pénztárca kímélő megoldások
 
Objektív Hírügynökség hírek  Vegyes hírek
 

2017. október 18, szerda

19:22  Baleset a 44-es főúton [11 óra 18 perce]
  Félpályás a forgalomkorlátozás Tiszaug közelében - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Megyei RFK sajtószolgálata.
17:28  Lőszerek is voltak a tolvajnál [13 óra 12 perce]
  A kalocsai nyomozók három bűncselekménnyel gyanúsítják az elfogott drágszéli férfit - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.
14:25  Házilag kialakított rejtekhelyen lapult a kábítószerszállítmány [16 óra 15 perce]
  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei több mint 22 kilogramm marihuánagyanús anyagot találtak egy személyautóban Röszkén - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Némedi-Varga Éva sajtóreferens.
14:18  Oszlopnak ütközött egy autó Szabadbattyánban [16 óra 22 perce]
  Villanyvezetéket szakított le egy személygépkocsi október 18-án, szerdán reggel Szabadbattyánban - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
10:40  Torna: Berki megkezdte a rehabilitációt [20 óra 0 perce]
  Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász, Berki Krisztián válla jól reagál a beavatkozás utáni gyógytornára, ugyanis napról-napról egyre jobb állapotban van - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Kaszala Claudia.
10:38  Baleset a 8116-os úton [20 óra 2 perce]
  Egy személyautó fának ütközött szerdán délelőtt Pákozd és Sukoró között - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Fejér Megyei RFK sajtószolgálata.

2017. október 17, kedd

21:10  A környezetvédelem a kiegyensúlyozott fejlődést segíti [1 napja]
  A környezetvédelem a tartós, kiegyensúlyozott fejlődést segíti - mondta a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára kedden Budapesten, a Duna Stratégia Éves Fórumához kapcsolódó nemzetközi konferencián. A stratégia hatodik, éves fórumát október 18-19-én rendezik meg Budapesten - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
21:08  Harctéren a vadvilág - természetvédelmi siker katonai területen [1 napja]
  Hogyan találhat magának menedéket Európa egyik legveszélyeztetettebb hüllője épp egy magyarországi katonai lőtéren? Miért fontos, hogy ezen a kiképzőhelyszínen a honvédség is kiemelten figyeljen az állat- és növényvilág megőrzésére? A természetvédők és a Honvédelmi Minisztérium hat évvel ezelőtt összefogtak, hogy megóvják a páratlan természeti értékeknek otthont adó Turjánvidéket - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a WWF Magyarország.
17:25  Félpályás útzár az 51-es főúton [1 napja]
  Egy személyautó felborult kedden délután Baja közelében - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.
12:46  További célzott ellenőrzések a szabálysértő fővárosi taxisok kiszűréséért [1 napja]
  Csaknem 1250 járművet ellenőriztek az idegenforgalmi főszezonban tartott fokozott akcióban a közlekedési hatóság szakemberei. A fejlesztési tárca a taxishiénák végleges kiszűrése érdekében a bevált gyakorlat folytatását tervezi - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

2017. október 16, hétfő

20:36  Gerendai, Széll és Zoób az idei Pro Turismo-díjasok között [2 napja]
  Hat turisztikai szakember vehette át Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztertől a turizmus legmagasabb szintű kormányzati elismerését 2017. október 16-án, a budapesti Művészetek Palotájában. A Pro Turismo-díjak rangját idén az is emelte, hogy ünnepélyes átadásukat az ágazat első számú szakmai fóruma, a Turizmus Summit 2017 gálaestjén tartották - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
20:33  Gáz-riasztó fegyvert vett elő a taxiban [2 napja]
  A gyanúsított véletlenül abba a taxiba szállt be, amelynek sofőrjét a gyanú szerint néhány nappal korábban meglopta - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a megyei RFK sajtószolgálatától.
14:01  Szupergyors internetet és teljes wifi lefedettséget kapnak az iskolák [2 napja]
  Megkezdődik a digitális oktatásfejlesztés: a kormány döntésének köszönhetően 2019 végig 4000 állami általános és középiskola, valamint szakképző intézmény kap szupergyors internetet és teljes wifi lefedettséget. A beruházás 31 milliárd forintból valósul meg - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
13:56  Bivalyokat gázolt egy vonat Sáregresnél [2 napja]
  Személyvonat gázolt el három bivalyt október 16-án, hétfőn reggel Sáregres külterületén - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
13:47  Zsámbok - ketten őrizetben [2 napja]
  A zsámboki emberölés gyanúsítottját a bűncselekmény bejelentését követő két órán belül a zonosították a rendőrök - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség az ORFK Kommunikációs Szolgálatától.

2017. október 14, szombat

18:02  Autópályán raboltak [4 napja]
  A kecskeméti rendőrök egy hét alatt beazonosították és elfogták a gyanúsítottakat - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Bács-Kiskun Megyei RFK sajtószolgálata.

2017. október 13, péntek

18:34  Automatikusan nyílnak a beléptetőkapuk a Deák Ferenc téren [5 napja]
  Automatikusan nyílnak az elektronikus jegyrendszerhez kapcsolódó beléptetőkapuk a Deák Ferenc téri metróállomás Sütő utcai kijáratánál 2017. október 15-étől, vasárnaptól. A beléptetőkapuk egyelőre csak csúcsidőszakon kívül, néhány hetet követően pedig a csúcsidőszakban is nyílnak majd az utasok előtt. Az augusztus végén kihelyezett kapuk a metróállomásról kifelé vezető irányban nyílnak és záródnak majd, a metró területére történő belépés nem változik. A kapuknál történő belépésnél továbbra is a megszokott módon történik az utazási jogosultságok ellenőrzése - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Budapesti Közlekedési Központ.
18:34  Kezdenek fázni bundás kedvenceink is [5 napja]
  Éjszakánként egyre hidegebb időre készülhetünk, így ne feledkezzünk meg kedvencünkről sem. Ha pedig kóbor állatot látunk az utcán, ne menjünk el mellette, segítsünk neki a túlélésben. Lehet, hogy valahová őt is hazavárják, vagy éppen egy ideiglenes befogadó nyújt neki menedéket addig, amíg szerető otthonra nem lel - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete.
11:23  Több mint féléves nyomozás [5 napja]
  Öt helyszínen tartottak egyszerre házkutatást a kalocsai rendőrök, három személyt fogtak el - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.
11:18  Szivárgott a földgáz Székesfehérváron [5 napja]
  Gázömléshez riasztották a székesfehérvári hivatásos tűzoltókat és a katasztrófavédelmi mobil labort október 12-én, csütörtökön délben a megyeszékhelyre - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

2017. október 12, csütörtök

19:29  A táncsport Lewis Hamiltonjai jönnek Budapestre [6 napja]
  A világ egyik legjobb versenytánc párosa is parkettre lép szombaton a 9. Danza Kupán. Riccardo Cocchi és Yulia Zagoruychenko többévi szervezés után jönnek Budapestre, ahol öt különleges koreográfiával örvendeztetik meg a közönséget. A latintáncok hétszeres világbajnokai lesznek a táncos hétvége sztárvendégei, de rajtuk kívül más programokat is láthatnak az újpesti Vasas Jégcentrumba kilátogatók - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel közleményében a NVESZ sajtó.
19:23  Átrepült a szalagkorláton egy autó az M7-esen [6 napja]
  Felgyűrte a szalagkorlátot és az autópálya túloldalán állt meg egy személygépkocsi október 12-én, csütörtökön délben az M7-esen, Székesfehérvárnál. A Siófok felől Budapest irányába tartó autó a 63-as főút csomópontjánál lévő lehajtó után a belső szalagkorlátnak ütközött, és a két pályatestet elválasztó zöld sávon át a sztráda szemközti oldalán, a belső sávban állt meg - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
19:23  Informatikai fejlesztésekkel erősíti halgazdálkodási ellenőrzéseit a NÉBIH [6 napja]
  A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) 241 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program MAHOP-3.2-2016 "Az uniós ellenőrzési, vizsgálati és végrehajtási rendszer megvalósítása" című konstrukció keretében, amelyből tovább erősíti eszköztárát az illegális tevékenységet végzők kiszűréséhez. A projekt többek között elősegíti a hatósági ellenőrzéseket támogató informatikai rendszer fejlesztését, az ellenőrzésben részt vevő szakemberek képzését és a szomszédos országok társhatóságaival történő tapasztalatcserét a halgazdálkodás területén - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
11:18  Szén-monoxid-érzékelő jelzett Szabadbattyánban [6 napja]
  Időben jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy szabadbattyáni családi házban október 11-én, szerdán délután. Az épület fürdőszobájában egy nyílt égésterű gázkazán működése közben riasztott a helyiségben felszerelt műszer. A ház két lakója a fürdőszobát kiszellőztette és az épületet elhagyta. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók a gázszolgáltató szakembereivel szén-monoxid-koncentrációt mértek a családi házban - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei Katsztrófavédelmi Igazgatóság.
08:40  Arany ékszerekkel próbálkoztak Röszkén [6 napja]
  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 897 gramm arany ékszert találtak két személyautóban, Röszkén - tudatta az OBJEKTÍV Hírgynökséggel Némedi-Varga Éva sajtóreferens.
08:40  Szeretné mielőbb megkapni külföldi postacsomagját? [6 napja]
  Egyre népszerűbb az internetes vásárlás, és egyre több az Európai Unión kívülről szállított küldemény is. Hogy a megrendelt áruk gyorsan és biztosan célba érjenek, elengedhetetlen a pontos adminisztráció. A biztonságos rendeléshez nyújt segítséget a Nemzeti Adó- és Vámhivatal internetes oldalának új információs felülete - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Leopold Róbert pénzügyőr őrnagy vám- és jövedéki szóvivő.
08:29  Számos hibát tárt fel a halrudacskák Szupermenta tesztje [6 napja]
  30 különböző halrudacskát ellenőrzött legújabb Szupermenta terméktesztjén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A konyhakész termékeket hatósági, laboratóriumi és kedveltségi vizsgálatoknak is alávetették a szakemberek. Laboratóriumban megmérték - többek közt - a halrudak fehérje- és sótartalmát, valamint a nehézfém szennyezők előfordulását. Valamennyi termék megfelelt az élelmiszerbiztonsági kritériumoknak, azonban egyéb hiányosságokat feltárt a vizsgálat. Összesen 15 termékkel kapcsolatban indult hatósági eljárás. A súlyosabb jelölési hibák miatt 12 terméknél élelmiszer-ellenőrzési bírság kiszabására is sor kerül - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

2017. október 11, szerda

18:23  26 méter magas kilátót adott át az IPOLY ERDŐ Zrt. [7 napja]
  A létesítmény az IPOLY ERDŐ Zrt. saját forrásból finanszírozott nettó 45 millió forintból valósult meg. A Prónay kilátó teljes magassága 26 méter, mely 32,5 köbméter rétegelt, ragasztott lucfenyőből épült, a felső teraszra 128 lépcső vezet - tudatta az Objektív Hírügynökséggel az FM Sajtó.
18:02  Veszélyes közlekedési és sporteszközöket vontak ki a forgalomból [7 napja]
  A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) akkreditált laboratóriuma a magyar családok, különösen a gyermekek biztonsága miatt összesen 67 gyermekkerékpár, kerékpáros gyermekülés, gördeszka, görkorcsolya és roller műszaki vizsgálatát végezte el, amelyek közül 26-ot a fogyasztóvédelmi hatóság kivont a forgalomból. Tizenhét esetben a terméket a vásárlóktól is visszahívták - tudatta az Objektív Hírügynökséggel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
12:11  Nyolc arany a budapesti kick-box vb előtt [7 napja]
  Sikeresen zárta utolsó külföldi felkészülési versenyét a novemberi budapesti kick-box világbajnokságon induló magyarok egyik csoportja. A Belgiumban megrendezett rangos nemzetközi viadalon három magyar - Mórádi Zsolt, Veres Roland és Nagy Henrietta - is duplázni tudott. A szereplés jó előjel a hazai rendezésű vb előtt - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a NVESZ sajtó.
09:47  Megszűnt a forgalomkorlátozás Csórnál [7 napja]
  A rendőrök feloldották a félpályás útlezárást Csór térségében - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.
09:43  Baleset a 8-as főúton [7 napja]
  Csór térségében félpályás forgalomkorlátozás van érvényben - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.

2017. október 09, hétfő

21:29  Szén-monoxid-mérgezés Előszálláson [1 hete]
  Súlyos szén-monoxid-mérgezéssel szállítottak kórházba öt embert Előszállásról október 6-án, pénteken este. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók a háromszintes családi házban több helyen mértek gázkoncentrációt - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy Fejér megyei katasztrófavédelmi szóvivő.
13:07  Tragikus baleset az M5-ösön Kecskemétnél [1 hete]
  A Kecskemét közelében történt balesetben a buszsofőr és egy szolgálatot teljesítő rendőr veszítette életét - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a megyei RFK sajtószolgálatától.
13:07  Továbbra is veszélyt jelent a mustgáz [1 hete]
  Mustgáz-mérgezés gyanúja miatt kérték a tűzoltók segítségét október 7-én, szombaton. Egy székesfehérvári borospincében egy férfi rosszul lett, elvesztette az eszméletét. A megyeszékhely hivatásos tűzoltóinak kiérkezése előtt a sérültet felhozták a pincéből. A mentőszolgálat tájékoztatása szerint a férfi valószínűleg mustgáz-mérgezést szenvedett. Bár a szüreti időszak a végéhez közeledik, a zárt borospincékben a must erjedéséből keletkező szén-dioxid veszélyével továbbra is számolni kell - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy Fejér megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

2017. október 07, szombat

18:57  Baleset az 51-es főúton [1 hete]
  Teljes útlezárásra kell számítani baleset miatt Solt közelében - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.
15:03  Megkezdődött a turisztikai kerékpárutak táblázása [1 hete]
  A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2017-ben 350 millió forint hazai forrást biztosít a kiemelt fontosságú turisztikai kerékpárutak kitáblázására. Az új, egységes arculatú táblák elsőként a Pannonhalma-Balatonfüred és a Fertőd-Keszthely szakaszokon jelennek meg - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
15:03  Zsarolás Kecelen [1 hete]
  A havi bevétel 20 százalékát egy borítékban várta a gyanúsított - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyeri RFK sajtószolgálata.
15:03  Ruhák álcázták a kábítószer-szállítmányt [1 hete]
  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei megközelítőleg 10 kilogramm marihuánagyanús anyagot találtak egy autóbuszban, Röszkén - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Némedi-Varga Éva sajtóreferens.

2017. október 05, csütörtök

16:18  Önkéntes orvosok Erdélyben [1 hete]
  Október 8-tól újra megkezdi munkáját a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvos-csoportja, melynek tagjai évente kétszer utaznak Székelyföldre, ahol a Hargita megyei kórházban, iskolákban, óvodákban és egyéb gyermekintézményekben szűrik, vizsgálják és gyógykezelik a rászoruló gyermekeket. Az intézményeket gyógyszerekkel, gyógyászati segédeszközökkel, illetve szakmai továbbképzéssel is segítik - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác