pénztárca kímélő megoldások
 
HWSW hírek  Informatika
 

2017. december 20, szerda

15:30  Jövő februárban érkezik a Chrome hirdetésblokkolója [4 hete]
  Már pontosan lehet tudni, hogy 2018. február 15-én indul el hivatalosan is a Chrome böngésző hirdetésblokkolója, amely szűri a felhasználói élményt tartósan sértő reklámokat.
14:15  Taxicégként kell kezelni az Ubert az EU-ban [4 hete]
  "Közlekedés területén nyújtott szolgáltatásnak" minősítette az Ubert az EU legfelsőbb bírósága, ezzel pedig a tagországokra bízza annak szabályozását. A döntés több régióból is kihátrálásra kényszerítheti a vállalatot.
13:30  Csendben futott be az Intel "Knights Mill" Xeon Phi gyorsítója [4 hete]
  A kizárólag önálló processzor formájában, három modellel piacra kerülő terméket elsősorban gépi tanuláshoz szánja az Intel.
12:30  Telefongyilkos malware-t talált a Kaspersky [4 hete]
  Végzetesen túlterhelheti a fertőzött telefonokat a kriptopénz-bányász Loapi kártevő, amelynek fegyvertárából a rosszindulatú hirdetések, az SMS-küldés, illetve a DDoS támadások sem hiányoznak.
11:30  Egymillió elektromos autót adna el 2030-ig a Toyota [4 hete]
  A japán óriás a következő évtizedben komoly hangsúlyt fektet a technológiára, néhány éven belül tíz új, teljesen elektromos modell érkezik. A cég új generációs akkumulátorai kulcsszerepet kaphatnak az iparágban.
10:30  Korlátozni kezdi a Facebook az aktivitást követelő bejegyzéseket [4 hete]
  Több újítást is bevezetett mostanában a Facebook a hírfolyam algoritmusaival kapcsolatban. Kevesebb olyan bejegyzést lehet látni, ami kedvelésre vagy hozzászólásra szólít fel, viszont több lesz a videós tartalom.
09:30  Osztott fejszerelvénnyel innovál a Seagate [4 hete]
  A merevlemezgyártók közül elsőként próbálja kiszolgálni a nagy adatközpontos szereplők kívánalmait a Seagate, amely legújabb fejlesztésével a kapacitás növelése helyett már a IOPS/gigabájt mutatóra, azaz a műveletvégzés sebességére fókuszál.

2017. december 19, kedd

16:23  Közösségi appokat böngészünk leginkább mobilról [4 hete]
  Az okostelefont használó magyarok 90 százaléka szokott igénybe venni valamilyen közösségi oldalt. A második legnépszerűbb kategóriát pedig a kommunikációs appok jelentik.
15:30  Winamp-utóddal indítja inkubátorpogrogramját a Plex [4 hete]
  A Plexamp zenelejátszó az Plex Labs első felkaroltja, a program a jövőben más, a Plexhez hobbiprojektként vagy szabadidőben készített appot is kiemel majd.
14:15  Egyre több Facebook-adatra kíváncsiak a kormányzatok [4 hete]
  A felhasználók száma is már havi 2 milliárd felett jár, de ennél dinamikusabban nő a hatóságoktól érkező adatigénylések mértéke. Mostantól pedig a vállalat a szellemi tulajdonsértésre vonatkozó bejelentéseket és intézkedéseket is jelenti.
12:27  Az idei csúcsmodellek köszönnek vissza az új Galaxy A8-ban [4 hete]
  A Samsung a középkategóriába is lecsorgatta az idei slágerfunkciókat: 18,5:9-es képaránnyal, lekerekített kijelzősarkokkal, hátlapi ujjlenyomat-szenzorral és ígéretes processzorral jön a Galaxy A8.
12:07  Felbukkant a radaron az Intel egyik hatmagos mobilprocesszora [4 hete]
  Az új csúcskategóriát képviselő CPU-k, illetve az arra épülő első notebookok jövő év elején érkezhetnek.
09:30  A Snapchat továbbra is népszerű az amerikai fiatalok körében [4 hete]
  Egy lakatlan szigetre a tinédzserek Snapchatet vinnének magukkal, ha csak egy közösségi oldalt választhatnának. Minden más korosztályban egyelőre a Facebook vezet.

2017. december 18, hétfő

16:00  Védtelenek voltak a Keeperben tárolt jelszavak [4 hete]
  A jelszókezelő több Windows 10 kiadással előre telepítve érkezett, a kritikus sebezhetőség pedig már egy korábbi verziójában is felbukkant.
14:46  Ausztrál akvizícióval építkezik tovább az Oracle [4 hete]
  Tovább növelné ügyfélszámát az Oracle, amihez a vörös óriás most épp 1,2 milliárd dollárt költ el a csoportmunka-szoftvert fejlesztő Aconexet felvásárlásához.

2017. december 08, péntek

15:30  Kritikus biztonsági rést foltozott a Microsoft [6 hete]
  Teljes kontrollt kínált a windowsos PC-k fölött egy nemrég felfedezett hiba a Malware Protection Engine-ben. A sebezhetőséget a Microsoft rohamtempóban javította.
14:30  Bemutatta Volta-alapú Titan V kártyáját az Nvidia [6 hete]
  Mindez idáig kérdéses volt, hogy valaha piacra kerül-e videokártya formájában a tavasz elején bemutatott, az Nvidia által valaha tervezett legnagyobb GPU, a GV100. A kérdésre végül tegnap adott választ a cég, amely a Titan V személyében piacra dobta az elsősorban különféle általános számítások gyorsítására kihegyezett VGA-t.
13:30  Okoszárakat is érintett a HomeKit sebezhetőség [6 hete]
  Az Apple első körben szerveroldalon, néhány funkció lekapcsolásával orvosolta a hibát, de hamarosan érkezik a teljes értékű javítás. A felhasználóknak nincs teendőjük az ügyben.
12:32  Élő streammel bővül a Messenger játékplatformja [6 hete]
  Végre újításokkal jelentkezett a nagyjából egy éve bevezetett messengeres Instant Games. Hamarosan élő közvetítést is lehet indítani és videochat közben is ki lehet próbálni a közös játékot.
11:30  Kipróbáltuk: Logitech MX Ergo és Craft [6 hete]
  Kipróbáltuk a feltámasztott hanyattegeret és a Logitech tárcsás billentyűzetét, amelyekkel a cég a prémium rétegtermékek veszélyes vizein próbál még távolabbra evezni.
10:30  Már nem érdeklik a Lytrót a konzumer felhasználók [6 hete]
  Inkább a professzionális felhasználókra szeretne koncentrálni a plenoptikus kameratechnológiájáról ismert Lytro, ezért megszüntette a pictures.lytro.com weboldalt.
09:30  Záródnak az ajtók a Chrome appok előtt [6 hete]
  Nincs több letöltés, a Google eltüntette a Chrome Web Store "app" szekcióját.

2017. december 07, csütörtök

16:00  Összeborul a Simple és a SimplePay [6 hete]
  Az OTP Mobil megnyitja online fizetési platformját a mobilfizetési alkalmazása előtt, a lépés a kereskedőknek és a vásárlóknak is kedvez.
15:30  "A megtérülés határán mozog a KKV-k facebookos jelenléte" [6 hete]
  Nem hagyja annyiban a Facebook, hogy betelt a hirdetésekkel, ezért folyamatosan újabb felületeket hoz létre a reklámok számára. Ezzel párhuzamosan egyre drágább a felhasználók elérése, főleg az ünnepi időszakban.
14:17  Itt a Qualcomm 2018-as csúcsprocesszora [6 hete]
  A Snapdragon 845 szinte minden téren előrelép az idei modellhez képest.
13:23  Két új kriptodevizával is bővít a Revolut [6 hete]
  A neobank mától a bitcoin mellett az ethert és litecoint is támogatja, amelyek vásárlására minden, a platformon elérhető valutával lehetőség van.
12:00  Válaszperrel folytatódik a Mozilla-Yahoo csata [6 hete]
  Nem volt szerződésszegés a Google-re váltás - állítja a Mozilla és visszaperli a Yahoo-t és az Oath-t. De nem csak a megállapodás felrúgását tagadja a cég, egykori partnerétől folytatólagos kifizetéseket követel.
10:30  Visszafejlődik a Radeon RX 560 VGA [6 hete]
  Egyet előre, egyet hátra: a típusjelölés nem változott, a termékek számítási teljesítménye viszont csökkent.
09:30  Tízezer moderátort fog alkalmazni a YouTube [6 hete]
  Úgy tűnik, hogy jövő évtől megint szigorít a YouTube a közösségi szabályzatot sértő tartalmakkal kapcsolatban. Eddig is próbálkozott a vállalat, de az alkalmazott moderátorok remélhetőleg jobban végzik majd a munkát mint eddig az algoritmusok.

2017. december 06, szerda

15:26  Nyárig kell megjavítani a Privacy Shieldet [6 hete]
  Komoly problémákat lát a Privacy Shield implementációjával a WP29, az uniós tagállamok adatvédelmi hatóságait tömörítő munkacsoport. Szigorú határidőt kaptak a felek a megoldásra.


Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác
 

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest