pénztárca kímélő megoldások
 
Klubrádió hírek  Vegyes hírek
 

2014. április 25, péntek

09:17  Halálos baleset a Budakeszi úton [34 perce]
  Villanyoszlopnak ütközött egy kocsi tegnap éjjel a XII. kerületi Budakeszi úton, a Korányi szanatórium közelében, az autót vezető 60 év körüli férfi a helyszínen életét vesztette.
08:03  Putyint erősítgeti az EP-választás - külföldi lapszemle [1 óra 48 perce]
  A Reuters szerint a jegybank legújabb intézkedései megtámogatják Orbán Viktornak azt a stratégiáját, hogy a pénzügyi függetlenség bajnokának állítsa be magát. Ugyanerről ír a Wall Street Journal is, mely megjegyzi, kételyek merülnek fel azügyben, hogy a Nemzeti Bank mennyire független a politikai nyomástól, illetve aggályosnak nevezik, hogy a központi bank nem szól-e bele túlságosan is abba, hová helyezhetik ki tőkéjüket a befektetők. Az Euobserver szerint a szélsőjobboldali pártok jó szereplésre számíthatnak az EP-választásokon és ez reflektorfénybe állítja kapcsolataikat a Kremllel. Szelestey Lajos lapszemléje.
07:53  Elfoglalták az emlékmű helyét a Szabadság téri tüntetők [1 óra 58 perce]
  Demonstráció kezdődött a budapesti Szabadság téren, egy kisebb csoport a munkaterületre leülve igyekszik megakadályozni a térre tervezett, a német megszállás áldozatainak tiszteletére állítandó emlékmű építésének megkezdését.
07:45  Tűz volt az Ernő utcában [2 óra 6 perce]
  Tűz ütött ki egy ötemeletes épület földszintjén működő üzlethelyiségben Budapesten, a IX. kerületi Ernő utcában, a fővárosi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral kezdték meg a lángok oltását.
07:35  Megköszönte a gyerekeknek Rubik Ernő [2 óra 16 perce]
  Köszönetet mondott Rubik Ernő a Jersey Cityben található Liberty Science Center (LSC) Túl a Rubik-kockán című kiállításának megnyitóján a bűvös kockát forgató gyerekek millióinak bátorságukért, s azért, hogy vállalni merik a kihívást. Idézte Isaac Asimov sci-fi írót, aki szerint "az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön, az emberek és a magyarok."
07:27  Felhőszakadás is lehet [2 óra 24 perce]
  Ma délelőtt erősen felhős, borult lesz az ég, délnyugaton és északkeleten elszórtan, másutt sokfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. Délután eleinte mindenhol erősen felhős, borult lesz az ég, majd főleg délen és a Dunántúlon helyenként felszakadozik a zártabb felhőzet.
07:20  Csődöt mondott a félelemteória [2 óra 31 perce]
  Az országgyűlési választást megelőző kutatások viszonylag pontosan jelezték előre az eredményeket, rácáfolva arra a vélekedésre, hogy az emberek nem merik elmondani a véleményüket - hangoztatták politikai elemző cégek - az Ipsos, a Medián, a Nézőpont és a Political Capital - képviselői egy budapesti szakmai tanácskozáson.

2014. április 24, csütörtök

19:33  A nácikban élt olyan kép is, hogy Auschwitz Európa ánusza - Griffin [14 óra 18 perce]
  A nácik számára az auschwitzi haláltábor "hulladékibocsátót" jelentett, nem tömeggyilkosságként, hanem megtisztulási folyamatként fogták fel a népirtást. Erről Roger Griffin, az Oxford Brookes University professzora beszélt Budapesten, a nemzetközi holokauszt-konferencián.
19:19  A magyar bírák függetlensége kétségbevonhatatlan - Darák [14 óra 32 perce]
  A magyar bírák függetlensége kétségbevonhatatlan, elég ha valaki megnézi a bíróvá válás, illetve a bírói előmenetel szigorú szabályait - jelentette ki a Kúria elnöke egy szakmai fórumon.
19:17  A brüsszeli bürokraták keresztbetettek a cukormaffia elleni küzdelemnek [14 óra 34 perce]
  Brüsszel ismét elutasította Magyarország cukorra vonatkozó fordított áfa kérelmét. A Nemzetgazdasági Minisztérium sajnálkozását fejezte ki, és azt írta, hogy az Európai Bizottság konzekvensen elutasítja a fordított adózásra vonatkozó derogációs kérelmeket, miközben folyamatosan hangoztatja az áfa csalások megakadályozásának szükségességét illetve a feketegazdaság elleni küzdelem kiemelt szerepe mellett érvel. Az NGM nem adja fel, újabb tárgyalásokat kezdeményez, hogy kiterjeszthessék fordított áfát.
19:08  Megnyílt a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál [14 óra 43 perce]
  Sofi Oksanen finn írónő vehette át Tarlós István főpolgármestertől a Budapest Nagydíjat a XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál nyitónapján.
18:54  Nincs már tartozás az MTK-nak [14 óra 57 perce]
  Az MTK a tavalyi év végén rendezte 130 milliós forintos saját, valamint a beolvadó BSE 658 milliós adósságát - ezeket a kormány átvállalta -, és jelenleg nincs tartozása.
18:45  Nem csak a Pancho Aréna miatt módosítottak szabályt [15 óra 6 perce]
  A stadionfejlesztési program részeként indokolt volt az infrastruktúra szabályzat változtatása, ezért a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége úgy döntött, hogy az 5000 fős férőhelyről 2000-esre csökkenti a különböző stadion kategóriák esetében a befogadóképességet az NBI-es meccsek esetében – mondta a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában az MLSZ szóvivője.
18:24  Csányi szerint 4-5 bank vonulhat ki Magyarországról [15 óra 27 perce]
  Az OTP stabilitását az az elképzelhetetlen fejlemény sem rendítené meg, ha elveszítené minden oroszországi és ukrajnai befektetését - jelentette ki a bank elnök-vezérigazgatója a Bloomberg hírügynökségnek adott interjúban.
18:19  Április 25. [15 óra 32 perce]
  Április 25. Holnap reggel Pikó András, Bánki Györggyel utazik, de előtte még - egyebek mellett - ellopott festmények és gyanúsan vagyonos képviselők nyomába ered.
17:31  Elbontották a rendőrök a szovjet emlékmű körüli kordont [16 óra 20 perce]
  Ma reggel már nem volt a helyén az a kordon, mely a szovjet emlékművet körülvette. A Klubrádió helyszíni tudósítójának a rendőrök nem mondták meg, hogy miért távolították el a mobil kerítést, de az ORFK-tól megtudtuk, "a kordon célhoz kötöttsége ott és most jelenleg nem indokolt". Tudósítónk arról számolt be, hogy a Hazatérés templománál láttak egy tucat fekete ruhás embert, de semmi komoly tömeg nem gyűlt össze.
17:23  Megvédte Eb-címét Csernoviczki Éva [16 óra 28 perce]
  Csernoviczki Éva - címét megvédve - aranyérmet nyert a nők 48 kilogrammos kategóriájában a montpellier-i cselgáncs Európa-bajnokság versenynapján.
17:04  Áder János is ott lesz az élet menetének elején [16 óra 47 perce]
  Az élet menete nem protokoll rendezvény, nem küldnek meghívót, aki úgy gondolja, hogy részt akar venni, az sétál a többiekre - mondta Répás Péter az Élet menete Alapítvány kuratóriumának tagja a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában annak kapcsán, hogy tegnap ugyanitt a Mazsihisz elnöke azt monda, Áder János államfő lesz a menet egyik vezetője.
16:31  Alkotmánybíróságon támadja meg a listás végeredményt az Együtt-PM [17 óra 20 perce]
  Az Együtt-PM Szövetség szerint, a választójogi törvény alapján, a győztes egyéni jelöltekre leadott szavazatok után országos listáról kiosztott többletmandátumok sértik a választójog egyenlőségét, ezért a szövetség az Alkotmánybíróság eljárását kezdeményezi.
16:22  Igényt tart a nemzetbiztonsági bizottság elnöki posztjár az MSZP [17 óra 29 perce]
  Az MSZP kérni fogja, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága elnöki posztját a frakció egyik képviselője tölthesse be - nyilatkozta Harangozó Tamás, aki a most záruló ciklusban frakcióvezető-helyettes volt a szocialistáknál.
16:09  Aszályos nyarak, csapadékosabb telek [17 óra 42 perce]
  Magyarországon a jövőben aszályosabb nyarakra és csapadékosabb telekre kell számítani, az extrém időjárási jelenségek intenzitása pedig nőhet - mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat elnöke a Klímapolitika: a klímaváltozás elleni küzdelem jövőképe címmel tartott konferencia kapcsán Szegeden.
15:41  A tragikus egészségügy ellátás miatt panaszkodtak legtöbben [18 óra 10 perce]
  Tavaly mintegy tízezer esetben keresték meg az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központot (OBDK) valamilyen panasszal, észrevétellel, a megkeresések többsége a kórházi ellátást érintette - mondta el Novák Krisztina, az OBDK főigazgatója egy konferencián Budapesten.
15:16  Egyetlen állami cég sem felel meg a törvényi előírásoknak - TI [18 óra 35 perce]
  Úgy működnek az állami vállalatok, ahogy a magyar állam, sokszor átláthatatlanul - állapítja meg vizsgálatában a Transparency International. A civil szervezet 66 állami céget vizsgált meg abból a szempontból, hogy azok mennyire tartják be a törvényi előírásokat. Martin József TI ügyvezetője a Klubrádiónak azt mondta, a cégek nagy többsége a hatályos törvényeket sem tartja be átláthatósági szempontból. Egyetlen céget sem találtak, mely minden törvényi előírásnak megfelelt volna.
14:59  Csak a választásokig volt fontos a közmunka - Gúr [18 óra 52 perce]
  Az MSZP alelnöke szerint a kormánynak csak addig fontos a közfoglalkoztatottak magas számának fenntartása, amíg az politikai érdekeit szolgálja.
14:39  Újabb frontot nyit Brüsszellel a kormány [19 óra 12 perce]
  Az Európai Bizottság ismét a nemzetközi nagyvállalatok érdekeit helyezte előtérbe a magyar kisvállalkozásokkal szemben, amikor kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a hatályos kereskedelmi szabályozás miatt - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). A kormány megvédi a plázastopot.
14:34  A biztonsági őrők visszahívását követeli a kishantosi földekről a PM [19 óra 17 perce]
  A Párbeszéd Magyarországért (PM) felszólítja a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetet (NFA), hogy azonnal vonja vissza a biztonsági őröket a kishantosi földekről.
14:32  Izraelbe is eljutott a hír [19 óra 19 perce]
  Levélben gratulált Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök Orbán Viktor kormányfőnek az április 6-i országgyűlési választási győzelméhez - közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.
14:09  Megoldást kell találni az INA-ban lévő Mol-részesedés sorsára - Hernádi [19 óra 42 perce]
  Így vagy úgy, de hamarosan megoldást kell találni a Molnak a horvát INA-olajtársaságban meglévő részesedésének sorsára, mert az már túl régóta terheli a részvényárfolyamot, és sok bizonytalanságot hordoz - mondta Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója a társaság közgyűlését követően.
13:36  Kordonbontók és HVIM-esek egyszerre a Szabadság téren [20 óra 15 perce]
  Ma is kordonbontást terveznek a Tolerancia csoport tagjai és azok, akik már az előz ő 11 eseményen is részt vettek – mondta el a Klubrádiónak Lovas Zoltán. Arról is beszámolt, hogy a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom ugyancsak késő délutánra kapott engedélyt arra, hogy rendezvényt tartson a Szabadság téren, a szovjet hősi emlékműnél. Az újságíró ennek kapcsán számít provokációra és alternatív útvonalat javasolt azoknak, akik ma részt akarnak venni a kordonbontásban. A rendőrség azt tanácsolta a szabadság téri tüntetőknek, hogy ne a Kossuth tér felől, hanem az Arany János utcai metró megálló és a Bank utca felől. Lovas Zoltán reméli, ha balhé lenne,a rendőrség tenni fogja a dolgát.
13:25  Április 26. [20 óra 26 perce]
  Április 26. 9.00 Az lenne a kérdésem, hogyan kell helyesen írniÂ….? Naponta több száz ilyen, és hasonló levelet kap Bencédy József nyelvész, a nyelvtudományok kandidátusa, Professzor emeritus.Erről Vörösmarty, Gondolatok a könyvtárban című versének sorai jutnak eszembe: „Mi dolgunk a világon? Küzdeni erőnk szerint a legnemesbekért. Előttünk egy nemzetnek sorsa állÂ… 9.30 A "második kultúrának" dolgozik, azt szokta mondani, övé a "nemérdekes emberek" munkája. Vajon ez mit jelent?- erről is kérdezem majd Mohácsi András díszlettervező- szobrászművészt. 10.00 Kimondani is döbbenetes: Gera Zoltán 75 éve játszik színházban, filmekben. Ezt a sikeres pályafutást mindössze egyszer szakította meg. 1964-ben Angliába írt leveleit a postán felbontották, és ennek következményeként 10 hónapra bebörtönözték. Szabó Gyula halála után Gera Zoltánt választották a Nemzet Színészének. 10.30 „Henry Kissinger munkásságáról könyvtárnyi irodalom jelent meg, semmi sem indokolja, hogy ennyire mellőzzünk egy olyan életutat, amely van annyira izgalmas, eredeti és hatékony, mint Kissingeré”- vallja Charles Gati, aki ZBIG Zbigniew Brzezinski- a stratéga, című tanulmánykötet szerkesztője. 11.00 „Zeneszerzők-gének-csodák”- Czeizel Endrének hat hónapja volt, hogy megírja legújabb könyvét. Hat hónap a kórházban, hat hónap küzdelem a rákkal, harc az életért. 11.30 Móra Ferenc életének eddig nem ismert részébe enged bepillantást a szegedi Móra-múzeum: a közgyűjteményben őrzik azokat a titkos szerelmes verseket és a szerelmi tízparancsolatot, melyeket Móra utolsó éveinek nagy szerelméhez, Kalmár Ilonához írt. Vendégünk Vészits Andrea író, dramaturg, Móra Ferenc dédunokája.
13:21  Elkészült a Hankook új részlege [20 óra 30 perce]
  Befejeződött a Hankook Tire rácalmási gyárának újabb bővítése: a cég 2,6 milliárd forintból – uniós támogatás felhasználásával - egy új keverőgépet és az ahhoz tartozó üzemcsarnokot létesített, amellyel jelentősen javul a gumigyár hatékonysága.
13:16  Putyin megint fenyegetőzik [20 óra 35 perce]
  Az orosz államfő azzal fenyegette meg a kijevi döntéshozókat, hogy következményei lesznek az "ukrán nép elleni akciónak", és azok érinteni fogják az orosz-ukrán állami kapcsolatokat is. Vlagyimir Putyin egy szentpétervári sajtófórumon komoly népellenes bűncselekménynek nevezte a kelet-ukrajnai terrorellenes műveleteket.
13:15  Zuhant a diszkont kincstárjegy hozama [20 óra 36 perce]
  Megemelt értékesítés mellett is rekord alacsonyra csökkent a 12 hónapos diszkont kincstárjegy hozama csütörtökön az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK) aukcióján.
12:53  Ha Tarlós újrázna, a Fidesz támogatni fogja [20 óra 58 perce]
  Ha Tarlós István főpolgármester úgy dönt, hogy a következő önkormányzati ciklusban is folytatná a munkát, a Fidesz támogatni fogja az indítását az ősszel esedékes önkormányzati választáson - közölte a kormánypárt szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján.
12:49  Robbanótestet találtak Józsefvárosban [21 óra 2 perce]
  Vélhetően egy második világháborús robbanótestet találtak Budapesten, egy VIII. kerületi építkezésen. A tűzszerészi munkálatok idejére egy kollégiumot is ki kellett üríteni - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje az MTI-vel.
12:36  Vádat emeltek egy nagykanizsai orvos ellen [21 óra 15 perce]
  Vádat emelt a járási ügyészség egy nagykanizsai szakorvos ellen, aki csalással, fiktív receptekkel hatmillió forintot meghaladó kárt okozott az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak - közölte Kondákor Ferenc megyei főügyész az MTI-vel.
12:29  Nem elégedett Varga Mihály válaszával Simó Endre [21 óra 22 perce]
  Nem elégedett a Magyar Szociális Fórum Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a devizahitel-károsultak ügyében adott válaszával.
12:22  Nem elégedett a devizahitel-károsultak ügyében adott válasszal Simó Endre [21 óra 29 perce]
  Nem elégedett a Magyar Szociális Fórum Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a devizahitel-károsultak ügyében adott válaszával.
12:12  Vagyonbevallási Mozgalmat indít Juhász Péter. [21 óra 39 perce]
  Vagyonbevallási Mozgalmat indít Juhász Péter, az Együtt PM politikusa azért, mert az elmúlt hetekben fél tucat képviselő módosította vagyonnyilatkozatát.
12:01  Brüsszel megint a multik oldalára állt - Fidesz [21 óra 50 perce]
  A Fidesz szerint a plázastop miatt indított kötelezettségszegési eljárással a brüsszeli bürokraták megint nem a nemzeti érdekek mellett döntöttek, hanem a multik oldalára álltak.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest