pénztárca kímélő megoldások
 
Klubrádió hírek  Vegyes hírek
 

2015. január 30, péntek

10:07  Vizsgálják a szén-monoxid-mérő készülékeket [5 perce]
  Rendkívüli ellenőrzés keretében ismét vizsgálja a forgalomban lévő szén-monoxid-mérő készülékek biztonságát a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) a nemzeti fejlesztési miniszter utasítására - tájékoztatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
09:53  Már iOS applikációval is megvásárolhatók az új autópálya-matricák [19 perce]
  Mától már nem csak Android, hanem iOS operációs rendszerrel működő mobileszközökön is megvásárolhatók az autópálya-matricák - közölte a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.
09:43  Minden pálya használható az eplényi síarénában [29 perce]
  Minden pálya használható az eplényi síarénában, a hóréteg vastagsága 60 és 120 centiméter között van –tájékozatott a marketing vezető.
09:35  Csökkentek tavaly az ipari termelői árak - KSH [37 perce]
  Tavaly 0,4 százalékkal csökkentek az év egészében a belföldi és az exportárváltozás eredőjeként az ipari termelői árak az előző évhez képest - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal.
09:21  Már hatályos az EKÁER próbaüzemét meghosszabbító szabály [51 perce]
  Ma lépett hatályba az EKÁER próbaüzemét március 1-ig meghosszabbító kormányhatározat, és a vállalkozásokat a kockázati biztosíték megfizetése alól március 1-ig mentesítő NGM rendelet.
09:13  Mészáros Lőrinc saját áruházláncon dolgozik [59 perce]
  A Népszabadság úgy tudja, országos kereskedelmi láncot szeretne Orbán Viktor bizalmasa, aki nemcsak a Cooppal tárgyalt, hanem az ÁFÉSZ-áruházaknál is érdeklődik.
09:08  Csúcsot döntött az adósság [1 óra 4 perce]
  Meghaladta a 100 milliárd forintot, és ezzel csúcsot döntött tavaly a költségvetési intézmények éves átlagos összadóssága.
09:00  Étolajjal üzletelő bűnszervezetet leplezett le a NAV [1 óra 12 perce]
  Kiterjedt nyomozás után 18 tagú, étolajjal üzletelő bűnszervezetet leplezett le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - tájékoztatta a NAV bűnügyi szóvivője.
08:47  Kamionok akadtak el a 2-es főúton [1 óra 25 perce]
  Teljes útzár van a 2-es főúton Nógrád megyében, Drégelypalánknál, ahol két elakadt kamion műszaki mentését végzik - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.
08:18  Valódi intézkedéseket sürget az Együtt a Mentőszolgálatnál [1 óra 54 perce]
  Dr. Komáromi Zoltán, az Együtt egészségügyi szakpolitikusa arra szólítja föl a kormányt, hogy az eszközbeszerzések ünneplése helyett inkább emelje meg a Mentőszolgálatnak járó költségvetési forrásokat, haladéktalanul újítsa föl a lerobbant mentőállomásokat és őrizze meg a Mentőszolgálat működőképességét!
08:07  Orbán megállapodna a gázszállítás ügyében a Putyin-látogatás idején [2 óra 5 perce]
  Orbán Viktor miniszterelnök bízik abban, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök február 17-i budapesti látogatása alatt tető alá tudja hozni a hosszú távú gázszállítással kapcsolatos megállapodást.
07:54  Nyomozás indult a leggazdagabb magyar ellen [2 óra 18 perce]
  Adócsalás miatt zajlik vizsgálat a kukkolós pornóoldalból milliárdokat kaszáló Gattyán György ellen.
07:42  Elakadt járművek és balesetek az utakon [2 óra 30 perce]
  Több mint nyolcvan esethez kérték a tűzoltók segítségét a tegnap kezdődött havazással összefüggésben, általában árokba csúszó, az úton keresztbeforduló, elakadó járművekhez, valamint koccanásos balesetekhez riasztották a tűzoltókat - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.
07:35  Hó és eső miatt is adtak ki figyelmeztetéseket [2 óra 37 perce]
  Viharos szél, havazás, hófúvás és a sok eső miatt is több megyére adott ki figyelmeztetéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat.
07:27  Újabb hat intézményben rendeltek el látogatási tilalmat [2 óra 45 perce]
  Az influenzajárvány miatt csütörtökön újabb hat egészségügyi intézményben rendeltek el látogatási tilalmat - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a honlapján.
07:23  Washington újabb szankciókkal fenyegette meg Moszkvát [2 óra 49 perce]
  Az Egyesült Államok újabb gazdasági büntetőintézkedéseket helyezett kilátásba Oroszország ellen arra az esetre, ha Moszkva nem hagy fel a kelet-ukrajnai felkelés támogatásával.
07:21  Folyamatosan takarítják a budapesti főutakat [2 óra 51 perce]
  Budapesten az éjjel mintegy 5 centiméter friss hó esett, a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF) munkagépei folyamatosan takarítják a havat és síkosságmentesítik az 1200 kilométer hosszúságú fő- és közösségi útvonalhálózatot - közölte a társaság.
07:10  Orbán gerjeszti a külföldi kereskedők dühét - Külföldi lapok [3 óra 2 perce]
  A budapesti osztrák kereskedelmi képviselet vezetője azt mondja, napjainkban több pénz marad a magyarok zsebében és ez növeli a fogyasztást.
05:21  Viharos széllel, jelentős csapadékkal érkezik [4 óra 51 perce]
  Pénteken egy nagyon markáns mediterrán ciklon halad át felettünk, amely eleinte az Alföldön, majd másutt is viharos szelet, illetve nyugaton és északon jelentős mennyiségű, vegyes halmazállapotú csapadékot is hoz magával. A hétvégén sem nyugszik az időjárás, vasárnap újabb ciklon érkezhet.

2015. január 29, csütörtök

19:25  Visszaszólt a bíróságnak az ORFK Ökotárs-ügyben [14 óra 47 perce]
  Visszautasítja a rendőrség az Ökotárs Alapítvány állításait, és hangsúlyozza: feladatait pártbefolyástól mentesen látja el. Ezt az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) annak kapcsán közölte, hogy az Ökotárs a Budai Központi Kerületi Bíróságnak az alapítvány panaszának helyt adó határozatával kapcsolatban aggasztónak nevezte, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda "egyértelmű politikai nyomásra törvénysértő házkutatást, lefoglalást hajt végre" Magyarországon.
19:14  Ilyen úri murit egy kormányfő gyereke sem rendezett [14 óra 58 perce]
  Arra még nem volt példa, hogy családtagokat is bevigyenek az Operaház díszpáholyába, nemhogy barátokat – így kommentálta Görög Ibolya protokollszakértő a Klubrádió Esti gyors című műsorában azt, hogy Orbán Viktor legidősebb lánya, Ráhel svájci iskolatársaival pezsgőzött a páholyban. A protokollszakértő elmondta, eddig csak a kormányfő, államfő házelnök használta állami ünnepségeken, és kiemelt rangú vendégek, akik ugyanilyen rangban vannak. A kapcsolódó kormányrendelet szerint a családtagok is beülhetnek, de eddig csak házaspárokra volt példa. Az még nem fordult elő, hogy más családtagokat bevittek volna.
19:09  Fegyvereket szerez be Ukrajna [15 óra 3 perce]
  Az ukrán védelmi tárca Ukrajnának történő fegyverszállításokról folytat tárgyalásokat külföldi államokkal - mondta csütörtökön Kijevben Andrij Ordinovics, az ukrán vezérkar katonai együttműködési osztályának helyettes vezetője újságíróknak, mielőtt külföldi országok katonai attaséival ült le tárgyalni.
18:49  Dicséret [15 óra 23 perce]
  Dicsérik a magyar kormányt és Orbán Viktort a külföldi lapok.
18:41  Beperli az Indexet és Vágvölgyi B. Andrást Áder [15 óra 31 perce]
  Beperelte az Indexet és Vágvölgyi B. Andrást a köztársasági elnök. Áder János betartotta korábbi ígéretét, amikor azt mondta, hogy jogi elégtétellel tartoznak neki azért, mert Vágvölgyi B. András azt írta Facebook oldalán: a hetvenes évek végén, sorkatonai szolgálatuk letöltésekor vele együtt ült a fogdában Áder János is, a jelenlegi államfő szerinte azért, mert ittas állapotban lövöldözött. A szöveget lehozta az Index is, ezért a portált és az újságírót is egymillió forintra perli a köztársasági elnök.
18:35  Merkel keze is benne volt a RTL-magyar kormány tárgyalásban [15 óra 37 perce]
  Orbán Viktor személyes kérésére, az európai diplomáciai üzeneteket figyelembe véve kezdte meg Lázár János a tárgyalásokat az RTL Group legfelsőbb vezetésével – értesült a hvg.hu egy, az egyeztetésekre rálátó miniszterelnökségi forrásból. Ugyanis a német kancellár és a luxemburgi miniszterelnök környezetéből is erős jelzéseket kapott Orbán Viktor, hogy rendezze a kormány a vitáját Európa egyik legnagyobb médiacégével.
18:15  Durva baleset a 82-esen - 30 kamion karambolozott [15 óra 57 perce]
  Lezárták a 82-es főutat a Veszprém megyei Gézaháza közelében, mert az erős havazás miatt körülbelül harminc kamion elakadt.
17:50  Január 29. [16 óra 22 perce]
  Január 29. A nap témája a pénteki Reggeli gyorsban: Tavasz jön, Orbán megy - vasárnap (is) tüntetés. Ön megy? Ő megy? Aki kérdez: Pikó András és Pálinkás Szűts Róbert.
17:35  Rengeteg pénzt kap az állatkert [16 óra 37 perce]
  Huszonöt milliárd forinttal támogatja a kormány a Fővárosi Állat- és Növénykert új területe, a Pannon Park létrehozását - jelentette be Kovács Zoltán kormányszóvivő a helyszínen.
17:25  Január 31. [16 óra 47 perce]
  Január 31. 9.00 Müller Péter Sziámi lázasan készül az április 4- i koncertjére, amelyet immár másodszor az A38-as hajón tart. 10.00 Puccini mesterkurzus Szikszón. Erről kérdezem Füzesséri Józsefet, Szikszó polgármesterét. 10.30 Szokolay Zoltán 1986-ban önként kivonult az irodalomból, majd szándéka ellenére sem sikerült visszakerülnie a „belső körbe”. Zsarolással beszervezték, ügynökként kollégáiról kellett jelentenie. 2012-ben több mint húsz év hallgatás után jelent meg verseskötete. 11.00 Szénási Jonathan Sándor a baracskai börtön református lelkésze felekezeti hovatartozástól vagy etnikai kötődéstől függetlenül mindenkivel törődik. Csoportos kimaradás keretében elkíséri a rabokat a csatkai búcsúba, a református konferenciára, a Holokauszt Emlékközpontba és a Terror Házába. Most Wallenberg díjat kapott. 11.30 Az Aktív Fiatalok Kutatócsoportjának egyik kutatóját, Róna Dánielt arról kérdezzük, miért van annyi jobboldali gondolkodású, néha szélsőséges az egyetemisták között.
17:23  Már Budapesten is intenzíven havazik [16 óra 49 perce]
  Már Budapesten is intenzíven havazik. Az egyébként is szokásos dugók mellett még több türelmet igényel az autósoktól. A legnagyobb gondot a a budai hegyekben való közlekedés okozza.
17:04  Január 30. [17 óra 8 perce]
  Január 30. Az Ötösben Gálvölgyi János vendége Balsai Mónika lesz. a műsor második felében, a megszokottak szerint Ungvári Tamás könyveket, Bóta Gábor színházi előadásokat ajánl.
17:03  Elhunyt Kővári Péter [17 óra 9 perce]
  Tragikus hirtelenséggel csütörtökön elhunyt Kővári Péter, a Magyar Televízió egykori alelnöke.
16:39  Január 29. [17 óra 33 perce]
  Január 29. További szankciók Oroszországgal szemben – tanácskoznak a külügyminiszterek Merkel jön, de biztonságban lesz-e? Tarjányi Péter Választási törvény módosítás – Szigetvári Viktor Hogyan jutott be Orbán Ráhel az Operaház királyi páholyába? – Görög Ibolya
16:24  Oroszország talált egy barátot az EU-ban [17 óra 48 perce]
  Oroszország talált egy pártfogót magának az Európai Unióban - állapította meg a Nyezaviszimaja Gazeta című orosz napilap csütörtökön, a radikális görög baloldali párt győzelme nyomán várható helyzetet elemezve.
16:11  Ki kell zárni a közreműködőket a letelepedési kötvények árusításából - DK [18 óra 1 perce]
  Törvényjavaslatot nyújt be a Demokratikus Koalíció annak érdekében, hogy zárják ki a közreműködő cégeket a letelepedési kötvények árusításából - erről a párt ügyvezető alelnöke beszélt.
15:57  Országos taxisrendelet jön [18 óra 15 perce]
  Elképzelhető, hogy február végén, az új, egész országra érvényes taxisrendelet jön – értesült a vásárhely24. Metál Zoltán a Klubrádiónak azt mondta, a javaslat egy kifutási időt is hagy a gépkocsikra vonatkozóan, az érintetteknek körülbelül két és fél évük van arra, hogy lecseréljék az öregnek számító autóikat. Mint mondta, ez a rendelet négy éve folyamatosan napirenden van, mindenki fel tudott rá készülni és meglepetést senkinek sem fog okozni.
15:45  A vonatok is késnek a Dunántúlon a havazás miatt [18 óra 27 perce]
  A vasúti közlekedésben egyelőre nem okoz nagyobb gondot a havazás, de néhány dunántúli vonalon késésekre kell készülni - közölte a Mávinform.
15:29  Zimankós hétvége [18 óra 43 perce]
  A hétvégén folytatódik a télies idő, többfelé várható havazás, és hidegre is készülni kell. Helyenként mínusz 9 Celsius-fokig hűlhet a levegő, néhol még nappal is mínuszokra kell készülni - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.
15:05  Elhunyt Várady Viktória [19 óra 7 perce]
  Hosszan tartó, súlyos betegség után életének 41. évében elhunyt Várady Viktória színművész - közölte a Madách Színház.
14:23  Január 29. [19 óra 49 perce]
  Január 29. A Szabad Sáv ma esti vendége Lakner Zoltán politológus.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác