pénztárca kímélő megoldások
 
Honvédelem hírek  Vegyes hírek
 

2017. október 18, szerda

21:01  Pokolgép robbant egy rendőrségi jármű mellett a dél-törökországi Mersinben [9 óra 40 perce]
  Pokolgép robbant október 17-én egy rendőrségi jármű mellett a dél-törökországi Mersin város egyik főutcájában, 12 rendőr megsebesült - közölte az NTV török hírtelevízió Mersin tartomány kormányzói hivatalára hivatkozva.
20:01  Centenáriumi emlékzászlót kapott a Protestáns Tábori Püspökség [10 óra 40 perce]
  Az első világháborúban elhunyt protestáns vallású magyar katonák tiszteletére a honvédelmi tárca centenáriumi emlékzászlót adományozott a HM Tábori Lelkészi Szolgálat Protestáns Tábori Püspökségnek. A lobogót a reformáció emlékünnepe alkalmából meghirdetett istentisztelet végén dr. Földváry Gábor, a Honvédelmi Minisztérium jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára adta át Jákob János dandártábornok protestáns tábori püspöknek október 17-én, kedden a fővárosban.
20:01  Izraeli delegációt fogadott a honvédelmi miniszter [10 óra 40 perce]
  Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter hivatalában fogadta Avi Dichtert, a Knesszet Külügyi- és Védelmi Bizottságának elnökét és küldöttségét október 17-én, kedden, Budapesten.
20:01  Az illusztráció [10 óra 40 perce]
  A Honvéd Kulturális Egyesület budapesti régiójának Az illusztráció című csoportos kiállítását október 13-án, pénteken nyitották meg Budapesten, a Stefánia Palota − Honvéd Kulturális Központban.
20:01  A hitnek az alapja a személyes kapcsolat Istennel [10 óra 40 perce]
  Hetedik alkalommal rendezett családerősítő hétvégét a HM Katolikus Tábori Püspökség október 13−15. között Balatonakarattyán, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban.
20:01  Dzsihadista lázadók vezetőit ölhették meg a Fülöp-szigeteken [10 óra 40 perce]
  A Fülöp-szigeteki katonák megölték az Iszlám Állam dzsihadista szervezethez köthető lázadók két utolsó vezetőjét Mindanao szigetén - jelentette be Delfin Lorenzana védelmi miniszter.
20:01  Pokolgép végzett két török katonával Észak-Irakban [10 óra 40 perce]
  A szakadár Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) nevű terrorszervezet pokolgépe két török katonával végzett hétfőn késő este az észak-iraki Záb térségében - közölte a török haderő október 17-én, kedden.
20:01  Tradíciók őre [10 óra 40 perce]
  Szülei magyarok voltak, de ő már az Amerikai Egyesült Államokban született. A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen tanult, jelenleg tartalékos katonaként dolgozik és részt vett a Saber Guardian 2017 gyakorlatsorozat hazánkban rendezett mozzanatain. Adam Korenyi-Both alezredessel, a Budapesten akkreditált amerikai véderőattasé szakértőjével beszélgettünk.
20:01  Befejeződött a 34. IMOC tanfolyam [10 óra 40 perce]
  Oklevél-átadással és portréavatással ért véget a 34. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam (International Military Observer Course - IMOC) Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban.
20:01  A fejlesztés évei következnek a honvédségnél [10 óra 40 perce]
  A felelős fejlesztés évei következnek a Magyar Honvédségnél - mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes október 18-án, szerdán, Székesfehérváron, a Visegrádi Négyek Védelmi Miniszterhelyettesi Találkozója után tartott sajtótájékoztatón.
20:01  Küzdelem a viperákért [10 óra 40 perce]
  Eredményesen fejeződött be az az élőhely-rehabilitáció, amely hazánk második legnagyobb katonai lőterén, az MH Bakony Harckiképző Központ táborfalvi területén zajlott. A természetvédők és a helyi erdészet munkatársai a Magyar Honvédséggel szoros együttműködésben immár hat éve azon dolgoznak, hogy elhárítsák a Turjánvidéket és az ott élő ritka növény- és állatfajokat fenyegető veszélyeket.
20:01  Egyeztet, segít és tanácsot ad [10 óra 40 perce]
  Október 16-tól egy évig NATO beosztásban szolgál Koszovóban dr. Vekerdi Zoltán orvos ezredes, az MH Egészségügyi Központ Védelem-egészségügyi Igazgatóságának alárendeltségében működő Védelem-egészségügyi Intézet vezetője. Feladata a koszovói békefenntartó misszióban tevékenykedő katonák egészségügyi ellátó rendszerében várható átalakítás koordinálása, szakmai mentorálása lesz.
20:01  Futóbajnokság a Balaton partján [10 óra 40 perce]
  Nehéz pályán kiváló (idő)eredmények születtek a Magyar Honvédség Mezei Futóbajnokságán, október 17-én, kedden.
20:01  Budapesten tanácskoznak az európai katonai újságírók [10 óra 40 perce]
  Október 17-21. között Budapesten rendezi meg éves kongresszusát az Európai Katonai Újságírók Szövetsége (European Military Press Association - EMPA). A rendezvény hivatalos megnyitóját kedden este tartották a Stefánia Palotában.
20:01  A Zrínyi 2026 komplex program [10 óra 40 perce]
  A katonákról a törvényi előírás szerint 2019-ig több részletben megvalósuló illetményemelésük után is minden szempontból gondoskodnunk kell - szögezte le dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök október 18-án, szerdán Balatonakarattyán, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban.
20:01  Lezuhant a spanyol légierő F-18-as vadászrepülője Madrid közelében [10 óra 40 perce]
  Lezuhant a spanyol légierő F-18-as vadászgépe október 17-én, kedd délelőtt a Madrid közelében található Torrejón de Ardoz-i légibázis mellett - közölte a spanyol védelmi minisztérium.
20:01  Az iraki erők visszavették a kurdoktól a jazidik fellegvárát [10 óra 40 perce]
  Az iraki erők október 17-én, kedden bejelentették, hogy visszavették a kurdoktól a jazidik fellegvárát, a Moszultól mintegy 100 kilométerre nyugatra fekvő Szindzsárt.
20:01  Plenáris üléssel folytatódott az EMPA-kongresszus [10 óra 40 perce]
  Október 17-21. között Budapesten rendezi meg éves kongresszusát az Európai Katonai Újságírók Szövetsége (European Military Press Association - EMPA). Az ehhez kapcsolódó plenáris ülést 18-án délelőtt tartották a fővárosban.
20:01  Többtucat dzsihadistával végeztek amerikai légicsapások Jemenben [10 óra 40 perce]
  Az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet többtucat dzsihadistájával végeztek két kiképző táborra mért amerikai légicsapások Jemenben - közölte a Pentagon.
20:01  Könnyűzenei dalokat is szavalhattok [10 óra 40 perce]
  Idén is lehet jelentkezni a HM Katolikus Tábori Püspökség (HM KTP) által szervezett szavalóversenyre. Ha már elmúltál 11 éves, de nem vagy még 16, akkor december 4-én neked is ott a helyed a versenyen.
20:01  Vezetői továbbképzés Mátraházán [10 óra 40 perce]
  Kétnapos továbbképzésen vett részt az MH Katonai Rendészeti Központ (MH KRK) parancsnoki állománya Mátraházán.

2017. október 17, kedd

14:01  Pozsonyban egyeztettek a V4 EU Harccsoportról [1 napja]
  Október 9−11. között a szlovák fővárosban ülésezett a V4 EU Harccsoport munkacsoportja.
13:01  Már a felénél járnak… [1 napja]
  Kaposváron is nagy szeretettel várták azt a tíz katonát, akik részt vesznek a Centenáriumi emlékfutás a hősökért elnevezésű rendezvényen.
11:01  Ünnepi szentmise és szoboravató Hódmezővásárhelyen [1 napja]
  Hódmezővásárhelyen, a Szentháromság-templomban tartott ezüstmisés áldást követően új Szent László-szobrot avattak fel a templom mellett.
09:06  Megerősítették a Tunézia és Olaszország közötti tengerszakasz ellenőrzését [1 napja]
  Olaszország és Tunézia is erősítette a két ország közötti tengerszakasz ellenőrzését az utóbbi időben felerősödött illegális migráció megfékezésére - jelentette az olasz sajtó.
09:06  Dübörög a Kanálgép - a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából [1 napja]
  A legmagasabb szakmai elismerés és egy közönségdíj a "Lehet egy csillaggal több?!" tehetségkutató versenyen. Fergeteges siker Szarajevóban és Lengyelországban, havonta két-három fellépés. Hét sajátszám, félezer követő a közösségi oldalon - a Kanálgép együttes hamarosan egy önálló klippel is bemutatkozik.
09:06  Az európai szövetségesek aggódnak [1 napja]
  Közös közleményben fejezte ki aggodalmát az iráni nukleáris megállapodás ügyében Donald Trump amerikai elnök által pénteken bejelentett intézkedések lehetséges következményei miatt a brit, a német és a francia kormány.
09:06  Mozgásban [1 napja]
  Július 31-én új parancsnok került az MH Katonai Közlekedési Központ (MH KKK) élére Bárdos Antal ezredes személyében, aki Fejes Károly alezredestől, az addigi megbízott parancsnoktól vette át a csapatzászlót.
09:06  "A sürgősségi ellátás nem egyenlő a gyorsasági ellátással" [1 napja]
  Ha "könnyű" a nap, akkor "csak" 110 beteget látnak el, de nem ritka, hogy 180-200-an is megfordulnak náluk 24 óra alatt. A főorvos szerint a munkájuk olyan, mint egy "csatatér", mégis sok pályakezdő orvos dolgozik az osztályon, mert közismert, hogy jó gyakorlatot lehet itt szerezni. A Honvédkórház Sürgősségi Betegellátó Centrumában jártunk.
09:06  Sztrájk a papírgyárakban [1 napja]
  Sorozatunkban a száz évvel ezelőtt megjelent magyar napilapokból, a Nagy Háborúval kapcsolatos írásokból szemlézünk.
09:06  Szoborkiállítás és musicalkoncert a Stefánia Palotában [1 napja]
  A félévenként megújuló tavaszi és őszi tárlat keretében köztéri méretű szobrokat állítottak ki Budapesten, a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ kertjében, október 12-én, csütörtökön. A kiállításmegnyitót követően az MH Központi Zenekar musicalkoncertjét hallgathatták meg az érdeklődők a Színházteremben.
09:06  Szalagot tűztek a Kratochvilban [1 napja]
  Az érettségi előtt álló tanulók egyik legmeghatározóbb ünnepe a tanulmányok befejezésének közeledtét jelző iskolai szalagok feltűzése. A Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumban október 13-án, pénteken rendezték meg ezt a jeles ünnepet.
09:06  Volt és leendő katonák a tűzszerészeknél [1 napja]
  Tűzszerész és kutyás bemutatót is láthattak a Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület tagjai október 13-án, pénteken az Irinyi-laktanyában.
09:06  Irányított energiájú fegyverek [1 napja]
  A Mindenki Hadtudománya Szabadegyetem elnevezésű rendezvénysorozat részeként tartott előadást a napokban prof. dr. Ványa László alezredes Budapesten, a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban.
09:06  Kinyílt a laktanya [1 napja]
  Látványos bemutatókkal színesített családi napot szervezett a dolgozói és családtagjaik részére október 14-én az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis. A gyönyörű őszi napsütésben - a legkisebbektől a nagyszülőkig - mindenki talált az érdeklődésének megfelelő programot a kecskeméti laktanyában. Az akár egy kis repülőnapnak is beillő rendezvényen részt vett ifj. Szentgyörgyi Dezső, a bázis névadójának fia is.
09:06  Megkezdte a katonai alapfelkészítést a sportszázad [1 napja]
  A Magyar Honvédség Sportszázadának tagjai közül összesen harmincöten kezdték meg a katonai alapfelkészítést október 16-án, hétfőn Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián.
09:06  Pattanásig feszült helyzet Észak-Irakban [1 napja]
  Az iraki kormányerők megkezdték hadműveleteiket a kurdok ellen Kirkuk tartományban. A hírt a hadsereg egyik tábornoka jelentette be - más hírforrások ezt egyelőre nem erősítették meg.
09:06  "Quick Response 2017" - nemzetközi gyakorlat Bosznia-Hercegovinában [1 napja]
  Október 11-én hivatalosan is megkezdődött a "Quick Response 2017" elnevezésű, az EUFOR által vezetett nemzetközi gyakorlat Bosznia-Hercegovinában.
09:06  Százharmincezer védőoltás semmisült meg egy szíriai támadásban [1 napja]
  Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) olyan jelentést kapott, amely szerint több mint 130 ezer kanyaró- és gyermekbénulás elleni oltóanyag semmisült meg egy kelet-szíriai egészségügyi intézmény elleni támadásban.
09:06  A NAÜ szerint Irán teljesítette az atomalkuban vállaltakat [1 napja]
  Irán végrehajtotta az atomprogramját korlátozó többhatalmi megállapodásban vállalt kötelezettségeit, a világ egyik leghatalmasabb nukleáris ellenőrzési rendszerének van alávetve - közölte Amano Jukija, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) főigazgatója Donald Trump amerikai elnöknek az Iránnal szembeni új amerikai stratégia bejelentését követően.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya