pénztárca kímélő megoldások
 
STOP.hu hírek  Vegyes hírek
 

2015. július 30, csütörtök

15:49  Egy román embercsempész előzetes letartóztatásba került [1 perce]
  Előzetes letartóztatásba került egy 28 éves román állampolgár embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön a rendőrség honlapján.
15:05  Az Audi Hungaria eddigi legmagasabb termelési volumenét érte el [45 perce]
  Több mint egymillió gyártott motorral és 84 ezer autóval eddigi legnagyobb termelési volumenét érte el az idei első félévben az Audi Hungaria Motor Kft. - tájékoztatta a győri székhelyű vállalat csütörtökön az MTI-t.
14:37  Daruszentmiklóson súlyosan bántalmazta héthetes gyermekét egy férfi [1 óra 13 perce]
  Őrizetbe vettek egy 29 éves férfit, aki Daruszentmiklóson eltörte héthetes kislánya lábát, mert nem tudta elviselni a gyerek sírását - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség honlapján.
13:49  Az unió két magyar légiközlekedés-fejlesztési projektet is támogat [2 óra 1 perce]
  Az Európai Unió két magyar légiközlekedés-fejlesztési projektet is támogat az új Európai Hálózatfinanszírozási Eszközök (CEF) programján keresztül, amelyek a szabad útvonalú légtér bővítését, és egy repülőtéri döntéstámogató rendszer kiépítését célozzák - közölte a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. az MTI-vel.
13:37  Orbánék megint hatalmasat hazudtak [2 óra 13 perce]
  Ha esetleg a közösségi oldalra téved, és Orbán Viktor szellemes posztjait olvassa, vagy esetleg nézegeti a nagy Magyarországot formázó kitűzőit, gondoljon arra, hogy ezek a cuki kiírások az Ön adóforintjaiból valósultak meg!
13:12  Egy magyarcsanádi férfi a gyanú szerint nevelt gyermekeivel fajtalankodott [2 óra 38 perce]
  A gyanú szerint hat- és tízéves nevelt gyermekeivel fajtalankodott egy magyarcsanádi férfi, akit a rendőrök őrizetbe vettek - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.
12:41  Teljes az útzár Dunavarsánynál baleset miatt [3 óra 9 perce]
  Egy kamion és három személyautó ütközött össze az 51-es főúton Dunavarsány térségében csütörtök délben, többen megsérültek, az utat lezárták - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján.
12:37  A pécsi klinika vízvezetékrendszerében Légiós baktériumot találtak [3 óra 13 perce]
  Légiós baktériumot mutattak ki egy rutinellenőrzés során a pécsi 400 ágyas klinika épületének vezetékes ivóvízrendszerében a napokban - erősítette meg a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának főigazgatója a Bama.hu értesülését csütörtökön az MTI-nek.
12:27  Az SZTE matematikusai az Ebola vírus terjedését modellezték [3 óra 23 perce]
  Az ebola terjedéséről készítettek a megbetegedések számát nagy pontossággal előrejelző matematikai modellt a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói. A Röst Gergely vezette csoport egyik fontos megállapítása, hogy a megelőző intézkedéseket nem szabad csökkenteni akkor sem, ha kevesebb az új fertőzés.
12:27  Az MSZP felszólította a kormányt, hogy az év minden napjára jusson ingyenes gyermekétkeztetés [3 óra 23 perce]
  Az MSZP felszólította a kormányt, hogy az év minden napján biztosítson legalább egyszeri meleg étkezést az összesen 520 ezer rászoruló gyermeknek.
12:12  A Merényi kórház pszichiátriájáról szóló ombudsmani jelentést az Emmi vizsgálja [3 óra 38 perce]
  Vizsgálja az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága az alapvető jogok biztosának azon jelentését, amelyben az ombudsman a budapesti Merényi kórház pszichiátriai osztálya zárt részlegének bezárását javasolta a fenntartónak - tájékoztatta az államtitkárság csütörtökön az MTI-t.
11:49  1391 határsértőt tartóztattak fel Csongrád megyében [4 óra 1 perce]
  A rendőrök 53 csoportban 1391 határsértőt - köztük 256 gyermeket - tartóztattak fel a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén szerdán - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.
11:12  Emmi szerint megduplázódott a tehetséggondozásra fordítható pályázati forrás [4 óra 38 perce]
  Az elmúlt évtől megduplázódott, 2013-hoz képest pedig megháromszorozódott a Nemzeti Tehetség Programban (NTP) rendelkezésre álló forrás - mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatorna műsorában.
10:27  Az Ab kötelezheti a kormányt a nyitva tartás helyi szabályozására [5 óra 23 perce]
  Az Alkotmánybíróság (Ab) kötelezheti a kormányt arra, hogy rendeletben alkossa meg az üzletek vasárnapi zárva tartását szabályozó törvény alóli helyi mentességet, így például a következő szezonban már mindenki vásárolhatna a Balatonnál vasárnap is - jelentette ki Staudt Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője csütörtökön az M1 aktuális csatorna műsorában.
09:54  A Richter nyeresége 63 százalékkal nőtt [5 óra 56 perce]
  Az elemzői várakozásoknál jóval kedvezőbb második negyedévi gazdálkodásról számolt be a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökön, a gyógyszergyár nettó nyeresége 22,46 milliárd forint lett az április-júniusi időszakban, 62,6 százalékkal felülmúlva a múlt év azonos időszakát.
09:41  A Merényi kórház pszichiátriai osztálya zárt részlegének bezárását kérte az ombudsman [6 óra 9 perce]
  Az alapvető jogok biztosa a budapesti Merényi kórház pszichiátriai osztálya zárt részlegének bezárását kérte az intézmény fenntartójától, az Emberi Erőforrások Minisztériumától.
09:37  Pénzügyőröket gyanúsítanak cigarettacsempészet támogatásával [6 óra 13 perce]
  Az ukrán határ mentén zajló cigarettacsempészet támogatásával gyanúsítja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 18 pénzügyőrét a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) - tájékoztatta a KNYF főügyészhelyettese csütörtökön az MTI-t.
09:27  Baleset miatt lezárták a 71-es főutat Balatonfürednél [6 óra 23 perce]
  Baleset történt a 71-es számú főúton Balatonfürednél csütörtök reggel, két ember megsérült, az utat teljes szélességében lezárták - tette közzé honlapján a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
09:12  Rétvári szerint a megváltozott munkaképességűeknek 10 milliárdos program indulhat év végén [6 óra 38 perce]
  A kormány év végén komplex és kiemelt program indítását tervezi a megváltozott munkaképességű emberek munkaerő-piaci integrációját segítendő 10 milliárd forintos támogatással - közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkár a jobbikos Vágó Sebestyén írásbeli kérdésére válaszul.
08:54  Orbán kívánsága miatt 2 milliárddal többe kerülhet a határzár [6 óra 56 perce]
  Mintegy kétmilliárd forinttal drágíthatja meg az ideiglenes határzár építését, hogy Orbán Viktor augusztus 31-re előre hozta a munkálatok befejezésének határidejét az eredetileg hirdetett november helyett - értesült a Népszabadság.
08:27  A pótfelvételire augusztus 10-ig lehet jelentkezni [7 óra 23 perce]
  Augusztus 10-ig és kizárólag elektronikus úton nyújthatnak be pótfelvételi kérelmet azok a diákok, akiket az általános felvételi eljárásban nem vettek fel, vagy akik az idén nem jelentkeztek felsőoktatási intézménybe.
08:12  Semjén Zsolt agya vizesedik [7 óra 38 perce]
  Bármilyen nehéz is elképzelni, de Semjén Zsoltnak, Magyarország miniszterelnök-helyettesének, a KDNP elnökének még mindig mindenről a kommunisták jutnak az eszébe. Most éppen egy kiépített erdei ösvény átadásán hódolt a kommunistázás gyönyörének.
08:12  FM: a parlagfű-mentesítés minden földtulajdonos kötelessége [7 óra 38 perce]
  A parlagfű-mentesítés, a parlagfű virágzásának megakadályozása minden földtulajdonos és földhasználó kötelessége, aki eddig elmulasztotta, végezze el, ellenőrizze területét, még a hatóságok megérkezése előtt - mondta Szalkai Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium főosztályvezető-helyettese az M1 aktuális csatornán szerdán.
08:12  A parlagfű-mentesítésért a földtulajdonos felel [7 óra 38 perce]
  A parlagfű-mentesítés, a parlagfű virágzásának megakadályozása minden földtulajdonos kötelessége, aki eddig elmulasztotta, végezze el, ellenőrizze területét, még a hatóságok megérkezése előtt - mondta Szalkai Gábor, a FM főosztályvezető-helyettese az M1-nek.
07:49  A Budapest Bank szerint a nyaralásra idén 30 ezer forinttal többet fordítanak a magyar családok [8 óra 1 perce]
  Nyaralásra idén 30 ezer forinttal többet fordítanak a magyar családok, és ebben a szezonban 8 napról átlagosan 9 napra emelkedett az üdülésre szánt idő az előző év azonos időszakához képest - derül ki a Budapest Bank reprezentatív felméréséből.
07:49  Naponta 1000-1100 menekültet szállít a MÁV-Start [8 óra 1 perce]
  Egy átlagos napon mintegy ezer illegális bevándorlót szállít a magyarországi menekülttáborok felé a MÁV-Start - tájékoztatta a vasúttársaság szerdán az MTI-t.
07:27  757 millió forint árvízkockázati térképre [8 óra 23 perce]
  Az eredetileg becsült nettó 765 millió forint helyett nettó 757 millió forinttal a három tagú AKK 2015 Konzorcium nyerte az árvízi kockázati térképezésre és a stratégiai kockázatkezelési terv készítésére kiírt tendert - az eredmény a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
07:27  A Ferihegyi gyorsforgalmi úton torlódásra kell számítani [8 óra 23 perce]
  Forgalomkorlátozásra és torlódásra kell számítani a Ferihegyi repülőtérre vezető úton mindkét irányba egy kamion műszaki mentése miatt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtök reggel a honlapján.
07:17  A kecskeméti Platán idősotthon korszerűsítése befejeződött [8 óra 33 perce]
  Uniós támogatással korszerűsítették az idős emberek elhelyezését szolgáló kecskeméti Platán Otthont, a munkálatok 180 millió forintba kerültek.
07:12  Csányi terjeszkedik [8 óra 38 perce]
  A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyét kérte három, Csányi Sándor tulajdonában lévő cég ahhoz, hogy önálló irányítást szerezhessenek a KITE Mezőgazdasági Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt. felett - az információ a GVH honlapján jelent meg.
06:49  Újra vonatok viszik az utasokat a szegedi vasútvonal teljes hosszán [9 óra 1 perce]
  Újra a teljes Budapest-Cegléd-Szeged vonalon közlekednek a vonatok, a késések fokozatosan csökkennek - közölte a Mávinform szerdán az MTI-vel.
06:05  Az új tanév kezdetére kistelepülési iskolák mosdóit újítják fel [9 óra 45 perce]
  A szünidő végére felújítja öt kistelepülési általános iskola mosdóhelyiségeit egy élelmiszereket, kozmetikumokat és háztartási tisztítószereket gyártó cég, a beruházásra 11 millió forintot fordítanak.
04:50  A Tárki szerint nem változtak a pártpreferenciák tavasz óta [11 óra 0 perce]
  Az elmúlt negyedévben egyetlen parlamenti párt támogatottsága sem mozdult el számottevően, egyedül a bizonytalan szavazók aránya növekedett - tartalmazza a Tárki legfrissebb, júliusi pártpreferencia-kutatásának eredménye, amelyet a társadalomkutatási intézet szerdán juttatott el az MTI-hez.
03:49  Továbbra is kint vannak a Nyugati pályaudvaron a népegészségügyi szakemberek [12 óra 1 perce]
  A népegészségügyi szakemberek továbbra is kint vannak a fővárosi Nyugati pályaudvarnál, ahonnan kedd éjjel több mint ötven külföldi állampolgárt vittek kórházba megbetegedés gyanújával.
02:49  Superbrands-díjas lett a Kossuth és a Petőfi rádió [13 óra 1 perce]
  Superbrands-díjas a Kossuth és a Petőfi rádió, azt ezt tanúsító oklevelet szerdán vehette át a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. rádiós médiaszolgáltatásért felelős igazgatója Budapesten.
02:21  Módosult a határidő: augusztus 15-ig lehet befizetni a kamarai tagdíjat [13 óra 29 perce]
  A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) országos elnökségének döntése értelmében július 31-e helyett augusztus 15-ig lehet befizetni az idei kamarai tagdíjat - közölte a NAK szerdán az MTI-vel.
01:49  Czomba szerint súlyos következményei lehetnek a nyugdíjrendszer átalakításának [14 óra 1 perce]
  Foglalkoztatási szempontból súlyos következményei lehetnek annak, ha a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazása miatt átalakítják a nyugdíjrendszert - hangsúlyozta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón, újságírói kérdésre válaszolva.
01:17  LMP: a kormány foglalkoztatási eredményei a propaganda része [14 óra 33 perce]
  Az LMP szerint attól, hogy a kormány sikerpropagandát folytat a foglalkoztatással kapcsolatban, a magyar emberek még nem találnak itthon megélhetést és perspektívát. Az ellenzéki párt az elvándorlás megfékezése érdekében béremelést és valós munkahelyteremtést sürget.
00:49  Az LMP a jegybankot arra szólítja fel, hogy adjon kölcsön a Befektető-védelmi Alapnak [15 óra 1 perce]
  Az LMP szerint a Magyar Nemzeti Banknak kellene kölcsönt adnia a Befektető-védelmi Alapnak (Beva) a brókerbotrányok áldozatainak mielőbbi kártalanítása érdekében, a jegybanknak emellett egy kárrendezési alapot is létre kellene hoznia éves árfolyamnyereségének tíz százalékából.
00:37  Hasít a Skoda - 20 százalékos emelkedés [15 óra 13 perce]
  Megugrott a Skoda Auto cseh autógyár üzemi nyeresége az idei első fél évben.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd