pénztárca kímélő megoldások
 
Klubrádió hírek  Vegyes hírek
 

2017. október 19, csütörtök

07:31  A fővárosi közgyűlés elkaszálta a népszavazási kezdeményezést a Római-parti gát ügyében [-1 óra 11 perce]
  A fővárosi közgyűlés elkaszálta a népszavazási kezdeményezést a Római-parti gát ügyében.
07:16  Orbán szerint előrelépés, hogy lesz nyugdíjprémium is [-1 óra 26 perce]
  A kormány azt javasolja, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is kapjanak karácsony előtt 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt a nyugdíjasok – közölte a miniszterelnök.
05:23  Vasárnapig tart az indián nyár [1 óra 19 perce]
  Csütörtökön, és még a hét nagy részében is kellemesen meleg időre számíthatunk, csak a hűvös, foltokban ködös reggelek ronthatnak némileg az „összképen”. A jelenlegi számítások szerint a nemzeti ünnepre viszont elromlik az idő.

2017. október 18, szerda

21:20  Október 19. [9 óra 22 perce]
  Október 19. A csütörtöki Ötösben, a "filmes műsorban" Csákvári Géza a Weinstein-botrány kapcsán beszélget arról Incze Ágnes rendezővel, hogy meddig terjedhet a rendezői és a produceri dominancia egy forgatáson; Kovács Gellért filmszerész mesél neki a Stephen King könyvek filmes adaptációjáról; vendége lesz Balázsovits Lajos színművész; valamint meghallgathatnak egy interjút, melyet a műsorvezető Michael Haneke rendezővel készített.
21:19  Október 19. [9 óra 23 perce]
  Október 19. A nap témája a csütörtöki Reggeli gyorsban: Egy kutatás szerint a magyarok negyede diktatúrában, vagy legalább is autoriter rendszerben érzi jól magát. Megpróbálunk utána járni, hogy miért. A műsort kivételesen Dési János vezeti, a reggeli személlyel Tóth Balázs, a Helsinki Bizottság jogásza érkezik.
20:19  A konyha miatt változik az EU csúcs helyszíne [10 óra 23 perce]
  Elővigyázatosságból megváltoztatták a brüsszeli csúcs helyszínét. Az eredeti tervekkel ellentétben az Európai Tanács régi székházában rendezik meg az uniós állam- illetve kormányfők holnap kezdődő kétnapos találkozóját, miután a nemrég átadott új épületet egy héten belül már másodjára kellett kiüríteni a konyhában szivárgó mérgező füst miatt. A tanács sajtószolgálata szerint elővigyázatosságból döntöttek a helyszín módosítása mellett, az ülés programja azonban változatlan.(MTI)
20:17  Újabb fakivágások jöhetnek a Városligetben [10 óra 25 perce]
  Újabb fakivágások jöhetnek a Városligetben, ezúttal a Mezőgazdasági múzeumnál. A HVG értesülése szerint a Vajdahunyad vára és jégpálya közti területre látogatóközpontot terveznek, aminek számos értékes fa is áldozatul esne. A hetilap információját nem cáfolta a Földművelésügyi Minisztérium. Részleteket nem közöltek, csak annyit, hogy a megvalósíthatósági tanulmány ad majd választ a kérdésekre. A Liget projektért felelős Városliget Zrt-nél viszont nem tudtak a tervről, így vélhetően a minisztérium saját akciójáról lehet szó. (HVG)
20:15  Románia a spanyol kormány mellé állt a katalán vitában [10 óra 27 perce]
  Románia kiáll Spanyolország területi épsége mellett - közölte a román államfő, amikor Klaus Iohannis Bukarestben fogadta a spanyol külügyminisztert. Sajtótájékoztatójukon ott volt a román külügyminiszter is, aki a katalán függetlenségi népszavazás és az azt követő nyilatkozatok kapcsán elmondta, bármilyen egyoldalú függetlenségi nyilatkozat nélkülözi a jogi alapot, és semmilyen jogi következménye nem lehet. A tárcavezető teljes szolidaritásáról biztosította Spanyolországot. Romániában az erdélyi autonómia törekvések miatt is érzékeny téma a katalán függetlenség kérdése. Orbán Viktor miniszterelnök korábban spanyol belügynek minősítette a Katalóniában történteket, és a magyar kormány nem állt egyik fél mellé sem a vitában. (MTI, Klubrádió)
16:30  Lényegében sikerjelentést adott a Magyar Nemzeti Bank tavalyi évi működéséről az intézmény elnöke a Parlamentben [14 óra 12 perce]
  Matolcsy György azt mondta az MNB 2016-os üzleti jelentésének és beszámolójának általános vitájában, hogy a törvényi kötelezettségeken túl teljesítette mindhárom mandátumában megfogalmazott feladatát a jegybank. Ugyanakkor volt olyan terület a tavalyi évben, amely a jegybanki történet "fekete, sötét lapjaira kívánkozik". Szerinte az MSZP példátlan támadássorozatot indított a jegybank ellen, ami a nyugati demokráciákban is példátlan.
14:20  A V4-ek támogatják az európai külső határok megvédésére irányuló kezdeményezéseket [16 óra 22 perce]
  A visegrádi országok (V4) szerint fontos támogatni azokat a kezdeményezéseket az Európai Unión belül, amelyek az európai külső határok megvédésére irányulnak - hangoztatta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a miniszterhelyettes kollégáival tartott szerdai székesfehérvári sajtótájékoztatón.
12:47  Menekülnek a cégek Katalóniából [17 óra 55 perce]
  Ebben a hónapban már 691 cég helyezte át társasági székhelyét Katalóniából Spanyolország más területére - közölte Ana del Valle, a spanyol kereskedelmi nyilvántartó igazgatója.
12:26  Tiltakozik a szavazatvásárlás ellen a DK [18 óra 16 perce]
  Varju László, a párt alelnöke annak kapcsán beszélt erről, hogy szerinte Újpesten az önkormányzat úgy osztogatott krumplit nyugdíjasoknak, hogy azt közben fideszes aláírásgyűjtéssel kötötték össze. Varjú László jelezte: kérdésekkel fordulnak az ügyben a kerület polgármesteréhez.
12:25  Megint megfutamodott a Fidesz a népszavazástól [18 óra 17 perce]
  Visszavonta a Fővárosi Közgyűlés a római-parti gátról szóló döntését, mely közvetlenül a part menti nyomvonalon rendelte volna el a a gát építését, és mely ellen tiltakozott az ellenzék és a helyiek. Így okafogyottá vált a népszavazási kezdeményezés. Az Együtt elnöke szerint a Fidesz megint megfutamodott a népszavazástól, akárcsak a vasárnapi boltzár, a budapesti olimpia vagy a korrupciós bűncselekmények elévülési idejének meghosszabbítása esetében. Juhász Péter hozzátette: viszont még mindig nem tudni, hol épül meg a gát amely megvédené a budapestieket az árvíztől. A szakértők véleményétől és a fővárosiak akaratától is fél a városvezetés fideszes többsége – így vélekedett a döntésről Gadó György Pál, a Greenpeace zöldterület kampányfelelőse a Klubrádiónak nyilatkozva, aki jelen volt az ülésen.
12:25  Királyi kegyként osztogat nyugdíjprémiumot Orbán - Spát [18 óra 17 perce]
  Orbán Viktor állandóan királyi kegyként osztogat nyugdíjemelést, nyugdíjprémiumot vagy Erzsébet-utalványt, pedig mindezeket az adófizetők pénzéből teszi – mondta a Klubrádiónak Spát Judit. Az Együtt elnökségi tagja szerint a nyugdíjak tekintetében a legfontosabb a 11 éve nem emelt nyugdíjminimum összegének megemelése lenne.
11:34  Házkutatás a szcientológiai egyháznál [19 óra 8 perce]
  Házkutatást tartanak a Magyarországi Szcientológia Egyház budapesti, Váci úti központjában szerdán a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai - közölte a rendőrség.
11:29  Idén is Erzsébet utalvánnyal akar bevágódni Orbán a nyugdíjasoknál [19 óra 13 perce]
  Először Magyarország történetében nyugdíjprémiumot fizet a kormány novemberben, ilyen még nem volt, ez egy előrelépés - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Idősek Tanácsa ülésen, az Országházban.
11:19  Ez itt a kérdés! - 10.18. [19 óra 23 perce]
  Önök szerint igaza van az amerikai ügyvivőnek, aki szerint Magyarországon megszűnőben van a sajtószabadság? Hívja a 06-91-334-001-es telefonszámot, és ha a válasza igen, akkor nyomja meg az 1-es gombot, ha a nemre voksolna, akkor válassza a 2-es gombot. Legutóbbi kérdésünk így szólt: Az LMP, a Momentum és a Jobbik is azt állítja, hogy a 2018-as országgyűlési választásokat egyedül akarják megnyerni. Önök szerint van ennek reális esélye? A válaszadók 12%-a igennel, 88%-a nemmel szavazott.
11:05  Havi 25 millióért adnak tanácsot Tarlósnak [19 óra 37 perce]
  Havi 25 millió forintot költ 37 tanácsadójára a Főpolgármesteri Hivatal – írja a Zoom.hu közérdekűadat-igénylésére hivatkozva. Ebből 22-en főtanácsadóként, 15-en tanácsadóként segítik a legkülönfélébb szakterületeken Tarlós István főpolgármester és három helyettese munkáját.
09:46  Október 18. [20 óra 56 perce]
  Október 18. Hogyan lesz a hangjegyekből pénz – azaz miből él egy kortárs zeneszerző? Egyáltalán: ki hallgat kortárs zenét és miért? Lehet még újat alkotni vagy csak önmagukat ismétlik a szerzők? Szentségtörés, ha egy komolyzenei komponista filmzenét vagy popdalt ír? Ma 15 órától a Studio 5 zeneszerzőcsoport két kiváló fiatal tagjával, Varga Judittal és Bella Mátéval beszélgetünk – tabuk nélkül. Popfilter – szűrjük a zajt!
09:37  Sokszor a rendőrségen beszélik le az áldozatokat arról, hogy feljelentést tegyenek - Tóth Olga [21 óra 5 perce]
  A társadalom érzékenyítésének és az ellátórendszernek is nagy szerepe van abban, hogy a szexuális erőszak áldozatai meg mernek-e szólalni – ezt az MTA Szociológiai Intézetének tudományos főmunkatársa mondta a Reggeli gyorsban. Tóth Olga szerint az elkövetők sokszor a hatalmi helyzetüket használják ki.
08:38  Gondolta volna, hogy 6 éve masszírozzák a római-parti gát ügyét [22 óra 4 perce]
  Hétfő óta gyűjtik az aktivisták és politikusok az aláírásokat a Római-parti gátépítésről, ám a fővárosi közgyűlés mai rendkívüli ülésén akár vissza is vonhatja az építkezéssel kapcsolatos határozatát. A beruházásról és az azt övező vitákról és tüntetésekről Galavits Patrik készített összeállítást.
08:28  Nem érti a CEU, mit akadékoskodik még a kormány [22 óra 14 perce]
  Minden törvényes feltételt teljesített a CEU a további működéséhez – közölte az egyetem vezetése, nem értik a kormány miért nem írja alá a megállapodást az amerikai féllel. Enyedi Zsolt, rektorhelyettes a Reggeli gyorsban elmondta azt is, hogy a törvény rájuk is rótt kötelességet, ők ezeket teljesítették, már csak a kormányon múlik az előkészített megállapodás aláírása. A megállapodás aláírható lenne, mert a New York Állam oktatási hivatala megadta számukra a működési engedélyt. A bizonytalanság rengeteg kárt okoz az egyetemnek - tette hozzá. Ha a kormány nem írja alá a megállapodást a következő egy évben, akkor a kormány szembemegy az eddigi kommunikációjával, márpedig ezt egy kormány sem teheti meg - hangoztatta a rektorhelyettes.
07:33  Mégsem viszik az aszódi javítóba a menekült gyerekeket [23 óra 9 perce]
  Jelenleg nincs, a közeljövőben pedig nem is lesz olyan kormányzati terv, amelynek alapján Fótról Aszódra költöztetnénk a kísérő nélküli menekült gyerekeket – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Vécsey László, a térség fideszes országgyűlési képviselője.
07:14  Soros 18 milliárdot utalt át a Nyílt Társadalom Alapítványok számlájára - külföldi lapszemle [23 óra 28 perce]
  Európa közepén trumpi fordulatot vesz a politika a bevándorlásellenes milliárdos felemelkedésével – ezzel a címmel számol be a Washington Post a péntek-szombati cseh parlamenti választást megelőző kampányról és az esélyekről.

2017. október 17, kedd

15:23  A hatalom árnyékában - Az Orbán-kormány nyolc éve [1 napja]
 
14:41  Október 18. [1 napja]
  Október 18. A szerda esti Felütésben Szabó Marcell zongoraművésszel Debussy kamaraműveinek előadásáról beszélgetünk.
14:31  Akár önbetörés is lehetett az Arton Capital kifosztása - DK [1 napja]
  Saját kulccsal mentek be, ismerték a riasztó kódját, és pontosan tudták, mit és hol keressenek azok, akik áprilisban több százmillió forint értékű eurót, valamint rengeteg fontos iratot vitt el el a letelepedési kötvényekkel kereskedő Arton Capital budapesti irodájából - így értesült az Index. A DK alelnöke szerint elképzelhető, hogy önbetörés történt, az eset kapcsán pedig súlyos nemzetbiztonsági kár érte az országot.
13:55  Megölték az azeri pénzekről is teregető máltai oknyomozó újságírót [1 napja]
  Kocsijával együtt a levegőbe repítették hétfőn a legfontosabb máltai oknyomozó újságírót. Daphne Caruana Galizia egy nagyon népszerű blogot vezetett, melyen több helyi korrupciós ügyet is megszellőztetett, illetve alaposabban feltárt. Az 53 éves újságírónő épp Málta északi részén autózott, amikor gépkocsija felrobbant - írja az Index. A merényletet az Európai Bizottság is elítélte, és megerősítette, hogy a sajtószabadságot és a kényelmetlen újságírókat minden körülmények között meg kell védeni - értesült a Klubrádió brüsszeli tudósítója.
13:11  A NAV-val is meggyűlt a baja az Index újságíróját megverő biztonságiőr cégének [1 napja]
  Két őrző-védő cég neve is látható azokon a felvételeken, amik az indexes Szabó Zoltán vasárnapi megverését rögzítették egy budapesti gyorsétteremnél. Az egyik, a Genertest Magyarország Kft. ellen korábban már kétszer is végrehajtást rendelt el a NAV - írja a hvg.hu.
12:45  Újabb céget szerzett meg az állami rezsiholding [1 napja]
  A Nemzeti Közművek Zrt. megvásárolja az ÉGÁZ-DÉGÁZ Földgázelosztó Zrt. 100 százalékos részvénycsomagját. Ebbe beletartoznak a társaság eszközei és tudásbázisa, valamint a 23 125 kilométer hosszú földgázelosztó hálózata. A tranzakció a hatósági jóváhagyásokat követően zárulhat. A vételárat még nem tudni.
11:51  Elmaradhat a kormány nejlonzacskós reformja [1 napja]
  Egyelőre mégsem drágítaná a nejlonzacskót a kormány. A parlament ma szavaz a termékdíjtörvényhez benyújtott módosító javaslatokról, és várhatóan kiveszik a műanyagból készült szatyrok termékdíjának emelésére vonatkozó részt - tudta meg a Zoom.hu. A Klubrádiónak nyilatkozó szakember szerint az alacsony termékdíj miatt rengeteg szemét termelődik, így a megelőzés szempontjából fontos lenne az áremelés.
11:51  Október 17. [1 napja]
  Október 17. Múlt héten elkezdtünk egy beszélgetést a gombákról, ezt ezen a héten is folytatjuk, ma elsősorban azokat a tévhiteket vesszük sorra, amelyek a gombagyűjtést, a gombák felhasználhatóságát övezik. Aztán fodrászhoz megyünk – a szakembert ezúttal arról faggatom, mihez kezdjen az, akinek kevés a haja; de természetesen nem csak az érintetteknek érdemes figyelni, mert sok általános jó tanács is elhangzik majd. Az óra második felében gyerekkori nyelvtanulásról, pontosabban gyerekkori nyelvelsajátításról lesz szó, majd annak járunk utána, hogyan gondolkodnak a fiatalok a nemi felvilágosításról. Fülbevaló 13.00 órától Kovács M. Veronikával.
11:51  Október 17. [1 napja]
  Október 17. Múlt héten elkezdtünk egy beszélgetést a gombákról, ezt ezen a héten is folytatjuk, ma elsősorban azokat a tévhiteket vesszük sorra, amelyek a gombagyűjtést, a gombák felhasználhatóságát övezik. Aztán fodrászhoz megyünk – a szakembert ezúttal arról faggatom, mihez kezdjen az, akinek kevés a haja; de természetesen nem csak az érintetteknek érdemes figyelni, mert sok általános jó tanács is elhangzik majd. Az óra második felében gyerekkori nyelvtanulásról, pontosabban gyerekkori nyelvelsajátításról lesz szó, majd annak járunk utána, hogyan gondolkodnak a fiatalok a nemi felvilágosításról. Fülbevaló 13.00 órától Kovács M. Veronikával.
11:35  Ez itt a kérdés! - 10.17. [1 napja]
  Az LMP, a Momentum és a Jobbik is azt állítja, hogy a 2018-as országgyűlési választásokat egyedül akarják megnyerni. Önök szerint van ennek reális esélye? Hívja a 06-91-334-001-es telefonszámot, és ha a válasza igen, akkor nyomja meg az 1-es gombot, ha a nemre voksolna, akkor válassza a 2-es gombot. Legutóbbi kérdésünk így szólt: Önök szerint azt a színházigazgatót, aki szexre akart kényszeríteni egy színésznőt, le kell leplezni? A válaszadók 93%-a igennel, 7%-a nemmel szavazott.
11:04  Indiánnyár kedden is [1 napja]
  Kedden is folytatódik a kellemes, napos októberi idő, reggel azonban ismét többfelé képződhet pára, köd, mely nyugaton és az Északi-középhegység térségében helyenként csak lassan oszlik majd fel. Ezeken a tájakon 20 fok alatt maradhat a legmagasabb hőmérséklet, máshol 21-26 fokot mérhetünk. A légmozgás gyenge, mérsékelt marad. Frontmentes idő várható.
10:47  Letargiába esett a Fidesz-tábor - Závecz Tibor [1 napja]
  Passzívvá tette a magabiztos előny a Fidesz-szavazókat, hiszen most jóval kevesebben mennének el szavazni, mint négy évvel ezelőtt – így látja a Závecz Research közvélemény kutató ügyvezető igazgatója. Závecz Tibor szerint míg négy évvel ezelőtt a fideszes szimpatizánsok kétharmada mondta biztosra, hogy elmegy szavazni, addig ez az arány most mindössze 52 százalék.
10:24  Hatályon kívül kell helyezni az ukrán oktatási törvényt - Szijjártó [1 napja]
  Az ukrán oktatási törvény okozta probléma megoldása csak az lehet, ha hatályon kívül kerül az a rész, amely súlyosan sérti a magyar nemzeti közösség jogait - így látja a külgazdasági és külügyminiszter.
10:11  Bíróságot játszik Orbán parlamentje - Gréczy Zsolt [1 napja]
  A demokratikus koalíció szóvivője szerint nem lehet biztosra venni, hogy hiteles vizsgálatot folytatnak majd Czeglédy Csaba ügyében, előfordulhat, hogy politikai leszámolásról van szó – Gréczy Zsolt erről a Reggeli Gyorsban beszélt.
09:26  Összekaptak Orbán Viktoron az osztrák pártvezetők [1 napja]
  A várakozásoknak megfelelően Sebastian Kurz Néppártja nyerte az osztrák választásokat. Hogy mekkora esélye van egy tisztán jobboldali koalíciónak Ausztriában és hogyan érinti a magyar-osztrák kapcsolatokat a konzervatívok sikere, arról Otmar Lahodynskyvel, a Profil Ausztriában megjelenő hetilap politikai újságírójával beszélgetett Galavits Patrik.
09:08  Módosíthatja ma a Ház a lex CEU-t [1 napja]
  Az Országgyűlés kivételes eljárásban tárgyalja, majd el is fogadhatja a felsőoktatási törvény újabb, a CEU- ra szabott módosítását. Ez meghosszabbítja azt a határidőt, ameddig a külföldi felsőoktatási intézményeknek teljesíteniük kell magyarországi működésük feltételeit.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd