pénztárca kímélő megoldások
 
ATV hírek  Vegyes hírek
 

2016. október 27, csütörtök

11:08  TGM: Orbánnak már túl sok volna, ha az alaptörvény-módosítást is elbukná [1 óra 3 perce]
  A letelepedési kötvény ügyében az az érdekes, hogy van egy értelmetlen népszavazás, amely alapján egy abszurd alkotmánymódosítást akarnak elfogadni, ezzel kapcsolatban a két szélsőjobboldali pártnak, a Fidesznek és a Jobbiknak vitája támadt, akik el akarják hitetni, hogy ez az ország biztonsága szempontjából fontos, pedig ez egyáltalán nem igaz ? ezt Tamás Gáspár Miklós mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
10:38  Horváth: Elárazták a 3-as metró felújításának összegét [1 óra 33 perce]
  Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy szerdai döntés értelmében a főváros a BKV és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) útján gondoskodik a 3-as metróvonal infrastrukturális felújítása miatti szerelvénypótlásról. Horváth Csaba szerint ez azonban nem felel meg a valóságnak.
10:23  Bőnyi rendőrgyilkosság: A tököli rabkórházba szállíthatják át az elkövetőt [1 óra 48 perce]
  Stabil a szerda reggeli bőnyi lövöldözés elkövetőjének állapota, a férfit a rendőrséggel és az ügyészséggel való egyeztetés után még csütörtökön átszállíthatják a tököli rabkórházba - közölte az MTI érdeklődésére a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos igazgatója.
10:17  Kihallgatták a Figyelő újságíróját [1 óra 54 perce]
  Kihallgatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság Brückner Gergelyt, a Figyelő újságíróját, mivel az MKB megvételéről szóló cikke nyomán a Magyar Nemzeti Bank bűntetőfeljelentést tett ismeretlen tettes ellen üzleti titok megsértése miatt. Arra voltak kíváncsiak, hogy az újságíró milyen forrásokra támaszkodott.
10:03  Amerikai parancsnok: Rakkát Moszulnál is nehezebb lesz bevenni [2 óra 8 perce]
  A heves ellenállás ellenére halad az észak-iraki Moszul felszabadítására irányuló művelet, de politikailag sokkal nagyobb kihívást jelent, és sokkal tovább fog tartani kiűzni az Iszlám Államot Rakkából, a "kalifátus" szíriai "fővárosából" - figyelmeztetett helyi idő szerint szerdán Stephen Townsend tábornok, a dzsihadista terrorszervezet ellen harcoló koalíció amerikai parancsnoka.
09:48  Mellár: Egy kritikus tömegre lenne szükség, akik ezt nem tűrik tovább [2 óra 23 perce]
  Ebben a helyzetben a Magyar Tudományos Akadémia elnökének lépnie kell, hogy tudományos munkák is készüljenek a szólásszabadság, a szegénység és egyéb égető kérdések aktuális állapotáról ? erről Mellár Tamás beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában.
09:37  "Rémálom volt" - Több ezren éjszakáztak a szabadban a földrengés miatt [2 óra 34 perce]
  Több ezren töltötték a szabadban a csütörtökre virradó éjszakát a közép-olaszországi Marche régióban a térséget megrázó három erős földrengés és mintegy száz kisebb utórengés miatt. A természeti katasztrófa következtében az eddigi jelentések szerint egy ember vesztette életét és néhány tucat sérült meg, továbbá számos épület megrongálódott.
08:41  Tátrai a Sukoró-ügyről: Sok abszurd történet volt [3 óra 30 perce]
  Földbe döngölte a másodfokú bíróság az első fokút, az ügyészség javasolta egyébként korábban, hogy az elsőfokú ítéletet Szolnokon hozzák meg, az ítélkező bírónak a legkomolyabb gazdasági ügye szocpol csalás volt ? ezt Tátrai Miklós mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
08:05  Bőnyi rendőrgyilkosság: A Teréz körúti robbantás miatt nyomoztak [4 óra 6 perce]
  A bőnyi házkutatás a Teréz körúti robbantás körüli nyomozás része lehetett egyes sajtóhírek szerint.
07:48  Palkovics az ATV-ben beszélt a BME-ELTE átszervezésről [4 óra 23 perce]
  ?A BME Gazdaságtudományi kara kezdeményezte a fenntartóváltást a minisztériumnál? ? jelentette ki Palkovics László oktatásért felelős államtitkár az ATV Start című műsorában.
07:38  Mészáros: Nincs közöm a Népszabadsághoz [4 óra 33 perce]
  Interjút adott a Borsnak Mészáros Lőrinc. A felcsúti polgármester állítja: semmi köze a baloldali lap megvásárlásához. Bár nem zárja ki, hogy megvesse lábát a médiában, tovább már nem kívánja cégcsoportját bővíteni.
07:23  Gergely: Már júniusban eladhatták a Népszabadság kiadóját [4 óra 48 perce]
  A Mészáros Lőrinchez köthető Opimus Press Zrt. vette meg a Népszabadságot is kiadó Mediaworks Hungary Zrt. részvényeinek 100 százalékát, emellett az EchoTV is a felcsúti polgármester érdekkörébe kerülhet. Kormánypárti kézbe kerül a Bors kiadója is, Habony Árpád a Lokál után újabb bulvárlapot készül indítani, Andy Vajna rádiója pedig már a fél országban sugározhatja műsorát. Meddig növelhetik tovább a kormánypártok a média feletti befolyásukat? Vajon képesek lehetnek az ellenzéki sajtóorgánumok fellépni az egyre növekvő kormánypárti túlsúllyal szemben? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ A nap híre szerda esti adásában, ahol a Népszabadság újságírói, Zsolt Péter médiaszociológus és Krausz Péter, a Policy Agenda elemzője fejtette ki álláspontját.
07:08  16 dolog, amit nem tudott Gőgös Zoltánról [5 óra 3 perce]
  Az ATV Magánszféra című műsorának eheti vendége Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese. A politikusok életét bemutató riportfilmben a képviselő elmesélte, melyik ismert politikusokkal járt egy középiskolába, és elárulta, miért került nemrég kórházba. Az alábbiakban 16 érdekességet gyűjtöttünk össze a műsorban elhangzottakból.
06:18  Minél gyakrabban hazudunk, annál kevésbé tiltakozik ellene az agyunk [5 óra 53 perce]
  A kis füllentések érzéketlenné teszik az emberi agyat a velük járó negatív érzelmekkel szemben, ami nagyobb hazugságokhoz vezethet a jövőben - derült ki a University College London (UCL) szakembereinek új tanulmányából.
05:53  Még mindig nincs megállapodás Kanada és az EU között [6 óra 18 perce]
  A belga kormánynak nem sikerült szerda estig egyetértésre jutnia Vallónia tartománnyal az Európai Unió és Kanada között megkötendő szabadkereskedelmi megállapodásról (CETA), de nem látják reménytelennek a helyzetet, csütörtökre halasztották a folytatást, viszont miután kétségessé vált, hogy ezen a napon a felek alá tudják írni a dokumentumot, Justin Trudeau kanadai miniszterelnök bejelentette, hogy egyelőre nem utazik Brüsszelbe.
05:38  "Apokaliptikus a helyzet" - Három erős földrengés rázta meg Olaszországot [6 óra 33 perce]
  Három erős földrengés és mintegy hatvan kisebb utórengés rázta meg szerda este és éjjel Közép-Olaszországot. Egy ember szívrohamban meghalt, "néhány tucatnyian" megsérültek, de senki nem súlyosan - közölték különböző források.
05:23  Lebontották a calais-i dzsungelt: "Ez félelmetes a gyerekek számára" [6 óra 48 perce]
  Teljesen kiürítették a francia hatóságok a "dzsungel" néven ismert calais-i menekülttábort. Két napja kezdték meg a csaknem hatezer lakó evakuálását. Többen azonban gyújtogatni kezdtek a táborban. További részletek a videóban.
04:37  "Spórolás, nyaralás, karácsony" - Az emberek borúsan látják a jövőt [7 óra 34 perce]
  Tízből hét ember tart attól, hogy nem lesz nyugdíja; de a többség mégsem tartalékol idős korára ? ez derül ki egy bank friss felméréséből. A kutatás szerint azonban több lett a megtakarítás. Főleg a vagyonosabb középkorúak tudnak félretenni, az idősek és a vidéken élők viszont nem - merthogy nincs miből. További részletek a videóban.

2016. október 26, szerda

21:37  Donald Trump döntése komoly vitát generált [14 óra 34 perce]
  Donald Trump republikánus elnökjelölt megszakította kampányát, hogy az amerikai szövetségi fővárosban megnyissa a saját szállodáját. Közben ismét megrongálták, ezúttal összetörték Donald Trump csillagát a hollywoodi Hírességek sétányán.
20:41  Schulz: Orbán Viktor kompromisszumok nélküli politikus [15 óra 30 perce]
  Drámainak nevezte a Népszabadság megszüntetését az Európai Parlament elnöke. Martin Schulz Strasbourgban nyilatkozott az ATV Híradónak. A német szociáldemokrata politikus azt mondta, folyamatosan kezdeményez párbeszédet a magyar miniszterelnökkel más ügyekben is: beszéltek már a népszavazásról is, illetve a kormány Brüsszel-ellenes retorikájáról.
20:12  Villanógránátokkal oszlatottak fel egy diáktüntetést [15 óra 59 perce]
  Villanógránátokkal és vízágyúval oszlatta fel a magas tandíjak ellen tiltakozó egyetemisták tüntetését a dél-afrikai rendőrség szerdán a parlament épülete előtt.
20:08  WEF: Akár 170 évbe is telhet, mire eltűnek a különbségek nők és férfiak között [16 óra 3 perce]
  Évente átlagosan 39 nappal dolgoznak többet a nők, mint a férfiak - derült ki a Világgazdasági Fórum (World Economic Forum, WEF) friss jelentéséből, amely szerint Magyarországon a nők 46 perccel dolgoznak többet naponta, mint a férfiak.
19:48  Moszkvába utazott ukrán pilótanő: "Ez politikai öngyilkosság részemről" [16 óra 23 perce]
  Moszkvába érkezett szerdán a fogolycserével néhány hónapja orosz fogságból kiszabadult Nagyija Szavcsenko ukrán pilótanő és parlamenti képviselő - közölték ukrán sajtóforrások.
19:33  A pártokat is megdöbbentette a bőnyi rendőrgyilkosság [16 óra 38 perce]
  A parlamenti pártokat is megdöbbentette a bőnyi rendőrgyilkosság. Orbán Viktor miniszterelnök együttérzését fejezte ki, a Fidesz frakció pedig a rendőrök biztonsága érdekében nem zárkózna el egy törvénymódosítástól sem. Az MSZP a nemzetbiztonsági bizottság elé vinné az ügyet, míg a DK a terrorelhárítás felelősségét firtatná. További részletek a videóban.
19:12  Erős földrengés rázta meg Olaszországot [16 óra 59 perce]
  Erős földrengés rázta meg szerda este Közép-Olaszországot.
19:08  Menekülnek a dzsihadisták: "Leborotválják szakállukat és megváltoztatják öltözetüket" [17 óra 3 perce]
  Ahogy szorul a hurok Moszul körül, az Iszlám Állam nevű terrorszervezet fegyveresei leborotválják szakállukat és megváltoztatják öltözetüket - jelentette szerdán az AFP francia hírügynökség szemtanúk beszámolójára hivatkozva.
18:23  Egy vipera is előkerült a Fradi kupameccsén [17 óra 48 perce]
  Szurkolói rendbontással ért véget a Koroncó-FTC labdarúgó Magyar Kupa-mérkőzés, amelyet a 32 közé jutásért játszottak szerdán.
17:33  Tarlós az ATV-nek: Orbán Viktor segíteni fog a 3-as metró ügyében [18 óra 38 perce]
  Mint korábban megírtuk szerdai, majdnem egyhangú döntése értelmében a főváros a BKV és Budapesti Közlekedési Központ (BKK) útján gondoskodik a 3-as metróvonal infrastrukturális felújítása miatti szerelvénypótlásról.
17:08  Az LMP már most kitolatott a baloldali összefogásból [19 óra 3 perce]
  A PM elnökségi tagja, Barabás Richárd baloldali előválasztásról beszél. Szél Bernadett szerint az LMP nem kíván részt venni a helyosztón.
17:05  Gyerekkatonákat engedtek szabadon, most szüleik után kutatnak [19 óra 6 perce]
  Dél-szudáni fegyveres csoportok szabadon engedtek 145 gyerekkatonát - jelentette szerdán az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF).
16:53  Szíria: Iskolás gyerekek haltak meg egy bombázásban [19 óra 18 perce]
  Huszonkét civil, köztük legalább 14 diák vesztette életét az északnyugat-szíriai Idlíb tartomány egyik falusi iskolájának bombázásában - közölte szerdán a Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet.
15:53  Kósa: ostobaság Mészáros Lőrinchez kötni a Népszabadság új gazdáját [20 óra 18 perce]
  Az Alaptörvény módosításáról folyó ötpárti egyeztetést követően Kósa Lajost a Népszabadságról kérdezték, miután az Opimus Press Zrt. ? amely az Opimus Group nyilvánosan működő részvénytársaság tulajdonában van ? tegnap megvette a napilapot is kiadó Mediaworks Hungary Zrt.-t.
15:03  Bőnyi-gyilkosság: Megszólalt az ATV-nek Áder János [21 óra 8 perce]
  "A köztársasági elnök semmilyen rokoni kapcsolatban nem áll a nevezett személlyel" - áll az atv.hu szerkesztőségéhez eljutatott hivatalos közleményben.
14:37  Tárki: Vesztett erejéből a Jobbik, a Fidesz viszont tovább erősödött [21 óra 34 perce]
  Tovább nőtt a Fidesz-KDNP népszerűsége, míg a Jobbiké csökkent az előző negyedévben. Az előző két év legmagasabb kormánypárti és legalacsonyabb Jobbik-támogatottságát mutatják az októberi adatok - közölte a Tárki a legfrissebb pártpreferencia-kutatásának eredményeit szerdán az MTI-vel.
14:27  Felfüggeszthetik Havas Szófia párttagságát [21 óra 44 perce]
  Az MSZP sorok kívüli ülésén megtárgyalja Havas Szófia párttagságának azonnali felfüggesztését, és a fegyelmi eljárás megindítását.
14:03  Döntött a főváros a 3-as metró felújítása ügyében [22 óra 8 perce]
  A főváros a BKV és Budapesti Közlekedési Központ (BKK) útján gondoskodik a 3-as metróvonal infrastrukturális felújítása miatti szerelvénypótlásról - döntött szerdán a Fővárosi Közgyűlés.
13:43  Terjeszkedik Moszkva: Egyre hangsúlyosabban van jelen a Közel-Keleten [22 óra 28 perce]
  Először tartott közös hadgyakorlatot Egyiptomban az orosz és az egyiptomi hadsereg. Elemzők szerint Oroszország különböző helyszíneken különböző eszközökkel, de egyre hangsúlyosabban van jelen a Közel-Keleten. A jelek szerint Moszkva az amerikai befolyás csökkenésével igyekszik egyre nagyobb teret nyerni magának a térségben. További részletek a videóban.
13:17  A tipikusan ?közmunkás településeken? többen mentek el népszavazni [22 óra 54 perce]
  2012-től alapvető váltás következett be a hazai szociális rendszerben: a főelv szerint a társadalmi szolidaritásért cserébe a nehéz helyzetben lévőktől közmunkát vár el a kormány. Ennek hatására folyamatosan növekedett a közfoglalkoztatottak száma, miközben a minimálbérnél is alacsonyabb bért kaptak az ebben a rendszerben dolgozók. Policy Agenda (PA) a közmunka és a politikai haszonszerzés kapcsolatát vizsgálata meg.
12:48  "Csoda" Két kisgyermek túlélte az ausztráliai vidámparki horrorbalesetet [23 óra 23 perce]
  Két gyermek "csodálatosan" túlélte a tragikus kimenetelű ausztráliai vidámparki balesetet. Tulajdonosa szerint az alig egy hónapja elvégzett biztonsági ellenőrzés mindent rendben talált a Dreamworld élményparkban, ahol kedden négy ember halt meg, amikor egy hatszemélyes gumicsónak felborult egy gyorssodrású mesterséges folyón.
12:28  Meghalt a légpuskával meglőtt oldi csecsemő [23 óra 43 perce]
  Meghalt a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján kedd délután az a 11 hónapos csecsemő, akit apja légpuskával sebesített meg a baranyai Old községben a napokban - tájékoztatta az intézmény orvosa szerdán az MTI-t.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest