pénztárca kímélő megoldások
 
STOP.hu hírek  Vegyes hírek
 

2015. április 27, hétfő

23:54  Az Emmi és az UNICEF gyermekbarát település díjat hirdetett [9 mp]
  Gyermekbarát település díjat hirdetett az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága és az UNICEF Magyar Bizottság Alapítványa. A közös programra olyan önkormányzatok jelentkezését várják, amelyek a fiatalokat bevonják az őket érintő helyi döntésekbe - jelentette be Novák Katalin államtitkár és Danks Emese, az alapítvány ügyvezető igazgatója hétfőn egy III. kerületi játszótéren tartott sajtótájékoztatóján.
23:12  Az unió azonnal mondja fel az Altus-szerződést! [42 perce]
  Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő szerint az Európai Bizottságnak azonnal fel kell mondania a Gyurcsány Ferenc magántulajdonában álló Altus Zrt.-vel kötött, 1,5 milliárd forint értékű szakértői szerződést, mivel az az európaellenes sztereotípiákat erősíti.
22:37  A pápai Hirtenberger autóipari vállalatnál ötven új munkahely létesült [1 óra 17 perce]
  Ötven új munkahely jött létre a mintegy 1,4 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően a pápai Hirtenberger Automotive Safety Hungary járműbiztonsági rendszereket gyártó vállalatnál - tájékoztatta a cég vezetője hétfőn az MTI-t.
21:49  A végrehajtói kamara határozatait megvizsgálja az IM [2 óra 5 perce]
  Az Igazságügyi Minisztérium (IM) megvizsgálja a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara közgyűlésén hozott határozatok törvényességét.
21:37  Az egri vár kazamata-rendszere megújul és kibővül [2 óra 17 perce]
  Az egri vár felújításának második ütemében megkezdődik a kazamata rekonstrukciója, illetve kibővítése is, ezért május 4-én átmenetileg bezár a vár földalatti erődrendszere - közölte Berecz Mátyás, a Dobó István Vármúzeum igazgatója hétfői sajtótájékoztatóján Egerben.
20:49  Együttműködési lehetőségek a rendőrség és a közterület-felügyelet között [3 óra 5 perce]
  Számos területtel lehetne szélesíteni a rendőrség és a közterület-felügyelet együttműködését, például a 14 éven aluliak alkoholfogyasztásának ellenőrzésével - mondta a belügyminiszter hétfőn Budapesten, a Duna-palotában, ahol megalakult a Megyei Jogú Városok Szövetségének közterület-felügyelőket összefogó kollégiuma.
20:12  Ha a fiataloknak van jövőjük, akkor az egész ország emelkedik [3 óra 42 perce]
  Ha a fiataloknak van jövőjük, akkor az egész ország emelkedik - mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az idén nyolcadik alkalommal megrendezett Szakma Sztár Fesztiválon Budapesten, a Hungexpo területén.
19:37  A fővárosi úthálózat digitális felmérése heteken belül elkészül [4 óra 17 perce]
  Két-három hét múlva naprakész adatokkal lesz feltöltve a teljes fővárosi fenntartású, a tömegközlekedés által érintett úthálózatra vonatkozó digitális adatbázis - közölte Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes hétfőn Budapesten.
19:12  Magyarországra érkezett Tóásó Előd [4 óra 42 perce]
  Magyarországra érkezett hétfő délután Tóásó Előd, aki fegyveres felkelés vádja miatt hat évet töltött börtönben Bolíviában.
18:59  Kun-Mediátor - Mintegy négyszáz feljelentés érkezett az ügyben [4 óra 55 perce]
  Mintegy négyszáz feljelentés érkezett a Kun-Mediátor-üggyel kapcsolatban eddig a nyomozás során, de ez a szám folyamatosan növekszik - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.
18:49  Jogerősen is előzetesben marad a zalaegerszegi emberölés gyanúsítottja [5 óra 5 perce]
  Jogerősen is előzetes letartóztatásban marad az a 21 éves zalaegerszegi férfi, aki a gyanú szerint április 11-én éjjel a zalai megyeszékhely parkerdőjében meggyilkolta gimnazista barátnőjét - tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője hétfőn az MTI-t.
18:49  A belvárosi ingatlaneladások során legalább 10 milliárdos kár keletkezett [5 óra 5 perce]
  Minimum tízmilliárd forintos kár keletkezett 2008-tól a Belvárosban az önkormányzati tulajdonú ingatlanok értékesítésekor - mondta Juhász Péter, az Együtt alelnöke hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.
18:49  Magyar drogcsempészt vettek őrizetbe Nápolyban [5 óra 5 perce]
  Őrizetbe vett egy 45 éves magyar férfit az olasz csendőrség hétfőn Nápolyban, mert a férfi által vezetett furgonban három kilogram heroint találtak elrejtve.
18:12  Életszerű ítélet született az egyházmegye és az önkormányzat szerint [5 óra 42 perce]
  A Hajdúdorogi Metropólia érseke és Nyíregyháza polgármestere szerint életszerű és megnyugtató döntést hozott a nyíregyházi Huszár-telepi általános iskola ügyében a Kúria.
17:37  Görögország vészhelyzetbe került [6 óra 17 perce]
  Alekszisz Ciprasz görög kormányfő vasárnap este telefonon segítséget kért Angela Merkel német kancellártól az államcsőd veszélyének elhárításához - írta a Bild című német lap hétfőn.
16:49  A következő három évben a kkv-k negyede indulna uniós pályázatokon [7 óra 5 perce]
  Tíz kis- és középvállalkozásból (kkv) hat hallott az új uniós pályázati ciklusról, minden negyedik vállalkozás pedig tervezi is pályázat beadását az uniós támogatások elosztását végző Széchenyi 2020 programban - derül ki a Budapest Bank kutatásából.
16:12  A budapesti Jászai Mari térnél lévő rakparti felhajtót több napra lezárták [7 óra 42 perce]
  Közműmunkák miatt hétfő délelőtt lezárták a Margit híd pesti hídfőjétől délre eső rakparti felhajtósávot a Jászai Mari térnél, a korlátozás csütörtök kora estig lesz érvényben - közölte a Budapesti Közlekedési Központ az MTI-vel.
16:05  Főleg a stressz az oka a munkahelyi baleseteknek [7 óra 49 perce]
  A munkabalesetek száma az elmúlt három évtizedben ugyan negyedére csökkent, 2014-ben azonban 14 százalékkal nőtt az előző évhez képest; ebben az évben 19 661 munkahelyi baleset volt Magyarországon, közülük 78 halálos - mondta Nesztinger Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) Munkafelügyeleti Főosztályának vezetője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón, amelyet az április 28-i munkavédelmi világnap alkalmából rendeztek.
16:05  DK: hagyja abba a kormány a boltbezárási törvény toldozgatását! [7 óra 49 perce]
  A Demokratikus Koalíció (DK) felszólítja a kormányt, hogy hagyja abba boltbezárási törvény toldozgatását, "mert az egész úgy menthetetlen ahogy van".
15:37  Hosszú távon is alkalmazható lesz a Richter méhmióma elleni szere [8 óra 17 perce]
  Zöld utat kapott az Európai Gyógyszerügynökségtől (EMA) a Richter Gedeon méhmióma elleni eredeti készítményének hosszú távon való alkalmazása, a szer eredetileg műtét előtti kezelésre kapott forgalomba hozatali engedélyt, a hosszú távú alkalmazás lehetővé teszi majd a méhmióma okozta panaszok megszűnését.
14:54  Szerdán a városüzemeltetési rendszer felülvizsgálatáról is tárgyalhatnak [9 óra 0 perce]
  A városüzemeltetési rendszerhez kapcsolódó egyes korábbi döntések módosításáról is tárgyalhat a Fővárosi Közgyűlés szerdán. A javaslat szerint a rendszert azért vizsgálták felül, hogy a városigazgatóság el tudja látni a városüzemeltetési társaságok szakmai koordinálását, gazdasági és irányítási feladatait a fővárosi önkormányzat fő irányítási jogainak biztosítása és megerősítése mellett.
14:37  A TR Investment tőzsdei kereskedését felfüggesztette a jegybank [9 óra 17 perce]
  Felfüggesztette a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a TR Investment Nyrt. tőzsdei részvényeinek kereskedését hétfőtől, és hatmilliós bírságot szabott ki a cégre, mert a társaság a jegybank kötelezése ellenére sem tette közzé 2013. évi jelentését, megsértve ezzel a tőkepiaci törvényt.
14:12  Egy férfi ötven külföldinek állíttatott ki hamis okmányokat [9 óra 42 perce]
  Több mint ötven külföldi állampolgárnak állított ki hamis magyar okmányokat két közigazgatási hivatali ügyintéző, akit egy közvetítőként fellépő férfi vesztegetett meg a gyanú szerint - közölte a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-vel.
13:27  Hegyeshalomnál ismeretlen eredetű élelmiszert találtak [10 óra 27 perce]
  Ötmillió forint értékű, az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszerben (ekáer) nem nyilvántartott szállítmány nyomán egy raktárnyi ismeretlen eredetű élelmiszert és műanyag dobozokat találtak a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) munkatársai Hegyeshalomnál - közölte a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatóságának sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.
12:49  A kisteleki sajtgyárban történt munkahelyi baleset miatt vádat emeltek [11 óra 5 perce]
  Három férfi ellen emelt vádat az ügyészség a kisteleki sajtgyárban történt munkahelyi baleset miatt - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t. 2013-ban a hűtőrendszerből kiáramló ammónia egy munkásnak életveszélyes sérüléseket okozott, egy másik dolgozó pedig könnyebben megsérült
12:12  Érkeznek a bevallási ajánlatok [11 óra 42 perce]
  Több mint 375 ezer adózó kérte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közreműködését a személyijövedelemadó-bevallás elkészítésében az idén, a hivatal az adózóknak a bevallási ajánlatot április 30-áig postázza, illetve az ügyfélkapuval rendelkezőknek elektronikusan küldi meg - tájékoztatott a NAV hétfőn.
11:27  A testület közlekedésfejlesztések előkészítéséről is dönthet [12 óra 27 perce]
  A Külső Bécsi úti és az újpalotai villamosvonal megtervezéséről, valamint a Fogaskerekű vasút fejlesztésének előkészítéséről is dönthet szerdán a Fővárosi Közgyűlés.
10:49  Informatikai rendszereket fejlesztenének több mint félmilliárdból [13 óra 5 perce]
  A Főpolgármesteri Hivatal informatikai rendszereinek több mint félmilliárd forintos fejlesztéséről is dönthet a Fővárosi Közgyűlés szerdán.
10:49  Az első negyedévben nőtt a Mapei árbevétele [13 óra 5 perce]
  Az építőipari segédanyagokat, víz- és hőszigetelő rendszereket gyártó Mapei Kft. első negyedévi árbevétele 16,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest - jelentette be a társaság hétfőn.
10:12  Főembereit rúgja ki Orbán [13 óra 42 perce]
  A Fidesz új, politikai napilappá avanzsált újságja, a Napi Gazdaság számolt be arról: Fazekas Sándor földművelési minisztert hamarosan kipenderíti Orbán Viktor a kormányból. Vele együtt - bár tőle függetlenül - Vida Ildikó NAV-elnök széke is erősen inog.
10:12  A felsőoktatás átalakítása a jövő héten a kormány elé kerülhet [13 óra 42 perce]
  A jövő szerdai ülésén már biztosan tárgyalni fog a felsőoktatás átalakításáról a kormány - mondta a Kossuth rádió 180 perc című műsorában a kormányszóvivő hétfőn reggel.
10:05  Az OTP web-fizetési rendszere akadozott [13 óra 49 perce]
  Átmenetileg lassult az OTPdirekt web-fizetési rendszer hétfő reggel, a működést helyreállították - közölte az OTP Bank az MTI érdeklődésére.
09:37  A menekültproblémának az unió nem okozója, hanem elszenvedője [14 óra 17 perce]
  Magyarországnak is az az álláspontja, hogy az Európai Unió nem okozója a menekültproblémának, inkább az elszenvedője, abban az értelemben, hogy kezelnie kell a helyzetet - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.
08:49  Példátlan, hogy egy volt kormányfő cége vizsgálja az uniós költéseket [15 óra 5 perce]
  Példátlannak nevezte a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában, hogy a Gyurcsány Ferenc volt kormányfő érdekeltségében tartozó Altus Zrt. is részt vesz az európai uniós költések vizsgálatában.
08:27  Hatmilliárd forintnyi álszent pökhendiség [15 óra 27 perce]
  6000000000 forint. A most meghirdetett új nemzeti konzultációval együtt összesen ennyi közpénzt tapsol el az illiberális kormányzat álszent és irányított módon megfogalmazott kérdőívekre, fidesz-propagandával sújtott tájékoztató levelekre.
08:21  Tűz ütött ki egy Aranykéz utcai mélygarázsban [15 óra 33 perce]
  Tűz ütött ki Budapest belvárosában egy Aranykéz utcai mélygarázsban hétfő hajnalban - tudatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
08:17  A képviselők szavazásokat készítenek elő [15 óra 37 perce]
  Az Országgyűlés mai ülésén tárgyalhatja utoljára a kedden elfogadni tervezett nyolc előterjesztést, köztük azt, amely a világörökségi területekre is kiterjesztené az üzletek kötelező vasárnapi zárva tartását, ugyanakkor a többi napon lehetővé tenné, hogy a jelenlegi reggel hat óra helyett már fél ötkor kinyithassanak a boltok.

2015. április 26, vasárnap

21:37  Siklóernyőst mentenek Pilisborosjenőnél [1 napja]
  Szerencsétlenül landolt a Pilisborosjenő fölötti Nagy-Kevély hegy sziklás részén egy siklóernyős, a sérült mentése megkezdődött - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője vasárnap este az MTI-vel.
18:12  Ezért nem kiszámítható a gazdaság [1 napja]
  Már a jövő évi költségvetés és adótörvények tervezetét tárgyalja - állítólag - a kormány, azt azonban még mindig nem lehet tudni, idén mekkora lesz a reklámadó. Orbán Viktor miniszterelnök a kiszámítható gazdaságpolitikát hangsúlyozza - a cégek pedig hetekkel a bevallás előtt nem tudnak még semmit.
14:37  Késésekre kell készülni a záhonyi vasútvonalon [1 napja]
  Kábelvágás miatt késésekre kell készülni a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony vasútvonalon - közölte a Mávinform vasárnap délután az MTI-vel.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen