pénztárca kímélő megoldások
 
Háziállat hírek  Szórakozás
 

2017. október 18, szerda

10:24  Ezekkel az állateledelekkel segíthetsz Te is a menhelyeknek [20 óra 21 perce]
  Szinte már hagyományként, idén ősszel kilencedik alkalommal hirdeti meg a Mars Magyarország a "Segíts a menhelyeknek!" kampányt, melynek keretében ismét az állatmenhelyek és négylábú lakóik megsegítésére siet az élelmiszergyártó vállalat.

2017. október 16, hétfő

12:24  Itt a piros, hol a piros - mint macskajáték? [2 napja]
  Jó megfigyelő vagy csak mázlija van? Ez a macska jobban játszik itt piros, hol a pirost, mint sok embertársunk!

2017. október 13, péntek

10:15  Lovasterápiás továbbképző tanfolyam Sarlóspusztán [5 napja]
  Pszichológusokat, gyógypedagógusokat, lovasokat és gyógytornászokat vár az idén 20 éves Magyar Lovasterápia Szövetség 2017. október 16. és 29. között Sarlóspusztára, az immár hagyományosnak mondható lovasterápiás továbbképzésére.

2017. október 12, csütörtök

10:15  Miért jó macskának lenni? [6 napja]
  Vonatkoztassunk el attól a ténytől, hogy a macskák állatok, és nézzük, hogyan tengetik napjaikat. A macskák tudnak élni, mi is tanulhatunk tőlük!

2017. október 10, kedd

12:15  Bemutatták a debreceni állatkert új szibériaitigris-kölykeit [1 hete]
  A Debreceni Állat- és Növénykert augusztus végén született szibériaitigris-kölykei (Panthera tigris altaica) bemutatójukon 2017. október 10-én.
08:15  Kunyerál a kutyád? Segítünk leszoktatni! [1 hete]
  A pitizés a kutya legidegesítőbb szokása. Áll a vendég előtt, kinézi a szájából a sütit, a cipőjére csorgatja a nyálát. Biztosan nem kap enni, szegényke. Segítünk leszoktatni kutyádat a kunyerálásról!

2017. október 09, hétfő

11:15  Dylan, a hétvégi macskakiállítás egyik nyertese [1 hete]
  Dylan egy gyönyörű Maine Coon cica, a hétvégi macskakiállítás győztese.
07:23  Szabadon a szobában: a biztonságos madárröptetés receptje [1 hete]
  Minél kisebb egy madár, annál nagyobb szabad térre és mozgásra van szüksége. Különösen igaz ez a papagájokra! Ha kalitkában él is, egy szerető gazdi minden nap kiengedi kis időre szabadon repkedni tollas barátját. De nem mindegy, milyen körülmények közé!

2017. október 07, szombat

09:15  Jó cica, ül! Hogyan idomítsuk a macskát? [1 hete]
  Micsoda?! Macskát idomítani? Mindannyian tudjuk, hogy a macskák függetlenek, néha kissé zárkózottak és saját szabályaik szerint lépnek kapcsolatba velünk. Hogyan lehet egy ilyen királyi háziállatot képezni?

2017. október 06, péntek

13:15  Vajon milyen kutya játssza el Clifford, a nagy piros kutya szerepét? [1 hete]
  Játékfilmet kap Clifford, a nagy piros kutya, melynek kalandjait korábban animációs sorozatban élvezhették a gyerekek a televízióban.

2017. október 05, csütörtök

11:15  Több mint száz kutyát tartottak mostoha körülmények között Söjtörön [1 hete]
  100 kutyák foglaltak le egy lakatlan családi ház udvarán Söjtörön 2017. október 4-én.

2017. október 03, kedd

13:15  Hogyan ápold beteg görényedet? [2 hete]
  Egy beteg görény ápolása kihívásokkal teli és néha ijesztő feladat lehet. Ilyenkor nagyon fontos, hogy figyelj rá és szeretgesd!
10:15  Symba, a világ egyik legjobb mentőkutyája [2 hete]
  Symbát a világ 5 legjobb mentőkutyája között tartják számon, erdős terepen és romok között is megtalálja a keresett személyt.
10:15  Ne csak az állatok világnapján legyünk humánusak! [2 hete]
  Az év egészében úgy kellene éljünk, hogy a természettel, környezetünkkel, az abban találhatótöbbi élőlényel megtaláljuk a humánus normát.

2017. október 02, hétfő

09:15  Voltizs: mozgásfejlesztés felsőfokon [2 hete]
  A lovastorna mint sportág egyre népszerűbb, de a gimnasztikai gyakorlatok és a ló, mint élő gyógyászati segédeszköz kombinációja a gyógytestvnevelésben, gyógytornában is megkezdte térhódítását.

2017. szeptemper 29, péntek

11:15  Elkezdődött az őszi balatoni haltelepítés [2 hete]
  Elkezdődött az őszi haltelepítés a Balatonba, eddig 47 tonna, kifogható méretű, háromnyaras ponty került a tóba - számolt be Nagy Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BH) horgászati ágazatvezetője kedden, amikor sajtónyilvános lehalászást tartottak a társaság balatonlellei - írmapusztai - halastavánál.

2017. szeptemper 28, csütörtök

15:15  Minden állattartónak kutyakötelesség a felelős állattartás [2 hete]
  A XXI. századra jelentősen megváltoztak az állattartási szokások, a kutya például már nemcsak házőrző, hanem számos háztartásban az ember társa.

2017. szeptemper 27, szerda

10:15  Ilyen egy mintaszerű afrikai sügeres akvárium [3 hete]
  Sokan követik el azt a hibát, hogy megvásárolnak egy pár centis, csodaszép színekben pompázó sügért és beteszik a család kedvenc neonhalai, bettái és mollyjai közé...
10:15  Duci a kutyám? Az elhízás, betegség! [3 hete]
  Európában egyre többen vannak a túlsúlyos és elhízott kutyák. A probléma előfordulási gyakorisága az utóbbi években drámai mértékben nőtt. Cselekednünk kell, amelyben segítségünkre lehet a testsúlykontroll program!
10:15  25 éves Magyarország egyik legrégebbi állatvédő szervezete [3 hete]
  Az idén 25 éves Rex Kutyaotthon Alapítvány létrejöttekor még általános gyakorlat volt, hogy a megunt kutyákat, macskákat lelketlen gazdáik egyszerűen kidobták, vagy a felesleges szaporulatot vízbe fojtották. Azóta negyed évszázad telt el: támogatók, partnerek és önkéntesek segítettek abban, hogy létrejöhessen a Rex Állatsziget, amely hazánk egyik legjobban felszerelt állatvédelmi központja.

2017. szeptemper 25, hétfő

11:15  15 tárgy, amivel eltávolíthatjuk a macskaszőrt az otthonunkból [3 hete]
  Közönséges használati tárgyak új szereben: segítenek megoldani a macskatartók szőrproblémáit.

2017. szeptemper 21, csütörtök

11:15  Filmajánló nem csak macskásoknak: Kedi-Isztambul macskái [3 hete]
  Isztambulban több ezer macska él az utcákon, a metropolisz életének szerves részét képezik. A meditatív hangulatú, színes dokumentumfilmben hét gyökeresen különböző személyiségű macska (a Simlis, a Szerető, a Pszichopata, a Bulikirálynő, a Játékos, a Vadász és az Úriember) szemén át láthatjuk az ókor óta létező, pezsgő kulturális életű városnak és lakóinak mindennapjait.
10:15  Hétvégén Nemzetközi és Nemzeti Díjlovas Verseny Fóton [3 hete]
  A Magyar Lovasterápia Szövetség a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat védnökségével és támogatásával 2017. szeptember 22-24. között, immáron tizenharmadik alkalommal rendezi meg nemzetközi és hazai Díjlovas Versenyét és Lovasterápiás Versenyét.

2017. szeptemper 20, szerda

12:15  Megkezdődött a szarvasbőgés a somogyi erdőkben [4 hete]
  A szeptember a szarvasbőgés időszaka országszerte, így a somogyi erdőkben is. A szerelmes nagyvadak megfigyelése páratlan élmény, de fontos, hogy közben ne zavarjuk meg az állatokat és legyünk tekintettel az erdőlátogatási korlátozásokra is.
11:15  Profi tengerimalac-lak házilag, avagy egy őrült család esete a tengerimalacokkal [4 hete]
  Egy nem mindennapi tengerimalac palota építésének részleteibe pillanthatunk be. A luxuslakban minden használati és lakberendezési tárgy organikus, tágas, emeletes, állatbarát.

2017. szeptemper 18, hétfő

10:15  A vadorzók miatt aktívabbak éjszaka az afrikai elefántok [4 hete]
  Biztonságuk érdekében főként éjszaka aktívak az afrikai elefántok, ha vadorzók fenyegetik az életüket.
09:15  Elhunyt a világ legidősebb macskája [4 hete]
  Harminckét évesen, szívelégtelenség következtében elhunyt a világ legidősebb macskája - számolt be róla pénteken a Metro brit online újság.

2017. szeptemper 16, szombat

08:15  A kutya féltékeny lehet az új kisbabára [4 hete]
  Sűrűn előfordul, hogy mikor kisbaba születik a családba akkor a kutyánk a háttérbe szorul. Ebben a helyzetben házi kedvencünk ilyen-olyan praktikákkal megpróbálja felhívni magára a figyelmünket.

2017. szeptemper 15, péntek

11:15  Megkezdték telelésüket a jeladós fehér gólyák [4 hete]
  Megérkezett a Száhel-övezetbe a magyar jeladós fehér gólyák (Ciconia ciconia) többsége, de a Nílus-völgyet elhagyva már nehezen követhetők nyomon a GSM-hálózat lefedetlensége miatt - tájékoztatta az MTI-t a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület programkoordinátora.
10:15  Billogozott "szarvasmarhák" a Nemzetközi Autókiállításon [4 hete]
  Szenvedés a bőrért: Mintegy három szarvasmarhának kell elpusztulnia egy autó bőrrel való teljes kárpitozása érdekében, úgy, hogy előtte állatkínzásnak megfelelő feltételek között éltek.

2017. szeptemper 14, csütörtök

09:15  Fogjunk össze Európa keselyűinek védelmében [4 hete]
  A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) is csatlakozik ahhoz a keselyűvédelmi kampányhoz, mely a keselyűgyilkos szer, az állatorvosi diclofenac betiltatását tűzte ki célul. Aláírásunkkal támogathatjuk munkájukat!

2017. szeptemper 13, szerda

09:15  Varázsoljunk papírdobozból cicaházat [5 hete]
  A cicák imádnak mindent, amit egy dobozban lehet csinálni: bebújni, nyújtózni, pihenni, aludni. Lepjük meg egy saját dobozból készített cicaházzal. Mutatjuk videón!

2017. szeptemper 12, kedd

13:15  Fontos a madár kalitkájának rendszeres tisztítása [5 hete]
  A kalitkát havont egyszer alaposan súroljuk ki meleg, speciális tisztítószerrel elkevert vízzel. Ezen kívül vannak napi és heti feladataink is.
07:15  A te cicád bátor vagy félénk? - vicces videóval [5 hete]
  Az ilyenfajta kérdések tanulmányozásának általában az a legnagyobb fogyatékossága, illetve buktatója, hogy az állatok viselkedését az emberével hasonlítják össze, pontosabban emberi értékmérők alapján próbálják magyarázni.

2017. szeptemper 11, hétfő

12:15  Hogyan bánjunk az idős hüllővel? [5 hete]
  A Meddig élnek a hüllők című cikkből megtudhatjuk, mire számítsunk saját kedvencünkkel kapcsolatban. Lássuk, miből következtethetünk az öregedésre!
11:15  Mudi világtalálkozó helyszíne volt Nyíregyháza [5 hete]
  Az egyik legritkább és legkevésbé ismert magyar pásztorkutya-fajtát, a mudit mutatjatták be a nagyközönségnek az első alkalommal megrendezett Mudi Világtalálkozón a nyíregyházi Sóstói Múzeumfaluban.

2017. szeptemper 08, péntek

09:15  Gyere velünk voltizsálni! [5 hete]
  A voltizsálás magyarul akrobatikus tornaelemek bemutatása lóháton. Nem csak egyensúlyérzéket fejleszt, és a lovakkal való együttműködésre tanít, a tanulási nehézségekkel küzdő gyerekeknek is kiváló fejlesztési forma.

2017. szeptemper 06, szerda

12:15  "Nem csak a nyakába, a lábába is bele volt nőve a lánc" [6 hete]
  "Nem csak a nyakába, a lábába is bele van nőve a lánc. Senki kutyája Nógrád megye egyik falujában." Erre a Facebook kiírásra lett figyelmes a Rex Kutyaotthon Alapítvány munkatársa. Pár nap múlva a helyi állatvédők segítségével a kutya megérkezett a Rex Állatszigetre. Borzasztó állapotban.
09:15  Lovas tudnivalók: a vitaminok fontossága a ló táplálkozásában [6 hete]
  A táplálék-kiegészítők és vitaminok létfontosságúak szervezet optimális működésének szempontjából. A mai világban egy alma vitaminértéke sajnos nem ugyanaz, mint évekkel ezelőtt volt. Mindez a lovak etetését is befolyásolja.

2017. szeptemper 05, kedd

10:15  Mindenkinek nehéz az iskolakezdés... [6 hete]
  Nem megy könnyen a beilleszkedés az alábbi cicáknak sem... Vicces két perc:)

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd