pénztárca kímélő megoldások
 
Klubrádió hírek  Vegyes hírek
 

2016. szeptemper 29, csütörtök

19:13  Le fog esni az álla, ha szombaton akar tankolni [4 óra 11 perce]
  Emelkedik bruttó 6,35 forinttal a 95-ös benzin, és 12,70 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ára szombattól a jövedékiadó-szabályozás változása miatt.
18:43  A Fidelitas visszavág [4 óra 41 perce]
  A Fidelitas debreceni szervezete feljelentést tesz, mert megrongálták a molinójukat az MSZP rendezvényén - közölte a szervezet. Korábban a kormánypárt ifjúsági szervezete, szocialisták rendezvényének kezdetén Ne kockáztassátok a jövőnket! feliratú molinót tartottak magasba, folyamatos fütyüléssel és a "hazaáruló" szó skandálásával zavarták az ellenzéki politikusok - Molnár Gyula és Gurmai Zita, az MSZP nőtagozatának elnöke - beszédét.
18:37  A népszavazás érvénytelensége a baloldal győzelme lenne [4 óra 47 perce]
  A vasárnapi kvótareferendum érvénytelensége a bal oldal tíz éve várt győzelme lenne - hangoztatta a Magyar Szocialista Párt (MSZP) és a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője Győrben.
18:23  Szeptember 30. [5 óra 1 perce]
  Szeptember 30. Péntek reggel 6-10-ig Reggeli gyors! Mi a tétje, mik lehetnek a következményei, egyáltalán, mi várható a vasárnapi népszavazástól? A héten tartották az információszabadság első világnapját, nálunk mennyire szabad az információ? Nőként, gyerekekkel, szinte esélytelenek vagyunk az állásinterjúkon, de milyen kérdések feltevéséhez van joguk a munkáltatóknak? Pikó András és Pálinkás Szűts Róbert várja hallgatóinkat.
18:21  Orbán már érzi, nagy eséllyel érvénytelen lesz a népszavazás [5 óra 3 perce]
  A miniszterelnök szerint inkább érzelmileg van jelentősége annak, hogy érvényes lesz-e a vasárnapi kvótareferendum. Orbán Viktor a Katolikus Rádiónak adott interjúban azt mondta: azok, akik nem mennek el, rábízzák a döntést a többiekre.
18:07  Választási csalást kiált a DK [5 óra 17 perce]
  A Demokratikus Koalíció (DK) felszólítja Orbán Viktort és a Fideszt, hogy "hagyjanak fel a választási csalással és tartsák tiszteletben a magyar törvényeket".
17:43  Kisiklott egy vonat Hobokenben - száznál több sérült [5 óra 41 perce]
  Halálos áldozatai is vannak az amerikai New Jersey államban lévő Hobokenben történt vonatbalesetnek. A sérültek száma több mint száz, közülük többnek válságos az állapota.
17:14  Róma visszalép az olimpiai pályázattót [6 óra 10 perce]
  Róma visszavonja pályázatát a 2024-es olimpia megrendezésére, így Budapest mellett már csak Los Angeles és Párizs maradt versenyben.
16:39  Vége az olcsó olajnak [6 óra 45 perce]
  Valószínűleg nem lesz már ugyanolyan olcsó az olaj, mint az év elején a Raiffeisen Bank szakértője szerint, aki azt is elmondta, kérdéses, sikerül-e megállapodniuk az OPEC-országoknak a kitermelés csökkentéséről. Az ING Bank elemzője úgy vélte, csak jövő év második negyedében csökkenhet az üzemanyagok jövedéki adója Magyarországon a világpiaci olajárak várható emelkedése miatt.
16:38  Szeptember 30. [6 óra 46 perce]
  Szeptember 30. Hosszas előkészítés és kampány után vasárnap zajlik a kvótareferendum Magyarországon. De milyen a menekülthelyzet Európában? Valóban olyan súlyos, mint ahogy a magyar kormány azt állítja? És csak az a jó menekült Magyarországnak, amelyik fizet is? Meghívott szakértőnkkel vesézzük ki a letelepedési kötvény-bizniszt és azt, hogy milyen kockázatokkal jár ez. Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin feltámasztja a KGB-t Oroszországban, létrehozva ezzel egy régi-új titkosszolgálati csúcsszervet. Emellett azt is megbeszéljük, hogy az elmúlt években olyan történelmi személyek relativizálása folyik az országban, mint Sztálin, vagy a fasiszta nézetei révén hírhedt Ivan Ilyin. Mindezek mellett műsorunkban a világban zajló legfrissebb makrogazdasági folyamtokat és trendeket is elemezzük.
15:59  Szeptember 29. [7 óra 25 perce]
  Szeptember 29. Esti gyors hattól Szénási Sándorral A mai adásban beszélünk arról, hogy az Európai Unió arra készül, hogy zsarolásszerű alkut kössön Afganisztánnal. Attól tennék függővé a 4 milliárd dolláros támogatás utalását, ha a romokban lévő ország visszafogad Európából 80 ezer menekültet. És, kinek van igaza, kinek a szava, határozata döntő. Lesz-e, lehet-e Szabad Európa nap a népszavazás napján? Aztán szó lesz még arról, hogy a Kúria szerint jogsértőek a külhoni magyaroknak küldött kampánylevelek. Az indoklás szerint a kormány csak a Nemzeti Választási Irodától szerzett adatbázist használhatott volna leveleihez. És végül elmegyünk focizni, ugyanis az új MTK stadion nagyon szép, nagyon jó, de kicsit nagyon furcsa, ugyanis egy betonfal „védi” a kaput. Rendben van ez így?
15:27  Ilyen kérdést nem lehetne feltenni, ha működnének az ellensúlyok - Halmai a Stafétában [7 óra 57 perce]
  Ha működnének független ellenőrző intézmények, úgy mint Alkotmánybíróság, Nemzeti Választási Iroda, akkor nem lehetett volna kiírni ilyen kérdést népszavazásra – így vélekedett a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában staféta rovatában Halmai Gábor. Az alkotmányjogász hozzátette: csak olyan kérdést lehet kiírni referendumra, mely az Országgyűlés hatáskörébe tartozik, de a vasárnapi kérdés nem tartozik ezek közé, mert nem tud semmit sem tenni a népszavazás eredményének ismeretében a parlament, erről ugyanis az Európai Unió dönt.
15:17  Balhé Molnár Gyula rendezvényén, egy fidelitasost elvittek a rendőrök [8 óra 7 perce]
  Ellentüntetők jelentek meg az MSZP elnökének debreceni sajtótájékoztatóján, akik Ne kockáztassátok a jövőnket! feliratú molinót feszítettek ki folyamatos fütyüléssel és a "hazaáruló" szó skandálásával zavarták az ellenzéki politikusok - Molnár Gyula és Gurmai Zita, az MSZP nőtagozatának elnöke - beszédét.
15:06  Hivatali időben nem kampányolnak a kormnyalkalmazottak [8 óra 18 perce]
  Kormányhivatali alkalmazottak, hivatali időben nem folytatnak kampány tevékenységet és nem biztatják telefonon nem szavazatra a választókat, ilyen utasítást nem kaptak és nem is fognak kapni – mondta a miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón.
14:48  Jogsértőek a külhoni magyaroknak küldött kampánylevelek [8 óra 36 perce]
  Így döntött a Kúria egyúttal megváltoztatva a Nemzeti Választási Bizottság vonatkozó határozatát, és megállapította: "a népszavazást szervező Kormány nevében a külhoni magyaroknak küldött kampánylevelek sértik a választás esélyegyenlőségre, valamint a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlásra vonatkozó alapelveit, és a népszavazást szervező Kormányt eltiltja a további jogszabálysértéstől."
14:41  Nem derült ki semmi érdemi a bizottságban - Harangozó [8 óra 43 perce]
  Érdemi pluszinformációt nem kapott az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága a Magyarországon átutazó terroristák ügyében a kedden a sajtóban megjelentekhez képest - értékelt Harangozó Tamás, a testület szocialista alelnöke a bizottság zárt ülése után.
14:27  Logisztikai bázis volt Magyarország a brüsszeli és a párizsi terroristáknak - Kósa [8 óra 57 perce]
  A párizsi és brüsszeli merényletek elkövetői egyfajta logisztikai bázisként használták Magyarországot - mondta Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke a testület ülését követően tartott sajtótájékoztatón.
14:13  Vasárnap már hidegfront esővel [9 óra 11 perce]
  Folytatódik a napsütéses, nyáriasan meleg idő, helyenként október elsején akár 27 Celsius-fok is lehet. Vasárnap viszont egy hidegfront nyomán csapadékosra fordul az idő és mérséklődik a meleg - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből.
14:05  Szeptember 30. [9 óra 19 perce]
  Szeptember 30. 9.00 Weiner - Sennyei Tibor Erdélyben élő szerkesztő, író, világutazó. 9.30 Gryllus Samu zeneszerző 10.00 Dr. Dénes Ádám biológus, agykutató. 10.30 Huszár Tibor Széchenyi díjas szociológus, akadémikus felesége, H. Soós Mária emlékére és tiszteletére ajánlja legújabb könyvét: Tiszakécskétől a Bródy Sándor utcáig. 11.00 Osvárt Andrea színésznő 11.30 Dr. Gödény György az ország legerősebb patikusa.
13:51  Megkapta a környezetvédelmi engedélyt Paks2 [9 óra 33 perce]
  Kiadta a Paks II Projekt környezetvédelmi engedélyét a Baranya Megyei Kormányhivatal - közölte Aszódi Attila a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos.
13:43  Politikai trükk a népaszvazás - LMP [9 óra 41 perce]
  A vasárnapi népszavazás csak politikai trükk, mert "a menekültkérdéssel próbálja a kormány eltakarni a folyamatos lopást" - mondta az LMP társelnöke a bicskei befogadóállomás előtt.
12:38  Visszaszólt a kemény bírálatra Szíjjártó [10 óra 46 perce]
  Visszaszólt az Orbán kormánynak szóló újabb kemény bírálatra Szíjjártó Péter.
12:23  Simon Peresz halála - Orbán Viktor is részt vesz a temetésen [11 óra 1 perce]
  Orbán Viktor miniszterelnök részt vesz a szerdán 93 éves korában elhunyt Simon Peresz Nobel-békedíjas volt izraeli államfő és miniszterelnök temetésén - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t.
11:51  Ez itt a kérdés! - 09.29. [11 óra 33 perce]
  Vásárhelyi Mária szociológus: Ha Ön szerint a magyar hatóságok felelős vezetőinek menekültekkel szembeni viselkedése felvetheti az emberiesség ellen elkövetett bűncselekmény gyanúját, akkor nyomja meg az egyes gombot, ha nem ért ezzel egyet, akkor a kettes gombot nyomja meg! Ha véleményét szeretné megosztani velünk, hívja a 06 91-334 001-es telefonszámot. Az emelt díjas hívással a Klubrádiót is támogatja. A hívás díja 330 forint. Legutóbbi kérdésünket Gulyás Márton, kulturális kurátor, aktivista tette fel. Egyetért-e Ön azzal, hogy ma Magyarországon lakhatási válság van, és éppen ezért azzal kellene foglalkoznia minden releváns szereplőnek és állampolgárnak ebben az országban, hogy arra szerveződjön egy politikai kampány, hogy ezt a válságot minél többen észrevegyük, tudatosítsuk, és hogy közösen cselekedjünk ennek a megoldásáért? A válaszadók 100 százaléka igennel válaszolt.
10:43  Brüsszelnek esze ágában sincs visszavonni a kvótacsomagot - Dömötör [12 óra 41 perce]
  Brüsszelnek esze ágában sincs visszavonni a kvótacsomagot, sőt fel akarja gyorsítani annak végrehajtását - hangsúlyozta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az uniós testületek és vezetők szerdai közléseire reagálva csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. Az Európai Bizottság elnökének minapi üzenetére, miszerint a közép-európaiaknak meg kell szeretniük a kvótacsomagot, azt válaszolta, hogy "mi nem a kvótát szeretjük, hanem Magyarországot".
09:52  Kilépett az MSZP –ből Szabados Ákos [13 óra 32 perce]
  Kilépett az MSZP –ből Szabados Ákos a főváros XX. Kerületének polgármestere- erősítette meg a Magyar időknek a politikus. A kormánylap cikke szerint a párt budapesti erős emberének számító polgármester távozását már úgymond lekönyvelték és szocialisták internetes portrétárában sem található meg a politikus neve.
09:22  Kétséges a népszavazás eredménye a Medián szerint [14 óra 2 perce]
  Nagy többségben lesznek a nem szavazatok, de aligha lesz érvényes a népszavazás, mivel várhatóan a jogosultak kevesebb mint fele járul majd az urnákhoz – írja a Hann Endre a Medián igazgatója a HVG számára készült felmérésük alapján.
09:11  Bombát találtak a XV. kerületben egy építkezésen [14 óra 13 perce]
  Feltehetően világháborús robbanószerkezetet, egy FAB-50-es bombát találtak a főváros XV. kerületében, a Rákos út egyik kertes házának átépítésekor - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje csütörtök reggel az MTI-vel. Ötszáz lakóházat ürítenek ki.
08:27  Pukli István nélkül folytatja munkáját a Tanítanék mozgalom [14 óra 57 perce]
  Pukli István nélkül folytatja munkáját a Tanítanék mozgalom, miután az eddigi vezető váratlanul bejelentette kilépését.
08:23  Mégis tüntetne a PM a népszavazás napján [15 óra 1 perce]
  Mindenképp megtartják vasárnapi rendezvényüket a Kossuth téren, a választási bizottság tiltó határozata ellenére- nyilatkozta a Párbeszéd Magyarországért társelnöke a Hírtévében. Karácsony Gergely emlékeztetett, hogy az NVB döntése nem jogerős és referendum napjáig nem is lesz az.
08:01  Halálra gázoltak egy kerékpárost [15 óra 23 perce]
  Összeütközött egy tehergépkocsival egy kerékpáros nő csütörtökön hajnal 5 óra után Jászberény külterületén, a 31-es számú főközlekedési út 70-es kilométerszelvényénél, a kerékpáros a helyszínen meghalt - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.
07:50  Devizapiac - Erősödött a forint [15 óra 34 perce]
  Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon csütörtök reggel.
07:07  A magyar menekültpolitikát bírálálta Nils Muiznieks [16 óra 17 perce]
  A magyarországi menekültpolitikát bíráló cikket közölt Nils Muiznieks, az Európa Tanács emberi jogi biztosa szerdán a The New York Times című amerikai napilap online kiadásában.
05:45  Apját is lelőtte az iskolában lövöldöző amerikai fiú [17 óra 39 perce]
  Lelőtte saját apját, majd egy helyi általános iskolánál kezdett lövöldözni egy 14 éves amerikai fiú szerdán Dél-Karolinában, a támadó megsebesített két diákot és egy tanárnőt, de megfékezték őt, mielőtt az iskola épületébe bejuthatott volna.
05:37  Az MSZP demonstrációt szervez a választási bizottság épületéhez [17 óra 47 perce]
  Az MSZP szombat délelőttre tiltakozó megmozdulást szervez a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épületéhez - tájékoztatta a párt sajtóosztálya szerdán az MTI-t.
05:25  Szép idővel búcsúzik a szeptember [17 óra 59 perce]
  Csütörtökön sok napsütésre készülhetünk, esni továbbra sem fog sehol. Vasárnapig kitart a jóidő, a jelenlegi számítások szerint akkor érkezik majd egy hidegfront, ami lehűlést, és szórványos csapadékot is hoz.

2016. szeptemper 28, szerda

18:42  Szeptember 29. [1 napja]
  Szeptember 29. A nap témája a csütörtöki Reggeli gyorsban: Durván személyeskedő vitával indult a fővárosi közgyűlés tegnapi ülése. Itt döntöttek az olimpiai helyszínek módosításáról, P+R parkolók létesítéséről és elfogadták a Duna-parti építési szabályzat első üteméről Rózsa Péter várja önöket hattól, kilencre a reggeli személlyel Horgas Péter, a pénteki "Lásd meg az embert" demonstráció egyik létrehozója érkezik.
18:37  A Médiatanács sorozatos jogellenes cselekedeteivel kárt okozott a Klubrádiónak - közlemény [1 napja]
  A Kúria a mai napon hozott ítéletével véglegesen megválaszolta a Médiatanács által a Klubrádiónak okozott károk megtérítése iránt zajló per legfontosabb jogi kérdését.
18:29  Önámítás azt várni, hogy a Tanítanék megbuktatja a kormányt – Pukli istván [1 napja]
  Továbbra is úgy gondolja, hogy az egész oktatási rendszert újjá kell építeni, azt azonban végzetes hibának tartja, hogy a Tanítanék Mozgalom a támogatók megkérdezése nélkül csatlakozott a menedékkérők befogadása mellett állást foglaló tüntetéshez – ezt mondta a Klubrádiónak Pukli István, a mozgalom korábbi vezéralakja.
17:23  Szeptember 29. [1 napja]
  Szeptember 29. A Szabad Sáv csütörtök esti vendége Virág Judit művészettörténész, igazságügyi festményszakértő.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen