pénztárca kímélő megoldások
 
ATV hírek  Vegyes hírek
 

2015. január 29, csütörtök

06:54  Tarlós: több bank együtt adhat 60 milliárdot a metró felújítására [11 perce]
  A főpolgármester szerint több bank együtt nyújthat 60 milliárd forintos kölcsönt a 3-as metró szerelvényei felújításának finanszírozásához.
06:27  Alkalmatlanná teszik a drónokat a Fehér Ház környékén való repülésre [38 perce]
  A sencseni SZ DJI Technology Co., a Fehér Ház kertjében lezuhant kvadkopter gyártója olyan frissítésen dolgozik, amely alkalmatlanná teszi drónjait a Washington zárt légterű területei feletti repülésre - jelentette be szerdán Michael Perry, a cég szóvivője.
06:21  A Szegedi Tudományegyetem díszdoktori címét kapja meg Merkel [44 perce]
  A Szegedi Tudományegyetem doctor honoris causa címét is átveszi február 2-ai magyarországi látogatásán Angela Merkel, Németország szövetségi kancellárja ? tájékoztatta a felsőoktatási intézmény szóvivője az MTI-t.
06:21  Napnyugtakor, a török határnál akar foglyot cserélni az Iszlám Állam [44 perce]
  Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet azzal fenyeget egy újabb hangüzenetben, hogy megöli a fogságában lévő jordániai pilótát, ha Szadzsida ar-Risávi iraki terroristanőt csütörtökön napnyugtáig nem engedik szabadon jordániai börtönéből.
06:17  Nukleáris titkokat árult az atomtudós: öt év börtönt kapott [48 perce]
  Ötévi szabadságvesztésre ítélték szerdán a Los Alamos-i Nemzeti Laboratórium egy volt tudósát, amiért megpróbált amerikai nukleáris fegyverekre vonatkozó adatokat eljuttatni egy, a venezuelai kormány képviselőjének hitt személynek - közölte szerdán a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI).
06:17  Több mint félmillió megyei matricát adtak el eddig [48 perce]
  Az idén már 1,267 millió autópálya-matricát értékesített a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. ? tudta meg a Magyar Hírlap a társaságtól.
05:10  Kiakadtak: ez is a legrászorultabbakat sújtja? [1 óra 55 perce]
  Veszélyben a művirágok: aggódnak a kereskedők. Attól félnek, hogy a megemelt termékdíj miatt a művirágok ára a többszörösére nőhet. Szerintük ez pont a legrászorultabbakat sújtja, mert ilyen áron alig lesz vevő a műanyag koszorúkra. A rendelethez ráadásul nincs végre-hajtási utasítás. A gyártók, és a kereskedők nem értik: mi értelme az újabb külön-adónak.

2015. január 28, szerda

21:37  Veszélyben az amerikai vízummentesség? [9 óra 28 perce]
  A párizsi terrortámadásokat követően az amerikai kongresszusban az Egyesült Államokba való vízummentes beutazás szigorításának lehetőségét mérlegelik - írta szerdai számában a The Washington Post.
21:27  Bírálta az iszlámot: börtönbe kerülhet egy költő Egyiptomban [9 óra 38 perce]
  Bíróság elé állítottak szerdán egy költőnőt Egyiptomban, amiért Facebook-oldalán sajnálatát fejezte ki az iszlám áldozati ünnep, az íd al-adha alkalmából levágott állatok miatt.
21:12  Gyurcsányék izgulhatnak februárban? [9 óra 53 perce]
  A Fidesz nagy zuhanásából nem tudtak profitálni az ellenzéki pártok, a bizonytalanok táborában viszont megnőtt azok aránya, akik tényleg nem tudnak választani a jelenlegi pártok között ? ezt Sik Endre mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
20:12  Bővülő GDP-re számítanak a németek [10 óra 53 perce]
  A német kormány felfelé módosította a gazdaság idei növekedésére adott előrejelzését, a szerdán bemutatott prognózis szerint Németország bruttó hazai terméke (GDP) a korábban várt 1,3 százalék helyett 1,5 százalékkal növekedhet 2015-ben.
19:27  Sokkoló videóval kampányolnak a dzsihádisták ellen a franciák [11 óra 38 perce]
  A dzsihadisták által ígérteket a valósággal összevető, sokkoló videóval indított médiakampányt a francia kormány szerdán, hogy elriassza a fiatalokat a szélsőségesekhez való csatlakozástól.
19:21  Újra lehet rezidens ösztöndíjakra pályázni [11 óra 44 perce]
  Újra lehet rezidens ösztöndíjakra pályázni - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egészségügyért Felelős Államtitkársága szerdán az MTI-vel.
19:17  "Példátlan mértékű" besugárzás okozta Litvinyenko halálát [11 óra 48 perce]
  Példátlan mértékű besugárzás okozta Alekszandr Litvinyenko halálát - mondta a néhai orosz állambiztonsági tiszt nyolc évvel ezelőtti londoni meggyilkolásának körülményeit feltárni hivatott brit bírói vizsgálat szerdai meghallgatásán a holttestet annak idején megvizsgáló patológus szakértő.
19:12  Meghalt egy szánkózó tinédzser [11 óra 53 perce]
  Még mindig megnehezítik az Egyesült Államok északkeletei területein az emberek életét a téli vihar következményei, bár szerdán már milliók kezdték meg a sok helyen több mint félméteres hó eltakarítását.
18:37  3000 dzsihádista térhet vissza Európába? [12 óra 28 perce]
  A terrorizmus elleni lehetséges uniós intézkedéseket vitatta meg az Európai Parlament szerdai plenáris ülésén Brüsszelben.
18:12  Füstölt a 3-as metró, kimenekítették az utasokat [12 óra 53 perce]
  Újból füstölt a 3-as metró, ezúttal a Dózsa György úti megállónál. Jelenleg vizsgálják a műszaki hiba okait, addig más közlekedési útvonalat javasol a katasztrófavédelem.
17:54  Áder felmentett egy államtitkárt [13 óra 11 perce]
  A köztársasági elnök ? a miniszterelnök javaslatára ? felmentette Hegmanné Nemes Sárát, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárát január 22-ei hatállyal. Az erről szóló határozat a szerdai Magyar Közlönyben jelent meg.
17:49  Deutsch: Szerbia jó úton halad [13 óra 16 perce]
  Szerbia jó úton halad az uniós előcsatlakozási támogatások felhasználásában - közölte Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő, a szerbiai forrásfelhasználásokról készülő számvevőszéki jelentés néppárti felelőse az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságában.
17:12  Megjött az IKEA válasza is a zárva tartásra [13 óra 53 perce]
  Meghosszabbítja nyitva tartását a svéd IKEA bútoráruházlánc magyar érdekeltsége a vasárnapi zárva tartási kötelezettség hatályba lépésével párhuzamosan. A vasárnapi szünnap miatt esetlegesen kieső bevételt csak a nyitvatartási idő kitolásával tudják megelőzni.
17:05  Egy betegséggel kevesebb van Magyarországon [14 óra 0 perce]
  Az Európai Unió tagállamainak egyhangú döntése értelmében, Magyarország teljes területe mentes a sertésállományokat veszélyeztető Aujeszky-betegségtől - közölte a brüsszeli döntést Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár szerdán az MTI-vel.
16:49  Jogerős: tizenkét évet kapott a Baross téri rendőrgázoló [14 óra 16 perce]
  Tizenkét év fegyházra ítélte másodfokon, jogerősen a Baross téri rendőrgázolót a Fővárosi Ítélőtábla szerdán.
16:13  Elhalasztották az ítélethirdetést a Raiffeisen Bank perében is [14 óra 52 perce]
  Február 10-re halasztotta az elsőfokú ítélet kihirdetését a Raiffeisen Bank Zrt. magyar állam ellen indított perében szerdán a Fővárosi Törvényszék a forinthitel-szerződések tisztességességével kapcsolatban, hasonlóan a Raiffeisen Lízing Zrt. ügyében hozott keddi határozathoz.
16:01  Meghalt két izraeli katona: komoly összecsapások a libanoni határnál [15 óra 4 perce]
  Meghalt két izraeli katona a Hezbollah libanoni síita szervezet szerda déli támadásában, amikor páncéltörő rakétát lőttek a határ túloldalán járőröző egyik izraeli katonai konvojra - közölte az izraeli tízes tévécsatorna szerda délután.
15:49  Krausz: ma is reális veszélye van egy esetleges népirtásnak [15 óra 16 perce]
  Ma is reális veszélye van egy esetleges népirtás bekövetkeztének, mondta az ATV Startban Auschwitz felszabadulásának hetvenedik évfordulója apropóján Krausz Tamás történész.
15:37  Tárki: megállíthatatlanul zuhan a Fidesz [15 óra 28 perce]
  Folytatódott a Fidesz-KDNP népszerűségvesztése a Tárki januári mérése szerint, míg az ellenzéki pártok közül a DK hirtelen növekedését emelte ki a véleménykutató az eredményeket ismertető szerdai közleményében.
15:21  Őrületes biztonsági hiba történt a kolozsvári repülőtéren [15 óra 44 perce]
  Kijátszotta a kolozsvári nemzetközi repülőtér biztonsági rendszerét, és felszállt a Wizz Air légitársaság londoni útra előkészített gépére egy fiatalember, aki a szerelmét szerette volna meglátogatni a brit fővárosban.
15:12  A beépített ügynökök visszavonását kéri a román köztévé [15 óra 53 perce]
  A Román Televízió (TVR) elnök-vezérigazgatója, Stelian Tanase felszólította szerdán a román belföldi hírszerzést, vonja vissza titkos ügynökeit az intézményből, miután a hírszerzés időközben lemondott vezetője elismerte a nyilvánosság előtt, hogy a román médiában is vannak beépített emberei.
15:05  "Magyarországnak barátai vannak Brüsszelben" [16 óra 0 perce]
  Magyarországnak barátai vannak Brüsszelben, és nem érzékelhető, hogy Magyarország elszigetelt lenne vagy konfliktusban állna az Európai Unióval - mondta szerdán az Európai Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján Tóbiás József, az MSZP elnöke.
14:37  FIFA-választás: Figo is kihívta Blattert [16 óra 28 perce]
  Luis Figo, a portugálok korábbi sztárfutballistája is harcba száll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöki posztjáért.
14:27  Elárulták Berlinben: ezért jön Budapestre Merkel [16 óra 38 perce]
  Hivatalosan is bejelentette szerdán a német kormány szóvivője, hogy Angela Merkel német kancellár február 2-án Budapestre látogat.
14:21  Több mint ezermilliárdot kellene behajtania a NAV-nak [16 óra 44 perce]
  Tavaly az adótartozás behajtására 157 835 cég ellen rendelt el végrehajtást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a végrehajtás által érintett adótartozások összege egy év alatt 4,2 százalékkal, 1132,4 milliárd forintra növekedett - közölte a feketelista.hu gazdasági adatbázis az MTI-vel szerdán.
13:37  Merkel Áder Jánossal is találkozik [17 óra 28 perce]
  Hivatalosan bejelentette szerdán a német kormány szóvivője, hogy Angela Merkel német kancellár február 2-án Budapestre látogat.
13:21  FH: Magyarországon elfogult a média, visszaélnek állami forrásokkal [17 óra 44 perce]
  Aggasztó mértékben hanyatlott a demokrácia az elmúlt évben világszerte, 2,6 milliárd ember élt nem teljesen szabad országban - olvasható a demokrácia állapotát országonként vizsgáló, washingtoni központú Freedom House (FH) nemzetközi civil szervezet szerdán közzétett éves jelentésében. Magyarország továbbra is a szabad kategóriában van, de az FH szerint, ami a demokratikus normákat illeti, 2010 óta éles lejtőn van.
13:05  Önkormányzati ingatlaneladások: Rogán utódja egyedüliként tartózkodott [18 óra 0 perce]
  A Fővárosi Közgyűlés szerdán az LMP kezdeményezésére rendeletmódosításban mondta ki, hogy márciustól Budapest honlapjának főoldalán kell közzétenni az önkormányzati ingatlanértékesítések adatait.
12:59  60 milliárdos kölcsönt venne fel a főváros a 3-as metró felújítására [18 óra 6 perce]
  Közbeszerzési eljárást írnak ki 60 milliárd forintos kölcsönfelvételre a 3-as metróvonal felújításának finanszírozásához. Erről szerdán, zárt ülésen döntött a Fővárosi Közgyűlés.
12:54  Illés: a ?fafejűség? jellemző egyesekre a kormányzaton belül [18 óra 11 perce]
  A napelemek termékdíja után újabb konfliktusos témába állt bele a kormánnyal szemben Illés Zoltán.
12:37  Ipsos: messze elmarad az átlagtól a magyarok gazdasági közérzete [18 óra 28 perce]
  Javult ugyan a magyar lakosság gazdasági közérzete az elmúlt években, és 2014-ben átlagosan a lakosság 18 százaléka kedvezőnek értékelte a nemzetgazdaság állapotát, ez ugyanakkor jelentősen elmarad a nemzetközi átlagtól - derül ki az Ipsos 25 országban végzett közvélemény-kutatásának eredményeiből, amelyeket szerdán juttatott el az MTI-nek.
12:17  Libanonból lőtték Izraelt, többen megsérültek [18 óra 48 perce]
  Páncéltörő rakétát lőttek szerdán délelőtt Libanonból egy, a határ túloldalán járőröző izraeli katonai menetoszlopra. Izrael válaszul dél-libanoni területeket lőtt tüzérséggel - jelentette az izraeli katonai rádió.
12:12  Tarlós és egy fideszes polgármester is nekiesett Illés Zoltánnak [18 óra 53 perce]
  A teljes Csillaghegyi-öblözet árvízvédelmének biztosítása érdekében új vízjogi létesítési engedélyezési tervdokumentációt kell készíteni, és új engedélyezési eljárást kell lefolytatni a Római-partra tervezett védmű ügyében, erről 21 igen szavazattal, 9 tartózkodás mellett döntött a Fővárosi Közgyűlés- közölte a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron