pénztárca kímélő megoldások
 
Klubrádió hírek  Vegyes hírek
 

2014. augusztus 29, péntek

19:18  Az iskola rendőre program hétfőtől folytatódik [38 perce]
  Szeptember elsejétől mintegy 2800 oktatási intézményben majdnem 2200 rendőrrel folytatódik „Az iskola rendőre program”, amely a kisiskolások biztonságos közlekedését segíti - mondta az országos rendőrfőkapitány-helyettes Sopronban, a program kezdetét jelző tanévnyitó ünnepségen.
18:11  Elégtételnek élte meg a Semmelweis díjat Czeizel Endre [1 óra 45 perce]
  Elégtételnek élte meg a Semmelweis díjat Czeizel Endre, erről maga a genetikus beszélt a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában.
18:08  Norvégia szankciókat kért Magyarország ellen [1 óra 48 perce]
  Norvégia szankciókat kért Magyarország ellen - az európai ügyekkel foglalkozó norvég miniszter erre szólítja fel az összes tagállamot – írja a hvg.hu.
17:26  Visszavonta az Alba Takarékszövetkezet működési engedélyét az MNB [2 óra 30 perce]
  A Magyar Nemzeti Bank (MNB) visszavonta az Alba Takarékszövetkezet működési engedélyét - közölte az MNB pénteken az MTI-vel.
17:18  Meghalt egy motoros Tiszakanyáron [2 óra 38 perce]
  Életét vesztette az a motoros, aki járművével egy személyautónak ütközött péntek délután a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tiszakanyáron - közölte honlapján a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság.
17:10  Miniszteri biztos lett Budai Gyula a KKM-ben [2 óra 46 perce]
  A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) miniszteri biztosa lett Budai Gyula, aki azokért a külgazdasági lépésekért felel majd, amelyek az oroszországi behozatali tilalomból fakadnak - jelentette be Szijjártó Péter parlamenti államtitkár pénteken Budapesten sajtótájékoztatón. Budai Gyula az előző Orbán-kormányban a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára volt, az új kormány felállása óta országgyűlési képviselőként tevékenykedik.
16:39  Brit terrorkészültség - Cameron: közvetlen fenyegetés az Iszlám Állam [3 óra 17 perce]
  Közvetlen fenyegetést jelent Nagy-Britannia nemzetbiztonságára az Iszlám Állam nevű, Irakban és Szíriában előretörő szélsőséges milícia brutalitása - ezzel indokolta pénteken David Cameron brit miniszterelnök a brit terrorkészültség szintjének emelését.
16:28  Augusztus 30. [3 óra 28 perce]
  Augusztus 30. Miből fog élni Budapest a következő ciklusban? Életmentő volt ugyan az adósságkonszolidáció az önkormányzatoknál, kérdés, nem halmozódnak-e fel újra a tartozások, miközben bevételeik egy részét elvették, hitelt pedig márt csak a csókosok kapnak. Az összemosás nagymestere. Orbán esete a menekültekkel a bevándorlókkal. Vasárnap újabb kilakoltatás jöhet Miskolcon. A Roma Sajtóközpont helyszíni riportja. A hét legfontosabb ügyei között Szakonyi Péter, Lampé Ágnes, Horváth Zoltán és Bolgár Györggyel kibeszélik, hogy kinek az akaratja, hogy Matolcsynéjé legyen Akarattya.
15:11  Látszatintézkedés a Várkert bazár felújítása - Együtt PM [4 óra 45 perce]
  Látszatintézkedésnek, értelmetlen presztízsberuházásnak tartja az Együtt-PM a budai Várkert Bazár felújítását, mert annak során szerintük nem a hosszú távú érdekeket és nem is a helyben lakók érdekeit vették figyelembe.
15:08  Orbán Viktor részt vesz az EU-csúcson [4 óra 48 perce]
  Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Brüsszelbe utazik, ahol részt vesz az Európai Unió állam- és kormányfőinek rendkívüli csúcstalálkozóján - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.
14:44  A NATO szolidáris Ukrajnával [5 óra 12 perce]
  Az orosz csapatok illegálisan lépték át Ukrajna keleti és délkeleti határát - ezt Anders Fogh Rasmussen mondta miután Brüsszelben ukrán kérésre, az Ukrajna elleni orosz katonai agresszió súlyos kiterjesztése miatt rendkívüli ülést tartott a NATO-Ukrajna Bizottság.
14:20  Elhalasztotta a döntést a CIB Ingatlanlízing Zrt. ügyében is a bíróság [5 óra 36 perce]
  Szeptember 12-ére halasztotta a bíróság a döntést a CIB Ingatlanlízing Zrt. magyar állam ellen indított devizahiteles perben a Fővárosi Törvényszék.
13:36  Újabb devizahiteles per bukott meg [6 óra 20 perce]
  Ezúttal az Alba Takarékszövetkezet magyar állam ellen indított devizahitelekkel kapcsolatos keresetét utasította el a Fővárosi Törvényszék kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében.
12:46  Nagyon rendes ez a Puytin, leszólt a szakadároknak akik hallgatnak rá [7 óra 10 perce]
  A kelet-ukrajnai Moszkva-barát szakadárok vezetői - eleget téve az orosz elnök kérésének - beleegyeztek abba, hogy humanitárius folyosót nyissanak, amelyen az általuk körbezárt ukrán katonák elhagyhatják a harcteret.
12:42  Ez itt a kérdés! - 08.29. [7 óra 14 perce]
  Az Egyesült Államok tankokat és katonákat készül kelet-európai hadgyakorlatokra vezényelni, hogy megnyugtassa az Ukrajna elleni orosz intervenció miatt aggódó szövetségeseit - jelentette ki Vanessa Hillman alezredes, a Pentagon szóvivője csütörtökön Washingtonban. Önök szerint ez megváltoztathatja Putyin politikáját? Ha véleményét szeretné megosztani velünk, hívja a 06 91-334 001-es telefonszámot. Az emelt díjas hívással a Klubrádiót is támogatja. A hívás díja 330 forint. Legutóbbi kérdésünk így szólt:Gyurcsány Ferenc írása, amely a tegnapi, szerdai Népszabadságban jelent meg, nagy vitát váltott ki a baloldalon, ebből idézünk:„a demokratikus pártok a jelenlegi választási rendszerben egymásra vannak ítélve. Együttműködés vagy politikai halál – ilyen egyszerű. 2018-ban is össze kell fognunk. Az optimális végcél világos: egységes Demokrata Pártot kellene létrehoznunk.” Ön szerint igaza van Gyurcsány Ferencnek abban, hogy a sok kicsi helyett egy egységes demokrata pártra lenne szükség? A válaszadók 95%-a igennel, 5 %-a nemmel szavazott.
12:10  Földrengés Görögországban [7 óra 46 perce]
  A Richter-skála szerinti 5,7 erejű földmozgás volt péntekre virradóra Görögország déli részén. Áldozatokról nem érkeztek hírek.
11:52  Meg kell mutatnia az EU-nak, hogy nem tűri az illiberális állam kiépítését - norvég miniszter [8 óra 4 perce]
  Az Európai Uniónak félreérthetetlenül meg kellene mutatnia, nem tűri egy illiberális állam kiépítését a határain belül - hívta fel a figyelmet a Vidar Helgesen norvég Európa-ügyi miniszter a Financial Timersban, melyet a Galamus idéz.
11:34  Minél több MSZP-t akar látni Falus programjában Tóbiás [8 óra 22 perce]
  Tóbiás József, az MSZP elnöke azt kérte Falus Ferenctől, a baloldali pártok közös főpolgármester-jelöltjétől, hogy saját választási programjába minél több elemet emeljen be a szocialisták programjából - közölte a szocialisták szóvivője.
11:18  Közpénzlopást és kreatív könyvelést akar Korózs tanítani? [8 óra 38 perce]
  Az MSZP szerint el kell távolítani a jegybankelnököt, aki kontroll nélkül szórja egy nélkülöző ország pénzét. Az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke kifogásolta, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) mintegy félmilliárd forintért megvásárolta a tiszaroffi kastélyszállót, több milliárd forintért a budapesti Eiffel Palace-t, valamint több mint kétszázmilliárd forintot adott saját alapítványainak közgazdászképzés céljára.
11:11  Találkozott Falus Tóbiással [8 óra 45 perce]
  Falus Ferenc, az ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltje tegnap elárulta, hogy aznap reggel találkozott Tóbiás Józseffel, az MSZP elnökével, akivel a kampányról, a programjáról, a közös politikai üzenetekről egyeztettek – olvasható a Népszavában.
11:04  Átverte az ügyfeleket az őssejtbank, 7 milliós bírság [8 óra 52 perce]
  Megtévesztette a fogyasztókat az őssejtbanki tevékenységét népszerűsítő hirdetéseivel a szlovákiai székhelyű Cord Blood Center s.r.o. és magyarországi fióktelepe, ezért a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hétmillió forint bírságot szabott ki a két cégre.
10:19  Kitört a Bardarbunga [9 óra 37 perce]
  Eddig csak füstölgött és morgott, ma hajnalra kitört a Bardarbunga vulkán Izlandon. Láva ömlik egy hasadékból. Lakott települést nem veszélyeztet, de a légi közlekedés számára a legmagasabb szintű riasztást adták ki. Ez jelenleg azt jelenti, hogy Izland északkeleti és középső része felett megtiltották a repülést 5,5 kilométeres magasságig. Négy éve egy másik izlandi tűzhányó kitörése egyhetes káoszt okozott az európai légi közlekedésben. Akkor több mint 100 ezer járatot kellett törölni.
10:18  Egymilliárdos bírságot szabott ki az MNB [9 óra 38 perce]
  Több ezer befektetőt tévesztett meg a Fortress Holdings LLC és egy természetes személy, ezért a Magyar Nemzeti Bank (MNB) összesen 1 milliárd 251 millió forintos piacfelügyeleti bírságot szabott ki rájuk, valamint az ehhez kapcsolódóan engedély nélkül közvetítői tevékenységet végző két cégre, és több büntetőeljárást is kezdeményezett az ügyben.
10:07  Három millióan menekültek el Szíriából [9 óra 49 perce]
  Több mint 3 millió ember menekült el Szíriából az országban több éve zajló háború miatt- közölte az ENSZ szakosított szervezete. A Legtöbben, több mint 1 millióan Libanonban találtak átmeneti biztonságot, de 800 ezernél is több embert fogadott be Törökország, 600 ezernél többet pedig Jordánia. A három éve zajló polgárháborúnak már 190 ezer halálos áldozata van és 6 és fél millióan kényszerültek elhagyni otthonukat – adta hírül a BBC.
09:37  Most mutassa meg Orbán, hogy ő Európa erős embere - Együtt [10 óra 19 perce]
  Az Együtt-PM Szövetség felszólítja Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy függessze fel a paksi bővítés előkészítését mindaddig, amíg orosz csapatok tartózkodnak Ukrajnában. A pártszövetség követeli továbbá a magyar kormánytól, hogy adjon tájékoztatást az ukrajnai magyar kisebbség helyzetéről, mind a nyilvánosság, mind a parlamenti szakbizottságok számára.
09:18  Ostromolja a 316-os szintet a forint/euró árfolyam [10 óra 38 perce]
  Többéves mélypontja közelében maradt a forint a főbb valutákkal szemben. Az euróért reggel ismét 316, a svájci frankért 262, a dollárért 240 forintot kell adni középárfolyamon a bankközi kereskedelemben. A hazai fizetőeszköz gyengülésében fontos szerepet játszik az ukrajnai válság, de a forint kiugró mértékben veszített erejéből a régiós devizák közül.
09:05  Oroszországot hibáztatja Merkel És Obama [10 óra 51 perce]
  Washington és Berlin szerint is Oroszország felelős a kelet-ukrajnai erőszakért. Erre a következtetésre jutott esti telefon beszélgetésében az amerikai elnök és Angela Merkel német kancellár.
09:02  Mariupol közelében az oroszok [10 óra 54 perce]
  Az Azovi-tenger partján fekvő Mariupol közelében vannak már az orosz harckocsik - jelentette reggel az ukrán média.
08:33  Megint a bulinegyedben razziáznak a rendőrök [11 óra 23 perce]
  Azért nem csak ott, hanem az V., VI., VII. kerületek mellet a IV., VIII., IX., X., XIII., XV., XIX.kerületekben is. A rendőrségi honlap szerint a szombat 0 órakor kezdődő 24 órás fokozott ellenőrzés célja a közrend, a közbiztonság fenntartása, a jogellenes cselekmények elkövetésének megelőzése, megakadályozása, az elkövetett szabálysértések, bűncselekmények felderítése.
08:00  Teljes gőzzel megy Paks kettes blokkja [11 óra 56 perce]
  A paksi atomerőmű kettes blokkján néhány óra alatt elvégezték a szükséges javítási munkát, a reaktor 18 óra 27 perctől ismét 100 százalékos teljesítményen üzemel - olvasható a társaság honlapján.
07:53  Könnyeb megfázhat a csípős reggeleken [12 óra 3 perce]
  Pénteken frontmentes, kellemes időre számíthatunk, sem rendkívüli hőségre, sem fülledtségre nem kell készülnie. Reggel viszont sokfelé hűvös, a völgyekben helyenként kifejezetten hideg az idő, könnyű megfázni.
07:51  Megpróbál kiengesztelni minket a nyár [12 óra 5 perce]
  Péntek délelőtt a napos, derült időben gyorsan melegszik a levegő, felhő csak néhol jelenik meg az égen. Csapadékra nem számíthatunk. Délután többnyire derült lesz az ég, nagyon kellemes időre számíthatunk. A délután második felében északnyugat felől növekedni kezd a felhőzet, de csapadék sehol sem lesz. A déli szél a Kisalföldön átmenetileg megélénkülhet, máshol mérsékelt, gyenge marad a változó irányú légmozgás. A legmelegebb órákban 22, 27 fok közötti csúcshőmérséklet várható.
07:37  Minden ötödik magyar feketén dolgozik - külföldi lapszemle [12 óra 19 perce]
  Kelet- és Közép-Európa messze uralja a feketemunkáról készült európai statisztikákat. A be nem jelentett munkák arányáról a holland emberi erőforrás tanácsadó cég, a Randstad készített felmérést, és azt találta, hogy a listát Bulgária vezeti, ahol az adóhatóság tudta nélkül jön létre a GDP csaknem egyharmada.

2014. augusztus 28, csütörtök

19:33  Augusztus 29. [1 napja]
  Augusztus 29. Nap témája: Hétfőn kezdődik az iskola, újra könyöröghetünk a gyerekeknek, hogy keljenek fel, miközben alváskutatók bebizonyították, hogy akár plusz fél óra alvással, nőne a gyerekek teljesítőképessége Európa számos országában fél9-kor, vagy 9-kor kezdik az iskolát, ön örülne, ha nálunk is később kezdődne a tanítás? Holnap reggel Pikó András és Dési János várják önöket.
19:32  Navracsics finomkodik, a lengyelek leordítják az oroszok haját [1 napja]
  Ha beigazolódnak azok a hírek, hogy orosz reguláris csapatok behatoltak Ukrajna területére, azt a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a válság súlyos eszkalációjának tekinti. A tárca hangsúlyozza azt is, hogy a konfliktust csak politikai úton lehet rendezni. Közben a lengyel külügyminiszter agressziónak nevezte az orosz haderő ukrajnai benyomulását, és tetteket sürget. Az olasz kormányfő pedig fel is hívta Vlagyimir Putyint és súlyos következményeket helyezett kilátásba.
19:14  Ezek után biztos, hogy nem lesz Paks, és nem lesz Déli Áramlat - Székely [1 napja]
  Biztos, hogy nem lesz Paks, és nem lesz Déli Áramlat – kommentált a jelentette ki a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában a volt moszkvai nagykövet annak kapcsán, hogy Rubicont Oroszország ma átlépte és megszállta Ukrajnát. Székely Árpád azt is elmondta, a mai nappal világossá vált, hogy Ukrajna nem fog Kelet felé orientálódni és csatlakozni az eurázsiai szövetséghez, a vámunióhoz, ez az opció mára megszűnt.
18:48  Elszálltak az ukrán és az orosz csődbiztosítási díjak [1 napja]
  Meredek emelkedéssel reagált Londonban az ukrán és az orosz államcsőd ellen kínált fedezeti ügyletek díjszabása az ukrajnai harci cselekmények eszkalálódására.
17:43  Megbukott a kormány ösztöndíjprogramja [1 napja]
  Több mint egy évvel az után, hogy a keleti nyitás jegyében a kormányrendeletet hozott külföldi diákok magyarországi támogatásáról, el is indul a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram. Csakhogy a tanévenként tervezett mintegy kétezer helyett mindössze 67 külföldi hallgató kezdi meg tanulmányait a hazai főiskolákon és egyetemeken – tudta meg a Világgazdaság.
17:34  Augusztus 29. [1 napja]
  Augusztus 29. Az Eurozóna mai adásának vendége Balázs Péter volt uniós biztos, volt külügyminiszter. A műsorban többek között szó lesz az arról, hogy megindult az orosz invázió Ukrajnában és hogy mit tehet ebben az esetben az Európai Unió a szankciók árnyékában. Szó lesz még Orbán Viktor legutóbbi beszédeiről és azok utóéletéről és természetesen sok más fontos kérdésről is. Tartsanak velünk délután 1 és 2 között.
17:34  Újabb világcsúcsot úszott Hosszú [1 napja]
  Hosszú Katinka újabb világcsúcsot ért el az úszók dohai rövidpályás világkupaversenyén, ezúttal 400 méter vegyesen faragott a saját korábbi rekordjából.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc