pénztárca kímélő megoldások
 
Honvédelem hírek  Vegyes hírek
 

2017. február 27, hétfő

08:01  Svéd látogató a Kutatóhelyen [1 óra 39 perce]
  Magnus Sátterberg svéd cserediplomata tett látogatást a MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhelyen február 24-én, pénteken.
07:01  McMaster kerülné a "radikális iszlám terrorizmus" kifejezést [2 óra 39 perce]
  Herbert McMaster altábornagy, Trump elnök új nemzetbiztonsági főtanácsadója nem ért egyet az iszlám terrorizmus kifejezés használatával - számolt be az Amerika Hangja rádió szombati tudósításában.
06:01  A legmodernebb eszközökkel, új műtéti eljárással dolgoznak [3 óra 39 perce]
  Az országban egyedülálló szervezeti felépítés, a létező legmodernebb eszközpark, valamint évente több mint 2200 műtét, amelynek nagy része egy speciális, "kismetszéses" eljárás. Az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház szív-, ér-, és mellkassebészeti osztályán jártunk.

2017. február 26, vasárnap

20:01  Merényletek Szíriában [13 óra 39 perce]
  Legalább 42 ember halt meg szombaton a szíriai kormányerők kezén lévő Homsz városában az állambiztonsági hivatal és a katonai hírszerzés helyi parancsnoksága ellen elkövetett, összehangolt öngyilkos merényletekben.
18:01  Folytatódik a szaúdi F-15SA-k leszállítása [15 óra 39 perce]
  Újabb F-15SA (Saudi Advanced) típusú vadászbombázók indultak útnak Szaúd-Arábiába - írja a thaimilitaryandasianregion.wordpress.com.
17:01  Kellemetlen malőr [16 óra 39 perce]
  Ha eheti történetünk vicc lenne, valahogy így kezdődne: "Falnak megyek tőled! - mondta az egyik tengeralattjáró a másiknak, és…" A mondatból hiányzó csattanó azonban már nem humor, hanem maga a valóság, ugyanis 2005-ben az Amerikai Egyesült Államok haditengerészetének atomtengeralattjárója ténylegesen hegynek hajtott.
15:01  Műrepülés [18 óra 39 perce]
  Néha látványosan bizonyosodik be: ha nincs nyomás a versenyzőkön, akkor meglepően jó eredmények születnek. Persze a tudás ekkor is nélkülözhetetlen, s nem árt egy kis szerencse sem, de legalább a győzelmi kényszernél előforduló görcsös akarás "nem játszott".
10:01  Hadtudomány és a 21. század [23 óra 39 perce]
  Öt szekcióban mintegy húsz doktorandusz tart előadást a "Hadtudomány és a 21. század" című tudományos konferencián. A 10. alkalommal megszervezett rendezvényen a harmadéves hallgatók mutatják be kutatásaik eddigi eredményeit az NKE Hungária körúti campusán.
09:01  Indonézia újabb CAESAR önjáró lövegeket vásárolt [1 napja]
  Az indonéz védelmi minisztérium a napokban szerződést kötött a francia NEXTER Systems vállalattal újabb CAESAR (CAmion Equipe dun Systeme dARtillerie) típusú önjáró lövegek beszerzéséről.
07:09  Nem felejtünk! [1 napja]
  Megemlékezést tartott a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és Fejér Megye Önkormányzata Székesfehérváron, február 25-én.
07:01  Ejtőernyős számvetés [1 napja]
  A Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége (MEBSZ) február 25-én, Budapesten tartotta meg éves közgyűlését, amelyen a tavaly végzett munkáról szóló beszámolók mellett a jövő feladatairól is tanácskoztak a küldöttek.

2017. február 25, szombat

19:01  Munkaértekezletet tartottak a hadisírgondozással foglalkozó civil szervezetek [1 napja]
  Budapesten, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban (HM HIM) rendeztek munkaértekezletet február 24-én, pénteken a hadisírgondozás területén, az országhatáron belül és kívül, aktív és konstruktív tevékenységet folytató civil szervezetek.
18:01  "Emlékezzünk, hogy emlékeztessünk!" [1 napja]
  Ezzel a gondolattal hajtottak fejet a megemlékezők az 1945-56 között kivégzettek előtt a Petőfi híd budai hídfőjénél található Memento emlékműnél, a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján február 25-én, szombaton.
18:01  Enyhíteni a feldolgozatlan múlt traumáját [1 napja]
  Emlékezni és az emlékeztetni kell azokra az áldozatokra, akiket hetven évvel ezelőtt a Szovjetunióba hurcoltak kényszermunkára - mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes február 25-én, a Gulág-emlékév záróünnepségén a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban.
17:01  Méltó megemlékezés [1 napja]
  Tanárky Sándor hadtudós őrnagy életművéhez méltó megemlékezést tartott a Magyar Hadtudományi Társaság (MHTT) Budapesten, a Zrínyi Miklós Laktanyában.
16:01  Új, sarkvidéki változatú Mi-8-ast kapott az orosz haditengerészet [1 napja]
  A napokban megérkezett az első, speciálisan a sarkvidéki körülményekre felkészített Mi-8AMTS-VA típusú szállító-harci helikopter a Csendes-óceáni Flottához.
12:09  Öngyilkos merénylő robbantott Szíriában [1 napja]
  Legalább 41 embert - 35 civilt és 6 lázadót - ölt meg február 24-én, pénteken egy öngyilkos robbantásos merénylő az észak-szíriai el-Báb város közelében.
11:01  Több katona meghalt a jemeni merényletben [1 napja]
  Öngyilkos merényletet követtek el február 24-én, pénteken Jemenben a hadsereg egyik tábora ellen, és legalább öt katona meghalt, további három pedig megsebesült.Öngyilkos merényletet követtek el pénteken Jemenben a hadsereg egyik tábora ellen, és legalább öt katona meghalt, további három pedig megsebesült.
09:01  Négyszáz milliárd dollár a nukleáris erők fejlesztésére [2 napja]
  Az Amerikai Egyesült Államok Kongresszus Költségvetési Hivatala által közzétett, Az Amerikai Nukleáris Erők költségtervezete 2017 - 2026 között című dokumentum szerint Washington tíz év alatt 400 milliárd dollárt kíván nukleáris erőinek fejlesztésére fordítani. Egy korábbi tervezet szerint ez az összeg a 2015-2024 közötti időszakban 348 milliárd dollár volt.
07:01  Védőernyő [2 napja]
  Hatáskörük az "egekig ér", az év minden napján szünet nélkül szolgálatban állnak, és a tűzszerészekhez hasonlóan "élesben" dolgoznak békeidőben is. Az MH 54. Veszprém Radarezred és jogelődjei 1949. június 15. óta oltalmazzák légterünket. Aktuális és várható feladataikról a parancsnokkal, Zentai László ezredessel, valamint Kuti Ferenc őrnaggyal, az MH 11. gerincradar-század parancsnokával beszélgettünk.
06:01  Egyéni beosztásokba készülnek [2 napja]
  Befejeződött a missziós törzstiszti alaptanfolyam. A szolnoki MH Béketámogató Kiképző Központ február 24-én zárult kurzusán közel ötvenen sajátították el a NATO és az Európai Unió vezette missziók egyéni beosztásainak ellátásához szükséges alapismereteket.

2017. február 24, péntek

22:09  A Magyar Kard Napja a Stefánián [2 napja]
  A Magyar Kard Napja alkalmából rendeztek kulturális programokat február 24-én, pénteken Budapesten, a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban.
22:01  Az Egyesült Arab Emirátusok Szu-35-ösöket vásárolna [2 napja]
  A Rosztech állami vállalat vezérigazgatója, Szergej Csemezov a napokban arról számolt be, hogy az Egyesült Arab Emirátusok szándéknyilatkozatot írt alá Oroszországgal Szu-35-ös vadászbombázók eladása ügyében.
21:01  Idegmérget találtak a megölt Kim Dzsong Nam arcán [2 napja]
  Idegmérget találtak az észak-koreai diktátor, Kim Dzsong Un féltestvére, a múlt héten meggyilkolt Kim Dzsong Nam arcán és szemén - adta hírül február 24-én, pénteken a malajziai rendőrség. "VX idegágensről" van szó - közölték.
21:01  Hazahozták Veronából az utolsó súlyos sérültet [2 napja]
  Megérkezett a veronai buszbaleset hatodik sérültje az MH Egészségügyi Központ Honvédkórházba február 24-én, péntek este - közölte az intézmény orvos-igazgatója budapesti sajtótájékoztatóján.
20:01  Megérkeztek Mianmarba az első Jak-130-asok [2 napja]
  A napokban az algériai MenaDefense oldalon tették közzé a hírt, miszerint a mianmari légierő átvette az első három Jak-130 típusú harci-kiképző repülőgépét.
19:01  Börtönbüntetést kapott az iszlamistákhoz csatlakozni akaró cseh fiatalember [2 napja]
  Több mint hároméves börtönre ítélték február 24-én, pénteken a nyugat-csehországi Pilsenben azt a fiatalembert, aki 2015-ben Prágából Szíriába utazott, hogy csatlakozzon az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet harcosaihoz. Az elítéltnek négyéves pszichiátriai kezelésnek is alá kell vetnie magát.
17:09  Jubileumi lemezfelvétellel készül a központi zenekar [2 napja]
  Megalakulásának 55. évfordulója alkalmából készített ünnepi CD-lemezt az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) Központi Zenekara. A zeneművek felvételére február 14-17. között, a Magyar Rádió 22-es számú stúdiójában került sor. Az új szerzeményre 5 évet kellett várnia a hallgatóságnak az utolsó album megjelenése óta. Az új lemez címe egyelőre még nem ismert.
16:01  Trump fejleszteni akarja a nukleáris fegyverzetet [2 napja]
  Donald Trump amerikai elnök egy február 23-án, csütörtökön megjelent interjúban kijelentette, hogy csúcsszintűre akarja fejleszteni az amerikai nukleáris fegyverzetet, mert szerinte az Egyesült Államok lemaradt ezen a téren.
15:01  Inter arma caritas - százkilencvenhatodik adás [2 napja]
  "Az ember a szíve mélyén örökké oda való, ahova született." Tamási Áron gondolatával köszönti a mai adás hallgatóit a szerkesztő, Fodor Endre.
14:01  Német régészeket raboltak el Nigériában [2 napja]
  Elraboltak két német régészt a Nigéria északnyugati részén lévő Kaduna szövetségi államban, két falusi lakost pedig, aki meg akarta akadályozni az elhurcolásukat, megöltek a támadók - közölte február 23-án, csütörtökön a helyi rendőrség.
13:01  Jelentősen nőnek a haderő katasztrófavédelmi képességei [2 napja]
  Mindössze egy év alatt példa nélküli mértékben nőnek a Magyar Honvédség katasztrófavédelmi helyzetekben bevethető képességei. A projekt indító rendezvényét február 24-én tartották Budapesten.
11:01  Pokolgép robbant Pakisztánban [2 napja]
  Pokolgép robbant február 23-án, csütörtökön a kelet-pakisztáni Lahor előkelő negyedében egy étteremben. A támadásban nyolcan meghaltak és legalább 23-an megsebesültek - közölték a hatóságok.
11:01  Hazahozzák Veronából az utolsó súlyos sérültet [2 napja]
  Hazahozzák pénteken Veronából az olaszországi buszbaleset utolsó súlyos sérültjét - közölte a külgazdasági és külügyminiszter Budapesten sajtótájékoztatón.
10:01  A határőrizetet is segíthetik a Magyar Honvédség új repülői [2 napja]
  Kiképzésre, felderítésre, a határőrizeti munkát segítő megfigyelésre, szükség esetén árvízi helyzet felmérésére is bevethetők lesznek a Magyar Honvédség új, rövidesen hadrendbe álló ZLIN típusú repülőgépei. Dr. Orosz Zoltán altábornagy, Honvéd Vezérkar főnökhelyettes az MTI-nek adott interjújában elmondta: első körben négy kiképző, felderítő repülőt vásárolt a honvédség, amelyek megérkezésével kivonják a hadrendből a JAK-52-es repülőgépeket.
09:01  Többnemzeti merülés a jég alá [3 napja]
  Különleges felkészítésen vettek részt az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred (MH HTHE), valamint az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred búvárai a napokban.
08:01  Rendkívüli terrorellenes készültség a velencei karneválon [3 napja]
  Mesterlövészek figyelik a tetőkről éjjel és nappal a Szent Márk teret az olaszországi Velencében, ahova a karnevál utolsó napjaiban több százezer embert várnak, és a tömeget az esetleges kamionos merényleteket akadályozó úttorlaszokkal is védik.
07:01  Harcászati foglalkozás Csobánkán [3 napja]
  Csobánkán folytatódott a február elején az MH Altiszti Akadémiára bevonult katonák alapkiképzése. A harcászati kiképzés során az alapvető harctéri mozgásformákat gyakorolták.

2017. február 23, csütörtök

22:09  Információs műveleti erőket állított fel, hadosztályok létrehozását tervezi az orosz hadsereg [3 napja]
  Információs műveleti erőket állított fel az orosz hadsereg, amely idén négy új hadosztály létrehozást is tervezi, közülük hármat az ország nyugati és délnyugati területein - közölte Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter az Állami Dumában február 22-én, szerdán elmondott beszámolójában.
21:01  Németországban nagy és tartós a terrorfenyegetettség a belső elhárítás vezetője szerint [3 napja]
  Nagy és tartós Németország terrorfenyegetettsége, és egyre több a merénylet elkövetésére vagy támogatására hajlandó iszlamista - mondta a belső elhárításért felelős szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) vezetője február 22-én, szerdán egy berlini konferencián. Hans-Georg Maassen arról is beszélt, hogy Oroszországnak tulajdonítható informatikai támadások érik Németországot.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár