pénztárca kímélő megoldások
 
Klubrádió hírek  Vegyes hírek
 

2014. szeptemper 20, szombat

11:24  Sosem volt még olyan fontos az önkormányzatiság, mint ma - Tóbiás [27 perce]
  A hatalom helyett az emberekről, a közösségekről és a közös sorsról való döntésről kell szólnia az októberi önkormányzati választásnak - mondta az MSZP elnöke.
10:35  Tovább küzdene a kormány az áfacsalások ellen [1 óra 16 perce]
  Újabb intézkedéseket hozhat a kormány az áfacsalások letörésére. a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyi helyettes államtitkára szerint a tárca már vizsgálja a szóba jöhető eszközöket és figyelik a küföldi módszereket is. Pankucsi Zoltán, elmondta, hogy a forgalmiadó-csalások megakadályozásában nagy szerepet játszhatnak az elektronikus lehetőségek, az eddigi intézkedések között említette például az online pénztárgépek rendszerét, amely elindította a gazdaság kifehéredését.
09:47  Elengedte foglyait az Iszlám Állam [2 óra 4 perce]
  Kiszabadult az a 49 török állampolgár, akit Törökország moszuli konzulátusán ejtett foglyul az Iszlám Állam a város júniusi bevételekor.
08:38  Gondok lesznek a főváros büdzséjében [3 óra 13 perce]
  Súlyos pénzügyi nehézségekbe sodródhat a főváros a 2-es és négyes metróhoz kapcsolódó perek miatt – írja a népszabadság. A lap szerint a BKV már pert veszített a német Siemens ellen így ki is fizettek 2,9 milliárd forintot. De további súlyos milliárdokat követel az Alstom és a Bamco is.
08:27  Késések a Vác-Budapest vasútvonalon [3 óra 24 perce]
  A Budapest-Vác-Szob vasútvonal Nagymaros és Szob közötti szakaszán a vasúti pálya dömösi támfalának karbantartását végzik szeptember 23-ig, ezért módosított menetrend van érvényben, emiatt pedig késések lehetnek –közölte a Mávinform. A munkák miatt Nagymaros és Szob állomás között várhatóan szeptember 23-án hajnali öt óráig az egyik vágányon a vonatközlekedés üzembiztonsági ok miatt szünetel. A személyvonatok így 10-15 percet késhetnek - tudatta a Mávinform.
07:39  Behatoló a Fehér Házban [4 óra 12 perce]
  Biztonsági riasztás miatt helyi idő szerint péntek este rövid időre kiürítették a washingtoni Fehér Ház egy részét, mert az elnöki hivatalnak és rezidenciának otthont adó komplexum területén egy behatolót észleltek.
07:18  Napos idő 20-26 fokkal [4 óra 33 perce]
  Hosszabb-rövidebb időre többfelé kisüt a Nap. Záporra, zivatarra elszórtan számíthatunk, főként a keleti és déli tájakon kell erre készülni. A szél többfelé felélénkül napközben, a hőmérséklet pedig 20-26°C között alakul.
06:55  Orosz harci gépek Amerika fölött [4 óra 56 perce]
  Orosz katonai repülőgépeket tartóztattak fel a héten Amerikai és kanadai harci gépek a két ország légterének közelében - közölte egy amerikai katonai szóvivő.
06:24  Bóvliországban ilyen ember képviseli a kultúrát? - külföldi lapszemle [5 óra 27 perce]
  Magyarország marad a bóvli kötvények kategóriájában –írja a Wall Street Journal. A Die Welt Navracsics Tibor uniós biztosi jelölése miatt felteszi a kérdést: „Ez az ember képviseli majd az európai kultúrát?“ Az Atlantic Magizine című lapnak pedig a korábbi amerikai elnök, Bill Clinton beszélt arról, hogy az újjáéledő nacionalizmust a kölcsönös függés rendszerének erősítésével kell megakadályozni.

2014. szeptemper 19, péntek

19:09  Mindent meg kell tenni az igazság érdekében - Pröhle Gergely [16 óra 42 perce]
  Azt előre nem lehetett tudni, hogy kik vesznek részt és kik szólalnak fel egy ilyen monstre konferencián, amely egy hatalmas teremben, a Kreml, kongresszusi központjának legfelső emeletén volt megtartva - mondta Pröle Gergely a Megbeszéljük, című műsorban.
18:18  Megerősítette a magyar adósosztályzatot a Standard & Poors [17 óra 33 perce]
  Megerősítette Magyarország "BB/B" szintű adósosztályzatait pénteken a Standard & Poors, az eddigi stabil kilátással.
18:14  Szerdán és pénteken tartja következő ülését az Országgyűlés [17 óra 37 perce]
  A képviselők a hét közepén fogadhatják el a bankok elszámoltatásáról szóló kormányzati törvényjavaslatot, amelynek eredményeként a kabinet számításai szerint átlagosan akár harmadával is csökkenhetnek a devizahitelesek törlesztőrészletei. A parlament szerdán új alkotmánybírákat is választhat, míg pénteken a paksi bővítésről tarthatnak vitát.
18:08  Bokros Lajos javára léphet vissza Magyar György [17 óra 43 perce]
  Bokros Lajos javára léphet vissza Magyar György. Ezt a hvg.hu-nak nyilatkozva mondta a független főpolgármesterként induló ügyvéd.
17:52  Távozik a skót miniszterelnök [17 óra 59 perce]
  Bejelentette távozási szándékát pénteken Alex Salmond skót miniszterelnök, miután a skót függetlenségről általa kiírt népszavazást az elszakadás ellenzői jelentős fölénnyel megnyerték.
17:28  Az önkormányzatokat kell nagyobb méretűvé átalakítani - Bokros Lajos [18 óra 23 perce]
  A közvélemény kutató intézetek, se, nem jobbak, se nem rosszabbak, mint a magyarországi politikai kultúra - mondta a Klubrádió, Megbeszéljük című műsorában Bokros Lajos.
17:07  Elbocsátások a Népszabadságnál [18 óra 44 perce]
  A hét elején a Magyar Nemzettől érkeztek elbocsátásról szóló hírek, most pedig a Népszava számolt be arról, hogy a Népszabadság 12 munkatársától, köztük Angyal Gábor lapszerkesztőtől, Inotai Edit külpolitikai és Várkonyi Iván gazdasági rovatvezetőtől kényszerül megválni.
16:35  Németországban kiterjesztik a kettős állampolgárság intézményét [19 óra 16 perce]
  Németországban kiterjesztik a kettős állampolgárság intézményét, a törvényhozás felsőházának (Bundesrat) pénteki ülésén elfogadott törvény alapján a külföldi állampolgárságú szülők gyermekei bizonyos feltételekkel a szülők állampolgárságát és a német állampolgárságot is felvehetik.
16:19  Lekapcsolhatják Oroszországot az internetről [19 óra 32 perce]
  Az orosz hatóságok azt tervezik, hogy időnként, rendkívüli helyzetekben lekapcsolják az orosz számítógépes rendszert a világhálóról - közölte értesüléseit pénteken a Vedomosztyi című orosz napilap.
15:47  Bill Clinton élő adásban nevezte hatalommániásnak Orbán Viktort [20 óra 4 perce]
  Az egykori elnök volt John Stewart vendége volt a Daily Showban, az ország egyik legnézettebb talkshowjában és miközben a létező politikai modellek közötti különbségekről beszélt, elmondta hogy létezik egy tekintélyelvű kapitalista modell, Kínában és Oroszországban, és ennek van már hatása is, például ott a magyar miniszterelnök.
15:37  Szeptember 19. [20 óra 14 perce]
  Szeptember 19. Egy házaspár lesz a vendégem ma este, Bruckner Éva történész és férje Csepeli Miklós nyugalmazott egyetemi docens, gépészmérnök, akik könyvet írtak őseikről, az 1613-ban kezdődő sztori elmeséli a folytonosan változó valóság, hogyan formálja a felmenők sorsát. A tengerszemű hölgy rejtélyéről lesz szó ma este a Szabad sávban.
15:29  Air France-sztrájk - Nem javul a helyzet szombaton [20 óra 22 perce]
  A pilóták hétfő óta tartó sztrájkja miatt az Air France járatainak valamivel több mint fele közlekedett ma és hasonló lesz a helyzet szombaton is.
15:18  Elutasította a bíróság a KDB Bank keresetét [20 óra 33 perce]
  Elutasította a Fővárosi Törvényszék kihirdetett elsőfokú ítéletében a KDB Banknak a magyar állam ellen a devizahitel-szerződések ügyében benyújtott keresetét.
15:09  Melyik fideszes szeretne nemzeti italboltokat? - DK [20 óra 42 perce]
  A Demokratikus Koalíció minden polgármester-, és önkormányzati képviselőjelöltje nyílt levéllel fordul saját településének fideszes jelöltjeihez, amelyekben azt kérik, nyilatkozzanak arról, hogy támogatnák-e a nemzeti italboltok létrehozását.
15:06  A Finn-öbölbe zuhant egy orosz helikopter, két halott [20 óra 45 perce]
  A Finn-öbölbe zuhant egy magánhelikopter Szentpétervár területén, két ember meghalt - közölte a helyi katasztrófavédelem.
14:22  Visszamehettek a gázömlés miatt kiköltöztetett lakók [21 óra 29 perce]
  Visszatérhettek szobáikba azok az emberek, akiket Dunaharasztiban a Fő utcai idősotthon egyik szárnyából a másikba kellett átköltöztetni péntek délelőtt gázömlés miatt – közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője.
14:17  Részvételi költségvetést vezetne be az LMP [21 óra 34 perce]
  Magyarország településein érdemes lenne bevezetni a részvételi költségvetést, mely helyi költségvetés összetételének és arányainak egy minden lakos számára nyitott és átlátható módja - mondta, tatabányai sajtótájékoztatóján az LMP önkormányzati és rendészeti szakszóvivője.
14:11  Szeptember 20. [21 óra 40 perce]
  Szeptember 20. Gyászos képet fest Magyarország szociális helyzetéről, s ezen belül is a növekvő szegénységről a Bertelsman Alapítvány most megjelent európai tanulmánya. Krémer Balázs szociológustól főleg az elszegényedés hátteréről érdeklődtünk. A héten sem feledkezünk meg Budapestről. Ma Bodnár Zoltánt, a Liberálisok főpolgármester-jelöltjét kérdeztük, miként képzeli el Budapest jövőjét?. Soha nem térülhet meg a paksi atomerőmű tervezett bővítése – állítja egy frissen publikált tanulmány. Romhányi Balázs elemzését és megállapításait egy konferencián vették górcső alá. Erről Balla Györgyi készített összeállítást. Jelentősen növelni kell az ország védelmi kiadásait – ezt ígérte meg a NATO legutóbbi tanácskozásán a magyar kormány képviselője. Hogy ezt miként lehet teljesíteni azt Csiki Tamással a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutató Intézetének munkatársával beszéljük meg. Megbeszéljük a hetet Bolgár Györggyel, Murányi Marcellel a Népszabadság főszerkesztőjével és Balogh Ákos Gergellyel a Mandiner főszerkesztőjével.
14:03  Budapest is a rendezők között [21 óra 48 perce]
  A Puskás Ferenc Stadion három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek adhat otthont a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságon.
13:52  Többszáz milliárdot költ a kormány az élelmiszeriparra - Varga [21 óra 59 perce]
  A kormány a következő években mintegy 300 milliárd forintot fordít élelmiszeripari fejlesztésekre – mondta a nemzetgazdasági miniszter Székesfehérváron, ahol felavatta a Mondelez International csoporthoz tartozó Győri Keksz új gyártósorait.
13:44  Újabb határidő jár le [22 óra 7 perce]
  Ma 16 óráig juttathatják el hirdetési árjegyzéküket az Állami Számvevőszékhez (ÁSZ) azok a sajtóorgánumok, amelyek a novemberi újpesti időközi országgyűlési választáshoz kapcsolódó kampányban politikai hirdetéseket kívánnak közzétenni.
13:26  Orbán nem akar több önkormányzati választást - Falus [22 óra 25 perce]
  A baloldali pártok főpolgármester-jelöltje szerint Orbán Viktor miniszterelnök vágya az, hogy a budai Várba való költözése után ne legyen több önkormányzati választás.
12:52  Nincs meglepetés, Szijjártót javasolja Orbán [22 óra 59 perce]
  Szijjártó Pétert javasolja külgazdasági és külügyminiszternek kinevezni Orbán Viktor miniszterelnök az államfőnek - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.
12:42  Nem a TASZ-szal folytatott levelezést közölte a Magyar Nemzet - ombudsman [23 óra 9 perce]
  A Magyar Nemzet által hivatkozott levél az ügy előadója és hivatali vezetője között, a tűcsereprogram megszüntetéséről szóló jelentés tervezetének előkészítésekor készült - közölte Székely László, az alapvető jogok biztosa. A napilap ma azt írta, hogy a hivatal főosztályvezetője a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet programvezetőjével levelezett arról, mikor lásson napvilágot a józsefvárosi tűcsereprogramról készített ombudsmani jelentés.
12:30  Egy kormán y se telepedjen rá Budapestre - Horváth Csaba [23 óra 21 perce]
  Már most is erősen függ az államtól a főváros, miután az egészségügy és az oktatás is állami kézbe került – nyilatkozta a Klubrádiónak az MSZP fővárosi frakcióvezetője. Horváth Csaba annak kapcsán beszélt erről, hogy a Népszabadság úgy tudja, átszabják Budapest közigazgatását az októberi választás után.
12:08  Szeptember 19. [23 óra 43 perce]
  Szeptember 19. Ugorva az időben, Kéri Lászlóval folytatjuk a beszélgetést a második Orbán-kormányról. Szénási Sándor a 2010-2014 között kormány súlyos nyomait veszi át. Az elmúlt nyolcévezést a következő részre tartogatjuk.
12:05  Ez itt a kérdés! - 09.19. [23 óra 46 perce]
  Az önkormányzati választás után megvalósulhat Orbán Viktor álma: végképp „letörheti” Budapestet. Az úgynevezett Budapest törvényjavaslat szerint megszűnik a kerületek önállósága, amelyeket választott polgármesterek helyett kinevezett „helytartók”, hivatalnokok, saját képviselő-testületek nélkül vezetnének.Önök szerint a budapesti kerületek önállóságát meg kell szüntetni Ha véleményét szeretné megosztani velünk, hívja a 06 91-334 001-es telefonszámot. Az emelt díjas hívással a Klubrádiót is támogatja. A hívás díja 330 forint. Legutóbbi kérdésünk így szólt: KAz önkormányzati választások nem igazán aktivizálják a lakosságot, az Ipsos közvélemény-kutató cég felmérése szerint. Hazánkban a szavazásra jogosultak csupán 43 százaléka ígéri biztosra, hogy elmegy voksolni október 12-én. Az Ipsos szerint, mostanáig leginkább a Fidesznek sikerült aktivizálnia szimpatizánsait, így a kormánypárt a biztos pártválasztók körében 56 százalékot érhet el. A Jobbik ebben a körben 17, az MSZP 16 százalékos, a DK és az LMP 4-4, míg az Együtt-PM 3 százalékra számíthat. Ön elmegy szavazni október 12-én? A válaszadók 97 százaléka igennel, 3 százaléka nemmel válaszolt.
11:50  Vegyitmádás érte Kishantost [1 napja]
  Újabb tragédia történt Kishantoson. A 20 éve vegyszermentesen művelt földekre az egyik új "bérlő", Lakatos Huba műtrágyát szórt. A Párbeszéd Magyarországért közleménye szerint mindez bizonyíték arra, amit eddig is sejtettek: a kormánynak nem számít a biogazdálkodás, sem a magyar emberek ellátása valóban egészséges élelmiszerrel: kicsinyes politikai bosszú által vezérelve teszi tönkre azokat az értékeket, amikre alapozva Magyarország fejlődhetne.
11:41  Még melegiben miniszter lesz Szijjártó [1 napja]
  Gyorsan lezavarja a kormány a külügyminiszter-cserét- értesült az Index.
11:26  Üdvözölte Barroso a skótok maradását [1 napja]
  Üdvözölte José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke, hogy a skót nép a függetlenséget elutasítva az Egyesült Királyság egységének megőrzése mellett tette le voksát az előző nap rendezett népszavazáson.
11:19  Felbolydul a város hétvégén - forgalomkorlátozások lesznek [1 napja]
  Jelentős forgalomkorlátozások lesznek a hétvégén Budapesten. A Mobilitási Hét programjai miatt több főútvonalat teljesen lezárnak, így az Andrássy utat, valamint a Lánchidat és környékét nem használhatják majd az autósok. Már ma este 6 órától, egészen hétfő hajnalig zárva lesz a Hősök tere, a Kós Károly sétány és az Andrássy út, majd este 10 órától a József Attila utca, a Széchenyi István tér és a Lánchíd jön a sorban. Lezárják emellett szombaton és vasárnap a reggel 8 és este 8 között a Dózsa György utat a Podmaniczky utca és a Városligeti fasor között. A korlátozások több BKK járatot is érintenek majd.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest