pénztárca kímélő megoldások
 
Objektív Hírügynökség hírek  Vegyes hírek
 

2017. március 24, péntek

09:54  A hétvégi óraátállítás miatt változik egyes éjszakai járatok menetrendje [6 óra 23 perce]
  A 2017. március 25-éről 26-ára (szombatról vasárnapra) virradó éjszaka térünk át a téli időszámításról a nyárira, ezért hajnali 2:00-kor az órákat előre kell állítani 3:00-ra. Hajnalban az éjszakai járatok hajnali 2:00 és 3:00 közötti indulásai kimaradnak, egyes éjszakai járatok menetrendjében pedig további változásokra is számítani kell - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Budapesti Közlekedési Központ.
09:54  Díjazzák a közúti balesetek számának csökkentésében eredményes önkormányzatokat [6 óra 23 perce]
  A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2017-ben is meghirdeti a települések közúti közlekedésbiztonsági helyzetének javítását segítő pályázatát - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

2017. március 23, csütörtök

19:32  Lőkösházán fogtak el egy körözött külföldit [20 óra 45 perce]
  Magyarországon akart átutazni a szír férfi, aki ellen a német hatóság adott ki elfogatóparancsot - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.
19:32  Torna: Kovács újabb két szeren döntős [20 óra 45 perce]
  A dohai Világkupa selejtezőjének második napján az olimpikon Kovács Zsófia két újabb finálét hozott gerendán és talajon, így az első nap eredményeivel együtt, összesen öt döntőt szereztek a magyar válogatott tagjai. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztián lólengésben, Kovács Zsófia pedig mind a négy szeren finalista lett - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Kaszala Claudia.
12:54  Házilag barkácsolt rejtekhelyen lapult a cigaretta [1 napja]
  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 1905 doboz adózatlan cigarettát találtak egy szerb gépkocsiban Röszkén. A dohányterméket lefoglalták, a sofőr ellen büntető feljelentést tettek - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Némedi-Varga Éva pénzügyőr alezredes, sajtóreferens.
12:54  A helytelen fűtés, avagy a láthatatlan tömeggyilkos [1 napja]
  Az OECD számításai szerint Kína után népességarányosan Magyarországon hal meg a legtöbb ember idő előtt a légszennyezettség miatt, amelynek 70%-ért a lakossági fűtés a felelős. Hogyan javíthatunk ezen? Erre ad választ két nappal a Föld Órája előtt a WWF Magyarország - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
12:54  Ökogazdálkodásba csak ökovetőmagot [1 napja]
  A biogazdálkodás egyik alapelve, hogy az öko növénytermesztés során csak ökotanúsítással rendelkező vetőmagokat szabad vetni. A Magyarországon elérhető ökovetőmagokról a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) - önkéntes bevalláson alapuló - adatbázist vezet a honlapján. Jelenleg a hazai szaporítású ökovetőmagból hiány van, ezért a hatóság felhívja a vetőmag-szaporítók figyelmét, hogy, akik még nem tették, azoknak érdemes terméküket regisztrálni a NÉBIH rendszerében - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

2017. március 22, szerda

19:54  Torna: Berki és Kovács a dohai Világkupa döntőjében [1 napja]
  Kiválóan szerepeltek a magyar tornászválogatott tagjai a dohai Világkupa selejtezőjének első napján, három döntős pozíciót hoztak, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztián lólengésben, míg az olimpikon Kovács Zsófia felemáskorláton és ugráson - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Kaszala Claudia.
19:34  Szakmai párbeszéd az erdők természeti értékeinek megőrzéséért [1 napja]
  Sikerrel zárult a WWF Magyarország és partnerei által szervezett Élő Erdő konferencia Sopronban. A szakmai rendezvényen jelenlévő több mint 200 résztvevő egyetértett: a Natura 2000 célok elérése közös felelősség, amelyet csak szoros együttműködésben lehet magasabb szintre emelni - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a WWF Magyarország.
19:32  Kecskemétre érkezik a 2017-es X-Faktor casting csapata [1 napja]
  2017-ban ismét a tehetségeké a lehetőség az X-Faktor-ban az RTL Klub képernyőjén. Az elmúlt évek legnépszerűbb hazai énekes tehetségkutatójára már javában keresik a versenyzőket. A műsor szerkesztői március 24-én, péntek este Kecskeméten várják a vállalkozó szellemű énekeseket - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az RTL Magyarország.
19:21  Ne várd a májust! [1 napja]
  Sokan már az első pillanatban felkeresték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal új, internetes e-SZJA felületét, hogy minél előbb kiderüljön, mit tartalmaz szja-bevallási tervezetük. Valamennyi adózó felelőssége és érdeke, hogy a tervezetekből ne maradjon ki semmi, ezért érdemes mielőbb átnézni a NAV kimutatását akár a nav.gov.hu oldalról elérhető felületen ügyfélkapus jelszóval, akár papíralapon vagy a NAV bármely ügyfélszolgálatán- tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
19:21  Sérülések, 700 kiló feletti teljesítmények és pontszerző helyek az Eb-n [1 napja]
  Jó formában vannak a fiatal erőemelők. A dániai Thistedben bonyolították le a RAW ifjúsági, junior és felnőtt erőemelő kontinensbajnokságot, ahol Opra Gergő összetettben negyedik, Rácz Dávid ötödik, Kulcsár Dávid pedig hatodik lett. Opra Gergő és Kulcsár Dávid is 700 kilogramm feletti eredménnyel büszkélkedhetnek - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Bányász Árpád.
19:21  Víz Világnapja [1 napja]
  Az ENSZ Közgyűlése 2010-ben alapvető emberi joggá nyilvánította a biztonságos és tiszta ivóvízellátáshoz való hozzáférést. Ennek ellenére a Pán-európai Régióban jelenleg közel 140 millió ember nem jut vezetékes ivóvízhez, és mintegy 85 millió ember számára nem biztosított a biztonságos szennyvíz elhelyezés. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becslése szerint több mint 13000, 14 év alatti gyermek hal meg évente, elsősorban Kelet- Európában és Közép-Ázsiában, víz eredetű megbetegedésben - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az ÁNTSZ Kommunikáció.

2017. március 21, kedd

19:05  Vízsugarak és vízágyúk a lángok ellen Etyeken [2 napja]
  A reggeli órákban szólalt meg a riasztás hangja a székesfehérvári, a bicskei, az érdi és a törökbálinti tűzoltó laktanyákban, mivel március 21-én tűz keletkezett egy Etyekhez közel található filmstúdióban - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
13:23  Egységes forgalomirányítási rendszer lép működésbe a GYSEV teljes hazai vonalhálózatán [3 napja]
  Az új központi forgalomirányító és ellenőrző rendszer mintegy 7,7 milliárd forintos beruházással épült ki. A fejlesztésnek köszönhetően hatékonyabb lesz a forgalomszervezés, gazdaságosabb az üzemeltetés, kevesebb a késés. Rendkívüli események bekövetkezésekor gyorsabban lehet visszaállni az üzemszerű működésre - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
11:10  Forgalomkorlátozásra kell számítaniuk a közlekedőknek a gyorsforgalmi úthálózaton [3 napja]
  A következő hetekben a gyorsforgalmi úthálózat több pontján kell - tengelysúlymérő-állomás építési munkái miatt - forgalomkorlátozásra számítaniuk az autósoknak - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Magyar Közút Nonprofit Zrt.
11:05  Rosszul tudta [3 napja]
  A bicskei rendőrök vádemelési javaslattal éltek azzal a román állampolgárságú nővel szemben, aki egy lakókocsit úgy vontatott, hogy arra a gépkocsija forgalmi rendszámát helyezte fel - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.
11:05  Nem jutottak messzire a zsákmánnyal [3 napja]
  Éppen hazafelé tartottak a lopott tárgyakkal a fiatalok, amikor a járőr tetten érte őket Jászapátin - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.
11:05  Magyarország élen jár a klinikai vizsgálatok terén [3 napja]
  Egyre ismertebbek a klinikai kutatások hazánkban. Magyarország már a negyedik helyen áll az egy főre vetített vizsgálatok számát tekintve egész Európában. De mi is a vizsgálatok pontos folyamata, melyek az előnyök, kockázatok, félelmek?

2017. március 20, hétfő

13:46  Távhővel a tiszta és egészséges levegőért! [4 napja]
  A WWF Magyarország szerint az idei fűtési szezonban sok helyen tapasztalt légszennyezettség jelentősen csökkenthető lett volna a fűtési rendszerek korszerűsítésével. A távhő az egyik legkörnyezetbarátabb és leghatékonyabb fűtési mód, mégis hazánkban mindössze 94 településen működik. A szervezet az önkormányzatok szerepére hívja fel a figyelmet a távhőszolgáltatás fejlesztésében, és a megújuló energiaforrások bevonásában - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a WWF Magyarország.
13:46  Veszettség vírusát mutatta ki kecskékben a NÉBIH laboratóriuma [4 napja]
  Veszettségben pusztult el egy kecske és gidája a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bekecsen a múlt héten. A veszettség az egyik legveszélyesebb zoonózis, azaz állatról emberre terjedő betegség. A vírusra a vadon élő és házi emlősállatok egyaránt fogékonyak, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) ismételten felhívja az állattartók figyelmét, hogy legyenek körültekintőek és a betegség gyanúja esetén haladéktalanul értesítsék állatorvosukat - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

2017. március 19, vasárnap

13:32  Torna: Berki második, Kállai ötödik a bakui Világkupán [5 napja]
  Jól szerepeltek a magyar tornászok a bakui Világkupa lólengés döntőjében, Berki Krisztián ezüstérmes lett, míg Kállai Zoltán az ötödik helyet szerezte meg - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Kaszala Claudia.
13:32  Rekordszámú bohócdoktort rajzoltak, nem csak gyerekek [5 napja]
  A Bohócdoktor 2017. alkotói pályázatra 1800 kórházi élményt, átélt vagy elgondolt bohócdoktor találkozást rajzoltak gyerekek és felnőttek. A Karitáció Alapítvány óriási örömmel fogadta, hogy az alkotói pályázat felhívására a vártnál sokkal több bohócdoktoros alkotás érkezett be - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Karitáció Egészségügyi Szociális és Kulturális Alapítvány.
13:32  ECHA szakvélemény: nincs rákkeltő hatása a glifozátnak [5 napja]
  A glifozát hatóanyag semmilyen mértékben sem minősíthető rákkeltőnek - áll az Európai Vegyianyag Ügynökség (ECHA) Kockázatértékelési Bizottságának (RAC) március 15-én közzétette értékelésében. A szakvélemény várhatóan pontot tesz a tudományos vitákra, ugyanakkor nem jelenti a hatóanyag azonnali megújítását - erről legkésőbb 6 hónap múlva kell az Európai Bizottságnak döntenie - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
13:32  Temetőben rejtette el a lopott biciklit [5 napja]
  A kiskunfélegyházi gyanúsított a sírok közé rejtette el a 73 éves asszonytól ellopott elektromos kerékpárt - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

2017. március 17, péntek

14:54  Megsemmisíttetés helyett takarmányként árulta a kivéreztetett nyulakat egy fővárosi cég [7 napja]
  Egy fővárosi, állati eredetű melléktermékgyűjtő vállalkozásnál tartott ellenőrzést március elején a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Az akció során kiderült, a cég az elvéreztetett nyulak nyúzása és a tetemek elszállíttatása helyett a nyúlhúst feldarabolta, csomagolta és részben fagyasztva, részben előhűtötten tárolta. A húst kutyatartóknak értékesítették takarmányként. A NÉBIH két tonna terméket foglalt le a helyszínen - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökség.
14:54  Migránsok szökésben [7 napja]
  A kiskunhalasi őrzött szálláson több migráns szökését megakadályozta a rendőrség, két férfit azonban még városszerte keresnek - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

2017. március 16, csütörtök

18:54  Benzinkutakról rabolt [7 napja]
  A négy üzemanyagtöltő állomás sérelmére elkövetett vagyon elleni bűncselekményekkel kapcsolatban tartott tájékoztatót dr. Varga Péter rendőr dandártábornok, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 2017. március 16-án - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökség.
18:54  Dankó Ilona lett az év jegyellenőre 2016-ban [7 napja]
  A huszonhét éve jegyellenőrként dolgozó Dankó Ilona lett a 2016-os év legjobb ellenőre a BKK ügyfeleinek döntése szerint. A második alkalommal odaítélt címre hat jegyellenőrt jelölt a BKK, kiválasztásuk objektív, szakmai szempontok alapján történt, a teljesítménymutatókon kívül figyelembe vették azt is, hogy a kiválasztott ellenőrökkel kapcsolatban ne legyen jogos utaspanasz. A hat jelöltről bemutatkozó videó készült, amelyekre 2017. február 27-étől március 6-áig lehetett szavazni a BKK Facebook-oldalán - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Budapesti Közlekedési Központ.
18:46  Éled a természet, élednek az erdőtüzek! [7 napja]
  A hideg napok elvonultával egyre többen döntenek úgy, hogy szabadidejüket a természetben töltik, kertészkedéssel, kirándulással köszöntve a tavasz első napsugarait. Ezzel egy időben előkerülnek a bográcsok, grillsütők, nyársak is. Legyünk azonban fokozottan körültekintőek a szabadtéri tűz használatakor, hiszen a tavaszi erdőtűzszezon éppen a hóolvadás utáni csapadékmentes időszakra esik - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
18:43  Tizenhárom év fegyházra ítélték a kislányát összeszurkáló apát [7 napja]
  Jogerősen13 év fegyházra ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a lajosmizsei férfit, aki másfél éves kislányát úgy összeszurkálta, hogy a gyermek életét csak műtéttel tudták megmenteni. Az ítélet indoklásakor elhangzott: az I. fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék kellő alapossággal tárta fel a bűnösségi körülményeket, megalapozott ítéletet hozott, és a kiszabott büntetés is arányos az elkövetett cselekmény súlyával, valamint a vádlott társadalomra veszélyességével. Mivel a táblabíróság nem látott indokot sem a büntetés súlyosítására, sem annak enyhítésére, az I. fokú ítéletet helybenhagyva hozta meg döntését. Az ítélet jogerős, ellene fellebbezésnek nincs helye - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Bátyi Zoltán sajtótitkár.
09:54  Indul a kátyúzási szezon [1 hete]
  A Magyar Közút Nonprofit Zrt. csütörtökön hivatalosan is lezárta a téli útüzemeltetési időszakot, ami november 10-e óta tartott. A tavaszias időjárás beköszöntével így újra a kátyúzási, javítási munkákra helyezik a hangsúlyt a társaság szakemberei - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztálya.
09:54  Társadalmi összefogással nyílhat meg a vásárhelyi Állatvédelmi- és Szabadidős Központ [1 hete]
  Társadalmi összefogásból nyitná meg még ebben az évben Állatvédelmi- és Szabadidős Központját a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. A Susán városrész határában található telket a tavaly felajánlott adó 1 százalékokból, a szegedi Orpheus Állatvédő Egyesület anyagi támogatásából, valamint magánszemélyek felajánlásaiból vásárolta meg a szervezet. A részletes tervek alapján a központ kialakításához viszont legalább egymillió forintra van szükség - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete.
09:54  Két magyar bajnoki címet nyert a Világjátékok-kvótás szumós [1 hete]
  Makai Erika két magyar bajnoki címmel hangolódott a Világjátékokra. A magyar szumós a dorogi magyar bajnokságon megnyerte a nehézsúly küzdelmeit, emellett az open kategóriában sem talált legyőzőre - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Bányász Árpád.
08:34  18 kilogramm marihuánát rejtett a kamionos ágya [1 hete]
  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei több mint 18 kilogramm marihuána- gyanús anyagot találtak egy macedón rendszámú kamion vezetőfülkéjében Rajkán. A kábítószergyanús anyagot, valamint a jármű vezetőjét feljelentéssel átadták a rendőrség munkatársainak. Az ügyben kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Leopold Róbert pénzügyőr őrnagy vám- és jövedéki szóvivő.
07:32  Föld Órája - Szökik az energia! [1 hete]
  19%-kal több hőenergiát fogyasztanak a hazai lakások az uniós átlaghoz képest. A közelgő Föld Órája kezdeményezés főszervezője, a WWF Magyarország másfél héttel az esemény előtt az önkormányzatok szerepére, hazai fűtésrendszerek és a hőszigetelés hiányosságaira hívja fel a figyelmet.
07:32  A miniszterre "utazott" [1 hete]
  Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és vesztegetés bírósági vagy hivatalos eljárásban bűntett megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az ORFK Kommunikációs Szolgálat.

2017. március 14, kedd

20:05  Torna: Csapatversenyen a férfi válogatott Stuttgartban [1 hete]
  A magyar férfi tornászválogatott Stuttgartba utazik az EnBW DTB Pokal csapatversenyre, az együttest Kardos Botond, Babos Ádám, Vecsernyés Dávid, Schweigert Dávid és Vágner Levente alkotja - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Kaszala Claudia.
16:21  Március 15-étől újra automatikusan nyílnak az ajtók az M2-es és az M4-es metrón [1 hete]
  A fogyatékkal élőket képviselő érdekvédelmi szervezetek véleményeit, illetve az utasok visszajelzéseit figyelembe véve a BKK március 15-étől visszaállítja az M2-es és az M4-es metró vonalán az állomásra érkező szerelvények ajtóinak automatikus nyitását, tehát a ki- és beszálláskor az utasoknak ezentúl nem kell megnyomniuk az ajtónyitó gombot leszálláskor - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Budapesti Közlekedési Központ.
16:21  Van hova fejlődnünk! Magyarország 28-ból a 21. helyen áll az Európai Bizottság friss felmérése alapján [1 hete]
  Az Európai Unióba tartozó országok lakosai számára a digitális szolgáltatások a mindennapok részévé váltak, napról-napra egyre több és összetettebb szolgáltatások érhetők el online, ezért mind a vállalkozói, mind a lakossági szektorban a szélessávú vezetékes- és mobil internet folyamatos fejlesztése napjaink egyik legfontosabb feladatává nőtte ki magát - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks