pénztárca kímélő megoldások
 
STOP.hu hírek  Vegyes hírek
 

2014. november 24, hétfő

09:41  Varga: ezen a héten szavaz a forintosításról az Országgyűlés [7 perce]
  A parlament ezen a héten szavazhat a devizahiteles mentőcsomaghoz benyújtott módosító javaslatokról, egy új elem került a rendszerbe, az árfolyamgátasokat érintő forintosítási lehetőség, így ezzel együtt fogják a képviselők megszavazni a devizahitelek forintosítását szabályozó törvényt - mondta Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter az M1 Ma reggel című műsorában hétfőn.
07:35  Legyőzhető a Fidesz [2 óra 13 perce]
  Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint bebizonyosodott, hogy demokratikus keretek között is legyőzhető a Fidesz. Tóbiás József vasárnap este, a választási eredmények ismeretében azt mondta, az újpesti választók tiltakozásukat fejezték ki, hogy nem mehet tovább a kormányzás ebben a formában.
06:56  Nem fogunk szavazni a prostizásról [2 óra 52 perce]
  A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) vasárnap esti ülésén nem hitelesítette azt a népszavazási kezdeményezést, amely szerint bűntettet követne el az, aki prostituált szexuális szolgáltatását igénybe veszi és ezt fél évig terjedő szabadságvesztéssel lehetne büntetni.

2014. november 23, vasárnap

21:35  Kihúzták a lottón az élet, a világmindenség, meg mindent [12 óra 13 perce]
  A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 47. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
20:49  A jövő héten már havat is kaphatunk [12 óra 59 perce]
  A jövő héten többször is várható csapadék, s az eső mellett helyenként már havazásra is készülni kell. A leghidegebb órákban többfelé fagypont alatt alakul a hőmérséklet, néhol akár mínusz 4 Celsius-fokig is hűlhet a levegő - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.
20:27  Nagyon kikapott a Fidesz Újpesten - az MSZP-s Horváth Imre nyert [13 óra 21 perce]
  Horváth Imre, a Magyar Szocialista Párt jelöltje nyerte az újpesti időközi országgyűlési képviselő-választást a szavazatok 90,36 százalékos feldolgozottsága után közzétett adatok szerint.
20:21  Nagyon kikapott a Fidesz Újpesten [13 óra 27 perce]
  Horváth Imre, a Magyar Szocialista Párt jelöltje nyerte az újpesti időközi országgyűlési képviselő-választást a szavazatok 90,36 százalékos feldolgozottsága után közzétett adatok szerint.
18:17  Ez biztos nem a Szabad Nép híre? [15 óra 31 perce]
  Az Országos Diákparlament szekciói által delegált szerkesztőbizottság 42 pontos ajánlást fogalmazott meg hétvégi, székesfehérvári ülésén, a dokumentumot vasárnap személyesen nyújtották át a köznevelésért felelős államtitkárnak. Czunyiné Bertalan Judit a felvetett kérdésekről egyeztetésre hívta a diákparlament képviselőit.
16:54  Orbán: háború van a szomszédos Ukrajnában [16 óra 54 perce]
  A jelenlegi helyzetben elsőbbséget élveznek a biztonsági kiadások - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Vilniusban, miután a litván elnök és kormányfő társaságában megtekintette a litván fegyveres erők napja alkalmából rendezett katonai díszfelvonulást.
16:12  Együtt: veszélyben van az emberek tulajdon- és szabadságjoga [17 óra 36 perce]
  Szelényi Zsuzsanna szerint veszélyben van az emberek tulajdon- és szabadságjoga Magyarországon. Ennek egyik példája a kormány és a Fidesz "hadjárata" a kiskereskedelem bizonyos szereplői ellen - mondta az Együtt független országgyűlési képviselője vasárnap a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján.
15:54  Vona 120 százalékot vár a párt önkormányzati képviselőitől és polgármestereitől [17 óra 54 perce]
  A Jobbik elnöke szakmailag és emberileg legalább 120 százalékos teljesítményt vár a párt önkormányzati képviselőitől és polgármestereitől. Vona Gábor erről vasárnap beszélt az érintetteknek a Gyarapodó Magyarországért Alapítvány budapesti konferenciáján.
15:34  Több nagy kiterjedésű sérülést találtak a forráskúti áldozat testén [18 óra 14 perce]
  A rendőrorvos több nagy kiterjedésű sérülést talált a Forráskúton meggyilkolt áldozat testén - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap. Az MTI információi szerint a tettes különös kegyetlenséggel végzett a 22 éves nővel.
14:12  Az LMP szerint munkahely- és otthonteremtésre van szüksége Újpestnek [19 óra 36 perce]
  A munkahely- és otthonteremtést, illetve a szociális biztonság megerősítését képviselné az Országgyűlésben az LMP újpesti képviselőjelöltje. Kanász-Nagy Máté vasárnap, Újpest központjában tartott sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy milliárdos látványberuházások helyett a helyiek hétköznapi problémáit oldaná meg.
12:49  Az Emmi a gyed extrát dícséri [20 óra 59 perce]
  A félévi adatokhoz képest szeptember végére csaknem másfélszeresére emelkedett a gyed extrában részesülő kisgyermekes családok száma - nyilatkozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a kormányzati honlapnak.
12:34  Részvételi arány Újpesten - 10,31 százalék [21 óra 14 perce]
  A választásra jogosultak 10,31 százaléka, 8044 ember járult az urnákhoz a vasárnapi újpesti időközi országgyűlési képviselő-választáson délelőtt 11 óráig a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint.
11:05  Eddig nem pörögtek rá a választásra Újpesten [22 óra 43 perce]
  A választásra jogosultak 3,37 százaléka, 2632 ember járult az urnákhoz a vasárnapi újpesti időközi országgyűlési képviselő-választáson délelőtt 9 óráig a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.
10:49  Egy fiatal férfit gyanúsítanak a gyilkossággal [22 óra 59 perce]
  Egy fiatal helybéli férfit gyanúsítanak annak a forráskúti nőnek a meggyilkolásával, akinek a holttestét szombaton találták meg, a gyanúsított elismerte a bűncselekmény elkövetését - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-t.
10:21  Kétszáz MSZP-s aktivista lepte el a piacot [23 óra 27 perce]
  Most vasárnap arról dönt Újpest, hogy csatlakozik-e azokhoz a tiltakozókhoz, akik az elmúlt hetekben tízezrével azt mondták: elég volt az Orbán-kormányból. Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője szombat reggel az újpesti piac mellett tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, "a kétharmad lebontható".
10:12  Gázolt az IC Hajdúszoboszlónál [23 óra 36 perce]
  Elgázolt egy embert Hajdúszoboszló állomáson a Záhonyból Budapest-Nyugati pályaudvarra tartó Kraszna-Latorca InterCity vonat vasárnap reggel - közölte a Mávinform az MTI-vel.
09:49  Rendezvények lesznek az ELTE-n a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján [23 óra 59 perce]
  Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) több karán tartanak rendezvényeket november 25-én, a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján: az állam- és jogtudományi kar hallgatói szervezetei konferenciát, a tanító- és óvóképző kar a NANE Egyesülettel együttműködve workshopot szerveznek.
07:12  Négy évet késett a forintosítás [1 napja]
  A bankok oldaláról nézve szigorítanak a forintosítás feltételein a törvénytervezethez benyújtott javaslatok. Az ügyfelek szemszögéből pedig lazul a kötöttség, többeknek lesz módjuk van arra, hogy hitelük lejártáig továbbra is deviza alapon törlesszenek. A banki szakemberek egy pénteki tanácskozáson egyhangúan foglaltak állást, hogy négy évet késett a kormány a devizahitelek kivezetésével, a forintosítással, ami súlyos politikai és szakmai hiba volt.

2014. november 22, szombat

20:05  Nő a szegénység, a gyerekek ezt különösen megszenvedik [1 napja]
  A szegénység folyamatosan nő, amit a gyerekek különösen megszenvednek - erről Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő és Gőgös Zoltán, a párt elnökhelyettese beszélt pénteki, budapesti sajtótájékoztatójukon.
16:54  Andy Vajna szemet vetett a Tv2-re [1 napja]
  A miniszterelnökkel jó viszonyt ápoló Andrew G. Vajna tűnt fel a Tv2 környékén, amivel az Orbán-Simicska háborút is megsínylő csatorna újra maga mögött tudhatja a kormányt. A hvg.hu úgy tudja, a filmügyi kormánybiztos két friss műsor-projektjével jelentkezett a Tv2-nél, és állami hirdetések is megjelentek az adónál, miközben az RTL Klub újabb nem várt akadályba ütközött.
16:41  Rétvári: az oktatás minden területére több pénz jut jövőre [1 napja]
  A jövő évi költségvetési javaslat szerint az oktatás minden szintjére több pénz jut, egyebek mellett a középfokú oktatásra is; a kormány semmi olyan intézkedést nem tervez, amely pedagógusok elbocsátásával járna - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szombaton budapesti sajtótájékoztatóján.
16:33  Halálos közlekedési baleset történt Csurgó közelében [1 napja]
  Halálos közlekedési baleset történt szombat délután Csurgó és Berzence között, az utat lezárták - tájékoztatta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata az MTI-t.
15:12  Gyilkosság áldozata lett egy 22 esztendős nő [1 napja]
  Gyilkosság áldozata lett egy 22 esztendős forráskúti nő, holttestét szombaton találták meg - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
14:49  A Jobbik a külföldön élők szavazásának könnyítését javasolja [1 napja]
  A Jobbik országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezi a külföldön tartózkodó magyar állampolgárok szavazásának könnyebbé tételét.
14:36  Gyurcsány bevallotta, hogy a baloldal áll a megmozdulások mögött [1 napja]
  A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke megint hazudott, mert néhány napja még úgy tett, mintha távol tartaná magát az elmúlt időszak tüntetéseitől, szombaton viszont "bevallotta, hogy valójában a baloldal áll a megmozdulások mögött".
13:27  A kormány nyomorba dönti az országot [1 napja]
  Magyarországon tíz óvodás gyerek közül legalább négy éhezik, mélyszegénységben él - derült ki az Eurostat adataiból, a magyar Statisztikai Hivatal ugyanis nem közli a szegénységben élőkről szóló számokat. Eközben a kormány 182 milliót von el a gyermekjóléti szolgálattól, hogy sportolókat jutalmazzon.
13:21  MSZP: a kormány oktatáspolitikája nem szolgálja az ország érdekeit [1 napja]
  Az MSZP szerint a kormány oktatáspolitikája nem szolgálja a magyar gyerekek és így Magyarország érdekeit - mondta Kunhalmi Ágnes, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombaton Budapesten sajtótájékoztatón, ahol Hiller István az általa vezetett platform javaslatait ismertette az MSZP megújítására.
12:59  Elkészült a Magyar zarándokút dél-alföldi szakasza [1 napja]
  Elkészült a Magyar zarándokút dél-alföldi szakaszának fejlesztése, 206 kilométer hosszan egyebek mellett pihenőket alakítottak ki és útjelző eszközöket helyeztek el. A beruházás záró konferenciáját szombaton tartják a Bács-Kiskun megyei Solton.
12:27  Ölt a szén-monoxid a fővárosban [1 napja]
  Szén-monoxid-mérgezés következtében meghalt egy ember a főváros VIII. kerületében szombaton - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes-szóvivője az MTI-t.
12:17  LMP: az emberek megüzenhetik Orbán Viktornak, hogy elegük van [1 napja]
  Az LMP szerint a vasárnapi újpesti időközi országgyűlési választás jó lehetőség arra, hogy az emberek megüzenjék Orbán Viktornak: elegük van a korrupcióból, a szegénységből.
11:41  Kiskorúval került szexuális kapcsolatba egy férfi Zalában [1 napja]
  Szexuális erőszak miatt javasolnak vádemelést a zalai rendőrök egy 26 éves férfi ellen, aki egy interneten megismert 11 éves lánnyal közvetlenül is szexuális kapcsolatba került - közölte szombaton a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.
11:17  MSZP: a kétharmad lebontható [1 napja]
  Az MSZP szerint most vasárnap arról dönt Újpest, hogy csatlakozik-e azokhoz a tiltakozókhoz, akik az elmúlt hetekben tízezrével azt mondták: elég volt az Orbán-kormányból. Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője szombat reggel az újpesti piac mellett tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, "a kétharmad lebontható".
10:59  Totális támadás a magánnyugdíjpénztárak ellen [1 napja]
  Fel akarja számolni a kormány a megmaradt magánnyugdíjpénztárakat is: Varga Mihály tervezete szerint azok a pénztárak, melyeknél a taglétszám 70 százalékát nem éri el a befizetők száma fél éven belül, az lehúzhatja a rolót. A hatálybalépés ideje nem világos, mint ahogy az sem, hogy mi lesz a befizetett pénzekkel. Rossz ómen, hogy a magánnyugdíjak államosításakor megígért egyéni számlákból nem lett semmi, a pénz pedig köddé vált.
10:37  Schmuck Andor bízik a győzelemben [1 napja]
  Schmuck Andor, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának jelöltje azt mondja, bízik abban, hogy az újpesti időközi országgyűlési választáson nyerni fog, ezáltal egy újfajta, nem konfrontatív, nem ellenségkereső, hanem megoldásbarát politika kerülhet a parlamentbe, és képviselethez jut az igazságosság, a szolidaritás és az esélyegyenlőség.
10:27  Illegális fémtelepet számoltak fel Abonyban [1 napja]
  Illegális fémtelepet számoltak fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a Pest megyei Abonyban - tájékoztatta a NAV vám- és jövedéki szóvivője szombaton az MTI-t.
10:12  Helyreállt a forgalom Szajol és Törökszentmiklós között [1 napja]
  Helyreállt a menetrend szerinti vasúti forgalom Szajol és Törökszentmiklós között, miután a MÁV szakemberei helyreállították a vasúti jelző- és biztosítóberendezést - tájékoztatta a a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-t.
09:12  Illegális fémtelepet számoltak fel Abonyban [2 napja]
  Illegális fémtelepet számoltak fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a Pest megyei Abonyban - tájékoztatta a NAV vám- és jövedéki szóvivője szombaton az MTI-t.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár