pénztárca kímélő megoldások
 
Életforma hírek  Café
 

2015. november 29, vasárnap

16:53  A Mikulás idén kerekesszékkel jön - segíts neki! [8 óra 36 perce]
  Okostelefon, online felület és néhány közös gombnyomás kell ahhoz, hogy a Lappföldről Budapestre kerekesszékkel is megérkezzen a Mikulás. Az akadálymentesítés egy kampány része, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy egyenlő esélyt kell teremteni a mozgásukban korlátozottak számára is.
14:53  Meglepő vallomást tett ByeAlex [10 óra 36 perce]
  Volt idő, amikor úgy tűnt, mindennek vége, most mégis teljes a harmónia ByeAlex és barátnője között. Kapcsolatuk mélypontja számos pozitívumot eredményezett, többek között megszületett a Még mindig című dal és összeköltözött a pár - derül ki az énekes Class FM-nek adott exkluzív interjújából.
12:53  Nem a méret a férfiak legnagyobb problémája! [12 óra 36 perce]
  A magyar férfiak megtermékenyítő képessége az elmúlt húsz évben a megtermékenyítésre alkalmatlan szint felé mutat. Pedig létezik megoldás a férfiak meddőségének kezelésére, például stressz megelőzésével, öltözködési szokások ésszerűsítésével és készítményekkel.
10:53  Varázslatos nemzetközi jégmusical Budapesten - ezt látnod kell! [14 óra 36 perce]
  Szindbád és Anna hercegnő története elevenedik meg abban a nemzetközi jégmusicalben, melyet december 5-én először Budapesten mutatnak be. Az 5,5 millió dolláros produkcióban egy 54 fős orosz jégbalett társulat mellett a magyar változatban közreműködik Tompos Kátya, Árpa Attila és Miller Zoltán is.
08:53  Súroljátok föl lelketek, csillogtassátok kedvetek! [16 óra 36 perce]
  Ma meggyújtjuk az adventi koszorún az első gyertyát, és belépünk a várakozás időszakába. Az ünnepi sürgölődés, vásárlás közben ne felejtsünk el pihenni is, találjuk meg a csend idejét, és benne önmagunkat. Örömteli és szeretetteljes készülődést kívánunk minden kedves olvasónknak!
06:53  Mákos baklava - akár az ünnepi asztalra is [18 óra 36 perce]
  Aki már evett, sőt készített baklavát, az tudja, hogy amúgy sokáig eláll(na) ez a közkedvelt finomság. Most egy mákos változattal csábítjuk el a vasárnapi vendégeket, vagy kényeztetjük a családunkat. Vali konyhájából hoztuk a receptet!

2015. november 28, szombat

16:53  2016: a tisztulások és lezárások éve lesz! [1 napja]
  Közeledik az év vége, ilyenkor mindenki azt latolgatja, vajon mit hoz a jövő? Könnyebb, vagy nehezebb lesz-e az életünk? Van, aki azt mondja, mindig a páratlan évek a gyötrelmesebbek, mások a számoktól várják az előrejelzést. Belátásotok szerint fogadjátok szeretettel ZOÉ számmisztikai sorselemzőnk gondolatait!
14:53  Advent a nappalimban [1 napja]
  Advent a karácsony vagyis december 25. előtti negyedik vasárnappal - más megfogalmazásban a Szent András apostol napjához, november 30-ához legközelebbi, eső vasárnappal - kezdődik, és karácsonyig tart. Advent eredete a 4. századig nyúlik vissza. Akkor VII. Gergely pápa négyben határozta meg az adventi vasárnapok számát.
12:53  Tehetséges diákokat támogat a Rotary [1 napja]
  Tavaly is számos gyermek karácsonyát tette boldogabbá a világ egyik legnagyobb humanitárius szervezetének pécsi csoportja. A Rotary Klub Pécs már a múlt évben is nagy érdeklődés mellett és széles körű támogatással szervezte meg az adventi ajándékozást, ahol rászoruló, tehetséges gyermekeket leptek meg. A jótékonysági akció idén a karácsonyi vásár kiemelt rendezvényeként november 29. és december 23. között zajlik a pécsi Széchenyi téren.
10:53  20. alkalommal nyílik ki a Mikulásház ajtaja Nagykarácsonyban [1 napja]
  Bár a Mikulás december 6-án érkezik az otthonunkba, Nagykarácsonyban, a Mikulásházba már november 23-ától mentek iskolás és óvodás csoportok, hogy találkozzanak a Nagyszakállúval mindazok, akik vágynak egy kis varázslatra. A 20. Nagykarácsonyi Téli Programok ünnepi megnyitóját november 29-én, az első adventi vasárnapon rendezik, és bemutatják az idei ünnepi bélyegeket is. Megnyitja kapuit a Betlehem is. A Mikulásház és Falusi Életkertje is várja a családokat, óvodás és iskolás csoportokat, hogy találkozzanak a nagykarácsonyi Mikulással, felélesszék a hagyományokat, az ünnepek üzenetét.
08:53  Lakásfelújítás okosan - hogyan járunk jól? [1 napja]
  Rosszul is járhatunk a meggondolatlan lakás-felújításokkal, beruházásokkal? Mit újítsunk fel, cseréljünk ki a lakásunkban, ha kevés a pénzünk, és mit, ha sok? Mi legyen az első lépés, és mi az utolsó? Mitől lesz kisebb a rezsi, de rosszabb a közérzetünk? Most gyakorlati választ adtak a kérdésre.
06:53  Gundel palacsinta Mártinál [1 napja]
  A férjem családját baráti és üzleti szálak fűzték egykor a Gundel-családhoz, és az étteremhez. Nem volt kérdés: elsők között tanultam meg anyósomtól az isteni fogást. Már a kiindulás is jó: van olyan, aki nem szereti palacsinta valamelyik válfaját, ... a kakaót, ... a csokit..., a rumot?...

2015. november 27, péntek

16:53  Bábeli az év séfje [2 napja]
  A Babel Budapest konyhafőnöke, Lőrincz György nyerte az Év séfjének járó elismerést, amelyet a Gault & Millau Magyarország 2016 étterem- és borkalauz sajtóbemutatóján adtak át. Az elsősorban magyar-regionális jellegű konyhájáról ismert fine dining étterem is magasabb szintre lépett a nemzetközi étteremminősítési rendszer ranglétráján is, így a hazai mezőnyben a második legmagasabb pontszám birtokosa lett.
14:53  Amerika állatai, ahogy még nem láttad! [2 napja]
  Egy különleges filatéliai kiadványt ajánl a bélyeggyűjtőknek és az egyedi ajándékokat kedvelőknek a Magyar Posta a karácsonyi ünnepek előtt.
12:53  Csupa szőr a trendi [2 napja]
  Különleges kollekcióval ünnepli 15. születésnapját a NATI100%PUREIDEA. Gyulai Nati márkáját a kezdetektől fogva a folyamatos kísérletezés jellemzi. Kollekciói mindig más-más témára épülnek, amelyek fókuszában gyakran saját fejlesztésű, művészi gondosságal kivitelezett felületmegmunkáló technikák állnak.
10:53  50 édesség, amit el kell készítened [2 napja]
  A napokban kerül a könyvespolcokra Kárai Dávid, ízHUSZÁR első szakácskönyve a Bookline és a NoSalty gondozásában. Emblematikus receptek gyűjteménye ez a könyv. Olyan desszerteké, amelyeket egy konyhában valamennyire is járatos szakácsnak el kell készítenie legalább egyszer az életben.
08:53  Mitől függ a fogyókúra sikere? [2 napja]
  Az elért testsúly megőrzése életkortól függetlenül nehéz feladat. Nem véletlen, hogy nemzetközi felmérések szerint a fogyókúrázók kb. 95 %-a egy éven belül visszaszedi a leadott súlyt vagy akár még többet is! Dr. Gajdács Ágnes obezitológus, testsúlygyógyász szakorvos most elárulja, mitől függ egy fogyókúra sikere!
06:46  Citromos grízpuding Vikki sütidobozából [2 napja]
  Gyerekkori klasszikus modernizált formában, valódi citrom ízzel, és krémesen lágy állaggal. És létezik gluténmentes verziója is! - mondja az alkotó. - Ez a grízpuding teljesen véletlenszerűen készült, ugyanis eszembe jutott, hogy nagyon régen ettem "tejbedarát". Így hát nekiálltam és annyira jó lett, hogy úgy gondoltam, hogy muszáj megosztanom - tette hozzá Vikki a sütidoboz.hu-ból.

2015. november 26, csütörtök

16:42  Gyertyagyújtás, Angyalok Kara, Diótörő - indul a buli a Bazilikánál! [3 napja]
  Idén november 27-én ötödik alkalommal nyílik meg a belváros látványos és élményekkel teli találkozópontja, az Adventi Ünnep a Bazilikánál. A vásár hagyományai szerint advent első vasárnapján ünnepélyesen meggyújtja az első gyertyát Snell György püspök, a Szent Jobb őre. Az ünnep fényét az ExperiDance Angyalok Kara kórusprodukció november 29-i ősbemutatója, és a Diótörő a Bazilikán, a klasszikus mese 3D-s animációja emeli, a világhírű hazai vizuális alkotócsoport, a Kiégő izzók izgalmas feldolgozásában. Január 2-ig fényfestés, kézműves termékek, koripálya, jótékonysági és családi programok, valamint a karácsonyi szezon legnagyobb street food kínálata és január elsején lencse nap várja a látogatókat a Bazilikánál.
14:53  Ültess fát! [3 napja]
  Hűvösebbre fordult az idő, de ez nem jelenti azt, hogy nincs dolgunk a kertben, a balkonon! Megyeri Szabolcs a Club Rádiónak összegezte, a teendőket, amiből kiderült, koránt sincs pihenés ilyentájt.
12:53  Csodabogyóval az immunerősítésért [3 napja]
  Közelednek a hideg téli napok és ezzel együtt az influenza, a felső légúti betegségek ideje is. Ilyenkor sokan megbetegszenek, ágyba kényszerülnek néhány napig. De aki a megelőzésre is fordít egy is figyelmet, könnyen átvészelheti ezt az időszakot. Most még nem késő felerősíteni immunrendszerünket! Lássunk hozzá- ajánlja Rádóczi Edina biorezonanciás állapotfelmérő!
10:53  Forró percek - utólag nem illik csatlakozni! [3 napja]
  Minden évszaknak megvan a maga előnye: ősszel-télen az egyik legjobb dolog a szauna, hiszen a jóleső forróság bőrszépítő, méregtelenítő, immunerősítő hatása felbecsülhetetlen. Sokszor mégis kissé tanácstalanul állunk a kabin előtt, mit illik, hogyan is viselkedjünk, ráadásul nem is gondolnánk, mennyi mindent tudunk rosszul a szaunázásról. Az alábbiakban Magyarország egyik ötcsillagos wellness hotelének szaunamesterei segítenek eloszlatni a tévhiteket.
08:53  Malacáldás Cebuéknál [3 napja]
  Először születtek Magyarországon cebui disznók. A Fülöp-szigeteken őshonos, kritikusan veszélyeztetett sertésfélét kora ősz óta láthatja a közönség a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A két fiatal tenyészállat nászából a múlt héten születtek meg a kismalacok. A két cseperedő apróságot kis szerencsével már a nagyközönség is láthatja.
06:53  Diétás hálaadási pulyka [3 napja]
  Azoknak szól mai receptünk, akik kedveli az amerikai szokásokat, vagy csak egyszerűen szeretik a pulykát. Íme egy remek recept Hálaadásra! Amerikai szokás szerint ilyenkor, vagyis november 26-án csakis sült pulyka kerülhet a családi vacsorán az asztalra. Teremy Alex testsúlycsökkentő tanácsadó olyan recepttel lepett meg bennünket, amit elkészítve akkor is meg tudsz enni, ha diétázol!

2015. november 25, szerda

16:53  Kalóznak áll Kamarás [4 napja]
  Rabszolga-kereskedelemből él Kamarás Iván! Legalábbis szerepe szerint, A Játékkészítő című pop-show-musicalban dalra is fakad.
14:53  Karácsonyi meglepi Mautner Zsófitól és Széll Tamástól [4 napja]
  Közös szakácskönyvet írt a két, nagyszerű sztárséf! A kötetet az egyik áruházlánc ajándékozza hűséges vásárlóinak advent idején.
12:53  Lázadás a kényszerházasság ellen [4 napja]
  A Mustang című film nyerte az Európai Parlament 2015-ös LUX-díját, jelentette be Martin Schulz elnök a strasbourgi plenáris ülésen rendezett díjátadón. A Mustang öt nővér történetét meséli el, akiket kényszerházasság keretében akarnak férjhez adni, de akik ehelyett a saját életüket élve megtörik a hagyományt.
10:46  Apró énekes, bűvészek, táncosok! … Vár a TV2 [4 napja]
  2016-ban a kicsik kerülnek rivaldafénybe a TV2-n. A csatorna jövő tavasszal vadonatúj showműsort indít, amelyhez már várja az 5-16 éves, kiemelkedően tehetséges gyerekek jelentkezését. Nincs műfaji megkötés, csak a tehetség számít!
08:46  Kovács Ági: Az anyaság néha felér egy olimpiai felkészüléssel [4 napja]
  Olimpiai bajnok, édesanya és feleség. Kovács Ági szinte a szemünk előtt cseperedett felnőtté, élsportolóként számos kimagasló eredménnyel vitte hírünket a világban. Igaz, ma már nem sportol versenyszerűen, de ez nem azt jelenti, hogy ne telnének mozgalmasan, kihívásokkal teli mindennapjai. Kisfia, a négy és fél éves Dominik egy percre sem hagyja unatkozni, igazi kis örökmozgó, aki rengeteg figyelmet igényel.
06:46  Karamellás tejberizs körtével és törökmézzel Vikki sütidobozából [4 napja]
  Régi ismerős - új ízzel. Nagyon rizses, nagyon krémes és nagyon sok ízt rejt… Bizony, egy egyszerű tejberizs, ami lágyan karamelles, a tetején pedig törökméz ropog. És a hozzá járó párolt körtét még nem is említettem…- ajánlja Vikki a sütidobozból.

2015. november 24, kedd

16:46  Egymásnak feszült Weisz Fanni és Iszak Eszti [5 napja]
  Egymásnak feszültek hazánk gyönyörű lányai, és széles vállú férfiak mezébe bújva próbálták ki, milyen az amerikai focisták élete. Weisz Fanni, Iszak Eszti és Péter Szabó Szilvi az edzés után megállapították: inkább pompomlányok lennének, mint amerikai futball játékosok…
14:53  Legjobb házi praktikák téli bőrápolásra [5 napja]
  Az őszi-téli időszakban a szél és a hideg könnyen kiszáríthatja a bőrünket. Aggodalomra azonban semmi ok, házi praktikákkal is sokat tehetünk bőrünk egészségének fenntartásáért. Íme, néhány hatásos bőrápolási módszer, melyekkel otthon is óvhatjuk bőrünket a kiszáradástól.
12:53  800 program 2 helyszínen 1 nap alatt! Menjetek játszani! [5 napja]
  Nyolcszáz számítógépes és hagyományos játék, nemzetközi cosplay verseny, ESL Dél-Kelet Európai bajnokság, valamint a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenkit mozgásra csábító, különleges sportprogramok is lesznek az idei budapesti Windows 10 PlayIT Show-n, Kelet-Közép-Európa legnagyobb játékkiállításán és vásárán. A 2015-ben SuperBrands díjjal elismert rendezvényre nemcsak gamereket, hanem minden játékot, mozgást és szórakozást kedvelő felnőttet és gyereket várnak a szervezők.
10:53  Rés a Kabinetben [5 napja]
  Új galéria nyílik Józsefvárosban, ahol hátrányos helyzetű emberek által készített alkotásokat, termékeket állítanak ki, melyeket a helyszínen meg is lehet vásárolni. A működtető "RÉS" Alapítvány és a koordinációt segítő Alapítvány a Társadalmi Felelősségvállalásért közhasznú szervezet célja a tárgyak és alkotóik ismertebbé tétele, művészetük propagálása, a kiállítók támogatása.
08:53  Miért nem szeretjük a patológusokat? [5 napja]
  Létezik hazánkban egy olyan orvosi szakterület, amelyről homályos, rémisztő képek élnek a köztudatban, így a legtöbb ember igyekszik elkerülni a vele történő találkozás lehetőségét is: ez a patológia. Mi az igazság erről a hiányszakmáról? Tényleg csak a boncolás a feladatuk? Ezt boncolgattuk mi is...
06:53  Szalonnás sajttorta - leveles tésztából [5 napja]
  Időben kivetted a fagyasztóból a leveles tésztát? Akkor most eláruljuk, hogyan készíts belőle egy gyors, de különleges sajtkrémes, szalonnás vacsorát. Szerbiából való az ínycsiklandó recept.

2015. november 23, hétfő

16:53  Az orvos, akitől rettegnek a férfiak [6 napja]
  Merevedési zavar, vizelési gondok és daganatok. A férfiak inkább nem vesznek tudomást a panaszokról, csak hogy ne kelljen felkeresni az orvost, szégyellve, hogy a probléma a kényes testrészeket érinti. Pedig a kezelések elodázása a betegség súlyosbodásához vezethet. A megelőzés és a rendszeres szűrővizsgálat nemcsak a nők esetében fontos.
14:53  Tolerancia és Iszak Eszti [6 napja]
  A toleranciával kapcsolatos kérdések kerülnek november 23-tól egy héten át a Megálló fókuszába. A VIVA műsorának forgatása során Iszak Eszti és Miskovits Marci egy vakvezető kutyákat képző kutyaiskolába is ellátogatott, valamint mikrofonvégre kapták Illés Fanni paralimpikont, akiről kiderült, hogy jó barátságot ápol Verrasztó Evelyn Európa-bajnok olimpikon úszónővel.
12:53  Kurt Russell nemet mondott Han Solora - ezt elpuskázta! [6 napja]
  Amikor a hetvenes években Kurt Russell Hollywood meghódítására készült, egy pályakezdő rendező új sci-fi filmje egyik főszerepére hívta. Ő lehetett volna Han Solo a Star Warsban. Russell a mai napig bánja, hogy akkor nemet mondott a szerepre.
10:53  A csontritkulás hatékony ellenszere [6 napja]
  A csontritkulást sokáig a menopauzán átesett nők betegségének gondolták, de mára egyértelműen bebizonyosodott, hogy férfiakat is érinti ez a betegség. Ma Magyarországon kb. 600 ezer női és 300 ezer férfi beteg szenved csontritkulásban, a betegséggel összefüggésben kialakuló csonttörések száma pedig évi 80 ezerre tehető. Fehérvári Katalin, az Oxygen Medical gyógytornásza a megelőzés és a mozgás jelentőségéről beszélt.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron