pénztárca kímélő megoldások
 

Takarmány cégeket erre talál >>>

 

Ezek a szavak vannak kiemelve: Takarmány

2014. szeptemper 08, hétfő

12:43  Szöcskékből készítenek energiaszeletet [Blikk - Aktuális]
  A szöcske 69 százalék fehérjét tartalmaz, míg a csirke csak 39-et, a marha pedig 29-et. Ráadásul sokkal kevesebb területre, takarmányra, és vízre van szükség a tenyésztésükhöz. Így a bogarak valóban környezetbarát és olcsó tápanyagforrások.

2014. augusztus 24, vasárnap

10:58  A juhász és az egyetem [Origo - Itthon]
  Juhászképzés indul ősszel három magyar egyetemen. A résztvevők egyebek között fajtaismeretet, szaporítást, takarmányozást, jogi ismereteket hallgathatnak, ha kifizetik a 125 ezer forintos tandíjat.

2014. augusztus 21, csütörtök

11:46  Az ellenőrizetlen gomba halált is okozhat [Objektív Hírügynökség]
  A meleg idő és a gyakori eső miatt hosszú gombaszezonra számíthatunk idén. Sokan örömmel indulnak el ilyenkor gombát gyűjteni, azonban kellő körültekintés nélkül akár halálos kimenetele is lehet a kellemes kirándulásnak. Éppen ezért fontos, hogy, ha magunk szedünk gombát, mindenképp vizsgáltassuk meg gombaszakellenőrrel - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság.

2014. augusztus 19, kedd

08:14  Emelkedik a kenyér ára [Klubrádió]
  A malmok hamarosan 10 százalékkal emelik a liszt árát, emiatt az ősszel drágulhat a kenyér - írja a Népszabadság. A lapnak Pótsa Zsófia, a Magyar Gabonafeldolgozók, Takarmánygyártók és Kereskedők Szövetségének (Gabonaszövetség) főtitkára elmondta, hogy a gabonatermelők kivárnak a szerződésekkel, a kenyérgabona további áremelkedésére várnak.

2014. augusztus 16, szombat

12:11  Nem tett jót a búzának az eső [Piac és Profit]
  A meleg és csapadékos nyári időjárás eltérően érintette a növényi kultúrákat, az őszi búzára kedvezőtlen, míg a kukoricára és a napraforgóra kedvező hatással volt. A búzatermés többsége csak takarmánynak jó, volt olyan megye, ahol majdnem felére csökkent a termésátlag.

2014. augusztus 15, péntek

09:49  Az összmennyiség nagy része csak takarmányra jó [Magyar Nemzet Online]
  Gyakorlatilag befejeződött a nyári betakarítású növények idei aratása. Az őszi búza termése több mint 5 millió tonna lesz.

2014. augusztus 14, csütörtök

15:54  Sokszor kifogásolható a higiénia az élelmiszer-előállításban [VG - Külföld-EU]
  Folytatja augusztusban az élelmiszerek kiemelt ellenőrzését a Nemzeti Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A júliusi eredmények némi pozitív változást mutatnak az előző év azonos időszakához képest, de nőtt a jelöléssel kapcsolatos hibák száma, illetve az ismeretlen eredetű termékek forgalma – tájékoztatta lapunkat a hivatal Élelmiszer-, és Takarmánybiztonsági Igazgatósága.
04:58  Folytatódik az ellenőrzés [VG - Külföld-EU]
  Folytatja augusztusban az élelmiszerek kiemelt ellenőrzését a Nemzeti Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A júliusi eredmények némi pozitív változást mutatnak az előző év azonos időszakához képest, de nőtt a jelöléssel kapcsolatos hibák száma, illetve az ismeretlen eredetű termékek forgalma – tájékoztatta lapunkat a hivatal Élelmiszer-, és Takarmánybiztonsági Igazgatósága

2014. augusztus 12, kedd

15:54  Hódítani indul a magyar fejlesztés [Magyar Nemzet Online]
  A kiskőrösi Masina Gépgyártó Kft. 210,25 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázati kiírásán, melynek segítségével 420,79 millió forint összegű beruházással egy számítógép vezérelte takarmánykeverőt fejlesztett ki - közölte a cég az MTI-vel.

2014. augusztus 07, csütörtök

06:31  A juhászat nagyon bonyolult tudomány [InfoRádió]
  Szaporodásbiológiát és takarmánygazdálkodást is tanulhatnak a juhászok a számukra hirdetett felnőttképzésen. A kétszáz órás tanfolyamok a szegedi, a kaposvári és a debreceni egyetemen indulnak. Utóbbi intézmény rektorhelyettese szerint a juhászok érdeklődő emberek ugyan, ennek ellenére szervezett képzéseken nem szívesen vesznek részt; ezért is kell felkínálni nekik a hasznos tanulnivaló lehetőségét.

2014. augusztus 06, szerda

15:37  Teljes útzár - takarmányszállító és személyautó karambolozott [STOP.hu]
  Baleset miatt teljes szélességében lezárták az út egy szakaszát Balmazújváros és Tiszacsege között szerda délután - közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel.
15:24  Teljes útlezárás Balmazújváros és Tiszacsege között [Híradó]
  A korlátozást baleset miatt vezeték be, személygépkocsival ütközött egy takarmányt szállító teherautó, többen megsérültek.
15:22  Öten sérültek meg a balmazújvárosi balesetben [Index]
  Kocsival ütközött egy takarmányt szállító teherautó, az autó mind az öt utasa megsérült.

2014. augusztus 05, kedd

15:23  Idén olcsóbb lesz a takarmány [Piac és Profit]
  Az új búzának köszönhetően már csökkent a gabonafélék ára, az idén pedig a kukorica is olcsóbb lehet, mivel várhatóan igen jó lesz a termés.


Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
 Miért ez a kedvencem...

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár