pénztárca kímélő megoldások
 
Hetek hírek  Vegyes hírek
 

2014. június 19, csütörtök

09:34  Világkongresszus a zsidó-keresztény civilizáció védelmére [5 hete]
  Tíz évvel ezelőtt, 2004 februárjában Jeruzsálemben Binjamin Elon izraeli turisztikai miniszter fogadta Németh Sándort, a Hit Gyülekezete vezető lelkészét. A megbeszélésen nemcsak az evangéliumi közösség által szervezett zarándokutakról volt szó, hanem arról is, hogyan lehet zsidó és keresztény vezetők aktív közreműködésével kiállni a közös értékek védelmében és megnyerni ehhez nemzeti politikai személyiségek támogatását is.
09:34  Bagdad elfoglalására készülnek az iraki iszlamisták [5 hete]
  Az összeomlás felé halad Irak, miután szunnita dzsihadisták sorban rohanják le az ország fontosabb városait. Az offenzívát az az al-Kaidából kivált terrorcsoport vezeti, amelynek elődjéről az Egyesült Államok évekkel ezelőtt azt állította, hogy a stratégiai vereség küszöbén áll. Az ISIS, azaz a brutalitásáról hírhedt Iraki és Levantei Iszlám Állam nevű szervezet most Bagdad elfoglalására összpontosít, végső célja pedig egy nagy kiterjedésű iszlám kalifátus kikiáltása.
09:34  Háború és békávé [5 hete]
  Miért szórakozik a Fidesz saját főpolgármester-jelöltjével három hónappal az önkormányzati választás előtt? Valószínűleg ezt a kérdést kell tisztázni ahhoz, hogy megérthessük a Budapestet fenyegető súlyos elvonások hátterét. Persze, a szakmai vita sem érdektelen.
09:34  Gyerekrablás az új terrorfegyver [5 hete]
  Lapzártánkig csak részleges eredményeket hozott a júdeai Hebron közelében elrabolt három izraeli tinédzser utáni kutatás. A fiúkat nem sikerült még megtalálni az izraeli hadsereg alakulatainak, viszont jelentős csapást mértek a bűncselekményért egyértelműen felelősnek tartott Hamasz terrorszervezet vezetőségére és hálózatára. A tinédzserek felkutatására indított akció során őrizetbe vették a Hamasz több száz ciszjordániai vezetőjét és aktivistáját, köztük 50 olyan személyt, akiket 2011-ben engedtek szabadon az elrabolt Gilád Sálit tizedesért cserébe.
09:34  Bizarr szövetségek - Kié a vallásszabadság? [5 hete]
  Dánia lehet az első demokratikus, modern állam, amelyben de facto megszűnik a vallásszabadság, miután a parlament elfogadta a homoszexuálisok egyházi esküvőjéről szóló törvényt. Mivel az azonos neműek házasságkötését mindegyik dán egyháznak kivétel nélkül celebrálnia kell, a törvényhozás gyakorlatilag illegalitásba kényszerítette a katolikusokat, evangéliumi keresztényeket, és más vallási csoportokat. Nagy-Britannia eközben külképviseletein keresztül intéz támadást azok ellen az államok ellen, amelyek nem fogadják el a melegházasságot.
09:34  Új határozat a devizahitelesek ügyében [5 hete]
  Hiba volna túlértékelni a Kúriának a devizahitelesek ügyében hozott jogegységi határozatát - vallják a lapunknak nyilatkozó szakemberek, hozzátéve: ahogyan eddig is, úgy továbbra is politikai döntésen múlik, hogy milyen mértékben és kiken segít a kormány az őszi ülésszakra ígért "mentőcsomagjával".
09:34  Ronald S. Lauder: A ti harcotok az én harcom [5 hete]
  Budapesti látogatása során exkluzív interjút adott az ATV-nek Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke, amelyben a személyes küldetése mellett beszélt többek között arról, milyen stratégiát lát célszerűnek a Jobbikkal szemben, hogyan értékeli Orbán Viktor miniszterelnöknek a magyarországi zsidó közösség felé tett ígéreteit, továbbá arról is, hogy hajlandó lenne-e megegyezésre a magyar állammal a Sukoró-perben, amit az elmaradt kaszinóberuházás miatti kártérítésért indított. A teljes beszélgetést az ATV június 22-én este 18.10 órai kezdettel sugározza.

2014. június 13, péntek

17:20  Merőben új nyaralási trendek [5 hete]
  A legújabb utazási szokásokról és bennfentes titkokról Kádár Tímea utazási szakértőt, az utazzmaskepp.cafeblog.hu szerzőjét faggattuk, mivel ismeri a legeldugottabb elbűvölő helyeket és szállásokat is, és hisz benne, hogy mindenhol meg lehet találni a különlegeset. Hogyan szervezzük és tervezzük a várva várt nyaralást? Mikor érdemes nekiállni, hol keresgéljünk?
17:00  "Ha végre itt a nyár…" [5 hete]
  Sokan már javában tervezik és szervezik a várva várt vakációt, legyen szó városlátogatásról, vízparti üdülésről vagy nyári táborozásról. Idén összességében 10-15 százalékkal többen indulhatnak külföldre is honfitársaink. A szektor egyöntetű véleménye szerint ugyanis egyre tudatosabban készülünk a pihenésre, és megnőtt az utazási kedvünk is. De melyek a legújabb utazási szokásaink, és mik a vadiúj trendek?
16:40  Félretenni napi 200 forintból [5 hete]
  A szegénység és a gyermekmunka ma is általános jelenség a világ számos fejletlen országában. Nem is gondolnánk, hogy a bangladesi ifjúság számára a bevételük megmentése nagyobb kérdés, mint az, hogy munkába kell-e állniuk vagy sem. Ezek a gyermekek nem csupán a mindennapi megélhetésért, hanem a jövőjükért is komoly küzdelmet folytatnak. Mióta a Save the Children alapítvány önkéntes szervezete pénzfelügyeletet biztosít számukra, a nyomor és a megtakarítás már nem paradox fogalmak.
16:20  Ellenkoncert a Szent-földről [5 hete]
  Két világhírű zenefenomén életét és családját kockáztatva szállt szembe Európa agresszív fasizálódásával. Toscaninivel Mussolini és Hitler sem tudott mit kezdeni, pedig utóbbi még levelet is írt a maestro számára. Ellenállása akkor érte el a tetőpontját, amikor a lengyel hegedűvirtuóz, BronisĹ‚aw Huberman a kor zenei elitjét megmozgató koncertet szervezett Palesztinába, és a debütálásra őt kérte fel karmesternek. Arturo Toscanini, akit minden idők legnagyobb olasz karmestereként tartanak számon, szegény család gyermekeként született 1867-ben egy észak-olaszországi kisvárosban.
16:04  Brüsszel a nagyobb egységre szavaz [5 hete]
  Európa válaszúton áll. Véget ért egy ötéves európai parlamenti periódus, véget ért az Európai Bizottság ötéves ciklusa is, és véget érni látszik a 2008 óta húzódó pénzügyi-gazdasági válság - legalábbis az eurózóna országaiban, a most elérhető adatok alapján. Véget ért egy korszak, amely után itt a lehetőség, hogy a felelős döntéshozók levonják a tanulságokat, és megtervezzék, hogyan tovább. A lehetőség azonban egyben kényszerhelyzet is.
16:00  Berlini viharfelhők [5 hete]
  Németország egyre meggyőzőbb gazdasági mutatókat produkál, ám vannak, akik még mindig a felszín alatt húzódó problémák jelentőségéről beszélnek.
15:57  Szorosabb kapcsolatra vágyik Irán és Törökország [5 hete]
  Fordulópontot jelenthet az iráni elnök ankarai látogatása a perzsa állam és Törökország kapcsolatában. Haszan Roháni 18 év után az első olyan államfője az iszlám köztársaságnak, aki hivatalosan Törökországba látogatott. Úgy tűnik, a két ország kész félretenni a rivalizálást és a szíriai konfliktus kapcsán kialakult ellentéteket, hogy stratégiai szövetségüket erősítsék a térségben.
15:54  Háború van Ukrajnában, de ki harcol kivel? [5 hete]
  Míg az orosz elnök franciaországi látogatásakor határozottan kijelentette, hogy Oroszországnak sem speciális alakulatai, sem egyéb fegyveres erői nincsenek Délkelet-Ukrajnában, érdekes módon a május 26-án, a kramatorszki reptér ellenőrzéséért folytatott harcban elhunyt felkelők testét Oroszországba szállították, ahol néhány katona temetését Moszkva környékén, míg másokét Groznijban szervezték meg.
15:44  Hogyan és kik táncoltatták a magyar sajtót? [5 hete]
  A reklámadó bevezetése és az Origó főszerkesztőjének menesztése kapcsán ismét előtérbe került a sajtószabadság kérdése. A legpesszimistábbak szerint Magyarországon már alig szabad a sajtó, ezzel szemben a kormány azzal érvel, hogy éppen a hatalom olykor durva bírálatának a lehetősége is a sajtószabadság meglétét bizonyítja. A Hetek olyan ismert médiaszereplőket kérdezett, akik saját tapasztalattal rendelkeznek a rendszerváltás előtti és az azóta eltelt időkről is.
15:40  Senki nem tanult belőle [5 hete]
  "Ezen a helyen a szövetséges erők hősiessége felszabadította Európát" - áll egy emlékművön Normandia partjainál. Így emlékezik a világ és Európa az 1944-es partraszállásra. A 70. évforduló kapcsán tartott ünnepségen részt vett többek között az amerikai elnök, a német kancellár és az angol királynő is. A helyszínen veteránok meséltek a Heteknek legmarkánsabb élményeikről és arról, hogy tanult-e Európa a történtekből. Grant Gullickson, USA
15:39  Kinek kell a norvégok pénze? [5 hete]
  Lázár János megvádolta a norvég kormányt, hogy hazai civil szervezeteken keresztül valójában az LMP-t támogatja, majd a civilekre a KEHI-t is ráküldte. A Miniszterelnökség a neki problémás kedvezményezettek listáját is közzétette, melyen olyan neves jogvédő és korrupcióellenes, valamint kulturális szervezetek vannak, mint az Átlátszó.hu, a K-Monitor, a TASZ, a TI, a Roma Sajtóközpont, a NaNe vagy a Krétakör Alapítvány.
15:20  Éledeznek a marokkói civilek [5 hete]
  Hasonlóan a legtöbb arab országhoz, a rövid 2011-es tavasz után Marokkóban is helyreállt a király autokratikus, tekintélyelvűuralma. De valami mégis megváltozott: az egyre élénkebb és bátrabb civil társadalom a jogait követeli.
15:00  Robotforradalom [5 hete]
  Fél milliméternél kisebb úszó robotot készítettek holland és egyiptomi kutatók, amely változó mágneses térben ostorozó mozgással képes haladni. A MagnetoSpermnek nevezett úszó robotnak gyógyszerszállításban vagy mesterséges megtermékenyítésben lehet fontos szerepe.

2014. június 12, csütörtök

20:34  Önkéntes nemzeti amputáció [6 hete]
  Jelentős számban élnek Nagy-Britanniában az átlagosnál magasabban képzett, 30 év körüli, kreatív és vállalkozó kedvű magyar fiatalok, akik jobban érzik magukat ott, mint itt. Háromnegyedük az elkövetkező 5 évben biztosan nem tervezi a visszatérést Magyarországra, ugyanakkor rendszeresen hazalátogat, és ezer szállal kötődik szülőföldjéhez. Úgy tűnik, a társadalom gerincét adó középosztálybeli ifjakat érinti leginkább a pár év óta megugrott kivándorlási kedv - erősíti meg egy friss hazai kutatás.
20:23  25 év után ismét vita tárgya a halálbüntetés [6 hete]
  Egy jogállamban a halálbüntetés kérdése kizárólag a legsúlyosabb bűncselekmények kapcsán merülhet fel, azaz szándékosan elkövetett, olyan életellenes bűncselekmények esetében, amelyek az emberölés minősített eseteit (például előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére stb.) valósítják meg. A halálbüntetést pártolók és az azt ellenzők (abolicionisták) több évszázada tartó vitája során rengeteg érvet vonultattak fel a büntetéssel kapcsolatban pro és kontra.
07:11  Rabszolgamunkával a vébé felé [6 hete]
  Még nagyon messze van, de annál ellentmondásosabb a 2022-es katari focivébé ügye. Egyesek szerint az öbölállamnak vesztegetéssel sikerült megszereznie a jogokat 2010-ben - ezenkívül rendszeresek a hírek stadionépítésekben tapasztalható embertelen munkakörülményekről. A FIFA elnöke rasszistának minősítette a vádakat, és gyorsan pontot szeretne tenni az ügy végére.
07:11  Tisza cipőben [6 hete]
  Orbán Viktor egyik politikai ikonja Tisza István. A millennium évében már felavatott egy szobrot Debrecenben, amely a tragikus sorsú grófot ábrázolja, és a Kossuth tér idei rekonstrukciójában is kitüntetett figyelem jutott a nagy elődnek. Kérdés, hogy milyen kormányzati modellben gondolkodik a miniszterelnök, ha úgy fogalmaz, hogy a csaknem száz éve elhunyt kormányfő "egy új korszak szimbóluma lehet" Magyarországon.
07:11  Amiről Ferenc pápa hallgat: kik üldözik a keresztényeket? [6 hete]
  "Imádkoznunk kell azért, hogy Ferenc pápa meglássa: az iszlám fundamentaliz-mussal való konfliktus ugyanolyan sorsdöntő a keresztény egyház, mint a zsidóság számára" - írja a hétvégi "békeima-csúcstalálkozó" előtt megjelent cikkében a Jerusalem Post publicistája, Isi Liebler. A pápa közel-keleti látogatása során ugyan általánosságban elítélte a térségben zajó keresztényüldözést, ám sem konkrét áldozatokat, sem konkrét felelősöket nem nevezett meg.
07:11  Az elnök és Jeruzsálem [6 hete]
  Éles kampányt követően a 71 éves veterán Likud-politikust, Reuven "Rubi" Rivlint választotta államelnöknek az izraeli Kneszet. A politikus karakterében és az Izrael jövőjével kapcsolatos felfogásában is nagyban eltér elődjétől, Simon Peresztől. A jeruzsálemi születésű Rivlin sorsa többszörösen is összefonódott az izraeli fővárossal. 1967-ben Mordechai "Motta" Gur tábornok osztagában szolgált, és egyike volt azoknak az izraeli katonáknak, akik elsőként érték el és szabadították fel a jeruzsálemi Siratófalat.
07:11  Elfogadták a reklámadót, nyílt konfliktust vállalt a Fidesz [6 hete]
  Több, egymástól különálló kormánypárti forrásunk is azt állította, hogy a héten rendkívüli eljárással elfogadott reklámadó hátterében egyértelműen az áll, hogy a kormányfő meg akarja mutatni, hogy - idézzük - "ki hány kilós a jobboldalon", és különösen Simicska Lajos óriásvállalkozónak, régi, de öntörvényű harcostársának üzent ezzel, hogy ő az úr a házban. Mindenesetre nemcsak vele, hanem az RTL Klub mögött álló gigavállalattal, a Bertelsmannal is tengelyt akasztott a Fidesz vezérkara.
07:11  Lehallgatásokról számolt be a Vodafone [6 hete]
  Kitálalt a titkosszolgálati lehallgatásokkal kapcsolatban a világ egyik legnagyobb mobilszolgáltatójának számító Vodafone. A telekommunikációs cég által közzétett részletes dokumentum jelentőségét az adja, hogy a vállalat a világ 29 országában van jelen, Európában, Afrikában és Ázsiában is.

2014. június 06, péntek

23:40  Mi a valódi tétje a Cameron-Merkel vitának? [6 hete]
  Mi veszélyezteti jobban az európai demokráciát: az, ha az Európai Parlamentben legtöbb mandátumot szerzett pártszövetség jelöltjét választják az Európai Bizottság élére, aki viszont az európai szuperállam elkötelezett híve, vagy az, ha figyelmen kívül hagyják a "nép szavát", és kompromisszumos jelöltet választanak meg, amint azt például David Cameron brit miniszterelnök (és Orbán Viktor is) szorgalmazza? De van-e értelme európai demokráciáról beszélni, amikor e fogalom alatt Brüsszel a nemzeti demokráciák kiüresítését és a politikai integráció megvalósítását érti?
23:36  Bukott hősként távozik János Károly a spanyol trónról [6 hete]
  Lemondott trónjáról I. János Károly spanyol király - az egykor hatalmas népszerűségnek örvendő uralkodócsalád történetének újabb fejezetéhez érkezett ezzel. Váratlan döntésével a 76 éves király sokak szerint az összeomlástól próbálja megmenteni a viharvert dinasztiát, amit fiának, Fülöpnek kell majd helyreállítania.
23:25  Esély Ukrajnának [6 hete]
  Anton Sehovcov ukrán politológus (képünkön) a hazája előtt álló történelmi esélyről beszélt lapunk megkeresésére. Véleménye szerint az, hogy egy aktuális oligarcha került hatalomra, nem zárja ki, hogy érdemi reformok induljanak el az országban. Az Euromajdan olyan forradalom volt, amely nem elsősorban az oligarchák ellen irányult, hanem Viktor Janukovics autoriter hatalma ellen.
23:24  Modern kori népvándorlás [6 hete]
  Nyolcszorosára nőtt az illegálisan Európába menekülők száma a tavalyi évhez képest - derül ki az unió múlt heti hivatalos jelentéséből. A legtöbben az évek óta zajló háború sújtotta Szíriából érkeznek, őket az eritreai és afgán állampolgárok követik, akiknek többsége menedéket keres, ám nem lehet figyelmen kívül hagyni a migrációval együttjáró, az unió biztonságát veszélyeztető tényezőket sem.
23:19  Utcára mentek a pesti újságírók [6 hete]
  Pár óra alatt több ezres tüntetés szerveződött Budapesten, többnyire fővárosi újságírók részvételével, arra a hírre, hogy az Origo hírportál tulajdonosa váratlanul leváltotta a főszerkesztőt. Számos nagy hírportál szolidaritási nyilatkozatot tett a leváltott vezető mellett, elítélve a lépést.
23:17  Nyomorexport [6 hete]
  A DVTK kijutott az Európa Ligába. Nyékládházán és Mályiban azzal nyugtatják a gyerekeket, hogy az ő településükre nem jöhetnek romák. A két hír között látszólag nincs összefüggés. Látszólag.
23:03  Diaszpóra-segély [6 hete]
  Az utóbbi években egyre inkább a magas devizahitel-törlesztőrészletek kényszerítik külföldi munkavállalásra honfitársainkat. Ők összesen több mint 500 milliárd forintnyi összeget utalnak haza évente, ami a magyar GDP 1,8 százalékát teszi ki. A magyar gazdaság számára ez talált pénznek tűnik - aminek azonban előbb-utóbb megfizetjük az árát.
11:11  Boldog gyerekek, pihenő szülők [6 hete]
  Ha hihetünk az időjósoknak, meleg nyarunk lesz idén - érdemes hát jól körülnézni az utazási ajánlatok rengetegében, hogy választott úticélunk minőségben és programválaszték tekintetében is megfeleljen az elvárásainknak. Mit is kell "tudnia" egy jó nyaralásnak? Kényeztessenek minket, fürödhessünk, napozhassunk, mozoghassunk kedvünkre, és terülj-terülj-asztalkám csábítson, akár naponta többször is! Fontos, sőt talán az egyik legfontosabb szempont, hogy a gyerek is jól érezze magát!
11:09  Olcsó húsnak híg a leve [6 hete]
  Nyolc gyorsfagyasztott pulykatermék azonnali visszahívásáról döntött a NÉBIH (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal) Kiemelt Ügyek Igazgatósága, miután az általuk vizsgált fagyasztott húskészítmények megnevezésükkel ellentétben egyáltalán nem vagy csupán elenyésző mértékben tartalmaztak pulykahúst. Bár a hatóság jelen esetben azt nehezményezte csak, hogy pulykaként adták el a főképp csirkéből készült termékeket, előreláthatólag borsos árat kér ezért a "tévedésért" az érintett gyártóktól.
11:06  Ötven százalékban rajtunk múlik [6 hete]
  Európában 2008-ig gyakorlatilag nem fordultak elő védőoltásokkal megelőzhető fertőző betegségek, az utóbbi években viszont Franciaország, Nagy-Britannia és Németország területén is felütötték a fejüket. Ennek oka a hiányos beoltottság, mely főképp az oltás megtagadásával magyarázható. Magyarországon a népesség átoltottsága jelenleg 98 százalékos, ám amennyiben ez csökkenne, ismét járványosan jelennének meg elfeledett betegségek. A védőoltások elkerülése ugyanis nemcsak az egyént, hanem az egész közösséget veszélyezteti.
11:04  Kacsák és sasok [6 hete]
  Csalj ki gyanútlan emberektől 200 millió dollárt, ülj pár évet miatta a hűvösön, majd keress még évi 100 milliót motivációs beszédekkel! Ez a Jordan Belfort-recept. Miből él ma a Wall Street farkasa?
11:02  Labdaszedőből wimbledoni bajnok [6 hete]
  Egyéniben tizenháromszoros, párosban huszonhatszoros ATP-bajnok. Háromszoros világbajnok, Európa-bajnok, tizenkétszeres magyar bajnok, és nem mellesleg győzött Párizsban a Roland Garroson, és ő a mi egyetlen wimbledoni bajnokunk. Taróczy Balázs 60 éves. 2014-től Budapest díszpolgára. Megmentette volna a magyar teniszt, de nem hagyták… Taróczy Balázs népszerűsége vetekszik a tenisz népszerűségével, mit gondolsz, minek köszönhető ez? - Mégis, mit értesz ez alatt?

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest