pénztárca kímélő megoldások
 
Klubrádió hírek  Vegyes hírek
 

2014. július 24, csütörtök

20:16  Már jár a 2-es metró [4 óra 36 perce]
  Újra teljes vonalon, a Déli pályaudvar és az Örs vezér tere között jár az M2-es metró. Az időközben forgalomba állított több mint 50 darab pótlóbuszt fokozatosan vonjuk ki a vonalról. A műszaki hiba okát szakemberek vizsgálják - közölte a BKK.
20:14  A BGF 4800 hallgatót vett fel [4 óra 38 perce]
  Csaknem 4800 hallgató nyert felvételt a Budapeti Gazdasági Főiskolára. Idén a turizmus-vendéglátás, a kereskedelem és marketing, a pénzügy és számvitel, a gazdaságinformatikus, valamint a gazdálkodási és menedzsment szakokra jutottak be legtöbben.
20:12  Idén 8600 diák kezdhet az ELTÉ-n [4 óra 40 perce]
  Az Eötvös Loránd Tudományegyetem ismét a legnépszerűbb intézmény a 2014-es felvételi eljárásban. Az ELTE 4%-kal több hallgatót tudott felvenni, mint tavaly. 8600 hallgató kezdheti meg a tanulmányait szeptemberben, köztük közel 500 leendő általános és középiskolai tanár (10%-kal több, mint tavaly).
20:05  Terrorkészültség Norvégiában [4 óra 47 perce]
  A norvég hírszerzés szerint nemzetbiztonságra veszélyes akció készülődik szíriai kapcsolattal rendelkező személyek részéről - írja a nol.hu. Arról nincs hírük, hogy milyen célpont ellen irányulna a támadás. A norvég nemzetbiztonsági hivatal szerint a múlt hónapban 50 ember utazott zsoldosnak Norvégiából Szíriába, a társaság fele visszatért azóta - de ennél több információval egyelőre nem szolgálnak.
20:03  A gyárbezárási hullám felelősét keresi az MSZP [4 óra 49 perce]
  Egyben tételes beszámolót várnak a kormánytól a 2012 és 2014 között megkötött stratégiai megállapodásokról.
19:55  Krasznahorkai László kapta az alternatív irodalmi Nobel-díjat [4 óra 57 perce]
  Az író életművéért kapta az America Award in Literature nevű elismerést.tudatta a Los Angeles-i székhelyű Green Integer irodalmi portál. Az elismerést húsz éve óta adják át az irodalmi Nobel-díj alternatívájaként.
19:46  Nem jár a 2-es metró [5 óra 6 perce]
  Az M2-es metró helyett a rádiókommunikációs rendszer meghibásodása miatt forgalombiztonsági okokból a vonal teljes hosszán autóbuszokat állított be a BKK. Az autóbuszok a Déli pályaudvar és az Örs vezér tere között teljes vonalhosszban pótolják az M2-es metrót. A pótlás megszervezése folyamatban van, az utasok türelmét és megértését kéri a közlekedési társaság.
19:42  Hét hosszú hétvége lesz jövőre [5 óra 10 perce]
  A kormány nyilvánosságra hozta a 2015-ös hosszú hétvégék listáját, amikor munkanapok tologatásával keletkeznek extra pihenőnapok. A péntekre vagy hétfőre eső ünnepnapokkal együtt összesen hét hosszú hétvégének örülhetnek a munkavállalók és az idegenforgalmi szolgáltatók, ugyanis ezen ünnepek jelentős forgalmat generálnak a wellness-szállodákban.
19:31  Kassai Viktor fújhatja előszőr sorfal spray-t [5 óra 21 perce]
  Holnap este, a labdarúgó OTP Bank Liga szezonnyitó mérkőzésén Magyarországon is debütál az úgynevezett eltűnő spray, amelyet sikeresen alkalmaztak a játékvezetők a brazíliai világbajnokságon.
19:28  Július 25. [5 óra 24 perce]
  Július 25. Pénteken Ördögi Roy és Pálinkás Szücs Róbert ugrasztja ki az ágyból a későn kelőket. A Reggeli Gyorsban a Nap témája: Ér valamit egy magyar egyetemi diploma? Ma este derülnek ki a felvételi ponthatárok, de az már kiderült, hogy az eddiginél sokkal többen jelentkeztek külföldi egyetemre.
19:07  Megtalálták a lezuhant algír gép roncsait [5 óra 45 perce]
  Francia katonák megtalálták az eltűnt algériai utasszállító repülőgép roncsait Mali középső részén - jelentette honlapján a BBC brit közszolgálati adó a BFMTV francia tévécsatorna jelentésére hivatkozva.
19:01  Kórházi tolvajokat vágtak sittre [5 óra 51 perce]
  Gyorsított eljárásban jogerősen börtönbüntetésre ítélt a Debreceni Járásbíróság két fiatal férfit, aki a debreceni klinikák kórtermeiből alvó betegek értéktárgyait lopta el - közölte a hajdú-bihari főügyész.
18:47  Hiába az ET szigorú levele, folytatják a KEHI-vizsgálatot [6 óra 5 perce]
  Az Európa Tanács biztosa által írt kritikus levél ellenére folytatja a vizsgálatot a KEHI a Norvég Civil Alap forrásainak elosztásáért felelős civil szervezeteknél. A fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár a Klubrádiónak elmondta, felajánlották a norvég kormánynak, hogy vegyenek részt a KEHI-vizsgálatban auditoraik, de nem akartak ebben részt venni. Csepreghy Nándor a Megbeszéljük című műsorban közölte, Nils Muiznieks a külügy képviseletében találkozott több állami vezetővel, majd a kancelláriaminiszternek írt levele után Lázár János reagált és felajánlott egy személyes találkozót akár a vizsgálatok befejezését megelőzően.
17:58  Már csak bronzérmes lehet a magyar női vízilabda-válogatott [6 óra 54 perce]
  Kikapott a magyar női vízilabda-válogatott 9-8-ra a spanyol csapattól a budapesti Európa-bajnokság öki elődöntőjében. Így utolsó mérkőzésén a bronzéremért játszhat.
16:46  Vizsgálatot követel a npon megégett asszony miatt két nőszövetség [8 óra 6 perce]
  Vizsgálatot kezdeményez a Magyar Nők Szövetsége és a Magyar Szakszervezeti Szövetség Nőtagozata a Munkavédelmi Felügyeletnél egy Délmagyarban megjelent „Sírtak az asszonyok a fájdalomtól: 50 napszámos égett meg” című cikk kapcsán.
16:39  Újabb fideszes maffiabankot épít a kormány? - Együtt [8 óra 13 perce]
  Az Együtt-PM Szövetség kikéri a kormánytól az MKB Bank megvásárlásával kapcsolatos teljes vállalatértékelési dokumentációt. Az ellenzéki párt azt szeretné megtudni, jó vagy ismét rossz üzletet csinált az állam, az adófizetők pénzéből.
16:21  Péterfalviék is az Ökotárs körül vizsgálódnak [8 óra 31 perce]
  A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) vizsgálja, hogy az Ökotárs Alapítvány megalapozottan tagadta-e meg a Hír Televíziónak a Norvég Civil Támogatási Alaphoz benyújtott pályázatokkal kapcsolatos közérdekű adatigénylését - közölte Péterfalvi Attila, a hatóság elnöke.
16:03  Nyolc éve nem látott tempó a magyar gazdaságban - Coface [8 óra 49 perce]
  Továbbra is a B kategóriába tartozik Magyarország országkockázati megítélése – közölte a Coface, miután megerősítette a magyar minősítést. A hitelbiztosító értékeléséből kiderül, hogy a magyar gazdaság helyzete és kilátásai javultak az idén, a reál GDP nyolc éve nem látott ütemben nőtt. A világ egyik legnagyobb hitelbiztosítójának szakértői úgy látják, az export és a kkv-k fontos szerepet játszanak a növekedésben, de persze akadnak kockázatok, a hitelpiac helyzetéből és az ukrajnai válságból adódóan.
15:58  El a kezekkel a pálinkámtól! - La Libre Belgique. [8 óra 54 perce]
  El a kezekkel a pálinkámtól! címmel írt cikket a házi pálinkafőzés jövedékiadó-mentessége miatt Budapest és Brüsszel miatt kialakult konfliktusról Belgium második legnagyobb példányszámú francia nyelvű napilapja, a La Libre Belgique.
15:20  Hangulatkeltés folyik a 3-as metró kapcsán - Főpolg. Hiv. [9 óra 32 perce]
  Túlzónak és hangulatkeltőnek nevezi a 3-as metróról a sajtóban megjelent kritikákat a Főpolgármesteri Hivatal. A szélsőséges kritikai számonkérések főként az ellenzéki politikusok részéről nehezen érthető a városvezetés szerint.
15:13  Esők tarkítják a hétvégi kánikulát [9 óra 39 perce]
  A hétvégén ismét több felé 30 fok felett alakulnak a maximumok, de a sok napsütés mellett többfelé lehetnek záporok, zivatarok is - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.
15:12  Az egészségügyet nem érinti a zárolás [9 óra 40 perce]
  A költségvetési zárolás nem érinti az egészségügyet, az egészségügyi szolgáltatók a zárolás alól kikerültek - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára.
14:43  Megint a bankrendszeren keresztül próbál nyomást gyakorolni Putyinra az EU [10 óra 9 perce]
  Drágítani, illetve nehezíteni kívánja az Európai Unió az orosz bankok forrásszerzését, ezáltal az orosz gazdaság finanszírozását, ami rontja az ottani üzleti környezetet és végső soron tőkekivonást indít majd el. Ezt a szankciót találta ki Európa Puytin számára - számol be a portfolio.hu. Órákkal az EU-szankciók körének bejelentése után az oroszok közölték, hogy 16 EBESZ-megfigyelőnek engedélyezik az orosz-ukrán határ megfigyelését.
14:24  Megtalálta a kancellári pályázati felhívást az Együtt-PM [10 óra 28 perce]
  Megtalálta a titkos pályázati felhívást az Együtt-PM-es Szabó Szabolcs, ami alapján kiválasztják az egyetemi kancellárokat.
14:04  Újabb repülőszerencsétlenség [10 óra 48 perce]
  Az Algerian Tv legfrissebb információi szerint lezuhant Nigériában az algír utasszállító. Az utasokról egyelőre semmi hír nincs.
13:34  Július 25. [11 óra 18 perce]
  Július 25. Az Eurozóna mai adásában három vendéget és sok témát ajánlunk Önöknek! A műsor elején itt lesz velünk M. Andre Goodfriend az Amerikai Nagykövetség ideiglenes ügyvivője. Utána Sz. Bíró Zoltán Oroszország szakértőt kérdezzük az elmúlt napok eseményeiről, ugyanis egy kiszivárgott uniós dokumentum szerint különböző szankciókat lehetne életbe léptetni Oroszország ellen. A műsor legvégén egy másik háborús övezetről beszélgetünk, ugyanis nem csitulnak a harcok a Gázai övezetben. Csicsman László közel-kelet szakértő lesz a stúdió vendége.
13:30  A KEHI-vizsgálatok felfüggesztsét kéri az ET a kormánytól [11 óra 22 perce]
  A civil szervezeteket érintő KEHI-vizsgálatok felfüggesztését kéri az Európa Tanács a magyar kormánytól - írja a 444.hu. A szervezet emberi jogokért felelős biztosa nyilvánosságra hozta azt a levelet, melyet két hete Lázár János kancelláriaminiszternek írt. Ebben Nils Muiznieks felszólítja a kormány, hogy függesszenek fel minden vizsgálatot, amíg nem teremtik meg annak jogi alapjait. A levélre válasz is érkezett. Lázár János azt állítja, hogy a KEHI-nek igenis van törvényi felhatalmazása a vizsgálatokra, és a Norvég Civil Alap által kifizetett pénzek közpénznek minősülnek, azok törvényes felhasználása mellett pedig a magyar kormány nagyon elkötelezett.
12:54  Nincs döntés Orbán tengeren túli látogatásáról [11 óra 58 perce]
  Semmilyen döntés nem született egyesült államokbeli kormányfői látogatásról, így értelemszerűen annak bármilyen programeleméről sem - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár a Népszabadság írására reagálva.
12:43  Nagy Nikolett [12 óra 9 perce]
  megbízott marketingigazgató
12:36  Július 26. [12 óra 16 perce]
  Július 26. 9.00 Negyven évet töltött el a Magyar Televízióban, többek között neki köszönhető az a sok színházi közvetítés, tévéjáték, amit estéről estére figyelemmel követhettünk. Ez az idő elmúlt, se közvetítések, se filmek, legalábbis újak nincsenek ma már. Szolnoki Andrást is kirúgták a tévébőlÂ… 9.30 Pőcze Flóra társadalomtudós, szociológus egyetemistaként két hónapig élt a Moszkva téri hajléktalanokkal Tapasztalatait, élményeit a Moszkva tér gyermekei című könyvében írta meg. 10.00 A híres KEX zenekar egyik alapítója volt, majd a filmszakma jeles képviselője lett, számos dokumentumfilm rendezője, a Magyar Dokumentumfilm Rendezők Egyesületének elnöke. Vendégünk: Kisfaludy András 10.30 Mennyi az elég? –Felcsúti Péter bankár fordításában megjelent könyvből megtudhatjuk, hogy a fejlett kapitalista országokban miközben a gazdaság fokozatosan nő, az emberek boldogságindexe stagnál. Magyarországon sem az életszínvonal, sem boldogságindex nem nő, sőt! Kivéve egy szűk gazdag réteget. 11.00 „Teljesen alaptalan az a feltevés, hogy a bábszínjátszás egy másodlagos színjátszási forma! Épp ellenkezőleg…” - mondja az egri Harlekin Bábszínház igazgatója, Éry Kovács András 11.30 „A kő kemény és a vaj puha ", a természet tisztelete alapkövetelmény, a becsület, a bátorság és a nagylelkűség az igazi erény”- vallja Buzetzky Győző egykori tengerész, hajóskapitány, vízügyi mérnök, aki negyven éve nyáron néhány hétre indiánnak áll a Bakonyban.
12:34  Július 24. [12 óra 18 perce]
  Július 24. A Többet ésszel című tudományos és fantasztikus magazinműsort izomból lenyomták a slammerek, elküldték a sajtót szabadságra: Válogatást hallhatnak a kedd este a Corvintetőn elhangzott Â’sajtószabadság slamÂ’ előadásból.
12:22  Bankot vesz Orbán [12 óra 30 perce]
  A magyar kormány vásárolja meg az MKB Bank Zrt.-t a Bayerische Landesbanktól (BayernLB) - közölte a bajor tartományi bank.
12:01  Az Európa Tanács emberi jogi biztosa aggódik a civilekkel szembeni retorika miatt [12 óra 51 perce]
  Aggodalmának adott hangot Nils Muiznieks, az Európa Tanács emberi jogi biztosa a civil szervezetekkel szemben Magyarországon alkalmazott "megbélyegző retorika" miatt. A biztos hivatala internetes oldalán csütörtökön nyilvánosságra hozta a Muiznieks és Lázár János közötti levélváltást. Válaszában Lázár János hangsúlyozta, a kormány elkötelezett a demokratikus értékek mellett, ugyanakkor kötelessége a közpénzek felhasználásának vizsgálata.
11:54  Felesleges megrendelések az Öveges Program keretében - Hadházy [12 óra 58 perce]
  Az LMP szerint sok helyen szinte szóról szóra megegyeznek azok a pedagógiai szakmai koncepciók, amelyeket az Öveges Program keretében rendeltek meg darabonként ötmillió forint plusz áfáért.
11:51  Ez itt a kérdés! - 07.24. [13 óra 1 perce]
  A legszűkebb többséggel, 8-7 arányban találta az Alaptörvénnyel összeegyeztethetőnek az önkormányzati választási rendszert, az Alkotmánybíróság. Paczolai Péter különvéleményében a következő megállapítás is szerepel: „alkotmányos szempontok szerint kellett volna eljárnia az AB-nek.” A bírák elnöke szerint épp az AB döntése hozott létre alkotmányellenes helyzetet. Ön szerint a FIDESZ érdekeinek megfelelően döntenek az Alkotmánybíróságon? Ha véleményét szeretné megosztani velünk, hívja a 06 91-334 001-es telefonszámot. Az emelt díjas hívással a Klubrádiót is támogatja. A hívás díja 330 forint. Legutóbbi kérdésünk így szólt: Több mint száz rendőr védi a német megszállási emlékművet a folyamatosan jelen lévő tiltakozóktól, ami a felsorakoztatott technikát és a egyenruhások létszámát figyelembe véve, 3 ezer forintos rezsiórabérrel számolva napi 3-5 millió forint kiadást jelent a rendőrségnek, a Blikk számításai alapján. Ön szerint szükség van arra, hogy vaskordonnal, rendőrökkel védjék a birodalmi sast, és Gábriel arkangyalt? A válaszolók 25%-a igennel, 75%-a nemmel voksolt.
11:44  Olaszországba érkezett a hitehagyásért elítélt szudáni nő [13 óra 8 perce]
  Olasz kormánygéppel gyermekeivel és férjével érkezett meg a római repülőtérre csütörtök reggel Mariam Yahya Ibrahim a hitehagyásért halálra ítélt, majd felmentett szudáni fiatalasszony, akit Matteo Renzi olasz miniszterelnök fogadott.
11:39  Létre kell hozni egy online pénztárgép szakmai szövetséget - Novák Zoltán [13 óra 13 perce]
  Egy online pénztárgép szakmai szövetség megalakítását kezdeményezi a Micra-Metripond Kft., amely egy év alatt 33 ezer új típusú kasszát helyezett üzembe. Novák Zoltán ügyvezető a szövetségtől azt várná, hogy javítsa a piac és a kormányzat közötti kommunikációt, és hogy szakmai javaslatokkal járuljon hozzá a jövőbeni rendeletalkotáshoz. Szerint egy ilyen szervezet segíthetett volna abban is, hogy kevesebb konfliktussal járjon az online átállás. A hódmezővásárhelyi cég egy budapesti oktatási központot is létrehozott a bonyolult rendszer megfelelő karbantartása érdekében.
11:21  Tarlós átadta az 1-es villamos óbaudai szakaszát [13 óra 31 perce]
  Átadta az 1-es villamos felújított óbudai szakaszát Tarlós István főpolgármester csütörtökön.
11:06  A lezuhant maláj gép áldozatainak bankkártyáit használják fosztogatók [13 óra 46 perce]
  Két bejelentés is érkezett a hatóságokhoz a lelőtt maláj gép áldozatainak rokonaitól azzal kapcsolatban, hogy számos banki tranzakciót észleltek Ukrajna több pontján. Mint kiderült, az áldozatok rokonai jól sejtették, hogy elhunyt szeretteik kártyáival vásárolgatnak a roncs körülötti fosztogatók - írja a CNN.
11:00  Még bízik az egyeztetésben Mendrey László [13 óra 52 perce]
  Semmilyen előzetes egyeztetés nem előzte meg azt, hogy a szakképző intézmények átkerüljenek az NGM fennhatósága alá – mondta a Klubrádiónak Mendrey László a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác