pénztárca kímélő megoldások
 
STOP.hu hírek  Vegyes hírek
 

2015. január 26, hétfő

16:59  Elkezdődhet az M30-as folytatásán a nyomvonal kijelölése [14 perce]
  Megkötötte a szerződést a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. a közbeszerzésen nyertes cégekkel az M30-as gyorsforgalmi út Miskolc-Tornyosnémeti 65 kilométeres szakaszának nyomvonal-kijelölésére, a környezeti hatástanulmány valamint az előzetes régészeti dokumentáció, továbbá az útszakasz értékelemzésének elkészítésére január 13-án - közölte a hétfői Közbeszerzési Értesítőben a beruházó társaság.
16:27  Új gyárigazgató a Bosch miskolci gyárának élén [46 perce]
  Új ügyvezető igazgatót neveztek ki a miskolci Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. gyárának élére, Jochen Limberger a magyarországi Bosch meghatározó autóipari alkatrészek gyártóközpontjáért felel - közölte a német társaság az MTI-vel hétfőn.
15:54  Elkezdődött a tatai kórház bővítése [1 óra 19 perce]
  A tatai kórház bővítéseként megkezdődtek az új kistérségi járóbeteg-ellátó központ kivitelezési munkálatai - közölte a kórház főigazgatója hétfőn az MTI-vel.
15:27  Nem az a baj, ha csak roma gyerekek járnak egy iskolába [1 óra 46 perce]
  Az emberi erőforrások minisztere szerint nem azzal van baj, ha egy iskolába csak roma gyerekek járnak, hanem azzal, ha ott nem kapják meg a megfelelő színvonalú oktatást. Balog Zoltán erről a vs.hu-nak adott, hétfőn megjelent interjúban beszélt, ahol a felsőoktatási kancellárválasztás kapcsán kitért arra is: csak azért, mert valaki a politikában már sikeres volt, attól még nem feltétlenül politikai kinevezett.
14:54  Nem várnak kamatcsökkentést a monetáris tanács keddi ülésén az elemzők [2 óra 19 perce]
  Szinten tartja a 2,10 százalékos jegybanki alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa keddi ülésén az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint, akik ugyanakkor eltérően látták az újabb kamatcsökkentés várható időpontját.
14:41  Megszűnt az útlezárás az M2-es autóúton [2 óra 32 perce]
  Ismét zavartalan a forgalom az M2-es autóúton, ahol két személygépkocsi ütközött össze a gödi lehajtónál hétfő délelőtt - közölte honlapján a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság hétfő délután.
14:41  Megkezdődtek a sztrájkbizottsági tárgyalások a szaktárcával [2 óra 32 perce]
  Hétfőn megkezdte a szaktárca képviselőivel a sztrájkbizottsági tárgyalásokat a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), az első egyeztetésen a pedagógusok munkaterhelésének vizsgálatával kapcsolatos szakszervezeti felvetésről volt szó.
14:36  Elhunyt Tóth Titusz színművész [2 óra 37 perce]
  Életének 72. évében, rövid, súlyos betegség után vasárnap elhunyt Tóth Titusz színművész - közölte a Színházi Dolgozók Szakszervezete hétfőn az MTI-vel.
14:27  A fagyhalál elleni alap létrehozását kezdeményezi ismét az MSZP [2 óra 46 perce]
  Az MSZP ismét kezdeményezi a fagyhalálok megelőzésére szolgáló pénzügyi alap létrehozását, amelyet a Fidesz már ötször leszavazott a parlamentben - közölte az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
13:54  Először ment át próbaúton villamos a budapesti Rákóczi hídon. [3 óra 19 perce]
  Az MTI helyszínen tartozó munkatársának beszámolója szerint egy Tatra, egy Combino és egy motoros fedett teherkocsi típusú villamossal is tesztelték az 1-es villamos pályáját. Volt, hogy a híd mindkét villamospályáján haladt egy-egy szerelvény. A villamosok a Közvágóhídtól a Budafoki útig közlekedtek, majd vissza.
13:49  Ismét jár a HÉV Budakalásznál [3 óra 24 perce]
  Ismét zavartalan a közlekedés a HÉV szentendrei vonalán, ahol kisteherautó és HÉV-szerelvény karambolozott Budakalászon hétfő délelőtt - tudatta a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel.
13:27  Az ügyvéd szerint a Kiss Szilárd elleni eljárásnak nincs köze a politikához [3 óra 46 perce]
  A korábban az Földművelésügyi Minisztérium (FM) számára végzett munkája, valamint egyéb, a sajtóban megjelent ügyek nincsenek kapcsolatban a Kecskeméten Kiss Szilárd ellen folyó büntetőeljárásnak - jelentette ki a harminc napra előzetes letartóztatásba helyezett gyanúsított védője, Papp Gábor hétfőn az MTI-nek.
13:17  Kisteherautóval ütközött a budakalászi hév [3 óra 56 perce]
  Kisteherautó és HÉV-szerelvény karambolozott Budakalászon, a Vasútsoron, a HÉV-megálló közelében, emiatt csak az egyik vágány járható - tájékoztatta a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője hétfőn az MTI-t.
12:54  Nem okozott komolyabb fennakadásokat a hétvégi télies időjárás [4 óra 19 perce]
  Sehol nem okozott nagyobb fennakadásokat a hétvégén a dunántúli havazás - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-vel.
12:27  Javult a magyar vállalkozások fizetési fegyelme [4 óra 46 perce]
  Javult a magyar vállalkozások fizetési fegyelme, átlagosan számláik 66 százalékát fizették ki időben a hazai cégek tavaly, míg egy évvel korábban csak 62 százalék volt ez az arány - derül ki a Bisnode nemzetközi cégminősítő fizetési tapasztalat programjából.
12:12  Baleset miatt lezárták az M2-es autóutat [5 óra 1 perce]
  Két személygépkocsi összeütközött az M2-es autóút Budapest felé vezető oldalán a 27-es kilométernél, a gödi lehajtónál hétfő délelőtt. Két ember megsérült, a forgalmat elterelik - tájékoztatott honlapján a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.
11:54  Már csak elsőfokú riasztások vannak érvényben [5 óra 19 perce]
  A hófúvás miatt Veszprém megye több járására kiadott másodfokú riasztásokat elsőfokúra mérsékelték, a többi megyében pedig az elsőfokú riasztásokat is visszavonták hétfő délelőtt.
11:27  Egy biztonsági őrt megkéseltek Tatán [5 óra 46 perce]
  Megkéseltek egy biztonsági őrt vasárnap egy tatai szórakozóhelyen, a rendőrök egy órán belül elfogták a gyanúsítottat - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-vel.
10:54  Hárommilliárd forintos adócsalás [6 óra 19 perce]
  Csaknem hárommilliárd forint adót igényelt vissza jogtalanul egy bűnszervezet, amely szlovák-magyar céghálózaton keresztül kereskedett legálisan és illegálisan elektronikai és háztartási gépekkel - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-vel. Tizenkét embert előzetes letartóztatásba helyeztek.
10:27  Mérséklődött a népességfogyás [6 óra 46 perce]
  A halálozások száma csökkent, a születéseké emelkedett, ennek következtében a természetes fogyás üteme 3,8 ezrelékről 3,4 ezrelékre mérséklődött a 2014. január és november közötti időszakban, az egy évvel korábbival összevetve - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn az MTI-vel.
09:49  Duplájára emelnék a lombikbébiprogram finanszírozását [7 óra 24 perce]
  Duplájára emelnék a lombikbébi-beavatkozásra fordítható finanszírozás összegét - mondta Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár hétfőn a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
09:05  Egy fővárosi nagykereskedésben három és fél tonna húst foglaltak le [8 óra 8 perce]
  Több mint három és fél tonna lejárt, illetve ismeretlen eredetű húst foglaltak le egy fővárosi húsnagykereskedésben, a bírság várhatóan milliós nagyságrendű lesz - tájékoztatta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal hétfőn az MTI-t.
08:27  A támfal is megcsúszott a Déli pályaudvari vasúti alagútnál [8 óra 46 perce]
  A támfal is megcsúszott a Déli pályaudvari vasúti alagút kelenföldi oldalán, ahol vasárnap kövek hullottak az egyik vágány melletti támfalról. Több vonalon késésekre kell készülni, a közlekedés helyreállítása néhány napig is eltarthat - közölte a Mávinform hétfő reggel az MTI-vel.
08:12  A kormány most elutasítja a szegregációt [9 óra 1 perce]
  A kormány elutasítja és elítéli a jogellenes elkülönítést, elkötelezett a minőségi, esélyteremtő oktatás feltételrendszerének fejlesztése mellett - közölte a Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményben.
07:54  Jól járhatók a főutak [9 óra 19 perce]
  Több dunántúli megyében a mellékutakon még téliesebbek az útviszonyok, de az autópályák és a főutak többsége jól járható - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hétfő reggel az MTI-vel.
07:41  Veszprém megyében is feloldották a teherautók forgalomkorlátozását [9 óra 32 perce]
  Hétfő hajnalban Veszprém megyében is feloldották a vasárnap a havazás miatt csúszóssá vált útszakaszokon elrendelt forgalomkorlátozást - közölte a rendőrség a honlapján.
07:37  Veszprém megyében továbbra is másodfokú riasztás van érvényben hófúvás miatt [9 óra 36 perce]
  Veszprém megye nagy részén továbbra is narancssárga, vagyis másodfokú riasztás van érvényben a hófúvás veszélye miatt. Az érintett területeken a következő órákban is készülni kell arra, hogy a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet.
07:37  Megszűnt a korlátozás az 1. és a 81. számú főúton [9 óra 36 perce]
  Az 1. és 81. számú főúton hétfőn 1 óra 30 perctől mindkét irányba megszűnt a 7,5 tonna megengedett össztömeg feletti gépjárművek közlekedésének korlátozása - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfő hajnalban a honlapján.
07:37  Déli pályaudvari menetrend változások [9 óra 36 perce]
  A Déli pályaudvarról hétfőn is később indulnak, illetve ide késve érkeznek a vonatok, több elővárosi vonat csak Kelenföldig közlekedik, és onnan indul vissza a Dunántúl felé - közölte a Mávinform az MTI-vel.
06:37  Nem tágít a tél: röpködő mínuszok és havazás várható [10 óra 36 perce]
  Január utolsó hetére ismét téliesre fordul az idő, éjjelente akár mínusz 10 fok is lehet, és nappal se kúszik 5 °C fölé a hőmérséklet. Mindezek mellé havazás, havas eső társul, és a szél sem fogja kímélni a szabadban tartózkodókat. Fejér, Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Komárom-Esztergom megyékre hófúvás miatt citromsárga figyelmeztető előrejelzést adott ki a meteorológiai szolgálat.

2015. január 25, vasárnap

22:37  Hetven éve szabadult fel Auschwitz - megemlékeztek Budapesten [18 óra 36 perce]
  Az auschwitzi náci koncentrációs tábor felszabadításának 70. évfordulója alkalmából megemlékezést tartottak vasárnap a budapesti Holokauszt Emlékközpontban.
21:12  Emléktáblát kaptak a debreceni zsidó katonák [20 óra 1 perce]
  Emléktáblát avattak az első világháborúban elesett debreceni zsidó katonák emlékére vasárnap délután a helyi Kápolnási utcai zsinagóga falán.
19:17  KENÓ, hatoslottó: ezek a számok sokat érnek [21 óra 56 perce]
  Kisorsolták a KENÓ és a hatoslottó nyerőszámait.
19:05  Kődarabok hullottak a vágányra, órás késések is lehetnek [22 óra 8 perce]
  Kődarabok hullottak a sínekre a Déli pályaudvari vasúti alagútnál, ezért a vonatoknak várakozniuk kell, akár egyórás késésekre is számítani kell. Több vonat várhatóan csak Kelenföldig közlekedik, onnan indul vissza a Dunántúl felé - közölte a Mávinform vasárnap este az MTI-vel.
18:12  Totális támadást intézett a kormány a kéményseprők ellen [23 óra 1 perce]
  Alig pár nap telt el a kéményseprői díjak törvényi áremelése óta, egy újabb tervezettel az egész iparágat az ellehetetlenülés felé tolja a kormány. A terv szerint ugyanis terület legnagyobb részét adó lakossági kéményseprést novembertől a katasztrófavédelem végezné ingyen, minden más maradna a kéményseprőknél. Leikauf Tibor érdekvédelmi vezető szerint a lépéssel eltörölnék a kéményseprőket, a katasztrófavédelemnek a munkára jelenleg se szakembere, se eszköze nincs.
18:05  Fidesz szerint most nincsenek szociális megszorítások [23 óra 8 perce]
  Szociális megszorítások egyedül a Gyurcsány-korszakban voltak - így reagált a Fidesz arra, hogy a Gyurcsány Ferenc által vezetett DK szombaton felszólította a kormányt, ne vezessen be újabb szociális megszorításokat.
17:59  Kidőlt fák, árokba csúszott autók adtak munkát a tűzoltóknak [23 óra 14 perce]
  Kidőlt fákhoz és árokba sodródott járművekhez vonultak az elmúlt órákban Győr-Moson-Sopron megyében a katasztrófavédelem munkatársai - közölte a szervezet megyei igazgatóságának szóvivője vasárnap este az MTI-vel.
17:21  Komárom-Esztergom: járhatatlan út nincs, de óvatosan közlekedjenek [23 óra 52 perce]
  Az utolsó elzárt utat is megnyitották vasárnap kora estére Komárom-Esztergom megyében, de a hóátfúvások miatt ajánlott az óvatos közlekedés.
16:59  Új jövőképet, társadalmi párbeszédet sürget a Demokratikus Kerekasztal [1 napja]
  Demokratikus Kerekasztal (DEKA) elnevezéssel társadalmi, szakpolitikai párbeszéden alapuló fórumot hoztak létre ismert baloldali közéleti szereplők vasárnap Budapesten. Céljuk, hogy más hasonló, nemzeti minimumokat kidolgozó kerekasztalokkal együtt közös jövőképet alakítsanak ki Magyarországról.
16:49  Schiffer: nonszensz a Fidesz menekültügyi ötlete [1 napja]
  Nonszensznek tartja a menekültügyi eljárások határidejének lerövidítését az LMP. Schiffer András szerint ez csak tovább növelheti azt a valós biztonsági kockázatot, hogy nincs pénz a magyar menekültügyi, idegenrendészeti szabályok érvényesítésére, a rendszer fenntartására.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs