pénztárca kímélő megoldások
 
STOP.hu hírek  Vegyes hírek
 

2016. február 08, hétfő

12:33  Egy bajai ügyintéző csaknem százötven autóvásárlót csapott be [3 perce]
  Száznegyvenöt autóvásárlót vert át egy bajai ügyintéző két év alatt, a nő a gépkocsik átírására kapott pénzeket elsikkasztotta, majd - hogy ezt leplezze - meghamisította a postai feladóvevényeket. A Bajai Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett sikkasztással és hamis magánokirat felhasználásával vádolja az ügyintézőt.
12:17  Az MSZP életidegen a csok, amely a devizahitelhez hasonló csapdává válhat [19 perce]
  Az MSZP szerint életidegen, mindenféle realitástól mentes, nélkülözi a háttérszámításokat jelenlegi formájában a családi otthonteremtési kedvezmény (csok), amely ugyanolyan csapdává válhat, mint az első Orbán-kormány által engedélyezett devizahitelezés.
12:03  Zsilipnyitás és tavaszi haltelepítés kezdődik a Balatonon [33 perce]
  A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. hétfőn megkezdi a tavaszi haltelepítését, amelynek során 60 tonna háromnyaras pontyot ereszt a tóba - közölte az MTI-vel a társaság vezérigazgatója.
12:03  Gyöngyöstarján polgármestere bízik benne, hogy, mielőbb visszakapcsolják a gázt az iskolában [33 perce]
  Gyöngyöstarján polgármestere arra számít, hogy még hétfőn visszakapcsolja a gázt a szolgáltató, így újra lesz fűtés a Heves megyei település általános iskolájában, a helyi művelődési házban és könyvtárban, valamint a polgármesteri hivatalban is.
11:58  Európai Demokraták néven "szellemi inkubátorházat" alapított Ujhelyi István [38 perce]
  Európai Demokraták néven "szellemi inkubátorházat" alapított Ujhelyi István, az MSZP alelnöke, európai parlamenti (EP-) képviselő, aki hétfőn Budapesten egy háttérbeszélgetésén azt mondta: a közösség célja az, hogy Magyarország megmutassa, van másfajta arca, mint amit a hivatalos orbáni politika mutat.
11:53  Ellenzi öt szegedi óvoda tervezett bezárását a KDNP [43 perce]
  Ellenzi öt szegedi óvoda tervezett bezárását a KDNP helyi szervezete, azt javasolják, az önkormányzat halassza el a döntést, és egyeztessen más lehetséges fenntartókkal - közölte a párt városi elnöke hétfőn a csongrádi megyeszékhelyen.
11:33  Konstruktív, szakmai munkát vár a köznevelési kerekasztaltól Palkovics László [1 óra 3 perce]
  Konstruktív szakmai munkát vár a kedden összeülő köznevelési kerekasztaltól Palkovics László új oktatási államtitkár, aki az MTI-nek elmondta: tárgyalni kívánnak szerkezeti, tartalmi kérdésekről, a pedagógusokat érintő szakmai ügyekről és a tanulói életút kérdéseiről.
11:13  Meghurcolták, felmentették, nem adja fel - Ajka polgármestere amíg csak él, újraindul [1 óra 23 perce]
  Január 12-én zárta le jogerős ítélettel a Veszprémi Törvényszék azt az ügyet, amelynek elsőrendű vádlottja Schwartz Béla, Ajka polgármestere volt. A szocialista városvezetőt bűncselekmény hiányában felmentették, de egy végeláthatatlan tortúrát kellett átélnie, mire ez megtörténhetett.
11:08  Meghurcolták, felmentették, nem adja fel - Ajka polgármestere újraindul, amíg él [1 óra 28 perce]
  Január 12-én zárta le jogerős ítélettel a Veszprémi Törvényszék azt az ügyet, amelynek elsőrendű vádlottja Schwartz Béla, Ajka polgármestere volt. A szocialista városvezetőt bűncselekmény hiányában felmentették, de egy végeláthatatlan tortúrát kellett átélnie, mire ez megtörténhetett.
11:03  Az ismerősét megfojtó hajléktalan ellen vádat emeltek [1 óra 33 perce]
  Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy 41 éves hajléktalan férfival szemben, aki 2014 augusztusában egy szóváltást követően megfojtotta szintén hajléktalan ismerősét - közölte Ibolya Tibor főügyész hétfőn az MTI-vel.
10:43  Az Együtt szerint a Fidesz trükközik a számokkal [1 óra 53 perce]
  Az Együtt szerint "korrupt és pazarló gazdálkodását" leplezi a Fidesz azzal, hogy - mint a Világgazdaság hétfőn megírta - korábbi gyakorlatával ellentétben már nem közöl heti jelentést az Államadósság Kezelő Központ az államadósság alakulásáról, illetve a központi kormányzat tartozásáról.
10:33  Zalaegerszegen a Pannon Egyetem folytatja a mérnökképzést [2 óra 3 perce]
  Februártól a Pannon Egyetem (PE) keretei között működik a zalaegerszegi mechatronikai mérnökképzés. A tervekről, a kutatásfejlesztés irányairól, a campus fejlesztéséről, valamint az oktatásban várható változásokról hétfőn évindító sajtótájékoztatón számoltak be.
09:59  A szakértő szerint Európa nem fordít energiát arra, hogy meggyőzze a migránsokat, ne induljanak útnak [2 óra 37 perce]
  Európának arra kellene koncentrálnia, hogy meggyőzze a migránsokat, ne induljanak útnak, de erre egyelőre nem fordít figyelmet - mondta Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet főigazgatója az M1 aktuális csatornán hétfőn.
09:33  A rendőrt kővel megdobó szír nő ellen vádat emeltek [3 óra 3 perce]
  Hivatalos személy elleni erőszak miatt emelet vádat a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség egy szír nő ellen, aki tavaly szeptemberben kővel dobot meg egy rendőrt Röszkén - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.
09:18  Az "egypárt" meg a rendszer [3 óra 18 perce]
  "Vannak, akik szerint a Klik jól működik, a Soros-bérenc baloldal és a Norvég Alap támogatta civilek ezt másképpen látják. Önnek mi a véleménye?" "Támogatja-e, hogy az iskolaigazgatók saját maguk dönthessenek a krétavásárlásról?" "Egyetért-e azzal, hogy ingyen kapják a tanulók a tankönyveket, a rászorulók pedig a meleg ételt, vagy a jövőben fizetni kelljen mindezért?"
09:03  Békésen tizenegy embert vittek füstmérgezés gyanújával kórházba [3 óra 33 perce]
  Lángra kapott egy babakocsi egy társasház második emeleti folyosóján hétfő hajnalban Békésen. Tizenegy embert füstmérgezés gyanújával kórházba vittek a mentők - tájékoztatta az MTI-t Szűcs Csaba, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője.
08:37  Lázár szerint a versenyképesség javítása miatt van szükség a bürokráciacsökkentésre [3 óra 59 perce]
  A versenyképesség javítása miatt van szükség a bürokráciacsökkentésre - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az M1 aktuális csatorna műsorában hétfő reggel.
08:21  Elfelejtett 50 milliót bevallani a fideszes képviselő [4 óra 15 perce]
  Minden jel ellenére mégis kiderült, hogy nincsenek csodák a hazai közéletben. Egy kormánypárti képviselő a múlt héten még képes volt több banki hitelt törleszteni, mint az egész havi jövedelme, most azonban mégis előkerült évi 50 millió forint.
08:17  A KLIK már az iskolák fűtését sem tudja biztosítani [4 óra 19 perce]
  Ha eddig valaki előtt nem lett volna teljesen nyilvánvaló, akkor itt az újabb bizonyíték a központosított oktatási rendszer működésképtelenségére. Egy vidéki általános iskolában a fűtés hiánya miatt hétfőre tanítási szünetet rendeltek el.
08:12  A szakszervezeteknek újabb bérajánlatot tett a MÁV-csoport [4 óra 24 perce]
  A MÁV-csoport vezetése 2,2 százalékos alapbér-emelést, az alapbér további 0,5 százalékát kitevő önkéntes nyugdíjpénztári tagdíj kiegészítést, továbbá két alkalommal 25 000-25 000 forint egyszeri kifizetést ajánlott a nem vezetői munkakörben foglalkoztatottak részére a hétfőn reggelre összehívott szakszervezeti egyeztetésen - közölte a vasúttársaság az MTI-vel.
07:33  A héten megjelenik a két rendelet amely a csok részleteit foglalja össze [5 óra 3 perce]
  A héten megjelenik a két rendelet, amely a használt és az új lakásokra vonatkozó családi otthonteremtési kedvezmény (csok) részleteit foglalja össze - mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.
07:27  Újraindult a vonatközlekedés Nagycsere és Debrecen között [5 óra 9 perce]
  Újraindult a vonatközlekedés Nagycsere és Debrecen között hétfő reggel, ahol hajnalban halálra gázolt egy férfit egy személyvonat - közölte a Mávinform az MTI-vel.
07:17  Vonatpótló buszok járnak Nagycsere és Debrecen között halálos gázolás miatt [5 óra 19 perce]
  Halálra gázolt hétfőn hajnalban a Nyírábránytól Debrecenig közlekedő személyvonat egy embert, ezért vonatpótló buszok járnak Nagycsere és Debrecen között - közölte a Mávinform az MTI-vel.

2016. február 07, vasárnap

18:33  Borús, csapadékos idő várható a jövő héten [18 óra 3 perce]
  A jövő héten többnyire borús lesz az időjárás, sok esőre kell készülni, helyenként havas eső, hó is lehet. Többször erős, viharos lesz a szél is, de marad az enyhe idő, olykor még éjszaka is csak 8 Celsius-fokig hűl le a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.
13:28  Kunhalmi: meg kell szüntetni a Kliket, új, kreatív iskolarendszerre van szükség [23 óra 8 perce]
  Meg kell szüntetni a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot (Klik), új, kreatív iskolarendszerre van szükség, amely stresszmentes, demokratikus és fejleszti a jövőben szükséges kompetenciákat - mondta vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján Kunhalmi Ágnes, az Országgyűlés kulturális bizottságának szocialista alelnöke, hozzátéve: ez az elképzelés nem valósulhat meg, amíg Orbán Viktor a miniszterelnök.
13:05  Molnár Zsolt: a kormánynak jogállami megoldással kell előállnia [23 óra 31 perce]
  Ha a kormány valóban a terrorizmus ellen akar küzdeni, akkor nem terjesztheti elő "vállalhatatlan" alaptörvény-módosító javaslatát, hanem "jogállami megoldással kell előállnia" - mondta el Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke vasárnap az MTI-nek.
12:43  Nincs szükség magzatrendőrségre [23 óra 53 perce]
  Az MSZP szerint Harrach Péter "magzatrendőrsége" álszent és veszélyes. Álszent, mert a várandós nők túlzott alkoholfogyasztásáról és dohányzásáról egyáltalán nem beszélnek, pedig az sokkal elterjedtebb. A kereszténydemokrata politikus a drogot fogyasztó törökszentmiklósi terhes kismamák esete után beszélt a büntető törvénykönyv szigorításának lehetőségéről.
11:33  Nógrádi György: nem tud létrejönni az egységes Európa [1 napja]
  Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint az illegális migráció kérdésében nem tud létrejönni az egységes Európa, miközben az unión kívül mindenki más meg tudja védeni magát.
10:33  Öten sérültek meg egy fának csapódó autóban Szabolcsban [1 napja]
  Öten sérültek meg a 41-es főút Nyírmada és Vaja közötti szakaszán, ahol fának csapódott egy autó vasárnap reggel - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata az MTI-vel.
09:49  Napi 180 forint [1 napja]
  Jó hírem van. Jövőre már fele annyi lesz nálunk a szegény. Na nem a jövedelmek nőnek ilyen iramban, ennyire azért nem jó a hír.
08:21  Tajvani földrengés - Keresik a túlélőket, sokan vannak még a romok alatt [1 napja]
  Tizennyolcra emelkedett a szombat hajnali tajvani földrengés halálos áldozatainak száma, 152 embert még nem találnak a legsúlyosabban érintett Tajnan városban - közölte a helyi média vasárnapi első jelentéseiben.

2016. február 06, szombat

21:37  Fazekas Sándor: megállt a sertésállomány csökkenése [1 napja]
  Magyarországon az elmúlt években megállt a sertésállomány csökkenése, s ma már ismét 3,2 millió körüli az állomány - közölte a földművelésügyi miniszter szombaton Derecskén.
20:53  Fidesz: a köznevelésben a gyermekek az elsők [1 napja]
  A köznevelésben a gyermekek az elsők, nem a pártok, nem az államtitkárok és nem is a pedagógusokra rátelepedő hergelők - reagált a Fidesz országgyűlési frakciója szombaton az ellenzéki pártok oktatással kapcsolatos nyilatkozataira.
20:33  Házasság világnapja - Hoppál: Európával szemben a magyar folyamatok bizakodásra adnak okot [1 napja]
  Hoppál Péter szerint Európa beteg, dekadens és népessége fogy, ezzel szemben Magyarországon a folyamatok e téren bizakodásra adnak okot.
18:33  Kitálalt a Hír TV vezérigazgató-helyettese [1 napja]
  "A kormányzati kommunikációért felelős illetékesek mondták meg, mi a heti aktuális pártüzenet, mire készüljünk, mit kell a műsorokba ágyazni, kit hívjunk meg, ki milyen ügyben nyilatkozzon, hol és mit hangsúlyozzunk" - mondta el Tarr Péter a Hír TV vezérigazgató-helyettese a mediapiac.com-nak adott interjújában.
16:21  Menesztették Czunyinét, mentenék a menthetőt [1 napja]
  A tiltakozó akcióknak általában rákfenéje, hogy a kezdeti lelkesedés alábbhagy, amint a kormány egy látszólagos gesztust tesz az elégedetlenek felé. Ezzel próbálkozik most is a Fidesz. Emiatt hozta létre az oktatási kerekasztalt, valamint ezért váltotta le Czunyiné Bertalan Judit oktatási államtitkárt.
15:17  A rendőr nem pizzafutár [1 napja]
  Kezdjük messzebbről. Amikor Orbán Viktor eldöntötte, hogy 2000. Újév éjszakáján a koronát a Parlamentbe költözteti, úgy látta volna szépnek, ha a szent konvojt rendőrmotoros ék vezeti fel. Akkor viszont még akadt rendőri vezető, aki erre azt mondta: a nénós motorok téli álmot alszanak, zimankóban nem használják őket.
14:53  Szijjártó: reális a veszély, hogy ezzel a migrációs politikával az unió a vesztébe rohan [1 napja]
  Az unió félreérti a helyzetet, és hónapok óta terméketlen viták zajlanak az Európai Unióban a bevándorlással kapcsolatban a migrációs válság megoldását illetően - hangsúlyozta Szijjártó Péter az uniós külügy- és védelmi miniszterek amszterdami informális találkozójának zárónapján, szombaton az MTI-nek telefonon adott nyilatkozatában.
12:33  LMP: legalább harmincszázalékos bérpótlékot a pszichiátriai ápolóknak! [2 napja]
  Az LMP azonnali, legalább harmincszázalékos bérpótlékot követel a pszichológiai osztályokon dolgozó ápolóknak.
11:53  Százmillió forint értékű indiai vadkendert foglalt le a rendőrség [2 napja]
  Négy férfit őrizetbe vett a Nemzeti Nyomozó Iroda pénteken, miután több összehangolt házkutatáson összesen mintegy 2200 tő, marihuána előállítására szolgáló indiai vadkendert foglaltak le, amelynek becsült feketepiaci ára százmillió forint.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen