pénztárca kímélő megoldások
 
Honvédelem hírek  Vegyes hírek
 

2017. december 16, szombat

20:01  Tovább szigorították a büntetőintézkedéseket [10 óra 31 perce]
  Tovább szigorította Japán a Phenjant sújtó gazdasági büntetőintézkedéseit, amikor újabb észak-koreai vállalatok vagyonának befagyasztását jelentette be pénteken a japán külügyminisztérium. Az intézkedés 19, a pénzügy, a bányászat és a közlekedés területén tevékenykedő vállalatot érint.
18:01  Merényletre készültek [12 óra 31 perce]
  A férfiak egy terrorista sejt tagjai az Iszlám Állam dzsihadista szervezet hívei, akik merényleteket készültek elkövetni egy helyi vallási intézményben és nagy tömegek által látogatott helyszíneken - jelentette be az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) pénteken.
16:01  Feszültség és összecsapások Izraelben [14 óra 31 perce]
  Egy palesztin késével egy rendőrre támadt és súlyosan megsebesítette egy Rámalláh és Bét El közötti Ajjus téren zajló tüntetésen, ezt követően rendőrök rálőttek a merénylőre; az atrocitásokra a pénteki imát követően került sor - jelentette az izraeli média.
12:01  A soproni huszárok hősi helytállása [18 óra 31 perce]
  Mint az elmúlt években mindig, a Soproni Huszár Hagyományőrző Egyesület idén is nagyszabású megemlékezést tartott a limanovai csata évfordulóján.
10:01  Elhunyt az Auschwitzból a táborparancsnok kocsijával megszökő egykori lengyel fogoly [20 óra 31 perce]
  Elhunyt 98 éves korában december 15-én Gdanskban Kazimierz Piechowski, aki társaival együtt vakmerő módon a táborparancsnok kocsijával szökött meg az auschwitzi haláltáborból 1942-ben - közölte a lengyel Nemzeti Emlékezet Intézete (IPN) honlapján.
08:01  Időutazás - a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából [22 óra 31 perce]
  Tizenhét év után ismét van állandó fegyvertörténeti kiállítás a Hadtörténeti Múzeumban. Ez a tárlat ugyanakkor lényegesen többet nyújt az érdeklődőknek, mint bármelyik korábbi ebben a témakörben. Az egyik legfontosabb újítás, hogy ezúttal a látogatók a kiállított fegyverek, felszerelések egy részét kézbe vehetik, felpróbálhatják.
07:05  In memoriam [23 óra 27 perce]
  Az elhunytak névjegyzéke a 2017. október 23. és november 24. közötti időszakban beérkezett adatok alapján:

2017. december 15, péntek

21:01  Együttműködne a belga szolgálatokkal az IÁ egy Irakban bebörtönzött tagja [1 napja]
  Együttműködést ajánlott fel a belga titkosszolgálatoknak és vissza szeretne térni Belgiumba egy iraki börtönben fogva tartott belga származású iszlamista harcos, aki Irakban halálbüntetésre számíthat - közölte december 15-én a La Libre Belgique című napilap.
21:01  "Azt a fegyvertárat is fel kell töltenünk, ami a szívünkben van" [1 napja]
  A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség vezetőit látta vendégül dr. Simicskó István honvédelmi miniszter a már hagyománnyá vált év végi rendezvényen.
19:01  Hat évig tartott a sérült F-22-es javítása [1 napja]
  Egy F-22 Raptor ötödik generációs harci repülőgép kiképzési repülés közben - pilótahibából - még 2012 májusában súlyosan megsérült leszállás közben. A légierő hat év után kapta vissza a javításból.
18:01  Oroszlánokkal közösen [1 napja]
  Kecskeméti Szent László Lions Club felkérésére, fogyatékkal élők klubdélutánjának előkészítésében és lebonyolításában segítettek az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Bács-Kiskun megyei irodájának munkatársai.
17:01  Páncélváltás - a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából [1 napja]
  A 2001 óta összegyűlt hadszíntéri tapasztalatokra alapozva Franciaországban és Nagy-Britanniában is aktuálissá vált a modern hadviselésben fontos szerepet játszó páncélozott csapatszállító és felderítő járművek cseréje.
15:01  Adventi hétvége Balatonakarattyán [1 napja]
  Különböző előadásokkal, és változatos programokkal várták az igényjogosultakat, és érdeklődőket az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban (MH RKKK) advent második hétvégéjén.
14:01  Meggyújtották a harmadik adventi gyertyát [1 napja]
  Meggyújtották a karácsonyváró koszorú harmadik gyertyáját december 15-én, pénteken, a Honvédelmi Minisztériumban.
13:01  Az Egyesült Államok szerint iráni rakétát lőttek a jemeni lázadók Rijádra [1 napja]
  Iráni gyártmányú volt a november 4-én a jemeni húszi lázadók által Szaúd-Arábiára kilőtt rakéta - mondta december 14-én, csütörtökön Nikki Haley, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. Irán ugyanakkor határozottan elutasította ezt az állítást.
13:01  Magyar Honvéd 2017. december [1 napja]
  A Honvédelmi Minisztérium képes magazinja minden hónapban áttekintést ad a Magyar Honvédség hazai gyakorlatairól és külföldi szerepvállalásairól, a tárca kiemelkedő eseményeiről, a haditechnika újdonságairól és a honvédelemhez kapcsolódó érdekességekről.
11:01  Megállapodás az MH EK és a Budai Egészségcentrum között [1 napja]
  Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (MH EK) és a Budai Egészségcentrum vezetése december 14-én, csütörtökön.
10:01  Újra zengett a Wigner iskola aulája [1 napja]
  A napokban rendezték meg az egri Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola és Kollégium kilencedik osztályos, a kadét program keretében katonai alapismereteket tanuló diákjainak kadettavató ünnepségét.
09:01  NATO-főtitkár: nagy jelentőségű az európai védelmet erősítő kezdeményezés [1 napja]
  Nagy jelentőségű az európai védelem megerősítését célzó kezdeményezés, mert az Európai Uniónak, Európának és a NATO-nak egyaránt kedvez - jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Brüsszelben, az uniós állam- illetve kormányfők kétnapos csúcstalálkozója előtt.
08:01  Vezetéstechnikai képzésen vettek részt [1 napja]
  Vezetéstechnikai képzésen vettek részt az MH Katonai Rendészeti Központ (MH KRK) katonái. Mivel a rendészek leginkább gépjárművel látják el a feladataikat, fontos, hogy minden körülmények között biztonságosan és balesetmentesen tudják végezni a munkájukat.
07:01  Felkészült a váltás [1 napja]
  Minden lehetséges helyzetet szimuláló zárógyakorlattal ért véget az MH EUFOR Kontingens 22. váltásának felkészítése Székesfehérváron, december 14-én. A kontingens 2018. március 1-je és szeptember 15-e között teljesít majd szolgálatot a Balkánon.

2017. december 14, csütörtök

22:01  A katonai sajtó ünnepén [2 napja]
  A katonai sajtó napjára szerény belső ünnepségen emlékeztek a HM Zrínyi Nonprofit Kft. Kommunikációs Ágazatának munkatársai. A megemlékezések és összegzések mellett sor került elismerések átadására is. Itt adták át a katonai sajtó legjelentősebb elismerését, a Zrínyi emlékgyűrűt is.
20:01  Feltételezett iszlamista terroristáknál razziáztak Berlinben [2 napja]
  Razziát tartottak december 14-én, csütörtökön, Berlinben, feltételezett iszlamista terroristáknál - írta a BZ című helyi lap a hírportálján.
19:01  Közelharctanfolyam az akadémián [2 napja]
  Egyhetes képzést tartottak az MH Altiszti Akadémián a Magyar Honvédség testnevelő tisztjei és megbízott testnevelői részére. A Katonai Testnevelési és Közelharc Módszertani Részleg által szervezett képzésen ez alkalommal tizenkét tiszt és altiszt bővítette katonai közelharctudását.
19:01  "Nyugodt szolgálatot a honvédőinknek!" [2 napja]
  Az adventi időszakban idén is megerősített szolgálatban, a rendőrség munkáját segítve vannak jelen a katonai rendészek, hogy a vásárok környékén és a forgalmasabb helyeken vigyázzák az emberek biztonságát, és ezáltal óvják az adventi ünnep meghittségét.
18:01  Lokálpatrióták előnyben [2 napja]
  Az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság 5. kiképzőszázadának vezetésével újabb önkéntes területvédelmi tartalékosok vonultak be és kezdték meg a felkészülést Székesfehérváron.
17:01  Visszaverték az Iszlám Államot Damaszkuszban [2 napja]
  A szíriai kormányerők visszaverték az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet támadását, amelyet Damaszkusz déli Tadamun negyedében indítottak december 13-án, szerdán - közölte egy szíriai katonai forrás.
16:01  Az év utolsó iskolalátogatása Győrben [2 napja]
  Idén utolsó alkalommal tartottak pályára irányító előadást az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság győri irodájának toborzói a napokban.
15:01  Dr. Simicskó István: a magyar emberek biztonságban készülhetnek az ünnepekre [2 napja]
  A magyar emberek biztonságban készülhetnek az ünnepekre, mivel Magyarország ma a világ egyik legbiztonságosabb országa, köszönhetően a magyar katonáknak és rendőröknek - jelentette ki a honvédelmi miniszter december 14-én, csütörtökön a hercegszántói határvédelmi bázison tartott állománygyűlést követő sajtótájékoztatón.
15:01  Osztály, vigyázz! - a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából [2 napja]
  Az MH Logisztikai Központ részeként jött létre idén szeptemberben a Technológiai Igazgatóság, amelynek fontos szerepe lesz a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderő-fejlesztési program megvalósításában. Az új szervezeti egység megbízott igazgatója Gecse János ezredes, akinek az alárendeltségébe négy osztály tartozik.
13:05  Nem vonja vissza a horvát államfő a háborús bűncselekményekért elítélt volt boszniai horvát vezetők kitüntetését [2 napja]
  Nem vonja vissza Kolinda Grabar-Kitarovic horvát államfő a háborús bűncselekményekért jogerősen elítélt volt boszniai horvát vezetők kitüntetését, akiket a hágai Nemzetközi Törvényszék (NT) összesen 111 év börtönnel sújtott a délszláv háború idején a boszniai muzulmánok ellen elkövetett etnikai tisztogatások miatt - írta a Vecernji List című horvát napilap december 13-án, szerdán.
11:01  Váltás a mali misszióban [2 napja]
  A napokban megtörtént az Európai Unió Mali Kiképző Műveletében (EUTM Mali) részt vevő magyar katonák váltása.
10:01  En garde! [2 napja]
  A Tiszti Vívóklub decemberben ünnepli megalakulásának 25. évfordulóját. A jubileumi rendezvényt nyílt háziversennyel - a Bolyai Kupával - és gálaesttel színesítették.
09:01  Iskolaudvarra zuhant egy amerikai katonai helikopter ablaka Japánban [2 napja]
  Egy általános iskola udvarára zuhant egy amerikai katonai helikopter ablaka Japánban december 13-án, szerdán, haragot és aggodalmat váltva ki a fontos amerikai légi bázisnak helyet adó Ginovanban.
08:01  Kutató hadihajós [2 napja]
  Különleges elismerést kapott az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred hadihajós alosztályának parancsnoka. Dr. Daruka Norbert százados kutatóként vehette át a Magyar Hadtudományi Társaság Korponay János-díját a napokban.
07:01  Katonasportolók is segítettek a MikulásGyárban [2 napja]
  Tizenharmadik alkalommal nyitotta meg kapuit a MikulásGyár. 2008 óta a Magyar Honvédség katonái is részt vesznek a segélyakcióban, amelynek célja a rászoruló nagycsaládok támogatása. December 13-án, a Magyar Honvédség Sportszázadának néhány katonája, a Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhely munkatársai, valamint önkéntes területvédelmi tartalékos és önkéntes műveleti tartalékos katonák is segítették a Vöröskereszt munkáját.

2017. december 13, szerda

22:01  Pápára és Veszprémbe látogatott a honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke [3 napja]
  Újabb alakulatokat látogatott meg az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke december 13-án, szerdán. Németh Szilárd ezúttal az MH Pápa Bázisrepülőtér, valamint az MH 54. Veszprém Radarezred és az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ életébe pillantott be.
20:01  Több tucat palesztint vettek őrizetbe Ciszjordániában terrortevékenység és zavargások vádjával [3 napja]
  Több tucat palesztint vettek őrizetbe az izraeli biztonsági erők december 13-ára, szerdára virradó éjjel Ciszjordániában, köztük Hasszan Juszef sejket, az iszlamista Hamász szervezetének egyik helyi vezetőjét - jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű honlap.
19:01  Hódmezővásárhelyen járt a Mikulás [3 napja]
  Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében szolgálók családtagjai részére rendezett Mikulás-ünnepséget a napokban az alakulat humánrészlege és társadalmi kapcsolatok alosztálya.
18:01  A mi feladatunk, hogy ne felejtsünk [3 napja]
  Nem lenne ma Magyar Honvédség azok nélkül a katonák nélkül, akik azért küzdöttek, hogy ez a haza száz évvel később is a mi hazánk legyen - jelentette ki dr. Földváry Gábor, a Honvédelmi Minisztérium jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára az első világháborúban hősi halált halt katonák felújított hadisírjainak és emlékművének átadó ünnepségén, december 13-án, szerdán, Hajdúnánáson.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya