pénztárca kímélő megoldások
 
Hetek hírek  Vegyes hírek
 

2015. október 01, csütörtök

09:23  A sokszínűség érték, a multikulti nem az [6 napja]
  A Hit Rádióban minden pénteken jelentkezik a Hetek magazin, ahol a lapunkban boncolgatott témákról beszélgetünk vendégeinkkel. A legutóbb Seres László, a hvg.hu publicistája, a Kapitalizmus blog szerkesztője, a magyar média egyik legeredetibb figurája volt a vendégünk, aki időnként a Hetekben is publikál.
09:23  Volkswagen-botrány - Mi marad a magyar Audiból? [6 napja]
  "Politikai és erkölcsi katasztrófa." Állítólag ezekkel a szavakkal jellemezte Berthold Huber, a Volkswagen (VW) egyik ideiglenesen kinevezett vezetője azt, ami a cégnél zajlott az elmúlt években. Az autógyártónál történt, és nemrég nyilvánosságot kapott csalással kapcsolatban napról napra újabb és újabb tények látnak napvilágot, s a lehetséges következmények is egyre sötétebbnek tűnnek - számunkra is, hiszen kedden kiderült: kétmillió, Győrben gyártott Audi is érintett a csalásban.
09:23  Európa válaszúton [6 napja]
  Mivel az európai és az iszlám civilizáció között kibékíthetetlen ellentétek feszülnek, önpusztító gondolat, hogy Európa integrálni tudna akkora muszlim hátterű emberáradatot, amely most végeláthatatlanul ömlik kontinensünkre. Ha ez a folyamat tovább tart, elmérgesedő civilizációs konfliktusözönbe taszítja kontinensünket, amivel szemben a béke ára - az iszlám dinamikáját és az európai kultúra régóta tartó gyökérvesztését egybevetve - Európa behódolása lehet.
09:23  Brigitte Gabriel az iszlamizmusról és a politikai korrektségről [6 napja]
  A politikailag korrekt beszéd a kukába való! Ilyen és ehhez hasonló állításokkal sokkolja rendszeresen hallgatóságát Brigitte Gabriel amerikai újságírónő, politikai előadó, anti-iszlamista aktivista. Neve szeptember 11-e kapcsán vált szélesebb körben ismertté, miután nyíltan bírálta az iszlámot, és az egymás mellett élő kultúrák összecsapásaként értelmezte az eseményeket.
09:23  Szélsőjobbos siker Felső-Ausztriában [6 napja]
  Második helyen végzett az osztrák Szabadságpárt az elmúlt hétvégi felső-ausztriai tartományi választáson. A bevándorlásellenes párt sikere és az Osztrák Néppárt, illetve a szociáldemokraták vártnál gyengébb eredménye is azt mutatja, hogy a migrációs válság nyomán a közeljövőben még nagyobb népszerűségre tehetnek szert az európai szélsőjobboldali pártok, melyek határozottan  elutasítják a tömeges bevándorlást.
09:23  Furcsa amerikai-orosz szövetség Szíriában [6 napja]
  Alig két óra választotta el egymástól Barack Obama és Vlagyimir Putyin felszólalását az ENSZ közgyűlése előtt. Nemcsak a beszédek időbeli közelsége és központi témája (Szíria) jelezte azt, hogy az amerikai-orosz viszony elmozdult az elmúlt két évet jellemző holtpontról, hanem a két vezető több mint másfél órás személyes találkozója is.

2015. szeptemper 25, péntek

16:43  Fruzsina és a svédcsavar [1 hete]
  A humanista hozzáállás erősen szelektív és politikai indíttatású tud lenni, legalábbis ez derül ki Wilhelm Fruzsina történetéből, akivel immár három éve packázik a svéd migrációs hivatal. Kálváriája alapján nyugodtan kijelenthető: ha minden migránssal szemben ugyanilyen akkurátusan járnak majd el a hatóságok, akkor nem sokan fognak tudni letelepedni Svédországban.
16:41  Csaló vagy áldozat? [1 hete]
  "A legnagyobb pénzügyi összeesküvés végrehajtója vagy csak egy szerencsétlen, akit beáldoztak?" - teszi fel a kérdést a Bloomberg Businessweek legutóbbi címlapsztorija Tom Hayesre utalva, aki a 2012-ben kirobbant LIBOR-botrány első elítéltje lett.
16:40  Alvilág, romantika nélkül [1 hete]
  "Ott bizony nem úgy tekintenek az életre, mint itthon" - mondta egyik rokonának nemrégiben T. László, aki az idegenlégiót megjárt apját követve Marseille-ben vállalt őrző-védő munkát. A 29 éves fiatalember megállapítását éppen saját tragikus sorsa igazolta: két héttel ezelőtt egy vasárnap hajnalban fegyveresek végeztek vele a francia Riviéra hangulatos fővárosában. A Hetek munkatársa T. László szülővárosában, Békésen próbált magyarázatot találni a történtekre.
16:37  Fura megállapítások a Világbanktól migrációügyben [1 hete]
  A könyörtelen neoliberális receptjeiről ismert Világbank közgazdászai szerint bagatell ügy és "sok hűhó semmiért" a migránsoktól való gazdasági félelem. Sőt, az Európai Unió a jelenleginél jóval több bevándorló befogadására lenne képes és alkalmas.
16:33  Harc a láthatatlan ellenséggel [1 hete]
  Amikor reggelente pasztőrözött tejet öntünk a védőoltásokban részesült egészséges gyermekeinknek, ritkán jut eszünkbe megemlékezni Louis Pasteurről, akinek mindezt köszönhetjük. Közepes diákból ünnepelt tudóssá válása véletlenek láncolatának tűnik, de ahogy ő mondta: a véletlen csak a felkészült elmének kedvez.
16:20  Palesztin zászlóval ünnepel a 70 éves ENSZ [1 hete]
  Az ENSZ történetének legtöbb állam- és kormányfője, több mint 150 első számú vezető lesz jelen szeptember utolsó hetében New Yorkban a világszervezet őszi közgyűlésén. A kiemelkedő részvétel formailag az ENSZ megalakulása 70. évfordulójának szól, de az európai menekültválság, az ISIS előretörése, a fenntartható fejlődésről szóló vita külön-külön is sok vezetőt vonz. A közgyűlésen felszólal Ferenc pápa, Vlagyimir Putyin, Hasszán Ruhani, Angela Merkel és Raul Castro is.
16:18  Régi-új miniszterelnök [1 hete]
  Kevés politikusnak sikerül az a bravúr, ami Alekszisz Ciprasznak összejött az elmúlt vasárnap: két választás, két egymástól gyökeresen eltérő program, és szinte teljesen azonos eredmény - mindez alig fél év leforgása alatt. Hiába az unió által megszabott kényszerpálya, illetve a korábbi programtól való szinte 100 százalékos elfordulás, Ciprasz papírforma szerinti győzelmet aratott - sokak szerint azért, mert az emberek nem programot vagy pártot, hanem miniszterelnököt választottak.
16:18  Hippik, keresők vagy közízlést diktáló tinédzserek? [1 hete]
  Ahhoz, hogy markánsan eltérő kulturális miliőbe születő generációk megértsék egymást, fontos, hogy megismerjék a közeget is, ami az adott generációt körülveszi. A mai 50-70 évesek, a második világháború utáni emberöltőben született népes nemzedék jelentőségét nem lehet figyelmen kívül hagyni, mert a 60-as évek (ellen)kultúrája a 20. és a 21. század egyik legfontosabb szellemi örökségévé vált.
16:16  Hamasz-barát vezető a Labourben [1 hete]
  Erőteljes balra fordulást hajtott végre a brit Munkáspárt azt követően, hogy a párttagok több mint hatvan százaléka a nagypolitikában korábban ismeretlen Jeremy Corbynt választotta meg pártelnöknek. A választási folyamatban az összes Tony Blair-féle vonalhoz kötődő politikus elbukott, a párttagság szemmel láthatóan le akar számolni a Blair-korszakkal. Nem világos azonban, hogy milyen lesz az új korszak. Corbyn érkezése nemcsak a parlamenti frakciót, a párt pénzügyi támogatóit, hanem az egész országot megosztotta azt követően, hogy nem volt hajlandó elénekelni a himnuszt.
16:15  Kronum - Tiéd a pálya! [1 hete]
  Néhány éve egy új sport hódít Amerikában, melynek hazánkban is egyre több művelője akad. A játékot Bill Gibson dolgozta ki 2006 és 2008 között a legnépszerűbb labdajátékok egyes elemeinek összegyúrásával: a fociból, a kézilabdából, a kosárlabdából és a vízilabdából is vett át szabályokat, játékelemeket.
16:14  Csalódott Kelet-Európa [1 hete]
  Hiába érintette a nemzeti szuverenitást, az uniós belügyminiszterek nem egyöntetűen, hanem többségi szavazással fogadták el azt a vitatott tervet, amely 120 ezer migráns elhelyezéséről szól. A keddi voksoláson csak Csehország, Magyarország, Szlovákia és Románia ellenezte a kötelező kvótákat. Sokak szerint azonban az EU terve nem fogja stabilizálni a helyzetet. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának adatai alapján idén eddig összesen 477 906 ember érkezett Európába a tengeren keresztül.
16:13  A sport napjai [1 hete]
  Idén másodszor tartottak Nagy Sportágválasztót Budapesten. A több mint 100 sportágat felvonultató kétnapos rendezvény első napján mintegy 140 iskolából több mint 9 ezer gyermek lepte el a sporttelep területét. A délután folyamán pedig az egyéni érkezőkkel együtt mintegy 11 ezerre nőtt a résztvevők száma. Másnap a családok és az egyéni látogatók számára tartott napon hasonló volt az érdeklődés, így a két nap alatt mintegy 22 ezer fő próbálhatta ki a különféle sportokat.
16:11  Franciaország nem kell a menekülteknek [1 hete]
  Miközben Európa vezetői sokáig nem tudtak túllépni a tehetetlenségről árulkodó huzavonán a kvótarendszer létrehozásáról, a migránsoknak általában határozott elképzelésük van arról, hogy hol szeretnének letelepedni. Többségük Németországot, Svédországot vagy Nagy-Britanniát választja új hazájának, ám létezik olyan nyugat-európai ország, amelyet vagy elkerülnek, vagy mielőbb igyekeznek elhagyni: Franciaország népszerűtlensége mögött aggasztó társadalmi és gazdasági problémák húzódhatnak.
16:10  Nem a migránsoktól fél Nagy-Britannia [1 hete]
  Az elmúlt harminc év legnagyobb terrorfenyegetettségét éli az Egyesült Királyság, és ez a jövőben csak rosszabb lesz - derül ki Andrew Parkernek, a brit titkosszolgálat főigazgatójának interjújából. Az MI5 vezetője a BBC rádiónak elmondta: összesen hat terrortámadást hiúsítottak meg az elmúlt évben. Parker arról is beszélt, hogy a szervezet elsősorban azokra koncentrál, akik Szíriába mentek harcolni, vagy vissza akarnak jönni, mert nem a migránsok jelentik a fő fenyegetést országa számára.
16:08  Hamis szíriai útlevelekkel özönlenek a migránsok [1 hete]
  Csupán némi arabtudás és 1800 font, azaz körülbelül 780 ezer forint szükségeltetik, és máris az Európai Unió tágra zárt kapuit döngetheti szírai menedékkérőként gyakorlatilag bárki. Törökországot és a szomszédos országokat ugyanis elárasztották a hamis szíriai útlevelek, amelyeknek kereskedelme az interneten zavartalanul folyik.
16:06  A Fidesz azt reméli, Orbán felé fordul Európa [1 hete]
  Orbán Viktor lapzártánkkor az uniós vezetők találkozóján, jövő héten New Yorkban, az ENSZ rendkívüli tanácskozásán képviseli álláspontját a migrációs válsággal kapcsolatban.
16:05  Eközben a déli határon - Körkép a szerb és a horvát határról [1 hete]
  Miközben a dunántúli megyékben napi több ezer fős menekülttömeggel küzdenek a hatóságok, Szeged környékén már a helyreállítás köti le a lakosság figyelmét. Lassan az újranyitott határátkelőkön is normalizálódik a helyzet.
16:02  Megoldás helyett - Eljárás Sándor Mária ellen [1 hete]
  Sándor Mária és társai ellen szabálysértési eljárás indult, miután szeptember elején rövid időre lezárták az Erzsébet hidat. Tiltakozásuk oka, az egészségügyi dolgozók megalázóan alacsony fizetése és kivándorlása továbbra is megoldatlan, ehelyett 20 ezer forintos pénzbírság sújtja a tüntetőket, akik átlagosan 80-85 ezer forintot visznek haza. A szakmabeliek többsége inkább a lábával tiltakozik, azaz lelép: az idei első félévben 529 orvos és 259 ápoló jelezte külföldi munkavállalási szándékát.
16:00  Harag és részrehajlás [1 hete]
  Tacitustól származik a mondás, hogy "harag és részrehajlás nélkül" kell történelmet írni. Persze jó és hasznos lenne, ha nemcsak a régmúltról, hanem a jelenünkről formált ítéleteinket sem befolyásolnák irracionális indulatok. Csakhogy manapság még a távolabbi és a közelebbi múltunkról sem tudunk elfogultság nélkül beszélni, nemhogy a jelenünkről, ahol a sorjázó értékítéletek sokszor annyira a szubjektivitásból erednek, hogy szinte lehetetlen visszatalálnunk a többlépcsős gondolatmenet kiindulópontjához, a tényszerű okhoz, amit időközben az ítéletalkotó maga is elfelejtett.

2015. szeptemper 24, csütörtök

07:23  Hír- és dezinformáció-cunami Magyarország körül [1 hete]
  Magyarországon botokkal terelik a megszámozott migránsokat. Pokollá teszik a többségükben magasan képzett, életüket féltő, éhező menekültek életét. A magyarok idegenellenesek, szögesdrótjuk Hitlert idézi. - A migránsválság magyar kezelése kapcsán megjelent torz hírek terjesztésébe az európai politikai elit egy része is bekapcsolódott, miközben a magyar hatóságok képviseletében Bakondi György ugyancsak össze-vissza beszélt több kérdésben.
07:16  Egy százalék: vesztesek és nyertesek [1 hete]
  Tovább csökkent azoknak a száma, akik személyi jövedelemadójuk egy százalékát valamelyik egyház javára ajánlják fel. A legjelentősebb veszteséget a történelmi egyházak könyvelhették el, miközben a legnagyobb növekedést a Hit Gyülekezete tudhatja magáénak - derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal legfrissebb adataiból.
07:16  Budapestről bojkottálnák Izraelt [1 hete]
  Néhány hónappal azután, hogy a CEU meghívására szabadon hirdethette Izrael- és zsidóellenes nézeteit egy amerikai arab vendégprofesszor (Akadémiai szabadság: a népirtás is belefér? Hetek, 2015. június 12. Akadémiai intifáda: a CEU visszakozott. 2015.
07:16  A kurdok vállán a legnagyobb teher [1 hete]
  Az elmúlt hetek menekültkrízise során sokakban felmerült a kérdés, hogy Szíria közvetlen szomszédai, illetve az öbölmenti dúsgazdag arab országok mennyire vették ki a részüket abból, hogy a világ fel tudja dolgozni a megindult menekültáradatot. Ennek jártunk utána.
07:16  Londonisztán születése [1 hete]
  A Hetek a közelmúltban foglalkozott a modern iszlámizmus mint politikai irányzat, továbbá a globális dzsihád ideológiai hátterét adó dzsihádista szalafizmus kialakulásával (A globális dzsihád bölcsője. Hetek, 2015. augusztus 19.), majd a szalafista ideológia európai muszlim közösségekben befutott diadalútjával (Lopakodó szalafizmus. Hetek, 2015.
07:16  Netanjahu után Abbász és Erdogan érkezett Putyinhoz [1 hete]
  Hivatalos látogatást tett Oroszországban Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök hétfőn, miután az utóbbi hetekben egyre több információ látott napvilágot az orosz hadsereg szíriai jelenlétéről. A latakiai légibázison állomásozó orosz vadászgépeken túl számos harci jármű és katona is érkezett az Aszad-rezsim védelmére az iráni Forradalmi Gárda és a Hezbollah mellé szövetségesként.
07:16  Jóm kippúr csodája: egyedül állította meg a szíriai hadsereget [1 hete]
  Izrael négy legnagyobb katonai hőse között tartja számon a hadtörténet Zvika "Zvi" Greengold (fenti képünkön balra) tankparancsnokot, aki 1973-ban, a jóm kippúri háború első napján szinte természetfeletti bátorsággal, leleményességgel és szerencsével tartóztatta fel jószerint egyetlen harckocsival a Golán-fennsíkon felsorakozott szíriai hadsereget. Greengold az őszi ünnep alkalmából exkluzív interjúban idézte fel a Jerusalem Post újságírójának a 42 évvel ezelőtt történteket.
07:16  Rogán lett a kormány második embere [1 hete]
  Orbán Viktor alapjaiban alakítja át a kormány működését azzal, hogy Rogán Antalból októbertől miniszter, egyben Orbán politikai helyettese lesz. A lépés egyértelműen Lázár János gyengülését jelzi, amit a politikussal szemben kritikus fideszesek az ő esetében a "vég kezdetének" tartanak, annak ellenére, hogy a "lázárista" narratíva szerint Rogán minisztersége Lázár sikere lenne. A múlt heti röszkei összecsapások közben alig tűnt fel, de egyfajta mini válsággá fejlődött a miniszterelnök kegyeiért folyó Lázár-Rogán-párharc. "Lázárista" verzió
07:16  Hazugságok és mozgatórugók [1 hete]
  Magyarországon botokkal terelik a megszámozott migránsokat. Pokollá teszik a többségükben magasan képzett, életüket féltő, éhező menekültek életét. A magyarok idegenellenesek, szögesdrótjuk Hitlert idézi. - A migránsválság magyar kezelése kapcsán megjelent torz hírek terjesztésébe az európai politikai elit egy része is bekapcsolódott, miközben a magyar hatóságok képviseletében Bakondi György ugyancsak össze-vissza beszélt több kérdésben.

2015. szeptemper 19, szombat

01:47  Kitartás és becsületesség a sikeres blog titka [2 hete]
  Diafilmekből lámpabura, régi pólókból szőnyeg, óriás buborékfújó, mókás kültéri dekorációk - hogy csak pár szuper ötletet említsünk. Vincze Eszter 2010 óta írja és gondozza blogját, mely napjainkra több mint 271 ezer (!) követőt számlál, és amelyben jól követhető csináld magad ötletek arzenáljához juthatunk hozzá. Mindezt pompás felületen, egy igazán aktív, jó hangulatú közösség tagjaként. A kreablogger nem véletlenül érdemelte ki a Legjobb tudásmegosztó blog díjat, de vajon mi a sikerének titka?

2015. szeptemper 18, péntek

16:00  Orbán, búskomor magyarok és a vadkan [2 hete]
  Nem teljesen elégedett az USA a magyar demokrácia minőségével, miközben nyíltan vállalja az együttműködést nem demokratikus szövetségeseivel is, ha érdekei úgy kívánják. Orbán Viktor nem őrült, de mást ért szabadságon és piacgazdaságon, mint az amerikaiak. Magyarországon töltött három évéről írt könyvet Eleni Kounalakis, az USA előző budapesti nagykövete.
15:40  Naponta hat [2 hete]
  Ma már közel ugyanannyi férfi hívja a lelki elsősegély telefonszolgálatokat, mint nő. Ez áttörés a tekintetben, hogy a férfiak általában nehezebben kérnek segítséget, s így háromszor-négyszer gyakrabban követnek el öngyilkosságot, mint a nők. A megelőzést segítheti a Hátrahagyottak című frissen kiadott könyv is, ami a leginkább veszélyeztetetteknek, azaz a hozzátartozóknak szól. Az enyhén csökkenő tendencia ellenére ugyanis naponta még hat ember, kétnaponta pedig egy tizenéves lesz öngyilkos Magyarországon.
15:20  Az afrikai terror és a déli nyitás [2 hete]
  A következő évtizedekben a nyersanyagban és ásványkincsekben gazdag Afrika meghatározó szerepet játszik majd a globális gazdasági fejlődés fenntartásában. Ezért az Európai Unió és benne Magyarország számára sem közömbös a kontinens biztonsági helyzete - arról nem is szólva, hogy az afrikai terrorcsoportok Európa iránt is "érdeklődnek". Ezért is hiánypótló a napokban megjelent Afrikai terrorista- és szakadárszervezetek című tanulmánykötet. A témáról a Honvéd Vezérkar Tudományos Kutató-helyének vezetőjével, Besenyő János ezredessel beszélgettünk.
15:00  Sportgazda(g)ság [2 hete]
  Navracsics Tibor oktatásért és sportügyekért felelős uniós biztos az első Európai Sporthét rendezvény megnyitóján mondott beszédében nemcsak a sport egészségre gyakorolt jótékony hatását emelte ki, hanem a nemzetgazdaságban betöltött fontos szerepét is hangsúlyozta. Most mi is utánanéztünk, hogy valójában mennyi a sportesemények pénzre váltható haszna.
14:40  Kórház az ország szélén [2 hete]
  Dr. Sólya Kitti önkéntes orvosi munkát látott el a röszkei menekülttáborban. A Heteknek arról mesélt, hogyan látta ő a menekülttáborban eltöltött közel egy hetet. Mint mondja, nem örül az Európát elérő bevándorlási hullámnak, de a röszkei tábor lakóiban, bárhonnan is jöttek és bármilyen vallásúak is voltak, az elesett embert látta, akiken erejéhez mérten igyekezett segíteni. Hogyan kell elképzelni pontosan a migránsok menekülttáborba érkezését?

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc