyebek között ezt tartalmazza a kormány a vízkivételekkel összefüggő törvények módosításáról szóló javaslat.

2017. április 27, csütörtök

21:10  Kötelező jelölések automatából vásárolható élelmiszereknél [1 napja]
  2017. április 1-jétől a nem előrecsomagolt termékeket árusító élelmiszer-automatákon is kötelező jelölni az allergén anyagokat - figyelmeztet a Nébih. A módosítás az előrecsomagolt termékeket (például csokoládék, szendvicsek) kínáló gépeket nem érinti, ez esetben továbbra is az élelmiszerek csomagolásán találják meg a vásárlók az információkat.
15:30  Sikeres évet zárt a Mercedes Magyarországon [1 napja]
  A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. tavaly csaknem 190 ezer gépkocsit gyártott Kecskeméten, 3,8 százalékkal többet, mint 2015-ben és 3,4 milliárd euró, az előző évinél kissé magasabb árbevételre tett szert - jelentette be a vállalat Budapesten tartott évértékelő tájékoztatóján.
14:27  Ők a leggazdagabb magyarok [1 napja]
  Ismét Csányi Sándor vezeti a Napi.hu gondozásában megjelent A 100 leggazdagabb 2017-as listáját, ahová idén hét új nábob érkezett. A Befolyásbarométer dobogójára pedig újra Orbán Viktor, Csányi Sándor és Lázár János került.
13:25  Áfacsökkentést szeretnének a füdők is [1 napja]
  A magyar fürdők nemzetközi versenyképességéhez elengedhetetlen a fürdőszolgáltatások áfájának csökkentése a jelenlegi 27 százalékról 18 százalékra a jövő évtől; az áfakulcs mérséklését a Magyar Fürdőszövetség - tagsága teljes támogatásával - kezdeményezte a kormánynál, mondta Czeglédi Gyula, a szövetség ügyvezető elnöke sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
12:23  Magyarország elutasítja a magasabb külföldi kiküldetési díjat [1 napja]
  Magyarország minden rendelkezésére álló eszközzel fellép a tagállami hatáskörök csorbítására irányuló bizottsági törekvésekkel szemben - mondta Varga Mihály Varsóban, a Visegrádi négyek munkaügyi és szociális ügyekkel foglalkozó minisztereinek találkozóján. A nemzetgazdasági miniszter közölte, a V4 tagországok közös álláspontja továbbra is az, hogy támogatják a visszaélésekkel szembeni fellépést, a szabályok kikényszerítését, viszont elutasítják a kiküldetési irányelv tervezett módosítását és visszautasítják a "szociális dömpinggel" kapcsolatos vádakat.
11:15  Az osztalék adózása [1 napja]
  A társaságok közgyűlése ezekben a hetekben határoz a tagoknak fizetendő osztalékról, a tavaly felvett osztalékelőleg sorsáról. Cikkünkben összefoglaltuk a magánszemélyeknek fizetett osztalékra vonatkozó legfontosabb adózási szabályokat.
09:20  Így kérhet részletfizetést az szja-ra [1 napja]
  A fizetendő személyi jövedelemadóra és egészségügyi hozzájárulásra, ha összegük nem több mint 200 ezer forint, idén is kérhető pótlékmentes részletfizetés az szja-bevallásban. Az első részlet megfizetésének határideje 2017. május 22. - tájékoztatott a NAV.
08:19  Tévedett, ráadásul túl nagy bírságot szabott ki a NAV - mondta ki az EU Bírósága [1 napja]
  Több ponton is ellentétes az uniós joggal a fordított adózásra vonatkozó magyar szabályozás és adóhatósági gyakorlat - mondta ki szerdai ítéletében az Európai Unió Bírósága.
07:17  Rendkívüli nyitvatartás: várja a NAV [1 napja]
  Május 2-ától hosszabbított nyitvatartással fogadja ügyfeleit a NAV.
06:15  Adóreform Amerikában: itt vannak a részletek [1 napja]
  Széleskörű adóreformtervet jelentett be a Fehér Ház, a Donald Trump elnök javasolta radikális reformot Steven Mnuchin pénzügyminiszter ismertette.
05:12  Veszélyes a bejelentés nélküli foglalkoztatás - van más megoldás is [1 napja]
  A be nem jelentett foglalkoztatás a munkaügyi ellenőrzés adatai alapján vezető jogsértésnek számít, mely ráadásul sok esetben a felek akarategységén alapul. A munkáltató szeretne megmenekülni az adminisztrációs, valamint közteherviselési kötelezettségei alól, a munkavállaló pedig abban reménykedik, hogy "feketén" magasabb munkabért vihet haza, mint bejelentett foglalkoztatásban.
04:06  Tulajdonosváltás az MKB-ban [1 napja]
  Megváltozott az MKB Bank tulajdonosi szerkezete - közölte a bank szerdán az MTI-vel. A bankban az MNB-elnök Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Tamács és Balog Ádám MKB-vezérigazgató (korábban helyettes államtitkár az NGM-ben, majd alelnök az MNB-ben) szerzett közvetett tulajdont.
03:04  Deutsch: van remény az internet áfájának csökkentésére [2 napja]
  Brüsszel várhatóan tagállami hatáskörbe utalja az internet áfájának besorolását - mondta el a Világgazdaságnak adott, csütörtökön megjelent interjújában Deutsch Tamás, a Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos.

2017. április 26, szerda

21:11  Zenészek, művészek: kik kapják a legtöbb jogdíjat? [2 napja]
  Mintegy 95 ezer magyar és külföldi előadónak összesen 2,2 milliárd forint jogdíjat fizetett ki a legutóbbi felosztáskor az Előadóművészi Jogvédő Iroda (EJI) - közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.
19:01  Ötmilliárdos foglalkoztatási program indul [2 napja]
  Ötmilliárd forint keretösszegű programot indít a kormány a hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztatása érdekében - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Debrecenben.
17:56  A tavalyinál jobb osztalékot fizet a Richter [2 napja]
  Részvényenként 106 forint osztalékot fizet az idén a Richter Gedeon gyógyszergyár, erről döntött a társaság éves közgyűlése szerdán.
15:45  Üzemszünet lesz a NAV-nál [2 napja]
  Karbantartás miatt üzemszünet lesz a NAV-nál.
15:24  Vállalkozások ezreit fenyegetheti szokatlanul nagy, 20 millió forintos mulasztási bírság [2 napja]
  Akár két-háromezer céget is érinthet hazánkban az az új változás-bejelentési kötelezettség, amelyről a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) adóelkerülés visszaszorítását célzó akcióterve nyomán hamarosan, a májusi "adósaláta" részeként szavazhat a magyar Országgyűlés. A nemzetközi cégcsoportok tagjainak a jogszabály hatálybalépését követően várhatóan csak néhány hónapjuk lesz majd arra, hogy teljesítsék a követelményeket, míg a mulasztással nemzetközi viszonylatban is példátlan mértékű bírságot kockáztatnak.
13:52  Nem titkolózhat az adókedvezményekről az NGM [2 napja]
  A Kúria szerdai döntése értelmében nyilvánosságra kell hozni a kormánnyal stratégiai megállapodást kötött nagyvállalatoknak nyújtott adókedvezményeket - erről a jogi eljárás kezdeményezője, az LMP társelnöke tájékoztatta az MTI-t.
13:31  258 millió forint bírság pénzügyi szolgáltatókra fogyasztói panaszok miatt [2 napja]
  Az MNB fogyasztóvédelmi fókuszában tavaly többek közt a lakáshitelek kamatkockázata, a fogyasztási hitelek THM-en kívüli költségei, a biztosítási félreértékesítés és a KGFB-szerződésekkel kapcsolatos tájékoztatások álltak. Mindezek kapcsán a jegybank figyelmeztet: a fogyasztóknak ajánlott szerződéskötés előtt a lehető legalaposabb tájékozódás - olvasható az MNB 2016-os fogyasztóvédelmi jelentésében. A jegybank kiemelten vizsgálta az elszámolás, forintosítás végrehajtását és a tőkepiaci szereplők tájékoztatási kötelezettségeinek betartását is.
12:20  Azonnali felmondás jogosságáról döntött a Kúria [2 napja]
  Panaszok érkeztek a postai kézbesítő munkájára, ezért a munkáltató azonnali hatállyal elbocsátotta.
11:17  Minimálbérnél kevesebb is lehet a fizetés: mikor és hogyan? [2 napja]
  A minimálbér, illetve a garantált bérminimum több lépcsőben történő, eltérő mértékű emelését követően a kétféle minimális díjazás közötti olló szétnyílt. Ennek következtében nem csak az a kérdés került a figyelem középpontjába, hogy mely feltételek jogosítanak garantált bérminimumra, hanem az is, hogy mely esetekben mentesülhet a munkáltató a minimális díjazás megfizetése alól. Az alábbiakban sorra vesszük a kivételeket.
09:54  Bérmegállapodás a BKV-nál: Tarlós reménykedik [2 napja]
  Tarlós István azt valószínűsíti, hogy még a héten megszülethet a BKV-nál a bérmegállapodás. A főpolgármester kedden, az Inforádió Aréna című műsorában elmondta, az ehhez a szükséges, megközelítőleg hétmilliárd forintos forrást a fővárosi önkormányzat és a közlekedési társaság nagyjából fele-fele arányban biztosítja.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest