pénztárca kímélő megoldások
 
ATV hírek  Vegyes hírek
 

2014. október 23, csütörtök

19:12  Ukrán választás: terrortól tart Kijev [3 óra 13 perce]
  Az ukrán hatóságok minden lehetségest megtesznek a szavazókörök biztonságának védelmében a vasárnap megrendezendő rendkívüli parlamenti választásokon - jelentette ki Petro Porosenko ukrán elnök csütörtökön Odesszában.
18:37  Bankterhelés: tucatnyi euróövezeti hitelintézet bukhatott meg [3 óra 48 perce]
  Nagyjából egy tucat euróövezeti hitelintézet bukhatott meg az Európai Központi Bank (EKB) és az Európai Bankhatóság (EBA) bankterhelési próbáján (stressz tesztjén), amelynek eredményét vasárnap ismertetik.
17:27  Soros: az EU is felelős az ukrán válság kialakulásában [4 óra 58 perce]
  Európának anyagiakkal is segítenie kell Ukrajnát, mert ha az ország pénzügyileg összeomlik, annak messzemenő geopolitikai következményei lesznek - mondta Soros György csütörtökön Brüsszelben egy politikai elemző műhely rendezvényén.
17:05  Újból lecsaptak a franciák az Iszlám Államra [5 óra 20 perce]
  Franciaország csütörtökön bejelentette, hogy újabb két légicsapást hajtott végre a dzsihadisták állásai ellen Irakban, s ezzel hatra emelkedett az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet elleni francia beavatkozások száma.
16:59  Ezren tüntetnek a Blahán [5 óra 26 perce]
  Elkezdődött a Humán Platform október 23-ra tervezett tüntetése a Blaha Lujza téren. Mintegy ezer ember gyűlt össze az esős időben.
15:41  Ön szerint visszajön még az országba a NAV elnöke? [6 óra 44 perce]
  Az ATV nap kérdése című játékában minden nap felteszünk egy kérdést, amire SMS-ben várjuk a válaszokat.
15:41  Szokatlanul sok miskolci roma ment Svájcba [6 óra 44 perce]
  Hatvanöt miskolci roma érkezett Svájcba az elmúlt napokban azzal a céllal, hogy menedékjogot kérjen és letelepedjen - olvasható a miskolci önkormányzat közleményében, amely csütörtökön jelent meg a kommunikációs cége által működtetett honlapon.
15:27  Elöntötte a belvíz Rábahídvég egy részét [6 óra 58 perce]
  Elöntötte a belvíz Rábahídvég egy részét, négy lakóházat homokzsákokkal védenek - közölte a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csütörtökön a honlapján.
15:05  Hitler mosolygott a kávé mellől Svájcban [7 óra 20 perce]
  Hitler és Mussolini képmásával díszített kávétejszín-kapszulákkal szolgáltak fel kávét éttermekben és kávéházakban a hét első napjaiban Svájc német ajkú részén.
14:37  Deutsch Tamás beszólt az USA-nak [7 óra 48 perce]
  "Szerény figyelemfelhívás a Magyar Szabadság Ünnepén" - zárta az Egyesült Államokat ostorozó Facebook-posztját Deutsch Tamás.
14:27  Magyarország elleni szankciókról cikkeznek a Nyugaton [7 óra 58 perce]
  A Die Welt című német konzervatív lap a magyar állampolgárok elleni amerikai beutazási tilalomról közölt kommentárt csütörtöki számában.
13:27  Intenzíven árad a Zala [8 óra 58 perce]
  A heves esőzések miatt intenzíven árad a Zala, a folyó vízszintje 2-2,5 métert emelkedett - tájékoztatta a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság csütörtökön az MTI-t.
13:27  Orbán Viktor Brüsszelbe utazott [8 óra 58 perce]
  Orbán Viktor kormányfő csütörtökön Brüsszelbe érkezett, az Európai Tanács kétnapos csúcstalálkozójára - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár az MTI-vel.
13:17  Forrón és Érpatakon is megismételtethetik a választást [9 óra 8 perce]
  A forrói eredmény ellen Varga Károly, a helyi ellenzék polgármester-jelöltje nyújtott be kifogást a Helyi Választási Bizottsághoz (HVB). A kifogást a HVB elutasította, a jelölt fellebbezett a másodfokon eljáró Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Választási Bizottsághoz. A másodfok helyt adott a fellebbezésnek, és megsemmisítette a nemzetiségi és a polgármester-választás eredményét ? írja az Átlátszó.
12:49  Együtt-PM: minden baj forrása a szabadság hiánya [9 óra 36 perce]
  Magyarország csak akkor lehet sikeres ország, ha felismeri, hogy minden baj forrása a szabadság hiánya - mondta Pataki Márton, az Együtt országos politikai tanácsának alelnöke csütörtökön az Együtt-PM budapesti, a Bem-szobornál tartott október 23-ai megemlékezésén.
12:37  Listát kaphatott Szijjártó: mi lesz Pakssal? [9 óra 48 perce]
  ?Amerika az asztalra csapott, és úgy látszik, ezt most meghallották Budapesten?, mondta az atv.hu-nak Kurt Volker, az Egyesült Államok korábbi NATO-nagykövete. Volker szerint Szijjártó Péter konkrét listát kapott Washingtonban a teendőkről, de ezek között nem szerepel a paksi bővítés azonnali felmondása. Az atv.hu úgy értesült, hogy a napokban a Pentagonban is értékelték Magyarország szövetségesi teljesítményét, ám katonai oldalról nem emeltek kifogást. ?Nem valószínű, hogy Washington kezdeményezi Magyarország kizárását NATO-ból?, vélekedett Volker.
12:27  Móra: lehetetlen érdemben reagálni a Kehi vádjaira [9 óra 58 perce]
  Az Ökotárs Alapítvány igazgatója szerint lehetetlen érdemben reagálni a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) által készített jelentésben szerepelő tényekkel alá nem támasztott vádakra.
12:12  FIFA-világranglista: Négy helyet javított a magyar válogatott [10 óra 13 perce]
  A magyar válogatott négy helyet javítva az 50. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb, csütörtökön nyilvánosságra hozott világranglistáján, melyet továbbra is a világbajnok német válogatott vezet Argentína és Kolumbia előtt.
12:05  Bagdadi mészárlás: elítélték a Blackwater négy tagját [10 óra 20 perce]
  Elítélték a Blackwater biztonsági cég négy korábbi alkalmazottját a 2007-ben történt bagdadi mészárlásban játszott szerepük miatt, az ügyben ítélkező bíróság azonban későbbre halasztotta a büntetés mértékének kiszabását szerdán.
11:41  Belvíz: több út járhatatlan a Dunántúlon [10 óra 44 perce]
  Az eddigi hat mellett további két mellékutat zártak le csütörtökön vízátfolyások, valamint ár- és belvíz miatt a Dunántúlon - tájékoztatta Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-t.
10:59  Szigetvári: erre volt jó az Orbán-Simicska háború [11 óra 26 perce]
  A pávatáncnak véget kell vetni, mert ez az elmúlt 25 év nemzeti érdekeivel szembemegy, ami itt kialakult ? ezt Szigetvári Viktor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
10:41  Lemond a Tesco elnöke [11 óra 44 perce]
  Bejelentette távozását csütörtökön Sir Richard Broadbent, a Tesco elnöke, miután a cég eredménye több mint 90 százalékkal zuhant és a néhány hete kiderült, hatalmas mértékű előzetes eredménykalkulációs hiba is nagyobbnak bizonyult az eddig becsültnél.
10:21  Varga: Magyarország függetlensége szent és sérthetetlen [12 óra 4 perce]
  Varga Mihály szerint a magyarok mindig is tudták, hogy ha időről időre katonai túlerővel el is csendesíthették, terrorral elnémíthatták az országukat, végleg nem tiporhatták el.
09:59  A titkosszolgálatokra is hatással lehet a kitiltási botrány [12 óra 26 perce]
  A magyar titkosszolgálatok működésére is hatással lesz az, hogy mélypontra jutott a magyar és az amerikai kormány közötti kapcsolat ? írja az Index.
09:27  Felvonták a nemzeti lobogót a Kossuth téren [12 óra 58 perce]
  Katonai tiszteletadás mellett felvonták az ország nemzeti lobogóját az 1956-os forradalom és szabadságharc 58. évfordulóján, csütörtök reggel, Budapesten a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.
09:07  Norvég Alap: tájékoztatták a norvég nagykövetet a vizsgálat eredményéről [13 óra 18 perce]
  Tájékoztatta Tove Skarsteint, a Norvég Királyság nagykövetét a Kormányzati és Ellenőrzési Hivatal (Kehi) Norvég Civil Támogatási Alap ügyében folytatott vizsgálat eredményéről szerdán Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára, és egyben átnyújtotta a dokumentáció angol nyelvű leiratát.
09:05  Valki: a vezetők már tudhatják, kiket tiltottak ki [13 óra 20 perce]
  Fel kellene deríteni azt, amit már valószínűleg fel is derített a kormány, méghozzá, hogy ki is ez a hat ember, akiket kitiltottak az Egyesült Államokból ? ezt Valki László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
09:05  Buszra nyitottak tüzet Pakisztánban, legalább nyolc halott [13 óra 20 perce]
  Legalább nyolc ember életét vesztette, többen megsebesültek csütörtökön, amikor szélsőségesek tüzet nyitottak egy buszra Pakisztán délnyugati részén.
08:27  Október 23: megemlékezések országszerte [13 óra 58 perce]
  A nemzeti lobogó ünnepélyes felvonásával folytatódik ma az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából szervezett programsorozat. Ezután táncház és parlamenti nyílt nap várja az érdeklődőket, továbbá egész nap ingyenesen látogatható a Terror Háza Múzeum. Emellett kiállítások, filmek, koncert és fényfestés színesíti az ünnepi programokat. Vidéken is számos településen tartanak megemlékezéseket az 1956-os forradalom 58. évfordulóján.
08:12  Braun: az internetadó egy szörnyűség [14 óra 13 perce]
  Az internetadó egy szörnyűség, visszaveti a versenyképességet, Magyarország jövőképét is hátráltatja ? ezt Braun Róbert mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában.
07:54  Ebola: szinte bevetésre kész az ellenszérum [14 óra 31 perce]
  Már előkészületben van kétféle vakcina gyorstesztje, Libériában pedig heteken belül elkezdhetik a vérszérum-kezelést. Ami Magyarországot illeti: továbbra is kicsi az esélye annak, hogy behurcolják a vírust.
07:49  Kitiltási botrány: amerikai lap faggatta Szijjártót [14 óra 36 perce]
  A magyar kormány kész kivizsgálni az Egyesült Államok által megfogalmazott korrupciós állításokat, amelyek nyomán Washington megtiltotta több magyar hivatalos személy beutazását, ugyanakkor az amerikai diplomaták nem készségesek abban, hogy ismertessék a vádak mögött álló részleteket - írta szerdán internetes kiadásban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterre hivatkozva az amerikai USA Today napilap.
07:37  Hétvégére javul az idő [14 óra 48 perce]
  A forradalom megemlékezésének napján is, folytatódik a borús, csapadékos, szeles, hűvös idő.
07:37  Megint átmásztak a Fehér Ház kerítésén [14 óra 48 perce]
  Őrkutyák fogtak el egy férfit, aki szerda este átmászott a Fehér Ház kerítésén az elnöki rezidencia északi pázsitjára - közölte az amerikai elnök biztonságáért felelős Secret Service.
07:21  Ötvenhat?év?után?találtam?haza [15 óra 4 perce]
  A magyar emigráció rádiós műsorai Amerikától Új-Zélandig a kultúra és a nyelv ápolása mellett politikai motivációval és feladatvállalással születtek meg és működtek az évek során. Az 1956-ban elmenekült értelmiségiek, politikusok, szabadságharcosok hihetetlen gyorsasággal alakították meg szervezeteiket, és kapcsolódtak be a rádiós életbe. A helyi jellegzetességektől függetlenül mindegyik kontinens adásaira jellemző, hogy a magyarság tipikusan az ?56-os generáció hangján szól még ma is. A Heteknek az ausztrál állami multikulturális rádió brisbane-i szerkesztője, Szalisznyóné Gárdonyi Lili mondta el kivándorlásának történetét.
05:05  Tetőket szaggatott és fákat döntött a sírhelyekre a pécsi vihar [17 óra 20 perce]
  Hatalmas vihar tombolt éjjel Pécsen. Fák dőltek ki, és tetők repültek le a házakról. Az egyik piac 500 négyzetméteres tetejét darabokra tépte a szél, a köztemetőben pedig fákat döntött a sírhelyekre. Csak délelőtt 50 esethez vonultak ki a városban a katasztrófavédők. Az orkán erejű szél miatt a vonatok is késtek.
05:05  A cafeteriások is rosszul járhatnak [17 óra 20 perce]
  Az adóváltozásokkal azok a munkavállalók is rosszul járhatnak, akik eddig cafeteriás juttatásokat kaptak. 2015-től ugyanis majdnem ugyanannyiba kerül majd a munkáltatónak például az Erzsébet-utalvány, mint a bér. A Munkástanácsok Országos Szövetségénél úgy számolnak, hogy legalább 15 százalékkal csökkennek majd a béren kívüli juttatások. A friss házasok havi 5 ezer forint adókedvezményt kaphatnak, ha elfogadják a jövő évi adóterheket.

2014. október 22, szerda

21:49  Gyorsan takarítottak az orosz űrhajósok [1 napja]
  A tervezettnél hamarabb, mintegy 3 és fél óra alatt teljesítette az űrsétára kiszabott "szemételtakarítói" feladatokat a Nemzetközi Űrállomás (ISS) legénységének két orosz tagja - tájékoztattak a Moszkva környéki orosz űrrepülés-irányító központban szerdán.
20:59  Kitiltás-gate: a HVG szerint a NAV vezetői jelezték érintettségüket [1 napja]
  A NAV Amerikából kitiltott három vezetője jelezte érintettségét feletteseinek ? írja a hvg.hu.
20:27  Kitiltási ügy: Szijjártó megszólalt az ATV-nek [1 napja]
  Továbbra is bírálja a magyar kormány politikáját az amerikai külügyi államtitkár: Victoria Nuland Washingtonban fogadta a magyar külügyminisztert. Itt újra kritizálta a magyar alkotmányos berendezkedést, és a kormány hozzáállását a civil szervezetekhez. Hogy mi történt a megbeszélésen, arról Bombera Krisztina kérdezte Szijjártó Pétert a helyszínen.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár