pénztárca kímélő megoldások
 
ATV hírek  Vegyes hírek
 

2015. április 01, szerda

05:05  Ezrek vonultak a Ságváriért - felvétel [1 óra 8 perce]
  Körülbelül kétezer ember gyűlt össze Szegeden azért, hogy megvédje a város legendás nevű gimnáziumának, a Ságvárinak a nevét. A minisztérium szeretné átkeresztelni a 60 éve Ságvári Endre anitfasiszta ellenálló nevét viselő intézményt. A fáklyás felvonulás szervezői azt mondták, nem Ságvári történelmi szerepét akarják minősíteni. A név a gimnázium magyar közoktatásban kivívott rangjával forrt össze.
04:59  Kövér: néhány ezer hőbörgő provokátor [1 óra 14 perce]
  Az országos politika sorsát már egyáltalán nem fordítja meg a tapolcai időközi választás eredménye, még olyan mértékben sem, amennyire a veszprémi választás tette. Ezt Kövér László házelnök mondta hétfő este egy tapolcai választási fórumon, ahol egyebek mellett megfejtette a devizahitelesek problémáinak okát is.

2015. március 31, kedd

21:27  Videó került elő a Germanwings-gép utolsó pillanatairól [8 óra 46 perce]
  A francia Alpokban az előző héten lezuhant német repülőgép másodpilótája 2009-ben arról tájékoztatta repülőiskoláját, hogy "súlyos depresszív epizódon" ment keresztül - közölte kedden a Lufthansa német légitársaság.
21:05  Autóba tuszkoltak egy nőt a fővárosban [9 óra 8 perce]
  A rendőrség elfogta azt a férfit, aki kedden a főváros XV. kerületében egy fiatal nőt tuszkolt egy furgonba - olvasható a police.hu-ra feltett közleményben.
20:21  Ügyészség: Orgovánnak nincs jelentősége a vagyonkimentés szempontjából [9 óra 52 perce]
  Március 11-én iktatták a feljelentést a Quaestorral kapcsolatban, még aznap házkutatásokat tartottak a rendőrök 4 Quaestor cégnél, összesen 800 gigabyte-nyi adatot gyűjtöttek, és ezen nem a Született Feleségek összes évada szerepelt ? ezt Ibolya Tibor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
20:12  Elfogták a virginiai fegyveres szökevényt [10 óra 1 perce]
  Megszökött egy elítélt egy észak-virginiai kórházból, miután egy biztonsági őrrel való dulakodás után elvette annak fegyverét - közölte kedden a helyi rendőrség.
19:37  Hamarosan Budapestet is eléri a vihar [10 óra 36 perce]
  Több megye számos járására és a fővárosra már narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki a viharos szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd este. Az érintett területeken már a következő órákban készülni kell arra, hogy a legerősebb széllökések az óránkénti 90 kilométeres erősséget is meghaladhatják.
19:27  Moszkva tagadja, hogy orosz katonák lennének Ukrajnában [10 óra 46 perce]
  Az orosz államfő szóvivője kedden tagadta, hogy az orosz hadsereg egységei tartózkodnának Ukrajnában.
18:59  Kiürítettek egy füstölő irodaházat a Kálvin téren [11 óra 14 perce]
  Füst miatt kiürítettek egy irodaházat a fővárosi Kálvin téren kedd este. A tűzoltók átvizsgálták az épületet, tüzet nem észleltek - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.
18:49  Határozatlan ideig leállították az M4-es építését [11 óra 24 perce]
  A Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő (NIF) Zrt. (NIF) kedden értesítette az Abony-Fegyvernek M4-es autópályán dolgozó kivitelező cégeket arról, hogy a velük kötött szerződés alapján elrendeli a kivitelezés felfüggesztését - tájékoztatta a NIF közleményben az MTI-t. A felfüggesztés 2015. április 1. napjától hatályos, határozatlan ideig.
18:49  Egyre több a rejtélyes haláleset az egyiptomi rendőrségen [11 óra 24 perce]
  Két hónap alatt nyolc egyiptomi vesztette életét kétes körülmények között azután, hogy a rendvédelmi erők tagjai őrizetbe vették őket - jelenti a Daily News Egypt című napilap keddi számában.
18:37  Germanwings-baleset: lemondta az évfordulós ünnepségeket a Lufthansa [11 óra 36 perce]
  A Lufthansa lemondta alapítása 60. évfordulójára tervezett április 17-i ünnepségeket a Germanwings 9525-ös járatának áldozatai iránti tiszteletből - közölte a légitársaság kedden az MTI-vel.
18:27  Ausztriában is tombolt a Niklas: egy halott [11 óra 46 perce]
  Végigvonult a Niklas orkán Ausztrián kedd délután, a széllökések elérték az óránkénti 120 kilométeres sebességet is.
18:12  Együtt: a vagyonzárolási törvény egy hatalmas blöff [12 óra 1 perce]
  Az Együtt - a Korszakváltók Pártja szerint a vagyonzárolási törvény egy hatalmas blöff, ami nem rendezi a felelősségi kérdéseket és nem mondja meg, hogy a kormány hogyan kárpótolja a pénzüket elveszítő embereket. Erről Szelényi Zsuzsanna elnökségi tag beszélt keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
17:37  Készenléti rendőrök vigyáznak Áderre áprilistól [12 óra 36 perce]
  Április 1-jétől, szerdától a Terrorelhárítási Központ (TEK) helyett a Készenléti Rendőrség látja el a köztársasági elnök védelmét - a Magyar Közlöny keddi számában jelent meg az erről szóló kormányrendelet, amely azt is rögzíti, hogy a TEK ezentúl a miniszterelnök mellett a legfőbb ügyészt védi majd.
17:21  Ingyen is pályára lépnek a Győri ETO focistái [12 óra 52 perce]
  A Győri ETO focistái fizetés nélkül is folytatják a bajnokságot, jelentette be a klub sportigazgatója. A felajánlás persze csak haladék, nem megoldás. A csapatot hosszútávon csak akkor lehet egyben tartani, ha sikerül rá vevőt találni.
16:54  Áder: fel kell készülni a katasztrófákra [13 óra 19 perce]
  Legalább a három legnagyobb károsanyag-kibocsátó: Kína, az Egyesült Államok és az Európai Unió összefogására van szükség a klímaváltozás hatásainak csökkentésére, ezzel párhuzamosan azonban fel kell készülnünk az egyre gyakrabban jelentkező katasztrófákra - jelentette ki Áder János kedden Szegeden.
16:49  Lecsapott a Niklas viharciklon Németországra [13 óra 24 perce]
  Óránkénti 160 kilométeres sebességet is meghaladó széllökésekkel megérkezett kedden Németországba a Niklas orkán, a vihar az ország számos térségében közlekedési fennakadásokat okozott.
16:41  Szabálytalankodó transzvesztitákra nyitottak tüzet az NSA-nál [13 óra 32 perce]
  Két transzvesztita lopott autóval, véletlenül hajtott rá az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) központjához vezető, a nagyközönség számára tiltott felhajtóra, ahol rájuk lőttek, mert felszólításra nem voltak hajlandóak megállni - derült ki az incidensről kedden megjelent lapjelentésekből.
16:37  Korrekt módon távozott a Baumax [13 óra 36 perce]
  Sikeres volt a Baumax és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) közötti együttműködés, biztosítottak a kifizetések, és az egykori dolgozók csaknem 20 százaléka már elhelyezkedett más területen - számolt be egyaránt a vállalat és a szervezet az MTI-nek.
16:37  Ciprasz Moszkvában tárgyal: Merkel és Hollande nem ellenzi [13 óra 36 perce]
  A német kancellár és a francia államfő szerint az Oroszország elleni uniós szankciókat tekintve nem gond, hogy a súlyos államadósság-válsággal küzdő Görögország miniszterelnöke Moszkvában folytat majd tárgyalásokat.
16:21  Nehezményezik a nyitva tartás korlátozását a plázákban [13 óra 52 perce]
  A vasárnapi zárva tartást elrendelő törvény március 15-i életbe lépése óta erősödött ugyan a pénteki, szombati forgalom a plázákban, de még nem kompenzálja a vasárnapot - válaszolta az MTI érdeklődésére Balatoni Judit, a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségének (MBSz) főtitkára kedden.
16:05  Tiltakoznak a taxisok: itt az Uber válasza [14 óra 8 perce]
  Az Uber egy szabályozáspárti cég, nyitott az ezzel kapcsolatos párbeszédre mind a kormányzattal, mind pedig a taxis cégekkel, mert úgy véli, hogy az általa közvetített szolgáltatás kedvező Budapestnek és számos gazdasági előnnyel jár - mondta Rob Khazzam, az Uber magyarországi bevezetéséért és működtetéséért felelős vezetője.
15:54  Hamarosan azonosíthatják az összes áldozatot az Alpokban [14 óra 19 perce]
  A hét végére befejeződhet a francia Alpokban az előző héten történt légikatasztrófa áldozatainak azonosítása - mondta a francia államfő kedden Berlinben.
15:37  Átvágták egy férfi torkát Újpesten [14 óra 36 perce]
  Vérző férfit vittek kórházba kedd délelőtt a József Attila utcából. A férfi később meghalt, a Blikk szerint a torkát átvágták.
15:21  Ukrajna föderalizációjáról elmélkedett Porosenko [14 óra 52 perce]
  Petro Porosenko ukrán elnök kész népszavazásra bocsátani az orosz nyelv második államnyelvvé emelését és Ukrajna föderalizációjának, azaz szövetségi állammá alakításának kérdését.
15:17  "Magyarország érdeke az iraki katonai jelenlét" [14 óra 56 perce]
  A magyar katonák Irakban az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni harcban a frontvonaltól távol látnának el feladatot, támadó jellegű harci tevékenységet nem végeznének - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter a katonai fellépésről szóló határozati javaslat ismertetésekor kedden a parlamentben.
15:12  Komoly áramkimaradás bénítja Törökországot [15 óra 1 perce]
  Törökország területének jelentős részén, így Ankara és Isztambul városában is áramkimaradás történt kedden.
14:41  "Minden 5. magyarnak ellenszenvesek a zsidók" [15 óra 32 perce]
  Enyhén csökkent az antiszemitizmus mértéke Magyarországon 2013-ról 2014-re, a fővárosban erősebb a jelenség, a pártválasztás és bizonyos attitűdök magyarázzák az antiszemitizmust - mondta Hann Endre, a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet igazgatója kedden sajtótájékoztatón Budapesten.
14:18  Putyin népszerűsége töretlen [15 óra 55 perce]
  Vlagyimir Putyin a Krím Oroszországhoz csatolása, tavaly március vége óta népszerűségének csúcsára jutott a lakosság körében - állapította meg az egyik orosz közvélemény-kutató cég, amelynek elemzését az orosz államfő hatalomra jutásának 15.évfordulóján rendezett moszkvai szakértői kerekasztal-beszélgetésen ismertették.
14:12  Csepreghy: a kormány nem ismer pardont [16 óra 1 perce]
  Lázár János, az európai uniós források elosztásáért felelős miniszter és Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter arra utasította a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-t, hogy azonnal állítsa le az M4-es Abony és Fegyvernek közötti szakaszának kivitelezéseit és értesítse az érintett konzorciumot is ? mondta keddi sajtótájékoztatóján Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár.
13:54  Távozik a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója [16 óra 19 perce]
  Távozik posztjáról Kerekes György, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. vezérigazgatója ? tudta meg az Origo.
13:38  Ötvenezres garantált alapjövedelmet javasol a PM [16 óra 35 perce]
  Mindenkinek alanyi jogon járó, garantált alapjövedelem bevezetését kezdeményezi a Párbeszéd Magyarországért. Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatából kiindulva egy szerény összegű, de fix, kiszámítható és mindenkinek egyformán járó juttatásban gondolkodunk, ami az aktív korúak esetében ötvenezer, a gyermekek esetében pedig 25 ezer forintot jelent ? mondta el a javaslat kapcsán az ATV Start-ban Zugló PM-es polgármestere.
13:21  Viharos szél miatt adtak ki figyelmeztetést [16 óra 52 perce]
  Öt megyére és a fővárosra másod-, nyolc további megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden viharos szél veszélye miatt.
13:05  Íme a levél, amit Tarsoly Csaba írt Orbánnak [17 óra 8 perce]
  Közzétette a kormány.hu azt a levelet, amit Tarsoly Csaba Quaestor-vezér írt Orbán Viktornak miniszterelnöknek.
12:49  Az űrben építene erőművet Kína [17 óra 24 perce]
  Hatalmas, napelemes erőművet építene Kína az űrben - ez lenne az emberiség eddigi legnagyobb Földön kívüli beruházása - írta a Zsenmin Zsipao központi napilap keddi számában.
12:41  Rogán a jegybankkal vizsgáltatná a Lombard Lízinget [17 óra 32 perce]
  Teljes körű vizsgálat megindítására kérte a Magyar Nemzeti Bankot (MNB) a Lombard Lízing Zrt. ügyében a Fidesz frakcióvezetője.
12:27  Vagyonosodási vizsgálatot kezdeményeznek Szijjártó ellen [17 óra 46 perce]
  A Demokratikus Koalíció vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ellen ? jelentette be keddi, budapesti sajtótájékoztatóján a párt alelnöke. Vadai Ágnes azt is elmondta, hogy a parlamenti szavazáson támogatni fogják az Iszlám Állam elleni magyar katonai fellépést.
11:54  Újabb kegyetlen mészárlást rendezett az Iszlám Állam [18 óra 19 perce]
  Legkevesebb harminc embert ? köztük gyerekeket - mészároltak le az Iszlám Állam (IÁ) nevű szélsőséges iszlamista csoport fegyveresei kedden a Szíria középső részén fekvő Hama tartomány egyik falujában ? közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű civil aktivista szervezet kedden.
11:21  Ausztriában megbukott a Pegida? [18 óra 52 perce]
  Ausztriában nem sikerült megvetnie a lábát a Pegida mozgalomnak - nyilatkozták osztrák politológusok a Der Standard osztrák napilap keddi számában.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest