pénztárca kímélő megoldások
 

Pénztárgép cégeket erre talál >>>

 

Ezek a szavak vannak kiemelve: Pénztárgép

2016. augusztus 26, péntek

14:50  Újrakezdik a kasszacirkuszt, az NGM a pénztárgépeseket vádolja [VG - Gazdaság]
  Lehetetlen helyzetbe kerülhetnek az autószerelők, patyolatosok, masszőrök, diszkósok és plasztikai sebészek: szeptemberben olyan új pénztárgépet kell beszerezniük, amilyen nincs a piacon. A pénztárgépesek szerint az adóhatóság maradt le, a hivatal hallgatott, az NGM pedig cikkünk megjelenése után a pénztárgépeseket vádolta.
12:08  Titkolja a kormány, mi alapján tömik százmilliókkal Garancsi cégét [Népszabadság - Piac-gazdaság]
  Titkolózásba fogott a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). Semmiképpen nem akarják, hogy kiderüljön, milyen szakvélemények alapján állapították meg az online pénztárgépek adatkommunikációjának hatósági árát, amely tavaly 450 millió forint profithoz segítette a Garancsi István kilencvenszázalékos tulajdonában álló Mobil Adat Kft.-t.
11:23  Új pénztárgépek nélkül nehéz lesz októberben átállni [Portfólió]
  Jelenleg kérdéses, hogy lesz-e elegendő kassza annak a körülbelül 30 ezer vállalkozásnak, amelyeknek október 1-jétől kell bekötni az online pénztárgépeket, ráadásul az eddiginél egy modernebb típust....
10:57  Még sehol az új pénztárgépek, amik októbertől kellenének [Portfólió]
  Jelenleg kérdéses, hogy lesz-e elegendő kassza annak a körülbelül 30 ezer vállalkozásnak, amelyeknek október 1-jétől kell bekötni az online pénztárgépeket, ráadásul az eddiginél egy modernebb típust....
10:38  Online pénztárgép: lehetetlen helyzetbe kerülhetnek az autószerelők, masszőrök [FN - Belföld]
  Újabb szakmáknál kellene online pénztárgépeket beszerezni, csakhogy nincs olyan masina a piacon, amilyen kellene. Pedig októbertől át kellene állni.
10:12  Csak a gond van az online pénztárgépekkel [HVG - Vállalkozó szellem]
  Mintegy 30 ezer vállalkozásnak kéne októbertől egy online pénztárgépet használnia, de egyelőre esély nincs a beszerzésre.
08:30  Megint balhé lesz az online pénztárgépekkel [Index]
  Szeptember végén 30 ezer autószerelőnek, masszőrnek és egyéb cégnek kellene bevezetni az online kasszát, de amilyet a NAV akar, olyan most nincs a piacon.
08:10  Októberre kellenének az új pénztárgépek, de nyomuk is alig akad [VG - Gazdaság]
  Lehetetlen helyzetbe kerülhetnek az autószerelők, patyolatosok, masszőrök, diszkósok és plasztikai sebészek: szeptemberben olyan új pénztárgépet kell beszerezniük, amilyen nincs a piacon. A pénztárgépesek szerint az adóhatóság maradt le, a hivatal hallgat
04:30  Újrakezdik a kasszacirkuszt [VG - Gazdaság]
  Lehetetlen helyzetbe kerülhetnek az autószerelők, patyolatosok, masszőrök, diszkósok és plasztikai sebészek: szeptemberben olyan új pénztárgépet kell beszerezniük, amilyen nincs a piacon. A pénztárgépesek szerint az adóhatóság maradt le, a hivatal hallgat

2016. augusztus 25, csütörtök

20:31  Edzettek az adóellenőrök [InfoRádió]
  Ötből egy edzőteremben biztosan találtak problémát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrei - mondta a hatóság adószakmai szóvivője. Kis Péter András hozzátette: ezeknél a vállalkozásoknál is kötelező lesz szeptembertől az online pénztárgép használata.
07:42  Rettegnek a masszőrök a pénztárgéptől [Index]
  Nem akarják az online pénztárgépet, szerintük drága és úgyis túl sok vele a gond.

2016. augusztus 24, szerda

11:08  Új mobiladatos céget alapított Garancsi [Index]
  Jól megy az üzlet az online pénztárgépek bevezetése óta.

2016. augusztus 15, hétfő

16:43  Nézőpont: Támogatják az online pénztárgépet a magyarok [NetHírlap ]
  Forrás: Mandiner

2016. augusztus 11, csütörtök

14:34  Az Uber visszavág [STOP.hu]
  A taxisok több lezárással és demonstrációval is hangot adtak felháborodásuknak az Uberrel szemben. Maga az Uber más volt, mint a hagyományos taxis és főleg olcsóságával és különböző akcióival nyerte ez a felhasználók tetszését. Ez azonban egy olyan versenyt teremtett a fővárosban, amelyre régóta nem volt példa. Egy olyan versenyt, ahol az Uber tűnt győztesnek. Ennek következtében kezdődtek a tüntetések, amelynek végén a taxisok győztek, a kormány pedig gyakorlatilag ellehetetlenítette a Uber működését.Viszont az Uber nem tétlenkedik. Az Index adta hírül, hogy az Uber az Európai Bizottsághoz fordul, mivel szerintük a kormány szabályozása, direkt az ő szolgáltatásuk ellehetetlenítését célozta. Természetesen Magyarország (pontosabban a Nemzetgazdasági Minisztérium) tagadja, hogy ez lett volna a céljuk.Azonban, ha mégis elindul egy eljárás, amelyben a szabályozást vizsgálják, akkor Magyarország nehéz helyzetbe kerülhet. Hiszen a szolgáltatások szabad áramlása, mint Európai Uniós alapszabadság következménye, hogy az EU-ból érkező szolgáltatásoknak kötelesek a tagállamok hazai elbánást biztosítani. A konkrét esetben azt láthatjuk, hogy ez nem teljesen igaz, hiszen olyan törvény született, amely ugyan látszólag kiállja az egyenlőség próbáját, azonban a gyakorlatban sokkal nagyobb mértékben érintette az Uber-t, mint más, személyszállítással foglalkozó cégeket. Arra pedig már számtalan példával találkozhatunk az Európai Unió történetében, amikor ilyen esetben megállapították az alapszabadság megsértését, amely jelen esetben Magyarország Uberrel szembeni kártérítési felelősségét is megalapozza. Azt pedig nem szabad elfelejtenünk, hogy kártérítés jogcímén az elmaradt haszon is követelhető.Pedig lehetett volna más megoldás, az Uber méri, hogy egy adott sofőr mekkora utat tesz meg, méri a kilométereket. Mivel képesek voltunk online pénztárgépeket beszerelni mindenhova, nem kellene, hogy egy olyan rendszer kiépítése, amely a szolgáltatóval együttműködve a mért út alapján megállapítja a fizetendő adó mértékét gondot okozzon. Sajnos azt látjuk, hogy gondod okoz és nem ez az első eset, hogy a jelenlegi magyar politikai a 21. század kihívásaira nem tud érdemben reagálni, azzal nem tud mit kezdeni. Gondoljunk csak az internetadó ötletére.

2016. augusztus 10, szerda

08:30  Kilencmilliárddal lógnak az autószervizek [Pénzcentrum]
  Az online pénztárgép lehet majd a megoldás....


Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
 Miért ez a kedvencem...

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros