pénztárca kímélő megoldások
 
Adózóna hírek  Üzlet
 

2017. augusztus 22, kedd

07:55  Magyar javaslat: tüntessék fel az eltérő összetételt a terméken [23 perce]
  A termékek jelölésében és a védjegyek piacán is rendet tenne az agrártárca annak a húszpontos akciótervnek a részeként, amelynek célja az élelmiszerek minőségének javítása és a vásárlói tudatosság növelése - nyilatkozta a Magyar Időknek Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára.
06:50  Csökken az üzemanyagok ára [1 óra 28 perce]
  Csökkenti bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásból az MTI.
05:12  Ezeket nézi az áfalevonási jog vizsgálatakor a NAV [3 óra 6 perce]
  Megtörtént-e a számlán feltüntetett gazdasági esemény, valóságosak-e a felek, van-e adószámuk? Számos banánhéjon elcsúszhat az adózó, azaz az adóhatóság megtagadhatja az adólevonási jogot. A NAV erről szóló útmutatóját ismertetjük.
04:03  Szeptembertől lehet pályázatot benyújtani gázkonvektorok cseréjére [4 óra 15 perce]
  Az Otthon melege program fűtéskorszerűsítési alprogramjában szeptember 21-étől lehet beadni a pályázatot gázkonvektorok cseréjére - jelentette be Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztésért és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára egy budapesti sajtótájékoztatón.

2017. augusztus 21, hétfő

19:06  Egy kilogramm heroint találtak a pénzügyőrök Röszkén [13 óra 12 perce]
  Egy kilogramm heroint és három kilogramm adalékanyagot találtak a pénzügyőrök egy autóbuszban Röszkén - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hétfőn az MTI-t.
17:41  Kevesebb az álláskereső a foglalkoztatási szolgálat szerint [14 óra 37 perce]
  A nyilvántartott álláskeresők száma 5,9 százalékkal csökkent Magyarországon egy év alatt, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában a júliusi zárónapon 274 700 álláskereső szerepelt, több mint 17 ezerrel kevesebb, mint egy éve.
16:20  Emelkedik a minimálbér Csehországban [15 óra 58 perce]
  Csehországban 12 200 koronára (141 520 forint) emelik januártól a mostani 11 000 koronás (127 600 forint) minimálbért, döntött a cseh kormány hétfőn Prágában.
15:16  Ombudsman: objektív vizsgálat kell a bentlakásos intézményekbeli halálozásoknál [17 óra 2 perce]
  Az alapvető jogok biztosa szerint az állam nem tesz teljeskörűen eleget kötelezettségének, mert a bentlakásos intézményekben bekövetkezett haláleseteket nem automatikusan követi objektív, szakmai vizsgálat, amely független az elhunyt életkorától és az intézmény fenntartójától. Székely László ombudsman jelentésében az emberi erőforrások miniszterének mielőbbi intézkedését kérte.
13:57  Lesz ajánlat? A kínai Great Wall Motor találkozót kért a Fiat Chryslertől [18 óra 21 perce]
  Kína egyik vezető járműgyártója szemet vetett a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) olasz-amerikai autógyártó konszernre a Reuters értesülései szerint.
12:42  FM: eredményes a nyúlhús fogyasztását ösztönző kampány [19 óra 36 perce]
  Eredményes a nyúlhús fogyasztását ösztönző kampány, egyre többen keresik a terméket a boltokban - mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára hétfőn az M1-en.
11:15  Részesművelés és feles bérlet: mi minősül bevételnek? [21 óra 3 perce]
  A föld hasznosításának részesművelés jogcímén történő átengedése nem feleltethető meg az Szja tv. szerinti termőföld-haszonbérbeadásnak, így a részesművelési szerződés alapján megszerzett bevétel nem tekinthető termőföld bérbeadásából származó bevételnek, az - attól függően, hogy ezt a tevékenységet a tulajdonos milyen formában végzi - önálló tevékenységből származó, illetőleg egyéni vállalkozói vagy mezőgazdasági őstermelői bevételnek minősül.
10:28  Folytatják a NAFTA-tárgyalásokat [21 óra 50 perce]
  Az Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Megállapodásról (NAFTA) szóló tárgyalásokat az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó szeptember elején folytatja - derül ki a három ország tárgyaló delegációinak vasárnap este kiadott közös közleményéből.
09:20  A tavalyinál kevesebb a búzatermés [22 óra 58 perce]
  A tavalyi rekordtermésnél az idén kevesebb, 5 millió tonna őszi búza került a magtárakba, de így is lesz elegendő a belföldi ellátásra, exportra pedig mintegy 2,3 millió tonna jut - mondta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökségi szóvivője hétfőn az M1-en.
08:18  Egymilliónál több SIM-kártya tűnhet el [1 napja]
  A kötelező adategyeztetésben érintett mobiltelefonos SIM-kártyák harmadát inaktiválták a szolgáltatók, de a határidőkből kicsúszóknak új szerződést kínáltak a régi szám és egyenleg megtartása érdekében - ismerteti hétfői számában a Világgazdaság.
07:02  Rendkívüli ülést tart ma a parlament [1 napja]
  A rendkívüli ülést negyven ellenzéki képviselő - az MSZP- és az LMP-frakció tagjai mellett a függetlenek - támogatták aláírásukkal.
05:08  Kapcsolt vállalkozás? Ezeket a feltételeket kell vizsgálni [1 napja]
  A társaságok közötti ár meghatározásánál, illetve az adóalap alakulásánál nem közömbös, hogy a cégek közötti ügyletek kapcsolt vállalkozások között köttettek-e. Áttekintjük a gazdálkodó szervezetek közötti kapcsolt vállalkozási viszony fennállásának kérdéseit.

2017. augusztus 20, vasárnap

16:35  Táppénzügy: ezt is tudni kell az egyszerűsített foglalkoztatásról [1 napja]
  Alkalmi munkavállalónk munka közben balesetet szenvedett, eltörött a lába. Ez üzemi balesetnek minősül-e? Mire, meddig jogosult a dolgozó? Ha ezt a dolgozót a következő héttől alkalmazotti jogviszonyban foglalkoztatják, mikor, mire, meddig jogosult? - kérdezte olvasónk. Széles Imre társadalombiztosítási szakértőnk válaszolt.
09:10  Új vetélytársa lesz a hollywoodi mozinak [1 napja]
  A tévékészülékeket és okostelefonokat is gyártó Apple amerikai óriáscég bejelentette: jövőre körülbelül egymilliárd dollárt szán műsorgyártásra.
08:07  Több vasúti vonalszakaszt korszerűsítenek [2 napja]
  A kormány mintegy 155,2 milliárd forint hazai forrást biztosít a Százhalombatta-Pusztaszabolcs, valamint a Budapest-Hatvan közötti vasúti vonalszakasz korszerűsítése során megvalósuló projektekre a pénteken megjelent kormányhatározatban.
06:42  Visszaesett az arany kereslete [2 napja]
  A világ 2003,8 tonnára rúgó aranykereslete 2017 első felében 14 százalékkal volt alacsonyabb az előző év azonos időszakinál, ezt fedezte a 2100 tonnát közelítő kínálat, annak ellenére, hogy ez több mint tíz százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól az Arany Világtanács legfrissebb adatai alapján - közölte az árupiaci befektetésekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt. az MTI-vel.
05:10  Amikor nem kell bejelenteni, ha nyugta helyett számlát adnak [2 napja]
  Számlát kér a vevő a készpénzzel kifizetett vásárlásról, az összeget nem ütik be a pénztárgépbe, be kell-e jelenteni a számlát a jelenteni PTGSZLAH nyomtatványon? - kérdezte olvasónk. Magos Zoltánné adószakértő válaszolt.

2017. augusztus 19, szombat

16:25  Adó és adóalap, ha kivás cég családtagnak vesz repülőjegyet [2 napja]
  A kiva hatálya alá tartozó magyarországi leányvállalat ügyvezetője és családja (feleség és gyermekek) meghívást kapott az amerikai anyacég Atlantában tartandó rendezvényére. Az ügyvezető a repülőjegyeket a vállalkozás számlájáról fizette. A családtagok repülőjegyköltsége után milyen adófizetési kötelezettség keletkezik, illetve érinti-e ez a kivaalapot? Olvasói kérdésekre Pölöskei Pálné okleveles könyvvizsgáló válaszolt.
12:03  Pénz áll a házhoz a turizmusban [2 napja]
  A kormány stratégiai célja a turizmus jövedelemtermelő képességének erősítése, azaz a külföldi turisták tartózkodási idejének meghosszabbítása és költésük növelése, ennek érdekében egyetért a 2030-ig tartó, 300 milliárd forintos Kisfaludy szállásfejlesztési konstrukcióval - derül ki a kormány Magyar Közlönyben pénteken közzétett határozatából.
09:07  Továbbra is van esély Tesco-sztrájkra [2 napja]
  Nőtt az esélye annak, hogy szeptember elején lebénul a teljes Tesco-hálózat, az áruházláncnál törvényesen létrehozott sztrájkbizottság péntek délután nem fogadta el a multicég által felkínált, és "sebtiben kommunikált" szeptemberi béremelés lehetőségét, amely 11-17 ezer forintos bruttó többletet kínál a dolgozóknak - írja a Magyar Idők pénteki online kiadásában.
08:04  Hamarabb visszakapják az áfát, kisebb bírságot fizetnek [3 napja]
  A második negyedéves rangsoroláskor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az 538 ezer magyarországi cég közül 208 ezernek adta meg a megbízható státuszt, e vállalkozások kaphatják kézhez az általános 75 napnál 30 nappal korábban a visszaigényelt általános forgalmi adót - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.
06:29  Bővítette kapacitását a debreceni ipari park [3 napja]
  Több mint 600 millió forintból bővítette termelési kapacitását a Daniella Ipari Park Kft. 166,54 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) keretében - közölte a debreceni székhelyű cég az MTI-vel.
05:12  Erre figyeljen gyesen, ha nem a munkáltatójánál dolgozna [3 napja]
  Gyesen levő anyuka, aki egy munkáltatónál passzív állományban van, tehát onnan ment el szülni, vállalhat-e más munkáltatónál munkát a gyes ideje alatt? Ez esetben van-e bármilyen kötelezettsége az anyukának a régi munkáltatója felé? Olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász ügyvéd válaszolt.

2017. augusztus 18, péntek

23:08  Rosszul fizetik, stresszes a munkája? Ártalmasabb lehet, mint gondolná [3 napja]
  Ha az embernek rosszul fizetett vagy stresszes munkája van, az többet árthat az egészségének, mintha munkanélküli lenne - ezt állapította meg a Manchesteri Egyetem kutatói által publikált tanulmány.
19:26  Festékek és színes ceruzák akadtak fenn a szűrőn [3 napja]
  A családok jellemzően augusztus második felében szerzik be azokat a tanszereket, amelyeket a diákok az egész tanévben használnak. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által elrendelt országos fogyasztóvédelmi vizsgálat eredményéből megállapítható, hogy az ellenőrzött színes ceruzák, zsírkréták, temperák, vízfestékek és a tolltartók döntő többsége biztonságos - olvasható a tárca honlapján.
18:24  Bért emel a Tesco, a mérték elfogadásáról a jövő héten döntenek a dolgozók [3 napja]
  A Tesco-Global Áruházak Zrt. szeptemberben folytatja az idei bérfejlesztést, és erről tájékoztatta az érintett szakszervezeteket - jelentette be a cég pénteken.
12:17  Plusz vonatokat állít forgalomba a MÁV [3 napja]
  Plusz vonatokat is forgalomba állít a MÁV az augusztus 20-ai tűzijáték után, és az utasforgalmi igényekhez igazodva az InterCity vonatokat több kocsival közlekedteti - közölte a Mávinform pénteken az MTI-vel.
11:15  Ingatlant ad ki, ingatlant bérel? Így csökkentheti az adóját [3 napja]
  A tanévkezdés előtt az albérleti díjak ára az égig emelkedik. Sokan ekkorra halasztják a befektetési céllal év közben vásárolt ingatlanuk kiadását. Sok esetben a szülők finanszírozzák gyermekük albérleti költségeit. Ha a diáknak vagy a szüleinek más településen van ingatlanjuk, amit bérbe adnak, akkor egyáltalán nem mindegy, ki szerződik a bérbeadóval.
09:54  NAV IBAN számlaszámok: új jegyzéket közölt az adóhivatal [3 napja]
  Új jegyzéket tett közzé a honlapján az adóhivatal ma a nemzetközi pénzforgalomban már tegnaptól (2017. augusztus 17-étől) érvényes IBAN számlaszámokról.
08:36  Milliárdokat kaptak a kkv-k [3 napja]
  Versenyképességének javítására és kutatásfejlesztésre 101 mikro-, kis- és középvállalkozás nyert el összesen 4,5 milliárd forint támogatást a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében. A támogatással összesen közel 8 milliárd forint értékű fejlesztést valósítanak meg - tájékoztatta pénteken az MTI-t Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára.
07:34  Már ma elkezdődött az útlezárás [4 napja]
  Már ma lezárásokra kell számítani az államalapítás ünnepéhez kapcsolódó rendezvények miatt Budapest több forgalmas útvonalán, például a Lánchídon és egyes rakparti szakaszokon.
06:20  A diákok foglalkoztatásának adózási szabályairól tájékoztat a NAV [4 napja]
  Információs füzetben foglalta össze a diákok foglalkoztatásának legfontosabb adózási és járulékszabályait a NAV.
05:03  Webshop működtetésénél ezekre az áfa-előírásokra kell ügyelni [4 napja]
  Manapság a termékkereskedelem jelentős része interneten zajlik, ezért elengedhetetlen az általános forgalmi adó webshop-pal, illetve dropshipping-gel kapcsolatos előírásainak ismerete.
04:00  Jó hírt kaphatnak a gazdák [4 napja]
  Elkezdődik a gazdák értesítése a Vidékfejlesztési program pályázati döntéseiről, jövő márciusig a több százmilliárd forintnyi mezőgazdasági beruházási pályázat odaítéléséről kapják meg a tájékoztatást az érintettek - idézi a kormányportál a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára által a 26. debreceni Farmer Expó csütörtöki megnyitóján mondottakat.

2017. augusztus 17, csütörtök

20:15  Karbantartási díjat vezetnek be az internetes tartománynevekre Romániában [4 napja]
  Jövő márciustól évi hat euró plusz áfa "karbantartási díjat" is kell majd fizetni minden .ro végződésű internetes tartománynévre - közölte az Agerpres hírügynökség csütörtökön a román nemzeti domainneveket kezelő bukaresti informatikai kutatóintézet (ICI) igazgatótanácsának döntését ismertetve.
19:10  Több német dolgozott, de rövidebb ideig [4 napja]
  Rekordszámú keresőt tartottak nyilván a második negyedévben Németországban, a több német azonban kevesebbet dolgozik.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya