pénztárca kímélő megoldások
 
Életforma hírek  Café
 

2015. augusztus 28, péntek

12:57  Egyenlő pályát - egyenlő esélyeket kutya-macska fronton is! [1 óra 26 perce]
  Már több mint 12 ezer brit macskatulajdonos írta alá azt a petíciót, amiben a kutyákéval egyenlő jogokat követelnek a cicáiknak is - írja a 444 a The Independent alapján.
10:57  A dobogó legfelső fokán állunk az EU-ban - elhízásból [3 óra 26 perce]
  A magyarok mindössze 38%-a végez hetente legalább egyszer testmozgást - derül ki az Európai Sporthét közeledtével közzétett Eurobarométer legfrissebb adataiból. A sport elhanyagolása mellett itthon az elhízás is hatalmas probléma: a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) kutatása szerint az európai országok között nálunk van a legtöbb elhízott ember. Ez az egyik ok, amiért szeptemberben mindenkit sportolni hív a Magyar Szabadidősport Szövetség.  
08:57  Az üde arcbőr titka [5 óra 26 perce]
  Az elmúlt hetekben a nyári kánikula az arcbőrünket is kicsit megviselte, így fokozott figyelmet érdemel a nyár végi, ősz eleji ápolás is. A megfelelő fényvédelem mellett azonban ne feledkezzünk meg a gondos tisztításról, tonizálásról sem. Ilyenkor, évszakváltás idején pedig még a szokottnál is körültekintőbben érdemes kozmetikumokat választanunk.
06:57  Fűszeres kalácskák [7 óra 26 perce]
  Ezt a remek receptet a keresztlányomtól kaptam. Bár még kezdőnek számít a házasszonyok sorában, nem riad meg semmitől! Bátran nekivág a legkomplikáltabbnak tűnő sütiknek is! Ez is egy ilyen "sokszereplős" példány.

2015. augusztus 27, csütörtök

16:57  A BBC új műsorai [21 óra 26 perce]
  A BBC Worldwide új természetfilm-sorozatokat indít mostantól a BBC Earth kínálatában. Julie Swanston, a BBC Worldwide szolgáltatásokért felelős alelnöke szerint a legújabb műsorok, a Fishing Impossible és a What Planet Are You On is részei lesznek a csatorna Earth Unplugged nevet viselő, "szórakoztató természettudományt" kínáló műsorcsaládjának a már korábban bejelentett Extreme Weather: The Survivors-szel együtt.
14:57  Támogatót keres A bűvös puska [23 óra 26 perce]
  Egy különleges, hiánypótló kötet megjelenéséhez várják mecénások támogatását! Frankovics György magyarországi horvát etnográfus, író, tudós, publicista legújabb gyűjteménye a roma mese- és mondavilágba vezet bennünket A bűvös puska címmel.
12:58  Holdfénytúra fehér szalamandrával [1 napja]
  Augusztus 28-án este ünnepeljük a magyarországi állatkerteket. 11 településén, 12 bemutatóhelyen ismerkedhetsz a különleges teremtményekkel, amelyek gazdagítják élővilágunkat! Tanuld meg szeretni azokat az állatokat, amelyektől eddig féltél! A rengeteg program közül most ismerkedj meg a pécsiekkel, a poroszlóiakkal és a szegediekkel!
10:34  Támad az ősz! Támadj vissza! [1 napja]
  A D-vitaminnal töltött, mozgásban gazdag nyári hónapok után a borongósabb, esősebb időszak közeledte nem csak a hangulatunkra lehet negatív hatással, hanem az egészségi állapotunkra is. A tipikusnak mondható megfázás mellett még számos további nyavalyát hozhat az ősz, ha nem készülünk fel rá. A foglaljorvost.hu összeszedte, mikre érdemes figyelni, és hogyan lehet megelőzni a betegségeket.
10:23  Támad az ősz! Támadj vissza! [1 napja]
  A D-vitaminnal töltött, mozgásban gazdag nyári hónapok után a borongósabb, esősebb időszak közeledte nem csak a hangulatunkra lehet negatív hatással, hanem az egészségi állapotunkra is. A tipikusnak mondható megfázás mellett még számos további nyavalyát hozhat az ősz, ha nem készülünk fel rá. A foglaljorvost.hu összeszedte, mikre érdemes figyelni, és hogyan lehet megelőzni a betegségeket.
08:57  Sport, család, nyaralás - mindez együtt! [1 napja]
  A nyaralás sokaknak nyugodt pihenést, heverészést jelent, azonban, ha gyermekeink vannak, ők már nem érik be ennyivel. A gyerekek szinte kimeríthetetlen energiával vetik bele magukat a kalandokba a nyaralás alkalmával is.
06:57  Márti varázslatos póréhagyma krémlevese [1 napja]
  Ez volt az első francia leves, amit hosszú évekkel ezelőtt kóstoltam, de már akkor nagyon ízlett. Azóta számtalan formáját kipróbáltam a hagymalevesnek, de bátran mondhatom, mind isteni volt. Nos, most itt a legegyszerűbb változat! Nem bánod meg, ha kipróbálod!

2015. augusztus 26, szerda

16:47  Egymillióért tartsd Te legtovább a falat! [1 napja]
  Különleges jótékonysági akciót rendez augusztus 29-én a Pólus Center az SOS Gyermekfalvak megsegítéséért. A győztes egymillió forintot nyer, és a Pólus minden indulój után ezer forintot adományoz a civil szervezetnek. A cél, hogy a nehéz sorsú gyerekek szabadidős programjait támogathassák - legyen az sport, fotószakkör vagy akár táborozás.
14:57  Turbó alakformálás lipolézerrel [1 napja]
  A lipolézer a legújabb alacsony szintű, hideg lézer-technológiát használja, hogy csökkentse a zsírdepókat a test majdnem minden területén műtét, lábadozási idő és kényelmetlenségek nélkül. Egy tipikus 2X20 perces, csípő vonalon végzett kezelés 1,27-1,905 cm körméret csökkenést eredményez, míg egy 8 kezelésből álló protokoll általában megtöbbszörözi a centiméterbeli veszteséget!
12:57  63 év - 63 kalap - II. Erzsébet urakodása kalapokban elbeszélve [2 napja]
  Mindenkiből úrinőt varázsol egy jó kalap! Ez így igaz, ám ehhez is szükség van - leginkább - ízlésre! Amúgy, ha nincs frizurád, de elegáns szeretnél lenni, pik-pak, csodát tesz egy kalap! Az más kérdés, hogy milyet! Magyarországon ma nincs igazán divatja a kalapnak! (Sajnos!) A brit uralkodó azonban mindig olyan elképesztő fejfedőket használ - viccesen korona helyett -, hogy az hihetetlen! Mindig igazi - idézőjelben - divatdiktáror! De ne feledd! Hiába Tied a legjobb kalap, azt tudni kell viselni is!
10:57  50 év után végleg elhagyták a színpadot [2 napja]
  Egy korszak véget ért a magyar könnyűzene történetében. Soha többé nem láthatjuk az Illést! Több, mint 50 év után úgy döntöttek, vége a dalnak - adta hírül a Blikk. Az 5 tagú együttesből már csak hárman élnek.
09:34  Hová kúszik a kúszósül éjszaka? [2 napja]
  Barátkozz azokkal az állatokkal is, amelyeket nem szeretsz! Majd meglátod, tévedtél, csodálatos lények! A kígyó például nem nyálkás, hanem selymes, tapintása nagyon kellemes! Augusztus 28-án este az ország 12 bemutatóhelyén ilyen, és ehhez hasonló élményekkel gazdagodhatsz! Most Kecskemétre és Miskolcra kalauzolunk el!  
06:14  Almás-zabos - nem lovaknak! [2 napja]
  Bár a pacik is szeretik mind a zabot, mind az almát, ez a recept mégsem nekik, hanem Neked szól! Magyarországon elképesztően finom almákat lehet kapni, sőt, egymás után érnek be a legcsodálatosabb fajták! Ezért ez a recept biztosan mindenkinek örömöt fog okozni! Nem azt mondom, hogy lóhalálában, de nyugodtan próbáld ki!

2015. augusztus 25, kedd

16:57  Nagyon rossz hír One Direction rajongóknak [2 napja]
  Legalább egy év szünetre megy jövő márciusban a One Direction fiúbanda, hogy a tagok saját szólókarrierjükre és projektjeikre koncentrálhassanak. Ennek talán csak a rajongók nem örülnek. Az együttes PR-csapata nem kommentálja a tagok ideiglenes különválásáról szóló híreket.
14:34  Csodás videón az aggteleki farkaslány! Ezt látnod kell! [2 napja]
  Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság páratlanul ritka felvételt tett közzé egy fiatal nőstényfarkasról. A felvételt néhány hete rögzítette az ANPI egyik kameracsapdája.
12:57  6 fontos dolog, ami nem maradhat ki az iskolatáskából! [3 napja]
  Az alap iskolai felszerelések mellett több olyan kiegészítőt, kiadványt érdemes beszerezni - év elején vagy akár év közben -, melyek hosszú távon segítik a gyermekek tanulását. Az egész kicsiktől a gimnazistákig számos olyan kellék áll rendelkezésre, amely megkönnyíti a dolgukat az iskolában vagy a házi elkészítésénél, sőt, ezek nélkül nehezebb a tanulás. A szeptember 1-jei iskolakezdés kapcsán javaslunk pár fontos kiegészítőt minden korosztálynak.
10:57  Nem fekszik le mindenki a naplementével [3 napja]
  Szerte az országban különleges programokkal várják az állatok kedvelőit az Állatkertek Éjszakáján, augusztus 28-án! Sokan azt hiszik a naplementével az állatok is mind nyugalomra hajtják fejüket. Hogy ez mennyire nincs így, az most kiderül! Ezúttal egy fővárosi, egy debreceni és egy győri bemutatóhely programjait ajánljuk!
08:57  Milyen gluténmentes tízórait csomagoljuk a suliba? [3 napja]
  Iskoláskorú cöliákiás gyermekünk étkezésének megoldása nem kis feladat, mert amellett, hogy garantáltan gluténmentes étkezést kell neki biztosítani, gondoskodni kell arról is, hogy a testük fejlődéséhez szükséges napi energiát megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagokkal biztosítsuk. Mit csomagoljunk nekik tízóraira?
06:57  Zellerkrémleves - nem csak a férfiaknak [3 napja]
  Azt mondják, hogy aki zellert eszik, az több nőt csábíthat el, hiszen a zeller természetes potencianövelő. Salátákat, de chipset is készítettünk már belőle, most jöjjön egy finom és férfias leves.

2015. augusztus 24, hétfő

16:57  Elkészülni, vigyázz, sajt! Elindult a verseny! [3 napja]
  Mintegy 17 ország vesz részt az idén a Nemzetek Sajtversenyén, amelynek selejtezője hétfőn kezdődött Budapesten.
14:57  Ez igen! Ilyen ruhákban járnak majd a MÁV-dolgozók! [3 napja]
  A Máv nettó közel egymilliárdot költött az új egyenruhákra, melyekből az első kollekció hamarosan látható lesz a dolgozókon. Már éppen ideje volt a változtatásnak.
12:57  Íme a tünetek, hogy túlkezeled a magas vérnyomásod [4 napja]
  A magasvérnyomás kezelése igen nagy jelentőséggel bír a későbbi szövődmények elkerülése érdekében, ám nem árt tudni, hogy bizony olykor túlkezelés is felléphet. A rendszeres ellenőrzésre, valamint a gyógyszerek dózisának helyes megválasztására hívja fel a figyelmet a szakember.
10:57  Éjszakai pillangók elefánttal [4 napja]
  Augusztus 28-án rendezik az Állatkerték Éjszakáját szerte az országban! 11 település 12 bemutatóhelyén gyönyörködhetünk a legcsodálatosabb teremtményekben, ismerkedhetünk életükkel, szokásaikkal. Ezúttal két budapesti programot ajánlunk figyelmedbe!
08:57  Több generációs nyaralás [4 napja]
  A nagyi olvasni szeretne, a papa kirándulni, a kicsik úsznának, anya és apa meg végre kialudná magát. Ha több generáció nyaral együtt, könnyen káoszba torkollhat a dolog. Nem kell azonban így történnie, egy több generációs nyaralás is tökéletes lehet mindenki számára.
06:57  Barackos morzsasüti - tej, tojás és cukormentesen [4 napja]
  Ha egy igazán finom gyümölcsös édességre vágysz, de allergiás vagy a tejre, tojásra, vagy éppen diétázol, akkor ennek a desszertnek nagyon fogsz örülni. Ráadásul még aktuális is, az őszibarack miatt.

2015. augusztus 23, vasárnap

16:57  Beatles dalok - magyarra ferdítve? Jól hangzik… [4 napja]
  Beatles és én címmel a napokban kerül a boltokba Vámos Miklós új könyve, amelyben az író a legendás liverpooli négyes, valamint néhány hozzájuk köthető előadó dalszövegeit "ferdítette" magyarra.
14:57  Veszélyben a párkapcsolatod? Teszteld! [4 napja]
  Megszerettük, megszereztük és megszokjuk egymást. A problémák felett elnézünk, és csak akkor érezzük, hogy nagy a baj, amikor már recsegve-ropogva ég a ház. Nálatok minden rendben van? De őszintén....
12:57  Károly herceg aggódó levelét megírta…De kinek is? [5 napja]
  Egy árverésre váró magánlevél szerint, amelyet a brit trónörökös egy korábbi szerelmének küldött alig egy évvel esküvője előtt - Károly herceg rettegett a válás gondolatától a Dianával való házasságkötése előtt. De vajon kinek íródott az aggódó levél?
10:57  Hátborzongató! A legendás szellemek ma is köztünk járnak [5 napja]
  Furcsa hangok, szagok, hőmérséklet-csökkenés, jelek, amelyek arra utalnak, hogy szellemjárta házban élünk. Előfordulhat azonban, hogy nem csak nyomokkal találkozik az ember, hanem igazi, vérbeli kísértetekkel is. Íme néhány a világ leghátborzongatóbb jelenései közül.
08:57  Miért halhatunk bele az ülőmunkába? [5 napja]
  A mozgáshiány számtalan betegség kialakulásának kockázatát megnöveli. Lényegesen gyakrabban fordul elő 2-es típusú diabétesz, elhízás, magasvérnyomás azok körében, akik szinte egész nap az irodában ülnek. Kutatások szerint mindemellett a vérrögképződés esélyét is megnöveli az inaktivitás.
06:57  Kapros-mazsolás sertésborda [5 napja]
  Pikáns ízesítéssel készítettünk finom vasárnapi ebédet. Friss kapor még van a kertben, mazsola a fűszeres dobozban, s mindezekhez betársult még a citromlé is. Fantasztikus ízharmóniába kerültek a karajszeletekkel.

2015. augusztus 22, szombat

16:57  A kontaktlencse-viselés 9 nyári szabálya [5 napja]
  A kontaktlencsét viselőknek különösen óvatosnak kell lenniük nyáron, a vízparton. A legfontosabb szabályokra szakember hívja fel a figyelmet.  
14:57  Majdnem legenda lett a lóból [5 napja]
  Csaknem egy versenyló halálához vezetett egy, a legyek távoltartása céljából használt állategészségügyi biocid termék. A Tam Tam Vet nevű termékkel kezelt lónál az alkalmazást követően súlyos allergiás reakció jelentkezett. Az esetről a tulajdonos értesítette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt, és kiderült, a készítmény sem forgalomba hozatali engedéllyel, sem nyilvántartási számmal nem rendelkezett!
12:57  Pasik helyett kutyákkal [6 napja]
  Kiss Ramóna és Nyári Dia a munkának köszönhetően az évek alatt igaz barátnők lettek. Gyakran szerveznek közös programokat: nyári szünetük utolsó napjait is együtt töltötték. A két lány egy Balaton közeli településen, Ramónáék családi fészkében lazított, ahol kiskutyáik társaságában töltődtek fel és a szép időt is kihasználták.
10:57  Te is maximalista vagy? Részvétünk… [6 napja]
  Öt alá angolból. Pontosan emlékszem rá, hogy kibuggyantak a könnyeim az osztály előtt, rettenetesen elkeseredtem és elöntött az értéktelenség, a "nem vagyok elég jó" érzése. Vagy amikor a sikeres egyetemi felvételim után, ahelyett, hogy hátradőltem volna, és élveztem volna a vágyott cél elérésének örömét, csak üresség maradt bennem és annyit tudtam magamban mondani: hogy "pipa, ezt vártuk". Nem könnyű maximalistának lenni.
08:57  Így kerüld el a halogatást, hogy jobb legyen a jövőd! [6 napja]
  "Majd holnap nyitok egy takarékossági számlát" - mondjuk magunkban, aztán se holnap, se holnapután, se egy hét múlva nem tesszük ezt meg. Inkább megveszünk valamit, ami a jelenben okoz örömöt, de nem gondolunk a jövőnkre, amikor jól jönne a megtakarított pénz. James Clear, az Entrepreneur szerzője elárul néhány tippet, hogy miként küzdhetjük le a halogatást!  

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest