pénztárca kímélő megoldások
 
STOP.hu hírek  Vegyes hírek
 

2014. szeptemper 01, hétfő

15:27  Nemi erőszak a gólyatáborban [3 perce]
  A Kaposvári Járásbíróság elrendelte egy budapesti férfi előzetes letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy a hétvégén megerőszakolt egy lányt Fonyódligeten, egy gólyatáborban. A tábort szervező Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) hétfőn közleményben azt hangsúlyozta, hogy a szervezett programoktól "függetlenül történt" a nemi erőszak.
14:59  Teljes útlezárás a 42-es főúton [31 perce]
  Teherautó és mezőgazdasági vontató ütközött össze Püspökladány és Báránd között hétfő délelőtt, az utat lezárták, a forgalmat Sárrétudvari felé terelik - közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel. Egy embert kórházba vittek.
14:27  Minél több magyar kutató vegyen részt nemzetközi együttműködésekben [1 óra 3 perce]
  Magyarország jövője szempontjából kulcsfontosságú, hogy minél több magyar kutató vegyen részt a nemzetközi tudományos együttműködésben, együtt dolgozva más nemzetiségű tudósokkal, itthon és külföldön - mondta a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke hétfőn a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 233. tanévének megnyitó ünnepségén.
14:27  Megölte lakótársát egy férfi [1 óra 3 perce]
  Emberöléssel gyanúsít a rendőrség egy 61 éves férfit, aki a Komárom-Esztergom megyei Környén vasárnap késsel halálosan megsebezte lakótársát - tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.
13:59  Marihuána ültetvényt találtak egy házban [1 óra 31 perce]
  Kábítószer birtoklás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vettek és büntetőeljárást folytatnak egy 25 éves székesfehérvári férfi és egy 56 éves székesfehérvári nő ellen, miután házukban cannabis ültetvényt találtak - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n.
13:27  Megújul a forint [2 óra 3 perce]
  Megújítja a bankjegysorozatot a Magyar Nemzeti Bank (MNB); először a tízezer forintos bankjegyek változnak, ezek keddtől ugyan már hivatalos fizetőeszköznek számítanak, de a gyakorlatban decembertől jelennek meg a forgalomban.
13:27  40 ezren vettek részt a II. Vásárhelyi Forgatagon [2 óra 3 perce]
  Mintegy 40 ezer ember vett részt a vasárnap zárult II. Vásárhelyi Forgatagon - közölték hétfőn a szervezők az MTI-vel.
12:59  Navracsics a II. világháborúról beszélt [2 óra 31 perce]
  A második világháború a legborzalmasabb pusztítást hozta Európára, az európai kultúrára - mondta Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.
12:27  Betegszállító ütközött személyautóval Csepelen [3 óra 3 perce]
  Négy ember megsérült, amikor összeütközött egy betegszállító autó és egy személyautó Budapest XXI. kerületében, Csepelen, hétfőn - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.
12:27  Erősödött kicsit a forint [3 óra 3 perce]
  Minimálisan erősödött hétfő délelőtt a forint a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.
12:12  Nemi erőszak egy gólyatáborban - Előzetesben egy 38 éves férfi [3 óra 18 perce]
  A Kaposvári Járásbíróság elrendelte egy budapesti férfi előzetes letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy a hétvégén megerőszakolt egy lányt Fonyódligeten, egy gólyatáborban. A tábort szervező Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) hétfőn közleményben azt hangsúlyozta, hogy a szervezett programoktól "függetlenül történt" a nemi erőszak.
11:59  Szürkül a gazdaság [3 óra 31 perce]
  A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint közel két év felkészülési idő után lezárult a feketegazdaság elleni küzdelem egyik fontos szakasza: több tízmilliárddal nőtt az állam bevétele az online pénztárgépeknek köszönhetően, hiszen a korábbi évek trendjéhez képest kiugróan nagyobb áfát vallottak be a kereskedők az első negyedévben, ami egyértelmű jele a gazdaság fehéredésének.
11:27  Népszerű az egyházi oktatási rendszer Magyarországon [4 óra 3 perce]
  Az emberi erőforrások minisztere szerint a vallásos neveléshez való jog alapvető emberi jog és az egyházi oktatási rendszer ma vonzó Magyarországon.
10:59  Megújul a takarékszövetkezetek közössége [4 óra 31 perce]
  December 10-éig létrejön a takarékszövetkezetek megújult közössége; ennek egyik lépéseként újabb tizenöt takarékszövetkezettel bővült a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ), a takarékok garanciaközössége - közölte a TakarékBank az MTI-vel hétfőn.
10:21  Baleset miatt teljes útzár van a 67-es főúton [5 óra 9 perce]
  Teljes útzár van Kaposvár külterületén a 67-es főúton, ahol egy személyautó és egy kamion ütközött hétfő reggel; a balesetben két ember megsérült - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.
10:12  Búcsú a gyarapodástól [5 óra 18 perce]
  A 3,9%-os magyar GDP-növekedést hozó idei II. negyedév nemcsak az elmúlt nyolc év legjobb eredménye, de megismétlődése sem várható a következő években. Ez az dinamika ugyanis fenntarthatatlan - állítja elemzésében a GKI Gazdaságkutató.
07:41  Ha iskolakezdés, akkor eső és hidegfront [7 óra 49 perce]
  Ha még nem lenne elég, hogy reggel ül a dugóban és a háta mögött üvölt a gyerek, még az időjárás sem kegyes és esővel adja meg a kegyelemdöfést a hétfőhöz. Nyugodjon meg! Szerdától már jó idő lesz.
07:27  Sok esőre figyelmeztet a meteorológia [8 óra 3 perce]
  Két nyugati megyében másod-, kilenc megyében és a fővárosban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a várható jelentős mennyiségű csapadék, illetve a felhőszakadás veszélye miatt hétfőn.
03:30  Ne beépítsék, hanem újítsák fel a Városligetet [12 óra 0 perce]
  Az Együtt-PM arra szólítja fel a kormányt, hogy ne beépítse, hanem inkább újítsa fel a budapesti Városligetet - mondta a Párbeszéd Magyarországért (PM) elnökségi tagja hétfőn az MTI-nek.
03:00  Megöltek egy belga férfit Kunszálláson [12 óra 30 perce]
  Megöltek egy idős belga férfit, feleségét életveszélyesen megsebesítették kunszállási otthonukban - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.
02:30  Schaffhauser Franz vezeti a Pető András Főiskolát [13 óra 0 perce]
  Schaffhauser Franz korábbi rektor kapott ideiglenes intézményvezetői felkérést a Pető András Főiskola vezetésére - közölte a felsőoktatási államtitkárság hétfőn az MTI kérdésére.
02:00  Elhalasztották a Porsche Bank perét [13 óra 30 perce]
  Szeptember 16-ára halasztotta a döntést a Porsche Bank Zrt. által a magyar állam ellen indított devizahiteles perben a Fővárosi Törvényszék hétfőn.
01:30  A légi támogatás fontos elem az illegális migráció felderítésében [14 óra 0 perce]
  Magyarország mintegy 1100 kilométer hosszúságú schengeni külső határszakaszán a légi támogatás fontos elem az illegális migráció felderítésében - mondta Papp Károly altábornagy, országos rendőrfőkapitány hétfőn Bácsbokodon, a Bácska Helikopterbázis átadásán.
01:00  Cigarettacsempészt tartóztattak fel a rendőrök Szabolcsban [14 óra 30 perce]
  Menekülő ukrán cigarettacsempészt tartóztattak fel a rendőrök Jándon, a mikrobusz csomagterében négymillió forint értékű cigarettát találtak - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.

2014. augusztus 31, vasárnap

18:37  A fideszes jelölt már az anyákat sem hagyja békén? [20 óra 53 perce]
  Érdekes leveleket kaptak a közelmúltban a bajai kismamák: a jelenlegi fideszes alpolgármester és polgármesterjelölt gratulált nekik, hogy egy éven túl is szoptatják a kisbabáikat. Hogy ezekhez az adatokhoz hogyan fért hozzá Fercsák Róbert, eléggé kérdéses. Mint ahogy az is, hogy mi köze van ahhoz, hogy ki meddig táplálja anyatejjel a kisbabáját?
18:12  Mit ér a tároló, ha üres? [21 óra 18 perce]
  Az EU-t és különösen a kelet-európai országokat megrázta az ukrán parlament felvetése: esetleg leállítja az orosz gázszállításokat az ukrán gázhálózaton. Józan megítélés alapján, erre nem kerülhetne sor, de háborús helyzetben a józanész aligha érvényesülhet - véli Hegedűs Miklós, a GKI Energiakutató vezetője.
17:37  Még hosszabb a MOL BuBi próbaüzeme [21 óra 53 perce]
  Ismét meghosszabbítja a MOL BuBi (Budapest Bicikli) közösségi kerékpáros rendszer júliusban kezdődött próbaüzemét a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), ezúttal az éles üzem indulásáig.
17:05  Együtt-PM: Orbán-rezsim fél a tudástól [22 óra 25 perce]
  Az Együtt-PM szerint ma Magyarországon a gyerek van az iskoláért és nem fordítva, példátlanul centralizált az oktatási rendszer, amely ijesztő "orwelli" jövőt idéz elénk.
15:59  MSZP: Matolcsy alkalmatlan, távoznia kell! [23 óra 31 perce]
  Az MSZP szerint alkalmatlan a Magyar Nemzeti Bank (MNB) vezetésére Matolcsy György, ezért távoznia kell posztjáról.
14:41  A DK-nak is bejönnek az új uniós vezetők [1 napja]
  A Demokratikus Koalíció (DK) szerint az Európai Unió újabb áttörést ért el politikájának megújításában azzal, hogy az Európai Tanács Donald Tusk lengyel kormányfőt európai tanácsi elnökké, Federica Mogherini olasz külügyminisztert pedig külpolitikai főképviselővé választotta.
13:41  Az Együtt-PM üdvözli az új vezetők megválasztását [1 napja]
  Az Együtt-PM szövetség üdvözli az új európai uniós vezetők megválasztását és kész velük együttműködni a magyar és az európai érdekek védelmében.
11:59  Létrejön a tudás fellegvára [1 napja]
  Önálló intézményként, Testnevelési Egyetem néven működik szeptember 1-től a Semmelweis Egyetemről leváló testnevelési és sporttudományi kar.
09:54  Orbán ellen tüntetnek az antifasiszták [1 napja]
  Kormánya kétharmados többségével akadályozza meg, hogy a világ szélsőjobbjának képviselői Magyarországra jöjjenek, "és ezzel szeretett hazánk a világ szemétdombjává váljék" - ezzel a kéréssel fordult kilenc hazai és két nemzetközi antifasiszta szervezet Orbán Viktorhoz annak a "fajvédő" konferenciának az ügyében, melyet október 3-5. között tartanak a fővárosban.
09:12  Nem Orbán költözik a királyi palotába [1 napja]
  Az évszázad beruházása lehet a budai királyi palota teljes rekonstrukciója. A felújított palota kormányzati és reprezentatív funkciót is kapna, de teljes területe látogatható maradna - mondta L. Simon László a Heti Válasznak.
08:49  Négy évtizedes a magyarországi kéttannyelvű oktatás [1 napja]
  Idén 40 éves Magyarországon a két tanítási nyelvű oktatás, ami a jelenleg baptista fenntartású, óbudai Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumban indult el - közölte a Baptista Szeretetszolgálat az országos baptista tanévnyitó alkalmából szombaton az MTI-vel.
07:49  Egy szavazatból is polgármesterség lehet az ország legkisebb településén [1 napja]
  Egyetlen ajánlás is elegendő ahhoz, hogy valaki polgármester- vagy képviselőjelölt legyen a Zala megyei Iborfián, az ország legkisebb lélekszámú, önálló testületet működtető településén, ahol ugyanennyi szavazattal nyerni is lehet.
07:17  Támad a néma gyilkos [1 napja]
  Az őszi szüreti időszak közeledtével a mustgáz veszélyére hívja fel a figyelmet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF), amelynek adatai szerint átlagosan évi ötven alkalommal riasztják mustgázzal kapcsolatos balesetekhez a tűzoltókat.
05:49  5400 diák örülhet a Rákóczi Szövetség ösztöndíjának [1 napja]
  A Kárpát-medencében összesen 5400 magyar iskolakezdőt részesít ösztöndíjban a Rákóczi Szövetség az ősz folyamán - közölte a szervezet az MTI-vel.

2014. augusztus 30, szombat

20:59  Kövér szerint jobban szerenek minket a németek [1 napja]
  Németországban javult Magyarország megítélése az utóbbi időszakban - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az MTI-nek szombaton Berlinben, ahol tárgyalt németországi magyar szervezetek képviselőivel és részt vett a második világháború következtében szülőföldjükről elűzött németeket összefogó Elüldözöttek Szövetsége (BdV) ünnepségén, amelyen kitüntették Angela Merkel német kancellárt.
19:59  Parlamenti vitanapot akar a gyermekszegénység felszámolásáról az MSZP [1 napja]
  Az MSZP arra szólítja fel a Fidesz-kormányt, hogy kezdeményezzen parlamenti vitanapot a gyermekszegénység felszámolásának lehetséges módjairól.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár