pénztárca kímélő megoldások
 
Klubrádió hírek  Vegyes hírek
 

2015. augusztus 31, hétfő

12:43  Nincsenek különvonatok - német kormányszóvivő [-1 óra 47 perce]
  Németország nem indít különvonatokat Magyarországra a szír menedékkérőkért - közölte a német kormányszóvivő.
12:29  Lemondott Böjte József a Petrás-botrány miatt [1 perce]
  Lemondott Böjte József művészeti vezető a "Zsidó Kulturális Fesztivál körül kialakult konfliktushelyzet feloldása érdekében", a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) vezetése a lemondást elfogadta.
12:19  Szeptember 1. [11 perce]
  Szeptember 1. Milyen közösségi megoldások léteznek az egyéni utak helyett? Mit jelent a közösségfejlesztés és mit takar az „átalakuló közösségek” kifejezés? Ilyen és ehhez hasonló kérdések kerültek fókuszba a július 30. és augusztus 2. között megtartott kunbábonyi XII. nyári Egyetemen, amely idén először a KÖRFESZT elnevezésű programmal együttműködésben valósult meg. Mai vendégeim az esemény két szervezője, illetve szakmai vezetője, Mester Zsuzsa és Tracey Wheatley.
11:53  Ez itt a kérdés! - 08.31. [37 perce]
  Angela Merkel szerint más országoknak is részt kellene vállalnia a menekültek befogadásában. Önök szerint Magyarországnak is be kellene fogadnia menekülteket? Ha véleményét szeretné megosztani velünk, hívja a 06 91-334 001-es telefonszámot. Az emelt díjas hívással a Klubrádiót is támogatja. A hívás díja 330 forint. Legutóbb azt kérdeztük: Önök szerint szükség van egy olyan, új adatbázisra, amely minden magyar állampolgár arcképét, és adatait tárolja, és amelyet egy újonnan létrehozandó, ötvenfős állami szervezet gondoz? A válaszadók 6%-a igennel, 94%-a nemmel szavazott.
11:43  Csatornahálózatért befogfadná a menekülteket [47 perce]
  Siklósnagyfalu első embere szennyvízhálózat kiépítéséért, járdaépítésért és saját egészségház létrehozásáért cserébe felajánlotta, hogy ideiglenes befogadóhelyet biztosít a menekülteknek a község labdarúgó pályáján. Kosztics József Klubrádió Reggeli gyors című műsorában azt mondta, polgármesterként csak akkor támogatja egy menekülttábor létrehozását, ha azt a falu lakossága is elfogadja.
11:21  Blokád alá vette a Jobbik a Verseny utcai piacot [1 óra 9 perce]
  Blokád alá vette a Verseny utcai piac területét a Jobbik. Itt akar tranzitzónát nyitni a főváros vezetése a Budapestre érkező menekülteknek.
10:37  Minden autót megállítanak az osztrákók, óriási torlódás az M1-esen [1 óra 53 perce]
  Határozatlan ideig tart az Ausztria keleti határán az embercsempészek elleni fellépés részeként bevezetett fokozott közúti ellenőrzés - mondta Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter a ZDF német országos közszolgálati televízióban.
10:32  Oszlopnak rohant egy mentőautó [1 óra 58 perce]
  Oszlopnak ütközött egy mentőautó Budapesten reggel, a sofőr és az ápoló megsérült - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata.
10:12  Tengap már belekóstólhattunk az építkezés miatti gigadugóba [2 óra 18 perce]
  Még tegnap este tízkor is óriási dugó volt az M7-esen a Budapest felé vezető oldalon, mert bár nem kezdték még meg az új elválasztó elemek építését, már leszűkítették Budapest előtt a belső sávot Érdnél a 19-es km-től az M1-es elválásig. Munkálatok tehát nem voltak, egy darab munkagép árválkodott a lezárt belső sávban. A balatoni nyár utolsó pillanatait kihasználók tehát nagyot szívtak. Mindegy, hogy délután kettőkor vagy este kilenckor indultak a Balaton partról. Most megpróbáljuk megtudni az Útinformtól, hogy miért nem lehetett volna várni még egy napot a munkagépek terepre szállításával.
09:35  Még marad a kánikula [2 óra 55 perce]
  Ma délelőtt a sok napsütést kevés fátyolfelhő szűrheti. Csapadék nem lesz. Délután folytatódik a kánikula. Általában gyengén fátyolfelhős lesz az ég, az északi területeken viszont még fátyolfelhő sem zavarja majd a szikrázó napsütést. Csapadék nem várható. Időnként megélénkülhet a déli szél. A csúcshőmérsékletek 31, 36 fok között alakulnak.
09:22  Bekérette Szijjártó a francia ügyvivőt [3 óra 8 perce]
  Megdöbbentőnek és egyben elképesztőnek minősítette Laurent Fabius francia külügyminiszternek a magyar határzárat bíráló nyilatkozatát Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, és jelezte, hogy hétfőre bekéretik az ideiglenes francia ügyvivőt a külügyminisztériumba.
09:16  Visszautasítja Magyarország a francia külügyminiszter bírálatát - külföldi lapok [3 óra 14 perce]
  Magyarország visszautasítja a francia külügyminiszter bírálatát, miszerint a határkerítés botrányos, és megépítésével az Orbán-kormány nem tartja tiszteletben az európai értékeket - tudóüsít a BBC. A német kancellár arra szólította fel az uniós partnereket, hogy azok vállaljanak nagyobb részt menekültválságból, mert a mostani rendszer nem igazságos - írja a Washington Post. A Bloomberg beszámolója szerint, a pengés kerítés egyaránt célozza a magyar választókat és a menekülteket.
09:03  Utcára mehetnek a Corvinusért [3 óra 27 perce]
  Utcai demonstrációkat kezdhetnek a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) budai kampuszának tanárai és hallgatói, mert minden lehetséges eszközzel szeretnék megakadályozni, hogy a három kart beolvasszák a gödöllői agráregyetembe - írja a vs.hu.
08:35  Kevesen szavaztak, de ők főleg a Jobbikra [3 óra 55 perce]
  Tapolca mindkét választókerületében a Jobbik jelöltje nyerte az időközi önkormányzati választást - közölte a tapolcai önkormányzat jegyzője. A részvétel alacsony volt, a választásra jogosultak mintegy 28 százaléka ment el.
08:18  Soha nem látott mennyiségű menekültet dogtak el hétvégén [4 óra 12 perce]
  Országszerte összesen 8792 határsértőt fogtak el a rendőrök péntektől vasárnapig - közölte a rendőrség.
07:51  Megtámadták a népszavazási kezdeményezést [4 óra 39 perce]
  Alkotmánybíróságon (Ab) támadták meg azt a kúriai döntést, amely elrendelte a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazásáról szóló népszavazási kezdeményezést - közölte az alkotmányjogi panaszt benyújtó Dessewffy Alice ügyvéd.
07:41  Magasabb hiánnyal számol a GKI [4 óra 49 perce]
  Nem változtatott korábbi növekedési előrejelzésén a GKI, így továbbra is a bruttó hazai termék (GDP) 2,7 százalékos növekedését várja, de előző prognózisához képest magasabb, 900 milliárd forintos államháztartási hiánnyal számol - közölte a GKI Gazdaságkutató.
07:35  Taxis embercsempészeket fogtak Hegyeshalomnál [4 óra 55 perce]
  Két magyar embercsempészt és hat illegális bevándorlót fogtak el Hegyeshalom közelében a mosonmagyaróvári rendőrök - közölte a rendőrség.
07:26  Ezrek vonultak a menekültek melletti szolidaritás jelenként Németországban [5 óra 4 perce]
  Németországban ezrek vonultak az utcákra a hét végén a szélsőjobb ellen, és a legnagyobb példányszámú újságban a menekültekkel való szolidaritásra szólított száz neves személyiség, köztük a kormány több tagja.
07:20  Tüntettek a migránsok a Keletinél [5 óra 10 perce]
  Több száz migráns érkezett a fővárosi Keleti pályaudvarhoz vasárnap délelőtt, csatlakozva a már ott tartózkodókhoz. A tömeg kórusban skandálta angolul tervezett úti célját: "Németország, Németország!" Este újra tüntetni kezdtek.
06:34  Augusztus 31. [5 óra 56 perce]
  Augusztus 31. A Szabad Sáv ma esti vendége Frank Richárd egy kanadai egyetem kriminológiával foglalkozó professzora.

2015. augusztus 30, vasárnap

20:28  Augusztus 31. [16 óra 2 perce]
  Augusztus 31. A nap témája a hétfői Reggeli gyorsban: A hétvégén többször is tüntettek a menekültek a Keletinél, mert mielőbb tovább akarnának menni, nem akarnak Magyarországon maradni. Az ügyükben eljárni tudó hivatal persze hétvégén zárva van.. Lampé Ágnes várja önöket hattól, kilencre egy jó tanévnyitó beszélgetésre Trencsényi László oktatáskutató érkezik.
16:26  Beolvasott az álkeresztényeknek Ferenc pápa [20 óra 4 perce]
  Hatékony nemzetközi együttműködést sürgetett Ferenc pápa a migránsok védelmében a Szent Péter téren mondott beszédében. Ferenc pápa az osztrák autósztrádán holtan megtalált 71 menekültért imádkozott.
16:24  Konzultálna az arcképes nyilvántartásról az LMP [20 óra 6 perce]
  Valódi társadalmi konzultációt sürget az LMP a Belügyminisztérium törvénytervezetéről, amely a teljes magyar lakosságról arcképes adatbázist hozna létre.
16:22  Véget ér a kánikula, jön az enyhülés [20 óra 8 perce]
  A jövő hét első napjaiban még folytatódik a kánikula, akár 37 Celsius-fokos hőség is lehet, a meteorológiai ősz kezdetével azonban fokozatosan mérséklődik a nappali felmelegedés, egyre többfelé lehet számítani záporokra, zivatarokra.
16:18  Ezért nem mehetnek tovább a menekültek [20 óra 12 perce]
  A vonatkozó uniós szabályozás szerint a menedékkérő csak úti okmány és érvényes vízum birtokában utazhat tovább Magyarországról Németország területére - közölte a Belügyminisztérium (BM).
13:51  Botrányos a magyar menekülpolitika - francia külügyminiszter [22 óra 39 perce]
  Keményen bíáralta a francia külügyminiszter Magyarországot a menekültpolitka miatt. Laurent Fabius azt mondta fejmosásra számíthatunk az unió részéről.
12:19  Az alsó tagozatos oktatást kell meghosszabbítani! - MSZP [1 napja]
  Az MSZP kész támogatni a kilencosztályos általános iskola bevezetését abban az esetben, ha az a hagyományos alsó tagozatos képzés meghosszabbításával jár.
11:44  Európának cselekednie kell - Olasz kormányfő [1 napja]
  Elérkezett az ideje, hogy Európa politikai és diplomáciai offenzívát indítson a migráció problémájának megoldására a menekültek befogadásával és az emberkereskedelem leállításával - hangsúlyozta Matteo Renzi olasz miniszterelnök a Corriere della Sera olasz napilapban vasárnap megjelent interjújában.
11:22  2017-től minden általános iskolás ingyen kapja a tankönyveket [1 napja]
  Felmenő rendszerben kiterjesztik az ingyenes tankönyvellátást, 2017-től minden általános iskolásnak alanyi jogon járnak az ingyen tankönyvek - mondta Dunai Mónika, a Fidesz-frakció szóvivője az M1 aktuális csatornán vasárnap.
10:20  Migránsok halála - Egy újabb bolgár gyanúsítottat fogtak el [1 napja]
  Újabb embert vettek őrizetbe a zárt teherautóban meghalt illegális bevándorlók ügyében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai szombat este - közölte honlapján a rendőrség vasárnap.
08:35  Százezernél több gazdálkodó élhet a földvásárlási lehetőséggel - FM [1 napja]
  Mintegy 102 ezer gazda élhet az állami földek megvásárlásának lehetőségével annak alapján, hogy kizárólag helyben lakó földműves, magyar állampolgár vásárolhat termőföldet; a program már ősszel elindul - közölte a Földművelésügyi Minisztérium.
08:16  Az uniós politika is felelős az ausztriai tragédiáért - Nemzetközi sajtó [1 napja]
  Az Európai Parlament elnöke szerint a menekültkérdésben nem az EU, hanem sokkal inkább néhány kormány szembeötlő kudarcáról van szó, miután ezek az országok nem akarják vállalni a felelősséget, és ily módon meghiúsítják a közös megoldást - írja a Reuters.
07:21  Rablás volt egy fővárosi dohányboltban [1 napja]
  Késsel felfegyverkezve rabolt ki egy dohányboltot egy símaszkos férfi Óbudán szombaton késő este, a tettest a rendőrök elfogták - közölte a rendőrség honlapján.
06:43  Három településen szavaznak [1 napja]
  A Somogy megyei Balatonszabadiban azért lesz időközi választás, mert a község képviselő-testülete május 28-án kimondta feloszlását, arra hivatkozva, hogy nem tudnak együttműködni a polgármesterrel.
06:08  Halálos baleset történt Óbudán [1 napja]
  Halálos baleset történt a főváros III. kerületében vasárnap kora hajnalban - közölte honlapján a rendőrség.

2015. augusztus 29, szombat

19:12  Újabb menekültekkel teli teherautót tartóztattak fel Ausztriában [1 napja]
  Összezsúfolódva szállított huszonhat menekültet egy embercsempész Ausztriában, három gyerek már válságos állapotban volt, amikor rendőrök megállították a teherautót. A szíriai, afgán és bangladesi menekültekkel teli teherautót a német határ közelében állították meg.
18:40  Elrendelték a négy gyanúsított előzetes letartóztatását [1 napja]
  Elrendelte a Kecskeméti Járásbíróság az ausztriai A4 autópályán hagyott autóban 71 menekült halálát okozó bűncselekménnyel összefüggésben őrizetbe vett három bolgár és egy afgán embercsempész előzetes letartóztatását szombaton - jelentette be Bicskei Ferenc, a Kecskeméti Törvényszék elnöke a kényszerintézkedés elrendelése után tartott sajtótájékoztatón.
17:17  Megszűnt a torlódás az M5-ös autópályán [1 napja]
  Megszűnt a torlódás az M5-ös autópálya 48-es kilométerénél a Budapest felé vezető oldalon, Hernád közelében szombat délután, ahol korábban két gépkocsi ütközött össze - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján.
15:43  Tüntetni kezdtek a menekültek a Keletinél [1 napja]
  Tüntetni kezdtek a menekültek a Keletinél. A helyszínen tartózkodó civilek szerint körülbelül 150 menekült kezdett el transzparensekkel demonstrálni.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác
 

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen