pénztárca kímélő megoldások
 
Objektív Hírügynökség hírek  Vegyes hírek
 

2017. augusztus 21, hétfő

18:57  Tragikus gázolás Rácalmáson [13 óra 22 perce]
  Egy 77 éves asszony vesztette életét - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.
18:52  Újabb fipronillal szennyezett tojást talált a NÉBIH [13 óra 27 perce]
  A tojásokra és tojás termékekre elrendelt célellenőrzés során fipronilt mutatott ki a "3HU1503T03/4" azonosító számú tojás tételben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) laboratóriuma. A szennyeződés forrásának és módjának felderítését a hatóság haladéktalanul megkezdte, emellett elrendeli a tétel forgalomból történő kivonását - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
18:46  Szeptembertől lehet pályázatot benyújtani gázkonvektorok cseréjére [13 óra 33 perce]
  1,5 milliárd forint összegű támogatás érhető el az Otthon Melege Program keretében gázkonvektorok cseréjéhez - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
18:41  Újabb életmentő készülékkel gazdagodott a Heim Pál Gyermekkórház [13 óra 38 perce]
  2017. augusztus 10-én került átadásra az az altatógép, melyet a tavalyi év végén elindított adomány-gyűjtő akció során magánszemélyek és cégek adományaiból vásárolt a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
18:41  Éjjeli bagolyként a Budakeszi Vadasparkban [13 óra 38 perce]
  A Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatokat természetes élőhelyükön bemutató, tavaly az év ökoturisztikai létesítményei között díjazott Budakeszi Vadaspark idén is különleges programokkal és aktivitásokkal várja az Állatkertek Éjszakája résztvevőit. A Budakeszi Vadaspark pénztára 23.00 órakor zár, a vadasparkot legkésőbb éjfélig kell elhagyni - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
18:41  Táskába rejtett kábítószer akadt fenn Röszkén [13 óra 38 perce]
  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei megközelítőleg 1 kilogramm heroingyanús anyagot, valamint 3 kilogramm adalékanyagot találtak egy autóbuszban, Röszkén - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
18:34  Legyünk körültekintőek, ha online vásárolunk tűzifát! [13 óra 45 perce]
  Számos jogsértést tárt fel az utóbbi időben az interneten tűzifát hirdetők körében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Az ellenőrzésekre legtöbbször lakossági bejelentés alapján került sor. A bejelentők rendszerint az interneten hirdetett, majd kiszállított tűzifa mennyiségét, minőségét kifogásolták, illetve a bizonylatokat hiányolták, panaszaikkal pedig sok esetben már nem tudták utolérni a hirdetőt. A NÉBIH - a faanyag kereskedelmi lánc felügyeletéért felelős hatóságként - kéri a lakosságot, hogy legyenek különösen körültekintőek, ha online vásárolnak tűzifát - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökség.

2017. augusztus 20, vasárnap

21:46  Torna: A férfi csapat 13. az Universiadén [1 napja]
  A 29. Nyári Universiadén a tornászok versenyében a Kardos Botond, Vecsernyés Dávid, Babos Ádám és Schweigert Dávid alkotta magyar férfi együttes csapatban az előkelő 13. helyen végzett, és ezzel előrébb lépett az előző Universiadén elért pozícióhoz képest - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Kaszala Claudia.

2017. augusztus 19, szombat

16:34  Baleset az 55-ös főúton [2 napja]
  Egy személyautó és egy motorkerékpár ütközött össze szombaton délután Csávoly közelében - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Bács-Kiskun Megyei RFK sajtószolgálata.
14:08  Agrártechnológiai együttműködés Kazahsztánnal [2 napja]
  A mezőgazdaság a kazah-magyar gazdasági együttműködés motorja lehet - jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Asztanában, miután egyeztetést folytatott Kairat Aituganov első mezőgazdasági miniszterhelyettessel a két országot érintő agrárügyekről - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az FM Sajtóiroda.

2017. augusztus 18, péntek

08:46  Biztonságos tanszerek kerülhetnek az iskolatáskákba [3 napja]
  A családok jellemzően augusztus második felében szerzik be azokat a tanszereket, amelyeket a diákok az egész tanévben használnak. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által elrendelt országos fogyasztóvédelmi vizsgálat eredményéből megállapítható, hogy az ellenőrzött színes ceruzák, zsírkréták, temperák, vízfestékek és a tolltartók döntő többsége biztonságos - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
08:41  Baleset az 5-ös főúton [3 napja]
  A Kecskemét belterületén történt közúti közlekedési baleset miatt félpályán haladhatnak a közlekedők a főúton - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.

2017. augusztus 17, csütörtök

20:52  38 illegális migránst fogtak Csikériánál [4 napja]
  Jogellenesen próbált meg bejutni Magyarországra 38 illegális migráns Csikéria térségében - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Bács-Kiskun Megyei RFK sajtószolgálata.
17:30  Torna: A női válogatott is a világbajnokságra készül [4 napja]
  A felnőtt női tornászok, így az Európa-bajnoki ezüstérmes Kovács Zsófia és a bronzérmes Dévai Boglárka is a 2017-es esztendő második félévének legrangosabb eseményére, a montreali világbajnokságra gyakorol. A férfi válogatotthoz hasonlóan a hölgyek is jó ütemben haladnak az őszi szezonra való felkészüléssel - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Kaszala Claudia.
10:08  A lakáskiadás után adózni kell [4 napja]
  Az egyetemi felvételi ponthatárok kihirdetése után, de még a tanév kezdete előtt sok diák keres kiadó lakást, házat. A hosszabb időre szóló ingatlan bérbeadások, azaz hétköznapi értelemben "albérletek" adószabályai eltérnek a rövid, turisztikai jellegű lakás kiadásoktól - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
10:03  A sült hekk is terítékre került a Szupermentán [4 napja]
  A balatoni halsütödék is nagyító alá kerültek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Szupermenta terméktesztjén. A tesztsorozat legújabb állomásán a nyár és a Balaton slágertermékének számító sült hekk vizsgálata zajlott. Ehhez kapcsolódva a hivatal hatósági munkatársai összesen 13 halsütödét ellenőriztek, valamint több mint 160 mintán mintegy 700 laboratóriumi vizsgálatot végeztek el. A hatósági ellenőrzések számos szabálytalanságot és hiányosságot feltártak, melynek következtében összesen több mint egymillió forint élelmiszerlánc felügyeleti bírságot szabtak ki - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

2017. augusztus 16, szerda

18:19  Aláíró pont nyílt Vásárhelyen az állatvédelmi törvény szigorításáért [5 napja]
  Országos aláírásgyűjtés indult az állatvédelmi törvény szigorítására. A Polgári kezdeményezéshez a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete is csatlakozott. A gyűjtés célja, hogy kapjon tényleges szabadságvesztést az, aki gerinces állatot megkínoz, elpusztít, és ilyen esetekben a büntetési tétel alsó határa 1 év legyen, valamint kerüljön bevezetésre a szabadságvesztés főbüntetés mellett azon mellékbüntetés, mely alkalmas arra, hogy 5 évre eltiltsa az elkövetőt az állattartástól. Aki ezzel egyetért, aláírásával Hódmezővásárhelyen is támogathatja a kezdeményezést - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete.
17:57  Súlyos baleset Sárosd és Mezőfalva között [5 napja]
  Egy személyautó az út menti árokba borult, vezetője kiesett a járműből - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól.
14:41  Illatosítóval álcázta a kábítószert egy szerb férfi [5 napja]
  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei megközelítőleg 27 kilogramm marihuánagyanús anyagot találtak egy férfi autójában Röszkén - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Leopold Róbert pénzügyőr őrnagy vám- és jövedéki szóvivő.
14:23  33 ezer fölött van a háztartási nagygépek cseréjéhez támogatást igénylők száma [5 napja]
  Az Otthon Melege Program keretében elérhető pályázatot ma a nyugat-dunántúli régióban is óriási érdeklődéssel fogadta a lakosság, eddig közel 6 800 pályázó jelezte támogatási igényét - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
10:11  A gombatoxinok veszélyei [5 napja]
  Az aratás környékén minden évben fellángolnak a gabonákban található gombatoxinok veszélyeiről szóló összeesküvés-elméletek. Eközben a vásárlók továbbra is fogyasztanak kenyeret, pékárut vagy gabonapelyhet, mégsem történnek tömeges, vagy súlyos megbetegedések, nem véletlenül. Ugyanakkor a teljes rendszert a vásárlók zöme nem ismeri, ami rendre táptalaja az álhíreknek és találgatásoknak - ismertette a helyzetet dr. Halmos Gábor, a gabonák tárolásával és laboratóriumi vizsgálatával foglalkozó, állami tulajdonú Concordia Közraktár Kereskedelmi Zrt. vezérigazgatója - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
10:11  Munkára kényszerítették [5 napja]
  A kerekegyházi gyanúsítottak több hónapon keresztül sanyargatták a 37 éves férfit, akit bántalmazással és fenyegetéssel bírtak rá a munkavégzésre - tudatt aaz OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.

2017. augusztus 15, kedd

19:41  Elkészült az idei szőlőár-prognózis [6 napja]
  A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa elkészítette a 2017. évi szüretre vonatkozó szőlőár-prognózisát. Az előző évektől eltérően az idei előrejelzés szőlő fajtakörre részletezve, borrégiós bontásban tartalmazza az árakra vonatkozó becslést. A hegyközségektől összegyűjtött, fürtszám és fürttömeg alapján végzett becslések alapján országosan közel 4,1 millió mázsa szőlőtermés várható, amelyből mintegy 2,9 millió hl seprős újbor készülhet - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa.
19:41  Veszélyes etetőszékek és bébikompok kerültek le a boltok polcairól [6 napja]
  Két hónapon át zajlott és a közelmúltban zárult le a 3 éves kor alatti gyermekeknek szánt etetőszékek, járókák és bébikompok országos fogyasztóvédelmi ellenőrzése. A termékeket üzletekben és laboratóriumban is vizsgálták, kilenc típust a hatóság kivont a forgalomból - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
19:41  Potencianövelő étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a NÉBIH gyógyszer-hatóanyag jelenléte miatt [6 napja]
  Internetes próbavásárlás útján rendelte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) azt a két, Kínából származó étrend-kiegészítőt, amelyekben a szakemberek gyógyszer-hatóanyagot találtak. Az étrend-kiegészítők élelmiszernek minősülnek, amelyekben szigorúan tilos a gyógyszer-hatóanyagok jelenléte. A nem engedélyezett összetevők miatt a hatóság azonnali hatállyal elrendelte - minőség-megőrzési időre és tételszámra való tekintet nélkül - a termékek forgalomból történő kivonását - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
19:41  Magyarországra is érkezett fipronillal szennyezett tojás és tojástermék [6 napja]
  A RASFF rendszeren ma délután érkezett információk alapján Magyarországra is szállítottak fipronillal szennyezett tojást tartalmazó élelmiszert. A Tamago Ei-Omelett-Block nevű fagyasztott, félkész termékből egy budapesti vállalkozáshoz szállítottak. A NÉBIH haladéktalanul felvette a kapcsolatot az érintett céggel, aki megtette a szükséges intézkedéseket. A hatóság elrendelte az érintett tétel forgalomból történő kivonását. A NÉBIH laboratóriumában folyamatosan zajlanak a hazai célellenőrzéshez kapcsolódó vizsgálatok. A hivatal szakemberei 4 tételben találtak nyomokban kimutatható, de a megengedett értéket nem meghaladó, így az egészséget nem veszélyeztető mennyiségben fipronilt. Az érintett tételeket a hatóság zárolja és megteszi a szükséges intézkedéseket - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

2017. augusztus 14, hétfő

13:41  Vádemelési javaslat motoros gázolás ügyében [7 napja]
  Vádemelési javaslattal zárult egy budapesti férfi ügye, aki nem adott elsőbbséget és személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetet okozott Gárdonyban.
13:41  Nem jutottak messzire a lopott autóval [7 napja]
  Kerekegyházáról lopták el az autót a gyanúsítottak, de a készenléti rendőrök a bejelentésnek köszönhetően Hetényegyházán elfogták őket - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.
13:41  Már több mint 26 ezren igényeltek támogatást háztartási nagygépük cseréjéhez [7 napja]
  Az Otthon Melege Program háztartási nagygép-csere alprogramját az észak-magyarországi régióban is óriási érdeklődés övezte, eddig 10 ezernél több pályázó jelezte támogatási igényét - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

2017. augusztus 13, vasárnap

18:46  Rablás és kifosztás Kerekegyházán [1 hete]
  A lajosmizsei rendőrök egy napon belül beazonosították és elfogták a gyanúsítottakat - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.

2017. augusztus 12, szombat

10:52  Megszűnt a forgalomkorlátozás az 52-es főúton [1 hete]
  Ismét zavartalan a forgalom Fülöpszállás közelében - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.
09:30  Illegális dohányültetvényre bukkantak a pénzügyőrök [1 hete]
  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 130 tő dohánynövényt, 30 kilogramm szárított dohányt és 0,3 kilogramm fogyasztási dohányt találtak egy Csongrád megyei tanyán. Az illegálisan termesztett és tartott dohányt lefoglalták, az ingatlan tulajdonosa ellen eljárást indítottak - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Némedi-Varga Éva pénzügyőr alezredes sajtóreferens.
09:30  Embercsempészek őrizetben [1 hete]
  Az óbaroki pihenőben két orosz embercsempészt fogtak el a Készenléti Rendőrség munkatársai - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

2017. augusztus 11, péntek

12:41  Népszerű a magyar tarka marha [1 hete]
  Az állattenyésztés és a húsfeldolgozás ágazatait tekintve az Európai Unió tagországai közül 2010-2016 között messze hazánkban nőtt a legnagyobb arányban a szarvasmarha állomány - mondta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a XVII. Tarka Marhafesztiválon Bonyhádon - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az FM sajtóiroda.
12:41  Ideges sofőr bukott meg Röszkén [1 hete]
  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei több mint 30 kilogramm marihuánagyanús anyagot találtak egy személyautóban - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Némedi-Varga Éva pénzügyőr alezredes sajtóreferens.
11:23  Műszaki különlegesség az M1-es alatt [1 hete]
  Magyarországon ilyen méretben még soha nem alkalmazott sajtolásos technológiával épült kerékpáros alagút az M1-es autópálya alatt. A forgalom akadályozása nélkül elkészült, rendhagyó beruházást egy bicskei szakmai rendezvényen mutatta be a kivitelező SYCONS Kft - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
11:23  Ismét őrizetben a 14 éves fiú [1 hete]
  A nyomozók újabb gépkocsi feltöréssel gyanúsítják a kecskeméti tizenéves fiút - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálatától.

2017. augusztus 10, csütörtök

20:41  Megújuló programok, látványosabb tűzijáték és fokozott biztonság augusztus 20-án [1 hete]
  Látványosabb tűzijátékkal, színes programokkal és a biztonsági szempontok kiemelt kezelésével készül a kormány augusztus 20. megünneplésére. A magyar államiság megőrzésének fontosságáról és az ünnepi programsorozat részleteiről volt szó azon a sajtótájékoztatón, amelyet Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára és Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója tartott az Országház Vadásztermében 2017. augusztus 10-én - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
20:41  Ritmikus gimnasztika: Kontrolledzésen a vb-re készülő versenyzők [1 hete]
  A pesarói 35. ritmikus gimnasztika világbajnokságra készülő együttes kéziszer csapat és az egyéni versenyzők, Kis Alexandra és Pigniczki Fanni, nyilvános kontrolledzésen vesznek részt augusztus 11-én, pénteken 17:00 órakor a Nemzeti Sportcsarnokban - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Kaszala Claudia.
20:41  2017-ben a Balatoni Habos Mogyoró lett Magyarország Tortája [1 hete]
  Az idei évben is kihirdették Magyarország Tortáját. 2017-ben Vaslóczki Orsolya, budapesti cukrász alkotása a Balatoni Habos Mogyoró viselheti a kitüntető címet. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt Varga Margit nyerte a Pöttyös Panni tortával - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros