pénztárca kímélő megoldások
 
Klubrádió hírek  Vegyes hírek
 

2016. október 25, kedd

19:09  Október 25. [6 óra 38 perce]
  Október 25. 20 éves a Malacka és a tahó! A szalonnazenekar 1996-ban alakult, zenéjüket ska-funky ritmusok és őrületesen vicces szövegek jellemzik. Koncertjeik elképesztő hangulatának köszönhetően a Malackát hazánk egyik legjobb buli-zenekarai között tartják számon. A műsorban a két évtizedes Malacka ironikus, mindent kritikusan szemlélő, mégis pozitív üzenetű szövegeiről, a zenekari karrierről és a jubileumról Borovitz Tamás zenekarvezetővel hallgathanak beszélgetést. Tartsanak velünk!
18:14  Október 26. [7 óra 33 perce]
  Október 26. Szerdán Pikó András pöccenti be a Reggeli gyors mozdonyát, ez a nap témája: Nem a Jobbik zsarolásának enged a kormány, amikor leállítja a letelepedési kötvény-biznisztÂ… igaziból régóta tervezi ezt. 9-re a reggeli személlyel Sinkó Eszter egészségügyi közgazdász érkezik.
17:03  Október 27. [8 óra 44 perce]
  Október 27. A csütörtöki Ötösben, a "filmes műsorban" Hamvas Dániel annak jár utána, min múlik, hogy egy film sikeres legyen. Elég, hogy jó? Esetleg számít a bemutatás időpontja, a produceri munka és/vagy a jól eladható színészgárda? Erről beszélget Kovács Gellért, filmkritikussal, valamint Kovács Gábor, producerrel, akit arról is faggat, mi a dolga egy producernek, van-e különbség a hazai és a külföldi produceri munka között. Továbbá elindítjuk új, Kütyü-rovatunkat, amelyben Szabó Gábor, operatőr magyarázza el a CGI, a 3D, a 4DX, és hasonló mágikus szavak jelentését.
16:50  Október 25. [8 óra 57 perce]
  Október 25. Az Eximbank a kormányzati szektor része, így be kell számítani az államĹąadósságba a pénzintézet adósságait az Eurostat szerint. Elszállhat az államadósság? Két héten belül felszámolja a letelepedési kötvény-bizniszt a kormány lapértesülés szerint, a hivatalos kommunikáció, még arról szól, hogy nem engednek a zsarolásnak A tervek szerint, a megfelelő ütemben zajlik a Klik átalakítása – állítják, de mi az igazság? Új felügyeleti mechanizmus létrehozását kezdeményezte az Európai Parlament plenáris ülése azért, hogy a tagállamok tiszteletben tartsák a demokrácia és a jogállamiság alapelveit. Vajon sikerül nekik?
14:21  Október 25. [11 óra 26 perce]
  Október 25. A Szabad Sáv ma esti vendége Dózsa Ágnes jogász, Csősz György nőgyógyász, Domány András újságíró.
12:33  A NATO mindenfajta összeütközést kerülni szeretne Oroszországgal - Stoltenberg [13 óra 14 perce]
  Mindenfajta összeütközést kerülni szeretne a NATO Oroszországgal, ugyanakkor aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az orosz flotta tűzerejét civilek ellen is bevethetik Aleppóban - jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtikár Brüsszelben a katonai szövetség védelmi minisztereinek kétnapos tárgyalása előtt tartott sajtótájékoztatóján.
11:58  Ez itt a kérdés! - 10.25. [13 óra 49 perce]
  Mint közismert, az október 23-i állami ünnepségen, nem engedték a Kossuth térre Juhász Pétert, az Együtt alelnökét. Amikor Juhász Péter rendőrt hívott, az a magyarázat hangzott el az elmondása szerint, hogy az állami rendezvényt egy magáncég, a Valton Security biztosítja, és ők dönthetik el, kit engednek be, kit nem. Balog Zoltán 2009-ben, mint Fideszes országgyűlési képviselő, és a parlament emberi jogi bizottságának akkori elnöke, a következő kérést tette fel Bencze József akkori országos rendőr-főkapitánynak, a március 15-i ünnepségen történtek miatt. Egyetért-e velem Tábornok Úr abban, hogy a fenti őrző-védő vállalkozások munkavállalói önkényesen korlátozták a gyülekezési szabadságukkal élni kívánó polgárokat alkotmányos alapjoguk gyakorlásában, és ezáltal bűncselekmény gyanúja is felmerülhet eljárásukkal kapcsolatban?Egyetértenek-e Önök abban, hogy a Valton Security munkavállalói a Kossuth téren, önkényesen korlátozták a gyülekezési szabadságukkal élni kívánó polgárokat alkotmányos alapjoguk gyakorlásában, és ezáltal bűncselekmény gyanúja is felmerülhet eljárásukkal kapcsolatban? Ha a válasza igen, nyomja meg az 1-es gombot, ha nem, a kettest. Ha véleményét szeretné megosztani velünk, hívja a 06 91-334 001-es telefonszámot. Az emelt díjas hívással a Klubrádiót is támogatja. A hívás díja 330 forint. Legutóbb Para-Kovács Imre kérdezett: Gyurcsány Ferenc szerint, aki gyurcsányozik az Orbán mellett van. Egyetértenek Gyurcsány Ferenccel? A válaszadók 92%-a igennel 8%-a nemmel szavazott.
11:36  Már épül a déli határkerítés [14 óra 11 perce]
  Már épül a déli határkerítés, harmadik megerősített vonalának kísérleti szakasza- számolt be a Magyar Idők. A Bács –Kiskun megyei Garánál 500 méter hosszan állnak már a cölöpök. Az új, műszaki határzárat elítéltek bevonásával telepítik, a honvédség egyelőre nem vesz részt a munkában- írja a kormánypárti napilap. Egy másik lap a Magyar Nemzet szerint várhatóan hőérzékelő és éjjellátó kamerákat is telepítenek, majd az és az úgynevezett okos-kerítés részbeni célja, hogy kevesebb rendőrt és katonát kelljen a határőrizetre bevetni – derül ki a cikkből.
11:27  Október 25. [14 óra 20 perce]
  Október 25. Magyarországon ma 140 ezer gyereket bármikor elvehetnek a szüleitől, csak azért, mert, bár szeretetben, de szegénységben élnek. Néhány család ezek közül felvállalta a problémáit, a szegénységét, hogy az SOS Gyermekfalvak által készített kisfilmekben hívják fel a figyelmet a problémára. Erről beszélgetünk először. A szegénység hívószó lesz a második beszélgetésben is, mert egy olyan akcióról lesz szó, amelyben a rászorulóknak kaphattak zöldséget, gyümölcsöt. A második félórában felhívjuk a Háttér Társaság munkatársát, hogy kiderítsük, milyen gyakorlati haszna lenne, ha a WHO valóban megváltoztatná a meddőség definícióját úgy, hogy az a jövőben az egyedülálló anyákra, vagy az egynemű párokra is vonatkozhasson. Végül arról hallhatnak beszélgetést, hogyan változott az utóbbi évtizedekben a névadás. Fülbevaló 13.00 órától Kovács M. Veronikával.
11:15  A háttérhatalmakról is beszélt Kövér László az ünnepségen [14 óra 32 perce]
  A háttérhatalmakról is beszélt Kövér László az Országgyűlés 56 –os ünnepi megemlékezésén.
10:56  Az MSZP nem ünnepelt a kormánnyal [14 óra 51 perce]
  Az MSZP-frakció nem ünnepelt egy olyan kormánnyal, párttal, amely nemzeti egységet hirdet, de a többséget kirekeszti - mondta az ellenzéki párt frakcióvezetője kedden, Budapesten, A forradalom lángjánál tartott megemlékezésen.
10:47  A multicégek minden országban versenyképesebbek - Szakértő [15 óra 0 perce]
  2014-ben a külföldi tulajdonú cégek háromszor olyan termelékenyek voltak, mint a magyarok, a nagy cégek pedig sokkal hatékonyabbak a kisvállalkozásoknál - derül ki a Tárki idei Társadalmi Riportjának tanulmányának egyik tanulmányából.
10:33  A választóknak megoldást kell javasolni - Gyurcsány [15 óra 14 perce]
  Ha jövő tavaszig az ellenzéknek nem sikerül bemutatnia egy elfogadható, közös alternatívát, más megoldást kell választani - ezt a Demokratikus Koalíció elnöke mondta a Klubrádiónak.
10:18  Elhunyt Bara Margit [15 óra 29 perce]
  A Kossuth- és Balázs Béla-díjas színésznő hosszan tartó, súlyos betegség után hunyt el, értesült a 24.hu. 88 éves volt.
09:51  Magyarországot frusztrálja a helyzet - Szijjártó [15 óra 56 perce]
  Szijjártó Péter szavai szerint Magyarországot frusztrálja, hogy nem született megállapodás az Európai Unió és Kanada között tervezett szabadkereskedelmi egyezmény (CETA) aláírásáról Belgium francia nyelvű vallon tartományában.
09:37  Robbanás a török kereskedelmi kamara mellett [16 óra 10 perce]
  Robbanás történt a török kereskedelmi kamara mellett, Antalyaban. Többen megsérültek, a környező ablakok kitörtek, sok a vérző ember a környéken.
08:35  Szén-monoxid-mérgezés Budapesten [17 óra 12 perce]
  Szén-monoxid-mérgezés miatt két embert vittek kórházba a mentők kedd reggel Budapesten, a II. kerületi Szépvölgyi út egyik családi házából - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.
08:24  Felrobbant egy épület Kínában [17 óra 23 perce]
  Nagy erejű robbanás történt hétfőn este az északnyugat-kínai Senhszi tartomány Hszinmin nevű városában, egy épületben, legalább 14-en meghaltak, 147-en pedig megsérültek. A ház körül több tucatnyi épület megrongálódott, köztük a helyi kórház is.
07:58  Egyelőre kútba esett az Európai Unió és Kanada közti szabadkereskedelmi megállapodás [17 óra 49 perce]
  Belgium nem írja alá a dokumentumot, az egyik tartománya, Vallónia tiltakozása miatt- jelentette be a belga miniszterelnök.
07:46  Felgyorsulhat a letelepedési kötvények kivezetése [18 óra 1 perce]
  A hvg.hu információi szerint immár biztos, hogy megszűnik a letelepedési kötvény.
07:27  Elrendelték a bicskei gyermekotthon vezetőjének előzetes letartóztatását [18 óra 20 perce]
  A nyomozó bíró szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható kiskorúak molesztálásával.
07:24  Hepatitis járvány több gödöllői iskolában [18 óra 23 perce]
  Lázzal, hasfájással és véres vizelettel került kórházba több gödöllői kisgyerek az elmúlt hónapokban, írja a Bors.
07:15  Ünnepi ülésen emlékeznek 1956-ra a képviselők [18 óra 32 perce]
  Az Országgyűlés ma egyórás ünnepi ülésen emlékezik az 1956-os forradalomra és szabadságharcra.
05:31  Nem mennek simán a dolgok Orbán számára - Nemzetközi sajtó [20 óra 16 perce]
  Magyarország és a világ kegyetlen módon elfelejtette az 56-os felkelés tanulságait.
05:23  Marad a borús idő [20 óra 24 perce]
  Kedden is általában erősen felhős, borult lesz az ég, a déli területeken lehetnek hosszabb napos időszakok. Este nyugat felől egy hidegfront éri el az országot, néhol jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. A hét második felében néhol reggelente már ismét lehetnek talajmenti fagyok.

2016. október 24, hétfő

22:07  Október 25. [1 napja]
  Október 25. Még mindig nyögik a "chipsadó" terheit az üdítőitalos cégek, ráadásul a 27 százalékos áfa csökkentése pl. az ásványvizeknél fel sem merül egyelőre. Egyre kevesebb a cukor a termékekben, ők igyekeznek - mondja a Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség titkára Bikfalvi Kinga Hároméves mélypontjára került a GKI konjukntúraindexe, az üzleti várakozások is romlottak, de a kép árnyalt. Részletek Karsai Gábortól a GKI vezirigazgató-helyettesétől
19:41  Október 25. [1 napja]
  Október 25. Kedd reggel hattól Dési János mozdonyában roboghatnak, ez a nap témája: 500 napos programot, ellenzéki összefogást, választási szövetséget sürgetett Bokros Lajos vasárnap a Blaha Lujza téren. Az ellenzéki pártok nem tűntek túl lelkesnek az ötlet hallatán Â… 9-re a reggeli személlyel Rényi András művészettörténész, az Eleven Emlékmű egyik létrehozója érkezik.
17:52  Amerikai játszma a Pharaon-ügy - Orbán [1 napja]
  Legkésőbb november közepéig a parlament elé kerül az államháztartási törvény módosítása, ebben lehet majd állást foglalni a letelepedési kötvényről - közölte Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője.
17:38  Amerikai játszma a Pharaon-ügy - Orbán [1 napja]
  Amerikai játszma Orbán Viktor szerint a terrorizmus finanszírozásának gyanújával keresett arab szomszédja elleni Interpol-körözést. A miniszterelnök nem lát kockázatot az üzletember magyarországi jelenlétében.
17:30  Nyugalomban folyik a migránstábor felszámolása [1 napja]
  Nyugalomban folyt hétfőn az észak-franciaországi Calais-ban a dzsungel néven is ismert migránstábor hatósági felszámolása.
16:59  Október 24. [1 napja]
  Október 24. Megkezdődött a hónapok óta várt hadjárat az iszlám állam által elfoglalt,iraki Moszul felszabadításáért. A helyszínen hívjuk Kakuk György újságírót. Beszélünk Juhász Péterrel, mert az Együtt alelnöke beperli a Miniszterelnökséget, miután október 23-án nem engedték be a Kossuth téri állami megemlékezésre. és beszámolunk arról, hogy a Szülői Jogi Fórum csoport tiltakozását fejezi ki a már 2017 januárjában hatályba lépő gyermekvédelmi törvény ellen, amely többletjogosítványokat ad a hatóságok kezébe!
16:57  Előre megírt tudósítást közöltek Vona Gábor beszédéről? [1 napja]
  Meglepő, hogy a tegnapi ünnepségen még a Jobbik elnök beszéde előtt kikerült egy kormányközeli portálra, hogy mi is történt a szónoklat alatt – számolt be róla az atv.hu.
16:37  OGY - Az MSZP a pedofíliával vádolt bicskei igazgató kitüntetését hozta szóba [1 napja]
  Hogyan terjeszthették fel állami elismerésre a bicskei gyermekotthon vezetőjét, aki ellen már korábban is felmerült a molesztálások gyanúja? - kérdezte a Parlamentben az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó.
16:11  A köztársasági elnök kinevezte a GVH vezetőit [1 napja]
  Áder János köztársasági elnök, a miniszterelnök előterjesztésére, 2016. november 2-ai hatállyal hatévi időtartamra ismételten a Gazdasági Versenyhivatal elnökévé nevezte ki Juhász Miklóst.
15:41  A valós hiányszámot kellene beírni a tavalyi zárszámadásba - MSZP [1 napja]
  Az MSZP szerint a kormánynak be kellene vallani az igazságot, a valódi hiányadatot kellene feltüntetnie a tavalyi zárszámadási törvényjavaslatban.
15:05  A munkaerőhiányról és a bérválságról kezdeményes parlamenti vitanapot az LMP [1 napja]
  A párt társelnöke a parlamentben félelmetesnek nevezte, hogy Lázár János, miniszterelnökséget vezető miniszter nem volt hajlandó megmondani, hány embert terveznek elbocsájtani a közszférából.
14:30  Vona nekirontott a Fidesznek [1 napja]
  A Fidesz képviselőit és médiáját szidta Vona Gábor a a parlamentben, napirend előtt, és külön kitért arra, hogy szerinte Németh Szilárdnak hónapok kellenek ahhoz, hogy megértse, amit mond. Vona meg is kapta rögtön a választ, Dömötör Csaba államtitkár Kádárhoz hasonlította, és azzal vádolta, hogy pénzért mindenre képes.
13:47  Az LMP az Alkotmánybírósághoz fordul [1 napja]
  Az LMP az Alkotmánybírósághoz fordul az TAO pénzek titkosítása miatt, és várja az ellenzéki pártok támogatását is az elegendő aláírás összegyűjtéséhez.
13:22  Emelkedik az üzemanyagok ára [1 napja]
  Emeli bruttó 3-3 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.
12:51  Rács mögött a bicskei gyermekotthon vezetője [1 napja]
  Elrendelték a bicskei gyermekotthon vezetőjének előzetes letartóztatását - közölte a Székesfehérvári Törvényszék.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár