pénztárca kímélő megoldások
 
Klubrádió hírek  Vegyes hírek
 

2015. május 29, péntek

09:30  Magyarország maga akarja elintézni a bevándorlókat [9 perce]
  Tagállami hatáskörben kell tartani a bevándorlók kezelését - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az állami televízióban.
09:13  Csányi nem Blatterre szavaz [26 perce]
  Csányi Sándor MLSZ elnök sem szavaz a FIFA eddigi első emberére. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség tisztújító kongresszusát korrupciós ügyek és őrizetbe vételek sora kíséri. Joseph Blatter ennek ellenére bejelentette, hogy ötödjére is indul az elnökségért, amiről az Európai Labdarúgó-szövetséget vezető Michel Platini sem tudta lebeszélni.
08:56  Szorul a hurok Gömöri körül [43 perce]
  A Népszabadság úgy tudja bizalmi szavazást tarthatnak a szervezet június végi rendkívüli közgyűlésén, ha addig magától nem távozik Gömöri Zsolt.
08:50  Minden X egy milliárd - 5 milliárdot lehet nyerni [49 perce]
  Minden idők második legnagyobb nyereménye a mostani 5 milliárdos lottófőnyeremény. 2003-ban 5 milliárd 92 millió forint kaszált valaki. Holnap este minden kiderül.
08:29  Több mint ezer embercsempész maffiát azonosítottak [1 óra 10 perce]
  Az Europol jelentése szerint Európában eddig mintegy 3600 szervezett bűnözői kört azonosítottak, amelynek 30 százaléka embercsempészetre szakosodott - írta a Napi Gazdaság.
07:42  Újabb európai bírálat, Saul fia, Esterházy új könyve - külföldi lapok [1 óra 57 perce]
  Ismét Magyarországot bírálja az Európa Tanács. A Greta szakértői csoport felszólítja a magyar kormányt, hogy lépjen fel határozottabban az emberkereskedelem, a nők szexuális kizsákmányolása, illetve a kényszermunka ellen - írja a Die Zeit. A Frankfurter Rundchau egy cikkében azzal foglalkozik, hogy az egyik helyi evangélikus egyházközség akadályozta meg, hogy visszatoloncoljanak Magyarországra egy fiatal eritreait, aki semmiképpen sem akart visszakerülni hozzánk, mivel itt menekültként a bőrszíne miatt rasszisták többször megverték. A New York Times a Saul fia készítőit idézi, akik azt remélik, hogy A Saul fiának készítői azt remélik, hogy az ország szembenéz sötét múltjával, miközben jelenleg sokszor tapasztalni antiszemitizmust és idegengyűlöletet. Mégiscsak folytatódhat Lüneburgban az SS-per - derül ki a Die Welt cikkéből.
07:04  Elégedetlen a rezidensszövetség [2 óra 35 perce]
  A Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) érdemi forrásbővítés nélkül nem látja biztosítottnak a betegek biztonságos ellátását, és a megfelelő mértékű munkabérek előteremtését.
07:02  Késnek a vonatok Záhony felé [2 óra 37 perce]
  A Budapest-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza és a záhonyi vasútvonalon 60-80 perces késésekre számíthatnak az utasok pénteken délelőtt - közölte a Mávinform.

2015. május 28, csütörtök

19:45  Május 29. [13 óra 54 perce]
  Május 29. Az Eurózóna mai adásában átbeszéljük a lengyel elnökválasztás váratlan végeredményét, és hogy mire számíthatunk Andrzej Duda elnöksége alatt. De nem csak a lengyel választás volt az egyetlen meglepő fordulata a múlt hétvégének, hiszen a katolikus Írországban az igenek győztek az azonos neműek házasodásáról rendezett népszavazáson. Az eredmény kapcsán annak nézünk utána, hogy bár egyes országokban a jobboldali, vagy akár radikális vonalak előretörését lehet tapasztalni, de számos kérdésben, mint a melegek jogainak biztosítása, a halálbüntetés visszaszorulása, vagy a könnyűdrogok legalizálása, egyes szabadelvű témák is teret nyernek. Megtárgyaljuk továbbá, hogy a New York Times-ban megjelent elemzés az újkori diktatúrák működését járta körül, amelyben Orbán Viktort és rendszerét is ebbe a körbe sorolták. Vajon fel lehet-e lépni a kiépült rendszerekkel szemben? És interjút hallhatnak továbbá a Siemens alelnökével, melyben többek között szóba kerül az is, hogy a vállalat tervei között milyen súllyal szerepel az, hogy részt vennének a paksi bővítésben.
19:33  A Klubrádió már nem fér be Orbán értékelőjére [14 óra 6 perce]
  Sajnálattal értesítjük kedves olvasóinkat és rádióhallgatóinkat, hogy a Klubrádió nem tud helyszíni tudósítást adni a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány által szervezett rendezvényről, ahol a miniszterelnök értékeli kormányának elmúlt öt éves tevékenységét, ugyanis nem férünk be a terembe.
18:55  Május 29. [14 óra 44 perce]
  Május 29. A nap témája a pénteki Reggeli gyorsban: Erkölcsi és anyagi elismerésért és bérrendezésért tüntetnek péntek délután a szociális ágazatban dolgozók. Mekkora eséllyel? Pikó András és Pálinkás Szűcs Róbert előtt lesz a mikrofon 6-tól, jó lesz vigyázni...
18:44  George Pataki is elnök lenne [14 óra 55 perce]
  George Pataki, New York állam volt kormányzója is indul a republikánus párt elnökjelöltségéért. A politikus, aki ezt a honlapján egy YouTube-videóben közölte, döntését a nap folyamán később személyesen be fogja jelenteni a New Hampshire állambeli Exeterben.
18:17  Újabb közműcéget nézett ki az állam [15 óra 22 perce]
  Az MFB megveheti az Elmű-Émász egyetemes villamos energiaszolgáltatási üzletágát, a nemzeti közműszolgáltató megszerezheti az Elmű-Émász Ügyfélszolgálati Kft-t, és az RWE értékesíti a hazai villamos energia elosztói társaságai 49 százalékos tulajdonrészét az MFB-nek - egyebek mellett erről írt alá a magyar kormány és az RWE szándéknyilatkozatot.
18:09  Előmerészkedett a FIFA elnöke [15 óra 30 perce]
  Megjelent a nyilvánosság előtt a korrupcióval vádolt FIFA elnöke. Joseph S. Blattert fotósok hada várta Zürichben, a FIFA-kongresszuson, ahova a megnyitóra érkezett.
17:33  Május 29. [16 óra 6 perce]
  Május 29. Mai műsorunkban utánanézünk, hogy miről lesz szó a ma induló, kétnapos G7-csúcson, majd a londoni vitaesten elhangzottakat tárgyaljuk meg, ahol a magyar kormány holokauszttal, és a XX. századi történelemmel kapcsolatos emlékezetpolitikáját ekézték a felszólalók. A hírek előtt még esélyeket latolgatunk, hogy vajon milyen eredmények várhatóak az országgal szembeni uniós kötelezettségszegési eljárások kapcsán. A hírek után sem lassítunk, hiszen nem mehetünk el szó nélkül a paralimpiai bizottság körüli botrányok mellett, mint ahogy a hírek mellett sem, hogy kiderült: Habony Árpádnak úgy tűnik, hogy mégis van legális jövedelme, Tiborcz istván, Orbán Viktor veje pedig eközben megszabadulni látszik érdekeltségeitől. Vagy mégsem? Végezetül, de nem utolsó sorban pedig: az Alkotmánybíróság foglalkozhat az Ökotárs elleni hatósági vegzálások, és a felfüggesztett adószám ügyével, és kitárgyaljuk a legfrissebb fejleményeket is a FIFA-val szembeni korrupciós botránnyal kapcsolatban. 18 órától Szelestey Lajos műsorvezető, és Jávor Dénes szerkesztő várja Önöket.
17:24  Az Index, az RTL Klub és az Abcúg újságírói kapták a Hégető Honorka díjakat [16 óra 15 perce]
  Átadták az RTL Klub fiatalon elhunyt riporteréről elnevezett Hégető Honorka-díjakat. Az elismeréseket tizenkettedik alkalommal ítélték oda.
17:12  Május 29. [16 óra 27 perce]
  Május 29. A pénteki Ötösben Gálvölgyi János vendége Farkas Robi lesz, a beszélgetés főszereplője pedig természetesen a Budapest Bár. Telefonon csatlakozik a műsorhoz Fekete László főkántor és Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere, mint a közelgő Budapest Bár Klezmer koncert vendég művészei. Ezen a héten is ajánl olvasnivalót Ungvári Tamás, és színházi előadásokat Bóta Gábor.
16:57  Gyilkos hőség tombol Indiában [16 óra 42 perce]
  Már 1371 ember vesztette életét a több mint hat napja tartó szélsőséges forróság miatt. Már az aszfalt is megolvad, ami elmosta a zebrát.
16:36  Rövidebb várólistákat ígér Zombor [17 óra 3 perce]
  Jelentősen csökkenhetnek a nagyműtétek várakozási idői, miután elfogadta a kormány a várólista-csökkentési program tényleges szabályairól is szóló kormányrendeletet - mondta Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár.
16:12  Lemondott a paralimpiaia bizottság felügyelőbizottsága [17 óra 27 perce]
  A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) felügyelő bizottsága mindent rendben talált a nyilvánosságban megjelent ügyekkel kapcsolatban, majd közölte lemondását.
16:11  Elindult Habony újságja [17 óra 28 perce]
  Elindult Habony Árpád jobboldali médiabirodalmának első orgánuma, a Lokál. A lap nyomtatott és online formában is jelentkezni. A 444.hu arról számolt be, hogy a II. kerületben már be is dobták a postaládákba a külsőleg és belsőleg is a korábbi Helyi Témára emlékeztető lapot.
15:53  Jobb lenne, ha Gömöri távozna [17 óra 46 perce]
  A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint jobb lenne, ha Gömöri Zsolt távozna a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) éléről.
15:25  Brüsszel megint támadja szegény Magyarországot [18 óra 14 perce]
  A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint úgy tűnik, hogy az európai intézményrendszer, a strasbourgi bíróság és az Európai Unió támadást indít a tényleges életfogytig tartó büntetés magyar intézménye ellen. A kormány azonban ragaszkodik ehhez a büntetési tételhez - jelentette ki Lázár János.
15:08  Elenmgedi napszámba a közminkásokat a kormány [18 óra 31 perce]
  Idénymunkát vállalhatnak a közfoglalkoztatottak, akik emiatt 120 napra szüneteltethetik jogviszonyukat - számolt be a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
14:21  Május 30. [19 óra 18 perce]
  Május 30. Hamarosan itt a nyár és hamarosan útjára indul a Budapesti Nyári Fesztivál, amelynek gazdag programjára Bán Teodóra, ügyvezető igazgató és művészeti vezető csalogatja a nézőket, és most a Klubdélelőtt hallgatóit. Csak néhány koncert és színdarab a gazdag repertoárból és néhány művész a fellépők közül: Zilahy Lajos Halálos tavasz című műve a Városmajori szabadtéri színpadon, Ullmann Mónika és Lengyel Tamás főszereplésével. A Margitszigeti Szabadtéri Színpad Liszt és Dante című nyitókoncertjén a Nemzeti Filharmonikusokat Kocsis Zoltán vezényli. Sába királynője, egy végzetes találkozás története, Sümegi Eszterrel. A Szegedi Kortárs Balett, Orff: Catulli Carmina & Carmina Burana című balettjét mutatja be, vendégem Jurányi Tamás igazgató, koreográfus, táncos. Vive la France! – Piaf 100 szimfonikus filmzene-koncert. Az ötletgazda, Hubai Gergely az ELTE Amerikanisztika Tanszék doktori programjának hallgatója, aki lázasan kutatja a művészeti integritás és a hollywoodi filmipar kapcsolatát a kidobott filmzenék tükrében. Színházi Szemle, és aki nagy élvezettel és lelkesedéssel válogatott a színdarabok között, Miklós Melánia, a Színházi Szemle egyik válogatója.
14:18  Május 27. [19 óra 21 perce]
  Május 27. A Szabad Sáv ma esti vendége Funk Sándor neurológus, pszichiáter, addiktológus szakorvos.
13:56  A nemzeti konzultációnak hívott szenny, az nem más, mint manipulatív félrevezetés - Pápa [19 óra 43 perce]
  Az Együtt - a Korszakváltók Pártja alelnöke népszavazást kezdeményez hét, a bevándorlásról és a terrorizmusról szóló nemzeti konzultációban szereplő kérdésről.
13:40  Június 1. [19 óra 59 perce]
  Június 1. A hétfői Rakottban Karácsony Sándorról, a pedagógusról lesz szó, meghívottak Trencsényi László pedagógia-történész és Heltai Miklós, aki Karácsony Sándor unokaöccse.
13:31  Ne féljenek amenekültektől - Gyurcsány [20 óra 8 perce]
  Azt kérte a magyar lakosságtól Gyurcsány Ferenc Brüsszelben, hogy győzze le a félelmeit a menekültekkel kapcsolatban.
13:27  Menesztették a győri rendőrfőnököt [20 óra 12 perce]
  Indoklás nélkül visszavonta a győri rendőrkapitány vezetői megbízását Papp Károly országos rendőrfőkapitány - derül ki a police.hu oldalról.
13:13  Virtuálisan is követhető lesz Paks II megépítése [20 óra 26 perce]
  A Roszatom betáplálta a Paks II beruházás tervezéséhez szükséges adatokat az adatokat az informatikai rendszerébe
13:04  Ez itt a kérdés! - 05.28. [20 óra 35 perce]
  Önök szerint, a baloldali szavazók részt vennének egy ellenzéki előválasztáson? Ha véleményét szeretné megosztani velünk, hívja a 06 91-334 001-es telefonszámot. Az emelt díjas hívással a Klubrádiót is támogatja. A hívás díja 330 forint. Legutóbb azt kérdeztük: Önök szerint az összes felsőoktatási intézményben kötelezővé kellene tenni a holokauszt oktatást?
12:56  73 ezer fővel többen dolgoznak, mint tavaly [20 óra 43 perce]
  A foglalkoztatottak létszáma 4 millió 141 ezer volt február-áprilisban, 73 ezerrel több, mint egy évvel korábban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. A foglalkoztatási ráta minden korosztályban nőtt.
12:43  Az állami beruházások már kevésbé élénkítik a gazdaságot [20 óra 56 perce]
  Csökkent a beruházások volumene az egy évvel korábbihoz képest az első negyedévben, amikor összesen 816,5 milliárd forintot költöttek beruházásra Magyarországon. Egy évvel korábban 23,1 százalékos volt a beruházások éves növekedési üteme, amely 2014 negyedik negyedévére 1,9 százalékra lassult - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.
12:17  Húsz százalékos béremelést javasol a felsőoktatás területére az MSZP [21 óra 22 perce]
  A szocialisták szerint a magyar egyetemek és főiskolák a működésképtelenség szélére kerültek.
12:04  A DK ismét benyújtja összeférhetetlenségi törvényjavaslatát [21 óra 35 perce]
  A törvény a kormánytagok, az országgyűlési és az önkormányzati képviselők, valamint azok családtagjai számára megtiltaná, hogy hazai elbírálású uniós vagy állami finanszírozású pályázatokon induljanak.
11:33  Vizsgálja a közszféra korrupciós kockázatait az Állami Számvevőszék [22 óra 6 perce]
  Ötödik alkalommal folytatja le a közszféra korrupciós kockázatait feltérképező integritásfelmérését az Állami Számvevőszék - közölte a szervezet projektvezetője.
11:23  19 ezerrel kevesebben vannak munka nélkül [22 óra 16 perce]
  Az idén február-áprilisban 7,6 százalékra csökkent Magyarországon a munkanélküliségi ráta, amely így az előző év azonos időszakinál 0,5 százalékponttal volt alacsonyabb - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.
11:00  Csaknem egymilliárdot csalt ki ismerőseitől egy férfi Csongrád megyében [22 óra 39 perce]
  Vádat emeltek üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt egy amerikai-magyar kettős állampolgárságú férfi ellen, aki a Szegedi Járási Ügyészség szerint húsz év alatt összesen csaknem egymilliárd forintot csalt ki ismerőseitől - tudatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.
10:44  Elismerheti Koszovó függetlenségét Románia [22 óra 55 perce]
  Románia eddigi elutasító álláspontjának felülvizsgálatára, Koszovó független államként való elismerésének lehetőségére utaló kijelentést tett albániai látogatása során Victor Ponta román miniszterelnök - közölték a román lapok.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár