pénztárca kímélő megoldások
 

Tejtermék cégeket erre talál >>>

 

Ezek a szavak vannak kiemelve: Tejtermék

2014. október 21, kedd

09:43  Önt is átverhették a boltban a kamu, lejárt tejtermékekkel [Heti Válasz]
  Szennyezett, penészes, rovarokkal belepett sajtokat adtak el, újracsomagolva. A már bizonyítottan jogszabályellenesen előállított 93 tétel listája elérhető a hatóság weboldalán.

2014. október 14, kedd

14:00  Fogyhatunk, ha lemondunk a tejről? [HáziPatika]
  Szénhidrát, zsír, glutén - az utóbbi években ezeket a tápanyagok kerültek feketelistára Hollywoodban. Most a tejtermékek megvonása az új trend - pedig nagyon káros lehet. ...
13:31  Ettől fogyott le a brit miniszterelnök [HáziPatika]
  Szénhidrát, zsír, glutén - az utóbbi években ezeket a tápanyagok kerültek feketelistára Hollywoodban. Most a tejtermékek megvonása az új trend - pedig nagyon káros lehet. ...

2014. október 07, kedd

11:48  A jövőben jól láthatóan fel kell tüntetni a tej származási országát - Végetért a miniszteri rendelet közigazgatási egyeztetése [Jogi fórum]
  A jövőben jól láthatóan kell feltüntetni a tejtermékek esetében azok magyar megnevezését, és e felirat mellett olvashatóan szükséges jelölni azok származási országát is, ha azok nem hazai termékek - 2014. szeptember 30-án ért véget a fogyasztók jobb tájékoztatását szolgáló miniszteri rendelet közigazgatási egyeztetése. A módosításnak köszönhetően a magyar vásárlók tudatosabb döntést hoznak az egészség szempontjából rendkívül fontos tejtermékek kiválasztásakor. Bár a fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról szóló 1169/2011/EU rendelet alapján az Európai Bizottság felhatalmazást kapott arra, hogy az élelmiszerek csomagolásain elhelyezett információk olvashatóságának szabályairól részletes előírásokat alkosson, a tagállamoknak lehetőségük van saját nemzeti szabályaikat megalkotni ezek elkészültéig. "A magyar fogyasztók számára pedig egyértelműen fontos a tejtermék magyar megnevezésének jól olvashatósága, amellett, hogy annak származási helyével is tisztában legyenek" - olvasható a Földművelésügyi Minisztérium internetes honlapján, amely igényt egyebekben a Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület is tapasztalt a fogyasztói érdekfeltárásra irányuló tevékenysége során. Ezt az igényt juttatja érvényre épp a Magyar Élelmiszerkönyv kötelező előírásairól szóló 152/2009. (XI. 12.) FVM rendelet módosításáról szóló FVM rendelet tervezete, amelyben meghatározásra kerül, hogy tejtermék esetében annak magyar nyelvű megnevezését legalább olyan betűnagysággal kell feltüntetni, mint amellyel a terméken szereplő idegen nyelvű, legnagyobb betűméretű idegen nyelvű megnevezés elhelyezésre került. A megnevezés közvetlen közelében pedig jól olvashatóan kell jelölni a tej származási országát, amennyiben az nem Magyarország. Az új előírások a későbbi kihirdetéstől számított tizenötödik napon lépnek hatályba. Meghatározásra kerültek bizonyos átmeneti rendelkezések is, mivel azok a tejtermékek, amelyek az ismertetett követelményeknek nem felelnek meg, a hatálybalépésétől számított harmadik hónap első napjáig hozhatók csak forgalomba. Végül a módosítást eltérést enged azon tejtermékek esetében, amelyeket az Európai Unió valamely tagállamában, Törökországban vagy például az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes valamely EFTA-államban állítottak elő vagy hoztak forgalomba, feltéve persze, ha az említett, jobb tájékoztatást elősegítő követelmények esetükben is érvényesülnek. A Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület üdvözli a magyar élelmiszerjogi előírások módosítását, a rendelet a fogyasztók tudatosabb döntéshozatalát segíti elő a tejtermékek esetében.  forrás: Jogi Fórum

2014. október 06, hétfő

11:54  Szigorodnak a tejtermékekre vonatkozó tájékoztatási előírások [OrientPress - Belföld]
  A jövőben jól láthatóan kell feltüntetni a tejtermékek esetében azok magyar megnevezését, és e felirat mellett olvashatóan szükséges jelölni azok származási országát is, ha azok nem hazai termékek - 2014. szeptember 30-án ért véget a fogyasztók jobb tájékoztatását szolgáló miniszteri rendelet közigazgatási egyeztetése. A módosításnak köszönhetően a magyar vásárlók tudatosabb döntést hoznak az egészség szempontjából rendkívül fontos tejtermékek kiválasztásakor.

2014. szeptemper 25, csütörtök

18:01  Paleolit táplálkozás pro és kontra [WEBBeteg]
  Miközben a csapból is az folyik, hogy az egészséges élethez mindenből szükségünk van egy kicsire, vannak, akik azt állítják, az összes gabonafélét felejtsük el a tejtermékekkel együtt, állati eredetű zsírt viszont együnk nyugodtan. De vajon mit szól ehhez a dietetikus és a belgyógyász?
07:42  Megszűnt a sajt magántárolási támogatása [OrientPress - Egészségügy]
  Az Európai Unió Közös Agrárpolitikájának hatálya alá tartozó tej- és tejtermékpiaci rendtartás szabályai értelmében 2014. szeptember 8-tól támogatás volt igénybe vehető sajt magántárolásához, mely az EU felhatalmazáson alapuló rendelet 2014. szeptember 22-i határozatával hatályát vesztette.

2014. szeptemper 22, hétfő

11:12  Nemcsak a tejtermékekben van kalcium [OrientPress - Belföld]
  Ismert, hogy a kalcium az alapja az egészséges csontoknak és fogaknak, valamint biztosítja az izmok, a sejtek és az idegek megfelelő működését. A felnőttek számára ajánlott mennyiség napi 1000 mg, ami három pohár tejnek felel meg. Van azonban alternatíva azok számára is, akik laktózérzékenyek vagy vegán életmódot folytatnak - írja a Fox News.

2014. szeptemper 13, szombat

15:57  Megállapodás a Tejterméktanácsal a IX. Coop Rallyn [Népszabadság - Mozaik]
  Péntek délután a második napja zajló IX. Coop Rally versenyzői először Veszprémbe, a Polus-Coop Zrt. telephelyére érkeztek. Az itt tartott rövid tájékoztatón dr. Rédei István a CO-OP Hungary Zrt. Igazgatóságának tagja kiemelte: a rali hetedik állomásának otthont adó cég több lábon áll, a kis- és nagykereskedelem mellett termelőtevékenységet is folytat. Két sütőüzeme a megyeszékhelyen, illetve Ajkán működik.

2014. szeptemper 11, csütörtök

11:55  FAO: 4 éves mélyponton az élelmiszerárak [Híradó]
  Elsősorban a tejtermékek és a szemes termények ára esett augusztusban.
11:41  Négyéves mélyponton az élelmiszerárak [Metropol]
  Augusztusban négyéves mélypontra csökkentek az élelmiszerárak globálisan, elsősorban a tejtermékek és a szemes termények ára esett.
09:20  A dohány és a tejtermékek drágulása miatt van újra infláció [VG - Gazdaság]
  Augusztusban a fogyasztói árak átlagosan 0,2 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban - közölte a KSH.
09:10  A dohány és a tejtermékek drágulása miatt van újra infláció [VG - Gazdaság]
  Augusztusban a fogyasztói árak átlagosan 0,2 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban - közölte a KSH.

2014. szeptemper 10, szerda

19:37  Átverték a hazai vásárlókat a népszerű tejtermékkel [Magyar Nemzet Online]
  A vizsgált 38 epres joghurt felénél talált jelölési hibákat vagy hiányosságokat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
16:15  Minden második epres joghurttal gond van [N?k Lapja Café]
  Tejtermékekre csaptak le az ellenőrök.


Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
 Miért ez a kedvencem...

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Sok pénztárca kímélő ötletet kapok rendszeresen.

Szabóné Feleki Mária
Agárd