pénztárca kímélő megoldások
 
Klubrádió hírek  Vegyes hírek
 

2017. június 25, vasárnap

18:04  Június 26. [35 perce]
  Június 26. A reggeli gyorsot a nyári menetrend szerint is Szénási Sándor vezeti hattól, a heti Stafétában megbeszéljük, tényleg meg kell-e változtatni a választási törvényt ahhoz, hogy a Fidesz legyőzhető legyen. A reggeli személlyel Ungváry Rudolf író érkezik, akinek jóslatai a fasizmus térnyeréséről lassan valósággá válnak....
17:17  London az EU-tagság megszűnése után is vámmentességet biztosít a szegény fejlődő országoknak [1 óra 22 perce]
  A brit kormány az EU-tagság megszűnése után is biztosítja a legszegényebb fejlődő gazdaságoknak a jelenlegi vámmentes hozzáférést a brit piachoz.
17:16  Elfogadták választási programjukat a német szociáldemokraták [1 óra 23 perce]
  Ellenszavazat nélkül, egy tartózkodás mellett elfogadta a szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választásra készített programját a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) vasárnapi dortmundi kongresszusán.
14:59  Martin Schulz: Merkel pártszövetségének nem fontos az európai értékek védelme [3 óra 40 perce]
  Az Angela Merkel német kancellár vezette CDU/CSU jobbközép pártszövetségnek nem fontos az európai érdekek védelme - jelentette ki Martin Schulz, a német szociáldemokraták (SPD) elnöke, kancellárjelöltje pártja vasárnapi dortmundi kongresszusán.
14:55  Újabb tömeges gázolás történt , ezúttal Newcastle-ben [3 óra 44 perce]
  Járdára hajtott és embereket ütött el egy személyautó vasárnap az észak-angliai Newcastle-ban, legkevesebb hatan megsérültek.
12:47  Erdőtűz pusztít Dél-Spanyolországban [5 óra 52 perce]
  Erdőtűz érte el a biodiverzitásáról híres dél-spanyolországi Doñana természetvédelmi terület szélét - jelentette be az andalúz regionális kormány környezetvédelmi tanácsosa vasárnap.
11:48  Botka László népszerűségben beérte Orbán Viktort [6 óra 51 perce]
  A Fidesz szavazóinak száma az elmúlt a hónapban újabb egy százalékponttal növekedett, és így jelenleg 26 százalék – derül ki a Publicus Intézet friss felméréséből.
10:41  Erdogan szerint ellentétes a nemzetközi joggal a Katarnak adott ultimátum [7 óra 58 perce]
  Recep Tayyip Erdogan török államfő szerint ellentétes a nemzetközi joggal a Szaúd-Arábia és szövetségesi által Katarhoz intézett ultimátum, és tiszteletlen az a követelés, hogy Törökország szüntesse meg katonai jelenlétét Dohában.
09:33  A holokauszt áldozataira emlékeznek több városban [9 óra 6 perce]
  A holokauszt áldozataira emlékeznek a deportálások 73. évfordulója alkalmából több városban vasárnap.
09:27  Betiltott melegfelvonulás: mégis utcára hívják a szimpatizánsokat a szervezők Isztambulban [9 óra 12 perce]
  A tiltás ellenére is megtartanák a melegfelvonulást Isztambulban. A szervezők estére a Taksim térre hívták a melegeket és támogatóikat.
08:23  Felrobbant egy tartálykocsi, száznál több halott Pakisztánban [10 óra 16 perce]
  Felborult és kigyulladt egy olajszállító tartálykocsi Pakisztánban, több mint száz ember meghalt - közölték helyi hivatalos források.
07:45  Kínai földcsuszamlás: 120 embert keresnek a mentők [10 óra 54 perce]
  Százhúsz embert temethetett maga alá egy földcsuszamlás Kína délnyugati részén, Szecsuán tartományban.
07:39  Autóba rejtett pokolgép robbant egy szír piacon [11 óra 0 perce]
  Robbanószerrel megrakott autót repítettek a levegőbe ismeretlen merénylők a szíriai Idlib egyik külvárosában.
07:27  Földrengés rázta meg Japánt, leállt a szuperexpressz [11 óra 12 perce]
  Földrengés rázta meg Japán középső részét, de csak a Sinkanzen szuperexpresszvonat közlekedése állt le, áramellátási zavar miatt.

2017. június 24, szombat

19:07  Múzeumok éjszakája - Rendkívüli járatokat indít a BKK [23 óra 32 perce]
  Rendkívüli járatokat indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Múzeumok éjszakája rendezvényhez kapcsolódva szombat éjjel.
19:05  Kibertámadás érte a brit parlamentet [23 óra 34 perce]
  Az Egyesült Királyság parlamenti levelezőrendszerének minden felhasználói fiókját célkeresztbe állították azok a hackerek, akik a Huffington Post beszámolója szerint még péntek reggel indították el a kibertámadást.
14:35  55 balatoni strand újul meg az idén [1 napja]
  Csaknem 2 milliárd forintnyi hazai támogatással 38 Balaton-parti település 55 strandján, 344 beruházás, felújítás valósul meg az idén - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.
14:34  Menczer: senki sem veszélyezteti a tanszabadságot [1 napja]
  A Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke, Menczer Tamás szerint nem kell a New York állam kormányzójával a Közép-Európai Egyetemről folytatott tárgyalásokon megvédeni a magyarországi tanszabadságot, mert azt senki nem veszélyezteti.
12:44  733 londoni lakás kiürítését rendelték el tűzvédelmi okból [1 napja]
  Több száz londoni lakásból kiköltöztették a lakókat tűzbiztonsági aggályok miatt. Mint kiderült a lakóépületeket ugyanolyan külső burkolóelemekkel látták el, amilyenek a múlt héten teljesen kiégett toronyházon is voltak. A kiürítési utasítás összesen 733 lakást és csaknem négyezer lakót érint a brit főváros északi kerületének öt magasházában. A kerületi tanács környékbeli szállodákba, illetve tanácsi ingatlanokban kialakított közösségi szállásokra telepítette az érintettek egy részét, mások rokonokhoz, ismerősökhöz költöztek. A veszélyesnek nyilvánított lakóépületekből 83 család nem volt hajlandó kiköltözni. (MTI)
12:25  Világháborús bomba a Ludovika téren [1 napja]
  Feltehetően egy 100 kilogrammos bombát találtak építkezés közben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika téri campusánál. A robbanótest azonosításának idejére kiürítették a többi közt az egyetem kollégiumát, mintegy száz embernek kellett elhagyni az épületet. Az Üllői utat 200 méteres, az Orczy utat és a Haller utcát pedig 50 méteres szakaszon lezárták a forgalom elől, a Nagyvárad téren nem állnak meg a 3-as metró szerelvényei és a 24-es villamos a Keleti pályaudvartól az Elnök utcáig, a Közvágóhídtól pedig a Balázs Béla utcáig szállít utasokat. (MTI)
11:39  Pintér szerint felére csökkent a közterületi bűnözés [1 napja]
  A belügyminiszter azzal büszkélkedett, hogy felére csökkent a közterületi bűnözés az elmúlt hét évben. Ez a polgárőrség és a rendőrség hatékony együttműködésének köszönhető- hangoztatta Pintér Sándor a 23. Országos polgárőrnap és 6. Országos lovas polgárőr szemle megnyitóján. Mint hozzátette: az idei és a jövő évi költségvetésben is több mint 1 milliárd forintot fordítanak a polgárőrök munkájára, ami ötszöröse a 2010-es összegnek. (MTI)
11:28  Szabadulós játékok közé került a hármas metró [1 napja]
  Felkerült a hármas metró a szabadulós feladatok közé a világ egyik legnagyobb utazási ajánlatokat kínáló portálján. Vicces kedvű felhasználók helyzeték el a Trip Advisoron olvasható friss bejegyzést, amit a Fővárosi Blog szúrt ki. Péntek reggel kisebb pánik alakult ki a Nyugati téri megállóban rekedt felújított szerelvényen, mert még a vésznyitóval sem sikerült kinyitni az ajtót, amit végül két izmos férfi feszített szét. A BKV később az összes új szerelvényt kivonta a forgalomból és Budapestre rendelte a rekonstrukcióért felelős orosz cég vezetőit is. (hvg.hu, Klubrádió)
09:34  Kampányüzemmódba kapcsolt a DK [1 napja]
  Kampányüzemmódba kapcsolt a DK- erről döntött Gyurcsány Ferenc pártjának elnöksége. A kampányfőnök a 2018-as választásra Molnár Csaba ügyvezető alelnök lett, aki korábban a Demokratikus Koalíció parlamenti, európai parlamenti és időközi választási kampányait is irányította. Közleményükben kitérnek arra, hogy bár továbbra is ellenzéki együttműködést akarnak, a nyáron megkezdik a 106 egyéni képviselőjelölt politikai és kommunikációs felkészítését. (Klubrádió)
09:30  Kibertámadásokra is készül az NVI [1 napja]
  Kibertámadásokra is számít a jövő évi választásokon a Nemzeti Választási Iroda vezetője. Pálffy Ilona a Népszavának azt mondta, korábban sétagaloppra készültek, de bejött számos biztonsági kérdés más európai országok, valamint az amerikai választásokon történtek nyomán. Emiatt felvették a kapcsolatot a Belügyminisztérium különböző szakszolgálataival, így az Alkotmányvédelmi Hivatallal és a Nemzeti Kibervédelmi Intézettel is –tette hozzá. A Választási Iroda vezetője szerint lényegében ugyanúgy zajlik majd a szavazás jövőre, mint 2014-ben, de a tapasztalatok alapján igyekeznek kiküszöbölni esetleges kockázatokat. Pálffy Ilona kitért arra is, hogy az úgynevezett kopaszbalhé kapcsán ma is ugyanúgy cselekedne, mint akkor. (Népszava)
09:29  Üdvözli a CEU a kormány és New York állam kormányzójának tárgyalásának első körét [1 napja]
  Üdvözölte a CEU New York állam kormányzójának álláspontját. Andrew Cuomo “eredményesnek” nevezte a magyar kormány képviselőjével folytatott tegnapi megbeszéléseket. Bár az egyetem nem vesz részt a tárgyalásokon, de bíznak benne, hogy ezek olyan megoldáshoz vezetnek, ami lehetővé teszi, hogy a CEU szabad intézményként Budapesten maradhasson - fogalmaznak közleményükben.(Klubrádió)
08:27  Torlódás és kétórás várakozás a röszeki határnál [1 napja]
  Jelentős a torlódás a röszkei autópálya-határátkelő kilépő oldalán, a Nyugat-Európából szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt. Az átkelőhely teljes kapacitással működik. Kora délelőtt kétórás várakozásra számíthatnak az autósok. A magyar és szerb állampolgároknak célszerű az ásotthalomi, a tiszaszigeti, a röszkei vagy a bácsalmási közúti határátkelőhelyek felé kerülni, ezek naponta 7 és 19 óra között tartanak nyitva. A hercegszántói és a tompai átkelő folyamatosan működik, azonban utóbbinál nap közben szintén várakozás alakulhat ki- közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. (MTI)
07:20  Ma lesz a Múzeumok éjszakája [1 napja]
  Több száz helyszínen zajló programokkal rendezik meg a Múzeumok éjszakáját. Budapesten a Magyar Nemzeti Múzeum "túlvilági" sétát indít, továbbá régészeti helyszíneléssel, rendhagyó tárlatvezetésekkel, koncertekkel, tangóórával várja a látogatókat. A Magyar Nemzeti Galéria új szemszögből mutatja meg kiállításait és műkincseit. A Hadtörténeti Múzeum a Fegyvertörténeti Látványraktár megnyitásával várja a látogatókat, a Petőfi Irodalmi Múzeum programjában többek között koncertek, slam poetry, különleges tárlatvezetések és Toldi szabaduló szoba szerepel.
07:18  Egy hét maradt adategyeztetésre a nem azonosított SIM-kártyáknál [1 napja]
  Egy hetük maradt adategyeztetésre a feltöltőkártyás mobiltelefon előfizetőknek. A nem azonosított SIM-kártyák előfizetése július 1-jétől megszűnik. A mobilszolgáltatók telefonon és az ügyfélszolgálataikon, valamint postahivatalokban is lehetővé teszik az ügyfeleknek az adategyeztetést, online egyeztetés esetén pedig kedvezményeket is biztosítanak. A Telenor szerint a hátralevő idő nem lesz elég minden ügyfél azonosítására. A Magyar Telekom és a Vodafone jövő hétre ígért tájékoztatást a határidőn túli egyeztetésekkel kapcsolatban. (MTI)
07:16  Felminősítették Görögországot, de maradt a bóvliban [1 napja]
  Felminősítette Görögországot a Moodys. A döntést a kiigazítási program második felülvizsgálatának befejeződésével, valamint a javuló költségvetési helyzettel és a gazdasági stabilizációra utaló jelekkel indokolta a nemzetközi hitelminősítő. Az új görög szuverén besorolás továbbra is mélyen a spekulatív sávban van, kilenc fokozatnyira a befektetési ajánlású osztályzati kategória alapszintjétől. (MTI)

2017. június 23, péntek

16:50  Rogán szerint nem is biztos, hogy a CÖF elkölti a félmilliárdos állami támogatást [2 napja]
  Tiszta vizet önt a pohárba a most elfogadott törvényjavaslat - ezt mondta a miniszterelnök kabinetfőnöke a Klubrádiónak adott interjújában. Rogán Antal kifejtette: az, hogy ne fogadja el a parlament a szigorúbb szabályozást, az Simicska Lajosnak áll érdekében. Szerinte kiderült, azzal hogy az ellenzék nem állt be a javaslat mögé, azzal a milliárdos mellé álltak. Az interjúban szóba került, hogy a Magyar Villamosművek több mint félmilliárd forintot adott a kormánybarát CÖF-nek a Nemzeti Kommunikációs Hivatal jóváhagyásával. A miniszter szerint nem is tudni, hogy a szervezet elkölti-e ezt az összeget. Rogán Antalt Árpási Bence kérdezte.
16:04  Június 23. [2 napja]
  Június 23. A ma Panoptikum figurája Lacci báró - Hatvany Lajos, József Attila egyik felfedezője, a Nyugat egyik alapítója, Ady Endre barátja. Volt, hogy a rendszer elismerte, de volt hazaáruló is. Szénási Sándor László Ferenc, történésszel beszélget.
16:02  Június 24. [2 napja]
  Június 24. A műsor első órájában négy témáról szólunk: Annak okán, hogy pénteken végre elkezdődtek New York állam és Magyarország kormány képviselői között a tárgyalások a CEU-ról, Bojtár Endrével, az egyetem egyik alapítójával arról váltunk szót, miként és hol kezdődött ennek az intézménynek története. 2./ A héten megkezdődött Kecskeméten a 71 halálos áldozattal járó, kamionos embercsempész ügy vádlottjainak büntető tárgyalása. Érdekes kontraszt: amíg a bírósági teremben kivételesen nagy sajtófigyelem mellett zajlott a per, addig kint az utcán az embereknek e szörnyű tragédiáról is a fő ellenség, a migráns jutott eszébe. Ehhez kapcsolódik harmadik témánk, egy konferencia tanúságai. Amíg a Fidesz sikeresen uralja a menekültügyi kommunikációval a közbeszédet, addig az ellenzék jobb ha hallgat. Kérdés, hogy ezzel vajon nem rontja –e le végleg választási esélyeit? Gábor György filozófus pedig Ferenc pápa legutóbbi, a korrupcióval kapcsolatos intelmeit értelmezi hazai viszonyainkra.
15:16  Június 23. [2 napja]
  Június 23. A Fidesz egy trükk segítségével mégis szigorította a plakátkihelyezés szabályait. Egy egyetemi adjunktus 100 ezer forinttal kevesebbet keres, mint egy bolti raktáros - ezt számolta ki az egyik egyetem tanára. A héten pedig az derült ki, hogy az egyik kórház nővérei inkább egy bútoráruházba mentek dolgozni, mert ott jóval többet kapnak kézhez. Ma ismét elromlott a 3-as metró. Az egyik elújított kocsiban benn ragadtak az utasok. Volt, aki sírt, volt, aki kifeszítette az ajtót, de egy tűznél akár tragédia is történhetett volna.
14:37  Június 23. [2 napja]
  Június 23. 1. Beszámoló a tegnapi Vargas Llosa előadásról a CEU-n és a vele való beszélgetésről 2. Múzeumok éjszakája: -VasarellyMúzeum -Nyílt struktúrák a felújított épületben-Maurer Dóra -OSA Archivum-Afganisztán, birodalmak temetője, a szovjet háború-- Mink András - Fuga-Kaesz Gyula belsőépítész, építész - Fehérvári Zoltán -Az elfeledett művészek-pl.Gedő Ilka-Hajdu István -Ajánlatok a többi szombat esti eseményből 3. Határidős esküvő-Cirkofilm-Kovács Bálint
14:37  Június 23. [2 napja]
  Június 23. 1. Beszámoló a tegnapi Vargas Llosa előadásról a CEU-n és a vele való beszélgetésről 2. Múzeumok éjszakája: -VasarellyMúzeum -Nyílt struktúrák a felújított épületben-Maurer Dóra -OSA Archivum-Afganisztán, birodalmak temetője, a szovjet háború-- Mink András - Fuga-Kaesz Gyula belsőépítész, építész - Fehérvári Zoltán -Az elfeledett művészek-pl.Gedő Ilka-Hajdu István -Ajánlatok a többi szombat esti eseményből 3. Határidős esküvő-Cirkofilm-Kovács Bálint
13:23  Ez itt a kérdés! - 06.23. [2 napja]
  Fabinyi Tamás és Beer Miklós püspökök kinyilvánították, hogy támogatják a menekülteket, mert megérdemlik, hogy biztonságban éljenek, és békésebb jövőt találjanak. Önök szerint az Orbán kormány menekültpolitikájára hatással lesz a püspökök nyilatkozata? Ha a válasza igen, nyomja meg az 1-es gombot, ha a válasza nem, a 2-est. Ha véleményét szeretné megosztani velünk, hívja a 06 91-334 001-es telefonszámot. Az emelt díjas hívással a Klubrádiót is támogatja. A hívás díja 330 forint. A legutóbbi kérdés így hangzott: Önök helyesli-e, hogy Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor, kiváló államférfinak nevezi Horthy Miklóst? A válaszadók 5%-a igennel, 95%-a nemmel voksolt.
12:57  Orbán Viktor vitázott Orbán Viktorral [2 napja]
  Idei első Staféta rovatunkban a polgári engedetlenséggel foglalkoztunk. A téma apropója, hogy több civil szervezet is jelezte, nem hajlandók külföldi finanszírozásuk miatt regisztrálni. A miniszterelnök terveiket nem fogadta megértéssel. Bár nem mindig gondolkodott így a polgári engedetlenségről. Hallgassák meg Selmeci János összeállítását.
12:53  Június 23. [2 napja]
  Június 23. Jónás Verával az alámerült katedrálisokról...
12:25  800 milliós kötbérigényt jelent be a BKV az oroszok felé [2 napja]
  Több mint 800 millió forint kötbérigényt jelentett be a BKV a 3-as metró vonalán futó szerelvények gyártója és felújítója, a Metrovagonmas felé, és azonnali hatállyal Magyarországra kérette a társaság vezetését - közölte a BKV.
12:10  Több udvariasságot vár Macrontól és Orbántól is a lengyel fél [2 napja]
  A migrációs politika külső vonatkozásai, a kereskedelempolitika és Európa digitális jövője a téma a csúcstalálkozó mai napján, de előtte még Macron francia elnök találkozott a Visegrádi négyek kormányfőivel - akiknek már jóelőre megüzente: az unió nem szupermarket, ahol válogatni lehet, a közös elveket és szabályokat mindenkinek be kell tartania. részletek.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks