pénztárca kímélő megoldások
 
Klubrádió hírek  Vegyes hírek
 

2015. július 30, csütörtök

19:41  Lefizetik a menekülteket, hogy hazamenjenek [5 óra 3 perce]
  Pénzt kapnak egy dél-németországi járásban a menedékkérők, ha visszavonják kérelmüket és önként visszatérnek hazájukba.
19:30  Mégsem kell majd adóazonosító a gyerekeknek az adókedvezményhez [5 óra 14 perce]
  Nem kell a gyerekeknek adóazonosító jövő januártól ahhoz, hogy az utánuk járó adókedvezmény igénybe vehető legyen - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője az állami médiában.
19:21  Július 31. [5 óra 23 perce]
  Július 31. A nap témája pénteken, a Reggeli Gyorsban: Jelentős átalakítások várhatók a felsőoktatásban. Pálinkás Szűts Róbert mellett, Ceglédi Zoltán politológus várja önöket.
18:49  Azonosítható lenne a maláj gép tragédiájának színhelye [5 óra 55 perce]
  Elsodródhattak a Déli egyenlítői áramlattal Ausztráliától Réunion szigetéig a Malaysia Airlines maláj légitársaság M370-es járatának roncsai, és az áramlatról készült műholdas felvételek segítségével gyorsan azonosítható lenne a szerencsétlenség színhelye – mondta az AFP francia hírügynökségnek Joél Sudre, a francia Nemzeti Tudományos Kutató Központ (CRNS) óceánkutató mérnöke.
18:00  Vasszigort vár a NAV-tól az NGM [6 óra 44 perce]
  Zéró tolerancia alkalmazását kéri a Nemzetgazdasági Minisztérium a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól a szabályokat megszegő alkalmazottaival szemben.
17:57  Elzárják a gázt több iskolában, mert nem fizetett a Klik [6 óra 47 perce]
  A Klik tartozásai miatt elzárják a gázt több somogyi iskolában. A Sonline szerint az EON azután intézkedik, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ sokmilliós adósságot halmozott fel. Délelőtt Mernyén zárták el a gázt, Somogyjádra pedig holnap tizenegyre vonulnak ki a szakemberek. Az internetes lap úgy tudja, több település is érintett lehet, nemcsak Kaposvár, hanem Siófok környékén is. Mivel sok helyen nyáron is használják az iskolák konyháját, meleg étel nélkül maradhatnak a rászorulók Somogyban.
17:36  A kerítésre költik a 22 milliárdos pluszpénz nagy részét [7 óra 8 perce]
  A menekültkérdésre fordítandó újabb 22,2 milliárd forint nagy része a kerítésépítésre kell, emellett az ellátórendszerre nehezedő nyomást kívánják enyhíteni, így újabb sátortáborokat és befogadó állomásokat építenek és humánerőforrást mozgósítanak. Erről Kovács Zoltán kormányszóvivő beszélt a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában. Szólt arról is, hogy estére a január óta Magyarországra érkezett illegális bevándorlók száma átlépi a 100 ezret.
17:01  Már keresik a kerítéspítőket [7 óra 43 perce]
  Mórahalmon és Szegeden megkezdődött a közfoglalkoztatottak toborzása az ideiglenes biztonsági határzár építéséhez
16:45  Július 30. [7 óra 59 perce]
  Július 30. A terrorizmus, és az embercsempészet hozta össze Recep Tayyip Erdogan török elnököt Hszi Csin-ping kínai államelnökkel. De miről tárgyaltak még, és mi a találkozó jelentősége? Örülhetnek, vagy szomorkodjanak-e a gazdasági szereplők az USA friss GDP-adatai láttán, és vajon kamatot emel-e a Fed? Hány gyerekkorú migráns érkezik Magyarországra, hova kerülnek, milyen elbánásban részesülnek, és milyen sors várhat rájuk? Mindezekkel és több más témával foglalkozunk a mai műsorunkban, Szénási Sándor műsorvezető, és Jávor Dénes szerkesztő várja Önöket.
16:35  Van kiürítés, nincs kiürítés a Keletinél [8 óra 9 perce]
  Ellentétes információk keringenek arról, hogy most kiüríti-e a Keleti pályaudvart vagy sem. Korábban az Index azt írta, több száz menekült van a Keleti aluljárójában, akiket a készenléti rendőrök kitereltek. Ezt a menekülteket segítő Migration Aid szóvivője a Facebookon először cáfolta ,és közölte, hogy a rendőrök csak a munkájukat végzik, később meg azt írta a közösségi oldalra, hogy valami nagyon nagy kavarodás van, mert kiürítették az aluljárót, felrakták a menedékkérőket a debreceni vonatra.
16:11  Kék Holdat láthat, aki holnap az égre néz [8 óra 33 perce]
  Kék Holdat figyelhet meg a világ nagy része holnap - írja az Origo. A viszonylag ritka jelenségnek azonban vajmi kevés köze van az égitest színéhez.
15:45  Nem egyesítik az állami bankokat [8 óra 59 perce]
  Elmaradhat az állami tulajdonba került MKB Bank és Budapest Bank egyesítése - írja a kormányközeli Napi Gazdaság a Miniszterelnökségtől kapott információkra hivatkozva.
15:03  Le fogják nyelni a békát az egyetemeke [9 óra 41 perce]
  Nincs általános koncepció a felsőoktatási intézmények átrendezése mögött – mondta el a Klubrádiónak Setényi János. Az oktatáskutató véleménye szerint magasabb szinten meghozott, eseti döntésekről van szó, amelyek a hazai felsőoktatás kulcskérdéseit nem érintik.
14:51  Nem a szétdarabolás a megoldás - LMP [9 óra 53 perce]
  Az LMP szerint a felsőoktatásban bejelentett "szétdarabolási tervek" nem oldják meg a finanszírozási gondokat, csupán a bizonytalanság, a kiszolgáltatottság és a félelem fenntartására jók.
14:43  Harminc éven át gyilkolt a metróban [10 óra 1 perce]
  Évtizedekig garázdálkodhatott egy sorozatgyilkos a londoni metróban - állítja új könyvében a Scotland Yard egyik volt nyomozója. Az ügyben várhatóan rendőrségi vizsgálat indul.
14:39  Légiós baktérium a 400 ágyas klinikán [10 óra 5 perce]
  Légiós baktériumot mutattak ki egy rutinellenőrzésen a pécsi 400 ágyas klinika épületének vezetékes ivóvízrendszerében a napokban - erősítette meg a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának főigazgatója a Bama.hu értesülését.
14:29  Nincs elég pénz a felsőoktatás átalakítására - Hiller [10 óra 15 perce]
  Az MSZP szerint legalább a 2010-es szintre kellene visszaállítani a felsőoktatás finanszírozását ahhoz, hogy hatékony lehessen az egyetemek és főiskolák rendszerének átalakítása. Erről Hiller István, a szocialisták oktatási kabinetjének vezetője, volt szakminiszter beszélt.
14:15  Négy budapesti színház vezetésére írtak ki pályázatot [10 óra 29 perce]
  Kiírta a pályázatot a Katona József Színház, a Radnóti Miklós Színház, a Centrál Színház és a József Attila Színház ügyvezető igazgatói posztjára a Fővárosi Önkormányzat, a megbízatások ötéves időtartamra szólnak.
14:03  Látszik, hogy pánikban van a kormány - Arató [10 óra 41 perce]
  A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a felsőoktatásban tervezett átalakítások szakmailag megalapozatlanok, "pénzügyileg kiszámítatlanok", ráadásul az érintett oktatókkal és hallgatókkal sem egyeztettek róluk.
13:48  Július 31. [10 óra 56 perce]
  Július 31. A pénteki Ötösben Gálvölgyi János arról beszélget színésztársaival, hogy hogyan telik a nyaruk, hogyan készülnek a következő évadra. Kérdéseire Trokán Anna, Törőcsik Franciska, Benedek Miklós és Nagy Sándor válaszolnak. Természetesen ezen a héten is ajánl olvasnivalót Ungvári Tamás, és színházi előadásokat Bóta Gábor.
13:41  Augusztus 1. [11 óra 3 perce]
  Augusztus 1. 9.00 Komáromi Zoltán háziorvost, szakpolitikust, a Magyar Újságíró Szövetség frissen megválasztott orvosát 60. születésnapján köszöntjük. 9.30 Hernádszentandrás egy 450 fős kis falu, Európa legjobbjai között. Üveges Gábor pedagógus, politológus, polgármester azt mondja, Magyarországnak a vidék az egyetlen tartaléka, az egyetlen hátországa, az újrakezdés földje, ahol az embernek jó létezni. 10.00 Péterfy Gergely Kitömött barbár című könyve idén megkapta az év regénye, majd az év legjobb könyve díjat, most pedig az Aegon Művészeti Díj boldog tulajdonosa lett. 10.30 A Zsidó Kulturális Fesztivál egyik fellépő művésze Snétberger Ferenc zeneszerző- gitárművész, akinek a koncertjén hallhatjuk majd a holokauszt 50. évfordulójára komponált, Népem emlékére című megrázó művét. 11.00 Eleni Kounalakis, az Egyesült Államok volt budapesti nagykövet asszonya jött, látott majd hazament, és megírta „Magyarország egy amerikai szemével” című könyvét. Vendégem a könyv lektora: Ara-Kovács Attila külpolitikai szakértő. 11.30 „Isten visszahívott tőlünk, kegyelmével békét, s hitet adott. Meggyóntad neki minden vétked, s a penitencia súlyos terhe alatt tested megrogyott, de lelkedben csak őszinte szeretetet hagyott…” Ezzel a verssel búcsúzott az interneten az 52 éves korában elhunyt színésztől, Haás Vander Pétertől a lánya, Zsófi. Most vele emlékezünk az édesapjára.
13:31  Feldarabolják az egyetemeket [11 óra 13 perce]
  Jelentősen átalakulhat a Nyugat-Magyarországi Egyetem (NYME) - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkára.
13:03  41 milliárd forint már a Quaestor-károsultaknál [11 óra 41 perce]
  A kártalanítás során július 27-ig 41 milliárd forint kártalanítást vett fel csaknem 15 ezer Quaestor-károsult a Befektető-védelmi Alap (Beva) megbízásából eljáró OTP- fiókokban - közölte a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja (QA) és a Beva.
12:55  Átszervezik a pszichiátriát, ahol radiátorhoz bilincselték a betegeket [11 óra 49 perce]
  Összehangolt intézkedési tervet készített a budapesti Merényi kórház pszichiátriai osztálya zárt részlegén feltárt hiányosságok megszüntetése érdekében az Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet (ESZSZK) a fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központtal (ÁEEK) közösen - közölte az ESZSZK csütörtökön az MTI megkeresésére.
12:31  Továbbjutottak a női vizilabdások Kazanyban [12 óra 13 perce]
  A magyar női vízilabda-válogatott két vereség után utolsó csoportmérkőzését megnyerte, a franciák elleni 18-3-as sikerrel négyesében harmadik lett, így az amerikaiakkal találkozik a nyolc közé jutásért a kazanyi vizes világbajnokságon.
12:27  Közegészségügyi vizsgálat a szegedi vasútállomáson [12 óra 17 perce]
  Alapvetően mindent rendben találtak a szakemberek a szegedi nagyállomáson és annak környékén tartott közegészségügyi szemlén – közölte a Csongrád megyei tisztifőorvos.
12:22  Az Együtt Andy Vajna menesztését követeli [12 óra 22 perce]
  Az Együtt politikusa Pataki Márton pártja nevében azt követeli Orbán Viktortól, hogy mentse fel posztjáról a filmbiztost, mert Andy Vajna hiába mondja azt, hogy megszüntette az offshore érdekeltségeit, de a nyeresége továbbra is ezekbe a cégekbe jut.
12:19  Kevesebb stadion és jöhet a nyugdíjreform - Kordás [12 óra 25 perce]
  A jelenlegi nyugdíjrendszer előbb-utóbb így is úgy is összeomlik majd, ezt a magyar szakszervezeti szövetség elnöke mondta a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorában.
12:13  Kivizsgálják a Merényi kórházról készült jelentést [12 óra 31 perce]
  Az alapvető jogok biztosa a budapesti Merényi kórház pszichiátriai osztálya zárt részlegének megszüntetését kérte az intézmény fenntartójától, az Emberi Erőforrások Minisztériumától.
12:00  Ez itt a kérdés! - 07.30. [12 óra 44 perce]
  Az idei szezonban 8 napról átlagosan 9 napra emelkedett az üdülésre szánt idő az előző év azonos időszakához képest. A nyaralás ideje jellemzően július vagy augusztus. A Balaton és más belföldi célpontok népszerűsége mellett a tavalyi 16 százalékról idén 23 százalékra emelkedett azoknak az aránya, akik valamelyik európai tengerpart felé veszik az irányt - olvasható a Budapest Bank MTI-hez eljuttatott közleményében. A Budapest Bank felmérése szerint a nyaralásra fordított összeg átlagosan a tavaly mért 118 ezer forinthoz képest idén elérheti a 151 ezer forintot is. Önök megtehetik, hogy idén legalább 150 ezer forintot költenek nyaralásra? Ha véleményét szeretné megosztani velünk, hívja a 06 91-334 001-es telefonszámot. Az emelt díjas hívással a Klubrádiót is támogatja. A hívás díja 330 forint. Önök szerint Gyurcsány Ferencnek jól tette, hogy levelet írt az Unió illetékesének, Orbán Viktor idegenellenes politikája miatt? A válaszadók 97%-a igennel, 3%-a nemmel voksolt.
11:54  Félórás késés a Miskolc-Budapest vonalon [12 óra 50 perce]
  Fél órát késnek a vonatok a Budapest-Füzesabony-Miskolc-Szerencs és a Füzesabony-Miskolc-Hidasnémeti vasútvonalon csütörtökön - közölte a Mávinform.
11:47  Az év minden napjára jusson ingyenes gyermekétkeztetés! - MSZP [12 óra 57 perce]
  Az MSZP felszólította a kormányt, hogy az év minden napján biztosítson legalább egyszeri meleg étkezést az összesen 520 ezer rászoruló gyermeknek.
11:38  Előzetesben egy román embercsempész [13 óra 6 perce]
  Előzetes letartóztatásba került egy 28 éves román állampolgár embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön a rendőrség honlapján.
11:19  Andy Vajna egy stróman a PM szerint [13 óra 25 perce]
  A Párbeszéd Magyarország szerint valószínűsíthető, hogy Andy Vajna visszacsorgat a Fidesznek a neki juttatott milliárdokból - ezt a párt szakszóvivője mondta a Klubrádiónak.
10:32  Így darabolnák át a magyar egyetemeket [14 óra 12 perce]
  Átszerveznek, egybeolvasztanak illetve megszüntetnek egyes egyetemeket - az Index értesülései szerint ezeket a változásokat jelenti be ma Palkovics László felsőoktatási államtitkár.
10:10  Orosz vétó miatt nem vizsgálták alaposabban a maláj gép tragédiáját [14 óra 34 perce]
  Oroszország megvétózta az ENSZ Biztonsági Tanács az határozattervezetét, amely alapján különbíróságot állítottak volna fel a tavaly Kelet-Ukrajnában lezuhant maláj utasszállító tragédiájának kivizsgálására és a felelősök megbüntetésére.
09:37  Schmidt Mária is médiabirodalmat alapítana [15 óra 7 perce]
  Médiacéget alapított Schmidt Mária, a Terror Háza főigazgatója márciusban alapította meg a Médiaháló Kft.-t, amelynek ő az egyedüli tulajdonosa és egyben ügyvezetője, a Népszabadság. A lap információi szerint a Heti Választ és az Origót is megvásárolná.
09:07  Felhős időnk lesz [15 óra 37 perce]
  Ma is kialakul még elszórtan eső, zápor, naposabb területek délen, délkeleten és keleten lehetnek. Ezeken a területeken a nappali felmelegedés is erősebb lesz, 25-29 fok között alakulnak a maximumok, míg az északnyugati tájakon 17-20 fokos maximumok várhatóak - írja az időkép.hu.
09:06  A plakátkampány sem segített sokat a Fideszen [15 óra 38 perce]
  Nem történt jelentős változás a pártok támogatottságában az elmúlt három hónapban - ezt a Tárki szociológusa mondta a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorában.
08:58  Tovább hasítanak a magyar úszók az EYOF-on [15 óra 46 perce]
  A magyar küldöttség két arany-, valamint egy-egy ezüst- és bronzérmet szerzett a Tbilisziben zajló 13. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF).

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen