pénztárca kímélő megoldások
 
STOP.hu hírek  Vegyes hírek
 

2017. március 24, péntek

14:35  Mészáros Lőrinc a miniszterelnök két lábon járó pénztárcája [1 óra 28 perce]
  A Magyar Narancs oknyomozó cikkéből kiderül, hogyan vándorol a magyar emberek adója Orbán Viktorhoz és családjához Mészáros Lőrinc segítségével: Mészáros cégei százmilliárdos értékben nyernek el állami megbízásokat, majd az így magántőkévé vált közpénz egy része visszacsorog az Orbán család ingatlanjaiba, Orbán hobbijába, a fociba, és abba a propagandagépezetbe, amely igyekszik fenntartani ezt a lopásalapú mechanizmust.Így lesz az Orbán családé állami pénzből az a hatvanpusztai majorság, melyet Orbán apjának egyik cége vett meg hitelből, Mészáros pedig annyiért bérli tőlük, hogy abból 10 év alatt kifizethetik az hitelt.Így jutott súlyos tízmilliókhoz az Orbán család azzal, hogy Mészáros Lőrinc megvásárolt Orbán Viktor apjának cégétől egy olyan homokbányát, aminek a kitermelési joga 2025-ig még Orbán Győző cégéé marad - vagyis Mészáros Lőrinc olyasmiért fizetett, amiből neki nyolc évig semmi haszna nincs.Így lett Alcsútdobozon nyaralója az Orbán családnak azzal, hogy Mészáros Lőrinc ismeretlen összegért eladta nekik azt. Elgondolkodtató, hogy a nyaralót már az adásvétel előtt is csak az Orbán család használta.
13:16  Felrobbant Ukrajna legnagyobb lőszergyára [2 óra 47 perce]
  Bennem viszont felmerül a kérdés, hogy egy velünk szomszédos országban történt pusztító robbanás, ami halálos áldozatokkal járt, miért nem üti meg azt a szintet, hogy bekerüljön a magyar sajtó hírei közé?
12:41  Felrobbant Ukrajna legnagyobb lőszergyára és a magyar sajtó... [3 óra 22 perce]
  Bennem viszont felmerül a kérdés, hogy egy velünk szomszédos országban történt pusztító robbanás, ami halálos áldozatokkal járt, miért nem üti meg azt a szintet, hogy bekerüljön a magyar sajtó hírei közé?
12:35  Lázár megfenyegette a Heinekent [3 óra 28 perce]
  A miniszter remélte, hogy egy hónapon belül megnyugtató megállapodás születhet "Dávid és Góliát harcában".Lázár János elmondta: a magyar kormány képviselői az elmúlt napokban a Heineken Magyarország menedzsmentjével és Hollandia budapesti nagykövetével is tárgyaltak, és arra kérték partnereiket, hogy segítsenek a csíki sörvita megegyezéses rendezésében. Megjegyezte: tisztelik, hogy a Heineken Magyarországon és Erdélyben is magyaroknak ad munkát, és jelentős mennyiségű adót fizet. "Ezért a Heineken csoporttól azt kérjük, hogy az élni és élni hagyni elvét érvényesítse" - fogalmazott. A miniszter kérdésre hozzátette: "ha a Heineken nem mutat együttműködést (...) és továbbra is el akarja taposni az Igazi Csíki Sört, a kormány kezében még számos olyan eszköz van, amelyet készen állunk a magyar nemzeti érdek védelmében bevetni".Megjegyezte: azok a magyar vállalkozások, amelyek bajba kerülnek, számíthatnak a magyar kormány segítségre; azok a multinacionális vállalatok pedig, amelyek egy magyar vállalkozás kárára visszaélnek a hatalmukkal, arra számíthatnak, hogy a magyar kormány fel fog lépni velük szemben.
11:39  Gőgös: Ne csinálják [4 óra 24 perce]
  Gőgös Zoltán hozzátette: már beadták azt az országgyűlési határozati javaslatukat, amelyben tételesen sorolták fel a magyar gazdák életét nehezítő problémákat."Ebben a kormánynak mindenképpen működnie kell, mert nem bír ki egy évet ez a rendszer. Az meg nem egy évet, hanem hónapokat sem bír ki, hogy nem fizetik ki például az európai uniós támogatásokat. Itt a tavasz, kellene műtrágyát venni, vetőmagot venni, gázolajat venni és hát nincs pénz. Valahol áll a pénz, az MVH-t átszervezték szerintem hibásan vagy nem jól. Ezt elmondtuk fél évvel ezelőtt, hogy ne csinálják, hát most ebben is kell valamit lépni, mert így meg fog állni az élet vidéken" - mondta el a politikus.
11:15  Gőgös: így meg fog állni az élet vidéken [4 óra 48 perce]
  Gőgös Zoltán hozzátette: már beadták azt az országgyűlési határozati javaslatukat, amelyben tételesen sorolták fel a magyar gazdák életét nehezítő problémákat."Ebben a kormánynak mindenképpen működnie kell, mert nem bír ki egy évet ez a rendszer. Az meg nem egy évet, hanem hónapokat sem bír ki, hogy nem fizetik ki például az európai uniós támogatásokat. Itt a tavasz, kellene műtrágyát venni, vetőmagot venni, gázolajat venni és hát nincs pénz. Valahol áll a pénz, az MVH-t átszervezték szerintem hibásan vagy nem jól. Ezt elmondtuk fél évvel ezelőtt, hogy ne csinálják, hát most ebben is kell valamit lépni, mert így meg fog állni az élet vidéken" - mondta el a politikus.
10:33  Emeletes vonatokkal irány a Balaton [5 óra 30 perce]
  Az új vonatok megjelenhetnek a Balatonnál is - írja Facebook-oldalán a Városi- és Előközlekedési Egyesület.A Stadler Kiss motorvonatok várhatóan Budapest Nyugati - Kőbánya-Kispest - Monor - Cegléd - Szolnok útvonalon fognak először megjelenni, ahol a csíkos ingavonatokat váltják majd.A vonatok csatolhatóak lesznek egymással és a meglévő Flirt egységekkel is.Az ígéretek szerint nyáron a Balaton déli partján is megjelenhetnek, ahol a nagy kerékpárszállító kapacitás kiszolgálásában lehet fontos szerepük. Az egyik vagon alsó része ugyanis az üléseket kiszedve kerékpárszállítóvá alakítható, így akár 72 db kerékpárt is kulturált körülmények között lehet szállítani.
10:12  Trócsányi melyik oldalon áll? [5 óra 51 perce]
  Trócsányi László 13,7 százalékos tulajdonosa az irodának, ügyvédként nem vesz részt a cég munkájában. A helyzet azért érdekes, mert miközben Trócsányi anyagi érdekei azt diktálnák, hogy a Bamco nyerjen a BKV-val szemben, és az állam minél többet fizessen a külföldi cégnek, addig igazságügyi miniszterként a másik oldalon kellene állnia. A pereket a Bamco kezdeményezte, mert a cég kártérítést követel a BKV-től. Több ilyen per is fut választott bíróságok előtt, és ezek között van olyan amit a Bamco a Nagy és Trócsányi irodával együtt már azután indított, hogy Trócsányi igazságügyi miniszter lett 2014-ben.
09:59  Ismét őrizetbe vették Tasnádi Pétert? [6 óra 4 perce]
  Az ügyészség közleményében az írja, a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján ismeretlen személy 2017. február elsejéről másodikára virradóra egy III. kerületi parkolóból lopott el egy értékes kocsit."A megalapozott gyanú szerint a két gyanúsított tudomást szerzett az ellopott luxusautóról, valamint arról is, hogy a gépkocsit egy férfi keresi. Ismeretlen módon megszerezték az eltulajdonított autót, majd felajánlották ennek a férfinak, hogy meghatározott összegért - 3.500.000 forintért - cserébe azt átadják neki. Végül abban állapodtak meg, hogy a férfi az eltulajdonított gépkocsiért 500.000 forintot fizet."Február 19-én a gyanúsítottak a más által ellopott, azonban általuk - anyagi haszonszerzés miatt - megszerzett autót a megbeszélt helyen átadták a fenti férfinak, aki a járműért cserébe az átadás helyszínén 250.000 forintot fizetett nekik.Az ügyben a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentésére indult nyomozás, az ügyészek a Készenléti Rendőrség és Repülőtéri Rendőr Igazgatóság embereivel kapták el z egyik gyanúsítottat a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Ezután a Budapesti Nyomozó Ügyészség őt és bűntársát jelentős értékre elkövetett orgazdaság bűntette megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki, őrizetbe vette, és indítványozza az előzetes letartóztatásuk elrendelését.
09:54  A lefújt Olimpia még mindig viszi a millókat [6 óra 9 perce]
  Mihók Attila vezérigazgató havi nettó 1 millió 795 ezer forintot visz haza, azaz Orbán Viktor miniszterelnöknél is többet.Az öt igazgató (Vajda László nemzetközi kapcsolatok igazgató, Grubánovits Gabriella pénzügyi és operatív igazgató, Rózsa Iván kommunikációs igazgató, Finta Sándor építészeti és várostervezési igazgató és Mizsér Attila sportigazgató) munkavállalói bére pedig fejenként nettó 1 millió 223 ezer és 1 millió 862 ezer forint között mozog, tehát van, aki a vezérigazgatónál is többet keres.Együtt havi 8,5-10 millió forintot vihetnek haza - írja a 24.hu.Fürjes Balázs korábban azt mondta, előkészítik a cég bezárását. A kérdés mikor?
09:25  Lázár Balogot hibáztatja a Pető Intézet konduktorainak... [6 óra 38 perce]
  Lázár János kancelláriaminiszter szerint hibázott Balog Zoltán minisztériuma, amikor a jelenleginél rosszabb feltételekkel akarta a Pető Intézet konduktorait maradásra bírni - írja a Hír TV.Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke szerint a kormány cserbenhagyta a konduktorokat."A konduktorok mindent megpróbáltak tenni annak érdekében, ott belül a helyzetet a kancellárral több körben tárgyalták. Megpróbálták meggyőzni arról, hogy jogszerűtlen az ő átsorolásuk a pedagógus bértáblából egy közalkalmazotti bértáblába, hiszen gyakorlatilag a jövőben is ugyanolyan oktatói tevékenységet és köznevelési feladatokat fognak ellátni, mint korábban. Ezt a kancellár nem fogadta el, egy olyan szerződést akart aláíratni velük, amelynek értelmében a fizetésük a felére csökken, ezzel szemben a munkaórájuk a duplájára nőne, és a szabadságaik is körülbelül a felére csökkennének" - ismertette a politikus.
08:49  Ausztrál Nagydíj - Hamilton körrekorddal, óriási fölénnyel... [7 óra 14 perce]
  A háromszoros világbajnok mindkét gyakorláson több mint fél másodperccel utasította mögé a második helyezettet, előbb finn csapattársát, Valtteri Bottast, majd a négyszeres vb-győztes német Sebastian Vettelt.Hamilton a második szabadedzésen több mint fél másodperccel megdöntötte (1:23.620 perc) a legendás Michael Schumacher 2004-ben felállított 1:24.125 perces körrekordját.Eredmények (a formula1.com alapján):1. szabadedzés:1. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 1:24.220 perc 2. Valtteri Bottas (finn, Mercedes) 1:24.803 3. Daniel Ricciardo (ausztrál, Red Bull) 1:24.886 4. Max Verstappen (holland, Red Bull) 1:25.246 5. Kimi Ráikkönen (finn, Ferrari) 1:25.372 6. Sebastian Vettel (német, Ferrari) 1:25.464 2. szabadedzés:1. Hamilton 1:23.6202. Vettel 1:24.1673. Bottas 1:24.1764. Ráikkönen 1:24.5255. Ricciardo 1:24.6506. Verstappen 1:25.013
07:54  Akár 40 milliárdot is fizethet a kormány egy elvesztett per... [8 óra 9 perce]
  Ennek az eljárásnak az abszurditását nem győzzük elégszer elmondani - fogalmazott. Hangsúlyozta, hogy a pert indító szervezet egyike volt azoknak, amelyek az illegálisan nyugatra tartókat "arra biztatták, hogy szegjék meg a létező törvény, olyan emberi jogokról beszéltek, amelyek sehol nincsenek leírva nemzetközi szerződésben".Bizarrnak és hajmeresztőnek nevezve az előállt helyzetet Kovács Zoltán azt hangsúlyozta, egyetlen nemzetközi szerződés sem rögzíti, hogy valakinek joga van szabadon megválasztani leendő lakhelyét vagy azt, hogy hol nyújtja be menedékkérelmét.Mint mondta, rendszeres, hogy ilyen perekben civil szervezetek olyan szakvéleményekre hivatkoznak, amelyeket korábban maguk készítettek másnak, megjegyezve, hogy az ilyen perek végösszege akár 35-40 milliárd forint is lehet.
07:30  A Jobbik szerint kémbotrányba keveredett a Fidesz [8 óra 33 perce]
  A párt szerint ezzel súlyos kémbotrányba keveredett a Fidesz, és ezt a pártnak mielőbb tisztáznia kellene. Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezetője úgy véli: a két miniszterhez köthető személyek az IMF-nek, az amerikaiaknak és a Svájci Alapnak árultak el katonai és gazdasági titkokat."Nem ismert az a tény, hogy Varga Mihályt és Szijjártó Pétert, mint ezeknek a személyeknek a főnökét miért nem hallgatták meg a Birodalom nevű szervezet ügyében. Miért nem hallgatták meg tanúként Varga Mihályt, és Szijjártó Pétert azzal kapcsolatban mondják el, mit tudnak ezeknek az embereknek a tevékenységéről" - mondta a frakcióvezető.
07:21  Már okostelefonnal is megmérhető a sperma minősége [8 óra 42 perce]
  Világszerte több mint 45 millió párt érint a meddőség problémája, a sperma minőségét mérő jelenlegi általános módszerek klinikai körülményeket igényelnek, drágák és lassan mutatnak eredményt - áll a Science Translational Medicine című amerikai tudományos lapban megjelent tanulmányban."A férfiaknak kórházi szobákban kell spermamintát adniuk olyan helyzetben, amely kínos számukra, stresszt okoz, valamint pesszimizmust és csalódottságot eredményez" - mondta a kutatást vezető Hadi Shafiee.Shafiee és kollégái egy hordozható eszközt készítettek, amely másodpercek alatt méri a sperma koncentrációját és a spermiumok mozgékonyságát a szerkezet teljesítményének és a széles körben elérhető okostelefonok kamerájának segítségével.Az elemzőegység, amelynek anyagköltsége kevesebb mint öt dollár, egy okostelefonra illeszthető optikai tartozékból és egy eldobható mikrochipből áll, utóbbira kell tenni a spermamintát.John Petrozza, a tanulmány társszerzője, a massachusettsi meddőségi központ igazgatója szerint a meddőségben érintett párok több mint negyven százalékának a spermiumok abnormalitása miatt van problémája. Ezzel a fejlesztéssel gyorsabban juthatnak hozzá a szükséges ellátáshoz.
07:05  Semjén: brutális kampány lesz [8 óra 58 perce]
  Semjén Zsolt a lap pénteki számában megjelent interjúban közölte: a honosítást Magyarország leghatékonyabb eszközének tartotta a határon túli magyarság asszimilációjával szemben, amelynek tekintélyét azonban éppen ezért a magyarok beolvasztására törekvő utódállamok titkosszolgálati eszközökkel, például dezinformálással próbálják aláásni.Ezen dezinformációk közé sorolta azt a hírt, hogy Roman Naszirov, az ukrán pénzügyi felügyelet vesztegetéssel vádolt egykori vezetője magyar állampolgár lenne. "Csak a miheztartás végett mondom, hogy ellenséges titkosszolgálattal való tudatos együttműködés magyar nemzeti célokkal szemben: hazaárulás" - jelentette ki.Enyhítene a szabályokon a nyelvtudást illetőenEddig 940 ezren kaptak állampolgárságot, többségük a Kárpát-medence lakójaként, 110 ezren azonban a diaszpórából kérték azt. A politikus hazugságnak nevezte az esetleges visszaélésekről szóló híreket is. Elmondta: a szigorú ellenőrzés eredményeként eddig 32 ezer kérvényt utasítottak el - főleg Ukrajnából -, a büntetőeljárásig fajuló ötvenöt ügyet pedig elenyésző számúnak tartja. A rendszer inkább túlzottan szigorú - tette hozzá -, ezért például a nyelvtudást illetően enyhítene a szabályokon.Semjén Zsolt arról is beszámolt, hogy biztonsági megfontolásokból túl komplikált szabályok születtek a levélszavazásra, ezért kezdeményezik ezek orvoslását egy törvénymódosításban."Eksztatikussá" válhat ősztől a kampányA lex Heinekenről szólva úgy fogalmazott: ha minimális nemzeti érzék lenne a baloldalban, akkor megértené, hogy ez az ügy nem a kormányról szól, hanem a székelység megmaradási küzdelméről. Úgy folytatta: "abszurd, ahogy a balliberálisok azért sipítoznak, mert meg akarjuk tiltani, hogy önkényuralmi jelképeket - például horogkeresztet - anyagi haszonszerzés céljából fel lehessen használni kereskedelmi termékeknél.
06:49  A szovjetek óta szivárog a méreg [9 óra 14 perce]
  leírás nincs publikálva
06:25  Újabb egymilliárd forinttal drágul a vizes vb [9 óra 38 perce]
  Újabb egymilliárd forinttal drágul a vizes vb, ezúttal a Batthyány téri ideiglenes ugrótorony eredetileg 1,3 milliárdos költségvetését növelik. Az új közbeszerzést ismét Orbán Viktor vejének üzleti partnere, a West Hungária Bau nyerte.A szóban forgó ugrótorony építéséről szóló pályázaton még március 14-én hirdettek eredményt. Az ugrótoronyra, amelyet a vb után elbontanak majd, eredetileg 1,3 milliárd forintot szántak, de a tendert már 2 milliárd forintos ajánlattal nyerte meg a győztes pályázó.A győri székhelyű West Hungária Baut Tiborcz István, Orbán Viktor vejének az üzletfele vezeti. Tiborcz 2015-ben szállt ki abból az Elios Innovatív Zrt.-ből, amely az elmúlt években számos, főként EU-s forrásból finanszírozott közvilágítási pályázatot nyert meg. A tulajdonrészét a West Hungária Bau vette át. Nem ez az egyetlen állami beruházás, melyet ők kivitelezhetnek, a Várkert Bazár felújításáért és az új MTK-stadion felépítésével is a West Hungáriát bízták meg.Szép, de drága fotók készülnek majdA 33 méter magas, 65 tonnás ugrótorony célja, ahogy Szabados Gábor sportközgazdász elmondta, kizárólag az, hogy a műugró versenyszámokat látványosabbá tegye (a műugrók közvetlenül a Parlamenttel a háttérben ugranak majd), utólagos felhasználhatósága viszont nincs. Az előző, barcelonai vizes vb-n szintén ideiglenes ugrótornyot építettek a város egyik kiemelt területén, a Sagrada Família-templommal a háttérben. Valószínűleg ez adhatta az ötletet a Batthyány téri ugrótoronyhoz is."Ez egy egyszeri érték, tehát az, hogy a műugrás során minél látványosabb képek készülhessenek, mind televíziós felvételek, mind fotók formájában. És Magyarország ilyen értelemben, marketing szempontból, a parlament látképével vagy akár más látképekkel minél többet tudjon ezzel profitálni. Ennek csak ez az értelme" - mondta.Gúr Nándor szocialista politikus ezzel szemben úgy nyilatkozott, hogy szerinte akárhogy teljesít a vb, a torony nem hozza vissza az árát. "Kettőezer-millió forintból az embereket érintően rengeteg olyan dolgot lehetne tenni, ami az ő élethelyzetüket javítaná. Ha mással nem, engedje meg, hogy csak a fagyhalál elleni küzdelemre gondoljak. Ilyen nagyságrendű pénzzel meg lehetne előzni azt, hogy mondjuk 1200 ember az Orbán-rezsim időszakában ne hunyjon el" - mondta a politikus.
06:12  Török Gábor: ezen lehet mosolyogni, de működik [9 óra 51 perce]
  A műsorban elmondta: bár fontos, hogy a választók mit gondolnak arról, hogy kire szavaznának két-három évvel a választások előtt, de igazán választási szituációnak kell ahhoz lennie, hogy érdemben az ember elgondolkodjon azon, hogy kire adja a voksát.Török Gábor szerint a Fidesz régóta elsősorban a saját választói célközönségéhez beszél, ez a 2-2,5 millió ember pedig a kormány "harcoló politikájára" van kondicionálva, így ők a választásokig nem fognak ebbe belefásulni. Bár a 2013-as rezsicsökkentéshez hasonló "csodafegyvere" már nincs, viszont vannak jól felépített témái, így a Brüsszel elleni harc, a nemzeti szuverenitás kérdése, az antikommunizmus, a multikkal szembeni erőteljes fellépés, amelyeket a szimpatizánsaik értik és rezonálnak rájuk. "Minden fronton küzdeni, harcolni, támadni és érdekeket védeni kell, erről szól hét éve a Fidesz politikája" - emelte ki.Fontos tudni, szögezte le, hogy a nagyobbik kormányzópárt választóközönségének hosszú ideje és tudatosan felépített gondolatmankói vannak, amelyeket a Fidesztől kapott, és professzionális módon monitorozzák, hogy mely üzenetekre fogékony még a tömeg. Javuló gazdasági eredményekről, vagy életszínvonal-politikáról is beszélhetnének, de ez - Török Gábor szerint - már kétségesebb a választói megítélésben."Amiben a választói egyetértenek az az, hogy a Fidesz megvédte az országot, hogy a Fidesz harcol Brüsszel ellen, hogy a Fidesz a multinacionális érdekekkel szemben megvédi a magyar érdekeket, ha kell leveteti a vörös csillagot a Heinekennről, és ezen lehet mosolyogni, meg azt gondolni, hogy ezer sebből vérzik logikailag vagy racionálisan, de működik" - fogalmazott a politológus.
05:40  A CIA már az új Apple-számítógépeket is képes feltörni [10 óra 23 perce]
  A WikiLeaks legújabb információiról a Breitbart News jobboldali hírportálnak a sajtóval, a szólásszabadsággal és az internetes informáciáramlással foglalkozó munkatársa számolt be. A csütörtökön nyilvánosságra hozott dokumentumok a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) azon különböző módszereiről számolnak be, amelyekkel a hírszerzés rátelepszik az Apple MAC típusú számítógépeire, s olyan állandó vírussal "fertőzi meg" a gépet, amely akkor is a rendszerben marad, ha az operációs rendszert újratelepítik. A WikiLeaks szerint a CIA az Apple MAC típusú számítógépeire és új okostelefonjaira is alkalmazza ezt az EDB (Beépített Fejlesztési Ágazat) nevű programot. A dokumentumokból kiderül az is, hogy a hírszerzés 2012-ben arra is kidolgozott egy programot, hogy hogyan hatoljon be a MAC-számítógépekbe és laptopokba akkor, ha a víruselhárító program "visszadob" minden támadási kísérletet. Ezt a programot "Sonic Screwdriver" néven tartják számon a CIA berkein belül dolgozó szakemberek. A WikiLeaks márciusban már másodszor hoz nyilvánosságra a CIA által alkalmazott megfigyelési technikákról szóló dokumentumokat. A Központi Hírszerző Ügynökség eddig nem ismerte el a dokumentumokban nyilvánosságra hozott tényeket, de informatikai szakértők szerint a WikiLeaks adatai hitelt érdemlőek. A CIA márciusban nyomozást indított annak kiderítésére, hogy ki szivárogtatott ki adatokat a WikiLeaksnek. Julian Assange, a WikiLeaks alapítója a Deutsche Welle német tartalomszolgálatótnak csütörtökön délben az interneten adott interjújában közölte: a CIA-ra vonatkozó információinak eddig csupán alig egy százalékát hozta nyilvánosságra.

2017. március 23, csütörtök

21:59  Kórházba került a hittanórán fejbe dobott diák [18 óra 4 perce]
  - Az egyik gyerek eldugta a másik tolltartóját, abból indult ki a hangoskodás. A pap többször rájuk szólt, mielőtt dobott volna. A gyerek szédül, hányingere van, a szemét nem tudja kinyitni. Lehet, hogy az én kobakomnak nem ártott volna, de egy gyereknek sérülékenyebb a szervezte - mondta a család egyik barátja az esetről beszámoló sonline.hu-nak. - A pap kérte a szülők bocsánatát, és azt mondta, hogy nem így akarta, és hogy álmatlan éjszakái vannak az ügy miatt.A gyermekosztályon ápolják a 9 éves kisfiút, infúziót kapott, de már jobban van.- Nem tudják, hogy milyen súlyos a sérülése, azt a szemész később fogja majd megmondani - mondta az édesanya. - Megrepedt a szaruhártyája, és több helyen bevérzett. Az ideget megsértették, ez hányingert és aluszékonyságot váltott ki nála. Egy kislánnyal játszottak, a pap valóban nem a fiamnak szánta a dobást. Azt mondta az atya, hogy megbánta, és felajánlotta, hogy a gyógykezelés költségeit kifizeti, de nem fogadtuk el. A barcsi rendőrkapitányságon feljelentést tettem, ők kikérik majd a látlelet a kórháztól. A fiam nagyon megszeppent az eset után, azt mondta, hogy soha többé nem akar hittanra járni.
21:40  Trump benézte: elhalasztották a szavazást [18 óra 23 perce]
  A Fehér Ház bejelentése szerint szerint pénteken, egyes repulikánus politikusok televíziós nyilatkozatai szerint viszont csak hétfőn várható a szavazás a képviselőházban az Obamacare néven ismert egészségbiztosítási törvény visszavonásáról és az új törvényjavaslatról. Trump elnök csütörtökön délelőtt - a tervezett voksolás megkezdése előtt - hosszasan tárgyalt a Fehér Házban a republikánus képviselők Szabadság Caucus néven ismert csoportja tagjaival, de nem jutott egyezségre velük. Ezek a képviselők ugyanis elutasítják a republikánus kormányzat tervezetét az új egészségbiztosításra, mert túlságosan is enyhének, megengedőnek, az Obama-féle egészségbiztosítási törvényhez sok elemében hasonlónak tartják. Szigorúbb, több megszorítást tartalmazó törvényjavaslatot követelnek. A republikánusoknak többségük van a képviselőházban, de mivel az ellenzékben lévő demokraták egységesen lépnek fel, ezért a voksolásnál nem veszíthetnek a saját soraikból 21 képviselő szavazatánál többet. Az ultrakonzervatívként elkönyvelt Szabadság Caucus tagjai azonban mintegy háromtucatnyian vannak, ezért elemzők azt valószínűsítik, hogy az elhalasztott voksolás sem lesz szükségszerűen sikeres. Az egyik televízió felmérése szerint ugyanis mintegy 30 republikánus jelezte, hogy nemmel szavaz majd. A képviselőházi szavazás után az egészségbiztosítás ügye a szenátus elé kerül, ahol még nagyobb csatára számítanak majd a republikánus politikusok. Az új egészségbiztosítási törvényt a kormányzat április 8-ig szeretné elfogadtatni, akkor ugyanis kéthetes törvényhozási szünet kezdődik. Az első kommentárok a halasztást máris Trump elnök első jelentős kudarcaként könyvelik el.
21:20  Elárverezik Kennedy naplóját, amelyben Hitlerről is írt [18 óra 43 perce]
  A kézzel írt napló eredeti példánya az amerikai közszolgálati rádió (NPR) tudósítása szerint április végén kerül kalapács alá, akkor árverezik el a massachusettsi Bostonban.A napló eddig Deirdre Henderson tulajdonában volt, aki Kennedy egyik munkatársaként dolgozott, amikor a politikus még nem elnök, hanem szenátor volt Washingtonban. A naplót Kennedy 28 évesen írta, 1945 nyarán, amikor katonai szolgálata után Európában járt laptudósítóként, s eljutott a néhai diktátor bajorországi házához is. Hitler az őt övező gyűlöletből az egyik legjelentősebb alakként fog kiemelkedni - írta Kennedy. A leendő amerikai elnök szerint Hitlerben "volt valami, amiből a legendák szoktak születni". Kennedy fiatal újságíróként úgy fogalmazott: Hitlert határtalan hatalmi ambíciója a világbékére veszélyes emberré tette, de rejtély vette körül azt, ahogyan élt és ahogyan meghalt, s ez a rejtély - mint írta - tovább erősödik majd a halála után is. Az amerikai közszolgálati rádió idézte a 61 oldalas napló árveréséhez Deirdre Henderson által írt kísérőszöveget is. Ebben Henderson leszögezte: "amikor Kennedy azt írta, hogy Hitlerben volt valami, amiből a legendák szoktak születni, akkor a diktátort övező rejtélyekre utalt, és nem arra az ördögi személyre, akit a világ ismert". Henderson hangsúlyozta azt is, hogy Kennedy "sem ebben a naplójában, sem másutt, soha nem tanúsított rokonszenvet a náci bűnök és a nácizmus iránt". A naplóban egyékbént - amelyet történészek az egyetlen Kennedy-naplónak tartanak - az Egyesült Államok későbbi elnöke a többi között írt Winston Churchillről is.
21:15  Bayer Zsolt: biztos, hogy nekünk van igazunk [18 óra 48 perce]
  Bayer Zsolt a Magyar Idők hasábjain fejtette ki véleményét a Heineken vörös csillagával kapcsolatban. Talán nem okoz meglepetést, hogy a publicista nagyon egyetért a kormányzati törekvéssel, írásában a sörös címke vörös csillagának betiltása mellett érvel, a saját stílusában."Most tisztázzuk: az az eszme, amely szerint a társadalmi haladás érdekében ki kell irtani egy társadalmi osztályt, az az eszme nem lehet szép, az abban hívők nem akarhatnak jót. És mondjuk ki ezerszer, újra és újra: teljesen mindegy, hogy osztályalapon vagy faji alapon kezdenek el irtani, embert ölni, táborba zárni, kínozni, vagyont elkobozni, aki ilyet tesz, becstelen gyilkos, gazember. Akár náci, akár kommunista.Ez a baj a Heineken vörös csillagával. S igen, miképpen a hollandok sem örülnének, ha egy magyar vállalkozó odamenne, és sört készítene náluk egy mívesen megrajzolt nyilas- vagy horogkereszttel a címkéjén, úgy mi sem örülünk. S a csíki sör mellé sem Orbán vagy a magyar kormány miatt kell odaállni, hanem azért, mert az egy romániai magyar márka, termék, vállalkozás. Bár tudom, a vörös csillag barátainak éppen ettől áll fel a hátukon a szőr...Ezért kell nekimenni a Heineken vörös csillagának. S hogy majd az európai bíróságon úgyis elbukunk? Lehet. Ott Vajnai Attila is nyert. Úgyhogy tudhatjuk, egészen biztosan, hogy nekünk van igazunk."
20:59  Trump benézte: elhalasztották a szavazást az Obamacare... [19 óra 4 perce]
  A Fehér Ház bejelentése szerint szerint pénteken, egyes repulikánus politikusok televíziós nyilatkozatai szerint viszont csak hétfőn várható a szavazás a képviselőházban az Obamacare néven ismert egészségbiztosítási törvény visszavonásáról és az új törvényjavaslatról. Trump elnök csütörtökön délelőtt - a tervezett voksolás megkezdése előtt - hosszasan tárgyalt a Fehér Házban a republikánus képviselők Szabadság Caucus néven ismert csoportja tagjaival, de nem jutott egyezségre velük. Ezek a képviselők ugyanis elutasítják a republikánus kormányzat tervezetét az új egészségbiztosításra, mert túlságosan is enyhének, megengedőnek, az Obama-féle egészségbiztosítási törvényhez sok elemében hasonlónak tartják. Szigorúbb, több megszorítást tartalmazó törvényjavaslatot követelnek. A republikánusoknak többségük van a képviselőházban, de mivel az ellenzékben lévő demokraták egységesen lépnek fel, ezért a voksolásnál nem veszíthetnek a saját soraikból 21 képviselő szavazatánál többet. Az ultrakonzervatívként elkönyvelt Szabadság Caucus tagjai azonban mintegy háromtucatnyian vannak, ezért elemzők azt valószínűsítik, hogy az elhalasztott voksolás sem lesz szükségszerűen sikeres. Az egyik televízió felmérése szerint ugyanis mintegy 30 republikánus jelezte, hogy nemmel szavaz majd. A képviselőházi szavazás után az egészségbiztosítás ügye a szenátus elé kerül, ahol még nagyobb csatára számítanak majd a republikánus politikusok. Az új egészségbiztosítási törvényt a kormányzat április 8-ig szeretné elfogadtatni, akkor ugyanis kéthetes törvényhozási szünet kezdődik. Az első kommentárok a halasztást máris Trump elnök első jelentős kudarcaként könyvelik el.
20:54  Lázár: nem fenyeget, csak aggódik az államtitkár [19 óra 9 perce]
  "Azt tapasztaltuk, hogy mind az istálló, mind a talaj... Illetve a legnagyobb gond az, hogy rettentően fáztak a lovak, illetve az ott levő közönség is. Mi nagyon sokat járunk külföldre is versenyezni, és látjuk, hogy 2016-17-ben hogyan kellene kinéznie egy fedeles lovardának, egy ilyen komoly komplexumnak." Ezt az egyes- és pónifogathajtók korábbi szövetségi kapitánya, ifjabb Bozsik József nyilatkozta az N1TV-nek a szilvásváradi ménesbirtok új lovardája kapcsán, amelyet Mészáros Lőrinc cége újította fel egy egri kft.-vel közösen.Ezt a interjút kérte számon rajta később a földművelésügyi tárca agrárgazdasági államtitkára: "Ezek az interjúk nem túl szerencsések, és most nagyon finoman fogalmazok. Nem tudom, miért kell csinálni, szidni a kormányberuházást mondjuk egy szövetségi kapitánynak. Ezeket te hogy gondoltad?" - fogalmazott Czerván György.A Jobbik elnöke szerint egy mindennapos kormánypárti gyakorlat lepleződött le. "Sajnos - szerintem - ez csak a jéghegy csúcsa. Ez most egy olyan eset, amely nyilvánosságra került, de a nyilvánosságtól elzárva napi szinten folyik ez a módszertan: az, hogy megfenyegetnek polgármestereket, köztiszteletnek örvendő személyeket, akár szövetségi kapitányokat, mint jelen esetben. Én le is írtam a Facebook-oldalamra, hogy Czerván Györgynek távoznia kell a magyar közéletből"- jelentette ki a Hír TV-nek a pártelnök.Ezt követelik a szocialisták is. "Ilyenkor, úgy gondolom, hogyha tisztességes lenne valaki, akiről ilyen kiderül, az azt mondaná, hogy bocs, de ez már nem fér bele. (...) Elvileg távoznia kellene, de ha nem teszi, akkor a miniszternek kellene kezdeményeznie. Szerintem ilyenkor nincsen más" - mondta Gőgös Zoltán, az MSZP frakcióvezető-helyettese.
20:49  A magyar játékosok már Lisszabonban vannak - fotógaléria [19 óra 14 perce]
  leírás nincs publikálva
19:50  Farkasházy: az oroszok megették a kompótot a spájzban [20 óra 13 perce]
  Farkasházy Tivadar az ATV Egyenes beszéd című műsorában kommentálta az elmúlt napok eseményeit. A kiugrott titkosszolga minapi, az orosz befolyásról szóló nyilatkozatával kapcsolatban megjegyezte, hogy tulajdonképpen ehhez értenek, hiszen Putyin is KGB-s volt. Úgy véli, hogy a letelepedési kötvényen keresztül ezek az emberek szabadon besétálhatnak az unióba. A lengyelek, a csehek, a balti államok nem panaszkodnának ennyit az orosz behatolásra, ha nem lenne valós.Farkasházy szerint már nem csak az a baj, hogy az oroszok a spájzban vannak, hanem az, hogy már megették a kompótot is. Legveszélyesebbnek a paksi beruházást tartja, amellyel harminc évre odaláncolták Magyarországot az oroszokhoz. "Komolyan gondolom, hogy feltették az orosz rulettre az országot" - mondta Farkasházy Tivadar.
19:20  Fegyelmit kaptak a sajtónak nyilatkozó történészek [20 óra 43 perce]
  Írásbeli figyelmeztetést kapott az 56-os Intézet négy történésze, mert tavaly ők is megszólaltak az 56-os emlékév plakátbotránya ügyében - adta hírül a 444. Az érintettek - Eörsi László, Rainer M. János, Sárközy Réka és Ungváry Krisztián - most nem nyilatkoztak az ügyben, mert nem akarják veszélyeztetni intézetük létét, és a történész szakmában amúgy is sokan tudnak a történtekről.A fegyelmit éppen azért kapták, mert tavaly ősszel megszegték az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) alá sorolt intézet szigorú nyilatkozási rendjét. Ahelyett, hogy elmondták volna véleményüket az 56-os emlékév vitatott plakátjának ügyében, a könyvtár sajtóosztályához kellett volna továbbítani a médiából érkező megkereséseket.Eörsi és Ungváry annyit azért elmondott, hogy valóban figyelmeztetést kaptak, Ungváry panasszal is élt az intézkedés ellen.A történészeket a könyvtár főigazgatója, Tüske László rótta meg tavaly november közepén.A lap úgy tudja, hogy a négy történész közül háromnál valóban az volt az apropó, hogy elmondta véleményét arról, vajon Dózsa László (ez az állami verzió) vagy Pruck Pál szerepel-e az 1956-os forradalom során készült felvételen. Rainer M. János azt mondta, az egész plakátügy a mai emlékezetpolitika csődjét is jelzi. Hozzá hasonlóan Eörsi és Sárközy is nyílt kritikát fogalmazott meg.Ungváry Krisztián viszont azért kaphatott figyelmeztetést, mert október 23-án, miután a Kossuth téri fütyülős tüntetésen megütötték, közölte a nyilvánossággal, hogy Brüsszel nem Moszkva.Tüske László elmondta, hogy a nyilatkozati rendelet világosan fogalmaz, ez alapján döntött a feddés mellett. A rendelet azonban csak akkor írja elő, hogy a könyvtár sajtóosztályára kell küldeni a sajtómegkereséseket, ha azok az OSZK általános működésével és terveivel kapcsolatosak. A 444 szerint az OSZK-ban, ugyanúgy minst a történész és levéltáros szakmában a többség tényként kezeli, hogy Tüske László főigazgató nem önszántából, hanem nyomásra cselekedett.
19:12  Magyar állampolgár lett egy egyiptomi jezsuita szerzetes [20 óra 51 perce]
  Az államtitkár a jezsuita szerzetes előadása előtt mondott köszöntőjében hangsúlyozta: Henri Boulad olyan ország polgára lett, amely vallja, hogy meg kell védenie önmagát és Európát az illegális bevándorlástól, ugyanakkor kötelességének érzi, hogy segítsen a valóban rászorulóknak.Henri Boulad előadásában úgy fogalmazott: miközben Európában egyre erősebb az iszlám jelenlét, a keresztény-iszlám párbeszéd ötven éve egyetlen lépést sem tett előre.A párbeszédhez ugyanis elengedhetetlen az igazság kimondása, de a keresztény-iszlám párbeszéd hazudozásra épül, így az alapjai inognak - mondta.
18:57  Fegyelmit kaptak az 56-os Intézet történészei [21 óra 6 perce]
  Az 56-os Intézet 2012 óta az Országos Széchenyi Könyvtár osztályaként működik, és a könyvtár főigazgatója, Tüske László rótta meg a kollégákat, akik közül volt aki panasszal élt a figyelmeztetés ellen. A megrovást azért kapták, mert nem irányították automatikusan a sajtómegkereséseket a sajtóosztályra. A dolog valódi apropója azonban az volt, hogy Schmidt Mária és az 56-os emlékbizottság valóságos közelharcba keveredtek a plakátokon látható Pruck Pál családjával, mert szerintük igenis Dózsa László szerepel az országban kiteregetett molinókon.Az ügynek valójában nem csak a könyvtár belső szabályzataihoz van köze, de ahhoz is, hogy valakik kételyeket mertek kelteni Schmidt Mária történészi hozzáértésében.
15:54  Havas Henrik: lehallgatnak, pontosan tudom [1 napja]
  A szombaton sugárzott műsorban először Lengyel Miklós külpolitikai elemző hozta szóba a külföldi nagykövetségeken létező aktákat. Szerinte az amerikai nagykövetségek minden országban pontos listákat vezetnek arról, hogy a pénzek hol vannak. Ők adják például a román ügyészségnek is az aktákat. Úgy vélte, hogy jogos Orbán Viktor és Matolcsy félelme az amerikaiaktól, mert pontosan tudják, hogy róluk is van egy dossziéjuk. Havas Henrik elmesélte, hogy 1992-93 körül kereste meg az amerikai nagykövetség sajtóattaséja azzal, hogy itt van az egyik egyetem tanszékvezetője, aki ösztöndíjat ajánl neki. Menjen ki és ha hazajött, akkor politikusi profilokat kellene majd csinálnia. Elmondta, hogy az amerikaiaknak volt róla egy vastag dossziéjuk, tudták, hogy melyik könyvével mennyit keresett, milyen egyetemre járt, kivel tart kapcsolatot. "Én ott helyben elájultam" - fűzte hozzá.Egy másik hír kapcsán szintén felmerültek a dossziék, valamint a titkosszolgálatok tevékenysége. Ezzel kapcsolatban mondta el, hogy egyszer Torgyán Józseffel volt egy pikáns beszélgetése, amit később letettek Antal József asztalára, mondván, ilyen emberben bízik? Mindegy miről volt szó, a lényeg, hogy lehallgatták - mondta. Majd hozzátette: "azóta is lehallgatnak, pontosan tudom".
15:20  MPP: nyissák újra a Fekete Március dossziéját [1 napja]
  A Magyar Polgári Párt elnöke Maros megyei képviselői minőségében fordult Augustin Lazár főügyészhez, beadványában pedig arra kéri, hogy törvényben meghatározott hivatali hatásköréből adódóan indítványozza az 1990-es Fekete Március néven ismert marosvásárhelyi magyarellenes pogrom esetében a vizsgálat újraindítását. Biró Zsolt a főügyészhez címzett levelében üdvözli, hogy az 1989-es Forradalom dossziéjának újbóli megnyitása mellett napirenden szerepel az 1990-es bukaresti bányászjárás ügyének újbóli kivizsgálása. A képviselő ugyanakkor megjegyzi, alapos a gyanú, hogy a két esemény, azaz a Fekete Márciust és a Bányászjárást szervezők mögött ugyanazon sötét erők sejthetőek.
15:05  Maszkos támadók brutálisan összeverték a veszprémi... [1 napja]
  A veszprémiek hétfőn sima 9-3-as vereséget szenvedtek a címvédő Rába ETO vendégeként a futsal NB I felsőházi rájátszásának első körében. A mérkőzésen nem történt atrocitás, azonban a lefújást követően a csarnokot elhagyó veszprémi drukkerekre 20-25 maszkos ember támadt. A támadás végeredménye: négy bordatörés, agyrázkódás és fogkitörés.Az esettel kapcsolatban a veszprémi klub az alábbi közleményt adta ki:Sajnálatos és sportszerűtlen eset történt a felsőházi futsal rájátszásban 2017. március 20-án rendezett, Rába ETO - Futsal Club Veszprém mérkőzését követően, amellyel kapcsolatban a klub az alábbi állásfoglalást adja ki.Bordatörések, agyrázkódás, fogkitörések. Ez volt a mérlege veszprémi oldalról annak a brutális és felháborító támadásnak, amely a csapat szurkolóit érte váratlanul a mérkőzés végét követően.Az 1. Futsal Club Veszprém büszke szurkolóira, akik nagy büszkeségünkre és örömünkre rendszeresen elkísérik csapatunkat az idegenbeli találkozókra, ott is buzdítva és támogatva őket. Hozzáállásukkal, odaadásukkal és elkötelezettségükkel igazi példát mutatnak a sportszerető és kilátogató vendégeink számára is. Ez most sem történt másként, hiszen a sportszerűség keretein belül - sokszor a helyi szurkolókkal is versenybe szállva - Győrben is támogatták csapatunkat a hétfői rangadón.A 15-20 főből álló szurkolótáborunk a mérkőzés végeztével - a találkozó végeredménye ellenére is - éltette a veszprémieket, majd elindultak hazafelé, ahogy ezt sok más alkalommal és sok más találkozó után is megtették.Illetve tették volna.Az épületből kiérve azonban szurkolóinkat váratlanul, a sötétből előrohanva megtámadta 20-25 maszkos ember, akiknek a beazonosítása a sokkhatás elmúlása után sem történhetett így meg. A támadás végeredménye négy bordatörés, agyrázkódás és fogkitörés.A veszprémi szurkolók között családapák, gyerekek, fiatalok, kisebbek és nagyobbak is voltak, akiket családjuk, barátaik vártak haza aznap este. Értetlenül állunk a dolog előtt, így kérjük a Magyar Labdarúgó Szövetséget, hogy vizsgálják ki az ügyet. Klubunk mélyen elítéli a cselekedetet és elhatárolódik minden hasonló szituációtól.A rendőrség tájékoztatása szerint csoportos garázdaság és súlyos testi sértés miatt indít nyomozást és mindent megtesz a felelősök kézre kerítéséért.A vizsgálatok és nyomozás eredményéről folyamatos tájékoztatást fogunk adni.
14:54  Tőkés Lászlónak sem tetszenek a posztkommunistákkal... [1 napja]
  Mind maga az előadó, mind az egyik zöld párti európai képviselő szigorúan bírálta azokat az EU-tagországokat - köztük Magyarországot -, amelyek úgymond elnyomják a civil társadalmat. Konkrét módon a magyar hatóságoknak a Nyílt Társadalom Alapítvánnyal szembeni bánásmódját rótta fel az említett képviselő. Hozzászólásában Tőkés László rámutatott, hogy a magyarországi civil szervezetek százai meg százai teljes szabadságban fejtik ki közérdekű tevékenységüket. Kifogás alá - indokolt módon - legfeljebb azon civil szervezetek esnek, amelyek a Soros-féle alapítványok és szervezetek ún. demokráciaimportjának keretében politikai eszközként szolgálnak a posztkommunista, illetve balliberális politikai erők kezében, és destruktív jellegű, bomlasztó tevékenységükhöz külföldről nyernek jelentős anyagi támogatást. Saját tapasztalataira is kitért ebben a vonatkozásban. Felidézte, hogy a 90-es években a Project on Ethnic Relations elnevezésű, kétes hátterű és szándékú amerikai szervezet, a nacionálkommunista román hatalommal összejátszva, illetéktelen és avatatlan módon törekedett az erdélyi magyar politika befolyásolására, illetve a magyar autonómiakövetelések letörésére. Egyszer s mindenkorra legyen világos, hogy az erdélyi magyar közösség nem tart igényt ilyen fajta "civil támogatásra", hanem maga akarja megszabni saját politikáját - jelentette ki az RMDSZ volt tiszteletbeli elnöke, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács vezetője.
13:49  Ugyanazért a munkáért ugyanaz a bér jár a férfiaknak és a... [1 napja]
  Vadai Ágnes szerint hogy az azonos munkát végző, vezető beosztásban lévő férfiak és nők fizetése között mintegy 34 százalékos eltérés tapasztalható. Senki munkája sem érhet kevesebb csak azért, mert nő, ezért a DK legkésőbb a 2018-as "kormánybuktatás" után törvényben garantálja az egyenlő bérezést és ellenőrizni fogja, hogy azt betartják-e - jelentette ki Vadai Ágnes.A DK ennek érdekében levélben fordul a legnagyobb hazai foglalkoztatókhoz, hogy megismerjék véleményüket és megtudják, hogy hajlandóak lennének-e bevezetni az egyenlő bérezést. Ez a programpont szerepel a DK Sokak Magyarországa című programjában is.
13:37  A Rolling Stones húzná a talpalávalót a vizes vb megnyitóján [1 napja]
  Az Index írása szerint az előzetes elképzelésekkel ellentétben mégsem közvetítenék a nagy tévétársaságok a budapesti vizes világbajnokság megnyitógáláját. Ezért a szervezők olyan húzásra készülnek, amely mégis felkelteni a média érdeklődését.A hírportál úgy értesült, hogy a Rolling Stones meghívása is felmerült. Az Index szerint jelenleg is zajlanak a tárgyalások a menedzsmenttel, és állítólag nem is állnak rosszul. Mindezt két, egymástól független forrás is megerősítette.A lap szerint az értesülést alátámasztja az is, hogy a nyitó- és zárórendezvényre szánt 4 milliárd forintból a "technikai lebonyolításra" megcimkézett 1,8 milliárd forint kifejezetten csak a megnyitóra vonatkozik, és a "művészeti lebonyolítás" 2 milliárdját is döntően erre fogják elkölteni. Utóbbi tételből csak néhány százalék jut a balatonfüredi eseményekre, és a Papp László Budapest Sportarénába tervezett záróünnepség sem vihet el többet pár százmilliónál.Harmadikként pedig van még egy 200 milliós tétel, ami tisztán a nyitó- és záróünnepség területbiztosítására van felcímkézve. Mivel a zárásnak helyt adó Papp László Sportaréna bérlete tízmilliós tétel, ez is leginkább a nyitányra menne. Vagyis alsó hangon 3,5 milliárd forintért fogjuk megnyitni a világbajnokságot, remélve, hogy így majd a CNN is odakapcsol egy perc élőre az uszályon rázó Mick Jaggerrel, vagy akit végül sikerül leigazolni a haknira - írja az Index
12:54  Megvertek egy önkormányzati képviselőt Szentgotthárdon [1 napja]
  A képviselő asszony a nyomozó hatóság munkáját nem akadályozó tényeket közölt Szentgotthárd nyilvánosságával, illetve indítványt tett a testület felé, hogy milyen módon lehet megóvni a város jó hírét, illetve tulajdonát. Kérte Huszár Gábor polgármestert és képviselőtársait, hogy támogassák indítványát. Felhívta a figyelmet arra, hogy a testület tagjai nem lehetnek érintettek ezekben a nyomozati ügyekben.Az évek óta esedékes, legnagyobb karbantartási munkák kezdődtek meg a napokban, amelyek létfontosságúak a szentgotthárdi fürdő további működéséhez, ezért a város egyik legfontosabb érdeke, hogy ezek a munkálatok a korábbi tervek szerint folyjanak és határidőre befejeződjenek - mondta el a hírportálnak Szalainé.A képviselő asszony a karbantartási munkákkal kapcsolatban szeretett volna tájékozódni a fürdőben, azonban ott őt fenyegette és bántalmazta a fürdő több alkalmazottja. Szalainé 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.A hírportál megkeresésére elmondta, hogy megviselték a történtek, de már jobban van.
11:40  Ingyenessé tenné a gyógyszereket a 65 év felettieknek az... [1 napja]
  A 24.hu szerint Molnár Gyula azt mondta, ennek költsége számításaik szerint akár 20 milliárd forint alatt is maradhat, ami alig félstadionnyi kiadást jelentene évente.A pártelnök szerint vannak olyan szolgáltatások, amiket alanyi jogon lehetne biztosítani kiemelt társadalmi csoportoknak, ha ennek kiadásait az állam megengedheti magának, ha azt a költségvetés elbírja.Arról beszélt, a szocialisták "kiszolgáltatottság helyett biztonságot, szegénység helyett pedig büszkeséget" kínálnak a nyugdíjasoknak. Szerinte az MSZP-nek azokat kell képviselnie, akik saját maguk nem képesek érdekeiket érvényesíteni. Azt is mondta, hogy ha a nyugdíjasok úgy érezték néha, hogy az MSZP korábban elfordult tőlük, azért elnézést kérnek.
11:31  Mészáros szeret szívességet tenni Orbánnak [1 napja]
  Ha családtagjainak és Csík Zoltánnak, Mészáros fő emberének az érdekeltségeit is beleszámoljuk, akkor 120 cég felett járunk. Mészáros az egyik leggazdagabb magyar, vállalatbirodalmának értéke majdnem eléri a 80 milliárd forintot.Mészáros szeret szívességet tenni Orbánnak.Egyik cége bérli azt a hatvanpusztai majorságot, amely az Orbán Viktor édesapjához tartozó CzG Ingatlanforgalmazó Kft. tulajdonában van. Orbán Győző cége vette meg az Alcsútdoboz melletti Habsburg-birtokot vélhetően 155 millió forintért, és Mészárossal kötött egy 10 évre szóló megállapodást. Cége évi 15,5 millióért bérli a területet a munkagépeinek, de munkagépet nem látni a területen.Egy nyaraló is átkerült Mészárostól az Orbán családhoz, előbbi megvette, majd adásvétel útján Orbán Győző tulajdonába került.Mészáros Lőrinc cégének adott el egy felcsúti homokbányát a miniszterelnök családjának cége. Mészáros vett egy közel negyvenezer négyzetméteres gödröt, amit nem is ő hasznosíthat.Más üzleti kapcsolatok is lehetnek Mészáros és Orbán között, többször is látták a felcsúti polgármester teherautóját kijönni idősebb Orbán Győzőék gánti bányájának telephelyéről, és Felcsúton is látták a miniszterelnök egyik testvérét a Mészáros és Mészáros Kft. irodájából kijönni.Egy Mészáros Lőrinchez közeli cég fizette ki azt a 3,2 milliárd forintot, amellyel a Cider Alma Kft. tartozott az állami tulajdonú Magyar Nemzeti Kereskedőháznak. A Cider Alma által összefogott cégcsoport több szálon is Orbán Viktor rokonaihoz kötődik, feltűnik benne a miniszterelnök sógora és feleségének unokaöccse.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest