pénztárca kímélő megoldások
 
Hetek hírek  Vegyes hírek
 

2015. szeptemper 03, csütörtök

10:23  Ötlet, megvalósítás és siker a start-upok földjén [16 óra 48 perce]
  Ritkán adatik meg egy fiatalnak, hogy néhány napon belül 15 Nobel-díjas kutatóval találkozzon. A Jeruzsálemben megszervezett első World Science...
10:23  Beszélgetés a "Zöld Herceg" egykori tartótisztjével [16 óra 48 perce]
  Gonen Ben Jichak szervezte be az izraeli titkosszolgálat eddigi talán legnagyobb fogását: a Hamasz-alapító Hasszan Juszef sejk fiát, Moszab Hasszan Juszefet. A Sin Bét tisztje tíz éven keresztül "alkalmazta" Juszefet, majd mikor a nyilvánosságra való lépése után a "Zöld Herceg" élete veszélybe került, Jichak tartótisztből baráttá avanzsálódott, és mindent kockára téve a segítségére sietett.
10:23  Hogyan lett Buda az "iszlám háza"? [16 óra 48 perce]
  Az a mód, ahogy Szulejmán szultán katonái elfoglalták Magyarország fővárosát, Budát, számos tanulsággal szolgálnak
10:23  "Köszönettel tartozunk a magyar kormánynak" [16 óra 48 perce]
  A Svéd Demokraták népszerűségüket annak köszönhetik, hogy több mint egy évtizede figyelmeztetnek arra, hogy a svéd bevándorlási modell súlyosan veszélyezteti az ország jövőjét.
10:23  Menekültügyi versenyben a Fidesz és a Jobbik [16 óra 48 perce]
  Mosolyognak a Jobbikban a Fidesz menekültügyi kampányán, mert úgy vélik, hogy valójában előttük tisztogatja az utat a kormánypárt, mert noha rövid távon uralják a kormányzati szereplők a kommunikációs teret, de már középtávon sem tudnak a válságra igazi megoldást kínálni. Így pedig a Jobbik üzeneteinek ágyaznak meg, amit a párt óriási arányú tapolcai győzelme is igazol. Természetesen a Fideszben ezt nem így látják, a kormánypártban a menekültügy "sikersztorinak" számít, amivel levegőhöz jutottak, és a téma felvetésével minden riválisukat megelőztek.
10:23  Merkel migránsai [16 óra 48 perce]
  A 71 áldozattal járó halálfurgon tragédiája után Angela Merkel megelégelte a nyugat-európai politikusok nyári tétlenségét, és kezébe vette a menekültválság kezelését. Eddig is sejteni lehetett, hogy a kontinensen nagyjából az történik, amit Németország akar, de a migránsügy ezt most egyértelművé tette. Berlin pedig azt teszi, amit  saját érdekének lát. Kérdés, hogy mit eredményez ez más országok - köztük hazánk - számára? Megpróbáltuk összegyűjteni, milyen szempontok vezérelhetik Merkeléket a második világháború óta tapasztalt legnagyobb európai menekültválság kezelésében.
10:23  Budapest az európai migrációs krízis középpontjában [16 óra 48 perce]
  Magyarország viszonylag ritkán kerül a nemzetközi sajtó figyelmének középpontjába, a hét elején azonban ez megtörtént. A CNN, a Sky News és a világ többi vezető hírcsatornája óránként jelentkeztek be Budapestről. A napi több ezer fősre duzzadt menekültáradat ugyanis a Keletinél elérte azt a kritikus szintet, aminél az egész pályaudvarra és környékére nyugodt lélekkel ki lehetne tenni a "megtelt" táblát.

2015. augusztus 28, péntek

12:00  A kiszolgáltatottság hiénái [6 napja]
  A migrációs hullámnak vannak vámszedői. Olyanok, akik hasznot akarnak húzni a menekültek nyomorából: "élelmes" emberek, akik bátran kihasználják mások kiszolgáltatottságát mindenféle erkölcsi érzék nélkül. Talán a nagy drámai regények szereplőire asszociálhatnánk, ha ilyen embereket keresnénk, de ezek nem irodalmi hősök, hanem hús-vér emberek, ráadásul honfitársaink, ma itt Magyarországon. Ahogy az egyik segélyszervezet munkatársa nevezte őket: emberbőrbe bújt hiénák.

2015. augusztus 27, csütörtök

10:57  Tanévkezdés feszültségekkel [7 napja]
  Nyugodt tanévkezdést ígér a szaktárca és azt, hogy a KLIK nemsokára kifizeti az adósságait. Bírálók szerint mára mindenkinek egyértelművé vált, hogy a KLIK és az általa szimbolizált központosítás kudarcot vallott, és a közoktatás színvonalának romlását idézte elő. Az aktuális slágertémákat most a szakképzés átalakítása és a pedagógusok etikai kódexének tervezete szolgáltatja.
10:46  Mit ér a határzár? [7 napja]
  A magyar-szerb határon épülő kerítés bejelentése óta megduplázódott a naponta érkező menekültek száma. Németország viszont szerdán úgy döntött, a szíriai menekülteket nem toloncolja ki. Kérdés, hogy ezek után mi értelme lesz a kerítésünknek. Az elmúlt két és fél hónap mozgalmas kronológiája.
10:46  A történelem naptára [7 napja]
  "Hét éve nem látott tőzsdei vérengzés Európában", "Megismétlődik a hét évvel ezelőtti szeptemberi összeomlás?" - számos ilyen címet lehetett olvasni augusztus végén a hírportálokon. Az aggasztó gazdasági hírek kapcsán sokan felfigyeltek arra, hogy az idei válság épp hét évvel a 2008. szeptemberi pénzügyi krach után jelentkezik, amelyet szintén hét évvel előzött meg a nyugati világot átrendező 2001. szeptemberi terrortámadás.
10:46  Pekingi kacsa - Kína átverte a világot [7 napja]
  Szédítő hullámvasútba ültette be Kína a világ tőzsdéit augusztus végén. Az elmúlt években a globális gazdaság motorjának tartott országról kiderült, hogy tündérmese volt a 7 százalékos növekedés. Azt még nem tudni, mekkorát hazudtak a pekingi kommunisták a világnak, de hogy nagyot, az biztos. Kérdés, hogy mélybe rántja-e Kína a fejlett világot is, vagy sikerül a negatív hatásokat a régióban tartani, mint az 1997-es ázsiai válság idején.
10:46  Az izraeli hadsereg blokkolta Irán megtámadását [7 napja]
  Legalább háromszor állt volna készen az izraeli kormányzat az elmúlt három évben arra, hogy megelőző támadást indítson az iráni nukleáris létesítmények ellen - a hadsereg azonban minden alkalommal  megvétózta a kezdeményezést.
10:46  Cseh László a vb-aranyról és a riói esélyekről [7 napja]
  Cseh László Pekingben háromszor is a dobogó második platójára szorult, mert egy bizonyos Michael Phelps - aki a Földöntúli becenévre hallgat, és tizennyolcszoros olimpiai bajnok - vele egy időben ugrott a medencébe. Londonban egy eltaktikázott 400 vegyes után - ami a fő száma volt, és a döntőbe sem jutott be - mégiscsak hazahozott egy olimpiai bronzérmet. Akkor azt mondta, "Rióból fényesebbet hozok" - amit aztán sokan megértő mosollyal vettünk tudomásul.
10:46  Délen a helyzet változatlan [7 napja]
  Kerítés ide vagy oda, nem enyhül a déli határszakaszon kialakult migrációs krízis, sokkal inkább elmélyülni látszik.
10:46  Segítség! Pornót néz a gyermekem! [7 napja]
  A szexforradalom kétségtelenül nagyot robbant: ez a világ már nem ugyanaz, mint a hatvanas-hetvenes évek előtti. A digitális forradalom csak ráerősített erre, és sokan csak pislogunk, hogy nincsenek tabuk, nincsenek átléphetetlen korhatárok, de vannak kérdőjelek, szorongó szülők és főképp az átszexualizált világunk útvesztőjébe tévedt gyerekek, akikre ráömlik az internetes pornó.

2015. augusztus 20, csütörtök

02:05  Mezítláb a parkban [2 hete]
  Milyen érzés lehet fenyőtobozon, kukoricacsutkán vagy akár dolomitköveken járni? Miért jár a városi nép egy olyan faluba, amiről eddig azt sem tudta, hogy létezik? A tabajdi Mezítlábas Park népszerűsége töretlen, de mitől mezítlábas, és mitől park?
02:04  Ép testben ép lélek [2 hete]
  Dr. Máté Gábor Budapesten született világhírű tudós, aki 13 évesen családjával Kanadába költözött, majd ott több mint két évtizedet háziorvosként, később kórházi koordinátorként tevékenykedett. Jelenleg, 71 évesen, különböző függőségekkel küszködőknek, HIV-fertőzötteknek segít Vancouverben. A test lázadása című könyvében tudományos kutatások eredményeivel igazolva tárja az olvasók elé meggyőződését, hogy a fizikai egészség nem választható el a lélek egészségétől.
02:03  Mit tegyünk, ha lisztérzékeny a gyerek? [2 hete]
  Manapság már minden ötvenedik gyerekről derül ki, hogy glutén-érzékeny, és speciális étrendre szorul. A kívülállók gyakran értetlenkednek, nem tudják hová tenni, mire is ez a nagy hűhó az étkezés körül. Fontos megemlíteni, hogy a kötelező diéta betartása mellett - ami nem könnyű, és komoly odafigyelést igényel a tágabb és szűkebb családban egyaránt - teljes életet élhet a lisztérzékeny ember. Igaz, a diéta a tudomány jelen állása szerint egy életre szól. Érdekesség azonban, hogy a japánok és az afrikaiak körében ismeretlen ez a jelenség, Európában viszont gyakori.
02:01  Szelfi, a lélek tükre [2 hete]
  Az önarcképkészítés évszázadok óta a képzőművészet és a fotográfia része. Már a 19. században is voltak időzítő funkcióval ellátott kamerák, a kilencvenes években pedig mindennapossá vált az utcai igazolványkép-készítő automaták használata. A "selfie" szó meghatározásának azonban csak gyökere lehet az önarckép, mivel ez nem pusztán egy fotó, amit valaki önmagáról készít és megoszt a világhálón, hanem egyszerre öndokumentáció, önkifejezés és tartalmi kontroll is.
02:00  Mészégetők a Székelyföldön [2 hete]
  Vargyas felé haladva, ahogy a homoródi dombokon halad fel és alá az ember, az összes érzékszervét leköti a táj és az ott zajló élet. A szem nem tud betelni a zöld lankákkal és a patakokkal átszőtt völgyekkel, a fül a tehenek és juhnyájak csengős zajával, a gólyák kelepelésével, a pacsirta dalával. A mező pedig olyan illatot áraszt, amit csak itt és csak nyáron érezhet az ember. Ahogy délnek fordul az út, már  Hargita és Kovászna megye határán járunk, ahol a táj a szelíd lankákból meredek hegyekké emelkedik, és egyre több kopár hegyoldal tűnik fel a távolban.
01:59  Iborfia, a mi fiunk [2 hete]
  A Zala megyei Iborfia hazánk legkisebb települése. Amikor először beszéltem telefonon Lakatos József polgármesterrel, visszakérdezett, hogy mégis miért érdekes nekem Iborfia. Elmondtam, hogy a falvak elnéptelenedésének példáját statuálja a maga kilencfős lélekszámával.
01:56  A Hóman-kérdés és a politikai lövészárkok [2 hete]
  Jó történész, tehetséges intézményvezető, sikeres politikus - mindez elmondható Hóman Bálintról, mint ahogy az is, hogy tíz évig tartó minisztersége idején jelentősen hozzájárult az antiszemita intézkedések megszületéséhez és a zsidóellenes közhangulat fokozódásához. A Horthy-korszak emblematikus figurájának rehabilitálásáról és a Székesfehérvárra tervezett szobra körül kialakult vitáról Paksa Rudolf történésszel beszélgettünk. Mennyire volt jelentős történész Hóman Bálint?
01:55  A szörny életre kelt [2 hete]
  "Az iszlamista szervezetek csak az agendájukban különböznek egymástól, a céljuk közös: az Iszlám Állam létrehozása" - nyilatkozta a Heteknek az egyiptomi állambiztonsági szolgálat nyugalmazott vezérőrnagya. Fúád Állam úgy véli, a Muzulmán Testvériség "nagy átveréssel" került hatalomra Egyiptomban, ám hamar kiderült, hogy a demokratikus álca mögött megkezdték a szekuláris állam iszlamizációját.

2015. augusztus 19, szerda

13:23  Bajban Hillary [2 hete]
  Hiába próbálta egy hétvégi kampányrendezvényen poénnal elütni a témát, Hillary Clintonnak és stábjának jócskán főhet a feje az egyre zavarosabb email-botrány kapcsán. Mint ismeretes, Clinton külügyminiszterként magán email-szerverét használta, magyarázata szerint kényelmi okokból. Ez viszont azt jelenti, hogy hivatali levelezése nem állt az amerikai nemzetbiztonság védelme alatt, vagyis azzal a veszéllyel járt, hogy bizalmas információk válhattak elérhetővé illetlen személyek számára. Az ügyben az FBI vizsgálódik, Clinton pedig egyre jobban belegabalyodik az állításaiba.
13:23  A globális dzsihád bölcsője [2 hete]
  Közhelyszámba megy, hogy amíg Szíriában nem lesz rend, addig nem várható, hogy enyhüljön az Európára nehezedő közel-keleti migrációs nyomás. Ám a szíriai polgárháború lezárása aligha képzelhető el anélkül, hogy a konfliktus kirobbantásáért felelős hatalmak szembenéznének a helyzet kialakulásáért viselt felelősségükkel.
13:23  Baj van Kínában [2 hete]
  A kínai jegybank egymás után többször leértékelte a jüant, és ez az elmúlt húsz év legnagyobb árfolyamesését okozta. A nem várt központi beavatkozás azt mutatja, hogy most már a legfelsőbb vezetés is aggódik a gazdaság állapota miatt. A folyamatos gazdasági lassulás, a júliusi tőzsdepánik és az export-eredmények legutóbbi visszaesése alapján Kína nagy bajban van, de nem lehet nyugodt a világ többi része sem, hiszen a kínai termelés és fogyasztás állapota az egész világgazdaságra kihat.
13:23  Olajszkander [2 hete]
  Lassan az autósok is saját bőrükön tapasztalhatják a kőolajpiac forradalmi változásait. Négyhónapos rekord dőlt meg a múlt héten: az árak 21 százalékkal estek az elmúlt hónapban, és egyre alacsonyabbak. A kitermelők többsége még bírja a versenyt, aminek egyelőre a fogyasztók a nyertesei. A szkander az OPEC és a palaolaj-kitermelők között tovább folytatódik. Vajon mit hoz még a jövő?
13:23  "Ez már nem csupán bérharc" [2 hete]
  Óriási szakmai és társadalmi felzúdulást váltott ki a hír, amely szerint a szakmai kamara etikai vétség miatt eljárást indít Sándor Mária ellen. Az ápolónő tiltakozása nyomán indult el ugyanis a fekete pólós nővérmoz-galom, amelyhez országszerte és külföldön is tömegek csatlakoztak a Facebookon keresztül. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet a hazai egészségügyben uralkodó áldatlan állapotokra, és változásokat érjenek el - mondta lapunknak a lassan ikonná váló Sándor Mária.
13:23  Mi olyan sürgős? [2 hete]
  Izgalmat okozott a szabadságáról visszatérő Lázár János, aki a múlt csütörtöki Kormányinfón bejelentette: a következő kormányülésen javaslatot tesz a kabinetnek az uniós pályázati források kiírásának felgyorsítására. Az ellenzék attól tart, hogy egy esetleges 2018-as kormányváltás után a Fidesz üres kasszát hagy hátra. A tét: ki használhatja fel a 2014-2020-as uniós fejlesztési ciklusban Magyarország számára lehívható 12 ezer milliárd forintot?
11:48  Diktátorok, akik az órákat is átállították [2 hete]
  A diktátorokra általában jellemző, hogy a maguk elképzelése szerint akarják formálni a világot. Még ennek a ténynek a fényében is rendhagyó Észak-Korea vezetője, Kim Dzsong Un közelmúltbeli bejelentése: az imperialista Japánnal szembeni függetlenségüket hangsúlyozandóan szakadtak el a helyi időzónától, amikor az országban 30 perccel visszaállítottak minden órát.
11:44  Lex Anti-Vasgárda [2 hete]
  Szigorították Romániában a fasiszta, rasszista és idegengyűlölő tevékenységet sújtó törvényt. Az új rendelkezések éppen úgy vonatkoznak Wass Albertre, mint Ceausescura vagy Antonescura - a jogszabály ugyanis tiltja az emberiség elleni bűncselekményeket elkövető személyek kultuszának ápolását Romániában.
11:37  Kipakolt a volt nagykövet [2 hete]
  Nemcsak Amerikában, de Izraelben is nagy port kavart Michael B. Oren Szövetséges - Az amerikai-izraeli vízválasztón keresztül vezető utam címmel a közelmúltban megjelent könyve. Izrael volt washingtoni nagykövete visszaemlékezésében szókimondóan bírálja Barack Obama közel-keleti politikáját, és őt teszi felelőssé az amerikai-izraeli kapcsolatok állapotáért. Az Obama-adminisztráció azonnal cáfolta a könyv állításait, és felszólította Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt, határolódjon el tőle.
11:36  Iráni csata három menetben [2 hete]
  Három menetben csaphat össze szeptemberben Obama elnök és a kongresszus Irán ügyében. Az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt tagállama és Németország által júliusban megkötött nukleáris egyezmény sorsába egyedül az amerikai képviselőház szólhat bele, ha nem is teljes mértékben. A vita az Egyesült Államokban már túlnőtt önmagán, a Fehér Ház az elnök iránti hűség fokmérőjének tekinti az atomalku támogatását, míg az ellenzőket pártfanatikusoknak és - ami még rosszabb - Izrael érdekeit szolgáló árulóknak igyekszik beállítani.
11:33  Bűnügyi krónika vagy Fidesz-Jobbik-meccs? [2 hete]
  A rendőrség nem nyomoz az embercsempészéssel hírbe hozott Kiss Róbert volt gárdakapitány ügyében - ezt maga az érintett közölte Facebook-oldalán. Kiss ügyére korábban rákapcsolódott a Fidesz, amely a jelek szerint különböző köztörvényes ügyekkel venné elejét, hogy a következő választáson a Jobbik potenciális kormányváltó erőként tűnjön fel.
11:30  Mélyponton a magyar-román viszony [2 hete]
  A Bálványosi Szabadegyetem után a magyar-román viszony rendre lefagy, állítja lapunknak Nagy Árpád kolozsvári politológus. Az idei nyáron sem történt ez másként, hiszen a tábor éppen csak bezárt, amikor a Bukarestbe akkreditált magyar nagykövet, Zákonyi Botond egy nyilatkozata miatt robbant ki elemi erővel a diplomáciai adok-kapok. A Heteknek nyilatkozó erdélyi elemzők szerint Zákonyi nyilatkozatával tulajdonképpen mentőövet dobott a túlélésért küzdő román miniszterelnöknek.

2015. augusztus 14, péntek

20:37  Mélyülő válság [2 hete]
  Gomba módra szaporodnak a fegyveres támadások Törökországban. A hét elején több halálos áldozattal jártak a biztonsági erőket célzó merényletek, amelyeket főként az ország délkeleti részén követtek el. A véres események jól tükrözik az áradatot, amelyet Recep Tayyip Erdogan szabadított el azzal, hogy az Iszlám Állam elleni küzdelem égisze alatt a kurd felkelők ellen (is) támadást indított. A török elnök azonban ennek ellenére kitart a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) bombázása mellett.
20:16  Széttartó Európa [2 hete]
  Mennyire elszigetelt politikus Orbán Viktor Európában bevándorlásügyben? Kiírta magát az európai nemzetek vezetői közül, mint ahogy kritikusai állítják, vagy épp ellenkezőleg: híveinek van igaza, akik szerint őt követi Európa mind több vezetője?
17:40  Csempészvilág [2 hete]
  Miközben tovább eszkalálódik a migrációs válság Európában, Calais-ban már elérte a négyezret a menekülttábor lakóinak száma, és fokozatosan fény derül az embercsempészek tevékenységének részleteire is.
17:20  Megfélemlítve [2 hete]
   Több mint 280 gyermeket bántalmazott szexuálisan egy 25 tagból álló bűnbanda Pakisztán egyik keleti tartományában. A többségében 14 éven aluli fiúkkal folytatott visszaélésekről több száz videófelvétel készült, amelyeket az elkövetők arra használtak fel, hogy éveken keresztül sakkban tartsák áldozataikat, és pénzt zsaroljanak ki tőlük. Bár a kormány és a hatóságok határozottan elítélték az ügyet, a közvélemény heves reakciói és szakértői vélemények arra a konstans problémára hívják fel a figyelmet, hogy a pedofília máig tabutémának számít az iszlám köztársaságban.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen