pénztárca kímélő megoldások
 
Honvédelem hírek  Vegyes hírek
 

2017. április 28, péntek

23:01  Bizalom és megbecsülés [4 óra 4 perce]
  Bizalom és megbecsülés - ez jellemezte a portugál és a magyar katonák munkáját a KFOR Harcászati Tartalék Zászlóaljban az elmúlt években - mondta Huszár János vezérőrnagy április 28-án, pénteken, Pristinában.
20:01  Sojgu: orosz katonák életét veszélyeztette az amerikai légicsapás [7 óra 4 perce]
  Orosz katonák életét veszélyeztette a szíriai légierő sajráti repülőterére robotrepülőgépekkel mért amerikai csapás - jelentette ki Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter április 26-án, szerdán a VII. Moszkvai nemzetközi biztonsági konferencián.
19:01  Lelőttek tíz iráni határőrt a pakisztáni oldalról [8 óra 4 perce]
  Tíz iráni határőr meghalt miután pakisztáni területről támadás érte őket a két országot elválasztó határon - közölte április 26-án, szerdán az iráni sajtó.
18:01  Virtuális kiállításmegnyitó a Stefánia Palotában [9 óra 4 perce]
  Április 21-én, a Honvéd Kulturális Központ - Stefánia Palota báró Aczél Béla termében nyitották meg a Stefánia Szoborpark tavaszi tárlatát. A kiállítás az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár és a Magyar Kulturális Egyesület elnöke, Klacsmann Péter együttműködése jóvoltából jött létre.
17:01  Katonai tiszteletadással búcsúztatták a néhai szárazföldi parancsnokot [10 óra 4 perce]
  Életének hatvanhetedik évében, 2017. április 7-én elhunyt Győrössy Ferenc nyugállományú altábornagy. Az MH Szárazföldi Parancsnokság egykori parancsnokát április 28-án helyezték örök nyugalomra Székesfehérváron.
17:01  Izraeli hírszerzési miniszter: a szíriai légicsapás megfelel az izraeli politikának [10 óra 4 perce]
  A csütörtök hajnali szíriai légicsapás teljes mértékben megfelel Izrael politikájának, amellyel akadályozza a fegyverek eljutását a Hezbollahhoz, a libanoni radikális síita szervezethez - nyilatkozott Jiszráel Kac izraeli hírszerzési miniszter április 27-én, csütörtök reggel a katonai rádiónak.
16:01  Riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit [11 óra 4 perce]
  Nem létesített kapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással egy Münchenből Nagyszebenbe tartó repülőgép április 28-án, pénteken délelőtt, ezért a NATO Integrált Légivezetési Központ riasztotta a Magyar Honvédség készültségi szolgálatában lévő Gripenjeit.
16:01  Nemzetközi helikopteres gyakorlat [11 óra 4 perce]
  A Magyar Honvédség nemzetközi helikopteres gyakorlatot tart több nemzet katonai légierejével közösen május 01-12. között Pápán és a hajmáskéri gyakorlótéren.
15:01  Folyamatos kártalanítás [12 óra 4 perce]
  Februárban elkezdődött az egykori Honvéd Egészségpénztár tagjainak kártalanítása. A részletekről Ballainé Krikker Zsuzsanna ezredessel, a HM Védelemgazdasági Hivatal (HM VGH) Központi Illetmény-számfejtő és Rendszer-üzemeltető Igazgatóságának igazgatójával beszélgettünk.
14:01  Látogatás a helikopterbázison [13 óra 4 perce]
  Az MH 86. Szolnok Helikopterbázisra látogatták el a napokban az MH Egészségügyi Központ Repülőorvosi-, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézet munkatársai.
13:01  Konferencia az országos honvédelmi nevelésről [14 óra 4 perce]
  A honvédelmi nevelés aktuális kérdései címmel rendezett kétnapos konferenciát a HM Társadalmi Kapcsolatokat Koordináló Főosztály Balatonakarattyán, a napokban. A rendezvényen résztvevő köznevelési intézményvezetők és a tantárgyat tanító pedagógusok megismerkedhettek a tárca megújuló programjával, amely az új tanévtől Honvéd Kadét Program néven folytatódik.
11:01  Az amerikai kormányzat erőteljesebb lépésekre készül Észak-Koreával szemben [16 óra 4 perce]
  Az amerikai kormányzat Észak-Koreával szemben a szankciók szigorítására és erőteljesebb diplomáciai erőfeszítésekre készül - jelentette be Donald Trump elnök, amikor április 26-án, szerdán fogadta a Fehér Házban a szenátus mind a száz tagját.
10:01  Különleges jogrendi feladatokat modelleznek [17 óra 4 perce]
  A hazai katonai felsővezetői szakirányú továbbképzési szak tizennégy hallgatója vesz részt azon az egyhetes törzsgyakorláson, amelyet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campusán tartanak a napokban. A mostani feladatsor a különleges jogrendi alkalmazásra készíti fel a hallgatókat.
09:01  Kölcsönkenu visszajár [18 óra 4 perce]
  Felejthetetlen délutánt töltöttek egykori olimpikonjaink az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezrednél.
09:01  Feloldották a T-45 Goshawk repülési tilalmát [18 óra 4 perce]
  Az Amerikai Haditengerészet feloldotta a Boeing T-45 Goshawk kiképzőgépekre elrendelt repülési tilalmat, ám bizonyos korlátozásokkal, mivel a fedélzeti oxigénellátó rendszer (Onboard Oxygen Generation System - OBOGS) vizsgálata még folytatódik.
08:01  Elismerések a színvonalas tudományos munkáért [19 óra 4 perce]
  Április 27-én rendezték a XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Had- és Rendészettudományi Szekciójának ünnepélyes eredményhirdetését és zárórendezvényét. Az ünnepségnek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika téri kampusza adott otthont.
08:01  Németországban terrorizmussal gyanúsítanak egy katonát [19 óra 4 perce]
  Terrorgyanú miatt őrizetbe vettek Németországban egy katonát, aki a hatóságok szerint szíriai menedékkérőnek álcázta magát, és idegenellenes nézeteitől vezérelve merényletre készült - jelentette április 27-én, csütörtökön a Hessen tartományi közszolgálati médiatársaság.
07:01  Inter arma caritas - 205. adás [20 óra 4 perce]
  "Senki sem születik készen: légy azzá, amivé legjobb hajlamaid szerint válhatsz. Ki elindult, s még nem érkezett meg, biztatóbb a helyzete a soha el nem indulónál. Soha nem késő elindulni, soha nem késő szeretni." Tatiosz gondolataival köszönti a mai adás hallgatóit a szerkesztő, Fodor Endre.

2017. április 27, csütörtök

22:01  További C-295-ösöket rendelt Kazahsztán [1 napja]
  Az Airbus Military Aircraft a napokban megerősítette, hogy szerződést kötöttek a kazah védelmi minisztériummal újabb 2 darab C-295-ös teherszállító repülőgép eladásáról.
21:01  Újra fellángoltak a harcok a Donyec-medencében [1 napja]
  Nehéztüzérségi fegyverek bevetésével ismét felélénkültek a harcok a Donyec-medencében, az elmúlt napban három katona vesztette életét és négy sebesült meg - hozta nyilvánosságra április 26-án, szerdán a kijevi hadműveleti parancsnokság sajtószolgálata.
20:01  Az MCDC új ciklusa [1 napja]
  A közelmúltban Zürichben rendezték meg a Többnemzeti Képességfejlesztési Program (Multinational Capability Development Campaign - MCDC) irányító testületének ülését.
19:01  Észak-Irakban mért csapást a török légierő a kurd felkelőkre [1 napja]
  Az észak-iraki Zap térségében mértek csapást április 26-án, szerdán a török légierő harci repülőgépei a szakadár Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) hadállásaira, 6 fegyveres lázadó meghalt - közölte a török haderő.
17:08  Attasé-partner program Ráckevén [1 napja]
  Idén először invitálta kulturális kikapcsolódásra a HM Nemzetközi Együttműködési Főosztály a Magyarországra akkreditált véderő-, katonai és légügyi attasék partnereit. A partnerprogram részeként április 25-én, kedden a Csepel-sziget legszebb városába, Ráckevére látogattak.
16:01  A Katonai Filmstúdió munkatársainak sikere a Lakiteleki Filmszemlén [1 napja]
  Egyebek közt az Országgyűlés elnöke, valamint a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által felajánlott különdíjakat Wonke Rezső Sose akartam más lenni, mint katona című alkotása kapta az idei lakiteleki rendszerváltó filmszemlén.
16:01  Négy embert előállítottak a francia terrorelhárítók [1 napja]
  Terrorelhárítási akciót hajtott végre április 26-án, szerda reggel a francia titkosszolgálat a Párizshoz közeli Trappes településen, ahol négy embert előállítottak - erősítették meg rendőrségi források a Le Parisien című napilap értesülését.
16:01  Az Európai Unió biztonságáról tárgyalt a honvédelmi miniszter Máltán [1 napja]
  Az Európai Uniónak azon kell dolgoznia, hogy garantálni tudja a biztonságot állampolgárainak - mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter április 27-én, csütörtökön a Kossuth rádiónak.
15:01  Törökország számára létérdek a NATO-tagság és az EU-val ápolt partnerség [1 napja]
  A sikeres népszavazást követően elnöki rendszer lép életbe Törökországban, ami a gyakorlatban Recep Tayyip Erdogan államfő hatalmának konzerválását jelenti. A honvedelem.hu által megkérdezett szakértő szerint a változások inkább hosszabb távon látszanak majd, a török kül- és biztonságpolitikában pedig csak az alkotmányjogi keretek módosulása miatt nem kell fordulatra számítani.
14:01  Nőtt a török légicsapás áldozatainak száma Szíriában [1 napja]
  Emelkedett a szíriai kurd Népvédelmi Egységek (YPG) hadállásaira mért török légicsapások halálos áldozatainak száma; az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontjának (OSDH) április 26-ai, szerdai értesülése szerint 28-an vesztették életüket Szíria északkeleti részén előző nap.
13:01  Elismerték a kiemelkedő helytállást [1 napja]
  Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár déli határszakaszon szolgálatot teljesítő katonái kaptak elismerést április végén.
12:01  Vízre bocsátották az első saját gyártású kínai repülőgép-hordozót [1 napja]
  Az ázsiai nagyhatalom vízre bocsátotta első, teljes mértékben saját gyártású repülőgép-hordozóját április 26-án, szerdán. A korábban beszerzett exszovjet repülőgép-hordozóval jelenleg is kiképzési feladatokat teljesítenek.
11:01  A zene eszközével védik a hazát [1 napja]
  Koncerttel, előadással, állománygyűléssel és koszorúzással ünnepelték a magyar katonazene napját április 26-án, szerdán, Budapesten. A központi rendezvényen részt vettek a Magyar Honvédség katonazenekarainak aktív és nyugállományú karmesterei is.
10:01  Megkezdődött az amerikai rakétavédelmi rendszer teljes mértékű telepítése Dél-Koreában [1 napja]
  Az amerikai hadsereg a THAAD rakétavédelmi rendszer újabb elemeit telepítette április 25-én, kedden a tervezett dél-koreai helyszínre.
09:01  A vonat, amiről három ország beszél [1 napja]
  Idén harmadik útjára indul az első világháborús szlovéniai és olasz hadszíntereket bejáró Isonzó Expressz, a vonat, amiről három ország beszél. A 2015 óta minden évben megszervezett vasúti körutazásról Budapesten, a Nyugati Pályaudvaron tartottak sajtótájékoztatót április 26-án, szerdán.
07:08  Pokolgépes merénylet Pakisztánban [1 napja]
  Egy kisbusz legalább tíz utasa életét vesztette, több ember pedig megsebesült Pakisztán északnyugati, törzsi területén, miután szélsőségesek működésbe hoztak egy távirányítású robbanószerkezet - mondta el Sáhid Ali Hán helyi tisztségviselő.
06:01  Új netes adatbázis a tűzszerészeknek [1 napja]
  Funkcióiban és tartalmában is megújítják azt az adatbázist, amelyet a Szlovákiában működő NATO Tűzszerész Kiválósági Központ (NATO EOD CoE) fog üzemeltetni a szövetségen belüli katonák közreműködésével. Az új felületen a technikai eszközök használóinak véleménye központi szerepet kap.

2017. április 26, szerda

22:01  Peru helikoptereket és szállítógépeket vásárol [2 napja]
  A perui kormány a napokban elfogadta és rábólintott az új helikopterek és szállító repülőgépek beszerzésére. A döntést a nemrégen bekövetkezett természeti katasztrófák miatt hozták meg.
21:01  Az orosz médiában megnevezték a szentpétervári merénylet feltételezett megrendelőjét [2 napja]
  Egy Szíriában harcoló kirgizisztáni ujgur dzsihadista parancsnok, Abu Szalah al-Uzbeki (valódi nevén Szirozsiddin Muhtarov) volt a szentpétervári metróban április 3-án elkövetett öngyilkos merénylet megrendelője - írta a kirgiz nemzetbiztonsági állami hivatalra hivatkozva április 25-én, kedden a Gazeta.ru orosz hírportál.
20:08  A terrorszervezetek elleni fellépés jegyében találkoztak Európa vezérkarfőnökei [2 napja]
  Az erőszakos, szélsőséges szervezetek elleni katonai tevékenység témájával foglalkozó konferencián vett részt a németországi Wiesbadenben dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök április 26-án, szerdán.
20:01  Nemzetközi katonai üdültetési konferencia Budapesten [2 napja]
  Április 25-27. között rendezik Budapesten a katonai üdültetés éves nemzetközi konferenciáját. A rendezvényt a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban nyitották meg kedd este.
19:01  Nemzeti gyászszertartáson búcsúztatták a Párizsban múlt héten lelőtt rendőrt [2 napja]
  Francois Hollande francia államfő nemzeti gyászszertartáson búcsúzott április 25-én,kedden Párizsban attól a rendőrtől, aki a múlt héten a Champs-Elysées sugárúton végrehajtott merényletben vesztette az életet. Búcsúbeszédében a leköszönő köztársasági elnök azt kérte utódjelöltjeitől, hogy minden szükséges eszközt adjanak meg a jövőben a rendőri erőknek a franciák biztonságának szavatolására.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros