pénztárca kímélő megoldások
 
Háziállat hírek  Szórakozás
 

2017. június 24, szombat

13:15  Hurrá, utazunk! De ki vigyázzon addig a macskára? [1 napja]
  Az emberek sokszor mennek vakációzni, üzleti útra, esetleg vészhelyzet adódik a családban és találniuk kell valakit, aki addig is vigyáz kedvencükre.

2017. június 23, péntek

07:15  Hogyan hűtsd le kimelegedett kutyádat? [2 napja]
  Végre itt a nyár és vele együtt a kánikula. Ilyenkor néhány dologra figyelnünk kell, különösen ha még kölyökkorban van kedvencünk. A hosszan tartó nagy melegben könnyen kaphatat hőgutát kedvencünk.

2017. június 22, csütörtök

14:15  Kétszer háziasította a vadmacskát az ősi ember [3 napja]
  Kétszer szelídítette meg a vadmacskát az ősi ember, egyszer a Közel-Keleten, egyszer Egyiptomban - állapította meg a téma eddigi legnagyobb léptékű genetikai kutatása.

2017. június 20, kedd

08:15  Hihetetlen lufiállatokat készít egy japán művész [5 napja]
  Masayoshi Matsumotó már hírnevet szerzett magának lufiállataival, most egy újabb kollekcióval rukkolt elő. Felismered őket?
08:15  Akvárium karbantartás: vírus az akváriumban! [5 napja]
  Az akváriumban és a kerti tóban élő díszhalakat szerencsére ritkán támadja meg vírusos eredetű betegség, de mivel a vírusok legtöbbször baktériumos fertőzésekkel társulnak és elhullást is okozhatnak, ezért összegyűjtöttük a legfontosabb vírusos megbetegedéseket.

2017. június 19, hétfő

14:15  Nyári terápiás lovastáborok Fóton [6 napja]
  A Magyar Lovasterápia Szövetség idén nyáron is táborokat szervez a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás és Oktató Központjának foglalkozásaira járó gyerekeknek, hogy az iskolaszünet idején is találkozhassanak kedvenc lovaikkal, és játékos fejlesztő foglalkozásokon vehessenek részt.
14:15  Miért kapar a macska és hogyan szoktassuk le róla? [6 napja]
  A macskák, jellemzően, a szabadban igyekeznek megfelelő helyet találni. Leggyakrabban egy fát vagy valamilyen oszlopot választanak ki, mivel a fa mint anyag a legalkalmasabb a karmok élezéséhez.
10:15  Kutyabarát Balaton élménykalauz segíti a közös nyaralást [6 napja]
  Elkészült a Kutyabarát Balaton Élménykalauz, amely a hozzá tartozó honlappal együtt segíti a négylábúakkal nyaralni indulókat - tájékoztatta Sziládi-Kovács Tibor, a kutyabarat.hu alapítója az MTI-t.

2017. június 14, szerda

09:15  Egy új sport van születőben: HDR [1 hete]
  A pünkösdi hétvégén rendezték meg 775 nevezővel a nemzetközi viszonylatban is egyedülálló kutyás akadálypályás futóversenyt, a Hard Dog Race-t Base és Junior távon. A legfiatalabb kétlábú versenyző 9, a legidősebb 73 éves volt.

2017. június 13, kedd

12:15  Rendőrök vigyázzák a kérészek násztáncát [1 hete]
  A társhatóságokkal együttműködve a szokásosnál sűrűbb járőrszolgálattal őrködnek a kérészek biztonsága felett a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai a tiszavirágzás idején. A tiszavirág (Palingenia longicauda) védett rovarfaj, természetvédelmi értéke egyedenként tízezer forint.
09:15  A tipikus nyári kutya-macska betegségek megelőzhetőek [1 hete]
  Sajnos minden évben találkozunk a rendelőnkben hőgutát vagy napszúrást elszenvedett állatokkal, akik nagyon rossz állapotban kerülnek hozzánk, és sokszor már nem tudunk rajtuk segíteni. A nyári, szezonális megbetegedések 90%-át meg lehet előzni, ezért fontosnak tartjuk, hogy írjunk a leggyakoribb megbetegedésekről és megelőzésének módjairól.
07:15  Meglepetés göriknek [1 hete]
  A görények vérbeli optimisták: mindenben meglátják a játékot. Van azonban néhány ötletünk, amellyel még az ő fantáziájukat is túlszárnyalhatjuk!

2017. június 10, szombat

16:15  Az orángután is simán pörgeti Fidget Spinner-t [2 hete]
  Gondozójuknak köszönhetően a bécsi állatkert két orángutánja, Sol és Nonja is kipróbálhatta a fidget spinnert, amit mostanában boldog-boldogtalan pörget,

2017. június 09, péntek

10:15  Június közepén indul a fehér gólyák lakossági látványgyűrűzése [2 hete]
  A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) madárgyűrűzői idén júniusban is több olyan gólyafióka-gyűrűzési akciót szerveznek, amire szeretettel várják az érdeklődőket. Többek között ezeknek a jelöléseknek köszönhetően ismerhetjük meg a fehér gólyák vonulási viselkedését, repülési útvonalait és afrikai telelőterületeit.

2017. június 08, csütörtök

13:15  Emberre is veszélyes élősködők: minden negyedik kisállattartó veszélyben lehet [2 hete]
  Az élősködők nem csak állataink egészségét veszélyeztetik, de mi magunk is számos súlyos betegséget elkaphatunk rajtuk keresztül. A tavasztól őszig tartó kullancs- és bolhaszezon már a múlté, egész évben számolnunk kell a veszéllyel.
08:15  Alkalmi halkaja: nassolni való tippek [2 hete]
  Bizonyára mindenki jól tudja, milyen élő eleséget és száraz tápot adhat a halainak, de az már kevéssé ismert, hogy milyen kiegészítő eleségekkel kedveskedhetnek kopoltyús barátaiknak. A változatos étrend-kiegészítőkért nem kell messzire mennünk, elég, ha felpillantunk a spájz polcaira vagy bekukkantunk a hűtőbe.

2017. június 07, szerda

10:15  Hogyan adjunk be gyógyszert a nyuszinak? [2 hete]
  A beteg állatok gyógykezelésénél arra kell törekedni, hogy az előírt mennyiségű gyógyszer teljes biztonsággal bekerüljön a nyúl szervezetébe.
10:15  Tiltott módon malacok kapták a moslékot a menhelyi kutyák helyett [2 hete]
  Egy többszereplős csalás leleplezése érdekében egy időben három helyszínen tartottak ellenőrzést május 29-én Győr-Moson-Sopron és Vas megyében a NÉBIH szakemberei. Az állati eredetű melléktermékek visszagyűjtését végző cégtől papíron egy állatmenhelyhez került mintegy 2500 tonna élelmiszer-hulladék, vélhetően azonban több sertéstelep állataival etették fel azt.

2017. június 06, kedd

13:15  Egyre nagyobb fenyegetést jelent az emberiség az állatvilágra [2 hete]
  A világnépesség növekedése és az élelem, az ivóvíz, valamint a lakható területek iránti növekvő igény miatt ötven éven belül "soha nem látott" mértékű kihalási kockázatnak lesznek kitéve a világ állatfajai - figyelmeztetnek a szakértők.

2017. június 02, péntek

06:15  Táncos gyermeknap és flashmob a Rex Állatszigeten [3 hete]
  Közös táncra hív mindenkit a Rex Alapítvány június 10-én, akár 1 akár 99 éves. Az alapítvány gyermeknapi rendezvényét ugyanis idén pörgős ritmusok színesítik, a finálé pedig egy közös táncos flashmob lesz, melyben felnőtteknek és gyerekeknek is jut tánclépés. A vidám állatos koreográfia célja, hogy erősítse az ember-állat barátságot és az állatokért való felelősségvállalást.

2017. június 01, csütörtök

18:15  Parlagfűmaggal szennyezett díszmadáreleség került a boltokba [3 hete]
  Parlagfűmagot (Ambrosia artemisiifolia) tartalmazó madáreleség szállítmányok kerültek forgalomba Európa tizenegy országában, köztük hazánkban is. A riasztásról a RASFF-on keresztül, Svájc bejelentése alapján értesült az Unió. Magyarországra Németországból érkezett az alábbi termékből, kizárólag a Fressnapf üzletekbe.

2017. május 31, szerda

07:15  Ismét feltűnt a zemplén hiúzunk - Videó [3 hete]
  Másfél év után újra megmutatta magát a Zemplénben élő hiúz a Természetvédelmi Világalap (WWF) magyarországi szervezetének kameráján keresztül.

2017. május 30, kedd

09:15  Balatoni térkép is készült a kutyabarátoknak [3 hete]
  Május 27-én ünnepélyes keretek között startolt el a balatoni kutyás strandszezon. A gazdi-négylábú közös fürdőzésen kívül azonban még rengeteg izgalmas programmal várják idén a magyar tengerhez kutyával érkezőket, egy újonnan megjelent ingyenes térkép segítségével pedig már a lehetőségek között is sokkal könnyebb eligazodni.

2017. május 29, hétfő

10:15  Tücsöktenyészet házilag - laknál velük egy szobában? [3 hete]
  A hüllök és a kétéltűek egyik legkiválóbb tápláléka a tücsök, amit akár otthonunkban is tenyészthetünk!

2017. május 26, péntek

11:15  Kevesebb hal pusztult el Balatonban tavasszal [4 hete]
  A hideg tél és a hosszantartó jég ellenére a szokásosnál jóval kevesebb haltetemet gyűjtöttek be a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halőrei az idén - számolt be a vezérigazgató az MTI-nek szerdán.
10:15  Cuki uhufióka született Veszprémben [4 hete]
  Uhufióka látta meg a napvilágot a veszprémi állatkertben, az új jövevény a bagolyröpdében látogatható - tájékoztatta szerdán az MTI-t az állatkert igazgatója.

2017. május 24, szerda

13:15  Két év börtönre ítéltek kutyája bántalmazása miatt egy férfit Pápán [4 hete]
  Két év végrehajtandó börtönre ítélt állatkínzásért egy férfit, aki megsebesítette kutyája nyakát a Pápai Járásbíróság.

2017. május 23, kedd

09:15  Felismered, hogy mikor, miért morog a kutyád? [4 hete]
  Magyar kutatók tanulmányozták, hogyan értékelik az emberek a kutyák játékos és agresszív morgásainak érzelmi töltetét - írta az MTI-nek küldött közleményében az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE).

2017. május 22, hétfő

09:15  10 hang, amit ki nem állnak a macskák [4 hete]
  Tudod, hogy milyen hangoktól őrül meg a macskád? Hallgasd meg vele és meglátod!

2017. május 18, csütörtök

09:15  Német dog, a négylábú főnemes [5 hete]
  A német dog (Deutsche Dogge vagy Great Dane) neve egyet jelent az erővel, büszkeséggel és méltósággal. A kutyavilág Apollónja kiváló őrkutya, ennek ellenére a házban, a családi tűzhely mellett érzi igazán jól magát.

2017. május 17, szerda

07:15  Ilyen bőségtálat kínálj futóegered számára [5 hete]
  A futóegerek növényevők, energikusak és nagyon szórakoztató háziállatok. A futóegér étrendjének táplálónak kell lennie ahhoz, hogy fenn tudja tartani életstílusát.

2017. május 16, kedd

12:15  Több mint ötven kölyökkutyát zsúfolt be egy autóba egy olasz férfi Zalában [5 hete]
  Állatkínzás miatt indult eljárás egy olasz férfi ellen, akinek autójában hétfő este 54 kölyökkutyát találtak ládákba bezsúfolva - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a rendőrség honlapján.
10:15  Az állattartás jó hatással van a párkapcsolatokra [5 hete]
  A társkeresők 83%-a szerint, akinek van háziállata, sosem magányos, és a közös állattartás jó hatással van a párkapcsolatokra.

2017. május 15, hétfő

08:15  Május 10-e a szívférgesség napja lett Magyarországon [5 hete]
  Évek óta hallani róla, hogy hazánkban is megjelent már a kutyákat halálos veszéllyel fenyegető megbetegedés, a szívférgesség. A fertőzés kórokozója szúnyogok által terjed, így tavasszal és nyáron kiemelten oda kell figyelni a megelőzésre, főleg a vízpartokon. Mivel a szívférgesség egyre elterjedtebb, ezért a május 10-i szívférgesség napja erre a betegségre kívánja felhívni a figyelmet, amellyel egyébként még a gazdik is megfertőződhetnek.

2017. május 14, vasárnap

07:15  Májusi bababumm a hazai állatkertekben [6 hete]
  Zászlósfarkú kolobuszok veszprémben, sörényes hangyász Nyíregyházán, császárskorpiók Szededen és ázsiai vadkutyák a fővárosi állatkert heti termése.

2017. május 11, csütörtök

11:15  Kamera egy vödör vízben - a sikeres itatóvideó [6 hete]
  Egy hét alatt több mint 3 millió megtekintés a neten. 2 perced neked is van rá, hogy felnézz egy vödör víz fenekéről. Relax!
11:15  Elég kemény vagy? Jön a Hard Dog Race 2.0 [6 hete]
  Bár a verseny nem egy könnyed teadélután, de a Base verseny 6 kilométer hosszúságú, 16 akadályos pályája korántsem teljesíthetetlen kihívás. Speciális képzettséget nem igényel sem kutyától, sem embertől.

2017. május 09, kedd

08:15  Új állatvédelmi rekord és új jeles nap született [6 hete]
  Közel ezren tették le színes kéz- és mancsnyomukat a felelős állattartás támogatására most szombaton a Rex Állatszigeten, az első Felelős Állattartás Napján. Így új hazai rekord és egy új állatvédelmi jeles nap született. A kezdeményezést gyerekeknek szóló játékos oktatóprogramokkal kötötte össze a szervező Rex Kutyaotthon Alapítvány, melyben több száz gyermek vett részt.
06:15  A kutyák veszettség elleni kötelező védőoltásáról [6 hete]
  Aki eddig csodálkozott azon, hogy húszezer forintra is megbüntethetik a kutyák kötelezető veszettség elleni védőoltásának elmaradása miatt, az készüljön fel: a büntetés összegét megemelték.

2017. május 08, hétfő

12:15  Harapós aligátorteknőst fogtak be Piliscsabán [6 hete]
  Egy közterületen kóborló aligátorteknőst fogtak be Piliscsabán szombaton este, az állat a befogás előtt meg is harapta egyik megtalálóját - tájékoztatta Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédő Liga elnöke vasárnap az MTI-t.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest