pénztárca kímélő megoldások
 
Háziállat hírek  Szórakozás
 

2017. december 16, szombat

13:15  Kisállat karácsonyra? Gondoljuk meg kétszer! [17 óra 14 perce]
  A statisztikák is bizonyítják, állatbarát nemzet vagyunk: negyedik helyen állunk az európai ranglistán, ha kisállattartásról van szó. A felelős állattartás terén azonban még lenne mit fejlődnünk!

2017. december 14, csütörtök

10:15  Karácsonykor a kutyák is énekelnek! Videó [2 napja]
  Ki mondta, hogy a kutyák nem tudnak énekelni? Még kórusban is összehangoltan éneklik a karácsonyi dalokat. Hallgasd csak!

2017. december 12, kedd

07:15  Kreatív karácsony: kiscica ajándékba [4 napja]
  Akár kölyök, akár felnőtt macskát hozott a Jézuska, fokozatosan kell hozzászoktatni az új környezetéhez. Minden állat számára stressz az új környezet, ez alól a macskák sem kivételek. Ahogy kivettük a fenyőfa alól, sürgősen ki kell találnunk, hogyan tovább...de hogyan is tovább?

2017. december 11, hétfő

11:15  Négylábú szeretetfutár: örökbefogadás az ünnepek alatt [5 napja]
  Az ünnepek közeledtével az érzelmek nagyobb szerephez jutnak a mindennapjainkban, és ilyenkor több menhelyi állat talál gazdára. Az idén 25 éves jubileumát ünneplő Rex Kutyaotthon Alapítvány "Négylábú szeretetfutár" kezdeményezésének célja, hogy megfontolt döntést hozzunk ebben az érzelmileg felfokozott helyzetben is.

2017. december 08, péntek

06:15  Két új méreg- és tetemkereső kutya szolgálatra kész! [1 hete]
  Két új méreg- és tetemkereső kutya állt szolgálatba a madármérgezések visszaszorítása érdekében a Kiskunsági Nemzeti Parkban.

2017. december 06, szerda

11:15  Afrikai sertéspestist mutatott ki a Nébih az ukrán határon - Ébresztő [1 hete]
  Afrikai sertéspestis (ASP) vírusát mutatta ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy Ukrajnából származó, a záhonyi határállomáson elkobzott sertéshús mintában. A súlyos gazdasági kárral járó betegség terjedésében jelentős szerepe van a felelőtlen emberi magatartásnak, mivel a fertőzött állatok húsának illegális szállításával rövid idő alatt nagy távolságokra eljuthat a vírus.

2017. december 05, kedd

09:15  A nyúltartás téli szabályai [1 hete]
  Hiába zuhan a kinti és emelkedik a benti hőmérséklet télen, a nyúl nem vetheti le a bundáját. A kinti nyúl fázik, a benti nyúlnak melege van. Mit tehetünk, hogy komfortosan érezze magát?

2017. december 04, hétfő

09:15  Kólika a lovaknál végzetes is lehet [1 hete]
  A kólika igen súlyos betegség, amely rendkívül nagy fájdalmakkal járhat. A ló életét is veszélyeztetheti, ezért ha arra gyanakszol, hogy lovad kólikás, ne késlekedj, sürgősen fordulj állatorvoshoz!

2017. december 01, péntek

10:15  Ne etessük a vizimadarakat - a kenyérdiéta megbetegíti őket [2 hete]
  A madár- és természetvédelmi hatóságok és szervezetek világszerte küzdenek a vízimadarak etetése ellen, ami az egyik legrosszabb dolog, amit jó szándék címén vadon élő állatokkal tehetünk.
09:15  A trófeavadászat a "jó gének" kiiktatásával a fajok kihalásához vezethet [2 hete]
  A látványos szarvuk vagy sörényük miatt feltűnő hímek vadászata a "jó gének" kiiktatásával növeli a fajok kihalásának esélyét egy új tanulmány szerint.
09:15  Vadászgörény: intelligens, strapabíró és kedves [2 hete]
  Mostanában egyre többen tartanak kedvtelésből vadászgörényt (Mustela putorius furo) gyors alkalmazkodóképessége miatt. A görény intelligens, sok mindenre megtanítható.

2017. november 30, csütörtök

11:15  Állati koszorúk, ajtódíszek, kopogtatók [2 hete]
  Szeretnéd feldíszíteni az otthonod, és kéne egy kis állatbarát ötlet? Nézz tovább:

2017. november 29, szerda

07:10  A Rex Alapítvány szerint a közösségépítés a kulcs az állatvédelemben is [2 hete]
  A Rex Kutyaotthon Alapítvány két közösségi kezdeményezést is indított 2017 novemberében. 22-én megnyitotta új közösségi terét, az Angyalkertet, valamint bemutatta egy országos állatvédelmi oktatási központ, a Felelős Állattartás Házának terveit.

2017. november 28, kedd

14:15  Már hétévesek és remekül vannak a világ első klónkutyájának klónjai [2 hete]
  Immár hétévesek és remek egészségnek örvendenek a világ első klónkutyájának, a néhai Snuppynak életben maradt klónjai - derült ki a Szöuli Nemzeti Egyetem, a Michigani Állami Egyetem és az Illinoisi Egyetem kutatóinak közös tanulmányából, amelyben a szakemberek részletesen beszámolnak a kutyák fejlődéséről.

2017. november 27, hétfő

11:50  Több, macskáknak szánt élősködőirtó is elbukott a Nébih tesztjén [2 hete]
  Huszonkilenc, macskáknak szánt, külső élősködők elleni rácsepegtető oldatot, úgynevezett spot-on készítményt vizsgált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A laborvizsgálatok szerint 6 termék nem tartalmazta a gyártó által garantált hatóanyag mennyiséget, másik 6 termék pedig nem rendelkezett magyarországi forgalmazási engedéllyel - közölte a Nébih az MTI-vel pénteken.

2017. november 24, péntek

10:15  Vég nélküli parazitaszezon: a klímaváltozáshoz is képesek alkalmazkodni az élősködők [3 hete]
  A klímaváltozás és a paraziták kiváló alkalmazkodóképességének köszönhetően a hagyományos értelemben vett parazitaszezon kezd eltűnni, és a téli időszakban sem csökken az élősködők száma. Éppen ezért fontos, hogy a négylábú kedvenceket egész évben védjük a külső paraziták ellen.

2017. november 21, kedd

10:15  Idén is teknősmentés a Feneketlen-tónál [3 hete]
  A tavaly megkezdett teknősmentési akció keretén belül 2017-ben összesen három idegenhonos teknősfaj 35 egyedét sikerült eltávolítani a Feneketlen-tó területéről.

2017. november 20, hétfő

15:15  Ajándékozz lovas időt - terjed a neten [3 hete]
  Németországban felütötte fejét egy kezdeményezés, amit nagyon kedvesnek találunk, rettentő sokan csatlakoztak hozzá és nem kerül semmibe. Tárgyi ajándék helyett lóval közösen eltöltött élményajándékot kínál számos lovarda országszerte.
09:15  Már webkamerán is követhető a Vadlúd Sokadalom [3 hete]
  A tatai Öreg-tó medrébe érkező több tízezernyi vadludat az állatok zavarása nélkül bárki figyelemmel kísérheti az interneten egy webkamera segítésével - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

2017. november 18, szombat

09:15  Hogyan készítsünk kutyánknak gyorsan és könnyedén jutalomfalatokat? [4 hete]
  Ezeket a jutalomfalatokat könnyű és olcsó elkészíteni, egészséges csemegeként szolgálnak és mindig boldoggá teheted velük legjobb barátodat. A recept lényege az, hogy ne használjunk tartósítókat vagy vegyi anyagokat. Hogy minél egészségesebbek legyenek, ügyeljünk arra, hogy megfelelő hozzávalókat használjunk!

2017. november 17, péntek

13:15  Ők lettek 2017 legjobb kutyabarát szolgáltatói [4 hete]
  11 kategóriában 124 pályázat közül 34 díj került átadásra az Év Kutyabarát Helye 2017 pályázatán 2017-ben, negyedik alkalommal írta ki a Kutyabarát.hu és partnerei az Év Kutyabarát Helye pályázatot, ahol idén rekordszámú nevezés érkezett.
09:40  Válassz céges ajándékot a Csodakutya Alapítványt támogatva! [4 hete]
  Karácsony előtt minden munkahelyen bevett gyakorlat az üzleti partnerek megajándékozása. Semmitmondó ajándék helyett inkább támogassunk egy-egy közhasznú szervezetet!

2017. november 15, szerda

10:15  Táncológarnéla: bizarr állat az akváriumban [4 hete]
  A táncológarnéla (rózsagarnéla, Rhynchocinetes spp.) eredeti élőhelyén mindig nagy csoportokban mélyen lévő sziklák hasadékaiban, üregekben él. Ezt akváriumi tartásánál is messzemenően figyelembe kell venni.

2017. november 14, kedd

10:10  5 leggyakoribb alomtálca-probléma cicáknál [4 hete]
  Ugye milyen nagyszerű lenne, ha egy olyan világban élnénk, ahol a macskák a WC-be piszkolnának? Sajnos, amíg eljön az a nap, te és a macskáid az alomtálcánál maradtok és az azzal járó bonyodalmaknál. Éppen ezért megkértünk néhány szakértőt, hogy válaszoljon az öt leggyakrabban előforduló kérdésre.
09:50  Sztárok kutyával - Interjú Farkas Zsófival, a La Bouche világhírű énekesnőjével [4 hete]
  Egy világsztár, aki megjárta a hadak útját. A siker nem jött könnyen, előfordult, hogy a hűtője üresen állt, de kutyakaja mindig volt otthon, így a boxerének sosem kellett nélkülöznie. Hogy ki ő, és mivel foglalkozik? Ismerjétek meg Farkas Zsófit, a La Bouche popegyüttes frontemberét!

2017. november 10, péntek

09:15  Virtuális bárka készül köztük magyar állatokkal [5 hete]
  Budapesten járt Joel Sartore, a National Geographic fotósa, aki egy virtuális bárkán gyűjti a Föld állatait. Kezdeményezésének célja, hogy dokumentálja a jelenleg élő fajokat, és felhívja a figyelmet a kihalás szélére került állatok védelmére.

2017. november 09, csütörtök

15:15  Kisfilm készült a kiselefánt születéséről [5 hete]
  2017. november 8-án megszületett a várva vár kiselefánt a fővárosi állatkertben. Kisfilm készült a születés csodájáról és a kis drága elefántbébi első botladozásáról.
15:15  Kutya microchip leolvasó már száz helyen az országban [5 hete]
  Az elmúlt évben több mint 240 elkóborolt kutya kerülhetett haza gazdájához a Vigyél Haza Alapítvány ingyenes mikrochip-leolvasó hálózatának segítségével. Idén 55 új hellyel bővül a chipleolvasó helyek listája.
14:15  November közepén kezdődhet a madáretetési szezon [5 hete]
  Az énekesmadár-etetési időszak dandárja hazánkban az első fagyok késő őszi beköszöntétől ezek megszűnéséig, november második felétől márciusig tart. Az etetők madárforgalma elsősorban a tél keménységétől, ezen belül is főleg a hótakaró vastagságától és tartósságától függ.

2017. november 08, szerda

11:15  Honnan állatkínzás az állattartás?! [5 hete]
  A hatályos törvények szerint nem csak állatot kidobni - elhagyni állatkínzás bűncselekmény, de az is állatkínzás, ha fizikai vagy lelki károsodást okozunk állatunknak a tartás során. A jó gazda megfelelően gondoskodik állatáról, a rossz meg nem. De hol a határ?!

2017. november 07, kedd

09:18  Eladó fajtatiszta kiskutyát keresel? Nem mindegy, hogy hol! [5 hete]
  Eldöntötted, fajtatiszta kiskutyával fog bővülni a család. Úgy érzed célegyenesben vagy, de hidd el nekem most jön a neheze... Segítségül összehasonlítottuk a legnépszerűbb kutya hirdetési oldalakat.

2017. november 06, hétfő

11:15  Legjobb őszi játék a falevélkupac [5 hete]
  Egy összesöpört falevélkupac a kertben - nincs is vonzóbb célpont egy játékos kutyának. Nézd csak a hancúrozásukat:

2017. november 04, szombat

15:15  2017-es téli kutyadivat [6 hete]
  Megtaláltuk az idei év 6 legdivatosabb téli kutyakabátkát a neten. Nézd át az idei téli szezon legmenőbb darabjait!

2017. november 03, péntek

10:15  Hogyan szoktassuk hozzá a cicust az új kaparófához? [6 hete]
  A macskák természetes velejárója a kaparás. A szabadban a macskáknak van min kiélniük a kaparási ösztönüket, de egy házicica nehezebben boldogul, főleg ha nem biztosítasz kaparófát a számára.
07:15  Fontos változások lépnek életbe 2018. január 1-jétől a lóútlevél kiadás rendjében [6 hete]
  Jövő év elejétől a hatóság kizárólag ún. "másodlat" lóútlevelet, illetve "helyettesítő okmányt" állít ki azokra az egyedekre, amelyeknél az azonosítás, illetve a lóútlevél kiváltás nem az előírt határidőkön belül történik. Az ezen okmányokkal rendelkező lovakat automatikusan kizárják az emberi fogyasztásra vágható állatok köréből.

2017. november 01, szerda

11:15  Állattemető és -hamvasztás régi szokás [6 hete]
  A kisállattemetők nem újszerűek, és nem is számítanak egy múló szeszélynek. Az ókori Egyiptom fáraóinak már akkor volt macskatemetője Luxorban, amikor az Ószövetséget megírták. A kínai császárok is fenntartottak egy kutyatemetőt Pekingben, melynek sírkövei márványból, lazúrkőből, elefántcsontból, ezüstből és aranyból készültek.


Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros
 

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen