pénztárca kímélő megoldások
 
Honvédelem hírek  Vegyes hírek
 

2017. március 24, péntek

16:09  Lavrov: Moszkva kész tárgyalni Washingtonnal a nukleáris fegyverzetek csökkentéséről [6 perce]
  Oroszország kész tárgyalni az Egyesült Államokkal arról, hogy szakaszosan csökkentsék a két ország nukleáris potenciálját - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a moszkvai vezérkari akadémián március 23-án, csütörtökön megtartott beszédében.
15:01  Duterte kilátásba helyezte a rendkívüli állapot kihirdetését [1 óra 14 perce]
  A rendkívüli állapot bevezetését és a választások felfüggesztését helyezte kilátásba március 23-án, csütörtökön Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök, miután hazatért Thaiföldről.
14:01  Tanfolyamot indít a Tiszti Vívóklub [2 óra 14 perce]
  Vívás tanfolyamot indít kezdőknek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportegyesület Tiszti Vívóklubja. Az intézményi sportszakosztály áprilistól várja az érdeklődőket.
13:01  Polgárőrnek álcázott tálib gyilkolt Kunduzban [3 óra 14 perce]
  Kilenc rendőrtisztet megölt egy magát polgárőrnek álcázó tálib lázadó az észak-afganisztáni Kunduz tartományban.
12:01  NATO ellenőrzés Bánkúton [4 óra 14 perce]
  Technikai ellenőrzést hajtott végre a napokban a NATO Szövetséges Erők Európai Főparancsnoksága (Supreme Headquarters Allied Powers Europe - SHAPE) az MH 54. Veszprém Radarezred 3. Gerinc Mérőponton, Bánkúton.
11:01  Amerikai tengerészgyalogosokat dobtak le Szíriában [5 óra 14 perce]
  Az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció harci repülőgépei mintegy száz amerikai katonát szállítottak az észak-szíriai Rakkától keletre fekvő Tabka település közelében - tájékoztatott március 22-én, szerdán az al-Hadasz arab tévécsatorna. Rakka az Iszlám Állam "fővárosa".
10:01  A tehermegosztás és a terror elleni küzdelem lesznek a májusi NATO-csúcs témái [6 óra 14 perce]
  A védelmi kiadások tehermegosztásának kérdése és a terrorizmus elleni küzdelem áll majd várhatóan a NATO májusban Brüsszelben megrendezendő csúcstalálkozóján a tárgyalások középpontjában - mondta Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára március 23-án, csütörtökön Budapesten, az MTI-nek nyilatkozva.
09:01  Égen járók [7 óra 14 perce]
  1918. március 23., Olaszország, Pergine repülőtere: vitéz Boksay Antal repülőfőhadnagy végrehajtja az első sikeres magyar katonai ejtőernyős ugrást. 2017. március: mint már régóta minden évben, idén is e történelmi ugrás előtt tisztelegve tartják fegyvernemi napjukat a Magyar Honvédség ejtőernyősei.
08:01  Londoni merénylet: közölték a merénylő személyazonosságát [8 óra 14 perce]
  Nyilvánosságra hozta a szerdai londoni merénylet elkövetőjének kilétét március 23-án, csütörtök délután a Scotland Yard.
07:01  Magyar-amerikai közös kiképzés [9 óra 14 perce]
  Háromnapos közös kézi lőfegyvergyakorlaton vett részt a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár kijelölt állománya, illetve az amerikai 10. páncélos felderítőezred 4. zászlóaljának "Apache" százada a szomódi lőtéren.

2017. március 23, csütörtök

23:01  Járókelők közé hajtott egy autós Antwerpenben, de sikerült elkerülni a tragédiát [17 óra 14 perce]
  Járókelők közé hajtott egy autós az észak-belgiumi Antwerpen egyik belvárosi sétálóutcájában, de sikeresen megállították, senki sem sérült meg - közölte a La Libre Belgique című belga napilap március 23-án, csütörtökön.
22:01  Robbanások voltak egy kelet-ukrajnai lőszerraktárban [18 óra 14 perce]
  Robbanások történtek és hatalmas tűz ütött ki egy lőszerraktárban március 23-ára, csütörtökre virradóra Ukrajna keleti részén, a Harkiv mellett lévő Balaklija városánál.
21:01  Az Iszlám Állam kiirtását ígérték a terrorellenes washingtoni konferencián [19 óra 14 perce]
  Az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet gyökeres kiirtását és vezetőjének likvidálását ígérték az amerikai fővárosban megrendezett terrorellenes nemzetközi konferencia résztvevői.
19:09  Egy nigériai menekülttáborban robbantottak [21 óra 6 perce]
  Több öngyilkos merényletet követtek el március 22-én, szerdán egy északkelet-nigériai menekülttáborban, a támadásokban legalább négyen életüket vesztették, és tizennyolcan megsebesültek - jelentette a helyi média és a rendőrség.
19:01  Végső búcsú Molnár Imrétől [21 óra 14 perce]
  Katonai tiszteletadással kísérték utolsó útjára március 23-án, csütörtökön a Farkasréti temetőben Molnár Imrét, a Budapesti Honvéd Sportegyesület volt ügyvezető elnökét.
18:09  Dr. Simicskó István: közös érdekünk a biztonság megteremtése [22 óra 6 perce]
  Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter a NATO Transzformációs Szeminárium zárónapján, március 23-án, csütörtökön találkozott Denis Mercier vezérezredessel, a NATO Transzformációs Parancsnokság főparancsnokával, Budapesten.
18:01  Theresa May: brit volt a merénylő, és az elhárítás ismerte [22 óra 14 perce]
  Nagy-Britanniában született a szerdai londoni merénylet elkövetője, aki ellen néhány éve a brit elhárítás (MI5) vizsgálatot folytatott "a szélsőséges nézeteivel kapcsolatban felmerült aggályok" miatt - mondta március 23-án, csütörtökön a londoni alsóház képviselőit tájékoztatva Theresa May brit miniszterelnök.
17:01  Dr. Simicskó István a NATO főtitkárával találkozott [23 óra 14 perce]
  Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a NATO Transzformációs Szeminárium zárónapján, március 23-án, csütörtökön, Budapesten tiszteletét tette a magas rangú rendezvényen, ahol bilaterális találkozó keretén belül tárgyalást folytatott dr. Simicskó István honvédelmi miniszterrel.
17:01  Orbán Viktor: meg kell erősíteni az európai védelmi rendszert [23 óra 14 perce]
  A NATO és az Európai Unió nyugat-balkáni bővítését sürgette Orbán Viktor miniszterelnök a Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral folytatott március 23-i, csütörtöki budapesti megbeszélésén, az Országházban - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t.
16:01  Egy szíriai kurd mesterlövész átlőtt a határon, és megölt egy török katonát [1 napja]
  A Népvédelmi Egységek (YPG) nevű szíriai kurd milícia egyik mesterlövésze március 22-én, szerda reggel átlőtt Szíriából a dél-törökországi Hatay tartomány Reyhanli körzetébe, és megölt egy őrszolgálatot teljesítő török katonát - közölte a török hadsereg.
15:01  Katasztrófavédelmi felkészítés Székesfehérváron [1 napja]
  Katasztrófavédelmi feladatokra történő felkészítést, valamint tűzoltási gyakorlatot tartott a napokban székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred.
14:01  Őrizetbe vettek három feltételezett dzsihadisták két spanyol városban [1 napja]
  A spanyol hatóságok őrizetbe vettek három marokkói származású férfit március 22-én, szerdán, mert gyaníthatóan kapcsolatban állnak az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista terrorszervezettel.
13:01  Korszerű kiképzőgépekkel gyarapodik a légierő [1 napja]
  Elvégezték az utolsó simításokat azokon a Zlin Z−242L típusú repülőgépeken, amelyek március 24-én érkeznek hazai állomáshelyükre. A Magyar Honvédség által 2016-ban megrendelt négy kiképzőgép közül kettő pénteken érkezik meg az MH 86. Szolnok Helikopter Bázisra.
12:01  Újszerű válaszokra van szükség az összetett biztonsági környezetben [1 napja]
  Magyarország elkötelezett a NATO-tagság iránt, és hazánk álláspontja szerint szükséges a védelmi költségvetések növelése is a szövetségen belül - jelentette ki dr. Simicskó István március 23-án Budapesten, a NATO Transzformációs Szemináriumának második napján.
12:01  Megérkezett Budapestre a NATO főtitkára [1 napja]
  Megérkezett Budapestre március 23-án, csütörtökön délelőtt a NATO főtitkára, aki a fővárosban zajló NATO Transzformációs Szemináriumon vesz részt.
11:01  Megy a gőzös… [1 napja]
  Az MH Katonai Közlekedési Központ (MH KKK) munkatársai a napokban részt vettek a Nyalóka becenéven is ismert gőzmozdony elszállításában.
10:01  Theresa May: nem változik a brit terrorkészültség szintje [1 napja]
  Nem változik Nagy-Britanniában a terrorkészültségi szint - jelentette be március 22-én, szerda este Theresa May brit miniszterelnök.
09:01  Kettős szerepben? [1 napja]
  Megkezdődtek az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis kettős célú hasznosításra történő átalakításának előkészületei. A tervek szerint 2018 végére kell megfelelnie a katonai és polgári gépeket fogadó repülőtérre vonatkozó civil szabályzóknak és elvárásoknak. Ennek érdekében számos infrastrukturális beruházásra, jogi és szervezeti változtatásra lesz szükség.
08:01  Tillerson: Washington legfőbb közel-keleti célja a szervezet szétzúzása [1 napja]
  Az Egyesült Államok elsődleges célja a Közel-Keleten az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szétzúzása - jelentette ki Rex Tillerson amerikai külügyminiszter március 22-én, szerdán.
07:01  Leküzdötték az akadályokat [1 napja]
  A tízhetes alapkiképzésre bevonult szerződéses legénységi állományú katonák, valamint a pályakezdő tisztek és altisztek részére tartottak akadálypálya foglalkozást a szentendrei MH Altiszti Akadémián. Az alapos bemelegítést majd a biztonsági rendszabályok ismertetését követően a katonáknak először elemenként, majd elemcsoportonként kellett teljesíteniük a pályát, majd folyamatában is végig kellett majd menniük a teljes akadálypályán.

2017. március 22, szerda

22:01  Az amerikai külügyminiszter nem megy el a NATO-miniszterek találkozójára [1 napja]
  Rex Tillerson amerikai külügyminiszter nem megy el áprilisban a NATO-tagállamok külügyminisztereinek brüsszeli tanácskozására, helyette a kínai elnök amerikai látogatásán fog részt venni - értesült amerikai kormányzati forrásoktól a Reuters brit hírügynökség március 21-én, kedden.
21:01  Hadiállapotra való felkészülés volt a stockholmi parlamentben [1 napja]
  Húsz év óta először ült össze korlátozott létszámban a svéd parlament hadiállapot szimulációjának céljával, tekintettel az Oroszországgal való kapcsolatokban beállt feszültségekre - jelentette be a törvényhozás elnöke, Urban Ahlin.
21:01  Scotland Yard: négy halottja és legalább húsz sérültje van a támadásnak [1 napja]
  A Scotland Yard tájékoztatása szerint négyen meghaltak és legalább húszan súlyosan megsérültek a London belvárosában március 22-én, szerdán elkövetett merényletben.
21:01  Új perspektívák [1 napja]
  A korábbi idők könnyebben elhatárolható, jellemzően önmagukban álló válságaival szemben a NATO-nak jelenleg egyszerre kell szembenéznie több különböző, ám egymásra is ható kihívással - érzékeltette az észak-atlanti szövetség dilemmáját a honvedelem.hu-nak Denis Mercier vezérezredes, a szervezet Transzformációs Parancsnokságának főparancsnoka.
20:01  Balul sült el az észak-koreai rakétakísérlet [1 napja]
  Észak-Korea megpróbált kilőni egy rakétát a vonszani légi támaszpontról, de a kísérlet kudarcot vallott - erősítette meg március 22-én, szerdán Dél-Korea védelmi minisztériuma. A kilövést az Egyesült Államokban is észlelték. Azt továbbra sem tudni, hogy milyen rakétáról van szó.
19:01  Siklósi Péter a NATO főtitkárhelyettesével tárgyalt [1 napja]
  Siklósi Péter, a Honvédelmi Minisztérium védelemgazdaságért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára a NATO Transzformációs Szemináriumának megnyitó napján − március 22-én, szerdán − folytatott kétoldalú megbeszélést Rose Gottemoeller főtitkárhelyettes asszonnyal.
19:01  Terrortámadás történt Londonban, legalább ketten meghaltak, sokan megsebesültek [1 napja]
  Terrortámadás történt Londonban március 22-én, szerda délután. A merényletnek legalább két halálos áldozata van, közülük az egyik egy rendőr. A sérültek száma elérheti a tucatot.
19:01  Montenegró NATO-tagágát sürgeti az USA [1 napja]
  Levélben fordult a szenátus vezetőihez az amerikai külügyminiszter Montenegró NATO-tagságának jóváhagyását szorgalmazva - jelentette március 21-én, kedden a Reuters brit hírügynökség.
18:01  Egy szövetség erejét mindig az emberek adják [1 napja]
  Szemléletváltásra, rugalmasságra és összehangoltságra van szükség ahhoz, hogy a NATO megfelelően tudja kezelni a modern biztonsági kihívásokat - mondta március 22-én, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tartott előadásában Manfred Nielsen tengernagy, a NATO Transzformációs Parancsnokságának parancsnokhelyettese.
18:01  Támadás a londoni Westminster-hídon [1 napja]
  Egy nő életét vesztette szerdán a londoni Westminster-hídon történt támadás következtében - közölték kórházi források március 22-én.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen