pénztárca kímélő megoldások
 
Klubrádió hírek  Vegyes hírek
 

2017. január 18, szerda

19:46  Kirúgással fenyegeti munkatársait, akik lájkolják az olimpiaellenes népszavazást [9 óra 2 perce]
  Nem ajánlatos olimpia ellenes lájkokat osztogatnia az Antall József Tudásközpont munkatársainak. Antall Péter, az egykori miniszterelnök fia, az intézmény vezetője nyilvános posztban azt írta, aki ellenzi a budapesti nyári játékok ötletét, annak szívesen aláírja a kilépő papírjait. Indokláskánt lényegében azt fűzte hozzá, hogy az ilyen megnyilvánulások miatt kevesebb pénz jöhet a Miniszterelnökségtől. A TASZ szólásszabadság programvezetője a Klubrádió Esti gyors című műsorában ezzel kapcsolatban azt mondta, egy alapítványi vezető nem korlátozhatja munkatársainak politikai véleménynyilvánítását.
18:56  Nem Gülen akarta megpuccsolni Erdogant [9 óra 52 perce]
  A török kormány állításaival ellentétben nem az amerikai száműzetésben élő Fethullah Gülen muzulmán hitszónok állt a tavaly júliusi törökországi puccskísérlet mögött, a tisztogatásokat pedig már jóval a történtek előtt eltervezte az ankarai vezetés - áll az Európai Unió hírszerzési elemző központjának (INTCEN) jelentésében, amely ma kiszivárgott a sajtóban.
18:54  Január 19. [9 óra 54 perce]
  Január 19. A nap témája a csütörtöki Reggeli gyorsban: Beáll Botka László mögé az MSZP, így ő lesz a párt miniszterelnök-jelöltje... Rózsa Péter ébreszt hatkor, kilencre a reggeli személlyel Ságvári Bence, szociológus, a net-generáció kutatója, az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont osztályvezetője érkezik.
18:54  A többség magasabb nyugdíjra vágyik, mégsem takarékoskodik [9 óra 54 perce]
  Bár az átlagnyugdíjnál magasabb nyugdíjra vágynak, a magyarok mintegy 70 százaléka nem rendelkezik nyugdíjcélú megtakarítással - derült ki egy felmérésből.
17:54  Még soha az életben nem volt ilyen meleg [10 óra 54 perce]
  A legmelegebb év volt 2016 az időjárási feljegyzések 1880-as kezdete óta, a globális átlaghőmérséklet elérte a 14,84 Celsius-fokot, ami 0,94 Celsius-fokkal magasabb a 20. századi átlagnál, ezzel három egymást követő évben mértek globális átlaghőmérsékleti rekordot - közölte szerdán az Amerikai Óceán- és Légkörkutató Hivatal (NOAA) és az amerikai űrkutatási hivatal (NASA).
17:46  Egy hét alatt megduplázódott az influenzások száma [11 óra 2 perce]
  Terjed a járvány, az előző héthez képest kétszeresére emelkedett az influenzás panaszok miatt orvoshoz fordulók száma - közölte legfrissebb jelentésében az Országos Epidemiológiai Központ (OEK).
16:32  Január 18. [12 óra 16 perce]
  Január 18. Miért ne alapíthatnának a nyugdíjasok, vagy éppen az Y generáció tagjai politikai pártot ma Magyarországon? Úgy tűnik, olyan társadalmi csoportok, rétegek is aktiválódnak a 2018-as választások előtt, melyeket eddig beskatulyázott a közvélemény, vagy éppen hogy legyintettek rájuk, hogy mit akarnak ezek, hát még élni sem volt idejük? Most viszont azt mondják, nem akarnak máshol élni, ezért inkább beleszólnának a politikába. A tavaly év elejétől módosított építésügyi szabályozás – úgy tűnik – mégsem olyan laza, ahogy azt az átlag Kovács József képzelt a híradások alapján, a szakértő szerint komoly, akár milliós bírságolások is várhatóak a kirívó ügyekben. És végül: az Antall József Tudásközpontban a hírek szerint megtiltották a az olimpia ellenes véleménynyilvánítást a Facebookon. A TASZ szólásszabadság programvezetőjével beszélgetünk arról a vékony határról, ami a véleményszabadság és a munkáltató érdekei között húzódik.
16:29  Gyanúsított lett az áfacsalásokat exponáló Horváth Andrásból [12 óra 19 perce]
  Gyanúsítottként idézte be a Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya Horváth Andrást, az adóhivatal egykori munkatársát, aki még 2013 végén tucatnyi visszaélés-gyanús ügyet tárt a rendőrség elé.
16:15  Holnap indul a NOlimpia aláírásgyűjtés [12 óra 33 perce]
  Hitelesítette ma a Fővárosi Választási Bizottság a Momentum Mozgalom aláírásgyűjtő íveit, így holnap reggel startol a NOlimpia aláírásgyűjtő kampány.
16:05  Január 21. [12 óra 43 perce]
  Január 21. 9.00 Tímár Gábor, 56-ban fegyvert fogott, a megtorlás ellen Kanadába menekült, élete legizgalmasabb éveit Afrikában töltötte, Isteni igazság című könyvében viszont a Sopronban töltött háborús emlékeit idézi fel. 9.30 Máté Dezső kisebbségi kutató 10.00 Visky András író 10.30 Dr. Clemens Zsófia agykutató 11.00 Vranik Roland, Az állampolgár című film rendezője 11.30 Avar János külpolitikai újságíró, egykori washingtoni tudósító Hillary Clinton elveszett elnöksége címmel írt könyvet.
15:56  Január 19. [12 óra 52 perce]
  Január 19. A csütörtöki Ötösben a "filmes műsorban" Hamvas Dániel Dyga Zsombor, filmrendezőt látja vendégül, majd annak akciófilmes eredményei kapcsán kritikus szakértőinkkel az akciófilm evolúciójáról beszélget. Vranik Roland új filmjének bemutatóján járt riporterünk, és a helyszínen beszélgetett a rendezővel többek között, ebből hallhatnak egy összeállítást, valamint az adás végén folytatjuk Kütyü-rovatunkat Szabó Gábor operatőrrel.
15:48  Így fogadták Botka jelölését [13 óra 0 perce]
  Vegyesen fogadták Botka László miniszterelnök-jelöltségét a pártok.
14:44  Szalmonellás kölesgolyót hívott vissza a Lidl [14 óra 4 perce]
  A Circuss Bio kölesgolyó, Barbecue ízű, 120 grammos termékkel voltak gondok.
14:05  Pártot alapítanak a nyugdíjasok [14 óra 43 perce]
  Az Idős Demokraták Szövetsége (IDSZ) még januárban színre lép – tudta meg a 168 Óra. Az alapítók kifejezetten a nyugdíjasok érdekeit szeretnék képviselni, elsősorban olyan témákban, amelyek nem mélyítik a korosztály amúgy is erőteljes megosztottságát. Ilyen például a nyugdíj, az egészségügyi ellátás vagy az időskori diszkrimináció. Az IDSZ indulni akar a 2018-as országgyűlési választásokon, s egyelőre nem szeretne együttműködni semmilyen létező párttal.
13:53  Állítsák vissza a vagyionosodási vizsgálatot [14 óra 55 perce]
  A Demokratikus Koalíció (DK) azt kezdeményezi, hogy állítsák vissza azt a Gyurcsány-kormány idején bevezetett automatikus vagyonosodási vizsgálatot, amelynek részeként minden a politikai pályára belépő, vagy onnan távozó képviselő vagyoni helyzetét ellenőrizni kell.
13:41  Támogatja Botkát az MSZP [15 óra 7 perce]
  Az MSZP országos elnöksége egyhangúlag támogatja Botka László miniszterelnök-jelöltségét - közölte az ellenzéki párt elnöke - jelentette a Klubrádió tudósítója az elnökségi ülés után.
13:05  Súlyos veszélyek fenyegetik Németországot - Gauck [15 óra 43 perce]
  A mai a "legjobb és legdemokratikusabb" Németország, amely valaha létezett, de súlyos veszélyek fenyegetik stabilitását - mondta szerdán Berlinben Joachim Gauck német szövetségi elnök az államfői munkásságát lezáró búcsúbeszédében.
13:04  Ez itt a kérdés! 01. 18. [15 óra 44 perce]
 
12:45  Tavasszal folytatódhat az otthon melege program [16 óra 3 perce]
  A kormány szeretné kiterjeszteni az otthon melege programot, azért hogy minél több pénz maradjon a családoknál - hangsúlyozta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért valamint közszolgáltatásokért felelős államtitkára mai sajtótájékoztatóján.
12:17  Két évig adókedvezményt kapnak a fiatal házasok [16 óra 31 perce]
  A kormány anyagilag is segíteni akarja a közös életüket megkezdő fiatalokat, ezért a fiatal házasokat két évig igénybe vehető adókedvezménnyel támogatja, amely összesen 120 ezer forint megtakarítást jelent - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára mai sajtótájékoztatóján, Budapesten.
12:03  Érthetetlenül elhúzódott a mentőirányítási rendszer fejlesztése [16 óra 45 perce]
  Erről számolt be vizsgálódásuk eredményéről a Klubrádiónak Hadházy Ákos.
12:00  Javult a liberális frakció alkupozíciója az Európai Parlamentben - MET [16 óra 48 perce]
  A Magyarországi Európa Társaság alelnöke szerint jelentősen javult a liberális frakció alkupozíciója az Európai Parlamentben, és ez hatással lehet Magyarországra is - Kocsis Györgyi erről a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorában beszélt.
11:51  Még mindig több, mint 1,5 millióan vannak a BAR-listán [16 óra 57 perce]
  Elhanyagolható mértékben csökkent csak az elmúlt évben a nyilvántartott lakossági mulasztások száma –értékelte a Klubrádióban a Széchenyi Hitelszövetség elnöke azt a hírt, hogy 2016-ban kevesebb lett a lakossági hitelek és egyéb mulasztások száma.
11:28  Még nem döntött az LMP [17 óra 20 perce]
  Még nem döntötte el a Lehet Más a Politika, hogy politikusaik támogatják-e Majtényi Lászlót, mint köztársasági elnök jelöltet - mondta a Klubrádió reggeli műsorában a párt társelnöke.
11:15  Búcsúzik Schulz, érkezik Tajani [17 óra 33 perce]
  Martin Schulz elbúcsúzott, utódja Antonio Tajani pedig bemutatkozott, mint az európai parlament frissen megválasztott új elnöke.
11:03  Lassan lépegessünk a síkos utcákon! [17 óra 45 perce]
  Lassan, apró léptekkel próbáljunk közlekedni a síkos, jeges úton, hogy elkerüljük a téli baleseteket – ajánlotta Dr. Moravcsik Bence Balázs ortopéd traumatológus szakorvos a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorában.
10:05  Figyelemelterelés a 4-es metró körüli botrány [18 óra 43 perce]
  A 3-as metró felújítása és a 4-es metró körüli korrupciós botrány állandó szereplővé vált a hírekben. Az MSZP tüntet a hármas metró felújításának mielőbbi megkezdéséért, míg Gerhard Schröder kancellárságához kapcsolta a 4–es metrónál emlegetett nemzetközi baloldali összeesküvést a Miniszterelnökség államtitkára.
09:01  Rengeteg védőnő hiányzik az egészségügyi ellátásból [19 óra 47 perce]
  A KSH adatai szerint 2000-ben még 4500 területi védőnői állás volt az országban, 2005-től ez a szám már csak 4000 körül mozog. Az állások csökkenésének oka lehet, hogy szinte soha nem sikerült betölteni őket, 300-500 mindig üresen maradt. A helyzet azonban az állások számának csökkentésével sem javult, az elmúlt tíz évben ugyanis a KSH szerint minden évben körülbelül 3700 területi védőnő dolgozott az országban.
08:29  A britek jobban függnek Európától, mint fordítva [20 óra 19 perce]
  Nagy-Britannia teljes mértékben kilép az Európai Unióból, így megszűnik az EU-büdzsébe való "hatalmas befizetési kötelezettsége" is.
07:37  Antonio Tajani lett az Európai Parlament elnöke [21 óra 11 perce]
  A néppárti Antonio Tajani lett az Európai Parlament új elnöke, miután az utolsó, a negyedik szavazási menetben maga mögé utasította a szintén olasz szocialista Pittellát.
07:28  A hamarosan a mozikba kerülő új magyar film, a „Polgár” afrikai főszereplőjét mutatja be a Reuters - külföldi lapszemle [21 óra 20 perce]
  Marcelo Cake-Baly 41 éve él Magyarországon, annak idején Guinea-Bissauból érkezett, közgazdász diplomát szerzett, de a rendszerváltáskor elvesztette állását és több mint egy évtizede villamosvezetőként dolgozik.
06:44  Napos, hideg idő [22 óra 4 perce]
  Szerdán délen, délnyugaton még sok lesz a felhő, a határ mentén helyenként a hó is szállingózhat, máshol kevesebb felhő, több napsütés várható.
06:37  Azurák Csaba veheti át Kálmán Olga helyét az ATV-nél [22 óra 11 perce]
  Hosszú ideje nem kerülhetett képernyőre Azurák Csaba, a TV2 volt hírigazgatója, aki papíron még mindig a csatorna munkatársa. A Bors úgy értesült, hogy napokon belül aláír az ATV-hez.

2017. január 17, kedd

19:13  Több órára kisüt a nap [1 napja]
  Este és éjszaka délen erősen, máshol gyengén felhős lesz az ég. Délen hószállingózás előfordulhat, az ország más részén csapadék nem várható. Az északi, északkeleti szelet a középső tájak kivételével élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb hőmérséklet általában -5, -11 fok között alakul, de a szélvédett, hóval borított völgyekben -15 fok köré is hűlhet a levegő.
19:03  Legyen szabadon választható az ötödik érettségi tantárgy a szakképzésben tanulóknak is [1 napja]
  Kedd estig már közel 900-an írták alá azt a petíciót, amit a Tanítanék Mozgalom oldalán egy nyílt levéllel indítottak diákok. Az aláírásgyűjtéssel azt akarják elérni, hogy legyen szabadon választható az ötödik érettségi tárgy.
18:31  Január 17. [1 napja]
  Január 17. Mandel Róbert érkezik az Örömzenébe, aki néhány éve a kétlakiságot választotta, Ausztria és Magyarország között. A kitűnő zenész a régi zene és letűnt korok különleges hangszereinek modern hangzásvilágával kísérletezik. Együttesével régi évszázadok hangszereit a legújabb elektroakusztikus technológiák környezetében szólaltatják meg, s ezáltal az elfeledettnek hitt instrumentumok új lehetőségekhez jutnak.
18:27  Január 18. [1 napja]
  Január 18. A nap témája a szerdai Reggeli gyorsban: A 3-as metró felújítása és a 4-es metró körüli korrupciós botrány állandó szereplővé vált a hírekben - elindult a kampány? Pikó András a szerdai masiniszta, a járat hatkor indul, kilencre becsatlakozik a reggeli személy, Gégény István, a Szemlélek blog alapító-szerkesztője
17:54  A kormány feljelentést tesz az OLAF-jelentés miatt ismeretlen tettes ellen [1 napja]
  A kormány arról döntött, hogy büntetőfeljelentést tesz ismeretlen tettes ellen az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentése alapján, miután mintegy 167 milliárd forintos károkozást tárt fel a 4-es metró beruházásáról készült összefoglalójában az OLAF és az Európai Bizottság.
17:18  Január 17. [1 napja]
  Január 17. is. Jó az nekik, ha a kormány tematizálása szerint működnek? Ha már civil szervezetek: jogfosztó a jogvédelem álruhájába bújtatott terrorellenes szabályozás az EU-ban. Ezt állapította meg legfrissebb jelentésben az Amnesty International A szakképzésben tanuló diákok a Független Diákparlamenthez és a Tanítanék Mozgalomhoz fordultak, hogy hozzák nyilvánosságra kérésüket a 2017-es vizsgákkal kapcsolatban. Az egyik legfontosabb: hadd legyen szabadon választható az ötödik érettségi tantárgy a szakképzésben tanulóknak is! Táma lesz még az EP elnökének megválasztása és a Brexit is
16:22  Távozik az EU piacáról Nagy-Britannia, és a bevándorlást is korlátozza majd [1 napja]
  Az Egyesült Királyság nem maradhat az Európai Unió egységes belső piacának tagja, miután kilépett az EU-ból, ugyanakkor "a lehető legnagyobb mértékű hozzáférést" akarja elérni - hangoztatta Theresa May.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya