pénztárca kímélő megoldások
 
Klubrádió hírek  Vegyes hírek
 

2014. november 21, péntek

20:48  Rejtélyes óriásbevétel a költségvetésben [11 perce]
  Felháborítónak tartja Veres János volt pénzügyminiszter, hogy a költségvetésbe beterveztek egy olyan tételt, ami teljesen megalapozatlan. Mint kiderült a kormány csak az ügyletek lezárása után hozza nyilvánosságra, hogy milyen állami vagyonelemek értékesítéséből származhat jövőre egy bizonyos 169 milliárd forint bevétel. Az összeg alapján arra lehet következtetni, hogy óriási privatizációra készülhet a kabinet.
20:33  November 22. [26 perce]
  November 22. A Hetes stúdióban interjút hallhatnak Tove Skarstein norvég nagykövettel, aki egyebek mellett elmondta, hogy késhet a civil alapok működésének norvég felülvizsgálata, mert a magyar hatóság számos olyan lefoglalt dokumentumot tart vissza, melyek a vizsgálathoz szükségesek lennének. Trencsényi Lászlóval, a Magyar Pedagógiai Társaság ügyvezető elnökével végignéztük, milyen ügyek miatt vonulnak utcára a pedagógusok. Magyar Bálinttal "rácsodálkozunk" arra, hogy az általa leírt magyar korrupciós polip hogyan szövi át a közéletet, és összefoglalót hallhatnak arról a kerekasztal-beszélgetésről, ahol Németh Miklós, Boross Péter, Tölgyessy Péter és Balog Zoltán a rendszerváltásra emlékezik. A hetet Lampé Ágnessel (168óra), N. Kósa Judittal és Bolgár Györggyel beszéljük meg. A műsorvezető Dési János, a szerkesztő Bálint Judit.
19:33  Jó ötlet az általános iskolai képzés meghosszabbítása - Nahalka István [1 óra 26 perce]
  Nem tartja rossz lépésnek, hogy kilenc évig járjanak a gyerekek általános iskolába Nahalka István, oktatáskutató, aki a Klubrádió, Esti gyors című műsorában hozzátette, hogy számos országban már működik ez a rendszer.
18:50  Átadták az Élet Menete Alapítvány Kézdy György-díját [2 óra 9 perce]
  Székely János esztergom-budapesti segédpüspök és Mátraházi Ferenc középiskolai tanár kapta az Élet Menete Alapítvány Kézdy György-díját.
18:16  A Sportért Felelős Államtitkárság javasolta a neveket - Kárpáti György [2 óra 43 perce]
  Schmitt Pálon kívül leginkább Magyar Zoltánnak volt esélye a nemzet sportolói 12. tagja legyen – mondta Kárpáti György volt olimpiai bajnok vízilabdázó a Klubrádió, Megbeszéljük című műsorában. Hozzátette a nyolc jelölt közül a többi hathoz nem jött javaslat, így ők automatikusan kiestek.
17:56  Visszaadja az önkormányzattól vett lakását Szentgyörgyvölgyi Péter [3 óra 3 perce]
  Az új belvárosi polgármester azt mondta az Indexnek: azért döntött így, hogy elejét vegye az ingatlan miatt indult ellenzéki támadásoknak.
17:48  Ismét termelnek fűszerpaprikát Mórahalom térségében [3 óra 11 perce]
  Sikeres volt a Kotányi fűszerkereskedelmi cég, a Fűszermalom Kft. és az önkormányzat összefogása, újjáéledt a fűszerpaprika-termesztés Mórahalom térségében, az első esztendőben mintegy 50 tonna kiváló minőségű őrleményt állítottak elő a szegedi tájkörzetben betakarított terményből - közölte Nógrádi Zoltán polgármester a homokháti kisvárosban.
17:27  Etikai vizsgálatot indít pártja az MSZP-s Bálint Imre ellen [3 óra 32 perce]
  Etikai vizsgálatot indít pártja az MSZP-s Bálint Imre ellen, aki egy portálon obszcén szavakkal válaszolt egy nő hozzászólására.
16:56  Megkaphatják a végső döfést a magánnyugdíjpénztárak [4 óra 3 perce]
  Alaposan átírja a magánnyugdíjpénztári rendszer szabályozását az a törvényjavaslat, amelyet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nyújtott be csütörtökön – írja a Portfolio.hu.
16:38  Nagy árat fizet Moszkva, ha tovább élezi a kelet-ukrajnai konfliktust - Joe Biden [4 óra 21 perce]
  Még nagyobb árat fizet és elszigetelődik Oroszország, ha tovább élezi a kelet-ukrajnai konfliktust - jelentette ki Joe Biden amerikai alelnök pénteken Kijevben, Petro Porosenko ukrán államfővel közösen tartott sajtótájékoztatóján.
16:19  Pisztolyt viselő nőt vettek őrizetbe a Fehér Háznál [4 óra 40 perce]
  Őrizetbe vettek egy nőt a Fehér Háznál az amerikai elnök biztonságáért felelős Secret Service emberei, miután észrevették, hogy az inge alatt egy pisztolytáskában fegyvert visel.
15:59  Vádat emeltek egy volt rendőr ellen [5 óra 0 perce]
  A felügyeletére bízott két kiskorú gyerek szexuális molesztálása miatt emeltek vádat egy volt hévízi rendőr ellen - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője.
15:55  Az e-matricát előre kell megváltani [5 óra 4 perce]
  Már felhajtáskor rendelkezni kell az érvényes e-matricával a díjköteles útszakaszokra, autópályákra, az ezt előíró rendelet már évek óta hatályos - közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.
15:44  A kormány kizárná a folyamatos és inflációkövető bérrendezést - PDSZ [5 óra 15 perce]
  A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint a kormánynak esze ágában sincs teljesíteni azt a korábbi kötelezettségvállalását, hogy a pedagógusbéreket a minimálbérhez köti.
15:34  Nem kell újra cserélni a PB-gázpalackokat [5 óra 25 perce]
  Az EU-irányelvek alkalmazásának ellenére, nem kell drágább újra cserélni a meglévő, piros csíkkal jelölt PB-gázpalackokat - egyebek mellett ezt tartalmazza az a nemzetgazdasági miniszteri rendelet, amely a Magyar Közlönyben jelent meg.
15:28  Tüntet a Liga a Kossuth téren [5 óra 31 perce]
  A Kossuth téren demonstrál a Liga szakszervezet, mert nem jutottak dűlőre a tárgyalóasztalnál a kormánnyal.
15:06  Terjed a madárinfluenza Hollandiában [5 óra 53 perce]
  Pénteken már a harmadik baromfitenyésztő telepen ütötte fel a fejét a vírus - közölte a holland gazdasági minisztérium, amely elrendelte a telepen élő mintegy tízezer szárnyas levágását.
14:55  Római aranybányát fedeztek fel Spanyolországban [6 óra 4 perce]
  Római aranybányát fedeztek fel lézeres távérzékelési technológia, a LIDAR segítségével Spanyolországban, León tartományban. A régészeti kutatási programról a Journal of Archaeological Science című folyóiratban számoltak be a Salamancai Egyetem kutatói.
14:46  Öt nagy bank maradhat - MNB [6 óra 13 perce]
  "A lakosságot és a bevételeket el kell felejteni egy időre, ez a jövő. Nincs más választása a bankoknak, a nagyok össze fognak olvadni, öt bank maradhat" - mondta Nagy Márton, az MNB Pénzügyi Stabilitásért és HItelösztönzésért felelős ügyvezető igazgatója a HBLF pénzügyi csúcstalálkozón pénteken. Szerinte a bevétel helyett a költségekre és a hatékonyságra kell koncetrálni. "Tessék megváltoztatni az üzletpolitikát" - mondta az MNB igazgatója.
14:19  Aláírhatja a BKK a Széll Kálmán tér felújítására vonatkozó szerződést [6 óra 40 perce]
  Aláírhatja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Széll Kálmán tér felújítására vonatkozó kivitelezési szerződést, miután a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) lezárta a jogorvoslati eljárást.
13:46  Drámaian nőtt a gyermekszegénység - Együtt [7 óra 13 perce]
  Az Együtt - A Korszakváltók Pártja úgy látja, hogy Magyarországon az elmúlt hat évben rendkívüli módon nőtt a szegénység és különösen drámaian nőtt a gyermekszegénység - erről a független Szelényi Zsuzsanna beszélt,budapesti sajtótájékoztatóján.
13:40  A törvények megfelelnek a követelményeknek - Trócsányi [7 óra 19 perce]
  A devizahitelesek helyzetének rendezésére hozott törvények, illetve törvényjavaslatok kiállják az alkotmányosság próbáját, megfelelnek az uniós előírásoknak és a kormány korábbi ígéretének megfelelően segítenek a devizahiteleseken - hangsúlyozta Trócsányi László igazságügyi miniszter sajtótájékoztatón.
13:34  Elindult a Danke Ungarn kampány Németországban [7 óra 25 perce]
  Elindult a "Danke Ungarn" kampány Németországban, a nyári kampány folytatásával Magyarország a két ország közös történelmi múltjára, illetve gazdasági és politikai kapcsolataira hívja fel a figyelmet.
13:27  A projekt, amit Európai Uniónak nevezünk elakadt - Orbán [7 óra 32 perce]
  Orbán Viktor miniszterelnök szerint "a projekt, amit Európai Uniónak nevezünk, elakadt", ezért a kormányfő megújult Európa-politikát tart szükségesnek, de úgy látja, "nincs, aki meghirdesse, nincs, aki megcsinálja, az idő pedig ellenünk dolgozik".
13:18  Bővülhet a Mol Bubi rendszer [7 óra 41 perce]
  Huszonegy gyűjtőállomással és ötven új kerékpárral bővülhet a Mol Bubi közbringarendszer. A javaslatról jövő szerdán dönthet a Fővárosi Közgyűlés.
13:10  A negyedik büntetőper indult Stadler ellen [7 óra 49 perce]
  Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás büntette miatt a negyedik büntetőper kezdődött a börtönbüntetését töltő, egykori akasztói vállalkozó Stadler József ellen pénteken, a Kecskeméti Törvényszéken.
12:55  Két kézzel tiltakozik a földadó ellen az agrártárca [8 óra 4 perce]
  A földművelésügyi tárca kezdeményezi az adótörvény módosítását, amelyben megtiltanák a termőföld tulajdonlásának megadóztatását - mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára.
12:41  A villanykapcsoló is a fegyverkezési verseny része lett [8 óra 18 perce]
  Kína és "talán még egy vagy két ország" képes lenne kibernetikai úton lekapcsolni az Egyesült Államok elektromos hálózatát vagy valamelyik más, alapvető fontosságú infrastruktúráját - jelentette ki kongresszusi meghallgatásán Michael Rogers tengernagy, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség és a Pentagon kibernetikai parancsnokságának vezetője.
12:33  Decemberben hirdetnek ítéletet az OTP perében [8 óra 26 perce]
  December 5-én hirdet ítéletet az első fokú bíróság abban a perben, amelyet az OTP Bank indított a magyar állam ellen a devizahitel-szerződések ügyében.
12:13  Amit a Check-in-ről tudni kell [8 óra 46 perce]
  Első repülős utazása előtt áll, és szeretne tisztában lenni mindazokkal a tudnivalókkal, melyek nélkülözhetetlenek a zökkenőmentes induláshoz? Legyen szó üzleti útról, külföldön töltött hosszú hétvégéről, vagy hosszabb nyaralásról, a repülővel történő közlekedés kétségtelenül gyors és kényelmes módja úticélja megközelítésének.
12:02  Kifacsarja a kólaautomatákat is a kormány [8 óra 57 perce]
  újabb 30-50 milliárd forintos piacra figyelt fel a kormány. Március végéig regisztráltatniuk kell az üzemeltetőknek az ital- és ételautomatákat, darabját 30 ezer forintért, ezzel egyből 1,2 milliárd forint hoznak az államkasszának. A szakmai szövetség szerint lehúzhatják a rolót, ha ez a szabályozás így marad, pedig nem az adóellenőrzéssel van a problémájuk - írja a vs.hu.
11:46  Ez itt a kérdés! - 11.21. [9 óra 13 perce]
  Egymást érték a tüntetések a fővárosban az elmúlt hónapban, de vidéken is demonstráltak az emberek az orbáni politika ellen. Először az internetadó miatt gyűltek össze közel százezren, majd a NAV-elnök lemondását követelte az utca népe, ami végül az ORBÁN rezsim teljes elutasításában nyilvánult meg a Kossuth téren. Pénteken, 21-én, a LIGA Szakszervezetek tüntetnek a cafeteria adóterheinek emelése, és az adótörvények ellen. Szombaton, a magyar közoktatás napján a Pedagógusok Szakszervezete szervez tüntetést, amelyen a gyermekszegénységre és a gyermekek tanuláshoz való jogára kívánják felhívni a figyelmet. A kormány szerint a hideg és az ünnepek véget vetnek a tüntetéseknek, ellenben a szervezők szerint az emberek elkeseredettségét, és elégedetlenségét nem írja felül a hideg, vagy az ünnepek. Számíthatnak Önre a tüntetéseken a szervezők? Ha véleményét szeretné megosztani velünk, hívja a 06 91-334 001-es telefonszámot. Az emelt díjas hívással a Klubrádiót is támogatja. A hívás díja 330 forint. Legutóbb azt kérdeztük: Rogán Antal a Fidesz frakcióvezetője és Németh Szilárd frakcióvezető-helyettes azt kezdeményezik, hogy minden év március 23. legyen a magyar zászló és címer napja. Szerintük a zászló és címer napja alkalmat adna az oktatási, tudományos és kulturális intézményeknek, a médiának, civil szervezeteknek, közösségeknek a magyar zászló és címer közös megünneplésére, kezdeményezések elindítására. Önök szerint is külön ünnepnapon emlékezzünk meg a magyar zászlóról, és a magyar címerről? A válaszadók 7%-a igennel, 93%-a nemmel voksolt.
11:19  Megzuhantak a Fidesz-szavazók [9 óra 40 perce]
  Csökkent az elmúlt hónapban a Fidesz tábora, és érzékelhetően bővült a bizonytalanok csoportja - állapította meg novemberi elemzésében az Ipsos. Az október eleji 35-ről 30 százalékra csökkent a kormánypárt tábora. Ebből a visszaesésből az ellenzéki pártok keveset profitáltak, csak a Jobbiknak és az LMP-nek emelkedett a támogatottsága kissé, 1-1 százalékponttal: az előbbi a múltkori 12-ről 13-ra, az utóbbi 3-ról 4 százalékra bővítette táborát. A baloldali ellenzéki pártok hívei valamivel, 1-1 százalékponttal kevesebben lettek: az MSZP mögé 11 százalék sorakozik fel, a DK és - az ebben a formában utoljára mért - Együtt-PM 2-2 százalékra számíthat. A politikailag passzívak, bizonytalanok csoportja érzékelhetően bővült: 31-ről 35 százalékra - mérte az Ipsos.
10:50  A Kúriára és az Ab-re fogja Trócsányi a piaci árfolyamon való forintosítást [10 óra 9 perce]
  A forintosításról és a fair bankokról szóló törvényjavaslatok eredményeként a devizahitelesek tőketartozása és a hitelek kamata is nagymértékben csökken - mondta az igazságügyi miniszter az Országgyűlésben az előterjesztések együttes, összevont vitájában.
10:31  A közmunkások nem számítanak a KSH-nak [10 óra 28 perce]
  Szeptemberben 2,4 százalékra gyorsult a havi bruttó és nettó átlagkeresetek emelkedése az egy évvel korábbihoz képest az augusztusi 2,2 százalékról, a közmunkások nélkül az éves növekedési ütem 4,4 százalékra emelkedett a megelőző havi 3,9 százalékról - közölte a KSH.
10:06  Ötven éves a felújított Erzsébet híd [10 óra 53 perce]
  Ötven éve, 1964. november 21-én adták át a II. világháború alatt megsemmisült, majd újjáépített hidat a forgalomnak.
08:46  November 21. [12 óra 13 perce]
  November 21. 2004-ben végigsöpört a félelem, hogy lengyel vízvezeték szerelők, magyar ácsok, bolgár kőművesek lepik el Nyugat-Európát miután az uniós csatlakozással megindulhat a munkaerő szabad áramlása. Mostanra pedig - bár Anglia már kirakta a megtelt táblát és épp a bevándorlás szigorítására készül - még most is sokan keresik boldogulásukat Németországban, Ausztriában, Írországban, mindent hátrahagyva maguk után. Az Európa-sztori mai adásában erről beszélget Szénási Sándor Kováts Andrással, az MTA Kisebbségkutató Intézetének munkatársával.
08:30  Csendes őszi idő [12 óra 29 perce]
  Péntek délelőtt kevés lesz a felhő, több órás napsütésben bízhatunk, északkeleten jelenhetnek meg felhők, de csapadék ott sem alakul ki. Délután a napsütést csak északkeleten zavarhatja felhősödés, csapadék nem várható. A mérsékelt északnyugati, északi szél északnyugaton és északkeleten megélénkül. A legmagasabb hőmérséklet 5, 9 fokot ér el.
08:06  Szigorítás - már nem lehet utólag fizetni az e-útdíjat [12 óra 53 perce]
  A Népszabadság szerint elvesztették a napon belüli utólagos autópályadíj-fizetés lehetőségét az autósok, motorosok, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. ugyanis szigorította az e-matricák ellenőrzését.
08:04  Őrizetben a szervezett bűnözés elleni román főügyész [12 óra 55 perce]
  Romániában a korrupcióellenes ügyészség (DNA) kezdeményezésére őrizetbe vették a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) főügyészét, Alina Bicát, mert hivatali visszaéléssel gyanúsítják – jelentette a Mediafax hírügynökség.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd