pénztárca kímélő megoldások
 
STOP.hu hírek  Vegyes hírek
 

2014. szeptemper 16, kedd

15:05  Kigyulladt motorvonat a pontosság mai ellensége a MÁV-nál [14 perce]
  Kigyulladt egy motorvonat kedden Göd és Vác között, senki nem sérült meg, de a váci vasútvonalon 30-40 perces késésekre kell számítani - tájékoztatta a Mávinform az MTI-t.
14:27  Budapest nem egy egyszemélyes birodalom [52 perce]
  Budapest nem egy egyszemélyes birodalom, a város európaiságának záloga egy olyan autonóm városvezetés lehet, amely a jövőbe néző, vízióval rendelkező várospolitikát képvisel - erről a Magyar Liberális Párt (MLP) főpolgármester-jelöltje beszélt kedden Budapesten.
13:49  Az MSZP-ben keresik az új pártigazgatót [1 óra 30 perce]
  Szerdán dönthet az MSZP elnöksége a szombaton lemondott Velez Árpád pártigazgató utódáról. A Népszava értesülései szerint elképzelhető, hogy a jövőben nem ugyanaz a személy lesz a pártigazgató és a pártpénztárnok, így Velez helyére két tisztségviselő is kerülhet.
13:12  Az Országgyűlés jogtalanul korlátozta a képviselők szólásszabadságát [2 óra 7 perce]
  Az Együtt-PM-nek igaza volt, amikor az állította, hogy a Kövér László elnökölte Országgyűlés, illetve a Fidesz-kormány jogtalanul korlátozta képviselőik szólásszabadságát - reagált az Emberi Jogok Európai Bírósága elsőfokú ítéletére két volt képviselő, Szabó Rebeka és Karácsony Gergely kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
12:41  Kedden délután kezdik nyomtatni a szavazólapokat [2 óra 38 perce]
  Várhatóan kedden délután megkezdődhet az október 12-i önkormányzati és nemzetiségi választás szavazólapjainak nyomtatása - mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.
11:27  Újabb pofon az RTL-nek [3 óra 52 perce]
  Giró-Szász András kerülhet az állami reklámköltéseket egy kézbe terelő kormányzati médiaügynökség élére, amely januártól nemcsak a kormány, hanem az állami cégek reklámkiadásairól dönthet. A volt kormányszóvivő jó kapcsolatot ápol Habony Árpáddal, sajtóhírek szerint az ügynökség a kormányfő tanácsadójának "felségterülete" lenne.
10:49  Ötmillió forintos kerettel megkezdte segítségnyújtását az Ökumenikus Segélyszervezet [4 óra 30 perce]
  Ötmillió forintos kerettel megkezdte árvízi segítségnyújtását az Ökumenikus Segélyszervezet: a program első szakaszában mintegy félmillió forint értékű adományban részesül ötven rédicsi család.
09:12  Visszatérhetnek otthonukba a kitelepített falvak lakói [6 óra 7 perce]
  Visszatérhetnek otthonukba a vasárnap kitelepített két zalai falu lakói - tájékoztatta a katasztrófavédelmi régiós irányító törzs szóvivője kedden az MTI-t.
08:05  Halálra gázoltak egy férfit az M0-áson [7 óra 14 perce]
  Halálra gázolt egy férfit egy autó az M0-ás autóúton a hárosi Duna-hídon, a helyszíni szemle idejére a bal pályatestet teljes szélességében lezárták, a forgalmat Halászteleknél leterelik - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kedden hajnalban az MTI-vel.

2014. szeptemper 15, hétfő

23:27  Megindult a pécsi állatkert fejlesztése [15 óra 52 perce]
  Megkezdődött és jövő tavaszra be is fejeződik a pécsi állatkert ökoturisztikai élményparkká alakítása - közölte a baranyai megyeszékhely polgármestere az 1,2 milliárd forintos beruházás hétfői alapkőletételén.
22:59  Innovációs konferencia és szakkiállítás [16 óra 20 perce]
  Idén második alkalommal is megrendezik a kutatás-fejlesztési és innovációs konferenciát és startup kiállítást a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) főszervezésében október 16-17-én a fővárosban - mondta Spaller Endre, a NIH elnöke hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.
22:27  Rövidül a limfómás betegek kórházi ellátása [16 óra 52 perce]
  Az új terápiás eredményeknek köszönhetően öt percre rövidülhet az eddigi több órás kórházi tartózkodás a limfómás betegek esetében. A területen mutatkozó legújabb fejlesztés bizonyos non-Hodgkin limfómák esetén a has bőre alá beadható injekció, mely rövid idő alatt biztosítja az intravénásan adott szer összes előnyét - olvasható a Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány (MOHA) MTI-hez eljuttatott közleményében.
21:59  Együttműködik Budapest és Egerrel [17 óra 20 perce]
  Együttműködési megállapodást kötött Budapest és Eger városa, az erről szóló dokumentumot Tarlós István főpolgármester és Habis László (Fidesz-KDNP) polgármester írta alá hétfőn Budapesten.
21:37  Elhalasztotta a bíróság a döntést az FHB Ingatlanlízing ügyében [17 óra 42 perce]
  A Fővárosi Törvényszék szeptember 30-ra halasztotta az ítélethirdetést az FHB Ingatlanlízing Zrt. magyar állam elleni perében, és egyben elutasította a pénzügyi vállalkozás azon indítványát, hogy a bíróság forduljon az Alkotmánybírósághoz, valamint az Európai Unió bíróságához.
20:59  Nem szerepelt az MNB a költségvetési bizottság napirendjén [18 óra 20 perce]
  A költségvetési bizottság nem vette napirendjére a Magyar Nemzeti Bank felügyelő bizottsága éves munkájáról, és a jegybank közpénzből megvalósított befektetéseinek államháztartásra és államadósságra gyakorolt hatásairól szóló napirendi javaslatokat hétfői ülésén.
20:37  Minden eddiginél magasabb szinten tetőzhet a Mura [18 óra 42 perce]
  A valaha mért legmagasabb szintet is meghaladva, 530 centiméter körüli vízállással tetőzhet a Mura Letenyénél, ahol a folyó hétfő délben már majdnem elérte az eddigi maximális szintjét - közölte a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság hétfőn az MTI-vel.
19:49  A TEK főigazgatója szerint nem fenyeget komoly veszély [19 óra 30 perce]
  A magyar titkosszolgálatok és rendvédelmi szervek egybehangzó állásfoglalása, hogy szír, illetve iraki területeken jelenleg nem harcolnak magyar állampolgárok - mondta a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója, az Országgyűlés külügyi és nemzetbiztonsági bizottságának hétfő reggel tartott együttes, zárt ülése után újságíróknak.
19:27  Öt betörőt fogtak el Debrecenben [19 óra 52 perce]
  Elfogtak négy férfit és egy nőt, mert a gyanú szerint csaknem két tucat lakásba törtek be Debrecenben. A férfiakat előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság - közölte a városi rendőrkapitányság vezetője hétfőn sajtótájékoztatón.
18:54  Túró turbózás [20 óra 25 perce]
  A túró- és joghurtgyártást fejleszti a Sole-Mizo Zrt. egy uniós támogatással megvalósuló, 1,8 milliárd forintos költségvetésű projekt keretében - közölte a Bonafarm-csoporthoz tartozó cég közép-európai operációs igazgatója hétfőn Szegeden.
18:37  Vádat emeltek három fiatal ellen [20 óra 42 perce]
  Vádat emeltek három fiatal ellen, aki a gyanú szerint egy embert agyonvert, egyet súlyosan bántalmazott és kirabolt, egy kutyát pedig felakasztott tavaly márciusban Miskolc lyukóvölgyi városrészében - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.
17:27  Rezesová-per [21 óra 52 perce]
  Saját kérésükre két, a Rezesová-perben korábban eljáró szakértő ügyében soron kívüli eljárást folytat le a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara (MISZK) - tudatta a testület hétfőn közleményben az MTI-vel.
16:59  Határsértőket tartóztattak fel Csongrád megyében [22 óra 20 perce]
  Több csoportban összesen 341 határsértőt tartóztattak föl a rendőrök Csongrád megyében a hétvégén - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
16:37  Rendőrökre támadtak [22 óra 42 perce]
  A Budapesti Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt vádiratot nyújtott be két ember ellen, aki a vád szerint pár hónapja rátámadt három intézkedő rendőrre - közölte a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-vel.
15:59  Összehívná a DK a honvédelmi bizottságot [23 óra 20 perce]
  Újra az Országgyűlés honvédelmi bizottságának összehívását kezdeményezi a Demokratikus Koalíció az ukrán válság miatt.
15:27  Engedély nélkül tárolt fémhulladékot találtak Kalocsán [23 óra 52 perce]
  A pénzügyőrök 43,5 tonnányi, engedély nélkül tárolt fémhulladékot koboztak el Kalocsán - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense hétfőn az MTI-t.
14:27  Csökkenésre számítanak a tőzsdén [1 napja]
  Csökkenésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn az MTI által megkérdezett szakértők.
13:59  Apad a Rába [1 napja]
  Az éjszaka 494 centiméteres vízállással tetőzött a Rába, egyelőre még harmadfokú az árvízvédelmi készültség, de már azon a szakaszon is megindult a lassú apadás - tájékoztatta a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hétfő reggel az MTI-t.
13:41  Így oltja a tüzet az MNB [1 napja]
  Folyamatosan "oltják a tüzet" a jegybankban, miután a közvélemény felháborodott a 200 milliárd forintos alapítványtevésen, valamint a 20 milliárd forintot közelítő ingatlanvásárláson. A vélekedések szerint a közpénzek ilyen célú felhasználására nincs jogosítványa a Magyar Nemzeti Banknak, Matolcsy György jegybankelnök szerint viszont igen. A vita egyelőre eldöntetlen, sem a kormány, sem a tulajdonosi jogokat gyakorló nemzetgazdasági miniszter nem szólalt meg ez ügyben.
13:41  Lentiben már visszaköltözhetnek az emberek [1 napja]
  Lentiben visszatérhetnek házukba azok a kitelepítettek, akiknek még szombat hajnalban kellett elhagyniuk a lendvadedesi tározó elöntése miatt az otthonukat - tájékoztatta hétfőn a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.
12:59  6,5 milliárd forintos fejlesztés Gönyűn [1 napja]
  Januárban indulhat és jövő novemberre be is fejeződhet a Győrhöz közeli Gönyű kikötőjének 6,5 milliárd forintos fejlesztése - írja hétfői számában a Kisalföld.
12:37  Nem járnak vonatok Nagykanizsa és Gyékényes között [1 napja]
  Leállították a vasúti közlekedést hétfő délelőtt a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa-Gyékényes vonal egy szakaszán, miután az esőzések és a kilazult fák miatt Őrtilos és Gyékényes között le kellett zárni a vasúti pályát - közölte a Mávinform az MTI-vel.
12:27  SOS Gyermekfalu nyit Helvécián [1 napja]
  Lakásotthont nyit az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa a Bács-Kiskun megyei Helvécián szeptember 15-én. A Magyar Rádió Zrt. munkatársai is segítettek az otthon kialakításában - tájékoztatta a szervezet az MTI-t.
12:05  Baranyában három házat öntött el a víz [1 napja]
  Három házat öntött el a víz a Baranya megyei Kisvaszaron, emiatt három gyermeknek és kilenc felnőttnek kellett ideiglenesen kiköltöznie otthonából, őket a rokonoknál szállásolták el - közölte a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn kora hajnalban az MTI-vel.
11:37  Elfogták egy zuglói emberölés feltételezett elkövetőjét [1 napja]
  Elfogták azt a 31 éves férfit, aki a gyanú szerint a múlt héten megölt egy 47 éves nőt Zuglóban - jelentette be Sulányi Vilmos, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Bűnügyi Főosztálya Életvédelmi Osztályának alosztályvezetője hétfőn sajtótájékoztatón.
11:27  Lemondott Velez Árpád, az MSZP pártigazgatója [1 napja]
  Lemondott tisztségéről Velez Árpád, az MSZP pártigazgatója - erősítette meg Gőgös Zoltán, az ellenzéki párt elnökhelyettese az ezzel kapcsolatos sajtóhírt hétfőn az MTI-nek.
09:21  Szóváltás után három embert késelt meg életveszélyesen [1 napja]
  Három embert késelt meg egy győri kocsmában vasárnap délután egy helyi férfi - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
08:54  BKK: átszállásmentes összeköttetés Káposztás- és Békásmegyer közt [1 napja]
  Részben átalakítja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) békásmegyeri és a káposztásmegyeri buszhálózatot, ennek eredményeként átszállásmentes kapcsolat jön létre a két városrész között.
06:11  ELTEfeszt: interaktív programok és tanácsadás a jelentkezőknek [1 napja]
  Színes, interaktív programokkal, ingyenes pályaorientációs tanácsadással várják a középiskolás diákokat október 10-én Budapesten, az ELTEfeszten.
04:00  Szombathely legyen a minőségi élet városa [1 napja]
  A "Szombathely a minőségi élet városa" címet viselő választási programjukat ismertették a szocialisták és a velük választási szövetséget alkotó civil szervezetek hétfőn a vasi megyeszékhelyen.
03:55  Szanyi: veszélyes Orbán és Vona nacionalizmusa [1 napja]
  Az MSZP szerint a tartós európai béke legfontosabb záloga az országok közötti együttműködés, ehhez pedig nem szabad további teret engedni a nacionalista szólamoknak. Szanyi Tibor, a szocialisták EP-képviselője erről az Ukrán rejtélyek címmel tartott sajtótájékoztatóján beszélt vasárnap Budapesten.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest