pénztárca kímélő megoldások
 
Édenkert hírek  Szórakozás
 

2018. január 19, péntek

10:54  Budapest virágai - Kisfilm a fővárosi kertészek mindennapjaiból [2 napja]
  Igazán izgalmas dologba vágtak a Főkert munkatársai: videósorozatban mutatják be a legrégebbi kertész cég kulisszatitkait.
09:44  Kamélia a tél csodás virága [3 napja]
  A kamélia (Camellia japonica ) rendkívül jó hidegtűrő szobanövényünk, igazi télikerti növény, de nevelhetjük átriumban, nappaliban vagy akár kertben, de mindenképp védett helyre ültetve.

2018. január 16, kedd

12:44  Megfejtették, hogyan hódították meg a Földet a virágos növények [5 napja]
  Amerikai tudósok megfejtették, hogy hódították meg a Földet a virágos növények, melyek a ma élő növények 90 százalékát teszik ki - számolt be a BBC hírportálja.

2018. január 15, hétfő

10:24  Dél-Afrika, a hagymás növények paradicsoma [6 napja]
  Dél-Afrika csücske egyike a világ hat legnevezetesebb botanikai paradicsomának. A többezer bennszülött növényfaj között számos hagymás növény csak itt honos.

2018. január 12, péntek

07:06  Tesztelhetjük a zöldségmagvak csírázóképességét! [1 hete]
  Valószínűleg legtöbben már jártunk úgy, hogy az elültetett zöldségmagvak a fokozott várakozás ellenére sem voltak hajlandóak életre kelni. A zöldségmagvak csírázóképességének letesztelésével sok időt és kellemetlenséget spórolhatunk meg.

2018. január 11, csütörtök

09:24  2018 újévi piacles [1 hete]
  Új év, új piac. Nézzünk körbe mi változott az előző évekhez képest. 2018. 2. hét.

2018. január 09, kedd

06:34  2018 madara, fája, virága, emlőse, rovara és gombája [1 hete]
  Vándorsólyom, virágos kőris, óriás szitakötő, balin és a földikutya hívja fel figyelmünket 2018-ban a természet szépségeire, a biológiai sokféleségre, annak védelmére. A vadvilág állományai világszerte visszaszorulóban vannak, aktív védelmükért bárki tehet - képviselőit többnyire a lakosság szavazatai alapján választják ki minden évben.

2018. január 08, hétfő

12:24  Így hasznosíthatod a fenyő minden részét Vízkereszt után! [1 hete]
  Január 6-án, Vízkereszt környékén a legtöbben kidobják a karácsonyfát, pedig a pompázatos szobadísz nem csak a szemétre kerülhet!
07:14  Varázslatos téli illatok a kertben [2 hete]
  A pihenő talaj földillata és a lehullott levelek a téli virágok finom, édes illatával ajándékoznak meg. Néhány melegebb januári nap elég, hogy a megduzzadt virágrügyek kipattanjanak, életet és parfümillatot hoznak ezzel a kertbe.

2018. január 05, péntek

09:34  Könnyen fenntartható kertek tervezése [2 hete]
  A "könnyen fenntartható" kifejezés már évek óta nagyon népszerű a kertészetben. Régóta ismerjük ezt a kifejezést ahhoz, hogy egyre inkább összezavarjon bennünket. Kezdjük azzal a kérdéssel, hogy "Mit jelent a fenntartás?". A válasz a feladaton és a feladatot elvégző személy szerint változik.

2018. január 04, csütörtök

08:06  Tudsz választani a legszebb orchideafajták közül? [2 hete]
  Az orchideák a legszebb és az egyik legkeresettebb virágdíszei otthonainknak. Lenyűgöző, mikor 6-8 virág nyílik egy virágszáron s beborítják az egész ablakot. Melyik a te kedvenced?

2018. január 03, szerda

09:37  Segítőkész növényvilág: tusoláshoz szilárd testápoló [2 hete]
  Egyre kedveltebbek azok a testápolók, amelyeket fürdés közben használhatunk. Ebből készíthetünk szilárd változatot is, melyről a test melege hatására oldódik le a használathoz szükséges mennyiség.

2018. január 02, kedd

07:24  Enyhe télen meleg helyzet: mitől pusztulnak ki hirtelen a növényeink? [2 hete]
  Pár éve már megkérdeztük Bálint gazdát, hogy mit okoz a kertben a szokatlanul enyhe tél. A sok kemény telet megélt kertész videóriportban mondja el megérzéseit.

2017. december 31, vasárnap

07:06  Hogy bírod az alkoholt? Skálázzuk a benyomásod! [3 hete]
  Kíváncsi vagy, a legtöbb emberre hogyan hat egy pohár, két pohár, három pohár, négy pohár, öt pohár vagy hat pohár? Ha nem akarod kipróbálni, olvasd el!

2017. december 30, szombat

08:06  Milyen a fekete, vörös és sárga lencse? - receptekkel [3 hete]
  A szilveszteri menü elhagyhatatlan eleme a lencseleves vagy lencsefőzelék, ami az új évben sok szerencsét, sok boldogságot, vagy esetleg sok pénzt hoz. Amennyit eszünk, annyit.

2017. december 23, szombat

14:14  30 karácsonyi kérdés - Tudod a választ? [4 hete]
  Mennyire ismerjük a karácsony ünnepét, és az azzal kapcsolatos tényeket, történeteket? A következő kérdésekkel könnyen letesztelhetjük tudásunkat. Természetesen a kérdések után a válaszokat is megtalálhatjuk, de az emberi késztetésünket legyőzve, kezdjük előbb a kérdésekkel!

2017. december 21, csütörtök

08:06  Készítsünk habcsókot karácsonyra! [4 hete]
  A habcsók nélkül nincs karácsony, akár a fenyőfára aggatva, akár nassolni tálaljuk. A kettő nem zárja ki egymást, nincs is jobb a karácsonyi csókvadászatnál és szaloncukor legelésnél... ahány ház, annyi szokás habcsók témában is, nálunk ez az alaprecept a nyerő: mert az elkészítése könnyű és gyors, és nagyon finom!

2017. december 20, szerda

09:50  Ötletes fenyőtoboz-karácsonyfa [4 hete]
  Hogyan készítsünk egyszerűen fenyőtobozból kis karácsonyfát? A fenyőtobozokat használhatjuk karácsonyi dekorációként vagy karácsonyfadíszként. Ez egy egyszerű kézműves foglalatosság. Kisebb gyermekeket is bevonhatunk, élvezni fogják.

2017. december 19, kedd

07:24  Milyen növények illenek a karácsonyi hangulathoz? Dobd fel a decembered! [4 hete]
  Ünnepi hangulatot szeretnél varázsolni a lakásban? Ne hagyd ki a szobanövényeket sem. Mikulásvirág, karácsonyi kaktusz, begóniák mint asztaldíszek.
07:04  A legfontosabb kerti teendők télen [4 hete]
  A kerti munkákat télen sem lehet abbahagyni, ilyenkor kell felkészíteni kertünket a tavasz érkezésére.

2017. december 18, hétfő

09:37  Télikert vagy teraszbeépítés, s egy új nappalival bővül a ház [5 hete]
  Egy erkély vagy terasz jelentősen megnöveli a lakók komfortérzetét, és javítja hangulatát, főleg, ha az egy üveggel beépített télikert. A jó hangulaton kívül számos további előnnyel is büszkélkedhet.
07:54  Téli melegítő teák a jobb közérzetért [5 hete]
  Koffeinmentes serkentő Chai tea, koffeines Chai tea, áztatott fűszerek, gyomormelegítő téli teák, gőzölgő gyógynövények száraz bőrre. Visszatérünk az házi teákhoz.

2017. december 15, péntek

08:06  Hogyan készítsünk Mézeskalács házikót?- kezdőknek és haladóknak [5 hete]
  Jancsi és Juliska meséjében a Vasorrú bába is egy jól kimunkált mézeskalács házban lakott. Igaz, ott kolbászból volt a kerítés. Ha egy boszinak megfelelő nagyságú házat nem is, de egy nagyon szép és finom házikót ideje elkészíteni azoknak is, akik eddig visszariadtak, mert attól tartottak, hogy bonyolult és munkaigényes dolog. Nekik egy egyszerűbb változatot mutatunk!

2017. december 14, csütörtök

09:34  Ne dobjuk ki a narancshéjat, készítsünk belőle narancslikőrt! [5 hete]
  A mindenki által ismert és kedvelt gyümölcsnek, a narancsnak a megszárított külső héja (Aurantii cortex) szolgáltatja a közkedvelt aromájú ízesítőt, melyet különböző édességek, cukrászati termékek és likőrök készítésénél használnak fel. A kereskedelemben kétféle - édes és keserű - változatban kapható, aszerint, hogy mire akarjuk felhasználni.
08:04  Milyen fenyőfát válassz karácsonyra? [5 hete]
  A téli ünnepek egyik központi eleme a fenyőfa, amely pompás díszeivel és illatával igazi karácsonyi hangulatot varázsol a lakásba. A karácsonyfával kapcsolatban azonban számos kérdés is felmerülhet: milyen típust és mennyiért érdemes vásárolni, illetve milyen alternatív lehetőségekben gondolkozhatsz. Mit jelképez a fenyőfa és hogyan válaszd ki a számodra leginkább megfelelőt?

2017. december 13, szerda

07:54  Élő- vagy műfenyőt karácsonyra? [5 hete]
  A családokban minden évben vitatémának számít, hogy élőfenyőből vagy műfenyőből állítsanak karácsonyfát. Különböző érvek és ellenérvek szólnak mindkét választás mellett, de jó, ha megfontoljuk a következőket.

2017. december 12, kedd

09:54  A fa kétszer melegít [5 hete]
  Házhoz szállított, fűtésre kész tűzifát szinte bármelyik tűzifa-kereskedőnél lehet rendelni. Borsos ára miatt azonban csak akkor érdemes ezt a forrást választani, ha nincs lehetőségünk arra, hogy a tűzifát magunk készítsük el.
08:50  Biztonságos iskolakertek - egészséges talajokon! [5 hete]
  Az Iskolakertekért Alapítvány - a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) közreműködésével - meghirdeti az iskolakerti talajok ingyenes bevizsgálásának 2018. évi tavaszi körét. A pályázati projektben az Iskolakert-hálózat tagintézményei vehetnek részt, annak érdekében, hogy az iskolakerti termesztés biztonsága felől időben megbizonyosodhassanak.

2017. december 11, hétfő

13:04  A tök, ami nem csak főzeléknek jó... [5 hete]
  Tökből nem csak tökfőzelék készülhet. Ez az olcsó, és szinte egész évben hozzáférhető alapanyag kiváló alapja olyan lekvároknak, ahol az alapanyag íze adott, de állaga nem alkalmas lekvár készítésére. Tök alapú lekvárból készíthetünk fajéj, vanília, vagy akár kávélekvárt is. De a tök más módszerekkel is bevihető a mindennapok étkezéseibe.

2017. december 08, péntek

06:37  Idősfa-átültető gép, mintha egy legókatalógusból lépett volna elő [6 hete]
  A professzionális idősfa-átültető géppel akár 30 cm törzsátmérőjű fákat is sikeresen ki lehet emelni, majd szállítást követően el lehet ültetni a már előkészített új termőhelyükre, biztosítva ezzel a fák megmaradását. Bemutató:

2017. december 07, csütörtök

09:06  Nézd meg, hol veszed a diót a bejglibe! [6 hete]
  Már számoljuk vissza a napokat Karácsonyig, lassan jön a diósbejgli szezonja is, nem mindegy viszont, hogy hol vesszük meg a tölteléknek való dióbelet. Itt átnézheted a piaci árakat.

2017. december 05, kedd

09:37  Ajándéktipp: készítsünk pikáns nyalánkságot Karácsonyra! - chutney recept [6 hete]
  Az ázsiai konyhákban a chutney pont olyan alapvető élelmiszer, mint mondjuk nálunk a ketchup, vagy a leveskocka. Bár hasonlít a lekvárhoz, az édeskés íz mellett kötelezően mindig sós, egyben savanyú és kissé csípős is. Pikantériáját a legkülönbözőbb gyümölcsök, zöldségek és fűszerek merészen összeeresztett kombinációja adja.
09:34  Megtanítunk karácsonyi ajtódíszt készíteni - nézd meg a 3 perces videót! [6 hete]
  Itt az ideje készülődni: Lépésről-lépésre megismerhetjük a citruskoszorú készítésének fortélyait.

2017. december 04, hétfő

10:14  Hogyan tároljuk az almát, hogy friss és ép maradjon? [6 hete]
  Egy-két jól termő almafa képes egy öttagú családot akár egész ősszel és télen ellátni vitaminban gazdag gyümölccsel. Fontos, hogy amit nem tudunk frissen, az éréskor megenni, azt a lehető legtökéletesebben el tudjuk tárolni.
10:14  Az uniós tagállamok öt évvel meghosszabbították a glifozát engedélyét [6 hete]
  Az uniós tagállamok hétfőn minősített többséggel meghosszabbították a glifozát tartalmú növényvédő szerek Európai Unión belüli használati engedélyét.

2017. december 02, szombat

07:14  2017 slágere: adventi koszorú dobozban [7 hete]
  Évről-évre változik az adventi koszorúk formája, színvilága, az idei év slágere talán a dobozba összeállított kompozíció, az adventi box.

2017. december 01, péntek

14:44  A gyümölcsfák törzsét télen védeni kell [7 hete]
  A gyümölcsfákat háromféle módon is károsíthatja a hideg: a téli hidegek kárt tehetnek a fás részekben és a gallyakban; megrepedhet a kéreg a napos oldalon, amit a fagyos időben kisütő nap és az éjszakai hidegek gyors váltakozása okoz (hőtágulás); a kései fagyok a virágrügyekben vagy a virágokban tehetnek kárt.


Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest