pénztárca kímélő megoldások
 

Kamara cégeket erre talál >>>

 

Ezek a szavak vannak kiemelve: Kamara

2014. október 22, szerda

18:34  Kevesli a jogdíjak csökkentését a BKIK [Origo - Menedzs. Fórum]
  A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) üdvözli, hogy átlagosan 19,5 százalékkal csökkentené az Artisjus a vendéglátó üzletek által fizetett zenei jogdíjakat jövőre, azonban a mértéket kevesli, legalább 50 százalékos mérséklést javasol - közölte a BKIK szerdán az MTI-vel.
16:44  Beárazták az Oppo N3-at [Mobilarena]
  Kínában már előrendelhető a forgatható kamarás Oppo N1 utódja, amely még a hónap végén hivatalosan bemutatkozhat.
13:41  Többezer eurós kártérítések alapjogok séreleméért - Három magyar ügyben mondott ítéletet az Emberi Jogok Európai Bírósága [Jogi fórum]
  Három magyar ügyben mondott ítéletet kedden az Emberi Jogok Európai Bírósága Strasbourgban. Az egyiket Matúz Gábor, a Magyar Televízió egykori műsorvezetője, egy másikat pedig Császy Zsolt, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) egykori jogtanácsosa indította a magyar állam ellen.Matúz azért követelt kártérítést, mert 2004-ben történt elbocsátásának módja szerinte sértette a szabad véleménynyilvánításhoz fűződő jogát. Matúz Gábort arra hivatkozva bocsátották el az MTV-ből, hogy megsértette a munkaszerződését, amely előírta, hogy nem hozhat nyilvánosságra olyan információt, amelyhez munkavégzés közben jut hozzá, s amivel hátrányt okozhat munkáltatójának. Matúz korábban azt állította, hogy a televízió kulturális igazgatója cenzúrázta a munkáját, mert nem engedett adásba bizonyos interjúrészleteket. Az interjúrészleteket és az ügyben folytatott belső levelezést egy könyvben hozta nyilvánosságra. A strasbourgi bírák Matúznak adtak igazat, s 5000 euró (mintegy 1,5 millió forint) vagyoni és nem vagyoni jellegű kártérítést ítéltek meg számára, valamint 1440 euró (mintegy 440 ezer forint) költség megtérítésére kötelezték a magyar államot. Egy másik ügyben Császy Zsoltnak, a MNV korábbi jogtanácsosának adott igazat az emberi jogi bíróság. Császy arra hivatkozott, hogy a magyar hatóságok megsértették a családi és magánélethez való jogát azáltal, hogy miután 2010-ben előállították és hűtlen kezelés kísérletének gyanúja miatt kihallgatták, nem engedték el mostohaanyja temetésére. Császy Zsolt 3000 euró (mintegy 900 ezer forint) kártérítést kaphat, emellett pedig a magyar államnak 1600 euró (mintegy 490 ezer forint) perköltséget is meg kell térítenie. A harmadik ügyben 4000 euró (közel 1,2 millió forint) kártérítést kapott Hábenczius Marianne, akit csempészet miatt első fokon elítéltek, mert az Egyesült Államokból Magyarországra látogatva nem vámoltatta el a laptopját. Fellebbezést követően az eljárást megszüntette a magyar igazságszolgáltatás, ám ez már öt évvel később történt, az addig lefoglalt laptop pedig idő közben elavult és értékét vesztette. Hábenczius szerint sérült a magántulajdonát megillető védelem, és az ahhoz fűződő joga, hogy a hatóságok az ügyét ésszerű időn belül rendezzék. A bíróság mindkét állítással egyetértett. A keddi ítéletek egyelőre nem véglegesek, azok ellen mind a magyar állam, mind az érintettek fellebbezhetnek az úgynevezett Nagykamarához.forrás: Jogi Fórum
10:42  Felsőoktatás: Ott tartunk, ahol egy éve [Népszabadság - Belföld]
  A felsőoktatásért felelős államtitkár bemutatta az új ágazati stratégiát, ami szavakban ugyan a versenyre épül, de hiányoznak a versenyelemek belőle. Klinghammer Istvánnal az volt a baj, hogy nem értette az iparkamara elnökének nyelvét.

2014. október 21, kedd

13:43  Három felperes is győzött Strasbourgban a magyar állam ellen [Népszava - Belpolitika]
  Az ítéletek egyelőre nem véglegesek, a magyar állam fellebbezhet az úgynevezett Nagykamarához.
09:49  Ami történt, az "nagyon nem jó" [Magyar Nemzet Online]
  Az amerikaiak profibbak annál, hogy a kitiltási ügy és az azt körülvevő titkolózás csak egy "baki" legyen a részükről - erről beszélt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Lánchíd Rádióban.

2014. október 20, hétfő

14:35  Mégsem akart elnök lenni Rezesova kizárt szakértője [HVG - Itthon]
  Bár több szervezet is őt javasolta az országos igazságügyi kamara elnökének, és a jelölést el is fogadta, Melegh Gábor az utolsó pillanatban visszalépett az elnökjelöltségtől.

2014. október 18, szombat

22:37  Agárdi Tamás az új elnök [STOP.hu]
  Agárdi Tamást választották a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara (MISZK) elnökévé szombaton, a szervezet budapesti rendkívüli tisztújító küldöttgyűlésén - közölte a MISZK az MTI-vel.
16:31  Agárdi Tamás a MISZK új elnöke [Gondola]
  Agárdi Tamást választották a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara (MISZK) elnökévé szombaton, a szervezet budapesti rendkívüli tisztújító küldöttgyűlésén - közölte a MISZK az MTI-vel
16:31  Agárdi Tamás a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara új elnöke [InfoRádió]
  Agárdi Tamást választották a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara (MISZK) elnökévé szombaton, a szervezet budapesti rendkívüli tisztújító küldöttgyűlésén - közölte a MISZK az MTI-vel.
15:54  Haltermelőkkel kötött együttműködést a NAV [OrientPress - Belföld]
  Együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a Magyar Haltermelők és Halászati Vízterület-hasznosítók Szövetségével (MAHAL) október 17-én Kisbajcson, a Győri Előre Halászati Termelőszövetkezet telephelyén - írja közleményében a NAK.
14:54  Agárdi Tamás lett a MISZK új elnöke [OrientPress - Belföld]
  A Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara (MISZK) szombaton, Budapesten megtartott rendkívüli tisztújító küldöttgyűlése Agárdi Tamást választotta meg a szervezet elnökének. A korábbi elnök, Lovász Zoltán egészségügyi okok miatt a nyáron mondott le tisztségéről, és azóta Agárdi Tamás látta el az elnöki teendőket. A három elnökjelölt közül Melegh Gábor a küldöttgyűlésen lépett vissza a jelöltségtől - tudatta közleményben a MISZK.
14:45  Agárdi Tamás a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara új elnöke [Híradó]
  Agárdi Tamást választották a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara (MISZK) elnökévé szombaton, a szervezet budapesti rendkívüli tisztújító küldöttgyűlésén.
14:37  Agárdi Tamás a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara új elnöke [ATV]
  Agárdi Tamást választották a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara (MISZK) elnökévé szombaton, a szervezet budapesti rendkívüli tisztújító küldöttgyűlésén - közölte a MISZK az MTI-vel.
12:50  Agárdi Tamás lett a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara elnöke - Az új elnök a szakértői érdekérvényesítés átalakítását tűzte zászlajára [Jogi fórum]
  A Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara (MISZK) szombaton, Budapesten megtartott rendkívüli tisztújító küldöttgyűlése Agárdi Tamást választotta meg a szervezet elnökének. A korábbi elnök, Lovász Zoltán egészségügyi okok miatt a nyáron mondott le tisztségéről, és azóta Agárdi Tamás látta el az elnöki teendőket. A három elnökjelölt közül Melegh Gábor a küldöttgyűlésen lépett vissza a jelöltségtől.


Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
 Miért ez a kedvencem...

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs