pénztárca kímélő megoldások
 
Klubrádió hírek  Vegyes hírek
 

2015. április 01, szerda

19:23  Megijedtek a vállalkozók a brókerbotrányok miatt [7 perce]
  A hazai kis- és középvállalkozások vezetőinek több mint felének csökkent a magyar pénzügyi rendszerbe vetett bizalma, 44%-uk megítélésében nem hoztak változást az elmúlt hetek botrányai, míg 2%-uk úgy ítélte meg, hogy ez a tisztulási folyamat éppen a pénzügyi rendszer iránti bizalmukat erősítette - számolt be az IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola és a Policy Agenda által készített kutatásról Belyó Pál, utóbbi intézet kutatási igazgatója.
18:30  Kazahsztánba menne? Most már könnyű lesz, O [1 óra 0 perce]
  Mivel Kazahsztán a világ egyik leggyorsabban növekvő gazdaságú országa, és Közép-Európa növekedése is jelentős, erősíteni kell a magyar-kazah együttműködést; ezt vízumkönnyítés is segítheti - erről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos asztanai látogatásán.
18:06  Április 2. [1 óra 24 perce]
  Április 2. A csütörtöki Reggeli Gyorsban többek között körbejárjuk, hogy vajon csak a foglalkoztatottsági adatokat akarják-e feltornászni az álláskeresők közmunkássá minősítésével, végignézzük a Forbes listáját a legbefolyásosabb magyar női közszereplőkről, és kivesézzük a magyar oktatási rendszer felépítését is. A nap témája pedig: Orbán Viktor kormányfő és delegációja háromnapos látogatást tesz Kazahsztánban. A miniszterelnök szerint bár „politikai értelemben egyelőek vagyunk az Európai Unióban, de származásunkat tekintve idegenek vagyunk. Amikor Brüsszelbe utazunk, ott nincs rokonunk. De amikor Kazahsztánba jövünk, hozzánk közel álló embereket találunk.” Önök szerint is idegenek vagyunk Nyugaton, és inkább Kazahsztán, és a Kelet felé forduljunk? Reggel hattól Rózsa Péter várja Önöket, akihez reggel 9-re Magyar György ügyvéd érkezik, akivel mi mást, mint a bróker-ügyeket, az ügyészségi eljárásokat, és azok jogi hátterét szedik ízekre.
17:44  Hiba volt közpénzt tartani a Quaestornál - Kósa [1 óra 46 perce]
  Elismerte a Fidesz alelnöke, hogy hiba volt közpénzt tartani a Quaestornál. Kósa Lajos a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában azt mondta, elkerülte a figyelmüket, hogy a költségvetési szervezetek alá tartozó cégek eddig szerintük tarthattak pénzt brókercégeknél, de ezt a kiskaput be kell zárni.
17:17  160 milliárdnyi vagyont zároltak Quaestor-ügyben [2 óra 13 perce]
  Százhatvan milliárd forintnyi vagyont foglaltak le Quaestor-ügyben - mondta a fővárosi főügyész a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában. Ibolya Tibor közölte két hét alatt három embert tartóztattak le, a megalapozott gyanú velük szemben alapos és a Vagyonvisszaszerzési Osztály emberei 160 milliárd forint értrékben zároltak vagyont.
17:12  Mégiscsak hazardíroztak a közpénzzel? [2 óra 18 perce]
  A mintegy négymilliárd forintnyi állampapír ellenértékén kívül – 72 milliárd forint névértékű, megőrzésre átadott részvényt is tartott Szijjártó Péter tárcája a Quaestornál - derítette ki a HVG. Mindez azért érdekes, mert a a miniszterelnök múlt pénteki közrádiós interjúban azt mondta, nem arról van szó, hogy az állami intézmények hazardíroztak volna az adófizetői pénzekkel, hanem hogy "biztos papírba tették, de rossz helyen voltak ezek a papírok".
16:55  Április 1. [2 óra 35 perce]
  Április 1. Orbán Kazahsztánért mindentÂ… Szijjártó jogosan adott-e diplomata útlevelet Tarsoly CsabánakÂ… Megnézzük, tényleg megmenekülhet a Questor bankja a vagyonzártólÂ… Elegánsan távozik a BaumaxÂ…
16:19  Nem tudott leszállni egy Wizz Air gép a durva szél miatt [3 óra 11 perce]
  Az erős szél miatt nem tudott leszállni a Wizz Air eindhoveni járata szerda délelőtt a debreceni repülőtéren - közölte a légikikötő forgalmi igazgatója.
15:52  Rendőr a belső sávban 100-zal? Dudálja le, tanácsolja a KRESZ Prof [3 óra 38 perce]
  Füstölt az Élőben a városból sms-fala, hisz Pető Attila KRESZ Professzor hosszú idő után ismét tiszteletét tette. Özönlöttek a sztorik és kérdések. Szóba került az a kicsit sem urbánus legenda, hogy egy rendőrautó az M3-ason a belső sávban 100 km/órás sebességgel közlekedett. Mögötte feltorlódott a sor, jobbról senki nem mert előzni, videó azonban készült.
15:24  A 2015. március 30-án ajánlott könyvek [4 óra 6 perce]
 
15:11  Marad a kétség Petőfi csontjairól [4 óra 19 perce]
  Továbbra sincs bizonyíték arra, hogy Petőfi Sándor földi maradványait találták volna meg a szibériai Barguzinban - hangsúlyozza a Magyar Tudományos Akadémia (MTA), amely az elmúlt időszakban Kínában elvégezett DNS-vizsgálattal kapcsolatban több hiányosságra is felhívja a figyelmet.
14:36  Kicsit különleges állatfaj vagyunk - MTVA-vezér [4 óra 54 perce]
  „Kicsit különleges állatfaj vagyunk” – mondja az MTVA igazgatója annak kapcsán, hogy szembesítettük a megújult köztévé bakiparádéjával. Szabó László Zsolt el sem mosolyodik, amikor közli a 168 Óra riporterével: a Fidesz-érában „a közszolgálati média sohasem az egyik pártot vagy a kormányzatot szolgálja, hanem a közt.”
14:26  Feljelentést tett Quaestor-ügyben a nemzeti kereskedőház [5 óra 4 perce]
  Feljelentést tett a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. (MNKH) tegnap a Quaestor-ügyben. Azzal, hogy a Quaestor állampapírokat adott el, hűtlen kezelést követett el, a kereskedőház tőkéje megvan, de a kieső kamatbevételek miatt kár érte a kereskedőházat - tájékoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM).
13:48  Nyomoz a csalás elleni hivatal Kovács Béla és Szegedi Csanád ellen [5 óra 42 perce]
  Vizsgálatot indított az Európai Unió csalás elleni hivatala (OLAF) Kovács Béla jelenlegi és Szegedi Csanád volt jobbikos európai parlamenti képviselő ellen - tudósít az Origo. A hírportál azt írta: alkalmazottakkal és látogatókkal kapcsolatos visszaélésekkel, csalással gyanúsítják őket.
13:43  A Quaestor bankjára is érvényes a vagyonzár [5 óra 47 perce]
  A vagyonzárolás a teljes Quaestor-cégcsoportra vonatkozik, amelybe a bank is beletartozik - közölte a Fidesz-frakció a szocialisták nyilatkozatára reagálva.
13:40  Április 1. [5 óra 50 perce]
  Április 1. A Szabad Sáv ma esti vendége Horn Gábor a Republikon Alapítvány elnöke, egykori SZDSZ-es politikus.
13:04  Döntött a Kúria, jöhet az új népszavazási kérdés a boltzárról [6 óra 26 perce]
  Helybenhagyta a Kúria szerdai végzésében a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) döntését, amelyben az NVB megtagadta az Összefogás Párt elnökének a vasárnapi zárva tartással kapcsolatos népszavazási kérdése hitelesítését.
12:59  A CIB Bank elszámolt devizahiteleseivel [6 óra 31 perce]
  A CIB Bank mind az élő, mind a lezárt devizahitelek esetében teljesítette az elszámolást, a CIB Lízingnél és a CIB Ingatlanlízingnél az elszámolás folyamatban van; a leveleket április második felében küldik ki - közölte a CIB.
12:46  Az EU a Jobbiknál vizsgálódik [6 óra 44 perce]
  Fantomalkalmazottak miatt vizsgálódik a Jobbik háza táján az Unió. A csalásellenes hivatal a kémkedéssel is vádolt Kovács Béla Európai Parlamenti képviselő és egykori párttársa, Szegedi Csanád ellen indította meg az eljárást.
12:35  A DK menesztené a fővárosi főügyészt [6 óra 55 perce]
  A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy a nyomozás elősegítése érdekében menesszék a fővárosi főügyészt, mert a párt szerint Ibolya Tibor a Quaestor-ügyben nem az igazság feltárásával, hanem a kormány mentegetésével foglalkozik – ezt a párt szóvivője mondta.
12:32  Együttműködési megállapodást kötött a GVH és az MNB [6 óra 58 perce]
  Együttműködési megállapodást kötött a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) és a Magyar Nemzeti Bank (MNB), egyebek mellett a pénzügyi piacok megbízható, átlátható működésének biztosítása, illetve a pénzügyi szolgáltatásokat igénybe vevők érdekeinek védelme és a fogyasztói bizalom erősítése érdekében.
12:25  Cáfolják, hogy lenne videó a Germanwings-katasztrófáról [7 óra 5 perce]
  Cáfolta a francia Alpokban az előző héten történt repülőgép-katasztrófa ügyében eljáró marseille-i ügyész szerdán, hogy a nyomozóhatóság videofelvétellel rendelkezik a gép lezuhanása előtti utolsó pillanatokról.
12:18  A Quaestor-bank megússza? - MSZP [7 óra 12 perce]
  Nem vonatkozik a zár alá vétel a Quaestor-bankra- hívja fel a figyelmet az MSZP. Az ellenzéki párt szerint a brókerbotrányok áldozatainak kártérítését szolgáló fideszes törvény kiveszi a pénzintézetet a zár alá vehető vagyonok köréből.
12:15  Orbánnak tisztáznia kell a Tarsoly-levél hátterét [7 óra 15 perce]
  Juhász Péter szerint továbbra is nehezen érthető, hogy Tarsoly Csaba mikor és miről tájékoztatta levelében a miniszterelnököt. A Quaestor-vezér által a miniszterelnöknek küldött levél miatt tisztázásra kéri Orbán Viktort az Együtt alelnöke.
12:03  Ez itt a kérdés! - 04.01. [7 óra 27 perce]
  Önök szerint szükség van egy új kórházra Budapesten? Ha véleményét szeretné megosztani velünk, hívja a 06 91-334 001-es telefonszámot. Az emelt díjas hívással a Klubrádiót is támogatja. A hívás díja 330 forint. Legutóbb azt kérdeztük: Önök szerint normális dolog, hogy a mórahalmi óvodások versben dicsőítik a kormányablak előnyeit egy kormányhivatal megnyitóján? A válaszadók 15%-a igennel, 85%-a nemmel voksolt.
11:58  Tisztességtelenek a gyerekreklámok [7 óra 32 perce]
  A kartellek elleni küzdelmet, a sérülékeny fogyasztók védelmét, illetve az ügyfélbarátság erősítését is a fontos pontok között említette a Gazdasági Versenyhivatal elnöke a parlamentben.
11:53  Jól jöhet a somfalvai határzár a magyar oldalon is [7 óra 37 perce]
  Az egyik gond megoldódott, de most létrejött egy újabb - így lehet összegezni Ágfalva polgármesterének reakcióját az osztrák határzár kapcsán. Ahogy arról már beszámoltunk, lezárták a burgenlandi Somfalvára vezető utat a magyar ingázók miatt az osztrák hatóságok. Az intézkedést azért hozták, mert a közelben lakók panaszkodtak a sok Magyarországról érkező autósra, akik a Győr-Moson-Sopron megyei Ágfalva felől utaznak Ausztriába.
11:34  Emelkedett a szabálytalanságok száma a húsvéti vásárlási időszakban [7 óra 56 perce]
  Több üzletben találtak szabálytalanságot húsvét előtt az ellenőrök. A tavalyi 43 százalékkal szemben az idén az ellenőrzött üzletek 46 százalékában.
11:28  A Nézőpontnál nem veszített népszerűségéből a Fidesz [8 óra 2 perce]
  Mindössze hibahatáron belül változott a teljes népesség körében az egyes pártok támogatottsága, a kisebb elmozdulások így elsősorban a pártpreferenciák stabilitását mutatják - derült ki a Nézőpont Intézet 2015. március 21-27. között készült reprezentatív közvélemény-kutatásából.
11:24  Az MNB figyelmét már másfél éve felhívták a Quaestor problémáira - PM [8 óra 6 perce]
  Egy PSZÁF-levél szerint az MNB 2013 óta tudott a Quaestor belső problémáiról - olvasható a Párbeszéd Magyarországért közleményében, vagyis ha az MNB ellenőrizte volna a PSZÁF által a Quaestor számára előírt intézkedések teljesülését, már másfél éve fény derülhetett volna a csalásokra - érvel az ellenzéki párt.
11:08  Nukleáris együttműködés jöhet Kazahsztánnal [8 óra 22 perce]
  Ésszerű mély együttműködést kialakítani Kazahsztánnal, mert ez a világ egyik leggyorsabban fejlődő országa - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Asztanában.
10:44  Tavaly egy tizeddel nőtt a kormányzati szektor hiánya [8 óra 46 perce]
  2,6 százalék volt az Uniós módszertan szerinti múlt évi magyar hiány. A 829 milliárd forintos deficit, 95 milliárd forinttal, GDP-arányosan 0,1 százalékponttal magasabb, mint az előző évben - jelentette előzetes adatok alapján a Statisztikai Hivatal. A kormányzati szektor adóssága az év végén 24 525 milliárd forint volt, a GDP 76,9 százaléka - tette hozzá az MNB adataira hivatkozva a KSH.
10:35  Ismét 300 forint alatt az euró [8 óra 55 perce]
  Erősödött szerdán délelőtt a forint a bankközi devizakereskedelemben.
10:24  Hét autó csúszott össze az M1-esen [9 óra 6 perce]
  Hét személyautó ütközött össze az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalán Herceghalom térségében szerda délelőtt, a környéken nagy a torlódás - közölte a katasztrófavédelem és az Útinform
09:54  Vagyonkutatást kezdeményez az ügyészségi munkacsoport [9 óra 36 perce]
  A Hungária Értékpapír Zrt.-nél folyó nyomozás keretében alapos vagyonkutatás végzésére adott utasítást a március 24-én alakult, három ügyészből álló munkacsoport, egyúttal kezdeményezték az előzetes letartóztatásban, illetve lakhelyelhagyási tilalom alatt álló négy embert érintő kényszerintézkedés meghosszabbítását – tájékoztatott a Pest Megyei Főügyészség szóvivője.
09:40  Április 1. [9 óra 50 perce]
  Április 1. Megbüntetett a rendőr nappal, mert városban nem volt bekapcsolva a lámpám. Jogos? Félre álltam az autóval, majd telefonáltam, mégis 10 darab ezresem bánta. Állítólag baj, ha ilyenkor jár a motor. Amikor leparkoltam az autót, meg nem is volt fizetős övezet... Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre válaszol ma délután 1-kor Pető Attila KRESZ-professzor az Élőben a városból c. műsorban. Ön is kérdezzen itt, az eloben@klubradio.hu címre küldött levélben, vagy az adás ideje alatt SMS-ben. Élőben a városból. 13 órakor.
09:14  Folytatódik Várnai László méltatlansági ügye [10 óra 16 perce]
  Ismét szavaznak Zuglóban Várnai László méltatlansági ügyében. A CivilZugló egyesület önkormányzati képviselőjének megbízatását majd két hete szüntették meg, vélhetően a Fidesz és az MSZP helyi szintű összefogásával.
09:06  Külföldre menekült az Ulpius vezetője a hatóságok elől [10 óra 24 perce]
  Sajtóinformációk szerint magánnyomozók keresik az csődbe ment Ulpius tulajdonosát. Kepets András március közepe óta elérhetetlen.
09:02  Furgonban akartak megerőszakolni egy nőt Budapesten [10 óra 28 perce]
  A Hír24 információi szerint a támadó már félig le is tépte a nő ruháit, de végül sikerült lefújni egy gázspray-vel, így az áldozat el tudott menekülni. A rendőrök elfogták a támadót, akinek a furgonjában bilincset, láncot, ragasztószalagot, hamis rendszámot, takarót és női ruhákat találtak.
08:32  Sok magyar ment át, lezárták a határ egy részét a sógorok [10 óra 58 perce]
  Lezárták a burgenlandi Somfalvára vezető utat a magyar ingázók miatt az osztrák hatóságok. Az intézkedést azért hozták, mert a közelben lakók panaszkodtak a sok Magyarországról érkező autósra, akik a Győr-Moson-Sopron megyei Ágfalva felől utaznak Ausztriába. Naponta csaknem 2300-an lépték át a határ a Somfalva és Ágfalva közötti szakaszon.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya