pénztárca kímélő megoldások
 
Klubrádió hírek  Vegyes hírek
 

2017. március 24, péntek

16:52  Március 25. [-1 óra 15 perce]
  Március 25. A Hetes stúdió témái: Kitálalt az orosz fenyegetésről egy volt magyar titkosszolga, Németh Â’rezsibiztosÂ’ Szilárd szerint a kiugrott kémelhárító csak a Soros-ügynökszervezetek hazugságait ismételgette. Tálas Péterrel, biztonságpolitikai szakértővel beszélgetünk Hogyan világítunk 20 év múlva? Mit szól a Paks 2 beruházás mellett és mi ellene, hogyan lehetne ideális Magyarország energetikai helyzete és mi a helyzet a megújuló energiával. – többet között ezeket a kérdéseket feszegették energetikai szakértől egy konferencián, ahol Selmeci János járt. A héten többször is volt gond a frissen felújított 3-as metróval. A Liberálisok szerint mindez tűrhetetlen és egy megoldás van, visszalépni a szerződésből. Hajléktalanok nem csak Magyarországon vannak Európában - Európa légy méltányos és tegyél valamit a hajléktalanokért - ezzel a jelszóval indított mozgalmat a hajléktalanokkal foglalkozó nemzeti szervezetek európai szövetsége Megbeszéljük a hetet Bíró Mariannal, a Népszava, Herskovits Eszter a 168 Óra munkatársával, és Bolgár Györggyel.
16:51  Tovább működhet a tao-rendszer [-1 óra 16 perce]
  Változatlan formában további hat éven keresztül működhet a társaságiadókedvezmény-rendszer, Brüsszelben ugyanis engedélyezték a folytatást - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának a parlamenti államtitkára.
16:50  Március 24. [-1 óra 17 perce]
  Március 24. Hattól Esti Gyors, a műsorvezető Bálint Judit. Sajtóhírek és a szombathelyi közgyűlés hétfői napirendje alapján valószínű, hogy kap még egy évet Jordán Tamás, a Weöres Sándor színház élén. Ha nem így történik, az szerinte a színhát végét is jelentheti. Jordán Tamást kérdezzük. 2017 első három hónapjában 19 százalékkal többen haltak meg, mint tavaly ilyenkor. Ez elmúlt 17 évben nem volt ilyen rossz adatunk. Jobban fogy a magyar mint eddig? Tarlós István szerint egyet büntetéseket nem kellene befizetniük az autósoknak. A főpolgármester véleményéről és a mostanában egy gyakoribb ötvenezres bírságokról egy szakjogászt kérdezünk. Népszavazás lehet Budapesten a Liget projektről, van ugyanis egy kérdés, amit átengedett a választási bizottság. Az olimpia után ez lesz a következő bukó project? Ezekkel és más témákkal is várja önöket az Esti Gyors!
16:41  Az Európai Bizottsághoz fordulnak [-1 óra 26 perce]
  A VOLÁN Egyesülés az Európai Bizottsághoz fordul egy osztrák jogszabály miatt.
16:33  Az Európai Bizottsághoz fordulnak [-1 óra 34 perce]
  A VOLÁN Egyesülés az Európai Bizottsághoz fordul egy osztrák jogszabály miatt.
15:14  3-as metró: "Tűréshatáron belül vannak a hibák" [53 perce]
  A Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezete szerint még a tűréshatáron belül vannak a 3-as vonalon futó felújított metrószerelvény hibajelenségei, probléma akkor lesz, ha ezek nem szűnnek meg heteken belül.
14:59  Március 24. [1 óra 8 perce]
  Március 24. Kossuth azt mondta róla a kiegyezési törvény előkészítésekor, hogy diktátor, Széchenyi azt mondta róla, hogy a Városháza ablakából nézi a világot és azt is, hogy "Félre minden irigységgel, hazám fiai, adjuk neki az elsőséget". Deák Ferencről Körmöczi Katalin történésszel beszélget Szénási Sándor.
14:38  Antwerpeni támadás: vádemelés terror kísérlete miatt [1 óra 29 perce]
  Terrorcselekmény kísérlete miatt vádat emeltek Belgiumban egy tunéziai férfi ellen, aki autójával tegnap járókelők közé hajtott Antwerpen egyik belvárosi sétálóutcájában - jelentette be a belga szövetségi ügyészség.
14:14  MSZP: Vonják ki a forgalomból a 3-as metró felújított szerelvényeit! [1 óra 53 perce]
  Az MSZP felszólította a budapesti városvezetést, hogy haladéktalanul vonja ki az utasforgalomból a felújított 3-as metrószerelvényeket mindaddig, amíg azok nem működnek "normális minőségben".
13:40  Ez itt a kérdés! - 03.24. [2 óra 27 perce]
  Tamás Gáspár Miklós:Botka László, szegedi polgármester, az MSZP miniszterelnök jelöltje, azt mondja, hogy fizessenek a gazdagok, amin azt érti, hogy az adórendszer, a járulékrendszer, és a szociális juttatások rendszere megváltoztatásával, meg kellene javítani a keveset keresők, a szegények, a munkanélküliek életét. Lehetségesnek tartja-e, hogy Botka László, ezt a programot meg tudja valósítani? Ha a válasza igen, nyomja meg az 1-es gombot, ha a válasza nem, a 2-est. Ha véleményét szeretné megosztani velünk, hívja a 06 91-334 001-es telefonszámot. Az emelt díjas hívással a Klubrádiót is támogatja. A hívás díja 330 forint. Legutóbbi kérdésünk így szólt: Ceglédi Zoltán, politikai elemző: Ön kivenné-e a puskát Lázár János, Semjén Zsolt, és az összes amatőr kezéből, hogy azt mostantól csak hivatásos vadászok süthessék el? A válaszadók 95 százaléka igennel, 5 százaléka nemmel szavazott.
13:34  Felfüggesztett börtön a Népszabadság volt főszerkesztőjének [2 óra 33 perce]
  Másodfokon is 1 év 8 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi törvényszék a Népszabadság volt főszerkesztőjét
12:59  Tarlós: elkerülhetetlenek a kisebb hibák a 3-as metrónál [3 óra 8 perce]
  Tarlós István cáfolta, hogy hétfőn ajtóhiba miatt vonták volna ki a forgalomból a 3-as metró felújított szerelvényét. Kiderült, hogy a visszajelző lámpa romlott el.
12:18  Tüntetés lesz a Római-part védelmében [3 óra 49 perce]
  A főpolgármester megvédte eddigi álláspontját a Római-partra tervezett mobilgát ügyében.
11:59  Lázár adókedvezményt ígért a Csíki Sörnek [4 óra 8 perce]
  A magyar kormány tárgyalásra biztatja a Heinekent és a Csíki Sör Manufaktúrát a védjegyhasználat vitájában
11:38  Küzdősport legenda jön Budapestre [4 óra 29 perce]
  A világ küzdősportjának élő legendája érkezik az április 14-én a Papp László Budapest Sportarénában sorra kerülő nagyszabású gálára. A brazil Royce Gracie edzést tart majd a Terrorelhárítási Központ állományának is.
11:11  nnn [4 óra 56 perce]
  jjjj
10:23  Nem lesz Rolling Stones koncert Budapesten iparági források szerint [5 óra 44 perce]
  Iparági forrásokra hivatkozva azt mondta Ligeti Nagy Tamás, hogy nem lesz Rolling Stones koncert Budapesten a vizes vb nyitóeseményén. Az újságíró a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában azt mondta, volt kapcsolatfelvétel és tárgyalás Magyarország és a Rolling Stones között, de nagyon valószínű, hogy ezek már le is zárultak és nagyon úgy tűnik, hogy nem lesz koncert.
09:49  Ötven sérült, ketten válságos állapotban a londoni merénylet után [6 óra 18 perce]
  Ötvenen sérültek meg a londoni merényletben, két sérült állapota válságos - mondta reggeli sajtótájékoztatóján Mark Rowley, a Scotland Yard terrorelhárítási ügyosztályának parancsnoka.
09:45  Vonják vissza az 56-os Intézet történészeinek fegyelmijét [6 óra 22 perce]
  ezt követeli az együtt. Hajdú Nóra, alelnök a klubrádiónak azt mondta, a Fidesz-kormány emlékezetpolitikája megbukott.
09:39  Saját ombudsmanja lesz az ELTE-nek [6 óra 28 perce]
  Azt tervezi az ELTE, hogy a jövőben lesz olyan ember az intézményben, akihez bármilyen visszaélés miatt fordulhatnak majd az egyetem polgárai, és akitől azt várják, hogy gátat vet a hatalmi túlkapásoknak is. Pozsár-Szentmiklósy Zoltán, az ELTE hallgatói ügyek rektori biztosa a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában elmondta, az ombudsman egyik funkciója az, hogy hozzá bárki fordulhat sérelmével. Az ombudsmani stábot támogatja majd egy pszichológusi, egy jogi és egy kommunikációs szakember is. Másik funkciója az egyetem folyamatos monitorozása lesz.
09:23  Lehűlés jön [6 óra 44 perce]
  Ma délelőtt az Alföld és a Duna-Tisza közének nagy részén alig zavarják majd felhők a szikrázó napsütést, másutt változóan felhős időre van kilátás. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb északkeleten alakulhat ki helyenként egy-egy futó zápor. Délután többfelé gyengén, közepesen fátyolfelhős időre számíthatunk, emellett a Dunántúlon, illetve délen gomolyfelhők is képződhetnek. Keleten kissé megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, ott elszórtan zápor is előfordulhat. Északnyugaton több helyen megélénkül, északkeleten megerősödik az északias légmozgás. Kora délután 19, 25 fok várható.
09:13  Fényes nappal az utcán lőtték agyon a volt orosz képviselőt Kijevben [6 óra 54 perce]
  Megöltek egy volt orosz parlamenti képviselőt Kijev belvárosában. Denisz Voronyenkov 2016-ig volt képviselő a Dumában. Közismert volt arról, hogy következetesen bírálta Putyint. Sz. Bíró Zoltán Oroszország-szakértő a Reggeli gyorsban azt mondta az ügy kapcsán, hogy sokaknak jó oka van feltétezni, hogy politikai motívum áll a történések mögött. Mint mondta, az ukrán főügyész és a biztonsági szolgálat vezetője, illetve az államfő is arról beszélt, hogy Oroszországot látják az ügy mögött.
09:13  Fényes nappal az utcán lőtték agyon a volt orosz képviselőt Kijevben [6 óra 54 perce]
  Megöltek egy volt orosz parlamenti képviselőt Kijev belvárosában. Denisz Voronyenkov 2016-ig volt képviselő a Dumában. Közismert volt arról, hogy következetesen bírálta Putyint. Sz. Bíró Zoltán Oroszország-szakértő a Reggeli gyorsban azt mondta az ügy kapcsán, hogy sokaknak jó oka van feltétezni, hogy politikai motívum áll a történések mögött. Mint mondta, az ukrán főügyész és a biztonsági szolgálat vezetője, illetve az államfő is arról beszélt, hogy Oroszországot látják az ügy mögött.
08:35  Olimpia nincs, de így is elment 680 millió reklámokra [7 óra 32 perce]
  Rogán Antal barátjának, Csetényi Csabának cégével az összesítések szerint több mint 190 millió forintos szerződést kötöttek - írja a 24.hu. A Momentum hiába kérte ki az olimpiai pályázatért felelős Budapest 2024 Zrt.-től a cég összes szerződését, csak egy listát kapott a partnerek nevével, a szerződések tárgyával és összegével, ezért a Momentum pert indít. Arra kíváncsiak, pontosan mire költi a cég a pályázat előkészítésére szánt 15 milliárd forintot.
07:54  Kiálló szög szúrt meg egy nőt a 3-as metrón [8 óra 13 perce]
  Megszúrt az ülésből kiálló szög egy nőt a 3-as metrón. Az utasnak a lába sérült meg. Rögtön szólt a metróvezetőnek, majd orvoshoz ment, hogy fertőtlenítsék a sebet. A Blikknek azt mondta, jegyzőkönyvet vettek fel az esetről és kártérítést ajánlottak neki, amit igénybe is fog venni. A lapnak a járművek fenntartásáért felelős BKV későbbre ígért tájékoztatást.
07:45  Az állam ellen harcolt ab bíróságon Trócsányi cége [8 óra 22 perce]
  Az állam ellen harcolt az igazságügyi miniszter cége a 4 –es metró ügyében - tudta meg a Magyar Nemzet. Több kártérítési perben is a Nagy és Trócsányi Ügyvédi iroda képviselte a 4 –es metró alagútépítő kivitelezőjét a BKV –val szemben.
07:40  Március 24. [8 óra 27 perce]
  Március 24. 1. Színpompás ostrom lángoló házakkal - beszélgetés Orbán Ottóról az ELTÉ-n a Szépírók Társasága szervezésében - Gács Anna, a SzT elnöke 2. Látható hiány -FOTÓK ÉS KÉPESLAPOK William A. Christian, Jr. gyűjteményéből c. kiállítás a Mai Manóban - Klaniczay Gábor történész 3.Nádasdy Ádám az Artisjus irodalmi nagydíjasa- Grecsó Krisztián , aki a laudációt mondta 4. “Ártatlanok"- lengyel film a Cirkomozi forgalmazásában+ Friss Hús fesztivál - Deák Zsuzsa kommunikációs menedzser
07:31  A szolidaritás nem egyirányú utca - külföldi lapszemle [8 óra 36 perce]
  A szolidaritás nem egyirányú utca – üzente elsősorban Magyarországnak és Lengyelországnak Alexander Van der Bellen osztrák köztársasági elnök a menekültkérdésről szólva, az APA osztrák hírügynökségnek adott, terjedelmes exkluzív interjújában, amelyet ma hajnalban tettek közzé.
07:20  Maradhat Jordán Tamás [8 óra 47 perce]
  Meghosszabbítanák Jordán Tamás színházigazgatói megbízatását, de egyelőre csak egy évvel - számol be a nyugat.hu
07:19  Az Európai Bizottsághoz fordult a Volán Egyesülés [8 óra 48 perce]
  Beadvánnyal fordul az Európai Bizottsághoz a Volán Egyesülés egy osztrák jogszabály miatt.
07:09  Megvédte a nyomásgyakorló Czervánt Lázár [8 óra 58 perce]
  Védelmébe vette a Miniszterelnökséget vezető miniszter a nyomásgyakorlással vádolt agrárállamtitkárt. A hvg.hu a napokban nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt, amelyen az hallható, hogy a politikus egy szilvásváradi lovasberuházás kapcsán lényegében megfenyegette a fogathajtók korábbi szövetségi kapitányát, hogy ne tegyen olyan nyilatkozatokat a jövőben, amelyekben bírálja az építkezést. A már említett projektnél Mészáros Lőrinc volt a kivitelező. Lázár János azt mondta, Czerván György csak aggodalmát fejezte ki a telefonbeszélgetés során. Árpási Bence összeállítása.
07:05  Meghalt a londoni merénylet egyik sérültje [9 óra 2 perce]
  Este egy 75 éves férfi vesztette életét, akit a londoni Kings College egyetemi kórházban ápoltak. A támadásnak a rendőrök által lelőtt merénylővel együtt ő az ötödik halottja. A terrorcselekményben rajtuk kívül negyvenen sérültek meg többségük akkor, amikor Masood járművével nagy sebességgel, több mint 250 méter hosszan végiggázolt a parlament melletti Westminster híd zsúfolt járdáján.
07:02  Március 24. [9 óra 5 perce]
  Március 24. 60 éve írták alá a Római Szerződést, mellyel létrejött az EU elődje, az Európai Gazdasági Közösség. Mekkora történelmi jelentősége volt az új politikai-gazdasági alakulatnak a világtörténelemben, és hol tart az Európai Unió napjainkban? Műsorunkban aktuálpolitikai és biztonságpolitikai témákkal is foglalkozunk, így esélyt latolgatunk a francia elnökválasztás kapcsán, és a minapi washingtoni konferenciát követően utánanézünk, hogy valóban felszámolható-e az Iszlám Állam?
07:00  Március 24. [9 óra 7 perce]
  Március 24. Dr Bubnó holnap délután 15:00 órától ismét rendel, páciense ezúttal Klubrádiós kolléga, akiben éjjel-nappal szól a muzsika. Gálvölgyi Jánossal beszélget Márk Bubnó - hallgatni ér! (és Arany!) :)

2017. március 23, csütörtök

19:21  Kapocslat lehet a brüsszeli és a londoni merénylet között [20 óra 46 perce]
  Valamifajta kapcsolat lehet az előző napi londoni merénylet és az egy évvel ezelőtti brüsszeli terrortámadások között - vélekedett Julian King biztonsági unióért felelős uniós biztos az Európai Parlament belügyi, állampolgári és igazságügyi szakbizottságának (LIBE) ülésén.
19:19  Március 24. [20 óra 48 perce]
  Március 24. Péntek reggel, ahogy megszokhatták, a Pikó-Pálinkás páros várja önöket. Beszélnek az Oroszországban gyakran előforduló furcsa halálesetekről, most éppen egy ügyvéd esett ki a lakásából, akinek (azóta már szintén halott védence) leleplezte Oroszország történetének legnagyobb adócsalását, megbeszélik, hogy a Rómainál is sokkal nagyobb szükség lenne a pesti oldalon árvízvédelemre, hogy szexizmus és erőszak miatt független egyetemi ombudsman kinevezését tervezi az ELTE, és beszélnek a vizes VB költségvetéséről, ami csütörtökön is nőtt laza 1 milliárddal, miközben a megnyitóra már a Rolling Stonest szeretnék megvenni. Reggeli Gyors 6-10-ig!
18:29  Így garantáltan megállítható a Fidesz többsége - Juhász Péter [21 óra 38 perce]
  Két ellenzéki pólust kellene létrehozni juhász Péter elképzelése szerint. Az Együtt elnöke a Megbeszéljük vendége volt, aki egyebek mellett arról beszélt, hogy ennek egyik fele lehetne a Demokratikus Koalíció és a MSZP a másik pedig az új oldal, a 2010 után alakult pártok, akiknek nem volt köze az ezt megelőző időszak politikai időszakhoz. Az utóbbinál az Együtt, a PM, az LMP, Moma, a Momentum, a Kétfarkú Kutyapárt, Gémesi György pártja, és Pukli István . Ők létrehozhatnának egy új pólus listát és a másik oldalon pedig az MSZP és a DK állítana közös listát. A két ellenzéki pólus pedig koordinálná az egyéni jelöltek szintjét. Azt, hogy végül ki induljon gy előválasztás keretében választanák ki. Így garantáltan megállítható a Fidesz többsége.
17:59  Fegyelmit kaptak az 56-os Intézet történészei [22 óra 8 perce]
  Azért, mert nyilatkoztak a botrányos plakátügyben - írta a 444.hu. Rainer M. Jánost, Sárközy Rékát, Eörsi Lászlót és Ungváry Krisztiánt még tavaly novemberben rótta meg az Országos Széchenyi Könyvtár igazgatója, Tüske László. Ungváry Krisztián panasszal élt a figyelmeztetés ellen.
17:44  Szobrot akar a Fidesz Lech Kaczynskinek [22 óra 23 perce]
  Szoborállítással tisztelegne Lech Kaczynski volt lengyel államfő emléke előtt a Fidesz Budapesten.
17:09  Khalid Masood, 52 éves férfi volt a londoni merénylő [22 óra 58 perce]
  Nyilvánosságra hozta a szerdai londoni merénylet elkövetőjének kilétét délután a Scotland Yard.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs