pénztárca kímélő megoldások
 
STOP.hu hírek  Vegyes hírek
 

2014. augusztus 20, szerda

19:59  Bemutatták a pékszövetség ünnepi kenyerét [2 óra 19 perce]
  Augusztus 20-án mutatták be a nagyközönségnek a Magyar Pékszövetség Szent István-napi kenyérversenyének idei győztesét, a Várkapitány kenyere fantázianévre keresztelt rozskenyeret, amelyet a Magyar Ízek Utcájában kóstolhatnak meg az érdeklődők.
19:54  Indulnak a bankperek [2 óra 24 perce]
  Nem csak a devizahiteles polgárok, de a kölcsönt nyújtó bankok is bírósághoz fordulnak, hogy igazukat bizonyítsák. E hét pénteken kezdődik a Kéthely és Vidéke Takarékszövetkezet, jövő hét hétfőn pedig a K&H Bank pere, melyet az állam ellen indítottak a Fővárosi Törvényszéken.
19:41  Meg lehet tartani a tűzijátékot Budapesten [2 óra 37 perce]
  Az eddig beérkezett jelentések alapján az ünnepi tűzijátékot a terveknek megfelelően meg lehet tartani Budapesten - közölte a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal (HM NRH) szerdán kora este az MTI-vel.
17:49  Semjén: nem leszünk gyarmat [4 óra 29 perce]
  Szent István nem tűrte, hogy Magyarország része legyen a német-római császárságnak vagy a bizánci birodalom hűbérese legyen. Korábban a magyar nemzet akarata az volt, hogy nem leszünk Moszkva gyarmata, és most nem leszünk más világhatalmi központoknak sem a befolyási övezete, gyarmata, alárendelt népe - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az egri országzászló-emlékmű avatásán szerdán.
17:05  Átvette a Szent István Rend kitüntetést Kertész Imre [5 óra 13 perce]
  Rubik Ernő feltalálót és Kertész Imre írót a Magyar Szent István Renddel tüntette ki Áder János köztársasági elnök augusztus 20-án, az állami ünnepen a legfőbb közjogi méltóságok jelenlétében a Sándor-palotában.
16:21  Ismét lesz felsőoktatás Salgótarjánban [5 óra 57 perce]
  jövő év szeptemberétől újraindul a felsőoktatás Salgótarjánban - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkára szerdán Salgótarjánban sajtótájékoztatón.
16:05  Botka: a szabadságnak és a demokráciának mostanra Szeged a végvára lett [6 óra 13 perce]
  A történelem kiemelkedő pillanatai a közös ünnepek, amelyek kifejezik az együvé tartozást, bizonyítékai annak, hogy egy ország, egy nép, egy város nem csupán emberek sokasága, hanem közös lélek, közös sors - fogalmazott augusztus 20-ai ünnepi beszédében Botka László (MSZP) polgármester Szegeden.
15:59  Előre elcsalt választás [6 óra 19 perce]
  Nem vesznek részt az októberi önkormányzati voksoláson az EBESZ megfigyelői, de a szakértő szerint nem is a választás napján lehet számítani a visszaélésekre. A Fidesz-KDNP ugyanis már jó előre, a nemzetközi és alkotmányos előírásokat sértő módon gondoskodott arról, hogy a kormánypártok felé lejtsen a pálya.
15:05  Kenyeret osztott a polgármesterjelölt [7 óra 13 perce]
  Kétszáz darab félkilós kenyeret osztott ki segítőivel az arra járóknak szerdán a fővárosi Blaha Lujza téri aluljáróban az Együtt-PM VIII. kerületi polgármesterjelöltje, Erőss Gábor. Előzőleg sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy Kocsis Máté, Józsefváros fideszes polgármestere augusztus 20. minden üzenetét "lábbal tiporja"
14:37  Lázár: nyugodjon meg mindenki, megmarad a demokrácia [7 óra 41 perce]
  Hódmezővásárhely, 2014. augusztus 20., szerda (MTI) - Szent István napja, Magyarország születésnapja, a magyar állam megszületésének szimbolikus dátuma az építkezésről szól - jelentette ki Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Hódmezővásárhelyen.
14:12  MSZP: a mai állam nem demokratikus [8 óra 6 perce]
  Az MSZP elnöke szerint a jelenlegi állam nem demokratikus, hanem az önkény, az államkapitalizmus és a rendiség a sajátja.
13:49  Parkoló autókra hullottak az épületdarabok [8 óra 29 perce]
  Épületdarabok hullottak parkoló autókra a budapesti Király utcában, miután leszakadt egy lakatlan, kétemeletes társasház födémszerkezete, az épület életveszélyessé vált - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerda hajnalban az MTI-vel.
13:27  Egy napig nem demonstrálnak a miskolci romák [8 óra 51 perce]
  Az augusztus 20-ai ünnepre való tekintettel felfüggesztették demonstrációjukat azok a miskolci romák, akik augusztus 6-a óta a miskolci Szent István téren tiltakoznak a kilakoltatások ellen - tájékoztatta a helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke az MTI-t.
12:49  Áder is a tiszteletről beszélt [9 óra 29 perce]
  Áder János köztársasági elnök szerint az elmúlt ezer év nemzedékeinek sorsa azt taníthatta, hogy nekünk, magyaroknak az igazságunkat, az érdekeinket magunknak kell képviselnünk, és érdekeink gyakran csak mások érdekeivel együtt érvényesülhetnek.
12:27  Szijjártó most a németektől kért tiszteletet [9 óra 51 perce]
  Ha valaki úgy fogalmaz meg kritikát mással szemben, hogy azt semmilyen konkrétummal sem támasztja alá, akkor legkevésbé sem az európai értékek mentén cselekszik - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-vel, az európai ügyekért felelős német külügyi államminiszter nyilatkozatára reagálva.
11:37  Kompország elsüllyed? [10 óra 41 perce]
  A keleti nyitás politikájának meghirdetésével, az európai, liberális demokrácia-hagyományokkal szakítani akaró miniszterelnökkel és a minden lehetséges módon Oroszországgal való üzleteléssel Magyarország eltávolodott nyugati szövetségeseitől. Keleten azonban nem várnak minket tárt karokkal.
11:21  Hiába a vendégszeretet, falun is nyugtát kell adni a borról, pálinkáról [10 óra 57 perce]
  Nem addig a! Mondhatná az egyszeri finánc, ha egy autentikus háztáji vendéglátásba csöppenne be inspektálni, ahol Józsi bá épp a saját pálinkáját kínálná az arra vetődött turistának eladásra. A NAV tájékoztatása szerint a falusi turizmusban is vannak követendő eljárások (zárjegy, nyugtaadás), amelyeket nem ildomos kikerülni.
10:17  Két kilométer kerékpárút - 95 millió forint [12 óra 1 perce]
  Megkezdődött a Felsőzsolcától Arnótig tartó, csaknem két kilométer hosszúságú kerékpárút építése, a több mint 95 millió forintba kerülő út a tervek szerint november végére készül el - közölte a felsőzsolcai önkormányzat az MTI-vel.
09:37  Felfüggesztették demonstrációjukat a miskolci romák [12 óra 41 perce]
  Az augusztus 20-ai ünnepre való tekintettel felfüggesztették demonstrációjukat azok a miskolci romák, akik augusztus 6-a óta a miskolci Szent István téren tiltakoznak a kilakoltatások ellen - tájékoztatta a helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke az MTI-t.
08:37  A demokráciát nem tőlünk kell félteni! - mondta a kis diktátor [13 óra 41 perce]
  Ha valaki úgy fogalmaz meg kritikát mással szemben, hogy azt semmilyen konkrétummal sem támasztja alá, akkor legkevésbé sem az európai értékek mentén cselekszik - mondta Szijjártó az európai ügyekért felelős német külügyi államminiszter nyilatkozatára reagálva.
06:05  Tíz helyszínen várják a véradókat az ünnepen [16 óra 13 perce]
  Vidéken hét, a fővárosban pedig három helyszínen várja a véradókat a Magyar Vöröskereszt augusztus 20-án.

2014. augusztus 19, kedd

22:54  Egy magyar alkotmány [23 óra 24 perce]
  Államalapító szent királyunk napján a történeti alkotmányt is ünnepelhetnénk. Azt az alkotmányt, amely csaknem ezer évig szolgálta a mindenkori államvezetést, és amely éppen ezért egyidős az állammal, amelynek létalapját, létezésének indokát, legalitását adta.
22:05  Soltész: veszélyben vannak a kárpátaljai magyarok [1 napja]
  Szent István üzeneteiben arra tanít minket, hogy éljük meg hitünket, éljünk békében a más felekezethez vagy nemzetiséghez tartozó emberekkel; ezek az intelmek erősítik a magyar nemzetet és az egész világot - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Paszabon.
20:12  Mobil fallal védenék Vácot [1 napja]
  Vác Város Önkormányzata, egészében uniós támogatásból, nettó 1,8 milliárd forint becsült összegből kívánja megoldani a város déli részének árvízmentesítését - a védelem megépítésére kiírt nyílt tender a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
19:54  Együtt-PM: hamarosan az EU legszegényebb állama leszünk [1 napja]
  Az Együtt-PM véleménye szerint Magyarország hamarosan az Európai Uniós legszegényebb állama lesz - közölte az MTI-vel az Eurostat adataira hivatkozva a szövetség társelnöke. Szabó Tímea azt írta, hogy politikusaik olyan javaslatokat nyújtanak be az Országgyűlésnek, amelyek a családok és a gyermekek szegénységét is csökkentik.
19:37  Az LMP a családi napközikért aggódik [1 napja]
  Az LMP felszólítja Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert, tegye lehetővé a családi napközik létrehozásához megítélt uniós támogatások kifizetését, ha pedig ez nem lehetséges, a kormány nemzeti forrásból segítse ezek létrejöttét.
19:05  Kitüntetéseket adtak át a Belügyminisztériumban [1 napja]
  Állami kitüntetéseket és elismeréseket adott át Pintér Sándor belügyminiszter az augusztus 20-i állami ünnep alkalmából kedden Budapesten.
18:54  Három férfit gyanúsítanak a siófoki rablógyilkossággal [1 napja]
  Három férfit gyanúsít a rendőrség a pénteken Siófokon történt rablógyilkossággal - közölte Szijártó István, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi helyettese kedden Kaposváron sajtótájékoztatón.
18:41  Rengeteg pénzért pályáztak az MNB-hez [1 napja]
  Mintegy 260 millió forint értékben, 27 szervezettől, 43 pályázat érkezett a Magyar Nemzeti Bankhoz (MNB), a pénzügyi fogyasztóvédelmi civil háló támogatási programra - közölte a jegybank kedden az MTI-vel.
18:05  A Fidesz másik valósága [1 napja]
  Történelmi magasságban az államadósság, az Eurostat adatai szerint megállíthatatlanul terjed a szegénység, a társadalom egyre nagyobb rétegei csúsznak le. Ki a felelős mindezért? Közel öt év kormányzás után is a Fidesz szerint még mindig a baloldal a hibás mindenért.
16:37  Az MSZP szerint az agrárium fekete éve lesz az idei [1 napja]
  Az MSZP szerint a magyar agrárium fekete éve lesz az idei, a kormány ugyanis a termelőkkel szembefordulva a külföldi konkurenciát támogatja, mindezt pedig tetézi Oroszország embargója.
15:59  Tarlós önmagát cáfolta [1 napja]
  2019 végére lehet kész a 3-as metró teljes vonalának felújítása Tarlós István reményei szerint. A főpolgármester múlt héten az InfoRádió Aréna című műsorában még azt mondta, a munkálatok már 2016-ban, a szerelvények felújítása pedig még ebben az évben befejeződhetnek.
14:37  Komoly gondot okoz a gazdaságnak a kivándorlás [1 napja]
  A kivándorlás bérekre, termelékenységre, növekedésre és fenntarthatóságra gyakorolt hatásainak egyenlegét egyelőre nehéz megvonni, ezek részben attól függnek, hogy a kivándorlás üteme a jövőben hogyan alakul, illetve milyen mértékben térnek vissza a külföldön dolgozók a hazai munkapiacra - írja az MNB-tanulmányok legfrissebb "A kivándorlás hatása a hazai munkaerőpiacra" című elemzése.
12:27  Seszták buktatta le Orbánt [1 napja]
  A Formula1-es autóverseny közvetítési jogdíjának kifizetésére pótlólag, az általános kormányzati tartalék terhére - Orbán Viktor rendelete alapján 527 millió forintos támogatást kapott a Hungaroring Sport Zrt. Seszták most elárulta: nem is arra adták a pénzt.
10:12  Vádat emeltek egy török férfi ellen [1 napja]
  Emberölési kísérlet és lőfegyverrel visszaélés miatt vádat emeltek egy 45 éves török férfi ellen, aki tavaly márciusban, egy budapesti görög étteremben rálőtt azerbajdzsáni ismerősére - tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-t.
09:54  A Mazsihisz még nem döntötte el, tárgyal-e a kormánnyal szeptemberben [1 napja]
  A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) akkor tud válaszolni a Zsidó Közösségi Kerekasztallal kapcsolatos meghívásra, ha a Miniszterelnökséget vezető minisztertől megkapják az ülés tervezett programját, hogy a zsidó szervezetek megvitathassák.
09:37  A Felcsút is fizetheti a reklámadót [1 napja]
  Mi sem bizonyítja jobban, hogy Magyarország vállalkozóbarát állam: az augusztus 21-én már fizetendő reklámadó részleteiről az elvben hatáskör nélküli adóhatóság adja ki a részletszabályokat, augusztus 19-én. A NAV szerint a futball kluboknak is fizetniük kell majd.
08:54  Lezárták a Lánchidat [1 napja]
  Az augusztus 20-ai ünnepi rendezvények miatt már kedden lezárták a Lánchidat - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.
06:59  Orbán gengszterek és sarlatánok között [1 napja]
  Ismét szerkesztőségi cikkben kritizálta Orbán Viktort a The Washington Post.

2014. augusztus 18, hétfő

19:12  Brüsszel újra utal [2 napja]
  Hosszú hónapok kihagyása után ismét érkezik pénz az uniós kohéziós forrásokból - jelentette Csepreghy Nándor államtitkár. Reméljük, ezúttal valóban eltalálta a helyzetet, az utóbbi időben ugyanis - bár ez a szakterülete - nem igazán naprakész a témában.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc