pénztárca kímélő megoldások
 
Hetek hírek  Vegyes hírek
 

2017. október 19, csütörtök

05:34  Ragadozók klubja - Mit üzen a Weinstein-botrány? [1 óra 9 perce]
  Fiatal színészpalánták ezrei látogatnak Hollywoodba, reménykedve, hogy megvalósíthatják álmaikat. A csillogó felszín mögött azonban egy kegyetlen és zárt világ várja őket. A hollywoodi filmgyár közel százéves történetének legnagyobb botránya tört ki az elmúlt hetekben, amikor leleplezték Harvey Weinstein befolyásos producer elképesztő szexbotrányait.
05:23  A legyőzhetetlen forradalom [1 óra 20 perce]
  A magyar nép volt az egyetlen, aki az 1945 utáni hatalmi struktúrát megkérdőjelezve fegyverrel szállt szembe a szovjet birodalommal Európában. Az 1956-os forradalom és szabadságharc világesemény volt, az egyidejűleg zajló szuezi háború sem homályosította el. A Dávid és Góliát küzdelmének képzetét keltő összecsapás máig pozitívan befolyásolja a magyarokról alkotott külföldi képet. Alighanem világszerte ez a magyar történelem legismertebb eseménye.
05:23  Betelt a pohár - Reform az UNESCO-ban? [1 óra 20 perce]
  Az Egyesült Államok úgy döntött, hogy az ENSZ-szervezet Izrael-ellenessége és az alapvető reformok hiánya miatt felmondja állandó tagságát. "Bátor és erkölcsös döntés, mert az UNESCO az abszurditás színházává vált, és mert nem őrzi, hanem eltorzítja a történelmet" - így vélekedett Benjamin Netanjahu az Egyesült Államok ENSZ-szervezetből történő kilépéséről. Izrael ezt követően szintén bejelentette távozását.
05:23  A nyugat nem akarja hallani [1 óra 20 perce]
  Év végéig akár 2,5 milliárd forintra is nőhet az az összeg, amit a magyar állam az üldözött keresztények megsegítésére fordít - mondja Azbej Tristan, a témáért felelős helyettes államtitkár.
05:23  Kié a szólás szabadsága? [1 óra 20 perce]
  Az elmúlt héten interjút készítettünk a People for the American Way szervezet két vezetojével arról, miért akarják elhallgattatni a konzervatív-keresztény médiumokat és személyiségeket. Most a CBN televízió hírigazgatóját kérdeztük.
05:23  "Jól érzem magam itt" - Pajor Tamás a Heteknek [1 óra 20 perce]
  "Fontosnak tartom, hogy konszolidált, kiegyensúlyozott életet éljek, mert az élet sokkal fontosabb, mint az alkotás." Így vall magáról Pajor Tamás, aki a napokban jelentette meg a limitált példányszámú Pajor Tamás & AMEN 1988-2017 összesítő albumot.
05:23  A sárkányok bolygója - Kik voltak az Ősföld titokzatos óriásai? [1 óra 20 perce]
  A kozmosz titkai mellett a legtöbb érdeklődés a dinoszauruszok letűnt korára irányul, ami nem meglepő annak fényében, hogy már évezredek óta gondolkozik az emberiség arról, kik voltak azok a "sárkányok", akik a bolygót uralták.

2017. október 12, csütörtök

09:57  Vakáció és "forradalom" Barcelonában [6 napja]
  Egyszerű, egyhetes nyaralásnak indult, de úgy tűnik, hogy történelmi pillanatban toppantunk Katalóniába. A tengeri fürdőzést és a városnézést ugyan semmi sem hátráltatta, de aki nem járt csukott szemmel Barcelona utcáin, az nem tudta figyelmen kívül hagyni, hogy a városban egy nép - legalábbis annak egy része - függetlenségért folytatott küzdelme zajlik éppen. Így bontakozott ki szemünk előtt a katalán "forradalom".
09:57  Ki viszi haza az elárvult szavazótábort? [6 napja]
  Botka László bukása óta lázas helyezkedés indult meg az ellenzéki oldalon - a tét nagyjából így foglalható össze: ki söpri be a nemhogy fénykorához, de 2014-hez képest is folyamatosan zsugorodó MSZP-ben csalódott baloldali választókat?
09:57  Politikusok árnyéka [6 napja]
  A világ mintegy tucat országában több mint 17 jelölt ambícióit segítette egy rejtélyes izraeli tanácsadó, aki annak idején még Medgyessy Péternek is dolgozott. Ahelyett, hogy a háttérben tevékenykedne, inkább ő az, aki árnyékot vet megbízóira. Egy sor vád érte már az elmúlt 20 évben - vesztegetés, tiltott pártfinanszírozás és egy kacifántos romániai földmutyi.
09:57  "A konzervatív keresztények leleplezésén dolgozunk" [6 napja]
  Egyértelműen a keresztény jobboldal egyes képviselőinek a megnyilatkozásait tartjuk a legveszélyesebbnek, akik az alkotmányos jogokat az emberek vallásától teszik függővé. Ilyen például Brian Fisher, az American Family Association igazgatója, aki ma rádiós műsorvezető, valamint a Family Research Council több vezetője, akik egy nagyon befolyásos keresztény csoport. A honlapunkon gyűjtjük a melegellenes nyilatkozatokat is, olyanokét akik ellenzik a házassági egyenjogúságot és az LGBT-jogok kiterjesztését.
09:57  "A háború kellős közepén vagyunk" [6 napja]
  Gerillaháború címmel jelent meg Békés Mártonnak, a Terror Háza kutatási igazgatójának új könyve, amelynek első része a gerilla-hadviselés kialakulásáról (a Napóleon elleni spanyol felkelésről), a második az 1956-os forradalomról, a harmadik pedig a szerző szerint napjainkban zajló világ-polgárháborúról szól. Békés Márton szerint hiába a technológiai, katonai és anyagi fölény, a Nyugat ma nincs abban a mentális állapotban, hogy győztese legyen az említett világ-polgárháborúnak.
09:57  Daganatok: hosszabb betegutak, kevesebb gyógyszer [6 napja]
  Az elmúlt hónapokban közel negyedére esett vissza a speciális képalkotó diagnosztikai vizsgálatra beutalt daganatos betegek száma, mert megváltozott a beutalási rendszer. Másrészt az államilag finanszírozott rákgyógyszerek köre is szűkült az új közbeszerzési eljárás miatt. Így a korai felismerés, valamint a korszerű kezelések hozzáférhetősége szempontjából egyaránt romlott a helyzet, miközben Magyarország listavezető a rákos halálozások tekintetében.
09:57  Apolitikus nemzedék [6 napja]
  "Nemcsak a húszéveseké a világ" - a magyar fiatalok olyannyira egyetértenek ezzel, hogy részt se vesznek a sorsukat befolyásoló politikai döntések meghozatalában. A magyarázatokért a hazai ifjúsági pártokat kérdeztük.
09:57  Talpra állítható-e a Nyugat a terrorral szemben? [6 napja]
  Nem az eszközökben, hanem a fejekben van a hiba - vonják le a hazai és izraeli szakemberek a tanulságot az elmúlt évek drámai tömegmészárlásai után, amelyek megfékezésére szerintük - ha részlegesen is - de izraeli mintára "militarizálni" kéne a nyugati társadalmakat.

2017. október 05, csütörtök

08:57  A győzelem kézikönyve [1 hete]
  Amikor először olvastam, még angolul, Gorka Sebestyén könyvét, azonnal egy másik mű jutott eszembe. Natan Saranszkij magyarul is megjelent könyve, A demokrácia védelmében ír a diktatúra és a zsarnokság ellen hasonló morális elkötelezettséggel és egyben bátor szókimondással, mint Gorka. Pedig a két szerző földrajzilag nagyon kü-lönböző utat járt be: Saranszkij a Szovjetunióban zsidó "refjúznyikként" a Gulág poklán át jutott el Izraelbe, míg Gorka apja antikommunista ellenállóként az ÁVH váci siralomházából jutott ki 1956 után Londonba, majd pedig fia, Sebestyén innen az Egyesült Államokba. De mégis, a kommunizmusról szerzett keserű tapasztalataik mindkettejüket segítették abban, hogy világos tisztánlátással írjanak a korunkat és jövőnket fenyegető újabb diktatúráról, az iszlám radikalizmusról.
08:57  Férfibajok - A feminizmus elhallgatott mellékhatásai [1 hete]
  Közismert, hogy a feminizmus egyre nagyobb hatással van a társadalmi szerepekre. Egy svájci professzor szerint azonban mindez egyáltalán nem pozitív folyamat: a férfiakra gyakorolt hatása akkora kárt okozott, amit szinte csak teljes összefogással lehetne visszafordítani, ám a probléma még meg sincs nevezve. Walter Hollstein szerint, ha így megy tovább, a férfiak számára nem létezik pozitív jövő - és ezt a hölgyek is bánni fogják.
08:57  Generációk megrontója [1 hete]
  A permanens pornóforradalom mai mélységeihez mérve - amikor a 4D virtuális valóság fantázialényei és mesterséges intelligenciával felfokozott szexrobotok serege áll készen minden vágy azonnali élethű kielégítésére - anakronisztikusnak tűnik, hogy mindezért a drámai zuhanásért egy színes magazin alapítóját és újságja hírhedt középső, kinyitható oldalait tegyük felelőssé, pedig mégiscsak erről van szó. A most 91 éves korában elhunyt Hugh Hefner volt ugyanis az, aki a korábban csak a civilizált társadalom perifériáján és azon kívül megtűrt pornográfiát behozta a családi nappalikba. A Playboy magazin olyan mocskos áradat előtt nyitotta meg a kaput, ami azóta mindent elárasztott, a mozivászontól a telefonokon át a nagyvárosi utcákig.
08:57  Bajnai kinyírása vezetett a Fidesz kétharmadához [1 hete]
  Kovács László, az MSZP korábbi elnöke úgy látja: az MSZP-nek még nincs vége, de Botka visszalépése egyértelmű. Botkához hasonlóan úgy látja: vannak olyan MSZP-vezetők, akik nem bírálják téttel bíró kérdésekben a Fideszt.
08:57  Van egy-két titkos ellenfelem a kormány környékén [1 hete]
  Szíve szerint nem indulna többször a főpolgármesteri tisztségért Tarlós István, aki négy év megszakítással 1990 óta tölt be városvezetői tisztséget előbb Óbudán, majd a főváros élén. Tarlóst az Orbán Viktorhoz, illetve Demszky Gáborhoz fűződő kapcsolatáról is kérdeztük, és az interjú során váratlanul az is kiderült, hogy legalább két személyt, Lázár Jánost és Lányi Andrást tiszteli azok közül, akikkel az elmúlt években összecsapott.
08:57  Miért? - A tömeggyilkosságok motivációs háttere [1 hete]
  Amikor azt látjuk, hogy látszólag normális emberek egyik pillanatról a másikra véreskezű gyilkosokká válnak, felmerül a kérdés: hogyan jut el valaki odáig, hogy ismeretlenek tucatjait mészárolja le? Hogyan lesz valakiből tömeggyilkos? Mi készteti arra, hogy a végén magával is végezzen? Mit akar üzenni ezzel a világnak?
08:57  Az MSZP összeomlása [1 hete]
  Mint arról az atv.hu elsőként beszámolt, hétfőn lemondott az MSZP miniszterelnök-jelöltje, Botka László. Bukása alighanem a rendszerváltás utáni Magyarország egyik legfontosabb politikai pártjának végét is jelenti, hiszen Botka László közös ellenzéki listára és egyéni jelöltekre vonatkozó javaslata valószínűleg az utolsó kísérlet volt arra, hogy az MSZP mint érdemi, önálló politikai erő felszínen tudjon maradni.
08:57  Függetlenednének - Autonómiatörekvések az EU-ban [1 hete]
  Úgy tűnik, újabb válsággal kell szembenéznie az Európai Uniónak, az európai integráció ugyanis regionális szinten is repedezni látszik. A kontinensen az önálló köztársasággá alakulásukról népszavazást tartó katalánokon kívül több olyan nemzetet és régiót találunk, melyek nagyobb autonómiát, vagy akár teljes függetlenséget szeretnének maguknak kivívni.

2017. szeptemper 28, csütörtök

10:57  Zsákutcában a civil társadalom [2 hete]
  2016 decemberében jelent meg a Kossuth kiadó gondozásában A civilek hatalma című tanulmánykötet. Egy olyan időszakban, amelyet - ahogyan a kötet bevezetőjében Ágh Attila fogalmazott - a "részvétlen demokrácia" kifejezés jellemez leg-inkább. A részvétlenség egyfelől a szolidaritás, másfelől az aktivitás hiányára is utal, hiszen ma a társadalmi aktivitás a védekezésre korlátozódik: nincsenek önálló kezdeményezések, érdekérvényesítő akciók, de ha mégis vannak, akkor menetközben rendre kifulladnak, leblokkolnak a kívánt cél elérése előtt; az erődemonstrációk a politikai hatalomnak a civil szférát sértő visszaéléseinek részleges elhárítására korlátozódnak. Ilyen körülmények között a védekezés természetesen nem jelenthet hatékony védelmet, mert nincs döntő befolyása a meghatározó jelentőségű társadalmi folyamatokra.
10:57  A sokat szenvedett kurdok függetlenedési törekvései [2 hete]
  Történelmi pillanat - megtartották a függetlenségükről szóló vitatott népszavazást az Irakban élő kurdok. A voksolást Irak mellett, a saját kurd kisebbséggel rendelkező Törökország és Irán ellenezte a leghevesebben, de a nyugati országok többsége sem támogatta. Helyszíni beszámolók szerint a színfalak mögött azonban a legtöbb ország elfogadta azt a tényt, hogy a független kurd állam létrejön. Az viszont biztos, hogy az önállósodás hosszú és lassú folyamat lesz.
10:57  A Könyvek Könyve minden rekordot megdönt [2 hete]
  Negyvennél is több szerző dolgozott rajta ezerhatszáz év során, három kontinensen. A Biblia a legek könyve: a legnépszerűbb és egyben legüldözöttebb, az emberiségre a legnagyobb hatással bíró írás. A Szentírás a földön ma domináns nyugati civilizáció alapműve, a zsidó-keresztény kultúrkör emberének erkölcsi iránytűje, igazodási pontja, identitásának lényegi eleme - a közelmúltig legalábbis. Oly korban élünk, amikor Európa (és Amerika) identitási válságba kerülve a legalapvetőbb, a történelmét és kultúráját formáló értékeket is megkérdőjelezte. Ennek szignifikáns jele, hogy a nyugati civilizáció a Bibliát relativizálta, majd marginalizálta, és így társadalmai lassan ismét a sötét középkor szintjére süllyednek a Bibliával kapcsolatos ismeret területén.
10:57  "Nincs mit ünnepelni a portugálok elleni 0:1-en" [2 hete]
  Egy szürreális véletlennek köszönheti a karrierjét, és nem bánja, hogy 2010-ben otthagyta a köztévét. Egri Viktorral az átigazolási piacról, a magyar kézilabda és foci helyzetéről is beszélgettünk, valamint arról, hogy szerinte miért nincs mit ünnepelni a válogatott Portugália ellen elért 0:1-es eredményén.
10:57  A "teljes", "demokratikus" "összefogás" blöffje [2 hete]
  A magyar baloldal legújabb bolhacirkuszát szemlélve az ember azon csodálkozik, hogy az utódpárti baloldal hogyan húzta 27 évig a rendszerváltás után. Annak részleteibe, hogy a Botka-Gyurcsány háborúban kinek van "igaza", méltatlan lenne belemenni, mint ahogy arról is kár szót ejteni, hogy most akkor volt-e az MSZP és a DK közös miniszterelnök-jelöltje néhány hétig (!) titokban (!!) tavaly november-decemberben Lattmann Tamás vagy sem.
10:57  Az elfedezés napja - Jom kipur jelentősége [2 hete]
  A jom kipur, azaz engesztelés napja, a legfontosabb mózesi ünnep, Izrael megtérésének és bűnbocsánatának napja idén szeptember 29-én, e hét péntekén napnyugtakor (18.09) kezdődik, és szombaton 19.11 perckor végződik. A hívő zsidóság huszonöt órás teljes böjttel (semmilyen ételt és még vizet sem vesz magához, akinek egészségi állapota ezt megengedi) és rengeteg bűnvalló és bűnbánati imával tartja meg ezt az ünnepet. A keresztények számára ez az ünnep nem kötelező, de a benne lévő jelképes tanítás megértése igen, hiszen a Tóra, a mózesi Törvény minden parancsa - a csak zsidók számára előírtak is - tartalmaz mélységes útmutatásokat és belátásokat az egész emberiség számára, mivel Jézus szavai szerint a Törvény egyetlen betűje vagy írásjele sem veszti érvényét, ameddig fennáll az ég és a föld, vagyis ez az Univerzum.
10:57  Koalíciós kényszerben Angela Merkel [2 hete]
  Amilyen unalmas volt a kampány, olyan izgalmakat hoztak a választási eredmények - abszolút többség nélkül ugyanis Angela Merkel nem tud önállóan kormányt alakítani. A lehetséges koalíciós alternatívák minden résztvevő számára igencsak mozgalmassá teszik majd a következő négy évet.
10:57  Elindította a lavinát Ferenc pápa "apostoli buzdítása" [2 hete]
  Elképesztő zavart okozott a katolikus egyházban Ferenc pápa tavalyi családi enciklikája, ami eretnek tanítások sorát indította el. A bíborosi szinttől egészen a "mezei" hívőkig mindenki arra vár, hogy az egyházfő egyszer és mindenkorra tisztázza, nem tért el az évszázados katolikus doktrína és a Biblia alapvető tanításaitól.

2017. szeptemper 21, csütörtök

08:18  Davis-kupa-csapatunk a világ 16 legjobbja között [3 hete]
  2013 áprilisában a magyar tenisz Davis- kupa-csapat a lehető legmélyebbre, az euro-afrikai zóna III. csoportjába zuhant. Ekkor és innen indultunk el felfelé. Sorozatban hét győzelemmel harcoltuk ki a lehetőséget, hogy osztályozót játszhassunk Szlovákiával, ám a világ 16 legjobb csapata közé való belépéshez a kiváló játékosállománnyal rendelkező Oroszország legyőzésére volt szükség.
08:18  Így nyertünk szép hazát - Álmos, Árpád és a honfoglalás [3 hete]
  A magyarok Etelközbe költözéskor, 850 körül egy nagy jelentőségű dinasztia lépett színre, az Árpád-ház. E család ettől kezdve négy és fél évszázadon keresztül állt az ország élén, és számos nagy formátumú uralkodót adott a magyarságnak. A dinasztia megalapítója Álmos vezér volt. Ő 820 táján született még Levédiában. Születését a legendák szerint természetfölötti esemény vezette be. Béla király jegyzője, Anonymus leírása alapján a megszületendő uralkodó anyját, Emesét álmában egy turul képében megjelenő égi lény ejtette teherbe. A későbbi Árpád-ház származástörténete körüli misztikum nem egyedülálló: az ókortól kezdődően számos nagy jelentőségű uralkodócsaládról állították a kortársak vagy az utókor, hogy különböző felmenői szintén "természetfeletti lényekkel" való közösség útján nyertek különleges erőt. Így például a Rómát - a negyedik nagy világbirodalmat - megalapító Romulus családjában a későbbi legendák szerint három ilyen "égi beavatkozás" is történt: (1) A dardán király és Vénusz istennő nászából született Aeneas, a család nagy hírű tagja. (2) Az ő női leszármazottja volt az a Rhea Sylvia, akinek Mars hadisten nemzett két fiat: Romulust és Remust, és (3) akiket csecsemőkoruktól egy nőstényfarkas képében megjelenő csodás lény szoptatott és nevelt fel (a totemős). Ha hihetünk a legendáknak, az Árpád-ház esetében Álmos esete már a második jelentős "természetfölötti beavatkozás" volt, hiszen ősapjuk, Magor születése sem volt természetes esemény. Az ő anyját, Enéht, nőstényszarvas formájában megjelent totemősként tisztelték. Ami biztosnak tűnik: Álmos a magyarok Etelközbe költözésekor, 850 tájékán már az egyik törzs vezére volt. Azt, hogy a hét közül melyiké, nem lehet tudni. A törzsszövetség ekkor választotta Álmost kazár jóváhagyással első fejedelmévé. Leszármazottai ezt követően egészen 1301-ig uralkodtak Magyarországon. Álmos uralmának első évtizedei sikeresnek mondhatók. Ebben az időszakban magyarság fokozatosan megerősödött katonailag és politikailag egyaránt. A magyar haderő ütőképességét jelzi, hogy 862-től megkezdődtek a nyugatra irányuló zsákmányszerző és felderítő katonai akciók, a kalandozások, a 880-as évekre pedig sikerült felszámolni az Álmos hatalomra kerülésekor még tényleges kazár fennhatóságot. Álmos a kettős fejedelemség politikai berendezkedésében a szakrális főfejedelem, a kündü pozícióját töltötte be. Ennek megfelelően az ő feladata volt az égiek felé képviselni népét. A 890-es évek első felének jelentős katonai sikerei után 895 körül váratlanul nagy csapások és veszteségek érték a magyarokat. Ezek közül a bolgárokkal szövetséges besenyők nagy erejű támadása volt a legsúlyosabb, amely a kellő katonai fedezet nélkül hagyott hatalmas etelközi magyar szállásterület elvesztését eredményezte. A súlyos kudarcok vezettek Álmos pályafutásának tragikus befejeződéséhez. Miként Anonymus írta, Álmos csak éppen beléphetett az új hazába, de Ungváron átadta a főhatalmat fiának, Árpádnak. Egy későbbi krónika pedig azt közölte, hogy "Álmost Erdélyországban megölték, mindenesetre nem mehetett be Pannóniába." A sztyeppei szokás szerint ha a népet valamely súlyos katasztrófa érte, ezért a szakrális főfejedelemnek kellett életével fizetnie. Akkor is megölték a főfejedelmet alattvalói, ha uralkodásának hossza elérte a 40 évet. Álmos esetében a két kritérium egyszerre érvényesült. Egyrészt a már mondott kudarcok, másrészt nagyjából 895-re tehető, hogy betöltötte uralkodásának 40. esztendejét. Ezért következhetett be kivégzése, amely feltételezések szerint rituális áldozatként szolgált népe érdekében. A honfoglalás előzményei A honfoglalást több fontos esemény, illetve eseménysorozat készítette elő. Egyrészt az említett kalandozó hadjáratok 862-től a Kárpát-medence politikai, katonai, gazdasági viszonyainak megismerését tették lehetővé. A törzsek szövetségének szorosabbra vonását szolgálta a nevezetes vérszerződés, a törzsszövetség élére megválasztott Árpád fejedelem pajzsra emelése pedig az egységes irányítás megerősítését. Mindez a törzsszövetség hatékonyabb működését, akcióképességét erősítette. A Kárpát-medence birtokbavételét két nemzetközi eseménysorozat vezette be. Az egyik a sztyeppén játszódott. Az Aral-tó vidékéről indult 893-ban, amikor a muszlim Iszmail ibn Ahmad horaszáni emír támadást indított az itteni türk népek ellen. Az arab támadás nyomán a térségben lakó úzok nyugatabbra költöztek, és rázúdultak a besenyők szállásterületeire, miközben a besenyők a tőlük délre fekvő Kazár Birodalommal is harcban álltak. Ebben a szorult helyzetben a besenyők számára egyetlen lehetőségként a tőlük nyugatra lévő magyarok etelközi szállásterületének megszerzése kínálkozott. Ez azonban a jelentős etelközi magyar haderő miatt egyelőre nem volt lehetséges számukra. A Balkánon zajló bolgár-bizánci háború, és a magyarok nyugatra indított nagyszabású kalandozása végül meghozta a lehetőséget a besenyő tervek végrehajtására.
08:02  Az olvasás gazdagít [3 hete]
  Steve Siebold, Hogyan gondolkodnak a gazdagok (How Rich People Think) című könyv szerzője 1200 vagyonos emberrel készített interjút az elmúlt harminc év során. Felfedezte, hogy a gazdagoknak van egy közös vonásuk: olvasással képzik tovább magukat. "Ha az ember besétál egy vagyonos ember otthonába, az egyik dolog, ami hamar szembetűnik, a rengeteg könyv" - állítja Siebold.
08:02  "Hiszem, hogy a győztes pályázat a budapesti lesz" [3 hete]
  Még felocsúdni sem volt elég ideje a Vizes Világbajnokság sikereiből a magyar sportszerető közönségnek, amikor elképesztő hírek érkeztek az augusztusi londoni atlétikai világbajnokságról. Baji Balázs bronzéremmel tért haza, Márton Anita súlylökő ezüstérmet szerzett. De mit jelenthetnek ezek a sikerek a magyar atlétika jövője szempontjából? És van-e reális esélye Budapestnek arra, hogy atlétikai világbajnokságot rendezzen?
08:02  Az ellenzék és a kerítés [3 hete]
  A Fidesz szerint "Orbán vagy a kerítés lebontása" a jövő évi választás igazi tétje. A hét legjelentősebb ellenzéki párt lapunknak küldött válaszaiból kiderül, mennyiben reális a fenti állítás: kik bontanák le a kerítést, kik értenek egyet a kötelező betelepítési kvótával?
08:02  Fokozódó nyomás az izraeli miniszterelnökön [3 hete]
  Bár a tavaly novemberi amerikai elnökválasztás nyomán az Obama-érához képest sokkal inkább Izrael-barát kormányzat került hatalomra az Egyesült Államokban, a végéhez közeledő szíriai polgárháborúban a végső győzelem felé masírozó orosz-iráni koalíció megerősödése miatt teljesen jogosan aggódnak Jeruzsálemben. Arról már nem is beszélve, hogy a miniszterelnök és felesége elleni nyomozások éppen akkor áshatják alá az izraeli belpolitika stabilitását, amikor a Golán-fennsík szomszédságában Irán-barát milíciák vetik meg a lábukat. Túlélheti-e Netanjahu az ellene indult támadásokat?
08:02  Hajrá, Magyarország! - Közép-Európa és az uniós források felhasználása [3 hete]
  Ellentmondásos az uniós támogatások felhasználásának mérlege Magyarországon. Bár az utóbbi másfél évben közép-európai országokhoz hasonlóan itthon is megindult a bérfelzárlóztatás, hazánk a belső fogyasztást, illetve a bérek alakulását illetően is elmarad az európai, különösen a régióbeli országoktól - többek között ez derül ki az Európai Szakszervezeti Kutatóintézet idei jelentéséből.
08:02  (H)őseik - A Demokrata Párt elhallgatott története [3 hete]
  Ha az ember a rasszizmus, a fehér felsőbbrendűség, a szegregáció, vagy a rabszolgaság kifejezésekre gondol, akkor általában a republikánusokkal, vagy a jobboldal radikális formációival társítja azokat. Holott az amerikai történelemben közel másfél évszázadon keresztül senki számára nem volt kérdés, hogy a felsorolt gyűlöleteszmények mindegyikét a Demokrata Párt védelmezte és képviselte.

2017. szeptemper 14, csütörtök

08:46  Az ATV sem most, sem a választások után nem lesz bulvárcsatorna [4 hete]
  Nem lesz bulvártévé az ATV-ből, amelynek ma lényegesen több 50 évnél fiatalabb nézője van, mint egy évvel ezelőtt volt, és amely minden kormánynak a kritikusa kíván lenni - mondta a Heteknek Németh S. Szilárd, a csatorna általános vezérigazgatója, aki szerint az ATV egy kilenchónapos reformkorszak végén van, és kialakult az a műsorstruktúra, amellyel neki tudnak vágni a 2018-as országgyűlési választás kampányának.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd