pénztárca kímélő megoldások
 
Honvédelem hírek  Vegyes hírek
 

2017. január 17, kedd

19:01  Amerikai katonák vetnek véget egy évtizedes sarkvidéki tilalomnak [1 napja]
  Mintegy 300 amerikai tengerészgyalogos érkezett hat hónapos küldetésre január 16-án, hétfőn Norvégiába, amely a második világháború óta most először engedélyezte területén külföldi csapatok állomásoztatását.
18:01  Steinmeier: Trump NATO-t bíráló kijelentése meglepetést és szorongást kelt [1 napja]
  Aggodalmát fejezte ki Donald Trump NATO-t bíráló kijelentése miatt Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter, aki szerint a megválasztott amerikai elnök kijelentése a katonai szövetség tagjai körében, de különösen az unió 28 tagállama között "meglepetést és szorongást" kelt.
17:01  Emléküket megőrizzük [1 napja]
  A város önkormányzata, a település lakói, valamint az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ vezetése emlékezett a doni hősökre január 15-én, vasárnap Balatonkenesén, a református templomnál.
16:01  Pokolgép robbant Afrikában - öt halott [1 napja]
  Két öngyilkos merénylő támadt egy nigériai egyetemre az ország északkeleti részén fekvő Borno szövetségi állam székhelyén, Maiduguriban, öt ember meghalt, több mint tizenöten megsebesültek - közölte január 16-án, hétfőn a helyi rendőrség.
14:09  Vonzó az altiszti pálya [1 napja]
  A szokatlanul barátságtalan időjárás, az ónos eső ellenére is közel nyolcvan középiskolás diák vett részt az MH Altiszti Akadémia Repülő Altiszti Oktatási Osztály január 13-ki nyílt napján, Szolnokon.
14:01  Elfogták egy terrorista sejt feltételezett vezetőjét San Sebastiánban [1 napja]
  Elfogták az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista terrorszervezet egyik sejtjének feltételezett vezetőjét a spanyol hatóságok a francia határ közelében lévő San Sebastiánban január 16-án, hétfőn - közölte a spanyol belügyminisztérium.
11:01  A szír lázadók részt vesznek a béketárgyalásokon [1 napja]
  A szíriai lázadók bejelentették, részt vesznek az Oroszország és Törökország által is támogatott asztanai béketárgyalásokon, hogy elősegítsék annak a tűzszünetnek a megteremtését, amely már december 30-án életbe lépett, de szerintük a szíriai kormányerők rendszeresen megsértik.
10:01  Ománba érkezett tíz guantánamói fogoly [1 napja]
  Az ománi külügyminisztérium január 16-án, hétfőn bejelentette, hogy az országba érkezett tíz guantánamói fogoly.
09:01  Honvédelmi pályaválasztási nap Veszprémben [1 napja]
  Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Toborzó és Érdekvédelmi Központ, Honvédelmi Pályaválasztási Napot szervez január 18-án, szerdán 14-18 óra között a Veszprém Városi Művelődési Központban.
08:01  Elfogták a szilveszteri isztambuli merénylet feltételezett elkövetőjét [1 napja]
  A török rendőrség január 16-án, hétfő este elfogta a szilveszter éjszakai isztambuli merénylet feltételezett elkövetőjét.
08:01  Dél-Korea rakétákkal válaszolna az észak-koreai fenyegetésekre [1 napja]
  Ban Ki Mun volt ENSZ-főtitkár is indul a dél-koreai elnökválasztáson, és ha megválasztják, az ellenvetések ellenére is támogatni fogja a THAAD rakéták telepítését.
07:01  Nincs üresjárat [1 napja]
  Hazai és nemzetközi kiképzések, gyakorlatok, missziók, katonai eskü és határvédelmi feladatok. Címszavakban így telt a 2016-os esztendő a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandárnál. Az elmúlt évről és az idei esztendő legfontosabb feladatairól Sipos Antal ezredes, az alakulat megbízott parancsnoka beszélt magazinunknak.

2017. január 16, hétfő

22:09  Barack Obama utolsó elnöki tv-interjújában a hírszerzéssel való együttműködésre is figyelmeztette utódát [2 napja]
  Elnöki minőségében adott utolsó nagy televíziós interjújában Barack Obama leköszönő amerikai elnök egyebek között a hírszerző szervezetekkel való együttműködésre figyelmeztette utódát, Donald Trumpot, majd főleg az amerikai-izraeli viszonyról, a palesztin-izraeli konfliktusról és a szíriai helyzetről beszélt.
21:01  Kreml: minél előbb találkozik Putyin Trumppal, annál jobb [2 napja]
  Minél előbb létrejön Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump megválasztott amerikai elnök találkozója, annál jobb - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője az NBC amerikai televíziónak január 15-én, vasárnap adott interjújában.
20:01  Donald Trump: Merkel "katasztrofális hibát" követett el, Putyinnal egyezségre kell törekedni a nukleáris leszerelésről [2 napja]
  Donald Trump szerint Angela Merkel német kancellár "katasztrofális hibát" követett el az "illegális" migránsok befogadásával.
19:01  Izrael értelmetlennek, a palesztinok a béke utolsó esélyének nevezték a párizsi békekonferenciát [2 napja]
  Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök értelmetlennek és feleslegesnek, Mahmúd Abbász palesztin elnök viszont a béke utolsó esélyének nevezte az izraeli-palesztin konfliktus rendezésére Párizsba összehívott békekonferenciát - jelentette a helyi média január 15-én, vasárnap.
18:01  Újabb béketárgyalások Kolumbiában [2 napja]
  A kolumbiai kormány és a Nemzeti Felszabadítási Hadsereg (ELN) nevű gerillaszervezet pénteken Ecuadorban találkozott, hogy felvegye a kapcsolatot a béketárgyalások kezdetéről szóló szombati egyeztetések előtt - jelezték az érintett felek.
17:01  Szerbia új forgószárnyasokat vásárolt [2 napja]
  A szerb védelmi és belügyminisztérium a napokban szerződést kötött az európai Airbus Helicopers vállalattal 9 darab H-145M típusú forgószárnyas vásárlásáról. Korábban, még 2016. októberben a felek már aláírtak egy memorandumot az ügyben.
16:01  A pápával találkozott Mahmúd Abbász [2 napja]
  A Vatikán teljesen független államnak ismerte el Palesztinát, remélem, más államok is követik a Szentszék példáját - mondta Mahmúd Abbász palesztin elnök a vatikáni palesztin képviselet felavatásán, miután Ferenc pápával is találkozott.
16:01  Minden ember jogos igénye a biztonság iránti vágy [2 napja]
  Minden új esztendő tele van újabb és újabb kihívásokkal, a biztonság iránti igényünk azonban sosem változik - mondta dr. Simicskó István január 16-án, hétfőn, Budapesten.
15:01  Repülőtámadás Rimini ellen [2 napja]
  Sorozatunkban a száz évvel ezelőtt megjelent magyar napilapokból, a Nagy Háborúval kapcsolatos írásokból szemlézünk.
14:01  Terroristákat vettek őrizetbe Spanyolországban [2 napja]
  Három feltételezett dzsihadistát vettek őrizetbe a spanyol hatóságok Ceuta és Figueres városában pénteken, vélhetőleg terrorcselekmény elkövetésére készültek. Spanyol biztonsági források szerint az ország déli részén található Ceutában elfogott két férfi az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet követője, és régóta rokonszenvez a csoport által hirdetett radikális tanokkal.
13:01  "Teli gyomorral a haslövés végzetes" - így lakmározott a magyar baka a Nagy Háborúban [2 napja]
  A soknemzetiségű és vallási megoszlású, földrajzilag rendkívül eltérő adottságú Osztrák-Magyar Monarchia haderejének összetétele igen színes képet mutatott. A sokféleség az élelmezés területén is jelentkezett.
11:01  Gyereknapi bemutatón zuhant le a vadászgép [2 napja]
  A thaiföldi légierő egy pilótája életét vesztette, amikor vadászrepülője lezuhant egy gyereknapi légi bemutató során szombaton - derült ki helyi médiajelentésekből.
10:01  Még hosszú ideig magas lehet a terrorfenyegetettség Európában [2 napja]
  Idén sem mérséklődik a terrorfenyegetettség az Európai Unióban, hiszen az azt kiváltó okok sem szűnnek meg még hosszú ideig - mondta dr. Kis-Benedek József nyugállományú ezredes, címzetes egyetemi tanár január 12-én, csütörtökön, a Honvéd Kulturális Központ - Stefánia Palota és a Magyar Hadtudományi Társaság közös rendezvényén, a fővárosban.
09:01  Túl a tizenkilencezer harci bevetésen [2 napja]
  Az Orosz Légierő több mint 19 ezer harci bevetést hajtott végre a szíriai műveletek kezdete óta.
08:01  Pályaválasztási nap a győri laktanyában [2 napja]
  Először, de hagyományteremtő szándékkal rendezett pályaválasztási napot az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred. A több mint száz lelkes érdeklődő közül több fiatal határozott szándékkal és kérdéssel érkezett. Ők néhány hónapon belül akár az alakulat szerződéses állományú katonáivá válhatnak.
07:01  Vucic leállíttatta a vonatot [2 napja]
  Még Szerbia területén megállították Aleksandar Vucic szerb kormányfő utasítására azt a személyvonatot, amelyet a pristinai kormány tiltakozásának ellenére szombaton indítottak ünnepélyesen Koszovó többségében szerbek lakta északi részébe.
06:01  Zrínyi 2026 [2 napja]
  Az elmúlt huszonhat év legnagyobb honvédelmi és haderő-fejlesztési programját indítja el 2017 januárjától a Magyar Honvédség, Zrínyi 2026 néven - jelentette be dr. Simicskó István honvédelmi miniszter. A haderő társadalmi kapcsolatainak szorosabbra fonása, illetve a tervezett technikai fejlesztések mellett folytatódik a katonák ütemezett illetményemelése is.

2017. január 15, vasárnap

20:01  Moszkva számára prioritás a hadászati nukleáris erő fejlesztése [3 napja]
  Oroszország számára vitathatatlan prioritás a hadászati nukleáris erő fejlesztése, de nem kíván belesodródni egy fegyverkezési hajszába - jelentette ki Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter a tárca vezető munkatársai előtt január 12-én, csütörtökön tartott előadásában.
18:01  Átcsoportosításba kezdett Hmejmímben az orosz légierő [3 napja]
  Az orosz légierő átcsoportosításba kezdett Szíriában, és hat Szu-24-es bombázót visszavonva négy Szu-25-ös csatarepülőgépet vezényelt a hmejmími légitámaszpontra - közölte január 12-én, csütörtökön az orosz védelmi minisztérium.
17:01  Magyar katonaszakácsok az erfurti kulináris olimpián [3 napja]
  Még decemberben adott át elismerő oklevelet dr. Simicskó István honvédelmi miniszter a Magyar Honvédség katonaszakács-válogatottjának, akik eredményesen vettek rész a németországi Erfurtban októberben megrendezett kulináris olimpián.
15:01  A cseh miniszterelnök szerint Csehországban nincs terrorveszély [3 napja]
  Prága nem rendelkezik olyan információval, amely szerint Csehországot és lakosságát bármiféle terrorveszély fenyegetné - jelentette ki Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök január 12-én, csütörtökön Prágában, miután találkozott a belügyminiszterrel és a titkosszolgálati vezetőkkel.
10:09  Újévi koncertet adott a dandárzenekar [3 napja]
  A tavaly decemberben átadott új tatai városi sportcsarnokban adott újévi hangversenyt a napokban az MH 25. Klapka György Lövészdandár zenekara, valamint a Menner Bernát Alapfokú Művészeti Iskola fúvószenekara. Vezényelt Balázs Attila őrnagy, illetve Belső Máté.
09:09  Élet a felhők fölött [3 napja]
  A tavalyi esztendőben számtalan híresség hagyott el bennünket. Voltak köztük azonban olyanok is, akik halálhírét nem kapta fel a média. Ilyen volt az október 25-én elhunyt Robert Anderson "Bob" Hoover be- és műrepülő pilóta is, aki a második világháború idején egy lopott német vadászgéppel szökött meg a hadifogságból.
08:01  Szíria szerint Izrael rakétákkal lőtt egy Damaszkusz melletti légitámaszpontot [3 napja]
  A szíriai hatóságok szerint Izrael csütörtök éjszaka rakétákkal lőtte a Damaszkusztól nyugatra lévő Mazzeh légitámaszpontot. Jeruzsálem nem cáfolta, de nem is erősítette meg a vádat - jelentette január 13-án, pénteken a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.
07:01  In memoriam [3 napja]
  2016. november 14. és december 2. között elhunyt nyugállományú katonák:

2017. január 14, szombat

20:01  Amerikai drón végzett az AQAP három fegyveresével Jemenben [4 napja]
  Amerikai hadsereg drónja mért csapásokat Jemenben az Arab-félsziget al-Kaidája (AQAP) nevű terrorszervezet három fegyveresére - közölte az Egyesült Államok Központi Parancsnoksága (CENTCOM) január 12-én, csütörtökön.
19:01  Országos szintű személyügyi továbbképzést tartottak [4 napja]
  Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Központi Személyügyi Nyilvántartó Osztálya egy napos szakmai továbbképzést szervezett a HM Védelemgazdasági Hivatal Aba utcai épületében a napokban.
17:01  Kreml: Moszkva lezártnak tekinti az ügyet [4 napja]
  Moszkva lezártnak tekinti Donald Trump kompromittálási ügyét, mert figyelemre nem érdemes, hamis információk állnak a hátterében - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője január 13-ai, pénteki moszkvai sajtótájékoztatóján.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros