pénztárca kímélő megoldások
 
ATV hírek  Vegyes hírek
 

2017. április 28, péntek

21:04  Őrizetbe vették a tolnai gyilkosság gyanúsítottját [5 óra 54 perce]
  Őrizetbe vettek egy 65 éves férfit, akit a pénteken holtan talált tolnai nő megölésével gyanúsítanak - közölte honlapján a rendőrség.
20:59  Felszólították Szomáliát, hogy függesszék fel két kiskorú kivégzését [5 óra 59 perce]
  Az Amnesty International (AI) pénteken felszólította a félautonóm észak-szomáliai Puntföld régiójának hatóságait, hogy azonnal függesszék fel annak a két kiskorú kivégzésének a végrehajtását, akiket terrortámadásban való részvétel vádjával ítélt halálra egy katonai bíróság.
20:39  Az építőanyagok drágulására számítanak a szakmai egyesületek [6 óra 19 perce]
  Az építőanyagok és építési termékek drágulására, a kereslet növekedésére és az építőipar 10-12 százalékos idei bővülésére számít az építőanyag-ipar érdekképviseleteit tömörítő Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség (MÉASZ). Megjegyzik azonban azt is, hogy több ezer munkavállaló hiányzik az ágazatból.
20:04  Amerikai csapatok fogják felügyelni a helyzetet a szíriai-török határon [6 óra 54 perce]
  Amerikai csapatok fogják felügyelni a helyzetet a szíriai-török határon, miután a héten a török hadsereg és a szíriai kurd Népvédelmi Egységek (YPG) nevű fegyveres szervezet lőtte egymást a térségben - közölte pénteken a YPG egyik parancsnoka.
19:34  Ezeket mondta Vizoviczki László az utolsó szó jogán [7 óra 24 perce]
  Első fokon hét év letöltendő börtönbüntetésre, és több mint 600 millió forint vagyonelkobzásra ítélte a Fővárosi törvényszék Vizoviczki Lászlót. Emellett ugyanennyi időre eltiltotta a közügyektől, miután bűnösnek találták a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalásban. Vizoviczki László az utolsó szó jogán 163 oldal szöveget tervezett felolvasni, ezt végül lerövidítette, de így is majdnem fél napon át sorolta milyen törvénytelenségeket követtek el ellene. További részletek a videóban.
19:34  Golden Tour: Hosszú Katinka az élen [7 óra 24 perce]
  Több első helyet is szereztek a magyar úszók pénteken a Golden Tour elnevezésű, 50 méteres medencébe kiírt franciaországi körverseny harmadik, befejező állomásán, Amiens-ben.
19:09  Trump ezzel a rendeletével megsemmisítette Obama politikáját [7 óra 49 perce]
  Donald Trump elnöki rendeletet írt alá a partmenti olaj-, és gázkitermelés kiterjesztéséről.
18:49  Nem elég a tüntetés? Ez az oka a Fidesz-KDNP változatlan népszerűségének [8 óra 9 perce]
  A sorozatos kormányellenes tüntetések után sem változott érdemben a pártok támogatottsága az áprilisi felmérések szerint. Az elemzők úgy vélik, hogy ennek egyebek között a kormánypárti média túlsúlya és a politikai alternatíva hiánya az oka. További részletek a videóban.
18:24  Betiltották az utcai tüntetéseket Venezuela egyik tartományában [8 óra 34 perce]
  Pénteken kiadott rendeletében betiltotta a lakosság körében "erőszakot, nyugtalanságot és félelmet szító", valamint "a forgalmi közlekedést akadályozó" utcai tüntetéseket José Gregorio Vielma Mora, a kolumbiai határ mentén fekvő nyugat-venezuelai Táchira állam kormányzója.
18:04  Freedom House: Részleges a sajtószabadság Magyarországon [8 óra 54 perce]
  Tizenhárom éves mélypontra zuhant tavaly a világ a sajtószabadság érvényesítése terén, miközben soha nem tapasztalt fenyegetésekkel szembesültek az újságírók és sajtóorgánumok a legdemokratikusabb országokban is, a tekintélyelvű államokban pedig új, esetenként a határokon átnyúló intézkedésekkel próbálják megszerezni a média feletti ellenőrzést - állapítja meg pénteken nyilvánosságra hozott jelentésében a Freedom House (FH) amerikai központú emberi jogi szervezet a sajtószabadság tavalyi helyzetéről szóló jelentésében.
17:39  Érdemes lesz várni vasárnapig [9 óra 19 perce]
  Csökkenti bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát vasárnap a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI pénteken.
17:29  Botrányt okozott az orosz diplomata Budapesten [9 óra 29 perce]
  Előzetes egyeztetés nélkül kezdett orosz nyelvű szónoklatba egy orosz diplomata a budapesti Uránia moziban - írja a Mandiner.
17:17  Az amerikai külügyminiszter szerint reális veszély az észak-koreai támadás [9 óra 41 perce]
  Reális a veszély, hogy Észak-Korea atomtámadást indít Szöul vagy Tokió ellen, és ezért "cselekedni kell, mielőtt megteszi" - jelentette ki Rex Tillerson amerikai külügyminiszter pénteken, az ENSZ Biztonsági Tanácsa ülésén.
16:37  Törökország ismét kurd célpontokat támad Szíriában [10 óra 21 perce]
  A török hadsereg pénteken bejelentette, hogy a szíriai kurd Népvédelmi Egységek (YPG) nevű szervezet tizenegy tagját "semlegesítette"annak észak-szíriai állásai ellen intézett bombázásokban.
16:04  47 nap után találták meg a túrázót a Himaláján: Soha nem adta fel a reményt [10 óra 54 perce]
  Jól van, és már segítséggel képes járni az a tajvani túrázó, aki márciusban tűnt el társával a Himalájában, és 47 nap megpróbáltatás után találtak rá a hegyi mentők. A 21 éves férfi, aki pénteken egy katmandui kórházban ünnepelte 21. születésnapját, közölte, soha nem adta fel a reményt, hogy élve megússza a kalandot.
15:44  Mészáros Lőrinc "álomvilágban él" [11 óra 14 perce]
  A felcsúti polgármester meseszerű vagyonosodása, Gyurcsány Ferenc Orbán Viktornak adott ultimátuma és a legfrissebb közvélemény-kutatások voltak A nap híre témái.
15:37  Benyújtotta lemondását a belügyminiszter Macedóniában [11 óra 21 perce]
  Morális okokra hivatkozva lemondott pénteken Agim Nuhiu macedón belügyminiszter.
15:14  Hét évre ítélték Vizoviczki Lászlót [11 óra 44 perce]
  Hét év börtönre ítélte Vizoviczki Lászlót vendéglátóipari tevékenységgel összefüggő költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Törvényszék pénteken kihirdetett elsőfokú döntésével.
15:04  Berlin továbbra is kiáll a török EU-csatlakozás mellett [11 óra 54 perce]
  Németország pénteken elutasította a török EU-csatlakozási tárgyalások leállítására vonatkozó felhívásokat, dacára annak, hogy számos európai uniós tagállam álláspontja szerint a nemrég megszavazott elnöki rendszer törökországi bevezetése nincs összhangban az európai értékrenddel.
14:24  Erdogan "új fejezetet" nyitna Trumppal [12 óra 34 perce]
  Meggyőződésem, hogy Donald Trump amerikai elnökkel "új fejezetet" nyitunk Ankara és Washington kapcsolatában - jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török elnök egy isztambuli rendezvényen pénteken.
14:17  Tarlós: megszületett a bérmegállapodás a BKV-nál [12 óra 41 perce]
  Létrejött a bérmegállapodás a BKV-nál a szakszervezetekkel - jelentette be Tarlós István főpolgármester pénteken budapesti sajtótájékoztatóján.
14:09  Eurobarometer: növekszik az EU támogatottsága [12 óra 49 perce]
  Növekszik az Európai Unióban lakók közül azoknak a száma, akik szerint az Európai Unióhoz (EU) tartozni jó dolog - közölte az Európai Parlament pénteken egy most kiadott uniós közvélemény-kutatás (Eurobarometer) eredményeit ismertetve.
12:59  Instabilitás, fejetlenség, erőszak: Szijjártónak Soros jutott eszébe a macedón káoszról [13 óra 59 perce]
  Amit Macedóniában látunk, az a sorozatos külső beavatkozások következménye, és világosan mutatja, milyen veszélyekkel jár, ha egy ország életébe kívülről beavatkoznak - foglalt állást pénteken a szkopjei tiltakozásokkal és a parlament elleni támadással kapcsolatban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
12:19  Megváltozik Pest megye neve? Szavazott a közgyűlés [14 óra 39 perce]
  Nem döntöttek a képviselők Pest megye nevének Pest-Pilis megyére módosításáról a pénteki közgyűlésen - tájékoztatta Ambrus András, a Pest Megyei Önkormányzat sajtófőnöke az MTI-t.
12:17  Nem létesített kapcsolatot: Riasztották a Gripeneket egy müncheni járat miatt [14 óra 41 perce]
  Riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit pénteken délelőtt egy Münchenből Nagyszebenbe tartó repülőgép miatt, mert az nem létesített kapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium az MTI-t.
12:09  Orbán: A mi kormányaink nem bezárni, hanem alapítani szokták az egyetemeket [14 óra 49 perce]
  Magas szintű szak- és egyetemi képzésre, a munkaerő megfizetésére és demográfiai programra van szükség a munkaerőhiány kezelésére - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Modern városok program részeként tartott győri sajtótájékoztatón, amelyen a régió munkaerőhiányáról kérdezték őt.
12:04  Elkészült a második kerítés a magyar-szerb határon [14 óra 54 perce]
  Elkészült a kétsoros kerítésrendszer második kerítése a magyar-szerb határ teljes, 155 kilométeres hosszán.
11:14  Náci gázkamrák: 17 évvel ezelőtti interjúval támadják a Nemzeti Front vezetőjét [15 óra 44 perce]
  Nem vállalja a jobboldali radikális Nemzeti Front vezetését Jean-Francois Jalkh, a párt erre kijelölt alelnöke - tudatta a BFM TV francia hírtelevíziónak adott interjúban a párt egyik tagja, Louis Aliot.
10:54  (18+) Káosz, erőszak, vér: tüntetők rohanták meg a macedón parlamentet - képek [16 óra 4 perce]
  Drámai helyzet alakult ki a macedón parlamentben az új házelnök megszavazása után: az albán politikus megválasztását ellenző jobboldali tüntetők betörtek a parlamentbe, és megtámadtak az ott tartózkodó képviselőket és újságírókat.
10:34  Bombariadó Nyíregyházán: Sorra evakuálják a középületeket [16 óra 24 perce]
  Öt intézményt kellett kiüríteni Nyíregyházán bombariadó miatt.
10:29  Index: Lázár átnevezteti Pest megyét [16 óra 29 perce]
  A Pest megyei közgyűlés április 28-i, pénteki ülésének előterjesztései között szerepel, hogy a Miniszterelnökség kezdeményezi Pest megye nevének Pest-Pilis megyenévre történő módosítását - tudta meg az Index.
10:12  Brutális gázolás Stockholmban: Még mindig növekedik az áldozatok száma [16 óra 46 perce]
  Belehalt sérüléseibe az április eleji stockholmi gázolásos merénylet egyik sebesültje, egy 60 év körüli asszony, így ötre emelkedett az április eleji terrortámadás halottainak száma - közölte pénteken a stockholmi rendőrség.
10:04  Ön tud örülni Mészáros Lőrinc gazdagodásának? - videó [16 óra 54 perce]
  Hét új szereplővel bővült a Napi.hu által összeállított 100 leggazdagabb magyar listája 2017-ben. A legnagyobb ugrás Mészáros Lőrinchez köthető. A felcsúti polgármester-üzletember a 2016-os 31. helyről idén az ötödikre katapultált, becsült vagyona egy esztendő leforgása alatt csaknem százmilliárd forinttal gyarapodott. Az atv.hu munkatársa arról kérdezte a járókelőket, tudnak-e örülni a leggazdagabbak sikereinek.
09:54  Donald Trump: elképzelhető "nagy, nagy konfliktus" Észak-Koreával [17 óra 4 perce]
  Elképzelhető "nagy, nagy konfliktus" Észak-Koreával, ám az amerikai kormányzat diplomáciai lépésekre, békés megoldásra törekszik - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök a Reuters hírügynökségnek adott exkluzív interjúban, amely pénteken jelent meg.
09:39  Nyakunkon a 3. világháború? Észak-Korea célba vette a Fehér Házat - videó [17 óra 19 perce]
  Dermesztő propagandafilmet készített Észak-Korea, amelyen az látható, hogy egy potenciális harmadik világháborúban a távol-keleti ország rakétái elpusztítanak egy amerikai anyahajót és a Kapitóliumot.
09:34  Akasztás, fojtogatás: A Simpson család ízekre szedte Donald Trumpot [17 óra 24 perce]
  Gunyoros epizóddal készült a Simpsons család Donald Trump elnökségének 100. napjára. Szinte kétség sem férhet hozzá, hogy az ellentmondásos rész megosztotta a közismert animációs sorozat nézőközönségét.
09:14  Családi terror: Élve elégette volna családját egy szilaspogonyi férfi [17 óra 44 perce]
  Azzal fenyegetőzött egy szilaspogonyi férfi, hogy magukra gyújtja az ingatlant. A benzineskannát kezében tartó apát végül a fia állította meg.
09:09  Horror: Forró autóban hagyta a babáját, miközben bement a sztriptízbárba [17 óra 49 perce]
  Börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki Los Angelesben egy forró autóban hagyta a kilenchónapos gyermekét, miközben sztriptízbárba ment.
08:49  Véres verekedés: 50 ezren éjszakáztak a macedón parlament előtt [18 óra 9 perce]
  Mintegy ötvenezren éjszakáztak a macedón parlament előtt péntekre virradóra, miután a rendőrség eltávolította az épületből a korábban behatolókat, és kimenekítette a bennrekedt képviselőket. Az összecsapásokban több mint százan sérültek meg.
08:24  Háborút indított a Facebook az álhírek és az adathalászok ellen [18 óra 34 perce]
  A Facebook szigorítja a kiberbiztonsági előírásokat annak érdekében, hogy megakadályozza a kormányzatokat és a szervezett csoportokat hamis információk terjesztésében vagy a közösségi oldalon zajló viták manipulálásában.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest