pénztárca kímélő megoldások
 
Klubrádió hírek  Vegyes hírek
 

2016. június 26, vasárnap

23:12  Belgium búcsúztatta a magyar válogatottat. [42 perce]
  4- 0-ra verte Belgium Magyarországot a labdarúgó Európa Bajnokság nyolcaddöntőjében. Ezzel a magyar válogatott befejezte a tornát, a győztes belga válogatott pedig Wales együttesével találkozik majd Lille-ben a legjobb 4 közé jutásért, július elsején.
21:30  Kövér erős Uniót akar [2 óra 24 perce]
  Egy valóban erős Európai Uniót szeretne Kövér László. A Fideszes házelnök szerint az EU-val szembeni minden fenntartás és érthető ellenszenv mellett is ez Magyarország érdeke. Mint mondta, az erős uniót nem a bürokrácia, a brüsszeli erőközpont növelésével lehet elérni, hanem a tagállamok szuverén együttműködésével. Olyan kérdésekkel kell az uniónak foglalkoznia, amelyek mindannyiunkat nagyon súlyosan érintenek - fűzte hozzá az Echo Tv-nek nyilatkozva az Országgyűlés elnöke. (MTI)
21:26  Országosan Trump előtt Hillary [2 óra 28 perce]
  Hillary Clinton 12 százalékkal vezet Donald Trump előtt a legfrissebb országos felmérés szerint Az ABC televízió és a The Washington Post című lap közösen készíttetett kutatásból kiderül az is, hogy az amerikaiak kétharmada rossz szemmel nézi a republikánus jelölt állásfoglalásait a nőket, egyes kisebbségi csoportokat és a muszlim vallásúakat illetően. A megkérdezettek 64 százaléka szerint Donald Trump nem alkalmas arra, hogy az Egyesült Államok elnöke legyen. Ugyanakkor sokan kifejezetten nem kedvelik a demokraták várható elnökjelöltjét. Az amerikaiak ötven százaléka kényelmetlenül érezné magát, ha ő kerülne a Fehér Házba, igaz, 70 százalékuk Donald Trump elnöksége esetén is így érezne. (MTI)
20:53  Kleinheisler megsérült a bemelegítésnél [3 óra 1 perce]
  Magyarország és Belgium összecsapásával folytatódik a labdarúgó Európa Bajnokság nyolcaddöntőinek sorozata. Kleinheisler László megsérült a bemelegítésnél (combizom-húzódást szenvedett, ezért ezt a mérkőzést biztosan nem tudja vállalni), helyette Pintér Ádám kezd a magyar válogatottban, ahol előretolt ékként Szalai Ádám is a kezdőcsapatban játszhat. A kaput ezúttal is Király Gábor védi, aki immár 40 évesen és 86 naposan lesz minden idők legidősebb játékosa, aki Eb-meccsen szerepelhet. A magyar válogatott piros-fehér-zöld szerelésében, míg Belgium tiszta fehérben lép pályára. A győztes Wales együttesével találkozik Lille-ben a legjobb nyolc között július elsején. (Klubrádió, MTI)
20:22  Cameron nem akarja bejelenteni országa távozását az Uniós csúcson [3 óra 32 perce]
  A brit miniszterelnök várhatóan nem jelenti be hivatalosan Nagy-Britannia kilépési szándékát az uniós állam-, illetve kormányfők keddi csúcstalálkozóján - közölte egy magas rangú brüsszeli tisztségviselő. A neve elhallgatását késő illetékes a tagállami kormányok képviselőinek mai tanácskozása után elmondta: arra számítanak, hogy David Cameron ismerteti majd a népszavazás végeredményét és a nagy-britanniai helyzetet, de nem indítja meg a Lisszaboni Szerződés 50. cikke szerinti mechanizmust. Az uniós intézmények és az európai parlamenti frakciók vezetői pénteken a kiválási tárgyalások mihamarabbi megkezdésére szólították fel a szigetországot, ahol a szavazók többsége az EU-ból való távozás mellett döntött a csütörtöki referendumon. Ehhez azonban a londoni kormánynak először hivatalosan be kellene jelenteni az ország kilépési szándékát, ami egyelőre úgy tűnik, hogy akár októberig is várathat magára. (MTI)
19:37  Torlódnak a járművek a 7-es főúton és az M7-esen Budapest irányába [4 óra 17 perce]
  Torlódás alakult ki a 7-es főúton és az M7-es autópályán a főváros irányába - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság. A 7-es főúton Budapest irányába lassan, de folyamatosan halad a megnövekedett forgalom. Az M7-es autópálya főváros felé vezető oldalán a balatonvilágosi csomóponttól Kápolnásnyékig kell torlódásra számítani. (mti)
19:28  Június 27. [4 óra 26 perce]
  Június 27. A Szabad Sáv ma esti vendége Törley Katalin a Tanítanék mozgalom szóvivője
19:28  Június 27. [4 óra 26 perce]
  Június 27. A Szabad Sáv ma esti vendége Törley Katalin a Tanítanék mozgalom szóvivője
19:25  Június 28. [4 óra 29 perce]
  Június 28. Miben rejlik a közösségi kertek egyre nagyobb sikere? Mi motiválja létrehozóikat? És kik ők? Ma két budapesti kezdeményezést mutatunk be; a 8. kerületi Grundkertet, amely 2012-ben nyitotta meg kapuit, valamint a soroksári Jószomszédok Egyesületet, amely 4 éve dolgozik azon, hogy a lakótelepen élők minél jobban szeressék saját lakókörnyezetüket. Vendégeim a két közösség egy-egy oszlopos tagja, Kling Ferenc és Ekler Éva lesznek.
19:24  Június 27. [4 óra 30 perce]
  Június 27. A nap témája a hétfői Reggeli gyorsban (a magyar-belga meccset leszámítva persze): Új elnöke van a szocialistáknak, Molnár Gyula vezetésével lehet más az MSZP? A heti Staféta Rogán Antal viselt dolgaival foglalkozik, az Arcok a városból rovatban pedig megismerhetik Széchenyi Ödön pasát. Szénási Sándor várja önöket hattól, kilenctől Kéri László politológussal
18:28  Az uniós csúcs is téma lesz Prágában [5 óra 26 perce]
  Az uniós csúcs előkészítése is napirenden lesz a V4-es külügyminiszterek holnapi, prágai találkozóján – közölte a cseh külügyminiszter. A hétfői munkareggelire a lengyel, a magyar és a szlovák tárcavezetők mellett a német külügyminiszter is meghívót kapott. Az egyórásra tervezett találkozón a résztvevők megvitatják a Brexit után kialakult helyzetet, és foglalkozni fognak az Unió jövőbeni szerkezetével. Csehország tölti be hivatalosan június végéig a visegrádi csoport elnöki tisztségét, a találkozót ezért kezdeményezte Prága. (mti)
18:22  A franciák már a legjobb nyolc között [5 óra 32 perce]
  A házigazda franciák már a legjobb 8 között vannak a labdarúgó Európa-bajnokságon, miután egygólos hátrányból fordítva 2-1-re legyőzték a csaknem 30 percig emberhátrányban futballozó Írország válogatottját. A házigazdák a negyeddöntőben a holnap esti Anglia-Izland összecsapás győztesével találkoznak majd. 18 órakor kezdődött a Németország Szlovákia összecsapás, és amire itthon mindenki vár: Magyarország a nyolcaddöntőben a belgák ellen harcol a továbbjutásért. (Klubrádió)
18:04  Aranyos nap a cselgáncs Grand Prix mai versenyein [5 óra 50 perce]
  A 90 kilogrammos Tóth Krisztián aranyérmet nyert a budapesti cselgáncs Grand Prix mai versenynapján. Előzőleg ugyanitt a 81 kilogrammos Ungvári Attila bronzérmet szerzett. (MTI)
16:22  Június 27. [7 óra 32 perce]
  Június 27. Március végén, Aradon, a marionett színházban a magyar színjátszásról beszélgettünk. Tapasztó Ernőnek - rendező, az Aradi Kamaraszínház igazgatója - nem kenyere a véka alá rejtegetés. Határon innen, s túl, minden határon túl jártunk, amikor színjátszásunk helyzetére tértünk.
16:20  Június 26. [7 óra 34 perce]
  Június 26. A Panoptikum mai adásában Kornis Gyuláról beszélget Szénási Sándor Hunyady György szociálpszichológussal
15:45  Magyar éremeső Moszkvában [8 óra 9 perce]
  Tovább tart az éremeső a moszkvai kajak-jenu Európa-bajnokságon. Az olimpiai programban is szereplő K-2 200 méteres számban a Horváth Bence, Szomolányi Máté összeállítású egység elképesztően szoros befutó után lett második. A kontinensviadal az 5000 méteres döntőkkel zárul.(MTI)
15:39  Sorra távoznak a brit munkáspárti árnyékkormány tagjai [8 óra 15 perce]
  Sorra jelentik be lemondásukat a legnagyobb brit ellenzéki erő, a Munkáspárt árnyékkormányának tagjai, igyekezve kikényszeríteni a párt vezetője és miniszterelnök-jelöltje, Jeremy Corbyn távozását. Corbyn ellen két munkáspárti képviselő bizalmatlansági indítványt is benyújtott, amelyről várhatóan hétfőn tárgyal a Labour parlamenti frakciója.
15:35  A skótok keresztbe tehetnek a Brexitnek [8 óra 19 perce]
  Skócia még keresztbe tehet a britek uniós távozásának – így látja a skót miniszterelnök. Szerinte London nem akadályozhatja meg az újabb skót függetlenségi népszavazást, ha ennek kiírásáról dönt a skót parlament, annak viszont módjában állhat megakadályozni a Brexitet, vagyis Nagy-Britannia kilépését az Európai Unióból – hangoztatta a politikus.
13:39  Másfél kilométeres sor Hegyeshalomnál az osztrák ellenőrzések miatt [10 óra 15 perce]
  Újra szigorítanak az osztrák hatóságok, ezért akadozik a forgalom Hegyeshalomnál az M1-es autópályán. A szúrópróbaszerű ellenőrzése miatt kora délután több mint másfél kilométeres torlódás alakult ki a sztrádán. Az arra autózók, hosszabb menetidőre készüljenek- figyelmeztet a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.
12:37  Ismét forgalomkorlátozásokra készül a BKK [11 óra 17 perce]
  Több járat közlekedése változhat a fővárosban vasárnap este, a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság Magyarország-Belgium nyolcaddöntős mérkőzése előtt és után - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.
12:30  2017 a béremelések éve is - Dömötör Csaba [11 óra 24 perce]
  Az előttünk álló időszak és a 2017-es év a béremelésekről is szól - jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára vasárnap Budapesten.
11:27  Vihar tombolt Ausztriában [12 óra 27 perce]
  Heves vihar tombolt szombaton késő este Ausztriában, több tartományban pincéket árasztott el a víz, fák dőltek ki, áradások miatt utakat, autópálya-felhajtót kellett lezárni.
09:47  Magyarország a rendet képviseli a rendetlenné váló Európában - Orbán [14 óra 7 perce]
  Magyarország ma a rendet képviseli az egyre inkább rendetlenné váló Európában - mondta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Rendészettudományi Kara és Katasztrófavédelmi Intézete tisztavatási ünnepségén, a budai Várban.
09:21  Kinyitottak a szavazóhelyiségek Spanyolországban [14 óra 33 perce]
  Kinyitottak a szavazóhelyiségek, és megkezdődött a voksolás vasárnap reggel 9 órakor Spanyolországban, ahol fél éven belül másodszor tartanak parlamenti választásokat.
09:15  Ammónia szivárog egy húsüzemből Gyulán [14 óra 39 perce]
  Ammónia szivárog egy húsüzemből Gyulán, a Kétegyházi úton - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján.
08:26  Soros György szerint elkerülhetetlen az Európai Unió szétesése - Nemzetközi sajtó [15 óra 28 perce]
  Soros György úgy látja, hogy a brit kilépés gyakorlatilag visszafordíthatatlanná teszi az unió felbomlását. Hogy idáig jutottak a dolgok, annak okát az üzletember abban látja, hogy kölcsönösen erősítette egymást a menekültválság és a Brexit körüli vita.
07:30  Hosszabbítás után nyolc között Portugália [16 óra 24 perce]
  A portugál válogatott hosszabbításban 1-0-ra legyőzte a horvát csapatot a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság szombat esti nyolcaddöntőjében.
06:15  Három időközi önkormányzati választást tartanak ma [17 óra 39 perce]
  A Nógrád megyei Kutasón azért kellett időközi választást kiírni, mert a 2014 őszén megválasztott képviselő-testület feloszlatta magát március végén. A választásra jogosult 92 lakos három polgármesterjelöltre szavazhat, ketten függetlenként indulnak, harmadik társuk a Magyar Munkáspárt színeiben.

2016. június 25, szombat

20:44  Az MSZP új elnöke már a következő választásokra koncentrál [1 napja]
  Minden tartalmi, szervezeti és kommunikációs ügyet a 2018-as parlamenti választásoknak tervez alárendelni Molnár Gyula, az MSZP szombaton megválasztott új elnöke.
20:26  Brexit - Meghaladta a kétmilliót az új népszavazást követelők száma [1 napja]
  Meghaladta a kétmilliót szombaton azoknak a száma, akik petícióban követelik újabb népszavazás kiírását Nagy-Britannia EU-tagságáról.
18:24  Molnár Gyula az MSZP új elnöke [1 napja]
  Molnár Gyula volt fővárosi elnököt választotta meg az MSZP elnökének a párt szombati, zárt ajtók mögötti tisztújító kongresszusa.
16:40  LMP:az Európai Unió sorsa az európai vidék jövőjének helyzetén múlik [1 napja]
  A Brexit eredményei rámutatnak: a vidéki Európa a legnagyobb vesztese az EU elhibázott működésének. A nagytőke érdekképviseleti politikája – a tőke előnyben részesítése az emberekkel szemben –, elbukott - ez áll az LMP közleményében.
16:36  Megkezdődött az újabb skót függetlenségi népszavazás előkészítése [1 napja]
  Megkezdődtek az újabb skóciai függetlenségi népszavazás kiírásának jogi előkészületei - közölte szombaton Nicola Sturgeon skót miniszterelnök.
15:26  Megvan a brexit első brüsszeli áldozata [1 napja]
  Jonathan Hill, az Európai Bizottság brit tagja szombaton bejelentette a távozási szándékát, miután a kilépést pártoló tábor nyerte meg a Nagy-Britannia uniós tagságáról tartott népszavazást.
15:24  Merényletet terveztek a vasárnapi magyar-belga EB-nyolcaddöntő idején Belgiumban [1 napja]
  Merényletre készülő feltételezett dzsihadistát vettek őrizetbe Belgiumban, aki a gyanú szerint a labdarúgó Európa-bajnokság vasárnap esti magyar-belga meccsének közvetítése alatt tervezett terrortámadást végrehajtani - jelentette szombati híradásában a belga RTL televízió.
13:02  EURO-2016 - Gera gólja lett a csoportkör legszebb találata [1 napja]
  Az európai szövetség (UEFA) szavazásán Gera Zoltán szerdai, portugálok elleni gólját választották a csoportkör legszebb találatává a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon.
12:12  Kajak-kenu Eb - Két arany, összesen nyolc érem a szombat délelőtti magyar mérleg [1 napja]
  A magyar versenyzők 2 arany-, 3 ezüst- és 3 bronzérmet szereztek a moszkvai kajak-kenu Európa-bajnokság szombati döntőiben.
11:38  Brexit - Gyurcsány: a miniszterelnöknek át kell gondolnia politikáját [1 napja]
  A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerint a magyar miniszterelnöknek át kell gondolnia politikáját a brit népszavazást követően.
08:31  A Brexit dominóhatásától tart a német pénzügyminisztérium - Nemzetközi sajtó [1 napja]
  A német tárcánál kidolgozott elemzés attól fél, hogy a franciák, osztrákok, finnek, hollandok és a magyarok követik a brit példát, ám ha ez valóban bekövetkezik, akkor az nagyban függ majd attól, miként jár el az unió a kilépési tárgyalások során az Egyesült Királysággal szemben.
07:51  Ma ül össze az MSZP kongresszusa [1 napja]
  Ma ül össze az MSZP kongresszusa, hogy megválassza a párt új vezetőit. Az eddigi elnöknek, Tóbiás Józsefnek három kihívója is van, a választmány vezetéséért pedig Botka László Hiller Istvánnal mérkőzik.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron