pénztárca kímélő megoldások
 
Klubrádió hírek  Vegyes hírek
 

2015. július 03, péntek

09:29  A gyermekvédelemnél talált munkát a nemi erőszakot elhallgató HÖK-elök [6 perce]
  Az EMMI egyik háttérintézményéhez vették fel kormánytisztviselőnek Bubla Áront, azt a volt HÖK-vezetőt, akit az ELTE ÁJK fegyelmi bizottsága kizárt az egyetemről, miután elhallgatta az általa szervezett gólyatáborban elkövetett szexuális erőszakot és nem nyújtott megfelelő segítséget az áldozatnak.
08:51  Vasárnapi is kinyithat a balatonfenyvesi CBA [44 perce]
  A Balatonakaliban működő üzlet után a balatonfenyvesi CBA is piacnak nyilvánítatta magát, így már két Balaton-parti üzlet játszhatja ki a kötelező vasárnapi zárva tartást – számolt be róla az RTL Híradó.
08:01  Végeztek az Iszlám Állam egyik fontos vezetőjével [1 óra 34 perce]
  Szíriai területen végrehajtott amerikai légicsapás végzett a dzsihadisták egyik vezetőjével, aki öngyilkos merénylők külföldi toborzását irányította a szervezeten belül - közölte helyi idő szerint szerdán este az amerikai védelmi minisztérium.
07:53  A Fideszben rájöttek, miként látszódjon a rendszer demokráciának – nemzetközi lapszemle [1 óra 42 perce]
  A Washington Times arról cikkezik, hogy Orbán Viktor bevándorlás politikájával ellentmondást és riadalmat váltott ki Európában, Magyarországon többé már nem beszélhetünk alkotmányos demokráciáról. A Wall Street Journal pedig arról számol be, hogy az ENSZ Menekültügyi Szervezete és az Amnesty International azt sürgeti, hogy Magyarország maradéktalanul tartsa be a menedékkérőkre vonatkozó szabályokat.
07:23  Menekültügyi törvényváltoztatásról tárgyal ma az Országgyűlés [2 óra 12 perce]
  A ma folytatódó nyári rendkívüli ülésezésén a belügyminiszter menekültügyi eljárásokat lerövidítő előterjesztéséről mondhatják el véleményüket a képviselők.

2015. július 02, csütörtök

22:11  Július 3. [11 óra 24 perce]
  Július 3. A Reggeli gyors nyári menetrend szerint leruccan a Balatonra, mely nekünk a Riviéra, így nem véletlen, hogy ez lett a nap témája: A lángossütők már Ausztriában dolgoznak, közelharc folyik az utolsó szombati kenyérért - még mindig szuperhely a Balaton? Pikó András és Pálinkás Szűts Róbert hekkeli az étert 6-tól.
19:27  Igazolni kell magukat a határon belépőknek [14 óra 8 perce]
  A határátkelőhelyeken is csak az jöhet be Magyarországra, aki tudja magát igazolni, mondta a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában Kovács Zoltán.
19:22  Red Bull Air Race - Hat év után visszatér Budapestre a mezőny [14 óra 13 perce]
  Hat év után visszatér Magyarországra a Red Bull Air Race, a műrepülők száguldó cirkusza ezúttal is a fővárosban a Duna fölött, a Parlament előtti szakaszon méri össze a tudását a hétvégén.
18:57  Vegyesen változott a forint árfolyama [14 óra 38 perce]
  Vegyesen változott a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon csütörtökön: az euróhoz és a frankhoz képest gyengült, míg a dollárral és a japán jennel szemben erősödött a magyar fizetőeszköz.
18:50  Lezárult a Buda-Cash vagyonvizsgálata [14 óra 45 perce]
  Értékpapírok és pénzeszközök hiányát állapította meg a Buda-Cash lezárult vagyonvizsgálata - közölte a felszámolást végző Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) a honlapján.
18:40  Feladta magát Nancy gyilkosa [14 óra 55 perce]
  A rendőrség megerősítette, hogy a kínai férfi feladta magát Pekingben. A budapesti örömlányt májusban gyilkolták meg az Akácfa utcai lakásában. Egy kínai férfit gyanúsítanak a bűncselekménnyel, aki a hírek szerint Kínába szökött Nancy meggyikolása után.
18:33  Megkezdődött a földközi-tengeri uniós katonai művelet első szakasza [15 óra 2 perce]
  A Földközi-tengeren megkezdődött az illegális migráció elleni uniós haditengerészeti művelet első, felderítési szakasza - közölték Brüsszelben.
18:27  Fejlesztenék a Liszt Ferenc-repülőtér térségét [15 óra 8 perce]
  Társulást hoznának létre a Liszt Ferenc-repülőtér térségének gazdasági és infrastrukturális fejlődésének felgyorsítására az érintett önkormányzatok, a Budapest Airport Zrt. és a HungaroControl.
18:14  Görögországnak további finanszírozásra lehet szüksége - IMF [15 óra 21 perce]
  Görögország adóssághelyzete fenntarthatatlan, ezért - a hitelezők által megkövetelt reformok végrehajtása mellett - 2018 végéig további 50 milliárd eurós külső finanszírozásra és fennálló hiteleinek átütemezésére lesz szüksége pénzügyi helyzetének stabilizálásához - közölte csütörtökön a Nemzetközi Valutaalap.
17:55  Közös ösztöndíjprogramot indít az MLSZ és az MSÚSZ [15 óra 40 perce]
  Közös ösztöndíjprogramot indít a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ), amellyel elsősorban fiatal, tehetséges újságírók műveinek megszületését szeretné támogatni.
16:55  Holttestet találtak a játszótéren [16 óra 40 perce]
  Holttestet találtak egy várpalotai játszótéren csütörtök reggel, az ügyben idegenkezűség gyanúja nem merült fel - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője.
16:37  Rablók gyújtották rá a házat egy férfira [16 óra 58 perce]
  Rátámadtak, majd kirabolták és rágyújtották a házát az eszméletlenre vert idős férfira - közölte a kedden Pusztaszemesen történt gyilkosság részleteiről sajtótájékoztatóján Szijártó István, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese.
16:31  Harmadfokú hőségriasztás lesz szombattól [17 óra 4 perce]
  Harmadfokú hőségriasztást akkor rendelnek el, ha legalább három egymást követő napon eléri, vagy akár meghaladja a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot.
16:17  Eltűnt egy kislány a Heim Pál Gyermekkórházból [17 óra 18 perce]
  Eltűnt egy állandó gyógykezelésre szoruló, krónikus beteg serdülő gyermek a Heim Pál Gyermekkórházból hétfőn - tájékoztatott a budapesti intézmény.
16:02  Indokolt lenne a brit légierő szíriai beavatkozása [17 óra 33 perce]
  A brit védelmi miniszter szerint indokolt lenne a brit királyi légierő (RAF) bekapcsolódása az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szíriai állásai elleni légicsapásokba.
15:49  Július 2. [17 óra 46 perce]
  Július 2. Elfogyott a menekülteket segítő egyesület pénze, inkább a fokozott rendőri jelenlétre költ az állam, mint a hozzáértő szociális segítőkre. Mindeközben példátlan erejű civil összefogás Szeged után már a fővárosban is. Kis lépés a diplomáciában, nagy lépés az amerikai-kubai kapcsolatokban. Fél évszázad után ismét lesz kölcsönös diplomáciai képviselet a két országban. Kormányinfó tizenötödször. Épül a fal, hetek alatt közmunkából. Nem lesz pluszpénz a nyugdíjasoknak. Átalakul a rendszer. A bölcsődei dolgozók hiába várják a beígért kompenzációt. Meddig tart a türelmük? A paralimpikon, csak fél – akarom mondani 70%-os – olimpikon? Az elnökük szerint ugyanis csak ennyi jár nekik a teljesítményükért. És elment Overdose, a csodaló. Műsorvezető: Szénási Sándor. Szerkesztő: Eisen-Kiss Erika
15:41  A belső piaci EU-biztos megfenyegette Magyarországot - Lázár [17 óra 54 perce]
  A Miniszterelnökség vezetője szerint Elzbieta Bienkowska belső piaci szabályozásért felelős uniós biztos egy interjúban megfenyegette Magyarországot, ami példa nélküli.
15:23  Július 4. [18 óra 12 perce]
  Július 4. A kormány fejlesztené az egészségügyet. Hogy miből? A 2024-es budapesti olimpia nyereségéből. Mindeközben Szegénykórházzal demonstráltak az egészségügyi dolgozók. Kibírja-e addig a széteső félben lévő ágazat, vagy idő előtt összeomlik. Hogyan működik a jegybank? És hogyan működhetett eddig felügyelet nélkül? És vajon az új felügyelőbizottság véget vethet az esztelen költekezésnek? A mi választásunk is: Hátrányos helyzetű választópolgárok a választási eljárásban. Hol, és hogyan sérülhet a választójoga a mozgásában korlátozott, vagy gyengén látó honfitársainknak? A hét legfontosabb eseményeit Horváth Gáborral, Farkas Zoltánnal és Bolgár Györggyel beszéljük meg. Műsorvezető: Szakonyi Péter Szerkesztő Eisen-Kiss Erika
15:22  Döntött a kormány a Liget-projekt első szakaszáról [18 óra 13 perce]
  Döntött a kormány a Liget-projekt első szakaszáról -közölte a Miniszterelnökség vezetője csütörtökön sajtótájékoztatón, ahol arról számolt be, hogy ötletpályázatot írnak ki a Városliget közparkfunkciójának helyreállítása érdekében, továbbá számos épületet felújítanak, és újak is épülnek.
15:17  Magyarázkodik a CBA a cég vezetőjének nyilatkozatával kapcsolatban [18 óra 18 perce]
  A CBA közleményében utasította vissza a Baldauf Lászlóval a mai Heti Válaszban megjelent interjú, szerintük "szándékos, rosszindulatú félreértelmezését", amely arról szól, hogy az üzletláncnak vagy bármilyen vezetőjének tevőleges köze lett volna a vasárnapi nyitva tartás korlátozásának bevezetéséhez.
14:56  Heteken belül megkezdené a kerítés építését Lázár János [18 óra 39 perce]
  Heteken belül meg kell kezdődnie az ideiglenes határzár létesítésének a szerb-magyar határon - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.
14:49  A DK tiltakozik, hogy Deutsch Tamás elvenné a paralimpikonok pénzét [18 óra 46 perce]
  Deutsch Tamás egy lapinterjúban kijelentette, hogy rossz az a gyakorlat, hogy a fogyatékkal élő sportolók ugyanannyi pénzt kapnak a megszerzett olimpiai érmekért, mint az egészséges emberek.
14:41  Ha jó idő lesz megtartkják Balaton átúszást [18 óra 54 perce]
  A meteorológiai előrejelzés, illetve a balatoni vízirendészet vezetőjének véleménye alapján a szervezőbizottság úgy döntött, az eredetileg tervezett időpontban, szombaton megtartja az 5,2 kilométeres 33. Pek-Snack Balaton-átúszást.
14:30  Halálos baleset miatt teljes útzár a a 33-ason [19 óra 5 perce]
  Egy személyautó és egy tehergépjármű ütközött össze délután a 33-as főút 23-as kilométerszelvényében, Poroszló közelében.
14:00  Tescós rablás - Új eljárásra utasított a tábla [19 óra 35 perce]
  Az elsőfokú ítéletet megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezte és új eljárásra utasított a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön az egy évtizede a budaörsi Tescónál lezajlott lövöldözés, egy kettősgyilkosság és több másik súlyos, fegyveres bűncselekmény ügyében.
13:50  Az LMP át kívánja világítani a nagy közfoglalkoztató rendszereket [19 óra 45 perce]
  Az LMP át kívánja világítani a nagy közfoglalkoztató rendszereket, ennek érdekében vizsgálódik, hogy milyen visszaélések történnek a közfoglalkoztatásban - mondta Szél Bernadett, a párt társelnöke csütörtökön, miután beszámolója szerint három minisztériumtól sem kapott érdemi válaszokat az ezzel összefüggő felvetéseire.
13:46  Jogerősen tíz évre ítéltek egy kábítószercsempészt [19 óra 49 perce]
  Jogerősen tíz év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla egy török férfit, aki tavaly több mint 14 kilogramm heroint próbált Magyarországon keresztül Nyugat-Európába csempészni.
13:35  Görögország erős és elkötelezett szövetségese a NATO-nak - Stoltenberg [20 óra 0 perce]
  Az adósságválsággal küzdő Görögország erős és elkötelezett szövetségese a NATO-nak, és továbbra is az marad - jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Bukarestben.
13:17  Hétfőn megnyitják a Nyugati pályaudvart [20 óra 18 perce]
  Befejeződnek július 5-én éjfélig a Nyugati pályaudvaron a tervezett felújítási és karbantartási munkálatok, július 6-án, hétfőn a hajnali üzemkezdettől pedig megindul a menetrendszerinti forgalom - közölte Lőcsei Virág, a MÁV Zrt. szóvivője csütörtökön az ideiglenes vágányzár idején eddig elvégzett munkálatokról tartott helyszíni sajtótájékoztatón.
13:08  Elhunyt a Marsjáró egyik megalkotója [20 óra 27 perce]
  Elhunyt Bejczy Antal Egyesült Államokban élő mérnök, fizikus, űrkutató, a Marsjáró egyik megalkotója. A neves tudóstól július 11-én vesznek végső búcsút Los Angelesben, hamvait pedig Budapesten helyezik majd örök nyugalomra.
12:53  Az V. kerület ügyvédi szerződéseit akarja megszerezni Juhász Péter [20 óra 42 perce]
  A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordul az Együtt alelnöke, hogy kiderüljön, az V. kerületi önkormányzat milyen és mekkora összegű szerződéseket kötött Sándor Sz. Zsolt ügyvédi irodájával.
12:35  Csütörtök az új vasárnap [21 óra 0 perce]
  Éppen feleannyit vásárolunk bankkártyánkkal vasárnap, mint a kötelező zárva tartás előtt tettük, derül ki a MasterCard legfrissebb adataiból A kártyatársaság kimutatása szerint vásárlási szokásaink a hét többi napján is megváltoztak. Az eddigi adatok alapján elmondható, hogy a csütörtök lett az egyik új bevásárló nap.
12:30  Járatritkítással spórol a KLM [21 óra 5 perce]
  Megritkítja járatai számát a KLM holland légitársaság, hogy csökkentse költségeit, és ezzel növelje piaci versenyképességét.
11:57  Hőség [21 óra 38 perce]
  Ma délelőtt a sok napsütést kevés felhő zavarhatja. Csapadékra nem kell számítani. Délután napos, gomolyfelhős idő várható, csapadék nem lesz. Mérsékelt északkeleti légmozgás várható. A maximális hőmérséklet 26, 31 között alakul.
11:55  Ez itt a kérdés! - 07.02. [21 óra 40 perce]
  Önök szerint indokolt az egészségügyi szakdolgozók ultimátuma, hogy ha nem teljesíti az Orbán-kormány a követeléseiket szeptember 30-áig, akkor felmondanak? Ha véleményét szeretné megosztani velünk, hívja a 06 91-334 001-es telefonszámot. Az emelt díjas hívással a Klubrádiót is támogatja. A hívás díja 330 forint. Legutóbb azt kérdeztük: Önök szerint sikerül a „csatornatörvénnyel” rábírni az embereket, hogy a közszolgálati műsorokat nézzék? Az összes válaszadó nemmel voksolt.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest