pénztárca kímélő megoldások
 
Honvédelem hírek  Vegyes hírek
 

2017. augusztus 22, kedd

08:01  Kereskedelmi hajóval ütközött egy amerikai hadihajó Szingapúr partjainak közelében [20 perce]
  Kereskedelmi hajóval ütközött egy amerikai hadihajó Szingapúr partjainak közelében, legalább tíz tengerész eltűnt, öt pedig megsebesült - jelentette közleményben az amerikai haditengerészet. A John McCain nevű, irányított rakétákkal felszerelt rombolóhajó Szingapúr keleti partjainál, a Malakka-szoros közelében ütközött egy libériai zászló alatt hajózó kereskedelmi hajóval.
07:01  Minden, ami repülés [1 óra 20 perce]
  A légi közlekedés biztonságához kapcsolódó, több szakterületet érintő tudományos kutatási és kísérleti fejlesztési programot indított a Nemzeti Közszolgálati Egyetem. A hétszázötvenöt millió forint uniós támogatással megvalósuló, három fő kutatási területre fókuszáló projekt szakmai vezetője dr. Palik Mátyás ezredes, egyetemi docens, a szolnoki Katonai Repülő Intézet igazgatója.

2017. augusztus 21, hétfő

21:01  Megtalálták a második világháborúban eltűnt USS Indianapolis hadihajó roncsait [11 óra 20 perce]
  Hetvenkét évvel eltűnése után megtalálták a második világháború végén elsüllyedt USS Indianapolis amerikai hadihajó roncsait a Fülöp-szigetek közelében, a Csendes-óceán mélyén - számolt be róla augusztus 20-án, vasárnap a BBC News.
20:07  Elszállították az I. kerületben talált világháborús bombát [12 óra 14 perce]
  Elszállították a tűzszerészek azt a német világháborús bombát, amelyet délután Budapest I. kerületében, a Toldy utcában találtak - mondta az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs tisztje augusztus 21-én, hétfő este az MTI-nek.
20:01  Kiképzőrendszereket szállít Észtország hadseregének a Saab [12 óra 20 perce]
  A védelmi és biztonsági profilú Saab szerződést írt alá az észt fegyveres erőkkel BT46 tréningrendszerek szállítására vonatkozólag. Az észt hadsereg 2018 során kapja meg a megrendelt eszközöket.
19:01  Dzsihadista hadoszlopot semmisítettek meg az oroszok [13 óra 20 perce]
  Az orosz légierő az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet egy újabb, Deir-ez-Zór város felé tartó nagyobb hadoszlopát semmisítette meg, és több száz terroristával végzett - közölte augusztus 21-én, hétfőn az orosz védelmi minisztérium.
18:01  Összeroppant a négy terroristát lelövő katalán rendőr [14 óra 20 perce]
  Súlyos emocionális sokkot szenvedett az a katalán rendőr, aki lelőtte a cambrilsi terrortámadás négy elkövetőjét - adta hírül augusztus 20-án, vasárnap az El Mundo spanyol napilap.
17:01  Német világháborús bombát találtak az I. kerületben Budapesten [15 óra 20 perce]
  Német világháborús bombát találtak Budapest I. kerületében, a Toldy utcában, a környéket a gyújtószerkezet azonosításának idejére lezárják - tájékoztatta az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs tisztje az MTI-t augusztus 21-én, hétfőn délután.
16:07  Wekerle Sándor a miniszterelnök [16 óra 14 perce]
  Sorozatunkban a száz évvel ezelőtt megjelent magyar napilapokból, a Nagy Háborúval kapcsolatos írásokból szemlézünk.
15:01  Irán kitart a nukleáris megállapodás mellett [17 óra 20 perce]
  Irán elsődleges célja megvédeni a nagyhatalmakkal 2015-ben megkötött nukleáris megállapodását az amerikai "ellenségtől", és megakadályozni az Egyesült Államok sikerét - jelentette ki Haszan Róháni iráni elnök augusztus 20-án, vasárnap a teheráni parlamentben elmondott beszédében.
14:01  Közösen ünnepeltek [18 óra 20 perce]
  Közös sportnapot tartottak a Training Bridge 2017 feladatot végrehajtó magyar kontingens tagjai az észt katonákkal, akiknek függetlenségük napja miatt szintén nemzeti ünnep augusztus 20-a.
13:01  Barcelona - több merényletre készültek a terroristák [19 óra 20 perce]
  A spanyolországi merényletek elkövetéséért felelős terrorsejt számos pokolgépes merényletet készített elő, 120 butánggázpalackot a rendőrség megtalált egy alcanari házban - jelentette be Josep Lluis Trapero katalán rendőrfőnök.
11:01  Vezetési gyakorlat [21 óra 20 perce]
  Idén második alkalommal kezdődött vezetési gyakorlat a Szentesen, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél. A foglalkozáson negyvenöten sajátíthatják el az alakulatnál rendszeresített technikai eszközök vezetésének, kezelésének fortélyait.
10:01  Új offenzívát indítottak az iraki kormányerők [22 óra 20 perce]
  Az iraki miniszterelnök augusztus 20-ára, vasárnapra virradóra bejelentette, hogy megkezdődött a hadsereg támadása Tell-Afar város felszabadításáért az Iszlám Állam terrorszervezet uralma alól.
09:01  Az államalapításra emlékezve [23 óra 20 perce]
  Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonái az államalapítás ünnepe alkalmából Győrben és Szombathelyen egyaránt részt vettek a megyei jogú városok önkormányzatai által szervezett rendezvényeken. De természetesen a laktanyában is megemlékeztek Szent István királyról.
08:01  Phenjan szerint "olaj lenne a tűzre" az amerikai-dél-koreai hadgyakorlat [1 napja]
  Észak-Korea augusztus 20-án, vasárnap figyelmeztette az Egyesült Államokat: a Phenjan és Washington közötti jelenlegi feszült helyzetben "ne öntsön olajat a tűzre" azzal, hogy megtartja hétfőtől évi rendszeres közös hadgyakorlatát Dél-Koreával.
07:01  Honvéd koronaőrök a Szent Jobb-körmeneten [1 napja]
  A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezték a Szent Jobb-körmenetet állami ünnepünkön, augusztus 20-án, vasárnap délután, a fővárosban.

2017. augusztus 20, vasárnap

20:01  Hadrendbe állt az első két Black Hawk Szlovákiában [1 napja]
  A szlovák védelmi minisztérium a napokban erősítette meg, hogy augusztus elején, a presovi (Eperjes) légibázison ünnepélyes keretek között hadrendbe állt az első két UH-60M Black Hawk típusú többcélú helikopter, amelyek a jövőben a Ján Ambrus vezérezredes nevét viselő helikopterbázis állományát erősítik.
19:01  Agyonlőttek egy késelő támadót Izraelben [1 napja]
  Izraeli biztonsági erők közlésük szerint agyonlőttek egy fiatalkorú palesztint, aki késsel támadt rájuk Ciszjordánia egyik ellenőrző pontján augusztus 19-én, szombaton, és egyiküket meg is szúrta.
18:01  Libanonban megindultak az Iszlám Állam ellen [1 napja]
  Hadműveletet kezdett augusztus 19-én, szombat hajnalban a libanoni hadsereg a szíriai-libanoni határ északkeleti részét megszálló Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet ellen, és ezzel egy időben a szíriai hadsereg és Hezbollah libanoni síita szervezet is támadást indított a dzsihadisták ellen a határ túloldalán, a nyugat-szíriai Kalamun hegységben - jelentette az al-Majadín libanoni tévécsatorna.
16:07  Lezárult az önkéntes műveleti tartalékosok kiképzése [1 napja]
  Ünnepélyes keretek között zárta be az önkéntes műveleti tartalékos katonák alapkiképzését Baráth Ernő ezredes, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) parancsnoka a napokban Püspökszilágyon.
15:01  Növendékek kísérték a Szent Korona virágkocsiját [1 napja]
  Mint az elmúlt években már hagyománnyá vált, idén is a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium növendékei kísérték a debreceni virágkarnevál Szent Korona virágkocsiját augusztus 20-án, vasárnap.
15:01  Oroszországban is késeléses támadás volt [1 napja]
  Nyolc járókelőt megkéselt augusztus 19-én, szombaton egy ismeretlen férfi az oroszországi Szurgut városában - jelentették orosz hírügynökségek.
14:01  Riasztották a Gripeneket [1 napja]
  Augusztus 20-án, vasárnap, a déli órákban Ausztria felől egy Boing 763-as személyszállító repülőgép lépett Magyarország légtérébe anélkül, hogy a légi irányítással rádiókapcsolatot létesített volna.
14:01  Több fegyveres lesz az utcákon Spanyolországban [1 napja]
  Nem növelte a spanyol kormány a terrorfenyegetettség szintjét a katalóniai merényletek miatt, és továbbra is legmagasabb fokozat alatti, négyes szinten tartja a riasztást - közölte augusztus 19-én, szombaton Juan Ignacio Zoido belügyminiszter, aki szerint a hatóságok úgy gondolják, hogy a támadások mögött álló terrorsejtet maradéktalanul felszámolták
13:01  Hiszem, ha látom! [1 napja]
  Negyedik évadát kezdte meg a Hiszem, ha látom bűn- és baleset-megelőzési, mentéstechnikai sorozat Bácsalmáson. A tájékoztató rendezvényen idén először a Magyar Honvédség is részt vett.
12:01  Turku - terrortámadás volt [1 napja]
  Terrorizmussal összefüggő bűncselekményként kezeli a finn rendőrség a pénteki turkui késeléses támadást, a feltételezett elkövető egy 18 éves marokkói férfi volt.
11:01  "Isten éltesse Magyarországot, Isten éltesse katonáinkat!" [1 napja]
  "Önök Magyarország védelmére esküsznek ma fel. Ez a hazaszeretet megvallása egyrészt nemzetük, másrészt saját lelkiismeretük előtt" - mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter az Országház előtt augusztus 20-án, vasárnap, a Szent István napján tartott állami ünnepségen, ahol kilencvenkét honvéd tisztjelölt tette le az esküt.
10:01  Két embert őrizetbe vettek a wuppertali késelés gyanújával [1 napja]
  Őrizetbe vett a rendőrség egy 14 és egy 16 éves szíriai fiatalt a németországi Wuppertalban péntek délután végrehajtott késelés gyanúja miatt, két másik elkövetőt pedig még keresnek - közölte a helyi rendőrség szóvivője augusztus 19-én, szombaton.
09:07  Operatív törzs: elmaradnak a légi parádé egyes elemei [1 napja]
  Az időjárási viszonyok nem teszik lehetővé a fővárosi légi parádé tervezett eseményeinek teljes körű megtartását - közölte az operatív törzs augusztus 20-án, vasárnap délelőtt az MTI-vel.
09:01  Életüket áldozták a hazáért [1 napja]
  A második világháborúban hősi halált halt, illetve a békében, szolgálatteljesítés közben életüket vesztett pilóták és hajózószemélyzetek emléke előtt tisztelegtek Nagyboldogasszony, a magyar katonai repülők égi oltalmazója ünnepén, Kecskeméten, a napokban.
09:01  Felvonták Magyarország lobogóját az Országház előtt [1 napja]
  Katonai tiszteletadás mellett felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-i állami ünnepen, vasárnap reggel, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.
08:01  Az amerikai elnök egyelőre nem hozott döntést az új afganisztáni stratégiáról [2 napja]
  Hosszas megbeszélést folytatott Donald Trump amerikai elnök közeli munkatársaival Washington új afganisztáni stratégiájáról augusztus 18-án, pénteken, de a várakozásokra rácáfolva egyelőre nem hozott róla döntést.

2017. augusztus 19, szombat

23:07  A szülőföld nem pótólható [2 napja]
  Az anyaföld nem pótolható, és az őseink azért áldozták vérüket, hogy ma szabadságban élhessünk - mondta dr. Simicskó István augusztus 19-én, szombaton, a szerbiai Palicsfürdőn. A honvédelmi miniszter a magyar kormány képviseletében vett részt a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) által immár 22. alkalommal megrendezett Szent István-napi ünnepségen.
22:01  Pontosították a Varsói Szerződés 1968-as csehszlovákiai bevonulása áldozatainak számát [2 napja]
  Cseh történészek pontosították a Varsói Szerződés hadseregei 1968. augusztusi csehszlovákiai bevonulása áldozatainak számát. Az Okupace 1968 a její obeti (Az 1968-as megszállás és áldozatai) című, Prágában most megjelent kiadvány szerint 1968 végéig 137 csehszlovák állampolgár halt meg a nagyszabású katonai akció következtében. Eddig 135 áldozatról tudtak a történészek.
20:02  Donald Trump megvált stratégiai főtanácsadójától, Steve Bannontól [2 napja]
  Donald Trump amerikai elnök megvált stratégiai főtanácsadójától, Steve Bannontól.
19:01  Ismét nő az F-22 Raptorok száma [2 napja]
  Az Egyesült Államok vezetése továbbra is elégtelennek tartja a jelenleg hadrendben álló F-22 Raptorok számát. A Flightglobal információi szerint emiatt döntés született arról, hogy ismét szolgálatba állítják az egyik korábban lekonzervált prototípust, majd modernizálják.
19:01  A katonai együttműködési lehetőségekről és a migrációról tárgyalt dr. Simicskó István szerb kollégájával [2 napja]
  Tovább erősítjük az információcserét a szerb és a magyar hadsereg között, hogy hatékonyabban tudjunk fellépni az illegális migrációval és a terrorizmussal szemben - hangsúlyozta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter augusztus 19-én, szombaton Szabadkán, miután megbeszélést folytatott szerb kollégájával, Aleksandar Vulinnal.
18:01  Az amerikai külügyminisztérium jóváhagyta rakétarendszerek eladását Romániának [2 napja]
  Az amerikai külügyminisztérium augusztus 18-án, pénteken jóváhagyta rakétarendszerek eladását Romániának.
17:01  Restaurálták Magyarország legnagyobb első világháborús szobrát [2 napja]
  Restaurálták Magyarország legnagyobb első világháborús szobrát, Pásztor János Hódmezővásárhely hősi halottainak emléket állító alkotása augusztus 17-én, csütörtökön került vissza az alföldi város főterére.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs