pénztárca kímélő megoldások
 
Híradó hírek  Vegyes hírek
 

2017. január 18, szerda

21:59  A közkegyelmi tervezet ellen tüntettek Romániában [6 óra 49 perce]
  Bukarestben tüntetők ezrei, Románia más nagyvárosaiban pedig tüntetők százai vonultak utcára szerda este a szociálliberális kormány közkegyelmi tervezete és a büntető törvénykönyv tervezett módosítása ellen tiltakozva.
21:43  Utolsó sajtótájékoztatóját tartotta Barack Obama [7 óra 5 perce]
  A távozó amerikai elnök washingtoni sajtótájékoztatóján Oroszországot okolta a hidegháborús légkör újbóli kialakulásáért, ám hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok és a világ érdeke a konstruktív viszony kialakítása Moszkvával.
21:25  Profi volt az isztambuli támadó [7 óra 23 perce]
  Valószínűleg több korábbi akcióban is részt vehetett Abdulgadir Masharipov, aki szilveszter éjjelén 39 embert mészárolt le a Isztambul egyik bárjában - mondta Horváth József biztonságpolitikai szakértő szerda este az M1 aktuális csatornán.
21:20  Egyre több jobbikos elégedetlen a párt irányításával [7 óra 28 perce]
  Korábban a Magyar Gárda egyik volt vezetője kérte vissza Vona Gábortól a mellényt, mert szerinte a Jobbik elnöke méltatlanná vált annak viselésére. A Jobbik táborában egyre többen elégedetlenek a párt irányváltásával. Legutóbb amiatt volt elégedetlenség, mert Vona Gábor azt mondta az egyik kereskedelmi televízióban, hogy nem tiltaná be Magyarországon a mecsetek építését.
21:17  Kisebb lakásotthonok lesznek a fóti gyermekvárosban [7 óra 31 perce]
  Sokkal jobb helyük lesz a fóti gyermekvárosban élő gyermekeknek az új lakásotthonokban - mondta Tuzson Bence szerda este az M1 aktuális csatornán.
20:55  Lomis intézte a lopott áramot a családnak, ahol meghalt egy 3 éves gyerek [7 óra 53 perce]
  Életveszélyes hálózaton keresztül használták a lopott áramot a tiszavasvári házban, ahol végül meghalt egy 3 éves kisfiú, a szabálytalanul bekötött hűtő rázta meg a gyereket.
20:53  A baloldal jelöltállítási káosza Gyurcsány Ferencnek kedvezhet [7 óra 55 perce]
  Új baloldali politikára van szükség - ezt mondta Botka László azután, hogy az MSZP elnöksége ma egyhangúlag támogatta a szegedi polgármester miniszterelnök-jelöltségét. Hozzátette: nem a 2010 előtti világot kívánják visszahozni. A Demokratikus Koalíció annyit közölt, várja Botka László jelentkezését az ellenzéki pártok választási együttműködéséről szóló egyeztetésére.
20:48  "A huszonnegyedik órában vagyunk az autonómia létrehozásához" [8 óra 0 perce]
  A huszonnegyedik órában vagyunk a Kárpát-medencei magyar autonómiák megteremtéséhez; ha néhány éven belül nem készülnek el ennek koncepciói, történelmi lehetőséget veszítünk el - hangsúlyozta a Hitel-Est szerdai budapesti rendezvényén Szili Katalin miniszterelnöki megbízott.
20:46  Intenzív osztályra került idősebb George Bush [8 óra 2 perce]
  Kórházba vitték a feleségét is.
20:13  Németországban eltűnt három közveszélyes iszlamista [8 óra 35 perce]
  Nyoma veszett Németországban három közveszélyesként számon tartott iszlamistának - derült ki szerdán a német szövetségi parlament (Bundestag) belügyi bizottságának ülésén, amelyen a biztonsági hatóságok vezetői a karácsony előtt Berlinben elkövetett iszlamista terrortámadás ügyéről tájékoztatták a képviselőket.
20:03  Meghalt Kricskovics Antal Erkel Ferenc-díjas táncművész, koreográfus [8 óra 45 perce]
  Szerdára virradóra, 87 éves korában meghalt Kricskovics Antal Erkel Ferenc-díjas táncművész, koreográfus, kiváló művész - közölte a család az MTI-vel.
19:55  A horvát kormánynak a Mollal kell megegyeznie [8 óra 53 perce]
  A horvát kormánynak a Mollal kell megegyeznie az INA ügyében - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek szerdán azzal kapcsolatban, hogy a horvát kormány visszavásárolná a Mol részesedését az INA-ban.
19:34  Összehangolt orosz-török támadás jön az Iszlám Állam ellen [9 óra 14 perce]
  Ez lesz a két ország első összehangolt légi csapása.
19:26  Belgium elismerte, hogy kellett a határkerítés [9 óra 22 perce]
  Altusz Kristóf európai és amerikai kapcsolatokért felelős helyettes külügyi államtitkár tájékoztatott a Brüsszelben zajló tárgyalásokról.
19:14  Lövöldözött egy diák Mexikóban egy amerikai kollégiumban [9 óra 34 perce]
  Tüzet nyitott a társaira és tanáraira szerdán egy 15 éves diák egy Észak-Mexikóban működő amerikai kollégiumban, és három fiatalt és egy tanárnőt megsebesített, majd magára lőtt.
19:01  Egyszerre kaptt bombafenyegetést Kelet-Amerikában több zsidó központ [9 óra 47 perce]
  16 zsidó központ kapott bombafenyegetést kilenc amerikai államban. Számos központot evakuáltak a - közel egyidejűleg - kapott fenyegetések után.
18:50  Minden idők legmelegebb éve volt 2016 [9 óra 58 perce]
  A NASA és a UK Met Office felmérései alapján 0.04 Celsius fokkal előztük meg a tavalyi, 2015-ös évet.
18:48  Extrém hidegre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat [10 óra 0 perce]
  Négy északkeleti megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.
18:37  Tombol az influenza - duplájára nőtt a betegek száma [10 óra 11 perce]
  Terjed a járvány, az előző héthez képest kétszeresére emelkedett az influenzás panaszok miatt orvoshoz fordulók száma - közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán. Az influenzás megbetegedések halmozódása miatt országszerte több mint harminc egészségügyi intézményt érintően van érvényben teljes vagy részleges látogatási tilalom.
18:03  Egyre több gyereket fogadnak örökbe [10 óra 45 perce]
  Az utóbbi években folyamatosan nő az örökbefogadott gyermekek száma - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerdán az MTI-nek.
18:02  A magyar cégek negyedétől könnyebb lopni, mint egy csecsemőtől [10 óra 46 perce]
  A hazai kis- és középvállalkozások negyedénél semmilyen szinten sem foglalkoznak a bizalmas dokumentumok biztonságos kezelésével - derül ki egy friss kutatásból.
17:58  Az Iszlám Állam nevében gyilkolt Santiago Floridában [10 óra 50 perce]
  Az FBI-nak adott vallomásából kiderült, hogy már korábban áttért az iszlám hitre és dzsihadistákkal állt kapcsolatban - írta a Magyar Idők internetes oldalán.
17:43  Álrendőrök raboltak ki francia diákokat Budapeste [11 óra 5 perce]
  Magát rendőrnek kiadva rabolt ki és vert meg két férfi francia diákokat Budapesten, a Dob utcában - közölte a rendőrség a police.hu honlapon.
17:33  A HM felkészül az új típusú kiképző repülőgépek használatára [11 óra 15 perce]
  Megkezdődött a Magyar Honvédség új típusú kiképző repülőgépeinek üzemeltetésére és használatára való felkészülés - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) szerdán az MTI-vel.
17:19  Vasárnapig ingyenes a parkolás Miskolcon [11 óra 29 perce]
  Miskolcon nem kell fizetni a parkolásért vasárnapig - tájékoztatta a polgármesteri hivatal szerdán az MTI-t.
17:18  Jogosan rúgták ki a fejkendős tanárnőt - döntött a német bíróság [11 óra 30 perce]
  Pert akasztott egy németországi iskola nyakába egy muzulmán vallású tanárnő, akire fejkendője miatt nem tartott igényt az iskola vezetősége 2013-ban. Az osnabrücki bíróság szerdán kimondta, hogy visszamenőlegesen senki sem követelhet pénzt az iskoláktól, tehát jogosan rúgták ki a tanárnőt.
17:17  Mexikó: Lövöldözés volt egy amerikai kollégiumban [11 óra 31 perce]
  Tüzet nyitott a társaira és tanáraira szerdán egy diák egy Mexikóban működő amerikai kollégiumban, és két fiatalt és egy tanárt megsebesített.
17:14  Újabb jégtörő hajókat küld Magyarország Szerbiába [11 óra 34 perce]
  Újabb jégtörő hajókat küld Magyarország Szerbiába - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szerdán az MTI-vel. Láng István, az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) vezetője a magyar jégtörő flotta legnagyobb hajóját, a Széchenyit is Bajára rendelte, ez szerda délelőtt fél 10-kor el is indult a fővárosból.
17:14  Moszkva kész tárgyalni Washingtonnal az örökbefogadás ügyében [11 óra 34 perce]
  Az orosz gyerekek Egyesült Államokbeli örökbefogadását megtiltó törvény visszavonásáról szeretne tárgyalni Moszkva.
17:10  Értelmezhetetlen szőrpamaccsal az állán tér vissza Kevin Costner [11 óra 38 perce]
  A ma 62 éves filmsztár, aki az álmok egyik legnagyobb rajongójának tartja magát, lehet az év nagy meglepetése.
17:01  A KKM figyelmezteti az Olaszországba indulókat [11 óra 47 perce]
  A Közép-Olaszországot szerdán ért földrengések miatt figyelmezteti az országba indulókat a Külgazdasági és Külügyminisztérium konzuli szolgálata.
16:56  A hideg miatt szünetelteti a kikapcsolásokat az Elmű-Émász [11 óra 52 perce]
  Az extrém hideg időjárásra tekintettel 2017. január 19. és január 22. között nem kapcsolja ki a 60 napot meghaladó tartozást felhalmozó lakossági ügyfeleinél az áramszolgáltatást az Elmű-Émász Energiaszolgáltató Zrt.
16:48  Tájékoztató kiadvány a kiemelt kormányzati intézkedésekről [12 óra 0 perce]
  A kormány az elmúlt időszakban számos olyan döntést hozott, amely jelentős segítséget jelent a magyar családoknak; a kabinet tájékoztató kiadványban foglalja össze a legfontosabb döntéseket - tudatta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán az MTI-vel.
16:39  A Közép-Európában a kereszténység megerősítéséről beszélt Soltész Miklós [12 óra 9 perce]
  Meg kell őrizni és meg kell erősíteni a kereszténységet Közép-Európában, mert az a magyarság és a többi nemzet megmaradásának záloga - jelentette ki Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán a felvidéki Ipolyhídvégen.
16:33  Látogatási tilalom van a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjában [12 óra 15 perce]
  A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ valamennyi fekvőbeteg osztályán részleges látogatási tilalmat rendelek el szerdán az influenzaszerű megbetegedések halmozott előfordulása miatt - közölte az intézmény a saját honlapján.
16:27  Távollétében ítélték 11 év fegyházra [12 óra 21 perce]
  Fegyveresen elkövetett rablás bűntette és fogolyszökés vétsége miatt 11 év fegyházbüntetésre ítélt a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy ismeretlen helyen tartózkodó férfit, aki 2014 januárjában kirabolt egy zuglói dohányboltot, majd az ellene indult eljárás idején megszökött a házi őrizetből - közölte a Fővárosi Törvényszék szerdán az MTI-vel.
16:27  Miért éppen Budapestet választják a hollywoodi sztárok? [12 óra 21 perce]
  Igazi filmtörténeti körúttal szolgálhat egy budapesti séta, hiszen ez elmúlt évtizedben számtalan világhírű rendező döntött úgy, hogy nálunk forgatja alkotását. A járókelők manapság bármikor belefuthatnak Harrison Fordba vagy Jennifer Lawrence-be, és szinte minden látványosságunk a filmvászonról köszön vissza. De miért éppen Budapest és miért éppen most?
16:21  A DK elküldi Botka Lászlónak a "Sokak Magyarországa" programot [12 óra 27 perce]
  A Demokratikus Koalíció (DK) várja Botka László jelentkezését az ellenzéki pártok választási együttműködéséről szóló egyeztetésére és elküldi az MSZP-s politikusnak a "Sokak Magyarországa" című programját.
16:15  Emlékeznek a babák az életük első hónapjaiban hallott nyelvre [12 óra 33 perce]
  A vizsgálat az első, amely feltárta, hogy az örökbe fogadott gyerekek születési nyelvi tapasztalatai évtizedekkel később előnyként szolgálnak a hajdani nyelv megtanulásában.
16:13  Magyar Konyha Hete Kárpátalján [12 óra 35 perce]
  Február 27-től március 5-ig fog tartani és hatalmas kedvezmények várják majd az érdeklődőket.

További cikkek az archívumban >>>Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
Hírfigyelő - újdonság!
Kulcsszavak szerkesztése - egy kifejezés egy sorba kerüljön
 
Újdonság - Szemeid előtt, ami a legjobban érdekel
 
részletek >>>Miért ez a kedvencem...

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs