pénztárca kímélő megoldások
 

Kamara cégeket erre talál >>>

 

Ezek a szavak vannak kiemelve: Kamara

2016. április 29, péntek

13:01  A termelői csoportokra, szervezetekre 26 milliárd forintot különítettek el [ProfitLine]
  A 2014-2020-as vidékfejlesztési programban a jogszabályoknak megfelelő termelői csoportok, szervezetek támogatására 26 milliárd forintot különítettek el - mondta Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára pénteken a Nemzeti Agrár Kamara (NAK) konferenciáján, melyet a mezőgazdasági szövetkezetek lehetőségeiről rendeztek pénteken, Budapesten.
11:01  A fagykár mihamarabbi lejelentése szükséges a kárenyhítés érdekében [ProfitLine]
  A fagykár észlelésétől számított 15 napon belül be kell jelenteni azt a kárenyhítés érdekében - mondta Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke pénteken az M1 aktuális csatornán.
09:57  Minél hamarabb be kell jelenteni a fagykárt [Piac és Profit]
  A fagykár észlelésétől számított 15 napon belül be kell jelenteni azt a kárenyhítés érdekében - mondta Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke pénteken az M1 aktuális csatornán.
09:23  Csak a gyorsak számíthatnak kárenyhítésre [Népszabadság - Piac-gazdaság]
  A fagykár észlelésétől számított 15 napon belül be kell jelenteni azt a kárenyhítés érdekében - mondta Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke pénteken az M1 aktuális csatornán.
09:04  Elfagyott eper: kártalanítást kaphatnak a gazdák [HVG - Gazdaság]
  A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke azt mondta, 15 napon belül be kellene jelenteni a fagykárt, hogy pénzhes jussanak a gazdák.
08:49  Egyeztetne a Miniszterelnökség az új közbeszerzési törvényről [Ma.hu - Belföld]
  Ha minden igaz, a Miniszterelnökség a közbeszerzésekben érintett ajánlatkérőkkel, szakmai kamarákkal és tanácsadókkal tekinti át a hatályos szabályokat.
06:56  Külföldi civil szervezetek működése Kínában - Előzetes hatósági jóváhagyás szükséges a működéshez [Jogi fórum]
  Előzetes hatósági jóváhagyás nélkül nem működhetnek külföldi civil szervezetek Kínában - erről és a szigorú szabályozás többi részletéről a kínai törvényhozás által elfogadott jogszabály rendelkezik.A hosszú ideje készülő és már korábban nagy visszhangot kiváltott törvény a jelek szerint végleges formájában sem fogja megkönnyíteni a külföldi, vagy külföldi érintettségű civil szervezetek tevékenységét Kínában. A jogszabály hatálya kiterjed mindazokra a szervezetekre, amelyek állandó irodát szeretnének nyitni az országban és azokra is, amelyek csak ideiglenesen tevékenykednének. A regisztrációért és a szabályok betartatásáért a törvény szerint a közbiztonsági minisztérium, illetve a tartományi rendőri szervek felelnek. A helyi kormányzatoknak mindazonáltal kötelességük lesz az érintett szervezetek "törvényes működését" elősegíteni - áll a kínai állami hírügynökség jelentésében. A törvényből kikerült néhány, korábban már hevesen bírált elem, így például az, amely előírta volna, hogy a külföldi civil szervezetek csupán egyetlen irodával rendelkezhetnek, vagy az, amely ötévenként megismételt regisztrációt tett volna kötelezővé. A jogszabály szerint a hatóságnak jogában áll az adott szervezet vezetőjének és más alkalmazottjának "kikérdezésére", és ha nemzetbiztonsági okokból indokoltnak látja, a kínai partnert kötelezheti az együttműködés megszakítására. Tiltólistára kerülhetnek a jövőben azok a szervezetek, melyekről a kínai hatóságok szerint bebizonyosodik, hogy törvénytelen, például felforgató tevékenységben vesznek részt. A "nemzetbiztonság" fogalma az esetleges rendőri eljárások során többféleképpen is értelmezhető, ezért a "hatalom határait egyértelművé kellene tenni" - vélte Csia Hszi-csin, a pekingi Csinghua Egyetem civil szervezetekkel foglalkozó kutatóközpontjának igazgatóhelyettese, akit a kínai Global Times című napilap szólaltatott meg. A szakértő szerint gondot okozhat, hogy Kína megkülönbözteti a hazai és a külföldi civil szervezeteket, mert sok közülük közös, "összenőtt" projekteken dolgozik. Az új szabályok szigorú rendelkezéseket tartalmaznak a támogatói háttérre, a költségvetésre és a bevételekre vonatkozóan. A Kínában ideiglenes projektekre szerveződő akciókhoz a külföldiek nem vehetnek fel majd helyi, kínai alkalmazottakat. A kelet-ázsiai országban becslések szerint több ezer külföldi civil szervezet van jelen; a többi között a gyermekvédelem, az AIDS-elleni küzdelem, a környezetvédelem területén, és ezek mellett gazdasági kamarák is dolgoznak. Eddig ezek a szervezetek többnyire vagy sehogy sem, vagy üzleti vállalkozásként vetették magukat nyilvántartásba. Nyugati sajtókommentárok az új törvényt, amely a segélyszervezetektől kezdve az üzleti szerveződéseken át a tudományos intézetekig széles kört érint, "a civil társadalom elleni merényletként" értékelik. Különösen kifogásolják, hogy a civil szervezeteknek kínai partnerszervezetet kell választaniuk, és tevékenységükről be kell számolniuk. forrás: Jogi Fórum
06:27  A kamarának áll a zászló [VG - Vállalatok és piacok]
  Nem bevételi szempontok motiválják a cégregisztráció átvételét – állítja a kezdeményező Parragh László kamarai elnök. Az Országos Bírósági Hivatal szerint a felelősség az államé marad.
05:22  Nyakon szúrta szomszédját [FN - Belföld]
  Almáskamaráson egy szóváltás fajult tettlegességig.

2016. április 28, csütörtök

17:00  A parlagfű elleni védekezésre figyelmeztet a Földművelésügyi Minisztérium [OrientPress - Mozaik]
  A minisztérium országos, társadalmi szemléletformáló kampányt indít a parlagfű elleni védekezés fontosságáról a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH), a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara, a Magyar Gyógyszerészeti Kamara és az Országos Polgárőr Szövetség közreműködésével. A parlagfű elleni állami szerepvállalás fő iránya a prevenció, ezért a hatósági munka támogatása mellett kiemelten fontos a megelőzést elősegítő kommunikáció, az érintett társadalmi szervezetekkel, civilekkel való együttműködés.
13:37  EP: A gyerekek érdeke legyen az első az elhelyezési perekben [Index]
  Szakosodott kamarákkal gyorsítaná fel a több uniós tagállamot érintő elhelyezési és örökbefogadási ügyeket az Európai Parlament.
12:52  Parragh vinné a cégregisztrációs bevételeket is [HVG - Vállalkozó szellem]
  Úgy látszik, nem volt elég az éves kamarai tagdíjjal lehúzni a vállalkozókat, a Parragh László vezette kereskedelmi és iparkamarának (MKIK) a cégregisztrációs bevételekre is fájni kezdett a foga. A Világgazdaság számításai szerint ez évente 2-2,5 millliárd fornitos plusz bevételt jelenthetne.
09:41  Rengeteg pénzt hozna a kamarának a cégregisztráció [FN - Belföld]
  Komolyan vették Parragh javaslatát: már két tárca is foglalkozik azzal az ötlettel.
08:24  Megfontolásra méltó a cégregisztráció kamarai áthelyezése []
  A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint megfontolásra méltó a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara azon kezdeményezése, hogy a teljes hivatalos cégregisztrációs tevékenység kerüljön a cégbíróságtól a kamarához.
06:30  Parragh újra akcióban [VG - Külföld-EU]
  Két tárca is foglalkozik azzal az ötlettel, hogy az MKIK átvegye a cégregisztrációt a cégbíróságoktól. A kamarának ez nagyobb bevételt hozna, mint a kötelező hozzájárulás.


Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
 Miért ez a kedvencem...

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks