pénztárca kímélő megoldások
 
Klubrádió hírek  Vegyes hírek
 

2016. február 07, vasárnap

20:54  Február 8. [3 óra 7 perce]
  Február 8. Hétfőn a februári szürkeségbe a Reggeli gyors zakatolása hoz vidámságot, ez a nap témája: Lemondott a köznevelésért felelős államtitkár, a pedagógusok szerint ez kevés ahhoz, hogy változások induljanak el az oktatásban. Meddig mehetnek el a tanárok, egységesek-e annyira, hogy mozduljon valami? Szénási Sándor hatkor a stúdióban ül, kilencre a reggeli személlyel Frank Tibor Amerika-szakértő érkezik.
20:22  Az LMP látni akarja a bürokráciacsökkentés hatástanulmányait [3 óra 39 perce]
  Az LMP egyetért a kormánnyal abban, hogy hatékonyabb államra van szükség, de szeretnék látni azokat a hatástanulmányokat, amelyek alapján a bürokrácia-csökkentő programot a kormány megalkotta.
19:28  Hatmillió dollárt fizettek két diáklány szabadon engedéséért [4 óra 33 perce]
  Prága hatmillió dollár (mintegy 1,6 milliárd forint) váltságdíjat fizetett annak a két cseh diáklánynak a szabadon bocsátásáért cserébe, akiket 2013 márciusában raboltak el Pakisztánban, majd két évvel később elengedték őket - értesült a Respekt című prágai hetilap.
17:54  Minden családot lakáshoz juttatna a kormány [6 óra 7 perce]
  Az a cél, hogy minden magyar család a lehető legolcsóbban saját lakáshoz jusson, ezért várhatóan már a jövő héten megjelenik az otthonteremtési program használt lakásokra vonatkozó rendelete - jelentette ki Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.
12:55  Megszüntetné a Kliket Kunhalmi Ágnes [11 óra 6 perce]
  Meg kell szüntetni a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot (Klik), új, kreatív iskolarendszerre van szükség, amely stresszmentes, demokratikus és fejleszti a jövőben szükséges kompetenciákat - mondta vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján Kunhalmi Ágnes, az Országgyűlés kulturális bizottságának szocialista alelnöke, hozzátéve: ez az elképzelés nem valósulhat meg, amíg Orbán Viktor a miniszterelnök.
11:41  Erdős Martin ezüstérmes a karate Eb-n [12 óra 20 perce]
  Két nap, két érem a magyar mérleg a Limassolban zajló kadet, junior és U21-es karate Európa-bajnokságon. Vécsei Balázs kadetek között elért bronza után szombaton MTK-s klubtársa, Erdős Martin a dobogó második fokára állhatott fel a juniorok mezőnyében.
09:19  Egy teheráni börtönben van a BBC-tudósító [14 óra 42 perce]
  Az iráni hatóságok által a héten őrizetbe vett volt BBC-tudósító a teheráni Evin börtönben van - közölte szombaton a Reuters hírügynökséggel a 34 éves Bahman Daroshafaei egyik barátja.
09:15  Több baleset is történt a reggeli órákban [14 óra 46 perce]
  Öten sérültek meg a 41-es főút Nyírmada és Vaja közötti szakaszán, ahol fának csapódott egy gépkocsi. A jármű a Rákóczi-tanyai elágazásnál sodródott le az úttestről.
07:15  Sokba kerülne, ha megszűnne a szabad utas- és áruforgalom az unión belül - Nemzetközi sajtó [16 óra 46 perce]
  Szíjjártó Péter provokált, amikor az uniós külügy- és védelmi miniszterek amszterdami találkozóján arról beszélt, hogy védelmi vonalat kell kialakítani a menekültekkel szemben.
06:48  Kilőtte a nagy hatótávolságú rakétát Észak-Korea [17 óra 13 perce]
  Észak-Kora elindította nagy hatótávolságú rakétáját, annak ellenére, hogy az ENSZ tiltotta azt. Az ország nemrégiben jelentette be, hogy műholdat fog felbocsátani.
06:19  Tajvani földrengés - Keresik a túlélőket [17 óra 42 perce]
  Tizennyolcra emelkedett a szombat hajnali tajvani földrengés halálos áldozatainak száma, 152 embert még nem találnak a legsúlyosabban érintett Tajnan városban - közölte a helyi média vasárnapi első jelentéseiben.

2016. február 06, szombat

20:53  Öt sielő meghalt Ausztriában [1 napja]
  Öt síelő halt meg egy lavinában Tirolban Az osztrák rendőrség tájékoztatása szerint a síelők hegynek felfelé tartottak az Innsbruck közelében fekvő Wattenbergnél, amikor a hó lezúdult, és mindenkit maga alá temetett.
20:52  Próbáljon kevesebbet lopni a kormány - MSZP [1 napja]
  Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy "ne az embereken próbáljon meg spórolni", hanem "lopjon kevesebbet", hogy több maradjon az oktatásra, az egészségügyre és a fizetések emelésére. Gúr Nándor, a szocialisták országgyűlési képviselője elmondta a kabinet százezreket akar kirúgni a közszférából. A politikus szerint a kormánynak az elbocsátások helyett meg kellene próbálnia korlátok közé szorítania a korrupciót.
20:51  Több pénzt a pszichiátriáknak - LMP [1 napja]
  Azonnali harminc százalékos bérpótlékot követel a pszichiátriai ápolóknak az LMP. Ábrahám Júlia, az ellenzéki párt egészségügyi szakszóvivője szerint tarthatatlan helyzet alakult ki a pszichiátriai osztályon, amely folyamatos szakemberhiánnyal küzd és egyre rosszabbak a körülmények. A politikus hozzátette: csaknem 10 éve nem tettek a kormányok érdemi lépést az ellátás javítására. Egyúttal megismételte követeléseiket: azaz minden dolgozó számára legalább nettó ötvenezer forintos emelést szorgalmaznak.
18:35  Összecsapások a prágai iszlámellenes tüntetésen [1 napja]
  Iszlámellenes tüntetők és menekülteket támogató csoportok verekedtek össze Prágában.
18:33  Földrengés Tajvanon: emelkedik a halottak száma [1 napja]
  Már tizennégy halottja van a hajnali tajvani földrengésnek, a sérültek száma megközelíti az 500-at,155 ember pontos holléte és állapota egyelőre ismeretlen.
13:54  Díjazzák a legjobb nem olimpiai sportolókat [1 napja]
  Jövő kedden jutalmazzák a nem olimpiai sportágak 2015-ben legjobban szerepelt versenyzőit.
12:21  Elküldték a köznevelési államtitkárt [1 napja]
  Leváltotta a köznevelési államtitkárt Balog Zoltán. Az Emberi Erőforrások minisztere bejelentette, hogy Palkovics László felsőoktatási államtitkár ezentúl oktatási államtitkár lesz. Elődje, Czunyiné Bertalan Judit pedig a digitális tartalomfejlesztésért felel kormánybiztosként. A héten országszerte utcára vonultak a közoktatási rendszer miatt tiltakozó tanárok, jövő szombaton pedig a Parlament előtt tüntetnek. (MTI)
10:47  Összeugrott Fazekas és Lázár [1 napja]
  Visszaüzent az agártárca vezetője Lázár Jánosnak. Fazekas Sándor szerint alaptalan támadás érte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalt. A miniszter kiállt a hivatal "törvényesen és tisztességesen dolgozó" munkatársai mellett, miután megfogalmazása alapján "minősíthetetlen hangvételű, alaptalan támadás" érte a tárca intézményét. Korábban a Miniszterelnökséget vezető miniszter a bürökráciacsökkentés mellett érvelve azt mondta, "ma már sokkal inkább úgy tűnhet: nem a minisztériumnak van háttérintézménye, hanem a háttérintézménynek van minisztériuma", és példaként említette az agrártárca egyik hivatalát, ahol szerinte többen dolgoznak, mint a minisztériumban. (MTI)
09:23  Több a halott és a sebesült a tajvani földrengés után [1 napja]
  A tajvani földrengésnek már hét halottja és több mint 420 sérültje van az újabb jelentések szerint. Az áldozatok között van egy tíznapos csecsemő is. A 6,4-es erősségű földmozgást több utórengés is követte. Tucatnyi épület összedőlt vagy súlyosan megrongálódott, köztük két magas 16-17 emeletes ház is. Feltételezések szerint 20-nál többen lehetnek még a romok alatt, 380 embert szállítottak kórházba. (MTI)
09:23  Több a halott és a sebesült a tajvani földrengés után [1 napja]
  A tajvani földrengésnek már hét halottja és több mint 420 sérültje van az újabb jelentések szerint. Az áldozatok között van egy tíznapos csecsemő is. A 6,4-es erősségű földmozgást több utórengés is követte. Tucatnyi épület összedőlt vagy súlyosan megrongálódott, köztük két magas 16-17 emeletes ház is. Feltételezések szerint 20-nál többen lehetnek még a romok alatt, 380 embert szállítottak kórházba. (MTI)
08:47  Újabb üzengetés jöhet a közoktatási vitában [1 napja]
  Újra üzennek egymásnak a közoktatási vitában szemben álló felek. Délelőtt tartják a Kerekasztal a Részvételi Demokráciáért Egyesület újabb rendezvényét, ahová várják a tiltakozási hullám több fontos szereplőjét, így mások mellett a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke, a PDSZ elnöke, valamint a budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatója is a meghívottak között szerepel. Közben a területért felelős miniszter is újabb tájékoztatót hívott össze, a köznevelés aktuális kérdéseiről címmel. Ezen Balog Zoltán mellett a köznevelési és a felsőoktatási államtitkár is ott lesz. A héten országszerte utcára vonultak a közoktatási rendszer állapota miatt a tanárok, jövő szombaton pedig a Parlament előtt tüntetnek. (Klubrádió)
07:16  Tájékoztatót tett közzé az Uber-sofőröknek az adóhatóság [1 napja]
  A NAV honlapján arra hívják fel az internetes közösségi alkalmazással szerződésben álló sofőrök figyelmét, hogy tevékenységük adóköteles és ismertetik, hogyan teljesíthetik kötelezettségeiket, továbbá, hogy a különféle adófajták közül melyik, hogyan érinti őket. A taxisok közelmúltbeli tiltakozásakor ismerte el a Nemzeti Adó és Vámhivatal valamint a szaktárca, hogy az Uber sofőrök esetében rendkívül magas, akkoriban lényegében 100 százalékos volt a lebukás a hatósági ellenőrzéskor és elmaradt az adófizetés is. (MTI, Klubrádió)
07:15  Erős földrengés rázta meg Tajvant [1 napja]
  Több épület is összedőlt. Eddig 5 halálos áldozatról és több tucat sebesültről tudni. A 6,4-es erejű földmozgást öt utórengés követte, amelyek mind legalább 3,8-es erősségűek voltak. A jelentések szerint 221 embert, köztük csecsemőket mentettek ki egy összedőlt 17 emeletes lakóház romjai alól. Egy másik, 150 családnak otthont adó 16 emeletes, súlyosan megrongálódott épület lakóit már biztonságba helyezték. Összesen 318 embert szállítottak kórházba. A környékről gázszivárgást és csőtörést jelentettek, a vízhiány 400 ezer háztartást érint, míg csaknem hatezer lakásban nincs villany.(MTI)

2016. február 05, péntek

19:23  Felmentették hivatalából a titkosszolgálat vezetőjét - Horvátország [2 napja]
  Kolinda Grabar-Kitarovic horvát államfő felmentette hivatalából Dragan Lozancicot, a horvát nemzetbiztonsági és hírszerzési ügynökség (SOA) vezetőjét, amiért az megsértette a biztonsági és hírszerzési törvényt - közölte az elnöki kabinet.
19:11  Vegyesen alakult a forintárfolyam [2 napja]
  Vegyesen alakult pénteken a forint árfolyama a bankközi devizapiacon: euróban erősödött, dollárban és svájci frankban pedig gyengült a magyar deviza.
19:04  Feljelentést tesz Orbán reggeli nyilatkozata miatt a fideszes Tényi István [2 napja]
  Feljelentést tett Orbán Viktor péntek reggeli rádiós nyilatkozata ügyében a fideszes aktivista Tényi István. Amiatt a mondat miatt fordult a rendőrséghez, amely úgy szólt, hogy "hitelt érdemlő információink vannak arra nézve, hogy terrortámadásokat készítenek elő a magyar emberek ellen" – írja a 24.hu.
18:30  Elmaradt a szakorvosok fizetésemelése [2 napja]
  Elmaradt az szakorvosok fizetésemelése, pedig a kormány és az Emberi Erőforrások Minisztériuma is hónapok óta a 270 ezer forintos minimálbér ígéretével csillapítja felháborodásukat. Nem kapták meg a beígért pluszt az ápolók sem – tudta meg az origo.
18:16  Aleppói menekültek ezrei gyülekeznek a török határon [2 napja]
  Tizenötezer szíriai menekült gyűlt össze a török határon a szír kormányerők Aleppó térségében folyó offenzívája miatt.
17:37  Oroszország recesszióban marad - Elemzők [2 napja]
  A változatlanul csökkenő olajárak miatt az orosz gazdaság az idei évet is recesszióban tölti, és a tartós visszaesés, valamint a gyenge rubel együttes hatása miatt a dollárban számolt nominális hazai össztermék (GDP) várhatóan a fele lesz a három évvel ezelőtti értéknek - jósolták pénteken ismertetett, jelentősen rontott új előrejelzéseikben londoni pénzügyi elemzők.
17:27  Horvátország autópálya-matricák bevezetését tervezi [2 napja]
  Horvátország autópálya-matricák bevezetését tervezi az eddigi fizető kapus rendszer helyett - mondta Oleg Butkovic tengerészeti, közlekedési és infrastrukturális miniszter a horvát közszolgálati televízió Poligraf című műsorában pénteken.
17:23  Február 6. [2 napja]
  Február 6. Salgótarján néhány hét múlva új polgármestert választ. Kósa Lajos már megjárta a várost és azzal riogatott, hogy egy fillért sem kap a város, ha nem a Fideszre szavaznak. Ki jön Dóra Ottó után? Államosítják a turizmust - jön Nemzeti Sziget Fesztivál, ahova a CÖF ingyenes különbuszokkal szállítja majd az embereket Ákos nagyszínpadi koncertjére? A köztársaság állapotáról tartott évzáró beszélgetést a Bibó István Társaság. Váradi Júlia összeállításában megszólal Kuncze Gábor, Majtényi László alkotmányjogász, Csillag István egykori gazdasági és Bozóki András volt kulturális miniszter Hogyan lehet legyőzni a Fideszt és helyreállítani a demokráciát? Megkérdezzük Bokros Lajost. A hét legfontosabb ügyeit Szakonyi Péter Gyükeri Mercédesszel, Pion Istvánnal és Bolgár Györggyel beszéli meg.
16:51  Megtámadták az ENSZ erőit Maliban [2 napja]
  Megtámadták az ENSZ erőit a Mali északi részén fekvő Timbuktuban, az összetűzésben két feltételezett terrorista felrobbantotta magát, valamint további két támadó és egy mali katona meghalt, számoltak be pénteken a mali hadsereg forrásai.
16:47  Február 5. [2 napja]
  Február 5. Az Európa-sztori mai hősei Jean-Marine, a szélsőjobboldali, protekcionista, nacionalista, bevándorlásellenes, antiglobalista szocialista - illetve nemzeti konzervativista és euroszkeptikus francia párt, a Nemzeti Front alapítója és felvirágoztatója, illetve lánya Marine Le Pen, aki nemes egyszerűséggel kirúgta a pártból apját és nekiállt megtisztítani a pártot. Ma már jelentős számú zsidó és muszlim szavazót tudhat magáénak. Szénási Sándor vendége: Soós Eszter Petronella, Franciaország-szakértő
16:46  Légpárnás hajót vásárolt a NAV [2 napja]
  A záhonyi határátkelőhelyre nettó 58,4 millió forintért légpárnás hajót vásárolt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - az eredmény a pénteki Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
16:20  Hatmilliárd ipari parkok fejlesztésére - NGM [2 napja]
  Hatmilliárd forint forrásra pályázhatnak a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében az idén a magántulajdonban lévő ipari parkok - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdaságért felelős helyettes államtitkára pénteken Debrecenben a Határ úti ipari parkban, amely elnyerte a Tudományos és technológiai park címet.
16:00  Lezuhant egy daru Manhattanben [2 napja]
  Legalább egy ember életét vesztette, amikor az utcán álló autókra zuhant egy építési daru Manhattanben.
15:27  Lemondatná Ibolya Tibort a Demokratikus Koalíció [2 napja]
  Gréczy Zsolt, a párt szóvivője a Klubrádiónak a főügyész sajtótájékoztatójára reagálva elmondta, hasznos lenne, ha a főügyész lemondana, mivel nem a munkáját végzi.
15:13  Meghalt Kőrösi Zoltán író [2 napja]
  Tragikus hirtelenséggel, szívroham következtében pénteken elhunyt Kőrösi Zoltán író, dramaturg, forgatókönyvíró - erősítette meg az Origo hírét az MTI-nek Mészáros Sándor, a Kalligram főszerkesztője.
15:11  Az Európai Bizottsággal vizsgáltatná az oktatási támogatások sorsát a DK [2 napja]
  Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője arra kéri az Európai Bizottságot, hogy vizsgálják ki az oktatás támogatására adott uniós források magyarországi sorsát. A politikus hangsúlyozta, hogy ha a vizsgálat problémákat tár fel, akkor az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) fordul.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc