pénztárca kímélő megoldások
 
Klubrádió hírek  Vegyes hírek
 

2015. április 18, szombat

18:58  Rongálás a Fiúmei úti sírkertben [3 óra 30 perce]
  Megrongáltak több sírt a fővárosi Fiumei úti sírkertben - erősítette meg az Index hírportál értesülését az ORFK kommunikációs szolgálata szombaton az MTI-nek.
17:54  Utcára vonultak a lengyelek [4 óra 34 perce]
  A baloldali OPZZ szakszervezet kezdeményezésére több tízezres menet vonult át szombaton Varsó belvárosán, a tiltakozáson több szakma képviselői a munkakörülmények javítását követelték.
16:56  Orosz mentőöv a görögöknek [5 óra 32 perce]
  Oroszország a jövő héten energetikai megállapodást ír alá a görögökkel, 3-5 milliárd eurót adnak Athénnak.
16:06  A szabadkereskedelmi egyezmények ellen tüntetett az LMP [6 óra 22 perce]
  Az LMP szerint az emberek többsége rosszul jár majd a szabadkereskedelmi egyezményekkel, amelyek hatására növekedni fognak a társadalmi különbségek, romlani fog a környezetünk állapota és az élelmiszerek minősége.
15:22  Még mindig nem jó a vasárnapi boltbezárási törvény [7 óra 6 perce]
  Iskolapadba kell küldeniük saját családtagjaikat az élelmiszerkisbolt-tulajdonosoknak, ha a törvény adta lehetőségekkel élve nyitva akarnak maradni vasárnap is. Az NGM jelezte: a rendelet az adminisztráció csökkentése céljából átdolgozás alatt van, és a tárca néhány héten belül előrukkolhat egy új rendeletverzióval.
14:37  Minden magyart kimenekítettek Jemenből [7 óra 51 perce]
  Szombatra virradóra az utolsó olyan magyarokat is sikerült evakuálni Jemenből, akik ezt kérték. A kimenekített két család hat tagja éjjel fél egykor megérkezett a jordániai Ammanba - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Dunakeszin tartott sajtótájékoztatóján.
13:28  Az Országgyűlés külügyi bizottságának összehívását kezdeményezi a DK [9 óra 0 perce]
  A Demokratikus Koalíció (DK) az Országgyűlés külügyi bizottságának összehívását kezdeményezi, hogy a testületet vezető Németh Zsolt (Fidesz) ott számoljon be arról, ki az a négy vagy öt ember, akit tudomása szerint kitiltottak az Egyesült Államokból - közölte Kerék-Bárczy Szabolcs szombaton az MTI-vel.
13:26  Súlyosbítaná a helyzetet, ha Izrael fegyvert szállítana Ukrajnának - Putyin [9 óra 2 perce]
  Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szombati interjúban kijelentette: súlyosbítaná a helyzetet, ha Izrael fegyvert szállítana Ukrajnának.
12:27  Az MSZP a pénzügyi felügyeletet is megpiszkálná [10 óra 1 perce]
  Az MSZP szerint a pénzügyi felügyeletet is vizsgálni kell a brókerbotrány miatt. A Számvevőszék jelentése is igazolja azt a kritikát, hogy a PSZÁF korábbi felügyeleti tevékenysége nem volt megfelelő –mondta Burány Sándor az Országgyűlés költségvetési bizottságának elnöke. Arra is a felhívta figyelmet, hogy négy hónappal a Quaestor csődje előtt az MNB még megadta az engedélyt a cégnek a kötvénykibocsátások folytatására mintegy 70 milliárd forint értékében. (MTI)
10:58  Hétfőn jelenthetik be a Napi Gazdaság átalakítását [11 óra 30 perce]
  A Népszabadság információja szerint hétfőn kezdik meg a Napi Gazdaság átalakítását egy új kormánybarát politikai napilappá- ezt várhatóan egy szerkesztőségi értekezleten jelentik be. Az új lapvezérek a Simicska Lajos féle Magyar Nemzetet és Hírt Tv-t otthagyó Liszkay Gábor, Csermely Péter valamint Villányi Károly. A lap kiadói jogai- úgy tudni- a Magyar Nemzet korábbi főszerkesztőjéhez kerülnek át a Századvég Gazdaságkutató Zrt-től. Az értesülések szerint új szerkesztőséget is toboroztak és jelentős állami hirdetési csomagra számíthat a legújabb, egyértelműen az Orbán kormányt támogató és várhatóan adófizetői pénzekből is finanszírozott napilap. (Népszabadság)
10:15  50 városban már biztos tüntetnek a korrupció ellen [12 óra 13 perce]
  .Nagyjából ötven városban már végleges a program a vasárnap délutánra tervezett országos korrupció ellenes tüntetés előtt. Az eredeti terv még az volt, hogy mind a 106 választókerületben demonstrálnak a baloldali pártok és civilek szervezésében, de ez várhatóan nem jön össze. A budapesti helyszín a 18 milliárdért vásárolt jegybanki irodaház lesz a Bajcsy Zsilinszky úton, ahonnan az MNB Szabadság téri székháza elé vonul majd a tömeg- emlékeztet a Népszabadság. Több politikus vidéken szólal meg. Az ötletgazda Juhász Péter, Debrecenben, Pápa Levente Keszthelyen, Szigetvári Viktor Győrben beszél az Együtt vezetéséből. Az MSZP –s Gőgös Zoltán Szolnokon, a DK –s Varjú László Berettyóújfaluban, az LMP-s Hadházy Ákos Pécsett szólal fel, ahol ott lesz az egyik legnagyobb civil tüntetést szervező Gulyás Balázs is. (Népszabadság)
08:42  Felejtse el a 4-6 -os villamost erre a hétvégére [13 óra 46 perce]
  Egész hétvégén nem járnak a 4-es és a 6-os villamosok Budapesten. A teljes vonalon buszok szállítják az utasokat. Ennek oka, hogy a BKV szakemberei az Oktogon és a dél-budai végállomások között több szakaszon is pályakarbantartást végeznek. Az elmúlt időszakban érvényes forgalmi rend hétfőn hajnalban áll vissza a nagykörúti vonalon. (MTI)
08:30  Lázár vevő marad Zoltai tanácsaira [13 óra 58 perce]
  Legalább fél évvel hivatalosan is meghosszabbították Zoltai Gusztáv tanácsadói megbízatását, miután az előző megbízatása, amelyet havi bruttó egymillió forintért látott el, tavaly decemberben lejárt – erősítette meg több forrás a Magyar Nemzetnek. A Miniszterelnökség egyelőre nem támasztotta alá a lap értesülését. Lázár János számos bírálatot kapott korábban a Fideszből is, amiért tanácsadóként alkalmazza a munkásőr múlttal is rendelkező volt Mazsihiz vezetőt. ( Mgayar Nemzet)
08:26  Orbán ősszel robbanthat [14 óra 2 perce]
  Orbán Viktor ősszel nyitna új szakaszt a kormányzásban a Fidesz kongresszusán – értesült a Népszabadság. A laphoz eljutott hírek alapján addig nem várható irányváltás, de az új jobboldali médiaportfolió harckészültségét is szintén őszre időzítik majd. Simicska Lajos érdekeltségeitől és embereitől gőzerővel szabadulnak meg minden fronton – mondták el a lap forrásai, akik szerint Vida Ildikó NAV elnök esetében is aktuális lehet majd a kérdés, hogy mikor találnak hivatalos magyarázatot a leváltásra. Kormányátalakítást egyelőre nem terveznek a cikk szerint, de váratlan személycserék bármikor lehetnek akár miniszteri szinten is. Orbán Viktor várhatóan 2016 végén, vagy 17 elején lép színre új csapattal, már a 2018 –as választásra koncentrálva- írja a Népszabadság. ( Népszabadság)

2015. április 17, péntek

19:29  Módosítaná az útdíjrendeletet az MSZP [1 napja]
  Az MSZP határozati javaslatot nyújtott be az útdíjrendszer módosítása érdekében, hogy a D1-es és a D2-es kategória összekeverése miatt megbüntetett autósok kapjanak méltányosságot. Erről Heringes Anita szocialista országgyűlési képviselő beszélt az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.
19:22  Nagy lesz a felfordulás a hétvégi futóverseny miatt [1 napja]
  Futóverseny miatt szombaton és vasárnap is változások lesznek a budapesti közösségi közlekedés menetrendjében - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.
17:54  Április 18. [1 napja]
  Április 18. A Hetes stúdió mai adásában a heti topsztorit, az uniós támogatások kifizetését Szigetvári Viktorral beszéljük meg, aztán megvonjuk a kancellári rendszer eddigi teljesítményét, megkérdezzük a Rektori Konferenciaelnökét, tényleg fél analfabéták kerültek pozícióba és azt is, mit szól az Emmi tervéhez. A Guruló Hordó bloggerével is beszélgetünk, aki azt mondja, leáldozott a Orbán paksi terveinek. Süllyedni látszik a Városliget projekt. A fő ellenzők összegyűltek, hogy szakmailag torpedózzanak, közben a politika is teszi a dolgát. A hét legfontosabb eseményeit Rajcsányi Gellérttel, Horváth Gáborral és Bolgár Györggyel beszéli meg Szakonyi Péter.
17:48  Kártérítési pert indít a Klubrádió a Médiatanács ellen [1 napja]
  A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa sorozatos, több évig tartó jogsértéseivel tetemes kárt okozott a Klubrádiónak, ezért több jogcímből eredően összesen egymilliárd-háromszázhetvenhárommillió forint és járulékai megtérítése iránt kezdeményeztünk polgári peres eljárást a Médiatanács ellen.
17:36  Most vonták vissza a Quaestor engedélyét [1 napja]
  A Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken visszavonta a Quaestor Értékpapírkereskedelmi és Befektetési Zrt. (Quaestor Értékpapír Zrt.) tevékenységi engedélyét, és kezdeményezte annak felszámolását - közölte a jegybank.
17:35  Április 17. [1 napja]
  Április 17. A Political Capital megkutatta a Jobbik oroszországi kapcsolatait. Tudósítunk az RMDSZ tisztújító küldöttértekezlete első napi eseményeiről - várhatóan Kelemen Hunor marad a szervezet elnöke. Miért utasítja el sorozatban a médiahatóság a Klubrádió pályázatait, miközben százmilliókat ítél sok más rádiónak? Miért szavazta meg a szentendrei közgyűlés MSZP-s tagja a hajléktalanok kitiltásáról szóló rendeletet? Felcsúti Pétertől megkérdezzük, hogyan viselik el a bankok, hogy a brókerbotrány károsultjait a kormány velük fizettetnék ki?
16:52  Csányi nem érti mi közük a Quaestor-botrányhoz [1 napja]
  Csányi Sándor érthetetlennek és igazságtalannak nevezte, hogy a tisztességes piaci szereplőkkel fizettetik ki a Quaestor ügyfeleinek kárát; egyben remélte, hogy az Alkotmánybíróság elutasítja az erről szóló törvényt. Az OTP bank elnök vezérigazgatója a bank közgyűlését követő sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a devizahiteles törvény ügyében Strassbourghoz fordulnak, bírálta a takarékszövetkezeti integrációt és azt is, hogy az uniós pénzeket "olyan ember kezeli, aki saját kisvárosának pénzügyeit sem tudta rendbe tenni".
16:19  A Klubrádió nem, de a kisvárdai Friss FM nyert [1 napja]
  Összesen kilenc televízió és három rádió jutott mintegy 50 millió forintnyi forráshoz a Magyar Média Mecenatúra program keretében - közölte a pályázat kiírója, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa.
15:15  Építményadót kapnak a zalaegerszegiek [1 napja]
  Az év elején megfogalmazott elképzeléseknek megfelelően döntött a vállalkozások számára építményadó bevezetéséről Zalaegerszeg önkormányzata, a megyei jogú városok közül utolsóként - mondta el a város polgármestere.
15:12  Támad a nyír, a kőris és a platán [1 napja]
  Az elkövetkező napokban elsősorban a nyír, a kőris és a platán pollenje lehet jelen allergiás tüneteket okozó mennyiségben a levegőben - közölte Facebook-oldalán az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.
14:45  A kézilabdát is lenyúlta a Fidesz [1 napja]
  Kocsis Mátét, a Fidesz kommunikációs igazgatóját, Józsefváros polgármesterét választották meg a Magyar Kézilabda Szövetség elnökének.
14:08  Csak a Klubrádió nem nyert a Médiatanács pályázatán [1 napja]
  Egy éven belül négyszeri is elutasította a Médiatanács a Klubrádió 2015-ös rezsipályázatát, először tartalmi okokra, majd forráshiányra hivatkozva. Eközben vannak olyan rádiók, melyek többször is kaptak rezsitámogatást.
14:04  Hírességek is indulnak a hétvégi Vivicittán [1 napja]
  Már több mint 25 ezren neveztek a hétvégén sorra kerülő Telekom Vivicittá városvédő futásra, melyen számos híres sportoló és művész is részt vesz.
13:51  Holnap újra lemezboltok napja [1 napja]
  Idén is három budapesti üzlet részvételével rendezik meg szombaton a lemezboltok napját (Record Store Day), amelyet világszerte több mint harminc ország mintegy ezer boltjában tartanak meg. A nemzetközi rendezvénysorozat idei nagykövete Dave Grohl, a Foo Fighters frontembere.
13:38  Április 17. [1 napja]
  Április 17. Az Európa–sztori mai témája az oktatás. A Bolognai-rendszertől, a PISA-felmérésig, a finn és nyugati oktatási modellekig, az egész életen át tartó tanulásig, az iskolák kinyitásáig mindenről beszélget Szénási Sándor Radó Péter oktatáskutatóval.
13:17  Fidesz: a baloldal az ország megbüntetéséért szurkol [1 napja]
  A Fidesz-frakció szerint a baloldal már megint azért szurkol, hogy megbüntessék Magyarországot.
13:03  Ez itt a kérdés! - 04.17. [1 napja]
  „Szemernyi engedményt sem tehetünk azok utódainak, akik hetven éve a Duna-partra hurcolták honfitársainkat.” „Az a szebb jövő, amivel házalnak, valójában nem más, mint az ocsmány múlt.” Többek között ezekkel a szavakkal ítélte el a Jobbikot - a párt nevének említése nélkül - a Miniszterelnökséget vezető miniszter a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján. Önök szerint Lázár János Jobbikot támadó szavai, egy Fidesz-Jobbik háború nyitánya? Ha véleményét szeretné megosztani velünk, hívja a 06 91-334 001-es telefonszámot. Az emelt díjas hívással a Klubrádiót is támogatja. A hívás díja 330 forint. Legutóbb azt kérdeztük: A hétvégén megverték a Magyar Televízió műsorvezetőjét Balatonfüreden. Borsa Miklós a Tagore sétányon ment a feleségével szombat este, és egy férfi megkérdezte tőle, hogy Ő mondja-e a híreket a Híradóban. Mire Borsa Miklós igennel válaszolt, erre a férfi ütni kezdte, és közben azt mondta, hogy most hazudj, olvasni a híradásokban. Önök szerint Borsa Miklós megverése, a sajtószabadság elleni merénylet? A válaszadók 61 %-a igennel, 39%-a nemmel voksolt.
12:57  Varga és Fazekas orra előtt zajlott a csalás - Vadai [1 napja]
  A DK szerint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek nyilatkoznia kell arról, hogy ajánlotta-e másoknak a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. szolgáltatásait és neki magának volt-e ott befektetése - erről a párt alelnöke beszélt.
12:35  Több ezres felvonulásra készülnek a fogyatékossággal élők [1 napja]
  Újra felvonulást tartanak a különböző fogyatékossággal élő emberek, a május 17-ére szervezett politikamentes budapesti rendezvényre a velük szolidáris embereket is várják – jelentették be a szervezők.
12:22  Mentességet akarnak a vasárnapi zárva tartás alól Balatonon [1 napja]
  A helyi önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) levélben fordult Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez, kérve, hogy a kiemelt üdülőkörzet május elejétől szeptember végéig mentességet kaphasson a kereskedelmi vállalkozások, üzletek vasárnapi kötelező zárva tartása alól.
11:48  Személyi összefonódásokat talált az Együtt [1 napja]
  Az Együtt szerint azért Brüsszelben és nem Magyarországon vették észre, hogy probléma van az uniós pályázatokkal, mert a kormány "megszállta" a független intézményeket, köztük az uniós források helyes elköltéséért felelő Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóságot (EUTAF) is.
11:27  A franciáknak is leeshet valami Paks2-ből [1 napja]
  Francia cégek bizonyosan szívesen részt vennének a magyar atomerőmű bővítési programban. Franciaország budapesti nagykövete, Roland Galaharague a Klubrádió Eurózóna című műsorának adott interjút, amelyben egyebek mellett érzékeltette, hogy információi szerint a magyar kormány nemzetközi versenytárgyalást fog kiírni a fűtőelemek beszerzése és a Paks2 beruházás - meghatározóan nyilvánvalóan oroszok irányította - munkálatainak részfeladataira, beszállítási projektekre.
11:16  Lázadás a Wallnberg iskola szétverése ellen [1 napja]
  Az MSZP és az Együtt mellett a Pedagógusok Szakszervezete is tiltakozik a Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola megszüntetése miatt. Galló Istvánné, a PSZ elnöke a Klubrádió reggeli gyors című műsorában azt mondta, a kormány szabálytalanul szüntette meg az iskolát, átnyúltak a miniszteren. Ha a kormány nem változtatja meg döntését, bírósághoz fordulnak. Érthetetlen azért is a gyorsaság, mert a szakképzők a nemzetgazdasági tárcához fognak kerülni és ők fognak dönteni a szakképzés új szervezeti struktúrájáról.
10:38  Kisebb tömeg a Quaestor Károly körúti irodájánál [1 napja]
  Gyülekeznek a Quaestor-károsultak a Károly körúti iroda előtt. Mintegy 50-60 ember áll sorba, hogy hozzájusson ahhoz az igazoláshoz, mellyel a befektető-védelmi alaphoz kell menniük.
10:22  Amint lép Magyarország, fololdják az intézkedést - EB [1 napja]
  A gazdaságfejlesztési operatív program kifizetéseinek felfüggesztése technikai jellegű intézkedés, és amint a magyar hatóságok megoldották a kifogásolt dolgokat, feloldják az intézkedést - mondta Jyrki Katainen, az Európai Bizottság (EB) munkahelyteremtésért, növekedésért, beruházásokért és versenyképességért felelős alelnöke, aki ma Budapesten több programon is részt vesz.
09:40  Teljesen dilettánsok Lázárék [1 napja]
  Ez derült ki Heil Péter fejlesztéspolitika szakértő szavaiból. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség volt elnöke a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában azt mondta, nem az a kérdés, hogyan menti Magyarország Brüsszelnél a mundér becsületét, hanem milyen gyorsan indulnak el büntetőügyek.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest