pénztárca kímélő megoldások
 

Tejtermék cégeket erre talál >>>

 

Ezek a szavak vannak kiemelve: Tejtermék

2014. november 20, csütörtök

09:08  A határok lezárásával fenyegetőznek a tejtermelők [Klubrádió]
  Ha karácsonyig nem történik megfelelő hatósági intézkedés az áfacsalások megfékezésére, akkor a gazdák utcára vonulnak, és elállják a határátkelőket, amivel soha nem látott diplomáciai botrányt is okozhatnak- nyilatkozta a Klubrádióban a Tejtermék Tanács elnöke.

2014. november 06, csütörtök

22:50  Stratégiai megállapodást kötött a Magyar Kormány és a Kőröstej Cégcsoport [ProfitLine]
  Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Kormány a magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Kőröstej Cégcsoporttal. A hazai és nemzetközi sajt- és tejtermék-kereskedelem piacán több mint 20 éve jelenlévő vállalat és a Kormány együttműködésének fő területei a gyártásfejlesztés, az innováció és kutatás-fejlesztés, a beszállítói kör növelése, valamint a képzési rendszer fejlesztése, támogatása.
14:37  Stratégiai megállapodást kötött a kormány és a Kőröstej Cégcsoport [OrientPress - Belföld]
  Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Kormány a magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Kőröstej Cégcsoporttal. A hazai és nemzetközi sajt- és tejtermék-kereskedelem piacán több mint 20 éve jelenlévő vállalat és a Kormány együttműködésének fő területei a gyártásfejlesztés, az innováció és kutatás-fejlesztés, a beszállítói kör növelése, valamint a képzési rendszer fejlesztése, támogatása.
12:45  Csökkentek a globális élelmiszerárak [Híradó]
  Az olajos magvak és a cukor ára emelkedett, a tejtermékeké és a húsé mérséklődött októberben.

2014. november 05, szerda

15:39  Kevesebből is meg lehet úszni a bevásárlást [T?zsdeFórum]
  Októberben már csak kis mértékben mérséklődtek az élelmiszerárak globálisan, az előző hónapok jelentős árcsökkenése után. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) csütörtökön közzétett elemzése szerint az olajos magvak és a cukor ára emelkedett, a tejtermékeké és a húsé csökkent októberben.

2014. október 30, csütörtök

10:55  Ezertonnányi élelmiszert semmisítenek meg évente [Gondola]
  Az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal az utóbbi hónapokban kiemelten ellenőrizte a tej és tejtermékek, a tojás, valamint a zöldség és gyümölcs ágazatát. A területért felelős államtitkár szerint az ellenőrzések segítenek a gazdaság fehérítésében is.

2014. október 29, szerda

19:33  Évente ezer tonnányi élelmiszert semmisítenek meg [Híradó]
  Az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal az utóbbi hónapokban kiemelten ellenőrizte a tej és tejtermékeket, a tojás valamint a zöldség- és gyümölcságazatot. A területért felelős államtitkár szerint az ellenőrzések segítenek a gazdaság fehérítésében is.

2014. október 21, kedd

09:43  Önt is átverhették a boltban a kamu, lejárt tejtermékekkel [Heti Válasz]
  Szennyezett, penészes, rovarokkal belepett sajtokat adtak el, újracsomagolva. A már bizonyítottan jogszabályellenesen előállított 93 tétel listája elérhető a hatóság weboldalán.

2014. október 14, kedd

14:00  Fogyhatunk, ha lemondunk a tejről? [HáziPatika]
  Szénhidrát, zsír, glutén - az utóbbi években ezeket a tápanyagok kerültek feketelistára Hollywoodban. Most a tejtermékek megvonása az új trend - pedig nagyon káros lehet. ...
13:31  Ettől fogyott le a brit miniszterelnök [HáziPatika]
  Szénhidrát, zsír, glutén - az utóbbi években ezeket a tápanyagok kerültek feketelistára Hollywoodban. Most a tejtermékek megvonása az új trend - pedig nagyon káros lehet. ...

2014. október 07, kedd

11:48  A jövőben jól láthatóan fel kell tüntetni a tej származási országát - Végetért a miniszteri rendelet közigazgatási egyeztetése [Jogi fórum]
  A jövőben jól láthatóan kell feltüntetni a tejtermékek esetében azok magyar megnevezését, és e felirat mellett olvashatóan szükséges jelölni azok származási országát is, ha azok nem hazai termékek - 2014. szeptember 30-án ért véget a fogyasztók jobb tájékoztatását szolgáló miniszteri rendelet közigazgatási egyeztetése. A módosításnak köszönhetően a magyar vásárlók tudatosabb döntést hoznak az egészség szempontjából rendkívül fontos tejtermékek kiválasztásakor. Bár a fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról szóló 1169/2011/EU rendelet alapján az Európai Bizottság felhatalmazást kapott arra, hogy az élelmiszerek csomagolásain elhelyezett információk olvashatóságának szabályairól részletes előírásokat alkosson, a tagállamoknak lehetőségük van saját nemzeti szabályaikat megalkotni ezek elkészültéig. "A magyar fogyasztók számára pedig egyértelműen fontos a tejtermék magyar megnevezésének jól olvashatósága, amellett, hogy annak származási helyével is tisztában legyenek" - olvasható a Földművelésügyi Minisztérium internetes honlapján, amely igényt egyebekben a Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület is tapasztalt a fogyasztói érdekfeltárásra irányuló tevékenysége során. Ezt az igényt juttatja érvényre épp a Magyar Élelmiszerkönyv kötelező előírásairól szóló 152/2009. (XI. 12.) FVM rendelet módosításáról szóló FVM rendelet tervezete, amelyben meghatározásra kerül, hogy tejtermék esetében annak magyar nyelvű megnevezését legalább olyan betűnagysággal kell feltüntetni, mint amellyel a terméken szereplő idegen nyelvű, legnagyobb betűméretű idegen nyelvű megnevezés elhelyezésre került. A megnevezés közvetlen közelében pedig jól olvashatóan kell jelölni a tej származási országát, amennyiben az nem Magyarország. Az új előírások a későbbi kihirdetéstől számított tizenötödik napon lépnek hatályba. Meghatározásra kerültek bizonyos átmeneti rendelkezések is, mivel azok a tejtermékek, amelyek az ismertetett követelményeknek nem felelnek meg, a hatálybalépésétől számított harmadik hónap első napjáig hozhatók csak forgalomba. Végül a módosítást eltérést enged azon tejtermékek esetében, amelyeket az Európai Unió valamely tagállamában, Törökországban vagy például az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes valamely EFTA-államban állítottak elő vagy hoztak forgalomba, feltéve persze, ha az említett, jobb tájékoztatást elősegítő követelmények esetükben is érvényesülnek. A Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület üdvözli a magyar élelmiszerjogi előírások módosítását, a rendelet a fogyasztók tudatosabb döntéshozatalát segíti elő a tejtermékek esetében.  forrás: Jogi Fórum

2014. október 06, hétfő

11:54  Szigorodnak a tejtermékekre vonatkozó tájékoztatási előírások [OrientPress - Belföld]
  A jövőben jól láthatóan kell feltüntetni a tejtermékek esetében azok magyar megnevezését, és e felirat mellett olvashatóan szükséges jelölni azok származási országát is, ha azok nem hazai termékek - 2014. szeptember 30-án ért véget a fogyasztók jobb tájékoztatását szolgáló miniszteri rendelet közigazgatási egyeztetése. A módosításnak köszönhetően a magyar vásárlók tudatosabb döntést hoznak az egészség szempontjából rendkívül fontos tejtermékek kiválasztásakor.


Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
 Miért ez a kedvencem...

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen
 

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Könnyen testre szabható

Szegedi Melinda
Budapest