pénztárca kímélő megoldások
 
Klubrádió hírek  Vegyes hírek
 

2016. április 29, péntek

17:37  Április 29. [-1 óra 44 perce]
  Április 29. 18 órakor Esti Gyors, Rózsa Péterrel!. Gyurcsány Ferenccel megbeszéljük, hogy első fokon pert nyert Orbán Viktorral szemben az Altus Zrt., amely Gyurcsány Ferenc tulajdonában áll. A jövő évi költségvetésben, jó pár olyan intézmény is szerepel, amelynek eddig a megszűnéséről beszéltek, vajon ezek maradnak, vagy a költségvetés elfogadásával kapkodtak. Tarlós István ma sem fogta vissza magát a kijelentéseivel, tulajdonképpen ellentmondást nem tűrően nyilatkozott olyan fővárosi tervekkel kapcsolatban, amelyek körül folyamatos a vita, erre fog reagálni nálunk Horváth Csaba. 6 órakor várjuk hallgatóinkat.
16:47  Én is tudok agresszív lenni - Tarlós kiakadt [34 perce]
  Senki nem kap annyi közpénzt, mint a fesztiválzenekar – mondta el Tarlós István főpolgármester a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában.
15:49  Távozik a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója [1 óra 32 perce]
  Faragó Péter április 30-án, közel két év után válik meg tisztségétől.
15:43  Nem vagyunk partnerek az ibizai partyhangulat fenntartásában - Schiffer [1 óra 38 perce]
  Változtatásokkal ugyan, de támogathatónak tartja az LMP a belügyminiszter terrorellenes törvénycsomagját, az alaptörvény-módosítás szükségességére azonban az ellenzéki párt társelnöke továbbra is magyarázatot vár.
15:19  Nem független az MNB – Tóth Bertalan [2 óra 2 perce]
  Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke jelent valódi veszélyt a forintra és a monetáris politikára.
14:11  Orbán Viktor hazudott – Gyurcsány [3 óra 10 perce]
  A miniszterelnök még tavaly, az Európai Parlament plenáris ülését követő sajtótájékoztatóján azt állította, hogy a Gyurcsány Ferenc érdekeltségébe tartozó cég, az Altus Zrt. az EU-tól kapott pénzeiből támogatta a Demokratikus Koalíciót. A cég beperelte a miniszterelnököt. A Fővárosi Törvényszék ítélete szerint Orbán Viktor megsértette a cég jóhírnevét, közleményben bocsánatot kell kérjen és 270 ezer forintot kell fizessen az Altusnak.
13:29  Megszűnik a Reálszisztéma [3 óra 52 perce]
  A Reálszisztéma Értékpapír-forgalmazó és Befektető Zrt. értesítette ügyfeleit és dolgozóit, hogy felhagy az üzleti tevékenységével - tudta meg a Figyelő Online.
13:09  Április 29. [4 óra 12 perce]
  Április 29. A Szabad Sáv ma esti vendége Sándor Anikó író.
12:50  Elvehitik a feketén taxizók jogosítványát [4 óra 31 perce]
  Nem oldja meg a fővárosi taxirendelet felülvizsgálata az Uber miatti problémákat- állítja Tarlós István. A főpolgármester emlékeztetett, hogy a jelenlegi szabályozás be nem tartása okozza a legnagyobb problémát. Szerinte hiába nyúlnának hozzá a rendelethez, mert alapvetően azzal a céggel van gond, ami nem teljesíti a kötelezettségeit
12:07  Tarlós a római parti védmű mellett [5 óra 14 perce]
  Újra a római parti védmű mellett érvelt Tarlós István, aki szerint 2018 végéig el kell készülni a beruházással. Emellett kiállt az óbudai polgármester is.
12:03  Koncertek és hangversenyek maradnak el a Fesztiválzenekar támogatásának megvágása miatt [5 óra 18 perce]
  Egy külföldi turnét, több budapesti nagyzenekari hangversenyt, valamint számos ifjúsági és egyéb koncertet kényszerül lemondani a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ), miután idei fővárosi támogatása 260 millió forintról 60 millióra csökken. A BFZ tiltakozásul flashmobot szervez május 7-én Budapesten - jelentette be Fischer Iván zeneigazgató videóüzenetében.
11:58  Április 29. [5 óra 23 perce]
  Április 29. Jumbónak hívták a háta mögött, folyton egy halványsárga mellényt hordott, 18 évig volt külügyminiszter, ezzel pedig csúcstartó volt a nyugati demokráciák II. világháború utáni történetében. Sikeressége annak volt köszönhető, hogy a keleti-nyugati kapcsolatokat, az európai közösség együttműködésének elmélyítését és a transzatlanti kapcsolatok ébrentartását - "tartotta egy kézben" rendkívüli tehetséggel és jelentős szerepet játszott Németország újraegyesítésében. Az Európa-sztori mai hőse Hans-Dietrich Genscher, aki március 31-én halt meg 89 éves korában. Portréjának megrajzolására Horváth István volt bonni/ berlini nagykövetet kértük. A műsorvezető Szénási Sándor
11:17  Mégis Magyarországon gyártja a kompakt autókat a Mercedes [6 óra 4 perce]
  A Mercedes-Benz 185 milliárd forintos beruházást jelentett be Kecskeméten, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. új generációs kompakt autók gyártásával bővíti tevékenységét.
11:14  Ez itt a kérdés! - 04.29. [6 óra 7 perce]
  Bodnár Zoltán, az MNB korábbi alelnöke: Ha Ön egyetért azzal, hogy Matolcsy és társai köztörvényes bűncselekményeket követnek el azzal, hogy az MNB alapítványain keresztül 260 milliárd forint közpénzt kezdtek elsíbolni, rokonoknak, barátoknak, a fogadott politikai család tagjainak, akkor szavazzon igennel, ha nem, szavazzon nemmel! Ha véleményét szeretné megosztani velünk, hívja a 06 91-334 001-es telefonszámot. Az emelt díjas hívással a Klubrádiót is támogatja. A hívás díja 330 forint. Legutóbbi azt kérdeztük: Kovács Zoltán az ÉS főszerkesztője: Támogatná-e, ha a szerkesztőségek, látva a házelnök büntetőakcióját, egységes távolmaradásukkal bojkottálnák a parlamenti munkát, különösen az amúgy sem túl informatív kormányinfókat és sajtótájékoztatókat?
10:47  Megnevezte alelnökjelöltjeit Vona [6 óra 34 perce]
  Janiczak Dávid Ózd, Fülöp Erik Tiszavasvári és Toroczkai László Ásotthalom polgármesterét nevezte meg Vona Gábor, a Jobbik elnöke a párt megüresedő alelnöki posztjaira saját jelöltjeként.
10:11  A nap legjobb vicce [7 óra 10 perce]
  A külgazdasági és külügyminiszter szerint Matolcsy György a magyar gazdaságtörténet legjobb jegybankelnöke.
09:52  Jófej változások a közlekedési pótdíjzásban [7 óra 29 perce]
  Fontos változások lépnek életbe a BKK pótdíjazásban vasárnaptól.
09:43  Végtelen várakozás a szakrendeléseken [7 óra 38 perce]
  Egyes szakorvosi rendeléseken átlagosan akár több mint negyven napot is várni kell a betegeknek a vizsgálatokra, a legnagyobb türelemmel a szívpanaszokkal rendelkezőknek kell lenniük – írja a Népszabadság és a Magyar Nemzet egyaránt a Medicina 2000 Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség felmérésére hivatkozva.
09:21  Méreg a tejpépben - azonnal levették a polcokról [8 óra 0 perce]
  Azonnali hatállyal megtiltotta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a 250 grammos "Nestlé 5" gyümölcsös tejpép forgalmazását. A hivatal azt írta: a termék ochratoxin A méreganyagot tartalmaz. Hangsúlyozták: a kifogásolt tejpép egyszeri, vagy rövid ideig történő fogyasztása valószínűleg nem ártalmas az egészségre.
08:49  Nyílt levélben kéri a választási törvény módosítás [8 óra 32 perce]
  Nyílt levelet írt a Transparency International és a Political Capital az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának elnökéhez annak érdekében, hogy minél előbb orvosolják a választási rendszer akut problémáit.
07:57  Záporok tarkítják a hétvégét [9 óra 24 perce]
  Ma délelőtt országszerte erősen felhős vagy borult lesz az ég. Délen és keleten többfelé várható eső. Délután nyugat felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása, a Dunántúlon több órára kisüt a nap.
07:46  Visszaszólt Péterfalvinak az egyik MNB-s alapítvány [9 óra 35 perce]
  Visszaszólt Péterfalvi Attilának az egyik jegybanki alapítvány. A Népszabadság megkeresésére a Pallas Athene Domus Animae azt válaszolta, hogy személyes adatok védelme alá eső adatok a nyilvánosságra hozatalkor nem adhatóak ki.
07:31  Bírálat az ENSZ-főtitkártól menekült-ügyben [9 óra 50 perce]
  Az ENSZ főtitkára bírálta, hogy a világszervezet egyes tagállamai egyre inkább korlátozzák a menekültek bevándorlását - számol be a Deutsche Welle. Ban Ki Mun az osztrák törvényhozásban beszélt, éspedig egy nappal azután, hogy Ausztria minden eddiginél szigorúbb szabályozást fogadott el a kérdésben.
07:28  Hétfőn nyílik a körmendi menekülttábor [9 óra 53 perce]
  A magyar Bevándorlási Hivatal regionális vezetője megerősítette, hogy várhatóan a jövő hétfőn nyílik meg a körmendi menekülttábor - tudósít a Presse.
07:18  Milliókat osztottak szét Orbám haverjainak a jegybanki alapítványok - külfföldi lapszemle [10 óra 3 perce]
  Ahogy a nagy könyvben meg van írva. Így minősíti a Süddeutsche Zeitung a Magyar Nemzeti Bank körül kirobbant botrányt, amely klasszikus módon pénzről és befolyásról szól.
07:15  Április 29. [10 óra 6 perce]
  Április 29. Mai adásunkban a szélsőjobb az osztrák választásokon való előretörése, a legújabb amerikai előválasztási forduló, a lengyelországi belpolitikai folyamatok és az ország változó nemzetközi megítélése, és a Panama-botrány legfrissebb részletei lesznek terítéken, tartsanak velünk!

2016. április 28, csütörtök

18:56  Április 29. [22 óra 25 perce]
  Április 29. Holnap reggel Pikó András és Pálinkás-Szűts Róbert várják önöket, akik a nap témájaként megbeszélik, hogy az Unicef Magyar Bizottság legújabb kutatása szerint, ugyan a testi fenyítés egyre jobban visszaszorul, de a lelki bántalmazás néhány formáját sok válaszadó nem is tekinti bántalmazásnak. Ma Magyarországon évente több mint 15.000 gyerek válik erőszakos bűncselekmény áldozatává. Reggeli Gyors 6-10-ig
18:54  Megint Kúria előtt a devizahitelesek ügye [22 óra 27 perce]
  A Kúria polgári kollégiuma május 5-én ülést tart annak megvitatására, szükséges-e újabb jogegységi eljárás a devizaalapú kölcsönszerződésekről - közölte a Kúria.
18:47  A Quaestor-károsultakat az ág is húzza [22 óra 34 perce]
  Hamis fizetési felszólításokat küldött egy jogosulatlanul fellépő magánszemély egyes Quaestor-ügyfeleknek az elmúlt napokban, különféle jogcímeken a tartozások azonnali átutalására szólította fel a gyanútlan embereket - hívta fel a figyelmet a Quaestor Értékpapír Zrt. felszámolója, a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN).
18:22  Meggyilkolta és kukába dobta ismerősét [22 óra 59 perce]
  Egy szeméttárolóban rejtette el halálra vert ismerősének holttestét egy 45 éves román férfi Budapesten a III. kerületi Ürömhegyi úton, akit a rendőrség emberöléssel gyanúsít – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Police.hu honlapon.
18:20  AIDS-es lehetett Prince [23 óra 1 perce]
  A The National Enquirer szerint Prince hat hónappal a halála előtt diagnosztizálták AIDS-szel, de visszautasította a kezelést, mert jobban hitt az ima erejében.
17:36  Deák Bárdosnak kell megszerezni a kvótát Lám helyett [23 óra 45 perce]
  Elképzelhető, hogy a 41 éves Deák Bárdos Mihály száll harcba a kötöttfogás 130 kilogrammos kategóriájának olimpiai kvótájáért a birkózók jövő heti, utolsó kvalifikációs versenyén.
17:33  Az egészségügyből és az oktatásból és hiányoznak az MNB-be rakott milliárdok [23 óra 48 perce]
  A válságágazatokból, az egészségügyből, az oktatásból és a szociális ellátórendszerből hiányzik az MNB alapítványaiba kihelyezett 266 milliárd forint közpénz - jelentette ki az MSZP elnöke.
17:05  Ezeken változtatnak az oktatásban [1 napja]
  Új nemzeti alaptantervre, a tanulói terhek csökkentésére, a pedagógus-továbbképzési rendszer átalakítására tett javaslatot Palkovics László oktatási államtitkár a kormánynak - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón.
17:00  Április 28. [1 napja]
  Április 28. A 18 órakor kezdődő Esti Gyorsban körbejárjuk azt a nemzetközi felmérést, melyben a tagállamok polgárainak unióhoz való viszonyát mérték fel, és azt a tervezetet is, ami szerint Anglia után Németország is szigorítaná a külföldi munkavállalók szociális juttatásokhoz való hozzáférését. Kitérünk továbbá arra is, hogy a kormány nem adta fel azt a tervét, hogy ellehetetlenítse a magánnyugdíjpénztárakat, a szakértőt pedig arról a felmérésről kérdezzük, ami szerint a magyar hajléktalanok a legszegényebbek Európában.
16:52  Vége a pálinkaharcnak [1 napja]
  Megszüntette a pálinka jövedéki adójának ügyében indított kötelezettségszegési eljárását az Európai Bizottság, ugyanakkor újabb jogi eljárást indított Magyarország ellen - közölte az uniós bizottság sajtószolgálata.
15:27  Gyurcsányék kormányhatározatára hivatkozik Lázár [1 napja]
  A Budai vár teljes rehabilitációja mellett foglalt állást a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
14:45  Borítja az Alstom-bilit a kormány [1 napja]
  A kormány a következő napokban nyilvánosságra hoz minden, az Alstom-pénzekkel kapcsolatos információt - közölte Lázár János.
14:38  Bukik Lázár nagy bürökráciacsökkentő reformja? [1 napja]
  Jelenlegi formájukban biztosan megszűnő, illetve korábban bezárásra esélyesként emlegetett intézmények is bőven szerepelnek a jövő évi költségvetésben, amelynek tervezetét kedden nyújtotta be Varga Mihály - írja az mno.hu. A javaslatban olvasható a Klik, külön soron szerepel az Oktatási Hivatal, és olyan intézmények is, mint a Külügyi és Külgazdasági Intézet vagy a Design Terminál, amelyeket eddig jogutód nélkül akartak felszámolni.
14:13  Egyre rosszabb állapotban a hajléktalanok [1 napja]
  A közterületen élő hajléktalan emberek kétharmada továbbra is a vidéki városokban van, és a tapasztalatok szerint egyre rosszabb állapotban lévő emberek élnek az utcán - mondta a Menhely Alapítvány kuratóriumának elnöke a hajléktalanok körében végzett február 3-ai felmérés előzetes adatai alapján.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya