pénztárca kímélő megoldások
 
Klubrádió hírek  Vegyes hírek
 

2015. október 04, vasárnap

11:49  Rettenetes hiba Aszad támogatása - Cameron [5 óra 7 perce]
  A brit kormányfő szerint "rettenetes hiba" Oroszország részéről Bassár el-Aszad szíriai elnök katonai támogatása.
11:22  Kormánybiztos kinevezését javasolja az LMP [5 óra 34 perce]
  A Volkswagen emisszió-hamisítási botránya miatt egy megfelelő szakmai ismeretekkel felvértezett kormánybiztos kinevezését javasolja az LMP - jelentette be Schmuck Erzsébet, a párt országgyűlési képviselője vasárnap budapesti sajtótájékoztatóján.
09:41  Több mint 4700 katona van a déli határon [7 óra 15 perce]
  Több mint 4700 katona teljesít szolgálatot a déli határ mentén a vezérkari főnök tájékoztatása szerint.
08:41  Rogán szerint napirenden lesz Magyarország kizárása az EU-ból [8 óra 15 perce]
  A kormányfő politikai kabinetfőnöke szerint az európai liberálisok frakciója a következő héten kezdeményezni akarja Magyarország szavazati jogainak felfüggesztését, végső soron az ország kizárását az EU-ból.
07:13  Nem szabad bezárni az ajtókat a menekültek előtt - Nemzetközi sajtó [9 óra 43 perce]
  A svéd kormányfő nem olyan Európát képzel el magának, ahol könnygázzal támadnak az emberekre.
06:38  Felborult egy autó az M5-ösön, többen megsérültek [10 óra 18 perce]
  Lesodródott az útról, az árokba hajtott, majd felborult egy személyautó vasárnapra virradó éjjel az M5-ös autópályán, az elsődleges információk szerint a balesetben többen megsérültek - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel.
06:10  Két településen lesz időközi önkormányzati választás [10 óra 46 perce]
  Két településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: polgármestereket és önkormányzati képviselőket választanak.

2015. október 03, szombat

19:20  Moszkva szerint százával menekülnek az iszlamisták a légitámadások elől [21 óra 36 perce]
  Az orosz vezérkar szombati közlése szerint Szíriában elmenekült állásaiból az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet több mint fél ezer harcosa az orosz légitámadások következtében. Londonban és Washingtonban viszont úgy látják, hogy az orosz beavatkozás csak ront a helyzeten.
19:13  Afrikai bevándorlók hatoltak be spanyol területre [21 óra 43 perce]
  Közel száz illegális bevándorló hatolt be szombaton spanyol területre Észak-Afrikában a határkerítést leküzdve - közölték a helyi hatóságok.A Marokkóba beékelt Ceuta várost védő kerítést mintegy kétszázan rohanták meg hajnalban.
18:15  PM: a kormány a pazarlást és a környezetszennyezést akarja tartósítani [22 óra 41 perce]
  A Párbeszéd Magyarországért szerint a kormány a pazarlást, a kiszolgáltatottságot és a környezetszennyezést akarja tartósítani.
18:13  LMP: azonnali energiapolitikai fordulatra van szükség [22 óra 43 perce]
  Az LMP szerint azonnali energiapolitikai fordulatra van szükség, ellenkező esetben tartóssá válik az az állapot, hogy a jövedelmükhöz képest a magyarok fizetnek a legtöbbet az otthoni energiafelhasználásért.
17:52  Kun Szabó: a nemzeti és a tartalékos haderő együtt adják az ország teljes védelmét [23 óra 4 perce]
  A nemzeti és a tartalékos haderő együtt, keretbe foglalva adják az ország teljes védelmét - hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára szombaton a szentendrei altiszti akadémián, a magyar tartalékosok napja alkalmából tartott ünnepségen.
16:27  Szijjártó: a migráció globális probléma, amely globális választ igényel [1 napja]
  A migráció globális probléma, amelyre globális választ kell adni, a megoldásban az ENSZ-nek vezető szerepet kell játszania és abból ki kell venniük részüket a világpolitika és világgazdaság kulcsszereplőinek - hangoztatta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton az ENSZ-közgyűlés általános vitáján elmondott felszólalásásban.
14:45  A jelenlegi európai szabályozás nem tudja kezelni a migráns problémát [1 napja]
  A jelenlegi európai uniós szabályozás nem képes kezelni az Európát terhelő illegális migrációs nyomást - szögezték le szakértők Szentendrén szombaton a magyar tartalékosok napján tartott biztonságpolitikai előadáson.
14:42  Csökkentené az internet áfáját [1 napja]
  Az internethasználat áfájának 27 szálékról 18 százalékra történő csökkentésére tervez javaslatot tenni egyebek közt Deutsch Tamás az internetről szóló nemzeti konzultáció (InternetKon) eredményei alapján.
11:27  Magyar Idők - Ónodi-Szűcs Zoltán lesz az új egészségügyi államtitkár [1 napja]
  Ónodi-Szűcs Zoltán, az állami egészségügyi ellátórendszer fenntartásáért felelős intézet jelenlegi főigazgatója lesz az új egészségügyi államtitkár - értesült a Magyar Idők.
07:38  A magyarok büszkék a vasfüggönyre és nem szégyellik - külföldi lapszemle [1 napja]
  Nem meglepő, hogy Európa keleti felén Csehországon, Szlovákián kívül Magyarországon is felütötte fejét a nacionalizmus. Az érintett országok sokszor hivatkoznak áldozati szerepükre a világháborúk alatt. Mégis meglepő, hogy ezek az országok a legintoleránsabbak a menekültekkel szemben.
06:50  Nem akar proxy-háborút Obama [1 napja]
  Az amerikai elnök kijelentette, hogy nem áll szándékában a szíriai konfliktust az Egyesült Államok és Oroszország közötti, helyettesítő erők által megvívott, áttételes háborúvá (proxy war) változtatni, és hogy nem kíván együttműködni Moszkvával a szíriai rezsim ellen harcoló összes erő megsemmisítésében sem.
06:50  Nem akar proxy-háborút Obama [1 napja]
  Az amerikai elnök kijelentette, hogy nem áll szándékában a szíriai konfliktust az Egyesült Államok és Oroszország közötti, helyettesítő erők által megvívott, áttételes háborúvá (proxy war) változtatni, és hogy nem kíván együttműködni Moszkvával a szíriai rezsim ellen harcoló összes erő megsemmisítésében sem.

2015. október 02, péntek

18:27  Felminősített a Standard & Poors [1 napja]
  A nemzetközi hitelminősítő a gazdaság javuló növekedési kilátásaival és erősödő versenyképességével indokolva minősítette fel Spanyolország államadós-osztályzatát.
17:57  Több száz milliót ad az állam a könnyűzenének [1 napja]
  A Cseh Tamás Program az elmúlt két évtized legsikeresebb könnyűzenei programja Magyarországon, de az állam emellett több más csatornán keresztül, összességében több száz millió forinttal támogatja évente a hazai zenei iparágat - mondta L. Simon László a Syma-csarnokban.
17:49  Napi hihetetlen: a Fidesz felháborodott Gyurcsányon [1 napja]
  A Fidesz szerint felháborító, hogy Gyurcsány Ferenc DK-elnök azért támadja a független magyar bíróságot, mert "a számára mai napig oly fontos Sukoró-ügyben a magyar bíróság kimondta: bűncselekmény történt".
17:19  Lelki megújulásról beszélt Rétvári Bence [1 napja]
  Megkezdődött a Kárpát-medencei Magyar Lelki Segítő Szolgálat háromnapos hálózatépítő konferenciája pénteken Berekfürdőn. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a megnyitó áhítat után azt mondta: a magyar emberek hányattatott lelkületű közösségben élnek, amit alátámasztanak a szegénységi mutatók is, ezért lelki megújulásra van szükség.
17:13  Lecsukták a Buda-Cash egykori vezetőjét [1 napja]
  Előzetes letartóztatásba helyezte a Buda-Cash Brókerház egykori vezetőjét pénteken a Budai Központi Kerületi Bíróság - tájékoztatott a Fővárosi Főügyészség.
16:51  Már ki is engedték Lagzi Lajcsit [2 napja]
  A Budapest Környéki Törvényszék pénteken megszüntette Galambos Lajos zenész előzetes letartóztatását és elrendelte szabadlábra helyezését. A másodfokú bíróság indoklása szerint hiányzik a szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény megalapozott gyanúja.
16:37  Október 2. [2 napja]
  Október 2. Soha többé vasfüggönyt Európában! Vagy éppen most épül az újabb, a GYODA? Öt éve történt – a kolontári katasztrófa tanulságai. Nem lesz lakossági energiakorszerűsítési program – jelentette be tegnap Lázár János egy konferencián, de mit szólnak ehhez a szakemberek? A TASZ segít a PÖCS ellen tiltakozóknak. Megvizsgáljuk az Orbán-Lázár-Rogán tengelyt, ki lesz a leggyengébb láncszem A szerkesztő Eisen-Kiss Erika Lampé Ágnessel várja Önöket
16:16  MSZP: Orbán lebuktatta magát [2 napja]
  Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint Orbán Viktor önleleplező vallomást tett pénteken a Kossuth rádióban elhangzott interjúban.
16:08  Állampolgárságot kapnak az elűzött zsidók leszármazottai [2 napja]
  Spanyol állampolgárságot kapnak az Ibériai-félszigetről a XV. században elűzött zsidók leszármazottjai több mint 4 ezer kérvényt már jóvá is hagytak - jelentette be a spanyol igazságügyi miniszter Madridban.
16:05  Újrakezdődött Biszku Béla pere [2 napja]
  Tagadta bűnösségét az 1956 utáni megtorlások, halálos sortüzek miatt háborús bűntettel vádolt, 94 éves Biszku Béla a Fővárosi Törvényszéken pénteken újrakezdődött elsőfokú büntetőperben.
15:07  Megújítja a Radnóti Színházat Kováts Adél [2 napja]
  Fiatal művészek és női alkotók produkciói jelennek meg hangsúlyosabban a Radnóti Színház repertoárján, miután jövő év februárjától Kováts Adél, a társulat vezető művésze veszi át a színház igazgatói posztját.
15:05  Katonák és rendőrök jönnek Prágából [2 napja]
  Csehország több mint száz katonát és rendőrt küldhet Magyarországra a schengeni határ védelmére - közölte Milan Chovanec cseh belügyminiszter Prágában.
15:02  Felmentésüket kérik a Prisztás-gyilkosság vádlottai [2 napja]
  Tagadták a bűncselekmény elkövetését és felmentésüket kérték a vádlottak a Prisztás-gyilkosság megismételt elsőfokú eljárásában pénteken a Fővárosi Törvényszéken.
14:37  Leváltottak egy RMDSZ-es államtitkárt [2 napja]
  Victor Ponta román miniszterelnök október elsejei hatállyal leváltotta tisztségéből Laczikó Enikőt, a román kormány kisebbségi kapcsolatokért felelős államtitkárát.
14:27  Szomorú dolgot közölt Esterházy Péter [2 napja]
  A kortárs magyar irodalom egyik legfontosabb alakja a göteborgi könyvvásárra írt levelében jelentette be, hogy hasnyálmirigy rákja van. A levél a pénteki Élet és irodalomban jelent meg.
14:08  Bezár a menekülttábor - Kósa el is tüntetné [2 napja]
  Még ma a kormány elé kerül az a javaslat, amely szerint legkésőbb november végéig bezár a debreceni menekülttábor - jelentette be a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, a város korábbi polgármestere pénteken, hozzátéve, hogy a területnek egészen más funkciót szánnak.
14:03  Állatbarát [2 napja]
  Állatbarát Mire mennénk nélkülük? - Emberien az állatokról. Az egyik legnépszerűbb hobbi, sokak számára a legfontosabb szeretet kapcsolat a kisállat tartás. A töménytelen reklám és hirdetés, az állatos internet oldalak népszerűsége és a számos állateledelt és felszereléseket kínáló szaküzlet igazolja, hogy a kis kedvencek a legjobb tartás, az odafigyelő gondoskodás kitüntettjei. Az Állatbarát egy műsor a hobbi állattartás mindennapjairól a gondoskodó szakértelem nyelvén. De több is ennél. Egy műsor állat és ember kapcsolatáról, műsor a természet védelméről. Az állattartás ABC-je a cicáktól a lovakig. Mitől lesz boldog a halunk és hogyan nevelhetjük meg csípős nyelvű, netán csípős csőrű papagájunkat? Számtalan fontos kérdés és színes érdekesség kéthetente leendő gazdiknak, felelős állattartóknak, állatbarátoknak. Meghívott vendégekkel, helyszíni riportokkal, utca embere interjúkkal. A műsorban megszólalnak orvosok, tudományos szakemberek, tartási, táplálkozási és nevelési tanácsadók, állatszeretők és állatvédők. Műsorgazda: Lay Viktória, Ivanovics Dalma, Hajdú Zsófia, Tenner Anna Adás kéthetente vasárnap 14-15 óra között.
14:01  Lay Viktória, Ivanovics Dalma, Hajdu Zsófia, Tenner Anna [2 napja]
  műsorgazdák
13:55  Állatbarát [2 napja]
  Állatbarát - mire mennénk nélkülük? - Emberien az állatokról. Az egyik legnépszerűbb hobbi, sokak számára a legfontosabb szeretet kapcsolat a kisállat tartás. A töménytelen reklám és hirdetés, az állatos internet oldalak népszerűsége és a számos állateledelt és felszereléseket kínáló szaküzlet igazolja, hogy a kis kedvencek a legjobb tartás, az odafigyelő gondoskodás kitüntettjei. Az Állatbarát egy műsor a hobbi állattartás mindennapjairól a gondoskodó szakértelem nyelvén. De több is ennél. Egy műsor állat és ember kapcsolatáról, műsor a természet védelméről. Az állattartás ABC-je a cicáktól a lovakig. Mitől lesz boldog a halunk és hogyan nevelhetjük meg csípős nyelvű, netán csípős csőrű papagájunkat? Számtalan fontos kérdés és színes érdekesség kéthetente leendő gazdiknak, felelős állattartóknak, állatbarátoknak. Meghívott vendégekkel, helyszíni riportokkal, utca embere interjúkkal. A műsorban megszólalnak orvosok, tudományos szakemberek, tartási, táplálkozási és nevelési tanácsadók, állatszeretők és állatvédők. Műsorgazda: Lay Viktória, Ivanovics Dalma, Hajdú Zsófia, Tenner Anna Adás kéthetente vasárnap 14-15 óra között.
13:45  Lakhatási válság van Magyarországon [2 napja]
  „Nincs igazán ok az ünneplésre a lakhatási világnap alkalmából, mert ma Magyarországon lakhatási válság van, méghozzá elsősorban megfizethetőségi válság” – mondta Szekér András a Habitat for Humanity Magyarország igazgatója a szervezet Lakhatási Konzultációján.
13:31  A spanyolokkal került egy csoportba a futsal-csapat [2 napja]
  A világranglista-vezető spanyol, illetve az ukrán csapattal került azonos csoportba a magyar futsal-válogatott a februári belgrádi Európa-bajnokságon.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks