pénztárca kímélő megoldások
 
STOP.hu hírek  Vegyes hírek
 

2015. október 07, szerda

08:08  Ma számol el a kormány a tavalyi büdzsével [2 perce]
  A kormánynak az Országgyűlés mai ülésén kell elszámolnia a 2014-es költségvetés felhasználásáról.
08:03  Máris okafogyottá vált Rogán riogatása [7 perce]
  Rogán Antal Kossuth Rádióban tett vasárnapi nyilatkozata szerint az Európai Parlament liberális frakciója ki akarja zárni Magyarországot az Európai Unióból. Alig telt el 24 óra máris kiderült, hogy a frissen kinevezett miniszter csupán napi politikai érdekeitől vezérelve riogatott megint egy jót.
07:58  Mi lesz veled hármas metró? [12 perce]
  Még mindig nem kezdődtek el a hármas metró felújításának munkálatai, holott a főváros leginkább kihasznált tömegközlekedési útvonala már egyre kritikusabb állapotban van.
07:27  Egy miskolci pár egykori disznóólban nevelte a gyerekeket [43 perce]
  Vádat emeltek kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt egy miskolci pár ellen, aki elhanyagolt és egy korábbi disznóólban nevelt két gyermeket - közölte a Miskolci Járási Ügyészség kedden az MTI-vel.
07:05  A települések összefogásával épül kerékpárút Hódmezővásárhely és Makó között [1 óra 5 perce]
  Térségi összefogással a következő két-három évben megépül a mintegy 30 kilométeres kerékpárút Maroslelét érintve Hódmezővásárhely és Makó között - jelentették be az érintett Csongrád megyei települések polgármesterei kedden Maroslelén.
06:49  A 4-es és a 6-os villamos hétvégén nem jár egy szakaszon [1 óra 21 perce]
  Pótlóbuszok járnak a 4-es és a 6-os villamos helyett hétvégén a Blaha Lujza tér és a dél-budai végállomások között karbantartási és felsővezeték-átépítési munkák miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.
06:17  PM: Magyarország akkor volt erős, amikor integrálta a sokszínű közösségeket [1 óra 53 perce]
  A Párbeszéd Magyarországért szerint Magyarország akkor volt erős és sikeres állam, amikor képes volt integrálni a sokszínű közösségeket.
05:48  A pátyi óvoda udvarán légvédelmi repeszgránát volt [2 óra 22 perce]
  Egy 85 milliméteres szovjet légvédelmi repeszgránátot szállítottak el a pátyi Csicsergő óvoda udvarából - tájékoztatta Várkonyi Melinda, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje kedden, a szerkezet azonosítása után az MTI-t.
05:28  Varga: a költségvetési hiány számítása során ne vegyék figyelembe a migrációs kiadásokat [2 óra 42 perce]
  Az Európai Unió a költségvetési hiány számítása során ne vegye figyelembe a migrációval kapcsolatos kiadásokat, mivel azok rendkívüli és egyszeri tételeknek tekintendők - szorgalmazta felszólalásában Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Európai Unió gazdasági és pénzügyminisztereit tömörítő Ecofin ülésén kedden, Luxembourgban.
05:08  Magyar Ügyvédi Kamara: törvényes összetételben működik a kamara [3 óra 2 perce]
  A Magyar Ügyvédi Kamara tisztségviselői a 2014. május 12-i teljes ülésen megválasztott személyek, az elnökség és a fegyelmi bizottság ugyancsak az ebben a választási határozatban megállapított összetételben működik törvényesen - közölte a kamara kedden az MTI-vel.
04:48  A DK azt kéri, hogy a demokratikus pártok ne asszisztáljanak Orbán menekültügyi politikájához [3 óra 22 perce]
  A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a demokratikus ellenzéki pártokat, hogy ne asszisztáljanak a miniszterelnök "embertelen menekültügyi politikájához" - mondta keddi, budapesti sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt szóvivője.
03:48  Simicskó szerint 1848-49 a magyar nemzet öntudatra ébredését jelentette [4 óra 22 perce]
  1848-49 a magyar nemzet öntudatra ébredésének felejthetetlen időszaka volt - mondta a honvédelmi miniszter kedden, az aradi vértanúk emléknapján Budapesten.
02:48  Az MTVA sajtóosztálya szerint félreértésre adhat okot a Blikk írása [5 óra 22 perce]
  "A Blikk bulvár napilap keddi, Nem engedtek ki a haldokló páromhoz című írása több helyen is félreértésre adhat okot, melyeket ezúton szeretnénk tisztázni" - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóosztálya Facebook-oldalán.
01:48  A kamarai tagdíj ügyében indult népszavazási kérdés aláírásgyűjtése zárul le [6 óra 22 perce]
  Újabb "rendszerbontó" népszavazási kezdeményezés aláírásgyűjtése ér véget szerdán, a kamarai tagdíj ügyében indulté.
00:48  A Wizz Air földi kiszolgálását Budapesten a Malév Ground Handling nyerte el [7 óra 22 perce]
  A Malév Ground Handling Zrt. (MGH) nyerte el november elsejétől a Wizz Air földi kiszolgálását a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren; az öt évre szóló megbízás több mint 5 milliárd forint árbevételt jelent az MGH-nak - közölte a két cég kedden az MTI-vel.
00:08  A kormány megerősíti a hajléktalanokat ellátó utcai szolgálatokat [8 óra 2 perce]
  A kormány megerősíti a hajléktalanokat ellátó utcai szociális szolgálatokat, valamint jogszabályba foglalja a "veszélyeztetettség" fogalmát - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

2015. október 06, kedd

23:27  A képviselők többsége szerint meg kell védeni a nemzeti szuverenitást [8 óra 43 perce]
  A parlamenti képviselők többségének álláspontja szerint meg kell védeni a nemzeti szuverenitást - összegezte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a kedd reggeli ötpárti egyeztetésen elhangzottakat újságíróknak.
22:48  A köd miatt nem üzemel a fővárosban a Libegő [9 óra 22 perce]
  Átmenetileg nem üzemel Budapesten a Libegő a köd miatt - tudatta közösségi oldalán a Budapesti Közlekedési Központ kedd délelőtt. A társaság az utasok türelmét kéri.
22:08  Az LMP szerint nem a kvótarendszer megtámadása az első teendő [10 óra 2 perce]
  Az LMP szerint mielőtt Magyarország megtámadná a menekültek elosztását célzó európai kvótarenszerről szóló döntést, előbb több megoldási javaslatot is fel kell vetni az Európai Tanácsban.
21:28  Egy pátyi óvoda területén vélhetően robbanótestet találtak [10 óra 42 perce]
  Robbanótestnek tűnő tárgyat találtak Pátyon, a Csicsergő óvoda udvarában kedd délelőtt. A környéket kiürítették, várják a tűzszerészeket - tájékoztatta a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-t.
21:08  Országonkénti népszavazást javasol a CÖF-CÖKA [11 óra 2 perce]
  Országonkénti véleménynyilvánító népszavazást vagy népi konzultációkat javasol az uniós országokban a Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) a menekülthelyzet kezeléséről, a szervezet erről nyílt levelet írt mind a 28 tagállam miniszterelnökének.
20:12  OGY - Kövér: kiemelt jelentőségűek az észt-magyar kapcsolatok [11 óra 58 perce]
  A magyar kormány és parlament kiemelt jelentőséget tulajdonít az észt-magyar kapcsolatoknak - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke kedden Budapesten.
19:48  A 3-as metró nem életveszélyes [12 óra 22 perce]
  A BKV Zrt. cáfolja, hogy a 3-as metró alagútja életveszélyes lenne; a közlekedési társaság kedden az MTI-nek küldött közleményében azt írta, a sajtóinformációkkal szemben nem süllyed a metró alagútja.
19:08  A Commerzbankot húszmillió forintra bírságolta az MNB [13 óra 2 perce]
  Húszmillió forint bírságot szabott ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Commerzbank Zrt.-re egyebek között számviteli, fedezetértékelési jogsértések miatt - közölte a jegybank az MTI-vel kedden.
18:27  Trócsányi szerint példaértékű a magyar-szerb együttműködés [13 óra 43 perce]
  A migránsválság kezelésében tanúsított magyar-szerb együttműködés példaként szolgálhat mások számára is, de Horvátország szemlátomást nem tud mit kezdeni a helyzettel - jelentette ki Trócsányi László igazságügyi miniszter a Vecernje Novosti című szerb napilapben kedden közölt interjújában.
18:05  Elismerést kap az Európai Filmakadémiától Charlotte Rampling és Christoph Waltz [14 óra 5 perce]
  Kiemelkedő munkásságáért életműdíjat adományoz az Európai Filmakadémia (EFA) Charlotte Rampling színésznőnek, míg a kétszeres Oscar-díjas Christoph Waltz az Európai hozzájárulás a világ filmművészetéhez elnevezésű díjat veheti át - olvasható az EFA kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében.
17:48  Csernobil körzetében szaporodnak a vadon élő emlősök [14 óra 22 perce]
  Szaporodnak a vadállatok a csernobili atomerőmű körül kialakított "elidegenítési övezetben" a Current Biology című szakfolyóiratban megjelent tanulmány szerint.
17:05  Szerdától a 160-as és a 960-as buszt jövő tavaszig elterelik [15 óra 5 perce]
  Szerda reggel hét órától a 160-as és a 960-as autóbusz terelve jár, mert felüljáró-építés miatt lezárják a III. kerületi Aranyhegyi utat - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-t. A lezárás jövő év április végéig tart.
16:27  A bűnügyi nyilvántartásban változik a biometrikus adatok kezelése [15 óra 43 perce]
  Hatékonyabbá és olcsóbbá válhat a bűnügyi nyilvántartás azzal, hogy a jövőben a biometrikus adatok emberekhez és nem az ügyekhez kapcsolódnak, vagyis az azokhoz tartozó azonosító kódok a személyazonosító adatok és a fényképek nyilvántartásába kerülnek. A bűnügyi nyilvántartásról szóló jogszabály módosítása nyomán nem kell minden egyes eljárásban új DNS-mintát venni.
16:13  Mennyire jelentéktelen... [15 óra 57 perce]
  A rendszerváltás tájékán a politikusok azon dolgoztak, hogy felépítsék az új köztársaságot. Ez igazi munka volt. Úgy is mondhatnánk, hogy férfimunka, amiben a hölgyek is keményen kivették a részüket.
15:48  A büntetőeljárásban bővülnek az áldozatok jogai [16 óra 22 perce]
  A bűncselekmények áldozatainak pszichológiai, érzelmi segítését is előírja az az európai uniós irányelv, amelynek átvételéről kedden egyhangúlag, 161 igen szavazattal döntött a parlament.
15:12  Módosította az Országgyűlés kedden a villamos energiáról szóló törvényt [16 óra 58 perce]
  Módosította az Országgyűlés kedden a villamos energiáról szóló törvényt annak érdekében, hogy rendezze azt az esetet, ha egy társaság fel akar hagyni egyetemes áramszolgáltatói tevékenységével.
14:28  A fogyasztóvédelmi hatóság mikrosütőket vizsgált [17 óra 42 perce]
  Mikrohullámú sütőket vizsgált a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH), a hét vizsgált termék közül egyről kiderült, hogy nem az előírásoknak megfelelően működik - közölte az NFH az MTI-vel kedden.
14:12  Apánk halott [17 óra 58 perce]
  Ki merem jelenteni, hogy Göncz Árpád mindannyiunk apja volt. A haza gondozója, aki nem joggal, nem indulattal, nem kerítéssel, de még csak nem is katonai erővel, hanem lelkiismerettel védte a hazát. Eljött a pillanat, amikor az utolsó matuzsálem is eltávozott ebből a megkeseredett országból.
13:48  Menekülő csempészek teherautója borult árokba Kisarnál [18 óra 22 perce]
  A pénzügyőrök elől menekülve árokba borultak teherautójukkal cigarettacsempészek Kisarnál a hétégén - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) észak-alföldi regionális bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense kedden az MTI-vel.
13:08  A Parlament előtti Kossuth téren felvonták, majd félárbócra engedték a nemzeti lobogót [19 óra 2 perce]
  Katonai tiszteletadás mellett ünnepélyesen felvonták a nemzeti lobogót az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján, az aradi vértanúk emléknapján kedd reggel a Parlament előtti Kossuth téren. A kegyelet kifejezéseként Magyarország lobogója egész nap félárbócon marad a nemzeti gyásznapon.
13:03  Nagy a zűrzavar Szijjártó minisztériumában [19 óra 7 perce]
  Nincs szükség különösebb éleslátásra annak megállapításához, hogy a külügyek nem tartoznak az Orbán-kormány legsikeresebb területei közé. Ennek az állításnak az alátámasztására egyre több példa szolgál.
12:28  Az LMP szerint a szocialisták a Fidesz segítségére siettek [19 óra 42 perce]
  Az LMP szerint "a szocialisták a Fidesz segítségére siettek" azzal, hogy csak igen korlátozottan járulnának hozzá az információszabadságról szóló törvény módosítása alkotmánybírósági vizsgálatának kezdeményezéséhez.
12:27  Székesfehérváron tizenhét év után elfogtak egy csecsemőgyilkos anyát [19 óra 43 perce]
  Elfogtak egy 34 éves nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy még 1998-ban megölte és egy szeméttárolóba dobta újszülött gyermekét Székesfehérváron - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a rendőrség honlapján.
11:48  Az ORFK-szóvivője szerint visszaszorult a szervezett bűnözői csoporthoz nem kötődő embercsempészek tevékenysége [20 óra 22 perce]
  A rendőrség tapasztalatai szerint visszaszorult a szervezett bűnözői csoporthoz nem kötődő embercsempészek tevékenysége - mondta Csiszér-Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője kedden az M1 aktuális csatornán.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest