pénztárca kímélő megoldások
 
Klubrádió hírek  Vegyes hírek
 

2016. május 24, kedd

18:07  Május 25. [10 óra 27 perce]
  Május 25. A nap témája szerdán, a Reggeli gyorsban: Polt Péter azt mondta, törvényesen végzi a dolgát, és nincs oka lemondani. Szerinte alaptalan az a felvetés, hogy nem várható pártatlan eljárás az ügyészségtől a Magyar Nemzeti Bank alapítványai ügyében amiatt, hogy a felesége két felügyelőbizottságban is tevékenykedik. Pikó András várja önöket, 9 órától Urbán Ágnes, a Mérték médiaelemző munkatársa lesz a vendége..
16:56  Május 24. [11 óra 38 perce]
  Május 24. - Petíciót indított az egyenlő választójogért Ujhelyi István, hogy a Londonba vagy Berlinbe vándorolt magyarok is szavazhassanak levélben - a magyar kamat szinte már nem is látszik – elemezzük, mit is jelent ez most nekünk - Rászálltak Pukli Istvánra, feljelentették, a rendőrség pedig kiemelt ügyként kezeli az esetet -Jó kis béremelést kapnak az állami tisztviselők, kik mennyit, mikor, hogyan? Ezeket gyűjti össze Árpási Bence - Foglalkozunk azzal is, hogy az ombudsman szerint aggályos, hogy az óvodák nem vesznek fel gyermekeket a kötelező védőoltások hiánya miatt
16:20  Megosztó kamatcsökkentés jelentett be az MNB [12 óra 14 perce]
  Bejött a papírforma, kamatot vágott a magyar jegybank, méghozzá 15 bázisponttal 0,90 százalékra csökkentették az irányadó rátát.
15:56  A TEK is megy a foci EB-re [12 óra 38 perce]
  A Terrorelhárítási Központ is elkíséri a magyar válogatottat a labdarúgó Európa-bajnokságra. Erről közleményt adtak ki, amelyben azt írják, a magyar válogatott és a szurkolók biztonsága érdekében van erre szükség.
15:47  Az Alkotmánybíróságon támadják a népszavazást [12 óra 47 perce]
  Megtámadták az Alkotmánybíróságon a menekültügyi népszavazást. A testület soron kívül jár el, a jogszabály szerint az Ab-nek 30 napja van az indítvány elbírálására.
12:52  A francia elnök elítélte az olajfinomítók blokádját [15 óra 42 perce]
  Francois Hollande francia államfő kedden elítélte, hogy a munkajogi reform ellen tüntető szakszervezetek felhívására a dolgozók egy része elfoglalta az olajfinomítók és -raktárak egy részét, üzemanyaghiányt okozva az ország egyes részeiben.
12:32  Május 24. [16 óra 2 perce]
  Május 24. A Szabad Sáv ma esti vendége Herczog Mária közgazdász, családszociológus.
11:59  Ez itt a kérdés! - 05.24. [16 óra 35 perce]
  Gulyás Balázs, az Internetadó elleni tüntetés szervezője: Ön mit gondol, várható, hogy a kivándorolt magyarok, az Orbán szerint romló nyugati helyzet miatt hazamenekülnek Magyarországra? Ha véleményét szeretné megosztani velünk, hívja a 06 91-334 001-es telefonszámot. Az emelt díjas hívással a Klubrádiót is támogatja. A hívás díja 330 forint. Legutóbb Konok Péter, történész kérdezett: Nem gondolják-e úgy a kedves hallgatók, hogy eddigi munkássága elismeréseként, a nemzet sírásója díj büszke kitüntetettje, mintegy versenyen kívül, a közbeszerzési eljárás mellőzésével maga Orbán Viktor miniszterelnök lehetne, hiszen leginkább Ő az, aki komoly eséllyel indulhatna, az Uniós szintű Európa Sírásója elnevezésű megmérettetésen is? A válaszadók 100%-a igennel voksolt.
11:48  Egy százalék alá vághatják az alapkamatot [16 óra 46 perce]
  Kamatdöntő ülést tart ma a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa, az elemzői várakozások eltérőek a kamatpályával kapcsolatban.
11:41  Két hét múlva várható ítélethirdetés [16 óra 53 perce]
  Két hét múlva, június hetedikén várható ítélethirdetés a Klubrádió Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa ellen indított perben, melynek során a Klubrádió három jogcímen mintegy 1.3 milliárd forintra perli a Médiatanácsot.
11:19  Orbán nem kér bocsánatot Gyurcsánytól [17 óra 15 perce]
  Fellebbezett Orbán Viktor a perben, amit Gyurcsány Ferenc cége indított ellene – erősítette meg a miniszterelnök sajtóirodája a Bors értesülését.
11:14  Kevés pénz jut az egészségügyben béremelésre - PM [17 óra 20 perce]
  A Párbeszéd Magyarországért úgy számol, hogy jövőre csak mintegy tízmilliárd forint jut az egészségügyi szakdolgozók és orvosok valódi béremelésére - mondta a párt társelnöke keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.
10:58  Rendkívüli vizsgálatot rendel el az NFM a kalandparkokban [17 óra 36 perce]
  Rendkívüli vizsgálatot rendel el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az összes magyarországi kalandparkban a csillebérci létesítményben történt vasárnapi baleset miatt - közölte a tárca kedden az MTI-vel.
10:50  Bombariadó a Liszt Ferenc repülőtéren [17 óra 44 perce]
  Bombariadó miatt kiürítették ma reggel a Liszt Ferenc repülőtér 2/A terminálját, miután gyanús, gazdátlan csomagot találtak az indulási szinten az egyik check-in pult előtt.
10:43  Milliós bírságot kapott az MNB-től a Sberbank [17 óra 51 perce]
  Az MNB 4 millió forint fogyasztóvédelmi bírsággal sújtotta a Sberbank Magyarország Zrt.-t a díj- és költségmentes készpénzkifizetésre és készpénzfelvételre vonatkozó jogszabályi rendelkezések megsértése miatt - derül ki a Magyar Nemzeti Bank kedden közzétett határozatából.
10:27  Csődbe vinné az Egyesült Államokat Donald Trump - H.Clinton [18 óra 7 perce]
  Csődbe vinné az Egyesült Államokat Donald Trump –nyilatkozta a republikánusok várható elnökjelöltjéről - Hillary Clinton.
10:12  Május 24. [18 óra 22 perce]
  Május 24. Az underground zene ismert művészével, Bárdos Deák Ágnessel találkozhatnak a mai Örömezne hallgatói. Az énekesnő, dalszövegíró a fellépések, próbák mellett sok minden mást is csinál, pl. gyakran találkozhatunk nevével újságíróként, irodalmi programokat szervez, civil aktivistaként fontos ügyek mellé áll... stb. Ma csupa aktualitásról beszélgetünk, és meghallgatunk pár BARDO számot is. Tartsanak velünk!
10:11  Önkormányzati adattár jön létre [18 óra 23 perce]
  Az önkormányzatok gazdasági adatainak elemzése és az egységes adatszolgáltatás érdekében központi adattár létrehozásáról döntött a parlament a kormány kezdeményezésére kedden.
09:53  Újabb áldozat vallott uszodai erőszakról [18 óra 41 perce]
  Kilencéves korában molesztálta, később megerőszakolta tanítványát egy úszóedző – újabb, évtizedekkel ezelőtt történt erőszakról beszélt az Átlátszónak egy ma már harmincas éveiben járó nő. Az edzőt a portál nem nevezi meg, annyit közöl róla, hogy egy elismert, azóta elhunyt úszóedző volt az elkövető.
09:37  Európa győzött Ausztriában - DK [18 óra 57 perce]
  A Demokratikus Koalíció (DK) örömmel nyugtázza, hogy "a kirekesztő, Európa-ellenes" Szabadságpárt (FPÖ) jelöltjét legyőzve a zöldpárti Alexander Van der Bellen lett Ausztria új köztársasági elnöke - közölte Molnár Csaba, az ellenzéki párt európai parlamenti képviselője kedden az MTI-vel.
09:17  Megkezdték Idomeni kiürítését a görögök [19 óra 17 perce]
  Megkezdődött kedden a görög–macedón határon fekvő Idomeniben létesített menekülttábor kiürítése, a hatóságok lezárták a területre vezető utakat, a térségbe négyszáz rohamrendőrt vezényeltek.
08:54  Leszakadt faágak nehezítik a közlekedést [19 óra 40 perce]
  Az országon átvonuló vihar miatt már kedd reggelig számos bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez, általában leszakadt faágak és a hirtelen lezúduló eső miatt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-vel.
08:49  Orbán betegsége miatt törölték programjait [19 óra 45 perce]
  Orbán Viktor miniszterelnök betegsége miatt törölték keddi programjait - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-vel.
08:25  Több üzlet is bezárhat egy időre a 3-as metróvonalnál [20 óra 9 perce]
  Felmondja a hármas metró vonalán lévő boltosok némelyikével szerződését a BKV a vonal átalakítása miatt.
08:19  Lezuhant egy kisrepülőgép, mindenki meghalt [20 óra 15 perce]
  Lezuhant egy kisrepülőgép az Egyesült Államokbeli Hawaii-szigeteken, öten meghaltak - közölték a hatóságok.
08:11  Kijavították a hibákat a Budapest-Kelebia vasútvonalon [20 óra 23 perce]
  Sikerült megjavítani a Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vasútvonalon meghibásodott biztosítóberendezéseket, így fokozatosan helyreállhat a menetrend szerinti közlekedés - közölte a Mávinform.
07:57  Nincs okom lemondani - Polt Péter [20 óra 37 perce]
  A Magyar Nemzeti Bank Alapítványairól és a Quaestor-ügyről is beszélt Polt Péter legfőbb ügyész a Népszabadságnak adott interjújában. A legfőbb ügyész azt mondta, törvényesen végzi a dolgát és nincs oka lemondani.
07:41  Magyarország: Élet a populizmus alatt - Nemzetközi sajtó [20 óra 53 perce]
  Magyarországon 2010 óta szinte laboratóriumi körülmények között lehet megtapasztalni, milyen is az, illiberális rendszerben élni.
07:19  Vegyesen mozgott a forint reggel [21 óra 15 perce]
  Vegyesen mozgott a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon kedd reggelre: az euróval, a svájci frankkal és a japán jennel szemben enyhén erősödött, míg a dollárhoz képest kissé gyengült.
05:53  Záporokkal, zivatarokkal érkezik a hidegfront! [22 óra 41 perce]
  Markáns hidegfront érkezik nyugat felől, amelynek köszönhetően kedden több helyen is közel 10 fokkal hűvösebb lesz napközben, mint a hétfői napon. Szerdától ismét javul az idő, napról-napra növekszik a csúcshőmérséklet.

2016. május 23, hétfő

19:28  Nyugaton már lecsapott a vihar [1 napja]
  Vas megyében és Zala megyében támad a vihar, a zivatarok estére a középső országrészre is megérkeznek. Főként a Dunántúl délnyugati, nyugati részén egy-egy heves zivatar is lehetséges, 90 km/h feletti szélrohammal és nagyobb (2 cm feletti) átmérőjű jéggel. Kedden a hétfőhöz képest jó hideg lesz, 20 fok alatti csúcshőmérséklettel.
19:21  Május 24. [1 napja]
  Május 24. A nap témája kedden a Reggeli Gyorsban: Az ellenzéki pártok szerint, az a törvényjavaslat, amely alapján a felnőtt gyermek köteles eltartani nyugdíjas szüleit, nem szolgálja az idősek érdekeit, nem a szolidaritásról, hanem arról szól, hogy az állam megpróbál kivonulni a szociális szektorból, a gyermekekre hárítaná a költségeket, a felelősséget. Dési János várja önöket, 9 órától Szászi Júlia lesz a vendége, aki a Népszabadság tudósítójaként több mint egy évtizedet töltött Bécsben.
19:06  Lavrov és Kerry a közös hadműveletek lehetőségéről tárgyalt [1 napja]
  A szíriai terrorcsoportok elleni közös katonai fellépést célzó orosz javaslatokat vitatta meg hétfőn telefonon Szergej Lavrov orosz és John Kerry amerikai külügyminiszter - közölték Moszkvában.
19:03  Gyengült a forint estére [1 napja]
  Gyengült a forint a főbb nemzetközi devizákkal szemben hétfő kora estére a reggeli szintekhez képest a bankközi piacon.
18:33  Horvát-magyar kulturális együttműködési megállapodás [1 napja]
  Együttműködési megállapodást kötött Zlatko Hasanbegovic horvát kulturális miniszterrel Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hétfőn Budapesten. A kultúráért is felelős magyar miniszter a dokumentum aláírása után újságíróknak arról beszélt, hogy az új horvát kormánnyal jó kapcsolatokat sikerült kialakítani.
18:15  Nemzeti üggyé tenné a Fidesz az olimpiarendezést [1 napja]
  A kormánypárt szerint méltó helyszín és gazdaságilag is alkalmas lenne Magyarország a 2024-es olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére.
18:04  Másodfokon folytatódik holnap a Klubrádió Médiatanács ellen indított kártérítési pere [1 napja]
  Reggel kilenc órakor kezdődik a tárgyalás a Fővárosi Ítélőtábla II. kerületi, Fekete sas utcai épületében.
17:10  Alexander Van der Bellen lett Ausztria új államfője [1 napja]
  Az osztrák választók többsége nem szeretne szélsőjobboldali elnököt. Alexander van Der Bellent választották hétfőn Ausztria államfőjévé, - jelentette be a Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter.
16:56  Május 23. [1 napja]
  Május 23. Este hattól esti gyors Pikó Andrással. A jövő helyett a 19. századba tekintget Magyarország. Legalábbis többször ez tükröződik akár az oktatásról, akár az egészségügyről, de lényegében bármely ágazatra gondolunk. Vajon van-e még valamerre kiút ezekből az egyelőre kilátástalannak tűnő helyzetekből. Erről kérdezünk gazdasági, agrárszakembert és olyan művészből IT szakemberré lett vállalkozót, aki szerint legfőképpen a szemléletet kellene átfordítani, a többi úgyszólván gyerekjáték. Talán műsorunk kezdetéig kiderülnek, pontossá válnak az osztrák elnök választás eredményei is, erről beszélünk az elemzővel.
16:52  Május 24. [1 napja]
  Május 24. A multinacionális vállalatok adóelkerülése súlyos probléma a fejlődő országok számára, hiszen szakértők szerint több pénz áramlik ki az országokból meg nem fizetett adó formájában, mint amennyi fejlesztési támogatást ezek az országok tőlünk, fejlett országoktól kapnak. A szegény országok évente legalább 200 milliárd dollárt veszítenek az adómegnemfizetés miatt, Európa pedig hozzávetőlegesen 50-70 milliárd eurót. A Demnet Alapítvány csatlakozott egy nemzetközi kampányhoz, amelynek során Â’Le az adóelkerülésselÂ’ címmel petíciót indítottak. Vendégeim Bördős Éva, az alapítvány munkatársa, valamint Lünd Sigurd adóaktivista.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác