pénztárca kímélő megoldások
 
Klubrádió hírek Vegyes hírek
 

Mai top100 hírek

2017-06-23 14:37  Június 23.
  Június 23. 1. Beszámoló a tegnapi Vargas Llosa előadásról a CEU-n és a vele való beszélgetésről 2. Múzeumok éjszakája: -VasarellyMúzeum -Nyílt struktúrák a felújított épületben-Maurer Dóra -OSA Archivum-Afganisztán, birodalmak temetője, a szovjet háború-- Mink András - Fuga-Kaesz Gyula belsőépítész, építész - Fehérvári Zoltán -Az elfeledett művészek-pl.Gedő Ilka-Hajdu István -Ajánlatok a többi szombat esti eseményből 3. Határidős esküvő-Cirkofilm-Kovács Bálint
2017-06-23 07:51  Belülről fúrják Kerényit, aki szerint majd elsimulnak a dolgok
  Cáfolta az MSZP kommunikációs igazgatója, hogy a párt frakciója szakított volna vele. Kerényi György a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában elmondta, hogy párton belül érkezhetett a kormánylap által közölt információ.
2017-06-23 14:37  Június 23.
  Június 23. 1. Beszámoló a tegnapi Vargas Llosa előadásról a CEU-n és a vele való beszélgetésről 2. Múzeumok éjszakája: -VasarellyMúzeum -Nyílt struktúrák a felújított épületben-Maurer Dóra -OSA Archivum-Afganisztán, birodalmak temetője, a szovjet háború-- Mink András - Fuga-Kaesz Gyula belsőépítész, építész - Fehérvári Zoltán -Az elfeledett művészek-pl.Gedő Ilka-Hajdu István -Ajánlatok a többi szombat esti eseményből 3. Határidős esküvő-Cirkofilm-Kovács Bálint
2017-06-23 08:53  Mészároslőrinceztek a megint lerobban 3-as metrón az utasok
  Ismét elromlott a felújított orosz metrókocsi a 3-as metró vonalán a reggeli csúcsban - írja az Index. A szerelvény az Újpest felé tartó metró a Nyugati pályaudvar állomáson romlott el. A portál munkatársa is a szerelvényen volt, azt tapasztalta, hogy a metró nagyjából 10-12 percig állt az állomáson zárt ajtókkal. Eközben nem történt semmi azon kívül, hogy a metró vezetője a hangosbemondókban 6-8-szor elnézést kért.
2017-06-23 07:21  Macron vagy Orbán - keméyn választás előtt Közép-Európa - külföldi lapok
  Kemény választási kényszer előtt áll Közép-Európa: Macron vagy Orbán – írja a New York Times kommentár rovatában megjelent, szófiai keltezésű írásában Ivan Krastev, a Liberális Stratégiák Központjának elnöke, a bécsi Humán Tudományok Intézetének munkatársa.

2017-06-23 10:15  Szakmailag rendben van az új kismama elbocsátási tervezet - Csákány
  Szakmai szempontból precíz az a rendeletmódosítás- tervezet, ami lehetővé tenné, hogy már a szülést követően 24 órával elbocsáthassák a kórházból az anyát az újszülött babával - mondta a Klubrádió által megkérdezett szülész-nőgyógyász.
2017-06-23 16:02  Június 24.
  Június 24. A műsor első órájában négy témáról szólunk: Annak okán, hogy pénteken végre elkezdődtek New York állam és Magyarország kormány képviselői között a tárgyalások a CEU-ról, Bojtár Endrével, az egyetem egyik alapítójával arról váltunk szót, miként és hol kezdődött ennek az intézménynek története. 2./ A héten megkezdődött Kecskeméten a 71 halálos áldozattal járó, kamionos embercsempész ügy vádlottjainak büntető tárgyalása. Érdekes kontraszt: amíg a bírósági teremben kivételesen nagy sajtófigyelem mellett zajlott a per, addig kint az utcán az embereknek e szörnyű tragédiáról is a fő ellenség, a migráns jutott eszébe. Ehhez kapcsolódik harmadik témánk, egy konferencia tanúságai. Amíg a Fidesz sikeresen uralja a menekültügyi kommunikációval a közbeszédet, addig az ellenzék jobb ha hallgat. Kérdés, hogy ezzel vajon nem rontja –e le végleg választási esélyeit? Gábor György filozófus pedig Ferenc pápa legutóbbi, a korrupcióval kapcsolatos intelmeit értelmezi hazai viszonyainkra.
2017-06-23 15:16  Június 23.
  Június 23. A Fidesz egy trükk segítségével mégis szigorította a plakátkihelyezés szabályait. Egy egyetemi adjunktus 100 ezer forinttal kevesebbet keres, mint egy bolti raktáros - ezt számolta ki az egyik egyetem tanára. A héten pedig az derült ki, hogy az egyik kórház nővérei inkább egy bútoráruházba mentek dolgozni, mert ott jóval többet kapnak kézhez. Ma ismét elromlott a 3-as metró. Az egyik elújított kocsiban benn ragadtak az utasok. Volt, aki sírt, volt, aki kifeszítette az ajtót, de egy tűznél akár tragédia is történhetett volna.
2017-06-23 12:57  Orbán Viktor vitázott Orbán Viktorral
  Idei első Staféta rovatunkban a polgári engedetlenséggel foglalkoztunk. A téma apropója, hogy több civil szervezet is jelezte, nem hajlandók külföldi finanszírozásuk miatt regisztrálni. A miniszterelnök terveiket nem fogadta megértéssel. Bár nem mindig gondolkodott így a polgári engedetlenségről. Hallgassák meg Selmeci János összeállítását.
2017-06-23 08:34  Schmitt Mária tudta, hogy nem Dózsa van a képen és most a történészből csinálnak bűnbakot
  Elismerte Horváth Miklós hadtörténész, hogy hibázott a Pruck Pál-Dózsa László-kép azonosításakor, de mint a Klubrádió Esti gyors című műsorában elmondta, 2016 tavaszán, mikor a képet azonosította, nem merült fel olyan információ, mely kétségbe vonta volna Dózsa László szavait. Horváth Miklós hadtörténész, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem oktatója az 1956-os Emlékévért felelős Közalapítvány munkatársaként foglalkozott a kép azonosításán. Ám amikor a Pruck család jelentkezett, és új információk birtokába jutott, majd Dózsa László is visszalépett, akkor már rájött, hogy Pruck Pál van a képen. Ám a múlt év novemberében-decemberében keletkezett szakmai álláspontját nem hozhatta nyilvánosságra, mert a közalapítvánnyal kötött szerződése szerint titoktartási kötelezettsége volt és csak a megbízó hozzájárulásával tehet a munkával kapcsolatos nyilatkozatot. Az alapítvány vezetésének, így Schmitt Máriának azonban elmondta szakmai véleményét a képről, aki ezt követően is azt kommunikálta, hogy a képen Dózsa László van.

2017-06-23 07:29  A CEU rektora bízik benne, hogy lesz megegyezés
  Tanszabadság/Globális kihívás címmel egész napos konferenciát szervezett a Közép-európai Egyetem, ahol a világ számos pontjáról - Bangladestől kezdve Törökországon át az Egyesült Államokig – érkeztek oktatók, hogy képet adjanak az adott intézmény illetve ország tanszabadságának helyzetéről. Az előadásokat és a panelbeszélgetéseket a CEU rektora, Michael Ignatieff vezette fel, mint a rendezvény házigazdája, aki utána interjút adott Csernyánszky Juditnak.
2017-06-23 16:04  Június 23.
  Június 23. A ma Panoptikum figurája Lacci báró - Hatvany Lajos, József Attila egyik felfedezője, a Nyugat egyik alapítója, Ady Endre barátja. Volt, hogy a rendszer elismerte, de volt hazaáruló is. Szénási Sándor László Ferenc, történésszel beszélget.
2017-06-23 12:53  Június 23.
  Június 23. Jónás Verával az alámerült katedrálisokról...
2017-06-23 11:05  Lezárják a Szépvölgyi út egy részét - itt vannak a menekülő útvonalak
  Lezárják vasárnaptól egy hétre Budapesten a Szépvölgyi út egy részét felújítás miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).
2017-06-23 09:39  Vesztett az állam Budaörs ellen
  Százmilliókat kell fizetnie Budaörsnek a magyar államnak - írja az Index. A A Fővárosi Törvényszék most hirdeti ki döntését abban a polgári perben, amelyet Budaörs önkormányzata indított a magyar állam ellen, mert nem akarta fizetni az igazságtalannak tartott szolidaritási hozzájárulást.

2017-06-23 09:35  Maradhatnak Angliában a magyarok a Brexit után is
  Nem érinti majd a Brexit, a már évek óta kint élő magyarokat sem. A brit kormányfő megígérte, hogy az Egyesült Királyság kilépése után is az országban maradhatnak azok az uniós állampolgárok, akik még a kiválás előtt érkeztek - közölték brit kormányzati források az uniós vezetők brüsszeli találkozóján. Theresa May az uniós állam- és kormányfők munkavacsoráján ismertette kormánya elképzeléseit az állampolgári jogokról, és kijelentette, hogy egyetlen uniós állampolgárnak sem kell majd a kilépéskor elhagynia az Egyesült Királyságot - tájékoztatott egy névtelenséget kérő illetékes.
2017-06-23 09:29  Trükkel fogadtathatja el a plakáttörvényt a Fidesz
  A kétharmados többséget igénylő pontok elvérzése után hiányosan megszavazott, majd az államfő által visszaküldött jogszabály miatt, rendkívüli ülést tart az Országgyűlés. Az új javaslatban sajtóinformációk szerint már csak a feles többséget igénylő részek maradnak és egy másik törvénybe illesztik majd be az elsősorban Simicska Lajos és a Jobbik ellenében született szabályozást. A törvényjavaslatról előbb a törvényalkotási bizottság határozhat, majd délelőtt 11 után kerül a képviselők elé.
2017-06-23 13:23  Ez itt a kérdés! - 06.23.
  Fabinyi Tamás és Beer Miklós püspökök kinyilvánították, hogy támogatják a menekülteket, mert megérdemlik, hogy biztonságban éljenek, és békésebb jövőt találjanak. Önök szerint az Orbán kormány menekültpolitikájára hatással lesz a püspökök nyilatkozata? Ha a válasza igen, nyomja meg az 1-es gombot, ha a válasza nem, a 2-est. Ha véleményét szeretné megosztani velünk, hívja a 06 91-334 001-es telefonszámot. Az emelt díjas hívással a Klubrádiót is támogatja. A hívás díja 330 forint. A legutóbbi kérdés így hangzott: Önök helyesli-e, hogy Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor, kiváló államférfinak nevezi Horthy Miklóst? A válaszadók 5%-a igennel, 95%-a nemmel voksolt.
2017-06-23 12:25  800 milliós kötbérigényt jelent be a BKV az oroszok felé
  Több mint 800 millió forint kötbérigényt jelentett be a BKV a 3-as metró vonalán futó szerelvények gyártója és felújítója, a Metrovagonmas felé, és azonnali hatállyal Magyarországra kérette a társaság vezetését - közölte a BKV.
2017-06-23 16:50  Rogán szerint nem is biztos, hogy a CÖF elkölti a félmilliárdos állami támogatást
  Tiszta vizet önt a pohárba a most elfogadott törvényjavaslat - ezt mondta a miniszterelnök kabinetfőnöke a Klubrádiónak adott interjújában. Rogán Antal kifejtette: az, hogy ne fogadja el a parlament a szigorúbb szabályozást, az Simicska Lajosnak áll érdekében. Szerinte kiderült, azzal hogy az ellenzék nem állt be a javaslat mögé, azzal a milliárdos mellé álltak. Az interjúban szóba került, hogy a Magyar Villamosművek több mint félmilliárd forintot adott a kormánybarát CÖF-nek a Nemzeti Kommunikációs Hivatal jóváhagyásával. A miniszter szerint nem is tudni, hogy a szervezet elkölti-e ezt az összeget. Rogán Antalt Árpási Bence kérdezte.

2017-06-23 12:10  Több udvariasságot vár Macrontól és Orbántól is a lengyel fél
  A migrációs politika külső vonatkozásai, a kereskedelempolitika és Európa digitális jövője a téma a csúcstalálkozó mai napján, de előtte még Macron francia elnök találkozott a Visegrádi négyek kormányfőivel - akiknek már jóelőre megüzente: az unió nem szupermarket, ahol válogatni lehet, a közös elveket és szabályokat mindenkinek be kell tartania. részletek.
2017-06-23 09:31  Záporok-zivatarok a hőségben
  Ma délelőtt nyugat felől elkezd szakadozni a felhőzet, a legtöbb napsütésre a Dunántúlon élők készülhetnek. Keleten viszont még sok lesz a felhő, szórványosan alakul ki zápor, zivatar. Délután átmenetileg mindenhol erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet. Többfelé várható zápor, zivatar, amiket esetenként felhőszakadás, jégeső is kísérhet! Napközben megerősödik a nyugati, északnyugati szél, emellett a zivatarokat viharos széllökések is kísérhetik! A csúcshőmérséklet 30, 36 fok között alakul.


Kezdőlap | Vissza | Oldal tetejére

 
 Miért ez a kedvencem...

Egyszerűen beállítom a hírfigyelőt és egyetlen számomra fontos hírről sem maradok le

Szélesi Zoltán
Vác
 

Több mint 100 hírforrás híreiből válogathatok.

Diószegi László
Kaposvár
 

De jó - Ez Nem Mese...

Csákiné Kedves Edit
Sopron
 

Bejelentkezés után, bárhol a saját hírportálomat olvashatom.

Sarkadi Bendegúz
Budapest
 

Minden fontos hír megtalálható, egy helyen

Suhajda Gergely
Debrecen