pénztárca kímélő megoldások
 
Klubrádió hírek  Vegyes hírek
 

2017. április 28, péntek

17:16  Április 28. [9 óra 45 perce]
  Április 28. Riportot készített az abcúg.hu két kis faluban. Arról kérdezték az ott élőket, tudják e kicsoda Soros György, illetve hallottak-e a CEU-ról. A válaszokból kiderült, hogy a naponta a megélhetésükért küzdő embereket mennyire érinti meg a politika. Sík Endre szociológust kérdezzük. Mennyiben befolyásolhatja a választási kampányt, hogy a miniszterelnöki székért induló politikus legjobb barátja az ország egyik leggazdagabb embere? Közben a Jobbik kormánykritikus plakátkampányára válaszul elkészült a Lex Simicskának becézett törvény is. A választásokra László Róberttel készülünk. Az Európai Bizottság után az Európa Tanács is problémákat talált a CEU működését ellehetetlenítő törvényben, szakértőik vizsgálják a civil törvény jogszerűségét is. Alig van már tőlünk nyugatra olyan intézmény, ami még nem kritizálta az említett módosításokat. Mit lép erre Orbán Viktor? Ingyenes lesz az első nyelvvizsga, akár hálálkodhatnánk is a kormánynak, de vajon ettől megváltozik e az a helyzet, hogy az Európai Unió országai közül nálunk beszélnek a legkevesebben idegen nyelvet. Foglalkozunk továbbá azzal, hogy egyre kevesebb pedagógus van az országban és nem nagyon látni, ki fogja húsz év múlva tanítani a gyerekeket. Végül összefoglaljuk Donald Trump első száz napját is.
17:14  Április 29. [9 óra 47 perce]
  Április 29. Az orosz befolyás nem csak a propagandáról szól, hanem nemzetbiztonsági kockázatot is jelent - Oroszországból gyűlölettel címmel rendeztek konferenciát, ahol bemutatták a Political Capital legújabb tanulmányát Macron győzelmét várják az elemzők, akik a Republikon konferenciáján felszólaltak, itt elhangzott az is, hogy akkor szűkülhet Orbán mozgástere is Orbán és Schmitt Mária bekebelezték volna az Indexet is, ha Simicska nem lép – erről írt hosszú elemzést Rényi Pál Dániel, a 444.hu újságírója Haldokló piacba tesz 3000 milliárdot a kormány – Perger Andrással, a Greenpeace munkatársával beszélgetünk A hét legfontosabb eseményeit Trencséni Dáviddal, Horváth Zoltánnal és Bolgár Györggyel beszéli meg Lampé Ágnes.
15:56  Április 29. [11 óra 5 perce]
  Április 29. Az első órában a Zsidó Művészeti Napok művészei: 9.00 Szőke Nikolett és Takács Nicolas 9.30 Jávori Ferenc, Fegya, és Falusi Mariann 10.00 Del Medico Imre "sajtólevelező", jogász 10.30 Passuth Krisztina művészettörténészt születésnapján köszöntjük. 11.0 0 Hajnal Géza hidrogeológus és ír. 11.30 Szabó Győző színész, a Játékszín „Kellemes húsvéti ünnepeket” című komédiájának főszereplője
15:47  Április 28. [11 óra 14 perce]
  Április 28. A Panoptikum mai figurája Király István, irodalomtörténész, Ady-kutató. A nagy hatású irodalomtudósról, a Kádár-kor meghatározó kultúrpolitikusáról Szénási Sándor Király István lányával, irály Katalinnal beszélget.
15:43  Április 28. [11 óra 18 perce]
  Április 28. 1. Esterházy konferencia Szegeden (téma: az irodalmi szövegek újragondolása)- Garaczi László, író 2.Jeromos Oroszlánja- Műfordítói díj 2017 -- Ádám Anikó a Műfordítók Egyesülete elnöke 3.Velencei Biennálé 2017- magyar pavilon "Legyen béke a világon!"- Petrányi Zsolt, kurátor 4.Sztankay Istvánról - Léner Péter rendező, volt színházigazgató
13:21  Április 28. [13 óra 40 perce]
  Április 28. Müller Péter Sziámival bolerótól big data-ig.
12:36  Borkait akarja látni Orbán a MOB élén [14 óra 25 perce]
  Továbbra is Borkai Zsoltot szeretné látni a Magyar Olimpiai Bizottság élén a miniszterelnök. Orbán Viktor erről Győrben beszélt, miután megállapodást írt alá a város polgármesterével. Ugyanakkor azt is világossá tette, nem akar a szervezet működésébe beleszólni.
12:19  Megállapodás született a BKV-nál [14 óra 42 perce]
  Létrejött a bérmegállapodás a BKV-nál a szakszervezetekkel - jelentette be Tarlós István főpolgármester. A megállapodás megtörtént, azt kedden írják alá - közölte Tarlós István, hozzátéve: a bérfejlesztés átlagos mértéke 15 százalék.Tarlós István kifejtette: az alacsony és átlagos fizetéssel rendelkező járművezetők 13 és 23 százalék közötti béremelésben részesülnek, ami azt jelenti, hogy minimum nettó 200 ezer forintot fognak keresni. A fizikai dolgozók 10-15 százalékos bérfejlesztést kapnak, akárcsak a magasan képzett mérnökök a BKV kötelékében.
11:48  Ez itt a kérdés! - 04.28. [15 óra 13 perce]
  Gulyás Márton aktivista, a Közös Ország Mozgalom megalapítója: Egyetért-e Ön azzal, hogy május elsején, ami a munkásmozgalom legfontosabb történeti ünnepe, annak a munkásmozgalomnak, amely elérte a nyolc órás munkanapot, a fizetett szabadságot, a fizetett nyugdíjat, az egészségügyi ellátást, stb., tehát, hogy fontosnak tartaná-e, hogy ezen nap alkalmából, a politikai pártok, a politizáló szervezetek, és a politikai szereplők széles körei álljanak ki a dolgozói szegénység, és a dolgozókat fenyegető egyéb veszélyek ellen, és emeljék fel hangjukat a dolgozói a munkakörülmények, és életkörülmények javítása mellett? Ha a válasza igen, nyomja meg az 1-es gombot, ha a válasza nem, a 2-est. Ha véleményét szeretné megosztani velünk, hívja a 06 91-334 001-es telefonszámot. Az emelt díjas hívással a Klubrádiót is támogatja. A hívás díja 330 forint. Legutóbb azt kérdeztük: Önök szerint Mészáros Lőrinc vagyona, Mészáros Lőrinc vagyona? A válaszadók 6 százaléka igennel, 94 százaléka nemmel szavazott erre a kérdésre.
11:43  Először váljunk el, aztán beszéljünk a jövendő viszonyunkról - Tusk [15 óra 18 perce]
  Először ott élő állampolgárainkról, a pénzről és az ír határ státuszáról kell megállapodnunk Nagy-Britanniával - így foglalta össze a Brexit tárgyalások uniós irányelveit Donald Tusk az Európai Tanács elnöke, abban a levélben, amelyben meghívta az EU kormányfőit az immár csak 27-ek holnapi csúcstalálkozójára.
10:42  Lényegében teljes foglalkoztatottság van - elemző [16 óra 19 perce]
  A január-márciusi időszakban a munkanélküliek száma az egy évvel korábbihoz képest 66 ezerrel, 207 ezerre, a munkanélküliségi ráta 1,5 százalékponttal, 4,5 százalékra csökkent - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Lényegében teljes foglalkoztatottságról lehet beszélni Magyarországon - így látja a Klubrádiónak nyilatkozó szakértő. Az Erste Bank vezető elemzője Ürmössy Gergely ugyanakkor felhívta a figyelmet, vannak még rejtett tartalékok a munkaerőpiacon.
10:31  Nevetségesnek nevezte a Fidelitas próbálkozását Bánáti [16 óra 30 perce]
  Nevetségesnek nevezte Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke, hogy a Fidelitas a kamara és a Magyar Helsinki Bizottság együttműködését firtatja.
09:55  Lőrinczy György az NKA új vezetője [17 óra 6 perce]
  Lőrinczy György kulturális menedzsert nevezi ki az Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnöki feladatainak ellátására május 1-től Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, az NKA elnöke - közölte a tárca sajtóirodája.
08:57  Orbán nem érti, a Néppárt kérését, szerinte rendben van a CEU-törvény [18 óra 4 perce]
  Az Európai Bizottság, Soros György és a nem kormányzati szervezetek (NGO-k) támadás alá vették a magyar migránsszabályozást, azt akarják ugyanis, hogy Magyarország bontsa le a kerítést, változtasson a jogi előírásokon, és engedje be az illegális migránsokat - közölte az állami médiában a kormányfő.
08:38  Azt fogja kérni a Néppárt Orbántól, hogy írják át a CEU-törvényt [18 óra 23 perce]
  Az Európai Bizottság által megszabott, egy hónapos határidőn belül írják át a felsőoktatási törvényt úgy, hogy figyelembe veszik a testület jogi kifogásait – ezt fogja kérni a Fidesz pártcsaládja, az Európai Néppárt elnöksége szombaton Orbán Viktortól – közölte a Bruxinfóval a Néppárt szóvivője.
08:26  Nyugaton 10 fok se lesz, Keleten 23-25 [18 óra 35 perce]
  Pénteken a keleti tájak kivételével többfelé kell számítani esőre, záporokra, a középső országrészben zivatarok is kialakulhatnak. Helyenként kiadósabb mennyiségű eső is hullhat. A Dunántúlon az északnyugati, az Alföldön a déli-délnyugati szelet kísérhetik élénk, erős lökések. Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, nyugaton 10 fok alatti, az Alföld nagy részén 23-25 fok körüli maximumokat mérhetünk. Kettősfronti hatás érvényesül.
07:31  Nyílhatnak a paksi akták [19 óra 30 perce]
  Jelentős mértékben csökkenhet a paksi bővítés titkossága – állítja Lázár János A Miniszterelnökséget vezető miniszter lépésüket azzal indokolta, hogy többen is megvádolták a kormányt, tisztességtelen alkut kötött Oroszországgal. Az Energiaklub nem tudja értelmezni a politikus bejelentését, az LMP pedig továbbra is népszavazást szeretne. Árpási Bence összeállítása.
07:19  Meg fogjuk mondani Orbánnak - külföldi lapszemle [19 óra 42 perce]
  Az Európai Néppárt azt reméli, hogy jobban tudja ellenőrizni Orbán Viktort, ha családon belül tartja, mint ha kitaszítja. Legalábbis ezt az érvelést hallotta a Le Monde című francia liberális lap tudósítója Brüsszelben, azzal kapcsolatban, hogy a jobbközép, kereszténydemokrata szellemiségű pártcsalád – amelyhez a Fidesz is tartozik – holnap az EU-csúcstalálkozó előtt saját körben tartandó egyeztetésen megvitatja a magyar testvérpárt legújabb viselt dolgait, és eldönti, tesz-e bármilyen lépést az európai értékek – illetve saját presztízse – védelme érdekében.
07:08  Nyomoznak Magomed-ügyben [19 óra 53 perce]
  A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy kényszerítés gyanújával nyomozást rendelt el az V. kerületi ügyészség Magomed Daszajev ügyében. A nyomozásra az V. kerületi Rendőr-kapitányságot jelölte ki a kerületi ügyészség, és utasították a hatóságot, hogy hallgassa ki tanúként Komáromy Gergőt, aki festékkel dobálta meg szovjet emlékművet, ezután került fel a netre egy felvétel, amin Magomed társaságában nyilvánosan bocsánatot kért.
07:03  Orbán telefonon gratulált Erdogannak hatalma kiterjesztéséhez [19 óra 58 perce]
  Orbán Viktor este telefonon beszélt a török elnökkel, és szóban is gratulált neki a hatalmát kiterjesztő népszavazás eredményéhez.

2017. április 27, csütörtök

19:27  Gyurcsány szerint 10-15%-uk lesz jövőre [1 napja]
  Gyurcsány Ferenc szerint a jövő évi parlamenti választáson a Demokratikus Koalíció (DK) fogja okozni a legnagyobb pozitív meglepetést, 10-15 százalék közötti eredményt ér majd el.
19:06  Se Macron, se Marine! - rendőrök szedték szét a diákokat és a rendbontókat [1 napja]
  Összecsaptak a rendőrökkel a francia elnökjelöltek ellen tüntető gimnazisták közé keveredő rendbontók és anarchisták Párizsban és Rennes-ben.
18:24  Április 29. [1 napja]
  Április 29. „A jövő tudatos adózói” címmel indított társadalmi felelősségvállalási programot 2016 őszén a Magyar Adótanácsadók Egyesülete. A rendhagyó osztályfőnöki órák keretében a szervezet önkéntes tagjai 5 témában tartanak ingyenes előadásokat a programra jelentkező iskolákban. A cél, hogy a tágabb társadalmi környezetre hatást gyakorolva javítsák az adózási morált. Vendégeim az egyesület alelnöke, Siklós Márta, valamint Fülep Gáborné Ágnes, a programot már ismerő egyik iskola intézményvezető-helyettese.
18:14  Nem mond igazat Lázár - CEU [1 napja]
  Nem mondott igazat Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány mai sajtótájékoztatóján amikor azt állította, hogy a kötelezettségszegési eljárás kizárólag a szolgáltatások szabad áramlására vonatkozik, a tanszabadságra nem.
18:03  Április 28. [1 napja]
  Április 28. A pénteki Ötösben Gálvölgyi János vendége Pogány Judit színművész lesz, majd a műsor második órájában Bóta Gábor színházkritikai rovatát hallhatják, valamint Ámon Heni gasztroblogger mondja el, hogyan keszítsünk otthon fesztivál étkeket.
18:00  Április 28. [1 napja]
  Április 28. Vajon kirakják-e a Fideszt az Európai Néppárt soraiból? Végleg elege van az európai uniós politikusoknak Orbán Viktorból? Elszigetelődik-e Magyarország az EU-n belül, vagy újfent sikerül elsimítani végül a feszültségeket? Mindezeket a kérdéseket járjuk körbe mai műsorunkban. A műsorvezető Kárpáti János
17:45  Április 28. [1 napja]
  Április 28. A Reggeli gyorsban pénteken 6-tól Pikó és Pálinkás urak segítik a közlekedést - mindenkiét -, megbeszélik lesz-e néppárti a Fidesz még vasárnap is, valamint tippeket adnak egy hasznosan eltöltött május elsejéhez.
17:36  Már az Európa Tanács is odapörkölt Orbánéknak [1 napja]
  Az Európa Tanács parlamenti közgyűlése elfogadott határozatában arra szólította fel a magyar kormányt, hogy függessze fel a civilellenes törvényről szóló jogalkotást, illetve a CEU-törvény alkalmazását, amíg a Velencei Bizottság nem készíti el szakértői véleményét - írja a hvg.hu.
16:14  A népszavazásnak nincs alternatívája - így reagált Lázárra az LMP [1 napja]
  A népszavazásnak nincs alternatívája - így reagált Lázár János bejelentésére az LMP társelnöke. Szél Bernadett szerint a paksi projekt ezután sem lesz szimpatikusabb az embereknek.
15:59  Április 27. [1 napja]
  Haldokló piacba tesz 3000 milliárdot a kormány. Brutális veszteségek után becsődölt a világ egyik legfontosabb atomipari cége, a Westinghouse, mindeközben március elején az Európai Bizottság nagy nehezen rábólintott a minden idők legnagyobb összegű magyarországi beruházásának ígérkező paksi atomerőmű-bővítésre. Az egész atomenergia ipar haldoklik, és ezek után egyértelművé vált, hogy nem éri meg atomerőművet építeni. Mi mégis fejjel megyünk a falnak, és adósítjuk el az országot évtizedekre a soha meg nem térülő haszon reményében. Újabb lepel hullt le a TAO pénzekről, illetve azok szabálytalan elköltéséről. Most egymilliárd forintnak üthetjük bottal a nyomát, a teljes összeget a labdarúgó-utánpótlás kisgömböce nyelte el. Az orvosok közel száz százaléka elítéli a hálapénz rendszerét, azonban annyira keveset keresnek, hogy szükségük van rá a biztos megélhetéshez, derül ki egy felmérésből. Úgy tűnik, ez egy soha véget nem érő történet, az orvos és a beteg között. Az orvos nem szeret kapni, a beteg pedig nem mer nem adni, vagyis minden marad a régiben?
15:41  A kormány törvénybe iktatja a pedagógushiányt - Párbeszéd [1 napja]
  A Párbeszéd Magyarországért véleménye szerint a kormány "törvénybe iktatja" a pedagógushiányt azzal a javaslattal, amelynek alapján képesítés nélküli tanárok is taníthatnának az iskolákban.
15:14  Nem újságírás, ami az origónál, vagy a 888.hun történik - Urbán Ágnes [1 napja]
  Médiáról, annak szerepéről, kiegyensúlyozottságáról beszélgetett a Reggeli Gyors szerdai vendégével, Urbán Ágnessel Pikó András. A Mérték Médiaelemző Műhely kutatója három olyan területet is említett, ahol érdemes lenne – akár nemzetközi – diskurzust folytatni; nevezetesen a tartalomellenőrzésről, a közszolgálatiságról és az újságírói viselkedésről.
15:12  Soros György látogatása nem befolyásolja az Európai Bizottság döntéseit [1 napja]
  Soros György látogatása nem befolyásolhatja az Európai Bizottság döntéseit a magyar felsőoktatási törvénnyel vagy a migrációs válság kérdésével kapcsolatban, a brüsszeli testület teljesen függetlenül működik - jelentette ki csütörtökön a bizottság vezető szóvivője újságírói kérdésre válaszolva.
14:52  Mégsem lesz teljesen titkos Paks2 szerződés [1 napja]
  Jelentős mértékben csökkenti a paksi atomerőmű-bővítés dokumentációjának titkosságát Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.
14:31  Beszélhetünk 40 évnyi kommunizmusról, de az országot a mi generációnk szúrja el - Lattmann Tamás [1 napja]
  A Parlament előtt levő civilellenes törvényről, a lex CEU-ról, Magyarország és az EU viszonyáról és az Európai Bizottság a nemzeti konzultációra adott reakciójáról is kérdeztük Lattmann Tamás nemzetközi jogászt a Reggeli Gyorsban.
14:24  Lejárt az Orbánnak adott határidő - Gyurcsány [1 napja]
  Lejárt az Orbán Viktornak adott 72 órás ultimátum és azóta nem tisztázta magát - közölte Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció elnöke azt állította,
13:20  Juncker találkozott Sorossal [1 napja]
  Jean-Claude Juncker az Európai Bizottság elnöke ma találkozott Soros György amerikai üzletemberrel a Nyílt Társadalom Alapítvány létrehozójával és a CEU ügyéről, illetve Ukrajnáról tárgyalt vele.
12:56  Április 27. [1 napja]
  Április 27. A jó gyermekkor sokaknak csak álom! Magyarországon 2016-ban több, mint 15 gyermek ellen követtek el erőszakos cselekményt, ebből minden tizedik esetben szexuális bántalmazás is történt. A gyerekek 10% nem jutott megfelelő ételhez és oktatáshoz. Közel 25 ezer gyermek élt a családjától távol, egyharmaduk gyermekotthonban. 4500 gyermeknek nem volt érvényes lakcíme, emiatt láthatatlanok voltak az egészségügy és az oktatás számára . Több, mint 10 ezer 18 éven aluli lány esett teherbe, ebből négyezer az abortusz mellett döntött. A 15 éves fiatalok negyede ivott már alkoholt, ötödük drogot is fogyasztott. Kiszúrja a szemünket a Hintalovon alapítvány 2016-os gyermekjelentése.
12:41  Az LMP kikéri a közszolgálati egyetem pályázati anyagait [1 napja]
  Az LMP közérdekű adatigényléssel kikéri a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) valamennyi pályázati anyagát, mivel az ellenzéki párt szerint az eddig nyilvánossá vált információk komolyan felvetik a korrupció gyanúját.
12:19  Április 27. [1 napja]
  Április 27. Rab László és Kelen Károly ma egy órára ismét felélesztik a lapot. Sőt, mondhatni nyilvános, posztumusz szerkesztőségi értekezletet tartanak, hiszen az utolsó főszerkesztő, Murányi András érkezik, kezében legújabb könyvével, amelyben a Népszabadság végnapjait dolgozta fel. A történetmesélésbe bekapcsolódik a lap még egy volt újságíró munkatársa, Urbán Csilla is. Ma, este nyolckor a Klubrádióban.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen