pénztárca kímélő megoldások
 
STOP.hu hírek  Vegyes hírek
 

2014. augusztus 02, szombat

09:49  Torlódás a röszkei határátkelőhelyen [38 perce]
  A Nyugat-Európából szabadságukra hazautazó vendégmunkások miatt jelentős torlódás alakult ki a röszkei határátkelőhely kilépő oldalán szombat délelőtt - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
09:37  Orbán azt hiszi, hogy semmit sem kockáztat [50 perce]
  Szerkesztőségi állásfoglalásban sürgette az Európai Uniótól a Magyarországnak szánt európai uniós infrastrukturális támogatások csökkentését, valamint Budapest szavazati jogának felfüggesztését a The New York Times című amerikai lap pénteken az internetes oldalán.
07:27  Már biztos: elveszik az agrártámogatások jó részét [3 óra 0 perce]
  Gyakorlatilag érdemi egyeztetés és vita nélkül döntött a kormány az egységes területalapú támogatás összegéhez kötött támogatás felső szintjének megállapításáról, amelyet a mezőgazdasági munkahelyteremtés elősegítéséről szóló határozattal kiegészítve csütörtökön a Magyar Közlönyben meg is jelentetett.

2014. augusztus 01, péntek

19:37  Megvan az LMP Veszprém megyei listája [14 óra 50 perce]
  Bemutatták a Lehet Más a Politika (LMP) városi önkormányzati képviselőjelöltjeit és a megyei közgyűlési listavezetőt pénteken Veszprémben.
18:37  Árvízkészültség a Dunán [15 óra 50 perce]
  Estére lépheti át Nagybajcsnál az első fokú készültség szintjét a Duna vízállása, és szombat éjjel emelkedhet másodfok fölé - olvasható az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság pénteki tájékoztatásában.
18:37  Baloldali összefogás Székesfehérváron [15 óra 50 perce]
  Együttműködési megállapodást kötött az MSZP és az Együtt - A Korszakváltók Pártja Székesfehérváron, így az októberi önkormányzati választáson Márton Roland (MSZP) személyében közös polgármesterjelöltet indítanak. A Demokratikus Koalíció folytatja a jelölt támogatásáról szóló tárgyalásokat.
18:37  Személygépkocsi és mikrobusz ütközött össze Vas megyében [15 óra 50 perce]
  Személygépkocsi és mikrobusz ütközött össze a 8-as főúton Vas megyében, Alsóújlak és Kám között pénteken. A balesetben hárman megsérültek, az útszakaszt lezárták - közölte honlapján a katasztrófavédelem.
18:27  Kína értékeli Orbánt [16 óra 0 perce]
  Talán egy fecske - főleg ha kínai - is képes nyarat csinálni: bár a világban komolyan vett hitelminősítők még csak felül sem vizsgálták Magyarország besorolását, ezt most megtette helyettük egy kínai cég. A Dagong negatívról stabilra javította kilátásait a magyar gazdaságot illetően.
15:27  Paneltűz: Öt embert, köztük két csecsemő kórházban! [19 óra 0 perce]
  Öt embert, köztük két csecsemőt vittek füstmérgezés gyanújával kórházba, miután pénteken délután kigyulladt egy tízemeletes panelház szemétledobója Óbudán - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t.
15:12  Megvan a Fidesz jelöltje Sopronban [19 óra 15 perce]
  Fodor Tamás jelenlegi polgármestert indítja újra a városvezetői tisztségért Sopronban a Fidesz-KDNP az őszi önkormányzati választáson.
15:05  Zuhan a forint - hol a vége? [19 óra 22 perce]
  Magyar és külföldi okok egyaránt magyarázzák a forint eheti mélyrepülését - egy euróért immár 315 forintot kell adni. Az orosz-ukrán válság éppen úgy kiváltója e folyamatnak, mint a Magyar Nemzeti Bank által a mélybe lökött és állítólag másfél évig még ott is tartandó alapkamat.
14:37  Halálra gázolt egy idős nőt a villamos [19 óra 50 perce]
  Halálra gázolt egy idős nőt a villamos a Margit híd budai hídfőjénél péntek kora délután.
14:37  Még több feladat a Miniszterelnöksénél [19 óra 50 perce]
  A norvég kormány észrevételeinek figyelembevételével augusztus 15-étől a Miniszterelnökséghez kerül a Széchenyi Program Irodától (SzPI) a norvég alap nemzeti kapcsolattartó feladata a kormány által felügyelt 9 program esetében, az átadás-átvétel augusztus 31-éig befejeződik, az erről szóló kormányrendelet a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.
12:59  Az állam közvetlenül finanszírozhatja a kórházak fenntartását [21 óra 28 perce]
  A kórházak anyagi helyzetének rendezése érdekében azt javasolják a kormánynak, hogy az állam közvetlenül finanszírozza a létesítmények fenntartását - mondta az egészségügyért felelős államtitkár pénteken Tatabányán a Szent Borbála Kórház épülő új szárnyának megtekintése előtt.
12:27  Éljen a Rongyos Gárda! [22 óra 0 perce]
  "&1040; Rongyos Gárda érdemeit ... természetesen, mind &1072; kormány, mind pedig а honvédelmi minisztérium elismeri." - írja a jobbikos Novák Elődnek Hende Csaba honvédelmi miniszter. A Horthy-korszak újabb, megkérdőjelezhető pontját rehabilitálja a kormány?
10:49  DK: Navracsics uniós biztosi jelölése vállalhatatlan [23 óra 38 perce]
  Újabb szégyen készül megtörténni Magyarországgal. Navracsics Tibor lehet hazánk új uniós biztosa.
08:59  Simicska fizetheti a milliárdos bírság egy részét [1 napja]
  Mégis fizethetnek az útépítő cégek, ha az Európai Bizottság megbünteti hazánkat a 2007 óta lebonyolított közúti fejlesztések egy részének versenykorlátozó pályáztatására hivatkozva - írja a Népszabadság. A közös teherviselés jegyében áthárított összeg hozzávetőleg felét a magyar útépítéseken dolgozó külföldi cégek fizethetik meg, de sokba lehet a brüsszeli elmarasztalás a Simicska Lajos érdekeltségének számító Közgép Zrt.-nek is.
07:37  Mint az esőerdőben: meleg és záporok a hétvégén [1 napja]
  Meleg és esős hétvégének néz elébe az ország, többször alakulhatnak ki záporok és zivatarok több megyében is augusztus első napjaiban. A hónap első napjára az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga figyelmeztető előrejelzést adott ki, felhőszakadásokra lehet számítani az egész Dunántúlon, valamint Pest, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyékben.
06:12  Az elégedett baloldal [1 napja]
  Ha a tegnapi egyeztetés utáni nyilatkozatokat olvassuk, akkor a baloldali pártok már győztek is az önkormányzati választáson. A szocialisták, a Demokratikus Koalíció és az Együtt-PM tárgyalói is nagyon elégedettnek mutatkoztak, sikerről, előrelépésről és hamarost megvalósuló megállapodásról beszéltek. Csak még egy kicsit várni kell, amíg a részletek tisztázódnak.

2014. július 31, csütörtök

21:59  A kormány megvédi Sesztákot [1 napja]
  Seszták Miklós nem tervezi lemondását és visszautasítja a korábbi tevékenységét ért vádakat, amelyeket kétségbeesett emberek reménytelen próbálkozásának tart. Hasonlóan nyilatkozott csütörtökön Kurucz Éva kormányszóvivő is, aki a nemzeti fejlesztési miniszterrel kapcsolatos lejárató cikkeket az érdeksérelmet elszenvedő gazdasági szereplők kormánnyal szembeni nyomásgyakorlásának tartja.
21:49  Csányi: az OTP bíróság előtt fogja bizonyítani [1 napja]
  Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója szerint a bankszektor tőkéjének legalább egyharmadát elviszi a devizahiteles-csomag, ami gazdasági szempontból súlyos károkat fog okozni. Megjegyezte azt is, az OTP bíróság előtt fogja bizonyítani, hogy a törvényeknek megfelelően járt el és jóhiszemű volt a devizahitelekkel kapcsolatban.
20:54  Szeptember 1-jétől Pető András Főiskola lesz a Pető Intézetből [1 napja]
  Megjelent csütörtökön a Pető Intézet állami fenntartásba vételével kapcsolatos kormányrendelet és -határozat, rögzítve, hogy a leendő Pető András Főiskola szeptember 1-jétől veszi át a feladatokat.
19:59  Kormányhivatal: nem terjed tovább a lépfene [1 napja]
  Nem támad újra a lépfene Jász-Nagykun-Szolnok megyében, nincs újabb fertőzéssel érintett állomány. Elhullás azokban az állományokban jelentkezett, amelyek már az első megbetegedések óta korlátozások alatt állnak - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal csütörtökön az MTI-vel miután a médiában ezzel ellentétes hírek is megjelentek.
18:37  A középosztályt erősítené a kultúrával [1 napja]
  Elsősorban az Emberi Erőforrások Minisztériuma kulturális államtitkárságának szakmai előkészítő és háttérmunkája, valamint bizonyos kulturális intézmények felügyelete lesz a feladata a nemrég kinevezett Cseri Miklós kultúráért felelős helyettes államtitkárnak.
17:59  Elszámolást két a filmalaptól az LMP [1 napja]
  Elszámolásra kéri a Magyar Nemzeti Filmalapot és Andrew G. Vajnát, a nemzeti filmipar megújításáért felelős kormánybiztost az LMP, mert az ellenzéki párt véleménye szerint milliárd forintokban kifejezhető különbség van a törvényben meghatározott, filmtámogatásra fordítható összeg és a tényleges kifizetések között.
17:49  Durván meleg lehet a hétvégén [1 napja]
  A hétvégén is többfelé lehetnek záporok, pénteken is lehet felhőszakadás, viharos szél, illetve jégeső, de ezzel együtt fokozatosan melegszik a levegő. Több helyen még a leghidegebb órákban is 20 fok lesz, délután pedig akár 34 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.
16:59  Ombudsman: a szakértők leterheltek [1 napja]
  Az ombudsman szerint a rendőrségi és bírósági eljárások elhúzódását sokszor a szakértő kiválasztásával, kirendelésével és a szakvélemény előterjesztésével kapcsolatos problémák okozzák. Székely László az igazságügyi miniszterhez fordult az igazságügyi szakértői tevékenység átfogó megújítása érdekében - közölte az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala csütörtökön az MTI-vel.
16:41  Hullanak a vakolatdarabok a budapesti Margit körúton [1 napja]
  Vakolatdarabok hullanak egy négyemeletes ház homlokzatáról Budapest II. kerületében, a Margit körúton - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője csütörtökön az MTI-t.
16:27  Orbán elnöki rendszere [1 napja]
  Számos értelmezés és elemzés született az elmúlt napokban Orbán Viktor Tusványoson elmondott beszédéről. A Policy Agenda értelmezése szerint a hangsúly valójában nem a sokat emlegetett illiberalizmuson volt, hanem egy esetleges elnöki rendszer bevezetésének megalapozásán.
15:59  Teleki László: a hangos többségnek kell elítélnie a rasszizmust [1 napja]
  Magyarországon és Európában is egyre jobban a szélsőségek irányába tolódnak a politikai, társadalmi nézetek, ezért a hangos többségnek kell megálljt parancsolnia, elítélnie és visszautasítania a rasszizmust, az előítéletet, a kirekesztést - jelentette ki Teleki László, az MSZP országgyűlési képviselője csütörtökön Nagykanizsán.
15:49  Ökumenikus megemlékezés lesz vasárnap Budapesten [1 napja]
  A roma holokauszt nemzetközi emléknapja és a kislétai romagyilkosság ötödik évfordulója alkalmából ökumenikus megemlékezést tart a SantEgidio közösség vasárnap este a budapesti Jézus Szíve templomban - mondta a közösség magyarországi felelőse csütörtökön az esemény sajtótájékoztatóján.
14:27  Bemutatták az új Puskás Ferenc Stadion látványterveit - Fotók [1 napja]
  A futball mellett több mint húsz másik olimpiai sportágat is kiszolgál majd, valamint nagyszabású koncertek és egyéb rendezvények helyszíne lesz az újjáépített Puskás Ferenc Stadion, amelynek látványterveit csütörtökön mutatták be.
12:49  Simicska újra támad [1 napja]
  Nem csitul a belharc a Fideszben - Simicska Lajos médiabirodalmának zászlóshajója, a Magyar Nemzet ezen a héten az RTL Klub babérjaira tör: nyíltan bírálta Orbán Viktor személyi sajtósát, Havasi Bertalant, ma pedig a fejlesztési miniszter, Seszták Miklós távozását követeli.
11:21  Repülj Seszták, repülj! [1 napja]
  A miniszter lépjen félre című vezércikkben követeli Seszták Miklós leváltását a Magyar Nemzet. A kormánypárti lap szerzője, Csermely Péter azért szorgalmazza a nemzeti fejlesztési miniszter távozását, mert a többi között kiderült róla, hogy akár offshore-nak is nevezhető cégek hozhatók kapcsolatba a tárcavezető egyik vállalkozásával.
10:37  Újabb taxis támadás [1 napja]
  Ellenőrzést végző pénzügyőrre támadt egy taxisofőr Nyíregyházán - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vám-és Pénzügyőri Igazgatóságának sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.
10:05  Hídzár a teherautóknak Bonyhádnál - kerülni a 6-os úton lehet [2 napja]
  Augusztus elsejétől lezárják a tehergépjárművek elől a bonyhádi Nepomuki Szent János-hidat felújítás miatt, a korlátozás a Bonyhád-Tevel-Murga összekötő út kicsivel több mint 300 méteres, a hidat is magába foglaló szakaszára is értendő. A teherforgalom a 6-os úton kerülhet díjmentesen.
07:54  Mit mutatnak a számok? [2 napja]
  A gazdaság növekedésének jele, hogy fokozatosan csökkent a második negyedévben a munkanélküliség, és ezzel egyidejűleg növekedett a foglalkoztatottság, a gond csak, hogy ezek a számok nem a teljes igazságot tükrözik.
04:41  Pénteken kiadják a trafikpályázatok anyagait [2 napja]
  Megkaphatja a dohánykoncessziós pályázati anyagokat a Demokratikus Koalíció(DK) ügyvezető alelnöke. Molnár Csaba, aki jogerősen pert nyert az ügyben a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal szemben, pénteken délelőtt 11 órakor veheti át a pályázati értékelő lapok és települési értékelési jegyzőkönyvek másolatait.

2014. július 30, szerda

22:59  A Fidesz: álszakszervezeti vezetőséggel vádolja Székelyt [2 napja]
  Az Országgyűlés rezsicsökkentésért felelős munkacsoportjának fideszes vezetője szerint Székely Tamás a baloldal álszakszervezeti vezetője.
22:37  Az MSZP tisztán látna Hiszékeny Dezső ügyében [2 napja]
  Az MSZP XIII. kerületi szervezetének elnöke arra szólította fel a Fidelitast, hogy hozza nyilvánosságra a Hiszékeny Dezső volt szocialista alpolgármester ügyével kapcsolatos információkat.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest