pénztárca kímélő megoldások
 
Hetek hírek  Vegyes hírek
 

2017. december 14, csütörtök

16:57  A második agy [2 napja]
  A hasad a második agyad - ezt állítja a neurobiológia új szakága, amely kimutatta, hogy érzelmi és hangulati életünk központja nem a fejhez, hanem a hasunkhoz, pontosabban a bélrendszerünkhöz kötődik. A zsidó világkép alapján ez nem más, mint a "szív fala", az emberi személyiség védőbástyája.
16:57  Az információ kapuőrei [2 napja]
  Az elmúlt évtizedekben egy háború zajlott le az információ kontrolljának a megszerzéséért. Anélkül, hogy ennek a mélyreható változásnak a következményeit felmértük volna, magunkévá tettük négy hatalmas vállalat termékeit és szolgáltatásait. A Google-on keresünk, a Facebookon kommunikálunk, az Amazonon vásárolunk, az Apple pedig szórakoztat bennünket.
16:57  Robotemancipáció - Politikai stratégiák és a science fiction [2 napja]
  A robotok és a mesterséges intelligencia hétköznapivá válása szakemberek szerint a fejlődés ígéretével együtt rengeteg aggodalmat is felvet. A pesszimisták szerint egyenesen ez lesz az emberiség utolsó találmánya. Valóban ilyen drámai lenne a helyzet?
16:57  Jeruzsálem Izrael fővárosa [2 napja]
  Petíciót tett közzé három közéleti személyiség - Gerő András történész, Olti Ferenc zsidó közösségi aktivista és Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze - lapunk alapító-főszerkesztője - arról, hogy támogatják Donald Trump elnök döntését, amellyel elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosának.
16:57  Senkinek sem való világ [2 napja]
  Tizenöt év tapasztalata azt mutatja, hogy a valóságshow-k játékosai közül szinte senki nem profitált a tévés szereplésből. Ezzel szemben sokakat elnyelt az alvilág: a bűnözés vagy a prostitúció útjára léptek, és ezzel - akár akaratlanul is - mintát közvetítenek a nézők számára. A producereket mindeközben egy dolog hajtja: a profit.
16:57  A Facebook mint megkerülhetetlen nagyhatalom [2 napja]
  Egyre többen ismerik fel, hogy Mark Zuckerberg kezében olyan rendkívüli befolyás összpontosul, ami talán sosem volt a történelemben. A Facebook tulajdonképpen észrevétlenül hódította meg az élet különböző területeit: a politikát, a médiát, a társadalmi kapcsolatokat. Mindezt úgy, hogy még azoknak sem tűnt fel az óriáscég befolyásának valódi hatása, akik közvetlenül Zuckerberg mellett dolgoztak. Az elmúlt évben több egykori vezető fejezte ki aggályait a különböző jelenségekkel kapcsolatban.
16:57  Már nem ciki a gyerek [2 napja]
  Minél jobban érzik magukat a dolgozók egy munkahelyen, annál nagyobb a produktivitásuk. Úgy tűnik, a munkaerőhiány és az új generációs elvárások a hazai munkáltatókat is mindinkább rászorítják a családbarát intézkedésekre. Egyelőre főleg a külföldi cégek járnak elöl a jó példával.
16:57  Kik azok A palesztinok? [2 napja]
  "Izrael, kifelé Kánaánból" - ezzel a transzparenssel nem egy Józsué csatáiról szóló kosztümös film szereplői vonulnak fel, mikor Jerikó falai alatt meglátják az izraelita harcosokat, hanem olyan ma élő palesztinok, akik magukat a kanaániták egyenes leszármazottainak vallják. A legfurcsább persze ebben a faramuci érvelésben az, hogy a többnyire muszlim hitű palesztinok ez esetben a héber Bibliára hivatkoznak, arra a könyvre, amelynek egyéb - a zsidó népre, Izrael földjére és Jeruzsálemre - vonatkozó állításait messzemenőkig elutasítják.

2017. december 07, csütörtök

22:50  Nemzetközi vizeken [1 hete]
  A konkurencia képviselői is elismerően nyilatkoztak a Q&C legújabb termékéről, amelyet idén ősszel mutattak be a vizes szakma legfontosabb képviselőit felvonultató Amsterdam International Water Weeken (AIWW). A magyar cég által fejlesztett Nano egy olyan mezőnyben tűnt ki, és zsebelte be a versenytársak dicséreteit, ahová csupán a bejutást jelentik az innovatív és futurisztikus ötletek.
05:23  Trump elismerte, hogy Jeruzsálem Izrael fővárosa, de nem nevezte oszthatatlannak [1 hete]
  Az Egyesült Államok Jeruzsálemet ismeri el Izrael fővárosának - jelentette be szerdán Washingtonban Donald Trump amerikai elnök, egyúttal közölte, hogy az amerikai nagykövetséget átköltöztetik Tel-Avivból Jeruzsálembe. Arról azonban nem szólt, hogy a város egésze Izrael fővárosa, nem nevezte oszthatatlannak Jeruzsálemet.
05:23  Áll a baál - Pajor Tamás publicisztikája [1 hete]
  Ray Kurzweil a Google fejlesztési igazgatója zsidó származású amerikai feltaláló, mérnök. A transzhumanista szerző könyve the New York Times bestseller lett, Bill Gates pedig Kurzweilt "a mesterséges intelligencia jövőjét legjobban megjósoló" személynek nevezte. Amikor egyszer feltették neki a kérdést, hogy szerinte Isten létezik-e, azt válaszolta: "Még nem".
05:23  Nincsenek rendben a magyar demográfiai mutatók [1 hete]
  Idén megállt a születések és a házasságkötések számának emelkedése, és nőtt a halálozások száma. A munkaerőpiacra belépőek száma évről évre csökken, a nyugdíjkorhatár pedig folyamatosan emelkedik.
05:23  Belső menekültek - Új antiszemita hullám Európában [1 hete]
  A 2000-es évek óta drámai mértékben erősödik az antiszemitizmus Európában. A kontinensen élő zsidóságot most elsősorban nem a tradicionális szélsőjobboldali csoportok, hanem az Izrael-ellenes baloldaliak, valamint a nagy tömegekben betelepült muszlimok részéről érik fenyegetések.
05:23  Aranyanyu védőhálója [1 hete]
  Hatgyermekes cigány nőként Tímea leérettségizett, majd környezete megrökönyödésére szociológiából diplomázott. Ma már mindenki büszke rá: "Cigány és okos" - hajtogatja egy idős férfi, akárhányszor meglátja Tímeát az egyik kecskeméti szegregátumban.
05:23  Magyar filmsiker előzi a hollywoodi műhelyeket [1 hete]
  Sejthető volt, hogy a Viszkis egyszer a mozivászonra lép. Bár a film fő célja a bevétel maximalizálása, a tömeglélektani és szociológiai tanulságok levonása sem lett volna érdektelen. De akkor ki vett volna mozijegyet Antal Nimród alkotására?
05:23  Folytatódik a dezintegráció a baloldalon [1 hete]
  A választók nem a pártprogramokról, hanem a közöttük folyó hatalmi vitákról értesülnek. Mindez sok tekintetben emlékeztet a 2013-14-es választási előkészületekre, amiből, mint ismert, nem sok jó származott a baloldal számára.
05:23  Elitegyetem a kereszténység ellen [1 hete]
  A keleti parti elitegyetemek közül az egyetlen, ami nem a gyarmati időben, hanem a 19. században jött létre, a Cornell University. Az egyetem társalapítója írta a mai napig legmérgezőbb Bibliakritikát.

2017. november 30, csütörtök

07:39  "A különbözőségünk nem lehet akadálya a partnerségnek" [2 hete]
  Semjén Zsolt nagy visszhangot kiváltott előadást tartott a Szent Pál Akadémián. interjú az akadémia rektorhelyettesével, a Hit Gyülekezete országos vezetőségének ügyvezetőjével.
07:39  Földrengések órája - 2018 a katasztrófák éve lesz? [2 hete]
  23 óra, 56 perc és 4 másodperc szükséges ahhoz, hogy a bolygónk megforduljon a tengelye körül. Ez az idő azonban csak látszólag állandó. A másodperc tört részeivel mérhető változások egy új elmélet szerint globálisan növelhetik a földrengésveszélyt.
07:39  Darwin buldogjai [2 hete]
  Darwin evolúciós elméletéből mások formáltak kereszténységellenes fegyvert. A fordulatot egy oxfordi vita hozta el, amit a korabeli sajtó felkapott.
07:39  Boldogító nem? - A szingli társadalmak és a feminizmus [2 hete]
  Nyugaton a hagyományos családmodellt egyre inkább felváltják az alternatív együtt- élési módok. Ha a trend nem változik, néhány évtizeden belül szinte minden nyugati ország a szinglik társadalmává válik. Vajon miért ódzkodnak a hölgyek a házasság szövetségétől?
07:39  "A legrosszabb még Európa előtt áll" [2 hete]
  A Tel Aviv Egyetem Arab és iszlám tanulmányok tanszékvezetője Budapesten tartott előadásában arra kereste a választ, miért buknak el sorra az iszlám radikalizáció ellen bevezetett programok Nyugaton.
07:39  Te kire számíthatsz? [2 hete]
  Minél szélesebb a kapcsolati hálónk, annál sikeresebbek vagyunk, és fordítva: a társadalmi ranglétrán elfoglalt helyünk befolyásolja a barátaink-ismerőseink számát. Egy kutatás szerint a magyarok kifejezetten rosszul állnak a kapcsolati tőke terén.
07:39  Interjú a Dzsihádfigyelő blog alapítójával [2 hete]
  Bill Warner, Robert Spencer, Pamela Geller. Egy sor világhírű iszlámkritikus foglalkozott egy magyar blog Facebookon történő betiltásával. Az oldal szerkesztője névtelenül adott interjút a Heteknek. Honnan jött az ötlet, hogy iszlámkritikus oldalt indítsanak Magyarországon? - Nyolc évvel a szeptember 11-ei terrortámadás után pár barátommal úgy gondoltuk, hogy az embereket itthon is meg kell ismertetni azzal az iszlám ideológiával, ami egyre többször szerepelt a hírekben. Azóta a videóinkat a Youtube-on több mint 3 millióan nézték meg, a Facebook-oldalunkat pedig közel 7 ezren követték. Az oldalakat egy tucat idealista ember szerkeszti, akik a szabadidejükben cikkeket fordítanak, videókat feliratoznak, és olvashatóvá tesznek a magyar emberek számára addig nem elérhető iszlámkritikus tartalmakat. Anyagainkat számtalanszor szemlézte már a hazai sajtó, büszkeséggel tölt el, hogy az iszlámkritika itthon mainstreammé vált. A nyugat-európai országokhoz képest hazánkban elenyésző az iszlám vallású emberek száma. Miért szükséges mégis foglalkozni a kérdéssel? - Az iszlámmal kapcsolatos szomorú történelmi tapasztalatok miatt a magyaroknak könnyebb összekapcsolniuk a világban történő eseményeket azzal az ideológiával, ami ezek mögött áll. Az a célunk, hogy a társadalom tájékozott legyen az iszlám totalitárius ideológiájával kapcsolatban. Magyarországon az a leginkább aggasztó, hogy a baloldal "hasznos idiótaként" olyan totalitárius eszmerendszert véd és támogat, ami veszélyesebb a nácizmusnál és a kommunizmusnál. A visegrádi országoknak példát kellene mutatniuk azzal, hogy kiállnak a világtörténelem leggazdagabb civilizációja és annak eredményei - a nők szabadsága, egyenjogúsága, a szólás-, és vallásszabadság - mellett. Mi az, amit itthon a leginkább rosszul tudunk az iszlámról? - Szulejmán például dzsihádot folytatott Magyarország ellen egy totalitárius ideológiától vezérelve. Mi pedig szobrot emelünk neki Szigetváron Zrínyi szobra mellé, a tévében pedig cuki szappanoperákat mutatunk róla. Ez nonszensz! Ilyen alapon akár Auschwitzban is állíthatnának Hitler-szobrot, a tévében pedig mehetne cuki Hitler-sorozat… Mi az oka annak, hogy névtelenül szerkesztik az oldalt? Kaptak már fenyegetést? - Az iszlámot kritizálni nem életbiztosítás. Geert Wilders holland politikus 24 órás védelem alatt áll több mint 10 éve, mert a "béke vallásának" követői meg akarják gyilkolni. Volt szerencsém találkozni Kurt Westergaarddal (dán karikaturista - a szerk.) is Magyarországon, miközben 4-5 dán és magyar titkosügynök kísérte. Mi személyesen nem kaptunk halálos fenyegetést, de volt egy iszlámkritikus blog előttünk Napi Dzsihád néven, amelynek készítője vállalta a nevét. Őt azzal fenyegették, hogy "mellkason szúrják", majd megszerezték az édesanyjának a telefonszámát, és őt is zaklatták fia tevékenysége miatt.
07:39  Terror a Sínai-félszigeten [2 hete]
  Múlt pénteken ismeretlen fegyveresek bombát robbantottak Bir Al-aBed egyik szúfi mecsetében. A robbanás után kirohanó túlélőkre is tüzet nyitottak, de a kiérkező mentőkre is. Háromszázöten haltak meg a támadásban, mind muszlimok.

2017. november 23, csütörtök

05:39  A gépisten felemelése [3 hete]
  "Egy istent fogunk alkotni. Nem abban az értelemben, hogy villámokat vagy hurrikánokat tud majd előidézni. De azt a valamit, ami egymilliárdszor okosabb lesz, mint a legokosabb ember, azt mi másnak nevezhetnénk?" Az idézet nem egy újabb hollywoodi sci-fi előzeteséből származik, hanem a Jövő Útja egyház (Way of the Future - WotF) vezetőjétől.
05:39  Spin doctorok születése [3 hete]
  A Politikusok mellett működő kampánytanácsadók szerepe a 20. század utolsó évtizedeiben egyre fontosabbá vált a demokratikus versenyben. A magyar politikában az ezredforulótól tettek szert egyre komolyabb befolyásra a spin doctorok.
05:39  Brüsszeltől Jeruzsálem [3 hete]
  A történelemben először mondhat izraeli miniszterelnök hivatalos beszédet Brüsszelben. Benjamin Netanjahu várhatóan decemberben szólal fel az EU 28 külügyminisztere előtt, miután a soros elnökséget betöltő Litvánia felkérte erre. A meghívás nem jelent automatikusan enyhülést, sőt Brüsszelben sokan azt szeretnék, ha nem is kerülne sor az izraeli miniszterelnök útjára.
05:39  Mérlegen a homeschooling eredményei [3 hete]
  Korunk egyik sokat vitatott, de mára megkerülhetetlen jelensége a gyermekek otthonoktatása. Hatékonysága az iskolai oktatással összehasonlítva egyértelmű - és zsidók, illetve hívő keresztények számára egyes európai országokban ez maradt az egyetlen reális oktatási alternatíva.
05:39  Egy diktátor végnapjai - Mugabe országát adta a hatalomért [3 hete]
  "Engem csak Isten távolíthat el a hatalomból" - jelentette ki egy ízben a 37 éves uralma után a héten lemondatott Robert Gabriel Mugabe. Zimbabwe 93 éves elnöke nem a katasztrofális, marxista-rasszista gazdaságpolitikája, hanem felesége hatalmi ambíciói miatt bukott meg.
05:39  "Mindannyian űrutazók vagyunk" [3 hete]
  Ifj. Balogh Ferenc legújabb, Küldetés című lemezével hétről hétre egyre sikeresebb a futurisztikus zenei stílust kedvelő hallgatók körében. De ki is ő, aki munkáját tekintve grafikus, és emellett muzsikál - többek között - a népszerű Amen zenekarban.
05:39  Megátkozott reformáció [3 hete]
  Pogány gyökerek és militáns harci szellem vezette háborúba a katolicizmust Magyarország visszahódításáért. Az "égi háború", ami a neospiritiszták és a keresztények között tört ki, hazánkban is végigkísérte a reformáció első hullámát.
05:39  Üzbég terrorexport [3 hete]
  Üzbég terroristák számlájára írható több véres akció, amelyeket az elmúlt 16 hónapban követtek el a világ különböző pontjain. A főként muszlimok lakta Üzbegisztánban tűzzel-vassal küzdöttek az iszlamista szélsőségesség ellen már az 1990-es évek eleje óta. Ennek ellenére 2014-ben és 2015-ben üzbég nemzetiségű, illetve származású harcosok csatlakoztak a legnagyobb számban Közép-Ázsiából az Iszlám Államhoz, amely akkoriban jelentős területeket hódított meg a Közel-Keleten.

2017. november 17, péntek

02:17  Nincs idő sírni - Szociális ellátás nonprofit alapon [4 hete]
  "Itt kicsi a fluktuáció, mivel kevés lakónkat veszítjük el idő előtt, így sokat kell várni a bejutásra" - mondja Vízvári Csilla, az Irmák Nonprofit Kft. vezetője. A társaság civil fenntartóként elképesztő hatékonysággal működtet három, időseket és 18 év feletti, fogyatékkal élőket ellátó szociális intézményt.

2017. november 16, csütörtök

18:34  Az európai eszme lett Németország államvallása [4 hete]
  A németek "több Európát" retorikája azt jelenti, hogy Berlin a saját képére akarja formálni Európát - állítja Paul Lever új könyvében. Most, hogy Anglia kilép az Európai Unióból, már semmi sem áll annak az útjában, hogy Németország váljon Európa domináns hatalmává. Berlin már nemcsak az EU gazdaságpolitikáját, hanem a külpolitikáját is egyre inkább meghatározza.
18:34  Amerikában elkészült a világ legnagyobb Biblia-múzeuma [4 hete]
  A Capitoliumtól két sarokra lévő hatalmas, nyolcszintes és 40 ezer négyzetméter összalapterületű intézményt egy milliárdos keresztény üzletember hozta létre, 500 millió dolláros alapítói támogatással.
05:28  Hova vezet a hollywoodi botránysorozat? [4 hete]
  Ahogy telnek a hetek a Weinstein-ügy kirobbanása óta, egyre durvább és ocsmányabb csontvázak dőlnek ki az álomgyár szekrényéből. Sokan bizakodóak, remélve, hogy végleg véget ér a "perverz férfiak rémuralma", ám a történelem óva int minket mindennemű naivitástól.
05:28  Elsétáló devizaadósok? - Végrehajtás után mentőövet kaphatnak [4 hete]
  A kilakoltatási moratórium meghosszabbítása mellett ismét megígérte az állam az elsétálási jog lehetőségét a devizahitel-károsultak számára. Eszerint a végrehajtás után fennmaradó banki tartozásokat elengednék. Ez könnyebbség lenne az érintetteknek, de a lakásproblémájukat nem oldaná meg.
05:28  Keresztények és mágusok küzdelme Amerika lelkéért [4 hete]
  Egymillió - ennyi tagja van már annak a "neopogány ébredésnek", ami az egyre gyengülő spirituális kereszténység vákuumában igyekszik teret nyerni magának. A belső szobákban zajló "imaháború" résztvevői hiszik: a szavaik tétje a nemzet jövője.
05:28  Mire elég a hatalmas Fidesz-előny? [4 hete]
  Bizonyos mérések szerint a Fidesz soha nem látott mértékben vezeti a népszerűségi listát, Orbán Viktort pedig többen akarják ismét kormányfőnek, mint kihívóit együttvéve. Ennek ellenére a Fidesz gőzerővel fűti saját szavazóbázisát, és aktívan ügyködik az ellenzéki oldal megosztásán és az optimális egyensúly visszaállításán.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc