pénztárca kímélő megoldások
 
Klubrádió hírek  Vegyes hírek
 

2017. február 27, hétfő

10:06  Meghalt Berek Katalin [-1 óra 24 perce]
  Életének 87. évében, hosszan tartó betegség után elhunyt Berek Katalin érdemes és kiváló művész, a nemzet színésze - tudatta a család.
10:04  Február 28. [-1 óra 26 perce]
  Február 28. Bemutatjuk Kollár Klemencz László Rengeteg című albumát, ami a Fonónál jelent meg és Telefoninterjút hallhatnak Koncz Zsuzsával, aki már készül a márc 11-i aréna koncertjére
09:54  Február 28. [-1 óra 36 perce]
  Február 28. Jaj Szűzanyánk, megölték az olimpiai álmot, mostantól tíz évig nem alszunk egyáltalán! De hogyan jutott el a magyar jobboldal odáig, hogy már semmiféle kultúrában nem tud gondolkodni, csak élsportban? Csámcsogjuk végig a völkisch komplexusukat, meg a Julianus baráttól a barackfáig vezető részeg botladozást, aminek a végén csak a Fradika maradt. Vendég: Csunderlik Péter történész
09:23  Nem közösködik az MSZP-vel az Együtt [7 perce]
  Nyílt levelet írt az MSZP elnöknek és miniszterelnök-jelöltjének az Együtt elnöke egy múlt csütörtöki Dunakeszin történt incidens miatt és ebben közli velük, hogy az Együtt nem tervezi, hogy közös listát állít a szocialistákkal. Ezt Juhász Péter azzal indokolja, hogy az MSZP nem képes tagjai sorából kivetni azokat a személyeket, akik a megújulás akadályai, és ilyen módon a szervezet egésze nem képes a megújulásra.
08:37  Február 27. [53 perce]
  Február 27. Momentumnyi lesz-e a Momentum? Oross Dániel, politológus, az MTA TK Politikatudományi Intézetének tudományos segédmunkatársa Keszthelyi András politikai elemző, telefonon: Cseh Katka, a Momentum területi koordinátora
08:23  Óriási jövedelmi szakadék tátong a főváros és a vidék között [1 óra 7 perce]
  A gazdasági fellendülésnek és a munkaerőhiánynak köszönhetően - kevés kivételtől eltekintve - a versenypiaci fizetések emelkedése a legtöbb megyében lendületet vett, ám van ahol ez sovány vigasz, hiszen jelentős lemaradást kell még behozni. Adler Judit, a GKI Gazdaságkutató kutatásvezetője a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában azt mondta, a munkaerőpiacon kialakult feszültség többtényezős. Mint mondta, szerepe van a bérnek, de annak is, hogy demográfiai okokból 2010-2015 között csökkent a munkavállalási korú népesség 200 ezer fővel és még legalább ennyivel fog az évtized végéig. Ez is differenciáltan szűkül területei szempontból, emellett a nemzetközi elszívó hatás is szerepet játszik és a közfoglalkoztatás is befolyásolja a béreket.
07:59  Ingyen nyelvvizsgát és KRESZ-vizsgát dob be a kormány a diákoknak [1 óra 31 perce]
  Jövőre ingyenes lehet az első középfokú nyelvvizsga - írta a Magyar Idők minisztériumi forrásra hivatkozva. A cikk szerint a KRESZ-vizsgát is ingyenessé teszi a kormány a diákok számára.
07:51  Bilden menekül a Trumptól [1 óra 39 perce]
  Visszalépett az amerikai haditengerészeti miniszteri poszt jelöltje, Philip Bilden.
07:33  Jó nagy blama az Oscar gála csúcspontján [1 óra 57 perce]
  A Holdfény című dráma kapta a legjobb filmnek járó díjat a 89. Oscar-gálán, a legfontosabb kategóriában azonban először tévedésből a Kaliforniai álom című musicalt hirdették ki győztesnek.
07:30  Újra nekifut az ellenzék az ügynöklistáknak [2 óra 0 perce]
  Ismét az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalát követeli több ellenzéki párt is. A rendszerváltás óta nincsenek hiteles adatok arról, kik voltak besúgók, akik jelentettek a Kádár - rendszer állambiztonsági szolgálatának. Az újonnan a politikai palettára lépett Momentum Mozgalom azért akar foglalkozni ezzel, mert leügynöközte őket Orbán Viktor, az LMP pedig 14. alkalommal is be akarja nyújtani az erről szóló törvényjavaslatot. A Fideszben sincsen teljes egység a kérdésben. Árpási Bence összeállítása.
07:30  Újra nekifut az ellenzék az ügynöklistáknak [2 óra 0 perce]
  Ismét az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalát követeli több ellenzéki párt is. A rendszerváltás óta nincsenek hiteles adatok arról, kik voltak besúgók, akik jelentettek a Kádár - rendszer állambiztonsági szolgálatának. Az újonnan a politikai palettára lépett Momentum Mozgalom azért akar foglalkozni ezzel, mert leügynöközte őket Orbán Viktor, az LMP pedig 14. alkalommal is be akarja nyújtani az erről szóló törvényjavaslatot. A Fideszben sincsen teljes egység a kérdésben. Árpási Bence összeállítása.
07:17  Mindenhol kisüt a nap [2 óra 13 perce]
  Ma délelőtt változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütésre szinte mindenütt készülhetünk. Csapadék nem várható. Délután délnyugat felől többfelé megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, hosszabb napos időszakokra főleg északkeleten lehet számítani. Csapadék nem valószínű. Nyugaton többfelé megélénkül a déli, délkeleti szél, máshol többnyire gyenge marad a légmozgás. A legmelegebb órákban 8, 13 fok közé emelkedik a hőmérő higanyszála.
07:09  Magyarország lesz ma a téma az EP állampolgárjogi bizottságában [2 óra 21 perce]
  Donald Trumpnak a stratégiai kezdeményezések munkacsoportjában államtitkár-helyettesi posztot kapott a magyar származású Gorka Sebestyén, akinek múltja a hétvégén állandó téma volt számos amerikai lapban és portálon. A Business Insider kiemeli, hogy fontosságát tekintve a nemzetbiztonsági tanáccsal párhuzamosan létrehozott új csoportban helyet kapott egy olyan szakértő, aki különösen szélsőséges nézeteket vall az iszlámról és Amerika nemzetbiztonságáról.
06:14  Újabb magyar film kapot Oscar-díjat! [3 óra 16 perce]
  Deák Kristóf rendező és Udvardy Anna producer kapta a Mindenki című alkotásért a legjobb rövidfilmnek járó díjat a 89. Oscar-gálán helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben.

2017. február 26, vasárnap

20:49  Cáfolja a volt CIA-főnök, hogy ő szivárogtatott volna [12 óra 41 perce]
  Cáfolta a Központi Hírszerző Ügynökség volt igazgatója, hogy ő szivárogtatott volna ki információkat a sajtónak Michael Flynn volt nemzetbiztonsági főtanácsadó kapcsolatairól orosz tisztségviselőkkel.
18:03  Február 27. [15 óra 27 perce]
  Február 27. A nap témája a hétfői Reggeli gyorsban: Felvetődött, hogy a Momentum nekimegy az ügynöklisták nyilvánosságra-hozatalának, az LMP pedig sokadszorra próbálna törvényt módosíttatni ezért. Mikor derülhet ki, kik voltak a kommunizmus ügynökei? Szénási Sándor ébreszt hatkor, kilencre Németország-szakértőt várunk, a reggeli személy Hegedűs Dániel politológus, történész lesz.
17:39  Kolozsvári bántalmazott fiatalok - a rendőrség szerint nem volt etnikai színezete a konfliktusnak [15 óra 51 perce]
  A román rendőrség szerint nem volt etnikai színezete annak a szombat hajnali kolozsvári utcai verekedésnek, amelynek során fegyverrel ütöttek fejbe egy székelyföldi fiatalt.
15:47  Többezres tüntetést tartottak Moszkvában a Nyemcov-gyilkosság évfordulóján [17 óra 43 perce]
  Több ezren vettek részt Moszkvában azon a felvonuláson, amelyet Borisz Nyemcov orosz ellenzéki politikus meggyilkolásának második évfordulója alkalmából rendeztek.
15:27  Heidelbergi gázoló: Továbbra sem tudni, miért hajtott a járókelők közé [18 óra 3 perce]
  Továbbra sem tudni, hogy miért hajtott járókelők közé egy autós a németországi Heidelbergben. A tömeges gázolás elkövetője a helyi rendőrség tájékoztatása szerint nincs kihallgatható állapotban.
14:55  Megérkezett a Gemencbe az első fekete gólya [18 óra 35 perce]
  Megérkezett az első fekete gólya a gemenci erdőbe, a fokozottan védett faj GPS-jeladóval ellátott példányát webkamerán át is figyelemmel lehet követni - közölte a gemenci erdőgazdaság.
12:15  Meghalt egy munkás egy budapesti építkezésen [21 óra 15 perce]
  A 41 éves férfi egy családi háznál dolgozott.
10:17  Sokan meghaltak Romániában kanyarójárvány miatt [23 óra 13 perce]
  Már 16 halálos áldozata van Romániában annak a kanyarójárványnak, amely elsősorban az ország nyugati, délnyugati megyéiben terjed - közölte vasárnap a Digi24 hírtelevízió.
07:25  Egyre népszerűbb e-napló rendszer - Rétvári [1 napja]
  Rétvári Bence Emmi-államtitkár szerint egyre népszerűbb e-napló rendszer az iskolákban, a 2016/2017-es tanévben már 1099 intézmény állt az elektronikus rendszerre, 35 százalékkal több, mint egy évvel korábban.
06:35  Tömegbe hajtott egy teherautós New Orleansban [1 napja]
  Felvonulást néző tömegbe hajtott egy teherautót vezető férfi szombaton este New Orleansban, legalább 28 embert elgázolt.

2017. február 25, szombat

15:51  Liberálisok: támogatjuk az LMP népszavazási kezdeményezését! [1 napja]
  A Liberálisok üdvözlik és támogatják az LMP népszavazási kezdeményezését a paksi atomerőmű bővítésének megakadályozásáról - áll a párt közleményében.
13:38  LMP: csak a népszavazás állíthatja le a paksi pénzszórást [1 napja]
  A kormány csak a tegnapi napon két nagyon komoly indokot adott arra, hogy miért népszavazáson kell dönteni a paksi beruházásról - áll a párt közleményében.
13:34  Tuzson: még nincs döntés a felszabadult olimpiai fejlesztési forrásokról [1 napja]
  Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint még nem született döntés az olimpiai pályázattól való visszalépés után felszabadult pénzekről.
13:33  Szigetvári: strómanok helyett a várólisták megszüntetésére költse a milliárdokat a Fidesz [1 napja]
  Szigetvári Viktor, az Együtt Országos Politikai Tanácsának elnöke szerint azzal, hogy Mészáros Lőrinchez köthető cégek építhetik a 190 milliárd forintért épülő Puskás Ferenc Stadiont, ismét a milliárdos gázszerelő gazdájának, Orbán Viktornak a vagyona fog gyarapodni.
13:29  DK: Orbán a budapestieket bünteti az olimpia elmaradása miatt [1 napja]
  A DK szerint Orbán Viktor a budapestieket bünteti az olimpia elmaradása miatt. Gy. Németh Erzsébet, fővárosi önkormányzati képviselő, a párt közleményében azt írja, Orbán Viktor elveszi a fővárosi fejlesztési pénzeket, és az ok egyértelmű: a budapestiek nem akartak olimpiát.
12:37  -Legalább 42-en meghaltak egy összehangolt öngyilkos merényletben, Szíriában [1 napja]
  Legalább 42-en meghaltak a szíriai kormányerők ellenőrzése alatt álló Homsz városban az állambiztonsági és a katonai hírszerzési hivatal ellen elkövetett, összehangolt öngyilkos merényletekben és lőfegyveres támadásokban. Az áldozatok valamennyien biztonsági tisztségviselők - jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja nevű aktivistahálózat és a szíriai állami tévé.
09:49  Újratárgyalná az ügyészség a moszkvai nagykövetség eladásának ügyét [1 napja]
  Újraindulhat a moszkvai magyar kereskedelmi kirendeltség eladásának ügye a Fővárosi Ítélőtáblán március 17-én, miután a vádhatóság indítványozta az elsőfokú ítélet megsemmisítését, és a megismételt tárgyalást - olvasható a Magyar Időkben.
09:47  Nyomoz a NAV Mikola István ügyében [1 napja]
  Költségvetési csalás gyanúja miatt nyomozást rendelt el a IX. kerületi ügyészség Mikola István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára ügyében – írja a Magyar Nemzet.
09:44  Lázár János szerint a legnagyobb hazai munkaerő-tartalék az államban van [1 napja]
  Budapestnek nem kellett az olimpiára az ezer milliárd forint fejlesztési forrás, így abból a vidék fejleszthető – ezt Lázár János mondta Debrecenben a Hajdú-Bihar megyei ipari kamara előtt.
07:17  Bajba kerülhet a francia elnökjelölt – eljárás indult ellene [2 napja]
  Megindította az eljárást a francia ügyészség Francois Fillonnal szemben.

2017. február 24, péntek

19:21  Megrendezik a vasárnapi helyi népszavazást Algyőn [2 napja]
  Megrendezik egy vegyi üzem tervezett építéséről vasárnapra meghirdetett helyi népszavazást Algyőn - közölte Kovács László, az önkormányzat sajtóreferense az MTI érdeklődésére pénteken.
18:40  Eltemették Katona Kálmánt [2 napja]
  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 69. évében, február 5-én otthonában elhunyt Katona Kálmán volt közlekedési miniszter. Utolsó útjára február 24-én, a budapesti Fiumei úti Nemzeti Sírkertben kísérték a gyászolók.
18:07  Egymillió szavazó leváltaná a Fideszt - Závech Research [2 napja]
  Egymillió, a bizonytalanokhoz sorolható szavazó szeretné, ha 2018-ban valaki leváltaná a Fideszt A Závech Research február közepén készült adatfelvétele szerint magabiztosan vezet a Fidesz, a népszerűségi rangsor második helyéért folytatott küzdelemben pedig az MSZP egy hajszállal előzi a Jobbikot.
17:57  Megerősítette a magyar adósosztályzatokat a Standard & Poors [2 napja]
  Megerősítette változatlan stabil kilátással Magyarország "BBB mínusz/A-3" szintű, befektetési ajánlású államadós-besorolását pénteken a Standard & Poors.
17:16  Ügyészség: nem baráti tűzben halt meg Pálvölgyi Péter [2 napja]
  Az igazságügyi fegyverszakértői vélemény szerint a bőnyi rendőrgyilkosság során a sértettet a gyanúsított által használt gépkarabélyból leadott lövés találta el, és beazonosították a lövedéket is - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője pénteken az MTI érdeklődésére.
16:55  Jövő héten dönthet az olimpiai pályázatról a Fővárosi Közgyűlés [2 napja]
  Jövő hét elején dönthet a Fővárosi Közgyűlés az olimpiai pályázat visszavonásáról - mondta el a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában a főpolgármester.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc