pénztárca kímélő megoldások
 

Kamara cégeket erre talál >>>

 

Ezek a szavak vannak kiemelve: Kamara

2017. június 24, szombat

13:02  Mentesítést kért a vízkészletjárulék fizetése alól az agrárkamara [Adózóna]
  A biztonságos élelmiszertermelés fenntartása érdekében vízhiányos időszak megállapítását kezdeményezte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) - június 1-jétől visszavonásig - Pintér Sándor belügyminiszternél. Ha a tárcavezető elfogadja a kamara javaslatát, akkor a gazdálkodóknak az adott időtartamban nem kell vízkészlet-járulékot fizetniük az öntözéshez, halgazdálkodáshoz és rizstermeléshez használt víz után.
05:00  A jövő munkatársait képzi a Praktiker [ProfitLine]
  Több mint 250 tanuló választotta gyakorlati helyéül a napokban véget ért tanévben a Praktikert. Az elmúlt évek során az egykori gyakornokok közül többen a vállalat főállású munkavállalójává váltak. A több mint 1400 munkavállalót foglalkoztató magyar barkácslánc vezetése komoly erőfeszítéseket tesz szakemberei megtartása és a fiatalok képzése érdekében, ezt a munkát az elmúlt hetekben a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara Megbízható Munkaadó Díjjal ismerte el.
04:42  Vízhiányos időszak megállapítását kezdeményezte az Agrárkamara [Ma.hu - Gazdaság]
  A javaslat az időjárás okozta további termésátlag-csökkenés, illetve az agrárágazat költségeinek mérséklését szolgálja.

2017. június 23, péntek

16:57  Kezdeményezték a vízhiányos időszak kihirdetését Magyarországon [Portfólió]
  A biztonságos élelmiszertermelés fenntartása érdekében vízhiányos időszak megállapítását kezdeményezte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) - június 1-jétől visszavonásig - Pintér Sándor...
16:52  Kezdeményezték a vízhiányos időszak kihirdetését [Portfólió]
  A biztonságos élelmiszertermelés fenntartása érdekében vízhiányos időszak megállapítását kezdeményezte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) - június 1-jétől visszavonásig - Pintér Sándor...
16:30  Vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte az agrárgazdasági kamara [Piac és Profit]
  A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a biztonságos élelmiszertermelés fenntartása érdekében a vízhiányos időszak 2017. június 1-től visszavonásig érvényes megállapítását kezdeményezte. Amennyiben bevezetik a NAK javaslatára a vízhiányos időszakot, úgy a szóban forgó időtartamban a gazdálkodóknak nem kell vízkészletjárulékot (VKJ) fizetniük az öntözési, halgazdálkodási és rizstermelési vízhasználat vízmennyisége után az éghajlati anomáliák által okozott költségterhek mérséklése végett.
06:31  Internetes konzultációval ágyazna meg a kormány a pszichológuskamarának [FN - Belföld]
  Azt kérdezik az emberektől, hogy fel kell-e lépni azok ellen, akik megtévesztő módon ténykednek.

2017. június 22, csütörtök

15:48  A szőkenő meg a zombi [Index]
  Lehet újat mutatni a zombis horrorok műfajában is, például egy sivatagi kamaradrámával.
10:57  Egyre népszerűbbek a termelői piacok [Piac és Profit]
  Egyre népszerűbbek a termelői piacok, tavaly már 261 működött az országban. A termelői piacokon mindenki csak a saját maga által termelt, előállított árut értékesítheti, egyre több vásárló keresi ezt a közvetlen értékesítési formát. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara internetes piackeresője mindenkinek megmutatja, hol talál ilyen piacot, vagy akár konkrét terméket.
10:14  Szeretsz piacon vásárolni? Akkor ezt neked találták ki [Gazdasági Rádió - Privátbankár.hu]
  Egyre népszerűbbek a termelői piacok, tavaly már 261 működött az országban. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara már egy internetes piackeresőt is működtet.
05:21  Zuschlag megszólalt: nem kaptam pénzt a Fidesztől [STOP.hu]
  Bár a lángossütés nem jött neki össze a horvát tengerparton, úgy véli, mindent meg kell próbálni az életben, és ő magát alapvetően "próbálkozós típusnak" tartja. A közügyek eltiltása miatt jelenleg még kamarai tag sem lehetne, ügyvéd is csak 2029-től, mégis azért tanul annak, illetve könyvelőnek, mert úgy véli: öreg korára ilyen szakmákra lesz szüksége. Az egykori szocialista politikus szerint a 2014-ben megjelent könyve kapcsán felmerült vádakról, miszerint ő a Fidesz megbízásából írt, kvázi bosszúból az MSZP ellen, megjegyezte: épp jelenlegi helyzete bizonyítja, hogy nem erről volt szó. "Szerette volna a baloldal azt mondani, hogy én valami Fidesz-ügynök vagyok" - mondta a Hír TV Egyenesen műsorában. Zuschlag János áldozatnak érzi magát abból a szempontból, hogy amennyi évre, és amiért őt elítélték, rajta kívül más politikust még nem ítélték el. "Azt mondom, hogy rossz helyen voltam, rossz időpontban. (...) A politika áldozatának érzem magamat. (...) Az egész büntetőügyem egy politikailag nagyon átitatott történet volt." Szerinte, ha az emberek azt várják, hogy súlyos ítéletek szülessenek, akkor azok is fognak születni, és mivel az ő ügyét a médiumok - köztük a Hír TV is - folyamatosan "nyomták", így ez kényszert válthatott ki az igazságszolgáltatásból, amely, szavai szerint, mindig meg akar felelni a politikának (is).Határozottan állította, hogy a könyve nem Fidesz megrendelésre készült. "Az a könyv tartalmát tekintve tényleg úgy tűnik, hogy a Fidesznek jó dolgokat írt le, de nem azért voltak benne jó dolgok, mert a Fidesz ezt kérte, vagy megrendelte, hanem mert én ezeket a gondolatokat szerettem volna a könyvben eljuttatni az olvasókhoz" - fogalmazott.Nem esett neki jól, ahogyan Gyurcsány Ferenc nyilatkozott róla a bíróságon, illetve, ahogyan őt kezelték, de azt mondta, nem akart bosszút állni a szocialistákon, csupán elégtételt akart venni. Kijelentette: sem a Fidesztől, sem a Századvégtől, de még csak Habony Árpádtól sem kapott pénzt a művéért. Utóbbival állítólag még csak nem is találkozott.Bár többször feltűnt a TV2 híradásaiban, például Pukli Istvánt, vagy Vona Gábort lejáratása kapcsán, azt mondja, hogy nem áll kapcsolatban a kormányzópárttal, és arról pedig nincs tudomása, hogy az említett média a Fideszé lenne. Zuschlag azt sem érzi, hogy hogy őt kihasználnák.

2017. június 21, szerda

05:05  Nincs kegyelem: kritizáló orvosra csap le a kamara [STOP.hu]
  "Személy szerint nem várok sokat attól az etikai bizottságtól, amelynek elnöke az egyik hálapénzzel leginkább fertőzött szakterületről jön és a hálapénz rendszerében szocializálódott" - egyebek között ezért a mondatért indított etikai eljárást a Magyar Orvosi Kamara elnöksége Kunetz Zsombor oxiológus szakorvos, egészségügyi szakember ellen - írja a hvg.hu. Az orvos a hírportálnak adott interjújában a sürgősségi császárért pénzt kérő SOTE-s orvos esetével kapcsolatban utalt Prof. Dr. Harsányi László onkológus sebészre, a Semmelweis Egyetem I. Sebészeti Klinikájának igazgatójára.Kunetz még április elején kapta kézhez a Magyar Orvosi Kamara levelét, amelyben arról tájékoztatták, hogy etikai eljárás indult ellene. Az orvos csak közvetlenül a kitűzött etikai tárgyalás előtt kapta meg a részletes értesítést, amelyből kiderült, hogy egyebek között a hvg.hu-nak adott interjúja verte ki a biztosítékot Éger Istvánéknál.A MOK-elnök Éger István által jegyzett levél szerint nemcsak ez az interjú, hanem Kunetz alábbi blogbejegyzése is alkalmas volt a kamara jó hírnevének rontására:"Magyar Orvosi Kamara olyan, mint egy koszos, koros, rozsdás autó, sok helyen már átsejlik a rozsda és ha azt megkapargatjuk, könnyen leválhat az egész fenéklemez, van ahol pedig csak a glett tartja már egyben. Szinte bárhova nyúlok, bármelyik részét nézem a gazdálkodásnak, az egyik ámulatból a másikba esem. Hiszen olyan nagyvonalúan szórják a tagok befizetett pénzét, hogy az már azt a látszatot kelti, mintha a befizetéseket és az állami támogatást a saját maguk ellátására kapnák, a megélhetésükre. Nehéz másként magyarázni azt a tényt, hogy egy tíz alkalmas újság megjelenésére évenként 118 millió forintot költ az Orvosi Kamara, azaz minden megjelenés közel 12 millió forintba kerül."A kamara által sérelmezett nyilatkozatok sorának még nincs vége; a panaszosok között van Cser Ágnes, az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete elnöke is. Vele sem finomkodott Kunetz, többször nevezte fantom vagy megélhetési szakszervezeti vezetőnek az EDDSZ elnökét. Kunetz "Cser Ágnes nyelve" című posztjában pedig arra utalt, hogy a szakszervezeti vezető gyakorlatilag benyalt Áder Jánosnak, amikor a köztévé műsorában megköszönte a lex CEU aláírását. Kunetz azt mondta a hvg.hu-nak, hogy szerinte az csupán a megfélemlítésről szól. Egyértelműnek tartja, hogy azért nyomták fel az etikai bizottságnál, mert néhány héttel korábban levelet írt a MOK elnökének, Éger Istvánnak, akinek a kamara vagyongazdálkodásáról tett fel kérdéseket.

2017. június 20, kedd

13:03  Hetedik éves a Magyarok Kenyere [Objektív Hírügynökség]
  Idén hetedik évébe lépett a Magyarok Kenyere program. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara főszervezésében megvalósuló jótékonysági kezdeményezés keretében a Kárpát-medencében összegyűjtött búzából készült lisztet szétosztják a szociálisan rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekeket gondozó magyarországi és határon túli szervezeteknek - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.
11:25  Melegházasságról szóló javaslat - Nem kötelező tárgyalnia az előterjesztést a német parlamentnek [Jogi fórum]
  Elutasította a német alkotmánybíróság a Zöldek beadványát, amellyel az ellenzéki párt el akarta érni, hogy a szövetségi parlament (Bundestag) még a rövidesen véget érő törvényhozási ciklusban vegye napirendre a melegházasság bevezetéséről szóló javaslatukat.Az alkotmánybíróság kedden kihirdetett határozata szerint a Bundestag saját hatáskörben dönthet napirendjéről és az ügyek fontossági sorrendjéről. Az alaptörvény ugyan úgy rendelkezik, hogy a jogszabályjavaslatokat megfelelő határidőn belül meg kell tárgyalni és dönteni kell róluk, de sem az alkotmány, sem a házszabály nem tartalmaz konkrét előírásokat.      Ezért a Bundestagnak nincsen arra vonatkozó kötelezettsége, hogy valamennyi tervezetről az adott törvényhozási cikluson belül tárgyaljon és döntsön - áll a Zöldek úgynevezett sürgősségi beadványát elutasító határozatban.      A Zöldek szerint a kormánytöbbség és mindenekelőtt az Angela Merkel kancellár vezette jobbközép CDU/CSU elszabotálja a "házasságot mindenkinek" néven ismert kezdeményezésről szóló javaslatok tárgyalását. Az ügyben a Zöldek és a másik ellenzéki párt, a Baloldal (Die Linke), valamint a törvényhozás tartományokat képviselő kamarája, a Bundesrat is tett javaslatokat, amelyek azonban a Bundestag jogi bizottságában rendre elakadtak.       A Zöldek azt kérték az alkotmánybíróságtól, utasítsa a Bundestagot arra, hogy a szeptemberi Bundestag-választással véget érő ciklus utolsó ülésén, június 30-án tartson szavazást az előterjesztésekről. Az alkotmánybíróság szerint erre nincsen lehetőség, a javaslatok sorsa pedig nem azt jelenti, hogy a Bundestag alkotmányellenes módon késlekedik a döntéshozatallal, és kiüresíti az ellenzék törvénykezdeményezési jogát.      Németországban az azonos nemű párok 2001 óta bejegyzett élettársi kapcsolatra léphetnek. Nagyjából 35 ezer ilyen kapcsolatot tartanak számon. Az alkotmánybíróság időközben hat alkalommal a bejegyzett élettársi kapcsolathoz fűződő jogok bővítésére kötelezte a törvényhozást, így például úgy rendelkezett, hogy az azonos nemű párokat is megilleti a házastársaknak járó adókedvezmény.       A Zöldek és a Baloldal mellett a CDU/CSU-val kormányzó szociáldemokraták (SPD) is pártolják az egyenjogúsítás kiteljesítését, a házasság intézményének megnyitását az azonos nemű párok előtt. A CDU/CSU ezt elutasítja.       A Zöldek a Bundestag-választásra készített programjukban leszögezték, hogy csak akkor vállalnak kormányzati felelősséget, ha megvalósíthatják a "házasságot mindenkinek" elvét.       Egy idén januárban ismertetett reprezentatív felmérés szerint a németek 83 százaléka támogatja a teljes egyenjogúságot. forrás: Jogi Fórum
07:33  Sokkoló! 1,2 millió magyar hagyná el ezt a büszke országot [STOP.hu]
  A megkérdezettek 16 százaléka vagy tervezi a külföldi munkavállalást, vagy jelenleg is külföldre jár dolgozni, ez potenciálisan 1,2 millió embert jelent. A fiatalok körében a legmagasabb ez a szám: 37 százalékuk tervezi hosszabb-rövidebb időre elhagyni az országot."Ez a legversenyképesebb, leghatékonyabb, leginkább teljesítményt, kockázatot vállaló, nyelvet beszélő, vélhetően a szakmáját jól tudó kör" - jelentette ki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Parragh László. Hangsúlyozta, hogy általában a gazdaságnak az ilyen munkaerő hiányzik a legjobban.Bár a felmérés szerint a legtöbben a magasabb bérek és a gyermekeiknek biztosítható megfelelő jövő miatt hagyják el az országot, jelentős részüknek a magyarországi politikai és közéleti viszonyokból van elegük. A válaszadók 26 százaléka az Orbán-kormányt teszi felelőssé az elvándorlásért.Kósa Lajos szerencsére mindenkit megnyugtatott"Ha politikai megrendelésre dolgoznak, akkor kitűnő, mert összeeszkábálnak valami adatot arra nézve, hogy alátámasszák a politikai marhaságokat" - így reagált a felmérésre a Fidesz frakcióvezetője. Kósa Lajos szerint egyszerű szakmaiatlanság összekeverni az átmeneti külföldi munkavállalást a tartós külhoni letelepedéssel. "A fiatal azt mondja, hogy szívesen vállalnék egy időre külföldön munkát, ha ebből arra a következtetésre jutnak, hogy egymillióan akarnak kivándorolni az országból, ott tényleg eltévedtek. Bonyolult a kérdés, kezdjük elölről az egészet!" - mondta ki Kósa Lajos frakcióvezető.


Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
 Miért ez a kedvencem...

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Mindig aktuális

Segesvári József
Paks
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen