pénztárca kímélő megoldások
 
Objektív Hírügynökség hírek  Vegyes hírek
 

2017. június 26, hétfő

14:30  Cannes-ban is díjat nyert a WWF Magyarország animációs filmje [2 óra 2 perce]
  A "We are all connected" - a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a White Rabbit reklámügynökség közös munkája - a Cannes Lions reklámfesztiválon kapott bronzoroszlánt Design kategóriában - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
14:08  Maró anyaggal öntötte le a társaságot [2 óra 24 perce]
  Vádemelést javasolnak a kecskeméti rendőrök az ügyben- tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.
05:08  Villám csapott egy lakóház tetejébe [11 óra 24 perce]
  Villámcsapás következtében tűz keletkezett Soponyán, egy Petőfi utcai családi ház tetőszerkezetében június 25-én. A riasztást követően a sárbogárdi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
05:08  Dunaújvárosban is villámcsapás okozott tüzet [11 óra 24 perce]
  Egy négyemeletes társasház tetőszerkezetét gyújtotta meg a villámcsapás Dunaújvárosban, a Bocskai István utcában. A június 25-én bekövetkezett esetnél a dunaújvárosi és a paksi hivatásos tűzoltók avatkoztak be - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

2017. június 25, vasárnap

20:30  VI. Országos Határrendészeti Járőrverseny [20 óra 2 perce]
  A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság 2017. június 23-án Mohácson rendezte meg a már hagyományos szakmai versenyt - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a megyei RFK sajtószolgálatától.
20:30  Érdi Mária hetedik lett Kielben [20 óra 2 perce]
  Érdi Mária újabb világversenyen végzett az élmezőnyben! A Kieler Wochén az olimpiai női Laser Radial osztály éremfutamán a 6. helyen futott be a célba és ezzel az összetett listán 7-ként végzett versenyben - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Magyar Vitorlás Szövetség.

2017. június 23, péntek

15:30  Nemzeti értékeink a nagyváradi Szent László Napokon [3 napja]
  Június 19-25. között, immár ötödik alkalommal adott otthont Nagyvárad a Szent László Napok rendezvénysorozatnak. Az eseményen Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára köszöntötte a kézműves vásár kiállítóit és látogatóit - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az FM Sajtóiroda.
12:57  Felfüggesztette egy budai étterem ételkészítő és -forgalmazó tevékenységét a NÉBIH [3 napja]
  30 kg nyomon követhetetlen készétel forgalomba hozatalát tiltotta meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal egy budai vendéglátóhelyen. Az ellenőrzés során megállapított komoly élelmiszer-biztonsági és higiéniai hiányosságok miatt azonnali hatállyal elrendelték az üzlet ételkészítő és -forgalmazó tevékenységének felfüggesztését is - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
12:57  Kábítószer úszott a tankban [3 napja]
  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei több mint 13 kilogramm marihuánagyanús anyagot találtak egy személyautóban, Röszkén - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Némedi-Varga Éva sajtóreferens.
12:57  "Tudjon róla! Segíthet!" [3 napja]
  A NAV honlapján mától elérhető az új rovat, "Tudjon róla! Segíthet!" címmel. A hivatal mostantól havonta frissíti azon beszámolókat, melyek az ellenőrzéseknél tapasztalt hibákról szólnak. Megéri folyamatosan figyelni a rovatot, hiszen a hivatal ezzel is segíti a vállalkozásokat a szabályok betartásában - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
12:57  Tetten ért termesztő [3 napja]
  Kábítószer-ültetvényt számoltak fel a bajai nyomozók Nagybaracskán - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.
12:57  Kettős tragédia a 62-es úton [3 napja]
  Jánosmajor térségében egy tehergépkocsi és egy személyautó ütközött össze, ezért forgalomkorlátozásra kell számítani - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.

2017. június 22, csütörtök

19:19  Bordélyházat számoltak fel Sükösdön [3 napja]
  A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek segítségével elfogták és őrizetbe vették a gyanúsítottakat - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
19:19  Július 22-től megváltozik a kenyerek összetétele [3 napja]
  A kenyerek minőségének javítása és a fogyasztók védelme érdekében július 22-től lép életbe a sütőipari termékekre vonatkozó előírás. A Földművelésügyi Minisztérium 2016. december 19-én módosította a Magyar Élelmiszerkönyvben azt az utasítást, ami 15 féle kenyér esetében szabályozza azok összetételt - tudatta az Objektív Hírügynökséggel az FM sajtóiroda.
19:19  A hazai agrárium sikerágazata a szarvasmarha tenyésztés [3 napja]
  Az uniós tagországok közül Magyarországon nőtt a legnagyobb arányban a szarvasmarha állomány az utóbbi években - mondta Czerván György, agrárgazdaságért felelős államtitkár a Magyartarka Tenyésztők Egyesületének szakmai napján, Kocséron - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az FM sajtóiroda.
19:08  Másodfokú hőségriasztás [3 napja]
  Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján az elkövetkező napokban tartós hőség várható, ezért az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai ajánlásait figyelembe véve Dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár 2017. június 22. (csütörtök) 00:00 órától június 26. (hétfő) 24:00 óráig másodfokú hőségriasztást ad ki - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
19:08  Ízlések és pofonok a korsóból [3 napja]
  A III. Félegyházi Jótékonysági Kézműves Sörfesztivál július 21-től kifejezetten az ínyenceknek kedvez majd a ritka sörök sétányával és a felsorakoztatott 50 magyar sörkülönlegességgel az egész ország területéről - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

2017. június 21, szerda

18:57  Idén a Tiszába csobban a WWF Nagy Ugrás [4 napja]
  Több mint egy évtizedes hagyomány egy nagy, közös csobbanással ünnepelni az európai folyókat és vizesélőhelyeket. Idén a WWF szervezésében Magyarország ismét csatlakozik a kihíváshoz, és az ország településeit ugrásra szólítja július 9-én, délután 3 órakor! A WWF Magyarország központi eseménye pedig Tiszalökön lesz, a PET Kupa hajóinak beérkezése után - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel közleményében a WWF Magyarország.
18:57  A termőtalajok fokozottabb védelmét kezdeményezi az agrártárca [4 napja]
  A termőtalajok eddiginél fokozottabb védelmét kezdeményezi a magyar agrártárca az unióban, mert egyre több országban okoz gondot a talaj termőképességének csökkenése - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
18:57  A gazdák munkáját és a családok erősödését segíti a jövő évi költségvetés [4 napja]
  A 2018-as költségvetés mintegy 900 milliárd forinttal segíti a magyar gazdákat, így biztosított az agrártámogatások fedezete és kifizetése - fogalmazott Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Kossuth Rádióban és az M1 Ma reggel műsorában elhangzott interjúkban - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az FM Sajtóiroda.

2017. június 20, kedd

16:03  Általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a földművelésügyi miniszter [6 napja]
  A mai naptól, átmeneti időszakra vonatkozó általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a földművelésügyi miniszter az erdőkben és fásításokban, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetében lévő külterületi ingatlanokon - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az FM sajtóiroda.
16:03  Az új beruházások gyorsítják a gyümölcságazat felfutását [6 napja]
  A magyar gyümölcságazat növekedésének és jövőbeni versenyképességének záloga a termelők szerveződése és a beruházási lehetőségek mind jobb kihasználása - hangsúlyozta Czerván György, agrárgazdaságért felelős államtitkár az Alba Fructus Kft (korábbi Natbolé Kft.) hűtőházának avatóján, Iváncsán - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az FM sajtóiroda.
16:03  Befejeződtek az utómunkálatok Bakonycsernyén [6 napja]
  A székesfehérvári tűzoltók június 20-én, a kora délutáni órákban befejezték a Bakonycsernye, Nagygyónpusztán június 19-én keletkezett tűzeset felszámolását. A tűzeset jelzése és az úgynevezett utómunkálatok befejezése között közel húsz óra telt el - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
13:03  Hetedik éves a Magyarok Kenyere [6 napja]
  Idén hetedik évébe lépett a Magyarok Kenyere program. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara főszervezésében megvalósuló jótékonysági kezdeményezés keretében a Kárpát-medencében összegyűjtött búzából készült lisztet szétosztják a szociálisan rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekeket gondozó magyarországi és határon túli szervezeteknek - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.
13:03  Továbbra is nyitva a fűtéskorszerűsítési pályázat [6 napja]
  Az Otthon Melege Program hazai költségvetési forrásból meghirdetett fűtéskorszerűsítési alprogramjára elkülönített keretösszegből közel 1,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás még a lakosság rendelkezésére áll - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
11:03  Baleset Jászárokszállásnál [6 napja]
  Teljes útlezárásra kell számítania a közlekedőknek Jászárokszállás külterületén, a 3203-as számú út 19. km szelvényénél, ahol utoléréses ütközés történt - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Szabó Zita c.r. alezredes JNSZ MRFK sajtószóvivő.
10:03  Baleset az M7-es autópályán [6 napja]
  Polgárdi térségében három személygépjármű ütközött össze, ezért a Balaton irányába egy sávon halad a forgalom. Torlódásra számítsanak a gépjárművezetők - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.
08:19  Jól tippelte meg a szállítmány súlyát az utas [6 napja]
  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 9 kilogramm marihuánagyanús anyagot találtak egy személyautóban Röszkén - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Némedi-Varga Éva sajtóreferens.

2017. június 18, vasárnap

20:30  Torna: Magyar sikerek a Budapest Kupán [7 napja]
  Tovább folytatták a jó szereplést a közvetlen férfi utánpótlás tornászai a III. Budapest Kupán, ahol a szombati két egyéni összetett aranyérem mellé a vasárnapi szerenkénti döntőkben Kiss Balázs gyűrűn és nyújtón arany-, lólengésben ezüst-, ugráson pedig bronzérmet szerzett, csakúgy, mint Balázs Krisztián, aki gyűrűn és nyújtón első, korláton pedig harmadik lett. Mészáros Krisztofer gyűrűn, Molnár Botond pedig lólengésben gyűjtött be egy-egy bronzérmet - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Kaszala Claudia.

2017. június 17, szombat

17:19  Vonaton érkezett az orgazdákhoz a cigaretta [1 hete]
  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a kőbányai vasútállomáson mintegy 7 000 doboz adózatlan cigarettát találtak, amit két férfi egy kis furgonnal akart elszállítani. Az ügyben orgazdaság miatt indult eljárás - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
17:19  I. Nemzetközi Katonai Motoros Találkozó Kiskunfélegyházán [1 hete]
  Az idén negyedik alkalommal megrendezendő kiskunfélegyházi Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó, Közép-Európa legjelentősebb háromkerekű rendezvénye az évente szép számban megjelenő európai katonai motoros barátaink kérésére idén otthont ad az I. Nemzetközi Katonai Motoros Találkozónak is - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Ónodi Árpád főszervező.
17:11  Drogbanda bukott le Budapesten [1 hete]
  Tízmillió forint értékű drog feketepiacra kerülését akadályozták meg a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

2017. június 16, péntek

11:03  Dinamikusan bővülő mezőgazdasági beruházások 2017. I. negyedévében [1 hete]
  A mezőgazdasági termelők beruházásai 2017. első negyedévében jelentősen növekedtek, ami kedvezően hat az ágazat versenyképességére, egyúttal a gazdák pozitív jövőképét is jelzi. A növekedés elsősorban a mezőgazdasági termelés 2016. évi kedvező alakulásának, az agrártámogatások által biztosított kiszámítható finanszírozásnak, így a gazdák javuló pénzügyi helyzetének, a Növekedési Hitelprogram által nyújtott kedvező finanszírozási lehetőségnek és az alacsony piaci kamatoknak köszönhető - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az FM Sajtóiroda.
11:03  Újabb őrző-védő cégpiramist kapcsolt le a NAV [1 hete]
  Bukócégek, strómanok és szövevényes alvállalkozói lánc segítette azt a pécsi bűnszervezetet, amely őrző-védő szolgáltatás ürügyén játszotta ki az áfaszabályokat, és amely mintegy 200 dolgozó bére után nem fizetett járulékokat. A NAV dél-dunántúli pénzügyi nyomozói az elkövetők előállításával, vagyonuk lefoglalásával iktatták ki a cégpiramist - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a NAV közleményéből.

2017. június 15, csütörtök

16:19  Földügyi keretmegállapodás született Kína és Magyarország között [1 hete]
  Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára földügyi együttműködésről szóló keretmegállapodást írt alá Wang Guanghuaval a Kínai Föld és Erőforrás-kezelésért felelős Minisztérium miniszterhelyettesével Budapesten - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az FM Sajtóiroda.
16:19  Nem nőtt az elektronikus jegyrendszer bevezetésének teljes költsége [1 hete]
  Az elektronikus jegyrendszert érintő változásokról hozott döntést a Fővárosi Közgyűlés 2017. június 14-én. A sajtóban tévesen megjelent hírekkel ellentétben a projekt teljes keretösszege nem változott, sőt annak üzemeltetési költségei közel 2 milliárd forinttal, míg az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) által nyújtott hitel lehívásához kapcsolódó költségek 100 millió forinttal csökkennek. A módosításokra a korábban a Fővárosi Önkormányzat által is jóváhagyott újratervezési munkák és többletfeladatok miatt volt szükség - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Budapesti Közlekedési Központ.
16:19  Hatályon kívül helyezés terrorcselekmény ügyben [1 hete]
  Az I. fokon kimondott ítéletet hatályon kívül helyezte, és a Szegedi Törvényszéket új eljárás lebonyolításra kötelezte a Szegedi Ítélőtábla abban az ügyben, amelyben az I. fokú bíróság határzár tiltott átlépése és terrorcselekmény bűntettében mondta ki bűnösnek Ahmed H. Cipruson élő szír állampolgárt, és ezért őt - halmazati büntetésül - 10 év fegyházra és Magyarország területéről végleges hatállyal történő kiutasításra ítélte. Az ítélőtábla elrendelte azt is, hogy az új eljárás során az ügyet a Szegedi Törvényszék egy másik tanácsa tárgyalja - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Bátyi Zoltán sajtótitkár.
16:11  Kábítószerrel bélelte ki a hangfalakat [1 hete]
  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei több mint 26 kilogramm marihuánagyanús anyagot találtak egy személyautóban Röszkén - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
16:11  10 újabb bányászati koncessziós pályázat jelent meg [1 hete]
  A szektor befektetői idén ismét tíz magyarországi területre nyújthatnak be pályázatot bányászati koncessziós jog megszerzésére. Szénhidrogén-kutatás, -feltárás és -kitermelés céljából 9 területre (Békéssámson, Drávapalkonya, Fedémes, Hatvan, Körösladány, Őrség, Somogybükkösd, Somogyvámos és Tab), míg geotermikus energia kutatására, kinyerésére és hasznosítására Gádoros területre jelent meg új felhívás - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
16:11  A bankszektor is felelős közös örökségünkért [1 hete]
  A WWF legfrissebb jelentése szerint a nagy nemzetközi bankok nem rendelkeznek olyan szigorú irányelvvel, amely hozzájárulhatna az UNESCO világörökségi helyszínek megóvásához - tudatta az OBJEKTÍV Híraügynökséggel a WWF Magyarország.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks