pénztárca kímélő megoldások
 

Pénztárgép cégeket erre talál >>>

 

Ezek a szavak vannak kiemelve: Pénztárgép

2017. augusztus 07, hétfő

23:15  PTGTAXUZ [APEH]
  Adatlap üzemeltetőknek pénztárgépekről és taxaméterekről. Kérjük, szíveskedjen az új verziót használni!

2017. augusztus 03, csütörtök

05:08  Nyugta és számla vásárokon, fesztiválokon: ezekre figyeljen! [Adózóna]
  A nyári időszakban sok kereskedő és vendéglős kitelepül alkalmi rendezvényekre, sőt van, aki kifejezetten csak ilyen keretek között működik, értékesít. A számla- vagy nyugtaadás ilyenkor is kötelező. Az online pénztárgép kötelező használata ezen alkalmi rendezvényeken, vásárokon a tevékenység statisztikai besorolásának függvénye. A NAV néhány fontos szabályra hívja fel a figyelmet.

2017. augusztus 02, szerda

07:53  Figyelem: Alkalmi rendezvényeken is kötelező a számla- és nyugtaadás [ATV]
  A nyári időszakban sok kereskedő és vendéglős kitelepül alkalmi rendezvényekre, sőt vannak, akik kifejezetten csak ilyen keretek között működnek, értékesítenek. A számla- vagy nyugtaadás az alkalmi rendezvényeken is kötelező, az pedig, hogy kell-e online pénztárgépet használni, a tevékenység statisztikai besorolásától függ - hívta fel a figyelmet az adóhatóság a honlapján.

2017. augusztus 01, kedd

11:15  Nyugtaadás vásárokon, fesztiválokon, alkalmi rendezvényeken [APEH]
  A nyári időszakban sok kereskedő és vendéglős kitelepül alkalmi rendezvényekre, sőt van, aki kifejezetten csak ilyen keretek között működik, értékesít. A számla- vagy nyugtaadás ilyenkor is kötelező. Az online pénztárgép kötelező használata ezen alkalmi rendezvényeken, vásárokon a tevékenység statisztikai besorolásának függvénye. Ezzel kapcsolatban néhány fontos szabályra hívjuk fel a figyelmet.

2017. július 24, hétfő

12:32  Megvizsgálták, de nem csökkentik az online pénztárgépek adatátviteli díját [Index]
  Idén biztos nem lesz változás.

2017. július 19, szerda

11:07  Megugrott a bulinegyed forgalma a NAV ellenőrzése alatt [ProfitLine]
  Mintegy 35 ezerrel több nyugtát és 62 millió forinttal több bevételt regisztráltak az online pénztárgépekben, mint a korábbi, hasonló időszakokban, amikor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Budapest VI. és VII. kerületében lévő bulinegyedben az adótraffipax rendszerében előre bejelentett hatnapos ellenőrzéssorozatot tartott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal (Nébih) és a rendőrséggel közösen - közölte a hivatal szerdán az MTI-vel.
09:03  NAV-ellenőrzés volt a bulinegyedben, de visszatérnek az ellenőrök [ATV]
  Mintegy 35 ezerrel több nyugtát és 62 millió forinttal több bevételt regisztráltak az online pénztárgépekben, mint a korábbi, hasonló időszakokban, amikor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Budapest VI. és VII. kerületében lévő bulinegyedben az adótraffipax rendszerében előre bejelentett hatnapos ellenőrzéssorozatot tartott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal (Nébih) és a rendőrséggel közösen - közölte a hivatal szerdán az MTI-vel.
04:43  Drága a pénztárgépek adatkapcsolata [Népszava - Belpolitika]
  Az összeköttetést biztosító Mobil Adat Kft. Garancsi István nagyvállalkozó többségi érdekeltsége.

2017. július 16, vasárnap

16:39  Elveszett pénztárgépszalag: hogyan állapítható meg az adott napi forgalom? [Adózóna]
  Egy kft. pénztárgépköteles tevékenységet végez. Mellette bankkártya- és SZÉP-kártya elfogadó hely egyben. Egy napi pénztárgépszalag és a hozzá tartozó bankkártyás fizetésről szóló szalagok elvesztek. A kártyás forgalom bankszámlakivonaton megérkezett. Hogyan kell eljárni ebben az esetben a könyveléskor? - kérdezte olvasónk. Szolnoki Béla, adószakértő, könyvvizsgáló válaszolt.

2017. július 13, csütörtök

17:48  Egy új jogszabály miatt eltünhetnek az italautomaták is [STOP.hu]
  A szervezet szerint az ágazat működését szabályozó új jogszabály miatt drasztikusan emelkednek a működési költségek, ami az automaták számának csökkenését és a fogyasztói árak emelkedését okozhatja. Ismertették, hogy a berendezéseket még az idén el kell látni automata felügyeleti egységgel, amely az értékesítési adatokat rögzíti és elküldi az adóhatóságnak, de a december 1-jei határidőre ezek legyártása és beüzemelése a szervezet szerint irreális. Hozzátették, az adatrögzítő egységeket és az adatszolgáltatást végző postai szolgáltatás részleteit még senki nem ismeri, ráadásul az adatszolgáltatás díja is az üzemeltetőket terheli. A vállalkozók nincsenek tisztában az igénybe vehető állami támogatás feltételeivel sem, így nem tudnak felelős üzleti döntést hozni a készülékek üzemeltetéséről - hívták fel a figyelmet.A szervezet szerint az automaták adattovábbítási költsége jóval magasabb lehet, mint amennyit a lényegesen nagyobb bevételt generáló online pénztárgépek üzemeltetői fizetnek. Az érdekképviselet támogatja az ágazat kifehérítését, és a kormány segítségét kéri a mindenki számára elfogadható működési keretrendszer létrejöttéhez - hangsúlyozzák a közleményben.

2017. július 08, szombat

08:40  Akadálymentesített online pénztárgépet szorgalmaz az ombudsman [Adózóna]
  Az online pénztárgépek akadálymentesítését szorgalmazza vakok és gyengénlátók számára az alapvető jogok biztosa - közölte az ombudsman hivatala az MTI-vel.

2017. július 06, csütörtök

15:40  Vakoknak is tudniuk kellene használni az online pénztárgépeket [SG.hu]
  Az online pénztárgépek akadálymentesítését szorgalmazza vakok és gyengénlátók számára az alapvető jogok biztosa - közölte az ombudsman hivatala.
15:34  Az online pénztárgépek akadálymentesítése - Az ombudsman megállapításai [Jogi fórum]
  Az online pénztárgépek akadálymentesítését szorgalmazza vakok és gyengénlátók számára az alapvető jogok biztosa - közölte az ombudsman hivatala.
15:07  Akadálymentesítené az online pénztárgépeket az ombudsman [Híradó]
  Az online pénztárgépek akadálymentesítését szorgalmazza vakok és gyengénlátók számára az alapvető jogok biztosa - közölte az ombudsman hivatala csütörtökön az MTI-vel.
14:14  Ombudsman: Akadálymentesíteni kéne az online pénztárgépeket [Index]
  Az NGM nyitott az ötletre.


Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
 Miért ez a kedvencem...

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest