pénztárca kímélő megoldások
 
Klubrádió hírek  Vegyes hírek
 

2016. július 30, szombat

18:45  Egy utasszállító repülőgép miatt kellett riasztani a Gripeneket [8 óra 14 perce]
  Nem létesített kapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással egy Zürichből Hongkongba tartó utasszállító repülőgép szombaton délután, ezért a NATO Integrált Légivezetési Központ riasztotta a Magyar Honvédség készültségi szolgálatában lévő Gripenjeit - közölte a Honvédelmi Minisztérium.
18:41  Lezuhant egy hőlégballon Texasban, nincs túlélő [8 óra 18 perce]
  Kigyulladt és lezuhant egy hőlégballon Texasban, a rajta utazó 16 ember mind életét vesztette - írja a BBC. A baleset Lockhart közelében történt, egy mezőre zuhantak.
18:39  800 sorkatonát engedtek szabadon Törökországban [8 óra 20 perce]
  Török bíróságok szombaton több mint 800 sorkatona szabadon engedését rendelték el, akiket a július 15-én történt sikertelen hatalomátvételi kísérlet nyomán indult vizsgálatok miatt vettek őrizetbe a hatóságok - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.
16:54  Közlekedési dugók alakultak ki Putyin szlovéniai látogatása miatt [10 óra 5 perce]
  Közlekedési dugók alakultak ki Ausztriában és Olaszországban is szombat kora reggel óta a szigorú biztonsági intézkedések és forgalomkorlátozások miatt, amelyeket Vlagyimir Putyin orosz elnök szlovéniai látogatása idejére vezettek be a szlovén hatóságok - jelentette a szlovén sajtó.
16:09  Gripenek okoztak riadalmat Szeged környékén [10 óra 50 perce]
  Két hatalmas hangrobbanás rázta meg Csongrád megyét, Szegedtől 40 kilométerre is lehetett hallani. A rendőrség információi szerint egy ismeretlen felségjelzésű gép repülhetett be a légtérbe, és a Gripenek Kecskemétről szállhattak fel, hogy kikísérjék.
15:44  Csökkent a torlódás az M1-esen Hegyeshalomnál [11 óra 15 perce]
  Egy kilométerre csökkent a torlódás mértéke az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátlépési pontnál, ahol szombat dél körül még az öt kilométert is elérte a kocsisor az osztrák hatóságok szúrópróbaszerű ellenőrzése miatt - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
14:20  Tűz ütött ki az olimpiai faluban [12 óra 39 perce]
  Kisebb tűz miatt ki kellett üríteni az ausztrál sportolók szállását a Rio de Janeiró-i olimpiai faluban.
14:18  Megérkezett Rio de Janeiro államba az olimpiai láng [12 óra 41 perce]
  Megérkezett a Rio de Janeiro államban lévő Paratyba az olimpiai láng - adta hírül a Nemzetközi Olimpiai Bizottság hivatalos honlapja
13:53  PM: az MNB-nek vissza kell hívnia a Pallas alapítványok kuratóriumi tagjait [13 óra 6 perce]
  Hiába bírságolták meg a Pallas alapítványokat, az MNB nem fogja felelősségre vonni a kuratóriumi tagokat. Erről szólt Matolcsy György válasza amelyet Szabó Tímea írásbeli kérdésére adott. Matolcsy szerint az alapítványok önálló jogi személyek, azok kuratóriumára az alapító nincs ráhatással. A Párbeszéd Magyarországért szerint az MNB-nek vissza kellene hívnia a korrupt kuratóriumi tagjait.
13:47  Az MSZP 3 milliárd forinttal emelné a gyermekétkeztetés támogatását [13 óra 12 perce]
  Az MSZP költségvetési módosító javaslatban kezdeményezi a szociális gyermekétkeztetésre szánt állami források megemelését 3 milliárd forinttal - áll a párt közleményében.

2016. július 29, péntek

20:55  166 ezerért lehet menni katonának [1 napja]
  Bruttó 166 ezer a kezdő fizetés a seregben – tudta meg a hvg.hu.
20:47  Nem használják a szlovák-magyar gázvezetéket [1 napja]
  Kong az ürességtől a szlovák-magyar gázvezeték Egyedül idén márciusban használták csak a szlovák-magyar csőrendszert, 119 millió euróba került – emlékeztetett a Magyar Nemzet.
20:43  Nincsen címe a Városliget őrzésével megbízott cégnek [1 napja]
  Ismeretlen a Városligetet őrzésével megbízott cég székhelye, ugyanis a megadott címre kiküldött posta visszajött – írta a vs.hu
20:41  680 millió jön, eddig egymilliárdot költöttek a kéményseprésre [1 napja]
  Összesen 680 millió forintot ad a kormány kéményseprő-ipari munkák ellátására – derült ki a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatból.
20:38  Újabb miniszteri biztost neveztek ki [1 napja]
  Miniszteri biztos lett Berkes István, a Sportkórház volt főigazgatója.
20:36  Lebombáztak Szíriában egy szülőotthont [1 napja]
  Szíriában bombatalálat ért egy szülőotthont, és súlyosan megrongálta az épületet – adta hírül a Mentsük meg a gyermekeket Nemzetközi Alapítvány, amely ennek az intézménynek is támogatója.
20:30  Seszták Miklóshoz kerül az MFB és a posta is [1 napja]
  A Miniszterelnökséget vezető Lázár Jánostól Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterhez kerül a Magyar Fejlesztési Bank, a Magyar Posta és az Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt.
19:28  Sürgősségi forrást kapnak az olaszok és a görögök [1 napja]
  Mintegy 11 millió eurós gyorssegélyt ad a migránsválság kiadásaira Görögországnak és Olaszországnak az Európai Bizottság.
19:26  A francia kormányfő szerint hiba volt kiengedni a későbbi papgyilkost [1 napja]
  Elismerte a francia miniszterelnök, hogy hibázott az igazságszolgáltatás, amikor szabadon engedték Adel Kermiche-t, aki társával elvágta egy 86 éves pap torkát egy kisváros templomában.
17:10  Július 31. [1 napja]
  Július 30. Milliárdok áramlanak magánzsebekbe a letelepedési kötvény hasznából. Miért nem az ország profitál a beáramló pénzekből? Javulás helyett Nyugat-európában is nő a nyomor és a szegénység. Meg lehet-e megnyugtatni a fokozódó terrorveszélytől rettegő nyugat-európai lakosokat, s ha igen hogyan? Rekordtermést várnak idén az agráriumban – de lesz-e ebből rekordbevétel? Megbeszéljük a hetet: Bolgár Györggyel, Kocsi Györgyivel és Nagy Józseffel, a 24.hu munkatársával
16:34  Július 29. [1 napja]
  Július 29. Jó ideje dilemma, hogy mikor és főleg milyen forrásból újítják fel a folyamatos romló hármas metró állapotát. A főváros és a kormány képviselője a mai napon is tárgyalt a bizottság képviselőivel. A legfrissebb fejleményekről nálunk hallhatnak elsőként, hogy mire jutottak a felek. És jó más téma mellett kitérünk arra, miért íratja több politikus is eltitkolni akart vagyonát családtagjaira, valamint arról is, miért tüntetnek ismét a Fradi ultrák.
15:32  Elkapták a gödöllői rablógyilkost [1 napja]
  Elkapták a rendőrök a csütörtök esti, Gödöllőn történt tragikus rablás elkövetőjét – értesült a 24.hu. A hírt időközben a rendőrség is megerősítette. A férfi egy gödöllői lány kocsiját lopta el, aki meghalt, miközben megpróbálta megállítani a tolvajt.
13:50  Kapós az Újszínház [1 napja]
  Egy pályázat érkezett a Madách Színház, kettő a Thália Színház és tizenkettő az Újszínház vezetésére szóló kiírásra a csütörtöki határidőig - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.
13:03  A szabadságpárti Hofer vezet a Gallupnál [1 napja]
  A szabadságpárti jelölt nyerné az osztrák államfőválasztást a Gallup közvélemény-kutató intézet legfrissebb felmérése szerint, amelynek eredményét pénteken tették közzé, két hónappal a megismétlendő választás előtt.
12:45  Ez itt a kérdés! - 07.29. [1 napja]
  világ sok országában például Finnországban, Japánban még válságos időszakban is rengeteget áldoztak a kultúrára, addig nálunk azt érezhettük, hogy a kultúra gyakran maradvány elv alapján kap pénzt, és a területén dolgozóknak általában katasztrofális a fizetésük, csökken az egzisztenciájuk. A kérdés tehát: Ha ön úgy gondolja, hogy a magyar politikusok számításból nem áldoznak a kultúrára, mert azt hiszik, hogy a kiműveletlen emberfők jobban befolyásolhatók, és amúgy sem fontos számukra az ország hosszú távú fejlődése, csak a pillanatnyi politikai érdekeik, akkor nyomják meg az egyes gombot. Ha nem értenek ezzel egyet, akkor a kettest Ha véleményét szeretné megosztani velünk, hívja a 06 91-334 001-es telefonszámot. Az emelt díjas hívással a Klubrádiót is támogatja. A hívás díja 330 forint. Legutóbb Fullajtár Andrea, színművésznő kérdezett: Ön elképzelhetőnek tartja-e, hogy ebben a válságosan kettészakadt országban, hogy egy mindannyiunkat érintő kérdésre közös válasz születik pártállástól és ideológiától függetlenül? A betelefonálók 11%-a igennel, 89%-a nemmel válaszolt.
12:17  Hat autó karambolozott az M7-esen a Balaton felé [1 napja]
  Hat autó ütközött az M7-es autópályán Martonvásárnál délelőtt, a Balaton felé több kilométeres torlódás alakult ki - közölte a rendőrség.
11:54  Nem ment jól az Audinak [1 napja]
  Az Audi Hungaria Motor Kft. árbevétele 3,697 milliárd euró volt az év első hat hónapjában, 450 millió euróval kevesebb, mint 2015 első fél évében. Az árbevétel csökkenése mellett a gyár kapacitása is mérséklődött.
11:31  Ellehetetlenítik az italautomatás cégeket - Szöllősi Balázs [1 napja]
  Évekig tárgyaltak és meg is állapodtak a minisztériummal, a lényeg mégis kimaradt a rendelettervezetből – ezt mondta Klubrádiónak a Magyar Ital- és Áruautomata-szövetség elnöke. Szöllősi Balázs szerint több elképzelésük is volt arra, hogy az új ellenőrző rendszert minél olcsóbban lehessen működtetni, a Nemzetgazdasági Minisztérium most mégis olyan javaslattal állhat elő, ami ellehetetlenítené az automatás cégeket.
11:30  Július 31. [1 napja]
  Július 31. A Panoptikumban ma Horthy Miklós portréját rajzoljuk meg Turbucz Dávid, történész segítségével. A műsorvezető Szénási Sándor. Hatkor kezdünk.
11:27  Irreális a 25%-os áremelés középtávon - Vértes [1 napja]
  Irreálisnak nevezte a GKI Gazdaságkutató vezérigazgatója, hogy 4-5 év alatt 20-25 százalékkal, tehát évente 5 százalékkal emelkedjenek a fogyasztói árak a kiskereskedelemben. Vértes András szerint ha Varga Mihály mondott ilyesmit, inkább bérekre gondolhatott, ott reálisnak tűnik az 5 százalékos éves növekedés. A közgazdász úgy látja, a munkaerőhiány miatt további béremelésekre lesz szükség a kiskereskedelemben, de a plusz költséget a cégek inkább a termelékenységük javításával fogják majd kigazdálkodni, több rosszul gazdálkodó vállalkozás pedig meg fog szűnni.
10:55  Az emberi fekália sem tartja vissza Risztovot, hogy ússzon Rióban [1 napja]
  A szennyezett riói víz ellenére elindul a tíz kilométeres nyílt vízi úszáson Risztov Éva. Az olimpiai bajnok úszónő a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában azt mondta, felkészült rá, hogy fertőzést kap a víztől de négy éve készül a versenyszámra.
10:51  Közel a teljes foglalkoztatottság [1 napja]
  A nemzetgazdasági tárca arra számít, hogy folytatódik a kedvező tendencia a munkaerőpiacon a következő hónapokban, és Magyarországon a munkanélküliségi ráta várhatóan 5 százalék alá csökken - mondta a nemzetgazdasági miniszter.
10:40  Új gyárat épít a Mercedes Kecskeméten [1 napja]
  Új autógyárat épít a Mercedes kecskeméti gyára mellé - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
10:18  Visszavonul Kovács Katalin [1 napja]
  Bejelentette visszavonulását a háromszoros olimpiai és 31-szeres világbajnok Kovács Katalin, minden idők egyik legeredményesebb kajakosa.
10:01  Auschwitzban imádkozik a pápa [1 napja]
  Hosszú, csendes imában merült el Ferenc pápa reggel az egykori auschwitzi náci német haláltáborban, miután a múzeum területére belépett a hírhedt Arbeit macht frei feliratú kapun keresztül.
08:57  Felkarolja a kormány a lepukkant Millenárist [1 napja]
  Elkészültek az új pihenőpark látványtervei, és a héten megkezdődnek a mélygarázs építését előkészítő munkák is - számolt be a Millenáris Park bővítésének legújabb fejleményeiről Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek.
08:38  Brutális áremelések jöhetnek [1 napja]
  Pár év alatt 20-25 százalékos drágulás is lehet – ezt pendítette meg Varga Mihály zárt ajtók mögött, a Népszabadság értesülése szerint, de a minisztérium tagadja.
08:34  Strandidő hétvégén [1 napja]
  Ma délelőtt keleten is szakadozik a felhőzet. A változóan felhős időben sok napsütés várható. Északkeleten még előfordulhatnak záporok, másutt nem valószínű csapadék. Délután gyengén, közepesen felhős lesz az ég, sok napsütésre készülhetünk. Északkeleten elszórtan, másutt csak néhol alakulhat ki egy-egy zápor. Az északnyugati szél több helyen megélénkül. A hőmérséklet csúcsértéke 24, 29 fok között alakul.
08:31  Nincs elég aláírása az MSZP-nek [1 napja]
  A Nemzeti Választási Iroda (NVI) befejezte a földügyi népszavazás kiírása érdekében leadott aláírások első ellenőrzését, mintegy 20 000 érvényes aláírás hiányzik a 200 000-hez.
08:22  Válogatás nélkül vernek, illetve tesznek át bárkit a kerítés túloldalára [1 napja]
  A Magyar Helsinki Bizottság is egyre több bejelentést kap, hogy a magyar hatóságok mind sűrűbben alkalmaznak erőszakot a déli határ mentén, akár magányos gyerekek ellen is - tudósít a Dutsche Welle. Bakonyi Ágnes, a szervezet munkatársa azt közölte, hogy a határőrizeti szervek válogatás nélkül vernek, illetve tesznek át bárkit a kerítés túloldalára.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs