pénztárca kímélő megoldások
 
Honvédelem hírek  Vegyes hírek
 

2017. június 25, vasárnap

17:07  Tizenegyen haltak meg az öngyilkos merényletben [1 óra 31 perce]
  Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát a gépkocsijában a délnyugat-pakisztáni Kvetta városában, és kioltotta legalább 11 ember életét - közölték a helyi hatóságok és kórházi források.
16:01  Rakka felszabadításával sem lesz vége az Iszlám Államnak [2 óra 37 perce]
  Hiába veszíti el sorra legfontosabb központjait és gazdasági bázisait az Iszlám Állam, valószínűleg túléli saját halálát és visszatér gyökereihez: a súlyos áldozatokat követelő terrortámadásokhoz. Ugyanakkor a terrorszervezet által kikiáltott kalifátus bukása jelentős fordulat lehet - mondta Wagner Péter, a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója a honvedelem.hu-nak.
14:01  Egy hónap alatt csaknem 500 civillel végeztek a koalíciós erők légicsapásai [4 óra 37 perce]
  Összesen 472 civil - köztük 137 gyermek - vesztette életét az Iszlám Állam dzsihadista szervezet ellen harcoló, Egyesült Államok vezette koalíció légicsapásaiban Szíriában az elmúlt egy hónapban - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) június 23-án, pénteken.
13:01  Rákóczi apródjai [5 óra 37 perce]
  Már harmadik éve szervezik meg a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Integrált Ügyfélszolgálatának munkatársai "Rákóczi apródjainak", vagyis a laktanyában dolgozók gyermekeinek nyári felügyeletét.
12:01  Törökország visszautasítja katari katonai jelenléte megszüntetését [6 óra 37 perce]
  Törökország nem tervezi felülvizsgálni katonai jelenlétét Katarban, bár több arab ország egy június 23-i, pénteki ultimátum keretében állítólag ezt is követeli Dohától - jelentette ki Fikri Isik török védelmi miniszter az NTV török hírtelevíziónak adott pénteki interjújában.
10:01  Megpecsételte Napóleon sorsát az oroszországi hadjárat [8 óra 37 perce]
  Kétszázöt évvel ezelőtt, 1812. június 24-én indult Napóleon oroszországi hadjárata. Az invázió utóbb a császár legnagyobb tévedésének bizonyult, és elindította őt a bukás felé.
09:01  Vádat emeltek a muszlimok közé hajtó angol merénylő ellen [9 óra 37 perce]
  Június 23-án, pénteken vádat emeltek az ellen az angol férfi ellen, aki a hét elején furgonjával egy londoni mecset tagjai közé hajtott. A merényletben egy ember meghalt, kilenc sérültet kórházba szállítottak.
08:01  Pályaválasztási nap a Bocskai iskolában [10 óra 37 perce]
  A tanév végének közeledtével játékos oktató napot tartottak Budapesten, az újbudai Bocskai István Általános Iskolában. Ennek részeként rendeztek katonai statikus bemutatót, ezzel is segítve a gyerekek pályaválasztását.
07:01  Magyarország legkeményebb túlélő futóversenye [11 óra 37 perce]
  Az idén első ízben résztvevő civil nevezők között is sikeresen vizsgázott a hazánkban csak pár éve létező Swietelsky Military Survival Run futóverseny. A június 21-én és 24-én tartott rendezvényen összesen több, mint háromszázan méretették meg magukat a szervezők által kigondolt akadályok sokaságán.

2017. június 24, szombat

21:01  Fegyvertörténeti kiállítás debütált a múzeumok éjszakáján [21 óra 37 perce]
  Az, hogy itt vagyunk, élünk, sok katona véráldozatos küzdelmének köszönhető - mondta dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök június 24-én, szombaton Budapesten, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Fegyvertár kiállítás megnyitóján.
20:01  Iszlamista terrorszervezeteknek toborzó hálózat egy tagját vették őrizetbe Melillában [22 óra 37 perce]
  Őrizetbe vett a spanyol csendőrség egy 40 éves dán állampolgárságú marokkói férfit június 23-án, pénteken Melillában, az észak-afrikai spanyol exklávéban, akiről azt feltételezik, hogy iszlamista terrorszervezeteknek toborzott harcosokat egy hálózat tagjaként - közölte a spanyol belügyminisztérium.
18:01  Orosz hadihajók Iszlám Állam fegyverraktárakat semmisítettek meg [1 napja]
  Manőverező robotrepülőgépekkel az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet jelentős fegyver- és lőszerraktárait semmisítették meg a Földközi-tenger keleti medencéjében állomásozó orosz hadihajók - közölte június 23-án, pénteken az orosz védelmi minisztérium.
18:01  Fegyversimogatóval és Szurmay-pecsenyével fűszerezett családi nap [1 napja]
  Hatalmas volt az érdeklődés az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár és az MH Katonai Rendészeti Központ által szervezett tizedik családi- és nyílt napon a Petőfi Sándor laktanyában, ahol kicsiket és nagyokat különböző izgalmas programokkal vártak június 24-én, szombaton.
16:05  Sikeresen vizsgázott a készenléti erő [1 napja]
  A NATO gyorsreagálású erői közé felajánlott magyar lövészszázad ellenőrző gyakorlata zajlott június végén az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében.
15:02  Elszállították a budapesti Ludovika téren talált bombát [1 napja]
  Elszállították a Ludovika téren talált bombát június 24-én, szombaton Budapesten, a környék lezárását feloldották - közölte dr. Markovics Zita főhadnagy, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs tisztje az MTI-vel.
14:01  Gyermekzsivaj a tatai laktanyában [1 napja]
  Közel hétszázan látogattak el június 23-án, pénteken Tatára, az MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájába, ahol nyílt napot tartottak. A vendégek egész nap izgalmas programokon vehettek részt.
14:01  Elhárított rendellenesség [1 napja]
  Június 23-án kiképzési repülés alatt a Magyar Honvédség egyik Gripen pilótája rendellenességet észlelt, amit még a levegőben elhárított és biztonságosan leszállt a géppel.
13:05  Salvatore Farina tábornok elnökölte a NATO 4. Északi Régió Parancsnoki Konferenciáját Székesfehérváron [1 napja]
  Június 20-22. között Salvatore Farina vezérezredes, a brunssumi Szövetséges Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka elnökölte a NATO 4. Északi Régió Parancsnoki Konferenciáját, amelyet Székesfehérváron, az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon rendeztek meg.
13:01  Tanévzáró Debrecenben [1 napja]
  A Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium június 23-án, pénteken tartotta meg tanévzáró ünnepségét. A rendezvény során a Magyar Honvédség Budapesti Nyugállományúak klubja Rákóczista tagozatának az elnöke zászlószalagot adományozott.
12:01  Az amerikai hadsereg katonái egy jemeni légicsapásban likvidálták az al-Kaida egyik vezetőjét [1 napja]
  Az amerikai hadsereg katonái egy Jemenben végrehajtott légicsapásban megölték az al-Kaida terrorszervezet egyik vezetőjét.
11:01  Világháborús bombát találhattak a Ludovika téren Budapesten [1 napja]
  Feltehetően egy 100 kilogrammos bombát találtak június 24-én szombaton, építkezés közben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika téri campusánál, az épületeket kiürítik - közölte az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs tisztje az MTI-vel.
10:01  Magas szintű elismerést kapott a magyar katona [1 napja]
  A portugáliai Lisszabonban található NATO Összhaderőnemi Elemző és Tapasztalat-feldolgozó Központba (Joint Analysis and Lessons Learned Centre - JALLC) látogatott a napokban Denis Mercier vezérezredes, a NATO Transzformációs Parancsnokság főparancsnoka. A látogatás alkalmával a JALLC állományából két főtiszt - köztük Magyar Róbert alezredes -, kiemelkedő szolgálatuk elismeréséül főparancsnoki elismerést (Commendation for Meritorious Service) kapott.
09:01  36 halottja van egy pokolgépes merényletnek [1 napja]
  Legkevesebb 36 ember meghalt, és mintegy hatvanan megsebesültek egy pokolgépes merényletben az afganisztáni Hilmend tartomány központjában, Laskargáhban június 22-én, csütörtökön.
08:01  Jó példa becsületről, tisztességről, bátorságról [1 napja]
  Vitéz báró uzsoki Szurmay Sándornak, az Osztrák-Magyar Monarchia legismertebb magyar hadvezérének és hős katonáinak, a "kárpáti gránic", vagyis a magyar határ védelmében egykor harcoló félisteneknek kíván emléket állítani M. Tóth György "A katonabáró - Szurmay Sándor, a Monarchia magyar hadvezére" című könyve, amit június 23-án mutattak be Budapest-Mátyásföldön, az Erzsébetligeti Színházban.
07:01  Irány Győr! [1 napja]
  A Szentesi Fokos 2017 gyakorlat második fázisának végrehajtására indultak Győrbe a szentesi vasútállomásról az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái.

2017. június 23, péntek

22:01  Ukrán válság: félezer katona lett öngyilkos a frontszolgálat után [1 napja]
  A kijevi belügyminisztérium adatai szerint a több mint három éve tartó Donyec-medencei fegyveres konfliktusban szolgált ukrán katonák közül mintegy ötszázan öngyilkosok lettek - hozta nyilvánosságra Arszen Avakov, a tárca vezetője június 22-én, csütörtökön a Facebookon.
21:01  Ankara: török és orosz katonák szavatolnák a fegyvernyugvást Idlíb tartományban [1 napja]
  Jelen állás szerint török és orosz katonák állomásoznak majd az északnyugat-szíriai Idlíb tartományra kiterjedő biztonsági övezetben - jelentette be Ibrahim Kalin török elnöki szóvivő június 22-ei, csütörtöki sajtótájékoztatóján Ankarában.
20:01  Szezonzáró verseny a Tiszti Vívóklubban [1 napja]
  A hagyományokhoz híven idén is a Czetz Kupával ért véget a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportegyesület Tiszti Vívóklubjának szezonja.
19:01  Észak-Korea hajlandó felfüggeszteni rakétatesztjeit - bizonyos feltételek mellett [1 napja]
  Phenjan bizonyos feltételek mellett hajlandó lenne felfüggeszteni nukleáris és rakétakísérleteit - jelezte Észak-Korea indiai nagykövete, nyilvánvaló utalásként arra, hogy a kommunista rezsim kész tárgyalni az Egyesült Államokkal.
19:01  Megkezdődtek a nyári programok a pákozdi katonai emlékparkban [1 napja]
  Elindult az ötödik Emlékparki Nyár programsorozat június 23-án, pénteken a Katonai Emlékpark Pákozd - Nemzeti emlékhelyen. A rendezvényen Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes úgy fogalmazott, mindenkinek kötelessége emlékezni a jövőre éppen 170 éves Magyar Honvédség első nagy hőstetteire.
18:01  Éjszakai bevetés: múzeumok éjszakája Szolnokon [2 napja]
  Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság munkatársai korabeli egyenruhában tartott tárlatvezetéssel várnak minden érdeklődőt június 24-én, szombaton, 16-24 óra között a Szolnoki Hadkiegészítési Szakgyűjteményben, vagy ahogyan sokan ismerik, a Sorkatona Múzeumban.
17:01  Elhunyt katonák emlékét őrzi egy kis szicíliai kápolna [2 napja]
  Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter felavatta és koszorút helyezett el az első világháborúban, Szicíliában lévő hadifogolytáborban elhunyt magyar honvédek emlékére emelt, és nemrégiben felújított Magyar Kápolnánál június 20-án, kedden, Vittoriában. Dr. Simicskó István köszönetét fejezte ki azért a munkáért és támogatásért, amivel segítettek és segítenek az első világháborúban, Szicíliában elhunyt magyar katonáink emlékét méltó módon megőrizni.
17:01  Ukrán válság: újabb tűzszünetben állapodtak meg [2 napja]
  Június 24-re virradóan újabb tűzszünet lép életbe a harcok sújtotta kelet-ukrajnai térségben az aratások idejére - közölte szerdán a DAN szakadár hírügynökség a minszki tárgyalásokon a Donyecki Népköztársaságot képviselő Denisz Pusilin sajtótitkárára, Viktorija Talakinára hivatkozva.
15:07  12 kilométer, 33 akadály, 210 perc [2 napja]
  A Honvéd "Ezüst Nyíl" Sportegyesület idén is megrendezte rendvédelmi szervek részére a Military Survival Run sporteseményt az MH Pápa Bázisrepülőtéren. A versenyzőknek 210 perc alatt 12 kilométeren 33 akadályt kellett leküzdeniük. Az esemény fővédnöke dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök volt.
14:07  Kivonják a német katonákat a törökországi Incirlik támaszpontról [2 napja]
  Több mint 80 százalékos többséggel határozatot hozott a német szövetségi parlament (Bundestag) szerdán arról, hogy kivonják az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet elleni nemzetközi koalícióban tevékenykedő német alakulatot a törökországi Incirlik légi támaszpontról.
13:01  Inter arma caritas - 213. adás [2 napja]
  "Válaszd azt az életformát és azt a feladatot, amelyben szeretőbb emberré válsz." Keresztelő Szent János gondolataival köszönti a mai adás hallgatóit a szerkesztő, Fodor Endre.
11:07  Éjszakai kiképzési repülés [2 napja]
  A kecskeméti repülőbázis pilótái 2017. június 26-29. között éjszakai kiképzési repülésen vesznek részt. A repülés az éves kiképzési repülési terv része, amely a pilóták képzettségének fenntartását támogatja.
11:01  Moszkva a szíriai gép lelövésének kivizsgálását követeli [2 napja]
  Oroszország a nemzetközi jog és az ENSZ-alapokmány tiszteletben tartásának megsértéseként értékeli azt, hogy az Egyesült Államok vezette koalíció június 18-án megsemmisítette a szíriai légierő egy Szu-22-es gépét, és az incidens alapos kivizsgálását követeli - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő június 22-én, csütörtökön Moszkvában.
10:01  Többeket őrizetbe vettek a brüsszeli merényletkísérlettel kapcsolatban [2 napja]
  Négy embert őrizetbe vettek a belga hatóságok a két nappal ezelőtti brüsszeli merényletkísérlettel kapcsolatban, az előállítottak állítólag rendszeres kapcsolatban voltak a támadás elkövetőjével - jelentette a helyi sajtó június 22-én, csütörtökön.
09:01  A Hadtörténeti Múzeumban megnyílik a Fegyvertár kiállítás [2 napja]
  A Hadtörténeti Múzeum a Fegyvertörténeti Látványraktár megnyitásával várja a látogatókat június 24-én, szombaton, a múzeumok éjszakáján - közölte az intézmény az MTI-vel.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron