pénztárca kímélő megoldások
 
Hetek hírek  Vegyes hírek
 

2017. április 27, csütörtök

09:04  "Gyűlölöm a rákot": Így győzött Darlene Zschech [1 napja]
  "Amikor erre a dalra készültem, legbelül éreztem, hogy van egy konkrét üzenete a számunkra. Azoknak a rákos betegeknek szól, akikre az orvosok kimondták a halálos ítéletet. Bármit is állít a lelet, ezt a dalt most nektek énekeljük. Ez Isten beszéde! Ez az Ő ígérete! Ő harcol érted! Gyűlölöm a rákot, Jézus nevében gyűlölöm!" - 2013 márciusában Darlene Zschech, a világszerte ismert keresztény előadó ezt az inspiratív felvezetőt mondta el friss húsvéti albumának, a Revealing Jesus (Ismerd meg Jézust) koncertfelvételén. Míg a dinamikus gospel dicséret több tízmillió YouTube-megtekintést és rekordszámú, 48 millió Twitter-bejegyzést generált, ugyanennek az évnek a végén, a karácsonyi készülődés közben Darlene maga is lesújtó hírrel szembesült: egy rutinvizsgálat során előrehaladott, négyes fokozatú daganatot találtak a mellében. A halálos diagnózis ellenére az ausztrál énekesnő hitt abban a névben, amit milliók előtt énekelt, és az orvosai szerint "csodával határos módon", két év hősies harc után újra talpra állt, és idén februárban immár teljesen egészségesen kiadta legújabb albumát, a Here I Am Send Me-t (Itt vagyok, küldj engem). A Hope 103.2 rádiónak, a Christianity Todaynek és a CBN-nek adott nagy interjújában részletesen elmesélte, hogyan élte meg az életbe és Jézus nevébe vetett hitét a kórházban, miközben csontsoványra lefogyott, elvesztette a haját és fizikailag önmaga árnyékává vált.
09:04  Visszavonták a "rabszolgatörvény" tervezetét [1 napja]
  A Munka Törvénykönyve módosításának visszavonását kezdeményezte a héten az Országgyűlés gazdasági bizottsága, így az egyéni módosító lekerült a napirendről, és - fordított sorrendiségben - jövő héten a kormány és a versenyszféra egyeztető fóruma elé kerül. Bírálók szerint a tervezet, amely mögött az autógyártó lobbi állhat, tulajdonképpen a vészes emberhiányt igyekszik a meglévő munkavállalók terhelésének fokozásával ellensúlyozni.
09:04  Tulajdonosváltás az Indexnél [1 napja]
  Múlt csütörtökön jelentette be az Indexen a lap jogásza, Bodolai László, hogy az Index a Bodolai által igazgatott Magyar Fejlődésért Alapítvány (MFA) tulajdonába került. Az MFA-t mindössze egy hónappal ezelőtt alapították, az Index tulajdonjogát pedig a Magyar Nemzetben és a HírTv-ben is érdekeltséggel bíró Pro-Ráta Holding Zrt. ruházta át az alapítványra. A Pro-Ráta Simicska-érdekeltség, az MFA-ban, illetve körülötte pedig megjelent Simicska unokaöccse, valamint egyik legfőbb bizalmasa. Az Index főszerkesztője a helyzetet nem túl kellemesnek nevezte, de az ATV-ben azt hangsúlyozta, hogy az Index nem Simicska Lajosé.
09:04  Időtlen jellemrajzok - Charles Dickens és az internet kora [1 napja]
  Mi értelme van a 21. században egy 19. században íródott regényt olvasni? Nemhogy internet, de még televízió és rádió sem létezett akkoriban. Nem voltak telefonok, az emberek gyalogosan, lóháton, vagy lovaskocsival közlekedtek. A Facebook és az Instagram, a Star Wars és a Marvel, az űrutazás és a mesterséges intelligencia korában mitől lenne releváns Charles Dickens és a viktoriánus Anglia világa?
09:04  A Kék bálna-átverés és az öngyilkos tinik [1 napja]
  A kamaszok körében terjedő, Kék bálna névvel fémjelzett internetes öngyilkossági hullámra, amely állítólag Európa-szerte terjed, különböző szervezetek, szakemberek, sőt a politika is rámozdult. A bulvármédia által erősen kiszínezett hír azonban, úgy tűnik, nem teljesen megalapozott, és felesleges pánikkeltésre alkalmas. "A média felelőssége eleve óriási az öngyilkosságok tálalásában, mivel erősen mintakövető magatartásról van szó" - mondja a pszichológus, aki szerint szükségtelen az internet reális veszélyeit felturbózni.
09:04  Észak-Korea útja a nagyhatalommá válásig [1 napja]
  Hogyan jutott el odáig az okkal lenézett phenjani rezsim, hogy katonai nagyhatalommá vált? Mi volt a fegyverkezés ideológiai háttere? És mihez kezdhet a nemzetközi közösség Kim Dzsong Un rendszerével? Két fontos évfordulót ünnepelt áprilisban Észak-Korea, mindkettőt jelentős katonai erődemonstráció kíséretében. Április 15-én Kim Ir Szen alapító-elnök születésének 105. évfordulóját, tíz nappal később pedig a Koreai Néphadsereg alapításának 85. évfordulóját ünnepelték.
09:04  Jöhet az újabb "együttélés" Franciaországban? [1 napja]
  Történelmi eredményt hozott a francia elnökválasztási verseny első fordulója, hiszen a hagyományos politikai váltógazdaság jelöltjei be sem kerültek a második fordulóba, ahova a centrista Emmanuel Macron és a nacionalista Marine Le Pen jutottak tovább. Ez gyakorlatilag egy politikai földrengéssel ér fel, és ahogy ilyenkor lenni szokott, az a valószínűbb, hogy kaotikus állapotok alakulnak ki.
09:04  Orbán: a migrációról szólnak a Magyarországgal kapcsolatos viták [1 napja]
  Migráció, CEU-ügy, civil szervezetek - ezek voltak az Európai Parlament szerdai plenáris ülésének témái - az ülésen felszólalt a magyar miniszterelnök is. Összefoglalónk.
09:04  ATP-tenisztorna Budapesten [1 napja]
  E sorok lejegyzésekor is szinte hihetetlennek tűnik, hogy a magyar sportkedvelők és teniszrajongók ilyen ajándékhoz juthattak: a teniszvilág egyik központi bázisává erősödtünk. A Gazprom Hungarian Open top 50-es, top 30-as és top 20-as teniszezőket utaztatott fővárosunkba. Mindenki számára lehetségessé vált, hogy élőben megtapasztalhassa, hogyan is néz ki a mai férfi tenisz.

2017. április 20, csütörtök

07:46  "Tegyük újra naggyá a családokat!" [1 hete]
  Budapesten rendezik május végén a Családok Világkongresszusát, amelyen több mint 80 országból érkeznek előadók és vendégek, ebből az alkalomból beszélgettünk Larry D. Jacobsszal, a szervezőbizottság elnökével. A rendezvény fő témája, hogyan lehet a sokfajta kihívás között megvédeni, sőt megerősíteni a bibliai értékrenden alapuló természetes családmodellt, amit a társadalom alapegységének tekintenek.
07:46  Évi 712 gyermekmolesztálási ügy [1 hete]
  Mintha kicsit megnyílt volna a zsilip: sorban derülnek ki a kiskorúakat molesztáló nevelők különböző ügyei. Legutóbb egy középkorú erkölcstanár borzolta fel a kedélyeket, aki kikezdett egy 13 éves diákkal. A Hintalovon Alapítvány szakértői szerint nem annyira az esetek száma nő, hanem több ügy kerül napvilágra, mert óriási a látencia.
07:46  Észak-Korea tovább teszteli a világot [1 hete]
  Mike Pence amerikai alelnök felszólította Észak-Koreát, hogy ne "tesztelje" Donald Trump eltökéltségét, miszerint az Egyesült Államok akár katonai beavatkozással is válaszolhat az utóbbi időszak provokációira. Miután Phenjan nagyszabású katonai parádé keretében emlékezett meg Kim Ir Szen születésének 105. évfordulójáról, legutóbbi rakétatesztje ismét kudarccal végződött, aminek okáról figyelemre méltó elméletek láttak napvilágot.
07:46   Keresztény fiatallal végzett a terrorista Jeruzsálemben [1 hete]
  Jeruzsálem Ras al-Amud negyedéből való Jamil al-Tamimi, az 57 éves arab merénylő, aki a Jaffa-kapu környéki villamoson több ízben is mellkason szúrta Hannah Bladont. Egy szolgálaton kívüli rendőr húzta meg a vészféket, és fegyverezte le Tamimit. A támadás során egy harmincas éveiben járó terhes asszony, és egy ötven év körüli férfi is megsérült.
07:46  May robbantott [1 hete]
  Előrehozott parlamenti választások lesznek június 8-án Nagy-Britanniában - jelentette be kedden Theresa May brit miniszterelnök. A jelenlegi parlament mandátuma 2020-ban járt volna le. Theresa May teljesen váratlanul döntött a választások kiírásáról. Az erről szóló törvényjavaslatot a kormány szerdán terjeszti az alsóház elé, amely várhatóan még aznap szavaz is róla.
07:46  Gratuláció a szultánnak [1 hete]
  Donald Trump amerikai elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök is gratulált Recep Tayyip Erdogannak a hétvégi alkotmányos népszavazás eredményéhez. Elég szomorú.
07:46  Paks, Orbán, Gyurcsány - Népszavazási dömping a baloldalon [1 hete]
  Népszavazási hullámmal sodorná el a kormányt az ellenzék: Az LMP Paks ügyében, a Momentum a CEU és a kormányfőválasztás ügyében, a DK szintén CEU-ügyben, a Párbeszéd Paks kapcsán nyújtott be összesen tucatnyi kérdést a Nemzeti Választási Bizottsághoz. Az eddigi gyakorlat alapján szinte egyik kérdés "átengedésére" sincs komoly esély, az ügyek ilyen módon történő napirenden tartása mégis hozhat valamit a kezdeményezők konyhájára. Mint megtudtuk, az LMP akkor is kész aláírást gyűjteni Paks kapcsán, ha elhasalnak a kérdéseik.
07:46  Trump három üzenete [1 hete]
  Donald Trump áprilisban három látványos katonai manőverrel jelezte, hogy az Egyesült Államok szakítani kíván az Obama-éra "erőtlenségével". A sort a szíriai vegyifegyver-támadásra adott rakétacsapás nyitotta meg, majd Észak-Korea provokatív rakétakísérleteire válaszul Trump a térségbe küldte a flotta több egységét. Eközben Afganisztán egy távol eső tartományában ledobták az amerikai hadseregben rendszeresített legnagyobb hatóerejű nem nukleáris bombát, amit először vetettek be harctéri körülmények között.

2017. április 13, csütörtök

08:09  Istentelen szabadság [2 hete]
  A liberalizmus filozófia, világnézeti alapelv, illetve politikai, gazdasági és szociális gondolat is egyben. Honnan ered ez az eszme, amelynek modern formája dominálja a nyugati világ gondolkozásmódját? És mik az alapvető különbségek a klasszikus liberális értékrend és a modern liberalizmus között? Hogy választ kapjunk a kérdéseinkre, először a 17. századba kell visszautaznunk, hogy megismerkedjünk "a liberalizmus atyjával", John Locke-kal.
08:04  "Igyekszünk a Szentírás értékei alapján értelmezni a híreket" [2 hete]
  Többet foglalkozunk majd közéleti témákkal, nagyobb hangsúlyt kapnak a világpolitika eseményei és a társadalmi kérdések elemzése. Kevesebb könnyed téma lesz, és bár nem akarjuk sokkolni a hallgatóinkat, azt a látszatot sem szeretnénk kelteni, mintha körülöttünk minden rendben lenne. Ezt a "missziót" meghagyjuk a kereskedelmi rádióknak.
08:04  Ostobaság a tudomány bojkottja [2 hete]
  Budapesten tartott előadást egy innovációs konferencián a világhírű haifai Bar-Ilan Egyetem elnöke, Daniel Hershkowitz. A matematikus-professzorral életének fordulatai mellett az oktatás szabadságáról és az egyetemi autonómia korlátairól is beszélgettünk, no meg arról, milyen területen számíthatunk áttörésekre a közeljövőben, és segítheti-e a tudomány a Biblia jobb megértését. Nagyinterjú.
08:04  Irányváltás - Amerikai légicsapás Szíriában [2 hete]
  180 fokos fordulat: katonai támadást mért Washington Szíria egyik légibázisára. Trump évekkel ezelőtt még óva intette elődjét attól, hogy beavatkozzon a közel-keleti ország kaotikus és átláthatatlan konfliktusába. Most viszont ő maga döntött a katonai lépés mellett nem sokkal azután, hogy felvételek kerültek nyilvánosságra egy vegyifegyver-támadásról, amelyet a vádak szerint Bassár el-Aszad erői követtek el. Az amerikai akció miatt azonban újra kiéleződött a feszültség a szíriai elnök szövetségesének számító Oroszországgal.
08:04  A 7,2 milliós határ [2 hete]
  A kormány nemzetbiztonsági okokból tartja fontosnak a külföldről támogatott nem-kormányzati szervezetek (NGO-k) tevékenységének újraszabályozását. A bírálók szerint a tényleges nemzetbiztonsági kockázatot jelentő szerveződések kiszűrésére ez a módszer teljesen alkalmatlan.
08:04  Dzsihadisták kereszttüzében [2 hete]
  Két kopt templom virágvasárnapi istentiszteletén rendeztek vérfürdőt öngyilkos merénylők Egyiptomban. A támadások mögött az Iszlám Állam áll, melynek helyi csoportja a közelmúltban fenyegetőzött a keresztény kisebbség szisztematikus terrorizálásával. A dzsihádista öldöklések keresztény ünnepekre való időzítése nemcsak a pusztítás mértékét növeli, hanem a támadások vallási jellegét is hangsúlyozza.
08:04  Orbán Soros-maratonra készül [2 hete]
  Kisebbségben vannak a Fideszben azok, akik feleslegesnek vagy elhibázottnak tartják a CEU körüli konfliktust. Orbán Viktor verbális és metakommunikációja mindenki számára világossá teszi a pártban, hogy ebben az ügyben bizalmi kérdést jelentene bármilyen különutasság. A hivatalos belső álláspont szerint a tömegtüntetések ellenére kifejezetten jól alakulnak a dolgok a párt számára, mert Soros György népszerűtlensége a belső mérések szerint vetekszik Gyurcsányéval, éppen ezért az ellene folytatott küzdelem mozgósító erővel hathat a korrupciós ügyek miatt lanyhuló aktivitású Fidesz-bázisra.
08:04  Jézus pere és a feltámadás: nagy fordulat a harmadik napon [2 hete]
  "Mostantól fogva nem láttok engem mindaddig, amíg azt nem mondjátok: Áldott, aki jön az Úrnak nevében!" Ezzel a drámai mondattal hagyta maga mögött Jézus azt a várost, ahol éppen királlyá akarták tenni. Jeruzsálem polgárai a négynapos bomló hulla, Lázár föltámasztása után (lásd múlt heti cikkünk: Bethániától Jeruzsálemig. Hetek, 2017. április 7.) ugyanis meg voltak róla győződve, hogy Ő Dávid fia, az előre megígért Messiás.

2017. április 06, csütörtök

11:31  George Sorosról írt könyvet Andreas von Rétyi német újságíró [3 hete]
  George Soros: A multimilliárdos globális hálózata és az általunk ismert világ vége címmel jelent meg a napokban a magyar származású német újságíró, Andreas von Rétyi könyve. A könyv a Soros-szervezetek tevékenységével és azoknak a politikai életre gyakorolt hatásával foglalkozik elsősorban, és ahogy a címből is látszik, a szerző szerint a multimilliárdos az általa pénzelt civil szervezeteken keresztül a világpolitikára is nagy befolyást gyakorol.
11:31  Túszul ejtett a Gestapo, happy end lett belőle [3 hete]
  "Mostanában nem érek rá, nagyon sok dolgom van, az új könyvem kiadását intézem" - mondta egy alkalommal, amikor az interjút próbáltuk egyeztetni. Először azt gondoltam, kifogást keres, de tévedtem. Bálint Ákos ügyvéd 94 évesen sem mondható nyugdíjasnak; ír, szerkeszt, és naponta bejár a Budapesti Ügyvédi Kamarába. Arra panaszkodik, hogy ügyfelei egyre-másra kihalnak. A Heteknek az 1944. márciusi német megszállás évfordulója kapcsán mondta el regénybe illő történetét.
11:31  Ideggáz: újabb borzalom Szíriában [3 hete]
  A megdöbbenésen és együttérzésen túl Izraelben politikai nyilatkozathullámot is kiváltott a szíriai vegyifegyver-incidens. Voltak, akik azonnali beavatkozást sürgettek a szomszédos országban a tömegpusztító fegyver használata miatt, mások szerint bármilyen szörnyű következményekkel járt is a támadás, nem lépte át az Izrael által a katonai akció feltételeként támasztott "vörös vonalat".
11:31  Betánia és Jeruzsálem: két feltámadás [3 hete]
  "Lázár, jöjj ki!": a híres felszólítás 1985 éve, egy apró júdeai faluban hangzott el. Jézus közvetlenül a számára drámai fordulatokat hozó pészah (húsvét) ünnepe előtt kiáltott be egy tömény bűzt árasztó sziklasírba. Az ezt követő rendkívüli jelenet olyan sokkot váltott ki a korabeli zsidó közvéleményben és politikai elitben, hogy a Nagy Szanhedrin elrendelte mind a híres, hírhedt galileai férfi, mind pedig a csoda két lábon járó bizonyítékának, Lázárnak az eltüntetését. Mo Costandi neurobiológus, a The Guardian brit napilap számára részletesen leírta az emberi test lebomlásának pontos folyamatát, amiből következtetni lehet arra, miként is nézett ki a hőségben négy napja rohadó emberi test, amikor találkozott Jézus csodatevő hangjával.
11:31  Gyorsított eljárás - Orbán Viktor és a CEU [3 hete]
  Még a Fidesz politikusait is meglepte, hogy a kormányfő bizalmi kérdésként kezelte a Közép-európai Egyetem (CEU) jelenlegi formában történő működését nehézzé tevő felsőoktatási törvény módosítását. Három magyarázatot hallottunk arra, hogy miről szól és miért volt sürgős ez az óriási politikai vihart kiváltó törvénymódosítás Orbán Viktornak: az első szerint valódi oktatási problémát kellett elhárítani, csak "benézték" a nemzetközi hatását. Második lehetséges interpretáció, hogy a miniszterelnöknek egy személyes meccse zajlik az őt nemigen kedvelő Soros Györggyel, és egész egyszerűen borsot akart törni a milliárdos orra alá, azzal, hogy kiszúr az egyetemével. Harmadik esetleges szcenárió szerint a volt szovjet tagköztársaságokban komoly gondot okoznak Moszkvának a CEU-ról érkező nyugatos, amerikai orientációjú "politikusok", és Putyin Orbán Viktornak adott támogatásának a kiszorítás is az ára.
11:31  Nyolc nap - Gavra Gábor publicisztikája [3 hete]
  Kevesebb mint nyolc nap - ennyi telt el a felsőoktatási törvény módosításának Országgyűlés elé terjesztése és elfogadása között. Ha a "CEU-ügy" kirobbanását az Origón a Magyarországon működő külföldi fenntartású felsőoktatási intézmények működési szabálytalanságaival foglalkozó cikk megjelenésétől számítjuk, akkor is csak néhány órával telt el több az ügy kezdete és vége között. Nyolc nap elegendő volt ahhoz, hogy a magyar Országgyűlés kormánytöbbsége kivégezze a Közép-európai Egyetemet, vagy legalábbis megteremtse a kivégzés feltételeit.
11:31  Elstartolt a brexit - Az uniós vezetők diktálják a tempót [3 hete]
  Március 29-én Theresa May miniszterelnök megtette a kezdeti lépést ahhoz, hogy Nagy-Britannia véget vessen negyven éve tartó, igazán soha nem működő kapcsolatának az Európai Unióval. Az Európai Tanács válaszként kidolgozott ütemtervéből egyértelműen látszik, hogy nem áll szándékában "könnyű válásra" törekedni. Brüsszel már a tárgyalások kiindulópontjának megválasztásában sem enged a brit félnek, hanem ragaszkodik ahhoz, hogy a jövőbeni együttműködés kereteit csak a kilépés feltételeinek lefektetése után vitassák meg. Az egész folyamat várhatóan két év múlva, 2019. március 29-én zárul le.
11:31  Bosszú Szíriáért [3 hete]
  Kirgiz öngyilkos merénylő robbantott a szentpétervári metrón április 3-án. A Szennaja Ploscsagytól a Műszaki Főiskola felé tartó szerelvényen 14 ember vesztette életét, ötvenen sérültek meg. Másnap estére azonosították az áldozatokat, és nyilvánosságra hozták az elhunytak neveit: van köztük 12 éves diáklány és 71 éves nyugdíjas is. Az eset pontosan aznap történt, amikor az orosz elnök szentpétervári tartózkodása miatt fokozott biztonsági intézkedések voltak életben.
11:31  Brutális start [3 hete]
  Brutális választási kampányra számít Semjén Zsolt, derül ki a miniszterelnök-helyettes minapi, a Magyar Időknek adott interjújából. Semjén azt is elmondta, szerinte ősztől fog bedurvulni, "extatikussá" válni a kampány, mégpedig a tehetetlen ellenzék dühe miatt. Lehet, hogy Semjén tévedett, legalábbis a kezdési időpont tekintetében, ugyanis a hét vége óta meglehetősen felpörögtek az események és az indulatok is. A két póluson jelenleg a kormány, illetve a Jobbik és a Simicska-család alkotta egység áll, a baloldali ellenzék most halkabb.

2017. március 30, csütörtök

08:32  Ferenc pápa lett az új európai egység mentora [4 hete]
  Ferenc pápa elégedett lehet az Európai Unió 27 vezetője által kiadott Római Nyilatkozattal (a brit miniszterelnök már nem vett részt a tanácskozáson). A dokumentum ugyanis szorgalmasan követi azt a nyomvonalat, amit egy nappal korábban a katolikus egyházfő nagyívű beszédében ugyanezen vezetők előtt megfogalmazott. Ferenc pápa víziója szerint "Európát építeni kell", méghozzá azon az alapon, amelyet az unió "alapító atyái" hatvan évvel ezelőtt lefektettek. Az épületet pedig kezdjék el azok építeni, akik "képesek gyorsabban futni", maguk után húzva a lassabbakat. Hogy melyek ezek az "élbolyban" lévő államok: az elemzők többsége szerint Németország, Franciaország és Olaszország aspirál arra, hogy az új Római Unió élére álljon, feltéve, hogy az első két országban az idei választások a megfelelő eredményt hozzák.
08:23  A Vatikán lesz az európai integráció motorja? [4 hete]
  Március 24-én fogadta Ferenc pápa az Európai Unió állam- és kormányfőit, akik az Európai Unió alapját képező, az Európai Gazdasági Közösséget létrehozó római szerződés aláírásának 60. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségekre érkeztek a városba. Németh Sándort, a Hit Gyülekezete vezető lelkészét még a római csúcs előtti napokban kérdezte a Hit Rádió munkatársa Európa jelenéről és jövőjéről, ám az elhangzottakat aktuálissá teszi a csúcstalálkozón elfogadott nyilatkozat, és Ferenc pápa Európa jövőjéről elmondott beszéde. (A találkozóról és a pápa beszédéről számunk 2. oldalán részletesen is írunk.)
08:21  A dal, ami erősebb a barátságnál [4 hete]
  Presser Gábor az interjúnk előtt előre kikötötte, hogy nem szeretne a privát életéről beszélni, még kevésbé a rendszerváltás előtti és utáni dolgokról, a dicső múltról és az LGT-ről végképp nem, legfeljebb arról, amivel ma foglakozik. Nos, innen szép a győzelem - gondoltuk útban a Vígszínház padlásszobája, azaz Presser Gábor irodája felé menet.
08:21  Interjú Gary Chapman párkapcsolati szakértővel [4 hete]
  Az emberi lét sikere a vertikális és horizontális (Istennel és embertársainkkal való) kapcsolatokon múlik - állítja dr. Gary Chapman párkapcsolati szakértő, házassági tanácsadó, író és lelkész. Az embertársainkkal való kapcsolatépítésben segíthet annak az öt "szeretetnyelvnek" az alkalmazása, amelyről a szerző egy egész könyvsorozatot írt, s közülük negyvenet magyar nyelven is kiadtak. Az "Egymásra hangolva" (The Five Love Languages) című alapmű 25 évvel ezelőtt jelent meg először, angol kiadásban 11 millió példányban kelt el, és ma is az eladási lista élén áll. Dr. Chapman könyveit több, mint 50 nyelvre fordították le, napi rendszerességgel sugárzott rádióadásait pedig 400 rádióállomás közvetíti az Egyesült Államokban. A 79 éves párterapeuta a Harmat kiadó meghívására érkezett Magyarországra, s előadó körútját megelőzően exkluzív interjút adott a Heteknek.
08:21  Újra divatba jött a házasság [4 hete]
  A hazai népesedési trendek nagyban egybecsengenek az uniós tendenciákkal: közel száz év óta mindenhol csökken a csecsemőhalandóság, a gazdasági válság okozta mélyrepülés után növekedni kezdett a születésszám, és - Magyarországon különösen - megnőtt a házasságkötések száma is.
08:21  Politikai KRESZ-lecke Erdélyben [4 hete]
  Folytatódik a romániai magyarság identitásának megőrzését és az oktatásfejlesztést segítő programok megvalósítása - állapodott meg egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke Budapesten folytatott egyeztetésükön. A két pártelnök megbeszélésén szó volt a magyar-román kétoldalú kapcsolatok normalizálásának lehetőségeiről is. A Fidesz és a Kelemen Hunor által vezetett RMDSZ az utóbbi évben szorosabb kapcsolatot ápolt, mint bármikor korábban, szemben a Markó-érával, amikor ez a viszony hűvös, távolságtartó volt. Megváltozott álláspont vagy csak gyakorlatiasabb politizálás? Ennek próbáltunk utána járni.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya