pénztárca kímélő megoldások
 
STOP.hu hírek  Vegyes hírek
 

2014. október 23, csütörtök

22:37  Szén-monoxid-mérgezés Szendehelyen - két ember kórházban [30 perce]
  Szén-monoxid-mérgezést szenvedett két ember a Nógrád megyei Szendehelyen, kórházba szállították őket. A rétsági tűzoltók a helyszínen méréseket végeznek.
21:59  Jól teljesített tavaly a NÉBIH [1 óra 8 perce]
  Az országos főállatorvos elkészítette a múlt évről szóló élelmiszerlánc-biztonsági jelentését, amely az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia, a több éves terv és éves ellenőrzési terv végrehajtásáról, a célok teljesüléséről, valamint a felügyeleti díj felhasználásáról tájékoztatja az Országgyűlést.
20:41  Ritka állattal gazdagodott a nyíregyházi állatkert [2 óra 26 perce]
  Indiai páncélos rinocérosszal (Rhinoceros unicornis) gazdagodott a Nyíregyházi Állatpark, a berlini állatkertből csütörtökön érkezett fiatal nősténnyel már három, állatkertekben rendkívül ritka rinocérosz él a nyírségi megyeszékhelyen.
20:41  Ferge Zsuzsa: vissza kell szerezni mindenki közös szabadságát [2 óra 26 perce]
  Civil szervezetek aktívabb közéleti szerepvállalásáért tartottak tüntetést csütörtökön a fővárosi Blaha Lujza téren. A Tedd magad szabaddá! mottóval meghirdetett demonstráción felszólalók közül többen a kormányt bírálták, és azt hangoztatták, hogy a szabadságért mindenkinek tennie kell.
19:37  MÁV: Szajol körzetében elromlott egy biztosítóberendezés, késések két vonalon [3 óra 30 perce]
  Késésre kell számítani a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza, illetve a Budapest-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vasútvonalakon, mivel Szajol és Millér közt elromlott egy biztosítóberendezés.
19:12  LMP: 56 megmutatta, szembe lehet szállni a hatalommal [3 óra 55 perce]
  Az LMP szerint az 1956 októberében az ország szabadságáért harcolók bebizonyították, hogy a legreménytelenebb helyzetben is szembe lehet szállni a legfélelmetesebb hatalommal is.
18:05  Újra két vágányon zajlik a közlekedés Kaba és Hajdúszoboszló közt [5 óra 2 perce]
  Ismét két vágányon közlekednek a vonatok Kaba és Hajdúszoboszló között, miután befejezték a baleseti helyszínelést Hajdúszoboszló előtt, ahol halálra gázolt egy nőt a Budapestről Nyíregyházára tartó InterCity - közölte a Mávinform csütörtökön az MTI-vel.
17:37  Nemzetközi sajtó-össztüzet kapott Orbán [5 óra 30 perce]
  Több vezető európai lap is éles hangvételű cikkekben foglalkozott a héten Magyarországgal, az amerikai beutazási tiltással. A konzervatív oldaltól a baloldalig terjedő skálán szereplő lapok az internetadóval és a filmgyártással kapcsolatban is megszólták az illiberális államot építő Orbánt.
16:49  Fegyverest kapott el a TEK Karancsalján [6 óra 18 perce]
  Fegyvert és lőszert foglaltak le egy karancsaljai férfitól, akit a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége fogott el.
15:41  Orbán Szijjártót és Lázárt küldi magyarázkodni [7 óra 26 perce]
  A pávatáncnak véget kell vetni, mert ez az elmúlt 25 év nemzeti érdekeivel szembemegy, ami itt kialakult - ezt Szigetvári Viktor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
15:37  Erre volt jó az Orbán-Simicska háború [7 óra 30 perce]
  A pávatáncnak véget kell vetni, mert ez az elmúlt 25 év nemzeti érdekeivel szembemegy, ami itt kialakult - ezt Szigetvári Viktor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
14:17  Pénzt és más értékeket zsarolt ki áldozatából egy mátészalkai fiú [8 óra 50 perce]
  Hónapokon keresztül zsarolta 14 éves osztálytársát egy 16 éves fiú Mátészalkán. A zsarolót elfogták, beismerő vallomást tett - tudta meg a HavariaPress.
14:05  Intenzíven árad a Zala [9 óra 2 perce]
  A heves esőzések miatt intenzíven árad a Zala, a folyó vízszintje 2-2,5 métert emelkedett - tájékoztatta a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság csütörtökön az MTI-t.
13:12  Ökötárs: a KEHI tényekkel alá nem támasztva vádol [9 óra 55 perce]
  Az Ökotárs Alapítvány igazgatója szerint lehetetlen érdemben reagálni a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) által készített jelentésben szerepelő "tényekkel alá nem támasztott" vádakra.
12:05  Nyolc út járhatatlan belvíz miatt Vasban és Zalában [11 óra 2 perce]
  Nyolc mellékút van még lezárva vízátfolyások, valamint ár- és belvíz miatt a Dunántúlon - tájékoztatta Magyar Közút Nonprofit Zrt. csütörtökön az MTI-t.
11:54  Orbán méltatlan a hatalomra [11 óra 13 perce]
  Voltak korok, amikor nem arra voltak büszkék a világban, hogy az erkölcs nem politikai kategória. Tocqueville-nak még a XIX. század közepén is elég volt egy politikus elítélő minősítéséhez a jelző: méltatlanná vált a hatalomra.
11:41  Halálos gázolás Tárnokon, biciklis az áldozat [11 óra 26 perce]
  Kerékpárost gázolt halálra egy gépjármű Tárnokon október 23-án reggel.
11:17  A 301-es parcellában koszorúzott Áder János [11 óra 50 perce]
  Megkoszorúzta Nagy Imre és a névtelen 56-os hősök sírjait a rákoskeresztúri új köztemető 301-es parcellájában Áder János köztársasági elnök, valamint koszorúkat helyezett el a mártírok emlékhelyénél is.
10:41  Gallyazni indultak, megdőlt alattuk a daru [12 óra 26 perce]
  Két gallyazó férfi alatt dőlt meg egy daru a fővárosban, a munkások egy épület tetején várták ki, míg a tűzoltók lehozták őket.
10:37  Újra közlekedik a fogaskerekű [12 óra 30 perce]
  Csütörtöktől újra jár a fogaskerekű, a hidak felújítását befejezték - értesült a HavariaPress.
08:17  Indul az MSZP átalakítása [14 óra 50 perce]
  Jövő szerdára kiderül, milyen elveket követve alakítják át az MSZP szervezetét.
07:49  Tóbiás: ma is küzdeni kell a szabadságért [15 óra 18 perce]
  Az MSZP elnöke szerint ma is küzdeni kell a szabadságért. Tóbiás József erről az 1956-os forradalom és szabadságharc 58. évfordulójának előestéjén, szerdán beszélt Kaposváron.

2014. október 22, szerda

22:05  Áradnak a folyók és a patakok Vas megyében [1 napja]
  Áradnak a folyók és a patakok Vas megyében, a Rába szentgotthárdi és körmendi szakaszán elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el. Több patak is kilépett a medréből, a megye több pontján is homokzsákokkal, szivattyúzással védekeznek - tájékoztatta a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szerda délután az MTI-t.
21:12  Hiller: szabadság akkor létezik, ha az egyes ember is élvezi [1 napja]
  Az Országgyűlés szocialista alelnöke szerint szabadság igazából akkor létezik, ha az egyes ember is élvezi.
21:12  Orbán víziója [1 napja]
  Orbán Viktor az önkormányzati kampány értékelése során azt a víziót jelölte ki az ország számára, hogy 2018-ra lehetőség szerint senki se kapjon jövedelempótló támogatást, hanem aki akar, dolgozhasson. A Policy Agenda megvizsgálta, hogy mit is jelentene ez a gyakorlatban, illetve hogy eddig mit tett ennek érdekében a kormány.
20:12  Meg kell ismételni a polgármester-választást Ózdon [1 napja]
  Helyben hagyta a Debreceni Ítélőtábla a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei területi választási bizottság (tvb) pénteki döntését, így meg kell ismételni a polgármester-választást Ózdon - tájékoztatta Fórizs Ildikó, a táblabíróság szóvivője szerdán az MTI-t.
19:05  Elkezdődik a Budaörsi úti közúti csomópont építése [1 napja]
  Az előkészítést követően vasárnap elkezdődik a Budaörsi úti új, kétszintes közúti csomópont kiépítése a 4-es metró projekt részeként, Őrmezőnél sávelhúzásra, sebességkorlátozásra kell számítani - közölte a Fővárosi Önkormányzat, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV szerdán az MTI-vel.
18:41  Kerülje a Bem rakpartot, ha jót akar [1 napja]
  Szerdától szakaszosan lezárják a Bem rakpartot Budapesten a budai fonódó villamoshálózat építéséhez kapcsolódó vágány- és közműépítés miatt várhatóan jövő év novemberéig - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.
18:21  Meg kell ismételni a polgármester-választást Ózdon [1 napja]
  Helyben hagyta a Debreceni Ítélőtábla a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei területi választási bizottság (tvb) pénteki döntését, így meg kell ismételni a polgármester-választást Ózdon - tájékoztatta Fórizs Ildikó, a táblabíróság szóvivője szerdán az MTI-t.
17:21  Egy győri szavazókörben meg kell ismételni a választást [1 napja]
  Egy győri szavazókörben meg kell ismételni az október 12-ei önkormányzati választást - döntött pénteken a Győri Ítélőtábla.
17:21  Lázár Magyarországra hívja az illetékes norvég minisztert [1 napja]
  Magyarországra hívja Norvégia illetékes miniszterét Lázár János a Norvég Civil Támogatási Alap ügyében, miután lezárult a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) ezzel kapcsolatos vizsgálata. Ezt a Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be szerdán, a kormányülés alatt tartott szóvivői tájékoztatón.
17:05  Diplomáciai botrány: a helyzet egyre romlik [1 napja]
  A The New York Times is beszámolt a diplomáciai botránnyá dagadó korrupciós-kitiltós ügyről. Az amerikai fél szerint csak véletlen, hogy éppen Szijjártó Péter washingtoni útja előtt robbant a bomba. Balázs Péter volt külügyminiszter peddig arról beszélt lapunknak, hogy Orbán Viktor miniszterelnök lépései messze túlmennek azon, amit a NATO bármely tagjától eltűrne.
16:37  Lázár: a kormány belevág az államreformba [1 napja]
  A kormány belevág az államreformba, amelynek során tartósan határozza meg, hogy a befizetett adóért cserébe milyen szolgáltatásokra számíthatnak a választók - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány szerdai ülése alatt tartott szóvivői tájékoztatón.
15:59  Kétszázhúsz embert bocsátanak el a KKM-től [1 napja]
  Kétszázhúsz embert, vagyis minden negyedik dolgozót elbocsájtanak jövő héten a Külgazdasági és Külügyminisztériumból (KKM) - közölte az Origo szerdán. A portál értesüléseit Szijjártó Péter miniszter megerősítette.
14:41  Át kell világítani a NAV-ot [1 napja]
  Az LMP szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) teljes átvilágítására van szükség, mert ma már nem az a kérdés, hogy kik és hogyan csalnak, hanem az, hogy kinek az utasítására hunynak szemet a csalások felett - ezt Szél Bernadett társelnök mondta szerdai, Vágó Gábor volt képviselővel közösen tartott budapesti sajtótájékoztatóján.
13:54  A vegyipari szakszervezet tiltakozik az internetadó ellen [1 napja]
  A vegyipari szakszervezet a tájékozódáshoz és a tudáshoz való hozzáférés korlátozásaként értékeli a kormány internetadóra vonatkozó javaslatát. A szakszervezet támogat minden tiltakozó megmozdulást, amely ennek a tervnek a bevezetése ellen szerveződik - közölte a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) szerdán az MTI-vel.
13:41  Több utat lezártak az esőzések miatt [1 napja]
  Több mellékutat, útszakaszt lezártak Vas és Veszprém megyében az esőzések miatt - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményben szerdán az MTI-t.
12:37  Ujhelyi az Európai Bizottság állásfoglalását kéri [1 napja]
  Írásbeli kérdést nyújtott be szerdán Ujhelyi István, az EP szociáldemokrata frakciójának magyar delegációvezetője az Európai Bizottsághoz a kormány által Magyarországon bevezetni kívánt internetadóval összefüggésben - közölte az MTI-vel a képviselő irodája.
12:21  Internetadó: ennyit ér a Fidesz szava [1 napja]
  A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza az internetadóval kapcsolatos javaslatát - olvasható a párt közleményében. Sajnos nem ma adták ki e szöveget, amikor indokolt lenne, hanem 2008 áprilisában. Ma már támogatják a sosem látott nagyságrendű, új sarcot.
11:59  DK: a kormány haladéktalanul vonja vissza a javaslatot! [1 napja]
  A DK felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul vonja vissza az internetadó bevezetéséről szóló törvényjavaslatot, mert az szerintük mind a társadalmi fejlődés, mint az ország gazdasági érdekeivel szembemegy.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác
 

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya