pénztárca kímélő megoldások
 
Adózóna hírek  Üzlet
 

2017. december 17, vasárnap

05:23  Kirúgható-e a pincér, ha nem teszi a közös kasszába a borravalót? [1 óra 10 perce]
  Vendéglátóhelyen az a gyakorlat, hogy a pincérek a borravalót a közös kasszába gyűjtik, amit egyenlő részben szétosztanak a műszak végén. Egyik dolgozónál többször felmerült a gyanú, hogy a kapott borravalót zsebre vágta, és nem tette be a közös kasszába. Emiatt a többiek is egyre bizalmatlanabbak vele szemben, a csapatszellemet egyértelműen mérgezi. Azt szeretném megtudni, hogy ilyen esetben rendkívüli felmondással élhet-e a munkáltató? - kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász szakértőnk válaszolt.

2017. december 16, szombat

16:15  Online kassza: hogyan adjunk számlamásolatot? [14 óra 18 perce]
  Mit tegyen a kereskedő, ha a vevők, akik egyszerűsített számlát kérnek az online kasszás vásárláskor, később ugyanezen vásárlásról számlamásolatot kérnek? - kérdezte olvasónk. Szolnoki Béla adószakértő, könyvvizsgáló válaszolt.
13:26  Az Opel csökkenti a németországi dolgozók munkaidejét [17 óra 7 perce]
  Az Opel német autógyártó vezetősége és a munkavállalók képviselői megállapodtak a költségek mérséklését célzó tervről, amelynek keretében csökkentik a németországi munkahelyeken foglalkoztatottak munkaidejét.
10:59  MNB: hiányba fordult a fizetési mérleg [19 óra 34 perce]
  A folyó fizetési mérleg hiánya 7,5 millió eurót tett ki októberben, miközben szeptemberben még 606 millió euró volt a többlet - derül ki a Magyar Nemzeti Bank ma közzétett havi adataiból. A fizetési mérleg romlását döntően a kereskedelmi többlet zsugorodása okozta, de nőtt a jövedelmek kiáramlása is az előző hónaphoz képest.
08:55  Minden patika csatlakozott az elektronikus szolgáltatási térhez [21 óra 38 perce]
  A pénteki határidőre minden gyógyszertár csatlakozott az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térhez (EESZT) - jelentette be Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára egy budapesti sajtótájékoztatón.
07:33  Megadóztathatók a sokmilliós végkielégítések [23 óra 0 perce]
  Megfelelnek a nagy összegű végkielégítések magyar adószabályai az európai jogi elvárásoknak - a strasbourgi bíróság döntése kapcsán Völner Pál a Magyar Időknek úgy fogalmazott: a különadó bizonyos esetekben világosan kijelöli a köz szolgálatában állók kereseti lehetőségeit, egyúttal megvédi a társadalmat a korábbi igazságtalanságoktól.
05:07  Áttérés kivára: így kell figyelembe venni a korábbi évek veszteségét [1 napja]
  Ha egy cég áttér a kivára, hogyan veheti figyelembe a kivás időszak előtti veszteségét, illetve milyen szabályokat kell követnie, ha visszatér a társasági adóra? Olvasói kérdésre Pölöskei Pálné válaszolt.

2017. december 15, péntek

18:21  13 milliárd forintot nyertek kkv-k technológiai fejlesztésekre [1 napja]
  Technológiai és digitális fejlesztésekre, valamint eszközbeszerzésekkel termeléserősítésre 13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el 54 mikro-, kis- és középvállalkozás, az összeg 27 milliárd forintot meghaladó beruházásra biztosít forrást - jelentette be Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.
16:12  Az MNB figyelmeztetést adott ki [1 napja]
  Figyelmeztetést adott ki ma az MNB a nem üzletszerű bizalmi vagyonkezelést végző gazdálkodó szervezetek részére.
14:45  Ezt okozhatja a kedvezményes lakásáfa megszűnése [1 napja]
  Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter InfoRádiónak adott novemberi interjúja alapján nem várható, hogy 2019. december 31-ét követően sor kerülne az újépítésű lakóingatlanok értékesítésére vonatkozó 5 százalékos áfakulcs meghosszabbítására. A kedvezményes lakásáfa megszűnése azonban a vállalkozói szektorban is komoly negatív hatással járhat. Az intézkedés gazdasági hatásait dr. Bacskó László ügyvéd, a Bacskó Ügyvédi Iroda vezetője, a Vállalkozók Fóruma szakértője elemezte.
13:05  Több fővárosi járat közlekedése változik ma egy demonstráció miatt [1 napja]
  Változik több járat közlekedése egy péntek délutáni demonstráció miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ az MTI-vel.
11:16  Bajban a Facebook! Milliárdos büntetésre és adóteherre számíthat [1 napja]
  Több milliárd forintot is elérhet a Facebookra Magyarországon kiszabott bírság, valamint a cég által be nem fizetett reklámadó összege Jancsa-Pék Judit, a LeitnerLeitner vezető tanácsadója szerint. A cég októberben felkerült a NAV feketelistájára.
10:15  Új rendelet egészségügyi dolgozók illetmény-, illetve bérnöveléséről [1 napja]
  Új kormányrendeletet hirdettek ki tegnap egyes egészségügyi dolgozók illetmény-, illetve bérnöveléséről.
09:04  Vigyázat! Üzemszünet lesz holnap [1 napja]
  A Kormányzati Portál és Ügyfélkapu 2017. december 16-án 09:00 óra és 17:00 óra között karbantartás miatt nem lesz elérhető - írja a nav.gov.hu.
07:35  Jövőre számos pozitív változás lesz a cafeteriában [1 napja]
  A cafeteriában az adómentes juttatások idén is meglévő elemei közé jövőre bekerül a diákhitel-törlesztés támogatása, egyebek mellett jelentősen kedvezőbbé válnak a lakhatási támogatás feltételei is - közölte a BDO Magyarország az MTI-vel.
05:15  Ezekben az esetekben kérhető a munkaviszony helyreállítása [2 napja]
  Az Országgyűlés döntött a munka törvénykönyve újabb módosításáról, melynek egyik eleme, hogy jogellenes munkaviszony-megszüntetés esetén szélesebb körben lesz kérhető a munkaviszony helyreállítása. Tekintettel arra, hogy ennek számos komoly következménye van (elmaradt bérek kifizetése akár évekre visszamenőleg), érdemes áttekinteni az erre vonatkozó szabályokat.

2017. december 14, csütörtök

19:11  Plusz 1,1 milliárd forint a Dagály fürdő felújítására [2 napja]
  A kormány 1,1 milliárd forintot csoportosít át a Dagály fürdő felújításának műszaki tartalombővítésére, amelynek segítségével költséghatékonyabban és jobb szolgáltatási színvonalon tud majd a létesítmény üzemelni - derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.
16:00  Szép summát fordíthat Bács-Kiskun megye a hátrányok ledolgozására [2 napja]
  Nyolc Bács-Kiskun megyei konzorcium 3,84 milliárd forint európai uniós támogatásban részesül a társadalmi hátrányok mérséklésére az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében. Négy település pedig egymilliárd forintot fordíthat egyebek mellett a leromlott városrészek felújítására a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak (TOP) köszönhetően - tájékoztatta a megyei közgyűlés elnöke az MTI-t.
14:57  Transzferárazás - lehetetlent kérnek tőlünk [2 napja]
  Az Európai Unióban található kapcsolt vállalkozások transzfer árképzési dokumentációjára (EU TPD) vonatkozó magatartási kódexről szóló állásfoglalás (2006/C 176/01) a "masterfile concept" alkalmazását és szabályait foglalja össze. Magyarország elfogadta a magatartási kódex tartalmát, és igyekezett annak megfelelő szabályokat alkotni, de - mint eddig oly sokszor - most is túllőtt a célon…
13:00  Kötelező üvegvisszaváltás lesz a nagyobb boltokban [2 napja]
  A legalább 300 négyzetméter alapterületű üzlettel rendelkező forgalmazó köteles visszavenni a fogyasztói üveg hulladékot - tartalmazza egy kormányrendelet tervezete.
11:35  Munkaerő-kölcsönzés vagy kapcsolt munkakör? [2 napja]
  A munkaerő-kölcsönzés a törvény definíciója szerint olyan tevékenység, amely a munkaerő munkavégzésének ideiglenes átengedésével jár. A munkaviszony azonban a kölcsönbeadó munkáltató és a munkavállaló között áll fenn - mutatott rá a Kúria egy döntésében.
10:18  21 hordó mézet semmisít meg a Nébih [2 napja]
  Előzetes adatgyűjtést követően egy méztermelőnél tartott élelmiszerbiztonsági és nyomon követési vizsgálatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A többszöri, mintavétellel egybekötött ellenőrzések során a szakemberek 21 hordó (mintegy 3600 kilogramm) igazolatlan eredetű, illetve hamisított mézet találtak. A Nébih elrendelte a jogsértő tételek forgalomból történő kivonását és megsemmisítését.
09:16  Az adófeltöltés eltörlését javasolják az adótanácsadók [2 napja]
  Hamarosan itt van december 20-a, amikor azoknak a vállalkozásoknak, akiknek előző évi nettó árbevétele meghaladta a 100 millió forintot, teljesíteniük kell a társasági és helyi iparűzési adó feltöltésére vonatkozó kötelezettségüket. Ez a tevékenység azonban nem több, mint felesleges adminisztráció, az állam bevétele ettől nem lesz több, ellenben a becslés kockázattal jár az adózók és a költségvetés számára is. Ezért is kérjük évek óta ennek megszüntetését az adminisztrációcsökkentésére vonatkozó javaslatainkban. - emelte ki Zara László, a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének elnöke.
08:14  Korábban fizetik a januári családi pótlékot, a gyest és a gyedet [2 napja]
  Még karácsony előtt megkapják a jogosultak a januárban esedékes családtámogatásokat, azaz a családi pótlékot, a gyermekgondozási segélyt (gyes) és a gyermeknevelési támogatást (gyed) - jelentette be Novák Katalin család- és ifjúságügyért is felelős államtitkár.
07:12  Tájékoztatót közölt a NAV az 1 százalékos felajánlások kedvezményezetti köréről [2 napja]
  A NAV internetes honlapján 2017. szeptember 15-étől elérhető az a kimutatás, amely a 2017. rendelkező évben érvényes felajánlással érintett kedvezményezettek adatait tartalmazza.
06:10  Szabad az út az amerikai adórendszer átalakítására [3 napja]
  Elvi megállapodásra jutottak az amerikai képviselőház és szenátus republikánus párti többségének vezetői az adórendszer átalakításáról szóló reformtervről - közölték republikánus források szerdán.
05:08  A pulykapénz osztásakor ezekre kell figyelnie a munkáltatónak [3 napja]
  A közeledő karácsony kiváló alkalom arra, hogy a munkáltató megköszönve a munkavállalók munkáját, lojalitását, jutalmat osszon szét. A pulykapénz juttatásának szabályai számos kérdést felvetnek: ha éveken át adott a munkáltató, akkor erre idén is köteles? Lehet különbséget tenni a dolgozók között?

2017. december 13, szerda

21:52  Pénzmosás, adókikerülés, adókijátszás elleni ajánlásokat fogadott el az Európai Parlament [3 napja]
  Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén a képviselők elfogadták a parlament pénzmosás, adókikerülés és adókijátszás feltárására és megelőzésére létrejött úgynevezett PANA-bizottságának 211 ajánlását.
19:13  Drágul a gázolaj [3 napja]
  Emeli bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a benzin ára nem változik - értesült az MTI piaci forrásokból szerdán.
14:03  Csaknem 200 milliós bírság jogosulatlan széfszolgáltatás miatt [3 napja]
  Az MNB engedély nélküli széfszolgáltatási tevékenység miatt közel 200 millió forint bírságot szabott ki a fővárosi Széfbank Kft. és a "Hársfa Gold" Szolgáltató Kft. társaságokkal szemben, és megtiltotta, hogy a jövőben engedély nélkül pénzügyi szolgáltatási tevékenységet végezzenek.
13:00  Nőtt az ipari termelés [3 napja]
  2017 októberében az ipari termelés volumene 7,6 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. A munkanaphatástól megtisztított index megegyezik a kiigazítatlan indexszel. 2017 első tíz hónapjában a termelés 5,4 százalékkal nagyobb volt, mint az előző év azonos időszakában, jelentette a KSH.
11:51  Ezért is érdemes megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatni [3 napja]
  Korábbi cikkünkben példákkal illusztrálva támasztottuk alá, hogy a rehabilitációs hozzájárulás megfizetése drágább megoldás, mint a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatása. Most összegyűjtöttük, milyen más előnyt kovácsolhat még a munkáltató a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásából.
10:23  Főként a SZÉP-kártyásoknak köszönhetően nőtt a szálláshelyek vendégforgalma [3 napja]
  2017. októberben a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 1,5, a belföldi vendégeké 11 százalékkal meghaladta az előző év azonos időszakit. A kereskedelmi szálláshelyek - folyó áron számolt - összes bruttó árbevétele 9,5 százalékkal emelkedett, közölte a KSH.
09:21  Szigorodnak a lakások épületenergetikai szabályai [3 napja]
  A december 31. után benyújtott minden új építési engedély vagy bejelentés, illetve jelentős felújítás esetén már a költség optimalizált energetikai követelményszint lép érvénybe - ismerteti a Népszava a Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) Nonprofit Kft.-re hivatkozva.
08:19  Az ekáer feketegazdaságot letörő szerepével kontrázta a kötelezettségszegési eljárást Tállai [3 napja]
  Jelentős eredményeket hozott az agrár-élelmiszeriparban az áfacsalások visszaszorításában az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer (ekáer) - írja szerdai számában a Magyar Idők, amelynek az adóhivatal elnöke elmondta: a kormány a napokban választ küldött az Európai Bizottságnak az ekáer miatt megindított kötelezettségszegési eljárásban.
07:17  Járulékfizetési kötelezettségek 2018-ban - alapadatok a NAV-tól [3 napja]
  A NAV közölte a 2018-as havi minimálbér, a garantált bérminimum, illetve ezek 30 százalékának, továbbá harmincadrészének összegét, amelyek kiindulópontjai a járulékfizetési kötelezettség megállapításának.
05:02  EBay - így kell számláznia, ha az online világpiacon értékesít [4 napja]
  Hogyan kell kiállítani egy magyar áfaalany cégnek a számlát, ha termékeit az eBay-en keresztül értékesíti? A vevők között EU-s és nem EU-s adóalanyok, illetve nem adóalanyok is vannak. Írásunk egy olvasói kérdés alapján született.
04:14  Dekoratív számok a GKI prognózisában, szépségfoltokkal [4 napja]
  A magyar gazdaság a 2017 szeptemberében jelzett pályán halad. A gazdasági növekedés az EU-támogatások kezdődő dagálya, valamint a választásokkal és a munkaerőhiánnyal összefüggő gyors bérkiáramlás által gerjesztett fogyasztásnövekedés következtében gyorsul, a 2016. évi 2,2 százalék után 2017-ben és 2018-ban egyaránt 3,8 százalék lesz. Ez lényegesen meghaladja az EU átlagát, de a régióban az egyik legalacsonyabb, s ebben 2018-ban sem várható érdemi változás - jelzi prognózisában a GKI.
03:13  Gázrobbanás Ausztriában: kinek van elég tartalékja, kinek nincs? [4 napja]
  Robbanás történt kedden a legjelentősebb osztrák földgázelosztó terminálon, Alsó-Ausztriában, egy ember meghalt, 21-an megsérültek. A baumgarteni robbanás nem befolyásolja a magyarországi gázellátást, Olaszország viszont bajban van.
02:10  Nagyot kaszált az állam az elektronikus útdíjból [4 napja]
  A teherautók elektronikus útdíjfizetési rendszerének 2013-as bevezetése óta az e-matrica-bevétellel együtt az év végéig ezermilliárd forint folyik be ebből a forrásból a központi költségvetésbe - mondta a Világgazdaságnak a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen