pénztárca kímélő megoldások
 
Klubrádió hírek  Vegyes hírek
 

2014. április 19, szombat

13:11  Kiszabadult a Szíriában túszul ejtett négy francia újságíró [39 perce]
  Kiszabadult és jó egészségnek örvend az a négy francia újságíró, akit 2013 júniusban raboltak el Szíriában - jelentette be Francois Hollande francia államfő.
11:45  Újabb kassza határidő jár le [2 óra 5 perce]
  Április végéig igényelhetnek állami támogatást azok a kereskedők, akik a Patkós-Cassa Kft. ügyfelei voltak, vagy olyan pénztárgépet rendeltek, amelynek később visszavonták az engedélyét.
10:49  Öt párt már biztosan felkerül a szavazólapokra [3 óra 1 perce]
  Nyilvántartásba vették az Együtt-PM, a Demokratikus Koalíció és a Jobbik listáját is. Az európai parlamenti választás szavazólapján öt párt, illetve pártszövetség neve már biztosan szerepel, mivel a Nemzeti Választási Bizottság már korábban hasonló döntést hozott az MSZP és a Fidesz-KDNP listája kapcsán. A május 25-ei Uniós voksoláson indulni szándékozó jelölő-szervezeteknek jövő kedd délután 4 óráig kell összegyűjteniük legalább 20 ezer érvényes támogató aláírást.
10:40  Jönnek az egyszerűsített adóbevallások [3 óra 10 perce]
  Megkezdte az egyszerűsített bevallások postázását az adóhatóság. Idén több mint 350 ezren bízták meg személyijövedelemadó-bevallásuk elkészítésével a NAV-ot, amely végül mintegy 325 ezer adózónak ezt el is tudta készíteni. Csaknem tízezren saját ügyfélkapu tárhelyükre várhatják az adatokat, míg a nagy többség postán, tértivevényes küldeményként kaphatja meg. A múlt év óta az adózóknak nem kell visszaküldeniük a nyilatkozatuk alapján elkészített bevallásajánlatot, ha tartalmával egyetértenek, így az ajánlat egyben bevallásnak minősül.
10:14  Nem merte evakuálni az utasokat a kapitány [3 óra 36 perce]
  Félt kiadni az evakuálási parancsot az elsüllyedt dél-korai komphajó kapitánya. A férfi kihallgatásakor azt mondta, hogy azért vonakodott elrendelni a kiürítést, mert attól tartott, hogy az erős és hideg áramlat elsodorja az utasokat - tudósít a BBC. A szerdán történt balesetben a jármű előbb felborult majd néhány óra alatt elmerült a vízben. 273 ember még mindig nincs meg az utasok közül. A hivatalos áldozatok száma ugyan 29, de ez az adat feltehetően jóval nagyobb lesz, hiszen napok óta keresik az eltűnteket.
09:52  Halálos lakástűz a fővárosban [3 óra 58 perce]
  Egy III. kerületi épület második szintjén csaptak fel a lángok, ahol egy lakás konyhájában égtek a bútorok. A tűzoltók a helyiségben egy eszméletlen idős asszonyt találtak. Hiába vitték ki azonnal, az életét már nem sikerült megmenteni. Az áldozaton kívül tíz embert kellett kikísérni az épületből a füst miatt - mondta el Kisdi Máté a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője
09:45  Jobban védik a földszerződéseket [4 óra 5 perce]
  Májustól biztonsági jel kerül a földszerződésekre. A szabályt az új Polgári törvénykönyv végrehajtására múlt év végén hozott törvény tartalmazza. A bélyegek sorszámozottak, és hamisítás elleni védelemmel látták el őket. Az ügyvédi ellenjegyzés ezután érvénytelen lesz, ha nincs rajta a biztonsági jel, aminek külön költsége van.
09:23  Hamilton indulhat az élről a Forma-1-es Kínai Nagydíjon [4 óra 27 perce]
  Lewis Hamilton nyerte az időmérő edzést a Forma-1-es Kínai Nagydíjon, így a Mercedes brit pilótája indulhat majd az élről a holnapi futamon. A 29 éves versenyzőnek ez az idei harmadik, pályafutása során pedig a 34. pole pozíciója. A pontversenyben élen álló német Nico Rosberg ezúttal a negyedik rajtkockából indulhat majd.
08:38  Büntetés jár a hibás vagyonnyilatkozatok miatt [5 óra 12 perce]
  Büntetni fogják a rontott vagy hibásan leadott képviselői vagyonnyilatkozatokat – ígéri a Fideszes Gulyás Gergely. Megfogalmazása szerint külföldi bankokat továbbra sem vizsgálhat a magyar kormány, ezért csak az marad, hogy szankcionálják a vagyonnyilatkozat esetleges elrontását. A kormánypárt szakpolitikusa a Hír TV-ben beszélt Simon Gábor eltitkolt százmillióiról, de Rogán Antal többször is javított vagyonnyilatkozata nem került szóba.
07:45  Formálódik a harmadik Orbán kormány [6 óra 5 perce]
  A miniszteri posztra esélyesek sorába bekerült Fazekas Sándor, aki a vidékfejlesztési tárca élén újrázhatna a sajtóhírek szerint. Rajta kívül a héten már megnevezték az igazságügyi miniszteri posztra készülő Trócsányi László jelenlegi párizsi nagykövetet is. A Népszabadság úgy tudja, hogy még nem dőlt el, ki kerül a honvédelmi tárca élére, de Bakondi György katasztrófavédelmi főigazgató mellett, aspiránsként emlegetik a kormány sportügyeiért felelős Simicskó Istvánt. A fejlesztési miniszter Németh Lászlóné helyett Rogán Antal lehet a lap szerint, és Kósa Lajos neve is szóba került önkormányzati miniszterként. A miniszterelnök korábban már utalt arra, hogy Varga Mihály maradhat nemzetgazdasági miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter, Balog Zoltán pedig humán csúcsminiszter. Lázár János is várhatóan már miniszterként irányíthatja majd a kancelláriát és Navracsics Tiborból lehet külügyminiszter, majd ősztől akár Uniós biztos.
07:42  Elnökök állnak díszőrséget Gabriel García Márquez gyászszertartásán [6 óra 8 perce]
  Elhamvasztották Gabriel García Márquez holttestét- közölte Kolumbia mexikóvárosi nagykövete. A csütörtökön elhunyt Nobel-díjas kolumbiai író családja még nem döntötte el, hogy a hamvak maradjanak-e Mexikóban, ahol az író fél évszázada élt, vagy megosszák Mexikó és Kolumbia között. Mexikóvárosban hétfőn rendezik meg a gyászszertartást, a helyszíne a szépművészeti múzeum palotája lesz és várhatóan díszőrséget ad majd a két ország elnöke is.
07:13  Továbbra sem nyilvánosak Welsz Tamás halálának körülményei [6 óra 37 perce]
  Még az ügyészséget sem értesítette Welsz Tamás halálának pontos okáról a rendőrség. A Népszabadság információja szerint még nem zárult le az ügyben indított közigazgatási eljárás. A férfi március 20.-án hirtelen elhunyt egy rendőrautóban és azóta nem közölték, hogy miért. A lap közben arról is beszámolt, hogy a hamis okmányok mellett milliárdos üzletet bonyolított Welsz Tamás és egy hozzá kapcsolódó hatósági személyekből álló társaság. Ennek során segítettek elkerülni vagyonosodási vizsgálatokat és az úgymond túlzottan nyereséges vállalkozások adóalapját is speciális módszerekkel csökkentették, megfelelő jutalékért cserében. Mindez egyféle piramisjátékként működött, mert annak kevesebbet számítottak fel költségként, aki új ügyfeleket is hozott nekik.

2014. április 18, péntek

20:02  Április 19. [17 óra 48 perce]
  Április 19. A Hetes stúdióban a tankönyvek körül kialakult botrányt Salamon Eszterrel, az Európai Szülők Egyesületének elnökével járjuk körbe. Siklaki István szociálpszichológussal még visszatérünk a parlamenti választásra, az eredmény kialakulásának lélektani magyarázatát várjuk tőle. Egy hónappal az EP-választás előtt pedig a Republikon Intézet euroszkepticizmusról készített felmérését elemezzük az intézet stratégiai igazgatójával, Tóth Csabával. A hetet Csuhaj Ildikóval, Jolsvai Andrással és Bolgár Györggyel beszéljük meg, a műsorvezető Sebes György.
18:55  Moszkva csalódott a washingtoni értékelése miatt [18 óra 55 perce]
  Moszkva csalódottan fogadta az ukrajnai válság megoldását célzó négyoldalú genfi megállapodással kapcsolatos washingtoni értékeléseket - tudatta az orosz külügyminisztérium közleményében.
18:48  Szűk sávban mozgott a forint [19 óra 2 perce]
  Gyér forgalom mellett szűk sávban mozgott a forint a bankközi piacon.
18:41  Cáfol a KIM - Mégis kifizethetők a bérek? [19 óra 9 perce]
  A gazdasági társaság nem a saját tőkéjéből, hanem a működési bevételéből fizeti a munkabért, ezért hamis az az állítás, hogy a veszteséges cég a tagjainak munkabért sem fizethet - így reagált a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) a Napi Gazdaság megkeresésére.
18:26  Nem propaganda volt Snowden kérdése [19 óra 24 perce]
  Edward Snowden cáfolta a The Guardian című brit újság honlapján megjelent írásában, hogy Vlagyimir Putyinnak előző nap feltett kérdése az orosz elnök melletti propagandacélokat szolgált volna.
18:09  Moszkva növeli katonai jelenlétét a Kuril-szigeteken [19 óra 41 perce]
  Moszkva 2016-ra jelentősen megnöveli katonai jelenlétét a Kuril-szigeteken - jelentette be a távol-keleti orosz katonai körzet parancsnoka pénteken egy szahalini katonai tanácskozáson.
17:53  Nem indul Basescu ellen bűnvádi eljárás mentelmi joga miatt [19 óra 57 perce]
  Nem indít bűnvádi eljárást a román legfőbb ügyészség Traian Basescu államfő ellen, akit egy szociáldemokrata szenátornak és férjének megzsarolása miatt jelentettek fel a román Szociáldemokrata Párt politikusai.
17:45  A Fidesz húsvét után kezdi a kampányát [20 óra 5 perce]
  A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja húsvét után kezdi meg az európai parlamenti választásokkal kapcsolatos kampányát. A frakció közleményében egyúttal arra kérte a többi pártot, hogy az ünnepekre való tekintettel ők is függesszék fel politikai akcióikat.
17:28  Nyilvántartásba vették az MSZP és a Fidesz-KDNP listáját [20 óra 22 perce]
  Nyilvántartásba vette az első két pártlistát a május 25-i európai parlamenti (EP-) választásra mai ülésén a Nemzeti Választási Bizottság.
16:59  Számvevőszéki vizsgálatot kell indítani a MNB hírek miatt - Veres János [20 óra 51 perce]
  Számvevőszéki vizsgálatot kell indítani a Nemzeti Bank gazdálkodásával kapcsolatos hírek miatt- nyilatkozta a Klubrádió, Megbeszéljük c. műsorában Veres János.
16:29  Feloldották az útzárat az M5-ös autópályán [21 óra 21 perce]
  Feloldották az útzárat a baleset miatt lezárt M5-ös autópálya 67-es kilométerénél a Szeged felé vezető oldalon - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense délután az MTI-t.
16:24  Veszélyezteti a magas orosz gázár az Európába irányuló szállítást [21 óra 26 perce]
  Ukrajnának nincs elegendő pénzügyi tartaléka arra, hogy az Európába irányuló tranzit zavartalanságának biztosítása érdekében tározóiba szivattyúzza a Kijevnek ezer köbméterenként 500 dollárba kerülő orosz földgázt.
16:13  Mentőhelikopter vitte el a sofőrt [21 óra 37 perce]
  Egy személyautó és egy tehergépkocsi karambolozott Csongrádnál. A balesetben egy ember súlyosan megsérült.
16:09  Ellenzéki demonstráció a Szabadság téren [21 óra 41 perce]
  Közös ellenzéki demonstráció veszi kezdetét a Szabadság téren. A helyszínen közben már beindult a betonozás és már épül a megszállási emlékmű mögötti mellvéd.
15:53  Parlamenti újságírókra támadt Vlagyimir Zsirinovszkij [21 óra 57 perce]
  Elkezdte lehordani a tőle kérdező újságírókat Vlagyimir Zsirinovszkij, az egyébként is pontosan ilyen kirohanásairól ismert orosz populista politikus. Saját párttársait lökdöste oda a neki nem tetsző kérdést feltevő újságírónőhöz, egy másikukat pedig leszbikusnak nevezte és azzal fenyegetőzött, hogy kirúgatja őket az állásukból.
15:47  Április 18. [22 óra 3 perce]
  Április 18. A Szabad sáv ma esti vendége Farkas Gábor Gábriel énekes, festőművész, színész.
15:45  Április 18. [22 óra 5 perce]
  Április 18. Milyen terheket cipelnek magukkal a a magyarok az elmúlt 150 évből? Mik azok a kulturális, politikai, gazdasági, társadalmi, mentalitásbeli gyökerek, melyek máig olyan megoldatlan konfliktusokat hordoznak, melyen az ország nem tud keresztülvergődni és melyekből bajaink többsége ered. Ezt hivatott vizsgálni az Így jöttünk című műsor. Az első adásban a dualizmusig nyúlunk vissza, ahol a kiegyezés után Magyarországra érkezünk. Gyáni Gábor történészt arról kérdezi Szénási Sándor, vannak-e olyan terheink az Osztrák-Magyar Monarchiából, melyek mókuskerékké változtatják életünk és melyek akadályoznak bennünk abban, hogy a jelenhez kötődhessünk.
15:43  Megállapodtak a bérekről a BKV-nál [22 óra 7 perce]
  Megállapodott a bérekről a BKV a cég szakszervezeteivel, a munkáltató április elsejével bruttó 7500 forintos alapbéremelést hajt végre.
15:38  Így jöttünk [22 óra 12 perce]
  Milyen terheket cipelnek magukkal a magyarok az elmúlt 150 évből? Mik azok a kulturális, politikai, gazdasági, társadalmi, mentalitásbeli gyökerek, melyek máig olyan megoldatlan konfliktusokat hordoznak, melyeken az ország nem tud keresztülvergődni és melyekből bajaink többsége ered. Ezt hivatott vizsgálni ez a műsor, melynek műsorvezetője Szénási Sándor, szerkesztője Kovács Gabriella Anna.
15:31  Lemondott a francia elnök tanácsadója [22 óra 19 perce]
  Lemondott Francois Hollande francia államfő elsőszámú politikai tanácsadója, az elnöki hivatal kommunikációs csapatának vezetője, miután egy internetes újság egy korábbi állásával kapcsolatban érdekellentéttel vádolta meg.
15:25  Szűk sávban alakult a forint árfolyama [22 óra 25 perce]
  Szűk sávban ingadozott a forintárfolyam. A hét első felében gyengült, de délutánra visszatért a hét eleji árfolyamára a forint.
15:21  Putyin történelmi hibát követ el - Martonyi [22 óra 29 perce]
  Az ukrajnai válság kapcsán kialakított magyar álláspontról és a kormány keleti nyitás-politikájáról kérdezte Martonyi János külügyminisztert a Le Monde című francia napilap megjelent számában.
15:15  Vágó Gábor bizottsággal vizsgáltatná az MNB-t [22 óra 35 perce]
  Az LMP-s Vágó Gábor kezdeményezi, hogy a jövő hétre hívják össze az Országgyűlés költségvetési bizottságának rendkívüli ülését a jegybank gazdálkodásának vizsgálatára.
15:07  Új tagokkal bővülhet ki a Nemzeti Választási Bizottság [22 óra 43 perce]
  Akár már a jövő héten új tagokkal bővülhet a Nemzeti Választási Bizottság (NVB), mert az európai parlamenti (EP-) választásra nyilvántartásba vett és listát állító pártok is küldhetnek egy-egy delegáltat a testületbe.
14:59  Jövő héten megkezdődhetnek az előkészületek [22 óra 51 perce]
  Várhatóan a jövő héten megkezdődnek az új Országgyűlés alakuló ülésének előkészületei, miután megérkezett az Országgyűlés elnökéhez a köztársasági elnök levele az ülés összehívásáról - közölte az Országgyűlés sajtófőnöke.
14:52  Őrizetbe vettek egy pénzügyőrt és egy ügyvédet [22 óra 58 perce]
  Hivatali visszaélés bűntette, hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek egy pénzügyőrt, valamint egy budapesti ügyvédet - közölte a Fővárosi Főügyészség.
14:35  Nincs egymással szemben álló magyar nyugati és keleti politika [23 óra 15 perce]
  Nincs semmiféle kettős beszéd a magyar kormányzati politikában Ukrajna és Oroszország, illetőleg az Európai Unió ügyében. Egyebek között ezt hangsúlyozta Pröhle Gergely a Külügyminisztérium helyettes államtitkára a Klubrádió, Eurozóna c. műsorában.
14:01  Forgalomkorlátozás az M5-ös autópályán [23 óra 49 perce]
  Az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán a 67-es kilométernél történt baleset miatt lezárták az érintett szakaszt - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs