pénztárca kímélő megoldások
 
Piac és Profit hírek  Üzlet
 

2018. január 22, hétfő

09:23  Izgalmas hét elé néznek a spekulánsok [38 perce]
  Hiába állt le az amerikai kormányzat, alig mutatkozik változás az euró-dollár árfolyamban, ugyanakkor a héten több fontos esemény tarthatja izgalomban a piacokat.
09:11  Kisebb szabálytalanságok a nyereménybetéteknél [50 perce]
  Az MNB kötelezte az FHB Kereskedelmi Bankot és az OTP Bankot, hogy üzletszabályzatuk kiegészítésével egyértelmű és teljes körű tájékoztatást adjanak ügyfeleiknek a nyereménybetétek kamat- és nyereményalap számításáról. Az FHB Bankot - a termékhez kötődő számviteli hiányosságok miatt is - nyolcmillió forint bírság megfizetésére kötelezte a jegybank.
07:23  Külföldi munka? Nem mindegy mennyit adózik [2 óra 38 perce]
  Számos adóelőny érhető el azáltal, ha valaki átkerül egy másik ország adóztatási kör alá. Bár az, hogy egy magánszemély hol rendelkezik illetőséggel, nem választás kérdése, a személyes körülmények gondos megtervezésével alakítható, hogy valaki hol adózik. Ez pedig mindenkit érint, aki rövidebb-hosszabb ideig külföldön vállal munkát - véli a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.
06:57  A hazai startup-szcéna az egyik legaktívabb a régióban [3 óra 4 perce]
  Az Ausztriától keletre elterülő régióban hazánk rendelkezik az egyik legaktívabb startup ökoszisztémával és nagyszámú potenciális befektetési célpont közül válogathatnak a befektetők.
05:23  Nagyon húz az építőipar [4 óra 38 perce]
  "Tömeges cégalapítások, felfutó termelés. Már-már a 2000-es évek elejéhez hasonló hangulatot tükröznek az építőipar céginformációs mutatói" - mondja Pertics Richárd, az Opten céginformációs igazgatója.

2018. január 21, vasárnap

17:23  Itt keresse, ha elhagyta valamijét Bécsben [16 óra 38 perce]
  Bécs szeretné megkönnyíteni azok dolgát, akik elveszítették valamilyen értéktárgyukat. Ezért 2018. január másodika óta egy központi helyre, a Fundservice Wien központi telephelyére kerül minden olyan tárgy, amit az utcán, a metrón, a villamoson vagy a buszon találtak meg.
15:23  Klímaváltozás: szakértők sem értenek egyet [18 óra 38 perce]
  Szinte bizonyos, hogy földünkön 2100-ig nem emelkedik 4-5 C-fokkal az átlagos hőmérséklet, mutatták ki brit kutatók. Vizsgálatuk szerint az ENSZ illetékes testületének előjelzése eltúlzott - de ennek ellenére változatlanul parancsolóan sürgető az üvegház-hatások csökkentése.
11:11  Egyre sürgetőbb az akkumulátorok pótlása [22 óra 50 perce]
  Német kutatók sósvizes oldatot alkalmazó akkumulátoron dolgoznak, amely felválthatja a jelenleg használt lítium-ion telepeket. Az újfajta akku, a korábbival szemben nem gyúlékony és gyártásához nincs szükség kifogyóban lévő ritka alapanyagokra.
09:23  Óriás teherhajók, amelyek nem szennyeznek [1 napja]
  Nyártól üzembe helyezik az első, teljesen elektromos meghajtású, megújuló energiával táplált konténer-szállító teherhajókat a nagy holland kikötők között.
06:57  Nem áll meg 1,5 Celsius foknál a globális felmelegedés [1 napja]
  A Reutersnek kiszivárogtatták a párizsi klímaegyezményért felelős IPCC jelentésének első verzióját, melyben az áll, hogy a globális felmelegedés nem fog megállni a klímapolitika által kitűzött 1,5 Celsius foknál.

2018. január 20, szombat

17:38  Az év hüllője rámenős, kiválóan úszik és jól bírja a hideget [1 napja]
  A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya 2018 év hüllőjének az elevenszülő gyíkot, a Kárpát-medence jégkorból megmaradt, ritka maradványfaját választotta. Ez az állat úgy alkalmazkodott hűvös, nedves élőhelyének hüllők számára kevésbé kedvező viszonyaihoz, hogy tojások helyett eleven utódokat hoz világra - innen kapta nevét is. Az elevenszülő gyík Magyarországon kimondottan ritka és fokozottan védett, természetvédelmi értéke 100 000 Ft.
15:23  Régészeti sikert hozott az M6-os autópálya [1 napja]
  A neolitikum éppúgy az európai történelem része, mint a Római Birodalom vagy a középkor. Igaz, nehezebb rekonstruálni, de a feladat ugyanaz: a történelmi folyamatok megismerése és valamilyen társadalomkép megrajzolása - vallja Bánffy Eszter régész. A Német Régészeti Intézet frankfurti kutatóintézetének igazgatója, az MTA BTK Régészeti Intézet tudományos tanácsadója, a British Academy tagja a napokban vehette át Kínában azt a szakmai elismerést, amely a világ tíz legjobb régészeti projektje közé sorolta az alsónyékit.
11:23  Befektetők legyeskednek Csernobil körül [1 napja]
  Atomenergia helyett megújuló energia. Ennél szebb üzenete nem is lehetne a beruházásnak. Olcsók a telekárak, ott a villamoshálózat, ezért közel 60 projektjavaslat érkezett beruházóktól a kormányhoz.
09:23  Még mindig a kotyogós a legjobb? [2 napja]
  A kotyogóst mindenki ismeri, szinte minden háztartásban megtalálható és sokan használják nap, mint nap. Azt viszont már valószínűleg kevesen tudják, hogyan kell az eszközzel igazán jó kávét főzni. Pedig a titok nyitja egyszerű.
06:46  Sztárok csődben [2 napja]
  A dollármilliomosok is csődbe mehetnek. És mennek is, főleg a show-bizniszben, ahol a népszerűség illékony dolog, a felkérések és ezektől függően a sztárgázsik ingadoznak, s egy-egy költséges válás, perből származó büntetés vagy rossz befektetés megtizedelheti a vagyont.

2018. január 19, péntek

19:23  Öt olajipari óriáscéget perelt be New York polgármestere [2 napja]
  New York főpolgármestere, Bill de Blasio azzal az indokkal perelte be az olajipari óriásokat, hogy hozzájárultak a klímaváltozáshoz és ezt elhallgatták, hogy megőrizhessék magas nyereségességüket. New York továbbá ötmilliárd dollárnyi tőkét von ki olyan nyugdíjalapokból, melyek nem adnak túl olajipari részvényeiken.
18:23  Airbnb? Süllyednek az új építésű házak a bulinegyedben! [2 napja]
  Azokról az új építésű házakról van szó leginkább, melyeknél mélygarázs is van. Mert az építtetők nem vették figyelembe, hogy a belvárosban úgy kellene építeni, mint az itáliai Velencében. Mély cölöprendszerre fektetni az alapokat. A belső kerületek ugyanis mocsarak voltak egészen a századfordulóig. A nagykörút is egy kanális volt.
17:23  Európában nagyon nem fogy a pc [2 napja]
  2017-ben tovább zsugorodott a világban a személyi számítógépek piaca. Az amerikai Gartner piackutató felmérése szerint immár a 13. negyedévben érvényesül a csökkenő trend, mind kevesebb asztali gépet és laptopot adnak el.
16:23  A vesztegetési botrány után is levegőben marad az Airbus [2 napja]
  Az Airbus konszern 100 millió euró befizetése ellenében megúszhatja az Eurofighter-ügyet: a cég úgy tudott eladni 1.7 milliárd euróért 15 harcigépet Ausztriának, hogy nagy összegekkel vesztegettek meg illetékeseket, köztük vezető politikusokat.
15:23  A Nestlére is ráharap a Ferrero [2 napja]
  A nemzetközi édesipari vállalat, a Ferrero bejelentette: végleges megállapodás született arról, hogy egy 2,8 milliárd dollár értékű ügylet keretében megvásárolja a Nestlé egyesült államokbeli édesipari részlegeit. A Nestlé édesipari tevékenysége az Egyesült Államokban megközelítőleg 900 millió dolláros eladást jelentett 2016-ban.
14:23  Brexit-híd a csalagút mellé? [2 napja]
  Híd építését javasolja a La Manche csatorna felett Boris Johnson. London polgármestere szerint azért van szükség a "csalagút" után hídra is Nagy-Britannia és Franciaország között, hogy a Brexit után ne gyengüljenek a gazdasági kapcsolatok.
13:38  "Kezdhetnek magyarul tanulni" [2 napja]
  Az amerikai One Identity IT-biztonsági cég vásárolta fel a Balabit informatikai céget. A Luxemburgban bejegyzett, magyar tulajdonban álló cég tulajdonosai kiemelték: a cég magyarországi dolgozóit gyakorlatilag nem érinti az akvizíció, a cég termékei pedig komoly lehetőséget kapnak a piaci terjeszkedésre.
13:23  A német piacot is célba veszik a magyar startupok [2 napja]
  Magyarországi német partnerek előtt mutatkozott be a Startup Campus Berlin Program. A startup vállalkozások nemzetközi piacra lépést ösztönző program havi rendszerességgel befektetői, partneri találkozókat, szakipari rendezvényeken való részvételt biztosít a cégek számára, az állandó külpiaci jelenlét mellett.
12:57  Nem mindenkinek kedvez a kedvezmény [2 napja]
  A vállalkozások általában az év elején számszerűsítik, hogy partnereik milyen szerződéses kedvezményre (bónuszra) jogosultak. A MAZARS legfrissebb összefoglalója rámutat: az adminisztrációs teher és a ráfordítás szempontjából egyaránt mérlegelni kell, hogy a visszamenőleges kedvezményt milyen formában biztosítják.
11:23  Idén tényleg hozza a pénzt a lakáskiadás [2 napja]
  Egy januárban életbe lépett jogszabályváltozásnak köszönhetően idén kevesebbet kell adózni a kiadott ingatlanok után, ezáltal megtisztulhat az albérletpiac. A 2017. végéig az albérletből származó évi egymillió forintos határt átlépő bevétel után a 15 %-os szja-n túl plusz 14% EHO-t kellett fizetni. Mivel sokan nem akarták ezt vállalni, inkább trükköztek, de ennek a 2018-as évvel vége.
10:57  GDPR antológia készül közösségi szerkesztésben [2 napja]
  Antológiát jelentet meg Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület a GDPR témakörében, amely egységes szerkezetbe foglalja össze az uniós adatvédelmi irányelv kapcsán elérhető tartalmakat.
10:23  A magasabb bérek az árakat is felpörgethetik [2 napja]
  A nettó fizetések továbbra is emelkedőn vannak, ahogy a reálbérek is, ugyanakkor szembetűnőek az országon belüli egyenlőtlenségek, de más kockázattal is számolni kell.
09:11  A negyvenesek viszik a legtöbb lakáshitelt [3 napja]
  A 40-45 évesek vették fel a legnagyobb összegű lakáshitelt, átlagosan 9,6 millió forintot a K&H-nál. A fiatalabb, 25-30 éveseknél az átlagos lakáshitel-összeg 8,4 millió forint volt 2017 első tíz hónapjában. A bank által folyósított CSOK-os támogatások többségét, 80 százalékát viszont a 30-45 évesek kapták. A K&H előrejelzése szerint a következő időszakban folytatódhat a növekedés a lakáshitelezési piacon.
07:23  Az nem veszélyes, ha a GPS-t állítgatjuk vezetés közben? [3 napja]
  Kihangosítóval telefonálunk, az utasainkkal beszélgetünk, zenét hallgatunk és rádiót állítgatunk. vagy például a navigációt piszkáljuk - menet, pontosabban vezetés közben. Mindez mennyire veszélyes illetve szabályos? Erre kereste a választ a DAS Jogszerviz.
06:57  Így már januárban megkaphatja a kedvezményeket [3 napja]
  Januárban számos adminisztrációs határidőt kell betartania mind a munkavállalóknak, mind a munkaadóknak a bérszámfejtéshez kapcsolódóan. Az RSM Blog összegezte, milyen nyilatkozatok szükségesek ahhoz, hogy a januári bérek kifizetésekor már érvényesíteni lehessen a munkavállaló fizetésében a megfelelő adókedvezményeket, beállítani a cafeteria juttatásokat és indul a 2017. évi adóelszámolás, a munkaadó a munkavállaló részére kiállítja az igazolásokat.
05:23  Maradhatnak a bioüzemanyagok [3 napja]
  Hét százalékban határozta meg az Európai Parlament (EP) a hagyományos bioüzemanyagok felhasználási arányát a közlekedésben. Az Európai Bizottság korábban 3,8 százalékot javasolt, de a felhasználás teljes megszüntetése is felmerül. Az EP 2021-től betiltaná a pálmaolaj használatát a közúti közlekedésben.

2018. január 18, csütörtök

19:23  Közel 400 kiló szemetet termel az átlag magyar [3 napja]
  A "zero waste" kifejezés szabad fordításban annyit tesz, hogy "nulla hulladék". Az életmódra utal, melynek legfőbb célja, hogy a lehető legkevesebb szemetet állítsuk elő. A zero waste alapgondolata, hogy igényeink helyett a szükségleteinkre fókuszáljunk, és ne halmozzunk fel felesleges dolgokat magunk körül.
18:23  Tavaink és folyóink is savasodnak, nemcsak az óceánok [3 napja]
  Köztudott, hogy az óceánok nagy széndioxid-elnyelők, ám a túlzott CO2-elnyelés savasodást is előidéz bennük, ami miatt elpusztulnak a korallzátonyok és sokféle mészvázú élőlény. Tudósok most azt állítják, hogy az édesvizeket is szennyezi a légkör túl magas üvegházgázkoncentrációja.
17:23  Megérti a nyomtatónk, ha beszélünk hozzá [3 napja]
  A hangfelismerő technológiának köszönhetően már hozzá sem kell érni a készülékek kezelőfelületeihez, elég csak szóban utasítani azokat a munka elvégzésére. Ezt a funkciót a Xerox az Amazon hangfelismerő rendszerével, az Alexával együttműködve biztosítja ugyanakkor a használatához Amazon Echo eszközre és a Vison-e Voice alkalmazásra van szükség.
16:23  Nagyot ment a gyümölcsjoghurt és a croissant [3 napja]
  A magyarok nagy kedvence a vegyes gyümölcsös, illetve a natúr növényi joghurt.Az aranyérmes növényi joghurtok kategóriájának 33 százalékos értékbeli bővülése és 200 millió forintos forgalma mögött leginkább a gyártói márkák által piacra dobott termékinnovációk állnak - a Nielsen felmérése szerint.
15:23  Vége az egyszer használatos műanyagoknak [3 napja]
  Az Európai Bizottság - az EU történetében először - páneurópai stratégiát fogadott el a műanyagokra vonatkozóan, mely szerint az uniós piacon forgalmazott műanyag csomagolóanyagok mindegyike újrahasznosítható lesz. Európában évente 25 millió tonna műanyaghulladék keletkezik, és ennek kevesebb mint 30%-át hasznosítjuk újra.
14:23  Jók a magyar gazdasági kilátások [3 napja]
  Magyarországon kiegyensúlyozott és tartósan magas ütemű a gazdasági növekedés, a kedvező folyamatok fennmaradását a külső környezet is támogatja - mondta Varga Mihály, miután hivatalában fogadta Olivier Blanchardot, az Amerikai Közgazdasági Társaság elnökét.
13:23  Ennyi adót még nem fizettek a világon [3 napja]
  Az Apple 38 milliárd dollár adót fizet be az amerikai költségvetésbe, hogy hazahozhassa külföldi pénzeit. Ilyen tételű adót még nem fizettek a világon - igaz, a cég így több, mint 250 milliárdját legalizálhatja, kedvezményes adókulccsal.
12:57  Világsikerre jutott találmányával a magyar startup [3 napja]
  Képzeljük el, hogy turistaként már nem az okostelefont vagy a tabletet nyomogatjuk az utcán, információk után kutatva, hanem különleges szemüvegünk révén megjelenik szemünk előtt a közeli boltok nyitva tartása, az épp aktuális leárazások... Az utca képe telítődik írásos infókkal, csetekkel, képekkel.
11:23  Vidéken is kezdenek kilőni az ingatlanárak [3 napja]
  A 2017-es évben is folytatódott a drágulás a magyarországi lakáspiacon. A múlt év harmadik negyedévében a hivatalos adatok szerint a használt lakásoknál a tiszta árváltozás alapján a 9,9 százalékkal drágultak az előző év azonos időszakához képest, az új lakásoknál pedig 15,7 százalékkal nőttek az országos átlagárak - derül ki az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből, amely ismerteti többek között a KSH előzetes adatait.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks