pénztárca kímélő megoldások
 
STOP.hu hírek  Vegyes hírek
 

2014. október 22, szerda

13:54  A vegyipari szakszervezet tiltakozik az internetadó ellen [7 perce]
  A vegyipari szakszervezet a tájékozódáshoz és a tudáshoz való hozzáférés korlátozásaként értékeli a kormány internetadóra vonatkozó javaslatát. A szakszervezet támogat minden tiltakozó megmozdulást, amely ennek a tervnek a bevezetése ellen szerveződik - közölte a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) szerdán az MTI-vel.
13:41  Több utat lezártak az esőzések miatt [20 perce]
  Több mellékutat, útszakaszt lezártak Vas és Veszprém megyében az esőzések miatt - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményben szerdán az MTI-t.
12:37  Ujhelyi az Európai Bizottság állásfoglalását kéri [1 óra 24 perce]
  Írásbeli kérdést nyújtott be szerdán Ujhelyi István, az EP szociáldemokrata frakciójának magyar delegációvezetője az Európai Bizottsághoz a kormány által Magyarországon bevezetni kívánt internetadóval összefüggésben - közölte az MTI-vel a képviselő irodája.
12:21  Internetadó: ennyit ér a Fidesz szava [1 óra 40 perce]
  A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza az internetadóval kapcsolatos javaslatát - olvasható a párt közleményében. Sajnos nem ma adták ki e szöveget, amikor indokolt lenne, hanem 2008 áprilisában. Ma már támogatják a sosem látott nagyságrendű, új sarcot.
11:59  DK: a kormány haladéktalanul vonja vissza a javaslatot! [2 óra 2 perce]
  A DK felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul vonja vissza az internetadó bevezetéséről szóló törvényjavaslatot, mert az szerintük mind a társadalmi fejlődés, mint az ország gazdasági érdekeivel szembemegy.
11:21  MSZP: a kormány vonja vissza az adótörvény-javaslatot! [2 óra 40 perce]
  Az MSZP azt követeli, hogy a kormány azonnal vonja vissza az adótörvény-javaslatot, terjesszen be újat, amiben már nem szerepel az internetadóra vonatkozó indítvány.
11:17  Egy vasárnap eltűnt túrázó holttestét találták meg a Pilisben [2 óra 44 perce]
  Eltűnt egy 65 év körüli gyakorlott túrázó vasárnap Pilisborosjenő térségében, holttestét a barlangi mentők kedden találták meg egy sziklás területen - tájékoztatta a Pest Megyei Kutató-mentő Szolgálat vezetője szerdán az MTI-t.
10:49  Navracsicstól elvették az állampolgárságot [3 óra 12 perce]
  A várakozásoknak megfelelően az Európai Bizottság új elnöke átszabta Navracsics Tibor biztosi portfólióját: kikerült belőle az állampolgársági téma, helyét a sport vette át. Az Európai Parlament pedig megint Magyarországról vitatkozott.
10:41  A vihar miatt eddig kétszáz esethez riasztották a tűzoltókat [3 óra 20 perce]
  Mintegy kétszáz esethez riasztották éjfél és reggel 8 óra között a katasztrófavédelem tűzoltó egységeit a viharos időjárás miatt - tájékoztatta a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának helyettes szóvivője szerda délelőtt az MTI-t.
10:05  Ez lehet Navracsicsból [3 óra 56 perce]
  Navracsics Tibor magyar uniós biztosjelölt számára a kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai területet és a sportügyeket szánja Jean-Claude Juncker. Az Európai Bizottság megválasztott elnöke ezt szerdán Strasbourgban, az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén jelentette be.
08:37  Jön a vihar! Narancs riasztást adtak ki [5 óra 24 perce]
  A viharos szél veszélye miatt csaknem az egész Dunántúlra narancssárga, másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat. Az érintett területeken már a következő órákban előfordulhatnak óránként 90 kilométer feletti széllökések.
07:41  Lázár-Zoltai: szerelmi házasság [6 óra 20 perce]
  Számtalan támadás és belső kritika ellenére is kitart a miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János a tanácsadóvá kinevezett Zoltai Gusztáv mellett. Lapunk annak próbált utána járni, mi áll e kapcsolat hátterében?
06:18  Hídfelújítás miatt három hétre lezárják a Galgaguta és Bercel közötti utat [7 óra 43 perce]
  Péntektől, várhatóan három hétre lezárják Nógrád megyében a Galgaguta és Bercel közötti utat, a közlekedőknek kerülőutakon kell haladniuk - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője kedden az MTI-vel.

2014. október 21, kedd

22:49  Szabolcsban is megalakult a megyei közgyűlés [15 óra 12 perce]
  Megalakult az új Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Közgyűlése Nyíregyházán kedden. A testület ismét Seszták Oszkárt, a Fidesz-KDNP jelöltjét választotta meg térségi helyhatósági elnöknek.
21:49  Jobbik: széles körben be kell vezetni a fordított áfázást [16 óra 12 perce]
  A Jobbik álláspontja szerint minél szélesebb körben be kell vezetni a fordított áfázást, emellett azonnal csökkenteni kell az alapvető élelmiszerek áfáját.
21:41  Cserhátszentivánon is repetázhatnak voksolásból [16 óra 20 perce]
  Megismétlik a polgármester-választást a Nógrád megyei Cserhátszentivánon, mert az október 12-ei választás nyertese a területi választási bizottság (tvb) határozata szerint két szórólap terjesztésével megtévesztően befolyásolta a választói akaratot.
21:21  Beinthet a tömegközlekedésnek az ítéletidő [16 óra 40 perce]
  A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) azt kéri az utasoktól, hogy tájékozódjanak az aktuális forgalmi állapotról, mielőtt elindulnak szerdán, mert a várható szélsőséges időjárás számos járat közlekedését befolyásolhatja.
20:54  A DK a nemzetbiztonsági törvény módosítását kezdeményezi [17 óra 7 perce]
  A Demokratikus Koalíció (DK) a nemzetbiztonsági törvény módosítását kezdeményezi, hogy a jövőben a kormánytagoknak és a köztisztviselői kar tagjainak haladéktalanul jelenteniük kelljen, ha szerepelnek beutazási tilalmi listán, vagy kitiltották őket valamelyik országból.
20:41  Három helyettest szeretne Tarlós [17 óra 20 perce]
  Tarlós István, az újraválasztott főpolgármester elképzelései szerint Szeneczey Balázs marad a fejlesztési, Bagdy Gábor a pénzügyi, gazdasági, vagyoni helyettese, Szalay-Bobrovniczky Alexandra pedig "humánhelyettesként" dolgozna a jövőben. A főpolgármester erről kedd este az Inforádió Aréna című műsorában beszélt.
20:27  Kitiltás-gate: kormányzati hazugságok [17 óra 34 perce]
  Orbán Viktor semmiről sem tud. A magyar állam tehetetlen az amerikai információk nélkül. Az egész csak nyomásgyakorlás az USA részéről, amiért Orbán kritizálni merte a liberális demokráciát - ilyen és ehhez hasonló, orbitális hazugságukkal igyekszik elmaszatolni a kétharmad a kitiltás-gate-et.
19:17  Lopott osztrák lapvibrátort is találtak a rendőrök [18 óra 44 perce]
  Ausztriából ellopott nagy értékű munkagépeket találtak meg Sajópetriben a magyar rendőrök - mondta el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek.
18:27  Fokozatváltás a felsőoktatásban címmel új koncepció készült [19 óra 34 perce]
  Elkészült a Fokozatváltás a felsőoktatásban című új felsőoktatási koncepció. A dokumentum, amelyet keddi ülésén vitatott meg a Felsőoktatási Kerekasztal, a következő 15 év legfontosabb céljait és feladatait jelöli ki.
17:54  Navracsics mélyen hisz az európai integrációban [20 óra 7 perce]
  Navracsics Tibor mélyen hisz az európai integrációban, meglátása szerint semmiképpen sem kell átgondolni Magyarország uniós tagságát, az ország Európához tartozik, "itt van a helyünk".
17:49  Nem lesz megemlékezés a 301-es parcellánál a mostoha időjárás miatt [20 óra 12 perce]
  A várható rossz időjárás miatt elmarad a szerda délelőttre a rákoskeresztúri Új Köztemető 301-es parcellájánál tervezett megemlékezés, amelyen Áder János államfő fővárosi és határon túli diákokkal helyezett volna el virágokat a mártírok sírjainál - közölte a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal (HM NRH) kedden délután az MTI-vel.
17:21  Megerősítik az országos egészségügyi intézeteket [20 óra 40 perce]
  A kormány célja, hogy megerősítse az országos egészségügyi intézeteket, és kiemelten kívánja támogatni őket - jelentette ki az egészségügyért felelős államtitkár kedden Budapesten.
16:27  Takarodjon a közéletből Kecel fideszes polgármestere! [21 óra 34 perce]
  Az MSZP szerint Kecel fideszes polgármesterének, Haszilló Ferencnek "el kell takarodnia" a közéletből, miután egy nyilvánosságra került hangfelvétel szerint "zsidózott, cigányozott és arról beszélt, hogy egyes politikusokat tarkón kellene lőni".
16:05  Nyolc lányt molesztált a rendőr [21 óra 56 perce]
  A nyilvánosság kizárásával tárgyalja a Kaposvári Törvényszék Katonai Tanácsa annak az előzetesben lévő volt rendőrnek az ügyét, aki fiatal lányokat molesztált
15:49  Kezdeményezik a keceli polgármester kizárását [22 óra 12 perce]
  Haszilló Ferenc, Kecel polgármesterének kizárását kezdeményezi a Fideszből a kormánypárt választókerületi elnöke és regionális igazgatója, egyúttal felkérik a városvezetőt, hogy polgármesteri mandátumáról mondjon le. Az erről szóló közleményt kedden jutatták el az MTI-hez.
15:41  Komplett arzenál és illegális szesz volt a tanyán [22 óra 20 perce]
  Négy fegyvert, több mint száz lőszert, különböző trófeákat és prémeket, valamint több mint tizenöt hektoliternyi illegálisan előállított pálinkát találtak egy szobi tanyán.
14:59  Javul a munkaerő-piaci helyzet [23 óra 2 perce]
  Tovább javul a munkaerő-piaci helyzet, a foglalkoztatás bővüléséhez a versenyszféra is hozzájárult, és a reálkeresetek érdemben bővültek a negatív infláció mellett - mondták a Buda-Cash és az ING elemzői a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közölt friss kereseti adatokkal kapcsolatban kedden az MTI-nek.
14:12  Piros veszélyjelzés - 110 kilométer per órás szél, jégeső, özönvíz jöhet [23 óra 49 perce]
  Az egész országra veszélyjelzést adott ki az érkező mostoha időjárás miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat, hat megyében harmadfokú, piros fokozat él, errefelé 110 kilométer per órás széllökésre is számítani kell.
13:59  Hatalmas csempészcigi fogás Barabáson [1 napja]
  Négymillió forintnyi csempészcigarettát találtak a pénzügyőrök és a határrendészek egy barabási lakatlan ingatlan kertjében - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vám- és pénzügyőri igazgatóságának rendészeti osztályvezetője, sajtóreferense kedden az MTI-vel.
13:27  Kemény kritika Orbánéknak [1 napja]
  Ha Magyarország az EU tagja akar maradni, akkor az EU-nak joga van számon kérni a kormányán az európai szokások és szabályok betartását - mondta az Európai Néppárt képviselője a magyarországi médiaviszonyokról rendezett meghallgatáson Strasbourgban. összeurópai kérdés.
11:54  Hende: jövő évtől jelentős illetményemelést kaphatnak a katonák [1 napja]
  A honvédelmi tárca jelentős illetményemelést tervez, amely már a jövő évtől "ugrásszerű" javulást eredményezhet a katonák életében - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter kedden az M1 Ma reggel című műsorában.
10:37  Zombor: megéri majd háziorvosnak lenni [1 napja]
  Az egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint olyan jövedelmi rendszert alakítanak ki, amelyben már megéri háziorvosnak lenni, reményeik szerint így a jelenleg üres helyeket is betölthetik majd.
10:17  Halálra gázoltak egy gyalogost Solymáron [1 napja]
  Teherautó ütött el egy gyalogost Solymáron kedd reggel, a nő a helyszínen életét vesztette - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.
08:21  Azonnal mondjon le a "tarkón lövős" fideszes! [1 napja]
  Ha nem tisztázza magát, Kecel polgármesterének nincs helye a közéletben

2014. október 20, hétfő

23:54  Nem gyilkosság áldozata lett a Hummeres gázoló [1 napja]
  Nem gyilkosság áldozata lett az az osztrák férfi, aki két éve Hummer terepjárójával halálra gázolta Kenéz Imre motoros rendőrt - derül ki a Belügyminisztérium közleményéből, amelyet hétfőn jutattak el az MTI-hez.
23:27  A köztársasági elnök nem sok mindenről beszélt [1 napja]
  A Demokratikus Koalíció szerint az államfő egy nagyon fontos kérdésben - a klímaváltozás ügyében - szólalt fel az Országgyűlés ülésén, de sok mindenről nem beszélt.
22:54  A jövőbeni gyermekmolesztálók ügye már nem évülhet el [1 napja]
  A jövőbeni gyermekmolesztálóknak tudniuk kell, hogy cselekedetük nem évül el, a törvény teljes szigorával sújt le rájuk - mondta a Fidesz országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc