pénztárca kímélő megoldások
 
Háziállat hírek  Szórakozás
 

2017. március 24, péntek

14:05  Fejlesztések és új állatok várhatók a Fővárosi Állatkertben [2 óra 11 perce]
  Még idén megnyílhat a Mesevár és a Mesepark a Fővárosi Állat- és Növénykertben a jelenleg zajló fejlesztések eredményeként. Kedden bemutatták az intézmény két új jegesmedvéjét, számos állatfaj gazdagodott új egyeddel, Persányi Miklós főigazgató ugyanakkor azt mondta, a közönség ebben a szezonban minden bizonnyal már nem láthat koalát.

2017. március 23, csütörtök

10:15  Állati segítség kampányban 36 tonna adomány gyűlt össze [1 napja]
  Az Állati segítség kampány kapcsán bezsélgettünk Patrick Bontenakels-el, a Fressnapf ügyvezetőjével.

2017. március 22, szerda

13:15  Magyarország legnagyobb terrarisztikai börzéje, a TerraAkva április 9-én újra Budapesten! [2 napja]
  Lenyűgöző hüllők, pókok, kígyók, békák, teknősök, csigák és kétéltűek lesznek láthatók a börzén, de vadászgörényeket, egereket, apró rágcsálókat, sünöket és díszhalakat is megcsodálhatnak az érdeklődők.
10:15  Idén tartják meg először a Felelős Állattartás Napját [2 napja]
  Radikális szemléletváltást sürget a Rex Kutyaotthon Alapítvány a hazai állatvédelemben, ezért 2017 május 6-án megalapítják a Felelős Állattartás Napját.
06:15  Tudod, hogy mennyi idős a cicád emberi években számolva? [2 napja]
  Akárcsak a kutyák esetében, a macskáknál is másképp telik az idő. Egy táblázat segítségével ábrázoltuk a macska életéveit emberi években számolva.

2017. március 21, kedd

06:15  A kullancsok lélegzetelállító kalandjai szórakoztató videón [3 napja]
  Vérbő mese a kullancsokról. Ha nevetni és tanulni szeretnél egyszerre, nézd meg a legújabb Zállatorvos videót.

2017. március 20, hétfő

15:15  Veszett kecskéket találtak BAZ megyében [4 napja]
  Veszettségben pusztult el egy kecske és gidája a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bekecsen a múlt héten. A veszettség az egyik legveszélyesebb zoonózis, azaz állatról emberre terjedő betegség.
07:00  Menyét, mint háziállat? [4 napja]
  A háziállatként tartott menyét jólétéhez elengedhetetlen a megfelelő étrend kialakítása. Húsevők, bár néha kaphatnak zöldséget és gyümölcsöt is. Fontos, hogy magas fehérje- és alacsony rosttartalmú táplálékot kapjon.

2017. március 17, péntek

09:15  A párzási időszakban elmegy az állat esze? [7 napja]
  Minden év tavaszodó időszaka társállataink számára (pl. kutyák, macskák) egyet jelent a párzási időszakkal.

2017. március 16, csütörtök

09:48  Csökkent a struccok iránti kereslet, egyre több tenyésztő hagy fel a madarak tartásával [1 hete]
  Válságba jutott a magyarországi struccágazat, jelentősen visszaesett a kereset, csökkentek az értékesítési árak, a haszon főként a szlovák, román, olasz és cseh feldolgozóké, ezért egyre kevesebben foglalkoznak Magyarországon strucctartással - számolt be Zoufal Béla, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Zagyvarékason élő strucctartó az MTI-nek.
09:15  Két barnamedve érkezett a Budakeszi Vadasparkba [1 hete]
  Két barnamedve, Romulusz és Tibor érkezett a Budakeszi Vadasparkba, akik már birtokba is vették a számukra megújított medvekifutót.

2017. március 14, kedd

08:10  Hogyan neveljük szobatisztaságra a nyuszit? [1 hete]
  Ahogy a kutya vagy a cica, úgy a nyuszi is szobatisztaságra nevelhető. Ehhez csupán az elején kell ügyesnek lennünk...

2017. március 13, hétfő

13:15  Puszi, Erzsi! a tonhalról is lemond a jó ügy érdekében [1 hete]
  A szépséges brit ezüstcirmos, Erzsébet Fenevadova nem csak macskás témákban nyilvánul meg. Most a Magyar Élelmiszerbank munkáját támogatja - nem is akárhogyan!
09:15  Kutyák elfoglalt embereknek [1 hete]
  Sokan zsúfolt életmódjukra hivatkozva nem tartanak kutyát, ami alapvetően helyes, de nem árt tudni, hogy nem minden kutya igényli az állandó szórakoztatást.
04:15  Szárazföldi teknősök tavaszi étvágytalansága [1 hete]
  Telelést követően, minden tavasszal gyakori probléma a szárazföldi teknősök étvágytalansága. Előidézésében számtalan tényező szerepel, amelyek közül elsősorban tartástechnológiai hibák a legjelentősebbek, de számos betegség is okozhatja. A jelenséget összefoglalóan telelés utáni étvágytalanságnak ("Poszthibernációs anorexia" - PHA) nevezik.

2017. március 12, vasárnap

08:15  Elindult az idei Tavaszi madárles [1 hete]
  A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) nemzetközi ernyőszervezete, a BirdLife International 2006-ban indította útjára Tavaszi madárles (Spring Alive) elnevezésű, februártól júniusig tartó játékos madárvonulás-figyelő programját.

2017. március 09, csütörtök

18:57  Hallottál már a bajusz-barát tálról? [2 hete]
  A macskák bajsza érzékeny, és a legkisebb nyomásra is reagál - így kedvencünket megzavarhatja, ha bajsza hozzáér az etetőtálhoz. Ezért fejlesztette ki a Whiskas az új, bajusz-barát tálat, amely nem zavarja azokat az okos bajszokat.
10:15  Vajon miért szeret minden cica dobozba bújni? [2 hete]
  Ha megnézed az alábbi képeket, te is megérted! Nincs jobb hely egy kiürült papírdoboznál. Sőt, minél kisebb. annál nagyobb a kihívás!

2017. március 08, szerda

09:15  Videón a három kis fehér oroszlánkölyök! [2 hete]
  Három fehér oroszlán (Panthera leo krugeri) született a Nyíregyházi Állatparkban. Hallgasd meg félelmetes oroszlánbőgésüket!

2017. március 07, kedd

09:15  Hogyan adjunk halnak gyógyszert? [2 hete]
  Fogjuk be az orrát, és amikor kitátja a száját.... nem, ez így nem lesz jó. De akkor mit csináljunk?
09:15  Csipked az egykor szelíd pónim. Mit tegyek? [2 hete]
  A Dr. Háziállat szakértője hasznos tanácsot adott a csipkedő póni kérdésre, érdemes elolvasni a választ.

2017. március 06, hétfő

10:15  Kocogás a kutyával - etikett [2 hete]
  A kutyával való kocogás veszélyes lehet, ha bizonyos szabályokat és etiketteket nem követsz. Másrészt a kutyát hozzá kell szoktatni a közlekedési szabályokhoz, még mielőtt elkezdenéd a szaladásos programot vele, mert ez jobb edzőpartnerré teszi.
10:15  A kutyák és az emberek tanulás utáni alvása hasonló [2 hete]
  A kutyák alvás alatti agytevékenységét vizsgálva egy magyar tudóscsoport kimutatta, hogy a tanulás jelentősen befolyásolja az azt követő alvás alatt a kutyák agytevékenységét.

2017. március 05, vasárnap

08:15  Biotermék lesz a magyar szürke szarvasmarha? [2 hete]
  Stratégia együttműködésben állapodott meg a Magyar Szürke Szarvasmarha Tenyésztők Egyesülete (MSzTE), a Magyar Biokultúra Szövetség és a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. pénteken Budapesten azzal a céllal, hogy népszerűsítsék az ökotermékek fogyasztását, segítsék az ökológiai gazdálkodás és termékfeldolgozás terjedését, a magyar szürke szarvasmarha biotermékké válását.

2017. március 03, péntek

12:15  Madárcsicsergés 4 fal közt ülöknek [3 hete]
  Vétek ebben a szikrázó tavaszi napsütésben egy irodában, négy fal között ülni. Akik még sem tudnak kiszabadulni, küldünk egy kis madárcsicsergést.

2017. március 02, csütörtök

09:14  Tíz érdekes tény a nagymacskákról [3 hete]
  Márciusban az oroszlánoké, párducoké és tigriseké a főszerep a NatGeo Wildon, a természetfilm-csatorna ugyanis immár hetedik éve rendezi meg Nagymacskák hónapja elnevezésű programsorozatát. A tematikus hónap célja, hogy felhívja a figyelmet a kihalás szélére került nagymacskák védelmére, és ismeretterjesztő filmek által bemutassa az egyes fajok életét és küzdelmeit a vadonban.

2017. február 28, kedd

10:15  Még szép: a macskatartás nem károsítja a mentális egészséget [3 hete]
  Nem találtak összefüggést a macskatartás és a lelki eredetű betegségek között a University College London (UCL) kutatói, kételyeket támasztva olyan korábbi feltételezésekkel szemben, amelyek szerint nagyobb a kockázata a mentális betegségek kialakulásának, ha macska társaságában nőnek fel az emberek.

2017. február 27, hétfő

13:15  Tények a tengerimalacról (Cavia porcellus) [3 hete]
  A tengerimalac egykor népszerű kísérleti állat volt, de manapság tanulékonysága és könnyen tarthatósága miatt nagyon népszerű háziállat.
10:15  Drón késztetett menekülésre 1500 szarvast a magas hóban [3 hete]
  Dróntól ijedt meg 1500 szarvas, mintegy 800 méteren át menekültek a szerkezet elől a nyugat-wyomingi nemzeti szarvaspark területén - adta hírül pénteken a helyi média.

2017. február 24, péntek

13:10  Kutya és sör - fogadd örökbe, egy rekesz sör jár hozzá! [4 hete]
  A Mad Scientist kisüzemi sörfőzde a Noé Állatotthon Alapítvány négylábú lakóinak végleges, szerető otthonra találását támogajta egy rekesz sör felajánlásával az örökbefogadóknak.

2017. február 21, kedd

11:15  Állat munkahely: plusz egy hét szabadság kutyatulajoknak [4 hete]
  A kézműves söröket készítő BrewDog nemcsak Nagy-Britanniában, hanem az Egyesült Államokban hamarosan megnyíló sörfőzdéjében is bevezeti a nem mindennapos juttatást - adta hírül pénteken a The Sun című brit bulvárlap.
10:15  1% felajánlás: 5 dolog, amit tudni kell egyéni vállalkozóként [4 hete]
  Az elmúlt évek statisztikái szerint az adózók közel fele nem rendelkezik személyi jövedelemadójának 1 százalékáról, így óriási összegtől, 6-8 milliárd forinttól esnek el a civil szervezetek, iskolai és kórházi alapítványok évente.

2017. február 20, hétfő

13:15  Minden kilencedik vásárló a kutyáját is magával hozza [4 hete]
  A budapesti AsiaCenter éppen egy évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a háziállattal vásárolni érkező látogatók előtt. A kezdeményezés annyira sikeresnek bizonyult, hogy már minden 9. vásárló él ezzel a lehetőséggel.
11:15  Elkezdődött a tavaszi madárvonulás - az első jeladós fehér gólyánk is elindult [4 hete]
  Báró az egyik, ha nem a legkorábban haza érkező gólyánk évről évre. Miközben fajtársai többnyire csak március végén, április elején jelennek meg a fészeknél, ő már február végén megérkezik. Báró fészkét egy webkamera figyeli éjjel-nappal.
08:15  Tavasszal hirtelen támad a kullancs - megelőzés és kezelés [4 hete]
  A hirtelen ébredező tavasz a kullancsok szaporodását is gyorsítja. Mielőtt erdőn-mezőn kirándulnánk, érdemes informálódni a kullancs által okozott betegségekről. Hogyan előzzük meg, és hogyan kezeljük a kutyák és macskák kullancscsípését?

2017. február 17, péntek

08:15  Párban érzi jól magát a zebrapinty [5 hete]
  A háziasított zebrapiny viselkedése némileg eltér vad őseiétől. A madár párkapcsolatban érzi jól magát, a magányosan tartott zebrapinty csak kínlódik a kalitkában.

2017. február 15, szerda

10:15  Új gekkófajt fedeztek fel, amely védekezéskor megválik a pikkelyeitől [5 hete]
  "Letéphető bőrű" pikkelyes gekkófajt fedeztek fel Madagaszkáron német kutatók

2017. február 14, kedd

14:15  Hamis állatgyógyszer forgalmazása miatt tett feljelentést a NÉBIH [5 hete]
  Hamis állatgyógyszer forgalmazásáról értesült a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A "Neostomosan koncentrátum A.U.V." szer kutyák külső élősködők elleni kezelésére szolgál. A hamisítványok elsősorban a keleti országrészben (Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben) érhetők el.
10:15  Rendkívüli macska-örökbefogadó nap a Rexnél [5 hete]
  A bújóstól a játékosig, a tornásztól a rövidtávfutóig mindenféle személyiségű macska várja gazdáját február 18-án, szombaton a Rex Alapítványnál. A Macskák Világnapja alkalmából szervezett rendkívüli örökbefogadó napon ideiglenes macskakávézó is nyílik a Rex Állatszigeten, az örökbefogadók pedig ajándékot kapnak új kedvencük mellé.

2017. február 13, hétfő

15:02  Demény, az első számú magyar celEbvizsla [5 hete]
  Kutya-e a vizsla? Létezik a Kóborok Köztársasága? Van menekvés a macskamaffia elől? Hogyan mentsd a májadat, ha liba vagy? És természetesen a legfontosabb: van-e szerelem a kukaborogatás árnyékában? Kalandos road movie kutyaszemmel!

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya