pénztárca kímélő megoldások
 
Klubrádió hírek  Vegyes hírek
 

2014. október 30, csütörtök

19:32  Október 31. [5 óra 19 perce]
  Október 31. Holnap a Reggeli gyorsban a nap témája: pár nap alatt négyféleképpen magyarázták az internetadó bevezetésének okát. Vajon mi az igazi indok? Holnap reggel Pikó András és Pálinkás Szűts Róbert várja önöket.
19:30  Elfogadhatatlan ez a büdzsé terv - Burány [5 óra 21 perce]
  A kormány jövő évi költségvetése adóbevételi és morális szempontból is elfogadhatatlan, ezért az MSZP azt várja a kormánytól, hogy a költségvetést és a hozzá tartozó adótörvényt is vonja vissza és dolgozza át.
19:16  Október 31. [5 óra 35 perce]
  Október 31. Dés László zeneszerző, dzsesszzenész lesz a vendégem ma a Szabad Sávban, mert annyira szeretném a legsikeresebb és legnépszerűbb kortárs művészeket csokorba szedve péntekenként felkínálni a Klubrádióban, vele kezdjük, este hétkor, ne felejtsék el!
18:59  Karambol, beszakadt út - Ez van Budapesten [5 óra 52 perce]
  Budán két személyautó balesete, Pesten pedig az akadályozza az esti csúcsforgalomban a közlekedést, hogy egy teherautó alatt beszakadt az út.
18:36  Mégis polgármester lett a cigányozó-zsidózó Haszilló [6 óra 15 perce]
  Letette a polgármesteri esküt Haszilló Ferenc a keceli közgyűlés mai ülésén - írja a mancs.hu. Azt mondta, túl sokan támogatják ahhoz, hogy lemondjon. Az ülésen részt vettek Haszilló támogatói is, akik közbekiabálással adták meg a hangulatot. A hivatal előtt 8-10 tüntető tiltakozott a szélsőséges nézeteket valló exfideszes polgármester beiktatása ellen. Az ülésen megszavazták 448 ezer forintos fizetését is.
18:24  Petőfi tévét indít az MTVA a fiataloknak [6 óra 27 perce]
  Új csatornákat indít a közmédia – tudta meg a hvg.hu. Jön a Petőfi TV és az M4 Sport. Az MTVA bejelentése szerint a Petőfi TV a 16-35 év közötti korosztálynak szóló műsorokat sugároz majd az M2-esen este 8-tól akár reggelig, az M4 Sport pedig a 16 kiemelt magyar sportágról, az olimpiáról, a világ- és Európa Bajnokságokról, illetve a magyar sportsikerekről számol majd be.
17:52  November 3. [6 óra 59 perce]
  November 3. Hetven évvel ezelőtt, 1944 november 7-én a nyilas kormány bíróságának ítélete szerint kivégeztek egy fiatal lányt, akit egyébként védett a genfi egyezmény, hiszen hadifogságba esett angol katonatiszt volt. Szenes Hannának hívták. Nagy-Britanniában és Izraelben nemzeti hős, pedig magyar volt és a magyar szabadságért áldozta életét. Miért nem tekinti őt a magyar közvélemény nemzeti hősnek? Hogyan emlékezünk rá és hogyan kellene emlékeznünk? Milyen esélyei voltak a fegyveres ellenállásnak és milyen esélye volt bármilyen más ellenállásnak? Van-e Szenes Hanna történetének aktuális tanulsága? A beszélgetés vendégei: Dénes Gábor filmrendező, aki egy egész estés dokumentumfilmet készített Szenes Hannáról és Karsai László történész professzor. A műsort vezeti Szunyogh Szabolcs.
17:38  A kormány miatt mondott le a tiszteletbeli vancouveri konzul [7 óra 13 perce]
  Visszaadta vancouveri tiszteletbeli konzuli megbízatását Vass Zoltán. Döntése mögött az áll, hogy magyar kormány az elmúlt években fokozatosan felszámolta és továbbra is felszámolja a demokrácia alappillereit, folyamatosan nyirbálja meg a szólásszabadságot, kül – és gazdaságpolitikájában pedig stratégiailag számos megkérdőjelezhető lépést tett és tesz mind az Európai Uniós tagságunk illetve a NATO szövetségesi viszonyunk vonatkozásában, amelyek szerinte szöges ellentétben állnak az igazi magyar érdekekkel. Mindezek tükrében a tiszteletbeli konzuli feladat számára a jövőben felelősen nem vállalható és nem képviselhető.
17:29  Október 31. [7 óra 22 perce]
  Október 31. A mai műsorban az elmúlt hetek hazai és külföldi történéseit nézzük át. Az első fél órában Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő lesz a stúdió vendége, akivel áttekintjük az ukrán-orosz helyzetet és természetesen hazai vizekre is elhajózunk. A hírek után Szanyi Tibort várjuk a vonal végére, aki részt vett az Ukrán választásokon, mint az EP küldöttség megfigyelője. A műsor legvégén pedig Fazekas Csaba a Miskolci Egyetem tanára jön hozzánk, akivel Ferenc pápa kijelentéséről fogunk beszélni, miszerint az ősrobbanás és az evolúció Isten tervének része volt. Tartsanak velünk pénteken 1 és 2 között.
17:24  Évi százezret bukik egy család a jövő évi büdzsével - Gyurcsány [7 óra 27 perce]
  Gyurcsány Ferenc szerint a jövő évi költségvetés alapján egy átlagos család évente több mint százezer forintot fog veszíteni. Úgy véli, az utóbbi napok civil tüntetéseiből az látszik, hogy nem egyszerűen az internetadó ellen tiltakoznak tízezrek, hanem azért is, mert veszélyben érzik a nyugatos életformát. Mint kiemelte: a következő év az életlehetőségek romlásáról fog szólni.
17:00  Meghalt Lázár György [7 óra 51 perce]
  Meghalt Lázár György volt magyar miniszterelnök, a Magyar Népköztársaság Minisztertanácsának 1975–1987 közötti elnöke, aki később 1987-1988 között az MSZMP főtitkárhelyettese volt – tudatta egy Népszabadsághoz eljuttatott gyászközleményben a család.
16:20  Úgy tűnik, a torrentezők miatt van az egész netadó cirkusz [8 óra 31 perce]
  L. Simon László szerint a magyar sajtó kétségbeejtő állapotának két oka van: nem készült fel az új világra. A magyar sajtószabadságnak ha vannak is veszélyeztetői, az nem a kormányzat intézkedéseiből fakad. (Itt többen felhördültek). L. Simon László meg is jegyezte, hogy tudja, senki nem fog vele a jelenlevők közül egyetérteni. A tulajdonosi érdekek hatékony érvényesítése veszélyezteti a sajtószabadságot, ez számos esetben tőlük teljesen független.
15:57  Nem enged az internetadóból a kormány [8 óra 54 perce]
  Az internetszolgáltatásra jövőre kiterjesztendő távközlési adóra előfizetésenként vezetik be a felső határt, amely magánszemély előfizetők esetében 700 forint, nem magánszemély előfizetők esetében 5000 forint lesz, hasonlóan a telefonszolgáltatásoknál már érvényben lévő szabályokhoz - derül ki az 2015. évi költségvetési törvényjavaslatból.
15:31  Büdzsé: 227 milliárdot vágnak Lázárhoz [9 óra 20 perce]
  A Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által benyújtott javaslat szerint az ideihez képest mintegy 9 milliárd forinttal, több mint 250 milliárd forintra emelnék a jövő évi honvédelmi kiadások keretét. A Miniszterelnökség büdzséje többszörösére nő.
15:23  Október 30. [9 óra 28 perce]
  Az Esti gyors mozdonyát ma húzza a norvég civileket, az internet adó ellen tüntetőket, az élelmiszer biztonsági adót, a dugódíjat, és a kötelező oltásokat. A szerelvényt Szelestey Lajos vezeti, a kalauz László B. Katalin.
15:22  Terrorizmus gyanújával őrizetbe vettek egy 14 éves fiút [9 óra 29 perce]
  Terrorizmus gyanújával őrizetbe vettek egy 14 éves fiút az alsó-ausztriai Sankt Pöltenben.
14:50  Lesz elég tartalék a jövő évi költségvetésben - Varga [10 óra 1 perce]
  A kormány a 2015. évi költségvetés összeállításakor 2,5 százalékos GDP-növekedéssel számol, ez óvatos becslés, remélik, hogy a tényleges növekedés alsó szélét jelenti - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A háztartások fogyasztása az évközi bérintézkedések hatására 2,6 százalékkal nőhet - tette hozzá. Az államháztartás hiánya a GDP 2,4 százalékát teszi ki, az államadósság pedig a GDP 75,4 százalékára csökken. A nemzetgazdasági miniszter ismertette a jövő évi adótörvények főbb változásait. Ismertette: maradnak a különadók, a reklámadó és a bankadó. Elmondta azt is, hogy jövőre még több embernek biztosítják a közmunka lehetőségét, erre 35 milliárddal többet, 270 milliárd forintot biztosít a kormány. Megjegyezte, hogy folytatódnak a foglalkoztatás ösztönző programok is.
14:35  November 1. [10 óra 16 perce]
  November 1. „Halottja van mindannyiunknak, hisz percről-percre temetünk, vesztett remény mindenik percünk, és gyászmenet az életünk...”- Ady Endre Halottak napján című versének egy részletével várom önöket november 1-én, Mindenszentek napján, hogy együtt emlékezzünk azokra a művészekre, akik ebben az évben örökre itt hagytak bennünket. Vendégeink lesznek: 9.00 Jancsó Miklós felesége, Csákány Zsuzsa 9.30 Szabó Gyula felesége, Madarász Pálma 10.00 Sztankay István felesége, Bedők Bea 10.30 Bajor Imre fia, Bajor Márton 11.00 Jurij Ljubimov világhírű orosz rendező magyar tolmácsa, Jánosi Olga 11.30 Újlaki Dénes, aki nagyon sokat köszönhet a világhírű orosz rendezőnek, Ljubimovnak.
14:14  Egri Road - állandó Beatles kiállítás nyílik [10 óra 37 perce]
  Jövő tavasszal nyílik az ország első állandó Beatles gyűjteménye Egerben – jelentették be A Hard DayÂ’s Night című film premier előtti vetítésén az Uránia Filmszínházban. A filmet mától vetítik a hazai mozikban.
14:08  Cáfolja a nevek közlését a Pester Lloyd [10 óra 43 perce]
  A Pester Lloyd német nyelvű internetes lap szerint ők nem közölték az amerikai kitiltási ügyben érintettek névsorát, csak az addig a magyar sajtóban felmerült neveket ismételték meg.
13:44  Mikor lesz ennek a tűrhetetlen történetnek vége? - Reding [11 óra 7 perce]
  Bírálta az internetadó tervét az uniós igazságügyi biztos. Viviane Reding azt írta: "Először az igazságszolgáltatást, a médiaszabadságot és a civil szervezeteket támadták Magyarországon. Most Orbán az internethasználókat veszi célba. Mikor lesz ennek a tűrhetetlen történetnek vége?”.
13:26  Feloldana bizonyos banktitkokat Lázár [11 óra 25 perce]
  Lázár János azt javasolja, hogy ne minősüljenek banktitoknak a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által korábban pártiroda vásárlására biztosított kölcsön adatai.
13:23  Október 30. [11 óra 28 perce]
  Október 30. Annyira jó lenne, hogyha ma mindenki bekapcsolná szépen a konyhai rádiót este hétkor, vagy autóba ülne a kedvemért és ott hallgatná a Szabad Sávot, mert Németh Miklós a rendszerváltás miniszterelnöke lesz a vendégem, akitől huszonöt éve szeretném megkérdezni, hogy így képzelte-e Magyarországot, mikor becsukta mögöttünk a szocializmus ajtaját..
13:19  Virítani kell a NAV-nak a kiperelt vizsgálati eredményeket [11 óra 32 perce]
  Az LMP másodfokon is megnyerte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellen indított pert, így a hivatalnak nyilvánosságra kell hoznia a Horváth András volt adóhatósági munkatárs által kirobbantott botrány után egy hétvége alatt lefolytatott vizsgálat eredményeit.
12:38  Schmuck lemondott az állami kampánytámogatásról [12 óra 13 perce]
  Schmuck Andor, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának elnöke csütörtökön levélben tájékoztatta a Magyar Államkincstárt, hogy lemond az újpesti időközi országgyűlési képviselőválasztáson induló képviselőjelöltként neki járó egymillió forintos támogatásról - közölte a párt.
12:34  Jövőre 2,5 százalékos növekedéssel számol a kormány - Varga [12 óra 17 perce]
  Varga Mihály szerint óvatos optimizmussal lehet tervezni a következő év költségvetési kereteit, jövőre 2,5 százalékos növekedéssel kalkulál a kormány.
12:20  A Fidesz külpolitikája csődöt mondott - LMP [12 óra 31 perce]
  Elkezdte törleszteni a paksi hitelt a kormány - legalábbis az LMP szerint.
12:10  Ne juthassanak hozzá uniós pénzekhez a Fidesz közeli oligarchák - DK [12 óra 41 perce]
  Uniós szankciók alkalmazását javasol a Fidesz közeli üzleti körökre és oligarchákra a Demokratikus Koalíció EP-képviselője.
12:05  Ez itt a kérdés! - 10.30. [12 óra 46 perce]
  Az Egyenes Beszédben Tarlós István főpolgármester elárulta Kálmán Olgának, hogy személyesen Orbán Viktor ígérte meg neki, hogy vétójoga lesz a fővárosi közgyűlésben. Önök szerint ez azt jelenti, hogy a magyar Parlament döntései kizárólag Orbán Viktor megrendelései alapján születnek? Ha véleményét szeretné megosztani velünk, hívja a 06 91-334 001-es telefonszámot. Az emelt díjas hívással a Klubrádiót is támogatja. A hívás díja 330 forint. Legutóbb azt kérdeztük: A keddi internet adó elleni százezres tüntetésen vitára hívták Orbán Viktort. Önök szerint a miniszterelnök elég bátor ahhoz, hogy leüljön vitatkozni a fiatalokkal? A válaszadók 7 százaléka igennel, 93 százaléka nemmel válaszolt.
11:42  Bizonyítékok megsemmisítése miatt bírságolt a GVH [13 óra 9 perce]
  Bizonyítékok megsemmisítése miatt 1,3 millió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az ÉTER-1. Mérnöki és Tanácsadó Kft.-re, mert a vállalkozás az előzetes értesítés nélküli helyszíni vizsgálatkor dokumentumokat törölt a számítógépeiről - közölte a GVH.
11:35  Három vonalat akar az adóhatóság nyomon követni - Vámos György [13 óra 16 perce]
  A cél helyes, viszont fontos lenne, hogy az adminisztráción egyszerűsíteni lehessen – vélekedett a Klubrádióban Vámos György arról a törvényjavaslatról, amely szerint az áfacsalások visszaszorítása érdekében januártól csak úgy lehet árut fuvarozni, ha a szállítást előre bejelentik az adóhivatalnak.
11:18  Cégeknek is kölcsönöz a múzeum – Baán László főigazgató [13 óra 33 perce]
  Nagyon sok embernek kölcsönöz a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria, mondta el Baán László a Klubrádióban.
10:38  Egyértelműbb lesz az ellátási rendszer a tevékenységek elkülönítésével [14 óra 13 perce]
  Az állami és magánszolgáltatói tevékenységek elkülönítésével egyértelműbb és hatékonyabb lesz az ellátási rendszer a kórházakban, ráadásul az intézmények többletbevételhez is juthatnak – üdvözölte a kormány ezzel kapcsolatos döntését a Kórházszövetség volt elnöke.
10:15  Elhajtotta a Klubrádiót Havasi Bertalan [14 óra 36 perce]
  Orbán Ráchel egy átszámítva 15 millió forintos idegenforgalmi képzésen vesz részt az idei tanévtől Lausanne-ban, ezért volt Svájcban a miniszterelnök -írja a 444.
10:01  Görbicz Anita gyermeket vár [14 óra 50 perce]
  Gyermeket vár Görbicz Anita, a Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC világklasszis kézilabdázója.
09:50  2016-ban jön a dugódíj [15 óra 1 perce]
  A budai körutak és a Hungária körút közötti területre vonatkozik majd, 500-640 forintba kerülhet, az Országgyűlés a jövő tavasszal dönt.
09:39  Tartható határidőket kér a pénztárgép szövetség [15 óra 12 perce]
  A Magyar Pénztárgép Szövetség tartható határidők kiszabását kéri a kormánytól, amikor a gazdaság más szektoraiban is bevezetik az online kasszákat - közölte a frissen megalakult szakmai szervezet.
09:32  Milliárdos áfacsalással gyanúsított házaspárt fogott el a NAV [15 óra 19 perce]
  Egy szegedi könyvelő és férje irányította bűnözői csoportot leplezett le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a cukor, étolaj és húsipari termékek áfájával csaló gyanúsítottak egymilliárd forintot meghaladó kárt okoztak a költségvetésnek.
09:14  Búcsúfogadást ad Brüsszelben Andor László [15 óra 37 perce]
  Búcsúfogadást ad Brüsszelben Andor László, aki az elmúlt öt évben az Európai Bizottság magyar tagjaként a foglalkoztatási, szociális és társadalmi befogadási ügyek tárcáját irányította az unió központi javaslattevő-végrehajtó intézményében.
09:09  Folytatódnak az EU-ukrán-orosz gázártárgyalások Brüsszelben [15 óra 42 perce]
  Az EU-ukrán-orosz háromoldalú gázártárgyalások este folytatódnak Brüsszelben, miután ategnap délután megkezdett és hajnalig folytatott egyeztetéseken sem született végleges megállapodás a felek között arról, miként tud Ukrajna írásos garanciát vállalni a fizetésre.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár