pénztárca kímélő megoldások
 
Klubrádió hírek  Vegyes hírek
 

2016. december 10, szombat

15:18  Juncker: ,,másik pályát,, is lehetővé kell tenni a vonakodóknak [-1 óra 37 perce]
  Teljes tévedésben vannak azok, akik azt gondolják, hogy elérkezett az idő Európa feldarabolására - hangsúlyozta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az uniót létrehozó maastrichti szerződésről szóló megállapodás 25. évfordulóján.
15:14  Le kell váltani a Fideszt - Bangóné Borbély Ildikó [-1 óra 41 perce]
  Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője szerint a Fidesz-kormány a felelős az oktatás, az egészségügy romló helyzetéért, a gyermekszegénység növekvő mértékéért, ezért 2018-ban le kell váltani.
09:47  A CIA szerint Oroszország beleavatkozott az amerikai választásokba [5 óra 8 perce]
  Titkos jelentést készített az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA), amelyben arra jutott, hogy Oroszország Donald Trump győzelme érdekében avatkozott be az elnökválasztásba - jelentette péntek késő este a The Washington Post című amerikai napilap.
08:25  Kemény beszédet mondott Európa jövőjéről az Európai Bizottság elnöke [6 óra 30 perce]
  Teljes tévedésben vannak azok, akik azt gondolják, hogy elérkezett az idő Európa feldarabolására, mindazonáltal az Európai Uniónak a mai világhoz kell igazítania a szabályait, és egyes államok számára új pályát kell kialakítania - hangsúlyozta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke pénteken, az Európai Uniót létrehozó maastrichti szerződésről szóló megállapodás 25. évfordulóján.
08:18  Tábvozik a BM rendészeti államtitkára [6 óra 37 perce]
  Megszűnik Tasnádi László, a Belügyminisztérium (BM) rendészeti államtitkárának megbízatása.A határozatot Orbán Viktor miniszterelnök ellenjegyezte.

2016. december 09, péntek

16:58  December 9. [21 óra 57 perce]
  December 9. Februárban indul a nagy államfőlottó, Áder János hivatal ideje hamarosan lejár, a kormánypártok pedig kereshetik utódját. Állítólag nincsen nagy tolongás. Ma esti műsorunkban megpróbáljuk lerántani a leplet arról a politikusról, aki a legesélyesebb lehet a Sándor - palota elfoglalására. És sok más téma mellett a főpolgármesternél is érdeklődünk majd arról, hány hívás kapott a hármas metróból. A DK matricákat tett ki a kocsikba, rajta Tarlós István telefonos hivatali elérhetőségével.
16:28  Átmeneti jelentős enyhülés [22 óra 27 perce]
  Este és éjszaka változóan felhős lesz az ég, csapadék nem várható. Délnyugaton, illetve északon, északkeleten ködfoltok képződhetnek, de helyenként máshol is párássá válhat a levegő. Gyenge lesz a szél, a legalacsonyabb hőmérséklet általában 0, -5 fok között várható.
16:19  Ágyi poloskák miatt kellett lezárni egy osztályt a dél-pesti kórházban [22 óra 36 perce]
  Ágyi poloskákat találtak a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet szemészeti osztályán, ezért azt le is kellett zárni - írja az Index.
16:06  Nyugdíjemelés: Romániában háromszor annyi lesz, mint nálunk [22 óra 49 perce]
  Romániában 5,2-5,3 százalékkal nő a jövő évben a nyugdíj – jelentette be Dragos Pislaru román munkaügyi miniszter.
15:59  Törökország: folytatódik a tisztogatás [22 óra 56 perce]
  A júliusi sikertelen puccskísérletet követően Törökországban elrendelt, tanárok, rendőrök, katonák és tisztségviselők ezreire kiterjedő tisztogatás nemzetközi jogba ütközik és ellentétes az ország alkotmányával - állapította meg pénteken ismertetett közleményében a Velencei Bizottság.
14:43  Tarlós István rossz gazdája a városnak - MSZP [1 napja]
  Horváth Csaba úgy fogalmazott, Tarlós István elvesztette a józan eszét, mert azt állítja, hogy a budapesti metróhálózat jobb állapotban van most, mint öt éve.
14:39  Huszonegy év után távozott a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke [1 napja]
  Baráth Etele 21 év után távozott a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöki posztjáról, utódja Schmidt Gábor lett.
14:17  Eltűnnek Magyarországról a háziorvosok [1 napja]
  Az Abcúg térképre vitte, mely településeken nincs az országban háziorvos, és azt is megnéztük, hogy ez mit jelent. Borsodban 77 település között kell szaladgálniuk a helyettesítő orvosoknak, miközben a betegekre egyre kevesebb idő jut. A kormány közel egymilliárd forintból igyekszik megoldani a problémát, a tartósan betöltetlen körzetek száma mégis folyamatosan nő.
14:02  Gyűlöletbeszéd miatt elítélték Geert Wilderst [1 napja]
  Bűnösnek találta Geert Wilderst, a holland Szabadságpárt vezetőjét a holland bíróság gyűlöletbeszéd, kisebbség elleni uszítás és diszkrimináció vádjában, de nem szabott ki büntetést.
13:32  Fillérekért adják a Várban a lakásokat a Fidesznek fontos embereknek [1 napja]
  Az I. kerületi fideszes polgármester, Nagy Gábor Tamás egyszemélyi joga, hogy a lakásbérleti pályázatokat intézze - írja az Index.
13:16  Egyedülálló dinoszauruszfarokra bukkantak egy borostyánban [1 napja]
  Egy 99 millió éves dinoszaurusz maradványára bukkantak rá borostyánba zárva egy észak-mianmari piacon- hozta nyilvánosságra a CNN.
12:53  Ez itt a kérdés! - 12.09. [1 napja]
  Bolgár György: Önök szerint megéri a következő 5 évet a Klubrádió? Ha a válasza igen, nyomja meg az 1-es gombot, ha nem, a kettest. Ha véleményét szeretné megosztani velünk, hívja a 06 91-334 001-es telefonszámot. Az emelt díjas hívással a Klubrádiót is támogatja. A hívás díja 330 forint. Legutóbb Kálmán László, nyelvész a PISA-felmérés drámai eredménye kapcsán azt kérdezte: Ön szerint lehet hatása a rossz szövegértési képességnek az emberek politikai döntésére? A válaszadók 96%-a igennel, 4%-a nemmel szavazott.
12:50  Még van esélye az RMDSZ-nek bejutni a parlamentbe [1 napja]
  Romániában az utolsó felmérés csak két pártnak jósol biztos parlamenti képviseletet a hétvégi választások előtt. Eszerint a győzelemre legesélyesebb Szociáldemokrata Párt és a jobbközép Nemzeti Liberális Párt szerez majd képviselői mandátumokat. Rajtuk kívül további három román párt és az RMDSZ haladhatja meg az ötszázalékos parlamenti küszöböt.
12:43  A fideszes mutyit szolgálta ki az Alkotmánybíróság a kishantosi döntéssel - MSZP [1 napja]
  A szocialisták szerint fideszes földmutyit kiszolgáló, elvtelen döntést hozott a minap az Alkotmánybíróság Kishantos ügyében. Az Ab elutasította a Fővárosi Törvényszék keresetét, amelyben a földbérlet-pályázatokat megalapozó kormányrendelet megsemmisítését kérte. Az indok az ENSZ korrupcióellenes egyezményének megsértése, illetve a jogorvoslati lehetőség hiánya volt- emlékeztet az ellenzéki párt- Gőgös Zoltán elnökhelyettes a Klubrádiónak azt mondta, reméli, hogy az Európai Bíróság majd igazságot tesz az ügyben.
12:39  Lassú infláció növekedéssel számolnak [1 napja]
  Rövid és közép távon is az infláció emelkedésével számol a Magyar Nemzeti Bank. A fogyasztói árak emelkedését a kiskereskedelmi forgalom élénkülése és a béremelések is befolyásolhatják – nyilatkozta az állami tévében Várhegyi Judit, az MNB főosztályvezetője a Statisztikai Hivatal adatait kommentálva. A CIB bank elemzője, Trippon Marianna a Klubrádiónak azt mondta, lassú, de biztos infláció növekedésre számít, aminek kedvező hatása lehet a gazdaságra.
12:31  Ma jobb állapotban van a 3-as metró, mint öt éve - Tarlós [1 napja]
  Tarlós István szerint a 3-as metró ma jobb állapotban van, mint 5 évvel ezelőtt. Az elmúlt időszakban már számos rekonstrukciós munka történt. Az ellenzéki párt fanatikus aktivistáin kívül remélhetőleg senki nem dől be az ilyen hangulatkeltésnek - mondta szokásos tájékoztatóján Tarlós István.
12:25  Hívják fel nyugodtan Tarlóst - kampányt indított a 3-as metróért a DK [1 napja]
  A DK matricakampányt indított a 3-as metró felújításáért. A vészhelyzetekre felkészítő szórólap és az aláírásgyűjtés mellett immáron Tarlós István hivatali telefonszáma is megtalálható lesz a metróban, hátha az utasokra jobban fog hallgatni, mint a budapestiekért aggódó ellenzékre- fogalmaz közleményében az ellenzéki párt.
12:17  Megbüntetné Mészáros Lőrinc cégét az Együtt az illegális fakivágásért [1 napja]
  Az Együtt felszólítja az I. kerületi önkormányzatot, hogy azonnal indítson vizsgálatot és büntesse meg Mészáros Lőrinc cégét illegális fakivágásért. Az Együtt elnöke a Klubrádiónak azt mondta, Orbán Viktor strómanjai olyan fákat vágtak ki Szíjj László luxusvillájának építésekor, amelyekre nem kaptak engedélyt.
12:12  Vonják vissza a multik nyereségadójának csökkentését - LMP [1 napja]
  Az LMP felszólítja a kormányt: vonja vissza a multinacionális nagyvállalatok nyereségadójának tíz százalékpontos csökkentésére irányuló javaslatát, amely mintegy 180 milliárd forintos veszteséget jelentene az állam költségvetésének.
11:57  Antikorrupciós törvénycsomagot nyújt be az MSZP [1 napja]
  Elkészült az MSZP antikorrupciós törvényjavaslat-csomagja, és pénteken be is nyújtják az Országgyűlésnek - közölte az MSZP frakcióvezetője. Az ellenzéki párt átalakítaná a vagyonnyilatkozati rendszert, a legfőbb ügyészi posztot pedig csak egyszer lehetne betölteni.
11:42  December 9. [1 napja]
  December 9. 1. "Felületi kezelés" - kórház a képzőművészetben- Soós Kata festőművész 2. Szabadfogású Számítógép verseny 19-edszer - Fernezelyi Márton a verseny kurátora 3. "Elképzelni egy mozgalmat" a Tett és a Ma c. folyóiratokról szóló kiállítás a Kassák Múzeumban - Dobó Gábor - kurátor 4. Magyar szereplés a Sothebys-nél váratlan sikerrel- Ferenczy Bálint 5. (?) "Menedék" - film- Vranik Roland
11:35  December 9. [1 napja]
  December 9. A Szabad Sáv ma esti vendége Nyáry Krisztián kommunikációs szakember, könyvkiadó, író, Rédei Éva a Láng Téka tulajdonosa és Molnos Péter művészettörténész, a 20. századi magyar festészet, a magyar műgyűjtéstörténet, valamint a festményhamisítás szakértője.
11:10  Éhezünk a munkahelyen: se Erzsébet utalvány, se kisebb áfa nem lesz [1 napja]
  Vagy otthonról visszük az elemózsiát. Nőtt ugyan a vendéglátóhelyek bevétele, de a munkahelyi vendéglátás forgalma alaposan megcsappant 2016-ban. Az áfa-kulcs csökkentése majd okoz némi felfordulást: sok munkahelyi étkezde bezárhat - írja a blokkk.com
10:53  8,5%-kal ugrott meg a mezőgazdaság [1 napja]
  Ebben az évben 8,5 százalékkal nőtt a mezőgazdaság kibocsátása, és az árak 2,9 százalékos átlagos csökkenése miatt 5,3 százalékkal nagyobb értéket állított elő az ágazat, mint 2015-ben - jelentette pénteken első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
10:11  Kálmán László - Nádasdy Ádám [1 napja]
  műsorvezetők
09:03  Michigenben leállították a szavazatok újraszámolását [1 napja]
  Michigan államban egy bíró elrendelte, hogy állítsák le és fejezzék is be a múlt havi amerikai elnökválasztáson leadott szavazatok újraszámlálását.
08:41  A média hecckampány miatt nem találkozhatnak a nyugdíjasokkal az állami tisztviselők [1 napja]
  Azért küldte volna a kormányhivatalok munkatársait a nyugdíjasok pénzével házhoz Csepreghy Nándor államtitkár, hogy testközelből is megismerjék, hogyan élnek az emberek Magyarországon és mindez azért nem jöhetett létre, mert média hecckampányt szerveztek köré és az erősebb volt.
08:10  Mészáros és Csányi malmokért versenyez [1 napja]
  Orbán Viktor miniszterelnök és Csányi Sándor OTP-vezér „körei” versengenek a csődbe került Sikér vagyonáért - írja a Magyar Nemzet. A malomipari vállalat kötelezettségállománya tavaly 7,9 milliárd forintra rúgott. Ha nem segít a kormány, a Sikér Zrt. csődje kapcsán valószínűleg milliárdokat veszítő termelőkön, hasonlóan tragikus helyzet állhat elő, mint a Hajdú-Bét baromfi-feldolgozó hajdani felszámolása nyomán.
07:56  Halálra gázoltak egy embert a villamosmegállóban az Üllői úton [1 napja]
  Villamosmegállóban gázolt halálra egy embert péntek reggel egy autó a fővárosban, a XIX. kerületi Üllői úton - közölte a rendőrség.
07:47  Száraz, hideg idő [1 napja]
  Ma délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, már csak keleten maradnak erősen felhős, borult területek. A hajnali ködfoltok a legtöbb helyen feloszlanak, de nyugaton néhol csak lassan szűnik meg a pára.
07:37  Már négy aranynál tart Hosszú Katinka [1 napja]
  Hosszú Katinka megszerezte negyedik aranyérmét az úszók rövidpályás világbajnokságán a kanadai Windsorban.
07:20  Orbán gondoskodik a haragról - külföldi lapszemle [1 napja]
  Az unió biztonságáról, gazdasági helyzetéről valamint a migránspolitikáról tárgyalt nem hivatalos keretekben Krakkóban Orbán Viktor és lengyel kolléganője - tudósít a New York Times, a Washington Post és az AP. Az AP arról is beszámolt, hogy a magyar kormányfő arra bíztatta a romániai magyar kisebbséget, hogy szólaljon meg a saját érdekében és vasárnap menjen el voksolni. A Die Presse beszámolójában azt írja Orbán Viktor erdélyi vendégszerepléséről, hogy a magyar kormányfő gondoskodik a haragról a két ország között.
07:13  Megint odapörkölt a kormánynakBrüsszel [1 napja]
  Az Európai Bizottság hivatalosan is felszólította Magyarországot a villamos energiáról szóló irányelv és a gázirányelv megfelelő végrehajtására és alkalmazására. Ha Magyarország nem hangolja össze két hónapon belül az uniós irányelvekkel az energetikai szabályozását, az Európai Bizottság az Európai Bíróság elé viszi az ügyet.

2016. december 08, csütörtök

19:06  December 9. [1 napja]
  December 9. Az orosz titkosszolgálatok és rajtuk keresztül az orosz állam dezinformációs kampánnyal, és az egyes országok szélsőséges pártjainak, mozgalmainak támogatásával igyekszik már évek óta aláásni a nyugati országok stabilitását. Mennyire sikeres ez a törekvés? A legfrissebb hírek szerint orosz támogatással a kormányerőknek sikerült hosszú és véres csaták után visszafoglalnia a felkelők kezéről Aleppo városát. Eldőlt Szíria sorsa? Vagy továbbra is hősszú évekig tartó konfliktusra kell berendezkednie a feleknek? Mindezen kérdések mellett mai műsorunkban a világgazdasági folyamatok hátterének, és az újra és újra felbukkanó protekcionizmus problémájának próbálunk utánajárni.
19:00  December 9. [1 napja]
  December 9. Péntek reggel Pikó András és Pálinkás Szűts Róbert várják hallgatóinkat a következő témákkal: Egy újabb körrel kerültünk beljebb az olimpiai pályázatunkkal, Lázár János szerint, nem a kormány, hanem a pedagógusok kudarca a Pisa –felmérés eredménye, súlyos büntetést kaphat Magyarország, ha továbbra is megakadályozza a korrupcióellenes nyomozati jogokkal rendelkező európai ügyészség felállítását , és tüntetést szerveznek Ásotthalmon, a melegeket érintő helyi rendelet miatt.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs