pénztárca kímélő megoldások
 
Híradó hírek  Vegyes hírek
 

2017. december 16, szombat

22:30  Allah akbar kiáltással támadt rá egy nigériai két dán állampolgárra [8 óra 3 perce]
  Két dán állampolgár megsebesült, egyikük súlyosan, amikor egy nigériai férfi Allah akbar kiáltással, késsel a kezében rájuk rontott szombaton Gabon fővárosában, Libreville-ben - közölték hivatalos források.
22:06  Elemző: ha nem lesz jelöltjük, a baloldali szavazók a Fideszt is választhatják [8 óra 27 perce]
  A másodlagos pártpreferencia baloldali választóknál is kormánypárti szavazatokat jelez előre.
22:03  Zsúfolásig megteltek a tátrai wellnessfürdők [8 óra 30 perce]
  Egyre népszerűbbek a tátrai fürdők és aquaparkok a turisták körében. A szlovák idegenforgalmi szakemberek szerint az elmúlt 10 évben változott a fogyasztói igény, és télen a tátrai síközpontokba sportolni érkezők egyéb kikapcsolódási lehetőséget is igényelnek. A poprádi fürdő például már évente közel 1 millió turistát fogad, és számuk évről évre növekszik.
21:52  Meghalt egy idős férfi szén-monoxid-mérgezésben Budapesten [8 óra 41 perce]
  Meghalt egy idős férfi szén-monoxid-mérgezésben szombaton Budapesten - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.
21:52  Herczegh Anitát lenyűgözte a "magyar máltaiak" profizmusa [8 óra 41 perce]
  Folyamatosan követi és részt is vesz a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkájában a köztársasági elnök felesége, Herczeg Anita - erről beszélt a közmédiának adott exkluzív interjújában.
21:45  Félidejéhez érkezett a szeretet.éhség. adventi pénzadománygyűjtés [8 óra 48 perce]
  Egészen év végéig várják a felajánlásokat az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as adományvonalán. Már több százezren csatlakoztak az ország legnagyobb ünnepi összefogásához.
21:28  Egyiptom ENSZ-határozattal tenné semmissé az amerikai döntést [9 óra 5 perce]
  Egyiptom arra készül, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé terjeszt egy határozattervezetet, amely semmisnek és bármiféle jogi vonzatot nélkülözőnek nyilvánítaná a Jeruzsálem státuszára vonatkozó egyoldalú döntéseket - írta a Reuters hírügynökség.
21:12  Jónak lenni jó: minden készen áll a vasárnapi gálaműsorra [9 óra 21 perce]
  Egész napos műsorfolyammal várja vasárnap a felajánlásokat a közmédia a hatodik Jónak lenni jó! jótékonysági akcióban. Az idei kedvezményezett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Az összegyűlt pénzt többek között a hátrányos helyzetű családokban élő gyermekek megsegítésére fordítják majd. Már több mint 26 millió forint gyűlt össze, a 1350-es adományvonalat pedig folyamatosan lehet hívni.
20:16  Parragh László Sopron díszpolgára lett [10 óra 17 perce]
  Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke vette át a Sopron díszpolgára címet szombat délután a városban, a hűség napja alkalmából rendezett ünnepségen.
19:58  O persoaná din Serbia este cetáĹŁeanul cu numárul un milion care a depus jurámántul de cetáĹŁenie [10 óra 35 perce]
  Sárbátorim astázi unitatea naĹŁiunii politice maghiare - a afirmat sámbátá la Budapesta János Áder, Preşedintele Ungariei cu ocazia depunerii jurámántului pentru obĹŁinerea cetáĹŁeniei maghiare de cátre persoana cu numárul un milion. Evenimentul a avut loc ín Palatul PrezidenĹŁial.
19:55  Elhunyt Fábián Juli énekesnő [10 óra 38 perce]
  Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.
19:50  Ha van végrendelet, minden van - még a mozaikcsaládokban is [10 óra 43 perce]
  Mozaikcsaládban élni nem egyszerű - az újraházasodás sokszor azt is jelenti, az előző házasságból származó gyerekek "új" szüleiktől is örökölhetnek ingó és ingatlan vagyont.
19:39  Itt vannak az ötös lottó eheti nyerőszámai! [10 óra 54 perce]
  A szerencsések ezúttal 555 millió forintot vihetnek haza.
19:30  Wilders: Európának folytatnia kell a harcát a bevándorlás ellen [11 óra 3 perce]
  Geert Wilder holland politikus szerint Európának folytatnia kell harcát a bevándorlás ellen.
18:58  A mozgás fél egészség - Modern kutatóközpontok a magyarok egészségéért [11 óra 35 perce]
  Másfél milliárd forintos projekt keretében kutatják, hogy miként és hogyan lehetne növelni legálisan a verseny- és szabadidősportolók elért eredményeit - hangzott el a Kossuth Rádió Európai Idő című műsorában. Mindezt egy olyan kutatóközpont keretében belül fogják vizsgálni, amit a napokban hozott létre a Pécsi Tudományegyetem vezette konzorcium, amelyben a Debreceni Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem is részt vesz, több régiós sportegyesület mellett.
18:27  Holttestet találtak a tűzoltók egy kiégett családi házban [12 óra 6 perce]
  Az oltást követően egy holttestre bukkantak szombaton a tűzoltók Zalaszentbalázson, egy kiégett családi házban - közölte honlapján a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
18:16  Preşedintele Parlamentului Ungariei: Alegerile din Ungaria ar putea decide soarta Europei [12 óra 17 perce]
  Alegerile parlamentare din Ungaria, care vor avea loc ín primávara anului viitor, ar putea decide soarta Europei - a afirmat sámbátá la Budapesta László Kövér, preşedintele Parlamentului Ungariei, cu ocazia şedinĹŁei Comitetului Director NaĹŁional al Partidului Popular Creştin Democrat (KDNP).
18:01  Az Iszlám Állam áldozatainak két tömegsírjára bukkantak Irakban [12 óra 32 perce]
  Két tömegsírra bukkantak az Irak északnyugati részén fekvő Szindzsárban; a sírgödrök kilencven, a jazidi kisebbséghez tartozó személy holttestét tartalmazták, akiket vélhetőleg az Iszlám Állam dzsihadistái mészároltak le - adta hírül a helyi média szombaton.
17:57  Áradnak a folyók Kárpátalján [12 óra 36 perce]
  A napok óta tartó esőzés, havazás, majd olvadás következtében árhullám indult el a kárpátaljai folyók felső szakaszán, a megye hegyvidéki járásaiban a víz kétezer hektár mezőgazdasági területet, számos településen mintegy ezer ingatlan árasztott el, és utakat kellett lezárni a forgalom elől - közölte szombaton az ukrán Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának sajtószóvivői irodája.
17:54  Eldőlt az új osztrák kormány pontos összetétele [12 óra 39 perce]
  Az új osztrák koalíciós kormányban a nagyobbik kormánypárt, az Osztrák Néppárt (ÖVP) 7 miniszterrel és a kancellárral, míg a kisebbik koalíciós párt, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) 6 miniszterrel, köztük az alkancellárral képviselteti magát.
17:39  Mintegy húszezer migráns tüntetett Rómában [12 óra 54 perce]
  Mintegy húszezer, nagyrészt afrikai bevándorló vett részt a Róma belvárosában szombaton rendezett tüntetésen, amelyen jogokat, tartózkodási engedélyt és anyagi segítséget követeltek maguknak az olasz államtól.
17:27  Közel tízezer doboz cigarettát foglaltak le a rendőrök [13 óra 6 perce]
  A férfiak gyanúsan viselkedett a rendőrök szerint.
17:19  Négy férfi támadt egy másikra a trolin [13 óra 14 perce]
  Az erzsébetvárosi rendőrök keresik azt a négy férfit, akik egy trolibuszon bántalmaztak egy utast.
17:10  Kormányváltást, korszakváltást és irányváltást sürget az LMP miniszterelnök-jelöltje [13 óra 23 perce]
  A kormányváltást, a korszakváltást és az irányváltást tartotta Magyarország jövőbeli sikere zálogának az LMP miniszterelnök-jelöltje a párt szombati karácsonyi nagygyűlésén elmondott beszédében, és azt hangoztatta: mindezt jelenleg csak az LMP és szövetségese, az Új Kezdet testesíti meg.
17:09  MSZP: Van értelme a szolidaritásnak [13 óra 24 perce]
  A Segítünk elevezésű jótékonysági akció után Kunhalmi Ágnes közölte: évről évre azt tapasztalják, hogy egyre hosszabbak a sorok az ételosztásokon, mivel a szegénység is egyre nagyobb Magyarországon.
17:06  Áder: Politikai nemzetünk egységét ünnepeljük [13 óra 27 perce]
  Politikai nemzetünk egységét ünnepeljük - hangoztatta Áder János köztársasági elnök szombaton Budapesten, a Sándor-palotában, az egymilliomodikként honosított külhoni magyar és családja ünnepélyes állampolgársági eskütételén.
17:03  Márpedig a határon túli magyarok szavazni akarnak - 1. rész [13 óra 30 perce]
  Több forrásból is olyan hírek érkeztek, hogy az utóbbi idők magyar belpolitika történései, a gyurcsányi szavazatmegvonás ötlete miatt, a határon túli magyar közösségek egyre öntudatosabban és az év vége felé mind tömegesebb létszámban jelentkeznek a nemzeti regisztráció folyamatába. A Hirado.hu Kárpát-medencei körképe az elcsatolt területeken élő magyarok jövő évi voksolási kedvét vizsgálta meg.
16:20  A líbiai parti őrség több mint 250 migránst emelt ki a tengerből [14 óra 13 perce]
  A líbiai parti őrség több mint 250 migránst emelt ki a tengerből, akik kis csónakokon próbálták elhagyni az észak-afrikai országot Olaszország felé - közölték líbiai illetékesek szombaton.
16:06  Profesorii maghiari din Ucraina solicitá pástrarea ínváĹŁámántului ín limba maghiará [14 óra 27 perce]
  Profesorii maghiari din Ucraina Subcarpaticá solicitá pástrarea instituĹŁiilor de ínváĹŁámánt cu predare ín limba maghiará la toate nivelurile, a anunĹŁat Ildikó Orosz, preşedintele AsociaĹŁiei Maghiare a Pedagogilor din Ucraina Subcarpaticá (KMPSZ) la cea de a 26-a adunare generalá a organizaĹŁiei, care a avut loc sámbátá la Berehove (Ucraina).
15:50  Elkészült a Mamma Mia! folytatása [14 óra 43 perce]
  Már csak a premiert győzzék kivárni a rajongók.
15:48  Tízezrek kísérték utolsó útjára a román királyt [14 óra 45 perce]
  Szombaton temették el I. Mihályt, Románia utolsó királyát, aki a második világháború idején került Románia trónjára. Ő 1944-ben szakított a németekkel és átállt a szövetségesek oldalára, amiért Truman és Sztálin is kitüntette.
15:29  Majdnem háromezer új kiserőmű létesült az első fél évben [15 óra 4 perce]
  leírás nincs publikálva
15:26  A Vatikán támogatja a szexuális visszaélések kivizsgálást [15 óra 7 perce]
  A Vatikán közleményben méltatta az egyházi és állami intézményekben történt szexuális visszaéléseket vizsgáló ausztrál bizottság zárójelentését.
15:14  Preşedintele Ungariei a ínfiinĹŁat o fundaĹŁie pentru combaterea schimbárilor climatice [15 óra 19 perce]
  Preşedintele Ungariei János Áder a ínfiinĹŁat o fundaĹŁie care se va ocupa de combaterea schimbárile climatice, anunĹŁul fiind fácut sámbátá la Budapesta ín cadrul unei conferinĹŁe de presá. Şeful statului ungar a mai anunĹŁat cá a fost reínnoit şi site-ul Pámántul nostru viu (www.elobolygonk.hu), unde vor putea fi lecturate texte importante pe tema protecĹŁiei climei.
14:49  Olcsóbb lehet a naperőművek építése [15 óra 44 perce]
  Olcsóbb lehet egy kis teljesítményű naperőmű építése, miután eltörölték a rájuk kivetett földvédelmi járulékot - hívja fel a figyelmet a napelemes rendszerek telepítésével foglalkozó Optimum Solar.
14:43  A palesztinok elutasítják, hogy a jeruzsálemi Siratófal izraeli ellenőrzés alatt maradjon [15 óra 50 perce]
  Egy palesztin tisztségviselő szombaton elutasította azt az amerikai indítványt, amely szerint izraeli ellenőrzés alatt maradna Jeruzsálem óvárosában a Siratófal (Nyugati fal).
14:00  Mutasd a karácsonyfád, megmondom, ki vagy! [16 óra 33 perce]
  A karácsonyfa-díszítési szokásaink árulkodnak a jellemünkről.
13:52  A kárpátaljai magyar oktatásról tárgyaltak a kárpátaljai magyar tanárok [16 óra 41 perce]
  Ragaszkodunk ahhoz, hogy Kárpátalján megmaradjanak a magyar tannyelvű oktatási intézmények az oktatás minden szintjén - jelentette ki Orosz Ildikó.
13:44  Matt Damon azt hitte, átverőshow-ban szerepel [16 óra 49 perce]
  A színész először elkezdte keresni a kandi kamerát.
13:31  Időutazás az adventi vásárok között [17 óra 2 perce]
  A hatvanas és hetvenes évek ezüstvasárnapi beszerzési láza még a Skálában, a Verseny Áruházban, vagy a Centrumban érte a pénzét költeni vágyó közönséget, míg napjainkra az adventi vásárokon már nem csak a polcokon sorakozó portéka, de a megszerezhető élmény is eladó sorba került baráti forralt borozással, korcsolyázással, kürtős kaláccsal.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen