pénztárca kímélő megoldások
 
STOP.hu hírek Vegyes hírek
 

Mai top100 hírek

2017-08-22 01:28  Trükköző magyar szállodák: a nyár legdurvább átverései
  Szinte minden nyáron lehet hallani különböző rémtörténeteket a szállásadókkal kapcsolatban. Gyakori problémának számít például, hogy a kiválasztott szállás nem olyan, mint a katalógusban, vagy nem biztosít olyan ellátást, vagy szolgáltatást, ami a szerződésben szerepelt. Az utóbbi évek tapasztalatai alapján azonban az egyik legjellemzőbb panaszok közé tartozik, hogy a szálláshely egyszerűen nem fogadja a vendéget a megbeszélt időpontban, majd nem téríti vissza az előre kifizetett foglaló összegét. De az is gyakran előfordul, hogy csak késve tudjuk átvenni a szálláshelyünket. És nem ritka az sem, hogy az ígértnél rosszabb minőségű szolgáltatásokat, ételeket kapunk.Ha az interneten keresztül foglalunk, akkor érdemes figyelmet fordítani a szálláshelyek honlapjain fellelhető tájékoztatásokra, különös tekintettel az ún. általános szerződési feltételek (ÁSZF) rendelkezéseire. A fogyasztók a szálláshelyek felszereltségével, szolgáltatásaival és egyéb lényeges tulajdonságaival kapcsolatos hasznos információkhoz juthatnak az egyes internetes foglalási, illetve összehasonlító oldalak fogyasztói értékelései által - hívja fel a figyelmet a Pénzcentrumnak küldött válaszában a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).Fontos tisztában lennünk azzal, hogy a vitás esetekben lehetőségünk van megállapodni a szállásadóval a fizetendő összeg mérsékléséről. Abban az esetben pedig, ha úgy gondoljuk, hogy a szállásadónk megtévesztett minket a szolgáltatás valamely lényeges jellemzőjében, akkor közigazgatási hatósági eljárás lefolytatása iránti kérelemmel fordulhatunk a lakóhelyünk szerint illetékes, megyeszékhelyünk szerinti járási hivatalhoz.A szerződéses jogviszonyból eredő igények, követelések, illetve vagyonjogi jogviták (pl. kártérítések) elbírálása a polgári bíróságok hatáskörébe tartozik. A peres eljárás alternatívájaként a fogyasztó az ingyenes és gyors eljárást lefolytató békéltető testülethez fordulhat, amelynek célja a fogyasztó és a vállalkozás közötti jogvita egyezséggel történő lezárásának megkísérlése - tette hozzá az NFM.Ha legközelebb szállodába megyünk, akkor érdemes tudunk, hogy 2009. október 25-én megszűnt a szálláshelyek kötelező minősítési (a szállodák esetében 1-től 5 csillagig terjedő) rendszere. Helyébe a szállodák esetében a HOTELSTARS harmonizált európai minősítő rendszer lépett. Ezen új tanúsító védjegyrendszerbe való belépés azonban már nem kötelező a szállodák részére. A HOTELSTARS logója védjegyoltalom alatt áll ugyan, de a csillag, mint kategóriajelzés nem, így tehát azt bármelyik szálloda használhatja.
2017-08-22 01:23  Román csererendőrök akcióztak Szolnokon
  - A román rendőrök, az előző évekhez hasonlóan, idén is intézkedési jog nélküli, megfigyelői státuszban láttak el szolgálatot a magyar járőrökkel - mondta el a szoljon.hu-nak Kosztyó Gábor, a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője.- A hét folyamán többször is közösen ellenőrizték a közlekedőket, elsősorban a 4-es főút megyei szakaszán, ahol a román állampolgárokkal szembeni intézkedések során a nyelvi akadályok leküzdésében is segítséget nyújtottak a magyar kollégáknak.Pénteken délelőtt például Szolnok külterületén, a 110. kilométerszelvénynél állították meg az autósokat.- Mindennek az a célja, hogy a román rendőrök a nyári turisztikai idényben, illetve az ahhoz kapcsolódó megnövekedett tranzitforgalomban segítsék a megyei egyenruhások munkáját, valamint a két állomány rendőrei tapasztalatot is cserélnek ilyenkor - tette hozzá az osztályvezető.A Romániából érkezett kollégák egyhetes itt-tartózkodásuk alatt a megyénkben lévő speciális rendőri egységek munkájával is megismerkedtek. Így betekintést nyertek a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a mélységi ellenőrzési és közterületi támogató osztály működésébe.
2017-08-22 05:48  Szebeni István durván nekiment Hajós Andrásnak
  Hajós a Facebookon cáfolta a leírtakat. A 24.hu idézte a bejegyzését. Nincs alku a TV2-vel a Dalfutárról. És még a Sztárban sztárról sem, aminek meg van az oka a részéről: fél attól, hogy a TV2 jelenlegi imidzse politikai bélyeget süt rá.Erre reagált a Facebookon a TV2 műsorvezetője, Szebeni István:"Már megint az a téma mindenhol, hogy Hajós megállapodott-e a TV2-vel. Olvastam, amit írt, hogy nincs alku a TV2-vel, stb., meg hogy nekemnehogymármegmondjákhogy... ja, és, hogy miatta is lett ilyen népszerű a Sztárban sztár.Hát, nem.Ha valaki nem akar beülni a legnépszerűbb show zsűrijébe, nem kell. Majd lesz helyette más! Olyan, aki tisztel másokat, és nem olyan, aki szétgyalázza a kollégáimat!!!! Aki szerint nem minden újságíró hülye. Vagy leginkább Mindenki.Én nélküle is megnézem a Sztárban sztárt. És pont ugyanolyan jó lesz, mint eddig. Sőt.Annyira uncsi már ez a kivagyiság"- posztolta Szebeni.
2017-08-22 05:12  Milliárdos támogatás Orbán misztikus hóbortjának
 
2017-08-22 06:53  Orbán rémtörténeteket mesél
  A magyar kormány az a mesebeli figura, aki rémtörténeteket mesél a gyerekeknek, hogy ijesztgesse őket, és így kényszerítse ki, hogy szófogadóvá váljanak. Így foglalja össze az Orbán-kormány gyűlöletpropagandáját az Open Democracy - számol be a Hír TV.A Soros György által is támogatott szervezet szerint a kormány azért próbálja elhitetni a híveivel a globális összeesküvés-elméletét, hogy megtartsa a szavazóit, a már szinte vallásos idegengyűlölettel pedig a Jobbik szavazóit is megszereznék.

2017-08-22 06:27  Ő indul csatába Lázár ellen
  - Nem túlzás azt állítani, hogy Rója István ebben a körzetben szimbólum lett - jelentette ki Botka László Makón, miután bemutatta az MSZP 2018-as egyéni választókerületi jelöltjét. A szocialisták miniszterelnök-jelöltje ezzel arra utalt, hogy miután Rója 22 éven át irányította a makói József Attila Gimnáziumot, a fideszes többségű makói önkormányzat egyszerűen nem támogatta újabb öt esztendőre az igazgatói kinevezését, holott kihívója sem volt. Annak ellenére, hogy a teljes tantestület támogatását élvezte Rója István, a kormány nem fogadta el a pályázatát, így menesztették - idézte fel Botka, aki szerint leváltásának igazi oka az volt, s ezt a Fidesz nem is titkolta, hogy a Rója által vezetett intézmény az országban szinte elsőként csatlakozott a miskolci gimnázium kezdeményezte szakmai tiltakozáshoz, az iskolaigazgató pedig a kockás inges tiltakozás helyi vezéralakjának számított.- A Fidesz azért büntette meg Rója Istvánt, mert kiállt a gyermekeink érdekében - összegzett a szegedi polgármester, aki szerint ennek a világnak kell véget vetni 2018-ban. "Nem csak a megfélemlített tanároknak, hanem mindenkinek, akit szakmai vagy politikai véleménye miatt megtorlás fenyeget ebben az országban, azt üzenem: ne féljenek" - fogalmazott Botka, egyértelművé téve: az MSZP szövetséget ajánl mindenkinek, aki úgy gondolja, hogy elég volt a fideszes rombolásból, elég volt a megfélemlítésből. "Makón Rója István személyében találtunk ilyen szövetségest. Közösen fogunk dolgozni azért, hogy az oktatáspolitika igazságtalanságait megszüntessük" - tette egyértelművé.Az MTI este fél 8-ig nem számolt be az újabb jelöltállításról. A Népszava elérte Rója Istvánt, aki nem csupán saját szakmai hányattatásáról beszélt, hanem arról is: maga is úgy látja, mindaz ami vele történt a hatalomgyakorlás lenyomata. A volt igazgató, aki szeptembertől tanárként folytatja az eddig általa vezetett intézményben, korábban nem foglalkozott politikával, de az oktatási rendszer átalakítása kiváltotta ellenérzéseit, amit nem félt kifejezni.Rója többször is nyílt levélben adott hangot elégedetlenségének, legutóbb pedig egyenesen rosszindulatúnak és sértőnek nevezte Lázár János megjegyzését, miszerint azért váltották le, mert az intézmény színvonala folyamatosan csökkent volna. Róját sokan tisztelik iskolájában, májusban, majd június elején több mint 500-an tüntettek amellett, hogy tovább vezethesse az intézményt. A hatalmat nem hatotta meg a kiállás.
2017-08-22 05:59  Gyurcsányozva szitkozódott Semjén Zsolt - video
  A Publicus Intézet felmérése szerint a megkérdezettek csaknem 80 százalék nem támogatja ilyen feltételek mellett a külhoniak szavazati jogát. Az LMP szerint választási csalást valósít meg a levélszavazás jelenlegi rendszere. Kevesen értenek egyet a határon túli magyarok szavazati jogával - ez derül ki a Publicus Intézet felméréséből. A közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek mindössze 18 százaléka tartja helyesnek azt, hogy a külhoniak szavazhatnak az országgyűlési választáson. A kutatásban úgy tették fel a kérdést, hogy az adózás témáját is felvetették. Az intézet ügyvezetője szerint a válaszadók a levélszavazás rendszerét is élesen kritizálták."Ha már van szavazati joguk a határon túl élőknek, akkor a szavazók elvárják, hogy azonos legyen a Magyarországról elvándoroltak szavazati joga. Az emberek 80 százaléka nem tartja azt helyesnek, hogy a külföldre vándorolt szavazónak nehezebb a hozzáférésük a választási rendszerhez, hiszen ők nem szavaznak levélben, és így könnyen előfordulhat, hogy egy Londonban élő pár erdélyi része szavazhat levélben a másik fele pedig nem" - mondta Pulai András, a Publicus Intézet ügyvezetője.Az LMP szerint a felmérés azt mutatja, hogy az emberek is tudják, hogy a kormány választási csalást követ el. "Ezzel gyakorlatilag 500 ezer embert kizárnak a szavazásból, ilyen volt a B lista, ez utoljára a kommunista párt engedte meg magának, hogy 500 ezer embert, aki valószínűleg nem rájuk fog szavazni, kizárjon" - mondta Hadházy Ákos, az LMP társelnöke."Van egy olyan állítás, hogy aki nem Magyarországon fizet adót, az ne szólhasson bele a politikába, ez még a Gyurcsányra vezet vissza. Ez egy ritka nagy baromság" - a miniszterelnök-helyettes a Hír TV-nek azt nyilatkozta: a magyar állampolgárság és a szavazati jog nem szétválasztható.
2017-08-22 01:44  Durva videó: Németh Szilárd latinul beszél
  Ahogy a magyarnarancs.hu írja, Rezsi Szilárd Csepelen mondott "ünnepi" "beszédet", amelyben a Soros-tervtől kezdve volt szó a legősibb nemzeti ünnepről, hitről, reményről és szeretetről, illetve Istenről, hazáról és a családról is. A legjobb részletet egy rövidke coub segítségével is megmutatta a hírportál: Rezsi a "szónoklat" egyik pontján Szent István művét (Institutio morum - Intelmek Imre herceghez) említette, természetesen latinul, a többi pedig immár történelem. Mint írják, most már tényleg lehetetlen tagadni, hogy Németh Szilárd a klasszikus műveltség szakavatott ismerője. Az önéletrajza szerint még olaszul is beszél társalgási szinten, és hát tudjuk, Itália a reneszánsz bölcsője...
2017-08-22 06:41  Hadházy súlyos vádjai
  Hadházy Ákos a Hír TV Reggeli járat című műsorában azt mondta: tud olyan esetről, hogy vidéki fideszes politikusok árverésen jutottak hozzá az adósok elárverezett házaihoz, így feltehetően ezért nem érdekeltek abban, hogy a kilakoltatási moratóriumról vitázzanak a rendkívüli ülésnapon."Sajnos nekem eszembe jutott, ami jó néhány éve: amikor a devizahiteles problémák elindultak, már hallottam, hogy vannak Szekszárdon olyan másodvonalbeli fideszes politikusok, akik megszereztek ilyen házakat, ingatlanokat. Nekik akár érdekük is lehet az, hogy ne álljanak le a kilakoltatások, hiszen amit megszerzett ingatlant, azt most nagyon drágán el lehet adni" - mondta el az LMP-s politikus.
2017-08-22 05:33  Orbán ezt nagyon elbukta: nem kell az atom a magyaroknak
  Másképp fogalmazva: kevés olyan kérdéskör van, ahol az Orbán-kormány annyira szembemenne a többség akaratával, mint az ország legdrágább beruházása esetében.Egy eddig nem publikált, de a Népszava által részleteiben is megismert, tavaly év végi reprezentatív kutatás szerint arra a kérdésföltevésre, hogy "Ha ön dönthetne arról, milyen energiaforrást használjon Magyarország, a lehetőségek közül melyiket választaná?", tavaly év végén a megkérdezettek elsöprő, 75 százalékos többsége a megújulókra voksolt. Az atom csak 7 százaléknyi szavazatot kapott (ráadásul 2015-höz képest - az atom érdekében eltapsolt reklám-milliárdok dacára - szignifikánsan nőtt a megújuló energiaforrások népszerűsége, miközben az atomenergiáé a felére csökkent). Még a magukat Fidesz-szavazóknak vallók körében is 68 százaléknyian szavaztak a zöldenergiára, és csak 10 százaléknyian az atomra.Ha az a kérdés, hogy egyetértenek-e emberek az orosz hitelből, orosz technológiával megvalósítani tervezett paksi bővítéssel, akkor az abszolút többség (53 százalék) egyértelmű nemmel szavaz. Érdemes megjegyezni, hogy szinte az összes társadalmi csoportban és párttáborban a Paks II-t elutasítók vannak többségben, egyedül a Jobbik szavazói között van szűk relatív többsége az orosz részvételű bővítésnek.

2017-08-22 01:56  Merényletek - lehet magyar szál?
  A szocialista Molnár Zsolt hétfőn az MTI-nek azt mondta: Pintér Sándor belügyminisztertől és Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztertől mielőbbi írásbeli tájékoztatást vár arról, hogy a spanyolországi, finnországi merényletek érintik-e közvetlenül Magyarország biztonsági helyzetét, s hogy a történtekkel összefüggésben tudnak-e esetleges magyar szálról. A nemzetbiztonsági bizottság elnöke arról is megkérdezi a minisztereket, hogy mit tartalmaz pontosan a francia hatóságok megkeresése - a több európai terrormerénylettel összefüggésbe hozott - Salah Abdeslam magyarországi kapcsolatrendszeréről. Továbbá, hogy milyen aktualitása van az Abdeslam-ügynek, s az érintett magyar szolgálatok, az Alkotmányvédelmi Hivatal, az Információs Hivatal, a Terrorelhárítási Központ milyen tájékoztatást adtak erről a francia hatóságoknak.Molnár Zsolt az MTI-nek azt is elmondta, Péterfalvi Attilának, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökének is megkeresést küld, hogy a kormány nemzeti konzultációs honlapján futtatott, a Yandex nevű orosz cég kódjáról folytatott vizsgálati eredményt írásban megkapja a testület.


Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
 Miért ez a kedvencem...

Néhány kattintással elkészíthetem a saját hírportálomat

Rendes Tamás
Pécs
 

Még a bevásárlás is olcsóbb mióta használom az akció keresőt.

Tóthné Barna Katalain
Miskolc
 

Egyetlen kattintással változtathatom a betű méretet.

Csongrádi Felícia
Tatabánya
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

A hírfigyelő segítségével néhány perc alatt átnézhetem a számomra fontos híreket.

Szurkos Norbert
Budapest