pénztárca kímélő megoldások
 
Hetek hírek  Vegyes hírek
 

2017. augusztus 17, csütörtök

13:19  Megmaradni - Mészáros István László a magyar államalapításról [4 napja]
  Augusztus 20. a magyar államalapítás és államalapító Szent István király emlékünnepe. Szent István király a független magyar államot jelképezi. Nem véletlen, hogy ezt az ünnepet az 1848-49-es szabadságharc leverését követően hosszabb ideig egyáltalán nem is lehetett megünnepelni. A kommunista rendszer pedig megpróbálta kiiktatni az ünnep eredeti tartalmát: e napot az "új kenyér", illetve az 1949-es - direkt augusztus 20-án hatályba léptetett - kommunista alkotmány ünnepeként aposztrofálva igyekezett az idevágó nemzeti emlékezettudatot módosítani.
13:19  Pecsét a szíven, hűség a gyakorlatban [4 napja]
  "Lehet-e kettesben időt tölteni a másik nem tagjai közül olyasvalakivel, aki nem a házastársunk?" Már az ilyen és ehhez hasonló kérdések feltevése is érthetetlen sokak számára manapság, a hagyományos értékek és párkapcsolatok felbomlásának az idején. Mégis vannak olyanok, akik fontosnak tartják házasságuk megőrzését, még akkor is, ha óvintézkedéseik másokat megdöbbentenek. Például Mike Pence, az USA alelnöke is meghúzta a maga határait: a feleségén kívül egyetlen más nővel sem hajlandó kettesben vacsorázni. Dr. Mihalec Gábor pár- és családterapeutát arról kérdeztük, hogy van-e értelme az ilyen szabályoknak, és fenntartható-e ezek segítségével a hűség a mindennapokban?
13:19  Vérző Amerika [4 napja]
  Kim Dzsong Un, akinek hosszú, rejtélyes és a szó legszorosabb értelmében vérzivataros pályájáról a Hetek előző oldalain olvashattak, a jelek szerint telibe találta a pillanatot, amikor kihívást intézhet a Föld legerősebb hatalma ellen. Amerika ugyanis komoly bajban van - persze a legkevésbé a phenjani rezsim fenyegetése miatt; ám cselekvőképességét biztosan nem javítják hazai problémái.
13:19  Kim Dzsong Un rejtélyes életpályája [4 napja]
  Ahogyan egyre élesedik a konfliktus az Egyesült Államok és Észak-Korea között, a kommunista diktátorral kapcsolatos gúnyolódást úgy váltja fel egy általános aggodalom: tényleg egy félkegyelmű őrült kezében van a harmadik világháború sorsa? A jelek arra utalnak, hogy óriási hiba lenne a gátlástalan és véreskezű koreai diktátort alábecsülni.
13:19  "Képesnek tartom magamat arra, hogy versenyben legyek a fiatalokkal" [4 napja]
  Tizenhat éve az úszósportunk fundamentuma, előfordult, hogy ő volt az egyedüli éremszerzője a csapatunknak. Négyszeres olimpiai ezüstérmes, kétszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok. Az egyetlen sportoló a világon, aki egymást követő négy olimpián és nyolc világbajnokságon érmet szerzett.
13:19  A magyar tinédzserek és a pornófüggőség [4 napja]
  Elmúlt már 18 éves? - Naponta akár több százezer tinédzser hazudhatja le ezt a kérdést, és lép többórányi lelkileg kimerítő Facebook, YouTube és Instagram sodródás után az internet feneketlen piroslámpás negyedébe. Bár a témát feldolgozó reprezentatív kutatás a mai napig nem készült, az ELTE Alkalmazott Pszichológia folyóiratában megjelent tanulmány, a webes látogatottsági adatok, valamint az ifjúsággal foglalkozó szakemberek szerint a kamasz fiúk, sőt lányok körében is természetessé vált a heti rendszerességű pornófogyasztás.
13:19  Újraszerkesztett embriók [4 napja]
  Sikerrel módosították humán embriók genetikai állományát amerikai és dél-koreai tudósok, akik a kísérlet során olyan genetikai mutációkat "töröltek" az embriók DNS-éből, amelyek szívleállást okoznak fiatal emberek esetében. A sikeres eljárás megosztotta még a tudóstársadalmat is, sokan ugyanis, akik etikai alapon ugyan nem ellenzik a módszert, megkérdőjelezik annak értelmét, hogy dollármilliókat költsenek olyan eljárásokra, amelyeket nem lehet majd széles körben alkalmazni.
13:19  Hol volt Ősbuda? [4 napja]
  "Nem oda Buda!" - mondta a Benedek Elek-féle Toldi-történet főhőse, amikor útba igazított egy csapat eltévedt katonát, akik a magyar fővárosba szerettek volna eljutni. A szólásból azóta közmondás lett, Gárdonyi nyomán az értelme is megváltozott. ("Oda Buda!" - szól az Egri csillagok egyik fejezetcíme, így a mondás új értelme ennek megfordításával "nincs veszve semmi" lett). Az utóbbi időben azonban egyre több kutató véli szó szerint úgy, hogy "nem oda Buda", mondván nem ott volt a magyarok eredeti székhelye, ahol ma a Duna partján áll a világ egyik legszebb fővárosa áll, és nem is a királyi koronázó városként ismert Székesfehérváron. Most induló sorozatunkban a magyar történelem néhány izgalmas rejtélye nyomába eredünk, elsőként arra keressük a választ, hogy hol terült el Sicambria, vagyis Ős-Buda, ahol hajdan Attila, jóval később pedig Árpád uralmi központja és palotája is állt.

2017. augusztus 10, csütörtök

08:34  Apokalipszis holnap? [1 hete]
  FOKOZÓDIK A HÁBORÚS RETORIKA Észak-Korea és az Egyesült Államok között, miután az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) elfogadta a diktatúra elleni gazdasági szankciókat. Az interkontinentális hordozók már közvetlen veszélyt jelentenek Amerikára, Donald Trump pedig kijelentette, hogy a jövőben "tűzzel és haraggal" válaszol Kim Dzsong Un további fenyegetéseire.
08:34  Kiégés szó szerint - Burnout szindróma a sejtek szintjén [1 hete]
  A KÖZNYELVBEN A KIÉGÉS LEGINKÁBB fizikai-érzelmi-mentális kimerültséget jelent, és meghatározott tünetegyüttesei vannak. Ugyanakkor a sejtek szintjén a burnout akkor is jelen lehet, ha nem produkáljuk az összes "klasszikus" tünetet. A tudósok által krónikus, alacsony szintű gyulladásként beazonosított folyamat legfőbb fűtőanyaga a stressz, és összefüggésben áll a táplálkozási és életmódbeli (rossz) szokásainkkal is. Úgy tűnik, számos modern betegség hátterében ez áll.
08:34  Kitört a nagy nyugdíjasháború [1 hete]
  MÁR HÓNAPOK ÓTA AZT REBESGETIK a legnagyobb parlamenti pártok, hogy az áprilisi szavazásig tartó időszak "brutális" politikai háborúval fog telni. A közéleti kardcsörtetés legújabb fejezetében a 3 millió főből álló nyugdíjas korosztályt célozza a kíméletlen kampány, a rendkívül aktív tapasztalt bázis támogatása nélkül ugyanis lehetetlen választást nyerni.
08:34  Svédország kiutasítaná, Magyarország befogadná? [1 hete]
  HA SEGÍTSÉGET KÉR HAZÁNKBAN, a magyar állam kész menekültként elismerni azt az iráni lányt, akit a svéd hatóságok vissza akarnak toloncolni az iszlám köztársaságba, dacára annak, hogy ott a kereszténység felvétele miatt komoly veszélybe kerülne az élete - közölte a Magyar Időkkel az Orbán Viktor szabadsága miatt jelenleg kormányfői teendőket is ellátó Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.
08:34  Polkorrektúra - Pajor Tamás írása [1 hete]
  Politikai korrektség, érzékenyítés, helyes nyelvhasználat, alacsony presztízsű, stigmatizált tartalmak újradefiniálása, szociális változásokat elősegítő, haladó szemléletű aktivizmus, értéksemlegességen alapuló, körültekintő megfogalmazás, téves képzeteket és társadalmi elítélést tükröző kifejezések mellőzése, a másság tisztelete. Jelen cikkemben e fontos fogalmak alkalmazásához szeretnék módszertani útmutatót nyújtani. A hír: Fegyveres merénylők egy csoportja saját gyártású bombákkal és kalasnyikovokkal tegnap behatolt egy párizsi áruházba, és túszul ejtet te az ott tartózkodó vásárlókat. A terroristák az interneten publikált közleményükben magukat a "Kegyes Kalifa Felszabadítási Front" katonáinak nevezték, akik az Iszlám államot támogatják. A rendőrség speciális egységei már körbevették az épületet, de eközben a terroristák egyenként elkezdték kegyetlenül kivégezni a túszokat.
08:34  Óriások nyomai és emlékezete [1 hete]
  ÓRIÁSOK NEM CSAK A MESÉKBEN LÉTEZNEK. A Föld számos pontján, évezredeken keresztül éltek hatalmas, emberszabású lények. Erről tanúskodnak neves ókori szerzők, a Biblia könyvei, bennszülött népek őstörténetei, illetve a minden kontinensen megtalálható, óriásokra szabott, kőből készült építmények és eszközök maradványai. Cikkünk elsődleges forrása a témában Dennis Lindsay 2015-ös könyve, amelynek címe: Óriások, bukott angyalok és a nefilimek visszatérése (Giants, Fallen Angels and the Return of the Nephilim).
08:34  Száraz esztendők [1 hete]
  A NYÁRI FORRÓSÁG NEM CSAK NÁLUNK okozott az elmúlt hetekben problémát - a szárazság súlyosan megterheli szinte az egész északi féltekét. A Vatikánban leállították a szökőkutakat, és a vízhiány több helyen is rámutatott, hogy nemcsak a nagy meleg okozza a fennakadásokat, hanem az infrastruktúrával is komoly problémák vannak, ráadásul ott, ahol most még van elég víz, nem bánnak vele hatékonyan sem a mezőgazdaságban, sem a lakossági fogyasztásban.
08:34  Kovács Kati: Zene nélkül nincs is élet [1 hete]
  "Az én időmben Az énekesek jellemének, adottságának megfelelően írták a dalokat. Ma könnyen eladható, divatos karakterek vannak, és ezek lemásolására keresik a fiatal tehetségeket. Ma már egy szenzáció, egy jópofa ember vagy egy rendkívül szélsőségesen viselkedő személy sokszor előbbre jut, mint az, aki valóban tehetséges" - mondja Kovács Kati, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas előadóművész. Minden idők egyik legsikeresebb magyar énekesnője beavat a magánéletébe, és arról is beszél, hogy a díjak és kitüntetések mellett mi ad erőt számára, hogy ötven év után is boldogan énekeljen a közönségnek.

2017. augusztus 03, csütörtök

16:23  "Az EU-nak nagyobb szüksége van kereskedelmi szempontból Nagy-Britanniára, mint fordítva" [2 hete]
  A skót származású diplomata szerint Nagy-Britannia a bevándorlók országa, és erre a történelmi örökségére ma is büszke. Ennek ellenére most már visszavenné az irányítást Brüsszeltől, és korlátozná az érkezők számát. A nagykövet szerint a bevándorlást, a terrorizmust és az iszlámot hiba összemosni, no-go övezetek pedig nincsenek. A Hetek interjúja.
14:19  "Megszoktam, hogy kilógok a sorból" - Interjú Leslie Mandokival [2 hete]
  Nem a hazámnak fordítottam hátat annak idején, hanem a kommunista diktatúrának. Nem vagyok kalandor, csak egy hétköznapi, egyszerű, családszerető, pesti fiú - ezt mondja magáról Leslie Mandoki muzsikus, producer, aki világhírű zenésztársaival ad koncertet augusztus 8-án a Budapest Parkban. - Mindig zenész szeretett volna lenni?
14:19  Belháború a szocialistáknál [2 hete]
  Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje a 168 órának adott interjúban gyakorlatilag árulónak nevezte a párt elnökségi tagját, Molnár Zsoltot, aki a hivatalos szocialista állásponttól eltérő véleményt fogalmazott meg a választással kapcsolatban. Molnár visszaszólt, mire Botka megüzente, hogy hamarosan újabb olyan MSZP-seket nevez meg, akik ártanak a pártnak. Végül úgy tűnt, azzal zárult az ügy, hogy Molnár kijelentette, támogatja Botkát, visszavonul az országos politizálástól, és a jövőben csak Budapestre koncentrál; ezek után Botka a budapesti koordinációról is "levette" Molnárt, helyette mostantól Tóth József XIII. kerületi polgármester irányítja a jövőben az MSZP kampányát.
13:57  Jó víz, rossz hálózat [2 hete]
  A magyarországi ivóvíz felforralását és Hepatitisz elleni védőoltások beadatását is tanácsolja a hazánkba utazó turistáknak az Amerikai Járványügyi Hivatal a fokozott fertőzésveszélyre utalva. A magyar külügyminisztérium lépéseket tett a közzétett információk helyreigazítása érdekében, mondván: Magyarországon semmiféle egészségkockázat nem kapcsolódik a csapvíz fogyasztásához, sőt, annak minősége európai szinten is kiemelkedő. Úgy tűnik, a probléma nem az ivóvízzel, sokkal inkább a vízvezeték-hálózattal van. "A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) megtette a szükséges diplomáciai lépéseket az amerikai hatóságok felé annak érdekében, hogy tisztázásra kerüljenek az Amerikai Járványügyi Hivatal (CDC) honlapján a magyar ivóvíz minőségére vonatkozó téves információk" - olvasható a magyar külügyminisztérium hétfőn kiadott közleményében, tekintve, hogy a CDC nemrég kiadott tájékoztatója szerint a magyar ivóvíz csak forralva fogyasztható. Magyarország washingtoni nagykövetsége az elmúlt héten soron kívül egyeztetett az ügyben a CDC illetékeseivel, akiktől azt a választ kapta, hogy ajánlásaik az ENSZ Humán Fejlettségi Mutatója (HDI) alapján készülnek. "Ennek a mutatónak egyetlen paramétere sem vonatkozik az ivóvízminőségre, ehelyett olyan tényezőket vesz figyelembe, mint például az adott ország GDP-je, vagy a születéskor várható élettartam" - áll a külügy közleményében. (Amúgy e tekintetben 185 ENSZ-tagállam között Magyarország a 37. helyen áll.) A külügyminisztérium szerint Magyarországon az ivóvíz szolgáltatása és minősége teljes mértékben megfelel az európai uniós előírásoknak. Az ország minden településén elérhető vezetékes ivóvíz minőségét rendszeresen ellenőrzi mind a szolgáltató, mind a felelős hatóság. A tárca az ÁNTSZ adatait idézi, miszerint 2015-ben az általános megfelelési aránya 97,7 százalék volt, s "mindössze néhány településen igényel külön intézkedést az ivóvízminőség további javítása". A minisztérium lépését megelőzte a Fővárosi Vízművek nyilatkozata, melyben a szolgáltató felháborodottan utasította vissza a CDC információit az ihatatlannak ítélt magyar ivóvízről, megemlítve azt is, hogy "ugyanebben az ajánlásban ihatónak minősítik olyan dél-európai országok vezetékes vizét, ahol maguk az országok hívják fel látogatóik figyelmét arra, hogy a csapvíz fogyasztása veszélyes". Geológiai problémák A szakhatóságok tájékoztatásai alapján a hazai ivóvíz túlnyomórészt megfelel az EU-előírásoknak, ami a 2001-ben elindított - majd 2012-ben felgyorsított - országos ivóvízminőség-javító program eredménye. Tudni kell ugyanis, hogy Magyarország településeinek túlnyomó többségében úgynevezett mélységi vizet használnak (ez akár több száz méterre a föld alatt található), és ebből fakad a hazai ivóvíz fő problémáját jelentő arzéntartalom, ami leginkább az észak-alföldi és a dél-alföldi régiókban jellemző. A másik probléma az ammónium, pontosabban a víz fertőtlenítése során ebből keletkező nitrit és nitrát-tartalom - derül ki a BME Vízi Közmű és Környezetmérnöki Tanszék honlapjáról.
13:57  A melegházasság elfogadása kettéválasztotta Nyugat- és Kelet-Európát [2 hete]
  A 21. század eddigi egyik legmarkánsabb fordulata a kontinensen a melegházasság törvényesítése - legalábbis, ami Nyugat-Európát illeti. A sort Hollandia nyitotta meg 2001-ben (ezzel világelső is lett egyben), azóta további 14 európai ország követte a példáját. Európa globálisan is élen jár ezen a téren: több országban házasodhatnak a melegek, mint a világ többi részén együttvéve. Nincs még egy olyan földrajzi térség, amely ilyen egyöntetűen felvállalta volna a házasság újraértelmezését, hiszen a melegházasságot engedélyező, Európán kívüli országok (jelenleg 10) - bár vannak közöttük nagy lélekszámú államok, mint Brazília - világszerte elszórtan helyezkednek el.
13:57  A FINA szerint Budapest rendezte minden idők legjobb vébéjét [2 hete]
  A vizes vébé szervezőinek köszönhetően 190 országban emberek milliói ismerhették meg, hogy Magyarország, Budapest és az itt élők mire képesek. Nem mellékesen a vizes világbajnoksággal egy időben otthont adtunk a Forma-1-nek Mogyoródon és Győrben az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak. A szervezés kiválóan sikerült, a magyar csapat teljesítménye miatt sincs okunk panaszra.
13:57  A történelem fekete napja [2 hete]
  A héten emlékeztek a zsidóság legnagyobb kollektív gyászünnepére. Tisá beáv (áv hó 9-e) napján a történelem különböző korszakaiban olyan csapások érték a zsidóságot, amelyek máig ható következményekkel bírnak. Hogy csak kettőt említsünk: a Második Templom pusztulása Kr. u. 70-ben és a "nagy diaszpóra" kezdete a Bar Kochba-felkelés leverése után, Kr. u. 136-tól. Áv hó 9-e azonban - úgy tűnik - nemcsak a zsidó nép számára hozott rengeteg szenvedést, hiszen például az első világháború kezdete is erre a napra esett.
13:57  "Az EU-nak nagyobb szüksége van Nagy-Britanniára, mint fordítva" [2 hete]
  A skót származású diplomata szerint Nagy-Britannia a bevándorlók országa, és erre a történelmi örökségére ma is büszke. Ennek ellenére most már visszavenné az irányítást Brüsszeltől, és korlátozná az érkezők számát. A nagykövet szerint a bevándorlást, a terrorizmust és az iszlámot hiba összemosni, no-go övezetek pedig nincsenek. A Hetek interjúja.
13:57  Veszélyeztetett férfiak [2 hete]
  A nyugati férfiak körében a spermiumok száma az elmúlt 40 évben felére csökkent, és a jelenség folyamatos romlást mutat. A fejlett világ járványaként emlegetett meddőség rendkívül összetett jelenség, amely egyformán sújt nőket és férfiakat - ugyanakkor a férfimeddőség csak az utóbbi években került a tudományos kutatások előterébe.

2017. július 27, csütörtök

09:23  Válság bármi áron [3 hete]
  Az arab-izraeli konfliktusban megszokhattuk, hogy bármi ürügyül szolgálhat a palesztinoknak egy újabb erőszakhullám kirobbantásához, különösen ha az összefüggésbe hozható a jeruzsálemi Templom-heggyel, arab nevén Haram es-Sariffal. Már a modernkori intifádák ősforrásánál, az 1929-es mészárlások idején is az volt a jelszó, hogy "Védjük meg az al-Akszát!", utalva ezzel a hegyen álló mecsetre. Az utóbbi évtizedekben volt, amikor egy régészeti feltárás, máskor egy alagútkijárat megnyitása vagy éppen egy izraeli politikus látogatása szolgált magyarázatként a palesztin felháborodásra. De még ezekhez képest is banálisnak tűnik a mostani, biztonsági fémdetektorok okozta válság, amit a kapuk leszerelése sem szüntetett meg.
09:23  Világnézeti háború a színfalak mögött [3 hete]
  A novemberi kampány során hozott döntései alapjaiban befolyásolták a választás kimenetelét Donald Trump győzelme után az amerikai elnök egyik legnagyobb ellenlábasa lett. James Comey FBI-igazgatóként tett szokatlan kijelentései egy 35 évvel ezelőtti szakdolgozatra vezethetőek vissza. A Hetek megszerezte az írást, ami új alapokra helyezi az Egyesült Államokban tapasztalható társadalmi szembenállásról alkotott képünket.
09:23  "A démonaimmal táncolok" [3 hete]
  "Az ölte meg, amiért rajongtunk érte: a saját démonjai" - gyászolta világhírű együttese a rockzene legújabb tragédiáját, Chester Benningtont. A "dühös fiú", miután tizenöt éven át milliókkal osztotta meg sötét árnyaival folytatott személyes harcát, végül engedett ennek a belső hangnak, és laká-sán fölakasztotta magát. Végzetes magányában már nem számított neki sem a siker, sem a családja, sem a tízezres koncertek rajongása, egyedül az a depressziós kényszergondolat, ami áthatotta a zenéjét: élni egyszerűen értelmetlen.
09:23  "Vajon mit tenne Mohamed?" [3 hete]
  A dzsihádisták vadásznak rá, a családja kitagadta, az interneten tízezrek követik. A Hetek megkereste a keresztény hitre tért szerzőt, hogy meséljen tapasztalatairól, és mondja el véleményét korunk legnagyobb kihívásaival kapcsolatban.
09:23  "Már nem azt mondja, amikor hazamegy, hogy nyakon szúrlak" [3 hete]
  Felállva tapsolt 74 ország képviselője, amikor Bogdán László, Cserdi polgármestere áprilisban az ENSZ New York-i székházában felszólalt a cigány nők hátrányos helyzete miatt, illetve azért, ahogy a "cigány macsóférfi-kultúrában" a nőket kezelik. Amerikai lapok elismerően írtak a beszédéről, itthoni férfitársai viszont nem tüntették ki az akcióért, mi több, nem roma oldalról le is rasszistázták. A téma kapcsán közös beszélgetésre invitáltuk Bogdán Lászlót és dr. Orsós Zsuzsa egészségügyi prevencióval foglalkozó biológust, rákkutatót - mindketten mély- szegénységből jöttek, s a maguk módján jelentős erőfeszítéseket tesznek a cigányság felemelkedéséért.
09:23  Királynők, akik megrontották Európát [3 hete]
  "Hallgass rám, míg elmondom neked szeretőid történetét" - ezzel utasította vissza Gilgames a híres mezopotámiai eposzban a hűtlenségéről híres Istár istennő közeledését. Itt tűnik fel először az "ég királynéja", akinek gátlástalan és soha ki nem elégülő perverzitása a föníciai hajósokon keresztül az egész Földközi-tengert, majd a görög kultúrát és a Római Birodalmat is megrontotta. Egy ókori történetíró szerint Istár templomában tisztelték Europét, a föníciai királylányt, aki a Baálnak szentelt bika - szintén egy kánaáni vallási jelkép - hátán vitte Egyiptom és Babilon szellemét nyugatra.
09:23  "Magyarország Európa szíve" [3 hete]
  A címben szereplő mondatot Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke nyilatkozta. A korábban vívásban olimpiai bajnok jelenlegi NOB-elnök a vizes világbajnokság során a Duna Arénába látogatott. Kijelentette, hogy amit itt látott, az lenyűgöző. Hihetetlen teljesítménynek értékelte, amit mi, magyarok alkottunk mindössze két év alatt a tervezéstől a megvalósításig.
09:23  Trianon minden rossz gyűjtőneve [3 hete]
  A magyar kormány titkos propaganda-főosztálya, amely aknamunkát folytat a román állam ellen, és támogatja a magyar szeparatista törekvéseket - nemrégiben így állították be a magyarországi Trianon 100 nevű kutatócsoportot a romániai sajtóban, mégpedig egy kolozsvári történészprofesszor vádaskodásai nyomán. A csoport a Magyar Tudományos Akadémia fiatal kutatók számára kiírt Lendület-pályázatán nyert harmincmillió forintot a békeszerződéssel kapcsolatos ismeretek bővítésére. A munka vezetőjével, Ablonczy Balázs történésszel beszélgettünk.

2017. július 20, csütörtök

09:19  Itt a kakaóscsigának is van pártpolitikai címkéje [4 hete]
  "Rajzoltam egy kört, és a közepébe belehelyeztem saját magamat: továbbra is ugyanolyan távolságra állok minden politikai erőtől" - mondta a Heteknek Vujity Tvrtko, aki nemrégiben tért haza Amerikából, ahol hónapokat töltött a Tv2-től történt kirúgása után. A népszerű újságíró arról is beszélt, hogy miért döntött az ATV mellett.
09:19  Politikai szappan-operasorozatok [4 hete]
  A kormány lépéselőnyben van a politikai kommunikációban, mert három éve meséli sorozatban a migránsválságra épülő történetét. Ebből a szempontból a sokat vitatott Soros-kampány is eredményes volt, hiszen erősítette ezt a narratívát - értékelte a Hetek kérdésére Perlaky-Papp József PR-stratéga az elmúlt időszak fontosabb kampányait. A Budapesti Metropolitan Egyetem docense szerint a Jobbik is felzárkózott, mert egyre professzionálisabban használja a számára is jelentősen kibővült kommunikációs felületeket.
09:19  Az ókori Fönícia átformálta a mediterrán világot (1. rész) [4 hete]
  "Bár vannak, akik a konkurens görögök rágalmainak tulajdonítják az ókori föníciaiakról fennmaradt borzalmas történeteket, a régészeti tények azt bizonyítják, hogy ez a kultúra az egész mediterrán térséget megrontotta, és hatása a mai Európában is érzékelhető" - mondta a Hetek kérdésére dr. Grüll Tibor ókortörténész. A halál és pornográfia sikolyával a szívükben járták be a vakmerő föníciai hajósok a mediterráneum partvidékét, ahol gyarmatvárosok sorát hozták létre, megtermékenyítve a Nyugatot a Kelettel. Salamonnal közös vállalkozásban megkerülték Afrikát, az Atlanti-óceánt átszelve elérhették Amerikát, legfontosabb örökségük mégsem profitra éhes páratlan tehetségük, hanem az a végzetes szinkretista kultúra, amit pusztulásuk előtt a 22 karakteres ábécével együtt oltottak be Európa szellemi és világnézeti gyökereibe.
09:19  "A rock and roll azt kutatja, amit csak Jézus tud megadni" [4 hete]
  Horváth Gergely kilenc éven át határozta meg a napi egymilliós hallgatottságú Petőfi Rádió zenei arculatát, így nemcsak szerette, hanem értette is miről szól a rock and roll. Ennek ellenére legújabb könyvében (Jézus és a rock and roll) már úgy utal erre "mint a halva született feltámadásra", ami azt akarta megadni az emberiségnek, amit ő csak Jézus Krisztusban talált meg. Élete fordulópontjáról, a rockhoz kapcsolódó mítoszokról és a keresztény igazságok melletti kiállásról kérdezte őt a Hetek munkatársa és jóbarátja, Pajor Tamás.
09:19  Budapest nagyon menő [4 hete]
  Gyönyörű és biztonságos város, pezsgő kulturális élettel, kellemes gyógyfürdőkkel, jó éttermekkel, szép nőkkel, szomorkás lakosokkal - ha kérdezgetjük a Budapestre érkező külföldi turisták között, rendre ezeket a válaszokat kapjuk. Fővárosunkat régóta a magyar turizmus ékköveként tartják számon, amely európai viszonylatban is kitűnik dinamikusan növekedő idegenforgalmával, elsősorban a fesztivál- és fürdőturizmusnak köszönhetően.
09:19  A világ fürdőfővárosa [4 hete]
  A címet egy kicsit pontosítva: július 14-től már az úszók, vízilabdázók, műúszók, mű- és toronyugrók számára is Budapest lett a világ legfontosabb helyszíne. 186 ország képviselői számára adtunk lehetőséget, hogy megismerjék "Kelet Párizsát", míg honfitársaink domborodó keblekkel nyugtázhatják, hogy a számunkra már megszokott képek látványában százmilliók gyönyörködhetnek. Nem kevésbé azért is, mert ilyen szerény nemzetgazdasági szintű ország még nem bátorkodott bevállalni ekkora méretű sporteseményt! Az olimpia, a labdarúgó világ- és Európa-bajnokság, az atlétikai világbajnokság után ez számít a legnagyobb, legjelentősebb sporttalálkozónak.
09:19  Európa védelmében [4 hete]
  Görögtűz, molinók és burkába öltöztetett Mária Terézia-szobor. A fekete-sárga lambda égisze alatt aktivisták ezrei dolgoznak azon, hogy felhívják a társadalom figyelmét az európai identitásra leselkedő veszélyekre.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros