pénztárca kímélő megoldások
 
C-PRESS Hírügynökség hírek  Vegyes hírek
 

2017. június 15, csütörtök

11:56  Lecsapott Farkas Flórián roma szervezetére az Anonymus [1 hete]
  „Túszul ejtette” a Farkas Flórián romaügyi miniszterelnöki biztos által vezetett Lungo Drom szervezet domainnevét az Anonymous magyarországi csoportja – figyelt fel az akcióra a RomNet a szervezet Facebook-oldalán még pénteken közzétett információra.
11:50  Közpénzen segélyezte rokonait Farkas Flórián [1 hete]
  Közpénzből segélyezte a családtagokat Farkas Flórián, amikor ő volt az Országos Roma Önkormányzat elnöke, a miniszterelnöki biztos jótékonykodása jogsértő lehetett.
11:40  Hárommilliárd forintos program indul megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására [1 hete]
  Hárommilliárd forintos, európai uniós támogatású programot indít a kormány megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának elősegítésére - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára szerdán Szekszárdon.
11:38  Kétmilliárdos program indul a roma lányok korai iskolaelhagyásának megelőzésére [1 hete]
  Kétmilliárd forintos program indul a roma lányok korai iskolaelhagyásának megelőzésére - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára pénteken a Baranya megyei Cserdiben.
11:33  Havonta ételcsomagot kapnak a hátrányos helyzetű kisgyermekek három megyében [1 hete]
  Ételcsomagot kapnak egy európai uniós támogatású program segítségével havonta a Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében élő, háromévesnél fiatalabb hátrányos helyzetű gyermekek - jelentette be a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár Vásárosnaményban.
11:28  A nyári szünetben is igényelhetik a rászoruló gyermekek szülei az ingyenes étkeztetést [1 hete]
  Idén is mind a négy iskolai szünetben, így a nyári szünetben is meleg ételhez juthatnak a hátrányos helyzetben lévő családok gyermekei. A kormány még 2015-ben döntött a szünidei gyermekétkeztetés kiterjesztéséről, aminek eredményeként országszerte 208 ezer hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részesülhet az iskolai szünetekben is napi egyszeri ingyenes étkezésben, amennyiben szülei igénylik azt.
11:25  A családoknak biztonságra van szükségük a boldogsághoz [1 hete]
  A családoknak a boldogsághoz fizikai, anyagi és lelki biztonságra van szükségük - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerdán Budapesten, a Professzorok Batthyány Körének (PBK) konferenciáján.
11:20  Magyarország pályára állt, újra van jövőnk [1 hete]
  Orbán Viktor napirend előtti felszólalásában adott számot a lezárult nemzeti konzultációról, amelyet az eddigi legsikeresebbnek nevezett. A miniszterelnök arról is beszélt az Országházban, hogy a magyar modell működőképességét mindenhol elismerik, azok is, akik eddig aggályokat fogalmaztak meg.

2017. június 14, szerda

09:02  Egyre jobban rezeg a léc a plakátolást tiltó törvénynél [1 hete]
  Ha minden ellenzéki nemmel szavaz, nem megy át a Fidesz kétharmados javaslata, csakhogy egy ellenzéki kiesett.

2017. június 13, kedd

11:05  Elhunyt Rostás László, a halasi cigány önkormányzat elnöke [1 hete]
  Rövid ideig tartó súlyos betegség után, szombat délután elhunyt Rostás László, a Kiskunhalasi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, az Országos Cigány Önkormányzat volt alelnöke, a halasi képviselő-testület volt tagja. A politikus 64 éves volt, a halasi önkormányzat saját halottjának tekinti.

2017. június 11, vasárnap

11:06  Kikelt magából Lázár János egy lakossági fórumon [2 hete]
  A miniszter egy korábbi plakátrongálási ügy politikus vádlottjával kapcsolatban fogalmazott vitathatóan.
10:56  A Momentum az ATV-nek: Nem fogunk össze Karácsonyékkal [2 hete]
  Őszre létrejöhet az LMP, a Momentum és a Párbeszéd együttműködése, amely döntő hatással lehet a 2018-as választás kimenetelére – ezt Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje mondta a 24.hu-nak. A Momentumnak azonban esze ágában sincs összeállnia az említett pártokkal – tudta meg az ATV Híradója.
10:49  Így fenyegette meg halálosan Zagyva az őt kritizáló zenészt [2 hete]
  Többek között Stohl András, Csintalan Sándor, Zagyva György Gyula, Pörzse Sándor, Hajós András és Gálvölgyi János is szerepel Gulyás Márton videójában, amelyben új választási rendszerért lobbiznak. Ezt a videót kritizálta Varga-Bíró Tamás a Facebookon, ami aztán halálos fenyegetést eredményezett.
10:42  Leszámolás: Mentőhelikopter vitte el a meglincselt polgármestert [2 hete]
  Mentőhelikopterrel szállították kórházba Mali Zoltánt, Drávapiski polgármesterét. A politikust meglincselték, az is lehet, hogy műteni kell – írja a Szabad Pécs.

2017. június 08, csütörtök

11:14  Jobbik: 10-12 ezer forintot fizetne a Fidesz a cigány szavazatokért [2 hete]
  A cigány szavazatok miatt kötött megállapodást Orbán Viktor Farkas Flóriánnal – állítja a Jobbik.
11:02  Orbánt nem zavarja, hogy ellopták a cigányok 1,6 milliárd forintját, töretlenül bízik Farkas Flórián [2 hete]
  Amíg a Lungo Drom megválasztja Farkas Flóriánt elnöknek, addig a Fidesz és a miniszterelnök is bízik benne - annak ellenére, hogy a roma politikust számos visszaélés-gyanús üggyel hozták összefüggésbe.

2017. június 03, szombat

09:47  Elképesztő: az egészségügyi szervezet be akarja tiltani ezt a cigány anyáknak tulajdonított szokást [3 hete]
  Luton, Nagy-Britannia - Hihetetlen okból adott ki fotósorozatot egy roma származású anyáról és kisbabájáról az egyik ögynökség. A fotók apropója, hogy cigányoknak tulajdonított szokást, a "lekötést" akar betiltani a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat.

2017. június 01, csütörtök

08:12  Áll a bál az Országos Roma Önkormányzatban: Fenyegetik egymást a képviselők? [3 hete]
  Megtartotta közgyűlését az Országos Roma Önkormányzat. Az ülés előtt egy nappal benyújtotta lemondását az egyik képviselő, mert állítása szerint fenyegeti és pénzt követel tőle a szervezet tanácsnoka. Az állítólagos fenyegető cáfol, és gyámság alá helyezné rémült képviselőtársát. Az ügy miatt állítólag még Farkas Flórián is telefont ragadott.
06:09  Áll a bál az Országos Roma Önkormányzatban:Fenyegetik egymást a képviselők? [3 hete]
  Tegnap tartott közgyűlést az Országos Roma Önkormányzat. Az ülés előtt egy nappal benyújtotta lemondását az egyik képviselő, mert állítása szerint fenyegeti és pénzt követel tőle a szervezet tanácsnoka. Az állítólagos fenyegető cáfol, és gyámság alá helyezné rémült képviselőtársát. Az ügy miatt állítólag még Farkas Flórián is telefont ragadott.

2017. május 30, kedd

23:08  Nyílt levél kíséretével, lemondott az Országos Roma Önkormányzat képviselője [3 hete]
  "Nyilatkozat! Alulírott Orbán Gyula ( sz: Kecskemét ..... an: ... 6000. Kecskemét ....... szám alatti lakos. Országos Roma Önkormányzat tagja nyilatkozom arról, hogy 2017.05.31. napjával a képviselői mandátumomról le mondok! Kérem a fentiek tudomásul vételét! Kecskemét 2017. 05.30. Orbán Gyula
22:30  Az első közös fotó: Mészáros Lőrinc lánya vőlegényt villantott [3 hete]
  A 24.hu szúrta ki, hogy kikerült egy fotó Mészáros Lőrinc lányáról, Ágnesről és jövendőbelijéről, Homlok Zsoltról. Ahogy hétfőn megírtuk, a Swietelsky Vasúttechnika Kft. tavaly ősszel váratlanul eltávolított ügyvezető igazgatója az ország legismertebb gázszerelőjének lányát készül elvenni.
22:17  Gyurcsány: Botka elutasította az ellenzéki összefogást [3 hete]
  Gyurcsány Ferenc DK-elnök szerint Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje elutasította az ellenzéki összefogásra irányuló tárgyalási ajánlatot.
22:09  Hálapénz Farkas Flóriánnak a választási együttműködésért. [3 hete]
  Az LMP szerint már meg is jutalmazta a kormány Farkas Flóriánt a választási együttműködésért. Az Országos Roma Önkormányzat irodájának tervezett megvásárlásáról Hidvégi-B. Attilával, a Romnet főszerkesztőjével beszélgettünk.
21:58  Nyaligátor cigányok közleménye [3 hete]
  " A Cigány Önkormányzatok és Civil Szervezetek Országos Egyesületének elnöksége, tagsága, és az eddigi munkánk eredményeként velünk közösen gondolkodó mintegy 50-70 ezer választójoggal rendelkező, magyar állampolgár, erős cigány kisebbségi identitással rendelkezve gratulál a Farkas Flórián által vezetett Lungo Dromnak és a Fidesz Magyar Polgári Pártnak, hogy újra a hátrányos helyzetű emberek mellett tettek tanúbizonyságot akkor, amikor aláírták a megállapodást.
21:44  Kiakadt Orbánra a cigányvajda [3 hete]
  Ahogy a Sztárklikk is megírta, a múlt héten a nyilvánosság kizárásával megállapodott Kövér László és Farkas Flórián a választási együttműködésről. Farkas Flórián több mint másfél milliárd forintot kapott az Orbán-kormánytól a romák felzárkóztatására. A pénzt ellopták a hatóságok szerint, a miniszterelnök mégsem engedi el a cigány vezető kezét.

2017. május 26, péntek

06:36  Farkas Flóriánnal készül a Fidesz a választásokra [4 hete]
  Bár hihetetlennek tűnik, lapunk információi szerint a Fidesz stratégiai partnerségben készül a jövő évi országgyűlési és az azt követő önkormányzat választásra a sorozatos botrányok miatt hírhedtté vált Farkas Flórán miniszterelnöki biztossal és az általa vezetett Lungo Drommal. A Magyar Nemzet birtokába került dokumentum alapján a roma politikus a Fidesz Lendvay utcai székházában holnap írja alá az együttműködési megállapodást Kövér Lászlóval, a kormánypárt választmányi elnökével. Az eseményen beszédet mond Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

2017. május 24, szerda

06:42  Orbán Viktor részvétét fejezte ki az Egyesült Királyság miniszterelnökének [4 hete]
  A manchesteri terrortámadás kapcsán Orbán Viktor levélben fejezte ki részvétét Theresa May brit kormányfőnek - tájékoztatta a kormany.hu-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
06:38  300 millió forint közművelődési támogatásra [4 hete]
  Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 300 millió forint keretösszeggel pályázatot hirdet közművelődési érdekeltségnövelő támogatásra. A pályázat célja közművelődési intézmény vagy közösségi színtér műszaki-technikai eszközállományának, berendezési tárgyainak gyarapítása, épületének karbantartása, felújítása.
06:33  Várhatóan az ősszel már minden megyében lesz roma platform [4 hete]
  A már meglévő három megyei roma platform mellett várhatóan ősszel az összes megyében megalakulnak a felzárkózást segítő, helyi problémákra választ kínáló konzultatív testületek - nyilatkozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára kedden az MTI-nek.
06:15  Nem is annyira ijesztő, de van valami furcsa és nyugtalanító a Népligetben [4 hete]
  Bejártuk Budapest legnagyobb és leghírhedtebb közparkját, hogy megnézzük, mi az, ami a látogatókat elriasztja. Kiderítettük, igaz-e, hogy akár örökre bezárhat az ország egyetlen planetáriuma. Meglátogattuk a Fradi ingatlanfejlesztését is az egykori Építők-területen, ahol nem láttak minket szívesen, és utánajártunk, felsejlik-e valamilyen koncepció a park rendbetételére. Nem lettünk nyugodtak. A Planetárium bezár, de megnézhettük, ellentétben az épülő Fradivárossal. És attól sem lettünk nyugodtak, amit Budapest leghírhedtebb közparkjának jövőjéről megtudhattunk.

2017. május 23, kedd

07:35  Felhívás a Manchesterben tartózkodó magyarok számára [4 hete]
  Magyarország londoni nagykövetsége az alábbi ügyeleti számon várja a Manchesterben történt tragikus eseményekkel kapcsolatos bejelentéseket: 00-44-20-7201-3440.
07:31  Az európai értékek az európai polgárok szívében vannak [4 hete]
  Orbán Viktor szerint az európai értékek nem Brüsszelben, hanem az európai polgárok szívében vannak.
07:21  Hogy csinál a kormány gyereket? [4 hete]
  Hogy csinál a kormány 1,4-ből 2,1 gyereket? Kisebb csoda – vagy egy azzal felérő kormányzati intézkedési terv – kellene hozzá, hogy megállítsa a kormány a rémisztő mértékű hazai népességfogyást. A már többször beharangozott születésösztönző csomagnak egyelőre csak egy-két részletét ismerni, így magunk próbáltuk meg számba venni, miből válogathat a kormány, ha tényleg évi 30 ezerrel több gyereket szeretne.
06:53  Megváltoztathatja a CEU sorsát egy Amerikából érkező levél? [4 hete]
  Legalábbis erre engednek következtetni Balog Zoltán szavai.
06:32  Ha kultúráról beszélünk, két különböző Magyarországról beszélünk [4 hete]
  A KSH adatai szerint még nagyobb a szakadék abban, mennyit költ kultúrára és szórakozásra a leggazdagabb és legszegényebb réteg, mint ahogy az ország régiói között is egyre ijesztőbbek a különbségek.
06:18  Megszüntetnék a szegregációt [4 hete]
  Iskolába kell járniuk és együtt kell működniük az önkormányzattal azoknak a niklai romáknak, akik a faluban szeretnének majd bérlakást kapni. A somogyi település az elsők között adja be azt a pályázatot, amely a szegregáció megszüntetését segíti elő. A községben mintegy 200 roma él, közülük 45-en töltötték ki azt a kérdőívet, amely a pályázat elindításához szükséges. Fülöpné Kesztyüs Éva polgármester úgy fogalmazott: segélyekkel nem lehet megoldani a romák helyzetét, csupán a felzárkóztatással.
06:03  Balázs András: Romák és tabuk [4 hete]
  Cserdi polgármestere a 168 Órában megjelent írásomra a Hír TV Online-nak adott terjedelmes nyilatkozatában reagált. Bogdán László a cigány hagyományokból eredő problémák kimondásáért száll síkra.

2017. május 22, hétfő

06:10  Az internet nem felejt: Cigányok ideje [5 hete]
  Avagy a nap, amikor Orbán Viktor megállapodott Farkas Flóriánnal. Éppen hat évvel ezelőtt, 2011. májusában Orbán Viktor miniszterelnök megállapodott Farkas Flóriánnal, az Országos Roma Önkormányzat vezetőjével.
06:02  Orbán: Magyar Magyarországot akarunk [5 hete]
  A legutóbbi napokban fokozódó kampányhangulatról, a kormány és az ellenzék közti feszültségekről, az ellenzéken belüli torzsalkodásokról számoltak be a nyilvánosság fórumai. Lefülelt mondatok.

2017. május 20, szombat

09:55  Tóta W. Árpád: Rezsim és rezsi [5 hete]
  Ahol félmilliárdot el lehet dugni a cipősszekrénybe, ott hamar szemet vetnek rá azok, akik hozzáférnek. Nem az ő zsebükben akarok én turkálni, dehogy. Pont a sajátomban turkálok, ugyanis onnan kerül a pénzem az övékbe.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron