pénztárca kímélő megoldások
 
STOP.hu hírek  Vegyes hírek
 

2015. augusztus 28, péntek

08:41  Földindulás [1 perce]
  Nem vagyok híve az összeesküvés elméleteknek, de nehéz másként tekinteni a 400 ezer hektárnyi állami föld eladására. Orbán Viktor a kormányzáshoz ugyan nem ért, de a saját és baráti, illetve üzleti körének vagyongyarapításához annál inkább.
08:37  Orbánék focialapítványa csak tavaly 2,2 milliárdot kapott [5 perce]
  A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványhoz tavaly rekordmennyiségű pénz, 2,25 milliárd forint vándorolt a TAO-pénzekből. Ezzel a 2010-es alapítás óta elnyert összeg már több mint 9 milliárd forintra rúg - számolta ki az mfor.hu a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján található jegyzékből.
08:37  Jelentősen csökkent az üzemanyagok ára [5 perce]
  Bruttó 9 forinttal csökkentette a 95-ös benzin és 8 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.
07:49  Hamisíthatatlan termékazonosítót fejlesztettek ki Miskolcon [53 perce]
  Világhírre is szert tehet a miskolci Vasbeta Kft. Secure Mark (SMark) projektje, a hamisíthatatlan termékazonosító rendszer kifejlesztésére a cég több mint egymilliárd forintot fordított - hangzott el sajtótájékoztatón Miskolcon, csütörtökön.
07:37  A Hortobágyi Nemzeti Park igazgatója lemondott [1 óra 5 perce]
  Vezetői megbízatásának visszavonását kérte a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) igazgatója, Szilágyi Gábor munkáltatójától, Fazekas Sándor földművelésügyi minisztertől 2015. augusztus 31-ei hatállyal - írta a Népszava pénteken.
07:27  Franciaországban nem nőtt a menedékkérők száma, de az ország befogadna 9300 menekültet [1 óra 15 perce]
  Franciaországban a tavalyi évhez képest eddig nem növekedett a menedékkérők száma, de az Európai Uniót sújtó menekülthullám enyhítésére az ország két év alatt befogadna mintegy 9300 menekültet - írta csütörtökön a Le Figaro.
07:12  Fővárosi Közgyűlés - Közel 30 millióba került a tranzitzónák kialakítása és eddigi működtetése [1 óra 30 perce]
  Több mint 29 millió forintba került a fővárosi cégeknek a budapesti tranzitzónák kialakítása és működtetése augusztus 16-ig - derül ki a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésére benyújtott augusztus 25-i keltezésű előterjesztésből.
06:49  Miskolcon hamisíthatatlan termékazonosítót fejlesztettek ki [1 óra 53 perce]
  Világhírre is szert tehet a miskolci Vasbeta Kft. Secure Mark (SMark) projektje, a hamisíthatatlan termékazonosító rendszer kifejlesztésére a cég több mint egymilliárd forintot fordított - hangzott el sajtótájékoztatón Miskolcon, csütörtökön.
06:12  Több százezer ügyfelet érinthet Magyarországon a román Astra biztosító csődje [2 óra 30 perce]
  Több százezer ügyfelet és még ennél is több szerződést hagyhat maga után Magyarországon a romániai Astra biztosító, amennyiben a napokban kezdődött csődeljárás végén befejezi tevékenységét, azonban a még hiányzó díjakat be kell fizetniük az ügyfeleknek - figyelmeztetett a CLB Biztosítási alkusz csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében.
05:54  Törvénnyel állítaná meg az albérleti díjak emelkedését az LMP [2 óra 48 perce]
  Az LMP egy az albérletekről szóló törvényjavaslat benyújtását tervezi, amely akár meg is akadályozhatja a bérleti díjak további emelkedését - jelentette be Schmuck Erzsébet, az LMP országgyűlési képviselője csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.
05:37  Oktatási Hivatal: szeptember 7-ig lehet jelentkezni az október-novemberi érettségi vizsgákra [3 óra 5 perce]
  Szeptember 7-ig jelentkezhetnek a diákok az október-novemberi érettségi vizsgákra - közölte az Oktatási Hivatal csütörtökön az MTI-vel.
05:12  A Jobbik lehetővé tenné bármilyen eszköz bevetését a határok védelmére [3 óra 30 perce]
  A Jobbik alaptörvény-módosítással és több más jogszabály megváltoztatásával tenné lehetővé, hogy a határok védelme érdekében bármilyen eszközt be lehessen vetni.
04:49  Napelemek, zöld tetők és közösségi terek kialakítására pályáztak a társasházban élők [3 óra 53 perce]
  Már hetedik alkalommal hirdetett nyerteseket a hazai társasházak és lakásszövetkezetek fejlesztéseit támogató pályázatán az OTP, a hitelintézet felhívására 567 társasház jelentkezett, a bank kategóriánként 3-3 jelentkező társasházat és lakásszövetkezetet díjazott, együttesen mintegy 9 millió forint összeggel.
04:17  Az Együtt hűtlen kezelést gyanít a Széll Kálmán tér felújítása kapcsán [4 óra 25 perce]
  Az Együtt különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt feljelentést tett a Széll Kálmán tér felújítása kapcsán a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK) ismeretlen tettes ellen - jelentette be csütörtöki, a Széll Kálmán téren megtartott sajtótájékoztatóján a párt fővárosi elnöke.
03:49  Az NFM új típusú gyorsforgalmiút-kategóriát vezetne be [4 óra 53 perce]
  Bővítené a gyorsforgalmi utak típusait a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, az autópálya és az autóút mellé javasolt harmadik kategória, az M gyorsút megépítése 25-30 százalékkal olcsóbb lehet a jelenleginél - jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
02:49  A szombathelyi Agora Művelődési és Sportház megújult [5 óra 53 perce]
  Több mint 658 millió forintnyi uniós és hazai pályázati támogatás, valamint 450 millió forintnyi önkormányzati forrás felhasználásával újult meg az Agora Művelődési és Sportház Szombathelyen, amelynek projektzáró ünnepségét csütörtökön tartották.
01:49  A Liberálisok szerint a metrófelújítás veszélyezteti a vizes világbajnokságot [6 óra 53 perce]
  A Magyar Liberális Párt (Liberálisok) szerint a 3-as metró tervezett felújítása veszélyezteti a jövő évi budapesti vizes világbajnokságot.
00:49  Az MSZP azt kéri, hogy ha kell, egészítsék ki a törvényt a készfizető kezességgel [7 óra 53 perce]
  Ha kell, egészítse ki a jövő héten az Országgyűlés a Quaestor-károsultak megsegítéséről szóló törvényt, és kerüljön bele az állam készfizető kezessége, hogy a károsultak a pénzükhöz jussanak - mondta Szakács László (MSZP), a költségvetési bizottság és a brókerbotrányokat vizsgáló albizottság tagja a Quaestor-károsultak csütörtöki demonstrációján, az Igazságügyi Minisztérium előtt.

2015. augusztus 27, csütörtök

23:49  Az Országos Kékkör Szeptember végéig megújul [8 óra 53 perce]
  Szeptember 30-ig megújul az Országos Kékkör, a beruházás 2,7 milliárd forintos uniós támogatással valósult meg - közölte a Magyar Természetjáró Szövetség kommunikációs munkatársa csütörtökön Mátrafüreden, sajtótájékoztatón.
23:12  A munkahelyteremtés és a déli térségek felzárkóztatása is cél Fejér megyében [9 óra 30 perce]
  A Területi Operatív Program (TOP) szeptemberben megjelenő kiírásai Fejér megyében a gazdaságfejlesztés és a munkahelyteremtés mellett a megye déli térségeinek felzárkóztatását is segítik - fejtette ki Varga Gábor (Fidesz) országgyűlési képviselő, a Fejér megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztos csütörtökön Székesfehérváron.
22:27  A margitszigeti futókör megújult [10 óra 15 perce]
  Megújult az 5,3 kilométer hosszú margitszigeti futókör, azt a futók már használatba is vették - közölte a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.
21:49  A 2024-es olimpia megvalósíthatósági tanulmánya teljesen nyilvános [10 óra 53 perce]
  Fürjes Balázs, a 2024-es olimpia megrendezésére vonatkozó budapesti pályázat kormányzati felelőse első intézkedéseként levélben kérte Borkai Zsoltot, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökét, hogy a szervezet hozza nyilvánosságra a teljes megvalósíthatósági tanulmányt.
21:37  FM-államtitkár: nyilvános lesz a borházasítás aránya is [11 óra 5 perce]
  Kötelező lesz a boros palack címkéjén megjelölni, hogy melyik országból származó és milyen arányú borral házasították a magyar terméket egy készülő rendelet-módosítás alapján - mondta Gál Péter, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára a parlament mezőgazdasági bizottságának szőlő-, bor-, pálinka albizottsága ülésén csütörtökön Budapesten.
21:12  Hoffmann Rózsa szerint folytatódnak a megkezdett változások a köznevelésben [11 óra 30 perce]
  Folytatódnak a köznevelésben 2010-ben elindított, a teljes rendszert érintő változások a jövő héten kezdődő 2015/2016-os tanévben is - mondta Hoffmann Rózsa kereszténydemokrata országgyűlési képviselő csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
20:27  Növelte árbevételét az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. [12 óra 15 perce]
  Az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. árbevételét 37 százalékkal, 4,146 milliárd forintra növelte 2015 első hat hónapjában - közölte a társaság az MTI-vel csütörtökön.
19:49  A fővárosban napokon belül megkezdődik az új Solaris-Skoda trolibuszok tesztüzeme [12 óra 53 perce]
  Napokon belül megkezdődik az új Solaris-Skoda trolibuszok tesztüzeme Budapesten. Szeneczey Balázs, a városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes a járművek csütörtöki sajtóbemutatóján elmondta, hogy harminchat új trolibusz - köztük húsz csuklós - áll forgalomba.
19:12  Ketten sérültek meg a Richter Gedeon budapesti telephelyén [13 óra 30 perce]
  A Richter Gedeon (RG) Nyrt. egyik külső munkatársa súlyosan, egy másik pedig könnyebben sérült meg, amikor egy tartály bontása közben csütörtökön tűz keletkezett a gyógyszergyár budapesti telephelyén - tájékoztatta a cég az MTI-t.
18:37  Nyíregyházán nőtt a helyi adóbevétel [14 óra 5 perce]
  Közel 600 millió forinttal nőtt és meghaladta a 4,5 milliárd forintot a helyi adóbevétel az első fél évben Nyíregyházán - hangzott el a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely önkormányzati közgyűlésén csütörtökön.
17:49  A Jobbik azt kéri, hogy álljon fel bevándorlásügyi válságstáb a fővárosban [14 óra 53 perce]
  A Jobbik azt kéri, hogy mielőbb hívjanak össze bevándorlásügyi válságstábot Budapesten.
17:05  Őrjöngő illegális bevándorlót fékeztek meg a TEK műveleti egysége [15 óra 37 perce]
  A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) fogdájában őrjöngő illegális bevándorlót kellett megfékeznie a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységeinek - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.
16:49  Czibere: 190 millió forint támogatás az autisták, fogyatékos emberek ellátására [15 óra 53 perce]
  A kormány döntése értelmében az autistákat, illetve a fogyatékossággal élőket ellátó, civil fenntartású intézmények két pályázat keretében 95-95 millió forint támogatást kapnak - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára csütörtökön Csömörön.
16:37  Eddig mintegy 30 ezer Quaestor-ügyfél fért hozzá a kártalanításához [16 óra 5 perce]
  Eddig mintegy 30 ezer Quaestor ügyfél részére mintegy 82 milliárd forint kártalanítási összeget adott át a Befektető-védelmi Alap (Beva) a kifizetéseket intéző OTP-nek, ebből hétfőig 26 ezer ügyfél több mint 70 milliárd forintot vett fel - közölte a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja (QA) csütörtökön az MTI-vel.
15:49  Az agrártárca ENSZ-stratégiai fórumon vett részt [16 óra 53 perce]
  Az uniós partnerek közül egyedüliként a Földművelésügyi Minisztériumot (FM) hívták meg arra az ENSZ fórumra, amelyet az ENSZ közgyűlés Dél-Dél Együttműködésért felelős bizottsága, a kínai kormány és Makaó önkormányzata közösen tartott a fejlődő országok közötti tudásmegosztás és tapasztalatátadás fórumaként szolgáló Dél-Dél és háromoldalú együttműködésről - közölte az agártárca az MTI-vel csütörtökön.
15:12  Az MSZP 5 javaslattal kezelné a menekültkérdést [17 óra 30 perce]
  A Fidesz kommunikációja szerint a baloldal nem szereti a magyarokat, sőt, egyenesen gyűlöli őket. A menekültkérdéssel kapcsolatban pedig azt szeretné, ha szírek és afgánok árasztanák el az országunkat, hogy elvegyék a honfitársaink munkáját. Ezzel szemben az MSZP 5 javaslattal állt elő, ami szerintük megfelelően kezelné a bevándorlókkal kapcsolatos problémákat.
15:12  Kevesebb dohány termett az aszály miatt [17 óra 30 perce]
  Az aszály miatt kevesebb dohány termett az idén - közölte a Magyar Dohánytermelők Országos Szövetségének (MADOSZ) elnöke csütörtökön az MTI-vel.
14:37  Zombor Gábor távozik a politikából [18 óra 5 perce]
  Augusztus 31-ei hatállyal felmondott Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár. Pár napja még erőt adó bejegyzésével tett tanúbizonyságot Facebook-on.
14:37  Továbbra is elsőfokú a riasztás a parlagfű miatt [18 óra 5 perce]
  A múlt heti hűvösebb, csapadékos időjárás után nem változott jelentősen a parlagfű pollenkoncentrációja a levegőben, továbbra is az elsőfokú riasztás van érvényben - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat csütörtökön az MTI-vel. A következő napokban azonban - a melegebb és szárazabb időjárás miatt - a parlagfű pollenkoncentrációjának emelkedésére lehet számítani.
13:54  A V4 agrárminiszterei a csalásokról, a tejiparról és a talajkezelésről tárgyaltak [18 óra 48 perce]
  Az élelmiszerláncban előforduló csalások, a tejszektor helyzete és a talajkezelés legfőbb problémái voltak a központi témái a V4+4 agrárminiszteri találkozónak, amelyre a csütörtökön megnyílt Zeme Zivitelka (Éltető Föld) nemzetközi mezőgazdasági kiállítás megnyitása alkalmával került sor a dél-csehországi Ceské Budejovicében.
13:12  A KSH adatai alapján többen születtek, de még többen haltak meg [19 óra 30 perce]
  Többen születtek, de még többen haltak meg 2015 első félévében, mint az elmúlt év hasonló időszakában - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön az MTI-t.
13:05  Újra zavartalan a forgalom a 67-es főúton [19 óra 37 perce]
  Újra zavartalan a forgalom Bőszénfánál, ahol egy csütörtök délelőtti baleset miatt korábban teljes szélességében lezárták a 67-es főutat - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc