pénztárca kímélő megoldások
 
STOP.hu hírek Vegyes hírek
 

Mai top100 hírek

2017-12-17 01:23  Még mindig a Fideszt utálják a legtöbben
  A Jobbik-közeli Iránytű Intézet felmérését a pénteki Magyar Nemzet publikálta, amiből az derül ki, hogy a válaszadók 26 százaléka semmiképp sem szavazna a Fideszre, amivel messze a kormánypártok a legelutasítottabbak. Az sajnos nem derül ki, hogy mekkora mintán történt az adatfelvétel és mikor, így reprezentativitási adataink sincsenek - írja a hvg.hu.A Fidesz után a leginkább elutasítottabb az MSZP (16 százalék), aztán a Demokratikus Koalíció (14 százalék) és a Jobbik (14 százalék), őket követi az LMP (2 százalék) és a Momentum (2 százalék). Nem meglepő, a baloldali szavazók leginkább a Fideszt és a Jobbikot utasítják el, de míg az LMP szimpatizánsai inkább a DK-ra mondanak nemet, addig a Momentumosok az MSZP-re.A Jobbik szavazói számára a Fidesz a legellenszenvesebb, de gyakran említik az MSZP-t és a DK-t is, a fideszesek pedig nagyjából egyforma arányban nevezik meg az MSZP-t, a DK-t és a Jobbikot is, ha arról kérdezik őket, kire nem szavaznának.Kormányváltást a megkérdezettek 47 százaléka nem, 46 százaléka viszont szeretne, ami megegyezik az egy hónappal ezelőtt mért adatokkal, öt százalék nem tudott erre a kérdésre válaszolna, kettő százalék pedig nem akart. A kormány tevékenységével 35 százalék elégedett, 34 százalék nem, 30 százaléknyi megkérdezett pedig azt mondta, vegyesek az érzései.
2017-12-17 01:09  Nagy változás az M1 tévécsatornán, Önt is érinti
  Péntektől az M1 24 órás adásfolyama a youtubeon is követhető élőben. A cél az, hogy a hagyományos televíziós adás mellett a nézők okoseszközökön, utazás közben, vagy olyan körülmények között is bekapcsolódhassanak a hírcsatorna közvetítésébe, ahol nincs a közelben elérhető televízókészülék - olvasható az MTVA Sajtóosztályának közleményében.Az M1 YouTube-csatornájával már kettőre emelkedett azon hazai közszolgálati csatornák száma, amelyek a legismertebb videós közösségi portálon is elérhetők. Korábban, tesztjelleggel az M2 Petőfi TV műsorai váltak elérhetővé az ismert videómegosztón, és az M2 Petőfi TV youtubeos megjelenésének tapasztalatai után döntötte el a közmédia vezetése az M1 YouTube-os elérhetőségét is.
2017-12-17 05:31  Ezért tiltották be az Omega dalát
  A zenekar alapítójával, és énekesével, Kóbor Jánossal készített interjút a Mediaworks kiadóvállalathoz tartozó Vasárnap Reggel. A beszélgetés során felmerült az is, hogy vajon a dalszövegeik miatt ütötték-e meg valaha a bokájukat, az előző rendszerben hányszor próbáltak a sorok között üzenni a hatalomnak?Kóbor válaszában megjegyezte, hogy direktbe soha nem üzentek. Sokkal inkább rájuk sütötték ezt a bélyeget, hogy ez vagy éppenséggel az a daluk erről vagy arról szól. A sorban a kilencedik nagylemezükkel, a Gammapolisszal is ez történt, ami 1978-ban készült el, de végül csak 1979-ben tudott megjelenni. A címadó dal kezdősora ugyanis úgy hangzott: "Oly hosszú volt a 33 év". Erdős Péter, aki a Kádár-rendszer alatt a teljes magyar popvilágot irányította, a szövegben politikai tartalmat sejtett, mivel ha 1978-ból kivonjuk a 33-at, akkor 1945-öt kapunk. Ezért az albumra "33 év" helyett "23 évvel" kerülhetett fel a dal. Csakhogy a lemez a következő évben jelent meg, ekkor 1979-et írtak. Ismét szólt a telefon, hogy ezt se hozhatják ki, mivel 1979-ből 23, az éppen 1956. Mivel a rádió nem volt hajlandó játszani a dalt, ezért készült egy harmadik, rádiós verzió is, amelyen "29 évre" változott a szöveg. A koncerteken maradt a "33 év".
2017-12-17 05:46  Kovács Patríciának örök csalódás marad Eszenyi Enikő
  Eszenyi Enikővel való együttműködése évekkel ezelőtt viharosan ért véget a Vígszínházban, mert Patrícia szerint a direktor nem engedte eléggé érvényesülni a színészeit. - Nagyon sok jó és nagyon sok rossz dolog jut eszembe róla. Egy örök csalódás, hogy ez nekünk nem jött össze - mondta Tatár Csilla 34 című műsorában a színésznő. Kovács Patrícia és a Vígszínház igazgatójának viszonya legendásan hullámzó, idén már nyíltan kritizálta egy interjúban:- A kőszínházban nem bíznak eléggé a színészben, nem bíznak eléggé, hogy anélkül is el tudnám játszani a szerepemet, hogy alám teszik a drága jelmezt, díszletet, hogy a színészi jelenlét önmagában is elég erő lehet - mondta akkor.Véleményével több pályatársa is egyetért. Harkányi Endre korábban például úgy fogalmazott, hogy "kisértődött a Vígszínházból", amiért Eszenyi a fizetését felére akarta lecsökkenteni.- Az éves szerződésem csak 80 előadásra szólt, és én csak 67-et teljesítettem úgy, hogy nem én döntöttem el, hányszor lépek színpadra. Ez volt az ürügy arra, hogy elvegyék a fizetésem felét. Hiába hivatkoztam arra, hogy a jog szerint, ha nem a mi hibánkból játszunk kevesebb előadást, akkor 40 százaléknyit lehet korrigálni pro és kontra, végül az igazgató asszony döntése érvényesült, aki azt mondta, ez rám, mint nyugdíjasra nem vonatkozik - vallotta korábban egy napilapnak feldühödötten Harkányi Endre, akinek a direktorról szóló nézeteit egy korábbi színháztag, Szegedi Erika is osztotta.- Az igazgatónő, Eszenyi Enikő hiába remek színésznő és nagyszerű rendező, számomra elfogadhatatlan módon vezeti a színházat: túl sok feladatot akar elvégezni egyszerre, ami miatt, ha nincs kell önfegyelme, és elragadja a hisztériás hangulat, ok nélkül bánt meg embereket mások szeme láttára. Nagynevű elődje, Várkonyi Zoltán ezt sohasem engedte volna meg magának, bárkivel bármilyen problémája volt, mindig kedvesen és finoman, négyszemközt beszélte meg - vallotta korábban a Jászai Mari-díjas színésznő.
2017-12-17 06:01  Orbánnak tetszik, ahogy a briteket kivezetik az EU-ból
  "Ő egy nagyszerű ember, és nagyon jól, keményen képviseli Nagy-Britannia érdekeit" - nyilatkozta Orbán Viktor magyar miniszterelnök pénteken az Express brit lapnak, hogy mit gondol Theresa May brit kormányfőről.A magyar vezető elmondta, teljes bizalommal van az Egyesült Királyságot az Európai Unióból kivezető May iránt - idézi a magyar miniszterelnököt a Napi.hu. A kormány álláspontjáról pedig azt közölte, hogy mindenki érdeke egy igazságos brexit, annak brit oldalon támasztott feltételeivel. "Én úgy gondolom, hogy ez egy hasznos párbeszéd, amelyik jól halad" - magyarázta Orbán a tárgyalások alakulását.Még inkább kiállt mellette, amikor újságírók arról kérdeztek, hogy nem nehezíti-e a tárgyalásokat, hogy Theresa May és a brit konzervatív párt elbukta a választásokat, így a kormányfő nehezebben tehet ígéreteket az unió felé. Orbán azt hajtogatta, hogy "ő egy erős nő".May helyzetét nehezíti, hogy szerda este a londoni alsóház megszavazott egy módosító indítványt, amelyben az előterjesztők jogi garanciákat követeltek arra, hogy a brit parlament törvényerejű határozattal dönthessen a brit EU-tagság megszűnéséről kötendő majdani átfogó megállapodásról. A brit kormányfőt tényleg csak az nyugtathatja meg, hogy a csütörtök esti EU-csúcs állam- és kormányfői vacsoráján több vezető is állva tapsolta meg.Kiállt mellette - többek között Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság és Emmanuel Macron, Franciaország elnöke, valamint Angela Merkel német kancellár is. Így fejezték ki támogatásukat, továbbá azt, hogy tárgyalópartnerként elismerik a hazájáért végzett munkáját.Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
 Miért ez a kedvencem...

Mióta ezt használom felére csökkent a mobil számlám.

Szuhár Balázs
Siófok
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

Csak ráviszem a kurzort a címre és gyorsan átfuthatom a hírek rövid tartalmát.

Győrfi Bence
Debrecen
 

Sok színű, egy kattintással átszínezhetem.

Barna Beatrix
Dunaújváros