pénztárca kímélő megoldások
 
C-PRESS Hírügynökség hírek  Vegyes hírek
 

2017. október 17, kedd

06:08  Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián [2 napja]
  Ötezer embert akar összehívni október 28-án Szolnokra, a városi sportcsarnokba Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke - írja a Romnet. A rendezvényt, amelyre országos mozgósítással, buszokkal szállítanák az embereket, „tisztújító kongresszusként" szervezik, de erre egyébként nincs szükség, hiszen Farkast már júniusban Kisújszálláson, egy ebédnek álcázott kongresszuson megerősítették az elnöki pozícióban.
06:07  Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket [2 napja]
  Több mint száznegyven idős embert károsított meg három csaló.

2017. október 12, csütörtök

08:28  Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? [6 napja]
  Milyen jövőt kínál, ha egy településen 20 százalék a romák aránya, de a gyermekek között 70 százalék? Hajdúhadház arra jutott, az elkülönítés zsákutca, és a sport segítségével kell integrálni a gyerekeket. Mégis kitört a botrány egy játszótér körül. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban
08:26  Összeálltak Váradiék [6 napja]
  Több mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már maga is énekes lett.

2017. október 10, kedd

13:47  Az EMMI minisztere helyet biztosít a roma hős emléktáblájának [1 hete]
  Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a sajtóból értesült arról, hogy civil kezdeményezésre a Nyugati pályaudvar épületén szerettek volna emléktáblát elhelyezni Puczi Béla marosvásárhelyi cigány hősnek, de a vasúttársaság szabályzata ezt nem teszi lehetővé.
13:44  Nem engedte a MÁV a roma hős emléktáblájának felavatását [1 hete]
  A Roma Büszkeség Napján a szervezők egy emléktáblát szerettek volna kihelyezni a Nyugati Pályaudvarra, a MÁV azonban elutasította a kérést

2017. augusztus 22, kedd

07:38  A cukiság és a cigányok [8 hete]
  Csak nehogy átessünk megint a ló túloldalára. Ez ugrik be a Jobbik elnökének bocsánatkérős interjúját (https://mno.hu/belfold/vona-gabor-kesz-bocsanatot-kerni-a-ciganyoktol-es-a-zsidoktol-2412481) követő kommentárok olvasása közben. Különösen igaz ez a Hvg.hu-n megjelent írásra, amely – címe szerint – „húsz kőkemény idézettel” (http://hvg.hu/itthon/20170815_vona_jobbik_antiszemita_rasszista_kijelentes) próbálja cáfolni „a patyolattiszta lelkű Vona Gábort”. Kőkemény idézetet biztosan lehetne többet is gyűjteni – akár más pártok képviselőitől is –, amellyel a rasszista vagy antiszemita bélyeget okkal vagy ok nélkül sokakra rá lehetne sütni.

2017. július 05, szerda

06:07  Ismét lehet jelentkezni az Útravaló ösztöndíjprogramra [15 hete]
  Már lehet jelentkezni a hátrányos helyzetű, köztük a roma diákok iskolai előmenetelét segítő Útravaló ösztöndíjprogram idei pályázataira.
06:00  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására [15 hete]
  Mintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára sajtótájékoztatón.

2017. július 03, hétfő

13:54  A magyar kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben [15 hete]
  A külgazdasági és külügyminiszter szombaton telefonon biztosította Izrael budapesti nagykövetét, hogy a magyar kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben. Szijjártó Péter az MTI-nek elmondta: Jószéf Amranival tudatta, Horthy Miklós kormányzó tevékenységéhez pozitív és kiemelkedően negatív időszakok is tartoznak.
13:49  Ötmilliárd forintot kapnak közfeladatot ellátó egyházak és civil szervezetek [15 hete]
  Ötmilliárd forint támogatásra pályázhatnak szociális és gyermekvédelmi szakellátást nyújtó egyházi és civil szervezetek - jelentette be Soltész Miklós sajtótájékoztatón.

2017. július 02, vasárnap

06:58  Kövér László méltatta Farkas Flórián munkáját, és odapörkölt a nyugati demokráciáknak [15 hete]
  Sem a Jobbikkal, sem az MSZP-vel nem működne együtt a 2018-as választás után Kövér László, az Országgyűlés elnöke, aki a Hetek című hetilapnak adott, pénteken megjelent interjúban beszélt a migrációs válság veszélyeiről, de annak a konfliktusnak az okairól is, amely a Fidesz és Soros György, illetve Simicska Lajos között húzódik.

2017. június 30, péntek

07:30  Farkas Flóri után még mindig jönnek a kifizetetlen számlák [15 hete]
  Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) két képviselője szerint még mintegy 840 millió forintos tartozása van a szervezetnek.
07:25  840 milliós tartozása van az Országos Roma Önkormányzatnak [15 hete]
  Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) két képviselője szerint még mintegy 840 millió forintos tartozása van a szervezetnek.
07:21  Jobbik: felelős roma vezetőkkel kell dolgozni a cigányság felzárkóztatásán [15 hete]
  A Jobbik azt ígéri, hogy amennyiben kormányra kerül, megkeresi azokat a felelős roma vezetőket, akikkel együtt lehet dolgozni a cigányság felzárkóztatásának érdekében. Szilágyi György, a párt képviselője azt mondta, hogy az együttműködés során viszont minden egyes közcélra szánt forint elköltését ellenőrizni fogják.

2017. június 15, csütörtök

11:56  Lecsapott Farkas Flórián roma szervezetére az Anonymus [17 hete]
  „Túszul ejtette” a Farkas Flórián romaügyi miniszterelnöki biztos által vezetett Lungo Drom szervezet domainnevét az Anonymous magyarországi csoportja – figyelt fel az akcióra a RomNet a szervezet Facebook-oldalán még pénteken közzétett információra.
11:50  Közpénzen segélyezte rokonait Farkas Flórián [17 hete]
  Közpénzből segélyezte a családtagokat Farkas Flórián, amikor ő volt az Országos Roma Önkormányzat elnöke, a miniszterelnöki biztos jótékonykodása jogsértő lehetett.
11:40  Hárommilliárd forintos program indul megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására [17 hete]
  Hárommilliárd forintos, európai uniós támogatású programot indít a kormány megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának elősegítésére - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára szerdán Szekszárdon.
11:38  Kétmilliárdos program indul a roma lányok korai iskolaelhagyásának megelőzésére [17 hete]
  Kétmilliárd forintos program indul a roma lányok korai iskolaelhagyásának megelőzésére - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára pénteken a Baranya megyei Cserdiben.
11:33  Havonta ételcsomagot kapnak a hátrányos helyzetű kisgyermekek három megyében [17 hete]
  Ételcsomagot kapnak egy európai uniós támogatású program segítségével havonta a Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében élő, háromévesnél fiatalabb hátrányos helyzetű gyermekek - jelentette be a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár Vásárosnaményban.
11:28  A nyári szünetben is igényelhetik a rászoruló gyermekek szülei az ingyenes étkeztetést [17 hete]
  Idén is mind a négy iskolai szünetben, így a nyári szünetben is meleg ételhez juthatnak a hátrányos helyzetben lévő családok gyermekei. A kormány még 2015-ben döntött a szünidei gyermekétkeztetés kiterjesztéséről, aminek eredményeként országszerte 208 ezer hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részesülhet az iskolai szünetekben is napi egyszeri ingyenes étkezésben, amennyiben szülei igénylik azt.


Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár