pénztárca kímélő megoldások
 
Klubrádió hírek  Vegyes hírek
 

2014. október 24, péntek

16:24  Csalódást okozott a kormány - amerikai ügyviviő [48 perce]
  Az Egyesült Államok szívesen együttműködik Magyarországgal a korrupció visszaszorításában - mondta André Goodfriend, a budapesti amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője.
14:53  Amerika azt enged be, akit akar - Orbán [2 óra 19 perce]
  Az Amerikai Egyesült Államok döntése, hogy kiket enged be az országba, azt Magyarország csak tudomásul veheti - közölte Orbán Viktor Brüsszelben.
13:51  Vonja vissza a net-adó ötletét a kormány - MSZP [3 óra 21 perce]
  Az MSZP arra szólítja fel a kormányt, vonja vissza az internetadó bevezetéséről szóló javaslatát, ne is terjessze az Országgyűlés elé. Tóbiás József, a párt elnök-frakcióvezetője azt hangoztatta, hogy a kormány nem adóztathatja meg a jövőt, a szabadságot és a tudást.
11:24  A temékdíjbevételből automatikusan kapjanak pénzt a környezetvédők! - LMP [5 óra 48 perce]
  Az LMP szerint biztosítani kell a környezetvédő civilek számára a működésükhöz szükséges, automatikusan járó forrásokat.
10:09  Mossák az Árpád hidat a hétvégén [7 óra 3 perce]
  Mossák az Árpád hidat a hétvégén, emiatt ma és vasárnap is részleges sávlezárásra kell számítani.
09:18  Kigyulladt egy autóbusz az M7-esen [7 óra 54 perce]
  Kigyulladt egy autóbusz az M7-es autópályán péntek reggel Siófok és Zamárdi között a Nagykanizsa felé vezető oldalon, az utasok közül senki nem sérült meg - tájékoztatta a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.
08:53  Emelkedett a forint árfolyama [8 óra 19 perce]
  Minimálisan emelkedett a forint árfolyama a főbb devizákhoz képest péntek reggelre a bankközi piacon a csütörtök esti jegyzésekhez képest.
07:44  Bent kell-e maradnia Magyarországnak az unióban? - külföldi lapok [9 óra 28 perce]
  „Bent kell-e maradnia Magyarországnak az unióban?” címmel közöl kommentárt a Le Monde című francia lap. Az elemzés Navracsics Tibornak címezve a kérdést, azzal indít, hogy csinálhatja-e valaki Brüsszelben az ellenkezőjét mindannak, amit eddig Budapesten művelt?
07:16  Az országot elhagyók és az otthon maradottak egy nemzetet alkotnak - Darák Péter [9 óra 56 perce]
  Mindazok, akik elhagyták Magyarországot, jórészt az 1956-os forradalom leverését követően, és mindazok, akik otthon maradtak, továbbra is egy nemzetet alkotnak - idézte Mindszenty József bíborost Darák Péter, a Kúria elnöke a washingtoni magyar nagykövetségen az 1956-os forradalom évfordulója alkalmából csütörtökön rendezett ünnepi fogadáson.
06:42  Újabb riasztást adott ki az OMSZ [10 óra 30 perce]
  Többfelé lehet eső, csak délutántól csökken a csapadék kialakulásának esélye. Az északi, északkeleti szél kezdetben nyugaton és északkeleten erős, illetve viharos lesz, majd estére jelentősen mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet napközben 6 és 11, késő este 3 és 8 fok között valószínű.
06:38  Áll a vonatforgalom a békéscsabai vonalon Kétpó és Mezőtúr között [10 óra 34 perce]
  Áll a vonatforgalom a békéscsabai vonalon Kétpó és Mezőtúr között, mivel hajnalban egy tehervonat áramszedője eltört és leszakította a felsővezetéket. A Mávinform közölte, a Budapest-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vasútvonalon a másik vágányon is közlekedett egy tehervonat, de a leszakadt felsővezeték előtt meg tudott állni.
06:16  Kisebb földrengés volt Keszthely közelében [10 óra 56 perce]
  Kisebb, alig érezhető földrengés volt Zala megyében Keszthely közelében. A Kövesligethy Szeizmológiai Obszervatórium mérései szerint a rengés erőssége a Richter-skála szerinti 1,9-es volt. Károkról, sérülésekről nem érkezett jelentés.
06:13  EU-csúcs - Megállapodás született a klíma- és energiastratégiáról [10 óra 59 perce]
  Megállapodásra jutottak péntek hajnalba nyúló megbeszéléseiken az Európai Unió állam-, illetve kormányfői a közösség 2030-ig szóló klíma- és energiastratégiájáról - jelentette be a csúcstalálkozó első napjának végeztével Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke.

2014. október 23, csütörtök

17:27  Foglaljuk vissza a politikát - tüntetés a Blahán [23 óra 45 perce]
  Tömve van a Blaha Lujza téren, ahol a Human platform meghívására gyűltek össze az emberek a "Tedd magad szabaddá!" elnevezésű rendezvényen.
16:46  Megállítottak egy vonatot a határon, balhéztak az utasok [1 napja]
  Mintegy másfél órát állt egy Railjet a magyar-osztrák határon Hegyeshalomnál, a Bécsbe tartó vonat addig nem indulhatott tovább, amíg a helyjeggyel nem rendelkező utasokat le nem szálltak róla - közölte a MÁV-Start Zrt..
16:35  Klíma-és energiacsúcs kezdődött Brüsszelben [1 napja]
  Kétnapos csúcstalálkozón beszélik meg az unió vezetői Brüsszelben a legégetőbb problémákat: így az ebola terjedését, az ukrán helyzetet, de a legfontosabb napirend pont a klíma- és energiapolitika.
15:32  Elhajtotta a baloldalt Barabás Ricsi [1 napja]
  Október 23. sokak számára "kötelező körré" vált, amelyet "le kell tudni". Az idei választások lezárulta viszont lehetővé teszi, hogy ne az "aktuális, ki kivel fog össze című bábjátékra összpontosítsunk", hanem arra, amiről az ünnep szól - fogalmazott az Együtt-PM Bem szobornál tartott megemlékezésén Barabás Richárd.
15:14  Veszélyesnek tartja az internetadót Brüsszel [1 napja]
  Veszélyesnek tartja az internetadó bevezetését az Európai Bizottság illetékes biztosa – derül ki a Financial Times cikkéből, melyet a napi.hu idéz. Az üzleti lap szerint az új adó illik a budapesti kormány unortodox lépéseinek sorába. Magyarország a világ első olyan adójának bevezetésére készül, amelyet az internet használata után vetnének ki - tudósítja az üzleti világot a legújabb hazai kezdeményezésről a Financial Times (FT). Ez a legújabb példája annak az unortodox gazdaságpolitikának, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök és pártja, az országban egyre dominánsabb szerepet játszó Fidesz követett az elmúlt években.
14:52  Csaknem ezermilliárdnyi adót nem képes beszedni a magyar állam [1 napja]
  A 2012-es adatok alapján az Európai Unió tagállamai a beszedhető forgalmi adó mintegy hatodától, több mint 177 milliárd euró költségvetési bevételtől estek el a közterhek be nem fizetése vagy nem megfelelő behajtása miatt - derül ki az Európai Bizottság által közzétett tanulmányból. Eszerint az unióban Hollandia, Finnország és Luxemburg szedi be leghatékonyabban az áfát, a legkevésbé hatékony Románia. Magyarország 2012-ben 900 milliárd forinttól, a teljes beszedhető forgalmi adó 25 százalékától esett el.
14:24  Október 25. [1 napja]
  Október 25. 9.00 A környezeti tényezők mellett a genetikának és az életmódnak is szerepe lehet a koszorúér-betegségek és így a szívinfarktus kialakulásában. Egyedülálló kutatás első fázisa zárult le a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján 110 egy- és kétpetéjű ikerpár bevonásával. Vendégünk Dr. Maurovich-Horvat Pál kardiológus. 9.30 Minek örült a legjobban Gombóc Artúr? A csokoládénak! A világon mindennél jobban szerette a csokoládét. Vida Péter az egyik főszereplője a Játékszínen nemrégiben bemutatott Gombóc Artúr, a nagy utazó című mesejátéknak. 10.00 Liszt díjas., ötszörös eMerton, kétszeres nívódíjas és Szabó Gábor jazz életműdíjas szaxofonművész, Csepregi Gyula egy ideje súlyos betegséggel küzd, de ez egyáltalán nm akadályozza abban, hogy amikor csak ereje engedi, koncertezzen. Most születésnapján köszöntjük. 10.30 Szerb Antal 1935-ben találkozott a Marslakóval, aki a Bristolban szállt meg, s miután lekefélte ruhájáról a csillagok porát, telefonált az írónak, hogy megbeszélésük értelmében nézzenek körül együtt Budapesten. Szerb Antal gondos házigazdaként végigkalauzolta vendégét a városon, de hogy mit is láttak ők ketten, azt mindezidáig csak az író útikalauzából sejthettük. Szalóczy Pál előadásában most megismerhetjük a látnivalókat. 11.00 Az Amerikai Magyar Intézet vezetője Romsics Gergely, akit természetesen nem csak az ottani tervekről, a magyar kultúra ismertségéről kérdezzük, hanem a napokban nagy vihart kavart diplomáciai bonyodalmakról is. 11.30 Elmúlás – rombolás – újjáteremtett valóságÂ… Ezeket az egyetemes felvetéseket fordítja le Mészáros Máté táncos, koreográfus a testre. Könyörtelen lemeztelenedés és szétforgácsolódás, hogy csak a lényeg maradjon.
13:34  Orbán Viktortól holnap lehet kérdezni [1 napja]
  Brüsszelbe érkezett Orbán Viktor, az Európai Tanács kétnapos csúcstalálkozójára.
12:59  A NAV-vezetők menesztését követeli az Együtt, a DK tüntetést szervez [1 napja]
  Az Együtt-PM Szövetség szerint a beutazási botrányban érintett NAV-vezetők szégyent hoztak Magyarországra és aláásták a közbizalmat, azonnal le kell mondaniuk. A Demokratikus Koalíció pedig azt követeli, hogy indítsanak az ügyben vizsgálatot. Közben pedig tüntetést szerveznek a NAV székháza elé.
12:47  Ezt nem nevezném jelentésnek - Móra Veronika [1 napja]
  Az Ökotárs Alapítvány igazgatója szerint lehetetlen érdemben reagálni a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) által készített jelentésben szerepelő "tényekkel alá nem támasztott" vádakra. Móra Veronika szerint, ha úgy találták, hogy szabálytalanságok történtek, akkor le kellett volna írni: ki, mit követett el milyen összegben.
12:06  A katasztrofális eredmények miatt mond le a Tesco elnöke [1 napja]
  Bejelentette távozását Sir Richard Broadbent, a Tesco elnöke, miután a cég eredménye több mint 90 százalékkal zuhant és a néhány hete kiderült, hatalmas mértékű előzetes eredménykalkulációs hiba is nagyobbnak bizonyult az eddig becsültnél.
12:03  Figyelmeztetés az ország kétharmadára [1 napja]
  Tizenhárom megyére adtak ki figyelmeztetést a várható viharos szél, illetve a jelentős mennyiségű csapadék veszélye miatt.
11:51  Letiltotta a rendőrség a Szolidaritás demonstrációját [1 napja]
  Nem engedélyezi a rendőrség a Magyar Szolidaritási Mozgalomnak, hogy megtartsa demonstrációját, melyet mára terveztek. A kérelmet érdemi vizsgálat nélkül elutasították.
11:43  A USA Today-nek panaszkodott Szijjártó [1 napja]
  A magyar külügyminiszter megismételte, hogy kormánya kész kivizsgálni az Egyesült Államok által felvetett korrupciós vádakat, de újból csak arra panaszkodott, hogy az amerikai diplomaták nem adják ki, pontosan milyen bizonyítékok alapján tagadják meg a beutazást több kormányhivatalnok ellen.
10:25  A magyarokat soha nem tiporhatták el - Varga Mihály [1 napja]
  Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint a magyarok mindig is tudták, hogy ha időről időre katonai túlerővel el is csendesíthették, terrorral elnémíthatták az országukat, végleg nem tiporhatták el.
09:29  Tedd magad szabaddá - tüntetés délután a fővárosban [1 napja]
  Október 23-án délután 4 órára tüntetést szervez a Blaha Lujza térre "Tedd magad szabaddá!" címmel a Humán Platform.
08:59  A titkosszolgálatok sem ússzák meg a kitiltási botrányt [1 napja]
  A hazai titkosszolgálatok működésére is hatással lesz az, hogy Budapest és Washington kapcsolata mélypontra jutott, ráadásul a lehető legrosszabbkor, a térségben most rendkívül aktív az orosz titkosszolgálat - állítják az Indexnek a szolgálatok működésére rálátó források.
08:50  Megemlékezések, forgalomkorlátozások, esős idő [1 napja]
  A nemzeti lobogó ünnepélyes felvonásával folytatódik ma az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából szervezett programsorozat.
08:14  Orbán túl messzire megy - nemzetközi lapszemle [1 napja]
  Bőségesen beszámolnak a nemzetközi napilapok a Magyarországon történő eseményekről. Az internetadó nemcsak hazánkban váltott ki felháborodást,k a cikkek elemzői szerint is egyedülálló lépés, hogy a világon elsőként az internet használata alapján vessen ki adót egy ország kormánya. Téma még természetesen a Kehi vizsgálat is, a magyar amerikai kapcsolatok és a romák Svájcba utazása is.
07:15  Kapcsolatba hozták az Iszlám Állammal az ottawai lövöldözőt [1 napja]
  A kanadai hatóságok tájékoztatása szerint egy kanadai születésű férfi, Michael Zehaf-Bibeau volt a szerdai ottawai lövöldözés parlamentben lelőtt gyanúsítottja.
06:46  Behatolt egy férfi a Fehér Házba [1 napja]
  Őrkutyák fogtak el egy férfit, aki szerda este átmászott a Fehér Ház kerítésén az elnöki rezidencia északi pázsitjára - közölte az amerikai elnök biztonságáért felelős Secret Service.
06:44  Tájékoztatta a KKM a norvég nagykövetet a Kehi-vizsgálat eredményéről [1 napja]
  Tájékoztatta Tove Skarsteint, a Norvég Királyság nagykövetét a Kormányzati és Ellenőrzési Hivatal Norvég Civil Támogatási Alap ügyében folytatott vizsgálat eredményéről szerdán Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, és egyben átnyújtotta a dokumentáció angol nyelvű leiratát.

2014. október 22, szerda

19:32  A Gazprom Magyarországon is állammá válik az államban -Jávor [1 napja]
  A Gazprom orosz energetikai vállalat, amely Oroszországban "állam az államban", ezt a státust a jelek szerint Magyarországon is megkapja - vélekedett Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért politikusa, az Európai Parlamenti (EP) zöldpárt frakciójának tagja szerdán Strasbourgban magyar újságíróknak adott nyilatkozatában, két minapi magyar törvénymódosítás kapcsán.
19:27  A rendszert az egész magyar nép söpörte el - Varga [1 napja]
  Az 1956-os forradalom a magyar nemzeti önbecsülés, az egymásra találás példájává vált, hiszen a rendszert az egész magyar nép söpörte el – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Budapesten, a III. kerületi önkormányzat ünnepi megemlékezésén szerdán. Varga Mihály a városrész parlamenti képviselőjeként a Szent Péter és Pál főplébánia-templom első világháborús emlékművénél tartott ünnepi beszédében azt mondta, a kivágott közepű nemzeti lobogó „még ma is több üzenetet hordoz számunkra”, mint bármilyen más jelkép; az elnyomás, a nagyhatalmi kényszer elleni tiltakozás és a szabadság üzenetét.
19:15  Nem kell megismételni a zuglói polgármester-választást [1 napja]
  A Fővárosi Választási Bizottság (FVB) szerdai, nem jogerős döntése értelmében nem kell megismételni Zugló 3-as számú egyéni választókerületében sem a képviselő-, sem pedig a polgármester-választást. A testület ezzel megváltoztatta a helyi választási bizottság (hvb) ezzel ellentétes határozatát.
19:10  Az ország tekintélyének védelme legyen nemzeti minimum! -Gulyás Gergely [1 napja]
  1956 örökségéhez az lenne méltó, ha az ország tekintélyének és jó hírnevének védelme természetes nemzeti minimummá válna - mondta Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke szerdán a budapesti Műegyetemen az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott emlékünnepségen, amely egyben "történelmi évfolyamok" találkozója is volt.
18:58  Egyre több roma család indul Svájcba, Miskolcról [1 napja]
  Valószínűleg, vissza fogják toloncolni azokat a miskolci roma családokat, akik azért utaztak el, hogy menedékjogot kérjenek Svájcban – mondta el Váradi Gábor a Klubrádió, Esti gyors című műsorában.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár