pénztárca kímélő megoldások
 
Klubrádió hírek  Vegyes hírek
 

2014. október 02, csütörtök

18:18  Tehetetlen az ellenzék Szijjártó ügyében [2 perce]
  Lényegében tehetetlen Szijjártó Péter ügyével kapcsolatban az ellenzék a parlamenti keretek között. Ez derült ki a mentelmi bizottság szocialista alelnökének szavaiból. Szabó Sándor a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában azt mondta, ha senki nem kezdeményez a külügyminiszter ellen vagyonnyilatkozati eljárást, akkor az MSZP megteszi. Azonban hozzátette, ha a bizottság KDNP-s elnöke úgy gondolja, hogy a kezdeményezés alaptalan, akkor vizsgálat nélkül elutasíthatja. Egyébként bárki kezdeményezheti az eljárást, nem kell képviselőnek lenni.
17:07  Okóber 2. [1 óra 13 perce]
  Október 2. Szigetvári Viktor az Együtt-PM társelnöke jön ma este, aki megbeszélte Falussal a visszalépést és reméli, hogy Bokros Lajos támogatásával lendületet kaphat a kampány. Ezt olvastam egy vele készült interjúban, a további tudnivalókat esélyekről, összetartásról, a bénázás megszüntetéséről este hatkor itt hallhatnak
16:52  Budapest a korrupció fővárosa lett - Szél Bernadett [1 óra 28 perce]
  Az LMP szerint a főváros és kerületei a közpénzt csak a köz érdekében használhatnák fel, de Budapest a "korrupció fővárosa lett", a kerületeknek pedig már nincs pénzük arra, hogy a korrupt politikusokat finanszírozzák. Ezt Szél Bernadett, az ellenzéki párt társelnöke mondta Zuglóban.
16:21  Indul a tűzifa-rezsicsökkentés [1 óra 59 perce]
  A Földművelésügyi Minisztérium is részt vesz a rezsicsökkentésben, a tárcához tartozó állami erdőgazdaságok 10 százalék árkedvezménnyel árusítanak tűzifát, országosan mintegy 170 ezer köbmétert.
16:07  Csúfosan leszerepelt Navracsics - Molnár Csaba [2 óra 13 perce]
  A Demokratikus Koalíció szerint Navracsics Tibor rossz bizonyítványt állított ki tegnap esti meghallgatásán Magyarországról.
16:04  Hadgyakorlaton Orbán [2 óra 16 perce]
  Műszaki modernizációs folyamat elején van a magyar hadsereg - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a közmédiának, miután hadgyakorlatot tekintett meg a Veszprém megyei Öskü melletti kőröshegyi lőtéren.
15:12  Falus nagyon vezetett Bokrossal szemben- Medián [3 óra 8 perce]
  A Medián mérése szerint a baloldali ellenzéki pártok visszalépett jelöltjére a választók 12 százaléka szavazott volna, míg Bokros Lajost 5 százalékuk szeretné főpolgármesternek. Így volt ez legalábbis a Falus Ferenc visszalépése előtti héten, mikor a felmérés készült. Tarlós István pedig továbbra is toronymagasan vezet a szavazatok 37 százalékával.
14:39  Parázsvita a jegybankárok között [3 óra 41 perce]
  Kritikát kapott a Matolcsy-vezette jegybank, hogy nem elég innovatív és nemhogy unortodox, de a tankönyvekben már 100 évvel ezelőtt is szereplő eszközöket használna. Az előző jegybankvezetés is kapott hideget-meleget egy még korábbi MNB-vezértől. Szóval mindenki beszólt mindenkinek a Portfolio Budapesti Gazdasági Fórumán.
14:18  Címeres maradhat Tarlós plakátja [4 óra 2 perce]
  A Magyar Liberális Párt (MLP) bírósági felülvizsgálati kérelmét is elutasította a Kúria Tarlós István főpolgármester-jelölt Budapest címerét tartalmazó plakátja ügyében. A bíróság helybenhagyta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) határozatát, amely szerint - mivel nem állapítható meg, hogy a címerhasználat miatti kifogást a jogvesztő határidőn belül nyújtották-e be - érdemi vizsgálat nélkül elutasította a kifogást.
14:03  Negyvenmilliós kártérítést ítéltek az iszapkárosultaknak [4 óra 17 perce]
  Több mint negyvenmillió forint kártérítést ítélt meg két, vörösiszapömlés miatt a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. ellen indított perben tucatnyi károsultnak a Fővárosi Törvényszék kihirdetett elsőfokú, nem jogerős döntésében.
13:50  Október 3. [4 óra 30 perce]
  Október 3. 9.00 Kossuth díjas színházigazgató, Újbuda díszpolgára, családregénye, az Ördöggörcs Svédországban is megjelent, Karinthy Márton. A sok sok személyes sikere mellett mégis a nevét viselő színházára, a Karinthy színházra a legbüszkébb. 9.30 A Karinthy színház idei első bemutatója a Nyitott ablak című bohózat, amely a boldog békeidők legboldogabb idején játszódik egy kisvárosban. A hangulat azonban nem békés: ádáz küzdelem folyik a város polgárai és a bevonuló hadsereg között. A harc oka: a cselédlányok és a bakák tiltott randevúi, és e randevúk törvénytelen gyümölcsei. Vendégünk Bozó Andrea és Dányi Krisztián. 10.00 Hűvösvölgyi Ildikó a hatvanadik születésnapját a Madách Színház színpadán ünnepelte egy különleges színházi esttel: versben, prózában és dalban mesélte el szinte az egész életét, most itt a Klubrádióban folytatjuk a visszaemlékezést. 10.30 Fischer Annie zongoraművész születésének 100. évfordulója alkalmából ünnepi koncertet rendeznek a Zeneakadémián. A koncert főszervezője, érdekes módon, a János kórház főorvosa, professzora: Dr. Székely György. 11.00 Bajza Viktória színésznő élete kész regény, a fantasztikus sikerek mellett sajnos tele kudarcokkal, tragédiákkal, de ez soha nem tántorította el a nagy szerelemtől, a színháztól. 11.30 Brazília dzsungelétől a falusi közmunkáig, egy baranyai, világot járt és nemzetközileg is elismert rovarkutató kálváriája. Sár József arról számol be, hogy 54 évesen, komoly szakmai múlttal, sehova nem kell. 11.45 A Klubrádió szombat délutáni Szörp-szóda fesztiváljának egyik sztárvendége: Dés László.
13:23  Meggyőzők voltak a jelöltek Juncker szerint [4 óra 57 perce]
  Jean-Claude Juncker úgy ítéli meg, hogy az Európai Parlament illetékes szakbizottságai előtt eddig meghallgatott összes EU-biztosjelölt meggyőzően igazolta felkészültségét a tisztség ellátására, az Európai Bizottság megválasztott elnöke elégedett a teljesítményükkel - közölte csütörtökön Brüsszelben az uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény egyik szóvivője.
12:43  Igazgatóból igazgatóhelyettes lett Dávid Enikő [5 óra 37 perce]
  A miskolci Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatóhelyettesévé nevezték ki Dávid Enikőt, akit a közelmúltban nagy felháborodás közepette került a Kazinczy Ferenc Általános Iskola igazgatói posztjára, ahonnan azonban pár hét múlva lemondott.
12:34  Nem kapta meg az ideiglenes forgalomba helyezési engedélyt sem a Lánchíd utca - MSZP [5 óra 46 perce]
  Még az ideiglenes forgalomba helyezési engedélyt sem kapta meg a I. kerületi Várkert Bazár előtti Lánchíd utca, ennek ellenére járművek közlekednek rajta - közölte az MSZP fővárosi frakcióvezető-helyettese a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján.
12:10  Ez itt a kérdés! - 10.0. [6 óra 10 perce]
  Az Együtt-PM a korábban bejelentett vagyonnyilatkozati eljárás mellett vagyonosodási vizsgálatot is kezdeményez a NAV-nál Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ellen. Az Együtt-PM szorgalmazza, hogy Szijjártó Péter a nyilvánosság előtt adjon számot vagyonának gyarapodásáról. Önök szerint a NAV vizsgálni fogja Szíjjártó Péter vagyonosodását? ? Ha véleményét szeretné megosztani velünk, hívja a 06 91-334 001-es telefonszámot. Az emelt díjas hívással a Klubrádiót is támogatja. A hívás díja 330 forint. Legutóbbi kérdésünk így szólt: Szijjártó Péter külügyminiszter nem hajlandó szégyellni a szülői segítséggel vásárolt 700 négyzetméteres luxus ingatlanját, mert inkább büszke arra, hogy szülei képesek voltak támogatni Őt. Önök szerint életszerű, hogy Szijjártó 160 milliós házának jelentős részét a szülei spórolták össze? A válaszadók 11%-a igennel, 89% -a nemmel szavazott.
11:56  Nem kell az álegyeztetés - Mendrey [6 óra 24 perce]
  A nemzeti köznevelési törvény módosítását kezdeményei a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. Mendrey László, a szakszervezet elnöke a Klubrádiónak azt mondta, komoly változtatásokra van szükség, a törvényben ugyanis olyan rendszerhibák vannak, melyek az oktatás, így az ország jövőjét veszélyeztetik.
11:41  Molnár Gyula mögött a régi polgármesterek [6 óra 39 perce]
  Eddig teljesen egyedülálló módon egy plakáton szerepel Molnár Gyulával a XI. kerület összes eddigi polgármestere, pártállástól függetlenül. Molnár a Klubrádiónak elmondta abban a nyolc esztendőben, amikor polgármester volt, mindent megtett a kerületért.
11:23  Hill sem vizsgázott jelesre [6 óra 57 perce]
  Újra meg kell jelennie az illetékes európai parlamenti szakbizottság előtt Jonathan Hill brit EU-biztosjelöltnek, hogy meggyőzze a képviselőket felkészültségéről - közölte az EP szociáldemokrata frakciója.
11:19  Jönnek a fair bankok - Rogán [7 óra 1 perce]
  November közepére érhetnek véget a devizahitelekkel kapcsolatos másodfokú bírósági eljárások, míg a Kúria az év végén, legkésőbb január első felében zárhatja le a felülvizsgálati eljárásokat, ezután pedig megkezdődhet az elszámoltatás – mondta az igazságügyi miniszter újságíróknak.
11:13  Újabb kérdéseket kap Navracsics [7 óra 7 perce]
  Újabb kérdéseket kap Navracsics Tibor az EU-biztosi meghallgatáson. Tudósítónk jelezte, csoportonként két-két kérdést kap a magyar jelölt, amelyre írásban kell választ adnia. Döntés, az előzetes jelzések alapján hétfőn várható – mondta Nemes Gábor tudósítónk.
11:03  Lázár akár Gyurcsányt is maga mellé ültetné - Scmidt [7 óra 17 perce]
  Schmidt Mária, a Sorsok Háza szakmai vezetésével megbízott jobboldali történész a Heti Válaszban kritizálta Lázár Jánost, amiért Zoltai Gusztávot nevezte ki tanácsadójának, és szerinte ezek után az sem lenne meglepő, ha Gyurcsány Ferencet is maga mellé ültetné.
10:55  Jogerős a Széchenyi hitelszövetkezet ellen hozott ítélet [7 óra 25 perce]
  Visszavonta a fellebbezést a magyar állam a Széchenyi István Hitelszövetkezet ügyében hozott első fokú ítélet ellen, így, miután a hitelszövetkezet nem nyújtott be fellebbezést, nem került sor a mára kitűzött tárgyalásra a Fővárosi Ítélőtáblán, s az ítélet jogerőre emelkedett.
10:17  Elsősorban bicikliseké, gyalogosoké a Lánchíd utca [8 óra 3 perce]
  Elseje reggel óta jár a 86-os busz a Lánchíd utcában a Várkert Bazár előtt, de sokan behajtottak, nem vették figyelembe a közúti jelzéseket és ekkor született az a döntés, hogy legalább az első napokban, fizikai zárást is alkalmaz a kivitelező – mondta Vitézy Dávid a BKV vezérigazgatója a Reggeli gyorsban.
09:51  Széles nekiment az Indexnek [8 óra 29 perce]
  Kitiltotta a satónyilvános eseményről az Index újságíróit Széles Gábor Zalaszentgróton. A vállalkozó azon háborodott fel, hogy a fórum előtt az energiacelláról kérdezték.
09:23  Buszbaleset Vértesboglárnál, öten megsérültek [8 óra 57 perce]
  Autóbusz és kamion ütközött Vértesboglár határában, többen megsérültek, köztük a busz sofőrje is. Az érintett útszakaszt lezárták.
08:56  Magnézium és kalcium segít a mai frontot elviselni [9 óra 24 perce]
  Eleinte még országszerte, később már csak keleten érvényesül gyenge hidegfronti hatás, de a hétvégéig csak lassan javul az élettani helyzet. A fokozottan érzékenyek még csütörtökön is számíthatnak enyhébb panaszokra. A légszennyezettségben viszont lassú javulás várható.
08:51  Borongós, lehangoló idő lesz ma [9 óra 29 perce]
  Ma borongósabb napra számíthatunk, többfelé lehet kisebb eső, zápor. Délutántól nyugat felől már felszakadozik a felhőzet. A folytatásban változóan felhős idő várható, helyenként kisebb csapadékkal. Átlag közeli hőmérsékletek alakulnak ki.
08:48  Nincs már riasztás a parlagfű miatt [9 óra 32 perce]
  Az Országos Környezetegészségügyi Intézet visszavonta a parlagfű miatt korábban kiadott riasztási fokozatokat, hamarosan véget ér a 2014-es parlagfűszezon - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.
08:45  Visszalépett egy szponzor a fajvédő konferenciától [9 óra 35 perce]
  Megvonta támogatását a National Policy Institute Budapestre tervezett, Pintér által betiltott kongresszusának egyik szponzora, az angliai székhelyű Arktos Media Ltd. - értesült a Magyar Nemzet.
08:31  Kamatdöntő ülést tart ma az EKB [9 óra 49 perce]
  Az Európai Központi Bank kamatdöntő ülése lesz ma a legfontosabb piacbefolyásoló tényező. Elemzők szerint csökkenéssel nyithatnak a nyugat-európai piacok.
08:07  Vissza kell vinni a Meningitec vakcinát a gyógyszertárba [10 óra 13 perce]
  Arra kéri a gyógyszerügyi hatóság a lakosságot, hogy a korábban megvásárolt Meningitec (agyhártya-gyulladás elleni) vakcinát vigyék vissza abba a gyógyszertárba, ahol a receptet kiváltották.
07:56  Stabil a Fidesz vezető pozíciója [10 óra 24 perce]
  Stabilan őrzi vezető pozícióját a Fidesz-KDNP mind a teljes népesség, mind pedig a biztos pártválasztók körében. Ez a kormányközeli Századvég legfrissebb felmérésének összegzése.
07:42  Navracsics körül forog a világ - nemzetközi lapszemle [10 óra 38 perce]
  Navracsics Tibor biztos-jelölti meghallgatása szinte minden nemzetközi lapot foglalkoztat. Elemzések készültek mondatairól, véleménnyilvánításáról. A Tagesanzeiger pedig azzal foglalkozik, hogy Svájc rossz partnereket választott, amikor úgy döntött, hogy támogatja Kelet-Európát, mert a milliárdok ellenőrzés nélkül folynak el.
07:23  Folytatódnak a banki perek ma is [10 óra 57 perce]
  Három devizahiteles törvénnyel kapcsolatos kereset másodfokú tárgyalása lesz ma a Fővárosi Ítélőtáblán.
07:19  25 ezer delegált, 10 ezer szavazókörben [11 óra 1 perce]
  Több mint 25 ezer delegált kíséri majd figyelemmel az október 12-i önkormányzati választást a több mint 10 ezer szavazókörben, valamint a helyi és a területi választási bizottságokban a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint. A szavazókörökbe delegáltak részt vehetnek a szavazatszámlálásban is.
07:14  Megszüntették a magánnyugdíjpénztárak gazdálkodásával kapcsolatos összes nyomozást [11 óra 6 perce]
  Részben bűncselekmény hiányában, részben pedig bizonyítottság hiányában szüntették meg a magánnyugdíjpénztárak gazdálkodásával összefüggésben indult összes nyomozást - számol be a Magyar Nemzet.

2014. október 01, szerda

19:33  Csiszár Jenőt program-főtanácsadónak nevezte ki az MTVA [22 óra 47 perce]
  Csiszár Jenő október 1-jétől program főtanácsadóként segíti az MTVA vezérigazgatói kabinet munkáját - közölte az MTVA.
19:29  Megkezdi működését a Nemzeti Kommunikációs Hivatal [22 óra 51 perce]
  Október 10-től megkezdi működését a Nemzeti Kommunikációs Hivatal,melynek elsődleges feladata, hogy összehangolja és ellenőrizze a kormányzat reklámokkal és PR kommunikációval kapcsolatos közbeszerzéseit egységes és szabályozott célkitűzések alapján. A cél a kommunikációs kiadások ésszerűsítése és hatékonyabb felügyelete.
19:19  A kormány tervez radikális megszorítást - MSZP [23 óra 1 perce]
  Nem a szocialisták, hanem a kormány tervez radikális megszorítást - reagálta az MSZP Rétvári Bence korábbi kijelentésére.
19:08  Október 2. [23 óra 12 perce]
  Október 2. A nap témája a csütörtöki Reggeli gyorsban: Orbán Viktor törvényben mondaná ki, hogy a gyereknek kell gondoskodni az idős szülőkről, miközben szerdán a nyugdíjak értékének megőrzését ígérte... Jön a tejjel-mézzel folyó nyugdíjaskor, vagy csak kampányban fontosak a nyugdíjasok? Rózsa Péter várja önöket reggel 6-tól, 9-kor becsatlakozik Csáki Judit színikritikus.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen