pénztárca kímélő megoldások
 
STOP.hu hírek  Vegyes hírek
 

2015. március 06, péntek

16:21  Sallai R. Benedek az egyezmény kockázatait vizsgálja [20 perce]
  Sallai R. Benedek, a parlament fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke Kövér László házelnök felkérésére levélben keresi meg az EU-s tagállamok környezet- és természetvédelemmel, foglalkoztatással, illetve vidékfejlesztéssel foglalkozó társbizottságait, hogy minél előbb derüljön ki, milyen valós kockázatokat rejt az EU és az Egyesült Államok között tervezett szabadkereskedelmi megállapodás (TTIP).
15:49  Jogerősen veszített az állam elleni perben a Porsche Bank [52 perce]
  Az elsőfokú bíróság ítéletét megváltoztatva, tisztességtelennek mondta ki a Fővárosi Ítélőtábla pénteki ítélethirdetésén a Porsche Bank általános szerződési feltételeibe foglalt kamat megállapítást.
15:49  Megindult a forgalom a 49-es főúton [52 perce]
  Befejeződött a műszaki mentés és megindult a forgalom a 49-es főút vajai szakaszán, ahol korábban lakóépületnek, kerítésnek és telefonoszlopnak csapódott egy kamion - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője péntek délután az MTI-vel.
15:17  Giró-Szász szerint, Matteo Renzi az orbáni úton jár [1 óra 24 perce]
  "Matteo Renzi az orbáni úton jár, ez is a fordulatot mutatja Európa Oroszország-politikájában" - jelentette ki Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár pénteken az MTI-nek.
14:54  Jelentősen nőtt az érdeklődők száma a CIB-nél, a K&H-t telefonon keresik [1 óra 47 perce]
  A CIB Banknál az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt az érdeklődő ügyfelek száma a korábbi hónapok átlagához képest, és várhatóan az elszámolási tájékoztatók kiküldését követően ez még inkább jellemző lesz, míg a K&H-nál a héten nem nőtt észrevehetően az érdeklődés, de leginkább telefonon keresik a bankot - közölte a két pénzintézet az MTI érdeklődésére.
14:21  150 milliárd forint közlekedésfejlesztési támogatásról dönthet nyáron az unió [2 óra 20 perce]
  Magyarország első körben 17 közlekedésfejlesztési beruházással pályázik az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) forrásaira, a március elején benyújtott, nettó 150 milliárd forint összköltségű beruházásokról az Európai Bizottság értékelését követően nyáron várható támogatói döntés - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pénteken az MTI-vel.
13:49  Vádemelést javasol az NNI egy embercsempész bűnszervezet tagjai ellen [2 óra 52 perce]
  Két afgán és egy magyar állampolgár által vezetett embercsempész bűnszervezet tagjai ellen nyújtott be vádemelési javaslatot a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) - közölte pénteken a rendőrség a honlapján.
13:41  Orbán és a kattanó bilincs [3 óra 0 perce]
  Nem állunk harcban senkivel, így kibékülni sem kell, de azért a csőben már bent van a golyó és az is biztos: a következő három év harcosabb lesz, mint az előző ciklus - e belső ellentmondásoktól nem teljesen mentes szöveget ma reggel adta elő a miniszterelnök, akinek hiányzik a bilincs kattanása.
13:21  A K&H Bank veszített az állammal szemben [3 óra 20 perce]
  Az elsőfokú ítéletet részben megváltoztatva, egészében elutasította a K&H Bank keresetét a Fővárosi Ítélőtábla pénteki határozathirdetésén Budapesten
12:49  Börtönbüntetésre ítélték a halálos balesetet okozó, osztrák férfit [3 óra 52 perce]
  Halálos közúti baleset gondatlan okozásában és a segítségnyújtás elmulasztásában bűnösnek mondta ki és börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Körmendi Járásbíróság azt az osztrák férfit, aki még 2013 októberében terepjárójával Körmend közelében elütött egy kerékpárost, majd cserbenhagyta áldozatát, aki belehalt sérüléseibe - közölte az MTI-vel pénteken Tóth András, a Szombathelyi Törvényszék szóvivője.
12:49  Kamionbaleset miatt lezárták a 49-es utat [3 óra 52 perce]
  Lakóépületnek, kerítésnek és telefonoszlopnak csapódott egy kamion péntek délelőtt a 49-es főút vajai szakaszán, az utat teljes szélességében lezárták - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.
12:17  Likviditási kölcsönt nyújt az OBA részére az MNB [4 óra 24 perce]
  A jegybank likviditási kölcsönt nyújt az Országos Betétbiztosítási Alapnak (OBA), hogy az 20 munkanapon belül kártalaníthassa a DRB bankcsoport betéteseit - közölte a Magyar Nemzeti Bank honlapján pénteken.
11:54  Az 1849-es szolnoki csatára emlékeznek nagyszabású hadijátékkal [4 óra 47 perce]
  Több nemzet katonái, lovas huszárok és dragonyosok csapnak össze az ország egyik legjelentősebb és legnagyobb létszámú hadijátékán, mellyel az 1849-es csatára emlékeznek Szolnokon szombaton.
11:37  Feljelentést tesz az MSZP [5 óra 4 perce]
  Az MSZP ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a Buda-Cash-ügyben bűnpártolás, hivatali hatalommal való visszaélés és vesztegetés elfogadása miatt.
11:37  A Budán talált robbanótestet elszállítják [5 óra 4 perce]
  Elszállítják azt a második világháborús robbanótestet, amelyet a XI. kerületi Alsóhegy utcában találtak pénteken - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje az MTI-t.
11:21  A harcos miniszterelnök [5 óra 20 perce]
  Orbán Viktor miniszterelnök szerint a mostani négyéves ciklus az előzőhöz képest "sokkal inkább tele lesz belpolitikai harcokkal", amelyekbe "bele kell állni". A kormányfő ezt pénteken mondta a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, amelyben kitért a Buda-Cash-ügyre is, ellenőrzést sürgetve az összes brókercégnél.
11:05  Egy MNB-feljelentés ügyében négy embert őrizetbe vett a rendőrség [5 óra 36 perce]
  Négy embert vettek őrizetbe a Magyar Nemzeti Bank (MNB) feljelentése nyomán csütörtökön sikkasztás gyanúja miatt indított eljárásban - közölte a rendőrség pénteken a honlapján.
10:59  Világháborús robbanótestet találtak Budán [5 óra 42 perce]
  Újabb második világháborús robbanótestet találtak a XI. kerületi Alsóhegy utcában - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje az MTI-t pénteken.
10:49  Intézkedő rendőrt sodort el egy román kamionos [5 óra 52 perce]
  Intézkedő rendőrt sodort el egy román kamionos Nagylaknál, a járőr nem sérült meg - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.
10:21  Hivatalos felkérés jött a magyar részvétel növelésére [6 óra 20 perce]
  Csütörtökön megérkezett az Egyesült Államok hivatalos felkérése, hogy Magyarország növelje az Iszlám Állam elleni nemzetközi fellépésben való részvételét - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter péntek reggel a TV2 Mokka című műsorában.
10:17  Semmit nem lehet tudni az állami rezsicégről [6 óra 24 perce]
  A kormány tervei szerint heteken belül átrajzolja a magyar (elsősorban lakossági) energiapiacot az Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. az állami rezsicég. Noha évek óta szervezi a vállalatot a miniszterelnökség, Lázár János tucatnyi, a cégre vonatkozó kérdés közül csak egyre tudja a választ.
09:54  Már van 280 bérlőjelöltje a Veszprém megyei Megyernek [6 óra 47 perce]
  A január végi meghirdetés óta már 280 bérlőjelöltje akadt a Veszprém megyei Megyernek, amelyet napi 210 ezer forintér bárki kibérelhet - tájékoztatta a falu polgármestere az MTI-t.
09:21  Emelkedtek az üzemanyagárak [7 óra 20 perce]
  Emelte bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.
09:05  Rákay Philip igazi arca [7 óra 36 perce]
  Júliusig marad az MTV vezérigazgató-helyettese Rákay Philip, utána pedig külső műsorgyártó lesz, s azt a pozíciót töltheti be, amit korábban az Orbán Viktor miniszterelnökkel összebalhézó Simicska Lajos, illetve az ő érdekeltségei, melyek milliárdos árbevételre tettek szert.
08:59  Lázár és a reklámadó [7 óra 42 perce]
  A magyarországi reklámadó-törvény felfüggesztését is kilátásba helyezte az Európai Bizottság (EB) Lázár János szerint, ezért a kabinet heteken belül módosítja a jogszabályt - a Miniszterelnökséget vezető miniszter legkorábban a március 11-i kormányülésen tesz konkrét javaslatot.
08:49  Negatív kampányra készül a Fidesz Tapolcán [7 óra 52 perce]
  Sok tanulsággal bír a Fideszben a súlyosan elbukott veszprémi választás: az egyik az, hogy a helyiek elmismásolták a negatív kampányt, mert a térség korábbi jelöltjének, a helyben népszerű Navracsics Tibornak nem volt erre szüksége. Az atv.hu. kormányzati forrásokból úgy értesült: a Fideszt rendkívül érzékenyen érintette, hogy a baloldali Kész Zoltán 10 százalékkal verte a fideszes Némedi Lajost, ezért Tapolcán ismét megmutatják a párt harcos arcát.
08:49  A mostani lesz az utolsó vasárnap, amikor még nyitva tarthat minden üzlet [7 óra 52 perce]
  Ez az utolsó hét, amelynek vasárnapján még korlátozás nélkül tarthatnak nyitva az üzletek.
08:49  Részlegesen felfüggesztették a Hungária Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét [7 óra 52 perce]
  A Magyar Nemzeti Bank a társaságnál észlelt szabálytalanságok miatt csütörtök esete részlegesen felfüggesztette a Hungária Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét, felügyeleti biztost rendelt ki a céghez és büntető feljelentést is tett az illetékes rendőr-főkapitányságon - közölte a jegybank péntek reggel honlapján.
08:21  Számos lépést tett a kormány az energiahatékonyság növelése érdekében [8 óra 20 perce]
  A magyar kormány az elmúlt időszakban számos lépést tett az energiahatékonyság növelése érdekében, a 2014-2020-as uniós támogatási időszakban pedig az egyes operatív programok keretében lehetőség nyílik a lakáscélú energiahatékonysági fejlesztések támogatására is - mondta Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár az MTI-nek abból az alkalomból, hogy pénteken tartják az Energiahatékonyság Nemzetközi Napját.
07:41  10,928 milliárd forint adózott nyereséget ért el az OTP a tavalyi utolsó negyedévben [9 óra 0 perce]
  Az OTP Bankcsoport a tavalyi utolsó negyedévben 10,928 milliárd forint konszolidált adózott nyereséget ért el, ami felülmúlja az elemzői várakozásokat, és több mint 7,5-szerese az előző év azonos időszaki nyereségnek, 2014 egészében azonban 102,258 milliárd forintos veszteséget szenvedett el az OTP, a 2013-as, 64 milliárdot meghaladó plusz után.
06:59  Szijjártó Péter most délre nyitna [9 óra 42 perce]
  Szijjártó Péter előterjesztésben javasolta Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy július elsejével induljon el a déli nyitás stratégiája, amelynek fókuszában Afrika és Latin-Amerika áll.
06:12  Hadat kell üzenni a mezeipockoknak [10 óra 29 perce]
  A növényvédelmi hatóság arra hívja fel a gazdálkodók figyelmét, hogy haladéktalanul mérjék fel a mezeipocok-fertőzöttséget a veszélyeztetett területeken, és rendszeresen kövessék nyomon a károsító egyedszámának alakulását.

2015. március 05, csütörtök

21:21  Megalapították a Boldog Ceferino Képzési Intézetet [19 óra 20 perce]
  A Kárpátalján kialakult helyzetről is tárgyalt, továbbá cigánypasztorációs képzési intézetet alapított és a római katolikus misekönyv új magyar kiadásáról döntött kétnapos tavaszi ülésén a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Budapesten.
20:05  Jogerősen kényszergyógykezelésre ítélték a kulcsi gyilkost [20 óra 36 perce]
  Jogerősen kényszergyógykezelésre ítélték a kulcsi gyilkosságok elkövetőjét, a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön kihirdetett végzésében helybenhagyta a Székesfehérvári Törvényszék döntését a kónyi férfi ügyében.
19:54  Feljelentést tesz az LMP a MET-ügyben [20 óra 47 perce]
  Az LMP hivatali visszaélés és hűtlen kezelés gyanújával ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a MET Magyarország Energiakereskedő Zrt. gázszerzési gyakorlatának ügyében - jelentette be a párt társelnöke csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.
18:49  Az MSZP átvilágítaná a budapesti kórházak államosítását [21 óra 52 perce]
  Az MSZP egy munkacsoport megalakítását tervezi, amely a következő hónapokban átvilágítaná a budapesti kórházak államosítása óta eltelt, három éves működését.
18:21  A francia Michelin bővíti nyíregyházi gumiabroncsgyárát [22 óra 20 perce]
  Tovább bővíti nyíregyházi gyárát a gumiabroncs-gyártással foglalkozó Michelin Csoport, a 40 millió eurós (12,2 milliárd forint) beruházás megvalósítása idén kezdődik és 2017 végére fejeződik be - közölte a francia óriáscég közleményben csütörtökön az MTI-vel.
17:49  MSZP: Áder tisztázza szerepét a bankcsoport létrejöttében [22 óra 52 perce]
  Az MSZP szerint Áder János köztársasági elnök is aktív szerepet játszott a Buda-Cash érdekeltségi körébe tartozó bankcsoport létrejöttében azzal, hogy 2013-ban nem írta alá a takarékszövetkezeti törvényt, hanem visszaküldte azt a parlamentnek.
17:41  A dolgozók túlmunkája működteti az egészségügyet [23 óra 0 perce]
  Elméletileg már nem lenne garantálható a betegbiztonság, a gyakorlatban is csak azért működik, mert az orvosok és szakdolgozók "a hátukon viszik" az ellátást - derült ki a Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) és a Szinapszis közvélemény-kutató cég közös, betegbiztonságra irányuló reprezentatív felméréséből.
17:21  Már külső szakértők is vizsgálják az inkubátorból kiesett csecsemő esetét [23 óra 20 perce]
  Az intézmény szakemberei mellett külső szakértők is vizsgálják a debreceni Kenézy kórház egyik inkubátorából kiesett csecsemő esetét - közölte a kórház szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen