pénztárca kímélő megoldások
 
ATV hírek  Vegyes hírek
 

2016. augusztus 29, hétfő

04:39  Nem tudni, hogy hím vagy nőstény a nyíregyházi fehér oroszlán [18 perce]
  Fehér oroszlán született a Nyíregyházi Állatparkban. Az majd csak egy hónapos korában derül ki, hogy fiú, vagy lány. Szülei tavaly érkeztek az állatkertbe. A gondozók szerint hiába volt az első ellése az anya oroszlánnak, pontosan tudja, hogy mi a dolga. A hímmel együtt gyorsan belejöttek a szülői szerepbe. További részletek a videóban.

2016. augusztus 28, vasárnap

19:24  Van vagy nincs káosz a tanévkezdésben? [9 óra 33 perce]
  Már csak 4 nap, és becsengetnek. Az oktatási államtitkár szerint: adottak a feltételek a szeptemberi tanévkezdéshez. A Civil Közoktatási Platform azonban nem így látja. Szakértőjük szerint teljes a bizonytalanság a szakképző intézményekben. További részletek a videóban.
19:19  Lezuhant egy sárkányrepülő Somogyban [9 óra 38 perce]
  Rutinos volt az a pilóta, aki tegnap zuhant le vitorlázó gépével, Somogy megyében. A 72 éves férfi rendszeresen indult versenyeken is. A balesetben súlyosan megsérült. Az okozhatta a bajt, hogy a gépe beleakadt a felszállást segítő acélsodronyba. Részletek a videóban.
19:14  Exkluzív videó a szíriai frontról [9 óra 43 perce]
  Az RT videóügynöksége lefilmezte, a kurd erők tűzharcát az Aleppói frontnál Szíriában. Éppen az Al-Nustra fegyveres erőivel szálltak szembe, hogy kiszorítsák a terrorista csoportot Aleppo szomszédjában lévő Sheikh Maqsood területére. Nézze meg az exkluzív videót.
18:44  Több mint 300 rénszarvast csapott agyon a villám Norvégiában [10 óra 13 perce]
  Több mint háromszáz vadon élő rénszarvas pusztult el villámcsapásokban egy norvégiai fennsíkon.
18:24  Utórengés miatt épületek dőltek össze Olaszországban [10 óra 33 perce]
  Újabb épületeket döntött romba vasárnap egy 3,7-es erősségű utórengés a közép-olaszországi Amatricében, ahol a térséget néhány nappal ezelőtt megrázó földmozgás az egyik legnagyobb pusztítást végezte.
18:04  A legjobb barátokról kiderült, hogy összecserélték őket [10 óra 53 perce]
  Két, az őslakos etnikumhoz tartozó régi barát fedezte fel Kanadában, hogy születésükkor, 41 évvel ezelőtt elcserélték őket a kórházban.
17:29  Nigéria közvetítővel tárgyalna a Boko Harammal [11 óra 28 perce]
  A nigériai kormány külföldi közvetítők segítségével akar tárgyalni a Boko Haram terrorszervezettel a több mint két évvel ezelőtt elrabolt mintegy 200 chiboki diáklány szabadon engedéséről.
16:54  Csúnyán viselkedtek az olimpián, kizárták őket a válogatottból [12 óra 3 perce]
  A riói olimpián tanúsított magatartása miatt három francia játékost száműzött a válogatottól a Francia Tenisz Szövetség (FFF).
16:24  Turista kezével lakott jól egy cápa [12 óra 33 perce]
  Cápa harapta le egy szörföző jobb karját a Franciaországhoz tartozó Réunion csendes-óceáni szigetnél.
15:39  Csehország bezárta a kapukat a bevándorlók előtt [13 óra 18 perce]
  Csehország az év végéig nem fogad be migránsokat Törökországból - közölte Milan Chovanec belügyminiszter a cseh közszolgálati televízió vasárnapi vitaműsorában. Chovanec szerint ennek legfőbb oka, hogy máig sem tudni, mi is történt a közelmúltban valójában Törökországban.
15:24  29 éves nőtől várja nyolcadik gyermekét a 70 éves világsztár [13 óra 33 perce]
  A 29 éves Melanie Hamrick decemberben ad életet Mick Jagger nyolcadik gyerekének.
15:09  El akarják vinni Viktória királyné híres fejdíszét, a britek tiltakoznak [13 óra 48 perce]
  Ideiglenes kiviteli tilalmat rendelt el a brit kormány a néhai Viktória királynő (1819-1901) egy különösen értékes, gyémántokkal és zafírokkal díszített arany fejdíszére, hogy legyen idő hazai vevőt találni a 6 millió fontos (2,17 milliárd forint) diadémre.
14:44  Ilyen időre számíthatunk jövőhéten [14 óra 13 perce]
  Egy hidegfront következtében záporokkal, zivatarokkal kezdődik a hét, de a hét második felében ismét visszatér a meleg, száraz idő. Még az ősz első napjaiban is többfelé 30 Celsius-fok körül alakulnak a hőmérsékleti maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak középtávú előrejelzéséből.
14:09  DK: Két millió embert hagyott magára a kormány [14 óra 48 perce]
  A Gyurcsány-kormány hússzor annyit költött parlagfű-mentesítésre, mint a Fidesz-áll a FK által kiadott közleményben.
13:59  Megkéseltek egy embert Budapesten [14 óra 58 perce]
  Megszúrtak egy férfit vasárnap hajnalban a fővárosban, a VII. kerületi Rákóczi úton - közölte a rendőrség a honlapján.
13:49  Három hegymászó vesztette életét Olaszországban [15 óra 8 perce]
  Halálos balesetet szenvedett vasárnap három svájci hegymászó az észak-olaszországi Aosta-völgyben.
13:24  Lecseréltetni a Szaúd-Arábiából delegált nagykövetet Irak [15 óra 33 perce]
  Irak külügyminisztériuma azzal a kéréssel fordult Szaúd-Arábiához, hogy cserélje le Bagdadba akkreditált nagykövetét - jelentette vasárnap az iraki állami televízió.
13:09  Letették az esküt a magyar paralimpiai csapat tagjai [15 óra 48 perce]
  Letették az esküt a szeptember 7. és 18. között Rio de Janeiróban tartandó paralimpián versenyző magyar csapat tagjai a Nemzeti Színházban tartott vasárnapi ünnepségen.
12:49  Óriási kiesés a Volkswagennél [16 óra 8 perce]
  A Volkswagen 22 ezer VW Golf és Passat modellt nem tudott a terveknek megfelelően legyártani a beszállítói viták nyomán kialakult alkatrészhiány miatt - írta a Welt am Sonntag lap.
12:04  Holtan találtak egy orosz újságírót kijevben [16 óra 53 perce]
  Holtan találták Alekszandr Scsetyinyin orosz újságírót vasárnap virradóra kijevi otthonának erkélyén. A rendőrség előzetes vizsgálata szerint a férfi öngyilkos lett.
11:54  Lopott traktorral akart lelépni a rendőrök elől [17 óra 3 perce]
  Ellopott egy traktort egy 31 éves monostorpályi férfi, majd a járművön próbált elmenekülni az őt követő rendőrök elől - közölte a rendőrség vasárnap a honlapján.
11:49  Török offenzíva: Civil halottak [17 óra 8 perce]
  Legalább húsz civil meghalt és mintegy félszázan megsebesültek vasárnap a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd fegyveres szervezet észak-szíriai állásai elleni török légicsapásokban és ágyútűzben - közölte a kiterjedt szíriai aktivistahálózattal dolgozó Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű civil szervezet.
11:49  Lochte nem válaszol a brazil vádakra [17 óra 8 perce]
  Az olimpiai bajnok ellen vádat emeltek a brazil hatóságok, miután az ötkarikás játékokon három társával együtt azt hazudta, hogy fegyveresek rabolták ki. Lochte ügyvédje most azt mondta: a sportoló nem fog reagálni a vádemelésre, hiszen korábban már bocsánatot kért.
11:14  Újraegyesítené Európát az MSZP [17 óra 43 perce]
  Molnár Gyula, az MSZP elnöke a héten Brüsszelbe látogat, hogy hivatalos tárgyaláson vegyen részt többek között az Európai Parlament elnökével, az Európai Bizottság több, fontos portfóliót irányító biztosával és a szociáldemokrata frakció meghatározó delegációvezetőivel.
10:34  Küzdelem a sztálini sötétséggel: 125 éve született Mihail Afanaszjevics Bulgakov [18 óra 23 perce]
  A szovjet-orosz közélet visszásságait groteszk módon ábrázoló írásai, szatirikus színdarabjai épphogy napvilágot láttak (ha egyáltalán), máris eltűntek a boltokból, a színpadokról. Mellőzöttsége anyagi gondokkal párosult. Mégis kompromisszumot nem ismerő, új utakat kereső író maradt a történelem legnehezebb korszakainak egyikében, a Szovjetunió sztálini időszakában. Művei ellentmondásaival együtt kikerülhetetlenné teszik életművét. Egy olyan korban védelmezte az alkotó szellem szabadságát, amikor a legkisebb ellentmondás is életveszélyes volt.
10:24  30 év után ismerte el törvénytelen fiát az argentin világsztár [18 óra 33 perce]
  Elfogadta fiának Diego Maradona, törvénytelen gyermekét. Az argentin világbajnok focista 29 év után ismerte el házasságon kívüli született fiát sajátjának.
10:00  A Néppárt egy dologra törekszik, hogy ártson: Interjú Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel [18 óra 57 perce]
  Júniusban önkormányzati választást tartottak Romániában, amit az év végén törvényhozási választás követ. A Hetek Kelemen Hunort, az RMDSZ elnökét kérdezte a szövetség két választás közötti helyzetéről.
09:39  Trump nagyon hajt a feketék szavazatára [19 óra 18 perce]
  Donald Trump republikánus elnökjelölt szombaton felszólította az afroamerikai közösségeket, hogy szavazzanak rá, ezt elsősorban az amerikai nagyvárosokban elszaporodott lövöldözésekkel indokolta, a demokratákat téve felelőssé az elharapózott bűnözésért.
09:24  Több százezer menekült érkezhet még [19 óra 33 perce]
  A német hatóságok az év végéig 250-300 ezer menedékkérő érkezésére számítanak - idézte a német sajtó vasárnap Frank-Jürgen Weisét, a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) vezetőjét.
09:09  Hétfőtől drágulnak a dohánytermékek [19 óra 48 perce]
  Szeptember 1-jétől emelkedik a dohánytermékek jövedéki adója a parlament által júniusban elfogadott új, jövedéki adóról szóló törvény alapján.
08:54  TGM: Bayer megtestesítette az állami ideológiát [20 óra 3 perce]
  Bayer Zsolt megtisztelésével a hivatalos Magyarország rasszistának nyilvánította magát ? így indokolta a középkeresztje visszaküldését Tamás Gáspár Miklós. Hiszen Bayer nézetei a magyar államot megtestesítő vezető körök nézetei ? állította a filozófus, Tamás Gáspár Miklós az ATV Egyenes Beszéd Ráadás című műsorában.
08:54  Kisodródott az autó, halálra gázolta a gyalogost [20 óra 3 perce]
  Halálra gázolt egy gyalogosan közlekedő, kerékpárját toló asszonyt egy kisodródó személygépkocsi Tarnaszentmária és Sirok-Kőkútpuszta közötti szombaton este, az 58 éves nő a helyszínen életét vesztette - közölte honlapján a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság.
08:24  Ez az utolsó "szabad" hétvége a diákoknak a Balatonnál [20 óra 33 perce]
  Utolsó ?szabad? hétvégéjüket tölthették a diákok a Balatonnál, mielőtt újra iskolába mennek. Sok család a vízpartokon pihent. A balatoni strandok megteltek, aminek a vendéglátók is örültek. Ilyenkorra ugyanis általában már kiürül a Balaton, és a nagy üdülőhelyek; de most nem így volt. További részletek a videóban.
08:14  A keresztényüldözésekről tanácskozott Orbán Viktor Rómában [20 óra 43 perce]
  Orbán Viktor miniszterelnök a Közel-Keleten szolgáló keresztény vezetőkkel tanácskozott szombaton Rómában - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.
07:59  Rakétát lőttek egy reptérre Törökországban [20 óra 58 perce]
  Rakétatámadás érte szombatra virradóra a Törökország délkeleti részén lévő Diyarbakir város polgári repülőterét, a Dogan török hírügynökség szerint vélhetően a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) fegyveresei hajtották végre az akciót, amelynek az első jelentések szerint nincs halálos áldozata.
07:09  Tiltakoznak a legdühösebbek az online pénztárgépek bekötése ellen [21 óra 48 perce]
  Tiltakoznak a masszőrök az online pénztárgép rendszer bevezetése ellen. A Nemzetgazdasági Minisztérium szeptember végétől bekötné az adóhatósághoz például az autószerelőket, és a fitness termeket is. A körbe a masszőrök is bekerültek, pedig őket korábban mentesítette volna a jogszabály. A Masszőrök Egyesülete nyílt levelet írt Varga Mihálynak. További részletek a videóban.
06:45  Újraválasztották az elítélt gyömrői polgármestert [22 óra 12 perce]
  Időközi polgármester választást tartottak Gyömrőn, az előzetes eredmények alapján Gyenes Levente (Gyömrő 2000 Kör) kapta a legtöbb voksot. A politikust áprilisban ítélték el adócsalás miatt, ezek után lemondott, de ismét indult a megmérettetésen. A Pest megyei Kormányhivatal vezetője szerint ha nyerni is tud Gyenes, akkor sem lehet majd újra polgármester, mert méltatlanná vált a posztra. Részletek a videóban.
05:49  Felvétel: Elfogták az egyik legnagyobb kábítószer-kereskedő bandát Budapesten [23 óra 8 perce]
  Elfogták az egyik legnagyobb kábítószer-kereskedő bandát, Budapesten. Hét embert kaptak el. Ők családi vállalkozásban terjesztették a drogot, a Dél-pesti kerületekben. Több millió forint készpénzt, arany ékszereket, és egy luxusautót is lefoglaltak náluk. Öten már előzetesben vannak. További részletek a videóban.

2016. augusztus 27, szombat

19:29  Vádat emeltek a Charlie Hebdo elleni támadás egyik elkövetőjének a sógora ellen [1 napja]
  Vádat emeltek a francia hatóságok szombaton a Charlie Hebdo című szatirikus hetilap elleni tavalyi merénylet egyik elkövetőjének sógora ellen - közölte egy igazságügyi vezető.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár