pénztárca kímélő megoldások
 

Takarmány cégeket erre talál >>>

 

Ezek a szavak vannak kiemelve: Takarmány

2017. március 20, hétfő

12:49  Enyhébb szabályok a GMO-takarmányokra [VG - Vállalatok és piacok]
  Megváltoztatná a genetikailag módosított szervezeteket (GMO) nem tartalmazó élelmiszerek jelölésére vonatkozó szabályozást a Földművelésügyi Minisztérium.
07:36  Az élelmiszer-ellenőrzések szigorítását célozza meg az EP - Új szabályozást szavaztak meg a képviselők [Jogi fórum]
  Az élelmiszerek ellenőrzésének átfogó, uniós rendszerének szigorítását lehetővé tevő új szabályozást szavaztak meg az Európai Parlament képviselői strasbourgi plenáris ülésén - közölte az uniós parlament sajtószolgálata. A szabályozáshoz két magyar EP-képviselő nyújtott be írásbeli hozzászólást.A tájékoztatás szerint a közelmúlt hamisítási botrányai arra mutattak rá, hogy a hatóságoknak hatékonyabb eszközökkel kell tudniuk ellenőrizni az élelmiszerlánc összes tagját.      A megszavazott új szabályok az ételek jobb nyomon követhetőségét, a hamisítás visszaszorítását és a fogyasztói bizalom helyreállítását célozzák. Átfogó és hatékony ellenőrzést ígérnek az élelmiszerek és takarmányok, az állatorvosi és növény-egészségügyi követelmények, valamint a biotermékek és földrajzi védettséget élvező termékek ellenőrzési rendszerére.      Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsa közötti megállapodás eredményeit rögzítő szabályozás az átfogó ellenőrzések mellett be nem jelentett ellenőrzéseket ír elő az élelmiszeripar minden szektorában, hatékonyabb fellépést garantál a csalások és megtévesztő gyakorlatok ellen, valamint szigorúbb szabályokat szorgalmaz a harmadik országokból érkező termékek importja esetében - közölte az uniós parlament.      Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő a vitához benyújtott írásbeli hozzászólásában hangsúlyozta, az élelmiszerlánc szigorúbb ellenőrzése a fogyasztók védelme, és az uniós termékek iránti bizalom megőrzése érdekében is szükséges.      Arra hívta fel a figyelmet, hogy az előírások eltérésére építő "populista hangok most éppen a vélt vagy valós nyugat- illetve kelet európai élelmiszerek bel-tartalom eltérései miatt hangolják a lakosságot tudatosan az unió ellen, amit viszont a nemzeti élelmiszerkönyvek harmonizálásával tudunk hatékonyan kezelni" - fogalmazott.      Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért EP-képviselője írásbeli hozzászólásában hangsúlyozta, hogy az új szabályozás eredményeképp az élelmiszerláncot érintő hatósági ellenőrzés átláthatóbbá, szigorúbbá válik, a fogyasztók nehezebben megtéveszthetőek.      "Ne hagyjuk, hogy a tagállami mentességek és az alacsony díjak csökkentsék az új szabályozás hatékonyságát, és a fogyasztók ellenőrizetlen, rossz minőségű élelmiszerhez jussanak" - húzta alá a képviselő.      Az Európai Parlament sajtóosztályának tájékoztatása szerint más képviselőcsoporthoz tartozó magyar képviselő nem küldött írásbeli hozzászólást a vitához. forrás: Jogi Fórum

2017. március 19, vasárnap

20:09  Műszakvezető (takarmánykeverő üzem) [Workania]
  Kiskunmajsa, Bács-Kiskun megye, Csongrád megye, Románia, Szerbia, JobArena Humán Szolgáltató Kft.

2017. március 17, péntek

14:54  Megsemmisíttetés helyett takarmányként árulta a kivéreztetett nyulakat egy fővárosi cég [Objektív Hírügynökség]
  Egy fővárosi, állati eredetű melléktermékgyűjtő vállalkozásnál tartott ellenőrzést március elején a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Az akció során kiderült, a cég az elvéreztetett nyulak nyúzása és a tetemek elszállíttatása helyett a nyúlhúst feldarabolta, csomagolta és részben fagyasztva, részben előhűtötten tárolta. A húst kutyatartóknak értékesítették takarmányként. A NÉBIH két tonna terméket foglalt le a helyszínen - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökség.
09:15  Kutyaeledelként árulták a megsemmisítésre szánt nyúlhúst [N?k Lapja Café]
  Döbbenetes látvány fogadta a Nébih ellenőreit egy budapesti állati eredetű melléktermékgyűjtő vállalkozás telephelyén. A nyúlhúst, a megsemmisítés helyett kuyatartóknak takarmányként árusították.Forrás: Nők Lapja Café: Kutyaeledelként árulták a megsemmisítésre szánt nyúlhúst
08:07  Meg kellett volna semmisíteni, de inkább kutyakaját csináltak a nyúlhúsból [FN - Belföld]
  Aki a Kuti Pet-Food Kft.-től nyúlhúst vásárolt, ne használja fel sem állati takarmányozásra, sem emberi fogyasztásra.
08:04  Gyomorforgató látvány: nyulakat ilyen undorító körülmények között még nem öltek le [Gazdasági Rádió - Privátbankár.hu]
  Egy fővárosi, állati eredetű melléktermékgyűjtő vállalkozásnál tartott ellenőrzést március elején a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az akció során kiderült, a cég az elvéreztetett nyulak nyúzása és a tetemek elszállíttatása helyett a nyúlhúst feldarabolta, csomagolta és részben fagyasztva, részben előhűtötten tárolta. A húst kutyatartóknak értékesítették takarmányként.

2017. március 03, péntek

13:09  Takarmány keverő és Pet-Food üzemvezető - Zala megye [Workania]
  Zala, Zala megye, GY-HR Solutions Kft.
12:00  Új szereplővel bővült a Budapesti Értéktőzsde részvénypalettája [ProfitLine]
  Újabb szereplővel bővült a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett részvények sora, miután a mai nappal elkezdődött a magyar parketten a kereskedés az UBM Holding Nyrt. részvényeivel. A magyar tulajdonú, a hazai takarmánygyártásban és kereskedelemben meghatározó szerepet betöltő UBM Csoport a legkorszerűbb, XXI. századi technológiákat alkalmazza, és kiemelt figyelmet fordít a K+F tevékenységére is. Az éves szinten több mint 1 millió tonna árut megmozgató cégcsoport legújabb tagja tavaly decemberben kezdeményezte részvényeinek bevezetését a tőzsdére, hosszú távú célja az elmúlt 20 év során kiépített piaci pozíciók további erősítése és a regionális terjeszkedés.

2017. február 23, csütörtök

21:56  Több mint 100 tonna jelöletlen takarmányt foglalt le a Nébih [Ma.hu - Gazdaság]
  A még folyamatban lévő eljárásokban milliós nagyságrendű bírság várható.
13:00  Újfent hatalmas mennyiségű jelöletlen árut foglalt le a Nébih [ProfitLine]
  Több mint 100 tonna jelöletlen, részben illegális takarmányt foglalt le Pest megyében két helyszínen a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a még folyamatban lévő eljárásokban milliós nagyságrendű bírság várható.
09:30  Száz tonna jelöletlen takarmány foglalt le a Nébih [Híradó]
  Több mint 100 tonna jelöletlen, részben illegális takarmányt foglalt le a Nébih.
09:05  Több mint 100 tonna jelöletlen takarmányt foglalt le a Nébih [ATV]
  Több mint 100 tonna jelöletlen, részben illegális takarmányt foglalt le Pest megyében két helyszínen a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a még folyamatban lévő eljárásokban milliós nagyságrendű bírság várható.
08:38  Több mint 100 tonna jelöletlen takarmányt foglalt le a Nébih [VG - Külföld-EU]
  Több mint 100 tonna jelöletlen, részben illegális takarmányt foglalt le Pest megyében két helyszínen a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a még folyamatban lévő eljárásokban milliós nagyságrendű bírság várható.
08:34  Lecsapott a felügyelet: 100 tonna illegális takarmányt fogtak [Gazdasági Rádió - Privátbankár.hu]
  Két cég értékesített részben illegális, nyomonkövethetetlen takarmányt, milliós büntetésre számíthatnak.


Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
 Miért ez a kedvencem...

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd
 

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest