pénztárca kímélő megoldások
 
STOP.hu hírek  Vegyes hírek
 

2015. július 02, csütörtök

06:49  Az Apollo Tyres megkezdte a technikusok képzését [14 perce]
  A Gyöngyöshalász mellett gumigyárat építő Apollo Tyres szerdán megkezdte 70 frissen végzett technikus elméleti képzését Gyöngyösön, amit ősszel egy tízhetes gyakorlat követ majd a cég indiai és hollandiai gyárában - tájékoztatta az Apollo Tyres az MTI-t.
05:49  Feltűnően élénkült a lakáspiac [1 óra 14 perce]
  Az idei első fél évben több mint 68 ezer lakás cserélt gazdát Magyarországon, szemben az egy évvel korábbi 45 700 tranzakcióval - közölte a saját adatain alapuló becslését a Duna House (DH) ingatlan franchise hálózat szerdán az MTI-vel.
04:49  Megjelent a kormányrendelet, az egészségügyi szakképzésről [2 óra 14 perce]
  Megjelent az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzésről szóló kormányrendelet, amelynek része a rezidensek és a fiatal szakorvosok támogatási programja is.
03:49  A közlekedési infrastruktúra-beruházásokat újabb eszközökkel gyorsítja a kormány [3 óra 14 perce]
  Újabb eszközökkel gyorsítja a kormány a közlekedési infrastruktúra-beruházásokat, a vonatkozó kormányrendelet a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.
02:49  Letelepedési kötvényt vizsgáló parlamenti bizottság felállítását kezdeményezik [4 óra 14 perce]
  A letelepedési kötvény értékesítésének teljes folyamatát kivizsgáló eseti parlamenti bizottság felállítását kezdeményezi a Párbeszéd Magyarországért (PM) - tájékoztatta a párt szóvivője szerdán az MTI-t.
01:49  Már több mint 40 ezren érdeklődtek a csok iránt [5 óra 14 perce]
  Már több mint 40 ezren érdeklődtek a korábbi szocpolt felváltó családi otthonteremtési kedvezmény (csok) iránt és 1500 ügyfél már időpontot is egyeztetett az FHB valamelyik bankfiókjánál - közölte szerdán az FHB Bank az MTI-vel.
00:54  A monetáris tanács új tagja Báger Gusztáv lesz [6 óra 9 perce]
  Báger Gusztáv lesz a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának új külsős tagja, aki Kandrács Csaba helyét veszi át. Az Országgyűlés gazdasági bizottsága szerdán hallgatja meg a jelöltet.
00:12  Az állam öt célterületen támogatja a tanyákat [6 óra 51 perce]
  Öt célterületen vissza nem térítendő támogatást ad az állam idén a tanyafejlesztési program előirányzat keretében, amelynek a keretösszege 1 milliárd 415 millió forint - az erről szóló földművelésügyi miniszteri rendelet a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

2015. július 01, szerda

23:37  Mától kapható az új negyedéves Bubi-bérlet [7 óra 26 perce]
  Új negyedéves bérletet vezetett be a Mol Bubi (Budapest Bicikli) közösségi kerékpárkölcsönző rendszer keretében július 1-jével a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), ez 5000 forintba kerül, amelyből 1000 forint lebiciklizhető - tájékoztatta a BKK szerdán az MTI.
22:49  Dunamenti Erőmű [8 óra 14 perce]
  Semmisítsék meg az Európai Bizottság határozatát, amely jogellenesnek minősítette a Magyarország által a hosszú távú villamosenergia-vásárlási megállapodások keretében nyújtott állami támogatást - ezt indítványozta Melchior Wathelet, a luxembourgi székhelyű Európai Bíróság kijelölt főtanácsnoka a Dunamenti Erőművel kapcsolatos ügyben szerdán közzétett szakvéleményében.
22:12  A nagyanyja halálát okozó kőteleki férfit tizenöt év börtönre ítélték [8 óra 51 perce]
  Jogerősen tizenöt év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy kőteleki férfit, aki 83 éves nagyanyja gondozását elmulasztva az idős nő halálát okozta.
21:37  Öt oktatási-kulturális szakdiplomatát küld nagykövetségekre, hatot visszahív a kormány [9 óra 26 perce]
  A kormány öt oktatási-kulturális szakdiplomatát küld nagykövetségekre, egyúttal hat külképviseleten megszünteti a hasonló szakdiplomata-álláshelyeket.
20:54  Több mint félmilliárd forint kár érte a költségvetést fiktív számlás munkaerő-kölcsönzés miatt [10 óra 9 perce]
  Több mint félmilliárd forint kár érte a költségvetést azzal, hogy jól működő vállalkozások fiktív számlákat kiállító munkaerő-kölcsönzésre szakosodott cégeken keresztül csökkentették adó-és járulékfizetési kötelezettségüket - derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdai közleményéből.
20:37  Tóbiás: az MSZP-frakció egész Magyarországért érzi magát felelősnek [10 óra 26 perce]
  Az MSZP elnök-frakcióvezetője megérti az érintett polgármesterek támogató álláspontját a 2024-es budapesti olimpia ügyében, de parlamenti frakciójuk "egész Magyarországért érzi magát felelősnek", ezért nem támogatja azt.
20:12  A rossz minőségű családi házak vásárlásának támogatási szabályai módosultak [10 óra 51 perce]
  Amennyiben "C" energetikai besorolásnál rosszabb minősítésű családi ház vásárlásához kér valaki családok otthonteremtési kedvezményét (CSOK), igazolnia kell, hogy a hatóság 2013. január elsejét követően nem írt elő a házra javítási kötelezettséget, annak életveszélyes állapota miatt - egyebek közt ezt tartalmazza a lakástámogatási kormányrendelet szerdától hatályos módosítása, amely a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.
19:49  A Fogyatékosságügyi Tárcaközi Bizottság létrehozásáról döntött a kormány [11 óra 14 perce]
  Fogyatékosságügyi Tárcaközi Bizottság néven javaslattevő, véleményező, tanácsadói tevékenységet végző testület létrehozásáról döntött a kormány; az erről szóló határozat kedden jelent meg a Magyar Közlönyben.
19:12  A kormány a családbarát közgondolkodást erősítő kampányt tervez [11 óra 51 perce]
  A családbarát közgondolkozást erősítő, a családbarát szemléletformálást célzó országos kampánysorozat lefolytatását tervezi a kormány, amely célul tűzte ki a családpolitikai eredményekről szóló tájékoztatást is.
18:59  Kunhalmi sem "az elvakult hívekkel", sem "a zsigeri elutasítókkal" nem ért egyet [12 óra 4 perce]
  A MSZP budapesti elnöke "ahogyan az olimpia elvakult hívőivel, úgy az olimpiát zsigerből elutasítókkal sem ért egyet". Szerinte problémát jelent, hogy nem eléggé ismert "a gazdaságos olimpia" koncepciója.
18:37  A pécsi Zsolnay Örökségkezelő éléről távozik Márta István [12 óra 26 perce]
  Nyugdíjazását kérte Márta István, a pécsi Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) ügyvezetője, ezért augusztus 31-én távozik a szervezet éléről.
17:49  A Fidesz szerint százezrek léphetnek egyet előre [13 óra 14 perce]
  Több százezer ember boldogulását segíti a július 1-jével - azaz szerdán - életbe lépett újabb béremelés, új típusú családi támogatás és foglalkoztatási adókedvezmény - hívta fel a figyelmet közleményben a Fidesz-frakció.
17:27  Mi történik az MSZP-vel? - Interjú Gőgös Zoltánnal [13 óra 36 perce]
  A különféle internetes fórumokon a hozzászólók meglehetősen vegyesen vélekednek az MSZP-ről és annak jelenlegi helyzetéről. Mi történik most az egykori kormánypárttal? Van-e, és ha igen, hol találjuk a szellemi holdudvarát, mi rejlik a jelenlegi vezetés tarsolyában ahhoz, hogy a baloldal újra felemelkedjen? Gőgös Zoltánt, az MSZP elnökhelyettesét és parlamenti képviselőjét kérdeztük.
17:05  Tavaly több mint 700 millió forintot nyertek lóversenyfogadással [13 óra 58 perce]
  Több mint 700 millió forintnyi nyereményt fizettek ki lóversenyfogadáson tavaly, idén mintegy 25 százalékos növekedéssel számol a Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft. - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.
16:27  Egy emberölés miatt keresett férfi szabadon távozhatott a rendőrségről [14 óra 36 perce]
  Elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene, majd önként jelentkezett a rendőrségen, végül szabadon távozhatott az a 38 éves férfi, akit a zalai rendőrök egy 1996-ban történt emberölés egyik gyanúsítottjaként kerestek.
15:49  A szállásadója halálát okozó makói férfi ellen vádat emeltek [15 óra 14 perce]
  Vádat emelt a Csongrád Megyei Főügyészség egy makói férfi ellen, aki tavaly többször olyan súlyosan bántalmazta szállásadóját, hogy az idős ember meghalt - tájékoztatta a főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.
15:37  Kigyulladt egy 100 négyzetméteres bútorkészítő műhely Pilisjászfalun [15 óra 26 perce]
  Kigyulladt egy 100 négyzetméteres bútorkészítő műhely szerdán hajnalban Pilisjászfalun. A tüzet eloltották, senki sem sérült meg - tájékoztatta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.
14:49  Az NGM 70 ezerre szeretné növelni a duális szakképzésben résztvevők számát [16 óra 14 perce]
  A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) azt várja, hogy négy év alatt a jelenlegi 50 ezerről 70 ezerre nő a duális szakképzésben résztvevő diákok száma - jelentette ki a tárca szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatorna műsorában.
14:12  A MOB szerint váratlan és érthetetlen az MSZP-frakció döntése [16 óra 51 perce]
  A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szerint váratlan és érthetetlen, hogy az MSZP-frakció a korábbi pártnyilatkozatokkal ellentétben hétfői ülésén úgy döntött, nem támogatja a 2024-es olimpia és paralimpia megrendezésére vonatkozó pályázati szándéknyilatkozatot. Gyárfás Tamás, az Olimpiai Védnöki Testület tagja is meglepődött és sajnálja a döntést.
13:59  Kifizette a BKV adósságállományát az állam [17 óra 4 perce]
  Kifizette az állam a BKV 50 milliárd forintot meghaladó adósságállományát, amelyet még 2010 előtt az MSZP-SZDSZ-es városvezetés halmozott fel - közölte a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága szerdán az MTI-vel.
13:49  A DK szerint a kevés pénzt is rossz struktúrában használja fel az egészségügy [17 óra 14 perce]
  A Demokratikus Koalíció szerint a rendelkezésére álló kevés pénzt is rossz struktúrában használja fel a hazai egészségügy, és ez meglátszik a lakosság egészségügyi adatain is - közölte László Imre, a párt egészségügyi kabinetjének vezetője szerdán az MTI-vel.
13:27  A TEK ismét lezárta Orbán utcáját [17 óra 36 perce]
  A terrorelhárítás három hónappal ismét meghosszabbította Orbán Viktor otthonának védelmét - írja az Origo. A TEK korábban az Együtt korrupcióellenes tüntetése kapcsán tiltotta meg a demonstrációkat a kormányfő Cinege utcai háza előtt, mint később kiderült, alaptörvénybe ütközően.
13:27  567 határsértőt tartóztattak föl Csongrád megyében [17 óra 36 perce]
  Kedden 567 határsértőt, köztük 81 gyermeket tartóztattak föl a rendőrök Csongrád megye déli részén - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-t.
12:54  Braun Márton váltja Szentpétery Kálmánt a Szerencsejáték Zrt. élén [18 óra 9 perce]
  Új elnök-vezérigazgatója van a Szerencsejáték Zrt.-nek, Braun Márton Szentpétery Kálmánt váltja a tisztségben.
12:12  Kósa szerint jelentős eredmény az uniós álláspont megváltoztatása [18 óra 51 perce]
  Az Európai Uniónak változtatnia kell "teszetosza, sehová nem vezető, semmilyen" álláspontját menekültügyben, e téren pedig már "jelentős eredmények vannak" - mondta a TV2 Mokka című műsorában szerda reggel Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke.
11:37  Indul az új otthonteremtési program [19 óra 26 perce]
  Ma indul az új otthonteremtési program; a korábbi "szocpolt" felváltó állami támogatást az egygyermekes családok is kérhetik, továbbá azok is, akik a következő évekre vállalnak gyerekeket.
10:49  Emberölés áldozata lett a Pusztaszemesen lakástűzben meghalt férfi [20 óra 14 perce]
  Emberölés áldozata lett a Somogy megyei Pusztaszemesen az az idős férfi, akit kedden kora este hoztak ki egy kiégett lakóházból. A rendőrség néhány órával később őrizetbe vett két fiatalt, akik a police.hu portálon szerda hajnalban megjelent tájékoztatás szerint megalapozottan gyanúsíthatók a bűncselekmény elkövetésével.
10:21  Demonstrációs felvonulást tartanak az egészségügyi dolgozók [20 óra 42 perce]
  Az egészségügyi dolgozók figyelemfelhívó vonulásos demonstrációja miatt forgalomkorlátozások lesznek szerdán délután Budapest belvárosában, ezért változik a 2-es villamos és több buszjárat közlekedése - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-t.
10:05  Július elsején több fontos jogszabály is változik [20 óra 58 perce]
  Több jogszabálymódosítás is életbe lép ma. Július elsejétől például használt lakás vásárlására is jár a korábban szocpolnak nevezett vissza nem térítendő állami támogatás, indul a mosógépcsere-program, a munkahelyvédelmi akcióterv kiterjesztésének köszönhetően a munkaadók adókedvezményt kapnak a mezőgazdasági foglalkoztatottak után és a magyar autósok adatai kiadhatók lesznek a külföldi szabálysértési hatóságnak.
09:27  A hazai közmédia-társaságok egyesülnek [21 óra 36 perce]
  Július elsejével egyesül a négy közszolgálati médiaszolgáltató, azaz a Magyar Televízió Nonprofit Zrt., Magyar Rádió Nonprofit Zrt., Magyar Távirati Iroda Nonprofit Zrt. és Duna Televízió Nonprofit Zrt.
08:49  Egyre több elektronikai készülék található a magyar háztartásokban [22 óra 14 perce]
  Egyre több elektronikai készülék található a magyar háztartásokban, többen költenek online edukációs és fizetős televíziós tartalmakra, növekszik a tévézéssel és a táblagépek használatával töltött idő - derül ki a Samsung Techonomic Index kutatásából.
08:37  Lázár pofátlansága már az ügyészségnek is sok volt [22 óra 26 perce]
  Kemény pofonba szaladt bele Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Csepreghy Nándor helyettes államtitkár, mivel az ügyészség szerint sem sértettek törvényt a norvég alapból pénzhez jutott magyar civil szervezetek.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár