pénztárca kímélő megoldások
 
MyMusic.hu hírek  Szórakozás
 

2014. december 12, péntek

17:01  Megcsinálják Ganxstát! [1 hete]
  "Merényletek" sora készül a Ganxsta Zolee és a Kartel fennállásának 20. születésnapjára! Az első 2014. december 11-én csütörtökön volt, amikor az Akkezdet Phiai részéről Saiid és a Brains közös munkájának köszönhetően született meg egy különlegesen erős feldolgozás a mindenki által jól ismert "Rossz Vér" című legendás dalból, ami bombaként robbant, a You Tube-on. A dalhoz készült lyric videót, óránként több ezren tekintik meg. De miről is van itt szó tulajdonképpen?
15:45  colorStar - Solarize - új album és lemezbemutató [1 hete]
  A colorStar hatodik albumát jelenteti meg, mellyel új fejezet nyílik: friss, Solarize névre keresztelt lemezük egy következő korszak nyitánya mind a zenében, mind a zenekar életében, hisz legutóbbi lemezük, a 2012-es Flow óta a csapatban is történtek változások. De mindenki nyugodjon meg, a Solarize ízig-vérig colorStar anyag lett, robbanó tévékkel, elektronikus tánczenével, pszichedelikus utazással, új dimenziókkal, belső filmekkel és lüktető ritmusokkal.
14:30  Boban & Marko Marković Orkestar - dupla újévi koncert a Müpában [1 hete]
  Boban és Marko Marković mindent elért, amit zenekar elérhet a világ e szegletében: több százezer eladott lemez, klub- és fesztiválkoncertek százai, rajongók tízezrei követik zenélésüket, bárhol is játsszanak földrészünkön. Idei budapesti újévi nagykoncertjük apropóján sem ígérhetünk mást, mint önfeledt, szabad örömzenélést, ahol a Balkán, az európai zenei hagyományok keverednek Boban és Marko muzsikájában.
13:00  A OneRepublic Budapestre jön a nyáron! [1 hete]
  A 2002-ben Ryan Tedder énekes és Zach Filkins gitáros által alapított, középiskolai barátokból álló banda először akkor került a zeneipari szakemberek látóterébe, amikor teljesen ismeretlenül, bármilyen lemezkiadói szerződés és támogatás nélkül komoly kereskedelmi sikert értek el a MySpace-en. Most meg már várhatóan teltházas koncertet adnak jövő júniusban Budapesten is! Kitaláltátok, mire készüljetek nyár elejére? OneRepublic koncert lesz 2014. június 7-én a Budapest Arénában!
10:00  Premier - Sziget Aftermovie 2014 [1 hete]
  Megérkezett a 2014-es Sziget aftermovie-ja, vagyis sok-sok emlékezetes pillanatot tartalmazó hangulatfilmje. Az utóbbi évek egyik legerősebb Szigetének múltidéző videóját a hajtás után mutatjuk.

2014. december 11, csütörtök

15:20  The Pills: Új ügy van! [1 hete]
  2014. december 7-én jelent meg a közelmúltban nagy változásokon átment The Pills új EP-je mely a "Lets kick the walls" címre hallgat. A vadonatúj ügynek természetesen bemutatója is lesz méghozzá a Beat on the Breat nevű helyen a Nyári utcában 2014, december 13-án szombaton!
14:30  Milky Whale a Müsziben [1 hete]
  Milky Whale 2012 óta zenél Budapesten, stílusa a jazz, a trip-hop és az elektronikus zene szeretetéből nőtte ki magát. Ha kategóriát keresünk, ez leginkább a down-tempo electronica lehetne, a szaxofon elektronikusan feldúsított, állandó jelenlétével; ezt pár kritikusa amibient zenedobozként írta le. 2014. december 12-én pénteken meghallgathatod és megnézheted a Müsziben!
12:45  Majdnem tökéletes Foo Fighters [1 hete]
  Foo Fighters: Sonic Highways | Akárki akármit mond, Dave Grohl bandája korunk legmeghatározóbb zenekara, a modern alternatív rock egyik úttörője. Éppen ezért különösen figyeltem az új lemez körüli felhajtást. Ez nem volt nehéz, hisz minden kis momentumot megosztottak, napról napra lehetett nézni a fejleményeket. Viszont magával a lemezzel gondom volt, ezért is érkezik meg csak most a cikk róla. (Még itt jegyezném meg, hogy a cikkben a kritikák mind az FF szintjéhez van viszonyítva, vagyis fényéveket ver az átlag lemezekre, amik mostanában jönnek ki.)
11:20  Morcheeba esti mese helyett [1 hete]
  Nincs is tökéletesebb esti program egy fárasztó és elviselhetetlenül hosszúra nyúlt munkanap után, mint egy Morcheeba koncert, 2014. december 8-án a SYMA csarnokban. Pláne, hogy hétfőről beszélünk, amikor mindenki szembesül az elkövetkező napokkal rázúduló teendőkkel, így kimondhatjuk, hogy a hét egyik legrosszabb szakasza, amit nem árt egy lelazulással indítani. Szóval a hét elejét ilyen finom, melengető és megnyugtató zenével kezdeni, tényleg felbecsülhetetlen!

2014. december 10, szerda

16:30  Végre itthon játszik a StadiumX! Nyerj te is belépőt! [1 hete]
  StadiumX - 2014. december 19. Club Play | A Nicky Romero által vezetett Protocol Recordings kötelékébe tartozó DJ és producer páros 2013 ősze óta hatalmas utat tett meg. A Howl at the Moon című himnuszuk egyből az elektronikus zenei szféra élvonalába repítette őket: a felvétel 2014-ben az Ultra Music Festival legtöbbet játszott dala lett, emellett a Beatport stílusoktól független toplistájának első helyezettje.

2014. december 09, kedd

16:15  Karcosok Klubja születésnap a Corvintetőn [1 hete]
  Harmadik születésnapját ünnepli a Karcosok klubja, a hazai scratch kultúra zászlóshajója, akik egy ideje a Corvintetőn tartják összejöveteleiket. Most a szokásos gyakorláson kívül esti buli is lesz a Corvintető Bisztrójában!
12:00  Slash meg akarta mutatni - lemezkritika [1 hete]
  Slash - World On Fire | Vajon igaza volt Gene Simmons-nak (Kiss), amikor ősszel a rock halálát vizionáló nyilatkozatott tett? Ráadásul Slash harmadik szólóalbumának megjelenése előtt bő egy héttel tette ezt. Tény, hogy a klasszikus értelemben vett rock, hard rock, vagy Simmons esetében a glam, már nem igazán termel ki friss előadókat, de egy elnyűhetetlen zászlóshajója akkor is akad a szcénának: Ő nem más, mint a cilinderes ikon, Saul Hudson, azaz Slash.

2014. december 08, hétfő

19:30  Csoki helyett The Carbonfools Mikulásra [1 hete]
  Nem ültünk otthon 2014. december 5-én este, csizmát takarítva, Mikulást várva, ha már a csokievésnél is jobb programunk volt a hétvége megkezdésére. Fehér Balázsék aznap mutatták be új albumukat, a Carbonbliss-t. Jó az album, jó a banda, jó volt a koncert, és még helyesek is, úgyhogy mi approváljuk a korongot és a folytatást!
16:00  Az Isten Háta Mögött az A38-on zárja az évet [1 hete]
  Az Isten Háta Mögött zenekar 2014. december 27-én az A38 Állóhajón zárja 15 éves turnéját, tehát nincs mese, ez alkalomból egy csodálatos koncerttel örvendeztetnek meg bennünket. Előzenekar, az IHM jó barátja, az Angertea lesz...
15:00  Esélyteremtő programot támogat a Punnany Massif [1 hete]
  A legújabb klipjében is látható "óriáshangszereket" árverezi el a Punnany Massif. A befolyó összeget a mélyszegénységben élő gyermekek felzárkózását segítő zenei program megvalósítására ajánlja fel a zenekar. A hangszerekre december 8-18. között lehet licitálni a Vaterán keresztül.
10:00  Ezek a fiatalok! Ivan & the Parazol az Akváriumban [1 hete]
  Megint-még mindig izgalmas események történnek az Ivan & the Parazol háza táján: két jelentős koncertsorozat között, vagyis hollandiai miniturnéjuk után és az Illés ötvenedik születésnapjának alkalmából megrendezendő Beatünnep előtt szusszantak egyet, és beugrottak az Akváriumba egy fellépés erejéig. De még hogy!

2014. december 05, péntek

15:49  Négynegyed a Corvintetőn [2 hete]
  Remek zene, négynegyedes az üteme! énekelte egykor Fenyő Miki a Hungáriával, de a hagyomány nem szakadt meg! A Corvintető egyik legújabb kezdeményezése a 4/4 projekt, melynek a megfejtése olyasmi, hogy 4 ember a negyediken, akik négynegyedes dallamokat játszanak 400 forintért. 2014. december 11-én lehet először megkóstolni!

2014. december 04, csütörtök

17:20  Exkluzív DVD csomagot adott ki a R.E.M. [2 hete]
  6 DVD-s exkluzív csomagot jelentetett meg az R.E.M., rádásul a kiadvány a zenekar és az MTV különleges kapcsolatát mutatja be élő fellépések, díjátadók, közös műsorok felvételein, illetve egy egész estés dokumentumfilmen keresztül.
16:00  Bemutatta klipjét a Margaret Island [2 hete]
  Margaret Island - Egy lány sétál a domboldalon | A Margaret Island nevű zenekar új klipet mutatott be, ráadásul olyan fórumot talált magának erre, mint a Petőfi Rádió Kultúrfitnesz című műsora. A videóban nőket érintő, bántó helyzeteket mutat be, különböző életkorú embereken keresztül.

2014. december 01, hétfő

18:00  Palya Bea új karácsonyi dala [2 hete]
  Advent első vasárnapja alkalmából megjelent Palya Bea új karácsonyi dala, az Igazi angyal. A dal 2014. november 30án került bemutatásra az MR2 Petőfi Rádió Másnap című vasárnap délelőtti műsorában, a dalhoz készült videóklip pedig ugyanaz nap délután szintén a Petőfi Rádióban és a rádió online felületein.
16:45  Black Nail Cabaret - új kislemez és klip [2 hete]
  Új kislemezzel és egy sötét hangulatú klippel jelentkezik a Black Nail Cabaret. A pop-noir duó tagjai Árvai-Illés Emese énekes és Tarr Zsófia billentyűs, akik jelenleg a London-Budapest távolságot legyőzve készítették el Satisfactionre keresztelt EP-jüket, mely a márciusban megjelenő második albumuk előfutára.
15:30  Fejeket és kezeket fel! Megérkezett az új Wu-Tang Clan [2 hete]
  A kilenctagú banda harcos rapet hozott a 15 trackes új Wu-Tang Clan lemezen, amely hét évvel a legutóbbi stúdióalbum után jelent meg. Lendületes, ragacsos alapok, és egy sokkal érettebb hozzáállás hallható a dalokon. A lemez címe: A Better Tomorrow
12:45  Már lehet jegyet venni a Balaton Soundra [2 hete]
  2014. december 1-én 12 óra 1 perctől indult a 2015-ös MasterCard Balaton Sound jegyértékesítése - jelentették be a fesztivál szervezői. Jó hír, hogy az első 10.000 bérletet "early bird" áron, azaz 39.900 forintért lehet megvásárolni. A Sound július 9-12 között lesz Zamárdiban, a bérleteseket pedig egy nulladik nap is várja.
11:30  Csütörtöki mulatság a Corvintetőn [2 hete]
  A fellépőket aligha kell külön-külön bemutatni: a Faktorlabor régóta gyártja a kiváló rappet. Bár 2015-re új lemezzel készülnek, ezen az estén még a legjobb dalaikkal rengetik meg 2014. december 4-én csütörtökön a Corvintető VIP bisztróját.

2014. november 30, vasárnap

18:30  Megjelent az új Anima Sound System lemez [2 hete]
  Az idén 21 éves Anima Sound System 4 éve várt "Gravity And Grace" című lemeze végre megjelent digitálisan és CD-n, a zenekar első kiadványaként a Magneoton égisze alatt. A lemezbemutató 2014. december 31-én lesz a Roham Bárban a Dohány utcában.
16:30  Újabb nevek a VOLT Fesztivál kínálatában [2 hete]
  Egyedi módon, a közönség bevonásával jelentette be a VOLT Fesztivál szervező csapata, hogy jövő júliusban a Rise Against, a Parov Stelar Band és a Parkway Drive is fellép Sopronban. Korábban már nyilvánosságra hozták, hogy többek között a Motörhead és John Newman is a VOLT vendége lesz jövőre, ennek hatására fél nap alatt mintegy kétezer bérlet kelt el idehaza. Kedvezményes jegyek a karácsonyi időszakban is kaphatók.
15:30  Kaland, játék, kockázat, a Coldplay új interaktív klipjében [2 hete]
  A minap debütált a Coldplay új, teljesen egyedülálló klipje a zenekar saját honlapján, ahol azonnal le is lehet rá csapni. Az "Ink" a negyedik kimásolt kislemez a világszerte slágerlistákat vezető, masszív eladásokat produkáló, és számos országban mára arany- és platinastátuszt elért 2014-es lemezükről, a "Ghost Stories"-ról.

2014. november 29, szombat

14:00  Az év kollaborációs lemeze a Suzukitól [3 hete]
  Suzuki VIAdal Crossover | A Suzuki az elmúlt időszakban erős zenei kampányt folytatott: először ingyenes klipeket adtak zenekaroknak (1.000.000 Ft értékben), majd karaoke mobilt működtettek zenekartagokkal. És a dolog betetőzése a Crossover album. A dolog szépsége, hogy nem erőltetett, konkrét reklámozásról van szó, érződik belőle, hogy segítetni akarják a magyar zenét (a minőségit). Az albumon 12 előadó 6 száma található, vagyis a pikantéria a zenészek kollaborációjában van.

2014. november 28, péntek

12:40  Defekt Dudes évzáró ünnepség a Müsziben! [3 hete]
  A decemberi fagyos időjárást ellensúlyozva, kellő áhítattal és meghittséggel ünneplőjük egy újabb punkkal teli év végét. Ha eljössz ide, biztos eléggé feltöltődsz ahhoz, hogy a jókedved még a fa mellett is kitartson, amikor már bejglivel terhelt kajakómában kell végighallgatni milyen volt a kommunizmus és azt, hogyha Jézus képes volt meghalni a bűneinkért akkor te meg igazán elmosogathatnád a halászlé foltos mélytányérokat.

2014. november 14, péntek

14:30  Filmzenés est a Brass On the Road és a TánCentrum előadásában [5 hete]
  A Brass On the Road zenekar amatőr zenészekből álló együttes. A zenekar 9 fúvós hangszerből, 2 gitárból és 1 dobból áll, repertoárjukban a jazz sztenderdektől kezdődően a latin és pop slágereken át a filmzenékig mindenféle dalok megtalálhatóak.
13:15  Thomas Hampson a Müpában [5 hete]
  A világ legjelentősebb koncerttermeinek és operaházainak sztárját, Thomas Hampsont fogadja vendégül a Művészetek Palotája, hogy elhozza nekünk Mahler és Schubert műveit. A hangversenyre 2014. november 25-én kedden kerül sor.
10:00  Köszönet a Magna Cum Laudétól [5 hete]
  A Hard Rock Caféban, egy minikoncert keretében ünnepelte meg a Magna Cum Laude új albumát a megjelenés napján, 2014. november 12-én. Mostmár kapható a Köszönet, tessék sokat hallgatni, hogy mindent kívülről fújjunk december 29-re - akkor lesz a 15 éves jubileumi koncert a Sportarénában!

2014. november 13, csütörtök

19:00  Idén utoljára Budapesten az Irie Maffia [5 hete]
  Egy időre elbúcsúzik a fővárosi közönségtől a jövőre tíz éves Irie Maffia. Egy utolsó bulival lezárják a nagy sikerű "Nagyon jó lesz" album időszakát, majd egy darabig nem láthatjuk őket élőben. A koncert az Akvárium Klubban lesz 2014. november 22-én szombaton.
17:45  Miles Davis egykori gitárosa a Müpában [5 hete]
  Az amerikai jazz ikonikus alakja, John Scofield műfajok sokaságában mozog otthonosan, és nehéz lenne megszámlálni azokat a művészeket, akikkel felvétele jelent meg. Miles Davis egykori gitárosa a Művészetek Palotájában ezek közül az egyik legfontosabbal, a Hammond-reneszánszért jócskán "felelőssé tehető" Medeski, Martin & Wood trióval lép fel 2014. november 17-én.
16:30  Xover projekt lesz a Müsziben [5 hete]
  2014. november 19-én szerdán este nézhetjük és hallgathatjuk meg a szicíliai és bostoni érdekeltségű Xover projektet, amit elektronikus zene és vizuális performansznak aposztrofálnak. A különleges előadás lesz, amit erősen ajánlunk mindenkinek!
15:15  Hazai fesztiválok Európa élvonalában [5 hete]
  Az összes nevezett "szigetes" fesztivál, azaz a VOLT, a Sound, a Sziget illetve a VOLT és a Deadcode Produkció által jegyzett B.my.Lake is bekerült kategóriájának legjobbjai közé. A Sziget a "nagyfesztiválok" kategória mellett a "legjobb zenei felhozatal" és a "sztárok kedvenc fesztiválja" csoportban is ott van a legtöbb szavazatot kapottak közt. S hogy ki lesz kategóriájában az első, január 14-én derül ki.
14:00  Anna and the Barbies a SYMA Csarnokban [5 hete]
  Az idén tizedik születésnapját ünneplő Anna and the Barbies zenekar 2014. november 14-én tartja jubileumi nagykoncertjét a SYMA Csarnokban. Megannyi kérdés felmerül a buli kapcsán, például kik lesznek a vendégzenészek és vajon elég lesz-e a SYMA egy ilyen bulira...

2014. november 11, kedd

20:30  Mondtam már, hogy Manökken Proletarz?! [5 hete]
  Elérkezettnek látszik az idő, hogy mindenki megismerje végre a Manökken Proletarz nevét, hiszen októberben megjelent legújabb albumuk, amelyet Szívbemarkoló névre kereszteltek. Akik nyomon követik a zenekar pályáját pontosan tudják, hogy milyen fantasztikusra sikerült a lemezbemutató koncert és abban is biztos lehet mindenki, hogy a 2014. november 13-i GMK-s (Gozsdu Manó Klub) buli sem fog elmaradni mellette. Pláne, mert aznap klippremier is lesz!
15:01  A Puritán úrilány esete Belmondóval [5 hete]
  Viszonzatlan szerelmekről és puritán úrilányokról énekel új dalában a Belmondo. A zenekar friss online kislemezének címadó dalához a pesti éjszakában forgattak klipet. Czutor Zoltán és társai novemberben már ezeket a dalokat is játsszák a koncerteken, 2014. december 11-én pedig további különlegességre készülnek a budapesti Muzikumban.


Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros