pénztárca kímélő megoldások
 
Klubrádió hírek  Vegyes hírek
 

2014. október 21, kedd

19:24  Alig háromezer forintot költöttek másra a norvég civil alap pénzéből [47 perce]
  Háromezer-egyszáz forint. Ennyit tesz ki norvég civil pénzekből az a költség, amit egy szervezet tamponra illetve kávéra költött – mondta el a Klubrádió Esti Gyors című műsorában Foltányi Zsuzsa.
19:13  Október 22. [58 perce]
  Október 22. Farkasházy Tivadar lesz a vendég ma este a Szabad Sávban, mert még a Szárszói második nekifutás idején el akartam hívni, csak szétsodort minket az élet, azóta meg annyi minden történt a bel és külpolitikában velünk, hogy remélem lesz kedve végignézni magunkon és megtalálja a módját, hogy vigaszt nyújtson ma este, tudják Hétkor, nem hatkor.
18:59  Október 22. [1 óra 12 perce]
  Október 22. A nap témája a szerdai Reggeli gyorsban: Kedden ismét vitanap volt Magyarországról az Európai Parlamentben. Szégyenpadon az ország, vagy tényleg a "szocialisták bosszújáról" van szó, ahogy a Fidesz állítja? Pikó András lesz a reggeli gyors masinisztája szerdán, a reggeli személlyel Erdész Róbert zenész érkezik.
18:36  Internetadó: százötven forint gigabájtonként vagy csak gumicsont [1 óra 35 perce]
  Megkezdett gigabájtonként 150 forintos adót vezet be a kormány – értesült a Népszabadság. A Fidesz még hat éve tiltakozott az ötlet ellen is.
18:34  Halálos áldozata is van az Európába érkező viharnak [1 óra 37 perce]
  Orkánerejű vihar söpört végig kedden Nagy-Britannián. A szélviharban egy ember meghalt, többen megsérültek, és jelentős közlekedési fennakadások is voltak.
18:26  Az egész társadalom kárvallotja lehet egy uniós szankciónak - Újhelyi [1 óra 45 perce]
  Magyar baloldali ellenzéki európai parlamenti (EP-) képviselők az Orbán-kormány és a Fidesz politikájával, fideszes részről ugyanakkor a magyarországi baloldal idei választási vereségeivel magyarázták, hogy az Európai Parlament (EP) plenáris ülése kedd este Strasbourgban - az elmúlt négy évre visszatekintve immár ötödik alkalommal - a demokrácia, a jogállamiság és az alapvető jogok magyarországi helyzetéről folytat vitát.
17:52  Ma szedik szét Magyarországot az EU-ban [2 óra 19 perce]
  Az Európai Parlament ismét Magyarországgal, pontosabban a magyarországi demokráciát, jogállamiságot és az alapvető jogokat fenyegető veszélyekkel foglalkozik.
17:18  Ne parkoljon fa alá kéri a Főkert [2 óra 53 perce]
  Óvatosságot kér a Főkert Zrt., mert a közelgő viharos erejű szél ágakat, gallyakat szakíthat le a közparkokban, de máshol is a városban.
17:16  Mást is vásároltak a cilvilek a norvég pénzekből - hvg.hu [2 óra 55 perce]
  Nem arra használták fel a támogatott szervezetek a Norvég Civil Alap pénzét, amire kapták – a többi között ezt próbálja bizonyítani a holnap a kormány elé kerülő Kehi-jelentés.
16:56  A kurucos mentalitással semmit nem lehet elérni - Gati [3 óra 15 perce]
  Ilyen drámai fordulatra ilyen gyorsan nem számított Charles Gati – mondta a politológus professzor a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában azzal kapcsolatban, hogy hat kormányhoz közeli tisztviselőt tiltottak ki az USA-ból.
16:18  A DK sem elégedett a jövő évi adótörvényekkel [3 óra 53 perce]
  A Demokratikus Koalíció véleménye szerint a Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által bejelentett jövő évi adócsomag Magyarország számára rövid távon a pangás, hosszú távon pedig a leszakadás és reménytelenség költségvetését ígéri - erről az ellenzéki párt szóvivője beszélt.
16:07  Ismét a külföld támadja Magyarországot - Fidesz [4 óra 4 perce]
  Az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának fideszes elnöke az ország elleni újabb támadásként értékelte a magyarországi demokráciáról kedd estére szervezett európai parlamenti (EP-) vitát és azt a DK kezdeményezte közmeghallgatást, amelyet előző nap tartottak Strasbourgban a magyar médiahelyzetről.
15:46  Marad a rossz adóstruktúra - Együtt-PM [4 óra 25 perce]
  A ma bejelentett új adócsomag érdemi változásokat nem hozott, marad a mostani rossz adóstruktúra. A kormány több, a vállalkozásoknak és a családoknak tett ígéretét nem kezdi el beváltani, csak középtávon tervezi ezek bevezetését. Látható, hogy nem lesz jövőre társasági adócsökkentést, nem nő a második gyerek után járó adókedvezmény, nem lesz egykulcsos SZJA sem –írja közleményében az Együtt-PM.
15:29  Nem vonultak vissza az oroszok a határról [4 óra 42 perce]
  Az orosz csapatok java része állítólagos befejezett hadgyakorlatuk után sem vonult vissza az ukrán határtól - jelentette ki Andrij Liszenko, az ukrán Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanács (RNBO) szóvivője.
15:06  A 2014. október 20-án ajánlott könyvek [5 óra 5 perce]
 
14:46  Továbbra is az egykulcsos szja a cél - Varga [5 óra 25 perce]
  A kormánynak továbbra is az a célja, hogy még ebben a ciklusban megvalósuljon az egykulcsos, egyszámjegyű személyi jövedelemadó (szja) - mondta egy kérdésre Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón.
14:33  Este jön a 110 kilométer per órás szél [5 óra 38 perce]
  Éjszaka Magyarországot nyugat felől markáns hidegfront éri el erős lehűléssel, viharos széllel, jelentős csapadékkal - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat, amely az egész országra adott ki különböző szintű - első-, másod-, illetve harmadfokú - figyelmeztetéseket adott ki. A viharos széllökések miatt több megyére és a fővárosra a legmagasabb szintű, piros figyelmeztetést adták ki: akár 110 kilométer/órás széllökések is lehetnek.
14:10  Állíthatjuk megint az órát, de legalább spórolunk [6 óra 1 perce]
  Vasárnap hajnali háromkor egy órával vissza kell állítani az órákat, ezzel visszaáll a normál, más néven a téli időszámítás, amely március 29-éig tart.
13:32  Már több mint 1500 Luthansa járatot töröltek [6 óra 39 perce]
  Újabb munkabeszüntetést helyezett kilátásba kedden a Lufthansa pilótáit képviselő szakszervezet, amelynek felhívására hétfő délután óta sztrájk bénítja a német légitársaságot.
13:29  Zárják ki a Fideszből Kecel polgármesterét - Együtt-PM [6 óra 42 perce]
  Az Együtt-PM szerint, amennyiben a Haszilló Ferencről, Kecel polgármesteréről megjelent hangfelvételek valósak, a fideszes politikusnak azonnal távoznia kell a közéletből. A pártszövetség közleményében arra szólította fel a Fideszt, hogy tisztázza politikusát vagy zárja ki a soraiból.
13:22  Törvénnyel hozatná nyilvánosságra a kitiltottak személyét az Együtt-PM [6 óra 49 perce]
  A független Szelényi Zsuzsanna törvényjavaslatot nyújt be a parlamentnek, amelynek alapján a nemzetbiztonsági ellenőrzés alá eső személyek három munkanapon belül kötelesek lennének tájékoztatni a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős minisztert, ha az EU vagy a NATO valamelyik tagállama beutazási tilalmat rendelt el velük szemben.
12:52  A kormány az üzleti világgal együttműködve akarja elérni a teljes foglalkoztatottságot [7 óra 19 perce]
  A kormány a következő négy évben újabb munkahelyeket hoz létre, és az üzleti világgal szorosan együttműködve szeretné elérni a teljes foglalkoztatottságot, és jelentősen növelni a szakképzett munkaerő létszámát - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, a Siemens képzési központjának megnyitása alkalmából tartott ünnepségen.
12:44  Takarodjon a közéletből Kecel fideszes polgármestere! - MSZP [7 óra 27 perce]
  Az MSZP szerint Kecel fideszes polgármesterének, Haszilló Ferencnek "el kell takarodnia" a közéletből, miután egy nyilvánosságra került hangfelvétel szerint "zsidózott, cigányozott és arról beszélt, hogy egyes politikusokat tarkón kellene lőni".
12:39  A DK a nemzetbiztonsági törvény módosítását kezdeményezi [7 óra 32 perce]
  A Demokratikus Koalíció (DK) a nemzetbiztonsági törvény módosítását kezdeményezi, hogy a jövőben a kormánytagoknak és a köztisztviselői kar tagjainak haladéktalanul jelenteniük kelljen, ha szerepelnek beutazási tilalmi listán, vagy kitiltották őket valamelyik országból.
12:26  Ez itt a kérdés! - 10.21. [7 óra 45 perce]
  A miniszterelnök szerint még ha hibának is tűnik Tasnádi László kinevezése, vállalja ennek következményeit. Ön szerint lehet egy III/II-es múlttal rendelkező ember rendészeti államtitkár? A miniszterelnök szerint még ha hibának is tűnik Tasnádi László kinevezése, vállalja ennek következményeit. Ön szerint lehet egy III/II-es múlttal rendelkező ember rendészeti államtitkár? Ha véleményét szeretné megosztani velünk, hívja a 06 91-334 001-es telefonszámot. Az emelt díjas hívással a Klubrádiót is támogatja. A hívás díja 330 forint. Legutóbbi kérdésünk így szólt: Sajtótájékoztatón mondta el André Goodfriend, az Egyesült Államok magyarországi ideiglenes ügyvivője, hogy kevesebb, mint tíz magyar magánszemélyt kitiltottak az Egyesült Államokból, mert korrupciós ügybe keveredtek. Azt, hogy kiket tiltottak ki, hivatalosan semmilyen forrás nem erősítette meg, de Goodfriend az ATV-ben elmondta, hogy kormánytisztviselőkről van szó. Önök szerint kiderül valaha, hogy kiket tiltottak ki az USA-ból? A válaszadók 60%-a igennel, 40 %-a nemmel szavazott.
12:04  Újabb amerikai tiltólisták is lehetnek [8 óra 7 perce]
  Újabb amerikai tiltólisták is lehetnek még a magyar emberek beutazásának korlátozásáról, így nem kizárt, hogy az eddigi hat mellett más magyar állampolgároktól is megtagadhatják a belépést az Egyesült Államokba- tudta meg a Klubrádió.
11:38  Meghallgathatják a külügyminisztert [8 óra 33 perce]
  A jövő héten hallgathatja meg az amerikai beutazási tilalommal összefüggésben az Országgyűlés külügyi bizottsága Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert. Ez a testület budapesti ülésén hangzott el.
11:29  Október 22. [8 óra 42 perce]
  Október 22. Az első félórában Horváth Balázs zeneszerző-karmesterrel az általa vezetett Thrensemble együttes egy izgalmasnak ígérkező koncertjéről beszélgetünk, Takács-Nagy Gábor karmester pedig a Fesztiválzenekar Haydn-Mozart Plusz koncertsorozata kapcsán látogat el hozzánk.
11:28  Október 21. [8 óra 43 perce]
  Október 21. Magyar Bálint jön ma a Szabad Sávba, ő találta ki a Polip – projektet, mely a posztkommunista maffiaállam rendszerképző sajátosságát elemzi és garantálom, hogy minden perce érdekelni fogja önöket, ha meghallgatják ma este. Hétkor, nem hatkor!
10:54  Nincs járvány, bakteriális fertőzés okozta a kislány halálát [9 óra 17 perce]
  Bakteriális fertőzés okozta agyvelőgyulladásban halt meg egy szentgotthárdi óvodás kislány - erősítette meg az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat megyei tisztifőorvosa, hozzátéve: egyetlen megbetegedés történt, tragikus következménnyel járt, de járvány nincs.
10:46  Elhalasztották az ítélethirdetést az Credit House Magyarország perében [9 óra 25 perce]
  November 4-re halasztotta a határozat kihirdetését a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla a Credit House Magyarország Ingatlanfinanszírozási Zrt. devizaperében.
10:32  Megéri majd háziorvosnak lenni - Zombor [9 óra 39 perce]
  Az egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint olyan jövedelmi rendszert alakítanak ki, amelyben már megéri háziorvosnak lenni, reményeik szerint így a jelenleg üres helyeket is betölthetik majd.
09:51  Agyvelőgyulladásban meghalt egy óvodás kislány [10 óra 20 perce]
  Az eset szombaton, Szentgotthárdon történt, az ÁNTSZ felvette a kapcsolatot a szülőkkel.
09:40  Megkezdték az ellenőrzéseket a csehországi repülőtereken [10 óra 31 perce]
  A csehországi nemzetközi repülőtereken az ebolafertőzés veszélye miatt reggeltől ellenőrzik a külföldről érkező összes utast. Az intézkedést a cseh nemzetbiztonsági tanács hozta a múlt héten.
09:33  Jelentős illetményemelést kaphatnak jövő évtől a katonák [10 óra 38 perce]
  Hende Csaba honvédelmi miniszter az M1 Ma reggel című műsorában.Hozzátette, hogy a honvédelmi tárca jelentős illetményemelést tervez, amely már a jövő évtől ugrásszerű javulást eredményezhet a katonák életében. A tárca vezetője pontos összegekről még nem tudott beszélni, mert a kormány jelenleg is dolgozik a költségvetésen.
09:15  Feldühítette Orbánt az amerikai botrány [10 óra 56 perce]
  Orbán Viktort meglephette a Magyarországgal szembeni amerikai fellépés.
08:51  Meg kell állítani az elvándorlást - Selmeczi Kamil [11 óra 20 perce]
  Döntőnek látja Selmeczi Kamil, hogy folytatódik az a folyamat, ami az előző kormányzati ciklusban elindult, többletforrások érkeznek a rendszerbe.
08:43  Halálra gázoltak egy kerékpárost Budapesten [11 óra 28 perce]
  Halálra gázoltak egy kerékpárost reggel Budapesten, a XVIII. kerületben - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.
08:09  Obama előre szavazott [12 óra 2 perce]
  Barack Obama amerikai elnök már élt a korai szavazás lehetőségével, és Chicagóban leadta a voksát a közelgő "félidős" választások alkalmából.
08:04  Komoly viharokkal jön a lehűlés [12 óra 7 perce]
  Komoly viharokkal jön a lehűlés, szerdára az ország kétharmadára narancs figyelmeztetést adtak ki.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs