pénztárca kímélő megoldások
 
Klubrádió hírek  Vegyes hírek
 

2016. augusztus 27, szombat

08:17  Luxusjachton fotózták Mészáros Lőrincet az Adrián [1 óra 10 perce]
  Újabb elképesztő történet van kerekedőben Mészáros Lőrinc körül – írja a Népszava.
08:12  Sokat veszít az állam a letelepedési államkötvények kamatán [1 óra 15 perce]
  Milliárdokat bukik az állam Rogán Antal ötletén – olvasható a Népszabadság címoldalán.

2016. augusztus 26, péntek

19:19  Megszűnt a torlódás az M1-esen Hegyeshalomnál [14 óra 8 perce]
  Megszűnt a torlódás az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátlépési pontnál, ahol az osztrák hatóságok szúrópróbaszerű ellenőrzése miatt korábban mintegy három kilométeren torlódtak az autók - tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken kora este az MTI-t.
18:30  Befejeződött 35 dél-budai villamosperon akadálymentesítése [14 óra 57 perce]
  Befejeződött 35 dél-budai villamosmegálló peronjának akadálymentesítése, valamint a Móricz Zsigmond körtér és a Szent Gellért tér közötti villamosvonal-szakasz felújítása, vasárnaptól visszaadják a forgalomnak a Szabadság hidat is - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.
18:11  Visszavonták az Óbudai Egyetem kancellárjának megbízatását [15 óra 16 perce]
  Orbán Viktor miniszterelnök visszavonta az Óbudai Egyetem kancellárja, Monszpart Zsolt György megbízatását.
17:51  Felfüggesztették a franciaországi burkini-tilalmat [15 óra 36 perce]
  Felfüggesztették a franciaországi burkini-tilalmat, miután a francia legfőbb közigazgatási bírósági szerv vizsgálatot indított annak megállapítására, jogszerűek-e a teljes testet elfedő fürdőruha, a burkini viselésére vonatkozó tilalom.
16:39  A Fidesz külföldön elismeri, hogy hazudik a kvótákról - MSZP [16 óra 48 perce]
  Az MSZP szerint Orbán Viktor kormányfő Magyarországon a kvótanépszavazás mellett kampányol, hazudik az embereknek, külföldön viszont a közös megoldások mellett érvel.
16:23  Augusztus 26. [17 óra 4 perce]
  Augusztus 26. 4 pontos uniós reformjavaslattal állt elő Orbán Viktor. Ötleteivel a visegrádi négyek és Angela Merkel tárgyalásai után állt elő Varsóban. Műsorunkból megtudhatják, vajon a magyar kormányfő javaslatait mennyire tudja érvényesíteni. És sok más téma mellett terítékre kerül, hogy miért lát már kevesebb esélyt egy budapesti olimpiára Orbán Viktor és utánajárunk, hogy mi célja lehet Felcsút polgármesterének a médiapiacon.
15:58  Augusztus 28. [17 óra 29 perce]
  Augusztus 28. Bayer Zsolt-féle ügyről, mint trambulinról elrugaszkodva arról beszélünk, szabad-e az államnak pl. kitüntetésekkel beavatkozni a sajtó életébe, egyáltalán, mi a dolga az államnak a sajtószabadság körül, mit tesz a magyar állam most és várhatóan mi lesz ennek a kifutása vagy mi következik belőle, illetve hogy egy újságíró miként éli meg a mostani helyzetet. A műsor egyik vendége Tóta W. Árpád, a másik vendége Vásárhelyi Mária szociológus lesz.
15:44  Az NVB nem tesz panaszt a nyomozás megszüntetése miatt [17 óra 43 perce]
  Nem tesz panaszt a Nemzeti Választási Iroda épületében február 23-án történtek után indult nyomozás megszüntetése miatt a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) - döntött a testület pénteki ülésén.
15:40  Augusztus 27. [17 óra 47 perce]
  Augusztus 27. Kemény ötmillió forintit kaptak tankerületenként karbantartásra az iskolák, az új kicsi Klik-kek sehol, az állami tankönyvekből nem hajlandók tanítani a tanárok, Palkovics 30 perces órákat ígér az alsósoknak – szóval úgy tűnik újabb káosz előtt állunk Orbán Viktor sok gyereket akar látni, akik majd dolgozni fognak – egyelőre ott tartunk, hogy a szakgimnáziumok úgy indulnak szeptemberben, hogy 55 ezer férőhely üresen maradt – eszük ágában sincs itthon tanulni, dolgozni Orbán szomorúan jött haza Rióból, a fejesek nyilván megsimogatták a fejét és elmondták neki, hogy nem sok esély van a budapesti olimpiára 2024-ben Milliárdok mennek az októberi „hülye kérdésre”, Mészáros hotelt vásárolt, luxusjachton pihen, villája van Horvátországban, és most már azt rebesgetik, a Népszabadságot is bekebelezte a kisgömböc – miért nem zavarja a népeket, hogy a mi adóforintjainkból teszi mindezt? A hét legfontosabb ügyeit Lampé Ágnessel, Kósa Andrással és Bolgár Györggyel beszéli meg Neuman Gábor.
15:33  Gyásznapot hirdettek Olaszországban [17 óra 54 perce]
  Sergio Mattarella államfőt aznap a Marche régióbeli Ascoli Picenóba várják a földrengésben elhunytak gyászszertartására. Mattarella előzőleg felkeresi Lazio régióban a természeti katasztrófa által súlyosan érintett Amatrice kisvárost is, ahol szintén gyászszertartást rendeznek az áldozatoknak.
15:17  Lezárják az M1-es autópályát [18 óra 10 perce]
  Az M1-es autópályán, a Győr felé tartó oldalon teljes pályazár lesz péntek este 10 órától szombat hajnal 5 óráig. A forgalmat a törökbálinti csomóponton keresztül terelik ki - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.
14:51  Merényletet tervezhettek Merkel ellen [18 óra 36 perce]
  Egy felfegyverzett férfi vezette azt a Mercedes terepjárót, amely megpróbált beférkőzni a német kancellár konvojába. A cseh rendőrök megállították.
14:23  Megalakult az autóbusz beszerzési bizottság [19 óra 4 perce]
  Megalakult a nemzeti autóbusz beszerzési bizottság (nabb), amelynek feladata, hogy a regionális közlekedési központokkal és a flottakezelő társaságokkal közösen előkészítse az iparpolitikai céloknak megfelelő autóbusz-beszerzéseket, és egységesítse a magyar autóbuszipar fejlődését elősegítő beszerzési szempontokat - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-vel.
14:08  Sikkasztás miatt vádat emeltek Gömöri Zsolt ellen [19 óra 19 perce]
  Sikkasztás miatt vádat emeltek Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) korábbi elnöke ellen, a hűtlen kezelés miatt folytatott nyomozást azonban bizonyítottság hiányában megszüntették.
14:01  A Kúria elutasította földügyi népszavazás aláírásainak ellenőrzése ügyében benyújtott jogorvoslatot [19 óra 26 perce]
  A Kúria elutasította a Gőgös Zoltán MSZP-s országgyűlési képviselő által a földügyben kezdeményezett népszavazás aláírásainak ellenőrzése miatt benyújtott jogorvoslati kérelmet - derül ki a bíróság internetes oldalán pénteken nyilvánosságra hozott végzésből.
13:47  Arra kell összpontosítani, ami összeköti az EU tagjait - Merkel [19 óra 40 perce]
  A brit uniós tagság megszüntetésével (Brexit) kialakuló helyzetben azokra az ügyekre kell összpontosítani, amelyek összekötik az Európai Unióban maradó 27 országot - emelte ki Angela Merkel német kancellár pénteken Varsóban a V4 csoport (Magyarország, Lengyelország, Szlovákia, Csehország) és Németország vezetőinek találkozója előtt tett sajtónyilatkozatában.
13:34  Jelentős változásokat szorgalmaz az EU működésében Orbán Viktot [19 óra 53 perce]
  Négy javaslatot tett az EU megújítására Orbán Viktor miniszterelnök a varsói csúcson, ahol a visegrádi országok vezetőivel egyeztet az EU jövőjéről Angela Merkel német kancellár.
12:58  Mészáros Lőrinc már el is vitte a Népszabadságot? [20 óra 29 perce]
  A Mészáros Lőrinc gyakori partnereként emlegetett Duna Aszfalt Kft. vette meg a közelmúltban a Pannon Lapok Társaságát felvásároló és a Népszabadságot is kiadó Mediaworks Zrt. médiavállalatot - írja több, egymástól független iparági forrásra hivatkozva az ATV. A Duna Aszfalt az ATV megkeresésér azt írta, nem tudják megerősíteni az értesülést.
12:28  Ez itt a kérdés! - 08.26. [20 óra 59 perce]
  Tamás Gáspár Miklós: Orbán Viktor bejelentette, hogy a szerb határ és más országhatárok mentés is, még nagyobb, még jobb, még erősebb kerítést emelnek a menekültek kiküszöbölésére. Véleményük szerint, ez az újabb őrült terv vajon meggondoltatja-e a közvéleményt a kormány menekültpolitikája tekintetében? Ha a válasza igen, nyomja meg az 1-es gombot, ha nem, a kettest. Ha véleményét szeretné megosztani velünk, hívja a 06 91-334 001-es telefonszámot. Az emelt díjas hívással a Klubrádiót is támogatja. A hívás díja 330 forint. Legutóbbi kérdésünket Sándor Zsuzsa, volt bíró tette fel: Kevesebb mint egy hét alatt kétezer ember 15 millió forintot dobott össze a Magyar Kétfarkú Kutyapárt ellenplakát-kampányához. Önök szerint lesz-e hatása ennek az igen szellemes kampánynak? A válaszadók 86%-a igennel, 14%-a nemmel szavazott.
12:15  Elismerte a Fidesz, hogy csak álnépszavazás lesz az októberi referendum [21 óra 12 perce]
  Elismerte a Fidesz Brüsszelben, hogy álnépszavazást tartanak októberben – értékelte az erről szóló sajtóinformációkat a DK uniós képviselője.
12:11  Nemet mond a közigazgatási bíróságokra az MSZP [21 óra 16 perce]
  Az MSZP nem támogatja majd Országgyűlésben a közigazgatási bíróság létrehozását, és a törvényjavaslatról összehívott ötpárti egyeztetésen sem vesznek részt - közölte Tóth Bertalan.
12:07  Sürgősen emelni kell a béreket - Schmuck [21 óra 20 perce]
  Jelentős béremelést sürget az LMP az alacsony bérek tovagyűrűző társadalmi hatásainak megfékezése érdekében.
11:15  Orbán nem teregette ki kártyáit [22 óra 12 perce]
  A visegrádi négyek (V4) meg akarják változtatni a brüsszeli bürokraták döntését, a kérdés az, hogy Angela Merkel német kancellár hajlandó lesz-e erre a V4-ekkel együtt, "ebben kell tisztán látnunk" délután - mondta Orbán Viktor utalva a varsói V4-csúcstalálkozóra, amelyen jelen lesz Merkel kancellár is. A tanácskozásról úgy nyilatkozott: nincs borítékolva az egyeztetés eredménye, sőt számos kérdésben nem ismert minden szereplő álláspontja, "én sem tettem ki minden kártyámat az asztalra".
10:20  Mészáros Lőrinc magyar adófizetői pénzen urizál egy luxusjachton [23 óra 7 perce]
  Az Együtt továbbra is kitart véleménye mellett: Mészáros Lőrinc Orbán strómanja. Így, mikor arra derül fény, hogy Felcsút polgármesterének luxusjachtja és villája lehet Horvátországban, akkor valójában Orbán Viktor újabb elszámolatlan vagyonáról szerezhetünk tudomást- írják. Ráadásul a paksi erőműben is végezhet építési munkálatokat Mészárosék cége, amivel ismét közpénzzel tömhetik a felcsúti polgármester zsebét.
10:08  Nem is voltak banki jogosítványai, mégis úgy működött [23 óra 19 perce]
  Az MNB azonnali hatállyal megtiltotta a König Bank Zrt.-nek, továbbá a Király Arany és Gyémánt Zálogház Kft.-nek, hogy jogosulatlanul bármely, a jegybank engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzenek. Az MNB piacfelügyeleti eljárásokat folytat a társaságoknál.
09:59  Augusztus 26. [23 óra 28 perce]
  Augusztus 26. Az olaszországi Ventotene szigetén tanácskozott az EU jövőjéről, és a Brexit után kialakult helyzetről a héten Angela Merkel német kancellár, Francois Hollande francia államfő és Matteo Renzi olasz kormányfő. Merre tovább Európa, föderalizálódik-e az európai közösség, vagy a nemzetállamoké a jövő? Ehhez kapcsolódó témánk, hogy ma zajik a visegrádi négyek vezetői csúcstalálkozója, melyen Angela Merkel is részt vesz. Szó esik arról, hogy a közép-európai országok ellenpólusként, vagy partnerként vesznek-e részt az Unió jövőjében, mint ahogy kitérünk Robert Fico szlovák miniszterelnök és Vladimir Putyin orosz elnök találkozójára is. Új offenzívát indítottak a szír felkelők Szíriában, méghozzá a török fél hathatós segítségével. Törökország azonban a jelek szerint az utóbbi időszakban több irányba is kacsingat, NATO-tagként az Egyesült Államokkal is zajlik a huzavona, míg Erdogan török elnök Oroszországhoz és Kínához is közeledni próbál. Újra fokozódik a feszültség Észak-Korea körül, miután az ázsiai diktatúra újabb rakétakísérletet hajtott végre. A fellövést többek között a déli szomszéd, Japán és Kína is elítélte. Fogy-e a levegő Kim Dzsong Un rendszere körül?
09:53  Fizessék ki a kajakosok jutalmát - Együtt [23 óra 34 perce]
  Hogy akar olimpiát rendezni a kormány, ha még a jelenlegi jogszabályokat sem tartja be a sportért felelős Emmi - veti fel az Együtt annak kapcsán, hogy nem fizették még ki a kajak-kenusoknak járó jutalmat a 2013-as Világjátékokon elért eredményekért. A politikus ezért másodszor is írásbeli kérdéssel fordul Balog Zoltánhoz.
09:32  Nincs ember, aki leszedje a zöldséget-gyümölcsöt [23 óra 55 perce]
  Legalább 50, de lehet, hogy 80 ezer idénymunkás hiányzik a zöldség-gyümölcs ágazatból, így alig találni embert, aki leszedje a paradicsomot, uborkát vagy az almát - ezt mondta a Világgazdaságnak Ledó Ferenc, a Fruitveb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke.
09:24  Újabb földrengés Olaszországban [1 napja]
  Súlyos, 4,7-es erősségű utórengés rázta meg reggel az olaszországi Amatrice települését - számolt be róla a Daily Star.
09:08  Több gyereket akar Orbán [1 napja]
  Hosszabb távon demográfiai, családpolitikai megoldásokkal kezelné a munkaerőhiányt Orbán Viktor miniszterelnök.
08:54  Megint kirúgnak 300 embert az állami médiából [1 napja]
  Újabb 300 embert elküldhetnek az állami médiából- értesült a Népszabadság. A várható leépítést az MTVA nem cáfolta.
08:36  A fiatal kutatók itthontartásán dolgozik a kormány [1 napja]
  A kormány dolgozik azon, hogy minél több fiatal kutatót tudjon Magyarországon tartani, ahogyan a felsőoktatási dolgozók további illetményemelésének kidolgozása is folyamatban van - mondta Palkovics László akadémikus, oktatási államtitkár Szegen a fizikusok vándorgyűlésén.
08:12  Augusztus 26. [1 napja]
  Augusztus 26. A pénteki Ötösben Bóta Gábor Balázs János, zongoraművésszel beszélget, majd a műsor második órájában Selmeczi Tibor, humoristát látja vendégül a stúdióban.
08:09  Orbánt elkeserítették Rióban [1 napja]
  Orbán Viktor már nem olyan optimista a 2024-es olimpiai pályázattal kapcsolatban. Az állami rádióban azt mondta, Magyarország, mint Dávid három Góliát mellett versenyez. Persze jó érveink vannak, hisz Magyarország az olimpiatörténelem első tíz nemzete közül az egyetlen, amelyik még nem rendezett olimpiát. De A kormányfő szavaiból kiérezhető, hogy most már 2028-ra koncentrál.
08:00  Dupla kerítés lesz a Szerb határon [1 napja]
  Készülnek a műszaki tervek az új védelmi vonalhoz, a mostani kerítés mögé egy komolyabb műszaki létesítmény készül, amely akár egyszerre több százezer embert is meg tud állítani - Erről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt az állami médiában, ahol már két hónapja nem járt. Magyarország növelte a rendőrség létszámát, és lezárta a déli határt - közölte.
07:46  A paksi erőműbe is bejutott Mészáros Lőrinc [1 napja]
  A paksi erőműben is építkezhet a felcsúti polgármester cége, amely a Makovecz stílusú kazánházat is felhúzta a településen –írja a Népszabadság.
07:45  Egymásra mutogat a 3-as metró ügyében a főváros és a kormány [1 napja]
  Tarlós István szerint az állam hibájából áll a felújítás. A főpolgármester a Hír TV- ben reagált a Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatóján elhangzottakra.
07:28  Augusztus 27. [1 napja]
  Augusztus 27. 9.00 Rédei Éva a Láng Téka tulajdonosa 9.30 Darvasi Ilona a Turay Ida színház igazgatója 10.00 Dr. Marik Ágnes pszichiáter 10.30 Gálvölgyi Judit, a Zárt ajtók mögött című pszichológiai thriller világsikerű könyv fordítója 11.00 Bitó Lászlóval legújabb könyvéről, Newton kutyájáról beszélgetünk 11.30 Dombi József fizikus, a szegedi egyetem optikai és kvantumelektronikai tanszékének 96 éves oktatója, a lézeres kutatások elindítója.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár