pénztárca kímélő megoldások
 
STOP.hu hírek  Vegyes hírek
 

2015. december 01, kedd

08:07  Elfogták a hétfői késes támadás elkövetőjét [1 óra 47 perce]
  Néhány órán belül beazonosították és elfogták a rendőrök azt a személyt, aki a gyanú szerint megszúrt egy férfit hétfőn egy budapesti trafik előtt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedd reggel.
07:27  Fokozott ellenőrzést rendelt el az országos rendőrfőkapitány az egész országra [2 óra 27 perce]
  Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el az ország egész területén - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata hétfő éjszaka.
07:21  Nekrológ Dóra Ottónak [2 óra 33 perce]
  Döbbenet, hogy ez az élettel teli ember nincs többé. Dóra Ottó halálhírét kommentálta így a Facebookon Lamperth Mónika volt szocialista miniszter.
07:17  Olvastam a hangulatjelentésben... [2 óra 37 perce]
  Állítólag jobban élünk, csak éppen ezt a fiatalok és az idősek sem így érzik. A KSH életszínvonal adataiból kimaradtak az oktatás és egészségügy rossz mutatói és senki nem tudja, valójában mi jöhet a létminimum számítás helyett. A hivatal ma már mintha a politikai kedve szerint "mérne".
04:47  A szakszervezetek a minimálbér 9, a garantált bérminimum 13 százalékos emelését támogatják [5 óra 7 perce]
  Négy nagy szakszervezeti tömörülés egységesen a minimálbér 9 százalékos és a garantált bérminimum 13 százalékos emelését támogatja - közölte Palkovics László, a Munkástanácsok elnöke az érintett szakszervezetek hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten.
02:47  Klik: várhatóan kedden befejeződik az informatikai rendszer újratelepítése [7 óra 7 perce]
  Várhatóan kedden befejeződik a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) költözésével összefüggő informatikai rendszer újratelepítése - közölte a központ hétfőn az MTI-vel.
01:47  Felmérés: a magyarok harmada rendszeres megtakarító [8 óra 7 perce]
  A magyar lakosság egyharmada havi rendszerességgel tesz félre pénzt, közülük minden második, a teljes lakosság mintegy ötöde rendelkezik nyugdíjcélú megtakarítással is - derült ki a Gránit Bank Zrt. és a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. megbízásából készült, 18-59 éves korosztályra reprezentatív felmérésből.
00:47  Az ivóvízközmű fejlesztésében segíthet a legújabb adatbázis [9 óra 7 perce]
  Az ivóvízközmű-vagyonról szóló, részletes gazdasági és műszaki jellemzőket tartalmazó adatbázis jött létre csaknem 4 milliárd forint uniós támogatásból, az adatok alapján a tulajdonosok - jellemzően az állam és az önkormányzatok - kellő részletességgel tudják nyilvántartani közműveiket, és megbízhatóan tervezhetik a fenntartáshoz szükséges forrásokat.

2015. november 30, hétfő

22:47  Vonattal ütközött egy személyautó Ágfalván, áll a vasúti forgalom [11 óra 7 perce]
  Vonattal ütközött egy személyautó hétfő délután a Győr-Moson-Sopron megyei Ágfalva belterületén, a balesetben az autó vezetője és utasa súlyosan megsérült, Bécsújhely (Wienerneustadt) és Sopron között áll a vasúti forgalom - tájékoztatta a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. szóvivője az MTI-t.
22:27  Újabb hétvégi ház égett Budaörsön [11 óra 27 perce]
  Kigyulladt egy húsz négyzetméteres hétvégi ház a budaörsi Frank-hegyen hétfő délután, az eset a helyszín azonossága miatt összefüggésben állhat a tavaly január óta tartó gyújtogatássorozattal - tájékoztatta a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-t.
21:47  Libegő épült Lillafüreden [12 óra 7 perce]
  Átadták a Lillafüred és a Miskolchoz tartozó üdülőövezet fölött magasodó Jávorhegy között közlekedő libegőt, a turisztikai-idegenforgalmi beruházás csaknem 685 millió forintba került - tájékoztatta a felvonót működtető Libegőpark Kft. az MTI-t hétfőn.
20:27  Fidesz: felháborító és veszélyes, hogy a DK a TEK-et támadja [13 óra 27 perce]
  A Fidesz véleménye szerint felháborító és veszélyes, amit a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció művel, amikor a Terrorelhárítási Központot (TEK) támadják. Így reagált a kormánypárt parlamenti frakciója a DK alelnökének hétfői szavaira.
20:07  Megemlékeztek az egy hónapja történt tragédiáról [13 óra 47 perce]
  Románia-szerte megemlékeztek hétfőn a hatvan emberéletet követelő, egy hónapja történt bukaresti tűzvész áldozatairól, miközben a baleset 67 sérültjét ápolják továbbra is hazai és külföldi kórházakban, közülük tízen pedig még nincsenek túl az életveszélyen.
20:07  Megemlékeztek az egy hónapja történt tragédiáról [13 óra 47 perce]
  Románia-szerte megemlékeztek hétfőn a hatvan emberéletet követelő, egy hónapja történt bukaresti tűzvész áldozatairól, miközben a baleset 67 sérültjét ápolják továbbra is hazai és külföldi kórházakban, közülük tízen pedig még nincsenek túl az életveszélyen.
19:47  Hoffmann Tamás lett a BÖSZ új társelnöke [14 óra 7 perce]
  Hoffmann Tamást, Újbuda polgármesterét választotta társelnökévé a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ) egyhangú szavazással.
19:37  Madárlátta álom: Seregélyes [14 óra 17 perce]
  Seregélyes. Egy település Fejér megyében. Amikor megvettem a vonatjegyet a székesfehérvári vasútállomáson, a pénztáros hölgynek felcsillant a szeme, kedvesen mosolygott, és jó utazást kívánt. Sokat ugyan nem kellett zakatolnom, amíg odaértem, de ahogy elindultam a falu művelődési központja felé, megértettem, miért kaptam tőle a biztató mosolyt.
19:27  Befejeződött a debreceni belvárosi rehabilitáció [14 óra 27 perce]
  Debrecen belvárosában szinte minden megújult az elmúlt években - mondta a város polgármestere hétfőn sajtótájékoztatón.
18:47  A precíziós gazdálkodást már több mint egymillió hektáron alkalmazzák az országban [15 óra 7 perce]
  Magyarországon a precíziós gazdálkodást, vagyis az informatikai helymeghatározáson, agrár GPS-rendszeren alapuló szántóföldi növénytermesztést jelenleg már több mint egymillió hektáron alkalmazzák - mondta a KITE Zrt. vezérigazgatója hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
18:27  Áder János a civilizációt veszélyeztető hatások megelőzésére szólított fel [15 óra 27 perce]
  A döntéshozók erkölcsi felelősségére mutatott rá és a klímaváltozás civilizációt veszélyeztető hatásainak megelőzésére szólított fel hétfőn Áder János köztársasági elnök az ENSZ 21. klímakonferenciája nyitónapján elmondott beszédében, a Párizs közeli Le Bourget-ban.
17:47  Iskolákban kezdett játékgyűjtésbe a Magyar Máltai Szeretetszolgálat [16 óra 7 perce]
  Több mint ezer iskolában kezdett karácsonyi játékgyűjtésbe a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) a szegény családokban élő gyerekek javára - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.
17:21  Az MSZP költségvetési átcsoportosítással növelné a felsőoktatási béreket [16 óra 33 perce]
  Az MSZP 40-42 milliárd forint átcsoportosítására tesz javaslatot a jövő évi költségvetés tartalékaiból annak érdekében, hogy a teljes felsőoktatási szférában átfogó béremelést lehessen megvalósítani.
17:07  Együtt: Orbán menekültügyben ismét kifelé viszi Magyarországot az EU-ból [16 óra 47 perce]
  Az Együtt szerint Orbán Viktor nem a magyar szempontokat, hanem "saját elhibázott politikáját" érvényesítette a vasárnapi EU-török csúcson, ezzel pedig nem a nemzeti érdeket képviseli, és Magyarországot kifelé viszi az Európai Unióból.
16:27  Vádat emeltek a rendőrségi adatokkal kereskedő rendőr főtiszt és társai ellen [17 óra 27 perce]
  Vádat emelt a rendőrségi adatokkal kereskedő rendőr főtiszt és társai ellen a Budapesti Nyomozó Ügyészség hivatali vesztegetés elfogadása és más hivatali bűncselekmények miatt - közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész hétfőn az MTI-vel.
13:49  Bővíti a hírközlési előfizetők jogait az NMHH decembertől [20 óra 5 perce]
  Bővíti a hírközlési előfizetők jogait a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) decembertől - tájékoztatta a szervezet kommunikációs igazgatósága hétfőn az MTI-t.
13:12  Az LMP nem delegál tagot az Olimpiai Védnökök Testületébe [20 óra 42 perce]
  A Lehet Más a Politika (LMP) nem delegál tagot az Olimpiai Védnökök Testületébe - közölte Schiffer András frakcióvezető hétfőn az MTI-vel.
12:47  Biztonsági konferencia összehívását sürgeti a DK [21 óra 7 perce]
  A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a múlt héten egyértelművé vált, hogy a kormány nem képes megvédeni a magyar embereket, ezért a párt azt kéri Áder János köztársasági elnöktől, hogy hívjon össze egy nemzeti biztonsági konferenciát - mondta a DK alelnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.
11:47  Távozik az OEP főigazgatója [22 óra 7 perce]
  November 30-ai hatállyal megszűnik Sélleiné Márki Mária, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főigazgatójának megbízatása - olvasható a hétfői Magyar Közlönyben.
11:21  Kovács László szerint Tóbiás jó vezető [22 óra 33 perce]
  "5 feltételnek kell eleget tenni ahhoz, hogy valaki egy vezetésben hasznos, érdemi munkát tudjon végezni. Tehetség, tudás, tapasztalat, teljesítmény és tisztesség. Csak az a jó vezető, aki mind az öt feltételnek megfelel, és van konkrét politikai programja" - fogalmazott Kovács László az MSZP volt elnöke, egykori külügyminiszter a TV2 Mokka című műsorában.
10:54  Elfogták a mátételki gyilkosság gyanúsítottját [23 óra 0 perce]
  Elfogták azt a 23 éves férfit, akit megalapozottan gyanúsítanak azzal, hogy a mátételki otthonában múlt csütörtökön holtan talált 80 éves asszonyt megölte - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hétfőn az MTI-t.
09:05  Szavazásokat készítenek elő a képviselők [1 napja]
  Az Országgyűlés mai ülésén a kedden elfogadni tervezett előterjesztéseket is megvitat. A képviselők a második ülésnapon átírhatják az állami földvagyont érintő - júniusban alaptörvényellenesnek minősített - törvénymódosítást, továbbá dönthetnek több hatósági illeték eltörléséről is.
08:37  A szentgotthárdi fideszes polgármester szerint Izrael állhat a párizsi merénylet mögött [1 napja]
  A Nyugat.hu nemrég számolt be arról, hogy a szeptemberben felállított, október közepére kiürült és november elején elbontott szentgotthárdi sátortábor helyén egy téliesített konténertábort építenek. Nem kellett sokáig várni, gyorsan jött a reakció nyilatkozatok formájában, ezekből az derült ki, hogy Szentgotthárdon nem lesz menekülttábor, a város tartalék helyszínként szerepel a hatóságok nyilvántartásában.
08:22  A magyar szegénység működik [1 napja]
  A KSH idén nyáron megszüntette a több mint két évtizede folytatott létminimum-számításait, mivel irreálisnak tartotta, hogy a magyarok 40 százaléka bizonyul potenciális szegénynek, mivel ennyien élnek a létminimum (2014-ben havi átlag 87 351 forint) alatt.
08:17  A szegénység vagy társadalmi kirekesztettség az EU népességének a negyedét, míg a magyar lakosságnak a harmadát érinti az Eurostat legutóbbi adatai szerint. A 2012-es mélyrepüléshez képest sok szempon [1 napja]
  A KSH idén nyáron megszüntette a több mint két évtizede folytatott létminimum-számításait, mivel irreálisnak tartotta, hogy a magyarok 40 százaléka bizonyul potenciális szegénynek, mivel ennyien élnek a létminimum (2014-ben havi átlag 87 351 forint) alatt.
08:07  Orbán kisajátíthatja az egész Várnegyedet? [1 napja]
  Nem áll le Orbán Viktor, nemcsak a Budavári Palotát, hanem a Polgárvárost is el akarja foglalni az államigazgatás részére. Számára már épül, csaknem 21 milliárd forintból a rezidencia, és 2017 végéig a két minisztériumot, a belügyet és a gazdasági tárcát is a Budai Várba telepít át.
07:02  Szavazásokat készítenek elő a képviselők [1 napja]
  Az Országgyűlés mai ülésén a kedden elfogadni tervezett előterjesztéseket is megvitat. A képviselők a második ülésnapon átírhatják az állami földvagyont érintő - júniusban alaptörvényellenesnek minősített - törvénymódosítást, továbbá dönthetnek több hatósági illeték eltörléséről is.
00:47  Párizsi klímacsúcs - A merényletek áldozataira emlékeztek a delegációk tagjai [1 napja]
  Egyperces csenddel emlékeztek a november 13-i merényletek 130 áldozatára a párizsi klímacsúcs delegációinak tagjai, akik vasárnap délután megkezdték az egyeztetéseket a klíma-megállapodásról a francia főváros közelében található Le Bourget kiállítócsarnokban, egy nappal a hivatalos megnyitó előtt, amelyre mintegy 150 állam- és kormányfő hivatalos.

2015. november 29, vasárnap

23:27  Megnyílt az Advent Budapesten téli fesztivál és karácsonyi vásár [1 napja]
  Az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtásával megnyílt az Advent Budapesten téli fesztivál és karácsonyi vásár vasárnap a Városháza parkban. Itt, valamint a Vörösmarty téren és a Szent István téren december 31-ig csaknem kétszáz programmal várják az érdeklődőket.
22:47  Átadták a nemzetiségi központot Baranyában [1 napja]
  Nemzetiségi-Roma Módszertani, Oktatási és Kulturális Központ (NeRok) jött létre Baranyában a nemzetiségi kultúra jobb megismerésére. A projekt záró rendezvényét vasárnap tartották a pécsi Gandhi Gimnáziumban.
21:05  Borús, esős idővel indul a december [1 napja]
  A jövő héten kezdetben szeles, borús, és inkább esős idő várható. December első napjaiban a ködös helyeken lehet hűvösebb, másutt akár 13 Celsius-fokig is melegedhet a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
20:47  EU-török csúcs - Orbán Viktor: kényszerbetelepítést nem fogadunk el [1 napja]
  Fizetni hajlandóak vagyunk, de kényszerbetelepítést nem fogadunk el - fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió és Törökország vezetőinek vasárnap Brüsszelben tartott rendkívüli csúcstalálkozója előtt.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen