pénztárca kímélő megoldások
 
STOP.hu hírek  Vegyes hírek
 

2014. október 25, szombat

17:49  Itt a nap híre: jön az új Tudósok lemez [46 perce]
  Az abszurd helyzetek hatják át a Tudósok zenekar új stúdióalbumát. A drMáriás által vezetett népszerű dzsessz-avantgárd-punkrock formáció az Éljen a Petőfi Rádió! című anyagot október 29-én mutatja be a fővárosi A38 hajón.
15:27  Ne felejtse el, hajnalban nyerünk egy órát [3 óra 8 perce]
  Vasárnap hajnalban háromról kettőre kell állítani a vekkereket, visszaáll az ország a normális, avagy téli időszámításra. A Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. (MAVIR) adatai szerint a nyári időszámítás hatásaként egy nagyobb város energiafogyasztását lehet megspórolni.
14:49  A rendőrök elől nem lehet fekete gyógyszergyárat eldugni [3 óra 46 perce]
  Titkos ajtó rejtette a közel 170 ezer darab gyógyszert és az azok előállításához szükséges eszközöket egy Budapest, XXII. kerületi pincében.
14:12  Nem kellett volna kezességet vállalni - és önbíráskodni sem [4 óra 23 perce]
  A frissen lezárt nyomozás adatai szerint egy balul sikerült kezességvállalást követően fenyegette meg rokonát a gyanúsított.
12:49  A környezet-egészségügyi intézetszerint így kell smartul fűteni [5 óra 46 perce]
  A fűtési szezonban ügyelni kell a lakások megfelelő szellőztetésére, mert így elkerülhető a belső térben megtalálható allergének, valamint a szén-dioxid és a szén-monoxid okozta egészségkárosodás.
11:41  Több lövés egy fővárosi szórakozóhelyen [6 óra 54 perce]
  Több lövést adtak le Budapesten, az V. kerületben, a Belgrád rakpart egyik szórakozóhelyén szombat hajnalban.
11:12  Nem rossz: 20 évesen 31 betörés [7 óra 23 perce]
  A 20 éves tolnai férfi összesen 31 ingatlanba tört be, vádemelési javaslattal zárult a nyomozás.
11:05  A nyugatellenes orbáni retorika [7 óra 30 perce]
  A magyar kormány nyugati elutasítása ma egységes - állítja Charles Gati. A Johns Hopkins Egyetem magyar származású professzora szerint a korrupciós ügy nyomán nemcsak Amerika tehet további diplomáciai lépéseket, de akár az Európai Unióban is eljárások indulhatnak Magyarországgal szemben.
10:37  Jönnek a germán metálistenek: az új Accept-album a PeCsában debütál [7 óra 58 perce]
  Blind Rage című új albumát mutatja be vasárnap a Petőfi Csarnokban az Accept. Az 1976-ban alakult német heavy metál csapat őszi európai turnéja keretében játszik ismét Budapesten.
09:59  Törölközővel mentett életet a rendőr [8 óra 36 perce]
  Egy törölközővel mentette meg a Somogy megyei törzsőrmester az 53 éves férfi életét.
05:41  Húszmillió forintnyi drogot szagolt ki Gina - videó [12 óra 54 perce]
  Közel 20 millió forint értékben akart kábítószert csempészni Magyarországra egy bolgár férfi. Gina lett a veszte.

2014. október 24, péntek

21:54  Nem hívták meg a kocsmában Dezsőt, elment rabolni [20 óra 41 perce]
  Veréssel fenyegetőzve akart magának italt szerezni egy férfi egy nyíregyházi kocsmában. Miután a kiszemelt nem hívta meg, a kocsma előtt kirabolta és még meg is fenyegette, hogy megöli.
21:21  Korlátot fogott egy autó az M7-esen [21 óra 14 perce]
  Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó Nagyrécse és Nagykanizsa között a 7-es főúton pénteken, a balesetnek négy sérültje van - közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.
20:49  Nyoma veszett Kampmüllernének - itt a fotója [21 óra 46 perce]
  Eltűnt egy 47 éves visontai nő október 23-án, a rendőrség a lakosság segítségét kéri.
19:41  Hűtlen kezeléssel vádolják a Somogy Megyei Bíróság volt vezetőjét [22 óra 54 perce]
  Vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség győri regionális osztálya a Somogy Megyei Bíróság volt vezetője ellen hűtlen kezelés bűntette miatt - tájékoztatta a főügyészség helyettes szóvivője pénteken az MTI-t.
19:12  Napi cuki: albínó keleti sün a Szegedi Vadasparkban - fotó [23 óra 23 perce]
  Albínó keleti sünt (Erinaceus roumanicus) gondoznak a Szegedi Vadaspark természetvédelmi mentőközpontjában, a hófehér szőrű és tüskéjű, rózsaszín orrú, piros szemű kisemlős jól érzi magát fajtársai között - közölte Veprik Róbert igazgató.
18:59  Repeszgránátot fordított ki a munkagép - 25 házat kell kiüríteni [23 óra 36 perce]
  Repeszgránátot találtak a II. kerületben, a Cseppkő utca és a Pálvölgyi út kereszteződésénél péntek délután - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel.
18:49  Sarcol a Fidesz: jöhet a szappan- és mosószeradó is [23 óra 46 perce]
  Alaposan kiüríthette az államkasszát a kormány, mert a 2015-től esedékes új adócsomagban meghökkentő új termékeket vonnának be az adózási kötelezettség alá. Ha a kétharmados Fidesz-kormány rábólint, jövőre termékdíjat kell fizetni a mosószerek, a szappanok, samponok, kozmetikai szerek, lakásillatosítók után is. De ugyanígy járnak a mindenféle irodai papírok és a művirág is.
18:27  Jávor Benedek: minden szempontból kiábrándító az EU-csúcson elfogadott megállapodás [1 napja]
  A kiábrándítóan alacsony célok megfogalmazásával az Európai Unió lényegében feladta a klímaváltozás megfékezése érdekében elhatározott törekvéseit. A péntek hajnalban elfogadott megállapodásnak nincs olyan kényszerítő ereje, hogy érdemben tudna segíteni a klímaprobléma megoldásában - mondta Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért politikusa, az európai parlamenti (EP) zöldpárt frakciójának tagja az MTI-nek.
18:12  Az MSZP is nekiment az internetadónak [1 napja]
  Az MSZP arra szólítja fel a kormányt, vonja vissza az internetadó bevezetéséről szóló javaslatát, és ne is terjessze az Országgyűlés elé. Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt hangoztatta, hogy a kormány nem adóztathatja meg a jövőt, a szabadságot és a tudást.
17:37  Marad a baloldal közös jelöltje Salgótarján polgármestere [1 napja]
  Helybenhagyta a Nógrád megyei területi választási bizottság határozatát a Fővárosi Ítélőtábla, így jogerőre emelkedett a salgótarjáni polgármester-választás eredménye. A bírósághoz Székyné Sztrémi Melinda, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje fordult azért, hogy számlálják újra a szavazatokat, de kérelmét a bíróság alaptalannak ítélte.
17:12  Beutazási botrány: bizonyíték van, hogy az érintettek korrupcióban vettek részt [1 napja]
  Az Egyesült Államok szívesen együttműködik Magyarországgal a korrupció visszaszorításában - mondta André Goodfriend, a budapesti amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője pénteki sajtótájékoztatóján.
16:54  Árhullámra készülnek a Dunán, a Lajtán és a Rábán [1 napja]
  Várhatóan az első fokú készültség szintje fölé emelkedik a Duna vízállása Nagybajcsnál a péntek délutáni óráktól, miután az elmúlt 72 órában jelentős mennyiségű csapadék hullott a folyó ausztriai szakaszán - közölte honlapján az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság.
16:37  Retteghetnek a szolgáltatók [1 napja]
  Vasárnap - már a téli időszámítás szerint - este hatkor benépesülhet a Nemzetgazdasági Minisztériuma előtti József nádor tér, a legnagyobb közösségi portálon pillanatok alatt megszerveződött az a csoport, amely az internetadó ellen tiltakozik, és ennek kívánnak hangot adni a demonstrációval.
16:05  Komoly belvízgondok a Kis-Balatonnál [1 napja]
  Másodfokú belvízvédelmi készültséget rendeltek el az esőzések miatt a Kis-Balaton térségében, a keszthely-hévízi belvíz-öblözetben - tájékoztatta a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság ügyeletese pénteken az MTI-t.
13:17  Egy híján húszan menekültek volna Ausztriába, nem jött össze [1 napja]
  Tizenkilenc menekült próbált érvényes úti okmányok és vízum nélkül vonattal Ausztriába jutni, a rendőrök Győrben és Hegyeshalomban tartoztatták fel őket - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-vel.
13:05  30-40 perc késéssel számoljon, ha vonatozik [1 napja]
  Megindult a vonatforgalom az egyik vágányon péntek délelőtt Kétpó és Mezőtúr között - tájékoztatta a Mávinform az MTI-t.
12:37  Szabó László: "jó dolog Törökországban magyarnak lenni" [1 napja]
  Magyarország és Törökország között rendkívül jók a kapcsolatok, amelyhez jó alapot teremt a magyar és a török nép közötti kölcsönös bizalom - mondta el Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-nek abból az alkalomból, hogy október 29-én török tematikus napot rendez a közmédia.
11:54  Kitiltás: Orbánnak is vállalnia kell a felelősséget [1 napja]
  A kitiltási botrány kapcsán korábban elhangzott nevek, illetve a korrupciós ügyben kiszivárgott értesülések alapján a hvg.hu leszűkítette az ügybe keveredhetett NAV-vezetők listáját.
10:12  Kerülje az Árpád hidat a hétvégén [1 napja]
  Mossák az Árpád hidat a hétvégén, emiatt szombaton és vasárnap is részleges sávlezárásra kell számítani - tájékoztatta a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. pénteken az MTI-t.
10:12  Ötven százalékkal több középiskolás drogozik, mint korábban [1 napja]
  Minden ötvenedik középiskolás fiú fogyaszt naponta valamilyen illegális szert, ez ötven százalékos emelkedést jelent az elmúlt évekhez képest. A rendőrség emiatt szeptembertől új drogprevenciós programot indított, melyben kiemelt szerepet kapnak a szülők. A kábítószeres területekre érkező források az elmúlt években rendkívül lecsökkentek, sokan azt sem tudják, milyen veszélyeket hordoz a közös tű használata.
09:49  Rengett a föld Keszthelynél [1 napja]
  Kisebb, alig érezhető földrengés volt Zala megyében Keszthely közelében, a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium mérései szerint csütörtökön a késő esti órákban a Richter-skála szerinti 1,9-es erősségű földmozgás volt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.
08:49  Újra kell voksolni Győr egyik szavazókörében [1 napja]
  November 9-én ismétlik meg az önkormányzati választást abban a győri szavazókörben, amelynek eredményét korábban megsemmisítette a Győri Ítélőtábla - közölte Ferenczy Tamás szóvivő bíró csütörtökön az MTI-vel.
08:37  Kitiltási botrány: újabb részletek a NAV elnökéről [1 napja]
  A NAV elnöke Vida Ildikó saját helyettesével utazott el tegnap, jól megérdemelt szabadságára. Vagy hihetetlenül jó barátnők és együtt kívánják kipihenni az egész éves kemény munkát, vagy valami elől menekülnek.
08:12  Dolgozik az ÁSZ a jövő évi költségvetés véleményezésén [1 napja]
  Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) dolgozik a jövő évi költségvetés tervezetének véleményezésén, ehhez már többször kért adatokat az egyes minisztériumoktól - olvasható az ÁSZ honlapján.
06:41  Narancssárga lett Baranya és Tolna: nagy esők jönnek [1 napja]
  Narancssárga figyelmeztető előrejelzést adott ki az egy nap alatt 30 millimétert is meghaladó csapadék miatt Tolnára és Baranyára az Országos Meteorológiai Szolgálat. A nyugati határon, az ország közepén és északon Borsodban széllökések miatt citromsárga figyelmeztetés van érvényben.
05:54  Érpatakon meg kell ismételni a választást [1 napja]
  Meg kell ismételni a polgármester- és képviselő-választást a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Érpatakon, miután a Debreceni Ítélőtábla elutasította a területi választási bizottságnak (tvb) az október 12-ei választás eredményének megsemmisítését és a voksolás megismétlését megállapító határozata ellen benyújtott felülvizsgálati kérelmet - közölte honlapján a táblabíróság.

2014. október 23, csütörtök

22:37  Szén-monoxid-mérgezés Szendehelyen - két ember kórházban [1 napja]
  Szén-monoxid-mérgezést szenvedett két ember a Nógrád megyei Szendehelyen, kórházba szállították őket. A rétsági tűzoltók a helyszínen méréseket végeznek.
21:59  Jól teljesített tavaly a NÉBIH [1 napja]
  Az országos főállatorvos elkészítette a múlt évről szóló élelmiszerlánc-biztonsági jelentését, amely az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia, a több éves terv és éves ellenőrzési terv végrehajtásáról, a célok teljesüléséről, valamint a felügyeleti díj felhasználásáról tájékoztatja az Országgyűlést.
20:41  Ritka állattal gazdagodott a nyíregyházi állatkert [1 napja]
  Indiai páncélos rinocérosszal (Rhinoceros unicornis) gazdagodott a Nyíregyházi Állatpark, a berlini állatkertből csütörtökön érkezett fiatal nősténnyel már három, állatkertekben rendkívül ritka rinocérosz él a nyírségi megyeszékhelyen.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest