pénztárca kímélő megoldások
 
Klubrádió hírek  Vegyes hírek
 

2017. augusztus 22, kedd

08:17  Befejeződött az országos szúnyogirtási program [6 perce]
  Az augusztus harmadik hetében végrehajtott munkálatokkal véget ért az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) által koordinált idei országos szúnyogirtási program - közölte honlapján az OKF.
07:19  Alig volt mozgás a forint piacán [1 óra 4 perce]
  Csak fillérekkel mozdult el a forint árfolyama kedd reggelre a bankközi devizapiacon.
06:39  Donald Trump nem jelentett be konkrét csapatnövelést Afganisztánban [1 óra 44 perce]
  Donald Trump amerikai elnök nem jelentett be konkrét csapatnövelést Afganisztánban.

2017. augusztus 21, hétfő

18:25  Felmentették az etikus hacker fiút , aki feltörte a BKK online jegyrendszerét [13 óra 58 perce]
  Felmentették az etikus hackert, aki a BKK online jegyrendszerét törte fel. A fiú saját Facebook oldalán tette közzé, hogy az ügyészség helyt adott a Társaság a Szabadságjogokért ügyvédje által tett panasznak, ezáltal nem tekintik a továbbiakban gyanúsítottnak, így felmentették.
17:50  Világháborús bombát találtak Budapesten [14 óra 33 perce]
  Német világháborús bombát találtak Budapest I. kerületében a Toldy utcában, a környéket a gyújtószerkezet azonosításának idejére lezárják - tájékoztatta a honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje.
17:47  Lelőtték a barcelonai gázolás feltételezett elkövetőjét [14 óra 36 perce]
  Megerősítette a spanyol terrorelhárítás, hogy a Katalán rendőrség lelőtte a barcelonai gázolásos merénylet feltételezett elkövetőjét, aki a furgont vezette a La Rambla téren. A férfin robbanóöv volt, amikor lelőtték.
17:41  Az ellenzék kitart a CEU-törvény eltörlése mellett – reakciók a rendkívülire [14 óra 42 perce]
  Az MSZP kitart a CEU-törvény eltörlése és a devizahitelesek kilakoltatási moratóriuma mellett. Az LMP szerint nem méltó a kormányzásra az, aki elmulasztja annak lehetőségét, hogy segítsen a devizahiteleseken.
15:11  Határozathozatal nélkül zárult a rendkívüli ülés [17 óra 12 perce]
  Mindössze fél óráig tartott a parlament rendkívüli ülése, mert a határozatképtelen volt. Az ülésre a Fidesz-KDNP, és a DK képviselői sem mentek el.
14:39  Idáig senki sem kritizálta a színvonalat – mondja a kirúgott makói iskolaigazgató [17 óra 44 perce]
  Elfogadhatatlan és érthetetlen az indoklás, hogy az iskola színvonala csökkent – ezt a makói József Attila Gimnázium 22 után leváltott igazgatója mondta a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában.
14:01  A választók közel kétharmada szerint nem kéne szavazati jog a határon túli magyaroknak - Publicus [18 óra 22 perce]
  A magyarok többsége nem tartja helyesnek, hogy a határon túli magyarok szavazhatnak az országgyűlési választáson – derül ki a Publicus Intézet felméréséből. Míg a magyar állampolgárság megadását a megkérdezettek több mint kétharmada támogatja, 57 százalék nem ért egyet azzal, hogy szavazati jogot kaptak a külhoni magyarok – erről az intézet stratégiai igazgatója beszélt a Reggeli Gyorsban.
12:15  Újra és újra aktivizálni kell az embereket - Együtt [20 óra 8 perce]
  Az Együtt alelnöke nem csalódott amiatt, hogy kevesen voltak a tegnapi tüntetésen, szerinte újabb akciókra van szükség. Hajdú Nóra a Reggeli Gyorsban azt mondta, folyamatosan fel kell szólalni a demokrácia és a sajtó szabadsága mellett, a problémákat az ellenzéki pártoknak és a magyar polgároknak kell megoldaniuk.
11:57  Nyilvános vitasorozat indul a választási rendszer reformjáról [20 óra 26 perce]
  Agórát állít a parlament elé Gulyás Márton Közös Ország Mozgalma, ahol a választási rendszerről vitatkoznak majd a pártok és a civilek képviselői - erről Mészár Anna, a mozgalom szóvivője beszélt a Reggeli gyorsban.
11:45  Októberig lassabb lehet az ügyintézés a hivatalokban [20 óra 38 perce]
  Mától lelassulhat az ügyintézés az állami hivatalokban, mert a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete arra kéri a munkavállalókat, hogy tartsák be a munkavégzés szabályait – erről a szakszervezet elnöke beszélt.
09:41  Merkel szigorítana [22 óra 42 perce]
  A terrortámadások elkerülése érdekében a jövőben szigorúbban kell ellenőrizni a bevándorlókat és a menekülteket Németországban, a potenciális veszélyt jelentőket pedig jobban meg kell figyelni, akár 24 órán át követni vagy elektronikus nyomkövetővel ellátni - mondta a német kancellár vasárnap éjjel az RTL kereskedelmi televízió műsorában, ahol állampolgárok tehettek fel kérdéseket.
08:09  Rendkívüli ülés, kormánypártok nélkül [1 napja]
  Nem mennek el az Országgyűlés mai rendkívüli ülésére a kormánypárti képviselők, ahol a devizahiteles adósok kilakoltatása is téma lesz.
07:07  Egymilliónál több SIM-kártya tűnhet el [1 napja]
  A kötelező adategyeztetésben érintett mobiltelefonos SIM-kártyák harmadát inaktiválták a szolgáltatók, de a határidőkből kicsúszóknak új szerződést kínáltak a régi szám és egyenleg megtartása érdekében - írja a Világgazdaság.
05:49  Gigantikus karambol a tengeren [1 napja]
  Kereskedelmi hajóval ütközött egy amerikai hadihajó Szingapúr partjainak közelében, legalább tíz tengerész eltűnt, öt pedig megsebesült - jelentette közleményben az amerikai haditengerészet.

2017. augusztus 20, vasárnap

19:49  Új pszichoaktív anyag miatt nyomoz a BRFK [1 napja]
  Új pszichoaktív anyag miatt nyomoz a rendőrség a fővárosban - közölte a BRFK. A vizsgálatot azután rendelték el, hogy a Mentőszolgálat jelezte, több, zavartan viselkedő embert vittek kórházba Budapesten.
19:35  Augusztus 21. [1 napja]
  Augusztus 21. A nap témája a hétfői Reggeli gyorsban: A sajtószabadságért, a jogállamért, a demokráciáért tüntettek ellenzéki pártok és civilek vasárnap. Kivételesen Rózsa Péter indítja a hetet hatkor, kilencre a reggeli személlyel Nagy Zsófia szociálpszichológus érkezik.
18:51  A szabad sajtóért tüntettek Budapesten [1 napja]
  A civilek függetlenségéért és a sajtó szabadságáért tüntetett ellenzéki mozgalmakkal közösen az Együtt és a Párbeszéd a Szabad sajtó útján.
17:45  Tömegkarambol az M3-ason, sérültről nem tudni, de óriási a dugó [1 napja]
  Több autó ütközött össze az M3-as autópályán Hatvan térségében vasárnap délután; jelentős a torlódás.
16:23  Seehofer már nem ragaszkodik a felső határhoz a menedékkérők befogadásában [1 napja]
  Horst Seehofer bajor miniszterelnök, a Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke már nem ragaszkodik ahhoz, hogy felső határt jelöljenek ki Németországban a menedékkérők befogadásában.
15:53  Medvegyev támogatja a kétoldalú gazdasági kapcsolatok élénkítését [1 napja]
  A magyar-orosz gazdasági kapcsolatok további élénkítése mellett foglalt állást Dmitrij Medvegyev orosz kormányfő a nemzeti ünnep alkalmából vasárnap Orbán Viktor miniszterelnökhöz intézett üdvözlő táviratában.
14:19  Botka László: vissza kell térni Európához [1 napja]
  Vissza kell térni Európához, Szent István király intelmeihez - jelentette ki a szegedi polgármester vasárnap a Tisza-parti városban.
12:26  Több kilométeres a torlódás az M1-esen Hegyeshalomnál [1 napja]
  A megnövekedett forgalom miatt a szombatihoz hasonlóan vasárnap ismét mintegy öt kilométeres torlódás alakult ki az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátkelőnél - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.
10:17  Elmaradnak a légi parádé egyes elemei [1 napja]
  Az időjárási viszonyok nem teszik lehetővé a fővárosi légi parádé tervezett eseményeinek teljes körű megtartását - közölte az operatív törzs. Az augusztus 20-ai központi ünnepi rendezvények biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs közleménye szerint a rossz időjárási viszonyok miatt elmaradnak az ejtőernyős ugrások.
09:27  Szakértő: a feltételezett elkövető akár újra járókelők közé hajthat [1 napja]
  Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő szerint a barcelonai gázolásos merénylet feltételezett elkövetője, aki ellen most is hajtóvadászat folyik, akár újra járókelők közé hajthat.
09:25  Áder: ismét védenünk kell határainkat [1 napja]
  Katonai tiszteletadás mellett felvonták a nemzeti lobogót a Kossuth téren az államalapítás ünnepén. A lobogót Áder János köztársasági elnök jelenlétében, a Himnusz hangjaira a Magyar Honvédség díszegysége vonta fel. Az eseményen közreműködött a Központi Katonazenekar és a Nemzeti Lovas Díszegység.
06:43  A fővárosban és három megyében sok esőre figyelmeztetnek [2 napja]
  Budapestre, Pest megyére, valamint Heves és Nógrád megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a ma várható sok eső miatt a meteorológiai szolgálat.Az érintett területeken 24 óra alatt több mint 20 milliméternyi eső hullhat.
06:29  Készül az ország az állami ünnepre, TEK-esek is védik a rendezvényeket [2 napja]
  A nemzeti ünnep programjai reggel fél kilenckor kezdődnek a Kossuth téren, ahol katonai tiszteletadás mellett felvonják Magyarország nemzeti lobogóját. Simicskó István honvédelmi miniszter köszöntője után esküt tesznek a honvédtisztjelöltek, majd Áder János államfő ünnepi beszéde hangzik el.

2017. augusztus 19, szombat

20:25  Őrizetbe vették a Dózsa György úti gázolót [2 napja]
  Őrizetbe vették a május közepén, a XIII. kerületi Dózsa György úton történt halálos baleset okozóját.
19:29  Meghalt Orbán Viktor bizalmasa, Arthur Finkelstein [2 napja]
  Meghalt Arthur J. Finkelstein, Orbán Viktor tanácsadója – írta meg a The Washington Post. A kampányszakértő 72 éves volt.
16:48  Sikeres műszaki főpróbát tartottak auguszuts 20-a előtt [2 napja]
  Sikeres műszaki főpróbát tartott az augusztus 20-ai ünnepi rendezvények biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs szombat reggel - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, az operatív törzs vezetője délután, Budapesten.
09:19  500 milliót kapnak a vajdasági magyarok [2 napja]
  500 millió forint támogatást ad a kormány a vajdasági magyarok anyanyelvű tájékoztatására - ezt a 444 szúrta ki a pénteki Magyar Közlönyben.
09:17  Megvált stratégiai főtanácsadójától Donald Trump [2 napja]
  Távozik a Fehér Házból Steve Bannon, az amerikai elnök szélsőjobboldali stratégiai főtanácsadója.
09:14  Még mindig szökésben a barcelonai gázoló [2 napja]
  Mégsem a barcelonai gázolót lőtték le tegnap a rendőrök, ő még szökésben van.

2017. augusztus 18, péntek

18:57  Erősödött a forin [3 napja]
  A forint erősödött reggel óta a főbb devizákhoz képest péntek estig a bankközi piacon.
18:25  Meghalt egy amerikai is Barcelonában [3 napja]
  Egy amerikai halálos áldozata is van a barcelonai terrortámadásnak - erősítette meg Rex Tillerson amerikai külügyminiszter Washingtonban.
18:11  A horvát oktatási miniszter elhalasztatná a spanyolországi osztálykirándulásokat [3 napja]
  Blazenka Divljak oktatási miniszter pénteken azt javasolta a horvát középiskoláknak, hogy halasszák el a spanyolországi iskolai kirándulásokat - közölte az N1 horvát hírcsatorna.
17:35  Új vonatok indulnak Győr és Veszprém között [3 napja]
  Új vonatok indulnak 2017. szeptember 2-tól a Győr-Veszprém vasútvonalon – közölte Bödecs Barnabás, a Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség elnöke.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs