pénztárca kímélő megoldások
 
ATV hírek  Vegyes hírek
 

2014. október 30, csütörtök

13:37  Globális hatalom: Ilyen Európával háborúzik Orbán [11 perce]
  Demokráciát csak olyan kormányzatokkal lehet építeni, amelyek valóban akarják azt ? figyelmeztet a befolyásos Carnegie Intézet ma közzétett javaslata, amelyet a november 1-én hivatalba lépő új EU-külügyi biztos számára készített.
13:27  Polanskit kihallgatták Varsóban [21 perce]
  Kihallgatták csütörtökön Varsóban Roman Polanskit, az Egyesült Államokban egy évtizedekkel ezelőtti liliomtiprás miatt még mindig körözött világhírű filmrendezőt. Az amerikai hatóságok szerették volna elérni, hogy vegyék őrizetbe a lengyel származású művészt.
13:17  Csaba László: senki nem fog lemondani a netezésről az adó miatt [31 perce]
  Akárcsak a multikra kivetett különadók, a tervezett internetadó is elsősorban politikai döntés, vélekedett Csaba László közgazdász az ATV Start című műsorában.
13:16  Chikán: differenciáltan kell kezelni a multikat [32 perce]
  Differenciált megközelítést igényelnek a multinacionális vállalatok gazdaságpolitikai és társadalmi szempontból, teljesen más szerepet játszanak ágazatonként - mondta Chikán Attila egyetemi tanár, a Versenyképesség Kutató Központ igazgatója, a Világgazdaság gazdasági napilap által rendezett, Multi cégek Magyarországon: hoztak, láttak, vittek? című konferencián csütörtökön Budapesten.
12:49  Tarlós a netadóról: ?Volt már ügyesebb adóforma is? [59 perce]
  Hirtelen ötlet vagy a kormányzati gondolkodás szerves része? Mindenki találgat, mi pedig dokumentáljuk az internet tervezett megadóztatásáról zajló értelmezési harcot.
12:35  Viviane Reding Orbánról és a netadóról: Mikor lesz már vége? [1 óra 13 perce]
  Viviane Reding uniós biztos a Twitteren bírálta a netadó tervét.
11:54  Svédország elismeri a palesztin államot [1 óra 54 perce]
  Svédország elismeri a palesztin államot - jelentette be Margot Wallström külügyminiszter csütörtökön.
11:47  Ukrán szakértő: 150 orosz katona holttestét vitték vissza Oroszországba [2 óra 1 perce]
  Mintegy 150, a kelet-ukrajnai harcokban elesett orosz katona holttestét szállították vissza Oroszországba - közölte csütörtökön Dmitro Timcsuk ukrán katonai szakértő szervezete, az Információs Ellenállás értesüléseire hivatkozva.
11:21  Schmuck Andor lemond a neki járó egymillió forintról [2 óra 27 perce]
  Schmuck Andor, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának elnöke csütörtökön levélben tájékoztatta a Magyar Államkincstárt, hogy lemond az újpesti időközi országgyűlési képviselőválasztáson induló képviselőjelöltként neki járó egymillió forintos támogatásról.
11:21  Reklámadó: kérdésekből nincs hiány [2 óra 27 perce]
  A közelmúltban megrendezett BrandFestival Special Edition rendezvény témája a reklámadóról szóló törvény és annak gyakorlati alkalmazása volt. A Republic Group és a MAZARS közös rendezvényén felvetett kérdések egyértelműen jelzik: a közel három hónapja hatályos jogszabály egyes rendelkezéseinek értelmezése és gyakorlati alkalmazása továbbra is komoly fejtörést okoz a reklámszakma képviselőinek és a pénzügyi szakembernek egyaránt.
11:12  Nyilvánosságra kell hozni a NAV-átvilágítás eredményét [2 óra 36 perce]
  Az LMP másodfokon is megnyerte a NAV ellen indított pert, így a hivatalnak nyilvánosságra kell hozni a Horváth András által kirobbantott botrány után egy hétvége alatt lefolytatott vizsgálat eredményeit ? közölte a párt.
11:05  A reptéren fogták el a Fővám téren késelő férfit [2 óra 43 perce]
  A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogták el a rendőrök azt a külföldi férfit, aki életveszélyesen megsebesített egy férfit szerda este Budapesten az V. kerületi Fővám téren - közölte a rendőrség honlapján csütörtökön délelőtt.
10:37  Netadó: Deutsch nem akarta elszomorítani Orbánt [3 óra 11 perce]
  Deutsch Tamás az ATV reggeli műsorában elmondta, a Puskás Akadémia - MTK meccsen találkozott Orbán Viktorral, de mivel felcsúti csapat vesztésre állt, nem akarta az internetadóval terhelni a miniszterelnököt.
10:21  Devizaper: másodfokon is pert vesztett a CIB Lízing [3 óra 27 perce]
  Másodfokon is pert vesztett a CIB Lízing Zrt., az eljáró Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön kihirdetett határozatában helyben hagyta az elsőfokú ítéletet, amely szerint tisztességtelenek a pénzintézet általános szerződési feltételei.
09:46  EU-szóvivő: A netadó az elnémítás eszköze [4 óra 2 perce]
  Ryan Heath már kedden, az Európai Bizottság napi sajtótájékoztatóján is bírálta a netadó tervét.
09:35  Rózsa: Viki bácsi találta ki a netadót [4 óra 13 perce]
  A pofám leszakad azon, amit a kárbecsléssel műveltek, mondta Rózsa Milán az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
09:27  Ausztrália törvénnyel akadályozná az Iszlám Államhoz való csatlakozást [4 óra 21 perce]
  Ausztrália törvényekkel próbálja akadályozni, hogy állampolgárai szélsőséges szervezetekhez csatlakozzanak és külföldre utazva harcokban vegyenek részt, mint például Irakban vagy Szíriában az Iszlám Állam (IÁ) oldalán.
09:21  Milliárdos áfacsalással gyanúsított házaspárt fogott el a NAV [4 óra 27 perce]
  Egy szegedi könyvelő és férje irányította bűnözői csoportot leplezett le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a cukor, étolaj és húsipari termékek áfájával csaló gyanúsítottak egymilliárd forintot meghaladó kárt okoztak a költségvetésnek.
08:59  Jeruzsálemi lövöldözés: végeztek a támadóval [4 óra 49 perce]
  Végeztek azzal a palesztin férfival az izraeli biztonsági erők tagjai csütörtökön a kora reggeli órákban, aki előző nap rálőtt egy ismert zsidó aktivistára - közölte Micky Rosenfeld rendőrségi szóvivő Twitter-oldalán.
08:33  Netadó: A Fideszben is megoszlanak a vélemények [5 óra 15 perce]
  Vannak, akik a kormánypárton belül is ellenzik az internetadó bevezetését. A Fidesz rezsibiztosa azonban megerősítette, mindenképpen bevezetik az új adónemet.
08:11  Netadó: "a kormány nem tehet mást, vonja vissza a tervezetet" [5 óra 37 perce]
  A keddi, internetadó elleni tüntetés volt a szerdai Egyenes Beszéd fő témája. Megszólalt Füzessy Károly, a demonstráció egyik szónoka, Rózsa Milán akit őrizetbe vett a rendőrség és Tarlós István főpolgármester is.
07:17  118 évesen kap először nyugdíjat egy perui nő [6 óra 31 perce]
  Élete első nyugdíjának örülhet nemsokára egy 118 éves perui nő, aki feltételezések szerint egyidejűleg a világ legidősebb asszonya is.
07:12  Meglőttek egy ismert zsidó aktivistát Jeruzsálemben [6 óra 36 perce]
  Meglőttek egy ismert zsidó aktivistát szerdán Jeruzsálemben, a merénylőt eddig nem sikerült kézre keríteni - közölte az izraeli média.
06:59  Magyarország csatlakozik az Európai Űrügynökséghez [6 óra 49 perce]
  Magyarország csatlakozik az Európai Űrügynökséghez (ESA) - írta csütörtöki számában a Napi Gazdaság.
06:54  Több évet késik a fukusimai fűtőelemek elszállítása [6 óra 54 perce]
  Több évet fog késni a 2011-es földrengésben és szökőárban megrongálódott fukusimai erőmű elhasznált vagy megolvadt nukleáris fűtőelemeinek kiemelése és elszállítása - jelentette csütörtökön a japán média.
06:27  Kiderülhet, miben halt meg a hummeres gázoló [7 óra 21 perce]
  Továbbra sem tudni, hogyan halt meg a hummeres gázoló. Thomas B. ügyvédjének azt ígérte a rendőrség, hogy még ezen a héten megkapja tőlük a boncolási jegyzőkönyvet ? írja a Bors.
06:12  A netadóért kampányolnak fideszesek [7 óra 36 perce]
  A Fidesz kevésbé ismert képviselői lakóhelyükön is próbálják eljuttatni a választókhoz az adótörvényekkel kapcsolatos központi üzeneteket. Pósán László ma Debrecenben tartott sajtótájékoztatót, ahol az internetadóval kapcsolatban ? a tüntetőkre utalva - azt mondta, hogy bizonyos politikai erők szándékosan vezetik félre az embereket, akik nem értik ennek az adónak a lényegét.
06:12  Kiderül, ki ölte meg Oszama bin Ladent [7 óra 36 perce]
  A Fox News hírtelevízió felfedi annak az amerikai tengerészgyalogosnak a nevét, aki három évvel ezelőtt Pakisztánban végzett Oszama bin Ladennel, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat vezetőjével - jelentették be szerdán az amerikai tévétársaság képviselői.
06:12  MN: 55 milliárdot hozott a chipsadó [7 óra 36 perce]
  Több mint 55 milliárd forint folyt be a népegészségügyi termékadóból a 2011-es bevezetése óta - írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet az egészségügyért felelős államtitkárság tájékoztatására hivatkozva.
06:12  Tarlós: ennél nagyobb szimpátiatüntetés bármikor összehozható [7 óra 36 perce]
  Azt mondták: Orbán takarodj! Mire akarnak ezzel kilyukadni? Ki vezetné helyette ezt az országot? ? Gyurcsány Ferenc? Vadai Ágnes? Szigetvári Viktor? Ezek nem alternatívák, mondta Tarlós István az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
06:05  Közvetítői eljárás: elutasították a vak komondoros Balog kérését [7 óra 43 perce]
  Első fokon elutasította a Kecskeméti Járásbíróság a súlyos testi sértéssel vádolt Balogh József kérését, hogy a terhére rótt bűncselekménnyel okozott sérelmeket úgynevezett közvetítői eljárásban tehesse jóvá - írta csütörtöki számában a Népszabadság.
05:59  Keményen becsmérelte Netanjahut egy amerikai kormányzati tisztségviselő [7 óra 49 perce]
  Botrányt kavart az Egyesült Államok és Izrael viszonyában, hogy egy hivatalosan egyelőre meg nem nevezett amerikai kormányzati tisztségviselő egy szerdán megjelent cikk szerint becsmérlő kifejezést használt Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel kapcsolatban.
05:54  Obama: tudjuk, hogyan kezeljük az ebolát [7 óra 54 perce]
  Mindaddig lehetnek még újabb ebolás megbetegedések az Egyesült Államokban, ameddig Nyugat-Afrikában nem sikerül megfékezni a járványt - jelentette ki szerdán a washingtoni Fehér Házban Barack Obama amerikai elnök, amikor a járvány sújtotta országokból visszatért egészségügyi önkéntesek csoportját fogadta.
05:05  Botrány és félelemkeltés a tüntetésen? [8 óra 43 perce]
  Botrány és félelemkeltés, valamint köznyugalom megzavarása áll az ügyészség vádjában: ennek alapján vettek őrizetbe öt tüntetőt a Fidesz székház vasárnap esti megrongálása után. Minthogy a gyorsított eljáráshoz nem álltak rendelkezésre a bizonyítékok, a bíró visszaküldte az iratokat az ügyésznek, és később tárgyalják majd az ügyet.
05:05  Kénytelen lesz engedni Orbán? [8 óra 43 perce]
  Kénytelen lesz engedni a kormány az internetadó ügyében ? ezt mondták az ATV Híradó által megkérdezett politológusok. Juhász Attila szerint az elmúlt napokban már olyanok is az utcára mentek, akik eddig sosem voltak tüntetni. Ráadásul - mint mondta - belpolitikailag nagyon kockázatos, ha kitartanak az adó mellett. Kiszelly Zoltán pedig úgy látja: ha nem vonják vissza az internetadó tervét, akár háromszor ennyien is utcára mehetnek.

2014. október 29, szerda

20:37  Donyecki vezető: Ukrajna már sohasem lesz a régi [17 óra 11 perce]
  Olekszandr Zaharcsenko, az önhatalmúlag kikiáltott Donyecki Népköztársaság "miniszterelnöke" a Dialog.ua orosz nyelvű ukrán hírportálnak kijelentette: Ukrajna már sohasem lesz a régi.
20:21  Bírálja a szeparatisták választásait az ENSZ-főtitkár [17 óra 27 perce]
  Elítélte az oroszbarát szakadárok által Kelet-Ukrajnában kiírt választásokat Ban Ki Mun, az ENSZ főtitkára.
20:05  Schwezoff vs. Tordai: állóháború a zsidó hitközségben [17 óra 43 perce]
  Este nyolcig sem sikerült megoldást találni a Budapesti Zsidó Hitközség vezetésében kialakult válsághelyzetre.
19:59  Késelés a Fővám téren [17 óra 49 perce]
  Megkéseltek egy férfit szerda délután Budapesten, az V. kerületi Fővám téren - közölte honlapján a rendőrség.
19:54  Biztonsági övezetet hoz létre Kairó Egyiptom és Gáza között [17 óra 54 perce]
  Az egyiptomi hadsereg szerdán megkezdte a Gázai övezettel határos területek kiürítését, hogy biztonsági zónát hozzanak létre a Hamász palesztin radikális szervezet irányította körzet és a Sínai-félsziget között.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya