pénztárca kímélő megoldások
 
C-PRESS Hírügynökség hírek  Vegyes hírek
 

2017. április 28, péntek

11:44  Csőd előtt az Országos Roma Önkormányzat,fizetésekre sem lesz pénz? [15 óra 21 perce]
  Hiába mentette meg az Emmi az ORÖ-t a bedőléstől tavaly karácsonykor, egy 80 milliós inkasszó miatt most tényleg becsődölhet a szervezet.
11:35  Orbán nyerte a menetet, de az alatta tátongó szakadék tovább mélyült [15 óra 30 perce]
  Az arcára volt írva, hogy Orbán Viktor győzelemként éli meg saját szerdai szereplését az Európai Parlamentben. És valószínűleg nem is értelmezte félre a történteket. Mégsem bízhatja el magát. Azokban, akiknek elegük van a magyar kormány provokációiból, tovább nőhetett az elhatározottság, hogy nagyot üssenek, ha egyszer megtehetik.
11:05  Mészáros Lőrinc egyetlen év alatt 100 milliárddal lett gazdagabb [16 óra 0 perce]
  Jelentősen nőtt a száz leggazdagabb magyar összvagyona az elmúlt évhez képest, 2769,9 milliárd forintról 3376,7 milliárd forintra emelkedett a napi.hu összeállítása szerint. A rangsorba csak azok fértek fel, akiknek legalább 7,5 milliárdjuk van.

2017. április 27, csütörtök

09:00  Zuglói Roma Nap [1 napja]
  A Zuglói Roma Nemzetiségi Önkormányzat idén is megtartja a Zuglói Roma Nap c. rendezvényét, mely ezen a héten szombaton délután 2 órától kezdődik és amelyre nagyon sok szeretettel meghívunk mindenkit.

2017. április 26, szerda

09:14  Nyílt levélben hazudtolta meg az óraadó Ádert a CEU rektorhelyettese [2 napja]
  Enyedi Zsolt pontról pontra cáfolta a köztársasági elnök CEU-val kapcsolatos csúsztatásait, amelyeket Áder a trefortos diákok kérdéseire válaszolva hozott fel.
08:46  Roma nők csapata támogat elesetteket [2 napja]
  A szociális ellátásban dolgozhatnak azok a roma nők, akik egy képzési és foglalkoztatási program révén kapnak esélyt a munkára Helesfán.

2017. április 25, kedd

06:56  Gyurcsány 72 órás ultimátumot adott Orbánnak [3 napja]
  A DK vezetője azt állítja, hogy tudja, mivel zsarolják az oroszok Orbán Viktort, és felszólította a miniszterelnököt, hogy tisztázza magát.
06:45  Kósa titkára elismerte, hogy ő szervezte a Jobbik-plakátok átragasztását [3 napja]
  A személyi titkár aktivistákat toborzó levelében azt írta korábban, hogy „szeretnék különféle szövegekkel feldíszíteni” a Jobbik óriásplakátjait.
06:29  Év végi pénzbeli kompenzációt ígért a nyugdíjasoknak Varga [3 napja]
  A kormány nem tudja tartani az inflációs célt, az nagyobb lesz, mint ahogy várták. Az emiatt rosszul járó nyugdíjasoknak csak az év végén egészítenék ki a havi járandóságát.

2017. április 23, vasárnap

11:56  Hat helyszínen választanak ma a magyarok [5 napja]
  Tolna megyében két településen lesz időközi polgármester-választás:
11:48  Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán [5 napja]
  Szellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth Tamás ellen - írta az MTI.
11:30  Gyászol a magyar sport, elhunyt az olimpiai bajnok [5 napja]
  Meghalt Földi Imre, a magyar súlyemelés első olimpiai bajnoka.
11:23  Ősszel derülhet ki az együttműködés más pártokkal [5 napja]
  Októberben dől el, hogy az Új Kezdet mennyire bizonyul versenyképes politikai erőnek, és ennek fényében döntenek majd arról is, hogy együttműködnek-e esetleg más, kormányváltást akaró politikai erőkkel – mondta Newsroom című műsorunkban Gémesi György.

2017. április 22, szombat

09:29  Békemenet a kormányért és Oroszországért. És minden más ellen. [6 napja]
  A nevét eltitkoló párt-közeli Kovács Gergő, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke elmondta - na jó, megsúgta - ,hogy nehéz és fárasztó feladat a szervezés-idejére Fideszesnek lenni, mert több fronton is kell harcolniuk és a kormányért kiállni. Az egységes, feszes és tempós menetelésről már nem is beszélt...
07:44  Fizetnie kell a Roma Önkormányzatnak [6 napja]
  Jogerős ítélet van arról, hogy 4500 táblagép árát - és a kamatokat - ki kell fizetnie a szervezetnek.

2017. április 21, péntek

07:55  A DK már küldi is átfogó programját Botka Lászlónak [7 napja]
  A Demokratikus Koalíció (DK) várja Botka László jelentkezését az ellenzéki pártok választási együttműködéséről szóló egyeztetésére és elküldi az MSZP-s politikusnak a “Sokak Magyarországa” című programját.
07:24  A második világháború óta nem éheztek ennyien [7 napja]
  Milliók vannak veszélyben az éhínség és a fegyveres konfliktusok miatt. A második világháború óta nem veszélyeztetett ennyi embert az élelmiszerhiány, mint napjainkban.
07:06  Lövöldözés Párizsban - halálos áldozat is van [7 napja]
  Lövöldözés volt csütörtök este Párizs központjában: egy rendőrt agyonlőttek, egy másik megsebesült. A támadót is lelőtték.

2017. április 20, csütörtök

08:15  Stadler elárulta - mégsem övé az akasztói stadion [1 hete]
  Habár napokkal korábban már bejelentette, még hivatalosan nem a Stadler Alapítványé az akasztói futballstadion.
08:05  Mészáros Lőrincék miatt paterolják ki a vizes vb-t szervező céget [1 hete]
  Miközben a vizes vb mindjárt kezdődik, a beruházásai pedig nagy csúszásban vannak, a Bp2017 Kft.-nek az Echo TV bejövetele miatt kellene elhagynia irodáit. A szervező cég munkatársait ráadásul két helyre költöztetnék át.
07:57  Völner Pál: tartanak a szervezetek attól, hogy kiderül Soros támogatja őket [1 hete]
  Azon civil szervezetek kritizálják az új törvényt, amelyek nem az ország érdekeit tartják szem előtt - mondta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az MTI-nek.
07:50  Kiszorulhatnak az uniós piacokról a magyar fuvarozók [1 hete]
  Súlyos anyagi és adminisztrációs teher a magyar fuvarozóknak is, hogy több uniós országban az ottani minimálbért kell fizetniük a dolgozóiknak – mondta a Világgazdaságnak Somogyi Gábor, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének főtitkára.
07:43  Váratlan helyről kapott támogatást a CEU [1 hete]
  A Közép-európai Egyetemnek Budapesten kell maradnia, mert ott értékes kutatások folynak - mondta Pálinkás József, az első Orbán-kormány volt oktatási minisztere a Hír TV-nek.
07:37  Feltettek egy fontos kérdést Orbánnak [1 hete]
  Megkérdezték a magyar miniszterelnöktől, hogy kilépnek-e az Európai Néppárttól.

2017. április 19, szerda

10:51  Állami támogatással fejleszt a Kecskeméti Konzerv Kft. [1 hete]
  A Kecskeméti Konzerv Kft. 1,89 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházást valósít meg üzemében, melyet a Nemzetgazdasági Minisztérium 948 millió forint vissza nem térítendő állami támogatással segít.
10:47  A kampány főpróbája zajlik [1 hete]
  A választási kampány főpróbája zajlik, és az már most látható, hogy a 2018-as voksolás sorsdöntő lesz - mondta a Magyar Időknek Orbán Viktor.
10:42  Már 140 ezernél is többen kitöltötték a konzultációs kérdőívet [1 hete]
  Napról napra növekszik a kitöltött nemzeti konzultációs kérdőívek száma, az internetes válaszokkal együtt már 140 ezernél több beérkezett - mondta Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.
10:06  Kovács: A kötelező irodalom részévé kellene tenni Bayer Zsolt cikkeit [1 hete]
  A CÖF felhívta a hívei figyelmét arra, hogy ne dőljenek be a Kétfarkú Kutya Párt által meghirdetett békemenetnek. Kovács Gergely erre az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Rónai Egonnak elmondta: ők is kiadtak egy közleményt, amiben a CÖF közleményét cáfolták.
09:56  Ismét sorra hallgatják ki a roma képviselőket [1 hete]
  Többek között egy botrányos vesztegetésgyanús hangfelvétel miatt kérdezik ki az Országos Roma Önkormányzat képviselőit az ügyészségen.

2017. április 16, vasárnap

09:27  Baxtali Patradyi Savore Zhenenge! [1 hete]
  Minden kedves olvasónknak, támogatónknak, és a figyelmével megtisztelő látogatónknak, Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk! Baxtali Patradyi Savore Zhenenge! A nyúl áldjon meg! Kattintson a linkre! http://c-press.hu/201004026649/belfold/kellemes-husveti-unnepeket-kivanunk.html

2017. április 13, csütörtök

07:55  Miért kell a CEU a cigányoknak? [2 hete]
  11 év és 253 roma diák, több mint 15 országból, amelyből 72 magyar állampolgár. Ezekkel a számadatokkal büszkélkedhet a CEU Roma programja, a Roma Access Programs. A program, az egész világon egyedüliként nyelvtudáshoz, kompetens kapcsolatokhoz és reális lehetőséghez juttatja a roma diákokat, hogy nemzetközileg elismert MA diplomát szerezzenek. Ezen program segítségével jutott be Esztergályos Károly a CEU Gazdaságpolitikai mesterképzésére. Elmondása szerint nem bírta tovább a CEU körüli feszültséget, és gondolatait Facebook-on osztotta meg, amelyeket az alábbiakban adunk közre.

2017. április 11, kedd

08:42  Hadházy: Ismerem a Fidesz listáit, minden név mellett ott egy szám [2 hete]
  "A nemzeti konzultációnak semmi más feladata nincs, mint neveket gyűjteni. Amikor Fideszes képviselő voltam akkor láttam a listát, amin mindenkinek a neve mellett van egy szám. Ha aláír bármit, akkor a neve mellett az a szám növekszik. Ezeket az adatokat, településenként, ABC sorrendben mindenkiről nyilván tartják. Ennek alapján kopogtatnak majd be a választókhoz"- mondta Hadházy Ákos az ATV Egyenes beszéd című műsorában.
08:30  Gyurcsány: Orbánt megzsarolták [2 hete]
  Gyurcsány Ferenc nem zárja ki, hogy újra miniszterelnök legyen. Ez abból az interjúból derül ki, amelyet a volt kormányfő a Magyar Nemzetnek adott.
08:13  Tóth Ákos: Áder, a NER elnöke [2 hete]
  Áder János köztársasági elnök, nem törődve a tiltakozásokkal, nem törődve a szellemi élet legnagyobbjai, az Akadémia elnöke, Lovász László vagy Nádas Péter író személyesen neki címzett kérésével, hétfőn aláírta a felsőoktatási törvény módosítását, amely csak és kizárólag azzal a szándékkal íródott, hogy a „Soros egyetemet”, a CEU-t elüldözze Magyarországról.

2017. április 08, szombat

20:00  Nemzetközi Roma Nap: Egyenlő jogokat és lehetőségeket roma polgártársainknak! [2 hete]
  Ma ünnepeljük a nemzetközi roma napot, az 1971-ben megtartott Első Roma Világkongresszus megnyitásának évfordulóját.
06:59  EURÓPAI BIZOTTSÁG: MINDEN UNIÓS POLGÁRNAK EL KELL ISMERNIE A ROMÁK EGYENLŐSÉGÉT [2 hete]
  Az integráció és az elfogadás az egyének szintjén kezdődik, ezért felszólítjuk az összes uniós polgárt, hogy ismerje el és vallja magáénak a romák egyenlőségét, és ismerje fel a roma történelem és kultúra egyediségét – hangsúlyozta az Európai Bizottság pénteken, a romák szombati nemzetközi napja alkalmából kiadott nyilatkozatában.
05:57  Gyurcsány Ferenc: Én vagyok a galamb [2 hete]
  Senki nem kérdőjelezheti meg a DK önállóságát, a mi belügyünk, hogy ki vezeti a pártot – állítja Gyurcsány Ferenc, aki nem enged, nem lép hátrébb, listán akar indulni a választáson. Szerinte vissza kell térni az ellenzéki tárgyalóasztalhoz, de ha ez nem sikerül, nincs összefogás, akkor saját jelölteket indítanak. Tisztában van azzal, hogy ez a baloldal számára öngyilkos taktika lenne, de szerinte éppen ezért az MSZP-nek nagyobb felelősséggel kellene programokat hirdetnie. A DK elnöke szerint ha ő nem állítja le az embereit, még keményebb nyilatkozatok hangzottak volna el a lapunkban megjelent Botka-interjú után, amelyben a politikus bejelentette, feltételek teljesítése esetén vállalja a miniszterelnök-jelöltséget.

2017. április 05, szerda

08:41  Most nem a roma önkormányzat költekezik [3 hete]
  A Lezsák Sándorhoz köthető szervezet hozhatja létre a Roma Oktatási és Kulturális Központot.Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítaná az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Roma Oktatási és Kulturális Központ létrehozását – derült ki a kormány oldalán megjelent előterjesztésből.
07:43  Sorra zárják le reggel a hidakat, káosz jöhet [3 hete]
  Büki Zoltán és a Demokratikus Magyarországért Civil Társaság szervezésében újabb tüntetést szerveznek. Az akció során reggel nyolckor jelképesen lezárják a Szabadság hidat, majd 2 óránként egy másikat.
07:24  Lázadásra buzdít Facebookján Gyurcsány Ferenc [3 hete]
  Magyarország - "Újra ideje a demokratikus lázadásnak!" - olvasható Gyurcsány Ferenc közösségi oldalra kirakott posztjában.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest