pénztárca kímélő megoldások
 
ATV hírek  Vegyes hírek
 

2014. április 16, szerda

18:37  Véget ért a várpalotai hadgyakorlat, hazamennek a hollandok [6 perce]
  Véget ért Várpalotán a több mint egy hónapon át tartó holland vezetésű nemzetközi hadgyakorlat. A térség útjain a jövő hét közepéig még fokozott katonai jelenlétre lehet számítani - közölte a Honvédelmi Minisztérium szerdán az MTI-vel.
18:17  Hegedűs: a tankönyvrendelés mindig is komplex döntés volt [26 perce]
  A tankönyvellátásért felelős miniszteri biztos szerint a tankönyvrendelés mindig is komplex szakmai és pénzügyi döntés volt a megrendelők részéről, amely a fenntartók és szülők anyagi lehetőségeihez igazodott.
17:59  Az Alkotmánybíróságon döntenék meg a kétharmadot [44 perce]
  Alkotmányossági aggályok merülnek fel az új választási eljárási törvényben szereplő győzteskompenzációval kapcsolatban ? állítják elemzők. A győzteskompenzáció hat plusz mandátumhoz, ezáltal kétharmadhoz juttatta a Fidesz-KDNP-t. Az Együtt-PM a Kúriához, illetve áttételesen az Alkotmánybírósághoz fordul az ügyben. Van olyan szakértő is, aki nem osztja az aggályokat. Egy biztos: ha az előző választási eljárási törvénnyel bonyolították volna le a 2014-es parlamenti választást, a Fidesz-KDNP akkor is közel került volna a mandátumkétharmadhoz.
17:54  Orbán: a holokauszt a nemzet közös fájdalma volt [49 perce]
  A nemzet közös fájdalmának és veszteségének nevezte a holokausztot Orbán Viktor miniszterelnök a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja alkalmából a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) írt levelében.
17:37  Újraszámolják a szavazatokat a legszorosabb körzetben [1 óra 6 perce]
  Elrendelte a budapesti 15-ös (XVIII. kerületi) országgyűlési egyéni választókerület két szavazókörében leadott szavazatok újraszámlálását szerdai ülésén a Nemzeti Választási Bizottság. A választókerületben Kucsák László, a Fidesz-KDNP jelöltje 60 szavazattal nyert.
17:12  Újszülöttet hagytak a babamentő inkubátorban Békéscsabán [1 óra 31 perce]
  Újszülöttet találtak a babamentő inkubátorban Békéscsabán szerdán. A Réthy Pál Kórház bejáratánál elhelyezett készülék jelzőrendszere hajnalban szólalt meg az ügyeleten - tájékoztatta a kórház gyermekosztályának vezető főorvosa az MTI-t.
16:59  Vona az ATV munkatársának: "Önök rettegni fognak" [1 óra 44 perce]
  Kedden az ATV riportere arról kérdezte a jobbikos Zagyva György Gyulát, mit fog kezdeni a képviselőknek járó hat havi végkielégítésével. Zagyva zokon vette a kérdést, és megígérte, hogy a maga részéről olyan célra költi majd el, hogy az ATV munkatársa retteghet tőle. Munkatársunk ma Vona Gábort kérdezte, mit gondol képviselőtársa válaszáról. Részletek a videóban.
16:21  Elemzők szerint romlott a demokrácia minősége Szlovákiában [2 óra 22 perce]
  Éves és negyedéves összehasonlításban is romlott a demokrácia minősége Szlovákiában az idei év első három hónapjában - derült ki a Közéleti Kérdések Intézete (IVO) szlovák civil szervezet, Barométer címet viselő jelentéséből, amelynek megállapításait pozsonyi sajtótájékoztatójukon ismertették a szervezet képviselői szerdán.
15:54  Spórol a francia kormány: befagyasztják a szociális juttatásokat [2 óra 49 perce]
  A francia kormány a 2015 és 2017 közötti időszakban 50 milliárd eurót (15,5 ezer milliárd forintot) takarít meg, az intézkedés részenként befagyasztják a szociális juttatások összegét és a közszférában dolgozók bérének korábbi befagyasztása is érvényben marad - jelentette be szerdán Manuel Valls miniszterelnök.
15:54  Szanyi a villamoson bliccelőkhöz hasonlította Braunt és Szekerest [2 óra 49 perce]
  Komoly tétje van az európai parlamenti választásoknak az MSZP listavezetője szerint. Szanyi Tibor az ATV Startban azt mondta, ha az Európai Parlamentben továbbra is a konzervatívok maradnak többségben, akkor a megszorítások politikája fog folytatódni, szocialista többség esetén azonban a munkahelyteremtés áll majd a középpontban.
15:41  Az EP száműzné a vékony nejlonzacskókat [3 óra 2 perce]
  Radikálisan csökkentené a vékony nejlonzacskók számát szerdán elfogadott állásfoglalásával az Európai Parlament.
15:37  Ötven autó csúszott egymásba Ausztriában [3 óra 6 perce]
  Heves jégeső előzött meg egy komoly balesetet Sank Pölten közelében. Ötven autó csúszott egymásba, és tizenegy ember sérült meg.
15:37  Jobban védené az EP a külföldre küldött munkavállalókat [3 óra 6 perce]
  Elfogadta az Európai Parlament (EP) a kiküldött munkavállalók foglalkoztatásának szabályait rendező uniós irányelv módosítását szerdán.
15:21  Lángolt a borház, mesterlövész lőtt ki egy gázpalackot [3 óra 22 perce]
  Teljes terjedelmében lángolt egy ezerötszáz négyzetméter alapterületű borház tetőszerkezete Tarcal külterületén, az Útfenntartó lakótelepen. Az épületben több gázpalack is volt, az egyiket mesterlövész lőtte ki - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerdán az MTI-vel.
15:17  Harmincnégy lopott kocsit találtak egy nyíregyházi bontóban [3 óra 26 perce]
  Harmincnégy lopott gépkocsit azonosítottak a rendőrök egy illegális nyíregyházi autóbontó-telepen - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.
14:59  Újra drágul az üzemanyag [3 óra 44 perce]
  Emeli bruttó 2-2 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásból az MTI szerdán.
14:49  Mesterházyék vállalják a történelmi felelősséget [3 óra 54 perce]
  Mesterházy Attila szerint a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján minden magyarnak őszintén szembe kell néznie a múlt tragédiájával és napjaink fenyegetéseivel is. Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerdán az MTI-vel azt is közölte, hogy nincs szükség a német megszállás emlékművére, mert az nem a szembenézést szolgálja, hanem a szembenállást mélyíti.
14:37  Hegedűk, festmények, ingatlanok - Rengeteg pénzt költ az MNB [4 óra 6 perce]
  Összesen százmilliárd forintnál is többet költ az új MNB ingatlanokra, Guarneri-hegedűre és Bruegel-festményre, vagy éppen a Design Terminál és a Zeneművészeti Egyetem támogatására. Egy 50+40 milliárdos tételről úgy döntöttek, hogy az arról szóló határozatokat nem verték nagy dobra ? írja az Index.
14:17  Újra fogadhat betegeket a szegedi koraszülött-intenzív [4 óra 26 perce]
  Csütörtök reggeltől ismét fogadhat betegeket a szegedi koraszülött-intenzív osztály, ahol korábban klebsiella pneumoniae fertőzést fedeztek föl ? tájékoztatta a Csongrád Megyei tiszti főorvos szerdán az MTI-t.
12:54  Kövekkel és petárdákkal támadtak palesztin tüntetők a Templomhegynél [5 óra 49 perce]
  Palesztin tüntetők két rendőrt megsebesítettek, amikor kövekkel és petárdákkal fogadták a Templomhegy (Mecsetek terének) megnyitását a zsidó látogatók előtt szerdán - közölte az izraeli közszolgálati rádió.
12:41  LMP: a földtörvény bebetonozza a nagybirtokosi struktúrát [6 óra 2 perce]
  Kétnapos rendkívüli ülés összehívását kezdeményezi az LMP és a független Ángyán József a magyar termőföld védelmének érdekében.
12:21  Tankönyvbotrány: kártérítési pert indít a Mozaik Kiadó [6 óra 22 perce]
  Kártérítési pert indít a legnagyobb hazai tankönyvkiadó, miután a köznevelésért felelős államtitkár levelében arra szólította fel az állami iskolákat, hogy a KLIK által összeállított javasolt listából válasszanak tankönyveket a jövő évre.
11:54  Nemzetközi bundabotrány: K. Zoltán tagadta bűnösségét [6 óra 49 perce]
  Tagadta bűnösségét a nemzetközi bundabotrány büntetőperében is K. Zoltán másodrendű vádlott, korábbi profi futballista a Fővárosi Törvényszéken szerdán.
10:37  A Cipőknél emlékeztek Navracsicsék [8 óra 6 perce]
  A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja alkalmából a Cipőknél gyújtott mécsest Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes és Pokorni Zoltán.
10:37  Paksi bővítés: pert indít az LMP, hogy megkapja az ütemterveket [8 óra 6 perce]
  Az LMP pert indít az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. ellen, hogy megkaphassa az atomerőmű bővítésének ütemterveit ? jelentette be szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján a párt társelnöke.
10:12  ?A nagykörúton kívül is élnek emberek? Török Zsolt kiosztotta Konrádot [8 óra 31 perce]
  Facebook-oldalán kelt ki az MSZP volt szóvivője a budapesti liberális értelmiséggel szemben. Török Zsolt nagyon tiszteli Konrád Györgyöt, de szerinte elment mellette a világ. Ő inkább 9,5 millió embert képviselne, nem egy szűk kört.
09:54  Lendvai: Nemcsak a lányokat, az ágyakat is cserélni kell [8 óra 49 perce]
  Nemcsak a lányokat, az ágyakat is kell cserélni ? ezt az MSZP megújításával kapcsolatban mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Lendvai Ildikó.
09:37  Szárnyalt az építőipar februárban [9 óra 6 perce]
  Az építőipar termelése 28,3 százalékkal szárnyalta túl februárban az egy évvel korábbit, mind a kiigazítatlan nyers, mind a munkanaptényezővel kiigazított adat szerint. Az épületek építése 21,3, az egyéb építményeké 39,2 százalékkal nőtt - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
08:59  Marek hangfelvétellel bizonyítaná, hogy csalt az MCP [9 óra 44 perce]
  Egy hangfelvételt is átadtam a rendőrségnek, ami rengeteg dolgot tisztázni fog a választási csalással kapcsolatban ? ezt Marek Bertram mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
08:49  Választás: a baloldal nem tudta megszólítani a nehéz helyzetben lévő embereket [9 óra 54 perce]
  Az országgyűlési választások eredményeit tekintve három részre szakadt az ország. Budapesten kiegyenlítettek az erőviszonyok a kormánypártok és a kormányváltó szövetséget alkotó pártok között. A községekben ugyanakkor a baloldali pártok már csak a harmadik erőt képviselik. A Policy Agenda azt vizsgálta, hogy mi lehet a falvak és a főváros közötti jelentős különbség mögött, és mi befolyásolhatta a szavazókat.
07:49  Sose volt még ekkora az államadósság [10 óra 54 perce]
  Soha nem volt még olyan magas a költségvetés adóssága, mint március végén.
07:49  Mesterházy: néha nehezebb továbbcsinálni, mint abbahagyni [10 óra 54 perce]
  Nagyon nagy volt a nyomás, hogy létrehozzák az ellenzéki összefogást, de akik a leghangosabban követelték azt, most éppen azok kritizálják a leginkább - mondta az MSZP elnöke a Népszabadságnak adott interjúban.
07:37  Áramszünet van a Liszt Ferenc reptéren [11 óra 6 perce]
  Áramszünet van a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B terminálján, ezért a teljes kapacitást át kellett tenni a 2A-ra - tájékoztatta Kurucz László, a Budapest Airport (BA) szóvivő-helyettese az MTI-t.
06:59  Halálbüntetést szabhatnak ki a Kansas City-ben gyilkoló rasszista férfira [11 óra 44 perce]
  Három ember meggyilkolása miatt vádat emeltek kedden az ellen a rasszista férfi ellen, aki vasárnap fegyveres támadást hajtott végre két zsidó közösségi intézmény ellen Kansas City egyik elővárosában.
06:49  Családi csődvédelemben és szabad vasárnapban reménykedik a KDNP [11 óra 54 perce]
  A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetőjének reményei szerint az új ciklusban elfogadhatják a családi csődvédelemről és a szabad vasárnapról szóló, a párt által kezdeményezett törvényjavaslatokat.
06:41  3 forinttal drágult a benzin [12 óra 2 perce]
  Emelte bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolajé nem változott.
06:41  Házibulival ünnepelték az iskola végét: öt fiatallal végzett egy diák [12 óra 2 perce]
  A támadó, aki maga is diák volt, egy élelmiszerbolti munkahelyéről érkezett a buliba.
06:27  Elsüllyedt egy komp Dél-Koreában: több száz embert kellett kimenteni [12 óra 16 perce]
  Léket kapott és oldalára fordult egy dél-koreai hajó a Koreai-félsziget nyugati partjainál. A fedélzeten az eddigi hírek szerint 476 ember volt, köztük kiránduló diákok és tanáraik. Egy iskolai vezető azt mondta, hogy a tanulókat és tanárokat kimentették. A hivatalos közlések szerint azonban az utasok harmadát sikerült csak kimenteni.
06:27  Kamulevelekkel húzzák le a vállalkozókat - erre figyeljen [12 óra 16 perce]
  Két kamulevél miatt is nyomoz a rendőrség, mindkettőt vállalkozóknak küldték. Az egyikben munkaügyi ellenőrzésről értesítenek budapesti társaságokat, a másik pedig adatbázist ígér 24 ezer forintért. Az ATV információi szerint van olyan cég, amelyik már ki is fizette ezt a pénzt. Náluk bevált a trükk. Részletek a videóban.
06:27  Ukrán válság: Merkel felhívta Putyint [12 óra 16 perce]
  Angela Merkel német kancellár felhívta kedden Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy megvitassák az Ukrajnában kialakult helyzetet. A két politikus a hivatalos közlések szerint nagy jelentőséget tulajdonított az ukrán válságról csütörtökre tervezett négyoldalú tárgyalásoknak.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác
 

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc