pénztárca kímélő megoldások
 
STOP.hu hírek  Vegyes hírek
 

2014. október 31, péntek

19:37  Százhét dolgozót küldenek el a KKM-től [1 óra 7 perce]
  Százhét munkatársat küldenek el a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól (KKM) péntek, 17 órai hatállyal.
19:12  A XV. kerület esztergomizálódott [1 óra 32 perce]
  A 2014. október 31-én tartott alakuló ülésen a Fidesz képviselői nem vették fel a szavazólapot az alpolgármesteri titkos választás alkalmával, mellyel megszegték a helyi önkormányzati törvényben foglalt kötelességüket. Így az alpolgármestereket nem lehetett megválasztani a XV. kerületben.
18:27  Az NGM kezdeményezte az internetadó visszavonását [2 óra 17 perce]
  A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kezdeményezte a távközlési adóról szóló törvény kiterjesztéséről szóló javaslat visszavonását az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnökénél - közölte a tárca pénteken az MTI-vel.
18:21  Több kilométeres torlódás van az M7-esen [2 óra 23 perce]
  Egy utánfutót vontató személygépkocsi ütközött a szalagkorlátnak az M7-es autópálya Budapest felé tartó oldalán Velencénél, emiatt mintegy öt kilométeres torlódás alakult ki - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense péntek délután az MTI-vel.
18:21  Internetadó: Az NGM kezdeményezte az internetadó visszavonását [2 óra 23 perce]
  A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kezdeményezte a távközlési adóról szóló törvény kiterjesztéséről szóló javaslat visszavonását az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnökénél - közölte a tárca pénteken az MTI-vel.
17:48  Elszámoltatjuk a bankokat? [2 óra 56 perce]
  Az MSZP Fogyasztóvédelmi Tagozata továbbra is aggodalommal szemléli a banki költségek magyarországi növekedését. Míg a Kormány óriásplakátokon hirdeti, hogy elszámoltatja a bankokat, addig a valós helyzet az, hogy a magyar állam által felvásárolt MKB Bank, a tranzakciós illetékre hivatkozva, egyes számlacsomagoknál például az ötszörösére emelte az átutalások díját.
16:17  A Fidesz belső eróziója [4 óra 27 perce]
  Amíg nem folytatható ésszerű vita a telekommunikációs adó kiterjesztéséről, addig azt nem lehet bevezetni - mondta ma reggel Orbán Viktor. Ha e mondat primer tartalmát néznénk, akkor arra kellene jutnunk: a miniszterelnök nem csupán néhány napot, de az elmúlt hónapokat is Svájcban töltötte és még mindig ott van. Ugyanis minden lehetőség adott az "ésszerű vitához".
15:59  Vissza kell fizetni a táppénzt [4 óra 45 perce]
  Akinek az adóhatóság utóbb módosítja a jövedelemadatait, annak a korábban megállapított és a módosított jövedelem alapján járó táppénz különbözetét vissza kell fizetnie a hatóságnak - egyebek mellett ezt tartalmazza a kormány honlapján megjelent törvénytervezet.
15:27  Orbán véglegesen tegyen le az adóról! [5 óra 17 perce]
  Az LMP felszólítja a kormányt, hogy "ne ködösítsen", hanem teljes egészében és véglegesen vonja vissza az internetadót.
15:17  Újra járnak a vonatok Celldömölk és Sárvár között [5 óra 27 perce]
  Újra járnak a vonatok Celldömölk és Sárvár között, ahol október 21-én Ostffyasszonyfa állomáson kisiklott egy hat kocsiból álló személyvonat négy kocsija - közölte a Mávinform pénteken délután az MTI-vel.
14:54  Nőttek az ipari termelői árak [5 óra 50 perce]
  Idén szeptemberben az ipari termelői árak átlagosan 0,1 százalékkal nőttek az előző hónaphoz képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az MTI-vel pénteken. Május óta, amikor 0,8 százalékkal csökkentek a termelői árak ez volt a legkisebb emelkedés, derül ki az adatokból.
14:27  Kevés "a meghátrálás", ingyenes alapinternet kell [6 óra 17 perce]
  A Jobbik alelnöke pártja sikerének is tartja, hogy a kormány "kihátrált az internetadó mögül".
13:54  A vállalatok csökkentették betéteiket és nőtt a hitelállományuk szeptemberben [6 óra 50 perce]
  A háztartások nettó hiteltörlesztők voltak az idén szeptemberben, betéteik állománya is csökkent, míg a vállalatok nettó hitelfelvevők voltak, betéteik állományát pedig csökkentették - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken közzétett statisztikájából.
13:27  A kormány belátta, az internethasználat megadóztatása butaság [7 óra 17 perce]
  Az Együtt-PM fontos lépésnek tartja, hogy a kormány belátta: az internethasználat megadóztatása butaság, azt nem szabad bevezetni - közölte az ellenzéki pártszövetség pénteken az MTI-vel a miniszterelnök reggeli rádiónyilatkozatára reagálva.
12:59  A büdzsé közelebb visz a teljes foglalkoztatottsághoz [7 óra 45 perce]
  Orbán Viktor miniszterelnök szerint a jövő évi költségvetési törvényjavaslat közelebb viszi az országot a teljes foglalkoztatottság céljához.
12:54  Tóbiás: Orbán azt jelentette be, hogy lesz internetadó [7 óra 50 perce]
  Az MSZP elnök-frakcióveztőjének véleménye szerint a miniszterelnök azt jelentette be pénteken, hogy lesz internetadó.
12:27  Családtámogatási akcióprogramot indít a kormány [8 óra 17 perce]
  A kormány célja, hogy a vágyott gyermekek megszülethessenek és ezzel fenntartható demográfiai fordulat álljon be, ezért családtámogatási akcióprogramot indít - közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.
12:11  Jöhetnek az Orbán elleni szankciók [8 óra 33 perce]
  Elgondolkodtató, hogy az amerikai kitiltási botrány kirobbanását követően egy német konzervatív lap, a Die Welt szemrehányóan írt arról, hogy miközben az Egyesült Államok meglehetősen kemény lépést tett Magyarországgal szemben, addig az unió lényegében tétlenül figyeli, vagy legfeljebb egy "ejnye-bejnyével" nyugtázza Orbánék lépéseit - jelentette ki a szocialista Kovács László.
11:54  Az internetadó jelenlegi formában való törlése kedvezően hathat a BUX indexre [8 óra 50 perce]
  A nemzetközi piaci környezet hatását vegyesen értékelik az MTI által megkérdezett szakértők, viszont abban egyetértenek, hogy az internetadó jelenlegi formában való törlése kedvezően hathat a BUX indexre pénteken.
11:27  A haderő nemzeti ügy [9 óra 17 perce]
  Magyarországra látogatott az Európai Unió Katonai Bizottságának elnöke. Patrick de Rousiers a Honvédelmi Minisztériumban tartott sajtóbeszélgetésen kiemelte: fokozni kell az országok, valamint az EU és a NATO közötti katonai együttműködést, de a fegyveres erők megerősítése a tagállamok kormányainak feladata, a haderő nemzeti ügy.
10:59  1,55 milliárd dolláros hitelszerződést kötött a Mol [9 óra 45 perce]
  Tizenöt bankkal 1,55 milliárd dolláros rulírozó hitelszerződést kötött a Mol csütörtökön - jelentette be éjfélkor az olajtársaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
10:27  Internetadó: meghátrált Orbán [10 óra 17 perce]
  Az emberek megkérdőjelezik a távközlési adó kiterjesztésének ésszerűségét, ezért az ebben a formában nem vezethető be, így módosítani kell a parlament előtt fekvő adótörvény-javaslatot - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
09:59  Folytatódik az OTS pere [10 óra 45 perce]
  Folytatódik pénteken annak az áprilisban felfüggesztett pernek a tárgyalása, amelyet az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség és egy magánszemély indított a magyar állam és társai ellen jogalkotással okozott kár megtérítése címén.
09:27  Orbán: nincs veszélyben a magyar energiaellátás [11 óra 17 perce]
  Orbán Viktor miniszterelnök szerint az EU-ukrán-orosz háromoldalú gázmegállapodással elhárult annak a veszélye, hogy az orosz-ukrán vita miatt károkat szenvedjen el a magyar energiaellátás.
09:27  Halálra gázoltak egy kerékpárost Szolnokon [11 óra 17 perce]
  A helyszínen életét vesztette egy kerékpáros, amikor nyerges vontatóval ütközött pénteken reggel Szolnokon - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.
08:54  Sírmegváltás, temetői szolgáltatások [11 óra 50 perce]
  Halottak napjához közeledve egyebek között a temetők fenntartóinak feladatáról, a sírhelymegváltásról és a temetkezési szolgáltatások díjáról közölt tudnivalókat a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége.
08:27  Internetadó: meghátrált a kormány [12 óra 17 perce]
  A kormány visszavonja a távközlési adó kiterjesztésének ötletét - jelentette be ma reggel Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádiónak adott nyilatkozatában. Nem mellékesen megjegyezte: nincs összefüggés a netadó és az USA-ból való kitiltás ügye között.
07:37  Másfél milliárd dolláros hitelszerződést kötött a Mol [13 óra 7 perce]
  Tizenöt bankkal 1,55 milliárd dolláros rulírozó hitelszerződést kötött a Mol csütörtökön - jelentette be éjfélkor az olajtársaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
06:30  Embermentő magyarokról konferenciáznak a KKI-ben [14 óra 14 perce]
  Megismerni és felismerni - embermentő magyarok üzenete a XXI. századnak címmel kezdődött konferencia a Tom Lantos Intézettel közös szervezésben a Külügyi és Külgazdasági Intézetben (KKI) csütörtökön Budapesten.

2014. október 30, csütörtök

22:17  2015 a külhoni magyar szakképzésé lesz [22 óra 27 perce]
  A magyar kormány a külhoni magyar szakképzés évévé készül nyilvánítani a 2015-ös évet - mondta Potápi Árpád János, a miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Kolozsváron.
21:49  Semjén Zsolt több vadászért kiált [22 óra 55 perce]
  Helyre kell állítani a vadászat becsületét, de ezt csak úgy lehet elérni, ha a társadalomnak is be tudjuk mutatni a vadászat kultúráját - jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnaményban.
20:54  Örül a kormány Breznovics Lászlónak [23 óra 50 perce]
  A kormány üdvözli, hogy van magyar nemzetiségű képviselője az ukrán parlamentnek, Brenzovics László képviselőként segíteni tudja a kárpátaljai magyar közösség érdekeit - közölte a Miniszterelnökség csütörtökön az MTI-vel.
20:45  Médiaszociológus: maffiaállami módszerekkel félemlíti az állam a nem behódolt médiumokat [23 óra 59 perce]
  A sajtószabadságot nem a kormányzat munkája veszélyezteti, hanem az újságírás minőségének "elképesztő romlása" és a tulajdonosi érdekek egyre hatékonyabb érvényesítése, ami nem egy esetben független a kormányzati szándéktól - mondta L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára egy csütörtöki konferencián Budapesten.
20:21  Nem tudták megmenteni az elgázolt idős nőt [1 napja]
  Halálra gázoltak egy idős nőt Szamosbecsen csütörtökön kora este - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.
20:21  Államilag irányított korrupció [1 napja]
  A takarékszövetkezeti szektor vagyonát elvették, kisajátították. Nagy baj van abban az országban, ahol a lopást a törvény rangjára emelik. Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) mindent megtesz azért, hogy a szektorban visszaálljon az eredeti állapot, vagy ha ez nem sikerül, a szövetkezeti tagokat kártalanítsák - erről beszélt Demján Sándor, az OTSZ elnöke a Takarékossági Világnap alkalmából a takarékszövetkezetek számára rendezett ünnepségen.
19:59  Felrobbantotta magát és a házat - szabadlábon védekezhet [1 napja]
  Szabadlábon védekezhet az a férfi, aki saját házát robbantotta fel a hónap elején a Győrhöz közeli Bősárkányban, miután a Győri Járásbíróság elutasította előzetes letartóztatásba helyezést kezdeményező ügyészi indítványt.
19:49  Dől a lé a rendőröknek is [1 napja]
  Több mint 14 milliárd forinttal emelkedik a rendőrség támogatása a 2015-ös költségvetési javaslat szerint.
19:21  Baltával verte agyon a barátját - életfogytiglant kapott [1 napja]
  Aljas indokból, előre kitervelten elkövetett emberölés miatt jogerősen életfogytig tartó fegyházra ítélte K. Pétert a Fővárosi Ítélőtábla Debrecenben eljáró, Balla Lajos vezette tanácsa. A vádlott 2010-ben Ercsiben megölte barátját - közölte a táblabíróság szóvivője csütörtökön az ítélethirdetés után az MTI-vel.
19:12  Öt százalékkal emelkednek a központi költségvetés kiemelt területeinek kiadásai [1 napja]
  A központi költségvetés kiemelt területeinek konszolidált pénzforgalmi kiadásai 5 százalékkal emelkednek 2015-ben a hazai és az uniós finanszírozás együttes figyelembevételével, a legtöbb pénzt a felzárkóztatásra költi az állam.
19:05  Karambol és úttestszakító teherautó miatt akadozik a forgalom [1 napja]
  Budán két személyautó balesete, Pesten pedig az akadályozza a csütörtök esti csúcsforgalomban a közlekedést, hogy egy teherautó alatt beszakadt az út - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár