pénztárca kímélő megoldások
 
Hetek hírek  Vegyes hírek
 

2014. szeptemper 18, csütörtök

08:11  A nagy elszámoltatás [3 napja]
  A parlament őszi ülésszakának kezdete egyben az önkormányzati választások kampányfinisét is jelenti. Ezt az időszakot is a kormány tematizálja, és a miniszterelnök a devizamentést tette az első helyre. Ha azonban jobban megkapargatjuk a hangzatos ígéreteket, kiderül, hogy a megkésettség ellenére az állami beavatkozás vállalt mértéke egyelőre nem jelent érdemi segítséget a bajba jutott családoknak. A drámai helyzet kialakulásának felelőseit pedig nem csak a bankok között kell keresnünk...
08:11  Iszlám terror alatt az iraki keresztények [3 napja]
  Az iraki keresztényekre alaposan rájár a rúd. Az elmúlt tíz év háborúiban talán egymillióan is elmenekültek az országból, csaknem kétezer éves közösségük haldoklik. Az elmúlt hónapokban újabb tízezreknek kellett menekülniük, miután az Iszlám Állam szélsőségesei lerohanták településeiket. Helyszíni riport. Háled, egy keresztény férfi azt mondja, senki nem érti, miért vitték el a gyereket. "Azt értjük, hogy az idősebb lányokat miért viszik el. De ez csak hároméves volt" - mondja.
08:11  Hogyan változik meg a testünk 2050-re? [3 napja]
  2050-re a radikálisan átalakuló technológiák- nak, viselkedésmódoknak és a természetes kiválasztódásnak köszönhetően teljesen új típusú emberek fognak élni a fejlett társadalmakban - állítja egy most megjelent brit kutatás, amely azt vizsgálta, hogyan hat az informatikai fejlődés a fizikai testre. A prognózis meglehetősen sokkoló: az emberek egy generáció alatt várhatóan nagyobb változáson mennek át, mint az ókor óta eltelt két-háromezer évben. "Igazi evolúciós ugrás előtt állunk" - ígéri a vizsgálat vezetője, Cadell Last.
08:11  Iszlám Beatles [3 napja]
  Formálódik a nemzetközi koalíció az Iszlám Állammal szemben. John Kerry közel-keleti körútja során tíz arab ország csatlakozott a szövetséghez. Párizsban a héten biztonsági konferenciát tartottak az iraki helyzetről, mintegy 30 ország részvételével. Ugyanakkor az ellentábor is ráerősített. Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet jemeni és észak-afrikai szárnya arra szólította fel a dzsihádistákat, hogy tegyék félre az ellentéteket, és az Iszlám Állammal együtt harcoljanak az Egyesült Államok vezette koalíció ellen.
08:11  Német összefogás az antiszemitizmus ellen [3 napja]
  Prominens német politikai szereplők és közéleti személyiségek álltak ki együtt az antiszemitizmussal szemben Berlinben. A nagyszabású múlt vasárnapi rendezvény oka, hogy az utóbbi időben egyre inkább elharapóztak az antiszemita megnyilvánulások Németországban. Angela Merkel beszédében elítélte azokat, akik "a tüntetéseket fedezékként használva élik ki gyűlöletüket a zsidók ellen".
08:11  Össztűz alatt a HÖK a gólyatáborok miatt [3 napja]
  Hoffmann Rózsa szerint szigorúbban kellene ellenőrizni a HÖK-ök tevékenységét, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) pedig törvénymódosítással csökkentené befolyásukat az egyetemi döntéshozatalban. Egyesek szerint eljött a reváns ideje a 2012-es hallgatói megmozdulásokért, s a helyzetet meglovagolva a kormány nemcsak a hallgatói, hanem az egyetemi önrendelkezést is igyekszik aláásni.
08:11  Milliárdokat fog fizetni a kormány a jogfosztott egyházaknak [3 napja]
  Hétmilliárd adóforint a témája azoknak a tárgyalásoknak, amelyeknek mielőbbi megindítására az Emberi Jogok Európai Bírósága kötelezte a magyar kormányt. Az asztalnál az egyházügyi törvény által jogaiktól megfosztott kisegyházak ülnek majd, akiket az ítéletre reagáló minisztériumi nyilatkozat arcpirító módon "üzleti célú haszonszerzéssel" vádolt meg.

2014. szeptemper 11, csütörtök

11:57  Botránykönyv a globális segélyiparágról [1 hete]
  A szegénység lopás - miért tesznek tönkre minket a szegények (Armut ist Diebstahl - Warum die Armen uns ruinieren) címmel jelent meg tavaly októberben Dr. René Zeyer újságíró, banki tanácsadó könyve, amely szerint "a szegénység leküzdésének legjobb és leghatékonyabb módja, ha nem támogatjuk a szegényeket." A szerző korábban már két olyan könyvet is írt az általa belülről is jól ismert svájci bankszektorról, amelyekkel enyhén szólva kihúzta a gyufát a bankárok körében. Mostani művével úgy tűnik, egy még nagyobb tabunak ment neki.
06:03  Nincs visszaút - Válnak a skótok? [1 hete]
  Egy hét múlva új állam születhet Európában, amennyiben a lapzártánk után esedékes népszavazáson résztvevők többsége Skócia függetlenségére voksol. A kormányzó Skót Nemzeti Párt magabiztosan kampányol az "igen" mellett, és hétvégén első ízben a közvéleménykutatások is nekik jósoltak győzelmet. A brit oldalon válaszképpen David Cameron kormányfő és Ed Miliband ellenzéki vezető közös nyilatkozatot adott ki, amelyet Alex Salmond skót kormányfő az "abszolút pánik" jelének nevezett.
06:03  A nagy Fidesz-belháború [1 hete]
  Új korszakot hozhat a jobboldal életébe, ha a már mindenki által tényként emlegetett Orbán-Simicska háborúban a felek a békekötés helyett tovább "nyírják" egymást. Ha a konfliktus folytatódik, akkor biztos felfeslenek a jobboldali világot évtizedek óta meghatározó és összetartó szövetek. Nem tűnik túlzásnak, hogy hosszú idő óta ez a legkomolyabb kihívás a Fidesz számára. Ráadásul idővel nehéz lesz olyan békét kötni, amely az egyik fél teljes kapitulálását ne jelentené.
06:03  Henry Kissinger elemzése korunk legnagyobb válságáról [1 hete]
  Tavaly nyáron New Yorkban egy gálavacsorán nemzetközi katonai és hírszerzési vezetők beszélgettek arról, hogyan zajlik majd a Szíria elleni katonai csapás, amely elkerülhetetlennek látszott, miután az Aszad-rezsim vegyi fegyvereket vetett be ellenfeleivel szemben. A vacsorán ott volt Henry Kissinger is, aki egy darabig hallgatott, majd csendben meg-jegyezte, hogy szerinte Oroszország váratlan ajánlattal áll elő a válság megoldására, miután Moszkvának ugyanúgy érdeke elzárni a tömegpusztító fegyvereket a terroristák elől, mint Washingtonnak.
06:03  Világszerte egyre több nő támogatja a dzsihádot [1 hete]
  Jordánia lehet a következő ország, amelyet az Iszlám Állam lerohan. Az Egyesült Államokban már annyira tartanak ettől a forgatókönyvtől, hogy a CIA megerősítette hírszerzési együttműködését a gazdasági nehézségekkel küszködő királysággal. Az aggodalomnak van alapja, hiszen a dzsihádisták lendülete továbbra sem tört meg, terrorkampányuk még mindig hatásos. Megdöbbentő történetek kerülnek nyilvánosságra brit nőkről, akik családjukat és kényelmes otthonukat hátrahagyva szöknek a dzsihádistákhoz, és gyilkolással fenyegetőznek.
06:03  Nem eszem madárpókot [1 hete]
  Amint megegyeztek a baloldali pártok, hogy őt jelölik polgármesternek, képletesen és szó szerint is nyakába borult egy vödör jeges víz. Sajnálja Horváth Csabát, megkérdőjelezi Tarlós szavahihetőségét, de azért kihívja egy szájkaratéra. A Fidesszel szemben szerinte a polgári engedetlenség is benne van a pakliban. Ha megválasztják, felhúzza a leszakadt kerületeket, valamint újraindítja a tűcsereprogramot.
06:03  Csökkeni fog az érettségizők és a diplomások száma [1 hete]
  A közoktatás mostohagyerekének számító szakiskolai képzés jövőre teljesen átkerül a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) fennhatósága alá. Bírálók szerint így radikálisan csökkenni fog a jövőbeni érettségizők és diplomaszerzők száma, ami pont a deklarált cél, a gazdasági versenyképesség növelése ellen hat.
06:03  Magyarok védik a norvégok pénzét [1 hete]
  "Az érintettek úgy igyekeznek beállítani, hogy az államgépezet el akarja tiporni az ártatlan civileket. Kommunikációs szakemberként én is ezt a stratégiát javasolnám nekik, holott az ügy jóval összetettebb" - nyilatkozta a Heteknek Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár a Norvég Alap támogatásait érintő vizsgálatok kapcsán.

2014. szeptemper 06, szombat

01:19  Romparadicsom [2 hete]
  Szombat, este fél tíz. Király utca, Gozsdu udvar, Kazinczy, Akácfa. Végigjárom cik-cakkban egy kis terepszemle kedvéért, hogy lássam az összképet. Évről évre szaporodnak ugyanis az egyre extrémebb nevű retrobárok, filmklubokkal, koncertekkel, élő zenével, intellektuális fröccsökkel kacérkodó rom- és art kocsmák, egyre többször halad át az utcán üvöltő fiatalokkal egy-egy sörbicikli.
01:13  Az ország fele nélkülöz [2 hete]
  A rendszerváltás óta nem látott magasságokba hágott a szegénységi ráta Magyarországon: a népesség 17 százaléka, mintegy másfél millió ember él a szegénységi küszöb alatt. Ha ez még nem lenne elég, magyar emberek további milliói élnek együtt a nélkülözés valamilyen formájával, például nem képesek váratlan kiadások fedezésére, nincs megfelelő fűtés az otthonukban, vagy képtelenek tartozásaik törlesztésére. Egy 2012-ben végzett felmérés szerint a lakosság 26 százaléka hónapról hónapra küszködik anyagi problémákkal.
01:07  Keserédes hecckampány [2 hete]
  Az orosz gazdasági bojkott igen érzékenyen érinti a balti államok mellett Lengyelországot is. A lengyelek mint a világ legnagyobb almaexportőrei most figyelemfelkeltő médiakampányba kezdtek "Putyin ellen" a Facebookon és a YouTube-on keresztül.
01:04  Állami vállalatok alkonya [2 hete]
  Kína már évtizedek óta küzd azzal a több mint 150 ezer állami irányítás alatt álló vállalattal, amelyek sehogy sem tudják felvenni a versenyt piacvezérelt társaikkal. Talán idén elindulhat néhány valós reform - véli a The Economist írása.

2014. szeptemper 05, péntek

23:48  Lelkiismeret-furdalás a 8 Oscar miatt [2 hete]
  Öt nappal 91. születésnapja előtt hunyt el Sir Richard Samuel Attenborough Oscar-díjas brit színész és rendező, a híres természettudós, Sir David Attenborough bátyja. Testvérével együtt a brit televízió és mozi legnevesebb személyiségei közé tartozott. A színész-rendező, akinek pályája hat évtizedet ölel fel, egész életében meg volt győződve arról, hogy a filmeknek túl kell mutatniuk a puszta szórakoztatáson, ám azt sosem felejtette el, hogy mindenekelőtt szórakoztatniuk kell.
23:44  Edd magad egészségesre! [2 hete]
  A Nielsen piackutató adatai szerint mintegy 2,2 milliárd forintot ért el, és hat százalékkal nőtt a vény nélkül kapható fogyasztó-szerek kiskereskedelmi forgalma a tavalyi évben, ami jól mutatja, hogy a fogyókúra már nem csak a nők körében népszerű, hanem nemre és korra való tekintet nélkül egyre többeket foglalkoztat. Miközben a többség az éhezés különböző módozatai és a mérték-telenség szélsőségei között vergődik, a kívánt ideális testsúly egyszerű és könnyen elsajátítható módszerekkel is megvalósít-ható, ami ráadásul egészségesebbé is tesz.
23:39  Digitális detoxikáló [2 hete]
  1994-ben jelent meg az első okostelefon, az IBM Simon a piacon (képünkön). Igaz, lényegesen kevesebb funkciót biztosított, mint a napjainkban kapható eszközök, mégis technológiai szempontból úttörőnek számított a hagyományos mobilkészülékekhez képest, hiszen telefonálás mellett e-maileket olvasni és faxolni is lehetett vele. Azóta eltelt húsz év, és jelentősen megváltozott a hétköznapi élet az internetezésre is alkalmas mobiltelefonok elterjedésével.
23:31  Szelek szárnyán [2 hete]
  Kréta Görögország legnagyobb szigete, a világ minden tájáról vonzza a turistákat. Heraklioni repülőterére 20 percenként szállnak le a repülőgépek a nyári hónapokban. Afrika közelsége, a szigeten végighúzódó hegyláncok (a legmagasabb 2452 m) és az európai kontinens felől jövő hidegebb levegő különleges, szeles időjárást eredményez. A felhők jelenléte állandó, de csak kivételes alkalom, ha esik is eső belőle. A szél viszont naponként változtatja az irányát. Mintha az afrikai forró levegővel dacolnának a krétai hegyek.
17:11  Nyugat-Európa is terrorcsapásoktól tart [2 hete]
  Kivégezte a második amerikai túszt az Iszlám Állam: Steven Sotloff újságíró tavaly tűnt el Szíriában. Eközben egyre nagyobb az aggodalom amiatt, hogy újabb szeptember 11-ei terrorcselekményekre ébredhet a világ. A szaúdi király arra figyelmeztetett, hogy Európát akár egy hónapon belül támadás érheti. A brit kormány új intézkedéseket jelentett be a visszatérő dzsihádisták kiszűrésére. Az Egyesült Államokban ugyanakkor egyre hangosabb az Obamát bírálók tábora, miután az elnök nyilvánosan is kijelentette: nincs még stratégiájuk az Iszlám Állammal szemben.
17:07  Névtelen sírok, azonosítatlan katonák [2 hete]
  Szerda reggel kaptam az sms-t, hogy megtalálták Andrej Sztyenyin holttestét. Az Ukrajnában dolgozó orosz újságírót augusztus 5-e óta nem találták, és a baljós sejtelmek ellenére reménykedtem abban, hogy az ukrán titkosszolgálat fogságában van. Mint kiderült, a fotóriporter holttestét egy kiégett autóroncsban találták meg Donyeck közelében. A hírt barátja, Jurij Matszarszkij is megerősítette. Andrejnek nem ez volt az első veszélyes küldetése: járt már Szíriában és Egyiptomban is. Egészségben visszatért a Majdanról, de Donyeckben sajnos életét vesztette.
16:59  Pokol Rotherhamben [2 hete]
  Mértéktartó becslések szerint is mintegy 1400 gyermek vált szexuális erőszak áldozatává az angliai Rotherhamben 1997 és 2013 között - derül ki egy augusztus végén napvilágot látott szociológiai tanulmányból. Az elkövetők döntő többsége, akik a 11-12 éves kislányokat szexrabszolgaként tartották fogva, ázsiai, főként pakisztáni bevándorló volt. Bár az áldozatok több mint harmada szerepelt a gyermekvédelmi szervek nyilvántartásában, a hivatal munkatársai attól való félelmükben, hogy rasszistának bélyegzik őket, szőnyeg alá söpörték az ügyeket.
16:40  Totálba nyomják a szórakoztatást [2 hete]
  A héten tréfás üzemmódra váltott két befolyásos jobboldali politikus, Tarlós István és Lázár János. A helyzet szépsége, hogy egymást froclizzák. A szóváltás azzal kezdődött, hogy a főpolgármester a Facebook-on megjegyezte, hogy nem mond le a budapesti nagyberuházásokról, sem a Margitsziget, sem az állatkert, sem a Lánchíd fejlesztéséről, amelyeket a hírek szerint Lázár János kancelláriaminiszter le akar állíttatni.
16:38  Botrányos gólyatáborok [2 hete]
  Úgy tűnik, az egyetemi gólyatáborokban zajló események csak különböző tragédiák után érik el a társadalom ingerküszöbét - mint most a fonyódi gólyatáborban történt nemi erőszak kapcsán. A bűncselekmény nélkül lezajló, "csak" féktelen ivással és kicsapongással jellemezhető táborok nemigen zavarják a többséget, pedig a jövő elitjének lezülléséről is szó van.
16:32  Távol a rakétáktól [2 hete]
  A Gázai övezet közelében szó sem lehet nyugodt pihenésről. Izrael polgári lakosainak mindössze 15 másodpercük van arra, hogy biztonságos óvóhelyet találjanak a szomszédból indított Hamasz-rakéták elől. "Rakétamentes vakáció" címszóval fogant idén is a kezdeményezés, hogy a térség leginkább sújtotta területeiről nyolcvan diák és tanár talál-jon egyhetes nyugalmat hazánkban. A kétszer negyvenfős csoport lapzártánkkor még Magyarországon tartózkodik, koordinálásukat a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapít-vány (Mazsök) vállalta.
16:25  Nyilasok: a nemzet alibije [2 hete]
  Az első világháború és következményei addig elképzelhetetlen új irányba terelték Magyarország történetét. A Monarchia és a Magyar Királyság felbomlott, a korábbi parlamenti pártok, melyek a dualizmushoz fűződő viszonyuk alapján szerveződtek (dualizmuspárti - függetlenségi), egyszeriben elvesztették létalapjukat. A hatalmat a korábban parlamenten kívüli mozgalmak, a polgári demokraták és a munkás-pártok vették a kezükbe. Ezek radikális változást hoztak.

2014. szeptemper 04, csütörtök

10:34  Európai ésszel felfoghatatlan, mi történik jelenleg Irakban [2 hete]
  Európai ésszel teljes egészében felfoghatatlan, hogy mi történik jelenleg Irakban. Az ország hivatalos hadserege már a múlté, megsemmisült az Iszlám Állam offenzívájában, melyet egészen Bagdad belvárosáig nem sikerült megállítani. A kalifátus Moszulig húzódó területén minden pénteken nyilvános kivégzések zajlanak, intézményesített rabszolga-kereskedelem és az iszlám történetében is ismeretlen szintű kegyetlenség. A Hetek tudósítója a helyszínről jelentkezik.
10:23  Vér, kegyetlenség és a magyar közélet [2 hete]
  A KDNP nem akar még az önkormányzati választásokon sem a Fidesztől külön indulni, mert bevált az együttműködés receptje. A helyi szinten olykor előforduló nézetkülönbségek pedig elenyészőek - nyilatkozta a Heteknek Rétvári Bence, a KDNP alelnöke, aki egyben az EMMI parlamenti államtitkára is. A politikussal arról is beszélgettünk, hogy miért posztolt megrázó képsorokat.
10:23  Kissinger: Súlyosabb háborúk jöhetnek [2 hete]
  Válságba jutott a nemzetállamok erőegyensúlyára épülő világrend, és az Egyesült Államok sem vállalja már a vezető szerepet a nemzetközi stabilitás fenntartásában, ezért olyan globális válság fenyeget, amelyben etnikumok, sőt régiók folyamatos háborúira kell felkészülni - figyelmeztet szeptember 9-én megjelenő új könyvében Henry Kissinger.
10:23  Hideg napok várnak a bankokra [2 hete]
  Minden napra jut egy "bankper", amelyek kapcsán a pénzügyi, a politikai és a jogászi világban is az az általános vélekedés, hogy a bankok ezeket a pereket többségében elvesztik majd. Az esélyek - pontosabban esélytelenség - ellenére a pénzintézetek a perek indítása mellett döntöttek, amivel az lehet a céljuk, hogy ezek az ügyek az Európai Unió Bírósága elé kerüljenek, amire csak akkor kerülhet sor, ha az összes magyar jogorvoslati lehetőséget kimerítették.
10:23  Tanúvédelmi program náciknak [2 hete]
  Mégsem emelnek vádat azok ellen a volt auschwitzi őrök ellen, akiket februárban tartóztattak le Németországban egy nagyszabású, háborús bűnösök felkutatására irányuló kampány eredményeként. A Der Spiegel című német hetilap összeállításának tanúsága szerint a német jogrend mindent elkövetett annak érdekében, hogy a mai napig a tettesek mindössze 0,48 százaléka kapott - az esetek többségében túl enyhe - büntetést. A kommunista "tanúvédelmi programban" az ítélettől való megmenekülés ára sok esetben a kommunista titkosszolgálattal, a Stasival való szoros együttműködés volt.
10:23  A tengerparton vadászott kisfiúkra a nuncius [2 hete]
  Santo Domingo tengerparti sétányán a cipőtisztító fiúk naponta jó, ha másfél dollárt keresnek. Nem csoda, hogy hamar híre ment annak, amikor 2009 őszén egy idősödő, baseballsapkás és melegítőbe öltözött úr tűnt fel a sétaúton, aki délutáni sétáin 10 dollárt ígért egyik-másik fiúnak, ha kicsit úszkál az óceánban, miközben ő a parton üldögél. A férfi, akit a sétányon - toszkán akcentussal kevert spanyol beszéde miatt - úgy ismertek, mint "az Olasz", mindössze azt kérte, hogy a 10-11 éves gyerekek ruhátlanul vessék magukat a habok közé.
10:23  Falus felügyeletet kapott [2 hete]
  Elég lelombozó a hangulat a baloldali pártokban, de nemcsak Falus Ferenc főpolgármester-jelölt vödrös videója és félreérthetőre sikerült nyilatkozatai miatt. A három baloldali párt úgynevezett koordinált indulása miatt most úgy tűnik, hogy mindenki egy kicsit úgy helyezkedik, hogy amennyiben fiaskó lesz az őszi választásokon, akkor a felelősség a másik párt vezetőire "fröccsenjen".

2014. augusztus 29, péntek

16:20  A balkáni front [3 hete]
  Az elmúlt hetekben a koszovói és albán médiában nagy felháborodást keltettek egy Szíriában harcoló koszovói férfi fényképei, melyeket az egyik legismertebb internetes közösségi oldalon tett közzé. A fotókon egy koszovói albán harcos, Lavdrim Muhaxheri látható, aki az Iszlám Állam (korábban: ISIS/ILIÁ) nevű terrorszervezethez csatlakozva harcol Szíriában és Irakban az új iszlám kalifátus megteremtéséért. Az első képek azt szemléltetik, ahogyan Muhaxheri áldozata fejét hátrafeszítve tartja, a következő fotón már a levágott fejet fogja a kezében.
15:40  Kiborult hallgatók [3 hete]
  A legtöbb ember számára eljön a pillanat, mikor kilép a közoktatás kapuján, s egy új, kihívásoktól sem mentes korszak kezdődik el az életében, melynek célja a "nagybetűs" életre való felkészülés. Ennek eléréséhez a társadalom többsége szerint szorgalmi, valamint vizsgaidőszakokkal kikövezett út vezet. A diploma megszerzése alatt a diákok számos nehézséggel néznek szembe, a legnagyobb megmérettetés azonban mégis az aggódással, stresszel való küzdelem, mellyel az egyetemi diákok szinte mindegyike találkozik vagy éppen küzd tanulmányai során.
15:20  A vágy megszállottai [3 hete]
  A Magyar Nemzeti Galériában (MNG) megrendezett időszaki Dada és szürrealizmus. Magritte, Duchamp, Man Ray, Miró, Dalí című kiállítás a jeruzsálemi Izrael Múzeum gyűjteményének anyagából mutat be átfogó válogatást. A kiállítás kultúrtörténeti képet fest két avantgárd mozgalom nemzetközi kialakulásáról és fejlődéséről, főként a kultúrtörténeti, filozófiai jelentőségükre koncentrálva.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest