pénztárca kímélő megoldások
 
Klubrádió hírek  Vegyes hírek
 

2014. július 30, szerda

16:47  Kiszáll a többségi tulajdonos a HVG-ből [15 perce]
  Kiszáll a HVG-ből a német Funke Csoport, és tárgyal a kisebbségi tulajdonossal. A rendkívüli közgyűlést augusztus végére hívták össze.
16:24  A Fidesz visszautasítja Neelie Kroes bírálatát [38 perce]
  Közleményben válaszolt a Fidesz frakcióvezető-helyettese Neelie Kroesnak, az Európai Bizottság digitális területért felelős alelnökének blogbejegyzésére szerdán. Gulyás Gergely ebben azt írta: pártja nem partner abban, hogy ott keressen problémát, ahol nincs.
16:20  Tárki: nem változtak a politikai erőviszonyok [42 perce]
  A Tárki júliusi kutatása nem mutat változást a pártpreferenciákban: júliusban - júniushoz képest - egyik párt sem erősödött vagy gyengült számottevő mértékben, csupán a baloldalon belül történt némi átrendeződés.
16:13  Ismét megáll a kisföldalatti a Kodály köröndön [49 perce]
  Ismét megáll a Kodály köröndön a kisföldalatti, a 105-ös és 979-es busz - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.
16:00  Fazekas Sándor megvédi a szarvasgombát [1 óra 2 perce]
  A következő parlamenti ülésen terjeszti elő a szarvasgombával foglalkozó jogszabályjavaslatát a földművelésügyi tárca - jelentette be Fazekas Sándor, a minisztérium vezetője.
15:53  Elszámolásra szólították fel Tóbiást [1 óra 9 perce]
  Fidesz felszólította az MSZP elnökét, hogy számoljon el a költségtérítésével, és amit törvénytelenül vett fel, fizesse vissza.
15:20  Az MSZP-nek sikerült Dorogot is elveszítenie [1 óra 42 perce]
  Dorog polgármestere nem volt hajlandó pártdelegáltakra cserélni a már húsz éve jól bevált képviselőit, ezért nem kér az MSZP támogatásából. Tittmann János kilépett a pártból és függetlenként indul az októberi önkormányzati választáson.
14:36  Hétfőre meglehet a baloldali megállapodás [2 óra 26 perce]
  Minden adott ahhoz, hogy a baloldali ellenzéki pártok hétfő estig megállapodjanak az őszi önkormányzati választást érintő kérdésekben - mondta Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke az MSZP, az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció egyeztetése után.
14:29  Heves harcok dúlnak a Gázai övezetben [2 óra 33 perce]
  Egy viszonylag nyugalmas éjszaka után ismét heves harcok dúltak a Gázai övezetben.
14:22  Elbocsátások kezdődtek a rezsicsökkentés miatt [2 óra 40 perce]
  A rezsicsökkentést okolta a közműszolgáltatóknál tapasztalt elbocsátások miatt a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége elnöke.
12:54  Éhségsztrájkol egy férfi Orbán házánál [4 óra 8 perce]
  Éhségsztrájkba kezd egy férfi Orbán Viktor háza előtt – írja a Népszabadság. Az ötvenéves , 2010 óta munkanélküli Hajdu Attila két évig dolgozott a budavári önkormányzat egyik osztályán ahol az úgynevezett vári beléptetési osztályon parkolási diszpécseri munkakörben tevékenykedett. Feladatai közé tartozott a beléptető- és kiléptetőkapuknál dolgozók, valamint a parkolóőrök munkájának irányítása-ellenőrzése.
12:52  Egymást gyúrja az ellenzék [4 óra 10 perce]
  Újra leülnek tárgyalni a baloldali pártok az ellenzéki összefogásról az önkormányzati választásokra. Az MSZP, a Demokratikus Koalíció és az Együtt–PM vezető politikusai mindenképp meg akarnak állapodni a fővárosban. A Népszabadság úgy tudja, hogy végleges megállapodás szinte biztosan nem lesz ma. Viszont megtalálhatják a közös főpolgármester jelölteket és feloszthatják a kerületeket.
12:47  Ez itt a kérdés! - 07.30. [4 óra 15 perce]
  Fazekas Sándor földművelésügyi miniszternek ajándékozzák azt a rekordméretű, szarvasgombát, melyet a Milla nevű labrador talált a napokban, a Jászságban, holott egy amerikai ügyfél 3 ezer eurót ajánlott a fekete kincsért. A Truffleminers Kft. társtulajdonosa inkább Fazekas miniszternek ajánlotta fel az egymillió forintot érő gombát. Önök szerint jó befektetés a cégnek, hogy a földművelési miniszternek adja a gombát? Ha véleményét szeretné megosztani velünk, hívja a 06 91-334 001-es telefonszámot. Az emelt díjas hívással a Klubrádiót is támogatja. A hívás díja 330 forint. Legutóbbi kérdésünk így szólt: Ön szerint a demokratikus ellenzéki pártok (MSZP-DK-Együtt-Liberálisok-LMP) képesek lehetnek arra, hogy megakadályozzák Orbán Viktor „teljhatalmi” törekvéseit? A válaszolók 52%-a igennel, 48%-a nemmel voksolt.
12:41  A versenyszféra javította a foglalkoztatást [4 óra 21 perce]
  A foglalkoztatottak létszáma 4 millió 122 ezer volt az idei év második negyedévében, 190 ezerrel több, mint egy évvel korábban - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Nyeste Orsolya, az Erste Bank elemzője a Klubrádiónak azt mondta: úgy tűnik, hogy ebben a negyedévben a versenyszféra húzta fel a növekedést. Az azonban már nem biztos, hogy ez kitart a következő időszakban is – tette hozzá a szakértő.
12:24  Nem kapnak vissza készpénzt a deivzahitelesek [4 óra 38 perce]
  Ez derül ki a Magyar Nemzeti Bank iránymutatásából. A jegybank gyorsítja a devizahitelesekkel való elszámolást, hiszen már most közzétették, miként kalkulálhatják ki a bankok, mekkora az adósok árfolyamrés miatti túlfizetése. Ebből az is kiderül, hogy a hatóság szerint a túlfizetéssel a tőketartozást kell csökkenteni.
12:16  Tüntetés lesz este a Nagy Imre szobornál [4 óra 46 perce]
  Tiltakozás lesz Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde miatt a Vértanúk terén a Nagy Imre szobornál. A szervezők este 7-re várják az embereket.
11:43  Megtört az NFM, megkapja a DK a trafikpályázatokat [5 óra 19 perce]
  Holnapután átadja a fejlesztési tárca a dohánykoncessziós pályázati anyagokat a DK-nak, eleget téve annak a jogerős ítéletnek, amely a párt által, közérdekű adatok kiadása miatt indított perben született - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
11:39  Kigyulladt egy kamion, merghalt a sofőr [5 óra 23 perce]
  Felborult és kigyulladt egy üzemanyagot szállító kamion az M7-es autópályán délelőtt a táskai pihenőhelynél, a jármű vezetője a helyszínen meghalt - közölte a rendőrség. Továbbra is teljes útlezárás van érvényben az M7-es autópálya mindkét oldalán a 157-es kilométerszelvényben. Rendőrök segítik a forgalmat.
11:32  Embertelen a népesedési Kerekasztal ötlete - DK [5 óra 30 perce]
  A Demokratikus Koalíció (DK) embertelennek és igazságtalannak tartja a Népesedési Kerekasztalnak a felnevelt gyermekek számát és azok iskolázottságát is figyelembe vevő nyugdíj-megállapítási javaslatát.
11:30  Drasztikus lépések a HVG-nél [5 óra 32 perce]
  A Válasz.hu információi szerint a 75 százalékos tulajdonrésszel bíró német WAZ médiakonszern várhatóan ma bejelenti, hogy kivonul a piacvezető politikai-gazdasági hetilapot és a hvg.hu-t kiadó cégből. Az Index úgy tudja, hogy a lap tulajdonosa összevonja a HVG nyomtatott és online felületeinek szerkesztőségét, elbocsájtások is várhatók.
11:17  Ősztől annyira mérnek majd polgármesterként, mint egy közmunkást [5 óra 45 perce]
  Egy borsodi falu, ahol nincs rasszizmus - címmel írt cikket Borsodbótáról a Magyar Narancs. Áprilisban itt a baloldal nyert. A munkáspárti polgármester, aki 1986 óta vezeti a falut a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában arról beszélt, a falu azért működik, mert tisztelik és szeretik egymást az emberek. A lakosság főleg egykori bányászokból áll és a szakma összeforrasztotta őket. A településen élők fele cigány.
10:48  Július 30. [6 óra 14 perce]
  Július 30. Kint voltunk a hétvégén a 29. Forma-1 Magyar Nagydíjon és különböző összeesküvés-elméletekbe ütköztünk... de felgöngyölítettük. És azt is megfigyeltük élőben, milyen az idei Forma-1-es autók hangja. Teszteljük a Bubit, a budapesti közbringát. Havi hírösszefoglalónkban a júliusi autós újdonságokat vesszük sorra; például új Opel Corsa... Élőben a városból. 13 órakor.
10:39  Drograzzia az O.Z.O.R.A fesztiválon [6 óra 23 perce]
  Fokozottan ellenőrzi Sárbogárd környékét a a rendőrség, ahol megkezdődött tegnap az O.Z.O.R.A. fesztivál. A Sárbogárdi Rendőrkapitányság eddig 47 ember ellen indítottak eljárást kábítószer birtoklás vétsége, és 3 férfival szemben kábítószer kereskedelem megalapozott gyanúja miatt.
08:46  Miért szorul rá Orbán zsebpénzére a 80 milliárdból gazdálkodó közémédia? - Együtt [8 óra 16 perce]
  Írásbeli kérdést ad be a miniszterelnökhöz az Együtt-PM Szövetség. A pártszövetség azt szeretné tudni, mire költ a közmédia évi 80 milliárd forintot, ha költségvetésének alig fél százalékával a miniszterelnöknek kell kisegítenie, hogy a Forma 1-et közvetíthesse.
08:44  Hasba rúgot egy mozgássérültet és lebokszolt két járókelőt egy férfi [8 óra 18 perce]
  Vádat emeltek önbíráskodás miatt az ellen a férfi ellen, aki egy közlekedési konfliktus nyomán gyomorszájon rúgott egy mozgássérült férfit, majd ököllel bántalmazta a sértett védelmére kelt másik két embert is még februárban.
08:34  Trükközött a költségtérítéssel az MSZP új elnöke [8 óra 28 perce]
  Annak ellenére vett fel évekig költségtérítést az MSZP elnöke nyíregyházi állandó lakcímére hivatkozva, hogy közben saját bevallása szerint is Érden lakott Hagyó Miklós egykori családi házában - írja a Magyar Nemzet. Tóbiás József családi okokkal magyarázta, hogy még nem jelentkezett át Érdre.
08:24  Súlyos következményei lehetnek az orosz szankcióknak - Parragh [8 óra 38 perce]
  Parragh László szerint súlyos következményei lehetnek az Oroszország elleni európai uniós szankcióknak, amelyek az európai gazdaságnak is jelentős kárt okozhatnak, és következményeik hosszú évekig meghatározhatják Európa fejlődését.
08:18  Fejfájós nap [8 óra 44 perce]
  A nap első felében még frontmentes idő várható térségünkben, majd a déli óráktól a Kárpát-medencétől délnyugatra fekvő kettősfront húzódik fölénk, amely egészen holnap estig meghatározza hazánk humánmeteorológiai helyzetét. Emiatt a napok óta tartó párás, fülledt idő – amely ugyancsak sokak szervezetét megviselte már – tovább romlik: az erőteljesebb nappali felmelegedés, valamint a késő délutántól a nyugati és középső országrészben sokfelé várható zivatarok miatt nem csak a frontérzékenyek, de az egészséges szervezetűek is fokozódó panaszokra számíthatnak - hívja fel a figyelmet a Meteoklinika.
08:17  Marad a vietnámi időjárás [8 óra 45 perce]
  Ma délelőtt dél, délnyugat felől átmenetileg felszakadozik, vékonyodik a felhőzet, eleinte délnyugaton, majd délkeleten és északabbra is több-kevesebb napsütés várható. Késő délelőtt délnyugat felől ismét vastagodni kezd a felhőzet.
08:13  Sokáig maradnak és sokat költenek a külföldiek nálunk [8 óra 49 perce]
  Több pénzt költöttek a Magyarországra látogató külföldiek tavaly az egy évvel korábbihoz képest, és nőtt az országban eltöltött idő hossza is. A legtöbben Szlovákiából, Ausztriából és Romániából érkeztek - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Jelentés a turizmus 2013. évi teljesítményéről című kiadványából.
07:54  Az EU-hoz fordul az Együtt-PM a demokrácia védelmében - külföldi lapok [9 óra 8 perce]
  A tengerentúli lapok átvették a hírügynökség jelentését arról, hogy a demokrácia védelmében az EU-hoz fordul az Együtt-PM, miután Orbán Viktor közölte, hogy illiberális államot kíván kiépíteni. A Reutersnek az osztrák Raiffeisen International vezetője azt nyilatkozta, a magyar és az ukrán helyzet között az a különbség, hogy Magyarországon béke van, ám nincs béke a kormány és a bankok között, amivel a devizahitelesek megsegítésére utalt.
07:42  Andrássy úti ház: nyílt lánggal dolgoztak, de nem volt portoltójuk a munkásoknak [9 óra 20 perce]
  Még az elsődleges veszélyelhárítás is legalább egy hónapig eltart a Kodály köröndön, ahol két hete néhány óra alatt teljesen megsemmisült egy a világörökség részét képező épület teljes tetőzete és a már 14 éve felújítás, illetve átépítés alatt álló harmadik emelete - írja a Népszabadság.
07:31  Olcsóbb lett a benzin, a gázolaj drágult [9 óra 31 perce]
  Drágult a gázolaj literenként 2 forinttal, a benzin ugyanennyivel lett olcsóbb.
07:12  Játèk 740 millióért [9 óra 50 perce]
  Nettó 740 millió forintért hirdette meg eladásra a felszámolás alatt álló Gulliver Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. játékkészletét a felszámoló, a Duna Libra Zrt.; a nyilvános pályázati felhívás a cégközlönyben jelent meg.

2014. július 29, kedd

19:34  Az adófizetők szempontjából is jó megállapodást kötöttünk - Varga [21 óra 28 perce]
  A magyar állam "univerzális bankként" szeretné tovább működtetni az MKB-t, a banknál szükséges egy "reorganizáció, feljavítás" is - mondta Varga Mihály az Inforádió Aréna című műsorában, hozzátéve, hogy a bank további sorsáról a szerdai kormányülésen döntenek.
19:00  Leszakadt az ég Újpesten és Rákospalotán [22 óra 2 perce]
  Tömegesen kapnak bejelentéseket az illetékesek a kedden a főváros egy részét érintő vihar miatt - közölte a katasztrófavédelem.
18:48  Kirámolták a Polgár Galériát [22 óra 14 perce]
  Betörtek a budapesti, Petőfi Sándor utcai Polgár Galériába, ahonnan értékes ékszereket és karórákat vittek el - erősítette meg az MTI értesülését Polgár Árpád, a galéria tulajdonosa.
18:46  Július 30. [22 óra 16 perce]
  Július 30. A nap témája a szerdai Reggeli gyorsban: jön a nyugdíjreform. Pluszpontot jelentene a gyerek a nyugdíj számításakor, és mínusz pontot kapna az, akinek nincs gyermeke. Ráadásul pontszámításkor csak az a gyerek számítana, aki legalább középiskolát végzett vagy szakmát szerzett. Szülésre fel, asszonyok? A masiniszta Szénási Sándor lesz, 9-kor beszáll a büfékocsiba Kovács M. Mária történész is.
18:38  Orbán víziója egy tusványosi állammodell - Markó [22 óra 24 perce]
  Markó Béla szerit az az állammodell, amit Orbán Viktor felvázolt az pont olyan, mint Tusványosnak nevezik a Bálványosi Egyetemet.
18:11  Narancsriasztás az ország kétharmadán [22 óra 51 perce]
  Heves zivatarok és felhőszakadás is kialakulhat holnap estig az ország kétharmadát lefedő területen - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 millimétert meghaladó csapadék hullhat Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala megyék területén.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd